2017. január 17., kedd

A hírháló és az idők jeleinek hangja.A hírháló és az idők jeleinek hangja.
Pénzt kapnak a romagyilkosságok sértettjei 2013. 12. 31. 14:49 MTI - Origo 


Pénzt kap az államtól, aki megsérült a támadássorozatban, vagy aki egy háztartásban élt, illetve közeli hozzátartozója volt olyannak, aki szintén megsérült, vagy meghalt a romák elleni támadásokban. 
Döntött a kormány a 2008-2009-es romagyilkosságok túlélő sértettjeinek és az elhunyt áldozatok hozzátartozóinak megsegítéséről. Az erről szóló, a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a kormány a költségvetés terhére hozzájárul a bűncselekmények sértettjei és közvetlen egyéb áldozatai kárainak megtérítéséhez. 
A közvetlen áldozat az, aki a bűncselekmény következtében testi sérülést szenvedett, a sérült vagy a bűncselekmény következtében elhunyt személlyel az elkövetés időpontjában közös háztartásban élt vagy annak közeli hozzátartozója. 
A kormány idén ősszel kérte fel az emberi erőforrások miniszterét és a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy mérjék fel: kik azok, akik a romák elleni 2008-2009-es támadássorozat közvetlen sértettjei és a büntetőeljárásban kárigényt érvényesítenek, valamint a kárigény jogos mértékét is. 
A Budapest Környéki Törvényszék augusztus elején tényleges életfogytiglanra ítélte a romagyilkosságok ügyében Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottat első fokon. Csontos István negyedrendű vádlott büntetése tizenhárom év fegyház. 
A Kiss testvérek és Pető 2008-2009-ben kilenc helyszínen, intézett támadást lőfegyverekkel, gyújtópalackokkal romák otthonai ellen. A bűncselekmény-sorozatban hat ember, köztük egy gyerek meghalt, öten súlyosan megsebesültek. Az elkövetők 78 lövést adtak le, 11 Molotov-koktélt dobtak, és 55 ember testi épségét veszélyeztették. Negyedik társuk a két utolsó támadásban vett részt sofőrként. 

Nem mellékhatás nélküli gyógyszer Matolcsy pénznyomtatása sem 

2014. január 2. csütörtök 07:04:59 mfor.hu 
Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy Ben Bernanke csak úgy, a semmiből kinyomtat 3000 milliárd dollárt és abból sosem lesz infláció? Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy Matolcsy György kinyomtat 2750 milliárd forintot és abból nem lesz infláció? Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a jegybanki pénznyomtatás minden mellékhatás nélkül múlik el? 
A 2009-es válság mélypontján nem nagyon volt választása az amerikai jegybanknak: az amerikai (és ezzel párhuzamosan a világ)gazdaság megmentése érdekében egy erősen unortodox útra léptek: pénzt kezdtek nyomtatni. A semmiből. A Fed varázspálcája intett egyet, és máris sokmilliárd dollárt teremtett. Fontos látni, hogy ez olyan pénz, ami előtte nem létezett: ezt - számítógépes jel formájában - az emberi akarat teremtette mindenféle fedezet nélkül. 
Mondhatni, az exceltáblában átírták az addig ott szereplő számot egy kicsit nagyobbra. Majd minden hónapban ismét. Az újonnan teremtett pénzből a Fed állampapírokat, majd később jelzálogkötvényeket vett, az ellenérték pedig végül a kereskedelmi bankoknál landolt. A lényeg azonban az, hogy a kereskedelmi bankok ezt a pénzt nem költötték el, nem hitelezték ki, (mivel nem volt hitelkereslet, és mivel félelmükben inkább egyre nagyobb pénzhalmon ültek, hogy a következő válságban ne kerüljenek majd bajba) s ez az oka annak, hogy a rendkívül megnövekedett pénzmennyiség ellenére EDDIG nem tapasztaltuk a többletpénz inflációs hatását. Tény, hogy sokkal több dollár van jelenleg, mint pár éve volt, és az is tény, hogy a többletdollárok kihasználatlanul hevernek a kereskedelmi bankok "trezorjaiban", elektronikus számláin. Ennek a többletpénznek akkor lesz inflációs hatása, ha beindul a hitelezés. A hitelezés pedig akkor indul be ha beindul a gazdaság (illetve itt egy erősen reflexív folyamatról van szó, tyúk-tojás probléma, hiszen ha van hitelezés, gyorsul a gazdaság, és ha gyorsul a gazdaság, akkor van igány új hitelekre, tehát felpörög a hitelezés). Mihelyst tehát az amerikai gazdaság felpörög ÉS ezzel párhuzamosan a hitelezés is, elég gyorsan inflatórikus hatása lehet ennek a kinyomtatott többletpénznek. 
Jelenleg a befektetők nagy része a deflációtól fél, miközben az ajtón már inkább az infláció kopogtat. Erre nagyon kevesen vannak felkészülve... 
Ami Magyarországot illeti, itt kicsit más a helyzet, ugyanis az MNB által már kinyomtatott 750, és még kinyomtatandó 2000 milliárd forint közvetlenül hitelezést fog élénkíteni (mindazonáltal ez pont olyan fedezetlen pénznyomtatás, mint amit a Fed, vagy a BoJ csinál). HA SIKERÜL kiosztani a 2000 milliárdot az MNB Növekedési Hitelprogramja keretében - és ez egyelőre kérdéses - akkor annak számos hatása lesz. Először is megugrik a vállalatok, és talán a magánszemélyek hitelállománya, ami felpörgeti a gazdaságot (és ha jól látom, lesz ennek más leágazása is: / "A másik változat alapján - a Diákhitel Központ közreműködésével - államkötvények kibocsátásával szereznék meg a szükséges forrásokat, és a nulla százalék hozamot ígérő papírokat az MNB vásárolná meg, így a jegybank viselné a veszteséget"). De a friss hitelt akár fogyasztásra, akár beruházásra fordítjuk, annak - ismerve a magyar gazdaság szerkezetét - komoly importigénye lesz, és az eddigi pozitív folyó fizetési mérleg igen gyorsan negatívba fog átfordulni. És akkor majd ott állunk negatív folyó mérleggel és alacsony kamatokkal. Jól látjuk a török líra vagy a dél-afrikai rand árfolyamán, hogy ez mit jelent: devizaleértékelődést, ami automatikusan inflációnövelő egy kis, nyitott országban. A Matolcsy-féle pénznyomtatás, tehát idővel ugyanúgy inflációt generál majd, mint a Fed, vagy a BoJ által történő pénznyomtatás. 
A pénznyomtatás inflációt okoz. Vagy előbb, vagy utóbb. Ez nem egy mellékhatás nélküli gyógyszer. Ennek megfelelően a befektetési stratégiákban a jelenlegi deflációs jelek ellenére az infláció elleni védelemre komoly hangsúlyt kell helyezni... 
Na ne az a sok hitelpénz ami elárasztja az országot , és komoly kamatra adták ide az az igazi infláció , ha vissza vesszük a monetáris jogot , mindjárt nem kell a hitelforintért kamatot fizetni , és abból esetleg az egészségügyet helyre lehetne tenni . De most csak a pénzszivattyúk működnek , és biztos te is a szivattyú másik végén várod , hogy mennyi üti a markodat , ezért jó egy kicsit hüjíteni a magyart , és a végén bekerül a brancsba ahol csordogál a pénzmag , csak ki kell nyúlni utána.

Kapcsolódó: 
   Hitler, a cionista báb 

Az EU egy teljesen felesleges, kártékony intézmény 

Független gazdasági elemzők (pl. Varga István, Bogár László, Lóránt Károly, Z. Kárpát Dániel, Zágrábi László, Tellér Gyula, és mások) az igazságot keresve kísérletet tettek annak számszerűsítésére, hogy Magyarország mennyit fizet az Európai Uniónak, és ténylegesen mennyit kap onnan? A budapesti kormány 1994-ben kötött megállapodást az EU-val, amely az 1994. évi I. törvény formájában került be a magyar törvények közé. Ennek értelmében Magyarország a fejlődő országokhoz hasonló elbírálásban részesült, azaz ipari termékeinek jelentős része vámmentesen juthatott az EU piacaira. Ugyanakkor az EU-ból hazánkba importált ipari termékek vámkötelesek voltak. Ezt követően azonban olyan ütemű és mértékű vámleépítést kényszerített Magyarországra az EU, hogy következményeként a normális - évi két milliárd dollár - cserearány-veszteségen felül további irreális cserearány-veszteséget kellett a magyar államnak és gazdaságnak elszenvednie. Az EU-ból érkező import mennyisége 1994-től 2003-i g a 2,7-szeresére nőtt. Ennek ellenére a vámbevételek bruttó összege az egytizedére csökkent. A vámleépítés következtében a magyar gazdaságot óriási veszteség érte, mivel a vámbevételek összege rohamosan csökkent. 2003-ra már 1364 milliárd forint összegű kiesés jelentkezett. Ennek következtében nőtt a magyar adófizetők terhe, másrészt kevesebb pénz jutott az egészségügyre, a nyugdíjra, valamint az infrastruktúra fejlesztéséren (...) 
Hanganyag: http://www.youtube.com/watch?v=ZUmNk574MHY 

Sokan hittek Bajnai Gordonnak... 
Ezt a rohadékot miszlikbe kéne már vágni , hogy kutya eledel legyen belőle
a liba húst már ő is utálja az anyja hasát kéne felvágni , és libahússal kitömni
nem lett volna nagy veszteség ha az anyja megfolytja ezt a libaszaros buzi fiát , így ma is több magyar tudott volna talpon maradni . De hát a zsidó édesanyja azt hitte lesz egy kóser fia , hét kóser nem csak sakter lett belőle .


Bajnai Gordon nemrégiben az Együtt 2014 Mozgalom honlapján reagált a civilek kampányára. Írásában számos valótlanság szerepel. A legfontosabbakat összegyűjtöttük. 

1. Bajnai Gordon azt állítja: a Wallis vezetőjeként nem vett részt a csődbevitt Hajdú-Bét irányításában. 
Ezzel szemben a tény: A Hajdú-Bét Rt. többségi tulajdonosa 1999-től a Wallis Rt. lett, amelynek vezérigazgatója 2000-től kezdve Bajnai Gordon volt. Egy hetilapnak a volt miniszterelnök úgy nyilatkozott: "a Wallis azért volt különösen vonzó, mert a döntéseket nagy önállósággal én magam hozhattam meg". 
2. Bajnai Gordon azt állítja: a Wallis az utolsó pillanatig próbálta menteni a Hajdú-Bétet. 
Ezzel szemben a tény: Egy 2003. decemberi jegyzőkönyv tanúsága szerint a végnapjait élő a Hajdú-Bét 300 millió forintot hitelezett a Wallisnak. Rendkívül furcsa, hogy egy csőd közelében lévő társaság adjon kölcsön gazdag tulajdonosának. Súlyosbító körülmény, hogy 2004 januárjában a Hajdú-Bétben lévő ingatlanokat eladták a Wallisnak, a bíróság szerint valós értékük harmadáért. Ez azt is jelenti, hogy ha Bajnai akarta volna, a Hajdú-Bét ki tudta volna fizetni a később öngyilkosságba menekült beszállítókat! A pénz fontosabb volt, mint az emberélet. 
3. Bajnai Gordon azt állítja: a KISZ-nek nem volt semmilyen fizetett pozíciójában, a szerepvállalására az egyetemi sportélettel kapcsolatban került sor, amely összesen fél évig tartott, majd távozott. 
Ezzel szemben a tény: Bajnai Gordon 1982-86-ig a III. Béla Gimnázium KISZ-szervezetének sportfelelőse, a városi diákegyesület elnöke volt, 1986-ban pedig a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem KISZ-bizottságának tagja lett. Lehet, hogy fizetést nem kapott, de a KISZ-vagyon felosztásakor mégis feltűnően aktív lett. Az ifjúkommunisták utolsó kongresszusán - Gyurcsány Ferenccel és Schiffer Andrással közösen - a KISZ-vagyon "társadalmasítása" (értsd: privatizációja) mellett kardoskodott. 
4. Bajnai Gordon azt állítja: állítólag nem igaz, hogy a Creditum Bajnaiék családi vállalkozása lett volna. 
Ezzel szemben tény: Debreczeni József "Az új miniszterelnök" című könyvének 90. oldalán az olvasható, hogy Bajnai Gordont az apja közbenjárására vették fel a céghez, aki tulajdonos is volt. Ennél a cégnél Gyurcsány Ferenccel is együtt dolgozott. 
A Creditummal kapcsolatban külön figyelmet érdemel a Péterfy Sándor Utcai Kórház rendelőintézet-privatizációjáról szóló újsághírek. Lapértesülések szerint a kórház a rendszerváltás idején felhatalmazta a Creditumot, hogy bizományosként értékesítse a Madách téri rendelőintézetét. Az adásvételi szerződést 1990 februárjában kötötték meg, ezután a kórház 42,5 millió forint bizományosi díjat utalt át a Creditum számlájára. A szerződést a főváros nem hagyta jóvá, így a kórház az átutalt pénz visszafizetését kérte a cégtől, a kft. azonban nem fizetett. A kórház 1997-ben kezdeményezte a Creditum felszámolását. Az 1998-ban kelt, a cég megszüntetéséről szóló bírósági végzés megállapítja: 1995-ben, az első fokú elmarasztaló ítélet után a Creditum tulajdonosa eladta a céget egy magánszemélynek. 1996 decemberében a cég továbbvándorolt, és két iraki állampolgár, Seryan J. Faraj és Magid Ali Khdir birtokába került. A Creditum végleg eltűnt, kamataival együtt mintegy 200 millió forintos adósságot hagyva hátra. 
5. Bajnai Gordon azt állítja: szerinte hazugság, hogy édesapja csődbe vitt egy bútorgyárat 
Ezzel szemben tény: Bajnai Györgynek legalább kilenc cégben volt pozíciója a rendszerváltás idején. Ezekből nyolc felszámolással vagy végelszámolással szűnt meg. Ilyen a Bajai Lakberendező, Építő és Vasipari Szövetkezetnek (BLÉVISZ), a Möbeltrade Külkereskedelmi Kft., a Baja Design Termelési és Kereskedelmi Kft., az Agromercat Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaság, a Földművelő Mezőgazdasági, Termelő és Kereskedelmi Betéti Társaság, az International Food Részvénytársaság, a Pekár '96 Malomipari Kft. és a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft. is. Bajnai György elnöke volt a BLÉVISZ-nek, melynek több megyei bútorgyárban is volt érdekeltsége. A rendszerváltás után ezeket kivétel nélkül felszámolták. 
6. Bajnai Gordon azt állítja: az uniós pénzek lehívásában, felhasználásában Magyarország a régió legsikeresebb államai közé tartozott az ő idejében. 
Ezzel szemben tény, hogy 2006 és 2008 között a 2013-ig lehívható uniós támogatások alig 1 százaléka érkezett Magyarországra. Az Állami Számvevőszék vizsgálata szerint 2007 és 2010 között minden ötödik uniós fejlesztést sikerült időben lezárni, és csak minden hatodik beruházás szolgálta közvetlenül a foglalkoztatottság bővítését, ami a terv eredeti fő célja volt. Tizenkettőből mindössze egyetlen (!) fejlesztésnél érvényesült a jó gyakorlat, vagyis a tervezett idő- és pénzkeret tartása. Minden harmadik beruházásnál súlyos szabálytalanságok merültek fel. Az sem számított ritkaságnak, hogy a pályázati nyerteseknek három-négy évet kellett várni a szerződésükre. 
Bajnai Gordon maga is elismerte az új fejlesztéspolitikai intézményrendszer kudarcát. Egy ülésen arról beszélt, hogy a kifizetési késedelmekről "mindenkinek vannak horrortörténetei". A fentiek ellenére Bajnai Gordont az új fejlesztéspolitikai intézményrendszer kialakításáért 1,2 millió forint jutalmat kapott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől. 
7. Bajnai Gordon azt állítja: nem szavazott a kettős állampolgárság ellen. 
Ezzel szemben tény: Bajnai tudatosan nem vett részt a népszavazáson, azaz nem akarta, hogy az eredményes legyen. Mindezt félrevezető a kettős állampolgárság csöndes pártolásaként feltüntetni, valójában Bajnai Gordon nem akarta, hogy a külhoni magyarok esélyt kapjanak magyar állampolgárságuk visszaszerzésére. 
8. Bajnai Gordon azt állítja: kormányzása alatt megállt az államadósság növekedése. 
Ezzel szemben tény: Az Eurostat adatai szerint 2008 végén 73 százalék, 2009 év végén pedig 79,8 százalék volt a GDP-arányos államadósság aránya. 2010-re 81,8 százalékra emelkedett az érték. 
9. Bajnai Gordon azt állítja: visszautasítja, hogy amerikai pénzből amerikai érdekeket képviselne szervezete és politikai mozgalma 
Ezzel szemben tény, hogy Bajnai jobbkeze, Szigetvári Viktor maga vallotta be: több tízmillió forintos támogatást kapnak az amerikai Center for American Progress nevű szervezettől. A Blikk nemrégiben azt írta, hogy Bajnainak saját zsebből kell kampányolnia. Ezek szerint az amerikaiaktól kapott milliókat mára elköltötték. 
Küldte: Lévay Atilla 
A Magyar Justitia Bizottság tagja 
Kapcsolódó: 
   Bajnai: 2014-ben változás lesz Magyarországon 

Lámpavas 

2011-04-08. 09:16 Kuruc.info 


Végre valaki más is kinyitja a száját a jobb oldali portálokon.

Magyarország a nyolcéves szocialista-szabaddemokrata rémkorszak után normális ember számára élhetetlen és lakhatatlan provinciává züllött. A magyarság csaknem 90%-a nyomorult páriaként tengeti mindennapjait, "s nem leli honját a hazában". Vegetál és retteg a holnaptól. Ha még van állása, akkor azért, ha már nincs, úgy azért. A tisztességes, értékteremtő állampolgárok közösségére nézve mindenképpen helytálló ez a megállapítás. Az ide tartozók emberhez méltó életszínvonalat nem tudnak maguknak és szeretteiknek biztosítani, úsznak az adósságban, s dolgoznak azért, hogy a szörnyállam, no meg holmi financiális, parazita dögevők elszedjék tőlük nyomorult keresményük egészét. 
Ma hazánk a bűnözők és élősködő férgek Kánaánja és földi paradicsoma. Hogy tisztelt olvasóinkat ne hagyjuk kétségek között gyötrődni, e szociológiailag nehezen interpretálható szimbolikus kifejezéseken egyfelől az uzsorás harácstőkét, a politikai vezetőréteget, másfelől a naplopó és purdénemzésre specializálódott cigányságot értjük. (A kollektív megbélyegzés és az általánosító kinyilatkoztatás vádjának deklarálása és stigmatizációs bélyegként való ránk sütése előtt közöljük, hogy azon kevesekkel - tartozzanak akár az előbbi, akár az utóbbi társadalmi csoporthoz -, akik normális életvitelűek, produktív, értékteremtő tevékenységet folytatnak, a világon semmi bajunk nincsen.) 
Csakhogy az sajnálatos szociológiai tény, hogy ma Magyarországon az ember a normális napi létfenntartáshoz igényelt anyagi szükségleteit (lakás, autó, utazás, szórakozás, kultúra, gyermekeik iskoláztatása, kirándulás, sport stb.) lassan csak bűnözés, illetve a hatályos törvények kijátszása révén tudja kielégíteni, s aki becsületesen dolgozik, az nem ér rá pénzt keresni. Lehet hipokrita, szemforgató módon ezen a kijelentésen megbotránkozni, s e sorok szerzőjét a pokol fenekére kívánni, attól ez még tragikus tény. Miként a francia realista regényíró, Stendhal a Vörös és fekete című regényében fogalmazott: ha egy társadalom, illetve annak prominensei felette rútnak látják magukat a tükörben, alkalmasint nem a tükör a hibás érte, s nem azt kell összetörni, hanem a lehetetlen társadalmi viszonyokat és szerepeket kell megváltoztatni, emberivé formálni. 
Sokan remélték - szerénységem nem tartozott ezen optimisták körébe, ugyanis már semmi jót nem várt e hazában a jövőtől, hiszen csak a korlátlan, ostoba egoizmust, illetve banális kisstílűséget, valamint szervilizmust látta és látja a hazai politikában a csillagcsere óta -, hogy a tavalyi választások után új időszámítás kezdődik Magyarország történetében. Sajnos, nem így történt. Ady után, szabadon: maradt a régiben a bús, magyar élet... A magyar családok legalapvetőbb létfenntartási és egzisztenciális problémái nem hogy enyhültek volna, vagy legalább ne romlottak volna tovább, ellenkezőleg: a krízis tovább mélyült. A teljesen eladósodott, fizetésképtelen, a leviatán állam és a magánszektor bankjai és közszolgáltatói által totálisan kifosztott helóták előtt még csak a megmaradás halovány reménysugara sem csillant fel. Az új kormányzatnak ideje lenne végre már felismernie, miszerint a magyar társadalom e téren érintettjeinek túlnyomó többsége nem azért jutott fizetésképtelen helyzetbe, mert csaló gazember, hanem pontosan fordítva igaz ez a tétel: csaló gazemberek kergették őket kilátástalan, megoldhatatlan pénzügyi és egzisztenciális helyzetbe. Kezdődött a történet a magyar történelem egyik legkártékonyabb, hazaáruló kormányának, az Antall-kabinetnek a tevékenységével, amely megvetette a "rendszerváltoztatás" fundamentumát, s kijelölte a jövőbeli követendő, neoliberális gazdaságpolitikai-pénzügyi csapásirány főútvonalát: földig rombolni a nemzeti ipart és mezőgazdaságot, megszüntetni a védővámokat, s minden nemzetstratégiai ágazatot és szektort átjátszani a külföldi rablóprivatizátorok, illetve hazai csatlósaik Shylock-karmai közé. Ami ezután következett, már csak ráadás volt négy tételben. 
Jelenlegi viszonyainkat tekintve pedig több mint vérlázító aljasság, hogy miközben a kormányzat áldozatokat, lemondást vár az élet minden területén az alattvalóktól, ő maga, s az egész politikai osztály még csak nem is korlátozza hedonizmusát, sőt, közpénzekből újabb és újabb luxuskiadásait finanszírozza. Egyetlen példaként vegyük a Fidesz-frakcióvezető esetét. Neki pártja 30 milliós luxuskocsit bérel a válság kellős közepén (majd miután nyilvánosságra került az ügy, tovább bűvészkednek és hazudoznak), mert úgymond Lázárnak "munkái elvégzéséhez gyors és megbízható autóra van szüksége". No meg lézerblokkolóra, hogy 240 kilométeres száguldozáskor a rendőrség értékelhetetlen információt kapjon a bemért jármű sebességéről. Erre mondják amúgy póriasan: nem semmi. (Csak mellékes körülményként: ha a frakcióvezető úrnak abszolút üzembiztos gépjárműre van igénye, javallott olyat keresni, amelynek alvázszáma "J"- vel kezdődik, hiszen még a német autóklub, az ADAC megbízhatósági top -listájának első tíz helyén is évről évre 5-6 japán márka szerepel.) S csak egyetlen történelmi példázat arra, hogy mi különböztette meg a Horthy-korszak elitjét a mai pszeudoelittől. A mostanihoz hasonló jellegű 1929-33-as gazdasági világválság idején gróf Károlyi Gyula kormányfő megvonta a miniszterek szolgálati autóhasználati jogát, és csökkentette fizetésüket az államtitkárokéval és a kiemelten magas javadalmazású állami tisztségviselőkével egyetemben. Hiába, úrnak születni kell... 
Kérdés, hogy a mostani arab 1848 mintájára mikor érkezik el az új magyar 1956. Hiszen a mai "elit", valamint az összes létező morális és jogi norma fölött álló bankokrácia esztelen ámokfutása egy bizonyos határon könnyen társadalmi robbanást idézhet immár elő. S a mindenéből kifosztott, megalázott, tönkretett, veszítenivalóval nem bíró embertömeg bízvást ribilliót robbanthat ki. S akkor a bűnöző politikusok, karvalytőkések, bankárok, a követeléskezelő-behajtó cégek pondrói végre oda kerülhetnének, ahová egyébként társadalmi károkozó tevékenységüket és haszontalanságukat, parazitizmusukat tekintve valók: a lámpavasra. Volt már rá nem egy példa a történelem során. Nem lenne kár egyikükért sem. Elvégre egy nemzet létezése mégis fontosabb az övékénél. 
Kereszteslovag 
Ajánló: Alapmű - Drábik János: A pénz diktatúrája (x) 


Dohányon vett bírók? 


Voltam már életemben - mint minden ember - olyan helyzetben, hogy szerettem volna a velem történteket elfelejteni, másnap úgy ébredni, hogy csak rossz álom volt az egész - de másnapra kiderült az, hogy sem nem az álom, sem a felejtés nem segít - a valóságot éltem át. 

Így vagyok az alábbi üzenetben írtakkal is: 
From: ...........[mailto:...................@gmail.com]
Sent: Monday, December 30, 2013 4:14 PM
To: Dr. Léhmann György
Subject: Devizaalapú hitelezés:Járai: "alapvető a pénzéhes magyar bankárok felelőssége". Hvg.hu, 2009. URL

Tisztelt Léhmann dr!

Tudom nagyon sok a munkája! Mégis szeretnék Önnel közölni több dolgot,ami a mellékletekben van és azon kívül még egy olyat ami soha nem volt publikus és nem is sokan tudtunk róla,még a banki hitelintéző mobilbankárok sem.:
2007-2010 között a közalkalmazottak kiemelt kölcsönt kaphattak ÖNRÉSZ nélkül, a bank teljes 100% hitelt nyújtott nekik, állami támogatott kamatokkal.
A BÍRÓK is részesei voltak ennek csak Öket mint VIP ügyfeleket a Bankok belső
központi vezetői keresték fel,és a Bírók hiteleit csak Ők értékesíthették!Elsőként az OTP volt a kiszemelt, erre, a többi bank kevésbé: Én mobilbankárként dolgoztam az UNICREDIT Banknál ebben az időben, és véletlenül hallottam róla, valaki engem akart elküldeni egy Bíróhoz, de aztán lefújták... mintha nem történt volna meg a hitelfelvétel, csak később véletlenül jöttünk rá, hogy a KP-i vezetők intézték el.


Horváth András féle nyomozati eljárások ismeretében az ilyen fajta tájékoztatás közreadását kétszer is illik mostanában meggondolni, ezért igyekszem a Fővárosi Ítélőtábla által jóváhagyott alábbi Törvényszéki megállapítások alapján véleményemet kifejteni: 
Kis János azt állította, hogy Polt Péter "Előző hivatali ciklusa idején már bőségesen bizonyította, hogy hivatalát nem pártatlan közszolgaként, hanem megbízója kiszolgálójaként tölti be."

A Fővárosi Törvényszék 2012. június 25-én első fokon már elutasította a felperesek keresetét, amely ellen a Legfőbb Ügyészség és Polt Péter fellebbezett. Az ítélet indokolásában a bíró kimondta, hogy Kis János politikai véleményt fogalmazott meg, közszereplővel, sőt közhatalmat gyakorló szervezettel és személlyel szemben, amely nem lépte túl a szabad véleménynyilvánítás jogilag megengedett határait, s az Alkotmánybíróság 36/1994. számú határozatában foglaltak szerint az éles, erőteljes kritika is megengedett, ha az nem becsmérlő, nem öncélúan gyalázkodó.

Ezt az első fokú ítéletet helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla, és a felpereseket kötelezte a perköltség fizetésére.


Ennek meg felelően politikai véleményt fogalmazok meg azzal, hogy véleményem szerint a részemre üzenetet küldő levelezőm igazat mond az üzenetében akkor, amikor azt állítja, hogy 
- 2007-2010 között a közalkalmazottak kiemelt kölcsönt kaphattak állami támogatott kamatokkal annak ellenére, hogy átlagpolgároknak tekinthető fiatal házasok, vagy gyermekeket nevelő családok és más rászorulók csak elviselhetetlen kamatozású, államilag nem támogatott forinthitelhez, vagy devizában nyilvántartott forintkölcsönhöz jutottak,

- 2007-2010 között a bírók is kiemelt kölcsönt kaphattak állami támogatott kamatokkal,

- 2007-2010 között a bírók kiemelt kölcsönhöz juttatása végett őket a Bankok belső központi vezető keresték fel,

- 2007-2010 között bíróknak juttatott kiemelt kölcsönt biztosító bankok vezetői saját bankjuk alkalmazottai előtt is titkolták azt, hogy ilyen hitelfelvétel történt.
Tekintettel arra, hogy a véleményem szerinti fenti körülmények között több bíró is kiemelt kölcsönt kapott bankok belső központi vezetői közreműködésével, kézenfekvő annak felvetése, hogy a kiemelt kölcsönben részesülők miként gondolkodtak a kölcsönnek igénybevételénél a legalapvetőbb polgári jogi alkotmányos alapelvről 2007-2010 között: 
201. § (1) A szerződéssel kikötött szolgáltatásért - ha a szerződésből vagy a körülményekből kifejezetten más nem következik - ellenszolgáltatás jár.

A törvény e rendelkezése a szerződésekre az egyenértékűség elvének vélelmét mondja ki. Az egyenértékűség magában foglalja a visszterhességet, de a Ptk. 201. § (1) bekezdése nem kizárólag ellenértéket, hanem megfelelő mértékű ellenértéket kíván meg. Kivételes tehát az a szerződés, amelyben a szolgáltatásért ellenszolgáltatás nem jár, azaz amikor a szerződés ingyenes.


Mit gondoltak vajon a kiemelt kölcsönt elfogadó bírók akár erre a jogszabályhelyre tekintettel arról, hogy a bankok vezetőinek közvetlen segítségével nyújtott nagy értékű, másokat meg nem illető ajándékért mi lesz majd az a megfelelő ellenérték, amit viszonzásként majd nyújtaniuk kell a bíróknak akkor, ha a bank vezetője, vagy reá tekintettel más a banki ajándékért a számlát benyújtja. 

Két eset képzelhető el a kiemelt kölcsönt igénybevevő bíró részéről a kölcsön elfogadásakor. Vagy megkérdezte azt, hogy ezért mivel tartozik, és ez esetben a közbenjáró banki vezetője közölte azt, hogy reméli fennmarad a barátság, vagy ami valószínűbb, hogy a kiemelt kölcsönt igénybevevő bíró nem kérdezett semmit, mert tudta mi a dolga, mivel kell viszonoznia az akár több millió forintot érő banki kedvességet. 

Nekem ezzel kapcsolatosan a színpadi gonoszság jelképe, III. Richárd jut eszembe, aki országát egy lóért akarta odaadni. Csakhogy III. Richárd élete akkor közvetlen veszélyben forgott, míg a kiemelt kölcsönt elfogadó bírók semmiféle életveszélyben nem voltak, sem egyéb jelentős problémájuk nem volt. Azaz nincs mentség a hazát, magyar emberek sorsát semmibe venni hajlandó, az igazságszolgáltatásba vetett hitnek lerombolására kész bírói magatartásra. Mint mára kiderült, még az ördögnél is rosszabbakkal cimboráltak nyomorult néhány millió forint elérése végett. 


Nézzük meg közelebbről azt, hogy a kiemelt kölcsönt igénybevevő bírónak esküszegő cselekedete miért súlyosabb annál is, mint ha a közhatalmat gyakorló más személyek járnak el hasonlóan. 

Ehhez ide másolom egy Járai Zsigmonddal készült HVG-s cikknek alábbi - összefoglaló - megállapításait: 
"Ha tudták volna az adósok, ahogyan nem tudták, nem is tudhatták, és ahogyan a bankok
tudták, és ennek a hitelezési konstrukciónak éppen az adósok kifosztása árán, a minél nagyobb
banki haszon elérése, a bankok devizához juttatása volt a célja, akkor egyetlen adós
nem írta volna alá a reálszerződést.

A fentebb leírt "hitel-swap" atipikus szerződés teljesült a valóságban. A reálszerződést csupán kölcsönnek ajánló (és álcázó), és megszövegező bank szerződéskötési szándéka, célja, akarata nem az, amit az adóssal aláíratott, éppen ezért, és nem mulasztásból nem tájékoztatta az adóst az általa aláírt reálszerződésnek az adóst fenyegető, határok nélküli kockázatáról, hanem kifejezetten árfolyamnyereség generálása, és minél nagyobbá tétele volt a szándéka.

A határ nem a kockázat ésszerű mértékében keresendő, hanem az adósnak abban a képességében,
hogy meddig képes a bank adósi deviza-nyilvántartásából eredő haszonszerzését
7.9 a c 604/11. sz. ügyben a bíróság ítélete (negyedik tanács) 2013. május 30. 42
finanszírozni. Aki végtörlesztett, az addig, és elbocsátják.

Aki árfolyamgátas bankmentésben vesz részt, annak deviza-nyilvántartásával a bank tovább folytathatja a mögöttes szerződésbeli játékait, és haszonszerzését, amelyet majd az állam a költségvetésen keresztül, azaz az adósok, és az adós, személy szerint fog tovább finanszírozni.

Aki forintosította a hitelét, az a magas kamatokkal fizeti meg azt, hogy a bank már nem juthat a deviza-nyilvántartáson keresztül extraprofithoz, ellenszolgáltatás nélkül.

A bíróságok, törvényszékek megtisztelő, és különös feladata, ennek megismerése, és a bankon való számonkérése.

A független magyar bírósági szervezet, beleértve ebbe a Kúriát is, ma már az egyetlen olyan
hatóság, és állami intézmény, amely erre képes, és amelyre felhatalmazást kapott az Alaptörvényben.

Ezzel jogot, de igazságot is szolgáltathat , a rászedett, nem ostoba, tisztességes adósoknak olyan ellenféllel szemben, amely csak azért merte a hitelnyújtás álcája alatt EZT a tevékenységet kifejteni, mert

bízott abban, hogy soha nem jönnek rá az adósai, soha nem derül ki, de ha mégis, soha nem lesz olyan hatóság, bíró, bíróság, amely ezt megértené, felfogná, el merné ítélni, és az áldozat adós javára meg merné állapítani a bank felelősségét."Ezért. Ebűl szerzett néhány millió elfogadott forintért készek voltak ráutaló magatartásukkal egy csaló, mindenre kész társaságnak megígérni és eddigi tapasztalataim alapján teljesíteni azt az elvárást, hogy különös és megtisztelő feladatuk teljesítése helyett rútul félrevezetik magyar honfitársaik százezreit. 

Megvetem őket. 

Ez az én véleményem. Politikai véleményem. 

Siófokon 2014. január 2. napján. 

Léhmann György 


Az EU egy teljesen felesleges, kártékony intézményAz iskola törölte Krisztust a Csendes ÉjbőlForrás: foxnews.com
Egy New Yorki iskolakerület döntése komoly ellenérzéseket váltott ki a szülőkből, miután a karácsonyi műsor során előadott Csendes Éj szövegét átírták, hogy az ne tartalmazzon utalásokat Krisztusra.
Számomra ez sértő,” mondta Robet Dowd, az egyik szülő, a WCBS csatornának.
A szülők és a koncert más hallgatói megdöbbenve vették tudomásul, hogy a mindenki számára ismert karácsonyi dalból hiányoztak a Jézusra utaló részek, mint például a „Szent Fiú”, a „Szent Szülepár” vagy a „Krisztus megszabadít”. A törölt részeket a „mennyei álom ölén” szavakkal pótolták.
Susan Agruso, az iskola igazgatója azt mondta, hogy a szöveget azért változtatták meg, mert nem akarták megsérteni a hallgatóság nem keresztény tagjait.
A kórusvezető szerint a dal így nem sértette más hitek követőit,” nyilatkozta az igazgatónő egy lapnak.
Az iskola december 17-i közgyűlését elárasztották a tiltakozó szülők.
A Csendes Éj egy vallásos ének,” mondta Kevin McDonald, az egyik szülő a gyűlésen. „Ez egy vallásos himnusz, ami Jézus születését meséli el.”
Az Oktatási Bizottság azóta egy bocsánatkérést is közzétett a honlapján, kijelentve, hogy az előadás őket is sértette.
Az Oktatási Bizottság nem hagyta jóvá ezt a döntést és nem is tiszte a koncertre szánt dalok felülvizsgálata,” áll a nyilatkozatban. „Úgy tudjuk, hogy a munkatársak nem tiszteletlenségből hozták a döntést.”
A zsidók lealázzák Amerikát , és kiirtanak mindent a gojok szokásos életéből még a vallásukat is vegzálják. Hát bizony itt volna az ideje ,hogy a birodalmi Amerikát megbuktassa valaki , és a nemzetállam Amerika kialakulhatna a birodalmi Amerika hulló poraiból . Ha a kiválni akaró Államok kiválnak a Birodalmi Amerikából , és önálló nemzetállammá alakulnak , ahol saját pénzrendszert működtetnek , és még az iszlám bankrendszert is bevezetik , ahol tilos a kamatszedés , a zsidók világbirodalma szerte foszlik, mert kirekesztik a bankárkasztot a bankrendszerből . Az önálló állami monetáris rendszer megszünteti a zsidók uralmát a gojok felett, és így kiderül , hogy nem is igen kell adót kivetni a lakosságra , mert az adók tulajdonképpen a zsidók eltartására kellet. Most hogy tudatára ébredtek , fokozatosan leépíthetik a zsidók zsarolásait , és kirekeszthetik az életükből a zsidóknak szánt önkéntes adományokat .
Az emberek gépesítése lehet a következő lépésForrás: news-herald.com
Könnyen előfordulhat, hogy a jövő világát az Amal Graafstra-hoz hasonló gépesített emberek népesítik majd be. A 37 éves férfi kulcs nélkül indítja autóját vagy nyitja a bejárati ajtót és jelszó nélkül lép be számítógépe felhasználói fiókjába. Eszközeit úgy programozta, hogy azok felismerjék a kezébe ültetett mikrocsipeket. A rizsszem méretű chipek remekül beváltak számára, ráadásul Dangereous Things, magyarul „veszélyes dolgok” nevű cégén keresztül már 500 másik embert is „felszerelt” a technológiával.
Az elkövetkezendő 10-20 évben a biotechnológia és az ember-gép interfészek gyors fejlődésének leszünk a szemtanúi,” jósolja Graafstra, aki könyvet is írt a technológiáról, és szerinte „a trend kitolja majd az „ember” szó jelentését.”
Számos technológiai óriás és kutató érdeklődését keltette fel a téma.
A novemberben nyilvánosságra került szabadalmi kérelem szerint a Google Motorola mobilitás ágazata egy olyan „elektromos bőrtetoválás” szabadalmaztatását kezdeményezte, amivel a felhasználó hangutasításokkal irányíthatja mobiltelefonját a tetováláson található mikrofon és vezeték nélküli adó segítségével.
Újságírói kérdésekre válaszolva a Google elmondta, hogy gyakran szabadalmaztatnak olyan ötleteket, amelyekből végül nem lesz termék, de Larry Page, a Google elnök-vezérigazgatója számos alkalommal elmondta, hogy az emberek elektromos eszközökkel történő kiterjesztése nagyon vonzó lehetőség számára.
A Mountain View által 2011-ben kiadott könyv a következőket idézi Pagetől:
Előbb-utóbb lesz egy implantáció, ami megadja a választ minden kérdésre, ami eszünkbe jut.”

Az agyi porszem implantátumok illusztrációja
Az ötlettel nincs egyedül. Az UC Berkeley kutatói idén júliusban adtak ki egy tanulmányt az úgynevezett „porszem implantátumokról, amelyek lényege, hogy egy egész hadseregnyi apró, porszem méretű szenzort ültetnének az agyba.” Első lépésként az apró áramkörök „csupán” információkat gyűjtenének az agyról, de Dongjin Sea, a kutatás vezetője elmondta, hogy a chiprajt idővel „különböző eszközök gondolattal történő irányítására vagy az agy működésképtelenné vált részeinek stimulálására használnák”. 
Az implantátumok, okosgyógyszerek és elektromos tetoválások legtöbb tervezett felhasználása egyelőre orvosi jellegű.
Idén októberben például a Stanford orvosai egy Parkinson-kórban szenvedő ember agyába ültettek implantátumot, ami a beteg agyának „idegjeleit” rögzíti, hogy az információ felhasználásával egy olyan eszközt készítsenek, ami képes lehet a kívánt tevékenységekhez igazítani a jeleket elektromos impulzusokon keresztül.
Tavaly a Proteus Digital Health megkapta a hatósági engedélyt egy olyan okostabletta forgalmazására, ami mobiltelefon segítségével továbbítja a beteg legfontosabb életjeleit az orvosnak.
A technológiai óriás Intel is úgy gondolja, hogy mikrocsipjeik egy napon a lenyelhető eszközökben és implantátumokban is benne lesznek.
Sokan tartanak attól, hogy idővel a chip implantátumok kötelezővé válhatnak az egészségbiztosítás megkötéséhez vagy akár a munkavállaláshoz.
Miután egy Cincinnatibeli videó megfigyeléssel foglalkozó cégről kiderült, hogy kötelezővé tette alkalmazottainak a chipbeültetést, Joe Simitan kaliforniai szenátor törvénymódosító javaslatot adott be, amit 2008-ban el is fogadtak, megtiltva, hogy államában bárki ilyesmit követeljen alkalmazottaitól. Két évvel később, amikor Virginia állam képviselői hasonló javaslatot fogadtak el, egyes törvényhozók már a bibliai „Fenevad Bélyegeként” utaltak a chip implantátumokra.
Nem tudni, hogy a lakosság milyen arányban osztozik ezen a nézeten, de az Intel által decemberben közzétett felmérés szerint a 12.000 megkérdezett felnőtt 70 százaléka elfogadhatónak tartja, hogy a jövőben „ehető megfigyelőeszközök” segítségével kövessék nyomon egészségügyi állapotukat.
A Cambridge-i MC10 cégnek már szerződése van az elektromos tetoválás katonai verziójának gyártására és jövőre a lakosság számára is el akarják kezdeni a legfontosabb egészségügyi információkat figyelő tetoválás forgalmazását. Elsődleges célcsoportjaik a sportolók, a várandós anyák és az idősek.
A Nokia pedig olyan tetoválást fejleszt, ami egyrészt helyettesíti a mobiltelefon jelszavát, másrészt vibrál, ha hívás érkezik.
Az összes többi kütyüt azonban a bőr alá szánják.
Second Sight szem implantátumának illusztrációja
A Massachusetts-i MicroCHIPS cég nemrégen jelentette be, hogy egy olyan csípőmagasságba beültethető chipet tesztel, ami automatikusan adagolja a szervezetbe a csontritkulásban szenvedő betegek napi gyógyszeradagját. Februárban a Second Sight Medical Products szem implantátuma kapott hatósági engedélyt, amivel a betegek láthatják a szemüvegükön elhelyezett kamera által közvetített körvonalakat és mozgásokat. 
A Dél-Kaliforniai Egyetem tudósai pedig egy olyan chipet tanulmányoznak, ami a demenciában vagy agykárosodásban szenvedők vagy agyvérzésen átesett betegek memóriáját állítja helyre.
A kutatók előtt álló legkritikusabb kérdések, hogy miként tudják az eszközöket működtető szoftvereket a mindenkori legújabb verzióra frissíteni, illetve a hosszú távú működéshez elengedhetetlen akkumulátorok kérdése sem megoldott egyelőre. Problémát jelenthet még a hekkerek elleni védelem is.
Ennek ellenére Eric Dishman, az Intel egészségügyi innovációs részlegének vezetője, biztos benne, hogy ezek az eszközök hamarosan a mindennapi élet részei lesznek.
A tárgyak egész ökoszisztémája lesz majd a testben,” jósolja. „Ez az igazi személyre szabott orvoslás.”
Időkjelei: Fontos észben tartani, hogy a fent említett fejlesztések először mindig orvosi céllal, a betegekért indulnak, illetve a lakosság felé ezt hangsúlyozzák, de tapasztalatból tudhatjuk, hogy sajnos idővel a felhasználási terület kiterjed a föld lakosságának egyre szorosabb megfigyelésére és irányítására. Nem tudjuk, hogy a Bibliából ismert Fenevad Bélyege pontosan milyen rendszer lesz, de egyre inkább látható, hogy a bevezetéséhez szükséges technológiai feltételek már ma is adottak.
És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” Jelenések 13:16-18


Ötéves terv a Google-tól: mikrofonok a plafonba és csip az agyunkbaForrás: Infowars.com
Scott Huffman, a Google fejlesztési igazgatója szerint öt éven belül mikrofonok lesznek a mennyezetbe szerelve és chipek az agyunkba, hogy ezáltal gyorsabban tudjunk keresni a világhálón.
London Independent által készített interjúban Huffman elmondta, hogy a Google olyan koncepciókon dolgozik, amik a mennyezetről lelógó, a verbálisan feltett kérdésekre reagáló mikrofonokon alapulnak.
Valahogy úgy képzeljük el, mint egy személyi asszisztenst, aki félbeszakítva emlékeztet, hogy „ideje indulni”. Pontosan azokat az információkat fogja közvetíteni, amiket keresünk,” mondta Huffman. „Öt év múlva… a Google pontosan úgy fog válaszolni kérdéseinkre, mint egy ember.”
Amikor arról kérdezték, hogy vajon nem jelent-e majd komoly kihívást megvédeni egy ilyen rendszert az NSA és hasonló szervezetek tolakodó megfigyelési taktikáitól, Huffman fölényesen annyit mondott, hogy az emberek nyugodtan bízzák a Google-ra (egy olyan cégre, amelyik szabad kezet adott az amerikai titkosszolgálatnak, hogy a felhő hálózatukon tárolt adatok között kutakodjon) az információik védelmét.
Huffman azzal dicsekedett, hogy a rendszer hamarosan arra is képes lesz, hogy összeállítsa a felhasználó által mikrofonon kért, számára érdekesnek számító sportesemények összefoglalóit, majd azt megjelenítse a tévé képernyőjén, vagy elintézze helyette az utazásokkal kapcsolatos tervezést.
Megkérdezhetem például a Google asszisztenst, hogy melyik éttermet ajánlja, ahol francia konyha van, de nem túl drága. A Google erre azt válaszolja majd, hogy „Rendben, akkor ide menjetek,” és mire beülök az autómba, már az adott étteremhez navigál a GPS. Nagyon izgalmas számunkra a lehetőség, hogy a különféle eszközök tudjanak egymással kommunikálni,” mondta.
A Google úgy gondolja, hogy képes lesz az emberek adatigényeit olyan módon kielégíteni, hogy az eredményeket egyenesen a felhasználók agyába elhelyezett mikrocsipekre küldi,” áll a cikkben. Hoffman szerint ez egy üdvözletes koncepció.
Bár sok ember szemében az agyba ültetett mikrocsip rémisztő és mindenképpen disztópikus lépés, a transzhumanizmus (az ember szellemi és fizikai képességeinek a tudomány és technológia segítségével történő fejlesztése) követői számára ez egy komoly előrelépésnek számít. Szerintük az ilyen jellegű fejlesztéseket elutasítók a tudomány és fejlődés ellenségei.
A Google féle „utópia” megvalósulásához elengedhetetlen, hogy az agyba ültetett mikrocsipek olyan széles körben elterjedjenek, mint ma a mobiltelefonok. Mindezt természetesen a kényelem nevében fogják népszerűsíteni, biztosítva a felhasználókat, hogy a Google fantasztikus biztonsági rendszere megóvja az adatokat a kíváncsi szemektől (a titkosszolgálatok kivételével persze).
Ahogyan arról már korábban írtunk, a Google célja, hogy idővel minden párbeszédet halljon, létrehozva ezáltal a „tárgyak Internetét” (Internet of things), amelyben minden eszköz a hálózat része és ezzel potenciálismegfigyelőeszköz is.
A párbeszédeket lehallgató és elemző okos utcai lámpáktól az Xbox-on át a mobiltelefonokig, az egész környezetünket arra készítik elő, ahogy azt David Petraeus, a CIA volt igazgatója megfogalmazta, hogy igazi áldássá válhasson a „titkos államvezetés” számára.


Elektromos tetoválás és rákkeltő chipekA kórházi betegeken elhelyezett elektromos tetoválás, ami nem más, mint egy 50 mikrométer (az emberi hajszálnál is vékonyabb) vastagságú mikrochip, természetesen a betegek egészségének védelmét szolgálja, mondják a technológia népszerűsítői. Testünk megbélyegzését szebb fényben feltüntetendő, divatos elnevezést és új külsőt adtak a mikrochip beültetésnek. Az elektromos tetoválás ragasztóanyag nélkül is megtapad a bőrön és a bőrrel együtt képes nyúlni, anélkül, hogy elszakadna.
kórházak azzal próbálják népszerűsíteni a technológiát, hogy biztonságos alternatívát kínál a betegek szív és agyműködésének megfigyelésére a jelenlegi nehéz és nagyméretű berendezések helyett.
Az eszköz epidermális elektronikai rendszer (EES) névre keresztelt mikro-elektronikai technológiát alkalmaz, ami amerikai, kínai és szingapúri kifejlesztői szerint forradalmasíthatja az orvosi érzékelők, a számítógépes játékok és a kémipari eszközök piacát.
Bizonyított összefüggés a háziállatokba ültetett mikrochipek és a rákos megbetegedések között
Egyre több háziállat tulajdonos kéri, hogy házi kedvencébe mikrochipet ültessenek, sőt bizonyos országokba be sem engedik az állatokat nélküle. A beültetett chipben található kódot, a bolti vonalkódokhoz hasonlóan, egy leolvasóval lehet megjeleníteni, ami eleve azt az érzetet kelti, hogy a chippel ellátott egyed nem más, mint egy katalogizált tétel. A legtöbb esetben a beültetett chip az állat életének végéig testében marad, és legtöbb esetben az állat azonosítására használják, ha az netalán elveszne, vagy egy menhelyen bukkanna fel. Egyre több állatorvos ajánlja a gazdiknak, hogy a biztonság kedvéért végezzék el az egyszerű beavatkozást.
A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy az eszköz, gyakran citált előnye mellett, egészségügyi kockázatot is jelent, mégpedig rák formájában. Több kutatás is kimutatta, hogy közvetlen kapcsolat van a beültetett mikrochip és a kísérleti patkányokban, egerekben kialakult rákos elváltozások között.
Ezek a kutatások egyre több emberben keltenek aggodalmat a mikrochip beültetés biztonságát illetően. Ezek az eredmények olyannyira meggyőzőek, hogy Dr. Robert Benezra, a New Yorki Memorial Sloan-Kettering Rákklinika Rákbiológia Genetikája Program igazgatója egy cikkben elmondta, hogy „a kutatási eredmények ismeretében soha nem engedné, hogy egy ilyen chipet ültessenek saját vagy családtagjai bőre alá!”
Egy 2001-es tanulmány szerint a chippel ellátott patkányok 1%-ánál, tehát minden századik egyednél alakult ki rosszindulatú daganat a chip környékén. 1990 és 2007 között legalább egy tucat hasonló kutatást végeztek és mindegyik arra a következtetésre jutott, hogy a chipbeültetés jelentősen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát a chip környékén.
Nemsokára mindenkinek ilyen menő elektromos tetoválása lehet!
Az új, EES technológiával készült chipek valamennyi elektronikus része hullámos, kígyószerű elemekből áll a rugalmasság érdekében, azonkívül apró napelemeket is tartalmaz, melyek áramtermelésre és áramfelvételre is alkalmasak. Az érzékelőt egy vízben oldódó lapra helyezik, amit vízzel tapasztanak a páciens bőrére, innen ered a tetoválással történő összehasonlítás.
Egyértelmű, hogy ez az új eszköz a mikrochip egyik fajtája, de a kórházak nagy előszeretettel hívják elektromos tetoválásnak, hogy a koncepciót szélesebb tömegek elfogadják és ártalmatlannak, sőt divatosnak tűnjön.
Megéri a kockázatot?
A tudósok szerint az EES chipek előnye, hogy kevesebb kábelt és géllel bekent tapadókorongot kell a betegekre helyezni, amikor létfontosságú szerveik működését kell megfigyelni a kórházban. Szerintük ezek a berendezések szükségtelen stresszt okoznak a betegeknek.
Úgy tűnik a tudósok szerint a chipek által nyújtott előnyök túlsúlyban vannak a potenciális kockázatokkal szemben.
Az egyik kísérletben a chipet az alany torkára helyezték és bizonyos utasításokkal (fel, le, jobbra, balra, stb.) képes volt egy egyszerű számítógépes játékot irányítani.
Tényleg megéri a bőr alá vagy bőrre helyezett chipekben rejlő potenciális kockázat, azt a kényelmet, hogy ne kelljen kezünket használni egy játék irányításához?
A világ jövője
A kutatók egyre több előnyt látnak az ilyen és ehhez hasonló chipekben, de úgy tűnik, ezeket az előnyöket inkább arra használják, hogy elfedjék az igazságot: a chip viselésének kötelezővé tételét, hogy a földön minden embert nyomon követhessenek és számon tarthassanak. Előbb utóbb elrendelik, hogy mindenkinek ilyen tetoválást vagy valami ehhez hasonlót kell hordania, hogy bizonyítani tudja minden védőoltást megkapott, hogy rendelkezik biztosítással, vagy igazolni tudja magát.
Ha a kormány elrendelheti, hogy minden állampolgárnak chippel ellátott személyazonosító okmánnyal kell rendelkeznie, csak idő kérdése, hogy kötelezővé tegyék a chip beültetését is, biztonsági vagy kényelmi okokra hivatkozva. Szerintük ez természetesen kizárólag a mi érdekünkben történik.
A világ megcsippelése 12 egyszerű lépésbenFüggetlenül attól, hogy a VeriChip rendszer népszerűsítési kampánya mögött az Antikrisztus hatalomra jutását segítő sötét erők vagy haszonleső kapitalisták húzódnak, netán mindkettő, a cél egy és ugyanaz: hozzászoktatni az embereket a chiphasználathoz, és elfogadtatni velük a tervezett új rendszert. Ez egy jól bevált reklámstratégia. Minél többet hallanak róla, minél több termékkel kapcsolatban reklámozzák, annál megnyerőbbnek tűnik, míg végül a legtöbben elhiszik, hogy elengedhetetlenül szükséges az élethez. – Joseph Candel
Forrás: Activist Post
Mi vagyunk az utolsó generáció, amelyik hallathatja a hangját és szabad akarattal rendelkezik a történelem megváltoztatásához. Mindenki mindenhol mindennel összeköttetésben van. Az okostelefonok lesznek az Új Okos Világrend legfontosabb eszközei, teljesen felszámolva a fizikai pénz, a kulcsok, jogosítványok és egyéb dokumentumok használatát. A tervek szerint hamarosan a telefonunkkal fogjuk igazolni személyazonosságunkat a készülő új, „megbízható” Internetközösségben.
Ezt követően a telefon vagy chip, ami a felhasználó azonosítóját a telefonhoz kapcsolja, túl értékessé válik ahhoz, hogy csak úgy elveszíthessük, ezért az egyetlen biztos hely számára a bőr alatt lesz. Hacsak nem tagadjuk meg az engedelmességet…
Valahogy így lehet elképzelni a forgatókönyvet:
1. Félelemkeltés, állandó bizonytalan hangulat.
2. Internetkapcsolat mindenkinek.
3. Mobiltelefon a legszegényebbeknek is.
4. Elősegíteni, hogy az emberek sokat beszéljenek az RFID technológiáról és a biometrikus azonosítókról: az elfogadás első fázisa, hogy az emberek számítanak valaminek a bekövetkezésére.
5. Minél több dologba (telefon, háziállat, ruházat, stb.) és emberbe chipet kell ültetni, hogy az élet elfogadott részévé váljon.
6. Jöhet a globális azonosító rendszer nem nyilvános kiépítése.
7. A beültetés egészségügyi és biztonsági előnyeinek népszerűsítése, így az emberek pozitív újításként tekintenek majd rá.
8. Lehetővé kell tenni, hogy a telefont mindenre használhassuk, különösen a fizetés és az azonosítás terén.
9. Honnan tudjuk, hogy valaki tényleg az, akinek mondja magát? Mutassa a biometrikus azonosítóját!
10. Kibertámadás… forradalom! Valaki védjen már meg minket!
11. Gazdasági összeomlás… volt készpénz, nincs készpénz és voálá: minden fizetés digitálisan folyik.
12. A telefont ellophatják, vagy el lehet veszíteni, a biometrikus azonosítást becsaphatják, az azonosítókat hamisíthatják, azonkívül egy telefon használata nehézkes. A VeriChip használata minden szempontból egyszerűbb és praktikusabb…
De… Sssss! Ugorjunk vissza az időben!
Itt az idő felébredni!
Nem kell együttműködni. Most még nem kötelező a regisztráció és nem kell telefonnal fizetni!
Ismerd fel, hogy mire megy ki a játék!

Készpénznélküli társadalom – a tűzzel játszunk
Forrás: infowars.com
Készpénznélküli társadalom. A kifejezés mindenkinek ismerősen hangzik, hiszen az elmúlt néhány évtized során egyre gyakrabban hallani a médiában. Első hallásra talán sokaknak egy sci-fi film jelenetei ugranak be, ami valahol a távoli vagy nem is olyan távoli jövőben játszódik. Próbáljunk meg egy pillanatra elrugaszkodni a jelen valóságtól és hangolódjunk a Különvélemény és hasonló filmek által elénk tárt világra és megtudhatjuk, mire számíthatunk a jövő kereskedelmétől.
Mit jelent a készpénznélküliség? Mire van szükség ahhoz, hogy a készpénznélküli társadalom sci-fiből valósággá váljon?
Csúcstechnológia
Nem is olyan régen a mágnes csík számított a kereskedelem legmodernebb formájának, ma a hasonló méretű műanyag kütyüt igénylő RFID (rádiófrekvenciás azonosító) technológia sem különbözik sokban ettől, azzal a különbséggel persze, hogy az ilyen chippel ellátott áruk nyomonkövethetőek. A technológia egy kiszámíthatatlan szörnyeteggé alakult. Elég megnézni a „komputeragy interfészt” és nyilvánvalóvá válik, hogy a világ gyorsabb ütemben „fejlődik”, legalábbis a nyomonkövetés és az informatika terén, mint legtöbben gondolják. A komputeragy interfész lényege, hogy a felhasználó agyának legkülső rétegébe egy chipet ültetnek, ami így az idegrendszer részévé válik, lehetővé téve az illetőnek, hogy csupán gondolatai segítségével jeleket küldjön a számítógépnek. Ezzel a módszerrel a chippel ellátott személy képes a gondolataival mozgatni a kurzort, azaz irányítani a számítógépet. A módszer forradalmi újításnak számít és leginkább azok számára lehet komoly segítség, akik semmilyen mozgásra vagy kommunikációra nem képesek.
Számunkra inkább a kereskedelmi felhasználás szempontjából érdekes ez a technológia.
A mobiltelefonokat egyre többen használják fizetésre, mintegy virtuális pénztárcaként. Néhány héttel ezelőtt írtunk a Google új virtuális fizetőalkalmazásáról, ami hamarosan mindenki számára elérhetővé válik, feleslegessé téve a bankkártyák használatát. Ma már sok mobiltelefont RFID chippel látnak el így nemcsak fizetésre de nyomonkövetésre is alkalmasak. Nem nehéz kitalálni, hogy ez a technológia hamarosan teljesen elfogadottá, az élet részévé válik, de vajon egyenlő lesz-e a készpénznélküli társadalommal?
Készpénznélküli társadalom. A világ papírpénz nélkül. Tényleg logikusan hangzik és már nincs messze, hiszen ha úgy vesszük az interneten bonyolított tranzakcióknál a papírpénz már nem játszik szerepet. Valahogy azért az ember mégis megszokta, hogy valami kézzelfogható fizetőeszközt hordjon magánál. A bankkártyákhoz is kell egy pénztárca és az internetes fizetéseket is általában kártyával bonyolítják. A mobiltelefonos fizetés is tulajdonképpen ugyanazt a technológiát alkalmazza, mint a bankkártyák, csak a chip nem egy műanyag lapon, hanem a telefonban van. Ha ez nem meríti ki a készpénznélküli társadalom fogalmát, valami ennél is virtuálisabb módszerre van szükség.
Egyre több ember használ bank vagy hitelkártyát a fizetéshez, akkor is, ha csak egy liter tejért vagy egy kiló kenyérért szaladt le a boltba. Mi történik ma, ha valakinek letiltják a kártyáját? Összeszedi az apróját és azzal fizet.
A készpénznélküli társadalomban azonban a gombnyomás, amivel a kártyát, vagy bármilyen virtuális fizetőeszközt, letiltják, azt jelenti majd, hogy az illető semmilyen módon nem fog tudni fizetni, hiszen papírpénz nem lesz többé. Valóban kényelmes lesz, hiszen az embernek semmit nem kell magával vinni, ha vásárolni akar, de ugyanakkor a legnagyobb fegyver lesz arra, hogy elvegyék az emberek személyes szabadságát.
Ez nem egy összeesküvés elmélet, hanem az előttünk álló jövő, ami bármikor ránk köszönhet. A technológia már készen áll. A készpénznélküli társadalom bevezetése az emberek feletti teljes hatalom következő lépése csupán.
Kapcsolatnélküli RFID technológia
Az egyik legújabb szereplő a színen a Verchip által kifejlesztett és az egyetlen hatóságilag engedélyezett emberbe ültethető RFID chip. A chip leolvasáskor egy egyedi azonosító jelet küld a szkennerbe. Egy barcelonai éjszakai klubban már 2004 óta ilyen chipet kapnak a VIP tagok, így minden igazolvány nélkül beléphetnek és élvezhetik a klub VIP tagok számára fenntartott részének szolgáltatásait. Sokan kizárólag emiatt váltak klubtaggá. A chipek pedig egyre kisebbek és egyre több információ tárolására képesek.
A funkciók egyelőre szétválnak: azonosítás, fizetés, számítógépes interfész. Naív lenne azt feltételezni, hogy a funkciókat nem fogják összekapcsolni. A technológia fejlődésétől a fogyasztó több kényelmet vár, de vajon nem fogunk-e túl nagy árat fizetni a kényelemért? Például a szabadságunkat. Lehetséges, hogy a készpénznélküli társadalom vezet el a következő holokauszthoz? Egy olyan holokauszthoz, amit azok hoznak az emberiségre, akik a digitális pénzt hatalmukban tartják.
Ez nem egészen az a készpénznélküli társadalom, amit a moziban vagy a reklámokban látunk. Vagy mégis?RFID chipbeültetés minden amerikainak? – Tények és tévhitekAzt is teszi [a hamis próféta] mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” – Jelenések 13:16-18
Talán már egyre kevesebb ember számára hihetetlen, hogy a világ globalista irányítói chipet akarnak ültetni minden emberbe. A technológia előnyeit ecsetelő kampányok és propaganda egyre erősebb, a technológia pedig szinte teljesen készen áll az új gazdasági rendszer megvalósításához. Az antikrisztus csak akkor lesz képes az egész globális kereskedelmet és pénzforgalmat a hatalma alá vonni, ha megvalósul az egységes elektronikus bank és pénzrendszer a világon. Most még nem tartunk itt, de az események szédítő sebességgel haladnak ebbe az irányba. – Joseph Candel
Amikor először hallottam az alább részletezett hírről, gondolkodás nélkül félresöpörtem, mint újabb internetes rémhírt és nem is foglalkoztam a kérdéssel.
Sok emailt kapunk a témában, de elég sokról kiderül, hogy bár jó szándékkal továbbították őket, a tartalmuk nem egyéb szenzációhajhász pletykánál.
Így gondoltam akkor is, amikor arról kaptam hírt, hogy az új amerikai egészségügyi törvény előírja, hogy minden amerikai állampolgárba microchipet akarnak ültetni, ami nemcsak a viselő személyes adatait, de bankszámla információit is tartalmazni fogja, sőt az illető nyomon követésére is alkalmas.
A szóban forgó üzenet a következőket tartalmazta:
A törvény 1004. oldalán az olvasható, hogy a (chip bevezetésének határideje) „a törvény elfogadásától számított 36 hónap”.
Az új törvény értelmében 2013. március 23-tól minden állampolgár köteles lesz a személyes adatait tartalmazó RFID chipet hordani a bőre alatt, amit egyúttal személyes bankszámlájával is összekapcsolnak, valamint nyomon követhetővé teszi viselőjét.
A II-es típusú beültethető eszköz „a betegek azonosítására és egészségügyi adatainak rögzítésére szolgáló beültethető rádiófrekvenciás jeladó rendszer”. A II-es típusú eszköz célja, hogy adatokat gyűjtsön a betegekről. Ilyen információk például a „követelésekre, kérdőívekre valamint standard elemzési fájlokra vonatkozó adatok. A rendszer lehetővé teszi az egészségügyi és az egészségügyi miniszter által jónak látott egyéb adatok gyűjtését és elemzését, különböző adatkörnyezetekből.”
Utánanézve számos blogot találtam, amelyiken a fenti idézet olvasható, természetesen a fővonalas médiában semmi, ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy az információ téves. Mindenesetre első nekifutásra nem találtam megbízható megerősítést.
Bár a tévhiteket „leleplező” weboldalak, mint például a FactCheck.org vagy a Snopes.com, váltig hirdetik semlegességüket, úgy tűnik, azért általában erősen a liberálisok felé húznak és inkább a konzervatívok által terjesztett híreket szeretik megcáfolni.
Snopes.com-on természetesen megtalálható a fenti hír cáfolata, amit így „hamis” címkével látták el, ugyanakkor érdekes módon a benne foglalt részleteket szinte teljes egészében helytállónak találták a szerkesztők.
A Snopes gúnyos hangnemben ír a hírről, mint tipikus „fenevad bélyege hisztériáról”, még egy bibliai idézettel is színesítve mondandójukat, ami szerint „nincs új a nap alatt”, és arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy „a hír, mint már oly sokszor korábban, ezúttal is téves”.
Ezzel tulajdonképpen azt állítják, hogy az információnak semmi köze a valósághoz, ami, ahogy mindjárt kiderül, enyhe túlzás.
Az igazság az, hogy a hírben citált részek és oldalszámok nem az Obama nevével fémjelzet törvény végleges verziójából származnak, azonban a korábbi változatokban az idézett formában benne voltak!
Maga a tény, hogy törvénybe akarták foglalni az állampolgárok egészségügyi okból történő kötelező chipbeültetését, már önmagában döbbenetes. Az, hogy végül a törvényt eredeti formájában nem fogadták el, csupán annyit jelent, hogy az intézkedést egyelőre félretették. Egyesek azt mondhatják, hogy a kérdést soha többé nem fogják elővenni, ez a feltételezés azonban ellentmond minden eddigi tapasztalatnak.
A Snopes cikkből kiderül, hogy a hír minden egyes része igaz, azzal a kivétellel, hogy a chipbeültetés egyelőre nem kötelező.
Más szóval az új egészségügyi törvény csupán felajánlja, nem pedig előírja a chipbeültetést. Aki nem akarja, nem kell, hogy chipet viseljen a bőre alatt. Erre alapozta a Snopes a „hamis” címkét és ez alapján mondhatjuk, hogy az Egyesült Államokban, az új egészségügyi törvény hatálya alatt a chipbeültetés nem kötelező.
Egyelőre.
A katonák chippelése után mennyi idő kell, amíg ránk kerül a sor?

Az emberbe ültethető chipek támogatói szerint ez az új technológia az emberek biztonságát, minőségi egészségügyi ellátását, a bűnözés visszaszorítását és a mindennapi pénzügyi tranzakciók leegyszerűsítését szolgálja. Bár ezek valós előnyök, sajnos a negatívumokról illetve veszélyekről kevés szó esik. A chipbeültetés nemcsak fizikai, hanem lelki következményekkel is jár. „Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, Az is iszik az Isten haragjának borából.” (Jelenések 14:9-10) A fenevad bélyegének elfogadása (legyen az bármilyen technológia) nemcsak gazdasági döntés lesz, hanem egy sátáni diktátor és Istenellenes rendszer elfogadását és követését is jelenti majd. Ezt jelenti hosszú távon a chipbeültetés és ez az, amit a rendszer támogatói nem látnak, illetve amit megpróbálnak elhallgatni. – Joseph Candel
Mit tennél, ha egy napon a kormány kötelezővé tenné mindenki számára a személyazonosító mikrochip beültetését? Megtennéd? A döntés talán már nincs is annyira messze, mint sokan gondolnák. Az Egyesült Államokban és szerte a világon házikedvencek millióba, Alzheimer és más betegek ezreibe ütettek már mikrochipet. A legújabb fejlemények szerint pedig az amerikai hadsereg a katonák egészségi állapotát folyamatosan figyelemmel kísérő, orvosi célú mikrochipet akar ültetni minden egyes katonájába. Vajon mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ugyanezt a kormánytisztviselőkkel is megtegyék nemzetbiztonsági okokra hivatkozva? Amikor alkalmazottaik már chipet viselnek, vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy minden állampolgár számára kötelezővé tegyék a rendszert?
Ez a nap még nem jött el. Egyelőre megelégszenek azzal, hogy az elképzelés fokozatosan beszivárogjon a köztudatba. Egy idő után azonban, amikor már kellő számú emberen elvégezték az „apró” beavatkozást, és elegen fogadták el önként az új technológia nyújtotta „előnyöket”, nem sok idő kell majd ahhoz, hogy a kérdés mindannyiunk számára valósággá váljon. Készen állsz, hogy megválaszold?
Kate Knibbs a napokban írt cikket az amerikai hadsereg tervéről a katonák mikrochip beültetésével kapcsolatban:
Az Egyesült Államok hadserege olyan mikrochipet készül beültetni katonáiba, aminek segítségével a katonák kevésbé lesznek sebezhetőek a betegségekkel szemben.
A DARPA olyan nanoérzékelők kifejlesztését jelentette be, amelyek folyamatosan figyelemmel kísérik a katonák egészségét a frontvonalon és rendszeresen tájékoztatják az illetékes orvosokat az esetleges egészségügyi kockázatokról vagy problémákról.
A chipbeültetés technológiai „előnyeit” rendszerint úgy tálalják, hogy az ne váltsa ki az átlagemberek haragját. Végtére is ki ne akarná óvni a katonák egészségét?
Azonban, ahogy a mondás tartja „a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve.” Kiderült, hogy a Stanford Egyetem kutatói is egy hasonló technológia kifejlesztésén dolgoznak, ez alkalommal a lakosság számára:
A nanotechnológia egyre inkább utat talál az orvosi felhasználás terén. A Stanford Egyetem kutatói olyan apró monitorok kifejlesztésén dolgoznak, amelyek képesek betegségek diagnosztizálására, folyamatosan figyelemmel kísérik a létfontosságú információkat, sőt a gyógyszert is automatikusan beadják a beteg szervezetébe, hasonlóan a katonaság számára fejlesztés alatt álló eszközhöz. A két projekt eddig nem állt kapcsolatban egymással, de a hasonló céloknak köszönhetően úgy tűnik, a katonaság hasznára válna a vezető egyetemi kutatókkal való együttműködés.
Te hagynád, hogy mikrochipet ültessenek beléd, ha ennek eredményeképpen egészségesebb lehetsz?
A technológia térnyerésével nem győzik majd hangsúlyozni, mi mindenből maradnak ki a chipet elutasítók. A beültetés egyelőre önkéntes, de így is rengeteg amerikai döntött már a beavatkozás mellett és számuk az idő előrehaladtával növekedni fog.
WND néhány nappal ezelőtt megjelent cikke Katherine Albrecht adatvédelmi szakértőt idézi:
Olyan soha nem lesz, hogy a kormány fegyverrel kényszerítse az embereket: ’Elfogadod a nyomon követő chipet vagy baj lesz!’ – mondja Katherine Albrecht, a „Spychips” (kémchipek) című könyv társszerzője. A könyv az RFID (rádiófrekvenciás azonosító) chipek adatvédelmi veszélyeire hívja fel a figyelmet.
Mindig apró lépésekben vezetik be az ilyen dolgokat. Ha olyan chipet ültetnek az emberekbe, ami nem követi nyomon őket azt mondják, „Ugyan már, nem kell parázni!” – mondja Kathrine Albrecht. „Kíváncsi vagyok merre tart ez az egész.”
A technológia terjedésével egyes intézmények könnyen kötelezővé tehetik a chipbeültetést. Mi történik, ha a munkaadód egyik nap biztonsági okokra hivatkozva elrendeli a mikrochip beültetést?
Mi történik, ha a bankod egy szép napot bejelenti, hogy csak beültetett chippel rendelkező ügyfelek számára hajlandó számlát vezetni?
Senki se gondolja, hogy ez nem történhet meg.
Ma már szinte mindenhol a világon óriási ügyet csinálnak a személyazonosság védelméből.
Az EFF alap a következőket írja az Indiában nemrég elindított állami projektről:
Indiában az egész országra kiterjedő monumentális projekt indult a teljes 1,2 milliárdos lakosság biometrikus azonosítóinak rögzítésére. Az Economic Times által „minden e-kormányzatok anyja” névre keresztelt hihetetlen terv rengeteg vitát indított Indián belül és kívül egyaránt. A legtöbben a magánadatok védelmének és biztonságának megoldását kérdőjelezik meg.
A terv az Országos Nyilvántartó Hivatal (NPR) és az Egyedi Azonosító (Unique ID – UID), két különálló kezdeményezés felügyelete alatt kerül kivitelezésre, amelyek célja a világ legnagyobb biometrikus adatbázisának létrehozása. A regisztráció részeként minden személy egy egyedi 12 számjegyű azonosítót kap egy chipkártyán. A bizonyos munkákhoz szükséges dokumentumokkal nem rendelkező állampolgároknak erősen javasolják a programban való részvételt. Az UID program önkéntes alapon működik, az NPR regisztráció azonban minden indiai állampolgárnak kötelező.
Vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy ez minden országban kötelező legyen? Természetesen a személyazonosság lopás, a bűnözés, a terrorista támadások vagy az adócsalás kiszorítása és a nemzetbiztonság érdekében.
A probléma ott van, hogy egy kártyát el lehet veszíteni, lopni illetve lehet hamisítani.
Tulajdonképpen elkerülhetetlen, hogy a kormányok előbb utóbb ne akarjanak egy „biztonságosabb” személyazonosítási módszert bevezetni.
A mikrochip beültetés pedig nem az egyetlen rendelkezésre álló technológia.
Többször is írtunk már az ehető mikrochipekről, amelyek tervezett funkciója a beteg egészségének nyomon követése. A Daily Mail a következőket írta erről:
A szóban forgó technológia lényege, hogy a beteg szokásos gyógyszereivel együtt egy apró ehető jeladóval ellátott tablettát is bevesz, ami információkat küld a bőrre kívülről felragasztott vevőnek.
A vevő rögzíti a gyógyszerek bevételének időpontját és a lenyelt adagot, azonkívül figyelemmel kíséri a beteg pulzusát és testhőmérsékletét és emlékezteti a következő gyógyszeradag bevételére. A készülék azt is ellenőrzi, hogy a páciens jól alszik-e és végez-e elég testmozgást.
A vevő a kapott információt egy számítógépre vagy okostelefonra továbbítja, amit a beteg és az orvos egyaránt elérhet.
Egyesek azért lesznek hajlandóak a chipbeültetésre, mert szeretnek haladni a fejlődéssel és minél szorosabb kapcsolatban lenni a hálózattal.
Lehetséges, hogy hamarosan az emberi agy és az Internet között közvetlen kapcsolat jöjjön létre?
Science Channel a következőkről írt:
Mi lenne, ha lehetségessé válna agyunkat rákapcsolni az Internetre, akár vezeték nélkül vagy egy kábel segítségével, hogy nagy sebességgel adatokat tölthessünk le és azt kémiai úton az agy számára tárolható információvá alakítani?
A cikk egy ilyen technológia hihetetlen előnyeit is ecseteli:
Amennyiben lehetséges lenne 50 MB/mp sebességgel adatokat letölteni az agyba, egy 500 oldalas könyv elolvasásához két tizedmásodperc is elegendő lenne.
A cikk azonban nem szól a veszélyekről.
Amennyiben lehetségessé válik adatokat letölthetni az agyba, értelemszerűen a számítógépes vírusok is bejuthatnak ugyanezzel a módszerrel?
Nem válna így lehetségessé agyunk távirányításos befolyásolása?
Az új technológiák általában új veszélyeket is hoznak magukkal.
A mikrochip beültetés esetében kizárólag a technológia előnyeit hangsúlyozzák, így a legtöbb ember hallani sem fog a potenciális veszélyekről.
Most még csak a házikedvenceknél és az idős beteg embereknél tartunk, de mit teszünk, ha a chip mindenki számára kötelezővé válik?
Egy orwelli rendőrállam számára mindenképpen leegyszerűsödne az állampolgárok nyomon követése, ha mindenkibe mikrochipet ültethetnének. Ezt követően chip nélkül szinte lehetetlen lenne normális életet élni.Mit tennénk, ha chipbeültetés nélkül nem lehetne bankszámlát fenntartani?
Mit tennénk, ha beültetett chip nélkül nem lehetne fizetni a boltban vagy munkát vállalni?
Nyilván sok ember érezne kísértést, hogy elfogadja a chipet, hogy gondoskodhasson a családjáról, hiszen előbb utóbb a beütetést megtagadók törvényen kívülivé válnának.
Senki se gondolja, hogy ez lehetetlen.
Gondoljunk bele mennyit változott a társadalom néhány év alatt. Ahogy telnek a napok, világunk egyre inkább egy hatalmas börtönre kezd emlékeztetni. Eljön a nap, amikor a mikrochipeket gonosz célokra fogják használni.
Akkor mindenkinek döntenie kell.

Szándékos vagy véletlen az NSA hozzáférést biztosító hátsó ajtó az iPhone mobilokban?

Forrás: zerohedge.com
A Spielgel említésre méltó cikkének megjelenését követően, amelyben ismerteti az NSA „hátsó ajtós behatoló módszereinek” 50 oldalas kézikönyvét, a december 30-án tartott 30. Chaos Kommunikációs Konferencián Jacob Applebaum prezentálta a résztvevőknek legújabb felfedezését.
Részletesen bemutatta miként „poloskázza be” és hallgatja le az NSA az iPhone mobilokat. A művelethez a Dropout Jeep nevű szoftvert használják, amit Applebaum a következőképpen jellemzett:
A Dropout Jeep az Apple iPhone-hoz készült, moduláris működési alkalmazásokat használó szoftver, ami konkrét SIGINT funkcionalitást biztosít. A funkcionalitás része, hogy segítségével távolról lehet fájlokat a céleszközre feltölteni illetve arról letölteni. Ezek közé tartozik a szöveges üzenetek, a névjegyek, a hangüzenetek letöltése, a helymeghatározás, a hang és kamera felvételek, illetve a mikrofon és kamerák aktiválása, az átjátszó tornyok helyzete és számos egyéb funkció. Az irányítás átvétele és az adatok megszerzése történhet SMS üzeneten vagy GPRS adatkapcsolaton keresztül is. A készülékbe telepített alkalmazással történő kommunikáció titkos és titkosított.”
Az alábbi ábrán látható a módszer vizuális bemutatása, amelynek főbb pontjai a következők:
  • NSA ROC kezelő
  • konkrét modul feltöltése
  • adatkérés küldése
  • az iPhone fogadja a kérést
  • megszerzi a kért SIGINT adatokat
  • titkosítja és továbbítja az adatokat
  • Következő kérés az előzőek szerint
A felfedezést bemutató Jacob Applebaum nyíltan feltette a kérdést az Apple-nek: egyszerűen a „vacak” szoftver teszi lehetővé az amerikai nemzetbiztonságnak, hogy ezt az adatvédelmi hátsó ajtót kihasználva megszállja mobiltelefonjaikat, vagy az Apple titokban együttműködik az NSA-val és a nemzetbiztonság a cég beleegyezésével teszi ezt, elárulva ezzel saját ügyfeleit.”
A fenti információk megjelenése után mindössze egy nappal a WSJ arról adott hírt, hogy az Apple szerint a „szoftver vacak” és a cég soha nem működött együtt a nemzetbiztonsági hivatallal.
Az Apple azt mondja, sohasem működött együtt az NSA-val egy hátsó ajtó létrehozására.” – áll a WSJ Twitter üzenetében.
Valószínűleg a történetnek ezzel még nincs vége, főleg ha figyelembe vesszük az Apple burkolt beismerését azzal kapcsolatban, hogy a cég szoftverei valóban tartalmaznak „hátsó ajtókat”, függetlenül attól, hogy azok létezése szándékos vagy sem.
Ironikus fejlemény lenne, ha a világ által már tulajdonképpen eltemetett Blackberry egy olyan termékkel térne vissza a piacra, ami nem biztosít hozzáférést az NSA-nak a felhasználók adataihoz (és ez tényleg igaz lenne). Mivel a cég eddigi próbálkozásai nem jártak sikerrel, mi hátrány származhat abból, ha Nagytestvérnek visszavágva próbálna egy kis pénzt keresni, ezúttal akár egy jó ügy érdekében.
Az NSA a Google-nak álcázva is kémkedettForrás: cnet.com
Az NSA kémkedési botrány legújabb epizódja szerint az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal legalább egy alkalommal a Google-nak adta ki magát adatgyűjtési akciója során.
Fantastico nevű brazil weboldal egy Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumot tett közzé, ami bemutatja a Google kihasználásával kivitelezettközbeékelődéses” támadás működési elvét.
A Fantastico cikke megemlít egy eddig ismeretlen, a „Flying Pig”, azaz „repülő malac” néven futó kémprogramot is. (A névre reagálva Kurt Opsahl, az EFF munkatársa a Twitteren megjegyezte, hogy „valaki a kémállamban nagyon szeretheti a Pink Floyd albumborítóit: PRISMFlying Pig.)
A hekkerek által gyakran alkalmazott módszer során hamis biztonsági tanúsítványt alkalmaznak, hogy a támadó legitim webes szolgáltatónak tűnjön, és ezzel megkerülhesse a böngésző biztonsági beállításait, megszerezve a gyanútlan felhasználó által az adott szolgáltató felé küldött adatokat. A hekkerek ezzel a módszerrel tudják ellopni például a felhasználók banki adatait. Ilyenkor a bank valós weboldalának adják ki magukat egy, az eredeti oldalhoz megtévesztésig hasonlító felület közbeiktatásával. 
A módszer különösen alattomos, mert segítségével a hekkerek a felhasználó saját jelszavával juthatnak be a legitim internetes banki felületre, így az ügyfél és a bank közötti információk az ő szerverükön át haladnak, úgy, hogy se az ügyfél, se a bank sem is sejti, mi történik. Az ilyen típusú támadások az email szolgáltatók ellen is alkalmazhatók.
Az nem egyértelmű, hogy a Fantastico által közzétett esetben az NSA vagy annak brit megfelelője, a GCHQ követte el a támadást. A cikk szerint „az adott esetben az adatok az NSA központon haladtak át, mielőtt továbbították volna az igazi címzetthez, anélkül, hogy bármelyik fél észrevett volna valamit.”
Korábban is keringtek hírek arról, hogy az NSA ilyen MITM (közbeékelődéses) típusú támadást alkalmazott,” mondja Mike Masnick a Techdirt cikkében. „Annak alátámasztása viszont, hogy a Google-hoz hasonló céggel szemben tették ezt, nagyon komoly dolognak számít és az az érzésem, hogy a [Google] nem túl boldog ettől.”
Mother Jones oldal megkeresésére a Google egy rövid nyilatkozatot adott ki:
Ami azokat a híreket illeti, amelyek szerint az amerikai kormány kijátszotta biztonsági rendszerünket, elmondhatjuk, nincs bizonyítékunk, hogy ilyesmi valaha is történt volna. A felhasználói adatokat kizárólag a törvényben meghatározottak szerint bocsátjuk a kormány rendelkezésére.”
(A cég egyébként a felhasználói adatok átadására vonatkozó kormánykérések nagyobb átláthatóságáért is küzd.)
A CNET megkeresésére az NSA csupán annyit közölt, hogy „nincs közölnivalójuk”.
A TechDirt viszont rámutat, hogy egy MITM támadás az NSA vagy GCHQ részéről nem olyan megdöbbentő hír. Éppen a múlt héten a New York Times arról írt, hogy az NSA már számtalan módon kijátszotta a gyakran használt titkosítási módszereket, beleértve olyan akciókat os, amelyek során magáncégek szervereit törték fel, hogy ellophassák a titkosítási kulcsokat, különböző technológiai cégekkel együttműködve a rejtett hátsó ajtók kiépítésére és nem utolsó sorban azért, hogy szándékosan gyengeségeket építsenek be a titkosítási szabványokba.
Nem lenne túl nehéz feladat hamis biztonsági tanúsítványokat beszerezni a weboldalak hitelességét bizonyító SSL protokollok kijátszására.
A Google-t már több ilyen támadás is érte a múltban, például 2011-ben is, amikor egy hekker a holland DigiNotar, webes biztonsági tanúsítványokat kiállító cég rendszerét törte fel és több mint 500 SSL tanúsítványt készített rajta keresztül.
Az NSA/GCHG legújabb akciójának hozományaként egy új Google logo javaslat született, ami akár a Google saját Doodle készítőinek tetszését is elnyerheti:Szerepcsere, avagy hogyan lett az USA az új SzovjetunióForrás: Activist Post, Paul Craig Roberts cikke
1961 nyarát a vasfüggöny mögött töltöttem, az akkori amerikai-szovjet diákcsere program keretében. Ez volt az amerikai külügyminisztérium fennhatósága alatt szervezett program második éve. Visszautazásunk az akkori Kelet-Németországon át nem volt éppen zökkenőmentes, mert a Berlini fal építése miatt a vonatot nem engedték át. Visszaküldtek Lengyelországba. A vágányok felügyeletét szovjet csapatok vették át, akik semmilyen nyugati kapcsolatot nem engedélyeztek.
Szerencsére azokban a napokban nem volt jellemző a neokonzervativizmus. Washington még nem erősítette meg a XXI. századra jellemző irányzatokat. A fal végül felépült és a háború elmaradt, felépülése azonban negatív következményekkel járt a szovjet hatalom számára. Kennedy és Ronald Reagan ellenben remekül felhasználta saját propaganda céljaira.
Akkoriban Amerika jelentette a szabadságot a Szovjetunió pedig az elnyomást. Bár ezeket a benyomásokat többnyire a nyugati propaganda teremtette, a kép némi igazságtartalommal is rendelkezett.
A kommunizmus fénykorában is voltak Julian Assange-k és Edward Snowden-ek. Az egyikük neve Mindszenty József volt.
A magyar katolikus egyház vezetőjeként Mindszenty felállt az akkori diktatúra ellen. Először a nácik börtönözték be, majd később a kommunisták is nemkívánatos elemnek tekintették, megkínozták és életfogytiglani börtönre ítélték.
Az 56-os szabadságharc alatt kiszabadult, majd a rövidéletű szabadság után azonnal közellenséggé nyilvánították, amikor is az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén kért és kapott menedéket. A kommunisták azonban nem engedték ki az országból és 1971-ig a nagykövetségen maradt.
(Időkjelei: Amerikai diplomáciai iratok tanúsága szerint azonban maga Mindszenty József nem akarta elhagyni követségi menedékét, mert nem volt abban bizonyos, hogy vissza is engedik utána. Amikor Mindszenty 1967 júniusában az őt látogató König bíborostól megtudta, hogy az Egyesült Államok kormánya hivatalosan is elismeri a Kádár-rezsimet, tiltakozásképpen, önként el akarta hagyni a nagykövetséget. A kormány hozzájárult volna, hogy Mindszenty a Vatikánban töltse élete hátralevő részét, ha a Vatikán biztosítja: Mindszenty nem nyilatkozik elítéléséről és fogságáról, a hazai politikai viszonyokról és a magyar katolikus egyház helyzetéről. forrás forrás)
A XXI. században felcserélődtek a szerepek. Ma Washingtonban uralkodik diktatúra. Washington utasításai miatt nem engedi az Egyesült Királyság, hogy Julian Assagne Ecuadorba utazzon, ahol menedéket kaphatna. Mindszenty Józsefhez hasonlóan, Assagne Ecuador londoni nagykövetségén ragadt.
Washington nem engedi európai hűbérállamainak, hogy Edward Snowden számára lehetővé tegyék az átutazást, egyetlen számára menedéket ajánló ország irányába sem. Snowden a moszkvai repülőtéren vesztegel.
Washingtonban mindkét politikai párt Snowden elfogatását és kivégzését szorgalmazza. A politikusok megtorlást követelnek Oroszországgal szemben, mert az nem volt hajlandó a nemzetközi törvények megsértése árán lefogni Snowdent és átadni őt Washingtonnak, pedig még kiadatási megállapodás sem létezik a két ország között.
Snowden nagy szolgálatot tett az amerikai népnek. Segítségével ma már mindenki tudja, hogy Washington, az alkotmányos korlátok ellenére, felállított egy globális kémrendszert, ami minden ember megfigyelésére képes.
Szabad sajtó nélkül csak a kormány félrevezető információi maradnak számunkra. A leleplezés elkerülésére pedig megpróbálnak megszabadulni az igazság terjesztőitől. A törvény által elvileg védett közérdekű kiszivárogtatók üldözése terén az Egyesült Államok az egyik legelnyomóbb rezsim jelenleg a világon. Kitartanak álláspontjuk mellett, hogy ezek a közérdekű információkat kiszivárogató informátorok (wistleblowers) nem a köz érdekeit szolgálják, hanem kémek, árulók és az ellenség ügynökei. Megpróbálják elhitetni a nyilvánossággal, hogy veszélyt jelentenek az ország biztonságára nézve. Azt mondják, hogy a veszélyt nem az alkotmányt sárba tipró kormány, hanem a sárba tiprásra figyelmeztetők jelentik.
Az Obama rezsim végleg felszámolta a sajtószabadságot. A kormányt szolgálófellebbviteli bíróság döntése értelmében például James Risen, a NY Times riportere köteles tanúskodni annak a CIA tisztnek a tárgyalásán, aki információkat adott át Risen számára a CIA Irán ellen tervezett összeesküvéséről. A fasiszta módszerekkel dolgozó bíróság döntése megadhatja a kegyelemdöfést a titoktartás intézményének, és ezzel megakadályozhatják a kormány számára kényelmetlen információk kiszivárgását.
A XXI. században megtanultuk, hogy az amerikai kormány minden téren hazudik és minden lehetséges törvényt megszeg. A közérdekű informátorok nélkül még kevesebb ember szerezne tudomást rabigába hajtásunk módszereiről.
A szabály egyszerű: az országot irányító csapat érdekeit szolgáló lépések és információk jogszerűek, az őket leleplezők pedig nem.

Időkjelei: Érdemes észben tartani, amire a cikk címe is utal. Amennyiben szerepcseréről beszélünk, feltételezhetjük, hogy a globális játszma legfőbb szereplői valamennyien a számukra előírt szerepeket játsszák, függetlenül attól, hogy az adott menetben a fehér vagy sötét bábuk jutottak nekik.Egyre többen dolgoznak a friss statisztika szerint 

2014. január 3. SVPSZ Hát persze! 24 milliárd forintért a "közmunkásoknak" tanfolyamot tartanak, és a tanfolyam résztvevőit is beszámítják a munkavállalók közé. Elvégre 50 ezer forintot kapnak a napocska és holdacska rajzolásért. Remélhetőleg lesz annyi eszük, hogy írni-olvasni elkezdik tanítani a körletük rendben tartására is képtelen népséget... Miskolcon azok, akik a "tanfolyamon" részt vesznek, ingyen utaznak a tömegközlekedési járműveken. Hogy a FIZETŐ UTASOK addig mivel közlekednek, arról nem szól a híradás. Arról viszont lehetett a facén olvasni, hogy az okosodók időnként spiccesen, időnként benyomva mennek az "iskolába". 

Az adóforintok, amikor ilyen nagybani célra kerülnek felhasználásra, a pénz felét általában ellopják. Vajon lesz-e elszámoltatás és felelősségre vonás a végén? És fognak-e vizsgázni a "nebulók"? 
Idejutott ez a szerencsétlen Magyarország! 
A rokkant nyugdíjasokat kilökik az ellátásból. Kevés volt a felülvizsgáló orvos, ezért kétmilliárd forintért gebinbe adták a feladatot. Hogy a kétmilliárdból és a 24 milliárdból hány rokkant nyugdíjas életét lehetett volna megmenteni, arról a kormányt dicsőítő közmédia soha nem fog beszámolni! Sajnos az ellátásból kikerülő rokkantnyugdíjasok élete veszélyben van! 
A hatalom és testes holdudvarának jövedelme havi egymilliótól három millióig terjed. A parlamentből áprilisban kikerülő országgyűlési képviselők és munkatársaik (általában rokonok, haverok) hathavi végkielégítést kapnak. Már erre számítva csökkentették a végkielégítések adóterheit (két millió feletti rész 98 százaléka volt eddig az adó, ezt levették 75 százalékra). Emberileg is, jövedelmileg is elszakadtak a társadalomtól! 
"Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én hamisítottam!" (Churchill) 
Kapcsolódó: 
   Közmunka és napocska: "Már a hátuk közepére sem kívánják a sok képzést" 

Egyházi bírái elé állhat ifj. Hegedűs 

Horthy-szobor-avatás: soron kívül tárgyalják a lelkipásztor fegyelmi ügyét 
2014. január 2., csütörtök Magyar Hírlap 
Mégis tárgyalja ifj. Hegedűs Lóránt református lelkipásztor fegyelmi ügyét a Budapest-Északi Református Egyházmegye bírósága, ráadásul soron kívül - derül ki a napokban nyilvánosságra került, az érintettek közt zajló levelezésből. 

Korábban megírtuk, hogy a tavaly, november harmadikán a fővárosi Hazatérés templomában tartott Horthy-szobor-avatás miatt indított eljárást nem tárgyalja a testület, mert elfogultság miatt a választott egyházmegyei bírók közül nem lehet felállítani a háromtagú eljáró bíróságot. Ezért a Jobbikhoz közel álló lelkipásztor elleni indítványt megtévő egyházmegyei jogtanácsos, Horváth György lemondott huszonhárom éve betöltött tisztségéről, komoly kritikával illetve az elfogultságot bejelentőket. 
December 31-én azonban kiderült, hogy egy bíró visszavonta erre vonatkozó nyilatkozatát, így a testület mégis felállhat. Horváth erre azt írta, megköveti azon bírákat, akik vállalják részvételüket, de azokat is, akik valós és tisztességes okból tekintették magukat elfogultnak. A jogtanácsos egyébként a Hegedűs-féle szoboravatásról úgy vélekedett, hogy az istentisztelet középpontjában nem igemagyarázat állt, az esemény nagy részét pedig Horthy Miklós méltatása tette ki. "Felszólalt többek között a zsidó származású képviselők listázásának követeléséről elhíresült Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő. A szószék mellett két csendőr egyenruhás személy állt, ilyen csendőrök működtek közre több százezer magyar zsidó deportálásában 1944-ben" - írta. 


A zsidók rászálltak a lelkészre, ha hagyjuk itt is törölni fogják Krisztust a Csendes éjből , csak a hollókosztról beszélhetünk kellő tisztelettel , sőt áhítattal , hogy az unokáink unokáit is zsarolni tudják. Hogy a még meglévő földeket is elkobozhassák a buta gojoktól , mert ők kiéneklik a sajtot is a szánkból , mint a hollóval tette a róka a mesében , de ez itt egy csöppet sem mese, véres valóság , hogy az ÁVH – s zsidó banda még mindig uralja a magyar közéletet, minden posztot igyekeznek betölteni , magyar szinte elvétve kerül be a közhatalomba , és aki bekerül nem győzi nyalni a metszettek seggét.
És akkor azt merjük állítani , hogy ez a kormány nemzeti kormány , ha nem zsidó az illető , akkor szabadkőműves , és a külön eskük a parlamenti esküjüket felül írja , és csak utána lesznek ők magyarok , mikor a zsidó, és kőműves részüket teljesítették . Ugyan olyan bűnözők mint az utolsó cigány csuktolvaj , neki még meg is tudunk bocsájtani, mert a családját valahogy el kell tartani. De ezek a maffiózók , nekik nincs megbocsájtás hazaárulók és többen gyilkosok is.

Mindenki szavazni fog? 

2014. január 4. SVPSZ 
Az igazság soha nem késő című dokumentumfilm is azt bizonyítja, hogy a magyar társadalommal mindent el lehet követni. Ennek apropóján nekibátorodtam megírni ezt a szösszenetet. Újabb nagy igazságtalanság készülődik. Megérkezett a levél a Választási Irodától: még a menekült, bevándorolt vagy letelepedett polgárok is szavaznak, elég hozzá a magyarországi lakcím. Szavaznak a kettős állampolgárrá lett új honfitársaink, és persze az analfabétáink is. A magyar társadalom szavazatára már lehet, hogy nem is igazán van szükség. 

A kettős állampolgárság is kezdi elveszíteni a "báját": Szerbiai szerbek, ukrajnai ukránok, romániai románok jutnak magyar állampolgársághoz és magyar útlevélhez. Egy hosszú évek óta nálunk élő ukrajnai magyar elment az ünnepélyes állampolgári eskütételre közönségnek az egyik nyírségi kisvárosba. Meglepetésére ott látott az eskütevők között egy régi ukrán ismerősét, aki nem is tud magyarul. A ceremónia után odament hozzá, és rákérdezett, hogy mit keres itt, amikor semmi köze a magyarokhoz? Azt válaszolta, hogy ők fizetnek ezért. Mennyit? A delikvens 30 ezer forintot mondott... Mire kell a magyar útlevél? Máris megyek Angliába munkát vállalni - hangzott a válasz. 
Valószínűleg a többi határ menti országgal is ez a helyzet. 
A szerbiai szerbek magyar roma lányokat vesznek el feleségül, megvan az útlevél, mennek együtt Németországba. Néhány hét múlva a rányi már itthon is van. Állítólag a Bács-Kiskun megyei rendőrség már nyomoz. Németh Zsolt külügyi főmufti szerint még az is lehet, hogy ezek a házasságok szerelmi házasságok. Igen, én meg a római pápa vagyok. Melyikünk hazudik nagyobbat?
Most Szerbia is megindul akadálytalanul - mit se számít a magyarverés, a magyarok üldözése, alázása, a temerini fiúk gyalázatos esete a saját szülőföldjükön - a halódó Európai Unióba. A magyar külügy és a délvidéki párt elnöke nem emel kifogást... Szerbia még hosszú ideig élhet a lehetőséggel, mehetnek világnak a szerbiai szerbek is magyar útlevéllel. 
Ukrajnával más a helyzet! Miután visszament a jó meleg orosz akolba a medve mellé, ezért mindörökre működni fog ez a "játék". A legszomorúbb az egészben az, hogy egy ostoba 1962-esszociális szerződés értelmében nyugdíjat fizetünk és ingyenes betegellátást biztosítunk például ukrán és román állampolgároknak. Még továbbképzést is tartott a szociális államtitkár Ukrajnában, hadd jöjjenek minél többen... Ezt a szerződést régen figyelmen kívül kellett volna hagyni, mert kölcsönösségi alapon működött az átkosban. Államforma változás és állítólag rendszerváltozás történt, a magyar kormány mégis kegyet gyakorol - teljesen feleslegesen. Röhögnek rajtunk odaát!! 
A magyar beteg hosszú évekre várólistára kerül, és a magyar rokkant nyugdíjas ellátatlan marad a saját hazájában. Mert ezt is eltűri, és leszavaz négy évente azokra, akik ezt teszik vele! 
A választások után betyár világ jön a magyar társadalomra, mert mindezeket nekünk kell finanszírozni. Ki lesz próbálva, hány bőrt lehet még lehúzni rólunk. Az újabb rezsicsökkentést már elnapolták a választás utánra. Aki erre se kapja fel a fejét, annak lehorgasztva marad! 
Kapcsolódó: 
   Magyar házak Jeruzsálemben - potenciális zsidó betelepülők 
   Ingyen telket kapnak a betelepülők, mégis alig van gyerek 
   2 milliós magyar irtás 2 milliós zsidó betelepítés miatt 


Lelépett az ezredik 2014. január 03. - 20:22 Jövőnk.info 
Elhagyta az ezredik nővérke a Föld legabszurdabb országát, amelyet még magyarnak is neveznek. A zsidók és csatlósaik által nagyon jól kitalált országkiüresítésben mindenki menekül lassan erről az élhetetlen vidékről. Most az ezredik nővért is eltűzték. A huszonéves hölgy annak ellenére, hogy szakirányú diplomája volt nem jutott előre a ranglétrán. Persze valljuk be, ehhez ma politikai kapcsolat is kell. Lopással gyanúsította meg egy fővárosi zsidó színész és meg is pofozták munkahelyén. Mit is várjunk egy ilyen helyzetben? Nem lehet helyteleníteni, amit csinált. Ki maradna így csalódottan és dühösen. 

Valamelyik nap jelentették be, hogy tanfolyamokon képezne ápolókat a magyar egészségügynek az akár 8 osztályt végzett, tartósan munkanélküliekből a kormány. ( Ide is jut majd sok cigány persze). A miniszterelnök főtanácsadója szerint velük pótolnák azokat a magasan képzett, nyelvet beszélő ápolókat, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot. Hát miért ne hagyná el, ha az a helyzet, ami? A diplomás nem kell, az agyhalottak tömege pedig beköti majd az infúziót, injekciózik meg sorolhatnánk. 

Most hogy valaki ápoló lehessen, ahhoz le kell érettségiznie. Utána 3 év OKJ-s ápolói képzésben és hozzá kapcsolódó rendelőintézeti és kórházi gyakorlatban kell részt vennie. Ha ez megvan, akkor gyógyszerezheti a beteget, köthet be infúziót, injekciózhat és specializálódhat további képzések keretében különféle szakirányokba. Ennek hiányában ilyet nem csinálhat. Most meg szakmával nem rendelkező agyhalottakat akarnak a beteg meg az orvos mellé betenni? Abszurd és röhejes, meg persze életveszélyes is. 

Az ápolók az egészségügy igazi hősei. Sokszor nem az orvoson múlik egy beteg élete, hanem rajtuk, hétköznapi hősökön. Ők viszik a vállukon az egészségügyet. Az orvos sokszor csak a legfontosabb teendőket végzi el, az igazi munka a nővéreké és ápolóké. 

Ha most az ezredik lelép, akkor könnyű kiszámolni azt, hogy kb. 40 osztálynyi ápoló ment el az országból. Általában 20-25 ember végez ápolóként egy OKJ-s osztályban. Hozzá kell tenni, hogy a budapesti kórházakban is túlkoros ápolói-nővéri csapat van, mert oda meg a fővárosi plázacicák nem akarnak menni dolgozni annyi pénzért. A fővárosi kórházak vidékről akarják elhalászni a szakdolgozókat. Boruta Krisztina az ezredik, aki megy és egészségügyi felsőfokú végzettséggel tortát fog szeletelni. Így állunk, de nem baj űzzünk el minden valamire való egészségügyi szakdolgozót! 

Ungvári Bertalan - Jövőnk.infó 
MNA Észak-Magyarország 

A kanadai magyarságnak sokat ártott a cigányok "kimenekülése" 2014, január 3 - 19:04 alfahir.hu 
Kanada gyanútlanul 2008-ban eltörölte a vízumkényszert hazánknak szemben. Akkor még nem sejtették, mi vár majd rájuk. Elsősorban Kelet-Magyarországról származó cigányok serege árasztotta el az észak-amerikai országot különösen Torontót. 

A Kanadába kiutazó cigányok, tömegesen folyamodtak menedékkérelemért. Már az elején nyilvánvaló volt, hogy utazásukat nem önállóan szervezték, ezt minimális nyelvismeret nélkül nehéz is lett volna. Ma már tudjuk, hogy jól szervezett bandák segítették a kiutazásukat. Céljuk az volt, hogy a lehető legtöbb pénzt kihúzzák a kanadai ellátási rendszerből. Mi sem példázza ezt jobban, minthogy a kanadai hatóságoknak sikerült felszámolniuk egy magyarországi embercsempész bandát. 2012 áprilisában az Ontario tartománybeli Hamilton város bírósága kilencévi szabadságvesztésre ítélte a 49 éves Dömötör Ferencet, egy embercsempész banda vezetőjét. Dömötör magyarországi romákat csábított Kanadába, megtanította őket arra, hogyan folyamodjanak szociális segélyért, majd nyomorúságos körülmények között dolgoztatta és tartotta őket, miközben az illetők szociális juttatásait megtartotta magának. 
A hazánkból Kanadába érkezők "menedékkérők" száma 2011-ben érte le a csúcspontját, akkor 4423-an folyamodtak ilyen státusért. Idehaza a fősodratu médiában jórészt tabutémának számított, hogy a legendás toleranciájáról híres Kanada épp a Magyarországról érkező "álmenekültek miatt" kényszerült átalakítani menekültügyi rendszerét. 
Sokat ártottak a kint élő magyarság megítélésének 
Kanadában mind a mai napig igen jelentős magyar diaszpóra él. Az észak-amerikai országba a 19. században kezdtek el betelepülni a magyarok. A nyugati részeken egy magyar települést is felépítettek, Esterhazyt a mellette lévő Kaposvar település ma már Esterhazy része. A világháborúk és 1956 után is nőtt a kanadai magyarság létszáma. Becslések szerint Kanadában ma mintegy háromszázezer magyar él. A kint élő magyarok többségében megbecsült tagjai voltak a kanadai társadalomnak. Hazánk számos színészt, sportolót, tudóst adott az észak-amerikai államnak. Sajnálatos módon e megítélésen sokat rontott az utóbbi években a magyarországi cigányok tömeges megjelenése. A hírekben őket legtöbbször magyar állampolgárként mutatták be. Az átlag kanadai számára nem világos, hogy az utóbbi években érkező jövevények, kik is valójában és miben különböznek a már nagyszámban kint élő magyaroktól. 
Kanada is megismerhette a cigány mentalitást 
Egy kint élő olvasónk részletesen beszámolt lapunknak, hogy miként viselkednek a cigányok Kanadában. Elmondta: volt olyan család, amely már első nap a bevándorlási hivatalt is kifosztotta. Amíg az iroda alkalmazottai azon dolgoztak, hogy hozzájussanak a segélyekhez és a szálláshoz, addig ők ellopták az egyik hivatali dolgozó szolgálati laptopját. 
Beszámolt arról is, hogy Magyarországról érkező romákat többnyire Torontó szegényebb negyedeiben szállásolták el szociális lakásokban. Az itt élők hamar megismerkedhettek a cigánybűnözés gyakorlati hatásaival. Például, országukban ez ideáig jól működtek az úgynevezett önkiszolgáló kasszák, ezekben nincsen pénztáros, a vásárlás során mindenki önállóan húzza le a kódokat, majd bankkártyájával szintén önállóan fizeti ki az árut. A cigányok sajnos ezt gyakorta "elfelejtik", és tömött bevásárló kosarakban tolják ki az élelmiszereket, persze fizetés nélkül. 
Azokban az osztályokban, ahova a cigánygyerekeket tömegesen íratták be gyakorlatilag lehetetlenné vált az oktatás. A roma nebulók zavarták az órát és hamar "átvették a hatalmat" az egész iskola felett. Mivel angolul egyáltalán nem beszélnek, a tanárok nem sokat tudnak kezdeni velük. Volt olyan iskola, ahova olyan igazgatót kerestek, aki tud magyarul is. Abban bíztak, hogy így majd sikerül valamilyen szinten szót érteni velük és megakadályozni a garázdálkodásukat. 
Külön kiemelte, hogy Torontóban megszámlálhatatlan népcsoport él békében egymás mellett az oroszoktól kezdve a pakisztániakon át a kínaiakig. Semelyik népcsoporttal, vagy etnikummal nincsen és nem is volt soha különösebb probléma. Ez az idilli állapot a cigányok tömeges megjelenésével változott meg. 
Hazug film a romákról 
Kanadában több országos csatorna főműsoridőben, foglakozott a Magyarországról érkező romák problémáival. Sajnos volt olyan műsor, amely a valós tényeket szándékosan elferdítve, egyoldalúan számolt be a kialakult helyzetről. 
4:50-től indul az Oscar-díjas alakítás 
Szerencsére azért volt olyan TV-adó, amely objektív módon mutatta be, hogy valójában miért mentek a magyarországi romák tömegesen Kanadába. Nem véletlen, hogy azóta többségük már hazatért. Mindenesetre elég beszédes, hogy az utóbbi években egyre többször nevezték őket a kanadai sajtóban "megélhetési menekültnek". Nyilván ennek az lehet az oka, hogy a kanadai sajtó is rasszista... 
Kapcsolódó: 
   Minden jegy elkelt buszra, repülőre: Megindult a román és bolgár cigányok inváziója Nagy-Britanniába 

Íme a "mélymagyar" Bayer, amikor még nem szerette a Fideszt 

2010-03-23. 19:08 Kuruc.info 
Mélymagyar Zsóti, a köznép által csak a szarozós Bayernek hívott bértollnok alábbi sorait még 1994-ben vetette papírra. Igaz, nem tegnap volt, de a kérdés adott: mi változott azóta a Fideszben, vagy Zsótiban? 

Talán azóta Simicska becsületes lett? Vagy nem lett az, de mostmár lehet vele nőkről beszélgetni? Esetleg Tóth Béla már nem kér kiskanalat a málnaszörphöz? Vagy Széles Gábor pótolja ezen hiányosságokat? Ki tudja? Ha a mindennapi Fidesz- és Bayer-tevékenységből indulunk ki, akkor megállapíthatjuk: minden a régi. Bayer is, a Fidesz is, talán egy rövid időre mi változtunk meg, annyiban, hogy hittünk nekik. De ennek viszont már vége! 

Bayer Zsolt Adalékok a nagy Fidesz-leleplezéshez című cikke 1994. október 21-én jelent meg a Népszabadságban: 
"Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppenhogy becsúsztak a parlamentbe fideszék. Fidesz? Ugyan kérem! Aztán meg én igazán jókor váltottam. Éppen jókor. Botrányok voltak már, de még potenciális esélyes volt a párt, sötét ló, akármi is lehetett volna belőle, így nem érhetett az a vád, hogy a végső bukás után menekültem el. Hja kérem, fontos a jó ritmusérzék. Arról nem is beszélve, hogy milyen elegánsan tudtam hallgatni. Az igazi okokról. Semmi árulás, semmi fecsegés, diszkréció, pókerarc. Mindjárt csókos gyerek lettem.

Most itt az idő az árulásra: igen, én az alapító atyák egyike, dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nőről, kajáról, piáról. Na, a Tóth Bélát pedig a Bécsi Kávézóban mutatták be nekem, rizsfelfújtat evett a picim, málnaöntettel, aztán kért egy leveseskanalat, hogy rendesen ki tudja hörpölni a jó szaftját neki. Na most, én igazán nem vagyon megjátszós, de ez mégiscsak zsenánt volt kicsinység. Hát így.

Ki hitte volna, hogy lassan majd megszeretem őket."
(Bayer Zsolt - Népszabadság)

Lakatos Pál: Családi összefonódások az "igazságszolgáltatásban" 2007. május 19. 01:02:06 kkbk.blog 
Magyarország a civilizált világ fogalmai szerint mérve sem felel meg a jogállamiság követelményének. 
Mitől lenne jogállam egy olyan ország, ahol a "rendszerváltozásnak" hazudott tulajdonváltoztatás után az önmagukat rendszerváltónak hazudott politikai tényezők érintetlenül hagyják a jogi felépítmény megcsontosodott struktúráit? Konkrétan arra gondolok, hogy a '89-es "fordulat" után sem személyi állományában, sem szerkezetében nem változott a kádári bűnüldözés, vádképviselet és igazságszolgáltatás. Szépkorú olvasóink maguk is tapasztalhatták, a fiatalabbak pedig történelmi tanulmányaikban ismerhették meg a múlt századi '48-as kommunista fordulat utáni boszorkányüldözést és tisztogatást az igazságszolgáltatás terén. 
A polgári rendszer rendőreit, ügyészeit, bíráit és ügyvédeit úgy kitakarították a bűnüldözés és igazságszolgáltatás szerkezetéből, hogy még leszármazottaik sem mehettek az intézmények közelébe, de még a felsőfokú képzésbe sem kerülhettek be. Ehhez képest, miután Szűrös Mátyás ősbolsevik kövület kikiáltotta a Harmadik Köztársaságot 1989-ben, a kádárizmushoz kötődő politikai nézetei miatt - és egyéb okból sem - egyetlen rendőrt, ügyészt vagy bírót nem távolítottak el székéből. 
Az igazságszolgáltatás csúcsán annyi történt csupán, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Szilbereky Jenő, aki egyébként is jó tíz évvel túl volt már a nyugdíjkorhatáron, nyugállományba vonult. A Legfelsőbb Bíróságról ekkor Dr. Kuhnyár László büntető tanácselnök önként távozott, és ügyvéd lett, Dr. Pék Sándor büntető tanácselnök pedig öregségi nyugdíjra jogosultsága miatt lemondott. Az ügyészség vezetésében csupán annyi változott, hogy előrehaladott idült alkoholizmusa miatt eltávolították dr. Szíjjártót és a helyére ültették az ELTE jogi karának volt MSZMP titkárát, Györgyi Kálmánt. 

Györgyi Kálmán személye nem jelentett világrengető fordulatot az ügyészség működésében. Nem vitatható, hogy sokoldalúan képzett, tudós ember került az ügyészség élére, magánélete és hivatali tevékenységének néhány mozzanata azonban ellentmondásossá tette személyét. Dr. Györgyi Kálmán egyetemi oktatóként feleségül vette tanítványát, dr. Kardos Évát, aki ügyvéd lett. A jogi hivatás művelői körében számos esetben felvetődött, dr. Kardos Éva ügyvédi praxisát, különösen az általa elvállalt büntető ügyek sikerességét mennyire befolyásolta az a körülmény, hogy férje maga a legfőbb ügyész. 

Györgyi Kálmán szakmai tevékenységével kapcsolatban különösen a debreceni főügyész esete váltott ki nemtetszést. Mint emlékezetes, menesztette dr. Szeszák Gyula debreceni főügyészt, amiért az vizsgálatot folytatott az olajpancsolás gyanújába keveredett debreceni főkapitány ellen. Hogy mennyire nem volt változás az igazságszolgáltatás terén, jól példázza az az eset, hogy egészen a fordulat hajnaláig ítélkezett a Legfelsőbb Bíróságon az a Dr. Vágó Tibor tanácselnök, aki az ötvenhatos mártírt, a kiskorúként halálra ítélt Mansfeld Pétert a bitófára küldte. Dr. Vágó Tibor lánya a '90-es években is ügyvédként praktizált mindaddig, amíg lakás panama ügye miatt rendőrségi eljárás indult ellene. 

Az igazságszolgáltatás három területén, az ügyészség, a bíróság és az ügyvédség szakmai ágában változatlan a régi kádárista uram-bátyám kapcsolatrendszer továbbélése. Az igazságszolgáltatás adminisztratív vezetésére létrehozták az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot, amelynek elnöke a Legfelsőbb Bíróság elnöke, tagjai között pedig megyei bírósági vezetők mellett megtalálható a mindenkori legfőbb ügyész, valamint az országos ügyvédi kamara elnöke. Érti valaki ezt a logikát? Három egymástól elkülönült és az alkotmány szerint egymás kontrolljára hivatott szervezet, a csúcsán, vezetői révén eggyé olvad. 

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács értekezletein együtt kavargatja az ingyen kávét a bíró, az ügyész és az ügyvéd, ezzel mintegy beteljesítve a hatalommegosztás elvének arculcsapását. Található olyan konkrét ügy, amelynek dokumentumai alapján nyomon követhető, a bírói testület által nem kívánatosnak tartott ügyvédet, hogyan zárta ki tagjai közül az ügyvédi kamara és további szakmai életét hogyan próbálta ellehetetleníteni az ügyészség. Emeljük ki legelébb magát a Legfelsőbb Bíróság elnökét, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács vezetőjét, dr. Lomnici Zoltánt, akinek közeli hozzátartozója az a dr. Lomnici Katalin ügyvéd, aki ellen ingatlan adásvételi szerződésben való mulasztása miatt az ügyfelek az ügyvédi kamaránál fegyelmi eljárást kezdeményeztek. Naná, hogy az ügyvédi kamara az ügyfél kérelmét elutasította. 

De nézzük meg a legfőbb ügyész, dr. Polt Péter családi kapcsolódásait. A maszopos és szadeszes képviselők által a parlamentben már tucatnyit meghaladó alkalommal leszavazott dr. Polt Péter legfőbb ügyész édesapja az a dr. Polt Miklós, aki a Kádár-rezsim Legfőbb Ügyészségében a bírósági főosztály örökös vezetője volt, és mint ilyen a halálbüntetés eltörléséig nyilván maga is többször tett indítványt halálbüntetés kiszabására. Birtokunkban van az az irat, amelyben a Legfőbb Ügyészség elismerte, a vérügyész, egészen két évvel ezelőttig, még nyugdíjasként bejárt a Legfőbb Ügyészség könyvtárát rendezgetni. Tiszta családi vállalkozás! Azért érthetetlen az a maszopos és szadaszes magatartás, amivel dr. Polt Péter parlamenti megnyilvánulásait rendre leszavazzák, mert a legfőbb ügyész maga is egy-gyökerű velük. Ezt leginkább az domborítja ki, hogy éppen a maszopos közpénzügyi államtitkár, Keller László által tett és elhíresült agancsos feljelentés alapján szerzett tudomást a közvé lemény arról, hogy dr. Polt Péter legfőbb ügyész együtt vadászgat dr. Bártfai Jánossal. 

Ahogy emlékszünk még a régi szép gulyás-kommunizmusra, a közös vadászgatás tipikusan bolsevik magatartásforma, amit jellemzően az tesz aktuálissá, hogy a minap a maszop befolyás alatt lévő média vezetőhírként számolt be arról, amikor egy nógrádi vadásztársaságban a szocialista képviselőt saját fivére lőtte agyon, egy rosszul célzott lövéssel. Mint emlékezetes, Keller panaszt tett amiatt, hogy dr. Polt Péter legfőbb ügyész a vagyonnyilatkozatában nem szerepeltette vadásztrófeáit. Dr. Bártfai János ősbolsevik mivoltát igazolja az a körülmény, hogy a késői Kádár-korszaktól kezdődően egészen az utóbbi évekig hol az Igazaságügyi Minisztériumban, hol a Miniszterelnöki Hivatalban töltött be nagyon magas beosztást, és mint ilyen, neve természetesen megtalálható a Postabank VIP listán is. 


Polt Péter 1993-ban belépett a Fideszbe. Az 1994-es országgyűlési választáson a párt képviselőjelöltje volt, de mandátumot nem szerzett.
1995-ben megválasztották az állampolgári jogok országgyűlési biztosa általános helyettesévé (az ombudsman akkor Gönczöl Katalin volt). Ekkor kilépett a Fideszből. 2000-ben az Országgyűlés megválasztotta legfőbb ügyésszé, Györgyi Kálmán utódjaként.
Mandátuma 2006-ban járt le (utódja Kovács Tamás lett), majd a Legfőbb Ügyészség Büntetőbírósági Ügyek Főosztályának élére került. 2010-ben Schmitt Pál köztársasági elnök Poltot jelölte legfőbb ügyésznek, akit a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz- és KDNP-frakciók megválasztották az új választási szabályok szerint immár kilenc évre. 2011-ben Polt Pétert választották meg az uniós legfőbb ügyészek szervezetének elnökének Rómában

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész személyére még egy gondolat erejéig érdemes visszatérni. Szinte már magától értetődőnek tűnik a bírósági szervezettel való családi kapcsolata. Házastársa, dr. Rutkai Éva a Fővárosi Ítélőtábla bírája. Az előbb említett Postabank VIP listán más érdekes neveket is felfedezhet az óvatlan szemlélődő. Többek között olvasható annak a dr. Bárd Károlynak a neve, aki a "rendszerváltozás" után több kormányt is kiszolgált, igazságügyi helyettes államtitkárként. Az államtitkár dr. Bárd Károly édesapja az a dr. Bárd Károly, aki jelenleg ügyvédként praktizál és aki az ötvenes években ÁVH-s verő ember volt. Utóbbi tényről bárki meggyőződhet a Terror Házában látható kiállításon. Az idősebb dr. Bárd bizonyára nem véletlenül éppen azzal a doktortársával nyitott közös ügyvédi irodát, aki szintén ÁVH-s múltjával alapozta meg "hírnevét", s akire kegyetlenkedései miatt a köznyelv a "körmös" jelzőt akasztotta. Igen, "körmös" Bauer Miklós és Bárd Károly Eörsi - szint én a parlamentből ismert a név - ügyvédi irodájában találkoztak, s dolgoztak együtt évtizedeken keresztül. 
Az Antall-kormány idején valaki felvetette, talán az ügyvédi kamara etikai vizsgálatot rendelhetne el, maradhat-e a két nem éppen patyolat tiszta múltú doktor úr az ügyvédi kamara tagja. A Budapesti Ügyvédi Kamara azonban 33:0 arányban elvetette e javaslatot. Az erkölcsi feddhetetlenség kérdését itt is kettős mércével mérték, elegendő ha csupán Kiszely Gábor ÁVH-ról íródott dokumentumait fellapozzák ehhez: itt az olvasható, hogy a Budapesti Ügyvédi kamara (Bárándy Péter igazságügy-miniszter és Bánáti János irányították) cseppet sem találta kivetnivalónak, hogy Riesz István volt igazságügy miniszter agyonveretésében személyesen közreműködött a két általuk makulátlan erkölcsű ügyvéd. A családi összefonódások itt még nem értek véget. A helyettes államtitkár és Postabank VIP listás dr. Bárd Károly házastársa Dr. Frech Ágnes büntető bíró, a Fővárosi Bíróság Büntető Kollégiumának vezetője. Úgy látszik a demokratikus jogállamiság legfőbb letéteményeseként tetszelgő dr. Lomnici Z oltán legfelsőbb bírósági elnököt soha nem zavarta az a körülmény, hogy a vezetése alatt működő, az alkotmányos szabályozás szerint jogvédelemre hivatott szervezet egyik vezetője egy olyan személy, aki közeli hozzátartozója annak az ÁVH-s pribéknek, aki két lábbal tiporta az alapvető emberi jogokat és aki puszta kézzel verte agyon dr. Riesz István egykori igazságügy-minisztert. A postabanki VIP listán olvasható még dr. Huba Olívia fővárosi bírósági bíró neve, akinek adóstársa egy magas rangú BRFK-s tiszt. 
A családi összefonódások az igazságszolgáltatásban végeláthatatlan láncolatot alkotnak. 
A Fővárosi Bíróság egyik bírája, dr. Almásy Mária, a "rendszerváltozás" előtt a Kispesti Bíróság MSZMP alapszervi titkára volt. Házastársa dr. Kandikó Gyula a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vezetője. A Fejér Megyei főügyész-helyettes, Várhomokyné dr. Rab Noémi. Férje dr. Várhomoky, móri ügyvéd. Mór említése senkit ne tévesszen meg, és ne késztessen Várhomoky ügyvéd úr nevével kapcsolatban téves gondolattársításokra. Soha nem merült fel annak halvány gyanúja sem, hogy a megyei főügyész-helyettes férjének, Várhomoky ügyvéd úrnak bármi köze lenne a "móri vérengzés" néven elhíresült bűncselekményhez. Veszprém megyében a megyei bíróság elnöke, dr. Horváth György, aki Antall József MDF-es miniszterelnökről elnevezett emlékplakettet adományozott az előző köztársasági elnök Mádl Ferencnek. Dr. Horváth György Veszprém Megyei Bírósági elnök, a volt MDF-es belügyminiszter, jelenlegi országgyűlési képviselő, ügyvédként praktizáló dr. Horváth Balázs testvére. Ugyanebben a megyébe n a megbízott megyei rendőr-főkapitány dr. Horváth Imre. Ehhez nem érdemes kommentárt fűzni. 
A Legfelsőbb Bíróság jelenlegi elnöke dr. Lomnici Zoltán szakmai tevékenysége számos kritikát váltott már ki a jog hivatás művelői körében. Nem telik el hét, hogy az elektronikus médiában ne jelenne meg dr. Lomnici Zoltántól olyan közlemény, amelyben a bíróságok működésének eredményességét és hatékonyságát méltatná. Állításait az esetek többségében bőséges statisztikai adattal támasztja alá. Valami hiba lehet azonban a perek gyors és hatékony befejezésére vonatkozó bírósági statisztikai adatfeldolgozásban. Dr. Lomnici a perek elhúzódásával kapcsolatos megnyilatkozásainak legerősebb kritikáját jelentette az a közelmúltban megjelent közlemény, amely szerint az összes parlamenti frakció támogatja azt a törvénytervezetet, amelynek elfogadásával rövidebbek lehetnek a bírósági perek. A közlemény szerint, ha elfogadja az országgyűlés a beterjesztésre kerülő törvénymódosítást, akkor a polgári perben az érintett al- vagy felperes kifogással élhet, ha indokolatlanul elhúzódónak tar tja az eljárást. 
Külön kiemelést érdemel, hogy a hivatkozott törvénytervezetet valamennyi politikai képződmény támogatta, tehát egységes a politikai pártok szakérőinek véleménye abban a tekintetben, hogy Magyarországon minden van, csak gyors és hatékony ítélkezés nincs. Feltűnő az is, hogy dr. Lomnici Zoltán legfelsőbb bírósági elnök megnyilatkozásainak túlnyomó részében bíróságon kívüli okokra vezeti vissza a perek maratoni elhúzódását. Hol az ügyvédeket, hol a vádlottakat hibáztatja. Hibás az állampolgár, hogy túl sokat pereskedik és hibás a jogi képviselője, mert megpróbálja ügyfelét képviselni a napi pártpolitikai megfontolások szerinti megrendelésre agyon toldozott-foldozott, politikai kívánalmak szerint módosítgatott törvények útvesztőjében. Lomnici egyik megnyilatkozása szerint a bíráknak olyan eszközöket kell biztosítani, amelyekkel megakadályozható, hogy az ügyvédek időhúzó lépéseket tegyenek a peres eljárásokban. Szerinte a jogbiztonságot sérti a perek indokolatlan elhúzódása és a nem egységes ítélkezési gyakorlat. Lomnici úgy véli, hogy a bíráknak a jelenleginél hatékonyabb eszközöket kell biztosítani arra, hogy megakadályozzák a perelhúzó ügyvédi magatartást. 
A perelhúzó magatartás megakadályozására tett törekvés önmagában nem kifogásolható. 
Azt azonban nehezen lehet megérteni, miért az ügyvédek hibájául rója fel a perelhúzást, amikor például a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma a gazdasági perekben nemegyszer a kereset bíróságra érkezésétől számított egy év eltelte után tűzi ki az első tárgyalást és nem ritka az az eset sem, hogy az ügyben a bíróság évente csak egy tárgyalást tart. 
A bennfentesek állítólag tudni vélik, a Fővárosi Bíróságon annyi a felhalmozott, újonnan érkezett polgári per, hogy vezetői utasítás szerint legalább fél évig nem lehet intézkedni egy új ügyben. A gyakorló perjogászok tömegével tudnak olyan ősrégi ügyekről, amelyek ügyviteli technikával évről évre új bírósági ügyszámot kapnak. Dr. Lomnici Zoltán egy másik megnyilatkozásában érintőlegesen kitért ugyan a bírák kifogásolható tevékenységére is, alapvetően azonban az ügyvédeket és a feleket hibáztatja. Kifejtette, hogy "előtérbe kerülnek a bíráskodás etikai kérdései is, az ügyfelekkel való esetleges fölényes bánásmód és felkészületlenség elkerülésére". Az MTI-nek adott egyik nyilatkozatában új jelenségként jelölte meg, hogy a vádlottak az ügyükben illetékes bírákat perlik be, hogy azután elfogultságra hivatkozva másik bíró, bíróság kijelölését kérjék. Nyilatkozata szerint az elkövetők egy része már nem csupán a jogerősen kiszabott büntetés végrehajtása elől igyekszik kibújni, de a bírákat is beperli az ítélethozatal hátráltatása, vagy az enyhébb büntetés reményében. 
Beszámolt arról, hogy jelenleg is van olyan bírósági vezető az országban, aki ellen tucatnyi eljárást indítottak a vádlottak. Lomnici sajátos felfogással ezt azzal magyarázza, hogy a vádlottak így akarják lassítani saját ügyük elbírálását. Az meg sem fordult Lomnici fejében, hogy a beperelt bírák esetében esetleg belső bírósági vizsgálatot rendeljen el, hátha mégsem az állampolgárban van a hiba, hanem abban, hogy az eljáró bíró részéről olyan jogsértést észlelt, amit rendes eljárási kifogással nem lehet orvosolni. Emlékeztetek arra a több, mint 6 éven át folyamatban volt közlekedési büntető ügyre, amelyben a vádlott és védője 3 szakértői véleménnyel igazolta, hogy a bíró koncepciózusan meghamisította a tárgyalási jegyzőkönyveket. Soha nem indítottak belső bírósági vizsgálatot a történtek tisztázására. Mindössze annyi történt, hogy a nyilvánvalóan morálisan alkalmatlan bírót peren kívüli bírósági csoportba helyezték át. A jegyzőkönyv-hamisítást kifogásoló vádlottat és ügyv édjét - sajátos logikával - a bíróság elnöke feljelentette hamis vád miatt. Szerencséjük volt és ügyüket egy kivételesen tisztességes vidéki bíró tárgyalta, aki mindkettőjüket, bűncselekmény hiányában, felmentette. 
Lomnici nyilvánvalóan politikai színezetű tevékenységbe bonyolódott, amikor felháborodva sérelmezte, hogy a peres felek egy része a vele szemben törvénysértést megvalósító bírót beperli. Lomnici szerint ez összeegyeztethetetlen az uniós normákkal és joggyakorlattal. Lomnici ilyenkor megfeledkezik saját, illetve az általa vezetett bírósági szervezet korábbi megnyilatkozásairól. Az EU-tagállamok legfelsőbb bírái új testülete alelnökeként, a párizsi székhelyű szervezet alakuló közgyűlésén úgy nyilatkozott, a 2004. május 1-jei csatlakozást követően a hazai bíróságoknak az uniós közösségi jogot is alkalmazniuk kell, amely minden esetben megelőzi a nemzeti jogot. Az idézett kijelentés fényében furcsának tűnik Lomnici azon korábbi megnyilatkozása, miszerint a bírák beperlése idegen az európai joggyakorlattól, mert egy teljesen politikai tartalmú polgári perben a magyar bíróság már kinyilatkoztatta, a hivatalos személy beperlése igenis komform az uniós szabályozással és kiemelten az Emberi Jogok Európai Egyezményével, az úgynevezett Római Egyezménnyel. 
A Pintér Sándor felperesnek Pallag László alperes ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 29.P.88.474/2000. szám alatt folyamatban volt perében az ítéletet hozó bírói tanács vezetőjének: dr. Pataky Árpád bírónak, a Fővárosi Bíróság és felülvizsgálati eljárás során a Legfelsőbb Bíróság által is jóváhagyott jogi álláspontjának lényege az volt, miszerint az a hivatalos személy, aki munkakörének vagy megbízatásának jogi kereteit túllépi, ezen magatartásáért saját személyében is felelőssé tehető. A szakmai szabályok túllépése a magánszemélyként beperelt alperesek részéről nyilvánvaló, hiszen megyei bírósági elnöktől, megyei bírósági bírótól és városi bírósági bírótól elvárható a Legfelsőbb Bíróság közzétett - egyébként minden szervezetre kötelező és irányadó - határozatainak ismerete és figyelembe vétele. Az előbb hivatkozott ügyben, a felülvizsgálati eljárás során a Legfelsőbb Bíróság az alábbi jogi okfejtést adta: "a Ptk. 75. §-ának (1) bekezdése alapján a személyhez fűződ ő jogok a törvény védelme alatt állanak. E jogokat mindenki köteles tiszteletben tartani". A Legfelsőbb Bíróság fenti megállapítása nyilvánvalóan vonatkozik a bírósági elnökökre és a bírákra is. A fentieken túlmenően a Legfelsőbb Bíróság rámutatott arra is, hogy a Ptk. 75. §-a összhangban áll az 1976. évi 8. tvr-rel kihirdetett, a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya 2. cikkének 3/b. pontjában foglalt azon rendelkezéssel, amely szerint minden olyan személy, akinek jogai vagy szabadságai sérelmet szenvednek, hatékony jogorvoslattal élhet akkor is, ha a jogok megsértését hivatalos minőségben eljáró személyek követték el. Azonosan rendelkezik az 1993. évi XXXI. Törvénnyel kihirdetett, az Emberi jogok és az alapvető szabadságjogok védelméről szóló Egyezmény (Római Egyezmény) 13. cikke is. A Legfelsőbb Bíróság idézett jogértelmezéséből adódóan a polgári jogi felelősség alól a magánszemély alperesek sem mentesülhetnek arra hivatkozással, hogy megyei bírósági elnök ként vagy bíróként eljárva, tehát hivatalos minőségben valósították meg azt a jogsértés-sorozatot, amely alapvető alkotmányos rendelkezéseket sért. 
"Az alvilág olyan magas szintre fejlődött, hogy háborút vív a civilizáció ellen. ...a maffia beépül a legális szférába, összefonódik az államhatalmi szervekkel és bevételeit a legális gazdaság, a közpénzek megcsapolásával éri el. A folyamat nagyon magas szintre jutott. Magyarországon ez a fejlődés az olajüzletben érte el csúcspontját. A bűnözői csoportok sok esetben vámtisztek segítségével, rendőri támogatással, minisztériumi engedélyekkel működtek. Államtitkári szinten avatkoztak be halasztott vámfizetéssel kapcsolatos kérdésekbe... Egyes politikusok ennek ellenére azt mondták: eltúlzott az olajügyek körüli hisztéria. Ezen a véleményen volt Boross Péter, volt MDF-es belügyminiszter is. Pedig a taxisblokád után éppen az MDF vezette be a korlátlan liberalizációt az olajkereskedelemben. Néhányan azt remélték, hogy ezzel teremtik meg a privatizációban részt venni képes magyar vásárlóerőt. A túlzásról beszélő politikusok egy szempontot nem vettek figyelembe: az olajszakma iga zi képviselőit és az adócsaló ügyeskedőket hamar kiszorították a pályáról. Ez teremtette meg Magyarországon a következő száz évre a szervezett bűnözés anyagi alapját. A pénz nagysága erkölcsileg szétzilálta és korrumpálta az állami hivatalokat, a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás szerveit. Aki a szervezett bűnözéssel egyszer kapcsolatba került, nem szabadulhatott. Ez vonatkozik vasutasokra, vámosokra, rendőrökre, minisztériumi tisztviselőkre, ügyészekre és bírákra egyaránt. Ha valaki nem távozott azonnal a szervezetéből, rajta keresztül az alvilág behatolt az állami szférába, és újabb kapcsolatokat szerzett. A szervezett bűnözés átláthatatlan és ellenőrizhetetlen módon összefonódott a közélettel és az állami szervekkel" 
Kapcsolódó: 
   Pert vesztett a legfőbb ügyész - Kis János véleménye jogos 
   Fegyvervásárlási botrány - vallott a korrupt hivatalnok 
   A Fidesz megalakulása (1988) 
   A rendszer illegitim! 

Egy gyógyszergyári vezérigazgatónak elege lett és elmondta az igazat a gyógyszergyárakról 

2013, november 12 

Orvosok lekenyerezése, hatalmas profit, méregdrágán kínált filléres hatóanyagok, gyógyszerek nem tudományos tesztelése, a hatóságok megvesztegetése, kitalált betegségek, hatalmas marketingkampányok, sötét titkok, rengeteg pénz, amivel mindent el lehet tusolni, seregnyi károsult és szenvedő ember, akinek fogalma sincs, hogy minek is esett áldozatául. Így lehetne legjobban leírni a mai gyógyszeripart néhány szóban. 

John Virapen, aki 35 évig gyógyszeripari bennfentes volt, úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé lép és leleplező vallomásával próbálja megállítani a lavinát, amit egykori gyógyszergyári vezérigazgatóként elindított. Ő volt ugyanis az egyik legnagyobb gyógyszeripari óriás, az Eli Lilly svédországi vezérigazgatója, aki végigjárta a ranglétrát egészen az üzletkötőtől a vezérigazgatóig és teljesen átlátta a rendszert. 

Idős korára azonban, amikor megállapodott és ő is apa lett, rádöbbent, hogy a gépezet, aminek építésében része volt, ami a betegségek futószalagjára teszi az egészségeseket, annak a saját fia is bármikor áldozatául eshet. Lelkiismerete által hajtva könyvet írt, pereskedett, felvállalta korábbi ocsmány tetteit és úgy döntött, hogy elmondja a világnak, minek volt tanúja és részese, mialatt a világ egyik legnagyobb cégének, az Eli Lilly-nek dolgozott. 

Az Eli Lilly-ről annyit, hogy a Fortune 500 listája szerint (egy lista, ami bevétel alapján sorrendbe rakja Amerika 500 legnagyobb cégét) a 130. legnagyobb vállalat. Mellékesen megjegyezném, hogy 12 másik gyógyszergyár is benne van még a top 500-ban, van aki az előkelő 35. helyen. Az Eli Lilly 20 éve Magyarországon is jelen van. 

A volt gyógyszergyári vezérigazgatót lelkiismerete nem hagyta nyugodni és kiterítette a kártyákat az asztalra 

John Virapen Mellékhatás: Halál című könyvében leírja az egész folyamatot, hogyan veszik rá a gyógyszergyárak az orvosokat, hogy az ő termékeiket írják fel, hogyan vesztegetik meg drága utazásokkal és ajándékokkal a véleményvezéreket, elismert kutatókat és orvosokat, hogy pozitívan nyilatkozzanak gyógyszerekről, amik súlyos mellékhatásokkal járnak és valójában inkább be kellene tiltani őket. Arról ír, hogyan manipulálják a gyógyszerek forgalomba hozása előtti teszteket, hogy pozitív eredmények jöjjenek ki, annak ellenére, hogy a tesztelések alatt gyakran halálos áldozatok is voltak. Hogyan hamisítják és manipulálják a jelentéseket és a statisztikákat, hogy a mellékhatásokat és a haláleseteket eltusolják. Hogyan pénzelnek a gyógyszergyárak kutató orvosokat, egész intézményeket, hogy a saját oldalukra állítsák őket. Sőt a gyógyszeripar, ha fogy a piac, azaz fogy a beteg emberek száma, masszív marketing kampányokkal új betegségeket ültet el a köztudatba, hogy ezzel növelje a gyógyszerek forgalmát és már nem riadnak el attól sem, hogy a gyerekeket tekintsék értékesítési célpiacnak. Arról is beszámol, ha netán perbe keverednének a gyógyszerek okozta halálesetek miatt, egy armadányi ügyvédet küldenek rá az ügyre, akik szétszedik az esetet. Aztán peren kívüli egyezségeket kötnek az áldozatok családtagjaival, hogy néhány millió dollárért cserébe örökre hallgassanak, s így szépen eltusolják az ügyet a nyilvánosság elől. 

"Munkakörömhöz tartozott, hogy e veszélyes és széles körben használt gyógyszerek marketingkampányát kidolgozzam és lebonyolítsam. A marketing az orvosoknak szánt drága ajándékoktól a véleményvezérek utaztatásán, a tudományos folyóiratokba szánt fizetett cikkek megjelenésén, valamint tudományos konferenciák előkészítésén és megtartásán át a különösen fontos személyek borbélyház-látogatásáig mindenre kiterjedt." 

Írja Jonh Virapen a "Mellékhatás: Halál" című könyvében, ahonnan a többi idézet is származik. 

"A hatóságok nem képesek megvédeni az embert, így a kisfiamat sem a gyógyszeripai bűnözéstől. A hatóságok megvesztegethetők, miként a szakértők és az orvosok is." 

"Minden okunk megvan az aggodalomra. Ezt azonban ne tartsuk magunkban, hanem igyekezzünk tenni ellene. Ezt melegen ajánlom olvasóimnak. A gyógyszeriparban mindenki szerepet játszik. Azokat, akiknek hozzám hasonló módon elege van a főnökeiből és azok hazugságaiból, kínozza a lelkiismeret." 

"E könyv elolvasása után valószínűleg sokan nem fognak szeretni engem. Elítélnek és elátkoznak majd. Azonban nem ítélhetnek el annyira, amennyire én elítélem magam. Szerencsére azonban tájékozottabbak lesznek, amikor orvoshoz kell fordulniuk, figyelni fognak arra, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekik, tisztában lesznek a tudományos újdonságokkal, a kutatási eredményekkel, az orvosi folyóiratok álláspontjaival, valamint a kormányzati ajánlásokkal, és másképp fogják megítélni a gyógyszer-engedélyezési eljárásokat." 

Gondolom mindenkinek feltűnt már, hogy irreálisan sok gyógyszerreklám van a tévében. De elgondolkodtál-e már azon, hogy milyen etikátlan dolog egyáltalán, hogy a gyógyszerek reklámozhatóak? Onnantól kezdve, hogy reklám és marketing tevékenység történik a gyógyászat területén, már nem orvoslásról beszélünk többé, hanem üzletről, azaz egy iparágról. De ki ennek az iparágnak a célpiaca? Kinek lehet gyógyszert eladni? A válasz egyértelmű: a BETEG embereknek. De kérdem én, ha a gyógyászat egy iparág, és a célközönség a beteg, akkor hogyan állhat ez összhangban a gyógyászat valós céljával, azaz, hogy az emberek egészségesek legyenek? Mert ha ez egy üzlet, akkor logikus, hogy több vásárló kell, azaz több beteg, a több profit érdekében. Ha több beteg kell, akkor a gyógyszeriparnak már nem az az érdeke, hogy gyógyítson, hanem az, hogy betegeket, betegségtudatot gyártson, hiszen így tud növekedni. Nemde? 

A gyógyszerek reklámozását be kellene tiltani. Ez etikátlan. De sajnos itt nem csak arról van szó, hogy gyógyszereket reklámoznak, hanem ál-betegségtudatot hoznak létre. Hiszen mindenki tudja, aki valamennyire is jártas a marketingben: ha növekedni akarsz, akkor növelned kell az igényt a portékádra. 

"A marketing már el is kezdődött, hiszen egy leendő sikergyógyszerről volt szó. Úgy kezdődött el, hogy még nem is volt biztos a gyógyszer forgalomba kerülése. Ha azonban a neve már bekerül a köztudatba, a hatóságnak elég nehéz nemet mondania. Miért tiltanák meg egy gyógyszer forgalmazását, amikor minden beteg úgy gondolja, hogy nagyon hasznos lenne?" 

Írja könyvében John Virapen a ProzacŽ nevű antidepresszáns engedélyezési folyamatának procedúrájáról. A ProzacŽ sok öngyilkossági eset okozója volt és máig is az. 

"Szeretném újfent hangsúlyozni, hogy általánosságban nem az orvostudomány ellen vagyok. ...Azt sem mondom, hogy a gyógyszeripari cégek a hibásak, ha egy emberek ezreit sikeresen gyógyító gyógyszernek mellékhatásai vannak. Felelőtlenség azonban olyan gyógyszert forgalmazni, amely nem gyógyít, csak a tüneteket enyhíti, ám a betegek felénél súlyos mellékhatásokat okoz. Ha viszont a betegtájékoztatóban nem szerepel a mellékhatásokra utaló figyelmeztetés, akkor bűncselekményről van szó." 

"A politikusok megkérdezhetnék maguktól, hogy miért nem érdekli őket jobban a tisztességes gyógyszeripari piac. Fel kellene figyelniük arra, hogy milyen sok pénz áramlik az egészségügyi rendszerbe olyan csatornákon át, amelyekből a betegeknek semmi hasznuk sem származik. Ha az egészségügyi rendszert a korrupció megszüntetésével egyszerűen meg lehetne javítani, akkor miért nem tesz ezért senki semmit? Ez a politikusok dolga lenne." 

"Minthogy én is részvevője voltam ennek a rendszernek, elhatároztam, hogy cselekedni fogok. Ez a könyv az első lépés. Egyedül azonban lehetetlen szembeszállni a gyógyszeriparral. Csak összefogva lehet valamin változtatni. Kérdéseket - köztük akár kínosakat - kell feltenni az orvosi rendelőkben, a gyógyszertárakban, az újságokban, szakítani kell azzal a hiedelemmel, hogy az orvosok félistenek, akik feltétel nélkül megérdemlik a bizalmat, és nem kell bedőlni az újonnan »felfedezett« betegségeknek, amelyeket a gyógyszeripar be akar beszélni az embereknek." 

Nem kell messzire mennünk, hazánkban is virágzik a gyógyszeripar, a tévéből dől a fájdalomcsillapítók és egyéb tüneteket kezelő gyógyszerek reklámja. A nyugdíjasoknak marékszámra írják fel a különböző gyógyszereket, nem ritkán 10-20 fajta különböző tablettát egyidejűleg. Az egyik gyógyszer mellékhatásának tüneteit ugyanis gyakran egy másik gyógyszer felírásával kezelik. 

Osszátok meg ezt az információt másokkal, hogy minél több emberhez eljusson. Nyissuk fel az emberek szemét és ezzel is mérjünk csapást a gyógyszeripar pénzéhes gépezetére! 

További tudományos cikkeket olvashatsz még saját oldalamon olyan modern felfogású orvosokról, akik szintén küzdenek a gyógyszeripar ellen. 


Olvasónk: 2 milliós magyar irtás 2 milliós zsidó betelepítés miatt


Tisztelt Szerkesztőség!
Rendszeres olvasótok vagyok és most egy információt szeretnék megosztani veletek, ami talán hihetetlennek hangzana, ha nem Magyarországon élnénk... Közeli hozzátartozóm egy orvos mellett dolgozik. A mai nap folyamán ez az orvos egy (város név) kollégájával folytatott beszélgetést. A dokktor úr a mondandóját az izraeli betelepüléssel kezdte, miszerint családok és katonák készülnek betelepülni az országba, de ez már ismert régóta. A lényeg annyi, hogy ezek miatt a betelepülések miatt 2 millió embert kell megölni az egészségügyön keresztül és ezt már hónapok óta meg is teszik az orvosok, hiszen az OEP olyan szankciókat hozott, amelyek lehetetlenné teszik bizonyos betegek meggyógyítását, olyan betegségek esetén, amelyek egyébként nem végződnének halállal. (Akár egyszerű betegségekből is csinálnak halált) Az orvosok meg meg is teszik, és igazából meg se rázza nagyon őket. A hír nem téves, mert a helyi orvost én is ismerem és az informátor is megbízható (rokon). A beszélgetés a mai napon történt.
Egy olvasótok


Oroszország készül az Egyesült Államok elleni potenciális konfliktusokra


Forrás: The Truth Wins
Valószínűleg sokan nem tudják, hogy Oroszország olyan tengeralattjárókat épít, amelyeket az amerikai hadsereg nem képes észlelni. Ezek a tengeralattjárók gond nélkül képesek megközelíteni az Egyesült Államok partjait anélkül, hogy észrevennék őket.
2012-ben például egy atomtöltetű nagy hatótávolságú rakétákkal felfegyverzett támadó tengeralattjáró heteken át körözött a Mexikói-öbölben mire észlelték. Most pedig ennél is korszerűbb, a „legújabb lopakodó technológia” alkalmazásával készült tengeralattjárókat bocsátanak vízre.
Az amerikai tengerészet elismeri, hogy lemerülés után nem tudják követni ezeket a tengeri járműveket. Ez annyit jelent, hogy az oroszok könnyűszerrel megközelíthetik az amerikai partokat, és rakétákat indíthatnak ellene. Védekezés helyett az Obama kormány úgy döntött, hogy leszereli az Egyesült Államok stratégiai atomfegyvereit.
Az RT a következőket írta ezekről a tengeralattjárókról:
Oroszország vízre bocsátotta új, rendkívül fejlett technológiával készült Novorosszijszk tengeralattjáróját. A Szent-Pétervári hajógyárból kihajózó tengeralattjáró csupán egyike az építés alatt álló hat ilyen eszköznek, amelyek vízrebocsátását két éven belülre tervezik.
A Novorosszijszk egy Varsavajanka osztályú (Projekt 636) tengeralattjáró és a legmodernebb lopakodó technológiának köszönhetően merülés után szinte észlelhetetlen.
Ellenfeleink „fekete lyukként” emlegetik, mert rendkívül halk és nehéz észrevenni,” nyilatkozta Konstantin Tabacsnyi, a Novorosszijszk parancsnoka a Channel One televíziónak. „A tengeralattjáró legfőbb előnye, hogy észlelhetetlen. Az egész projekt tökéletesen betölti célját.”
A Novorosszijszk nem az első ilyen orosz kísérlet. A szinte hangtalan eszközök kifejlesztése már évek óta folyik. A Borej osztályú Vlagyimir Monomah például a legújabb generációs atomreaktoros hajtóművel rendelkezik, merülési mélysége 450 méter és 20 darab interkontinentális ballisztikus rakéta hordozására képes.
Az R-30-as Bulava rakéták mindegyike 10 darab MIRV töltetet, azaz önállóan célra irányítható robbanófejet tartalmaz, amelyek rombolóereje egyenként 150 kilotonna. (forrás)
A tengeralattjárók mellett Oroszország más eszközeinek fejlesztésén is dolgozik.
Hivatalosan 2014-ben indul a PAK-DA stratégiai bombázó fejlesztése, nyilatkozta Viktor Bondarev, a légierők és a légvédelem új főparancsnoka.
A PAK-DA fejlesztése már évek óta folyik, de a projektet hivatalosan csak tavaly hagyta jóvá az orosz vezetőség. (linklink)
Oroszország meglévő atomfegyvereinek modernizálására is komoly hangsúlyt fektet.
Oroszország számos új rakéta kifejlesztésén dolgozik, beleértve az amerikai titkosszolgálat által titkos közepes hatótávolságú nukleáris rakétaként emlegetett RS-26-ot, ami egyesek szerint sérti a 1987-es Közepes hatótávolságú nukleáris szerződést.
Az orosz kormány tagadja ezeket a vádakat, azt állítva, hogy ez egy új interkontinentális ballisztikus rakéta, ami más szakértők szerint viszont a 2010-es Új START egyezménybe ütközik. (forrás)
Sajnos sok embernek fogalma sincs arról, hogy mi folyik ezen a téren. A legtöbben abban a tévhitben élnek, hogy a „hidegháborúnak” vége és Oroszországtól már nem kell tartani.
Bárcsak így lenne.
Jelenleg Oroszország gazdaságilag és katonailag egyaránt erősebb, mint korábban volt és az erősödés nem állt meg.
Azt feltételezve, hogy a hidegháborúnak vége, hogyan magyarázzuk, hogy jelenleg több orosz kém tartózkodik az Egyesült Államokban, mint a hidegháború hivatalos évei alatt?
Mindeközben pedig Barack Obama mindent megtesz az amerikai nukleáris arzenál felszámolása érdekében.
1967-ben az Egyesült Államok több mint 31.000 stratégiai atomtöltettel rendelkezett. Ez a mennyiség azóta 95 százalékkal csökkent.
A Barack Obama által 2010-ben aláírt START Egyezmény 1.550 darabban maximálja az Egyesült Államok és Oroszország bevethető stratégiai atomtölteteinek számát.
Barack Obama számára azonban egy ilyen mértékű csökkentés sem volt elegendő.
Az amerikai elnök idén júniusban bejelentette, hogy további 30 százalékos csökkentést tart szükségszerűnek:
Alapos megfontolás után úgy találtam, hogy az Egyesült Államok és szövetségeseinek biztonsága, valamint az erős visszatartó erő fenntartása mellett lehetőség van stratégiai nukleáris fegyvereink további, a jelenlegi mennyiség egyharmadával történő csökkentésére. Szándékomban áll, Oroszországgal egyeztetve, a hidegháborús atomhelyzetet megváltoztatni. (forrás)
Ez azt jelentené, hogy az Egyesült Államoknak hozzávetőleg 1000 atomtöltete maradna.
A különböző nemzetközi egyezményeknek köszönhetően ráadásul Oroszország pontosan tudja, hogy ezek hol találhatók.
Ezek fényében már elképzelhető egy olyan forgatókönyv, amelyben Oroszország és Kína közösen mérne elsőcsapást az Egyesült Államokra. Amennyiben tudják, hogy az atomtöltetek hol találhatók, kevesebb, mint 10 perc alatt kilőhetik az összeset egy tengeralattjáróról indított elsőcsapással.
A III. Világháborúra előbb utóbb sor kerül. Nyilván nem idén és nem is jövőre, de amilyen tempóban romlanak az orosz-amerikai kapcsolatok, ugyanolyan ütemben alakulnak a körülmények egy ilyen esemény bekövetkezésére.
A vezetők döntései alapján pedig egyértelmű, hogy az Egyesült Államoknak a vesztes szerepét szánják.


Maritime ‘black hole’: Russia launches new ‘stealth’ submarine


Russia has launched its new state-of-the-art Novorossiysk submarine, which set sail from a St Petersburg shipyard to become the first of six diesel-electric stealth subs delivered to the Russian Black Sea fleet in the next two years.
The Novorossiysk belongs to the Varshavyanka-class (Project 636), which is characterized by advanced stealth technology, making it virtually undetectable when submerged.

Our potential opponents call it the ‘Black Hole’ due to the very low noise emission and visibility of the submarine,” Konstantin Tabachny, captain of the Novorossiysk, told Channel One TV. “To be undetectable is the main quality for a submarine. And this whole project really fits its purpose.”

The construction of the Novorossiysk at St Petersburg’s Admiralty Shipyards took over three years, beginning in August 2010.

Construction was also started on two other Varshavyanka-class vessels – the Rostov-on-Don sub in November 2011 and the Stary Oskol in August 2012. 
RIA Novosti / Igor Russak

RIA Novosti / Igor Russak

Project-636 submarines are mainly intended for anti-shipping and anti-submarine missions in relatively shallow waters.  
Armed with 18 torpedoes and eight surface-to-air missiles, they have an extended combat range and can strike land, surface and underwater targets.

The Novorossiysk and other subs of its class can reach a speed of 20 knots (37 kilometers per hour). 
RIA Novosti / Igor Russak

RIA Novosti / Igor Russak

With a cruising range of 400 miles on electric propulsion and max submission of 300 meters, the vessels have the ability to patrol for up to 45 days with a crew of 52 people onboard.    
The Varshavyanka-class subs will be tasked with patrolling Russia’s maritime borders and protecting Black Sea coastal territories.

The Novorossiysk will be deployed in its namesake port of Novorossiysk, on the Black Sea.

The sub will make the two-month journey to its home port under its own power, said Rear Admiral Victor Bursuk, the deputy commander of the Russian Navy.
RIA Novosti / Igor Russak

RIA Novosti / Igor Russak


Borej-osztályú tengeralattjárók


2009. október 18., vasárnap - 15:09

A Borej-osztály Oroszország legújabb nukleáris meghajtású, ballisztikus rakétahordozó tengeralattjáró osztálya, mellyel a korábbi Delta és Typhoon osztályokat kívánják leváltani.

Fejlesztés, leírás

1996. október 16-án Feliks Gromov admirális bejelentette, hogy lassan elkezdődhet egy új generációs orosz nukleáris meghajtású ballisztikus rakétahordozó tengeralattjáró fejlesztése, mely – az admirális szavaival élve – legalább 2-3-szor olyan erős lesz, mint bármely jelenleg a flottában szolgáló tengeralattjáró.
Az első 4. generációs SSBN (Jurij Dolgorukij) – hivatalosan 935-ös Tervezet / Projekt 935 – építését 1996. november 2-án kezdték el a Szevmash Állami Nukleáris Hajóépítő Központban, Szeverodviszk-ban.
Az egység építésének megkezdése alkalmából rendezett ceremóniát 1 héttel el kellett halasztani (csúszások már az építés kezdetén, rossz ómen…), mivel a rossz idő miatt több jelentős személy, közéjük értve Andrej Kokoshin védelmi miniszter-helyettest, Gromov admirálist, Jurij Luzkhov moszkvai polgármestert, nem tudott megjelenni.
Mit keresett Moszkva polgármestere egy ilyen eseményen!?
Borej-osztály
Borej-osztály | Forrás
A válasz egyszerű: Moszkva városa támogatta az egész tervet! Nem véletlen, hogy az első hajó Dolgorukij herceg (Moszkva alapítója) után kapta a nevét. Vlagyimir Monomah, aki 1113 és 1125 között uralta Kijevet, az akkori Oroszország fővárosát, gyermeke volt Jurij Dolgorukij, Moszkva alapítója.
A tervezet támogatásán kívül a város kötelezettsége, hogy – amennyiben a központi kormányzat fizetésképtelenné válna – fizesse a hajóépítő munkások, illetve a jövőben a hajón szolgáló legénység bérét.
A fenti megoldásnak már hagyományai vannak Oroszországban és a Vörös Hadseregben! A hasonló egységeket „Reprezentatív fegyvernek” nevezik. Az ilyen fegyverek általában mindig a közösségi felajánlások központi költségvetés általi begyűjtése révén születtek.
E pénzösszegeket meghatározott járművek és egyéb eszközökre beszerzésére költötték. Oroszországban nem lehetetlen, hogy egy kisebb közösség, például városka, gyár, pénz gyűjt tagjai között és vásárol a városka, gyár, vagy általuk választott figura nevében egy harci járművet, például egy tankot.
Az új tengeralattjáró építésével párhuzamosan folyt az új SLBM (R-39UTTH “Bark”) fejlesztése is. A később felfüggesztették e rakéta fejlesztését és a Bulava (módosított Topol-M) rakéta fejlesztését helyezték előtérbe.
Az új rakéta miatt át kellett alakítani az épülő egységet, mely a szükséges módosítások után a Project 955 elnevezést kapta. A módosítások miatt kitolódott az első egység vízre bocsátása is, akkoriban az optimistábbak 2005-re, a pesszimistább 2007–2010 közé tették a vízre bocsátás dátumát.
Az első egység készenléti állapota, 1998-as jelentés alapján, mindössze 2-3% volt, de egy 2000 májusában kiadott jelentés a Jurij Dolgorukij készenléti szintjét 47%-ra tette.
A Borej egységek hadrendbeállítás időközben egyre égetőbb kérdéssé vált az orosz haditengerészet számára, mivel 2000-ben Oroszország – valójában – mindössze 12 aktív SSBN-vel rendelkezett, a többi egység csak névlegesen állt szolgálatba!
Az admiralitás jelentése értelmében legalább 12 db stratégiai nukleáris meghajtású tengeralattjáróra lenne szükség…
2003-ig, költségvetési problémák miatt, alig haladtak az építéssel. 2003-ban a Szevmash a program felgyorsítás érdekében külön forrásokat kapott.
2004. március 19. napja ismét jelentős a Borej-osztály életében! A Szevmash belekezdett a második egység építésébe. Az Aleksandr Nevskij-t már eleve az új SLBM hordozására tervezték, így nem kellett átépítésekkel vesztegetni az időt, no meg a pénzt.
Alexandr Nevek 1219. május 30-án Jarosláv herceg fiaként látta meg a napvilágot Pereaslavl-ban. Alekszandr-t nagy harcosként és népe megmentőjeként tartják számon.
Az oroszok Szent Alexandr Nevskij-hez intézik imáikat, ha nemzetüket jelentős szerencsétlenség éri, vagy nemzetük léte kerül veszélybe.
Borej-osztály
Borej-osztály | Forrás
Egy 2005-ös jelentés alapján az első Borej egység 2006-ben merülhet először a habok közé, míg az Alexandr Nevskij-nek 2007-ig kell erre várnia. Akkoriban a harmadik egység elkészültét 2010-re tették.
2006. március 19-e ismét nagy nap volt az orosz admiralitás számára, elkezdték a harmadik egység, a Vlagyimir Monomah, építését.
Vlagyimir Monomah Oroszország középkori történelmének igen jelentős alakja, rengeteget tett az ország felvirágoztatásáért. 1113-ban Kijev felemelkedése után, a város lakossága kizárólag Monomah-t volt hajlandó elfogadni vezetőjéül. Monomah elévülhetetlen érdeme, hogy sikerült az ország jó részét egyesítette.
Egy közismert legenda szerint, Vlagyimir Monomah herceg uralmának fő jelvényét (ékkövekkel díszített prémes korona) a bizánci császártól Alexius Comnenus-tól kapta, melyet a mindenkori moszkvai uralkodó viselt. Életének 61.-k esztendejében nyerte el a nagyhercegi címet.
2006 elején napvilágot látott jelentés szerint az első egység vízre bocsátásáig 2008-ig kell várni [előző évben született jelentéshez képest már két év csúszással kalkuláltak].
Vlagyimir Masorin admirális elmondása szerint akkoriban a haditengerészet még nem döntötte el pontosan hány Borej-osztályú egységet fognak építeni, de azt leszögezte, hogy 4 és 6 között az új évezred első évtizedében vízre bocsátott hajók száma. Az admirális kiemelte, hogy valamennyi egység 12 db Bulava rakétát fog szállítani, melyek hatótávolsága 8 000 kilométer.
Megemlítendő, hogy a Bulava sorozatos kudarcai folytán, egyes szakértők az R-29RMU Sineva rakéták telepítését javasolták, melyek már amúgy is aktív szolgálatban állnak a Delta-IV egységeken.
Végül az első egység 2007. április 15.-re készült el, de az átadási ceremónia ellenére, ahol sok magas rendfokozatú katonai is képviseltette magát, a hajót csupán 2008 februárjában bocsátották vízre! A későbbi vízre bocsátás nem volt véletlen, mivel a ceremónia idejében a hajó készenléti állapota mindössze 87% volt!
Mint már említettem eredetileg 2002-re tervezték az első egység szolgálatba állítását, így elkezdődhetett volna a Typhoon-k leváltása, de későbbre kellet halasztani, egyrészt költségvetési megszorítások, másrészt az új SLBM (Bulava) – mely a kiöregedett R-39 (NATO: SS-N-20) rakétát váltja – problémái miatt.
Megjegyzésképpen, az új hajó tervezett 2002-ben történő szolgálatba állítás mellett az új hajó 2004-re érte volna el a bevethetőség kezdő időpontját.
A csúszások ellenére a hajó jelentőségét tovább növeli, hogy a Szovjetunió szétesése óta az első vízre bocsátott orosz ballisztikus rakétahordozó.
A fenti „kisebb” csúszás miatt az eredetileg tervezett évente szolgálatba állított új tengeralattjáró is csupán álom maradt. Könnyen belátható, hogy képtelenség lenne teljesíteni az eredeti elvárásokat, így 2010-ig egészen biztosan 9-12 aktív rakétahordozó tengeralattjáróval (800 – 1 000 db robbanófej) kell csak számolni az orosz vezetésnek – jó lehet a START I és II Egyezmények 1 750 – 1 900 db robbanófejet engedélyeznek.
Jelenleg további két egységet építenek (az Aleksandr Nevskij / Alexander Nevsky és a Vlagyimir Monomah / Vladimir Monomakh), valamint ez év végén tervezik elkezdeni a 4. egység (Szent Nicholas / Saint Nicholas) építését.
Az elkövetkező évtized végéig bizonyosan, összes 12 darab Borej-osztályú tengeralattjárót terveznek hadrendbe állítani. A 2007-es jelentés értelmében a 2. egység 2009-re, míg a 3. 2011-re fog elkészülni.
2008. november 21-én beindították a Jurij Dolgorukij reaktorát és 2009. június 19-én elindulhatott első tengeri próbaútjára, még rakéták nélkül.
A Borej-osztályt dicsérik kialakítás miatt. Az osztály – a tervezők szerint – olyan tulajdonságokkal bír (többek között: szinte zajtalan mozgás és a szonárok általi nehéz érzékelhetőség), melyek minden jelenlegi szolgálatban álló tengeralattjáró fölé emelik e hajókat.
Egyetlen egység 890 millió dollárba kerül.

Egységek

Jurij Dolgorukij

Építés kezdete: 1996. november 2
Vízre bocsátás: 2008. február 13
Szolgálatba állítás: 2009 vége

Aleksandr Nevskij

Építés kezdete: 2004. március 19
Vízre bocsátás: várhatóan 2010
Szolgálatba állítás: várhatóan 2011

Vlagyimir Monomah

Építés kezdete: 2006. március 19
Vízre bocsátás: nincs ismert dátum
Szolgálatba állítás: nincs ismert dátum

Szent Nicholas

Építés kezdete: várhatólag 2009. december 22.
Vízre bocsátás: nincs ismert dátum
Szolgálatba állítás: nincs ismert dátum

Specifikációk

(Forrás)
Építő: Szevmash
Tervező: Rubin Tervezőiroda
Építés alatt: 2 db
Tervezett: 12 db
Elkészült: 1 db
Vízkiszorítás: 14 720 t (felszínen); 24 000 t (alámerülve)
Hossz: 170 m
Szélesség: 13,5 m
Merülés: 10 m
Meghajtás: 1 × ОК-650В reaktor; 1 × AEU turbina; 1 propeller
Sebesség: 46 km/h
Legénység: 130 fő
Fegyverzet: 16 Bulava SLBM; 6 db 533 mm-es torpedóvető

Felhasznált irodalom

  • http://en.wikipedia.org/wiki/Borei_class_submarine (2009. 10. 18)
  • http://www.globalsecurity.org/wmd/world/russia/935.htm (2009. 10.


Hivatalosan is megkezdődött a PAK-DA fejlesztése2013. április 21., vasárnap - 17:11
A légierő parancsnoka, Viktor Bondarev csütörtökön bejelentette, hogy április 11-én, Moszkvában a vezetés jóváhagyta a PAK-DA stratégiai bombázó tervezésének megkezdését.
A fejlesztés a terveknek megfelelően halad. Körvonalazódtak a gép jellemzői és minden fontos dokumentum aláírása megtörtént, hogy a gyártó megkezdhesse a repülőgép rendszereinek fejlesztését” – mondta Bondarev egy orosz konferencián.
A PAK-DA fejlesztése már évek óta folyik, de a fejlesztést hivatalosan csak tavaly hagyta jóvá az orosz vezetőség. Az új típus feladata az elkövetkező évtized során leváltani a kiöregedőben lévő 63 darab Tu-95MSz „Bear” és 13 darab Tu-160 „Blackjack” típusú, nagy hatótávolságú stratégiai bombázókat.
A PAK-DA hasonlíthat amerikai riválisára
A PAK-DA hasonlíthat amerikai riválisára
Az orosz média korábbi beszámolói szerint a Tupoljev tervezőiroda nyerte a PAK-DA fejlesztését. A mérnökök egy szubszonikus, csupaszárny koncepciót mutattak be, ami alapján feltételezhető, hogy egy alacsony észlelhetőségű bombázót terveznek.
A Védelmi Minisztérium kitart amellet, hogy elektronikai harcászatra, illetve atomtöltetű cirkálórakéták és hagyományos precíziós bombák hordozására is képessé teszik a PAK-DA-t.
Az Orosz Védelmi Minisztérium bejelentése szerint az új bombázó gyártása várhatóan 2020-ban kezdődik meg egy új gyártósoron az oroszországi Kazanyban (KAPO). Ugyanitt gyártották korábban a Tu-95MSz és Tu-160 típusokat is.
Szerző: Stealthfighter
Az orosz medve tovább erősödikA társadalmi megosztás egyik fontos eszközének szánt kommunizmus átmeneti háttérbe szorulását követően Oroszország ismét éledezik. Vajon lehet-e egy ilyen komoly tendencia a véletlen műve egy olyan világban, ahol a legfontosabb folyamatokat a háttérhatalom irányítja? Ahogyan egyes nyugati országok jelenlegi gyenge vezetésének is megvan a maga szerepe, Oroszország téli álma sem a véletlen műve volt. A bibliai próféciákból arra lehet következtetni, hogy fontos szerepe lesz még a végidők eseményeiben.
Sajnos ma is kevesen értik ezeknek a folyamatoknak a jelentőségét és Oroszországra csupán, mint volt hidegháborús nagyhatalomra gondolnak, pedig a valóság ettől nagyon is távol áll.
Nézzünk meg néhány beszédes adatot a két nagyhatalomról (forrás):
1. Oroszország jelenleg a világ legnagyobb olajtermelője. Az Egyesült Államok csupán a harmadik helyen áll.
2. Oroszország a világ elsőszámú olaj exportőre. Az Egyesült Államok minden országnál több olajat kénytelen importálni.
3. Oroszország a világ elsőszámú földgáztermelője. Az Egyesült Államok a második helyen áll.
4. Jelenleg Oroszország látja el Európa földgázigényének 34 százalékát.
5. Az Egyesült Államok GDP arányos adóssága 101%, míg Oroszország esetében ez a szám 8%.
6. Az Egyesült Államok kereskedelmi mérleghiánya 2012-ben meghaladta az 500 milliárd dollárt. Oroszország ezzel szemben rendre hatalmas kereskedelmi többletet termel.
7. A hivatalos munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban jelenleg 7,4%, Oroszországban pedig 5,4%.
8. Vlagyimir Putyin elnöksége alatt országának kereskedelme hihetetlen mértékben megerősödött.
9. A Bloomberg adatai szerint Oroszország 570 tonnával növelte aranytartalékát az elmúlt tíz év során. Az Egyesült Államok esetében úgy tűnik senki sem tudja, hogy a Federal Reserve mennyi arannyal rendelkezik valójában.
10. Külföldiek számára Moszkva a világ második legdrágább városa, miközben a világ legbarátságtalanabb városa, Newark, New Yersey, az Egyesült Államokban található (a tizes ‘toplistában’ öt amerikai város is szerepel).
11. Több milliárdos él Moszkvában, mint bármelyik más városban a világon.
12. A moszkvai metróhálózat magasan túlszárnyalja Washington D.C. vagy New York City metrórendszerét.
13. Bár jelenleg az Egyesült Államok hadseregét tartják a legerősebbnek a világon, Oroszország a második helyen, szorosan a nyomában van.
14. Oroszország nemrégiben mutatta be új „szinte teljesen hangtalan” tengeralattjáróját, ami sokkal halkabb, mint az Egyesült Államok tulajdonában lévők.
15. Miközben Barack Obama azon ügyködik, hogy semlegesítse az Egyesült Államok stratégiai nukleáris arzenálját, Vlagyimir Putyin komoly erőfeszítéseket tesz az orosz atomfegyverek modernizálása érdekében.
16. 2013 második felében az orosz katonai erők több mint 200 hadgyakorlat levezetését tervezik.
17. Valószínűleg a fontos híreket figyelemmel kísérők figyelmét nem kerülte el az a médiaesemény, amely során Vlagyimir Putyin belülről is megszemlélte az új orosz, ötödik generációs vadászrepülőt, ami az amerikai F-22-es Raptornál is korszerűbb.
18. A becslések szerint ma több orosz kém tartózkodik az Egyesült Államokban, mint bármikor a történelem folyamán.
Bár nem valószínű, hogy az Egyesült Államok és Oroszország között direkt katonai konfliktus alakuljon ki a közeljövőben, mindkét országnak fontos szerepe van a globális feszültségkeltésben és előkelő helyet foglalnak el a világ sakktábláján.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése