2016. október 2., vasárnap

Talán ki is léphetnénk az EU- ból, mert mi az önálló nemzetek Európáját akarjuk !!!





Talán ki is léphetnénk az EU- ból, mert mi az önálló nemzetek Európáját akarjuk !!!


Nem kell a zsidó birodalmi Európa , nem kell a kamatrabszolgaságotok sem , nem kell egy zsidó sem a keresztény Európába !!!






Döbrögi élet-halál harcra készül a népszavazás után 


2016-09-11 Bal-Rad 

Döbrögi vajda a Pikniken beismerte, hogy nincs jogi következménye az októberi kvótareferendumnak. 

"Október 2-a után élet-halál harcot kell folytatnunk azért, hogy meg tudjuk változtatni ezeket a döntéseket. Azt sem tudom mondani, hogy ez biztosan sikerülni fog" - károgta tegnap Kötcsén a beavatottak körében Döbrögi, aki szerint a szeánszon Döbrögisztán vajdaság-bár ő szerényen még mindig Magyarországot mondott-"kiemelkedő gondolkodói, orvosok, mérnökök, tudósok vannak jelen". 
Döbrögi élet-halál harcra készül a népszavazás után 
Képtalálat a következőre: "Kötcsei piknik-kép"
(Tavalyi felvéte a "kiemelkedő gondolkodókról"l)

Ezen "kiemelkedő gondolkodók" előtt Döbrögink már VALAMELYIK Hunyadiként hirdeti magát. A "kiemelkedő gondolkodók" pedig-bár szerintünk inkább nyereséghajhász spekulánsok-egészen révületbe estek a példátlan szerénység hallatán. 

-Három jeles Hunyadi is volt a magyar történelemben-emlékezzünk! János-a törökverő, Mátyás-az Igazságos, és hát ott volt még László is!-akire a bakó háromszor sújtott le! Bár összefüggéseiben Döbrögi alighanem a törökverő és az igazságos ötvözete szerepébe helyezi magát fölöttébb szerényen-ÁM NAGYON MAGABIZTOSAN!-nem lehet kizárni a László opciót! Nagyon nem! 

"Az Európai Unió mellett fogok érvelni, amellett, hogy Magyarország az európai közösséghez, és így az Európai Unióhoz tartozik, és jó hogy ez így van"-hirdette meg cselekvési elgondolásait a "kiemelkedő gondolkodók"-de inkább az Új Nemmzetthy Elyth-legnagyobb elismerése és csodálata közepette. Ők már csak ismerik a dolgok természetét! Hiszen az Uniótól jön a júdáspénz!-arra meg csak az teheti rá a markát, akire a népek rátestálják a jogot. Márpedig a nép az a nemzetmentőkre testálja majd a jogot. Ennek a jognak a megszerzéshez szükséges közbülső csatába szólítja most hadba Döbrögi a nemzetet az egész földgolyón. 

Ugyan a kvótareferendum senkit semmire nem kötelez (se a döbrögista hordát se az EU-t (ezt már amúgy korábban levajazták egymás közt) de az eddigi Legnagyobb (és legdrágább) Parasztvakításra éppen megfelel! No meg a 2018-as "választások" technikai főpróbáját is meg lehet ejteni, meg a Kubatov listáját is frissíteni! 

Lehet hogy a törökverői nimbusz nem fog összejönni Döbröginknek-erre maga is utalt sokat sejtetően-de nem is ez a lényeg. (Az ugyanis biztosan nem fog összejönni neki!) 

Döbrögink a László-hasonlatnak még a lehetőségét is szeretné elkerülni! Ami legvadabb rémálmaiban már szokta kisérteni! Eszesebb hűbéreseit is. 

Ajánljuk olvasóink szíves figyelmébe Arany János vitézi énekét elolvasni. A "Nagyidai cigányok" című örökbecsűt. Amiből egy aprócska idézet: 

"...Csóri fővajdának leesett az álla, 
Szíve összelottyant, és magába szálla: 
"Ilyen a szerencse!" gondolá foghegyen, 
"Ha ma égig emelt, holnap alád megyen." 

Így tünődik Csóri odafen a bástyán, 
Semmerre se' mozdul, ott marad, mint bálvány; 
De a hős cigányság lót-fut eszeveszve, 
A furólyukba is búna, ha lehetne. 

Mint a túri vásár midőn legtömöttebb, 
S valaki felkurjant: ahol a veszett eb! 
Van lárma, sikoltás, szaladás tétova, 
Ezerféle átok, szitok, zenebona; 

Zsidó kiált: tolvaj! puffan akit vernek, 
Orgonál erősen férfi, asszony, gyermek, 
S mindez a juhszélen, egy lebuj csárdába' 
Olvad fülrepesztő nyers hármóniába..." 


Orbán első beszéde: milliók fognak dörömbölni Európa kapuin


Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött hétfőn az Országgyűlés őszi ülésszaka.
A kormányfő az őszi ülésszak első napján az előző parlamenti ciklus közepe óta elvégzett kormányzati munkáról adott számot felszólalása elején. Úgy fogalmazott: "sokat dolgoztunk, és ennek eredményeként jó úton, jó pályán haladunk, végre megint van jövőnk, van miben reménykedni". "Munkás évek állnak mögöttünk" – értékelt.
Majd következett az aduász: a migránsválság:
A migránsok egyébként maguk is áldozatok, a hamis ígéretek politikájának az áldozatai – mondta Orbán. A miniszterelnök szerint olyan választ kell adni erre a kihívásra, ami észszerű és erkölcsös. A segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni
- mondta a kormányfő.
2050-ben Egyiptomban 138 millióan, Nigériában 390 millióan, Ugandában 98 millióan élnek majd. Mivel ezek az államok nem korlátozzák a területükön való áthaladást, ezért Európa kapuin dörömbölnek majd
- fogalmazott Orbán.
Az október 2-i népszavazás kapcsán Orbán arra kérte a településeket, hogy tiltakozzanak a betelepítés ellen. A miniszterelnök felidézte, hogy Martin Schulz beszélt arról, hogy
ha az ország nem enged, akkor a baloldali települések között oszthatják szét a migránsokat. 
A miniszterelnök többek között arról is beszélt, hogy Magyarország támogatja a közös európai hadsereg felállítását, Európát pedig a tagállamok alapján kell megerősíteni.


Ellenség ül a nyakunkon - Kőrösi Imre a Hírháttér TV-ben

Sok ezer politikai gyilkosság és szabadkőműves titk.szolg-ok

Egy maffia létezik - A politikai gyilkosságokról (Kozenkay)

A zsidó maffia működése gyakorlatban

Tánczos-ügy: Megvan a valódi gyilkos, de 50 évre titkosították!



Fiatalkorún hajtottak végre eutanáziát Belgiumban


Először hajtotta végre eutanáziát fiatalkorún Belgiumban 2014 óta, amióta ezt a jogszabályok lehetővé teszik – erősítette meg az illetékes bizottság vezetője.

Gratulálok Hely Hitler – Hely Zsidó – Hely Sátán !!!!!

Holnap a migránsok apraja nagyja jön , aztán aki arra téved , majd akinek nem tetszik a pofája , aki nem ért egyet velük ,és eljutnak arra a szintre ahol a Selmeci Gabriella van , és – a válasz – CSAK !!!!

Mikola: Küzdünk az antiszemitizmus ellen


A magyar kormány partner az antiszemitizmus elleni küzdelemben – állította Mikola István pénteken Budapesten, a Cionista Világszövetség európai antiszemitizmus elleni konferenciáján.
Az államtitkár azt mondta: a magyar kormány nyilvánvalóvá tette elkötelezettségét, hogy nem tolerálja az antiszemitizmust, szimbolikus és gyakorlati lépéseket egyaránt tett "a szörny" leküzdésére, valamint kifejezte azon meggyőződését, hogy kulcsfontosságú terület ebben a küzdelemben az oktatás.
Meg kell mutatni a felnövekvő nemzedékeknek történelmünk legsötétebb pillanatait, de azt is, hogy lehet embernek maradni az embertelenségben – fogalmazott Mikola István.
De vajon mit szól ehhez Bayer Zsolt, a Fidesz alapító tagja, Orbán Viktor jó barátja, aki egy cikkében azt írta:
"1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket. Ők a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust"

Mi volna ha az államtitkár úr valami más segget nyalna , és közelebbi célt találna , mondjuk a magyar mély szegénység , és ez ellen küzdene kormányostul rablóstól maffiástól , és a kendermagos tyúkanyóig . Mert az őslakos szájat etetni kell az idegent meg betapasztani , vagy leugatni . De ti csak a száj funkciójából a nyalást ismeritek !!!, a kéznek meg a jelentése nálatok a lopás !!!
Ha ti éheznétek talán jogosnak találnátok az ölést is , hogy megszünjön az éhség érzetetek, de a néptől elvárjátok , hogy füvet zabáljon , és tűrje balsorsa minden búját baját !!!
Molotov koktélt a rabló maffia elit összeharácsolt ingóságaira, mert csak ez lehet az elszámoltatásuk , és csak így fog meg szünni az éhségük , ha kevesebb szájat kell etetni túl sok itt már a helytartó, és talpnyaló likvidálni őket mielőtt kitalálják , hogy még a migránsokat is etetnünk kell !!!!





Lopás miatt jelentette fel Mikola Istvánt a volt felesége


Ádáz küzdelem zajlik Mikola István és volt felesége közt az ingóságokért (is), különösen a tízmilliós antik bútorokért – írja a Blikk.
A jelenlegi külügyi államtitkár és exe több mint egy éve váltak el, és Mikola exneje azt állítja, még saját vagyontárgyait sem kapta vissza.
Lopás miatt jelentette fel Mikola Istvánt a volt felesége
A küzdelem lassan két éve folyik többek között
egy Bidermeier asztalért, fotelért, fali óráért, szalon garnitúráért, egy hatalmas antik tükörért és egy XIV. Lajos korabeli intarziás író-szekreterért.
Fülemen Róza azt állítja, közös vagyonuk nem is volt, mert vagyont csak ő vitt be a házasságukba.” Többször kérte „hivatalos” levélben és szóban a volt férjét, hogy haladéktalanul juttassa vissza a család számára becses bútorokat, de a füle botját sem mozdította. 
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a nyomozást megszüntette, de a volt feleség ebbe nem nyugszik bele, tovább harcol. Mint mondja, az értékes bútorok csak őt, illetve gyermekeit illetik, nem pedig volt férjét.


Leváltották Farkas Flóriánt, mert nem dolgozott eleget



Az elmúlt két évben alig vett részt az európai ügyek parlamenti bizottságának munkájában, a Fidesz frakciója ezért visszahívta a testületből Farkas Flóriánt. Ezt Hörcsik Richárd, a bizottság fideszes elnöke nyilatkozta le a Hír Tv-nek. Farkas helyét a KDNP-s Hollik István kapja meg a képviselőcsoport döntésének értelmében. Hörcsik nem tudta megmondani, hogy Farkas Fórián milyen bizottsági munkában vesz részt a jövőben, ha egyáltalán.
Farkasról ez volt a 444 legutóbbi híre:

Farkas Flórián nem ment el az unió csalás elleni hivatalának idézésre - 444

A Népszabadság azt írja, hogy június 17-re hívták be a fideszes politikust beszélgetni az OLAF, az unió Csalás Elleni Hivatalának budapesti irodájába. Valószínűleg a roma felzárkóztatásra szánt pénzek elköltéséről kérdezték volna, de Farkas Flórián nem ment el. Hogy mi volt a távolmaradás oka, azt a politikus titkárságán egyelőre nem árulták el.

Készült a jogi disszertációjának a megvédésére , de a vizsga elnök kíváncsi volt az érettségi bizonyítványára is , és a lelkem ezt a papírt kereste
már össze veszett az asszonnyal is , hogy azzal törölte ki a seggét mikor nem volt otthon wc papírjuk .


Clinton biztonsági őreinek lefegyverzéséről beszélt Trump



A republikánusok elnökjelöltje támogatóinak beszélt Miamiban, és megint sikerült olyan utalásokba bonyolodnia, amit nagyon sokan értettek úgy, hogy a demokrata jelölt lelövéséről van szó.
Trump szokás szerint azzal riogatta az összegyűlteket, hogy ha Clinton nyerne, akkor nekimenne az alkotmány második módosításának, ami biztosítja a szabad fegyverviseléshez való jogot. Szerinte ha Clinton ezt képviseli, akkor a testőreinek le kéne adniuk a fegyvereiket és "meglátnánk mi történne azután".
"Ha nem akar fegyvereket, vegyék el tőlük a fegyvereket. Vegyék el a fegyvereiket és megnézzük mi történne vele. Vegyék el a fegyvereiket. Oké, ez valójában nagyon veszélyes lenne."
- mondta Trump, ezzel pedig elég nagy felháborodást sikerült kiváltania. Clinton stábja már el is ítélte az elhangzottakat, Robby Mook szóvívő szerint akár tudatos provokáció volt, akár csak egy viccnek szánta ezt Trump, ez elfogadhatatlan valakitől, aki a hadsereg főparancsnoka szeretne lenni.
Trump már májusban is utalgatott hasonlóra egy rendezvényen, akkor talán még egyértelműbben. Ez a mostani megjegyzése nem sokkal azután történt, hogy sok évnyi célozgatás meg összeesküvés-elméletek emlegetése után beismerte, hogy Barack Obama tényleg az Egyesült Államok területén született, nem pedig azon kívül, mint ahogy korábban állította. Majd rögtön megvádolta Clintont, hogy ezt még az ő stábja kezdte el terjeszteni a 2008-as kampányban. Ebből persze egy szó nem volt igaz. (BBC)

Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok


Tavaly év végére már 3500 milliárd forint fölé emelkedett a hazai privátbankoknál kezelt vagyon, ami több mint 14%-os növekedés a 2014-es adatokhoz képest. A jövőre vonatkozóan is optimisták a szolgáltatók, többségük 1-3 éves időtávon is 8-12% közötti vagyonnövekedést vár házon belül, bár a piac egészére nézve már visszafogottabb számokat jósolnak. A saját vagyon növekedése mellett az offshore pénzek hazatérésében is bizakodóak a pivátbankok, szerintük idén is megismétlődhet a tavalyi rekord a milliárdok hazahozatalában.


A féléves gyakoriságú Portfolio Privátbanki Felmérést 2006 vége óta rendszeresen elkészítjük. A februári felmérésünkben 14 különböző privátbanki szolgáltató vett részt, a szektor legnagyobb szereplőit sikerült elérnünk. A válaszadók által nyilvántartott vagyon 2015. december végén 3517 milliárd forint volt, ami gyakorlatilag teljes piaci lefedettséget jelentett.

3500 milliárd feletti kezelt vagyon


Új lendületet vett a privátbanki vagyon növekedése, mellyel 2015-ben is pozitív számokkal zárták az évet a hazai szolgáltatók. A kezelt vagyon december végével meghaladta a 3500 milliárd forintot, ami több mint 14%-os bővülést mutat a 2014-es adatokhoz képest. Az ügyfélszámlák száma is jelentősen bővült, a tavalyi közel 48 ezer számla éves alapon 3,7%-os növekedésnek felel meg. 
Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok

(Az ábrán szereplő aggregált értékek a Citigold adatait is tartalmazzák. A Citibank lakossági üzletágának értékesítése már lezárult, azonban a pontos adatok és privátbanki közlés hiányában a Citigold 2014. június végi adatai kerültek feltüntetésre.)

A felmérésben résztvevő szolgáltatók közül a tavalyi második félévben egyedül az SPB belépési limitje emelkedett a korábbi 25 millióról 40 millió forintra (az első félévben az Erste pirvátbankja emelt 50-ről 70 millióra), a legmagasabb belépési korlát pedig továbbra is a Bank Gutmann-nál van 300 millió forinttal. A második helyért három szolgáltató is versenyez, az UniCredit, az MKB és a K&H is 100 milliós belépési limittel rendelkezik, a legalacsonyabb pedig a Budapest Private Banking 25 milliós összeghatára. Az átlagos, egy ügyfélszámlára eső vagyon mértéke 2015 első félévéhez képest is nőtt, az akkori 71 millió forintról december végére 74 millió forintra
Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok

A privátbanki szolgáltatóknál vezetett ügyfélszámlák száma féléves és éves alapon is emelkedni tudott, a Citigold adataitól eltekintve tavaly év végén az ügyfélszámlák már meghaladták a 38 600-at is, ami éves szinten 4,6%-os, féléves szinten pedig közel 3%-os emelkedés. Ügyfélszámlák száma szerint rangsorolva a legtöbbel tavaly is az OTP Private Banking rendelkezett, ezt követte a Budapest Bank és a CIB privátbankja.

Az ügyfélszámlák éves változását nézve a legnagyobb növekedést a Bank Gutmann érte el, ahol 2014-hez képest közel 50%-kal emelkedett számlaszám (igaz, a többiekénél jóval alacsonyabb bázisról indulva), emellett a Concorde Értékpapír és a K&H privátbankja is 10% feletti éves növekedést könyvelhetett el. A legnagyobb visszaesés a Generali ügyfélszámláinál volt közel 15%-kal, de majdnem 10%-kal esett vissza a Budapest Private Banking ügyfélszámláinak száma is. 
Klikk a képre!



Jelentősen megugrott a privátbanki vagyon


Míg 2014 év végén még a 2900 milliárdot sem érte el a kezelt vagyon, ez a szám 2015-re már meghaladta a 3300 milliárd forintot, ami több mint 15%-os növekedés. Félév alatt 200 milliárdot gyűjtöttek össze a szolgáltatók, közülük is a Generali, a Bank Gutmann és a Concorde Értékpapír volt a legsikeresebb (volumennövelés tekintetében pedig az OTP). Éves alapon is ugyanez a három szolgáltató tudhatja magáénak a legnagyobb mértékű vagyongyarapodást, ráadásul csak kevés olyan szolgáltató volt, amely ne tudta volna 10% felett növelni a kezelt vagyont
Klikk a képre!

A legnagyobb szolgáltatók sorrendje mellett a piaci részesedésben sem volt számottevő változás 2015-ben. A tavaly előtti 73%-os piaci részesedést nagyjából 2015-ben is tartani tudták a nagyok a piaci vagyonkoncentrációban. A szolgáltatók közül egy év alatt kis mértékben ugyan, de többen is növelték részesedésüket, a legnagyobb, 32% körüli aránnyal továbbra is az OTP Private Banking rendelkezik.

A lenti arányok persze jelentősen változhatnak, miután kiderült, hogy az Erstéhez került a Citibank lakossági és ezzel együtt a privátbanki üzletága is. Ennek eredményeképp az Erste vagyon alapján a második legnagyobb szolgáltató lehet a piacon az OTP mögött, de a konkrét számokat az Erste korábbi közleménye szerint valószínűleg csak a következő éves privátbanki felmérésünknél ismerjük meg, miután a bank tájékoztatása alapján az ügyfélszámlák átadása 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható. Minden esetre az összeolvadás teret enged majd egy másik szolgáltató megjelenésének a nagyok között, amely a kezelt vagyon nagyságát nézve várhatóan a K&H vagy a Budapest Bank privátbankja lehet, ezzel pedig újabb lendületet kaphat a vagyonkoncentráció. 
2015.09.02 10:19Bejelentették: az Erstéé a Citibank lakossági üzletága 
Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok



A privátbanki ügyfelek sem kockáztatnak


A privátbanki szolgáltatók kezelt vagyonát tekintve továbbra is dominálnak a befektetési alapok és a kötvénybefektetések, míg a kockázatosabb eszközök, mint a részvények, csak kisebb részét teszik ki a kezelt vagyonnak. Mondjuk a tavalyi részvénypiaci kilengések után nem csodálkozhatunk az eredményen, bár érdekes, hogy átlagosan az ügyfelek vagyonának 15%-a fekszik készpénzben vagy bankbetétekben. 
Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok

Mint kiderült, tavaly jócskán belehúztak a magyarok az offshore pénzek hazahozatalába, a 2015-ös 52 milliárd forint Stabilitás Megtakarítási Számlákon (SMSZ) történő elhelyezése jóval meghaladta a 2014-ben mért adatokat, ráadásul a folyamatot a tavaly életbe lépő kedvező adózási lehetőségek is segítik. Kíváncsiak voltuk tehát arra, hogy a válaszadók az offshore pénzek mekkora mértékű hazatérésére számítanak egyéves időtávon. A szolgáltatók döntő többsége (60% felett) szerint éves időtávon 10-50 milliárd forint között lehet a hazatérő pénzmennyiség, ráadásul többen voltak azok, akik 50 milliárd feletti offshore pénzek hazahozatalára számítanak, mint azok, akik szerint a 10 milliárdot sem éri el az összeg. 
2016.02.03 09:03Belehúztak a magyarok az offshore pénzek hazamentésébe 
Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok



8-12%-os növekedést várnak a szolgáltatók


A felmérésben résztvevő szolgáltatók többsége pozitívnak látja a következő egy évet vagyonnövekedés szempontjából, a válaszadók közel 36%-a szerint 8-12%-ot is gyarapodhat a saját vagyonuk, de sokan voltak azok is, akik még ennél is magasabb vagyonnövekedéssel kalkulálnak. A piac egészének növekedésével kapcsolatban már visszafogottabb számokat láthatunk, ebben az esetben már majdnem 60% gondolja út, 4-8% lehet a piaci vagyon növekedése a következő egy évben. 
Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok

Három éves időtávon is azok vannak többségben, akik 8-12%-os növekedést várnak a saját kezelt vagyontól, itt ugyanakkor már nagyobb a visszafogottabb, 4-8% közötti vagyonbővülésre számítók aránya is. A teljes piaci vagyonnal kapcsolatos várakozások az előzőnél is koncentráltabbak: a szolgáltatók közel 86% szerint 4-8% közötti piaci bővülés lehet a következő három évben. 
Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok



A szabályozói és piaci környezet okozhatja a legnagyobb fejtörést


Tavaly félév óta sem változott a szolgáltatók megítélése abban, hogy a legnagyobb kockázatot jelenleg is a szabályozói és piaci környezet jelenti a privátbanki szektor számára. Fél évvel ezelőtt ugyanakkor majdnem olyan nagy kockázatnak ítélték meg a válaszadók az ügyfélbizalmat is, ami a mostani felmérésben a harmadik helyre csúszott vissza. Helyette a pénz- és tőkepiaci környezet hordozhat nagyobb kockázatokat, a félelem ráadásul nem alaptalan, a tavalyi hektikus piaci mozgások úgy tűnik, idén is kitartanak.

Kevésbé félnek ugyanakkor a szolgáltatók az új szereplők megjelenésétől a piacon és ezzel együtt a piaci verseny fokozódásától, miközben a magyar gazdaság általános helyzete vagy a hazai gazdaságpolitika már nagyobb kockázatokat rejthet. 
Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok


A népszavazási kampányon is a haverok gazdagodnak

2016. szeptember 12. 11:30








Ez derül ki a dokumentumokból, amelyekbe az átlátszó.hu tekinthetett bele. A kormány szerint a 3,1 milliárdos keretből nemcsak a népszavazással kapcsolatban tájékoztatták a választókat.

Azt írták: a megfelelő hirdetési ügynökségek helyezik el a kormányzati reklámokat, kizárólag az alapján, hogy azok minél több emberhez eljuthassanak.

A szocialisták szerint a kormány úgy hirdet, hogy a baráti cégek gazdagodjanak a közpénzből.


















Sok pénzt hagyott Habony Árpád és Andy Vajna médiacégeinél a kormány a népszavazási tájékoztató kampányra szánt milliárdo




2016. szeptember. 11. 08:52 2016. szeptember. 11. 08:54 ITTHON

Rétvári szerint hirtelen eltűntek a szegény gyerekek



Hat év alatt megfeleződött az óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban a hátrányos helyzetű gyermekek száma” - közölte az Emmi parlamenti államtitkára. Kár, hogy a gyerekek semmit nem éreznek ebből, hisz ez egy statisztikai trükk.
Rétvári az MTI-nek pontos számokat is mondott: 2010/2011-es tanévben 476 ezer ilyen fiatal volt (a teljes létszám 28,5 százaléka) hátrányos helyzetű, addig a 2015/2016. tanévben csak 212 ezer (az összlétszám 14 százaléka).
Óriási siker!
Az államtitkár a siker okát a családok anyagi helyzetében bekövetkezett javulásban látja: a szülők közül többen kapnak munkát, a bérek sok helyen emelkedtek és a gyermeket nevelők jóval kevesebb adót fizetnek.
És az államtitkár arról nem beszél, hogy megváltozott a statisztikai besorolása hátrányos helyzetű (HH) gyerekeknek. Erről már itt írtunk, az a lányege, hogy ugyanaz a szegény gyerek, aki korábban ebbe a kategóriába tartozott, most ugyanolyan körülmények között él, de már nem tartozik ebbe a kategóriába. (Leegyszerűsítve: eddig éhezett, és HH-s gyerek volt, most éhezik, és már nem HH-s gyerek.)
Óriási siker!  
Ezek után érdemes továbbolvasni a hatalmas családtámogatásról, adókedvezményekről szóló fejtegetést?  
© MTI / Földi Imre
 
Jelentkezzenek a szegény éhező családok , és egy hétig a kis hazug eteti a gyerekeket , azért egy hétig , mert , ha neki kellene etetni őket egy hét után már éhen halnának , és mi a magyar nemzet gyarapodásáért harcolunk , nem a kiirtásáért szónokolunk , és hazudunk !!!




A 7 éven aluli gyerekek közel fele brutális szegénységben él Magyarországon



A KSH adatai szerint Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka, azaz 130.000 gyerek él szegénységben. Közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik.
Ezek a gyerekek csak álmodhatnak az itt felsorolt öt dologról –  a listát a gyerekeket segítő K&H bank állította össze.
Gyümölcs
Hiába dolgoznak a szülők, sokszor olyan sok elmegy a lakhatásra, hogy enni már szinte nem is marad. Így, hacsak nincsenek nagy akciók, gyümölcsöt venniük luxusnak számít. A gyerekek nagy része az óvodában, iskolában lakik jól, a szünetekben pedig alapélelmiszereken, kenyéren, tésztán, krumplin él. Még a mai modern korban is élnek Magyarországon olyan gyerekek, akik otthon soha életükben nem ettek még narancsot vagy banánt.
Fürdőszoba
2016-ot írunk, mégis 110 ezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs fürdőszoba, 150 ezer pedig olyanban, ahol nincs bent vécé. Sokuknak a vezetékes víz is hiányzik, ha szerencséjük van, van kút az udvarban, ha nincs, akkor ami ami vízhez jutnak, az biztos, hogy nem mosdásra megy el.
Villany
Még ennél is több, nagyjából 200 ezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs elektromos áram, s így sem tévé, sem rádió, sem konyhai eszközök. Szinte csak az óvodában, iskolában, vagy kortársaiktól jutnak információkhoz a nagyvilágról, és hacsak nem pazarolják a gyertyát, a téli sötétben bizony hamar eljön a lefekvés ideje.
Divatos ruhák
A szegény gyerekek általában kapják a ruhákat ingyen, tehát örülnek neki ugyan, de nem választhatják ki, mi tetszik nekik, és mi nem, azt hordják, ami van. Csak álmodhatnak arról, hogy egyszer teljesen új ruhát válasszanak maguknak mondjuk a kínai üzletből, ami még nem olyan drága. Az ünnepeken, karácsonykor vagy szülinapjukra gyakran kapnak az épp kinőtt helyett új ruhát ajándékba – nincs kívánságlista, sem játékok garmadája.
Mozi, színház, utazás
Akiknek nincs otthon áram, azok tévében sem láthatnak sem mesét, sem ismeretterjesztő filmet, akármit, ami a világgal összekapcsolná őket. A mozi- és színházjegyeket nem tudják megfizetni, ahogy azt sem, hogy hétvégente kirándulni menjenek valahová – maximum a rokonokhoz.
Csak a segítség marad
Szerencsére a legtöbb ember összefogásban él, azaz cserélgetik egymás között a kinőtt ruhákat, babakocsikat, ágyakat, így sokan ingyen juthatnak hozzá a megfizethetetlenhez. Étellel is sokan segítenek, senki sem dob ki semmit, és szinte vadásszák a leárazásokat, akciókat. Moziba járni, enni egy fagyit luxusnak számít, egyedül a tévé ad szórakozási lehetőséget, no meg a játék a kortársakkal.
A szegények száma csak növekszik – az emberek közel fele napi 800 forintot sem tud ételre költeni
A Policy Agenda – az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudomány Intézet által kidolgozott normatív értékekből kiindulva – azt számolta ki, hogy egy létminimumon élő felnőtt havi alig több mint 24 ezer forintot költ élelmiszerre. Ez napi nyolcszáz forint, de az emberek negyven százalékának ennyire sem telik – írta meg a NOL.hu
Forrás: 24
Az államtitkár úr ezek szerint nem a gyarmaton látogatott el a néphez , valószinű , hogy egy izraeli út tanulságait keverte össze a magyar viszonyokkal !!!!






A tíz legjobban őrzött hely a világon



Ezekre a helyekre nem lehet csak úgy besétálni, sőt, még engedéllyel is csak komoly ellenőrzések után léphetünk be. Mutatjuk a legjobban őrzött épületeket a világon!
Fort Knox: Amerika raktára, ahol történelmi dokumentumokat és többezer tonnányi aranyat őriznek.
17-of-the-most-heavily-guarded-places-on-earth-17-photos-11
A Szövetségi Tartalékbank New Yorkban: Itt őrzik a világ legnagyobb aranykészletét, a világ aranyának egynegyedét, 25 méterrel a föld alatt.
17-of-the-most-heavily-guarded-places-on-earth-17-photos-1
Tumen folyó: Oroszország és Észak-Korea határán fekszik, és maradjunk annyiban, hogy nem szeretik a kíváncsiskodókat
17-of-the-most-heavily-guarded-places-on-earth-17-photos-9
The Bank of England, Anglia bankja: 4600 tonna arany, bombabiztos falak, hangazonosítós, három kulcsos belépési rendszer – és ez csak az, amit nyilvánosságra hoztak.
17-of-the-most-heavily-guarded-places-on-earth-17-photos-18
Svájci Bank: Nagyon nehéz bejutni, ami nem is csoda, hiszen extrém biztonsági körülmények között őrzik a gazdagok vagyonát évszázadok óta
17-of-the-most-heavily-guarded-places-on-earth-17-photos-5
A világ legjobban őrzött határszakasza, a Demilitarizált Zóna a Észak- és Dél-Korea között: 160 mérföld hosszan őrzik.
17-of-the-most-heavily-guarded-places-on-earth-17-photos-8
Cheyenne-hegységi bunker: 1961-től egészen 1966-ig ásták, egyike a világ legbiztonságosabbnak számító építményeinek, ami atomcsapást is elvisel gond nélkül.
17-of-the-most-heavily-guarded-places-on-earth-17-photos-12
Az 51-es körzet: Rengeteg legenda övezi a nevadai katonai bázist, ami a Groom Lake nevű kiszáradt tóban terül el.
17-of-the-most-heavily-guarded-places-on-earth-17-photos-15
Greenbrier: egy 26 négyzetkilométeres birtok Észak-Virginiában, ami atombiztos bunkert rejt, amit az amerikai Kongresszus-tagok használhatnak vész esetén
17-of-the-most-heavily-guarded-places-on-earth-17-photos-13
A Haven Co egy adatvédelemmel foglalkozó cég az Északi-tenger partjainal Nagy-Britanniában. A brit királyi családon, befektetőkön, és belépésre felhatalmazott személyeken kívül nem teszi be oda a lábát élő ember. 2008-ban bezárták a helyet, de nem tudni, miért, és tényleg bezárták-e.
Forrás: Thechive




18 ezer bevándorló kapott letelepedési engedélyt a magyar kormánytól 2016. 09. 12. Blikk - 24.hu 

Augusztus közepéig közel 18 ezer bevándorló kapott letelepedési, illetve tartózkodási engedélyt "nemzetgazdasági érdekre" hivatkozva - közölte Pintér Sándor belügyminiszter egy képviselői kérdésre válaszolva. 
18 ezer bevándorló kapott letelepedési engedélyt a magyar kormánytól

Az érintettek - főleg orosz, kínai, távol-keleti és afrikai személyek és családtagjaik - 300 ezer eurós letelepedési államkötvény vásárlása révén jutottak az EU-n belüli szabad mozgásra feljogosító papírhoz a magyar államtól. Nemzetbiztonsági okokból mindössze négy befektető és kilenc családtag kérelmét utasították el - derül ki Pintér válaszából. 
Az ötéves futamidejű letelepedési államkötvényt közvetítő cég segítségével jegyzik a bevándorlók, akik befektetésük névértékét öt év után visszakapják, a kamat és a jelentős összegű közvetítői jutalék pedig a többnyire offshore hátterű közvetítőknél landol. A papírokból eddig közel egymilliárd euró (310 milliárd forint) folyt be. (Blikk) 


Kiszivárgott Orbán kötcsei beszéde


Nyilvánosságra került Orbán Viktor idei kötcsei beszéde, a meglehetősen Fidesz közeli pestisracok.hu hozta nyilvánosságra.
Nem tért el túlságosan az eddigi vonaltól, amikor Európáról beszélt a polgári pikniken:
 A világban most zajló átrendeződésnek súlyos következménye lesz Magyarországra és Európára nézve is. Ebben a helyzetben mi európaiak még azt sem döntöttünk el, hogy valójában mit akarunk. Válaszolnunk kell arra, vannak-e, és lesznek-e még nemzetek vagy egyesült Európát akarunk? Akarunk-e családot, gyermekeket, vagy azt sem tudjuk eldönteni, hogy ki a férfi és ki a nő? Most, hogy jövő tavasszal Európa a Római Szerződés 60. évfordulóját fogja ünnepelni, meg kell válaszolnunk, hogy vannak-e egyáltalán közös értékeink”
Csurkát is előszedte:
Amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus. Ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire. Ismert képviselői is vannak, úgy, mint Juncker, Verhofstadt és Schultz. A nihilisták a társadalomban kisebbségben vannak, de az európai elitet már rég elfoglalták. Miként Csurka István az SZDSZ-ről szólva lehangolóan, de pontosan megragadta a dolgok lényegét, ők nem választást akarnak nyerni, hanem be akarnak ülni a zsűribe. Miként a nihilista elit is megragadta a zsűri pozícióját az európai intézményrendszerben. Ők azok, akik minden értékvitát elvetnek a politikailag korrekt beszédmód hazugsága mögé bújva. Ahogyan Sarkozy is megfogalmazta, a politikai korrektség, a PC nem más, mint gondolatrendőrség, de – szintén Sarkozyval szólva – ideje megszabadulnunk a kisebbségek rémuralmától. Zárójelbe kell tennünk a PC érvrendszert és logikát. Furcsa, de a britek távozása az unióból egyben nagy lehetőség is a szembenézésre; hogy mi az az elit, amelyet egy 65 milliós nagy ország elutasított”
Elsüllyesztené a migránsokat szállító hajókat:
Én minden európai fórumon elmondom, hogy ha tényleg segíteni akarunk, ott segítsünk, ahol valóban baj van, és akkor is először a keresztény embereken segítsünk. Ha Európa jót akar magának, és valóban egy közös haderő felállításában gondolkodik, tudnia kell uralnia a Földközi-tenger, mint belső tenger partvidékét, és ahogy a római hadvezérek tették, az üres, illetéktelen hajókat elsüllyeszteni. Természetesen azzal, hogy minden migránst kimentenek, de vissza is viszik a talán Líbiában felállítandó, két-hárommilliós menekülttáborba. Ám amikor illetékes fórumokon erről beszélek, néhányan ígéretesen tartózkodnak, de az európai elit még csak nem is érti a felvetést, hanem azon tanakodik, hogy hogyan lehetne még jobban és odaadóbban ellátni a világ özönlő szegényeit”.
pestisracok.hu szerint a miniszterelnök Kötcsén arról is beszélt, hogy a hosszú kormányzás új problémákat teremt, hiszen a kommunistákkal már fölösleges viaskodni, amikor már azt sem tudjuk, melyik pártban vannak, és nagyítóval kell keresni a megmaradt zárványaikat.
Persze azért pontosan tudjuk, hogy olyanok ők, mint a Terminátor: néhány szétesett törmelékből is képesek újraéledni.


Kislányt akart megerőszakolni egy migráns Bicskén


Egy 12 éves kislánnyal erőszakoskodott a bicskei befogadó állomás egyik lakója Bicskén. A menekültkérelmének elbírálására váró, 40 év körüli török férfi megtámadta a kislányt, lerángatta több ruhadarabját és meg akarta erőszakolni. A gyermeknek bár meztelen alsótesttel, de sikerült elmenekülnie.
A támadót a rendőrök elfogták, szexuális visszaélés miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A török férfit a Székesfehérvári Járásbíróság hétfő délelőtt előzetes letartóztatásba helyezte. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szexuális visszaélés bűntette miatt folytat eljárást.
Illusztráció, MTI Fotó: Balogh Zoltán
Illusztráció, MTI Fotó: Balogh Zoltán
A törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsított augusztusban illegálisan, a zöldhatáron keresztül érkezett Magyarországra.
Jelenleg humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkezik, menedékjogi kérelmének elbírálása folyamatban van” – olvasható a közleményben.
A bűncselekmény részleteiről a kiskorú sértett védelme érdekében és a nyomozás kezdeti szakaszára hivatkozva a bíróság további adatokat nem közölt, így sem a gyanúsított nemét, sem az állampolgárságát nem hozta nyilvánosságra.
A hirado.hu úgy tudja, hogy egy negyven év körüli, a menekültkérelmének elbírálására váró török férfi támadta meg a kislányt, “lerángatta több ruhadarabját és meg akarta erőszakolni”. A gyereknek meztelen alsótesttel sikerült elmenekülnie.



Te sem látsz semmit az utasszállító repülőből, ami belezuhant a Pentagonba? 
Te sem látsz semmit az utasszállító repülőből, ami belezuhant a Pentagonba?
Egész oldalas hír a londoni Daily Express-ben
Egész oldalas hír a londoni Daily Express-ben



Szíria, a megtévesztés háborúja




Jezsuita, mint a pápa, ráadásul félig szír – mégis óv a bevándorlók özönétől


Jezsuita, mint a pápa, ráadásul félig szír – mégis óv a bevándorlók özönétől


Ferenc pápa újra és újra egyértelművé teszi: otthont kell nyújtani a bevándorlóknak. A keresztény közösségek – finoman szólva – megosztottak a témában. Érveket pedig nemcsak a befogadáspártiak kapnak a felsőbb tekintélyektől, hanem a többiek is. Nézzük csak, mit mondott idén májusban a Magyar Rádióban Henri Boulad jezsuita szerzetes!
Jóformán csak az iszlám nem képes az integrációra. „Ki is mondják: nem akarunk integrálódni, hanem mi fogunk titeket integrálni”, és ennek a tervnek a megvalósításához az első lépés a bevándorlás, a második a gyermekszülés – mondta a rádióban Boulad. Hozzáfűzte: néhány éven belül a demográfiai egyensúly megbillen. A harmadik lépés véleménye szerint a megtérés, mert miközben a Nyugat elvesztette vallása gyökerét és morális tartását, az iszlám – főleg a fiatalok szemében – igazodási ponttá vált.
A szerzetes hangoztatta: Európa, a Nyugat már nem szabad sem politikailag, sem erkölcsileg. Szerinte Európának vissza kell nyernie erkölcsiségét és hitét, amelyet a második világháború után elvesztett. Henri Boulad azt mondta: „A nyitottság, a tolerancia, az emberi jogok nevében eladjuk a házainkat, eladjuk az országunkat, eladjuk a kultúránkat és eladjuk az identitásunkat.” Sokan figyelmeztetik Európát, de nem akarja meghallani, és amikor majd megérti, késő lesz – vélekedett. Megjegyezte: „Európa fővárosában”, Brüsszelben a leggyakoribb név, amelyet a gyerekeknek adnak, a Mohamed, és a város lakóinak 40 százaléka muzulmán.


Hillary Clinton összeesett a szeptember 11-i gyászszertartás közben

rá nehezedett a hazugságok súlya, és a kiontott életek megtaposták lezbi testét !!!

NEW YORK, 17:18
Igaznak bizonyulnak a demokrata elnökjelölt megromlott egészségi állapotával kapcsolatos hírek? 
Fotó: AFP
A hírek szerint ájulás közeli állapotba került a szeptember 11-i megemlékezésen Hillary Clinton. A demokrata elnökjelöltet az emberei beültették egy autóba, majd egy helyi kórházba rohantak vele kivizsgálásra. 
Clinton több politikustársával, köztük Donald Trumppal együtt vett részt a gyászszertartáson, mikor az ott jelenlévők csak azt vették észre, hogy körbeveszik a Clintont, és őt támogatva elvezetik az eseményről. 
A jelenlévők úgy látták, hogy Clinton többször elvesztette az egyensúlyát, meg-megingott. Egyértelmű volt a résztvevőknek, hogy a demokrata elnökjelölt záros határidőn belül elvesztheti az eszméletét. 
Közben előkerült egy felvétel is arról, hogyan igyekeztek Clinton emberei betámogatni az elnökjelöltet az autóba. A képsorokból egyértelműen kiderül, hogy a demokrata elnökjelölt igencsak rosszul volt a ceremónia után. 
Fox News riportere, Rick Leventhal úgy tudja, hogy Clinton térde megroggyant és egyensúlyát elvesztve lépett le a járdára. A szemtanúk szerint az elnökjelölt csak emberei gyors segítségnyújtásának köszönheti, hogy nem rogyott teljesen a földre.  
Nem ez az első eset, hogy Hillary rosszul lett, több szakértő is azon a véleményen van, hogy Clintonnak rendkívül rossz az egészségügyi állapota, egyesek szerint Parkinson-kórja van. A Parkinson-kór meggátolhatná abban, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen, ám a kampánystábja ezt cáfolja. 
Az RT  közben úgy értesült, hogy Hillary Clinton valószínűleg hőgutát kapott a gyászszertartás alatt.

Ezek szerint még sem a Sátánnal találkozott!!!
Kár jobb lett volna ha megtér a teremtőjéhez ne kisértse itt az emberiséget egy szex őrült lezbikus ki a III. világháborúban érdekelt , ezt súgta neki a Sátán gazdija , és ő ezt a programot akarja végrehajtani . Reszkessetek gojok a zsidó sátánista lezbi kurva most népesség csökkentési tervét valósítja meg a zsidó világhatalmi törekvések jegyében !!


Clintonnének vége lehet – hála egy felvidéki magyarnak





clintoncollapses
Ő rögzítette azt, ahogyan az elnökjelölt összecsuklott – nem az amerikai média
 
Hillary Clinton lemondta ma kezdődő kaliforniai útját, miután betegsége miatt távozott a 9/11-es megemlékezésről”, tudósít a brit lap Amerikából. Clintonné Kaliforniában pénzgyűjtő körutat tett volna. A lap egy elemzőt is idéz, aki szerint Clintonné számára a helyzet rosszabb sem lehet. Ezután rátér arra, hogy rosszullétét egy közelben álló ember vette fel. (A tűzoltó foglalkozású, felvidéki Zdenek Gazdának és nem az amerikai sajtónak köszönhetjük, hogy Clintonnéból nagyon valószínűleg  nem lesz amerikai elnök, hacsak… lásd a Reuters-t lentebb.) Clintonné gyors távozása előtt másfél órát töltött el az elpusztult tornyok mellett. New York-i idő szerint 9:36-kor hagyta el az ottani emlékművet. Stábja 11:03-ig nem válaszolt a Guardian kérdésére, hogy mi történt vele. Egy biztonsági ember azt nyilatkozta, hogy segítség nélkül szállt be a rá váró kisbuszba. (Gazda mellékelt videója ennek pontosan az ellenkezőjét mutatja.) Amikor korábban Trump arról beszélt, hogy riválisa egészségügyileg alkalmatlan elnöki posztja betöltésére és állapota rosszabbodik, Clintonné kampánystábja azzal vágott vissza, hogy Trump összeesküvés-elméleteket gyárt.
 
Hillary Clinton egészsége most aztán téma” címmel a lap arról ír, hogy gyönyörű volt az idő (28 C fok, 46 % páratartalommal) a 9/11-es megemlékezésnél, de valahogy Hillary Clinton ezt nem bírta és látható rossz állapotban távozott a „hőségérzet” miatt. A videó mutatja, hogy amikor be akart szállni a kisbuszba, majdnem összecsuklott és csak az ott állók támogatásával tudott beülni. „Sokat mondó az is, hogy személyzete nem értesítette a sajtót”. Az, hogy bement lánya, Chelsea közeli lakásába, majd 90 perc múlva onnan rövid sétára távozott, semmit nem változtat a helyzeten. „Nem csináltunk nagy ügyet abból, hogy Clintonnét köhögési roham fogta el a múlt héten, de most már az is zavaró.” A lap ezután felsorolja memóriazavarait és azt, hogy kínosan kerülte sajtókonferenciák tartását több mint 9 hónapon át, nyilván kérdésektől tartva.
 
Szélesedik Trump előtt a Fehér Ház felé vezető út, jelenti a brit távirati iroda New Yorkból, de Clintonnénak még mindig 83 %-os az esélye a nyerésre, mert a választási testületben („Electoral College”) átlagosan 47 szavazattal vezet és ez a testület dönti el, hogy ki legyen az elnök. (Az Egyesült Államok a világ egyetlen demokráciája, ahol nem a nép szavazatának aránya dönti el, hogy ki legyen elnök, hanem az Electoral College tagjai.)
 
A fővárosi lap igen sok cikkben foglalkozik Clintonné rosszullétével. Ebben azt írja, Trump szándékosan totálisan hallgat riválisa rosszullétéről. Nyilván azért, nehogy Clintonnéék azzal vádolják, hogy meglovagolja az ügyet és így hagyja, hadd magyarázkodjon.
 
Tüdőgyulladással és dehidratációval kezelik Clintonnét, idézi orvosát az elnökjelölt rosszullétét ismertető cikkében a vezető amerikai lap.
 
Hillary Clinton tüdőgyulladása megrázza az elnöki versenyt” címmel írt cikket a témában a lap.
 
Eddigi cikkeiben a  Merkel iránti izzó szeretetével azonos,  Clintonné irányában mutatott imádatot tanúsító vezető német hírportál nagyon erősen aggódik a demokratapárti elnökjelölt asszony tegnapi fizikai összecsuklása miatt. A 9/11-es ceremóniával foglalkozó tudósításának összefoglalója sem ténnyel, hanem egy kérdőmondattal kezdődik, majd magyarázkodásokba torkol: „Vajon az egészség magánügy? Az amerikai elnökválasztás jelöltjeinél nem. Hillary Clinton a 9/11es megemlékezésen összecsuklott. Ez lehet választási téma”. A cikk maga hasonló filozófálással kezdődik: „Aki az USA elnöke szeretne lenni, az a világ leghatalmasabb hivatalát akarja – és ennek megfelelően kemények a követelmények. Ékesszólónak, intelligensnek, tapasztaltnak, államfői alkatnak kell lennie – és egészségileg is csúcsteljesítményt kell nyújtania”. De … (és ekkor jön végre az, ami történt). A cikk meggondolatlanul egy linket ad egy korábbi cikkére, amely Clintonné „állítólagos” egészségügyi problémáit taglalókat egyebek között „összeesküvési elméleteket” gyártókként is támadta.
 
USA: Hillary Clinton jelöltsége megrogyott” címen a független német portál kiemeli, a Washington Post most először tette fel a kérdést, vajon Clintonné egészsége lehetővé teszi-e, hogy elnök legyen. A cikk megemlíti, még öt nappal ezelőtt a „tekintélyes” publicista, Chris Cillizza azt követelte, hogy fejezzék be a vitát Hillary Clinton egészségi állapotáról. Vasárnap viszont már azt írta, hogy „Clintonné egészségi állapota az elnökválasztási kampány valódi témájává vált”.
 
Julien Assange, a WikiLeaks társalapítója bejelentette, az amerikai elnökválasztás előtt akár 100 000 olyan dokumentumot is közzé tehetnek, amelyek elpusztíthatják Clintonné esélyeit, idézi őt a független amerikai hírportál.
Az osztrák lap szerint vasárnap eldöntötték, hogy kitűzzék a megismételt osztrák elnökválasztás második fordulójának céldátumát, ami november 27, de ha az bukik, akkor december 4-e a végső dátum. A késlekedés oka a választási kártyákat tartalmazó hibás borítékok, amelyekből egyebek között a tartalom is kieshet.
 
Athénben három spanyol tűzoltót akár egyenként 10 év börtönre is ítélhetnek, mert a görög Leszbosz szigete mellett hajótörött menekülteket mentettek ki. Január 14-én tartóztatták le őket, írja az osztrák lap. Menekültmentési célból voltak a tengeren.
 
Diether Dehm, a német Baloldal parlamenti képviselője autóval egy afrikai menekültet csempészett Németországba Olaszországból, jelenti a német jobboldali hetilap a Bild am Sonntag bulvárlap alapján. A határnál az afrikait nem regisztrálták.
 
A 2,8 millió lakosú angliai Birmingham városában a rendőrség engedélyezni kívánja a rendőrnőknek a burka viselését, írja hatalmas felháborodással a független francia portál.
 
A brit lap szerint csak a bolondok teszik túl magukat azon, hogy a magyarok és lengyelek náci díszmenetben masíroznak 1933 felé. A cikk elején Orbán Viktort idézi, aki kijelentette, a Brexit fantasztikus lehetőség arra, hogy kulturális ellenforradalom induljon. (A lap arról nem ír, hogy a budapesti kormány a koncentrációs táborokat Kehidakustányon vagy Sopron mellett kezdte kialakítani.) Orbánék alakítják az illiberális rendet, írja. Plusz miattuk összeomolhat az Európai Unió és az 1945 utáni békés világrend. (Csak.)
 
Rachele G. Cohen, az amerikai lap szerkesztőségi oldalának főszerkesztője „Magyarország elfelejti a holokauszt tanulságait” címmel a magyarországi menekülthelyzetről ír. 
 
A vezető svájci lap arról tudósít, hogy Orbán Viktor Juncker európai bizottsági és Martin Schulz európai parlamenti elnököt „nihilistának” nevezte.
 
A svájci lap egy emberjogi aktivista „élményeit” ismerteti a szíriai Aleppóból. Elmondta, az ostromlott város lakóinak még a bombázásoknál és harcoknál is nagyobb szenvedést okoz a Szíria elleni szankció és így az élelmiszerhiány.
Hatalmasat zuhant az Iszlám Államhoz áramló külföldi harcosok száma, ahogyan a terrorszervezet által megszállt területek csökkennek és ambíciói zsugorodtak. A csökkenés drámai méretű, írja a lap.
 
Finnországot, Norvégiát és Lettországot érintette a legrosszabbul az Oroszország elleni élelmiszer embargó. Két év alatt a finn élelmiszer export 24,5 %-kal csökkent emiatt. Finnország korábban élelmiszerének 20,9 %-át exportálta Oroszországba, jelenti az orosz hírügynökség.
 
Az izraeli legfelsőbb bíróság elutasított egy törvénymódosítás elleni beadványokat, amelylehetővé teszi az éhségsztrájkoló palesztin rabok mesterséges táplálását. Az izraeli orvosok szövetségének elnöke korábban nyilvánosan kijelentette, ha a törvényt meghozzák, az orvosokat annak figyelmen kívül hagyására utasítják. Az indoklás szerint az éhségsztrájkoló nem átlag beteg, hanem olyan, aki szándékosan teszi ki magát veszélynek.
 
A német hetilap portálja lenácizta Frauke Petryt, az Alternatíva Németország párt társelnökét, mert a „hitler” nép-nemzeti fogalmat nácitlanítani akarja. A cikkben olyanokat ír, hogy a párt barna lében tocsog.
 
Nagy-Britannia zsidó közössége fel van dúlva, amiért Yosef Mizrachi ultra-ortodox rabbi New Yorkból az Egyesült Királyságba utazik és ott terjeszteni akarja gyűlöletbeszédeit, mint azt, hogy a zsidók maguknak köszönhetik a holokausztot. Tavaly azt jelentette ki, hogy „csak 1 millió valódi zsidó” vesztette életét a nácik kezén és nem 6 millió.
 

A Welt am Sonntag kutatása szerint sok menekültként elismert személy utóbb rövid időre, nyaralásként visszautazik abba az országba, ahonnan hivatalosan „elmenekült”: például Szíriába, Afganisztánba és Libanonba. Őket közben Németországban nagyrészt munkanélküliként tartják nyilván, így segélyt is kapnak. A munkaügyi hivatal elismerte, hogy „vannak ilyen esetek”.
A németországi menekültek közül sokan visszatérnek abba az országba nyaralni, ahol állítólag üldözik őket – derül ki a Welt am Sonntag kutatásából. A lap ezt olyan személyektől tudta meg, akiknek menedékkérelmét már befogadták, és jelenleg munkanélküliként vannak nyilvántartva Németországban, rövid időre pedig olyan országokba utaztak szabadságra, mint Szíria, Libanon vagy Afganisztán. Ezután persze visszatértek Németországba.
A szövetségi munkaügyi hivatal szóvivője a lapnak annyit erősített meg, hogy „vannak ilyen esetek”, de nem vezetnek statisztikát erről a témáról, így nincsenek közelebbi információik. Ha lennének is, ezek továbbítását nem teszik lehetővé az adatvédelmi szabályok – teszi hozzá a lap.
A munkanélküliek Németországban a Hartz IV néven elhíresült segélyt kapják, aminek az alapösszege 400 euró (ami növekszik az eltartott gyerekek után), és a lakbért is fizeti az állam a segélyre jogosult helyett. Akik ilyen segélyt kapnak, az általános szabály szerint évente 21 napra hagyhatják el a németországi lakhelyüket anélkül, hogy csökkenne a nekik járó segély összege. Ha elutaznak, csak az utazás előre látható időtartamát kell bejelenteniük, de azt nem, hogy hova mennek – fejtette ki a Welt am Sonntag érdeklődésére a német munkaügyi hivatal, hozzátéve: semmilyen törvényi alapja nincs, hogy a hivatal az úticélt bárkitől is megkérdezze.
Ha még a munkaügyi hivatal munkatársa például a menekülttel való személyes beszélgetés során tudomást is szerez arról, hogy az illető Szíriába utazik vissza nyaralni, ezt az információt akkor sem továbbíthatja más hatóságoknak, például az idegenrendészeti hatóságnak, ugyanis ezt tiltják az adatvédelmi szabályok.
A Welt am Sonntag azt is megtudta, hogy a német menekültügyi hivatal (BAMF) már júniusban felhívta arra a berlini munkaügyi hivatalokat, hogy jelezzék, ha a menekültek a származási országukba visszautaznak. A belügyminisztérium szóvivője európai szabályokra utalva azt mondta: az állítólagos üldöző országba való visszatérés nyaralási célból a jele lehet annak, hogy valójában nem üldözik ott az illetőt, és az eset egyedi vizsgálata alapján a menekültstátusz visszavonásához is vezethet. A szóvivő hozzátette ugyanakkor: az is lehetséges, hogy valaki mondjuk egy hozzátartozója súlyos betegsége miatt, vagy egyéb méltányolható okból tér vissza a származási országába.
A Bundestag belügyi bizottságának CDU-s tagja, Armin Schuster a lapnak azt mondta: ha ez így van, és az okok, ami alapján a védelmet megadták, nem állnak fenn, akkor az ilyen utazásoknak következményük kell, hogy legyen. Schuster csak nagyon kevés esetet tud elképzelni, amikor egy ilyen hazautazás igazolható, az ilyen esetekben pedig szerinte a menekülteknek a BAMF-tól kellene előzetes engedélyt kérniük az utazáshoz.



Merkelnek vége: a németek 82 %-a utasítja el migránspolitikáját


merkelgauck

Frauke Petry: Németországot polgárháború fenyegeti, stb.

 

(Az eddigi leghosszabb szemle)

 
A Spiegel megrendelésére készített TNS kutatóintézet felmérése szerint a németek már egészen egyértelműen elutasítják Merkel menekültpolitikáját. 82 százalék mondta azt, hogy nem ért vele egyet és változást szeretne.
*             *             *
Frauke Petry, az Alternatíva Németországért társelnöke attól óvott, hogy Németországban polgárháború tör ki, ha tovább nőnek a bevándorlás negatív következményei. A növekvő bűnözést jelölte meg főproblémaként.  Azt is kijelentette, elviselhetetlenné vált a „menedékkérők” utcai bűnözése.
*             *             *
Minden álom kidurrant: Trump az utolsó remény egy elveszett nemzedéknek” címen a cikk azzal kezdődik, hogy számos amerikai egyáltalában nem „rasszista” vagy más hasonló indítékkal akar Trumpra szavazni. A baby-boomerek („Ratkó-korszak gyermekei”) elveszett nemzedék lett. Vállukra óriási adósságok nehezednek, és ugyanakkor kicsi a nyugdíjuk, és ezért életük végéig dolgozniuk kell. Clintonné ezt a helyzetet még nem elemezte…
*             *             *
Frauke Petry, az AfD társelnöke kijelentette, a „völkisch” szó (a „hitleri” népnemzetijelentéssel szokták jellemezni a fősodratú sajtóban) „megengedhetetlen rövidítés”, amikor rasszistaként jellemzik. Kijelentette, azon fog dolgozni, hogy a fogalmat ismét pozitív jelentéssel töltse fel.
*             *             *
Észak-Irakban német katonák amerikai katonákkal együtt kurd milicistákat képeznek ki az Iszlám Állam ellen, de nekik Iránban is támadásokat kell végrehajtaniuk, idézi a cikk az amerikai AP hírügynökséget.
*             *             *
Meredeken emelkedik az 55 éven felüli németek száma, akiket szegénység vagy szociális kirekesztettség fenyeget. 5,6 millió német van kitéve ilyen veszélynek. Ez az arány 25 %-kal több, mint tíz évvel ezelőtt. Egy újabb kutatás szerint a németek csaknem kétharmada véli úgy, hogy törvényileg biztosított nyugdíja nem lesz elegendő megélhetéséhez.
 
SPIEGEL ONLINE
A német portál krokodilkönnyeivel küszködve szombati köremailjében azon tépelődik, hogy ami történik, az Merkel pályájának az alkonyát vagy egyenesen a végét jelenti. És nagyon reméli, hogy csak az előbbiről van szó.
 
A müncheni szerkesztésű lap portálja szeptember 9-én, 14:15-kor kitett jelentésében szinte tényként kezeli, hogy a felmerült problémák miatt nem fogják tudni október 2-án megtartani az osztrák elnökválasztás második, megismétlésre rendelt fordulóját, ugyanis olyan mennyiségben kerültek postázásra választási kártyákat tartalmazó hibás borítékok. A kormány most azt vizsgálja, hogy a választásokat novemberben tartsák.
 
Mégis banánköztársaságban élnénk?” címen a salzburgi tartományi lap fájlalja, hogyAusztria a slamposság, közönyösség és politikai impotencia mocsarába süllyedve már külső imázsának is igen sokat árt, amikor megint kiderül, képtelen a kitűzött időre megrendezni a megismételt elnökválasztás második fordulóját.
 
George Soros egyik kedvenc megjelenési véleményportálján „Az illiberális internacionálé” címen közölt cikk azt taglalja, hogy nem csak Orbán épít illiberális demokráciát Magyarországon, amióta azt Tusványfürdőn két éve meghirdette, de Kaczynskiék Lengyelországban is. Most a lengyelországi Krynicában azt mondták – ahol Orbánt az Év Emberének nevezték ki -, hogy 100 millió európai vezetésükkel az EU-t át fogja alakítani nacionalista/vallási vonalak mentén. Miközben Putyin, az illiberalizmus pápája, Orbán és Kaczynski mintaképe, örömmel mosolyog.
Amerika internacionalista eszméje haldoklik Európában” címmel a lap így kezdi sirató cikkét: „Európában a populista jobboldali pártok dinamikus erősödése kárt okozott a kontinens legfontosabb vezetője, Angela Merkel német kancellár pozíciójának. Ami rosszabb, a nacionalista és rasszista programok által tüzelt mozgalmak népszerüsödése azt jelzi, hogy a hét évtizede tartó globális stabilitáshoz lényegileg szükséges európai-amerikai szövetség mag ethoszát az Atlanti-óceán mindkét partján szélsőséges politika fenyegeti”. A cikket Frauke Petry, a német AfD társelnökének fotója illusztrálja, míg Magyarország Lengyelország és Franciaország neve mellett a hatodik sorban kerül elő.
*             *             *
A cikk halálos komolysággal kommentálja „Atyaúristen!” felkiáltással a New York Times azon „értesülését”, hogy további részletek derültek ki, milyen szoros kapcsolat van Donald Trump kampányfőnöke és a Kreml emberei között, és hogy az amerikai hírszerzés vizsgálja azt az „orosz tervet, hogy felforgassák a novemberi elnökválasztást”.
 
A Felső-ausztriai hetilap a belügyminisztériumnak az idei év első felére egy parlamenti kérdés nyomán nyilvánosságra hozott bűnözési adatainak megdöbbentő emelkedéséről ír. Az országban a bűncselekmények száma 6,6 %-kal, Linzben 33 %-kal nőttek. 
 
Robert Ménard, a dél-franciaországi Béziers város „szélsőjobboldali” polgármestere kijelentette a francia LCI hírcsatornának, hogy „Mint Charles de Gaulle mondta, európai azt jelenti, hogy fehér és katolikus”. Hatalmas vihart húzott a fejére. Az antirasszista LICRA szervezet (elnöke: Alain Jakubowicz) pert indít ellene. Ménard még azt is mondta, hogy egyes francia iskolákban a diákok 91 %-a muszlim, jelenti az angol nyelvű orosz hírtévé.
 
Annak ellenére, hogy az osztrák belügyminisztérium többször közölte, rendőrök potenciális célpontjai az Iszlám Állam terroristáinak, az adminisztratív hatóságok egyetlen tartományban sem engedélyezték, hogy a rendőrök szabadidejükben fegyvert viseljenek. Még a Cobra vagy a WEGA speciális egységek tagjai se viselhetnek fegyvert szolgálati idejükön túl, írja az osztrák bulvárlap.
 
Kína és Oroszország nyolc napos tengeri hadgyakorlatot kezd holnap a vitatott Dél-Kínai-tengeren, jelentette be ma, vasárnap, Peking. A „Közös Tenger-2016” elnevezésű hadgyakorlaton hadihajók, tengeralattjárók, rögzített szárnyú repülőgépek és hajóról felszálló helikopterek vesznek részt. Ilyen nagyméretű közös hadgyakorlatot a két ország még nem tartott, jelenti az iráni globális tévé.
*             *             *
A brit országos egészségügyi szolgálat (NHS) vezetője, Chris Hopson szombaton az Observer című brit lapban arra figyelmeztetett, hogy az NHS duzzadó készpénz válsága miatt összeomlás előtt áll. Néhány napon belül a parlament dönt arról, hogy indítson-e rendkívüli vizsgálatot a brit egészségügy állapotáról. (Egy Londonban tanuló magyar egyetemista diáklány elmondta: rendkívüli fájdalmat okozó bölcsességfogán a műtétet két év múlva tudták volna elvállalni. Úgy döntött, azon nyomban haza, Orbániába repül műtétre, mivel az ottani műtét magánkórházban 2500 fontba kerül. Itthon 18 ezer forintba kóstált.)
 
Az Egyesült Államok legbefolyásosabb, liberális agytrösztje 13 nyomtatott oldal terjedelmű tanulmányában ajánlja azt, hogy a szövetségi kormány hagyjon fel magán sportstadionok több milliárd dolláros finanszírozásávalElsőnek az új Yankee Stadiont veszi célba, amelynek felépítése 2,5 milliárd dollárba került. A tanulmány felsorolja az összes finanszírozott stadiont és azt, hogy ezek mennyi veszteséggel működnek. (A megfelelő cím ez lett volna: „Az O.-kormány stadionokat épít, miközben a kisebbségek körében pusztít a… és romokban a…”)
 
Miért nem használja Obama a katonai segélycsomagot Izraellel szembeni alkuiban?” címmel megjelent cikkében Peter Beinart, a lap amerikai-izraeli,  nemzetközileg ismert publicistája egyszerűen nonszensznek nevezi azt, ahogyan az amerikai elnök jár el akkor, amikor Izraelt rá akarja venni, ne terjeszkedjen a megszállt területeken, ami rossz Izraelnek és az Egyesült Államoknak is. Obama kezében ott az aduász: az éves, 3 milliárd dollárnál is nagyobb katonai segélycsomag. Nem hogy azt mondaná, addig Izrael azt nem kapja meg, ameddig nem teljesíti Washington kéréseit, hanem rohant még azt évi több százezer dollárral megfejelni, büszkén verve mellét, hogy ő biztosítja szövetségese védelmét. Most pedig a katonai segélycsomagot évente 3,5 – 3,7 milliárd dollárra akarják növelni. Obamának ebbe nem lenne szabad belemennie, hanem egyszerűen azt mondani, addig nincs pénz, ameddig nem teljesítik az elvárásokat. Utódjai azután úgyis odaadják azt, amit Izrael követel tőlük.
*             *             *
Netanjahu ’etnikai tisztogatás’ állítása a hücpe _Guinness-rekordja” címmel a lap azt írja, hogy az izraeli miniszterelnök a pofátlanság világrekordját állította fel, amikor merte azt állítani, hogy a megszállt Ciszjordániában lévő illegális  zsidó telepek eltávolítása a béke érdekében az emberiség elleni bűntett. A cikk a képmutatás fogalom történetébe visszamenve idézi Abraham Lincoln amerikai elnök definícióját, mely szerint az az, mint aki anyját-apját megöli, utána pedig azzal védekezik a bíróságon, hogy árva.
 
Az amerikai hírportál egy felmérésről ír, amelyben 250 orvos 71 %-a az mondta, hogy Hillary Clinton egészségi állapota alkalmatlanná teszi az elnöki feladat betöltésére. A felmérést az Amerikai Orvosok és Sebészek Társasága (AAPS) végezte nem hivatalos, internet felmérésével.
 
Az amerikai Wells Fargo bank 5300 alkalmazottját elbocsájtották, mert betétesek tudta nélkül két millió, általuk nem igényelt számlát nyitottak nekik, és azért a tulajdonosoknak számlavezetési díjat kellett fizetniük, jelenti az amerikai tévécsatorna.
 
A német hírtévé arról ad hírt, hogy Németországban 361 házas, 14 év alatti gyerek él. Ennyiről tudnak. De a házasságba kényszerített gyerekek száma valójában ennél lehet több. Többségük szír.
 
2017 májusában lesz 50 éve, hogy Izrael megszállás alatt tartja Gázát és Ciszjordániát.Aki e területeken emiatt nemtetszésüket fejezik ki – legyenek azok külföldiek – megátkozzák, leköpik, őrizetbe veszik, megverik, megkövezik, megkéselik, meglövik, elrabolják, bebörtönzik, megkínozzák, vagy az előbbiek kombinációt alkalmazzák ellene.”
 
A zsidók ellopták Krisztus-filmemet, mondta állítólag Mel Gibson Glenn Becknek” címmel a lap arról ír, hogy Beck, az ismert amerikai konzervatív rádiós elmondta, nemrégiben beszélt Gibsonnal, azt elmondta neki, még a filmbemutató előtt „zsidók” – „valami rabbi” –  ellopták tőle Passió című filmjének egy kópiáját és antiszemita váddal indítottak hadjáratot ellene, aminek nyomán teljesen kiközösítették. Hollywoodi kollégái nem is beszélnek vele. A cikk feleleveníti, hogy 2006-ban Gibsont a Los Angeles melletti Malibuban rendőrök ittas vezetésért letartóztatták. Kihallgatásakor azt mondta, hogy „A kibaszott zsidók felelősek a világban minden háborúért…Maga zsidó?”
 
Hosszabb cikkben elemzi a vezető amerikai lap a brit zsidók és Corbyn Munkáspártjának viszonyát a lap. A brit zsidók eddig otthon érezték magukat e baloldali pártban, de annak számos tagjának újabb antiszemita megnyilvánulása és fokozott palesztinbarátsága otthontalanná tette a brit zsidókat. A cikk szerint ha nem térnek vissza a Labour-be, akkor az a pártnak rossz lesz, mert azt jelenti, nem  jó úton jár.
 
Jan Grabowski, az Ottawa Egyetem lengyel-kanadai történésze már számít arra, hogy új könyve – mely arról szól, miként raboltak ki és gyilkoltak meg zsidókat lengyel rendőrök a náci idők idején –  vitatott téma lesz Lengyelországban. De ha a lengyel parlament jóváhagy hamarosan egy új törvényt, börtönbe is kerülhet, ha lengyel földre teszi lábát. A törvénytervezet szerint bárki három év börtönre ítélhető, aki a német Harmadik Birodalom bűneibe keveri a lengyeleket, írja az amerikai zsidóság vezető lapja.
 


Kijárási tilalom egy osztrák város a migránsok miatt





BY VILÁGFIGYELŐ · 2016-09-11
Éjszakai kijárási tilalmat rendeletek el az ausztriai Wels-ben miután migránsok tömegesen zaklattak a hétvégén nőket egy zenei fesztiválon.
24.jpg

Legalább nyolc nőt ért szexuális támadás a Welser sör-bor és népzenei fesztiválon az ausztriai Wels-ben a hétvégén. A nyolc áldozatot a sörsátorokban a migránsok fogdosták, volt olyan is, akit megpróbáltak megerőszakolni.
Ma a város polgármestere, Andreas Rabl kihirdette a rendeletet melyben arra kötelezik a város menekültszállásain élő bevándorlókat, hogy takarodó után nem hagyhatják el a szállás területét. A polgármester hozzátette, hogy az ezt megszegő migránsokkal a zéró tolerancia elvével fognak eljárni.
A menekültközpontokban azonnali hatállyal érvénybe lépett a rendelet.
Az alpolgármester, Gerhard Kroiss, aki a szélsőjobboldali Szabadságpárt tagja helyeselte a rendelet kihirdetését – megjegyezve, hogy végre kézzel fogható dolog születik a migráns bűnözők megfékezésére, nem csak üres frázisok hangzanak el.
A rendelet kihirdetését a városlakók ünnepelték és egyenlőre a migránsok sem háborogtak, d ez hamarosan változhat. Emlékezzünk csak a tavalyi röszkei eseményekre. A békés menekültek nem tűrik ha valaki megpróbálja útjukat állni.
Forrás: express.co.uk
 




22 Soros-bérenc hazaáruló (ál)civil szervezet bujtogat az érvénytelen szavazásra – Ismerd meg kik ezek


BY VILÁGFIGYELŐ · 2016-09-17
tudta

22 civil szervezet, köztük a TASZ, a Helsinki Bizottság, és több, menekültek segítésével foglalkozó civil szevezet intézett nyílt felhívást a magyar állampolgárokhoz. Arra buzdítanak, szavazzunk érvénytelenül, vagy ne vegyünk részt az október 2-i kvótanépszavazáson.
Jó lesz ha megjegyezzük ezeket a szervezeteket magunknak, hogy ha bármikor, bármilyen felhívásukkal találkozunk a jövőben, tudjuk, hogy az adott ügy, szintén a Soros és társai által irányított, háttérbe sunnyogó pénzhatalmi elit érdekeit szolgálja.
A csatlakozó szervezetek listája
  • Artemisszió Alapítvány
  • Eleven Emlékmű
  • Eötvös Károly Intézet
  • Független Előadó-művészeti Szövetség
  • Gyerekesély Közhasznú Egyesület
  • Hálózat a Tanszabadságért
  • Hívatlanul Hálózat
  • Humán Platform Egyesület
  • Krétakör Alapítvány
  • Közélet Iskolája
  • Magyar Helsinki Bizottság
  • Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség
  • Magyarországi Európa Társaság
  • Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség
  • Migration Aid
  • MigSzol
  • Oktatói Hálózat
  • Oltalom Karitatív Egyesület
  • Opera Közhasznú Kulturális Egyesület
  • Segítsünk együtt!
  • Szépírók Társasága
  • Társaság a Szabadságjogokért


MOST VASÁRNAP MAGYARORSZÁG ÉS EURÓPA KERESZTYÉNSÉGÉNEK MEGMARADÁSÁÉRT IMÁDKOZNAK A TEMPLOMOKBAN



Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöksége arra kéri a tagegyházak gyülekezeteit, hogy vasárnapi istentiszteleteiken imádkozzanak Magyarország és Európa keresztyénségének megmaradásáért és megújulásáért.
A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a háborúk nemcsak egyes országok, hanem a világ minden népének békéjét feldúlják, a környezetszennyezés pedig a Föld egyre nagyobb területét teszi lakhatatlanná. A háborúk, a környezeti és gazdasági nehézségek következtében megállíthatatlan embertömeg indult el Európába.
 Könyörögjünk közösen, hogy mindenki a saját országában élhessen békében, hogy ne kelljen ezreknek útra kelniük
- tette hozzá a MEÖT.
Imádkozzunk az ébredésért, megtérésért, a keresztyénség eszméléséért és népünk megtartatásáért Istenhez, hiszen hisszük, hogy egyedül ő képes megváltoztatni az emberi szíveket és helyreállítani a békét.
  • fogalmazott az ökumenikus tanács. A MEÖT 1943-ban alakult, tagegyházai között van a magyarországi református, evangélikus, baptista, metodista, anglikán és pünkösdi egyház, valamint öt ortodox egyházi szervezet.


NE KOCKÁZTASSUK MAGYARORSZÁG JÖVŐJÉT – FEJEZZÜK BE A TÁRGYALÁSOKAT



Az Orbán-kormány ne csak a migránskvóta ügyében ne kockáztasson, de fejezze be a hazardírozást a multinacionális vállalatokkal, és ne folytassa tovább a szabadkereskedelmi tárgyalásokat - a Jobbik Ifjúsági Tagozata szombaton egy villámcsődülettel csatlakozott a Németország több városában párhuzamosan zajló tüntetésekhez.
Ahogy arról lapunk is beszámolt, ismét utcára vonulnak Németországban az öntudatos, Európa jövőjéért aggódó polgárok, a Jobbik IT ehhez a megmozdulássorozathoz csatlakozott, és az Országház bejárata előtt egy villámcsődülettel (magyarul: flashmob) hívta fel a figyelmet a tárgyalások kockázataira.
Frankfurtban 25 ezren tüntetnek - fotó: Twitter
Az Egyesült Államok és az Európai Unió között formálódó (TTIP) és a már lezárt szövegű EU-Kanada egyezmény (CETA) következtében a tengerentúli vállalatok immár az európai előírásoknak meg nem felelő, egészségkárosító termékeket forgalmazhatnának akár hazánkban is, miközben ezek ellen a nemzeti kormányok fel sem léphetnének.
Szalay Szabolcs, a Jobbik IT külügyi kabinetének vezetője a demonstráción arra emlékeztetett, hogy amíg Németországban, Franciaországban és Ausztriában is kormányzati szinten fogalmazódnak meg kritikák a szabadkereskedelmi egyezményekkel kapcsolatban, addig az Orbán-kabinet továbbra is a tárgyalások mellett foglal állást.

A hivatalos álláspont

Figyelmeztető jel, hogy Szabó László külügyminiszter-helyettes a héten a parlamentben jelentette ki a jobbikos Bana Tibornak válaszolva, hogy a CETA egyáltalán nem veszélyezteti a magyar mezőgazdaságot és az Alaptörvényben is lefektetett GMO-moratóriumot.
 
Szalay Szabolcs ezzel szemben úgy fogalmazott, hogy ezeken a tárgyalásokon a magyar érdekeket nem lehet érvényesíteni, és
"aki ennek az ellenkezőjét állítja, az vagy nincsen tisztában a geopolitikai realitásokkal, vagy félrevezeti a közvéleményt".
Szalay Szabolcs: "ezeken a tárgyalásokon a magyar érdekeket nem lehet érvényesíteni" - fotó: Béli Balázs/Alfahír
Ezért a Jobbik IT arra kér minden jó érzésű, a hazánk, illetve az Európai országok jövőéért aggódó polgárt, hogy közösen tiltakozzanak a szabadkereskedelmi egyezmények ellen.
A kormánynak pedig azt üzenjük innen a parlament épülete elől - folytatta a jobbikos szakpolitikus -, hogy
"ne csak a migránskvóta ügyében ne kockáztassunk, de a CETA és a TTIP ügyében se, és ne folytassuk a multik érdekeit kiszolgáló tárgyalásokat!"





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése