2016. október 11., kedd

A hírháló szerintA hírháló szerint


Kocsis Máté, a Nap gyökere
 
2013. december 12. SVPSZ 


A veszteséges állami vállalatok vezető 10 millió és afölötti jutalmakat vettek fel. Miután kiderült a gazemberség, a kormány felkérte őket, hogy a kétmillió feletti részt fizessék vissza. Kocsis Máté azt mondta, hogy esetleg ajánlják fel jótékony célra! Hogy a jutalmak visszakerülnének az államkasszába? Arra annyi esély van, mint kurvának a jámborságra! 
2002-ben történt, hogy Medgyessy Péter D-209-es ügynök vezetésével, a közalkalmazottak és köztisztviselők fizetésének 50 százalékos emelésének és a 13. havi nyugdíj bevezetésének ígéretével megnyerték a választásokat a szocialista kommunisták. Aztán az történt, hogy a kormány és az államtitkárok fizetését VÉLETLENÜL nem 50, hanem 100 százalékkal, 500 ezer forintról egymillió forintra emelték! Akkor azt mondta a nagyeszű Medgyessy, hogy már nem tudják visszacsinálni (vajon miért is?), ezért arra kéri az érintetteket, hogy a jogtalan emelést minden hónapban ajánlják fel jótékony célra! Na ebből annyi folyt be jótékony célra, amennyi a kiskutya anyjából kimaradt! Az egymillió forintos havi bér pedig azóta is emelkedik, megfejelve jó kis jutalmakkal, prémiumokkal! Hogy egy peták hasznot nem termelnek, az kérem itt nem számít. D. Tamás, aki jelenleg uniós képviselő, a stadionbeléptetőkkel több mint négymilliárd forint kárt okozott édes hazánknak. Aki azt hiszi, ho gy felelősséggel tartozik ezért, az kérem nagyon téved! Kárt okozni, lopni nagy tételben, Magyarországon az az igazi! 
A hatalom és holdudvara napi 47 ezer forintból (vagy többől!), a magyar társadalom tagjai közül sokan havi 47 ezerből (vagy kevesebből!) él. Nálunk ezt nevezik esélyegyenlőségnek és demokráciának. Jó reggelt Magyarország! 

A Nap Gyökere - 2013. december 10. 
Frissen alapított díjunk első "büszke" tulajdonosa Kocsis Máté, a 8. kerület eddig méltatlanul hanyagolt metroszexuális polgármestere, akinek bár annyi esze van, mint egy befőttesüvegnyi szárított szöcskének, mégis olyan arrogáns, mint Bochkor Gábor és egy pornóbajuszos texasi kamionsofőr együttvéve. 
Kocsis Máté a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának mai ülésén váratlanul levetette a napirendről az ezermilliárdos áfacsalással kapcsolatos meghallgatások ügyét. Az ülésen több dossziényi bizonyítékkal a hóna alatt megjelent Horváth András, a NAV egykori munkatársa, ám Kocsisnak köszönhetően még csak szót sem kapott, így anélkül ment haza, hogy a direkt emiatt összehívott bizottság egyáltalán napirendre tűzte volna az ügyet. A piszlicsáré kérdésekben máskor oly vehemens Fidesz most sunyít és az adócsaló maffiát védi. 
(Spiritual) 
Magyar Gyökérhatározó 
Kapcsolódó: 
   Az államnál nincs nagyobb tolvaj - Godfrey Bloom 
   A mór mehet: Letartóztatták Kiss Ernő volt rendőr dandártábornokot 
   Gettóvá válik ez a város, ha ennyi munkanélküli szabadul rá 
   Ahol 50-szer annyi jut stadionra, mint felújításra 
   Prémiumstop? Tovább osztogatták a milliókat 
   16 ezer pedagógusnak nincs kifizetve a novemberi bére 

Miért nem a politikusbűnözők elszámoltatásáért adott ultimátumot Deutsch? 

2013, december 12 - 15:46 alfahir.hu 
A Jobbik szerint ha már Rogán Antal, vagy - most éppenséggel - Deutsch Tamás nyomást akar gyakorolni az igazságszolgáltatásra, akkor nem a kuruc.info megszüntetése érdekében kellene ultimátumot fogalmazni az ügyészségnek, hanem Gyurcsány Ferenc, vagy a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő vérügyész, Mátsik György elszámoltatása érdekében. 
Mirkóczki Ádám közleményében írja, ugyanilyen vehemensen posztolhatnának a Facebookra a jelenlegi kormányhoz köthető korrupciós ügyek - trafik-koncessziók, Közgép, E-ON, pénztárgépek, stb. - és földmutyik felelőseinek feltárásáért, a szükséges eljárások megindítása és felgyorsítása érdekében. 
A legolvasottabb jobboldali hírportál Magyarországon a kuruc.info - mutat rá -, ez azonban nem jelenti azt, hogy magyarországi székhelyű, szerverű vagy szerkesztésű oldal volna, így törvényeink sem vonatkoznak rájuk, ahogy például a BBC-re sem. Semmilyen magyarországi hatóság nem minősítette a kuruc.infót törvénytelennek, bárki hirdetheti is a portált, ahogy szolidaritásból teszem ezt több képviselőtársaimmal együtt az Országgyűlésben épp a kuruc.infós óriásplakát képével hivatali laptopom fedelén, egyúttal a trafikmutyira is felhívva a figyelmet. 
A Jobbik sok mindenben nem ért egyet a Kuruc.infóval, azonban a kormány által előkészített internetcenzúrát elfogadhatatlannak tartja a párt, ahogy most az óriásplakátos véleménynyilvánítás korlátozását is, hiszen a hirdetés semmilyen jogszabályt nem sértett. Ellenben az ATV lábbal tiporhatja a médiatörvény kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó előírásait, s miközben azt a csak fideszesekből álló Médiatanács következmények nélkül hagyja, épp a héten szavazott meg az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága 20 millió forintot nekik egy holokausztmegemlékezés-sorozatra - emlékeztetett a jobbikos politikus. 
Kövér Lászlónak, a Fidesz választmányi elnökeként pedig saját háza táján is volna sepregetnivalója, Deutsch Tamás trágárságot sem nélkülöző, a szólásszabadságnak hadat üzenő, primitív megnyilatkozása miatt - zárja közleményét a pártszóvivő. 
Kapcsolódó: 
   Tompika az ügyészséget utasítja 
   Deutsch Tamás 72 órás ultimátumot adott az ügyészségnek, hogy felszámolja "gennyláda náci" hírportálunkat 
   A Fidesz épp most szünteti meg a nyelvtanítást 


NAV-botrány: dokumentum van arról, hogy vizsgálatokat állítottak le 

2013. december 13., péntek, 11:24 HVG 
Az adóhatóság kivételez a kiemelt adózókkal, leállítja a vizsgálatukat, vagy el sem rendeli, és ezt bizonyítani is lehet - reagált Horváth András Varga Mihály legutóbbi válaszára. A miniszter szerdán azt állította: nincs bizonyíték az áruházláncok áfacsalására. 
Varga Mihály legutóbbi parlamenti válasza a NAV-botránnyal kapcsolatban azt bizonyítja, hogy vannak kivételezett helyzetben lévő adózók, pedig ellenük a kormány állítólag szabadságharcot folytat - mondta Horváth András, a NAV volt munkatársa, aki november eleje óta azzal vádolja az adóhatóságot és a kormányzatot, hogy segédkeznek abban, hogy ezermilliárdos nagyságrendben csalják el az áfát a kiemelt adózók, különösen a nagy kiskereskedelmi áruházláncok. 
Mint arról a hvg.hu beszámolt, a nemzetgazdasági miniszter szerdán a parlament honlapján megjelent írásbeli válaszában többek között azt írta, a NAV nem talált bizonyítékot az áruházláncok áfacsalására. 
Dokumentum van a vizsgálatok leállításáról 
Horváth András az elmúlt években többször jelezte, hogy a NAV-on belül komoly visszaélések történnek, ennek ellenére évek óta nem történik semmi. A NAV volt munkatársa szerint ezzel foglalkoznia kellene a parlament költségvetési bizottságának is. Csütörtökön a bizottság kísérletet is tett, hogy meghallgassa az üggyel kapcsolatban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét, azonban Domokos László nem ment el a meghallgatásra, mint ahogyan a kormánypárt sem. 
 
Horváth András középen - Fotó: Stiller Ákos

Az Átlátszóhoz egyébként eljutott egy dokumentum, amely a Kiemelt Adózók Igazgatóságának (a szervezetet a kormány 2012-ben egy kormányhatározattal megszüntette) 2010 negyedik negyedévi teljesítményét összegzi. Abban az időszakban az igazgatóság 8 vizsgálati kérelmét tagadták meg az adóhatóságnál: hármat a NAV-elnöke, ötöt pedig helyi szinten - mondta Becker András, az Átlátszó munkatársa. Ez egy negyedév, egy év alatt ez 30 vizsgálatot is jelenthet, és a portál információi szerint ez a szám többszörösére nőtt 2011-ben és 2012-ben - tette hozzá. 

Horváth András szerint ez a dokumentum azt bizonyítja, hogy amint elér egy olyan szintig a vizsgálat a NAV-nál, ahol kiemelt adózót érintene, leállítják vagy el sem rendelik. Erre a NAV korábban úgy reagált, hogy Horváth András rágalmazta az adóhatóságot, és ezért feljelentést is tett ellene. "A kiemelt adózók gyakorlatilag ellenőrizetlenek maradnak, a revizorok nem végzik el a tartalmi elemzésüket. A NAV-nál az a filozófia, hogy nem tehetnek arról, hogy olyan árut fogadnak be, amelynél valakik elcsalják az áfát, és nem is lehet bizonyítani" - mondta a NAV volt munkatársa. 

A NAV a beszállítókra tolja a problémát

Horváth András november 8-án megjelent tanulmányában, amely a NAV-botrányt kirobbantotta, azt állította, hogy az áruházláncok gyakorlatilag tele vannak adócsalásból származó áruval. Úgy látja, Varga Mihály napokban nyilvánosságra került parlamenti válaszában gyakorlatilag elismeri, hogy a NAV pontosan tudta, az áruházláncok polcain adócsalásból származó áruk vannak. Varga válaszában azt írta, hét áruházláncot vizsgáltak, és 49 további beszállítót jelöltek ki vizsgálatra. 

A NAV azonban nem rendelt el vizsgálatot, és azt a következtetést vonta le, hogy az adócsalást nem lehet bizonyítani. Emellett azt állítja, hogy a csalás a láncolat alsóbb szintjein történik, ahol minden esetben megteszik az adómegállapításokat. A NAV végkövetkeztetése, hogy nem találtak bizonyítékot arra, hogy az áruházláncok közvetlenül érintettek. "Mi más a közvetlen érintettség, ha nem az, hogy az áruházláncok polcain adócsalásból származó termékek vannak?" - reagált Horváth András, és azt mondta, hogy ez is arra utal, hogy ezek az adózók védettek a NAV-on belül. A NAV a problémát rátolja a beszállítói hálózatra, ezzel azonban a probléma újratermelődik, és emelkedik az összeg, amit ezek a konglomerátumok elcsalnak a költségvetésből - jegyezte meg. 

Két fontos fejlemény

A NAV-botrányban egyébként Varga Mihály válasza mellett az elmúlt időszakban két fontos esemény történt: a képviselők sikeresen összegyűjtötték a parlamenti vizsgálóbizottság kezdeményezéséhez szükséges képviselői aláírásokat. Ahhoz, hogy a parlament elé kerüljön a kérdés, 78 képviselő aláírása szükséges. Ez összegyűlt, de a kormánypárti többség a parlamentben ennek ellenére még leszavazhatja a vizsgálóbizottság felállítását. 

A másik fontos fejlemény, hogy az ügyészség határozatot hozott a NAV-botránnyal kapcsolatos nyomozás elrendelésére. Ugyanakkor a kormány, a kormánypárt, és a hatóság részéről több olyan kísérlet történt, amelyekkel el akarták tussolni az ügyet. 

Soros és Lauder a földosztás mögött 

SOROS ÉS LAUDER A FÖLDFOSZTÁS MÖGÖTT!!! 
A Világgazdaság nevü cionista kiadvány, héber kettős állampolgárát és felelős szerkesztőjét buktatta be a NEMZETKÖZI ZSIDÓ LOBBI...- MAGYARORSZÁG FÖLDFOSZTÁSÁNAK ügyében!!! 
A Világgazdaság felelős szerkesztőjéről, Újvári Miklósról szerdán írta meg a Magyar Nemzet, hogy érintett lehet a csalássorozatban. Csütörtökön délelőtt megvált tőle a lap. "A Világgazdaság című zsidó provokatív kiadvány és annak kiadója tájékoztatja olvasóit, hogy 2013. december hó 12. napján Újvári Miklós úr felelős szerkesztőt saját kérésére felmentette" - írja szűkszavú közleményében a Vg.hu. 
A lépés előzménye a Magyar Nemzet által szerdán megszellőztetett információ, amely szerint a volt felelős szerkesztő érintett lehet a jogosulatlan földalapú támogatásigénylések ügyében. A lap értesülését a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára, Budai Gyula is megerősítette. Elmondta, azt követően fordult a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, hogy tudomására jutott, egyesek ismét olyan földekre adtak be támogatási kérelmet, amely területekhez semmi közük sincs. Szerinte a mostani esetek körülményei arra utalnak, nem egyszerű csalássorozatról van szó. 
Bizonyos körök - fejtette ki -, úgy tűnik, mindent megtennének azért, hogy kormányellenes hangulatot szítsanak a gazdák körében. Budai Gyula meglátása szerint a gazdasági napilap vezetője nem lett volna képes egyedül véghez vinni cselekedetét, ehhez bűntársakra is szüksége lehetett, akik felkészítették rá, miként kell támogatást kérni, s megjelölhették azt is, mely területekre jelentse be igényét. 
A Magyar Nemzet kedden megkereste Újvári Miklóst is, aki nem kívánt az ügyben nyilatkozni. Nem puszta véletlenről van szó - Nem tartom véletlennek, hogy az önkormányzattól a családom által bérelt területre jelentett be jogosulatlan támogatási igényt a Világgazdaság című napilap kormányellenes cikkeiről ismert felelős szerkesztője - mondta a lap megkeresésére Péter Mihály. 
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetségének Pest megyei alelnöke arról számolt be, hogy a közelmúltban az érintett földeket, amelyeket a bagi önkormányzattól bérelnek, családi gazdaságuk műveli. A területre azonban "rájelentkezett" Újvári Miklós, mint a földet használó személy, gyepként megjelölve a szóban forgó birtokot, ami egyébként ugyancsak nem felel meg a valóságnak. - A Világgazdaság vezető embere első megkeresésemre tagadta, hogy támogatási igényt jelentett volna be a kifizető ügynökséghez, majd másnap soron kívül beszerezte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól az ügyfélkódját - ami elengedhetetlen az ügyek intézéséhez -, és azonnal lejelentkezett a területről. Személyes találkozásunkkor adatainak jogosulatlan használatára hivatkozott, de amikor javasoltam neki, hogy tegyünk rendőrségi feljelentést, amit én, mint ügyvéd megszerkesztek a részére, ettől fölöttébb idegesen elhatárolódott, s kérte, az ügyben ne tegyek jogi lépéseket - vázolta fel a történteket Péter Mihály. Mint mondta, később megtudta, hogy Újvári Miklós más Pest megyei területekre is támogatási kérelmet nyújtott be. 
Forrás: Facebook - SVPSZ 
Soros Györgyöt Putyin kitiltotta Oroszországból, nálunk még mindig igen toppon van. Félő, hogy halála után róla is intézetet vagy valami nagy dolgot, esetleg a Lánchidat kell majd elnevezni. 
Lauder a sukorói kupleráj megépítésének elmaradása miatt Washingtonban perli Magyarországot 120 milliárd forint elmaradt haszonért. Az ügyvédi költség máris meghaladta a kétmilliárd forintot. 
A magyar emberek helyett nemzeti alapon ezeket, és hasonszőrű társaikat támogatja Magyarország.
Kapcsolódó: 
   Soros kötelék 
   Magyar vízumgyár Rijádban? 
   Még egyszer az állami vállalatok vezetőinek jutalmáról 
   Fanyalgás és okoskodás 
   Veszélyes és felelőtlen a védőoltások ellenzése 
   A láthatatlan hatalom 
 

A jövő Győrben épül, a múlt eltüntetésre kerül, ugyanott 
Győrben előkerültek a renszánsz erőd maradványai. Fel lehetne újítani őket csodálatosan. De a városvezetésnek inkább a szokásos mutyipiramis kell, egy mélygarázs, ami alig valamit mutatna meg a vasbeton szerkezetbe nyomorított Dunakapu-bástyából. Kérdéses, nem sérülne-e meg az eltüntetendő műemlék. Mindez nem lényeg, havaj van, kétmilliárd hitelt ide és menjen a munka. Az ellenzék és a civilek hupákolnak, de a polgármester és a város vezetése viasszal tömte meg a fülét...lálálá, nem hallom! Unokáink se fogják látni a török elleni végvár rendszer gyöngyszemét :) 
Teljes cikk: magyarinfo.blog 

Újra rekordon az államadósság 

2013. december 12., csütörtök, 14:22 HVG 
December elejére minden korábbi rekordot megdöntött a központi költségvetés adóssága, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) adatai szerint elérte a 22 728 milliárd forintot. A növekedés mögött a novemberi dollárkötvény-kibocsátás áll. Január óta 2000 milliárd forinttal nőtt a tartozás. 
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. több hónapi előkészítés után idén novemberben jelent meg újra a nemzetközi tőkepiacokon, új, összesen 2 milliárd dollár értékű kötvényével. A tízéves futamidejű dollárkötvényeket 5,75 százalékos kamattal jegyezték le a befektetők. A novemberi és a februári devizakötvény-kibocsátások kiváltották az IMF-hitelt - sőt a mostani novemberi kibocsátással 2014 első felére bespájzolt az adósság kezelő - vagyis az addig esedékes lejáratokat a mostani tartalékokból az ÁKK finanszírozhatja. 
A novemberi kibocsátás jelentős része le is csapódott a z MNB devizatartalékaiban: míg október végén az MNB devizatartalékai 32,7 milliárd euróra rúgtak, november végén már 1,9 milliárd euróval voltak magasabbak, vagyis 34,72 milliárd euró tettek ki - írja a Napi.hu. 
Ennek fényében nem meglepő az ÁKK azon adata, amely szerint a december 6-ával végződő héten minden idők rekordját megdöntötte a költségvetés adóssága: a friss adatok szerint ez 22 728 milliárd forint volt, amely az idénre várható GDP 78 százaléka. Az ÁKK adatai szerint így az év eleje óta 2007,9 milliárd forinttal nőtt az adósságállomány. 
A mostani kötvénykibocsátással együtt az ÁKK figyelt arra, hogy az államadósság-pályát legalább is papíron csökkenő pályán tartsa: Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese a Napi Gazdaságnak adott interjúban elmondta, hogy az ÁKK úgy számol, hogy a GDP-arányos államadósság a tavalyi 79,8 százalékos szintnél 0,3-0,4 százalékponttal alacsonyabb legyen az év végén. Ez persze nagyban függ a forint év végi árfolyamától is - nyilatkozta a lapnak. 

Dr. Léhmann: áttörést látok! 

december 12, 2013 sonline.hu civilkontroll 
Léhmann Györgynek papírja van róla, hogy semmis a devizahitel-szerződés; most először mondta ezt ki keresetlevelére bíróság, de mindjárt duplán. 
"Papírom van róla, hogy semmis a devizahitel-szerződés; most először mondta ezt ki keresetlevelemre bíróság, de mindjárt duplán: egymás után két perben is, előbb első fokon, a másikviszont már jogerősen" - értesítette lapunkat Léhmann György. A siófoki jogász úgy véli, tarthattak valamiféle "eligazítást", esetleg összbírói értekezletet a témában, szerinte ugyanis nem lehet véletlen, hogy eddigi perei során egyszer sem jutott ilyen megállapításra egyetlen bíróság sem, most meg a Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla is. Léhmann György bízik abban, hogy ez iránymutatás a többi per végkifejletére is. 
- Én sosem kértem mást (ez irányú keresetlevelemet az interneten közzé is tettem, bárki pert indíthat a segítségével), mint a devizahitel-szerződés tisztességtelenségének a kimondását a bank egyoldalú módosítási jogára hivatkozva - így az ügyvéd. - Ezt ítélték eddig a bíróságok megalapozottnak, vagy éppen utasították el, korábban inkább az utóbbi, az elmúlt hetekben inkább az előbbi. De most először fordult elő, hogy a bíróság ne is foglalkozzék a tisztességtelenséggel, hanem kimondja: az egész szerződés semmis. A bíróságnak hivatalból vizsgálnia kell, hogy semmis-e egy szerződés - ez uniós jogelv, csakhogy eddig a magyar ítélkezők ezt figyelmen kívül hagyták. Ha ez a két ítélet azt jelenti, hogy ezek után nem fogják, akkor nyert ügyünk van. Áttörést látok, hiszen ha sorban semmisek lesznek a deviza-szerződések, akkor onnant ól kezdve a bankoknak kell elkezdeni bírósághoz szaladgálni, hogy ugyan állítsa már helyre a szerződést úgy, hogy ne legyen semmis. Ekkor jövök én és kő kövön nem marad: kedves bank, szíveskedjék kártérítést fizetni annak az ügyfélnek, amelyiket eddig semmis, azaz törvénytelen szerződéssel megtévesztette. Mert az alapvető, hogy ilyenkor jár a kártérítés a becsapott fogyasztónak. 
Léhmann György arra is emlékeztetett: a Kúria néhány hete hozott egy jogegységi döntést. - Akkor nem tudtam még, mi ennek az értelme. Az áll benne, hogy a bank csak abban az esetben indíthat viszontkeresetet semmis szerződés esetén, ha elismeri: valóban semmis volt a szerződés. Ha nem ismeri el, úgy nincs lehetősége arra, hogy kérje a bíróságtól: állapítsa meg, melyek a semmisség jogkövetkezményei. Ezt is és a két ítéletet is jelnek tekintem. A bank számára ez csapda: hasemmis volt az eredeti megállapodás, akkor azért komoly kártérítési felelősséggel tartozik, mint a szerződés készítője. Akkor is, ha nem állt szándékában az ügyfél megtévesztése, hiszen a felelősség objektív... 

Bűnszervezet tagja volt Horváth Aladár fia? 

2013. december 13., péntek 05:01 Magyar Nemzet 
Bűnszervezet tagjaként csempészett Ausztriába afgán és pakisztáni illegális bevándorlókat Horváth Aladár, a cigány pártot szervező egykori SZDSZ-es jogvédő azonos nevű fia. A büntetőügyben keletkezett, a Magyar Nemzet által megismert dokumentumok azt igazolják, hogy ifjabb Horváth alkalmanként száz eurót kapott a fuvarokért, és tisztában volt azzal, hogy embercsempészként tevékenykedett. A gyanúsított apja abban bízik, hogy a fiával szembeni eljárás nem befolyásolja majd politikusi pályafutását. 

Ügyészségi revízió alatt áll, és rövidesen vádemeléssel zárulhat az a nyomozás, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztálya üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészettel gyanúsítja az ismert jogvédő, Horváth Aladár fiát és hét társát - tudta meg a Magyar Nemzet. A taxisként dolgozó ifjabb Horváthot január 29-én hallgatták ki és gyanúsították meg három, illegálisan Magyarországon tartózkodó afgán állampolgár Ausztriába csempészésének kísérletével. A gyanúsítás alapja az a 2012. július 5-i közúti igazoltatás volt, amelynek során a Horváth taxiját ellenőrző rendőrök Hegyeshalom térségében megállították a három, dokumentumokat felmutatni nem tudó afgánt a határ felé szállító csempészt. 
A Magyar Nemzet által megismert nyomozati iratok szerint ifjabb Horváth az első alkalommal nem tett vallomást. A nyomozók február negyedikén ismét kihallgatásra idézték a férfit, aki akkor védője jelenlétében kijelentette, ismeri a hatóság által vélelmezett megbízóját, B. Józsefet. Ugyanakkor azt állította, nem volt róla tudomása, hogy utasainak nincsenek iratai. Március 7-én a rendőrök közölték Horváthtal, hogy titkos információgyűjtést folytattak vele és társaival szemben. 
A hatóság rögzítette a július 5-i igazoltatást megelőző találkozót, ahol a makói gyermekotthonból szökött afgánok a megbízó B. autójából átültek Horváth taxijába, aki a feltűnés elkerülése érdekében leszerelte a fuvartársaság emblémáját a kocsiról. A nyomozók arról is tájékoztatták, hogy bírói engedéllyel rögzítették a B.-vel folytatott beszélgetéseit. 
A B. által a fővárosba szállított afgánok csempészését megelőző beszélgetés tanúsága szerint az egymást rendre a "na mi van, cigány?" köszöntéssel üdvözlő gyanúsítottak arról egyezettek, hogy Horváth vigye "beljebb" (Ausztriába - a szerk.) a három utast, akik a megbízó szerint "jó arcok". A következő beszélgetésben B. arról győzködte Horváthot, hogy kap "plusz egy százast" (100 eurót - a szerk.), ha elviszi őket "Wiennáig", azaz Bécsig. Az egy órával később elhangzott beszélgetésben Horváth úgy panaszkodott megbízójának, hogy "annyit variálnak ezek a rákos köcsögök", és beszámolt róla, hogy az utasokat Bécs előtt fél órával kirakja az autóból, hogy gyalog jussanak el az osztrák fővárosba. 
A következő, Horváthtól érkező hívásban a taxis dadogva mesélte el B.-nek, hogy rendőrök elfogták őket, az afgánokat őrizetbe vették, "Wiennába" vitték őket egy táborba, őt pedig elengedték, és nem gyanúsították meg semmivel. Amikor megbízója arról érdeklődött, hogy miért engedte el a hatóság, Horváth úgy felelt: "Hát olyan beszédet mondtam, testvérem". A taxis arról győzködte társát, hogy azt közölte az őt faggató rendőrökkel: a droszton vette fel az utasokat, olyan jó helyen várja kuncsaftjait, hogy akár holnap is lehet ilyen fuvarja, és nem feladata, hogy elkérje azok igazolványát. Horváth úgy idézte fel a hatóság emberével folytatott beszélgetést, hogy a rendőr azt mondta neki: "Hát ilyen nincs. Semmibe nem tudunk belekötni." B. a lehallgatásokról készült leiratok szerint nem fogott gyanút, és Horváthtal, valamint más taxisokkal a korábbi munkamegosztás szerint csempészték tovább az illegális bevándorlókat. B. intézte a fuvarokat, és tárgyalt a pénzről, Horváth pedig más bűntársaihoz hasonlóan szállította az utasokat, akik a rendőrség adatai szerint mindannyian fiatalkorúak voltak. 
Az NNI illegális migráció elleni osztálya idén június 27-én gyanúsította meg a jelenleg cigány pártot gründoló roma jogvédő fiát azzal, hogy a terhére róható bűncselekményeket bűnszervezetben követte el. A rendőrség szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Horváth tisztában volt azzal, hogy egy olyan, hosszabb időre szervezett bűnözői csoportnak nyújt segítséget, amely arra szakosodott, hogy a szerb-magyar határról pénzért cserébe Nyugat-Európába juttasson afgán és pakisztáni állampolgárokat. A nyomozók megállapították, hogy ifjabb Horváth Aladár 2012 márciusától 2012 júliusáig hét alkalommal összesen tizenkilenc, a makói, illetve a szentesi gyermekotthonból elszökött illegális bevándorlónak segített Ausztriába jutni, amiért összesen 2100 eurót vehetett át. 
A Magyar Nemzet érdeklődésére, hogy miként értékeli a fiával szemben maffia-bűncselekmény gyanújával folytatott eljárást, a közelmúltban a Magyarországi Cigány Pártot (MCP) megalapító idősebb Horváth Aladár, egykori SZDSZ-es roma jogvédő azt közölte: taxisként dolgozó fiát becsületben nevelték fel, ezért bízik benne, hogy készakarva nem követett el bűncselekményt. - Ha mégis vétett a magyar törvényekkel szemben, felnőtt emberként felelni fog tettéért. Nagyon remélem, hogy az én politikai szerepvállalásom nem érinti hátrányosan a fiam helyzetét. És fordítva is igaz: a fiammal szembeni eljárás nem fogja negatívan befolyásolni politikusi tevékenységemet. Vádemelés esetén bízunk a magyar igazságszolgáltatás pártatlanságában - áll Horváth Aladár írásban elküldött válaszában. Az MCP elnöke arra a kérdésre, hogy volt-e tudomása arról, hogy fia milyen módon egészíti ki a személyszállításból származó bevételét, nemmel felelt, és közölte, tudomása szerint a családjából más nem érin tett az eljárásban. 
Kapcsolódó: 
   Polgárháború kirobbantása volt a cél? - Vádemelés a romagyilkosságok ügyében 
   Az igazi rasszizmus 
   Szentendrei kereszténygyalázás 
   A végtelen két hét 
   Megalakult a Roma Gárda 
   Őrizetbe vették a Roma Gárda vezetőjét 
   Balog: Lelki dimenzió nélkül a kormányzás csak favágás 
   Izraelben nem adhatott vért egy parlamenti képviselő, mert "az etióp zsidóknak különleges vércsoportjuk van" 

Irán megszakította az atomtárgyalásokat 

2013-12-13. 09:07 MTI - Kuruc.info 
Az iráni szakértői csoport megszakította csütörtök éjszaka az iráni atomprogramról szóló, három nappal korábban kezdődött bécsi tárgyalásokat a nagyhatalmakkal és hazaindult, hogy konzultáljon a teheráni vezetéssel - közölte a küldöttség egyik tagja. 
Az IRNA hírügynökség pénteken idézte az iráni illetékest. Az illető nem adott magyarázatot a lépésre, de hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy az Egyesült Államok csütörtökön feketelistára tett újabb kéttucatnyi vállalatot és magánszemélyt az Irán ellen hozott gazdasági szankciók megsértése miatt. 
Az intézkedés értelmében zárolják egyes panamai, szingapúri és ukrajnai társaságok és személyek Egyesült Államokban lévő javait és megtiltják az amerikai vállalatoknak, hogy tranzakciókat bonyolítsanak le velük. A szankciók megsértői közül egyesek titokban üzleteltek az iráni olajszállító flottával, mások olyan anyagokat adtak el Iránnak, amelyek segítségével vegyi fegyvert lehet előállítani. 
Kommentárok szerint az amerikai kormányzat a lépéssel jelezni akarja, hogy továbbra is nyomás alatt tartja Iránt, noha a múlt hónapban ideiglenes megállapodás született hat nagyhatalom és Teherán között a gazdasági szankciók részleges enyhítéséről. A megállapodás az iráni nukleáris tevékenység részleges - hat hónapig tartó - befagyasztását irányozza elő, cserébe az Irán ellen irányuló nemzetközi szankciók enyhítéséért. Ebben az időszakban újabb szankciók nem vezethetők be Teherán ellen. 
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának illetékes bizottsága csütörtökön felszólította a világszervezet tagállamait az Irán elleni szankciók szigorú betartására. A bizottságot vezető ausztrál Gary Quinlan hangsúlyozta, hogy a novemberi genfi megállapodás nem érinti az érvényben lévő büntetőintézkedések betartását. 
Kapcsolódó: 
   Nászmenetet mészárolt le a Nobel-békedíjas egyik drónja Jemenben 
   Oroszország szorgalmazza az Irán elleni szankciók eltörlését 

Putyin eloszlatja Európa kétségeit 

13.12.2013, 11:44 Oroszország Hangja 
A moszkvai Kreml György-termében elhangzott beszédből a hírügynökségek idéznek a Nyugaton nagy érdeklődésre számot tartó témák szerint. Nemzetközi és belpolitikai kérdésekről van szó. Dusan Kerny,a Slovenské Národne Noviny lap szemleírója Pozsonyból mondja el benyomásait: 

Az orosz államfő üzenete a Szövetségi Gyűléshez fontos esemény Oroszország lakói számára, és mindig érdeklődést vált ki Európában is. Az idén kiemelt volt a figyelem, a nemzetközi és az oroszországi kontextus miatt. Itt elsősorban az átfogó ukrajnai politikai válságra gondolok, az emberi jogok helyzetére Oroszországban. Mindezek iránt a világ nem közömbös. Őszintén örültem, amikor néhány nappal korábban láttam, hogy Vlagyimir Putyin találkozik a jogvédőkkel, akik között ott volt Ludmila Alekszejeva a moszkvai helsinki csoport vezetője, jelen voltak a Memorial és más szervezetek képviselői. Ezt a találkozót pozitív jelnek fogtam fel. A hatalom és a jogvédők találkoznak, megvitatják a problémákat. Most az is világos, hogy itt nem egyszerű gesztusról van szó. Úgy tűnik (erre utal a Szövetségi Gyűléshez intézett üzenet), hogy az államfőt aggasztja ez a probléma, és beszédében meg is fogalmazta álláspontját. Putyin javasolja annak a törvénynek a megvitatását, amely társadalmi ellenőrzést írna elő a hatalom tevékenységére. Ez egyben a jogvédő mozgalom fejlesztését is előirányozza. Ezt a funkciót Oroszországban a Társadalmi Kamara látja el, amely a parlament egyfajta társadalmi prototípusa. Ilyen jellegű szervezet Szlovákiában nincs. Nincs társadalmi szerv, amelyet internetes szavazás alapján alakítanának ki, ahová delegálhatnák képviselőiket a régiók és az ország elnöke. 
Visszatérve Vlagyimir Putyin üzenetéhez, örömmel hallottam, hogy az államfő szerint az ország fejlesztésének stratégiai terveit meg kell vitatni a civil társadalommal, a nem kormányzati szervezetekkel. A hatóságok politikájának széleskörű társadalmi megvitatása a demokrácia jele, egyben nagy előrelépés. Putyin elnök üzenetében világosan utalt arra, hogy ez az irány fejlődni fog. Az általa meghirdetett irányvonal segíti a negatív jelenségek leküzdését az orosz társadalomban, újabb ösztönzést ad a fejlődéséhez, és egyben hozzájárul a Nyugat ismert aggodalmainak eloszlatásához. 
Kapcsolódó: 
   Európa nyomására újította fel a tárgyalásokat Ukrajna 
   Oroszország arra hívja fel az EU-t, hogy ne zavarja Ukrajnát a választásában 
Orbán és más ájtatos farizeusok hazudozása Antall Józsefről 

2013-12-14. 20:44 Kuruc.info 
Orbán Viktor nagyot alakított az ájtatos farizeus szerepében pénteken az Országház Felsőházi termében tartott Antall József-emlékülésen, amelyet a néhai miniszterelnök halála huszadik évfordulóján rendeztek. Nem titkoltan a választási kampány részeként: szükség van az MDF nosztalgikus maradványaira is, minden szavazat számít. 

Régóta tudjuk, hogy Viktorunk szeret feltűnni a középszerű vidéki színészek adottságaival, de hogy ennyire lesüllyedjen a vásári mutatványosok szemfényvesztő színvonalára, azt legfeljebb a bazári majmok ugróiskoláját aktualizáló Deutsch Tamás vetíthette volna előre, ám ki gondolta volna a poltikai erkölcsök ilyen fokú romlását?... 

Annak idején, 1982-ben az állambiztonság így jellemezte környezettanulmányában a feltörekvő, karrieréhes Orbán Viktort: 
...esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít... társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdekcentrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik... ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP-tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik.


Orbán tegnap azokat a szocialista és liberális politikusokat ostorozta, akik Antall Józsefet még életében gúnyolták, és engesztelhetetlenül lejáratni igyekeztek. Csakhogy akik ott voltak az első szabadon választott magyar Országgyűlésben, jól tudják: Orbánnál jobban kevesen kritizálták elszánt dühvel a miniszterelnököt. Orbán szüntelenül bizonyítási kényszerben szenvedett: ő, mint az SZDSZ ifjúsági szervezetének tartott, focizgató szakkollégista különítmény csapatkapitánya, mindenkor radikálisan liberálisabb Kis Jánosnál, Pető Ivánnál, Tölgyessy Péternél, Haraszti Miklósnál, Tamás Gáspár Miklósnál, s a többi harsány madarasnál. Azt demonstrálta alig érthető hadarással, hogy ő megérdemelten volt Soros György jóvoltából ösztöndíjas Angliában, az oxfordi Pembroke College-ben, ahol az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Miután 1990-ben hazatért, pártfogói elégedettségük kifejezéseként1992-ben a Liberális Internacionálé alelnökévé választatt ák. 

Meg kellett hálálnia a bizalmat. Innen a szüntelen támadás a porosan konzervatív miniszterelnök személye ellen, aki lélekben 15 millió magyar miniszterelnöke kíván lenni. Ami pedig az Antall vezette koalíció keresztény elkötelezettségét illette, megvetésének úgy adott hangot a liberális feltörekvő a Fidesz-frakció élén, hogy amikor a KDNP padsoraiból szólásra jelentkezett valaki, Orbán hangosan megjegyezte: 

"Térdre, imához, jönnek a csuhások!" S ilyenkor legtöbbször kiment a teremből. Ugyanígy tiltakozott a Trianon-megemlékezés ellen is. 1990. október 25-28. között, a taxisblokád idején pedig ő vágta a legdurvábban Antall szemébe, hogy "hazudott a kormány!" Antall József kormányprogramjáról mindjárt májusban nyegle nagyképűséggel jelentette ki felszólalásában: 

"...nincs kormányprogram, csak irányelveknek nevezett fogalmazvány, kívánságokat tartalmazó kijelentések laza gyűjteménye. Ami itt folyik, azt valójában alkalmatlan tárgyon elkövetett megvitatási kísérletnek kellene tekintetni." 

Mintha mindez meg sem történt volna, Kövér László a mostani megemlékezésen magasztos magabiztossággal kijelentette: "1990-ben Magyarország kilépett a hazugság zsákutcájából és azonnal meg is találta a maga felkészült, realista és lényeglátó vezető politikusát, Antall Józsefet." (Szegény pápai baloldali család sarja, ő csak tudja...) 

Kónya Imre - Antall egyik legjobban mozgatható karrierista bábja - azt találta mondani az ünneplő nosztalgiázóknak, hogy 
...másként alakul az elmúlt húsz év, ha Antall József életben marad...
Hát igen, ha Antall megérhette volna, hogy a saját szemével lássa, amint 1996-ban Kónya Imre, Kónyáné Kutrucz Katalin, Szabad György, Szabó Iván, Szabó Tamás, Jeszenszky Géza, Kulin Ferenc és néhány más "hűséges" puccsszerűen kiszakít az MDF-ből egy tehetetlen értelmiségi szárnyat és megalakítja a Magyar Demokrata Néppártot, amely teljes sikertelenségre és kudarcra ítéltetett... 

És jött, mert szépkorára elmaradhatatlanul szeret szerepelni Boross Péter, aki elhomályosuló tekintettel jelentette ki Antallról: 
... ahol megjelent, a dolgok formát kaptak, egyéniségének kisugárzása, és ereje rendet teremtett ott, ahol zűrzavar volt, kereszténydemokrata szellemiségű irányultsága egyértelművé vált.

Jaj, be szép, mily megható. Utoljára augusztus 26-án, a Gellért Szállóban, 85. születésnapja alkalmából rendezett fényes ünnepségen láttuk ehhez hasonló elérzékenyült tekintettel, könnyes szemekkel az egykori belügyminisztert, a titkosszolgálatokat felügyelő volt államtitkárt, amikor legkedvesebb ügynöke köszöntötte vezérszónokként. Ki volt ő? Hát a "Lawrence" fedőnevet viselt titkos megbízott , a III/III, a politikai rendőrség egyházi elhárítója: az a részeges Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, aki most a cigóknak akar lakótelepet építeni Szegeden. 
Mi most két korábbi tanulmánnyal idézzük fel Antall József és Orbán Viktor valós kapcsolatát. Mindkettő szerzője dr. Ilkei Csaba tudományos kutató, egykori (1990-1994 között) országgyűlési képviselő. 
Kapcsolódó: 
   1990. december 30.: Antall József és Orbán Viktor előszilvesztere a Fehér Házban 
   Vesztegzár a Fehér Házban: a taxisblokád és a rendszerváltás titkai, fényképekkel 
   Czike László: Rendszerváltó szabadkőművesek 
Bóna Mária Ilona: Facebook 
Ha erre a LELEPLEZÉSRE és ELSZÁMOLTATÁSRA egy társadalmi berendezkedésben - ha csak egyetlen-egy személynek, akinek ÁRTANAK - nincs lehetősége, akkor az NEM DEMOKRÁCIA, hanem az ártó szándékúak diktatúrája!!! Vagyis, a diktatúra folytatódik, csak-hogy ezt már nem szocializmusnak hazudják, hanem "DEMOKRÁCIÁNAK". Ami valójában, pártokrácia - a Paktumnak köszönhetően. Pártokrácia, mert a pártfegyelem betartatása fontosabb a pártok képviselői számára, mint a nép demokratikus és VALÓDI KÉPVISELETE. Vagyis, a PÁRTÉRDEK FELÜLÍRHAT MINDENT, még azt is, ami a NÉP ÉRDEKE LENNE!!! 
A Haza sorsa rajtam múlna: http://furaila.xfree.hu/241359 
Ezért, aztán az ÁRULÁS és az ország lakosságának (népe) eladósítása tovább folytatódhatott... zavartalanul! Így fordulhatott elő, hogy a mai napig ünnepelhetnek 1956-os népfölkelés és szabadságharcosok emlékére megtartott emlékezéseken azok és jogutódaik, akik a legfőbb GYILKOSAI voltak a 13 napos harcban résztvevőknek. És gyilkosként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő véres megtorlásban... 
Mansfeld Pétert a munkásosztály árulásáért akasztották föl. 
Zavartalanul kiárusíthatták az országot privatizáció címén - saját magánvagyonaikat gyarapítandó - a dolgozó munkásság feje fölül! Mi ez,. ha nem ÁRULÁS? Tessék csak elolvasni a fenti képen látható idézetet! Azt, amivel a bíró megindokolta egy akkor még kiskorú pesti srác - halálra ítélésének jogosságát! Az, pedig a munkásosztály "ÁRULÁSA" volt!!! Kérdem én és azt hiszem, hogy jogosan - milyen büntetést érdemelnének ezek a "hivatalos" ÁRULÓK? És ebben mindenki cinkos, aki ezt nem vallja be!!! Addig álságos minden politikai tevékenység és minden un. "VÁLASZTÁS"!!! Így, sajnos, a 2014-es sem lesz valójában "SZABAD", mint ahogy az 1990-es sem - és az azóta összes nem volt az!!! A múltat be kellene végre vallani! Erre az ELSZÁMOLÁSRA-ELSZÁMOLTATÁSRA JOGOS ÖNVÉDELEMBŐL LENNE SZÜKSÉG! Ugyanis, ha valaki önmaga, vagy mások számára ártó szándékkal cselekszik és ezért őt soha nem vonja senki felelősségre, akkor mindaddig fennáll a veszélyeztetettség helyzete, MÍG EZ MEG NEM TÖRTÉN IK!!!. 

ORBÁN SZERINT UKRAJNA CSATLAKOZNI FOG AZ EU-HOZ 

2013. október 26 15:12 Hídfő.net 
Orbán Viktor szerint Ukrajna a jövő hónapban csatlakozni fog az Európai Unióhoz. Szerinte van még pár elvarratlan szál, de lényegében minden sínen van. 
Egyes hírek szerint, mellyel mára tele lett a keleti sajtó, a megvesztegetett ukrán vezetés 30 milliárd eurót kap kézbe, ha aláírja a megállapodást. Nem mondható, hogy szűkmarkú lenne az atlantista vezetés, de hát szükség van a keleti terjeszkedésre, a több rabszolgára, és nem utolsó sorban tér kell hozzá, hogy tovább zülleszthesse a fehér embert, mindenféle bevándorló senkiházival, cigánnyal, és persze zsidókkal. Arról nem is beszélve, ha Izrael veszélybe kerül és onnan futni kell, akkor is kell a terület és az elegendő hely a cionisták cégeinek. 
Egy a gond, úgy néz ki, hogy az ukrán kommunista párt által elkezdett aláírásgyűjtés sikeres lesz. Az aláírásgyűjtésbe benevezett a szélsőjobb, és sok orosz nemzeti szervezet. Jelen állás szerint elegendő aláírás gyűlik össze ahhoz, hogy kiírják a népszavazást a belépésnről. Ezzel egyrészt időt nyernek a belépés ellenzői, másrészről remélhetően a nagyon magas orosz nemzetiségi, és összességében az ellenzők elegen lesznek ahhoz, hogy leszavazzák a belépést. Számunkra a legnagyobb vicc a dologban, hogy Ukrajna szerte az EU ellenzői éppen velünk, magyarokkal példálóznak a legtöbbet, mondván nézzétek meg ezt a szerencsétlen bandát, ezek is beléptek, most meg éhbérért dolgozik az egész magyarság, csicskások lettek a saját hazájukban, nyakukban 10 százalék cigánnyal. Ezt akarjátok? 
Orosz politikai elemzők szerint, ha Ukrajna belép, akkor rendkívül nagy belpolitikai válsággal kell számolniuk, melynek a végén valószínűleg a jelenlegi vezetés vagy a börtönökben végzi, vagy rosszabb lesz a sorsa. Több elemző szerint a jelenlegi belépési szándék csak Moszkva ijesztegetése akar lenni, hogy a nagy tél előtt komoly árengedményeket csikarjanak ki. Az ukrán vezetés már most politikai válságba sodorta az országot. A botrány pedig a küszöbön áll. 
Orbán Viktor olyan nyíltan ül egy fenékkel két lovat, hogy az már a feltűnőbbnél is feltűnőbb. Kérdéses, mikor vonja magára Moszkva haragját a háttértevékenységek miatt. Felesleges abba a tévhitbe ringatnia magát miniszterelnökünknek, hogy Moszkvának szüksége van rá. Orbán Viktor jelenleg olyan retorikát folytat, ami miatt nem dobják ki az ajtón, de azzal is tisztában kell lenni, hogy az orosz gazdasági kapcsolat eddíg hazánknak 5 milliárd dollár veszteséget termelt. Orbán Viktor Putyinhoz ment könyörögni (mármint a fullajtárokat küldte), hogy az öt milliárdos deficitet valahogy faragják lejjebb. Vagyis nem igazán jött be hazánknak ez a Fideszes keleti nyitásos történet. A magyar államháztartás rendkívül rosszul áll, mindenféle hurráoptimista nyilatkozat ellenére, és újra csak a Franklin Templeton, a legnagyobb cionista befektető bank húzza ki hazánkat a bajból, egy sok milliárd dolláros állampapír csomag megvásárlásával. Ha a magyar állampapírokat, kötvényeket az atlanti sta cion bankok nem vásárolnák fel, hazánk már réges-régen csődbe ment volna. Természetesen elég beszédes az, ha az állami alkalmazottak nem kapják meg a bérüket időben, vagy éppen a túlórák kifizetésére hónapokat kell várni, de egyelőre még az állam nem jelent csődöt. 
Fent áll itt egy hatalmas ellentmondás. Hogy lehet az, hogy miközben Orbán a cion bankokat támadja (minden eredmény nélkül persze), Moszkvával szemezget miközben a Nyugatot bírálja, eközben a nyugat újra és újra hitellel, állampapír felvásárlásával kisegíti kormányunkat a bajból. Ennek csak egyetlen oka van. Az atlantistáknak életben kell tartania az Orbán rendszert, és magát Orbánt is, hogy eggyel több csatorna legyen, amelyik becsempészi a cion tőkét a keletre. Jelenleg látható, hogy amíg Moszkva húzza a nagyobb hasznot a dologból, addig nem fognak bajlódni ezzel a kis törpe kormánnyal. Amint eldurvulna a benyomulás, vagy megkezdődne a szokásos cion térnyerés, Viktorunk addig tudott parolázni a moszkvai ügyekkel, mert abban a pillanatban szárnyat köthet a hátára, úgy fog repülni hazáig. A keleti nyitásban hatalmas lehetőségek vannak, ahogy ők is mondják. Ez így is van, de ők ezt is elbaltázzák, mint ahogy mindent elbaltáztak eddig kivétel nélkül. Nincs semmi más, csak e gy nagy média reklámkampány a kormány mellett, némi nemzetieskedő mázzal nyakon öntve. Csakhogy az idősebbek emlékeznek arra, hogy volt már egy korszak, amely hajszálra pontosan ugyanilyen volt, néptáncosokkal, nagy magyarnak hazudott tervekkel, persze mellette fekete lefüggönyözött autókkal, állandó megfigyelésekkel és spicliskedésekkel, éppen mint most. Úgy hívták: Rákosi korszak. A vége is olyan lett, amilyen, és pontosan Moszkvából fúrták meg.
Kemény Gábor - Hídfő.net 
Kapcsolódó: 
   Orbán: sikerült elérnünk, hogy felvegyék a horvátokat az EU-ba 
   Orbán Szkopjéban: a Balkán nem probléma, hanem lehetőség az EU-nak 
   Orbán intézte el, hogy a horvátokat felvegyék az EU-ba 
   Fidesz EU-kampányfilm, 2004 
   Orbán: hamarabb kellett volna belépni az EU-ba! 
   Orbán: Magyarország sikertörténet 
   McCain szenátor Kijevben találkozott az ellenzék vezetőivel 
   Orbán: bővítés nélkül az EU nem lesz versenyképes 


Gyűlnek a bizonyítékok Tevan Imre 2013. dec 14. 05:16 Népszava 
Az adóhivatal és a gazdasági miniszter megnyilvánulásaiból is az tűnik ki, hogy igazat beszélt a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András. A hatóság valóban nem a kereskedelmi láncokat, csak a beszállítóikat vetette adóvizsgálat alá egy konkrét ügyben. 
 
Nemcsak Horváth András, hanem a NAV is tudja, hogy az üzletek polcai adócsalásból származó termékek alatt roskadoznak FOTÓ: TÓTH GERGŐ

Úgy tűnik, az államigazgatás taktikát változtatott a Horváth András adó-ellenőrzési szakember által november elején kirobbantott botrányban. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter két LMP-s képviselő írásbeli kérdésre, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pedig az Átlátszó.hu portál adatigénylésére adott olyan részletes, számokat is tartalmazó választ, amely végre érdemben foglalkozik az egykori NAV-os által felvetett ezermilliárdosra becsült áfacsalások kérdésével. 
Horváth András és a fellépését segítő civil szervezetek képviselői arról beszéltek tegnapi sajtótájékoztatójukon, hogy ezekben a hivatalos válaszokban is vannak olyan mondatok, amelyek éppen a volt NAV-dolgozó állításait igazolják. 
"A NAV előtt sem ismeretlen, hogy azok az áruk, termékek, amelyek vélhetően adóelkerülő magatartással érintetten hazánkba bekerülnek, hosszabb vagy rövidebb láncolaton keresztül eljutnak valamilyen kiskereskedelmi egységig, ahol a végső fogyasztók megvásárolják azokat." - írta Szél Bernadett és Vágó Gábor LMP-s képviselők kérdésére Varga miniszter. Az idézet Horváth szerint alátámasztja, amivel ő előállt. Még inkább igaz ez azokra a részekre, amelyek szerint 2011 augusztusában hét nagy forgalmú kereskedelmi áruházláncnál adatgyűjtést végzett. Az akció nyomán 49 beszállítót ellenőriztek 2011 novembertől. 
Ezek szerint a kereskedelmi láncoknál nem tartottak adóellenőrzést, csak a beszállítóknál - mondta Horváth András, aki éppen azzal robbantotta ki a botrányt, hogy azt állította, a kiemelt adózók előnyös megkülönböztetésben részesülnek. Az adót a cégek láncolatában többször gazdát cserélő termékekkel a lánc másik végén csalják, de az igazi haszonélvező a kiskereskedelmi vállalkozás, mondja Horváth. 
A NAV azzal védekezik az Átlátszónak írt válaszában, hogy éppen ezért a "kereskedelmi láncok részvétele az adóelkerülésben rendkívül nehezen bizonyítható". Lehet - mondja erre Horváth -, de azért legalább megpróbálhatnák. 
A szóban forgó kereskedelmi láncokat a miniszteri és a NAV-os dokumentum is multinacionális jelzővel említi. A Népszava azt kérdezte, hogy mit jelent pontosan ez a fogalom, az adócsalások tekintetében kizárhatjuk-e a magyar tulajdonú láncokat. Horváth András azt válaszolta, hogy reméli, a kormányzati szervek ezeket is beleértik, mert az általa leírt folyamatokban ezek is érintettek lehetnek. 
Az adóhivatal válaszából az is kiderül, hogy a kiemelt adózók ellen is folytattak vizsgálatokat. Az elmúlt három évben például 1877-et - írják. Ezek közül 90 irányult célzottan áfacsalás felderítésére. Az Átlátszó egyik kérdése azt firtatta, hányszor állapítottak meg 100 millió forint feletti adóhiányt. Az adóhivatal azt felelte, hogy 2013. januárja és szeptembere között 45, 2009 és 2012 között évente átlagosan 28 esetben. 
Egy másik kérdés a kiemelt ügyek adóigazgatóságának 2013 januári megszüntetésére vonatkozott. A NAV azzal indokolta a lépést, hogy ez a szervezet hiába tárt föl jelentős adóhiányokat, azokat egyre kevésbé és egyre lassabban lehetett behajtani. Az adóhivatal szerint itt is fennállt az a probléma is, hogy csak a cégláncolatok alján lehetett elkapni a vállalkozásokat, az igazi haszonhúzókhoz nem sikerült eljutni. Hangsúlyozzák, ugyanezeket a vizsgálatokat azóta is lefolytatják csak más szervezeti keretekben. 
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy egy dokumentum szerint csak egyetlen negyedévben, 2010 utolsó három hónapjában 8-szor tagadták meg, hogy kapcsolódó vizsgálat induljon a NAV-ban. Ez a szakkifejezés azokat az ügyeket jelenti, amikor több adóigazgatóságot érint a vizsgálat, erre a NAV-elnök engedélye szükséges. A nyolc esetben 3-szor a hivatal elnöke, ötször pedig helyi vezetők tagadták meg a kiterjesztett vizsgálatot. A NAV-válaszban ugyanerről az szerepel, hogy 2007-2012 között 1290 ilyen ügyből csak 46-ban (5 százalék) tagadták meg az engedélyt. 
Az állami szervek érdemi válasza azért meglepő, mert eddig a NAV, az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a kormánypárti politikusok és a kormány képviselői hárítani próbáltak vagy személyében támadták Horváthot. Orbán Viktor miniszterelnök a "nem kaptunk semmilyen konkrétumot" formulával intézte el a botrányt, ami elég furcsa Horváth kétszáz oldalas feljelentése után. Sőt, a hét elején a nemzeti nyomozóiroda (NNI) meg is kezdte a nyomozás, bár a Fővárosi Főügyészség feljelentéskiegészítéssel majd annak meghosszabbításával késleltette ezt. A parlamentben eleddig azonban egyetlen bizottság sem kezdhette vizsgálni a botrányt, mert a kormánypártok megakadályozták azt. Pedig egy ilyen testület mással foglalkozna, mint az NNI nyomozása. Egyébként ezért sem valós a vizsgálóbizottság felállításának Fidesz által hangoztatott tilalma - állítják Horváthék. A nyomozás a konkrét hivatali visszaéléses cselekményekről szól, a képviselők pedig arról beszélnének, hogy a NAV struktúrája, működése n em szolgálja az eredményes felderítést. 
Kapcsolódó: 
   Tovább dagad a közmunkásbotrány 
   Kuruc-botrány: Deutsch 72 órát adott az ügyészségnek 
   Lejárt Deutsch ultimátuma 
   Miért nem a politikusbűnözők elszámoltatásáért adott ultimátumot Deutsch? 
   Miért elfogadhatatlan az új földtörvény? 
   Marschalkó Lajos: Országhódítók - Az emancipációtól Rákosi Mátyásig 

Ötéves terv a Google-tól: mikrofonok a plafonba és csip az agyunkba December 13, 2013 Infowars.com Idők jelei 
Scott Huffman, a Google fejlesztési igazgatója szerint öt éven belül mikrofonok lesznek a mennyezetbe szerelve és chipek az agyunkba, hogy ezáltal gyorsabban tudjunk keresni a világhálón. 

London Independent által készített interjúban Huffman elmondta, hogy a Google olyan koncepciókon dolgozik, amik a mennyezetről lelógó, a verbálisan feltett kérdésekre reagáló mikrofonokon alapulnak. 
"Valahogy úgy képzeljük el, mint egy személyi asszisztenst, aki félbeszakítva emlékeztet, hogy "ideje indulni". Pontosan azokat az információkat fogja közvetíteni, amiket keresünk," mondta Huffman. "Öt év múlva... a Google pontosan úgy fog válaszolni kérdéseinkre, mint egy ember." 
Amikor arról kérdezték, hogy vajon nem jelent-e majd komoly kihívást megvédeni egy ilyen rendszert az NSA és hasonló szervezetek tolakodó megfigyelési taktikáitól, Huffman fölényesen annyit mondott, hogy az emberek nyugodtan bízzák a Google-ra (egy olyan cégre, amelyik szabad kezet adott az amerikai titkosszolgálatnak, hogy a felhő hálózatukon tárolt adatok között kutakodjon) az információik védelmét. 
Huffman azzal dicsekedett, hogy a rendszer hamarosan arra is képes lesz, hogy összeállítsa a felhasználó által mikrofonon kért, számára érdekesnek számító sportesemények összefoglalóit, majd azt megjelenítse a tévé képernyőjén, vagy elintézze helyette az utazásokkal kapcsolatos tervezést. 
"Megkérdezhetem például a Google asszisztenst, hogy melyik éttermet ajánlja, ahol francia konyha van, de nem túl drága. A Google erre azt válaszolja majd, hogy "Rendben, akkor ide menjetek," és mire beülök az autómba, már az adott étteremhez navigál a GPS. Nagyon izgalmas számunkra a lehetőség, hogy a különféle eszközök tudjanak egymással kommunikálni," mondta. 
"A Google úgy gondolja, hogy képes lesz az emberek adatigényeit olyan módon kielégíteni, hogy az eredményeket egyenesen a felhasználók agyába elhelyezett mikrocsipekre küldi," áll a cikkben. Hoffman szerint ez egy üdvözletes koncepció. 
Bár sok ember szemében az agyba ültetett mikrocsip rémisztő és mindenképpen disztópikus lépés, a transzhumanizmus (az ember szellemi és fizikai képességeinek a tudomány és technológia segítségével történő fejlesztése) követői számára ez egy komoly előrelépésnek számít. Szerintük az ilyen jellegű fejlesztéseket elutasítók a tudomány és fejlődés ellenségei. 

A Google féle "utópia" megvalósulásához elengedhetetlen, hogy az agyba ültetett mikrocsipek olyan széles körben elterjedjenek, mint ma a mobiltelefonok. Mindezt természetesen a kényelem nevében fogják népszerűsíteni, biztosítva a felhasználókat, hogy a Google fantasztikus biztonsági rendszere megóvja az adatokat a kíváncsi szemektől (a titkosszolgálatok kivételével persze). 
Ahogyan arról már korábban írtunk, a Google célja, hogy idővel minden párbeszédet halljon, létrehozva ezáltal a "tárgyak Internetét" (Internet of things), amelyben minden eszköz a hálózat része és ezzel potenciális megfigyelőeszköz is. 
A párbeszédeket lehallgató és elemző okos utcai lámpáktól az Xbox-on át a mobiltelefonokig, az egész környezetünket arra készítik elő, ahogy azt David Petraeus, a CIA volt igazgatója megfogalmazta, hogy igazi áldássá válhasson a "titkos államvezetés" számára. 
Kapcsolódó: 
   Tragikus tévedés vagy szándékos terv? 30 millió embert oltottak be SV40 rák vírussal 
   Támogassuk az otthonszülést! 
   Mesterházy titkárnője Indiába küldené a cigányokat Drasztikus változások történnek a színfalak mögött 

Folytatódik a harc az új pénzügyi rendszer irányításáért, amit most maximális sebességgel hoznak létre. A Keleti Szövetség építi az új pénzügyi rendszert, hogy támogassa az elkövetkező Eseményt: 
23 ország elkezdett létrehozni egy keretet, hogy megkerüljék a dollárt 
http://www.examiner.com/article/harbinger-23-countries-begin-setting-up-swap-lines-to-bypass-dollar 
Másrészt a jezsuiták már beszivárogtak több ügynökségbe a Keleti Szövetségen belül, hogy eltérítsék a folyamatot abban a reményben, hogy létrehozzanak egy globális központi pénzügyi rendszert, miután a dollár összeomlik, amint a világ tartalék valuta és az Illumináci frakció eltávolításra került: 
Az Arab-öböl államok csatkoznak a kínai kampányhoz, hogy kidobják a dollárt 
http://vidrebel.wordpress.com/2013/12/03/arab-gulf-states-join-chinese-campaign-to-dump-the-dollar 
Azon az ötleten szórakoznak, hogy a Bitcoint is beleszámítják az új centralizált rendszerbe. 
A jezsuiták abban reménykednek, hogy valahogy túlélik az Eseményt érintetlenül azáltal, hogy Ferenc pápa, a mesteri manipulátor a barátságos arcát mutatja, mint az ő frontemberük, és úgy állítják be magukat, hogy ők a jófiúk. 
További céljuk egy új, központosított bankrendszer, ezen erőfeszítések érdekében a jezsuiták már csendben összefogtak a Rothschildokkal: 
London célja, hogy renminbi központtá váljon 
http://canauzzie.blogspot.hu/2013/12/clearing-deal-fuels-london-ambition-to.html 
A Rothschildok megtesznek mindent, hogy amennyire csak lehet, némák és láthatatlanok maradjanak annak érdekében, hogy az emberek ne emlékezzenek rájuk, amikor bekövetkezik az Esemény. Meg fogják próbálni olyan embereknek lefesteni magukat, akik művészeti tárgyakat gyűjtenek és szeretik a jó borokat, és van egy befektetési alapjuk, vagy talán kettő. 
Közben a világ felkészül a pénzügyi újraindításra. Az a tény, hogy a dollár elveszti tartalék valuta státuszát, és hogy egy új pénzügyi rendszer jön, egyre köztudottabbá válik, bár az összeesküvés értelmezései a hírszerzési forrásokat illetően nem mindig helyesek: 
Lindsey Williams-el beszélget Chris Waltzek a globális valuta újraindításról 
http://www.lindseywilliams.net/lindsey-williams-goldseek-radio-chris-waltzek-december-2013-post 
A jelenlegi pénzügyi rendszer összeomlása elkerülhetetlen, miután az Ellenállás eltávolította az összeesküvés legtöbb fizikai aranyát 2012 elején. Ez az arany garantálta a pénzügyi rendszert, és miután eltűnt, a rendszer teljes összeomlásának visszaszámláló órája elindult, és ez az összeomlás várható hamarosan. Néhány ember arra számít, hogy ez végül 2015-ben történik meg: 
http://www.wonksmedia.com/555plan.pdf 
Más emberek szerint sokkal hamarabb: 
http://www.ascensionwithearth.com/2013/12/wow-current-stock-market-graph-matches.html 
Még nem hozhatom szabadon nyilvánosságra ezen események ütemtervét. Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy a jelenlegi pénzügyi rendszer teljes összeomlásának pillanata az Esemény megtörténtének utolsó lehetséges időpontja, mindentől függetlenül. 
Volt néhány drasztikus fejlemény az Eseménnyel kapcsolatban a múlt hét folyamán. Az Ellenállás RM2m kódnevű speciális csoportja 45 percre volt attól, hogy beindítsa az Eseményt szombaton, miután az Arkhónok (fizikai és nem fizikai) néhány tevékenységükben kissé túl messzire mentek. Az Arkhónok az utolsó pillanatban meghátráltak, hogy megakadályozzák az Esemény aktiválását, és arra kényszerültek, hogy tárgyaljanak a saját biztonságuk és túlélésük érdekében. Annak érdekében, hogy túléljenek kicsit tovább, kénytelenek voltak lerombolni a Doom33-at, megtorlásuk tervét arra az esetre, amikor az Esemény megtörténik. 
Szintén kénytelenek voltak lemondani az összeesküvésen belül a legfelső szintű emberek teljes védelméről, akik eddig képesek voltak folytatni tetteiket a fizikai Arkhónokkal a hátuk mögött. Mivel a fizikai Arkhónok most inkább a saját biztonságuk miatt aggódnak, mintsem az összeesküvés biztonságáért, ezért az összeesküvés megtapasztalhatja, ha valami negatívat tesznek, nagyon fura dolgok kezdenek történni velük. A régi rend, ami évezredekig a javukra működött, súlyos zavarokat szenvedett. 
Van az Ellenállásnak egy jelentős számú ügynöke a bolygó felszínén, és "különböző dolgokat" tesznek. 
Az Arkhónok nem kezelik könnyen ezeket a változásokat. Egy meg nem erősített forrás azt állította, hogy az Orsini család egyik magas rangú tagja szombaton öngyilkosságot követett el római lakásában, miközben a Farnese család komolyan fontolgatja a lemondását. A Keleti Szövetség állítólag egy kereskedelmi támadást hajtott végre a Banca Monte dei Paschi di Siena ellen, hogy megzavarják a jezsuiták pénzügyi machinációit. Ez a bank az egyik legjelentősebb bank a jelenlegi jezsuita-vezérelte bankrendszerben. Tulajdonosa a Chigi család, az egyik fő fekete nemesi család Siena-ból. 
A legfontosabb, hogy az RM2m speciális csoport javaslatot tett egy tervre, hogy beindítsák az Eseményt, még mielőtt a nem fizikai síkot teljesen megtisztítják. Úgy érzik, hogy ez a várakozás egyszerűen túl hosszú ahhoz, hogy tolerálható legyen, és hogy bizonyos kockázatokat vállalni kell. Ők most hangolják össze tervüket a nem földi Fény erőkkel. 
Ahhoz azonban, hogy ez a terv sikeres legyen, szükség van az együttműködésünkre. 
Az Esemény beindítása a nem fizikai sík megtisztítása előtt okozhat további emberélet veszteségeket, amikor néhány ember diszfunkcionálissá válik, és nem tudják kezelni az Eseményt, és erőszakhoz folyamodhatnak. Az összeesküvés nem olyan nagy probléma, mert őket letartóztatják az első néhány órában, vagy el lesznek 'távolítva', sőt eleinte nem is lesznek képesek sok kárt okozni most, hogy a Doom33 tervük veszélybe került. Az Illumináci frakció most sietve próbálja kidolgozni a saját megtorlási tervét, miután elvesztették az Arkhónok támogatását a Doom33-hoz, de ez a terv jóval kisebb veszélyt jelent, mint a korábbi Doom33. Itt azt hozzá kell tenni, hogy az összes jezsuita és Illumináci ügynök, akik beépültek a különböző milíciákba az elmúlt néhány évtizedben, el lesznek 'távolítva', ha megpróbálnak valami gonoszat tenni. 
A probléma a lakosság körében van. Egyes emberek erőszakossá válhatnak egy otthoni helyzetben és a családjukban, a régi sérelmek hirtelen a felszínre törhetnek. Továbbá erőszakos utcai bandák is alakulhatnak a kezdeti órákban, és talán még az Esemény utáni napokban is, mivel néhány távolabbi területen nem megfelelő a bűnüldözés jelenléte. Szóval azt javaslom mindenkinek, hogy kerülje el az erőszakos kofrontációkat az Esemény utáni órákban és napokban, függetlenül a helyzettől. 
Az RM2m speciális csoport azt kédezte, hogy le tudunk-e folytatni egy szavazást, hogy meghatározható legyen, mi a felszíni lakosság véleménye a tervükről. A szavazás eredményei nem fogják meghatározni a további tetteiket, de számukra felbecsülhetetlen értékű visszajelzés lesz, mivel képesek lesznek terveiket a felszíni lakosság igényeinek kielégítése érdekében módosítani. 
Az első lehetőség az, hogy kiváltják az Eseményt a lehető leghamarabb, bár ez jelenthet egy távoli, de potenciálisan súlyos kockázatot az életre, valamint a saját és szeretteink fizikai biztonságára. 
A második lehetőség az, hogy várjanak a legbiztonságosabb pillanatig az Esemény elindításával, ami egy lényegesen hosszabb várakozást jelent. 
Szavazni lehet a http://2012portal.blogspot.com/ oldal jobb felső sarkában, és aki megteheti, más blogokon és weboldalakon is tudassa ennek lehetőségét. (Jelenleg 10-ből 9-en az első opcióra szavaztak - szerk.) 
Az Rm2m speciális csoport több frissítést fog adni a közeljövőben, ahogy a helyzet kibontakozik. 
Harbinger: 23 countries begin setting up swap lines to bypass dollar 
Facebook/Magyar Vagyok Új, iszlamizmus nélküli alkotmányról fognak szavazni Egyiptomban 

14/12 18:55 euronews 
Kairóban új alkotmányt terjesztett elő Manszur elnök. A dokumentumról januárban szavazhatnak majd Egyiptom polgárai. Mansour elnök az alkotmánnyal akarja megteremteni a demokratikus parlamenti választások lehetőségét, amelyen azonban a Murszi féle muzulmán testvériség párt nem vehetne részt. A hívei azonban igen, nekik is címezte mondanibvalóját Manszur elnök: 
- Ezúttal azokhoz szólok, akik az ellenzéki oldalon vannak. Fejezzék be ezt a konok és makacs viselkededést. Mindannyian tudjuk, hogy az emberek érdekeit és a biztonságot is veszélyeztetik. hagyják abba a hamis ideálok és az illuziok kergetését.. - kérte a megbízott elnök. 

Egyiptom új alkotmányát, amelyből kivették az iszlamisták által beszerkesztett pontokat, egy 50 fős szakértői csoport írta meg. az új törvények erősítik a katonaság hatalmát és a nők jogait. 
A Mohamed Murszi féle muzulmán testvériség hívei a napokban is összetűzésbe keveredtek a rendfenntartó erőkkel. Ketten meghaltak, 16-an megsérültek és 54 demonstrálót letartóztattaok. Murszi pártja egylőre nem mondta még meg, hogy a választás bojkottjára biztatja-e a híveit, vagy sem. 
Videó: euronews.com 
Kapcsolódó: 
   Betiltanák a Muzulmán testvériséget Egyiptomban 


Börtönbe mennek az izlandi bankárok 


2013. DECEMBER 16. HÉTFŐ NOL, RT, BBC - KOMLOMEDIA 
Izlandon letöltendő börtönbüntetést szabtak ki négy banki alkalmazottra. Hreidar Mar Sigurdsson volt vezérigazgató, Sigurdur Einarsson, az igazgatótanács egykori elnöke, Olafur Olafsson, az egyik többségi tulajdonos, és Magnus Gudmundsson, a bank luxemburgi ágának vezérigazgatója a vádak szerint eltitkolta, hogy egy katari befektető a banktól kapott kölcsönt felhasználva lett a bank részvényese. 
Al Thani sejk a gazdasági válság kezdetén, 2008-ban vett 5,1% értékben részvényeket. Az ügyész szerint a sejknek adott kölcsön illegális volt, és az üzlet komolyan befolyásolta a banki részvények árának alakulását. 
A Kaupthing bank erős külföldi terjeszkedést folytatott korábban, de a 2008-as válság után állami mentőövre szorult: több más pénzintézettel együtt akkora adósságot halmoztak fel, hogy ezzel térdre kényszerítették az izlandi gazdaságot. 
Izland példát mutat azzal, hogy a lakosságot megkárosító bankárokat börtönbe csukja. A világ jelentős részén a bankvilágot teljes egészében a Rothschild család uralja, és a bankárokkal összepaktálnak a kormányok is. A nagy többségtől lopják el a vagyont a nemzetközileg együttműködő nagyon kevés bankár számára. 
Izland, Oroszország, Irán, Kína nincs a pénzügyi terroristák kezében, így szabadon ítélkezhetnek a bűnelkövetők felett. 

Max Keiser az RT hírcsatorna pénzügyi elemzője szerint, elrettentő példát kell mutatni az ilyen nagyságrendű pénzügyi csalás ellen. A halálbüntetés jó ötlet lehet, ha az visszatartja a bankárokat a pénzügyi terrorista cselekedetek elkövetésétől. 

Izland bankárokat csuk börtönbe pénzügyi csalás miatt

Izland példát mutat azzal, hogy a lakosságot megkárosító bankárokat börtönbe csukja. A világ jelentős részén a bankvilágot teljes egészében a Rothschild család uralja, és a bankárokkal összepaktálnak a kormányok is. A nagy többségtől lopják el a vagyont a nemzetközileg együttműködő nagyon kevés bankár számára. Izland, Oroszország, Irán, Kína nincs a pénzügyi terroristák kezében, így szabadon ítélkezhetnek a bűnelkövetők felett. Orbán Viktor: Senkit sem hagyunk az út szélén, kiállunk minden magyarért: megvédjük a lakáshiteleseket az eurózóna válságától. Széchenyi Hitelszövetség: Amikor a farkas belebújt a bárány bőrébe..... 

Sosem gondoltam volna, hogy érdekvédők védik a bankok egyoldalú szerződésmódosításából adódó kifosztást. 
Megérkezett a táska? 

Van, akinek nem gond, ha a hitelező egyoldalúan módosíthat egy szerződést. Sőt, szinte kötelezettségként mutatja be: a banknak EZT kell tenni. 

Tegye fel a kezét az, aki úgy gondolja, hogy egy hitelező azt csinálhat vele, amit akar, akár 20 éven keresztül is úgy fosztogathatja, ahogy éppen a kockázatkezelésre hivatkozva módosíthat mindent költséget... mert már egykori érdekvédők a politikai útra tévedve ezt is normálisnak tartják!!!! 

Az ügynökmúlttal rendelkező celebnek meg annyi előnye van, hogy ritkán képes hülyeséget beszélni.... viszont ennek nagy hátránya, hogy kénytelen sokszor halkan tudomásul venni az önjelölt sztárok önkielégülésbe forduló hülyeségeit. 

Eddig, és ne tovább... NÉPIRTÁSSAL VÁDOLJÁK A MAGYAR KORMÁNYT ÉS A BANKOKAT HÁGÁBAN! - ITT A BEADVÁNY... 2013.10.07. TudnodKell 
A Hágai Büntető Bíróság kérte Kásler Árpádot, hogy a BÁÉSZ feljelentését fordítsák le angol nyelvre. Kásler Árpád most rendelkezésre bocsátotta magyar és angol nyelven is a magyar kormány és a bíróságok, valamint a bankok ellen tett feljelentését, melyet a Hágai Büntető Bíróságra adott be korábban. 
Nemzetközi Büntetőbíróság 
Főügyészi Hivatalának 
Hága 
Hollandia 

Tisztelt Főügyész Asszony! 
Szeretnénk az Ön figyelmét felhívni arra a népirtásra és emberiesség elleni bűntettre, melyet Magyarországon a lakosság számára hitelezést végző bankok vezetői és az őket felügyelő szervek vezetői, az ebben közreműködő közjegyzők, illetve a bűncselekmények kivizsgálását megakadályozó ügyészek, bírák és politikusok követtek és jelenleg is követnek el. Kérjük, hogy az elkövetett bűncselekmények miatt a nyomozást szíveskedjék hivatalból elrendelni. 
Tisztelt Főügyész Asszony, ezen feljelentésünket több száz ember felhatalmazása alapján tesszük meg a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete és a Haza Nem Eladó Mozgalom nevében. A felhatalmazást igazoló aláírásokat tartalmazó dokumentumokat és az ügyészségi feljelentéseink elutasítását igazoló végzéseket a feljelentéshez csatoljuk. Mire a tisztelt Bírósághoz beérkezik az angol fordítása a feljelentésnek, újabb aláírásokkal fogjuk megtámogatni beadványunkat. 
Tisztelt Hágai Büntető Bíróság! 
Bankárok az általuk irányított pénzintézetek hitelezési tevékenysége során az embereket megtévesztve csalássorozatok elkövetésére alkalmas szerződések kötésével az adósok százezreit semmizték ki, és ezzel őket olyan súlyos nélkülözésnek tették ki, amely az adósok életfenntartását fizikailag veszélyeztette, illetve tette lehetetlenné, a gyermekvállalást megnehezítette, illetve megakadályozta, továbbá a megfizethetetlen adósság elől az országból elmenekülni nem tudó adósok ezreit hajszolta öngyilkosságba, valamint százezreket az ország elhagyására. 
Magyarországon 2005-ik évtől kezdődően tömegével kötöttek a kereskedelmi bankok un. deviza alapú hitel-, illetve lízing szerződéseket a lakossággal. A szerződések alapján a bankok a hiteleket Magyarország törvényes fizetőeszközében, forintban folyósították a hitelfelvevők részére, szintén forintban történt meg a lízingszerződések esetén a lízingtárgyak megvásárlása a bankok részéről. A tartozást a hitelfelvevők, illetve a lízingbevevők szintén forint pénznemben voltak kötelesek megfizetni. 
A hitel, illetve lízingszerződések azonban tartalmazták azt, hogy a bankok a tartozást devizában- svájci frankban, euróban, illetve japán jenben - tartják nyilván. A szerződés kikötésével ellentétben azonban a bankok nem nyilvántartották a forint tartozást a nyilvántartási pénznemként megjelölt devizában, hanem a folyósítás napján a tartozást átszámították devizára, és a tartozást ezt követően svájci frank, euró, illetve japán jen pénznemben keletkezett tartozásként kezelték. 
Deviza ténylegesen egyetlen szerződésben sem szerepelt, devizát a bankok nem bocsátottak az adós rendelkezésére, illetve nem vásárolták devizáért a lízingtárgyakat, a szerződésekkel kapcsolatosan deviza átadásra, illetve vételre vagy eladásra egyáltalán nem került sor sem a bankok részéről, sem a bankok és a hitelfelvevők között. 
A szerződés megkötését követően a bankok azokat egyoldalúan módosítva a tőketartozás, illetve a törlesztő részletek összegét folyamatosan emelték. Ennek során azt a látszatot keltették, mintha a tartozás összege annak folytán emelkedett volna, hogy a forint árfolyama a nyilvántartási pénznemhez viszonyítva csökkent. Ténylegesen azonban az árfolyamváltozásnak a tartozás forint összegére hatása nem lehetett volna, hiszen a deviza mindössze nyilvántartási pénznem volt, és nem a tartozás tárgya vagy jogalapja. 
Arra hivatkozni nem lehet, hogy a devizában meghatározott pénztartozást a Polgári törvénykönyv 231. §-a értelmében forintban átszámolva kell megadni,ugyanis a devizaösszeg kölcsön jogcímen bocsátandó rendelkezésére az Adósnak, s ezek után az Adós köteles azt visszafizetni. 
Tehát a Bank nem pénztartozást adott meg az Adósoknak, hiszen nem volt pénztartozása az emberek felé, valami ellenében, hanem pénzkölcsönt kellett volna hogy nyújtson egy szolgáltatás keretében. 
Ezért a Banknak nincs arra lehetősége, hogy a devizát forintba átszámoltan bocsássa az Adós rendelkezésére, ha mégis ezt teszi, akkor nem hitelfolyósításról van szó, hanem vételár folyósításról. Hiszen az Adós a futamidő alatt, mint pénztartozást fizeti meg a devizát forintban, mivel a tartozása devizában van meghatározva. De ez nem válik pénzkölcsön tartozássá, ez esetben pedig kölcsönkamat nem számolható fel ! Ami miatt jogot formálnak a kamatra, az a valóságtól eltérő könyvelése a megtörtént eseménynek: azaz a folyósított vételár hitelfolyósításként történő könyvelése, és a devizaösszeg hiteltartozásként való nyilvántartásba vétele. 
Ehelyett vételár folyósítást kellett volna könyvelni, mert a gazdasági esemény a devizaösszeg vételárának folyósítása volt. Ennek ellenében , adásvételi szerződéssel lehetett volna a deviza ellenérték megfizetését és kereskedelmi árrést követelni , de nem ezt tették. 
Mivel nem a valós eseményt könyvelték le, hanem a szerződés tárgya szerint kölcsönfolyósítást ezért csalást követtek el . 
A hatályos törvényhelyek, amelyek a pénzkölcsön nyújtást szabályozzák, nem adtak lehetőséget a deviza ellenében történő forint folyósításra. . 
A megtévesztésekkel az erősödő deviza és a soha át nem adott devizára felszámolható kölcsönkamat egyidejűleg lett követelve, mellette a vételi árfolyamon történő forintfolyósítás és a havi törlesztő részlet eladási áron történő megfizetése közti árrés is felszámításra került, valamint a kezelési költségekre is felszámolták sok esetben az árfolyam különbözetet. 
Ha csak a törvényi tényállás szempontjából vizsgáljuk, akkor ezzel tévedésbe ejtették, tévedésben tartották az Adósokat , és ezáltal kihasználva őket , anyagi kárt okoztak nekik , de valójában ettől sokkal többről van szó. 
Az emberektől elvették az újrakezdés lehetőségét, az élethez és a mindennapi megélhetéshez való jogot, az emberek nyugalmára és életére törtek az ellehetetlenülés eszközét használva ehhez. 
A törlesztő részleteknek a bankok általi folyamatos egyoldalú emelése folytatódott abban az időszakban is, amikor a forint árfolyama a nyilvántartási pénznemhez viszonyítva erősödött 
A Bankok felszámoltak az adósok terhére különböző, ténylegesen fel nem merült költségeket, valamint a forint és a nyilvántartási pénznem eladási és vételi árfolyama közötti árkülönbözetet is, annak ellenére, hogy a szerződések alapján létrejött jogviszony során sem deviza, sem pedig valuta eladásra és vásárlásra vagy konverzióra egyáltalán nem került sor. 
A bankok a tartozások összegét minden esetben egyeztetés nélkül, a saját nyilvántartásaik alapján egyoldalúan állapították meg, annak okáról az adósok felé ellenőrizhető módon be nem számoltak, az adósoknak semmilyen lehetőséget nem biztosítottak arra, hogy a bankok megállapításának helyességét ellenőrizzék, vagy vitassák. 
Az Adósok tartozása és a törlesztő részletek a tartozás rendszeres törlesztése ellenére is folyamatosan nőtt a deviza erősödése miatt . 
Néhány éven belül a bankok tisztességtelen eljárása következtében az adósok havi törlesztőrészlete jelentősen, az eredeti induláshoz képest a kétszeresére-háromszorosára emelkedett. 
Figyelemmel arra, hogy Magyarországon a nettó átlagjövedelem havi 150 ezer Ft körüli összeg, ( kb. 500 eu) amely a megélhetési költségeket figyelembe véve éppen csak elegendő az elengedhetetlenül szükséges költségek fedezésére, a törlesztőrészletek egyoldalú és nagy mértékű emelése következtében azokat a lakosság nagy része még súlyos fizikai nélkülözés árán sem volt képes tovább fizetni. 
A lakosságnak a bankok tevékenysége miatti eladósodottságát jelzi, hogy a kevesebb, mint 10 millió lakosú Magyarországon több mint fél millió olyan devizaalapú jelzáloghitelt tartanak nyilván, melyben az adós ingatlanára a bankok jelzálogjogot jegyeztek be. Közülük már több mint százezren kilencven napnál régebb óta nem fizetik a hitelüket, így esetükben a bank akármelyik pillanatban felmondhatja a szerződést. Ezen túlmenően ismeretlen számú azon további szerződések mennyisége, amelyeknél gépjárműre jegyeztek be jelzálogjogot, illetve nem került sor zálogjog alapítására, valamint a személyi kölcsönök devizában nyilvántartva és diák hitelek ugyanezen konstrukcióban. A devizahitel a családtagokat, illetve a kezeseket és azok családtagjait figyelembe véve mintegy 3 millió embert közvetlenül, négymilliót pedig közvetve érint Magyarországon. 
A fizetésképtelenné váló adósok esetében a bankok jogerős és végrehajtható bírósági határozat nélkül, a saját ügykönyveik alapján, saját maguk által megállapított tartozás összegére közjegyzői határozat alapján végrehajtási eljárást indítottak és az adósokat és családjaikat a jelzáloggal terhelt ingatlanokból kilakoltatták úgy, hogy részükre semmilyen elhelyezést nem biztosítottak. Ennek következtében családok tízezrei lettek földönfutóvá téve. Jelenleg több mint 100.000 ingatlan van kijelölve kényszer értékesítésre. 
A bankok azonban a jelzáloggal terhelt ingatlanok elvétele és értékesítése után sem tekintették a tartozásokat megfizetettnek, hanem azokból mindössze levonták - a tömeges árverések miatt pangó ingatlanpiac miatt rendszerint jóval a valós piaci ár alatt értékesített - ingatlanok vételárát és gépkocsik értékcsökkentett árát. 
A tartozást azonban egyidejűleg meg is növelték a végrehajtás irreálisan magas összegben megállapított költségével, valamint a soha rendelkezésre nem bocsátott deviza árfolyamának különbözetével. 
Ebből következően az adósok jelentős része több éves folyamatos törlesztés, majd fedezetül felajánlott ingatlanának elárverezése után nagyobb összegű tartozással rendelkezik, mint a felvett hitel teljes összege volt. 
Ezen túlmenően a bankok az általuk megállapított tartozást átörökölhetőnek tekintik, így a súlyos nélkülözés következtében elhalálozott, vagy öngyilkosságba menekült adósok örökösei a tartozást tovább fizethetik az elhunyt helyett. 
Az eladósodottság következtében a lakosság jelentős része, több százezer ember a létminimum alá került, így egy bankok elleni per költségét vállalni nem tudja. Ebből következően a bankok csalárd magatartása következtében kifosztott emberek Magyarországon hatékony jogvédelemhez sem jutnak, a bankok önkénye ellen semmilyen védelemben nem részesülnek. 
Az ismertetett helyzet következtében a banki adósok közül mintegy 3.000 ember követett el öngyilkosságot, az elmúlt években és több százezer magyar állampolgár menekült az adósság elől külföldre, Magyarországon a születések száma jelentősen csökkent. A bankok által tendenciózusan és hosszabb időn keresztül kifosztott és anyagilag lehetetlen helyzetbe hozott embertömegek ugyanis a fizikai önfenntartáshoz szükséges anyagi eszközökkel sem rendelkeznek, ilyen körülmények között gyermekvállalásra nyilvánvalóan nincsen lehetőségük. Magyarországon ismét bekövetkezett az a korábban csak a világháborúk idején előforduló helyzet, hogy gyermekek és idős emberek fagytak meg, illetve haltak éhen a bankok által előidézett súlyos nélkülözés következtében. 
Összefoglalva tehát, a deviza alapú hitel-, illetve lízingszerződések csalásra való felhasználása, valamint a jogviszonyokban a bankok által elkövetett törvénytelenségek következtében Magyarországon a lakosság jelentős része olyan élethelyzetbe került, amely a fizikai megsemmisülését okozhatja, illetve a lakosság ezen csoportjában a születéseket meggátolja. Erre figyelemmel a bankok vezetőinek cselekménye a Római Statútum 6. cikkely c. és d. pontjában ismertetett népirtás bűntetteként, illetve a 7 cikk 1/b pontjába ütköző kiirtással elkövetett emberiesség elleni bűntettként értékelhető. 
Kérjük ezért a Tisztelt Főügyész Asszonyt, hogy az általunk szolgáltatott információk alapján szíveskedjék hivatalból nyomozást indítani a Magyarországon deviza alapú hitel, illetve lízingszerződést kötő bankok vezetői ellen és a törvénytelenség kivizsgálását megakadályozók illetve azon személyek ellen, akik jogkörrel és törvényi felhatalmazással rendelkeznek, az ügyek kivizsgálására, de nem élnek vele. Név szerint a legnagyobb Magyarországi Bank vezetője dr. Csányi Sándor, dr. Polt Péter legfőbb ügyész, dr. Szász Károly a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke, dr. Orbán Viktor miniszterelnök, valamint 2006 óta hivatalba lévő miniszterelnökök Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, valamint a végrehajtások foganatosításában közreműködő közjegyzők és további ismeretlen tettesek ellen. 
Kérelmünk indokaként előadjuk, hogy a magyar kormány az emberiesség elleni bűntettek vonatkozásában a szabályozási kötelezettségének nem tett eleget, így a magyar jogrendszer a kiirtás törvényi tényállásának megfelelő bűncselekményt nem ismer és bűncselekményként nem szankcionál. 
A továbbiakban mellékeljük a Fővárosi Főügyészség válaszát legutóbbi feljelentésünkre, amelyhez több mint kilenc ezer magyar állampolgár csatlakozott a beadás pillanatában, azóta több mint 23 ezren és amelyben leírja az ügyészség, hogy amennyiben a jövőben újabb beadványt nyújtok be azt válaszadás nélkül az irattárba helyezik. Számtalan feljelentésünket érdemi kivizsgálás nélkül elutasítottak, végigjártunk minden utat a fogyasztóvédelemtől a Köztársasági elnöki hivatalig bezárólag. Az adócsalás miatt tett büntető feljelentésünkkor a bűnügyi nyomózok megpróbáltak megfélemlíteni, hogy vonjam vissza a feljelentésemet, mert ha megindítják a nyomozást, akkor össze fog omlani a tőzsde. Közel 20 ezer ember egybehangzó felhatalmazásával a magyar parlamenthez és a házelnökhöz fordultunk. Érdemi válasz illetve intézkedések nem történtek, mindeközben folyamatosan zajlik a nép kifosztása a felgyorsított kilakoltatások és végrehajtások által. 
A magyar legfőbb ügyészséghez közvádas feljelentést tettünk a 12 legnagyobb Magyarországi Kereskedelmi Bank ellen, de az ügyészségek, bűnpártoló módon leseperik az asztalról a feljelentéseinket, figyelmen kívül hagyva a kölcsönszerződésekre és pénzkölcsön nyújtásra vonatkozó magyar hatályos törvényeket. Amit jogkövető magatartással elkövethettünk Magyarországon azt megtettük. Éppen ezért nem maradt más hátra mint a Nemzetközi Büntető Bírósághoz fordulni jogorvoslatért, mert a magyar törvények értelmében csalást követtek el a bankok és az őket felügyelő szervek ezt nem hajlandóak kivizsgálni. Ezen csalássorozatok felismeréséhez ismertetjük a Magyarországon hatályos törvények szerinti tényállást. 
Ezért mint a csalás törvényi tényállása: 
Btk. 
Csalás 
373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el. 
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha 
a) a csalás kisebb kárt okoz, vagy 
b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást 
ba) bűnszövetségben, 
bb) közveszély színhelyén, 
bc) üzletszerűen, 
bd) jótékony célú adománygyűjtést színlelve 
követik el. 
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha 
a) a csalás nagyobb kárt okoz, vagy 
b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon követik el. 
(4) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha 
a) a csalás jelentős kárt okoz, 
b) a nagyobb kárt okozó csalást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon követik el, vagy 
c) a csalást a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követik el. 
(5) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha 
a) a csalás különösen nagy kárt okoz, vagy 
b) a jelentős kárt okozó csalást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon követik el. 
(6) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha 
a) a csalás különösen jelentős kárt okoz, vagy 
b) a különösen nagy kárt okozó csalást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meg határozott valamely módon követi kel. 
(7) E § alkalmazása szempontjából kárnak kell tekinteni az igénybe vett szolgáltatás meg nem fizetett ellenértékét is. 
A fogyasztók megtévesztése megjelenik abban, hogy a pénzintézetek kölcsönszerződést kötöttek az adósokkal, hiszen ilyen tartalmú tartozáselismerő nyilatkozatokat írattak alá velük, megtévesztve ezáltal őket abban a tekintetben , hogy az áru megfelel a magyar jogszabályoknak, holott a legfőbb ügyész is elismerte, hogy a devizaalapú hitelezésnél a "A szerződés elsődleges tárgya a magyar joggyakorlatban nem szokásos fogalom." 
A gyanútlan és banki háttérműveletekben járatlan adósok felültek a csábító reklámoknak (melyekkel a bankok még akkor is bombázták a médián keresztül a potenciális ügyfeleiket amikor az USA-ban és Nyugat-Európában már bankházak mentek csődbe és a válság begyűrűzése a bankok egymás közötti hitelezési gyakorlata miatt biztosra volt tehető, éppen ezért árfolyamkockázatról nem is lehetett a szerződések aláírásakor beszélni csak egy biztosan bekövetkező eseményről amely csak és kizárólag az adósokat fogja sújtani) és aláírtak egy olyan szerződést amelyet a Polgári törvénykönyvben saját maguk is ellenőrizni tudtak, hiszen kölcsönért mentek a bankba nem pedig a bank devizakereskedésének prédáivá akartak válni. 
Hivatkozunk továbbá a Szegedi Ítélőtábla Pf.I.20.052./2012/7.sz. ítéletére melyben az eljáró bíróság nem tesz mást mint a magyar jogtól idegen (mégis magyar jogintézményként feltüntetett) kölcsönszerződésből igyekszik kigyomlálni a deviza adásvételi szerződésre jellemző árrésnek a fogyasztóval való megfizettetését azáltal, hogy tisztességtelenek mondja ki azt a kikötést , amely ellenszolgáltatás nélküli plusz bevételhez juttatja a bankot. 
Az ítéleti indokolás kimondja: A devizaalapú forinthitel esetén a felek nem kétféle jogügyletet kötnek: egyfelől egy kölcsönt, és másfelől egy ténylegesen nyújtott devizakölcsön "megvásárlása" (a bank részéről), illetve forint törlesztéskor a devizarészlet "eladása" történik, hanem jogilag egységes (egyetlen) devizaalapú kölcsönszerződés jön létre közöttük. 
A kölcsönszerződés alapján a bank az ügyfél részére devizát nem bocsát a rendelkezésére, sem effektíve, sem átvitt, jelképes értelemben. Devizához ezen ügylet keretei között a kölcsönvevő semmilyen módon és mértékben nem juthat, kizárólag forintot bocsát rendelkezésére a hitelező. Miután az adósnak devizát nem nyújt a hitelező, ilyet nem bocsát a rendelkezésére, ezért az adósnak nincs is mit eladnia a hitel folyósításakor - a bank részéről a folyósításkor nem történik devizavétel (az ügyfélnek nincs eladható devizája). 
A kölcsön jogügyletben devizaértékesítés - eladás és vétel - tehát nem történik, ezért az eltérő vételi folyósításkori, és eladási törlesztési árfolyamon a hitelező különbözeti árrést nem alkalmazhat. "Mintha vétel" és "mintha eladás" jogilag nem létezik - értelmezhetetlen -, a "virtuális szolgáltatásért" pedig legfeljebb "virtuális ellenérték" jár. 
A fentiekből is egyértelműen látszik, hogy már az Ítélőtábla szintjén is szembeötlő az a törekvés, hogy kiiktassa a kölcsönből mint jogügyletből a deviza adásvételt. Eközben a bank a Ptk.ban nevesített Kölcsönszerződést köt az adóssokkal és a kölcsönösszegre vonatkozó tartozáselismerő nyilatkozat megtételére kötelezi az adóst , amely a kölcsön folyósításának feltétele. 
A jogügyletben felmerülő kereskedelmi árrés kiiktatása azzal, hogy vételi árfolyamot alkalmaz a Bank a havi, devizában megállapított törlesztőrészlet adós általi megvásárlásakor, a lényegi problémát nem orvosolja. 
Ugyanis a lényegi probléma az, hogy nem kölcsön lett rendelkezésre bocsátva, hanem egy deviza adásvétel vételi ára. 
És ez az, ami miatt a kereskedelmi árrés felmerül, ha eladási áron számol törlesztéskor a Bank. 
Amennyiben az Adóstól követelt devizaösszeg az Adós rendelkezésére lett volna bocsátvanévértéken, akkor eladási árfolyam alkalmazásával sem keletkezne kereskedelmi árrés, 
MERT AKKOR VALÓBAN PÉNZKÖLCSÖN ADÁS TÖRTÉNT VOLNA, ÉS NEM DEVIZA ADÁSVÉTEL. 
A kereskedelmi árrés a deviza adásvétel esetén a jogügylet lényege miatt felmerül, de akkor nem lehet pénzkölcsön adásként rögzíteni a gazdasági eseményt, mint ahogy azt a pénzintézetek rögzítették. 
Deviza adásvétel esetén nem rögzíthető a vételi ár hitelfolyósításként, nem rögzíthető a Bank által megvásárolt és a futamidő alatt megfizetni követelt deviza hiteltartozásként, csak adásvételből eredő tartozásként. 
Nem követelhető az adásvétel során keletkezett tartozásként nyilvántartásba vett devizaösszegre ügyleti kamat, mert a devizaösszeg nem hiteltartozás, nem kölcsöntartozás, hanem az adásvétel miatt fennálló pénztartozás. 
Erre az összegre jogosan felszámítható az árfolyamkülönbözet és a kereskedelmi árrés, de akkor nem kölcsönügyletről van szó. 
Kölcsönkamat viszont fel sem merülhet, mert nem pénzkölcsön adás történt. 
A fentebb megnevezett pénzintézetek ugyanis az úgynevezett devizaalapú hitelek esetében a valóságtól eltérő módon tüntették fel az általuk nyújtott pénzszolgáltatást , ezzel tévedésbe ejtették , tévedésben tartották az adósokat és ezáltal anyagi kárt okoztak nekik , kimerítve úgy a Btk . 373. § (1) bekezdésében foglaltakat mint a Btk 417. § (2) bekezdésében foglaltakat . 
Ennek alátámasztására hivatkozni kívánunk, egyrészről a Legfőbb Ügyész dr. Polt Péter, a Kúriának címzett szakmai álláspontjára, melyből alább idézünk, másrészről mint Magyarország (jogász) miniszterelnökének többszöri nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatára, miszerint a bankok becsapták és félrevezették az adósokat.. Egyik nyilatkozata 2011.09.23-án Dabason hangzott el . "A devizahiteleseknek segíteni kell, mert az nem megy, hogy egy országban egymillió embert becsapjanak " - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Dabason, egy városfejlesztési beruházás átadási ünnepségén." 
2012.12.23-án a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy a devizahiteleseket "BECSAPTÁK és FÉLREVEZETTÉK". 
A devizaalapú hitelek esetén sem a hitelszerződésre (hitelnyújtásra), sem a kölcsönszerződésre (kölcsönnyújtásra) vonatkozó jogszabályok szerinti jogügylet történt meg valójában, csak annak álcázták. 
A pénzintézetek a nyilvántartásba vett devizaösszeg helyett annak folyósítás napi árfolyamon, vételi áron számolt forint ellenértékét folyósították. 
Ez a gazdasági esemény amennyiben kölcsönnyújtás, a nyilvántartott deviza teljes összegében nem követelhető, mert a folyósításkor nincs átadva a deviza névértéke, ami az árfolyam változás okozta értékbeli változásának átadását biztosítja a kölcsön tárgyának, vagyis a nyilvántartott devizaösszegnek a forint vételi áron történt folyósítását követő értékbeli változása az Adós részére nincs átadva. 
Az Adóstól csak annak a forintnak, mint tőkének a névértéke követelhető mint visszafizetendő kölcsöntőke, amely az Adós részére rendelkezésre lett bocsátva. 
Ptk.523.§(1) Kölcsönszerződés alapján a pénzintézet vagy más hitelező köteles meghatározott pénzösszeget az adós rendelkezésére bocsátani, az adós pedig köteles a kölcsön összegét a szerződés szerint visszafizetni. 
(2) Ha a hitelező pénzintézet, - jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - az adós kamat fizetésére köteles (bankkölcsön). 
Kölcsönadásnak nem felel meg a gazdasági esemény, mert kölcsönadáskor a Hitelező meghatározott pénzösszeget bocsát az Adós rendelkezésére, amelyet az Adós köteles megfizetni kamattal vagy anélkül. 
Ellenben a pénzintézetek nem a rendelkezésre bocsátott forintösszeget követelik, hanem annak folyósításnapi, devizában számolt névértékét, ezért a folyósított forint névértékétől eltérő összeget követelnek . 
A devizaösszeg helyett annak a folyósítás napján érvényes, vételi áron forintban számolt ellenértékét. bocsátják az Adósok rendelkezésére. Ezáltal magának a devizának mint kölcsöntőkének a névértéke nem kerül átadásra, ehelyett a folyósítás napján érvényes árfolyamon, vételi áron számolt forintösszeget bocsátja rendelkezésre a Bank, ez az átadott forint névértékét tartalmazza, de a devizáét nem. 
Tehát valós pénzkölcsön adás nem történt meg. A kölcsönként követelt devizaösszegnek a névértéke nem került átadásra, ezért annak kölcsönként történő követelése nem felel meg a pénzkölcsön adásról szóló jogszabályi rendelkezéseknek, Ptk.523.§ -ának és a Hpt. 2. számú melléklete I. Pénzügyi szolgáltatások 10.2 . pontjában foglaltaknak , hiszen a pénzintézet által megjelölt kölcsöntőkével az Adós soha nem rendelkezett. 
Ténylegesen a deviza forintban számolt vételi ára lett az Adós rendelkezésére bocsátva, de ezt a pénzintézetek hitelfolyósításként közölték az Adósok banki kivonatain 
A valóságban a forintösszeg deviza ellenértékét hitelszámlán veszik nyilvántartásba a Hitelezők, annak ellenére, hogy a deviza rendelkezésre bocsátása nem történik meg. A deviza forintban számolt vételi árát bocsátják az Adós rendelkezésére, mint vevők, de ez a gazdasági esemény deviza adásvételnek felel meg. 
(...) 
Teljes cikk: tudnodkell.info 

A maffia-rendszerváltás miatt eddig már több mint 500 000 ember kényszerült elhagyni országát...
A népirtás és üldözés ténye MINDENNAPI TAPASZTALAT
 
(Politikafeletti-Szent Korona-Jogrendet


Teleki: Magyarország és Amerika örökre összekapcsolódott 2013. december 12. csütörtök MNO - MTI - Híradó 
Magyarország első megválasztott vezetőjeként Antall József az új kezdetet képviselte az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolataiban - mondta Maximilian Teleki. 

Antall József miniszterelnöksége alatt az Egyesült Államok és Magyarország örökre összekapcsolódott, amire a két ország vezetőinek ma is emlékezniük kell - jelentette ki csütörtökön Washingtonban az MTI-nek Maximilian Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke abból az alkalomból, hogy a legnagyobb egyesült államokbeli magyar ernyőszervezet közleményben emlékezett meg Antall József miniszterelnökről, halálának huszadik évfordulóján. 

"Magyarország első megválasztott vezetőjeként Antall József az új kezdetet képviselte az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolataiban. Tisztelettel adózunk a szolgálata és életútja előtt, de arra is emlékezünk, hogy azokban az időben Magyarország vezető szerepet játszott a régióban, és jobbközép kormánya nagyrabecsülésnek örvendett" - mondta Teleki. 

Az AMK elnöke idézte idősebb George Bush amerikai elnök szavait, miszerint "Magyarország új hazafiai hiszik, hogy minden lehetséges egy ország és egy nép számára, és kinyilatkoztatták, hogy az egyén, nem pedig az állam jelenti a jövő hangját". 

Maximilian Teleki emlékeztetett arra, hogy az amerikai elnök, amikor 1990 októberében a Fehér Házban fogadta Antall Józsefet, kijelentette: "Magyarország nem feltörekvő demokrácia; Magyarország demokrácia". "Elismerte Magyarország szuverén, pluralista, demokratikus európai állam mivoltát, és azt ma is elismerik. Úgy gondolom, hogy a mostani, huszadik évforduló arra emlékeztet bennünket, hogy Magyarország és az Egyesült Államok (sorsa) örökre összekapcsolódott az 1990-es új kezdet és az Antall József vezetése alatt megtett első lépések által. Bízunk benne, hogy az évforduló emlékeztetni fogja mind az Egyesült Államok, mind Magyarország vezetőit ennek a kulcsfontosságú és stratégiai kapcsolatnak a fontosságára" - fogalmazott a koalíció vezetője. 

Az AMK csütörtöki közleményében kiemelte, hogy Antall Józsefet kollégái igazi közép-európai államférfinak tartották, aki stabil, centrista irányvonalon tartotta Magyarországot. 

A dokumentum szerint a magyar diaszpóra - különösen az amerikai magyar közösség - csodálója volt Antall Józsefnek, aki már jóval azelőtt tartós barátságokat kötött annak vezetőivel, hogy miniszterelnökké választották. A néhai kormányfőt az 1990-es látogatása alkalmából lelkesen üdvözölték a washingtoni Kossuth Házban. Ekkor jelentették be az Amerikai Magyar Koalíció megalakulását. 

Az angol nyelvű közleményben idézték Sütő Andrásnak a néhai miniszterelnök temetésén elmondott szavait, miszerint "senki, aki utána jön, senki, aki nyomába lép, ezután meg nem kerülheti őt abban, amit a határon kívül élő magyarságért cselekedett." 
 
Prime Minister Gordon Bajnai, Mr. Maximilian Teleki and Prof. János Martonyi


Érdemes volt feljelenteni Orbánt? Ne már! Ez az egész történet tényleg annyira szomorú, hogy nem is itt lenne a helye, csak hát az emberi butaság vicces, a politikusi pedig még inkább. A sztori röviden az, hogy Orbán Viktor október 23-án elmondott egy kínos beszédet a Hősök terén, miközben egykori párttársa és barátja, Ungár Klára egy kicsit odébb egy sokkal kínosabb rendezvényen egy felejthetőt. Aztán Ungár szépen hazament és meghallgatta, miről maradt le, majd a miniszterelnöki szónoklaton úgy kiakadt, hogy egy hét múlva háborús uszítás és közösség elleni uszítás miatt feljelentette Orbán Viktort. Ezért: 
2013. október 23-án a Hősök terén több tízezer ember előtt elmondott beszédében a miniszterelnök a jelenlévőket arra szólította fel, hogy: "szerveződjetek, jelentkezzetek és csatlakozzatok! Nincs okunk aggódni, de lassan és biztosan be kell indítani a gépezetünket, hadrendbe kell állítani a csapatainkat, éppen úgy, ahogy 2010-ben tettük. Készülődjetek, hogy most befejezhetjük azt, amit '56-ban elkezdtünk." (...) "Nincs középút; vagy felszabadítjuk magunkat, vagy nem leszünk szabadok."

A háborús uszítás a köznyugalmat, a társadalmi békét veszélyeztető bűncselekmény. A törvényi tényállás célzatot, tehát egyenes szándékot nem követel meg. A bűncselekmény megvalósulásához elegendő, ha az elkövető tudatában van annak, hogy a sokak előtt tett megnyilvánulása alkalmas arra, hogy szélsőséges aktivitásba csapjon át az őt hallgatók magatartása.

A szóhasználatból, "hadrendbe kell állítani a csapatainkat", arra a következtetésre juthat a hallgatóság, hogy a kormányfő háborús propagandát fejt ki, amelynek lényege mindazoknak - akár a fizikai - megsemmisítése is, akik útjában állnak a jelenlegi kormány politikájának.

A jelenlévők nagy száma és az ünnepi beszédet mondó által betöltött pozíció, szavainak meghatározott beállítottsággal történő értelmezése alapján az elhangzott beszéd különösen alkalmas lehet a társadalmi béke megzavarására, a különböző nézeteket vallók összeugrasztására, polgárháborús helyzet előidézésére. A jelenlévők bátorításként értékelhetik az elhangzottakat az erőszakos fellépésre, az önkényes igazságszolgáltatásra mindenkivel szemben, aki bármely oknál fogva az útjukban áll. Jelen körülmények között, amikor a társadalom szinte kétfelé szakadt, különösen veszélyessé válhat tízezreket arra felszólítani, hogy "szerveződjetek, jelentkezzetek és csatlakozzatok".

Egyértelmű iránymutatásként értékelheti a hallgatóság a szónok szavait akkor is, amikor kijelenti, hogy "nincs középút, vagy felszabadítjuk magunkat, vagy nem leszünk szabadok." A használt kifejezés értelmezheti háborús hírverésként, aki ilyenre fogékony, hiszen a "felszabadítjuk" kifejezés arra utal, hogy valakikkel szemben erőszak alkalmazásával meg kell védenie magát mindazoknak, akik azt szeretnék, hogy ez a kormányzat maradjon hatalmon.

Az elhangzott beszéd alapján nem zárható ki, hogy a jelenlévők arra a feltételezésre jutnak, hogy amennyiben a 2014. évben megtartott választásokon a Fidesz-KDNP vereséget szenved, a hatalom megtartása érdekében fegyveres konfliktust kell kirobbantani.

Na most az a helyzet, hogy a franc akarja védeni Orbán durcás és buta szövegét, de hát itt semmiféle háborús uszítás nem történt. Ezt egyesek úgy hívják, háborús retorika, mások meg úgy, hogy emberkedés, handabandázás, szájhősködés. A lényeg, hogy ez egy úgynevezett szónoki fogás, mégpedig a kevésbé elegánsak és szalonképesek közül, de hát a maga olcsóságában és otrombaságában ez mégiscsak stílus- és ízlésbeli, nem pedig jogi probléma. Persze ha valaki egy ostoba sötét komcsi, még az is kitelhet tőle, hogy rögtön megy feljelentgetni és fegyveres konfliktus kirobbanásától rettegni. Csak hát Ungár Klára nem az, hanem egy szellemes liberális nő, legalábbis valamikor így ismerte meg az ország, na meg Orbán Viktor párttársaként és barátjaként. 
A Legfőbb Ügyészség a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségnek küldte meg, erről pedig a feljelentőt levélben értesítette. Ungár az ügyészségi választ kiposztolta Facebookra és úgy kommentálta. 
Már ezért a levélért érdemes volt feljelenteni Orbánt. 
Őszintén kérdezem: tényleg? Jó érzés volt olvasni? Komolyan? Ne már! 


BŰNÖS NEMZET? 


A magyar népről gonosz módon és aljas célból terjesztett valótlan mítosz tételes cáfolata

Még ma, a XXI. században is ott lebeg a fejünk fölött a bűnös nemzet alaptalan vádja... Nem is csoda, hiszen a ma "véleményformáló pozícióban" lévő történészek - közöttük egyetemi tanárok - jó része a moszkovita Andics Erzsébet, Révai József, és Molnár Erik garázdálkodása idején szívták magukba a burkolt vagy nyílt magyargyűlöletet. Sokuknak még ma sem jutott eszébe, hogy tüzetesebben kutasson a hiteles magyar történelmi múlt - lett légyen szó akár a közelmúltról - felderítése érdekében. Ha beütjük az Internet keresőbe ezt a két szót, számos pro és contra cikk ugrik elő. Az akkori történészek legnagyobb része elhallgatta a témát, vagy vonalasan tört pálcát az egész nemzet fölött. Minden rossz és bűnös volt, amit csináltunk. A magyar történelmet egyszerűen kivették az európai környezetből. Ha mégis kapcsolódunk Európához, az csak kárunkra van, mert mindenki jobb, szebb és tisztességesebb volt nálunk. Szerintük! 
NOS, MI IS AZ IGAZSÁG:

  A németek által megszállt Európában, - kivétel nélkül minden állam együttműködött velük. A németek szolgálatába lépett norvég miniszterelnökről (Vidkun Quisling) nevezték el a kollaboráló államférfiakat quislingnek. A Gestapo besúgó rendszere nagyszerűen működött Athentól Narvikig. A zsidókat minden állam nagy lelkesedéssel szolgáltatta ki a németeknek. Az antiszemitizmus nem volt magyar találmány. Nehéz elhinni, de Roosevelt amerikai elnök sem lelkesedett értük. Joseph E. Persico, ismert amerikai történész-író a "Roosevelt titkos háborúja" (Roosevelt's Secret War, Random House Trade Paperbacks/New York 2002, ISBN 0-375-76126-8) című könyvben eddig jórészt ismeretlen tényeket közöl. Szemelvények: 
1. 218. oldal A St. Louis. Hamburg. Amerika hajón 1939 májusában menekülő 930 zsidót nem engedték partra szállni az USA kikötőiben, de Kubában, Kanadában sem. A Rooseveltnek írott távirat válasz nélkül maradt. Vissza kellett térniük Európába, ahol sokan a holocaust áldozatai lettek.
2. 218 oldal FDR ajánlotta Morgenthaunak: talán Kamerunban kellene letelepíteni a zsidókat. Ott csodálatos sík felvidék és fű (!) van. Az egész országot felfedezték, felkutatták készen (van a telepítésre)
3. 219-220 oldal. Észak Afrika megszállása után Rabatban a francia pk. tábornoknak az alanti kijelentést tette: A hivatásokban (orvosi, ügyvédi) pályán működő zsidók számát vissza kellene szorítani a lakossághoz viszonyított százalékukra. Ez a terv megelőzné a német problémát, ahol a zsidóság a népességnek csak néhány százalékát teszi ki, de az orvosok, ügyvédek, tanárok és professzoroknak közel fele volt zsidó... Mondotta Roosevelt.

Ezek elképesztő tények, nem illik bele a nyugati világról alkotott álomképünkbe. Ehhez képest a mi "numerus claususunk" és a II. zsidótörvényünk gyerekjátéknak tűnik. 
Ebben a könyvben a hírhedt Morgenthau tervet is ledorongolják FDR mellett mások is. "Ennek a tervek a publikálása tíz új német hadosztály erejével egyenlő" mondotta az elnök. 
Azt viszont már nem ismerte el, hogy a Casablancában meghirdetett "feltétel nélküli megadás" elve oktalanul meghosszabbította a háborút, sok millió ember halálát és mérhetetlen anyagi pusztulást okozott, köztük angol és amerikai katona halálát is. 
Eisenhower mondta ezzel kapcsolatban: (Persico, 235. oldal): "Ha választani kell a bitófa és húsz bajonett megrohanása között, inkább a húsz bajonettet kell választani." 
Ezt csak azért kell említeni, hogy a magyar vezetés dilemmáját érzékelhessük valamelyest. Akkoriban - amerikai közmondást idézve, választhattunk két rossz között. Ami természetesen nem mentheti a nyilas borzalmakat. 
   
Ami a szomszéd "győztes" államok "dicső" tetteit illeti,
nem árt sorra venni azokat sem.

  Szlovákia: Tiso páter vezetésével lelkes szervilitással vették át a német ideológiát. Minden elszállított zsidó után 500 birodalmi márkát fizettek a németeknek. A németeknek engedélyt adtak útjaik és vasútvonalaik használatára a lengyel háború idején. (Ezt mi megtagadtuk, Hitler legnagyobb dühére.) A németekkel együtt, - pár nappal később - támadták meg a Szovjetuniót. 

Románia: A zsidóirtást a Vasgárda kezdte, majd a román hadsereg folytatta. Bizonyítottan 250-400 000 zsidót öltek meg, borzalmas körülmények között. Mindezt a legcsekélyebb német ösztönzés és segítség nélkül. (A németek csak később kapcsolódtak be a romániai zsidóirtásba.) Ezt következetesen tagadták 2004-ig, amikor a zsidó szervezetek nyomására bevallották rémtetteiket és a kormányfő bocsánatot kért a zsidóságtól. Ennek az önkéntes akciónak a leírását olvashatjuk Matatias Carp: "A Román Holocaust" című könyvében, ami magyarul és angolul is megjelent. Ugyancsak megírta ennek történetét Randolph Braham amerikai professzor is és még sokan mások.1941-ben, a németekkel együtt támadták meg a Szovjetuniót. Amikor azonban a Nyugattal folytatott titkos béketárgyalások alkalmával a románoknak egyértelműen tudomásukra hozták, hogy a Szovjetunióhoz forduljanak, 1944 júliusában átálltak a szovjetek oldalára. Jutalmul megkapták Erdély északi részét is. 

Tito szerb partizánjai: 1941-ben, Bácska visszaszerzése után, a helyi szerbek és a (Trianoni békediktátum tiltó rendelkezései ellenére behozott) telepesek (dobrovoljácok), a titoista partizánok és a királyi csetnikek kezdték a gyilkolást. Régi, nemzetközi joggyakorlatnak megfelelően, az vállalja a teljes felelősséget, aki az ilyen hadviselést elkezdi. De! A győztest senki sem fogja felelősségre vonni, csak a vesztest.(Vae victis!) 
Hosszas partizánprovokációk és gyilkosságok miatt a magyar fegyveres erők razziát rendeztek Újvidéken, ami sajnálatosan vérengzéssé fajult. Ennek során 1300 (a szerbek szerint 3500) szerb, zsidó és kommunista lelte halálát. Ez méreteiben nagyobb volt, mint az Amerikai Hadsereg Mi Lay-i (Vietnam) hasonló módszerekkel kiváltott vérengzése volt, de ugyanolyan okai voltak. 
A valódi háborús bűnösök nem a magyar Kovács őrmester volt Újvidéken vagy Zsablyán, nem az amerikai Calley hadnagy Mi Lay faluban. Borzalmas tettükre magyarázat van, de nincs mentség. 
A szovjet hadsereg nyomában beszivárgó (és sunyin felbátorodó...) partizánok megtorlásként kb. 40 000 (negyvenezer) magyart öltek meg, balkáni módszerekkel. Ezen áldozatokat 2006 áprilisában rehabilitálta a szerb kormány és kártérítést helyezett kilátásba az áldozatok hozzátartozóinak. Nota bene: Az áldozatok emlékének állított emlékműveket, kereszteket, a szerbek rendszeresen meggyalázzák, ledöntik és összetörik. Viszont az újvidéki híd közelében emlékműveket állítottak a magyar vérengzés áldozatainak, s azt minden odatévedő külföldinek megmutatják. A maguk több mint tízszeres népirtásáról pedig "szemérmesen" hallgatnak. 
A szerb zsidókat pedig a quisling kormányfő Nedic, német zsoldban álló katonái irtották ki. 

Csehek: Annak ellenére, hogy a cseh hadsereg több és modernebb fegyverrel volt felszerelve, mint a német, egy puskalövés nélkül adták meg magukat a németeknek. 
Az egész háborút megúszták említésre méltó veszteség nélkül (Lidice). A német hadigépezetet mukkanás nélkül, megbízható módon ellátták fegyverekkel és lőszerrel. Több tízezer teherautó, harckocsi, rohamlöveg, löveg, lőszerek milliói özönlöttek ki a cseh gyárakból a Wehrmacht részére. 
Amikor a szovjet hadsereg megérkezett - egyedül Európában - testvérként fogadták, és védelmében nekiláttak a németek lemészárlásának és kiüldözésének. ALAPOS MUNKÁT VÉGEZTEK. Ha valaki kíváncsi a számokra és a borzalmakra, amiket a "kulturált" csehek elkövettek, könnyen megtalálhatja az adatokat a Szudétanémet szervezetek honlapjain, vagy üsse be a Google keresőbe az "Usti nad Labem" vagy a "Brno death marsh" szavakat mintának. 

Nem csak németeket öltek és telepítettek ki, de magyarokat is. Sajnálatos, hogy napjainkig csak a Pozsonyligetfalu árkaiban lemészárolt és kirabolt 90 erdélyi magyar levente és Dobsina magyar valamint német férfi lakosainak a lemészárlása van dokumentálva. Több ezer magyar férfi gyanított kivégzése még nyomozásra vár. Ugyancsak érdemes elolvasni Konstantin Szaharov cári tábornok könyvét az első világháborús Cseh Légió szibériai viselt dolgairól. Az orosz államkincstár aranya jórészének és minden mozdítható tárgy, gépezet, érték elrablása mellett a magyarok gyilkolásával is lelkesedéssel foglalkoztak. 
Itt kell emlékeztetnünk az olvasót arra az évszázados íratlan törvényre, hogy a "szemet-szemért" alapon elkövetett kínzások és gyilkosságok, a megtorlót az eredeti bűntett elkövetőinek az erkölcsi szintje alá süllyeszti. 
  
Hitler által megszállt európai országokban - talán Dániát kivéve - a Gestapó kitűnően működött. A quisling kormányok a zsidókat nagy lelkesedéssel szolgáltatták ki a megszállóknak. Franciaország, Hollandia, Belgium, Norvégia sem volt kivétel! A Világhálón bőven találunk dokumentumokat a zsidók üldözéséről. 
   
MIT IS CSINÁLTUNK MI MAGYAROK,
akiket előszeretettel neveznek
hazai és külföldi politikusok és történészek
bűnös nemzetnek?

A Szovjetúnió elleni háborúba lépésünknek több oka volt. Íme néhány: 
1. 1941-ben még nem lehetett biztosan tudni, ki nyeri meg a háborút. Anglia egyedül állt a németekkel szemben. Az USA közvéleménye a legkisebb hajlandóságot sem mutatta a beavatkozásra a Pearl Harbor elleni japán támadásig (1941. december 7.).
2. A románok és a szlovákok már a háború első napjaiban csatlakoztak a németekhez. Erre való tekintettel vezetőségünk nem akarta megkockáztatni az esetleges győzelemből való kimaradást.
3. Hitler tudomására hozta Antonescu román diktátornak, hogy az kapja meg Erdély másik felét, aki a legnagyobb áldozatot hozza az orosz háborúban.
4. Hitlernek tervei voltak Magyarország megszállására (eleinte szlovák és román csapatok bevonásával), ha az nem vesz részt a hadjáratban. Ez meg is valósult volna, amikor 41 őszén látták, hogy nem sikerült megsemmisíteni a vörös hadsereget.
5. Horthy tanácsadóit arra késztette a német megszállás réme, hogy rábeszéljék a minimális erővel való részvételre, amely megmentheti a magyar zsidók életét is. Gondoljunk arra, hogy Horthyt nem állították a Nürnbergi Bíróság elé, és élete végéig Chorin Ferenc, Kornfeld Mór és társaik egy alapítványon keresztül gondoskodtak róla, tartották el a portugáliai Estorilban.

Amit soha nem vettek figyelembe 
1. Közel 200,000 lengyel menekültet fogadtunk be és tettük lehetővé továbbutazásukat, hogy az angolok által felállított Anders hadseregben harcoljanak tovább a németek ellen. Akik nem mentek tovább, nyugodtan élhettek Magyarországon. Az egyetlen lengyel középiskola is Magyarországon működött akkoriban Balatonbogláron.
2. Francia, olasz (!), és zsidó menekülteket is ezerszámra fogadtuk be és védtük egészen a német megszállásig (1944. március 19), de még azon túl is, legtöbbször a helyi hatóságok hallgatólagos beleegyezésével.
3. A magyar légelhárítás nem lépett akcióba az átrepülő angolszász bombázók ellen, Magyarország bombázásának a napjáig (1944. április).
4. A foglyul ejtett angolszász repülő személyzetet nem adtuk át a németeknek, hanem dunántúli kastélyokban helyeztük el őket, és lehetővé tettük menekülésüket.
5. A német megszállás, 1944. március 19. után kezdődött a magyar zsidóság kálváriája. De amikor a német hadsereg java kivonult, Horthy leállítatta a deportálásokat.
6. Eichman, az "Endlösung" végrehajtója mondta Izraelben, hogy az egész megszállt Európában, csak Horthyék merték őt kiutasítani az országból.
7. Miért nem ugrottunk ki a háborúból? Erre, többek között, a brit külügyminisztérium egy nemrég felszabadított titkos jelentése adhat némi következtetésre okot. Egy Mr. Randal nevű magasabb beosztású úr jelentette, (értelemszerű fordításban):

1943. október 14.
A Zsidó Ügynökség (Jewish Agency) megbízásából Namier professzor kérte, hogy ne kényszerítsük a magyar kormányt az idő előtti kiugrásra, mert ez német megszállást eredményezhetne. Ez pedig a 800.000 zsidó megsemmisítéséhez vezethetne, akik most relatív biztonságban élnek Magyarországon. 
Mr. Randal említette, hogy ez már oka lehet annak, hogy a magyar kormány nem közeledett a Szövetségesekhez... 
Dr. Namier reménykedik, hogy a magyar kormány nem mozdul, amíg a németek (egy kiugrási kísérletre) reagálni tudnának. 
Reg.: ) 012035/385/21î" 

Nos, kik is voltak a bűnösök? 
   
UTÓSZÓ:

Sokan vádolnak minket azzal, hogy nem tettünk meg mindent a zsidó honfitársaink megmentése érdekében, és közömbösen viselkedtünk sorsuk iránt.. Ez sem igaz! Budapesten és a nagyobb városokban mindenki mentette a zsidó rokonait, barátait, aki tehette. Falvakban, kisvárosban általában nehéz volt, hiszen mindenki belelátott a másik tányérjába. 
Természetesen nincs olyan törvény a világ egyetlen országában sem, ami arra kötelezne valakit, hogy saját és családja életét kockára tegye másokért. Ennek ellenére sokan vállalták a "felkoncolást", amit a nyilasok ígértek a zsidómentőknek. Wallenberg úr sem volt az egyetlen, aki ezreket mentett meg. Angelo Rotta pápai nuncius, a magyar Baránski Tíbor szervezésében legalább annyi zsidót mentett meg mint ő. Ezenkívül apácák, papok, hivatalnokok, katonák, külföldi diplomaták mentették zsidó polgárainkat 
   
Ezenkívül tessék már tudomásul venni, hogy azok rendkívüli idők voltak. Túl voltunk Sztálingrádon, a Második Hadsereg pusztulásán. Minden hadköteles férfi katona volt. Nem volt már olyan család Magyarországon, ahol nem lett volna hősi halott, sebesült vagy hadifogoly. Az ember élete már egy fabatkát sem ért. A Szovjet hadsereg a határaink előtt állt, augusztus óta már hazánk területén folytak a harcok. Frontkatonáink elbeszéléseiből és 1919-es kommunista terror óta tudtuk, mi várt ránk. Mindenki leszámolt a saját és családja bizonytalan jövőjével s életével is. 1944 április harmadika óta pedig súlyos bombatámadásokat kellett elszenvednie az országnak az USA, angol és szovjet légierőktől. Azok ne kritizálják a magyarságot, akik nem élték át azokat a rettenetes időket, vagy bűnös szándékkal nem akarnak rá emlékezni! 
Kíváncsi volnék, külföldi kritikusaink - hasonló rettenetes, kilátástalan körülmények között - hogyan viselkedtek volna? 
Kapcsolódó: 
   Vasárnapi újság: Magyaródy Szabolcs 
   Bakos István: Laudáció Magyaródy Szabolcsról 
 
Lipusz Zsolt: ANTAGONIZMUS ÉS TÖRTÉNELMI LEJTMENET
Deutsch megelégelte az olvasói visszajelzéseket, s úgy döntött, segít "Géza ügyésznek" a Magyar Gárda sorsára juttatni portálunkat 

2013-12-16. 09:09 Kuruc.info 
Közeleg az EP-választás, s akik eddig semmiféle munkát nem végeztek a tízezer euró fölötti fizetésükért, most megpróbálják eljátszani, hogy ők bizony hasznos politikusok, nem csak holmi élősködők. (Különösen bizonygatásra szorul ez, ha ráadásul még liberális származású is az ember, mint Tamásunk.) 
Így hát az ugróiskola-bajnok, akiről mandátuma alatt csak annyit lehetett hallani, hogy néha a női nemi szerv, a közösülés, a sperma és társaik vulgáris neveit írja ki Twitter-oldalára, úgy döntött, maga is aktívabban bekapcsolódik a köreikben immár hagyományosnak mondható magyarellenes háborúba, melynek legkiválóbb harcosai között olyan neves fajtársai találhatók, mint Kohn-Kun, Szamuely vagy Rosenfeld-Rákosi - nem folytatjuk, a lista ismert olvasóink előtt, a Dajcstomik legnagyobb bosszankodására. 

Ugróiskolát ígért, ha az ügyészség nem engedelmeskedik rögvest brüsszeli parancsának, ám úgy tűnik, jobb ötlete támadt (vagy inkább jobbat súgtak neki): kitalálta, hogyan lehetne a Magyar Gárda sorsára juttatni portálunkat. 
 
Harcostársak - a Gárda tönkretételéért már mindent megtettek - most már több idejük van ránk

Nem akárhogy: hivatalos papírokkal! Amelyeket ezek szerint eddig csak azért nem nyújtott be, mert kíváncsi volt, ugrik-e az ügyészség az ultimátumára - most azonban, hogy kiderült, nem úgy működik a dolog, mint Singer-Gerőék alatt, jöhetnek a "papírok". Nem jelenthet ez gondot, van akitől segítséget kérni, rá is érnek, hiszen a többségüknek nincs karácsony: 

Így azon sem csodálkoznánk, ha holnap előállnának a saját kezűleg megírt, kétségbevonhatatlanul hiteles beismerő vallomásainkkal... 
Íme az erről szóló Facebook-bejegyzése
Egyem a szívét ennek a derék F. Géza ügyész-szóvivő-ügyésznek. Ez a drága ember olyan pöpec módon tudja visszautasítani a "valótlan kijelentéseket" és "durva kirohanásokat", hogy könnybe lábad az ember szeme.

(Kissé felénken rohanok ki ismét durva, amikor megkérdezem, hogy ha mondjuk a sajtóközlemény gyártásra fordított energiák tizedét a törvények betartatásával kapcsolatos munkájukra fordították volna eleddig, akkor nem-e lehetne-e, hogy már évek óta hatalmas lyuk tátongana az online náci sajtópiacon a Kuruc.info felszámolása miatt? Meg, hogy nem-e emlékezteti-e Géza ügyészet a Kuruc.info homokozója körüli ügyészségi totyorgás arra az izmos szerencsétlenkedésre, amit a szervezete a Magyar Gárdával kapcsolatban követett el, amikor is hosszú időn keresztül roppant kreatívan tette szét a kezecskéit a nyíltan paramilitáris szervezet nettó törvénysértő működését illetően, majd végre megokosodva felfedezte azt a régóta létező jogszabályhelyt, amit alkalmazva véget vethetett a törvénytelenségnek. Azaz a Magyar Gárdának. Én kérek elnézést.)

Nos, kedves Géza ügyész, szeretve tisztelt náci rajongóim (csak rajongók tudnak annyi smst és mailt küldeni, éjjel-nappal annyit hivogatni, mint engemet a rajongóim az elmúlt napokban), Kuruc.info!

Láthatóan az ügyészségnek magától, ha tetszik hivatalból nem megy. Lehet, hogy próbálja, próbálgatja, de sehogy se nem sikerül nekik. Itt az ideje hát, hogy segítsünk. Az aranyos snájdig Géza ügyész és csapata ezért megkapja a szükséges segítséget, azokat a hivatalos papírokat, amik alapján végre érvényt tudnak szerezni a törvényeknek. Mert Magyarországon egy náci (szenny)honlap működése törvénytelen.


Amint látják a kedves olvasók, már nem panaszkodik arra, hogy csak nyolc trappista hívta fel, sőt, szeretve tiszteli az őt visszajelzésükkel kitüntető "nácikat". Deutsch amúgy is vadászik a rajongókra (meg most már ránk is, ugyebár), talán emlékszik még valaki, hogy 2011-ben versenyre kelt Kiszel Tündével ízléstelen naptárak kiadása terén... 
Úgyhogy lehet nyugodtan tovább gyarapítani a rajongótábort - ne feledjék: csak kedvesen, barátságosan, az is tökéletesen az agyára tud menni: 06-30-200-1982. (Ja és magyarázza már el neki valaki, hogy a hívogatni szót nem rövid i-vel írjuk, következetesen elköveti...) 
Frissítés: mi időhiány miatt nem kezdtünk bele Deutsch "helyesírásának" elemezgetésébe, nagy vonalakban megtette helyettünk Lipusz Zsolt: 
Tommy Boy szerencsétlen, gyűlölettől áthatott bejegyzéséhez egyetlen, grammatikai jellegű észrevételt fűznék: hemzseg a nyelvhelyességi és helyesírási hibáktól. 
Nevezetesen, a magyarban az "e" kérdőszó a segédige után áll, vagyis Tommy abszolút magyartalanul használja ezen szófordulatokat: "nem-e lehetne-e?", továbbá: "nem-e emlékezteti-e?" Ezenkívül a szerkesztőség nagyon helyesen, már felhívta a figyelmet arra, miszerint "a hívogatni szót nem rövid i-vel írjuk", ám barátunk ezt a nyelvi vétséget is elköveti, végezetül az "smst" helyes írásmódja "sms-t", amit a jelek szerint Tompika szintén nem tud. Zárszóként, a központozási, vesszőhasználati hibáiról már nem is érdemes szót ejtenünk. (És itt vannak még az olyan gyöngyszemek, mint az "ügyészet" - talán az enyészet mintájára vagy felénken félénken helyett, a sor tovább folytatható - a szerk.) 
Persze neki nyilván csak tanult nyelv a magyar, vagy ennyire igénytelen, esetleg a kettő egyszerre. 
L. Zs. 
Korábban írtuk: Lejárt Deutsch ultimátuma, mégis itt vagyunk - őt viszont olvasóink elárasztották jókívánságokkal 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése