2016. október 2., vasárnap

Ezek itt ráleltek a kánaánra !





Ezek itt ráleltek a kánaánra !


Jönnek a migránsok is !!!

Na hülye goj dolgoz többet éhbérért !!!
őket is te fogod etetni !!!

A tudatos emberek a társadalom leprásai 

2016-09-15 vntv.hu 

Mit érdemel az a bűnös, aki nem engedelmeskedik tovább, aki nem hagyja tovább, hogy programozzák, aki nem nézi a megtévesztő híreket, aki nem veszi és eszi a mérgeket, aki nem szedi be a gyógyszereket, aki nem vásárol szupermarketekben, aki nem veszi igénybe a bank szolgáltatásait, aki nem fogadja el az állam által felkínált szolgáltatásokat? 

Miféle ember az a társadalom számára aki kívül marad a normákon, a mintákon, aki tudatosan azt választja, hogy fittyet hány a tömeghipnózisra és önfenntartóvá, öngyógyítóvá válik, aki felébreszti és használja kreatív képességeit és nem kérve többet a hatalom kiszipolyozó rendszeréből, biztosítani tudja önmaga, s családja számára a megélhetést? 

Jakab István, Horányi Ágnes 
A tudatos emberek a társadalom leprásai



A tévéostrom tizedik évfordulóján - Avanti ragazzi... - Gyetvay György Gergely videója 

Tíz évvel ezelőtt, 2006. szeptember 18-án este kezdődött Budapesten a televízió székházának ostroma, amelyet végső soron Gyurcsány Ferenc egy nappal korábban kiszivárogtatott országkáromlása váltott ki. A Magyarok Világszövetsége az évben alapított interentes televíziójának (ÁrpádHír) egykori vezetője, Gyetvay György Gergely, az MVSZ Fővárosi Szervezetének elnöke egyedi videot állított össze az ostromról, amelynek aláfestő zenéjévé az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc emlkékét őrző, Avanti ragazzi di Buda, avanti ragazzi di Pest (Előre budapesti srácok) című olasz dalt választotta. 
A tíz évvel ezelőtti tévéostromról Gyetvay György Gergely videójának ismételt közzétételével emlékezünk meg. 
Az eredeti olasz nyelvű dalos változat itt tekinthető meg
A békéscsabai Bálint Miklós által magyarra fordított szövegű dallal aláfestett változat pedig itt
Korábban írtuk: 
Avanti ragazzi... - Előre budapesti srácok! - Az MVSZ Elnökségének állásfoglalása és pályázati felhívása 
Avanti ragazzi... - Fuksz Sándor és Hompoth Zoltán a Lazio-meccsen Rómában - fényképes beszámoló 
Avanti Ragazzi... - Egy ritkán látott video - Budapestről 
1956: Hősiesség-Tisztesség-Méltóság - Előre budapesti srácok! 
Avanti ragazzi di Budapest! - Lazio-szurkoló legyen minden magyar! 
Üzenet Olaszhonba: Köszönet az Avanti ragazzi i Budapest! c. dalért - Tomory Zsuzsa verse 
MVSZ Sajtószolgálat 


Avanti Ragazzi di Budapest
https://www.youtube.com/embed/FYqDMcJIvI8?rel=0&showinfo=0&honnan=Nemzeti_Hirhalo
A tévéostrom tizedik évfordulóján - Avanti ragazzi...


Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt? 
2016. 09. 17. Alfahír 

A kitétel a V4-ek által ismertetett közös dokumentumban szerepel, a miniszterelnök rábólintott. 
Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt?

A pénteki pozsonyi EU-csúcs sikertelenségéről maga Orbán Viktor beszélt a találkozót követően. Mint írtuk, a miniszterelnök azt mondta, nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját. 

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke reagáló közleményében azt írja, Orbán Viktor lelepleződött, kiderült, hogy bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt. 

"Pozsonyban Orbán Viktor kudarcot vallott: nemhogy nem sikerült megváltoztatnia az unió bevándorláspolitikáját, de ő maga hajtott végre 180 fokos fordulatot. A Jobbik úgy véli, a magyar kormányfőnek nem lett volna szabad áldását adnia a Visegrádi Négyeknek arra a Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter által ismertetett közös dokumentumára, mely szerint a Magyarországhoz hasonlóan munkaerőhiánnyal küzdő tagállamok "a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban" is befogadhatják" - fogalmaz a Jobbik politikusa. 

A visegrádi csoport az úgynevezett "rugalmas szolidaritás" elvét javasolta Pozsonyban a migrációs válság kezelésére. Az álláspontot ismertető Witold Waszczykowski azt mondta, az uniós tagállamok között vannak olyanok, amelyek munkaerőhiánnyal küzdenek, így "a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban" is befogadhatják. 

A javaslat Magyarország számára is kockázatos lehet, hiszen az elmúlt időszakban igen jelentőssé vált a munkaerőhiány. 

Z. Kárpát rámutat: ez a rémisztő kitétel teljesen egybecseng Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elképzeléseivel, aki nem a Nyugatra menekült magyarok hazacsábításával és uniós szinthez közelítő munkabérekkel, hanem harmadik országbeli munkavállalókkal kezelné a hazai munkaerőhiányt. 

A Jobbik szerint Orbán tehát lelepleződött, az október 2-i népszavazást ő maga is pusztán párt- és belpolitikai erőfelmérésnek tekinti. Ezzel azonban rendkívül veszélyes hazárdjátékba viszi az országot, hiszen egy érvénytelen népszavazással ütőkártyát adna Brüsszel kezébe. 

"A pénteki uniós csúcs után csak még bizonyosabb: ha a népszavazás eredménytelen, Orbán Viktornak személyesen kell vállalnia a felelősséget és távoznia kell a miniszterelnöki bársonyszékből!" - zárul a közlemény. 

ORBÁN MEGMAGYARÁZTA: EZÉRT NEM ENGEDI, HOGY MAGYARORSZÁGON EURÓPAI BÉREK LEGYENEK



Volner János ma reggel a Jobbik frakcióvezetőjeként részt vett azon az Orbán Viktor által összehívott tájékoztató megbeszélésen, melyen a pénteki EU-csúcstalálkozó várható fejleményeit tekintették át.
A jobbikos politikus a megbeszélésen fontos, a dolgozó magyar emberek érdekét szolgáló felvetéssel élt,
indítványozta, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként vesse latba befolyását annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók bére végre kezdjen el felzárkózni a nyugat-európai munkavállalókéhoz.
Volner szerint Orbán ebben az összes ex-szocialista ország kormányában szövetségesre lelhet, sőt az alacsony kelet-európai bérszínvonal ellen többször tiltakozó nyugat-európai baloldali pártok és szakszervezetek is támogathatják ezt a javaslatot. Volner beszámolója szerint azonban a magyar miniszterelnök ezt a javaslatot kategorikusan elutasította, és
a tőle megszokott tanárbácsis módon jól ki is oktatott
- számol be az ellenzéki néppárt politikusa a közösségi oldalán, aki azt is írta, hogy Orbán elmagyarázta neki, hogy miért is nem lenne jó, ha bekövetkezne a munkát végző magyar emberek bérfelzárkózása. Volner szerint tulajdonképpen ezért nem lesz bérfelzárkózás. Mert „a Viktor nem engedi”.
Jó neki így, a szégyenletesen alacsony magyarországi bérekkel. 
Orbán az ország versenyképességét jól láthatóan az olcsó és kiszolgáltatott magyar munkaerőre alapozza.
Nem akar innovációt (ilyesmi ne várjunk mészároslőrincektől), nem akar jól képzett munkaerőt. Kerüljön kevés pénzbe a magyar emberek munkája, akinek nem tetszik, az mehet Londonba mosogatni, mert a fiatalok többsége úgyis a Jobbikra szavaz.
- írja a Jobbik alelnöke.

MIATTAD KELLETT ELHAGYNUNK AZ ORSZÁGOT – NEM ÖRÜLTEK A LONDONI MAGYAROK GYURCSÁNYNAK



Csütörtökön, Gyurcsány Ferenc, a DK rendíthetetlen elnöke kedvenc Sancho Pansájával, Molnár Csabával Londonba látogatott, hogy meggyőzze a kint élő magyarokat az október 2-i kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazástól való távolmaradásról. A Viktória pályaudvar mellett lévő Brass Monkey pubban mintegy negyvenen jelentek meg. A DK szerény számú hívei mellett számos nemzetű érzelmű londoni magyar is tiszteletét tette a volt miniszterelnök hakniján. Néhányan közülük keresetlen szavakkal és kellemetlen kérdésekkel ostorozták Gyurcsányt, aki meg is szakította előadását. Molnár Csaba egy demokratikus párthoz méltóan, sörrel a kezében „hülye nácinak” nevezte az ellentábor tagjait. Végül rendőrt hívtak a nemzeti érzelmű részvevőkre, akiket ki közül néhányat kivezettek a sörözőből.
Gyurcsány stand upját azzal indította, hogy bár kerestek, de nem találtak Londonban „No go zónát” majd a jelenlévőket a népszavazástól való távolmaradásra kérte. Ekkor a hallgatóság soraiból egy felháborodott kint élő magyar azt mondta:
Elnézést, nem szégyelli magát? Tönkreteszik az országot teljesen, nekünk ide kellett menekülnünk, ezek után meg idejön prédikálni?
Egy másik Gyurcsánnyal láthatóan nem túlságosan szimpatizáló szintén kint élő férfi pedig felajánlotta a DK elnökének, hogy szívesen elviszi egy „No Go zónába”. Ez már sok volt az egykori miniszterelnöknek és ekkor megszakította a beszédét, majd megőszült szimpatizánsai közé menekült.
Ezután információink szerint a személyzet tagjai kihívták a rendőröket, akik kivezették a DK-sok számára kellemetlen résztvevők egy részét. Gyurcsány így már nyugodtabb körülmények között oszthatta meg veretes gondolatait a jelenlévőkkel. Ám sok oka így sem maradt az öröme, mert bőven voltak még az ellentáborból a sörözőben, akik aztán ismételten kellemetlen kérdésekkel bombázták a DK elnökét.

SÖRREL A KEZÉBEN HÜLYE NÁCIZOTT MOLNÁR

A lapunk birtokába jutott felvétel tanulsága szerint Molnár Csaba lerasszistázta és „hülye nácinak" nevezte a nemtetszésüket nyilvánítók magyarokat, akik ezt kikérték maguknak.
Ha rasszista lenne, nem dolgozhatna Angliában, feketékkel és minden más nációval”

A LŐTÉRI KUTYÁT SEM ÉRDEKELTE GYURCSÁNY LONDONBAN

A rendezvényen mindösszesen negyvenen vehettek részt, ám sokan nem azért érkeztek, hogy bólogassanak és tapsoljanak a DK elnökének.
Gyurcsány Facebook-oldalán a helyzetet azzal akarta menteni, hogy a magyar követség dolgozóit gyanúsította meg „hangoskodással”.
A találkozó elején három ember iszonyatosan hangoskodott. A többi magyar a londoni nagykövetség munkatársait ismerte fel bennük. Mikor felismerték őket, megszégyenülve, sietve távoztak. De meg lehetnek ijedve Orbánék a népszavazás miatt, ha erre használják a nagykövetséget. Silányok vagytok.
Ezzel szemben lapunk úgy tudja, hogy a nagyjából tíz főt számláló ellentábor tagjainak semmi közük a magyar követséghez, csupán Londonban élő nemzeti érzelmű magyarokról van szó. Gyurcsány állításaival szemben pedig az igazság az, hogy csupán rendőri felszólításra hagyták el a helyszínt, és egyáltalán nem voltak megszégyenülve.

A KÜLÜGY IS CÁFOLTA GYURCSÁNY ÁLLÍTÁSAIT

Hallottuk mi is arról, hogy a Gyurcsány Ferenc rendezvényén volt valami nézeteltérés, azt tudom ezzel kapcsolatban mondani, hogy a magyar nagykövetség egyetlen alkalmazottja sem vett részt az eseményen” - Menczer Tamás, sajtófőnök, Külgazdasági és Külügyminisztérium.


NEGYEDIK NAPJA TART A FEHÉRELLENES, RASSZISTA LÁZADÁS AMERIKÁBAN



Könnygázt vetett be a rendőrség csütörtök este az egyesült államokbeli Charlotte-ban a tüntetők ellen, akik le akartak zárni egy autópályát, tiltakozva az ellen, hogy egy rendőr intézkedés közben lelőtt egy afroamerikai férfit. Bár a rendőr is fekete volt, ez a tüntetőket már kevésbé érdekli.
Charlotte városában már negyedik napja tartanak a tiltakozások a rendőri intézkedés miatt, az előző napokban a tüntetések erőszakba torkoltak, egy rendőrre rá is lőttek. Szerdán emiatt szükségállapotot vezettek be, és éjszakai kijárási tilalmat hirdettek.
Néhány gondolat és videofelvétel:
A helyi média szerint csütörtök este, körülbelül 2,5 órával a kijárási tilalom kezdete előtt mintegy száz tüntető elindult a 277-es autópálya felé, és fel akart mászni a töltésen, nyilvánvalóan azért, hogy lezárja az utat. A rendőrök megpróbálták útjukat állni, de a tüntetők üvegpalackokkal kezdték dobálni őket. A rendőrök könnygázgránátokat dobtak közéjük, és ezután a tüntetők meghátráltak.
A városi hatóságok szerint a Charlotte-i tüntetések egyre tömegesebbek ugyan, de békésebbek, mint a korábbi napokban. Néhány száz tiltakozó csütörtök este, a kijárási tilalom kezdete után is folytatta a demonstrációt a városban. A körzeti rendőrparancsnok azt az utasítást adta a beosztottainak, hogy a tilalom ellenére se intézkedjenek ellenük mindaddig, amíg békésen tüntetnek.
Az észak-karolinai városban kedden a rendőrök intézkedés közben lőttek agyon egy 43 éves fekete férfit. A rendőrség szerint a férfinél fegyver volt, az áldozat családja azonban ezt vitatja. Az esetet rögzítették rendőrségi kamerák, s az áldozat családtagjai csütörtökön meg is nézhettek két felvételt, de a videókból sem derült ki, hogy az áldozat fegyvert tartott-e a kezében, vagy pedig - ahogyan a hozzátartozók állítják - könyvet.



ORVVADÁSZT FOGTAK NÓGRÁD MEGYÉBEN



Orvvadászat miatt indítottak eljárást egy Jobbágyiban élő férfi ellen, akinél engedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket is lefoglalt a rendőrség - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.
Dankóné Nagy Éva elmondta: a 49 éves K. Gábor két vadlest alakított ki egy erdőterületen, ahol engedély nélkül vadászott.
A pásztói nyomozók a férfi lakásán és tartózkodási helyén több lőfegyvert és csaknem száz, különféle kaliberű lőszert, valamint az engedély nélküli vadászathoz használt házi készítésű hangtompítót, különféle vadtrófeákat és eszközöket - kesztyűt, lámpát, kézikocsit -, és nagy mennyiségű vadhúst foglaltak le - tette hozzá.
A pásztói rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és orvvadászat bűntett miatt indított eljárást az őrizetbe vett jobbágyi férfi ellen, akinek kezdeményezték az előzetes letartóztatását.
És a rendőr, és politikus barátját miért nem fogták le , nekik nagy vadra is van kilövési engedélyük ? Már mint emberre is vadászhatnak e zsidó gyarmaton ???

AZ OROSZOK SZERINT IRREÁLIS AZ ATOMFEGYVEREK TELJES BETILTÁSA



Moszkva megvalósíthatatlannak és károsnak is tartja az atomfegyverek teljes betiltását célzó ENSZ-kezdeményezést - jelentette ki Mihail Uljanov, az orosz külügyminisztériumnak a fegyverzetek elterjedésének megakadályozásával és ellenőrzésével foglalkozó főosztályának vezetője a RIA Novosztyi orosz hírügynökség pénteki jelentése szerint.
Korábban az ENSZ-közgyűlés New Yorkban javaslatot fogadott el arról, hogy 2017-ben konferenciát hívjanak össze, amely az atomfegyverek teljes betiltására vonatkozó nemzetközi konvencióról tárgyalna.
"Teljesen nyilvánvaló, hogy sem Oroszország, sem más atomhatalom nem fog részt venni a konvenciót előkészítő tárgyalásokon. Az atomhatalmak nélkül pedig ez a kezdeményezés semmi gyakorlati jelentőséggel nem bír. Elméletben még kontraproduktív is lehet, mivel nemcsak hogy nem gyorsítja meg a nukleáris leszerelést, de bizonyos mértékben még akadályozhatja is azt. Az ilyen jellegű kezdeményezés nem vezet együttműködéshez, hanem eltávolodáshoz, sőt kibékíthetetlen ellentétekhez, ami nem válik hasznára a tömegpusztító fegyverek elterjedése visszaszorításának"
- vélekedett Uljanov.
Az orosz tisztségviselő rámutatott:
"Felmerül a kérdés, hogyan egyeztethető össze az atomsorompó-szerződés (NPT) - amely rögzíti, hogy az öt atomhatalom ellenőrzése alatt álló atomfegyverek törvényesnek minősülnek - az új egyezménnyel, amely ezeket betiltaná. Vagyis két párhuzamos jogrend keletkezne."
Uljanov hangsúlyozta:
az Oroszországi Föderáció kész és hajlandó is fokozatosan csökkenteni nukleáris arzenálját, de csakis az atomsorompó-szerződés keretében.
Emlékeztetett, hogy Oroszország és az Egyesült Államok atomarzenáljai a múlt század 50-es 60-as éveinek szintjére csökkentek.
Oroszország emellett saját területén kívül nem fog atomfegyvereket telepíteni más országokban - szögezte le Uljanov.
Oroszország még az 1990-es években kivonta összes atomfegyverét a külföldi államok területéről, míg az Egyesült Államok esetében teljesen más a helyzet, fegyverei olyan államok területén vannak, amelyek nem minősülnek atomhatalomnak, így Hollandia, Németország, Belgium, Olaszország és Törökország területén - tette hozzá az orosz diplomata.


Martin Schulz részletesebben szeretne tárgyalni Orbán Viktorral



Az EP-elnök tagadta, hogy egy interjúban arról beszélt volna, hogy a baloldali városokat migránsok befogadására kell ösztönözni. Martin Schulz pénteken Pozsonyban tartott sajtótájékoztatót, és ezen egyebek között kijelentette: jónak tartaná, ha a mély véleménykülönbségek ellenére részletesebb tárgyalást folytathatnának a magyar kormányfővel, és beszélni tudnának mindazokról a kérdésekről, amelyekben nézeteltéréseik vannak.
A Európai Parlament elnöke az uniós együttműködés egyik legnagyobb előnyének nevezte, hogy a tagállamok nemzetközi szinten is össze tudják egyeztetni nemzeti érdekeiket. Elismerte, hogy a kötelező befogadási kvóta a jelek szerint nem működik, és úgy vélte, a menekültek érdeke, hogy legalább önkéntes alapon lehetőség legyen a befogadásukra az uniós országokban. (hirado.hu)


Egy napra az ország legbiztonságosabb települése – Tótkomlóson járt a Betyársereg

Mozgalmunk tagjai a hétvégén sem pihentek. A Betyársereg a Békés megyei Tótkomlósra látogatott. Hogy ott pontosan mi történt arról nemsokára videós, képes beszámolóval jelentkezünk! Addig ízelítőnek egy csoportkép Tótkomlósra látogatott harcosainkról.




totkomlos-betyarsereg
(Betyársereg)


Elég volt a liberálisokból! – a magyarok sorra szaggatják le a Kétfarkú Kutyapárt plakátjait

szeptember 18, 2016 Hírmond
Szorgalmas magyar hazafiak járják az utcákat még ezen az esős hétvégén is, hogy megtisztítsák a liberális mételytől Budapestet és a vidéket egyaránt. A Kétfarkú Kutyapárt plakátjait és ragasztócímkéit leszaggatják, összefirkálják, némelyikre pedig üzenetet írnak a magyar fiatalok.
ketfarku-kutyapart-plakat
A Kétfarkú Kutyapárt szeretne hazánkba csalogatni annyi bevándorlót, amennyi csak elfér a Kárpát-medencében, de akár több is jöhet, majd összehúzzák magukat a magyarok. A belső ellenség csahos kétfarkú kutyái az éjszaka leple alatt ragasztják ki felforgató jellegű plakátjaikat és ragasztócímkéiket, hogy a többségi társadalom ellen uszítsanak és középső ujjukat intsék a magyar nép felé.
Azért éjszaka leple alatt helyezik ki szélsőséges propagandájukat, mert félnek, hogy a magyar emberek egy jól irányzott jobbhoroggal díjazzák tevékenységüket. Hiszen a magyarok nagyon is tisztában vannak azzal, hogy aki a bevándorlók befogadásáért kardoskodik az nem más, mint ócska hazaáruló, akiknek tevékenységét nem is olyan régen még bitófával jutalmazták.
A kétfarkú söpredék aktivistái kábítószeres révületükben ragasztgatják azokat a falragaszokat, melyeknek semmi más üzenete nincsen, mint: Mi gyűlölünk minden magyart és Magyarországot az idegenek kezére játsszuk!
A romkocsmák hormonzavaros törzsvendégei, a budapesti gettó, magyargyűlölettől fortyogó árnyékszékéből indulnak útnak, hogy megfogalmazott hadüzeneteiket kiragaszthassák szerte a fővárosban és az egész országban.
De az utcákat a magyarság harcképes fiataljai is járják, keresve-kutatva a felforgatók plakátjai után, amiket habozás nélkül semmisítenek meg. A kétfarkú kutyák minden bizonnyal sűrűn a hátuk mögé néznek az esti sétáikon, hiszen bármikor felbukkanhatnak olyanok, akik nem tudnak nevetni viccesnek szánt propagandájukon és ilyenkor bizony előfordulhat, hogy a korcsokat kegyetlenül móresre tanítják.
(Seregi Kálmán – ÚjErő.net)


Török betolakodó akart megerőszakolni egy 12 éves kislányt Bicskén



A Székesfehérvári járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte az a török állampolgársággal rendelkező, 40 éves férfit, aki a gyanú szerint megpróbált megerőszakolni egy 12 éves kislányt. A gyermek ruháit lerángatta, letépte, de szerencsére a kislány el tudott menekülni.
14291624_5fsdfs54042208112369_1071960098001845370_n
Tavaly augusztusban érkezett hazánkba a zöldhatáron keresztül a török férfi, beadott menedékjogi kérelme pedig éppen elbírálás alatt van. Ez az eset is kiválóan szemlélteti a betolakodók antiszociális viselkedési formáját, hiszen a menedékjogi kérelem elbírálása alatt sem tud emberként viselkedni a férfi.
cfca151
Ezúttal szerencsére nem sikerült “elhinteni a sokszínűség magvait”.
Az előzetes letartóztatását azzal indokolták, hogy fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, ezért a vizsgálat ideje alatt rácsok mögött marad. Szexuális visszaélés és kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszak kísérlete miatt büntetése alapesetben is 1-től 5 évig terjedhet.
(Nagy Zsuzsanna – ÚjErő.net)


Szabadságot Budaházynak! – a hazafiakért tüntettek a hétvégén Budapesten (videó)



szeptember 5, 2016 Hírmondó
Budaházy György és társai mellett, valamint a büntetőügyükben hozott ítélet, összességében 125 év börtönbüntetés ellen tüntettek a Markó utcában. A felszólalók véleménye szerint igazságtalan és koncepciós perekhez hasonlatos döntés hozott a bíróság. Az N1Tv összeállítása.
NAPI AKTUÁLIS - Szabadságot Budaházynak!


NAPI AKTUÁLIS - Vona Gábor TELJES előadása a gyergyószentmiklósi EMI-táborban


(N1Tv)


K.O. - Sziva vs Dopeman: "Maffiózók és zsidó bűnözők Amerika irányításában"


Molnár Tamás: “Merkelt háborús bűnökért kell bíróság elé állítani, Gyurcsány pedig pszichopata”


Háborús bűnökért állítaná nemzetközi bíróság elé Angela Merkelt és Európa vezetőit Molnár Tamás, aki szerint Gyurcsány Ferenc pszichopata és már régen nem kellene szabadlábon lennie. A 2006-os októberi tüntetéssorozat emblematikus alakja a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, hogy keményebb fellépést várt volna a rendőri és titkosszolgálati vezetők elszámoltatásában Orbán Viktortól, de az eredetileg kitűzött célok nagy része azért szerencsére megvalósult.
Az őszödi beszéd évfordulója alkalmából hirdettek megemlékezést a Kossuth térre szombat délután, ami már elsőre is szürreális hatást keltett és azonnali távozásra bírta az arra tévedő turistákat. Árpádsávos lobogók, “Budaházyt szabadon”– táblák, hitelcsapda, Fletó- feliratok, “Gyurcsány takarodj“-bekiabálás, szintetizátoros dalnok, egy szavaló gondolatszobrász, na és  “Hercegnőt a szebb jövőért” szlogennel felkonferált kínai császári dinasztia sarj a pódiumon, mindez jókora ideológiai katyvasz kíséretében. Először azt hittük, hogy a Man in Black legújabb részének forgatásába csöppentünk, ahol éppen a földönkívüliek találkozóját rögzítik, de nem. A megemlékezés helyszínétől távolabb álldogáltMolnár Tamás, a 2006-os események aktív szereplője, aki elmondta, hogy nem akart felszólalni a “magyar Hyde Parkban”, mivel szerinte is szürreálissá vált a mozgalom.


Molnár Tamás képzőművész, a hetvenes években alakult képzőművészcsoport, az Inconnu alapító tagja. A szocialista kultúrpolitika nem nézte jó szemmel a működésüket. Szerepük volt a 301-es parcella újrafelfedezésében, helyreállításában és Nagy Imre újratemetésénél is. 2006-ban nemzeti lobogót adományoz a „feledékeny” köztársasági elnöknek. Szervezi az antiliberális összefogást, és akciósorozatot indít az SZDSZ vallásellenes plakátjai ellen.  Az őszödi beszéd kirobbanását követően megválasztják a Kossuth téri tüntetések vezetésével megbízott MNB 2006 egyik ügyvivőjének és szóvivőjének. Később értelmiségi barátaival közösen megszervezi a Magyar Október Mozgalmat, majd 2007-ben alapító tagja és ügyvivője lesz az ÚDK (Új Demokratikus Koalíció) elnevezésű, parlamenten kívüli politikai pártnak.
Hogyan értékeli, megvalósultak a 2006-os szeptember-októberi, a gyurcsányi rendőrterrort is kiváltó civil tüntetések eredeti célkitűzései?
Véleményem szerint a promt dolgok, mint például a polgári oldal megerősödése, az akkori elveinket elárulók, az SZDSZ eltűnése, valamint az utódpárt eltakarítása is megvalósult. Bár a szocialisták szétverése nem is a mi érdemünk, hiszen az leginkább Gyurcsánynak köszönhető. Részben azonban mégiscsak kudarcnak tartom azt, hogy Gyurcsány azóta is szabadlábon van. A hangzatos ígéretekből sem lett semmi, amit 2006. október 6-án Orbán Viktor mondott. Nem történt meg sem a rendőri, sem pedig a titkosszolgálati vezetők elszámoltatása, a gazdasági bűncselekmények feltárása. Én Orbántól keményebb fellépést, komoly elszámoltatást vártam volna.
A megemlékezés leginkább egy ideológiai Armageddon hatását kelti…
Ez a magyar Hyde Park”– mosolyodik el Molnár. 2006-ban sok ember megjelent körülöttünk, titkosszolgák, önjelölt szónokok és egy ilyen jellegű mozgalom sajnos könnyen el tud csúszni, akár cirkusszá válhat. Igaza van, ez most valóban nagyon szürreális képet mutat. Én most is azt hangsúlyoztam, ha beszélgetni akarunk erről, akkor ezt szűk körben tegyük meg, méltó környezetben, ne így. De ilyen a néplélek, ha szabad ezt mondanom, kell a körítés…Viszont fontosnak tartom azt, hogy akik itt felszólaltak, azok nem kovácsoltak politikai tőkét a 2006-os történésekből. Hiszen az nem politikai, hanem őszinte lázadás volt Gyurcsány és a rendszer ellen.
Molnár Tamás 2016.09.17. Fotó: Horváth Péter Gyula
           “Gyurcsány pszichopata, szürreális politikai alak és szánalmas, hogy ilyen sokra vihette.” Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
Ha választhatna, akkor is újra aktív részese lenne a 2006-os eseményeknek?
Ez egy jó kérdés, mert én akkor gyakorlatilag úgy csöppentem bele, mint Pilátus a krédóba, tehát nem volt tudatos a részemről. Akkorra már harmincéves politikai múlt volt mögöttem, és amikor erre jártam, adtam a Kossuth téri fiúknak néhány tanácsot, majd este a sajtóból tudtam meg, hogy engem választottak meg az MNB sajtósának. Őszinte leszek, nagyon féltem, mert ez többirányú utca lehetőségét rejtette magában. Lehet anarchikus lázadás, de kialakulhat fegyelmezett demonstráció, ami sajnos akkor nem teljesedett ki teljesen. De akkor még nem tudhattuk, hogy mi lesz a vége. Csak hittünk abban, hogy tudunk pozitív változást generálni. A magyar politikában azonban az a legnagyobb baj, hogy iszonyatos egók vannak, itt mindenki Koppánynak, Istvánnak, de minimum népvezérnek hiszi magát, és rájuk nem lehet logikus érvekkel hatni. Így önként visszavonultam, a politikát háttérbe szorította az irodalom és a képzőművészet az életemben.
Azért az nehezen elképzelhető, hogy nem kíséri figyelemmel az aktuálpolitikát.
Természetesen én is olvasok újságot, hallgatom a híreket és határozottan állítom, hogy Európa egy gigantikus ördögi spirálban van. Elborzaszt, amikor látom a nagyhatalmi játszmákat. A barátaimmal azt szoktuk mondani, hogy nem körülöttünk vannak összeesküvés-elméletek, hanem mi magunk vagyunk benne. Őszintén felháborít az a bevándorláspolitika, amit eddig az Uniós országok folytattak. Ezt így nem lehet. Én egyébként Angela Merkelt háborús bűnösként hágai bíróság elé akartam citálni, de nem találtam jogászt, aki vállalta volna a képviseletet. Nem a balhé miatt tenném meg, hanem az igazságérzetem miatt. Európa vezetőit bíróság elé kell citálni. De hiányzik az emberekből az intellektuális bátorság.
"Európa egy gigantikus ördögi spirálban van."
                                                “Európa egy gigantikus ördögi spirálban van.” Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
Fegyverek közt hallgatnak a múzsák? 
Nézze, ez nem időszakos. Az értelmiség folyamatos árulást követett el, kevés a kreatív, bátor ember. Igazi politikai karrier nincs karizma és konfliktus nélkül. Na látja, ez az igazi tragédiája a magyarságnak. Hogy ez hiányzik belőlünk.
Gyurcsány Ferenc karizmatikus személy?
Őt őrültnek tartom. De tény, hogy van karizmája. Úgy látszik, hogy a negatív oldalon is kell valaki, hogy lássuk, miért is vagyunk mi a jók és észre tudjuk venni a különbséget. Szerintem az “igazság beszédeként” beállítani az őszödi beszédet, borzasztó visszás dolog. Mert ez nem az volt. Egy miniszterelnök legyen őszinte, és ha ezt megteszi, akkor vállalja a következményét is. Ha hazudik évekig, majd beismeri a hazugságait, akkor meg ne adja el azt igazságbeszédként. Ha valaki megöli a gyerekét és beismeri, a vallomása akkor sem mentesíti tettének következménye alól. Attól még gyilkos, nem pedig szent. Az pedig, hogy Gyurcsány “kurva, nyüves ország”-ként emlegette hazánkat, úgy, ahogy még egy proli sem tenné, bicskanyitogató egy miniszterelnöktől. És tudja, azt gondolom, hogy őrületes felelősség terheli, ha ez így is van és Magyarország “kurva, nyüves ország” lenne, mert ez a miniszterelnök hibája.
Mit gondol, Gyurcsány valóban a baloldal egyedüli uraként akar feltűnni a jövőben?
Igen, ez is benne van a pakliban. Gyurcsány pszichopata, szürreális politikai alak és szánalmas, hogy ilyen sokra vihette. Azonban az, hogy még mindig a politikai paletta része és nem tűnt el, az a társadalomra egészére nézve nemcsak kínos, de veszélyes is.
Címlapfotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu



Stefka István: “Fordított keresztes hadjárat zajlik ma Európában”



Veszélyben van a kultúránk és veszélyben van a vallásunk, mert ami ma zajlik Európában, az nem más, mint fordított keresztes hadjárat. Amikor muszlimok dzsihádot kiáltanak, akkor a kereszténység elpusztítására szólítják fel a hittársaikat – mondta Stefka István a PestiSrácok.hu lapigazgatója, a Veszprém megyei Szentgálon tartott népszavazási fórumon. Huth Gergely főszerkesztő azt mondta, ha a népszavazáson többségbe kerülnek a “nem”-ek, más európai országok is követni fogják a példánkat. Felhívta a figyelmet, hogy ha megvédjük az álláspontunkat, jó esélyünk lesz arra, hogy az eszement Junckeréket végre elzavarják az európai választópolgárok.
Ez a kor, amelyben élünk, és ami a jövendő században készül, a népvándorlás kora. A mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük. Az USA a NATO-n keresztül már rég Európa közepére tette állásait, és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot akar csinálni Európa és Oroszország között

És a prófécia beteljesedni látszik. Annak a hatalomnak, amelyről Csurka is írt, a célja nem más, mint legyengíteni Európát. Épp ezért hiába várnánk a NATO közbeavatkozását. Európának, ha ezt át akarja vészelni, egy saját, új hadsereget kell felállítania – fogalmazott Stefka István.

A KÉNYSZERBETELEPÍTÉS AZ EURÓPAI BALOLDAL TÚLÉLŐSHOWJA

Azok, akik most arról beszélnek, hogy okafogyott a népszavazás és nincs is szó kötelező betelepítési kvótáról, ugyan azok az emberek, akik két évvel ezelőtt mégaz egész migrációs válságot álproblémának titulálták. Akik most a népszavazás kapcsán az “igen” mellett kampányolnak, és azt akarják, hogy a parlament jóváhagyása nélkül járuljunk hozzá a migránsok kötelező betelepítéséhez, 2004-ben azért kampányoltak, hogy nemet mondjunk saját testvéreink, a határon túli magyarok kettős állampolgárságára. Az éppen aktuális politikai kampányba beszállva, csak újra szerepet akarnak kapni az ország dolgainak irányításában a Gyurcsány Ferencek, Bokros Lajosok és Molnár Csabák. Ezeknek az embereknek pedig semmit sem szabad elhinni, épp úgy, ahogy az európai baloldalnak sem. Nekik azért érdekük, hogy migránsok millió telepedjenek le Európában, hogy biztosítsák a baloldal fennmaradását. Támogatásukat és szavazatukat elnyerve, bebetonozhatják magukat a hatalomba – hangzott el a fórumon. Huth Gergely főszerkesztő  – megidézve a veszprémi térség független országgyűlési képviselőjét – megjegyezte, Kész Zoltán máig nem volt hajlandó megmondani, hogy fog szavazni október másodikán a népszavazáson. Nem mintha nem lenne sejthető az álláspontja… Gyakorlatilag mindent megtesz azért, hogy az állampolgárokat összezavarja, és érvénytelen szavazatleadásra buzdítsa.
forum4
Soros annyi pénzzel támogatja a migránsokat, hogy megismerjék jogaikat, és vállalkozzanak Európában, amennyi pénzből egy komplett goebbelsi propaganda gépezet beindítható”

KÉSZ ZOLTÁN SOROS KEDVÉRE JÁTSZIK

Nem nehéz kitalálni miért teszi ezt, és ha elmegy voksolni, miként fog véleményt nyilvánítani az az ember, aki a Political Capital itteni lerakata, pehelysúlyú Gyurcsány Ference. Annak a Political Capitalnak, amely a lehallgatási botrányból tudható módon, a titkosszolgálat megbízásából próbálta biztosítani Gyurcsány baloldalát” – jegyezte meg Huth Gergely. Hozzátette, az amerikai kapcsolataival büszkélkedő Késznek és a hozzá fűződő alapítványnak nem mellesleg Soros György az egyik legnagyobb támogatója. Az a Soros, aki folyamatosan beleavatkozva Európa ügyeibe, a migránsok európai befogadását szorgalmazza és támogatja. Méghozzá rengeteg pénzzel.
Úgy látszik, Soros György alaposan megemelte tétet. Eddig legalább féltette a pénzét, Kész Zoltánék is legfeljebb tízmilliókban reménykedhettek, de most 138 milliárd forintnyi dollárt ajánlott fel a migránsok támogatására. Hivatalosan két célra, hogy úgymond megtanítsák vállalkozni a bevándorlókat, illetve hogy megismertessék őket a jogaikkal”
fogalmazott a PestiSrácok.hu főszerkesztője. Hozzátette, sejthető, hogy ezt a pénzt is inkább zavarkeltésre fogják költeni, márpedig egy ekkora tételből egy komplett goebbelsi propaganda gépezet beindítható Európában. Huth Gergely a kötelező betelepítési kvótáról azt mondta, meghamisították az Unió belső döntési mechanizmusát, ugyanis e szerint nem fogadhatnának el olyan határozatot, ami ellen akár csak egyetlen tagország miniszterelnöke vétót emel. Márpedig az Európai Bizottság világossá tette, hogy a kötelező betelepítési kvótát, méghozzá egy felső korlát nélkülit fognak keresztül verni a tagországokon. Huth arról is beszélt, hogy nagyon szomorú látvány az újjáépülő vasfüggöny Hegyeshalomnál, pedig megőrizhetnénk az európai emberek szabadságát, ha mindenki – Magyarországhoz hasonlóan – komolyan venné a schengeni határok védelmét. 
forum3
A nemzetállamok erősítésével átvészelhető ez az időszak”

MÁS TAGÁLLAMOK IS KÖVETNI FOGJÁK MAGYARORSZÁG PÉLDÁJÁT

Főszerkesztőnk aláhúzta, ha október harmadikán egy érvényes és eredményes választáson leszünk túl, ahol jelentős döntő többségben voltak a “nem”-ek, akkor más országok is követni fogják a példánkat. De ha nem lesz egyértelmű a győzelem, akkor azoknak az országoknak a vezetői, akik egyébként hozzánk hasonlóan gondolkoznak, a határozott fellépést politikailag kockázatosnak fogják ítélni. Fontos választások közelegnek Nyugat-Európában. Ha mi magyarok megvédjük az álláspontunkat, jó esélyünk lesz, hogy az ottani választók segítségével ezeket az eszement Junckeréket végre elzavarjuk.” És mi lesz, ha Brüsszel és Junckerék valóban átverik a kötelező kvótát? Huth Gergely a külföldi lapok fordításaiból készített összeállításunkat idézve mutatta be a nyugati példát, ahol a kormány már kötelezi az önkormányzatokat, hogy helyet biztosítsanak bizonyos számú migránsnak. Németországban például sorra költöztetik ki a szociálisan rászoruló német családokat az önkormányzati lakásokból, hogy bevándorlókat költöztessenek be helyettük. Aztán szúrópróba szerint ellenőrizték azokat a menekülteket, akik megkapták a menedékjogot, és kiderült, hogy egytől egyig hamis adatokat adtak meg. Angela Merkel a berlini tartományi választáson elszenvedett vereség után jelentette ki, hogy kudarcot vallott a német integrációs politika. Ennyivel letudta, pedig nem a német államszervezet, hanem ő maga bukott meg, hiszen nem a német hivatalnokok, hanem az ő felelőtlen kijelentései és szelfizgetései” szabadították idegenek százezreit, millióit Európára.
Huth Gergely arra is felhívta a figyelmet, hogy nemrég Európát még olyan karizmatikus és elkötelezett politikusok vezették, mint Helmut Kohl, vagy Margaret Thatcher, s ha a nemzetállami kormányok segítségével észhez térítjük a brüsszeli vízfejet, akár el is felejthetjük ezt az alig két évtizedes nihilista rémálmot Európában. Lapigazgatónk, Stefka István végül emlékeztetett, tavaly tavasszal, Röszkénél, amikor a migránsok tömege megrohamozta a határt, a magyar rendőrök megvédtek bennünket, megvédték az országot. Most rajtunk a sor, hogy egyetlen határozott döntéssel megvédjük a határainkat.
 A fotók a szerző felvételei




Az adócsalással vádolt Simon Gábor Welsz halála után attól félt, vele is végezni fognak



Tagadta bűnösségét a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és közokirat-hamisítással vádolt Simon Gábor volt MSZP-s politikus szerdán megkezdődött büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken. Simon szerint a két éve elhunyt Welsz Tamás vagy fedett ügynök volt, vagy kalandor, mindenesetre eltüntetett minden olyan dokumentumot, ami a volt szocialista politikus ártatlanságát igazolta volna. Simon Gábor hangsúlyozta azt is, hogy a börtönben attól rettegett, őt is meg fogják ölni. 
A vád szerint Simon Gábor 2008 és 2012 között jövedelemként vagyonnyilatkozataiban, illetve adóbevallásaiban kizárólag az országgyűlési képviselői, illetve államtitkári tisztségéért kapott bevételeket tüntette fel, miközben más országban nyitott bankszámláin ismeretlen forrásból több százmillió forintnak megfelelő devizát helyezett el, amelyek után nem fizetett személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást. Az így okozott vagyoni hátrány mintegy 120 millió forint, amelyet Simon Gábor a vele szemben indult eljárás kezdetén megtérített.


Simon Gábor az ügyészség szerint legalább 120 millió forintot „felejtett el” befizetni személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás címén Fotó: Horváth Péter Gyula
Simon Gábor az ügyészség szerint legalább 120 millió forintot „felejtett el” befizetni személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás címén. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

SIMON WELSZ HALÁLA UTÁN ATTÓL FÉLT, VELE IS VÉGEZNI FOGNAK

A szerdai tárgyaláson Simon kérdésekre nem válaszolt, azonban felolvasott vallomása szerint az említett összegek külföldi, nem titkolt, legális forrásokból származtak, és nem voltak adókötelesek. Az MSZP volt elnökhelyettese vallomásában kiemelte, nagy összegű megtakarításai már 2004-ben is rendelkezésére álltak, így valótlanok azok az állítások, melyek szerint államtitkári tisztsége alatt halmozta fel azokat. Szerinte vállalkozói és pénzügyi tanácsadói tevékenysége révén tett szert százmilliós összegekre, mint azt a Kájel Edina vezette bírói tanács előtt tett vallomásában hangsúlyozta: „Szó sincs ismeretlen forrásokról.” Welsz Tamásról megjegyezte, jó előadókészségének és megnyerő személyiségének köszönhetően elérte, hogy minden olyan dokumentumot, amely Simon ártatlanságát bizonyíthatná – másolatok készítése nélkül – átadott neki, majd azokat soha többé nem kapta vissza. A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolt volt szocialista politikus vallomásában hangsúlyozta, miután megtudta, hogy Welsz meghalt, előzetes letartóztatása során nem tudott aludni, mert attól félt, hogy őt is megölik.
Hamarosan kiderülhet, szorul-e a hurok Simon nyaka körül Fotó: Horváth Péter Gyula
Simon attol félt, hogy a börtönben fogják megöletni. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

SIMON: WELSZ VAGY KALANDOR, VAGY FEDETT ÜGYNÖK VOLT

A másik vádponttal kapcsolatban, amely szerint Welsz Tamás időközben elhunyt vállalkozó szerzett Simonnak hamis bissau-guineai útlevelet, amelynek segítségével Budapesten nyitottak bankszámláta vádlott azt mondta: Welszről“máig se tudom, hogy megbízást teljesítő fedett ügynök vagy kalandor volt, de jól kibabrált velem”. A bankszámla nyitással összefüggésben Simon előbb az érintett bank ügyfélszolgálati eljárását bírálta, majd megjegyezte: sosem járt a vádiratban szereplő pénzintézet Andrássy úti fiókjában, amit az is bizonyít, hogy nem csatolt a nyomozó- és vádhatóság egyetlen kamerafelvételt sem, amelyen ő szerepelne és a bank biztonsági kamerája rögzített volna. Az mindenesetre sokatmondó, hogy éppen édesanyja vezetéknevét használva, Gabriel Derdak névre állították ki azt a hamis útlevelet, amellyel a vád szerint később a politikus megbízásából nyitottak számlát. Simon Gábor büntetőpere decemberben tanúk meghallgatásával folytatódik.

A SZOCIALISTÁK ADÓSSÁGA

A kormánypártok szerint a szocialisták még mindig tartoznak azzal a válasszal, hogy valójában kié  és honnan származik a Simon Gábor korábbi MSZP elnökhelyettes titkos külföldi és hazai számláin rejtegetett több száz millió forint. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján utalva a most kezdődött büntetőperre kiemelte: Simon Gábor különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás és más bűncselekmények miatt áll bíróság előtt. Az MSZP korábbi alelnökéről két éve derült ki, hogy több száz millió forintot rejteget titkos külföldi és hazai bankszámlákon. Az eltitkolt pénzek és ingatlanok összértéke meghaladja a 600 millió forintot – jegyezte meg a kormánypárti politikus, aki a Fidesz és a KDNP véleményét ismertette.
Lebukásig Simon Gábor az MSZP második legfontosabb embere volt, az akkori elnök helyettese, s a szocialisták jó néhány kérdésre még mindig nem adtak választ.”
hangzott el. Hollik István kiemelte: az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel, és ebben az ügyben a mai napig nem tudják valójában kié az eltitkolt rengeteg pénz, honnan és milyen bűncselekményből származik, s milyen célra őrizgették azt a párt elnökhelyettesénél.
A szocialista párt a mai napig hallgat arról, mit tudnak a rejtegetett százmilliókról, mennyi volt ebből az ellenzéki párté. Tudott-e, és ki, ezekről a titkos bankszámlákról?”
sorolta kérdéseit.  Hollik István lehetségesnek nevezte, hogy ez a pénz az, amelyről Gyurcsány Ferenc korábban úgy nyilatkozott: jobb, ha nem tudják, honnan származik. Mint fogalmazott: ha Simon Gábor nem hajlandó emlékezni, vagy az MSZP-ben nem mondták el neki, honnan van a pénz, itt az alkalom az őszinte beszédre. A szocialista politikusok segítsenek Simon Gábornak emlékezni, és mondják el végre, honnak származnak ezek a pénzek, hogyan került számláira több mint 600 millió forint – szólított fel.
Forrás: PS, MTI
Címlapfotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu




Máig nincsenek felelősei a 2006-os véres rendőri túlkapásoknak


Rohadt zsidó szabadkőművesek !!!!
Molotov koktáét nekik , és a páholyukra !!!!

Tíz éve nincsenek felelősei azoknak a  véres rendőri brutalitásoknak és túlkapásoknak, amelyek Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök őszödi beszédének kiszivárogtatása után kezdődő tüntetéssorozat résztvevőit, valamint  vétlen járókelőket érték. A 2006-os őszi események miatt Bene László volt országos és Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány, valamint társaik ellen zajló eljárásban első fokon nevetségesen enyhe ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék, az akkori politikai vezetés pedig nem került a vádlottak padjára. A 2006-os törvénysértések hátterét vizsgáló Balsai-jelentés, illetve a bizottság munkájában kulcsszerepet vállaló Völgyesi Miklós szerint is megkerülhetetlen lett volna Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök büntetőjogi felelősségre vonása.
Emlékezetes, tíz éve szivárogtatták ki Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét, amit  a bukott miniszterelnök az MSZP zártkörű frakcióülésén mondott el 2006. május 26-án. A beszéd tartalma óriási felháborodást keltett és országszerte spontán tüntetések kezdődtek. Gyurcsány és a kormány lemondását követelték.  Másnap a tüntetők egy – erőszakos, garázda – csoportja megrohamozta a Magyar Televízió székházát, amit nem tudtak megvédeni a vidékről odavezényelt, rosszul felszerelt rendőri osztagok. Tény, hogy sok rendőr az erőszakos garázdák miatt súlyosan megsérült és halálfélelmet élt át, miközben a felső vezetés nem intézkedett az erősítésről. A következő napon a rendőrség gyakorlatilag bosszúhadjáratot indított és a 2006 -os őszi rendőrterror idején  több száz embert vettek őrizetbe az azonosító nélküli, utcára kivezényelt, maszkban és sisakban szolgálatot teljesítő , elszabadult rebiszesek. A bíróság első fokon, futószalagon csaknem kétszáz embert helyezett előzetes letartóztatásba. A döntések 95 százalékát végül korrigálta ugyan a másodfokú bíróság, de addig az ártatlanul fogvatartott fiataloknak jogsértések özönét kellett elviselniük. Utóbbiak közé tartozik Csáki Lívia és Garamszegi Laura is. Megpróbáltatásaikról a PestiSrácok.hu is beszámolt,


teveostrom-mno
Magukra hagyott rendőrök a Magyar Televízió székházának ostromakor 2006. szeptember 18-án. Fotó: mno.hu

A SZÉGYEN NAPJA

A őszi események legvéresebb és legbrutálisabb napja 2006. október 23-a volt. Ismert, az 1956-os forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján a fővárosi Astoriánál a Fidesz ünnepi tömeggyűlést szervezett. A megemlékezés végeztével, az onnan hazafelé igyekvő békés civilekre a rendőrség lovasrohama rászorította az őszödi beszéd miatt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozását immár szeptember 17-e óta hiába követelő tüntetőket, s a rendőrség az egybepréselt tömeget egyként kezelve kezdett az oszlatásukba.  Ma már tény, hogy aránytalan mértékben, szükségtelenül és törvénysértően alkalmaztak erőszakot a rendőrök.  A diktatúrákat idéző megfélemlítő akciónak 167 sérültje volt (köztük 17 rendőr és 5 külföldi), 33-an szorultak kórházi kezelésre. Gumilövedékek miatt fél szemére megvakult a tüntetések két résztvevője is. Hiába éltek több százan is panasszal bántalmazásuk miatt az ügyészségen, mivel a sisakban, maszkban, azonosítószám nélkül oszlató rendőrök többségét nem lehetett azonosítani, csupán hatuk ellen emeltek vádat 2007 áprilisáig. A mai napig az sem derült még ki, hogy kik juttatták kórházba a Fidesz egykori szóvivőjét, Révész Máriuszt, akit szintén összevertek az egyenruhások. Fordulat a 2006-os ügyekben a 2010-es kormányváltás után történt, amikor maga Orbán Viktor miniszterelnök tett ígéretet arra, hogy kivizsgálják a történteket, emellett a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozást indított a 2006-os őszi események miatt, melynek eredményeként Bene László volt országos főkapitányt, Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt, Dobozi József, a Rendészeti és Biztonsági Szolgálat (REBISZ) volt parancsnokát és Mittó Gábort, a Szabadság tér helyszíni vezetőjét, valamint 14 társukat csupán elöljárói intézkedés elmulasztásával vádolták meg, azaz a a tíz évvel ezelőtti gyalázatért, szemkilövetésekért, a viperákért, az azonosítószám mellőzéséért nem kell felelniük. Gergényiék egyébként megrovással megúszták az első fokú büntetőpert.
gyurcsanyek alfahir
Gyurcsányt végül nem gyanúsították meg a 2006-os rendőri brutalitások miatt. Fotó: alfahir.hu

GYURCSÁNY MEGÚSZTA A FELELŐSSÉGRE VONÁST

A Központi Nyomozó Főügyészség vádjával szemben sokkal súlyosabb megállapításokat tett Balsai István volt miniszterelnöki megbízott, aki szerint a rendőri vezetők nem szakmai tévedésből, hanem legfelsőbb politikai utasítás alapján cselekedtek 2006 őszén. Balsai jelentése szerint szükségszerű lett volna vizsgálni Gyurcsány Ferenc politikai és jogi felelősségét is. A jelenlegi alkotmánybíró által fémjelzett jelentés ugyanis kiemelte, Gyurcsány Ferencnél felvetődhetett a terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is. Balsai magyarázatul hozzátette:
A törvényi szabályozásra figyelemmel a terrorcselekménynek nem csak a külföldi sajtóhírekből és mozifilmekből a közvélemény által is ismertebb cselekmény minősülhet, hanem hatályos büntetőjogunk szerint a lakosság megfélemlítése is, amennyiben az erőszakkal párosul. 
A volt miniszterelnöki megbízott szerint „ami 2006. október 23-án történt Budapest belvárosában, az alkalmas volt a lakosság megfélemlítésére, ugyanis nemcsak a közterületeken jelen lévők, de a tévénézők tudatában is alappal keletkezhetett reális félelemérzet.” A jelentés hangsúlyozta, megalapozottan feltehető, hogy az október 23-i tömegoszlatást vezető rendőri vezetők “nem gondatlanságból vagy egyszerű szakmai tévedésből, hanem magatartásuk következményeit előre látva annak a tudatában cselekedtek, hogy ezzel a békés állampolgárok gyülekezési jogát korlátozzák“. Völgyesi Miklós nyugalmazott legfelsőbb bírósági tanácselnök 2011 októberében terrorcselekmény miatt feljelentést is tett Gyurcsány és a politikai-rendőri vezetés ellen, azonban az ügyészség végül nem indított nyomozást. Pedig szerinte az ellenzéki tüntetés szétverését a rendőri vezetés politikai háttértámogatás, utasítás nélkül nem merte volna meglépni. A parancs kiadására pedig egyedül Gyurcsánynak volt lehetősége – tette hozzá.
Címlapfotó: csepel.info


Álgyakornokai miatt kerülhet bajba a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla



Polt Péter legfőbb ügyész újabb indítványt tett az Európai Parlament elnökénél a kémkedéssel is gyanúsított Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége megalapozott gyanúja miatt.
A megalapozott gyanú szerint Kovács Béla 2012-2013-ban gyakornokiszerződést kötött négy magánszeméllyel. A szerződések szerint ezek a személyek a képviselő mellett és az általa meghatározott utasítások alapján Brüsszelben teljesítettek négy és hat hónapos szakmai gyakorlatot. Valójábanviszont nem is jártak Brüsszelben és semmilyen munkát nem végeztek ott Kovács Bélának.  Mindezzel a képviselő jogtalan anyagi előnyt biztosított az álgyakornokoknak, megtévesztve az Európai Parlament illetékes szolgálatát, amely teljesítette a kifizetéseket – írta közleményében a Legfőbb Ügyészség. Kovács Bélával összefüggésben a PestiSrácok.hu írta meg elsőként,hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az OLAF feljelentése alapján már költségvetési csalás miatt is nyomozást indított Kovács és volt párttársa, Szegedi Csanád feltételezett visszaélései kapcsán. Korábbi sajtóhírek szerint az OLAF arra gyanakodott, hogy a képviselők visszaéltek a gyakornokok, asszisztensek alkalmazására költhető, legfeljebb havi 21 ezer eurós keretükkel, és csak papíron foglalkoztattak beosztottakat, köztük Novák Elődöt.  Az a gyanú is felmerült, hogy a képviselők visszaéltek az általuk évente fogadható 108 látogató fejpénzével is, amelyet ellátásukra vehetnek fel, illetve erdélyi, kárpátaljai diákokat olcsón szállásolták el, majd a tényleges költség és az igen színvonalas ellátást biztosító fejpénz közötti különbséget eltették.

kovacs4
A jobbikos politikus mentelmi jogát kémkedés ügyében tavaly októberben már felfüggesztette az Európai Parlament. Kovács ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal még 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havonta Moszkvába látogat. A mentelmi jog felfüggesztését követően a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Kovács Bélát tavaly december 4-én. Ebben az ügyben a főügyészség jövő januárig meghosszabbította a nyomozást.

SZEXUÁLIS ZAKLATÁS IS A JOBBIKOS KÉPVISELŐ SZÁMLÁJÁN

Emlékezetes, portálunk a kémkedési ügy kapcsán megírta, hogy Kovács Bélakiváló kapcsolatot ápolt a nemrég kémkedés miatt letartóztatott lengyel politikussal, Mateusz Piskorskival és képviselő  a Jobbik oroszországi helyfoglalásáról szóló megállapodás-tervezetet írt alá egy Piskorski által elnökölt szervezettel. De szóltunk arról is, hogy a képviselő orosz konzumlányokközvetítésével foglalkozó vállalkozás beindítását tervezte.  Kovács célja ezzel  – a többek által is furcsállt – kezdeményezéssel az lett volna, hogy “dekoratív”orosz hölgyeket hozzon össze nyugat-európai üzletemberekkel. Emellett megírtuk azt is, Kovács Bélának volt két olyan asszisztense és gyakornoka, akik szexuális zaklatásra panaszkodtak.  Ebből a Jobbik vezetőségében óriási botrány lett, az elnökség is napirendre vette, de végül a pártelnök elsimította az ügyet, nem hívták vissza a képviselőjüket az EP-ből – mondta az ügyészeknek Molnár, aki szerint „győzött az érdekeltség” és “ezért döntöttek így”. Kovács ennek kapcsán viccesen meg is jegyezte neki, hogy „mindenhol fizetni kell a képviselőségért, csak máshol nem ötmilliót”. A tanú szerint Kovács úgy próbálta behálózni egyik gyakornokát, hogy egy oroszországi, mongóliai kiküldetésen felajánlotta a nőnek, hogy „amennyiben szeretője lesz”, akkor „a szerződését korlátlan ideig meghosszabbítja, fizetését felemeli”, igaz, „abból neki is vissza kell osztania”. A hölgy nemet mondott, mire Kovács kirúgta.
Címlapfotó: MTI
 

Na mi van szabadkőműves kazár buzeránsok ellenség kép kell , hogy a páholyról a reflektorfényt egy gojra tereljétek ? Miért nem vádoljátok meg , hogy a haláltáborban ő volt a táborparancsnok , bizonyára százával akadna rá hamis kazár tanú , csak egy kis nyugdíjas állást kell felajánlani a kivetkőzött kazárnak .
A holló kosztos munka még mindig trendi a helytartói szerep eljátszásáért tülekedtek ti rablógyilkosok a rendszerváltás éveiben több halott gojt hagytatok a magyar ugaron büntetlenül , mint Kádár az 56- os megtorlás után , pedig az ÁVH – s nagyszüleitek , akkor még javában irtották a magyart , csak épp a húsdarálót vontátok ki a gépezetből , így már nem is pirosodott be a Duna Judapestnél .




Hiányolom a plakátokat, amelyek Kádár gyilkos voltára mutatnak rá” – Lázár János a PS-nek reagált a Bolgár-ügyre





Az 1956-os forradalmat ellenforradalomnak tartó Bolgár Györgyről, a keresztapával, Portik Tamással levelező Juhász Péterről, a 2006-os zavargásokat Orbán Viktor nyakába varró Gyurcsány Ferencről és a nihilizmussal vitába szálló Jean-Claude Junckerről kérdezte a PestiSrácok.hu Lázár János kancelláriaminisztert a mai Kormányinfón.
Lázár János Bolgár Györggyel kapcsolatban portálunknak nyomatékosította, nem lepte meg a Klubrádió műsorvezetőjének nyilatkozata és egyet ért azokkal a történészekkel, filozófusokkal, akik szerint aki ellenforradalomnak nevezi 56-ot, az nem csak az 56-os hősöket alázza meg, hanem a rendszerváltást is szemen köpi. Óriási jelentősége van a mostani, 56-os emlékévnek, mert úgy látom, sok ember fejében a mai napig őskáosz van. Nagyon várom és nagyon hiányolom azokat az óriásplakátokat, molinókat, amelyek Kádár János gyilkos voltára hívják fel a figyelmet és figyelmeztetnek. Plakátokon kellene ismertetni, hogy Kádár János és társai hány ember haláláért felelős” – szögezte le Lázár János.
A Juhász-ügy alvilági szálairól és annak következményeiről úgy vélekedett Lázár János, hogy ha bebizonyosodik, hogy az Együtt politikusa, az ellenzéki Juhász Portik Tamással tartja a kapcsolatot, a keresztapától pénzt és információkat kap, akkor:

JUHÁSZ PÉTERNEK AZONNAL KI KELL ESNIE A MAGYAR POLITIKAI KÖZÉLETBŐL”.

A PestiSrácok.hu Gyurcsány Ferenc mai állításaival is szembesítette Lázár Jánost. Megírtuk, a DK pártelnöke ma nem állított kevesebbet, mint hogy a 2006-os őszi zavargásokat személyesen Orbán Viktor szervezte, és abban a Fidesz felső köre is érintett. Lázár kérdésünkre aljas hazugságnak nevezte Gyurcsány szavait.
2006 őszén mindenki számára világossá vált az, hogy a rendőrséget a politika vezényelte, amelynek következményei a gumilövedékes sortűz és a brutális lovasrohamok lettek. A rendőrség a brutális fellépésre politikai utasítást kapott. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök azt várta el, hogy a rendőrség statuáljon példát, és a rendőrök támadjanak rá az emberekre. Az akkori kormányzatnak, az akkori belügyminiszternek, az akkori miniszterelnöknek és az akkori rendőri vezetőknek ebben saját személyes felelősségük is van. Gyurcsány mostani hazugságával a saját hülyeségeiről akarja elterelni a figyelmet” – fogalmazott Lázár János.
A kancelláriaminiszter portálunknak Jean-Claude Juncker EB-elnök nyilatkozatára is reagált, aki tegnap visszautasítva Orbán Viktor kijelentését kikérte magának, hogy ő nihilista lenne. Lázártól azt kérdeztük, szerinte nihilista-e Juncker. “Nincs időm arra, hogy Juncker meggyőződését vizsgáljam, de arra felhívnám a figyelmet, hogy amikor korábban sokan Juncker fejét követelték, akkor Orbán Viktor elsőként védte meg az Európai Bizottság jelenlegi elnökét, mert a kormányfő úgy vélte, hogy a stabilitás fontosabb” – húzta alá Lázár János.
Lazar Janos magyar politikus, a miniszterelnokseget vezeto miniszter es Kovacs Zoltan 2016.02.04. Foto: Horvath Peter Gyula
Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
Európa jövője a török-bolgár határon fog eldőlni, ezért a magyar a kormány azon az állásponton van, hogy Bulgáriát fokozottabban kell segíteni és támogatni az illegális bevándorlás ellen folytatott harcában – kezdte szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóját, a Kormányinfót Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Kiemelte, Orbán Viktor miniszterelnök a héten Bulgáriában járt, és tájékozódott a Bulgáriára nehezedő migrációs nyomásról.
Az Európai Bizottság bürokratikus túlhatalmát meg kell törni a következő időszakban – hangsúlyozta Lázár János. Nyomatékosította, a bizottság Magyarországra is rá akarja erőltetni a kötelező betelepítést, hazánkba is migránsokat akar küldeni. A tárcavezető szerint az Európai Bizottságot mihamarabb meg kell állítani.
Tájékoztatójában kiemelte, egy éves a magyar biztonsági határzár. “Magyarországnak sikerült megállítania az illegális bevándorlást. Jó döntés volt a biztonsági határzár felállítása. Ma egész Európa bevándorlási káoszban lenne, ha Magyarország nem állította volna meg a migránsokat. Nem kritikával kellene illetni hazánkat, hanem el kellene ismerni azt, amelyet Magyarország Európáért tett” – mondta Lázár János.
Arra is felhívta a figyelmet, hogy október 2-án, a népszavazáson állást kell foglalni és el kell dönteni, milyen jövőt szeretnénk hazánknak. “Korlátlan bevándorlás, vagy a migráció megállítása. Akarunk, vagy nem akarunk bevándorlást” – ezt kell eldöntenie a magyaroknak.
A valóság az, ha Magyarország ezt a csatát elveszíti, akkor a bevándorlókat szét kell osztani az országban, és lesz egy olyan számsor, amely megmutatja, hogy mely településekre mennyi muszlim bevándorlót kell letelepíteni. Azokat nem tudjuk tisztelni, akik a népszavazás előtt a távolmaradás mellett kampányolnak. Egy demokratának az a legfontosabb, hogy az emberek éljenek a választási jogukkal” – jelentette ki Lázár János. Szerinte téves az az európai álláspont, hogy minden európai országnak bevándorlókat kell befogadnia. Téves, mert ezt az országoknak, az embereknek kell eldönteniük. 
A Miniszterelnökség vezetője tiszteletben tartja azokat a véleményeket és országokat, ahol úgy döntöttek, hogy szükséges a bevándorlás. A politikus felidézte, hogy Merkel korábban arról beszélt, hogy nem helyes, hogy egyes országok nem akarnak muszlimokat befogadni. Angela Merkel német kancellár kiállt a kvótarendszer mellett – figyelmeztetett Lázár.
A következő öt évben 2500 milliárd forintból épít új utakat a kormány – jelentette be Lázár János. A kormányhatározat részletesen tartalmazni fogja az útfelújításokat és a programot. Minden autópályát kivezetnek a határokig, ráadásul 2018-ig nem csak elkezdik, hanem egy részét be is szeretnének fejezni az útépítési programnak.
A kormány felhatalmazta Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vállaljon garanciát a 2024-es budapesti olimpia megvalósítására és a sikeres pályázathoz – ismertette Lázár.
Az európai unió átlagához képest a magyar gazdaság jelentősen és jobban növekszik. 2010 óta 660 ezerrel nőtt a magyar munkahelyek száma. Öt százalék alatti a munkanélküliségi ráta, a rendszerváltás óta soha ennyien nem dolgoztak Magyarországon. 2,5-3 százalék között lesz az idei gazdasági növekedés mértéke – ismertette a gazdasági adatokat a kancelláriaminiszter. Aláhúzta: a járulékcsökkentés kérdése is napirenden lesz.

TOVÁBBI, LÁZÁR JÁNOS ÁLTAL ISMERTETETT TÉMÁK CÍMSZAVAKBAN:

  • Ausztria nem lesz a Visegrádi Négyek tagja
  • A közeljövőben minden jogi akadály elhárul Paks II. elől
  • Ha lesz betelepítés, akkor a magyaroknak kell állniuk a migránsokkal járó költségeket
  • Emiatt Magyarországon csökkenhet a segélyek összege
  • A vizes VB-re lesz ferihegyi gyorsvasút
  • A Budapest-Belgrád vasútvonal esetében a korrupció gyanúja sem merült fel
  • Jönnek a turisztikai uniós pályázatok
  • A kormány támogatja az ukrán vízummentességet
  • A magyar keresztényüldözés elleni államtitkárság létrehozására a világon mindenhol felfigyeltek
  • A Mengyi-ügy lehetőség a választóknak, hogy megkérdezzék, mit csinált
Vezető fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu




Magas rangú rendőrtábornokot gyanúsítanak korrupciós bűntettel



Korrupciós jellegű bűncselekményekkel gyanúsították meg a jelenleg a Belügyminisztérium állományába tartozó dr. Ármós Sándor rendőr dandártábornokot – értesült a PestiSrácok.hu. A korábban a Nógrád megyei és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot vezető főrendőr – és vélhetőleg társai – ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség katonai csoportja jár el, azonban az eljárást titkosították, így részleteket egyelőre nem sikerült megtudnunk.
SZENVEDI ZOLTÁN – PÁMER DÁVID – PestiSrácok.hu
A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea értesüléseinket sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta tekintettel arra, hogy az ügyben az eljárást titkosították. Így a szóvivő a PestiSrácok.hu-nak azt sem tudta elmondani, hogy vannak-e a tábornoknak gyanúsított társai, de mivel korrupciós bűntettről van szó, feltehető, hogy vannak társak az ügyben. Egyelőre még arra is választ várunk, hogy hozott-e a bíróság a tábornokkal szemben kényszerintézkedésről döntést. A BM sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogyaugusztus elsejével megszüntették Ármós Sándor szolgálati viszonyát a Belügyminisztériumban. Arra a kérdésünkre, hogy több belügyi dolgozó is érintett-e az ügyben, ugyan nem kaptunk választ, viszont úgy tudjuk, ebben az időszakban más, a Belügyminisztérium kötelékéhez tartozó személy szolgálati viszonyát nem szüntették meg és nem is helyeztek át senkit.
armos2-nol-hu
Ármós Sándor dandártábornok (balról a második) korábban több vezető pozíciót is betöltött a rendőrségnél. Fotó: nol.hu
Ármós Sándor dandártábornok 2011. szeptember  elsejével került a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási helyettes államtitkárságára, ahol a szociális szövetkezetekkel kapcsolatos feladatok ellátását bízták rá.  Korábban Nógrád megyei rendőrkapitány volt, majd 2007-től, Ignácz István nyugdíjba vonulása után a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot vezette. Onnan sajtóhírek szerint azután kellett távoznia, hogy 2011 áprilisában egy körlevélben hívta fel az állomány figyelmét arra, a testület több százmillió forintos adóssága miatt megszorító intézkedésekre, többek között a túlórák kifizetésének megvonására van szükség. Később az ORFK átvilágította a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági helyzetét, majd a vizsgálat eredményeként elrendelte a főkapitányi körlevél visszavonását, mert az szerintük hibás adatokból levont téves következtetéseken alapult.  A levélnek súlyos következménye lett: Ármós főkapitányi kinevezését Pintér Sándor belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta, ráadásul Ármósnak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól is távoznia kellett. A rendőr dandártábornok azonban nem lett teljesen kegyvesztett, hiszen öt hónappal később Pintér a szociális szövetkezetek igazgatását bízta Ármósra.
Címlapfotó: rtl.hu

És a maffiózó politikusokat mikor gyilkoljátok le a vakoló páhplyokat mikor számoljátok fel a hazaáruló zsidók és a seggnyalóik gyülekezete , kik már többször eladták ezt a népet , ha mással nem bunkósbottal verjétek agyon őket , de mindet , hogy tudják eljött a számonkérés ideje azt a sok kazárt az igazság szolgáltatás területén mind söpörjétek ki , mert megágyazzák hazánk megszállását úgy , hogy minden ellenállást törvényileg lehetetlenné teszik , és utána a földed , a vizünket a természeti kincseinket , az öngondoskodó államot is felszámolják , és te , ti lesztek Európa palesztinjaik. Mit gondolsz miért kellet megépíteni azt a rengeteg stadiont mindenek kárára , - egészség ügy rendbetétele , oktatás ügy , és a többi alománia rovására , az üresen tátongó stadionoknak a koncentrációs tábor szerepét kell , hogy betöltse , így rendelkezett a cionista szabadkőműves páholyok vezetősége , mert előre akarják hozni Európa megszálását , és kihirdetni az Európai Egyesült államok létrehozását , és bizony akinek nem tetszik , az likvidálva lesz akiket átlehet nevelni az megy a koncentrációs táborokká avangyált stadionokba , majd aki hajlithatatlan az kerül a szemétégetőbe a cionista tervek szerint . Ballagsz a vágóhidra , nem gondolod , hogy egy két molotov koktélt még eldobhatnál kirablóinkra mielőtt elégetnek bennünket ?????

Kertész Ákos után most Tóta W. hülyézi és moslékzabálózza a magyarokat




Elirigyelhette Kertész Ákos korábbi óriási botrányt okozó levelének vállalhatatlan stílusát és szavait Tóta W. Árpád, a HVG publicistája, aki ma megjelent írásában gyakorlatilag elkeserítően hülyének és a moslékot nagykanállal zabálónak nevezte a magyarokat csak azért, mert többségük Orbán Viktor miniszterelnök menekültpolitikájával ért egyet. “Ha én most ideírnám, hogy a magyarok elkeserítően hülyék, és nagykanállal zabálják a moslékot, abból estére botrány lenne” – írja Tóta W. úgy álcázva, mintha ő ezt a mondatot le sem írta volna…
Deja vu érzése lehetett annak, aki ma ráklikkelt Tóta W. Árpád Orbán Viktor, az egyfarkú kutya” című cikkére a hvg.hu-n. Tóta W. ugyanis valószínűleg elirigyelhette Kertész Ákos korábbi óriási botrányt okozó levelének vállalhatatlan stílusát és szavait, mert ma megjelent írásában gyakorlatilag elkeserítően hülyének és a moslékot nagykanállal zabálónak nevezte a magyarokat csak azért, mert többségük Orbán Viktor miniszterelnök menekültpolitikájával ért egyet.
Tóta W. a mai cikkében abszurdnak titulálja a népszavazási kampány intenzitását, “a kék hülyeségek mellé becsatlakozó nemzetiszín cöfögést” és a “percenként szajkózott ijesztgetéseket”, majd Orbán Viktor tegnapi, parlamentben elhangzott beszédén értetlenkedik. “De ez nem egy kocsma, hanem a parlament, és nem egy félrészeg paraszt beszél, hanem a miniszterelnök, aki mindezt tudja. Tehát hazudik. És erősen reméli, hogy kevesebben veszik észre, mint ahányan elhiszik. Lemegy kutyába minden gátlás nélkül: neki ez az egy farka van, ezt csóválja reménykedve, hátha leesik még pár százezer szavazat – írja Tóta W. annak apropóján, hogy tegnap a kormányfő nyomatékosította, Brüsszel a baloldali településeket fogja bevonni a migránsok európai elosztásába, ha nem boldogulnak Magyarországgal.
Ha én most ideírnám, hogy a magyarok elkeserítően hülyék, és nagykanállal zabálják a moslékot, abból estére botrány lenne. Orbán Viktor megfőzi a moslékot gulyáságyúban, odakészíti mellé a nagykanalat, jó étvágyat kíván, és mellesleg borjúpörköltként számlázza ki. Fényesen megél belőle évek óta. (…) Minden bunkónak szüksége van egy még nagyobb bunkóra, akit lenézhet, és akihez képest kultúrembernek érezheti magát. Ezt a szerepet pályázta meg tegnap Orbán Viktor” – írja Tóta W.
Ismert, 2011 augusztusában az Orbán-kormányt rendszeresen ekéző Amerikai Népszava publikálta Kertész Ákos óriási botrányt kiváltó nyílt levelét, amelyben az író genetikusan alattvalónak nevezte a magyart. A magyar genetikusan alattvaló. (…) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire” – írta Kertész Ákos az Amerikai Népszavában.
Vezető fotó: bumm.sk/Tóth Attila (www.profoto.ws)

Gyerekek úgy magyarosan nem lehene lecsapni , vagy már a tömegközlekedés sem működik , kevés a járat , és tul sok az utas nem lehet a járat elé segíteni ezt a jó embert !!!



Angela Merkel bukásra áll 
2016.09.18. ezatuti.blog
Nem tudom mit csinál így vasárnap este Angela Merkel, de lehet, hogy ül a CDU pártközpontjában és vakargatja a fejét. Vagy egy kollégájáét veri a falba, mert baj van. Tartományi választást tartottak Berlinben, abban a városban, amely Németország egyik legliberálisabb helye. Tele bevándorlókkal, újakkal és régiekkel, törökökkel, szírekkel, ázsiaiakkal, afrikaiakkal. Sokszínű hely. Nyitott és befogadó.
Öt évvel ezelőtt Angela Merkel pártja a szavazatok 23,3 százalékát kapta. Most a legjobb esetben is csak 18-at - az előrejelzések mindössze 14,5-ről szóltak, de az exitpoll szerint azért sikerült felkúszni 18-ig. Ilyen kevés szavazatot még soha sem kapott a CDU a német fővárosban. 
A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak párt öt évvel ezelőtt még nem is létező, de most úgy tűnik elvitt 11,5 százalékot - a formáció már a tizedik német tartományban szerzett magának, illetve a politikájának képviseletet. 
Ennél sokkal érdekesebb, hogy a merkeli politika egy másik szellemet is kiszabadított a palackból: az öt évvel ezelőtti eredményekhez képest öt százalékot erősödött a posztkommunista Linke nevű párt. 
A választást - ahogy öt esztendővel ezelőtt is - a szociáldemokraták nyerték, de az Alternatíva Németországnak meghatározó erő lehet a döntéshozatalban. 
Szóval egyre biztosabb, hogy Angela Merkelt bukásra ítélték a németek. Ezen az sem segít, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szerint Németországot cserbenhagyták a menekültválságban. A Frankfurter Allgemeinek Sonntagszeitung című lap mellékletében megjelent interjúban, a német szociáldemokrata politikus Azt nehezményezi, hogy több EU-s tagállamnak az a hozzáállása a német bevándorlási helyzethez, hogy "viseld csak nyugodtan a terhet, semmi közünk hozzá." 
Igaza van. Ezt Németország és Angela Merkel magának csinálta. Az ország már egy ideje issza ennek a levét - lövöldözések, terrorcselekmények -, most jön a kancellár is. 



Martin Schulz szerint cserben hagyták Németországot, a kvótákra pedig szükség van


2016. szeptember 18. 14:48

Bertha László

BERLIN, 14:48
Az Európai Parlament elnöke szerint Németországot cserbenhagyták a menekültválságban, az pedig nem fog menni, hogy mások nem akarnak befogadni muszlimokat.
Fotó: AFP
Martin Schulz a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott interjúban elmondta, hogy Németország erőfeszítése a migrációs problémák megoldásáért nem „morális imperializmust” jelent, hanem annak a felismerését, hogy az Európai Unió legnagyobb tagállamaként a legnagyobb terhet kell viselnie az országnak.
A baloldali politikus szerint azonban más tagállamok cserbenhagyták Németországot, azt mondták, hogy „viseld csak nyugodtan a terhet, nekünk semmi közünk hozzá.”
Ez így nem fog menni, európai megoldásra van szükségünk”
jelentette ki az EP elnöke.
Schulz szerint Németországban rengeteg „keményen dolgozó ember” úgy érzi, egyedül cipeli a terheket és nem törődik vele senki. Emiatt nem lehet, hogy csak néhány uniós tagállam viselje a terheket. A politikus leszögezte, hogy Németország nemcsak a menekültügyben, hanem más területeken is komoly terheket vállal, mint például „azoknak az országoknak a pénzügyi támogatásában, amelyek elzárkóznak” a menekültkérdés európai megoldástól.
Az Európai Parlament elnöke az interjúban külön megemlítette Lengyelországot, akik évi 17 milliárd eurót kapnak, melyhez a német adófizetők is hozzájárulnak,
ezért meg kell mondani Lengyelországnak és a többi államnak, hogy minden összefügg mindennel”
tette hozzá a szociáldemokrata politikus.
Martin Schulz megerősítette Angela Merkel azon véleményét is, hogy elfogadhatatlan, ha egy tagállam elutasítja muzulmán vallású emberek befogadását arra hivatkozva, hogy az ország katolikus, és „elég erős”, hogy „amint a magyar miniszterelnök mondja, a menekültválság német probléma”.
Az EP elnöke szerint egy legális bevándorlási rendszerre van szüksége, ami a kvóták vagy kontingensek” révén kemény csapást jelentenének az embercsempészekre nézve.
160 ezer menedékkérő szétosztásáról a tagállami szavazatok minősített többségével hozott döntésről szólva kiemelte, hogy a döntés megfelel az uniós szabályoknak, de egyes tagállamok, köztük Lengyelország és Magyarország nem fogadja el, ami „az Európa-politika alapvető megkérdőjelezése”.
Bezárhatjuk a boltot”, ha az uniós törvényalkotási folyamatot tagállami parlamenti ratifikációhoz kötik – jegyezte meg a magyarországi kvótareferendumra vonatkozó felvetésre, hozzátéve, különös, hogy éppen azok az országok érzik úgy, hogy semmi közük az Európába irányuló migrációhoz, amelyek polgárai tömegesen élnek a munkaerő EU-n belüli szabad áramlásának lehetőségével.
Martin Schulz az unióval szembeni kritikákkal kapcsolatban megjegyezte, hogy az embereknek nem a „több Európából” vannak torkig, hanem „ezzel az Európával” és szerinte egy „másmilyen Európát akarnak”.
(MTI, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung)


Ezeket a no-go zónákat nem ismeri a BBC




2016. szeptember 21. 18:58



LONDON, 18:58
A liberalizmusáról híres brit közmédia kedd esti műsorában vette elő a Szijjártó Pétert, és arról próbálták meg meggyőzni, hogy a nagyvárosokban nincsenek olyan kerületek, ahová a bevándorlókon kívül más nem tehetné be a lábát. Most megmutatjuk, hogy de, mégis vannak.
Kedden a BBC Newsnight című műsor vendége volt a jelenleg New Yorkban tartózkodó magyar külügyminiszter.  
A műsorvezető,  Evan Davis a magyar embereknek kiküldött szórólapról kérdezte a politikust. A kiadvány bemutatja, hogy mely állam – köztük Nagy-Britannia – nagyvárosaiban vannak olyan „no-go zónák”, ahová a bevándorlókon kívül más nem teheti be a lábát.
Davis pökhendi stílusban kérdezgette Szijjártót, hogy ő valóban elhiszi-e a híreszteléseket, és azt, hogy vannak az Egyesült Királyságban no-go zónák. 
Bár a külügyminiszter megválaszolta a kérdéseket, a műsorvezető képtelen volt leállni és tovább szidalmazta a szórólapot, többek közt hazugságnak nevezte, és kijelentette, hogy a kormány kiadványa csak lejáratja az országot. 
Valószínűleg Davis annyira elkerüli azokat a területeket, hogy meg is feledkezett a létezésükről. Most megmutatjuk, milyenek ezek a zónák. 
London, Egyesült Királyság
Európa egyik legnagyobb városában annyira túltolták a bevándorlók beeresztését, hogy a tősgyökeres britek aránya már csak mindössze 45 százalék. A városban óriási gondot okoznak a bevándorlók és azok leszármazottjai, hisz a metropoliszban működő mecsetekben könnyen radikalizálhatják  a fiatalokat.
Így nem csoda, hogy innen csatlakozott a legtöbb terrorista az Iszlám Államhoz. Azonban a szélsőséges iszlamista nézeteket már a városon belül is alkalmazzák. Az önkéntesekből létrehoztak egy "sharia-patrol" nevű szervezetet, mely tagjai a parkokban járőröznek és dohányzó, söröző fiatalokat félemlítenek meg és zavarnak el máshová. 
A Londonban készült videón látható "járőrök" több emberbe is belekötöttek, akik szerintük nem a muszlim szabályoknak megfelelően öltözködtek vagy viselkedtek. A padokon söröző, beszélgető fiataloknak elmagyarázták, hogy amíg az ő felügyeletük tartott területen vannak, addig tiszteletben kell tartaniuk az ő szabályaikat és nem ihatnak alkoholt. Ám ez még nem minden: az egyik rövid szoknyát viselő nőre durván rászóltak, mondván, hogy így egy nő nem léphet ki az utcára, mert azt tiltja az ő vallásuk. A megfélemlített nő elmondta, hogy a brit törvények nem tiltják ezt a fajta kinézetet, ám a muszlimok közölték vele, hogy abban a negyedben az iszlám törvények felülírják az államét. 
A járőrözők közt ott volt Abu Rumaysah is, aki később Szíriába ment harcolni, és több, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által készített kivégzésről készült felvételen is szerepelt. A hóhért később a brit média csak Dzsihádi Sidnek nevezte el. 
A kelet-londoni no-go zónák egyik legismertebb alakja a pár héttel ezelőtt letartóztatott Anjem Choudary. A hitszónok a város mecseteiben rendszeresen hirdette szélsőséges nézeteit. Számos interjú is készült vele, melyekben minden alkalommal kifejtette, hogy ő bizony mindenben egyetért az Iszlám Állammal és az az álma, hogy egyszer fekete zászló lobogjon a brit parlament tetején. 
Ezek láttán kijelenthető, hogy Evan Davis és a BBC a homokba dugja a fejét és attól, hogy ők nem veszik észre, vagy nem akarják észrevenni, még vannak problémák és vannak no-go zónák.
Ám ilyen kerületek nemcsak a szigetországban, hanem szerte a kontinensen előfordulnak: 
Brüsszel, Belgium 
A belga fővárosban van a kontinens egyik legismertebb no-go zónája. Molenbeek negyedben rendszeresek az erőszakos bűncselekmények, így aki csak teheti, nem teszi be a lábát a javarészt bevándorlók lakta negyedbe.
Fotó: AFP
Innen származnak azok az Iszlám Államhoz tartozó terroristák is, akik 2015 novemberében Párizsban hajtottak végre összehangolt terrortámadást. A merényletsorozatban több mint százan életüket vesztették és közel félezer ember pedig megsérült. 
Berlin, Németország
A német főváros egyik legnagyobb bevándorlók lakta negyede Neukölln. A statisztikákból kiderül, hogy itt történik arányaiban messze a legtöbb bűncselekmény. Egyes hírek szerint ebbe a kerületbe még a rendőrök is félve, csak nagyobb csoportban mernek bemenni. A lakók között kiemelkedően magas a munkanélküliség, ezzel is magyarázható, hogy a javarészt fiatalokból álló csoportok rendszeresen galerikbe verődve randalíroznak az utcákon. 
Kedves BBC, csak szólni szerettünk volna, hogy igenis vannak olyan no-go zónák, ahová rendőrök nem, vagy csak félve merik betenni a  lábacskájukat. Jobb ha hozzászoksz, ilyenből még több lesz. 
Üdv Budapestről! 


Ezt tanultuk a Jobbikról egy év leforgása alatt


888.hu
2016. szeptember 18. 11:48
Izraeli befektetői körök, offshore-cégek, áfacsalás, asszonypisiltetés, Haynau-kultusz, Simicska, Hitler-kosztüm, iszlám imádat és persze Novák Előd. A radikális párt háza táján továbbra sem ment végbe az általuk hangoztatott jellemfejlődés.

A Jobbik átláthatónak mondott pénzügyei

1. Izraeli befektetői körök

A Jobbik egyik mecénása, Debreczeni Zoltán egy olyan izraeli érdekeltségű társaságban töltött be vezető szerepet, ahol a társaság korábbi vezetőjét Eyal Zion Patelt öt évre eltiltották a cégvezetéstől. A Magyar Idők értesülések szerint így a Jobbik által kapott állami támogatások – sok száz millió forint – oroszlánrésze is ehhez a jól behatárolható körhöz áramlik.
"Én soha nem leszek Izrael kutyája, mint itt az összes parlamenti párt. Érti? Soha! — részlet Vona Gábor három évvel ezelőtti nyílt leveléből.
Ráadásul Debreczeni – aki maga is a Jobbik tanácsadója – nemrég ügyvezetője lett annak a Global Homes Group Kft.-nek, amelyet két izraeli üzletember, szintén Eyal Zion Patel és Yosef Peleg irányított.

2. Offshore-botrány

A Jobbik elnökének, Vona Gábornak a bizalmasa és egyben jobbkeze az a Forrai Richárd, aki a pártfrakció és a pártalapítvány által megkapott közpénznek közel egyharmadát vagy a saját cégeibe szervezi ki, vagy pedig sokmilliós megrendeléseket ad ismerősöknek és barátoknak az általa tulajdonolt Iránytű Intézeten keresztül.
Fotó: MTI Fotóbank
Mi több, Forrai és a már korábban említett, izraeliekkel hírbe hozott Debreczeni egyik közös cége a D-D Consulting 2000 Kft. volt, mely a tavasszal kirobbant offshore-botrány iratanyagában is feltűnt. A D-D Consulting 2000 Kft. volt a kézbesítési megbízottja a Panda Investments Ltd. nevű dominikai székhelyű offshore-cégnek. A Panda Investments Ltd. egészen 2016 januárjáig volt a kizárólagos tulajdonosa a Global Homes Group Kft.-nek – utóbbinak pedig Debreczeni Zoltán az ügyvezetője 2015. februárjától.

3. Áfacsalás

A Job­bik új par­la­menti frak­ció­ve­ze­tő­jé­ről, Vol­ner Já­nos­ról jog­erős bí­ró­sági íté­let mondja ki, áfa­csaló, miután kiderült: sok­mil­liós áfát csalt el, aztán a cé­geit gyor­san el­tün­tette. A bíróságnak megküldött adóhatósági vizsgálati jegyzőkönyvből kiderül, hogy  Volner cége a Gavron Kft. öt esetben vont le általános forgalmi adót jogosulatlanul, összesen 10 millió 906 ezer forintot.

4. A HVIM alapítványi pénzelése

Hivatalos közleményében a radikális párt elismerte, hogy a korábbi, a Jobbik pénzügyeit firtató cikkünkben foglaltak igazak, így az államtól kapott parlamenti párttámogatásának egy részét – alapítványi láncolatokon keresztül – valóban a szélsőséges tevékenységet folytató Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) juttatja el.
Attila Védvonal-emléktúra, 2013 - Facebook
Mint ismert, a HVIM több morálisan vállalhatatlan rendezvényhez adta a nevét a múltban, melyek között szerepelt az Attila-védvonal emléktúra is, melyről Hitler-kosztümben pózoló egyének vettek részt.
A nemzeti, keresztény, konzervatívnak mondott jobbikos értékek

 5. Asszonypisiltetés

Miután a nyilvánosságra kerültek Volner János jobbikos parlamenti képviselő bokorban bujkálós képei, a Jobbik médiaosztálya a történtekre a következőképpen reagált: "A felvételeken látható hölggyel Volner János hosszabb ideje magánéleti kapcsolatban van. Az alelnökkel szemben a pártban teljes a bizalom." Csakhogy rákerestünk Volnerre, és a Jobbik honlapján az országos alelnökként funkcionáló politikusról megtudtuk, hogy "nős, két gyermek édesapja, jelenleg a Pest megyei Csemő településen él."
Fotó: MTI Fotóbank
Volner feleségének talán leginkább az fájhat, hogy férje a Jobbik-frakció jogászával van hosszú ideje gondosan eltitkolt "magánéleti kapcsolatban", vagyis egy jól ismert kolléganővel csalta meg a férje, miközben a feleség is a Jobbik frakciónak dolgozik.

6. Simicskázás

Még mielőtt megszabadult volna a kellemetlenkedő, alapértékekhez ragaszkodó Novák Elődtől Vona Gábor, addig a Jobbik volt alelnöke igencsak érdekes dolgokról számolt be a Jobbik és Simicska kapcsán. 
Nem szabad Simicska elszámoltatását szorgalmaznom, hogy ne haragítsuk magunkra… Szerintem viszont a korrupciót párthovatartozásra való tekintet nélkül üldöznünk kell, nem egyezhetünk ki semmilyen bűnözői körökkel, vagy ennyi erővel Andy Vajnát se támadjuk, mert nem hívnak majd be minket a TV2-be… Nem állítom, hogy Simicska kell legyen a legfőbb célpontunk, de épp a korrupció 50 árnyalatába nem férne bele? Hogy tudunk így hitelesek maradni?” – számolt be a jobbikos köpönyegforgatás mértékéről a volt alelnök.

7. Okkultizmus és szellemtudomány

Megdöbbentő, szektaszerű agymosással foglalkoznak Vona Gábor legfőbb bizalmasai és tanácsadói, amelynek a titkos Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia biztosított megfelelő légkört.  A ma már inaktívnak látszó intézmény rektora az a Baranyi Tibor Imre, aki bevallottan Vona Gábor politikai és szellemi tanácsadója. 
Emellett mindenképpen beszédes tény, hogy Vona Gábor óraadóként is dolgozott a Szellemtudományi Akadémián. Ráadásul Vona kollégája volt az a László András buddhista pap, aki szerint "Haynaunak a magyar történelemben voltaképpen — joggal mondhatjuk így — pozitív, sőt dicsőségesen pozitív szerepe volt.” Az önmagát az egyetlen magyar pártként aposztrofáló Jobbik meglehetősen távolra sodródott hangzatos önképétől.

8. Iszlám-fasizmus

Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke évek óta előszeretettel használ egy olyan jellegzetes kézjelet, amely egy muzulmán, újfasiszta terroralakulatnak, a Szürke Farkasoknak a hivatalos szimbóluma. A még ma is aktív terroralakulat többek között olyan támadásokért felel, mint
  • az 1981-ben elkövetett II. János Pál pápa elleni merénylet; 
  • a tavaly októberben Egyiptomból induló orosz utasszállító felrobbantása;
  • és a törökök által tavaly november 24-én megsemmisített orosz Szu-24-es vadászbombázóból katapultáló pilóta kivégzése.



A szélsőjobboldali szervezetet nemcsak Törökországban, hanem Oroszországban és Európában is terrorszervezetnek minősítették. Jellegzetes ismertetőjelük a "farkasfejet" ábrázoló kéztartás – amely nem összekeverendő a popkultúrában elhíresült metálvillával. Értesüléseink szerint a Szürke Farkasok az iszlám-fasizmus iránti elkötelezettségüket jelképezik e szimbólummal. Nem véletlen járt már több ízben is Törökországban Vona Gábor, a birtokunkba került fényképek alapján vélhetően a Szürke Farkasok meghívására.
vona - farkasok


Újabb hatalmas pofon érik Merkeléknek - Berlinben nagy dolog történhet

2016. szeptember 18., 12:37

Még a hagyományosan liberálisabb Berlin is elfordulhat Merkeléktől a vasárnapi tartományi és önkormányzati választásokon. Ugyan az SPD maradhat továbbra is az élen, de nagyot mehet a semmiből érkező EU- és menekültellenes AfD, ahogy azt tette már a korábbi tartományi választásokon is.
Tartományi és önkormányzati választás kezdődött vasárnap reggel Berlinben, Németország tartományi rangú fővárosában. A 2,48 millió választásra jogosult berlini szavazataira a 78 egyéni választókerületben 21 párt összesen 927 jelöltje pályázik, illetve a legalább 130 tagú képviselőház fennmaradó 52 helyét a pártok listáira leadott szavazatok alapján töltik be.
Lehetnek nagy meglepetések
Az utolsó felmérések alapján ismét a tartományban különböző koalíciós összetételben 1989 óta folyamatosan kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) végezhet az élen, a szavazatok 21-24 százalékára számíthat, ami jelentős visszaesés lehet a legutóbbi, 2011-ben tartott választáson szerzett 28,3 százalékhoz képest. Az SPD-vel 2011 óta kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) támogatottsága a 17-20 százalékos sávba kerülhet az öt évvel ezelőtti 23,3 százalékról.
A hagyományosan liberálisabb Berlinben az ellenzéki Zöldek 17-19 százalékot szerezhetnek a 2011-es 17,6 százalék után, az SPD-től balra álló Baloldal támogatottsága pedig a 15-17 százalékos sávba emelkedhet a 2011-es 11,7 százalékról.
Ami viszont igazán nagy meglepetés lehet: a CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) nagyjából 15 százalékos eredménnyel juthat be a képviselőházba, ami egyértelműen a Merkeli menekültpolitika bukását jelentené. A korábbi szavazásokonvolt már ilyesmire példa.
A Kalózpárt várhatóan nem lépi át az 5 százalékos bejutási küszöböt, így távozik a tartományi parlamentből. A 2011-ben kiesett liberális FDP viszont visszajuthat, támogatottsága az utolsó mérések szerint 6-6,5 százalékon áll.
Átrendeződik a hatalom
Az SPD-CDU koalíció várhatóan nem folytatható, és csak valamilyen hármas koalíció alakíthat a képviselőházban többségre támaszkodó kormányt (szenátus). A legvalószínűbb az, hogy az SPD a Zöldekkel és a Baloldallal alakít kormányt, és a CDU ellenzékbe szorul. Az AfD-vel egyik párt sem kíván együttműködni.
A választók 18 óráig szavazhatnak. Urnazárás után az országos közszolgálati televíziók (ARD, ZDF) közlik a szavazókörökből távozó választók megkérdezésén alapuló eredménybecsléseiket. A szavazatok összesítése várhatóan hétfő hajnalig tart, a tartományi választási bizottság addig is folyamatosan közöl részeredményeket.
Az AfD is beleszólhat a Berlini mindennapokba
A 3,5 millió lakosú német fővárosban a képviselőházi választással együtt a 12 kerületi közgyűlést is újraválasztják. A közgyűlésből kerül ki az adott kerületet irányító testület, amely a kerületi polgármesterből és négy úgynevezett kerületi tanácsnokból áll. A pozíciókat a választási eredménynek megfelelő arányban osztják el a pártok között.
Ebből adódóan a 2013-ban alapított AfD története során először döntéshozó szerepbe kerülhet, várhatóan néhány keleti külső kerületben szerez majd tanácsnoki tisztséget. Egy kerületre átlagosan csaknem 300 ezer lakos jut, vagyis a tanácsnokok emberek százezreit érintő ügyekben hoznak döntéseket.


Merkel: Németország túl sokáig hagyta figyelmen kívül a menekültkérdést

2016.AUG. 31. - 11:44  KÖRKÉP KÜLÜGYEK0 KOMMENT
Merkel: Németország túl sokáig hagyta figyelmen kívül a menekültkérdést
Németország sokáig nem foglalkozott megfelelően a menekültek témájával és a schengeni külső határok védelmével – ismerte el Angela Merkel német kancellár egy szerdán megjelenő lapinterjúban. Merkel az utóbb időben elég sokat hallat magáról, ami nem véletlen, a hétvégén Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban helyi választások lesznek, a kormányzópártoknak pedig van mit ledolgoznia a hátrányból, amit Merkel migrációs politikája okozott.
 
Az interjú abból az alkalomból készült, hogy egy évvel ezelőtt, 2015. augusztus 31-én mondta először nyilvánosan a menekültválsággal kapcsolatban, hogy képesek vagyunk rá” (wir schaffen das), vagyis Németország megbirkózik a válsággal.
 
A Süddeutsche Zeitung című lap szerdai – digitális formátumban kedd este kiadott – számában a német kormányfő kiemelte: Túl sokáig mi németek sem vettünk tudomást a problémáról” és arról, hogy “összeurópai megoldásra” van szükség.
 
Mint mondta, már 2004-ben és 2005-ben is sok menekült érkezett, de Németország Spanyolországra és a külső határokon fekvő más országokra hagyta a gondot, és ellenállt “a menekültek arányos elosztásának”.
 
Tagadhatatlan, hogy Németország a balkáni háborúk idején befogadott sok menekült után “nagyon örült” annak, hogy “a témát főleg másoknak kell megoldaniuk”
jegyezte meg a kancellár.
 
A Képesek vagyunk rá olyan jelmondattá vált, ami Merkel migrációs politkájának kudarcát szimbolizálja. Forrás: Lynx.be
A “Képesek vagyunk rá” olyan jelmondattá vált, ami Merkel migrációs politkájának kudarcát szimbolizálja. Forrás: Lynx.be
 
Képesek vagyunk rá”
 
Arról, hogy kire vonatkozik a többes szám a “képesek vagyunk rá” mottóban, elmondta, hogy saját magára és a kihívást vállaló összes többi politikusra, az  önkéntesekre, a segélyszervezetekre, a gazdaságra, a társadalom egyéb részeire, “végül is egész Németországra” gondolt, mert “Németország erős ország volt és most is az”.
 
A kancellár a többi között kifejtette: tudatosan törekedtek arra, hogy minden, amit a menekültekért tesznek, ne azok kárára történjék, akik mindig is itt éltek vagy nagyon régen itt élnek. Ezzel lehet jelezni, hogy ők “ugyanannyira fontosak, mint eddig”, aminek révén az emberek félelmeinek legalább egy részét el lehet oszlatni.
 
Kettős feladat
 
A „képesek vagyunk rá” jelszó két feladatot takart a migrációval kapcoslatban . Az egyik a menedékkérők regisztrációja, elhelyezése és a folyamatokat rendező, irányító egyéb mechanizmusok működtetése a helyi közösségek túlterhelése nélkül.
 
A másik feladat ezeknek az egész más kultúrkörből érkező” embereknek a beillesztése a befogadó társadalomba, ami “minden, csak nem problémamentes”. Szokás a helyzetet összevetni a második világháború után hazájukból elüldözött németek befogadásával, de “egészen más, amikor valaki Szíriából, Irakból vagy Eritreából jön”, más nyelvet beszél és muzulmánként más vallású, mint a németországi emberek többsége.
 
Az integrációs feladatok másmilyenek és nagyobbak, de meg lehet oldani őket, ha az értékeink irányítanak”
 
mondta Angela Merkel.
 
Merkel népszerűsége a menekültáradat fokozódásával egyre csökkent tavaly ősszel. A migránsokkal készített szelfik, a menkeültekről szóló propaganda-hírek ellentétes hatást váltottak ki az emberekből. Egyszerűen túl sok menekölt tódult be Németországba. Forrás: Welt.de
Merkel népszerűsége a menekültáradat fokozódásával egyre csökkent tavaly ősszel. A migránsokkal készített szelfik, a menekültekről szóló propaganda-hírek ellentétes hatást váltottak ki az emberekből. Egyszerűen túl sok menekült tódult be Németországba. Forrás: Welt.de
 
A terrorizmus eddig is itt volt”
 
A menekültek beáramlása és a terrorizmus összefüggésére vonatkozó kérdésre válaszul kiemelte: a hatóságok “természetesen” észrevették, hogy nem minden menekült jó szándékkal érkezik, és azt is tapasztalják, hogy iszlamista csoportok megpróbálják menekültekbe sulykolni nézeteiket.
 
Azonban “egyszerűen nem igaz, hogy a terrorizmus a menekültekkel érkezett, hiszen már korábban itt volt a legkülönbözőbb formákban” – tette hozzá Angela Merkel.
 
Angela Merkel az interjúban egyebek között arról is szólt, hogy a német lakosság túlnyomó többségére ugyan nem jellemző az idegenellenesség, de bizonyos mértékben, és részben “nagyon erőszakos formában” mégis jelen van és az utóbbi egy évben a korábbinál sokkal erősebben megmutatkozott. Ilyen helyzetben pedig nagyon fontos, hogy “legalább a politikusok” mérsékelt hangvételű nyilatkozatokat tegyenek és “felelősségteljesen bánjanak a nyelvükkel”.
 
MTI, Körkép.sk
Nyitókép: Politico.eu


FICO ÉS SOBOTKA: A KÖTELEZŐ KVÓTÁK TERVE POLITIKAILAG MÁR HALOTT



Az Európai Unióba érkező menekültek kötelező kvóták szerinti elosztásának terve politikailag már halott - vélekedett vasárnap egy cseh tévéműsorban Robert Fico szlovák és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök. A két kormányfő szavai óriási pofont adnak Orbán Viktor és a magyar kormány kampányának. Okafogyottá vált az október 2-i népszavazás? 
jelentette ki a szlovák kormányfő a cseh televízió vasárnapi politikai vitaműsorában, a riporter kérdésére válaszolva. Emlékeztetett, hogy a kötelező kvóták témája már az Európai Tanács két legutóbbi ülésén sem volt napirenden. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a kötelező kvótákról hozott belügyminiszteri szintű uniós döntést eddig senki nem helyezte hatályon kívül.
"Meggyőződésem, hogy a kvóták halottak"
- válaszolta ugyanerre a kérdésre Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök. Úgy vélte, hogy a kötelező kvótákról szóló határozat ma már csak "adminisztratív probléma".
Fico és Sobotka egybehangzóan azt is hangsúlyozta, hogy az EU vezető politikai testülete, az Európai Tanács a kötelező kvótákról soha nem hozott döntést.

"Nincs semmi értelme olyasmiről vitatkozni, amiben sosem fogunk tudni megegyezni"
- szögezte le Bohuslav Sobotka.
A pozsonyi EU-csúcstalálkozó "informális fórum volt, amelynek nem volt célja konkrét ügyekben döntéseket hozni"
- hangsúlyozta Robert Fico, amikor a cseh műsorvezető azt firtatta, mit szól ahhoz, hogy az olasz és a magyar kormányfő is bírálatokat fogalmazott meg a csúcstalálkozó eredményével kapcsolatban. 
A megismételt kérdésre adott válaszaiban Fico mindig csak Renzivel foglalkozott, akit"nem egészen ért", de Orbán Viktor nyilatkozatát nem kommentálta.

SCHULZ SZERINT CSERBENHAGYTÁK NÉMETORSZÁGOT

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke egy vasárnapi interjúban közben arról beszélt, hogy Európa "cserbenhagyta" Németországot a menekültválságban.

A politikus szerint Németország erőfeszítése a migrációs problémák megoldásáért nem"morális imperializmust" jelent, hanem annak felismerését, hogy az EU legnagyobb tagállamaként a legnagyobb terhet kell viselnie. Azonban más tagállamok cserbenhagyták, azt mondták, hogy "viseld csak nyugodtan a terhet, nekünk semmi közünk hozzá".

"Ez így nem fog menni, európai megoldásra van szükségünk"
- mondta Martin Schulz. 

Mint mondta, Németországban sok "keményen dolgozó ember" úgy érzi, egyedül cipeli a terheket és nem törődik vele senki. 

Ez Európára vonatkoztatva azt jelenti: nem lehet, hogy csak néhány tagállam viselje a terheket. Németországra nemcsak a menekültügyben, hanem más területeken is súlyos teher nehezedik, "jelesül azoknak az országoknak a pénzügyi támogatásában, amelyek elzárkóznak" a menekültkérdés európai megoldástól - mondta. 

Például az uniós költségvetésből Lengyelországnak juttatott évi 17 milliárd euró előteremtéséhez a német adófizetők is hozzájárulnak, "ezért meg kell mondani Lengyelországnak és a többi államnak, hogy minden összefügg mindennel" - tette hozzá Schulz. 

"Ezért is európai megoldás kell a migrációs kérdésre"
- mondta az EP elnöke.

Kiemelte, hogy megértéssel viszonyul a menekültek befogadásától elzárkózó országok érveihez, és úgy látja, vannak érvek, amelyeken el kell gondolkodni, de elfogadhatatlan, ha egy tagállam elutasítja muzulmán vallású emberek befogadását arra hivatkozva, hogy az ország katolikus, és  "elég erős", hogy

"amint a magyar miniszterelnök mondja, a menekültválság német probléma".

Arra a kérdésre, hogy miként lehet a jövőben megvédeni az EU külső határát, elmondta, hogy a "katonai és rendőri eszközök" szükségesek, de nem elégségesek

"Egy legális bevándorlási rendszerre, és egy menekültügyi rendszerre van szükség, elválasztva ettől a legális bevándorlástól"

- tette hozzá Martin Schulz, kiemelve:

"a legális bevándorlás lehetősége kvóták vagy kontingensek révén kemény csapás lenne az embercsempészek ellen".

A 160 ezer menedékkérő szétosztásáról a tagállami szavazatok minősített többségével hozott döntésről szólva kiemelte, hogy a döntés megfelel az uniós szabályoknak, de egyes tagállamok, köztük Lengyelország és Magyarország nem fogadja el, ami "az Európa-politika alapvető megkérdőjelezése".

"Képzeljük csak el, ha mi (Németország) tennénk ezt más területeken, a strukturális és a regionális politikában"
- vetette fel, hangsúlyozva, hogy ilyesmiről szó sem lehet, és "vissza kell térnünk a szabályokhoz".

"Bezárhatjuk a boltot", ha az uniós törvényalkotási folyamatot tagállami parlamenti ratifikációhoz kötik - jegyezte meg a magyarországi kvótareferendumra vonatkozó felvetésre, hozzátéve: különös, hogy éppen azok az országok érzik úgy, hogy semmi közük az Európába irányuló migrációhoz, amelyek polgárai tömegesen élnek a munkaerő EU-n belüli szabad áramlásának lehetőségével.

A tagállamok Oroszországhoz fűződő viszonyára vonatkozó felvetéssel kapcsolatban kiemelte, hogy az EU keleti térségében egyedül Magyarország és Orbán Viktor van szoros kapcsolatban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Kifejtette: egyes tagállamok fenyegetettséget tapasztalnak Oroszország felől, ezért több katonát és fegyvert szeretnének, és ezt a szolidaritás részeként meg is kapják, mint ahogy az is a szolidaritás része, hogy a közösség annak ellenére vetett ki szankciókat Oroszország ellen, hogy egyes tagjai megszenvedik ezeket az intézkedéseket.

Amikor viszont menekültek jönnek, éppen azok az országok nem hajlandóak segíteni, amelyek "sikeresen követelték ki a szolidaritást". Ez az EU előnyeinek elfogadhatatlan "kimazsolázása" - mondta Martin Schulz.

Arra a felvetésre, hogy sok ember torkig van a +több Európából+, de a terápia mégis mindig csak a +több Európa+, Martin Schulz kiemelte:
"az emberek nem a 'több Európával' vannak torkig, hanem ezzel az Európával", és szerinte egy "másmilyen Európát akarnak".

Az elégedetlenek egy "apró kisebbsége nacionalista", viszont "a nagy többség értelmesnek tartja a nemzetek és államok határokon átívelő együttműködését" - mondta.

Arra a felvetésre, hogy európai államot sem akarnak az emberek, azt mondta, hogy ilyesmire nincs is szükség, és a maga részéről soha nem is szorgalmazta az európai szövetségi állam kiépítését. Hangsúlyozta: "szuverén államok elmélyített szövetségére"van szükség, amihez hozzátartozik a hatáskörök pontos kijelölése.

"Nem kell mindent Brüsszelnek csinálnia", az uniós intézményeknek csak a "nagy témákkal" kell foglalkozniuk, minden mást pedig jobban el lehet intézni nemzeti, regionális vagy helyi szinten - fejtette ki Martin Schulz.



ÁNGYÁN JÓZSEF: A LELKIISMERETEM TISZTA MARADHATOTT, ÖNKÉNT ÉS IDEJÉBEN ÁLLTAM FEL


Interjú Ángyán Józseffel, a Fidesz-kormány korábbi államtitkárával, a magyarországi földrablásokra figyelmeztető és azt dokumentáló agrármérnökkel, egyetemi tanárral. Szóba került a Professzorok Batthyány Köréből való távozása, a jelenlegi bevándorlás politika, és az erkölcsi értékeit elveszítő társadalom szükségszerű bukása is.
A kiszivárgott levelében megdöbbentően szervilisnek, és a keresztény értékrendtől messze távol állónak nevezte a Professzorok Batthyány Körének kvótareferendum mellett kiálló közleményét. Miért érezte úgy, hogy emiatt távoznia kell a PBK-ból?
Ez a kormányzati propagandára is rálicitáló, a felelős értelmiségi szerepkör elárulását tükröző közlemény csak az utolsó csepp volt a pohárban. Kezdjük ott, messze nem igaz, hogy nem jönnek hazánkba bevándorlók, amint azt Orbán Viktor állítja. A kormány által bevezetett letelepedésikötvény-program például nem csak a korrupció szempontjából, vagy az offshore cégek miatt gyanús. Hiszen a lényege, hogy akinek van pénze, az jöhet, gyakorlatilag meg sem kérdezve, ki vagy? Hiszen egy olyan „ellenőrzési rendszer” csatlakozik a programhoz, amelyen hazájukban elítélt, köztörvényes bűnözők is átcsúszhatnak. Hozd csak a pénzt, adj a magyar államnak kölcsönt, és cserébe teljes jogosítványt kapsz te és a családegyesítés révén közvetlen rokonaid is az Európai Unióban. E kormány által betelepített, kétes egzisztenciák száma mára a 16.000 főt is meghaladta. Eközben a bizniszből csak egy szűk kör húz hasznot, a kölcsönt pedig öt év múlva mindnyájunknak kell majd közpénzből visszafizetni. De nemcsak a letelepedési kötvényekről van szó. Arra, hogy valójában egészen más jár a miniszterelnök fejében tökéletes példa lehet az arab bankárok közgyűlése előtt elmondott beszéde. Orbán Viktor tavaly nyáron huszon-egynéhány percen keresztül beszélt arról a hallgatóságának, el ne higgyék, hogy az iszlám ellen vagyunk, mi nagyon szeretjük a muszlimokat, tanulni akarunk tőlük, jöjjenek, telepedjenek le itt, hozzák a pénzt. A közeg fogadókész és barátságos.
"Nos, ez a kettős beszéd vagy a különbségtétel szegény és gazdag között, az tán keresztényi gondolkodásra vall?"
Nem véletlen, hogy a jobboldali körökből hevesen támadják Ferenc pápát, a mai magyar „politikai kereszténységnek” ugyanis megítélésem szerint semmi köze a kereszténységhez. A kvóta-referendum tehát nem a bevándorlásról szól, amit a nemzetnek felelős értelmiségnek át kellene látnia.
Ha nem a migrációs válság megoldása a tét, akkor mi?
Véleményem szerint a kvótareferendum hatalmi manipulációs célt szolgál, amelynek jól ismert régi eszköze a félelemkeltés, a háborús pszichózis. Amint azt egy erre vonatkozó tapasztalati parancs mondja:
A nép úgy kell, hogy tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nem létező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezdenek. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nem létező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását”.
Az ezt tükröző mai propaganda-kampány szinte teljes mértékben megegyezik azzal, mint amikor a Gyurcsány-kormány a 23 millió románnal riogatta a lakosságot. A mesterségesen fenntartott félelemérzet a hatalmi manipuláció egyik lényegi eleme. Ezért kellett sulykolni ezt az üzenetet a „Tudta?” felütésű, ostoba „társadalmi célú” hirdetésekkel még az olimpiai közvetítések alatt is.
Kritikusok szerint nemcsak félelemkeltésre jó ez a kampány, de gyakorlati haszna is van: el lehet vele takarni más, esetleg kínos ügyeket.
Az ország kirablása elé tett paraván. Nem lehet véletlen például, hogy 2015 nyarán indították el az állami földprivatizációt, hiszen akkor álltak elő a migráns problémával is. Biztos vagyok benne, hogy Jakab István földéhségről szóló parlamenti felszólalása pontosan időzítve volt. S miközben a nép a Kormány migrációs tematikájával van elfoglalva, aközben a klientúra szétlopja az országot. De hát a biztonság nyújtása fejében ez szinte már „jár is nekik”, nem foglalkozik a nép a mutyikkal, a korrupcióval.
Így komolyabb fennakadások nélkül folytathatták le három hullámban a földprivatizációt.
Lehet, hogy most többségében magyar állampolgárok tulajdonába kerültek a birtoktestek, de ők zömében nem helyben élő gazdák, hanem tőkeerős befektetési csoportokhoz tartozó föld-spekulánsok illetve azok strómanjai. A földforgalmi törvény ellen ugyanis már megindult a kötelezettségszegési eljárás, aminek számításaik szerint a földpiac liberalizációja lesz a következménye. A közösségi vagyonhoz olcsón hozzájutó haverok belátható időn belül akár tízszeres, húszszoros haszonnal is túladhatnak majd a most megszerzett parcellákon. Ez az igazi mozgatórúgója az állami földek privatizációjának.


Ha már itt tartunk, nem sikerült összegyűjteni 200 ezer érvényes aláírást annak érdekében, hogy kiírják a földügyi népszavazást. Hogyan lehetett elhitetni a magyar társadalommal, hogy a termőföld sorsa nem létkérdés?
Nem volt meg ahhoz a kellő médiafelület, hogy megértessük mindenkivel a termőföld elvesztésének mindnyájunkat fenyegető nemzetbiztonsági kockázatait.
"A XXI. században az élelmiszer- és élelmezési biztonság fenntartása az igazi nemzetbiztonsági kérdés".
Ahogy elveszítjük azon erőforrásaink feletti ellenőrzést, amelyekkel ezt a biztonságot meg tudjuk teremteni, abban a pillanatban nem csupán a falu, de a város és vidéke is teljesen kiszolgáltatottá válik. Ezt a városnak nem sikerült elmondani, a város nem fogta fel.
De ez nem új dolog. Az Orbán-kormány például szinte meg sem érezte az Ön lemondását, de „érdeklődés hiányában” még a sokak által várt ribillió is elmaradt.
Folyamatos a félretájékoztatás. A Fidesz 2002-es bukását nagyrészt annak tulajdonították, hogy nem vette át a média feletti teljes irányítást. Ebből tanult Orbán Viktor, megértette, hogy borzasztóan fontos a népnek szóló kommunikáció, a „csomagolás”. Így miután visszatért a kormányzatba, először ennek alapeszközét, a médiát szállta meg. Az előre sorolt rádió- és televízió-csatornák ugyanazt az egy központból vezérelt propagandát ontják. Minden nap növekednie kell valaminek, ami jó, és csökkennie valaminek, ami rossz. Az lenne a csoda, ha ilyen körülmények között a napi gondjaikkal elfoglalt emberek értenék, hogy a földügy miről szól. Ezért is hagyják, hogy nyugodtan mondjam a magamét. Nem reagálnak semmire, hiszen három nap alatt minden lecseng.


Ennyin múlik?
Igen, és ezt tetézi, hogy a pártok is a szavazatmaximalizálás jegyében csak a társadalom számára pillanatnyilag fontos kérdésekben igyekeznek állást foglalni. S itt visszakanyarodom a professzorok köréhez. Bár a képzettség nem garancia az értelmiségi létre és szerepvállalásra, ám az értelmiségnek, különösen vezető rétegének proaktívnak, a társadalom előtt járónak kellene lennie. Látniuk kellene azokat a folyamatokat, amelyek hazánkban zajlanak, ezt az átverés show-t.
"Többségük mégsem szólal meg, mert vagy kutatási, pályázati pénzt, kitüntetést remél a politikától, vagy egyszerűen konfliktuskerülő, hallgat".
Ezzel is a rendszert erősíti. Nem látom, hogy az értelmiség jelezné a problémákat, ehelyett zömében kollaborál, asszisztál, vagy egyszerűen lapít. Úgy tűnik, hogy sajnos erre szocializálódott.
Ezek a magatartási formák egy diktatúra során jellemezik a társadalmat.
Úgy ítéli meg az értelmiség nagy része, hogy személyesen így jár a legjobban. Csakhogy az értelmiségnek nem a személyes előrejutás, a karrierépítés lenne az elsőrendű feladata.
Ön más úton jár, mint az értelmiségiek többsége?
Alapvetően az értelmiség feladata lenne értelmezni a világ történéseit a mindennapok gondjaival elfoglalt emberek számára. Én arra törekszem, hogy őszintén beszéljek, elmondjam, amit látok. S ehhez a feladathoz képest másodlagos a karrier, az anyagi helyzet vagy a felhalmozott vagyon. Nem értek egyet Lázár Jánossal, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. De emlékezetesek Giró-Szász András mondatai is, amelyek Vlagyimir Putyin budapesti látogatásakor hangzottak el egy televíziós interjúban. Eszerint:
vannak Európában olyan országok, ahol értékalapú, s vannak olyanok, amelyekben érdekalapú politikát folytatnak. Mi az utóbbiakhoz tartozunk”.
Ha tehát az érdek azt kívánja, akkor félredobjuk az értékeinket. Szerintem pedig éppen hogy tudatos értékalapú politizálásra lenne szükség. Ha ugyanis az állam alól kihúzzák az erkölcsi talapzatot, ha a társadalomból eltűnnek az emberi normák, keresztényi értékek, a rendszer előbb-utóbb összedől.



Az összeomlás szükségszerűen bekövetkezik?
Történelmi példák sora mutatja, hogy ahol nincsenek etikai normák, és a jogrend azt teszi törvényessé, amit akar, ott a bukás elkerülhetetlen. Éppen ezért fontos most kitartani, valahogy átérni és átvinni az értékeinket a „túlsó partra”. Közben pedig dokumentálni, hogy az idevezető tények, adatok megmaradjanak az utókornak, segítve a talpra állást.
De azért szögezzük le, ez egy több évtizedes, kormányokon átívelő folyamat eredménye.
A háttérben különböző gazdasági érdekcsoportok, maffiacsaládok húzódnak meg, ezek egymással üzletelve egységes hálózatot alkotnak. A a politikában az embereikkel képviseltetik magukat, így a kormány színezetétől függően egyszer Leisztinger Tamás, máskor pedig Garancsi István menedzseli az ügyeiket.
"Amíg ezen nem változtatunk, nem lesz itt elszámoltatás, mint ahogy senkit sem számoltatott el sem a fideszes Budai Gyula, sem pedig a szocialista Keller László".
Az imént a szükségszerű összeomlásról beszélt. A földspekulánsok a túlélésre játszanak?
Meggyőződésem, hogy jelenleg a törvényi környezet átalakításával a politika tovább egyengeti a terepet az országot kirabló nagytőkés csoportok előtt. Az arab pénzek itt is megjelentek, keresik az olajkor utáni befektetési lehetőségeket. Persze a haszonból jut a helyi hálózatoknak is.
Orbán Ráhel sem véletlenül volt kint Bahreinben.

A földrablás, a „land grabbing” világfolyamata a szemünk előtt zajlik, ám ha nem lenne a helyi asszisztencia, nehezebb dolga lenne a tőkének. A helyzetet a klímaváltozás csak tovább súlyosbítja, a növekvő népesség és a szűkülő termőterületek pedig még inkább felértékelik az erőforrásokat. Magyarországon találhatóak tán a világ legjobb földjei, így a magyar közösségeket leraboló szűk csoport nemcsak a bevételekre, de az élelmezési válságra is spekulál.


Hogyan látja mindebben az Ön szerepét, helyét? Volt értelme a küzdelmének?
Bár bevallom, nem sokat sikerült elérnem, ám például létezik egy széles körben elfogadott és támogatott vidékstratégiánk, amire most már lehet hivatkozni, még akkor is, ha nem aszerint működik a Kormány. Büszke vagyok arra is, hogy GMO-ügyben sikerült keresztbe feküdni egy veszélyes világfolyamatnak, és ebben valamint a tanyafejlesztési program elindításában nekem is szerepem volt. Talán egyszer az sem lesz haszontalan, hogy a kormányból távozva sikerült dokumentálnom az állami földbérleti pályázatok és a földárverések eredményeit, számba venni az új földbárókat. De tán mindennél fontosabb az, amit az emberekkel való beszélgetésekből érzek: úgy tűnik sikerült egyfajta erkölcsi tőkét felhalmoznom és a viharok közepette is megőriznem, és ezzel sokak reménységét, változásokba vetett hitét erősítenem, fenntartanom. Hálás vagyok a Gondviselésnek, hogy
"a lelkiismeretem tiszta maradhatott, önként és tán még idejében állhattam fel, így nem kellett asszisztálnom a ma már a szemünk előtt zajló, igazi nagy disznóságokhoz".




VISSZA KELL SZEREZNI AZ ÁLLAMOT! - FÖLDRABLÁS, KORMÁNYZATI KÖZBENJÁRÁSSAL

Csornán nagy érdeklődés mellett rendezték meg csütörtökön a Jobbik szervezésében a Földrablás, kormányzati közbenjárással című földfórumot. A rendezvény rangját dr. Ángyán József agrármérnök, a második Orbán-kormány mezőgazdaságért felelős államtitkára, valamint dr. Tanka Endre jogász, egyetemi tanár előadása emelte. Házigazdaként, moderátorként Magyar Zoltán, a nemzeti párt agrárpolitikusa vállalt szerepet.
Abban mindkét professzor véleménye megegyezett, hogy a Fidesz-kormány 2015-ös földprivatizációja, amely a Földet a gazdáknak! program keretében zajlott le egy hosszabb, történelmi léptékű folyamat része, amelyben tevékeny részt vállaltak az elmúlt évtizedek magyar kormányai, az Európai Unió jogalkotói, illetőleg a magyarországi és külföldi tőkeérdekek.

AKIÉ A FÖLD, AZÉ AZ ORSZÁG!”

Ángyán József már előadása kezdetén figyelmeztetett: muszáj minden alkalmat kihasználni arra, hogy vizsgáljuk a jelenlegi termőföld-helyzetet, annak érdekében, hogy választ kapjunk arra, van-e a magyar családi gazdálkodóknak jövője ebben a két pólusú harcban, amely küzdelemben az ellenérdekelt fél a tőkehatalom.

Ángyán József (b.), Tanka Endre, Magyar Zoltán

VÁROS ÉS VIDÉK KÖZÖS SORSON OSZTOZNAK, A VIDÉK GERINCE PEDIG A MEZŐGAZDASÁG.”

Meg kell értenünk, a nemzetek modern kori biztonságát elsősorban már nem a hadsereg mérete adja, hanem az élelmezési és élelmiszer-biztonság, a víz-, a környezet- és az energiabiztonság, illetve az energiahordozókhoz való hozzáférés. Azaz, a XXI. században az rendelkezik valódi hatalommal, aki a természeti erőforrásokat, rendszereket használja és birtokolja.
Ezen érdekek ütköztetése mellett alakult ki az a modern kétpártiság, ahol a globális tőke, és annak helyi kiszolgálói a közös vagyon elidegenítésével semmizi ki a helyi közösségeket – és ez a megállapítás ugyanúgy igaz Brazíliára, mint ahogy a magyar Nagyszentjánosra. 

VISSZA KELL SZEREZNI AZ ÁLLAMOT!”

Az állam ebben a koordináta-rendszerben egy harmadik szereplő, a gond az, hogy hazánk esetében az állam a tőke oldalára állt, így a tőkeérdek előtt nincs visszatartó erő. Ez a korrupció új szintje, már nem egyes politikai potentátokat kell megkenni, a rendszer épül ki úgy, hogy hidat képezzen a maffiacsalád, a tőkeérdekeltségek és a kormány között. Így nem igazság-, hanem jogszolgáltatás alakul ki – minden lehet törvényes. „Vissza kell szerezni az államot!” - figyelmeztetett Ángyán József.
Jellemző, Csányi Sándor minden érdekeltségével stratégiai megállapodást kötött az Orbán-kormány.

MIRE VÁRNAK A XXI. SZÁZADI FÖLDRABLÓK?

Élelmiszer-piaci kilátások: a növekvő populáció globális élelmezési válsággal fenyeget, az új földesurak így megkerülhetetlenné válnak.
Földpiaci spekulációk: a földek árának várható növekedése (jelenleg a magyarországi földár ötöde, tizede az ausztriai földárnak).
Agrár- és vidékfejlesztési támogatások: ez főként az Európai Unió tagországaiban jó biznisz.

EZEK IS CSALÁDOK, CSAK EZEK MÁSKÉPP MŰKÖDNEK”

Ángyán professzor szerint a hazai földspekuláció alapjául az állami gazdaságok két hullámban történt privatizációja szolgál; 2001-ben az első Orbán-kormány a tizenkét állami gazdaság („piszkos tizenkettő”) magánosításával megalapozta a jelenlegi agrárvagyonokat, ezt 2003-ban a Medgyessy-kormány 9 gazdasággal folytatta.
Ezekben az években olyan agrárberuházók köré gyarapodtak óriási méretű birtokrendszerek, mint Leisztinger Tamás (Forrás-csoport), Csányi Sándor (Bonafarm-csoport) – ők ketten a Fidesz- és az MSZP-kormányok földosztásainál is kedvezményezettek voltak –, valamint a Nyerges Zsolt-Simicska Lajos páros (Mezort-csoport). Hogy mennyire beágyazott kapcsolatokkal rendelkeznek ezek az oligarchák, jól jelzi: 2011 és 2014 között mindannyian növelték az egyébként is több milliárdos agrártámogatásuk mértékét.
Ugyanezen időszak alatt Csányi 16 ezerről 28 ezerre, Nyergesék 14 ezerről 23 ezerre, míg Leisztinger 12 ezerről 23 ezer hektárra duzzasztotta az államtól 50 évre, Aranykoronánként 580 forintért bérelt földterülete mértékét. A hét legnagyobb magyarországi agrárérdekeltség a hivatkozott három esztendő alatt 62,86 ezer hektárról 112,38 ezerre növelte a magyar államtól kedvezményes áron bérbe kapott termőföldjeiket.

ELMAGYARÁZTUK A MINISZTERELNÖK ÚRNAK, ÉS MÁR ÉRTI!”

A második Fidesz-kormány regnálásától kezdve azonban nemcsak a földbirtokaik után vastagodhattak a zöldbárók, hanem például a sertéstartás támogatásából is. Ángyán elmesélte, hogy a kormányfő mennyire megdöbbent a németországi dioxinbotránykapcsán, hogy a hungaricumok előállítói külföldről szerzik be az alapanyagot. Később egy sertéstelep átadásakor már azzal jöttek a tanácsadók az akkori államtitkárhoz, hogy „elmagyaráztuk a miniszterelnök úrnak, és már érti”, hogy miképp is működik a sertéstartás Magyarországon.
A leckét olyan jól megtanulta a Fidesz, hogy amikor 2015-ben a Lázár János-Győrffy Balázs páros az egyik kezével elvette az 1200 hektárnál nagyobb területek támogatását, a másikkal állattartási támogatás címén, még nagyobb összeget, jellemzően ugyanannak a körnek vissza is juttatott (vö.: Csányi Sándor).

KEVESEN, SOKAT”

Szövetkezeti törvényt akartunk, családi gazdálkodókkal, ehelyett a kormány behozta az integrált mezőgazdasági termelést” - foglalta össze Ángyán József az Alaptörvény földügyi változásait.
A földforgalmi törvényből hiányzik az összeszámíthatóság, így ha elég nagy a család, és mindenki elvégzi a két hónapos földműves-képzést, akkor akár 1400 hektáros birtoktestek is összejöhetnek (vö.: Mészáros Lőrinc). Ugyanakkor, ha egy cég a saját alkalmazottjától veszi bérbe a földet, azt be sem kell jelentenie, és nem számít bele a birtokmaximumba sem. Eközben az agrárkamarai törvény központosítási, integrátori feladattal ruházza fel az úgynevezett mintagazdaságokat.
Azt a földbérleti rendszert, amely során a „király hűbéri birtokokat adományozott” a 20 hektár alatti „rendszer-legitimáló” bérlők tették szalonképessé, akik egyébként a földterületek mindössze 8 százalékát kapták meg.

A MAGYAR KÖZÖSSÉGEK KIFOSZTÁSA

Ángyán József két megye (Fejér, Győr-Moson-Sopron) szemléletes példáin keresztül mutatta be, hogy hazánkban is egyre inkább megmutatkozik a dél-amerikai modell.
Fejér megye:
677 birtoktestet hirdettek meg az árverések első hullámában; 392 alkalommal hirdettek győztest, akik átlagosan 61,8 millió forintot fizettek. A megye területéből a legnagyobb szeletet felcsúti lakosok vágták ki (33 birtoktest/1625 hektár), a királyi falut pedig olyan települések követik, mint Székesfehérvár (38/1454), illetőleg Budapest (11/1081). A fővárosból rózsadombi, és káposztásmegyeri címről is érkezett győztes licit, főleg a Velencei-tó környékére.
Győr-Moson-Sopron megye:
4113 hektár területet értékesítettek, ennek a 66,9 százaléka 100 hektárnál nagyobb birtoktest. Ez a 2750 hektár 14 darab pályázat kiírása útján került privatizálásra.
Ángyán József kigyűjtötte ebben az esetben is, hogy mely település lakói nyerték el a megyében a legtöbb földet. A sorrend a következő: Győr (18 birtoktest/1047 ha), Győrújbarát (7/532), Mosonmagyaróvár (16/377). A nyilvános listát böngészve kiderül, hogy a megyében vannak olyan települések, ahol helyiek egyáltalán nem tudtak földet vásárolni: Nagyszentjános, Bőny, Győrszemere, Nagycenk, Felpéc – mindent külső árverezők vittek el, mint Dél-Amerikában, ugye?

MEGMOZDUL-E MAGYAR TÁRSADALOM?”

Tanka Endre professzor arra az alapvető kérdésre várja a választ, hogy vajon megmozdul-e egy olyan ország társadalma, amelynek nincs önrendelkezési joga a nemzeti földvagyon felett, nem határozhatja meg a tulajdonszerzést és a használatot. Az agrárjogász szakember így utalt a minapi Kúria által engedélyezett állami földekkel kapcsolatos népszavazás engedélyezésére.

Tanka Endre Országvesztés törvényesített földrablással című könyvében (melynek bemutatóján szintén ott volt az Alfahír) is világosan leszögezte az Európai Unió tagállamainak egyetlen lehetősége van a túlélésre (a termőföld megvédésére), ha felülvizsgálják az EU-s csatlakozási szerződéseket.
A termőföldet forgalomképtelen kincstári vagyonná kell tenni, és uniós szinten ki kell emelni a tőke-javak köréből.

INTEGRÁLT MEZŐGAZDASÁGI TERMELÉS

Bár 2010-ben történelmi esély nyílt arra a polgári kormány előtt, hogy gyökeresen változtasson az oligarchákat erősítő földpolitikán, lebontva a nagybirtokokat, erősítve a kis és családi gazdálkodókat, de nem élt ezzel a lehetőséggel, sőt, „a földpiac kapuját világméretűvé tárta” - fogalmazott a professzor.
A jelenlegi jogszabályalkotás ugyanis integrátori pozícióba emel nagy tőkéstársaságokat az agráriumban. Egyelőre még sok a kérdőjel ebben a témában, noha a jogi környezet már adott ahhoz, hogy az úgynevezett mintagazdaságok, amelyek „állami feladatot látnak el”, hiszen állami vagyont kezelnek, korlátlan birtokmennyiség felett diszponálhassanak. Jellemző, hogy a jelenlegi földárveréseken is több mint százezer hektárnyi területet tartottak vissza; többek között érintetlen maradt a Bonafarm-csoport is.
Kivált visszásnak tűnik, hogy az állam által felhizlalt mintagazdaságok, miután elérik az egymilliárd forintot meghaladó bevételt, nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásokká válnak, amelyeket adókedvezményekben kell részesíteni.

EPILÓGUS

A földfórum „hivatalos része” után még késő estig lehetett beszélgetni a professzorokkal, s ahogy észrevettük, a közönség körében az a gondolat uralkodott el, hogy vajon nem késő-e már? Jó kérdés, annyi szent.


ÁNGYÁN JÓZSEF AZ ÚJ FÖLDESURAKRÓL: „A MOHÓSÁG LESZ A VESZTÜK”

Ángyán József, a második Orbán-kormány egykori vidékfejlesztési államtitkára a XVIII. kerületi Jobbik által szervezett Nemzeti Estek keretében tartott pénteken egy izgalmas előadást "Akié a föld, azé az ország" címmel. A professzor ezen a fórumon is - konkrét Fejér megyei példákon keresztül - igyekezett megértetni a hallgatósággal, hogy a "termőföldkérdés" nemzetbiztonsági ügy.


Eltérve a megszokott formától, ebben a cikkben egyfajta szubjektív, gondolatébresztő összegzéssel szolgálnánk. Ennek több oka is van, egyrészt, mert Ángyán Józsefmunkásságának lapunk folyamatosan teret ad, másrészt a XVIII. kerületi Jobbik felvételt is készített az előadásról, és végül, mert számunkra is tanulságos volt a közönség meglepődése, reakciója.
Ami jó hír, hogy a pénteki Nemzeti Estek telt házas volt, ami viszont kissé elszomorító, hogy ez az érdeklődés kissé megkésettnek bizonyul.
Sajnálatos, hogy nem sikerült (idejében) megértetni az emberekkel, hogy mekkora veszélyt jelent a magyar termőföld elvesztése, amely nem 2015-ben kezdődött el, sőt jószerével, tavaly csak a végéhez ért. Emlékezetes, Ángyán József több mint négy esztendeje, 2012. január 19-én mondott le államtitkári címéről, tiltakozva a második Orbán-kormány földbérlet politikája ellen (persze, ha az idő kerekét még visszább tekerjük, akkor elidőzhetünk a 2001. június 12-énél, amikor is napvilágot látott a hír, hogy az első Orbán-kormány privatizálni fog tizenkét állami gazdaságot).
Fontos dátum lehet 2013. június 21-e is, amikor a Jobbik pulpitus-foglalással tiltakozott azon földforgalmi törvény megszavazása ellen, amely többek között biztosítja az EU-s állampolgársággal rendelkező földműveseknek a földvásárlást, amelyben nem szerepel összeszámítási plafon (annak érdekében, hogy az egész Mészáros család földhöz jusson), és amely nem tartalmaz sem szövetkezeti, sem pedig üzemszabályozási jogszabályt.
Aztán - társadalmi érdeklődés hiányában - persze a ribillió elmaradt, csakúgy mint 2015-ben. Az úgynevezett nemzeti oldalon lapunk számolt be arról elsőként (összetettben a másodikként) 2015. november 10-én, hogy a Semjén Zsolt által jegyzett törvénymódosítás eredményeként külföldiek is licitálhatnak a földárveréseken, azonban a hír mégsem került be a hónap legolvasottabb tíz cikke közé.
Mert mindent vitt a migrációs válság, pedig a nemzetünk biztonságát egészen másokfenyegették.
Mindezek alapján persze nem is olyan meglepő (ugyanakkor végletekig elszomorító), hogy az Ángyán József által elmondottak még mindig meglepnek valakit ezen az oldalon. Pedig annyira logikus, hogy a birtokkoncentráció, a vidék leépítése a városi ember élelmiszer-ellátását is veszélyezteti. A séma is ugyanaz, mint a világ többi hasonló helyzetben lévő országában, minél kevesebb ember uralja a természeti erőforrásokat, annál nagyobb befolyása bírnak az adott társadalmára.
Főleg úgy, hogy az a társadalom nem, vagy csak felületesen érdeklődik a téma iránt. (Idetartozik, hogy a felszólalók többnyire most is a háttérhatalmat, a Bildenbergeket vagy épp magát Izraelt vélte fölfedezni a földárverések mögött, pedig azokat néhány fideszes képviselő vezényelte le, olyanok mint az 50 millió forintról megfeledkezőGyőrffy Balázs).
(Fotók és videók: jobbik18.hu)
Lassan eljön az idő, hogy arra a kérdésre találjuk választ, hogy vajon mihez kezdjünkezután? Ugyanis ez nem színház, nem tudjuk visszatapsolni a szereplőket a függöny legördülése után.
Ángyán József szerint,

"BÁR JÓ LENNE NEM ELJUTNI ODÁIG",

de lassan megéljük a dél-amerikai állapotokat, amikor az elit vesztét csak a mohósága eredményezheti, és ribillió nélkül bizony nem lesz változás, egyébként a társadalom véglegesen kettészakad.
A legenda szerint egyszer ezt a kérdést feltették Orbán Viktornak is, amire a magyar miniszterelnök így felelt: "majd a Pintér elintézi".



Újabb amerikai hazugságnak tartja az Iszlám Államot az egyiptomi média



Az Iszlám Állam csupán a Nyugat kitalációja, melyet az Egyesült Államok talált ki annak érdekében, hogy igazoltan próbálja meg átvenni az irányítást a Közel-Keleten – írja Noha Al-Sharnoubi egyiptomi újságírónő.


A globális összeesküvés-elmélet az egyiptomi állami média újságában, az Al-Ahramban jelent meg még augusztusban, melyben a cikkíró azt taglalja, hogy az Iszlám Állam valószínűleg nem létezik, és nem több, mint az Egyesült Államok trükkje, mellyel külpolitikáját igazolja a világnak – írja az Independent.
A közelmúltban Donald Trump rebpublikánus elnökjelölt beszélt az Iszlám Államról, de ő csak a keletkezésükről morfondírozott a nyilvánosság előtt. Szerinte Barack Obama és Hillary Clinton közel-keleti terrorellenes politikája szülte a dzsihadista csoportot.
Az Iszlám Állam mítosza
Noha Al-Sharnoubi viszont a terrorcsoport létét is kétségbe volna provokatív cikkében, melyet a 2001 szeptember 11-i terrortámadások okfejtésével kezd. Szerinte az Egyesült Államok ekkor kezdte meg a Közel-Kelet elpusztítását, megszállását, majd darabokra szedését. Hadjáratukat pedig az Iszlám Állam mítoszával tudták csak folytatni.
Van, aki elhiszi az Egyesült Államok hivatalos verzióját a 2001 szeptember 11-i terrortámadásokról?” – teszi fel a kérdést, melyre rögtön válaszol: nem valószínű, az ikertornyok és a Pentagon megtámadását már régóta tervezték, háborút akartak kirobbantani a nemzeti tragédiával.
Az Iszlám Állam harcosai a szíriai Raqqa városában egy katonai felvonuláson 2014. június 30-án (Fotó: Reuters/Stringer)
Az Iszlám Állam harcosai a szíriai Raqqa városában egy katonai felvonuláson 2014. június 30-án (Fotó: Reuters/Stringer)
Ő is a régi nótát fújja
Al-Sharnoubi nem riad vissza az ellentmondásos témáktól hetente megjelenő cikkeiben. Írt már a burkini-tilalomról, a francia katonai beavatkozásról Líbiában, és egy egész cikket szentelt az áldozati csirkéknek, kacsáknak és libáknak. Az újságírónő a MEMRI (Közel-Keleti Médiakutató Intézet) által lefordított cikkben kérdésekkel bombázza olvasóközönségét:
Vajon véletlen, hogy a szeptember 11-i terrortámadások végrehajtói amerikai repülőiskolába jártak?”
Elképzelhető, hogy négy eltérített gép szabadon röpködött az amerikia légtérben és egymás után ütköztek bele az ikertornyokba, a Pentagonba 15-30 perces időközzel?!”
És végig úgy támadtak, hogy közben egyetlen amerikia gép nem vette őket célba és nem lőtte le őket? Hol volt a hírszerzés, a műholdas megfigyelés és a radarok?”
Vagy lehet, hogy az egészet előre eltervelték, hogy a későbbi iraki hadműveletüket igazolhassák vele?”
Az Iszlám Állam egyik tagja gyerekkel. (MTI/EPA/Gulamullah Habibi)
Az Iszlám Állam egyik tagja gyerekeket tanít lőni. (MTI/EPA/Gulamullah Habibi)
Az amerikai terrortámadások 15. évfordulója előtt két héttel íródott cikk rendkívül hiányos a médiában szereplő összeesküvés-elméletekhez képest, és csak az derült ki belőle, hogy megrendelték.


Izraelnek 200 atomtöltete van a NAÜ mégsem ellenőrzi



A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) iráni nagykövete szerint Izrael nukleáris programja valós veszélyt jelent a nemzetközi békére és biztonságra nézve, írja a Press TV.

Reza Najafi erről a NAÜ Kormányzó Tanácsa szerdai ülésén beszélt Colin Powell volt amerikai külügyminiszter közelmúltban nyilvánosságra hozott levelezésére utalva, miszerint Izrael 200 nukleáris robbanófejjel rendelkezik.
Hangsúlyozta, hogy az izraeli nukleáris fegyverarzenál rendkívül aggasztó a nemzetközi közösség számára, mert a rezsim nem csatlakozott a tömegpusztító fegyvereket tiltó nemzetközi egyezményekhez és nem engedélyezte a NAÜ ellenőreinek a titkos nukleáris létesítményeihez való hozzáférést.
izrael-atom-bomba-3Kétszáz nukleáris töltettel felszerelt rakétával rendelkezik Izrael, amelyek Teheránra vannak célozva, és ezzel az irániak is tisztában vannak – derült ki Colin Powell volt amerikai külügyminiszternek a múlt héten kiszivárogtatott levelezéséből. A DC Leaks nevű csoport által megszerzett e-maileket Powell még a tavalyi év során írta, megerősítve azt a nyílt titkot, hogy Izraelnek valóban van atomfegyvere.
Izrael nukleáris potenciáljáról régóta léteznek hivatalosan meg nem erősített információk, Colin Powell viszont a legmagasabb szintű amerikai politikus, aki az izraeli atombombáról tényként számol be. A volt külügy­miniszter információinak és szavának azért van különös súlya, mert Powell jelentős katonai és biztonságpolitikai múlttal rendelkezik: a nyolcvanas években Reagan elnök biztonsági tanácsadója volt, az első öbölháború idején pedig ő volt az egyesített vezérkari főnökség főparancsnoka, majd mintegy tíz évvel később lett ifjabb George Bush külügyminisztere.
A kiszivárogtatott e-mailek eredetileg Jeffrey Leeds demokrata adományozónak szóltak, és a levélváltásra 2015 márciusában, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek a Kongresszusban tartott beszéde kapcsán került sor. Mint emlékezetes, Netanjahu az Iránnal kötött egyezmény ellen érvelt a Kongresszus előtt. Az e-mailekből kiderül, hogy Powell nem látta annyira aggasztónak a helyzetet, mint Netanjahu. Powell véleménye szerint „Irán semmire sem megy majd egy atombombával, ha végül képesek lesznek csinálni egyet. A fiúk Teheránban jól tudják, hogy Izraelnek kétszáz van, és mind Teheránra van célozva. Nekünk pedig több ezer nukleáris töltetünk van. Ha akarjuk, azt az egyetlen dolgot semmisítjük meg, ami nekik fontos, vagyis a rezsim túlélését. Ráadásul, ha csinálnának is egy bombát, hol és hogyan tudnák azt tesztelni?”
Netanjahu az iráni atomalku veszélyeire figyelmeztette az ENSZ Közgyűlést. Powel nem aggódott Teherán miatt.
Colin Powell a nyilvánosság előtt támogatta az Iránnal kötött egyezményt; az NBC Meet the press című műsorában azt nyilatkozta, hogy az egy elég jó megállapodás. Egy másik, szintén Jeffrey Leedsnek írt e-mailjében pedig kifejtette, hogy ha az irániak tényleg atombombát akarnak fejleszteni, akkor azt nem tudják csupán szank­­ciókkal megakadályozni. Powell ugyanakkor kétségbe vonta, hogy az irániak közel állnának a bomba elkészítéséhez. „Bibi mindig azt mondja, hogy már csak egy évre vannak a bombától. Ugyanezt mondják a mi hírszerzőink is. Minden évben ezt mondják. Csak hát nem olyan könnyű megcsinálni.”
powel
Colin Powell
   Reza Najafi hangsúlyozta továbbá a NÜA ülésén, hogy miközben Teherán teljes egészében betartja a világhatalmakkal kötött nukleáris megállapodásban foglalt vállalásait, a nyugati országok, akikre az úgynevezett Közös Átfogó Cselekvési Terv (JCPOA) ugyanúgy kötelező érvényű, nem elkötelezettek a vállalt kötelezettségek betartásában és nem teljesítik azokat maradéktalanul.
A nukleáris megállapodást 2015 júliusában írta alá Irán és a P5 + 1 országok, nevezetesen Nagy-Britannia, Kína, Franciaország, Németország, Oroszország és az Egyesült Államok azzal, hogy Teherán korlátozza nukleáris programját, cserébe eltörölnek valamennyi Iszlám Köztársaságot sújtó nukleáris vonatkozású szankciót.l
Komolyan kellene törekedni a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokra, különben a megállapodás jövője forog kockán, jegyezte meg.
izrael-atom-bomba-2Az iráni tisztviselő azt is elmondta, hogy úgy tűnik, egyes országok nem bízik a NAÜ-ban, amikor titkos információkat kérnek Irán nukleáris tevékenységéről annak ellenére, hogy a hivatal megerősíti Irán nukleáris megállapodás melletti elkötelezettségét.
Hétfőn, a NAÜ főigazgatója, Yukiya Amano ismét megerősítette Irán elkötelezettségét a mérföldkőnek számító nukleáris megállapodás teljesítésében.
Irán továbbra is végrehajtja a nukleáris vonatkozású kötelezettségvállalásait a Közös Átfogó Cselekvési Terv alapján“, mondta.
Egy szeptember 8-ai Iránról szóló negyedéves jelentésében a NAÜ szintén megerősítette Irán elkötelezettségét a nukleáris megállapodás végrehajtásában.
Orientalista.hu – (Persianews, Press TV, Hetek)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése