2013. április 9., kedd

Minden amit tudni szeretnél a Kundaliniről


Minden amit tudni szeretnél a Kundaliniről,


a Kundalinijógáról, de eddig nem tudtad hol megkérdezni!



Eloszlatjuk a ködöt, és tisztázzuk a félreértéseket!
A leggyakoribb kérdéseket és félreértéseket gyűjtöttük itt egy csokorba. Ezekből tisztább képet fogsz kapni a benned rejlő Kundaliniről. Arról az erőről, amely meg fogja változtatni a világot!

Veszélyes a Kundalini felébresztése?

Nagyon gyakran felmerülő kétség. Maga a Kundalini energia, az egyáltalán nem veszélyes. Sőt! Ez egy törődő, segítő, kijavító és tápláló, női jellegű energia, ami azon van hogy segítse életünket. A témával kapcsolatos veszély, akkor van, ha ehhez az erőhöz nem megfelelő alázattal közelítenek mindenféle gurunak mondott kóklerek (Mi hamis guruknak hívjuk őket). Belemerülnek olyan technikákba, amelyek nem tisztelik az anyaságot, a tisztaságot és ártatlanságot. Ekkor bizony megmozdulhatnak olyan erők, amelyeket nem érdemes felébreszteni. Érdemes óvatosnak lenni, az olyan Kundalini emelő "gurukkal", akik pénzt kérnek tőled és mindenféle titkos beavatásra próbálnak rávenni.
kundalinijóga 
Muladhara csakra, a tisztaság őre

Gyakran össze is tévesztik a Muladhara csakrát és a Kundalinit.

Hogy ez miért van, annak is megvan az oka. Muladhara egyik feladata az, hogy a Kundalinit védelmezze és megakadályozza, hogy illetéktelen személyek vagy tisztátalan módszereket használók hozzáférjenek a Kundalinihez. Ezt a hatást Shri Ganesha testesíti meg bennünk Ezek közé tartoznak pld. a tantrikus módszerek, melyek a Kundalini felébresztése helyett a Muladhara csakrát izgatják. Erre a Muladhara csakra reagálva tiltakozik, legfőképp hőhullámokat küld, de könnyen transzba eshetünk vagy olyan állapotba, mely komoly problémákat okozhat nekünk.
kundalinijóga
Shri Ganesha
az elefántfejű Istenség,
az örök gyermek
Ezért mondját sokan, hogy veszélyes a Kundalini felébresztése, de ez igazából olyan, mintha azt mondanánk, hogy veszélyes az autozás, mert beültünk egy olyan soför mellé, aki vak vagy még soha nem látott autót, de azt állítja magáról, hogy tökéletesen vezet. Tehát a Kundalinit csak azok tudják felébreszteni, akikben a Kundalini aktív.Másrészről a tantrikus vagy okkult praktikák nagy mértékben roncsolják a Muladhara csakrát és egy károsodott Muladhara csakra nem tudja megfelelő mértékben támogatni a Kundalinit vagy akár a Kundalini is teljesen megfagyhat az illető személyben.Az okkult erők veszélyeiről itt olvashat többet.
kundalinijóga
A kundalini a bennünk lakozó Anyai Spirituális erő -
William Blake festménye
Shri Ganesha az Örök Gyermek bennünk, az Örök Ártatlanság ereje, a Kundalini pedig a Spirituális Anyai erő. Ezért is van a kisbabákban általában ébren a Kundalini. Helytelen életvitelünk következtében a Kundalini visszavonul. Ezért is botorság azt állítani, hogy a Kundalini felébresztését kontrollálni kell és nem való gyerekeknek. Természetesen az okkult praktikák és tantrikák nagyon veszélyesek és akár örök életre megakadályozhatják a Kundalini ébredését és így a gyerekekben is komoly károkat okozhatnak.

 

Mi a kapcsolat a jóga és a Kundalini között? Mi az igazi Kundalinijóga?

kundalinijóga
Amikor a Kundalini felébred, kilép a fejünk tetején,
és kapcsolatba lép
a Mindenen Átható Isteni Szeretet Erejével .
Krisztus tanítványait is így ábrázolták.
Igazából minden meditációnak, minden jógafajtának, minden spirituális KERESÉSnek valahol az a végső célja, hogy életre keljen bennünk a Kundalini energia! Ha ez megtörténik és végíg halad 6 csakrán, akkor valósul meg az igazi JÓGA állapot. A JÓGA azt jelenti KAPCSOLAT. A Kundalini segít bennünket, hogy létrejöjjön a Lelkünk (lényünk örök része) és az Univerzális Lélek, a Mindenen Átható Szeretet Erejével való kapcsolat. Amikor ez megtörténik, nevezhetjük az igazi Kundalinijógának. Ezt az erőt minden vallásban másképp nevezik - Szentlélek, Paramachaitanya, Ruh - de attól még ugyarról az erőről van szó és a cél is mindenhol ugyanaz, kapcsolatba kerülni a Mindenen Átható Szeretet Erejével. Ez maga a megvilágosodás. Az az állapot, ahol teljes nirváná, moksha van. Itt a Sahaja Jógában ez a folyamat nem egy pillanat alatt történik meg, mint pl. Buddhánál. Shri Mataji által tanított technikával nem egyszere az egész Kundalinik emelkedik fel, hanem egy pár szál ebből az energiából. És ezt is akkor lehet érzékelni, ha meditálunk. Aztán visszahúzódik. De már ennek a pár szálnak is csodálatos hatása van az életünkre! Aztán minél inkább az életünk részévé válik a meditáció, annál több energiaszál fog felébredni a Kundalini energiánkból, és annál inkább közeledünk a megvilágosodáshoz! Az igazi valláshoz, az igazi szentséghez, a nirvánához, kinek hogy tetszik.

A Kundalini is olyan energia, amit más technikáknál használnak?

Szintén nagyon fontos kérdés, melyre korrekt választ kell, hogy kapjunk. A Kundalini nem egy olyan erő, amit az akaratunkkal tudunk irányítani. Nem is olyan energia, amit irányítani kellene, hogy megfelelően működni tudjon, mint pld. az elektromosság. Viszont ha nem tudjuk irányítani, akkor hogyan lehet a segítségünkre?

A Kundalini egy nagyon intelligens Anyai erő és pontosan tudja, hogy mi az amire szükségünk van a fejlődésünk szempontjából.

kundalinijóga
A Kundalini, a Spirituális Anyánk kézenfogva vezet minket -
William Blake festménye.
A Kundalini, a Spirituális Anyánk és ennek a spirituális utazásnak a kezdetén, amikor felébred bennünk, szinte kézenfog minket és nagy gondossággal vezet minket. Ezért a legjobb megközelítés az, ha magunkban kérjük a Kundalinit, hogy segítsen minket megtisztítani. Amikor ezzel a hozzáállással közelítünk, alázattal és figyelemmel, akkor lehet segítségünkre a Kundalini és finoman elkezd minket megtisztítani és vezetni a spiritualitás útján. Amikor elkezd minket megtisztítani, akkor meleget érezhetünk, mert eltávolítja belőlünk az akadályokat, feszültségeket, a stresszt. De miután megnyugtat minket, a Kundalini hűvös szellőjét érezhetjük. Erről két híres szent írásaiban olvashatunk: Shankaracharya (700) és Gyaneshwara (1200) Shankaracharya: "Az Élet Szele, ami a Kundaliként áramlik ki és hűvös érzetet kelt a testben mind külsőleg, mind belsőleg." Shankaracharya: "Minden dicsőség az Isteni Áldás áramlásának - mely csordultig van az Ő Mennyei történeteivel - elmém tavába folyik, az intellektus csatornáin keresztül, megfékezve a bűn szemetét és lehűtve az emlékezet hőjét." Tehát fontos tudnunk, hogy a Kundalini hűvös energia, míg más energiák, melyek meleg érzetet keltenek - bár nagyon látványos dolgokat lehet elérni velük - halott energiák, melyek vagy a tudatfelettihez vagy a tudatalattihoz tartoznak. Sokáig titkos tanításnak számított a Kundalinivel kapcsolatos tudás. Erről beszél Shri Mataji a mellékelt videó felvételen.
kundalinijóga
A Kundalini a bennünk található,
legtisztább, mennyei erő, amikor
felemelkedik, spirális alakban teszi.
William Blake festménye .

A Kundalini is egy csakra vagy mi a különbség?

Nagyon fontos, hogy megkülönböztessük a Kundalinit a 7 csakrától. A csakrák különböző tulajdonságokat képviselnek, amik többé-kevésbé megnyílvánulnak bennünk. A Kundalini közvetlenül a legalsó csakra (Muladhara) felett található.
kundalinijóga
A Kundalini három
és fél fordulattal
van feltekeredve.
A legalsó központ adja az erőt a Kundalini felemelkedéséhez, a neve is ez, hogy a gyökér támasza. Miután a Kundalini felébred, áthalad a felső hat központon és megtisztítja azokat, így a központok tulajdonságai is sokkal könyebben tudnak megnyílvánulni. Tehát míg a központok tulajdonságokat képviselnek bennünk, addig a Kundalini a legtisztább vágyunk, mely arra irányul, hogy megtisztuljunk. Erről szól bővebben a következő jógavideó.
 
Ha maradt még benned egyéb kérdés, vagy bármilyen kétség a Kundalini energiával kapcsolatban, kérünk küldd el számunkra, hogy itt ebben a fejezetben meg tudjuk válaszolni! info@jogameditacio.hu

>>> Még több információ a Kundaliniről <<<


Titkok lengték körül,
de 1970-ben minden megváltozott!

Most nem csak a fátylat libbentjük le róla, de közelébe is mehetsz, és megismerheted a Kundalini igazi természetét!

A hegyi guruk, az ősi aszkéták, és a jóga mesterei titkolták. Egy-két szerencsés kiválasztott számára adták csak tovább ezt a spirituális tudást. Ne kérdezd miért, nem tudjuk. Talán az emberiség nem volt még rá felkészülve. Pedig háborúktól, nyomortól, betegségektől, és sok-sok bajtól menthetett volna meg minket! Mindegy, ez volt a Sorsunk, a Nagy Könyvben ez volt megírva számunkra. De mára ez megváltozott!
A kapuk kinyíltak, a lehetőség adott!Eljött a Vízöntő Korszak legfőbb ajándéka!

Kundalini
Kapcsolat az Isteni Erővel: kundalinijóga

Hallottál már róla? Ha igen, akkor sejtheted miről van szó, de mindenképp érdemes tovább olvasnod, hiszen rengeteg felfedezésre váró dolog lesz vele kapcsolatban! Ha nem, akkor készülj, hiszen egy másik világ, egy teljesen új dimenzió nyílhat ki előtted! A spiritualitás, a kundalinijóga, a csakra, és a jóga már nemcsak elvont furcsa guruk különleges élménye lesz, hanem a 21. századi ember hétköznapja fog átalakulni! És nem is akárhogy! A megvilágosodás szele fogja átjárni a planétát! Ne hidd hogy ez túlzás! A Kundalini valójában egy energia, amely mindannyiunkban benne van, születésünktől fogva. Ezt már nagyon régen is tudták a bölcsek, a guruk és a mesterek. Egy példa erre vonatkozóan:
Mond neked ez a kép valamit?
Ez bizony, a gerincoszlopunk legalján található csontunk, a keresztcsont.
Ennek a bennünk lévő csontnak a latin neve: Sacrum,
ami magyarul azt jelenti: Szent
És hogy miért is SZENT ez a csontdarab bennünk?
Azért, mert ez ad helyet a KUNDALINI energiának!
Itt lakozik mindannyiunkban nyugvó állapotban, csigaszerűen feltekeredve.
A régi korok gurui tudták, hogy ez az erő lehet az, ami elhozhatja a keresők számára a megvilágosodást. Azt az állapotot amelyben, teljes harmóniában és örömben tudunk élni önmagunkkal, és a külvilággal együtt. Ez az az állapot, ahol már messze elkerülnek minket a negatív erők, a harag, a düh, az elégedetlenség, a letargia, az agresszió és sok-sok egyéb indulat és betegség. Ebben az állapotban vagyunk teljes meditációban. A csakrák ilyenkor elkezdenek megfelelően működni. Jógával foglalkozóknak is ennek az állapotnak az elérése a céljuk. Maga a JÓGA szó azt jelenti, KAPCSOLAT.

De mi kapcsolódik mivel és hogyan? Mi is a Kundalinijóga?

Mi magunk – az igazi Én-ünk, a Lelkünk - tud kapcsolatba lépni, a Mindenen Átható Erővel. Igazi egységbe tudunk kerülni az Univerzum harmóniával. A Természeti és Isteni törvényekkel. Egy igazán finom módon, a spiritualitás, a meditáció és legfőképpen a Kundalini energia segítségével. Tehát a Kundalini teremti meg a kapcsolatot a valódi énünk, a lelkünk és a Mindenen átható Isteni Szeretet Ereje közöt. Mivel a jóga jelentése kapcsolta, ezért ezt hívhatjuk kundalinijógának is.
Végülis mi történt 1970-ben ezelőtt?
Az indiai guru, Shri Mataji Nirmala Devi, kidolgozta azt a technikát (a Sahaja Jóga), amivel egyre több ember megtapasztalhatja ennek az erőnek a létezését. A Jóga jelentése az, hogy kapcsolat, a kundalinijóga pedig azt jelképezi, hogy a Kundalini teremti meg ezt a kapcsolatot az Isteni Erővel. Shri Mataji a meditáción keresztül tapasztalta meg a kundalini áldásos hatását, és 1970-től elindult, hogy beteljesítse spirituális küldetését. Ezért számos elismerést és kitüntetést is kapott, de a legnagyobb öröme, hogy mára már több mint 100 országban, rengeteg embernek változtatta meg az életét. A Sahaja Jógán ("kundalinijóga") keresztül megismerhetőek a csakrák, és a Kundalini energia is. Megtanulhatják az emberek azt, hogy ez az erő miben lehet a segítségükre, hogyan alkalmazhatják ezt a mindennapi életében, hogyan gyógyulhatnak meg általa, és hogyan kerülhetnek közelébe egy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb és igazán örömteli életnek!
Erről az energiáról szól ez a weboldalunk, ahol is tisztázunk sok félreértést és hamis tudást ezzel kapcsolatban. Ajánljuk kezdd itt: kundalinivideo

Kisfilmek a Kundaliniről  
Shri Mataji 1970 után a világ több pontján tartott meditációkat és előadásokat, azzal a szándékkal, hogy segítse az emberek felemelkedését és egy tudatosabb örömtelibb életet, adjon számukra.
Lent a Kundaliniről szóló előadásokból állítottunk össze egy kis csokrot. A kisfilmek megtekintéséhez ajánljuk, hogy arra a pár percre hagyj fel minden egyéb tevékenységgel. Ne mosogass, vagy ne írjál leckét közben.

Szóval csak ülj le, próbáld meg lecsendesíteni önmagadat – ebben segíthetnek awww.jogameditacio.hu oldalon található meditációs gyakorlatok is – és csak figyelj….

Nincs sorrend a videók között, nem egymásra épülnek, bármelyikkel kezdheted.
Látogass ide vissza később is, mert hasonlóan érdekes témákkal kapcsolatosan kerülnek majd fel újabb és újabb beszédekrészletek.














Kellemes Kikapcsolódást Kívánunk!

Shri Mataji beszéde a Kundaliniről, 1991-ből 
http://kundalini.hu/kundalini-video/kundalini1.html
Shri Mataji szavai arról, hogy miért számított titkos tudománynak a Kundalini ismerete http://kundalini.hu/kundalini-video/kundalini2.html
Kisfilmek a Kundaliniről
Shri Mataji 1970 után a világ több pontján tartott meditációkat és előadásokat, azzal a szándékkal, hogy segítse az emberek felemelkedését és egy tudatosabb örömtelibb életet, adjon számukra.
 
Kundalini video - Kundalinijóga

 

A Kundaliniről szóló előadásokból állítottunk össze egy kis csokrot. A kisfilmek megtekintéséhez ajánljuk, hogy arra a pár percre hagyj fel minden egyéb tevékenységgel. Ne mosogass, vagy ne írjál leckét közben.
Szóval csak ülj le, próbáld meg lecsendesíteni önmagadat - ebben segíthetnek awww.jogameditacio.hu oldalon található meditációs gyakorlatok is - és csak figyelj..
Nincs sorrend a videók között, nem egymásra épülnek, bármelyikkel kezdheted. Látogass ide vissza később is, mert hasonlóan érdekes témákkal kapcsolatosan kerülnek majd fel újabb és újabb beszédekrészletek.
 
Kellemes Kikapcsolódást Kívánunk!

Köszöntünk Vándor!Állj meg kicsit, és pihenj itt a jóga és a meditáció szigetén.

Találsz magadnak kedvedre meditációs zenét,
nézz szét itt és hagyd magad mögött az Út porát!

meditáció, meditációs zene, meditatív zenék

Egyszerű meditációs technikákat, meditációs zenéket fogsz itt találni, ami garantáltan jól fog esni a munkával és a stresszel töltött hétköznapjaidban.
Megfigyelheted, hogy a kundalini miképpen csempészi életedbe a békét és a derűt. Ki sem kell mozdulnod otthonról. Nem kell furcsa guruk, titokzatos szeánszán részt venned! Nem lesznek nehéz jóga gyakorlatok sem, hanem csak egyszerű, megnyugtató, és feltöltő meditációs zenék és technikák.
Azoknak is tartogatunk érdekes csemegéket, akik szívesen tanulmányozzák a jóga és a meditáció mellett, a spiritualitás és a mesterek tanításait is. Olyan titkokra is fény derül, amiről néhány guru, csak az elképesztően drága tanfolyamsorozatait elvégzőknek mesél. Nemcsak elméleti, hanem könnyen alkalmazható gyakorlati tanácsokat is a kezedbe adunk, hogyan használhatod a csakrákat, a kundalinit, és ezek miképpen javíthatják az egészségedet, a hangulatodat, szóval az egész életedet!
Engedd hogy a jóga, és a keleti világ bölcsessége jobbá tegye az életedet! Légy Önmagad Guruja!
Dőlj hátra, és érezd jól magad!
 
Meditáljunk együtt!
 
Kellemes Pihenést, Kikapcsolódást Kívánunk!
 
Jógameditáció csapat

Rövid meditációk


Meditáció a pár percet rászánóknak
Egyenesen a meditációs zene ínyenceinek

 

- meditációs zenék - meditációs zene

Ebben a részben egyszerű kis pár perces meditációs zenéket, gyakorlatokat találhatsz. Főleg akkor fogod kedvedet lelni benne, ha nincs túl sok időd ilyesmire, viszont mégiscsak vágysz egy kis ellazulásra, kikapcsolódásra. Nincs sorrend, bármelyikkel kezdheted, még akár a hosszabb meditációs gyakorlatokkal is, ahogy jólesik, próbálkozz csak nyugodtan.. Mindegyik közös pontja, hogy elérd a Meditáció állapotát. Ezt különböző irányból közelítik meg, ezért kísérletezz bátran, és amelyikben sikerül a legjobban elmerülni, kikapcsolni, megnyugodni, örömödet lelni azaz Meditálni, akkor azt akár megismételheted többször is.
Kellemes Kikapcsolódást Kívánunk!


Utazz a zenével

Ehhez hívjuk most idegenvezetőnknek,
a shennai csodás hangjá
t

 

meditációs zene
A zenét pedig innen tudod elindítani:
 
Ha elindítottad, akkor már nem is kell semmi egyebet tenned..
Dőlj hátra, csukd be a szemed és csak meditálj...
Figyeld a zenét, és csak utazz...
Merülj el önmagadban, és csak pihenj...
Ne gondolkozz, csakis a zenét figyeld..
Jó utat kívánunk!

Ha tetszett, keresd fel ismét idegenvezetődet és csak hagyd hogy vigyen!


Pár perc lazítás

Ha gyors kiutat keresel, a stressz, a nyugtalanság, a fáradság és a világ nyűgének zsákutcájából, akkor klikk, indítsd el a zenét és csak figyeld.

 

 
zenés meditáció
A kellemes szitár zene alatt most egy kicsit csendesítsd le az elméd.
Egyszerűen csak figyeld ahogy lélegzel.
Ne irányítsd, hanem csak figyeld ahogy lassul a lélegzésed.
Próbálj meg úgy ülni, hogy ne legyen a testedben semmi feszültség…. 
 Csak lazán….  Csak természetesen…..  ahogy a testnek jól esik.
zenés meditáció
A külvilággal most ne foglalkozzál, csukd be a szemed és próbálj befelé, magadba figyelni…
Ha jönnének gondolatok csak vedd észre őket és hagyd hogy tovább menjenek….
Egyszerűen csak hallgassd a zenét, meditálj ameddig jól esik, és csak élvezd ezt a nyugalmas állapotot….  
 
guru
Bármikor, ha azt érzed már nem bírsz a világgal, vagy önmagaddal, gyere vissza, indítsd el a zenét, és ismét lazíts egy kicsit, meditálj pár percet.
 
jóga
További Szép Napot Kívánunk!


Evezz velünk könnyedebb vizekre

Hagyd hogy lecsillapodjanak a hullámok.

 

 
meditáció otthon

 
Ide bökj az eveződdel, indítsd el a zenét.
 
Foglalj helyet kényelmesen , engedd el a tested és az elméd és csak lazíts pár percig. Semmi másra ne figyelj, csakis a légzésedre! Beszííííííííííííív....kiffffffffúúúúúúúúújjjjj.. pár percig semmi mást ne csinálj csak lélegezz szép lassan, ki-be és csak figyeld a levegőáramlást. Próbáld ki csukott szemmel is. Folytasd ezt így pár percig..
 
guru
 
Ha már sikerült kellően ellazulnod, akkor figyeld továbbra is a zenét, viszont közben legyen a figyelmed könnyedén a fejed tetején is. Lazán, finoman.. Semmi erőltetett koncentráció, vagy ilyesmi, hanem egészen finoman, lehelet könnyedén.. Csupán figyelj pár percig magadban a fejed tetejére és közben ne gondolkodj, ne akarj semmit.. csak figyelj.. Itt található a legfelső energiaközpont, a sahasrara csakra.
 
Guru
 
A jobb kezedet tedd így, a fejed tetejére és közben legyen itt fent a figyelmed is, és csak meditálj pár percig.. Csak hallgassd a zenét és egyszerűen csak legyen itt fent a figyelmed..
 
meditáció
Pár perc után egyszerűen csak emeld szépen lassan a fejed fölé a kezedet és a figyelmeddel kövesd a kezedet.
 
jóga
 
Szemed lehet nyitva, vagy csukva és a kezedet tarthatod így fönt pár percig majd tedd vissza mindkét kezdet tenyérrel felfelé az öledbe, viszont a figyelmed továbbra is a fejed fölött maradjon, de továbbra is csak könnyedén, bármiféle koncentráció nélkül... És egyszerűen csak szakadj el a testtől, a gondolattól, az érzelmektől, csupán a Tiszta Figyelem legyél! A Lélek maga! A Tiszta Lélek. ....és csak meditálj.. ameddig csak jólesik...
 
jóga


Nyílj ki, mint egy csodás virág,
és árassz finom illatot!




Guru
 

Légy önmagaddal békében!

Hagyd, hogy a gitár segítsen!
 
meditációs zene


Klikk, innen indítsd a zenét és pihenj:

Keress egy kényelmes helyet, ha van rá lehetőséged, akkor szabadulj meg a cipődtől és a zoknidtól, egyszerűen csak hagyd szabadon a lábadat. Engedd el magad, próbálj most nem foglalkozni a külvilággal. Most semmi sem fontos... Próbálj meg ellazulni, ülj kényelmesen és most csakis önmagadra figyelj. Hagyd, hogy megnyugodjanak az érzelmeid, csakis a zenét figyeld. Ha az agyadban gondolatok kavarognának, akkor se velük foglalkozz most, csakis a zenével. figyeld milyen csodás hangjai vannak a húroknak. figyeld ahogy pengetik.. Egyszerűen csak hagyd.. hagyd hogy megnyugtasson..
 
jóga guru
 
Lassan csukd be a szemed és csak pihenj ameddig jólesik, meditálj...
 
meditáció zenével
 
Bármikor amikor nyugalomra, lazításra van szükséged gyere vissza oldalunkra és szimatold meg e kis meditációs csokor szirmainak finom kis illatát, és hagyd hogy életedben kiteljesedjen a harmónia és a nyugalom
 
Szép napot kívánunk!
 









Meditációk
a hosszabb elmélyülésre vágyóknak


*
A meditációs zenék különleges
dimenziója nyílik meg előtted

 

meditációs zene, meditációs zenék

Ebben a részben hosszabb meditációkat, meditációs zenék és mantrák kiséretében találhatsz. Az itt leírt gyakorlatokhoz már valamivel több idő szükséges, de mindenképp megéri! Egyszerű és érthető módon vannak végig vezetve, melyet igazából elrontani sem lehet. De mégsem érzed hosszúnak mert az elmélyülést segítő meditációs zenék egy külön világba repítenek.
Próbálkozz mindegyikkel és figyeld meg, melyik esik jobban esténként, hétvégén, vagy akár reggelente. Itt sincs sorrend, bármelyikkel kezdheted, amelyik szimpatikus.
A rövid meditációs gyakorlatokhoz hasonlóan, ezeknél a hosszabbaknál is az a cél, hogy harmóniába kerülj önmagaddal, a világgal és elérd a Meditáció állapotát. Ekkor nincs semmi transz állapot, alvás, vagy önhipnózis, hanem a Tudatunk Önmagára ébred és eggyé válunk igazi Énünkkel, a Lelkünkkel. Ebből az állapotból fakadó Béke, Öröm és Szeretet az, ami megadja azt a harmóniát amit nagyon sokan keresnek.
A Felfedezők lelkesedését és kitartását
kívánjuk Utadhoz!


Meditáció a teljes biztonságérzetért

hogy minden félelem és bizonytalanság elszálljon

 
guru

Kezdetnek alaposan szelőztess ki abban a helyiségben ahol meditálni fogsz, hagyd hogy pár percig teljesen átjárja a friss levegő.
Ülje egy kényelmes helyre, földre, vagy székre. Most erre a 20-25 percre felejts el minden, gondot, feszültséget, minden nehézséget. Ez a mostani meditáció segíteni fog abban, hogy megnyugodjál és teljes magabiztossággal nézz szembe ezentúl mindennel. Az emberekkel, a nehézségekkel, önmagaddal, szóval a világgal.
Az elején egyszerűen pár percig vegyél mély lélegzetet!
Jó mélyen szííííívd be... pár másodpercig tartsd bent... hagyd hogy jól kitáguljon a tüdőd. Ne foglalkozz most semmi mással, csak lélegezz... és egyszerűen csak figyeld ahogy áramlik a levegő.. Figyeld ahogy megtölti teljesen a tüdődet, és figyeld ahogy aztán kiürül.
 
Pár perc után mind a 2 tenyeredet helyezd a mellkasod közepére. A kezek lehetnek egymáson, és lazán helyezd a figyelmedet is ide, a mellkasod közepére. Itt található a Szívcsakra középső része. Ne koncentrálj, vagy ne összpontosíts erősen, hanem csak lazán és könnyedén legyen itt a figyelmed..
 
meditáció
Miközben még mindig ott van a figyelmed, kérd magadban párszor:
 
- Shri Mataji, kérlek adj teljes biztonságot!
- Shri Mataj, kérlek vegyél el tőlem minden félelmet, minden bizonytalanságot!
 
- Shri Mataji, kérlek add, hogy Lélek teljes biztonságát érezzem!
 
 
Ezeket a kéréseket, mondhatod többször is magadban, ahányszor jólesik. Próbáld csukott szemmel, hogy jobban Önmagadban legyen a figyelmed, és végig a mellkasod közepére figyelj. Pár perc után a két kezedet helyezd tenyérrel fölfelé az öledbe, vagy a térdedre és tartsd lazán, könnyedén a figyelmedet a középső Szívcsakrán.
 
Egy olyan zenét találsz lejjebb, ami pont ennek az energiaközpontnak a tulajdonságait segít bennünk felébreszteni, indítsd el és meditálj közben.. Tartsd a figyelmedet ott ahol a kezed volt..
 
Klikk, innen indíthatod:

Meditálhatsz a zenére csukott szemmel is,
vagy ha szeretnéd énekelni közben, akkor itt a szöveg:
Durgati Har.Ni Durga Ambe!
Ambe He Ma Ambe Ma!
Durgati Har.Ni Durga Ambe
Teri Jayjaykar. Ho
Teri Jayjaykar. Ho, Ma Teri Jayjaykar. Ho
Bhav. Bhay. Har.Ni Bhavani Ambe
Char.No Me Namaskar.Ho, Teri
Char.No Me Namaskar. Ho
 
Teri Hi Abhase Ma Jyoti. Suraj. Chandr. Sitare
Teri Hi Ma Shakti Lekar. Khade Hue Hai Sare
Sukh.Dayi Ho, Srushti Sari
Hal.Ka Dukh. Ka Bhar. Ho
Teri Jayjaykar. Ho
Teri Jayjaykar. Ho, Ma Teri Jayjaykar. Ho
He Mahadevi, He Kalyani. Kalyni...
He Mahadevi, He Kalyani,
Dushto Ka Samhar. Karo
Mangal.May Var.Dan Do Maiya,
Bhav.Se Beda Par. Karo, Ma
Bhav.Se Beda Par. Karo
Bhav. Bhakti Me Sharanan. Ae
Bin.ti Ma Swikar. Karo
Teri Jayjaykar. Ho
Teri Jayjaykar. Ho, Ma Teri Jayjaykar. Ho
~ ~ ~
Ha úgy érzed, hallgasd meg többször is.
 
csakra
 
Ha tovább mennél, akkor meditálj továbbra is nyugodtan, könnyedén. figyelmed tartsd továbbra is a mellkasod közepén és hallgasd az alábbi mantrát, ami szintén erősíti a középső Szívcsakrát.. Erősíti bennünk a Lélek állapotának teljes biztonságérzetét és segít megtisztítani minket minden gátlástól, minden félelemtől.
 
Klikk innen indíthatod:
 
Ha úgy érzed nyugodtan hallgasd meg többször is. Mindig úgy hallgasd hogy teljes figyelmed ott legyen, közben ne foglalkozzál mással, csakis a mantrán és a középső Szívcsakrán legyen a figyelmed.
Bármikor, amikor úgy érzed életed folyamán, hogy elbizonytalanodtál, megijedtél egy szituációtól, vagy egyszerűen csak nehéz a Lét, egyszerűen csak gyere ide vissza, ülj le, pihenj meg és csináld meg ezt a meditációt újra. és ha úgy érzed, akkor újra és újra.
..és újra. és újra.
 
jóga
 

Meditáció a Nap csatornánkkal, hogy az állandó pörgés ne fárasszon ki


Ha sokat dolgozol, vagy tanulsz, és az agyad is állandóan pörög, mert mindig van valami amit meg kell csinálnod, akkor ez a meditáció pont Neked szól!

meditációs zene
 
Most a Víz alapelemet fogjuk segítségül hívni, hogy megtisztítsa a Finom Energia Rendszerünk jobboldalát, ami azért hasznos, mert ha jó állapotban van bennünk, akkor nem esünk szélsőségbe, nem fogjuk magunkat túlpörgetni, nem fog állandóan zakatolni az agyunk, egyszerűen harmóniába kerülünk önmagunkkal és energiaközpontjainkban és csatornáinkban megfelelően fog működni a Yin és Yang, a női és a férfi energia.
 
guru
 
A meditácóhoz készülj elő egy lavór hideg vízzel! A legjobb, ha rendszeresítesz egy olyan lavórt, amit majd csak erre használsz. Ugyanis a meditáció lábáztatás lesz otthoni módra, ahol a lábon keresztül fogunk megszabadulni a negatív erőktől, a túlzott pörgésünktől és kedvezőbb, ha nem mosásra, vagy másra használt lavórban áztatunk lábat.
 
jóga
 
Ez a meditációs technika - a többihez hasonlóan - kint a természetben, egy folyóban, vagy egy tóban még kellemesebb
 
Egy kis bevezető a Víz elem fontosságáról:
 
 
Szóval készíts elő:
1 lavór hideg vizet ( hideget, hogy lehűtsön !)
1 palack tiszta vizet ( hogy a meditáció végén leöblítsd a lábadat.)
1 tiszta törlőkendőt ( hogy megtöröld a leöblített lábadat)
1 maroknyi sót ( bármelyik sótípus jó lesz, amit majd
 
 
tegyél a vízbe, - a só képviseli a Föld elemet - és a hideg sós vízbe áztasd majd a lábadat 15-20 percig )
 
Kalandra Fel!
 
jóga
Keress egy kényelmes ülőalkalmatosságot:), tedd elé a lavór hideg sós vizet, zoknit le és tedd bele mind a 2 lábadat!!!
 
Sssszzzzz.. Nem baj, ha elsőre kicsit hideg, hamar megszokja a láb.
 
Klikk! Innen indíthatod a zenét.
 
A két kezedet lógasd le magad mellett, miközben a lábad a hideg sós vízben pihen és szépen lassan hagyd el a gondolataidat..
 
A figyelmed csakis a zenén legyen!
Figyelj minden hangra, minden szóra..
 
Ha jönnének gondolatok, akkor csak vedd észre őket és ahogy észrevetted, engedd el. ne fűzd tovább ne legyen a figyelmed a gondolatokon csakis a zenén!

Ahogy a 2 kezed lóg magad mellett és kezdesz szépen lassan megnyugodni Meditálni, kérd magadban a Víz elemet, hogy tisztítson meg mindentől! Minden feszültségtől, minden aggódástól, pörgéstől..
Megszólíthatod magadban a Víz elemet, a Kundalíni energiát, vagy magát Shri Matajit!
Pl: 
Shri Mataji, vagy Kundalíni energia, esetleg Víz elem 
 
Kérlek tisztíts meg mindentől ami a Meditációmat zavarná!
Kérlek tisztíts meg mindentől amire nincs szükségem!
Kérlek tisztísd a finomrendszeremet!
Kérlek add, hogy a Jelenben legyek!
 
 
Bármelyiket mondhatod magadban.. Ahányszor jólesik.
De ha az esik jól, akkor csak hallgasd a zenét és próbálj gondolatok nélkül meditálni.
5-10 perc múlva (.vagy amikor jólesik) a bal kezedet emeld az ég felé, a jobbat pedig helyezd az öledbe tenyérrel fölfelé, az alábbi kép szerint:
meditáció
 
Ekkor a Finomenergia rendszer jobboldalából, a felfelé tartott kézen keresztül az Éternek adjuk át a negatív erőket.
És ha ekkor még mindig jönnének gondolatok és az agyunk néha megzavarná a meditációnkat, akkor csak tartsd felfelé a bal kezedet, és kérd magadban:
Éteri erő, Kérlek vegyél át tőlem minden gondolatot!
Kérlek add, hogy teljesen a Jelenben legyek!
Add, hogy Meditálni tudjak!
 
Bármelyik mondhatod magadban.. Ahányszor jólesik.
guru
 
..ha jól esik maradhat még fent a kezed, de ha úgy érzed akkor visszateheted tenyérrel felfelé az öledbe, vagy a térdedre és
Meditálj továbbra is..
Merülj el a zenében..
Merülj el Önmagadban..
 
.. bízz minden belső gondolatot, feszültséget a Vízre...
guru
 
Figyelmed csakis magadban legyen, belül..
 
Csak Meditálj...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
..aztán ha vége a zenének vedd ki a lábad és az odakészített flakon tiszta vízzel öblítsd le, majd a tiszta ruhával, pedig töröld szárazra.
.a lavórban lévő vizet pedig öntsd a vécébe és öblítsd is ki a lavórt.
 
Reméljük sikerült kikapcsolni, elmélyülni és harmóniába kerülnöd Önmagaddal és a Világgal.
Ha minden este megcsinálod ezt a pár perces gyakorlatot már pár nap, 1-2 hét után észreveheted a változásokat az életedben!!!
Jobban fogsz aludni, kipihentebb és kiegyensúlyozottabb leszel, kevésbé fogsz kapkodni, rohanni és jobban be tudod majd osztani az Erőidet!
Guru
 
Ha legközelebb teheted, próbáld ki a Lábáztatós Meditációt egy folyóban, egy tónál, vagy az Óceánnál!
Az sem baj, ha ott nincs zene. egyszerűen figyeld csak a Természet Muzsikáját !
meditáció
 
További Mély Meditációkat Kívánunk!


Hogyan hagyd magad mögött
a Levertséget, a Lustaságot és
a Letargia különböző fokozatait?
Felejtsd el a múltat, az önsajnálatot és mindenféle sopánkodást!
Ezekben fog most neked segíteni ez a meditáció.

Ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy gyertyára, vagy egy kis mécsesre és 15-20 perc odafigyelésre. A gyertyának semmi extra különleges tulajdonsága nem kell hogy legyen, pusztán a Tűz elem segítségül hívásában lesz szerepe.
 
meditáció
 
A Tűz, mint alapelem nagyon erősen tisztítja az ember finom energia rendszerét, ha megfelelően használják. Most itt egy nagyon kis egyszerű változatát, az Egy Gyertyás tisztítást ajánljuk a figyelmedbe. Ehhez tényleg csak egy sima egyszerű gyertyára lesz szükség és valamilyen gyújtószerkezetre
 
jóga
 
Szóval, ha már ég a gyertyád, akkor ülj le kényelmesen a földre, vagy egy székre (ha széken ülsz, a lábaid ne keresztezzék egymást). Tedd a bal kezedet tenyérrel fölfelé a térdedre, vagy az öledbe és helyezd az égő gyertyát a közelébe. Körülbelül akkora távolságra, hogy meg ne égesd a kezed, de ha lehet érezd a láng melegét, a tűz hőjét. A jobb kezedet pedig csak lógasd le magad mellett a föld felé. Ha földön ülsz akkor pedig csak egyszerűen tedd le a földre a jobb kezedet tenyérrel lefelé. Valahogy így:
 
meditációs zene
 
Azért a jobb kezeddel néha kezeld a számítógép egerét, tekerd majd lejjebb fokozatosan ezt a meditációs oldalt, meg indítsd el az audio-video részeket. :)
 
Kezdetnek például ezt a kellemes kis meditatív zenét:
 
csakra
 
Tehát most csak ülj pár percig nyugodtan. akár be is csukhatod a szemedet (azért néha majd nyisd ki, és térj vissza ide J ) a jobb kezedet lógasd a föld felé, a bal kezedet pedig csak hagyd, hogy melegítse a tűz és egyszerűen csak figyeld a zenét..
 
Ha bármilyen gondolat megzavarna, figyelmedet vidd vissza a zenére.
Figyelj oda minden kis hangra..
 
Hagyd a gondolatokat most. Nem fontosak. Azok vagy a múltból jönnek, vagy a jövőben kalandoznak, de semmi jelentősségük, csak megzavarják a meditációdat..
 
Kérd magadban párszor:
Shri Mataji, kérlek hozz a Jelenbe!
Shri Mataji, kérlek tisztísd a finomenergia rendszerem Baloldalát!
Shri Mataji, kérlek segíts elszakadni a múlttól!
Shri Mataji kérlek adj nekem Tiszta Tudást!
Shri Mataji, kérlek vegyél el tőlem minden Bűntudatot!
 
Mondhatod, az összest egymás után, vagy amelyiket szeretnéd. Mondd magadban, ahányszor jólesik, szépen lassan, ne kapkodva. Figyelj oda minden szóra, minden kérésre. Időzz nyugodtan ezeknél a kijelentéseknél..
 
Guru
 
Meditálj továbbra is nyugodtan..
Ameddig jólesik..
Meditáció közben indítsd el a kis videót és figyelmesen hallgasd és nézd Shri Matajit:
 
 
Ha van még kedved tovább meditálni, pihenni itt egy kis zene hozzá:
 
A lényeg hogy gondolatok nélkül legyél..
Egyszerűen csak létezz, csak lélegezz és figyelj.
Engedd el magad teljesen..
Engedd el az elméd..
Ha nem csendesednének a gondolataid, akkor a jobb kezeddel, vedd a kezedbe a gyertyát és a lángján keresztül figyeld az alábbi képen Shri Mataji homlokán a piros pontot.
És ne gondolkodj semmin,.. csakis a 15-20 cm-re lévő lángot nézd.. majd azon keresztül a piros pontot.
 
csakra
 
Bármikor, ha úgy érzed hogy nehéz az élet, vagy letargia, szomorúság kezdene úrrá lenni rajtad hát ne hagyd!
Ne cipelj felesleges súlyokat!
Gyere ide vissza bármikor, gyújts meg egy gyertyát, köszöntsd a Tűzet és csak hagyd hogy minden fájdalmadat, minden nehézségedet elégesse!
 
szeretet
 
A könnyedebb Élet lehetőségével

kívánunk Szép Napokat!


Légy ártatlan, mint egy gyermek

A gyermeki tisztaság az, ami bennünk felnőttekből már rég kiveszett, pedig ez mindennek az alapja. A gyerekekben még nem fejlődik ki a harag, az elégedetlenség és az előítéletek sem, ezért ők még teljesen spontának és örömtelik. Meditációban is sokkal többször vannak, mint mi és ehhez semmilyen erőfeszítésre nincs szükségük, hiszen ösztönösen vannak ebben az állapotban. Igazából ez az, ahol az Örömet és a végtelen Szeretet átélhetjük. A legnagyszerűbb az, hogy ez velünk születetten a legtermészetesebb állapotunk, csak vissza kell hozzá találnunk. Na ebben segít ez a mostani meditáció.
 
Guru
 
Helyezkedj el kényelmesen egy széken, vagy a földön és most egy pár percig csendesedj el.. Figyeld a légzésedet... és engedd el a gondolataidat... légy a jelenben..
jóga
Ha sikerült elcsendesedned, akkor tedd a 2 kezed tenyérrel felfelé az öledbe, vagy a térdedre, és most egészen lazán, csak finoman legyen a figyelmed a gerincoszlopod legalján. Itt helyezkedik el a Mooladhara, a Gyökércsakra. Ha ez szépen kitisztul, akkor közelebb kerülhetünk a gyermeki énünkhöz. Szóval csak finoman, bármiféle erőltetett koncentráció nélkül, legyen a figyelmedben ez az alsó rész a gerincoszlopod végénél.
.
.
.
.
.
.
Ha kedved van velük együtt mondani a mantrát, akkor itt a szöveg:
Om Twamewa Sakshat
Shri Ganesha Sakshat
Shri Adi Shakti Mataji
Shri Nirmala Devi
Namoh Namaha

jóga

Ha jól esik, hallgassd meg még egyszer. vagy akár többször is. vagy egyszerűen csak meditálj utána.

Guru
Mehetsz tovább is, egy hosszabb mantra segítségével. A kezeid maradjanak tenyérrel felfelé az öledben, vagy a térdeden és a figyelmed továbbra könnyedén maradjon lent a gerinc oszlop legalján és indítsd el ezt a hosszabb mantrát:


Meditálhatsz akár csukott szemmel tovább, vagy ha szeretnéd velük együtt mondani a mantrát, akkor itt a szöveg:

Om, namaste ganapataye, twameva pratyaksham tattwam asi twameva kevalam kartasi, twameva kevalam dhartasi
twameva kevalam hartasi, twameva sarvam khalvidam brahmasi
twam sakshat atmasi nityam, ritam vachmi
satyam vachmi, ava twam mam
ava vaktaram, ava shrotaram
ava dataram, ava dhataram
ava noo chanam, ava shishyam
ava psah chat tat, ava puras tat
avot tarat tat, ava dakshinat tat
ava chor dhvat tat, ava dharat tat
ava dharat tat, sarvato mam pahi pahi saman tat
twam vang mayas, twan chin mayah
twam ananda mayas, twam brahma mayah
twam sat chit ananda dvitiyosi,
twam pratyaksham brahmasi
twam gyana mayo vigyana mayosi,
sarvam jagadidam twatto jayate
sarvam jagadidam twat tas tish thati
sarvam jagadidam twayi laya me shyati
sarvam jagadidam twayi pratyeti
twam boomi rapo nalo nilo nabhah
twam chatvari vak padani, twam guna traya teetah
twam deha traya teetah, twam kala traya teetah
twam mooladhara sthitosi nityam, twam shakti trayat makah
twam yogino dhyayanti nityam
twam brahma, twam vishnu, twam rudras, twam indras
twam agnys, twam vayus, twam sooryas, twam chandramas
twam brahma bhoor bhuvah swarom
ganadim poorva much charya, varna dim tara nan taram
anus varah para tarah, ardhendu lasitam tare na ruddham
etat tava manuswa roopam,
gakarah poorva roopam bindu rut tara roopam,
nadah sandha nam sanhita sandhih,
saisha ganesha vidya, ganaka rishihi
nich rid gayatri chanda, ganapatir devata
om gam ganapataye namaha,
eka dantaya vidmahe vakra tundaya dheemahi,
tanno dantih prachodayat ekadantam chatur hastam,
pasham ankhus dharinam
radam cha varadam hastair, bi bhraman mooshak dhvajam
raktam lambodaram, shoorpa karnakam
rakta vasasam, rakta gandhanu liptangam
rakta pushpaihi supoojitam,
bhaktanu kampinam devam jagat karanama chyutam,
avir bhootam cha shrishtyadau prakritehe purushat param,
evam dhya yati yo nityam sa yogi yoginam varah,
namo vratapaye, namo ganapataye
namah pramath pataye, namaste astu lambodaraya
ekadantaya, vighna nashine
shiva sutaya, shree varada moortaye namaha
Sakshat Shri Adi Shakti Mataji Shri Nirmala Devi Namoh Namaha

Meditáció
 
Ha jól esik, akár hallgasd meg többször is!
Meditálj tovább nyugodtan..
Merülj el önmagadban..
Legyél a jelenben...
Csak élvezd a létezést...
Ha van még kedved, időd folytatni most ezt a meditációt, akkor ajánlunk hozzá egy gyönyörű dalt, ami szintén a bennünk lévő gyermeki ártatlanság erejét ébreszti fel. Próbálj gondolatok nélkül a jelenben lenni továbbra is, és hallgassd a dalt tiszta szívedből. Meditálhatsz rá csukott szemmel...

jóga
 
Ha van kedved és jól esik, nyugodtan hallgasd meg többször is.
 
A gyermeki tisztaság Örömét
és Bölcsességét kívánjuk a
további életedhez!
 
jóga




Meditációt segítő technikák,
Vezetett meditációk

 
Önmegvalósítási gyakorlat a Kundalini felébresztésére
Kundalini felemelése minden meditáció elött és után
További technikák a hírlevélre feliratkozás után
a BONUS oldalon


Lépj be spirituális birodalmadba!

Két meditáció közül választhatsz, hogy megtapasztald a belső, örömteli, spirituális világot. Válaszd ki, számodra melyik szimpatikus!
1. Az önvaló ébredése a Földanya segítségével
2. Shri Mataji által kidolgozott Önmegvalósítási gyakorlat
 
                    1. Önmegvalósító meditáció a Földanya segítségével


 
2.
 
A Belső utazás utáni tapasztalatok...

Egymillió dolláros öröm a meditáció hatására

 
Önmegvalósítási gyakorlat a Kundalini felébresztésére
Kundalini felemelése minden meditáció elött és után
További technikák a hírlevélre feliratkozás után
BONUS oldalon



Hogyan adja meg nekünk a Kundalini
a
második születést


A Kundalini tulajdonképpen mindenkinek a személyes édesanyja.
Birtokolja az összes információt a múltunkról, inspirációinkról,
vágyainkról úgy, mintha magnóra lenne rögzítve. A Kundalini minden
gyes ember személyes édesanyja, aki szereti gyermekét, és alig várja,
hogy megadhassa neki a második születést. Megért minket,
kutacs területén, melyet egykor nagyon nehéz dolognak tartottak.
Hogy ezt elérhessük, nem kell fejen állnunk, éheznünk,
böjtölnünk, kántálnunk, semmire sincs szükségünk, csak alázatos
szívre, önátadásra. Hogy ez megtörténik, az az Isteni áldása.”  


Amikor a Kundalini felemelkedik, amint már említettem, áthatol a
kutacson és összeköt bennünket az Isteni Szeretet Mindent Átható
Erejével, mely minden élõ munkát végez, amelyért nem kell fizetnünk,
amiért nem vagyunk hálára kötelezve, és amin még csak el sem
gondolkodunk. Ez az eleven erõ elkezd lényünkben áramlani és
minden fizikai, mentális, érzelmi és spirituális problémánk megoldódik,
ahogy génjeink megjavulnak.”
 Shri Mataji Nirmala Devi
 
Figyeld Shri Mataji szavait a Kundaliniről!
 
"Van ezeken kívül még egy reziduális energia, mely a sacrumnak nevezett keresztcsontban található feltekeredett és potenciális állapotban. Az, hogy reziduális azt jelenti, hogy ez az az alapvető, ősi energia, mely nem osztódott. Amikor az Isteni Energia a teljesen kifejlett magzat agyára vetül, az a prizmaszerű agyban három részre oszlik. Ez a fénytörésnek köszönhető. Az energia, ami az agy oldalaira esik, átkereszteződik, és létrehozza a szimpatikus idegrendszert. De amikor az Isteni Energia a prizmához hasonlatos agytetőre vetül, ez az ősi energia úgy hatol át rajta, hogy közben nem törik meg, és végül Kundaliniként feltekeredik a sacrum csontban. A görögök talán tudták, hogy ez a csont szent, ezért nevezték el "sacrum"-nak. Ez az ősi és teljes energia három és fél csavarban van föltekeredve és nyugvó, potenciális állapotban van. A bennünk lévő finomrendszer belénk van építve."
Shri Mataji Nirmala Devi
Shri Mataji szavai arról, hogy miért számított titkos tudománynak a Kundalini ismerete
Ezt a felvételt videón is megnézheted: itt
"Azt mondják, hogy a Patanjali Jóga szútráiban nem említik a Kundalinit, és a Bhagavad Gítában sem említik. Ez így van. Ez így van, mert a kundalini titkos tudomány volt. Titokban tartották egészen a 6. századig. A 6 században Adi Sankarachary beszélt róla először. Titkos tudománynak számított, melyet olyan neves guruk képviseltek, mint Janaka, aki Nachikitnek adta meg az önmegvalósulást. Ugyanígy Shri Krishna sem beszélt róla. Mert amikor Markandeya beszélt róla, akkor senki sem értette mit akar mondani.Nem gondolták, hogy ő egy értelemes ember. Később két irányzat alakult ki. Egyik a bal-, másik a jobboldalon. Az emberek egyik fele az odaadáson (bhakti) keresztül közelítette meg az Istenit. A másik fele a Yagya havan adi segítségével. Tehát két dolog állt rendelkezésre a felemelkedéshez. Ez eredményezte azt, hogy az evolúció középső csatornája titokban maradt és még Shri Krisha idejében sem lett említve. Mert ez egy belső történés: Anter Jóga. Nem írták le, de Shri Krishna célzott rá, hogy el kell érni a jógát. Hogy hogyan, azt nem mondta el, mert nem jött még el az ideje. Ő volt az, aki elvetette a magokat. Ezért hívják Krishinek (mezőgazdaság). Krishna Krishit jelent (mezőgazdaság), Ő a mezőgazdász. A mag el lett vetve, ki kellett hajtania. Ma el kellett mondani, tehát elmondom nektek."




Shri Mataji szavai arról, hogy a
Kundalini
a keresztcsontban pihenő energia
A tiszta vágy energiája három és félszer van feltekeredve. A tekercs szanszkritül
Kundal", és mivel ez női jellegű energia, „Kundalininek" nevezik. A Kundalini
olyan, mint egy nyugvó energia, ami a keresztcsontban pihen, és ha felébred,
keresztülhalad a gerincoszlopban lévő hat energiaközponton (csakrán), és áthatol
a kutacs területén. El kell fogadnunk az igazságot, ami abszolút, azt, hogy
nem vagyunk azonosak a testünkkel, az elménkkel, az érzelmeinkkel, az
intelligenciánkkal, az egónkkal vagy a megszokásainkkal, mi mindezeken túl, a lélek
vagyunk. ”




Shri Mataji a Kundaliniről


Számomra az emberek olyanok, mint a kőbe zárt istenek, akiket
angyalokká lehet alakítani a Kundalini felébresztése által.”

Egy indiai bölcs, Bhrigumuni, aki az asztrológia egyik úttörője volt,
könyvében, a „Nadi Granth”-ban, világos jövendöléseket tett ezekről a
modern időkről. Azt is pontosan megjövendölte, hogyan fog a Kundalini
spontánul felébredni a Sahaja jóga által, ami az Istenivel való spontán
egységet jelenti, és ezáltal hogyan válik tömeges szinten az egyéni és
kollektív átalakulás eszközévé egy nagy jógi tanításai és inkarnációja
révén. Ez a jógi a Kundalini páratlan mestere lesz és megtanítja az
embereket az önátalakítás ősi titkaira. Ezek azok az idők, amiket a
Szent Bibliában az Utolsó Ítéletként említenek, a Koránban pedig
Kiyamának, a Feltámadás Idejének hívnak. Az asztrológiában
Vízöntő Korszaknak is nevezik, az újjászületés és a nagy spirituális fejlődés
idejének a Földön.” 
Shri Mataji Nirmala Devi



Hogyan adja meg nekünk a Kundalini a
második születést


A Kundalini tulajdonképpen mindenkinek a személyes édesanyja.
Birtokolja az összes információt a múltunkról, inspirációinkról,
vágyainkról úgy, mintha magnóra lenne rögzítve. A Kundalini minden
egyes ember személyes édesanyja, aki szereti gyermekét, és alig várja,
hogy megadhassa neki a második születést. Megért minket, felemelkedik,
amikor az Isteni Valósággal találkozik, és áthatol a kutacs területén,
melyet egykor nagyon nehéz dolognak tartottak. Hogy ezt elérhessük,
nem kell fejen állnunk, éheznünk, böjtölnünk, kántálnunk, semmire
sincs szükségünk, csak alázatos szívre, önátadásra. Hogy ez megtörténik,
az az Isteni áldása.”  


Amikor a Kundalini felemelkedik, amint már említettem, áthatol a
kutacson és összeköt bennünket az Isteni Szeretet Mindent Átható
Erejével, mely minden élõ munkát végez, amelyért nem kell
fizetnünk, amiért nem vagyunk hálára kötelezve, és amin még csak el
sem gondolkodunk. Ez az eleven erõ elkezd lényünkben áramlani és
minden fizikai, mentális, érzelmi és spirituális problémánk megoldódik,
ahogy génjeink megjavulnak.”
 Shri Mataji Nirmala Devi

Shri Mataji szavai arról,
amikor 1970. május 5-én megnyílt
a
legfelső csakra,
és útjára indult a kundalini
 „Ez az univerzum spirituális történéseinek legnagyobb eseménye... Enélkül nem
lett volna lehetséges tömeges önmegvalósítást adni az embereknek. ...Amint a
Sahasrara megnyílt, az egész atmoszféra megtelt hatalmas chaitanya-val és
mérhetetlen fényesség volt az égben, mely úgy zúdult le a földre, mint egy
felhőszakadás vagy vízesés, mintha nem lennék tudatában és elkábítana. Az
egész annyira hatalmas és váratlan volt, hogy elkábított és teljesen csendesé váltam
a fényben.Láttam az ősi Kundalinit felemelkedni, mint egy nagy kemence és a
kemence nagyon csöndes volt, de izzó megjelenése olyan volt, mintha egy fémet
hevítenének fel, melynek rengeteg színe van.Ugyanilyen módon a Kundalini úgy
jelent meg, mint egy csatornaszerű kemence, amilyennek az elektromos áram
termelésére szolgáló szénerőműveket látjuk. Ez megnyúlt, mint egy teleszkóp és jött
elő egyik a másik után, mint lövések.Elkezdtem mindezt látni és elmerültem az
örömben. Olyan volt ez, mint amikor egy művész látja saját teremtését. Éreztem
a nagyszerű beteljesedés örömét.Miután ez a csodálatos élmény véget ért,
körülnéztem és láttam, hogy az emberi lények nagyon vakok. Majd abszolult
csöndessé váltam és arra vágytam, hogy megkapjam a kelyheket, hogy nektárral
töltsem meg azokat.”



Shri Mataji szavai a negyedik
dimenziós
tudatosságról
Az evolúciós folyamat során hét fő energiaközpontunk alakult ki, mind a gerincvelőben,
mind az agyban. Amikor ez a negyedik energiacsatorna (melyet szakszkritül
Kundalini"-nek neveznek) felébred, ahogyan a csíra a magban, áthalad hat
központon, és végül áthatol útjában a hatodik központon, a kutacs területén
(melyet „Brahmarandra"-nak neveznek), és összeköti az emberi tudatosságot az
Isteni Szeretet Mindent Átható Erejével. Így fejleszthetjük ki a negyedik
dimenziós tudatosságot. Ezen a módon éri el a Kundalini a jógát. Amikor a
Kundalini felemelkedik, megváltoztatja a gének adatbázisát, és átalakul az
emberi személyiség. Megtisztítja, táplálja és megvilágosítja a hat központot (csakrát),
mely tükröződik a génekben, melyekből három található a hurkok mindkét oldalán.”



Shri Mataji szavai arról, hogy mi
történik akkor,
amikor a Kundalini felemelkedik
Amikor a Kundaliniként ismert erő felemelkedik, és áthatol a hat energiaközponton,
táplálja ezeket a központokat, melyek fizikai, mentális, érzelmi és spirituális
szükségleteinket hivatottak kielégíteni. A gének visszatükrözik az
energiaközpontok új állapotát. A központok megvilágosodnak, így rendbe jövünk
fizikailag, mentálisan, érzelmileg, és spirituálisan. Amikor áthatol az utolsó központon,
a kutacson, mely gyermekkorban még lágy, eggyé válik az Isteni Szeretet Mindent
Átható Erejével. A Szentlélek hűvös szellője gyönyörű vibrációk formájában elkezd
átáramlani az ujjaink hegyén. A kutacs területéről is hűvös szellőt érezhetünk
kiáramlani. Ez az Önmegvalósulás első tapasztalata.
A második az, hogy amikor a Kundalini felemelkedik, létrehozza a gondolatnélküli
tudatosság (Nirvichar Samadhi) állapotát. Az emberek mindig a jövőn vagy a múlton
gondolkoznak. Ha valaki elmondja nekik, hogy a jelenben kell élniük, ezt nem tudják
megtenni. A gondolat hullám gyanánt bukkan fel, majd jön a következő. A
gondolatok felbukkannak, majd elenyésznek, de mindegyik csakis a
múltból vagy a jövőből származhat.
Amikor a Kundalini felemelkedik, a gondolatok között eltelt idő meghosszabbodik. A
gondolatok között van egy nagyon kis űr (vilamba), mely kiterjed, és létrejön a teljes
csend állapota. Ekkor a jelenben vagyunk, gondolatok nélkül, mindenféle aggodalom
nélkül, harag nélkül, a jelenben vagyunk, ami a valóság. Valójában a valóság a jelenben
van, mert a múlt már nincs többé, a jövő pedig még nem létezik. Mikor a jelennek eme
állapotában vagyunk, teljesen nyugodttá és békéssé válunk. Így érhetjük el belső
békénket. Ez a fajta béke kollektíven is elérthető, amikor emberek ezreiben ébred fel
a Kundalini.”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése