2016. július 7., csütörtök

Ezüstkolloid







Ezüstkolloid



Az ezüstkolloid esküdt ellensége a vírusoknak, baktériumoknak és gombáknak, és mellettük még számos más egysejtű kórokozónak is. Miután a szervezetbe kerül, károsítja a betegséget okozó organizmusok oxigén-anyagcseréjét, ami pedig ezek pusztulását okozza.
A hazánkban forgalmazott ezüstkolloid készítmények döntő többsége emberi felhasználásra alkalmatlan. Kiváló segítséget nyújtanak a lakás antibakteriális tisztításához, és kezelhetjük velük a növények baktérium által okozott fertőzéseit.
Emberi használatra azonban csak bevizsgált, biztonságos ezüstkolloidot ajánlunk! Az Egészségmarket logóval ellátott terméket bátran fogyaszthatja.
Míg egy antibiotikumos kezelés gyakorlatilag elpusztíthatja a szervezet szinte  komplett bélflóráját, az ezüstkolloid használata után nem fenyeget ez a veszély. Egyetlen lehetséges mellékhatása az argíria – a bőr szürkéskék elszíneződése – de ehhez egy 20 ppm koncentrációjú készítményből naponta 17 liternyit kellene meginnunk.
Hatásairól Antal Vali ír részletesen, melet IDE KATTITNVA olvashat.
Összetevők: nagy tisztaságú víz, ezüstkolloid
Használati utasítás: napi 2x10 ml
Felhasználás: szájvíz
Tárolás: száraz, hűvös és fénytől védett helyen tárolandó
Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi ezüstkolloid higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Ezüstkolloid 1255Ft/250 mL - Vásároljon nagyobb kiszerelésben! magzsola




Amit az ezüstkolloidról tudni kell





2008, July 20 - 15:37 — Katka


Találtam egy jó kis cikket az ezüstkolloidról, egyre jobban érdekel engem is, miután elolvastam a cikket, már sokkal világosabb minden a témában :)
Katka

Ezüstkolloid fajtái, előállítása és gyógyászati alkalmazása


Tartalom:

Bevezető
 
Egyre több és több információ lát napvilágot az ezüstkolloid témájában, nem feltétlenül a szakemberek tollából. Éppen ezért igen fontos egy könnyen áttekinthető és átfogó leírás magyarul, annál is inkább, mert az ezüstkolloid házilag is elkészíthető. Mivel a minőség abszolút kritikus a sikerhez, a teljes információ nélkül inkább bele se kezdjen senki.

Mi ez és mire jó?

A jó minőségű elektrolízises ezüstkolloid víz átlátszó vagy sötét-piros, pozitív töltésű ezüst ionokat (ezek nemkívánatosak) és 1 - 10 nanométeres (10 - 100 angström) negatív töltésű ezüst-részecskéket (ezek a kívánatosak) tartalmaz desztillált vízben, amik sohasem ülepednek le, állandó Brown-mozgásban vannak. Orvostudományilag bizonyított, hogy az ilyen kolloid szemcseméretű ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító.Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et. (Forrás: Science Digest magazin, 1978 március)
Dr. Robert O. Becker jelentése szerint ezenkívül igen hatásos csont-regeneráló is, 50%-nál is gyorsabb csontgyógyulást eredményezve, továbbá elősegíti a bőr és más finom szövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Az USA-ban azóta a sebészeti és az égéskezelő klinikák 70 %-ánál alkalmaznak ezüstöt. Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst (ami kis mennyiségben a növényi táplálékokban is jelen van), nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében. Számos írás számol be a kolloid ezüst más gyógyító hatásáról is, többnyire fertőző, vagy vírusos betegségeknél, pl. AIDS, herpesz, gombásodás, candida, szifilisz, őzkullancs okozta Lyme-betegség stb. ellen igen hatásos, de még a rák ellen is sikeresnek bizonyult.
Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál ezzel kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Azt állítja, hogy ez egy roppant egyszerű kezelés és gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak. Nordenström professzor úr másról lett ismert, nevéhez és az osztrák dr. Rudolf Pekar-hoz fűződik az ECT (elektro-cancer treatment), ami egy igen hatásos terápia (kb. 86%-os sikerrel).

Fogalmi pontosítás

Az "ezüstkolloid" kifejezés alatt 4 teljesen különböző terméket is lehet érteni:

  1. Elektro-kolloid ezüst
Ezt háromféleképpen lehet előállítani: elektromos ívkisülés, vagy desztillált vízben, ezüst elektródákon keresztüli nagyfrekvenciás váltóárammal, vagy kis feszültségű elektrolízis segítségével. Ez utóbbi a legegyszerűbb eljárás és a legtöbb írás az így előállított terméket érti ezüstkolloid alatt.
Ez általában 3-5 ppm (az angol "parts per million"), de laboratóriumi minőségnél akár 100 ppm koncentrációjú, negatív töltésű, jó minőségnél akár 1 - 10 nanométer átmérőjű ezüst részecskék vízben, ami átlátszó.

2. Organikus bevonatú ezüstkolloid  (MSP - Mild Silver Protein)
 
Az élő szervezetekben is megtalálható. A mikroszkopikus méretű ezüstrészecskék körül egy vízkedvelő (hydrophilic) közeg képződik (pl. Knox zselatin, albumin, alburninoid, collagen stb). Előállítható 20-50 ppm koncentrációban fehérje bevonattal, vízben átlátszó, sárga, vagy borostyán színű.

  1. Ezüst-só kolloidok
Vagy kémiailag, vagy elektrokémiailag állíthatók elő. Az ilyen ezüst feloldódik a vízben és ezért jelentősen más tulajdonságú, más elemeket is tartalmaz. 50-500 ppm oldatkoncentrációjú és áttetsző.

  1. Ezüstpor
Ezt először orosz tudósok készítették, ezüst fémszálba nagyfeszültségű áramot vezetve, az ezüst szétporlad (50-500 ppm, átlátszó a vízben).
Ezek egymástól eltérő termékek, nem feltétlenül biztonságosak, vagy toxikus-mentesek, bár mindegyiknek van patogénölő tulajdonsága. Nincs ipari norma vagy minőségi előírás sem. Ezért rendkívül fontos a "hasznos" ezüstkolloid meghatározása és vizsgálata.
Ez a cikk csak az elektrolízises ezüstkolloid termékkel foglalkozik. Ez a legegyszerűbb eljárás, úgy tűnik, ez az egyik leghatásosabb termék is, a legjobban ismert hatásokkal.
A második felsorolt terméknek is, akárcsak az elsőnek, volt például antitumoros hatása (mellráknál), valamint AIDS-gyógyító is. Az még kutatásra vár. Dr. Paul M. Farber, aki mellesleg az első két felsorolt formával behatóan foglalkozott, könyvében ("The Micro Silver Bullet") a 26. oldalon ezt írja: "Sikerült féltucatnyi, úttörőnek mondható szabadalmi eljárást kezdenem egy hónappal ezelőtt a Mild Silver Protein-ekkel. Örömmel közölhetem, hogy gyorsabban hat, mint gondoltam volna, és sok (HIV) páciensem vagy tünetmentes, vagy közel áll hozzá...." (Dr. Farber egy gyilkosság áldozata lett 1998-ban.)
Ronald Gibbs professzor "Silver Colloids" c. kiskönyvében viszont felhívja a figyelmet arra, hogy a nagyobb méretű fehérje-burok meg is akadályozhatja az ezüst részecskéket a baktériumok elérésében, és szerinte a protein bevonatú termékek alsóbbrendűek az elektro-kolloid ezüstnél, sőt, szerinte kerülendőek, ő csakis az elektrolízises kolloidot javasolja.
 
Elektro-kolloid készítés elektrolízissel

Elméletileg néhány összekapcsolt elem egy egyszerű áramkörrel ezüst elektródákon keresztül, színtiszta, de vezetőképes vízben kolloid szemcsés ezüstöt készít. Gyakorlatilag viszont a legtöbb házi készítő NEM megfelelő minőségű végterméket állít elő. Az alábbi leírás letisztázhatja Ön számára a kérdéses pontokat.
Az elektrolízis során egyes ezüst atomok leadnak egy elektront, ezzel pozitív töltésű ezüst ionokká válnak és a vízbe kerülnek. Ez az egyetlen formája az ezüst vízbe jutásának. Sokan még ezt az alapdolgot sem ismerve, téves állításokat terjesztenek az interneten. Ezek az ionok a vízben oldódnak. Ezek atomi méretű ionok és azonos töltésük miatt taszítják egymást, egyenletesen szétterjednek. Az anód (+) közelében felvehetnek egy elektront az ott folyó áramból és visszaalakulnak elemi és töltés nélküli ezüst atommá. Ezek az atomok egymást vonzzák (van der Waals-erő miatt) és nincs semmi, ami megakadályozná azok csomókban való összetapadását. Ahogy az ilyen részecske-csomók növekednek, egy elektromos dupla réteg kezd kialakulni körülöttük, ami miatt az ezüst részecskék csomója körül egy egyre erősebb negatív töltés alakul ki (zeta potenciál). Ez egy taszítóerővel bír az ugyanilyen részecskehalmazokra és emiatt azok tovább nem tömörülnek, egyenletesen szétterülnek. Addig míg a zeta potenciálból származó taszítóerő elegendő arra, hogy távol tartsa a van der Waals-i vonzóerővel közeledő részecskéket, addig ezek a részecskék diszperz "lebegésben" vannak. A házi készítésű kolloid ezüst kb. 90%-a pozitív töltésű ezüst-ion és csak 10 %-a a hasznos ezüstrészecske-csomók, de ez ne vegye el a kedvét.
Az elektrolízises kolloid-készítés minőségi követelményei


  1. A víz tisztasága


A víz minősége abszolút kritikus: csakis színtiszta desztillált vizet szabad használni! Sem a tisztított, vagy szűrt víz, sem az ionmentes víz, de még a fordított ozmózisos víz sem alkalmas. Ez a legfontosabb kritérium az ezüstkolloid készítéséhez.
Még egyszer leírom, mert sokan képesek elsiklani efelett: csakis színtiszta desztillált vízből lehet igazi minőségű kolloid szemcsés ezüstöt készíteni. Ha ezt nem tudja beszerezni, ne is gondoljon a kolloid készítésre!


  1. Hőmérséklet, tartóedények
A desztillált víz hőmérséklete is fontos, minél langyosabb a víz, annál gyorsabb és jobb minőségű a végtermék. A felhasznált üvegedények tisztántartása is rendkívül fontos. Az üvegedény legyen sötétbarna. Az ezüst-ionok pozitív töltése biztosítja, hogy azok egymástól mindig eltávolodnak, mert az azonos töltések taszítják egymást. Minden, ami ezt a töltést képes lecsökkenteni, vagy elvonni, nemkívánatos. A napfény és a műanyagok ezt okozzák. Ezért kell a tárolásra sötétbarna üvegedényt használni. A legjobb (laboratóriumi) minőségű és ionokat alig tartalmazó kolloid vizet lehet műanyag edényben is tárolni. A termelésnél használjon átlátszó üvegpoharat, mert csak így látja, mikor kell abbahagyni az elektrolízist.

  1. Áram
Az áramerősség nem ingadozhat. Például csupán elemeket használva ezüstelektródákkal az áramerősség csökken az elemek kimerülésével, ami nagyobb méretű és nem kívánatos szemcséket eredményez. Ezért olyan tervezésű áramkörre van szükség, ahol az egyenletes áramerősség biztosított. Ez nem is olyan egyszerű, mert a pozitív ionok vízbe kerülésével a víz áramvezető képessége is változik. Ugyanakkor nem lehet túl erős sem az áram. Árulnak ilyen készülékeket az interneten.
Az optimális feszültség 27-36 V között van, mert az elektródák így működnek a legtisztábban. Ha tápegységet használ, állítsa 30 V körülire, ha mégis elemek mellett dönt, használjon 36 V-ot (4 x 9V, v. 3 x 12V), úgyis lecsökken a feszültség rövid időn belül.

  1. Elektródák
Az elektródákat rögzítse kb. 2.0 - 3.0 cm-re egymástól és ne érjenek a pohár aljához, oldalához a jobb keringés végett. Jobb ha nem mozdíthatók el egymástól sem.
A legelterjedtebb ezüst elektródák például 10 cm hosszú, 3mm átmérőjű és legalább 99.9%-os (".999 tisztaságú") színezüst rudacskák. A 99.9% azt jelenti, hogy 1 részecske 1.000-ből nem ezüst (1000ppm), hanem többnyire réz, vagy kisebb mértékben ólom, vas, és elenyésző mértékben bizmut. Ez a legkönnyebben beszerezhető ezüstrúd, és nem kerül túl sokba sem. Összehasonlítás végett a 99.99%-os (.9999-es) ezüst 1 részecskéje 10.000-ből nem ezüst (100ppm), ugyanolyan szennyezőkkel és ugyanolyan arányban mint fent. Ennek ára 15-20-szor annyiba kerül mint az előzőnek az ára és nehezebben is szerezhető be rudacska alakban.
Mivel nagyon kevés ezüstanyag kerül csak a vízbe, ezért a 99.9%-os ezüstrúd tökéletesen megfelel. Ennek bizonyítékaként azt is fel lehet hozni, hogy egy jó minőségű ezüstkolloid (10 ppm-es) elemzésénél, ami 99.9%-os elektródákkal készült, a következő szennyezéseket lehetett kimutatni: nátrium 0.47 ppm, kalcium 0.26 ppm, mangán 0.07 ppm, kálium 0.05 ppm, magnézium 0.024 ppm. Ezek egyértelműen nem származhatnak az elektródákból, csak a desztillált vízből jöhetnek. Éppen ezért a víz minőségének fontosságát nem lehet elégszer hangoztatni. Inkább erre kell ügyelni és nem a nagyon drága "színtiszta" ezüstre.

  1. Keverés
Enélkül a szemcsék képződése nem egyenletes, ami rossz minőséghez vezet. Keverésre legjobb egy megtisztított üvegpálca, lehetőleg ne használjon műanyagot.

  1. Egyéb tényezők

Továbbá a fenti tényezők mellett más, eddig kevésbé ismert/kutatott természeti tényezők is közrejátszanak. Teljesen megegyező alkotóanyagok és tényezők esetén is különböző napok, évszakok teljesen eltérő minőségű folyamatokat és végtermékeket produkálnak, még ha minden egyes fenti tényező is ugyanolyan. (Ugyanaz a desztillált víz, ugyanolyan hőmérsékleten stb. stb.) Mintha néhány más természeti tényező is számítana (pl. Föld mágneses tere, levegő minősége - pl. negatív ion tartalma, fénymennyiség). Még laboratóriumi körülmények között sem lehet két ugyanolyan minőségű ezüstkolloidot készíteni. Ez még kutatható témakör. Ezért a forgalmazott ezüstkolloidok is eltérőek lehetnek, még ha ugyanaz a készítő vállalat, akkor is.

  1. Az elektrolízis időtartama

Egy "átlagos napon" 20 perc körüli, máskor akár félóra is lehet, az előbb említett tényező nagyban befolyásolja. Tanácsos a vizet időnként egy erős fénynyalábbal hirtelen átvilágítani negyedóra után és ha kis ködszerű elszíneződést lát terjedni, akkor még 5 percig hagyni kell a termelődést. Átlagban 20-25 perc.

A végtermék legfontosabb minőségi követelményei

A kritikus tényezők a részecskék mérete, tisztasága, részecske/ion aránya, koncentrációja és nem utolsósorban a költségek.
Legfontosabb a részecskék mérete és tisztasága. Minél kisebb méretűek az ezüst szemcsék, annál hatásosabbak, egyrészt a megnövekedett fajlagos felület, másrészt a könnyebb elterjedés miatt a szervezetben.
A részecskeméret meghatározása elektronmikroszkópos felvétel, vagy foton korrelációs spektroszkópia segítségével történik. Ez utóbbinál a folyadékot keresztülvilágítják egy lézerrel és a diszperz részecskék által szétszórt fényből következtetnek vissza az átlag részecskeméretre. Az elektronmikroszkópos a "legdurvább" módszer, mert a vizet el kell távolítani! Ez ugyanis teljesen más összetevőket vizsgál, mint az eredeti volt, hiszen az oldatban levő anionokkal a részecskék ezüst-vegyületet képeznek a víz eltávolítása után. A kolloid méretű ezüst részecskék jelenlétére utalni lehet másféleképpen is. Egy kis átmérőjű, de erős fénysugár hatására egy kúp alakú fénytörés keletkezik (Tyndall hatás), vagy egy nagyon erős mikroszkóp alatt jól kivehető Brown-féle részecskemozgást lehet tapasztalni. A részecskék NEM feloldottan vannak, hanem töltésük és méretük miatt lebegnek, ez okozza a fenti hatásokat. (Egy bármilyen kémiai és csakis ionos oldatban viszont sem a Tyndall-, sem a Brown-hatás nem észlelhető.) Az optimális részecskeméret 1-5 nm (10-50 angström).
A "részecskék fajlagos felülete" a legjobb mérvadó a minőséghez. Minél kisebbek a részecskék és minél nagyobb koncentrációban vannak, annál nagyobb a részecskék fajlagos felülete. Ezt a laboratóriumok cm2/mL -ben adják meg. Minél nagyobb ez az érték, annál jobb és hatásosabb a termék. Egy jó minőségű házilag készített kolloid ezüst-részecske felülete kb. 0.065 cm2/mL, vagy sajnos még kevesebb. Összehasonlításul kapható 0.078-as (Silver Lightning®), 0.096-os (Wonder Water® ), 0.251-es (Sovereign Silver®), sőt 48.3-as (Mesosilver®) ezüstkolloid is. Ez utóbbinál szinte nincs is ezüst-ion a végtermékben. (forrás Prof. Ronald Gibbs honlapja)
A részecske/ion arány nagyon fontos, mert minél több ion van jelen, annál nemkívánatosabb a végtermék. Számos forgalmazó csak úgy tudja megnövelni a koncentrációt (ppm), hogy az szinte csak ionokat tartalmaz és ezért értéktelen. Az ezüst-ionok okozzák a fémes ízt is. A Mesosilver íztelen.
A tisztaság meghatározása tömegspektroszkópiával vagy röntgensugár eltérítő analízissel történik, a koncentráció mérése pedig kémiai analízissel. (A költségek pedig egyenes arányban állnak házastársunk ez irányú reakcióival.)

Szín

Az elektrolízis során az egyik elektródán oxigén (ez az elektróda a sok használattal lassan elhasználódik), a másikon hidrogén keletkezik. Célszerű az elektródákat felcserélgetni a későbbi ezüstkolloid készítéseknél, hogy egyenletesen kopjanak. Az optimális elektrolízis kb. 15 perc múlva hoz vizuális változást, egy kis tejszerű elszíneződést. Néhány perc múlva a reakció gyorsabbá válik.
Szobahőmérsékleten ez 3-5 ppm ezüstkolloidot produkál 20-25 perc alatt. Több időre nincs szükség, mert akkor nagyobb méretű szemcsék képződnek. A folyadék színe ekkor inkább áttetsző, vagy kissé ködös lesz, ahogy a részecskék egyenletesen eloszlanak. Ezek sohasem ülepednek le, ha mégis leülepednének, akkor az nem kolloid szemcsés ezüst! Ha erős tejszerű elszíneződést tapasztal, akkor a felhasznált víz nagyon szennyezett volt és minden hiába, a végtermék nem fogyasztható. A ködszerű, fehéres elszíneződés származhat a részecskék egymásba tapadásából is, nagyobb méretű szemcséket alkotva. A fentebb említett tényezők miatt, vagy azért mert nem volt megkeverve a víz a gyártás alatt. Nyilvánvalóan ez nem tökéletes minőségű kolloid.
Ha szálkaszerű fekete anyag is képződik (az oxigén termelő elektródán), ami vagy a felszínen, vagy a pohár alján gyűlik össze, az nem kívánatos ezüst-oxid. Ez se nem hasznos, se nem káros. Minél jobb minőségű a desztillált víz, annál kevésbé termelődik. Legjobb ezt egy teafilter-szerű papírral kiszűrni. Keveréssel ez fel is oldódhat, (korábban kolera, epilepszia ellen is használták).
A sárgás szín csakis egy bizonyos nagyobb méretű kolloid szemcséknél fordul elő. Ez egy mércéje lehet a minőségnek. Ugyanis a 200 nm (0.2 mikrométer) körüli, vagy annál nagyobb méretű ezüst szemcsék nyelik el legjobban az indigó színt, ezért jelenik meg annak fordítottja a sárga szín. Ha a sárga elszíneződés nem jelenik meg egy hirtelen erős bevilágításnál, akkor ennél kisebb a szemcsék mérete. A nagyon kis méretű ezüstkolloid átlátszó. A jó minőségű termékek mind színtelenek. De az átlátszó víz akármilyen minőséget is jelenthet. Viszont az ionmentes ezüstkolloid meg sötétpiros színű, de ilyet sajnos házilag nem lehet készíteni.

Van-e mellékhatása, veszélyes-e?

A jó minőségű ezüstkolloidnak nincs kimutatható veszélyes mellékhatása, csak a rossznak lehet. A nem kolloid méretű ezüstnek, vagy néhány ezüst-sónak viszont van nehézfémes toxikussága, ezek: ezüst-nitrát, ezüst-szulfát és ezüst-klorid. Az Agency for Toxic Substances and Disease Registry amerikai állami információs portál nyilvántartása szerint ezek toxinok. Az ezüst-nitrát és ezüst-szulfát megkülönböztetett figyelmi kóddal van ellátva, de az ezüst-klorid már nincs. Legrosszabb esetben argyria nevű bőrelszíneződést okozhatnak. Az argyria egy állandó kékes-szürke bőrelszíneződés orvosi neve, de más tünetekkel, vagy más szervi elváltozásokkal nem jár. Más ismert káros mellékhatása nincs. Ez egy bőrelszíneződés, ami persze nem kívánatos! A fenti 3 ezüst-só jelentősen nagy mennyiségben fogyasztva kiválthatja. Ezért minősítik ezeket toxinoknak. A fent már említett bőrelszíneződésen kívül egyéb betegséget nem váltanak ki, amit dr. Eidson (Department of Epidemiology, Santa Fe) is megerősített. Mellesleg az ezüst-nitrátot újszülött csecsemők szembecsöppentésére is használták vakság ellen. A színtiszta desztillált víz elektrolízisénél ilyen sók egyáltalán nem keletkeznek.
Viszont az ezüst-ionok az emésztőnedvek sósav tartalmával érintkezve, annak klorid ionjaival azonnal ezüst-kloridot képeznek. Ez a vízben többé nem oldódik és nagy méretű molekulákká alakul, ami mint felhasználhatatlan salakanyag a széklettel kiürül. A nagyon kevés kisméretű ezüst-klorid ami képes volt a bélmembránokon keresztüljutni, a vesék által kiválasztva a vizelettel kiürül Ronald Gibbs professzor szerint. A cél a minél kevesebb ezüst-ion tartalom elérése.
Teljesen más a helyzet a parányi méretű ezüstszemcsékkel. Ezekre az emésztő-savak nem hatnak és kis méretük miatt bejutnak a vérkeringésbe, ahol patogénekkel találkozva elpusztítják azokat (feltehetően a részecskék körüli negatív töltésű Zeta potenciál-buroknak köszönhetően), anélkül hogy a részecskékben jelentősebb változás történne. Az ezüstrészecskék mintha mi sem történt volna tovább keringenek, egyre több és több nem kívánatos patogént semmisítve meg, bármilyen fajtájúak is legyenek azok.
Felmerülhet a kérdés, hogy vajon a vastagbél hasznos flóráját is megtámadják-e? A szervezetbe jutott ezüstkolloid szemcsék túlnyomó többsége nem jut el a vastagbélbe, mert már előtte bekerül a véráramba. Ami mégis a vastagbélbe kerül, bizonyára nem tesz különbséget a baktériumok között. Az ezüstkolloidot rendszeresen, naponta fogyasztó emberek közül alig-alig volt tapasztalható számottevő hasznos flóra csökkenés Peter Lindemann szerint. Ha ilyet tapasztal, akkor inkább csak a szájban gargalizálja az ezüstvizet, hiszen a nyelv alatti vékony membrán rétegekből is bekerülhetnek a vérbe, ráadásul így a fogszuvasodás is megszűnik, illetve fogyasszon bélflóra támogató készítményeket.
A homeopátiaban járatosak is ismerik az ezüst hatásait, igaz, ezüst alatt nem ezüstkolloidot értenek. Ezek listája meglehetősen hosszú és ha nem is okoz szervi elváltozást, de előidézhet érzelmi kitöréseket, szellemi izgatottságot és más enyhébb ingerlékenységet, szövetekben való lerakódást. Mindez azt sugallja, hogy nem ajánlatos mindennap fogyasztani azok számára, akik érzelmileg fogékonyabbak.
Az 50 nm feletti szemcseméret túl nagy ahhoz, hogy azok lebegve hasznos kolloidot képezzenek. Az ennél nagyobb méretű ezüst a fentiek miatt kerülendő. Ugyancsak emiatt nem lehet a desztillált vízbe sót rakni (pl. a jobb vezetőképesség elérése érdekében), mert a só nagyobb méretű ezüst szemcséket és nem kívánatos ezüst-kloridot eredményez!
Minél kisebb a szemcseméret annál kevésbé fogható rá hogy toxikus. A 15 nm alatti ezüstkolloid gyakorlatilag már nem tekinthető toxikusnak. Tudomásom szerint a legkisebb szemcseméretű ezüstkolloid termék a Sovereign Silver® 0.6 nm - 1 nm szemcsemérettel, ami az FDA engedélyével kerül a forgalomba. Ez messze a legdrágább is. Viszont az azt előállító Natural Immunogenics Corp. honlapján fotókat közöl, mutatva egy általuk kiválasztott és eddig antibiotikumokkal elpusztíthatatlan B14310 – Staphylococcus aureus (antibiotic resistant MRSA) vírust a termékük teljesen megsemmisített 7 percen belül. (Válassza az analytical services-t, majd kattintson a culture plates-re.)
Összehasonlításul az ezüst-ion átmérője 0.28 nm, az ezüstatom átmérője 0.288 nm, és 1 nm-es szemcsében kb. 31 ezüst atom van, Francis Key kutató/kémikus szerint. A Mesosilver® is 2nm átmérő alatti ezüst részecskéket tartalmaz ráadásul az ionmentes is. Egységnyi fajlagos részecskefelületre számítva messze ez a "legolcsóbb" termék, pedig hozzá nem értők számára drágának tűnhet. De sokkal kevesebb mennyiség kell belőle ugyanahhoz a hatáshoz. Ráadásul ez a legbiztonságosabb termék is, mert ionmentes.
Itt van egy másik, szintén jó minőségű (0.6 - 5 nm szemcseméretű)ezüstkolloid-gyártó készülékeket forgalmazó vállalat honlapja. Egy kis kereséssel Ön is akadhat ilyenekre.

Fogyasztható mennyiség

1940-ben R. A. Kehoe mérései szerint az akkori napi átlagos zöldségek, gyümölcsök ezüst tartalma 50 - 100 mikrogramm volt. Az 1992-es Earth Summit Report szerint az USA-ban a talaj ásványi anyag tartalma 85%-al csökkent az utóbbi 100 évben. Mivel ez az ezüstkolloid kis mennyiségben szükséges a szervezet számára, sokakban felmerülhet a pótlás jelentősége. Napi maximum 50 mikrogramm pótlás engedhető meg Peter A. Lindemann szerint. Nem lehet étellel, itallal, ivóvízzel keverni. Ez a mennyiség kb. 2 teáskanálnyi ezüstkolloid vízben van, ha az 5ppm koncentrációjú. Ha 10 ppm-es, akkor egy teáskanálnyiban. Ennél többet fogyasztani Lindemann szerint csak egy-két napig tanácsos, terápiás kezelésként, akkor is éhgyomorra maximum 4 teáskanálnyit (5ppm) és utána szünetet kell tartani.

Egészség-politika, mi várható a közeljövőben?

Az amerikai FDA (Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyezési Hivatal) már korábban végzett kutatásokat az ezüstkolloiddal és tisztában vannak annak rendkívüli patogénölő hatásaival. Mégsem teszik közzé a kutatási eredményeket, és nem is fogják a közeljövőben. Először is, ha egy intézet azzal állna ki, hogy az ezüstkolloiddal mondjuk rákot, vagy AIDS-et lehetett sikeresen kigyógyítani, azzal automatikusan "új hatóanyag"-nak lehetne kinyilvánítani és jelenlegi széleskörű forgalmazását azonnal betiltani, mert akkor "ki kell vizsgálni minden hatását", ami az 1938 előttről használt szerek újraminősítéséhez vezetne. Az egyetlen ok hogy ezüstkolloid termékeket lehet kapni egy törvénynek köszönhető, miszerint az 1938 előtt is használt és nem szabadalmazható szerek megengedett minősítésben vannak, egyébként már régen eltüntették volna. Ezért minden forgalmazó és ilyet alkalmazó klinika csak nagyon óvatosan fogalmazhat.
De az ezüstkolloid nem szabadalmaztatható, hiszen bárki otthon képes csinálni ilyet egy jó minőségű készülékkel, ha odafigyel a fenti tényezőkre. Ezért nincs egy olyan gyógyszergyártó vállalat sem, aki érdekelve lenne a kutatásával, terjesztésével. Sőt, nekik végképp káros egy ilyen szer elterjedése, amit minden áron akadályozni fognak. Erre fel lehet készülni. Mit gondol, mi történne, ha egy csoda folytán hivatalosan kinyilvánítanák az ezüstkolloid, vagy akármilyen más hatásos szer eredményes rák-, vagy AIDS-, stb. gyógyító hatását? Először is a gyógyszeripar minden nagyágyújának a részvényei teljesen összeomlanának, hiszen nem lesz ennyi vírus-, rák-, stb. gyógyszerre szükség, se kemoterápiára, sem sugárkezelésre stb. Az ilyen berendezéseket gyártók sem menekülnének meg, sőt a kutatóintézetekben számos kutatást be kellene szüntetni, amit újabb gyógyszerek bevezetéséért végeznek. Számos kutató állása is kockán forogna. Ha még járatlan az egészség-politikában, akkor még nem tudhatja, hogy ez a negatív kampány az utóbbi 3-4 évben felerősödött, és közel vagyunk ahhoz, hogy nyílt támadásokkal megnehezítsék, vagy akár beszüntetésre késztessék az ezüstkolloidot előállítani képes készülékek forgalmazóit.
A nagy gyógyszergyártók már most is hatalmas profitoktól esnek el. Nyomásukat az FDA-ra kiterjesztve sürgették az ezüstkolloid teljes betiltását, amit a fent említett törvénynek és a szer hatásos voltának köszönhetően nem tudtak elérni. Ekkor nyomást fejtettek ki az információ-terjesztés teljes megakadályozásáért, és az FDA beállt nekik, ezzel is kimutatva hogy csak bábok egy gépezetben.
1999. július 19.-én egy törvény lépett életbe, miszerint a forgalmazott ezüstkolloid termékeken nem lehet annak patogénölő tulajdonságait feltüntetni!
Mindez annak ellenére, hogy számos más szerre nem reagáló vírust képes elpusztítani 6.5 perc alatt, feltéve ha kiváló minőségű és erős koncentrációban van.
Sőt elméletileg azt a forgalmazót is tevékenysége felfüggesztésére és összes tulajdonának elkobzására foghatják, aki információt merne közölni valamilyen "gyógyíthatatlan" betegség elleni sikeres hatásáról. Welcome to the XXI. century!
A média az USA-ban már javában riogatja az embereket, holott a lent feltüntetett szerzők és mások szerint is, helyesen elkészítve, és a meghatározott arányban fogyasztva az ezüstkolloid víznek nincs kimutatható káros hatása és eddig ilyen terméket fogyasztó ember még nem lett szürkés-kék színű!
A legtöbb embernek már kezd elege lenni a többnyire hatástalan orvosi módszerekből, amiknek több a káros mellékhatása, mint a hangoztatott hasznos hatása. Ezért olcsó, könnyen beszerezhető, de legfőképpen hatásos szerre vágynak, ami jobb, mint a hivatalos terápiák. Azt persze nem lehet az ezüstkolloid vízre mondani, hogy szuperszer, de azt sem lehet letagadtatni, hogy vannak bizonyos rendkívüli tulajdonságai. Azt sem lehet elvárni tőle, hogy mindenkinél eredményes lesz, de azt sem lehet letagadni hogy már vannak/voltak olyanok, akiknél az volt. Valószínűleg, hasonlóan az Essiac-hoz, csak azoknál a betegeknél lesz igazán eredményes, akiknél a főszervek még egészségesek maradtak. A kutatást számos igen becsületre méltó kutató végzi önerőből. Tőlük szerezze be az információkat! 

Forrás:

- "Silver, Our Mightiest Germ Fighter," >Science Digest, 1978. március
- Dr. Paul Farber: The Micro Silver Bullet A Preliminary Scientifically Documented Answer to the Three Largest Epidemics in the World: Lyme Disease - Aids Virus - Yeast Infection - (and the Common Cold) 1997
- Prof. Ronald J. Gibbs: Silver Colloids - Do They Work? 1999.
- Dr. Robert O. Becker: The Promise of Electromedicine, the Perils of Electropollution
Cross Currents, 1991
- "Colloidal Silver as a Remedy for AIDS"Provo Herald, 1992. febr. 13.
- Peter A. Lindemann: A Closer Look At Colloidal Silver 1997
- N. Simonetti: Electrochemical Ag+ for Preservative Use. Applied and Environmental Microbiology. American Society for Microbiology: Washington,1992. 58/12. szám
- Christopher Bird and Peter Tompkins: Secrets of the Soil, 1998
- Zane Baranowski: Colloidal Silver. Thee Natural Antibiotic Alternative
- Dhyana L. Coburn & Patrick D. Dignan: The Wonders of Colloidal Silver, 1997
- "Colloidal Silver - The Universal Germiciide" Nexus Magazine, 1997. jan.
- Kolloid diszperz rendszerek felületi tulajdonságai
 
A cikket Katka találta a  www.geocities.com oldalán



Az ezüstkolloid körülbelül 600-650 kórokozóra hat. Baktériumokra, gombákra, és ami nagyon ritka a vírusokra is hat az ezüstkolloid. Ma vírusellenes szert nem is lehet szinte találni a piacon” – Dr. Juhász György főigazgató főorvos




Igazi gyógyszer az ezüstkolloid!



Az ezüstkolloid ősidők óta alkalmazott nemes fém oldat. Több bakteriális és gombás fertőzés megelőzésére, kezelésére jó. Hogyan kell alkalmazni és miért jó?
A bakteriális- és gombás fertőzések esetén létezik egy olyan szelíd gyógymód is, melyről korábban talán nem is hallottunk. Ráadásul, nem csak fertőzésekre jó, hanem rengeteg egyéb problémára is. Az ezüst kolloid ősidők óta használatos: olyan nemesfém oldat, mely elengedhetetlen nyomelem az emberi szervezet számára.
A jótékony ezüstoldatnak több mint 600 kórokozóval szemben bizonyították már a hatását, ráadásul olyan gyorsan hat, hogy perceken belül végez a baktériumokkal. Hatásosabb, mint az antibiotikum, az ugyanis csak 6-12 baktériumtörzset képes elpusztítani.
Mivel az ezüstkolloid a vékonybélben szívódik fel, nem károsítja a vastagbélben található, szervezetbarát baktériumokat. Vagyis, az ezüstkolloiddal nem csak az egészség hozható helyre, de jelentős az immunerősítő szerepe is, mellékhatásai viszont nincsenek.
Mégis, hogyan hat?
Amikor az ezüstkolloid az egysejtű élőlényekbe kerül (ezek lehetnek baktériumok, gombák, vírusok vagy paraziták)azokat az enzimeket gátolja, melyek részt vesznek a kórokozók anyagcseréjében, így elpusztítja őket.
A vírusokkal szemben is kíméletlen: fehérjeburkaik szerkezetét károsítja, és megakadályozza szaporodásukat, valamint hozzájárul kiürülésükhöz a szervezetből. Fontos tudnivaló, hogy nem szabad beöntésre használni!
ezüstkolloid
Hogyan kell alkalmazni?
Az ezüstkolloid igen sokoldalú szelíd gyógymód. Használható külsőleg és belsőleg is. Ha például bedugul a fülünk, alkalmas a kimosására. Elég 3-5 cseppet a bedugult fülbe csöppenteni, majd egy-két percet nyugodtan feküdni, hogy a cseppek a hallójáratba jussanak és hassanak.
Ha a füldugulás jelentős, a hatékonyabb bejutás érdekében masszírozni is lehet a fület. Száj- és torok panaszok esetén is hatásos. Ha torokgyulladásunk van, gargalizálhatunk vele. Fogíny problémák esetén öblögetéssel segíthetünk magunkon, ha száj- és nyálkahártya panaszunk van, szintén jó gyógyír.
Nagy eséllyel megelőzhető vele a foggyulladás és fogszuvasodás. A rossz leheletet elűzi, de a különféle szájsebek és afták ellen is jó. Az ezüstkolloid a szem doktora is. Szemgyulladás esetén, szemcseppként használatos.
Hígítás nélkül is alkalmazható szemgyulladásnál (kötőhártya gyulladáskor), ha borogatjuk vele a szemet. Ez a szelíd gyógymód az allergiásokon is segít. Remek ellenszere a megfázásos, influenzás tüneteknek, a szénanáthának.
Alkalmas légzőszervi és orrüregi fertőzések, a tüdőgyulladás, staphylococcus-os illetve streptococcus-os fertőzések tüneteinek megszüntetésére. Használható leukémia, agyhártyagyulladás, vérpanaszok, szifilisz, gonorrhea, sőt vérélősködők, Lyme-kór esetén.
2k3jj4dq
A nyirokér-gyulladás, gyomorfekély is kezelhető az ezüstkolloiddal. Segíti az emésztést, és gátolja a puffadást. Hüvelyfertőzés esetén egy liter vízbe csöppentsünk két-három evőkanál ezüstvizet és öblögessük az intim testrészt.
Külsőleg is számos problémára jelent segítséget az ezüstkolloidAlkalmas a gombás fertőzések kezelésére, így a körmök, illetve a fül gombásodásakor is bevethetjük. Bőrviszketés, szúnyogcsípés, bőrbetegségek, ekcéma, herpesz, szemölcsök, pattanások esetén is gyógyír.
Alkalmas a fülgyulladás kezelésre is. Érdekes, hogy nem csak az égések, fagyások, nyílt sebek, vágott sérülések, horzsolások gyógyszere, hanem a skarlát, ótvar gyógyításában is segít. A vágott sebekre és horzsolásokra úgy hatásos, ha a kötszerre cseppentünk az ezüstkolloidból néhány cseppet.
A gyógyulást minden probléma esetében előbbre hozza. Tárolni olyan helyen kell az ezüstvizet, ahol nem fagyhat meg! Tartsuk távol sugárzó hőtől, illetve mágneses hatástól! Érdemes hűvös helyen, sötét üvegben tartani, mert akkor akár 2 évig is eláll!
Ha megelőzés céljából fogyasztjuk, naponta érdemes kétszer egy teáskanállal inni belőle. Ha betegséget kezelünk vele, akkor emeljük az adagot, napi ötször egy teáskanálra. Mielőtt lenyeljük, tartsuk egy kicsit a szánkban, s akár 2 percig is, és öblögessünk vele!
Forrás:





Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani. Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak.

Az ezüstöt mint gyógyító és antibakteriális szert a különböző civilizációk már évezredek óta használják. Az ókori görögök ezüstcsöveken át vezették házaikba az ivóvizet, így biztosítva annak tisztaságát, míg a Római Birodalomban a bort ezüst urnákban tárolták, hogy megakadályozzák annak romlását. Az ezüstöt a híres orvos, Paracelsus több betegség gyógyítására alkalmazta, az első világháború idején a sérült katonák sebgyógyítására is használtak, illetve az ezüstkolloidot baktériumölő hatása miatt széles körben alkalmazták a kórházakban. Az ezüsttel való gyógyítás az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején virágkorát élte, és legalább 50 különböző ezüstvegyület állt az orvosok rendelkezésére, amivel hatékonyan gyógyították a különféle fertőzéses betegségeket.
Az ezüstkolloid vöröses vagy átlátszó színű folyadék, létrehozásánál ionizált vízbeezüst részecskéket – úgynevezett kolloidokat – kevernek. Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni.
Az ezüstkolloid 1938 előtt gyakorlatilag az egyetlen antibiotikum volt, ám hamarosan megjelentek a szintetikusan előállított gyógyszerek, emiatt a gyártók igyekeztek kiszorítani az ezüstkolloidot a piacról.
Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása igen erős: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is.

Hogyan hat?

A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Az ezüstkolloid ezeknek az enzimeknek gátolja az optimális működését, így okozva a kórokozó pusztulását, melyhez nagyjából hat percre van szüksége.

Mire jó?

Használható a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és számtalan más fertőzés kezelésére.
Egyes kutatók szerint második immunrendszerünket biztosíthatná, ezáltal megvédene a legtöbb kórokozóval szemben. Több amerikai példa szolgál pozitív eredményekkel az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a Candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.

Külsőleg milyen betegségekre használható?

  • Pattanások, ótvar, skarlát
  • Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony
  • Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések
  • Égés, fagyás, napégés
  • Szemölcsök, herpesz

Belsőleg milyen betegségekre használható?

  • Szénanátha, allergia
  • Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
  • Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
  • Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
  • Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
  • Gyomorfekély
  • Lyme-kór, szifilisz
  • Cukorbetegség
  • Több esetben a HIV-vírussal szemben is hatékonynak bizonyult

Milyen egyéb területeken alkalmazható?

  • Horzsolásra
  • Nyílt sebre
  • Ekcémára
  • Szúnyogcsípésre
  • Illetve bármilyen gombás fertőzés esetén, például: körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba

Ha ennyire jó, akkor miért nem tudnak róla a betegek?


Ennek oka, hogy senki nem szabadalmaztatta, és valószínű soha nem is fogja. Ugyanis egyik intézet sem szeretne előállni azzal, hogy új ellenszert talált a rák vagy az AIDS ellen. Ha ezt megtennék, akkor új hatóanyagnak kellene nevezni, ez pedig ahhoz vezetne, hogy bevonnának minden ezüstkolloidot tartalmazó szert azzal az indokkal, hogy mint minden új hatóanyagnak, ennek is be kell vizsgálni a hatásait. Ez pedig minden 1938 előtt is használt gyógyszer – melyek törvény szerint jelenleg megengedett minősítésűek – újraminősítéséhez vezetne. Arról nem is beszélve, hogy ez a bevizsgálás akár évtizedekig is eltartana, így addig a betegek nem jutnának hozzá az ezüstkolloidhoz.

A másik fő oka a szer elhallgatásának az, hogy egyetlen gyógyszeripari cég sem szeretne csődbe menni. Képzeld csak el, hogy egy hatékony rák, vagy AIDS ellenes, vagy bármilyen vírusölő gyógyszer milyen profitoktól fosztaná meg a jelenlegi gyógyszergyártókat. Természeten az ezüstkolloid hatásának kutatása és orvosi bizonyítása nem tart még itt, de ki tudja, megfelelő körülmények között milyen valóban hatékony készítményeket lehetne belőle létrehozni.

Miért nem kapsz elég felvilágosítást a legtöbb tájékoztatóból?


Egyes cégek többször próbálkoztak az ezüstkolloid betiltásával, de szerencsére nem arattak teljes sikert. Azt azonban sikerült elérniük, 1999-ben az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszerügyi hatósága közzétette azt a nyilatkozatot, miszerint azezüsttartalmú készítmények nem egészségesek, sőt nagyobb mennyiség eseténhasználatuk nem biztonságos.
Mára annyiban változott a helyzet, hogy bár még mindig senki nem bizonyította laboratóriumi körülmények között az ezüstkolloid hatását, mégis egyre többen használják sikerrel. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a sok jó tapasztalat mellett nem árt elővigyázatosnak lenned.

Mint mindent, ezt is túl lehet adagolni…. Az alternatív gyógyászok dicsérik, de sok orvos egyfajta méregnek tartja.

A jó minőségű ezüstkolloidnak nincs kimutatható veszélyes mellékhatása, csak a rossznak lehet. A nem kolloid méretű ezüstnek, vagy néhány ezüst-sónak viszont van nehézfémes toxikussága.
Legrosszabb esetben argyria nevű bőrelszíneződést okozhatnak. Az argyria egy állandó kékes-szürke bőrelszíneződés orvosi neve, de más tünetekkel, vagy más szervi elváltozásokkal nem jár. Más ismert káros mellékhatása nincs.

Fogyasztható mennyiség
1940-ben R. A. Kehoe mérései szerint az akkori napi átlagos zöldségek, gyümölcsök ezüst tartalma 50 – 100 mikrogramm volt. Az 1992-es Earth Summit Report szerint az USA-ban a talaj ásványi anyag tartalma 85%-al csökkent az utóbbi 100 évben. Mivel ez az ezüstkolloid kis mennyiségben szükséges a szervezet számára, sokakban felmerülhet a pótlás jelentősége. Napi maximum 50 mikrogramm pótlás engedhető meg Peter A. Lindemann szerint. Nem lehet étellel, itallal, ivóvízzel keverni. Ez a mennyiség kb. 2 teáskanálnyi ezüstkolloid vízben van, ha az 5ppm koncentrációjú. Ha 10 ppm-es, akkor egy teáskanálnyiban. Ennél többet fogyasztani Lindemann szerint csak egy-két napig tanácsos, terápiás kezelésként, akkor is éhgyomorra maximum 4 teáskanálnyit (5ppm) és utána szünetet kell tartani.





Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid


Az ezüst sokoldalú és jótékony hatása régóta elismert.


Az ősi Görögországban, Rómában, Főniciában és Macedóniában már használatos volt különböző fertőzések kezelésére, megelőzésére.

 Hippokratész – az „orvosok atyja” – szerint az ezüst kiválóan alkalmas vágott sebek gyógyítására, szívproblémákra, nagyra becsülte vértisztító, valamint fertőtlenítő hatását.
Már az akkori kortárs „gyógyszerkönyvben” is megtalálható volt a leírása.



Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani!

Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak!




Mi az ezüstkolloid?

Az ezüstkolloid vöröses vagy átlátszó színű folyadék, létrehozásánál ionizált vízbe ezüst részecskéket - úgynevezett kolloidokat - kevernek. 

Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni.

  Az ezüst a legerősebb bacilusvadászunk


Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása igen erős: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is.



Kolloid:

1-500 millimikron nagyságú részecskékből álló rendszer, vagy amelyben ilyen nagyságú hézagok vannak. 


Egy hasonlattal élve: a fenti üvegben lévő ezüst szemcsék mérete (5-10 nm) oly apró, hogy ha teniszlabda nagyságúra nagyítanánk, mellette egy baktérium öt emeletes háznak tűnne.

Hogyan hat?

Az ezüst kolloid áthatolva az egysejtű élőlények sejtfalán (baktériumok, gombák, vírusok, paraziták) gátolja azokat a tiol-enzimeket, amelyek a kórokozók anyagcseréjében részt vesznek, és azok pusztulását okozza.

A vírusok fehérjeburkának szerkezetét károsítja és szaporodásra képtelenné teszi őket.

A vastagbélben lévő bélflórát nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik.

A Science Digest magazin közlése szerint (1978 márciusi szám) a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüst kolloid kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztított.

Egy szintetikus antibiotikum jó esetben 6-12 baktériumtörzset képes hatástalanítani.

A jó minőségű kolloidális ezüstnek - betartva az ajánlásokat - nincsenek káros mellékhatásai, mivel testazonos részecskékről van szó. (A 19. és a 20. század fordulója táján a tudósok felfedezték, hogy a legfontosabb testnedvek - vér, nyirok - kolloidok.) 

A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. 
Az ezüstkolloid ezeknek az enzimeknek gátolja az optimális működését, így okozva a kórokozó pusztulását, melyhez nagyjából hat percre van szüksége.

Mire jó?

Használható a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és számtalan más fertőzés kezelésére.

Egyes kutatók szerint második immunrendszerünket biztosíthatná, ezáltal megvédene a legtöbb kórokozóval szemben. 

Több amerikai példa szolgál pozitív eredményekkel az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a Candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.


Külsőleg milyen betegségekre használható?

Pattanások, ótvar, skarlát
Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony
Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések
Égés, fagyás, napégés
Szemölcsök, herpesz

Belsőleg milyen betegségekre használható?
  
Szénanátha, allergia
Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
Gyomorfekély
Lyme-kór, szifilisz
Cukorbetegség
Több esetben a HIV-vírussal szemben is hatékonynak bizonyult

Milyen egyéb területeken alkalmazható?

Horzsolásra
Nyílt sebre
Ekcémára
Szúnyogcsípésre
Illetve bármilyen gombás fertőzés esetén, például: körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba

Az ezüstkolloid használati javaslata:
  
A jó minőségű ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai!

Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja. 

Aranykolloiddal együtt tartósan fogyasztva támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét, javítja a közérzetet, fiatalon tartja a testet és a szellemet.

Felnőtteknek a napi adagja 2x1 teáskanál, vagy megelőzés céljából 1 teáskanál. 
A gyorsabb felszívódás érdekében lenyelés előtt pár percig tartsuk a szánkban, öblögetve!

Használata javasolt:

Gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzéses betegségek, gyulladások esetén. 

Sikeresen alkalmazható torokgyulladás, nyelv-gyulladás, szájnyálkahártya gyulladás és –sérülés, fogínypanaszok, fogszuvasodás, légzőszervi és orrüregi fertőzések, influenza, szamárköhögés, tüdőgyulladás, fülgyulladás, szemgyulladás, kötőhártyagyulladás, gyomorfekély, bélpanaszok és candida fertőzés kezelésére. 

Rendszeres használatával megelőzhető többek között a láb, a köröm, a körömágy, a fül, a hónalj, a hüvely és egyéb testrészek gombásodása. 

A fejbőrbe maszírozva segít megszüntetni a korpásodást, és a fejbőr viszketését.

 Alkalmas a kiütések, pattanások, fekélyek, szemölcsök, ótvar, skarlát, bőrfarkas, ekcéma, herpesz, bőrrák és még számos bőrbetegség kezelésére. 

Hatásosnak bizonyult az AIDS, őzkullancs okozta Lyme-kór, agyhártyagyulladás, szifilisz, gonorrhoea, kolera, malária, lepra, bubópestis, vérélősködők, lépfene, rák, leukémia, nyirokérgyulladás, ízületi gyulladás esetében is. 

Az allergia és szénanátha esetén gyorsan megszünteti a megfázásos jellegű tüneteket, a szemviszketést percek alatt elmúlasztja. 

Felülfertőződés nélkül gyógyítja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat. Napégésre fantasztikus!

Ha ennyire jó, akkor miért nem tudnak róla a betegek?

Ennek oka, hogy senki nem szabadalmaztatta, és valószínű soha nem is fogja. 
Ugyanis egyik intézet sem szeretne előállni azzal, hogy új ellenszert talált a rák vagy az AIDS ellen.

Ha ezt megtennék, akkor új hatóanyagnak kellene nevezni, ez pedig ahhoz vezetne, hogy bevonnának minden ezüstkolloidot tartalmazó szert azzal az indokkal, hogy mint minden új hatóanyagnak, ennek is be kell vizsgálni a hatásait. 

Ez pedig minden 1938 előtt is használt gyógyszer - melyek törvény szerint jelenleg megengedett minősítésűek - újraminősítéséhez vezetne. 

Arról nem is beszélve, hogy ez a bevizsgálás akár évtizedekig is eltartana, így addig a betegek nem jutnának hozzá az ezüstkolloidhoz.

A másik fő oka a szer elhallgatásának az, hogy egyetlen gyógyszeripari cég sem szeretne csődbe menni. 

Képzeld csak el, hogy egy hatékony rák, vagy AIDS ellenes, vagy bármilyen vírusölő gyógyszer milyen profitoktól fosztaná meg a jelenlegi gyógyszergyártókat. 

Természeten az ezüstkolloid hatásának kutatása és orvosi bizonyítása nem tart még itt, de ki tudja, megfelelő körülmények között milyen valóban hatékony készítményeket lehetne belőle létrehozni.

Miért nem kapsz elég felvilágosítást a legtöbb tájékoztatóból?

Egyes cégek többször próbálkoztak az ezüstkolloid betiltásával, de szerencsére nem arattak teljes sikert. 

Azt azonban sikerült elérniük, 1999-ben az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszerügyi hatósága közzétette azt a nyilatkozatot, miszerint az ezüsttartalmú készítmények nem egészségesek, sőt nagyobb mennyiség esetén használatuk nem biztonságos.

Mára annyiban változott a helyzet, hogy bár még mindig senki nem bizonyította laboratóriumi körülmények között az ezüstkolloid hatását, mégis egyre többen használják sikerrel. 

Azt azonban ne felejtsd el, hogy a sok jó tapasztalat mellett nem árt elővigyázatosnak lenned.

Ezüst kolloid készítése házilag...

Így ne!!!




Ha használnád az ezüstkolloidot, előtte feltétlenül egyeztess a háziorvosoddal!  :-)


(forrás: femina/ezustkolloid-info.com)






Ezüstkolloid készítés

Ezüst Colloid a háztartásban



Láz és fertőtlenítés







Ezüst kolloid készítő gép

by SILENT
Bár a választék elég nagy, világviszonylatban is ritka az olyan nem ipari, otthon is használható készülék, amellyel megfelelő minőségű ezüst kolloid (ezüst oldat) készíthető. Azokat az ezüstvíz generátorokat, amelyek fél – egy óra alatt készítik el a kolloidális ezüstöt – véleményem szerint – ott kell hagyni a polcon. Kaphatóak félautomata, és “fullextrás” generátorok, nézzünk egyet-egyet a kínálat legjavából.

GKS 100 generátor

Otthoni ezüst kollid gyártás a GKS-100 készülékévelKényelmi szolgáltatásaiban elmarad az élvonaltól, és nem is a szépségével hódít. Azonban nem találkoztam még olyan készülékkel, amely a GKS 100 generátor által előállított ezüst kolloidot minőségben felülmúlta volna. Ha megengedhetném magamnak, biztosan ilyet vásárolnék. Sajnos az ára elég “húzós”, 70 ezer Ft. plusz postaköltség, ami azonban már nem túl sok, hiszen a szomszédos Szlovákiából rendelhető.
Amiben leginkább elüt társaitól: az előállított kolloid részecskék mérete 3-5 nanométer, a készítés ideje pedig 6-14 óra! Az előbbi példásan alacsony, az utóbbi kimagaslóan hosszú. A készülékkel előállított ezüstkolloid talán van olyan jó, mint a Magyarországon beszerezhető legjobb.
Egy rendkívül korrekt és részletes leírás olvasható magyar nyelven arról, hogy mire kell ügyelni a készítés során. Ezek az irányelvek általánosak, csak más gyártók többnyire nem említik őket.
http://tinyurl.com/67r87zp

Silver Puppy

Coyote Zenterprizes cég Silver Puppy ezüst víz generátoraNagy kedvencem a Silver Puppy, ami a Coyote ZEnterprizes Észak-Karolinai illetőségű cég újabb modellje. Ha nem csak a minőséget, hanem a kompaktságot, felhasználóbarátságot és esztétikai megjelenést is figyelembe vesszük, akkor igen, ő viszi el a pálmát.
Az alapkészülék ára 130 dollár, ez igazán nem sok, szállítási költséggel együtt 200 dollár körül mozog. Némi felárért mindenféle kiegészítőket lehet rendelni hozzá, a szemcseppentőtől kezdve a sűrűség meghatározásához szükséges ppm mérőig.
A második szériás Silver Puppy egy nagyon jól, a mai technikai elvárásoknak megfelelően megtervezett generátor. Visszahajló, “végtelenített” ezüst elektródákat használ, ezzel is csökkentve az ezüst-oxid képződést.
A vásárlók választhatnak, hogy mágneses, vagy termikus keveréssel ellátott készletet szeretnének-e. Az automatikus kikapcsolást természetesen mindkét készülék tudja.
http://silverpuppy.com

Ezüst kolloid generátor készítése házilag

 
Kísérletező és barkácsoló kedvűeknek, s mindazoknak, akik nem szeretnék másra bízni…
Az általános irányelvek miatt először célszerű 
ezt elolvasni!
Mottó:
 Csak saját felelősségre!

A legegyszerűbb szabályozott áramkör

Az 1N5296 áram-határoló dióda pontosan 1mA értéken tartja az elektróda áramot. Beszerzése nehézségekbe ütközhet. Ne kérdezz róla, soha nem próbáltam.

Ez már egy komolyabb ezüst kolloid generátor

A kolloidal-silber.de oldal egy aranybánya a téma iránt érdeklődőknek. Számtalan fénykép, leírás, kapcsolási rajz található amatőr ezüst kolloid generátorokról. Megtalálható itt a nyilvánvalóan használhatatlan primitív eszközöktől kezdve a rendkívül bonyolult megvalósításokig szinte minden.
Egy évig kísérletezgettem, s használtam az alábbi áramkört ezüstkolloid előállítására. (Természetesen szigorúan csak saját felhasználásra)
Ez a kapcsolás 36V-os tápfeszültségről működik, ami 4db. 9V-os telep sorba kötésével is megoldható. Én az elektródaáramot soha nem engedtem 1,5 mA fölé. Ez a BF245A FET-es áramgenerátor potenciométerével szépen szabályozható.
Az áramkör másik (baloldali) fele a polaritásváltásért felel. Az alkalmazott elemekkel 4-5 mp-enként vált polaritást. Ez gyakorinak mondható, ami lassítja a készítési folyamatot.
A kis elektródaáram (minőségi követelmény) miatt a készítési idő hosszú, > 10 óra. Épp ezért telepekről üzemeltetni nem túl gazdaságos. 15 ppm sűrűségnél nem tudtam többet elérni vele, de azért az nem rossz.


Ezüst kolloid készülék II.

by SILENT
 
Az Ezüstkolloid készítő gép című írás folytatása
 
 
Ez az a készülék, amelyet újabban használok, és minden tekintetben meg vagyok elégedve vele. A fentebb említett weblapról való ő is, a Selbstbau-Projekt egyik megvalósítása. Egy picit változtattam rajta. Az eredeti készülék 5 mA-es elektródaárammal dolgozott. Ez szerintem sok. Módosítottam az áramgenerátorán, így most 1,0 mA az elektródaáram. Valamint kiegészítettem egy polaritás váltóval is, mert az mindenképpen kell.
 
Nézzük! A szokásosnál magasabb feszültséggel dolgozik, de hatékonyabb is. Mivel üresjáratban (terheletlenül) az ezüst elektródákon a feszültség eléri a 60V-ot, ezért különösen ügyeljünk az óvatosságra. Ez törpefeszültséget meghaladó érték, ezért kereskedelmi forgalomba nem hozható, kisgyermeket nem szabad a közelébe engedni!
A tervező különös módját választotta a feszültség emelésnek. Egy 12V-os váltakozófeszültséget nyújtó hálózati adapter kimenetét transzformálja felfelé a fordított üzemmódban működő TR1 transzformátor. A 2 x 12 és 2 x 110 V-os trafónak csak az egyik felét használjuk. Mind a primer, mind a szekunder körben van egy-egy kétirányú transil dióda (tranziens szupresszor) melyek a feszültségcsúcsok kordában tartásáért felelnek. További feszültség korlátozó elem az egyenirányítás utáni ZD51 Zener-dióda. Ezután következik egy szándékosan nem túl komoly szűrés az 1N4003-as diódával és 22mF-os kondenzátorral. Így tehát lüktető egyenfeszültség kerül az ezüst elektródákra, ami valószínűleg a készülék előnyére válik.
ezüstvíz generátor oszcilloszkóp jele az elektródákon terheletlen állapotban
az ezüst elektródákon mért jelforma az ezüstkolloid készítés folyamatának legelején
 
A kapcsolási rajz alsó fele az 555 időzítővel megvalósított relés polaritás váltót ábrázolja. Az alkalmazott alkatrészekkel nagyjából 1 percenként vált polaritást szimmetrikusan.
Itt az általam készített nyákterv, hátha valakinek szüksége lesz rá. A Sprint-Layout 5.0 nyomtatott áramkör tervezővel készült .lay formátum.
90 perc alatt készítek vele 3dl, 10 ppm sűrűségű (szerintem) jó minőségű ezüst kolloidot. Ez a sűrűség elegendő. A több nem jobb! Az így készült oldat színtelen, íztelen. Annak is kell lennie. Na jó, egy kis fémes íz érezhető – végül is ezüst van benne. Az elektródákon és a kolloidális ezüst felszínén gyakorlatilag nincs kicsapódás. A mérési eredmények:
Az ezüstkolloid kézítési folyamat mérési eredményei
A kiértékeléshez tudni kell még a következőket:
  •  12 cm hosszúságú; 1,63 mm átmérőjű, 99,99% tisztaságú német huzal ezüstelektródákat használok, melyeknek hasznos (desztillált vízbe merülő) hossza 80 mm.
  • az elektródák távolsága 25 mm
Az ezüst kolloid készítés közben melegítem a desztillált vizet. 220V-os, 50W teljesítményű halogén-szerű izzó a fűtőtest, olyan amilyeneket a konyhaszekrények megvilágításához is felhasználnak. Amint a képeken is látható, az izzó felett, attól kb. 8 mm távolságra van egy 5 mm vastag vaslemez, ez a “platni”. Ez a vasdarab működés közben forró, de a pohárban lévő desztillált víz csak kb. 40 fokos. Ezt az üzemi hőmérsékletet 45-60 perc alatt éri el, ennyivel korábban kapcsolom be a fűtést, mint az ezüst kolloid készítő áramkört.  A fűtés is minőségi követelmény, egyúttal az oldat termikus keverését is megoldja. Amennyiben e helyett egy olcsó mágneses keverőt szeretnél magadnak, akkor kattints ide!
 
A D1 és D2 transil diódákat elég körülményes volt beszerezni, úgy látszik nem hétköznapi alkatrészek.
Ha hasznos volt számodra ez a leírás, kérlek ne felejtsd el “lájkolni”!






Hogyan teszteljük az ezüst kolloid minőségét?

by SILENT
 
Többen is kérdezték már tőlem: megfelelő-e az az ezüst kolloid, amit fogyasztanak? Mintha valamiféle szakértő lennék. Nem vagyok. De úgy gondoltam, kell lennie viszonylag egyszerű vizsgálati módszernek, amely segít abban, hogy ne nyúljunk nagyon mellé a vásárlással. Tehát utánajártam, és jelentem van. Pontosabban vannak ilyenek. Íme, néhány egyszerű teszt, melyek alkalmasak ezüst kolloid otthoni vizsgálatára:
 1) Öntsünk egy kis űrtartalmú, tiszta, színtelen üvegedénybe 30-60 ml ezüstkolloidot. Figyeljük meg a színét. A minőségi, elektrolízissel előállított termékek többnyire színtelenek. A sárgás, barnába hajló szín a túlságosan nagy szemcseméret jele, vagy valamilyen idegen anyag jelenlétére utalhat. (Van kivétel is, az egyik legjobb minőségű ezüstkolloid színe olyan, mint a sötét jeges teáé, de ezt tudtommal Magyarországon nem árulják)
2) Néhány napos mozdulatlan tárolás után sem fedezhetünk fel az üveg alján semmiféle ülepedést, zavarosságot. A minőségi kolloidban lévő ezüstszemcsék mérete < 10 nm, állandó hő mozgásban (Brown-mozgás) vannak, képtelenek ülepedni.
3) Egy erős, koncentrált fénnyel oldalról megvilágítva az üveget, egy kúp alakú fénynyalábot kell lássunk az üveg belsejében. Ez a jelenség az úgynevezett Faraday-Tyndall hatás, a kolloid oldatok oldalról megvilágítva fényszóródást, opalizálást mutatnak. Ezt a kísérletet célszerűen egy elsötétített helyiségben végezhetjük el. Én fényforrás gyanánt egy diavetítőt használtam, melynek lencsenyílását még szűkítettem is.
4) Egy másik “átvilágítós” módszernél lézerpointert használunk. (alsó kép) Az ezüst kolloid oldat belsejében látnunk kell a lézerfény útját. A legegyszerűbb módja annak, hogy megtudjuk: van-e hatóanyag a termékben, s nem desztillált vizet vásároltunk. Ugyanakkor a kolloid oldatban tovahaladó lézerfény erőssége, vastagsága további információkat hordoz. Furcsamód a gyengébb a jobb. Az erős nyaláb nagy szemcseméretre, (és / vagy) nagy sűrűségre utal. A szemcseméretről már volt szó, a sűrűségről annyit, hogy az ilyen típusú kolloid oldatoknál a 10 ppm (part per million) érték az elvárt. Az 50 ppm, vagy e feletti sűrűség csak a tisztán atomos ezüstkolloid esetében jó érték (ritka mint a fehér holló).
5) Egy “roncsolásos” vizsgálati mód:
A tárgyalt ezüst kolloid oldatok mindegyikében találhatóak ezüstionok, amelyek pozitív töltésűek és nem kívánatosak, és a számunkra hasznosabb negatív töltésű ezüst részecskék. Ez utóbbiak néhány ezüst atomot tartalmaznak, és ezeknek van kórokozó ellenes hatása. A gyenge minőségű ezüst kolloid túlnyomórészt csak ezüstionokból áll, (> 80%) és nagyon csekély hasznos anyagtartalommal. Az a jó, ha az arány minél inkább ez utóbbi javára tolódik el.
Helyezzünk kémcsőbe kevés ezüst kolloidot, és adjunk hozzá konyhasót. Csupán néhány szemet, maximum egy szűk csipetnyit. Fény felé tartva figyeljük meg, ahogyan lassan feloldódik. A nátrium-klorid egyesül az ezüst ionokkal, és ha sok van belőlük, az egész oldat felhőssé, ködössé válik. Na ekkor van baj :)
Végül az erős fémes íz is az ezüstionok túlzott jelenlétére utal. Aki a minőség tekintetében biztosra akar menni, annak ezt ajánlom.
Források:
http://health2us.com/water.htm
www.energeticnutrition.com/hi/dna.html
www.silver-lightning.com/tyndall/
www.sulinet.hu/tart/fncikk/Kidw/0/27103/index.htm






Mágneses keverő építése fillérekért



by SILENT
 
A gyári ezüst kolloidot előállító készülékek egy részében (többnyire a prémium kategóriás generátorokban) előszeretettel alkalmazzák a mágneses keverést.
Magunk is készíthetünk ilyet a saját eszközünkhöz, méghozzá nagyon olcsón.
Szükségünk lesz:
  • Egy számítógépekben használatos 120×120 mm-es, 12V-os hűtőventilátorra. A kisebbek túl gyorsan pörögnek.
  • Egy 12 V-os DC hálózati adapterre, amely a ventilátort működteti.
  • 2 db. 10×1 mm kör alakú mágneskorongra (kb. 2,7$)
  • 1 db teflonnal bevont mágneses rúdra, az enyém 20×8 mm-es. Ez lesz a keverőlapát. (kb. 1,5$)
A ventilátort és adaptert egy számítógép alkatrész boltban vásároltam. A két kis mágneskorongot és a teflonnal bevont mágneses rudat az eBay-en vettem. Kínából, Hongkong-ból érkeztek ingyenes szállítással.
cooler-adapterAz eBay keresőmezőjébe írjuk be a következő kifejezéseket, hogy rátaláljunk:
Rare Earth Magnets N35 10x1mm”
“Teflon PTFE Magnetic Stirrer Mixer Stir Bar”
 disk-bar
 
Minden más jól látható az alábbi videón. FONTOS! A két kis kör alakú mágnest pillanatragasztóval úgy rögzítjük a ventilátorhoz, hogy azok felfelé ellentétes polaritást mutassanak. Tehát az egyiknek az északi, a másiknak déli pólusa nézzen felfelé. Különben nem jön létre a forgó mágneses tér.






Az ezüstkolloid használata, avagy mire ügyeljünk?

by SILENT
Először is tudnunk kell, hogy az ezüst kolloid, vagy ahogyan manapság hazánkban helytelenül nevezni kell: ezüst oldat érzékeny a fényre, fagyra, mágneses térre és a sugárzó hőtől is óvni kell. Tehát ennek megfelelően tároljuk.
Válasszuk ketté a külső és belső felhasználást.
Ezüstkolloid használat külsőleg:
Hagyományosan égési sérülések, bármilyen seb és horzsolás, pattanásos bőr, napégés, szemviszketés, fejbőr korpásodás, illetve gombás fertőzések ellen használatos (hónalj, hüvely, láb, köröm, körömágy, fül)
ezustkolloid-spray-uvegAttól függően, hogy mely testrészt kezeljük, szükségünk lehet egy szemcseppentőre (gyógyszertárakban kapható) illetve egy finoman porlasztó szórófejes flakonra. Ez utóbbi anyaga lehet műanyag, de még jobb, ha üveg. Egyszerűen fújjuk be ezüstkolloiddal a megtisztított kezelendő testrészt napi 3 alkalommal, s hagyjuk, hogy az magától megszáradjon. Létezik olyan kolloidális ezüst, amely mellé kapunk szórófejes üveget is. Pl. ez is ilyen. De különállóan is beszerezhető. 3 napra elegendő mennyiségnél ne töltsünk többet bele és tartsuk sötét helyen. Az egyenletes terítésen túl takarékossági okokból is célszerű a használata, hiszen így semmi sem vész kárba. Természetesen nemcsak emberek, hanem állatok és növények kezelésére is használható.
Használat belsőleg:
Több féle ezüstkolloid található a hazai piacon, eltérő adagolási ajánlásokkal. Én most az “arany középutat” ismertetném a leggyakrabban előforduló 10 ppm sűrűségű ezüst oldat esetében:
Egészség megőrzési jelleggel napi 1 teáskanállal (5 ml) fogyasszunk belőle, betegség esetén pedig napi 3 teáskanállal. Ezt a mennyiséget lehetőleg ne lépjük túl.
Fontos, hogy étkezés előtt vegyük be körülbelül 10-20 perccel, mert ekkor legtisztább a szájüregi nyálkahártya. Tartsuk a szájban 2 percig, mert innen is nagyon hatékonyan fel tud szívódni. Gondoljunk csak a nyelv alá helyezett szívgyógyszerre. Ha ezt korrektül betartjuk, akkor már le sem kell nyelni. Én magam sohasem teszem. Két okból sem.
Az ezüst-ionok (ilyeneket szinte minden ezüstkolloid tartalmaz kisebb-nagyobb mértékben) az emésztőnedvek sósav tartalmával érintkezve, annak klorid ionjaival azonnal ezüst-kloridot képeznek. Az ezüst-klorid egy amerikai állami információs portál nyilvántartása szerint toxin. Másrészt így biztosan nem fog károsodni a bélflóra.
A kolloidális ezüst fémmel nem érintkezhet, lehetőleg műanyag kanalat használjunk. De a kanál használatát teljesen ki is küszöbölhetjük, ha a fentebb említett üveges spray-t használjuk, és ezzel fújunk ezüstkolloidot a szájüregbe. 5-6 fújás elegendő egy alkalommal.
Várandós kismamáknak és 3 évnél fiatalabb gyermekeknek nem ajánlott a fogyasztása.ultrahangos inhalator
Kúrahossz:
Kúraszerűen maximum fél évig alkalmazható, azt követően legalább ugyanennyi szünetnek kell lennie. Létezik egy ennél szigorúbb ajánlás is: hat heti alkalmazás után tartsunk két hónapos szünetet.
Az ezüstkolloid használatának nagyon izgalmas, hatékony és viszonylag új kezelési módja, az inhalátoros kezelés, vagy a párologtatóban történő alkalmazás. Szerencsés, ha ezek a készülékek ultrahanggal porlasztanak, vagyis nem fűtik fel a kolloidot.






Ezüst kolloid készítés házilag

by SILENT
 
Ha beírjuk a YouTube keresőmezőjébe a “how to make colloidal silver” kifejezést, legalább két tucat “tuti” tippet kapunk az ezüst kolloid otthoni előállításához.
Látszólag pofonegyszerű folyamatnak tűnik. 2 db nagy tisztaságú ezüstelektróda, desztillált víz, egy tiszta üveg, 1, vagy 3 db. sorba kötött 9V-os telep, két vezeték krokodilcsipeszekkel és félórányi időráfordítás. Nagyjából ennyi az, amit a felvételeken láthatunk. Ha ilyen egyszerű lenne…
Nem mondom, hogy ne készítsünk ilyen módon magunk is ezüst kolloidot. Csináljuk, ha kedvünk van hozzá. Csak ne igyuk meg! Felhasználhatjuk pl. vírusfertőzött növények bepermetezésére, esetleg állatok gyógyítására.
Hogy mi a gond a bemutatott metódusokkal? Több ilyen is van.
Az ezüst kolloidok egyik legfontosabb minőségi jellemzője az oldatban lévő ezüstrészecskék nagysága. A szemcsenagyságot pedig meghatározza az áramkörben kialakuló áram erőssége. Az elektrolízis kezdetén nagyon csekély az áramerősség, mivel a desztillált víz rossz elektromos vezető. Azonban az oldatba kerülő ezüstrészecskék hatására egyre jobb vezetővé válik, gyorsan eléri azt az 1 mA-es határértéket, amely fölé nem tanácsos engedni. Minél nagyobb az áram erőssége, annál nagyobb méretű ezüstrészecskék válnak le az elektródáról, annál rosszabb minőségű lesz a végtermék.
Márpedig az áram erőssége korlátozás nélkül exponenciálisan nő. Ugyanilyen mértékben lesz használhatatlan az ezüst oldatunk.
Már csak ezért sem lehet a bemutatott módon, harminc perc alatt biztonságosan használható kolloidális ezüstöt készíteni.
A megoldás: a tápegységnek áramgenerátoros üzemmódban kell működnie, ami egy beállított és állandó értéken tartja az áramerősséget, így biztosítva a homogén, kis szemcseméretet. Ez a szabályozott folyamat viszont meglehetősen elnyújtja a készítés idejét. Körülbelül 8 óra szükséges a kívánt 10-15 ppm sűrűség eléréséhez. Ez az idő természetesen függ még az elektródák felületének nagyságától, attól, hogy mennyi oldatot készítünk, annak hőmérsékletétől, stb.
Néhány videó korrektül szól az alapanyagok minőségéről, mások azonban nem.
Kizárólag gyógyszertárban vásárolt desztillált víz használható, semmiféle víztisztító berendezés által előállított víz nem megfelelő.
Legalább „négykilences” tisztaságú ezüstelektródák (99,99%). Az „ötkilences” természetesen jobb, de azt már arany árban mérik. Elektróda gyanánt bármiféle érme, vagy ékszer használata tilos. Egy megfelelő elektródapárral kb. 200 liternyi kolloidális ezüst készíthető, ami több mint 40 évre elegendő mennyiség.
Elképesztő, hogy a bemutatókon mennyire figyelmen kívül hagyják a sterilitást. (Ezüst sók: ezüst-nitrát, ezüst-szulfát és ezüst-klorid képződésének veszélye) Nem szólnak arról, hogy a készítéshez felhasznált üveget, tárolóedényt, tölcsért, desztillált vízzel alaposan ki kell öblíteni a készítés előtt.
Az elektródákat kézzel fogdosni nem szabad. Használat előtt egy új mosogatószivacs durva oldalával dörzsöljük át, és desztillált vízzel öblítsük le. Szabályos időközönként tisztítani kell az anódot, a rajta képződő sötét színű ezüst-oxid rétegtől. A katód az mindig matt-fehér, itt hidrogén képződik. Vannak, akik ezt a tisztítást megspórolják a tápegység pólusainak gyakori felcserélésével.
Elrettentő példa az egyik YouTube videóból: két hölgy készíti az ezüst kolloidot, láthatólag nem érdekli őket az elektróda állapota.
Az oldatot folyamatosan melegíteni kell, mert úgy jobb eredményt kapunk. 40 fok elegendő. Én erre a célra semmiképpen sem használnék mikrohullámú sütőt. Legcélszerűbb egy főzőlappal melegített, vízzel telt edénybe helyezni az üveget, amelyben az ezüst kolloid készül.
Készítés során az oldatot keverni célszerű, hogy a két elektróda közötti részecskefelhő egyenletesen szétterüljön.
Erre a célra használható egy üvegpálca, egy új akvárium levegőpumpa, egy kis elektromos modellmotor által hajtott propeller (fém nem érintkezhet az ezüst oldattal), valamint alkalmazzák a mágneses keverés elvét is.
Ez utóbbit – bár nagyon szellemes – nem javaslom, hiszen az ezüst kolloid érzékeny a mágneses térre. Az alábbi klip bemutatja a mágneses keverés elvét egyszerű Legó elemekkel megépítve:
Ha szeretnél valami hasonlót magadnak, akkor kattints ide!
A mikroszkopikus ezüstrészecskék fényérzékenyek. Készítés során, ha nem is sötét, de erősen fényszegény környezetre van szükség. Mindaddig, amíg a kész, papír alapú kávé filterrel átszűrt ezüstkolloid bele nem kerül a barna színű üvegbe, amely már hatékony szűrőhatással rendelkezik.
Túlságosan macerás? Igen, eléggé. Aki biztosra akar menni, annak inkább ezt ajánlom.
A YouTube videók egy másik része olyan készülékek használatát mutatja be, melyeket kifejezetten ezüst kolloid otthoni készítésére gyártottak. Amit mindenképpen tudni kell ezekről a masinákról: valamennyi ionos ezüst kolloid előállítására alkalmas. Ez önmagában még nem baj, hiszen a kereskedelemben kapható kolloidális ezüst oldatok többsége is ilyen, tartalmaznak ezüst ionokat. Nem mindegy azonban, hogy milyen arányban.
Többnyire szaggatott egyenfeszültséggel dolgoznak, a jobbak áramgenerátoros üzemmódban, valamint kényelmi funkciókat is tartalmazhatnak, mint pl. a folyamat végi automatikus kikapcsolás, polaritás váltás, az oldat keverése, fűtése.
Néhány kitűnő gyári ezüst kolloid készítő gép, valamint (általam is használt, kipróbált) amatőr megvalósítások az otthoni ezüst kolloid készítéshez.






Elpusztulnak a jó baktériumok is?



by SILENT
Az ezüst kolloid elpusztítja a testünkben lévő szervezetbarát baktériumokat is, hasonlóan az ártalmasokhoz?
Több gyártó is azt állítja, hogy az általuk előállított kolloidális ezüst nem árt a szervezet számára nélkülözhetetlen bélflórának. Csupán féligazság. Az ezüstkolloid atomok nem tudnak és nem is akarnak különbséget tenni a velünk szimbiózisban élő jó, vagy számunkra káros mikrobák között. Működési mechanizmusuknak megfelelően egyformán megölik mindkettőt. És ez így van rendjén.
Miért nem kell féltenünk tőle mégsem a bélflórát? Három okból:
baktériumAz atomos ezüstkolloid nagyon gyorsan felszívódik, a véráramba kerül. Leghatásosabban a szájüreg, és a nyelőcső nyálkahártyáján keresztül. Lenyelés előtt ezért tanácsos a szájban tartani. Az emésztőrendszeren keresztül legtovább a vékonybélig jut el.
A naponta elfogyasztott (maximum) 1 evőkanál mennyiségű 10 ppm (part per million) koncentrációjú kolloidális ezüst túlságosan csekély mennyiség ahhoz, hogy kárt tegyen a bélflórában. Egy felnőtt testtömegéből 0,75 – 1,5 kg-ot tesznek ki az emésztőrendszer mikrobái. Ilyen kis mennyiségű ezüst nem nagy fenyegetés számukra.
És harmadszor: mert a barátságos mikrobák annyira szaporák, hogy a kolónia könnyedén pótolja az ezüstkolloid által esetleg elpusztított egyedeket.
Csak hogy teljesen megnyugtassam, elmondom: a természetgyógyászati gyógyközpontokban a léböjtkúrák mellett végeznek beöntéses béltisztítást is. Ez viszonylag sok víz felhasználásával történik, ami nagyságrenddel nagyobb mennyiségű számunkra hasznos mikroorganizmust mos ki a vastagbélből, mint amennyit az ezüstkolloid esetleg elpusztíthat egy kúra során.
Függetlenül attól, hogy fogyasztunk-e ezüstkolloidot, vagy sem, célszerű tehát olyan táplálékot is fogyasztani, ami támogatja, építi a bélflórát. Pl. joghurtot, vagy méginkább a Hummel Mikrorostos Gél-t.
Érdekességek a bélflóráról:
A bél nyálkahártyához tapadva gátolják a kórokozó baktériumok elszaporodását, néhányan közülük a kórokozók szaporodását gátló fehérjéket is termelnek. Ehhez hozzájárul a bifidobaktériumok által termelt tejsav pH-csökkentő hatása. Fokozzák az immunrendszer védekező képességét, szabályozzák az immunsejtek számára idegen anyagok megtanulásának folyamatát. A flóra egyes tagjai gyulladásgátló anyagokat termelnek, mások fokozzák az immunsejtek működését. Fontos tény, hogy az immunrendszer mintegy 
70%-a a bélcsartorna falában és a környező kötőszövetekben található nyirokcsomókban helyezkedik el. Ez az arány nem véletlen, hiszen a bélcsatorna mintegy 400 m2 nagyságú felszínén elképzelhetetlenül nagyszámú, folyamatosan bejutó idegen anyag “vár” az immunrendszerrel való találkozásra. Forrás: nlcafe.hu






Ezüst kolloid készítő gép

by SILENT
Bár a választék elég nagy, világviszonylatban is ritka az olyan nem ipari, otthon is használható készülék, amellyel megfelelő minőségű ezüst kolloid (ezüst oldat) készíthető. Azokat az ezüstvíz generátorokat, amelyek fél – egy óra alatt készítik el a kolloidális ezüstöt – véleményem szerint – ott kell hagyni a polcon. Kaphatóak félautomata, és “fullextrás” generátorok, nézzünk egyet-egyet a kínálat legjavából.

GKS 100 generátor

Otthoni ezüst kollid gyártás a GKS-100 készülékévelKényelmi szolgáltatásaiban elmarad az élvonaltól, és nem is a szépségével hódít. Azonban nem találkoztam még olyan készülékkel, amely a GKS 100 generátor által előállított ezüst kolloidot minőségben felülmúlta volna. Ha megengedhetném magamnak, biztosan ilyet vásárolnék. Sajnos az ára elég “húzós”, 70 ezer Ft. plusz postaköltség, ami azonban már nem túl sok, hiszen a szomszédos Szlovákiából rendelhető.
Amiben leginkább elüt társaitól: az előállított kolloid részecskék mérete 3-5 nanométer, a készítés ideje pedig 6-14 óra! Az előbbi példásan alacsony, az utóbbi kimagaslóan hosszú. A készülékkel előállított ezüstkolloid talán van olyan jó, mint a Magyarországon beszerezhető legjobb.
Egy rendkívül korrekt és részletes leírás olvasható magyar nyelven arról, hogy mire kell ügyelni a készítés során. Ezek az irányelvek általánosak, csak más gyártók többnyire nem említik őket.
http://tinyurl.com/67r87zp

Silver Puppy

Coyote Zenterprizes cég Silver Puppy ezüst víz generátoraNagy kedvencem a Silver Puppy, ami a Coyote ZEnterprizes Észak-Karolinai illetőségű cég újabb modellje. Ha nem csak a minőséget, hanem a kompaktságot, felhasználóbarátságot és esztétikai megjelenést is figyelembe vesszük, akkor igen, ő viszi el a pálmát.
Az alapkészülék ára 130 dollár, ez igazán nem sok, szállítási költséggel együtt 200 dollár körül mozog. Némi felárért mindenféle kiegészítőket lehet rendelni hozzá, a szemcseppentőtől kezdve a sűrűség meghatározásához szükséges ppm mérőig.
A második szériás Silver Puppy egy nagyon jól, a mai technikai elvárásoknak megfelelően megtervezett generátor. Visszahajló, “végtelenített” ezüst elektródákat használ, ezzel is csökkentve az ezüst-oxid képződést.
A vásárlók választhatnak, hogy mágneses, vagy termikus keveréssel ellátott készletet szeretnének-e. Az automatikus kikapcsolást természetesen mindkét készülék tudja.
http://silverpuppy.com





Ezüstkolloid, eltitkolt orvosság





Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid 
Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani. Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak.


Mi az ezüstkolloid?Az ezüstkolloid sárgás vagy átlátszó színű folyadék, létrehozásánál ionizált vízbe ezüst részecskéket - úgynevezett kolloidokat - kevernek. Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni.
Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása igen erős: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is.
Hogyan hat?A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Az ezüstkolloid ezeknek az enzimeknek gátolja az optimális működését, így okozva a kórokozó pusztulását, melyhez nagyjából hat percre van szüksége.
Mire jó?Használható a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és számtalan más fertőzés kezelésére.
Egyes kutatók szerint második immunrendszerünket biztosíthatná, ezáltal megvédene a legtöbb kórokozóval szemben. Több amerikai példa szolgál pozitív eredményekkel az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a Candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.
Külsőleg milyen betegségekre használható?
  • Pattanások, ótvar, skarlát 
  • Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony 
  • Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések 
  • Égés, fagyás, napégés 
  • Szemölcsök, herpesz
                
Belsőleg milyen betegségekre használható?
  • Szénanátha, allergia 
  • Tüdőgyulladás, megfázás, influenza 
  • Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések 
  • Légzőszervi, orrüregi megbetegedések 
  • Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás 
  • Gyomorfekély 
  • Lyme-kór, szifilisz 
  • Cukorbetegség 
  • Több esetben a HIV-vírussal szemben is hatékonynak bizonyult

Milyen egyéb területeken alkalmazható?
  • Horzsolásra 
  • Nyílt sebre 
  • Ekcémára 
  • Szúnyogcsípésre 
  • Illetve bármilyen gombás fertőzés esetén, például: körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba

Jó, ha tudod!

Egy 500 ml-es ezüstkolloid ára 2 260 Ft, ez a Vita Crystal cég által forgalmazott (magyar termék) ebben a webáruházában rendelhető. A felnőttek javasolt napi adagja 2x5ml, vagy megelőzés céljából 5ml. A gyorsabb felszívódás érdekében lenyelés előtt pár percig öblögetve tartsd a szádban!  


Ha ennyire jó, akkor miért nem tudnak róla a betegek?Ennek oka, hogy senki nem szabadalmaztatta, és valószínű soha nem is fogja. Ugyanis egyik intézet sem szeretne előállni azzal, hogy új ellenszert talált a rák vagy az AIDS ellen. Ha ezt megtennék, akkor új hatóanyagnak kellene nevezni, ez pedig ahhoz vezetne, hogy bevonnának minden ezüstkolloidot tartalmazó szert azzal az indokkal, hogy mint minden új hatóanyagnak, ennek is be kell vizsgálni a hatásait. Ez pedig minden 1938 előtt is használt gyógyszer - melyek törvény szerint jelenleg megengedett minősítésűek - újraminősítéséhez vezetne. Arról nem is beszélve, hogy ez a bevizsgálás akár évtizedekig is eltartana, így addig a betegek nem jutnának hozzá az ezüstkolloidhoz.
A másik fő oka a szer elhallgatásának az, hogy egyetlen gyógyszeripari cég sem szeretne csődbe menni. Képzeld csak el, hogy egy hatékony rák, vagy AIDS ellenes, vagy bármilyen vírusölő gyógyszer milyen profitoktól fosztaná meg a jelenlegi gyógyszergyártókat. Természeten az ezüstkolloid hatásának kutatása és orvosi bizonyítása nem tart még itt, de ki tudja, megfelelő körülmények között milyen valóban hatékony készítményeket lehetne belőle létrehozni.
Miért nem kapsz elég felvilágosítást a legtöbb tájékoztatóból?Egyes cégek többször próbálkoztak az ezüstkolloid betiltásával, de szerencsére nem arattak teljes sikert. Azt azonban sikerült elérniük, 1999-ben az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszerügyi hatósága közzétette azt a nyilatkozatot, miszerint az ezüsttartalmú készítmények nem egészségesek, sőt nagyobb mennyiség esetén használatuk nem biztonságos.
Mára annyiban változott a helyzet, hogy bár még mindig senki nem bizonyította laboratóriumi körülmények között az ezüstkolloid hatását, mégis egyre többen használják sikerrel. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a sok jó tapasztalat mellett nem árt elővigyázatosnak lenned. Ha használnád az ezüstkolloidot, előtte feltétlenül egyeztess a háziorvosoddal.
Forrás: http://www.femina.hu/egeszseg/ezustkolloid Szerző: Lám Luca

Cikkhez kapcsolódó weboldal javaslatok: 
Immunrendszer erősítés (felnőtt, gyermek immunrendszer)
Cikkhez kapcsolódó termék javaslatok: 
Crystal Silver Natur Power 
Nano Silver ezüstkolloid előállító készülék
Crystal Silver Natur Power C5000
Crystal Silver Natur Power 84M
Crystal Silver Natur Power Rustic
Natural Silver 90% folyékony szappan  
Natural Silver 90% sampon
Natural Silver 90% tusfürdő
  antibakteriális hatású tisztálkodószerSilver törlőkendő ezüstkolloid hatóanyag
Silver Higiéniai tisztító koncentrátum   háztartásban antibakteriális hatású fertőtlenítő, 1000ppm ezüstkolloid Nanosept Aqua   háztartásban fertőtlenítőszer




Miért pont a nano ezüst? - Crystal Silver ezüst tartalmú víz

Ezüst, nemesfém a gyógyításban

Az ezüst ősidők óta alkalmazott nemes fém. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, jótékony hatásait már az ókori görögök és rómaiak is hasznosították. Italaik az ezüst edényekben jóval hosszabb ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek ezüstdollárt tettek a tejbe, így az hosszú ideig nem savanyodott meg.
Nem ismerünk olyan baktériumot, amelyet az ezüstkolloid maximum hat percen belül el ne pusztítana. De a gombák és a vírusok is 3-4 percen belül megszűnnek létezni, ha ezzel az anyaggal találkoznak... A Science Digest magazin közlése szerint (1978 márciusi szám) a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az kolloid ezüst kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztít. Egy szintetikus antibiotikum jó esetben 6-12 baktériumtörzset képes elpusztítani. Az atomos ezüst a kórokozók pusztulását úgy idézi elő, hogy a baktériumokba, gombákba, parazitákba kerülve gátolja a tiolenzimek működését. A vastagbélben lévő bélflórát nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik. A jó minőségű atomos kolloidális ezüstoldatnak nincsenek káros mellékhatásai, mivel  testazonos  részecskék. 
Tudta Ön?
 Az ezüst esszenciális nyomelem mind a növények és az állatok, mind az emberek számára. Az orvosi kutatások fényt derítettek az ezüst és a szervezetünket védõ immunrendszer közötti szoros kapcsolatra.










Szalmabála-kertészkedés: újabb lépés a fenntartható önellátás felé

 SzJanos


A szalmabála-kertészkedés általában szalmabálába ültetett növényekből álló emelt ágyásokat jelent, a tapasztalatok szerint számos előnyét élvezhetjük.
balakertesz2
Ezzel a termesztési móddal kihasználhatjuk az emelt ágyás előnyeit, méghozzá egy bőségesen rendelkezésre álló és olcsó közegben. A szalmabálák segítenek visszatartani a nedvességet, a tápanyagfelesleg pedig beszivárog az alatta lévő talajba, ezáltal javíthatjuk kertünk földjének általános egészségét is.
Íme néhány növény, melyeket már sikeresen termesztettek ezzel a módszerrel: paradicsom, paprika, uborka, tök, sütőtök, cukkíni, földieper.
A West Virginia Egyetemen sikeresen folyt szalmabála-kertészkedés vizsgálat. A resilientcommunities.com internetes portál szerkesztői örömmel nyugtázták: nagyon jó érzés, amikor azt hallják, hogy valamelyik előfizetőjük megvalósítja ötleteiket, javaslataikat, ahogy aztAndrew LaBanc is tette.
Andrew kertészeti végzettséggel rendelkezik, és amikor olvasta a szalmabála-kertészkedésről szóló bejegyzésüket, azonnal tudta, hogy azt könnyen megvalósíthatja saját kertjében és közösségében is.




Andrew négy olyan előnyét említi a szalmabála-kertészkedésnek, melyek miatt kiváló lehetőséget jelent mindazoknak, akik talajmentes növénytermesztési módszert keresnek:
– mivel a bála nagyjából 30 cm-rel magasabb, mint a talajszint, a rágcsálóknak és más állatoknak nehezebb megrágniuk a terményt.
az emelt ágyás gondozásakor nem kell annyira lehajolni, és így kisebb az izomhúzódás esélye is.
a szalmabála-kertészkedés gyakorlatilag gyommentes rendszer.
a módszer nagyon kevés negatív hatást gyakorol a kertre, például nincs szükség szántásra, ásásra sem.

Andrew nem csak saját kertjében valósította meg a szalmabálán alapuló növénytermesztést, hanem közösségében is tanítja a módszert, ezen kívül segít másoknak a szalmabálák beültetésében és gondozásában.
Ez egy olyan dolog, amiből igazán tanulhatunk, hiszen jól szemlélteti a fenntartható technikák által biztosított újabb önfenntartási és bevételszerzési lehetőségeket.
Ez természetesen újabb kérdést vet fel: milyen más szükségleteket lehet még kielégíteni otthon és közösségünkben, hogy rugalmasabban tudjunk alkalmazkodni a körülményekhez? Ezt mindenkinek magának kell kitalálnia. Gyűjtsék össze azokat a fenntartható megoldásokat, melyeket megvalósítottak, megvalósíthatnak otthon, és osszák meg ezeket a tapasztalatokat a közösségükben, hogy mások is tanulhassanak belőle.
Forrás: termelotol.hu ; sokszinuvidek.hu





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése