2013. április 3., szerda

Hírforgácsok



Hírforgácsok



Hírforgácsok – Magyar Gárda


 Tom Lantos vakarhatja a fejét
Egy amerikai magyar is belép a Magyar Gárdába, így tiltakozik Tom Lantos kijelentései ellen. Az amerikai politikus csütörtökön terroristaként beszélt az egyesület leendő tagjairól, és kijelentette, elintézi, hogy ’ne kapjanak vízumot az Egyesült Államokba’.

Csörgics Gábor felháborodott Tom Lantos kijelentésén. Az amerikai magyar állampolgár szerint ’a politikus kirekesztő magatartása súlyosan árthat az Egyesült Államok megítélésének’. A kamionsofőrként [gépkocsivezető] tíz éve külföldön élő Csörgics tiltakozásul jelentkezett a magyar gárdába. Azt mondja: - „Amerika nem erről szólt, amikor kiköltözött, hanem a szabadságról és a demokráciáról.”

Hozzátette, ő Egyesült Államokban fog tagokat toborozni a gárdának, és kíváncsian várja, erre mitreagál [válaszol] "Tomi bácsi". Szerinte ’Tom Lantost olyan emberek veszik körül, akik dezinformálják[félrevezető tudósítás] és tévútra vezetik’. (Szerecsenmosdatás! Értelmes, jóindulatú, gondolkodó embert nehezen lehet félrevezetni! Lantos már akkor is tudta hová tartozik, amikor 1944-ben partizánkodott a szovjet horda mellett! –tj)
Demszky: „Magyar Gárda robbantana Amerikában”?
A liberális párt az egyetlen, amelyik világosan és egyértelműen elhatárolódik a magyar demokrácia szellemétől idegen, diktatórikus félkatonai egységektől” - hazudta Demszky Gábor, Budapest szélsőliberális főpolgármestere az SZDSZ szombati sajtótájékoztatóján a budapesti Liberálisok Házában, megfeledkezve a rezsim felfegyverzett, törvénytelenül működő zsidó fegyveres osztagairól és a sortüzet leadó ÁVH-ról. A koalíciós párt ezen a helyszínen, "Nem akarunk gárdákat!" feliratú táblán kezd aláírásgyűjtésbe a Jobbik által bejelentett Magyar Gárda, illetve a Fidesz-KDNP által szorgalmazott Honi Gárda ellen, és minél többeket hív csatlakozásra.

Demszky "a honvédségen belül működő önkéntes Munkásőrséghez, vagy Ifjú Gárdához hasonlította a Honi Gárda gondolatát. A liberális politikus szóba hozta, hogy a szervezet létrehozását MSZP szorgalmazza, illetve az MDF támogatja. (..)
Az a lényegi különbség a Fidesz és "többszörös koalíciós partnere", a Jobbik álláspontja között, hogy az "utóbbi parlamenten kívüli párt nyíltan kimondja, amit gondol, a Fidesz pedig sunyinasszisztál [segédkezik] hozzá. A fekete egyenruhában, árpádsávos zászló alatt masírozó[menetelő] gárdák sértik a fasizmus és a kommunizmus áldozatait is, valamint a velük együtt érző csendes többséget.”
 
 Az amerikai képviselőház külügyi bizottsága elnökének budapesti kijelentésére vonatkozó kérdésre azt válaszolta Demszky Gábor:
Egyetértek Tom Lantossal a szélsőjobboldal megítélésében, azt pedig az Amerikai Egyesült Államok szuverén belügyének tartja, hogy egy szervezethez való tartozásért megtagadják-e a vízumot, mivel minden szuverén állam azt enged, vagy nem enged be, akit akar, illetve nem jelenthet veszélyt biztonságára.”
 
[Viszonzásul az American-Israeli Political Action (AIPAC), Anti-Defamation League, B’nai B’rith, Moszad szervezetek feketelistázott tagjainak magyar földre való belépését is kitilthatná egy valódi független, nemzeti Magyarországi belügyminisztérium. Ha ilyen lenne, de sajnos nincs, de majd lesz, és ettől rettegnek Washingtonban. Ne áltassuk magunkat! Magyarországnak 1945 óta nincsenek védelemre méltó belügyei, amiket Moszkvából irányítottak, amerikai jóváhagyással. Például 1956 őszén Eisenhower elnöknek nem tetszett a Szovjetunió szomszédságában zajló magyar szabadságharc! Tessék elolvasni a Titónak küldött Eisenhower-üzenetet!–tj]

Demszky Gábor nem zárja ki az aggodalmat, hogy „a Magyar Gárda tagjai veszélyt jelenthetnének Amerika biztonságára, nem tévészékházat elfoglalva, vagy autókat felgyújtva, mint ez megtörtént a tavalyi őszi budapesti zavargások alatt, hanem akár robbantási kísérlettel". [Forrás: MTI] --[Demszkynek szíve ügye számontartani, hogy a múltban ennek a ’magyar terrorista cselekedetnek’ már számos előzménye volt!? - tj]

 Olvasói vélemény - Már tudjuk, hogy a fideszesek azonnal felültek a gárda-vonatra, és ellen-gárdát szerveznének a nem létező katonaságunkon belül. Azt is tudjuk, hogy érthetetlen módon Papp tanár úrnak is rögtön eszébe jutott valami vallásos-gárdát szervezni, nehogy véletlenül egyszer egyetlen elgondolás köré gyülekezzenek a nemzet sorsáért aggódó és tenni akaró magyarok. Egyszóval ebből a kezdeményezésből sem lesz semmi, mint ahogy az összes többi is halálra van ítélve.
 
A JMM volt eddig az egyetlen, amely legalább bátran válaszolt a Lantos legújabb aljasságára a jenki követség felé. Mindenki más vagy hallgat, mint a sír, vagy feleslegesen tépi a száját. Aki nem teljesen ostoba és még gondolkodásra használja az agyvelejét, annak esze ágában sincs vízumért könyörögni, hogy a Bush-diktatúrába látogathasson! Magam részéről csak azt hiányoltam a jenki követségre küldött levélből, hogy tartsák meg a vízumot meg az azzal járó „strip-search” [meztelen-motozásokat], megalázásokat is. -- Ausztráliából
 A Magyar Gárda beperli a „listázni” készülő Tom Lantost
2007. augusztus 18.  MNO/HírTV -- Beperli a Magyar Gárda Tom Lantost, amiért „terroristáknak” bélyegezte őket, és kijelentette, hogy listát készíttet az egyesület tagjairól. A szervezet a magyar kormány védelmében bízik[Hát látjátok! Ez a legnagyobb baj! Milyen alapon lehetséges bármilyen bizalom a budapesti kormány irányában? –tj] és arra kéri az Egyesült Államok nagykövetét, hogy határolódjon el a magyar származású politikus szélsőséges kijelentéseitől. Az amerikai nagykövetség még nem közölte, hogy hivatalos álláspont-e Lantos listázása. [Jósolhatok valamit? Sem az amerikai követség, sem a Bush-kormányzat nem fog elhatárolódni Izrael hangjától, Ceausescu vacsora-vendégétől! --tj]

 „Az olyan őrültek például, akik szerint Magyarországot NATO-szövetségeseitől kell megvédeni, ők azok, akik felrobbanthatják az USA fővárosát. Ők azok, sohasem kaphatnak vízumot Amerikába, ezt személyesen garantálom [biztosítom]." – ezt mondta csütörtökön Tom Lantos a Magyar Gárdáról, és azt is, hogy listát kér az egyesület tagjairól és eljuttatja azt az illetékeseknek. A Magyar Gárda feljelentést tesz Tom Lantos ellen.

Ő mégiscsak a külügyi bizottság elnöke a képviselőházban, tehát valamelyest komolyan kell vennünk. Akkor ő ezzel azt mondta, hogy a gonosz tengelye – ugye Amerika gonosz tengelyéről beszél – Szíria, Irán és Észak-Korea után egy újabb országgal, Magyarországgal bővült. Hát én azt gondolom, hogy ezt az egész magyar társadalomnak együtt kellene visszautasítania" – mondta Vona Gábor, a Magyar Gárda Egyesület elnöke.
 
Az egyesület várja az amerikai nagykövetség reagálását [válaszát]. Ott viszont a Hír Televízió híradójának azt mondták: „egyelőre az Egyesült Államok útmutatására várnak.” A Magyar Gárda a kormány védelmére is számított, Gál J. Zoltán kabinetfőnök azonban azt mondja: „a külügyi bizottság elnökének joga és lehetősége van ilyen kijelentéseket tenni.”

Az adatvédelmi biztos elmondta: „egy Magyarországon törvényesen bejegyzett egyesületnek a tagsága nem nyilvános adat, ezért csak nyomós indokkal kérhető ki a bíróságtól, ha például tagjai veszélyt jelentenek a nemzetbiztonságra. Az Egyesült Államok pontos indoklás nélkül visszautasíthatja bárkinek a vízumkérelmét.”

A Fidesz szóvivője Cser-Palkovics András: „az egyesülési jog alkotmányos alapjog, amennyiben az egyesület működése törvényt vagy alkotmányt sért, akkor nem politikai pártoknak, hanem az erre hivatott szervezeteknek -- nemzetbiztonsági szakszolgálatnak, bíróságnak, rendőrségnek, ügyészségnek a feladata fellépni.”

Az egyesületet tíz magánszemély jegyeztette be, céljaként a magyar lakosság önvédelmét, rend- és polgári védelmet jelölte meg. Egyenruhájuk fekete színű, amelyen a Magyar Gárda jelképévé választott Árpád-sávos pajzs lesz látható. Az egyesület vezetője azt mondta, „Tom Lantos szavai után több bíráló levelet is kaptak, de a jelentkezések száma is ugrásszerűen megnőtt, eddig 900-an csatlakoztak.” 

Az antifasiszták elbuktak történelemből!

Hála az Internet feltalálójának, ma már kommunista, cionista könyveken kívül másféle szellemiségű műveket is lehet tanulmányozni, már akiknek az agyában megmaradt egy-két egészséges sejt a gondolkodáshoz!

*
Az alábbi üzenet űrpostán érkezett hozzám
----- Original Message -----
Sent: Friday, August 24, 2007 2:37 AM
Subject: Antifasiszta liga felhívása!

Címe: Magyar Antifasiszta Liga [MA... (1590) Üzenek
Ébredj fel Magyarország! - a Magyar Antifasiszta Liga felhívásaA Magyar Köztársaság Elnökének Hivatala előtt, a Szent György téren, az egykori fasiszta gyilkosok fekete egyenruháját idéző öltözékben készülnek felesküdni a hirhedt „Magyar Gárda" legényei. Szervezetünk hónapok óta kongatja a vészharangot, ezennel a veszély testet öltött: A Magyar Gárda megalakulásával és ezt törvényesítő bírósági bejegyzésével hivatalosan is ránktört a sokak által rettegett újfasiszta veszély. A hatalmon lévő politikai erők felelőssége égbekiálltó, [égbekiáltó] hiszen támogatják, illetve asszisztálnak [segédkeznek] mindenhez.
Ne engedjük, hogy a történelem sötét múltjának feltámasztásával, fekete egyenruhába bújva, nyilas zászlókat lengetve megidézzék hazánkban a Fasizmus Szellemét! Kíméljük meg idős szüleinket, nagyszüleinket a halálfélelmet idéző emlékeik visszatérésétől! Kíméljük meg polgártársainkat hogy származásuk, nemzetiségük,bőrszinük, 
[bőrszínük] vagy világnézetük mássága miatt kirekesztés, atrocitás, erőszak áldozatává váljanak!
Pártok, civilszervezetek, magánszemélyek fogjunk össze! A jelenlegi gazdasági mélypontból van más kiút! Csak a baloldal haladó erőinek összefogásával fékezhető meg az újfasiszta előretörés!
Tiltakozzunk közösen! Küldjük haza együtt a Gonoszt! Akadályozzuk meg az eskütételt, követeljük a Magyar Gárda feloszlatását!
augusztus 25.-én 14 órakor a Budai Vár alatt, az Attila út oldalára, a Dózsa György térre várunk szervezeteket, magánszemélyeket közös antifasiszta demonstrációra [felvonulásra]!
Soha többé Fasizmust!- Üdvözlettel: Kinga (Bicske)
70-2-491-691 skype: kingaxyy
 

Antifasiszták figyelmébe!



*  “Mindenek előtt köszönet és hála a felszabadító vörös hadseregnek, mert a végső pusztulásra ítélt pesti zsidóság valóban életét köszönheti a győzedelmes orosz katonának, s ezt feledni soha nem fogjuk.” [Az Izraelita Hitközség elnöke Stockler Lajos, Új Élet 1945. 11. 1.]
*  Ilya Ehrenburg: ~ “A Vörös Hadseregben minden zsidó a szovjetért harcolt. A magyarországi zsidóknak tudniok kell, hogy életüket egyedül a Vörös Hadseregnek köszönhetik.” [Új Élet 1945.11.27.]
*  “Az eddiginél nagyobb rendet kell tartanunk a saját sorainkban. Elsősorban élesen fel kell lépni mindenütt a fasizmusnak leggyakoribb megnyilvánulása, az antiszemitizmus ellen.” [Új Élet 1946.03.28
*  Sós Endre: ~ “A szovjet-rendszer felszabadította a zsidóságot is, melynek félelemmentes életét a leninizmus és sztálinizmus teremtette meg.” [Új Élet 1946.07.11.]

Kedves aggódó antifasiszta elvtársnő! Sajnálatos, hogy Ön még azért nem ismeri a történelmet, mert az iskolában kommunista tankönyvekből agymosták: ►Magyarországon soha nem volt fasizmus, hanem ez Mussolini idejében volt, Olaszországban! Magyarországon a magyarság élethalál harcát vívta 1944-45-ben az Önök felszabadítói ellen, amikor a terrorista partizánok magyar nőket, leánygyermekeket, nagymamákat megerőszakoló szovjet horda előtt egyengették az utat! Legközelebb, ne menjenek fejjel a falnak: mielőtt valami vagy valakik ellen tüntetésre vonulnának fel a fővárosban, ajánlatos lenne megtanulni a történelmet! – Tóth Judit, Hazánkért


* * *
Az alábbi MTI közleményhez csak annyit fűznék, hogy Orbán Viktor nyilatkozata nem meglepő! Eddig is tudtuk, hogy melyik oldalon áll, de most legalább levette az álarcot, hogy torontói rajongói is megláthassák az igazi Fidesz-arcot! --TJ

 Index/MTI - hu 2007. 08. 22. -- A Magyar Gárda miatt aggódnak a nemzetközi zsidó szervezetek, de Orbán Viktor levélben nyugtatta meg őket, hogy hisz egyenjogúságukban. Egyben ígéretet tett, hogy a tavalyi tüntetőkhöz hasonlóan a zsidóságot is megvédi.
 
Levélben fordult a European Jewish Congress elnökéhez, Moshe Kantorhoz Orbán Viktor és Navracsics Tibor. A Fidesz elnöke és parlamenti frakcióvezetője Kantor a magyarországi emberi jogokért aggódó nyilatkozatára reagálva  [válaszolva] kijelentette, hogy "a Fidesz nem engedi, hogy bármely honfitársunkat származása, vallási vagy egyéb identitása alapján hátrányos megkülönböztetés érjen".
 
Kantor és a Zsidó Világkongresszus elnöke augusztus 21-én fordult levélben Gyurcsány Ferenchez, melyben aggodalmukat fejezték ki a Jobbik Magyar Gárdája miatt. Egyben nehezményezték, hogy „a jobboldal a nyilaskorszakra emlékeztető árpádsávos zászlókkal vonul fel.” -- Orbánék Kantornak címzett levelükben jelzik, hogy ők már tavaly is határozottan felléptek "a demokratikus jogaikkal élő békés tüntetőket ért rendőri brutalitással szemben", a jövőben is kiállnak minden társadalmi csoport mellett, amit fenyegetés ér. -- A levélben a két pártvezető hitet tesz az emberek, így a magyarországi zsidóság egyenjogúsága mellett, majd ígéretet tesz, hogy a "magyarországi zsidó honfitársaink emberi és szabadságjogait minden demokratikus eszközt felhasználva meg fogjuk védeni". ♦♦♦

Magyarországon idegen

félkatonai szervezetek működnek?

 
 
«Magyarországon számos olyan félkatonai szervezet létezik, fegyvertartási
és használati engedéllyel és több ezer taggal, amelyek biztonsági cégek
 irányítása alatt tevékenykednek, sokszor együttműködve a rendőrséggel.»
 

Fenyegetnek a kunbéla-ivadékok,

hogy még él a náci-veszély?


Sokan 1989-ben azt hitték, hogy «vége a kommunizmusnak», mert ezzel a bolondgombával etették az embereket!  Közben – a «kunbélák» visszalopakodtak, hiszen megígérték, átgombolták a mentét  -- hatalmukat pofátlanul átmentették, sőt a számonkéréstől is megmenekültek. Azt hittük, hogy szívből sugárzó bűnbánat-imádság után, tán’ még az ávósok is megtérek. Hm!....
De tényleg, hová lettek az ávósok? A besúgók? A karhatalmisták? Legalább egyről, a Pufajkásról, tudjuk, hogy a jámbor nép kétszer is megválasztotta miniszterelnöknek. A többit – akik 1944-ben a szovjet-horda szálláscsinálói voltak -- kitüntették 56-os Érdemrenddel, [például Zoltai Gusztávot! Jövőre pedig emlékművet állítanak a lámpavasakra felhúzott zsidó ávósok tiszteletére? --tj] s most Budapesten, New Yorkban, Párizsban könyveket írnak «hősies 56-os forradalmi élményeikről.» Mint a népidemokrácia egykori hűséges szolgái, most véres munkájuk jól megérdemelt gyümölcsét, a zsíros nyugdíjat élvezik.
De hová lettek a megkülönböztetett kegyetlenséggel kiképzett verőlegények? Milyen állásokat töltenek ma be? Hogyan, milyen mértékben működtek az ország kiárusításában? Csak nem az Országházban intézkednek a magyarság nevében? Beléptek talán a rendőrséghez? Lehetséges. Ellenben annyit tudunk, hogy a régi szakértelem megmaradt, amit most biztonsági cégek értékesítenek kifinomult eszközeikkel és módszereikkel, mert „a hatóságok tehetetlenek és még él a náci veszély,” – írja a Blikk kövérbetűs címmel.
Néhány szó tőlem
Jelen írásomat,  külföldön élő hontalan szemszögéből, a hatalmas vihart kavaró Magyar Gárdánakszenteltem. Gondolom, sokan várják otthon, hogy vajon mit szólunk mi itt kint az eseményhez. Örülünk vagy elmarasztaljuk? Egyik sem. De – korábbi csalódások elkerülése végett -- ahogy a múltban sem foglaltam állást pártok, szervezetek, intézmények mellett, teszem ezt továbbra is, mert «a Hazánkért nem pártlap, független mindenféle szervezettől, a mi egyetlen pártunk Magyarország!»
Nem is lenne jogos innen hazaüzenni, hogy a magyarság miként alakítsa a jövőjét, milyen szervezeteket hozzon létre, melyik pártra szavazzon, ezeket az otthon élőknek kell eldönteni a saját belátásuk szerint. A határozatok eredményeivel nekik kell élni. Hasonlóképpen ők sem tartják helyesnek a mi határozatainkba való beavatkozást.
Ellenben tanulván a múltból, s hogy a történelem újra és újra megismétlődik, amennyire lehetséges, árgus szemekkel figyelek mindent és mindenkit. Ma már olyan világban élünk, hogy a biztonságunk érdekében ez elengedhetetlen.
 
Végül, üzenem hazai magyar testvéreinknek, hogy Kanadában úgy, mint az Egyesült Államokban hasonló jellegű, fegyvertartási engedéllyel rendelkező félkatonai szervezetek, mozgalmak léteznek, nagyrészt közpénzből és/vagy gazdag elvtársak adományaiból tartják fenn magukat. Az USA-ban aHomeland Security feje a KGB egykori igazgatója Jevgenyij Primakov,
G. W. Bush 2005. februárban nevezte ki a kettős állampolgársággal rendelkező, zsidó nemzetiségűMichael Chertoff ügyvédet – a lényeget persze a politikailag helyes sajtó elhallgatja — a Department of Homeland Security (DHS) élére. Az U.S. Szenátus a kinevezést 98:0  arányban – minden kérdés nélkül – elfogadta. Ezt a 2001. szeptember után létesített intézményt akár „Államvédelmi Hatóságnak” is nevezhetnénk, hiszen olyan levitézlett volt szakértők vették át az irányítást, mint a volt KGB-főnök Jevgenyij (Finkelstein) Primakov, és a hírhedt kelet-német STASI-főnök, a nemrégen elhunyt Markus Wolf.
Tóth Judit
A Magyar Gárda
 2007. augusztus 07.  - HunHír.Hu  -- Amit egy hazai önvédelmi mozgalomnak tilos és akár titkosszolgálati eszközök bevetésével is felügyelnek vagy megakadályoznak, addig a hazánkban élő kisebbségeknek azt szabadon és jogszerűen lehet művelni, sőt azt nyilvánosan hirdetni, és terjeszteni.
Elképesztő a Nemzetbiztonsági Hivatal, valamint Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő nyilatkozata, miszerint figyelemmel kísérik a Magyar Gárda tevékenységét, és amennyiben lövészet oktatására kerülne sor a kiképzésük folyamán, nyomban közbeavatkoznak.
Mára már egyértelművé vált, hogy mindenkinek nagyobb szava van és előbbre valóak az érdekei a magyarokénál.
Hazánkban néhány éve kezdődött meg a «krav maga» oktatása. A «krav maga» röviden összefoglalva: izraeli katonai eredetű küzdőrendszer. Szándékosan nem az önvédelem vagy küzdősport elnevezést használom, mivel nemcsak önvédelmi technikákat, hanem harcászati módszereket is oktat. Nyomban hozzá kell tenni, hogy az oktatás keretei jóval meghaladják azt a határt, amire egy civilnek szüksége lehet. Rendszeresen tartanak késharc és lövészet-oktatást, lehetőségük van például külföldre, Lengyelországba menniük kommandós technikákat tanulni.
Érdekes módon ez esetben nem háborodik fel egyetlen politikus vagy közéleti megmondó ember sem, hogy a német SS-hez hasonló fekete színt választották. Nyilván nekik is tetszik ez a szín.
A honlap támogatói között található Erzsébetváros Önkormányzata, az Izraeli Nagykövetség, aUPC Magyarország, különböző fegyvereket és kiegészítőket forgalmazó cégek (a végtelenségig lehetne sorolni az általuk gyártott világhírű fegyvermárkákat pl. GLOCK). 
Az alábbi értesüléshez bárki hozzájuthat, aki feliratkozik hírlevelükre vagy ellátogat weboldalukra. [www.krav-maga.hu]
 
Lelkesedésben nincs hiány, és bizony szükség is lenne valamilyen hon-, illetve nemzetvédelmi alakulatra, hiszen Magyarországon ma már mindenféle ’veszélyeztetett fajtát’ megvéd a mocsokrácia, csak éppen a magyarokat nem! Vezető is kerültFür Lajos az Antall-kormány egykori Honvédelmi Minisztere. Ja kérem, bennünket saját magunktól kell megvédeni! Ahogy 1944-ben nem tudtuk, hogy mi a jó nekünk, úgy ma sem tudjuk! De vannak, akik nekünk ezt oly lelkesen megmagyarázzák, mint például a Mazsihisz, mely szervezet szerint,
«… a mostani események is mutatják, hogy már nemcsak szóbeli támadásokról van szó, hanem radikális erők is megkezdték a fegyveres erőszakra való felkészülést, amely egyaránt veszélyezteti az ország közrendjét, és a magyarországi zsidóság nyugalmát is. A Mazsihisz, a magyar társadalom többségéhez hasonlóan [na, ezt is megértük: már a nagy többség nevében beszélnek!] értetlenül áll azelőtt, hogy a Jobbik nemrégen Magyar Gárda elnevezéssel felfegyverkezett harci alakulatot hozott létre, amelynek egyenruhája a megtévesztésig hasonlít a ’40-es évek fasiszta mozgalmainak öltözékéhez. Meggyőződésünk szerint ezen harci alakulat létrehozása egyenes folytatása a múlt év őszén kezdődött szélsőjobboldali mozgalmak tevékenységének, amelyek az utcai tüntetéseik során folyamatosan zsidóellenes nézeteket hangoztattak" – áll a szervezet közleményében.»
 
Mint írják, a Mazsihisz már tavaly és idén tavasszal is többször figyelmeztetett «a zsidóellenes nézeteket hangoztató utcai csoportok, következmények nélküli fellépésének veszélyére», [Érdekes, hogy a magyarellenes nézeteket hangoztató, közpénzből működtetett rádió-, és televízióműsorok hidegen hagyják a «Zéró Toleranciás» Mazsihisz-t! És ebben semmi meglepő nincs! - tj]
A zsidó szervezet örül, hogy a magyar politikai élet jelentős személyiségei és mozgalmai, köztük a Magyar Demokrata Fórum /MDF/, a Magyar Szocialista Párt /MSZP/ és a Szabad Demokraták Szövetsége /SZDSZ/ egyértelműen elítélte e harci csoport létrehozását.
"Érthetetlennek tartjuk, hogy a többi parlamenti párt nem ismerte fel ezen alakulat létrehozásának valódi veszélyét, és megengedhetőnek tartja az ilyen, a fasiszta mozgalom egyenruhájára emlékeztető öltözékben parádézó erőszakos csoportok létezését." [Index]
 
 2007. 08. 8.  Magyar Nemzet -- Miközben a kormánypárti sajtó a Jobbik kezdeményezésére létrehozott, fekete egyenruhás, Árpád-sávos címert viselő Magyar Gárdáról cikkezik, ismét náci-veszéllyel riogatva a közvéleményt, Magyarországon számos olyan félkatonai szervezet létezik, fegyvertartási és használati engedéllyel és több ezer taggal, amelyek biztonsági cégek irányítása alatt tevékenykednek, sokszor együttműködve a rendőrséggel.
 
A Magyar Televízió (MTV) székházát az In-Kal Security nevű cég alkalmazásában dolgozó, fekete ruhát viselő "magánrendőrség" emberei védték a szeptember 18-i ostrom idején is. Az In-Kal héber kifejezés, a jelentése: *biztos vonal*. A nevet viselő «magyar» Kft. Izrael minisztériumait és a világ nagy gyémánttőzsdéit védő cég, magyarországi képviseleteként jött létre. Az In-Kal Security Kft. a rendezvénybiztosítás mellett mintegy kétszáz kiemelt objektum - köztük három minisztérium, számos állami vállalat és az MSZP ingatlanjai - védelmét látja el, de vállal magánnyomozást, lehallgatás-mentesítést, még egy sor biztonságtechnikai feladatot és kiképzést is.
 
A cég biztonsági őrei korábban több mint tíz évig őrködtek az MTK és az FTC futballmérkőzésein is. A Fradi-szurkolókkal való kapcsolat azért se mellékes, mert a sajtóhírek szerint az MTV székházának ostromában részt vettek az úgynevezett «futball-huligánok» is.
Az In-Kal Security biztosította a kormány rendezvényeit október 23-án, amikor egy másik helyszínen, a Deák tér környékén a rendőrségkardlapokkal, könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel tört rá az utcán tartózkodókra. A cég és a rendőrség közötti "bandaháborúról" viszont azért nem lehet beszélni, mert a társaságnak kiterjedt kapcsolata van a rendvédelmi szervekkel.
 
◘ Az alábbi kép 2006. októberében készült Budapesten. Nem ilyen ruházatot, rohamsisakot viselt a szovjet horda 1944-45-ben, de nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a látvány nagyon is emlékeztet arra az időkre!
 A magyarországi «jogrendszerbe» tartozik az is, hogy a miniszterelnök hazudik, sőt ezt be is vallja, mégis tovább marad a bársonyszékben! Ha ezért a nép fellázad, akkor azokat huligánoknak minősítik! Készüljünk fel 2007. októberére, a ősz forrónak ígérkezik!
 
 
 A Heti Válasz hírei szerint néhány éve a rendőrséggel közös bűnmegelőzési irodákat állított fel Budapesten, és kiképzési együttműködésben áll az ORFK különleges szolgálatával. Az In-Kal szaktanácsadó testületében találni Garamvölgyi Lászlót, az ORFK kommunikációs igazgatóját ésSárkány Istvánt, a Rendőrtiszti Főiskola főigazgatójának helyettesét.
 
A NATO-beszállítói címet is megszerző, évi több milliárd forintos bevételű, csaknem ezer "őrkatonát" foglalkoztató cég más szálakon is kapcsolódik a rendőrséghez. Alapító tagja a Szent György Közbiztonsági Alapítványnak - amely az Aral Hungária Kft., a Julius Meinl, Valenta László, Pintér Sándor egykori belügyminiszter volt kabinetfőnöke, Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek ügyvezető igazgatója és mások közreműködésével - a rendőrség támogatására jött létre 1999-ben. A vállalkozás szakmai főigazgatója 2003 óta Vágó Imréné, aki 1993-ban csepeli rendőrkapitány volt, de a cégben dolgozik Bökönyi István, a büntetés-végrehajtás korábbi országos parancsnoka is. A rendőrségtől sokan váltak félkatonai biztonsági szervezeteket irányító cégek vezetőivé a rendszerváltozás után. Bodrácska János volt budapesti rendőrfőkapitány például Reál-Véd Kft. néven hozott létre vagyonvédelmi céget, vaskos megbízásokat elnyerve a szocialista vezetésű angyalföldi önkormányzattól és a honvédségtől.
Czájder Gábor, a BRFK egykori gazdasági igazgatója jelenleg a Preventív Security Zrt.vezérigazgatója, Kecskeméti Sándor rendőrtiszt, a Belügyminisztérium KISZ-bizottságának volt titkára pedig a Group 4 Securicor Biztonsági Szolgálatok Zrt.-t irányítja.
Félkatonai szervezet felett őrködik az a Vörösmarti Mihály is, aki a nyolcvanas évek végén ráuszította a "Kádár-huszároknak" nevezett Forradalmi Rendőri Ezred tagjait a demokratikus ellenzékre.Vörösmarti Mihály, Pajzs néven hozott létre biztonsági cégcsoportot.
A biztonsági őrkatonák foglalkoztatásából nem maradt ki Pintér Sándor volt rendőrfőkapitány, az Orbán-kormány belügyminisztere sem, aki a Civil Biztonsági Zrt. tulajdonosa és alapítója. Gyurcsány Ferenc rokonsága sem tartózkodott attól, hogy a vagyonvédelmi üzlet örve mögött fegyveres őrkatonákat is alkalmazó céget alapítson. Az S-Komplex Vagyonvédelmi Kft. egyik vezetője a kormányfő anyósának testvére, ifjú Apró Antal.
 

A szájkosaras
 bátor «ellenzék»
Ne szólj szám,
nem fáj fejem!

Az előző cégektől némileg eltérő célokkal, nem nyereséges üzleti vállalkozásként, hanem civil egyesületként jött létre két félkatonai jellegű szervezet a közelmúltban: a Kárpát-haza Nemzetőrség és a Magyar Gárda. A Jobbik által életre hívott, fekete egyenruhát és Árpád-sávos címert viselő Magyar Gárda megalakulásának hírére fasiszta veszélyről beszélnek a kormánypártok.
A Fidesz viszont «az egyesülés szabadságára» hívta fel a figyelmet, míg a KDNP «unalmasnak» nevezte, hogy a liberálisok évek óta fasiszta veszélyt kiáltanak. [De a két párt ennél tovább egyetlen lépéssel se ment!] Az ember-, és vagyonvédelmet, valamint a nemzeti kultúrát és hagyományokat is védeni szándékozó szervezetek hangsúlyozták: az alkotmányosság és a törvények betartásával kívánnak tevékenykedni.
 
Vona Gábor a «Jobbik» elnöke mondta:
"Vannak olyan, már leszerelt katonák, többségében tisztek, akik jelezték, rokonszenves nekik a kezdeményezés, és támogatni fogják az ügyet. Für Lajos jelenléte pedig, mint volt honvédelmi miniszteré, komoly legitimitást ad a Magyar Gárdának.”
 
Für Lajos mindezekután hallgat, neki nincs hozzáfűznivalója. Egyelőre.  Egykori pártja az MDF, -- amelynek élére 1989. októberében a gyakorlatilag ismeretlen Antall Józsefet ültették,[1] -- élesen elhatárolódott a politikustól. Tudatták: megdöbbenéssel értesültek, hogy a Magyar Gárda zászlóbontó gyűlésén Für Lajos adja át az első megbízóleveleket. Az MDF álláspontja szerint «a Magyar Gárda eszmeisége, céljai, eszközei szöges ellentétben állnak az antalli szellemi örökséggel..., ezért elkeserítőnek tartják és elítélik Für részvételét  «a militáns, félelemkeltő mozgalom megalakulásában».
 
Nemzetbiztonsági Hivatal névtelenséget kérő illetékesétől megtudtuk: az NBH feladatai közé tartozik «figyelemmel kísérni a szélsőséges politikai csoportosulások tevékenységét, s nincs ez másként a Magyar Gárda esetében sem.»
És a szélsőséges cionista csoportokat ki tartja figyelemmel?
 
 
A zsidók rendszeresen tartanak lövészeti kiképzést
Őket vajon figyeli a titkosszolgálat?
 
 
Ezt kérdezi az egyik Internetes honlap. Dehogy figyeli! A holló sose vájja ki a másik holló szemét! A második világháború vége óta zsidók és bérenceik a cigányok különféle nevű szervezetekben, -- ÁVÓ, ÁVH, Moszad, III/III, III/II, az NBH, a belügyminisztérium, Nemzetbiztonsági Hivatal, CIA, FBI, CIC, a NATO, a KGB stb-- más és más öltözetekben jelen voltak/vannak, ma már az egész Kárpát-medencét a saját hazájuknak tekintik!
A Moszad
1945 óta Magyarországon, de a többi kelet-európai államokban is működik az izraeli kémszolgálat Moszad.
«Nem lehet kétséges, hogy szigorúan nyugati katonai szempontból Izrael – és különösen az izraeli titkosszolgálat – nagyon értékes lehet a NATO-hatalmak számára, s ha beveszik a szövetségbe, akkor bőven elég lenne a növekvő orosz hatalom ellensúlyozására. Izrael már ma is sok választ tud adni azokra a kérdésekre, melyeket a nyugati hírszerzésnek nem sikerült megoldania, gyakran olyan területeken, melyek a tudományos fantasztikum birodalmának tűnnek. Ezek egyike a paranormál kémkedés különös új világa.» [2]
 

Moszad-jelvény


Moszad-ügynök
fegyverben

A Moszad – héber szó, azt jelenti, hogy «Intézmény». A jeligéje: «Fortélyokkal végezd a háborúzást.» /'By way of deception, thou shalt do war.'/
A Moszad ma már világszerte tevékenykedik: -- a kelet-európai és nyugati országokban és az ENSZ-ben.  A nyolcvanas években a Mossadnak közel 2000 tagja volt, és jelenleg a számuk 35 ezerre emelkedett. Ebből 20 ezer tényleges szolgálatot teljesít, 15 ezer „alvók”, akik bárhol bármikor mozgósíthatók. Az amerikai központ, mintegy 27 ügynökkel New Yorkban és Washingtonban van, de a főközpont Tel Aviv Ez a rendkívüli titkos ügynökség (AI) gyakran kap tudósításokat a CIA-től, annak ellenére, hogy a szabályok szerint ez tiltott. A Moszad feladatköréhez tartozik az amerikai állampolgárokon való kémkedés, amihez elvakult „zsidó besegítőket” toboroznak. [3]
 
És Magyarországon? Ki tudja megmondani, hogy a Jobbikkal egytálból-cseresznyézgető Fidesz, «az izraeli Likud testvérpártja», titokban nem szervez-e Mossad-ügynököket a Magyar Gárda mellé? Mert sajnos jelen van két aggasztó tényező: /1/ a Fidesz és /2/ Antall József kormányánakhonvédelmi minisztere Für Lajos. Magyarországon csak úgy, egyszerűen, akárki nem lehet honvédelmi miniszter! (Emlékezzünk, hogy Antall Józsefet Izraelben kitüntették.)
 Még visszaemlékezünk 2006 nyarán egyik nap a Ferihegyi repülőtérre kényszerleszállással érkezett vagy 150 külföldi, akik szétszéledtek a fővárosban. Furcsa módon a hatóságoknak «fogalmuk se volt, hogy kik voltak és hová lettek.» Talán csak nem az 56-os Szabadságharc 50 évfordulójára készültek ők is?
Az évfordulóra készülnek?
2007. 08. 10. – Otthonról értesültünk, hogy Budapesten, a Fogarasi út-i Tesco alatti lezárt mélygarázsban 6 db izraeli tank állomásozik. Állítólag "filmforgatáshoz" kellett "díszletnek". Hihető? Hm!...  Állítólag teljes fegyverzetben, lövedékekkel vannak ellátva. Azt mondták „terror-elháritás céjából vannak ott”!  A képen izraeli harckocsi látható, Betlehem utcáján. Vajon ilyen tankok állomásoknak Budapesten? Vajon a Magyar Gárdának is lesznek tankjai?
 
 Blikk- összeállításból - « A Magyar Gárda működése alkotmányossági kérdéseket vet fel. A Legfőbb Ügyészségnek hivatalból vagy feljelentésre eljárást kellene kezdeményeznie a törvényesség és az alkotmányosság felderítése érdekében - magyarázta lapunknak a neves ügyvéd. A szakértőknek az sem újdonság, hogy az Interneten terjednek a szélsőjobbos oldalak, a «suttogo.hu» a «kitartas.hu» és társaik. Általában tengerentúli szerverről működnek.»
 
«Hazánkban ténykedik Internet-rendőrség, ők együttműködhetnének a külföldi társhatósággal» - mondta erre Magyar, aki elismeri: nehéz felelősségre vonni az uszító beszédek miatt bárkit is, mivel a joggyakorlat szerint erre csak akkor van mód, ha valaki szavai tényleges tettlegességet gerjesztenek.  A legnépszerűbb, 1,8 millió tagú közösségi portálon is több szélsőjobboldali szervezet megjelent, ám a működtetőknél hiába érdeklődtünk ellenlépésekről.
 
A parlamenti pártok elhatárolódnak a Magyar Gárdától.  «A fekete egyenruhás csapatok fenyegetést jelentenek a jogrendre» - jelentette kiKóka János SZDSZ-elnök[Kóka elvtárs! Ne nézzen már mindenkit hülyének! Ugyan! Magyarországon létezik jogrendszer? Kiknek?--tj]
Az MSZP felszólította a Fideszt, «szakítson meg minden kapcsolatot a Jobbikkal.» [Hát igen! A Jobbik részéről nem volt valami dicséretes a Fidesszel összekötni a szekerét, aminek a kerekei emiatt előbb vagy utóbb lehullanak! --tj] Az MDF a legmesszebb menőkig elítéli a Magyar Gárda megalakulását - szögezték le a Fórum részéről. - Szükség lenne egy önkéntes, állami tartalékos seregre, de csak a törvényi keretek között - mondta a Blikknek Simicskó István (KDNP), aki szerint nincs szükség a Magyar Gárdára. - A Fidesz megalakulása óta mindig kiáll az alkotmányos alapjogok mellett - mondta lapunknak Cser-Palkovics András szóvivőhelyettes, hozzátéve: csak olyan szervezet jöhet létre, ami minden hatályos törvényt tiszteletben tart. Ám mindez csak szó, szó, tényleges intézkedés sehol...  
 
◘ A szövegben lévő képek tőlem! –tj
 
A témához kapcsolódó írás:


Átvett cikk ► Heti Válasz, 2007-07-13.
 „Nemzetbiztonsági kockázat, hogy az In-Kal Security Kft. túl közel került az állam szerveihez” - sugalmazza a Köztársasági Őrezred körüli botrány egyik szereplője. Az ügyben még folyik a vizsgálat, ám tény, ami tény: az izraeli gyökerű vállalkozást személyi szálak fűzik a rendvédelmi szervekhez.
"A biztosítási feladatokra rendszeresen bevonásra kerül az In-Kal Security olyan szinten, ami már véleményem szerint a szolgálati titok megőrzésének lehetőségét veszélyezteti... az In-Kal tulajdonosai egyes alkalmakkor biztonsági gépkocsiban ülnek konvojban, így lehetőségük nyílik arra, hogy az őrezred belső kommunikációját figyelemmel kísérhessék" - panaszolta a Köztársasági Őrezred középvezetője abban a tanúvallomásban, amelyet az Index tett közzé két hete a szervezetnél tapasztalt visszaélésekről szóló cikkében. Ha hinni lehet az írásnak, akkor minden eddiginél súlyosabb gyanú árnyéka vetül az ezernél is több munkatársat foglalkoztató, tavaly 2,5 milliárd forintos árbevételt elérő magáncégre.

A Magyarországon piacvezető, minősített NATO-beszállítónak választott biztonsági vállalkozás és az őrezred együttműködése nem most először áll a viták középpontjában; korábban azonban jellemzően a sajtóban fogalmazódtak meg bírálatok a vélelmezett hatásköri túlterjeszkedéssel kapcsolatban. "Az In-Kal Kft. már olyan pozíciót vívott ki magának ezen a területen, hogy egyes állami eseményeken nagyobb szerepet kapnak és szélesebb bejutási lehetőséggel rendelkeznek, mint az őrezred dolgozói" - írta 2003-ban a Magyar Nemzet. Az Országos Rendőrfőkapitányság közleményben utasította vissza a felvetést, hangsúlyozva, hogy az állami vezetőket védő szervezet a feladatait sosem végeztette magáncéggel.

A mostani az első eset, hogy a botrány belülről robban ki, s az őrezred magas rangú munkatársának kifogásai kerülnek nyilvánosságra. Az In-Kal Security 2000 Biztonsági Kft. ügyvezetője szerint azonban a vádnak, érkezzen mégoly bennfentes személytől, ezúttal sincs alapja. "Ha az MSZP felkérésére biztosítok egy rendezvényt, s ott megjelenik Gyurcsány Ferenc, akkor a kormányfő biztonságáról a Köztársasági Őrezred gondoskodik. Ilyen esetekben a legszorosabban kell együttműködnünk" - mondja lapunknak ifj. Lasz György. "Sokszor nehéz szétválasztani a két tevékenységet, a felelősségi kör azonban elhatárolható. Az őrezred sosem árulja el nekünk a védett személy érkezésének idejét és menekítési útvonalát; a vádaknak csak akkor lehetne alapjuk, ha ezen információknak is a birtokában lennénk" - állítja, hozzátéve: a rendőrség mindig előre elkéri arendezvényt biztosító In-Kal-munkatársak listáját, hogy elvégezze az átvilágításukat.
PIACVEZETŐ MAGÁNRENDŐRSÉG
Az őrezred, illetve a rendészeti tárca még vizsgálódik az Index írásában megfogalmazottak miatt, így jelen helyzetben nehéz volna perdöntő ítéletet hozni a kérdésben. A most nyilvánosságra került esetleges bűnös összefonódás ugyanakkor csak az egyik, s talán nem is a leglényegesebb eleme az In-Kal ügyleteinek. A cég a rendezvénybiztosítás mellett vagy kétszáz kiemelt objektum - köztük három minisztérium, számos állami vállalat és az MSZP ingatlanjai - védelmét látja el, de vállal magánnyomozást, lehallgatás-mentesítést és még egy sor biztonságtechnikai feladatot. Korábban több mint tíz évig őrködtek az MTK és az FTC futballmérkőzésein, s ma jelen vannak a takarítóiparban és az építőipari piacon is. A kiterjedt, bizalmi viszonyt feltételező megbízások következtében pedig a tevékenységüket fenntartásokkal szemlélők hamarosan magánrendőrségnek kezdték nevezni őket, különösen, hogy sokuk a rendőrökéhez hasonlító motorkerékpárral közlekedik, igaz, In-Kal logóval ellátva.

Az In-Kal tevékenységének leginkább vitatható eleme kétségkívül a rendvédelmi szervekkel való, a kívánatosnál alkalmasint szorosabb kapcsolat. A cég néhány éve a rendőrséggel közös bűnmegelőzési irodákat állított fel Budapesten, kiképzési együttműködésben áll az ORFK Különleges Szolgálatával, 2002 őszén pedig megállapodott 
Juhász Ferenc akkori honvédelmi miniszterrel, hogy ő igyekszik alkalmazni azokat a hadseregbe jelentkező fiatalembereket, akiket nem vettek fel, illetve várólistára kerültek. Az In-Kal szaktanácsadó testületében több rendőrt találunk, köztük Garamvölgyi Lászlót, az ORFK kommunikációs igazgatóját ésSárkány Istvánt, a Rendőrtiszti Főiskola főigazgatójának helyettesét - cserébe ifj. Lasz György helyet kapott a főiskola társadalmi tanácsában. (Ezek után aligha meglepő, hogy a fiatalember Lamperth Mónika korábbi belügyminisztertől "a rendőrség munkáját segítő szakmai tevékenysége elismeréséül" dísztőrt kapott.)
A KORRUPCIÓ MELEGÁGYA
A cég alapító tagja a Szent György Közbiztonsági Alapítványnak, mely szervezetről a HVG néhány éve azt írta: feltételezhetően annak a belügyminiszteri utasításnak a megkerülésére hozták létre, amely a rendőrség kétes eredetű támogatását volt hivatott kiküszöbölni. A kérdés azért jelentős, mert másfél évtizede makacsul tartja magát a gyanú: a rendőrségi alapítványok a korrupció melegágyát jelentik, hiszen azok a cégek, amelyek jelentős összegekkel támogatják a rendvédelmi szerveket, "joggal" számíthatnak rá, hogy nem kerülnek a hatóság látókörébe.
A sárkányölőről nevezett szervezet is - az In-Kal, az Aral Hungária Kft., a Julius Meinl, Valenta László,Pintér Sándor egykori belügyminiszter volt kabinetfőnöke Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek ügyvezető igazgatója és mások közreműködésével - a rendőrség támogatására jött létre 1999-ben. "Az alapítvány tevékenysége több ponton aggályos" - vetette fel azonban a Fővárosi Főügyészség, amikor a szervezet a kiemelten közhasznú státusért folyamodott, az ügyész szerint ugyanis a közbiztonság védelme másra át nem ruházható állami monopólium. (Az ügyészség végül csak az alapító okirat módosítása után adta meg a minősítést 2000-ben.)

A piacon működő több száz biztonsági cég és a rendőrök között sokáig nem volt tisztázva a munka- és személyi kapcsolat. Gyakran előfordult, hogy az egyenruhások mellékállásban őriztek bevásárlóközpontot, közintézményt vagy kísértek pénzszállító autót - a korábbi rendelkezések szerint ugyanis parancsnoki jóváhagyással ehhez joguk volt. Egy néhány évvel ezelőtti adat szerint az 
ORFK több mint harmincezres állományából közel ezren kaptak engedélyt ilyen tevékenységre. Az elharapózó visszásságok miatt - Simon Tibort, az FTC labdarúgóját is egy biztonsági őri másodállást vállaló rendőr verte halálra 2002-ben - aztán egy belügyminiszteri utasítás, illetve Gergényi Péter országos rendőrfőkapitány úgy rendelkezett: az állomány tagjai csak tudományos, oktatási és ismeretterjesztési feladatokat végezhetnek másodállásban. (A helyzet orvoslása végett a Független Rendőrszakszervezet az Alkotmánybírósághoz fordult, szerintük ugyanis a tiltás a biztonsági cégekről szóló törvénynek a rendőri mellékmunkát engedélyező passzusába ütközik.) Az összeférhetetlenséget igyekszik kiküszöbölni az a jogszabály is, mely szerint, ha egy rendőr a leszerelése után biztonsági vállalkozáshoz szerződik, korábbi munkahelye nem végezheti a cég törvényben előírt hatósági ellenőrzését; ez esetben az országos rendőrfőkapitánynak egy másik területen illetékes rendőri szervet kell megbíznia.
KAPCSOLATI HÁLÓ

A rendvédelem állami szervei és az In-Kal közötti összefonódásra mindazonáltal a magáncéghez átigazolt egykori egyenruhás vezetők személye a legnyilvánvalóbb példa. A vállalkozás szakmai főigazgatója 2003 óta 
Vágó Imréné(született Kucserka Mária): a hetvenes, nyolcvanas évek válogatott gerelyhajítója az Újpesti Dózsában került kapcsolatba a rendőrséggel, majd 1993-ban a szervezet csepeli kapitánya lett, mely minőségében Zámbó Imreénekes vitatott körülmények közepette bekövetkezett halálakor vált közszereplővé. Rajta kívül az In-Kal csapatát erősíti Bökönyi István, a büntetés-végrehajtás korábbi országos parancsnoka és Kosiczky Attila, a magyar légierő volt vezérkari főnöke, idén májusi nyugdíjazása után pedig a vállalkozáshoz szerződött Bendes Győző, a fővárosi határőrség eddigi vezetője.
Ifj. Lasz György ebben nem lát semmi kivetnivalót. --"A hivatástudatuk nem teszi lehetővé, hogy bármilyen összeférhetetlen ügybe bonyolódjanak. Üzleti kapcsolatrendszerüket egytől egyig maguk mögött hagyják, s csak a szakmai tudásukat hozzák a cégbe" - magyarázza a vállalkozás vezetője. Néhány hónapja pedig munkatársa, Vágó Imréné a budapesti zavargások idején a következőképpen nyilatkozott a Klubrádióban, amikor a riporter a szélsőséges csoportok szervezkedéseiről kérdezte.
-"Rendőrként dolgoztam korábban, nekem több olyan kapcsolatom volt, mondjam azt, hogy informátorom, aki időnként ellátott információval. Egy ilyen forrásból jött, illetve nem csak egyből jöttek ezek az információk" - vallotta meg a cég főigazgatója, hogy a rendőrségnél kiépített kapcsolati hálóját olykor bizony magánvállalkozóként is használja.

IZRAELI GYÖKEREK
Az In-Kal Kft. 1992-ben a hasonló nevű - a héber kifejezés jelentése: biztos vonal -, a közel-keleti állam minisztériumait és a világ nagy gyémánttőzsdéit védő izraeli cég képviseleteként jött létre. Bár a hivatalos zsidó kapcsolat 1996-ban megszűnt, sokan azóta is kétes izraeli, alkalmasint titkosszolgálati kapcsolatokat emlegetnek.
"Az izraeliek soha nem voltak benne [mármint a cégben – Heti Válasz] pénzzel. Hiába támad Csurka azzal, hogy zsidótulajdon vagyunk, semmi közünk Izraelhez. Sőt egy ideje már képviselet sem vagyunk, csak kiképzést adnak nekünk" - nyilatkozta 2002-ben a HVG-nek a cég alapítója, Lasz György egykori rendőrtiszt, a Belügyminisztérium sajtóosztályának korábbi vezetője.

Az alapító 2003-as halála után a cég az özvegyére és két fiára - Györgyre és Zoltánra - szállt, majd még abban az évben csatlakozott Vágó Imréné csepeli rendőrkapitány, valamint kommunikációs igazgatóként akkori élettársa,Szende Iván. Utóbbiról a krónikák azt jegyezték fel, hogy 2002-ben megjelent, „Ügynök voltam Magyarországon” című könyvében beszámolt egykori III/II-es kémelhárítói tevékenységéről, mely minőségében a hetvenes és nyolcvanas években jelentős időt töltött a Közel-Keleten, közelebbről Izraelben. (Mindmáig magyar-izraeli kettős állampolgár.) Szende a céget hivatalosan otthagyta, s ma a Hekus Magazin főszerkesztője. -- (Heti Válasz) 
Megjegyzés
Szóval elmentek az oroszok, bejöttek az izraeliek – illetve dehogy jöttek be, mindig is ott voltak megvédeni minket, magyarokat, saját magunktól – hiszen a zsidó Péter Gábornak ávó-jának és ávh-jának mindig szüksége volt a szakértelemre. Nőszemély létére a főkínzó Rosenberg Ibolya különös kéjelgéssel végezte a férfiakon az üvegcsövek vezetését, mialatt a Klár Zoltán, Kővágó József által működtetett munkaszolgálatos partizánszövetség tagjai közül szép számban kaptak alkalmazást zsidók és cigányfiak, mint verőlegények, -- akiket a velük született tehetségük miatt nem is kellett külön kiképzésben részesíteni -- a háború utáni első félévben, az Andrássy út 60 pincéiben, mintegy háromezer magyart kínoztak halálra. Tehát nekünk nem kell bemutatni az országhódítók „honvédelmét”! Kun Bélának volt igaza: „Mi még vissza fogunk jönni!”
És most itt vannak körülöttünk és mellettünk, velünk együtt szívják a magyar levegőt. Elvégre meg kell védeni azt, amit a Torah utasításai szerint kisajátítottak, és amihez semmi joguk nincs!
Tóth J.




Magyar Nemzeti Bizottmány
A szálláscsinálók és társutasok külföldi működése
Ártottak vagy használtak az egyetemes magyarságnak?

Czeglédy József

Hídverők, ötvenes évek
--------------------------
Hídverők vitathatatlan érdeme, hogy minden más magyar emigrációs lapot megelőzve először rántotta le a leplet a Magyar Nemzeti Bizottmány /MNB/ tagjairól, céljairól és anyagi forrásairól. Úgy érezzük, hogy nem öndicséret, ha megállapítjuk: a Hídverők első cikke indította meg azt a lavinát, amely ma erkölcsileg már megsemmisítette a Nemzeti Bizottmányt.
Ma minden józan gondolkodású ember előtt világos, hogy a Nemzeti Bizottmány minden erölködése, hogy úgynevezett «jobboldali erők» bevonásával önmagát újraszervezze, magyarul a teljes anyagi csődtől is megmentse, sehova sem vezethet. Csak azt eredményezheti, hogy mindazok, akik ma hiúságból, vagy téves jóakaratból a «magyarságnak kívánunk használni» jelszóval csatlakoznak az MNB erkölcsi halottaihoz, csak önmagukat teszik egyszer s mindenkorra lehetetlenné és a nemzeti gondolat árulóivá.
Azok a nemzetközi bolsevista, félbolsevista és internacionalista-kapitalista erők, amelyek a NMB-t a magyarság nyakára akarták ültetni, minden erőlködésük ellenére csődöt kell, hogy mondjanak, ha a magyarságot olyan politikai falu bolondjának tartják, aki mindazt az erkölcsi, jellembeli és politikai szennyet, csődöt és közönséges bűntettekből álló Cséri-telepet, amelyet ma a MNB jelent, hajlandó vezetőjének elfogadni. Hiába a milliók, a Free Europe nevezetű szervezet minden erőkifejtése, csalása és hazudozása, az emberiség és magyar elnyomott testvéreink ébredése még akkor is megakadályozhatatlan már, ha akárhány jellemtelen fráter csatlakozik még ehhez a társasághoz.
Nagyon sajnáljuk azokat, az eddig becsületes és kitartó igaz magyaroknak hitt urakat, akik ma csatlakoznak a MNB tagjaihoz, de rájuk sem tudunk mást mondani, hogy aki a moslék közé keveredik, maga is moslékossá válik.
Hogy mi a Magyar Nemzeti Bizottmány nevű szervezet, azt még a Hídverőknél is sokszor élesebben elmondták a MNB volt vagy még ma is tagjai, mint például Veér Imre dr. Vándor Ferenc dr. és mások. Lehetünk velük ellentétes felfogáson, kifogásolhatjuk számos tettüket, de érdemükként kétségtelenül el kell ismernünk, hogy bátran és nyíltan elfordultak attól az erkölcsi és politikai fertőtől, amit a MNB jelent.
Bármennyire már csak förtelmes bűzlő, saját szennyébe fulladt hullának kell tekintenünk a MNB-t mindaddig, amíg a történelem dögkeselyűi véglegesen fel nem számolják. Nem valószínű, hogy a föld gyomra és a politikai múlt talaja befogadja őket…
Sokszor kérdezik, «kik azok az egyének, akik a MNB mögött állnak, miért nem lépnek a nyilvánosság elé?»
 
 
BBC 1954. június 4-i adásában elhangzott: «a magyarországi tízéves kommunista

Varga Béla


Tildy Zoltán

 uralom…» Ez magyarul annak a beismerését jelenti, hogy Nagy Ferenc (1)  Peyer Károly (2) Varga Béla (3) és társai, akik otthon a felszabadulás után vezető állásokat töltöttek be, a kommunizmus megvalósítói és alkalmazottai voltak. A Varga Béla által gründolt Nemzeti Bizottmány nem más, mint Magyarországról kimentett,

Nagy Ferenc


Peyer Károly

netán kiküldött bolsevista alkalmazottak antibolsevista üzleti vállalkozása a hazai kommunisták jóvoltából és tudtával. A MNB nem más, mint a magyarországi kommunista rémuralom Nyugatra mentett vezérképviselete a környezethez alkalmazkodóan, antibolsevista mázban. Köszönjük BBC!
Annak, aki ismerte otthon azokat az erőket, amelyek Magyarországot országgyarapító Kormányzó Urunk hivatali ideje alatt valósággal gazdasági rabszolgaságba taszították, később pedig a szovjetet kiszolgálták és a bolsevistákat uralomra segítették, nem kell külön magyarázatot és tájékoztatást adnunk. Hiszen a nevek viselői, származásuk és egykor odahaza ismert szerepük, szabadkőműves és nemzetközi, sokszor probolsevista kapcsolataik éveken át sajtóismertetések tárgya volt.
Amerikában ma ugyanaz a társaság, amely egyszer már tönkretette a magyar népet, minden eszközt igénybe véve készül arra, hogy mégegyszer a magyarság nyakára üljön, s hogy ezt elérhesse, akár a lelke «üdvösségét» is feláldozná. Ezeknek az embereknek a számára nincs tisztességtelenség, ha a saját hatalmukat és anyagi jólétüket vélik biztosítani.
Szomorú, hogy a MNB támogatói között keresztény egyházak papjait látjuk! Pedig nagyon jól tudhatják, hogy Magyarországon mi folyik az egyházak ellen. És Mégis! Hogyan fogható fel, hogy valaki pap létére támogatja egykori egyháza és paptársai legveszedelmesebb ellenségeit? Kétszínű játék az egész!
 
 
Thuránszky J. István angol és magyar nyelvű levelét a Hídverők közölte, az 1950. augusztus 25-i számában:
 
 
Nyíltlevél 1950-ből Pat McCarren szenátorhoz,
Az amerikai Honosítási és Bevándorlásügyi Albizottság elnöke.
Washington D. C.


 
Tisztelt McCarren szenátor!
1946-47-ben elég hosszú időt töltöttem Magyarországon, ahol láttam, hogy gátlás nélküli politikusok, a kommunista pártvezetőkkel egyetemben, pénzért és politikai hatalomért miként adták el a Harmadik Internacionálénak a független Magyarországot és nemzetét. Szavahihetőnek érzem magam annak kijelentésére, hogy a magyar nép, amely mindig csodálta Amerikát a szabadságáért és igazságosságáért, megtört szívvel látja, hogy ugyanazok a becstelen politikusok, akik felelősök a hazafias magyarok bukásáért, menedéket találtak Amerikában, ahol bizonyos magánállású amerikai politikusok védelme alatt tovább folytatják undorító munkájukat Magyarország és a magyar nép jóléte és érdekei ellen.
Nyíltan vádat emelek, hogy a Szabad Magyar Bizottság (lásd: Magyar Nemzeti Bizottmány), amely Amerikában létesült és működik, a harmadik internacionálé előretolt szervezete és hogy azoknak a személyeknek többsége, akik ebbe a szervezetben benne vannak, csalással és félrevezető propagandával segíti a kommunistákat a civilizáció elpusztítására irányuló törekvéseikben. Igen komoly vádjaimat azoknak a személyeknek, múltbeli és jelenlegi cselekedeteire és megállapításaira építem fel, akik jelenleg vezető állásokat foglalnak el a Szabad Magyar Bizottságban /MNB/. Az alábbi vádat szükség esetén a menekültek ezrei bizonyíthatnák, akik jelenleg – egyesek az IRO által regisztrálva, mások nem – Németországban és Ausztriában félelmetes viszonyok között élnek, minden támogatás és szervezett segítség nélkül.
A jól kitervelt és végrehajtott «kivonulást» Amerika felé Nagy Ferenc, Magyarország miniszterelnöke, az erős és elkeseredett kommunistaellenes kisgazdapárt oszlopa indította el, 1947-ben. Csodálatos módon ő – minthogy előtte egyetlen ember sem kapott erre engedélyt a budapesti belügyminisztériumtól – kétheti szabadságra kikerült egy külföldi országba. Röviddel Svájcba való érkezése után az újságokban cikk jelent meg, miszerint a kormány és saját pártjának vezetői ’ellenforradalmi tevékenységgel’ vádolták s követelték a lemondását. Nagy miniszterelnök beleegyezett a követelésbe azzal a kikötéssel, hogy a kommunisták engedjék meg, hogy a fia kövesse őt Svájcba. A kommunisták elfogadták a kérését és egy magas rangú kommunistával, elküldték a fiát azzal az új, nagy értékű gépkocsival, amelyet szeretett gazdájától, a véreskezű Sztálintól kapott azokért a hűséges szolgálatokért, amelyeket Magyarországnak, mint független nemzetnek elpusztításával tett.
Nézzük csak, hogy a társutas Nagy Ferenc milyen tevékenységet fejtett ki, mint Magyarország miniszterelnöke. Miután az orosz haderő főparancsnoksága az erős Kisgazdapárt képviselői részéről történt minden felhatalmazás nélkül kinevezte és beiktatta, mint miniszterelnököt, a nehéz és könnyűipar 51%-kát – a Kommunista Párt kérésére vagy utasítására – a szovjet kezére játszotta.
Tildy Zoltánnal (4), Magyarország elnökével együtt elkészítette és törvényerőre emelte a hírhedt Államvédelmi Törvényt és azután életbeléptette a Népbírósági Hadjogot, amelynek alapján a kommunistaellenes és egyházi vezetők ezreit vetették börtönbe, száműzték Oroszországba vagy végezték ki teljesen ártatlanul!
Nagy 1947 késő tavasszal érkezett Amerikába és mindjárt megkezdte előkészíteni az utat bandája számára, hogy ez kövesse őt Amerikába. Röviddel utána megérkezett dr. Sulyok Dezső, az oroszok által sugalmazott «Liberális Párt» szervezője és vezetője, aki a háború után sok ártatlan embert juttatott bitófára: hazafiakat, beleértve Imrédy Béla pénzügyminisztert, akinek egyetlen bűne volt, hogy mint pénzügyi varázsló meg akarta akadályozni a kommunistáknak a magyar közgazdaság szétrombolására irányuló kísérletét.
Azután jött Pfeiffer Zoltán, volt helyettes-igazságügy-miniszter, aki később beismerte, hogy «a háborús bűnök listáját nem az igazságosság, a demokrácia értelmében állították össze». Ő segítette főnökét a gyáva bűntettben és részben felelős azért a 30 ezer gyilkosságért, amelyeket az orosz GPU és a magyarországi kommunista politikai rendőrség a budapesti kormány tudtával és beleegyezésével elkövetett. Itt van Kovács Imre, a Nemzeti Parasztpárt – a Kommunista Párt alosztálya – főtitkára is, akinek működését «Sztálin unokatestvére», Drew Pearson dicsőítette március 15-i haszontalan rágalmazásában. Kovács, az 1938-ban írt könyvében orosz rendszerű és orosz vezetés alatt álló turáni-szláv szövetséget követelt a Duna-völgyében! Büszkén 100 százalékos kommunistának vallotta magát, és beszédeiben a magyarországi kommunistaellenes elemek teljes megsemmisítését követelte.
Idetartoznak továbbá: Zilahy Lajos, a Magyar-Orosz Kulturális Társaság elnöke, hűséges kommunista és a szovjet demokratikus rendszer szószólója. Peyer Károly, aki látogató-vízummal tartózkodik Amerikában, miközben az említett Bizottmány tagjaként működik. Az 1919-es magyarországi Kommün alatt, mint szociáldemokrata aláírta és követelte a Kommunista Párttal való egyesülést és Kun Bélával való együttműködés révén segítette a kommunistákat 30 ezer paraszt, munkás, lelkész és értelmiségi meggyilkolásában. Peyer, akinek sikerült az eredeti kommunista rendszer bukása után megszöknie Magyarországról, Horthy tengernagynak, Magyarország kormányzójának közkegyelmi rendeletéig külföldön élt. A második világháború alatt összeesküdött a kommunista földalatti mozgalommal, hogy megbuktassák a magyar kormányt és sztálinista-vezetés alatt, létrehozzák újra a Népköztársaságot. Később letartóztatták, és [Rákosiék —Hídverők], mint kémet elítélték, de a Kommunista Párt parancsára Székely, a titkos politikai rendőrség századosa kiszabadította és segítette az ország elhagyásában.
Magyarországon közismert tény, hogy Peyer, a Kommunista Párt parancsát követi és titokban a nemzetközi forradalomért dolgozik itt Amerikában, a mi szabad országunkban.
Gábor Róbert (5) a budapesti titkos politikai rendőrség főnöke, a Kommunista Párt híve. Nem a párttal való nézeteltérései miatt szökött meg Budapestről. De az elkövetett bűntettei – rablás, emberrablás, sőt gyilkosság – túl súlyosak voltak ahhoz, hogy a kommunisták figyelmét elkerüljék. [Most a Magyar Nemzeti Bizottmány tagja! –-Hídverők]
Nyárády (Scheidl) Miklós, volt pénzügyminiszter 1947-48-ban, mint miniszter és gazdasági tanácsadó a mindenható nagy Gazdasági Tanácsban főpillére volt a Kommunista Pártnak. Adózási törvényeivel ő segítette szétrombolni a parasztok, munkások és kereskedők függetlenségét. Elvakult eszét rendelkezésre bocsátotta a gyárak, földbirtokok, az egyházi iskolák, stb. államosításánál. Ő volt a vezetője annak a bűnbandának, amely kitervezte Mindszenty bíboros-hercegprímás letartóztatását és elítélését. Egyedül ő és Martin Himler, az amerikai hadsereg ezredese, CIC-ügynök [Center Intelligence Corps] tudnák elmondani, hány millió dollárt érő tehergépkocsit, ruházati cikket és más felszerelést loptak el az amerikai hadsereg raktáraiból és csempésztek Magyarországra, ahol rendelkeztek felette – hatalmas haszonnal a saját maguk javára. Hamis tájékoztatásaik miatt sok tisztességes magyartól tagadták meg a beutazási engedélyt az Egyesült Államokba, olyan személyektől, mint pl. Nyírő József költő és író, akinek filmjeit Amerikában is ismerik. Míg olyanokat, mint Göndör (Krausz) Ferencet -- a New Yorkban megjelenő Az Ember c. baloldali lap kiadóját és szerkesztőjét beengedték. Egész életében kommunista volt: 1919-ben Kun Béla idejében a sajtódikertérium igazgatójaként működött. 1946-47-ben becsmérlő cikkeket írt Amerikáról az oroszok által támogatott magyar újságokban – pl. a Szabad Népben… Ő minden büntetéstől való félelem nélkül terjeszthette mocskos lapjában a kommunizmus evangéliumát.
Honfitársunk Vogeler Róbert, igazságtalanul szenved abban a kommunista börtönben, amelyet ezek a gengszterek segítettek létrehozni bűnös együttműködésükkel. Ugyanakkor mi itt segítjük őket a keresztény civilizáció és szabadság elpusztítására irányuló mocskos munkájukban.
Ezért, mi hűséges amerikai-magyarok kérjük, hogy igazságos és pártatlan vizsgálatot kezdeményezzenek ellenük, és ha az említett vádak igaznak bizonyulnak, elvárjuk a bűnözők azonnali kiutasítását az Egyesült Államokból.
Tisztelettel:
Thuránszky J. István, s. k.
 
 Nincs tudomásunk arról, hogy a szenátorhoz intézett levélre egyáltalán érkezett volna bármilyen válasz. --TJ
 

----------------------
 JEGYZETEK
1. Nagy Ferenc miniszterelnök 1945-tól 1947-ig a kommunizmust szolgálja.
2. Peyer Károly (antifasiszta szocdemes, ma SZDSZ-es lenne!)
4. Tildy Zoltán, református pap «palástos hóhér» néven volt ismeretes: a halálos ítéleteket államelnökként írta alá.
5. Gábor Róbert 1947. szeptember végén a Peyer-ügy kapcsán kivándorolni kényszerült, távollétében a Népbíróság halálra ítélte. Ettől kezdve először Párizsban, majd az Egyesült Államokban a Szabad Európa Bizottság kutatási osztályának munkatársaként és az AFL-CIO szakszervezeti szövetség tanácsadójaként negyven éven keresztül, az utolsó tíz évben itthon, Magyarországon is gyűjtötte az adatokat … Tovább »»


I. Érdekszövetségek

Jour de La Bastille

Franciaországban, az idén július 2-24 között megtartott nemzetközi Tour de France”kerékpárversenyt nézem a televízión. “Jour de la Bastille” -- Bastille-napját ünnepelték 14-én és megemlékeztek a véres Francia Forradalomról, majd  elhangzott a franciák nemzeti himnusza is, La Marseillaise. Az újabb nemzedék közül vajon hányan ismerik az igazi történelmet? A hivatalos leírás szerint: “Július 14, Jour de La Bastille. Francia nemzeti ünnep a monarchia végének a jelképe, és az Első Köztársaság, azaz a demokrácia kezdete.”
 

A Testvérláncolat

A szabadkőműves rend keletkezése és fejlődése szoros összefüggésben áll a 18. század felvilágosodási mozgalmával. 1717-ben, Londonban négy régi üzemi kőművespáholy egyetlen nagy páhollyá szövetkezett Az üzemi kőművességből szellemi kőművesség lett, amely tanoncokat, segédlegényeket és mestereket különböztetett meg. További kibontakozására Franciaország nyújtott lehetőséget, ahol számos rendfokozattal, címmel gyarapodott. A szabadkőműves rend a felvilágosodással együtt Franciaországból minden irányba elterjedt, nemcsak a rokon latin nyelvű országokban, hanem Poroszországban, Ausztriában és Oroszországban is.
Ha az ember a szabadkőművesség lényege és céljai iránt érdeklődik, gyönyörű feleletet kap:
Igazság, fényesség, felvilágosodás!” „A szabadkőművesség lényege a Szabadság, a munkája Szeretet, a törekvése Világosság.” „Nemesítése és tökéletesítése az emberi  lénynek.” „A szabadkőművesség egy testvéri kötelékbe zárja a szabad és becsületes férfiakat és ez a kötelék erősebb, magasabb, mint a legkülönbözőbb foglalkozások, pártok, nemzetiségek és vallások.” (Hát kell ennél szebb nyilatkozat...?)
 
Ezek szerint a vakoló nagylelkű, ledönti a fajok, népségek és vallások közötti korlátokat, hogy ilyenként tiszteljék és szeressék az emberek. Jelszavai: Szabadság és Testvériség voltak, amelyekhez később az Egyenlőség is besorakozott. Beszéltek „általános emberi jogokról”, a népek önrendelkezési jogáról és a népek testvériességéről. „Emberséges célok” szolgálatában álló egész sereg Jótékonycélú Intézet felállításával dicsekedhettek.

LA BASTILLE 
 A szabadkőművesség
által kirobbantott és irányított
Nagy Francia Forradalom
napja 1789. július 14.
A véres nap ma is
nemzeti ünnep”!

Tagadhatatlan, hogy mind a felvilágosodással, mind az azzal rokon Szabadkőműves-renddel azért valami jó is született. Ez különösen a német páholyokra érvényes, amelyek százával szerveztek adakozó alapítványokat és létesítettek nevelőintézeteket, árvaházakat, tan-, hitel-, biztosítóintézeteket és szerzetesotthonokat. Mindezek által azonban senki se hagyja magát tévedésbe ejteni, mert a vezetés már a 18. század óta olyan emberek kezében van, akiknek a remekül hangzó célkitűzések csupán cégtáblául szolgálnak, amellyel ők becsapják a tagjaikként befogadott tömeget és kormányokat.
Ha a szabadkőművesség csakis „emberséges célok” szolgálatában áll, milyen értelme van képzett emberek között a kulissza mögötti mesterkedésnek, titoktartásnak, furcsa szertartásoknak és vak fegyelemnek? Nem volt igaza Sztolypin orosz miniszterelnöknek, aki 1910-ben a szabadkőművesség törvényes elismerését elutasította? Cselekedetét ezzel magyarázta:
A szabadkőművesség jótékonysági céljait nagyszerűen megoldják a nyílt társadalmi egyesületek, amelyek a kormány felügyelete alatt álnak, ezzel szemben a szabadkőműves rend politikai céljai az elmúlt évszázad kezdete óta – amikor is a páholyok működése Oroszországban betiltatott – nem változtak.”
 
Itt van! Itt keresendő az ugró pont. A jótékonyság minden országban csak ÁLARC volt, valójában a szabadkőműves páholyok a politika magasiskolájává fejlődtek ki, politikai törekvésekben állott a fő dolog és a szabadkőművesség politikai „titkos szövetség” lett.
A francia szabadkőművesek 1877-ben jelmondatukat, Á la gloire du Grand Architect de l’Univers”, (A világegyetem nagy építőjének dicsőségére), amellyel ügyiratuk kezdődött, még ma is használják.
Olaszországban egy lépéssel tovább mentek. Ott a sátánt ünnepelték, és azt, mint az ésszerűség jelképét szembeállították a kereszténységgel. Ünnepségeken és szoborleleplezéseken a sátánhimnuszt énekelték és körmeneteken a sátán képével ellátott fekete zászlókat hordoztak.
Ez felel meg a szabadkőművesség egyházpolitikai követelményeinek, a polgári házasság és a vallástanítás beszüntetése, különválás az egyháztól és államtól. A szabadkőműves rend és a 18. század felvilágosodási mozgalma közötti szoros összefüggés megnyilatkozott a monarchiák elleni küzdelemben is. Már 1740 körül megkezdték a köztársaságot, mint a legjobb államformát magasztalni, és azóta, mind szenvedélyesebb formát öltött támadásuk a monarchia (mint államforma!) és a született nemesség ellen.
A szabadkőművességnek magasabb rendfokozatába való felvételi ünnepségeken szokásba jött, hogy ott egy pápai talár és egy királyi korona ellen tőrdöféseket alkalmazzanak. Az első világháború előtt a világ összes szabadkőműves páholya szorosabban felzárkózott, egyetlen központot létesített közös ügyek intézésére. 1899 óta ismétlődő nemzetközi szabadkőműves nagygyűléseket tartanak. Ezekből kifejlődött a nemzetközi szabadkőművesség azzal a céllal, hogy megalkossák a Világköztársaságot, amelyben az örök béke uralkodna. Milyen szépen hangzik mindez, ami csak látszat és hazugság! Szabadság, Egyenlőség, Testvériség a szabadkőművességben éppoly kevés, mint a demokrata mintaállamokban.
A “türelmesség” alatt azt értik, hogy az emberek tűrjék el az ő “emberszeretet vallásukat” és az ellenőrizhetetlen titkos szövetségüket. Végső céljuk: világkormány által irányított köztársaság, aminek semmi köze a demokráciához, hanem világplutokrácia, azaz a nemzetközi nagytőke világuralma.

A vakológépezet hatalma

Ismeretesek az angolok és franciák hódítási módszerei: “Pénétration Pacifique” (békés behatolás). Más népeket bolondítnak csábító jelszavaikkal, megfertőzik őket édes méreggel, hazugságokkal befolyásolják a közvéleményt. Az angolokat és franciákat e hódítási politikájukban lényegesen támogatták a szabadkőművesek. A világ összes páholyait, nevezetesen a latin, angolszász és szláv államokban, közvetlenül vagy közvetve Párizsból vagy Londonból alapították.
Anglia nagyságáért közel félmillió buzgó és tettrekész szabadkőműves dolgozott. Tagjaik nemcsak Angliában és Írországban laknak, hanem nagypáholyok vannak Indiában, Ausztráliában, Dél-Afrikában és más gyarmatokon, de vannak Argentínában és Kínában is. Az angol szabadkőműves rendhez tartoztak Sansibar és Johore szultánjai, Afganisztán emírje, japán és kínai államférfiak.
1902-ben egy figyelemreméltó angol páholyban a következő büszke szavakat olvashattuk:
Nagybritannia nagysága a szabadkőművesek munkája. Ők valamennyien tudatosan vagy tudat alatt a brit világuralomért dolgoznak. Közel félmillió serény ember befolyását, akik titkos és titokzatos szálak által egymáshoz vannak láncolva, nem lehet eléggé felbecsülni. Egyik támogatja és vezeti a másikat és ez atestvérlánc behálózza az egész földgolyót, mindezek mellett az ember biztosítva van és számíthat minden más nemzet testvéreinek a segítségére.”
 
Ugyanaz a szabadkőműves lap közölte 1901-ben:
Anglia és az USA közti jó viszonyt az angliai és amerikai szabadkőművesek testvéri együttműködése hozta meg.”
(Pl. napjainkban: G. W. Bush és Tony Blair - tj) Minél erősebb lett a kapcsolat a második világháborút megelőző évtizedekben Franciaország és Anglia között, annál jobban összekovácsolódtak a világ összes páholyai egy nagy, két-hárommillió testvért befogadó szervezetbe. Londonból és Párizsból kapták a parancsokat.
Ha a szabadkőműves rend a meghódítandó országokban politikai titkos szövetség volt, milyen cselekményeket végeztek, milyen tárgyalásokat folytattak, és milyen határozatokat hoztak a nagypáholyokban, vagyis azokon a helyeken, ahol a bábrángatók ültek, akiknek a többiek feltétlen engedelmességgel tartoznak? Meggondolatlan pillanatában bevallotta ezt az egyik magyar szabadkőműves lap:
Összeesküvők vagyunk, mi összeesküszünk a mostani társadalmi rend ellen, és annak elpusztításán dolgozunk.”
 
A szabadkőművességet beható tanulmányozás alapján „a világot behálózó összeesküvő társaság”-nak nevezzük, amelynek tagjai egyben „letartóztatás és kivégzés elleni kölcsönös biztosítótársaság”-ot képeznek. A szabadkőművesek az utolsó évszázadokban az egész világon minden forradalomban lényegesen közreműködtek, amennyiben ők voltak a szerzők és gyújtogatók. Igazolja ezt a tengernyi vádat egy kis séta a világtörténelemben.
1775-től 1782-ig volt az Egyesült Államok függetlenségi harca. Szabadkőművesek voltak az élen és amint néhány évtizeddel később Mexikó, Közép- és Dél-Amerika, Spanyolországtól és Portugáliától levált, szabadkőművesek voltak a gyújtogatók (provokatőrök) és vezetők.
1789-ben volt a ma is dicsőített véres Nagy Francia Forradalom. Ezt a szabadkőművesek készítették elő és vezették le, szabadkőművesek szállították a leghatékonyabb jelszavakat:
Szabadság, testvériség, egyenlőség és általános emberi jogok.”
 
Minden vezető férfi szabadkőműves volt és ezt a forradalmat egyenesen olyan kísérletnek tekinthető, amely a szabadkőműves tanokat akarta megvalósítani. Már 1786-ban elhatározták XVI. Lajos meggyilkolását, ami 1793-ban meg is történt. Következő királyként az orleánsi herceget jelölték ki, aki a francia szabadkőműves rend nagymestere volt.

XVI. Lajos

Néhány nappal a tróndöntés után 1789. július 23-án, a Bastille-on szabadkőműves szónok ezeket mondta:
A mi templomainkból indultak a szent tűz első szikrái, amelyek nyugatról keletre, északról délre szállva minden polgár szívét lángra lobbantották.”
 
1820/21-ben a forradalmaknak újabb szakasza keletkezett. 1907-ben egy szabadkőműves előadáson így mondták:
Azok a forradalmi megmozdulások, amelyek Olaszországban 1821 óta végbementek, a szabadkőművesek művei voltak.”

Louis Philippe
 (1773-1850)
szabadkőműves
 nagymester
Franciaország királya

 
Az üzemek lelke a szabadkőműves Mazzini volt. Az ő céljai közé tartozott Ausztria megsemmisítése, Olaszország egyesítése, a pápai hatalom eltávolítása és köztársaságok bevezetése az egész világon.
Mazzini szellemében dolgozott később a szabadkőműves Garibaldi és Crispi. A politikai gyilkosságot, mint megengedett tevékenységet állították be, és ennek megfelelően befolyásolták a tömegeket.
1830-ban és 1848-ban, Párizsban a júliusi illetve februári forradalom volt, amelyen ismét a szabadkőművesek vettek részt az élvonalban. Minthogy 1830-ban Franciaország a köztársaságra még nem volt érett, a szabadkőműves Louis Philippe orleánsi herceg
 
Guiseppe Mazzini (1)
 
lett Franciaország királya, és 1848-ig uralkodott.  Azonban ezzel a szabadkőművesek nem elégedtek meg. Végre, 1848-ban elérték az óhajtott köztársaságot, de mivel semmiféle demokratikus és szocialisztikus kísérletük nem sikerült, a szabadkőműves III. Napóleon elnöksége és császársága következett. Ellenben később éppen ő tette tönkre ezt a rendet; a bukása 1870. november 4-én a szabadkőműveseknek kedvezett. Ezért lehet Franciaországot szabadkőműves köztársaságnak nevezni!
 
*       1848 után Magyarországon olyan buzgó szabadkőműves tevékenység volt, hogy az olasz szabadkőművesekkel való szoros viszony gyakran felségsértéshez vezetett.
*       1899-ben, II. Don Pedro brazil császár bukását az áruló szabadkőműves Manuel Deodoro da Fonseca hadügyminiszter készítette elő, aki az első Brazil Köztársaság első miniszterelnöke lett.
*       Károly (1889-1908) király uralma alatt a 20. század elején két forradalom volt Portugáliában. A második forradalomban az uralkodót és örököseit a szabadkőművesek gyilkolták meg. Portugália 1910-ben lett köztársaság. Sima Magalhaes, szabadkőműves nagymester megjövendölte a királyság utóbb bekövetkezett bukását.
*       1907/08-ban a Fiatal Törökök Pártja, amely Abdul Hamid elmozdítását vitte keresztül, szabadkőművesekből állott. Ezek a fiatal „törökök” azonban főként zsidók voltak, akikhez görög és örmény is csatlakozott.
*       Az 1905-ös és 1917-es két oroszországi forradalom is a szabadkőművesek műve volt. +++ (folytatjuk)
 
Némethy Antal, 1953 nyarán
 
----------------
1. Guiseppe Mazzini (1805-1872) olasz szabadkőműves az Omerta Maffia vérszerződés-szertartás megalkotója. Omerta, olasz szó, a viselkedésre vonatkozó „szigorú törvénykönyv”, ami tiltja a hatóságokkal való együttműködést és kapcsolatot.  A 19. században az olasz Mafioso (család) tagjait az Omerta kötötte össze.
 
 
Az idő mindenre fényt derít!
 
 
A világhálózat Fórumainak és honlapjainak százai foglalkoznak a «Morvai-Baló» témákkal: Baló György elhatárolódik a feleségétől”
Hogy miért? Mert a felesége részt vesz a Fidesz által felállított, az október 23-i eseményeket vizsgáló ellenvizsgáló-bizottság munkájában. Hogy mennyire jó ez a hátulról-előre-pszichológia nekünk, halandó embereknek, majd idővel kiderül. «Tempus Omnia Revelat! Az idő mindenre fényt derít!»
 
"Lakatos Pál kiegészítése: Morvai Krisztina jogvédő magánalapítványt működtet, amely a magyar kormány által, több százmillió forinttal fenntartott Bűnmegelőzési Alapítványtól kapja a működéséhez szükséges anyagi támogatást. A Bűnmegelőzés Alapítvány vezetői régi MSZMP-sek és ÁVH-sok közül kerülnek ki. Morvai Krisztina, sikeres tevékenysége esetén, egy újabb Orbán-kormány megalakulásakor, Gönczöl Katalin jelenlegi szerepkörét venné át, ígérete van erre a Fidesz vezérkartól. Azaz, a jogvédelem területén örökös kormánybiztosi feladatkört töltene be."
 
Morvai felelősöket kutat, Baló elhatárolódik
Az MTV műsorvezetője, Baló György a következő közleményt adta ki:
 "Téves és hibás minden olyan esetleges következtetés, hogy bármi közöm lenne dr. Morvai Krisztina önálló és önmagát képviselő közéleti, szerzői és jogi tevékenységéhez. Ennek nem részese, hanem magam is címzettje vagyok. Feleségemmel családi szolidaritást vállalok, de tiszteletben tartom, hogy önálló közszereplő." [MTI]
 
Kicsoda Baló György?
Baló György (Budapest, 1947. június 14.) újságíró, a Magyar Televízió kulturális igazgatója. Nős, felesége Morvai Krisztina büntetőjogász, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa. Három gyermek édesapja. Testvére, Baló Júlia, szintén televíziós újságíró. [hu.wikipedia.hu]
Tanulmányai:
   ELTE BTK, magyar-angol-német szak 1970.
   Pályafutás:
   1970-1975. MTV TV-Híradó
   1975-től az MTV külpolitikai szerkesztősége, a Mozgó Világ munkatársa;
   1989-1990. a TV2 igazgatója;
   1989-1990 között a TV választási irodájának vezetője;
   1990-1991. a Napzárta főszerkesztője;
   1992-től a Krétakör című műsor főszerkesztője.
   1997-1999 között a TV3 vezérigazgatója.
   A 2002 Kft. ügyvezető igazgatója.
  
   Társadalmi tevékenység:
   1986-1989. A Magyar Film-és TV Művészeti Szövetség társelnöke.
   1989. a Magyar Újságírók Szövetségének elnöke.
   1988. az ÚMF alapító tagja.
  
   Elismerések:
   1982. Rózsa Ferenc-díj
   1988. Balázs Béla-díj
   1991. Pulitzer-emlékdíj
A „2002 Kft.” ügyvezető igazgatója.
 [Lakatos Pál kiegészítése, részlet a Magyar Világ:] "Alkotmányos válság-Ügynökök(?)" című, 2005. március 12-én megjelent írásából: "10. Baló György, a BM III/I csf. hírszerzője volt, a washingtoni magyar nagykövetség sajtó attaséja, TV hírigazgató, majd szerkesztő-riporter, stb. felt.szerv.: CIA és Moszad"
 
 
 Csurka István: Megmaradni 47. 2006. 11. 30. kivonat -- (...) csak az elit, ez a „nyomorú” balliberális elit áll rongy emberekből. Például Baló Györgyökből. A nevezett elvtárs, aki minden héten többször is kemény kérdéseket tesz fel jobb és baloldali politikusoknak az „Este” című tévéműsorban, amely a közszolgálati televízióban folyik. Ennek a nagy hallgatásnak a közegében Baló György tévészemélyiség elhatárolódott a saját feleségétől. A felesége, valamilyen Krisztina – nem írom le vezetéknevét, nehogy megsértődjék a Baló Györggyel egy lapon való említés miatt – elvállalta ugyanis a rendőri brutalitás által érintett, sértett emberek jogvédelmét. Egy civil szervezet képviseletében, mint állítólag maga is az egyik sértett.
 Krisztinánk egyetemi tanár, jogász, sokáig ENSZ-tisztviselő is volt, de állítólag izraeli nyomásra leváltották. Mindez azonban mellékes, Baló György közszolgálati elhatárolódása, vagy vonakodó fél-elhatárolódása azonban nem mellékes. Pontosan mutatja ugyanis azt a végtelen feslettséget, amivel ezt az országot kormányozzák. Elhatárolódni a kedves feleségtől lehet, természetesen. Meg is teszik ezt sokan szabolcsi, szatmári, békési avagy zalai emberek, s annak rendszerint nyoma marad. Ez durva és bárdolatlan eljárás, és szipogás, vagy éppenséggel jajveszékelés a vége, no meg aztán az esetek túlnyomó részében nagy kibékülés az ágyban, vagy legalább az asztalnál.
De ezek a nyers emberek nem műsorvezetők, nem tudják százezrek véleményét befolyásolni, nem tudják a rendőri brutalitást meg nem történtté tenni, ezekből rendszerint a pálinka beszél és nem a közszolgálat. Illetve a vezetőállás. Nem tudnak országosan hallgatni arról, amit esetleg az asszony megtapasztalt: hogy a pofozók oroszul káromkodtak. Baló György azonban nem így tett. Élve emberi jogával elhatárolódott, -- tessék is, meg lássék is -- a feleségétől, és vezeti tovább a műsort, kirúg munkatársakat, felvesz munkatársakat, meghív és kitilt, beszél és beszéltet és – alakítja a rendszert. Az övét.Baló György zsidó…
Kádár 1956. november 4-én jelentette be, hogy behívta a szovjet csapatokat, amelyek akkor már bent voltak és tulajdonképpen csak a harcot kezdték újra akkor. Az orosz vagy másmilyen rendészeti egységek behívását eddig senki nem vállalta el és meggyőző cáfolatát sem adta senki a terjedő híresztelésnek. Az Országgyűlésben feltett kérdésekre a képviselők nem kaptak választ. Most tehát az a helyzet, hogy Magyarországon idegen csapatok lappanganak, és néha, ha kérik rá őket, magyarokat ütnek-vernek, szemüket kilődösik, és hasznos információkkal látják el a tömegoszlatókat. Beleavatkoznak magyar belügyekbe. Ez megszégyenítő és tűrhetetlen állapot.
Elérkezett az elhatárolódás ideje. A rendszer vágásérett.
 
 
/Mellékelt kép az IN-KAL toborozásra használt internetes hirdetése/
Magánvállalkozás közhatalmi jogosítványokkal? 2006.09.23. -- Portálunk több (nem hivatalos) forrásból úgy értesült, hogy az In-Kal Security kapta a kormánytól a megbízást, hogy hallgassa le a tüntetés és az ostromzár szervezőinek telefonbeszélgetéseit, és valótlan hírek terjesztésével válassza le őket a tüntető tömegről. Amennyiben ez így történt, a kormány közhatalmi jogosítványokat adott - teljesen törvénytelenül - egy [idegen állam] biztonsági magánvállalkozásának a kezébe. [És ehhez még tegyük hozzá az otthonról kapott magánjelentéseket, amelyek szerint «2006 őszén mintegy 35 ezer idegen fegyveres alakulat vett részt a rendfenntartásban.» --tj] -- Eljutottunk oda, hogy ebben az országban bármi megtörténhet. És annak az ellenkezője is. A Magyar Köztársaság a korlátlan lehetetlenségek hazája lett. 
 
 
 
Magyarországi felvételek
 a nemzetközi
«In-Kal» nevű
biztonsági szervezetről

 
 „Milyen erőt képvisel az izraeli titkosszolgálat hazánkban?
Magyarországon hétezer és tizenháromezer fő között van a Moszad ügynökeinek a száma. Ezek nem mind hírszerzők és kémelhárítók. Vannak köztük az operatív találkozások helyszínéül szolgáló lakások tulajdonosai, futárok, olyan cégvezetők, akik a rendszer működtetéséhez biztosítják a pénzt, és mások. A Moszad minden megyében, minden városban a döntés-előkészítő és döntéshozó helyen jelen van. (...)"/Internet/
Szende Iván a kémelhárítás volt tisztje, aki a 80’-as évek végén Izraelbe ment, majd a «rendszerváltás» után újságírói fedéssel, MOSZAD-ügynökként visszatért és jelenleg az In-Kal Security egyik vezetője.
 
Az IN-KAL egy nemzetközi magánvállalat Magyarországon!
Nyisd ki az alábbi Weboldalt és olvasd végig, mert tudnod kell, hogy kik védenek meg bennünket saját magunktól a saját hazánkban! -tj
 
 
In-Kal Cégcsoport -- In-Kal Security Kft.
1146 Budapest Thököly u. 68
Az IN-KAL a Nemzetközi Testőr- és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének tagja. Alapító tag és eredeti tulajdonos Lasz Zoltán Halála után 2003 óta ifj. Lasz Zoltán vette át a vezetést.Az In-Kal Cégcsoport 1992-ben alakult, kizárólagosan magyar tulajdonú vállalkozás.
A hasonló profilú cégek között napjainkban Magyarország piacvezetõ biztonsági vállalkozása. Ez a hely elõkelõ, mert napjainkban a magyar õrzõ-védõ piacon 5 ezer cég és 130 ezer személy- és vagyonõr kínálja szolgáltatásait.
Nemrégiben nyilvánosságra hozott statisztika szerint az In-Kal Európában a 12-ik helyen áll. A fõvárosban csak a biztonsági területen közel 1200 munkatárssaldolgozunk, és országosan 6 régióban megyei képviselettel rendelkezünk.
Biztonsági szolgáltatásaink mellett az In-Kal Trade is jelentõs helyet foglal el a reklám, takarítás és az építõipari munkák kivitelezése és tervezése területén. Ezért több üzletággal rendelkezünk.


"Magukfajta", "magunkfajta"...
 
 
 2007-01-09.  -- Morvai Krisztina (büntetőjogász) helyretette a három "magukfajta" szolgalelkű ostoba újságírót! Nézze meg, hogyan alázza a Párt-kelte három ügyeletes kajmán kérdezőjét dr. Morvai Krisztina. http://napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20070109#
» Levél a Klubrádiónak
 
'Tisztelt Orosz József és Várkonyi Tibor Szerkesztő Urak!
Tisztelt Balliberális Sajtó és Média "Munkások"!
 
A Klubrádió mai Kontra műsora egyértelművé tette számomra, hogy a MAGUKFAJTÁK a rendszerváltozást követő évek legrettenetesebb feladatát kapták "felülről", az országot terrorizáló vezetőktől. Önöknek nem kisebb szörnyűséget kell előkészíteniük, mint az ellenzék elleni újabb brutális, fegyveres támadást, amely minőségében még rettenetesebb, még pusztítóbb lesz, mint az október 23-i.
 
Aljas feladatra vállalkoztak! Arról próbálják meggyőzni az embereket, hogy az ellenzékkel, a tiltakozókkal szemben az azonosítójel nélküli, símaszkos elemek bevetése, a gumilövedékkel vaktában, illetve fejre célzottan leadott lövések, a kardlapozás, a lovasroham egy demokráciában elfogadható dolgok. Sőt, mi több: azt szeretnék elérni, hogy az emberek kifejezetten KÖVETELJÉK a saját honfitársaikkal szemben a terrort, a brutalitást. Ennek érdekében nevezik csőcseléknek, randalírozóknak, zavargóknak a MAGUNKFAJTÁKAT. ÖNÖK diktatúrát kívánnak szellemileg előkészíteni, olyan diktatúrát, ahol már csak a MAGUKFAJTÁK szólalhatnak meg, s a MAGUNKFAJTA az utcára sem léphet ki, mert szemenlövik.
 
Itt az ideje, hogy a MAGUKFAJTÁK rettenetesen szégyelljék MAGUKAT a MAGUNKFAJTÁK pedig megvédjék hazánkat a diktatúrától, amelyet a MAGUKFAJTÁK aljas módszereikkel ránk kényszerítenek.
 
Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina'
Budapest, 2007. január 2
 
 
Aztán előveszik a Herzl-fegyvert
 – az elhallgattatás, a megalázás
a nagy nyilvánosság előtt való kiközösítés
Emlékeztető
 
 
Alfred M. Lilienthal neves amerikai zsidó tanár - The Zionist Connection II (A cionista kapcsolat II.), 1978
1. ”A zsidó kapcsolat leghatékonyabb része valószínűleg a médiakontroll [hírszolgálat és sajtó irányítása]. Köztudott, hogy az amerikai közvélemény-formálók már régóta egy maroknyi újságcég óriási befolyása alatt vannak, mint pl. a New York Times, a Washington Post, a St. Louis Post-Dispatch, amelyek sorrendben a Sulzbergerek, Meyersek és a Pulitzerek tulajdonában vannak.”  /218-219. o./
2. “A holokauszt fegyver, amely ott lebeg a leplezés mögött, szolgáltatja a fontos és szükséges színházi díszletet a takaróhoz. Amikor már minden eszköz hatástalannak bizonyult, ’a nácik idején elpusztított hatmillió zsidó’ marad a végső hangfogó. Ezt a hatmilliót, szó szerint kihúzzák a kemencékből, felültetik, és odatolják bárki elé, aki aprócska kérdést merészel feltenni vagy másként vélekedik. Ez elég ahhoz, hogy akárkit elhallgattasson.” /461. oldal/
 
 
 
A NÉPSZABADSÁG-ból:
Tiltakozás és aláírásgyűjtés Morvai levele miatt -- Antiszemitizmus a vád
NOL • Népszabadság Online • 2007. január 8. -- Nyilatkozatban emelnek szót a Wesley János Lelkészképző Főiskola teológus és lelkész szak vezetői, oktatói és vendégoktatói dr. Morvai Krisztina büntetőjogász antiszemita szellemiségű levele ellen, amelyet a Népszava egyik írása kapcsán jelentetett meg a lapban.
A nyilatkozat megfogalmazói és aláírói a leghatározottabban elítélik azt a szemléletet, amelynek dr. Morvai Krisztina, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi Tanszékének docense adott hangot a Népszava december 21-i számában megjelentetett felszólalásában. Írásában - áll a nyilatkozatban - Morvai Krisztina a rasszizmus és a nácizmus világnézetéből ismert gondolatiság jegyében értékelte a lap publicistája, Várkonyi Tibor egyik glosszáját.
"Érvelésében a Docens Asszony, aki nemrégen még a nők hátrányos megkülönböztetése ellen küzdő ENSZ-szervezet, a CEDAW-bizottság magyar küldöttje volt, és ma is emberi jogi aktivistának tekinti magát, két részre osztja az ország állampolgárait: kártékony és bűnöző „magukfajták”-ra és humánus értékeket képviselő „magunkfajták”-ra."
 
"Ha valaki nem értené, miről van szó, Izrael állam felemlegetése, az „egy hazá”-jú „magunkfajták”-ra utaló gondolattársítás és az „ántiszemitizmus” gunyoros szófordulata alapján tudhatja: Morvai Krisztina szavai szerint az országot két embertípus lakja: kártékony és magyarságmegvető zsidók, illetve az emberi méltóságot képviselő nem zsidók."
Morvai Krisztina egyetemes értékeket tagadó, fenyegető hangnemű sorai a legsötétebb indulatok előtt tárják szélesre a kaput ügyeink megbeszélésében és a társadalmi együttélésben” - fogalmaznak a tiltakozók.
Megállapítják, hogy „emberek származási alapon való kategorizálása, a gyűlölködés és a kirekesztés lelkülete eleddig idegen volt a humánum értékeinek elkötelezett demokráciánk művelődési és oktatási centrumaitól. Hisszük és reméljük, hogy ez mindig is így marad, és Morvai Krisztina most nyilvánosság elé tárt gondolkozása semmilyen befogadásra nem talál sem az ország jelenét és jövőjét formáló oktatási intézményeinkben, sem pedig hazánk tisztességes érzelmű állampolgárainak felfogásában. És végül bízunk abban is, hogy szavainak felelős átgondolása után maga Morvai Krisztina is „kárnak és szemétnek” fogja ítélni kijelentéseit." […] http://nol.hu/cikk/430563/
 
Magyar szemmel
Mazsihisz tiltakozik-e? Ó dehogy! Csak nem fogják lealacsonyítani magukat holmi bolha-köhögéssel? Eddig még nagy a csend, legalábbis hivatalból, a piszkos munkát elvégzik «a Wesley János Lelkészképző Főiskola teológus és lelkész-szak vezetői, oktatói és vendégoktatói.» - No meg gyorsan aláírásokat is gyűjtenek, amelyeken szép-magyar nevek tündökölnek. Kétszer is, háromszor is odabiggyesztheted a nevedet, ki bánja?
Egyszerre két legyet csapnak agyon: /1/ Morvai Krisztina zsidó-keresztény részről való megszégyenítése legyen lecke a társadalom felé – ha papok mondják, annak súlya van; /2/ a magyarországi zsidóság megint «a szenvedő alany» a nyughatatlan fasiszták miatt, akiknek az elmúlt 60 év nem volt elég «az átnevelésre», «helyes politikai útra» való térítésre!  
Ugye, egyszerű lókupectől nem várható el, hogy járatos legyen magas filozófiai-teológiai, vallási dolgokban, mint ahogy lelkész-oktatók sem igen értenek a lovakhoz. Ellenben bízunk abban, hogy a lókupecnek van magához való logikus esze, amivel gondolkodik – (ha nem is dicsekedhet ezzel minden lókupec!) Létezik az, hogy nevezett «Főiskola» ne ismerné a judaizmus legnagyobb gyűlöletirodalmát, a Talmudot? Ha nem engedik be őket a könyvtárak, kizárólag rabbiknak fenntartott tiltott részlegeibe, legalább nézzenek körül az Interneten! A Google Search szépen kihoz mindent, csak akarni kell. Vagy talán a lelkészurak úgy tesznek – vatikáni parancsra? – mintha ilyenről soha nem hallottak volna? Persze, hogy hallottak! Félő, hogy akik – Uram bocsáss meg! -- ott oktatják a jövő lelkészeit, valamennyien békepapok, sőt annyi közük van a kereszténységhez, mint lókupecnek a baletthoz! +++
-- Tóth Judit (Hazánkért)

A magyar társadalom politikai erőviszonyai Trianon után
I.
Dr. Baráth Tibor[1] (Kanada, 1953. július-augusztus)
V. évf. 4. sz. Nyugati Magyarság

Beksics Gusztáv, a századforduló legnagyobb magyar politikai gondolkodója, egész életén át folytatott beható vizsgálódásainak eredményét ebbe a mondatba sűrítette össze: Magyarország vagy nagy lesz, - vagy nem lesz soká állam.”
 
Nemzetünk s nagy szerelmes, akinek egyik doktorom Pikéthy Károly derék erdélyi magyar fiú állított örök emléket jeles értekezésében, [2] úgy jutott erre a dilemmára, hogy elemezte a magyar nép földrajzi és néprajzi elhelyezkedését Európa viharzónájában, ahol a szláv, germán és balkáni népek terjeszkedési törekvései egymással összeütközni készültek. Ő ennek az óriási veszélynek az elhárítására hívta fel kortársai figyelmét, és abban jelölte meg a védekezés módját, hogy a társadalom minden osztályának igazságot kell szolgáltatni, hogy az egész nemzet egységes szellemben és egységes akaratban zárkózzék fel a belső-kárpáti ország magyar jellegének megtartására: a dunai táj politikai, katonai, gazdasági és szellemi vezetésének tényleges gyakorlására.
 
A veszélyt, amit Beksics Gusztáv aggódó lélekkel és fokozódó nyomatékkal ecsetelt, utána is sok derék magyar koponya meglátta és elhárításának, mégis a rosszabbik ága lett osztályrészünk: előbb összezsugordott az ország, azután elveszett a függetlenség.
 
Reánk, korosodó unokákra maradt a keserű feladat: megmagyarázni, miért nem békült össze a magyar társadalom még a trianoni korszak alatt sem, és miért nem zárkózott fel egységes csatasorba az új tatárjárás előestéjén. Miénk az a feladat is, hogy történetünk mai mélypontján, a nagy magyar állambölcső szellemében felhívjuk az emigráció figyelmét arra, milyen követelményeket írnak elő számunkra a mai idők, hogy a Hazába való boldog visszatérés esetén összemarkolhassuk fajtánk minden erejét, és utolsó kísérletet tegyünk történeti örökségünk visszaszerzésére, a nép, ország és állam megmentésére.
A trianoni társadalom eszmei feltöltése
Az első világháború lezajlása után szellemi fejlődésünk és társadalmi viszonyaink három nagy feladatot állítottak a nemzet vezetői elé: 1. átitatni nemzeti sorstudattal a társadalom minden osztályát, 2. kielégíteni az általános szociális követelményeket, és 3. megvalósítani a munkásság és parasztság tömegeinek a közhatalomban való részvételét. Tehát a nacionalizmus, a szocializmus és a helyesen értelmezett demokrácia követelményei szerint kellett volna újjáépíteni a magyar társadalom szerkezetét, hogy így az egész nemzet küzdjön az életet és szabadságot jelentő dunai vezetésért.
 
Vajon melyik társadalmi osztály vállalkozhatott volna e sokrétű feladat végrehajtására?
A középső társadalmi osztály, nyugat-európaitól eltérő fejlődése következtében nálunk aránylag vékony volt és értelmiségi rétegünk sok magyarrá kellően nem vagy egyáltalában át nem hasonult elemet tartalmazott. Így a megújulás és államvezetés nagy munkáját ez az osztály egymaga nem tudta elvégezni, mint ahogy nyugat-európai társai tették. [3]
 
Vajon a középosztály leváltásával és a vezetésnek a munkásság és parasztság kezébe adásával megvalósítható lett volna-e a program? Erről szó sem lehetett, hiszen ezek az osztályok, bár népesebbek voltak, mint a középosztály, politikai és szellemi erő tekintetében még annál is gyengébben álltak. A magyar parasztság, mely az országnak még 1938-ban is valamivel több mint felét alkotta, kellő számú és arravaló vezetők hiányában úgyszólván az egész trianoni korban cselekvőképtelen maradt. Csak problémái emésztették: a nagy földhiány, a gazdasági felszerelés elmaradottsága, osztályfeleslegének elhelyezése és termelvényeinek megfelelő áron való értékesítése. Így napon is távol volt attól, hogy az egész nemzet sorsáról képes lett volna elmélkedni, érte a felelősséget átvenni, és az egészet irányítani. A munkásság egyre vastagodó rétege viszont túlnyomó többségében maga is idegen, főleg zsidó vezetés alatt állott és nemzetközi kapcsolatainak megfelelően, szervezetében az osztályharc gondolatával forradalmi úton próbálkozott szociális helyzetén javítani. Tehát az sem képviselt önmagában elégséges és megfelelő erőt a társadalom nemzeti alapú, korszerű felépítésének megvalósítására. [4]
 
Ebben a helyzetben Magyarországon, -- csakúgy, mint Kelet-Európa többi országában, -- elvileg csak e három társadalmi osztálynak a középosztály vezetése alatt való összefogása ás együttes cselekvése, szolgáltathatta volna azt a tömegerőt, amely a nemzeti szellemű megújhodást megvalósíthatta volna. A számok világánál a cselekvés helyes útja kétségtelenül ez lett volna. A három társadalmi osztálynak önkéntes összefonódására, azoknak nacionalizmussal, szocializmussal és demokráciával való kölcsönös átitatására, vagyis szintézisen alapuló közös kormányzati doktrína kialakítására azonban csak kevés kilátás volt, mert az egyes társadalmi osztályok erősen eltérő eszmei telítettsége ezt kizárta. Így nem maradt más lehetőség a trianoni kormányban, mint az, hogy valamelyik osztály erőszak igénybevételével kényszerítse rá a többire programját, magának sajátítva ki a közhatalmat és külföldön keresve szövetségest uralma alátámasztására.
 
Ebből az eszményinek nem éppen mondható társadalmi helyzetből következi, hogy Magyarországon minden politikai rendszer, bármelyik osztály gyakorolta légyen is abban az irányító szerepet, szükségszerűen bizonyos osztályuralmat, bizonyos fokú diktatúrát és bizonyos fokú külföldi befolyást vont maga után, az uralomra jutott társadalmi osztály politikai súlya és eszmei tájékozódása szerint kisebb vagy nagyobb mértékben, Magyarországon más kormányzati formula, már mód a hatalom tényleges gyakorlására nem kínálkozott.
Ez a sajátságos magyar – és általában kelet-európai – helyzet magyarázza meg, hogy nálunk nem lehetett szó a Nyugat-Európában ismert és különösen Angliában alkalmazott rendszerről, ahol nagyjából két párt van, egy konzervatív jellegű középosztálypárt és egy szocialista jellegű munkáspárt, amelyek az uralomban egymást váltogatják.
A Szegedi Gondolat bukása
Bár a magyar társadalom szerkezete nem mutatott lehetőséget a munkásság, parasztság és középosztály önkéntes (demokratikus) csoportosulására és közös, nemzeti alapú kormányzati doktrina kialakítására, mégis történt erre egy kísérlet az úgynevezett Szegedi Gondolat keretében. E gondolat lényege az, hogy a mondott három osztály összefonódva leváltsa a hatalom gyakorlásában a XIX. század felében kialakult kormányzati együttest, az 1919-es proletárdiktatúra alatt átmenetileg meggyengült feudális-kapitalista-klerikális vezetőréteget, és kísérletet tegyen nemzeti szellemben a korszerű Magyarország megteremtésére.
 
Büszkén jegyezhetjük fel a történelem lapjára ezt a programot, -- a Szegedi Gondolatot, -- hiszen a magyar értelmiség volt az első egész Közép-Kelet-Európában, amely az ottani sajátos társadalmi helyzetet ösztönszerűleg felismerte és az ahhoz igazított elvileg egyedül kielégítő helyes kormányzati apparátust, a nemzeti frontot jelölte meg az újjászületés végrehajtására.
A nemzeti szellemű középosztály vezetése alatt összefogott három társadalmi osztály kormányzati gépezete a “nemzeti front”. Ezzel szembenáll a marxista szellemű munkásság vezetése alatt összefogott ugyanezen három osztály kormányzati gépezete, a „népfront”. A terminológiát nem árt megjegyezni.
 
A magyar Szegedi Gondolat, vagyis a nemzeti alapú szociális és demokratikus szintézis, elvileg bármilyen helyes volt is, a már ismert társadalmi eszméltség miatt, demokratikus alapon nem volt keresztülvihető. A munkásság még nem volt képes a nemzeti gondolatot magábafogadni, a parasztságnál pedig kellő műveltségű vezetőréteg hiányában süket fülekre találta a felhívás. Így nem maradt már hátra, mint az eredeti szintézis demokratikus vonalát elhagyva, a középosztálynak energikus vezetéssel kellett volna megkísérelnie a szociális és nacionális áthatolást, tehát a megújítás nagy művét a tényleges helyzethez mérten – az egyetlen lehető uralmi formula szerint -- átmenetileg bizonyos fokú diktatúra és bizonyos fokú külföldi támasz alkalmazásával végrehajtani. Ha ez megtörtént volna, ez esetben Magyarországon alakult volna ki a fasizmus prototipusa, a nemzeti szellemben végbemenő átalakulásnak Kelet-Európában egyetlen lehetséges, bár a nyugat-európai közvélemény előtt nem tetsző módja.
A nemzeti front kölcsönös beleegyezésen, megegyezésen alapuló, tehát demokratikus típusú kormányzati rendszer. Ezzel szemben a fasizmus és hitlerizmus parancsuralmi módszerekkel igyekszik a szociális és nacionális átitatást végrehajtani, meg lévén győződve afelől, hogy a kitűzött cél az adott társadalmi helyzetben demokratikus úton el nem érhető. – A fasizmus kialakulását vizsgálva azt látjuk, hogy ott az új egység és az új kormányzati program valóban a nemzeti párt és a szocialista párt összeolvasztása révén jött létre, a programok egyidejű szintetizálásával. (G. A. Borgese, La marche duFascisme, Montreal, 1945)
 
Hogy a magyar fasizmus prototipusa a reális helyzet felismerése ellenére miért nem valósult meg Magyarországon, -- talán éppen külső támogatás nemlétében – még nem tudjuk, csak a tényt jegyezhetjük fel, hogy a középosztály szegedi vezére, a kormányzói székbe emelt Horthy Miklós cserbenhagyta az őt pajzsára emelő osztályt, vele együtt a nemzeti megújulás gondolatát, és felzárkózott a hagyományos kormányzati gárdához, a konzervatív erőkhöz. Ezzel a mi nemzedékünk sorsa eldőlt, a magyar társadalom pedig megindult – szenvedéseken és csalódásokon át – a katasztrófába vezető úton. … Folytatjuk ….

A magyar társadalom  politikai erőviszonyai Trianon után
II.
Dr. Baráth Tibor (Kanada, 1953. július-augusztus)
V. évf. 4. sz. Nyugati Magyarság

*
A magyar társadalom a Golgota útján
Horthy Miklós (hivatali idő: 1919-1944) pálfordulása után többé ugyanis nem volt lehetőség arra, hogy a nacionalizmus, szocializmus és demokrácia az állami életben, mint beépített, szerves erők hassanak; azok munkája tehát az állami kereteken kívül, külön utakon indult meg. Az értelmiség, amely ezeket a társadalom-politikai gondolatokat fejtegette, mind világosabban három részre különült el. A magyar lelkülettel áthatott rész, a nemzeti front szerelmesei, politikailag elhallgattak vagy ellenzékbe sodródva parancsuralomra készültek. Akik lelkében a nemzeti érzés kevésbé sajgott, de annál több érzékkel bírtak a földi javak élvezete iránt, a zsidókkal és a velük összerokonosodottakkal együtt, a feudális-kapitalista-klerikális („konzervatív”) irányhoz zárkóztak fel s annak kiszolgálói lettek, az asztalról lehulló morzsák fejében.
 
Az értelmiség harmadik része viszont a szocializmust Marx világánál fejtegette és forradalomra készült, mind a föld alatt, mind az ellenzékben. A demokráciáról pedig többé senki sem beszélt. Így a magyar társadalom három vezérkarral az élen hovatovább élesen szembenálló részekre bomlott szét: 1. a kormányzatot és közigazgatást kisajátító, uralmon lévő konzervatív részre; 2. a demokráciát kénytelenségből elejtő nemzetiszocialista irányultságú részre és 3. az osztályharcos forradalmi szocialisták csoportjára, a későbbi népfrontosokra és népidemokratákra.
 
Így a trianoni korszakban az egyesülés, az ideológiai szintézis és a nemzetülés elmaradt. E pozitív vonások helyett az osztályok elszigetelődése, széthúzó és egymásnak feszülő eszmei erők jellemezték a magyar társadalmat.
 
A Horthy-rendszer - Az 1919-es proletárdiktatúra külföldi nyomás alatt és külföldi hátvéd nélkül, -- Kun Bélának Moszkvával való külön telefonvonala nem pótolhatta az erőt, -- a magyar társadalom ismert erőviszonyai szerint összeomlott s a csonka országban a közhatalom visszakerült történeti birtokosai: a születési és pénzarisztokrácia, az egyházak és a dzsentri kezébe. Ez az együttes a nemzetközi tőke támogatásával megszilárdult (népszövetségi kölcsön), anyagilag konszolidálódott és kielégült. Konzervatív szellemével nem értette meg az idők parancsát, főleg a mának élt, nem tett kísérletet a társadalom szerkezetének megváltoztatására, sem a társadalmi osztályok korszerű eszmei tartalommal való feltöltésére. Mivel így az alapozást nem végezte el, természetszerűen a reáháruló nagy feladatot, a nemzeti újjászületést sem tudta elvégezni.
 
A Horthy-rendszernek kétségtelenül vannak érdemei, s azokat jelen sorok írója sem akarja elvitatni. De most, amikor a bajok kútfejét keressük, és társadalmi diagnózist végzünk, rá kell mutatni arra, hogy a Horthy-uralom alatt éppen a leglényegesebb feladat maradt el, az ellentétek csak feszültek és növekedtek az országban, S ha nem is volt kifejezett elnyomás, a nyomás mindenesetre nagy volt, és lassan a belügyminiszter posztja lett a legfontosabb állami állás. Így, amikor elérkezett a történelem órája, amelyben a magyarság közép-dunai vezető-szerepének visszaszerzésére alkalom nyílt, a széthúzó erőknek megfelelően a nemzet csak félgőzzel vezetett katonai akciókkal és ingadozó külpolitikával vethette bele tekintélyét a küzdelembe. E félgőzös cselekvés és ingadozás miatt természetesen minden kockán csak veszthettünk.
 
 Itt kell megjegyeznünk azt is, hogy nemzeti célkitűzéseink és azok megvalósítására irányuló cselekedeteink zsinórmértéke nem az idegenek vagy a külföldiek véleménye, hanem a nemzet egyetemes érdeke. Aki ettől az elvtől eltér, annál súlyosabban vétkezhet a nemzet ellen, minél magasabb állást tölt be. Aki viszont híven szolgálja az elvet, hőssé válik. S ha a hős, a lebírhatatlan idegen erővel szemben elbukik, annak homlokát a mártírság glóriája övezi és az egész nemzet szeretete őrködik álmai felett. (B.T.)
 
Gömbös Gyula
Miniszterelnök
 hivatali idő
1932-1936
 
A nemzetiszocialista rendszer
A fasiszta Itália és a nemzetiszocialista Németország dunavölgyi gyámkodásának bekövetkezése után, ezek fokozódó világnézeti és társadalmi nyomása alatt a nemzetiszocialista irányzat egyre nagyobb erővel ostromolta a feudális-kapitalista-klerikális szerkezetet.
Gömbös Gyula, aki a Szegedi Gondolat alapítói közt volt, a harmincas évek elején megkísérelte, hogy ennek az elgondolásnak, most már jobb kilátások közt, érvényt szerezzen, hiszen az államhatalomnak birtokába jutott (miniszterelnök lett) és a külső támogatást is megtalálta tervéhez. A Szegedi Gondolat azonban az ismert társadalmi okoknál fogva és az új külpolitikai alátámasztásnak megfelelően csak csonka formában (a demokrácia kikapcsolásával) és egyes vonatkozásaiban eltorzítva (a faji gondolat túlhagsúlyozásával) került a közvélemény elé.
 
 
Imrédy Béla
 
Szálasi Ferenc
A Gömbös-féle programmegvalósításátazonban, -- a középosztály, munkásság és parasztság összefogását és hatalomba emelését, -- Horthy Miklós és konzervatív rendszeremegakadályozta. A kormányzó az új irányzatnak tett formai engedményeket csupán a Duna-medencében megjelent új nagyhatalmak barátságának megszerzése végett tette, de nem a társadalom, politikai erőviszonyainak átrendezése céljából. A kormányzó egykori eszmetársában és uralomra juttatójában, ez időben már csak ’nyugtalan vérű katonatisztet látott, aki népi származású, szélsőséges tisztekkel fertőzi a honvédséget és a fennálló társadalmi rend felborítására törekszik.’ A kormányzó legnagyobb tévedése, későbbi bukásának és a nemzet tőle való elhidegülésének oka, kétségtelenül a magyar újjászületési kísérlet e második elutasításában és a vele való szembefordulásban rejlik. A kormányzó állásfoglalása a későbbi hasonló kísérletek alkalmával, -- Imrédy Béla és Szálasi Ferenc esetében, -- természetesen megismétlődött. Vannak pillanatok, amikor a nemzet boldogulása legfőbb vezetőjének helyes döntésétől függ. Ezeket a pillanatokat a magyar kormányzó – sajnos – nem a nemzet érdekében használta fel.
 
A nemzeti alapú szociális mozgalmak a megújulás gondolatát az egyes társadalmi osztályok között mégis állandóan és növekvő sikerrel terjesztették, -- még az arisztokráciában is voltak hívei – és az irányzat tragikus körülmények között, a magyarországi uralom szükségszerű formájában, a diktatúra és külső támogatás bizonyos fokú igénybevételével, 1944. október 15-én átvette a hatalmat. Rövid pár hónapi uralom volt ez a lassan a Dunántúl szegélyére szorítkozó országrészben, de feledhetetlen benyomásokat hagyott hátra a lelkekben, mert ha csonka formában is, és súlyosbodó beavatkozás kíséretében, mégis megvalósult a magyar életben a Szeged óta megálmodott kormányzati formula: a középosztály, parasztság és munkásság Nemzeti Frontja, e három osztálynak nacionalizmus és szocializmus jegyében történt kölcsönös átitatódása és a hatalomba való bevétele.
Vele egyidőben bekövetkezett a feudális-kapitalista-klerikális rendszer fájdalommal járó leváltása és a kormányzó lemondása. Az idő azonban túl rövid volt ahhoz, hogy ez a gondolat intézményekben is testet ölthessen és elvégezze az újjászületés munkáját. 

A magyar társadalom  politikai erőviszonyai Trianon után
III.

Dr. Baráth Tibor (Kanada, 1953. július-augusztus)
V. évf. 4. sz. Nyugati Magyarság

*
Útban a népidemokrácia felé
1944-ben tudniillik már ismét más nagyhatalom befolyása érvényesült az országban, a Szovjetunió, amely az államgépezetet és a külső támogatást a marxista szellemű értelmiség, munkásság és parasztság együttese, a „népfront” számára biztosította. Ez a vékony együttes, hogy fenntarthassa uralmát, a diktatúra és külső támogatás oly nagymértékben való igénybevételére kényszerült, amire példa nincs az újabbkori magyar történelemben.
 
A helyzet következménye az első fordulóban (1944-1947) a félreállított nemzeti front teljes likvidálása lett (Nagy Ferenc korszaka); a második ütemben (1947-1953) a nem-munkásszármazású, úgynevezett osztályidegen marxista értelmiségnek és a proletár életszínvonalon felül álló „kulák parasztságnak” lefaragása a népfrontról, vagyis a népidemokrácia kialakítása (Rákosi Mátyás korszaka). Amíg ez a gyilkos terrorral vezetett belső forradalom zajlott, az ország függetlensége teljes homályba borult és a magyar nép a szovjet imperializmus rabszolgájává süllyedt. A nép, ország és állam történelme során a legmélyebbre bukott.
Az emigráció kialakulása
Amint a Golgota útján a magyar társadalom és a magyar nemzet haladt előre a megfeszítésig, akként szorultak fokozatosan külföldre a trianoni korszakban kialakult három uralmi formula tartóoszlopa. Legelőbb a konzervatív rendszer képviselői: főleg a pénzemberek, deportált zsidók, disszidált diplomaták, és a kormányzói család. Azután a nemzeti ivású szociális rendszer mindkét típusának képviselői: a szegediek és a fasiszták (1945-1946). Végül, az osztályharcos, marxista népfront tagjai (1947-től).
Az emigrációs társadalom szerkezete és eszmei dinamikája
A kelet-európai nagy felfordulás óta eltelt immár közel tíz esztendő alatt az emigráció társadalma meglehetősen kijegecesedett formákat öltött magára. Az ausztriai és németországi túlzsúfoltságból szerteszéledt a szabad világba, kialakította amerikai, kanadai, dél-amerikai és ausztráliai gócpontjait, nem hagyva vissza Európában csak az első keretek további őrzőit. Az emberek elhelyezkedtek a befogadó országok gazdasági életébe, megoldották a fennmaradás problémáit és a mindennapok szürke morzsolása mellett elkezdődött soraikban az elmélkedés, a nép, az ország és állam sorsa felett való gondolkodás, a tulajdonképpeni emigrációs tevékenység.
 
A külföldre került magyarság soraiból leghamarabb azok jutottak szóhoz, akik a nyugati világ gyanakvó, a kelet-európai szükségszerű államszervezési formát meg nem értő szemében a legkevésbé szúrtak szálkát:: a papok. Ők voltak azok, akik az első segélyszervezeteket kézbevehették, a templomok köré gyűjtötték a magyarságot, az UNRRA, az IRO, a hatóságok informátorai lettek és az okmányok hiteles fordítói. Menekült papjainknak ez a helyzet kenyeret, befolyást és bizonyos emigrációs társadalmi rangot biztosított. Kezdetleges sajtójuk birtokában egyik képviselőjük úgy jellemezte helyzetüket, hogy most „nagyhatalom lettek”. A papság azonban zömében nem ismerte fel kivételes nagyhatalmi helyzetét, -- túlnyomó többségében ma sem látja, -- hanem egyéni gondjait megoldva, a fizikai munkát elkerülve, távolmaradt a magyar politikai tudat erősítésétől és ápolásától. Nem úgy cselekedtek, mint a többi népek emigrációs papjai, a nemzeti gondolattal bensőségesebb kapcsolatban élő horvát, szlovák, román, ukrán papok, akik népük gondjainak kezdettől fogva szószólóikká váltak. Bár erre a feladatra a mi papjaink alkotmányunk értelmében bírt közjogi állásuknál fogva is hivatottak lettek volna, ők az egyházi teendők ellátására szorítkozva öncélú életre rendezkedtek be, éppen a legsúlyosabb időben húzódva félre a nemzeti küzdelemtől. Szemetszúró visszaélések keletkeztek soraikban a bizalmas állások betöltésével kapcsolatban, úgyhogy mi tagadás, az emigrációban bizonyos ellenszenv alakult ki köztevékenységükkel kapcsolatban és lassan fontosabb lett az, ami a templom után következett: a kávéházi terefere.
 
Így az emigrációs papság a viszonyok fokozatos állandósításával és a civil élet kibontakozásával elvesztette nagyhatalmi jellegét. Fokozta ezt az elszigetelődéshez vezető folyamatot az is, hogy a papság, amennyiben politikába mártotta magát, igen tiszteletreméltó kevés számú kivétellel, a demokrácia címén inkább a népfrontos csoportosulással rokonszenvezett, avagy továbbra is a konzervatív irányt támogatta. Hogy ez az elszigetelődés és a nemzeti irány lefitymálása milyen kihatással lehet az egyházak jövő helyzetére a felszabadult országban, azzal most nem foglalkozunk.
 
A munkásság és parasztság kimenekült elemei, kezükben a mindenütt érvényesíthető szakismerettel, megfelelő állásokban helyezkedtek el. Számukra a nyugati országok gazdagabb viszonyai, vagy a jóléti állam szociális intézményei gyakran magasabb életszínvonalat biztosítanak, mint a minővel rendelkeznek hazájukban. A jó lakás, a bőséges ital és étel, különösen a Tengerentúról, párosulva az új világ benyomásával, sokat közülük az anyagi élvezetek hajszolásába süllyesztett. A jobbak és az áldozatkészek lelkében azonban – talán rövidesen ez lesz a zöm? – a szociális tartalom mellett a nemzeti és demokratikus elemek is megfogantak, bizonyos polgári öntudattal egybekötve.
 
Közelebb kerülve a farmokon és az esztergapadok mellett, az odaszorult értelmiséggel, velük szorosabbra fűzte személyileg is kapcsolatait. S ez a kapcsolat, ez a belső változás fordulatot jelentett azok lelkében is, akik a Szegedi Gondolat, a Gömbös-féle kísérlet és Imrédyék, Szálasiék vállalkozása idején, talán éppen, mert nem magyarázták meg nekik kellően a dolog lényegét és horderejét, még nem értették meg a három társadalmi osztály és az általuk képviselt három koreszme összekapcsolásának létfontosságú parancsát. Az emigrációban így ma már nincs marxista munkásság, csak megátalkodott egykori vezetőik tartják fenn ezt a délibábot, mert a tömeg fokozatosan és öntudatosan felzárkózott az új Magyarország doktrínája mögé: a szegedi típusú nemzeti frontba, ami újabban egész Közép- és Kelet-Európa szervezkedési formájaként jelentkezik.
 
A középosztály kimenekült fiainak sorsa lett a legnehezebb. Az ő szakműveltségük csak nemzeti talajon érvényesülhet, ők csak ott lehetnek teljes értékű dolgozók. Száműzetésben, a hivatásos katonákkal együtt, a társadalmi ranglétrán csak lejjebb szállva tarthatták fenn életüket. És mégis, talán a múlt és jelen közti különbség miatt ez az osztály, ez az értelmiség az, amely a helyi torzsalkodásokba süllyedt ártalmas elemeit leszámítva, a mindennapi munka elvégzése után egyesületeket szervez, sajtót hív életre, szabadegyetemet és iskolákat állít, a politikai harcot folytatja, egyszóval vezeti az emigrációt. Neki fáj a legjobban a vesztett ország, ő gondolkodik az újjáépítés módjain, szervezi a munkásságot és parasztságot és mintázza a jövő magyar társadalmat és államot. Nem tagadta meg Szegedet, szeretettel emlékszik Gömbös Gyula nyugtalan vérű nemzedékére és szívébe zárta a nemzet vezetésére a legnehezebb időkben vállalkozó, és éppen ezért megdicsőült nagyjait: Bárdossy Lászlót, Imrédy Bélát, Szálasi Ferencet és a többi mártírt. Elemzés alá vette az új helyzetet, útipoggyászába visszarakta a demokratikus elemet, -- a munkásság és parasztság politikai beérése után nyugodtan megtehette, -- és maga köré gyűjtötte a tömeget.
 
A számkivetésben tehát megtörtént a Szeged óta várvavárt csoda: az értelmiség, munkásság és parasztság társadalmi összefonódása, a nemzeti alapú szociális és demokratikus ideológia kialakulása. Ezzel a csodával elvileg máris testet öltött a feltámadás biztosítéka: az új nemzeti front.
Három Magyarország versenyfutása
Bár a társadalmi alapok útmutatása szerint ma már kétség nem fér az igazi Magyarország jövő arculatához, mégis három Magyarország bontotta ki zászlaját az emigrációban. Leghangosabban és a legnagyobb látható külső sikerrel a népfrontos Magyarország, mely vörös orcáját rejtegetve, papi palásttal letakarva, a demokrácia jelszavával megtévesztette egészen más alkatú nyugati névrokonait, és így sikerült neki külső támogatáshoz jutnia. Szervezete a Magyar Nemzeti Bizottmány, értelmisége a kollaboráns Magyar Közösség gárdája, ideológiai lapjuk az Új Magyar Út és az 1918/19-es kommunista töredék vezetése alatt álló Látóhatár nevű kiadvány.
 
A népfrontos irányzat után, a nemzetközi feszültség fokozatos elmélyülésével párhuzamosan, megjelent a nyílt színen a nagy antibolsevista értékű és a demokratikus eszményt is magába fogadott nemzeti alapú szociális emigráció is, a nemzeti front Magyarországa. Még nem dőlt el, hogy számos meglévő szervezete közül melyik lesz az átfogó szervezet, avagy talán új szervezet létesül összefogásukra, de tény, hogy összetartozásuk tudata elevenen él és értelmiségük egyre inkább a Nyugati Magyarság körül csoportosul.
 
Végül legújabban a tőke és az egyházak fedezetével, a töredék arisztokrácia és a dzsentri csendes támogatásával megjelent a porondon a régi, immár reakciós Magyarország is. Erőinek reaktiválására maga az agg kormányzó Horthy Miklós próbált lépéseket tenni a fegyvertelen haderőnek maga alá rendelésével és Habsburg Ottó kir. Herceg felhasználásával. Ennek az irányzatnak nincs értelmisége, otthon is csak zsoldjába fogadott tollak küzdöttek mellette, akik a gazda felcserélődésével előbb a népfrontos, majd a népidemokratikus rendszernek lettek alázatos kiszolgálói. Ez a népcsoport társadalmi szempontból is a legvékonyabb alapozással rendelkezik és kilátásai a jövőre nézve a legsoványabbak, még abban az esetben is, ha a népfrontos irányzattal szövetkezik, abba beletagolódik, mint ezt 1943/44-ben meg is kísérelte.
 
A „három Magyarország” versenyfutása, egymással való ellentétei az emigráció nagy bűne. Megvan ez másutt is, de ez a lehetetlen állapot akadályozza, ha ugyan teljesen meg nem gátolja, hogy a magyar emigráció hivatását betöltse.
Kinek mosolyog a jövő?
Van-e kiút, lesz-e kiút ebből az állapotból, ez a jövő titka. Egy azonban biztos, s ez az, hogy az otthoni magyarság szociális, nemzeti és demokratikus törekvései jelenleg súlyos elnyomás alatt állnak és éppen ezért ez a három eszme edzi ott is egységessé a tömegeket, melyek ennek jegyében küzdenek a felszabadulásért. Ezért, amilyen mértékben sorakozik fel a hasonló dinamikájú külföldi magyarság ugyanezekért az eszmékért, amilyen mértékben áll áldozatos munkájával az egyetlen korszerű magyar megújhodás gondolata mellé, abban a mértékben növekszik a nagy magyar célokért folyó küzdelem ereje és az a remény, hogy ezúttal a magyar dilemma talán javunkra dől el.
 
Így inkább, mint valaha, most, utolsó lehetőségünk idején kell tárgyilagosan elmélkednünk azon, hogy mit parancsol nekünk a magyar életakarat normája, amit Beksics Gusztáv drámai fogalmazásban így hagyott ránk: - Magyarország vagy nagy lesz, -- vagy nem lesz soká állam!” 
Dr. Baráth Tibor (Kanada)
 
Utógondolat
A három folytatásos részletben közölt tanulmányt dr. Baráth 1953-ban írta, amikor még előttünk csillogott a remény: „Magyarország nemsokára felszabadul!” Sztálin már a másvilágra ment, Krushcsev Moszkvába átvette a hatalmat és megkezdte a sztálintalanítást, otthon pedig még javában tombolt a nemzetre szakad kommunizmus. A remény azonban szétfoszlott, amikor a háború befejeztével külföldön megjelentek az Ötödik Hadoszlop felforgató bolsevista ügynökei. Magyarország a mai napig nem szabadult fel. De a reményt nem adhatjuk fel, mert bármilyen erősnek is képzeli magát az ingoványra épített parancsuralom, egy szép napon úgyis elsüllyed a pokol fenekére.
A Magyar Gárda miatt most megint félelem tölti el ugyanazokat és utódaikat, akik 1944-ben partizánok, kommunisták, nemzet-ellenes zsidók és katonaszökevények voltak. A Magyar Gárda, ha tisztán meg akar maradni magyar szellemiségű szervezetnek, nem szabad semmilyen párt mellé szegődnie. Lapunk jelszava is: „AHazánkért nem pártlap, a mi egyetlen pártunk Magyarország!”
A Magyar Gárda is ezt tegye magáévá: „A Magyar Gárda nem pártszervezet, a mi egyetlen pártunk Magyarország!”
A Magyar Gárda nem tartozik semmiféle magyarázkodással, -- sem az öltözetük, sem az Árpádsávos zászlójuk, karszalagjuk stb. miatt -- de főleg azoknak nem, akik még a történelmet sem ismerik, vagy a hamisított történelem szerint élnek Magyarországon! Nehéz és göröngyös lesz az út, de kedves magyar fiatalok ne féljetek, mert valami 2006 őszén otthon elindult. Ti vagytok az első vízcseppek, és ha jól végzitek a kitartó munkát, akkor mögöttetek áll a Hatalmas Víz, -- a magyar nemzet -- amely egy napon úgyis áttöri a gátat!
Adja a Magyarok Istene, hogy úgy legyen! 
 
Tóth Judit
Kanada



Hazánkért, 2007. szeptember 2.
 
Repedések a gáton, szivárog a víz
*
"Habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!"-- (Petőfi Sándor)
A gát megreped. A víz először szivárog, aztán vékonyka patakban folyik, majd egészen váratlanul, egyik pillanatról a másikra, a hatalmas ereje áttöri a több méter szélességű betonfalat.
 
*
Dr. Bokor Imre a Magyar Gárdáról és Szálasiról?
 
 „(..)Tájékoztatásul – exkluzív kommentár sokak okulására. A 108 forintos Népszabadságot tegnap (2007. 08. 28) ingyen osztogatták a Körúton lévő villamos megállókban. A sok hazugságot megért pártsajtó címoldalán öles betűk hirdették, hogy „a Fidesz ellép a Gárda mellől”. És Pokorni Zoltán nyilatkozata szerintAz egyenruhás masírozók csak Gyurcsánynak segítenek.” Az illusztris lap első, második és harmadik oldalán bőséges terjedelemben foglalkoznak a Magyar Gárdával. (…)”
Dr. Bokor ezután a Gárda mellett való kemény kiállással, 10 pontban írja le mindazt, amit az új szervezet tagsága majd  tesz avagy sem, miktől és kiktől határolódik el. Az írása természetesen jól megérdemelt visszavágás a Népszabadságnak, amolyan dióhéjba sűrített XX. századbeli kommunista bűnlajstrom. Összeállításában két pontot kifogásolnék:  
 
[…] 7. A Magyar Gárda nem akasztott (mint a Lenin-fiúk), nem gyilkolt le ártatlan embereket, mintSzamuely, Szálasi, Rákosi és Kádár pribékjei.
8. A Magyar Gárda elhatárolta magát olyan nevek felvételétől, amelyek égisze alatt milliókat gyilkoltak le, küldtek munkatáborokba, fosztottak meg emberi jogaiktól, kényszerítettek hamis ideológiák és agybeteg „vezetők” tiszteletére. […]
  Prof. Dr. Bokor Imre, a Justitia Bizottság elnöke
 
*
Nos, álljon már meg a menet! Nem kételkedem abban, hogy Bokor tanár úr egész életében kommunista-ellenes elveket vallott, és nyilván jól ismeri a második világháborús időket, hiszen maga is átélte. De részemről nehéz elfogadni és megérteni, hogy mint történet-kutató milyen alapon teszi egy kalapba Szálasi Ferencet a három rablógyilkossal? Jelen írásommal nem célom az idős, volt honvédet megleckéztetni, de valahogy úgy érzem: bizonyos dolgok meglehetősen sántítanak.
Akik egész életükben parancsuralmi rendszerben vergődtek, ma sem hajlandóak elfogadni, hogy minden éremnek két oldala van. Miért? A legnehezebb számukra a tárgyilagosság, hát még az igazságosság! Ha ugyanazt ismételjük, amit azok írnak, akik ellen éppen harcolunk, akkor minek ez a nagy felhajtás?
Lapozzuk fel az elmult 60 évben, otthon megjelent „történelemkönyveket” amelyekben minden megtalálható, amit a felvilágosult népidemokratikus olvasónak a fasizmusról, nácikról, nyilasokról és persze Szálasiról tudni illik! Bár az „ideológiákat és agybeteg vezetőket” nem nevezi meg név szerint, de tudjuk, kikről lehet szó, ezt elárulja a 8. pont.
◘ Az őskommunista Hollós Ervin írja: „A totális fasiszta diktatúrát teremtő nyilas rémuralom közvetlenül a hatalomátvétel után a rezsim védelmét szolgáló intézmények egész sorát építette ki… Október 17-én Hain Péter vezetésével újjászervezték az állambiztonsági rendészetet, a ’magyar Gestapót’. Üldözéseik, letartóztatásaik, kínzásokkal végrehajtott kihallgatásaik kiterjedtek a kommunistákra, a katonaszökevényekre, a bujkáló zsidókra, a különféle ellenállási csoportok tagjaira, továbbá a németek és nyilasok minden rendű és rangú ellenfelére, mint gróf Eszterházy János vagy Kállay Miklós.” [1]
 
El is hisszük, hogy a felsorolt elemeket üldözőbe vették! Ezek lettek volna „az ártatlanok”? A világon akármelyik ország kormánya háború alatt ugyanezt tette és teszi ma is, (tessék megfigyelni hogyan kezeli G. W. Bush a ’szabad’ Amerikában azokat, akik ellenzik a háborús politikát!) Háború idején, két fronton kell a harcot megvívni: a külső és a belső ellenség ellen. Tehát nincs és nem is lehet kegyelem a szabotáló belső ellenség – partizánok, szabotálók ellen, – amit a volt katona, dr. Bokor is nagyon jól tud. 
 
Három dolgot gyanítok: /1/ a fenti nevek összemosásával dr. Bokor a történelmet csak kommunista források alapján ismeri; vagy /2/ nagyon jól ismeri, hiszen átélte, de régi katona létére az érzelmi kapcsolatai és emlékei miatt ma is hűséges a Horthy-család iránt; /3/ nem törődik a politikailag helyes ferdítésekkel, féligazságokkal, mert kedveskedni akar a társadalom bizonyos hatalmi rétegének?
 
Magyarországon a háború utáni években teherautókkal szállítottak *tiltott könyveket* a zúzdába. Ezalatt, a legvadabb sorozatban kiadott „népszerű történelem” szeméttel tömték tele a könyvtárak, iskolák és könyvesboltok polcait. Az önjelölt történészek legnagyobb része természetesen zsidó származású volt, akik úgy gondolták, hogy a népnevelés most őket illeti, vélt vagy valós adatokkal elültetvén a magyarságba az esztelen bűntudatot. De a végén mindig kilóg a lóláb…..
Nézzük, mit ír az egyik ilyen népszerű történelem:
▐  „Magyarországon a zsidóüldözés legszörnyűbb tömegpusztító intézkedéseit nem a totális fasizmust meghonosító nyilas rendszer, hanem még a Horthy kormányzósága alatt hozták. A zsidókérdés radikális megoldása Magyarországon a németek 1944. március 19-i bevonulása után került napirendre….” [2]
 
Szálasi Ferencet és társait, mint „háborús bűnösöket” kivégezték, ellenben Horthy Miklósnak, -- aki gazdag zsidókat igyekezett menteni -- a hajszála sem görbült. Itt van a nagy titok elásva!
 
Magyarországon sokan ismerik a Horthy-idők régi nyugalmazott katonáját, a kortárs dr. Bokor Imrét, aki számos könyv írója, a magyar történelem egyik neves kutatója.
 
▐ Részlet az életrajzából: (….) Honvéd Kossuth Akadémia híradó tagozatának elvégzését követően avattak fel honvéd-tisztté, alhadnagyi rendfokozattal. Csapatszolgálatom során voltam szakaszparancsnok, századparancsnok és segédtiszt is egy híradó alakulatnál. Hazajövetelemet követően problémáim keletkeztek a hadseregben, mert megtagadtam az MSZMP-be való belépést, ezért a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián a legalacsonyabb oktatói (tanári) beosztásba helyeztek. (…)”
 
Nem célom Bokor tanár urat kioktatni, hogyan kell és szabad történelmet írni, vagy részletezni a második világháború borzalmait, hiszen e tevékenység felelősséggel is jár. Szomorú, de a magyar társadalom félévszázados agymosása már odáig fajult, hogy a megtévesztett magyarság nagy részének már nincs tisztánlátó képessége, és amikor nagyítóüveg alá kell venni valamelyik politikai vezetőt, akkor a hamis történelem alapján cselekednek. Aki a történelem hatalmas fájába vágja a fejszéjét, annak minden oldalról meg kell vizsgálnia az eseményeket és tényeket. Történész vagy újságíró lehet elfogult valami vagy valaki iránt, *lássuk, mit írsz, és megmondom ki vagy* alapon, de az igazság elhallgatása, a tények meghamisítása felelőtlenség, sőt bűncselekmény!
Mire való a hazugság, az átszínezett történelem? Kinek hasznos ez? Kiknek szolgálja az előnyét?
Természetesen voltak és ma is vannak kitűnő történészek, újságírók, akik félretéve az érzelmeket, tárgyilagosan vizsgálják az eseményeket. Írásaik sajnos még mindig nem kerülnek a magyarság széles tömegei elé. Ezért van az, hogy bármit is írnak a hazai szolga-sajtóban, az igazságot mindig homály fedi.
 
Írásomat dr. Nagy Atilla legfrissebb cikkéből „A rózsaszín háromszögtől a Dávid-csillagig” vett idézettel zárom:
A Gyurcsány-féle hazugságbevallás egyéves évfordulója előtt álló ország felismerheti: a II. világháborúban zsidók, cigányok, homoszexuálisok és profi bűnözők csoportjaiból csinálták a legfőbb áldozatokat, ma pedig bűnbandába szervezett utódjainak ugyanaz a hatalom vezető kormánypozíciót ad.” 
 
*
Dr. Baráth Tibor 1953-ban, Kanadában írt tanulmányát ajánlom,
amely ha nem is közvetlenül
 tartozik a Magyar Gárdához, de a témához feltétlenül! -tj

Tóth Judit
Kanada
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése