2016. október 2., vasárnap

A maffia állam .




A maffia állam .


Van itt valaki, aki nem államtitkár?





Lázár: Magyarország jövője a tét
 
2016.09.10. propeller 

A népszavazás lehetőség arra, hogy az emberek közvetlenül döntsenek saját jövőjükről és befolyásolják az ország sorsát - nyilatkozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter amakohirado.hu portálnak. 

A szombaton megjelent interjúban a Makó és térségének országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, október 2-án a választópolgárok a következő évtized talán legfontosabb kérdésében mondhatnak véleményt, alakíthatják saját és gyermekeik jövőjét, közvetlenül befolyásolhatják az ország sorsát. Ezért a miniszter mindenkit arra buzdított, hogy menjen el szavazni. 
Lázár: Magyarország jövője a tét 
Lázár: Magyarország jövője a tét

Vannak országok Európában - például Németország vagy Franciaország -, amelyek versenyelőnyt várnak a minél több bevándorló érkezésétől. "A magyar kormány álláspontja az, hogy a keresztény Magyarország homogenitásának megtartása a feltétele annak, hogy sikeresek legyünk. Amennyiben munkaerőre van szükségünk, akkor azt a magyar családok támogatásán keresztül szeretnénk megoldani vagy a határon túli magyarsághoz fordulunk" - mondta Lázár János. 

A politikus kifejtette, "mostanában 100-120 ezer emberről beszélnek Brüsszelben a hazánkra érvényes kötelező betelepítési kvóta kapcsán". Ez a családegyesítést, valamint a gyermekvállalást figyelembe véve néhány éven belül már egy 500-600 ezres, folyamatosan gyarapodó közösséget is jelenthet. A miniszter szerint kérdéses, hogyan lennénk képesek a teljesen eltérő kulturális és társadalmi hátterű, Európában gyökér nélküli, Afrikából vagy a Közel-Keletről származó és saját vallási és kulturális identitásához erősen ragaszkodó közösség integrációjára. 

A referendum bojkottjára biztatókról Lázár János kijelentette, "egy demokratikus politikai párt nem mondhatja azt, hogy az emberek maradjanak távol a népszavazástól, mondjanak le a választójogukról. A demokrácia alapértékeit támadja az, aki a népszavazáson való részvétel ellen kampányol" - tette hozzá. 

A miniszter rámutatott, soha nem volt kérdés a kormány számára, hogy a politikai menekülteknek védelmet biztosít. Különbséget kell tenni azonban a háború, a vallási, etnikai üldöztetés elől menekülők és a hazájukból a jobb élet, a magasabb bér, vagy a szociális támogatás reményében útnak indulok között. A magyar határt átlépők csupán 10 százaléka vallja magát politikai menekültnek. "Készek vagyunk az ország teherbíró képességéhez mérten támogatást adni azoknak, akik nálunk nehezebb körülmények között élnek, de ezt a segítséget ott kell nyújtanunk, ahol születtek, ahol élnek és ahol a baj kialakult" - fűzte hozzá. 

"A menekülteket be kell fogadnunk, de meg kell védenünk Európa határait a bevándorlástól, és létre kell hoznunk olyan pontokat, ahol jelentkezni tudnak azok, akik be szeretnének lépni. Az nem működik, hogy beözönlenek az emberek, majd Németország kiválogatja azokat, akikre szüksége van, és akiket integrálni tud, majd a többieket széttelepíti Európában" - mondta a politikus. 

Lázár János kitért arra is, a kormány szeretné elkerülni, hogy Magyarország és Románia között kerítés épüljön, ezért fokozott együttműködésre törekszik a szomszédos ország vezetésével és hatóságaival. Meggyőződése szerint azonban Magyarország előbb-utóbb itt is rákényszerül a határzár építésére, ezért felkészültek arra, hogy amennyiben szükséges, itt is meg tudják védeni az országot. 





Elkapták Bayer Zsolt fiának vélt támadóját







Súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy budapesti férfit.
A VII. kerületi rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást R. Dezső 49 éves budapesti lakossal szemben – közölte a rendőrség.
Azt írták, szeptember 8-án 1 óra 20 perc körül a Wesselényi utcában egy négyfős társaság egyik tagja keveredett szóváltásba a sértettel, aki korábban azt nehezményezte, hogy a társaság tagjai az autójára rákönyököltek.
Ugyan nem nevezték meg a sértettet, de minden valószínűség szerint Bayer Zsoltnak, a Magyar Hírlap publicistájának a fiáról lehet szó.
Bayer a lap pénteki számában azt írta, húszéves fiára és barátaira egy Wesselényi utcai sörözőnél támadtak rá. 
"Az autóval a sörözőtől körülbelül ötven méterre parkoltak le, és egyszer csak észrevették, hogy egy alak a kocsinak támaszkodik. A fiunk odament, és szólt az illetőnek, hogy ezt fejezze be, ő az autó tulajdonosa, és ne piszkálja a kocsiját! Azonnal előkerült a semmiből egy másik alak is, és ketten szó nélkül nekiestek a fiunknak" – írta.
A rendőrség most azt közölte, hogy a szóváltás hevében a társaság egyik tagja a sértettet többször megütötte, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett. Bayer a cikkben azt írta, a fia "összeverve, szétvert arccal, állkapoccsal, összerugdosva" ment haza.
A rendőrök a sértett feljelentését követően beazonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható R. Dezsőt, akit másnap, szintén a Wesselényi utcában elfogtak és előállítottak.



Van itt valaki, aki nem államtitkár?

SZEPTEMBER 8. 09:50
270 állami vezetőt tartunk el, kétszer annyian vannak, mint 2010-ben.

Fotó: MTI
Fotó: MTI
keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságlétrehozásával minden eddigi rekordot megdöntött az állami vezetők száma – írja a Blikk. Kétszázhetvenen vannak, kétszer annyian, mint hat évvel ezelőtt, és az év eleji létszámnál is tízzel többen vannak. Ráadásul az csak később derül ki, hogy az új helyettes államtitkárságban hány főosztályt és hány alosztályt hoznak létre, hány munkatárs foglalkozik majd a keresztények üldöztetésével.

A legtöbb, ötvenhat állami vezető egyébként a bürokrácia leépítésén keményen dolgozó Miniszterelnökségen van.  A lap számításai szerint a vezetők fizetésére 2,5 milliárd forint megy el évente.
Míg – a Blikk összehasonlítása szerint – 2010-ben 47 helyettes államtitkár, 20 államtitkár és 15 miniszter volt, addig idén helyettes államtitkárból 100, államtitkárból 56, miniszteri biztosból 91, kormánybiztosból 16, miniszterből pedig 12 munkálkodik az ország felemelkedésén.

Összegezük: kit is kell nekünk eltartani !
A cigányt , a zsidót , a helytartóinkat , ezek seggnyalóit , a bevándorlókat , a halott zsidókat mert a kárpótlást valaki felveszi utánuk , és ezekhez jön még az a magyarság akiket nem engednek dolgozni , vagy szarért húgyért nem fognak dolgozni .


Balog: Ha nem kap elég támogatást, nehéz helyzetbe kerül a kormány

NT, 2016. szeptember 10., szombat 12:47, frissítve: szombat 15:48

 A kormánypártok évadnyitó ülése után a kvótanépszavazás a központi témája a kötcsei polgári pikniknek is. Matolcsy György jegybank-elnök és Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond.
A Polgári Magyarországért Alapítvány kezdeményezésére a Fideszhez közelállók minden évben összegyűlnek a somogyi községben.
A zárt körű pikniken Matolcsy György jegybank-elnök és Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond. A találkozóra érkező Emberi Erőforrások minisztere a Hír TV-nek azt mondta: ha a kormány nem kap elég támogatást október 2-án, nehéz helyzetbe kerül az ország, a kormány és a magyar családok is.
A kvótanépszavazás a központi téma Kötcsén
 
Természetesen a fő téma az az októberi népszavazásnak az ügye, ez az egyik legfontosabb dolog ma amiben úgy látom, hogy egyre többen értik, hogy mit is akar a kormány ebben az ügyben. Másrészt pedig a tétje az még az nem világos mindenkinek, hogy milyen fontos, hogy mindenki ott legyen ezen a szavazáson, mindenki véleményt nyilvánítson a demokrácia miatt is, meg azért is, mert hogyha a magyar kormány nem kap elég támogatást, akkor bizony nehéz helyzetbe tud kerülni a az ország is, a kormány is, a magyar családok is” – vélte Balog Zoltán.


A brókerbotrány miatt veszett el Magyarország élelmiszertartaléka?



Eladták az ország élelmiszertartalékát, vagyis nincs például állami búza, kukorica, rizs vagy éppen cukor, amelyeket nagyobb válsághelyzetekben fel lehetne használni. Varga Mihály azt mondta, egy országnak kellenek tartalékok. Csakhogy az MSZP-s Gőgös Zoltán szerint mindent értékesítettek, amikor felszámolták a készletek fölött gazdálkodó szervezetet. További részletek a videóban.
Hosszú ideig Magyarországnak is voltak tartalékaik, de 2015 őszén egy kormányhatározatban úgy döntöttek, hogy Magyarországon nem indokolt gazdaságbiztonsági készletek fenntartása. Eredetileg nagy raktárakban tartották a kukoricát, a búzát és az árpát, de például voltak állami cukor és étolajkészleteink szükség esetére, ha valamilyen nagy vész van. Ezekért a Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft felelt egészen addig, míg meg nem szüntették.

A nonprofit cég ugyanis nagyot bukott a brókerbotrányban. Egészen pontosan 410 millió forintot, ennyit tartottak a Hungária Értékpapírnál.
A céget hivatalosan tavaly év végén végelszámolással megszűnt.
A szocialista Gőgös Zoltán szerint a készleteket eladták. „Ez igaz a liszt cukor, étolajra és a nagyobb tételre a búza kukorica, ami 50-100 tonna készletek voltak a mi időnkben, azt is eladták” – tette hozzá.
Hogy valójában mi van a tartalékokkal hivatalosan nem derült ki, Varga Mihály szerint meg kell lennie. Az index is nyomozott az élelmiszertartalékok után. Először a Földművelésügyi tárcánál, ahol a belügyre mutogattak, ott viszont azt közölték, hogy az élelmiszertartalék nem az ő hatáskörük. Elvileg év végig létre kell hozni egy új szervezetet, amelyik az élelmiszertartalékokat kezeli, de az ATV Híradó ezzel kapcsolatos kérdéseire még a Miniszterelnökség sem reagált.
gőgös zoltánGőgös Zoltán
Az állam most külföldről vásárolna, ha szükség lenne nagyobb mennyiségű búzára, kukoricára. A DK szerint ez teljesen elfogadhatatlan. „Itt nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatok vannak. Elköltötték a készletezési pénzt.  Másrészt, hogy jogutód nélkül megszüntették azt a szervet, ami az állampolgároknak hivatott készletekért felel. Harmadrészt nincs ilyen tartalékolás Magyarországon” – hívta fel a figyelmet Vadai Ágnes.
A tartalékgazdálkodási Kft-nek a végelszámolás előtt 10 milliárd forint értékben voltak raktáraik is. Vélhetően ezeket is eladták.
Az ATV Híradó szerette volna azt is megtudni, hogy kinek adták el a készleteket, és mi van a raktárakkal. A végelszámolást végző Reorganizációs Kft-nél azonban nem kaptak információt.
Totális inkompetencia”
Elbrókereztek” 410 millió forintot, azért számolták fel a Tartalékgazdálkodási Kft.-t, hogy nem kívánatos adatokat tüntessenek el, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Sallai Róbert Benedek, az LMP szakpolitikusa. Szerinte bármikor bekövetkezhet olyan helyzet, hogy szükség lenne egy ilyen tartalékra, „ez nemzetbiztonsági ügy.”
sallai róbert benedekSallai Róbert Benedek
Németországban éppen hogy a tartalékolásra koncentrálnak, tette hozzá a politikus. „Szimplán totális inkompetencia a kormány részéről, hogy eltűnt ez a tartalék” – jelentette ki Sallai, aki szerint „egyszer majd talán megtudjuk, hova tűnt, mi történt ezzel a tartalékkal.” Úgy látja, azon az emberek már nem csodálkoznak, hogy valami, ami közös, az eltűnik. „Ezt a kormányt addig érdekli a biztonságpolitika, amíg politikai kommunikációs haszna van belőle” – tette hozzá Sallai Róbert Benedek.
Németországban azt javasolják a lakosságnak, hogy halmozzanak fel öt napnyi ivóvizet és tíz napra elegendő élelmiszert. Thomas de Maiziere belügyminiszter hangsúlyozta, a modern infrastruktúra sérülékenysége és az erőforrás-függőség ugyanis gazdagon kínál támadási felületeket. Az atv.hu megkereste a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát, ahol arra hívták fel a figyelmünket, hogy hazánkban nincs semmilyen arra vonatkozó előírás, hogy tartós élelmiszert, ivóvizet, vagy bármilyen önellátásra szolgáló eszközt kellene otthon készenlétben tartani. Hozzátette ugyanakkor, hogy „tanácsos egy-két napra elegendő ivóvizet és tartós élelmiszert például, konzervet tartani otthon, hiszen elég egy erős téli havazásra gondolni, ami elzárja a külvilágtól a települést”.
atv.hu




Rendőrök motozták meg Hadházy Ákost, az LMP társelnökét és a német RTL2 tudósítóit, akik a kisvasútról forgattak


Hadházy Ákos, az LMP nyáron megválasztott társelnöke (és jövő hétfőtől parlamenti képviselője) a német RTL forgatócsoportját kísérte Felcsúton. A németek a miniszterelnök telke szomszédjában felhúzott Pancho-arénáról és az EU-s pénzből épített felcsúti kisvasútról forgattak, amin egyébként aznap sem ült senki.
Hadházy szerint ő csak mosolygott, de a német újságírók eléggé meglepődtek és felháborodtak a rendőrség eljárásán, hiszen az egyetlen bűnük annyi volt, hogy kamerával járkáltak Felcsúton.
A motozás valószínűleg bekerül majd a német RTL2 adásába is, hiszen a kameráik előtt történt az egész. Az németországi RTL2 csatornában egyébként kisebbségi tulajdonos az RTL-csoport, más hírigazgatóság alá tartozik, mit a szűkebben vett csoporthoz tartozó csatornák.

Erre van rendőr , de hogy a rablógyilkosokat hajkurásszák arra nincs ember , bizonyára még mindig olajoznak a rendőri vezetők .

Obama ennyi fegyvert vahabita iszlamistáknak még soha nem ajánlott 

2016. szeptember 8. 888.hu 

A Johns Hopkins Egyetem egyik kutatóintézetének friss jelentése szerint az Obama-kormányzat bonyolítja az amerikai-szaúdi kapcsolatok 71 éves történetének legnagyobb értékű fegyverkereskedelmét: 2009 óta Washington több mint 115 milliárd dollár értékben ajánlott fegyvereket és más katonai felszereléseket Rijádnak. 

William Hartung, a Központ a Nemzetközi Politikáért (CIP) nevű washingtoni kutatóintézet programigazgatója Fegyvereladások Szaúd-Arábiának és a jemeni háború című elemző tanulmánya szerintWashington 42 különböző fegyvereladási megállapodást kötött Rijáddal, és a fegyverek nagy részét még nem szállította le

Mindenképpen érdekes tény, hogy a jelenleg is regnáló szaúdi királyság ugyanarra a jogi megközelítésre és ultrakonzervatív vallási ideológiára - a vahabizmusra - alapozza államát és igazságszolgáltatását, mint a legveszélyesebb, fundamentalista terrorszervezet, az Iszlám Állam. Hiszen Ibn-Szaúd - az első szaúdi állam alapítója - a jelenlegi ISIS alapítóihoz hasonlóan nagy tisztelője volt Mohamed ibn Abdul-Wahhab-nak, a vahabizmus megalapítójának. 

Az amerikai elnök 2009-es hivatalba lépése óta az amerikaiak már mindent szállítottak Rijádnak: 
tankokat, 
támadó helikoptereket, 
föld-levegő rakétákat, 
rakétavédelmi rendszereket, 
hadihajókat, 
emellett Washington támogatja a karbantartást és a kiképzést is. 

Az elemzés kitér arra, hogy nemrégiben az emberi jogi csoportok és az amerikai kongresszus politikusai körében is aggodalmat keltett, hogy a jemeni háborúban folyamatosan emelkedik a civil áldozatok száma, akiknek a haláláért az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerint a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség felel. 
Obama ennyi fegyvert vahabita iszlamistáknak még soha nem ajánlott

Az ENSZ adatai szerint a polgárháborúnak már legalább tízezer civil halálos áldozata van. 
Jogvédő szervezetek szerint a szaúdi légi támadások során amerikai fürtös (kazettás) bombákat használtak. Ezeket a fegyvereket egy 2008-as nemzetközi egyezmény betiltotta, ám a fegyverexportőr nagyhatalmak, az Egyesült Államok és Oroszország nem írták alá a dokumentumot. 

A fegyverkereskedelem szigorúbb szabályozását szorgalmazó, Control Arms nevű nemzetközi szervezet szerint az Egyesült Államok semmibe veszi azt a 2014-ben kötött nemzetközi egyezményt, amely azt hivatott megakadályozni, hogy a hagyományos fegyverek kereskedelme az emberi jogok megsértését, vagy háborús bűnök elkövetését szolgálja." 
Jemenben tömeges jogsértésekről érkeznek jelentések, Szaúd-Arábiát több nemzetközi szervezet is háborús bűncselekmények elkövetésével vádolja. 

Az Obama-kormányzat az említett egyezmény ellenére a múlt hónapban is jóváhagyott egy 1,15 milliárd dolláros fegyvereladási ügyletet Szaúd-Arábiával. 

A kutatóintézet vezetője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva leszögezi: itt az ideje, hogy az Obama-kormány felhasználja befolyását annak érdekében, hogy megelőzzék a további civil áldozatokat. 



Oroszország leállította az ukrajnai gázolajszállításokat



gazolaj
Oroszország szeptember kilencedikén váratlanul leállította a gázolajszállításokat Ukrajnába.
Erről az Oilnews oldal jelentett az üzemanyag exportőrökre hivatkozva. A szállítások leállítását az váltotta ki, hogy az orosz Műszaki és Export Ellenőrző Szövetségi Szolgálat (FSZTEK) visszavonta a korábban kiadott export engedélyek többségét. „Péntektől (szeptember 9.) kezdve az FSZTEK nullázta a korábban kiadott engedélyeket, a szállításokat ezért leállították. Az ukrán vállalatok már megkezdték a tárgyalásokat az orosz hivatalokkal” – nyilatkozta egy importőr vállalat.


A V4-ek Orbán vezetésével forradalmat akarnak az EU-ban (Daily Mail)





visegrad-group
Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia magyar vezetéssel forradalmat gerjesztenek az Európai Unióban , hogy blokkolják a migránsokat, írja a brit lap. A négy visegrádi ország célja az, hogy az egész Európai Uniót eltereljék a nyugati liberalizmustól egy nemzetibb álláspont felé, felhasználva a Brexitet. Várható, hogy szeptember 16-án ez az álláspont keményen ütközik majd a pozsonyi uniós csúcson a liberális nézeteket képviselő Németországgal, Svédországgal, Dániával, Franciaországgal, Spanyolországgal és Olaszországgal szemben. Orbán Viktor, írja a cikk, növelni kívánja a kelet-európaiak nemzeti és vallási azonosságtudatát csakúgy, mint Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke. Orbán szerint ezzel a nemzetek erősebbek és ellenállóbbak lesznek. A V4-ek nem akarnak vízummentességet a törököknek és Magyarország egy hónap múlva népszavazást rendez az uniós migráns kvótákról.
 
Franciaország, Olaszország, Portugália, Málta és Ciprus vezetői ma Athénben találkoznak egy „EU-Med” (EU-Földközi-tengeri térség) csúcstalálkozóra. Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök reméli, hogy ott sikerül rávenni a résztvevőket, a jövő heti pozsonyi EU-csúcson adjanak baloldali választ Európa többszörös válságaira. Kifejtette, a térség országait egyszerre sújtja a menekültválság, a biztonsági válság, a terrorizmus és a gazdasági válság. Az Észak országai többletet halmoznak fel, míg a Dél országai nagy hiányokkal küszködnek. Addig nincs európai konvergencia, mondta, ameddig ilyen különbségek léteznek. Ciprasz azt reméli, írja a brüsszeli szakportál, hogy a mai találkozón sikerül megakadályozni azt, hogy a pozsonyi csúcsot a V4-ek uralják, mert ezek az országok csökkenteni akarják Brüsszel hatalmát elsősorban a migráció terén. De Ciprasz azt is szeretné, hogy ellensúlyt képezzenek Németországgal és annak költségvetés szigorítási politikájával szemben. A németek ezt nagyon rossz szemmel nézik. Egyikük kijelentette, hogy Nagy-Britannia távozása után a „Club Med” országainak blokkoló kisebbségük van, amellyel bármilyen olyan brüsszeli törvényt el tudnak gáncsolni, amit nem szeretnek.
 
A magát „Napi tényeknek” nevező, négyszázezres olvasótáborral rendelkező olasz napilap „Lazlo” Petrát „migránsokkal focizónak” nevezi. A róla írt cikkének címében azt írja, két év börtönre ítélhetik. A nyugati fősodratú médiumegyveleg ezen eminense azt állítja, hogy az N1TV, amelynek László Petra dolgozott, „az Orbán-kormányhoz közeli tévéadó”.
 
Egy kijevi fellebbviteli bíróság nem ismerte el ténynek, hogy Oroszország fegyveres agressziót követett volna el a Krím-félszigeten és Kelet-Ukrajnában. A bíróság ezzel elutasította Stanislav Batrin jogász és emberi jogvédő nyolc vádpontját. Batrin a „Nyílt Bíróság” vezetője, jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű szolgálata.
*             *             *
A cseh szakszervezetek élesen ellenzik, hogy az ukránok vízummentesen léphessenek be az Európai Unióba, mert annak következtében összeomolhat az ország munkaerőpiaca. Lubomir Zaorálek cseh külügyminiszter még áprilisban azt mondta, hogy Prága támogatja az ukránok vízummentességét. Egy cseh parlamenti képviselő azt mondta, hogy az amúgy is kis fizetések tovább zsugorodnak, ha az „ukrán rabszolgák” beáramlanak és tökéletes eszközökké válnak a helyi munkások bérei leszorításában.
*             *             *
A los angelesi UCLA egyetem hivatalosan tagadta, hogy szegregált helyeket alakítottak ki kollégiumaikban. Csupán arról van szó, hogy egy 192 szobás épületben 20 egységet rezerváltak afro-amerikai diákoknak és azoknak, akiket aggaszt a faji igazságtalanság és így nyugodtabban tudnak lakni.
 
A népszerű amerikai hírportálon (egy nappal azután, hogy az amerikai kormány egy újabb évvel meghosszabbította a 2001. szeptember 9-e nyomán elrendelt szükségállapotot) John W. Whitehead alkotmányjogász és ismert publicista részletesen, pontról pontra felsorolja az emberi és polgárjogok valódi helyzetét az Egyesült Államokban. Leszögezi, bizarr, de igazzá vált, amit Oszama Bin Laden jósolt és az elmúlt 15 év valóban elviselhetetlen, fojtogató pokollá vált”.  A „2001 októberében elfogadott USA Hazafias Törvény minden lényegi akadályt eltávolított a kormányzati belenyúlás, a korrupció és a hatalommal való visszaélés elől”. A lakosság pedig csendben beletörődik mindebbe, mert elhiszi, hogy cserében biztonságot kap. Ami ma van, „az nem szabadság. Az börtöncella”, írja Whitehead, és felsorolja az amerikai rendőrállam fő jellemzőit A-tól Z-ig.
 
Az osztrák szabadságpárti Norbert Hofer (az október 2-i elnökválasztás első helyének várományosa) óvott a schengeni megállapodás kudarcától arra az esetre, ha az EU külső határait nem biztosítják. Addig pedig mindent meg kell tenni a saját határok biztosítása érdekében, idézi Hofernek  a német hetilap portálja a német Stern magazinnak adott interjúját.
 
Trump kampánybeszédében ismét dicsérte Putyint és Obamánál jobb vezetőnek nevezte, idézi őt a prágai, amerikai neokon irányítás alatt működő SZER/Szabadság Rádió. Elmondta, az orosz elnök erős kézzel irányítja Oroszországot. Noha rendszerét nem szereti, Putyin sokkal inkább vezető saját országában, mint Obama Amerikában. Elmondta azt is, ha elnöknek választják, szorosan együttműködik az orosz elnökkel az Iszlám Állam elpusztításában.
 
Obama amerikai elnök tegnap Laoszban kezet rázott Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnökkel egy ott tartott térségi csúcson – két nappal azután, hogy lemondott egy kétoldalú találkozót, miután Duterte obszcén kifejezésekkel bírálta Obamát. Obama kijelentette, hogy az ilyenfajta sértéseket nem veszi személye ellen irányulónak, hanem Duterte személyiségéből fakadónak. (A katolikus) Duterte hasonló hangnemben sértegette Ferenc pápát is, írja az amerikai lap.
*             *             *
Egy dán iskola most a gyerekeket etnikai hovatartozásuk szerint szegregálja” címmel a lap arról ír, hogy a dániai Aarhus városában a migráns gyerekeket nem hogy beintegrálni akarnák, hanem szegregálják őket, ami miatt erős bírálatok érték emberjogi szervezetek részéről. A szegregáció azt jelenti, hogy a dán gyerekeknek lehetőséget adnak olyan osztályok elkerülésére, ahol több a migráns a dán gyereknél. Négy külön osztály van fenntartva migráns gyerekeknek és három vegyes osztály, ahol a migránsok és az etnikai dánok aránya egyenlő.A cikk végén szót adnak az iskolaigazgatónak is, aki ezzel indokolta össztűz alá került engedékenységét: „az szükséges volt azért, hogy az etnikai dánok ne hagyják el az iskolát”.
*             *             *
Az indiai kormány felgyorsította vécételepítési kampányát. De az emberek makacsok. Hiába adnak nekik vízöblítéses vécét, csak nem akarják használni őket. A kormány most úgy döntött, megszégyeníti azokat, akik noha ingyen kaptak vécét, továbbra is a szabadban végzik el dolgukat. Narendra Modi miniszterelnök „Tiszta India” kampányával azt szeretné elérni, hogy 2019-re mindenki használjon vízöblítéses vécét. (Jelenleg az 1,3 milliárd lakosú ország 64 %-a nem használ vízöblítéses vécét.)
*             *             *
Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségek városában bejelentették, hogy az ott lakókboldogságának szentelt lakónegyedet építenek fel. Korábban már kineveztek egy „boldogságért felelős minisztert”.
 
A magyarul „Mélyfrancia” nevű független hírportál arról számol be, hogy néhány napon belül hatszáz migránst helyeznek el a festői, 2500 lakosú Pergaud à Allex várkastélyában. A hatóságok nem mondták meg, pontosan mikor érkeznek, ami még inkább feszültté teszi a helyzetet.
 
A 2007-es recesszió óta erősen csökken az USA-ban élő latin-amerikaiak – az Egyesült Államok legnagyobb kisebbsége – népesség növekedése, ismertet a lap egy új tanulmányt. 2007 és 2014 között éves szaporulatuk 2,8 % volt, míg 2000 és 2007 között 4,4 %. A kilencvenes években pedig 5,8 %.
*             *             *
A lap olvasói pozitívan reagáltak arra a cikkre, amely keményen bírálta Clintonnét, amiért hanyagul kezelte és elvesztette hivatalos emailjeit. Egy orvos olvasó azt írta, milyen jó, hogy Clintonné nem orvos, mert ha egy ellene rossz orvosi kezelésért indított perben kiderül, így kezelte volna betegei orvosi iratait, lecsukták volna.
 
A független kanadai hírportál arra hívja fel a figyelmet, hogy a kanadai törvényhozásban nemsokára olyan törvénytervezetet fogadnak el, amely egy évvel csökkenti az állampolgársághoz szükséges várakozási időt és fellazítja az ehhez szükséges nyelvismereti elvárásokat csak azért, hogy a migránsok a mostani ultraliberális kormányra szavazhassanak a következő választásokon.
 
Első fokon három évre ítélték Algériában Szlimán Buhafot, amiért facebookján nyílt levélben fordult az ENSZ főtitkárához, bírálva „az algériai társadalom iszlamizációját és az állami elnyomást az amadik és keresztények ellen”. Az arabok által évszázadok óta üldözött kabil (fehérbőrű) etnikumhoz tartozó, 1999-ben keresztény hitre tért Buhafot július 31-én tartóztatták le, írja a független francia hírportál.

Már megvan, ki ugrik be Clintonné helyére, ha kiesik: Joe Biden (!)



biden
SPIEGEL ONLINE
Az amerikai Demokrata Párton belül lázasan tanácskoznak arról, hogy mi történjék, ha minden kötél szakad és Clintonnét egészségi állapota miatt ejteni kell a novemberi elnökválasztás előtt, írja reggeli köremailjében a legolvasottabb német hírportál, minden névre való hivatkozás nélkül. „Egyesek” a pártban azt javasolják, hogy akkor álljon a helyébe Joe Biden, a jelenlegi amerikai alelnök.
 
Németország és Franciaország nagyon azon van, hogy létesítsenek EU-katonaságot. „Ennek az esélye a Brexit után nem rossz: London állandóan blokkolta az ötletet, mert meg akarta akadályozni, hogy a NATO mellett egy önálló katonai egység jöjjön létre”, jelenti a független német portál a brit Reuters hírügynökség nyomán, amely megszerezte az erre vonatkozó német-francia dokumentumot.
*             *             *
A (populista, nacionalista, stb.)  Alternatíva Németországért Rajna-pfalzi tartományi elnökének arcát meg kell operálni, miután két héttel ezelőtt négy „fiatalember” megtámadta. A támadók máig ismeretlenek.
*             *             *
Christian Kern osztrák kancellár élesen bírálta az európai megszorítás politikáját, mivel az sok embernek kárt okozott és aláásta az EU-ba vetett bizalmat. Ezzel, vonja meg a kancellárnak a Frankfurter Allgemeine Zeitung számára írt cikkének mérlegét, Ausztria elfordul Wolfgang Schäuble német külügyminiszter irányvonalától, akivel eddig közös nevezőn voltak.
 
A német nyelvű sajtóban nagyon népszerű lett a német Die Weltben ma Jean Asselborn luxembourgi külügyminiszterrel – az EU-ban  rangidős miniszterelnök –  megjelent interjú (részletek: lásd a hazai sajtót), amelynek lényege: Magyarországot sürgősen ki kell zárni az EU-ból. Egyebek között a német Süddeutsche Zeitungtól és a Spiegeltől kezdve a svájci Neue Zürcher Zeitungon és a Basler Zeitungon át az osztrák Die Presséig e lapok saját anyagaik rovására vezető helyen számolnak be az interjúról. Ami az angol nyelvű sajtót hirdeti, a mai Euobserver is vezető helyen ismerteti az EU-ból kidobandó Magyarországról szóló interjút.
 
Egy újabb felmérés szerint az amerikaiaknak kevesebb mint a fele ad csak hitelt Clintonnénak a saját egészsége állapotával kapcsolatos kijelentéseinek, jelenti a brit lap.
 
Az osztrák belügyminisztérium engedélyezte, hogy népszavazási kezdeményezés indulhasson az USA-EU és a Kanada-EU szabadkereskedelmi megállapodások ügyében.A parlamenti jóváhagyáshoz  százezer aláírás szükséges, amelyet 2017. január 23-a és 27-e között gyűjtik össze a kezdeményezők, írja a vezető osztrák lap. A kezdeményező hat osztrák szociáldemokrata polgármester. (A hazai neoliberális „baloldal” inkább egymás kezét harapná le, mint hogy dédelgetői ellen lépjen fel.)
*             *             *
 „Vörös Európátakar Christian Kern az Európai Unióban, ahol nem a piacoké a prioritás,  hanem a felvilágosodásé. Az osztrák kancellár ezt a Frankfurter Allgemeine Zeitungban fejtette ki, részletezve a szociáldemokrata modellt az egész unió számára, ahol a jólétet most nem egyenlően osztják meg. (Ugyanerről a Deutsche Wirtschafts Nachrichten értékelését lásd fentebb.)
 
A menekültválságban konfliktus rajzolódik ki Szlovénia és Ausztria között. Ennek oka, hogy Ausztria kilenc menekültet akar visszavinni Szlovéniába. Őket az osztrák rendőrség fogta el. De a szlovének vissza fogják őket vinni Ausztriába, mivel az osztrákok jogszerűtlenül jártak el, közölte a szlovén rendőrség, ugyanis velük kapcsolatban semmiféle bizonyíték nem áll az osztrák rendőrség rendelkezésére és ez a kétoldalú megállapodással ellentétes. Az osztrákok azt állítják, semmi rendkívüli nem történt: az illetőket embercsempészek vitték a határhoz és az osztrák oldalon nem folyamodtak menekültkérelemért. A cikk megemlíti, hogy Kern osztrák kancellár meghívta Merkelt a Bécsben szeptember 24-én tartandó menekültcsúcsra.
 
Ketyegő bomba a munkapiacon” címmel a svéd napilap arról ír, hogy a Svédországba középiskolai végzettséggel sem rendelkező „újonnan érkezett” munkanélküliek ketyegő bombát jelentenek, amely a 2018-as választások alkalmával robbanhat. Ylva Johansson munkaügyi miniszter szerint viszont kezelhető a probléma. Igen nagy a különbség a Svédországban született és oda érkezettek között a munkanélküliek terén. Jelenleg 255 000 ember van munka nélkül. Ezek közül a nem Svédországban született, aluliskolázottak aránya 72 százalék.
 
Először a biznisz, azután az erkölcs” címmel ír azon visszhangokról és utózöngékről, amelyek azzal kapcsolatosak, hogy Barroso volt uniós bizottsági elnök a Goldman Sachshoz zupált be. A cikkhez egy fotó tartozik, amelynek felirata arra hívja fel a figyelmet, hogy Viviane Reding volt uniós igazságügyi biztos, Barroso alelnöke a (100 százalékosan transzatlantista) Bertelsmann Alapítványnál  dolgozik.
 
Az Európai Könyvvizsgálók Bírósága (ECA) tegnap bevallotta, hogy az ECA eredetileg ellenezte Románia és Bulgária uniós csatlakozását, de az politikai döntés volt. Az ECA úgy ítélte meg, hogy a két balkáni ország nem áll készen az uniós csatlakozásra. Bukarest és Szófia 2007 januárjában ennek ellenére csatlakozott. Ezt tegnap Fazakas Szabolcs ECA tag leplezte le.
 
Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke felszólította az Egyesült Államokat, hogy vonja vissza a még az országában lévő katonai tanácsadókat, mert jelenlétük kínálkozó célpont a szélsőséges Abu Szajjaf militáns csoportnak. Ez, írja a globális terjesztésű lap, minden bizonnyal tovább „bonyolítja” a két ország közötti kapcsolatokat. Obama a múlt hét végén mondta le találkozóját Dutertével, mivel az utóbbi lekurafizta, amiért beleártotta magát az ország belügyeibe. A lap idézi Gary Ross Pentagon-szóvivőt, aki kijelentette, a két ország közötti kapcsolatok az Ázsia-Csendes-óceániai térségben a legfontosabbak és az elmúlt hét évtizedben a stabilitás sarokkövéül szolgáltak. A Fehér ház sajtótitkára, Josh Earnest azt mondta, nem lepődik meg ezen az újabb kijelentésen „főként azért, mert ennek az egyénnek (!) hajlama van bizonyos színes kommentárok tételére”. Duterte „egyén” szóvivője, Ernesto Abella azt nyilatkozta, hogy ideje lenne, ha az Egyesült Államok vezekelne és jóvátenné azt az igazságtalanságot, amit az ország déli részében fekvő szigeteken követett el az ottani muzulmán (kisebbségi) lakosok ellen, mert ott van a gyökere a muzulmánok folyamatos lázadásának. Ha a németek a holokauszt ügyében bevallották bűnüket és jóvátételt fizettek, Washingtonnak is ugyanezt kellene tennie.
 
A vezető amerikai lapban egy török-amerikai egyetemi tanár igyekszik meglehetős kétségbeesetten mentegetni Clintonnét,  az őt egészségi állapota miatt támadókat összeesküvés-elméletezőknek besorolva.
 
A lap újabb felháborodott cikkben kommentálja, hogy Netanjahu izraeli miniszterelnök „etnikai tisztogatásnak” nevezte azt a követelést, hogy a megszállt Ciszjordániából  távozzanak az illegális zsidó telepesek. „Igen,  Netanjahu, akkor beszéljünk etnikai tisztogatásról” címmel írt cikkében a lap megemlékezik 1948-ra, amikor Izrael 700 000 palesztint kényszerített ősei földjének elhagyására. Az ezt végrehajtó zsidó állam soha nem adta fel az etnikai tisztogatás álmát, míg gyakorlatában mikroszintű etnikai tisztogatásokat végzett és végez.
 
Minden bizonnyal neonácik voltak, akik Budapesten a Szabadság-téren az Eleven Emlékművet barbár módon megtámadták, írja a jeruzsálemi lap. Ez annak nyomán történt, hogy a Kuruc.info honlapon – amelyet a Jobbikhoz kötődőnek neveznek – egy Alitea Guzmán álnéven írt cikk már kilátásba helyezte a történteket, amikor azzal fenyegetőzött, hogy szeptember elején a német megszállás áldozatainak emelt emlékművel szembeni protest „Eleven Emlékműnél” letett,  jogilag hulladéknak minősülő anyagokból pár kilónyit zsákokba töltve szemétként lök ki valahol, de természetesen nem a Dunába, már az már amúgy is szennyezett. Az incidenst állítólag jelentették a rendőrségnek, írja a lap. A tér tele van biztonsági kamerákkal, zárul a cikk.


Titkos osztrák katonai jelentés: 900 000 migráns dekkol Líbiában átkelésre várva



lybia migrants
 
Egy bécsi cég akciós áron „migránsriasztó” pisztolyt árul
 
Obamát Kínában megalázták
 
Merkel hatalmas bajba kerülhet a mai Meck-Pom választások miatt
 
Clintonné háborúra uszít
 
Clintonné 270 napja nem mer sajtókonferenciát tartani
 
Marine Le Pen: ha elnökké választanak, népszavazás lesz az EU elhagyásáról
 
Az IMF kifarolt Görögország újabb hitelnyújtásából
 
Francois Hollande népszerűsége 14 %-ra zuhant
 
Breitbart: Magyarország leckét ad a globalistáknak
 
Csúcsközgazdászok a globalizálódás végét jósolják
stb., stb.
 
A német lap idézi az osztrák Österreich című lapot, amely egy titkos osztrák katonai jelentésből értesült, mely szerint 900 000 eritreai, szomáliai, gambiai, nigériai, szudáni és Maliból érkezett „menedékkérő” vár Líbiában arra, hogy Európába mehessenKözülük kétszáz ezren októberig megkísérelhetik a tengeri átkelést.
 
Egy bécsi cég honlapjával azonos, „Migránsriasztó” néven árulja 399 euróért, akciós áron, 9 mm kaliberű, 15 mm-es gumilövedéket kilövő pisztolyát. (Még van raktáron. A fotón „Szilikonzsír” nevű magyar termék is látható.)
 
Obama amerikai elnököt szándékosan megalázóan fogadták a kínai Hangcsoúban érkezésekor a G20-ak ottani találkozójára. Ellentétben a többi ország vezetőivel, az amerikai elnök a repülőgépről lejőve nem piros szőnyegre lépett és gépének, az Air Force One-nak egy ritkán használt alsó kijáratán távozott. Sőt, gördülő lépcsőt sem toltak oda neki, jelenti az iráni globális tévé. A Fehér Ház stábjának egyik tagja tiltakozott, de egy kínai tisztviselő visszakiabált: „Ez a mi országunk! Ez a mi repülőterünk”. A New York Times szerint Obama fogadtatása még kínai mércével mérve is sértő volt. Jorge Guajardo, Mexikó korábbi pekingi nagykövete elmondta, itt nem véletlenről volt szó. A kínaiak ilyenkor minden mozdulatot pontosan előre kiszámítanak, tette hozzá. A kínaiak nyilván, olvasható a portálon, az amerikaiak agresszív Dél-kínai tengeri magatartása miatt akartak üzenni az USA elnökének.
 
 
Angela Merkel migránsölelése nehezedik házi tartományában tartott választására” címmel a vezető amerikai lap a Mecklenburg-Elő-Pomerániában ma folyó választásokról azt írja, az a kancellárnak kulcsfontosságú teszt lesz, mivel e tartomány Merkelnek politikailag otthona.  Annak ellenére, hogy a 81 milliós Németország lakosságából csak 1,3 millió lakik ott.  A szavazásra pontosan egy évvel azután kerül sor, hogy Merkel Ausztriával megállapodott: a két ország több ezer, Magyarországon rekedt menekültet befogad.  A választások azzal fenyegetik Merkel középjobb tömbjét, hogy a szélsőjobb (AfD) mögött végez. A legutóbbi közvéleménykutatás szerint egy szinten állnak vele, és az előrejelzések szerint a szocialisták (SPD) lesznek az elsők.
*             *             *
A globális felmelegedés okozta tengerparti áradások már megkezdődtek” címen a lap 19 nyomtatott oldal terjedelemben jelent arról az ijesztő jelenségről, hogy az Egyesült Államokban már megkezdődött az óceánparti városok elöntése, illetve a parthoz közeli szigeteket a szárazfölddel összekötő utak időleges víz alá kerülése.
 
A „politikailag inkorrekt” névre hallgató német független hírportál felfedezett egy nagyon frissközvéleménykutatást, amelyet „valahogyan” a sajtó nem talált meg. E szerint a radikális jobboldali AfD  már csak egyetlen százalékra marad el SPD-től: az előbbi 26, az utóbbi 25 %-on áll. A CDU 18,5 %-on, a (valódi baloldali)  Die Linke 14,5 százalékon.
 
A vezető osztrák lap tegnapi számában hozta nyilvánosságra (lásd a tegnapi szemlét itt), hogy1500 sérült borítékban küldtek ki választókártyát a bécsi Leopoldstadt kerületbe, ami miatt akár ismét megóvhatják az október 2-i osztrák elnökválasztásokat. Norbert Hofer (FPÖ) elnöki várományos szerint a dolog „felfoghatatlan” és sürgetett a hibák azonnali orvoslására, míg Van der Bellen zöldpárti elnökjelölt kijelentette, reméli, hogy a belügyminisztérium „a problémát hamarosan kiküszöböli”.
*             *             *
Schwarzenberg: ’Kurz sajnos beállt a populisták közé’” címmel a lap összefoglalja Karel Schwarzenberg  korábbi  cseh külügyminiszternek (akinek nézetei – röviden összefoglalva – semmiben nem különböztek Paul Lendvaiétól) a lap számára mondottakat, mely szerint a Brexit katasztrófa és Merkel „a legjobb szociáldemokrata”. Schwarzenberger, miután magasztalta Bruno Kreiski hajdanvolt osztrák kancellárt (Lendvai barátját), értetlenségét fejezi ki, hogy Sebestian Kurz osztrák külügyminiszter Budapestre utazott, ahol Orbán Viktorral vállalt szolidaritást. „Egy szociáldemokratánál azért ez mégiscsak figyelemre méltó”. (Az interjúvoltat a szemébe „csillogó európainak” nevező Sebastian Swoboda nem javította ki S.-t, hogy Kurz nem szociáldemokrata, hanem néppárti.)
 
Teréz anya – az ellentmondásos szent” címen a salzburgi napilap kritikusan ír az Indiában jótékonykodó  albán asszony szentté avatásáról, miután az olyan kijelentéseket tett, minthogy „Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Nem érdekel minket, hogy az emberek miért szegények”. Azt írja, ma is kritika tárgya, hogy Teréz anya a kalkuttai haldoklók iránt aggódott, de nem a szegénység és nyomor okai miatt.
 
Ray McGovern, volt CIA elemző és politikai aktivista az orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, Clintonné Cincinnatiban elmondott Kínát, Oroszországot és Iránt fenyegető háborús kampánybeszéde „megszégyenítette magát a farizeus szó fogalmát is” és az igen veszélyes jövőt ígér. Ugyanúgy beszélt, mint Dick Cheney későbbi alelnök 14 évvel ezelőtt, amikor az Irak elleni támadást akarta hazugsággal indokolni. A különbség csak az, hogy Clintonné most Oroszországot vádolja hazug módon azzal, Moszkva áll a demokrata párti emailek megszerzése és nyilvánosságra hozatala mögött.  Az amerikai fősodratú média pedig ugyanúgy beállt most a sorba, mint akkor és azt is papagájként ismételgeti, hogy Julian Assange profitált mindebből, mert a WikiLeaks, a mai szöveg szerint, az orosz hírszerzés eszköze. McGovern megjegyezte: „ilyen komolytalan dolgokat péntek esti tévékabarékban mondanak”. Aggodalomra ad okot, mondta, hogy ez a kardcsörtetés nem csak választási kampánya része lehet, hanem Clintonné megválasztása esetén komolyra fordulhat. Úgy beszél, mondta, mint korábban Madeleine Albright amerikai külügyminiszter, aki megkérdezte: „Miért jó, ha kitűnő katonaságunk van, amikor csak beszélünk róla, de nem használjuk?” A volt CIA elemző elmondta még, rendkívüli mértékben ellenérzést keltett benne az, amikor Clintonné az USA-ról nem csak „kivételes”, de „nélkülözhetetlen” nemzetként beszél. „És mi ennek az ellentéte? A nélkülözhető nemzet, ugyebár, és akkor – e meghatározás szerint – minden más ország nélkülözhető… És azt jelenti, hogy nekünk nem kell engedelmeskedni a nemzetközi jognak.”
*             *             *
Az orosz központi bank pénteken bejelentette: orosz-iráni megállapodás született és ezután a bilaterális kereskedelmet a két ország nemzeti valutája alapján folytatják, azaz vége a dollár elszámolású kereskedelemnek.
*             *             *
Putyin orosz elnök eddigi legélesebb kritikájával illette a nyugati „demokratizálási” politikát, amiért az terrorizmust és bukott államokat eredményez. A Bloomberg hírügynökségnek elmondta, a termékeny társadalmi változást nem exportálni kell, hanem annak az adott országban alulról kell kiindulnia, máskülönben az azt eredményezi, mint látható az elmúlt másfél évben Irak, Líbia és Szíria esetében. Elmondta, az ilyen kísérletekben Oroszországnak is része volt, mint például Soros Nyílt Társadalom alapítványai révén, amelyek jelentős pénzeket folyattak az ellenzéki médiumokba és egyéb oroszországi entitásokba, amelyeknek alig burkolt céljuk a kormány destabilizálása. Azt a kérdést is feltette, vajon komolyan gondolják az ilyen demokrácia exportőrök, hogyha Szíriában megdöntik Asszadot, akkor nem ugyanazt érik el, mint amit máshol, ahol ilyen beavatkozások révén értek el?
 
Putyin elnök, írja a „médiaellenes” néven működő portál, egy interjújában kijelentette,nagyon helyesen cselekedett az, aki kiszivárogtatta az amerikai Demokrata Párt emailjeit, nevetségesnek nevezve, hogy ő állt volna mögötte. „De egyáltalán érdekes, hogy ki volt a tettes?” – kérdezte.
 
Az amerikai fősodratú média hazudozásaira és torzításaira szakosodott portál ismerteti, hogy a CBS amerikai tévéhálózat kongresszusi tudósítója, Nancy Cordes váratlanul odavágott Clintonnénak, amiért a demokratapárti elnökjelölt nő 270 napja nem tartott sajtókonferenciát, megjegyezve, fél attól, hogy az újságírók inzultálják kényes kérdéseket téve fel neki. Clintonnénak nehezére esik az igazságról beszélni, teszi hozzá a beszámoló.
 
Marine Le Pen egy választási kampánybeszédében megígérte: ha jövőre Franciaország elnökévé választják, referendumot tartanak az unióból való kilépésről.  Azt mondta, a francia polgároknak a britekhez hasonlóan joguk van arra, hogy véleményüket megmondják.
 
Az IMF feltűnést kerülve száll ki Görögország megmentéséből” címmel a független német gazdasági-politikai hírportál arról jelenet, hogy a Nemzetközi Valutaalap csendben búcsút mond a Görögország szánt új hitelprogramból, és az inkább Ukrajnára akar összpontosítani.  Christine Lagarde IMF-igazgató ezt azzal indokolta a Reuters brit hírügynökségnek, hogy a görög programnak „két lábon” kell állnia: először is jelentőse reformokat kell végrehajtani, másodszor pedig az adósságot az IMF elvárásai szerint kell „viselni tudni”.
 
Francois Hollande francia elnök népszerűsége már csak 14 %-on van, a francia kormányé pedig 13 %-on, ismerteti a YouGov cég közvélemény-kutatási eredményeit az antiglobalista baloldali spanyol független honlap.
 
A jobboldali amerikai portál (amelynek szerkesztőbizottsági elnökét Trump nemrégiben nevezte ki kampányfőnökének) Magyarország a globalistáknak leckét ad a migrációról, határokról és demokráciáról” címmel írt hosszabb cikkében támadja Bill Clintont, amiért kétségbe vonta, hogy Magyarországon és Lengyelországban demokrácia van és hogy azt állította, a két ország tekintélyelvű, diktatórikus, „Putyin-formájú vezetést” akar.  Majd októberben Rob Berschinski, Obama demokrácia ügyben felelős külügyminiszter-helyettese járt Magyarországon, hogy ott megleckéztesse az Orbán-kormányt, amiért Magyarország visszacsúszik a demokrácia terén, mert Washington nem szereti Budapest migrációs politikáját. Nehéz megérteni, írja a cikk, hogy miért nem demokratikus Magyarország? Csak azért, mert az amerikai kormánynak nem tetsző migrációs politikája van? Nehéz megérteni, hogy mi abban a „nem demokratikus”, ha egy kormány a nép kifejezett igénye szerint alakítja politikáját. 
 
Csúcsközgazdászok a globalizálás végét jósolják” címmel a német lap vasárnapi kiadása ismerteti, mit nyilatkoztak neki a világ vezető közgazdászai az USA-EU szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) látható kudarca kapcsán. A TTIP kudarca csak tünet, jelentette ki a brit Simon Evenett brit közgazdász professzor. Ő is és mások is elmondták, a globalizáció 2007-ben érte el csúcspontját, csak nem akartuk észrevenni.
 
 
A német külpolitikai szakportál Bonnból és Rijadból jelenti, hogy Szaúd-Arábia Berlin nyomására bezárja a bonni Fahd Király Akadémiáját és ezáltal gyengíti a német dzsihadista színteret. Rijadban ezt úgy jelentették be, mintha a királyságnak önálló döntése lett volna. Ugyanakkor olyan időpontban történik, amikor Németországot a dzsihadista terror merénylettel fenyegeti. A bezárás azt mutatja, hogy a német kormány tökéletesen tisztában van a szaudi kézben lévő bonni intézmény oktatási és missziós tevékenységével. Hasonló intézményeket tart fenn Rijad világszerte, ahol a dzsihadisták átveszik ezen intézmények vahabita vallásideológiáját.




A svédek a román cigányok miatt bevezetik a koldulás tilalmát





cigánykoldusok


Továbbá:
Kurz közmunkára parancsolja a migránsokat
Az USA “humanitáriánus katasztrófát pénzel Jemenben”
Törökország távolodik a NATO-tól, közeledik Oroszországhoz
Oroszország kitiltotta John McCain intézetét
Rotschild: a mai pénzpolitika miatt a történelem legnagyobb kísérlete folyik
IMF: Európa öregedése és eladósodottsága miatt lassulni fog a gazdasági növekedés
Trumpot imádják a “mucsaiak”
NYT, Spiegel: jajj! Erősödik a szélsőjobb! (AfD)
A “demokratikus” ukrán kormány kritikus írónőt tartóztatott le: 12 év börtön vár rá
Rasszisták az amerikaiak
A skandináv modell felsőbbrendűsége ostobaság
 
A svéd kormány be kívánja tiltani a koldulást. Ardalan Shekarabi szociáldemokrata közigazgatási miniszter tegnap Reykjavikban kijelentette, tanulmányozni fogja a más skandináv államokban már meglévő korlátozásokat. Tegnap kijelentette, idézi őt a brüsszeli portál: „A koldulás a svéd utcákon soha nem tudja megoldani a romániai és bulgáriai kirekesztés és szegénység főbb problémáit”. Mintegy négyezer, főleg romániai roma koldul Svédországban. Dániában tilos a koldulás és az fél év börtönnel is büntethető.
 
Sebastian Kurz osztrák külügy- és integrációs miniszter integrálásuk céljából egy eurós díjazású közmunkára akarja  fogni a menedékre jogosultakat. Aki erre nem hajlandó, kevesebb szociális segélyt kap, idézi őt a vezető osztrák lap. Azt is kijelentette, hogy a teljes lefátyolozás nem segíti elő az integrációt és az „egy ellentársadalom jelképe”. Azt is akarja, hogy az újonnan érkezők teljes minimális szociális biztonsági juttatást (havi 838 euró) csak öt éves ausztriai jogszerű tartózkodás után kapjanak. A hatóságokat pedig felhatalmazná arra, hogy közbeavatkozzanak, amikor például szalafisták osztogatják a Koránt. A Kronen ZeitungKurznak a közmunkával kapcsolatos azon mondását is idézi, hogy a munka jobban integrál, mint a parkokban ücsörgés.
 
A bécsi lap online portálja azzal kezdi cikkét, hogy Belgiumban öt évvel ezelőtt vezették be az arcot egészében (burka) vagy részben (nikab) eltakaró öltözékek betiltásának törvényét. Most Sebastian Kurz kül- és integrációs miniszter burkatilalmat akar bevezetni Ausztriában(lásd fentebb a Die Presse-cikket). Alice Schwarzer feminista egyetért: „Országunkban a burka-tilalom természetellenes lenne.” Kenan Güngör szociológus szerint „a burka egy patriarchális kultúra szimbóluma” és arról szól, hogy „a nőket láthatatlanná tegye a nyilvános térben”.
 
Heinz Buschkowsky, Berlin (migránsokkal túlterhelt) Neukölln kerületének volt  polgármestere a Berlin-Wedding-i ügy után követelte, hogy a rendőrség keményen lépjen fel a törvényeket ignoráló törökökkel és arabokkal szemben. Berlin-Weddingben a rendőrök meg akartak fékezni egy 11 éves gyereket, amikor migránsok tömege rohant rájuk. „Az ilyen emberek megvetik a német államot”, mondta. Hozzátette, „éppen az ilyen fiatalokban a legcsekélyebb gátlás sincs, hogy rendőröket leköpjenek vagy megverjenek”. A szocialista expolgármester hangsúlyozta, egyértelművé kell tenni, hogy aki rendőrt fizikailag bántalmaz, az elért egy határt.
 
 
Az USA háborús bűnöket segít elő Jemenben” címmel a brit lap felháborítónak bélyegzi azt, hogy az amerikai fősodratú média hallgat arról a válogatás nélküli öldöklésről, amit Szaúd-Arábia Jemenben másfél éve folytat, beleértve tanulókkal tele iskola vagy betegekkel és sérültekkel teli kórház legutóbbi elpusztítását. „És az Egyesült Államok ezért nagyrészt felelősséggel tartozik”. A cikk felhívja a figyelmet a mai nyomtatott kiadásában e témával kapcsolatban megjelent vezércikkére, amelynek címe: „A koalíciós légi csapások megújultak a béketárgyalások megakadása után – és Nagy-Britannia cinkos az abból származó polgári halálesetekben”.  „…az Obama-kormány tétlenül üldögél, miközben szövetségese történelmi léptékű pusztítások sorát hajt végre”. Washington a szaúdiknak dollár milliárdokért ad el fegyvereket, köztük bombázókat. Azon kívül hírszerzési információval látja el őket. „Egyszerűen kifejezve: az USA szó szerint egy humanitariánus katasztrófát pénzel, amely bizonyos szempontokból a szíriai válságnál is súlyosabb”. A New York Times szerkesztői állásfoglalásában szögezte le a héten: „Szakértők szerint a koalíció leállna, ha Washington visszatartaná támogatását”. E helyett a média a krikettről ír. Újságírók nem kérdezik róla Obamát. A tévéállomások csaknem egyetemlegesen hallgatnak róla. Miközben a szaúdi bombázások olyannyira megerősítették az al-Kaidát az Arab félszigeten, hogy annak következtében  – a Reuters szerint – a terrorszervezet erősebb és gazdagabb lett, mint bármikor 20 éves történelmében. A jemeniek pedig nem szaúdi, hanem „amerikai bombázási hadjáratról” beszélnek, idézi a lap Chris Murphy Connecticut állambeli amerikai szenátort, a bátor kevesek egyikét, aki beszélni mert erről.
 
Törökország katonai kapcsolatokat készül felvenni Oroszországgal, ahogyan a NATO-nak nem akaródzik együttműködni Ankarával” címmel a globális orosz tévé angol nyelvű portálja Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert idézi, aki eddigi legkeményebb kijelentését tette a Sputnik orosz hírügynökségnek a témában. Ezt mondta: „Úgy tűnik, hogy a NATO tagországok kitérő módon viselkednek olyan területeken, mint a technológia cseréje és a közös beruházások. Törökország ki akarja fejleszteni saját védelmi iparát és meg akarja erősíteni védelmi rendszerét…Ebben az értelemben, ha Oroszország érdeklődéssel kezel bennünket, készen állunk arra, hogy e szektorban együttműködjünk vele”,   válaszolt arra a kérdésre, hogy lát-e lehetőséget együttműködni Oroszországgal védelmi téren. Ezt is mondta: „A Nyugat Oroszországot és Törökországot másodosztályú országnak tekinti, és fel van háborodva, amikor ezek a másodosztálybeli országok bírálni merészelik”.
*             *             *
Az orosz államügyészség  nem kívánatos szervezetnek nyilvánította John McCain szenátor („Orbán neo-fasiszta) vezette Nemzetközi Republikánus Intézetet, és megtiltotta, hogy Oroszországban fejtse ki tevékenységét. Egyben megtiltotta orosz szervezeteknek és állampolgároknak a vele való együttműködést. Ugyancsak nem kívánatos szervezetté nyilvánították az amerikai Média Fejlesztési Beruházási Alapot.  McCain az intézetet 1993 óta vezeti azzal a céllal, hogy „világszerte előmozdítsa a demokráciát a külföldi politikai pártok segítségével”. Oroszországban tavaly hoztak törvényt a nem kívánatos külföldi szervezetek betilthatóságáról. (Václav Klaus cseh miniszterelnökként 1992-ben minden törvény nélkül hajította ki Prágából a Soros-féle, ma  Budapesten működő Közép-Európai Egyetemet.)
 
Rotschild a pénzpolitikáról: a történelem legnagyobb kísérletét éljük át címmel” a német gazdasági-politikai portál arról ír, hogy a befektető-bankár bizonytalan abban, hogy a pénzpolitika történelmének mai, legnagyobb kísérlete miként végződik. Eddig a vállalatok abból nagyon jól profitáltak. De Jacob Rotschild, az RIT Capital Partners befektető intézet feje a Nyugat számára a legnagyobb kockázatokat látja abban, hogy a központi bankok terjeszkedő pénzpolitikát folytatnak. Az alacsony alapkamatok, egyes állampapírok negatív hozamai, valamint egyes központi bankok kölcsön felvásárlási programjai a világtörténelem legnagyobb pénzpolitikai kísérletének részei. Ennek a politikának a hosszú távú következményei beláthatatlanok, jelentette ki.
*             *             *
A Nemzetközi Valutaalap feketének látja az öregedő és adóságokkal agyonterhelt Európa jövőjét. Abból indul ki, hogy a kontinensen a gazdasági növekedés a társadalmak elöregedése miatt érezhetően lassul. Az emberek termelékenysége 45 éves korukig nő, onnan kezdve csökken. A leginkább veszélyeztetettek a már most is válságban lévő országok.
 
Ha arra gondolt, hogy a régi Donald Trump kampánya vad és őrült volt, csak várjon” címmel a fővárosi lap ismert publicistája, E.J. Dionne Jr. azt jósolja, hogy a Breitbart hírportáltól a republikánus elnökjelölt kampánya élére állított Steve Bannon Trumpot még inkább az európai szélsőjobb irányába fogja tolni. Bannon közel áll Nigen Farage-hoz, a brexites UKIP volt elnökéhez, akinek pártját Bannon a brexit után agyondicsérte. A Bloomberg –Businessweek portálján Joshua Green aggodalmát fejezte ki, hogy Trump most még jobban utána megy Clintonnénak. Bannon ugyanis felszólította az ország nem fősodratú médiumai legjobb tényfeltáró újságíróit, hogy mélyedjenek el Clintonné viselt dolgaiban.  És Trumpék olyan nyilatkozatot tettek közzé, amely örvendezett, amiért a Businesweekben e cikk Bannont „Amerika legveszélyesebb politikai operatív emberének” nevezte.
*             *             *
Trump, a mucsaiak és a faj” címen Fareed Zakaria sztárújságíró cikkét azzal kezdi, hogy nem az a rejtély, miért olyan gyengén szerepel a kampányban újabban Trump, hanem az, hogy miért szerepel olyan jól. Ennek megértésére ajánl egy most megjelent, máris bestsellerré vált könyvet, amelyet J. D. Vance írt ezzel a címmel: „Mucsai elégia: egy család emlékirata és a válságban lévő kultúra”. E könyv leírja, mi történik a reményüket vesztett, elszegényedő fehérekkel, a fehér munkásosztállyal Amerika rozsdaövezeteiben és elmaradt vidékein. Közöttük „a kulturális kétségbeesés politikája” uralkodik. És Trump hívei, teszi hozzá Zakaria.
*             *             *
A dél-afrikai bányászváros, ahol minden negyedik nő megerőszakolásáról panaszkodik” címen a  lap a Johanessburgtól észak-nyugatra fekvő Rustenburgból küldött tudósításában arról ír, hogy a platina kibányászásán dolgozóknak csak 10 százaléka nő, de igen sok nő ment oda munkát keresni. Sokan közülük anyagilag az ottani férfiaktól függenek és a nemi erőszakoknak csak 5 százalékát jelentették, miközben az ott tömeges.
 
 
THE NEW YORK TIMES ÉS SPIEGEL ONLINE
A vezető amerikai lap hosszú helyszíni tudósításban, a legolvasottabb német hírportál reggeli köremailjében katasztrofálisnak tartja, hogy a (volt NDK-s) Mecklenburg-Elő-Pomáránia tartományi választások előtt semmi nem látszik ártani a német jobboldali radikális AfP népszerűségének.
 
Donald Trump amerikai elnökjelölt szerdán először kapott bizalmas tájékoztatást a titkosszolgálattól New Yorkban, az FBI épületének lehallgatást kizáró helyiségében, idézi az amerikai ABC tévétársaság információját az osztrák közszolgálati adó. Erre minden amerikai elnökjelöltnek joga van kinevezése után. A cél az, hogy a jövőbeli elnököt országa kül- és biztonságpolitikai helyzetéről tájékoztassák, valamint arról, hogy a nemzetbiztonságot milyen veszélyek fenyegethetik. A Demokrata Pártnak ez nagyon nem tetszett, tudósít az ORF.
 
Felháborodást váltott ki, hogy az ukrán hatóságok Zaporozse városában „szeparatizmus” vádjával letartóztatták Miroszlava Berdnyik ukrán írónőt, a Majdan-téren történtek kritikusát. Legalább 12 év börtönbüntetésre számíthat. Az ukrajnai nacionalizmusról írt könyvei országa feketelistáján vannak. Birtoklásuk és terjesztésük bűncselekmény (az ukrán demokráciában).
 
Az iráni hírtévé a Gallup felmérésének eredményeit közli. Ezek szerint az amerikaiak 61 %-a vélekedik úgy, hogy a rasszizmus széles körű az Egyesült Államokban.
 
Az Egyesült Államok vezető külpolitikai folyóiratában Nima Sanandaji, egy Svédországban élő kurd szerző és kutató, több könyv szerzője „A skandináv modell félreértelmezése” címmel megjelent esszéjét azzal kezdi, hogy Bernie Sanders, a Clintonnéval hónapokon át a demokratapárti elnökjelöltségért harcoló „baloldali populista” (ilyen szóösszetétel sem volt még a nyugati sajtóban) azt a gondolatát népszerűsítette, hogy vezessenek be egy skandináv típusú jóléti államot az Egyesült Államokban. A cikk bemutatja, hogy az amerikai egyetemi tanárok, újságírók és általában a baloldali politikusok körében az északi modell imádata ostobaság. Ugyanis az kultúra függő, nem pedig az ottani magas adók eredménye. Az Egyesült Államokban élő svédeknek és dánoknak másfélszer annyi a jövedelmük, mint az átlag amerikaiaknak és ugyanilyen arányban gazdagabb, mint az otthon maradott svédek és dánok.  A hatvanas évekig Dániában az adók alacsonyabbak voltak az amerikai adóknál. Ennek ellenére a dánok akkor 2,4 évvel hosszabb ideig éltek az amerikaiaknál, jóval a dán jóléti állam létrehozása előtt. Svédországban és Norvégiában ma az amerikai átlagéletkorhoz viszonyított különbsége kisebb, mint a múlt század közepén, amikor e két ország közszférái viszonylag kevésbé volt fejlett. A szerző további példákat is felsorol.
 


Euractiv exkluzív: az USA megkezdte atomfegyverei átszállítását Romániába Törökországból



deveselu
A brüsszeli szakportál exkluzív értesülése: az USA megkezdte atomfegyverei átszállítását Törökországból Romániába. A törökországi Incirlik légitámaszponton mintegy 50 amerikai taktikai atomfegyver van. A célba juttató rakéták átszállítása is megindult. Az amerikai tömegpusztító fegyvereket a romániai Caracdal város melletti Deveselu légitámaszponthoz viszik, ahol a Moszkva által ellenzett  amerikai „légvédelmi pajzs” van.
 
Tömeggyilkos világszervezet: Eddig tízezer áldozatot szedett a kolera Haitin, miközben most az ENSZ bevallotta, hogy „szerepe volt” a járvány kitörésében. Eddig is arra gyanakodtak, hogy azt az ENSZ békefenntartói hurcolták be. Ezt most Ban Ki-mun ENSZ-főtitkár egyik szóvivője beismerte és azt mondta, a világszervezetnek jelentős új akciósorozattal kell reagálnia a válságra, írja terjedelmes cikkében a vezető amerikai lap. A kolera első áldozatai egy olyan bázis mellett éltek, ahová hat évvel ezelőtt 454, Nepálból érkezett békefenntartót helyeztek el. Nepálban éppen akkor ütött ki a kolerajárvány. A bázisból a szennyvíz  gyakran jutott a folyóba.
 
Fordulat Franciaországban? Öt pontban foglalta össze vezető francia politikusokból, közgazdászokból, vállalatvezetőkből és egyetemi oktatókból álló csoport azt a tervet, amely révén Franciaországban megnyerhető a terrorizmus elleni háború. 1. Szembe kell nézni az igazsággal: a háború Franciaországra is kiterjedt. 2. Hatalmas, a fenyegetés nagyságához mért összegeket kell fordítani a költségvetésből a terrorizmus elleni harcra. 3. Meg kell oldani a szíriai konfliktust és az ottani helyi entitásokkal együttműködve kell levadászni a nemzetközi dzsihadistákat. 4. Franciaországnak külpolitikáját saját érdekei, nem pedig egyfajta nemzetközi morál szempontjából kell vezetni. 5. A nemzeti területet szent hellyé kell nyilvánítani és onnan azonnal el kell távolítani a radikalizált idegeneket.
 
Kíbertámadás: az amerikai titkosszolgálat Kínát és Oroszországot támadja” címmel a német portál arról tudósít, hogy a CIA agresszív kémszoftvert dobott be elsősorban azzal a céllal, hogy Kínában, Oroszországban és Iránban számítógépes hálózatokba hatoljon be.
*             *             *
Németország Nagy-Britanniának biztosítani akarja az EU-n belüli külön státuszt a norvég és svájci mintára a brexit után.  Ezt Michael Roth német európaügyi miniszter reméli, mint kijelentette. (A brexit szavazás előtti időkben cikkek és szakértők sora magyarázta, hogy ez miért lehetetlen.)
 
Ha Franciaország olyan ország, ahol a muzulmánok nem érzik magukat jól, nyugodtan menjenek Szaúd-Arábiába vagy az Iszlám Államba” írt cikket a népszerű független francia portál a minap a korzikaiak és ottani marokkóiak között kirobbant csatáról. Az írás undorát fejezi ki, amiért a legnézettebb francia hírtévé, a BFM TV és a többi fősodratú médium a marokkóiakkal rokonszenvezve tálalta az összecsapást és szót adtak olyan szubvencionált szervezeteknek, amelyek „Franciaország-gyűlöletüket köphették az éterbe”. Mint a CCIF (Közösség a Franciaországi Iszlámgyűlölet Ellen), amelyet George Soros pénzel nagy összegekkel. (A ma reggeli szám tele van a „burkini” – a testet befedő muzulmán fürdőruha nőknek – vitával és betiltást követel.)
                                                               *             *             *
Egy másik cikk követeli, hogy takarítsák el Párizs nevezetességei mellől az ott a turistákat állandóan piszkáló fekete és román árusokat. Már így is négy millióval kevesebb turista érkezett eddig, mint tavaly. Ezek az árusok maffiózók szolgálatában állnak, szögezi le az írás.
 
Nem garantált az amerikai katonai győzelem, de ezek a fegyverek ezt megváltoztathatják” címmel az amerikai főváros lapja szakértőket szólaltat meg, akik aggodalmuknak adtak hangot, hogy Oroszország, de különösen Kína olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyek az USA-val való összecsapás esetén kétségessé teszik az Egyesült Államok katonai győzelmét.E szakértők ezért számos, technikailag igen magas fokon álló fegyverek bevetését javasolják, beleértve a személyzet nélüli, robot tengeralattjárókét.
*             *             *
Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök arra figyelmeztette a muszlim terroristákat, hogy ő „tízszer” olyan brutálisan tud fellépni ellenük, mint az Iszlám Állam. Beszédét rezidenciáján, a manilai Malakanang palotában mondta el néhány nappal azután, hogy arra hívta fel a figyelmet, hogy az IÁ követői hittérítőnek álcázva magukat már megkezdték Mindanao szigetén a helyiek radikalizálását. (Az ország 80 %-ban katolikus vallású.)
*             *             *
 
Türelmetlenek a kilencvenes éveikben lévő  „Auschwitz-túlélők”, mert szerintük a német fellebbviteli bíróság túl sok időt tölt azzal, hogy egy most 95 éves korábbi SS-katonára kimondja az ítéletet. Őt tavaly júliusban négy év börtönre ítélték, amiért a vád szerint részt vett 300 000 volt tábori fogoly megölésében. A sürgetők közül kettő találkozott Ferenc pápával, amikor Auschwitzban járt. Elmondták, nekik nincs annyi idejük az életükből, mint amennyi a német bírósági rendszernek van.
 
Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök kijelentette, hogy Görögország diplomáciai és „ha kell” jogi csatornákon a végsőkig elmegy abban, hogy Németország kártérítést fizessen a Kommeno faluban 73 évvel ezelőtt általa elkövetett tömeggyilkosságért, amelyben 317 ember halt meg. Ciprasz kijelentette, „Görögország és a görög nép nem felejti el a történelmet” (hol marad az ilyen kijelentésekkor máskor megszokott tapsvihar a nyugati sajtóban?) Athén 278,7 milliárd euró összegű háborús kártérítést követel Németországtól. Ez több Görögországnak az EU-val fennálló 240 milliárd dolláros adósságával. Ebben benne van az a 10,3 milliárd euró összeg is, amelyet náci nyomásra a görög nemzeti banknak kellett kifizetnie „megszállási kölcsönért”.
 
Hamarosan bűncselekmény lehet Lengyelországban, ha valaki ’lengyel megsemmisítő tábort’ emleget” címmel az angol nyelvű izraeli lap arról ír, hogy a lengyel kabinet teljes támogatásáról biztosította azt a törvényjavaslatot, amelyet kedden terjesztettek be a lengyel törvényhozásnak. Ennek értelmében három év börtönre is ítélhetik azt, aki azt állítja, a lengyelek együttműködtek a náci Németországgal. A cikk arra számít, hogy a törvény nagy felzúdulást fog okozni, de elfogadásához nem fér kétség. Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszter a törvénytervezetet ahhoz az izraeli erőfeszítésekhez hasonlította, amelyek törvényen kívül akarják helyezni a holokauszt tagadását. Elmondta, ahogyan Izrael utána megy a külföldi holokauszttagadóknak, Varsó is figyelni fogja más országokban az ilyen eseteket. A törvény vonatkozna lengyel és nem lengyel állampolgárokra, akik így megsértik Lengyelország jó hírét.
 
Viktov Pincsuk ukrán multimilliárdos adta eddig a legtöbbet a Bill, Hillary&Chelsea Clinton Alapítványnak, idézi az orosz hírügynökség a Wall Street Journalt. Ez nem azt mutatja, hogy Clintonné betartja azon ígéretét, mely szerint korlátozza a külföldi pénzek beáramlását alapítványába.
*             *             *
Eurázsia integrációja: az északi-déli folyosó hamarosan helyettesítheti a Szuez-csatornát” címmel a portál arról ír, hogy a Kína által vezetett Új Selyem Út mellett az eurázsiai országok ki kívánják építeni az Észak-Dél Nemzetközi Szállítási Folyósót, amely a dél-ázsiai országokat össze kívánja kötni Észak- És nyugat-Európával. Oroszországot mindkét projekt gerincének tekintik. E 7200 km hosszú folyóson   hajók, vonatok és közúti járművek közlekednének.
 
 
Nagy-Britanniában a feketék és az etnikai kisebbségek számos területen mély faji egyenlőtlenségben élnek, ad számot a brit közszolgálati adó az Egyenlőség és Emberjogi Bizottság jelentéséről, amely megvizsgálta a foglalkoztatás, lakás, fizetés és igazságszolgáltatási helyzetet. A fekete diplomások például átlagosan 23,1%-kal keresnek kevesebbet a fehéreknél.
 
Törökország szabadon enged 38 ezer rabot, hogy helyet csináljon a börtöneiben az államcsíny kísérlet részeseinek.
 
Házassági rabszolgák – Indiában van a világon a legtöbb rabszolga, közöttük egyre több, házasságba eladott nő és lány”, jelenti a globális angol nyelvű katari tévéállomás. Egy „Dzsamila” néven nyilatkozó fiatal nő elmondta, bedrogozták, majd megverték és utána eladták. Férfiak női rabszolgákat akár 120 dollárnak megfelelő összegű rúpiáért is vásárolhatnak.
 
Izrael arra készül, hogy törvénytelen zsidó telepeket építsen a megszállt Ciszjordánia déli részében, amivel a palesztin területet lényegében kettévágná, jelenti az iráni hírtévé. Rami Hamdallah palesztin miniszterelnök elítélte a terveket, mint amelyek még inkább elvágnák Betlehemet Ciszjordánia  déli részétől és további akadályt gördítenek egy független Palesztin Állam létrejötte elé.
*             *             *
Az iráni szőnyegek ismét meghódítják az amerikai piacot” címmel az iráni globális tévéállomás angol nyelvű portálja ír arról, hogy a 2010-ben, majd 2012-ben az Irán ellen elrendelt és a júliusban az atomegyezményt követően részben felfüggesztett szankciók nyomán az amerikai piacon megjelentek az olcsóbb pakisztáni, indiai és kínai szőnyegek. De most visszajöttek a perzsaszőnyegek, amelyeket darabonként 5 és 200 ezer dollár közötti áron értékesítenek. Irán idén az első negyedévben már 83 millió dollár értékben exportált perzsaszőnyeget Amerikába.
 
A menekültválság és az euróövezeti válságból származó szociális nehézségek az európai projektet „példa nélküli” feszültség alá helyezték és „a populizmus terjed számos EU-országban, így Magyarországon, Lengyelországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Németországban”, ismerteti a befolyásos német Bertelsmann Alapítvány tanulmányát a brüsszeli szakportál. A tanulmány az OECD országokat számos tényező alapján rangsorolta. Noha a skandináv országok még mindig vezetnek, de Dániában és Svédországban az elmúlt években jelentősen nőtt a jövedelmi egyenlőtlenség.
 


Másfél év börtön a “náci cica” osztrák gazdájának



cat
Aperitif” a ma délutáni rendkívüli szemléhez
És éljen a nyugati demokrácia!
 
„’Szélsőséges jobboldali propaganda’: talpát náci üdvözlésre emelő cicája fotóját kiposztoló  osztrák ember börtönbüntetést kap” címmel a globális orosz televízió angol nyelvű portálja arról számol be, hogy egy salzburgi bíróság börtönre ítélt egy embert, aki több náci témájú fényképet posztolt ki a közösségi médián. Az egyik képen macskája emeli fel tappancsát a német fasiszták stílusában. A 38 éves férfit másfél éves szabadságvesztésre ítélték, amelyből 15 hónap felfüggesztett.
 A szegény cica a farkáról még sem vágathatta le az elő bőrt , és bizony azt nem mutogathatná elvégre egy jól nevelt cica ő !!!!!




Rasmussen volt NATO-főtitkár: Ha Trump győz, az az amerikai világrend vége



Bár igazat beszélnél !!!
rasmussen
Az Egyesült Államok vezette világrend végét jelentheti, ha Donald Trump lesz az elnök, nyilatkozta  Anders Fogh Rasmussen, a NATO előző főtitkára, volt dán miniszterelnök az amerikai lap európai kiadásának. Kifejtette: „Ha az Egyesült Államok befelé húzódik és magába fordul, akkor olyan űrt hagy maga után, amit a rossz fiúk töltenek be”.
 
Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet elnöke követeli, hogy a Németországban élő menekülteket módszeresen vizsgálják meg, ugyanis hatalmas biztonsági kockázattal jár az a tény, hogy a hatóságok alig tudnak valamit a migránsok eredetéről és szándékairól, idézi őt a német portál.
 
A német közszolgálati televízió hírműsora egy Balatonnál élő német ingatlanközvetítőt szólaltat meg, aki elmondta, jól megy az üzlet, mert jönnek letelepedni a németek, akiknek elegük van Merkel migránspolitikájából és Orbán kerítéspolitikáját részesítik előnyben.
 
A WikiLeaks 20 ezer dollár jutalmat ad Seth Rich gyilkosa nyomravezetőjének, jelenti a brit konzervatív napilap. Rich az amerikai Demokrata Párt Nemzeti Bizottsága kampánystábjában dolgozott számítógépesként. A WikiLeaks szerint ő volt a forrása a leleplező honlapjukon kiszivárogtatott emaileknek. A napilap nem részletezi Rich megölésének körülményeit, amelyeket a tegnap itt olvasható forrás így ismertetett: július 8-án megölték Washingtonban, semmit nem vettek el tőle. Érintetlen maradt pénztárcája, órája, telefonja. Kiderült, Rich útban volt az FBI felé, ahol egy folyamatban lévő bírósági ügyről akart beszélni, amelynek részese lehetett a Clinton-család. Most pedig Julian Assange tegnap egy holland tévéadásban kijelentette, hogy Seth Rich a Wikileaks informátora volt. A leleplező Wikileaks tőle kapta a Demokrata Párt Nemzeti Konvenciója emailjeit. Assange elmondta, Richt háton lőtték, ahogyan Washingtonban ment az utcán.
 
A német hírportál bemutatja, hogy ki az az önmagát is neokonzervatívnak nevező Mike Morell, a CIA korábbi helyettes igazgatója, aki pénteken jelentette be, hogy átáll Clintonné táborába és arról a New York Times ezzel a tőle vett idézettel írt kommentárt: „A CIA élén álltam, és most Hillary Clintont támogatom”. A portál videolinket is szolgáltat azon interjúhoz, amelyben Morell azt javasolja, hogy az oroszokat és az irániakat meg kell büntetni, amiért Szíriában beavatkoztak. A mikéntre azt ajánlja, hogy titokban kell leöldösni őket. Majd azt ajánlja, hogy Asszad elnök járművét támadják meg. Éjszaka irodáját rakétával lőjék. Elnöki gépezetét pusztítsák el. Ahogyan elnöki helikopterét. „Érezze, hogy a nyomában vagyunk”. (A cikkre rákattintva megindítható a videó, ahol az amerikai neokon humanista mondja el az idézetteket.)
 
A francia hatóságok új biztonsági útmutatásokat írtak elő iskoláknak, amelyek tartalmazzák, hogy évente három alkalommal terrortámadásokra való reagálást kell gyakorolniuk és tanácsolják, jelentsék a radikalizmussal gyanúsítható  diákokat. Az oktatási- és belügyminiszter által kiadott utasítások kötelezővé teszik, hogy ilyen támadásokat mímeljenek az iskolákban. Korábban két ilyen gyakorlatot írtak elő. Az alkalmanként 45 perces gyakorlat alatt a diákoknak el kell barikádozni magukat az osztályteremben, el kell távolodniuk az ajtóktól, falaktól és ablakoktól; le kell kapcsolni a villanyt és 20-30- percen át a padlón kell feküdniük.
*             *             *
Elizabeth Trudeau, az amerikai külügyminisztérium szóvivője tegnap egy újságírói kérdésre azt mondta, „Ha az izraeli kormány lerombolja Szusszia (falut), az igen zavaró lenne, igen káros hatással lenne az ott élő palesztinokra, akiket már más alkalmakkor elűztek földjeikről”. A Jerusalem Post nevű újságnak név nélkül nyilatkozó amerikai diplomata pedig azt mondta, ha Izrael megvalósítja döntését, azzal „átlép egy vörös vonalat” és azzal „az egész nemzetközi közösség ellen menne”. E témában a Haaretz arról értesült, hogy Szusszia lerombolása estén az izraeli kormány az amerikai kormány kemény reagálására számíthat.
 
*             *             *
Az izraeli kormány lépéseket tett, hogy állampolgárai ne írhassanak, illetőleg olvashassanak az izraeli törvények által tiltott információkat. Augusztus 3-án az izraeli állampolgárságú, Amerikában élő Richard Silverstein blogger email üzenetet kapott, amelyben közölték vele, hogy az izraeli ügyészség egy május 18-i twitter üzenete miatt felvette a céggel a kapcsolatot. A szóbanforgó twitter üzenetben a blogger néven nevezte Sámáj Becker bírót, akit azzal vádolnak, hogy megerőszakolta lányát és a mellét tapogatta. Egy izraeli törvény szerint a bíró azonossága nem közölhető.
 
Grant F. Smith, a Közel-Keleti Politikát Kutató Intézet igazgatója beperelte az amerikai kormányt, amiért Izraelt pénzügyi segélyben részesíti, noha az törvényellenes. A törvény ugyanis tiltja, hogy olyan országok  kapjanak külföldi segélyt Washingtontól, amelyek nem írták alá az atomstop egyezményt. Az e törvény meghirdetése óta az USA 234 milliárd dollár segélyben részesítette a zsidó államot, jelenti a térséggel foglalkozó amerikai honlap.
 
Ötven éve nem volt olyan rosszak a török-amerikai kapcsolatok, mint most”, idézi egy magát megnevezni nem kívánó moszkvai török diplomatát az amerikai portál azzal kapcsolatban, hogy Erdogan török elnök a levert puccs után első külföldi útja nem valamelyik NATO-szövetségeséhez vezetett, hanem Putyin orosz elnökhöz.
 
A német Die Zeit arról ad hírt, hogy tiltólisták keringenek Németországban, mely török tulajdonú, Gülen-párti boltokban ne vásároljanak a németországi törökök és mely török tulajdonú vendéglőkben ne egyenek. „A kampány szörnyű múltat idéz fel”, számol be a tudósításról a tiroli lap. Ezeket a listákat facebookon és a Whats-App csoportok körében terjesztik.
 
Az amerikai Atlantic Council nevű befolyásos agytröszt New Atlanticist nevű blogján Robert Manning Ázsia-szakértő azt írta, hogyha a TPP (amerikai-ázsiai szabadkereskedelmi egyezmény) bukik, az fordulópontot jelentene az USA ázsiai befolyásában és annak veszélyes hatása lenne az Egyesült Államok ottani stratégiai szerepére.  Ha a szerződést nem kötik meg, az űrt Kína töltené be, amely szintén akar egy térségi kereskedelmi szerződést. Obama nemrégiben Szingapúrban járva kijelentette, hogy a TPP-t még az ősszel kellene ratifikálni. Ellene egyre több amerikai tiltakozik, mint ahogyan egyre több európai tiltakozik a TTIP ellen.
 
Az Egyesült Államok második legbefolyásosabb külpolitikai folyóiratában egy fekete-amerikai szerző, Chigozie Obioma arról írt cikket, hogy az amerikai feketék méltánytalan sora és magára hagyatottsága addig nem fog megszűnni, ameddig nem lesz a földkerekségen egy sikeres fekete ország. Ami most nincs. Beleértve Dél-Afrikát.  Egy palotából kinézve nem vehetik szemügyre kellő méltósággal a kunyhóban lakót, írja. Még a legliberálisabb nem fekete országban sem tekintenek a fekete emberre méltósággal. A helyzet megfordításán nem segítenek a menetek, tüntetések, szövegek, „rasszizmus” és „gyűlöletbeszéd” kifejezések hajtogatása.
 
Azzal kapcsolatban, hogy már a New York Times is a hét végén cikket írt az amerikai agytrösztök sötét üzleteiről, az amerikai portál igen sok ténnyel megerősített cikkben mutatja be azt, hogy ezek a kutatóintézetek hatalmas összegeket kapnak adófizetői pénzekből azért, hogy átverjék őket. E kutatóintézetek nem „diák nélküli egyetemek”, hanem az őket fenntartó lobbisták ügynökei. Ehhez a körhöz  tartozik a világ leghíresebb agytrösztje, a liberális Brookings Intézet is. A Brookings Intézet donorai közé tartozik a legnagyobb amerikai bank, a JPMorgan C-hase, a K.K.R. globális befektető cég, vagy a Microsoft. A J.P. Morgan 15 millió dollárral segíti a Brookings Intézetet. Az agytrösztök az ilyen támogatást jótékonysági hozzájárulásként írhatják le.
 
A vezető amerikai lap „’Nem kellene egyedül lennünk’: a politikai elmozdulás Lengyelországot értékei felmérésére vezeti” címmel, wroclawi keltezésű tudósítása Rafal Dutkiewicz wroclawi polgármester azon kijelentésével kezdődik, hogy Lengyelországnak nem szabadna egyedül maradnia, mert Európa mindenkit nagyobbá tesz. A csattanóban pedig Alexander Gleichgewichtet, „a város kis zsidó közösségének vezetőjét” idézi, aki a város szívében aggódik a politikai fejlemények miatt: „a kísértetek, az újra definiálások ideje járja”, zárul a cikk kijelentésével. Az Orbán-diktatúra a cikk közepe felé bukkan fel így: „Mint ahogyan Orbán Viktor miniszterelnököt a poszt-kommunista Magyarországon, Kaczynskit ellenfelei diktátornak festik le.”


Kiszivárgott Angela Merkel Putyinnak írt titkos levele! Óriási botrány van kialakulóban!





By newscast team | 2016-08-09
page
Kiszivárogtattak részleteket Angela Merkel és Putyin levelezéséből.
Putyin korábbi segítségnyújtási felajánlására látszólag nem érkezett válasz egyik uniós vezetőtől sem. Ám ez csak a látszat! Ugyanis a német kancellár felvette a kapcsolatot az orosz elnökkel.
Merkel a levelében kifejtette aggodalmát a jelenlegi helyzettel kapcsolatban: “Németországban eluralkodni látszik a terror és a félelem. A sorozatos támadások az összeomlás szélére sodorják az országot.”
Majd segítséget kért a kialakult migrációs válság kezelésére, valamint az ezzel párhuzamosan növekvő terrorveszély leküzdésére.
A német kancellár levelében többször is kitért a levelezés titkosságára, valamint biztosította az elnököt a szankciók feloldásáról, ha hatékonyan együtt tudnak működni.
Egyelőre ismeretlen, ki szivárogtatta ki a levelezést a német ellenzék részére, de feltételezhető, hogy az egyik párttársa. Ha viszont ez igaz, akkor Merkelnek sokkal több “ellensége” van, mint hittük.
forrás: express.co.uk
Szilágyi Erzsébet is levelét megirta , és szerelmes könnyével azt is tele sirta !

,,Hagyja a vizes ruhát másra engem vigyen fel a padlásra,,
mondta JA.
Ti mit szeretnétek pénzt, paripát , fegyvert ,
és még egy zsidót aki a nyakatokon ül ???

SZAÚD-ARÁBIA MAGA AZ ISZLÁM ÁLLAM



Ha a Nyugat valóban le akar számolni a Daes-el (az Iszlám Állam arab rövidítése), akkor Szaúd-Arábiával kell kezdenie - vélekedik egy neves algériai író és Közel-Kelet-szakértő a The New York Times-ban. 


Fekete Daes, fehér Daes. Az előbbi lefejez, gyilkol, megkövez, kezeket vág le, megsemmisíti az emberiség közös örökségét és régészeti kincseit, megveti a nőket, és azokat, akik nem muszlimok. Az utóbbi egy jobb köntösbe bújtatva, elfogadhatóbb külsőben ugyanezt teszi - írja Kamel Daoud, akinek cikkére a Persian News hívja fel a figyelmet. 

Az algériai író szerint 
az úgynevezett" Iszlám Állam" maga Szaúd-Arábia.
Rámutat: a terrorizmus elleni küzdelem nevében 
a Nyugat az egyikkel háborút folytat, de a másikkal kezet ráz. 
Az USA és szövetségesei a Szaúd-Arábiával évtizedek óta ápolt stratégiai szövetség megőrzésének kedvéért elfelejtkeznek arról a kockázatról, hogy a királyság szintén egy olyan vallási elittel való szövetségen alapul, ami létrehozta és terjeszti a vahabizmust. Ez az eredeti, iszlám vallást végletekig sarkító és kicsavaró irányzat. amelyből a Daes ideológiája, a még szélsőségesebb szalafizmus is táplálkozik. 

A vahabizmus 18. században keletkezett, azzal a céllal, hogy visszaállítsák az iszlám első kalifátusát, amely "őrzi" Mekkát, és Medinát, a muszlimok két legfontosabb szent helyét. Kamel Daoud, aki 
maga is muszlim vallású és arab származású
lesújtó véleménnyel van erről az ideológiáról. Szerinte a szaúdiak rendje "mészárlásban és vérben született", ami megmutatkozik a nőkkel való "szürreális kapcsolatában", a nem muszlim vallásúak kitiltásában a szent helyekről, az emberi test ábrázolásának"rögeszmés gyűlöletében", és "kegyetlen törvényeiben."

KETTŐS JÁTÉK

A szerző rámutat a Nyugat megdöbbentő kettős játékára: szövetségeseként üdvözli Szaúd-Arábiát, de úgy tesz, mintha nem venné észre, hogy 
ez az ország a vezető ideológiai támogatója a világban a szélsőséges iszlamizmusnak.
Az úgynevezett arab világban levő radikálisok fiatalabb generációi nem dzsihadistáknak születtek. Őket a kebelén szoptatva neveli fel a szaúdi rezsim, amelyre egyfajta "iszlamista Vatikánként" tekintenek, és amely "hatalmas iparágként termeli ki a teológusokat, a vallási törvényeket, könyveket, az agresszív politikát és kampányokat".

Úgy véli, azt csak látszólagos ellentmondás, hogy Szaúd-Arábiát az Iszlám Állam hivatalosan ellenségnek tekinti, és a Rijád papíron tagja a terrorellenes koalíciónak. Az összekuszálódott öröklési rend miatt súlyos belső feszültségekkel terhelt királyi család mára kiszolgáltatottá vált a vahabita vallási vezetőknek: ők azok, akik uralmukat legitimálják, ugyanakkor ők jelenthetik rájuk a legnagyobb veszélyt is. 

Daoud hangsúlyozza, hogy a vahabiták által finanszírozott iszlamista média egyre nagyobb befolyást gyakorol az egyszerű muszlim emberekre. Több ezer iszlamista újság és más médiaeszköz dolgozik azon, hogy egységes világképet teremtsenek, azonos ruhaviseletet érjenek el a közterületeken, és arra bírják rá a helyi kormányokat, hogy törvényekkel tisztítsák meg a szerintük szennyezett társadalmat. Ebben az ideológiában a Nyugat az iszlám ellensége, a terrorcselekmények pedig pusztán az erre adott válaszok. A Nyugat és Szaúd-Arábia viszony szerinte " skizofrén és álságos". Míg a tömegek szintjén ez a gondolkodás terjed, a politikai vezetők részvétüket fejezik ki Franciaországnak a párizsi merényletek kapcsán.

KUDARCRA ÍTÉLT HÁBORÚ

A nyugati demokráciák mennydörgő nyilatkozatokat tesznek a terrorizmus elleni küzdelem szükségességéről. A háborújuk viszont csak rövidtávon lehet sikeres mert 
az okok helyett a következményeket célozza
 - véli a szerző. 

Szerinte 
az IÁ elsősorban nem egy hadsereg, hanem egy világnézet
Hogyan akadályozzák meg, hogy a jövő nemzedékek ne forduljanak a dzsihádizmushoz, ha a szaúdi vallási elit világszerte érvényesülő befolyása, hatalmas média- és propagandagyára érintetlen marad? - teszi fel a kérdést Kamel Daoud. A válasza nem túl biztató. Úgy látja, a Nyugat minden bizonnyal nem akar kiszállni ebből a kettős játékból. Hiszen a "közel-keleti sakktáblán" Szaúd-Arábia az egyik legfontosabb szövetségesük. Nem mellesleg a fontos "egyensúlynak" látják az erősödő és az elmúlt évek enyhülésével együtt is keményen Amerika-ellenes Iránnal szemben. 

A Daes anyja az iraki invázió, az apja pedig Szaúd-Arábia 
 - vonja le a következtetést a szerző. 

Úgy véli, ameddig a szaúdi "vallás-ipari komplexumot" érintetlenül hagyják, 
csatákat nyerhetnek, de a háborút el fogják veszíteni. 
A dzsihádistákat megölik, csak hogy újjászületnek ismét a jövő generációiban, akik ugyanazon a könyveken és dogmákon nőnek majd fel.

Globális káoszért kampányol Soros - állítja a The Jerusalem Post


Az izraeli lap szerint a magyar származású amerikai milliárdos által támogatott projektek mind egy célt szolgálnak, gyengíteni a nemzeti erőket, hogy azok ne tudják megvédeni törvényeiket és közösségeik értékeit.


Ösztönözni a migrációt”, “befolyásolni a választásokat” és “újságírókat pénzelni” –  a többi között ezek szerepelnek a Soros György tervei között egy izraeli lapban megjelent cikk szerint.
A szerző azzal kapcsolatban fogalmazza meg véleményét Sorosról, hogy augusztusban az üzletember által támogatott Nyílt Társadalom Alapítvány dokumentumai közül több, mint 2500 szivárgott ki az interneten.
Az Európai Parlament által közreadott képen Jean Arthuis, az Európai Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke (b) és Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)
Jean Arthuis, az Európai Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke (b) és Soros György magyar származású amerikai üzletember (j), a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)
Az iratokban az is szerepel, hogy a Soros által finanszírozott civil szervezeteknek a támogatásért cserébe mindent meg kell tenniük, hogy Európában megszűnjenek a határellenőrzések, a migránsok visszatoloncolása lehetetlenné váljon, az illegális bevándorlóknak pedig egyre több joguk legyen.
Az akták szerint a milliárdos 2,2 milliárd forintnak megfelelő összeget szán azoknak a szervezeteknek, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak a befolyásolásában vagy lejáratásában.
Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)
Soros György az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)
A The Jerusalem Post azt írja, hogy a Soros által támogatott projektet mind egy célt szolgálnak, a nyugati demokráciákban meggyengíteni a nemzeti erőket, hogy ne tudják megvédeni országuk és közösségeik törvényeit, értékeit.
A cikk szerint ennek érdekében Soros megpróbálta befolyásolni a 2014-es magyarországi és európai parlamenti választások eredményét.


ÉSZAK-KOREA KÍSÉRLETI ATOMROBBANTÁST HAJTOTT VÉGRE!



Phenjan bejelentette, hogy pénteken végrehajtotta ötödik kísérleti atomrobbantását a kommunista rezsim fennállásnak 68. évfordulója alkalmából, értesült az MTI. Érthetetlen miért hagyja a világ még létezni azt a rezsimet.
Az észak-koreai KCNA állam hírügynökség bejelentése szerint egy új típusú robbanófejet robbantottak, a kísérlet sikeres volt. A robbantás célja a robbanófej erejének és potenciáljának a felmérése volt - közölte a hírügynökség.
Phenjan tudatta azt is, hogy már sokkal könnyebben tud robbanófejeket készíteni. Emellett leszögezte: folytatni fogja az ország nukleáris arzenáljának megerősítését az Egyesült Államok jelentette atomfenyegetés miatt.
A japán védelmi miniszter korábban közölte, hogy Észak-Koreának sikerülhetett egy kompakt robbanófejet létrehoznia, sikert érhetett el a nukleáris fegyverek miniatürizálásában.
Péntek reggel több nemzetközi földtani intézet ötös erősségű földmozgást észlelt Észak-Koreában, a dél-koreai vezérkar
"mesterséges szeizmikus hullámokról"
számolt be.

20-30 kilotonna

Egy szakértő a Reuters hírügynökségnek Phenjan bejelentése előtt elmondta: egy ilyen földmozgás 20-30 kilotonnás atomtöltet felrobbantására utal, ez pedig a legerősebb atombomba lehet, amelyet Észak-Korea eddig felrobbantott. A dél-koreai védelmi tárca becslése szerint 10 kilotonna TNT pusztító erejének megfelelő nukleáris töltet robbant fel.
Mások mellett Pak Gun Hje dél-koreai elnök is elítélte a kísérleti atomrobbantást. Pak a kísérletet olyan provokációnak nevezte, amely csak szigorúbb szankciókat és mélyebb elszigeteltséget okoz Phenjannak, és a rendszer önpusztítását mozdítja elő.
A szöuli elnöki hivatal tájékoztatott arról is, hogy Barack Obama amerikai elnök jelezte, az Egyesült Államok megtesz mindent a két ország közötti egyezmény kereteiben, hogy védelmet nyújtson Dél-Koreának az észak-koreai fenyegetés ellen. Ez az amerikai atomernyő kiterjesztését is jelentené Dél-Koreára - fogalmazott az elnöki hivatal.
A Hszinhua kínai hírügynökség kommentárja szerint a kísérleti robbantás "nem volt bölcs dolog" Phenjan részéről, ugyanakkor Szöul döntése arról, hogy amerikai THAAD légvédelmi rakétarendszer telepít, ugyancsak ártott a térség stratégiai egyensúlyának.

Csak a szankciók

Észak-Korea 2006-ban hajtotta végre első kísérleti atomrobbantását, a legutóbbit pedig januárban, majd műholdat kísérelt meg felbocsátani számára tiltott ballisztikusrakéta-technológiával. Ezért és a januári kísérleti robbantásért a nemzetközi közösség minden korábbinál szigorúbb büntetőintézkedéseket vezetett be ellene. A szankciók azonban ellentétes hatást gyakoroltak Észak-Koreára: hétfőn sikeresen lőtt fel ballisztikus rakétákat, Kim Dzsong Un pedig az ország nukleáris arzenáljának fejlesztését sürgette.



A pápa állást fogalat az RFID chip mellett

Egyre valószínűbb, hogy a 10 éve még összeesküvés elméletnek bélyegzett RFID chipből szépen lassan “gyakorlat” lesz.
RFID-Chip 
Az RFID (Radio Frequency IDentification) automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia, melynek lényege adatok tárolása és továbbítása RFID címkék és eszközök segítségével. Az RFID-címke egy apró tárgy, amely rögzíthető vagy beépíthető az azonosítani kívánt objektumba. Az objektum lehet tárgy, például egy árucikk, vagy alkatrész, illetve élőlény, így akár ember is.  (Wikipedia)

Obama elnök már korábban kijelentette, hogy 2017-re minden amerikai állampolgár kapni fog ilyen beültetést. Múlt havi cikkében az NBC csupán megerősítette ezt. Az írás szerint az RFID chip, akárcsak a Google szemüveg közelebb hozzák egymáshoz az emberiséget, és ezen eszközök hatalmas és nélkülözhetetlen lépést jelentenek a boldog, utópisztikus jövő felé. Az eszköz segítheti a bűnüldözést, a gyógyászatot és kereskedelmet, szólnak chip melletti  érvek.
Viszont, ahogy közeledik ez az időpont, egyre hangosabbak hallatják hangjukat a technológiát ellenző csoportok is. Ők a totális kontroll, az “új világrend”, a transzhumanizmus egy újabb eszközét, illetve a luciferánus háttérhatalom XXI. századi rabláncát látják az RFID chip mögött. Aggályaik csak tovább erősíti a Jelenések Könyve 13. fejezetének 16. és 17 sora.
16.
Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
17.
És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
A helyzetet súlyosságát mutatja, hogy internetes hírforrások szerint, maga Ferenc pápa is beszállt RFID chip kampányába. Legutóbbi kijelentéseivel egyértelműen a technológia mellett foglalt állást.
Megvizsgáltuk a Szentírást, és meggyőződéssel kijelenthetem, hogy semmi jel nem mutat arra, hogy az RFID chipben bármi sátáni lenne! Ha valami, akkor ez az eszköz igazi áldás, egyenesen magától Istentől, aki így segíti az emberiséget, hogy az a világ számos betegségét megoldja.”
 Sőt, a pápa előre vetíti, hogy a jövőben a Vatikán minden alkalmazottja, illetve lakója számára kötelezően alkalmazandó lesz ez az implantációs eljárás.
Mondja mind ezt annak ellenére, hogy a múlt évben, a Wyoming állambeli Hanna város lakói tesztelték a chip egy béta változatát. A chip pedig pont oda került beültetésre, ahova azt Jelenések Könyve is leírja, azaz a jobb kezükbe, a hüvelykujj és a mutatóujj közé. Sőt, a tesztelők kizárólag a chip segítségével tudtak maguknak élelmiszert és egyéb javakat vásárolni. Ami ugyancsak kísértetiesen hasonlít a próféciára.
Ismerve a jezsuita rend történetet és motivációját valóban inkább aggasztó, mintsem megnyugtató, hogy a pápa “Isten” ajándékénak minősítette a technológiát, de persze annak megítélése mindenkinek szíve joga! Egy biztos, többé már ez sem összeesküvés elmélet! Rohamtempóban közeleg a szép új világ.
Az interneten sok minden olvasható, így sokakban felmerült a kérdés: vajon ez a hír igaz? Mondhatott ilyet egy pápa?
De akármit is mondott, a lényegen nem változtat : A kormányzati szándék megvan az emberek bechipelésére.
A rabszolgatartó társadalmakban beégették az állatok és a rabszolgák bőrébe tulajdonosuk címerét. Azóta sokat fejlődött a technika, korunkban megteszi a chip is.

Már a katolikus egyház is a sátánt szolgálja !!!!




Jeleket észleltek egy idegen naprendszerből





August 31, 2016
orosz kutatók
Erős jelet fogott a Herkules csillagképben lévő HD164595 csillag irányából az Orosz Tudományos Akadémia Ratan-600 rádióteleszkópja 2015. május 15-én. A több mint egy éves felfedezésről mégsem beszéltek idáig, az orosz tudósok nem siettek, mint mondták: időt szántak rá, hogy ellenőrizzék az észlelést.
Most is csak véletlenül kapott nyilvánosságot az eset, miután a torinói egyetem csillagásza, Claudio Maccone egy beszélgetés alkalmával összefutott a jelet regisztráló orosz kollégákkal. Maccone annál fontosabbnak tartotta a felfedezést, és azonnal megosztotta a világsajtóval, javasolva, hogy a szóban forgó csillagrendszert azonnal vegyék állandó megfigyelés alá – írja a hirado.hu.
A Ratan-600 elsődleges feladata a Nap megfigyelése, de a rádióteleszkóp részt vesz a földönkívüli élet után kutató SETI programban is.
c17k16A SETI egyik vezetője Seth Shostak bosszankodott is, hogy ennyi ideig nem értesültek a hírről, pedig, mint mondta, a szervezetnél az a szokás, hogy ha valaki észlel valamit, a többi távcsövet is riadóztatja. Shostak a kaliforniai Mountain View-ban lévő műszert azonnal rá is állította a Nap méretű HD164595 csillagra, de egyelőre semmi különlegeset nem talált.
Hogy mi okozhatta a tavalyi nagy energiájú sugárzást, arra már többféle magyarázat született.
Lehetséges, hogy csillagközi együttállás történt, azaz nagy tömegű égitestek, csillagok, kvazárok álltak egy vonalba, és így alakult ki az erős jel. Ám az sem zárható ki, hogy egy idegen civilizáció üzenetét fogták.
A megfigyelt csillag körül egy Neptunusz méretű bolygó kering, a HD164595b, ami bár valószínűleg gázóriás, de talán az idegenek otthona lehet.
Shostak a Space.com-nak elmondta: senki nem állítja, hogy egy értelmes faj jelét észlelték az oroszok, de a sugárzás túl erős volt ahhoz, hogy valamiféle zavar vagy hiba lehessen, valamint a csillagászok felkészültségét sem lehet megkérdőjelezni. Shostak szerint, ha egy idegen civilizációval állunk szemben, akkor az jóval fejlettebb, mint a miénk.
A tavaly fogott jel kibocsátásához 100 milliárd milliárd watt energia kellett, ha azt minden irányban szétsugározták, és 1 billió watt, ha valamilyen okból csak felénk céloztak – mondta el a csillagász.




98 éves Katherine Johnson az “emberi számítógép”,ő ellenőrizte a NASA gépeinek számításait


August 30, 2016
katherine-johnson_annie_leibovitz
A NASA történetének egyik legjelentősebb munkatársa, Katherine Johnson matematikus, fizikus a héten töltötte be a 98-at. Charles Bolden, a NASA vezetője emlékeztet mindenkit arra a történelmi pályára, amelyet az „emberi számítógépnek” is nevezett afroamerikai Katherine Johnson járt végig, amikor kulcsszerepet játszott az Apollo 11 Holdra küldésében. Vagy a Földet először amerikaiként körberepülő John Glenn küldetésénél, aki nem volt hajlandó vállalni a repülést, míg Katherine le nem ellenőrizte a számítógépek számításait. A 18 évesen már főiskolát végzett színesbőrű nő olyan korban lett példakép, amikor társadalmi csoportjában az általános iskola elvégzése is ritka volt.
Bolden emlékszik rá, hogy – szintén afroamerikaiként – Dél-Karolina szegregált részén felnőve semmilyen példaképet nem látott, amely szerepmodellként működhetett volna a fekete közösségek számára. Később, amikor már a tengerészetnél volt, akkori diákjaival egy kis tévét ültek körbe, amelyen a holdraszállást figyelték. És tudta, hogy az egyike azoknak a kulcsembereknek, akik a küldetés sikeréért feleltek, egy ismeretlen fekete nő volt Nyugat-Virginiából: Katherine Johnson.
Hogy Katherine mennyire úttörő volt mind teljesítményét, mind származását tekintve, jól mutatja, hogy 14 évesen érettségizett, 18 évesen pedig summa cum laude végezte el a főiskolát egy olyan korban, amikor afroamerikaiak még az általános iskolát is kevesen fejezték be. Apja farmer volt, anyja pedig korábban tanított, és mivel négy gyereküknek nem láttak helyben oktatási lehetőséget, ezért inkább távolabb költöztek egy jobb iskola közelébe, hogy gyerekeik képzettek legyenek. Így került a főiskolára is, ahol több tanár is külön foglalkozott vele – volt, aki már akkor javasolta, hogy legyen kutató matematikus, és külön neki indított egy kurzust, ahol egyedüli hallgató volt -, majd ő maga is tanárként kezdett dolgozni. 
1938-ban ő lett az első afroamerikai nő, aki doktori iskolába jelentkezhetett a Nyugat-Virginiai Egyetemen, két férfi mellett, miután az USA legfelsőbb bírósága egy másik ügyben döntésével ezt lehetővé tette. Majd egyre inkább a matematika felé fordult, és eldöntötte, hogy életét ennek a pályának szenteli. Egy családi összejövetelen a rokona említette, hogy a NACA (a NASA előde, amely a repülésre fókuszált, amikor még nem volt űrprogram) új embereket keres. 1953-ban nyitottnak bizonyultak, és állást ajánlottak Katherine-nek a navigációval foglalkozó részlegen. Így kezdődött pályafutása a helyen, ahol egészen nyugdíjba vonulásáig, 1986-ig dolgozott.
Kezdetben a csak nők által alkotott technikusi „pool”-ban dolgozott: ők végezték a matematikai számításokat. Katherine úgy utal rájuk, mint virtuális számítógépek, akik szoknyát hordanak. A fő feladatuk a lezuhant repülőgépek fekete dobozai adatainak elemzése volt, illetve egyéb számítások. Aztán egy nap őt és egy kollégáját ideiglenesen a csak férfiakból álló repüléskutatási részlegbe irányították. A geometria terén mutatott tudása és villámgyors számításai pedig meggyőzték férfi főnökeit, akik „elfelejtették” visszaküldeni a poolba.
Miközben a nemeket és rasszokat érintően jelen volt a hátrányos megkülönböztetés, Katherine figyelmen kívül hagyta azt. Amikor elindult az űrprogram, kérte, hogy részt vehessen a vezetői megbeszéléseken, amelyeken korábban nők nem lehettek jelen. “Nos, lányok rendszerint erre nem jönnek” – mondták, mire megkérdezte, hogy törvénybe ütközik? – mesélte később egy interjúban. Végül beengedték.
hidden_figures_2.jpg
Részlet a róla készült filmből
Dolgozott olyan feladatokon, mint a repülőket érő széllökések enyhítésével kapcsolatos elemzések, majd az űrprogram indulása után átkerült az űrrepülések ellenőrzését végző divízióhoz. Itt végzett a rakéták repülési pályáival kapcsolatos számításokat azért, hogy a Mercury-programban Alan Shepard, az első amerikai űrhajós kilövése az űrbe minél biztonságosabb legyen, majd más, a programban résztvevő űrhajósoké. Még navigációs térképeket is készített nekik, ha meghibásodna az elektronikai rendszer (amely később az Apollo 13-nál be is következett).
Amikor a NASA először kezdett számítógépeket használni, mindig Katherine-t hívták, hogy ellenőrizze a gépek számítását: 1962-ben, amikor John Glenn tervezett Föld körüli repülési pályáját számították, amelyet első amerikaiként tett meg, Glenn nem volt hajlandó repülni, amíg ő nem számolta át a tervezett küldetés adatait. Ma, amikor a NASA-nál mindent meghatároz a technológia, nehéz elképzelni, ahogy Glenn maga is kéri Katherine-t, hogy minden számítást kétszer is ellenőrizzen. “Ha ő azt mondja, hogy a gép nem téved, megcsinálom” – mondta.
Később tudatosan dolgozott számítógépekkel, megkönnyítve a velük való munkára történő átállást, és azok nagyobb elfogadottságát. 1969-ben az Apollo 11 az általa ellenőrzött számítások alapján repült a Holdra, majd tért vissza, miután Neil Armstrong és Buzz Aldrin megtették történelmi jelentőségű holdsétájukat. “Mindenki azon aggódott, hogy juttatjuk őket oda? Mi azon aggódtunk, hogy jöjjenek vissza” – mondja.
Egy évre rá az Apollo 13 küldetésén dolgozott, amikor az elektromos rendszert is károsító baleset után vissza kellett hozni a személyzetet a Földre, és nagy szerepe volt abban neki is, hogy a pálya újratervezése után négy nap alatt biztonságban visszaérjenek az űrhajósok. Ez a mai napig az egyik legnagyobb vészhelyzetként számon tartott eset, ahol a NASA teljes személyzete dolgozott a visszatérésen, többek között a repülési pálya többszöri korrekcióján, a teljes nyilvánosság előtt. A matematikusok ekkor végzett munkája alapozta meg a rendszert, amely egy csillag figyelését és a fedélzeti csillagtérképpel való összenézését követeli meg az űrhajósoktól a helyzetük meghatározásához.
De John Glenn, Alan Shepard, illetve az Apollo 11 küldetése mellett foglalkozott űrrepülőgépekkel, földmegfigyelő műholdakkal és a korai Mars-misszióval is, miközben három gyereket neveltek férjével.
Tavaly Katherine megkapta Obamától az Elnöki Szabadság-érmet, a legmagasabb polgári kitüntetést, majd elvitték a NASA-ba, ahol felavatták a 40 millió dollárból épült új kutatórészleget, amelyet róla neveztek el. Róla, aki afroamerikai nőként jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az űrrepülés minél biztonságosabbá váljon. Életéről könyv és film is készült, a Rejtett számok januártól lesz látható.
Képek és forrás: Annie Leibovitz, http://www.vanityfair.com/culture/2016/08/katherine-johnson-the-nasa-mathematician-who-advanced-human-rights,https://en.wikipedia.org/wiki/Katherine_Johnsonhttps://www.nasa.gov/image-feature/katherine-johnson-at-nasa-langley-research-center, http://www.iflscience.com/editors-blog/the-unbelievable-life-of-the-forgotten-genius-who-turned-americans-space-dreams-into-reality/all/, empireonlines.com









Másodszor is észlelték az Einstein által megjósolt gravitációs hullámokat

June 16, 2016
gravitációs hullám
Bő három hónappal az első, 2015 szeptemberi észlelés után, másodjára is gravitációs hullámokat észlelt a LIGO (lézer interferométeres gravitációshullám-vizsgáló obszervatórium) livingstoni és hanfordi detektora: a 2015 karácsonyán mért jelenséget szintén kataklizmatikus esemény, két, a Nap tömegének sokszorosát kitevő fekete lyuk összeolvadása okozta. MTI
Idén februárban hatalmas szenzációként robbant a hír, hogy először észleltek gravitációs hullámokat. A LIGO tudósainak két fekete lyuk összeolvadása révén sikerült közvetlenül megfigyelniük a jelenséget 2015. szeptember 14-én, egy Földtől 1,3 milliárd fényévnyire lévő galaxisban.
    A szakemberek szerint mindez nem egyszerűen tudományos érdekesség, vagy Einstein általános relativitáselméletének újabb kísérleti bizonyítéka: a gravitációshullám-detektorok teljesen új ablakot nyitnak a világegyetemre, amelyet eddig lényegében csak a Földhöz eljutó elektromágneses jelek – rádióhullámok, fény, röntgen- és gammasugárzás – révén vizsgálhattak a kutatók – olvasható a Magyar Tudományos Akadémia honlapján.
    A LIGO által nyitott ablak látóterében újabb kataklizmatikus esemény jelent meg: ezúttal egy 14 és egy 8 naptömegnyi fekete lyuk olvadt össze. Az esemény 2015 karácsonyának második napján történt, és magyar idő szerint szerdán, 19 óra 15 perckor jelentette be a LIGO.
    A létrejött fekete lyuk tömege 21-szerese Napunkénak, az összeolvadás során “eltűnt” egy naptömegnyi anyagból származó energia pedig teljes egészében gravitációs hullámok formájában távozott. Az eseményt a LIGO livingstoni és hanfordi detektora egymástól függetlenül észlelte, akárcsak a februári, első felfedezés során.
    “Nagy jelentőségű, hogy ezek a fekete lyukak sokkal kisebb tömegűek voltak, mint az első alkalommal észleltek” – idézi az mta.hu Gabriela Gonzálezt, a nemzetközi LIGO Tudományos Együttműködés szóvivőjét, a Louisana Állami Egyetem fizika és csillagászat professzorát.
    Az összeolvadás során egymás körül egyre gyorsabban keringő fekete lyukak rendszere a résztvevők tömegétől függően eltérő viselkedést mutat. Ahogy az összeolvadás végállapotához közelednek, folyamatosan változik a kibocsátott gravitációs hullámok frekvenciája, a detektorok pedig csak bizonyos frekvenciatartomány érzékelésére képesek.
    Az előző, csaknem háromszor nagyobb össztömegű feketelyukpáros esetében a kibocsátott gravitációs hullámok nagyjából 0,2 másodpercig estek a detektorok érzékeny frekvenciasávjába, míg a 2015 decemberében észlelt esemény ennél körülbelül ötször nagyobb időablakot adott.
    A két detektor észlelésének időeltolódásából a csillagászok következtetni tudtak az égi esemény hozzávetőleges helyére, és azt is megállapították, hogy a két fekete lyuk a Földtől nagyjából 1,4 milliárd fényévnyire adott egymásnak végzetes randevút.
    Ahhoz, hogy a gravitációshullám-detektorok obszervatóriumként működjenek, legalább három kell belőlük, egymástól viszonylag nagy távolságban. Ezért hamarosan beszáll a mérésekbe a LIGO-detektorok európai testvérprojektje, a Virgo. A három interferométer együttesen a jelek sokkal jobb égi lokalizálását teszi majd lehetővé.
    A szakemberek szerint az, hogy négy hónapon belül két észlelést is végeztek a LIGO-detektorok, azt jelzi, hogy azok a gravitációs hullámokat produkáló jelenségek, amelyek mai eszközeinkkel észlelhetők, nem lehetnek túl ritkák.



555 napig élt szív nélkül egy férfi


June 15, 2016
műsziv
A háromgyerekes michigani férfi egy hátizsákban hordta ez idő alatt a „szívét”. nlcafe.hu
A most 25 éves Stan Larkinnál 16 éves korában diagnosztizálták súlyos szívbetegségét(aritmogén jobb kamrai diszplázia), és az évek során az állapota olyannyira leromlott, hogy végül felkerült a szívátültetésre várók listájára.
De ez sem volt elég: 2014-ben már annyira működésképtelennek bizonyult Larkin szíve, hogy el kellett azt távolítani, és műszívre tenni a férfit, aki így azonban ágyhoz kötött lett. De nem sokkal később az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-felügyeleti Hatóság) engedélyezett egy hordozható, mindössze hétkilós műszívet, ami egy hátizsákba téve a mozgás szabadságával ajándékozza meg a műszívest.
Larkin volt az első, aki megkapta ezt az eszközt. „Olyan, mint egy valódi szív – magyarázta. – Csak van rajtad egy hátizsák, amiből csövek jönnek ki, és mennek be a testedbe. Egyébként mintha egy könyvekkel teli hátizsákkal mennél mindenhová.”
Larkin ezzel élt a transzplantációig, amire múlt hónapban került sor. Az öccse egyébként ugyanebben a betegségben szenved, és már ő is átesett szívátültetésen, háromból két gyermekét pedig ugyanezen okból veszítette el.
Forrás: foxnews.com


Tudományos világszenzáció: magyar kutatók felfedezték az ötödik erőt


May 26, 2016
mta11
Az úgynevezett sötét erő a természet ötödik alapvető kölcsönhatása lehet. A debreceni felfedezés világszerte óriási izgalmat váltott ki.
A Nature honlapján május 25-én megjelent cikk szerint valami nagyon különleges dolgot fedeztek fel Debrecenben: a természet ötödik alapvető kölcsönhatását. A Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézetének kísérleti eredményeit világszerte próbálják majd megismételni.
A Nature News május 25-én közölt cikke –Hungarian physics lab found a fifth force of nature?címmel – az MTA Atomkiban elvégzett kísérletekre hivatkozik. Ezekről a kísérletekről idén februárban már beszámolt az MTA honlapján.
Krasznahorkay Attila és munkatársai egy elektron-pozitron spektrométerrel vizsgálták a nagyenergiás atommag-átmenetekben keletkező elektron-pozitron párok szögkorrelációját, és az előrejelzésekhez képest egy olyan eltérést tapasztaltak, amit a jelenlegi magfizikai ismeretek alapján nem lehet értelmezni. A megfigyelés ugyanakkor összhangban van egy új, kis tömegű semleges részecske feltételezésével, aminek a tulajdonságai egyeznek az elméletileg várható sötét fotonéval. A sötét fotont a sötét anyag részecskéi közötti kölcsönhatás leírására vezették be.
A magyar kutatók által elvégzett kísérlet felkeltette a nemzetközi kutató közösség figyelmét, az elméleti és a kísérleti szakemberekét egyaránt.
Azonban azt gyanítják, hogy nem sötét fotont sikerült kimutatni, hanem egy új, ötödik erőt, vagyis a természet ötödik alapvető kölcsönhatását (a gravitáción, az elektromágneses kölcsönhatáson, az erős és a gyenge magerőn kívül).
A bejelentésre felbolydult a fizikus közösség, és világszerte független méréseket fognak elvégezni nagy hírű laboratóriumok, hogy a debreceni MTA Atomki megfigyeléseit megerősítsék vagy megcáfolják.
atom1
Krasznahorkay Attila az mta.hu-nak elmondta: kísérletükben ők a sötét kölcsönhatás közvetítő részecskéjét, a sötét fotont keresték. Valójában ez egy ötödik erő, az úgynevezett sötét erő felfedezését jelentené, aminek a kutatása jelenleg nagy erőkkel folyik a világ nagy részecskefizikai laboratóriumaiban. A sötét foton létezésének elméletét az elmúlt években részletesen kidolgozták.
Egy ugyanolyan (U1) szimmetriával rendelkező részecske lehetne, mint a foton, a látható fény kvantuma, ami az elektromágneses kölcsönhatást közvetíti. Ha azonban két egyforma szimmetriával (U1) rendelkező részecske van a természetben, akkor az elmélet szerint azok kölcsönhatása is lehetséges. Ezen kölcsönhatás erősségét a korábbi kísérleti adatok (a müon g-2 anomáliájának illesztése) alapján meg tudták határozni.
A debreceni kísérletben felfedezett részecske csatolási állandója azonban csak az elméletileg várható érték kb. tizedrészének adódott. A történetet színesíti, hogy az elmúlt év végén a sötét fotonra előre jelzett csatolási állandó tartományt kísérletileg kizárták, de ez a kizárás a Debrecenben felfedezett részecskét nem érintette. Ezt a furcsa, kis csatolási állandóval rendelkező részecskét az amerikai elméleti fizikusok egy csoportja egy speciális tulajdonságokkal rendelkező (protonokhoz kevésbé csatolódó, protonfóbiásnak nevezett) ötödik kölcsönhatásként értelmezte. Ez keltette fel a Nature újságírójának a figyelmét.
mta2
A méréseinket természetesen mi is folytatni fogjuk az MTA Atomki új Tandetron gyorsítójánál, egy új elektron-pozitron spektrométer segítségével. Az atommag, mint egy nagyon speciális femto-laboratórium tartalmazza az összes eddig ismert kölcsönhatást, sőt valószínűleg az eddig ismeretlen ötödik kölcsönhatást is. Ez biztosítja számunkra, hogy erre az új kölcsönhatásra további információkat szerezzünk” – mondta Krasznahorkay Attila.
Forrás: mta.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése