2015. január 16., péntek

Vakolók a népirtás levezénylésének szolgálatában



Vakolók a népirtás levezénylésének szolgálatában



A Pentagon rakétatámadásra készül Szíria ellen



Forrás: Zerohedge.com
Tegnap előtt a Zerohedge arról írt, hogy a Szíria elleni támadás elkerülhetetlen. A történések egybevágnak mindazzal, amit már egy hónapja is tudni lehetetett és amiről már akkor beszámolt számos alternatív oldal.
A felvezetés minden tájékozott ember számára ismert: az Irak esetében használt tömegpusztító fegyver hazugság megismétlése során a fejlett világ „rájött”, hogy Szíria átlépte azt a bizonyos vörös vonalat, amikor vegyi fegyvert vetett be, függetlenül attól, hogy számos jelentés megerősítette, a vegyi fegyvereket a lázadók, azaz a katari zsoldosok alkalmazták. Ezt teljesen mellékesnek tartották, hiszen a médiakampány már javában elindult és csupán a katalizátorra várt. Ez a katalizátor bármikor működésbe léphet…”
Nem is kellett sokáig várni. Egy hónappal később, augusztus 21-én, annak ellenére, hogy a világ szeme Assad elnökre tapad (ahogy az iraki ENSZ tömegpusztítófegyver vizsgáló küldöttség vezetője, Rolf Ekeus is kijelentette: „nagyon furcsa lenne, ha a kormány éppen akkor tenne ilyen, amikor az ENSZ küldöttség az országba érkezik”), azt próbálják elhitetni velünk, hogy a szíriai kormány a Katar, az al-Kaida és a CIA által pénzelt és szervezett szír felkelés történelmének legnagyobb vegyi támadását hajtotta végre. Két nappal később, minden nyomozás nélkül, a nyugat valahogy megállapította, minden segítség nélkül, hogy a támadást Assad indította és nem a lázadók által megrendezett esemény volt, pedig éppen az ő vegyifegyver lerakatukat fedezték felkorábban a környéken.
Most Colin Powell arca kellene, hogy felderengjen szemeink előtt, amint ország világ előtt bizonygatja az iraki tömegpusztító fegyverek létét. Az a Colin Powell, akinek segédje szerint Powell beszéde az iraki tömegpusztító fegyverekről élete mélypontja volt.
Az elkerülhetetlen végkifejletgyanús bejelentés pedig meg is érkezett, amikor a CBS bejelentette, az Egyesült Államok cirkáló rakétatámadásra készül Szíria ellen, emellett pedig hadihajóit is az ország partjainak közelébe irányítja, hogy készen álljanak, amikor a ravaszt meghúzzák.




Kína azt állítja, az USA biológiai fegyverekhez gyűjt kínai, európai és arab géneket



Egy kínai katonai újság, a China National Defence szerint amerikai tudósok kínai etnikumú személyek génjeit gyűjthetik genetikailag célzott biológiai fegyverek kifejlesztésére.
Az 1975-ben életbelépett Biológiai és Toxikus Fegyverszüneti megállapodás ellenére számos ország, köztük az Egyesült Államok és Izrael is, folytatja a biológiai fegyverek kifejlesztését célzó programokat, írja a lap.
Információik szerint az Egyesült Államok egy titkos projekt keretében olyan genetikai fegyvert fejleszt, ami kínai, fehér európai és arab személyek génjeivel kísérletezik. Sokan úgy gondolják, hogy számos nem katonai szervezet is részt vesz az amerikai génháború projektben, annak reményében, hogy olyan gyógyszereket és élelmiszereket fejlesszenek ki, amelyek megváltoztathatják a célcsoportok génszerkezetét, teszi hozzá a lap.
A cikk arról is beszámol, hogy az Egyesült Államok már számos genetikai fegyverrel rendelkezik, például olyan formában, hogy egy Afrikából vagy a közel-keletről származó vírust juttatnak be mondjuk a borászatnál alkalmazott élesztőbe különböző betegségek elterjesztéséhez. Oroszországról is úgy gondolják, hogy a genetika segítségével fejleszt egy új anthrax (lépfene) jellegű toxin variánst, ami ellenáll az antibiotikumoknak, míg Izraelről az a hír járja, hogy az arabok számára veszélyes, de a zsidó származásúakra ártalmatlan genetikai fegyver kifejlesztésén dolgozik.
Ezek az országok komoly forrásokat biztosítanak a génkutatás számára, mert a genetikai fegyverek nemcsak hatékonyak, de költségtakarékosak is, ha tömeges mészárlásról van szó, áll a cikkben. Összehasonlításképpen az Egyesült Államok hozzávetőleg 5 millió dollárból képes felépíteni a genetikai fegyverek tárolására alkalmas létesítményt, míg ugyanez atomfegyverek esetében 5 milliárd dollárba kerülne. Az Ebola vagy mondjuk a HIV vírus fegyverré alakításával az egész emberiséget elpusztíthatják.
A genetikai fegyvereket sok más módon is bevethetik. Például baktérium vagy vírushordozó rovarokat és mikroorganizmusokat engedhetnek ki a szabadba, a folyóvizekbe, a városokban vagy tömegközlekedési hálózatokban.
A genetikai fegyvereket sokkal nehezebb kimutatni és sok esetben csak a készítő rendelkezik a genetikai „kódhoz” tartozó kulccsal, ami megnehezíti az esetleges ellenszerek kifejlesztését. A hagyományos fegyverekkel összehasonlítva a genetikai fegyverek sokkal nagyobb pszichológiai kárt okozhatnak a célcsoportban.
A biotechnológia rendkívül gyors fejlődésével ezek a fegyverek sajnos egyre nagyobb és valós veszélyt jelentenek az emberiségre nézve.





Az eddigi legveszélyesebb influenza vírust állították elő egy kutatólaboratóriumban





Forrás: Daily Mail
Egy kutatócsoport azért harcol, hogy az eddigi legveszélyesebb influenza vírus előállításának menetét és módszereit publikálhassák. A halálos vírus a H5N1 madárinfluenza vírus genetikailag módosított változata. Az eredeti vírushoz képest sokkal fertőzőbb és milliókat képes egyszerre megbetegíteni. A kutatás rendkívül nagy port vert fel és a kutatókat is megosztotta, akik közül sokan úgy vélik a kísérletet nem lett volna szabad lefolytatni.
A jelenlegi H5N1 törzs által okozott megbetegedések mindössze 500 esetben voltak halálos kimenetelűek, azonkívül a betegség emberről emberre nehezen terjed, így nem képes igazi járványt okozni. A szakértők attól tartanak, hogy a módosított vírus rossz kezekbe kerülve a biológiai terrorizmus eszközévé válhat.
Ron Fouchier, a holland Erasmus Orvosi Kutatóközpont virológusa vezette a kutatást, amely során a csapat felfedezte, hogy mindössze öt mutáció segítségével rendkívül gyorsan terjedő vírust képesek előállítani.
A kísérleteket, mint az influenza esetében most már mindig, menyéteken végezték, mivel ezeknek az állatoknak a légző rendszere nagyon hasonlít az emberére. Fouchier olyannyira tart a botránytól, hogy már jó előre szakértőt fogadott a követendő kommunikációs stratégia kidolgozására. A kutatást nemzetközi ösztönzésre folytatták le, amelynek célja a H5N1 vírus alaposabb megismerése.
Fouchier elismerte, hogy a törzs „az egyik legveszélyesebb ember által előállított vírus,” de továbbra is ragaszkodik a kutatás eredményeinek és módszereinek publikálásához.
A kutatás komoly vitákat indított a tudományos szabadság kérdése és az olyan kutatások szigorúbb szabályozása terén, amelyek ugyan a közegészség javát szolgálják, de a biológiai terrorizmus számára is hasznosak lehetnek.
A H5N1 vírussal kapcsolatban egy másik kutatást is végeztek, ez alkalommal a Wisconsin és a Tokiói Egyetem kutatói. A rendelkezésre álló információk szerint a kutatás hasonló következtetésekre jutott a Fouchier által vezetett csapat eredményeivel.
Jelenleg mindkét tanulmányt az USA Országos Bio-biztonsági Tudományos Bizottsága (NSABB) vizsgálja. Az NSABB nincs feljogosítva a publikálás megakadályozására, de javasolni tudja a tudományos lapoknak, hogy ne jelentessék meg az anyagot.
Nincs tudomásom másik olyan patogénról, amelyik ennyire veszélyes lenne,” nyilatkozta Paul Keim, az NSABB elnöke. „Az antrax egyáltalán nem ijesztő hozzá képest.”
A tudományos kutatások elfogadott menete szerint más kutatóknak is lehetősége van az elvégzett kutatások értékelésére és az alkalmazott módszerek megismétlésére tanulási célzattal. Egyre több kutató úgy gondolja azonban, hogy a madárinfluenza víruson végzett kutatásokat korlátozni kellene. Michael Osterholm, bio-védelmi és influenza szakértő, a Minnesota Egyetem Fertőző Betegségek Kutatólaboratóriumának vezetője szerint a szóban forgó kutatások orvosi szempontból nagyon fontosak. A tanulmányok tartalmával kapcsolatban azonban nem tud nyilatkozni, mivel maga is az NSABB tagja, de megerősítette, hogy amennyiben a kutatási eredmények publikálásra kerülnek, bizonyos információkat visszatartanának és azok csak olyan szakemberek számára lennének elérhetők, akiknek fontos tisztában lenni ezekkel az adatokkal.
Nem akarunk ötleteket adni a rosszfiúknak,” tette hozzá





Genetikai népirtás: Az emberiségre leselkedő veszély





Forrás: Infowars.com
Egy wyoming-i farmon a kecskéket a pókhálójukért tartják.
Pandora szelencéjét felnyitották. Az emberiség történelmének eddigi legveszélyesebb genetikai kísérletsorozatára derült fény, amelynek keretében a „tudósok” ember-állat hibridek és egyéb génkeresztezéssel létrehozott klónok előállításával sodorják veszélybe az életet földünkön.

Az elit által pénzelt tudományok és kutatás-fejlesztő programok munkatársai kényük kedvük szerint kísérletezgetnek a genetikai kódokkal, fittyet hányva a fajok keresztezéséből eredő egyértelmű veszélyekre és ezzel nyíltan kockáztatják a föld biológiai egyensúlyát.
Legutóbb egy angliai titkos laboratórium programja került napvilágra, ahol saját bevallásuk szerint a kutatók már három éve folytatnak ilyen szörny-hibridek létrehozásával kapcsolatos kísérleteket. A mezőgazdasági, gyógyszerészeti és orvosi kutatások monopolizálásán keresztül a biotechnológiának hatalmában áll a világra szabadítani ezeket a Frankenstein fajokat, hiszen az élet genetikailag módosított formái komoly haszonnal kecsegtetnek számukra.
A DNS kód egyes részeinek kicserélésével létrehozott génkeresztezett klónok tulajdonképpen keresztezett hibrid fajok, melyektől azt remélik, hogy szerveik alkalmasak lesznek szervátültetésre is beteg emberek számára, ezenkívül mesterséges fehérjékhez juthatnak általuk. Másik reményük, hogy a mesterséges megtermékenyítés és emberi klónozás területén is fel tudják használni felfedezéseiket, hiszen a meddőség, terméketlenség egyre több embert érint.
Azt azonban nem fogják fel, hogy pont ezek az ember által létrehozott „teremtmények” jelentik a legnagyobb veszélyt az emberiség számára, hiszen bizonyítottan steril utódokat és a rákmegbetegedések megnövekedett kockázatát eredményezik. Ezek a klónok, beleértve a világ első klónozott birkáját, Dolly-t is, nem sokáig képesek életben maradni és rövid életük során számos egészségügyi problémával küzdenek. Arról nem is beszélve, hogy minden életben maradt klónra több száz elvetélt vagy halva született embrió esik. Ennek ellenére a tudósok azt akarják velünk elhitetni, hogy ezek a lények az emberiség javát szolgálják.
Ezek közül a kísérletek közül az emberi gének, a tudósok által „hasznosnak” vélt állatok génjeivel való keresztezés a legveszélyesebb, hiszen ily módon olyan betegségek is átterjedhetnek az emberre, melyek eddig csak az állatok számára voltak végzetesek. Az egymással nem rokon fajok keresztezése (emlős és medúza például) előre nem látható következményekkel és irányíthatatlan mutációkkal járhatnak. Arról nem is beszélve, hogy számos korábban egyformának tartott gén, egészen másként viselkedik egy idegen DNS láncba ültetve. A tudósok azt is szeretik figyelmen kívül hagyni, hogy bizonyos gének nem egy, hanem több tulajdonságért is felelősek, még inkább kiszámíthatatlanná és mindenképpen veszélyessé téve az eredményt.
Az eddig csupán regényekben (mint a globalista H. G. Wells Dr. Moreau szigete című művében) felbukkanó  groteszk kísérletek mára rémálomszerű valósággá váltak. A tudósok emberi füllel rendelkező egereket állítanak elő, emberinek minősített szerveket nyernek tehenekből, disznókból és más gazdaállatokból, stratégiai fontosságú fehérjéket állítanak elő és egyéb általunk sci-fi kategóriába tartozó alkalmazási területeket vázolnak fel, megalapozva a biotechnológia ijesztő és sokunk számára nemkívánatos jövőjét. A pók-kecskekitenyésztése például szöges ellentétben áll a természet törvényeivel, és azért hozták létre, hogy a pókselyemből egy, az acélnál is erősebb fehérjét állítsanak elő, amit például golyóálló mellények és egyéb katonai eszközök gyártásához használnának fel.
A modernkor Frankenstein professzorai földünkre szabadították a genetikailag módosított fajokat, melyek elnyomják és kipusztítják a természetes egyedeket. A GMO növények megfertőzik és tönkreteszik a természetes maggal bevetett földeket, óriási károkat okozva a hagyományos gazdálkodást folytató vállakozásoknak. A genetikailag módosított növényekről bebizonyosodott, hogy a rákon és más egyértelmű betegségeken kívül sok esetben terméketlenséget is okoznak, ami csak a harmadik generációban jön elő.
A globalista elit istennek képzeli magát és azt gondolja, hogy az életet olcsó másolatokkal helyettesítheti, melyek valójában a föld igazi flórájának és faunájának létét veszélyeztetik. Nem is olyan régen a világ legtöbb ismert tudósa úgy gondolta, hogy a DNS kód 96%-ára semmi szükség és nem képviselnek genetikai értéket. Arroganciájuk mostanra odáig fajult, hogy a transzhumanizmushoz vezető utat akarják elénk tárni, hogy az embert (illetve bizonyos embereket), az élet meghosszabbításával isteni magasságba emeljék.
Mondjunk nemet, amíg nem késő.





Milyen hatással lesznek a genetikailag módosított gyerekek az emberiségre?



Forrás: Dr. Mercola írása, Mercola.com
Amikor először hallottam arról, hogy genetikailag módosított csecsemők születtek, nem akartam elhinni. Alapos utánajárást követően azonban rá kellett jönnöm, hogy a Daily Mail cikkébenleírtak igazak. Tényleg megcsinálták. Olyan emberi teremtményeket hoztak létre, amilyenek maguktól soha nem születtek volna és senki sem tudja, hogy ez milyen következményekkel jár majd.
Ami számomra még megdöbbentőbb, hogy mint kiderült nem új történetről van szó.
A Daily Mail nem datálta információit, de kiderült, hogy az idézett kísérleteket több mint egy évtizede folytatták le, a csecsemők megszületését bejelentő tanulmány pedig 2001-ben került publikálásra.
A cikkben a következőket olvashattuk:
Az információ szerint összesen 30 egészséges baba született az Egyesült Államokban folytatott kísérletek eredményeként, amelyek rengeteg vitát váltottak már ki az eljárás etikusságát illetően.
Tizenöt gyerek született az elmúlt három év során a New Jersey-i Reproductive Medicine and Science programjának eredményeként.
A kísérletben résztvevő nők valamennyien nehezen vagy egyáltalán nem voltak képesek gyereket foganni korábban. A kísérleti alanyok petéjébe női donoroktól vett extra géneket ültettek a megtermékenyítés előtt, hogy ezzel segítsék a fogantatást.
Két egyéves kisgyerek genetikai vizsgálata kimutatta, hogy három felnőtt, két nő és egy férfi DNS-ét is örökölték.
Az emberi gének megváltoztak – Mi következik?
Ma ezek a gyerekek tizenéves koruk kezdetén járnak és bár azt állítják, hogy „ez volt az első alkalom, hogy az emberi gének megváltoztatása normális, egészséges gyerekeket eredményezett,” későbbi tanulmányok vitatják ezt. 2001-ben a kutatók biztosak voltak abban, hogy minden irányításuk alatt áll:
Ezek az első olyan esetek, ahol az mtDNS (a mitokondrium saját DNS-e) génvonal megváltoztatása kettős mtDNS örökléséhez vezetett. Az mtDNS minták alapján látható, hogy a transzplantált mitokondrium átörökíthető az utódokba, olyan módosított géneket eredményezve, amelyek nem változtatják meg a mitokondrium működését.”
Tehát ezek a gyerekek extra géneket örököltek, két nő és egy férfi génjeit, amit továbbadhatnak utódaiknak. Ami megdöbbentő, hogy az eljárást többször is elvégezték, anélkül, hogy igazából tisztában lettek volna a következményekkel.
A növényi génmódosítással kapcsolatos ismereteim alapján azt gondolom, hogy a következmények messze hatóak, komolyak és váratlanok lehetnek.
Úgy tűnik, hogy a génekkel manipuláló tudósok ritkán rendelkeznek holisztikus szemlélettel az élő organizmusokat illetően, az emberi testet pedig többnyire egy gépnek tekintik. Látva a génmódosított növényekből eredő szerteágazó problémákat, a szupergyomoktól a szuperkártevőkön át a korábban ismeretlen, meddőséget és vetélést okozó organizmusok megjelenéséig, úgy tűnik, hogy ez a szemléletmód rossz következtetésekhez vezet.
Micsoda meglepetés! „Váratlan következményeket” jelentettek
Mint kiderült az ilyen típusú, citoplazmatikus transzfernek nevezett génmódosítás igen forró téma a genetikusok között, de a nyilvánosság csak nagyon ritkán vagy egyáltalán nem hall róla, mint ahogy engem is rendkívül meglepett ez a több mint 10 éves hír.
Számos azóta közzétett jelentés is a módszer sikerét hangoztatja, azonban több olyan is akad (többek között egy Cambridge Press által kiadott könyv), ami az eljárás veszélyeire és rejtett kockázataira hívja fel a figyelmet.
A 2003-as Szülészeti, Nőgyógyászati és Meddőségi Világkonferencián prezentált egyik jelentés például arra hívja fel a figyelmet, hogy kapcsolatot véltek felfedezni az eljárás és bizonyos kromoszóma anomáliák között és a kísérletben résztvevő egyik csecsemőnél az autizmushoz hasonló rendellenességet (PDD) diagnosztizáltak 18 hónapos korban.
Az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hatóság (US FDA) is elkezdte az eljárás etikusságának vizsgálatát, mivel kiderült, hogy az ilyen segítséggel született gyerekeknél gyakoribbak a kromoszóma rendellenességek.
A fent említett jelentés arra is rámutat, hogy az így született gyerekek hosszú távú nyomon követése hiányzik vagy csak nagyon felszínes, így a módszer biztonságának megítélése nagyon nehéz. Úgy tűnik, hogy az emberi génmódosítás a növényekével párhuzamosan folyik, a nyilvánosság tudta nélkül, és lehet, hogy csupán néhány év választ el attól, hogy ezt is nagyüzemi módszerekkel szabadítsák az emberiségre. Az egészségügyi és egyéb kockázatok felmérésének minősége és mélysége már most is a növényi génmódosítással egy szinten van: mondhatni nem létezik.
Szabadalmazott emberek?
Az egészséghez kevésbé kapcsolódó kérdés, hogy vajon az eljárás nem eredményez-e amolyan szülőháborút, ami során a génmódosított emberek szabadalmaztatható tulajdonná válhatnak.
Őrültségnek hangzik?
Egyértelmű, de sajnos nem kizárható. Már javában folyik a vita arról, hogy milyen genetikailag módosított élőlényeket, élő organizmusokat lehet szabadalmaztatni és a biotechnológiai cégek a génmódosított magoktól az állatokig mindenféle élőlényt szabadalmaztattak már, sőt szabadalmazott emberi gének is léteznek.
Az Amerikai Polgárjogi Egyesület (ACLU) a következőkről számol be:
Az Amerikai Szabadalmi Hivatal (USPTO) több szabadalmat is bejegyzett már emberi génekre, ami azt jelenti, hogy a szabadalom tulajdonosa kizárólagos joggal rendelkezik ezek felett a génszekvenciák, azok használata és kémiai összetétele felett. Tehát a gén engedély nélküli használata a szabadalmi jog megsértésének minősül, amiért az illetéktelen használót be lehet perelni, függetlenül attól, hogy magán vagy üzleti felhasználásról van-e szó. A génszabadalmak, a többi szabadalomhoz hasonlóan, 20 évre szólnak.
Például a Myriad Genetics, egy Utah-i magán biotechnológiai cég a birtokosa a BRCA1 és BRCA2 géneknek (a mell- és a petefészekrákkal összefüggő gének). A szabadalmi bejegyzés miatt a Myriadnak joga van meggátolni, hogy bárki más kísérletezzen, tanulmányozza vagy akár vizsgálja ezeket a géneket. A cégé továbbá ezeknek a géneknek a mutáns változataira vonatkozó minden szabadalom is. Tehát a Myriad engedélye nélkül senki semmit nem tehet, aminek köze van ezekhez a génekhez.
Egy 2005-ös tanulmány szerint az Országos Biotechnológiai Információs Központ adatbázisában szereplő 23.688 emberi gén közül 4.382-re létezik szerzői jogi tulajdonigény. Más szóval az emberi gének 20%-a szabadalmaztatott. A fent említett BRCA gének mellett szabadalmaztatva vannak az Alzheimer-kór, az asztma, a csontvelőrák bizonyos formái, a Canavan-kór, a hemokromatózis és sok más betegség kialakulásáért felelős gének is.”
Ez felháborító és értelmetlen. Az ACLU azt állítja, hogy beperelte az Amerikai Szabadalmi Hivatalt, a törvényellenes szabadalmak bejegyzéséért. A törvény azt mondja, hogy kizárólag találmányokat lehet szabadalmaztatni, az emberi test részei pedig semmiképpen sem mondhatók annak. A már létező szabadalmak azonban precedenst állítottak. Mi tartaná vissza a biotechnológiai cégeket, hogy akár egy teljes embert szabadalmaztassanak?
Emberi klónozás
A Daily Mail cikke szerint:
Az emberi gének megváltoztatása egyet jelent a saját fajunkat meghatározó alapvető jellemzők megváltoztatásával, amit a világ legtöbb tudósa nem tart helyesnek. A genetikusok attól tartanak, hogy a törekvés eredményeként új emberi fajok alakulhatnak ki, akik több, „jobb” vagy megrendelt tulajdonságokkal rendelkezhetnek, mint például a nagyobb erő vagy magasabb intelligencia.
Egyértelmű, hogy a biotechnológia nem fog itt megállni, illetve ki tudja, hogy hol tart már:
Jacques Cohen briliáns, de ellentmondásos személyiségnek számít a szakmában, aki arról híres, hogy folyamatosan a mesterséges megtermékenyítési módszerek határait feszegeti.
A professzor tavaly bejelentette, hogy jelenlegi ismeretei és szaktudása birtokában lehetővé vált, hogy gyerekeket klónozzon. A lehetőség felvetése laikusokból és a szakma legtöbb képviselőjéből elszörnyedést vált ki.
Egyetlen délután elegendő lenne a feladathoz bármelyik tanítványomnak,” mondja a professzor, hozzátéve, hogy „legalább három személy” kereste már meg azzal a kéréssel, hogy klónozzon gyereket számára. A professzor elutasította a kéréseket.
Ez 12 évvel ezelőtt volt. Csak találgatni tudunk, hogy milyen kísérletek folytak azóta Cohen professzor laboratóriumában…





Izraeli vezetők szerint az Irán elleni háború 2013-ban elkezdődhet

Hasszan Roháni (bal), Benjamin Netanjahu (jobb)
Az elmúlt néhány hét során számos magas beosztású korábbi és jelenlegi izraeli tisztségviselő beszélt arról, hogy az Iránnal szembeni konfliktus a végjátékhoz közeledik és akár 2013-ban elindulhatnak a kritikus események.
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök elkezdte a nyilvánosság felkészítését a „katonai opció” lehetőségére. Ezért is jelent meg a CBS „Face of the Nation” vasárnapi adásában.
Netanjahu „messiási, apokaliptikus” rezsimnek nevezte Iránt, a Khamenei által is elfogadott sía végidős nézet alapján, ami szerint Irán feladata elpusztítani Izraelt és az Egyesült Államokat, hogy ezáltal elérkezzen a Tizenkettedik Imám kora.
Netanjahu „báránybőrbe bújt farkasnak” nevezte Irán nemrég megválasztott elnökét, Hasszan Rohánit, aki szerinte csak dicsekszik a nyugattal folytatott tárgyalásokkal, mert igazából titokban folytatja az urániumdúsítást. Ami ennél is aggasztóbb, hogy Netanjahu megesküdött, „nem fog túl sokáig várni” Irán megállításával.
Érdemes tehát figyelni az elkövetkezendő hetek diplomáciai lépéseit Netanjahu és szövetségesei részéről.
Az iráni helyzet miatt nevezte ki például legnagyobb bizalmat élvező külpolitikai tanácsadóját, Ron Dermert Izrael amerikai nagykövetének. Dermer feladata lesz az amerikai-izraeli kapcsolatok ápolása ezekben a kritikus időkben. Dermer, aki Miami Beach-en nőtt fel és angol az anyanyelve, komoly hangsúlyt fektet majd arra, hogy elmagyarázza Izrael álláspontját, céljait és tetteit az amerikai népnek az iráni válság előtt, alatt és után.
A legfontosabb információ, hogy az izraeli titkosszolgálat szerint Irán akár négy-hat hónapon belül rendelkezhet valamilyen „nukleáris szerkezettel”, egy éven belül pedig atombombával vagy atomtöltetű rakétával.
A legmagasabb szintű izraeli politikusok és katonai vezetők, a miniszterelnököt is beleértve, úgy gondolják, hogy nem várhatnak addig. Éppen ezért megteszik a háború elindításához szükséges végső előkészületeket. Egy olyan háború előkészületeit, ami szerintük akár az év vége előtt elindulhat.
Mintha már hallottuk volna ezeket a jóslatokat korábban is. A múltban azonban bizonyos titkos (Izrael részvételével indított) akciók segítségével sikerült lelassítani Irán atomprogramját és így elkerülni a háborút. Az izraeli vezetés azonban most úgy gondolja, hogy kifogytak az opciókból és Észak-Korea segítségével Irán hamarosan átlépheti azt a bizonyos vörös vonalat.
Ezért gondolják egyes vezetők, hogy a háború elkerülhetetlen és ezért akarják, hogy az USA és más hatalmak fokozzák az Irán elleni gazdasági és egyéb szankciókat és ezzel rákényszerítsék az országot az atomprogram feladására.
Attól is tartanak, hogy Hasszan Roháni megválasztásával, akiről sokan, valószínűleg tévesen, azt gondolják, hogy mérsékeltebb és reformok indítására kész politikus, Washington és a többi nagyhatalom elveszíti éberségét és lazít az Irán elleni nyomáson.
Nem hivatalos nyilatkozataikban vezető izraeli politikusok arról beszélnek, hogy, amennyiben ősz elejéig nem látnak határozott intézkedéseket Irán megfékezésére, készek arra, hogy akár egyedül cselekedjenek. Jelenleg úgy tűnik, hogy a biztonsági kabinet nagy része is készen áll ilyen lépésekre.
Közben Izraelben folynak a belbiztonsági gyakorlatok valamint a katasztrófavédelmi, sürgősségi szervek és civilek képzése, hogy felkészülten fogadják az esetleges rakéta és terroristatámadásokat a háború kitörése esetén.





Obama „bombaügylete” Izraellel közelebb hozta a háborús veszélyt



Barack Obamát hazájában sokan az elmúlt néhány évtized legkevésbé Izrael párti elnökének tartják, nemrégiben azonban beleegyezett, hogy az USA különleges bunker buster, azaz bunkerromboló bombákat adjon Izraelnek, melyek ideálisak Teherán nukleáris ambícióinak lerombolására, olyannyira, hogy annak idején George W. Bush megtiltotta a bombák Izraelnek történő átadását.
A földfelszín mélységeibe is behatolni képes bombák nélkül nem sok esély lenne Irán föld alatti nukleáris létesítményeinek elpusztítására. Benjamin Netanjahu már évek óta szeretette volna megkaparintani ezeket a bombákat, és ahogyan azt elsőként aNewsweek jelentette, Obama elnök végre igent mondott kérésükre, 55 darabot biztosítva Izraelnek az értékes fegyverből.
Izrael megelőző csapások indítására való hajlamát ismerve és tudva milyen szívesen támadja meg szomszédjai nukleáris létesítményeit, az amerikai bunkerrombolók átadása igencsak megnöveli egy új közel-keleti háború kitörésének esélyeit. Mahmoud Ahmadinezsad, Irán kiszámíthatatlan és harcias vezetője pedig megesküdött, hogy letörli Izraelt a föld színéről. Irán továbbra is ellenáll a titkos atomprogramja miatt ellene életbe léptetett nemzetközi szankcióknak, miközben Netanjahu-nak most már rendelkezésére áll a fenyegetései valóra váltásához szükséges eszköz. „Iránnak nem lesz atomfegyvere, és ezért mindenre képesek vagyuk,” nyilatkozta Netanjahu.
A bunkerrombolók szépen elférnek Izrael legmodernebb, F-15-ös vadászrepülőin. A több tíz kilométeres magasságból is ledobható, tűorrú, 2,5 tonnás, irányított bombák zuhanás közben is olyan precizitással képesek korrigálni útvonalukat, hogy akár egy szellőzőnyíláson, hat méter vastag betonon vagy 30 méternyi földön át is megtalálják célpontjukat, ahol hatalmas erővel robbannak fel.
Egy ilyen bombát nem a Hamasz csempészfegyvereinek tárolására használt rókalyuknyi barlangok ellen szokás bevetni.
A bunkerromboló bombák átadása valamint a palesztin államalapítás megvétózása az ENSZ biztonsági tanácsában nagyot emelt Barack Obama Izrael általi megítélésén.
Tavaly tavasszal, amikor a béketárgyalások alapfelállásaként az 1967-es határokhoz való visszatérést merte javasolni, az izraeliek csupán 12%-a tartotta az amerikai elnököt Izrael pártinak. Az eheti felmérések szerint ez az arány jelenleg 54%-on áll.
Izrael egyébiránt saját, be nem vallott, tehát illegális nukleáris fegyverarzenállal rendelkezik, ami felett nyugati barátai többnyire szemet hunynak, miközben ugyanezért a sárga földig lehordják és törvényen kívül helyezik a muzulmán országokat, Pakisztánt és Iránt is beleértve.
Izrael két esetben is indított megelőző csapást arab atomreaktorok ellen, hogy megakadályozza a szóban forgó ország fegyverállományának bővítését. 1981-ben egy iraki reaktort pusztítottak el vakmerő távolsági támadásukkal, véget vetve Saddam Hussein atomfegyver előállítására irányuló próbálkozásának.
2007-ben Izraeli vadászrepülők lebombáztak egy észak-koreai tervezésű atomreaktort Szíriában. Az Izraeltől távolabb eső és nukleáris programjában előrébb járó Irán megtámadása nagyobb kihívásnak számít, főleg ha figyelembe vesszük, hogy raktárai és létesítményei egymástól nagy távolságra elszórtan helyezkednek el. Elképzelhető, hogy a bunkerrombolók olyan eszköznek bizonyulnak, melyek bevetésére Izraelnek nem lesz módja washingtoni jóváhagyás nélkül. Az egyelőre nem világos, hogy a bombák átadásával Barack Obama egyúttal azok bevetéséhez is hozzájárult-e.

Iránnak meg skalár fegyverekre kéne szert tennie , hogy a zsidó atomprogramot meg tudja semmisíteni , és az agressziót vissza tudja szorítani amivel a terrorista zsidó állam nap mint nap bombázza . A támadó repülőit tengeralattjáróit harcképtelenné tenné és repülői lezuhannának a tengeralattjárói meg a tengerfenékre sűlyednének , hogy ne veszélyeztessék többé a világot . Dimonát pedig úgy megtámadni , hogy az atomrobbanások tönkre tegyék az egész környéket , és mikor a robbanás bekövetkezne drón támadással a reaktort is felrobbantani , hogy a sugárszennyezés örökre kiűzze a Kazár gyilkosokat a Palesztinok földjéről .






EMP támadással Izrael évtizedekkel vethetné vissza Iránt



Időkjelei: Az elmúlt hetekben sok hír érkezett egy esetleges Irán elleni támadással kapcsolatban. Természetesen ezeket sem megerősíteni, sem megcáfolni nem áll módunkban, de az információkat ettől függetlenül fontosnak tartjuk, hiszen az izraeli-iráni konfliktus komoly befolyással lehet a gazdasági és politikai helyzet alakulására az egész világon. 
A brit Sunday Times az izraeli védelmi erők egyik „meglepetéséről” írt, amit egy Irán elleni támadás során vethetne be az ország.
A vasárnap megjelent cikk szerint a zsidó állam képes lenne teljesen megbénítani Irán áramellátását egy elektromágneses impulzust (EMP) kibocsátó fegyver bevetésével az iráni katonai létesítmények ellen indított támadás keretein belül, ami „kőkorszaki állapotokat teremtene.”
A lehetőséget többször és több helyen is felvetették izraeli berkekben, miközben folyamatosan zajlik a vita a politikusok között, hogy indítson-e Izrael gyors támadást Irán atomlétesítményei ellen.
Egyes hírek Bill Gertz, amerikai veterán védelmi szakértőt idézve azt írják, hogy az amerikai titkosszolgálatok jelentései szerint „erősödik az aggodalom, hogy Izrael magassági nukleáris robbantást tervez bevetni az ország áramellátásának megzavarására.”
Az EMP technológia több évtizedes múltra tekint vissza. Az elektromágneses impulzus bevetésének lényege, hogy rendkívül intenzív gamma energiát bocsát ki, ami reakcióba lép a föld mágneses mezejével és a hatótávolságon belül található minden elektronikai eszközt tönkretesz.
Bár eredetileg az EMP hatását nagy magasságban végzett nukleáris tesztek során figyelték meg az 50-es, 60-as években, az impulzust nukleáris eszköz nélkül is létre lehet hozni, például egy mikrohullámú generátor segítségével.
Egy ilyen impulzus a teljes elektromos ellátást, a közlekedési rendszerhez használt kommunikációt, a pénzügyi és egyéb szolgáltatásokat, egyszóval mindent, ami áramot használ kiiktathat.
Az izraeli rakétavédelmi pajzs kifejlesztésében résztvevő Uzi Rubin szerint „egy nukleáris eszköz bevetése, akkor is, ha az nem halálos, mint például az EMP esetében, szóba sem jöhet. EMP támadást a földről is lehet indítani.”
* * *
Eközben a Daily Mail és a Times of Israel arról írnak, hogy a brit MI6 vezetője megpróbálta lebeszélni Izraelt Irán egyoldalú megtámadásáról:
A hírek azután reppentek fel, hogy az izraeli sajtó szerint Benjamin Netanyahu és David Cameron megbeszélést tartottak az ügyben telefonon még az olimpiai játékok megkezdése előtt.
Sir John Sawyers, az MI6 vezetője állítólag azzal az üzenettel érkezett Izraelbe, hogy az Egyesült Királyság egyelőre nem támogatja az izraeli katonai támadást Irán ellen, hanem több időt szeretne adni a diplomáciának.
Izraeli források szerint Sawyer látogatása, valamint egyéb diplomáciai hangok Németországból és az Egyesült Államokból komoly befolyást gyakoroltak az izraeli miniszterelnökre és terveire.

Már csak ezért is kellene az a megelőző csapás a terrorista zsidó állam ellen .



Egy közel-keleti háború jelei



Vajon 2012 egy kiterjedt közel-keleti háború éve lesz? A politikusok évek óta hangoztatják, mennyire aggasztja őket Irán atomprogramja. A feszültség évek óta emelkedik a térségben, de eddig még soha nem érte el a forráspontot. Az elmúlt néhány hét azonban egy sor olyan eseményt hozott, ami sok mindent megváltoztat.
Vajon Izrael tényleg megtámadja Iránt? Az Egyesült Államok hadserege tényleg beváltja fenyegetését és beavatkozik a szíriai helyzetbe? Egy biztos, egy közel-keleti háború kirobbanása az egekbe emelné az olaj már amúgy is magas árát. A Hezbollah már jelezte, hogy háború esetén Szíria mellé áll és fennáll az esély arra, hogy a Hamasz is ezt tegye. Oroszország és Kína egyértelművé tette, hogy mindenfajta amerikai katonai lépést ellenez Irán vagy Szíria irányában. Miközben egyik nemzet a másik után foglal állást és választ szövetségest a kérdésben, egy világméretű háború kirobbanásának veszélye egyre erősödik. Reméljük, soha nem jutunk el idáig, de a helyzet jelenleg rendkívül bizonytalan. Nem tudni mi következik.
Egyik fél sem enged a magáéból. Bashar Assad, szír elnök nem fog lemondani. Barack Obama pedig kijelentette, hogy Assad nem maradhat az ország élén, ha kell erőszakkal kényszerítik ki lemondását.
Irán soha nem hagy fel atomprogramjával, Izrael pedig úgy gondolja, hogy egy atombombával rendelkező Irán jelentené számára a legnagyobb veszélyt.
Amennyiben senki nem enged pozíciójából, mi lehet a „megoldás”?
A következő 24 pont összefoglalja a helyzetet:
1. Az Egyesült Államok komoly szankciókat vezetett be Irán ellen, amelyek némelyike Iránközponti bankját célozza. A múltban is szankciók előzték meg az USA háborúit. Az Obama kormány ezzel azt az üzenetet próbálja közvetíteni a világ felé, hogy „ők mindent megpróbáltak a háború elkerülése érdekében”.
2. Az EU júliustól lépteti érvénybe az iráni olajexport ellen megszavazott szankciókat.
3. Az Egyesült Államok bezárta szíriai nagykövetségét és az amerikai kormány több alkalommal is lemondásra szólította fel Assad elnököt.
4. Az Egyesült Államok valamennyi diplomatáját hazahívta Szíriából.
5. A szíriai elnök elmozdításával kapcsolatban Barack Obama félreérthetetlenül fogalmazott:
Nem az a kérdés, hogy megtörténik-e, hanem hogy mikor.”
Ez kísértetiesen emlékeztet a Líbia elleni támadást megelőző retorikára Moammer Kadhafi irányában.
6. Hillary Clinton, amerikai külügyminiszter egy „nemzetközi koalíció” létrehozását sürgeti, a szíriai ellenzék támogatására.
7. Ehud Barak, izraeli védelmi miniszter azt mondta, hogy Irán földalatti bunkerekbe költözteti urániumdúsító üzemeit, így egy hatékony támadás lehetősége már nem sokáig áll fenn:
Egyértelmű a világ számára, hogy Irán atomprogramja töretlen ütemben halad előre, és hamarosan immunissá válhat a támadásokkal szemben.”
8. Több jel is arra mutat, hogy Izrael az Egyesült Államok előzetes értesítése nélkül is megtámadhatja Iránt. Aaron David Miller, a Clinton korszak egyik közel-keleti béketárgyalója a következő kijelentetést tette néhány hete:
Nagy az aggodalom, talán több is, mint aggodalom, az iránt, hogy Izrael, saját védelme érdekében, jóváhagyás, figyelmeztetés vagy akár a tudtunk nélkül is támadást indíthat.”
9. A Washington Post cikke szerint Leon Panetta, amerikai védelmi miniszter valószínűnek tartja, hogy Izrael április és június között megtámadja Iránt.
10. Moshe Yaahon, izraeli miniszterelnök-helyettes, az izraeli védelmi erők (IDF) parancsnoka kitart amellett, hogy egy Irán elleni támadás sikeres lehet:
Egy iráni létesítmények elleni támadás lehetséges és ezt az izraeli védelmi erők parancsnokaként mondom.”
11. Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy az Obama kormány „teljes mértékben elkötelezte magát, hogy megakadályozza Iránt atomfegyver előállítási törekvésében.”
12. Két hete tartott beszédében Barack Obama ismételten megerősítette eddigi Irán-politikáját:
Szeretnék világosan fogalmazni: minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy meggátoljuk Iránt abban, hogy atomfegyvert állítson elő és atomfegyverkezési versenyt indítson egy ilyen labilis térségben.”
13. A DebkaFILE szerint több ezer amerikai katona érkezett, illetve van útban „kétstratégiai fontosságú sziget felé, ahonnan Irán könnyen megközelíthető.”
14. Kameini Ajatollah, iráni vezető úgy beszél, mintha az eljövendő háború eldöntött kérdés volna:
A háború tízszer károsabb lesz az Egyesült Államokra nézve.”
15. Kameini számára úgy tűnik a háború kimenetele sem kérdés:
A mindenható Isten ígéretének fényében a cionisták és a Nagy Sátán (Amerika) hamarosan vereséget szenvednek.”
16. Kameini egy másik nyilatkozatában kijelentette, hogy „Izrael egy rákos daganat, amit ki kell vágni és ez meg fog történni.”
17. Bizonyos becslések szerint jelenleg 200 ezer rakéta irányul Izrael felé.
18. Egyes izraeli vezetők szerint Irán olyan nagy hatótávolságú rakéta kifejlesztésén dolgozik, ami az Egyesült Államokat is képes elérni.
19. A szíriai zavargások halálos áldozatainak száma folyamatosan emelkedik. ADebkaFILE szerint csak a február 4-i Khaldiyeh Hom kerületi támadásban 350 ember veszítette életét és további 1300 sebesült meg.”
20. Az ENSZ adatai szerint a szíriai zavargásokban eddig körülbelül 6000 ember halt meg.
21. Hom városa ma igazi háborús övezet. A Telegraph a következőket írja:
Nem lehetséges megszámolni a holtesteket az utcán vagy az összedőlt épületekben. Aki megpróbál kilépni az utcára biztos lehet benne, hogy megölik. Mindenhol orvlövészek vannak,” mondja Abdu al-Homsi, a Szíriai Forradalmi Tanács, egy Homs-i ellenálló csoport szóvivője. „Egy öregasszonynak lelőtték a fiát. Amikor kiment az utcára a holttestért őt is lelőtték.”
22. Az oroszok komolyan gondolják az Assad kormány támogatását Szíriában. ADebkaFILE értesülései szerint „az oroszok azzal támogatják a kemény vonalat a nyugattal szemben, hogy különleges kommandós alakulatuk egységeit (Rapid Reaction Force, másnéven Specnaz) a fekete-tengeri bázisaikon helyezték el, készen arra, hogy bármikor Damaszkusz védelmére indulhassanak.”
23. A Hezbollah tisztjei kijelentették, hogy amennyiben Szíriát megtámadják, a Hezbollah megtámadja Izraelt.
24. Még arra utaló jeleket is találunk, hogy Szaúdi-Arábia is háborúra készül. ADebkeFILE a következőket írta:
Katonai forrásainktól megtudtuk, hogy Szaúdi-Arábia ma befejezte intenzív háborús felkészülését. A keleti tartományokban és a Perzsa-öbölben található szaúdi olajmezők, olajvezetékek és export létesítmények mentén hatalmas katonai erőket vonultattak fel, Patriot PAC-3 rakétatámogatással. A szaúdi légitámaszpontokra amerikai, brit és francia bombázók érkeztek Rijád védelmére.”
Mi történne a világgazdasággal és az olaj árával, ha valóban kitörne a háború a közel-keleten?
Irán a világ harmadik legnagyobb olaj exportőre. Az iráni szállítmányok kiesése komoly hatással lenne az egész világra.
Irán azonban ennél is komolyabb hatással lehet a dolgok alakulására, ha fenyegetését beváltva lezárja a Hormuz-szorost.
A világ olajkereskedelmének körülbelül 20%-a a szoroson halad át. A szoros lezárása egyetlen nap leforgása alatt felborítaná a gazdaságot.
Szokatlan időket élünk és minden logikusan gondolkodó ember számára egyre világosabb, hogy a közel-keleti béke reménye egyre halványabb. A világ elindult a háború felé vezető úton és egyik fél sem mutat hajlandóságot arra, hogy letérjen róla.
Egy kiterjedt közel-keleti háború örökre megváltoztatná a világot. Vajon milyen irányban?





A NATO új háborúra készül



De most hazánk van a célkewresztbe.


Forrás: WND.com
A NATO csapatok egy Szíria elleni támadásra gyakorlatoznak Törökországban, török irányítás alatt, tudta meg a World Net Daily a szíriai diplomáciai testület egyik rangidős tisztjétől.
Ettől az információtól teljesen függetlenül, jól értesült, közel-keletre specializálódott biztonsági szakértők elmondták, hogy Oroszország ellenőrzi a szíriai csapatokat és tanácsokkal látja el az országot az esetleges NATO támadásra adható katonai válaszlépéseket illetően, amennyiben a NATO valóban a Bashar al-Assad vezette Szíria ellen küldené csapatait.
A tisztek azt is elmondták, hogy Oroszország nagymennyiségű Iskander ballisztikus rakétát adott el Szíriának, valamint, hogy a NATO-támadás veszélyére való tekintettel az orosz kormány megújította Szíriának adott ígéretét a modern S-300-as rakétaelhárító rendszer eladására vonatkozóan.
A szíriai diplomata elismerte, hogy országa Oroszország általános támogatását élvezi, de az Assad rezsim attól tart, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok gazdasági ösztönzés felajánlásával ráveszi Oroszországot, hogy csökkentse Szíriának nyújtott támogatását.
A hírt érkezése előtt éppen egy nappal Assad azzal fenyegetőzött, hogy egy NATO támadás esetén lángra lobbantja a közel-keletet.
Amennyiben valamilyen őrültséget tesznek Damaszkusz ellen, csupán hat órára van szükségünk, hogy több száz rakétát helyezzünk el a Golan Fennsíkon és lőni kezdjük Tel-Aviv-ot,” nyilatkozta Assad október 4-én az iráni állami Fars hírügynökség beszámolója szerint.
A hírügynökség szerint Assad a kijelentéseket a török külügyminiszterrel, Ahmad Davutoglu-val folytatott megbeszélés során tette. Davutoglu a megbeszélés során továbbította a NATO és az Egyesült Államok figyelmeztetését, amely szerint Assad nemzetközi katonai támadásra számíthat országa ellen, amennyiben nem hagy fel a kormányellenes tüntetők ellen alkalmazott erőszakos intézkedésekkel.
A Fars szerint Assad erre azzal válaszolt, hogy szükség esetén a libanoni Hezbollah-ot is segítségül hívja az Izrael elleni intenzív rakétatámadás kivitelezésére.
Ezek az első három órában meg fognak történni, a második három órában pedig Irán megtámadja az USA hadihajóit, amelyek a Perzsa-öbölben állomásoznak, így az európai és amerikai érdekeltségeket szimultán fogjuk támadni,” idézte a hírügynökség Assad elnököt.
Bár Assad kijelentésének azonnali megerősítésére nincs módunk, tudjuk, hogy a Fars hírügynökséget működtető Irán szoros kapcsolatban áll a damaszkuszi kormánnyal.
A NATO támadás visszaverésére való szíriai készülődésről már augusztusban hírt adott a WND, amikor az egyiptomi biztonsági erők tisztjei tudomásunkra hozták, hogy Szíria a nemzetközi közösség támadásának fogadására készül.
Múlt hónapban pedig Barack Obama felszólította Assad elnököt, hogy a demokrácia érdekében mondjon le a hatalomról.
Soros által támogatott elv fehérházi összefonódásokkal
A nagyhatalmaknak egy új szövetségese is akadt az elmúlt hónapok katonai akcióban, ezúttal egy eszme formájában. A Líbia elleni támadást sokan a „védelmezés felelőssége” névre keresztelt katonai elv próbájának tekintették.
Obama elnök a nemzethez intézett beszédében a védelmezés felelőssége elvét nevezte meg a Líbia elleni légitámadások legfőbb indítékául.
A most már a NATO támogatását is élvező elv lényege, hogy a szuverenitás nem kiváltság, hanem egy felelősség, amit vissza lehet vonni, ha egy országot „háborús bűnökkel, népirtással, emberiség ellenes bűncselekményekkel vagy etnikai tisztogatással” vádolnak.
A Védelmezés Felelőssége Globális Központ (mert ilyen is van) ennek a katonai elvnek a legfőbb támogatója. A központ alapítója és egyik főtámogatója pedig nem más, mint régi barátunk Soros György.


A közel-keleten soha nem használt fegyvereket kap Szíria Oroszországtól



Forrás: shftplan.com
A béke Nobel-díjas Barack Obama azt tanácsolta kabinetjének, hogy fegyverezzék fel a Szír Felszabadító Hadsereg terroristáit, hogy erőfölényt szerezhessenek Bashar Assad jelenlegi szír elnök csapatai felett. Emellett egy részleges repüléstilalmi zóna felállítása is terítéken van a líbiai invázió mintájára.
Az amerikai szárazföldi egységek jelenléte a szír határ körül arra enged következtetni, hogy az USA ismét komolyabb beavatkozásra készül a térségben, miközben még pusztítóbb fegyverekkel látja el a lázadókat egy olyan országban, ahol a konfliktusok már eddig is több tízezer emberéletet követeltek az elmúlt év során.
Az Obama kormány úgy gondolja, hogy ezek a fegyverek a lázadók javára billentik a mérleg nyelvét, ezzel az Egyesült Államok főellenségének kikiáltott al-Kaida szervezet képviselőinek adva az erőfölényt.
A KGB berkeiben edződött Vlagyimir Putyin azonban másképp vélekedik a felállásról.
Brit titkosszolgálati jelentések szerint Putyin diplomáciai kommünikét küldött az Egyesült Államok és Franciaország számára David Cameron, brit miniszterelnök közvetítésével.
A szíriai Dam Press oldal és a Dyar lap cikkei szerint az oroszok nem hátrálnak meg Szíriával kapcsolatos politikájukban, sőt, Assad csapatainak felfegyverzésével készülnek visszavágni. Az értesülések szerint olyan fegyverekről van szó, amilyeneket a közel-keleten még soha nem láttak.
Amennyiben a nyugati erők valóban harcba szállnak a szír erők ellen, biztosak lehetünk benne, hogy nem a 91-es iraki konfliktus megismétlődését fogjuk látni, ahol Saddam Hussein százezer katonája adta meg magát egyetlen lövés nélkül. A repüléstilalmi zóna esetében sem valószínű, hogy a nyugat olyan zavartalanul támadhasson meg katonai célpontokat, mint tette azt Líbiában.
Az idők megváltoztak.
Ez alkalommal Oroszország és az Egyesült Államok a tűzzel játszik. Méghozzá olyan tűzzel, ami könnyen egy harmadik világháború felé taszíthatja a világot.
S 300 SAM
Global Research a következőket írja:

A Patriot rakétákat S 300 SAM rakétákkal készülnek hárítani (ezek már Szíriában vannak). Putyin azt is kijelentette, hogy az S 300-asoknál is fejlettebb S 400-as légvédelmi elhárítórakétákból is szállít Szíriának, amelyek sokkal modernebbek a Patriot rakétáknál és a világ legfejlettebb védelmi rendszerét képviselik.
24 töltetű rakétakilövő
Oroszország 400 darab rendkívül modern, 60 kilométeres hatótávolságú 24-Barrel (24 töltetű) rakétakilövőt is szállít még, amelyek Szíria bármelyik határszakaszáig elérnek.
A brit titkosszolgálati oldal arról is írt, hogy Putyin egy titkos, orosz gyártmányú fegyver szállításáról is beszélt, ami Szíria javára billentené az erőviszonyokat, hozzátéve, hogy ezeket a fegyvereket nem fogják Izrael ellen bevetni, amennyiben Izrael nem vesz részt a Szíria vagy bármely szomszédos ország (Libanon, Jordánia) elleni konfliktusban.
Putyin válasza 24 órával Obama szombati bejelentését követően érkezett.
Putyin egyértelműen kijelentette, hogy a közel-kelet jelentős változások szemtanúja lesz. Szíria olyan fegyvereket kap, amelyeket nem láttak még a közel-keleten, beleértve olyan számítógépes vezérlésű okosrakétákat, amelyek soha nem tévesztenek célt.
Oroszország olyan Skean 5 levegő-víz rakétákat is készül szállítani Szíriának, amelyek a szír partoktól 250 kilométerre tartózkodó célpontokat is képesek elsüllyeszteni.
Stratégiai Áttelepítés című dokumentumfilmjében Joel Skousen arról beszél, hogy a világot fenyegető legnagyobb veszély jelenleg egy esetleges jövőbeli nukleáris összecsapás Oroszország és az Egyesült Államok között.
Bár a szír konfliktus két szembenálló oldalának szánt fegyverek nem atomfegyverek, a két nagyhatalom jelenlegi hozzáállása könnyen direkt konfrontációvá fajulhat.
Vlagymir Putyin a régi, keményvonalas orosz vezetőség leszármazottja, aki hisz az orosz katonai fölényben, vasököllel irányítja országát és nem habozna háborút indítani országa hosszú távú érdekeinek védelmében.
A másik oldalon Barack Obama egyik botrányt a másik után próbálja hárítani, miközben országának gazdasága a teljes összeomlás szélén áll, komoly indokokat szolgáltatva számára a figyelemelterelésre.
A két vezető múltját és hozzáállását figyelembe véve feltételezhető, hogy egyikük sem érezne túlzott lelkiismeret furdalást a háborúval járó sok millió emberáldozat miatt, amennyiben az saját és globalista irányítóik érdekeit szolgálja.
A XX. század háborúit az állami mészárlás jellemezte. A sok millió áldozat csupán statisztikai adat a vezetők történelemkönyvében. A hatalomvágy, a kapzsiság és a korrupció oltárain ártatlanok millióit áldozták már fel és ebben a XXI. század sem különb.
Ami megkülönbözteti a jelent, hogy ma már az egész emberiség elpusztítására képes fegyverekkel rendelkeznek.
Ebben az évszázadban is háborúk várnak a világra.
Ítéletet tart a sok nép fölött, és megfenyíti a távoli, erős nemzeteket. Kardjaikból kapákat kovácsolnak, lándzsáikból metszőkéseket. Nép a népre kardot nem emel, hadakozást többé nem tanul.” – Mikeás 4:3






Oroszország a legfejlettebb támadórakétákkal látta el Szíriát



Oroszország a legmodernebb rakétakilövőket, légvédelmi rakétákat és hadihajó támadórakétákat adott el Szíriának. (Éppen ilyenek semmisültek meg egy szíriai fegyverraktár ellen még július 5-én végrehajtott rakétatámadásban, amit eddig senki nem vállalt magára. A Sunday Times szerint a támadást egy Delfin osztályú izraeli tengeralattjáróról hajtották végre.)
P-800 Yakhont partvédelmi (hajóromboló) rakéták az oroszok legfejlettebb rakétáinak számítanak. Szíria megtámadása esetén az Egyesült Államok még komoly meglepetésekkel találhatja szemben magát, mert ilyen felszerelt hadsereggel még nem ütköztek meg a közel-keleten. Ezek a rakéták a Földközi-tenger szinte bármely pontját elérhetik, még akár ciprusi bázisokat is eltalálhatnak. Amennyiben a támadás mellett döntenek, igen könnyen előfordulhat, hogy a médiában hamarosan süllyedő amerikai hadihajókról készült felvételeket láthatunk, ami viszont gyorsan igazi háborúhoz vezethet.
Szíria olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyeket még soha nem vetettek be a közel-keleten. Mac Slavo a következőket írta néhány hete:
A szíriai Dam Press oldal és a Dyar lap cikkei szerint az oroszok nem hátrálnak meg Szíriával kapcsolatos politikájukban, sőt, Assad csapatainak felfegyverzésével készülnek visszavágni. Az értesülések szerint olyan fegyverekről van szó, amilyeneket a közel-keleten még soha nem láttak.
Amennyiben a nyugati erők valóban harcba szállnak a szír erők ellen, biztosak lehetünk benne, hogy nem a 91-es iraki konfliktus megismétlődését fogjuk látni, ahol Saddam Hussein százezer katonája adta meg magát egyetlen lövés nélkül. A repüléstilalmi zóna esetében sem valószínű, hogy a nyugat olyan zavartalanul támadhasson meg katonai célpontokat, mint tette azt Líbiában.
Az idők megváltoztak.
Global Research és a DAM PRESS pedig a következő információkat közölte:
A Patriot rakétákat S 300 SAM rakétákkal készülnek hárítani (ezek már Szíriában vannak). Putyin azt is kijelentette, hogy az S 300-asoknál is fejlettebb S 400-as légvédelmi elhárítórakétákból is szállít Szíriának, amelyek sokkal modernebbek a Patriot rakétáknál és a világ legfejlettebb védelmi rendszerét képviselik.
Oroszország 400 darab rendkívül modern, 60 kilométeres hatótávolságú 24-Barrel (24 töltetű) rakétakilövőt is szállít még, amelyek Szíria bármelyik határszakaszáig elérnek.
Putyin egyértelműen kijelentette, hogy a közel-kelet jelentős változások szemtanúja lesz. Szíria olyan fegyvereket kap, amelyeket nem láttak még a közel-keleten, beleértve olyan számítógépes vezérlésű okosrakétákat, amelyek soha nem tévesztenek célt.
Oroszország olyan Skean 5 levegő-víz rakétákat is készül szállítani Szíriának, amelyek a szír partoktól 250 kilométerre tartózkodó célpontokat is képesek elsüllyeszteni.
A hadihajók elleni rombolórakéták azonban ezeknél nagyobb aggodalomra adhatnának okot az amerikai kormánynak. A New York Times szerint a P-800 Yakhont rakéták nagyon korszerű radarral vannak felszerelve.
Oroszország rendkívül korszerű hadihajó elleni rombolórakétákat küldött Szíriának. … Oroszország korábban is adott el hasonló típusú rakétákat Szíriának, azonban a mostani modellek egy nagyon fejlett radarral is el vannak látva, ami sokkal hatékonyabbá teszi őket, nyilatkozta egy amerikai tiszt, aki ismeri a rakétaszállítmányokról készült titkos jelentések tartalmát.
A rakéták 22 láb (~7 méter) hosszúak és robbanó vagy páncéltörő töltettel is fel lehet szerelni őket, hatótávolságuk pedig körülbelül 180 mérföld (290 km). A nagy hatótávolságú radarnak köszönhetően egészen pontosan a célponthoz lehet irányítani őket, ugyanakkor a rakéta saját radarjának segítségével ki tudja játszani a hajó rakétavédelmi rendszerét.
Két magas beosztású amerikai tiszt szerint a legutóbbi szállítmány rakétái a korábbiaknál is fejlettebb irányítórendszerrel vannak ellátva.
Ezek a rakéták egészen Ciprusig elérhetnek. Nem biztos, hogy túl bölcs taktika az USA részéről, hogy olyan komoly haderőt állomásoztat ott.
A hírek alapján pedig úgy tűnik, hogy Szíriának lesz mire lőni egy esetleges konfliktus során. A Reuters a következőket írja:
Az USS Nimitz repülőgép-anyahajó a Vörös-tenger felé tart, hogy támogatást biztosítson az Egyesült Államok által tervezett korlátozott támadáshoz, nyilatkozták az amerikai védelmi minisztérium illetékesei vasárnap.
A Nimitz hajócsoport egyelőre nem kapott parancsot, hogy a Földközi-tenger keleti részéhez induljon, de nyugat felé halad az Arab-tengeren, hogy a parancsot bármikor teljesíthesse.
Az ABC News szerint az USS San Antonio amerikai deszánthajó  több száz tengerészgyalogossal a fedélzetén szintén a Földközi-tenger keleti részéhez érkezett, bár illetékesek szerint a hajó nem venne részt a tervezett támadásban, csak vésztartaléknak szánják.
Vajon tényleg azt gondolják, hogy egy kiterjedt háború kirobbanása elkerülhető?
Közben több oldal is beszámolt arról, hogy egy, a CIA és az amerikai különleges erők által kiképzett 50-fős sejt készül behatolni Szíriába, hogy felvegye a harcot a kormányerőkkel.
Emellett a Szíria elleni támadásról a kongresszus elé terjesztett törvényjavaslat nyitva hagyja a szárazföldi csapatok bevetésének lehetőségét.  Obama múlt heti beszéde előtt John Kerry azt mondta, hogy az elnök nem zárhatja ki ezt az opciót, amennyiben a háború kiterjedtté válik vagy a „terroristák” kezébe vegyi fegyverek kerülnek. (forrás)




Egy Irán elleni támadás „láncreakciót” indíthat, figyelmeztet Lavrov





Forrás: The Independent
Szergej Lavrov
Oroszország erős kritikával illette a nyugat Szíria és Irán ellenes hozzáállását, kijelentve, hogy egy esetleges katonai támadás az iráni kormány ellen olyan „láncreakciót” indíthat el, ami az egész világot destabilizálná.

Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter szerdán tartott szokásos éves televíziós sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Oroszország ki fogja használni vétójogát az ENSZ Biztonsági Tanácsában, hogy megakadályozza a Szíria elleni katonai lépések jóváhagyását.
Lavrov kijelentette, hogy Oroszország „komolyan aggódik”, amiért egy Irán elleni katonai akció valós opcióként szerepel egyes kormányok terveiben és megfogadta, hogy Moszkva minden tőle telhetőt megtesz ennek megakadályozására. „Egy ilyen akció következményei rendkívül súlyosak lennének,” mondta. „Nem lesz könnyű menet. Olyan láncreakciót hozhat működésbe, ami nem tudni hol áll meg.”
A múlt hét során egy orosz lap olyan híreket hozott nyilvánosságra, melyek szerint az idei dél-oroszországi hadgyakorlat során az orosz hadsereg egy esetleges iráni konfliktusból adódó helyzetek kezelését fogja gyakorolni.
Oroszország bizonyos Irán elleni szankciókat támogatott a múltban, de minden új szankcióra vonatkozó tárgyalást elutasít. Az Egyesült Államok, mint tudjuk, elfogadta már az új gazdasági szankciókat és az EU is az USA példájának követését fontolgatja. Lavrov szerint ezek a lépések nem használnak és „semmi közük az atomsorompó egyezmény betartatásához.” Szerinte az új szankciók célja „az iráni gazdaság megfojtása és a lakosság helyzetének megnehezítése a kormány iránti elégedetlenség kiprovokálása érdekében.”
Az orosz külügyminiszter a szíriai helyzettel kapcsolatban is igen szókimondó volt, kizárva mindennemű orosz támogatást az ENSZ esetleges katonai intervenciói iránt.
Oroszország tartózkodott a szavazástól az ENSZ Biztonsági Tanácsában, a Líbia elleni intervencióról szóló döntés során és később igen dühösen reagált az általa bombázásnak minősített akcióval kapcsolatban, ami messze meghaladta „a civil lakosság védelmében” az ENSZ által jóváhagyott akció fogalmát.
Moszkva azóta számos fórumon egyértelműsítette, hogy nem fogja tolerálni a líbiai helyzet megismétlődését Szíriában, amit a külügyminiszter szerdai beszédében is megerősített. „Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy mindenáron erőszakot akar alkalmazni, nem tudjuk megakadályozni,” mondta.
De ezt tegyék saját kezdeményezésből, saját lelkiismeretük által vezérelve. Az ENSZ Biztonsági Tanácsától nem kapnak jóváhagyást.”
Lavrov nem gondolja, hogy Oroszországnak mentegetőznie kellene, amiért fegyvereket szállított Szíriának, az EU fegyverembargója ellenére. A hónap elején Ciprus partjainál rövid időre feltartóztattak egy orosz hajót, ami egyesek szerint fegyvereket szállított, mielőtt továbbengedték volna a célállomás Szíria felé.
Oroszország nem erősítette meg, hogy fegyverekkel látta volna el Szíriát, ehelyett Lavrov beszédében tulajdonképpen azt tanácsolta a nyugat képviselőinek, hogy törődjenek a maguk dolgával. „Egyetlen nemzetközi egyezményt vagy ENSZ Biztonsági tanács döntést sem szegtünk meg,” mondta.
Ezzel szemben azzal vádolta a nyugatot, hogy fegyverrel látja el a szíriai ellenzéket, ami szerinte „elfogadhatatlan és nem vezet semmi jóra.”






Még több háború és földrengés – End Time Info Podcast







Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.” – Máté 24:7
A világ sorsának alakulását szorosan követő emberek figyelmének középpontjában az Irán körül kialakult helyzet áll. Egy esetleges Irán ellen indított támadás, amellett, hogy még több szenvedést és pusztítást hozna amúgy is meggyötört bolygónkra, az egész világra komoly hatással lenne és egy sor más, az idők jelei szempontjából is jelentőségteljes eseményt indíthat el. Az utolsó időkre vonatkozó, Ezékiel könyvében olvasható Bibliai próféciák is említik Iránt, azaz Perzsiát, ahogy akkor nevezték, mint Oroszország (Magóg) egyik szövetségesét (Ezékiel 38:5).
Ebben a podcast adásban Joseph és Johnny az Irán körül kialakult helyzetről, illetve az utóbbi időkben egyre nagyobb intenzitással és gyakorisággal tapasztalható földrengésekről beszélgetnek.
Lejátszás (00:27:12):







Az iráni nagykövet szerint már csak a háború állíthatja meg országát





Forrás: Infowars.com
Hassan Danaie-far nagykövet
Hassan Danaie-Far, Irán iraki nagykövete, az AFP hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy az Egyesült Államok most már csak egy háború árán állíthatja meg országa atomprogramját, ami válaszként a világ olajkereskedelemi csomópontjának, a Hormuz-szorosnak a lezárását eredményezné. „Az egyetlen kártya az asztalon a háború. Vajon ez az USA hasznára válna? A világ hasznára válna? A terület hasznára válna?” nyilatkoztaHassan Danaie-Far, hozzátéve, hogy „Mi egyebet tehet Barack Obama?”

A nagykövet megismételte a korábban többször is elhangzott iráni fenyegetést, hogy az országa ellen indított amerikai katonai támadás esetén a Hormuz-szoros lezárása megtörténne. A szoroson halad át a világ olajszállítmányainak egyharmada.
Amennyiben mozgolódást vagy bármilyen akciót észlelünk az ellenségeink, például az Egyesült Államok részéről országunk ellen, egy ilyen lépés természetes reakciónak számítana, így könnyen megtörténhet,” mondta a nagykövet, figyelmeztetve, hogy egy ilyen fordulat esetén „mindenki vesztes lenne.”
A múlt hónap során Irán tagadta, hogy a szoros lezárására készülne a geopolitikailag rendkívül fontos térségben tartott hatnapos tengerészeti hadgyakorlat részeként.
A hadgyakorlat során Teherán nem kevesebb, mint 30 alkalommal figyelmeztette a külföldi felderítő repülőket, hogy tartsák távol magukat a gyakorlattól.
Tavaly júliusban Hassan Firouzabadi, az iráni hadsereg vezérőrnagya bejelentette, hogy Irán elkészült a Hormuz-szoros lezárásához szükséges előkészületekkel, és csak Sayyed Ali Khamenei ajatollah, az ország vallási vezetőjének parancsára várnak.
A szoros lezárásával kapcsolatos korábbi hamis híreknek köszönhetően már láthattuk miként reagálnak az olajárak az ilyen fejleményekre. A szakérők jóslatai szerint egy ilyen lépés 3-500 dolláros magasságokba küldené az olaj hordónkénti árát.
Washington pedig többször is kijelentette, hogy a Hormuz-szoros lezárása azt a bizonyos vörös vonalat jelentené, aminek átlépése mindenképpen katonai akciót vonna maga után az Egyesült Államok részéről.



Irán válasza az olajembargóra a Hormuz-szoros lezárása lenne



Forrás: Infowars.com
Ali Ashraf Nouri, az Iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú tisztje, a Khorasan napilapnak nyilatkozva vasárnap elmondta, hogy az iráni kormány a Perzsa-öböl bejárataként funkcionáló Hormuz-szoros lezárása mellett dönt, amennyiben az ország olajkivitelét korlátozzák vagy megakadályozzák.Habibollah Sayyari, az iráni hadsereg dandártábornoka, szintén vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Irán nagyon könnyen meg tudja oldani a szoros teljes lezárását.
A fenyegetés Irán válasza az Európai Uniónak az iráni olajexport ellen a hónap végével bevezetni tervezett embargójára, ami az iráni atomprogram megállítását hivatott elérni.
Brüsszeli diplomáciai források szerint az uniós tagállamok elvi egyetértésre jutottak a múlt hét során abban, hogy a továbbiakban nem vesznek kőolajat Irántól, ha Teherán nem működik együtt atomprogramja ügyében a nemzetközi közösséggel (értsd: a hatalmi elittel). Az embargóról valószínűleg az EU külügyminiszterek január 30-i ülésén születik végső döntés. Az intézkedés pontos tartalma és bevezetésének időpontja még további egyeztetés tárgya.
Nouri nyilatkozatára reagálva Leon Panetta, amerikai védelmi miniszter a CBS televíziós csatornának nyilatkozva elmondta, hogy amennyiben Irán lezárja a szorost az Egyesült Államok hadserege válaszolni fog.
Egyértelművé tettük, hogy az Egyesült Államok nem fogja tolerálni a Hormuz-szoros lezárását,” mondta Panetta a CBS-nek. „Ez egy másik vörös vonal számunkra és egy ilyen lépésre reagálni fogunk.”
Martin Dempsey tábornok, vezérkari főnök szerint Irán rendelkezik a szoros lezárásához szükséges eszközökkel és feltételekkel. „Nem néznénk tétlenül egy ilyen lépést és újra megnyitnánk a szorost,” mondta.
Panetta Irán atomprogramjáról és nukleáris fegyver előállítási terveiről is beszélt. „Izraelnek és az Egyesült Államoknak közösek az érdekei ebben a helyzetben,” mondta. „Az együttműködés a legjobb megközelítés a két ország számára.”

Na most kellene lezárni a Hormuz – szorost , hogy az agresszor NATO ne kapjon elég energia forrást , és az olajválság elsöpörje a nyugati terrorista kormányokat és így a liberális gazdaságpolitika végleg a történelem szemétdombjára kerülne ahová való a holló kórussal az élen , és a bankárkaszt pénzmosodáikkal .




Vajon a zuhanó olajárak megakadályozzák vagy felgyorsítják az összeomlást?



A zuhanó olajárak elhoznák az összeomlást
a világcsőd beköszöntene és ez elhozná a világ zsidótlanítását is .
Forrás: Activist Post
Lehetséges, hogy az alacsony olajárak kicsit tovább fenntartják a gazdasági illúziót, de egyúttal az összeomlást is közelebb hozzák.
Sokan gondolják, hogy a gazdasági összeomlás egy drámai pillanat műve lesz, hirtelen tőzsdekrachhal és a dollár összeomlásával kísérve. Bár az ilyen és ehhez hasonló események is könnyen előfordulhatnak, már most komoly összeomlások tapasztalhatók a gazdaságban.
A zuhanó olajárak pedig minden jel szerint szintén ebbe a kategóriába tartoznak.
A gazdasági aktvitás talán egyik legjobb indikátora az üzemanyag eladás, ami az elmúlt hat év során hozzávetőleg 66 százalékot zuhant az Egyesült Államokban.
US_gas_sales
(Bár Magyarországon a tavalyi adatokhoz képest egy egészen kicsit nőtt az üzemanyag eladás, 2008-hoz viszonyítva a visszaesés nálunk is 54%. forrásforrás)
Érdekes módon a csökkenő forgalom ellenére az üzemanyag árak továbbra is magasak maradtak az Egyesült Államokban (ahogy Magyarországon is), így az olajárakban bekövetkezett esést akár a kínálat-kereslet arányából adódó korrekcióként is fel lehet fogni, ez azonban azt jelentené, hogy az áresést megelőzően az olaj ára egy mesterségesen gerjesztett lufi volt, amit nem a kínálat és a kereslet határozott meg. Erre még visszatérünk.
A fenti táblázatból azt is láthatjuk, mennyire kevés köze van a valós gazdasági tevékenységnek a hamis tőzsdei csúcsokhoz. Az üzemanyag sokkal kevésbé idomul a gazdasághoz, mint más termékek vagy szolgáltatások. Más szóval az embereknek szüksége van üzemanyagra, új ekönyv olvasókra, lapostévére vagy okostelefonra viszont nem.
Természetesen itt meg kell jegyeznünk, hogy az üzemanyag megtakarítás jelentősen nőtt az elmúlt években, hiszen a kereskedelem egy jelentős hányada a fizikai világ helyett az Interneten történik. Ettől függetlenül, ha a tőzsde a gazdaság valós mércéje lenne, a tőzsdei indexek inkább a fenti táblázathoz hasonlítanának, és nem annak tükörképéhez.
Márpedig a tőzsde nem mutatja, hogy a fogyasztói bizalom öt hónapos mélypontra zuhant novemberben és a fogyasztói adósságok is csúcsokat döntögetnek. A Fekete Pénteken mért értékesítési adatok például 11 százalékkal maradtak el a tavalyihoz képest (az Egyesült Államokban). A hivatalos indok: a sarkvidéki hideg. Pedig a kiskereskedelemben már jóval az ünnepek előtt hihetetlen számú bolt zárt be és nagyon sok ember vált munkanélkülivé. A kiskereskedelmi óriás Amazon pedig, amelyik a piac jelentős részét megszerezte a fizikai boltoktól, egy egész robotsereget alkalmaz az ilyen fizikai munkára. Fennállásuk óta első alkalommal, még a McDonalds és a Burger King is kénytelen alacsonyabb sebességbe kapcsolni.
Tehát a valós gazdaság helyzete nem javul, a munkahelyek száma pedig egyre csökken.
Amennyiben elfogadjuk, hogy a kínálat és kereslet törvénye váltotta ki az olajárak legutóbbi zuhanását, akkor ez más árucikkekkel, például a gépjárművekkel is előfordulhat, mivel ezek kereslete is csökken, amit az el nem adott leltárkészletek is jól mutatnak.
Úgy tűnik, hogy a tömeges pénzügyi manipuláció korában, a kínálat és kereslet alakulása nem sokat jelent az árak (érték) szempontjából. A kínálat-kereslet törvénye azonban a gravitációhoz hasonlóan folyamatosan hat a gazdaságra és erejét csupán időlegesen lehet megtörni és azt is csak nagy igyekezet árán.
Az egyik feltételezés szerint a jelenlegi olajárzuhanást a Federal Reserve idézte elő, amikor októberben felhagyott a mennyiségi enyhítés programmal. A mennyiségi enyhítés nem egyéb, mint a fizetésképtelen bankok folyamatos kimentése, amely során a beinjekciózott pénzt leginkább az eszközárak (részvények, értékpapírok, ingatlan, stb.) megtámogatására használták. Sok elemző azt feltételezte, hogy a mennyiségi enyhítés vége az értékpapír árfolyamok zuhanását eredményezi majd, de ez egyelőre nem történt meg. Nem valószínű, hogy az elemzők tévedtek. Csupán arról van szó, hogy az eszközárak visszatérése a valósághoz az értékpapírok helyett az olajjal kezdődik.
Mellesleg az alacsonyabb árak erősebb dollárt jelentenek, ami sajnos a jelen esetben nem az egészséget jelzi, ha az árfolyamot a gyenge hazai fogyasztás mellett semmi egyéb nem támogatja. Az alacsonyabb árak jó hírt jelenthetnek az adósságtól mentes fogyasztók számára, akiknek jövedelme képes fedezni kiadásaikat, vagy azon bankok számára, akik el vannak árasztva dollárral, de nem jó senkinek, akinek adóssága van. Egy adósságalapú gazdaságban a tegnapi inflálódott adósságot a mai drága dollárból megfizetni súlyos megszorításokat eredményezhet.
110223dollarsÉrdekes módon a dollár éppen akkor erősödött meg, amikor a világon mindenki teljes gőzzel próbál megszabadulni dollártartalékaitól. A dollár értékének csökkenni, nem pedig emelkedni kellene.
Az olajárak zuhanása tehát inkább a dollár iránti kereslet mesterséges növeléséről, nem pedig az olaj iránti kereslet tényleges változásáról szól.
Amikor a dollár iránti kereslet megemelkedik, a dollár drágább lesz, ami tökéletes ürügyet szolgáltat majd a Fed számára a kamatemelésre. A pénz árfolyamának növelése egy olyan időben, amikor a valós gazdasági aktivitás lassul, igencsak felgyorsíthatja a gazdasági összeomlást.
Így néz ki egy tartalékvaluta és monetáris rendszer haláltusája.






Oroszország egyre több csapatot mozgósít Irán északi határán



Az orosz hadsereg, egy esetleges Irán elleni támadásra felkészülendő, akciótervet állított fel az orosz csapatok mozgósítására az Iránnal határos Örményországban, Grúzián keresztül, állítják jól informált orosz források.
Viktor Ozerov, az orosz biztonsági tanács elnöke elmondta, hogy az orosz katonai parancsnokság akciótervet készített egy Irán elleni támadás esetére.
Oroszország NATO nagykövete is egy Irán elleni támadás veszélyére hívta fel a figyelmet.
Irán a szomszédunk,” mondta Dimitrij Rogozin. „Amennyiben Irán bármilyen katonai konfliktusba keveredik, az közvetlen veszélyt jelent Oroszország biztonságára nézve.” A nyugatellenesnek számító Rogozin jelenleg Oroszország miniszterelnök helyettese és ő felel az ország védelméért.
Orosz honvédelmi források szerint az orosz hadsereg nem hiszi, hogy Izrael rendelkezik az iráni védelmi eszközök legyőzésére képes katonai eszközökkel, így amerikai részről is katonai beavatkozásra számítanak.
A mozgósítás célja valószínűleg nemcsak a térségben található orosz érdekeltségek védelmére irányul, hanem Irán számára is támogatást jelent.
Több forrás is említette, hogy egy Irán elleni támadás „beláthatatlan következményekkel” járna.
A sokak által olvasott Nezavisimaya Gazeta újságban megjelent cikk, orosz katonai forrásokat idézve állítja, hogy az Irán és Szíria körüli helyzet „arra ösztönzi Oroszországot, hogy megerősítse csapatait a Kaukázusban, a Kaszpi, a Mediterrán és a Fekete tenger térségében.”
A hivatalos szóvivői irodából újabban kiszivárgott valamint hírügynökségi hírek szerint az izraeli támadás szinte biztosra vehető idén nyárig.
Mivel egy ilyen konfliktus komolyan veszélyeztetné az orosz érdekeltségeket a térségben a támadásra való felkészülés már két évvel ezelőtt megkezdődött az örményországi Gyumri-ban található 102-es katonai bázis modernizálásával. A bázis geopolitikai szempontból rendkívül fontos helyen van.
Az orosz hadsereg szeptemberre tervezi szokásos évi hadgyakorlatát, aminek a Kavkaz 2012 nevet adták, de a források szerint az ehhez szükséges eszközök és csapatok mozgósítása már most elkezdődött az Irán elleni támadás veszélye miatt.







Az amerikai repülőgép anyahajók elhagyják a Perzsa-öböl térségét?



Forrás: Infowars.com
A Stratfor folyamatosan frissített tengerészeti térképei alapján arra lehet következtetni, hogy az Irán elleni izraeli támadás elhalasztásáról szóló hírek igazak lehetnek. A látszat szerint az amerikai anyahajók közül több is távozóban van a Perzsa-öbölből.
A múlt hónapban még úgy tűnt, hogy az Irán elleni támadás nagyon közel van, figyelembe véve, hogy már három amerikai anyahajó is a térségbe érkezett vagy útban volt a Perzsa-öböl felé, a másik négy hadihajó és egyéb tengerészeti jármű mellé.
A legújabb tengerészeti helyzettérképek azonban azt mutatják, hogy az USA kivonja fizikai hadieszközeinek jelentős részét a térségből.
A Hormuz-szoros körül január óta járőröző USS Carl Vinson anyahajót a 7. amerikai flottához irányították, hogy egy közös indiai-amerikai tengerészti hadgyakorlaton vegyen részt.
A Perzsa-öbölbe decemberben érkezett USS Lincoln még mindig az 5. flottához van beosztva, de a térkép szerint távolodik a Hormuz-szorostól.
Az USS Makin Island (LHD-8) Wasp-osztályú kétjáratú támadóhajó szintén távolodik a térségtől.
Az USS Enterprise, amiről mindenki azt gondolta, hogy csatlakozik a Vinston és Lincoln anyahajókhoz Irán közelében átirányításra került a 6. flottához.
A nyilvánvaló áthelyezések oka valószínűleg kapcsolatban van az elmúlt két hét során felröppent hírekkel, amelyek szerint Izrael úgy döntött elhalasztja az iráni nukleáris létesítmények ellen tervezett támadást.
Szerdán Richard Silverstein, izraeli író elmondta, hogy a Likud párthoz közeli bizalmas forrása szerint „Bibi Netanjahu úgy döntött néhány héttel vagy akár a következő izraeli választások utáni hónapokra halasztja az Irán elleni támadást.”
Ugyan ezen a napon a Jerusalem Post, nevüket elhallgató védelmi minisztériumi forrásokat idézve azt írta, hogy a támadást a jövő évre halasztották. „Megtörténhet még ebben az évben is, de 2013 is lehetőség marad,” mondta a forrás. „Meg kell várnunk a szankciók és diplomáciai lépések hatását és az iráni rezsim ezekre adott válaszát.”
múlt hét során Amir Oren, a Haaretz tudósítója arról számolt be, hogy a támadást 2013 tavaszáig elhalasztották, egy izraeli-amerikai közös hadgyakorlat miatt, ami nem a várt eredményeket hozta. Oren egyúttal azt is állította, hogy Ehud Barak kijelentése, miszerint Izrael az USA jóváhagyása nélkül nem indítana támadást az amerikai elnökválasztások előtt, azt jelentette, hogy „a háborút legalább 2013 tavaszáig elnapolták.”
múlt hónapban arról érkezett hír, hogy Izrael „beleegyezett, hogy az idei évben nem indítja el az iráni nukleáris létesítmények elleni támadást az Egyesült Államok által ígért katonai eszközökért cserébe,” köztük bunkerromboló rakétákkal és légi tankolásra képes repülőkkel. A megállapodás sokak szerint annak a hallgatólagos beismerése, hogy az Obama kormány támogatná Izraelt az Irán elleni támadásban, ha Izrael vár a novemberi elnökválasztás végéig.
Egyelőre nem tudni, hogy ezek a tengerészeti manőverek csupán egy elterelő stratégia részét képezik-e, azt a látszatot keltve Irán felé, hogy nincs oka aggódni, de a jelek inkább arra engednek következtetni, hogy a támadást elhalasztják.

Friss: A Reuters és az AP hírügynökségek jelentései szerint az USS Enterprise a Perzsa öböl térségébe érkezett, ahol csatlakozik az USS Abraham Lincoln anyahajóhoz, az olajszállítmányok útvonalának védelmében, írja ugyanaz a Haarez.com, amelyik az Irán elleni támadás elhalasztásáról írt néhány napja. Az Enterprise csatlakozását az 5. flottához az amerikai tengerészet saját honlapja is megerősítette.





Az Enterprise anyahajó utolsó bevetése – Irány Irán



Forrás: ZeroHedge
Sailors aboard the aircraft carrier USS Enterprise man the rails while departing Naval Station Norfolk for the ship’s 22nd and final deployment.
Tegnap, amerikai idő szerint (ET) délben az Enterprise repülőgép anyahajó, más névenCVN-65, elhagyta norfolki állomáshelyét, hogy utolsó útjára induljon az Arab tenger, értsd Irán felé. A célállomáson egy hét múlva csatlakozik a CVN 72 Lincoln és CVN 70 Vinson anyahajókhoz és a LHD 8 Makin szigethez. Feladatuk a térségben kialakuló „ellenséges” konfliktus esetén támogatást biztosítani.

Januárban derült ki, hogy az Enterprise utolsó bevetése Irán közelében lesz, azóta az anyahajó Florida partjainál készült a „hamis teokráciát” követő fundamentalista államok elleni manőverekre.
Tehát 7-10 napon belül három amerikai anyahajó és egy kétéltű hadihajó lesz már az Arab tengeren.
WVEC.com írja:
Több ezer amerikai tengerész indul útnak ma az utolsó bevetésére elhajózó USS Enterprise fedélzetén.
Az Enterprise Anyahajó Bevetési Csoport (ENT CSG) hajóin összesen 5000 tengerész teljesít szolgálatot.
Az anyahajót hétfőn három irányított rakétaromboló is követi majd: az USS Porter, USS Nitze és USS James E. Williams.

A terrorista zsidó állam a magyaroktól vásárolt migekkel akatra megtámadni az Enterpriset , hogy kirobbantsa a háborút .
De úgy látszik a bankárkaszt nem akart meghalni a Kazár zsidók provokációja miatt , így a meglepetés elmaradt, a terrorista államnak is parancsol valaki mint a birodalmi Amerikának is .



Óvakodj március idusától: avagy a gazdasági összeomlás és a háború kettős csapása



Forrás: The Excavator
A romlás soha nincs oly rejtve az ember elől, mint mikor közel van és ránk zúdítja szörnyű dolgait.” – Edward Young, Éjszakai gondolatok
A világgazdaság egy olyan válság küszöbén áll, ami véget vethet a modern civilizáció általunk eddig ismert korszakának.
Egyik nemzet, vagy inkább bankkolónia, a másik után omlik majd össze. A globális szegénység és munkanélküliség szociálisan és gazdaságilag fenntarthatatlan szintre emelkedett a jelenlegi pénzügyi, politikai és bürokratikus rendszer keretein belül, ami csupán egy maroknyi ember érdekeit tartja szem előtt a tömegekkel szemben.
Találó, hogy a nyugati civilizáció összeomlása éppen annak ősi bölcsőjéből, Görögországból induljon el. Ez az egykor nagy nemzet áldozatul esett az új zsarnoki világrend bevezetését a színfalak mögül irányító bankárok mesterkedésének.
Gus Lubin „Óvakodj március idusától, vagy talán egy pár nappal későbbi időponttól” című cikkében azt fejtegeti, hogy Görögország szerkezeti összeomlását a globális befektetők március 20-ára várják.
Egyesek úgy gondolják, hogy egy görög csőd és a világgazdaság összeomlása jót tesz majd bolygónk fejlődésének. Ez különösen igaz a növekedést ellenző radikális elit és New Age körökre, akik meg vannak győződve arról, hogy világot tönkreteszi a gazdasági fejlődés és a modern iparosodás.
Egyáltalán nem bánják, ha a Görögországhoz hasonló nemzetek összeomlanak. Azzal próbálják igazolni gazdasági hadviselésüket és a pénzügyi rablást, hogy a nemzeti gazdaságok elpusztításával a környezetet védik. A Görögországhoz és az Egyesült Államokhoz hasonló nemzetek tönkretételének valódi oka azonban a politikai hatalom konszolidációjára irányuló törekvés, hogy ezáltal létrehozhassák hőn áhított globális rendőrállamukat.
A banki elit politikai és gazdasági fennhatósága alól kibúvó nemzetek (lásd Líbia) kormányait megdöntik vagy egyszerűen lebombázzák az országot, az Egyesült Államokhoz hasonló államokat pedig olyan mértékig fosztják ki, hogy az összeomlás elkerülhetetlen legyen.
A civilizációk harcának kirobbantása a globális gazdaság elpusztítása, a környezetvédelem, a népességcsökkentés és a státusz quo megőrzése érdekében
A növekedésellenes nyugati elit egy harmadik világháború kirobbantását tervezi a közel-keleten, Izraellel és a nyugattal az egyik és Iránnal és az iszlám országaival a másik oldalon. Úgy gondolják, hogy a világgazdaság a környezet ellensége és a civilizációk harca megoldhatja ezt a problémát a háborún és gazdasági összeomláson keresztül.
A nyugat és az iszlám közötti összecsapást úgy tervezték meg, hogy mindkét civilizáció elpusztuljon és romjaikon felépülhessen az új, globális poszt-ipari civilizáció.
Az iszlám erősödése sem spontán módon ment végbe, hanem a brit és amerikai titkosszolgálatok gerjesztették. Szándékosan helyeztek hataloméhes, színpadias politikusokat a muzulmán társadalmak élére, hogy megelőzzék a nemzeti demokráciák kialakulását és az iszlám világ fejlődését.
Az iszlám fundamentalizmust ellenző, a nyugatnak a muzulmán országokról kialakult képét eltörölni képes, befolyásos vezetőket eltávolították az útból, a CIA és az MI6 közreműködésével. Ez történt a legendás hírű Ahmad Shah Massoud afgán Mudzsahedin vezetővel is, aki demokratikus jövőt akart háború tépázta hazájának, de a CIA által kiképzett al-Qaeda 2001. szeptember 9-én egy merénylet során végzett vele.
Az illuminátus elit figyelmét Amerikában, Angliában, Izraelben és Iránban a civilizációk hamvain felépítendő globális diktatúra felállítása foglalja le, nem pedig az általuk leigázott országok túlélése.
Ahhoz, hogy azt gondoljuk, az amerikai vezetés nem engedné a Hormuz-szoros lezárását, mert az káros hatással lenne a világgazdaságra, azt kell feltételezzük, hogy az Egyesült Államok vezetőit érdekli a világgazdaság sorsa. Éppen ellenkezőleg. Azt akarják, hogy Amerika és a világ gazdasága összeomoljon. Titokban kifejezetten örülni fognak a Hormuz-szoros lezárásának, bár a nyilvánosság előtt kígyót-békát kiabálnak Iránra a világgazdaság védelmében.
Ha pedig azt gondoljuk, hogy Irán nem vetne be minden eszközt a Hormuz-szoros lezárására, mert az egyenlő lenne egy hadüzenettel, hamis elképzeléseink vannak Irán céljait és módszereit illetően.
A rezsim gyökerei a nyugati titkosszolgálatok sötét földjében eredtek. Az árnyék CIA és árnyék Mossad 1953 óta dolgozik együtt az iszlám fanatikusokkal Iránban, amikor azzal bízták meg őket, hogy az utcákon agitáljanak a demokratikusan megválasztott Mohammed Mosaddegh kormánya ellen.
Amikor 1979-ben a Sah ideje lejárt, a CIA és az MI6 manipulátorai ismét iszlám fundamentalistákat juttattak hatalomra Iránban, miközben a világ felé az iráni rendszer ideológiai ellenségeinek mutatkoztak. Komeini hatalomra jutása a globalista illuminátus elit tervének része volt.
Az elit varázslói hosszú távra terveznek. Tudták, hogy a Szovjetunió egy napon megbukik és idejében előkészítették a geopolitikai és ideológiai terepet az eseményre, így az sem véletlen, hogy a Szovjetunió bukását követően az Irán és a nemzetközi terrorizmus által képviselt iszlám fundamentalisták vették át az ellenség szerepét.
Diktatórikus államok, nem pedig nemzetek és népek háborúja
2012. február 3-án a következőket olvashattuk Washington blogjában:
Az amerikaiak kevesebb, mint egyötöde áll egy Irán elleni katonai támadás vagy titkos akció mellett… az izraelieknek pedig kevesebb, mint fele akarja megtámadni Iránt és 65%-uk azt szeretné, ha az egész közel-kelet, beleértve Izraelt is, atommentes övezet lenne.”
Amerika, Izrael és Irán népének elege van a háborúkból. A szeptember 11-hez hasonló megrendezett támadások nélkül a „halál Amerikára” és hasonló szólamok és a háborús láz nem léteznének.
A diktatórikus háborúra éhes hatalom „orvosai” először elterjesztik a háború lázát a nép között, majd eladják nekik az orvosságot, amivel szerintük kigyógyulhatnak a lázból. Ez egy gonosz, barbár és pszichopata módszer.
Nyilvánvaló, hogy az elit miért akar háborút. A háború még több hatalmat ad a kezükbe és még több hasznot hoz nekik, azonkívül nem kell annyit foglalkozzanak a nép igényeivel. A háború káoszt jelent, a káosz pedig szorosabb hatalmat. Káoszból rend. A régi jól ismert politikai játék.
Irán sorsának diktatórikus őrzői, a mullahok nem az iszlám vagy az ország érdekében plántálták az emberekbe történelmi küldetésük fontosságát, hanem szabadkőműves, globális mestereiknek engedelmeskedtek. A mullahokat nem érdekli Irán biztonsága és túlélése, csupán azok szolgálata, akik hatalomra juttatták őket.
Iránt, csakúgy, mint Izraelt, a háború oltárára szánták. Iránban és Izraelben nincs igazi, szabad politikai kultúra, mert vezetőik diktatórikus mítoszokat gyártó gonosztevők, akik nem kívánják szétválasztani a társadalmat az államtól.
Georg G. Iggers történész, 1958-ban megjelent „A hatalom kultusza” című könyvében a következőket írja:
A modern diktatórikus állam kultúráját a politikai hatalom irányítja. A nyugati civilizációban az állam mindig támogatta az oktatást, a művészetet és a tudományt és gyakran heterodox politikai és vallási tanok terjesztését írta elő cserébe. Azonban a művészet és a tudomány állami eszközként való felhasználása és ezek alárendelése az állam politikai útmutatásának a XX. század találmánya.”
Irán és Izrael mártírokat és harcosokat előállító diktatórikus gyárak és ezek a mítoszgyártók nemcsak ott, hanem Amerikában is átvették hatalmat.
Amerika, Izrael, Irán és más résztvevő országok katonái áldozati bárányok lesznek ebben a megrendezett háborúban. A tömeges agykontroll és politikai manipuláció áldozatai.
George Washington fogalmazta meg legtalálóbban a probléma lényegét: „Ha a szólás szabadságától megfosztanak, csendben és némán vezethetnek bennünket, mint birkákat a vágóhídra.”



Az Irakban „bevált” forgatókönyv Szíria ellen

Majd Ukrajnában , és most hazánk ellen ….


Forrás: Tony Cartalluci, Activist Post
Miközben a NATO terror frontja összeomlóban van Szíriában, az intervenció szükségességét a múltból sajnos igen jól ismert „tömegpusztító fegyver” vádakkal próbálják igazolni.
Az Independent, szinte pontosan egy évvel ezelőtt, a következőket írta:
A férfi, akinek a tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatos hazugságai 100.000 ember halálát okozták mindent kitálal: a disszidens elmondta, hogyan színezték ki az amerikai illetékesek az általa szolgáltatott kitalációkat, amivel a 2003-as megszállást igazolták.”
Az elit médiának nem okoz gondot utólag elismerni ezeket a szörnyű hazugságokat, amikkel Irak megszállását indokolták. Az azt követő háború egy egészen másik történet. Ezeknek a ma már köztudott hazugságoknak a szó szerinti megismétlését hallhatjuk most Szíriára vonatkozóan, miközben a nyugat képtelen terrorista alvállalkozóin keresztül megdönteni az ország jelenlegi vezetését.
Az elmúlt két hét során a szíriai hadsereg számos győzelmet aratott az országban. Úgy tűnik, hogy két teljes „Szír Felszabadító Hadsereg” egységet semmisítettek meg Damaszkusz közelében, miközben a kormány erői helyreállították a rendet Hom városának egyes részein és a libanoni-szír határ mentén.
A nyugat kezd kifutni az időből és úgy tűnik, hogy minden lehetőséget megragadnak, hogy összeomlóban lévő marionett-háborújúkat valahogy megmentsék. Amikor sürgős, de egyébként minden jogalapot nélkülöző katonai intervencióra van szükség, általában a „humanitárius” álcát vetik be, mint ahogy azt Líbia esetében is láthattuk. Amikor ez nem jár sikerrel, mint most Szíriában, egy még átlátszóbb forgatókönyvet támasztanak fel a sírból.
CNN a következőket írta csütörtökön:
Chuck Hagel, amerikai védelmi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy Szíria vegyi fegyvereket vetett be.
Érdekes módon néhány nappal korábban egy izraeli titkosszolgálati tiszt azt mondta, hogy Damaszkusz a nemzetközi törvények által tiltott fegyvereket vetett be saját állampolgárai ellen. Szíria szerint viszont a vegyi fegyvereket a lázadók használták. Barack Obama már kijelentette, hogy amennyiben a szíriai kormány vegyi fegyvert vetne be saját állampolgárai ellen, az teljesen megváltoztatná a helyzet megítélését.
Nehéz elhinni, de a nyugat ismét a tömegpusztító fegyver forgatókönyvet vette elő Szíria ellen, ahogyan azt Irak esetében is tette.
Washington Post a következőképpen írja le a tömegpusztító fegyverek bevetésére vonatkozó „bizonyíték” természetét:
Hagel elmondta, hogy a titkosszolgálati ügynökségek helyzetelemzései eltérő mértékű bizonyosságot” nyújtottak, ami azt jelenti, hogy igazából nincs bizonyíték illetve, ha van, az nem egyértelmű. Azt is elmondta, hogy „24 óra alatt jutottak erre a következtetésre” és a Fehérház csütörtök reggel átadta a feltárt információk kivonatát tartalmazó levelet a kongresszusnak.
A Washington Post a Fehérház Carl Levin szenátornak írt levelét is közzétette, ami még inkább kiemeli, milyen gyenge bizonyítékokról van szó:
A titkosszolgálati közösség helyzetelemzései, eltérő mértékű bizonyossággal, azt találták, hogy a szíriai rezsim kis mennyiségű vegyi fegyvert, leginkább szarin gázt használt Szíriában. Az elemzések alapját, legalábbis részben, élettani minták alkotják. A bizonyítékokat ezekre a titkosszolgálati értékelésekre kell alapozni, hogy megtalálhassuk az ezeket alátámasztó, hitelt érdemlő tényeket. Például egyelőre nem világos a birtoklási lánc, így nem tudjuk megerősíteni milyen módon kerültek a minták kapcsolatba az anyaggal. Hisszük, hogy a vegyi fegyverek bármilyen formában történő bevetése Szíriában leginkább az Assad rezsimtől származhatott.
Szarin gázra utaló élettani minták. Más szóval olyan emberektől vett minták, akik valamilyen kapcsolatba kerültek az anyaggal, ami számos úton megtörténhetett. Megerősített információ, hogy a líbiai vegyi fegyver arzenál szarin és mustárgázt is tartalmazott. A Washington Post 2011-es „Líbia mérgező gázait érintetlenül hagyta a felfordulás” című cikke a következőket állította:
A szakértők úgy gondolják, hogy Líbia hozzávetőleg 3300 mustár és szaringáz kijuttatására készült gránátot semmisített meg több évvel ezelőtt, a nyugattól való több évtizedes elszigeteltség felszámolása érdekében.
Körülbelül 10 tonna, hordókban tárolt kén-mustár és szaringáz elővegyület maradt, összesen három helyszínen, a Tripolitól délre található sivatagos területen, ahol Moammer Kadhafi meggyilkolásáig rejtőzködött.
Sokan attól tartanak, hogy az al-Kaidához köthető terroristák hozzájuthatnak ezekhez a hordókhoz.
2011 óta persze megerősítést nyert, hogy az úgynevezett „líbiai lázadók” tulajdonképpen a Líbiai Iszlamista Harcoló Csoport zászlaja alatt harcoló al-Kaida terroristák voltak, akik a líbiai események után átvándoroltak Szíriába, hogy az al-Kaida franchise al-Nustra színeiben folytassák a harcot a NATO marionett-háborújában.
Éppen ezért ugyanúgy lehetséges, hogy a NATO megbízott erői nemcsak kisfegyvereket és pénzt vittek magukkal Líbiából, hanem komolyabb fegyvereket is, például szarint és mustárgázt.
Figyelembe véve, hogy a szíriai kormány nagyon is tudja, hogy vegyi fegyverek bevetésével tulajdonképpen átadnák az erkölcsi, stratégiai és geopolitikai fölényt a nyugatnak, valamint számolva a közelmúltban hagyományos fegyverekkel és taktikákkal elért kormánygyőzelmekkel, sokkal valószínűbb, hogy amennyiben tényleg van szaringáz Szíriában, az inkább a háborús indíték után kutató NATO alvállalkozók birtokában található.  A Szíriában ténykedő terroristákat már amúgy is rajtakapták más vegyi fegyverek használatán.
A sok kétely ellenére a nyugati politikai hatalom „a helyzetet alapjában megváltoztató felfedezésekről” beszél, ami zöld utat adhat az amerikai intervenciónak.

Csavart labda”

A férfi, akinek a tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatos hazugságai 100.000 ember halálát okozták mindent kitálal: a disszidens elmondta, hogy színezték ki az amerikai illetékesek az általa szolgáltatott kitalációkat, amivel a 2003-as megszállást igazolták.”
Fontos felidézni az Irak megszállását megelőző propaganda hadjáratot. Akkor is a vegyi fegyvereket hozták fel egyik ürügyként az alaptalan háború igazolására. A Hagel elődei által használt titkosszolgálati „információkat” megrendelésre gyártották.

Az Independent 2012-es cikkében a következőket olvashattuk:
A férfi, akinek hazugságait Irak megszállásának igazolására használták, egy olyan háborút indítva el ezzel, ami több mint 100.000 emberéletbe és több százmilliárd fontba került, mindent bevall első televíziós interjújában.
Csavart labda”, az iraki disszidens, aki az iraki tömegpusztító fegyverekről szóló állításokat kitalálta, mosolyogva erősíti meg, hogy hogyan találta ki az egészet. Az Irak elleni háború indítékául szolgáló csalás megváltoztatta a történelem folyását.
Tettét azzal magyarázta, hogy „meg akarta dönteni a diktátor hatalmát, mert amíg a diktátor hatalmon van az irakiak szenvedni fognak az elnyomástól.”
Már előre láthatjuk, amint a hatalom utólag „a szíriai diktátor hatalmának megdöntésével” próbálja magyarázni a következő „nemes hazugság” szükségességét.
A cikk így folytatódik:
Rafid Ahmed Alwan al-Janab szerint semmi sem volt igaz belőle. Nekiszegezve a kérdést, hogy „Hiszen egy hazugság alapján indítottunk háborút Irak ellen, és ez az ön hazugsága volt!” – csupán annyit válaszol, hogy „Igen.”
Az amerikai illetékesek kicsit „feljavították” Mr. Janabi rajzait a mobil biológiai fegyverlaborról, hogy szalonképesebbek legyenek, vallotta be Lawrence Wilkerson ezredes, Powell tábornok korábbi vezérkari főnöke. „Bevontam a Fehérház csapatát a grafikák elkészítésébe,” mondja, hozzátéve, hogy „a titkosszolgálati információkat úgy alakították, hogy passzoljanak az irányelvhez.”
Az információknak a követendő vonalhoz történő alakítása volt az egyik legfontosabb elem az iraki háború előkészítésében és minden bizonnyal most is ezt teszik Szíria esetében.
Az Irak esetében használt hazugságokat most Szíriánál is előveszi a nyugat, amely már minden trükköt kipróbált, így kénytelen visszatérni a könyv elejére. A kérdés, hogy képesek lesznek-e ismét megvezetni a világot, tudva, hogy mindez hová vezet. A háborús agressziót csak a Wall-Street-London nemzetközi renden kívüli országok lennének képesek megakadályozni, és ezúttal nem hivatkozhatnak a tudatlanságra.


Mindenkit le akarnak vadászni a cionista zsidó hóhérok , így hazánkat is gyarmati sorban szeretnék látni , és tapasztalni , hogy hogy pitiznek minisztereink a kutyáik gazdáik előtt . Már úgy ugatnak ahogy kell , de a farkukat még nem jól csóválják , ezért az előbőrt le fogják vágni nekik . Na így különböztesd meg őket a Kazároktól , hisz ők is csak fityma nélküliek , de nem zsidók , és ők is ugyan úgy feláldozhatók mint a II. Világháborúban feláldozott keleteurópai zsidósága , mert ők akkor tul szegények voltak , nem voltak érdemesek az ígéret földjére lépni a zsidó vezetők szerint , most megint kell a töltelék emberanyag a nagy játszmához , ahol is Orosz országot szeretnék bevenni . A bunkói nem tanultak a történelemből Oroszországot még senki nem foglalta el se Napoleon , se Hitler , se az Orosz országból kirajzott cionista Kazárság nem lesz olyan helyzetben , hogy megteremtse a nagy Kazár birodalmat . Az emberek nem akarnak birodalmakban élni kamatrabszolgsaként , és egy idióta fajt szolgálni, lnkább minden zsidót kazárt likvidálunk , de az emberiség nem lesz a bankárzsidó kaszt rabszolgája , ezért a jelszó öld a zsidót vagy ő öl meg téged családostul int mikor kirajzottak Oroszországból , és meghirdették az antifasiszta harcot , csak közben ők lettek a fasiszták , és válogatás nélkül gyilkolnak Európa szerte , sőt mondhatom világszerte . Az egész horda emberiségellenes valóság sot alkot rém álmot kerget azt gondolván , hogy egy zsidó világbirodalmat építenek fel és aki utban van azt így vagy úgy nekik el kell tenni lábnalól . Erre komoly péntügyi alapot , és megfelelő titkosszolgálati hátteret hoztak létre , és még ott van a csata sorban a vakolók hada kik e világhatalmat szolgálják tudtukon kívül is , mert csak a 33 – as fokozatú kőművesek tudják az igazi célt , a töbség vakon cselekszik , vagy meghall a feletese kávéjától , mert megmérgezik , ha többet tud és akarata szerint cselekszik .
Így látható , hogy ki mozgatja a szállakat , e világméretű összeesküvés keretein belül . Mert a szabadkőműves világ egy zsidó páholynak vannak alárendelve , és ők a bankárkaszt alatt ténykednek a leigázott Amerikai nemzetállamok a birodalmi Amerikát rabulejtve , és annak bőrébe bujva kisajátítva minden hatalmát , gazdasági , katonai potenciálját , az egész földet akarják gyarmatbirodalommá változtatni az embereket kamatrabszolgává alázni , egy új világbirodalomban halálchippel megjelölve , kényük kedvük szerint likvidálni akarnak bennünket .
Ehez a forgatókönyvhöz keresik az emberanyagot , hogy a nagy tervük megvalósuljon , és a nagy öldöklésből amit elkövetnek mewgint a számonkérésnél ők kimaradjanak , mint a két világháború során , a harmadrendű bűnösöket likvidáltatták ők meg sunyin meghúzódva tovább gyilkoltatták az emberiséget . Lás át a szitán az ilúziók mögött ott vannak a gyilkosok és ma is gyilkolnak emberztársainkat ölik nap mint nap . Vegyétek észre , hogy fel vagytok jogosítva e korcs nemzet kiirtására . Vagy ők irtanak ki benneteket , és családotokat unokáitokat , hogy még irmagvatok sem maradhat utánatok .
És ne feledjétek goj testvérek ők ezt szemrebbenés nélkül csinálják nap mint nap , és nem haboznak , már a kovcsik alat is vagy , ha félre néztél .





Irán a Hormuz-szoros lezárását gyakorolja





Forrás: Infowars.com
Az iráni nemzetvédelmi bizottság egyik tagja szerint Irán katonai gyakorló hadműveletet indít a Hormuz-szoros lezárásának gyakorlására. Egy ilyen lépés szinte teljesen megbénítaná a világnak ezen a pontján áthaladó olajkereskedelmet.
Parviz Sarvari, az iráni parlament egyik tagja, az ISNA hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, „Hamarosan katonai gyakorlatot tartunk a Hormuz-szoros lezárásához használható manőverek kialakítására. Amennyiben a világ bizonytalanságot akar kialakítani ebben a térségben, mi elhozzuk ezt a bizonytalanságot,” jelentette a Reuters.
A legkeskenyebb szakaszán mindössze 34 mérföld széles Hormuz-szoros kulcsfontosságú átkelőhely a Perzsa-öböl olajexportőr országai számáa. Naponta 15,5 millió hordó, a világ vízi úton szállított olajmennyiségének 33%-a halad itt át.
Az iráni hadsereg nem volt hajlandó kommentálni a jelentést, de azt tudjuk, hogy nem ez az első alkalom, amikor Irán a szoros lezárásával fenyegetőzött egy izraeli-amerikai támadás, vagy háborús agressziónak számító művelet esetén.
Az iráni olajkereskedelem ellen kilátásba helyezett szankciókra reagálva Ramin Mehmanparast, külügyi szóvivő elmondta, hogy egy ilyen lépés hatására az olaj ára hordónként 250 dollár fölé is emelkedhet.
Válaszul Leon Panetta, amerikai védelmi miniszter kijelentette, „a Perzsa-öböl olajkereskedelmének akadályoztatása nagyon komoly fenyegetés ránk nézve, az Egyesült Államok szemében ez a bizonyos vörös vonal, amit nem tanácsos átlépni.”
Egyes szakértők szerint a Hormuz-szoros 30 napra történő lezárása 3-500 dolláros magasságokba repítené az olajárakat, azonnali gazdasági bizonytalanságot idézve elő, az Egyesült Államoknak pedig 75 milliárd dollár veszteséget jelentene.
Ahogyan arról a múlt héten is szó esett, az Egyesült Államok összesen három hadihajót, és további kisebb támadó hajókat küldött a közel-keletre.
A USS John C. Stennis már egy ideje az iráni vizek közelében horgonyzik, miközben a USS Abraham Lincoln és a USS Carl Vinson hamarosan csatlakoznak hozzá.
Az Egyesült Államok jelenleg öt fő repülőgép anyahajót állomásoztat a világ különböző pontjain. Ugyanannyit, mint az iraki megszállást megelelőzően, 2003 elején.





Az Iszlám Állam iraki erői elleni légicsapások valódi oka



Chevron-Richmond-refineryForrás: Activist Post
Mindössze egyetlen nappal azután, hogy Barack Obama bejelentette az Irak területén található Iszlám Állam (IÁ vagy IS) előrenyomulása elleni „célzott csapások” jóváhagyását, az Egyesült Államok be is váltotta fenyegetését.
A legalább két hullámban indított légicsapások különböző célpontok ellen irányultak. Az egyik elvileg eltalált egy IS aknavető állást és egy Erbil közelében vonuló konvojt. Az Iszlám Állam erői már csupán félórára jártak Erbil városától, Irak kurd területének fővárosától. A Pentagon szóvivője szerint a csapásokat egy repülőgép hordozóról indított két FA-18s vadászgép teljesítette.
Az amerikai elnök kijelentette, hogy a csapásokra a népirtás megakadályozása, valamint a keresztények és egyéb vallási kisebbségek védelmében volt szükség. Ilyen légicsapásokra Irak területén 2011 óta nem volt példa.
Érdemes azonban megvizsgálni a bombázás kezdeményezésének körülményeit és feltárni, hogy valójában mi is késztethette az amerikai hadsereget, hogy éppen most lépjen, miután hosszú ideig hagyták, hogy a nyugat (ezen belül is az Egyesült Államok) finanszírozásával indított, általa irányított és felfegyverzett ISIS (ILIÁ) hatalmas területeket foglaljon el Irakban.
Miért éppen most kezdtek el bombázni és miért éppen Erbil körül?
A válasz a kérdésre abban az egyszerű tényben keresendő, hogy az Erbil városát körülvevő kurd terület az amerikai olajérdekeltségek központja.
A 1,5 milliós várost a kurd területen működő olajipar igazgatási központjának tekintik, és innen származik az ország olajtermelésének egynegyede. A terület olajtartalékai olyan jelentősek, hogy a kurdok szerint, Iraktól történő elszakadásuk esetén, független kurd államként, a világ kilencedik legnagyobb olajtermelője lennének.
John B. Judis a következőket írta a New Republic oldalán:
Amennyiben az Iszlám Állam átvenné a hatalmat Erbil felett, veszélybe sodornák az ottani olajtermelést és ezzel a globális olajellátást. Az árak emelkedése egy olyan időszakban, amikor az Iraki olaj egyik vásárlója, Európa, még az előző válságból sem lábalt ki, komoly csapást jelentene a nyugat számára. Az olajárak már az Iszlám Állam jelentette veszély hírére is emelkedésnek indultak múlthét csütörtökön és az amerikai olajcégek, a Chevron és az Exxon Mobile,megkezdték munkatársaik evakuálását Kurdisztánból. Az olajkereskedők azonban azt jósolják, hogy az amerikai beavatkozás megállíthatja az árnövekedést.
Az amerikai légicsapások visszafogják az olajárakat, mivel a lépés demonstrálta az IS számára, hogy meddig mehet el és egyúttal megerősíti a stabilitást Irak déli részén és Kurdisztánban,” nyilatkozta Oliver Jacob, svájci olajipari elemző aReuters hírügynökségnek.
Az olajtermelés fennakadásával kapcsolatos aggodalmak pedig nem csupán az amerikai, hanem a brit olajipari cégeket is érintik, amik szintén megkezdték munkatársaik evakuálását.
Ezeknek az információknak a birtokában talán értehetőbbé válik, hogy miért indít az Egyesült Államok légicsapást egy olyan szervezet ellen, amit rövid idővel korábban segített hatalomra az általa nyújtott finanszírozással.
Az a helyzet, hogy az al-Kaida, az Iszlám Állam és sok más terrorszervezet, a CIA arab légiójaként működik, elsősorban azzal a céllal, hogy a kiszemelt kormányokat meggyengítsék vagy megdöntsék, és egyúttal állandó mumusként szolgáljanak a hátország lakossága számára, hogy így viszonylag ellenállás nélkül adják fel állampolgári és alkotmányos jogaikat a vélt biztonság fejében.
Amikor azonban egy zsoldos hadsereg az olajtermelést, vagy a világ oligarcháinak egyéb projektjeit veszélyezteti, a problémát gondolkodás nélkül kiiktatják, a veszélyt pedig semlegesítik.





Vajon Oroszország és Kína a dollár elleni lépésként halmozzák aranykészleteiket?





Egyértelmű, hogy az Egyesült Államok nem élhet örökké kölcsönpénzen, azt mondván, hogy Úgy ülök, mint királynéasszony, és nem vagyok özvegy, és semmi gyászt nem látok.” (Jelenések 18:7) Ahogy Paul Krugman közgazdász fogalmazott: „Ami nem tarthat örökké, az nem tart örökké”. Amerika pénzügyi hatalma a dollár tartalékvaluta és olajkereskedelmi fizetőeszköz státuszának köszönhető. Amennyiben Oroszország és Kína úgy dönt, hogy saját gazdaságuk védelme érdekében valutatartalékuk jelentős részét dollárból aranyra váltják, az amerikai gazdaság könnyen a tényleges összeomlás közelébe kerülhet. Az olajkereskedelem aranyra történő átállása esetén pedig a központi bankok is követnék a példát, 17.000 milliárd dolláros adóssága visszafizetésére kényszerítve az Egyesült Államokat. Ez természetesen a kegyelemdöfést jelentené az amerikai gazdaság számára. (Joseph Candel)
Vajon előfordulhat, hogy az olajkereskedelem egy több ezer éves valuta használatára álljon át a közeljövőben? Mit jelentene egy „aranyat az olajért” rendszer a petrodollár és az amerikai gazdaság számára? Vajon Oroszország és Kína azért vásárolják egyre növekvő ütemben az aranyat, hogy ezzel tönkretegyék a dollárt? Az amerikai dollár a 70-es évek óta tartja az olajkereskedelem fizetőeszköze címet az egész világon, ami hihetetlen mértékben megnövelte a dollár és a dollár alapú adósság keresletét. Mi történik azonban, ha a világ szép lassan elkezdi visszautasítani az egyre gyengébb lábakon álló valutát és rájön, hogy az arany éppen olyan jól megfelel erre a célra?
Az amerikai dollár és a dollár alapú adósság utáni kereslet drámai mértékben zuhanni kezdene és mindenki elkezdene aranyat vásárolni. Vajon Oroszország és Kína egy ilyen helyzetre próbál felkészülni, hogy mire a világ többi része rájön, mi történik, ők már hatalmas készletekkel rendelkezzenek és viszonylag zökkenőmentesen leállhassanak a dollár használatával? Erről természetesen nem fogunk hivatalos nyilatkozatokat hallani, de egyre több jel mutat arra, hogy pontosan ez történik.
Egyetlen országot sem kárhoztathatunk azért, mert több aranyat próbál vásárolni. A fővonalas médiában egyik cikk a másikat követi a világban folyó valutaháborúról, miközben a központi bankok egymással versengve értékelik le saját valutáikat.
Miért akarná bárki is papírban tartani a pénzét ilyen piaci környezetben?
A legnagyobb vétkes pedig, mint már annyiszor, maga a Federal Reserve, amelyik egyre gyorsabb ütemben nyomtatja a dollárt, azt a látszatot keltve, hogy se a Fed, se az amerikai kormány nem törődik ennek káros hatásaival. A Fed intézkedései jelentik a legkomolyabb csapást a dollár számára.
Ezek az intézkedések előbb utóbb elérik, hogy a világ végleg leálljon a dollár használatával és lehet, hogy Oroszország és Kína lesznek az elsők.
Tehát miért is vesznek ennyi aranyat?
Bloomberg a következőket írta:
Amikor Vlagyimir Putyin azt mondja, hogy az USA az egész világgazdaságot veszélyezteti dollármonopóliuma kihasználásával, nemcsak a levegőbe beszélt, hanem erre a megállapításra teszi a pénzét.
Putyin nemcsak a világ legnagyobb olajtermelőjévé, hanem a legnagyobb aranyvásárlójává is tette országát. Az orosz központi bank 10 év alatt 570 tonna aranyat vásárolt, ami egy negyeddel több, mint a (vásárlás szempontjából)  második helyezett Kína által vásárolt mennyiség, az IMF adatai szerint.
Minél több aranya van egy országnak, annál inkább képes megőrizni szuverenitását, amennyiben egy fontos valutát, a dollárt, az eurót, a fontot, vagy más tartalékvalutát érintő katasztrofális esemény bekövetkezik,” nyilatkozta Evgenij Fedorov, Putyin pártjának egyik jogásza egy telefoninterjúban.
[Időkjelei: Magyarország jelenlegi aranytartaléka összesen 3.1 tonna. Ez a mennyiség elfér egy 54x 54×54 centiméteres kockában.]
Az aduász azonban Kína kezében van. Senki sem tudja pontosan, hogy Kína mennyi arannyal rendelkezik, de a jelek szerint a kínai aranyvásárlás hipersebességbe kapcsolt.
Zerohedge a következőket írta néhány hónapja:
Aki elgondolkozott azon, hogy mit csinál Kína hihetetlen kereskedelmi tartalékával, ha nem állampapírt vesz belőle, most abbahagyhatja gondolkozást. Peking továbbra is az aranyra fogad. Egyedül júniusban 68 tonnát vásároltak Hong Kongtól, hat hónap alatt pedig összesen 383 tonnát. Más szóval a még mindig rendkívül alulértékelt 1054 tonnás aranytartalékkal rendelkező Kína hat hónap alatt több aranyat vett, mint mondjuk Portugália, Venezuela, Szaúdi-Arábia vagy Nagy-Britannia aranytartaléka. Realisztikusan nézve a helyzetet Kína, amelyik évek óta nem bocsátott friss adatokat az IMF rendelkezésére aranytartalékait illetően, egész biztosan több arannyal rendelkezik, mint maga az IMF, az ő 2814 tonnájával.
Sokan nem látják, hogy ez a két ország egymaga képes elindítani az amerikai összeomlást. Nem kell egyebet tenniük, mint kihúzni a dugót. A gazdaság helyzete rendkívül instabil, de ez mind semmi ahhoz képest, ami a petrodollár megszűnését követné.





India is csatlakozik a dollármentes zónához



Forrás: Zerohedge
Két hete arról írtunk, hogy bár az Egyesült Államok és Európa úgy tesz, mintha minden rendben lenne, és nem lennének likviditási gondjaik, Ázsiát nem lehet becsapni. Aki töprengett már azon, hogyan fog kinézni a dollár tartalékvaluta státuszának megszűnése, egyik olvasónk szerint „nem durranással, hanem nyöszörgéssel” jön el. Jelen esetben pedig egy egész sor kétoldalú megállapodással, amint arról ezek a cikkek is bizonyságot tesznek: Kína és Japán kihagyják a dollártKína és Oroszország elhagyja a dollárt a két ország közötti kereskedelembenKína és Irán dollármentes olajkereskedelmeIndia és Japán 15 milliárd dolláros egyezménye valamint Irán és Oroszország dollár helyett riálban és rubelben kereskednek.
legújabb ilyen irányú megállapodás szintén Ázsiából érkezik:
India és Irán megállapodtak, hogy évi 12 milliárd dolláros olajkereskedelmüket mostantól rúpiában folytatják, a szankciók miatti több mint egyéves fizetési gondokat követően, tudtuk meg egy kormányforrásból pénteken.”
Tehát, hogy összefoglaljuk a helyzetet: Japán, Kína, Oroszország, India és Irán, a legnagyobb energiatermelők és leg termőképesebb nemzetek a világon, fokozatosan felhagynak a dollárban történő kereskedelemmel egymás között. Ezeket a kétoldalú megállapodásokat minden bizonnyal fokozatosan kiterjesztik majd más országokra is, hála Barack Obama külpolitikájának, ami sarokba szorította őket, így nem is maradt más választásuk, mint alternatív, dollármentes megoldás után nézni.
Ezt leszámítva a dollár még mindig a világ tartalékvalutája, csak ki tudnánk számolni valahogy, hogy mennyi képzeletbeli pénzt kell fizetni, a „fejlett világbeli” képzeletbeli biztosítékokért.
Reuters a következőket írja India csatlakozásáról a dollármentes klubhoz:
India küldöttsége Teheránba érkezett, hogy megtárgyalják a két ország közötti fizetéseket, majd végül az indiai rúpia használatában egyeztek meg.
Az Iráni Központi Bank számlát nyit egy indiai bankban az importért járó fizetések fogadására,” közölte a forrás, aki közvetlen információval rendelkezik az ügyben. „A rendszer rövid időn belül életbe lép.”
A forrás nem nevezte meg a szóban forgó bankot, de egy másik forrás szerint az UCO bank lehet az egyik jelölt, mivel semmilyen amerikai érdekeltséggel nem rendelkezik.
Szóval milyen ország is ez az India?
Csupán a világ negyedik legnagyobb olajtermelője, fogyasztásának 12%-át veszi Irántól, azaz napi 350-400 ezer hordót, amivel Kínát követve ők Irán második legnagyobb olajvásárlói. Washington azonban még szorosabb pénzügyi szankciókat vezetett be Irán ellen és azt akarja, hogy Ázsia, Teherán legfontosabb olajpiaca, csökkentse olajimportját, hogy ezzel nyomást gyakoroljon a muzulmán országra, atomprogramjának lassítását remélve a lépéstől.
Az Európa bejáratának szerepét betöltő Törökországról se feledkezzünk meg (akik nagyon dühösek mostanában).
Törökország és Irán csütörtökön megállapodtak, hogy bővítik pénzügyi kereskedelmüket egymással és fokozatosan megerősítik banki kapcsolataikat.
Amikor a dollár elbukik, és a valutát leértékelik, elkezdődhet a barterezés:
Rahul Khullar, India kereskedelmi államtitkára elmondta, hogy küldöttsége megpróbál olyan megoldást találni Iránnal, amivel megkerülhetik az Egyesült Államok szankcióit és megvédhetik olajellátásukat és elősegíthetik az indiai exportot.
A kormányforrás szerint Irán beleegyezett, hogy növeli indiai importját, aminek összege 2,7 milliárd dollár volt a tavalyi év során. Fontos import termék a sajtolt olajtermékek melléktermékei, a rizs és a tea.
A megállapodás némiképp megvédi Iránt az árfolyam ingadozásoktól,” mondta a forrás.
A helyzet iróniája, hogy a fent említett szankciókkal és embargóval az Egyesült Államok és Európa lábon lövi magát, mert az intézkedés új utakat nyit az érintett országok számára, amit nem lehet nyílt ellenállásnak nevezni. Az ázsiai dollármentes klub országai így több nyersolajhoz juthatnak és olcsóbban, miközben monetáris kapcsolatuk szomszédaikkal erősödik, és egyre kevésbe függnek a világ leáldozóban levő tartalékvalutájától.
Az Egyesült Államok számára rendkívül fontos, hogy Ázsia támogassa Irán elleni szankcióit, hiszen Irán napi nyersolaj exportjának több mint felét ők veszik meg. Az Európai Unió elvileg elfogadta, hogy január 23-tól tilalmat vezet be az iráni nyersolaj importra.
Az iráni nyersolaj legnagyobb felvásárlójának számító Kína visszautasította a washingtoni szankciókat, mivel ezzel szerinte az Egyesült Államok túllépi hatáskörét, és az ázsiai nagyhatalom nem kívánja veszélyeztetni a számára oly fontos importot az OPEC második legnagyobb olajtermelőjétől.
A szükség lehet a legtöbb dollármentes megoldás szülőanyja, de az biztos, hogy a szükség szülőatyja Barack Obama.



A dollár uralmának vége, mondja Ned Goodman



Forrás: examiner.com
Szeptember 15-én Ned Goodman, kanadai milliárdos, a Cambridge House-ban a dollár és a nyugat gazdaságának helyzetéről szólt. Nyolc perces beszédében a Dundee Capital Markets 75-éves elnöke, a Brock Egyetem tiszteletbeli igazgatója, elmondta, hogy szerinte az Egyesült Államoknak a tartalékvaluta feletti uralmában komoly változások állnak be hamarosan, mivel egyik ország a másik után próbál megszabadulni valutatartalékaitól, ezzel új eszközöket állítva a dollár helyébe.
Véleményem szerint hamarosan eljön a dollár trónfosztása és ezzel megszűnik világvaluta státusza. Nagyon gyorsan el fogom mondani, hogy miként jutottam erre a következtetésre. … Kína új elnöke, Xi Jinping, saját kérésére már megválasztásának napján találkozott Vlagyimir Putyinnal. A találkozó eredményeként megállapodtak, hogy Putyin 100 százalékban ellátja országa olajszükségleteit, amiért Renminbiben fizethet.
Stagfláció 1 vagy akár komoly infláció felé tartunk, de a stagfláció biztos. Az Egyesült Államok el fogja veszíteni azt a privilégiumát, hogy annyi pénzt nyomtat, amennyit akar a világ elsőszámú tartalékvalutájából. Ennek az időszaknak rendkívül erős inflációgerjesztő hatása lesz és azt is elárulhatom, hogy mielőtt ez megtörténik, a helyzet nagyon csúnya lesz.” (forrás)
Ned Goodman helyzetfelmérése pontosan egybevág azzal, amit az Examiner és sok hasonló oldal írt egy évvel ezelőtt, részletezve az Oroszország és Kína között létrejött olajkereskedelmi megállapodást. Amellett, hogy az egyezmény lehetővé tette, hogy az olajért a dollártól eltérő valutában fizessenek, Kína elkezdte az orosz olaj nagykereskedelmi forgalmazását a világon, így például Irán, akit jelenleg is ENSZ szankciók sújtanak, szintén vásárolhatott belőle.
A 2008-as bankválság nyomán a világ rendkívüli ütemben kezdett távolodni az amerikai dollártól és egyre több, a tartalékvaluta megkerülését célzó kereskedelmi megállapodás született. 2008-ban a kínai jüan a nemzetközi tranzakciók nulla százalékát tette ki. Az azóta eltelt öt évben ez az arány 12 százalékra emelkedett.
A dollár halála és tartalékvaluta státuszának megszűnése már nem összeesküvés elmélet vagy a pénzvilág által elképzelt lehetőség, hanem kézzelfogható valóság, amire már a közeljövőben számítani lehet.
A pontos napra vonatkozólag az elemzők is csak találgatni tudnak, de látva, hogy miként utasította el Oroszország és még számos nemzet az Egyesült Államok indítványát Szíria megbüntetését illetően, egyértelmű, hogy a dollár tekintélye már nem sokat nyom a latban a világon. Az 50-es években lezajlott szuezi válsághoz hasonlóan, amely során Nagy-Britannia és Franciaország nemzetközi tekintélye súlyos csorbát szenvedett és a világ szemében elvesztették nagyhatalmi nimbuszukat, a Szíriában folyó események akár az Egyesült Államok világgazdasági dominanciájának leköszöntét véglegesíthetik.
  1. A stagfláció egy közgazdasági fogalom. Stagfláció esetén a magas inflációhoz egy alacsony gazdasági növekedés, vagy épp recesszió és magas munkanélküliség párosul. Maga a szó a “stagnálás” és az “infláció” szavak összevonásából keletkezett. (forrás) []


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése