2015. január 15., csütörtök

A geopolitikai helyzet elsöpri hazánk dísz zsidóinak uralmát is.


A geopolitikai helyzet elsöpri hazánk dísz zsidóinak uralmát is.



Vona: A Fidesz megbukott, a Jobbik felkészül a kormányzásra 

2014, december 23 - 13:39 
alfahir.hu
A Fidesz hiába nyert meg három választást az idén, mégsem tudta megoldani hazánk problémáit - jelentette ki keddi évértékelő sajtótájékoztatóján Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A nemzeti párt vezetője ugyanakkor a választásokkal kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy egy tényt mindenképpen bebizonyított a 2014-es esztendő, egyértelműen kiderült, hogy a Jobbik lett a jelenlegi kormányzat egyetlen alternatívája, a nemzeti párt a második erő ma Magyarországon - húzta alá a politikus.

A pártelnök politikailag fárasztó évnek ítélte az ideit, tekintettel a három országos választásra, ugyanakkor eredménytelennek és kudarcnak is tartja az elmúlt esztendőt, mert a kormánynak nem sikerült a legsúlyosabb problémákat megoldania.

Vona Gábor véleménye szerint a Fidesz jelenlegi helyzete az MSZP 2006-os őszi állapotához hasonlítható, a nyerő szériája kifulladt, a párt lendületét vesztette. A Fidesz kormány megbukott - szögezte le Vona, majd hozzátette: a konkrét, tárgyi megnyilvánulásáig még meg kell várni a következő választást, de a tapasztalható politikai válság egyértelműen ezt bizonyítja. 
fotó: Soós Lajos - MTI

A baloldali pártokkal kapcsolatban elmondta, hogy tökéletesen alkalmatlannak tarja azokat az ország vezetésére. Emlékeztetett a pártelnök, hogy az elmúlt 5 évben az ellenzéki szerepkörben sem voltak képesek eredményesen működni, mint mondta: ezek a pártok a saját házuk táján sem tudtak rendet tenni. Így viszont nem várható el tőlük a kormányzati tevékenység.

Vona Gábor kiemelte: a Jobbik mind a támogatottság, a szervezettség és a programok szempontjából, mind pedig morálisan a baloldal fölé nőtt. Egyúttal kijelentette: a nemzeti párt minden szempontból alkalmasabb a vezetésre, mint a többi ellenzéki erő.

A pártelnök szerint azok a problémák, amelyeket a Fidesz nem tudott idén megoldani, a 2015-ös évre is kihatnak majd: hat olyan terület van, ahol a jelenlegi helyzeten változtatni kell - tette hozzá.
A munkahelyteremtés:

Lehet bármilyen statisztikával bűvészkedni, de nem érdemes. Ki kell jelenteni, hazánkban foglalkoztatási csődhelyzet alakult ki. A Jobbik továbbra is sürgeti a kormányt, segítse elő a magyar tulajdonú termelés kibontakozását.
Az elvándorlás problémája:

Ezzel kapcsolatban Vona elmondta, hogy ha az Orbán kormánynak "mindössze" annyi hibája lenne, hogy az intézkedései nyomán több százezer honfitársunk elhagyta az országot, már akkor is meg kellene buknia. Szerinte a kormánypárt nem látja a saját felelősségét, és inkább struccpolitikát folytat, erre példaként hozta fel a Jobbik által összehívott, az elvándorlással foglalkozó parlamenti vitanapot és az ott elhangzott fideszes megnyilvánulásokat.
A szociális helyzet:

Szavai szerint az ország szociális robbanás előtt áll. Ennek egyik egyértelmű jelének tartja a középosztály lecsúszását, eltűnését is.
A korrupció kérdése:

Ez a magyar közélet pestise - jelentette ki határozottan Vona Gábor. Elmondta, hogy ezen a helyzeten a Fidesz sem tudott változtatni, inkább csúcsra járatta a korrupciós folyamatokat, sőt megkoronázta azt a 2014-es évvel.
A közbiztonság helyzete:

A nemzeti párt vezetője úgy látja, hogy az emberek személyes biztonságérzete továbbra is rossz, hiába próbálja Pintér Sándor "elaltatni" a magyar társadalmat a különböző optimista megnyilvánulásaival.
A külpolitikai környezetünk:

Vona Gábor ezt a problémát tartja a legégetőbbnek, ugyanis a geopolitikai viszály következtében vészesen romlik hazánk helyzete, amit szerinte már a magyar kormány vezető politikusai is elismernek. Megismételte a Jobbik korábbi álláspontját: Magyarországnak a békét és a semlegességet kell megcéloznia. Attól tart, hogy hazánk ennek ellenére belesodródik ebbe a konfliktusba, ami viszont nem a mi háborúnk, hanem Oroszország és az Egyesült Államok közötti viszály, de mint elmondta, a fejünk felett zajlik. Erre a konfliktusra vezette vissza a kitiltási botrányt is, hozzátéve, hogy ezek a diplomáciai incidensek fokozódni fognak, és ha a kormány nem változtat a politikáján, hazánk lehetetlen helyzetbe fog kerülni.

Szerinte 2015-ben sok dühös és elégedetlen ember fog az utcára vonulni. A legfontosabb kérdés ugyanakkor az, hogy ki tud reális, megvalósítható programot nyújtani ezeknek a jogosan elkeseredett állampolgároknak.

Azért dolgozunk, hogy ez a párt mi legyünk - húzta alá Vona Gábor. Hozzátette: a 2015-ös év a Jobbik számára a kormányzati szerepre való felkészülésről fog szólni, akár 2018-ban lesz a következő választás, akár korábban.

Kapcsolódó:
   
Orbán újabb ötlete: regisztrálná a neki nem tetsző civileket 







Új Világrend szimbólumok Bolognában az 1980-as merénylet helyszínén - A Vatikán elsötétülve karácsony előtt 



2014. december 29. 16:49 
vilaghelyzete.blog

Illuminati és Új Világrend szimbólumok fényei Bolognában 2014.12.13-án, mely képek hamar bejárták a világot mivel nem egy jelentéktelen helyen, hanem az egyik leghírhedtebb terrortámadás helyszínénél gyúltak ki most!
A Via Matteotti hídon a hírhedt Központi Pályaudvarnál, ahol 1980-ban a máig tisztázatlan, 85 halálos áldozatot követelő 
bombamerénylet történt
 
Rómában a Szent Péter Bazilika teljes sötétségben?
(2014.12.12-én.) A Vatikán legfőbb székesegyházának kupolája és a tér teljes sötétségbe burkolózva


Az már csak érdekesség, hogy a fények bekapcsolásának időpontja : 12-13-14
Lekapcsolásuk pedig : 1-31-15
Az okkult szabadkőműves 13-as számot látjuk a központban és tükörképét a másikban, amely mindig fontos erővel bír, amikor ezekről az erőkről beszélünk. úgy mondják :"végy egy számot, egy szót, egy szimbólumot, egy dalt és fordítsd meg, hogy megszerezd az ellentétét." "As Above So Below" - "Amint fent, úgy lent is". Az alkímia és az okkult világ legősibb mondása, ami még a "mi atyánkban" is visszaköszön....
Magának a Pápának a megválasztása is egyébként e szerint történt: 3-13-13 (természetesen tudom, hogy erre bármikor rá lehet mondani, hogy belemagyarázás.. - SBG Buddha - VilagHelyzete.com) 
 
Nem karácsonyi fények, hanem egy mindent látó szem piramisban, egy üres háromszög és egy különálló szem dominálja teljesen a hidat.

Sokan egyértelműnek gondolják a városban, hogy a máig uralkodó P2 szabadkőműves páholyra utalnak (Propaganda Due)...; ugyanazokra, akik feltehetően az 1980-as merényletért és az áldozatokért is felelősek.

Hiszen ma már tény, hogy Licio Gelli, a P2 alapítóját akkor elítélték együtt másokkal, mint Francesca Mambro, Valerio Fioravanti, ésPietro Musumeci, a SISMI (Katonai Titkosszolgálathoz) tartozott. A merénylet dátuma augusztus másodika. 

A pályaudvaron egy táskába elhelyezett 23 kilót (5 kiló tritol, 18 kiló nitroglicerin) nyomó bomba, a földtől 50 centiméternyi magasságra volt elhelyezve egy kis asztalon. A katonai készítésűnek mondott robbanószer az állomás egyik oldalát teljesen romokba döntötte, az pedig ráesett, a vágányon várakozó, amúgy Ancona-Chiasso között közlekedő vonatra.
"A SAKÁL" - a mindenki által ismert terrorista - Carlos, alias Ilich Ramirez Sánchez a Moszadhoz és CIA-hoz kötötte a robbantást, mondván, hogy így akarták a nevezettek jelezni, hogy Olaszország túl közel engedte magához a palesztinok ügyét. 

A hírhedt Carlos = "Sakál" vallomásai között szerepel, hogy a bolognai pályaudvaron 1980. augusztus 2-án elkövetett, 85 halálos áldozatot követelő pokolgépes merénylet nem a Vörös Brigádok műve volt, még csak nem is az olasz szélsőjobboldalé, hanem az amerikai és izraeli titkosszolgálaté, amelyet a NATO, valamint az olasz katonai hírszerzés félkatonai háttérszervezete, a Gladio (Kard) közreműködésével hajtottak végre, hogy aztán a palesztinokat tegyék érte felelőssé.
A 28 évvel ezelőtti vérfürdő körülményei ugyanúgy a mai napig nem tisztázottak, mint az Aldo Moro-gyilkosság valódi háttere. A bolognai merénylethez használt fegyverek egy olasz parlamenti vizsgálóbizottság szerint viszont a Gladio raktáraiból kerültek elő. 

A két évtizeddel ezelőtti olasz terrorizmus gyökereit kutatva lépten-nyomon szörnyű furcsaságokba botlunk. Ezt erősíti az itáliai kémelhárítás ex-tábornokának, Gianadelio Malettinek a nyilatkozata is, hiszen ő úgy véli:
"a CIA senkitől sem zavartatva cselekedett, amikor bombamerényleteket készített elő az elmúlt évtizedekben Olaszországban, miközben a helyi politikusok és titkosszolgálatok ölbe tett kézzel nézték az amerikaiak akcióit."

Maletti tagja volt annak a P2 szabadkőműves páholynak, amely a háború utáni olasz történelem egyik legvitatottabb, és mind a mai napig feltáratlan fejezetét jelenti. (
index.hu)

A P2-botrány kitörése, és egyes tagjainak - például Malettinek - elítélése után azonban arról szóltak a híresztelések, hogy a páholy még ma is folytatja informális működését, de legalábbis hatást gyakorol az olasz és a latin-amerikai politikai életre.

Gianadelio Maletti - akit 1971-ben neveztek ki az olasz katonai kémelhárítás egyik főosztályának élére - szerint a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években elkövetett merényletekhez használt robbanószerkezeteket a CIA küldte Németországon keresztül Olaszországba. Hozzátette: az ügynökségnek az volt a feladata, hogy tartsa a kapcsolatot a különböző olasz és német szélsőjobboldali csoportok között.

A SID nevű (akkori) olasz titkosszolgálat a tábornok szerint nem tehetett semmit a CIA ellen. Maletti azt állítja, hogy a CIA Németországban és Olaszországban egyaránt azon dolgozott, hogy háttérbe szorítsa a baloldali erőket, és ebben a tevékenységében a szélsőjobboldalra is támaszkodott.

Az amerikai titkosszolgálat állítólag beépült olyan olasz szélsőjobboldali szervezetekbe, mint az Ordine Nuovo (Új Rend), amelynek a Szent-Gotthárd hágón át, Németországból szállítottak robbanóanyagokat.
A P2 "lebukása"

A Gladio lelepleződése után tíz évvel, 1980-ban az olasz rendőrség egy Licio Gelli nevű férfi kapcsolatait akarta felderíteni, többek között azt, hogy milyen viszonyban volt Michele Sindonával, a maffia egyik vezérével.

Ekkor azonban egy olyan listára bukkantak, amely megrengette az itáliai közéletet:

a Propaganda Due (P2) nevű szabadkőműves páholy 962 névből álló tagnévsorát találták meg, amelyen ötven tábornok és admirális, két miniszter, 36 magas rangú rendőrtiszt, valamint számos újságíró és popsztár szerepelt.

Más források szerint mindhárom olasz titkosszolgálat főnöke, négy kormánytag, 48 parlamenti képviselő, 160 katonatiszt és a hadsereg vezérkari főnöke volt rajta a listán, bankárok, iparmágnások és diplomaták mellett. Van, aki szerint ez egy valódi árnyékkormányt jelentett a hivatalos kabinet mellett.
A P2 páholy nagymestere, szervezője, s az itt kialakult kapcsolatok egyik legfőbb haszonélvezője
Licio Gelli volt.
Gelli és a CIA

A CIA olaszországi második embere, Ted Shackleton, állítólag Licio Gellit 1970-ben mutatta be Alexander Haignek, aki akkor Nixon amerikai elnök kabinetfőnöke volt, később a NATO főparancsnoka, majd Reagan elnök idején külügyminiszter lett.

A P2 vezéralakja a nácikkal kollaboráló, s a partizánok által életre-halálra keresett Gelli volt, akit 1945 után a CIA szervezte be, majd 1950-ban a SIFAR nevű olasz titkosszolgálatnak is tagja lett. A SIFAR főnöke, de Lorenzo tábornok azonban 1964-ben puccsot szervezett, és ennek felderítésekor feloszlatták ezt a szervezetet. A puccs célja Aldo Moro miniszterelnök meggyilkolása lett volna. Morót 1978-ban elrabolták, és végül valóban megölték. 

Bilderberg-csoport, Gladio - művelet és szabadkőműves páholyok a felforgató tevékenységek és merényletek mögött 

Az is érdekesség még, hogy az Olasz Legfelsőbb Bíróság tiszteletbeli elnöke és korábbi nyomozóbíró Ferdinando Imposimato, aki a II. János Pál Pápa elleni merénylet ügyében vádat emelt, Ő azzal vádolta meg a Bilderberg csoportot, hogy ők állnak az európai terrortámadások mögött. 

Imposimato, aki részt vett az egykori volt olasz miniszterelnök Aldo Moro elrablását és meggyilkolását érintő nyomozásban azt mondta, hogy "egy megdöbbentő dokumentumot találtam", mely összefüggésbe hozza a Bilderberg csoportot az Ordine Nuovo szélsőjobboldali szervezettel terrortámadások elkövetésében.

Az olaszországi megoldatlan gyilkosságokkal kapcsolatban és ezen dokumentum birtokában Imposimato kijelentette, "Mikor a mészárláshoz ér, szintén a Bilderberg csoportról beszél. Én elhiszem ,ami ebben a dokumentumban áll. Elvégeztem néhány vizsgálatot, és azt mondhatom, hogy a feszültségek és a mészárlások stratégiája mögött szintén a Bilderberg csoport áll egyfajta Nagy Testvérként a manőverezések, a terroristák használata és a szabadkőművesek fölött."

A "feszültség stratégiája" a Gladio Művelet égisze alatt működött, egy NATO hidegháborús "maradj a háttérben" projekt pedig arra törekedett, hogy létrehozzon egy célszerű politikai légkört Európában, melynek ügynökei terrortámadásokat hajtottak végre, melyekért azután mind a baloldali, mind a szélsőjobboldali politikai csoportokat hibáztatni lehetett.

A Gladiot úgy tervezték, hogy démonizálja a politikai ellenzéket, és a "közvélemény ereje arra kényszerítse a kormányt, hogy teremtsen nagyobb biztonságot." - az egykori Gladio ügynök Vincenzo Vinciguerra vallomása szerint. 2000-ben egy olasz parlamenti vizsgálat megállapította, hogy az 1980-as bolognai bombamerényletet, amely megölt 85 embert, "olasz állami belső intézmények emberei és az Egyesült Államok hírszerzéséhez köthető emberek követték el." 

"Megtámadtak civileket, nőket, gyerekeket, ártatlan embereket, ismeretlen embereket távol minden politikai játszmától" - mondta ezt Vinciguerra eskü alatt tett vallomásában.

Imposimato kijelentette, hogy a dokumentumot egy korábbi Ordine Nuovo terroristától kapta. Az Ordine Nuovo tagjai (magyarul "Új Rend") számos halálos terrorista támadásban vettek részt, köztük az 1969-es Piazza Fontanai bombatámadásban, az 1974-es Róma-Messina vonat támadásban, a Piazza della Loggia 1974-es bombatámadásban és az Italicus Express 1974-es bombamerényletben.
"Nagyobb botrány,mint a Watergate!"- Gladio-művelet és a 'feszültség stratégiája'

Egy 
korábbi VilagHelyzete cikkemből idézek:

Dr. Daniele Ganser, a svájci Basel University történésze, "a NATO titkos hadseregei" c. könyv szerzője. Tőle 
ezen a linken egy több, mint egy órás, rendkívül érdekes és érthető előadást hallhattok.
RT. - A fősodratú média nem számol be erről, de most már hivatalosan is rögzített és dokumentált, hogy a saját lakossága ellen évtizedek óta intézett terrorista támadásokat valójában a CIA és a Fehér Ház szervezi.

Dr. Daniele Ganser: - "A Northwoods műveletről és a Gladio hadművelet bizonyításáról most már adatok állnak rendelkezésünkre és az emberek majd megértik, hogy ez igaz, de egyelőre olyan pszichológiai helyzetben vannak és olyan nehéz időket élnek, hogy nem hiszik el, mi folyik, mert ez rossz hír. "

"Alapvetően azt jelenti, hogy a terrorizmus manipulálásával az emberek tényleg úgy irányíthatók, mint a birkák. Ha pedig azt mondják nekünk, olyanok vagyunk, mint a birkák és hamis zászlós (False Flag) támadásokkal irányítanak bennünket, akkor ez tényleg olyan dolog, amiről hallani sem akarunk."
RT. - Többször találkozunk a Fehér Háznak ezzel a szóhasználatával: "a feszültség stratégiája". Mit jelent ez ?

- "A feszültség stratégiája lényegében azt jelenti, hogy felrobbantasz egy bombát és ráfogod az ellenségre. Bizonyítékunk van arra, hogy a "feszültség stratégiája" folytatódik és még nincs vége."

Ezek után vannak még valakinek kétségei, hogy a napjainkban 2014-2015-ben zajló Gladio felforgató tevékenységek Ukrajnában, Kelet-Európában, Közel-Keleten nem ugyanezen elvek alapján zajlanak...? Költői kérdés... ( SBG Buddha - VilagHelyzete.com ) 



"Nagyobb botrány,mint a Watergate!"-Gladio-művelet és a 'feszültség stratégiája' - 9/11 még mindig




Vezető tisztviselők szerint a Fehér Ház áll a lakossága elleni terrorizmus mögött. 
Új bizonyítékok kerültek elő 2001. Szeptember 11-ről. Informátorok szivárogtatnak ki beszélgetéseket, mely szerint az USA beszélgetéseket folytat az Al-Kaida vezetőjével Osama Bin Ladennel..... A World Trade Center 7-es épülete jelenik meg a Times Square kivetítőin.... Az iketrornyok egyik áldozatának apja beszél arról, hogyan támadja őt a főáramú média. 

A saját lakossága ellen folytatott és "szélsőségesekre" fogott terrort valójában a Fehér Ház (az USA-t irányító háttérhatalom - szerk.megj.) finanszírozza és tervezi meg - erősítették meg a kormány és a CIA vezető tisztviselői. A GLADIO néven ismert kampányt a volt CIA vezető, Bill Colby "jelentős hadműveletnek" nevezi. 




9/11 és a Gladio hadművelet - The Truthseeker




GLADIO - MŰVELET - "A FESZÜLTSÉG STRATÉGIÁJA"
Az egyik összeesküvésben részt vevő személy eskü alatt tett tanúvallomásában így vallott:
"Meg kell támadni a polgárokat, az embereket, nőket, gyermekeket, akik már rég nem vehetnek részt  politikai játszmában, hogy a hatóságok szükségállapotot vezethessenek be."

Az interjúban Dr. Daniele Ganser, a svájci Basel University történésze, "a NATO titkos hadseregei" c. könyv szerzője. Tőle ezen a linken egy több, mint egy órás, rendkívül érdekes és érthető előadást hallhattok.

RT. - A fősodratú média nem számol be erről, de most már hivatalosan is rögzített és dokumentált, hogy a saját lakossága ellen évtizedek óta intézett terrorista támadásokat valójában a CIA és a Fehér Ház szervezi.


Dr. Daniele Ganser: A Northwoods műveletről és a Gladio hadműveletbizonyításáról most már adatok állnak rendelkezésünkre és az emberek majd megértik, hogy ez igaz, de egyelőre olyan pszichológiai helyzetben vannak és olyan nehéz időket élnek, hogy nem hiszik el, mi folyik, mert ez rossz hír. 
Alapvetően azt jelenti, hogy a terrorizmus manipulálásával az emberek tényleg úgy irányíthatók, mint a birkák. Ha pedig azt mondják nekünk, olyanok vagyunk, mint a birkák és hamis zászlós (False Flag) támadásokkal irányítanak bennünket, akkor ez tényleg olyan dolog, amiről hallani sem akarunk.

RT. - Többször találkozunk a Fehér Háznak ezzel a szóhasználatával: 
"a feszültség stratégiája". Mit jelent ez ? 

- A feszültség stratégiája lényegében azt jelenti, hogy felrobbantasz egy bombát és ráfogod az ellenségre. Bizonyítékunk van arra, hogy a "feszültség stratégiája" folytatódik és még nincs vége.
"Nagyobb botrány, mint a Watergate !" 
-
ezt mondta az FBI-tól Dennis Saccher arról, hogy az USA 2001-ig védte az Al-Kaida vezetőket és a Veterans Today szerint még most is ezt teszi. 
Az FBI informátora, Sibel Edmonds elárulta, hogy "számtalan rendszeres megbeszélés folyt USA képviselők és Bin Laden helyettese, az al-Kaida mostani vezetője Ajman Al-Zavahiri között 2001. szeptemberig.
2001. Júliusában a terrortámadást szervező összeesküvőket bekerítő FBI-ügynököket leállították az ügyről és vád alá helyezéssel fenyegették őket. Ezután amikor a tisztek letartóztatták a legkeresettebb terroristával, Ramzi Youseffel kapcsolatban álló Mohammed Kalifát, maga a külügyminiszter (!) lépett közbe, Kalifát azonnal elengedték és Szaúd-Arábiába toloncolták. A CIA embereinek ez felb***ta az agyát. Nemcsak visszatekintve, de a megszerzett információk alapján is tudta a hírszerző közösség, Kalifa kitoloncolása valótlan volt.
 
Ramzi Yousef (balra) - Mohammed Kalifa (jobbra)

RT - Kevin Barrett a "Questionning the war on terror" szerzője az interjúban. Köszöntöm!
Ténylegesen vannak olyan vezetők, akik elismerik, hogy a terroristák csupán eszközök.


Kevin Barrett: - És az Al-Kaida is az. A nyugati hírszerző ügynökségek balekja.És ezt az arab világ vezető politikai kommentátorától, Mohamed Keitaltól hallottuk, akiközvetlenül 9/11 után azt mondta nekünk, hogy a támadás hivatalos sztorija egyszerűen nevetséges. Azt mondta, hogy amikor legmagasabb kormányzati szinteken volt Európában, őt bízták meg azzal, hogy lényegében szivárogjon be és gyakorlatilag irányítsa az ún. al-Kaidát. 

Azt mondta, hogy az al-Kaida valójában tele van szaúdi, amerikai és izraeli hírszerzőkkel és még egyiptomi hírszerzőkkel is, de természetesen semmit sem tehet saját akaratából ! 

Nafeez Ahmed, brit kutató, egyike a világ legismertebb terrorizmus kutatóinak, egy Törökországban előforduló esetről beszél, valamikor 9/11 előtt, amikor egy feltételezett vezető al-Kaida parancsnokot tartóztattak le Törökországban. 
A börtönőrök észrevették, hogy nem imádkozik, disznóhúst kért és megkérdezték:
"Azt hittük radikális muszlim vagy !", ... Ő pedig felnevetett és így válaszolt:
"Nem, ez egyszerűen csak a feszültség stratégiája."


Szeptember 11 támadásait illetően a világ vezető fizikusai, mérnökei, pilótái csatlakoznak az áldozatok családjához, hogy megtörjék a főáramú média hallgatását. - Architects & Engineers for 9/11 Truth

A Times Square-en és államok szerte hatalmas hirdetőtáblák szembesítenek azzal, amiről a legtöbb amerikai nem tud: Azon a 9/11 napon egy harmadik tornyot még csak el sem találta repülőgép, mégis egyszerűen szabadesésben összeomlott ! Délután 17h 20 perckor a WTC 7-es épülete hirtelen szépen és szisztematikusan egyszerűen csak összehajlott, mint egy palacsinta. 

Tudósok nyilatkoznak a videóban : 
- "Ez egyszerű középiskolai fizika." 
"Egy épület nem tud szabadesésben 40 ezer tonna szerkezeti acéllal és szerkezeti rendszerével leomlani robbantás nélkül." (Jonathan Smolens - statikus mérnök)
A kormányzati verzió az, hogy irodatüzek miatt omlott le egyszerre mind a 84 acéloszlop.....


RT: - 
Jone Cole egyike a több ezer vezető, független szakértőnek, akik 9/11 igazságát kutató építészek és mérnökök közé tartoznak. Tehát kik tették ?

Jone Cole: - "Akik nem tették, az a 19 gépeltérítő, akik állítólag a repülőgépeket vezették.Lehetetlen, hogy az acélt irodatüzek, kerozin olvasztották meg vagy maga az összeomlás. FIZIKAILAG LEHETETLEN. Kísérletileg nem is lehet megismételni ! Ellentmond a fizika törvényeinek. 

Ha félretesszük a politikát, a feltételezést, a vallást és tudományos módszert alkalmazunk, a World Trade Center 7-es épületének leomlása alapvetően egy klasszikus, irányított bontás, amely során az épület szabadesésben összeomlik és gyakorlatilag saját alapterületén belül marad. Ez az egyetlen magyarázat, ami minden bizonyítékot megmagyaráz:
a nanotermitet, a vas mikrogömböket, az ott tapasztalt magas hőmérsékletet és a szabadesést, a tornyok egységes felgyorsulását, amikor leomlottak; és nem volt becsapódás vagy rázkódás, amikor az alattuk lévő résznek ütköztek. 
Mivel nem volt rázkódás, valami kifelé robbantotta ezeket a tornyokat, hogy egyenletesen tudjanak lefelé gyorsulni.  Az egyetlen dolog, aminek tudományos szempontból értelme van, az, hogy a tornyokat felrobbantották. 
Jon nevetség tárgyává tette a főármaú NatGeo és Popmechanics csatornákat, melyek elkeseredetten próbálták bemutatni, hogy 80kg nanotermit nem tudná összeroppantani az oszlopokat. Jonnak sikerült mindössze 0,5 kilóval. 

RT: 
Az ismert kutató, Elizabeth Woodworth jött, hogy segítsen felállítani a "Concensus 9/11" bizottságot. Ő beszél arról, hogy 
- "hiába léteznek elfogadott, lektorált  szakmai folyóiratok, melyekben vezető szakértők is publikálnak (pl. a Heritage Study), ha a média egyáltalán nem foglalkozik velük. Ha az emberek tudnának a kutatásról, megdöbbentőnek találnák. 
A bizottság máris elérte azt, hogy a kormány módosította a sztorit és elfogadja a WTC 7 felhőkarcoló szabadesését. 
David Chendler kiváló modellezős és szakértő a bizottságban olyan modellt tervezett meg, ahogy a felső szintek ellenállás nélkül zuhantak. Egyetlen módon történhetett ez így: ha mind a 80 oszlopot egyidejűleg ért "csapás".

RT: - Dr. Greame McQueen hozzájutott a New Yorki Tűzoltóság aznapi bejegyzéseihez. A főáramú média soha nem mutatta be, mégis több, mint 100 szemtanú beszámolt róla, hogy robbanószerek omlasztották le az ikertornyokat. 

Dr. Greame McQueen
 - "Megközelítóleg 10.000 oldalas rendkívül érdekes anyag készült a szemtanúk beszámolóiból. 118 személy egyértelműen robbanásokat észlelt. Tudja, olyan tűzoltóink vannak, akik hozzászoktak felhőkarcolók oltásához, akik hozzászoktak füstrobbanásokhoz és kazánokhoz. És mégis olyan szavakat használtak, mint 'bomba'..
'Szintről szintre bummm-bummm-bummm....'

RT: Bob McIlvane válaszokat akar arra, hogy az északi toronyban tartózkodó fia, Bobby boncolásakor miért találtak olyan halálos sérüléseket, amelyek nem tűzcsóvával, hanem robbanószerekkel magyarázhatók. 
A főáramú média mégis azon gúnyolódik, hogy összeesküvés-elméletet talál ki a kérdés feltevésével..., ráadásul megpróbálta erőszakossággal és az al-Kaidához fűződő kapcsolattal vádolni."Azok a becstelen összeesküvés elméletek, amelyek a kormányt gyilkolással, konspirációval és azzal vádolják, hogy a valós igazságot eltitkolják egyre nevetségesebbek, de nemcsak nevetségesek, hanem veszélyesek is." (The Rachel Maddow Show - MsNBC - 2013.) 
Bob McIlvane
 - "A fiam meghalt és robbanástól halt meg. Ezt minden kétséget kizáróan bizonyítani is tudom. Ha bíróságon lennék, a bíró nem tudná ezt nem elfogadni bizonyítékként. És itt van a probléma, mert ez egy bennfentes akció, egy belső munka. A fiam egy bennfentes akció során halt meg, mert valakik bombákat robbantott fel ! Ha ez összeesküvés-elmélet, akkor ez egyszerűen azt igazolja, mennyire alávaló a médiánk. 
Rachel Maddow, nem akarom azt mondani, hogy egy k...a, pedig a média k...ja. Több, mint egymillió dollárt keres és utasítják, hogy mit mondjon.
Az egyik philadelphiai újságíró nagyon őszinte volt hozzám és ezt mondta: 
'Tudja Bob, én vagyok a probléma, mert elveszítjük az állásunkat. Ha ezt vagy csak egy picit abból, amit az imént mondott a szerkesztőhöz viszek, összegyűri. Most megmondhatom önnek, hogy ezt a sztorit nem hozhatom nyilvánosságra. A média tulajdonosai nem fogják engedni. A sajtó nem fog foglalkozni vele, mert még bogarat tenne az emberek fülébe.'

RT: 
- Kit vádol ezért ? 
Bob McIlvane "A lakosság ugyanúgy felelős ezért az egészért, mert egyszerűen azt akarják hinni, hogy jó emberek vagyunk, kivételes ország vagyunk.
De ezeket a tetteket, ezt a kormányok teszik. A hatalmat védik és nagyon gátlástalanul. Véget nem érő háborút folytatunk most a terror ellen. Tudom, hogy min mennek keresztül az emberek Irakban, Líbiában, Szíriában vagy Afganisztánban, mert a gyermekeiket veszítik el. Erről szól az egész. Mindenki családokat veszít el. Ez tiszta pokol !


RT: 
Az USA most már azóta hivatalosan az al-Kaida légierejévé vált, jegyzi meg az egyik képviselő (Kucinich). De Amerikának immáron elege van, tízből kilencen a megszállás ellen vannak, Obama elfogadottsága történelmi mélyponton...

Ami 9/11-et illeti, tömegesen, kb. 84%-ban azt mondják, hogy a kormány hazudik. 
Most már dokumentumok és precedensek bizonyítják, a hatalom kész arra, hogy elképzelhetetlen bűncselekményeket kövessen el saját lakossága ellen. 

Én azóta már 12 éve több száz felvételt megnéztem erről az eseményről, hiszen tényleg igaz hogy, azt a napot senki nem felejti el, mert beleégett a tudatunkba, hogy éppen hol voltunk és mit csináltunk akkor, amikor ez a hír megérkezett és bekapcsoltuk a TV-t.

Viszont azóta is, akárhányszor látom, még mindig ugyanúgy a hideg futkos a hátamon és elképesztőnek találom ezt a hatalmas hidegvérű pusztítást és a képeket ! Elnézést, ha valakinek már unalmas ez a téma, de időnként vissza-visszatér, mert napjainkhoz is kapcsolódik mindaz, ami akkor egy új irányt vett.... 
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com) 
EREDETI, vágatlan nem TV-ből származó felvétel 

NIST FOIA 09-42: R14-UC -- Jim Huibregtse 1A-25 (WTC1 Burning/WTC2 Collapse/WTC 1 and 7 Plumes)




Közel 3000 ártatlan ember vesztette életét a merényletben és több százezer (ha nem millió) a háttérhatalom azóta folytatott megszálló háborúiban...
Bejegyezte: SBG Buddha dátum: 16:40 




Kínai állami sajtó: ha az USA felülkerekedik Oroszországon, Kína lehet a következő célpont 

2014.12.30 20:41 
Hídfő.net

Pekingnek tanulnia kell az Egyesült Államok Oroszország ellen indított gazdasági háborújából, mert ha Moszkva elveszíti ezt a háborút, a következő célpont Kína lesz - írja a Xinhua hírügynökség elemzője. A kínai állami sajtó publicistája hangsúlyozza, Kína nem bízhat meg a Nyugatban, mert az egyik pillanatban még emberi jogokról beszélnek, a következőben már szankciókat hoznak és háborús retorikát folytatnak, ami látható volt az ukrán helyzet kapcsán is.

A Xinhua publicistája, Liu Zi-csin szerint a helyzet mostanra kicsúszott az irányítás alól, de egyértelmű, hogy az USA csak ürügyként használja az ukrán helyzetet arra, hogy térdre kényszerítse a független Oroszországot, majd ha ez gazdasági úton nem megy, katonai frontot (is) nyisson Oroszország ellen. A kínai állami sajtó szerint az Egyesült Államok ezzel a törekvéssel egyértelművé teszi, hogy nem engedi megváltoztatni vagy felszámolni azt a világrendet, amiben a nyugati hegemónia érvényesül. A közgazdász kifejtette, hogy az Egyesült Államok célja első lépésként elpusztítani Oroszországot, majd ezen keresztül megroppantani a BRICS együttműködést, azt követően pedig az amerikaiak nyíltan Kína ellen fordulnának, hogy fenntartsák az egypólusú világrendet. 

A publicista szerint Kínának mindent el kell követnie, hogy Oroszország vereséget mérjen az Egyesült Államokra, mert ameddig Oroszország kitart, az amerikai terjeszkedés nem jelenthet közvetlen fenyegetést Kína számára. "Az amerikaiak nem nyugszanak, amíg meg nem büntetnek mindenkit, aki Moszkvának segít, vagy ameddig vereséget nem szenvednek." Liu Zi-csin szerint "ami veszély Oroszországnak, az figyelmeztetés Kínának". Ez fokozottan igaz a pénzügyi biztonságra, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy Oroszország célponttá vált abban a pillanatban, amint a nyugattal vetekedő piacgazdaságot tudott kiépíteni. A publicista szerint annak ellenére, hogy Kína egy zárt és stabil pénzügyi rendszerben él, le kell vonnia a következtetéseket és cselekednie kell.

A Xinhua cikke szerint Washingtonnak a jelenleg Oroszország ellen indított gazdasági támadása a legagresszívabb lépés, mióta a 70'-es években kivonták a csapatokat Vietnámból. "Az Egyesült Államok és Oroszország konfliktusa arra kényszerít minket, hogy kinyissuk a szemünket - Kína nem hihet többé a kapitalistáknak, a nyugati politikusoknak. Egy jobb világ küldötteinek mutatják magukat, de amint elalszik az éberségünk, a legrosszabb rémálmainkat valósítják meg."

Kapcsolódó:
   
Kína blokkolja a Google levelezőrendszerét
   
Eladó Ukrajna: a Maidan nem teljesített ígéretei
   
Ha Kína benyujtja a keresetét azzal megadja a kegyelemdöfést az ukrán gazdaságnak
   
Január 1-től ismét buzogni fog bennünk a segítő vágy
   
Tárgyalások helyett újabb offenzíva, nukleáris baleset Ukrajnában
   
Finn közgazdász: Obama dezinformációk alapján dönthetett az Oroszország elleni szankciókról
   
Maduro: létezik egy háborús terv Oroszország megsemmisítésére
   
Többpólusúvá válik a globális pénzrendszer
   
A terrorizmus elleni háborúk valódi oka
   
Európai utcákon lobog az ISIS fekete zászlaja
   
Amerikai légicsapás Szomáliában
   
Komojedov: "Puskapor szagot érzek!"
   
Ott az írás a falon - Imran Hosein sejk az ukrán-orosz helyzetről 




MADURO: LÉTEZIK EGY HÁBORÚS TERV OROSZORSZÁG MEGSEMMISÍTÉSÉRE



Nicolas Maduro venezuelai államfő azzal vádolja Washingtont, hogy olajháborút folytat Venezuela és Oroszország ellen, és manipulációval az olajárak hosszú távú alacsonyan tartására törekszik. "Létezik egy háborús terv Oroszország megsemmisítésére... de se Oroszország, se Venezuela nem fog engedni az agressziónak." Maduro hétfőn a Globovision TV-csatornának nyilatkozva elmondta, hogy szeptemberben még 95 dollár volt egy hordó venezuelai olaj, hétfőn pedig 48 dollár, ami szándékos manipuláció eredménye. "Ahogy Evo Morales elnök is mondta, Venezuela megsemmisítésére is történnek próbálkozások, idegen hatalmak megpróbálnak gazdasági összeomlást előidézni, hogy a politikai rendszert kedvükre megváltoztathassák." Maduro szerint, ha a gazdasági offenzíva nem ér el kellő hatást, létezik egy katonai forgatókönyv is.
Hdfő.net.ru | Nicolas Maduro
Korábban Maduro azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy szándékosan fokozza a palaolaj kitermelést annak érdekében, hogy túlkínálatot teremtsen a globális olajpiacon. November végén a Kőolaj Exportáló Országok Szervezete (OPEC) úgy határozott, hogy az olajkitermelés szintjét változatlanul hagyja a rohamosan csökkenő olajárak ellenére is. Azt követően az olaj ára ötévi rekord alacsonyra esett. A Bloomberg azzal magyarázza a döntést, hogy az OPEC ki akarja szorítani az amerikai palaolaj érdekeltségeket a globális olajpiacról; számos palaolaj készlet kitermelése ugyanis nem gazdaságos, és a jelenlegi, alacsony árak mellett nem tartható fenn hosszú távon.
A döntést akkor Irán és Venezuela ellenezte, a két ország ugyanis nem rendelkezik elég tartalékkal ahhoz, hogy a bevételkiesést ellensúlyozza a költségvetésben. Az USA az olajárak leütésével közvetlen csapást mér a gyarmatosítandó országok állami költségvetésére.
Címkék: 






TÖBBPÓLUSÚVÁ VÁLIK A GLOBÁLIS PÉNZRENDSZER



A Contra Magazin német kiadása szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank egyre inkább háttérbe szorul, mivel azok a fejlődő országok, melyeknek pénzre van szüksége, közvetlen a BRICS országokhoz fordulnak, nem pedig az IMF-hez.
Hídfő.net.ru | IMF
Az Ázsia Bank és a BRICS közös fejlesztési bankjának megalapításával az USA globális pénzrendszerben betöltött monopolhelyzete megdőlt. "Ha olyan országok, mint Argentína vagy Venezuela nehéz helyzetbe kerülnek, előbb fordulnak közvetlen Pekinghez, mint hogy az USA előtt letérdeljenek. Köszönhetően annak, hogy Kína jelentős valutatartalékot halmozott fel, így a fejlődő országok mára dollárkölcsönt is Kínától vesznek fel." 
Ugyanakkor Kína már most a világ legnagyobb befektetőjévé vált, és különösen aktív, főként az afrikai országokban. A lap szerint ennek tudható be az is, hogy Kína segítséget nyújtott Oroszországnak a rubel elleni támadás idején, így Moszkva nem kényszerült arra, hogy a nyugati országokkal szemben bármin is változtasson. Mindez a globális pénzrendszer többpólusúvá válását is jelenti.
Címkék: 



A terrorizmus elleni háborúk valódi oka

https://www.youtube.com/watch?v=cql-pkSfjvM&honnan=Nemzeti_Hirhalo



Európai utcákon lobog az ISIS fekete zászlaja



Halál a zsidókra!
- kiabálja a szónok nagy éljenzés mellett, miközben az ISISfekete zászlói lobognak az utcán. A tömeg főleg fiatalokból állt, eltakart arcok, palesztin kendők, símaszkok. Aztán, mintha csak fociultrák lennének, elkezdődik a zsidó, aki nem ugrál-skandálás.

Demonstratie Palestina in de Schilderswijk Den Haag



A helyszín nem Palesztína, Szíria, vagy éppen Irak. A jelenet Hollandiában, Hágában játszódott néhány nappal ezelőtt, és a Daily Beast írt erről. És bár az Izrael-ellenes tüntetések, a cionizmus-ellenes jelszavak, időnként teljesen jogos kritikák, máskor a háborút csak ürügynek használó antiszemita kirohanások megszaporodtak az utóbbi időben, az Irak jelentős részét elfoglaló szélsőséges terrorszervezet zászlajának nyílt megjelenése Nyugat-Európa utcáin azért új fejlemény.
Úgy, hogy a tüntetésre ráadásul még engedélyük is volt.
Some of our Senior Muslims setting up an example for the youth! #jihad #Mujahideen #thewaytofreegaza pic.twitter.com/dNUggzpeAT
Life of a Mujahid (@LifeofMujahid) July 29, 2014
Egy ilyen utcai megmozdulást természetesen engedélyeztetni kell Hollandiában, a szervezők pedig gond nélkül megkapták ezt. A hivatalos ok az volt, hogy egy bebörtönzött iszlamista vezető mellett állnak ki. A holland hatóságok pedig vagy nem tudták, mi az ISIS, vagy nem tudtak arról, hogy a szervezőknek közük van ehhez, vagy egyszerűen nem tartották veszélyesnek. Egyik változat sem tűnik lényegesen jobbnak a másiknál. (A tüntetés másnapján a hatóságok végül közölték, vizsgálatot indítanak az ügyben.)
Ahmed Marcouch marokkói származású holland munkáspárti parlamenti képviselő a Daily Beastnek feldúltan nyilatkozott az esetről. “Mit keresnek ott azok a fiatalok? Az ISIS vérszomjas és pusztító. A közösségnek szembe kell fordulnia velük, és nem szabad hagynia, hogy elvigyék fiainkat.”
Soldiers from jamaat Ahadun Ahad, patiently waiting for#LaylatulQadr_Operation to launch pic.twitter.com/E7m7Cz0DvQ
Abu Fulan al-Muhajir (@Fulan2weet) July 27, 2014
Marcouch felszólította a muszlim közösséget, hogy
álljon ki a “barbár idióta bűnözők” ellen.
Ezek egy politikus szavai, a valóság viszont közben az, hogy egymás után jönnek a hírek arról, hogy az ISIS nyugaton toboroz magának harcosokat. A holland külügyminiszter szerint “számos” holland állampolgár harcol már az oldalukon, köztük olyan is van, aki pózolt már levágott fejekkel egy képen (ami lehet, hogy kamu, az üzenete ettől még világos).
Volt már olyan 18 éves Melbourbe-i fiatal, aki felrobbantott három embert egy bagdadi mecsetben. Volt már Amerikában született és felnőtt öngyilkos merénylő is. Vonzza az ISIS a briteket is, összességében pedig soha nem volt olyan egyszerű még a dzsihádhoz csatlakozni, mint mostanában – erről a jelenségről bővebben itt írtunk.
  • Ott az írás a falon - Imran Hosein sejk az ukrán-orosz helyzetről








Egy zalai gimnázium tanárai úgy gondolták, az a jó a diákoknak, ha adventkor Auschwitzban siratják a zsidókat 

2014. december 29. 16:48 
Kuruc.info
Még beszámolót is írattak velük róla - az alábbi írás a Zaol.hu-n jelent meg. 
SÉTA - Kép helyett könny

Auschwitz - talán nincs olyan ember, aki ne a szenvedésre, milliók halálára gondolna e név hallatán. Mégis, vagy talán éppen ezért, a koncentrációs tábor emlékére kialakított múzeumot töretlen érdeklődés övezi, s ebbe kis csapatunk is belekóstolhatott látogatásunk során.

December ötödikén, pénteken 49­-en vártuk izgatottan a reggelt; három kísérőtanárunkkal, László Judit, Vakherda Erzsébet és Tölli Tamásné Bálizs Zsuzsanna tanárnőkkel. Zalaegerszegről Lengyelország felé vettük az irányt. A kirándulás első megállója a Magas­Tátra apró ékszerdoboza, Zakopane volt, ahova már sötétedés után érkeztünk, s így teljes szépségében láthattuk a karácsonyi fényekbe öltöztetett főutcát. A helyi sajtpiac által nyújtott ínyencségek sokak tetszését elnyerték.

Második nap kipihenten kezdtük meg utunkat a Krakkótól egyórányi buszútra található Auschwitz felé. A bejárati kapu feletti "Arbeit macht frei" tábla cinikussága már önmagában összeszorította az ember gyomrát, a drótkerítésen belül a nyomasztó hangulat még inkább fokozódott. Csapatunk két részre szakadva járta be a komplexumot, az idegenvezetés magyar nyelven folyt. Szerettem volna fényképeket készíteni, az első pár terem után már patakokban folytak a könnyeim, így elvetettem az ötletet. Nem voltam ezzel egyedül, számos kisírt szempár jött velünk szembe a folyosókon. Az üvegfalak mögött hatalmas mennyiségű - zsidóktól elkobzott - tárgytenger tornyosult, padlótól a plafonig álltak a kiscipők vagy akár az ékszerek, de a legborzasztóbb talán az a terem volt, amelyben emberi hajat halmoztak fel hasonló módon. A birkenaui táborban láthattuk a fogvatartottak számára alvóhelyként szolgáló barakkok puritán állapotát és a krematóriumot, illetve elsétáltunk az áldozatok előtt tiszt elgő emlékmű felé, ahol magyar nyelven is olvashattunk feliratot. 
 
A holoagymosás résztvevői a tábor bejáratánál - a zokogást azóta remélhetőleg befejezték

Délután a Waweli székesegyházat tekintettük meg, ahol többek között I. Ulászló és Nagy Kázmér király nyugszik, ám a magyarok számára Báthory István, valamint Nagy Lajos király lánya, Hedvig - akit a lengyel nép Jadwiga néven minden idők legnagyobb királynőjeként tisztel, s akit II. János Pál pápa 1997­ ben szentté avatott - a legfontosabb. Hedvig királynő sírjánál elhelyeztük iskolánk, a Kölcsey­gimnázium koszorúját is. A katedrálistól nem messze található a Wawel sárkányát megformáló szobor, amely - a turisták nagy örömére - ötpercenként tüzet lövell ki szájából. Túránk utolsó napján a szállásunktól pár száz méterre lévő Kazimierz városrészt, a zsidónegyedet jártuk körbe. A zsinagógák között vacogó foggal és kesztyűben követtük helyi idegenvezetőnket, aki végigkalauzolt minket a különös, megkapó hangulatú utcákon. Elmondása szerint a környék régen rossz hírűnek és felettébb veszélyesnek számított, ma már azonban a Schindler listája című film sikeréből adódóan (amelynek s zámos jelenetét itt vették fel) inkább kedvelt turistalátványosság. Habár a gettót a nácik a várost átszelő Visztula másik partján létesítették, Spielberg mégis a Kazimierz negyedben forgatott, mert az épületek jobban megőrizték eredeti formájukat, korhűen adják vissza az akkori atmoszférát. A nosztalgiát a zsidó temető kősírjai tetőzték, melyeknek megtekintésével zártuk túránkat.
Wessely Boglárka, zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Kapcsolódó:
   
Magyarországnak hasonlóan kell cselekednie, mint Izraelnek
   
Fenntartható fejlődés? Még a harmadik világháború sem használna 
"A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát." (Mahatma Gandhi) 



A nyugatosság lidércfényei 



2014.12.31 07:55 
Hídfő.net

Az ősszel kialakult politikai helyzet egyelőre látványos kudarcot hozott a radikális atlantistáknak, akik abban reménykedtek, hogy a jobboldalon is egyre határozottabb kormányellenességet meglovagolva utcára tudják vinni a nemzeti oldalt, hogy baloldali és jobboldali pártok együtt tüntessenek az Európai Unió zászlaja alatt. Mint utólag orosz forrásból kiderült, december 16-ra nem csak összevont kormányellenes tüntetést szerveztek a civilnek álcázott radikális atlantisták, de az Egyesült Államok több mint kétezer zsoldost vont ki a Donbassz régióból, akik átkeltek az ukrán-magyar határon, és jelenleg ismeretlen helyen, a forrás szerint azonban Magyarország területén tartózkodnak. Készen állt egy tömeges kormányellenes tüntetés radikalizálása. A helyzet akár a kijevi forgatókönyv szerint is alakulhatott volna, ha a jobboldal enged a provokációnak, és a Gyurcsányisták által megjelölt időszakban kezd aktívabban tiltakozni a korrupció ellen, vagy bármi más ellen, amit a liberá lis sajtó épp napirenden tart.

A tömeget azonban nem tudták radikalizálni, mert nem volt tömeg. Mindössze 7-800 ember gyűlt össze az eddigi legnagyobbnak beharangozott tüntetésre december 16-án, a tüntetés végeztével pedig haza is mentek. Bebizonyosodott, hogy a liberális sajtó minimális mozgósító erővel sem rendelkezik, ha nem tudja kénye-kedve szerint felhergelni a jobboldali szervezeteket. Hiába ér el a liberális sajtó több millió embert, abból mindössze néhány százan mentek ki tüntetni - azok egy része is főállású tüntető, újságíró, vagy olyan ember, akinek van fölösleges százezer forintja jó minőségű uniós zászlókra. 

Az amerikai tanácsadók láthatóan kudarcot vallottak. Most jön a következő felvonás. Talán azt gondolhatnánk, hogy télen szünetelni fog a felforgatási kísérlet, mert tavaszig már úgyse megy senki tüntetni. A valóság azonban az, hogy február végéig nagy valószínűséggel megkezdődik az utóbbi évek legnagyobb botrány-hullámának első felvonása, ami arra hivatott, hogy előkészítse a tavaszi kormányellenes tüntetéseket.

A radikális atlantisták, okulván az őszi vereségből, újabb frontot nyitnak. Újabb módszerrel akarnak anarchiát előidézni, újabb módszerrel akarják bevonni a jobboldalt, és újabb módszerrel akarják utcára vinni az embereket, de még mindig az Európai Unió zászlaja alatt.

Ez egy igen kemény támadás lesz, és kérdéses, hogy a jobboldal, vagy akár a kormány kezelni tudja-e a helyzetet.

- A radikális atlantisták belső bomlasztással megkezdték a kormányban egy a keleti nyitás miatt már létező törésvonal mesterséges felerősítését, és meg akarják repeszteni ezt a törésvonalat. A kormánypárt azon politikusai, akik nem támogatják a keleti nyitást, a közeljövőben elkezdenek kilépegetni a pártból. Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a liberális sajtó jelenleg attól hangos, hogy a Fidesz egy-egy politikusa milyen kritikát mond Orbán Viktorról, vagy a kormány egy-egy lépéséről. Ezeket a kritikákat azért hozzák címlapon, mert egészen tavaszig címlapon fogják tartani azt a tényt, hogy a keleti nyitásnak a Fideszen belül vannak ellenzői. Ez egy pszichológiai előkészítés, ami kivételesen nem a tömegnek szól, hanem a kormánypárt tagjainak. Ha a Fidesz tagsága azt látja, hogy vannak, akik nyíltan kritizálják a pártvezetést, az eddig bátortalan hangok is nagyon hamar felerősödnek, vagyis létrejön a nyílt szakadás a kormánypártban. A liberális sajtó azon lépése, hogy címlap on tartja a kormánypárton belüli kritikákat, azt a célt szolgálja, hogy felszínre hozza a kormánypárton belüli ellentéteket, vagyis megrepessze azt a törésvonalat, amit a pártvezetés mindeddig kezelni tudott. 
 
Kezdőlövés. Hol máshol, mint az Indexen?

A liberális sajtó eszközként közreműködik abban, hogy idegen erők a kormánypártban szakadást idéznek elő, és így destabilizálják a politikai rendszert. Azok a fideszesek, akik kritizálják a pártvezetést, mindeddig nem vállalták nyilvánosan a kormány kritikáját. Látván azonban, hogy más is vállalja, felbátorodnak, és még tavasz előtt megkezdődik a kulcsfigurák egymás ellen fordulása, a kilépések hulláma. Azt senki nem gondolja komolyan, hogy Orbánt a párton belül meg tudnák puccsolni, tehát a cél a szakadás előidézése.

Miért jó a radikális atlantistáknak, ha szakadást idéznek elő a Fideszben?

- Azok a fideszes politikusok, akik a tömegmédián át eszközölt pszichológiai előkészítés hatására hajlamosabbá válnak nyíltan kritizálni a pártvezetést, elkezdenek kilépni a pártból, de ha nem is lépnek ki, mindenféleképpen elkezdik kiteregetni a párt kétes ügyeit. Gyurcsány emberei, a nyugat emberei fogják kezdeni ezt a hullámot. Emlékszünk még Mellár Tamás esetére? Éveken át semmi problémája nem volt a Századvégnél zajló korrupcióval (és hallgatott róla), de abban a pillanatban, ahogy a radikális atlantista pártok megkezdték a felforgatási műveletet, elkezdte hozni a nyilatkozatokat, miszerint a Századvégnél tombol a korrupció. Valahogy így kell elképzelni a Fideszben bekövetkező szakadást is. Egyik pillanatról a másikra bejelenti valaki, hogy elege lett abból, ami a pártban megy, és "kiteríti a szennyest". A Fidesz bizalmas ügyei, azok a korrupciós és sikkasztási gyakorlatok, melyek kivétel nélkül minden pártban jelen vannak, egyik pillanatról a másikra fognak nyilváno sságot kapni. Valószínűsíthetően még Angela Merkel budapesti látogatása előtt, ez a botrányhullám lesz ugyanis a bemelegítés arra a szimpátiatüntetésre, amit Merkel látogatása alkalmából szerveznek majd az EU-pártiak.

A liberális sajtó egészen tavaszig címlapon fogja tartani, amint a Fidesz belső ellenzéke kiteríti a párt piszkos ügyeit. Ez egy tudatos előkészítés, melynek célja, hogy elég botrányt és piszkos ügyet hozzanak nyilvánosságra ahhoz, hogy tavasszal már ne 700 embert tudjanak utcára vinni, hanem százezret. A kormány pedig nem (vagy csak nehezen) tudja kezelni a helyzetet, mert valós ügyekről van szó, amik ki lesznek teregetve, tehát nem hazugságkampánnyal kell szembenézniük, hanem saját tetteik következményével. Alig egy hónap van hátra, és a liberális sajtó újra örömmámorban fog úszni, és napi szinten kommunikálja majd, hogyan bomlik fel a kormánypárt. Mindez a jobboldali ellenzéket is lépésre kényszeríti. 
 
Tüntetés-verseny, vagy szavazatvesztés

- A Jobbikot egy kényszerhelyzet elé állítja ez a kampány. Nem mondhatják a választóknak, hogy kiállnak a kormány mellett, a tüntetők pedig felforgatók, miközben az elmúlt 25 év legmocskosabb botrányai zajlanak, és mind egytől egyig igaz lesz. Ebben a helyzetben Magyarország egy új fenyegetéssel áll szemben: a jobboldali ellenzék fokozott amerikai befolyás alá kerülhet. Erőteljes törekvések zajlanak majd abba az irányba, hogy a nyugattól függetlenedő kormányt egy nyugati befolyás alá vont ellenzékkel ellensúlyozzák, legyen az jobboldali vagy baloldali. A párt meghatározó figurái a Fidesz szakadása előtti pillanatokban információkat kapnak majd a kormány botrányos ügyeiről. Politikai fegyvert adnak a jobboldali ellenzék kezébe, annak reményében, hogy így be lehet vonni a jobboldalt a kormányellenes felforgatásba. Az idegen nyugati hatalom megadhatja a Jobbiknak azt a lehetőséget, hogy a párt politikai előnyt kovácsoljon a kormánypárt szakadásából; a Fideszből kilépő bomlas ztó személyek a tisztesség álarca alatt, a korrupció elleni harc jegyében nagyon sokan a Jobbiknál fognak majd lecsapódni. A párt pillanatokon belül abban a helyzetben találja magát, hogy Gyurcsány időzített bombái, akik a megfelelő pillanatban kilépnek a Fideszből, tömegesen átpártolnak a Jobbikhoz, miközben mind egytől egyig becsületes embernek látszanak.

Ennek kockázata abban rejlik, hogy ezek az emberek, még ha háttérben is maradnak, pénzt és információt hoznak magukkal. Mindent tudnak a kormány kétes ügyeiről, vagyis hatalmas politikai előnyt adnak a Jobbik kezébe. Egyúttal komoly gazdasági érdekeltségeik is vannak, melyek a párt holdudvarába kerülhetnek, ha a Jobbik hajlik az adódó alkalom kihasználására. És nem mellesleg mind a nyugat emberei, tehát a párt abba a helyzetbe kerül, hogy a nyugat emberei adják majd a politikai előnyt jelentő információt és gazdasági erőforrásokat. De facto egy ilyen helyzetben a Jobbik egésze nyugati befolyás alá kerülhet, és az információval, gazdasági erőforrással rendelkező ügynökök pillanatok alatt kitúrják az idealistákat, - azon a ponton a láncreakció már megállíthatatlan. Akkor a Jobbikban is szakadás következhet be, és kilépések hulláma, mert már most létezik egy törésvonal a párton belül, és sokaknak ez lesz az utolsó csepp a pohárban. Most még itt a lehetőség, hogy ezt a folyam atot ellensúlyozzák - később nem lesz. A pártvezetés talán abba az illúzióba lesz ringatva, hogy a hatalom közelébe juthat, - de akinél az információ és pénz, annál az irányítás. Tehát ez a "hatalom" nem több mint illúzió, az ellenség által felkínált lehetőség kihasználása a nyugat előtti teljes behódolást jelenti a Jobbik számára.

Okkal mondjuk már a Demokratikus Koalíció megalapításának pillanatától kezdve, hogy a DK a létező legveszélyesebb politikai formáció Magyarországon. Egyedül a DK rendelkezik a kormánypártéhoz mérhető szakértői gárdával, információs forrásokkal, ami az elmúlt években kialakult geopolitikai helyzet miatt nagyhatalmi támogatással társul. Kezükben van a hazai fővonalú média nagy része, közel monopolhelyzetben vannak a közélet tematizálásában. Ha a kormány nem tudja kezelni a kialakult helyzetet, nem csak a kormánypártban történik szakadás, hanem a radikális atlantisták egyszerre bomlasztották fel a kormánypártot és a nemzeti oldal egyetlen jelentős politikai erejét. Mindezt néhány hónap alatt. Ha ez a folyamat beindul, onnantól a kormánynál, és a Jobbiknál pattog a labda. A radikális atlantisták nem fogják feladni. Nekik mindegy, mikor jutnak hatalomra, ha kell, éveken át folytatni fogják a bomlasztást. A demográfia nem sürgeti őket, mert nem a magyar nép fennmaradásában érde keltek, hanem Magyarország teljes felszámolásában. 
 
A radikális atlantisták célja

Tehát, összegezve a kialakult helyzetet: a Jobbik számára van egy olyan lehetőség, hogy az előrehozott választásokon kormányra jut, és úgy táncol majd, ahogy a Fideszből kilépő nyugatos pénzemberek fütyülnek. Átveheti a korábbi Fidesz helyét: azé a Fideszét, ami még úgy táncolt, ahogy a nyugat fütyült - még a keleti nyitás előtt. A kormány számára nem sok lehetőség van: nekik egyik alternatíva a teljes felbomlás, a hatalom elvesztése. Nincsenek válaszút előtt; a radikális atlantista felforgatást kezelniük kell, ha nyeregben akarnak maradni. Csak a hatalomtechnikai módszerekben válogathatnak, és ennek a válogatásnak mindössze a nyugatos, modern életforma által korlátozott kreativitás szab határt.

A kormánypárt január elején fog megfogalmazni egy "országvédelmi akciótervet", amit ugyan nevezhetnénk inkább kormányvédelmi akciótervnek - csakhogy, a gyakorlatban azt láthatjuk, hogy az az ellenzék, ami most a kormányellenes tüntetésekben érdekelt, nem csak a kormány leváltásában érdekelt, hanem Magyarország megsemmisítésében. A radikális atlantisták el akarják tüntetni Magyarországot a térképről. Azt akarják, hogy amikor az új generáció az iskolákban megkapja a földrajzi atlaszt, abban a térképen egy hatalmas kék mező legyen, benne a felirattal, hogy "Európa". Magyarországnak nincs helye az ő térképükön, mert az Európai Egyesült Államok megalapítása hivatalosan is Magyarország felszámolásával jár. Tehát valóban, nem csak kormányvédelmi akcióterv készül, hanem országvédelmi akcióterv. Kiválogatják azokat a hatalomtechnikai eszközöket, amivel el lehet takarítani a radikális atlantizmust Magyarországról. A radikális atlantisták stratégiája pedig, hogy miközben a kormány v elük mint külső ellenséggel számol, a párton belülről fogják a kormányt felszámolni, és így destabilizálni a magyar politikai rendszert. 
 
A nyugatosság lidércfényei (internetadó elleni tüntetésen)

Ha sikerrel járnak, 2016-ra előáll az a helyzet, hogy a jobboldal felforgácsolódott, a balliberális pártok pedig nagykoalíciót alkotva kormányra juthatnak - és a két opció közt mindössze az fog dönteni, hogy a Jobbikban 2016-ra van-e elég megbízható emberük ahhoz, hogy Washington ne a balliberális változatot tegye kormányra, hanem a külsőre jobban kinéző alternatívát, ami ellen nem tüntet majd a jobboldal, mert a jobboldal egy része a külsőségek miatt mindig is támogatni fogja. Ebből a szempontból a Jobbik számára a belső stabilitás megőrzése a lényeges kérdés, nem a szavazók megtartása, vagy a verseny tartása a kormányellenes retorikával. Szavazókat szerezni mindig lehet, az a pillanat kérdése - új pártot építeni viszont hosszú és körülményes. Van olyan helyzet, amikor a nem-cselekvés a cselekvés. Ha az ellenség azt akarja, hogy cselekedjünk, akkor okkal feltételezhetjük, hogy a cselekvés az ellenségnek válik előnyére, nem nekünk. Ez most pont egy ilyen helyzet.

Felmerül továbbá az a kérdés is, hogy; hol vannak azok az amerikai zsoldosok, akik elhagyták a Donbassz régiót, és átléptek a magyar határon? 2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egy volt tisztje kiszivárogtatta azt az információt, hogy az Egyesült Államok mintegy kétezer zsoldost vont össze Bécs környékén, és Ukrajna destabilizálására készül. Két hónapon belül tömeges EU-párti tüntetések kezdődtek Kijevben, amibe beszervezték a jobboldalt, majd beavatkoztak a civilnek öltözött zsoldosok, és a kormányt mindössze két hónap leforgása alatt eltávolították a hatalomból. A felforgatás idején több száz rendőr halt meg Kijevben.

Ez következik Magyarországon is, ha a kormány nem tudja kezelni a helyzetet, a jobboldali ellenzék pedig nem rendelkezik életképes stratégiával arra vonatkozóan, hogy hogyan kezelje, ha a nyugat pénzemberei előállnak a hatalom ígéretével, és ellepik a pártot. Most azok kezében van a kulcs, akik még a hatalom közelében is idealisták tudnak maradni. A hatalom és a rabszolgaság ugyanis nem áll olyan távol egymástól, mint sokan gondolják. 







Elszámoltatás helyett ismét emelik a kommunista luxusnyugdíjakat 


A Jobbik szerint a rendszerváltás és az elszámoltatás hiányának újabb jele, hogy az MSZMP utolsó és az MSZP első elnöke elleni feljelentést elutasította, még a nyomozást is megtagadta az ügyészség, hiába mondta ki 2013-ban a bíróság egy nem büntetőperben, hogy Nyers Rezső szerepet játszott az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében és a megtorlásokban. 

Feljelentésemben felhívtam a figyelmet az MSZMP KB egykori tagja 2005-ös beismerésére, melyet egy interjúban tett: "A Központi Bizottság tagjaként én is részt vettem az egyhangú szavazásban 1957 decemberében Nagy Imre és társai bírósági felelősségre vonásáról", mely "lényegében a kivégzés lehetőségét teremtette meg." Feljelentőként azonban a Fidesz által véghezvitt törvénymódosítás miatt már nincs jogorvoslati lehetőségem, így e kommunista bűnös cselekményei is következmények nélkül maradhatnak. 
Megtévesztő az a kormányzati maszatolás, ami a kommunista luxusnyugdíjakkal kapcsolatban folyik. Félmegoldásnak is kevés látszatintézkedés a kommunista kitüntetések után járó, néhány ezer forintos nyugdíjpótlékok megvonása az érintettek tizedénél, miközben a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyész, Mátsik György juttatása egy forinttal sem csökkent, akiké pedig igen, mint Biszku Béla és Nyers Rezső esetében is láthattuk, csak minimális mértékben, így még mindig többszázezres luxusnyugdíjat kapnak havonta, ráadásul januártól ismét emelik az ő juttatásukat is. Az előző rendszerben pártállami vezetőként kiemelt bérezésben, ezáltal ma akár pótlék nélkül is kiemelt alapnyugdíjban részesülők juttatásának felülvizsgálatához a Jobbik által már 2010 júliusában benyújtott törvényjavaslat elfogadása volna szükséges, amelyet számtalan alkalommal szavazott le az Országgyűlés az MSZP é s a Fidesz összefogásával, a kommunista vezetők legnagyobb örömére. A Jobbik azonban nem tett l e erről a javaslatáról, ismét be fogja nyújtani azt. 
Novák Előd, a Jobbik alelnöke 
Kapcsolódó: 
   Az év (remélhetőleg) utolsó zseniális fideszes intézkedése: Deutsch miniszterelnöki biztos lett 
   2 milliót keres a rekorder miniszteri biztos 
   MEGSZŰNIK a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély, az adósságkezelési szolgáltatás,és az óvodáztatási támogatás! 
   Rekordmagasságban a regisztrált hajléktalanok száma 
   A Fidesz a szemünkbe hazudik, és boldog 
   Keményebb zsidó fellépés a szólásszabadság ellen 
   Változhat a gyülekezési törvény 
   Tüntetés a gyülekezés Fidesz általi korlátozása ellen 


2 milliót keres a rekorder miniszteri biztos



2014-12-30 03:43:00
Budapest — Sorra dőlnek a kormányzati rekordok, és nem csak az államtitkári és helyettes államtitkári szinten!
Hirdetés
A fideszes Kara Ákos igazi álláshalmozó. Jól meg is fizetik ezért (Fotó: MTI)
Több miniszteri biztost fizetünk ugyanis, mint korábban bármikor. Pedig a miniszteri biztosi pozíció tipikusan olyan tisztség, amelyet jutalomból szoktak osztogatni a megbízható embereknek, ezért jellemzően a kormányzati ciklus végén szaporodnak el ezek a posztok. Most azonban alig fél évvel a kormány megalakulása után 32 ilyen biztos dolgozik. Közülük 27-en pénzt is kapnak a megbízatásukért, míg a tavaly nyári rekord idején is csak 23 biztost fizettünk.
A miniszteri biztosok túlnyomó többsége helyettes államtitkári illetményt, vagyis 748 ezer forintot kap a munkájáért, de ami a legjobb ebben a pozícióban, hogy mellékállásban is lehet űzni. Így több miniszteri biztos több helyről húzhat állami fizetést.
A legjobban Kara Ákos fideszes képviselő járt, akit ősszel neveztek ki infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárnak, miközben ugyanannál a tárcánál a győr-gyönyűi kikötő fejlesztéséért felelős miniszteri biztos volt. Így a politikusnak jelenleg egyszerre jár az államtitkári, a helyettes államtitkári és a képviselői fizetés is a Kormányzati Kommunikációs Központ Blikknek elküldött adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy 1 millió 969 ezer forintot keres havonta.
A Miniszterelnökségen is vannak duplázó állami vezetők. Takács Szabolcs európai ügyekért felelős államtitkár és Kandra Ildikó gazdálkodásért és személyügyekért felelős helyettes államtitkár szemé­lyében. Takács 1 millió 745 ezer, Kandra pedig 1 millió 720 ezer forintot keres a biztosi mellékállással együtt, vagyis nagyobb a fizetésük, mint a miniszterelnöknek.
Kerestük Kara Ákost, illetve a Miniszterelnökséget az álláshalmozással kapcsolatosan. Kara lapzártánkig nem reagált, ám a Miniszterelnökség igen.
A miniszteri biztosokat a magyar nemzet számára kiemelkedő jelentőségű programok, beruházások vagy fejlesztések szervezésére és megvalósítására nevezik ki. Ezen programok jelentősége szükségessé teszi olyan szakemberek munkáját, mint Kandra Ildikó vagy Takács Szabolcs Ferenc. Tudásuk, tapasztalatuk garancia a magas színvonalú munkára – áll válaszukban.
Takács Szabolcs európai ügyekért felelős államtitkár egy biztosi munkát is bevállalt (Fotó: MTI)
A Blikk számításai szerint a 32 miniszteri biztos közel 230 millió forintba kerül évente. Ez csak az illetményük, mert többségüknek jár a hivatali autó, és vannak, akiknek külön titkárság is segíti a munkáját. A legtöbb biztos a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban dolgozik, összesen hét, a honvédelmi és a gazdasági tárca viszont megvan miniszteri biztos nélkül.
Blikk-információ






Izrael diktál az ENSZ BT-ben is: elbukott a palesztin állam létrehozásáról szóló határozattervezet 

2014. december 31. 11:24 Kuruc.info 
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) kedden elutasította a palesztin állam létrehozásáról szóló határozattervezetet, amely előírta volna, hogy Izrael 2017 végéig vonuljon ki az általa 1967-ben megszállt palesztin területekről. 
A Jordánia által benyújtott tervezetet a 15 államot tömörítő BT - az ENSZ biztonságpolitikai döntéshozó szerve - nyolc tagja támogatta. Az Egyesült Államok állandó tagként nemmel szavazott, és hasonlóan tett a nem állandó tag Ausztrália is. Öt állam tartózkodott, köztük az állandó tag Nagy-Britannia. A további állandó tagok - Kína, Oroszország és Franciaország - támogatták a tervezetet. 

Egy határozat elfogadásához legalább kilenc ország támogatása szükséges, az öt állandó tag ellenszavazata nélkül. 
A palesztinok az Izrael által az 1967-es háborúban elfoglalt területeken - Ciszjordániában, a Gázai övezetben és Kelet-Jeruzsálemben - szeretnék megalakítani saját államukat. A javaslat felszólította Izraelt, hogy 2017 végéig vonuljon vissza az 1967-es határokig. Az is szerepelt a dokumentumban, hogy a palesztin állam fővárosa Kelet-Jeruzsálem kell hogy legyen. 
A tervezet azt is tartalmazta, hogy 12 hónapon belül "igazságos, tartós, átfogó és békés megoldást" kell találni a több mint fél évszázados izraeli-palesztin konfliktusra, illetve konkrét vitás kérdésekre, így például a palesztin menekültek és az izraeli börtönökben raboskodó palesztinok sorsát, illetve a terület vízellátását is rendezni kell. 
Samantha Power, az Izrael csicskájának számító Egyesült Államok ENSZ-nagykövete azt mondta, hogy a tervezet "csak az egyik fél érdekeit tartotta szem előtt", és "csak a tárgyalóasztalnál elért kemény kompromisszumok hozhatnak békét" a konfliktusban. Egyúttal azonban azt hazudta, a keddi szavazás "nem tekinthető a fenntarthatatlan status quo győzelmének", és Washington "mindkét fél részéről elítéli a békét aláásó lépéseket", legyen szó "telepek létesítéséről vagy egyoldalú határozattervezetekről". 
Jordánia képviselője ugyanakkor azt hangoztatta, a tervezet leszavazása gátolja, hogy a nemzetközi közösség hatékony szerepet vállaljon a konfliktus megoldásában, holott az ENSZ BT-nek ez mind erkölcsi, mind jogi felelőssége lenne. Franciaország ENSZ-nagykövete pedig arról beszélt, hogy a keddi kudarc ellenére újra meg kell majd próbálni a BT előtt rendezni az ügyet. 
A palesztin megfigyelő úgy fogalmazott, sajnálatos, hogy a BT "megbénult". A palesztin vezetésnek át kell gondolnia következő lépését - tette hozzá. 
Izrael képviselője közleményében úgy fogalmazott, a hogy a palesztinok "nem provokálhatnak ki maguknak egy 1államot". A cinikus izraeli kormány - miközben folyamatosan terjeszkedik a megszállt területeken további telepek építésével - korábban azzal vádolta a palesztin felet, hogy a határozattervezet szavazásra bocsátásával "csak mélyíti a konfliktust". 
Az Egyesült Államok már korábban közölte, hogy meg fogja vétózni a tervezetet, és nem akar a palesztin államisággal foglalkozni a BT-ben a márciusi izraeli választások előtt. (És persze azokat követően sem - a szerk.) 
Frissítés: ünnepelnek a megszállók 
Izraelben győzelemként értékelték, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elutasította a palesztin államiság megteremtéséről szóló határozattervezetet, de a palesztinok már a következő diplomáciai lépéseket fontolgatják a szerdai döntés után. 
Cahi Hanegbi, a jobbközép Likud párt által delegált izraeli külügyminiszter-helyettes szerint a javaslat elvetése azt mutatja, hogy "elbukott a palesztinok erőfeszítése a zsidó állam elszigetelésére", és győzött "a békét közvetlen tárgyalások révén elérni szándékozó politikai álláspont". 
"A szavazás eredményével csakis elégedett lehet a szomszédjainkkal békére vágyó összes izraeli" - mondta Hanegbi a közszolgálati rádiónak. 
Azt is kijelentette, hogy ha a palesztinok a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) csatlakoznak, akkor ennek a lépésnek ők lesznek a legfőbb kárvallottjai, mert "meg lehet majd vádolni őket a terrorban való részvételükért". 
Cipi Livni, az izraeli ellenzéki baloldali pártszövetség egyik vezetője is üdvözölte a palesztinok kudarcát, és a rádióban arra figyelmeztetett, hogy ezek után Mahmúd Abbász palesztin elnök különféle nemzetközi egyezményekhez fog csatlakozni "Izrael diplomáciai elszigetelése érdekében".
Abbász Zaki, a palesztin Fatah párt egyik vezetője ezt megerősítve közölte, hogy Abbász már szerdán aláírja a Nemzetközi Büntetőbíróság alapító szerződését, a Római Statútumot a csatlakozás érdekében. 
A jeruzsálemi közszolgálati rádió palesztin forrásokból úgy értesült, hogy a palesztinok emellett várhatóan ismét az ENSZ BT-hez fordulnak a jövő hónapban, miután kicserélődik a testület öt ideiglenes tagja. 
Az ENSZ BT egy szavazat híján kedden elutasította a Jordániai által benyújtott határozattervezetet, amely előírta volna, hogy Izrael 2017 végéig vonuljon ki az általa 1967-ben megszállt palesztin területekről. 
A BT 15 tagja közül nyolc támogatta a javaslatot, de annak elfogadásához legalább kilenc ország támogatására lett volna szükség, azonban az Egyesült Államok vétójogával élve még így is megakadályozhatta volna a döntést. 
Izraelben diplomáciai sikerként könyvelik el, hogy nem volt szükség a megígért amerikai vétóra, miután Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek az utolsó pillanatban sikerült meggyőznie a tartózkodásról Nigéria képviselőjét. Ugyanakkor kudarcnak tekintik, hogy Franciaország - szemben az előzetes várakozásokkal - támogatta a palesztinok kérését. (MTI nyomán) 
Kapcsolódó: 
   Amerika aláásta a közel-keleti békefolyamatokat 
   Görögországban buktathatják meg a neoliberális politikát 


Görögországban buktathatják meg a neoliberális politikát



Publikálva : 2014. december 29. 6 hozzászólás
A jobboldali, neoliberális politikát folytató görög kormány megbukott, az előrehozott választásokat 2015. január 25-re tűzték ki.
Az EU vezetői minden lehetséges módon – még nyílt beavatkozással is – nyomást gyakoroltak a görög ellenzéki pártokra és a közvéleményre annak érdekében, hogy folytatni tudják a megszorításokra alapozott neoliberális politikát. A görög alkotmány szerint a 300 fős parlamentben legalább 180 szavazattal kellett volna megválasztani az államfőt, de több forduló után is csak 168 szavazatot kapott a jobboldal jelöltje. Az alkotmány szerint fel kell oszlatni a parlamentet, és új választásokat kell kiírni. A jobboldal felkészült a bukásra, és a lehető legrövidebb határidővel, 2015. január 25-re tűzték ki az új választás időpontját.
Az új választáson minden felmérés szerint a SZIRIZA – az Európai Baloldali Párt tagja – szerezheti meg a legtöbb szavazatot, és Alexis Tsipras lehet az új kormányfő. Európa új lehetőség előtt áll. A megszorításokra alapuló politika, az offshore cégek és a velük összejátszó politikai pártok diktatúráját most egy valódi baloldali kormányzással meg lehet törni. A korrupt politikusok által felvett kölcsönök visszafizetését megtagadó görög baloldal egész Európát érintő új tárgyalásokat kezdeményez az államadósságok és az adózási rendszer kérdéseiről.
Ha Európa baloldali pártjai, a szakszervezetek, a civil szervezetek szolidárisak lesznek Görögországgal, akkor sikerrel járhat a baloldali kormányzás, és a megszorítások helyett új, baloldali, emberközpontú politika alakulhat ki más országokban is.
Legyünk szolidárisak a SZIRIZÁVAL! Követeljük közösen a részvételi demokrácia intézményeinek megerősítését, hogy mi magunk dönthessünk saját sorsunkról. Legyünk részesei egy új Európa születésének.
Vajnai Attila
elnök
Európai Baloldalhttp://europai-baloldal.hu




Az ukrán kormány 50 ezer fiatalt mozgósítana 

2014, december 29 - 18:18 alfahir.hu 
Az ukrán kormány 2015-ben három mozgósítási hullámot tervez, melynek első szakasza január 20-án kezdődik. Ennek keretében 50 ezer embert akarnak mobilizálni - jelentette be Viktorija Kusnir, a védelmi minisztérium szóvivője kijevi sajtótájékoztatóján. 

A tervek szerint tartalékosokat, tiszteket és sorkatonákat mozgósítanak, tette hozzá. A behívottakat kivétel nélkül 25 napos kiképzésre küldik, ezt követően a felkészültségüknek megfelelő egységekhez vezénylik őket - értesült a Kárpáti Igaz Szó
Korábban a korrespondent.net, minisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy még december folyamán elrendelhetik a részleges mozgósítás negyedik hullámát. Az újabb tervezet szerint 2015 első mozgósítása 90 napig tart majd, a második mobilizációs szakaszt áprilisra ütemezik, s várhatóan 60 napig lesz érvényben, csakúgy, mint a harmadik hullám, mely júniusban várható. Az indoklás szerint a mobilizáció életbe léptetését a keleten harcoló katonák rotációja teszi szükségessé. 
A mozgósítások mellett a jövő évtől tervezik a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését is. Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vezetője korábban azt nyilatkozta, a sorkatonai szolgálat alsó korhatárát 18-ról 20-ra, a felsőt 25-ről 27-re növelik, s a szolgálati időt is meghosszabbítják. 
Háború idején nem tehetjük meg, hogy csak egy év legyen a szolgálati idő - fogalmazott Turcsinov. - Éppen ezért azt másfél évre emeljük, ez alól kivételt csak az egyetemi, főiskolai végzettséggel rendelkezők képeznek, nekik meghosszabbítják egy évet kell majd szolgálniuk. 
Mint egy tévé interjúban kifejtette, elkerülhetetlennek tarja a hadiállapot bevezetését, amennyiben békés úton nem oldható meg a kelet-ukrajnai konfliktus. Turcsinov szerint Ukrajna elnöke megfelelő módon értékeli az országban kialakult helyzetet és mindent elkövet majd a válság békés rendezése érdekében, ugyanakkor egy percet sem fog elvesztegetni, ha azt látja, hogy nincs más kiút, mint az aktív hadiállapot bevezetése. 
Kapcsolódó: 
   Orbán durva dologgal vádolta meg az USA-t 
   Nagyon veszik a kínaiak a magyar letelepedési kötvényt 
   Ügyvédnő: ne fizessetek adót, az ukrán államiság megszűnt létezni 
   A Pentagon mindent tagad - állítólag nem adnak afgán harceszközöket Ukrajnának 
   Orosz helyett amerikai cégtől vesz nukleáris fűtőanyagot Ukrajna 
   A zaporozzsjei atomerőműben nagyon komoly radioaktiv szivárgás történt 

Az alábbi fotók nem Maradék – Ukrajnában, nem Donbasszban készültek ám!







A jatonavonat. Fotó: ikvahir.eu
Magyarországon készültek! Tegnap készültek! A Sopron vasúti rendezőjén keresztülhaladó vasúti szerelvényről Harka vasútállomásán készültek. El nem fogják tudni találni olvasóink, hogy ezen a vasúti szerelvényen melyik hadsereg technikája van?


von7
Eláruljuk Önöknek! Az amerikai hadsereg technikája van rajta! Megjöttek hát! Ugyanis nem Magyarországról elfele ment ez a train, hanem idejövet.


von2
Gyakorlatozni” érkezik hozzánk a legfőbb lator hadserege. Értjük ugye? Gyakorlatozni. A Bakonyba! A szerelvény Olaszországból indult, így találhatóak meg rajta az olasz első- és másodosztályú hálókocsik is. Kényelmesen szeretnek utazni.



Még épp idejében érkeztek egy jó kis “gyakorlatozásra” Érik az a pesti Majdan! Kell az erő!



von3von4von5von6









ÜGYVÉDNŐ: NE FIZESSETEK ADÓT, AZ UKRÁN ÁLLAMISÁG MEGSZŰNT LÉTEZNI



Általános állampolgári elégedetlenséget hirdetett Tatyana Montyan ukrán ügyvédnő és politikus, amiért a kijevi kormány hiteltörlesztésre és háborúra fordítja az ukrán állampolgároktól beszedett adóbevételeket. Az ügyvédnő elmondása szerint teljesen mindegy, hogy az ukránok fizetnek-e adót a kormánynak, mert az így vagy úgy, de kiveszi a zsebükből a pénzt, és a teljes összeg a nyugati hitelintézetek kasszájába vándorol. Az ügyvédnő az országgyűlés által elfogadott jövő évi költségvetés kapcsán mondta el ezt, hozzátéve, hogy az ukránok jobban teszik, ha elkerülik az adózás minden formáját, mert azzal közvetlen támogatják a háborút és az ország kizsákmányolását folytató kormány fennmaradását.
Hídfő.net.ru | Tatyana Montyan
Az ügyvédnő szerint rablók és kannibálok szavazták meg a következő évi költségvetést, akiknek egyszerűen nincs joga az ukrán nép képviseletére. Elmondása szerint az ukrán államiság a februári puccsal megszűnt létezni, a kormánynak pedig már nincs hatalma ahhoz, hogy az adóbevételeket önerőből behajtsa, így a nép meg kell tagadja az adófizetést, hogy a külföldi hitelekből fenntartott kormány minél nehezebb helyzetbe kerüljön és bukása elkerülhetetlenné váljon. Montyan szerint mostanra az állami hivatalok sem működnek, csak külföldi hitelekből tartják fenn azt a látszatot, hogy Ukrajnának kormánya van.
Címkék: 



A PENTAGON MINDENT TAGAD - ÁLLÍTÓLAG NEM ADNAK AFGÁN HARCESZKÖZÖKET UKRAJNÁNAK



A Pentagon állítása szerint nem tervezi, hogy Ukrajnába szállítaná az Afganisztánban felhalmozott amerikai páncélozott harcjárműveket. A Pentagon szóvivője, Venassa Hillman alezredes a "mindent tagadni" politikájának megfelelően kijelentette, hogy "jelen pillanatban nincsenek tervek az amerikai MRAP páncélozott járművek Ukrajnába szállítására vonatkozóan."
Hídfő.net.ru | MRAP
Az amerikai védelmi minisztérium azonban láthatóan terveket szövöget a leamortizált ukrán páncélos állomány feltöltésére, ami hatalmas profitot jelentene az amerikai cégeknek. Kabul nemrég információkat hozott nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy az aknavédelemmel ellátott harceszközöket nagy számban Ukrajnába szállítják, az ukrán védelmi minisztérium kérésére.
Tehát, az évek során Afganisztánban felhalmozott amerikai páncélos haderő Ukrajnába lenne átcsoportosítva. Oroszország határára, és nem mellesleg Magyarország határára, az Egyesült Államok határaitól még így is több mint tízezer kilométerre. Afganisztán elnöke szerint Barack Obama személyes utasítására szállítják Ukrajnába az Afganisztánban maradt amerikai haditechnikát.
Címkék: 


Aggódhatunk Zaporozzsje miatt!



Posted on 2014/12/31Szerző: Admin
A zaporozzsjei atomerőműben NAGYON KOMOLY RADIOAKTIV SZIVÁRGÁS történt. Tekintettel a kijevi mély hallgatásra az üggyel kapcsolatban, csak kósza hírekre vagyunk kénytelenek hagyatkozni.

Ukraine: Radiation leak at Zaporozhye nuclear plant - reports



Ezek szerint a baleset fűtőanyag-csere közben következhetett be. Az atomerőmű továbbra is szoros katonai őrizet alatt áll. Közönséges földi halandó meg sem közelítheti az objektumot. Az erőmű környékén igen nagy a mozgolódás. Korábban nem látott, gyanúra okot adó küllemű járművek érkeznek. Több alkalommal is láttak HELIKOPTEREKET leszállni az erőmű területére. A sugárzás szintjét továbbra is AGGASZTÓAN MAGASNAK mondják.
zae




Putyin csak mosolygott, és fillérekért visszavásárolta az orosz gazdaságot 

2014.12.31 17:29 Hídfő.net 
Mostanra lezajlott az a piaci művelet, amit az elemzők már elkezdtek a tőzsde megalapítása óta lefolytatott legzseniálisabb műveletnek nevezni. Oroszország a nyugati spekulánsok, az ellenséges liberális sajtó és a nyugati szankciós retorika felhasználásával fillérekért visszavásárolta a külföldi tulajdonban lévő orosz vállalatokat, napokkal az Eurázsiai Gazdasági Unió indulása előtt. 
Az InSerbia hírügynökség által publikált elemzés szerint Oroszország néhány nap leforgása alatt felvásárolta az orosz vállalatok 30%-át, ami mindeddig külföldi tulajdonban volt, és emellé mintegy 20 milliárd dollár profitra tett szert. 
A liberális nyugati sajtó heteken át azt a képet vetítette, hogy pillanatokon belül összeomlik az orosz gazdaság. Amikor az orosz jegybank gyakorlatilag semmit nem tett az értékének több mint 40%-át elveszítő rubel megmentésére, a nyugati sajtó ezt a gyengeség jeleként értékelte, ami csak hozzájárult a spekulánsok körében uralkodó pánikhangulathoz. A befektetők pánikszerűen menekültek Oroszországból, a moszkvai értéktőzsde mélyrepülésbe fordult, az orosz részvények eladói túlnyomás alá kerültek, a rubel pedig rohanásszerűen veszített értékéből (dollárban számítva). A helyzeten az sem javított túl sokat, hogy még egy hét késéssel is, Putyin csak mosolygott a sajtótájékoztató alatt, de nem jelentette be, hogy további lépéseket tennének a rubel megmentésére.

Mivel a spekulánsokat a nyugati sajtó sikeresen meggyőzte arról, hogy Oroszország ma-holnap összeomlik, lehetővé vált, hogy Moszkva néhány nap alatt felvásárolja a külföldi tulajdonban lévő orosz vállalatok részvényeit, és ezt úgy tette, hogy a valós érték töredékéért vette meg az idegen kézben lévő vállalatokat. 
Holnap, 2015. január 1-jén kezdi meg működését az Oroszország vezetésével kialakított Eurázsiai Gazdasági Unió, aminek előestéjén az orosz gazdaság nagy része orosz kézbe került vissza. Oroszország elnyerte függetlenségét a nyugattól. 
Oroszország az új szövetségi rendszer megalakulását megelőző pillanatokban a nyugati befektetők nagy részét kitakarította az országból, és ezzel kiküszöbölte a legnagyobb biztonsági kockázatot, ami az Eurázsiai Gazdasági Unió indulását követően komoly nehézségeket okozhatott volna. Soros György piaci manővere a font térdre kényszerítésére mostantól kispályás húzásként szerepelhet a történelemkönyvekben, mert amit Moszkva néhány nap alatt végrehajtott, attól a nyugati országokban nagyon sokan fognak dührohamot kapni. 
Kapcsolódó: 
   Az áramlat terv szerint halad, új nyomvonalon 


Valódi rendszerváltozást! 



Valódi rendszerváltozás, elszámoltatás és felelősségre vonás nélkül erkölcsi válságban is maradunk, nemcsak kifosztott gyarmatként tántorgunk... 
1990-ben nem rendszert váltottunk, hanem a keleti ülepet nyugati ülepre cseréltük. 
Félelemkeltéssel uralkodnak a világon! 2001. szeptember 11. volt az egyik legnagyobb indok arra, hogy lehallgassanak, motozzanak, megalázzanak embereket és országokat azok, akik mind a mai napig rezervátumban tartják az általuk lemészárolt indián őslakosok maradékának leszármazottait, és fogságban tartanak idegen földrészeken bírói ítélet nélkül embereket, elképesztő kínzásokat hajtva végre rajtuk. 
Akik ezt csinálják, a demokrácia apostolainak mondják magukat. 
A kínzó fogolytáborokat nem otthon működteti az USA, hanem Irakban, Afganisztánban, a legnagyobbat a Kubához tartozó Guantanamo szigetén, de voltak ilyen táborok Európában is, például Lengyelországban és Romániában. Kubával most békülni akar az USA, lehet, hogy azért, nehogy elzavarják őket a szigetről... 
Irakban, Afganisztánban, Szíriában és Líbiában a fegyverrel történt megszállás óta nincs élhető élet, és hosszú évtizedekig nem is lesz. Szíriában és Irakban tombol az Iszlám Állam, és egy hírportál szerint már kiképző bázisa van Líbiában is, ahol Kadhafi idejében élhető élet volt... 
Adj Uram VALÓDI békét a világnak! A béke ellenségeinek szolgáltass igazságot! 
SVPSZ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése