2015. január 16., péntek

Forrong a világ a katlan alatt szítják a tűzet




Forrong a világ a katlan alatt szítják a tűzet



A kínai elnök sürgeti a harci készülődést



Forrás: Yahoo News
Hu Jintao, Kína elnöke arra sürgeti a kínai tengerészetet, hogy készüljenek fel egy esetleges katonai összecsapásra a Csendes-óceáni vizek fennhatóságával kapcsolatos egyre erősödő kínai-amerikai feszültség miatt.
A tengerészetnek „kötelessége mindent megtenni az átalakulás és modernizáció érdekében és felkészülni a katonai összecsapásra a nemzetbiztonság védelme érdekében,” nyilatkozta.
A kínai központi katonai bizottsághoz intézett beszédében Hu elmondta, „egyik legfontosabb feladatunk a nemzetvédelem és a katonaság megerősítése.”
A kormány egyik hivatalos weboldalán is közzétett nyilatkozat az után érkezett, hogy az Egyesült Államok és Kína szomszédjai aggodalmukat fejezték ki Kína tengeri ambícióit illetően a Dél-Kínai tengeren.
A Dél-kínai-tenger szigeteire és területére (ami sokak szerint óriási olaj- és gáztartalékokat rejt) különböző történelmi és jogi érvekre hivatkozva számos ázsiai ország tart igényt, miközben Kína az egész tengert magának akarja. A globális tengeri kereskedelem egyharmada áthalad ezeken a vizeken.
Vietnám és a Fülöp szigetek egyre erősödő erőszakkal vádolja a kínai erőket.
A hivatalos Xinhua hírügynökség, az elnököt idézve azt írja, hogy a kínai tengerészetnek „komolyan fel kell készülnie egy esetleges háborúra.”
A Pentagon szerint Hu beszéde nem  olyan különleges, hiszen Pekingnek minden joga megvan saját hadseregének fejlesztésére, feltéve, hogy azt átláthatóan teszi.
Jogukban áll fejleszteni hadseregüket és terveket készíteni, ahogyan azt mi is tesszük,” nyilatkozta George Little, a Pentagon szóvivője, hozzátéve, hogy „az Egyesült Államok számtalanszor felszólította Kínát, hogy tegye átláthatóvá katonai tevékenységeit, mivel ez része a két hadsereg között tervezett együttműködés javulásának.”
Nem akarunk elejtett célzások után kutatni,” nyilatkozta John Kirby, egy másik szóvivő. „Nem sajnáljuk senkitől a lehetőséget hadserege fejlesztésére, felkészítésére.”
Saját tengerészetünk készen áll és ez így is marad.”
Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta, „szorosabb katonai kapcsolatot szeretnénk kiépíteni Kínával és javítani szeretnénk az átláthatóságon is. Ez segíthet tisztázni a kínai szándékokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket.”
Hu nyilatkozatát megelőzően számos amerikai vezető látogatott Ázsiába, köztük Barack Obama, Leon Panetta védelmi miniszter és Hillary Clinton külügyminiszter.
Michelle Flournoy védelmi miniszter helyettes pedig éppen a napokban találkozik kínai kollégájával, hogy megtárgyalják a két ország hadügyeit.
Wen Jiabao, Kína miniszterelnöke a múlt hónapban figyelmeztetett, hogy Kína nem nézi jó szemmel „külső erők” beavatkozását regionális területi vitákba a Dél-Kínai tengeren.
Szintén a múlt hónap során Kína bejelentette, hogy hadgyakorlatokat fog tartani a Csendes-óceánon, miután Barack Obama, aki Amerika első Békés (a Csendes óceán angolul „békés óceán”) elnökének nevezte magát, kijelentette, hogy az Egyesült Államok 2500 tengerészgyalogost küld Ausztráliába.
A Kínai Felszabadítási Hadsereg, a világ legnagyobb hadserege (a katonák számát illetően), összességében egy szárazföldi hadsereg, de a tengerészet egyre nagyobb szerepet kap, ahogy Peking egyre erőteljesebben próbálja érvényesíteni területei követeléseit.
A Pentagon korábban arra figyelmeztetett, hogy Peking egyre nagyobb hangsúlyt fektet tengerészetére és számos modern hadászati eszközt vásárolt erre a célra, amelyek lehetővé teszik számára, hogy a Csendes-óceán távolabbi részeit, sőt azon túli területeket is felügyelete alatt tarthasson.
Néhány átalakítást és tesztet követően Kína első repülőgép anyahajója a múlt hét során indult első próbaútjára, adta hírül a kínai kormány.
A Varyag egy Kuznetsov Admirális osztályú repülőgép anyahajó
szovjet anyahajóból átalakított 300 méter hosszú hajó augusztusban esett át az első teszteken, növelve a kínai tengerészet erősödése miatti nemzetközi aggodalmakat.

Kína csupán idén erősítette meg a volt szovjet anyahajó átalakításáról szóló híreket, kihangsúlyozva, hogy a projekt semmilyen veszélyt nem jelent a szomszédos országokra nézve, mivel a hajót leginkább kiképzési és kutatási célokra szánják.
Az augusztusi teszteket a terület nagyhatalmai, Japán és az USA aggodalommal fogadták és felszólították Pekinget magyarázza meg, miért van szüksége egy repülőgép anyahajóra.
Kína összesen 50, saját partjai mentén végrehajtott tengeri hadgyakorlatot jelentett be, általában utólag, és kijelentette, hogy hadserege kizárólag saját területei védelmét szolgálja.





Az Antikrisztus megjelenése, uralma és háborúi



A Dániel próféta könyvének 11. fejezetében található próféciák több mint (majdnem) 2000 éves időtartamot ölelnek át, Nagy Sándor idejétől kezdve, egészen az eljövendő világdiktátor, az Antikrisztus koráig. A fejezetben sok rész elég világosan, egyértelműen fogalmaz, például az Antikrisztus jellembeli tulajdonságairól és kormányáról. Ugyanezt nem mondhatjuk el az Antikrisztus által a hatalom megszerzésére indított háborúkról. Ezekkel kapcsolatban sok minden nem egyértelmű még. A végső időkről szóló más bibliai próféciákhoz hasonlóan, ezek sem értelmezhetőek addig, amíg időben közelebb nem érünk hozzájuk. Persze találgatni lehet, de vigyáznunk kell, hogy ne legyünk dogmatikusak. Nyitottnak kell lennünk más értelmezésre is, hogy az Úr az idő előrehaladtával felfedhesse előttünk, mi is történik valójában.
Dániel 10. fejezete tulajdonképpen a 11. előkészítése. Időszámításunk előtt 538-ban, Cyrus, a nagy perzsa uralkodó idejében, három hét imádkozás után egy angyali üzenethozó jelent meg Dánielnek. (Dániel 10, 1-6) „Jöttem pedig – szólt a hírnök – hogy tudtodra adjam, ami a te népedre az utolsó időkben következik – a végső időben –mert a látomás azokra az időkre szól.” (Dániel 10, 14)
A látomás végső időkre szóló része a Dániel 11, 21-ben kezdődik: „21 És ennek helyébe egy útálatos áll, akire nem teszik az ország ékességét; hanem alattomban jő, és hízelkedéssel (csellel) jut az országhoz.”
Az Antikrisztust itt, egy „útálatos” személynek ábrázolja a Biblia. Isten így látja őt. A világ nagy része ezen a ponton úgy gondolja majd, hogy az Antikrisztus egy csodálatos személy – a világ megmentője. Nem egyértelmű azonban mit ért a Biblia az alatt hogy „nem adnak neki rangot.” Talán azt jelenti, hogy uralkodik ugyan, de hivatalos cím nélkül. Békével jön, alattomban, ügyes politikai fondorlatokkal. Remek diplomáciai érzékkel jut hatalomhoz.
Dániel 11, 22 – Az Antikrisztus első csatája?
22-es vers: „És a beözönlő seregek elárasztatnak az ő orczája előtt és megtöretnek; még egy szövetséges fejedelem is.”
Noha békével jut hatalomhoz, utána viszont erőszakkal győzi le ellenségeit, hogy megerősítse a pozícióját. Ez jelenthet háborút, háborús fenyegetettséget, de a „beözönlő seregek” kifejezés inkább háborúra enged következtetni.
A „szövetséges fejedelem is megtöretik” feltehetően azt jelenti, hogy az Antikrisztus is az egyezség része, nem pedig azt, hogy a szövetséget megszegik ekkor. Dániel 9, 26 és 27-ből tudhatjuk, hogy az Antikrisztus egy békeszerződést köt, (lásd lent) így egyértelmű, hogy ő maga a szövetség fejedelme.
23-as vers: „Mert mióta barátságot kötött vele, mindig álnok volt. Maroknyi néppel vonul ellene, és győz.”
Dániel 9, 26. 27 is úgy említi az Antikrisztust, mint a szövetség fejedelmét, aki megerősíti a szövetséget sokakkal egy héten át (hét éves időszakon át). A szövetség aláírásával veszi kezdetét az Antikrisztus uralkodásának hét éve, aminek végén Jézus visszatér a földre és véget vet a gonosz uralmának, valamint elviszi magával mindazokat, akik elfogadták őt megváltóként. Ez az elragadtatásnak nevezett esemény.
Az Antikrisztus által kötött egyezmény, amolyan békeszerződés félének tűnik, talán a zsidók, keresztények és muzulmánok közötti békés együttélést hivatott megoldani a közel-keleten. Elképzelhető, hogy az Antikrisztus eléri, hogy Jeruzsálem a három világvallás fővárosa legyen, ahol a muzulmánok, keresztények és a zsidók szabadon gyakorolhatják vallásukat. Ez a szövetség lehetővé teszi a zsidóknak, hogy újjáépítsék hajdani templomukat a Mória hegyen, hogy ismét élőáldozatot mutathassanak be Istennek, ami abbamaradt, amikor a rómaiak szétrombolták a templomot i.sz. 70-ben. (A Dániel 11, 31-ben az Antikrisztus megszünteti a mindennapi áldozatot, tehát nyilvánvalóan előtte lehetővé kellett tennie annak visszaállítását, ha később véget vet neki, és az egyezmény lehet ennek egyik eszköze.)
Noha az Antikrisztus első csatája a hét évre szóló egyezmény aláírása előtt történik (22, 23-as versek), a Biblia nem részletezi, ki ellen is visel hadat. Ha ez a háború a közel-keleten lesz, és sokan így gondolják, akkor izraeli és amerikai csapatok is valószínűleg részt vesznek benne, hiszen ők vannak jelen a térségben.
Az Antikrisztus csalárdul cselekszik.” Ravasz lesz és elhiteti az embereket, hiszen azt olvassuk, hogy „kevés néppel győz.” Ez jelentheti azt, hogy az Antikrisztust a „kisemberek”, a szegények juttatják hatalomra, de az is elképzelhető, hogy egy maroknyi ember, a globális elit segítségével ragadja magához a hatalmat.
24-es vers: „Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is, és olyat tesz, amilyet sem elődei, sem ősei nem tettek. Prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek, és az erődök megtámadására is terveket sző egy ideig.”
Ez úgy hangzik, mintha szétosztaná a vagyonát, hogy elnyerje az általa leigázott országok szegényeinek a szimpátiáját. A 39. versben olvasottak is ezt igazolják: „a földet elosztja jutalom gyanánt”, valószínűleg a politikai hatalom fejében. „Olyat tesz, amit nem cselekedtek sem az ő atyái, sem az ő atyáinak atyái.” A történelem során, igen kevesen osztották szét a megszerzett zsákmányt a legyőzöttek között. Ez alól az egyetlen említésre méltó kivétel, a kommunizmus.
Dániel 11, 25. 26 – Az Antikrisztus második háborúja?
Az Antikrisztus első katonai ellenfeléről a 25-ös versben olvashatunk. „Azután összeszedi erejét és bátorságát, és a déli király ellen vonul nagy haderővel. A déli király is háborúra készül igen nagy és hatalmas haderővel, de nem tud győzni, mert árulást követnek el ellene.”
Úgy tűnik, hogy a déli király serege még nagyobb. Ahogyan azt már említettük, ha ez a csata a közel-keleten lesz, akkor az USA és Izrael is érintve lesznek.
26-os vers: „Azok teszik tönkre, akik az ő kenyerét eszik. Serege szétszéled, és sokan esnek el halálra sebzetten.”
A csata kimenetele megváltozik, amikor a déli királyt saját emberei elárulják, talán éppen az Antikrisztus ravaszsága miatt, amit az előző vers említ.
Ez a háború valószínűleg az egyezmény aláírása után (22-23 vers), de a Nagy Nyomorúság kezdete (három és fél évvel az egyezmény aláírása után), azaz a szerződés megszegése előtt lesz.
27-es vers. „Mindkét király rosszat forral. Egy asztalnál ülve hazugságokat beszélnek, de eredménytelenül, mert a vég ideje meg van szabva.”
Úgy tűnik, hogy először az Antikrisztus háborút vív a hatalomra jutásért, majd megköti az egyezményt (22-23 vers), végül csatázik a déli királlyal (25-26 vers). Ezt követően békét próbálnak kötni és valószínűleg megerősítik a korábban aláírt egyezményt.
28-as vers: „Azután az északi király visszatér országába sok kinccsel. A szent szövetség ellen fordul, és szándékát végrehajtva tér vissza országába.”
Az Antikrisztus itt még nem szegi meg az egyezményt, de ezt tervezi, mert a többiek nem tartják be feltételeit.
Dániel 11, 29-31 – Az Antikrisztus harmadik háborúja?
29-es vers: „Egy idő múlva újra a déli ország ellen támad, de másodszor nem olyan eredménnyel, mint először.”
Ez megint háborúnak hangzik a következő vers miatt:
30-as vers: „Mert kitteus hajók jőnek ellene és megijed, és visszatér és dühöng a szent szövetség ellen és cselekszik ellene; visszatér és ügyel azokra, a kik elhagyják a szent szövetséget.”
Ciprus felől, azaz nyugatról érkeznek a hajók.
31-es vers: „És seregek állanak fel az ő részéről, és megfertéztetik a szenthelyet, az erősséget, és megszüntetik a mindennapi áldozatot, és felteszik a pusztító útálatosságot.”
Ez egy kulcsfontosságú vers, hiszen a Dániel 9, 27-el együtt elárulják, hogy a hét évre szóló szövetséget, az Antikrisztus három és fél év után megszegi, elfoglalja a hamarosan újjáépülő zsidó templomot, „megszünteti a minden napi áldozatot”, és felállít valamit, amit a Biblia„pusztító utálatosságnak” nevez. (Erről a Jelenések könyve 13. fejezetében a „fenevad képmásaként” is olvashatunk.)
Ötszáz évvel azután, hogy Dániel kapta ezt a próféciát,  Jézust tanítványai második eljövetele és a világ vége jeleiről kérdezték. Jézus így válaszolt: „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen… Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.” (Máté 24, 3. 15. 21).
Úgy tűnik, hogy három háború előzi meg az egyezmény megszegését. Egy a megkötése előtt robban ki, egy valamikor az első három és fél év során, és a harmadik, közvetlenül a szövetség megszegése előtt, ami végül annak felbontását, végét hozza el.
Zsarnokság és győzelem a Nyomorúság idején
A 32-35-ig tartó versek az utolsó három és fél évről, az egyezmény megszegését követő időszakról beszélnek: „És akik gonoszul cselekszenek a szövetség ellen, azokat hitszegésre csábítja hízelkedésekkel; ellenben az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik. És a nép értelmesei sokakat oktatnak, de hullanak fegyver és tűz miatt, fogság és rablás miatt napokig. És miközben elhullanak, megsegíttetnek kicsiny segítséggel, és sokan csatlakoznak hozzájok képmutató beszédekkel (számításból). És elhullanak az értelmesek közül is, hogy megpróbáltassanak, megtisztíttassanak és megfehéríttessenek a vég idejéig; mert a rendelt idő még hátra van.”
Noha sokan követik majd az Antikrisztust, lesznek, akik kétségbeesetten keresik majd az igazságot, és azok, akik ismerik Isten igéjét és készek bizonyságot tenni hitükről, milliókat fognak tanítani és bátorítani.
Az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik.” Az Ördög és erői mindent megtesznek, hogy megállítsák őket, de Isten igaz gyermekei a végsőkig kitartanak majd.
36 és 37-es versek: „És a király a maga tetszése szerint cselekszik és felfuvalkodik és felmagasztalja magát minden isten felett, és az istenek Istene ellen is vakmerőn szól, és szerencsés lesz, mígnem betelik a harag; mert a mi elhatároztatott, az végre is hajtatik. Nem gondol atyáinak isteneivel, nem gondol az asszonyok kedvenczével (vágyával), és egy istennel sem; hanem mindennek fölibe magasztalja magát.
Az Antikrisztus annyira el lesz telve önmagától, hogy Istennél is nagyobbra tartja majd magát. 2 Thesszalonikabeliek 2, 4 –ben olvashatjuk, hogy „maga ül be, mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.”
Az Istenek istene ellen is vakmerően szól, és szerencsés lesz, mígnem betelik a harag, mert ami elhatároztatott, végre is hajtatik.” A Jelenések könyve 13, 5 arról ír, mennyi ideig tart majd ez az időszak. „És adaték néki hatalom (a Fenevadnak, az Antikrisztusnak), hogy cselekedjék negyvenkét hónapig (három és fél évig).”
38-as vers: „Ezek helyett az erődök istenét tiszteli, olyan istent, akit ősei nem ismertek tiszteli arannyal, ezüsttel, drágakővel és egyéb értékes dolgokkal.”
Ez az „erődök istene”, jelentheti a fegyverkezést, és az a tény, hogy ezt az istent „arannyal és ezüsttel” jutalmazza, utalhat a hadi kiadásokra. Ebben nincs semmi új, már Dániel idejében is fontos volt a hadviselés, sokat áldoztak a háború istenének, és már akkor is sokat költöttek a fegyverkezésre és a sereg fenntartására. Ami újdonságnak számít, és csak a jelenkorra jellemző az a nukleáris fegyverek alkalmazása „az isten, akit nem ismertek az ő atyái”.
39. vers: „És az erődített városokban így tesz az idegen istenek nevében: aki hódol, annak dicsőségét megsokasítja és sokak felett ad nékik hatalmat; a földet elosztja jutalom gyanánt. ”
Ez az „idegen isten” lehet, hogy a Fenevad képe lesz, amiről a Jelenések 13, 14. 15 ír. „És elhiteti (az Antikrisztus) a földnek lakosait a jelekkel, amik adatának neki, hogy cselekedje a fenevad előtt, azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevad képét, aki fegyverrel megsebesíttetett vala, és megelevenedett. És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, akik nem imádják a fenevad képét, megölessenek.”
A vers által leírtak arra engednek következtetni, hogy ez a kép, vagy képmás egy szuperszámítógép lehet, ami a világ minden lakosának adatait tartalmazza majd (az adatbázis már tulajdonképpen már elkészült), ami felett az Antikrisztus rendelkezik majd. Ezen keresztül fut majd a világ pénzrendszere, valamennyi tranzakció ennek ellenőrzése alatt áll majd. A rendszerhez a 666-os számnak is köze lesz valamilyen módon.
Jelenések könyve 13, 16-18: „Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.”
Dániel 11, 40-42 – Az Antikrisztus negyedik háborúja?
40-es vers: „De a vég idején összetűz vele a déli király, és mint a forgószél, úgy megy reá az északi király szekerekkel, lovasokkal és sok hajóval, és betör az országokba, elözönli és végigjárja azokat.”
Ez a háború a második három és fél év során lesz, a Nagy Nyomorúság idején, talán már egészen a végén, mert, amint azt néhány verssel később olvashatjuk, az Antikrisztus hatalma ekkora már végéhez közeledik. Ez is az Észak királya (az Antikrisztus) és a dél királya (valószínűleg Izrael az USA támogatásával) között zajlik.
Dániel csak számára ismert kifejezéseket használhatott a látomás leírásánál, tankok helyett szekereket, légitámadás helyett forgószelet említ például.
41-es vers: „És bemegy a dicső földre, és sokan elesnek; de ezek megszabadulnak az ő kezéből: Edom, Moáb és az Ammon fiainak színe-java.”
Edom, Moáb, és Ammon a mai Jordániában találhatók.
42-es vers: „És kezeit az országokra veti, és Egyiptom földe meg nem menekedhetik.”
43-as vers: „És ura lesz Egyiptom arany- és ezüst-kincseinek és minden drágalátos javainak; líbiabeliek és etiópok lesznek az ő kíséretében.”
Ura lesz az arany és ezüst kincseknek”, arra enged következtetni, hogy nagy gazdasági hatalma lesz, amit a Jelenések könyve 13, 16-18 is  megerősít.
Líbiabeliek és etiópok lesznek a kíséretében.” Eszerint ezek az országok követni fogják az Antikrisztust.
Dániel 11, 44 – Az Antikrisztus ötödik háborúja?
44-es vers: „De a keletről és északról jövő hírek megrémítik, ezért kivonul nagy haraggal, elpusztít és kiirt sokakat.”
Ez megint úgy hangzik, mint egy újabb háború, vagy esetleg a 40-42 versekben leírt háború folytatása, és valószínűleg a Nyomorúság vége felé történik. Ha ez egy újabb, ötödik háború, a versből úgy hangzik, hogy keleti népek ellen vívja az Antikrisztus.
Északról való hírek”, talán egy puccs vagy zavargások hírét jelenti hazájából vagy nézeteltérést Észak-Amerikával.
Kivonul nagy haraggal, hogy elveszessen sokakat.” Ez megint háború lehet, talán nukleáris, melynek során az Antikrisztus és szövetségesei elpusztítják „Babilont”, ahogy a Jelenések könyve 14, 8 és 17, 16 versekben és az egész 18. fejezetben olvashatjuk. Ez a háború valószínűleg közvetlenül Jézus visszatérése és az elragadtatás előtt lesz.
45-ös vers: „És felvonja az ő sátor-palotáját a tengerek és a dicső szent hegy között; és végére jut, és senki sem segít rajta.”
A „dicsőséges hegy” a jeruzsálemi Mória hegye. Ez nem azt jelenti, hogy az Antikrisztus ilyen sokáig várt arra, hogy felállítsa főhadiszállását Jeruzsálemben, inkább csak utalás arra, amit három és fél évvel korábban az egyezmény megszegésekor tett, amikor felállította képmását a templomban vagy környékén (Dániel 11, 30. 31) és istennek nyilvánította magát az egész világ előtt, betiltva minden egyéb vallás gyakorlását (2. Thessalonikabeliek 2, 3-4).
És a végére jut és senki sem segíthet rajta.” Az Antikrisztus összegyűjti erőit az Armageddon síkságra néző Megiddónál Izrael északi részén az uralmát ellenző országok ellen, uralkodásának legnagyobb csatájára. Ekkor azonban Jézus közbelép, vele minden megváltott gyermeke, hogy közös erővel elpusztítsák az Antikrisztus erőit, a történelem legnagyobb ütközetében, az Armageddoni csatában.  (Jelenések 16:12-16, 19:11-21) Ezt végre egy boldog kor követi, az ezer évig tartó millennium. A boldog kezdet!
(A bibliai verseket a Károly Gáspár illetve az Új Bibliafordításból idézzük.)





Idők jelei áttekintés





Joseph Candel
Az elmúlt néhány évben az emberiség tudása hihetetlen mértékben növekedett, és bár sok hasznos felfedezés is született, sajnos a fejlődés egyre veszélyesebb területek felé vette útját.
A kutatók magával az élettel kísérleteznek, emberi szerveket és testrészeket klónoznak vagy növesztenek, és egyre gyakrabban kacsintgatnak a teljes emberi klónozás ésgénállományunk módosítása felé. A tudomány veszélyes és nagyrészt ismeretlen utakon jár és bár újabb és újabb felfedezésekkel dicsekszik, még mindig sokkal több mindent nem ért az emberi test működésével kapcsolatban, mint amennyit már megismert. A hosszabb vagy egészségesebb élet helyett soha nem látott csapásokat és betegségeket szabadítanak az emberekre, olyan következményeket váltva ki, amiket nem láthatnak előre.
Mivel az életet csupán fizikai vagy tudományos szemmel nézik, a test és a gép fúziója logikus és pozitív lépésnek tűnik számukra. Egyrészt intelligens robotokat akarnak, hogy az embert szolgálják, másrészt magát az embert is gépesíteni akarják, chipeket és érzékelőket ültetnek a testébe, nagyobb hatalmat ígérve a tárgyak felett.
chipek és implantátumok előnyeiről lassan napi szinten hallunk. Elmondják, hogyan védheti gyerekeink biztonságát vagy az egészségünket, kihangsúlyozzák mennyivel kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb a személyazonosítás, és mennyi mindenre jó még az élet más területein. A digitális és chipes azonosítás terén is hihetetlen fejlődést láthattunk az elmúlt néhány évben, és ami a legfontosabb, a közvélemény egyre inkább kész elfogadni ezt az újítást.
A kérdés lassan már nem az, hogy akarunk-e a chipet, hanem, hogy milyen formában kérjük. Léteznek ehető chipek, amik akár jelszóként is funkcionálhatnak és van elektromos tetoválás, ami leginkább az egészségügyben forradalmasíthatja a betegek azonosítását és megfigyelését.
Regina Dugan, a DARPA korábbi igazgatója, aki jelenleg a Google tulajdonában lévő Motorola egyik vezetője, egy konferencián beszélt a jelszótabletta és az elektromos tetoválás előnyeiről, ami magát az emberi testet alakítaná azonosítóvá, hogy a felhasználók minden egyéb kulcs nélkül férjenek hozzá eszközeikhez, indítsák be autójukat, vagy lépjenek be a lakásukba.
Sajnos egyre többen tartják az ilyen megoldásokat divatosnak és önként vetik alá magukat a chipbeültetésnek.
Egyelőre még sok kritikát is hallani, tolakodónak és feleslegesnek nevezve ezeket az újításokat, de még többen vannak azok, akik szerint ezeké a jövő, megint mások pedig kinevetik az aggodalmaskodókat, illetve azokat, akik a Bibliát idézve hívják fel a figyelmet a chipbeültetés és a transzhumanizmus veszélyeire.
A fiatalok között sokan vannak, akik készen állnak a magánszféra minden szegletét átadni egy hamis lázadás zászlaja alatt, ami valójában nem egyéb, mint konformizmus és a kényelem előtérbe helyezése.
Az elkövetkezendő 5-15 évben a biotechnológia és ember-gép interfészek gyors fejlődését fogjuk látni. Ez a technológia előkészíti a terepet a Bibliából Fenevad Bélyegeként ismert rendszer számára. A Jelenések 13:16-18 a következőket mondja:
És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.”
Ez lesz a társadalom feletti irányítás végső formája, ahol a rendszeren belül megszűnnek a kiskapuk és minden ember döntés elé kényszerül.
Egy másik fontos területe az idők jeleinek, amire Jézus saját szavai mellett János is figyelmeztet a Jelenések könyvében, a háború:
Amikor feltörte a második pecsétet, hallottam, hogy a második élőlény szól: “Jöjj!” És kijött egy másik ló, egy tűzvörös, és a rajta ülőnek megadatott, hogy elvegye a békességet a földről, sőt hogy öldössék egymást az emberek; és nagy kard adatott neki.” – Jelenések 6:3-4
nukleáris fenyegetettség ismét valós veszélyt jelent a világon, komoly szorongást okozva az embereknek. Oroszország nyíltan kimondta, hogy kész bevetni atomfegyvereit saját védelme érdekében, vagy akár egy szükségesnek ítélt támadás során is. Észak-Koreától szinte kiszámítható rendszerességgel érkeznek a háborús fenyegetések. Egyesek szerint a kommunista ország egy komoly háború gyújtózsinórja is lehet. India és Pakisztán, ez a két lobbanékony és dühös nemzet, szintén nem rejtik véka alá nukleáris képességeiket, de hosszan sorolhatnánk a hasonló veszélyforrásokat.
Bár a „háborúk híre” rendszeres újság volt az elmúlt évtizedekben, a Berlini fal 1989-es lerombolását követően a kedélyek csillapodni látszottak. A veszély azonban ismét feléledt az elmúlt néhány évben.
Jézus azt mondta, hogy lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog, Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.” (Lukács 21:25-26)
Sejtve, ami a világra vár, az emberek valóban hihetetlen stresszben és szorongásbanélnek, illetve egyre több olyan betegségben szenvednek, amik ezekből erednek, azöngyilkosságokról nem is beszélve, ami jelenleg a 20. leggyakoribb halálozási ok a világon.
Sokan látják, hogy a technológia nem oldja meg a problémáikat. A terhek könnyítése helyett több munka hárul rájuk, emellett egyre több szabálynak és kötelességnek kell eleget tenniük a hatóságok felé. Sokan a társadalom siralmas állapota miatt aggódnak, nem tudva mi vár majd gyermekeikre a jövőben.
A sok felfedezés, kényelmi újítás és látszólagos bőség ellenére, a problémák nemhogy nem oldódtak meg, de egyre fokozódnak. A szegénység egyre nagyobb gond. A háború veszélye nem múlt el. A betegségek pedig csupán megváltoztak, de el nem múltak. Hit és remény nélkül nem csoda, hogy „az emberek elhalnak a félelem miatt”.
Bár gyűlnek a viharfelhők a láthatáron, mégsem kell félnünk. Isten azt mondja, hogy „Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak. Menedéked az örökkévaló Isten, örökkévaló karjai tartanak.” (Ézsaiás 41:10, V. Mózes 33:27) Egy percre sem hagy cserben. „Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig,” ígérte Jézus. (Máté 28:20)
A béke, amit Jézus ad „minden értelmet meghalad” ha „Benne bízol”. (Filippi 4:7, Ézsaiás 26:3) A vihar közepén is jelenlévő bizalom a legteljesebb béke formája. A béke csak akkor válik igazi békévé, ha a vihar próbára tette.
Ha szeretnéd megismerni a Békesség Fejedelmét, akár azonnal megteheted, csak nyisd meg a szíved: Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.” (Jelenések 3:20)
Mondd el ezt a rövid imát, vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:
Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök életajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam, a válaszokat a kérdéseimre és a békét, ami minden értelmet meghalad. Ámen.”




Milliók az „őrület” határán





Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.” – Lukács 21:26
Forrás: wnd.com
Terrorizmus, káosz, félelem a jövő miatt. Barack Obama, de még inkább a globalizáció és a félelemkeltés korában, a világ alapvető változásokon megy keresztül.
Ezzel nyilván a legtöbb ember tisztában van. Amit azonban csak kevesen látnak, hogy ezek a változások az emberek tízmillióit sodorják az őrületbe vagy a depresszió és önpusztítás mélységeibe.
Vegyük figyelembe az alábbi tényeket:
  • Az öngyilkosság vált az elsőszámú sérülésből származó halálozási okká az Egyesült Államokban, megelőzve az autóbalesetek okozta haláleseteket is. Ami ennél is aggasztóbb, hogy a tavalyi év során több amerikai katona vetett véget önkezűleg az életének, mint ahányan harc közben estek el.
  • Az USA munkavállalóinak egyharmada szenved krónikus stressztől. A 18-33 évesek igen nagy százaléka aludni sem tud miatta illetve depresszióban vagy pánikbetegségben szenved.
  • Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) adatai szerint minden ötödik középiskolásnál diagnosztizáltak figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart (ADHD), New Yorkban pedig minden ötödik 6-12 közötti gyerek szenved ettől vagy más hasonló betegségtől, mint például pánikbetegségtől, depressziótól vagy bipoláris zavartól.
  • Több tanulmány is kimutatta, hogy a stressz több súlyos betegség kiváltója lehet. A krónikus stressz például kulcsfontosságú szerepet tölt be a rák kialakulásában, ami a második legfőbb halálozási ok az Egyesült Államokban (a világon pedig a hetedik) és a szívbetegségek kialakulásánál is fontos tényező.
  • A 12 év feletti amerikaiak 11 százaléka szed valamilyen antidepresszánst, amelyek köztudottan megváltoztatják az ember hangulatát, olyannyira, hogy a gyógyszerügyi hatóság „öngyilkossági” figyelmeztetésével kerülnek forgalomba. A nőket különösen nagy arányban érinti a depresszió. A 40-50 év közötti amerikai nők 23 százaléka szed antidepresszánst.
  • Ehhez adjuk hozzá azt a sok tízmillió embert, aki valamilyen pszichiátriai gyógyszert szed. A példa kedvéért 6,4 millió 4-17 év közötti gyerek szed orvosi utasításra Ritalint vagy hasonló pszicho-stimulánst az Egyesült Államokban. Ne feledkezzünk meg a lakosság 28%-át képviselő alkoholistákról sem, ami további 60 millió embert jelent, vagy a 22 millió emberről, akik ilyen-olyan gyakorisággal használnak kábítószert. Ezek tudatában egy igazi begyógyszerezett ország tárul a szemünk elé.

Az óceán túlpartján sem sokkal jobb a helyzet.
Egy komoly 2011-es tanulmány szerint az európaiak 38 százaléka, 165 millió ember, szenved valamilyen mentális vagy neurológiai betegségben, mint amilyen a depresszió, a pánikbetegség, az álmatlanság vagy a demencia:
Az Európai Neuropszichofarmakológiai Kollégium kutatásának eredményei szerint a leggyakoribb zavarok a következők: 69 millió embert érint valamilyen szorongás (ide tartoznak például a különféle fóbiák vagy a pánikbetegség), 29 millió ember szenved álmatlanságban, 30 millió depresszióban. 20 millió embernek van olyan lelki hátterű betegsége, amely testi tünetek formájában jelentkezik (ezek a szomatoform tünetek, régi nevükön pszichoszomatikus betegségek). 17 millió ember pedig alkohol- vagy drogfüggőségben szenved. A fiatalok 5 százaléka hiperaktivitással vagy valamilyen figyelemkoncentrációs zavarral küzd, a 85 év feletti idősek csaknem harmada pedig az időskori elbutulással, azaz demenciával.
Mi történik? Miért nem képes a modern orvostudomány megoldást találni ezekre az igen súlyos problémákra? Miért nem képes az emberiség által felhalmozott hihetetlen mértékű tudás boldoggá tenni az embereket? Miért van az, hogy a boldogság helyett az emberek egyre több stresszt tapasztalnak, ami növekvő lelki nyomorhoz, tragédiához és halálhoz vezet?

Tényleg nincs megoldás?

A stressz, a nehézségek, a csalódások vagy balesetek az élet elkerülhetetlen részei. Egy egészséges társadalomban azonban, ahol a család egysége erős, ahol az erkölcsi értékek alapvetően szilárdak, az egyén sokkal kevesebb stresszt tapasztal, mint mondjuk egy perverz társadalomban. A mai világban, ahol a család egysége egyre gyakrabban esik szét, ahol a sérült kultúra kigúnyolja a hagyományos értékeket, ahol káosz uralkodik a gazdaságban, a monetáris rendszer pedig szétesőben, és ahol demagógok és szociopaták irányítják az országot (és a világot), az élet nehézségei megsokszorozódnak, az igazi megoldásokat pedig hamis ígéretekkel vagy gyógyszerekkel próbálják helyettesíteni.
Így történt, hogy Amerika, amely egykor a világ reménysége volt, egy lehangolt, dühös nemzetté vált, ami jó úton halad a hagyományos értékektől és szabadpiaci kapitalizmustól a szocializmus felé. Ez már önmagában is feszültséget szül, mert azzal elég sokan tisztában vannak, hogy a szocializmus végül a szabadság és jólét elvesztését hozza.
Emellett ott vannak a gazdasági nehézségek. A szüntelenül folyó kilakoltatások, csődök, stagnálás, munkanélküliség, elszegényedés, emelkedő árak és az államcsőd, most már az állampolgárokat sújtó „kiadáscsökkentésekkel” megtetézve.  Fontos megérteni, hogy a kormány intézkedései nemcsak szándékosak, hanem egyenesen stratégiai fontosságúak a hatalom számára. Az elit által kívánt radikális változásokat nem lehetne véghezvinni miközben a lakosság nyugodtan éli világát, boldogan, elégedetten, hálásan Isten áldásaiért. Arra van szükség, hogy az emberek feszültek és elégedetlenek legyenek.
Elegendő elolvasni Saul Alinsky hírhedt „A radikálisok 12 szabálya” című írását, hogy megértsük: a radikális változásokhoz fontos, hogy a népet folyamatos nyomás és feszültség alatt tartsák, és életben tartsák sérelmeiket. Egyszóval mindig legyenek dühösek.
Természetesen a hagyományos értékek elleni támadás középpontjában Isten elutasítása áll (elsősorban a társadalmi elit által), ami a társadalom dezintegrációjához vezetett és kinyitotta Pandora szelencéjét.
Sajnos a pszichológia kevés esetben tud igazi megoldást nyújtani az embereknek, hiszen a szekuláris, mechanikus folyamatokon alapuló kultúrából eredt, ami szerint minden mentális, érzelmi és lelki probléma genetikai vagy élettani eredetű. A bűn, mint olyan nem létezik. Nincs lélek és nincs erkölcs. Az egészséges vagy „jó” személyiség, a megértés, a megbánás és megbocsátás – az igazi gyógyuláshoz elengedhetetlen feltételek – fel sem merülnek. Csak kérünk egy receptet.

A kiút

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, három alapvető területre kell összpontosítani a gyógyuláshoz, amelyek:
1)       Az igazán egészséges étrend. Számos tanulmány bizonyítja, hogy a helytelen ételek vagy a túl sok étel fogyasztása komoly problémákhoz vezetnek. Kerüljük az egészségtelen, magas cukortartalmú, agyonkezelt, vegyszerezett, tartósított, mesterségesen ízesített, édesített ételeket. Ezek testünk és elménk számára is egészségtelenek. Dr. Lee Hieb nagyon találóan fogalmazta meg a követendő szabályt: „Ha a dédanyám nem ismerné fel, hogy egy ételről van szó, nem eszem meg.”
2)       A rendszeres testmozgás. A testmozgás a testi egészségen kívül számos egyéb jótékony hatással bír, többek között csökkenti a stresszt.
3)       A rendszeres nyugalom és elmélkedés, az Istennel imában töltött idő elengedhetetlen ahhoz, hogy megszabaduljunk mindattól, ami szívünkbe férkőzött és nem oda való. Adjuk át problémáinkat, frusztrációinkat Istennek. Ma már egyre több orvos is tisztában van azzal, hogy a düh és a keserűség számos mentális és egyéb betegség kiváltója.
Fontos megjegyezni, hogy nem a stressz tesz beteggé, hanem az a mód, ahogyan a stresszt kezeljük, illetve nem kezeljük. Amikor a problémák türelemmel és hittel találják szemben magukat, a szokásos felgyülemlő düh és frusztráció helyett, egy csodálatos dolgot tapasztalhatunk: a stressz, ahelyett, hogy megbetegítene vagy hátráltatna, igazából erősebbé tesz és végül igazi, kipróbált békét, olyan békét eredményez, ami a legnagyobb viharban is kitart.

Maradj nyugodt!

A stressz, ami tulajdonképpen a bibliai „megpróbáltatás” vagy „szorongattatás” kifejezések modern megfelelője, a hit megpróbálója. Az élet fontos része, ami által tanulunk, és jó esetben növekszünk.
Jézus nemcsak megváltást hozott nekünk, de azt is megmutatta, hogyan kezeljük a stresszt, amikor a kereszthez szegezve Isten bocsánatát kérte kínzóinak. Jézuson keresztül a bűneink bocsánatot nyertek, most már csak azt kell megtanulnunk, hogyan éljünk a jelenben. Hittel, türelemmel, kitartással.
A ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez.” – Jakab 1:3




Titkos amerikai-izraeli háború Irán ellen?



Forrás: France24
Az Iráni Forradalmi Gárda Bid Ganeh-i támaszpontja a robbanás előtt és után
(AFP) Egyre több volt amerikai titkos ügynök és Irán szakértő gondolja, hogy a Teherán melletti katonai támaszponton a múlt hónap során történt robbanás egy közös amerikai-izraeli titkos akció eredménye volt, melynek célja Irán nukleáris és rakétaprogramjának hatástalanítása, írta vasárnap a Los Angeles Times.

Az Iráni Forradalmi Gárda támaszpontját november 19-én megrázó, óriási erejű robbanás a katonai komplexum szinte valamennyi épületét romba döntötte és 17 embert ölt meg, köztük Hassan Tehrani Moghaddam tábornokot, aki az iráni ballisztikus rakétaprogram irányításáért volt felelős.
A Los Angeles Times szerint a titkos akció igazi célja Irán atomfegyvereinek hatástalanítása volt, hogy ezáltal szükségtelenné váljon egy amerikai-izraeli légitámadás és csökkenjen az Irán jelentette veszélyt.
Úgy tűnik a XXI. század az ilyen ki nem mondott, titkos háborúk ideje,” nyilatkozta Patrick Clawson, a Washington Intézet közel-keleti politika csoportjának Irán-biztonsági szakértője a lapnak. „Úgy tűnik valóságos merényletkampány és kiberháború folyik, és emellett egy kevésbé köztudott szabotázs kampány is.”
Az ilyen akciók minden esetben titkosak, azok, akik tudnak róla nem beszélnek, áll a cikkben.
A The Times szerint az Egyesült Államok és szövetségesei évek óta próbálják olyan módon szabotálni Irán atomprogramját, hogy titokban hibás alkatrészeket, hibás terveket vagy szoftvereket adnak Iránnak. Természetesen ezekre a szabotázsakciókra nincs bizonyíték, de nyilvánvaló, hogy Irán akadályokba ütközött, ami évek óta hátráltatja atomprogramját.
Egyértelmű, hogy ezt tesszük,” idézi a cikk Art Keller volt CIA tisztet, aki számos Iránnal kapcsolatos akcióban vett részt. „Tulajdonképpen ez a CIA fegyverkezésellenes csoportjának hivatalosan megfogalmazott küldetése: mindent megtenni, hogy lelassítsák Irán tömegpusztító fegyverek előállítására irányuló programjait.”
Sok nyugati szakértő úgy gondolja, hogy annakidején a Stuxnet vírust is amerikai és izraeli mérnökök juttatták be az iráni atomprogramban résztvevő rendszerekbe, írja a The Times.
Sem az amerikai sem pedig az izraeli kormány nem ismerte el, hogy része lett volna a kibertámadásban.



A kínai tábornok akár egy világháború árán is megvédené Iránt



Forrás: Infowars.com
Zhang Zhaozhong tábornok, a Kínai Nemzetvédelmi Egyetem professzora úgy nyilatkozott, hogy Kína egy percig sem fog tétovázni, ha Irán védelméről van szó, akkor sem ha ez a harmadik világháború kirobbanását jelentené. A nyilatkozatot válasznak szánta az amerikai hadsereg intézkedéseire, melyek egyre több hadihajót indítanak a térségbe az egyre növekvő feszültség közepette.
Az NDTV, egy Kínán kívülről sugárzó kínai nyelvű csatorna adásában elhangzottak szerint, Zhang Zhaozhong tábornok az Irán elleni USA-izraeli támadásra reagálva elmondta, „Kína nem fog habozni, hogy megvédje Iránt, még akkor sem, ha ez a harmadik világháború elindítását jelenti.” A kijelentés, mint várható volt, sokakat megdöbbentett.
A híradás Xia Ming professzort is idézi, aki átfogalmazva ugyan, de megismételte a kijelentést, hogy „a harmadik világháború kirobbantása kizárólag belpolitikai indítékkal, szükségből történne,” de hozzátette, hogy egy ilyen út támogatása nevetséges lenne.
Kína vehemensen megerősítette Iránhoz fűződő szövetségét az elmúlt hetek során. A megnyilatkozások közül talán az iráni brit nagykövetség elleni támadással kapcsolatos reakció a leginkább említésre méltó, mivel Kína nem volt hajlandó kritikával illetni az iráni diákok akcióját.
Kína és Oroszország egyaránt egyértelművé tették, hogy minden Irán ellen tervezett katonai akció ENSZ felhatalmazását meg fogják vétózni. „Kína tisztában van az egyes országok kemény reakcióival a kialakult helyzetet illetően és aggódik a fejlemények miatt,” nyilatkozta Hong Lei, kínai külügyminiszter a riporterek kérdésére reagálva a tegnapi nap folyamán.
Reméljük, az illetékes országok megőrzik higgadtságukat és nem indulatból fognak dönteni ilyen fontos kérdésben, hogy elkerülhessük a konfrontációt.”
A Nimitz osztályba tartozó Stennis szuper-anyahajó már most is az iráni vizek közelében van, az USS Carl Vinson repülőgép anyahajó pedig a napokban indult el, hogy csatlakozzon az amerikai tengerészet 5. Flottájához.
Az USS Carl Vinson mellett az USS Bunker Hill irányított rakétahordozó és irányított rakétaelhárító is útnak indult tegnap reggel, az USS Halsey pedig néhány órán belül követi,” jelentette az NBC SanDiego, hozzátéve, hogy valamennyi hajó a közel-keletre tart.
A Szíria ellen tervezett támadás miatti félelmek igencsak megnőttek, amikor kiderült, hogy az USS George W. Bush hadihajó elhagyta szokásos állomáshelyét és Szíria partjai közelébe érkezett, ám azóta a hajó visszaindult Norfolk Virginia-i állomáshelyére.
A hadihajók november 30-i pozíciójára vonatkozó térkép: LINK




Netanjahu felszólította az izraeli hadsereget, hogy készüljön az Irán elleni esetleges támadásra



Az aszimetrikus hadviselés kora lejárt Irán és a térség arab országai skalár fegyverekkel felfegyverkezve a terrorista zsidó atom potenciálját semlegesítve immár uralni képesek a térséget , és ha kell az élet szikráit is eltüntetik a zsidó elözönlések területeiről .
Forrás: zerohedge.com
2013-ban Szíria volt terítéken, amikor az Egyesült Államok által megrendezett egész sor provokációt követően a katonai akció szinte elkerülhetetlennek látszott, amit azonban Putyin az utolsó pillanatban meghiúsított.
2014-ben Ukrajna következett, ahol (ismét) az amerikai külügyminisztérium és Victoria Nuland által szervezett elhúzódó kampány eredményeként végül a már hagyományosnak számító puccs (lásd: Egyiptom és Líbiaesetét) meghozta a kívánt eredményt, azonban végül ismét Putyin került ki győztesen, szinte egyetlen lövés nélkül csatolva országához a stratégiai fontosságú Krím félszigetet.
Tehát miután Putyin kétszer is túljárt az USA eszén, ideje megpiszkálni a régi geopolitikai sebeket, amelyek közül talán Irán a legérzékenyebb. És ki más lenne a legalkalmasabb a feladatra, mint Izrael.
Haaretz a következőket írja:
Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Moshe Ya’alon védelmi miniszter felszólították a hadsereget, hogy készüljenek fel az iráni nukleáris létesítmények elleni esetleges katonai támadásra, amelynek költségei legalább 10 milliárd sékelt (651 milliárd forint) tesznek ki az idei évben, a nyugat és Irán között folyó tárgyalások ellenére, áll egy rangidős katonai vezető nyilatkozatában.”
A félreértések elkerülése végett tisztázzuk, hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen akció az érintettek számára: több háború több katonai kiadást jelent, ami még több „kitört ablakot” és így magasabb GDP-t eredményez.
Az Izraeli Védelmi Erők terveivel kapcsolatos januári és februári Knesszet bizottsági meghallgatásokon résztvevő három Knesszet tag elmondta, hogy a védelmi költségvetésből 10-12 milliárd sékelt irányoztak elő az Irán elleni támadásra, ami hozzávetőleg megegyezik a 2013-ra jóváhagyott összeggel.
Az Egyesült Államokkal ellentétben, ahol a háborús retorika már művészi vagy mondhatni tudományos szintre emelkedett, Izraelben kicsit komolyabban veszik a dolgokat:
Az Izraeli Védelmi Erők képviselői elmondták, hogy a hadsereg egyértelmű direktívát kapott a kormány politikai képviselőitől (értsd: Netanjahu és Ya’alon), hogy folytassák az iráni nukleáris létesítmények elleni független izraeli támadásra való felkészülést, függetlenül az Irán és a nyugat között folyó tárgyalásoktól, mondta a három képviselő.
Ami pedig a potenciális támadás diplomáciai ürügyét illeti, nem igen kell találgatni, hiszen már három éve ugyanazt használják: megtámadni Iránt, mielőtt az atombombát küld Izraelre, hogy letörölje a föld színéről.
Az Irán és a hat hatalom közötti átmeneti megállapodás megszületése óta Netanjahu számtalanszor kihangsúlyozta, hogy Izrael azt nem tartja magára nézve kötelező érvényűnek. Az elmúlt néhány hét során, ahogy a végleges megállapodással kapcsolatos tárgyalások újraindultak, Netanjahu erősített Iránt célzó retorikáján és ismét az ország atomlétesítményei elleni egyoldalú támadás lehetőségéről beszél.
Barátaim! Azt gondolom, hogy ha hagyjuk Iránnak az Urániumdúsítás folytatását, azzal megnyitjuk az utat az ár előtt,” mondta március elején Netanjahu az AIPAC konferencián. „Ez nem történhet meg, és mi teszünk róla, hogy ne történjen meg.”
Ironikus módon ez alkalommal éppen az Egyesült Államok bizonyulhat Izrael legnagyobb visszatartó erejének, amely az elmúlt hat hónap során valamilyen titokzatos oknál fogva Irán legádázabb ellenségéből egyik legkészségesebb potenciális partnerévé alakult és immár nem lát egyebet az országban, mint piaci frontot (nem beszélve az ott található természeti kincsekről).
Ettől függetlenül az USA is látja, hogy most, miután az ukrán helyzetet látszólag, de legalábbis egy időre hatástalanították, lépnie kell. Éppen ezért kedden, miután Oroszország viszonylag békésen területéhez csatolta a Krímet, az Egyesült Államok nagy nehezen és igen erőtlenül megadta válaszát, felfüggesztetve Szíria washingtoni nagykövetségének és konzulátusainak működését és felszólította az amerikai állampolgársággal nem rendelkező szír diplomatákat, hogy hagyják el az országot. A furcsa időzítésű lépést Daniel Rubinstein, az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja, azzal magyarázta, hogy Bashar al-Assad, aki nem hajlandó lemondani posztjáról, tehető felelőssé a szíriaiak elleni atrocitásokért.
Úgy határoztunk, hogy számunkra elfogadhatatlan, hogy az érintett rezsim által kinevezett személyek diplomáciai és konzuli tevékenységet folytatnak az Egyesült Államokban,” mondta Rubinstein, akinek kinevezését hétfőn jelentette be a külügyminisztérium.
Ennek értelmében az Egyesült Államok a mai napon értesítette Szíria kormányát, hogy washingtoni nagykövetségének valamint Troy-ban és Houstonban található tiszteletbeli konzulátusainak működését azonnali hatállyal függessze fel,” áll a nyilatkozatban. (forrás)
Más szóval az Egyesült Államok ismét saját „erkölcsi felsőbbrendűségi” kódexét próbálja ráerőltetni a közel-keleti orosz befolyást képviselő országra, azzal büntetve a Kremlt, hogy kirúgja saját területéről a szír képviseleteket. Putyin valószínűleg sírva fakadt a hír hallatán.
Az egyetlen probléma, hogy mostanra több mint egyértelmű a világ számára, hogy az „amerikai béke” szerkezete csak a saját álomvilágában élő Egyesült Államokra és arra a hét fizetésképtelen államra érvényes, amelyek adósságon alapuló piramisjátéka egyre jobban függ az alacsony kamatokon és ingyen pénzen alapuló központilag megtervezett rezsimtől. Mindenki más számára egyértelmű, hogy provokáció esetén az Egyesült Államoktól leginkább szankciókra és bezárt nagykövetségekre számíthatnak, hogy vezetőik minél előbb visszatérhessenek kedvenc feladatukhoz, a papírvagyon nyomtatásához.






Az orosz medve új életre kelt és a hidegháborúnak koránt sincs vége



Aki azt gondolja, hogy az Egyesült Államok az egyetlen szuperhatalom ma a világon, jól teszi, ha elolvassa ezt a cikket. Az erőviszonyok komoly átalakuláson mennek át ma a világban. Ki tudja megnevezni, melyik alegnagyobb olajtermelő ésolajexportőr ország ma a világon? Melyik ország rendelkezik a legnagyobb földgáz erőforrásokkal és avilág második legerősebb hadseregével? Segítek: nem Szaúdi-Arábia, nem Kína és nem az Egyesült Államok. A válasz természetesen Oroszország. Az orosz medve nagyon is életben van. Sokan nem tudják, hogy ma Oroszország az Egyesült Államok egyik legnagyobb olajszállítója. Oroszország hihetetlen mennyiségű természeti erőforrással rendelkezik, államadósságuk rendkívül alacsony (az ország GDP-jének mindössze 10%-a), gazdasága pedig hihetetlen fejlődésen ment keresztül ez elmúlt tíz év során. Sok tekintetben Oroszország csak most kezdi próbálgatni szárnyait. Sokan úgy gondolják, hogy az Eurázsiai Gazdasági Unió, amelynek létrejöttén Oroszország szorgosan dolgozik a régi Szovjetunió újjáélesztése felé tereli a helyzetet. Teljes gőzzel halad az orosz hadsereg modernizálási programja. Sokan, főleg Amerikában úgy gondolják, hogy a hidegháborúnak vége és Oroszország csak egy fogatlan medve, ami semmilyen veszélyt nem jelent. A valóság ennek talán éppen az ellenkezője.
A republikánus párt néhány napja tartott elnökjelölti vitáján például egyetlen szó sem esett Oroszországról. Mintha a világ második legnagyobb hatalma nem is létezne. Ez a vita is mutatja, milyen bizarrá vált az USA külpolitikája. Ha létezik ma egy ország a világon, amely képes lenne katonai eszközökkel legyőzni az Egyesült Államokat, az Oroszország. Aki pedig azt gondolja, mint ahogyan sok amerikai így van vele, hogy Oroszország az Egyesült Államok barátja, súlyos tévedésben van.
A hidegháború nem ért véget. Az orosz titkos ügynökök száma az Egyesült Államokban és más nyugati országokban az eredeti hidegháborús évek szintjén van, a feszültség az USA és Oroszország között pedig több területen is egyre növekszik.
Például Dimitrij Medvedev, orosz elnök bejelentette, hogy új nukleáris fegyvereket fog telepíteni, amelyek az amerikai rakétavédelmi rendszereket célozzák, amennyiben az Egyesült Államok nem hagy fel az Európába tervezett rakétavédelmi pajzs telepítésével. A napokban ez a konfliktus odáig fajult, hogy Medvedev az orosz néphez intézett beszédében felsorolta azokat a lépéseket, amelyeket életbe léptetett a NATO-országok európai rakétavédelmi rendszere körül kialakult konfliktus miatt.
Egyes korábbi egyezmények az Egyesült Államok és Oroszország között kezdenek csődöt mondani. Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy mostantól nem fogja betartani az Európai Hagyományos Fegyverekre vonatkozó szerződésben rögzítetteket, amelyre Moszkva még 2007-ben rendelt el moratóriumot.
Miközben az Egyesült Államok afganisztáni kecskepásztorokat hajszol Oroszország atomháborúra készül. Arról sem lehet sokat olvasni az amerikai sajtóban, hogy Oroszország egy kiterjedt földalatti bunkerhálózat kiépítésén dolgozik. Egyedül Moszkvában 5000 ilyen új bunker és óvóhely áll kivitelezés alatt. A 2012-es befejezéssel tervezett program célja egy olyan bunker és óvóhelyhálózat kiépítése, ami szinte a város teljes lakosságának képes menedéket nyújtani.
Mindeközben, mit tesz az Egyesült Államok saját állampolgárai védelméért? Semmit.
Az Obama kormány azon ügyködik, hogy lefegyverezze az országot.
A START, azaz Stratégiai Fegyvereket Korlátozó Egyezmény (STrategic Arms Reduction Treaty) 1550 darabban maximálja az Egyesült Államok és Oroszország által birtokolható nukleáris fegyverek mennyiségét. Az amerikai hadsereg számára ez 90%-os csökkenést jelent az 1967-es csúcshoz képest, amikor az USA 31.255 stratégiai nukleáris fegyverrel rendelkezett. Az Egyezmény a ballisztikus rakéták, azaz atombombázók számát is 700 darabban korlátozza.
Ez az egyezmény óriási előnyt jelent Oroszország számára, mivel teljes mértékben figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az oroszok 10.000 taktikai nukleáris fegyverrel rendelkeznek, míg az USA esetében ez a szám mindössze néhány száz. Ezeket a taktikai nukleáris rakétákat cirkáló- vagy hordozórakétákkal, nagy hatótávolságú tüzérségi eszközökkel vagy katonai repülővel is el lehet juttatni a célpontokhoz. Az egyezmény egyáltalán nem foglalkozik ezekkel az aránytalanságokkal, ami rendkívül komoly stratégiai hátrányba helyezi az Egyesült Államokat.
Az elmúlt néhány év során Oroszország rendkívül nagy hangsúlyt fektetett stratégiai nukleáris erejének modernizálására, míg az Egyesült Államok egyáltalán nem foglalkozott vele. Az amerikai vezetés most is azt gondolja, hogy messze Oroszország előtt járnak ezen a téren, de ezzel a véleménnyel egyedül vannak. Mások számára egyértelmű, hogy a két ország között egykor létező igen nagy technológiai szakadék mára szinte teljesen összezárult.
A stratégiai fegyverek mellett Oroszország olyan új tengeralattjárókat is kifejlesztett, amelyeket az amerikai radarok nem képesek észlelni, mert a korábbi modelleknél lényegesen csendesebbek, új ballisztikus rakétáik pedig képesek kijátszani az amerikai rakétavédelmi rendszereket.
Miközben az USA stratégiai hibákat gyárt, mint amilyen az al-Qaeda támagatása Líbia elfoglalásában, Oroszország új stratégiai fegyverarzenált állított elő.
A legtöbb embernek fogalma sincs arról, mi történik a valóságban. Miközben az Egyesült Államok úszik az adósságban, Oroszország fellendülőben van.
Forbes magazin cikke szerint Moszkva a világ harmadik legdrágább városa, a CNN pedig a negyedik helyezést ítélte ezen a téren az orosz fővárosnak.
Újabban pedig attól tartanak, hogy a régi Szovjetunió ismét összeáll. Az Egyesült Államokban ez a téma elkerülte a média figyelmét, pedig már az Eurázsiai Unió első tagjainak névsorát is nyilvánosságra hozták. Az első három tagállam Belorusszia, Kazahsztán és Oroszország lesz. A kezdeményezők pedig egyértelművé tették, hogy az egykori Szovjetunió valamennyi volt tagállamát szívesen látják a szoros gazdasági integrációt célul tűző unióban.
Miért hallgat erről az amerikai sajtó? Reagan idejében Oroszország volt az elsőszámú külpolitikai téma Amerikában, ma pedig senki sem beszél róla. Amerikában mindenki azt akarja hinni, hogy Oroszország már nem jelent veszélyt és a hidegháborúnak vége. Az igazság azonban az, hogy a mai Oroszország sokkal erősebb, úgy politikailag, mint gazdaságilag és már katonailag is, mint a volt Szovjetunió valaha is volt.
Nagyon is elképzelhető, hogy Oroszország legyőzze az Egyesült Államokat egy első csapás indításával, főleg, ha Kínával szövetkeznének egy ilyen háborúban. A legtöbb amerikai ezt elképzelhetetlennek tartja, pedig az orosz és kínai vezetés sok órát tölt ilyen és ehhez hasonló forgatókönyvek megvitatásával.
A 2012-es amerikai elnökválasztások során nem sok szó esik majd Oroszországról, helyette mindenki az afganisztáni hegyekben bujkáló kecskepásztorok jelentette „óriási veszélyre” koncentrál majd.
Vak vezeti a világtalant, miközben a világ drámai változásokon megy keresztül. Hallván hallanak, de nem értenek és látván látnak, de nem ismernek. (Máté 13:14) Az orosz medve visszatért és fontos szerepe lesz az elkövetkező évek eseményeiben.





Az orosz medve tovább erősödik



A társadalmi megosztás egyik fontos eszközének szánt kommunizmus átmeneti háttérbe szorulását követően Oroszország ismét éledezik. Vajon lehet-e egy ilyen komoly tendencia a véletlen műve egy olyan világban, ahol a legfontosabb folyamatokat a háttérhatalom irányítja? Ahogyan egyes nyugati országok jelenlegi gyenge vezetésének is megvan a maga szerepe, Oroszország téli álma sem a véletlen műve volt. A bibliai próféciákból arra lehet következtetni, hogy fontos szerepe lesz még a végidők eseményeiben.
Sajnos ma is kevesen értik ezeknek a folyamatoknak a jelentőségét és Oroszországra csupán, mint volt hidegháborús nagyhatalomra gondolnak, pedig a valóság ettől nagyon is távol áll.
Nézzünk meg néhány beszédes adatot a két nagyhatalomról (forrás):
1. Oroszország jelenleg a világ legnagyobb olajtermelője. Az Egyesült Államok csupán a harmadik helyen áll.
2. Oroszország a világ elsőszámú olaj exportőre. Az Egyesült Államok minden országnál több olajat kénytelen importálni.
3. Oroszország a világ elsőszámú földgáztermelője. Az Egyesült Államok a második helyen áll.
4. Jelenleg Oroszország látja el Európa földgázigényének 34 százalékát.
5. Az Egyesült Államok GDP arányos adóssága 101%, míg Oroszország esetében ez a szám 8%.
6. Az Egyesült Államok kereskedelmi mérleghiánya 2012-ben meghaladta az 500 milliárd dollárt. Oroszország ezzel szemben rendre hatalmas kereskedelmi többletet termel.
7. A hivatalos munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban jelenleg 7,4%, Oroszországban pedig 5,4%.
8. Vlagyimir Putyin elnöksége alatt országának kereskedelme hihetetlen mértékben megerősödött.
9. A Bloomberg adatai szerint Oroszország 570 tonnával növelte aranytartalékát az elmúlt tíz év során. Az Egyesült Államok esetében úgy tűnik senki sem tudja, hogy a Federal Reserve mennyi arannyal rendelkezik valójában.
10. Külföldiek számára Moszkva a világ második legdrágább városa, miközben a világlegbarátságtalanabb városa, Newark, New Yersey, az Egyesült Államokban található (a tizes ‘toplistában’ öt amerikai város is szerepel).
11. Több milliárdos él Moszkvában, mint bármelyik más városban a világon.
12. A moszkvai metróhálózat magasan túlszárnyalja Washington D.C. vagy New York City metrórendszerét.
13. Bár jelenleg az Egyesült Államok hadseregét tartják a legerősebbnek a világon, Oroszország a második helyen, szorosan a nyomában van.
14. Oroszország nemrégiben mutatta be új „szinte teljesen hangtalan” tengeralattjáróját, ami sokkal halkabb, mint az Egyesült Államok tulajdonában lévők.
15. Miközben Barack Obama azon ügyködik, hogy semlegesítse az Egyesült Államok stratégiai nukleáris arzenálját, Vlagyimir Putyin komoly erőfeszítéseket tesz az orosz atomfegyverek modernizálása érdekében.
16. 2013 második felében az orosz katonai erők több mint 200 hadgyakorlat levezetését tervezik.
17. Valószínűleg a fontos híreket figyelemmel kísérők figyelmét nem kerülte el az a médiaesemény, amely során Vlagyimir Putyin belülről is megszemlélte az új orosz, ötödik generációs vadászrepülőt, ami az amerikai F-22-es Raptornál is korszerűbb.
18. A becslések szerint ma több orosz kém tartózkodik az Egyesült Államokban, mint bármikor a történelem folyamán.
Bár nem valószínű, hogy az Egyesült Államok és Oroszország között direkt katonai konfliktus alakuljon ki a közeljövőben, mindkét országnak fontos szerepe van a globális feszültségkeltésben és előkelő helyet foglalnak el a világ sakktábláján.





Oroszország készül az Egyesült Államok elleni potenciális konfliktusokra





Forrás: The Truth Wins
Valószínűleg sokan nem tudják, hogy Oroszország olyan tengeralattjárókat épít, amelyeket az amerikai hadsereg nem képes észlelni. Ezek a tengeralattjárók gond nélkül képesek megközelíteni az Egyesült Államok partjait anélkül, hogy észrevennék őket.
2012-ben például egy atomtöltetű nagy hatótávolságú rakétákkal felfegyverzett támadó tengeralattjáró heteken át körözött a Mexikói-öbölben mire észlelték. Most pedig ennél is korszerűbb, a „legújabb lopakodó technológia” alkalmazásával készült tengeralattjárókat bocsátanak vízre.
Az amerikai tengerészet elismeri, hogy lemerülés után nem tudják követni ezeket a tengeri járműveket. Ez annyit jelent, hogy az oroszok könnyűszerrel megközelíthetik az amerikai partokat, és rakétákat indíthatnak ellene. Védekezés helyett az Obama kormány úgy döntött, hogy leszereli az Egyesült Államok stratégiai atomfegyvereit.
Az RT a következőket írta ezekről a tengeralattjárókról:
Oroszország vízre bocsátotta új, rendkívül fejlett technológiával készült Novorosszijszk tengeralattjáróját. A Szent-Pétervári hajógyárból kihajózó tengeralattjáró csupán egyike az építés alatt álló hat ilyen eszköznek, amelyek vízrebocsátását két éven belülre tervezik.
A Novorosszijszk egy Varsavajanka osztályú (Projekt 636) tengeralattjáró és a legmodernebb lopakodó technológiának köszönhetően merülés után szinte észlelhetetlen.
Ellenfeleink „fekete lyukként” emlegetik, mert rendkívül halk és nehéz észrevenni,” nyilatkozta Konstantin Tabacsnyi, a Novorosszijszk parancsnoka a Channel One televíziónak. „A tengeralattjáró legfőbb előnye, hogy észlelhetetlen. Az egész projekt tökéletesen betölti célját.”
A Novorosszijszk nem az első ilyen orosz kísérlet. A szinte hangtalan eszközök kifejlesztése már évek óta folyik. A Borej osztályú Vlagyimir Monomah például a legújabb generációs atomreaktoros hajtóművel rendelkezik, merülési mélysége 450 méter és 20 darab interkontinentális ballisztikus rakéta hordozására képes.
Az R-30-as Bulava rakéták mindegyike 10 darab MIRV töltetet, azaz önállóan célra irányítható robbanófejet tartalmaz, amelyek rombolóereje egyenként 150 kilotonna. (forrás)
A tengeralattjárók mellett Oroszország más eszközeinek fejlesztésén is dolgozik.
Hivatalosan 2014-ben indul a PAK-DA stratégiai bombázó fejlesztése, nyilatkozta Viktor Bondarev, a légierők és a légvédelem új főparancsnoka.
A PAK-DA fejlesztése már évek óta folyik, de a projektet hivatalosan csak tavaly hagyta jóvá az orosz vezetőség. (linklink)
Oroszország meglévő atomfegyvereinek modernizálására is komoly hangsúlyt fektet.
Oroszország számos új rakéta kifejlesztésén dolgozik, beleértve az amerikai titkosszolgálat által titkos közepes hatótávolságú nukleáris rakétaként emlegetettRS-26-ot, ami egyesek szerint sérti a 1987-es Közepes hatótávolságú nukleáris szerződést.
Az orosz kormány tagadja ezeket a vádakat, azt állítva, hogy ez egy új interkontinentális ballisztikus rakéta, ami más szakértők szerint viszont a 2010-es Új START egyezménybe ütközik. (forrás)
Sajnos sok embernek fogalma sincs arról, hogy mi folyik ezen a téren. A legtöbben abban a tévhitben élnek, hogy a „hidegháborúnak” vége és Oroszországtól már nem kell tartani.
Bárcsak így lenne.
Jelenleg Oroszország gazdaságilag és katonailag egyaránt erősebb, mint korábban volt és az erősödés nem állt meg.
Azt feltételezve, hogy a hidegháborúnak vége, hogyan magyarázzuk, hogy jelenleg több orosz kém tartózkodik az Egyesült Államokban, mint a hidegháború hivatalos évei alatt?
Mindeközben pedig Barack Obama mindent megtesz az amerikai nukleáris arzenál felszámolása érdekében.
1967-ben az Egyesült Államok több mint 31.000 stratégiai atomtöltettel rendelkezett. Ez a mennyiség azóta 95 százalékkal csökkent.
A Barack Obama által 2010-ben aláírt START Egyezmény 1.550 darabban maximálja az Egyesült Államok és Oroszország bevethető stratégiai atomtölteteinek számát.
Barack Obama számára azonban egy ilyen mértékű csökkentés sem volt elegendő.
Az amerikai elnök idén júniusban bejelentette, hogy további 30 százalékos csökkentést tart szükségszerűnek:
Alapos megfontolás után úgy találtam, hogy az Egyesült Államok és szövetségeseinek biztonsága, valamint az erős visszatartó erő fenntartása mellett lehetőség van stratégiai nukleáris fegyvereink további, a jelenlegi mennyiség egyharmadával történő csökkentésére. Szándékomban áll, Oroszországgal egyeztetve, a hidegháborús atomhelyzetet megváltoztatni. (forrás)
Ez azt jelentené, hogy az Egyesült Államoknak hozzávetőleg 1000 atomtöltete maradna.
A különböző nemzetközi egyezményeknek köszönhetően ráadásul Oroszország pontosan tudja, hogy ezek hol találhatók.
Ezek fényében már elképzelhető egy olyan forgatókönyv, amelyben Oroszország és Kína közösen mérne elsőcsapást az Egyesült Államokra. Amennyiben tudják, hogy az atomtöltetek hol találhatók, kevesebb, mint 10 perc alatt kilőhetik az összeset egy tengeralattjáróról indított elsőcsapással.
A III. Világháborúra előbb utóbb sor kerül. Nyilván nem idén és nem is jövőre, de amilyen tempóban romlanak az orosz-amerikai kapcsolatok, ugyanolyan ütemben alakulnak a körülmények egy ilyen esemény bekövetkezésére.
A vezetők döntései alapján pedig egyértelmű, hogy az Egyesült Államoknak a vesztes szerepét szánják.




Üdvözlet Putyintól: Orosz bombázók az amerikai védelmi zónában



Forrás: Free Beacon
Július 4-én, a Függetlenség Napjának ünnepén, két orosz stratégiai bombázó behatolt az amerikai védelmi zóna területére a Csendes-óceán közelében. A bombázókat amerikai vadászrepülők fogadták, mondta a védelmi erők egyik illetékese a Free Beacon-nak. 
Ez a második alkalom, hogy Moszkva atomtöltet szállítására is alkalmas bombázókat küldött az Egyesült Államokat körülvevő 200 mérföldes védelmi zóna területére az elmúlt három hét során.
Első alkalommal két TU-95 Bear H bombázó repült el Alaszka közelében egy orosz hadgyakorlat alatt, nyilatkozta az oroszok katonai szóvivője. A hadgyakorlat során „ellenséges” légvédelmi állások és stratégiai létesítmények elleni támadásokat is szimuláltak.
Az amerikai védelmi erők egyik képviselője szerint ugyan a csendes-óceáni betolakodás megközelítette az amerikai partokat, a katonaság által szuverén légtérnek tekintett 12 mérföldes zónába nem hatolt be.
Az incidens arra enged következtetni, hogy Moszkva nagy hatótávolságú cirkáló rakétáit teszteli két stratégiailag fontos helyszínen, az alaszkai Greely bázis és a kaliforniai Vandenberg légi bázis közelében.
Májusban, Nikolaj Makarov tábornok, az orosz fegyveres erők parancsnoka egy moszkvai konferencián azt mondta, hogy mivel a rakétavédelmi rendszerek destabilizálódtak, „megelőző támadásmódok alkalmazására is sor kerülhet, amennyiben a helyzet romlik.” Megjegyzésével az Egyesült Államok által Európába telepítendő rakétavédelmi eszközök ellen tiltakozott.
Az amerikai védelmi erők képviselője „Putyin Függetlenség napi üdvözletének” nevezte az incidenst.
Thomas McInerney tábornok, volt alaszkai katonai parancsnok szerint „egyértelmű, hogy Putyin teszteli Obama elnököt és nemzetvédelmi csapatát.”
Ezek a nagy hatótávolságú légi kirándulások kísértetiesen hasonlítanak a parancsnokságom idején, még a hidegháború alatt végzett orosz gyakorlatokra,” nyilatkozta a tábornok a Free Beacon-nak.
Az orosz, szíriai és iráni lépések arra engednek következtetni, hogy a hidegháborús évek stratégiái visszatérőben vannak.”
Az alaszkai bombázók berepülése éppen egybeesett a Barack Obama és Vladimir Putyin közötti, június 18-án rendezett csúcstalálkozóval.
Amerikai illetékesek szerint hozzávetőlegesen 30 bombázó és támogató légi jármű vett részt a hadgyakorlatban, amelyek között voltak Bear Hs és TU-160-as Blackjack bombázók is.





Orosz hadihajók szíriai vizeken a NATO támadás megakadályozására





Forrás: Infowars.com

Moszkva agresszív lépéssel próbálja megakadályozni az újabb „humanitárius beavatkozást”

Orosz hadihajók érkeztek a szíriai vizekre, hogy megakadályozzanak egy „humanitárius közbelépés” ürügyével indított újabb NATO vezette támadást.
Az orosz hadihajók a napokban érkeznek a szíriai fennhatóságú vizekre, jelentette a szír hírügynökség csütörtökön, egyértelművé téve, hogy a lépés félreérthetetlen üzenetet képvisel a nyugat felé, mégpedig azt, hogy Moszkva visszautasít bármiféle beavatkozást a szíriai zavargásokba,” jelentette a Haaretz.
Oroszország egyre keményebben lép fel Szíria védelmében. Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter polgárháborúnak minősítette az országban folyó erőszakhullámot, a nyugat ismételt vádjai ellenére, melyek szerint Bashar al-Assad maga felügyelte az ártatlan tüntetők ellen indított véres leszámolást.
A Líbia elleni támadás előkészítéséhez hasonlóan, ahol a bombázást szintén „humanitárius közbelépésnek” minősítették, a NATO erők megpróbálják ördögi színben feltüntetni Assad kormányát, miközben az ellenzék hasonló támadásait elfelejtik megemlíteni, mint például a 20 biztonsági rendőrt megölő illetve megsebesítő támadást a szír légierő bázisán a múlt héten.
Mark Toner a Fehérház szóvivője visszautasította, hogy Szíriában polgárháború dúlna kijelentve, hogy „az Egyesült Államok szerint, az Assad rezsim erőszakkal és megfélemlítéssel próbálja elnyomni az ártatlan tüntetőket.”
Ugyanezt a retorikát hallottuk Líbia esetében is, miközben a NATO erők a vadászrepülőkkel és vállról indítható rakétákkal harcoló al-Qaeda vezette lázadóknak nyújtottak légi támogatást, akiket szintén „ártatlan tüntetőknek” nevezett a nyugati média.
Annak ellenére, hogy sokan úgy gondolják Irán lesz a következő nyugati katonai támadás célpontja, a NATO által vezényelt rezsimváltás terén valószínűleg Szíria a soros.
Az eseményeket Barack Obama indította el még augusztusban, amikor lemondásra szólította fel Assad elnököt. Az ENSZ már valamennyi nélkülözhető munkatársát visszahívta az országból.
Oroszország támogatása nélkül Szíria szinte teljesen védtelen lenne egy NATO támadással szemben.
Nem látok olyan akadályt, ami pusztán katonai természetű lenne. Szíria nem képes védekezni a nyugati rendszerek ellen… de kockázatosabb akció lenne, mint Líbia esetében. Kemény katonai akcióra lehet számítani,” jegyezte meg Jean Rannou, a francia légierő korábbi parancsnoka.
Tudva, hogy a nyugati média szakértője a katonai beavatkozásokat igazoló hazugsággyártásnak, nem egyértelmű, hogy az Assad kormány tényleg kegyetlen vagy pedig jogos intézkedéseket foganatosít az országban kialakult polgárháborús helyzetben. Van, aki úgy gondolja, hogy a visszaéléseket kiszínezik, ugyanakkor Robert Baer, volt CIA ügynök és Alastair Crooke, korábbi MI6 tiszt szerint a szír nép változást akar, de semmiképpen sem egy „humanitárius” NATO támadás formájában.


És lássatok csodát az amerikai hadihajókról indított rakétákat mind elfogta és semlegesítette az orosz hadihajó , ezért az amerikaiak mint aki jó végezte dolgát , és már nincs mit keresniük a térségben , fogták magukat és elhajóztak . A skalár technológia megtette a magáét a konfliktust nem tudták kiszélesíteni háborúvá. És ez jó dolog a sátánt hátrálásra kényszerítették , és ekkor a terrorista kistestvér gladio egységei Ukrajnára csaptak le . Mindjárt el is lopták az Ukrán aranytartalékot , hogy az ország a helyzetből csak mint gyarmat kerülhessen ki a zsidó oligarhchák felügyelete alatt . És ez a titkos foga rág terrorizmus most hazánkat is fenyegeti , itt kopogtat a kapunkon gépfegyverekkel és mesterlövész puskákkal a magyar gladio egységek amerikai zsoldban állva várják a tűzparancsot , és a cionista kettős állampolgárok már alig várják , hogy leszámoljanak a cigány báróval . Hát nem semmi ez a kilátás , ha vesszük azt ,hogy még a védekezési jogunkat is elorozták tőlünk , akkor nem lep meg ez a fordulat az ÁVH – s zsidó rablógyilkos horda erre is felkészült , hogy mire a nép észbe kap már a hatalom az ők kezében van , és mi mint a birkák felsorakozunk a vágóhídra hajtás során . De az a kis mag akik elhatározták , hogy mindenféleképpen ellenállnak és meggátolják , hogy Magyarország Európa Palesztinája legyen kiadta az ukászt Minden rabló gyilkos ÁVH – s zsidó utód és MOSZAD- os ingatlanjai amit tőlünk raboltak el lángokban álljon , hogy a zsidóknak legyen dolguk az oltással , és ne a magyart gyilkolják , a magyarok égessék fel az összerabolt ingatlanjaikat , mert az elszámoltatás soha nem valósul meg . Zsidó zsidót nem számoltathat el , mert gojtól lopni kötelességük és becsület dolga , hisz az állatnak nincsenek jogaik , már mint a gojnak , induljon hát a pogrom ellenük , hogy a nemzeti vagyonunkat vissza szerezzük , de ha nem a nemzeti büszkeségünket azt igen , és had essen áldozatául a gyurcsány -féle rablóbanda is , hisz egy hazaáruló csőcselék lett a KISZ -es haramiákból .




2012. áprilisra Iránnak öt atombombája lehet, a katonai opció már csak 2-3 hónapig áll nyitva



Forrás: DebkaFile
Az Iráni Forradalmi Gárda bázisán történt szombati robbanában meghalt Hassan Moghadam dandártábornok
A november 13-án New Yorkban az izraeli vezetők számára zárt ajtók mögött tartott találkozón elhangzottak szerint az Irán elleni katonai támadás lehetősége már csak rövid ideig áll nyitva, jelentették a DebkaFile forrásai. 2012 márciusa után az ablak bezárul. Amerikai titkosszolgálati információk szerint addigra Irán öt atombombával vagy atomtöltetű rakétával is rendelkezhet, amely esetben egy katonai támadás veszélyes mennyiségű radioaktív szennyeződéssel árasztaná el az egész Perzsa-öblöt, ahonnan a világ energiaforrásának jelentős része érkezik.

Vasárnapi nyilatkozatában Barack Obama elmondta, hogy véleménye szerint az Irán elleni szankciók kezdik éreztetni hatásukat az ország gazdaságán, hozzátéve, hogy „az USA mellett Oroszország és Kína is mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza Iránt az atomfegyver létrehozásában és egy közel-keleti fegyverkezési verseny elindításában.”
Obama elnök a fenti nyilatkozatot az orosz és kínai kormányfőkkel a Nemzetközi Atomenergia Hivatal jelentésének megvitatására összehívott találkozó után tette. Elmondta, hogy mindhárom ország elkötelezte magát aziránt, hogy távol tartsa Iránt az atombomba gyártásának lehetőségétől.
Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter szerint azonban a szankciók ideje lejárt és „a problémát most már csak diplomáciai úton lehet megoldani.” A DebkaFile elemzői szerint a kemény szankciók kivetésének lehetősége már nincs asztalon, amelyek egyébként sem jártak sikerrel, amint azt az IAEA legújabb [igencsak vitatott] jelentése is megerősíti.
A Moszkva által preferált diplomáciai megoldás eddig nem járt sikerrel. Az egyetlen eredmény, hogy Teherán időt nyert atomprogramja folytatásához.
Obama elnök szombaton megismételte, hogy „bár a diplomáciai megoldást preferálja, „egyetlen opciót sem zárnak ki. Irán, egy atombomba birtokában nemcsak a térség, de az Egyesült Államok számára is óriási veszélyt jelentene.” Ez volt az első olyan nyilatkozat, amelyben az elnök közvetlen veszélyforrásnak nevezte Iránt „az Egyesült Államok területi érdekei és befolyása szempontjából.”
Az izraeli vezetők számára tartott vasárnapi találkozón tudatták a résztvevőkkel, hogy a kormány titkosszolgálati információi szerint az Egyesült Államoknak és Izraelnek mindössze néhány hónap áll rendelkezésére egy katonai támadás elindítására, mivel addigra Irán öt atomtöltetű rakétával fog rendelkezni.
A DebkaFile katonai és titkosszolgálati forrásai cáfolták azt a hírt, miszerint a CIA vagy az izraeli Mossad volt felelős a szombati teheráni robbantásért az Iráni Forradalmi Gárda bázisán, amelyben a rakétafejlesztésekért felelős Hassan Moghadam dandártábornok életét vesztette.
Bár mindkét szervezet félelmetes képességekkel rendelkezik, még pilóta nélküli repülőgépek bevetésével sem lennének képesek egyetlen rakétát eltalálni a Gárda bázisán belül, pontosan abban a pillanatban, amikor a Gárda vezetői a rakéta találati pontosságának fejlesztését tárgyalják a rakéta körül állva. A rendelkezésre álló információk arra engednek következtetni, hogy a rakéta véletlenül robbant fel.





Egy izraeli-iráni konfliktus 3-500 dolláros magasságba repítheti az olaj árát







Forrás: Infowars.com
A Perzsa-öbölben és a Hormuz-szorosnál 2010. április 10-én végrehajtott hadgyakorlatban kisebb iráni hajók is részt vettek
A Brent nyersolaj hordónkénti ára 1,17 dolláros emelkedés után jelenleg kéthavi rekordnak számító 115,73 dolláron áll, miután egyre több hír röppen fel egy esetleges izraeli támadásról Irán nukleáris létesítményei ellen.
Ez azonban semmi ahhoz képest, ami akkor várható, ha Izrael beváltja fenyegetését. 2006-ban, amikor az Egyesült Államok és Izrael először kezdte meresztgetni karmait Irán atomprogramja ellen, az Iráni Forradalmi Gárda a tengerfenékhez rögzített aknákkal rakta tele a Hormuz-szorost egy dezertőr szerint.
A cél a kereskedelem megbénítása,” mondta a forrás a Newsmax online csatornának. A világ tengeri olajszállítmányainak egyharmada a Hormuz-szoroson halad át.
Az aknák bevetését az iráni tengerészet Stratégiai Kutatóközpontjának 2005-ben készült terve is említi. A terv egy összevont hadműveleti főhadiszállás felállításáról is ír, ami a Forradalmi Gárda rakétaegységeit, a vadászrepülőket, a felszíni és víz alatti járműveket, a kínaiaktól kapott C-801-es és C-802-es tengerészeti rakétákat, aknákat és a parti tüzérséget felügyelné az iráni hadügyminisztérium egyik titkosszolgálati tisztje szerint.
A Forradalmi Gárda rakétaegységei összesen „több mint 100 célpontot azonosítottak be, köztük szaúdi olajtermelő és exportáló központokat,” mondja a dezertőr. „Több mint 45-50 Shahab-3 és Shahab-4 rakéta áll készenlétben, kilövésre várva” szaúdi és izraeli célpontok ellen, tette hozzá.
A CIA szerint Hamid Reza Zakeri információi nem megbízhatóak. A fent felsorolt fegyverek mellett Zakeri elmondta, hogy Irán biológiai és atomfegyverek bevetésére is készen áll, amennyiben megtámadják az országot.
2009-ben Irán tesztkilövéseket hajtott végre néhány újgenerációs rakétával, köztük a Fateh-110 rövid hatótávolságú szárazföldi és a Tondar-69 szintén rövid hatótávolságú haditengerészeti rakétával. Izrael mindenesetre komolyan veszi a válaszcsapások lehetőségét Irán részéről. A múlt hét során hadgyakorlatot tartott egy esetleges rakétatámadás szimulálására az ország középső része ellen. A Reuters híradása szerinta hadgyakorlatban a vészhelyzet elhárító és mentő egységek is részt vettek, vegyi támadás ellen védelmet nyújtó felszerelésben.
November 1-én egy 13 amerikai tábornok által összeállított jelentés készült, ami arra figyelmeztet, hogy bármilyen „hosszú távú fennakadás” az olajszállítmányok mozgásában „rendkívül negatív hatással lenne az országra, megbénítva a szabad közlekedést.” Az „Amerika szabad mozgásának biztosítása, avagy az olajfüggőség csökkentésének szükségessége nemzetbiztonsági szempontból” elnevezést kapott jelentést a San Franciscói Energia Alapítvány szponzorálta.
A jelentésben feltételezett legrosszabb forgatókönyv esetén a Hormuz-szoros 30 napon keresztül lenne hajózhatatlan, ami 75 milliárd dollár GDP kiesést jelentene az Egyesült Államok számára,” jelenti a National Defence Magazine.
A múlt héten a Rapidan Group 175 dolláros hordónkénti olajárat jósolt Irán megtámadásának esetére. A csoport olajipari szakértői által végzett felmérés szerint az olajárak 23%-kal emelkednének a támadás első néhány órája alatt.
Arnaud de Borchgrave, a UPI-nak írva azt feltételezi, hogy az olajárak ennél sokkal jelentősebb mértékben emelkednének. „Egyetlen Iránra ledobott bomba és az olajárak 3-500 dolláros magasságba repülhetnek hordónként,” írja. „Az Omán és Irán között található Hormuz-szoros az olaj szempontjából a legfontosabb szűkület a világon, amin naponta 16 millió hordó, a világ tengeri olajszállítmányainak 33%-a illetve a teljes olajkereskedelem 17%-a halad át.”
A legtöbb szakértő egyetért, hogy egy Irán ellen végrehajtott támadás esetén az olaj ára legalább 2-300 dollárra emelkedne hordónként, a legoptimistább előrejelzés szerint viszont csak 175 dollárt kellene fizetni egy hordó olajért, akkor is, ha a Hormuz-szoros hajózhatatlanná válik,” jelenti Irán hivatalos hírügynöksége a Fars.




Az izraeli titkosszolgálat magas rangú tisztjei az Irán elleni támadást akarják megakadályozni



Forrás: Inforwars.com
Az Irán megtámadására való készülődésről szóló hírözön az izraeli titkosszolgálat két korábbi, magas rangú tisztje által kiszivárogtatott információkon alapul. A jelentések szerint a két tiszt célja az izraeli támadás megakadályozása és Benjamin Netanyahu elmozdítása a miniszterelnöki székből.
A kuvaiti al-Jarida napilap szerint Netanjahu utasítást adott Yoram Cohen-nek a Shin Bet (belbiztonsági hivatal) vezetőjének a kiszivárogtatás azonnali kivizsgálására, attól tartva, hogy a katonai akciót körülvevő nagy publicitás miatt meghiúsulhat az iráni nukleáris létesítmények ellen tervezett támadás.
A jelentés szerint Meir Dagan, a Mossad korábbi vezetője és Yuval Diskin, a Shin Bet volt feje felelősek az Irán elleni támadásra vonatkozó információk kiszivárogtatásért,” írja a Haaretz.com.
A lap izraeli forrása szerint a két volt titkosszolgálati vezető célja Netanjahu és Ehud Barak, védelmi miniszter diszkreditálása, egyrészt politikai leszámolásként másrészt a katonai offenzíva megakadályozása céljából.
Egy esetleges Irán ellen indított izraeli támadásról egész nyáron keringtek a hírek, de a helyzet Leon Panetta, amerikai védelmi miniszter október 3-i Tel-avivi látogatásával vált igazán komollyá, mivel a hírek szerint Panetta, izraeli nyomásra, zöld utat adott a támadásnak. Mindössze tíz nappal később érkezett a hír a rendkívül gyanús összeesküvésről a szaúdi nagykövet ellen, amit az Egyesült Államok megpróbált Iránra kenni.
Ekkor lépett a képbe Dagan és Diskin és döntött az „információk kiszivárogtatása” mellett „a támadás meghiúsítása érdekében.”
A Haaretz arról is beszámol, hogy a kiszivárogtatóknak sikerült Tzipi Livni-t, az ellenzék vezetőjét is megnyerni céljuknak, hogy Netanjahu-t és Barak-ot az ország érdekeit sértő intézkedések meghozatalával vádolhassák.
Ahogyan arról korábban írtunk már, egy esetleges Irán elleni támadás előkészületei nagyon előrehaladott szakaszban járnak. Ma több forrásból is érkezett hír arról, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia új tervvel álltak elő az Irán elleni támadásban való részvételüket illetően.
A brit védelmi minisztérium úgy gondolja, az USA könnyen az iráni létesítmények elleni célzott rakétatámadások előrehozatala mellett dönthet. A brit politikusok kijelentették, amennyiben Washington a támadás mellett dönt, számíthat az Egyesült Királyság katonai támogatására,” írja a London Guardian.
A feszültség szerdán tovább erősödött, miután Izrael nukleáris töltet szállítására és Iráni célpontok elérésére is alkalmas tesztrakétát lőtt ki.
A megbízható információforrásként ismert izraeli titkosszolgálati szervezet, a DebkaFile, ami a líbiai konfliktus végét is pontosan megjósolta, azt jelentette, hogy amennyiben az USA, Anglia, Franciaország, Olaszország és Németország a NATO zászlaja alatt megtámadja Iránt, Izrael inkább félreáll az útból.
A DebkaFile katonai forrásai jelentették, hogy amennyiben az USA, Anglia és egyéb NATO országok, mint Franciaország, Olaszország és Németország részt vesznek a támadásban, Izrael inkább távol marad és légierejét valamint tengerészetét az ország védelmére és Irán szövetségeseinek kiiktatására veti be, hogy azok ne tudják hátulról támadni a NATO erőket,” áll a DebkaFile jelentésben.
A jelentés nem tartja valószínűnek, hogy az Obama kormány éppen a választások előtt ilyen komoly támadást akarna indítani, ugyanakkor éppen ma érkeztek hírek arról, szintén a DebkaFile-tól, miszerint Obama elnök röviddel a líbiai harcok vége után, a hét elején megígérte legfőbb szövetségeseinek, hogy amennyiben Irán nem hagy fel atomprogramjával még 2012 ősze előtt megtámadja az országot.
Amennyiben a hír igaz, az időzítés arra enged következtetni, hogy Barack Obama hajlandó a háborút is eszközként használni újraválasztási kampányához.



Ugye nincs kétséged , hogy ez a háború amit a terrorista zsidó állam , és a birodalmi amerika akar a világra kényszeríteni , az a nyugati világ végét a bankárkaszt pusztulását , és egyáltalán talán minden élet kipusztulását okozhatja , és az oroszok még be sem vetették az atom arzenáljukat , csak elindulnak és levadásszák a gyilkos terroristákat egytől egyig nőktől gyerekekig idősekig mindenkit , hogy még egyszer nehogy háborút tudjanak indítani .

A hazaárulókon kívül nincs még egy ember aki ne akarná az uzsora civilizációt elpusztítani , és a kamatrabszolgaságot felszámolni , no de ezért tenni is kellene valamit minden ember a saját nemzetállamában égese fel az uzsorások ingatlanjait m de ne csak a bankárokét minden uzsorásét , és az őket kiszolgálókét , hogy költözzenek melegebb éghajlat alá mondjuk a pokolba , de mindenképpen alulról szagolják az ibolyát .



Ha már ideájig eljutottál láthatod a birodalmi amerika , és a terrorista zsidó állam a bankárkaszt terrorista csápjaik , és ehhez még csatlakozik a NATO terror szervezete a gladioval az élen , és belátod nem az a terrorista akikit e férgek terroristának kiáltanak ki , hanem ők maguk , és ha kell mondva csinált terrorizmust rendeznek mint az USA – ban Bostonban , vagy több iskolánál , hogy a közvéleményt manipulálják , de mondhatnám a 9- 11 et is de az már annyira egyértelmű , hogy nem mondok vele újjat .

A lényeg ez a társadalom megérett arra , hogy eltünjön a történelem szemétdombján liberalizmusával cionizmusával együtt.





Már senki nem veszi komolyan az iráni terrorveszélyre vonatkozó amerikai vádakat





A történelem során nem egy háború tört ki előre megrendezett, a hiányzó ürügyet biztosító provokáció miatt. A jelenlegi helyzetben fel kell tennünk a kérdést, hogy a feltételezett iráni összeesküvésről szóló hírek igazak, vagy egy újabb provokációkísérlet szemtanúi vagyunk, melynek célja minél negatívabb színben feltüntetni Iránt, egy esetleges jövőbeli támadás előkészítéseként. A félreértések elkerülése végett elmondanánk, hogy a cikkel nem Iránt kívánjuk védeni, de a jelenlegi válsághelyzetben fontosnak tartjuk, hogy minél több ember megismerje, már ahol és amennyire lehet, az igazságot, hiszen egy Irán elleni háború az egész világra kihatna.
Joseph Candel
Egy nappal azelőtt hogy az amerikai főügyészt beidézték az amerikai igazságügyi minisztérium és kábítószer-ellenes hivatal „Gyors és ádáz” névre keresztelt botrányos akciójával kapcsolatban, melynek célja az volt, hogy a legnagyobb mexikói drogkartellt titokban felfegyverezze, az amerikai kormány bejelentette, hogy Irán merényletre készül a szaúdi nagykövet ellen az Egyesült Államokban.
Lássunk csodát, az ügyet az igazságügyi minisztérium és a kábítószer-ellenes hivatal göngyölítette fel. A probléma csupán az, hogy a sztorit már senki nem veszi be, még a háborúpárti fővonalas média sem.
New York Times „Amerika magyarázkodni kénytelen az iráni terrortámadás vádjával kapcsolatban” című írásában a következőket közli:
Szerdán az Obama kormány magyarázkodni volt kénytelen a korábban elmondásuk szerint „megdönthetetlen” bizonyítékokkal alátámasztott iráni összeesküvéssel kapcsolatban, ami Szaúdi-Arábia amerikai nagykövetének meggyilkolására irányult, miután a hírt a legtöbb külföldi vezető és szakértő szkepticizmussal fogadta.
Maguk az illetékes kormánytisztviselők is csak nagy igyekezet árán tudtak valamiféle magyarázattal előállni arra vonatkozóan, hogy miért hajtana végre a Quds Force, az iráni iszlám forradalmi gárda nemzetközi akciókra szakosodott elitcsapata, ilyen kockázatos és amatőr támadást.
Az amerikai kormányilletékesek semmiféle konkrét bizonyítékkal nem tudtak előállni, ami az összeesküvést iráni vezetőkkel kapcsolatba hozhatná.
Mr. Zarate és vezető amerikai kormánytisztviselők azt mondták, hogy a merényletterv nem viselte magán a Quds erők jegyeit. „A terv rendkívül szélsőséges és furcsa, de ugyanakkor trehány volt,” mondta Mr. Zarate. „Ha megnézzük korábbi akcióikat, ügynökeiket mindig hatékonyan tudták beépíteni és kivitelezni a merényletet. Nem szokásuk a munkát külsősöknek kiadni, inkább megbízható hálózatukon belül dolgoznak.”
A probléma, amivel Obama elnöknek és kormányának szembe kell néznie, hogy amióta az amerikai hírszerzés vádja Irán állítólagos tiltott fegyvereivel kapcsolatban 2003-ban hamisnak bizonyult, az Egyesült Államoknak saját ellenségeivel kapcsolatos állításait más országok eleve szkeptikusan fogadják.
Mindenki nagyon szkeptikus az amerikai hírszerzés információival kapcsolatban,” mondja Volker Perthes, a berlini Nemzetközi Biztonság Intézetének Irán-szakértője.
CNN és a Christian Science Monitor szintén hangot adtak kételyeiknek a hírt illetően:
Az iráni forradalmat ismerő szakértők szemében a feltételezett merényletre vonatkozó információk nem stimmelnek.
Furcsának tűnik az eset. Irán nem így intézi akcióit,” mondja Alireza Nader, arlingtoni Irán-szakértő, az iráni forradalmi gárdáról készült számos tanulmány társszerzője.
Ez az állítólagos terv semmilyen módon nem egyezik Irán érdekeivel,” írja Nader. „A szaúdi nagykövet meggyilkolása tovább fokozná az Irán elleni nemzetközi nyomást, amit Szaúdi-Arábia háborús cselekménynek tekinthetne, következésképpen destabilizálná az iráni kormányt. Ez nem logikus, mert az ottani politikai rendszer saját túlélésében érdekelt csupán.”
Irán minden erejével azon van, hogy elkerülje a szankciókat, megerősítse kapcsolatát nyugaton kívüli partnereivel, és folytathassa nukleáris programját, mondja Nader hozzátéve, hogy nem gondolja akár Quassin Soleimani, a Qods Force ravasz parancsnoka, akár Ali Hamenei ajatollah kiadna olyan utasítást, „ami veszélyeztetné Irán célkitűzéseit és stratégiáját.”
Ezt a véleményt számos Irán-szakértő és megfigyelő osztja.
Ez az állítólagos összeesküvés mindenben ellentmond Irán politikájának és eljárásmódjának,” írja Gary Sick, a Columbia Egyetem Irán-szakértője, aki az 1979-es iráni forradalom és túszválság idején a Fehérház tanácsadója volt iráni ügyekben.
Bár Irán sok mindenért dühös az Egyesült Államokra és Szaúdi-Arábiára, „nehéz elképzelni, hogy egy nem iszlamista bűnszervezetre bíznának egy ilyen kényes akciót,” írja Mr. Sick Gulf2000 című posztjában. „Egy amatőrre és egy olyan mexikói drogszervezetre támaszkodni, amit tudvalevőleg mexikói és amerikai ügynökökkel szőttek át” trehány munkának tűnik, teszi hozzá Mr. Sick. „Iránnak is számos gyenge pontja van, de azt nem mondhatjuk el róluk, hogy figyelmen kívül hagynák a hírszerzés alapvető technikáit.”
Anthony Shaffer, az amerikai hadsereg nyugállományba vonult alezredese azt mondja, hogy az FBI is kételkedik abban, hogy a szaúdi nagykövet elleni merényletet Irán tervelte volna ki. Szerintük a tervet az Obama kormány készítette, mivel az FBI semmilyen információval nem rendelkezik az összeesküvésre vonatkozóan.
Glenn Greenwald szerint a feltételezett iráni összeesküvéssel kapcsolatban a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy az ember elég komolyan vegye ahhoz, hogy belemenjen a részletekbe.
Az Irán elleni háborúra vonatkozó döntés természetesen már szeptember 11-e előtt megszületett.
2009-ben a Brookings Intézet a következőket írta:
Sokkal előnyösebb lenne számunkra, ha az Egyesült Államok felmutathatna valamilyen provokációt Irán részéről ürügyül, mielőtt megtámadja Iránt. Egyértelmű, hogy minél felháborítóbb, minél pusztítóbb és minél kevésbé kiprovokált az iráni lépés, az annál kedvezőbb az Egyesült Államok számára.




Líbia megszállása az arany dinár bevezetése ellen irányulhatott



Forrás: The Daily Bell
A „polgári lakosság védelmének” ürügyén az Egyesült Államok és a NATO megtámadta Líbiát és minden erejével azon van, hogy az ország vezetőjét eltávolítsa pozíciójából. Természetesen merő véletlenségből, Líbia az egyik legnagyobb olajtermelő hatalom Afrikában. Azt talán nem mindeni tudja viszont, hogy nem sokkal a támadás megkezdése előtt Kadhafi elhatározta az arany dinár, azaz egy egységes afrikai valuta bevezetését, ami helyettesítette volna a dollárt és lehetővé tette volna Afrika nemzetei számára, hogy nagyobb részt szerezzenek a világ vagyonából. Nehéz lenne a véletlen számlájára írni, hogy Saddam Hussein, Irak volt vezetője ugyanezt akarta véghezvinni, mielőtt az Egyesült Államok lerohanta volna országát tömegpusztító fegyverek után kutatva.
Még egyszerűbben fogalmazva, ha olajban gazdag országok úgy határoznak, hogy dollár helyett egy másik valutában kívánnak kereskedni, azzal lecsökkentik a dollár iránti keresletet és veszélybe sodorják annak tartalékvaluta szerepét. Sok szakértő gondolja, hogy ez a dollár gyors halálához vezetne, amit ma már egyébként is csak az emberek hite tart életben. Az emberek hite egy olyan kormányban, amely évenként 1500 milliárd dolláros deficitet termel.
A dollár napjai meg vannak számlálva és a legtöbb előrelátó befektető az aranyba és egyéb nemesfémekbe, azaz olyan valutákba menti dollárbefektetéseit, amit nem lehet a semmiből előállítani vagy büntetlenül, a teljes elértéktelenedésig nyomtatni. Ez nem egy újabb hisztéria vagy nemesfém lufi. Az arany rendületlenül halad az 1800 dolláros az ezüst pedig az 50 dolláros árfolyam felé, ráadásul az ezüst hiánycikk is.
Van, aki úgy gondolja, hogy a NATO katonák a polgári lakosok védelméért harcolnak,van, aki szerint az olajért megy a harc, megint mások azt feltételezik, hogy az egész hadjárat annak érdekében indult, hogy megakadályozzák Kadhafit az arany dinár, az egységes afrikai valuta bevezetésében.
Ez egy olyan dolog, amit szinte csak titokban lehetne véghezvinni, mert amint valaki kimondja, hogy át akar állni a dollárról valami más valutára, azonnal célponttá válik,” mondta Dr. James Thring, a Béke Minisztériuma (Ministry of Peace) alapítója. „Kadhafi két konferenciát is szervezett ezzel kapcsolatban, egyet 1986-ban, a következőt pedig 2000-ben. Mindenkit érdekelt a dolog és a legtöbb afrikai ország nagyon lelkesen fogadta a kezdeményezést.”
Kadhafi nem adta fel. A megszállás előtti hónapokban többször is megkereste az afrikai és muzulmán nemzeteket, hogy összefogva létrehozzák a dollárral és az euróval is versenyre kelő egységes valutát. Azt tervezték, hogy ezentúl csak arany dinárban lennének hajlandók kereskedni.
Egy ilyen kezdeményezés átrendezné a világ gazdasági erőviszonyait.
Onnantól kezdve egy ország vagyona attól függne, hogy mennyi arannyal rendelkezik, nem pedig attól, hogy mekkora volumenben kereskedik dollárral. Líbiának 144 tonna aranya van. Az Egyesült Királyság például kétszer ekkora aranykészlettel rendelkezik, az ország lakossága azonban Líbiáénak a tízszerese.
A központi bankokat irányító hatalmi elit semmiképpen sem nézné jó szemmel, ha Kadhafi dollár helyett más valutában, mondjuk arany dinárban kezdené árulni az ország olajkészletét és egyéb forrásait,” mondta Anthony Wile, a Daily Bell alapító-főszerkesztője.
Igen, egy ilyen lépés mindenképpen szükségessé tenné az elit számára Kadhafi elmozdítását az ország éléről, valami mondva csinált ürügy alapján.”
Korábban is láthattunk erre példát.
2000-ben Saddam Hussein bejelentette, hogy dollár helyett euróban kíván kereskedni. Egyesek úgy gondolják, hogy a szankciók bevezetésére, majd Irak megszállására azért került sor, hogy az Egyesült Államok megakadályozza a dollárról euróra történő átállást az OPEC országokban.
Az arany dinár bevezetése mindenképpen komoly hatással lenne a világgazdaságra, azonkívül nagyobb hatalmat biztosítana Afrikai népeinek, amit az aktivisták szerint az USA minden erejével szeretne megakadályozni.
Az Egyesült Királyság aranykészletét valahol az ország mélyén, egy szigorúan őrzött páncélteremben tárolják. Mint a legtöbb fejlett országban, Angliában sem áll a keresletnek megfelelő mennyiségű arany az emberek rendelkezésére.
A Líbiához hasonló országokban és az öböl-menti államokban azonban más a helyzet. Az arany dinár lehetővé tette volna az olajban gazdag afrikai és közel-keleti országok számára, hogy energiaforrásokra éhes ügyfeleiknek azt mondhassák: „Sajnáljuk! Az árak felmentek és mi aranyat akarunk!”
Egyesek úgy gondolják, hogy az Egyesült Államok és NATO szövetségesei ezt nem engedhették megtörténni.
Hogy ez mennyire így van láthatod Ukrajnában egyből elrabolták az ország aranykészletét , a zsidók jóvoltából e nép már csak rabszolgaként élheti túl a válságot amit a zsidó oligarchák robbantottak ki.







A Goldman Sachs volt elemzője a Dow Jones összeomlását jósolja



Forrás: Infowars.com
Amikor Charles Nenner cikluselemző a Fox Business adásában elmondta, hogy egy komoly, az egész világot megrázó háború kitörésének hatására a Dow Jones 5000 pont alá fog zuhanni, David Asman és Elizabeth MacDonald, a műsor házigazdái nem találtak szavakat.
Charles Nenner, a Goldman Sachs volt technikai elemzője jelenleg a piaci trendek előrejelzésére specializálódott Charles Nenner Kutatóközpont vezetője. Kutatóközpontja olyan számítógépes programot fejlesztett ki, ami bizonyos minták alapján képes előre jelezni a piaci trendeket. Nenner már két évvel a Lehman Brothers csődje előtt jelezte az ingatlanpiaci és tőzsdeválság elkerülhetetlen érkezését.
Mostani előrejelzése szerint a Dow egészen 5000 pontig fog zuhanni, ami igen jelentős visszaesésnek számítana, ha figyelembe vesszük, hogy a vezető amerikai index jelenleg 12 ezer pont felett jár és 2009 márciusában, a válság legkritikusabb szakaszában sem ment 6547 pont alá.
Előrejelzésére alapozva Nenner arra ösztönzi ügyfeleit, hogy vonuljanak ki a piacról, vagy legalábbis adják el befektetéseik legnagyobb részét.
Megmondtam ügyfeleinknek, a nyugdíjalapoknak, nagyvállalatoknak és fedezeti alapoknak, hogy szinte teljes mértékben szálljanak ki a piacról,” mondta Nenner az interjúban, hozzátéve, hogy a válság néhány hónap alatt fog kibontakozni és a jelenlegi tendencia akkor fog irányt változtatni, amikor a Dow átlépi a 13 ezer pontot.
Mi válthat ki egy ilyen drámai változást? Netán a péntekre meghirdetett „düh napja” Saudi-Arábiában vagy valami ennél is súlyosabb?
Nenner szerint, aki a háború és béke periódusait is tanulmányozza, az összeomlást „egy jelentős háború kitörése váltja majd ki 2012 vége és 2013 között”, amire a Fox Business riporterei azt bírták mondani: „Hűha!”
Ennyire telt a Fox riportereitől, amikor az egyik legpontosabb piaci elemző összeomlást és az egész világot érintő háborút jósol. Hűha.
Mivel a műsorvezető elfejeltette megkérdezni kik között fog kirobbanni ez a háború és miért, csak találgatni lehet, de az nagyon valószínű, hogy a konfliktus gyökereit a közel-keleten és észak Afrikán futótűzként végigsöprő lázongásokban kell keresni.





A legkeményebb hekker csoport kiberháborúval fenyegeti az USA kormányát





Forrás: msnbc.msn.com
Céljuk visszavágni a WikiLeaks és Brandley Manning, a titkos dokumentumok kiszivárogtatásával vádolt közlegény elleni eljárás miatt, mondja az Anonymous hekker csoport szóvivője
Az Anonymous hekkerek az igazi világban elkövetett támadást terveznek
Az Anonymous számítógépes hekker csoport egyik vezetője újabb támadásokkal fenyeget bizonyos amerikai nagyvállalatokat és kormánytisztviselőket az amerikai hatalom bástyái ellen meghirdetett egyre éleződő kiberháború részeként.

Ez egy igazi gerilla harc. Én így hívom,” mondja a 29 éves Barrett Brown, aki az Anonymous csoport rangidős stratégájának és propagandistájának vallja magát. „Ez egy rendhagyó, aszimmetrikus háború és nem mi kezdtük. A fegyverek már régóta szólnak.”
A lázadó, magabiztos, egyetemi tanulmányait félbehagyó fiatalember, bátran nyilatkozott az őket ért vádakkal kapcsolatban, amelyek szerint rendre megszegik a szövetségi törvényeket. Véleménye szerint az Anonymous tagjai afféle kiber rendőrség, vagy inkább Robin Hood szerepét töltik be a nagyvállalati és állami igazságtalanságok ellen.
Megszegjük a törvényt, de etikusan tesszük
A mi embereink is megszegik a törvényt, mint ahogyan mindenki a világon,” tette hozzá. „Amikor megszegünk egy törvényt, a polgári engedetlenség szolgálatában tesszük és követjük az etika szabályait. Olyan célpontok ellen tesszük, akik megérdemlik.”
Úgy tűnik, az ilyen célpontok száma egyre növekszik. A WikiLeaks és a jelenleg a Quanticoi katonai börtönben őrzött Bradley Manning elleni bánásmódon feldühödve elmondta, hogy újabb támadásokat terveznek azon kormánytisztviselők ellen, akik részvettek, vagy vesznek az ügyben. A tervezett módszerek között szerepel a célpontokra vonatkozó személyes információk közzététele az Interneten, a Quantico személyzetének „zaklatása” és a létesítmény teljes internet és telefonhálózatának leállítása.
Az elmúlt néhány hónap során az Anonymous hekkerei, más néven „haktivistási” az Egyesült Államok több nagyvállalatát is megfenyegették. Az ügyben az FBI is nagy erőkkel nyomoz, több gyanúsítottnál tartottak házkutatást és sokakat beidéztek. Az USA kormányának tisztviselői több támadást is az Anonymous számlájára írnak. A kormánycélpontok ellen alkalmazott taktika lényege, hogy több ezer vírusfertőzött számítógép segítségével egyazon időben próbálják elérni a szóban forgó hálózatot, ami a túlzott terhelés eredményeként összeomlik.
A WikiLeaks bajnoka és a közel-kelei lázongások
Állítólag ugyanezt a módszert használták decemberben is, amikor a MasterCard és Visa weboldalai omlottak össze a WikiLeaks megbosszulására indított támadás eredményeként. A csoport azt állítja, hogy Tunéziában, Egyiptomban és Líbiában is több kormányhálózatot tettek működésképtelenné, tovább fűtve az amúgy is forró hangulatot a térségben.
Eddigi legvakmerőbb támadásukat a múlt hónap során indították, miután a kormány legfőbb kiberbiztonsági alvállalkozója, a HBGary Federal ügyvezetője bejelentette, hogy leleplezi a Anonymous tagjait.
A válasz gyors és kíméletlen volt.
Behatoltak a cég számítógépes hálózatába, ellopták az elnök-vezérigazgató Twitter oldalát és több ezer kompromittáló emailt szereztek meg, amit később feltettek az Internetre. Az emailekből többek között arra is fényderült, hogy a cég dezinformációs kampányt készült indítani, hogy lejárassák a WikiLeaks politikai szövetségeseit, valamint a Bank of America és az Amerikai Gazdasági Kamara kritikusait.
Barrett Brown lakását is megmutatta az NBC riporterének, és megengedte, hogy jelen legyen a PayPal-nak címzett figyelmeztető levél megtervezésénél, melyet társaival egy biztonságos chat-szobában fogalmaztak meg, Manning közlegény számlájának befagyasztása miatt.
Figyelmeztetés a PayPal-nak
Udvariasan megkérjük, hogy álljanak ki meggyőződéseik mellett és ne hódoljanak be,” olvasta Brown a laptopján megfogalmazott levelet. „Szabadítsák fel a számlát, vagy tegyék elérhetővé az összeget Bradley Manning és ügyvédei számára. Ha ezt nem teszik meg, ezzel azt bizonyítják, hogy egy törvényszegő kormány bábui, ami ellentétben áll a Genfi Egyezménnyel és az Amerikai Alkotmányban megfogalmazott szabadságjogokkal.”
Végül pedig,” tette hozzá, „a szokásos befejezés. Anonymous vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk.”
Ez a mi kis mottónk.”
Barrett Brown természetesen nem minden kérdésünkre válaszolt, elmondta viszont, hogy tagjaik száma több ezerre, sőt tízezerre tehető, akik között nagy cégek és kormányhivatalok számítástechnikai igazgatói és újságírók is vannak. A csoport magja „néhány tucat” ember, akik azonnal reagálnak a fontos helyzetekre. Legfőbb céljuk az információszabadság kivívása.
A HBGary elnök-vezérigazgatója szerint az Anonymous brutális tettekre képes. A cége elleni támadás során ellopták alkalmazottaik személyes információit, társadalombiztosítási azonosító számait, és azt állítja, hogy volt, aki halálos fenyegetést is kapott.
Az Anonymous nem az, aminek az emberek hiszik. Ezek kegyetlen emberek, akik élvezik, hogy a média annyi figyelmet szentel nekik.”
Nem kérnek bocsánatot módszereikért
Brown nem tagadja, hogy az Anonymous módszerei kemények.
Egyre erősebbek vagyunk,” állította, mikor képességeikről kérdezték. „Képesek vagyunk behatolni a kormánynak dolgozó cégek szervereibe és üzemen kívül helyezni valamennyit, letörölni a biztonsági mentéseket, megszerezni a belső levelezést és dokumentumokat, lekapcsolni a cégtulajdonosok weboldalait és megszerezni mindent ezekről az oldalakról és általánosságban pokollá tudjuk tenni azoknak az életét, akik másokkal szemben igazságtalanul jártak el… zaklatjuk őket és soha többé nem fognak ebben az üzletágban elhelyezkedni. Leleplezzük őket a médiában. Képesek vagyunk tüntetéseket szervezni bárhol a világon és konkrét dolgokra irányítani a nemzet figyelmét, ha szükséges.”
Szerteágazó képességeik bizonyítékaként elmondták, hogy megszerezték az iráni nukleáris létesítményekben fennakadást okozó, híres Stuxnet féregvírus kódját is, amiről az a hír járja, hogy nyugati hírszerző szervezetek készítették Irán atomprogramja ellen. (Az amerikai kormány képviselői nem voltak hajlandóak nyilatkozni a Stuxnet ügyben.)
Igen, ez egy nagyon veszélyes szoftver,” mondta Brown, amikor a Stuxnet vírusról kérdezték. „Nem kellett volna hagyni, hogy szabadon keringjen.”
Jobb helyen lett volna az Anonymous kezében?” kérdezte az NBC riportere.
De hiszen ott van,” válaszolta Brown. „C’est la vie.”



Kritikus fontosságú amerikai infrastruktúrákat fenyeget kibertámadás veszélye



Bár tisztában vagyunk azzal, hogy a kibertámadások veszélye nagyon is valóságos, nem szabad elfelejteni, hogy a háttérben működő erők minden valós és szándékosan kreált támadást az Internetszabadság lerombolására vagy teljes megszüntetésére használnak a biztonság zászlaja alatt.
Forrás: Foxnews.com
Ahogyan az iráni atomerőművek irányításáért felelős számítógépeket is tönkretették a gépeket megfertőző számítógépes féregvírusok, az Egyesült Államok infrastruktúráját, beleértve, a közlekedést, elektromos hálózatot és atomerőműveket irányító rendszereket is, egy kibertámadás veszélye fenyegeti, amit két szoftver cég a rendszerek sikeres hekkelésével bizonyított.
A problémát az erőművek és egyéb fontos infrastruktúrák irányítására, a Siemens, Iconics, 7-Technologies, stb. által kifejlesztett speciális, SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition – Felügyeleti Irányítás és Adatgyűjtés) szoftverek okozzák. Ezeket a szoftvereket kizárólag ipari felhasználásra fejlesztették ki, de éppen annyira sebezhetőek, mint bármelyik otthoni számítógépen futó program.
Ezek az ipari óriások által használt úgynevezett speciális protokollok,” mondja Eric Knapp, a kritikus infrastruktúra piacára specializálódott NitroSecurity igazgatója. „Ezek a protokollok nagyon érzékenyek.” Ami azonban még több aggodalomra ad okot, hogy a protokollokat használó rendszerek még magánál a protokollnál is sérülékenyebbek. „Nukleáris létesítményekről, gyárakról, gyógyszergyárakról beszélünk, olyan cégekről, ahol a termelés automatizált.”
Szerencsére ezek a rendszerek izoláltak, a világhálóhoz biztonsági okból nem kapcsolódnak, így nehéz hozzájuk férni. Ennek ellenére mindig fennáll a vírusfertőzés veszélye (ahogyan azt az iráni példa is bizonyítja, ahol a vírusokat célzottan, az USB portokon keresztül vitték be a rendszerbe) így a védekezés folyamatos harc, magyarázza Eric Knapp.
A Stuxnet vírus tavaly júliusi felfedezése óta ezek a biztonsági rések állandóan a figyelem középpontjában vannak. A szakértők úgy jellemezték a Stuxnet támadást, mintha egy F-35-ös bombázó jelent volna meg egy I. világháborús csatamezőn. Az Egyesült Államok pontosan ilyen mértékű veszélynek van kitéve.
A Stuxnet nagyon forradalmi vírus volt ipari-irányításbiztonsági körökben,” mondta Knapp a Foxnews-nak. „Ez volt az első olyan kibertámadás, ami képes volt működésképtelenné tenni egy ipari folyamatot.”
Ez alkalommal Luigi Auriemma, informatikai kutató és egy Gleg nevű orosz biztonsági cég írt a SCADA biztonsági réseire épülő szoftvercsomagot, a rendszerek sebezhetőségét demonstrálandó. A SCADA gyengeségeit kihasználó program megjelentetését követően a Gleg weboldalát több ízben is kibertámadás érte.
Egy kívülálló számára nehéz elképzelni, hogyan képes egyetlen számítógépes vírus tönkretenni egy atomerőművet, de szakértők szerint fontos elfogadni, hogy a veszély nagyon is valós.
A Stuxnet támadás óta, ami a számítógépek USB portján keresztül jutott a rendszerbe, az ember óvatosabban bánik az USB portokkal,” mondja Knapp. „A támadások egyre kifinomultabbak. A hekkerek új módszerekkel férkőznek a rendszerekhez. Persze itt is van különbség az egyes fejlesztők képességei között.”
Knapp azt javasolja, kövessük a biztonságos gyakorlat szabályait, de ami legfontosabb „mindig a legrosszabbat feltételezzük.”


A Stuxnet leszármazottja? A kutatók újabb kibertámadásra figyelmeztetnek



Forrás: abcnews.go.com
A ma már szuperfegyverként emlegetett Stuxnet számítógép vírussal „szinte megegyező” elemeket tartalmazó új vírust észleltek több európai számítógépes rendszerben, ami a Stuxnethez hasonló támadás előjele is lehet, figyelmeztetett az egyik vezető amerikai kiberbiztonsági cég.
A tavaly felfedezett Stuxnet egy rendkívül kifinomult számítógépes vírus, ami sikeres támadást hajtott végre egy iráni atomerőmű számítógépes rendszere ellen. Amerikai kormánytisztviselők szerint a Stuxnet féregvírus példanélküli összetettsége és az a tény, hogy képes fizikailag szabotálni komoly ipari irányítórendszereket, beleértve víz- vagy elektromos művek hálózatait szerte a világon, a kiberháború új korszakát nyitotta meg a világon.
Bár egyetlen csoport sem vállalta magára a támadást, több kiberbiztonsági szakértő szerint a Stuxnet vírust csak egy nemzetállam hozhatta létre és a lehetséges jelöltek igen rövid listáján az Egyesült Államok és Izrael előkelő helyet foglaltak el.
Akárki volt is az akkori támadó, úgy tűnik ismét munkához látott, mivel az új vírus írójának hozzáférése volt az eredeti Stuxnet vírus kódjához, amit soha nem hoztak nyilvánosságra.
Az európai bázisú kutatólaboratórium által felfedezett és „Duqu” névre keresztelt új vírus nem jelent olyan fizikai veszélyt, mint a Stuxnet, mivel az inkább adatokat gyűjt a potenciális célpontokról, amit valószínűleg jövőbeli kibertámadáshoz használnának fel, írja a Symantec kiberbiztonsági óriás friss jelentése.
A Duqu és a Stuxnet kódja nagyon hasonlít egymáshoz, de a hasznos adatállomány nagyban eltér,” áll a Symantec blogbejegyzésében.
A Duqu a billentyűzeten lenyomott karaktereket rögzíti és rendszeradatokat gyűjt az ipari irányítórendszerekkel foglalkozó cégekről, majd ezeket továbbítja a vírusgazdának, írja a Symantec.
Sikeres akció esetén az összegyűjtött adatokat egy jövőbeli, ipari létesítmények elleni kibertámadáshoz tudják felhasználni, ahol a támadott szoftvert használják, legyen az egy európai villamos művek, vagy Mexikói-öbölbeli olajfúrótorony.
Mondhatjuk, hogy a vírus a felderítési szakaszban jár,” nyilatkozta Gerry Egan, a Symantec biztonságtechnikai igazgatója az ABC News-nak. „Az egyértelműen látszik, hogy megtervezett támadásról van szó.”
A Duqu nem terjed magától, így a kutatók úgy gondolják, hogy azok a rendszerek voltak a célpontok, amelyekbe a vírus már bejutott.
Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal már kedden valamennyi „kritikus infrastruktúra tulajdonost és üzemeltetőt” riadóztatott, hogy tegyen meg minden lehetséges biztonsági óvintézkedést.
Egy másik kiberbiztonsági cég, az F-Secure Security Labs szintén megvizsgálta a Duqu vírust és weboldalán leírja, hogy a kód olyannyira hasonlít a Stuxnet kódjára, hogy vírusirtó rendszerük azt gondolta az eredeti Stuxnet vírussal áll szemben.
A McAfee Labs is megkapta az új vírus kódját és alapos elemzés után weboldalukon reagálva leírták: „Egy biztos: a Stuxnet csapat még mindig aktív…”





Oroszország elindította a Szovjetunió bukását követő legnagyobb újrafegyverkezési programját



Vlagyimir Putyin tréfálkozva jegyezte meg, hogy még belegondolni is nehéz mekkora összeget készülnek elkölteni fegyverekre.
Forrás: telegraph.co.uk

A Kreml a Szovjetunió bukását követő időszak legnagyobb újrafegyverkezési programját jelentette be, melynek keretén belül 600 új katonai repülőt, 100 hadihajót és 1000 katonai helikoptert vásárolnak 2020-ig.
Az ambiciózus program 19 ezer milliárd rubeljébe (129 ezer milliárd forint) kerül majd az orosz kormánynak, amikor más országok egymás után csökkentik katonai kiadásaikat, hogy költségvetési hiányukat valahogy pótolni tudják.
Az olaj árának emelkedésével Oroszország, a világ legnagyobb olaj exportőre, biztosra veszi, hogy telik a szovjet korszakból rámaradt, szedett-vedett hadsereg felújítására, azon kívül az orosz vezetés úgy gondolja, hogy világhatalmi státuszának megerősítéséhez erre feltétlenül szükség van.
Vladimor Popovkin, Oroszország helyettes védelmi minisztere szerint az újrafegyverkezési program lehengerlő lesz.
„Fő célunk a fegyveres erők modernizálása,” nyilatkozta „amire 19 milliárd rubelt (129 ezer milliárd forintot) szánunk. Nem kérünk a külföldi fegyverekből és harcászati felszerelésekből.”
Vlagyimir Putyin tréfálkozva jegyezte meg, hogy még belegondolni is nehéz mekkora összeget készülnek elkölteni fegyverekre. Alexej Kudrin, pénzügyminiszter pedig elmondta, hogy a jövőben Oroszország, a mostani 0,5% helyett, a GDP 1,5%-át költi majd védelmi célokra.
Vladimir Popovkin azzal dicsekedett, hogy a vásárlási roham keretében beszerzendő 35 új korvett, 15 fregatt és 20 tengeralattjáró, amelyből 8 atommeghajtású lesz, gyökeresen alakítja majd át az orosz tengerészetet. Becslései szerint 2020-ig összesen 100 hadihajóval lesz gazdagabb, az Egyesült Államok tengerésztétől jelenleg igen lemaradt orosz tengerészet.
Bár kijelentette, hogy Oroszországot nem érdeklik a külföldi fegyverek, a hadihajók közül kettő francia gyártmányú Mistral helikopter-anyahajó lesz. További két Mistral anyahajó saját hajóépítő üzemeikben készül majd.
Oroszország egyes szomszédai, köztük néhány balti állam és Grúzia, nem nézik jó szemmel a francia hajók beszerzését, mert a 16 helikopter és több tucat tank szállítására képes anyahajók segítségével Oroszország pillanatok alatt óriási haderők mozgósítására képes.
A 2008-as Grúzia elleni háborúban vegyes teljesítményt felmutató orosz légierő is 600 új repülővel és 1000 helikopterrel gazdagodik.
A repülők között modern Sukhoi 34 és 35-os vadászgépek is lesznek, míg a helikoptermodellek között az Mi-8-as harci helikopterek és Mi-26-os nagy szállító helikopterek egyaránt megtalálhatók lesznek. A félelmetes TU-160-as vadászrepülők is megújulnak a program során.
Az óriási beruházás nagy részét azonban stratégiai rakétákra költik, melyek között lesznek S-400-as és S-500-as védelmi rakéták valamint egyszerre 10 nukleáris töltetet is szállítani képes interkontinentális ballisztikus rakéták is lesznek.
A Kreml büszke katonai fejlesztéseire, amit az ország identitásának szerves részeként kezel. Vladimir Putyin nevéhez fűződik a szovjet korszakból ismert Vörös téri katonai szemle felélesztése is.




Egy Irán elleni háború 7 potenciális hatása a gazdaságra





Forrás: Economic Collapse Blog
Egy újabb közel-keleti háború valószínűsége minden egyes nap elmúltával egyre nagyobb. Izrael soha nem fogja megengedni, hogy Irán atomfegyvert hozzon létre, Irán pedig nem tántorít terve mellől.  A két ország nukleáris itt-a-piros-hol-a-piros játékot játszik és egyik oldal sem adja fel. Ma már vezető politikusok is arról beszélnek, hogy Izreal előbb vagy utóbb megtámadja Iránt. Például Silvio Berlusconi azt a megdöbbentő kijelentést tette, hogy a G8-ak „biztosak benne”, hogy Izrael megtámadja Iránt. Egy izreali-iráni konfliktus azonban nem csak a közel-keletetre lenne hatással, hanem az egész világot súlytó következményekkel járna.
Mit is jelentene egy Izrael és Irán között kirobbanó háború a világgazdaság számára?
A következőkben 7 potenciális gazdasági hatást mutatunk be egy esetleges izraeli-iráni háború esetén…
1) Az olaj ára az egekbe szökne – Az egyik első dolog, amit egy Irán ellen folytatott háború okozna, hogy a Hormuz szoroson átmenő olajszállítmányok komoly korlátozás alá kerülnének vagy teljesen le is állnának. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a világ olajszükségletének hozzávetőlegesen a fele csak a Hormuz szoroson át kerülhet az egyes országokba, a világ piacai azonnal felbolydulnának. Egyes elemzők szerint az olaj ára egészen 250 dollárig emelkedne hordónként.
Vajon készen állunk arra, hogy 600 forintot fizessünk egy liter benzinért? Milyen hatással lenne ez a gazdaságra?
Minden egyes tranzakció értékét az olaj ára határozza meg. Ha az olaj ára hirtelen két vagy háromszorosára emelkedne az még mélyebbre taszítaná az amúgy is rozoga lábakon álló amerikai gazdaságot.
2) A világ pénzpiacain eluralkodna a félelem – 2010-ben a világ pénzpiacain háború nélkül is a félelem a legnagyobb úr. A pénzpiacok rendkívül változékonyak az egész világon és egy esetleges háború kitörése esetén a félelem gyorsan pánikká alakulhat. Mi történik ha a piacokon pánik hangulat alakul ki? Összeomlás.
3) A világkereskedelem azonnal összeomlana – Volt olyan idő, amikor a világ gazdaságai viszonylag önfenntartók voltak, így a világ egyik pontján kitörő háború nem tette tönkre a teljes világgazdaságot. Ma már ez nem így van. Ma minden ország gazdasága más gazdaságok helyzetétől függ. Ennek vannak előnyei, de sajnos hátrányai is.
Egy Irán elleni háború kitörése esetén a világ nemzetei elkezdenének állást foglalni valamelyik fél mellett és a világkereskedelem ezt keményen megérezné. Az árukereskedelem és a szolgáltatások ellátása komoly akadályokba ütközne globálisan. Ez sok ország számára elég lenne ahhoz, hogy teljeskörű válságot idézzen elő.
4) Megnövekednének a katonai kiadások – Ha Amerika közvetlenül nem is venne részt az Izrael és Irán közötti konfliktusban, nincs kétség, hogy az USA sok pénzt költene Izrael támogatására és a régió katonai fejlesztésére a háború kiterjedése esetére. Az USA már most közel 1 trillió dollárt költött az iraki és afganisztáni háborúkra. Egy iráni háború kitörése esetén ezek a kiadások megdöbbentő mértékben növekednének.
Amerika már most is úszik az adósságban. Az amerikai államadósság meghaladta a 13 trillió dollárt és egy újabb közel-keleti háború nem igazán javítana a helyzeten.
5) Oroszország jól járna – Oroszország, és a többi közel-keleten kívüli olaj exportőr igen jól járna ha Iránban háború törne ki. Oroszország mára a világ legnagyobb olajkitermelő nemzetévé vált, és amennyiben a közel-keleti források kiapadnának, akár milyen rövid vagy hosszú időre, Oroszország nagyon nagy hasznot húzhatna a helyzetből.
6) Óriási mértékű infláció – Az olaj árának drámai mértékű emelkedése és az amerikai kormány katonai kiadásainak jelentős növekedése mindenképpen az árak inflációjához vezetnének. Nagy valószínűségel a kamatok is drámai mértékben emelkednének. Tulajdonképpen az iráni háború kitörése esetének az a legvalószínűbb, hogy ismét „stagfláció” jellemzi majd a gazdaságot, ami azt jelenti, hogy az árak gyors ütemben emelkednek, a gazdasági növekedés viszont stagnál vagy egyenesen negatívba fordul át.
7) Az arany ára csúcsokat döntene – Súlyos pénzpiaci bizonytalanság idején, hová is fordulhatnak a befektetők? Ahogyan azt nemrégiben világosan láthattuk, az aranyhoz. A mostani magas aranyárak is alacsonynak tűnnének, egy iráni háború kitörése esetén. Nehéz időkben szinte kivétel nélkül mindenki megpróbál biztosra menni. Jelenleg egyetlen világvaluta sem jelent biztonságot, így a befektetők a nemesfémeket tekintik a vagyonmegőrzés egyetlen biztos módjának.
A háború soha sem kellemes. Egy esetleges iráni háború kitörése olyan események láncolatát indítaná be, ami végérvényesen megváltoztatná a világ gazdaságát életünk hátralevő részére.
Reménykedjünk tehát abban, hogy ez a háború soha sem kezdődik el. Senki sem járna jól. A szomorú valóság az, hogy a döntés valószínűleg már megszületett. A feszültség egyre nő a közel-keleten és valamennyi fél úgy viselkedik, mint aki biztos a háború kitörésében.
Egy iráni háború nélkül is nehéz idők várnak a világra, de ha ezt még egy ilyen horderejű konfliktussal tetézzük, az eredmény teljes gazdasági katasztrófa lehet.




Egy Cyber támadás „15 perc alatt tönkreteheti az Egyesült Államokat”



Forrás: telegraph.co.uk
Richard A Clarke a Fehérház volt terrorelhárítási tanácsadója
Az Egyesült Államoknak fel kell készülnie egy mindenre kiterjedő cyber támadásra, ami az egész országra kiterjedő káoszt és halált okozhat mindössze 15 perc leforgása alatt, állítja Bill Clinton és George W Bush volt terror-elhárítási tanácsadója.

Richard Clarke azt állítja, hogy Amerika felkészületlensége arra az eshetőségre, hogy a terroristák behatolhatnak az ország számítógépes hálózatába egy elektronikus „Pearl Harbort” idézhetnek elő.
Figyelmeztetésében Mr. Clarke olyan ítéletnapot fest le, melynek kiindulása a Pentagon egyik számítógépes hálózatának összeomlása. Ezt követően az egyes Internet szolgáltatók sorban leállnak. Jelentések érkeznek hatalmas kőolajfinomítókban keletkezett tüzekről és robbanásokról Philadelphiában és Houstonban. A vegyi üzemekben üzemzavar áll be, melynek eredményeként halálos klórgáz kerül a levegőbe. A légiirányítók arról számolnak be, hogy több repülő is összeütközött a levegőben, míg a New yorki, washingtoni és Los angelesi metróvonalakon több szerelvény is összeütközik. Több mint 150 város váratlanul áram nélkül maradt. Több tízezer amerikai hal meg egy olyan támadás során, ami leginkább egy nukleáris katasztrófához hasonlítható. Mindennek ellenére az egész incidens nem több mint 15 perc alatt játszódna le egyetlen terrorista vagy ellenséges katona jelenléte nélkül az országban.
A forgatókönyv Mr. Clarke és Robert Knake közös könyvében olvasható melynek címe „Cyber háború: A következő nemzetbiztonsági veszedelem.
Richard Clarke-nak már több esetben is igaza volt. 2004-ben megjelent könyvében megpróbálta figyelmeztetni országát, hogy jobban kell védekezniük az al-Qaeda szervezet ellen.
Most azt állítja, hogy a felkészületlenség tragikus áldozatokkal járhat.
A cyber háborúval kapcsolatos legnagyobb titok az, hogy míg az USA cyber offenzívára készül a jelenlegi irányvonal miatt az ország nem képes védekezni egy esetleges cyber-támadás ellen,” írja könyvében.
Egyrészről az USA-t gátolta az Internet előre nem látott sikere és a számítógépes hálózatok terjedése, amit ma már az ipar szinte minden területén alkalmaznak, melynek következménye az lett, hogy a gazdaság veszélyes mértékben ki van szolgáltatva ezeknek a rendszereknek. Emellett, lehet, hogy Amerika hozta létre az Internetet, viszont legalább 30 nemzet hozott létre olyan offenzív cyber-háborús képességeket, melyek célja, hogy különböző vírusok és rejtett programok kerüljenek más államok kulcsfontosságú szolgáltatóinak, katonaságának és pénzintézeteinek rendszereibe.
A könyv szerzőinek meggyőződése, hogy egy ponton cyber-háború tör majd ki két nemzet között és aggodalmaik szerint egy ilyen háború gyengítené az adott ország védekezőképességét egy bombákkal és golyókkal vívott háború esetén.
Az USA már két ízben kapott figyelmeztető „lövést” cyber támadásokkal kapcsolatban. Orosz vagy kínai hekkerek (vagy mindkettő) olyan szoftvert juttattak be az amerikai elektromos szolgáltató hálózatába, amellyel később szabotálhatták volna a rendszert.
És lehet, hogy az Észak-koreaiak nem képesek ellátni országukat élelmiszerrel, de 2009-ben sikeresen tönkretették a Nemzetvédelmi Osztály, az Amerikai Államkincstár, valamint több más kormányintézmény és számos Internetszolgáltató szervereit, oly módon, hogy adatszolgáltatási kérelmekkel árasztották el őket.
Ezek közül a legsúlyosabb az volt, hogy elárasztották a Pentagon egyik olyan szerverét, amit a hadsereg esetleges fegyveres konfliktusok esetén használ logisztikai kommunikációra.




Cheney szerint a következő támadás az USA ellen szeptember 11-nél is „halálosabb lesz”





Jól látja a fő terrorista de mit is várt a történtek után és alatt a terrorizmus jelszavával millió arab embert öltek meg , hát nem megérdemlik a halált a fő terroristák az uzsora civilizációt működtető zsidó haramiák .
cheney-isisForrás: Infowars.com
Egy kétórás televíziós interjú során Dick Cheney, volt amerikai alelnök, arra figyelmeztetett, hogy a következő Egyesült Államok elleni terrortámadás szeptember 11-nél is halálosabb lesz.
A 73 éves politikus Bill Kristol vendége volt vasárnaponként sugárzott műsorában. A beszélgetés során szó esett Cheney politikai múltjáról, az Öböl-háborúról, a Nixon, Ford és Reagan kormányokról, a 2001. szeptember 11-i támadásokról, valamint az Egyesült Államokat ma fenyegető terrorveszélyekről.
Bolond, aki azt gondolja, hogy az elszigetelődés a megfelelő stratégia. Nincs más választásunk, mint beavatkozni a világ dolgaiba, és ha nem veszünk részt aktívan ebben, nagyon rossz dolgok fognak történni,” figyelmeztetett.
Cheney úgy gondolja, hogy amennyiben Iránnak sikerül nukleáris fegyverekhez jutnia, akkor rövid időn belül más államok is követik példáját a térségben, arra célzva, hogy az ilyen fegyverek előbb-utóbb az Iszlám Állam vagy Szíria kezében kötnének ki.
Tehát nagyon veszélyes időszakhoz érkeztünk. Szerintem veszélyesebb, mint a szeptember 11-et megelőző időszak. Szerintem szeptember 11-ről kiderül majd, hogy az Egyesült Államok elleni következő tömeges támadáshoz képest nem is volt olyan pusztító. Amennyiben egy ilyen támadás megtörténik, halálosabb lesz, mint egy repülőjegyekkel és sniccerekkel kivitelezett akció.”
Az ehhez hasonló ítéletnapi jóslatok nem először hangzanak el Cheney szájából, aki három ciklus során szolgált már alelnökként, többek között a Bush-kormány és a szeptember 11-i támadások idején.
Miközben az Iszlám Állam terrorszervezet új munkát biztosított Cheney számára, a volt alelnök több mint egy évtizede hangoztatja az amerikai csapatok közel-keleti bevetésének szükségességét és egy jövőbeli kiterjedt támadás veszélyét az Egyesült Államok ellen,” írja a Bloomberg Politics.
Cheney elismerte, hogy a korábbi terrortámadásra is előre figyelmeztetett.
2001 tavaszán egy interjúban az országot fenyegető legnagyobb veszélyről kérdeztek, én pedig megemlítettem egy terrorista támadás lehetőségét, amelyben a terroristák halálosabb eszközöket, például tömegpusztító fegyvereket is bevethetnek. Ez áprilisban volt. Amikor szeptember 11 elérkezett, láthattuk, hogy mire képesek, hiszen megsemmisítették az ikertornyokat, támadást hajtottak végre a Pentagon ellen és megölték 3000 emberünket.”
Cheney dicséretesnek tartja az NSA munkáját, ami szerinte biztonságosabbá teszi az országot, miközben védi az állampolgárok szabadságjogait:
Némelyik döntésünk ellentmondásos volt. Ma is annak számítanak. Én továbbra is védem őket. A terroristák megfigyelésére indított program negatív fényben tünteti fel az NSA-t és azt gondolják, hogy a hivatal lehallgatja, amikor a vidéki nagynénikénkkel beszélünk telefonon. Ez nem így van. Én úgy tudom, hogy ez a program a legszigorúbb szabályok szerint működik, és komoly hangsúlyt fektet az állampolgári szabadságjogok védelmére.”
Az interjú végén Cheney arra utalt, hogy a jelenlegi kormány túl gyenge ahhoz, hogy a következő, a saját jóslatai szerint halálosabb támadás függvényében képes legyen irányítani az Egyesült Államokat:
Most igazán nem ülhetünk nyugodtan a babérjainkon azt gondolva, hogy csökkenthetjük védelmi kiadásainkat és minden pénzt utakra vagy ki tudja mire költhetünk. Egy erős vezetőre van szükségünk, olyan valakire, aki erélyesen tud fellépni és emlékeztetni a világot arra, hogy mire képes az Egyesült Államok, bizonyítva, hogy erre hajlandó is.
Időkjelei: Vajon ezt tekinthetjük egy nem túlságosan burkolt bejelentésnek?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése