2015. január 15., csütörtök

A FIDESZ baráti társasága átkot és pusztulást hordoz , nem kérünk belőlük.




A FIDESZ baráti társasága átkot és pusztulást hordoz , nem kérünk belőlük.



Dr. Drábik János: A pénzhatalmi világelit hazugságokkal készíti elő a III. világháborút



Az ukrán dráma harmadik felvonása



Megbízható forrásból tudjuk, amit maguk az érintettek is megerősítettek, hogy az EuroMaidan résztvevői kezdettől fogva díjazásban részesültek. Minden aktív fegyveres napi kétszáz dollár zsoldot kapott és további ötszáz dollárt, ha a csoport tíz fő feletti létszámmal rendelkezett. Az összekötők és szervezők további napi kétezer dollárt kaptak akkor, ha az alájuk rendelt csoportok közvetlen támadást intéztek a rendfenntartó erők és az állami tisztségviselők ellen. Jelentések szerint ez a pénz diplomáciai csatornákon érkezett a Kijevben működő amerikai nagykövetségre, onnan pedig a Szvoboda és a Haza Párt (Batkivcsina) vezetőihez. (Mintegy húszmillió dollár hetente.) Ezt a pénzt használták az EuroMaidan egészét működtető rendszer finanszírozására, az egyes állami vezetők és rendfenntartó-egység irányítók megvesztegetésére, valamint a médiumok és a propaganda lefizetésére. A tüntetések irányítói a pénzt bank-átutalással kapták meg. Az is bizonyítást nyert, hogy azok a jobboldali szervezetek, akik operatív szerepet játszottak az EuroMaidanon, garanciát kaptak arra, hogy szükség esetén segítenek nekik elmenekülni Ukrajnából és gondoskodnak róluk azon a helyen, ahova menekültek.
(…)

Az az Ukrajna, amit eddig ismertünk, már nincs többé

2014. október 15-én olvashattuk a Washington államban élő Mike Whitney interjúját6 The Saker-rel. A nemcsak az alternatív sajtóban és elektronikus fórumokon, de a főáramlatú tömegtájékoztatásban is egyre jobban ismert Whitney azt kérdezte The Saker-től, hogy az Egyesült Államok felelős-e Ukrajna válságáért? A válasz határozott igen volt, kiegészítve azzal, hogy ehhez nem férhet kétség. Az ukrán nép nem volt megelégedve a korrupt Janukovics rendszerrel, de az államcsínyt egyértelműen a CIA vezényelte le. Az Európai Unió is részt vett benne, különösen Németország, de ők távolról sem játszottak olyan fontos szerepet, mint az Egyesült Államok. Viktoria Nuland lehallgatott telefonbeszélgetése világosan mutatja, hogy kik húzogatták a szálakat a színfalak mögött.
Whitney azt is tudni akarta, hogy milyen szerepet játszott az Obama-kormányzat Kijevnek abban a döntésében, hogy háborút indítson saját népe ellen Ukrajna keleti területén. A válasz itt is tömör: központi szerepet. Tudomásul kell venni, hogy nincs „ukrán” hatalom Kijevben. Porosenkot és a körülötte lévő embereket szász százalékig az Egyesült Államok irányítja. A hírhedt ukrán titkosrendőrség, az SBU vezetője Valentyin Nalivajcsenko ismert CIA-ügynök. Washington úgy hivatkozik Porosenkora, hogy „a mi ukrán bennfentesünk”. Porosenkonak a Washingtoni Kongresszusban elmondott beszédét egyértelműen egy amerikai írta.
Whitney ez után azt tudakolta: Oroszországnak milyen szerepe volt abban, hogy Novorosszija milíciái sikeresen verték vissza az ukrán hadsereget és újnáci támogatóikat? The Saker szerint Oroszország döntő szerepet játszott. Oroszország nem vonultatott fel csapatokat a határok mentén, de lehetővé tette, hogy önkéntesek és fegyverszállítmányok átlépjék a határt. A különböző magáncsoportok nyújtottak közvetlen segítséget, nem pedig az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vagy a hadsereg. A Kremlnek megvan a módja arra, hogy segítsen, ha így dönt. Egyetlen esetben, úgy tűnik, hogy volt egy közvetlen tüzérségi támogatás az orosz határon keresztül, de a legtöbb segítségre rejtett módon került sor. Moszkva ezen túlmenően hírszerzési, logisztikai és politikai támogatást is nyújtott Novorosszijának. Orosz támogatás nélkül Novorosszija nem lett volna képes megfordítani a háború menetét.
Whitney ez után azt akarta tudni, hogy mi az igazság a Krím-félszigettel kapcsolatosan: illegálisan foglalta-e el, vagy ez is csak a nyugati média által terjesztett fikció? Putyin valóban küldött egységeket a Krímbe, de ezek soha nem lépték túl azokat a határokat, amelyeket a jelenleg érvényben lévő orosz-ukrán egyezmények lehetővé tesznek. A fekete-tengeri orosz flotta központja Szevasztopolban volt, tehát rendelkezésre álltak a szükséges csapatok. Számos helyi önkéntes is volt, akik fontos feladatokat hajtottak végre. Több ilyen önkéntes olyan szakszerűen lépett fel, hogy tévesen az Orosz Speciális Erők tagjainak válták őket. Tény az is, hogy a döntő pillanatban Putyin valóban küldött speciális egységeket is a félszigetre.
Technikai értelemben Moszkva nem szegte meg az érvényes megállapodásokat, de megsértette Ukrajna szuverenitását. Moszkva ezt azért tette, mert szilárd bizonyítékkal rendelkezett arról, hogy Kijev közvetlen ellenőrzése alá akarja vonni a Krímet, esetleg Törökország és a krími tatárok bevonásával. Ha Putyin nem kezdeményez, akkor a Krím-félszigeten nagyobb vérfürdőre kerülhetett volna sor, mint Novorosszijában. Mire Putyin úgy döntött, hogy megvédelmezi a Krímet, addigra már a demokratikusan megválasztott Janukovics elnököt elmozdították a hivatalából és ez törvényes vákuumot okozott Kijevben.
Putyin tehát elsőbbséget adott a béke biztosításának. Ezért döntött úgy, hogy lehetővé teszi a Krím-félsziget lakóinak, hogy szabad választáson döntsenek saját jövőjükről. Az angolszász-cionista propaganda természetesen azt sulykolja, hogy a lakosságot fegyverrel kényszerítették a népszavazáson való részvételre, de ez nonszensz. Nem lehet kétségbe vonni, hogy Krím lakóinak a 95%-ka ki akart válni Ukrajnából és Oroszországhoz akart csatlakozni. Az „udvarias zöld fegyveresek” tették lehetővé, hogy a lakosság élhessen az önrendelkezés jogával, amelyet a kijevi junta soha nem engedett volna meg neki.
Whitney ez után azt akarta tudni, hogy kinek engedelmeskedik Porosenko? A válasz: Obama adja az utasításokat és Porosenko engedelmeskedik. Mindenütt ez a helyzet, ahol az Egyesült Államok a helyi oligarchák segítségével gyarmatosít egy országot. Ez volt a helyzet 1991 és 1999 között Oroszországban is. Oligarchák gyakorolták a hatalmat egy alkoholista bábfigura, politikus Borisz Jelcin mögött. Mindenki tudta, hogy Oroszország amerikai gyarmattá vált, és Washington bármit megtehetett, amit akart. Most ez a helyzet Ukrajnában. Janukovics nem volt erősebben orosz barát, mint a többi ukrán elnök.
Egyike volt az oligarcháknak, akit most lecseréltek egy másik oligarchára, Porosenkora, aki tudja, hogy túlélése attól függ, hogy mennyire engedelmeskedik Washingtonnak. Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy Obama ejtené Porosenkot, hogy lecserélje valaki másra, ha az Egyesült Államok érdekei ezt kívánnák. Ilyen eset lehet az, ha a Jobb Szektor átvenné a hatalmat Kijevben. 2014 októberében Porosenko egyértelműen Washington embere, ez azonban megváltozhat.
Ami Washingtonnak azt a célját érinti, hogy NATO-bázisokat létesítsen Ukrajnába, The Saker úgy látja, hogy ilyen NATO-támaszpontoknak valójában csak a Krím-félszigeten lett volna értelmük. Erre azonban most már nincs lehetőség. Ha azonban az Egyesült Államok folytatja NATO-támaszpontok létesítését az orosz-ukrán határon, akkor Moszkva fel fogja mondani a közép-hatótávolságú nukleáris erőkre vonatkozó INF-szerződést, amelyet Reagan amerikai elnök és Gorbacsov a Szovjet Kommunista Párt főtitkára 1987. december 8-án írt alá Washingtonban, és amely a szükséges megerősítések után 1988. június 1-én lépett életbe.
Az INF-szerződés a földi indítású és nukleáris robbanófejekkel felszerelt közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákról és robotrepülőgépekről rendelkezett. A hatótávolságot 5000-től 5500 km-ig terjedően határozták meg. 1991. június 1-ig 2692 darab ilyen fegyvert semmisítettek meg közös ellenőrök felügyelete alatt: 846-ot az amerikai és 1846-ot a szovjet rakétakészletből. A szerződés értelmében mindkét szerződő fél engedélyt kapott a másik fél ilyen kategóriájú fegyvereinek az ellenőrzéséhez is. Az Egyesült Államok már a 2000-es évek elejétől arra törekszik, hogy rakétavédelmi erejét kiterjessze Csehországban és Lengyelországban is. Putyin 2007. február 10-én bejelentette, hogy az INF-szerződés nem lesz hatályos Oroszországra nézve, ha Washington folytatja ezirányú törekvéseit. Négy nappal később az orosz hadsereg vezérkari főnöke, Balujevszki tábornok bejelentette: Oroszország kivonul az INF hatálya alól, ha az Egyesült Államok rakétaelhárító rendszereket épít ki Lengyelországban és Csehországban. Azért nincs tehát értelme támaszpontokat telepíteni az orosz-ukrán határra, mert ez könnyen közvetlen konfrontációhoz vezethet két hatalom között.
Az EU Bizottság akadályozza a Déli-Áramlat gázvezeték megépítését, pedig az elősegíthetné az orosz fölgáz eljutását Közép- és Dél-Európába. Brüsszel döntése mögött az Obama-kormányzat áll, mert az óriás amerikai energiavállalatok egyrészt akadályozni, másrészt ellenőrizni akarják az energiahordozók áramlását Oroszországból Európába. Mike Whitney ezért azt kérdezte, hogy lehet-e az ukrajnai válságot egy kibontakozó energiaháború részének tekinteni. Ez a kialakult helyzet fontos része, de nem a központi kérdése.
A konfliktus mélyén Brzezinskinek az a téves feltételezése van, hogy Oroszország nem lehet szuperhatalom Ukrajna nélkül. Hasonlóan téves, amit Hillary Clinton fogalmazott meg, hogy Putyin fel akarja támasztani a Szovjetuniót. Az angolszász-cionisták számára Ukrajna zérusösszegű játéknak számít. Az ilyen kétszemélyes zérusösszegű játékoknál a jutalmak egyenlők és ellentétesek. Ez a politika nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy Washingtonnak vagy teljesen az ellenőrzése alá kell vennie Ukrajnát, vagy el kell pusztítania, de nem engedheti meg, hogy Oroszországé legyen. Ezzel a matematikai elmélettel az a probléma, hogy Oroszország valójában nem akarja Ukrajnát és nincs is rá szüksége.
(…)
Mi Washington igazi problémája Putyinnal?

A pénzhatalmi világelit irányítása alatt álló Washingtonnak azzal az erős és független Oroszországgal van baja, amely Putyin elnöksége alatt képes volt arra, hogy megvédelmezze nemzeti érdekeit, kikényszerítse a tiszteletet a nemzetközi normák betartása iránt, és amely nem hajlandó minden további nélkül kiszolgálni az Egyesült Államok önző érdekeit, így többek között megmenteni az összeomlás előtt álló dollár-rendszert.
Sokatmondó, hogy Ilves észt elnök arra a Jelcinre hivatkozott Obama jelenlétében, aki azért volt Amerikának és európai szövetségeseinek a kedvence, mert gyenge, könnyen kezelhető politikai figura volt, aki mindent megengedett a nyugati rablótőke képviselőinek a kapuit kitáró Oroszországban. Jelcin idején példa nélkül álló méreteket öltött a korrupció és ekkor szerezték az orosz oligarchák mesés vagyonukat együttműködve a nyugati finánctőkével. Ennek a szabadrablásnak vetett véget Putyin.
Obama szerint az 1997-es NATO-orosz megállapodás rendelkezései azért nem alkalmazhatóak, mert a körülmények megváltoztak. „Következetesen hangsúlyoztam – tette hozzá -, hogy egy erős, produktív és együttműködő Oroszországot szeretnénk. De ennek az eléréséhez be kell tartani a nemzetközi normákat, fejleszteni kell a gazdaságot, arra kell összpontosítani, hogy hogyan tudnak ipari termékeket és szolgáltatásokat előállítani, amelyekre más embereknek szükségük van… Nyilvánvaló, hogy nem így tesznek, ha az Ukrajnában alkalmazott stratégiájukat nézzük.”
Merkel német kancellár azonban azt hangsúlyozta a Wales-i NATO-csúcs előtt tartott sajtótájékoztatóján, hogy nemcsak a NATO Alapokmányát, de a NATO-Oroszország Partnerségi Megállapodását is be kell tartani.
Washington tehát nem Ukrajnáért aggódik és nem is az állítólagos orosz agressziótól tart, hanem a gazdasági és a pénzügyi együttműködés a fő gondja, vagyis a nyugati tőkével való szoros kooperáció. Oroszország azonban az utóbbi években nem ezen az úton haladt, azaz Moszkva - Putyin elnöksége alatt – nem engedett meg mindent a nyugati finánctőkének. Úgyis fogalmazhatjuk, hogy a putyini Oroszország nem az amerikai meccset játssza.
Michael McFaul, aki korábban az Egyesült Államok moszkvai nagykövete volt, még 2014. március 23-án cikket írt a New York Times-ban, amelyben sajnálkozását fejezte ki, hogy a Szovjetunió összeomlása nem vezetett simán a demokráciához és a piacgazdaságoz Oroszországban, vagyis ez az állam nem úgy működik, ahogyan az leginkább megfelelne az amerikai érdekeknek. McFaul Putyint teszi felelőssé, amiért Oroszország nem az elképzelések szerint integrálódott a Nyugathoz. Azt veti a szemére, hogy autokrata vezető, aki visszatérne az egykori Szovjetunióhoz. A már említett NATO-orosz Alapszerződést egy Jelcin-féle vezetés alatt álló Oroszországgal akarták megkötni. Ezért akarja Washington papírronggyá nyilvánítani az Alapszerződést és kiterjeszteni a NATO-t az ukrán-orosz határig.
Az se véletlen, hogy az ukrán konfliktus akkor éleződött ki, amikor Putyin kezdeményezte az Eurázsiai Unió létrehozását és a BRICS-országok együttműködése is erősödött. Putyin kezdeményezte a dollár mellőzését az energiahordozók kereskedelmében, amely már közvetlenül fenyegeti az Egyesült Államok pénzügyi hegemóniáját. Moszkva Szíria megbízható szövetségesének bizonyult, és eddig meg tudta akadályozni, hogy Washington és a NATO végrehajtsa az erőszakos rendszerváltást Szíriában. Az igazi probléma tehát az, hogy Putyin önálló és független politikusnak bizonyult és nem szolgálta ki szervilisen a pénzhatalmi világelit által diktált amerikai érdekeket. (…)

(A teljes cikk a Leleplező 2014 /4. számában olvasható)




Dr. Drábik János: Budapesti bunraku rejtélyes irányítókkal
A szervezett magánhatalom színes utcai rendezvényei
látható szereplőkkel és ’nem látható’ főszereplőkkel! Már itt vannak?!

A bunraku a japán bábművészet egyik ősi formája. Attól különbözik e művészet nyugati változataitól, hogy a bábokat mozgató művészek jelen vannak a színpadon, feketébe vannak öltözve, hogy a közönség azt képzelje, nem látja őket. A nézők, miközben azt színlelik, hogy nem tudják, kik mozgatják a bábokat, valójában az egész előadás alatt látják őket. Ilyen nemzetközi bunraku bábszínháznak lehetett tanúja az emberiség Egyiptomban, Líbiában, Szíriában és legutóbb Ukrajnában is. Most a magyarokra került a sor.
A budapesti bunraku főszereplői olyan tökéletesen vannak álcázva, hogy garantáltan csak az nem látja őket, aki nem akarja. Nos, kik rendelték meg a budapesti bunrakut? Kik írták meg a forgatókönyvét, kik szervezték és rendezték, s végül kik voltak a statiszták és kik játszották el a főbb szerepeket? Csak néhány nap kellett ahhoz, hogy megtudjuk, honnan jött a pénz, kik dolgozták ki a koncepciót és tervezték meg a részleteket. Ha közelebbről szemügyre vesszük, hogy kik kerültek reflektorfénybe, akkor már azt is tudjuk, hogy a budapesti bunrakunak kik voltak a bábokat a színfalak mögött mozgató, „feketébe öltözött” valódi főszereplői. A forgatókönyvírók jóvoltából a tapasztalatlan, manipulált és megtévesztett fiatalok többségének (szerencsére nem mindenkinek), sajnos a zombi és a birka szerepe jutott. A neten felnőtt és a világra most rácsodálkozó, naiv, politikailag azonban éretlen ’Y és Z generáció’ utcára csalt tagjainak többsége nem is sejtette, hogy milyen sötét erők vonzásába került, amikor elment tüntetni lényegében saját hosszútávú érdekei ellen. Az idő múlásával azonban egyre több tény ismertté válik és ezek alapján a fiatalok is újraértelmezhetik a történteket.
A politikai bunrakuban a bábokat mozgató feketeruhásoknak a céljai és motívumai is feketék. Ők a transzatlanti pénzhatalmi elit - a nemzetek feletti szervezett magánhatalom - ál-demokrata, ál-civil, ál-liberális kiszolgálói. Jó pénzért uszítanak a közérdeket, a közjót képviselő - a többség által támogatott - legitim módon megválasztott kormányzat ellen: önkényuralomról, a hatalommal való visszaélésről, a végtelen etatizmusról, a korlátozott önkormányzatiságról, egyszemélyi diktatúráról, az esélyegyenlőség hiányáról, korrupt maffiaállamról beszélnek, miközben begyakorolt technikákkal lázítják a többségükben naiv fiatalokat a szervezett magánhatalom számára nem kívánatos, a közérdeket képviselő szervezett közhatalom és az azt irányító kormányzat megdöntésére.
Az egyik saját eszén is túljáró neoliberális újságíróhölgy egyenesen azt ismételgette, hogy nemcsak a szétesett és alulteljesítő ellenzéknek nincs jövőképe, de a kormányzó elit sem képviseli az általa hangoztatott keresztény-konzervatív értékeket. A fideszesek úgymond erkölcstelenek és idióták, akik valójában csak a helyezkedéssel és a lopással vannak elfoglalva. Érzelgősen hiányolta, hogy a magyar társadalom új nemzedékeinek nincsenek közösségi terei, pedig joguk lenne hozzá. A felülmúlhatatlan trágárságáról közismertté vált kollégája ezúttal sem volt többre képes, minthogy cinikus és mocskos megjegyzésekkel kontrázzon neki. Voltak azonban a kozmopolita-neoliberális véleményformálók között olyanok is, akiknek az érvein érdemes elgondolkodni. Ezért elsősorban velük szeretnénk polemizálni.

Hogyan kell színes és gyümölcsös álforradalmak szításával kormányokat dönteni? A világ eseményeit aggodalommal figyelő kortársaink, köztük a magyarok is, az új információs technikáknak köszönhetően egyre inkább látják, hogy kik a gyakran véres események irányítói, a politikai dráma igazi szereplői. Még akkor is, ha nem lehet őket mindig pontosan beazonosítani, az emberiség egyre nagyobb része tudja, hogy ezek a bábjátékos irányítók, akik a szálakat húzogatják, léteznek. A pénzhatalmi világelit hegemóniája alatt álló transzatlanti-térség tömegtájékoztatása azonban következetesen úgy számol be a drámai történésekről, hogy hallgat a megrendelőkről és a finanszírozókról, a felbérelt forgatókönyvírókról, a rendezőkről, és nem nevezi nevén a valódi főszereplőket. Ez a tömegtájékoztatás csak a bábuk látható mozgásáról tájékoztat és hallgat arról, hogy mi történik a színfalak mögött, holott tudja, hogy kik a bábuk mozgatói és hol vannak.
Elképzelhető, hogy a pénzhatalmi elit Kijev után most Budapestet választotta újabb neokon bunrakujának a színterévé. Azt se lehet kizárni, hogy most majd Orbán Viktornak kell eljátszania azt a szerepet, amelyet Ukrajnában Viktor Janukovicsra osztottak ki. Az Egyesült Államok egyik internetes üzleti portálja, az International Business Times (IBT) 2014. november 18-án arról írt, hogy Magyarország az Oroszország és Európa (vagyis a pénzhatalmi világelit transzatlanti birodalma) közti konfliktus új frontjává válhat. Az IBT, ez a szervezett pénzhatalom médiabirodalmába tartozó portál, úgy vélte, hogy a magyarok a kormányzat orosz-barát külpolitikája és a korrupcióval szemben elnéző belpolitikája miatt tiltakoztak Budapesten és több vidéki városban.
Az IBT azonban kénytelen volt azt is megállapítani, hogy Magyarország belső helyzete lényegesen szilárdabb, mint Ukrajnáé volt a 2014. február 22-i kijevi államcsíny előtt és amilyen maradt e véres puccs után. Dennis Lynch, a portál egyik munkatársa, ezért nem tartja valószínűnek, hogy a belpolitikai küzdelem erőszakossá válik. Mégis úgy látja, hogy a kormányellenes megmozdulások Magyarországot a Nyugat és a Kelet harcának az újabb csataterévé tehetik. Több olyan jelszó is hallható volt a budapesti bunrakun, amelyek a kijevi EuroMaidanon elhangzott jelszavakra emlékeztettek. A forgatókönyvírók szemforgatóan a „Közfelháborodás napjának” keresztelték el a 2014. november 17-i tüntetést, ahol valóban többen is elővették az Európai Unió zászlóját, azt kiabálva, hogy „Európa! Európa!” és „Ruszkik haza!”. Mások azt skandálták, hogy „Orbán mondjon le!”. Úgy láttuk, hogy az erre kiképzett rejtőzködőknek sikerült Saul Alinsky és Gene Sharp technikáival felszítania a dühöt, de még nem tudták a tüntetők elégedetlenségét egyértelműen a nemzeti kormány ellen fordítani.
Magyarországon, amely nem közvetlen szomszédja Oroszországnak és nem is függ tőle úgy, mint Ukrajna, a lakosság 72%-ka 2010-ben úgy vélte, hogy rosszabbul él, mint a kommunista rendszerben, amikor Magyarország a szovjet tömb része volt. A magyaroknak csak a 46%-ka gondolta úgy, hogy jó volt a társadalom számára az áttérés a piacgazdaságra 1989 után. 42%-kuk azonban jobbnak tartotta az állami irányítás alatt álló tervgazdaságot. 71%-kuk szerint pedig az európai integráció gyengítette Magyarországot és az EU-tagság mindent összevetve inkább hátrányos Magyarország számára. Ennek kapcsán szeretnénk néhány tényre a tüntetésen részt vett fiatalok figyelmét felhívni:
Magyarország pénzügyi és gazdasági nehézségei arra vezethetők vissza, hogy a pénzuralmi világelit tudatosan eladósította más országokkal együtt: 1973 és 1989 között a magyarországi párt-nómenklatúra technokratái felvettek összesen mintegy 5 milliárd dollár hitelt, amelyből csak 1 milliárd érkezett be az országba. Az MNB 2-es számú műhelytanulmánya szerint erre 1989-ig kifizettünk 11 milliárd dollár kamatot és még maradt 22 milliárd dollár kifizetetlen adósság. A magyar eladósodás 1979-ben többszöröződött meg, amikor a szervezett magánhatalom két pénzügyi központja – a City of London nyáron, majd decemberben a FED – egyoldalúan felemelte a 4-5%-kos kamatlábat 20-21%-ra. (Az elmúlt évtizedben Magyarországon is e nemzetközi pénzügyi közösség tulajdonában lévő bankok írták át önkényesen a hírhedté vált devizahiteles szerződéseket és okoztak több ezermilliárdos kárt honfitársainknak.)
A Nyugatot kiszolgáló magyar technokraták már 1988-ban olyan jogszabályokat hoztak (társasági törvény), amelyek lehetőséget nyújtottak a közvagyon szabad elrablására. Ezen az ideiglenesen elfogadott alkotmány sem változtatott, mert szankció nélküli csonka szabályokból állt, amelyek szándékosan védelem nélkül hagyták a közvagyont, a nemzeti önrendelkezés és a szabadság bázisát. A Tax Justice Network szakemberei szerint ezért Magyarországról a 2010-et megelőző 25 évben 242 milliárd dollár likviddé tett magyar közvagyont vittek ki offshore bankokba. Így Európában Magyarország lett az első, világszinten pedig a tizenkettedik legkifosztottabb ország. A magyar munka eredményének ez a rekordméretű ellopása az a korrupció, amely szegénnyé tette a magyar társadalom túlnyomó részét. Emiatt nem képes a magyar állam és társadalom egyszerre fizetni az óriási adósságszolgálatot, teljesíteni az EU-nak a külföldi eladósodás mértékére és a költségvetéshiányra vonatkozó korlátozásait, fenntartani azt a szervezett magánhatalom, az EU által ránk kényszerített gazdasági szerkezetet és tulajdoni struktúrát, amely miatt a magyar GDP 30%-a minden évben kiáramlik a transzatlanti térség vezető országaiba. A szegénység növekedésének ez az igazi, rendszerbeli oka. A szégyenletes korrupció csak „hab a tortán”.
Csak azért nem soroljuk fel a nemzetközi pénzügyi közösség és hazai kiszolgálóinak a magyar társadalom és a magyar nép egészének a sérelmére elkövetett cselekményeit, mert ezt már megtettük az eddig publikált könyveinkben. Meg kell azonban említeni, hogy az Európai Unió jelenlegi formájában a pénzuralmi világelit hegemóniáját kiszolgáló intézményrendszer. A kozmopolita-globalista pénzügyi közösségnek azért van szüksége az EU-ra, hogy segítségével fokozatosan felszámolja a számára már feleslegesé vált szuverén nemzetállamokat. Az EU-s zászlókat lobogtatók számára megismételjük: az Európai Unió által Magyarországra kényszerített gazdasági struktúra és szabályozórendszer következtében a magyar nemzeti össztermék, a GDP 30%-ka minden évben kiáramlik az EU-centrum országaiba profit és kamat formájában.
Ezzel szemben az, amit Brüsszel EU-s támogatásként visszajuttat, az csak az évi GDP 1%-kának felel meg. Egyetlen kormány, egyetlen tudományos intézmény se készített megalapozott tanulmányt arról, hogy mibe kerül Magyarországnak az EU-tagság. Mindig csak arról van szó, hogy Magyarország támogatást kap Brüsszeltől. Követelni kell annak a szakszerű kimutatását, mibe kerül ténylegesen hazánknak az, hogy megtévesztő propagandával bekényszerítették az EU-ba.
Ha pl. a jelenlegi kormányzat már végzett volna tudományosan megalapozott vizsgálatot arról, hogy gazdaságilag és pénzügyileg mennyi hátrányt okoz az EU-s tagság, akkor a zászlót lobogtatóknak tényekkel lehetne bizonyítani: azért tüntet, hogy a GDP tőle elvett 30%-káért továbbra is csak 1%-kot kapjon vissza ellenszolgáltatásként. Amíg az Európai Unió jelenlegi struktúrája és szabályrendszere marad, addig Magyarország nem lesz képes ebből a félgyarmati függésből kikerülni. (Ezeket az adatokat Pavics Lázár pénzügyi szakértő több éves kutatómunkájára, valamint Dr Hossó Andrea – aki pénzügyi diplomáját a London School of Economics Egyetemen szerezte, s aki a City of London bankára – számításaira támaszkodva közöltük.) Ha a tüntetők ismernék az EU-tagság hátrányait is, aligha lobogtatták volna olyan lelkesen az EU zászlaját.
Az Európai Unió az erőltetett vertikális integráció túlzásai következtében egy olyan nemzetek feletti struktúrává alakult át, amelyet a pénzhatalmi elit által pozícióba helyezett bürokrácia irányít. Ha az Európai Uniót vissza lehetne alakítani alapítói szándékainak megfelelően olyan decentralizált szervezetté, amelyet az egyenjogúság és a mellérendeltség alapján az egyes tagállamok politikai felelősséggel tartozó legitim vezetői irányítanak, akkor még lenne létjogosultsága az ilyen demokratikus integrációnak. Ehhez azonban vissza kell térni a horizontális integrációhoz, amelyben az egyenjogú felek a mellérendeltség alapján konszenzussal hozzák meg a kompromisszumos döntéseket, és ahol ismét érvényesül a szubszidiaritás elve, amely szerint minden kérdést azon a szinten és akkor kell eldönteni, ahol, és amikor az információk optimálisan rendelkezésre állnak.
Nekünk, magyaroknak, rendkívül nagy csalódást okozott, hogy az Európai Unió semmilyen formában nem állt a Kárpát-medencében a határainkon kintrekedt magyarok védelmére. Az Európai Uniót irányító hatalmi erők az első és a második világháborút lezáró európai békerendszer létrehozóinak a jogutódai is. A Monarchia népei közül csak a magyarokkal szemben tagadták meg a történelmi, az etnikai és az önrendelkezési elv alkalmazását. Ezért elvárható lett volna, hogy azok a döntéshozók, akik ma az Európai Uniót irányítják, valamilyen formában korrigálják a Magyarország számára tragikus következményekkel járó diktátumoknak legalább a legkirívóbb igazságtalanságait. Az EU döntéshozói segíthették volna, hogy az elszakított tömbben élő magyarság területi autonómiához, államilag finanszírozott teljes spektrumú egyetemekhez jusson. A hatalmat gyakorló brüsszeli bürokrácia ehelyett még arra se volt hajlandó, hogy az olyan kirívó jogtalanságok ellen fellépjen, mint amilyen a magyar állampolgárságot felvevő Szlovákiában élő magyarokkal szemben alkalmazott a szlovák kormányzat.

A szervezett magánhatalom és a korrupció

Szeretném néhány sorban megvilágítani az Y és Z generáció szabadságszerető tagjainak, hogy tudomásul kell venniük: a jelenlegi pénzuralmi világrendszerben minden társadalmat, minden államot egyszerre két hatalom irányít. Az egyik a szervezett magánhatalom, amely úgy működik, mint egy globális korporáció. Legfelső szintjén a stratégiai döntéseket mintegy 300 szupergazdag bankárdinasztia képviselői hozzák. Ez a 300 bankárdinasztia a tulajdonosa annak a 147 óriásbanknak és pénzintézetnek, amely viszont keresztbe-tulajdonlással 43 ezer transznacionális korporációt mondhat magáénak. A pénzuralmi rend felső szintjének a bázisát az az 1% alkotja, amelynek a lakosság 99% dolgozik. A felső szint közvetlen irányítása alá tartoznak a legfontosabb pénzintézetek, elsősorban az olyan központi bankok, mint a FED, a Bank of England, az EKB és a Bázelban működő BIS, a központi bankok központi bankja.
A globális korporáció második szintjét az igazgatók alkotják, akiknek az a feladata, hogy ellenőrizzék a felső szint döntéseinek a végrehajtását. Az igazgatókhoz lehet sorolni az Egyesült Államok elnökét, más nagyobb országok kormányfőit, az ENSZ főtitkárát, a Világkereskedelmi Szervezet, a Világbank, a Nemzetközi Valutaalap, a NATO, az EU élén álló személyeket. A szervezett magánhatalom struktúrájának fontos részét alkotják az olyan szervezetek, mint a Bilderberg Csoport, a Trilaterális Bizottság, a Külkapcsolatok Tanácsa, a több mint 30 ezer alapítvány, a kerekasztal-hálózatok, a Lions, Rotary és a hasonló klubok, valamint a különböző szabadkőműves szervezetek, amelyeken keresztül elér minden döntési központot. A világszintű óriásvállalat - a szervezett magánhatalom - harmadik szintjét a menedzserek alkotják, akik már konkrétan végrehajtják a legfelső szint döntéseit.
A szervezett magánhatalom individualista és saját egyéni érdekeit követi. Ideológiája a neoliberalizmus, egy átértelmezett fogalom, amely ma már a klasszikus liberalizmus elveinek, az emberi jogoknak és a politikai szabadságjogoknak a tagadása. Mivel a vagyon hatalom, és a szervezett magánhatalom óriási vagyonnal rendelkezik, ezért az a szabadság, amit követel magának, az valójában már a többség szabadságával való visszaélés - a korlátlan önzés - szabadsága.
A szervezett magánhatalom magának követeli a közérdek szolgálatában álló államnak az irányítását is. A társadalom vagyontalan többsége csak az állam - mint erőszakszervezet - segítségével képes a szervezett magánhatalommal szemben a saját érdekeit érvényesíteni. A profitorientált szervezett magánhatalom - gátlástalanul és mértéktelenül - csak a saját magánérdekeit követi. Ha az állam gyenge, akkor a társadalom vagyontalan, hátrányos helyzetű, többsége nem tud védekezni a szervezett magánhatalom önzésével szemben. A szervezett magánhatalom ezért arra törekszik, hogy gyengítse a közérdek és a közjó szolgálatában álló államot, s ha lehet, azt a saját szolgálatába állítsa. Mint „éjjeliőr-állam” az a feladata, hogy a szervezett magánhatalom vagyonát és előjogait védelmezze az alul lévők fékentartásával. A szervezett magánhatalom ezért az állam gyöngítésére, a társadalom polarizálására, atomizálására és multikulturális mozaikká való átalakítására törekszik.

Miért van korrupció?

A szervezett magánhatalom óriási pénzügyi és vagyoni fölényét a korrupció legváltozatosabb formáival és technikáival alakítja át politikai-közhatalmi döntésekké. Nem lehet eléggé ismételni, hogy a pénzuralmi rendszerben olyan pénzügyi és gazdasági struktúrák működnek, amelyek az értékelőállító munka eredményét a vagyonnal rendelkező 1%-hoz szivattyúzzák át. A pénzuralmi rend ezért nem lehet más, mint kevesek uralma a többség felett, vagyis szükségszerűen oligarchikus rendszer.
A szervezett magánhatalom, valamint az arctalan pénzviszonyokba elrejtett irányító szervezetei oligarchikus struktúrák. Csak úgy tudnak létezni, hogy eladósítással, kamatszedéssel és más technikákkal elvonják a termékeket és szolgáltatásokat azoktól, akik azt előállítják. A szervezett magánhatalom rendszerében az uralmat gyakorló oligarchikus kisebbségnek a vagyon koncentrációján és centralizációján nyugvó hatalma egyre növekszik, miközben a függő helyzetű vagyontalanoké egyre csökken. Ezért kell elhitetni a magyar nép felnőtté vált Y és Z generációjának tagjaival, hogy a szervezett magánhatalom majd az egyenlő esélyek megújításával folyamatosan biztosítja számukra a társadalmi mobilitást, azt a lehetőséget, hogy hozzájuthassanak a pénzügyi, gazdasági és politikai hatalomhoz. Ez átlátszó megtévesztés mindazok számára, akik már tanulmányozták és a gyakorlatból is ismerik a hatalmi viszonyok működését.
Hogy mennyire korrupttá vált az ellenőrzés nélkül maradt szervezett magánhatalom, azt jól szemlélteti az Egyesült Államok mai valósága. A híres „Amerikai Álmot” ténylegesen úgy lopták el az amerikaiak millióitól, hogy szinte észre se vették. A szervezett magánhatalom Wall Street nevezetű egyik központja, például, olyan mértékben vált korrupttá és bűnözővé, hogy nehéz róla tárgyilagosan és higgadtan beszélni. A meghatározó pénzügyi szereplők ma már bármit megtehetnek, mert a második világháború után fokozatosan felvásárolták maguknak a politikai osztályt. A közérdek képviseletére kötelezett államhatalom rendeltetésellenesen a magánhatalom kiszolgálójává vált. A pénzhatalmi világelit ma már nemcsak a világ legnagyobb gazdasági gépezetét képes megbénítani, de az egész világgazdaságot is.
A Wall Street korrupt működését számos körülmény tette lehetővé. Az óriásbankok először csak könyvelésüket manipulálták, később elérték, hogy a szabályozást és ellenőrzést végző állami szervek helyett a bankok felügyeletét maguk a bankok lássák el. Így vált általános gyakorlattá a tudatos megtévesztés és csalás. Közvetlenül a 2008-as válság kirobbanása előtt kiadott beszámolóikban az önmagukat ellenőrző bankár oligarchák elhallgatták, hogy a legtöbb vezető bank az összeomlás szélén áll és ezért több százmilliárd dollár állami segítségre szorulnak közpénzekből. Az Amerikában már ekkor is érvényben lévő törvény bűncselekménnyé minősítette, ha a bankok vezérigazgatói elhallgattak fontos információkat a befektetőik elől. 2008-ban ez az elhallgatás és megtévesztés ténybeli bizonyítást nyert. Az amerikai Igazságügyi Minisztérium egyetlen bűnvádi eljárást nem kezdeményezett egyetlen Wall Street-i bank ellen sem. A Minisztérium bűnügyi osztályvezetője elismerte, hogy az egész világot megrengető pénzügyi válság egyetlen nagy szereplője ellen sem emeltek vádat, mert ehhez igazolni kellett volna, hogy a gyanúsított szándékosan követte el a csalást. Pénzügyi kutatók tényekkel támasztották alá, hogy az elmúlt 25 évben alig indult eljárás pénzintézetekkel, bankokkal szemben. A bankárok nem kerültek börtönbe súlyos bűncselekményeknek minősülő csalásaikért. Évek múlva is csak az erkölcsi alanyoknak nem tekinthető jogi személyeket szankcionálták a kolosszális méretű csalásokhoz képest enyhének tekinthető pénzbüntetésekkel.
Richard Bowen, aki 2008-ig volt a Citigroup egyik alelnöke, már 2006-ban rájött, hogy a jelzáloghitelek 60%-ka problematikus. Felfedezését minden illetékessel közölte, a vezetőség azonban nem vette figyelembe figyelmeztetéseit. Az amerikai pénzügyi válságot vizsgáló bizottságnak Bowen több ezer oldalnyi iratot adott át, de ebben az esetben sem történt semmi. Mivel a bankok önmagukat ellenőrizték, a Citigroup vezetői továbbra is igazolták, hogy a bank pénzügyei életképesek és a belső ellenőrzés hatékony. Alig telt el 9 hónap, és a Citigroupnak 45 milliárdos gyorssegélyre és további 300 milliárdos garanciára volt szüksége a szövetségi kormánytól - az adófizetők pénzéből - ahhoz, hogy talpon maradhasson. A Wall Street-i vezetők máig meg vannak győződve arról, hogy sosem kerülhetnek börtönbe.
A Bank of America akkori elnöke 2008. november 26-án azt írta a részvényeseknek, hogy a világ legerősebb és legstabilabb bankjának a tulajdonosai. Azt nem említette, hogy a Bank of America azon a napon 86 milliárd dollárral tartozott a FED-nek, és ezt a FED is elhallgatta. Az Egyesült Államok központi bankjának szerepét is ellátó, de 100%-ban magántulajdonban lévő FED, rekordméretű pénzügyi mentőakciót hajtott végre. Ezzel a FED biztosította a bajba került pénzintézetek számára a túlélés lehetőségét. A FED elhallgatta, hogy mely bankok kaptak összesen 1200 milliárd dollár segítséget egyetlen napon, 2008. december 5-én. A FED 2009 márciusáig 7770 milliárd támogatást nyújtott a bűnözőgyakorlatot folytató pénzügyi rendszer megmentésére. Ezzel a FED megakadályozta a pénzrendszer teljes összeomlását, de elősegítette, hogy azok tovább folytathassák korrupt működésüket.
A mértéktelen spekuláció miatt csődbe jutott bankok megmenekültek az összeomlástól, sőt, tovább növekedhettek a szupergazdag pénzügyi elit magántulajdonát képező FED titkos finanszírozásának köszönhetően. Jelenleg is az a helyzet, hogy ezek a közpénzből megmentett nagy bankok olyan kockázatokat vállalnak, amelyeket nem mernének megtenni, ha nem lennének biztosak abban, hogy az ellenőrzésük alatt álló állam az adófizetők pénzéből megmenti őket.
Történtek az amerikai Kong-resszus, a tudomány és a szakma képviselői részéről is erőfeszítések arra, hogy állítsák le a „forgóajtó-rendszert”, a monetáris felségjogokat gyakorló FED, a spekulációs tranzakciókat bonyolító Wall Street, valamint a szabályozást és az ellenőrzést végző kormányzati szervek között. Aki a spekulációs ügyleteket irányítja, holnap már a szabályozást végzi, hogy aztán ő lássa el a hatósági felügyeletet a Wall Street spekuláns bankárai felett. Több konkrét személyt is megnevezhetnénk, de itt csak arra utalunk, hogy e sorok írója más munkáiban már ezt megtette.
Ezzel csak jelezni akartuk, ami ma már közhelynek számít, hogy az egész világ egyik legkorruptabb országává vált az Egyesült Államok. Csak terjedelmi okokból nem szóltunk arról a még nagyobb korrupciós „forgóajtóról”, amely a hadiipari-komplexum, a szövetségi kormányzat – beleértve a törvényhozást is -, valamint a bankrendszer legfelsőbb szintjei között működik. Valaki az egyik nap korporációs elnök, majd miniszter, majd bankelnök, hogy aztán törvényhozó lesz.
Van-e korrupció Magyaror-szágon? Amíg van szervezett magánhatalom, addig csak korlátozni lehet, de teljesen felszámolni nem lehet a korrupciót. Akik elemezték a jogállam intézményrendszerét szétzüllesztő korrupciót, gondosan elhallgatták, hogy létezik nemzetközileg megszerveződött magánhatalom, és a pénzhatalmi világelit az a felettes világ, amely az Európai Unióval együtt Magyar-országot is a saját pénzügyi gyarmatává tette. A szervezett magánhatalom már 1988-tól (társasági törvény elfogadása) elkezdte a maffiajellegű működést, és az egész rendszerváltás alatt folyamatosan működött. Létezik posztkommunista maffiaállam? Létezik, de ez már létezett az Antall József és a Boros Péter kormányzat, a Horn-kormány, a balliberális Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai kormányok idején is, nemcsak a jelenlegi nemzeti kormány alatt.
A Magyarországon működő ‘szervezett felvilág’, amely csak a ’globális szervezett felvilág’ helyi kozmopolita-komprádor képviselete, folyamatosan jelen volt 1988 (sőt 1982) óta Magyarországon. A jelenlegi pénzuralmi világrendben a magyar társadalom felső osztálya nem is Magyarországon él. A ’szervezett felvilág’ külföldi döntési központjai útján eddig el tudta érni, hogy Magyarországnak olyan kormányzata legyen, amely lényegesen nem változtatott az általa kialakított pénzügyi és gazdasági struktúrán. Így gondoskodott arról, hogy hatékonyan működjön az a struktúra és szivattyúrendszer, amely minden évben a magyar GDP 30%-kát juttatta el hozzá profit és kamat formájában. A magyarországi milliárdosok vagyona eltörpül a ’globális szervezett felvilág’ vagyonához képest. Magyarország félgyarmati helyzetének az igazi haszonélvezője a pénzhatalmi világelit. Ez a szervezett magánhatalom azonban nem akar beletörődni abba, hogy legyen egy helyi felső osztály is, amely nem az ő globális maffiahálózatához tartozik.
Amikor a kozmopolita-komprádor balliberális érdekcsoportok használták az államot maffiamódszerekkel történő gazdagodásra, akkor ezt a pénzhatalmi világelit rendbenvalónak találta. Azt azonban ellenzik, ha a közhatalom szolgálatában lévő állam akarja megszilárdítani helyzetét a középosztály erősítésével, gazdasági bázisának kiépítésével. Az ilyen közhatalom hirtelen „maffiamódszereket” alkalmazó állammá lényegül át.
A szükségszerűen kontroll nélküli szervezett magánhatalom, amelynek a vezetőit nem lehet demokratikusan választani és amely, emiatt nem is ellenőrizhető, mindent megtesz azért, hogy létezését letagadja. A demokráciát is át kellett értelmeznie. Egy rendszer akkor demokratikus, ha a szervezett magánhatalom nem ütközik a közérdeket és a közjót szolgáló államhatalom korlátaiba. A liberalizmust is átértelmezte: ez nem valamennyi állampolgár emberi jogait és politikai szabadságjogait jelenti, hanem a szervezett magánhatalom szabadságát a mások szabadságával való korlátlan visszaélésre.
Egyelőre nem ismerjük, hogy a ’Magyar polip’ kötet szerzői milyen érvekkel támasztják alá azt az állításaikat, hogy csak 2010 óta működik maffiaállam Magyarországon és a második Orbán-kormányt megelőzően a mai állapotokhoz képest csak kisebb volumenű és kevésbé veszélyes volt a korrupció.
Korrupció sajnos a jelenlegi nemzeti kormányzás idején is jelen van Magyarországon. Az ismertetett tények alapján azonban arra kell következtetnünk, hogy lényegesen nagyobb korrupció volt 2010 előtt, mint után. Pontos, bizonyított adatokra támaszkodó választ azonban csak tudományos módszerekkel végzett alapos kutatás adhat.

Vannak-e valódi civil szervezetek?

A transzatlanti térségben, Amerikában, Európában és Ma-gyarországon is sok ezer NGO és más civil szervezet működik. Minden szervezet hatékony működéséhez azonban minimális anyagi bázisra van szükség. Ha ezt az anyagi bázist az adott szervezet tagjai önkéntes hozzájárulásukkal biztosítják, akkor ez a szervezet többé-kevésbé függetlennek tekinthető. Ha viszont ezeknek a polgári kezdeményezéseknek, mozgalmaknak, civil szerveződéseknek a szervezett magánhatalom különböző struktúrái, vagy pedig a szervezett közhatalom, az állam különböző szervezetei a finanszírozói, akkor már valódi civil szervezetről nem beszélhetünk.
Annak a civil szervezetnek, amelyet a magánhatalom finanszíroz, lényegében a megbízóit kell kiszolgálnia. Az általa kapott célokat kell követnie és az azt szolgáló feladatokat kell ellátnia. Ha a magánhatalom adott intézménye bőkezű, akkor egy ilyen ál-civil szervezet nagyon hatékony is lehet. Lényegében arról van szó, hogy a szervezett magánhatalom rejtve akar maradni, és helyette ez az ál-civil szervezet végzi el a kitűzött feladatokat.
Ha a közhatalom finanszírozza a civil-szervezetet, akkor az nem más, mint az állam meghosszabbítása, és ebben az esetben olyan közfeladatot lát el, amelyet az állam nem akar különböző okokból közvetlenül maga elvégezni. Itt is lényegében egy ál-civil szervezettel van dolgunk. Az ilyen államilag finanszírozott ál-civil szervezetek is nagyon hasznosak és hatékonyak lehetnek.
Sok igazi civil szervezet van, amelyeket maguk a civilek finanszíroznak. Ezek azonban rendszerint rövid életűek, mert működési feltételeik bizonytalanok. Ez különösen igaz olyan országokra, amelyben a társadalom jelentős része szegény. Magyarországon is számos igazi civil szervezet létezik, de tevékenységük hatásfoka csekély, mivel alulfinanszírozottságuk következtében nem tudnak hatékonyan működni. Sok van belőlük, de kevés eredményt tudnak felmutatni. Az őszi tüntetéseket az eddig ismertté vált információk szerint a szervezett magánhatalom által finanszírozott és az ő szolgálatában álló ál-civil szervezetek és mozgalmak kezdeményezték.
Az amerikai jogvédő szervezet - a Soros György által is pénzelt Human Rights First, HRF 2014 augusztusában írt 130 oldalas összefoglaló tanulmányában azt állítja, hogy Magyarországon előtérbe kerültek a radikális gyűlöletpártok. Azt ajánlják az Egyesült Államok elnökének: tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a magyarok visszataláljanak a demokráciához és a jogállamisághoz. Véleményük szerint az amerikai ügynökségeknek össze kellene állítaniuk egy anyagot, amely a magyarországi politikai és üzleti vezetőket érintő korrupciós ügyekről szól. Még ebben a hónapban meg is érkezett Washingtonból az Orbán-kormánynak küldött figyelmeztetés a szabadság-téri megszállási emlékmű kapcsán. A HRF emberjogi szervezet arra is kérte az amerikai titkosszolgálatokat, hogy derítsék fel a magyar szélsőjobboldal orosz és iráni kapcsolatait. Kitértek arra is, hogy támogassák a független tömegtájékoztatást és a civil szervezeteket.
A HRF ajánlásait megelőzően Charles Gati ismét kezdeményezte Orbán Viktor „megfékezését”. A politológiával foglalkozó Gati 2012-ben már öt pontban foglalta össze, hogy miként lehetne a magyar kormány vezetőjét megbuktatni. Többek között úgy fogalmazott, hogy „ha demokratikusan nem megy, akkor másképp”. Ezt követően a magyar sajtóban vita folyt arról, hogy az amerikai egyetemi oktató vajon a polgárháború kirobbantására gondolt-e vagy sem?
A HRF említett dokumentumában szorgalmazza a fellépést az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és a korrupció ellen. Bírálták a magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn elhangzott beszédét is, amelyben a liberalizmus utáni korszakról fejtett ki néhány gondolatot. A HRF egyik legbefolyásosabb pénzügyi támogatója a Soros György által létesített Open Society Institute (Nyílt Társadalom Intézet), amely számos országban működik. Közismert, hogy Soros György Magyarországon is támogat ellenzéki szervezeteket, köztük Bajnai Gordon alapítványát is finanszírozta. Soroshoz köthető az amerikai Demokrata Párt egyik fontos alapítványa a Center for American Progress, a CAP. Ez az alapítvány juttatott Bajnai alapítványának 2011-ben 110 millió és 2012-ben pedig 106 millió forintot. De Soros, Obama választási kampányaira is 1,1 millió dollárt költött.
Az eddig ismertté vált tények arra utalnak, hogy a szervezett magánhatalom külföldi és magyarországi hálózatai gondosan kidolgozott stratégia szerint próbálják lehetetlen helyzetbe hozni, majd pedig távozásra bírni Orbán Viktort és kormányát. Földi László ezredes az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója kijelentette: „Az elmúlt hónapok eseményei egyértelművé teszik: jól finanszírozott folyamatot láthatunk, amelyben nem voltak spontán elemek.”
A Magyar Nemzet 2014. november 20-i számában Földi László kifejtette: „Ami történt, az már súrolja azt, hogy egy idegen állam a pénzügyi hátterét is felhasználva megpróbálja az ország belpolitikai viszonyait drasztikusan befolyásolni, megváltoztatni.”
Utalt Földi arra is, hogy a tüntetéseken való részvétel egyeseknek egzisztenciális kérdés lehet. A büntetőtörvénykönyve ütköző hazaárulásnak is tekinthetjük, ha valaki pénzért cserébe idegen hatalom érdekét szolgálja. Sokan nem tudhatják, akik pénzt kaphatnak a megjelenésért, hogy honnan származik az összeg, mert aki ezzel tisztában van és fizet neki, nem fedi fel sem kilétét, sem céljait. (Itt csak utalunk arra, amit Ukrajnáról szóló írásunkban forrásmegjelöléssel alá is támasztunk, hogy a Washington és a NATO által szervezett kijevi államcsíny során az EuroMaidan tüntetések résztvevői heti 20 millió dollár összjuttatásban részesültek.) Felmerül a gyanú – vagy legalábbis nem lehet kizárni -, hogy a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) jogvédő és fejlesztő civil szervezet, valamint a Krétakör Alapítvány is részben a szervezett magánhatalom által finanszírozott ál-civil szerveződés.
(A teljes írás a Leleplező 2014 /4. számában olvasható)



Charles Gáti négypontos javaslata Orbán megfékezésére


2014.08.07. NOL A tusványosi beszéd nyomán a professzort kellemetlen érzéssel töltötte el, hogy Orbán Viktor egykor a tanítványának vallotta magát. Az igazán erős kártyák az Európai Unió kezében vannak, de Amerika is tehetne azért, hogy Magyarorszá-gon életben maradjon a remény.

Lehullt a maszk” címmel írt a The American Interest című konzervatív folyóirat honlapjára kisebb tanulmányt a Budapesten született Charles Gati. „A magyar Orbán Viktor nyíltan elfordult a nyugati típusú demokráciától, Putyin Oroszországának nacionalista tekintélyuralma kedvéért” alcímű dolgozat egy 1998-as, Washington-ban tett Orbán-kijelentéssel kezdődik, miszerint mindent, amit a mai politikáról és a történelemről tud, Charles Gatitól tanulta. A professzort kellemetlen érzéssel töltötte el az erre való emlékezés, miután megnézte és el is olvasta a kormányfő által Erdélyben a liberális demokráciák alkonyáról elmondott beszédet.


Charles Gati Gati szerint Orbán elemzése meglehetősen gyönge és zavaros volt, prezentációjának különböző részei nem kapcsolódtak egymáshoz, az általa idézett információ egy része pontatlan volt. „Ha egy amerikai egyetemista a bevezetés a nemzetközi kapcsolatokba kurzuson ilyen hosszúra fogott és hatásvadász dolgozatot adna be, egyest kapna” – osztályozott a professzor. Ugyanakkor politikai demagógiaként a beszéd szerinte működött, és az elhintett gondolatok termékeny talajra hullottak. Orbán biztosította honfitársait, hogy felveszi a harcot Magyarország olyan ellenségeivel, mint az Európai Unió és a nyugati bankok.
A beszéd Charles Gati szerint primitív klisék összefüggéstelen özönét tartalmazta az Egyesült Államokkal kapcsolatban, például azt, hogy az amerikaiak egyre kevésbé kapitalista, és mindinkább feudális társadalomban élnek. Orbán ugyanakkor nem tett említést sem a gazdasági válság utáni fellendülésről, sem az amerikai technikai, felsőoktatási vagy kulturális vonzerőről, netán arról, hogy az új magyar alkotmányt iPaden írták, amely szintén az amerikai találékonyság terméke.
A szónok egy szót sem vesztegetett az orosz vagy kínai diktatúra bírálatára, nem ítélte el a Krím annexióját. Orbán szerint a liberális demokráciák velük született, rendszerszintű problémáktól szenvednek, mivel a közösséggel szemben az egyént részesítik előnyben. Számára főként ez igazolja Magyarország jelenlegi központosított, nacionalista tekintélyelvű rendszerét.
Charles Gati a beszédből azt jósolja, hogy Orbán további, még keményebb diktatórikus eszközökhöz fog nyúlni török, vagy akár orosz mintára. – A múltbeli tapasztalatok alapján az biztos, hogy képes álláspontja radikális változtatására – folytatja, s feltételezi, hogy Orbán a szomszédságban élő négy-öt millió határon túli magyarra gondol és Nagy-Magyarországról fantáziál. Gati egyetért a nyugati elemzők többségével abban, hogy a cselekvés túl valószínűtlen, hiszen az országnak szinte nincs is hadserege, nemzeti össztermékének csak 0,8 százalékát fordítja védelmi kiadásokra.
A professzor ezzel együtt felsorol három tényezőt, amelyektől függ, hogy Orbán megpróbálkozik-e azzal, hogy Nagy-Magyarország újrateremtőjeként vonuljon be a történelemkönyvekbe: elsőként újra módosítania kellene az alkotmányt és bevezetni az elnöki rendszert. Másodszor el kellene mélyítenie barátságát Oroszországgal, amihez visszhangoznia kellene Putyin Amerika-ellenes kirohanásait és belülről gyengíteni az Európai Uniót. Harmadszor pedig arra lenne szükség, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok ne figyeljen oda, és ezzel bátorítsa.
Azonban, ha Orbán tényleg a „magyar tér” bővítését tekinti küldetésének, ki kell, hogy léptesse országát az Európai Unióból, amit alapvető gazdasági okok miatt most aligha tesz meg. Annak viszont van egy kis esélye, hogy az EU szankcióinak hatására Magyarország teljes jogú tagságát korlátozott partneri viszonyra cserélné. Gati szerint Orbán biztosan élvezné, hogy ő lenne az első olyan európai vezető, aki így lépne fel Brüsszellel szemben.
A The New York Times augusztus 2-i szerkesztőségi cikkére emlékeztetve, amely sürgeti, hogy az EU csökkentse a Magyarországnak juttatott 30 milliárd dolláros felzárkózási alapot, és tűzze napirendre Magyarország szavazati jogának megvonását, Charles Gati úgy véli, hogy ez egyelőre nem valószínű. Ugyanakkor az új brüsszeli vezetés az európai értékek védelmében esetleg szankciókkal válthatja föl az eddigi dorgálást. Ebben az esetben Magyarország válaszlépéseket tehetne, Orbán népszerűsége pedig az egekbe szökne: csodálnák, amiért a mozgalmas magyar történelem hőseinek nyomába lépve vállalná a hősi és dacos kiállást, amely rövid időre csábító lehet, ám végső soron vereséghez vezet.
Washingtonnak Magyaror-szág sem gazdasági, sem katonai értelemben nem túl fontos, ami számít, az a magyar kormány növekvő ellenségessége a demokratikus értékekkel – a sajtó- és vallásszabadsággal, a civil szervezetek működésével – szemben.
A tanulmány végén Charles Gati négy pontban sorolja fel, mit tehetne az amerikai kormány:
1. Bátoríthatná az Európai Uniót, hogy tűzze napirendre Magyarország tagságának kérdését.
2. Tudathatná a szenátussal, hogy nem sürgős Colleen Bell nagyköveti kinevezésének jóváhagyása, ha szükséges, az Obama-kormányzat egy magyarul tudó karrierdiplomatát küldhetne Budapestre.
3. Alacsonyabb szintre helyezhetné a diplomáciai kapcsolatokat a feleslegesen nagy budapesti nagykövetség létszámának csökkentésével, és alacsonyabb rangú diplomatára bízhatná a washingtoni magyar nagykövettel való kapcsolattartást.
4. Büszke, de udvarias kulturális háborút folytathatna a hivatalos sajtóban papoló Amerika-ellenes gengszterekkel, a jelenleginél jobban támogathatná Amerika barátait az értelmiségben és a politikai elitben.
Ezek az EU rendelkezésére álló eszközök kivételével kicsiny, de jelképes lépések, ugyanakkor a legtöbb magyar elég gyorsan értékelné, hogy életben tartjuk a reményt – zárja írását Charles Gati. (Íme milyen az ő leberális demokráciája:)

Ez is a barátai hangja.






Tőke Péter:

Előre megszervezni a védekezést a magyar belháború ellen!

Az illiberális új magyar állam újabb ok a támadásra! 7000 amerikai zsoldos érkezett hozzánk!

 

Az USA nemzetbiztonsági demokráciát a putyini ,,önvé-delmi”-vel ötvözve készülhet el a mi belbiztonsági demokráciánk.

(Az alábbi cikk nem a Fidesz és az Orbán-kormány titkos önvédelmi programja, hanem szerkesztőségünké és néhány aggódó civilé!)
Mi, a szakértőinkel együtt úgy gondoljuk – különösen Orbán Viktor tusványosi programbeszéde után – , hogy a liberális demokrata világ 2-3 éven belül valamilyen összehangolt támadást indíthat a ,,putyinos” útra tért Magyarország ellen. Ez nyilván nem lehet a szovjetblokkéhoz hasonló módon a szomszédos országok, a NATO és amerikai csapatok ,,segítő” bevonulása. Ám nagyon is elképzelhető a maidanosítás, a belső töredék kisebbség felfegyverzése és a mintegy kétezer nemzetközi demokrata-zsoldos bevetése, vagyis az ukrán példa tapasztalatainak felhasználása. Lehet, hogy a következő célpont Oroszország, erről beszélünk még bővebben, ám utána nagy valószínűséggel mi kerülünk sorra. Az orbáni új, ma még illiberális munka alapú társadalmunkat addigra a neoliberális, szabadság-egyenlőság-testvériség lózungot majmoló demokraták már lefasisztázzák, nemzeti szocialistázzák, lediktatúrázzák, s mint az EU testében növekvő leprás-rákos daganatot eltávolításra ítélik. Ezt nem nézheti ölbe tett kézzel, tétlenül egy veszélyeztetettikállam, különösen nem Ma-gyarország. Fel kell készülnünk időben a méltó és nagyon kemény ellencsapásra!

Pedig jó lenne az október 12-iválasztás után végre békében élni!
Az ember azt hinné, ha túl leszünk az országgyűlési és eu-parlamenti, no meg a helyhatósági, önkormányzati választásokon is, akkor végre nyugodtan, kampány- és politikai hisztériáktól mentesen élhetünk. A demokratikus világ országainak a többségében, ugyanis úgy élhetnek az emberek, hogy még a politikát is elfelejthetik. Tudják, hogy a szavazataik alapján kik győztek és kik kormányoznak, s bízhatnak abban, hogy érdekeiknek és az ország lehetőségeinek megfelelően meg is tesznek értük mindent. A választások után tehát jönnek a békés hétköznapok, a munka és a mindennapi élet helyi, régiós dolgai, és a ,,nagypolitika” a nagy többséget nem érdekli. A tévécsatornák jó részéről is kikopnak...
Nálunk miért nem lehet majd október után nyugodtan, békésen élni? Miért kell hallgatnunk a kis Sajtkukac-párt primadonnás társelnöknőjének a napi nyűzsgését hallgatni, vagy a baloldal úthengerének, Gyurcsány Ferinek a sopánkodásait nézni a tévében: most nagyon rossz itt élni, stb., vagy Bajnai úri-kisfiús, sértett fennsőbbredű ,,jövök én még” kisugárzására rácsodálkozni? Miért nem nyugszanak bele, hogy veszítettek, hogy a támogatottságuk siralmas, hogy büntiben vannak és nem a demokrácia-hiányt hazudozva kell blablázni, hanem olyasmiket kitalálni (2018-ra), ami a nemzet és a közjó számára is hasznos, boldogabb jövőt kínál. Ha Pistike valós személy lenne, azt kívánná, hogy ezek a nyughatatlan bácsik, nénik legyenek mind macik, és aludják téli álmukat egészen 2017 őszéig. Csak-hogy sokan nem tudnak nyugodni. Türelmük sincs. Mie-lőbb változást szeretnének kikényszeríteni. Ha másként nem megy, hát külföldi segítséggel, ,,demokrácia-zsoldosokkal”, Central for American Progress (CAP) és Soros pénzekkel szervezett rendszerromboló és megdöntésére törekvő belső, radikális harci csoportok szervezésével, stb. Egy bölcs és előrelátó kormány nem nézheti ezt tétlenül, ölbe tett kézzel. Máskor talán igen, legyintve: része az amerikaiak demokrácia-bohózatának, de most nem. Új korszakba léptünk. A renittens jogállamok ,,demokratikus” megdöntésének korszakába. Csak a célország kirablására befektetni kész megrendelő, az ő néhány milliárd dollárja, ,,csipetnyi” belső áruló-ellenzék és 1.5-2 ezer zsoldos kell hozzá. A közelmúltban Bécs mellett összegyűlt roadshow újra készen áll?
 















Törökország, Oroszország?
Ugyanaz az USA-beli oligarcha-kör, amelyik az Ukrajna elleni ,,demokratikus” támadást megrendelte, már Oroszország ellen készül. Az amerikai kormányzatot is belerángatva 10 milliárd dollárt szán a Moszkva elleni helyi forradalomra, pénzért kreált belső ellenzék és intervenciós zsoldos csapatok szervezésére, hogy Putyint és választott rendszerét megbuktassák. Az orosz elnököt nem kell féltenünk, máris megkezdte az ellenintézkedések kidolgozását, a maidanos ukránosítási–veszély elhárítását.
Ha figyelembe vesszük, hogy már folyik Törökörszágban az Erdogán miniszterelnök elleni megbuktatási akció a megszámlálhatatlan, külföldről irányított, s fizetett tüntetéssel, akkor a hasonlóképpen megbuktatásra kiszemelt orosz elnök máris késésben van. Az önvédelme szinte versenyfutásban van az intervenciós, zsoldos-demokratikus előtámadásokkal. Sokkal keményebb fellépésre lenne szükség Moszkvában és a többi stratégiailag fontos nagyvárosban. Olyan intézkedéseket kellene hozni, amelyek csírájában folythatnák el a globális oligarchák és a Libiától Szírián át Ukrajnáig jutott terrorista ,,felszabadító” roadshow minden praktikáját. A legfőbb külföldi ellenség a liberális, amerikai tipúsú demokrácia, amely már lakmuszpapírként átitatódott az Alinsky által hírdetett belső anarchia, bomlasztás és rombolás, no meg a zsoldosterrorizmus minden eszméjével. Ez a demokrácia, már mesterlövészes, gyilkolós, vérfürdős demokrácia, amelyik nem tisztel népakaratot, választási eredményt. Csak egy cél lebeg előtte: megdönteni a kiszemelt államot, erőszakos átmeneti, vagy szakértői kormányt kijelölni, az országot kifosztani, lakosságát szegénységbe, uzsora-rabszolgaságba juttatni, és a hallelujázásra kényszerítetett nyugati államok dícsérő elismerésében sütkérezni. Én hiszem azt, hogy Putyin elnök ezt nem fogja megengedni. Visszavág. És nem azzal, hogy Ukrajnát egy hét alatt elfoglalja, hanem a globális oligarcha-világnak ad egy hatalmas pofont. Azt hiszik, csak a Soros-hoz hasonlóknak van annyi pénze, hogy a ,,demokráciájuk” exportjával játszadozzanak? Ha Putyin csak egy kicsit is harciasabb lenne, megtehetné, ha monjuk a nekünk szánt paksi hitel kétszereséért aktiválna tízezer alvó ügynököt, amerikai orosz polgárt, no meg a jó pénzért mindenkinek dolgozó iszlám dzsihád és al-kaida szimpatizáns új generációs terroristát, hogy Wahington D.C.-t és New Yorkot maidanosítva ,,felszabadítsák”.

Én ezt kizártnak tartom, ha mégis valami hasonló történne. akkor a magazinom minden lehetőségével az Egyesült Államok igazságos önvédelmi harcának oldalára állnánk. Mellesleg biztos vagyok abban, hogy Putyint sem tenné meg, mert kedveli Amerikát, békeszerető, és kompromisszumkész. Ám azt a néhány tucatnyi pimasz, elszemtelenedett globális oligarchát ideje lenne megfegyelmezni, marginalizálni, állandó megfigyelés alá helyezve izolálni, a nemzetközileg legtöbbet kellemetlenkedőket pedig vagyonvizsgálat alá helyezni. Még akkor is, ha Obama főnökei Amerikát pénzügyileg is a markukban tartják.
Bevezetőm sejteti, hogy valami nincs rendben sem a Közel-Keleten, sem Európa keleti részében. (De magában az USA-ban sem!)

Ki következhet Oroszország után?
Talán még emlékeznek rá, hogy az ukrán-orosz konfliktus kapcsán megjelent egy hír: Amerika megvédi Magyaror-szágot, ha az oroszok nem állnak meg Ukrajnánál – a News Asia szerint Obama elnök kérésére alelnöke, Joe Biden telefonon nyugtatta meg Orbán Viktort és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnököt arra az esetre, ha az oroszok nem állnának meg Ukrajna határánál. Ez azt jelenti, hogy mi ugyan nem kértünk amerikai védelmi csapatok állomásoztatását, mint Románia, Lengyelország, vagy a Balti államok, de megnyugodhatunk, kapunk eleget. No persze a NATO égisze alatt. Ennek tulajdonképpen örülhetünk, hiszen hivatalosan egy egyezmény keretében jönnének ide, s nem valószínű, hogy mind amerikaiak lennének. Ráadásul az sem biztos, hogy az Orbán kormányt védenék meg. Minden attól függ ugyanis, hogy a globális oligarchák listáján ki, és melyik ország szerepel – az Oroszország és a Putyin ellen pénzelt belső zsoldos háború eredményessége, vagy (amit nagyon remélünk) óriási kudarca után – következő célpontként. Midenesetre Putyin és csapata már készül hazájuk önvédelmére.
A Moscov Times szerint Oroszországban listázni készülnek a kettős állampolgárokat.
Jogunk van arra, és szükségünk is van rá, hogy tudjuk, kik élnek Oroszországban (a kettős állampolgárok közül), és mit is csinálnak nálunk” - jelentette ki korábban Putyin.
Az államfő fellépése nyomán Andrej Lugovoj, a nacionalista LDPR képviselője látott hozzá a jogszabály megalkotásához.
A tervezet szerint csak az Oroszor-szágban élő kettős állampolgároknak kellene a hatóságokat tájékoztatniuk helyzetükről. Ami - az úgynevezett jogvédők szerint - “diszkriminatív” intézkedés, mivel akik nem Oroszországban élnek, azoknak nem kell bejelenteniük semmit.
A törvényt beterjesztő Lugovoj nem csinál titkot abból, hogy a jogszabály célja az országban megbúvó “ötödik hadoszlop” meggyengítése - ami kiváltképpen létfontosságú most, miután a Nyugat térdre akarja kényszeríteni Oroszországot. “Oroszország ellenségei töretlenül keresik a gyenge pontokat a mi köreinkben (mármint az orosz politikai elitben)” - írta Lugovoj a saját weboldalán. A törvény kidolgozója meg van győződve arról is, hogy a kettős állampolgárok “elárulják a nemzeti érdekeket”, többségük egyébként nem politikus, hanem üzletember.

Moszkva már korábban tett lépéseket a Nyugat által finanszírozott, úgynevezett “nem kormányzati szervezetek” tevékenységi körének feltérképezése és befolyásának csökkentése érdekében is. Az orosz vezetés berkeiben az általános vélemény az, hogy azoknak a “nem kormányzati szervezeteknek” az aktivistái, akiket külföldről pénzelnek, és politikai ügyekbe is beleszólnak, “külföldi ügynököknek” tekinthetők. – közöltük előző számunkban.
Az orosz Szövetségi Migrációs Hivatal adatai szerint 2013-ban, és 2014 első hónapjaiban 73 ezer orosz polgár jutott egy másik állam útleveléhez. (A finn hatóságok közlése alapján például annyi tudható, hogy 2013-ban 21 ezer személynek volt az orosz mellett finn útlevele is.) Arról nincs adat, hogy az 1988-tól Izraelbe kivándorolt több mint 700 ezer orosz zsidó közül hány kettős állampolgár és hány jár haza óhazájába. Ők és a többi kettős állampolgár aggaszthatja az orosz állam vezetését, hiszen nem tudni hány lefizethető és ellenük harcba szólítható zsoldos akad közöttük?
Én úgy gondolom, hogy Ukrajna példája nemcsak az oroszokat, más országok vezetőit is elgondolkoztatta. Máról holnapra bármelyik a népakarattal és a nagy többséggel megválasztott államfőt, vagy miniszterelnököt diktátorrá nyilváníthatnak és megindíthatják országuk ellen a vérrel jogállamot eltipró ,,demokrácia-teremtő” terrorista, zsoldos roadshow-t. Én biztos vagyok abban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök – legalábbis titkon – nem hiszi el a nyugati főáramlatú média halandzsa-áradatát a keleti szomszédunk hatalomra került puccsista demokratáiról, hogy ők legfa...bb gyerekek. Nálunk a minisztériumok vidékre költöztetése már azt jelenti, hogy Orbán kapisgál valamit. Ha máshonnan nem, hát a hírszerzői jelentésekből tudnia kell, hogy a nép tűntető fiainak álcázott amerikai zsoldosok azért tudták elfoglalni a fontosabb kievi minisztériumokat, mert egy kupacban voltak. Szinte közröhely, hogy néhányszáz profi zsoldos-demokrata el tudta távolítani a kormányt, az elnököt, és a nácikat bevonva, fasiszta-zsidó szövetségben képes volt olyan új, szabad, demokratikus államot alapítani, amelyet a Nyugat csaknem vezényszóra, a meghatottságtól szinte könnyező szemekkel elismert. Akkoriban roma újságírónk maliciózusan megjegyezte: ,,Ne tessék azért mindenkit hülyének nézni!”
Mielőtt rátérnénk, hogy egyes tárcák vidékre költöztetésén felűl Magyarországnak még milyen drákói intézkedésekre lesz szüksége, forrásként, megtanulandó leckeként nézzünk bele előbb az Ukrajnát megdöntő ,,forgatókönyvbe” illetve az Ukrán dráma című zseniális műbe. Idézzük Molnár István írásának erre vonatkozó részét:

Hogyan bukott meg a legitim ukrán kormány?
2013 augusztusában az Egyesült Államok összevont kétezer fizetett zsoldost Bécs környékén. Az USA saját civil szervezeteket hozott létre Ukrajnában, melyeket a legitim hatóságok számára ellenőrizhetetlenül, készpénzben fizettek, így a hatóságoknak fogalma sem volt arról, valójában mennyi embert tudnak mozgósítani. Szeptemberben a civil szervezetek megkezdték a polgári elégedetlenség szítását. A kormány tevékenységével elégedetlen civilek (ilyenből mindig rengeteg van) utcára vonultak. Közéjük lassan beküldtek néhány tucatnyi zsoldost, akik civil öltözetben utcai harcot kezdtek a tüntetéseket biztosító rendőri erők ellen. Októberre a tüntetéseknek rengeteg sérültje volt, a fizetett szervezetek sátrakat építettek a belvárosban. Ezt a területet már az inkognitóban működő fizetett zsoldosok biztosították, a rendőri erők nem tudtak bejutni aránytalan erőszak alkalmazása nélkül. Novemberben a civil ruhában működő zsoldosok lassan elkezdték elővenni a katonai felszereléseiket, egyre több egyenruha, taktikai mellény, golyóálló mellény volt látható. A militáns szélsőjobboldal megfizetésével az utcai harcokat állandósították.
Ekkor a kijevi kormány megdöntésén alig néhány száz fő dolgozott tevőlegesen, ennek nagy részét is a fizetett szélsőjobboldal tette ki. Januárra az utcai harcokat mesterlövészekkel radikalizálták. Erre az időre többszáz zsoldos csoportosítottak át a fővárosba. Elfoglalták az Oktatásügyi Minisztériumot, a Mezőgazdasági Minisztériu-mot, az Igazságügyi Miniszté-riumot. Februárra az államigazgatás – bár nem volt egyetlen idegen politikai erő ellenőrzése alatt sem, – működése fizikailag ellehetetlenült. Elfoglalták a bíróságokat, februárban egy alkalommal pedig megrohamozták a parlamentet, amit több ezer rendőr sem tudott megakadályozni. A kormánypárti politikusok nagy többsége eddig már elmenekült az országból.
Senkit sem zavart, hogy Kijevben "tüntetők" befészkelték magukat az Igazságügyi Minisztériumba. A kormány eltávolítása óta a minisztérium zavartalanul végzi a dolgát, az alkalmazottak nemzetközi hitelből fizetést kapnak.
Március elejére új kijevi kormány alakult. Olyan politikusokból, akik hajlandók voltak pénzért oda szavazni, ahova kell. Cserébe kaptak egy széket a parlamentben. Ennek érdekében akár a börtönből is előszedték őket, de sokan épp akkor értek haza az Egyesült Államok-ból.
A kijevi kormány megdöntésének nem volt árulkodó belpolitikai előzménye. Nem volt kontrollálhatatlanul megerősödött párt, nem volt az állam erőszakmonopóliumát fenyegető félkatonai szervezet. Egy nagyhatalom politikai akarata és kétezer zsoldos kellett a kormány megdöntéséhez. A változás külföldről fizetett zsoldosokkal történt, melyben a hazai szélsőjobboldal megfizetése volt a katalizátor, amire főként amiatt volt szükséges, hogy a politikai átmenetnek hazai résztvevője is legyen. Az új kijevi kormány külföldről fizetett politikusainak maroknyi csoportja teljesen ismeretlen volt, senki nem gondolta, hogy a következő héten több minisztérium élén állnak majd. Ezek a minisztériumok mind egy helyen voltak, néhány utcányira egymástól. Elfoglalásukat követően csak a vezetőket cserélték le (vagy lőtték le), az állami alkalmazottak a helyükön maradtak. Ennek biztosítására az új kijevi vezetést jelentő alig 4-5 fő annyi pénzt kapott, amennyi az állami alkalmazottak munkában tartásához szükséges volt. A kormány eltávolítása az államigazgatásra nézve semmilyen lényegi következménnyel nem járt, az apparátus az új kormánynak adott hitelekből azóta is működik. Május végén nagy többséggel már az eslő fordulóban elnökké választották a saját kutyájuk kölykét, Porosenkót, (Mi is elfogadjuk, és nem csúfoljuk sercintve nyalókakirálnyak: végre egy legitim ember) aki meghagyta az addigi puccsista vezetést, legfőképpen a kakaskodó, harcias Jacenuk miniszterelnököt.

,,Demokrácia”-belháború fenyegeti Magyarországot
Az a tragikus, hogy hasonló, kicsit országspecifikusra és Orbánra korrigált ,,forgatókönyv” alapján a legitím, nemzet nagy többsége által hatalomra juttatott magyar kormány is megbuktatható. Az ukrajnai tapasztalatokat már ismeri a Bilderberg csoport, de Tom Lantos utóda Charles Gáti is, aki nem titkolta, le is nyilatkozta, s valami ilyesmit mondott: ha nem sikerül demokratikus eszközökkel megbuktatni Orbán Viktort, akkor megtesszük azt másként. Az egyik ,,perspektíva” Hillary Clinton, aki indul a következő elnökválasztáson, s ha nyer, akkor legjobb batárnője, Mr. Gáti felesége, Toby Gáti kérésére nyilván pöcköl egyet a az amúgy se nagzon kedvelt Magyarország légypiszokon. Milyen érdekekes, hogy a másik globális hatalmat szolgáló, itthon senkinek se kellő bajszos lakáj, Bokros Lajoska is hasonlóképpen vélekedett, mint az amerikai Tom Lantos-utód gazdi: ha Orbánt nem sikerül a választások útján megbuktani, akkor meg kell dönteni a hatalmát külföldi segítséggel!
Ugyancsak aggasztó fenyegetést jelenthet a mi Soros Gyurka bátyánk, aki a bukszáját már kinyitotta Oroszország ellen, de neki ez kevés, az óhaza, a magyar igéretföldje is kell neki. Így ha a többi globális oligarcha rábólint, akkor pár milliárdot átpumpál a kiéhezett demokrácia-roadshow-nak a mielőbbi újabb akciójukhoz, ezúttal a magyar demokratizmus leigázásához, az ország maradék javainak tesókák részére szánt szétosztásához. (Dögöljenek csak éhen magyar nacionalista-fasiszta-orbánista gojok!) Én nem is értem, miért hagyják, hogy országokkal és népek sorsával játszadozzon. Miért csak Putyinnak volt bátorsága, hogy elfogató parancsot adjon ki ellene?
A fenyegetés fennáll, sőt Bajnai Gordon dániai útja óta még aktuálisabb. Nézték őt mostanában? A napi politikától visszavonul. - hallottuk. No persze. Nevetnem kell. A Bilderbergeknél megkaphatta azt a megbízást, amiről jó ideje álmodhatott. Valakik megmondhatták neki: nem kell választási sikerekre törekednie, hiszen ő úgy sem nyerne. Akik kiszemelték, tudják, hogy megint jó lesz olyan engedelmes kiskutyuska ,,szakértői” miniszterelnöknek, akit voksolás nélkül könnyedén a választók nyakába ültethetnek. Ezúttal még csak szükség sincs a szocikra. Annyi liberális, és baloldali árulót megvehetnek, hogy közfelkiáltással a főbársonyszékbe ejtőernyőztethetik, vagyis ő, Gordonka lehet a Magyarország ,,demokratikus felszabadítása” után felállítandó szakértői kormány miniszterelnöke. Addig jól ellesz a francia multik igazgatói székében és dögre keresheti magát. Mire ő újra sorra kerül, addigra a szerepeket előre le fogják osztani. Az csak természetes, hogy a néhány ismert díszpinty mellett egy sor jelenleg még ismeretlen nagy nulla, vagyis alsó-senkiházi szentfelsősenki kerül majd hipp-hopp fontos vezetői posztra, ahogy ez Kijevben is történt. Csak megint az a kétezer amerikai zsoldos, no meg néhány milliárd dollár és a Gládió magyar részlegeinek ,,besegítése” kell. (Állítólag a 2006-os tévé székház elleni ostromnál és több tűntetésnél is jelen voltak, arctalanul irányítottak. De hát ők a mieink is, hiszen az EU rejtett szervezete. Netán az ő inkognítójuk megőrzése végett kellett az akkori ügy fontosabb részeit hatvan évre letitkosítani?) Nem lesz nehéz a milliónyi éhező és elégedettlenkedő közül néhányezret nem is olyan sok pénzzel (pédául egy pár debrecenivel és egy korsó sörrel) lefizetni, hogy a zsoldosok csicskásaiként az utcára vonuljanak... Most fogódzkodjanak meg. Én itt papolok-papolok és közben mi a valóság? Özönlenek ide a jól megfizetett amerikai civil és főleg blakwater fegyveresek.

7000 zsoldos jött hozzánk?
Debrecen és Miskolc környékére érkezett 7000 amerikai zsoldos, az Egyesült Államok-ban bejegyzett privát katonai cégektől, de főleg a Blackwatertől. Ez a létszámnövelés az ukrajnai események miatt vált szükségessé, ahol a milícia szabadságharcosai már Mariupolt szorongatják. A magyar tankok botránya idején ismertté vált és leoroszbarátozott Hídfő.net írását egy az egyben is elolvashatják a második kiadásunk 87. oldalán. Hétezer zsoldos érkezett a keleti határaink térségébe és ezt nem veszik észre a műholdak, a magyar hatóságok és a térség lakói? (Dehogynem!) Ott vedlenek át ,,civilből” ukrán elitcsapat egyenruhás sereggé, amely nyilván nem menetoszlopban trappol Kárpátalja felé, hanem... Szerintem repülőből is sok kellene, így éjszaka, gyorsított civil vonaton tehetik meg az utat Kievig, ahol a társaik messiásként várnak a saját megerősítésükre. Az amerikai zsoldosok közül eddig kétszáz esett el a kievi felszabadító, majd a szakadárok elleni harcokban.
Cikkem szempontjából azért figyelemre méltó a fenti zsoldos híradás mert, ha most így ide jöhettek, akkor is így hipp-hopp itt teremhetnek, ha a Orbán és a magyar kormány megbuktatására küldik őket.
Szomorú, hogy ilyen korban élünk és hazánknak pengeélen kell egyensúlyoznia, nehogy az idegen hatalmak véreskezű zsoldosainak áldozatául essen. Visszatérve egy pillanatra Obama Biden általi telefonüzenetére: megvédjük Magyaror-szágot... Az amerikai alelnök a hálás ,,Thank you”-k helyett kaphatott volna olyan választ is, hogy - ellenetek is?
Biden nyilván kacarászott volna: de jó a humora, Mr. Orban, hahaha...
Nos a szeptemberi NATO csúcson mi is tettünk több felajánlást, köztük a Pápai repülőtér bővítését, stb. Kaptunk is komolyabb ígéretet országunk orosz támadás elleni védelmére. Itt kell megjegyeznem, hogy Románia és Bulgária részére külön NATO védelmi terv is készül.
Mindaz, amit eddig leírtam az ukrán dráma miatti aggodalmamat követő eszmefuttatás. Aztán megnéztem a tusványosi tévéközvetítést. Hűha, azannyát! – ilyen hangokat motyogva csodálkoztam szinte letaglózva Orbán Viktor beszéde közben. Milyen nyugodtan, higgadtan mondja, pedig, amit mond az egy újabb 1956-os magyar forradalom!
(A teljes cikk a Leleplező nyomtatott kiadásában olvasható!)


Már a magyar gladio is felkészült a belháborúra. Csak a tűzparamcsra várnak a zsidó önvédelmi egységek is. Hát ezért látszik úgy , hogy a kormány több tagja nagyarányú ingatlan ügybe bomyolódott . Sülyed a hajó a hátországot fel kell építeni , hogy ne keljen 66 ezer forintos bérből meélniök, mint a Török Zsoltnak , a kis hülyét leiskolázták , és utána kiköpték .





Brazília, BRICS 2014

 Avagy a nyugati gazdaság bukásának kezdete

 

Ellen-világbank alakul, vége az WB-IMF uralmának

 

Új óriásbankot hoznak létre - riválist kap a Világbank?


2014. 7. 16.
A BRICS-országok - Brazília, Oroszország, Kína, India és Dél-Afrika - vezetői szerződést írtak alá arról, hogy új, 100 milliárd dolláros alaptőkével bíró befektetési bankot, és rendkívüli tartalékalapot hoznak létre. A bank alaptőkéjét a részt vevő öt ország állja.
Az új bank központja Sanghajban lesz és az első elnökét India adja.  A rendkívüli tartalékalapnak a tőkéje szintén 100 milliárd dollár lesz, és a fejlődő országokat fogja segíteni. A BRICS bírálta a Világbankot és a Nemzetközi Valutaalapot, amiért nem adnak elegendő szavazati jogot a fejlődő országok részére. MTI


A BRICS-csúcs az új világ kezdô pontja lehetne

2014. július 15, 16:11 Oroszország Hangja
Számos szakértő szerint a BRICS brazíliai csúcstalálkozója a jelenkori geopolitika szerkezetében végbemenő változások illusztrációja lett. A trend minden szférában megfigyelhető. Mi több, rohamosan veszti aktualitását a “pax americana” képlete, amelyet Washington az utóbbi néhány évtized során igyekezett ráerőltetni a világra.Állítható, hogy a BRICS-tagországok álláspontjaik azonosságát mutatták be a nemzetközi napirend legfontosabb elvi kérdéseiben. Többek között a brazil, orosz, indiai, kínai és dél-afrikai vezető hangsúlyozta, hogy Iránnak joga van a békés atomenergetikához, felszólított az azonnali fegyverszünetre Szíriában, elítélte az izraeli telepek létesítését palesztin területen, és aggodalmának adott hangot az Afrikában tapasztalható konfliktushelyzetek kapcsán. Azonkívül a BRICS-csoport mélységes aggodalmát fejezte ki az ukrajnai helyzettel kapcsolatban és átfogó párbeszédre, a konfliktus deeszkalációjára és önmérsékletre szólította fel az érintett feleket.

Az orosz-amerikai, ill. orosz-európai viszony elhidegülése és a szankciók ellenére Dél-Amerika, Ázsia és a Dél-afrikai Köztársaság megbízható baráti partnerei maradnak Oroszországnak. Ami pedig a BRICS Fejlesztési Bankját és Valutaalapját illeti, az efféle nagyszabású intézmények felállítása képes teljes egészében megváltoztatni a nemzetközi gazdasági konjunktúrát. Hiszen a BRICS-tagországok a világ lakosságának 40%-t és a világ GDP-jének 25%-t adják. Az Observer Research Foundation indiai részlegének BRICS-szakértője, Wiwan Sharan nyilatkozik:
- Két alapvető okot látok az Új Fejlesztési Bank létrehozása számára: először is, a BRICS-tagországok nyilván nincsenek megelégedve a létező társadalmi-gazdasági világrenddel. India, például, céljául tűzi ki a világ szegény országa kategóriájából a közepes jövedelmű országok kategóriájába való átmenetet, ami komoly infrastruktúra-reformokat követel meg. A másik cél a második világháború után kialakult világrend alternatívájának megteremtése. Nem titok, hogy a Világbank vagy a Valutaalap hitelnyújtása gyakran eléggé kemény feltételekhez van kötve, amelyek nehéz helyzetbe hozzák a kölcsönvevőt. A BRICS bankja pedig lehetővé teszi a tagországok számára, hogy ilyen megkötések nélkül jussanak pénzhez. Mondható, hogy a bank a fejlődő országok függetlenségének pénzügyi alapját fogja képezni. A Just Foreign Policy szervezet elnöke, Mark Weisbrot hangoztatja:
- A BRICS Fejlesztési Bankját a fejlődő országok gazdaságára negatív hatást gyakorló IMF és Világbank alternatívájaként alapítják meg. A BRICS bankjának létrehozása tükrözi a világ gazdasági és politikai porondján végbemenő erőegyensúly-eltolódást. Az USA és struktúrái immár nem dominálnak ott, a BRICS-bank pedig a fejlődő országok befolyás növekedésének a jelképe a globális pénzügyi architektúrában. A BRICS egységes bankjának és tartalékalapjának köszönhetően elkerülhetők a pénzügyi válságok és a recesszió, de ilyen struktúrák kialakítása hosszas folyamat.

BRICS 2014 - Avagy a nyugati gazdaság bukása

Megszokhattuk, hogy a magyar sajtó és televízió nem tájékoztat bennünket, akár olyan gazdasági sorsfordító kérdésekről, mint a nemrégiben megrendezett BRICS-konferencia (Brazília, Oroszország, India Kína és Dél-Afrika), ami egyenlő lesz egy földrengésszerű gazdasági változással. Brazíliában Fortaleza-ban került sor az eseményre, ahol aláírásra került egy 100 milliárd dolláros egyezmény, az IMF (International Monatery Found) ellensúlyozására. Hasonló horderejű megállapodásról beszélünk, mint annak idején Bretton Woods, ami jó időre bebetonozta a dollárt a nagyvilág gazdasági vérkeringésébe. A lényeg tehát nem más, mint hogy a további kölcsönök folyósítása nem dollárban történik, továbbá létrehoztak egy saját hitelminősítő szervezetet.
Az Egyesült Államok jókora profitot zsebelt be évről-évre a hitelek dollárban történő folyósításából, ennek úgy néz ki vége... Mivel a bankkartell módjára működő, magánkézben lévő FED (Federal Reserve System - Amerikai Egyesült Államok központi banki rendszere) az utóbbi időszakban kontrollálatlanul és fedezet nélkül állított elő értéktelen papírpénzt, miközben más országok pénzét költötte. Ezekből kifolyólag még nagyobb gazdasági tragédia eszkalálódhat abban az esetben, ha “kirántják a dollár alól a talajt.” Az eddigi amerikai gazdasági struktúra  mögött pedig nincs kiugró gazdasági teljesítmény. A 80-as évekhez képest az USA gazdasága, mely a világ kereskedelmének 1/3-át tette ki, mára már csak 18% Csak Kína önmagában már 15 %-ot tesz ki és folyamatosan emelkedik. 
Lássunk végre tisztán! Az Egyesült Államok gazdasági gépezete nem fenntartható és a problémák megoldásának elodázása csak olaj a tűzre hosszútávon. Az Európai Unió-ról régóta kiderült, hogy nem működik, legfőképpen gazdaságilag, miközben az IMF és a Világbank megszorító intézkedései korlátozzák és ellehetetlenítik a fejlődés és fellendülés lehetőségét. Mindeközben kelet felé tekintve létrejön egy grandiózus orosz-kínai megállapodás, ami nagyban veszélyeztetheti Európa energiaellátását. Ennek folyományaként Európa szankciókkal fenyegetőzik Oroszországgal szemben... Úgy néz ki, felénk nem tanítják az iskolapadban, hogy “az erősebb eb él nemi életet”.
Létrejön az NDB (The New Development Bank - Új Fejlesztési Bank), ami immáron kétpólusúvá teszi a gazdaságot az IMF-fel és a Világbankkal szemben. Az eddig létrehozott értéktelen, fedezet nélküli 227 trillió(!) dollárnak köszönhetően teljes bankok rendszere csődölhet be és borul az egész gazdaság, hiszen kiderül, hogy a pénz nem létezik és soha nem is létezett. A BRICS országok ma a világ valuta-tartalékának kb. 50%-át birtokolják! Az USA és az EU kb. 8% -ot!!! Az Új Fejlesztési Bank tehát a kulcs-momentum a keleti gazdasági hegemónia új korszakában és a nyugati hanyatlásában. Fortaleza gyakorlatilag a dollár halálos ítéletének garanciáját hozza.

Felhasznált forrás: vilaghelyzete.blogspot.hu

Jim Willie pénzügyi elemző azt állítja, hogy Németország a NATO és az Egyesült Államok által támogatott egypólusú rendszert a BRICS nemzetek szövetségére készül cserélni és, hogy ez volt az oka Angela Merkel és más német vezetők sok port kavart lehallgatásának is, az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (NSA) által.
A Greg Hunter által készített interjúban Jim Willie, statisztikai elemző elmondta, hogy a német vezetőséget célzó NSA lehallgatás valódi oka az Egyesült Államoknak azon félelme volt, hogy a legnagyobb európai hatalom lehetséges menekülési útvonalakat keres a dollár összeomlásának esetére.
Azt gondolom, hogy keresik azokat a részleteket, amikkel segíthetnének Oroszországnak a dollár ejtésében. Próbálnak titkos lépéseket keresni, hogy Németországot eltávolítsák a dollártól és a BRICS nemzetekhez csatlakozzanak. Szerintem pontosan ezt teszik.“
Az amerikai illetékesek nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, hogy Washington „lator államként” tekint Oroszországra. Christopher R. Hill, az Egyesült Államok korábbi iraki nagykövete, az ukrán válságra reagálva kijelentette, hogy Moszkva elárulta az „új világrendet”, aminek már 25 éve tagja.
Egy másik lépés, ami jelzi, hogy a BRICS országok egy nyugatellenes, többpólusú rendszer felállításán dolgoznak, egy olyan alternatív világháló kiépítése, ami az Egyesült Államok kikerülésével az amerikai nemzetbiztonság által folytatott kiterjedt megfigyelést próbálja megakadályozni.
Willie azt is elmondta, hogy szerinte az Egyesült Államok a Maláj légitársaság lelőtt gépe körüli zűrzavart is Moszkva ellen próbálja fordítani, hogy ezáltal még szigorúbb szankciókat csikarjon ki a nyugati országoktól, mivel ezek eddig nem sok nehézséget jelentettek Moszkva számára, viszont annál több kárt okoztak Európa kereskedelmi érdekei számára.
A legkomolyabb következmény, hogy az Egyesült Államok végeredményben azt üzeni Európának, hogy a kontinens számára két lehetőség áll fenn. Az Egyesült Államok azt akarja, hogy Európa álljon mellé az Oroszország elleni szankciókban. Álljon mellé az állandó háborúkban, konfliktusokban, elszigetelődésben, akár az európai gazdaság elpusztítása árán is, felrúgva szerződéseit és veszélybe sodorva energiaellátását. Az Egyesült Államok felszólítja Európát, hogy csatlakozzon a háborúhoz és a szankciókhoz, mert igazából azt akarja, hogy Európa segítsen fenntartani a dollár rezsimet. Európának azonban elege van a dollárból. … Az USA nyomást gyakorol Németországra. Franciaország és Nagy-Britannia miatt nem kell aggódni. Németország miatt azonban igen. Németországban 3000 olyan vállalat működik, amelyeket ezek a lépések komolyan befolyásolnak. Ezek nem fognak csatlakozni a szankciókhoz.

Felhasznált forrás: idokjelei.hu

A legnagyobb probléma a kialakult helyzettel az, hogy az ilyen gyorsan történő, nagy horderejű gazdasági változásokat a történelem során mindig háború követi. Jelen esetben pedig nagyhatalmak érdekei feszülnek egymásnak. A BRICS-országok megállapodásai a 21. század legjelentősebb gazdasági lépése lehet. Főleg akkor, ha ezzel felültetik a dollárt és megsemmisítő csapást mérnek a nyugati világ elfajzott, hibásan működő, korrupt gazdaságára.






Drábik János: Válaszút előtt Ukrajna – a Kelet és a Nyugat határán

Az ukrán dráma második felvonása

(…)

Világpolitikai irányváltozás Ázsiában


Az amerikai hírszerző szolgálatok 1964-ben már tudták, hogy a szovjet-kínai viszály mögött ténylegesen mély ellentétek húzódnak meg és ennek a konfliktusnak a kimenetele az egész világ sorsát befolyásolja. Ötven évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt a két óriás közti kibékülés és együttműködés. Amikor Gorbacsov került a szovjet birodalom élére, Moszkva és Peking viszonya gyors ütemben vált egyre barátságosabbá. Már Gorbacsov elődei is értek el némi sikert a két ország közti feszültség enyhítésében, de az igazi áttörés akkor következett be, amikor a két óriás meg tudott egyezni a 7500 km-es közös határ kérdésében.
Az elmúlt két évtizedben Moszkva és Peking közeledését felgyorsította az, hogy együttesen ellensúlyozzák az egyetlen megmaradt szuperhatalomnak, az Egyesült Államoknak a világhegemóniáját. Amikor George W. Bush és neokonzervatív agytrösztje erőteljesen érvényesítette hatalmát a Közel-Keleten és Afganisztánban - de a világ más részein is -, Kína és Oroszország még több ösztönzést kapott ahhoz, hogy normalizálja kapcsolatait és szorosabban együttműködjön. Már nem vádolták egymást nagyhatalmi sovinizmussal, de egyre többször hangoztatták ezt az Egyesült Államok politikájával kapcsolatosan.
2004 októberében Moszkva és Peking rendezte azt a határviszályt, amely az 1960-as és az 1970-es években több véres határincidenshez is vezetett. Itt elsősorban az Amur-folyón lévő szigetek hovatartozásáról folyt a vita. A konfliktus hátterében az a pekingi sérelem volt, hogy Kína az 1689-ben kötött nercsinszki békeszerződés keretében kénytelen volt az akkor katonailag erősebb cári Oroszországnak másfélmillió négyzetkilométer területet átengedni. A megerősödött Kína nem ismerte el ezeket az egyenlőtlen szerződéseket és erre alapozta irredenta területi követeléseit. Amikor azonban normalizálódtak Peking és Moszkva viszonyai, már nem hangoztatták többé ezeket a követeléseket és teljesen megváltozott a két ország közti hangnem.
Washington felismerte a tényleges háborúval fenyegető szovjet-kínai konfliktusban számára kínálkozó lehetőségeket és az akkori külügyminiszter, Kissinger, 1971-ben Pekingbe látogatott, amit aztán 1972-ben Nixon elnök látogatása követett. Nixon és Kissinger ügyes diplomáciával jól kihasználta Kína és a Szovjetunió kölcsönös félelmét egymással szemben. A hármas kapcsolatrendszerben Washington nyomást tudott gyakorolni Moszkvára, hogy fontos stratégiai megállapodásokat kössön a Nyugattal, amelyek jól ellenőrizhetőek. Kína és a Szovjetunió egyaránt túl akarta szárnyalni a másikat az Amerikával való jó viszony erősítésében. Ez természetesen erősítette az Egyesült Államok tárgyalási pozícióit.

Geopolitikai fordulópont Eurázsiában

A kínai-orosz gazdasági kapcsolatok elmélyülése meghatározóan befolyásolja egész Eurázsia fejlődését. A 400 milliárd dolláros gázszállítási szerződés, amelynek keretében újabb gázlelőhelyek feltárásáról és gázvezetéki rendszer építéséről is megállapodtak, világpolitikai jelentőségű fordulatnak számít. Az 1960-as években még a két ország közti kereskedelem volumene csak 200-400 millió dollár között mozgott. Ez a kapcsolat 2008-ra elérte az 57 milliárdot és 2013-ra pedig a 93 milliárd dollárt. Egyre erősödik a katonai együttműködés is. Kína lett Oroszország fegyvervásárlója. Peking évről-évre sok millió dollárért vásárol csúcstechnológiájú orosz fegyvereket. Moszkva számára ez nemcsak export jövedelmet jelent, de lehetővé teszi, hogy az orosz hadiipar jövedelmező és versenyképes legyen. Peking 2014-ben már szinte teljesen áttért a csúcstechnológiájú orosz haditechnika és fegyverzet használatára. Oroszország ultramodern S-500 légvédelmi rakétaellenes rendszere 2018-ban már bevethető állapotban lesz. Peking ebből is akar vásárolni. Oroszország már sok SU-35-ös lökhajtásos vadászgépeket adott el Kínának és a két ország hamarosan aláír egy partneri megállapodást a repülőgépipari együttműködésről.
Az amerikai döntéshozók - úgy tűnik - nincsenek tisztában azzal, hogy az orosz-kínai kapcsolatokban beállt közeledés minőségileg más új helyzetet teremtett. Eddig az volt a tudományos élet és a kormányzati döntéshozók közös álláspontja, hogy bármennyire is közeledett egymáshoz Moszkva és Peking, még mindig az az érdeke Kínának és Oroszországnak is, hogy minél jobb viszonyt tartson fel az Egyesült Államokkal.
Anatol Lieven, a londoni King’s College-nak a tanára írta:
Az euro-atlanti és az ázsiai, csendes-óceáni térségben a nagyhatalmi viszonyok kérdésessé válnak, ha egy laza eurázsiai koalíció jön létre, amely csökkenti az Egyesült Államok uralkodó helyzetét a globális politikában. Az ukrajnai válság első szakaszának fontos következménye Oroszország Ázsia felé fordulása, amely átalakítja a globális stratégiai helyzetet.”
Az okozza az erőviszonyok globális átalakulását, hogy megváltozott az Egyesült Államok stratégiai doktrínája. Washingtonban az a hivatalos irányvonal, hogy a nukleáris háborút meg lehet nyerni, és ezért folyamatban van Oroszország körbekerítése támaszpontokkal. A tervezők úgy vélik, hogy lehet sikeres első csapást mérni Oroszországra, esetleg Kínára is, és így meg lehet előzni azt, hogy a két rivális nagyhatalom veszélyeztesse Washington jelenlegi világhegemóniáját. Ennek a tervnek a kivitelezése már elkezdődött és végrehajtása az elmúlt néhány évben felgyorsult.
Az Egyesült Államok új stratégiai doktrínája szerint megváltozott a nukleáris rakéták szerepe. Eddig a támadó megtorlása volt fő funkciójuk válaszként az első csapásra. Az Oroszország körül létrehozott rakétavédelmi támaszpontokról kilőtt amerikai elfogó-rakéták (anti-ballistic missile, ABM) képesek ellencsapás kivédésére. A rakétavédelmi bázisok már készen állnak a lengyel-orosz határon. További ilyen támaszpontok építését tervezik. Ha ezek is felépülnek, akkor Oroszország körül lesz véve komplett rakéta-elhárító rendszerrel. Az anti-ballisztikus rakétákat arra a célra fejlesztették ki, hogy azok repülés közben elérjék az interkontinentális támadó rakétákat, és még mielőtt célba érnek elpusztítsák azokat. Az új washingtoni doktrína azon alapul, hogy az Egyesült Államok úgy tud elsőként csapást mérni Oroszországra, hogy az nem képes erre hasonló erejű választ adni. Megmaradt csapásmérő rakétáit a NATO anti-ballisztikus rakétákból álló védelmi rendszere elfogja és megsemmisíti, mielőtt még azok elérnék az Egyesült Államokat.
Azok a neokonzervatív stratégák, akiknek sikerült ezt a nagy horderejű stratégiaváltást elérniük, már nem voltak olyan sikeresek, amikor ezt meg kellett indokolniuk. Azzal érveltek, hogy terroristák juthatnak nukleáris fegyverhez és ezzel akár egy egész várost elpusztíthatnak Amerikában és másutt. Ez a magyarázat azonban nem meggyőző. A terroristák vagy egyes személyek, vagy kisebb csoportok, és képtelenek egy egész országot fenyegetni. A neokonok másik magyarázata az volt, hogy a lengyel-orosz határra telepített anti-ballisztikus rakéták Európát védelmezik az Irán felől fenyegető interkontinentális rakétákkal szemben. Közismert tény, hogy Iránnak nincsenek interkontinentális rakétái, és Teherán semmilyen jelét sem adta annak, hogy meg kívánná támadni Európát.
A neokonzervatív döntéshozók érvei azért erőtlenek, mert azt a tényt próbálják álcázni, hogy az Egyesült Államok olyan körülményeket akar teremteni a maga számára, amelyek lehetővé teszik egy nukleáris háború megnyerését. Moszkva tisztában van ezzel az amerikai szándékkal, és egyre erőteljesebben ad hangot aggodalmainak megtéve az önvédelméhez szükséges intézkedéseket.
Kína hasonló módon megértette Washington szándékait és azt is, hogy nemcsak Oroszország, de Kína is célpont. Peking már jelezte, hogy megteszi a szükséges ellenlépéseket. Kína a világközvélemény tudomására hozta: rendelkezik azzal a képességgel, ami az Egyesült Államok elpusztítását eredményezheti, ha Washington nukleáris támadást indítana ellene. A neokonzervatív uralkodó csoport úgy akar megnyerni egy nukleáris háborút, hogy Amerikának nem, vagy csak egy kisméretű ellencsapással kell számolnia. Ez a feltételezés teszi valóságossá 2014-ben a nukleáris háború veszélyét.

A nukleáris háborút nem lehet megnyerni

Steven Starr, a Physicians for Social Responsibility (Orvosok a Társadalmi Felelősségért) nevű szervezet vezető tudósa, a Missouri Egyetem (University of Missouri) klinikai laboratóriuma tudományos programjának az igazgatója, egyértelműen leszögezte: az a tévhit, hogy egy nukleáris háborút meg lehet nyerni, a tudatlanságon alapul. Még abban az esetben is, ha az amerikai és az európai városokat meg lehetne óvni az interkontinentális rakétákkal végrehajtott ellentámadástól, az Oroszországra és Kínára kilőtt atom- és hidrogénfegyverek felrobbanása nyomán keletkezett radioaktív sugárzás és nukleáris tél elpusztítaná Európát és Észak-Amerikát is, továbbá az egész északi félteke lakhatatlanná válna.
A pénzhatalmi világelit tulajdonában lévő globális média nem tájékoztat erről az emberiség egész sorsát érintő kérdésről, és ennyiben bűnrészes a jelenleg kialakult helyzet létrehozásában. Felelősség terheli a washingtoni neokonzervatív elitet szervilis módon kiszolgáló Nyugat- és Kelet-Európát, Kanadát, Ausztráliát és Japánt is, mert minden ellenállás nélkül elfogadták Washington stratégiáját és engedelmes csatlósként a neokonok rendelkezésére bocsátották a területeiken található támaszpontokat.
Különösen szervilis magatartást tanúsítottak a Varsót irányító liberális politikusok, akik a globalista-kozmopolita érdekeket a lengyel nép, a lengyel nemzet érdekei elé helyezték. Az amerikai törvényhozás is felelős a jelenlegi helyzet kialakulásáért, mert nem tartotta meg a szükséges meghallgatásokat és nem vizsgálta ki a rendelkezésére álló jogi eszközökkel, hogy a végrehajtó hatalom milyen terveket dolgozott ki egy nukleáris háború esetleges megindítására. Ily módon rendkívül veszélyes helyzet jött létre. Mivel Oroszország és Kína lenne a Nyugat első csapásmérésének a célpontja, érthetően mindkettő fenyegetve érzi magát. Ilyen helyzetben Moszkva és Peking is mérlegelheti azt, hogy megelőzze a Nyugat első csapásmérését. Nem várható el sem Oroszországtól, sem Kínától, hogy ölbe tett kézzel várja sorsának a beteljesedését, miközben Amerika és a NATO befejezi az őt védelmező és a megtámadott ellencsapását megakadályozó rakétavédelmi rendszer kiépítését.
A logika törvényei szerint, ha Washington elkészül a rakétapajzs kiépítésével, akkor Oroszországnak és Kínának számolnia kell a támadással, hacsak előre nem adja meg magát a NATO-nak és a mögötte álló pénzhatalmi világelitnek. A Nyugat első csapásmérésre vonatkozó titkos tervei már részben ismertté váltak a világközvélemény számára az internet alternatív információs csatornáin keresztül.
Az Obama-kormányzat második elnöki ciklusában egyre nagyobb befolyáshoz jutott neokonzervatív hálózatnak sikerült meggyőznie a Fehér Házat, hogy az orosz stratégiai nukleáris erők sebezhető állapotban vannak. Ez a megfogalmazás azt jelenti, hogy lényegében felkészületlenek egy első csapásmérés elhárítására. Ez téves helyzetfelmérés. Azon az idejét múlt információkon alapul, amelyet két szerző – Keir A. Lieber és Daryl G. Press – publikált a Külkapcsolatok Tanácsa (CFR) hivatalos lapjában, a Foreign Affairs 2006. áprilisi számában „The Rise of U.S. Nuclear Primacy” (Az Egyesült Államok nukleáris fölényének a kialakulása) címmel.

A már korábban kifejtett érvek alapján megállapíthatjuk, hogy függetlenül attól, hogy milyen állapotban vannak az orosz nukleáris erők, és tekintet nélkül arra, hogy mennyire sikeres más szempontból az első csapásmérés, Steven Starr - a „The Lethality of Nuclear Weapons” (A nukleáris fegyverek halált-okozó képessége) című írásában1 – bebizonyította, hogy egy nukleáris háborúban nincsenek győztesek, mert mindenki meghal.
Három atmoszférát kutató tudós a Physics Today szakfolyóirat 2008. decemberi számában publikált tanulmányában kifejtette, hogy a nukleáris fegyverek lényeges csökkentése az 1986-os hetvenezer robbanófejről 1700-2200 robbanófejre 2012-re nem hárította el azt a veszélyt, hogy egy nukleáris háború mindenképpen elpusztítaná az életet a Földön, akkor is, ha annak első fázisában a támadó lenne a győztes. A háború első fázisában a robbanások közvetlen hatásaként százmilliók pusztulnának el, de a háború második fázisában a közvetett hatások elpusztítanák az emberiség többségét.
A tűzviharok nyomán keletkező füst- és porfelhő nukleáris telet idéz elő és a mezőgazdasági termelés lehetetlenné válik. Akik nem pusztulnak el a robbanásoktól és a radioaktív sugárzástól, azok éhen halnak. Reagan amerikai elnök és Gorbacsov, a Szovjetunió első embere felismerte ezt a veszélyt és ennek megfelelően hozott világtörténelmi jelentőségű döntéseket. A két nagyhatalom között megkötött SORT (Strategic Offensive Reductions Treaty) megállapodás azonban csak 2011-ig volt hatályban és nem hozta meg a kívánt eredményt. A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet adatai szerint 2014-ben kilenc nukleáris fegyverrel rendelkező állam tulajdonában még mindig 16300 nukleáris robbanófej és fegyver van. Washingtonban azok a döntéshozók kerültek fölénybe, akik megnyerhetőnek tartják a nukleáris háborút és alkalmas eszköznek arra, hogy megakadályozzák Oroszországot és Kínát abban, hogy ellenállhassanak Washington egyeduralmának a világ felett.
Az európai kormányok nem képeznek ellensúlyt Washington hegemóniájával szemben, mert nincs külön európai hadsereg és külpolitika. Az Egyesült Államokat irányító pénzhatalmi világelit hivatalos doktrínává tette az Amerikát megillető kivételes és elengedhetetlen szupremáciát a világ egésze felett. Egyedül a XXI. században a Nyugat hét országot pusztított el egészben vagy részben a hegemóniája alá tartozó tömegtájékoztatás teljes támogatásával. Az univerzális erkölcsöt és az általános emberi értékeket megtagadó dekadens Nyugat elfogadta a pénzhatalmi világelit hamis doktrínáját a nukleáris fölényről és a megnyerhető nukleáris világháborúról.
Számos jel arra utal, hogy a neokonzervatív döntéshozók irányítása alatt álló Washington megkezdte a felkészülést a harmadik világháborúra, és az Európai Unió ahelyett, hogy ennek ellenállna, szervilisen kiszolgálja Washingtont. A NATO helyettes főtitkára, Alexander Versbow, 2014 májusában kijelentette, hogy Oroszország a NATO ellensége és az amerikai valamint az európai adófizetőknek nemcsak saját hadseregeiket kell megerősíteniük, de gondoskodniuk kell Ukrajna, Moldova, Grúzia, Örményország és Azerbajdzsán katonai erejének a modernizációjáról is. A stratégiai döntéseket hozó neokonzervatívok azonban nem csupán a pénzügyi- katonai- biztonsági komplexum profitját akarják növelni. Távoli céljuk Washington világhegemóniájának a biztosítása. Az ukrajnai konfliktus a nukleáris világháború közvetlen közelébe sodorta a világot Oroszország szükségtelen provokálásával.
Ha a Fehér Ház neokon döntéshozói és az őket szolgaian kiszolgáló tömegtájékoztatás, valamint az engedelmes vazallussá vált európai államok meggyőzik Moszkvát arról, hogy a nukleáris háború is benne van a pakliban, akkor az a valóságos viszonyokban is benne lesz. A nukleáris háború a lehetőségek, szükségszerűségek és a valószínűségek részévé válik. A NATO nem képes hagyományos fegyverekkel sikeres háborút vívni Oroszországgal, ezért egy támadó háború csak nukleáris háború lehet. Ez viszont - mint már kifejtettük - a jelenleg ismert emberi civilizáció megsemmisülését jelenti.

Kik a világelit ukrajnai kiszolgálói?

A XX. században Oroszország és Németország is az uralma alá hajtotta Ukrajnát. A két világháború között a bolsevik hatalomátvételt követően a túlnyomórészt zsidó-bolsevikok által irányított kommunista diktatúra tizedelte meg az ukránokat. Az ukrán parasztság kolhozosítással szembeni ellenállását a mesterségesen előidézett éhínséggel - a Holodomorral - törték meg az 1930-as években. Ennek következtében mintegy nyolc millió ukrán halt éhen. A német hadsereg bevonulását a második világháború során sok ukrán felszabadításként élte meg. A Holodomort kieszelő és végrehajtó Kaganovics és bűntársai csak átmenetileg távoztak Kijevből. A második világháború végén a sztálinista rendszer visszatért és tovább folytatta kegyetlen uralmát.
Ukrajna lakosainak a 78%-ka ukránokból, 17%-ka oroszokból, a maradék 5% tatárokból, lengyelekből, románokból, ruténokból, zsidókból és magyarokból áll. Az orosz anyanyelvű lakosság Ukrajna keleti megyéiben él. A Krím-félsziget, amely több száz éven át Oroszországhoz tartozott, és amelyet 1954-ben Hruscsov - aki ukrán származású volt - a lakosság megkérdezése nélkül csatolt több más orosz anyanyelvű megyével Ukrajnához, ma már ismét Oroszországhoz tartozik. Az autonóm Krím tartomány lakói elsöprő többséggel szavaztak arra, hogy visszatérnek Oroszországhoz. Ezt a döntésüket erőszakmentesen hozták és egyetlen egy véres incidensre sem került sor.
Csak utalunk rá, hogy az ukránok és az oroszok történelmük kezdetén egy népet alkottak és a Kijevi Rusz tekinthető az első orosz államnak. Ukrajna orosz lakossága természetesen őrizte Oroszországhoz fűződő rokoni és kulturális kapcsolatait. Moszkva is igyekezett Ukrajnával kapcsolatos politikájában támaszkodni rájuk. Ukrajnát azonban egy olyan pénzügyi-, gazdasági- és politikai érdekcsoport sajátította ki magának, akiket a lakosság csak ’oligarcháknak’ nevez, és akik szoros kapcsolatokat ápolnak az Oroszországban élő hasonló ’oligarchákkal’. Csak becslésekkel rendelkezünk arról, hogy mennyi olyan lakosa van Ukrajnának, aki származási vagy vallási alapon zsidónak tekinthető.
Arra viszont már pontosabb választ tudunk adni, hogy hány olyan dollármilliomos és dollármilliárdos él Ukrajnában, aki zsidónak tekinthető. A szovjet rendszerben a hivatalos kommunista ideológia szerint egy ország vagyonának a tulajdonosa a nép egésze és ezért a tulajdonviszonyokat az állam szabályozta és irányította a lakosság egésze érdekében. Amikor a kommunista diktatúra megbukott és a közvagyon az állam kezéből magántulajdonosok kezébe került, elvileg a közvagyont a lakosság egésze között kellett volna igazságosan felosztani, minthogy a nép egésze volt elvben korábban is a tulajdonos. A rendszerváltás nyomán azonban a közvagyonnal már nem az állam, hanem az egyes állampolgárok és azoknak a társulásai rendelkeztek volna. De Ukrajnában is a demokrácia úgy köszöntött be, hogy mindenki egyenlő, de azért vannak egyenlőbbek is.
Néhány zsidó, orosz és más üzletember, akik között akadt néhány ukrán nemzetiségű is, rövid idő alatt multimilliomossá, sőt multimilliárdossá vált, miközben Ukrajna lakói és az ország egésze is egyre jobban eladósodott. Olyan személyek váltak ismertté, mint Szemjon Mogiljevics, Dmitro Firtas, Hrihorij Szurkisz, Vadim Rabinovics, Igor Kolomojszkij, Viktor Pincsuk, Vadim Noviszkij, Jurij Ivanyuscsenko, Vaszilij Hmelnyickij, Andréj, Szerhij Kljujev és Henadij Bohuljubov, akikről ezúttal csak azt emeljük ki, hogy valamennyien zsidók, vagy zsidó származásúak.
Ezekhez az ukrán oligarchákhoz még hozzászámolhatjuk azokat is, akikről a lakosság csak gyanítja, hogy az előző csoporthoz tartoznak. Ilyen például a tatár Rinat Ahmetov, vagy a „lett” Julia Tyimosenko. Vannak olyanok is, akik etnikai gyökereiket tekintve zsidók, de már más vallásúak, vagy kifejezetten ateisták. Ezek közé sorolható Arszenyij Jacenyuk kormányfő és Petro Porosenko államelnök. Az a néhány szupergazdag ukrán-ukrán, aki bekerült az oligarchák kiválasztott csoportjába, sem rendelkezik makulátlan múlttal. Így például Viktor Medvegycsukot szoros kapcsolatok fűzték a KGB-hez már joghallgató korában az 1970-es évek elején. A felvételi vizsgán megbukott, de a KGB jóvoltából mégiscsak felvételt nyert.
A szupergazdag ukránok többsége a pártállami nómenklatúra tagjaként már a szovjet-rendszerben aktívan részt vett a politikai életben. Sokan a különböző törvényhozó és közigazgatási testületek tagjaiként magas állásokat töltöttek be. Amikor a Szovjetunió felbomlott, ezek a „jóidőben jóhelyen” lévő pártállami apparatcsikok hirtelen sikeres üzletemberré és dúsgazdag kapitalistává váltak. Sok közülük továbbra is megtartotta képviselői mandátumát a kijevi parlamentben és rotációs alapon a kormányzati intézmények vezető állásait is ők töltötték be.
Az ukrán oligarchák nem pénzügyi-gazdasági teljesítményeikkel lettek dúsgazdagok, hanem azzal, hogy a kommunista pártállam korábbi vezetőiként abban a helyzetben voltak, hogy a közvagyont a saját maguk javára tudták magánosítani. Így Ukrajnának a nemzeti vagyona, amelynek a közérdeket és a közjót kellett volna szolgálnia, kivezetve az országot a csődbe jutott kommunista tervgazdaságból, olyan magánvagyonná vált, amelynek a nagy része pénzzé átalakulva százmilliós nagyságrendben hagyta el az országot. Kelet-Európa más országaiban is ez volt a pénzhatalmi világelit, az új gyarmatosító egyik hatékony módszere. A fizikai vagyont likviddé tették, magánosították és különböző pénzügyi technikákkal offshore-olták. A kelet-európai országokban ezt már nagyrészt korlátozták, illetve megszűntették. Ukrajnában azonban változatlanul folyik az ország kirablása ezzel a módszerrel.
Ez többek között azért volt lehetséges, mert az új uralkodó elit továbbra is részt vett a politikai életben és a hatalom gyakorlásában, mert ezt fontosnak tekintették a közérdek és a törvények kijátszásával, a korrupció legváltozatosabb technikáival szerzett vagyonuknak a megtartása érdekében. Az ukrán oligarchák ismét bebizonyították, hogy a vagyon hatalom és a hatalom vagyon.
Ukrajna első elnöke Leonid Kravcsuk, egész életében a Szovjet Kommunista Párt hivatásos politikusa volt. Amikor távozott hivatalából, akkor ahhoz az üzleti és politikai csoporthoz csatlakozott, amelyet a Kijevi Holdingnak, vagy a Dinamo Csoportnak neveztek. Ennek két oligarcha volt a vezetője: Viktor Medvegycsuk és Hrihorij Szurkisz. Ez a csoport hivatalosan Ukrajna Szociáldemokrata Pártjának nevezte magát. Ez a párt centrista, szociáldemokrata jelszavakat hangoztatott, de egyértelműen a nagyvállalkozók, a szervezett bűnözés, a korrupció és a megvásárolt tömegtájékoztatás pártjának tekintették. Ez a párt háttérbe szorult a Narancsos Forradalom óta, de Medvegycsuk és Szurkisz továbbra is a hatalmat gyakorló csoport központi magjához tartozik. Medvegycsuk azzal is eldicsekedett, hogy személyesen is ismeri Vlagyimir Putyint és egy másik kisebb orosz-barát pártnak az elnöke, amelynek megtévesztően az a neve, hogy ‘Válaszd Ukrajnát’. Szurkisz 2006-ban már egy másik párt színeiben indult, s noha alul maradt, befolyása továbbra sem csökkent.
Ukrajna második elnöke Leonid Kucsma, Kravcsuk elnöksége idején a kormány élén állt. Viktor Medvegycsuk vezette Kucsma elnöki irodáját. Kucsma elnökségére árnyékot vetett az a gyanú, hogy állítólag bűnöző tevékenységet folytató cégekkel áll kapcsolatban. Arról terjedtek el hírek, hogy kapcsolatban áll maffiózókkal, a kolumbiai drogbárókkal, a nemzetközi pénzmosással, és a korrupció más formáival. Kucsma elnöksége idején volt miniszterelnök Pavlo Lazarenko, aki a hírek szerint ellopott az ukrán államtól kétszázmillió dollárt. Lazarenkot az Egyesült Államokban hat év szabadságvesztésre ítélték pénzmosásért, távközlési csalásért, zsarolásért.
Egyetlen nyugati kormány, vagy más hatóság sem tett semmit annak érdekében, hogy a bűnöző oligarchák által ellopott pénzeket visszaszolgáltassák az ukrán államnak. A pénzhatalmi világelit által irányított politikusok és kormányok együttműködve a zsidó oligarchák tulajdonában lévő ukrán tömegtájékoztatással, arra kényszerítették Ukrajnát, hogy tűrje folyamatos kirablását. Az oligarchák biztonságban tartják a likviddé tett és az országból kivitt vagyonukat külföldön, de továbbra is Ukrajnában élnek és a kezükben lévő politikai hatalommal folyamatosan működtetik a jövedelem átcsoportosítását végző szivattyúkat. A negyvenhat milliós ország folyamatos kirablásától semmit sem lehet hallani a nyugati tömegtájékoztatásban. Ukrajna már rég csődbe ment volna, ha Oroszország nem támogatja hatalmas összegekkel és az Ukrajnának szállított földgáz árának a nagyarányú csökkentésével.
A Narancsos Forradalomra akkor került sor, amikor a választási eredmények nyomán le kellett volna cserélni Kucsma elnököt. Ebben az időben Viktor Janukovics volt a miniszterelnök, vagyis az a politikus, akit 2014 februárjában a NATO által támogatott államcsínnyel eltávolítottak a hivatalából. 2004. november 22-én arra utaló jelek váltak ismertté, hogy Janukovics választási csalással nyert. Ez arra ösztönözte az ellenzéket és a független megfigyelőket, hogy kétségbe vonják a hivatalos választási eredményeket. Ez vezetett ahhoz a tüntetéssorozathoz, amely a Narancsos Forradalom nevet kapta. Kucsmát Janukovics és Viktor Medvegycsuk felszólította, hogy vezesse be a rendkívüli állapotot és tartsa meg Janukovics elnöki beiktatását. Kucsma ezt a kérést elutasította, amiért Janukovics árulással vádolta az államfőt.
Kucsma azonban hivatalosan nem váltotta le Janukovicsot a miniszterelnöki tisztségéből, amikor a kijevi parlament bizalmatlansági indítványt nyújtott be 2004 decemberében a kormány ellen. Kucsma távozott az országból, de 2005 márciusában visszatért. 2009 októberében Kucsma visszavonult politikusként azonban kiállt Viktor Janukovics mellett és közölte, hogy a 2010-es elnökválasztáson ő rá fog szavazni. Ezt a választást valóban Janukovics nyerte meg.
2010. február 2-i dátummal nyilvánosságra került egy lehallgatott diplomáciai beszélgetés, amelyben Kucsma kijelenti az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetének, John F. Tefft-nek, hogy a választóknak a rossz és a nagyon rossz között kellett dönteniük, amikor Janukovics, vagy Julia Tyimosenko közül kellett választaniuk. Kucsma ekkor Arszenyij Jacenyuk-ot – a jelenlegi miniszterelnököt - dicsérte, aki a 2010-es elnökválasztás első fordulóján kiesett a versenyből. 2011 szeptemberében Kucsma még mindig arról volt meggyőződve, hogy a 2004-es választások valódi győztese Janukovics volt. A Narancsos Forradalom idején számos amerikai NGO tevékenykedett Ukrajnában és sok ukrán-amerikai szervezte a tüntetéseket. Több nyugati megfigyelő és kommentátor is tudósított arról, hogy a Narancsos Forradalmat a CIA és több más nyugati ügynökség szervezte meg, mert Janukovics túlságosan oroszbarát orientációt képviselt és az Egyesült Államok olyan ukrán elnököt akart az ország élére, aki belépteti az országot az Európai Unióba és tovább közeledik a NATO-hoz.
Már az eddigiekből is látható, hogy Kravcsuk, Kucsma, Janukovics és a két oligarcha politikus - Medvegycsuk és Szurkisz - ugyanabba a politikai-hatalmi körbe tartoznak és kölcsönösen segítik egymást. Ez az érdekcsoport gyakorolja a hatalmat 1991 óta, amikor Ukrajna ismét függetlenné vált. Ha az oligarchák közül valamelyik éppen nem töltött be magas állami tisztséget akár a végrehajtó, akár a törvényhozó hatalomban, akkor rendszerint az ellenzéki színekben politizáló társaik irányították a kormányt.
Amikor a Narancsos Forradalom kikényszerítette az új választásokat, Juscsenko legyőzte Janukovicsot. A választók 52%-ka szavazott rá, míg Janukovicsra csak 44%. Juscsenkot 2004-ben egy merényletet követően megmérgezték és a nyomait nem sikerült eltűntetni. 2010-ben, amikor kísérletet tett újraválasztására, csak 5%-kot ért el. Juscsenko korábban 1993-tól az Ukrán Nemzeti Bank kormányzója volt és Kucsma elnöksége alatt 1998-tól 2001-ig miniszterelnök. Juscsenko a bankári karrierjét 1976-ban kommunista pénzügyi bürokrataként kezdte. Szoros kapcsolatban állt az ukrajnai zsidó körökkel és a 2004-es választási sikereit jelentős mértékben ennek köszönhette. Juscsenko választási kampányában a közvetlen kommunikációra támaszkodott, így próbálta ellensúlyozni, hogy a kormányzat nem biztosított egyenlő részvételi lehetőséget a tömegtájékoztatási intézményekben.
Riválisa Janukovics, viszont gyakran szerepelt az elektronikus médiában. Jellemző az is, hogy Janukovics azt vetette Juscsenko szemére, hogy apja a Vörös Hadsereg tisztjeként lett auschwitzi tábor lakója és „náci” befolyás alatt állt. Juscsenkot azonban aktívan támogatta az ukrajnai-zsidó közösség és még az is választási téma volt, hogy édesanyja az élete kockáztatásával rejtegetett három zsidó leányt másfél évig a második világháború alatt.
A kommunista pártállami nomenklatúrából származó politikusok alternatívájának szánt Juscsenko is pártállami funkcionárius volt, aki semmilyen lényeges vonatkozásban sem különbözött elődeitől. Ukrán mércével mérve Juscsenko liberálisnak számított a többi oligarcha között és Julia Tyimosenko – egy másik liberális oligarcha - volt a miniszterelnök elnöksége alatt. Juscsenko volt, aki kezdeményezte a Nemzetközi Valutaalap reformjainak a végrehajtását és az Európai Unióhoz való csatlakozást. Mindkét kezdeményezése a szuverenitás fontos részeinek a feladását jelentette volna, ha sikerül kezdeményezéseit megvalósítani.
Juscsenkot szoros szálak fűzték egy másik oligarchához, David Zványijához, aki korábban az SZKP központi bizottsága agitációs propaganda osztályának a vezetője volt. Oleg Turcsinov, aki a 2014. februári puccs után átmenetileg betöltötte az államfői tisztséget, ugyancsak itt kezdte politikai pályafutását. Juscsenko azzal vádolta Zványiját - aki ráadásul gyermekeinek a keresztapja is -, hogy ő is felelős az ellene dioxinnal végrehajtott mérgezésért. Zványija viszont azt állította, hogy Juscsenko hamisan informálta a közvéleményt a mérgezéséről. Svájcban és másutt azonban tudományosan megerősítették a mérgezés tényét.
2002-ben Juscsenko - a leendő államelnök - és Julia Tyimosenko - a leendő miniszterelnök - Olexandr Moroz, az Ukrán Szocialista Párt és Petro Szimonenko, az Ukrán Kommunista Párt vezetője közös közleményben jelentette be az állami forradalom kezdetét Ukrajnában. A kommunisták később kiléptek ebből a szövetségből, de a másik három egészen 2006-ig együtt maradt. Juscsenko riválisai közül kiemelkedett Petro Porosenko, a dollármilliárdos üzletember, aki a Biztonsági- és Védelmi Tanács titkára volt. Az oligarcha Porosenko – Ukrajna jelenlegi elnöke - alakította a Régiók Pártját, amely a 2014 februárjában államcsínnyel eltávolított Janukovics elnöknek is a pártja volt.
2005-ben egy politikai válság nyomán Juscsenko lecserélte kormányát és leváltotta Tyimosenkot és Porosenkot is. Szjatoszlav Piskun, aki Ukrajna főügyésze volt, azt állította, hogy Juscsenko azért váltotta le, mert nem volt hajlandó büntetőeljárást kezdeményezni Tyimosenko ellen és megtagadta a Porosenko ellen folyamatban lévő büntetőeljárás leállítását. Tyimosenko 2007-ben újból miniszterelnök lett. 2007 februárja óta pedig Porosenko az Ukrán Nemzeti Bank egyik irányítójaként tevékenykedett. Juscsenko később külügyminiszterré nevezte ki Porosenkot, aki kezdettől fogva NATO és Európai Unió párti volt. Juscsenko kinevezte Porosenkot a Nemzetbizton-sági- és Védelmi Tanács élére is. Amikor 2010-ben Janukovics lett Ukrajna elnöke, leváltotta erről a tisztségéről.
Ugyanebben az évben Kravcsuk, Ukrajna korábbi elnöke, azzal vádolta a száműzetésben élő orosz iparmágnást, Borisz Berezovszkijt, hogy ő finanszírozta Juscsenko elnökségi kampányát. Állítását olyan dokumentumok kópiáival támasztotta alá, amelyek szerint Berezovszkij vállalatai nagy összegeket utaltak át a Juscsenkot támogató nagytőkések vállalataihoz. Berezovszkij elismerte, hogy a választások előtt találkozott Londonban Juscsenko képviselőivel, és azt is, hogy a pénzátutalásokra sor került. Azt azonban tagadta, hogy ezeket a pénzeket Juscsenko választási kampányára költötték.
2006 augusztusában Juscsenko egykori riválisát, Viktor Janukovicsot nevezte ki miniszterelnöknek, miután a Régiók Pártja megnyerte a parlamenti választásokat. Ez ugyanaz a párt és ugyanaz a személy, akit azzal vádoltak 2004-ben, hogy elcsalta a választásokat. A felsorolt tények megvilágítják, hogy mi is volt az a Narancsos Forradalom, és hogy a megnevezett üzletember-politikusok és politikus-üzletemberek egy színpadi társulathoz tartoznak és valamennyien a pénzhatalmi világelit ukrajnai bázisát alkotják.
Ukrajna negyedik elnöke, Viktor Janukovics, a választáson legyőzte Juscsenkot és Tyimosenkot is a többi riválisával együtt. 2009 közepén Tyimosenko azzal vádolta Viktor Juscsenkot, Arszenyij Jacenyukot és Viktor Janukovicsot, hogy valamennyien egy választási központot használtak és mindhármukat a dúsgazdag Dmitrov Firtas finanszírozta.
Amikor Janukovics politikai karrierje a csúcsára ért, egyre többet foglalkozott korábbi életével a sajtó. Ezek szerint Janukovicsnak ifjú korában több büntető eljárással is szembe kellett néznie. Azt is megírták róla, hogy több egyetemi bizonyítványa hamisítvány. Az is kitudódott, hogy őrnagyi rangja van, ugyanakkor nincs nyoma annak, hogy katonai szolgálatot teljesített volna. Ő volt 1997-től 2002-ig Donyeck megye kormányzója, és mint már korában

(A teljes tanulmány a Leleplező 2014/3 szeptemberi számában olvasható)




 

Lelepleződött a Bilderberg csoport,

ők állnak a terrortámadások mögött?


Őszintén, itt egy fontos cikkem lenne, amelyet értékelésképpen a választásokról írtam. Néhány magvas gondolat, aztán néhány tisztelet kör, a győztesek dícsérete, a vesztes MSZP-n való sajnálkozás, az LMP bíztatása, Gyurcsány képzeletbeli vállonveregetése, stb. A kiéheztetett baloldalt nem sikerült kifizetni, a holdudvar is sopánkodik, a párt milliárdos adósságoktól nyög. Mesteházy meg lemond, s nem nyári gumicsont lesz, hanem komoly gond az utódlás, amire náluk senki se készült fel, a témát elodázták...
Ugye nem baj, hogy az egészet a papírkosárba dobtam. Nem azért tettem, mert nem szívesen rugok a döglött oroszlánba, sokkal inkább azért, mert a mi drágalátós Bajnaink témát adott. Ez a derék, tanulékony fiatalember ugyanis elment a téma mellett. Ezt mondtam volna neki, ha újságíró, ám ő milliárdos, amerikai zsoldos politikus. A kis-nagy befogadott. A ..... oldalon már megtiszteltük egy kisebb összeállítssal, de azt most ki kell egészítenem. Gordon barátunk ugyanis olyasmit nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a dániai tapasztalatairól: mintha egy gittegyletben gittet rágott volna, s közben folyamatosan összeszűrte a levet. Hát ezért mentélel a téma mellett, Gordon. Vagy le a kalappal, olyan ügyesen konspiráltál. Tőlünk most megtudhatod mit nem vettél észre, mi történt az orrod előtt.

A Bilderbergek támogatják a terroristákat!

– Robbant bombaként az olasz Legfelsőbb Bíróság elnökének bejelentése.
Megdöbbentő információ került napvilágra ma Olaszországban, mely igazol sok mindent, az úgynevezett “Összeesküvés Elméleteket”, melyek már régóta ismertek, miszerint van egy titkos “Nagy Testvér” testület, mely a sok erőszak mögött áll Európában és Amerikában is, és amely felelős a terrortámadásokért és a gyilkossági kísérletekért. Ezt a sokkoló történetet Paul Joseph Watson és az Infowars tárja a közvélemény elé:
Megtámadtak civileket, nőket, gyerekeket, ártatlan embereket, ismeretlen embereket távol minden politikai játszmától” - mondta ezt Vinciguerra eskü alatt tett vallomásában.
,,Ennek oka igen egyszerű. Arra kellett volna kényszeríteni ezeket az embereket, az olasz közvéleményt, hogy forduljanak az államhoz annak érdekében, hogy az teremtsen nagyobb biztonságot. Ez a politikai logika a mészárlások és a bombatámadások mögött, melyek büntetlenül maradtak, mert az állam nem tudta elítélni saját magát, vagy megállapítani a maga felelősségét azért, ami történt.” - tette hozzá. (lásd 2006-os rendőrtettor! - KJ)
Ez a történet Paul Joseph Watsontól és az Infowarstól megerősíti azt a sok tudást, melynek már sokan a világon birtokában vannak, hogy a Bilderberg (és megbízottterroristáik) egy gonosz csoport, és felelősségre kell vonni őket emberiség ellen elkövetett bűncselekményeikért.
Paul Joseph Watson Infowars.com
Az Olasz Legfelsőbb Bíróság tiszteletbeli elnöke és korábbi Nyomozóbíró Ferdinando Imposimato, aki a II. János Pál Pápa elleni merénylet ügyében vádat emelt, most azzal vádolta meg a Bilderberg csoportot, hogy ők állnak az európai terrortámadások mögött.
Az Articolo Tre weboldalnak adott interjúban Imposimato, aki részt vett az egykori volt olasz miniszterelnök Aldo Moro elrablását és meggyilkolását érintő ügyben azt mondta, hogy “egy megdöbbentő dokumentumot találtam”, mely összefüggésbe hozza a Bilderberg csoportot az Ordine Nuovo szélsőjobboldali szervezettel terrortámadások elkövetésében.
Az olaszországi megoldatlan gyilkosságokkal kapcsolatban és ezen dokumentum birtokában Imposimato kijelentette, Mikor a mészárláshoz ér, szintén a Bilderberg csoportról beszél. Én elhiszem, ami ebben a dokumentumban áll. Elvégez-tem néhány vizsgálatot, és azt mondhatom, hogy a feszültségek és a mészárlások stratégiája mögött szintén a Bilderberg csoport áll egyfajta Nagy Testvérként a manőverezések, a terroristák használata és a szabadkőművesek fölött.
A “feszültség stratégiája” a Gladio Művelet égisze alatt működött, egy NATO hidegháborús ,,maradj a háttérben” projekt pedig arra törekedett, hogy létrehozzon egy célszerű politikai légkört Európában, melynek ügynökei terrortámadásokat hajtottak végre, melyekért azután mind a baloldali, mind a szélsőjobboldali politikai csoportokat hibáztatni lehetett.
scribd.com

Kiszivárgott hogy miről tárgyalt a Bilderberg csoport

2014. június 1.kolozsvaros.ro
Itt a napirend
Daniel Estulin, a Russia Today műsorvezetője azt állítja, hogy a hétvégi Bilderberg-találkozó hivatalos napirendi pontjai nem azonosak azzal, amiről valójában szó esik a megbeszéléseken, írja az Index. Az újságíró régóta figyeli a nemzetközi csoport tevékenységét. Azt mondja, megkapta a koppenhágai tanácskozás valódi napirendjét.
Összehangolt támadást tervezhetnek a magyar kormány ellen a Bilderberg-konferencián, amelyre Bajnai Gordont is meghívták - mondta el a Magyar Nemzetnek Csath Magdolna, ám eddig ez az egyetlen félhivatalos információ a tanácskozásról.
Az orosz újságíró szerint, bennfentes szivárogtatta ki a jelenleg zajló Bilderberg konferencián megbeszélésre kerülő kérdések listáját az oknyomozó újságírónak. A nyilvánosságra hozott listán az alábbi 9 pont szerepel, melyből 7-et tett közzé az RT munkatársa.
Íme a kiszivárgott, félhivatalos és többek által cáfolt napirend.
1. Nukleáris diplomácia és az Iránnal való megállapodás
A klub már régóta aggodalommal figyeli az Oroszország, Kína és Irán közötti lehetséges szövetségkötést. Erre hatással lenne a tervezett megállapodás, amely növelné az Iráni Köztársaság nukleáris programjára nehezedő nyugati nyomást.
2. Gáz-megállapodás Oroszország és Kína között
Az ukrán válság, veszélyezteti az európai nemzetek orosz földgáz-ellátását. Moszkva emiatt igyekszik diverzifikálni gázkereskedelmét, ennek köszönhető a Pekinggel kötött hosszú távú szerződés. Potenciálisan Kína helyettesítheti az EU-t, mint Oroszország elsődleges energiakereskedelmi partnerét. Ez a helyzet tovább erősíti Moszkva helyzetét Ukrajnában, mivel aláássa Washington arra vonatkozó erőfeszítéseit, hogy szétválassza Oroszország és Kijev befolyását és ellenőrzést szerezzen a tranzit gázvezetékek felett.
3. A nacionalista hangulat fokozódása Európában
Az Európai Parlamenti választásokat követően reflektorfénybe került a nacionalista trend problémája. A populista euroszkeptikus pártok az Egyesült Királyságtól kezdve Görögországban és Magyaror-szágon is megnyerték a választók szívét, csapást mérve ezzel az unió egységére. Úgy tűnik, a nemzeti szinten vezérelt és megosztott Európa vonakodik attól, hogy magától értetődőnek fogadja el a globalizációt.
4. Uniós internetes adatvédelmi előírások
Edward Snowden kitálalása az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal és szövetségesei által végzett elektronikus megfigyeléseinek mértékéről világszerte nagy tiltakozást váltott ki az adatvédelmet követelő emberek részéről. Az európai politikusok nem hagyhatják figyelmen kívül a felszólításokat, amelyek követelik, hogy védjék meg az emberek személyes kommunikációját az illetéktelen szaglászásoktól, ami megnehezítené az adatgyűjtést is. Ez azonban nem azonnal megvalósítható, amint az kiderült az NSA állítólagos megfigyeléséről készült németországi vizsgálatból.
5. Kiber-hadviselés és annak lehetséges hatása az internetes szabadságjogokra
A pusztító informatikai támadások lehetősége gyorsan növekszik, ahogy a mindennapi élet minden területén egyre nő az internet szerepe. De az államilag finanszírozott hacker-támadások, melyeket az egyes kormányok ürügyként használhatnak az internet visszaszorítására, egyúttal aláássák az internet a biztonság megteremtésében játszott szerepét.
6. Ukrajnától Szíriáig: Barack Obama külpolitikája
Az amerikai elnök kritikusai Obamát hibáztatják, hogy elárulta Amerikát azzal, hogy kudarcot vallott az amerikai érdekek védelmében Szíriában, és az utóbbi időben Ukrajnában is. Obama újonnan hangoztatott elmélete a diplomácia és a közös fellépés előtérbe helyezésére szólít fel a katonai erőre való támaszkodással szemben, melynek mértékét szerinte csökkenteni kell. A Bilderberg-csoport tagjai többek között azt is megvitatják, hogy ez a fajta politika mennyiben van kudarcra ítélve.
7. Éghajlatváltozás
Ez téma rendszeres pontja több magas rangú tárgyalásnak, nem csak a dániai Bilderberg konferenciának. Az emberek szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy amit az elit eufemizmussal éghajlatváltozásnak nevez, valójában egyes nemzetek mesterséges iparosítása azzal a céllal, hogy a globális gazdaságot transznacionális vállalatok ellenőrzése alatt tartsák, és kialakítsák a gazdasági növekedés lehetséges központjait.
A hat évtizedeses múlttal rendelkező Bilderberg-csoport a világ legbefolyásosabb személyeinek; politikusok, hivatalnokok, üzletemberek, tudósok és az európai uralkodók rendszeres összejövetele, amelynek célja a globális politikai kérdések megvitatása. A kritikusok azzal vádolják őket, hogy úgy működnek, mint egy meg nem választott “árnyék-kormány”, “a világ leendő urai”, akik zárt ajtók mögött döntenek több milliárd embert érintő kérdésekről, kevés tekintettel a népesség szükségeire és igényeire.
Ezeknek a vádaknak az eloszlatása érdekében a Bilderberg-csoport ezúttal nyilvánosságra hozta a napirenden lévő témák listáját. A 12 felsorolt téma között olyanok szerepelnek, mint a “Közel-Kelet újjáépítése”, “Afrika kihívásai”, “Ukrajna” valamint “A demokrácia jövője és a középosztály csapdája”.
Ha valóban ezek voltak a tárgyalás napirendi pontjai, akkor alaptalan az MNO azon feltevése, miszerint Magyarország lenne a “titkos konspiratív békaemberek” találkozásának fő témája. Ugyanis a kiszivárgott napirendi pontok alapján az ember azt képzelné, hogy valamelyik egyetem biztonságpolitikai konferenciáján vesz részt.
forrás: http://rt.com - Index.hu/ MNO.hu

Szabadkőmûves csúcstalálkozó Libajnaival - még a madarak sem repülhetnek

2014. május 31. Hunhír.info
A vasárnapig tartó koppenhágai tanácskozáson a világ urai, azok bóherei, bankárok, brókerek, cégvezetők, illetve politikusok vesznek részt, a külvilágtól hermetikusan elzárva. A szabadkőműves világszeánszra egyedüli magyarországiként az orbánfób amerikai zsidó háromszögek cselédjét, a milliárdos Bajnai Gordont hívták meg, aki nem nyilatkozott a Híradónak.
Egész nap folytak a titkos tárgyalások a koppenhágai szállodában, amit három napra lefoglalt a Bilderberg-csoport - számolt be helyszínről a Híradó tudósítója. Két újságíró megpróbált a politikusok, üzletemberek közelébe férkőzni, de feltartóztatták őket a rendőrök. A szállodában van Bajnai Gordon volt miniszterelnök is. A parti őrség folyamatosan vigyáz a tanácskozás résztvevőire. És egy helikopter is többször figyelt a levegőből. A szálloda udvarán is vannak rendőrök.
Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese azt ígérte, ha Bajnai Gordon visszaérkezik Magyarországra, meg fogják találni a módját, hogy megkérdezzék tőle, mi történt a Bilderberg-találkozón, kik és miről tárgyalnak ezeken az üléseken és milyen utasításokat kapnak az ott megjelent magyar résztvevők.
A Híradó kereste Bajnai Gordont, szerette volna, hogy nyilatkozzon, ha nem is a tanácskozás témájáról, de legalább a körülményekről. Bajnai Gordon nem nyilatkozott. Az Együtt-PM ezt azzal indokolta, hogy szerintük a Híradó összeesküvésnek próbál láttatni egy nemzetközi konferenciát és ebben ők nem segítenek. Ezek a nevetséges birodalomcsicska bohócok azt hiszik, hogy ezt az átlátszó hazugságot be is veszik a magyar emberek.

2014. június 1. SPVSZ
A magyaroknak mire kell felkészülni? Arra, hogy ne jusson Ukrajna sorsára! Azt is ilyen vegykonyhában főzték ki! A szegényebb réteg rácuppant a didire: az oligarchák okozzák a nyomorukat, ezért mentek tüntetni - ellenük. Aztán most mi történt? Megválasztottak elnöknek egy oligarchát. A többszörös milliárdos csokigyárost. A Tibi-csokinkat is ő gyártatja már. Vajon fizetett-e életében valaha adót? Egy ideig szerepelt Izraelben a száz leggazdagabb listáján.
Ennek további ismertetését abba is hagyom, mert Drábik: Az Ukrán dráma első felvonása című e számban közölt főanyagunkban részletesen olvashatnak róla.

Bajnai hazudott?!

Meg kell még jegyeznem azt is: nekem a fenti híradások több szempontból is sántítanak. Lehet, hogy egyes radikálisabb bilderbergek lefizethettek terroristákat, és elvégeztethettek velük ezt-azt, ők alapjában véve olyan hatalmasságok, akik politikai befolyásukkal a világ nagy üzleteinek létrehozásán fáradoznak, Ha kell országokat, népeket is ,,befektetnek” a nagyobb pénzért, az óriásprofitért. Meg-buktathatnak még szét nem rabolt államokat, de saját hitük szerint ők az igazság oldalán állnak, hiszen ők demokraták.
A bohóckodó, gittet rágást és ,,összeszűrtük” a levet emlegető Bajnai Gordonról feltételeztük, hogy igazat mond. Hazug! 15 percig mégiscsak beszéltél! Gyurcsány Ferenc-ről az mondtad, hogy bohóc, a magyar kormányt pedig úgy lehet gyengíteni, ha összehozzák a Jobbikkal. Ez elriasztja a befektetőket.
(t.p.)






Az USA védelmi minisztere:



"Földrengéseket és vulkánkitöréseket okozhatunk"




A minap az egyik tévéműsorban hallhattuk, hogy a kínaiak az olimpiájuk idején rendbe tették a mindig ködös, szmogos Peking levegőjét. Valamilyen vegyi anyagokat lőttek fel a felhőkbe, amitől azok fokozatosan szétfoszlottak, elhárult a felhőszakadás veszélye, s a specialisták a megrendelésnek megfelelően, derűs, napsütéses időjárást teremtettek. A HAARP kapcsán korábban beszámoltunk más időjárás-módosító kísérletről is. A kínaiak, oroszok és az amerikaiak már jó ideje bucherálják a természetet, ám erre bizonyíték csak nagyon kevés akadt.
Míg a pekingi kormány és 1356 millió kínai büszke lehet az időjárás-módosító hivatal létére és tevékenységére, aminek polgári feladatkörei általánosan ismertek, nyugaton az időjárás manipulálása önmagában is összeesküvés-elméletnek számít, és a nyugati kormányok nem is hozzák nyilvánosságra az ezen a téren elért eredményeket. Ugyanakkor tovább erősítené Peking az időjárást befolyásoló technológiák alkalmazását az országot sújtó aszály miatt - tudósít a China Daily című napilap. Kínában már évtizedek óta használnak ilyen technológiákat a csapadékképződés elősegítésére, elsősorban az ország száraz északi részén, ahonnan a kínai búzatermés nagy része származik. Erről már bővebben írtam egy korábbi cikkemben: Az időjárást a felhőmagvasítás (cloud seeding) elnevezésű módszerrel befolyásolják. Ennek során földi ágyúk vagy repülőgépek ezüstjodiddal, folyékony nitrogénnel vagy fagyasztott széndioxiddal bombázzák az eget. Az anyagok cseppképző hatással bírnak; a felhőkben szétszóródott részecskék körül kicsapódik a nedvesség, és elég nagy tömegű vízcseppek keletkeznek ahhoz, hogy a gravitáció miatt lehulljanak. Az eljárással manipulálni lehet, hogy hol ürüljön ki a felhő, illetve, hogy hol ne legyen eső.
Kínában erősen növekszik az ilyen technológiák iránti igény, elsősorban az aszály és jégeső okozta mezőgazdasági károk enyhítésére. A szakemberek ugyanakkor elismerik, hogy a technológia nem tökéletes, még mindig kutatási fázisban van. Kínai kutatók korábban beismerték, hogy nem tudják pontosan mérni a felhőkbe lőtt ezüst-jodid hatását. E módszer Magyarországon sem ismeretlen: a dél-dunántúli gyakori jégesők megfékezésére kipróbáltak, majd bevezettek egy új technológiát. Rakétákat lőttek fel, amelyek a felhőkben felrobbanva ezüstjodid szemcsékkel permetezték be a sűrűsüdő fagyos részeket, és megzavarták a jég kialakulásának a folyamatát. Sok esetben sikerült is elhárítani így a termésre veszélyes jégzáport. A kínaiaknál ezt a hasonló, de sokrétűbb, sokkal erőteljsebb módszert nkább esőcsinálásra használják. A 2007-es hatalmas aszály-katasztrófájukat követően 2009-ben 840 alkalommal küldtek fel repülőgépeket, hogy próbáljanak esőt csiholni. Emellett 116 ezer speciális rakétát és 890 ezer ágyúlövedéket is kilőttek az év folyamán ilyen céllal.
Az Egyesült Államok régóta kutatja az időjárás manipulálásának lehetséges módszereit, így nehezen lehet véletlennek nevezni, hogy a HAARP aktivitásának kezdete óta világszerte hatványozódik a természeti katasztrófák száma. Chossudovsky értekezésében a HAARP-ot egy olyan eszközként írja le, ami képes aszályok, szárazságok, hurrikánok, szökőárak előidézésére, de használata még nem kifinomult, és valószínűsíti, hogy a természeti katasztrófák növekvő száma az eszköz „finomhangolásának” tudható be. A szíriai kormány támogatása miatt állítólag azzal büntették az oroszokat, hogy hatalmas aszályt szabadítottak rájuk.
Hiába hozott határozatot 1977. május 18-án Genfben az ENSZ közgyűlés az időjárás módosító technológiák katonai alkalmazásának és bármilyen ellenséges felhasználásának tiltásáról, azt a HAARP és más programok keretében mégis folytatják. Leginkább az USA-ban hallgatnak róla. Ezért is meglepő, hogy az amerikai kormány egyik felelős minisztere nyilatkozott a mesterségesen előidézett földrengésekről. (tp)

Mi okoztuk a földrengést

2014-04-15 hirarena.com
Elektromágneses hullámokat használhatunk geofizikai események előidézésére, mint pl. földrengés, éghajlat megváltoztatása, vulkánkitörések és hasonlók okozására - jelentette ki az USA védelmi minisztere.
A HAARP-ról pl. köztudott, hogy az ionoszféra besugárzásával keltünk földfelszíni és föld alatti hatásokat, az emberprogramozástól a földrengésekig. A NASA Palo Alto-ban működő kutatóközpontja egyik 2001-es kutatása után napvilágra hozta, hogy miután 100-nál több 5-ös és annál nagyobb erejű földrengést megvizsgáltak, azt találták, hogy a földrengések csaknem összese akkor következett be, miután az ionoszférában elektromágneses zavarok történtek! Ez pedig a HAARP és más elektromágneses fegyverek felségterülete! Olyan fegyvereké, amik jelentős részét a világ legmodernebb szoftvereivel irányítjuk, azaz a precizitás olyan kimagasló, amit egy hétköznapi ember elképzelni sem mer!
Bill Clinton 1993. január 20-tól 2001. január 20-ig volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke.
William Cohen, az USA 20. védelmi minisztere is az Isten részéről kivételezett Bill Clinton amerikai elnök alatt tevékenykedett, így nem meglepő az az evidens felvilágosultság, ami Clinton elnök védelmi miniszterét is jellemezte. A védelmi miniszter William Cohen 1997. április 27-én (16 évvel ezelőtt!), a Georgia Egyetemen tartott előadásán például az alábbiakat nyilatkozta:
- Elektromágneses hullámokat használhatunk geofizikai események előidézésére, mint pl. földrengés, éghajlat megváltoztatása, vulkánkitörések és hasonlók okozására.
(Angolul: “Electromagnetic waves can be used to stimulate geophysical events such as earthquakes, climate change, volcanic eruptions and the like.”)
Ugorjunk tovább.
Mi okoztuk a földrengést - jelentette be dr. Brooks Agnew.
Dr. Brooks A. Agnew híres, népszerű és sokoldalú amerikai tudós. Pasadena-ban nőtt fel. 1973-ban belépett az amerikai légierőbe és osztályelsőként szerzett elektromérnöki diplomát. Elektromágneses és radartechnológiai tudósként ő volt minden idők publikus eredményeinek egyik legsikeresebb kőolaj- és földgázlelőhely feltárója. Technológiai fejlesztéseit azóta a híres Mars Express programba is adoptálták.
A PhD fokozatú tudós, Brooks Agnew az alábbiakban érintett időben egy vállalat megbízásából végzett gáz- és olajlelőhelyek utáni kutatást, mégpedig a HAARP-technológiában is alkalmazott ELF-hullámokkal. Az ELF az angol “extremly low frequency” rövidítése, ami magyarul “extrém alacsony frekvencia”. A diszciplínát, amelynek módszerével, elektromágneses hullámokkal feltárták a föld mélyét, kőzet tomográfiának is nevezik. Ennek lényege, hogy a föld mélyébe irányuló különböző frekvenciájú besugárzások során az elektromágneses hullámok a kőzetben, kőolajban stb. elnyelődnek, majd azon nyomban egy olyan frekvencián sugárzódnak vissza, amely kizárólag arra a konkrét anyagfajtára jellemző. A kőzet tomográfia során besugárzott elektromágneses hullám a különböző rétegekben először elnyelődik, majd az atomokban keltett feszültségtől, amit okoztunk, más és más tartományokban verődik vissza, mindig olyan hangon szólalva meg, amilyen a besugárzott réteg anyaga. Más hangon énekel a kőolaj és más hangon a földgáz, a szén, az arany, a gyémánt és az ember stb.
Megér egy kis kitérőt: Ugyanis amikor élő vagy élettelen dolgot besugárzunk, akkor annak atomjaiban feszültséget okozunk. Az atomok külső elektronjai úgynevezett kvantumugrást hajtanak végre és nagyobb pályán kezdenek el - idézőjelben - keringeni. Minden élőlénynek és tárgynak megvan a robbanási, szétvetési frekvenciája is. Amikor megfelelő frekvencián sugárzunk be egy embert, akkor szívleállást, agyvérzést stb. okozunk, továbbá besugárzással kőzetek, víztározó gátak, iszaptározók, erőművek és atomerőművek, épületek, vulkánok és hegyek, valamint állatok és emberek molekuláinak kötéseit fokozatosan vagy - kívánság szerint - azonnal szétrázhatjuk; tehát atomjaira bonthatunk bárkit és bármit.
A fentiek alapján tehát nem csodálkozhatunk azon, amiről dr. Brooks Agnew beszámolt, hogy 100%-os eredményességgel tárták fel kőzet tomográfia útján a földgáz- és kőolaj-lelőhelyeket.
1987 tavaszán, az USA-ban, Oregon államban, a 20 ezer lakosú Roseburg városban folytattak olaj- és gázlelőhely feltárásokat. Brooks Agnew szavait idézzük:
- Ahogy megkezdtük az energiasugárzást, a Richter-skála szerinti 4-es, 4,5-es amplitudójú földrengés pattant ki. (...) Bekapcsoljuk a műszert és lám, megmozdul a föld!
Brooks Agnew meg van győződve róla, hogy ők okozták a földrengést, de állítja, hogy nem szándékosan, hanem ez egyike ama “baleseteknek”, amikor eredetileg nem az a cél, hogy földrengés legyen, hanem úgymond “véletlenül” okoznak földrengést.
Már ebből is végiggondolhatja minden kívülálló, miket művelnek a kormányok és a titkosszolgálatok, amikor a kifejezetten földrengésgyártásra kifejlesztett és egymásnak eladott eszközökkel operálnak! Természetes, hogy amióta az alproject-hez is megvan a technológia - hozzávetőleg 80 éve -, azóta nem biztosíthatja magának senki sem azt a luxust, hogy csak úgy hagyja a földrengéseket, hadd mozduljon meg alattuk a talaj, amikor akar! Logikus, hogy ha magunkfajta keresztényeknek áll ilyen a rendelkezésére, akkor is mi döntjük el, mikor legyen földrengés, csak a világ kormányaival, titkosszolgálataival és pénzügyi, monetáris kasztjaival ellentétben érthető, hogy nem a saját anyagi gyarapodásunkat, hanem például az emberéletek védelmét preferáljuk.
Nagyon fontos megjegyezni, hogy Brooks Agnew és munkatársai nem a HAARP-technológiát használták a földrengés előidézésekor! Azért is fontos ez a tény, mert azt kell megérteni: nem szükségesek látványos HAARP antennák és antennaerdők ahhoz, hogy földrengést okozzunk! Földrengéseket egy hangárból éppen úgy előidézhetünk, ahogyan zöldségtermesztési intézetnek álcázott területek épületeiből, elhagyott, romos házakból, dzsipekből vagy légvédelmi bunkerekből!
Brooks Agnew-ék - ellentétben a HAARP-pal és más elektromágneses fegyverekkel - rendkívül csekély energiával okoztak földrengést. De akkor hogyan sikerült?
A válasz egyszerű: az Oregon államban fekvő 20 ezres lélekszámú Roseburg az USA nyugati partvidékén, a Csendes-óceán törésvonalainak közelében fekszik. Amikor a föld kéreglemezei egymásnak feszülnek, egymásra tolódnak, még sokáig nem okoznak földrengést, viszont az úgynevezett helyzeti energiájuk egyre növekszik. Az esetek többségében előbb-utóbb - 5 év múlva, 10 vagy 20 év múlva, vagy például 100 évvel később - bekövetkezne a földrengés, de az elektromágneses hullámokkal ennek dátumát bármikor előbbre hozhatjuk! Bármikor azonnal előidézhetjük! A besugárzott energia egyszerűen olyan rezgést (remegést, rázkódást) idéz elő az egymásnak feszülő kéreglemezekben, hogy azok elcsúsznak egymáson, ezzel azonnal előidézve a földrengést!
Ugyanezzel a technológiával a hatalmas földrengéseket is elháríthatjuk például akként, hogy sok apró földrengéssé változtatjuk. Lehet, hogy ezt sem írták le még sehol a Föld bolygón. Miről van szó?
Arról, hogy amikor a föld lemezei egymásnak ütköznek, idővel a helyzeti energiájuk általában egyre és egyre nagyobb lenne, de mi nem várjuk meg, hogy évtizedekig vagy évszázadokig halmozódjanak, hanem katasztrófa-elhárításként időről időre besugározzuk a talajt, hogy kipattanjon a földrengés. Képzeljük el, hogy egy nagyváros alatt törésvonal feszül, aminek helyzeti energiája évente 5 egységgel növekszik. Ez 60 év alatt 300 egységet jelentene, ami tömegpusztító földrengéshez vezetne! De ha ezt a feszültséget évente kisütjük, akkor olyan csekély földmozgásokat kapunk, amiket kizárólag műszerekkel lehet mérni!
Elhárítjuk a katasztrófákat, ahol akarjuk, és előidézzük, ahol akarjuk.
A világ államai, titkosszolgálatai és a Háttérhatalom persze nem keresztényként viselkedik. A sok katasztrófa-elhárítás helyett éppen az tűnik ki, hogy ahogyan szaporodnak az elektromágneses eszközök és a HAARP-projectek, annál többször vannak és annál nagyobbak a földrengések, annál több a belvíz, az árvíz, az aszály, annál nagyobbak és pusztítóbbak a viharok, annál több a hurrikán - melyek ráadásul egyre gyakrabban nagyon furcsán viselkednek és mozognak - stb.

A mesterséges katasztrófák szervezett világhálózatáról

Képzelje el a Kedves Olvasó, hogy titkosszolgálati, hadászati vezetőként mi mindent tenne - vegyük az egyszerűség kedvéért csak a földrengésgyártást - a földrengések előidézésére alkalmas fegyverekkel. Hogyan működik például az amerikai kormány vagy a CIA? Túl a hatalmi törekvéseken mi az, ami a politikusokat általában a leginkább motiválja?
Hát a pénz. A pénz és a pozíció. Hogy is megy ez?
A kapitalista világrendszer kormányai mindenhol ugyanúgy vannak felépítve: vannak a pénzügyi hatalmasságok és vannak a politikusok, a támogatott bábok. A bankárkaszt érintett családjai, konkrét monopoltőkések stb. megrendelik a titkosszolgálattól a földrengést, az aszályt, az árvízet, az erdőtüzeket stb., más alkalmakkor a titkosszolgálat kapcsolattartója szól a nagytőkésnek, a multinacionális vállalati vezetőnek vagy igazgatósági tagnak, hogy ekkor és ekkor, itt és itt földrengés lesz vagy ködösítve csak annyit mond: itt és itt a hétvége előtt nagy katasztrófa lesz, a nagytőkés pedig szépen eladja a bukásra ítélt részvényeket, felvásárolja a győztesnek predesztinált részvényeket, a nyereségből pedig visszajuttat az amerikai kormány, a CIA, a Pentagon, a NATO, a KGB és az orosz maffia stb. számláira, valamint ígéretet tesz vagy garanciákat vállal arra, hogy jelentős vagy iszonyatos összegekkel támogatni fogja Barack Obama elnököt vagy Vlagyimir Putyin valamelyik arab terrorista politikusát a következő választásokkor.

100 nagyobb földrengésből csaknem 100-at ionoszféra-zavarok előztek meg!

Kalifornia államban, a San Franciscoi öböl partján fekszik a 64 ezer lakosú, Magyarorszá-gon szokatlanul elhallgatott, több tekintetben rekordtartó Palo Alto. Kalifornia 18. kongresszusi kerületében, a neves Szilícium-völgyben fekvő városban olyan vállalatok központjai találhatók, mint a Hewlett-Packard, a Tesla Motors, a VMware, a Ning, az IDEO, a Wealthfront és a Palantir Technologies. Palo Alto olyan más high-tech vállalatoknak szolgált még inkubátorként, mint a Google, a Facebook, az Apple Inc., a Logitech, a PayPal, az Intuit, a Sun Microsystems és a Pinterest.
Itt, Palo Alto-ban működik az a NASA kutatóközpont is, amely egy 2001-es kutatása során napvilágra hozta, hogy miután 100-nál több 5-ös és annál nagyobb erejű földrengést megvizsgáltak, azt találták, hogy a földrengések csaknem összese akkor következett be, miután az ionoszférában elektromágneses zavarok történtek!
Hogy mit jelent ez? Azt, Tisztelt Látogató, hogy a 100-nál több földrengés kapcsán egyértelműen kiderül, hogy azok csaknem mindegyike mesterségesen, a légkör besugárzásával keltett földrengés volt!
Mert megvan a technológiánk a földrengések gyártására, előidézésére, ezért természetes, hogy mi idézzük elő a földrengéseket!
A Biblia nevet kapott ókori történelmi dokumentumgyűjtemény - Jézus Krisztus által kijelentve - deklarálja, hogy az utolsó időkben megszaporodnak a katasztrófák, a földrengések, az aszályok és az árvizek, színre lép a titokzatos Nagy Babilon, amely egy világméretű kereskedelmi rendszert működtet, amely homlokra sütött pecsétjével elmeuralom alá hajtja az egész bolygót és annak minden népét, nemzetét, rasszát, faját és nyelvét, és aztán jön el a vég!
Erre következik a Világrendszer igazi összeomlása, amelyre rá, a sokak által várt földönkívüliek eljövetele, akik egyébként nem földönkívülieknek, hanem kezdettől angyaloknak nevezték magukat. Vezetőjüket pedig ők maguk nevezték az Istennek, a Teremtőnek, a Mindenség Atyjának és Urának, Aki a Jézus Krisztus által - aki nem csak személy, hanem az Ige - teremtette a látható világot és minden benne valókat.



Titkos CIA hadművelet?
Lengyel halálbrigádok is harcolnak Ukrajnában a Nyalóka-királyért

Szabad Riport


És a palagáz kitermelési szerződést úgy írták meg; hogy a kormány köteles akár erőszakkal is elvenni az ingatlanokat törvényes tulajdonosaiktól, ha a Shell kijelenti, hogy fúrni akar azokon a földeken. A Szlavjanszkhoz közeli területet választották ki az első gázfúró tornyok felállítására...
Ez a pusztító és kegyetlen háború Donbassz orosz lakossága ellen, - főleg Szlavjanszk és Kramatorszk környékén, ahol a büntető haderők és a Donyeck Medence lakóinak legvéresebb összecsapásai történtek, - mindössze a kijevi rezsim, valamint Amerika és Lengyelország politikai elitjének az üzleti érdekeit szolgálja...”
Május 11-én egy ismeretlen katonai gép érkezett a kijevi repülőtérre; melyet a szigorú titoktartás értelmében; a szokásos polgári személyzet helyett, a repülőtér katonai személyzete fogadott. A gép belsejéből NATO katonai egyenruhákat, 500 csomag amphetamint, és figyelmeztető megjelöléssel ellátott; “mérgező anyagot tartalmazó” konténereket pakoltak ki.
Az SBU (Ukrán Biztonsági Szolgálat), kijevi igazgatósága parancsának engedelmeskedve, sem a szállítmányt, sem pedig a mérgező anyagokat tartalmazó konténereket a katonák nem vizsgálták át, hanem azokat a már felsorakoztatott elsötétített ablakú furgonokba rakodták, majd azok sietve elhagyták a repülőteret.
A szállítmányt egy CIA ügynök; Richard Michael kisérte. Ugyanakkor ezzel a géppel érkezett Ukrajnába Lengyelországból, - a ‘Jobb Szektor’ és egy lengyel katonai magánvállalat, az ‘ASBS (Analizy Systemowe Bartlomiej Sienkiewicz) Othago’ jónéhány harcosa is. - Ezt a katonai magán vállalatot, maga Lengyelország jelenlegi belügyminisztere, Bartłomiej Sienkiewicz alapította néhány évvel ezelőtt.
A rendelkezésre álló információk szerint, ez a lengyel katonai vállalat eddig 6 embert vesztett Kelet-Ukrajnában, (a kijevi juntának dolgozó külföldi zsoldosok többi veszteségeit pedig ; egyrészről az ‘American PMC Academi’ és annak leányvállalata a ‘PMC Greystone Limited’ szenvedte el, - egyikük 50 a másik pedig 14 harcost veszített eddig. A CIA és az FBI pedig 25 ügynöküket vesztették el, közülük 13-at pedig bizonyítottan megöltek).
(Az SzRTI megjegyzése: A donyecki és a luganszki népi milíciák azonban ennél sokkal nagyobb arányú ellenséges veszteségekről számolnak be. Bizonyosan több százra tehető a súlyos sebesülés és az elhalálozás aránya az idegen zsoldosok között).
A lengyelek 2013. szeptembere óta tevékenyen részt vettek az ukrajnai halálbrigádok megalakításában, amikor is R. Sikorski meghivta a ‘Jobb Szektor’ 86 tagját kiképzésre Leginiwo-ba, a rendőrségi kiképző központba, - mely Varsótól 23 km-re található.
A harcosok, akik egy ‘egyetemi diákcsere program’(!) ürügyén jöttek, - főleg 40 év körüli férfiak voltak. - Egy hónapos kiképzést kaptak a következőkből: tömegtüntetés szervezés, barikád építés, kormányzati épületek elfoglalása, utcai verekedési taktika, lövés technika, orvlövész puska használata, stb. - A lengyel hetilap, a ‘Nie’ közzé is tett egy fényképet Leginiwoból, melyen náci egyenruhába öltözött ukrán fasiszták láthatók, - együtt a civil ruhás lengyel oktatóikkal.
Miközben a lengyel különleges szolgálat kiképezte a jövő büntető műveleteinek elkövetőit, a Lengyel Külügyminiszté-rium egy hivatalos bejelentést tett közzé 2014. február 2-án. Íme:
Mi támogatjuk a ‘Jobb Szektor’ kemény vonalát. - A ‘Jobb Szektor’ és a tüntetők más fegyveres csoportjainak radikális cselekedetei, s az erőszak használata, - jogosnak mondhatók... A ‘Jobb Szektor’ minden felelősséget magára vállalt a közelmúlt tüntetésein végrehajtott erőszakos cselekedeteiért. Ez egy becsületes állásfoglalás, és mi tiszteletben tartjuk ezt. - A politikusoknak a béke megőrzésére tett kezdeményezései, - kudarcot vallottak. Ez azt jelenti, hogy az egyetlen elfogadható út; a ‘Jobb Szektor’ radikális cselekedeteinek útja. Nincs más alternatíva.”
(A GR szerkesztő megjegyzése: Ez a kijelentés még megerősítésre vár).
Ugyanakkor, a lengyel miniszterelnök, Donald Tusk figyelmeztette Janukovics ukrán elnököt, hogy ne alkalmazzon a Majdanon tüntetők ellen, aránytalanul nagy erőszakot. - Ugyanakkor most viszont Tusk azt követeli, hogy a kijevi junta bánjon a “keleti lázadókkal” olyan keményen, mint a “terroristákkal” szokás.
Május közepén Tusk pedig azt követelte; hogy a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor, - aki szerint a fasiszta Ukrajna “egy kihívás az Európai Unió számára,” - tartózkodjon az ilyen kijelentésektől, mert eltereli a figyelmet a fő ellenség; az Oroszország elleni harcról.
Az a probléma, hogy Varsó keleti politikáját nagyrészt a lengyel titkosszolgálat irányítja, amely szorosan együttműködik az amerikai és a brit titkosszolgálati ügynökségekkel,” - állítja Leszek Sykulski, a Czestochowa Geopolitikai Intézet főnöke.
A CIA igazgatója, John Brennan április elején látogatást tett Kijevben. A látogatását követő napon, a kijevi rezsim főnöke Turcsinov bejelentette; “Nagyszabású ‘terrorellenes‘ (sic! - a szerk.) műveletbe kezd az ukrán haderő Délkelet-Ukrajnában. - Ebben a hadműveletben az ukránok igénybe vették a már fent említett katonai magánvállalatok zsoldosainak szolgálatait, - mely harcosok között nemcsak amerikaiak, hanem lengyelek is voltak szép számmal.
A CIA igazgatója után, április 21-22-én az amerikai alelnök; Joseph Biden is tett látogatást Kijevben. Beszédet tartott a kijevi parlamentben, a Verhovna Rada-ban, melyben kifejezésre juttatta kormánya álláspontját, - miszerint Washington támogatja az ukrán kormányt a “megalázó fenyegetésekkel” szemben, - s ezzel nyilvánvalóan Oroszországra célzott.
Arra kérdésre, hogy mi kell az Egyesült Államoknak Kelet-Ukrajnában, egyszerű a válasz:
Azon a városok alatt, amelyeket a kijevi junta mindenáron ellenőrzése alá akar vonni a Dnyeper-Donyeck Medencében, - tehát ezen városok alatt; óriási palagáz lelőhelyek vannak. A ‘Royal Dutch Shell’ vállalat, már meg is szerezte a bányászati jogot ezen területek tekintélyes részére, a kijevi kormánytól.
Én azt mondanám, hogy ebben az esetben maga a gazdasági érdek az, ami ráviszi a kijevi puccsista rezsimet a katonai műveletek végrehajtására saját polgárai ellen. Mivel így haszonra, (profitra) tehetnek szert, - az előző kormány által aláirt szerződésekből” - mondja Nebojsa Malic, amerikai külügyi szakértő.
Robert Hunter Bident, az amerikai alelnök fiát, - aki Kijev gyakori látogatója lett, - nemrég kinevezték Ukrajna legnagyobb magán gázkitermelő vállalatának, a ‘Burisma Holdings’ igazgatói testületébe. Ez a társaság Ciprusban van bejegyezve és engedélyei vannak a Dnyeper-Donyeck Medence palagázmezőinek kiaknázására. - Áprilisban, Devon Archer, az amerikai külügyminiszter családjának egy közeli barátja, aki Kerry mostohafiának kollégiumi szobatársa és John Kerry 2004-es elnökválasztási kampányának fő tanácsadója volt, - szintén kapott egy állást ebben a vállalatban.
A legmagasabb rangú amerikai hivatalnokoknak és közeli rokonaiknak, bizony komoly személyes érdekeltségeik vannak az összes amerikaiak által lerohant és megszállt országokban; Jugoszláviától kezdve, Irakon keresztül, egészen a napjainkban elfoglalt és meghódított államokig. Például, Kerry elődjének, Madeleine Albrightnak is komoly üzleti érdekeltsége van a “független Koszovóban,” és Biden alelnök elődje, Richard Cheney és családja, együttműködve a másik ex amerikai külügyminiszterrel, Condoleeza Rice-szal; Irak energiaforrásaira tették rá kezüket, - a ‘Halliburton és Chevron’ cégekben lévő érdekeltségeik által. Ugyanilyen érdekeltségek bukkannak elő azoknál is, akik az amerikaiakat szolgálják Kelet-Európában. Például, Ukrajna volt környezetvédelmi minisztere; Mikola Zlocsevszki és Lengyelország volt elnöke; Aleksander Kwasniewski, - szintén a ‘Burisma Holdings’ igazgatói testületének tagjai.
Az egyik kiaknázatlan gázmező, amelynek bányászati jogát Kijev a ‘Burisma Holdings’-nak adta; a Juzivszka palagázmező. Ezen kívül pedig a kijevi kormány a Shellnek adott egy jelentős területet Szlavjanszk mellett, a 160.000-es lélekszámú Kramatorszk város egy részével együtt, valamint nekik adta Krasznij Lucs és Szvjatogorszk városokat Donyeck régióban és Balakeját, s Izjumot a szomszédos Harkov régióban.
És a palagáz kitermelési szerződést úgy írták meg; hogy a kormány köteles akár erőszakkal is elvenni az ingatlanokat törvényes tulajdonosaiktól, ha a Shell kijelenti, hogy fúrni akar azokon a földeken. A Szlavjanszkhoz közeli területet választották ki az első gázfúró tornyok felállítására.
Az a hely tehát, ahol az ukrán hadsereg összevonja erőit, jelentősen megtámogatva a fasiszta oligarcha; Igor Kolomojszkij büntető zászlóaljaival, a ‘Jobb Szektorral’, - valamint az amerikai és lengyel katonai magánvállalatok zsoldosaival, - egyenesen rámutat a büntető hadműveletek egyik fő okára: mely nem más, mint pusztán üzleti érdek.
Ez a pusztító és kegyetlen háború Donbassz orosz lakossága ellen, - főleg Szlavjanszk és Kramatorszk környékén, ahol a büntető haderők és a Donyeck Medence lakóinak legvéresebb összecsapásai történtek, - mindössze a kijevi rezsim, valamint Amerika és Lengyelország politikai elitjének az üzleti érdekeit szolgálja.
Az itt következő lista pedig elárulja azt, hogy milyen módszereket és technikát használnak az ukrán, az amerikai és lengyel egységek ebben az orosz ajkú lakosság elleni büntető hadműveletben:
- támadó és szállító helikopterek, páncélozott járművek, 122 mm-es tarackok, és “Grad” rakétavető rendszerek, amelyekből egy kilőtt sortűz képes elpusztítani minden életet 14.5 hektáron,
- városok bombázása aknavetőkkel, aminek következtében több civilt öltek meg, mint fegyveres ellenállót,
- orvlövész tevékenységek, még gyerekeket is gyilkolva,
- UN feliratos helikopterek használata a Kramatorszk elleni légitámadásokhoz. Ezeket a helikoptereket lengyel pilóták vezették, mert még ukrán kollégáik is megtagadták a nemzetközi normák megszegését.
Mindez együtt, egy konkrét válasznak vehető arra a kérdésre, hogy egész pontosan milyen rakományt is szállítottak repülőgépen Ukrajnába a lengyel zsoldosok, az amerikai hírszerzés felügyelete alatt. És a lengyel Kwasniewski miért van annak a vállalatnak igazgatói tanácsában, amelynek megvalósítandó terveihez az ukrán fasiszták fegyveres csoportjai (a “nemzeti gárda”), valamint az amerikai és a lengyel zsoldosok ‘készítik elő a terepet’, - orosz ajkú ellenállókat és civileket gyilkolva.
Úgy tűnik, hogy a kijevi junta és nyugati mesterei készek bármilyen provokáció elkövetésére, ideértve kémiai fegyverek bevetését is a helyi lakosság ellen, - ahogy az nemrég történt Szíriában, és korábban Irakban, ahol szintén lengyelek voltak a specialisták az ilyen akciókban.
(És, ahogy azóta megtörtént már Ukrajnában; Odesszában május 2-án, majd pár nappal később Mariupolban is).
Fordította: Szilvási László / Szabad Riport




Interjú a totális lehallgatásról


A 700-as Klub, Pat Robertson kérdez és William Binney, az NSA technikai exigazgatója válaszol:

Mekkora is valójában a nemzetbiztonság gépezete? Hallunk róla ezt, azt, ám Ön első kézből tudja.
A főhadiszálláson, Forth Meade-ben, közel negyvenezren dolgoznak, valamint világszerte számos helyen vannak képviseleteik és ezenfelül vannak a szerződött partnerek, úgy százezren. Szerintem úgy kétszázezren dolgozhatnak nekik közvetlenül. Elég nagy szervezetről van tehát szó. Szeptember 11 óta, az éves költségvetésük úgy 10 – 15 milliárd dollárra tehető. Ez elég komoly pénz.
Mennyi adatot tudnak begyűjteni? Van ennek határa? Bármi megkötés?
A határt pénzügyi és hatalmi rendszerek, az elérhetőség és az eszközök tárolására fordítható hely jelenti.
Azt mondta, hogy a végső cél a föld lakosságának teljes ellenőrzése. Demokráciában az ilyesmi nagyon rosszul hangzik.
A totalitárius rendszerek kialakulására a történelem számos példát szolgáltat. Minden totalitárius diktátor vagy állam lényege, hogy mindent tudni akar az emberekről, hogy irányíthassa őket. Ez szolgáltatta az ideológiát a Szovjetunió, a kelet-német Stasi, a Gestapó és az SS mások számára is.
Ez az egész erősebb mint az Ön által említett szervezetek?
Sajnos igen. Azt látom, a egnagyobb baj az, hogy óriási a kapacitás. Megtudják nézni egy ember teljes elektronikus aktivitását. Mikor használja a bank-kártyáját, mikor hív valakit, küld email-t vagy létesít kapcsolatot valakivel az interneten. Vagy például chat-el. Mindezt valós időben is vizsgálhatják, ha arra van szükség. Ha nem, akkor csak begyűjtik, tárolják és majd visszamenőleg elemzik. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy bárkit megfigyeljenek az országban, sőt tulajdonképpen az egész világon. Ráadásul, közel valós időben, egészen a nap huszonnégy órájában, mintha 1984 világa szteroidot kapott volna. Ez ahhoz hasonlít.
Ha valaki mondjuk a kansasi Tropikában lakik, bemegy a boltba bevásárolni és a hitelkártyájával fizet, akkor ezt a nemzetbiztonság már tudja is?
Rendelkezésükre áll az elektronikus információ. Pénzügyi tranzakciók adatait megörzik.
És ha egy bizonyos valaki felhívja a barátját, barátnőjét, azt is lehallgatják?
Nem minden hívást hallgatnak le, de nagyon sokat felvesznek. Az azonban biztos szerepel valamilyen adatbázisban, hogy hívást indított. Ez viszont részét képezi a graftoknak is, mely nyílván tartja a kapcsolati hálókat, ezzel pedig megszegik az alkotmányban foglalt jogainkat. Az alkotmány kimondja, hogy szabad gyülekezési jogunk van, és nem rendelkezik úgy, hogy csak abban az esetben, ha a kormány is tud róla. Márpedig ez történik, amikor a távközlési szolgáltatók átadják azokat az adatokat, melyek megmondják, ki, kit, mikor hívott, milyen időtartamban, és ezáltal kiderül az egész kapcsolati hálónk a telefonról. Innen elég csak megnézni, ki a hívott fél.
Ön azért lépett ki az ügynökségtől, mert alkotmányellenes a tevékenysége. Ez tényleg nem alkotmányos, de miért csinálja mégis a kormány?
Azért maradtam én is ilyen sokáig ott, mert azt láttam hogy az elsődleges cél, az hogy az egész világon segítsék a bűnüldöző szerveket. Az adatokat elsősorban tényleg az FBI, a kábítószer nyomozók és más bűnüldözőszervek használják. Az adatok felhasználásának célja az hogy leleplezze a bűncselekményt. Majd ezekre az információkra alapozva végzik el a letartóztatásokat. Ezután végre kell hajtaniuk egy párhuzamos nyomozást is, ami azt jelenti, hogy hagyományos nyomozási technikákat alkalmazva is bizonyítékokat kell gyűjteniük, melyeket alá kell támasztaniuk, hogy elégséges bizonyíték álljon rendelkezésre a letartóztatáshoz. Ugyanis, a tárgyalás során ezt fogják használni a nemzetbiztonság adatai helyett. Pont ezt támadták meg az Amnesty International kontra C. per során, ami eljutott a legfelsőbb bíróság elé is. Csak úgy sikerült végül elérni, hogy ejtsék a vádakat, hogy lényegében hazudtak a legfelső bíróságnak, és azt mondták: Amennyiben felkívánták volna használni ezeket a bíróságon, arról tájékoztatták volna az alperest. Ez hazugság volt.
Még belegondolni is szörnyű. Ezek az információk eljutnak az adóhatósághoz is?
Ez is újabb kérdést vet fel, a kábítószer felügyelet különleges ügyosztálya, a KFKÜ elsődleges feladata az, hogy megvizsgálja a nemzetbiztonságtól kapott adatokat, és bűncselekmény után kutasson. KFKÜ tagjai között van CIA – és a nemzetbiztonság, az FBI, a belbiztonság, és az adóhatóság is. Ez azt jelenti, hogy az adóhatóság hozzáfér bárki kapcsolati hálójához az országban, mivel a nemzetbiztonság telekommunikációs szolgáltatóktól kapott információkból azt összeállítja. Ha érdekükben áll bárkit megakadályozni abban hogy adómentességet kapjon, azért mert a teadélután mozgalom, vagy a Wall Street elfoglalói közé tartozik, esetleg valamilyen vallási csoport képviselőinek akar adómentességet, akkor megnézhetik, hogy a kérelmező tagja-e valamely nem kívánatos csoportnak, és ez esetben elszigetelik, majd gátolják politikai aktivitását. Pontosan ez történt. Hozzáférhettek ezekhez az adatokhoz, és amikor valaki vallomást tett, a képviselőház jogi bizottsága előtt, az adóhatóság azt a kérdést tette fel neki (csakhogy érzékeltessem, hogy fel is használják az adatokat), milyen kapcsolat fűzi egy bizonyos személyhez, és egy nevet mondtak. Én nem azt a kérédst tettem volna fel, hogy milyen a köztük lévő kapcsolat, hanem azt, hogy honnan volt az adóhatóságnak tudomása erről a kapcsolatról? Ez csak úgy lehetséges, ha hozzáfértek a nemzetbiztonság adatihoz, mert ott ezek a kapcsolatok feldolgozva szerepelnek.
Tehát, Ön nem kevesebbet állít mint, a nemzetbiztonság átadja nekik, amit ők elolvasva szagot fognak, majd lefolytatják a normál eljárást, mintha máshonnan vették volna az információt és így viszik keresztül a kongresszuson. Így van ugye, jól értem?
És a bíróságokon is felhasználják, ami azt jelenti hogy hamisan tanúskodnak a bíróságon. Erre csak azt tudom mondani, hogy az igazságügy minisztérium által támogatott hamis tanúzási módszerről van szó.
Ez nagyon megdöbbentő számomra. Szerintem a legtöbb amerikai számára is. A legtöbb képviselő, helyi ember, akiket a földijei választottak meg. Ön szerint a kongresszusnak van egyáltalán fogalma arról hogy itt mi folyik?
Valamennyi fogalmuk van róla, ezért is alapított koalíciót Emes és Konyerc képviselő úr, hogy csökkentsék a nemzetbiztonságra fordított kiadásokat. Végül 12 szavazaton múlt, hogy sikerült végigvinniük tervüket. Ahhoz képest viszont hogy ez volt az első próbálkozás, nem sokon múlt. A kongresszuson belül is egyre többen szeretnének határt szabni ennek, mert ezek a tevékenységek tényleg alkotmányellenesek. Ütik az első, a negyedik, az ötödik kiegészítést is. Az elsőt azért mert, felfedik a kapcsolatrendszert és arról adatot gyűjtenek. A negyediket azért mert a tartalmakat is vizsgálják, nem csak az adatokat de a tartalmakat is rögzítik. Ötödiket pedig azért mert barátainkkal, ismerőseinkkel megosztott adatainkat is, akár a bíróságon is. Ez ellentmondd az ötödik kiegészítésnek, mivel hivatkozhatunk arra, nem vagyunk kötelesek magunk ellen vallani. Ezt is megszegik.
Hogy lehet, hogy Önt nem kereste fel egy titokzatos alak az éj közepén, vagy igen?
Megtörtént. 2007-ben küldték az FBI-t, megpróbáltak megfélemlíteni hogy hallgassak.
Mi a helyzet Snowdennel? Áruló vagy hős?
Én úgy tekintek rá, mint akinek nem csupán ez az ország , hanem az egész világ sokat köszönhet. Olyan megkérdőjelezhetetelen bizonyítékokat szolgáltatott melyek egyértelművé tették, hogy kormányunk mind az alkotmányt, mind a törvényeinket is megszegik. Megkérdő-jelezhetetlen bizonyítékok vannak a tetteikre, melyeket most mnár nem lehet tagadni.
Miféle megalomániás csinál ilyet? Ez egy gigantikus rendszer, honnan jön az alapötlet, ahonnan ez az egész kinőtt? Honnan, és kitől?
Ami 2001 – ben feltűnt nekem, és amiért aztán otthagytam az NSA -t az az volt, hogy láttam mi következik. Én ugyanis a Szovjetuniót tanulmányoztam 30 éven át, így teljesen világos volt számomra 2001 októberében, hogy az ,NSA és az amerikai kormány kezdi átvenni azokat a módszereket, technikákat, és eljárásokat, amit a Szovjetunió, a STASI és többi vasfüggöny mögötti ország alkalmazott. Világosan láttam hogy ez történik nálunk.
Egy utolsó kérdés. Egy átlagos nézőnek halvány fogalma sincs amiről beszél. Ő bízik a kormányban. Mit tehetünk mi, egyszerű állampolgárok, mi a dolgunk?
Ezzel kapcsolatban el kell mondanom, hoyg először is az a probléma, ez az ország nem látott diktátort, III. György király óta, mintegy 240 évig. Ezért ennyi idő alatt elkényelmesedtünk. Inkább hagytuk a kormányra, tegye azt, ami szerinte helyes. Hozzászoktunk, hogy úgy működik, ahogy azzal megbíztuk és hosszú ideig megbízható is volt. Ezért nem ismerjük, hogy milyenek a diktátorok és az ő módszereik. Ugyanakkpor látjuk hogy a németek nagyon meg vannak döbbenve ezeken a dolgokon, és ez azért van mert, nekik közeli emlékeik vannak a STASI-ról, az SS-ről, a GESTAPÓ-ról. Nagyon jól ismerik ezeket a módszereket. Ezért is vannak így felháborodva. Szerintem az az egyetlen kiút ebből, ha mindenkire lövünk Washingtonban, csak így lehet megállítani egy folyamatot. Meg kell állni, szavazni kell, és hallatni kell a hangunkat. Nem ülhetünk tovább csendben. Ennek az egésznek ellene kell álnunk, ez a megoldás.
Köszönjük szépen. Igazi hazafi vagy. – fejezte be Pat Robertson.
CBNNEWS.COM


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése