2017. január 7., szombat

Ha szereted a darált húst hamburgert nem eszel !!!!


Ha szereted a darált húst
hamburgert nem eszel !!!!
Itt a várva várt nagy "játékos" Meghatározó ország állt Magyarország mellé kvótaügyben 

2016-12-17 express.co.uk frissvilag.com 

A brit belügyminiszter szóvivője bejelentette, hogy Nagy-Britannia nemet mond az EU által bevezetni kívánt, kötelező migránskvótákra. 

Itt a várva várt nagy játékos Meghatározó ország állt Magyarország mellé kvótaügyben

Robert Goodwill kijelentette, hogy nem lehet ráerőltetnie egyetlen országra sem, hogy kit fogadjon be mert "a menekültügyi rendszer működtetése és az, hogy akarnak e bevándorlókat befogadni minden ország szuverén ügye". 

Mr Goodwill azt mondta: "A brit kormány azon a véleményen van, hogy a menekültügyi kérdéseket nemzeti szinten kell meghozni." 

"A Menedékkérőknek az első biztonságos országban kell menedékjogért folyamodniuk és nem járkálhatnak kedvükre az EU-ban." - mondta Goodwill. 

Roger Boyes, brit migrációkutató szerint 2017-ben minden eddiginél nagyobb menekülthullám fogja elérni az EU határát és ha az Uniós vezetők tovább folytatják eddigi politikájukat annak beláthatatlan gazdasági és biztonságpolitikai következményei lesznek. Elmenekült az utolsó terrorista – Folytatódik az örömünnep Aleppoban (videó)

Csütörtök éjszaka elhagyta Aleppot az a négy zöld busz ami elszálította az utolsó terrorista csoportot.
A Szíriai Arab Hadsereg katonái ezzel teljesen átvetták az ellenőrzést Aleppo felett. A város összes kerülete felszabadult. Az emberek az éjszaka folyamán az utcákra vonultak és ünnepeltek.


احتفالات حاشدة في حلب باكتمال التحرير
احتفالات أهالي محافظة حلب بإعادة الأمن والاستقرار إليها


Orientalista.hu – Sinoda


Mielőtt mind indexre kerülünk


A lassan 6 éve tartó szíriai tragédiát napi szinten követve annyi szomorú hírnek, borzalomnak és sokszor ellentmondásos véleménynek van kitéve az egyszerű olvasó, hogy az már sokszor meghaladja ingerküszöbét. A sok borzalom láttán, ami sajnos valóban megtörténik, nem csak azt érzi, hogy valaminek már történnie kell, hanem meg is akarja érteni, hogyan jutottunk idáig. E munkában pedig a magyarországi sajtó kevéssel a nyugati mögött kullogva feltűnő készséggel segít nekünk eligazodni. Ám valljuk meg, a legkülönbözőbb, mégis teljesen egybehangzó “szakértői” véleményektől nem ismereteink, hanem zavarunk, a kuszaság növekszik csak.
Ám ezekben a napokban Aleppó felszabadítása kapcsán olyan új fokozatra kapcsolt a fősodratú nyugati média és lelkes itthoni tolmácsai, hogy egy szír együttes régi kedvenc száma cseng folyamatosan a fülembe:
Andon mít tarí’a         Száz útjuk van
Liykhabbú nuss a tání min kulli ha’í’a          hogy elrejtsék minden igazság másik felét
Azok, akik évekig nem hullattak egy árva könnycseppet sem Dayr az-Zór, Idlib, vagy Homsz ostrom alatt élő szír polgáraiért, hirtelen mindent megtettek, hogy a legmegrázóbb képekkel váltsanak ki bennünk megbotránkozást Aleppó felszabaduló lakosai iránt. Ugyanazok iránt a lakosok iránt, akiknek életet a terroristák megszállása alatt nem volt sürgős bemutatni. E kampány javában tartott, hiszen várható volt Aleppó teljes felszabadulása, amikor robbant a bomba, Eva Bartlett kanadai újságíró nyilvános sajtótájékoztatója az ENSZ-ben. Itt ugyanis hosszasan beszámolt mindarról, amit Szíriában látott, és hogy a nyugati média milyen mértékben torzít. Meg kell valljuk, a hölgy igencsak elrontotta azok játékát, akik éveket szenteltek olyan mítoszokra, minthogy Szíriában polgárháború van, vagy hogy létezik mérsékelt szíriai terrorista és szélsőséges. Ezeknek a véleményeknek még itthon, a “tudományos közéletben” is sok követőjük van. Mit lehet ilyenkor tenni? Az első megoldás az elhallgatás volt. Elég megnézni, hányan vettek részt a sajtótájékoztatón.
Csakhogy amikor a médiakampány a tetőfokára hágott, a közösségi média jóvoltából pedig előkerült e rendezvény videója, nem lehetett hallgatni, reagálni kellett. Széle se hossza hány helyen próbálták meg a hölgyet a sárba rántani, ám minthogy mind nagyjából ugyanarra a logikára épült, elég megnézni egy hazai gyöngyszemet az egyik legolvasottabb magyarországi felületről, az Indexről, melynek “áldásos” munkáját a szíriai események kapcsán már sok szír véste emlékezetébe. Pontokba szedve próbálták megcáfolni az ott hallhatóakat és elénk tárni az “igazságot”. A követhetőség érdekében kövessük őket ezen a szellemi utazáson!
 1. Az orosz sajtó idézte a hölgy véleményét. A nyugati erők nincsenek jelen a térségben.
Már itt édes a próbálkozás, hogy azt a látszatot keltsék, mintha a hölgy szavait az idézett orosz sajtótermékek “találták volna ki”, ám a valóságban ez az ENSZ egy nyilvános meghallgatása volt. Nyilván jól jött az orosz sajtónak is, hogy egy nyugati újságíró olyat mond, ami véleményükkel egyezik, de ez mennyiben ássa alá a hölgy hitelét? Semmiben. Idézték, nem ők adták a szavakat a szájába. Erről a hölgy mit tehet? Az az állítás pedig, hogy a nyugati erők – bárkik legyenek is ők – “nincsenek jelen a térségben” azért megmosolyogtató, hiszen az Egyesült Államok lassan két éve vezet egy nemzetközi koalíciót, melynek elvileg az a célja, hogy felszámolja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet. Ezt úgy tenné, hogy két év alatt még a térségbe se jutott el? Nem lesz ez így hosszú?
Katonai támaszpontjai vannak Törökországban, Irakban, Kuvaitban, Szaúd-Arábiában, Jordániában. Gyakorlatilag az összes Szíriával szomszédos országban. Nyilvánosan vállalják, hogy képezték azokat a csoportokat Jordániában, amik a szír kormány ellen küzdöttek, ma pedig az úgynevezett Demokratikus Szír Erőket. A kezdet kezdetétől a szír csapatok ellen harcoló csoportok a “Szabad Szír Hadseregtől” az “Iszlám Államig” amerikai fegyverekkel háborúztak, a “Szabad Szír Hadsereg” mögötti támogatást nyilvánosan is felvállalták. Sőt még a nyugati lapok is beszámoltak arról időnként, hogy a Törökországban képzett csoportok egyszerűen átállnak a terroristákhoz. Értelmes és jóhiszemű ember az első ilyen eset után befejezte volna a képzést, ám az máig tart. Irakban szárazföldi erőkkel és bombázásokkal segítik az iraki erők műveleteit, sokszor azok kérése ellenére és azok kárára. Hiszen nem egy esetben az amerikai hadsereg már az iraki hadsereget bombázta le, meghosszabbítva bizonyos városok ostromát, amint az történt Tikritben, Bajdzsiban, vagy legutóbb MoszulbanSzíriában épp így, minden törvényi felhatalmazás nélkül bombázzák a szír erőket. Akik a terroristák ellen küzdenek. Hol nincs tehát jelen a “Nyugat” , amikor még olyan országok is, mint Belgium veszi magának a bátorságot, hogy minden nemzetközi felhatalmazás nélkül bombázzon Szíriában? Hol a bizonyíték arra a képtelenségre amit az Index állít? Ott, hogy ők már megírták. Hát jó! Akkor csak az a kérdés maradt, hogy Obama elnök miért küldött újabb 200 katonát erősítésként, ha ott sincsenek?
 1. Barlett asszony azzal igyekszik igazolni, hogy a szír társadalom a megválasztott elnök mögött áll, hogy 88,7 százalék szavazott rá a választásokon, holott egyrészt ez csak 73% volt, másrészt a lázadók és a kurdok bojkottálták a szavazást.
Itt derül ki, hogy a cikk írója még csak nem is látta a videót! Ez az igazán szomorú! Akkor ugyanis bizton látta volna amint maga az újságírónő is megkavarodik, hogy 88% a részvételi arány volt-e, vagy a szavazók akkora része szavazott az elnökre. A hibát maga a cikk írója is elkövette, ám Bartlett asszony javította magát, míg a cikk írója nem. Mi igazolja az amerikai kritikákon és a szerző ellenérzésein túl, hogy egy választás a szavazók 73%-ának részvételével, nem legitim? Ami ennél fontosabb az Index ellenvetésében, hogy a lázadók túlnyomó többsége nem szír állampolgár, nem is szavazhattak volna, míg a kurdok által többségében lakott tartományokban magas volt a részvételi arány. Ez utólagosan – más forrás hiányában – a szír belügyminisztérium oldalán hozzáférhető, csak arab tudást igényel. Ám ha ez nem volna elég, mi a fő érvük arra, hogy Aleppó lakosságának java a kormány ellen van? Az, hogy ők már erről beszámoltak. Arról a nemzetközi kampányról, amiről Bartlett állítja, hogy hamis. Tetszik érteni? Azért nem igaz amit mond, mert szerinte hamis az, amit mi már megmondtuk. Hogy azért ezek a források mennyire megbízhatóak álljon itt két példa. Egy összeállítás az “utolsó üzenetekről” és arról, hogy sokszor milyen videóhamisításokról van szó. S ha már hamisítás, nem illett volna talán legalább egyszer beszámolni azokról a tüntetésekről, amiken a lakosság a szír hadsereget élteti? Legalább egy olyan videót megmutatni, ahol egyszerű szír katonák mondják el, hogyan lettek a hadsereg tagjai és miért? Legalább megemlíteni, kezdeni valamit vele? Vagy sokkal egyszerűbb elhallgatni? Vagy csak megnézni azt a videót, amit megpróbál megcáfolni? Nem sérti ez az újságírói etikát?
 1. Az oroszok megvétózták a tűzszünetet, megsértették azokat és lebombázták az ENSZ segélykonvojait.
Nos, ha megvétóztak minden tűzszünetet, akkor mit sértettek meg? Valójában ők maguk hoztak tető alá több ilyen tűzszünetet, mely a terroristákra nem terjedt ki. Akik előre jelezték, hogy el sem fogadják, majd minden atrocitás után számon kérték a világon, hogy a kormányerők miért nem tartják be. Nem is igen érthető, hogy terroristákkal szemben miért van szükség tűzszünetre, de a fő gond itt az, hogy ez a médiaszellem 6 éve nem képes megmondani, hogy ki is az a “mérsékelt” lázadó és ki a “terrorista”. A valóságban nincs különbség. Elég csak arra a szép mondatra utalni, ami a tv csatornákon köröz, mely szerint Kelet-Aleppó azon részeit foglalja most el a szír hadsereg, mely eddig a “felkelők és az al-Qaida helyi szárnya ellenőrzése alatt volt”. Tehát együtt ellenőrizték? Akkor azért olyan nagy különbség nem lehetett. Bár az amerikai külügy és az arra hivatkozó média sokszor vádolta az orosz és szír haderőt azzal, hogy ENSZ konvojokat bombázott, erre semmilyen bizonyíték nincs. Vádak vannak, amik nem bizonyítékok. Ezt a vádat az a felfogás erősíti, hogy az oroszok és a szír kormányerők – akiket eddig sátánnak festettek le – csak rosszat tehetnek, míg a “felkelők” – ahogy nevezik őket – nem képesek rosszat tenni. Ugyanazok a felkelők, akik miután mind meghaltak, elfogadták a szír kormány felajánlott buszait, hogy azokkal más területre utazzanak területeik feladásáért cserébe. S akik hálából felgyújtották ezeket a buszokat és megöltek egy sofőrt. Vagyis itt erősen saját állításai csapdájában vergődik a szerző.
Csak hogy értsük, a fekete zászló a Nuszra Fronté, ami az al-Qā’ida helyi szárnya. A zöld-fehér-fekete a csillagokkal az úgynevezett Szabad Szír Hadseregé, míg a balszélső az Ahrár as-Sām (Szíria szabadjai). Ez utóbbit szintén mérsékelt, szekuláris csoportként szokás leírni, annak ellenére, hogy a zászlóból kiolvasható: Iszlám Front. Látjuk milyen nagy a különbség mérsékelt és szélsőséges szír ellenálló csoportok között?
 1. A fehér sisakosokról állított hírhamisítást és csalást. Amint azt igazolja a Telbiseh Media Center és a Snopes is igazolja, nem igaz, hogy ugyanazt a kislányt több fényképre is felhasználták volna.
Meg sem kívánom szakérteni, hogy ugyanarról a kislányról van-e szó, vagy másikról. Tegyük fel valóban három kislányról van szó! Ám érdekesebb mikre hivatkozik a cikk. Talbiseh Media Center és Snopes, illetve a fehér sisakosok. A fehér sisakosok egy önjelölt “segélyszervezet”, melyet egy volt brit katona alapított 2013-ban, melynek tagjai korábban – szintén képek százai bizonyítják – terroristák voltak. Amit nyugati kormányok – akik mint tudjuk ott sincsenek – pénzforrásokkal láttak el. Vicces módon az Index által gyakran idézett, tehát általuk hitelesnek és igaznak elfogadott Snopes nevű oldal is elismeri ezt, abban a cikkében melyben a fehér sisakosokat védelmezi. Ugyanazon terrorszervezetek tagjai, akik gyermekeket fejeztek le. A világ fanyar iróniája, hogy majdnem béke Nobel-díjat kaptak. A Talbiseh Media Center pedig egyike azon kétes hírforrásoknak, melyek adtak maguknak egy nevet, ellenőrizhetetlen híreket közölnek a terroristák mosdatásával, s igyekeznek bizonygatni, hogy ők a jó fiúk. Vagyis ez nem forrás. Milyen alapon küzd valaki – az igenis létező – orosz befolyásolási kísérletek ellen, ha azoknál jóval primitívebb forrásokat kritika nélkül fogad el?
 1. A sajtó, Bartlett szavaival ellentétben az utolsó kórházak megsemmisülése kapcsán a terroristák uralta keleti részről beszélt, a város nyugati, kormány által ellenőrzött részén viszonylagos nyugalomban éltek az emberek.
Nehéz megérteni ezt a pontot. Ebben épp, hogy egyetértés mutatkozna. Csakhogy eddig az Index is, a nyugati fősodratú sajtó is úgy írta le Aleppót, hogy ott már többé nincs orvosi ellátás. A vicces az, hogy a következő pontnál, pont az Index idéz egy olyan helyszíni jelentést az Orvosok Határok Nélkül szervezettől, mely ugyanebben a szellemben beszél. Szó sincs ott kelet, meg nyugat Aleppóról, ilyen meg olyan vidékekről. Egyetlen városról van ott szó, mintha a hadsereg az egészet szőnyegbombázná. S mit tesz az Index amikor kiderül, hogy nem így van? “De hát mi mindig is ezt mondtuk!” Bár így volna, de még ma sem ezt mondjátok!
Ezek szerint a város nyugati felén az emberek, ott ahol a kormány tartotta fenn a rendet, bejártak dolgozni. Működtek a kórházak, a boltok, a közigazgatás. Azt ki működtette? Csakis a hadsereg, vagy az állítólagos orosz-libanoni-iráni milíciák? Ott miért nem lázadt a lakosság? Azok az emberek, akik a város biztonságosnak mondott részén éltek, naponta szenvedtek bombatámadásokat a terroristáktól. Az ő szenvedésükről miért nem érezte kötelességének beszámolni az Index, ami meglepően nagy figyelmet szentel a témának?
 1. Az al-Quds kórházat csak Bartlett szerint nem bombázták le, ám a valóságban érte bombatámadás. Csakis azért tűnt fel egyes helyeket utána, mert egy részét alkalmassá tették utána működésre.
Na most akkor működik vagy nem? Az a vicces, hogy maga a cikk hivatkozása is arról beszél, hogy a kórház találatot kapott – ismeretlen forrásból -, nem arról, hogy megsemmisült. Vagyis annak sugalmazása, hogy Aleppóban nincs kórház, már a cikk szavai szerint is hamis. A helyzet alapvetően mégis csak az, hogy a nyugati média azt állította a kórház megsemmisült, ám a mai napig az szír ellenzéki média képeket mutat a kórházról. Vagyis azt akarják mondani, hogy az alábbi két képen ugyanazt a kórházat látjuk kívülről és belülről.
S mindez csak azért lehetséges, mert időközben helyreállították? Csak egy ellenpélda kedvéért álljon itt a szintén Aleppóban egykor működött al-Kindi kórház, mely egy ingyenes, daganatos betegeket ellátó kórház volt; az egész térség, nemcsak Szíria egyik legfelejtettebb létesítménye. Így néz ki ma, miután a terroristák a már amúgy is súlyosan sérült kórházat egy robbanószerekkel teli autóval felrobbantották, sűrű örömködések közepette. Ki is pusztítja itt a kórházakat? S ismét csak azt kérdezem, ha a kiegyensúlyozott híradás ennyire fontos, erről miért nem tájékoztat minket az Index? Mi több, az interjúban el is hangzik, hogy ezt a kórházat is az állítólagos orosz bombázások egyik áldozataként mutatta be az egyik nyugati csatorna. Holott a csatolt videó mutatja a valódi elkövetőt. Ez miért nem keltette fel az Index figyelmét? Ezt miért nem próbálja meg cáfolni?
 1. A kormány klórtámadásai.
Ez egy olyan régi toposz, hogy nyilván nem maradhatott ki. A rendszeres támadások legendájának az alapja, hogy egy Damaszkusz melletti támadást próbáltak a kormányra hárítani még 2013 augusztusában, majd utána a terroristák sokszor állították, hogy újra és újra történt ilyen. Az egy dolog, hogy ott az áldozatok java olyan túsz volt, akit a terroristák hurcoltak el a tengerparti övezetből, megannyi videó tette több mint kétségessé a helyszíni beszámolókat, de még a Massachusetts Institute of Technology is kiadott egy jelentést, amiben részletes számításokkal, minden lehetőséget számításba véve cáfolták, hogy Damaszkusz mellett a kormány vetett volna be vegyi fegyvert. Nem egy orosz forrás, hanem az egyik vezető amerikai tudományos központ. Számítások, nem állítások alapján. Mi több, végül egy ENSZ jelentés is megállapította, hogy az említett esetekben a felkelők vetettek be vegyi fegyvert. Ez miért is nem került elő?
De ami fontosabb, abban az időben az ENSZ vegyi fegyver ellenőrei tartózkodtak épp Damaszkuszban. Miért is? Mert egy korábbi, Aleppó melletti terrorista támadás miatt a kormány hívott oda nemzetközi ellenőröket. Az pedig több mint érdekes, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának jelentése kiemeli, akárki követte el az támadást, az elkövető szinte bizonyos azzal, aki Khan al-Asal településen követett el 2013 kora nyarán hasonló támadást. Ez az a támadás, amiért a szír kormány vegyi fegyver szakértőket kért az ENSZ-től. Egyrészt miért nem hallunk ezen csatornák részéről arról, hogy ilyen támadás volt és még sokszor megismétlődött Aleppóban a terroristák részéről? Másrészt gondoljuk ezt végig logikusan! Mi a valószínűbb? Az, hogy egy kormány, aminek már amúgy sincs jó sajtója elkövet egy vegyi támadást, majd azt kivizsgálni hív vegyi fegyver szakértőket az országba, és amint odaérnek ilyen fegyvert használ, vagy az, hogy épp egy alkalmas időpontban a nyugat által támogatott fegyveresek egy ürügyet próbáltak kelteni egy nyugati katonai beavatkozásra? Egy olyan időszakban, amikor a szír hadsereg nyomult előre. Ha a szír kormány tényleg itt tartana fejben tényleg az a kérdés, hogy hogyan nem dőlt még össze.
 1. Eva Bartlett nem független, hanem a Russia Today alkalmazottja.
Valójában nem, Eva Barlett nem a Russia Today alkalmazottja. Az éles szemű szerzőt az zavarhatta meg, hogy jelentek meg cikkei az említett felületen, illetve készített riportot vele az említett csatorna. Ám a nagyvilágban nem ritka, hogy valaki ír cikket valamiről, amiről véleménye van, s mert úgy érzi a nagyvilágra tartozik, elküldi mindenkinek. Aztán aki ezt közlésre alkalmasnak érzi, le is közli. Ezért az ember nem kap fizetést, s minthogy fizetés nincs, elég logikátlan, hogy valaki ilyen érdekből írna. Az nyilván nem véletlen, hogy melyik sajtótermék érez egy cikket hasznosnak, de ez aligha a szerző hibája. Ettől neki még lehet saját véleménye. Az már érdekesebb, hogy a tévedhetetlennek lefestett nyugati csatornák miért nem beszélgettek vele, hogy megcáfolják állításait. Tudván miket állít, miért nem érezte senki ezen a sajtótájékoztatón fontosnak, hogy odamenjen és megcáfolja szavait. Hogy miért? Mert sokkal könnyebb azt a nyomvonalat választani, amit az Index is tett. Úgy tekintjük hogy hiteltelen, azért mert azt mondjuk, és innentől már vitatkozni sem kell vele. Ezt a módszert az amerikai külügy is nagyon szereti, például amikor állítólagos kórházakat ért orosz bombázásokról kérdezik őket.
 1. Ráadásként. Még frissítésként hozzátették, hogy Eva Barlett már csak azért sem lehet független újságíró, mert csak annyit látott Szíriából, hogy egyetlen alkalommal a szír kormány őt és pár megbízható újságírót körbevitt kicsit az országban.
Írja ezt az a lap, ami még csak az általa kritizált videót sem nézte meg! Akkor ugyanis legalább azt próbálná megcáfolni, amit a hölgy állít, vagyis hogy hat alkalommal járt ott. Írja ezt az a lap, ami bár naponta ontja magából a cikkeket Szíriáról, még sosem használt arab forrásokat! A cikkek szerzői nem tudnak arabul, sosem jártak az országban. Ellentétben ezzel a hölggyel, aki az Index állításával ellentétben nem egy, hanem hat alkalommal járt az országban. Ezt a tényt senki sem cáfolja. Minden alkalommal a kormány vitte csak el ide-oda? Minek? Ha a cél a megtévesztés volt, akkor azt miért ismételték volna el hatszor? Ha pedig a hölgy eleve egy bérpropagátor, ahogy az Index megpróbálja lefesteni, akkor miért ment volna el oda többször?
Valójában a hölgy kettő alkalommal – amint a videón maga is mondja – vett részt nemzetközi újságírói terepbejáráson, több olyan nyugati újság dolgozójával együtt, mint a New York Times. Ez a pont már csak ezért is különösen érdekes, mert a magyarországi média sokszor szintén valóban egyoldalú tájékoztatása is mindig azt tartja, azért nem lehet hiteles képet kapni, vagy azért kell a terroristák sorai közt forgatni, mert más módon nem lehet az országba bejutni. Az a puszta tény, hogy a hölgy ott járt hat alkalommal, s ezek szerint más nyugati újságírókkal együtt, maga is bizonyítja, hogy mindez hazugság. Ezeknek a csoportos utaknak a védelmét valóban a kormány adta, mert talán hihetetlen, de háborús övezetben az újságírói munka veszélyes. A szír kormány pedig, további halott újságírókkal nem szeretné rontani hitelét, így védelmet biztosít nekik. Ám a hölgy további négy alkalommal járta be az országot, sok olyan helyet, ahol teljesen szabadon lehet mozogni, nincs katonai ellenőrzés.
Mindezek után joggal vetődik fel a kérdés, miért volt ilyen fontos nekiugrani ennek a hölgynek. Nyilván sértő lehetett, hogy a hölgy olyat állít, ami szöges ellentétben van mindazzal, amit hat éve az Index és az általa másolt nyugati fősodratú média megpróbált lefesteni. De ha a cél a független tájékoztatás, akkor nem kellett volna elgondolkozni a hölgy szavain? Vagy legalább megnézni a videót, amit cáfolni próbál? Mi adja a merészségét arabul nem beszélő, az országot nem ismerő újságíróknak, hogy megpróbáljanak cáfolni egy arabul beszélő, helyszínen többször járt kollégát? Hogy ezt megértsük, s ez a cikkből jól ki is vehető, igazán nem nekik, hanem azoknak a felületeknek fájt ez a sajtótájékoztató, akiket az Index szolgaian másol. A nagy lapok mellett a Snopes, Pulsemedia a fő forrás ebben a cikkben. Talán az én műveletlenségem, de nem ismerem ezeket az oldalakat. Ám azt nem értem egy olyan oldal, ami magáról hirdeti, hogy pletykákkal foglalkozik miért feltétlenül és mindenáron hitelesebb mint egy szír, vagy orosz állami lap, aminek – a Snopes-szal, vagy a Indexszel ellentétben – stábjai ott vannak a helyszínen.
Itt valójában a szerző egyszerűen összeollózott két cikket, megtűzdelve korábbi állításaival. S hogy mi a Pulsemedia, ami a cikk másik fő forrása? Bevallom ezt a felületet sem ismertem, ám ez mégcsak nem is egy újság, csak egy weblog. Egy internetes napló, ahova önkéntesek írhatnak vélemény cikkeket. Ez miért is hitelesebb, mint bármely más? Ismerősebbek azonban a csoportokat, amikre a Pulsemedia hivatkozott. A cikk konkrétan két olyan forrást használ (Violation Documnetation Center in Syria, Syrian Center for Policy Research) melyek az úgynevezett Szírai Ellenzéki és Fegyveres Erők Koalíciójának médiafelületei. Azé a koalícióé, amit az Egyesült Államok és az EU pénzel mind a mai napig, s melynek központja – mint az egy szíriai szervezettől várható – Isztanbulban van. Azé a koalícióé, akik közvetlen irányítása alatt tartja a Szabad Szír Hadsereget. Melynek viszonyát a terroristákhoz feljebb már láthattuk. Ennek a szervezetnek hat éve naponta olvasom a hírleveleit, s képtelenebbnél képtelenebb történeteik egyedüli bizonyítéka az általuk alakított “kutató intézetek” légből kapott statisztikái.
Summázva tehát, egy kiterjedt médiahálózat teljesen hiteltelen ha orosz, vagy szír még ha komoly stábbal is van a helyszínen, foglalkozni sem érdemes a szavaival. Ám fegyveres csoportok médiafelületei már jók, ha azt nehezen ellenőrizhető blogok idézik. S ezt igazságként árulja az Index.
Végül pedig egy fontos pont. Sokszor, mikor ennek az álláspontnak a hangoztatói kifutnak az érvekből, utolsóként azt hozzák fel, hogy mindez csak összeesküvés elmélet. Mindaz amit Eva Barlett állít csak paranoia. Azt állítani, hogy a szentként tisztelt nagy nyugati lapok – vagy mint látszik az ismeretlen blogok – nem az igazságot tárják elénk az azt feltételezi, hogy egy titkos összeesküvésben vannak egymással az igazság elferdítésére, ami pedig lehetetlen. Azt sosem tudjuk meg miért lehetetlen, de gondoljunk csak bele magyar viszonyainkba. Hány olyan, csak belpolitikai hír van egy héten, ami felröppen, majd minden vele azonos oldalon álló sajtótermék szinte szó szerint veszi át. Én ugyan csak a Közel-Keletről szóló vitákat ismerem itthon, de ott lassan már “szakértői” beszélgetés nem is lehet, ha nem az Independent, Economist, Guardian, BBC, CNN az érvek forrása. Ha ilyen mély az egybekapaszkodás nálunk, tényleg olyan hihetetlen, hogy ezek a nagy lapok is különösebb kritika nélkül veszik át egymás narratíváját? Amikor bevallottan nincs újságírójuk a helyszínen, vagyis pletykákra, aktivistákra, csoportok véleményére alapoznak, akiket nem tudnak ellenőrizni. De ami még ennél is komolyabb, tényleg olyan lehetetlen, hogy ezek a nagy lapok szolidárisak saját országaik kormányaihoz, azok politikai állásfoglalásához? Pontosan milyen nagyobb arányú összeesküvést igényel, amikor ez spontán módon, a lustaság és a konfliktuskerülés házasságából is megszülethet? Nem is beszélve az ideológiai elkötelezettségről.
Mind ez hosszú fejtegetés után az olvasó megkérdezheti akkor hát mit higgyen el. Én magam, aki évek óta tartok előadásokat Szíriáról sokszor mondtam ezek elején: Ne vegye senki készpénznek a szavamat! Sem senki szavát!
Ne vessenek el egy forrást sem, csak azért mert az orosz, vagy amerikai, arab, vagy török, de egyikben se bízzanak kritika nélkül. Olvassák el mindig mindkét fél verzióját, s utána bízzanak saját józan ítéletükben. Ha pedig azt érzik, hogy valaki sokkal jobban próbálja megszólítani érzelmeiket, reflexeiket, mintsem érvelni próbálna, azt valószínűleg nem véletlenül teszi.
Mielőtt pedig az Index esetleges válaszában leleplezésként próbálja tálalni, e sorok szerzőjéről már írt hasonlóakat, mint most Eva Bartlettről. Orosz propaganda, szélsőséges, összeesküvés, stb. Bár jó hosszan ecsetelték állítólagos bűneim, érdemes megnézni, szavaimmal szemben milyen érveket hoztak fel. Az azóta eltelt idő, Aleppó felszabadulása fényében különösen nem igazolta őket. Bár hírhedt dezinformátornak festenek le, pár hónappal korábban pont ugyanez a lap fordult hozzám segítségért, hogy végre közvetlen forrásokhoz is tudjanak jutni, amint ezt e-mailekkel is tudom bizonyítani. Esetünkben tehát nem is a farkast kiáltó kisfiúról van szó, hanem itt maga a farkas kiáltozik és mutogat.
Orientalista.hu – Sógor Dániel 
A szerző történész, arabista. Éveket élt és tanult Szíriában és Kuvaitban. Közéleti munkáját a Magyarországi Arab Közösség 2016-ban ismerte el.Agyhalott


Önök szerint lehetséges, hogy akik az egész világnak hazudtak az Irakban lévő állítólagos tömegpusztító fegyverekről, különösen Alepporól és általában Szíriáról szintén hazudnak?
Ha nem, akkor mi még mindig azt kérdezzük, hogy hol van a 300 000 főnyi civil, akikről azt állították, hogy ott rekedtek és válogatás nélkül bombázva és legyilkolva vannak?
Hol vannak a kórházak, az iskolák és a működő polgári infrastruktúra? Hol vannak a “Semleges és Pártatlan Fehér Sisakosok”?
Hol vannak a segélyszállítmányok raktárai, amelyeket a Szíriai Légierő és az Orosz Légierő állítólag lebombázott?
Rendben, ne ítélkezzünk a bizonyítékok áttekintése nélkül, egyébként ki teszi ezt?! Nos, hol van az ENSZ és más segélyszervezetek, akik a kiszabadult polgári lakosságot támogatják?!
De, nem, nem ők úgy sem hazudnának, ők ezelőtt még soha sem hazudtak ugyebár?
Nos, egyetlen épelméjű ember sem hinne ezeknek újra, aki mégis hisz nekik, az már menthetetlen agyhalott.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Saját területet szerveznek a szíriai kurdokFöderális egységbe szervezik területeiket a szíriai kurdok. Azt mondják, nem az elszakadás, hanem a Szírián belüli erősebb autonómia a céljuk.
Az észak-szíriai kurdok és szövetségeseik elfogadták az Észak-Szíriai önigazgató térségek föderális kormányzati rendszerének alapokmányát, az úgynevezett társadalmi szerződést – közölte csütörtökön egy kurd képviselő.
Kezdődhet a választások szervezése is
A társadalmi szerződés tervezetét ratifikálták, a végrehajtó bizottság megkezdi a regionális helyhatósági, később pedig a központi testületi választások szervezését – közölte a tisztviselő.
Szerdai értesülések szerint az alapokmány tervezetéről egy 151 fős, a kurd területeken élő összes etnikumot és vallást képviselő tanács döntött az északkelet-szíriai Rmejlan városában.
Nem akarnak önálló államot
A kurd hatóságok többször is hangsúlyozták, hogy a föderatív rendszer célja a nagyobb fokú autonómia megteremtése, nem pedig az elszakadás Szíriától.
A kurdok az idén márciusban jelentették be, hogy föderációba tömörülnek, a Rmejlanban tartott konferencián megszavazott föderáció Afrint, Kobanit és Dzsazirit, valamint a nemrég elfoglalt észak-szíriai területeket egyesíti.
Nem őshonosak Szíriában 
A kurdok az elmúlt százhúsz évben özönlöttek be a mostani Szíriába illetve a törökök álltal megszállt ÉSzak-Szíriai Területekre. A kurdok lakta vidék pár évtizeddel ezelőtt is még szír-arámi és asszír  keresztény többségű volt, de a kurdok fokozatosan elüldözték azőshonos keresztényeket. A XIX. és XX. századi Oszmán Birodalom által elkövetett keresztény népirtásokban részt vettek a kurdok is. Cserébe letelepedhettek a kihalt örmény, szír, arámi asszír és arab falvakba. Az akkori népirtásban több mint 1,5 millió örmény 800 ezer asszír 700 ezer szír 200 ezer káld és 200 ezer arab keresztény halt meg. Ezzel a lakosság összetétele véglegesen megváltozott.
A kurdok kihasználva a szíriai háború zűrzavaros helyzetét, észak és kelet Szíriában több mint száz keresztény és arab települést játszottak át az Iszlám Állam kezére, majd foglalták vissza elérve azt, hogy az ott élők örökre elmenküljenek ezáltal létrejöhet egy homogén kurd terület.
Több nemzetközi emberjogi szervezet köztük az Amnesty International is megírta, hogy a kurd fegyveresek, arab és keresztény falvakat pusztítanak el ami háborús bűncselekménynek számít.
Orientalista.hu – Zenobia MTI nyomán

A terroristák éve EurópábanIbrahim és Khalid el-Bakraoui, Mohamed Abrini, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel vagy Anis Amri. Mindegy, milyen névvel illetjük őket, az iszlamisták 2017-ben valamennyiünk gondolataiba beférkőztek.
Elég csak a metrón utaznunk vagy megfordulnunk Európa egyik forgalmas repterén, a terrorfenyegetettség elől nem menekülhetünk. Az Iszlám Állam katonái ebből a szempontból kiváló évet tudhatnak maguk mögött, hiszen számos alkalommal bizonyították, hogy védtelenek vagyunk velük szemben.
Brüsszelben 32-en, Nizzában 84-en, Berlinben pedig 12-en estek áldozatul a bevándorló származású dzsihadistáknak. Valószínűleg a közeljövőben is együtt kell élnünk a terror gondolatával, hiszen az Europol adatai szerint az Európába visszatért iszlamista harcosok száma három- és ötezer közé tehető.
Magyar Idők


Terrortámadástól tartanak Európában szilveszter éjjelén
Minden eddiginél szigorúbb biztonsági óvintézkedésekkel készülnek a hatóságok az európai nagyvárosokban szilveszter éjszakájára.
Berlin központjában ugyan megrendezik a nagyszabású óévbúcsúztató mulatságot, de a kamionos merénylet miatt beton terelőelemekkel torlaszolják el a rendezvényhez vezető utakat. A bejáratoknál és a környéken pedig géppisztolyos rendőrök járőröznek majd.
Kevesebb rendőrnek lesz ideje ünnepelni, ez biztos. Az eddigieknél sokkal nagyobb létszámban lesznek jelen kollégáink, minden téren maximális létszámmal dolgozunk, legyen szó járőrautókról vagy telefonos ügyeletről. Ilyenre más, átlagos éjszakákon nincs példa, ilyen fokú készültségre – mondta a berlini rendőrség munkatársa, Thomas Neuendorf.
Franciaországban már két éve tart a rendkívüli állapot, és a parlament jövő nyárig meghosszabbította. Szilveszter éjjelén országszerte 90 ezer rendfenntartó ügyel a rendre.
Betonfalakat, illetve barikádokat építenek azon terek köré, ahol a legnagyobb ünnepségeket rendezik. A Champs-Élysée-t pénteken késő este nyitották meg, a rendőrök minden petárdát alaposan megvizsgálnak.
A belga fővárosban ugyancsak a biztosításról szól az idei ünnep.
A légkör kicsit hűvösebb, mint az elmúlt évek szilveszterei előtt volt, ami nem csoda azok után, ami januárban itt Brüsszelben történt. Én úgy látom, hogy nincs akkora tömeg az utcákon és kevésbé felhőtlen az ünnep, mint korábban volt – mondta egy belga férfi.
Az óévbúcsúztatókra világszerte több tízmillió embert várnak. A nagyvárosokban betonból készült barikádokkal próbálják megakadályozni a kamionos merényleteket.
Orientalista.hu – Euronews
Nélkülük egészen más lenne az Iszlám Állam
Az Iszlám Állam legtöbb külföldi harcosához hasonlóan a berlini mészáros is tunéziai születésű. Vajon miért éppen ebből az országból kerülnek ki a terrorszervezetek külföldi dzsihádistái?
Bár korábban is harcoltak fiataljaik Afganisztánban és Csecsenföldön, Tunézia radikalizációja újkeletű, az arab tavasz után kezdődött, mindössze öt évvel ezelőtt.
Azt mondta, hogy az egyik barátjánál tölti az éjszakát. Egy nappal később egy SMS-ben azt írta, hogy már Szíriában van”
idézi Iqbel Ben Rejeb 2003-as történetét a Deutsche Welle.
A férfi öccse, Hamza programozást tanult az egyetemen, de tehetségére az an-Núszra Front is felfigyelt, és Líbián keresztül átszöktették Szíriába.
Az al-Kaidához közeli terrorszervezet weboldalait kellett karbantartania, de utazását megnehezítette, hogy csak tolószékkel tudott közlekedni.
Ő volt a kivétel
Nagyon féltem, hogy nem lesz kint senki, aki vigyázna rá. Rögtön arra gondoltam, hogy biztos ráerősítenek egy bombát a tolószékére, és felrobbantják valahol” – mesélte a bátyja.
De Hamzának szerencséje volt. Családja megtalálta, és visszavitték Tunéziába.
Nem sokkal később bátyja alapított egy szervezetet a radiakalizált fiatalok számára, ahol az agymosás visszafordítása mellett a megelőzésre is komoly figyelmet fordítottak.
Forradalom utáni radiakalizáció
A ’90-es években számos tunéziai utazott Afganisztánba és Csecsenföldre, hogy kivegyék a részüket a helyi harcokból.
Miután azonban Zine El Abidine Ben Alit 2011-ben, 23 év kormányzás után megfosztották hatalmától, a terrorszervezetekhez csatlakozó tunéziaiak száma drasztikus emelkedésnek indult.
Faysel Cherif biztonságpolitikai szakértő és történész szerint két okból vált fogékonnyá a tunéziai lakosság a szélsőséges ideológiára.
Sokan azt szerették volna elérni, hogy az arab tavasz hozta eufória oda is elérjen, ahol nem söpört végig a forradalom szele” – magyarázta, de hozzátette, hogy sok tunéziait külföldön radikalizálták, nem otthon.
Emellett kijöttek a börtönből azok a tunéziai szélsőségesek, akiket a Ben Ali-korszak alatt zártak be, de a forradalomnak köszönhetően amnesztiát kaptak.
Ők azonnal toborozni kezdtek, és az arab tavasz hátszele miatt rendkívül könnyű dolguk volt.
Nincs stratégia
A radikalizált csoportok 2015-ben több terrortámadást is végrehajtottak. A Bardo Múzeumban és a sousse-i hotelben külföldi turistákra csaptak le, novemberben még az elnöki gárdára is rátámadtak, hogy megmutassák, mire képesek fiatal harcosaik.
A toborzóknak jó okuk volt az iszlám hadsereg kibővítésére: minden egyes újoncért 3-10 ezer eurót kaptak.
A tunéziai kormány szerint már dolgoznak egy toborzás-ellenes új programon, és külön figyelmet szentelnek a veszélyeztetett mecseteknek, ahol a vallási vezetők szélsőséges ideológiát hirdetnek.
Valódi stratégiára van szükségünk” – állítja Cherif, aki ellenzi a tömeges bebörtönzést, hiszen az erőszakos iszlám ideológia egyik legelterjedtebb toborzóhelyei a börtönök.
A kormány megelőzésből több mint 15 ezer potenciális terroristát követ az év eleje óta, a 35 év alatti tunéziai férfiak pedig nem utazhatnak Líbiába, Törökországba és Szerbiába, az Iszlám Állam “tranzitországaiba”.
A legnagyobb kihívás nem a megtorlás, hanem a hosszútávú terv kidolgozása lesz. Minél több kudarc éri az Iszlám Állam szíriai és iraki csapatait, annál több külföldi harcos fog hazatérni Tunéziába.
A börtönök viszont már megteltek, a tunéziai elnök pedig Franciaországból kapja az ötleteit a hazatérő dzsihádisták kezelésével kapcsolatban.
A határokat amerikai és német erősítéssel védik, de a déli határ fontos tranzitútvonallá alakult át a migránsokat, terroristákat és fegyvereket csempészők számára.
Erős a középosztály, a fiataloknak viszont nincs munkájuk
Tunéziában rendkívül erős a középosztály, s kiemelkedően magas a felsőfokú végzettségűek aránya.
A társadalom összetétele teljesen más, mint Líbiában, Egyiptomban vagy Szíriában, ahol egy vezető megbuktatása mindig káoszt eredményezett a társadalmi széthúzás miatt.
A 25 év alatti fiatalok esetében az állástalanok aránya 40 százalékos. S mivel a társadalomban magas a fiatalok aránya, ez még súlyosabb helyzetet idéz elő, mint Spanyolországban, vagy Görögországban a fiatalokat sújtó 50 százalék feletti munkanélküliség. Így egyre több tunéziai próbál az Európai Unióba menekülni.
Deutsche Welle, Hirado.hu


A Szíriai Arab Hadsereg az ISIS terrorszervezet újabb offenzíváját verte vissza
Az úgynevezett „Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet pénteken újabb offenzívát indított Deir Ezzor tartományban, megtámadva a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt lévő Al-Rashidijah kerületet a tartományi fővárosban.
Az ISIS terrorszervezet péntek hajnalban három órakor kezdte a rohamot, amikor nagy számú fegyveresük rohanta meg a Szíriai Arab Hadsereg védelmi vonalát Al-Rashidijah déli peremén.
Az ISIS terrorszervezet pénteken három órahosszán át próbált áttörni a Szíriai Arab Hadsereg védelmi vonalát Al-Rashidijahban és csak a hajnali napfelkeltekor vonult vissza, miután képtelen volt bármilyen területi szerzeményre.
Egy katonai forrás a Deir Ezzor Katonai Repülőtérről közölte, hogy a Szíriai Arab Hadsereg Al-Kasszem Harccsoportja legalább 15 ISIS terroristát likvidált, miközben két darab nehéz gépfegyverrel felszerelt terepjárót zsákmányolt.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Izrael akár kiléphet az ENSZ-ből?!
Nem ad több anyagi hozzájárulást Izrael az ENSZ-nek, miután a világszervezet Biztonsági Tanácsa pénteken elfogadott határozatában felszólította a zsidó államot, vessen véget a telepeslakások építésének a megszállt palesztin területeken. Bejnamin Netanyahu felülvizsgálná Izrael ENSZ-el való kapcsolatát.
Az izraeli miniszterelnök most bizakodva várja, hogy az új amerikai elnökkel, Donald Trumppal találkozhasson.
Jogilag kötelező érvényű határozatban szólította fel múlt pénteken Izraelt az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amelyben azt követeli a zsidó államtól, hogy „azonnal és teljes körűen vessen véget a telepeslakások építésének a megszállt palesztin területeken, köztük Kelet-Jeruzsálemben”. A dokumentum szerint az izraeli telepestevékenységnek

nincs jogi alapja, és súlyosan sérti a nemzetközi jogot”.

A határozat elfogadását az tette lehetővé, hogy az Egyesült Államok – amely a BT állandó tagja és Izrael szoros szövetségese – ezúttal nem élt vétójogával, hanem tartózkodott a szavazáson. A BT többi tagállama támogatta a határozat elfogadását.
A határozattervezetet négy állam terjesztette elő azután, hogy ugyanezt a dokumentumot korábban Egyiptom már előterjesztette, de – Donald Trump megválasztott republikánus párti amerikai elnök és Izrael nyomására – elnapolta a csütörtökre tervezett szavazást. A hírügynökségek arra vezetik vissza az amerikai tartózkodást, hogy a jövő ősszel Budapestre látogató Benjamin Netanyahu izraeli kormányfő és a január 20-án leköszönő Barack Obama elnök viszonya meglehetősen fagyossá vált, a Fehér Ház lakója az izraeli telepbővítéseket tekintette a béketárgyalások legfőbb akadályának.
Netanyahu dühöngött
Benjamin Netanyahu felháborodásának adott hangot a világszervezet döntése után, majd élesen bírálta Barack Obamát. „Ez a határozat részrehajló és szégyenteljes.
Időre lesz szükségünk, de ezt a döntést vissza fogják vonni” – jelentette ki az egyik izraeli televíziós csatornának nyilatkozva.
Közölte azt is, már alig várja, hogy együttműködhessen „barátjával”, Donald Trump megválasztott republikánus párti elnökkel.
Izrael átértékeli az ENSZ tagságát
Pár órával a döntést követően elmondta: utasította az izraeli külügyminisztériumot, hogy egy hónapon belül tekintse át a zsidó állam kapcsolatát az ENSZ-szel, beleértve a világszervezet intézményeinek finanszírozását és az ENSZ izraeli jelenlétét is. Netanyahu hovatovább vasárnap a külügyminisztériumba rendelte a határozatot aláíró országok nagyköveteit.
Netanyahu mindenkit bekéretett és megsértődött
Összesen tíz nagykövetet rendeltek karácsony első napján a tárca épületébe, hogy Izrael nemtetszését kifejezzék a döntés miatt. Netanyahu emellett az Egyesült Államok nagykövetét is hivatalába kérette. A határozatot Ukrajna is megszavazta, válaszként Netanyahu lemondta az ukrán kormányfő e hétre tervezett izraeli látogatását.
Jordánia és a Gázai övezetet irányító Hamasz mozgalom üdvözölte az ENSZ határozatát. „Ez a döntés (…) történelmi jelentőségű, kifejezi a nemzetközi közösségnek azt a konszenzusát, amely szerint az izraeli telepestevékenyég illegális, egyúttal megerősíti a palesztin nép történelmi jogát Jeruzsálemben és történelmi területein” – hangoztatta szombaton közzétett nyilatkozatában Mohamed Momani jordániai tájékoztatási miniszter.
Mahmud Abbasz palesztin elnök először szenteste, a Palesztin Hatóság területén található Betlehemben megtartott éjféli mise után reagált az ENSZ döntésére. Mint mondta,

a világ végre expliciten kimondta, hogy van igény a palesztin megszállás befejezésére.”

A döntés azonban nem oldja meg a palesztinok problémáját, de legalább definiálja azt”

tette hozzá.
Orientalista.hu – MTI nyomán

Talán éves szinten a keresztényeknek is egy 100 000 fős kazár gyereket kellene ledarálni , és megetetni a kazár lakossággal , ha csak az Amerikai zsidó gyermek rablásokat , és húsdarálói eltüntetéseit nézzük !!! Akkor helyre állna a rend és a sátánisták talán lemondanának a gyermek áldozatokról , és a Hillary félék magukat ajánlanák az oltárra áldozatnak !!! Jobban járna a világ , és a sátán is , hisz oly közel voltak eddig is egymáshoz , így egymást falnák fel , és a kazárok kihalásával az emberiség megszabadulna a szabadkőművesektől is !!!


Ez a merkeli diktatúra: büntetőeljárás indul az ellen, aki megnevezi a terrorakciók valódi felelősét


A müncheni rendőrség "rágalmazás" vádjával büntetőeljárást kezdeményez a bevándorlás-ellenes Alternatíva Németországnak (AfD) egyik vezető politikusának "csiripelése" miatt. Marcus Pretzell, a párt észak-rajna-vesztfáliai elnöke ugyanis azt írta ki Twitterén, hogy "ezek Merkel halottai". Pretzell egyébként Frauke Petry pártvezető élettársa. Marcus Pretzell és Frauke Petry A Welt Online olyan "provokációnak" nevezte a tweetet, amely "a jobboldali populisták szokott ingerlési mintái alapján zajlott", és számos politikus (tudjuk, melyik politikusok) "viszolygását váltotta ki". A rendőrség szólásszabadság-ellenes támadása egyébként láthatóan nem rendítette meg a politikust, újabb tweetjében azt írja: "Felségsértés? Mert Merkel halottairól van szó?", majd gúnyosan megköszöni a rendőrségnek a biztonság megőrzését. Egyébként ugyancsak – bár közvetve – Merkelt hibáztatta Horst Seehofer CSU-elnök is, aki a berlini merénylet miatt emlékeztette a kancellárt bevándorlási politikájának megváltoztatására. (Die Welt - HVG korrigálva) 
Forrás: https://kuruc.info/r/4/167490/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Marcus Pretzell és Frauke Petry

Ez a merkeli diktatúra: büntetőeljárás indul az ellen, aki megnevezi a terrorakciók valódi felelősét


A vecsési Jobbik nem hajlandó "hanukázni" - Vona etikai eljárást kezdeményezett ellenük

Van egy Jobbik-alapszervezet, mely kinyilvánította, hogy nem ért egyet Vona Gábor és Mirkóczki Ádám Tisztelt Vezető Rabbi Úr! kezdetű hanukai levelével - az más kérdés, hogy ezzel a stílussal tálcán kínálták az ellenük való fellépés lehetőségét. Ha netán "törlődne" a bejegyzés, alább látható képernyőfényképen, az előzővel együtt - az alaptörvény-módosítás meg nem szavazása még belefért nekik, a "hanukázás" viszont már kiverte a biztosítékot: "Vallásgyalázás" A Jobbik pár perccel ezelőtt az alábbi közleményt küldte ki a tegnapi bejegyzéssel kapcsolatban: Etikai eljárást indít Vona Gábor Vona Gábor etikai eljárást kezdeményezett a vecsési Jobbik Facebook-oldalán megjelent vallásgyalázó, a Jobbik és a párt elnöke álláspontjával teljesen szembeforduló nyilatkozat miatt. Az ilyen tartalmú megnyilatkozásnak nincs helye a pártban. Jobbik Magyarországért Mozgalom Frissítés: "Már számtalanszor békejobbot nyújtott a pártvezetés a zsidóságnak" Szabó Attila vecsési jobbikos képviselő nyilatkozott az Origónak. Azt mondta, hogy a pártvezetésnek ezzel az egy gesztusával nem értenek egyet, de teljes mértékben lojálisak a párthoz és a pártelnökhöz. Sőt, ahogy fogalmazott, készek meghalni Vona Gáborért. A vecsési Jobbik szerint szó sincs arról, hogy ez nyílt szakítás lenne a pártvezetéssel, csak - ahogy fogalmazott - "Vona Gábornak ezzel a gesztusával nem értünk egyet" – így fogalmazott Szabó Attila, aki a vecsési városi közgyűlésben a Jobbik képviselője. Hozzátette: az üzenetet azután tették ki, hogy a Jobbik pártelnökének üdvözlő levelére közzétette válaszát Köves Slomó, vezető rabbi – erre az elutasító válaszra reagáltak. "Már számtalanszor békejobbot nyújtott a pártvezetés a zsidóságnak, amire mindig arcul köpéssel válaszoltak, ezért ennek semmi értelme" – fejtette ki Szabó Attila az álláspontját. Mint fogalmazott, lojalitásuk a Jobbik vezetése felé százszázalékos, "készek meghalni Vona Gáborért és a pártvezetésért". "A pártvezetés etikai vizsgálatot indít a vecsési tagszervezettel szemben, aminek akár kizárás is lehet a vége – válaszolta a lap megkeresésére Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, a zsidóságot hanuka alkalmából üdvözlő levél másik aláírója. Az Origó emlékeztet, a rabbi azt írta válaszlevelében: hatékonyabb lenne, ha a Jobbik vezetése üdvözlő gesztusát azokon a fórumokon hangoztatná, amelyeken "eddig gyűlöletet keltett". 2. frissítés: "mentegetőzés" Veszprémből Orbán Imre Veszprém megyei jobbikos önkormányzati képviselő, frakcióvezető így köszönti barátait: Korábban írtuk: Vona és Mirkóczki: Tisztelt Vezető Rabbi Úr, hanuka alkalmából engedje meg, hogy tisztelettel köszöntsük! 
Forrás: https://kuruc.info/r/2/167737/


Ők már nem akarnak abból a hamburgerből enni amibe az Amerikai gyerekek vannak bedarálva . Elegük van a kannibalizmusból , ne itt dobják piacra a legyilkolt gyerekek bedarált tetemeit !!!
De , ha Vona , és Mirkóczki a ledarált gyermekek feljavított húskészítményeire vágynak , és ezért a legkedvesebb szövetségesük a likudos fidesszel az élen a kazár sereg , és azon gondolkodnak , hogy befizetnek maguk is egy fityma műtétre , hát tegyék , de a nép az istenadta nép még nem adja el a lelkét , és ahogy kinőttük a török , tatár , osztrák , orosz rabigát kinövünk benneteket is ,a zsidó igával együt hisz ti sem éltek örökké a ti helytartói befolyásotok is vége szakad , talán az elkövetkező választási ciklusban már , és a történelem szemétdombjára kerültök ti is Merkel mellé , ha titeket is megvett a szabadkőművesség , és most már azt hiheti , hogy az orrotoknál fogva ráncigálhat benneteket . De ne feledjétek a népet nem vettétek meg , ha szegény is de megmarad magyarnak !!!! Az , hogy ti biorobottá váltok nem ok arra hogy eladjátok az országot !!!!, jó maffiózó létetekre ezt tudnotok kéne , és , hogy kaptok a koloncból egy falatot , ne szolgáltassátok ki a nemzetet , mert az a falat , csak egy mócsingos cafat . Van már elég tolvajunk ha még ti is lopni akartok , kalandozzatok más fele , és ne a nép menjen a szélrózsa minden irányába , de ti húzzátok fel a nyúlcipőt , és illa berek …Nem lesz újból kancellár Merkel. Itt a Clinton buktató Wikileaks nagy bejelentése!(frissvilag.com


Juliane Assenge szerint Angale Merkel a következő, akinek távoznia kell a politikából, ezért a Wikileaks alapítója bejelentette, hogy súlyos leleplező bizonyítékokat fognak nyilvánosságra hozni a német Kancellár piszkos üzelmeiről a közelgő német választások előtt. Assange bejelentette, hogy olyan bizonyítékok vannak a kezükben ami Angela Merkel bukásához fognak vezetni. A Wikileaks egyenlőre csak annyit közölt, hogy birtokukba került 2500 a Német Titkosszolgálat és az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség között íródott titkos e-mail, ami leleplezi a német kancellár piszkos ügyeit. Titkos a Soros-támogatott szervezetekről készült titkosszolgálati tanulmánysoros-foundations

Az Információs Hivatal nemzetbiztonsági érdekekre és mások jogainak védelmére hivatkozva nem adta ki a Lázár János kancelláriaminiszter által felemlegetett, a Soros György magyar származású amerikai milliárdos által támogatott szervezetek aknamunkájáról szóló tanulmányt az Átlátszónak. Korábban Németh Szilárd arról beszélt, hogy talán már januárban nyilvánosságra hozzák a “Soros-akta” részleteit, Orbán Viktor pedig a minap azt nyilatkozta, hogy a jövő év a Soros által szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni.
 
Lázár János kancelláriaminiszter a november 17-i Kormányinfón beszélt arról, hogy veszélyesnek tartja Soros György tevékenységét, ezért megfigyelik az üzletember alapítványai által támogatott magyarországi NGO-k működését, és készítettek egy tanulmányt arról is, hogy a környékbeli országokban milyen befolyásolási kísérleteket tettek a Soros által támogatott szervezetek.
Másnap közadatigénylésben kértük ki a Lázár által említett tanulmányt, ám a Miniszterelnökség december 5-i válasza szerint nem ők, hanem az Információs Hivatal (IH) az adatgazda. Ez egyben azt is jelenti, hogy a tanulmányt a külföldi hírszerzésre specializálódott titkosszolgálat készítette.
Az Információs Hivatal polgári hírszerző szolgálat, mely elsődlegesen az országhatáron kívül tevékenykedik. Általános rendeltetése, hogy a külföldre vonatkozó vagy külföldi eredetű bizalmas információk megszerzésével segítse elő a magyar nemzeti érdekek érvényesülését, működjék közre Magyarország függetlenségének biztosításában és törvényes rendjének védelmében.
A hírszerzési információk a kormányzati döntések megalapozását szolgálják. A Kormány meghatározza azokat a témákat, amelyekről a hírszerzés útján tájékozódni kíván. E hírigények alapulvételével az Információs Hivatal – különleges eszközrendszere révén – olyan adatokat, értesüléseket, dokumentumokat szerez, amelyek a hivatalos csatornákon egyáltalán nem vagy csak korlátozottan ismerhetők meg.”
Egy újabb adatigénylésben az IH-tól is kikértük a Soros-támogatott szervezetekről készült tanulmányt, ám a hírszerző szolgálat december 20-án “nemzetbiztonsági érdekből és mások jogainak védelme érdekében” megtagadta annak kiadását.

ihlevel

Tíz nappal korábban Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke viszont a kormánypárti Magyar Időknek arról beszélt, hogy már januárban eldőlhet, hogy az ún. Soros-akta mely részeit hozzák nyilvánosságra, mert
“…fontosnak tartja, hogy a közvélemény is pontos képet kapjon arról, hogy magukat civilnek hazudó szervezetek mindenféle legitimációs megméretés nélkül miként avatkozhatnak bele a magyar belpolitikába Soros György anyagi és egyéb közreműködésével.”
Orbán Viktor miniszterelnök pedig egy a kormánypárti 888-nak adott interjúban arról beszélt, hogy a jövő év “Soros és az általa szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni”.
GFG: A Politico szerint a jövő év Soros éve lesz.
Orbán Viktor: Nem az övé lesz, hanem róla fog szólni; a kettő nem ugyanaz. Mert mi a logikus válasz a kialakult helyzetre? Minden országban azon lesznek, hogy Sorost kiszorítsák. Ezt már most lehet érzékelni Európában. Felderítik, honnan jöttek a pénzek, milyen titkosszolgálati összefüggések vannak, milyen NGO-k milyen érdekeket képviselnek. A következő év Soros és az általa szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni. Ilyen értelemben tehát a Politico jóslata indokolt.”
Vagyis könnyen elképzelhető, hogy az IH tanulmányát, és más, kormányzati forrásokból származó információkat hamarosan a kormánypárti lapokból és a TV2-ből ismerhetjük meg, és a Norvég Civil Alap ellen 2014-ben indult, és valódi leleplezéseket nem produkáló kormányzati boszorkányüldözéshez hasonló sárdobálás indul jövőre a Soros-támogatott szervezetek ellen.
Kapcsolódó cikkek
A Magyar Idők megint félrefordított egy putyinista összeesküvéselméletet
Titkolja a kormányszóvivő, hogy mennyi támogatást kapott Soros Györgytől
Soros György, mint a liberális Blofeld
Eurábiát csinálnak a Sorosok és Rotschildok – Beépültem a CÖF-be, II. rész
Miért a Hit Gyülekezete adta ki magyarul Udo Ulfkotte konteóit?
Hogyan lettek a Fidesz hasznos hülyéiből amerikai ügynökök? 
Soros György kommunista?
Amerikai kotta: a CIA, John McCain szenátor és a Human Rights First igaz története

Az Átlátszó minden bizonnyal szerepel a kormányzat kiemelt érdeklődésére számot tartó gyanús szervezetek között, az elmúlt években évi 20-30 millió forint támogatást nyertünk el a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól, ez az idei évben a működési költségeink mintegy 30%-át fedezi.
The Soros Army Needs You – támogasd az Átlátszót “Soros Army” pólóvásárlással
Már megint itt van az év vége. Most itt a lehetőség, hogy úgy támogasd a munkánkat, hogy ezzel egy karácsonyi ajándékra is szert teszel. Ha előfizetsz egy évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.


Budapestre látogat jövőre az izraeli miniszterelnök
A visegrádi négyek magyar elnökségének idején, 2017 második felében Budapestre látogat az izraeli miniszterelnök, erről a napokban folytatott telefonbeszélgetése során egyezett meg Benjamin Netanyahu és Orbán Viktor – erősítette meg az MTI-nek az ezzel kapcsolatos sajtóhíreket Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.
Havasi Bertalan elmondta: kétoldalú tárgyalást folytat egymással a magyar és az izraeli miniszterelnök, de mivel Magyarország a visegrádi együttműködés soros elnöke lesz júliustól, Orbán Viktor a magyar fővárosba hívja a lengyel, a cseh és a szlovák miniszterelnököt. Így Netanyahu látogatása idején Budapesten V4-Izrael csúcstalálkozóra is sor kerülhet – tette hozzá.
Az izraeli miniszterelnök keddi sajtótájékoztatóján újságírók kérdésére Kelet-Európát is felsorolta azon térségek között, ahol jövőre hivatalos látogatást szándékozik tenni.
Orientalista.hu – MTI


Abból a hamburgerből tegyetek félre neki , hátha ízlik majd a Amerikai gyerekekkel kevert húspogácsa !!!

Addig fel is számolhatják a magyarországi terítést , hisz a gyorséttermi láncolat után a McDonalds láncot is fölszámolhatják emberhús bekeverés miatt!!!!
Éljenek az Amerikai Bedarált Solymosy Eszterek , de ne ebben a korrupt magyar országi piacon etessék meg a néppel !!!!
A gyors éttermi láncért még mindig szedi a sápot aki eladta , és elintézte , hogy a húskészítményeket is Amerikából hozzák , hogy a minőség egyforma legyen , de a pépbe darált gyerekek miatt már megint mi leszünk a kannibálok ….Juncker külön karácsonyi őrülete: „A nyitottság a legjobb fegyver a terror ellen”Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (az EU kormányzati szerve) elnöke kikelt az európai menekültpolitika irányváltása ellen.
Ezt mondta:  „Európának a háborús területekről és terror elől menekülőknek menedéket kell nyújtania” és követelte, hogy a menekülteket „ne helyezzék a terrorizmus általánosító gyanúja alá”. Senki ne kövesse „a kirekesztés retorikáját”, tette hozzá a Funke-médiacsoport lapjainak adott nyilatkozatában. Hangsúlyozta: Értékeink, a szabadságban való együtt élésünk módja… és a nyitottság a legjobb fegyverünk a terror ellen”.
 

Üzenet az olvasóknak – változás mától: Ha Washington háborút indít ellenünk, a válasz nem reszketés leszA nyugati információs terrorkorszak obamai fokozása

 
Kedves Olvasók!
Szenteste Obama amerikai elnök mostanáig tartó,  fülsiketítő médiacsendben (a kivételeket lásd itt? olyan törvényt írt alá, amelynek egy része a „kelet-európai” „orosz, kínai” és hasonló propagandaforrások elleni küzdelmet hirdette meg amellett, hogy az Egyesült Államokban az ilyen tevékenység kifejtéséért az állam ezen túl bezárathat bármely médiumot.
Talán mondani sem kell, ha nálunk egy ilyen törvényt hoznának, a New York Times, a Washington Post, és a német nyelvű sajtó élenjárásával jajongana, visítana és vijjogna az egész nyugati média, majd fenyegetést fenyegetés után hangoztatva lépne közbe az Európai Unió, a strasbourgi Európa Tanács és a többi gazember szervezet, amelyek vezetői szétpopulistáznák, demokratikus értékvédelmeznék és szintén rólunk szólva gyűlöletbeszédeznék a fél világot.
Ugyanez az amerikai  törvény hatalmas összegeket biztosít arra is,  hogy a kelet-európai országokban civil- és emberjogi szervezetek „propaganda” elleni fellépését segítsék, ellen médiumokat is létrehozva.
A korábban az itt megjelenő sajtószemlék a „Nemzetközi sajtószemle” rovatban jelentek meg. Azt követően, hogy a közelmúltban az Európai Parlament az orosz propaganda elleni küzdelemre vonatkozóan határozatot hozott, ugyanabba belefoglalva az Iszlám Állam propagandája elleni küzdelmet (azon terroristákról van szó, akiket a Nyugat támogat, mint tegnap azt elismerte a CIA igazgatója, a rovatot átneveztem „Terrorszemlének”.
Tekintettel az új amerikai törvényre, mától kezdve a korábbiaknál több kínai, orosz és iráni – három, békére és normális kapcsolatok kialakítására törekvő ország – hírforrásból fogok idézni, illetőleg az eddigiekből mélyebben merítek. Azt pedig, hogy ezek tények vagy álhírek, illetve mennyire megbízhatóbbak a nyugati forrásokból jövő információknál, az idő elteltével nyilván sokaknak kiderül.
Más:
A weboldalamon (lovasistvan.hu)  elhelyezett írásokat automatikusan teszem ki a facebook oldalamra, amely nem közszereplői facebook oldal, és így ott az ismerősök száma ötezerben van korlátozva. Ők azok, akik kommenteket írhatnak.
Annak arányában, ahogyan bárki ismerősi státuszát megszünteti, feltölthetem az ismerősi megerősítésre  várakozókból az ötezres határig.
Arra kérek minden ismerősi státuszban lévő olvasómat, hogyha nem tetszik neki akár az eddigi, akár a mától módosított oldalam, szüntesse meg ezt a státuszt, mert én ezt magamtól nem szeretném megtenni.
Ismét más:
Olykor – igen ritkán – megtörténik, hogy a blogomon (weboldalamon) nekem küldött emailekre a küldött válasz „továbbíthatatlan” (rossz email cím jelzéssel) jön vissza. Ez történt ma is egy hölggyel, aki „violin…@gmail.com” címmel írt emailt megköszönve, hogy olyan űrt tölt be munkám, amely máshol nem található. Sajnos két próbálkozás után se sikerült neki válaszolni, illetőleg megköszönni, amit írt.
A facebookos kommentek és üzenetek nézésére a napi 16-17-18 órai munka miatt sokszor sajnos nincs időm.
Ezért arra kérek mindenkit, ne haragudjon, ha nem kap(ott) választ.
Jobb és biztosabb, ha a blogomról (webhelyemről) küld emailt, mert azokat munka közben mindenkor megnézem.
Köszönet mindenkinek.
Olyan sokaknak, hogy már nem is merem ideírni a weboldalamon a látogatási statisztikai adatokat, mert a puszta tényközlés önmagában véve lassan már túlzott hivalkodásnak tűnhet.

Közszolgálati tévéseknek: mutassátok be a bennünket gyalázók igazi arcát!Tárgy: Mutassátok be, miként működik a demokráciának álcázott német és osztrák média- és véleménydiktatúra
Nyuszikák!
Nem tudom, legalább 2010 nyara óta figyelitek-e miként gyaláznak bennünket a német és az osztrák közszolgálati adók, „tudósításaikat” a legaljasabb vádakra és valótlanságokra építve, mindezt tényekkel vegyítve a hazugságok hitelesítése érdekében?
Ti miért nem mutatjátok be olykor-olykor, hogy mi folyik ott?
Higgyétek el nyuszikáim, hogy Ojbán báci nem hajapná le a fületeket!
Kezdjétek például Udo Ulfkotte meginterjúvolásával annak kapcsán, hogy a napokban jelent meg legújabb könyve arról, miként működik a média- és véleményterror Németországban olyannyira, hogy esetenként a sorból durvábban kilógókat meg is ölik. (Lásd kötetét.)
A Magyar Hírlap keddi számában megtaláltok róla egy ismertetőt.
Ulfkotte szívesen elmondaná nektek a kamerába, hogy a fősodratú német lapok könyveit, de az azokat kiadó Kopp kiadó egyéb kiadványait sem  hajlandóak reklámozni.
Mutathatnátok azt, amint egy nagy német könyvesbolt vezetője dadog vagy elutasítja tudósítótokat, amikor rákérdez, hol vannak az Ulfkotte-könyvek. Megszólaltathatnátok az ügyben német politikusokat úgy, ahogyan az ő embereik szólaltatnak meg magyar közéleti tisztségviselőket.
Higgyétek el, a jobboldali nézők – nézőitek zöme – nagyon élvezne ilyen műsorokat.
Vagy átsétálnátok Burgenlandba, ahol bemutatnátok élő példákkal, miként döntik el a legalacsonyabb szinteken is, pártalapon, a vezetők személyét. És akkor tehetnétek ilyen megjegyzéseket, hogy jé, mint nálunk a Kádár-időkben.
Mint ahogyan nekik a mi esetünkben mindenről a Braunauban született bácsika jut az eszükbe.
Nyuszikák, munkára fel! Növeljétek a nézőszámot!
Nem beszélve arról, hogy a munka öröme, a nézőknek felkínált horizontotok tágítása és annak bemutatása, hogy ne higgyék ezek a figurák ott, hogy mi csak mindent lenyelő szolgák vagyunk, benneteket is boldoggá fog tenni.
5 kiló sárgarépát is teszek rá.
 

Aki megjósolta a migránsválságot: Oriana Fallaci Európa fülébe üvöltött


Az elmúlt évtizedben Oriana Fallaci beigazolódni látta volna, amit az iszlám és a Nyugat apokaliptikus összecsapásáról megjósolt. A tíz éve halott olasz újságírónő hagyatéka egyre időszerűbb. Részletek a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

A legfontosabb, hogy azok, akik olvassák, elgondolkodjanak és legyen bátorságuk, aminek ma még híján vannak. Bátorságuk, hogy együtt sírjanak velem, és végre elkezdjenek ellenállni.”„Illiberális, Inkorrekt, Igaz” mottóval a borítóján jelent meg idén Oriana Fallaci politikai életművének befejező darabja, Az apokalipszis, mégpedig a Művelt Nép Könyvkiadónál, ami a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterének, Szilvásy Györgynek a vállalkozása. De ez csak afféle jelentéktelen itthoni furcsaság, Oriana Fallaci nem akarná, hogy túl sok szót vesztegessünk rá. Élete vége felé, 77 évesen, végstádiumos rákbetegként már csak a nagyon fontos dolgok érdekelték, elsősorban az, hogy Kasszandraként Európa fülébe üvöltse kétségbeesett jóslatát az apokalipszisről: Európa iszlamizációjáról.
Oriana Fallaci életpályáját a szeptember 11-i terrortámadásra adott reakciója két élesen elválasztható szakaszra osztja. Az ajnározott újságírósztárból a közönségsiker ellenére pária lett, akiről jobb lapokban csak lenéző undorral szabadott írni. Oriana Fallaci nem volt Samuel Huntingtonhoz hasonló nagy elméletalkotó tudós, de nagy elégtételt érzett volna, ha látja az elmúlt évtized történéseit, mivel jóslatai sorra beigazolódtak.Horthy levél: A Szövetségesek tegyék lehetővé, hogy Magyarország kiugorjon a tengelyhatalmi blokkból</b></font>

Egy bizonyos Haimer professzor a Zsidó Tanács nevében kifejezésre juttatta azon aggodalmát, hogy a kérés teljesítése esetén, az a 800.000 zsidó, akit Horthy védő szárnyai alá vett, a kiszámitható és okkal valószínűsíthető azonnali német megszállás következtében végveszélybe kerül. 

Minő váratlan fejlemény, a grémium elfogadta a zsidó nagytanács kérelmét és nem engedte a magyarokat kilépni a háborúból. 

Az angol referens név szerint dr Randall saját kezű írással a következőket írta a dokumentumra: 

"E kérdést megkülönböztető figyelemmel kísérjük, s ezért nem követeljük a magyaroktól, hogy nyíltan álljanak ki a németek ellen, amely a német megszállást eredményezné." 

1944. március 19 én bekövetkezett német bevonulást követően kezdődtek meg a zsidók munka táborokba történő deportálása a német hadvezetés akaratának megfelelően. 

Amikor a háború kimenetele fordulatot vett, a szövetségesek, mint az "utolsó csatlósra" küldtek ránk pusztító szőnyeg bombázásokat és mértek az ország népére és földi javaira megsemmisítő csapásokat. 

Kérdéseim: 

1. Miért kell nekünk a mai napig a zsidóknak háborús kártérítést fizetnünk, amikor nálunk leltek átmeneti nyugalmat, óvtuk, védtük őket, ameddig tehettük? 

2. Mikor és ki téríti meg nekünk azt a felfoghatatlan mértékű, a jelenlegi államadósságunkat többszörösen kitevő kárt, ami bennünket, a magyar népet ért, azért, mert megakadályozták, hogy kilépjünk a háborúból? 

A kérdések persze költőiek. A választ csak egy valódi rendszerváltás adhatja meg, vagy netán egy új államforma.........? Holokauszttagadás - Bíróság elé állítanak egy komment miatt Magyarországon egy férfitA vádirat szerint a 68 éves férfi az egyik közösségi oldalon megosztott cikkhez írt hozzászólásával a nemzetiszocialista rendszer bűneit nyilvánosan kétségbe vonta. Ezzel a kommenttel a nemzetiszocialista rendszer bűneit nagy nyilvánosság előtt kétségbe vonta – írja közleményében az ügyészség.
A vádirat szerint a vádlott az egyik közösségi oldalon 2016. januárban, egy más által megosztott, holokauszttal kapcsolatos cikkhez írt hozzászólásában – annak tartalma szerint – azt állította, hogy a holokausztot valójában nem a nemzetiszocialista rendszer képviselői tervelték ki és határozták el, hanem a zsidó vezetők. Ezért a holokausztra, mint a nácik által elkövetetett népirtásra, nem került sor.
A vád szerinti bűncselekmény a törvény szerint legfeljebb három évi szabadságvesztéssel büntetendő bűntett. A kerületi ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására, egyúttal a végrehajtás próbaidőre történő felfüggesztésére tett indítványt a vádiratban.
Vigyél egy – egy hamburgert a bíró uraknak , és mond el nekik , hogy az igazi bűncselekmény , amit Drezdában elkövettek az volt az igazi holokamu , meg amit a hamburgerbe daráltak !!!


 


Az Iszlám Állam nem tudott volna ilyen sikereket elérni, hogyha Szaddám Huszein maradt volna hatalmon - állítja John Nixon egykori CIA-ügynök, aki kihallgatta az iraki diktátort. 
Nixon szerint a Nyugatnak meg kellene egyeznie azokkal a vezetőkkel, akiktől "irtózik", hogy stabilizálhassa a Közel-Keletet. Ő volt az első CIA-ügynök, aki Szaddám Huszein 2003 decemberében történt elfogásakor jelentést adott. 
A könyvében elmondja, milyen hatása volt az irkai inváziónak és Szaddám kivégzésének. 
Ha Szaddám élne, nem lenne Iszlám Állam 
"A kihallgatások során Szaddám mindent a feje tetejére fordított" - írta Nixon az egyik fejezetben, amit a Time és a Daily Mail is közzétett. Az egykori CIA-s azt állította, hogy ha Szaddám hatalmon maradt volna, akkor az Iszlám Állam ilyen mértékű térnyerése gyakorlatilag nem történt volna meg. 
"Nem valószínű, hogy egy Iszlám Államhoz hasonló szervezet ilyen sikereket érhetett volna el egy ilyen elnyomó rendszerben, amit egy síita vezetésű bagdadi kormány irányít" - olvasható a könyvben. 
Az ex-ügynök úgy véli, Szaddám nagy veszélyt jelentett a virágzó dzsihadista mozgalmakra, amiket rendszeresen sikerrel tiport el. "Szaddám úgy érezte, hogy a szélsőséges iszlamisták jelentik a legnagyobb fenyegetést az uralmára és biztonságára, ezért gyökerestül irtotta őket" - fogalmazott Nixon. 
Megdőltek a mítoszok 
A Szaddámot többször is kihallgató tiszt szerint az volt az egyik legnagyobb tévedése a titkosszolgálatnak, hogy azt hitte, az iraki diktátor be akarja vetni tömegpusztító fegyvereit. 
"Sosem gondolkodunk el azon, hogy bevessük a tömegpusztító fegyvereket. Fel sem merült. Vegyi fegyvereket a világ ellen? Miért tennénk, ha ellenünk sem vetettek be ilyesmit?" - reagált Szaddám az egyik kihallgatás során. 
Nixon szerint az is téves feltételezés volt, hogy Szaddám számos dublőrt alkalmazott volna. A CIA elemzőjeként részletesen megvizsgálta a diktátor nyilvános szerepléseit, de egy ízben sem talált semmi gyanúsat. 
Szaddám tagadta azt, hogy köze lenne a szeptember 11-ei merényletekhez, valamint azt is, hogy kapcsolatban állna Oszama Bin Ladennel. 
Együttműködés az "utált" vezetőkkel 
A CIA-s szerint együtt kellene működni azokkal a vezetőkkel, akiket utálunk, mert csak így lehet fenntartani a békét a Közel-Keleten. Nixon elmondta, "azt el kell ismerni, hogy fenntartotta az iraki nemzetet, ameddig hatalmon volt". Hozzátette ugyanakkor, esze ágában sincs azt állítani, hogy Szaddám ártatlan volt, hiszen bizonyítékok vannak a gyilkosságaira, bebörtönzéseire és zsarolásaira. 
Nixon szerint az elmúlt 13 év tükrében nem túlzás azt állítani, hogy jobb választás lett volna az iraki diktátort életben hagyni. 
"Utólag jobb lett volna egy öregedő és kezelhető Szaddámot hatalomban tartani, mint elkeseredett küzdelmet folytatni életerős férfiakkal és nőkkel, akik az Iszlám Állam nevében gyilkolnak, hogy azt a 2,5 trillió fontot ne is említsük, amiből ujjá kellett építeni Irakot" - írta. Mindemellett 4500 amerikai, 179 brit és 150 ezer iraki halt meg az iraki invázió során. 
Most Trumpon a sor 
Elmondása szerint, Huszein figyelmeztette Nixonon keresztül Amerikát, hogy el fognak bukni az ország stabilizálásában. "El fogtok bukni Irakban, mert nem ismeritek a nyelvet, a történelmet, nem értitek az arabok gondolkozását" - fogalmazott az iraki diktátor. 
Nixon szerint Donald Trumpnak most van esélye arra, hogy egy új rendszert hozzon létre a Közel-Keleten. 
"Ehhez nagyon kemény döntéseket kell hozni, fel kell ismerni, hogyan viszonyuljunk az általunk nem kedvelt emberekkel és vezetőkkel, hogy cserébe megteremtsük a stabilitást a régióban és elejét vegyük a terrorfenyegetésnek" - írja. 
forrás: ATV Daily Mail Russia Today, orientalista.huEnigma 


Duterte elnök “idiótának” nevezte az ENSZ emberjogi főbiztosát (NYT)Duterte Fülöp-szigeteki elnök „idiótának” nevezte az ENSZ emberjogi vezetőjét, jelenti a vezető amerikai lap Manilából, a 100 milliós ország fővárosából.
Rodrigo Duterte tegnap azért nevezte idiótának Zeid Ra’ad al-Husseint, az ENSZ emberjogi főbiztosát, mert kedden arra szólította fel a Fülöp-szigeteki hatóságokat, hogy indítsanak vizsgálatot az elnök ellen, amiért az azzal dicsekedett, hogy Davao város polgármestereként személyesen lőtt le gyanús bűnözőket.
Göncz Árpád sajtószabadság likvidátor: így szűnt meg az Új Magyarország és az Új Demokratagoncz
A témával foglalkozó levelem Göncz Árpádhoz a Demokrata 2002. december 20-i számában jelent meg.
Ebben az olvasható, hogy mind az Új Magyarországot, mind az Új Demokratát hirtelen megszűntették, amikor azok – megjelenésük utolsó számában – jelezték, a következő számban Göncz átvilágításával foglalkoznak.
(Az Új Magyarország 1997. december 2. kedden jelent meg utoljára.)

Göncz Árpádnak

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG VOLT ELNÖKÉHEZ
(Volt drámaírónak és volt fordítónak)
Kedves Árpád!
Kéri Edit nyílt levélben kérte Mádl Ferenc mostani köztársasági elnököt és téged, hogy kérjétek saját átvilágításotokat, mivel a Mécs-bizottság ezt nem tűzte ki céljául. Mádl úr titkára válaszolt: mint volt kulturális minisztert amúgy is át fogják világítani. Kéri Edit szeptember 5-iki keltezéssel tőled is megkapta a választ, melyet a Demokrata október 10-iki számában fakszimilében közölt.
Még mielőtt a lényegre térnék, némi magyarázat.
Fejléces leveleden nem volt ott a neved, csak az, hogy A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG VOLT ELNÖKE.
Árpád, ez nem helyes. Ugyanis a neved épp olyan fontos, mint a címed. Te Göncz Árpád vagy!
Képzeld mi lenne, ha Mádl elnök úrnak, amikor már nem lesz elnök, épp olyan levélpapírja lenne, mint neked! Mi különböztetné meg  kettőtök fejlécét?
Ami a „volt drámaírót” és „volt fordítót” illeti, azért címeztelek így, mert a te sajtód folyamatosan ezt tette Csurka Istvánnal.  Veled nem tette, holott Te éppen úgy felhagytál a drámák írásával, de mivel én igazi demokrata vagyok, egyformán kezelem az embereket. Nem is szólva arról, hogy a „volt”, az nálad rang. Mint levélpapírod is mutatja. Így tehát te háromszorosan is „volt” vagy. Volt elnök, volt drámaíró és volt fordító.
A tegezésre is demokratikus késztetésem szorít.
Emlékszel?
Akkor tegeztél le, amikor Diana hercegnőnek a brit nagykövet rezidenciáján adott fogadásán futottunk össze. És mivel a te ilyen gesztusaid nyilván nem feudális megfontolásokból fakadnak, viszonzom tegezésedet.
Most pedig térjünk a tárgyra a sok locsogás után. Kéri Editnek küldött válaszodban azt írod: „Szeretném közölni Önnel, hogy az ún. ’szűrésemet’ az 1966. évi LXVII törvénnyel módosított 1994. évi XXIII. törvény alapján az ún. átvilágító bizottság elvégezte, és 1997. július hó 7. napján 008012/1997/8. sz. határozatban értesített, hogy a törvényben megjelölt nyilvántartásokban a nevem nem szerepel.”
Árpád! Miért csinálsz te ilyeneket? 1966-ban nem módosítottak egy 1994-es törvényt! Hogyan módosíthattak volna valamit akkor, amikor a módosítandót még meg sem alkották? Tán csak nem voltál műfordítóként is ennyire figyelmetlen és pontatlan?
Leveled így zárod: „Egyébként, ha még tizenkétszer ’átvilágítanak’, a suttogások és feltételezések akkor is folytatódnak, mert a tényekhez semmi közük.”
Nos, én ebben a mondatban a „mert”-et nem értem, de hagyjuk. Inkább beszéljünk a lényegről. Ez pedig az, hogy nem kellene mást csinálnod, mint két dolgot.
 
 1. Mint oly sok más politikus, egyszerűen hozd nyilvánosságra átvilágításodat. Sokan ugyanis azt „suttogják és feltételezik”, hogy azt évtizedekre titkosítottad. Ha ezt megteszed, a susmus garantáltan kimúlik.
 
 1. Átvilágításod a titkosszolgálatok közül a III/III-as ügyosztálynak végzett munkára vonatkozott. Kéri Edit nem csak azt szeretné, ha ezt a papírt hoznád nyilvánosságra (pártod, az SZDSZ, jobban mondva az SZDSZ SZDSZ-e, a Nyilvánosság Klub tagjai is folyamatosan azt követelik, hogy a közéleti szereplők múltjának minden részlete legyen nyilvános), de azt is, hogy essél át egy olyan átvilágításon is , mint a miniszterek, vagyis derüljön ki az is, hogy más ügyosztálynak dolgoztál-e. Mindez nagyon üdvös lenne, hiszen az országban sokan nem értik, miként hagytak futni szabadon a komcsik még a negyvenes években éppen Téged és éppen akkor, amikor Nálad jóval kevésbé fontosabb kisgazda pártiakat is elvittek, bebörtönöztek vagy deportáltak.
 
Végezetül egy jópofa történet. Képzeld, amikor az Új Magyarország címoldalán megjelentette átvilágításoddal kapcsolatos kételyeimet a keddi számban, a szerdai szám már nem jelenhetett meg. Tudod, ez a Horn-kurzusban volt, amikor te úgy gondoltad, a sajtó nálunk szabad. Csak éppen a Freedom House nem gondolta úgy.
És képzeld, amikor annak idején a rövidéletű  Új Demokrata foglalkozott ugyanezzel a témával, már annak sem jelent meg további száma.
Sok oktondi azt mondja, ma sem állunk jobban a sajtó szempontjából, mint a Horn-érában. Micsoda marhaság! Akkor még az ellenzéki lapok is – közvetve vagy közvetlenül – kormánykézen voltak. Mindahányan. Most viszont önállóak. Így nem nagy kockázat átvilágításoddal foglalkozni. Ugyanis nem tudják megszüntetni őket. Viszont némelyeknek szórakoztató, ha foglalkozunk igaz történeteddel. Másoknak meg demokráciaérzetében okoz deficitet múltod részleges feltárásával szemben tanúsított makacs ellenállásod.
Árpád! Légy demokrata, férfi  és üvegtestű!
Tisztelettel üdvözöllek és minden jót kívánok soron következő fellépésedhez egy „másság”-eseményen.
Lovas István
jelenlegi újságíró és a más véleményektől rettegő barátaid által betiltott Sajtóklub műsorvezetője
 


A sapka, vagy az élet ára (II. és befejezés)muetze
Roman Frister A sapka, vagy az élet ára című könyvének ismertetése második és egyben befejező része következik.
Ez az a holokauszt memoár, amelyet nálunk  garantáltan nem fognak kiadni.
Tegnap azt jeleztem, három nap egymásután megosztva posztolom ki.
Mivel azonban láttam, hogy nem olyan sok a maradék, következzék most a teljes szöveg, a csattanó Árpád bácsi, a settenkedő buzeráns zárófejezettel, amelyről tudni érdemes: az „Árpád bácsi” az eredeti német szövegben is így jelenik meg, magyarul írva, tehát nem csak az „Árpád”, hanem a „bácsi” is. (Egészen véletlen egybeesés persze, hogy Göncz Árpád a könyv ismertetésekor államelnök volt.)
A folytatások a Demokrata hetilapban 1999 májusának közepétől jelent meg A sapka, egy holokauszt túlélő emlékiratai címmel.
 
 
A sapka (III.)
 
A gyors karrieremet nem a képességeimnek köszönhettem, hanem annak, hogy zsidó a származásom”
 
A zsidó Roman Frister holokauszt-túlélő kendőzetlen önéletrajza
 
 
LOVAS ISTVÁN
 
A sapka, vagy az élet ára c. könyv ismertetésében előforduló idézeteket dőlt betűkkel jelezzük.
 
                A háború után Frister egy wroclawi napi­lapnál helyezkedett el mint újságíró, majd huszonkét évesen már ő a segédszerkesztő. Ezt a gyors emelkedést a rang­létrán nem a képessé­geimnek köszönhettem, hanem annak, hogy kon­centrációs táborban voltam és zsidó a szárma­zásom. A kommunista rezsim a keblére ölelte az olyanokat, mint engem, mert nem bízott a lengyel katolikus értelmiségben. A keresztény­ség és a kommmu­nista tanok nem illettek egymáshoz. Magától értetődő volt, hogy a hata­lom birtokosai választási lehetőség híján olyan emberek után néztek, akik nem gyökerez­tek mélyen a nemzet­ben, akik nem kaptak kato­likus nevelést, és akik nem kötődtek a régi rendszerhez. A lehe­tőséget ezüsttálcán kínálták fel, és bolond lettem volna, ha nem ragadom meg. Semmilyen lelkiismeretfurdalásom nem volt. Elvégre senki sem vált munka­nélkülivé miattam.
                A táborból történt szabadulás után Frister egy felvidéki szanatóriumba került. Ápolását a Joint zsidó segélyalap fizette. Egy napon a szerző felkereste a gyógyintézet igazgatóját. Részletek a párbeszédből, amelyet Frister indít:
A Joint a jelenlegi árfolyam szerint havi 250 dollárt fizet a gyógykezelésemért. Már régóta unom, hogy itt a szanatóriumban ücsörögjek, de azt hiszem, Önnek sem lenne el­lenére, ha távozásom után is zsebrevághatná ezt a summát.
                – Hogy képzeli? Hisz Ön beteg.
                – Mi lenne, ha távoznék a szanatóriumból, de a pozsonyi Joint-irodát nem értesítenénk? A dollárok továbbra is csordogálnának az Ön kasszájába, a hasznon pedig megosztoznánk mint jó keresztények.
                – Ilyen szégyentelen ajánlatot még sose hallottam.
                – Én csak előterjesztettem egy javaslatot.
                – Meg kell hagyni, konok és veszélyes faj­zat maga.
                – Nos?
                – Az indítványt energikus tiltakozással elfogadom.
                A szlovák orvos és a lengyel zsidó hóna­pokon át testvériesen osztozott a Joint dollárküldeményén. Fristernek azonban más üzlete is akadt Pozsonyban. Egy Herschkowitz nevű úr fel akarta mentetni fiát a katonai szolgálat alól, hogy zavartalanul kivándorol­hasson Palesztinába. Jó pénzért Frister ment el helyette a sorozásra az ifjabb Herschkowitz papírjait lobogtatva. Fristert még ki nem kúrált tuberkulózisa miatt alkalmatlannak minősítettek – a Herschkowitz fiú mehetett Palesztinába.
Amikor a Herschkowitztól kapott pénznek nyakára hágott, Frister újabb forrás után nézett. Eszébe jutott anyai nagyatyja, Salomon Rosenwiesen, aki az első világháború kitörésekor csapot-papot hátrahagyott Galíciában és meg sem állt Amerikáig. Órákkal házalt a déli feketéknél, és idővel meggazda­godott. Frister nagy-üggyel bajjal az eltűnt nagyapa nyomára akadt, írt is neki egy hosszú levelet és pénzt kért. Hamarosan ő is kapott egy hosszú levelet.
Salomon nagypapa részletesen kioktatott szüleim ostobaságáról, akik lám az életükkel fizettek azért, mert nem fogadták meg a taná­csát és nem vándoroltak ki időben Európából. Aztán pontosan eligazított, hogy miként öltöz­ködjék az ember nyáron és miként télen, továbbá hogy helyes étrenddel hogyan lehet élénkíteni az anyagcserét. Mást nem kaptam tőle… Úgy látszik, nem akart bajlódni egy kényelmetlen unokával, aki a sors egy sajnála­tos tévedése folytán túlélte a háborút.
                A jó öreg Salomonról Frister elmond egy másik történetet is. Ezúttal nem az unokája, hanem Max, a saját fia, akit csecsemőként hagyott hátra Galíciában, fordult hozzá segít­ségért azután, hogy kirobbant a háború. Max ekkorra kalandos úton elvergődött Lisszabonba, és onnan próbált továbbállni Amerikába. Levélben kérte meg apját, hogy vállaljon érte kezességet, különben nem kap amerikai vízumot és itt pusztul Európában.
Salomon Rosenwiesen nem érzett indít­tatást, hogy megkönnyítse fia kivándorlását az Egyesült Államokba. Postafordultával tudatta fiával: „A te korodban, kedves Max, én már megálltam a saját lábamon.”
Max végül rettentő megpróbáltatások árán kijutott az Újvilágba. Apja a legelőkelőbb New Orleans-i szállodában fogadta gyermekét. A szerzőnek így elevenítette fel Max a nevezetes találkozást:
Apám arcára nem emlékeztem, mert amikor elhagyott bennünket, még csecsemő voltam, mé­gis úgy üdvözölt, mintha csak egy pár napja látott volna utoljára. Egy vörös plüssfotelban ült, lehúzta a cipőjét, átadta és ezt mondta: „Kipucolhatod. A szállodainasnak tizenöt cen­tet fizetek, neked kivételesen egy egész dollárt adok érte.” Először rossz viccnek vél­tem, de apám nem állt tréfás ember hírében… Azt hiszem, itt abba is hagyom. Elég, ha el­mondom még, hogy ezen a dolláron kívül sose kaptam semmi mást tőle. Nem jött el az esküvőmre, és még a kórházban sem látogatott meg, amikor az egyik vesémet eltávolították. Félt, hátha kiderül, hogy gazdag ember az apám, és a végén még vele fizettetik meg a kórházi költségeket.
(Folytatjuk.)

A sapka (IV.)
 
Amikor megszületett a gyerekük, megkeresztelték, sőt a zsidók gyűlöletére nevelték”
 
A zsidó Roman Frister holokauszt-túlélő kendőzetlen önéletrajza
 
 
LOVAS ISTVÁN
 
A sapka, vagy az élet ára c. könyv ismertetésében előforduló idézeteket dőlt betűkkel jelezzük.
 
                Frister a háború egy időszakában szüleivel kereszténynek álcázva hamis papírokkal élt Krakkóban. Kifutóként kereste a kenyerét, s en­nek során megismerkedett Gretével, egy SS-tiszt feleségével. Mivel népi németnek hazudta magát, a fiú kapott Gretétől egy Hitler-Jugend-egyenruhát. Ebben járt-kelt a városban, az uniformisnak kijáró előnyöket élvezve.
Frister barátja, az ugyancsak zsidó Mischka Schindler gyakran kölcsönkérte cimbo­rája fess Hitler-Jugend-göncét. Ebben kereste fel a gettó melletti bazárt. Német halan­dzsával úgy megrémisztette a feketézőket, hogy a megszeppent zsidók minden alkalommal egy kar­ton cigarettával vásárolták meg jóindu­latát. Az ifjú Mischka életfilozófiája: „Nagy marha az, aki gürizik.”
A Schindler-család is hasonlóképp gondol­kozott. A papa és mama a gettóból megszökött hitsorsosaiknak adtak szállást kis otthonuk­ban, de nagyüzemi módon. Azt ígérték, hogy az „albérlőknek” hamis papírokat szereznek. Csil­lagászati összegeket és drága ékszereket vet­tek fel előlegként – mint mondták – egy magas­rangú tisztviselőnek, aki majd az életmentő hamis igazolványokat szállítja.
A várakozási idő a Schindler-lakásban rendszerint hosszú ideig tartott, míg végülis a zsidók közölték, hogy nincs már több pénzük és ékszerük. Nem sejtették, hogy ezzel a kétségbeesett vallomásukkal a sorsukat pecsé­telték meg. Mihelyt anyagilag elvéreztek és Schindlerék nem tudták szipolyozni őket, színre léptek a családfő rendőr barátai.
                Ez úgy történt, hogy a lengyel kisegítő karhatalom emberei éjszaka dörömböltek a Schindler-lakás ajtaján, leráncigálták a buj­dosó zsidókat az utcára, és valamennyiüket betuszkolták a riadóautóba. A nagyobb hiteles­ség kedvért Schindlert is magukkal hurcolták. A városból kiérve a rendőrök tudatták a zsidókkal, hogy ez az utolsó útjuk. Itt lépett újra színre Schindler. Azt mondta, hogy ha ott helyben össze tudnak dobni néhány ezer dollárt, akkor a rendőrök futni hagyják őket.
A cipőjük sarkából, a ruhájuk bélese mögül és más rejtekhelyekről a foglyok előkotorták utolsó pénzüket és ékszereiket, amelyeket ed­dig sikeresen eldugtak a kapzsi Schindler elől, utolsó tartalékukat, amelyből a jövőbeli túlélést akarták biztosítani.
                A zsidókat, miután fizettek, szabadon engedték. A szerencsétlenek futottak a szántóföldön, amerre láttak. A rendőrök jól irányzott lövésekkel valamennyiüket lekaszabolták, majd vidáman osztoztak a zsák­mányon Schindlerrel, aki visszatért a gettó tájára, hogy további hitsorsosainak ajánlja fel otthona menedékét.
A Hitler-Jugend-egyenruhában grasszáló Frister is űzte a maga kis stiklijeit a gettó környékén, a feketepiacon és a prostituáltak negyedében. Ha valaki megfeddett volna az életvitelemért, azt feleltem volna: És mi van a gazdagokkal a gettóban, akiknek zenekar húzza a talpalávalót, akik pompás vacsorákat és dáridókat rendeznek a nagy nyomor kellős közepén, mialatt tízezrek halnak éhen? Ezek nem éppen olyan erkölcstelenek?
                A gettó vonzotta a kis Fristert, mint a mágnes. Ma már világos, hogy ez nem puszta kíváncsiság volt. Az a titkos szükség hajtott valamiféle beteges kielégülésbe, hogy ennek a helynek a megpillantásakor szabadnak érezzem magam, mialatt népem tízezerszám masírozott szenvedve a sorsa felé.
                A Frister-családban nagy megrökönyödést keltett az a hír, hogy a rokonságban egy fiatal lány a hátsó ajtón elmenekült, amikor a rendőrség rajtaütött a búvóhelyükön. A bielskói bibliamagyarázó azonban szállította mentségére a példabeszédet a Talmudból. Két zsidó eltévedt a sivatagban és csak egy flaskó vizük volt. Ha igazságosan megosztották volna, mindketten szomjanhalnak. Az élet szentségének a nevében ésszerűbbnek tűnt, hogy egyikük megitta az egész vizet és életben maradt – hangzott a példabeszéd a Talmudból.
Nem kevésbé tragikus egy másik rokon, Isaak családjának a sorsa. A háború után a táborból szabadulva úgy döntöttek, hogy el­vetik zsidó identitásukat és lengyel nevet vesznek fel. Odahaza Isaak belépett a pártba és gyorsan kapaszkodott a ranglétrán. Amikor 1948-ban találkoztunk, felfedte világnézetét. Zsidónak lenni teher, amely magában hordja a katasztrófa magját. A zsidóság egyébként sem adott neki mást, állította, mint szenvedést és megaláztatást. Amikor megszületett a fiúk, megkeresztelték, sőt a zsidók gyűlöletére nevelték. Olyannyira, hogy amikor a gyerek három éves lett és elkezdett érdeklődni a környezete iránt, megkértek, hogy többé ne látogassam őket.
                Balszerencséjükre egy olyan ember nevét vették fel, akiről kiderült, hogy Gestapo-ügynök volt. A rendőrség letartóztatta Isaakot. Nem volt könnyű, hogy a kommunista nyomozókkal elhitesse az igazságot, vagyis hogy csalt és úgy jutott új identitásához. Kikényszerített visszatérése a zsidósághoz aláásta az egészségét. Ha nem vallja be az igazságot, akasztófán végezte volna. Fia azon­ban nem tudta elviselni, hogy most hirtelen ő is azoknak a zsidóknak a sorába tartozott, akiknek a gyűlöletére tanították mindaddig. Tizenhat éves korában örökre hátat fordított a szülői háznak és még akkor sem tette be oda a lábát, amikor az apja szívinfarktusban haldok­lott.
                A visszaemlékező Frister a megszállás ide­jén úgy bukott le, hogy mint derült égből villámcsapás egy SS-járőr igazoltatta az utcán. Ő magabiztosan nyújtotta át hamis papírjait, de a közeg biztosra ment. A járőrt kísérő kaftános zsidó – évtizedekkel később kiderült, hogy Diamantnak hívják és jó ideje kémkedett Fristerék után – egy kapu alatt le­húzatta a fiú nadrágját. Egy szakértő pillan­tás elegendő volt a körülmetélt testrészre, hogy tudassa a németekkel: zsidót fogtak. A fiú megmondta a lakcímüket, a járőr haza­kísérte, majd vele együtt lágerbe hurcolták az ugyancsak hamis papírral bujdosó szülőket is. Ők nem élték túl a háborút.
Ötven éven át hordoztam szívemben a bűntudatot, hogy én okoztam szüleim halálát. Egy régi barátom levele hozta a megkönnyeb­bülést. Kényelmes dolog egy másfajta forgatókönyvben hinni: a spicli Diamant volt az, aki valódi kilétünket felfedte, szolgáltatott ki bennünket a náciknak. Szüleim vére nem az én kezemhez tapad. Köszönöm, levélíró barátom, hogy ezernyi önmentegetésemhez hozzáadtál még egyet.
(A befejező rész következik.)

A sapka (V.)
 
Árpád bácsi, a settenkedő buzeráns
 
A zsidó Roman Frister holokauszt-túlélő kendőzetlen önéletrajza
 
 
LOVAS ISTVÁN
 
sapka, vagy az élet ára c. könyv ismertetésében előforduló idézeteket dőlt betűkkel jelezzük.
 
Árpád bácsi (a német eredetiben is ,,Árpád Bácsi”) piti zsebtolvajként kezdte Budapesten, de később betörésre is ráfanyalodott. Több évet töltött börtönben, mint iskolában. Alkalmi spicliskedéssel könnyített sorsán a fogságban, mígnem átgázolt mindenkin és ármánykodásainak jutalmául megtették barakkfőnöknek. Kápónak – ami igen komoly méltóság a táborban, amely állam volt az államban. Szinte, mondhatnánk, a foglyok világának legfőbb közjogi méltóságának szerepét töltötte be.
Árpád bácsi bambán vigyorgott, és sze­rette a fiatalokat, főleg a fiúkat. Így akadt meg a szeme Roman Fristeren. Egy éjszaka mellébújt a priccsen.
                Keze végigsiklott a testemen, remegő ujjal keresve a bejutást. A bezsírozott ujj könnyen meglelte a végbélnyílást és körkörös mozdula­tokkal belémfurakodott. Az ülepizmain meg­feszültek, hogy a behatolást megakadályozzák, de a kéjenc vénember tudta, hogyan kell az efféle védekező taktikát meghiúsítani. Majd az ujj kicsusszant, és gyors lökéssel belém­siklott a hímvesszeje. Rettenetes fájdalmat éreztem. Ordítani akartam. Ebben a másod­percben, mintha csak várta volna ezt a reak­ciómat, a másik tenyerét a számhoz tapasz­totta. Egy szelet kenyér volt benne. Elnyomtam a sikolyomat. Et­tem a kezéből. Alig faltam fel az első sze­letet, tömte a számba a másodikat. Habzsoltam, hogy a harmadikat is megkapjam, mielőtt még elélvez. 
A szerző hosszasan leírja megalázó keser­veit Árpád bácsi karmai között, és szégyenét amiatt, hogy nem kiáltott segítségért. Ösz­töneit kiélve, Árpád bácsi visszasurrant a helyére.
De nem távozott üres kézzel. Vele együtt eltűnt a sapkám is. Márpedig a fogoly sapka nélkül halott fogoly. Azt, aki a reggeli szem­lén nem viseli az előírásszerű sapkát, a szol­gálatos tiszt helyben agyonlövi.
                Te aljas kurafi, átkoztam magamban Árpád bácsit. Már csak két, legfeljebb három órám volt hátra az életből. Hideg verejték csurgott végig a hátamon. Árpád bácsi szándéka világos volt. Meg akart szabadulni tőlem. El akart in­tézni egy tanút, aki bevádolhatná.
                A kétségbeesett Frister agyán átvillant megannyi ifjú fogoly rejtélyes halála. A legutolsó az volt, amikor egy fiatalember belefulladt a latrinába.
Óvatosan és nesztelenül lekúsztam a priccsemről. Balra, aztán jobbra lestem. Csak egy meztelen körte adott némi fényt a bejárat­nál. Megindultam lopva a priccsek közti szűk folyosón. A szemem mint egy macskáé keresett egy könnyelmű rabtársat, aki nem volt elég elővigyázatos, hogy a takarója alá rejtse a sapkáját. Féltem. Ha elkapnak, menten agyonvernek. Auschwitzban tanúja voltam, amikor egy sapkatolvajt elkaptak. A foglyok felkötötték az első tartógerendára. Önkéntelenül is fel­néztem a gerendára. Ennek köszönhettem, hogy megpillantottam az áldozatomat. A legfelső priccsen feküdt. Behajtott karja alól ki­kandikált a sapkája. Óvatosan elmartam a sap­kát. Az ember nem mozdult. A sapkáját gyorsan az ingem alá rejtettem. Lábujjhegyen vissza­osontam a helyemre.
                A szemle hajnali ötkor kezdődött. Frister tudta, hogy valahol mögötte ott áll egy ember, akire biztos halál vár.
Nem volt lelkiismeretfurdalásom, elhesse­gettem minden gondolatot róla vagy az érzéseiről. A léte nem volt fontos számomra. Ha nem segítek magamon, ki fog segíteni?
Egy tiszt és a kápó együtt ellenőrizte a foglyok felszerelését.
A fogoly, akinek nem volt sapkája, nem könyörgött az életért. Egy rövid durranás, szárazan, visszhang nélkül. Nem néztem körül. Nem akartam tudni, hogy kit lőttek le. Boldog voltam, hogy én élek.
                 A sapkalopás titkát két ember ismerte: Roman Frister és Árpád bácsi. A vén kápó ezután minden alkalmat megragadott, hogy elte­gye az útból homoszexszuális hajlamának áldo­zatát és tanúját. A melegek ugyanis, ha beteges hajlamukra fény derült, halállal lakoltak a táborban. Az egyik sikerrel kecsegtető bosszúra egy motozás során nyílt alkalma Árpád bácsinak. „Alaposan átkutatni!” – utasította a táborparancsnok Árpád bácsit, és rámutatott Fristerre.
Az ilyesmit nem kellett kétszer mondani a vén kápónak. Éreztem, amint az ujja végigsik­lik a gerincemen, majd fenekem  vágatán, és betorkollik a végbelembe. Az ujja pörgött, mint egy csavarhúzó. Árpád bácsi élvezte, ha másoknak kínokat okozhatott. Hirtelen kihúzta az ujját és megparancsolta: „Nyisd ki azt a redves szádat!”
                Kitátottam, mint a fogorvosnál. Az ujját bedugta a szájnyílásomba. Éreztem, amint a körme felsérti az ínyemet. Benyomta az ujját a torkomba, míg csak öklendezni nem kezdtem. Amikor kész volt, megparancsolta, hogy nyaljam le az ujját, amíg olyan tiszta nem lesz, „mint egy újszülött csecsemő pénisze”.
Talán sosem fogjuk megtudni, hogyan vé­gezte a szadista Árpád bácsi, aki zsidó létére zsidó fogolytársait kínozta, de egy másik kápó halála a szemünk előtt zajlik le.
Egy bizonyos Wilczek úrról van szó, aki hihetetlen privilégiumokat harcolt ki magának mint az egyik barakk főkápója. A német parancsnok azt mondta, annyira megbízik Wilczekben, hogy még a páncelszekrényének a kulcsát is vele őriztetné. Wilczek irányította az úgynevezett lágerrendőrséget is. Ezek a zsidó rendőrök, akiket mindenki gyűlölt és akiktől mindenki rettegett, bármilyen német parancsot szemrebbenés nélkül végrehajtottak. Kérdéses, hogy a megkívánt fegyelmet ezeknek a kol­laboránsoknak a segítsége nélkül egyáltalán fenn lehetett volna-e tartani a táborban.
                Néha eltöprengtem, hogy a náciknak miért éppen Wilczekre esett a válasz­tásuk. Nem sugárzott tekintélyt, kis ember volt, lassan mozgott és érthetetlenül motyo­gott. Odahaza a háború előtt a város egyik leggazdagabb embere volt, mindig készen arra, hogy segítsen a rászorulókon. Példás családapának számított, durva szó el nem hagyta az ajkát, nem ivott és a légynek sem ártott volna. Miért rá esett a nácik választása? Talán a hatodik érzékük megsúgta, hogy itt van egy ördög, csak éppen em­beri formában lakozik? Vagy tán a Gonosz ott szunnyad mindannyiunkban és vár a lehetőségre, hogy felébredjen?
                Wilczek egyik ördögi találmánya az volt, hogy estétől reggelig zsidó őrszemeket állított fel a szöges drót mentén, és nekik kellett riasz­taniuk a németeket, ha valaki szökni próbált. Minden meghiúsított szökésért egy vekni kenyér volt a fizetség. Minden sike­rült menekülésért egy ólomgolyót kaptak a fejükbe Wilczek zsidó poroszlói.
A közeledő oroszok elől a tábort áthelyez­ték, s az ottani felügyelők nem ismerték Wilczek kiváltságait. Az egyik kápó Wilczek fénylő csizmájára figyelt fel.
Tied a csizma? – kérdezte.
                – Igenis, uram.
                Egy tiszt is odajött, hogy szemügyre vegye a lábbelit.
                – Kitől kaptad?
                – Ettől a fiútól – felelte Wilczek, és habozás nélkül rám mutatott.
                – Ne hazudj! – ordította a kápó.
                – Becsületszavamra, uram. Ártatlan vagyok. A fiú szerezte.
                – Tudod, hogy ez egy német tiszt csizmája?
                – A fiútól kaptam.
                – Képes vagy arra a zsidó arcátlanságra, hogy ellopjad egy Wehrmacht-tiszt csizmáját? Tudod, mi jár egy tolvajnak?
                – Lágerelöljáró voltam Starachowicében. Ez jár nekem…
                – Úgy van. Jár neked; az jár neked, hogy most megdöglesz – zárta le a vitát a tiszt és szétlőtte Wilczek fejét.
                Wilczek holtan rogyott össze mellettem. Én újra megmenekültem – legalábbis pillanatnyilag.
                (Vége.)
 
Utóhang
 
Ha a most ismertetett könyv előéletéből próbálunk következtetni, feltételezhető, hogy a hetilapunkban közölt idézetek egyesekben rendkívüli felháborodást váltanak ki. Feltételezhető, hogy hetilapunkra a szokásos vádjaikat zúdítják. Ez természetes: ők nyomógombra működnek. A vádakhoz pedig hozzáedződtünk. Ugyanis akiknek nincs érvei, azoknak mocskolódásra futja. Ennyi telik tőlük. Egyetlen, előre feltételezett ,,érvükre” viszont már most szeretnénk válaszolni. Amennyiben valaki azt vetné szemünkre, hogy bizonyos szövegrészeket kiragadva torzítottuk el Frister mondanivalóját, válaszunk csak annyi: 1993 óta hat év állt rendelkezésükre a teljes könyv megjelentetésére. De ha ennek ellenére fenntartják az egyoldalú bemutatás vádját, legjobban teszik, ha megvásárolják a szerzői jogot és kiadják A sapkát. A profit garantált. Vagy mégis csak van ismét valami, ami megelőlegezett támadóink szemében fontosabb a profitnál? Ritka velük a közös platform, de ebben maradéktalanul egyetértünk.
 

Gyilkos-e Eörsi Mátyás?

eorsi
jobboldali liberális mandiner.hu portálon ma kiposztolták Schiffer András, az LMP volt első emberének nagy tetszéssel fogadott szövegét arról, hogy a kormány  Eörsi Mátyás egykori SZDSZ-es külügyi bizottsági elnököt és államtitkárt, a Gyurcsány-párt jelenlegi politikusát a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet élére jelölte.
Schiffer facebook üzenetét a honlap így foglalta össze:
Eörsi Mátyásnak a kilencvenes években is üzlettársa volt bizonyos Bauer Miklós. Márpedig Magyarországot soha, sehol ne képviselje olyan személy, aki önként választott társául egy ávós gyilkost. Pont.”
Miután a liberálisok szerint minden ember egyenlő, aminek következtében kettős mérce nincs, felvetődik a kérdés, Eörsi maga nem gyilkos-e?
Eörsi oldala ugyanis azonnal és attól a pillanattól kezdve antiszemitának nevez egy médiumot, ahol egy általuk annak nevezett írás jelenik meg. E médiumot utána antiszemita médiumként örökre bojkottálják.
Márpedig ha Eörsi ügyvédi irodájában hosszú éveken át Bauer Miklós gyilkos ex-ávóssal dolgozott együtt, vajon nem kézenfekvő-e, hogy e mérce alapján ne nevezzük őt is gyilkosnak?
Schiffer írásában a Bauer Miklós által meggyilkoltak közül megemlíti Ries István egykori igazságügyi minisztert.
Azoknak, akiket az ügy – Eörsi, Bauer, Ries, az MTV hozzáállása az ügyhöz, stb. – részletesebben érdekli, csatoltam a témáról szóló cikket, amely 1999. február 2-án jelent meg a Napi Magyarországban.
 
*             *             *

EÖRSI “KÖRMÖS” ÜZLETTÁRSA: GYILKOS IS?

 
Lovas István
                                                                                             
 
A szabaddemokrata Eörsi Mátyás cégének  (Eörsi & Társai Ügyvédi Iroda, 1056 Belgrád rkp 13/15) tulajdonostársa dr. Bauer Miklós, akit a magyar közvélemény ill. sajtó egy része ÁVH-s múltja miatt a “körmös” Bauer néven ismer. A jelző arra utal, hogy Bauerék kínzási repertoárjának a körömletépés is része volt.
A kormánykoalíció vélt szabálytalanságaira szakosodott szabaddemokrata Eörsi Mátyásnak az  irodája jelentős állami megrendeléseket kapott a bukott koalíció négy évében, amikor Eörsi a külügyminisztérium politikai államtitkáraként, a sajtóban megjelent állítások szerint, befolyását is felhasználta az igen komoly hasznot hajtó ügyek megszerzésére. Különösen az ÁPV Rt. megbízásait említik, mely révén az Eörsi & Társai óránként mintegy 36 ezer forint honoráriumért dolgoztak.
A cég nem csak privatizációs ügyekre szakosodik. Bauer például korábbi ávósokat – az elbocsátott légió tagjait is védi. Így például dr. Bauer Miklós vállalta el annak az ausztrál állampolgárrá lett Vajda Tibornak a védelmét is, akit a szintén Ausztráliába vándorolt Bárdi Magda  azzal vádol, hogy Vajda ÁVH-s korában halálra kínozta  férjét. dr. Bauernek sikerült elérnie, hogy az ausztrál bíróság Magyarországról, az SZDSZ-es Kuncze vezetése alatt álló belügytől egy olyan igazolást kapjon, amely szerint az ötvenes években az  ÁVH fizikai kényszert nem alkalmazott. Bauerék befolyása azonban nem csak a rendszerváltás utáni belügyre terjed ki. A televízióra is, amely immár másodszor – a balliberális sajtóban  kormánypártiként támadott A Hét c. műsor – a közismerten SZDSZ befolyás alatt álló Népszava vezető szerkesztőjét, Dési Jánost bízta meg a már igen ismertté vált Bárdi-Vajda-történet feldolgozásával, noha tudta, az elkötelezett Dési dr. Bauer szerepét következetesen kihagyja feldolgozásából, mint tette az MTV-ben és lapjában korábban egy teljes oldalt elfoglaló, részletes beszámolójában az ügy akkori fejleményeiről. Mint ahogyan Dési szintén említés nélkül hagyta azt a tényt, hogy a mai MTV Híradó egyik kulcsemberének, Sebeséknek a családja költözött abba a házba, melyből Bárdiékat kihajtották.
Hogy A Hét miért vette most elő ismét a történetet, méghozzá vezető anyagként,  szinte teljes egészében archív anyagból dolgozva, meglehetősen érthetetlen, ugyanis ott új fordulat – egy tanú jelentkezésén kívül – nem történt. Kár, hogy e helyett – de ez vonatkozik az MTV többi műsoraira és az  érdekes történetek iránt piaci okokból is érdeklődő  kereskedelmi televíziókra – nem készítenek műsort magáról dr. Bauerről, akire most igen komoly, terhelő kijelentéseket tettek, melyek teljes egészében nyilvánosak és 1960 forint ellenében hozzáférhetőek.
Nemrégiben jelent meg ugyanis Gábor Róbert Az igazi szociáldemokrácia – Küzdelem a fasizmus és a kommunizmus ellen, 1944-1948 c. kötete a Századvégnél. A benne foglaltakkal szemben a kételkedők megnyugtatására idézzük, hogy “A kötet megjelenését a Forgács Pál Alapítvány és a Soros Alapítvány támogatta”. A szerzőt kutatómunkája során pedig nem kevésbé neves személyek segítették, mint Charles Gati, Pető Iván, Vásárhelyi Miklós és – ami jelzi, nem egyoldalú kutatómunkáról van szó -, a miniszterelnöki hivatal stábjában dolgozó kiváló tudós, Tellér Gyula és a Szabad Európa Rádiótól nyugdíjba ment, ma Amerikában élő Vass Vilmos. De Gábor Róbert személye önmagában biztosíték az alaptalan vádaskodások ellen: megalkuvás nélküli múltján kívül jelenleg is a legnagyobb amerikai szakszervezeti csoport, az AFL-CIO tanácsadója kelet-európai ügyekben.
Most idézzünk a könyvből, Bauer bemutatásával kezdve. Mint Gábor írja, Bauer dolgozott az ÁVO  XIV. alosztályán is, fegyelmi előadóként. “Feleségén, Schönfeld Juditon keresztül, aki az illegális Kommunista Pártnak volt tagja, került kapcsolatba a kommunista mozgalommal. Ő maga 1945-ben lépett be a pártba, majd feleségével együtt a PRO alkalmazottja lett. 1953-ig magas pozíciókat töltöttek be. 1950-ben Bauert alezredessé léptették elő”, ismerteti a szerző Bauer hátterét, majd Marosánt idézi azzal kapcsolatban, ahogyan Ries Istvánt verték agyon az ÁVO-n 1950-ben. A volt igazságügy-miniszter holttestét egy váci meszesgödörben találták meg, olvasható a 173. oldalon. Most ugorjunk előre a 243. oldalra: “Amikor Ries István igazságügy-miniszter  tudomására jutott a kékcédulás szavazatok[1] száma, kijelentette, hogy ha nem engedik szabadon a szociáldemokrata rendőrtiszteket, ha a kommunisták nem vonják vissza a hamis szavazatokat, lemond miniszteri tisztségéről. Bán Antal iparügyi miniszter szolidaritást vállat vele. Ries István 1950 júniusában súlyos árat fizetett magatartásáért: Bauer Miklós ÁVO-s alezredes saját bevallása szerint agyonverte az Andrássy út 60-ban”.
Menjünk vissza a 173. oldalra: “Ries István személyével kapcsolatban meg kell említeni Bauer Miklós ÁVO-alezredest. Idézzünk csak a zsák és zsineg nagykereskedő (Bauer és Rátz) csemete Rákosihoz küldött jelentéséből, az 1950. július 22-én készült eredeti okiratból: “”beismerés előtt a sírás, a piszkosság okozta megalázottságot leszidással, leköpéssel és néhány pofonnal igyekeztem fokozni.”” Ugyancsak Bauer alezredes, amikor az egyik vizsgáló panaszkodott, hogy őrizetese nem vall, gúnyosan jelentette ki: “”Nem tudtok kihallgatni. Látjátok, az én őrizetesem inkább meghalt.”” Ries Istvánról volt szó… Bauer megkapta jutalmát bűneiért: a Komplex Külkereskedelmi Vállalat vezetőjeként ment nyugdíjba. Budapesten él, egy neves ügyvédi iroda munkatársa.”
Az ÁVÓ szervezeti felépítését és az egyes alosztályok munkáját ismertető fejezetből tudjuk meg azt is, hogy az Eörsi-iroda mai résztulajdonosa az ÁVÓ III. alosztályán szintén dolgozott. Ez az alosztály az egyházak felmorzsolásával foglalkozott. Páter Kiss Szaléz ferences rendi szerzetest is ott “morzsolták fel”. Az Andrássy út 60-ban “Többek között Bauer Miklós százados javaslatára vizet csöpögtettek a fejére, amivel azt akarták elérni, hogy az áldozat megőrüljön. Ugyanezt a célt szolgálta, hogy vödröt tettek a fejére, s azt gumibottal döngették. A harangzúgáshoz hasonló állandó hang rettenetes szédülést okozott. Ezek a kísérletek sem bírták szólásra Kiss Szalézt. Végül is gumibottal addig verték a veséjét, míg bele nem halt szenvedéseibe.”
De a könyv 182. oldala is idézésre méltó: “Szendi György, illegális kommunista párttag, Bauer Miklós sógora volt. Péter Gábor közvetlen környezetéhez tartozott. Az évek során a PRO-ÁVO-ÁVH majdnem minden osztályán teljesített szolgálatot. 1946 szeptemberétől a XI. alosztályon, sógora mellett dolgozott, majd amikor a II. alosztály beolvadt a XIV. alosztályba, ott kapott beosztást. 1947-ben a IV. alosztály helyettes vezetője lett. A Rajk-per idején ő hallgatta ki Bauerral együtt Noel H. Fieldet. Ugyancsak az ő brutalitásuk miatt hozott Zsigmond Ernőné koraszülött gyereket a világra az Andrássy út 60 pincéjében. A jutalom itt sem maradt el: Szendi György szabadalmi ügyvivői engedélyt szerzett és irodát nyitott Budapesten.”
Elképzelhetetlen lenne, hogy egy hasonló esetben Németországban például ne indulna meg ügyészi vizsgálat. Nálunk  a bűnök – ha kommunisták követik el őket –  elévülnek. Ugyanis, érdekes módon, a mai ügyészség szerves elődje az elévülésről vallott aggályait félredobva emelt vádat 1965-ben Ankner Bélát ellen – és ítélték el a vádak alapján 15 évre -, mert Ankner a Tanácsköztársaság ellen felvonuló egyik dunai monitor gépházában dolgozott 1919-ben (!), vagyis   46 évvel az ítélet kimondása előtt. (Mely vádemelés vagy precedens vagy ok a börtönben elhunyt Ankner poszthumusz rehabilitálására.)
De elhagyva a jog területét, talán kétségbevonhatatlan, hogy mekkora nyilvánosságot kapna  egy berlini, prágai vagy varsói “Bauer”. Nálunk, ahol az elektronikus média nem a rendszerváltás és a demokrácia melleti emberek kezében van, a Bauer-ügy tabu. Különben miért nem hívják meg legalább egy reggeli beszélgetésre Bauert? Miért nem kérdezi meg Eörsi Mátyástól a TV3, a TV2, vagy akár az MTV, hogy  mi a véleménye “Gábor Róbert vádjairól”? Hogy miként társulhat egy ilyen emberrel? Hogy nem érzi-e magát cinkosnak?
Vajon ha ma Németh Zsoltnak, a fideszes külpolitikai államtitkárnak, ügyvédi irodája lenne most, mely hatalmas megrendeléseket kapna Ganspergertől és társa a Gestapo egyik kegyetlenkedő, gyilkossággal gyanúsítható tagja lenne, a sajtó akkor is néma maradna?
 
 
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
 
[1] A kékcédulás szavazással (a kommunisták csoportokat szerveztek, amelyek teherautókkal járták az országot és több helyen szavaztak ugyanazok) hasonlította össze Haraszti Miklós SZDSZ-s rádiós kurátor az Orbán-kormány, a törvényi előírásoknak megfelelő álláspontját a médiakurátorokkal kapcsolatban nemrégiben a Népszabadságban megjelent cikkében. .
Az ukrajnai holodomor 14,5 millió áldozatának emlékére (záró rész)

Voltaire
(Voltaire idézet: “Ha meg akarod tudni, ki uralkodik fölötted, egyszerűen nézd meg, hogy kiket nem lehet bírálni”. És, tehetném hozzá, kikről nem szabad írni.)
Ezzel a résszel zárul Robert Conquestnek Sztálinnak az Ukrajnában elsősorban a kulákság likvidálására éheztetéssel létrehozott népirtásáról szóló könyvének ismertetése.december elejétől kezdve két hónapon át tíz folytatásban ismertettem, illetve fordítottam a Demokrata hetilapban.
A Bánat aratása: a szovjet kolhozosítás és a terror-éhínség (The Harvest of Sorrow: Soviet Collectivisation and the Terror-Famine) 1986-ban jelent meg. Talán említeni sem érdemes, hogy máig nincs magyar kiadása. Nyilván azért, mert 14,5 millió ember halála a magyar könyvkiadók szemében nem sokat nyom a latban.
 
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
 
Záró (10-ik) rész
 
Walter Duranty, a New York Times újságírója az éhínségről terjesztett hírekért az emigránsokat vádolta, akiket Hitler felemelkedése bátorít fel és akik a ,,Berlinben, Rigában, Bécsben és más helyeken kitört éhínségről szóló rémhírekről” írtak, melyek, Duranty szerint, ,,csak arra jók, hogy az utolsó pillanatban megakadályozzák a Szovjetuniónak az Egyesült Államok által történő elismerését úgy, hogy a Szovjetuniót a romok és kétségbeesés országának ábrázolják”.
Hogy 1933 őszére Durantynak milyen híre volt, az a moszkvai brit misszióból Londonba küldött rejtjelzett távirat száraz tömörséggel fejezi ki: ,,Semmi kétségem sincs afelől, hogy Duranty addig járhatja idegenvezetője kíséretében Ukrajna gabonatermő vidékét, ameddig csak akarja ahhoz, hogy az ott látottak megerősítsék abban a véleményében, amelynek már most is nyilvánosan hangot ad”, írta egy diplomata, aki még hozzátette, hogy ,,Duranty urat, a New York Times tudósítóját, a szovjet kormány a többieknél is jobban meg akar nyerni magának”.
Malcolm MuggeridgeJoseph Alsop és több más, tapasztalt újságírónak a véleménye az volt, hogy Duranty egyszerűen hazudik – mint ahogyan Muggeridge később fogalmazott: ,,Duranty a legnagyobb hazug, akivel ötvenéves újságírói pályafutásom során valaha is találkoztam”.
Duranty személyesen mondta Eugene Lyonsnak és másoknak, hogy szerinte kb. 7 millióra tehető az éhínség áldozatainak száma.  Duranty személyes és nyilvános véleménye közötti hatalmas szakadékra bizonyíték az a távirat, amelyet 1933. szeptember 30-án a moszkvai brit ügyvivő küldött hazájába: ,,Duranty úr szerint az Észak-Kaukázus és az Alsó-Volga vidékének lakossága az elmúlt évben három millióval csökkent és Ukrajnáé négy-öt millióval.  Ukrajna elvérzett… Duranty úr véleménye az, hogy kb. 10 millió ember halhatott meg tavaly közvetve vagy közvetlenül az élelmiszerhiány következtében”.
Az amerikai közvéleménynek nem ezt a durva igazságot tálalták fel, hanem a hamis tudósításokat. Hatásuk hatalmas horderejűnek és rendkívül hosszan tartónak bizonyult.
A New York Times Company 1983-as éves jelentésében a napilap Pulitzer-díjas újságíróinak névsorát olvashatjuk, amely nem felejti ki Durantynak 1932-ben adott Pulitzer díját ,,az Orszországból küldött szenvedélymentes, értelmező tudósításaiért”…
A Nation (ebben az amerikai baloldali hetilapban írta Vámos Miklós a tavaly májusi választásokról, hogy az MDF-vezette koalíció puccsra készül és minden bizonnyal számára akkor a cenzúrázatlan írás egyedüli lehetősége a Nation hasábjai marad – ford. megj.) a New York Times-t és Walter Duranty-t külön megemlíti 1932-ben, mint ,,aki a világ valamennyi újságja közül a legértelmesebb, szenvedélyektől mentes és olvasható tudósításokat küldi egy nagy, kialakulóban lévő országból”.
A new yorki Waldorf Astoriában adott banketten ünnepelték meg azt, hogy az Egyesült Államok elismerte a Szovjetuniót. Ekkor egy listát olvastak fel, amelyen minden név elhangzásakor a jelenlévők udvariasan tapsoltak, míg nem értek Walter Duranty nevéhez, amikor, írta Alexander Woolcott a New Yorkerben, ,,szűnni nem akaró tapsvihar tört ki… Az ember azt hitte, hogy Amerika hirtelenjében nem csak Oroszországot, de Durantyt is elismerte”.
Durantyt nyilvánvalóan nem azért dicsérték, mert meg akarták ismerni az igazságot, hanem abból a vágyból, amely sokakban lakozott: hogy azt mondják nekik, amit hallani is akartak. Duranty saját indítékait nem szükséges megmagyarázni.
*  *  *
A vakok és bekötött szeműek e lobbija ténylegesen azonban nem tudta megakadályozni, hogy Nyugatra jussanak azok elbeszélései, akik sem becsapottak sem hazugok nem voltak. Annyit azonban elértek, hogy kétségessé tudták tenni azt, ami valójában történt és úgy állították be a történteket, mintha az éhínségről kijutott híradások csak a szovjet kormánnyal ellenséges forrásból származnak és így hitelességük megkérdőjelezhető. Az elkövetkező nemzedék kommunistabarát elemei a Muggeridgehez és Chamberlinhez hasonló tisztességes tudósítókat állandóan és változatlan hevességgel támadták.
A hamisítás egyik csúcspontja a negyvenes években elkészült Északi csillag c. hollywoodi produkció volt, amely a szovjet kolhozt higiénikus, jól táplált, boldog parasztokból álló közösségnek ábrázolt, amely messze túlszárnyalt minden szovjet propagandaszépítést, mert a szovjet film nézőinek azért mindent nem lehetett eladni.
Az egyik kommunista azzal indokolta az igazság elhallgatását, hogy a Szovjetunió csak akkor tudja megnyerni magának a kapitalista országok munkásait, ha politikája emberi veszteségekben mért árát elkendőzik. Úgy tűnik azonban, hogy a Szovjetunió sokkal inkább az értelmiséget, mintsem a munkásságot akarta meggyőzni.
George Orwell így panaszkodott: ,,Olyan kataklizmikus események, mint az 1933-as ukrajnai éhínség, amelyben milliók haltak meg, elkerülte a brit oroszbarátok nagy részét”. De Orwell ítélete nem csak az oroszbarátokra vonatkozott, hanem a nyugati eszme jelentős és befolyásos képviselőire is.
Az egészben nem az a botrányos, hogy igazolni akarták volna a szovjetek cselekedeteit, hanem az, hogy nem akartak tudni róla és hogy nem voltak hajlandók szembenézni a bizonyítékokkal.
*                             *                             *
 

Nincsenek meg a segélykonvoj elleni támadás elkövetői
Az ENSZ-főtitkár által felállított vizsgálóbizottság nem tudta megállapítani, hogy kik hajtották végre szeptember 19-én az ENSZ-konvoj elleni légicsapást Szíriában, amelyben 18-an haltak meg.
A szerdán New Yorkban nyilvánosságra hozott jelentés szerint a testület “megállapította, hogy légicsapást mértek a segélykonvojra, de az elkövető vagy elkövetők kilétét lehetetlen meghatározni”.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjesztett dokumentum megállapítja, hogy kizárólag a szíriai vagy az orosz légierő, illetve az Egyesült Államok vezette koalíció gépei voltak képesek ilyen támadás végrehajtására, az ellenzéki haderő nem. A támadást legalább egy repülőgép hajtotta végre többfajta fegyverrel. A bizottság arra sem talált bizonyítékot, amely alapján egyértelműen ki lehetne jelenteni, hogy szándékos támadás történt, így az eset háborús bűnténynek sem minősülhet.
Szeptember 19-én támadás érte az ENSZ Törökországból érkező segélyszállító teherautóit a szíriai vörösfélhold szervezet egyik központjánál az Aleppótól nyugatra fekvő,településnél. A konvoj 78 ezer ember számára vitt élelmiszert és egészségügyi felszerelést. A konvojt ismerelten iszalmista szervezet fegyveresei kísérték, amiről az orosz légierő felvételeket tett közzé.
Az ENSZ-jelentés szerint a támadásban legalább tíz ember – köztük öt sofőr – meghalt, és legalább 22-en megsebesültek. A korábbi hírek viszont 18-an halottról szóltak. A humanitárius konvojt alkotó 31 teherautóból 17 megrongálódott, és a segélyszállítmány nagy része megsemmisült.
Különbizottságot hoznak létre a súlyos bűncselekmények kivizsgálására 
Az erről szóló határozatot helyi idő szerint szerdán szavazta meg az ENSZ Közgyűlése, de nem egyhangúlag. A világszervezet 193 tagországa közül 105 támogatta szavazatával a határozatot, 15 ellenezte és 62-en tartózkodtak. A Liechtenstein és Katar által előkészített határozat elfogadása ellen szavazott a Biztonsági Tanács állandó tagjai közül Oroszország és Kína, illetve nem támogatta a többi között Szíria, Irán, Kuba és Venezuela sem. Javarészt az Afrikai Unió tagországai tartózkodtak.
A határozat előirányozza egy “nemzetközi, elfogulatlan és független mechanizmus” kidolgozását, amely elősegítené a legsúlyosabb bűntények elkövetőinek felelősségre vonását. A felállítandó testület fogja összegyűjteni és elemezni a bizonyítékokat, és dokumentumokat állít össze az illetékes nemzetközi vagy nemzeti bíróságokon folytatandó eljárások megkönnyítése és felgyorsítása céljából. A testületnek szoros együttműködést kell kialakítania az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa által 2011-ben felállított vizsgálóbizottsággal, amely ugyancsak a szíriai jogsértéseket tárja fel.
Bashar Al-Jaafari szíriai ENSZ-nagykövet Szíria belügyeiben való durva beavatkozásnak minősítette az ENSZ-határozatot, amely szerinte a válság döntő szakaszába ássa alá a nemzeti megbékélés folyamatát és a politikai párbeszédet, amely a tervek szerint jövő februárban folytatódik.
Orientalista.hu – Hirado.hu


Ma már amerikai vezetőt is meghazudtolnak a liberálisok

Az Index újságírói rendületlenül mantrázzák tovább, hogy orosz hackerek elcsalták az amerikai elnökválasztást. Az elmélettel az amerikai belbiztonsági minisztert hazudtolják meg, aki maga is kijelentette, hogy nem megalapozottak ezek a híresztelések.
Az Index újságírója egy biztonságtechnikai cég tanulmányára hivatkozva próbálja tovább erősíteni azt az elméletet, melyet Hillary Clinton használt a választási kampány során a republikánus jelölt hitelességének aláásására. Az elmélet szerint Donald Trumpot az oroszok támogatják, és orosz hackerek feltörték az amerikai választási rendszert, hogy ne Hillary Clinton jusson hatalomra. Clinton maga is kijelentette a kampány során, hogy amennyiben nem ő nyeri az elnökválasztást, azért orosz titkosszolgálatot fog felelőssé tenni.
Bár a demokrata jelölt később elismerte Trump győzelmét, Clinton európai „szimpatizánsai” máig nem tudták feldolgozni mentoruk és támogatójuk bukását. Olcsó Dániel, az Index újságírója szerint egyre hangosabbak az Oroszországot a háttérben sejtő hangok”, emellett egy a demokrata párt elleni kibertámadásról is beszél, melynek során a pártvezetést „két különálló csoport is meghekkelte – feltehetően egymás tudta nélkül – , és mindkettő az orosz államhoz köthető”, ami „nagy hatást gyakorolt az elnökválasztás kimenetelére”.
Clinton támogatói a mai napig azt próbálják elérni, hogy januárban mégse a választott elnököt, Donald Trumpot iktassák be, hanem a vesztes felet, aki más országokban a többségi lakosság akarata ellenére akarna liberális demokráciát építeni.
2016. november 8-án az amerikaiak Donald Trumpot választották meg az ország új elnökévé. Beiktatása január 20-ra várható – az orosz hackerekkel kapcsolatos álhíreket annak a közösségnek a politikai-gazdasági holdudvara terjeszti, ami az amerikai törvények szerint most át kellene adja a hatalmat a választott elnöknek.
2016. december 14-én Jeh Johson belbiztonsági miniszter azt mondta, a választások során nem történt az amerikai választási rendszer ellen irányuló, külföldi eredetű kibertámadás. Az elnökválasztás folyamatát számos tagállamban az amerikai hadsereg kibervédelmi alakulatai biztosították.

Bulgárián keresztül fegyverezték a szíriai terroristákatBulgáriában csütörtökön eljárás indult egy helyi fegyvergyártó cég ellen, ami vélhetően megszegte a Szíriára vonatkozó fegyverembargót.
A Balkan Insight beszámolója szerint az ügyészség az Arcus nevű vállalat ellen folytat eljárást, miután Aleppóban megtalálták az általuk gyártott fegyvereket. Szerdán az Aleppóban működő orosz aknamentesítő misszió vezetője, Ivan Gromov nyilatkozott arról egy orosz sajtóorgánumnak, hogy a szíriai városban hatalmas fegyverkészletet találtak, ami több száz terrorista számára elegendő lenne. Az Aleppóban talált fegyverek Németországból, Bulgáriából és az Amerikai Egyesült Államokból származnak.
Később a Trud bulgáriai napilap számolt be arról, hogy az Arcus volt a gyártója számos olyan fegyvernek, amit újságírók Aleppó keleti részén találtak. Daniel Mitov bolgár külügyminiszter tagad minden vádat, csütörtöki közleményében azt mondta, Bulgária tartja magát a nemzetközi egyezményekhez, és nem értékesített fegyvereket Szíriában.Merkel kiszolgáltatta Európát egy idegen hatalomnak


Csődöt mondott az az elgondolás, miszerint a migránsok majd hozzájárulnak Németország gazdasági termelékenységéhez. A német kormány semmilyen elképzeléssel nem rendelkezik arra vonatkozóan, hogyan vonja ellenőrzés alá a helyzetet. Az Alternatíva Németországnak párt szerint Merkel kiszolgáltatta Európát egy idegen hatalomnak.
Frauke Petry, az Alternatíva Németországnak párt vezetője a Russia Today hírtelevíziónak adott interjú során azt mondta, Angela Merkel feladta Németország határait, és nem is tesz erőfeszítéseket arra, hogy megvédje az országot. “Az a tündérmese, miszerint a Németországba érkező migránsok hozzájárulnak majd a gazdaság növekedéséhez, hamisnak bizonyult, és ezen felül a kormány semmilyen koncepcióval nem rendelkezik arra vonatkozóan, hogyan kezelje a kialakult helyzetet.”
A pártvezető szerint Angela Merkel nem tesz különbséget menekültek és gazdasági bevándorlók közt, ezáltal írástudatlan emberek tömegeit engedi be Németországba, és komoly károkat okoz a német gazdaságnak. “Természetes, hogy a németek emiatt feleszmélnek. Rádöbbentek, hogy a kancellár feladta az ország szuverenitását, feladta határainkat, de feladta törvényeinket is.” – mondta.
A pártvezető szerint Merkel bevándorláspolitikája más szempontból is teljes csődöt mondott; a tagállamok nem rendelkeznek kellő jogkörrel ahhoz, hogy kiutasítsák a migránsokat, a szövetségi kormány viszont elviselhetetlenül hosszú idő alatt intézi a menedékkérelmek elbírálását. Ennek köszönhetően százezrek várakoznak úgy, hogy a helyi hatóságok sem tudnak nekik felvilágosítást adni azzal kapcsolatban, hogy kiutasításra, vagy a menedékkérelem megadására számíthatnak-e. A szövetségi kormány viszont nem védi meg az ország határait, miközben “a schengeni egyezmény nyilvánvalóan kudarcot vallott, mert mindig csak az előnyökről beszélnek, a hátrányokat pedig egyszerűen nem hajlandóak figyelembe venni.”
Az AfD vezetője szerint a német kormány soha nem is rendelkezett irányítással a migrációs válság felett, mert a Törökországgal kötött egyezmény is annak köszönhető, hogy a török államfő megzsarolta a német kancellárt, aki – mivel az ország határait nem védik – kiszolgáltatott helyzetben volt a törökök zsarolásával szemben.
A BILDERBERG CSOPORT ÁLL A TERRORTÁMADÁSOK MÖGÖTT – AZ OLASZ LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG ELNÖKÉNEK BEJELENTÉSE BOMBAKÉNT ROBBANTbilderberg-csoportMegdöbbentő információ került napvilágra ma Olaszországban, mely igazol sok mindent, az úgynevezett “Összeesküvés Elméleteket”, melyek már régóta ismertek, miszerint van egy titkos “Nagy Testvér” testület, mely a sok erőszak mögött áll Európában és Amerikában is, és amely felelős a terrortámadásokért és a gyilkossági kísérletekért. Ezt a sokkoló történetet Paul Joseph Watson és az Infowars tárja a közvélemény elé:
Megtámadtak civileket, nőket, gyerekeket, ártatlan embereket, ismeretlen embereket távol minden politikai játszmától” – mondta ezt Vinciguerra eskü alatt tett vallomásában.
Ennek oka igen egyszerű. Arra kellett volna kényszeríteni ezeket az embereket, az olasz közvéleményt, hogy forduljanak az államhoz annak érdekében, hogy az teremtsen nagyobb biztonságot. Ez a politikai logika a mészárlások és a bombatámadások mögött, melyek büntetlenül maradtak, mert az állam nem tudta elítélni saját magát, vagy megállapítani a maga felelősségét azért, ami történt.” – tette hozzá…
Ez a történet Paul Joseph Watsontól és az Infowarstól megerősíti azt a sok tudást, melynek már sokan a világon birtokában vannak, hogy a Bilderberg (és megbízott terroristáik) egy gonosz csoport, és felelősségre kell vonni őket emberiség ellen elkövetett bűncselekményeikért.
Paul Joseph Watson
Infowars.com
April 11, 2013
Az Olasz Legfelsőbb Bíróság tiszteletbeli elnöke és korábbi Nyomozóbíró Ferdinando Imposimato, aki a II. János Pál Pápa elleni merénylet ügyében vádat emelt, most azzal vádolta mega Bilderberg csoportot, hogy ők állnak az európai terrortámadások mögött.
Imposimato


Az Articolo Tre weboldalnak adott interjúban Imposimato, aki részt vett az egykori volt olasz miniszterelnök Aldo Moro elrablását és meggyilkolását érintő ügyben azt mondta, hogy “egy megdöbbentő dokumentumot találtam”, mely összefüggésbe hozza a Bilderberg csoportot az Ordine Nuovo  szélsőjobboldali szervezettel terrortámadások elkövetésében.
Az olaszországi megoldatlan gyilkosságokkal kapcsolatban és ezen dokumentum birtokában Imposimato kijelentette, “Mikor a mészárláshoz ér, szintén a Bilderberg csoportról beszél. Én elhiszem ,ami ebben a dokumentumban áll. Elvégeztem néhány vizsgálatot, és azt mondhatom, hogy a feszültségek és a mészárlások stratégiája mögött szintén a Bilderberg csoport áll egyfajta Nagy Testvérként a manőverezések, a terroristák használata és a szabadkőművesek fölött.
A “feszültség stratégiája” a Gladio Művelet égisze alatt működött, egy NATO hidegháborús “maradj a háttérben” projekt pedig arra törekedett, hogy létrehozzon egy célszerű politikai légkört Európában, melynek ügynökei terrortámadásokat hajtottak végre, melyekért azután mind a baloldali, mind a szélsőjobboldali politikai csoportokat hibáztatni lehetett.
A Gladiot úgy tervezték, hogy démonizálja a politikai ellenzéket, és a “közvélemény ereje arra kényszerítse a kormányt, hogy teremtsen nagyobb biztonságot.” – az egykori Gladio ügynök Vincenzo Vinciguerra vallomása szerint. 2000-ben egy olasz parlamenti vizsgálat megállapította, hogy az 1980-as bolognai bombamerényletet, amely megölt 85 embert, “olasz állami belső intézmények emberei és az Egyesült Államok hírszerzéséhez köthető emberek követték el.”
Megtámadtak civileket, nőket, gyerekeket, ártatlan embereket, ismeretlen embereket távol minden politikai játszmától” – mondta ezt Vinciguerra eskü alatt tett vallomásában.
Imposimato kijelentette, hogy a dokumentumot egy korábbi Ordine Nuovo terroristától kapta. Az Ordine Nuovo tagjai (magyarul “Új Rend”) számos halálos terrorista támadásban vettek részt, köztük az 1969-es Piazza Fontanai bombatámadásban, az 1974-es Róma-Messina vonat támadásban, a Piazza della Loggia 1974-es bombatámadásban és az Italicus Express 1974-es bombamerényletben.
bombameréynlet

A Bilderberg csoport minden évben egy körülbelül 120 fős összejövetelt tartott a legbefolyásosabb hatalmi brókerekkel a bolygóról a politikai, banki, tudományos, média és még a királyi családokból is. A szervezet éves megbeszélését mindig egy szállodában tartották Európában, Kanadában és Amerikában, ám annak ellenére, hogy sok nehéz játékos is részt vett az eseményeken, a fősodrású média alig számolt be róla, pedig az egykori NATO főtitkár és Bilderberg tag Willy Claes 2010-ben beismerte, hogy a Bilderberg résztvevőknek kötelezően végre kellett hajtani politikai döntéseket, amelyeket az ülések alatt hoztak.
Számtalan más példa van arra, hogy a Bilderberg csoport idő előtt befolyásolta a globális eseményeket, rendszeres időközönként kiválasztva olyan elnököket és miniszterelnököket, akik semmibe vették a demokratikus folyamatokat.
2009-ben Étienne Davignon a Bilderberg elnöke még azzal hencegett, hogy a közös valuta, az Euro a Bilderberg csoport agyszüleménye volt.
Imposimato rágalomhadjáratában a Bilderbergek ellen – honfitársa Alfonso Luigi Marra nyomdokaiban, aki kiemelkedő ügyvéd, aki a közelmúltban azt kérte, hogy a római ügyész vizsgálja meg a Bilderberg csoport bűncselekményeit – kijelentette, hogy az elitista szervezet 2011-es találkozója Svájcban az olasz miniszterelnök, Mario Monti kiválásztásához vezetett.
összeesküvés

A csoport az elitisták “egyedi, illegális testvériségeként” magukat “törvények felett” állóknak tekintik, Marra rámutatott a Bilderberg mérnöki pontosságú háborúira, gazdasági összeomlásokra, és diktátorok felfegyverzésére, mely tevékenységek “nyilvánvalóan a büntető törvénykönyv égbekiáltó sárba tiprása, és akkor még keveset állítok.”
A 2013-as Bilderberg találkozó helye és ideje még nem megerősített, de a találgatások között szerepel London, valamikor június elején.
Infowars
A 2012-es Bilderberg találkozó résztvevői elsötétített autókban érkeztek, szembetalálva magukat a tiltakozók népes táborával. A “neves” személyiségek között Henry Kissinger (háborús bűnös) is látható.Az alábbi videókból kiderül a Bilderberg csoport valódi célja, a titokzatos “rémuralom” mögött álló szervezet hatalmának igazi oka.

Forrás: Újvilágtudat
Nemzeti InternetFigyelő
Bilderberg 2012 Attendees Compilation Chantilly, VA
Welcome to Bilderberg, Scumbags! Greeting the Bilderbergers as they arrive.
Titkos Társaságok - A Bilderberg-csoport, a Skull and Bones és a CFR


Ébresztőfilm 3/16 - Bilderberg-csoport (benne: Alex Jones)


Gigantikus vihar az ENSZ BT Izraelt elítélő határozata után

Az amerikai törvényhozás fel akarja függeszteni az ENSZ pénzügyi támogatását

 
Hatalmas a felháborodás Izraelben, amiért tegnap az Obama-kormány szokásától eltérően nem vétózott meg egy Izraelt elítélő határozatot az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT).
Tegnap a 15 tagú BT 14 szavazattal az USA tartózkodása mellett elítélte Izraelt az illegális zsidó telepek építése miatt. Izrael azonnal közölte, figyelmen kívül hagyja a határozatot.
A határozat meghozatala után, tudósít a vezető amerikai lap, taps tört ki a teremben. Danny Danon, izraeli ENSZ-nagykövet így fakadt ki: „A franciáknak megtiltanák, hogy Párizsban építkezzenek?”.
A határozat szerint az illegális telepek építése a béke „nagy akadálya” és az követeli az építkezések leállítását.
Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette: országa „visszautasítja ezt a szégyenletes Izrael-ellenes határozatot és annak feltételeit nem tartja be”. Majd szíriázott egyet és azt állította, a BT tagjai a „Közel-Kelet egyetlen igazi demokráciájára, Izraelre pikkelnek”. Ezután azonnal hazarendelte konzultációra a határozatot benyújtó két országban, Új-Zélandban és Szenegálban akkreditált nagykövetét. (A zsidó államnak nincs diplomáciai kapcsolata Malajziával és Venezuelával.)
A határozatot eredetileg Egyiptom akarta benyújtani, de amerikai és izraeli nyomásra az utolsó pillanatban visszalépett, majd azt Új-Zéland, Malajzia, Venezuela és Szenegál nyújtotta be.
Lindsey Graham dél-karolinai szenátor, az ENSZ pénzügyi támogatását felügyelő törvényhozási albizottság vezetője azzal fenyegetőzött, hogy az USA lépéseket tesz a világszervezetnek juttatott anyagi támogatása „felfüggesztésére vagy jelentős csökkentésére”.
A Zsidó Világkongresszus és az Amerikai Zsidó Bizottság elítélte a határozatot és bírálta az Egyesült Államokat a tartózkodó szavazatért.
 
Vezető hírben számol be a brit lap az ENSZ BT határozatáról, amit „határkőnek” nevez, és ugyancsak kiemeli, hogy a teremben a határozat megszavazása után „hangos taps” tört ki.
Netanjahu miniszterelnök „dühödt erőfeszítéseket tett”, hogy az Obama-kormányt eltérítse tartózkodási szándéktól. Hogy az nem sikerült, „aláhúzza a feszültséget Obama és az izraeli miniszterelnök között”.
Az igen befolyásos Amerikai Izrael Közügyek Bizottsága (AIPAC) szintén bírálta az USA tartózkodó szavazatát. 430 000 izraeli telepes él Ciszjordániában és további 200 000 izraeli Kelet-Jeruzsálemben, amelyet a palesztinok jövőbeni államuk fővárosának tekintenek.
 
Az USA totálisan szakított több évtizedre visszanyúló eddigi gyakorlatával, amikor nem vétózta meg az Izraelt elítélő BT-határozatot. A határozat érvényességéhez elegendő lett volna, ha a BT 9 tagja azt megszavazza, de mindegyik Izrael ellen szavazott.
A szavazás után Samantha Power, az USA ENSZ-nagykövete Ronald Reagan volt amerikai elnök 1982-es kijelentését idézte, aki szerint a béketárgyalások legfontosabb előfeltétele lenne, ha Izrael azonnal beszüntetné telepei építését. Power kijelentette, azóta semmi nem változott. Csak rosszabb lett, mert már 590 000 telepes él Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben.
 
Obama összeesküdött Izrael ellen” – idézi Netanjahu miniszterelnök reagálását  címében az angol nyelvű izraeli lap, miután az USA nem vétózta meg az Izraelt elítélő BT határozatot. Az izraeli külügyminiszter azonnal elrendelte, hogy szüntessenek be mindenfajta támogatást Szenegálnak. Juval Steinic energiaügyi miniszter kijelentette, „Az Egyesült Államok cserben hagyta Izraelt, egyetlen szövetségesét a Közel-Keleten”. (Miközben Szaúd-Arábiától Bahreinen át Katarig, az Egyesült Államok tele van a neki oly jól álló további szövetséges országgal.)  
 
Brüsszellel nem barátkozunk, csak a tagállamokkal” – Évet értékelt Putyin, aki Magyarországnak is üzentMintegy 1500 újságíró akkreditáltatta magát Vlagyimir Putyin év végi nemzetközi sajtótájékoztatójára, amit az ankarai orosz nagykövet lelövése miatt a tervezettnél egy nappal később tartottak meg. Idén is a külpolitika volt a középpontban, szóba került többek között Donald Trump, a szíriai helyzet, az ukrán helyzet és a magyar-orosz kapcsolat is. 

A DEMOKRATÁKNAK MEG KELL TANULNI VESZÍTENI.

Az amerikai demokraták nemcsak az elnök-, hanem a törvényhozási választásokat is elvesztették, ezért felesleges a kudarcért másokat okolniuk. Úgy vélekedett, hogy az amerikai demokratáknak rendszerszerű problémákkal kell megküzdeniük, és meg kell tanulniuk méltósággal veszíteni. Ezt azzal kapcsoltban mondta el, hogy egy állami TV újságírója a világ leghatalmasabb emberének nevezte, utalva arra, hogy ő befolyásolta az amerikai elnökválasztások eredményét.


Az orosz elnök a válaszadás mellett kifejezte készségét a Donald Trump megválasztott republikánus párti amerikai elnökkel való együttműködésre. Mint mondta, nem okozott számára meglepetést Trumpnak az a közlése, hogy növelni akarja az amerikai nukleáris potenciált, mert ezt már a választási kampány során is kilátásba helyezte.
Egy, a BBC munkatársának a kérdésére azt is elmondta, hogy szerinte Nem az a lényeg, hogy kik törték fel a szervereket, hanem, hogy mik voltak a levelekben”. 
Fotó: RT

ELŐRE HOZOTT VÁLASZTÁSOK?

Az orosz elnök nem igazán értette (vagy legalábbis úgy csinált) az előrehozott választásokkal kapcsolatos kérdést. Kijelentette, hogy Oroszországban nincs értelme jövőre előrehozott elnökválasztást tartani. A várakozások szerint Putyin 2018-ban ismét versenybe száll a Kremlért.

OROSZORSZÁG ÉS A VILÁG VISZONYA

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteki moszkvai sajtóértekezletén teljes támogatásáról” biztosította az Ukrajna és az Európai Unió közötti vízumkényszer eltörlését. Úgy vélekedett, hogy ez a helyes irányba tett lépés, a vízumkényszer fennmaradását pedig a hidegháború örökségének nevezte Európában. Hozzátette, hogy az ukrajnai rendezésről a “normandiai” formátumban – orosz, ukrán, német és francia részvétellel folytatott – tárgyalások nem nagyon hatékonyak, de a folytatásuk mellett foglalt állást. A sajtóértekezleten Putyin hangot adott annak, hogy reményei szerint az orosz-ukrán kapcsolatok normalizálódni fognak.
Természetesen más európai kapcsoaltok is előkerültek. Putyin elmondta, hogy az EU tagállamaival külön-külön fogják fejleszteni a kapcsolatokat, ha nem sikerül megállapodnia az unióval. Az orosz vezető megismételte álláspontját, hogy a kapcsolatok megromlásáért nem Oroszország felelős, és hogy Moszkva a nyugati szankciókra reagált válaszintézkedéseivel. Putyin az elhidegülés okát arra vezette vissza, hogy 2014-ben három uniós külügyminiszter is szavatolta Viktor Janukovics ukrán elnök és az ellenzék megállapodását
Fotó: Natalia Kolesnikova / AFP

OROSZ ÖNVÉDELEM

Az Oroszország védelmére vonatkozó kérdést követően az elnök először egy 1812-es háborúval kapcsolatos történelem órát tartott, majd az orosz függetlenségről mesélt. Elmondta, hogy folyton változó kihívásokkal kell szembenézni, jelen pillanatban például pénzügyi, illetve kibertámadással kapcsolatos veszélyek is vannak, de Oroszország mindenre fel van készülve és bármilyen támadást képes legyőzni.

A LELŐTT OROSZ NAGYKÖVET ÉS TÖRÖKORSZÁG

Csupán egyetlen újságíró kérdezett ár a lelőtt orosz nagykövetre, akivel kapcsolatban Putyin váratlan dolgot mondott. Az orosz elnök közölte, hogy a török rendfenntartók között túl sok a destruktív elem, és nem biztos abban sem, hogy a Szíriában lelőtt orosz vadászbombázó tavalyi lelövése nem a török vezetés egy tagjának jóváhagyásával történt. Hangsúlyozta, hogy Karlov halála nem ront Moszkva és Ankara jó kapcsolatán, amely Aleppó helyzetének javításához is hozzájárult.

PUTYIN LEGNAGYOBB HIBÁJA

Egy újságíró erre vonatkozó kérdésére nem válaszolt, kitért, azt nyilatkozta inkább, hogy sokszor feltették már neki ezt a kérdést, és nem szeretné elismételni a választ. Úgy véli, mindenkinek van házi feladata, amit meg kell csinálni. 
Fotó: Alexey Filippov / Sputnik

IRKUTSZK ÉS AZ ALKOHOLIZMUS

Szóba került a szibériai Irkutszkban történt mérgezéses tragédia is, melynek során 48 ember vesztette életét azért, mert gy testápolót sokan megittak az alkoholtartalma miatt. Az orosz elnök sajnálatát fejezte ki a tragédia miatt, az alkoholizmussal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy nem szenvednek többen Oroszországban ettől, mint Európa más országaiban, különösen az északi országokban. Putyin szerint fontos az oktatás, hogy mérsékeljék a probléma mértékét.

MAGYARORSZÁG IS SZÓBA KERÜLT

Egy lengyel újságíró az EU jövőjéről kérdezte Putyint, aki szerint az EU-ban már több, a tagországokra kötelezően érvényes döntés, mint a Szovjetunióban egykor. A témában Magyarország is szóba került: Putyin szerint érthető, ha a fontos kérdések (mint a migráció) kapcsán vannak tagállamok, akik nem értenek egyet a brüsszeli döntésekkel, de mint azt elmondta, ezeket a dolgokat  Lengyelországnak vagy Magyarországnak nem Oroszországgal kell megtárgyalnia, hanem Brüsszellel.”
A rekord hosszúságú eseményen természetesen rengeteg szó esett az orosz belpolitikáról, Grúzia vízumhelyzetéről, a gyereknevelésről, az állatok jogairól, az iraki kurdokról, de még az olajárakról is. A RT részletes beszámolója itt olvasható.
Forrás: MTI, RT.com; kiemelt kép: Natalia Kolesnikova / AFPNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése