2016. október 2., vasárnap

Megtértek a Sátán gyermekei vagy megtérnek ???




Megtértek a Sátán gyermekei

vagy megtérnek ???



Meghívó Patrubány Miklós szeptemberi nemzetpolitikai előadására: 

Világkongresszus, népszavazás, 60. évforduló 

Meghívó Patrubány Miklós szeptemberi nemzetpolitikai előadására: Világkongresszus, népszavazás, 60. évfordulóSzeptember 15-én, csütörtökön 18 órakor kerül sorra Patrubány Miklós következő nemzetpolitikai előadása az MVSZ Magyarok Házában (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.). 

A Magyarok Világszövetsége elnöke előadásának címe: 
Világkongresszus, népszavazás, 60. évforduló - A Magyarok IX. Világkongresszusának határozatai, népszavazás betelepítési kvótaügyben és készülődés az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójára 

Az előadás keretében fellép Publik Antal előadóművész. 

A Magyarok Világszövetségének honlapja élőben közvetíti Patrubány Miklós előadását. 
Belépés: www.mvsz.hu 


Norbert Hofer: jogtalan a Benes-dekrétum



Sümeghi Lóránt
 
2016. szeptember 12. 17:28



PRÁGA, 17:28
Közép-Európa szerepének a megerősítését szorgalmazta az Európai Unióban Milos Zeman cseh államfő és Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) államfőjelöltje, akik hétfőn Prágában találkoztak.  
Norbert Hofer a találkozó után újságíróknak azt nyilatkozta, arról beszéltek, hogyan lehetne erősebben hallatni a jövőben Közép-Európa hangját az Európai Unión belül, mert
közös a történelmünk, és hasonló módon látjuk a dolgokat. [...] uniót akarunk kialakítani az unióban."
A találkozón két vitatott téma – a temelíni atomerőmű és a Benes-dekrétumok – is napirendre került.
Jirí Ovcácek, cseh elnöki szóvivő a vitatott témákkal kapcsolatban elmondta: Milos Zeman a beszélgetés során kifejtette, hogy a hivatalos cseh álláspont mindkét kérdésben változatlan.Csehország elutasítja a Benes-dekrétumok ügyének újranyitását, s kitart amellett, hogy az atomenergiát fejleszteni fogja
Fotó: AFP
Norbert Hofer egy Bécsben megjelent lapinterjúban "jogtalanságnak" minősítette Edvard Benes egykori csehszlovák államfő második világháború után kiadott dekrétumait, amelyek alapján a csehszlovákiai németeket és magyarokat megfosztották állampolgárságuktól, elkobozták vagyonukat, majd a potsdami nagyhatalmi értekezlet döntése alapján a németeket kitelepítették az országból. 
Miután a felvidéki magyarok kitelepítését a háborúban győztes nagyhatalmak nem hagyták jóvá, a korabeli csehszlovák hatalom szlovák-magyar lakosságcserével, magyarok Csehországba telepítésével és reszlovakizációval igyekezett felmorzsolni a magyar kisebbséget. 
A Benes-dekrétumok természetesen jogtalanságot jelentenek"
– mondta Hofer abban az interjúban, amelyet a Kleine Zeitung közölt a prágai látogatás előtt.
A prágai sajtó szerint a 2013-as elnökválasztási kampányt jórészt az döntötte el, hogy Milos Zeman kiállt a Benes-dekrétumok mellett, míg ellenfele Karel Schwarzenberg bírálta azokat. Zeman elutasítja, hogy a dekrétumokban jelen lenne a kollektív bűnösség elve, és támogatja fenntartásukat a cseh jogrendben. Ezzel ellentétben Schwarzenberg törölné őket a cseh jogrendből. 
Fotó: AFP
Prága már korábban közölte, hogy a találkozóra Norbert Hofer kérésére került sor.
Norbert Hofer az osztrák elnökválasztáson májusban szoros küzdelemben alulmaradt Alexander Van der Bellennel, a Zöldek Pártjának volt elnökével szemben. Az osztrák alkotmánybíróság később azonban megsemmisítette a választás eredményét a voksok összeszámlálásakor elkövetett szabálytalanságok miatt. Milos Zeman üdvözölte ezt a döntést, és támogatásáról biztosította Hofert.
Nem tagadom, hogy Hofer úrnak szurkoltam, mert nem szeretem a zöld pártokat"
– nyilatkozott a cseh államfő korábban az Impuls prágai kereskedelmi rádióban.


Soros-titkok IV.: Internetes megfigyelésen dolgozhat az Open Society





888.hu
2016. szeptember 9. 14:58



Újabb aggasztó dokumentumokhoz jutottunk hozzá a kiszivárgott Soros-aktákból. Egy titkosított megállapodásról készült kivonat szerint a Soros György által alapított Open Society Foundation (Nyílt Társadalomért Alapítvány) nem akármilyen internetes megfigyelésen dolgozhat.
Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem már Európában is több ízben felmerültek olyan hírek, miszerint a titkosszolgálatokon kívül már a globális politikai szereplők is előszeretettel monitorozzák a felhasználók tevékenységét. Ezen információkat látszik alátámasztani az a titkosított megállapodás, amelyet Soros György alapítványa kötött a Graphika nevű informatikai cégóriással. A cég profilját tekintve főképp a közösségi médiában fellelhető
felhasználói aktivitásról készít rendszerezett térképeket, amelyeket később algoritmusokon keresztül egyedi, online preferenciák manipulálására használ fel.
A cégóriás a szakértők szerint elsősorban a globális marketing és az értékesítés területén tevékenykedik, ahol bevett technikának számít a különböző internetes közösségek viselkedésének, preferenciájának és attitűdjének a megfigyelése. Az így kinyert adathalmazokból pedig egyfajta információs hálózatot hoznak létre a célzottabb elérés és befolyásolás érdekében.
Forrás: Graphika

Csakhogy Soros György nyíltan már kevéssé hangoztatott tevékenysége nem a marketing és az értékesítés köré épül, hanem a kőkemény politikai érdekérvényesítés, a destabilizálás és a befolyásolás köré.

Ennek fényében igencsak meglepő, hogy pont egy ilyen cégóriással kötött az Open Society Foundation egy termékpróbáról és termékértékelésről szóló titkosított szerződést. A dokumentum részletezi azt is, hogy a Soros-féle alapítvány által 90 napos próbára bocsátott termék milyen funkciókkal bír. A megbízás szerint a cég "Cluster Map Technology Platform" nevű fejlesztése
nemcsak analizálja, elválasztja és letérképezi a begyűjtött adatokat, hanem ezáltal mély betekintést nyújt a felhasználók a közösségi médiában folytatott aktivitásába is."
A kiszivárgott dokumentum azonban komoly, nemzetközi szintű jogi aggályokat is felvet, hiszen a klaszteranalízist elvégző informatikai programok politikai alkalmazása
egyáltalán nem tartozik a transzparens és elszámoltatható érdekérvényesítés és befolyásolás eszköztárába.
Mi több, az analízisből kinyert adatokhoz való hozzájutás és azoknak felhasználása, továbbadása is súlyos etikai és büntetőjogi kérdéseket vet fel az Open Society Foundation tevékenysége kapcsán
Természetesen nemcsak magát a szerződést titkosították, hanem a feltételek között kikötésre került, hogy a Soros-féle intézet a termék kipróbálásának ideje alatt semmilyen releváns észrevételt, aggályt vagy információt nem oszthat meg külső szervezettel, csakis a Graphika belső vezetésével. 
Ez nem véletlen, hiszen a szerződés egyik apró betűs csatolmányából kiderül, hogy a fejlesztett termék felhasználói nemcsak stratégiai és taktikai előnyökhöz juthatnak, hanem az általuk feltérképezett hálózatokat – a versenytársakhoz képest – szinte maximálisan kitudják aknázni, majd ebből képesek lesznek "építkezni."
Forrás: Graphika
Ráadásul a megbízás körüli kapcsolódási pontokat tovább erősíti az is, hogy a cég hivatalos honlapján felfedeztünk egy bizonyos Adam Fields nevű tervezőt, aki a honlap tájékoztatásaszerint korábban több projekt mellett az Open Society Institute megbízásából teljesített különböző szakmai megrendeléseket. 
A kérdés már csak az, hogy a Soros-féle nyílt társadalom víziója mennyire egyeztethető össze az adathalászat alapján kinyert információk felhasználásával annak érdekében, hogy politikailag manipulálja a tömegeket? 


Juhász beismerte, hogy Portiknak dolgozott



888.hu
2016. szeptember 8. 20:28



Juhász Péter és Portik Tamás kapcsolatáról beszélt a Tények Extrának a maffiózó egykori rabtársa, Menyhárt Attila.
Juhász Péter
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A férfi korábban önbíráskodás és zsarolás miatt ült egy börtönben Portik Tamással, aki fegyházbüntetését tölti a Prisztás-gyilkosság, illetve más bűncselekmények miatt.
A férfi szerint Portik nemcsak az alvilággal, hanem a hazai ellenzéki pártok egyes szereplőivel is jó viszonyt ápol.
A börtönben a két férfi beszélgetései egyre mélyebbek és bizalmasabbak lettek, így Menyhárt számos információt megtudott a maffiózóról, aki még családjáról is mesélt neki, ami rá egyáltalán nem volt jellemző.
Ez után kezdett el úgy olyan dolgokat is mondani nekem, amin ugye én is meglepődtem”
nyilatkozta a férfi a TV2-nek
Portik Tamás
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Egy ilyen beszélgetés alkalmával Portik büszkén mesélte Menyhártnak, hogy a börtönből is akkora a befolyása, hogy a politikába is képes beleszólni. Portik a saját emberének tartja az Együtt alelnökét, Juhász Pétert, ami sokat jelent számára – mondta a férfi.
Mondjuk én így csibészek között nőttem fel most, hogy ha valakire azt mondja, hogy az embere akkor azt tudjuk, hogy az neki dolgozik. Ő írja elő neki bentről, hogy ő mikor kiről mit mondjon a médiába, mit nyilatkozzon stb.”
mondta Portik egykori rabtársa, aki azt is elárulta, hogy Portik egyszerűen csak úgy beszélt Juhászról, mint egy bábról, akit ő mozgat. Menyhárt szerint Portik szándéka nem más, mint megdönteni vagy legalább harcolni a kormány ellen.
Juhász Péter a közösségi oldalára feltöltött videóban ismerte el, hogy kapcsolatban áll Portik „titkárnőjével”, Erikával. Állítása szerint csak azt kérték tőle, hogy „nyomtassa ki Portik számára az internetet”, mert ő nem ért hozzá, de szeretné követni a híreket.
(TV2)


Európa egy totális polgárháborúval nézhet szembe



Nagy Gábor
 
2016. szeptember 11. 16:18



Egy neves francia szakértő arra figyelmeztetett: a multikultiban hatalmas veszély rejlik, hiszen az Európában élő harmadik generációs muszlim férfiak egyre inkább radikalizálódnak, amely pedig könnyen polgárháborúhoz vezethet.
Fotó: AFP
Gilles Kepel, Franciaország egyik legnevesebb egyetemének professzora igencsak baljós jövőt vázolt fel Európa számára. Nézete merőben új, hiszen véleménye szerint a jelenlegi terrorizmushullám a kontinensen nem értelmezhető úgy, mint a Nyugat összecsapása az Iszlám ellen, hanem ennél egy sokkal komplexebb jelenség: háború az Iszlámon belül!
A politológus professzor a német Die Weltnek úgy nyilatkozott, hogy a konfliktus következménye láthatatlan következményekkel járhat, hiszen az európai szemmel is szélsőséges nézeteket tömörítő vahabizmus és a szalafizmus egyre inkább teret nyer a muszlim fiatalok körében. Ez kétségtelen, hiszen statisztikai adatok is alátámasztják – épp ezért a professzor véleménye szerint már nyugodtan beszélhetünk egy dzsihadista generációról is.
Hogy miért terjednek a szélsőséges nézetek a fiatalok körében? Az iszlámban és a fiatalok körében is identitászavar lehet. A kontinensen élő muszlim közösségek tagjainál gyakran előfordul, hogy azt érzik: "az emberek nem becsülik meg eléggé munkájukat", többször érik őket atrocitások és (értelemszerűen) kisebbségben vannak a többségi társadalommal szemben.
Gilles Kepel szerint a mostani terrorakcióknak nem az a hosszútávú célja, hogy politikai változást hozzon Európába. Sokkal inkább az lehet a szélsőségesek célja, hogy a muszlim közösségeket kimozdítsák az apátiából, és a későbbiekben a nyílt harc lehetőségét tálalják a fiatalok számára. A hosszútávú cél tehát épp az, hogy a dzsihadista generáció egy polgárháborút robbantson ki, és felépítsen egy új Iszlám alapokon nyugvó társadalmat.
Fotó: MTI Fotóbank
A professzor szerint a stratégia is hasonló lenne, mint ami jelenleg is zajlik Szíriában, Líbiában  és Irakban. Tehát káoszt, szinte már polgárháborút kell kirobbantani ahhoz, hogy a különböző iszlamista csoportok megerősödjenek, majd terjeszkedhessenek. A polgárháború nem kímélne senkit: a fiataloktól az idősekig mindenki érintett lenne, ezért a totális jelző.
Gilles Kepel kifejtette: nemcsak az szélsőséges iszlamista nézetekben, és az azt vallók köreiben van hatalmas veszély Európában, hanem a szélsőjobboldali ideológiák térnyerésében is. Tehát a kontinensnek, amilyen gyorsan csak lehet, változtatnia kell a jelenlegi álláspontján, és jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni az európaiak biztonságára.

Rég kapott ekkora pofont az Iszlám Állam



Bokor Gábor
 
2016. augusztus 25. 16:28



Qayyarah, 16:28
Az iraki hadsereg sikeresen visszafoglalta a terrorszervezettől az egyik legnagyobb olajmezőjét, melynek köszönhetően jelentősen meggyengülhet a terrorállam gazdasága.
Haider al-Abadi iraki miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy a kormány hadereje sikeresen elfoglalta az Iszlám Állam legnagyobb olajkitermelő területét, a Moszultól délre fekvő Qayyarah-t. 
Qayyarah felszabadítása kulcsfontosságú lépés volt Moszul provinciának felszabadításában." 
áll az iraki miniszterelnök sajtóirodájának közleményeiben. 
Fotó: AFP
Az iraki hadsereg az előző hónapban sikeresen visszafoglalta a qayyarah-i légibázist is a terrorállamtól, így kijelenthető, hogy a hadsereg lassan de biztosan halad afelé, hogy felszabadítsa az onnan már csak 60 kilométerre lévő de facto állam legnagyobb városát.
Abadi korábban kifejtette, hogy a kormányerők tervei szerint még idén beveszik a másfél milliós nagyvárost. 
Qayyarah régió rendkívül gazdag olajlelőhely, ahol az ISIS egy kisebb finomítót is üzemeltet. A régió elvesztésével tovább folytatódhat az Iszlám Állam vesszőfutása, hisz az utóbbi hónapokban már többször lehetett arról hallani, hogy a szervezet napról napra gyengül és arra készül, hogy erejét átcsoportosítja másik központjába, Líbiába. 
Fotó: AFP
A terrorszervezet legnagyobb bevételi forrása az olaj, így a gazdaságuk meggyengítésével az sem elképzelhetetlen, hogy az egyre szűkmarkúbban osztogatott jóléti támogatások elmaradásával akár a lakosság is ellenük forduljon egyre több településen. 


"A franciák vegyi fegyvereket vetettek be Szíriában"

Bokor Gábor
 
2016. augusztus 23. 22:28



GÚTA, 22:28
A szír kormányerők képviselője szerint a 2013 augusztusában történt gáztámadás mögött a francia titkosszolgálat állt. Az akkori támadásban több száz civil halt meg. A nemzetközi sajtó a polgárháború kirobbanása óta rendszeresen cikkezett arról, hogy a felek vegyi fegyvereket vetnek be.
Dr. Bassár al-Dzsaafari az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén sok embert felháborított azzal a kijelentésével, miszerint a fővárostól, Damaszkusztól pár kilométerre levő Gútában végrehajtott szaringáz-támadást csak azért követték el, hogy elterelje a figyelmet egy másik akcióról, amelyet az USA-barát felkelők követtek el. 
Középen Dr. Bassár al-Dzsaafari.
Azért használtak Damaszkusz közelében vegyi fegyvert, hogy megakadályozzák Dr. Ake Sellströmnek, az ENSZ világhírű bombaszakértő-kémikusának Aleppóba utazását. Azért nem akarták, hogy a svéd professzor az északnyugat-szíriai városba utazzon, mert tudták, hogy ott az ENSZ és az Egyesült Államok támogatta lázadók vetettek be hasonló robbanótöltetet, ez pedig nem vetett volna jó fényt a koalíciós erőkre." 
mondta az ENSZ állandó szíriai képviselője. 
Dzsaafari szerint a francia titkosszolgálat azt találta a legjobb ötletnek, hogy ők is egy vegyi fegyvert vessenek be, és ha Sellström azzal lesz elfoglalva, akkor nem derül fény a lázadók tettére. 
A kék pólóban Ake Sellström.
Fotó: AFP
A franciák képviselője, Francois Delattre abszurdnak nevezte a szír férfi állításait, érdemben nem is kívánta kommentálni az elhangzottakat – emellett arra figyelmeztette a Szíriában szemben álló feleket, hogy minél hamarabb kössenek tűzszünetet.
Hivatalos adat nincs arról hány ember vesztette életét a gútai támadásban, ám az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet adatai szerint 355 ember halt meg és több ezren szenvedtek maradandó károsodást. 
Matthew Rycroft, a britek ENSZ-képviselője elítélte az országban történt vegyi támadásokat és a szemben álló feleket kétnapos tűzszünetre szólította fel Aleppóban és környékén.
2013. augusztus 21-én súlyos szaringáz-támadás érte a szíriai Gúta települését, több száz civil meghalt. Ez volt a legsúlyosabb vegyifegyver-támadás az 1988-as Öböl-háború óta. Az incidens miatt akkor majdnem beavatkoztak a nagyhatalmak a polgárháború menetébe. David Cameron brit miniszterelnök parlamenti szavazás keretében kért korlátlan felhatalmazást egy katonai beavatkozásra, ám ezt nem kapta meg. Több NATO-tagállam is az azonnali beavatkozás mellett kardoskodott, ám ez végül elmaradt.


Merkel zsarnoksága



káoszfigyelő
2016. szeptember 8. 18:58
Hol zsarnokság van...

Meglepő véleménynek adott hangot a szír származású  német politológus Bassam Tibi, legfrissebb véleménycikkében. Tibi szerint Merkel vezetésével mára
Németországban zsarnokság van kialakulóban, a Wilkommenskultur zsarnoksága, melynek legfőbb állami mantrája a "wir schaffen das".
A szír politológus szerint Németországból a nyugati társadalmakhoz képest eleve hiányzik a vitatkozás politikai kultúrája. Ez a hiány pedig erős bázist képez ahhoz, hogy egy zsarnoki attitűddel rendelkező politikai rendszer könnyebben alakulhasson ki.Tibi szerint
Fotó: AFP
aki Németországban nem ért egyet amegcsináljuk”(wir schaffen das) tételével, azt mint „populistát” és mint „iszlamofóbot” rekeszti ki a hatalmaskodó elit. Ennek már semmi köze nincs a demokráciához.
A német történelem DNS-éből hiányzik az egymással tárgyilagos vita folytatásához szükséges kultúra/kulturáltság és a kutató szerint emiatt nem is olyan meglepő, hogy a hivatalban levő kancellár asszony felettes állami hatóságként hoz olyan egzisztenciális döntéseket, mint pl. 1,5 millió muszlim Németországba való beengedése.
Kritikus módon veszi vizsgálat alá Tibi a merkeli politikai karaktert is. Tibi szerint
Merkel szinte valamennyi politikai lépésében megfigyelhető, hogy mennyire magán viseli a Német Szocialista Egységpárt diktatúrája alatti szocializálódás szellemi nyomait.
Merkel katasztrofális módon „nyugattalanítja” Németországot, azon hozzáállásával, hogy NDK-s múltjából fakadóan
a népet pusztán tömegként ismeri, amely a politika által előírt döntéseket alattvalóként hajtja végre.
A németeknek jelenleg ellenállás nélkül kell követnie Merkel „megcsináljuk” szlogenjét és aki netán nem ezt teszi, azt súlyosan megbélyegzik; iszlamofóbnak és rasszistának nevezik.
Tibi szerint meglepő, hogy egy olyan nő, aki a Wikipédia szerint disszertációjához egy húsz oldalas anyagot adott be, amelyben azt fejtette ki, hogy gondolkodásmódja mennyire kompatibilis a marxizmus-leninizmussal, mára nemcsak a konzervatív CDU-t, hanem Európa legfontosabb országát vezeti.
A menekültválság során Merkel média által körülrajongott uralkodása alatt,
a túlsúlyban levő narratívák diktatúrája jött létre, amelyet senki nem utasíthat el.
Tibi szerint a probléma nem a német alaptörvény, hanem az a nagy hatalmú német elit, akik véleményhordozókként lépnek fel az országban, és az ország politikai kultúráját hegemón módon határozzák meg.
Tibi szerint az uralkodó nézetek zsarnokságában
a Willkommenskultur legfőbb hajtóereje, az a fajta emberi képmutatás, melynek értelmében mindenki szeretne a jó ember szerepében tetszelegni és ezalól, maga a kancellár sem kivétel.
Ez a merkeli állam berendezkedésének dogmája, amelyből már csak az hiányzik, hogy bekerüljön a német alkotmányba. "Az ezen jó emberek Willkommenskultur politikájában" megnyilvánuló német „öntömjénezés” már eddig is masszív következményekkel járt Németországban, sőt egész Európában is és ez a jövőben csak rosszabb lehet.
Szerinte,
ha Németország továbbhalad ezen az úton, lassan nem lesz túl nagy különbség Egyiptommal összevetve, ahol az iszlám az államvallás, ami behatol a szekuláris államba, a németeknél pedig a sokat hangoztatott Willkommenskultur válik állami dogmává.
Bassam Tibi szír származású német politológus, aki 1962-ben költözött Németországba Damaszkuszból. A liberális körökben nem túl kedvelt Tibi legfőbb munkássága a vezető kultúra elméletének (Leitkultur) bevezetése a német politikai gondolkodásba, továbbá az Euroislam jelenség vizsgálata. A kutató jelenleg a Göttingeni Egyetem oktatója.

A Közel-Kelet újrafelosztása



Kovács Tibor
2016. szeptember 6. 18:08
Bizarr helyzet, amikor egy NATO tagállam az oroszok engedélyével támadja meg az USA szövetségesét és foglal el területeket egy másik országból. Szíriában pedig éppen ezt csinálják a törökök. Úgy tűnik ezzel kezdetét vette a Közel-Kelet újrafelosztása. Európa problémái pedig tovább fokozódtak, amiket lassan már békés úton nem is lehet megoldani.

Erdogan kielégíthetetlen étvágya
Erdogan nagyhatalmi álmai, hatalmas léket kaptak az orosz bombázó lelövése után. A tökös lépés gyenge pozícióba hozta a török hadsereget, ugyanis az oroszok Aszad elnök kérésére tartózkodtak Szíriában és az ő engedélyével lőhettek bármire, ami megsérti annak határait, így a török hadsereg nagy kockázatot vállalt volna bármilyen akcióval szír területen. Erdogannak azonban valahogy be kellett jutni Szíriába. Két okból is.
Az egyik, hogy a szír határ mentén elfoglaljon egy területet, azzal az indokkal, hogy ott hoz létre egy biztonságos zónát a menekülteknek. Ez a terület valójában Erdogan első területszerző háborújának jutalma lesz. Tudtuk, ha belép oda nem lesz könnyű kizavarni a törököket, akik egyre nyilvánvalóbban Szíria és a Közel-Kelet egy részének újrafelosztásában bíznak. Nem is alaptalanul, a mostani káosz, aminek a vége még nagyon messze van, könnyen végződhet új határok meghúzásával, ami a kurdok miatt akár az USA számára is fontos lehet.
A másik ok a kurdok megállítása, illetve államalapításuk esélyeinek csökkentése volt. A törökök nem is lacafacáztak, amint szír terültre léptek, azonnal a kurdok ellen fordultak és az USA figyelmeztetése ellenére, akinek érdekük a kurdok erősítése, kvázi háborúba keveredtek velük.
Putyin tényleg egy gátlástalan zseni
Ehhez azonban előbb ki kellett békülniük az oroszokkal és engedélyt kellett kérni tőlük az akció megindításához, amit Erdogan annyira fontosnak tartott, hogy kutyába lemenve járult Putyin elé, aki nagylelkűen engedélyt adott ahhoz, ami neki is érdeke volt. A helyzet tényleg bizarr. Törökország, a NATO második legnagyobb földi haderejével rendelkező ország engedélyt kér és kap az oroszoktól egy másik ország egy részének elfoglalására és az USA térségbeli fontos szövetségesének megtámadására. Putyin tényleg egy gátlástalan zseni. A NATO fegyverivel rombolja le a NATO fegyvereit, egy NATO taggal támadtatja meg a NATO egy fontos szövetségesét. Ha valaki azt mondja a Krím után, hogy Putyin ilyen fontos pozícióba lavírozza magát, ahelyett, hogy összeomlana senki nem hiszi el. (Annak idején a Foreign Affairs hosszú elemzést közölt, hogy Oroszországnak most aztán tényleg vége.) Az eset szinte komikusnak mondható, annyira abszurd. Putyin olyat adott a törököknek, aminek amúgy maga is nagyon örül. Érdeke, hogy a törökök déli határaik felé háborúzzanak és érdeke a NATO gyengítése. Az oroszoknak az északi határoktól kell távol tartani a törököket, akik még azt is felajánlották az oroszoknak, hogy egy olyan NATO támaszpontot használjanak, amin 12 amerikai atomtöltet volt.
A déli háborúk Európának rosszak. Azzal pedig, hogy szír területen a törökök hoznak létre menekülttábort, gyaníthatóan majd az EU pénzéből, újra csak megkerülhetetlenné tették magukat. Nélkülük már tényleg nem menekül meg Európa. Európa tárgyalási pozíciói tovább romlottak, mind a törökökkel, mind az oroszokkal. Mindkettő kezében egyre több zseton van a játékasztalnál.
Új távlatok a Közel-Keleten
A törökök bevonulásával a helyzet tovább romlott. A közel-keleti konfliktus megoldása még távolabbra került. Az oroszoknak és nekik is érdekük, hogy a konfliktus minél tovább fennmaradjon, szélesedjen. A törökök szeretnének a zavarosban halászni, szeretnének hosszabb távon területeket szerezni, amihez a katonai erejük és a gátlástalanságuk is megvan. Az oroszokhoz hasonlóan úgy számolnak, hogy az afrikai és közel-keleti régió hosszú évtizedekig képtelen lesz stabilizálódni és egyre több országban lesznek gondok. Az olajbevételek eltűnésével ez csak fokozódik és ma még nagyon erősnek látszó országok is bajba kerülhetnek. Az oroszoknak minden káosz, ami csökkentheti a régió olajtermelő képességét, áldás. A hosszabb távú orosz tervekben ez is szerepet játszhat. Az USA általában a káoszban érdekelt, de nyilván nincs ínyére, hogy az oroszok szerepe ennyire felértékelődött és a törökök az oroszoktól váltak függővé. Ennek ellenére, a káosz önmagában kielégítő az USA-nak, mert paralizál egy régiót, ami így kisebb veszélyt jelent és jobban rászorul a külső segítségre, ami által nagyobb tér nyílik a titkosszolgálatok számára.
Az USA eddig kényelmesen lavírozott a kurd-török vitában kurdok támogatásával tartva sakkban a törököket. Ennek azonban vége, Putyin engedélyével a teljesen gátlástalan Erdogan azt tesz, amit akar. A kurdokkal való konfliktusa az egész régió legfurább helyzete lesz. Az USA által finanszírozott kurd erők folyamatosan harcban állnak majd a NATO fontos tagjával. Az USA-t azonban nem kell félteni. Az egész hatalmas politikai játszmának az USA szempontjából is csak egyetlen gyenge láncszeme van, legfontosabb szövetségese, Európa.
Háborúra kényszerül Európa?
Európa az egyetlen, aki számára a Közel-Kelet és Afrika problémái szinte kizárólag csak negatívumokat hordoznak. Az ottani konfliktusok azonnali és közvetlen veszélyt jelentenek, mivel képtelen megvédeni határait és azok az erők, amelyek képesek lennének erre, ennek nagyon meg akarják kérni az árát. A menekültkérdés vált az európai jövő meghatározó témájává és Akhilleusz sarkává. Ez olyan mértékben dominálja az európai politikát, hogy semmi másra nem jut energia, ami rövid időn belül komoly károkat okoz majd minden területen. Az európai politikai rendszer alapjai recsegnek ropognak és amíg a menekültkérdés nem oldódik meg, az eszkaláció folytatódik, Európa külső hatalmak által zsarolható és gyengíthető marad. Putyin önbizalommal szemléli Európa vergődését, várja a pillanatot, amikor az EU arra kényszerül, hogy Erdoganhoz hasonlóan megalázkodva járuljon színe elég és könyörgőre fogja. Az EU vezetői ezzel szemben jelenleg inkább az oroszellenesség fokozását tartják követendő útnak. Talán abban bíznak, hogy az oroszokat gazdaságilag előbb utóbb kivéreztetik, de ez még évtizedes távlatban is nagyon hiú ábránd. Törökország az oroszokkal történt kiegyezés után nem zsarolható, amit jól mutat az osztrákok esete. Akik csak egy enyhe beszólásért cserében retorziókat kaptak a nyakukba. Egy 1895 óta fennálló régészeti engedélyt vontak vissza figyelmeztetésképpen.
A törökök is részben Putyin markába kerültek és már a őket is fel tudja használni Európa gyengítésére. Neki az is megfelel, ha a törökök összevesznek az EU-val, vagy ha megkapják a vízummentességet, mert nehezen eldönthető melyik okozna nagyobb károkat.
Az oroszok hosszú időre semlegesítették Európát és ehhez nem is kellett sokat áldozniuk. A szír területen állomásozó orosz erők létszáma minimális, költségük alacsony. A nyugat Merkel mama politikájával olyan helyzetbe lavírozta magát, amit már csak óriási engedményekkel, vagy háborúval tud helyrehozni.
A migráció csak az afrikai kontinensen lenne megállítható, ehhez létre kéne hozni egy biztonságos tengerparti sávot, egy EU által felügyelt zónát, ahol menekülttáborokat lehet létrehozni. A menekülteket ott meg lehet állítani, és az EU-ban elfogott menekülteket oda vissza lehet szállítani. Ez csak két módon menne. Az oroszokkal való megegyezéssel, vagy az oroszok akarata ellenére. Az utóbbihoz azonban erőt — katonai és diplomáciai erőt — kell mutatni. Ma egyik sincs meg, és nem is megy egyik a másik nélkül. Európának képesnek kéne lennie arra, hogy erővel megszerezze azt amit szeretne, mert akkor megkapná erő nélkül is. Erre azonban az elpuhult német vezetés alatt nem lesz képes. Sokkal egyszerűbb lesz gazdag német nyugdíjas módjára megvásárolni az oroszoktól függetlenségét. Jó lenne, ha ezt minél előbb megtenné és nem keménykedne tovább az oroszokkal, mivel egyszerűen nincsenek geopolitikailag egy súlycsoportban. Az egész katyvaszt legnagyobb részt Merkel tehetetlenségének köszönhetjük, aki képtelen volt az orosz-török mosolyszünetet kihasználni. Az esély elment.  
Putyin meg hátradől és azt mondja: "Én már tényleg csak egy vodkát kérek."


Jönnek a migránsok, de dolgozni nem akarnak



Oláh Gellért
 
2016. szeptember 16. 14:58



BRÜSSZEL, 14:58
Nem változott a be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben az euróövezetben és az Európai Unióban - közölte pénteken az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala.
Már olvashattunk olyan híreket, melyek szerint eddig 63 migránst alkalmaztak a német nagyvállalatok a megközelítő kétmilliós néptömegből. Az egyoldalúságot erősíti, hogy a 63 felvett emberből 50 a Deutsche Postnál talált munkát, főleg levélelosztó munkakörben.
A német cégek szerint azért nem alkalmazzák a migránsokat, mert:
  • nem beszélnek németül,
  • és a korábbi hírekkel ellentétben az Európába beözönlő etióp, eritreai, pakisztáni, afgán, szír menekültek nem rendelkeznek semmilyen felsőfokú végzettséggel, sőt sokan még írni és olvasni sem tudnak.
Jönnek a migránsok, de semmire sem jók 
Most az Eurostat végzett egy felmérést, mely szerint az euróövezet 19 tagállamában a második negyedévben átlagosan 1,7 százalék, az első negyedévivel megegyező volt a be nem töltött munkahelyek aránya (a betöltött és be nem töltött munkahelyek összegéhez képest). Egy évvel korábban, 2015 második negyedévében 1,5 százalék volt az arány. Az Európai Unió 28 tagállamában 1,8 százalék volt az arány a második negyedévben, az első negyedévivel megegyező, de magasabb az egy évvel korábbi 1,7 százaléknál.
A be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben Csehországban volt a legmagasabb, 2,9 százalék, illetve Belgiumban 2,8 százalék, az Egyesült Királyságban 2,5 százalék, Németországban 2,4 százalék, Svédországban 2,3 százalék.
A legalacsonyabb arányt Portugáliában regisztrálták, 0,7 százalékot, Görögországban 0,8 százalékost (első negyedévi adat), Spanyolországban és Lengyelországban 0,8 százalékost, Bulgáriában és Írországban 0,9 százalékost.
Fotó: AFP
Magyarországon az uniós átlaggal közel megegyező, 1,9 százalék volt a be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben, magasabb az első negyedévi 1,8 százaléknál és az egy évvel korábbi 1,6 százaléknál. A második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest az unió 28 tagállamából húszban nőtt a be nem töltött munkahelyek aránya, hatban nem változott, és kettőben csökkent, Görögországban és Máltán egyaránt 0,1 százalékponttal. A legnagyobb növekedést Lettországban regisztrálták, 1,1 százalékpontot, valamint Csehországban 0,6 százalékpontot.
(MTI, Reuters)



Hadházy: Forradalom vagy választás hozhat változást 
2016. szeptember 11. hirtv 

A korrupció felszámolásával lehetne megállítani a magyar munkaerő külföldre vándorlását az LMP társelnöke szerint. 
Hadházy: Forradalom vagy választás hozhat változást

Hadházy Ákos szerint az offshore-paradicsomokba elfolyó milliárdokból csökkenteni lehetne a béreket terhelő járulékokat. Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, hogy a külföldre menekülő több százezer fiatal egy részét szinte kizárják a népszavazásból azzal, hogy nem szavazhatnak - a külhoni magyarokhoz hasonlóan - levélben. 

"Azt mondjuk, hogy egy korrupt kormányzást kétféleképpen lehet elküldeni. Az egyik a forradalom, a másik a választás. Nyilvánvalóan egy parlamenti pártnak az a célja, hogy választáson küldje el a korrupt kormányzatot. A forradalom egyebek között azért is valószínűtlen - egyelőre azt kell mondani, hogy hála Istennek -, mert több százezer olyan fiatal aktív ember ment el, aki alkatilag ezt megtehetné" - nyilatkozta a zöldpárti politikus, aki hétfőn teszi majd le parlamenti esküjét. 



Varga: Következik a járulékcsökkentés


Megegyezik a kormány és gazdasági partnerei nézete arról, hogy a közterhek csökkentése keretében legközelebb a járulékokat mérsékeljék; az őszi adótörvény-csomagban lesznek munkaerőpiacot, foglalkoztatást kedvezően érintő javaslatok – mondta a nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinet ülését követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Varga Mihály hozzátette, ezek a javaslatok január elsejétől megteremtik a lehetőségét, hogy sokkal gyorsabban tudjanak elhelyezkedni a munkavállalók a foglalkoztatási problémákkal küzdő vállalatoknál. Elmondta, egyeztetni kívánnak a partnerekkel arról, hogy a járulékcsökkentés milyen formáját tartanák szükségesnek.
Varga: Következik a járulékcsökkentés
A járulékokat úgy lehet változtatni, hogy továbbra is garantálják az egészségügyi ellátásokat és a nyugdíjkifizetéseket – jegyezte meg.
Beszámolt arról is, hogy a kabinet keddi döntése szerint tőkeemeléssel lehetővé válik, hogy az állami tulajdonú Volánbusz Zrt. megkezdje az autóbusz-vásárlást. Ezzel újabb lehetőséget kap a hazai buszgyártás, és csökken a buszállomány életkora – mondta a miniszter.
Kitért arra is, hogy a kormány a következő öt évben évente 16 milliárd forintot, összesen 80 milliárd forintot fordít Pest megyei beruházásokra. Kedden a kabinet ennek a feltételeiről is döntött, a gyorsabb ütemű tervezés, beruházás-előkészítés lehetőségét szeretnék megteremteni. Az irányító hatóság a gazdasági tárca, a kifizető hely a Magyar Államkincstár lesz – ismertette.
Varga Mihály beszámolt arról, hogy a kabinet ülésén tárgyaltak a csok adminisztrációs akadályainak csökkentéséről is, és "jó esély van arra", hogy ha a kormányülés is jóváhagyja, akkor további kedvezményeket, támogatásokat tudnak biztosítani a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) minél gyorsabb igénybevételéhez. Hozzátette: adózási szempontból is vizsgálják az adható támogatások körét, további egyeztetések után az őszi adócsomagba építhetik be ezeket a módosításokat.
A nemzetgazdasági miniszter szerint tartható a 2,5 százalék körüli gazdasági növekedés az idei évre, az első két negyedév adatai azt mutatják, tartós növekedési lendületben van a magyar gazdaság. Varga Mihály elmondta, Magyarország a második legmagasabb növekedést érte el az Európai Unió 28 tagállama között a második negyedévben.
A nemzetgazdasági miniszter szerint az államháztartás is "rég nem látott" kedvező helyzetben van. A kabinet megállapította a gazdasági folyamatok áttekintésekor, hogy akár 2 százalék alatt is lehet a hiány az idén – mondta.
Hozzátette: a kisebb hiánnyal párhuzamosan az adósságszint is csökken, és jó esély van arra, hogy ez a tendencia az elmúlt öt év után az idén is folytatódik: az államadósság a kormány várakozása szerint a bruttó hazai termék (GDP) 75 százaléka alá fog csökkenni az idén – mondta a miniszter.
A foglalkoztatásban az a "kicsit szokatlan" helyzet kezd kialakulni a nemzetgazdasági miniszter szerint, hogy míg 5 százalék körül van a munkanélküliség, egyre több a betöltetlen állás, főleg a magasabb kvalifikációt igénylő munkakörökben, mint a mérnök, informatikus, valamint az alacsonyabb képzettséget igénylő területeken. Mintegy 50 ezer üres piaci, és 45-50 ezer üres közfoglalkoztatotti álláshely van – ismertette. Az eddigi, a munkaerő mobilitását segítő kormányzati intézkedéseken túl, szükség van az átképzési programok felgyorsítására, piacképes tudás átadására a munkanélküliek számára is – jelentette ki Varga Mihály.
A miniszterelnök döntése nyomán a kormányzat munkája az idei év augusztusától két kormánykabinetbe, egy gazdaságiba és egy stratégiaiba tagozódik, amelyek politikai döntéshozó és -előkészítő szervek. A Miniszterelnökség vezetője a stratégiai kabinetet, a nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinetet irányítja.



145 embert rúgnak ki a közmédiától


Vaszily Miklós, az éves szinten 77,7 milliárd forintból gazdálkodó MTVA vezérigazgatója csoportos létszámleépítést jelentett be – tudta meg aNépszabadság.
A közmédia jelenleg mintegy kétezer embert foglalkoztat, ebből 145-en válnak most állástalanná. Vaszily a működtetési és munkafolyamatok racionalizálásával, a bérköltség csökkentésének szükségességével indokolta a leépítést. Jelenleg az alkalmazottak bére 15-16 milliárd forintba kerül évente – ezen próbálnak faragni.
A lap úgy értesült, a mostani leépítés legkevésbé a tévéseket érinti. Várhatóan a rádiók és a távirati iroda munkatársai között lesz nagyobb létszámú elbocsátás.


Fideszes bűnszervezet állhatott a Quaestor-botrány mögött

 2016. február 07. - 13:23



 0 komment
Most már hivatalos a vád: bűnszervezetben lophatta el az emberek pénzét Tarsoly Csaba, a fideszes Quaestor-pilótajáték főszervezője, Orbán Viktor bizalmasa, a Fidesz és Fidelitas gazdasági háttérembere.
kettosmerce.blog.hu
Tarsoly Csaba segítségével az agrártárca 410 millió forintot eltőzsdézett. A külügyi tárca is Tarsoly Csabára bízta az emberek pénzét, aminek több százmilliós hozamát elbukták. Orbán Viktor előre tudhatta, hogy a Quaestor be fog dőlni, figyelmeztette is erre a minisztériumait, majd miután ez megtörtént, Tarsoly Csaba Szijjártó Péter közvetítésével a kormányfőnek írt segítségkérő levelet. Eközben a külügyi tárca, Győr városa, Újpest önkormányzata és még több fideszes érdekeltség visszakapta a pénzét, 32 ezer károsult családot viszont lelkiismeret-furdalás nélkül cserbenhagyott a fideszes brókerkormány.
Ezek után a közvéleményre bízzuk annak eldöntését, kikből állhatott az a bűnszervezet, amely Tarsoly Csaba irányításával 2007 óta ellopta az emberek pénzét.
Tarsoly Csabának és a Fidesznek el kell számolnia azzal, hová tűnt az emberek pénze, el kell számolniuk az elmúlt 8 év lopásaival!
 
Szakács László,
a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság tagja


Orbán kerek-perec kijelentette: nem védi meg a korrupt fideszeseket

Komoly szavakat szólt a szájával a miniszterelnök még Füreden. Mengyi Roland példáján keresztül közölte, nem tartja a párt a hátát az ügyeskedőknek. Márpedig jönnek a választások, jönnek a karaktergyilkossági kísérletek is.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
A külvilágba leginkább a harsány migránsozás szűrődött ki a múlt heti balatonfüredi Fidesz-frakicóülésről. Azonban a Fidesznek is megvannak a maga gondjai, amiket próbáltak Orbán Viktor tudtára hozni a képviselők. A Hvg.hu szerint a legfőbb felmerült gondok a korrupt és a nagy lábon élő fideszesek és kormányközeli emberek voltak, akik miatt a Fidesz törzsszavazói is meg-meg inganak.
A lap szerint ugyan nem mondták ki a napi szinten a fenti dolgok miatt a médiában szereplő Habony Árpád, Mészáros Lőrinc, Farkas Flórián vagy épp Mengyi Roland nevét, de egy forrás szerint “mindenki tudta, hogy róluk van szó”. Orbán megértette a párt szerethetőségét firtató kérdéseket, de azzal elütötte azt, hogy természetes, ha hat év kormányzás után elkopik egy párt. A Hvg szerint az ellenzékre utaló Orbán idézett egy amerikai kampánymondást is, miszerint
ha egy dörzsöltnek tűnő fickó és egy szerencsétlen hülye közül kell választani, az emberek az előbbire szavaznak.
A Fidesz korrupcióhoz való hozzáállását jól mutatja, hogy Orbán a politikai karaktergyilkosságokhoz sorolta az ilyen ügyeket (holott sokban nyomozás van, ezek kriminalisztikai esetek), és Mengyi Roland példáján keresztül közölte, a párt semelyik ügyeskedő tagját se védi meg. Ráadásul közelednek a választások, egyre több ilyen támadás fogja érni a párt tagjait. Ahogy fogalmazott:
Roland példája is azt mutatja, hogy akármit is tesz, mindenki saját magáért felelős.
Mengyi esetében amúgy gyanús, hogy még több kétes ügyhöz lehet köze a párttársak szerint, mindenesetre annyi bizonyíték van ellene az ügyészségen, hogy a párt teljesen elengedte a kezét. A képviselők egyébként nagyon kivannak a történtektől, egyikük közölte, még hálapénzt is utál adni, annyira megveti a korrupciót. Másikuk szerint a párton rajta fog ragadni, hogy szétlopta az uniós pénzeket, hiába tett sok jót.
Pedig ez még nem a vége: a volt fideszes, most már LMP-s Hadházy Ákos nemrég a békési Simonka Györggyel kapcsolatban borított. Állítólag ott is ugyanaz a cég bonyolította az uniós pályázatok előkészítését és pályáztatását, mint Mengyi esetében. Így nyertek el egy pályázatot Simonka rokonai.








Kínos e-mailek szivárogtak ki: “Bill Clinton még mindig fruskákat farkal otthon”

Az egykori amerikai külügyminiszter kikelt a „nemzeti szégyenként” jellemzett, rasszistákkal kokettáló Trump ellen, de a „kapzsi” Clintont és „fruskákkal” kavaró férjét sem kímélte.
Colin Powell eddig a higgadt veterán diplomata szerepét hozta a nyilvánosság előtt az idei elnökválasztás alatt. A nyugalmazott négycsillagos tábornok, a vezérkari főnökök tanácsának egykori elnöke, és George W. Bush volt külügyminisztere és igyekezett felülemelkedni a napi politikai csatározásokon, és nem osztotta meg, mit gondol a demokrata és a republikánus elnökjelöltről.
De ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna meg a véleménye Hillary Clintonról és Donald Trumpról. És azokba most bepillantást nyerhetett a sajtó, miután a kiszivárogtak Powell e-mailjei, amikből mindenki megismerhette, mit is gondol valójában a két jelöltről a republikánus Powell, aki a két előző elnökválasztás alatt nyíltan kiállt Barack Obama megválasztása mellett.
Sokan arra számítottak, hogy Powell idén Clinton mellé fogja letenni a voksát, de a DCLeaks.com által közzétett levelekből kiderül, hogy messze nem olyan lelkes támogatója Clintonnak. Egy 2014-es levélben kijelentette, hogy nem nagyon szeretné, hogy Clintonra kelljen szavaznia, annak ellenére, hogy egy „barát, akit tisztelek”. Majd utána „féktelen ambícióval” rendelkező, „kapzsi” személyként jellemezte Clintont, akinek
férje még mindig fruskákat farkal otthon”.
Az utóbbival egy New York Post cikkre utalva, ami szerint Bill Clinton még mindig félrelép.
Former US Secretary of State Colin Powell speaks alongside US Secretary of State Hillary Clinton during the unveiling of Powell's official State Department portrait in the Benjamin Franklin Room at the State Department in Washington, DC, on December 7, 2009. Powell served as Secretary of State from 2001-2005 under former US President George W. Bush. AFP PHOTO / Saul LOEB / AFP PHOTO / SAUL LOEBColin Powell és Hillary Clinton 2009 december 7-én, az amerikai külügyminisztériumban. Fotó:Europress
De a levelek egyértelművé teszik azt is, hogy biztosan nem fog Trump mellé kiállni. A republikánus elnökjelöltről azt írta, hogy „hiányzik belőle a szégyenérzet”, egy „nemzeti szégyen és nemzetközi pária”, egy „katasztrófa”, aki ha „valahogyan nyerne”, már első elnöki hete után azon lamentálna, hogy „mi a fenébe kevertem magam”.
Valamint erősen kritizálta Trumpot amiatt, hogy élére állt a „birther mozgalomnak”, aminek hívei meg vannak győződve arról, hogy Barack Obama valójában nem az Egyesült Államokban született, és így nem lehetne amerikai elnök. Powell egy e-mailben kijelentette, hogy szerinte a mozgalom egyértelműen „rasszista”, majd hozzátette: Trump „idiótának hiszi” a fekete szavazókat, ha azt gondolja, elfelejtették, mint tett Obamával, és rá fognak szavazni.
Powell azonban nemcsak a két elnökjelöltet, hanem korábbi kollégáit sem kímélte a levelekben. Az utóbbi évtizedek legnagyobb amerikai külpolitikai baklövésének számító iraki háborút levezénylő  Donald Rumsfeld védelmi minisztert egyszerűen „idiótaként” jellemezte, a háború tervezőjének számító Paul Wolfowitzot pedig „rohadt hazudozónak” nevezte. Szintén az „idióta” jelzőt kapta meg Dick Cheney, George Bush nagyhatalmú alelnöke.
A kiszivárgott levelekben sokszor felmerült Hillary Clinton e-mailbotránya. Powell láthatóan idegesítette, hogy a demokrata elnökjelölt és kampánya azzal próbálta védeni Clinton döntését, hogy még külügyminiszterként egy magánszerveren keresztül intézte hivatalos levelezését, hogy Powell is ezt csinálta miniszteri ideje alatt. A két eset azonban jelentősen különbözött: bár Powell is használt privát e-mailt, nem volt magánszervere, és Clintonnal ellentétben volt minisztériumi e-mailcíme is, amin a bizalmas információkkal foglalkozó levelezését intézte.
A kiszivárgott e-mailekből kiderült, hogy Powell nagyon frusztrálta, hogy – ahogy ő fogalmazott – „Clinton talpnyalói” megpróbálják belerángatni őt is a botrányba. Egy másik e-mailben pedig „Clinton maffiájaként” jellemezte a demokrata elnökjelölt embereit. A levelekből kiderült az is, hogy Powell leginkább Clintont tette felelőssé azért, hogy az e-mailszerver ügyéből végül nagy botrányt lett. A nyugalmazott tábornok szerint Clinton „két évvel ezelőtt lezárhatta volna az ügyet, ha őszintén elmondta volna, hogy mit tett”, és az egész ügy miatt Clinton „jellemtelennek tűnik, nem véletlenül”.
Egy 2015-ös e-mailben pedig kijelentette: Clinton „arrongáns önhittségével mindent elcseszik, amihez csak hozzáér”.
(A cikk megírásához a The Intercept, a Washingon Post, a BuzzFeed, a Politico, a Daily Caller valamint The New York Times beszámolóit használtuk fel)


34 milliárdos üzlet eshetett Mészáros ölébe

A Visonta Projekt Kft.-t még tavaly nyáron alapította Mészáros Lőrinc és a Duna Aszfalt. Akkoriban azonban pontosan még nem lehetett tudni, hogy konkrétan milyen célra hozták létre a társaságot, hiszen nem volt visontai beruházásra meghirdetett közbeszerzés és csak egy bioetanul és a búzafeldolgozó üzem volt tervezés alatt – írta az mfor.hu. Idén nyár végén viszont már rebesgették, hogy valami nagy dobásra készülhet Mészáros Lőrinc. Kezd is körvonalazódni az egyik bombaüzlet.
A kormány.hu-n most megjelent rendelettervezettel viszont (ismét) nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé minősítené a Visontán megvalósuló búzafeldolgozó üzem és a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések megvalósítására irányuló beruházást.
A búzafeldolgozó létrehozása 110 millió eurós, vagyis 34 milliárd forintos beruházás.



Bíróság dönt, stróman-e Mészáros Lőrinc

Népszava|2016. aug 18. 05:02

[t



A felcsúti polgármester igenis Orbán Viktor strómanja, ezért az Együtt nem vonja vissza a Mészáros Lőrincről tett kijelentéseket - nyilatkozta lapunknak Szigetvári Viktor. 







Az Együtt elnöke szerint Mészáros pereskedése nem tántoríthat el senkit: ki kell állni az igazságért. Az ellenzéki párthoz még július végén fordult Mészáros jogi képviselője helyreigazítási kérelemmel, ami Szigetvári szerint elég furcsa, mivel ezt sajtótermékekkel szemben szokták alkalmazni. Az Együttnek esze ágában sem volt a kormányfő felcsúti barátjának "kérését" teljesíteni, így készülnek a polgári perre, ami a pártelnök szerint az ősszel várható.
A gázszerelőből lett milliárdos, aki saját bevallása szerint az életben a Jóistenen túl mindent csak Orbán Viktornak köszönhet, azon sértődött meg, hogy az ellenzéki párt egy júliusi közleményében állította: Mészárosnak villája van a horvátországi Ugaljanban, és valójában ő nem más, mint Orbán Viktor strómanja. Mészáros szerint a valóság ezzel szemben az, hogy nem neki, hanem "csak" egy cégének van nyaralója Horvátországban, ő pedig nem a miniszterelnök két lábon járó bukszája. Perel azért is, mert egy másik közleményben az ő földjeit a miniszterelnök érdekeltségeiként emlegették, a keresetet pedig nem más jegyzi, mint Vörös József, aki épp Mészáros nevében licitált Felcsút környéki földekre. A jogász szerint, "Mészárost rossz színben tüntetik fel azok az állítások, amelyek szerint befektetéseivel nem a saját - tavaly még 9, idén már 24 milliárd forintra saccolt - vagyonát, hanem Orbán Viktorét növeli."
Mindenesetre ha Mészáros innentől minden strómanozásba beleáll, valószínűleg elég sok dolga lesz Vörös Józsefnek, mert ez az egyesek szerint megalapozott, mások szerint megkérdőjelezhető tényállítás az elmúlt hónapban és években elég sok helyen megjelent a sajtóban és hangzott el különböző politikusoktól. Azt, hogy miért pont most esett rosszul Mészáros lelkivilágának a strómanozás, Szigetvári sem tudja, de szerinte elég erőteljesen közrejátszik az Együtt által nemrégiben elindított vándorkiállítás, ahol a párt azt mutatja be, hogyan lett több mint 205 milliárdos, strómanoknál tartott vagyonával a miniszterelnök Magyarország leggazdagabb embere. Az ellenzéki párt két hatalmas táblán hívja fel a figyelmet szerte az országban, hogy "miként lopja meg Magyarország miniszterelnöke a magyar embereket Mészáros Lőrincen, Garancsi Istvánon és családtagjain keresztül."
Z. Á.

Új módszerekkel kozmetikázzák az adatokat - Láthatatlan nyomor?




Új mérési módszerekkel kozmetikázta a statisztikai adatokat a kormány, a szegénység problémája azonban csak papíron indult javulásnak. Rétvári Bence államtitkár szavaival ellentétben a valóságban nem tűnt el néhány év alatt több mint 200 ezer hátrányos helyzetű gyerek, sőt, ahogy az oktatásban vagy az egészségügyben, úgy a szociálpolitikában sem történtek olyan intézkedések, amelyek az adatokban is kedvező eredményeket teremtenének.
Soha nem látott sikert ért el Magyarország: hat év alatt, vagyis az Orbán-kormány második színre lépése óta hatalmas mértékben csökkent a szegénység, csökkent a munkanélküliség, a hátrányos helyzetű gyerekek száma konkrétan megfeleződött a 2010-es évekhez képest - legalábbis Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint. A tények makacs dolgok, szokták mondani, így azt sem lehet egy az egyben kijelenteni, hogy az államtitkár szemrebbenés nélkül hazudott. Az adatok minden kétséget kizáróan valósak: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mérései valóban azt mutatják, hogy valamennyi, a szegénységi kockázatnak kitett ember száma 465 ezerről 293 ezerre csökkent, és hogy a 2010-es 476 ezerhez képest 212 ezerre redukálódott tavaly a hivatal szerint hátrányos helyzetűnek számító gyermekek száma is.
Kiperelnék a valós adatokat a szocialisták
Magyarországon mélyül és növekszik a szegénység. A gyerekek helyzete minden mutatóban romlott. Amiről Rétvári Bence beszél az egy hazugság, egy manipulatív számadat” - mondta Korózs Lajos, az ATV Start című műsorában. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke is hangsúlyozta, a kormány a szociológiai módszertan megváltoztatásával küzd a gyermekszegénység ellen, mert nem érdekelt abban, hogy a valós adatok a felszínre kerüljenek. Ám úgy véli, a kormány szervezeteinek vannak adatai, csak nem publikálják azokat. Jelezte: ha a KSH nem hozza ki még a szegénység elleni világnap (október 17.) előtt a szegénységi adatokat, akkor ki fogja perelni azokat.
Csoda azonban nem történt. Nem lett kevesebb szegénységben élő, éhező, segítségre szoruló gyermek Magyarországon, sőt. Egy olyan kormány regnálása alatt, amely a nemzetközi normáktól eltérően a saját szája íze szerint képes alakítani a tényeket is, persze bármi megeshet. Most az egyszer ne a kezüket figyeljék: a káprázat a hatalom által sarokba szorított statisztikai műhelyekben zajlik. Nem az az elsődleges kérdés, hogy a kutatási eredmények vajon igazat szólnak-e vagy sem, hanem az, hogy milyen kutatási módszertanokkal jutottak hozzájuk, és azok mennyire tükrözhetik a tényleges valóságot.
Unortodox mérési módszerek
Ismert, hogy politikai nyomásra a KSH-nál változtattak a módszereken, a hivatalnál az addigi, évtizedek óta használatos létminimum-számítás is hirtelen abbamaradt. Nyílt levelében erre a minap a Gyerekesély Egyesület is emlékeztette az államtitkárt, illetve a közvéleményt. Mint írták, a friss eredmények nem meglepőek, hiszen a kormány 2013-ban úgy változtatta meg a hátrányos helyzet definícióját, hogy az új kritériumok alapján sokkal kevesebb kerüljön a "hátrányos" kategóriába. 2013 szeptemberéig a közoktatási törvény szabályozta a besorolást, és minden olyan gyerek hátrányos helyzetűnek számított, aki a család szegénysége miatt (az egy főre jutó jövedelem nem haladta meg a 39 900 forintot) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre volt jogosult.
Illusztráció: Thinkstock
Illusztráció: Thinkstock
Ma már a gyermekvédelmi törvény rendelkezései a mérvadóak, és az új szabályozások értelmében ahhoz, hogy valaki a kormányzat szemében szegénynek számítson, már nem elegendő, hogy a létminimum alatt él, a gyerekeknél a hátrányos helyzetbe történő besoroláshoz legalább egy "egyéb hátrányra" is szükség van, ilyen például a szülők alacsony iskolai végzettsége, vagy tartós munkanélkülisége, vagy elégtelen lakáskörülmények.
"A hátrányos helyzetű gyerekek száma tehát a definíció módosítása miatt csökkent. A definíció-váltásból adódó következményt előre lehetett tudni. Ugyanígy ma akár előre is közölheti a kormányzat: jövőre még kevesebb lesz a hátrányos helyzetű gyerekek száma a közoktatásban. Még néhány kisebb feltétel módosítás és néhány év lassú infláció mellett lassan eltűnhetnek a hátrányos helyzetű gyerekek. Legalábbis a kormányzati közleményekben, papíron és statisztikai jelentésekben" - írta az egyesület.
A valóság nagyon aggasztó
A valós változásokról magától értetődően akkor kapnánk képet, ha az új módszertannal is elkészítenék a korábbi évek statisztikáit, amiket így össze lehetne hasonlítani. A kormány részéről azonban úgy tűnik, erre nincs igény, vagy ha történtek is ilyen mérések, azok nem publikusak. Ugyanakkor a Policy Agenda kutatóintézet idén elvégezte a tavalyi évre vonatkozó létminimum-számítást a korábban érvényes kritériumokkal. Az eredmények szerint a létminimum alatt élők száma nem csökkent, hanem nőtt, a lakosság 41,5 százaléka élt a 2015-ben a számított értékeknél alacsonyabb jövedelemből. Azoknak a családoknak a harmadánál, ahol legalább egy fő dolgozik, a nettó bevétel nem érte el a létminimum összegét, vagyis a havi 88 ezer forintot.
A gyermekszegénység terén is lesújtó a helyzet, mind a hazai civil és szakmai szervezetek, mind a nemzetközi kutatások szerint. Az Eurostat idén márciusban publikált adatai szerint az uniós országok között Magyarországon az egyik legmagasabb (41,4 százalék) a gyermekszegénység kockázata, mögöttünk csak Bulgária (45,2 százalék) és Románia (51 százalék) áll. A kutatásból kiderült az is, hogy a magyar gyerekek 22,8 százaléka nem jut naponta friss zöldséghez vagy gyümölcshöz, 42,4 százalékuk pedig még annyi húst vagy halat sem tud enni naponta, amennyi a napi fehérjeszükségletüket fedezné.
Négymillió szegény országa
"A mostani mérési módszerek mellett a probléma nem szűnik meg, csak papíron tolják lejjebb a számokat. Mindez illeszkedik abba a politikai irányba, hogy a szegényekkel nem kell tenni semmit, kifelé viszont mást kell kommunikálni" - mondta lapunknak Farkas Zsombor. A szociológus szerint az elmúlt években, ahogy az oktatásban vagy az egészségügyben, úgy a szociálpolitikában sem történtek olyan intézkedések, amelyek az adatokban kedvező eredményeket teremtenének. Emlékeztetett: az Eurostat jövedelmi szegénységet vizsgáló kutatásából kiderül, hogy 2010-2014 között 70 ezerről 123 ezerre növekedett a súlyos szegénységben élő magyar gyerekek száma.
Mindemellett az Eurostat rámutatott arra is, hogy tavaly a dolgozói szegénység is rekordot döntött Magyarországon (minden tizedik foglalkoztatott szegénységben él), a helyzeten a közmunka sem tudott javítani. Mindebből az látszik, sőt sokak számára érződik is, hogy a kormány sikerpropagandájával ellentétben az ország a magyar lakosság egyre nagyobb hányada számára válik már-már élhetetlenné. Kár tagadni: az utóbbi években már nem a három-, hanem a négymillió szegény országává váltunk.
Nem segít a rezsicsökkentés a nehéz sorsúakon
Fogyasztási kiadásaikat nézve nem jelentett változást a nehéz helyzetben lévők számára a rezsicsökkentés, a létminimum alatt élő háztartások most is ugyanúgy kiadásaik 15 százalékát fordítják energiaszámláik kifizetésére, mint 2010-ben - állítja friss elemzésében a Policy Agenda. A kutatóintézet szerint ráadásul a kormány retorikája gyakran a villamosenergia, a földgáz, a távfűtés, a víz- és csatorna szolgáltatások árára korlátozódik, ám még számtalan tétel van - pl. a szilárd tüzelőanyagok, a közös költség, a bérleti díj -, amelyekre nincs direkt hatása a kabinetnek. Rámutattak: a kormány által rezsicsökkentéssel "befolyásolt" tételekben 2010 óta átlagosan 6 százalékkal csökkentek az árak, ám a fenti, a csökkentéssel nem érintett "szegmensekben" 16 százalékos növekedés volt az elmúlt hat év során.

Nem emelkedik a családi pótlék
A napokban egyre több helyen jelentek meg hírek arról, a kormány fontolgathatja, hogy emelnek a családi pótlék összegén. A kiindulási alap Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárának múlt heti kijelentése volt. Az államtitkár a lengyelországi Krynicában tartott gazdasági fórumon azt mondta: "a lengyel és a magyar családpolitika egymás tapasztalataiból merít", és a magyar kormány "figyelemmel kíséri" a Lengyelországban bevezetett "500 plus" családtámogatási programot, amelynek keretében gyermekenként havi 500 zlotys (körülbelül 35 500 forintos) családi pótlékot kapnak a családok.
Egy hasonló intézkedés lényegében paradigmaváltást jelentene a jelenlegi családpolitikában, nyolc éve ugyanis nem emelték hazánkban a pótlékot: 2008 januárjában változott utoljára az alapösszeg 12 200 forintra. A hírekre reagálva az Emmi az Origo-val azt közölte: a családi pótlék a családtámogatási rendszer fontos, de nem egyetlen eleme. "A kormány célja, hogy több pénz maradjon a családoknál. Ezért vezették be a családi adórendszert, a legalacsonyabb jövedelmű családnak gyakorlatilag a zsebükben marad a bruttó fizetésük. 2019-ig megduplázták a kétgyerekesek családi adókedvezményét" - olvasható a már megszokott sikerpropagandában. A lényeg: a családi pótlék összege továbbra sem fog változni. Legalábbis emelkedni biztos nem fog.
Juhász Dániel

Tudta? - A szegénységben élő magyar családok tömege veszti el a gyerekeit








A nagy szegénységben élő magyar családok tömegei veszítik el a gyermekeiket rossz anyagi körülményeik, illetve a diszkriminatív gyermekkiemelési gyakorlat miatt - mutatott rá a Társaság a Szabadságjogokért. A jogvédő szervezet kampányt indított az ilyen akciók ellen. Országjárással, szakmai eseményekkel, a nyilvánosság különböző fórumait használva keresik a magyar polgárok figyelmét, illetve petíció indításával gyakorolnának nyomást a döntéshozókra, hogy egyetlen gyermeket se szakíthassanak el a családjától a szegénység miatt.
Rengeteg gyereket szakítanak el a hatóságok családjuktól ma Magyarországon csak azért, mert szegények. Persze sosem ez az elsődleges hivatkozási alap, mivel az jogellenes lenne, hiszen a gyermekek védelméről szóló törvény már húsz éve rögzíti, hogy a gyermekeknek alapvető joguk saját családjukban felnövekedni, függetlenül anyagi helyzetüktől.
Viszont gyakran lehet olyan indokokkal találkozni, hogy az anya terhessége alatt nem szedett magzatvédő vitamint, vagy nem járt rendszeresen orvosi ellenőrzésre, illetve gyakran előkerülnek a lakhatási problémák is. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint az ilyen kiemelések sértik a gyermekek és a szülők jogait, ezért kampányt indítottak Hiányzó emlékek címmel a törvénytelen gyakorlat ellen.
Súlyos lelki károk
A jogvédők szerint persze nem minden esetben helytelen döntés a gyerek kiemelése egy családból. Az állami beavatkozás kifejezetten szükséges azokban az esetekben, amikor fizikai, lelki, szexuális, bántalmazástól kell megvédeni az érintetteket. A TASZ kampányában azonban olyan esetekről van szó, melyekben a család nagy szegénységben, létbizonytalanságban, de alapvetően szerető, támogató közegben nevelte a gyermekeit. A jogvédők szerint ilyen esetekben mind a szülő, mind a gyermek számára visszafordíthatatlan lelki károkat okoz a kiemelés traumája.
"Kizárólag anyagi okból fennálló veszélyeztetettség miatt senkit nem szabad családjától elválasztani, a gyakorlatban mégsem ezt tapasztaljuk. A jogellenes kiemelésekkel feleslegesen tönkretett életek, szétszakított családok, örökre hiányzó emlékek. A mélyszegénységet embertelenséggel tetéző hatósági eljárások azt mutatják, hogy azonnal változtatni kell!" - fogalmazott Boros Ilona, a TASZ Romaprogramjának jogásza. A szegénység miatt szüleiktől elszakított gyerekek nagy része ugyanis roma, a társadalom perifériáján élők körében messze felülreprezentáltak a roma családok.
A jogvédők tapasztalatai szerint ráadásul a gyermekvédelemben dolgozók munkáját esetenként a romákkal szembeni előítéleteik is befolyásolják, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a cigány származású gyermekeket aránytalanul sokszor veszik el jogellenesen a szüleiktől. A TASZ munkatársai találkoztak olyan esettel, hogy a hatóság egyenesen a szülőszobáról vitt el csecsemőket úgy, hogy az anyjuk még szoptatni sem tudta őket, később pedig havonta egy-két órát tölthettek el gyermekeikkel a láthatásokon. A nagyon korai életkorban bekövetkező elszakítási trauma az egyik legsúlyosabb, hiszen az első életévek a korai kötődés kialakulásának korszaka - ha ez sérül, annak nagyon komoly (romboló) hatása van a személyiségfejlődésre.
Nincs együttműködés
A TASZ szakértői egy javaslatcsomagot készítettek a kormánynak, mert a probléma rendszerszintű, a jelenlegi szisztéma nem megoldja a gondokat, hanem folyamatosan újratermeli saját áldozatait. Az anyagban sok minden más mellett rámutattak arra, hogy évről évre több az állami gondoskodásban, családjaiktól távol nevelkedő gyerek, az Európai Roma Jogok Központja Alapítvány (ERRC) kutatása pedig már 2007-ben felhívta a figyelmet a roma gyerekek feltűnően magas arányára a gyermekvédelmi intézményekben. Akkor ez az arány 58 százalék volt, 2010-re pedig 66 százalékra nőtt. Az ERRC tavalyi, Nógrád megyei kutatása pedig a roma gyermekek 80 százalék körüli arányáról számol be a szakellátásban.
Az alapellátás jól működésének egyik legfontosabb feltétele az lenne, hogy a szakmai jelzőrendszer hatékonyan, a gyermekvédelmi törvény előírásainak megfelelően működjön. A törvényen kívül számtalan szakmai útmutató, ombudsmani jelentés, tanulmány is megállapította, milyen alapvető fontosságú a jelzőrendszer tagjainak együttműködése egy-egy családgondozásnál.
A jogvédők szerint mégis újra és újra felmerül az együttműködés hiánya. Legutóbb a nagy port kavart szigetszentmiklósi ügyben készült ombudsmani jelentés is kimondta: "a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai között a jelzéseken túlmutató érdemi és hatékony együttműködés nem volt. (…) Mindez a jogállamiságból eredő jogbiztonság követelményével, valamint az érintett gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz fűződő jogával összefüggésben okozott visszásságot, egyúttal sértette a gyermekek legjobb érdekét figyelembe vevő eljárás elvét is."
A TASZ szerint a rendszerszintű problémák megoldását elsősorban a költségvetési átcsoportosítás, a családban maradás segítése, a szemléletmód, illetve az eljáró hatóságok gyakorlatának megváltoztatása jelentené. Mint írták, a jogszabályi rendelkezések és tilalmak érvényesülésére, gyermekközpontú, rendszerszemléletű és preventív szociális munkára, felkészült szakemberekre, továbbképzésre, esélyegyenlőséget megvalósító szociálpolitikára, hatékony jelzőrendszeri együttműködésre, jól kidolgozott protokollra és utánkövetésre is szükség lenne egy jól működő gyermekvédelmi rendszerben.
A javaslatcsomagot egy petícióval egyetemben szeptember 20-án, a gyermekjogi világnapon adják át Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek. A jogvédők azonban remélik, hogy a kormány már előtte is hajlandó lesz szakmai egyeztetésre.
Újra együtt
A TASZ munkatársai több településen dolgoznak, ahol segítenek visszaszerezni a családoknak gyermekeiket: a folyamatos munka eredményeképpen már több gyermeket sikerült hazajuttatni, az elszakított családokat egyesíteni. Az egyik ilyen történetet filmre is vitték: egy borsodi család három év után kapta vissza gyermekét. Az édesanya 2013-ban szülte meg negyedik gyermekét, akit viszont már a kórházban elszakítottak tőle.
A család nagy szegénységben, de békében nevelgette a gyerekeket, ám amikor az anya negyedszerre is terhes lett, a helyi védőnő először jelzett a családról a gyermekjóléti szolgálatnak: "az anya közölte velem (!), hogy újra várandós. Az anya alacsony intellektusú, alulszociálizált." A védőnő szerint viszont nem kellene gyermeket vállalniuk, hiszen "megélhetési gondjaik vannak, annak ellenére, hogy a szülők ezt nem érzékelik."
Ekkor kezdődött el a család folyamatos fenyegetése, ellenőrzése és zaklatása a szakemberek részéről. Az egész helyzet odáig fajult, hogy a szülők három nagyobb gyereke is nevelőszülőkhöz került, csak ritkán láthatták őket. Legalább nyári szünetre, karácsonyra szerették volna őket legalább néhány napra hazakérni, de minden próbálkozásukat elutasították.
A TASZ munkatársainak közbenjárásával javult a helyzet: sikerült elérni hogy a gyerekek nyáron és karácsonykor is otthon, családi körben ünnepelhessenek. A soros felülvizsgálaton ugyan elismerte a hatóság, hogy a szülők rendszeresen tartják a kapcsolatot a gyerekekkel, albérletbe költöztek, mindketten dolgoznak közmunkaprogramban, és minden rendben van, de megállapította, "anyagi helyzetük továbbra is labilis", így nem mehetnek haza a gyerekek.
2016 januárjától új családgondozókat kapott a család, akikkel rendszeres esetmegbeszéléseket, konzultációkat kezdeményeztek a jogvédők is. Végül 2016 tavaszára minden kompetens szereplőt sikerült meggyőzniük arról, nincs semmilyen jogszerű ok, hogy a gyermekek szüleiktől távol nevelkedjenek, és semmire nem vágynak úgy a gyerekek és a szülők, mint újra együtt élni. Végül a gyámhivatal is úgy döntött, hogy a gyerekek hazamehetnek.
Az viszont továbbra is kérdés: mi szükség volt az elmúlt három év gyötrelmeire? Miért nem érti meg a döntéshozó, hogy ugyanolyan súlyú trauma és legalább olyan megengedhetetlen tragédia a szerető szüleikhez ragaszkodó gyerekek elszakítása a családjuktól, mint a valóban veszélyeztetett gyermekek kimentésének elmulasztása a bántalmazó környezetből?
A család történetéről szóló film, a TASZ petíciója valamint más, a kampánnyal kapcsolatos anyagok elérhetőek a hianyzoemlekek.tasz.hu weboldalon.
Az állam lemondott a szegény családokról
A legfrissebb adatok szerint a magyar lakosság 44 százaléka él anyagi deprivációban, a szegénységgel összefüggő okokból történő gyermekkiemelés kutatásokkal és statisztikákkal is alátámasztott országos tendencia, és ezt jelzik a TASZ jogsegélyszolgálatához érkező panaszok is.Budapesten például 2008 és 2013 között a legtöbb esetben a "szülők lakásproblémáival" indokolták gyerekek állami gondozásba vételét. Nem csak a főváros vonatkozásában igaz ez, az országos adatok alapján is elmondható, hogy a gyermekek többsége szegénység miatt kerül gyermekvédelmi gondoskodásba. Tehát kijelenthető, hogy valóban tömegesen veszik el a szüleiktől a gyermekeiket csupán azért, mert a szülők nem tudják biztosítani a kellő anyagi biztonságot.A TASZ hangsúlyozza: a magyar társadalom egy részének súlyos elszegényedéséért, az oktatás alacsony színvonaláért, a munkahelyek hiányáért, a generációkon átívelő munkanélküliségért pedig elsősorban az állam felelős a szegényeket sújtó állami intézkedések, a hibás szociálpolitika, a szegények állami megbélyegzése, kriminalizálása révén.




Ki akar itt gyereket szülni?



Az Európai Unió tagállamainak többségében - köztük Magyarországon is - 2008 és 2014 között nőtt a mélyszegénység és társadalmi kirekesztettség veszélyével fenyegetett társadalmi csoportba tartozók száma - derült ki az Európa 2020 nevű program céljainak megvalósulását követő jelentésből, amely alaposan rácáfolt a magyar kormány eddigi propagandaadataira. Valójában itthon egyre drámaibb a helyzet, a szakértők egységesek abban: csak az elvándorlás lassítása és a bevándorlás támogatása javíthatna Magyarország népesedési adatain, mert a kiszámíthatatlan foglalkoztatási és szociális politika mellett a fiatalok nem mernek több gyermeket vállalni. A bizonytalan létkörülményeken azonban az sem változtat, hogy hamarosan lecserélik a kérdéssel foglalkozó kormányzati vezetőt.
Augusztus 1-től új ember ül a humántárca család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkári székében. A hírt néhány hete olyan későn jelentette meg a távirati iroda, hogy már senkit nem érdekelt. Nem mintha délidőben komolyabb felhördülést váltott volna ki, hogy a posztot eddig betöltő Fürész Tündét - akinek sikerült oly észrevétlennek maradnia az utóbbi két évben, hogy sem a nevét, sem az arcát, leginkább pedig a munkája eredményeit nem ismeri senki ebben az országban - Beneda Attila váltja hamarosan. Az a Beneda, aki még az első Orbán-kormány idejében tűnt fel Szócska Miklós kabinetfőnökeként, s akivel a jelenlegi egészségügyi államtitkár állítólag nem akart tovább együtt dolgozni, de akit mégsem lehet visszazavarni a XII. kerületi háziorvosi rendelőjébe, hogy kezelje tovább nyugodtan az Orbán család tagjait, hisz egyszer már nagyobb embert csináltak belőle.
Beneda politikai karrierje nem sokkal azután kezdődött, hogy a Fidesz elnöke 2003-ban beköltözött családjával a Cinege utcába. 2005-ben a későbbi egészségügyi államtitkárral, Szócska Miklóssal munkacsoportot hoztak létre a Fidesz egészségpolitikájának kidolgozására, 2010-ben együtt is foghattak hozzá annak megvalósításához, de Benedának - főnökével szemben - négy évvel később is stabil maradt a helye. Ilyen előélettel kézenfekvő tehát Balog Zoltán miniszter döntése, hogy beülteti egy olyan székbe, ahol nem sok vizet zavar, mégis megkapja az eddigi juttatásait, pénzét, szolgálati kocsiját korlátlan benzinkártyával.
Hiába a felszólítás: csak nem szülnek a magyar nők FOTÓ: ARC MAGAZIN FACEBOOK-OLDALA
Hiába a felszólítás: csak nem szülnek a magyar nők FOTÓ: ARC MAGAZIN FACEBOOK-OLDALA
Kiszámíthatóság
Mert a jövedelem kiszámíthatósága nagyon fontos dolog egy négygyermekes család életében, s az eddigi egészségpolitikusnak ennyi csemetéről kell gondoskodnia. Mindez a jövendő munkája szempontjából azért érdekes, mert demográfiai elemzésekkel foglalkozó kutatók kimutatták, hogy a fiatal párok gyermekvállalási kedvét nem lehet növelni azokkal az eszközökkel, amelyekkel az utóbbi évtizedek magyar kormányai, köztük Orbán Viktor valamennyi kabinetje próbálkozott, mert az emberek többsége normálisan végig gondolja, hogy a gyermek nem a gyet, gyes és társaik pár évére lesz a család része, felnevelése és támogatása, elindítása az életbe 2-3 évtizedes projekt, ami ráadásul az idő előrehaladtával egyre többe kerül. Az egyetlen dolog tehát, amivel kedvet lehetne csinálni ahhoz, hogy több gyermek szülessen, a gazdaság stabil, valódi munkahelyeket teremtő fejlődése, az ehhez kapcsolódó kiszámíthatóan állandó szociális politika, lakáspolitika, egészségügyi és oktatási politika. A biztos jövőkép - ami a magyar emberek többségének nincs, s a keringőző politikus a megmondhatója, a mostani kurzus kegyeltjeiben is csak ingatag illúzió. Míg 2008-ban 116,2 millió ember élt nyomorban az EU területén, addig 2014-re már 120,9 millió (tavalyi adatok még nincsenek). Ez a teljes uniós népesség majdnem negyede, a 24,1 százaléka. Nőtt a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma is, 8,5 millióról 8,9 millióra, a kilátások tehát folyamatosan romlanak.
Az új népesedéspolitikai helyettes államtitkárnak tehát azzal kell szembenéznie - ha akar egyáltalán érdemben foglalkozni a kérdéssel -, hogy miért romlik a magyar szülők és potenciális szülők személyes biztonságérzete. Miért gondolják azt, hogy ha egyre rosszabb az állami egészségügyi ellátás és az oktatás színvonala, ha ki kell, és ki lehet venni a gyereket 16 évesen az iskolából, hogy beállhasson közmunkásnak, ha az állam nem azokat támogatja, akikre ráomlik a tető, és főként, ha minden felmérés szerint a gyermekvállalás egyet jelent a szegénység kockázatával, akkor a fiatalok bátran vállalják a második, harmadik gyereket is.
Mi működik a cseheknél?
Egy idén januárban megrendezett konferencián ugyan Bokros Lajos árnyaltabban fogalmazott, amikor kifejtette, hogy szerinte a gyermekvállalás nem pusztán gazdasági ösztönzőkön alapul, hanem erkölcsi, vallási, társadalmi és kulturális értékrend kérdése is, hiszen a kontinens nagyon sok országában sokkal kevesebb támogatás jár a gyermek születéséért, mint Magyarországon, mégis több újszülött jön világra. Ez a gondolat egyrészt tény, másrészt persze önfelmentő kísérlet is a politikus részéről, hiszen társadalomkutatók szerint a gyerekvállalás legdrasztikusabb visszaeséséhez hozzájárulhatott az 1995-ös "Bokros csomag" is, amely a jóléti kiadások közül elsősorban a családtámogatásokat vette célba. Jövedelemfüggővé vált a családi pótlék és a gyes, megszüntették a gyedet, illetve - már korábban - a gyermekek utáni adókedvezményt. Azért ne kárhoztassuk végletesen a volt pénzügyminisztert, mindez erősítette a negatív folyamatot, de valójában nálunk már 1981 óta kevesebb születnek, mint ahányan meghalnak, vagyis azóta megállíthatatlanul fogyatkozunk.
Túl egyszerű is lenne a képlet, ha megállnánk ott, hogy rossz kormányok rossz döntéseket hoznak már 35 éve. Ne kergessünk illúziókat: világfolyamatokkal nehéz szembe menni és egész Európa öregszik, de azon azért érdemes lesz elgondolkodnia az új népesedéspolitikai helyettes államtitkárnak is, hogy mit csinálnak nálunk jobban a csehek, akik második éve növelni tudják az ország lélekszámát. Az ottani statisztikai hivatal adatai szerint tavaly 109 ezer gyerek született Csehországban és kevesebb, mint 106 ezren haltak meg. A minimálisan pozitív mérleg is nagy eredmény, de a népesség növekedéséhez elsősorban az járul hozzá, hogy több bevándorlót fogad be az állam. Tart még a szlovákok átköltözése is, de a legtöbb bevándorló Ukrajnából érkezik, vagyis a magyar kormánynak az az elgondolása, hogy az egyre nagyobb számban hiányzó munkaerőt keleti szomszédunktól próbáljuk meg pótolni, nem reménytelen kívánság és nem rossz irány. Azt is meg kell azonban akadályozni, hogy ne induljanak egy idő után tovább a megélhetést kereső magyarokkal együtt.
Sok pénz, nincs siker
A KSH kimutatásai arról szólnak, hogy Magyarország az elmúlt években az összes társadalmi kifizetést nézve arányaiban majdnem másfélszer annyit fordított a családdal, gyermekkel kapcsolatos ellátásokra, mint az Európai Unió országainak átlaga, a szülési hajlandóság mégis az egyik legalacsonyabb a tagországok között. Hiába a kozmetikázott adatok, tény: sok minden elmondható az Orbán-kormány intézkedéseiről, de az biztosan nem, hogy állandóságot és hosszú távú, évtizedes kiszámíthatóságot biztosítanak. Egyes felmérések szerint a családok jelentős része egyáltalán nem tudja követni a jogszabályok változását, tehát nem is veszik igénybe azokat a kedvezményeket, amelyek járnának nekik. Önmagában azzal is sokat segítene tehát a népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, ha nem tenne semmit, csak kitalálná például a védőnők és háziorvosok jogi felkészítésének rendszerét és utána évekig mozdulatlanul hagyná a rendszert, hogy mindenki megtanulhassa. Az is igaz azonban, hogy a mérleget érdemben javítani tudó bevándorlási döntések messze meghaladják a humántárca egyik beosztott vezetőjének lehetőségeit. Valódi népesedéspolitika helyett tehát marad a magyaroknak az idegengyűlölő plakátkampányok sorozata, meg a kvótareferendum.
Semmi nem állíthatja meg?
A magyar statisztikai hivatal július közepén, a népesedési világnapon hozta nyilvánosságra a legfrissebb adatokat arról, hogyan alakul az egyes kontinensek és országok népessége és ezek a kimutatások sötét jövőt festenek az európaiaknak, köztük nekünk is. Az ENSZ nyilvántartása szerint 2016. július 1-jén a Föld népessége meghaladta a 7, 4 milliárd főt, és - bár az elkövetkező évtizedekben várhatóan lassul a növekedés üteme - 2050-re ez a szám elérheti a 10 milliárdot, 2100-ra pedig akár 11,2 milliárd ember élhet bolygónkon. Jelenleg Ázsiában él a népesség 60 százaléka, de Afrika rohamos tempóban zárkózik fel, itt a legmagasabb a gyermekkorúak aránya, Európa súlya pedig egyre csökken, mert itt a legmagasabb a 65 éves vagy idősebb lakosok száma.
Az összlétszám gyarapodásához a születések száma mellett az életkor emelkedése járul hozzá, ezek alapján két ország: India és Nigéria adja a következő évtizedekben a világ lélekszám-növekedésének egynegyedét és a világszervezet előrejelzései szerint a mi kontinensünk az egyetlen olyan földrész, ahol 2050-ben már kevesebben élhetnek, mint jelenleg. A népesség öregedése azonban világjelenség, vagyis a kutatók azzal számolnak, hogy az évszázad végére már egyedül Afrikában él több 15 év alatti gyermek, mint ahány idős, az összes többi kontinensen már az öregek felé billen a mérleg.
Ezeknél az adatoknál kiszámíthatatlanabb a nemzetközi vándorlás, amely azonban várhatóan jelentősen befolyásolja majd az egyes földrészek és országok lélekszámának alakulását. Egy biztos: az, hogy Európában még mindig növekszik a népesség, a '80-as évektől egyre emelkedő arányban a bevándorlóknak köszönhető. A születésszám ma már csak 15 százalékban járul hozzá a növekedéshez, 85 százalék a vándorlás hozadéka. Ezért is érthetetlen a magyar kormány bezárkózó politikája, amely kizárólag a magyar fiatalok termékenységére alapozza a népességfogyás megállítását.
Pedig a világtendenciák mellett az is egyértelmű, hogy Magyarország népesedési helyzete már régóta kedvezőtlen és valamennyi statisztika szerint a népességfogyás egyik fő tényezője a gyermekvállalási hajlandóság mérséklődése. A legriasztóbb számítások azt mutatják, hogy ha a halálozások továbbra is ilyen ütemben haladják meg a születések számát, akkor 2050-re 1,4 millióval lehetünk kevesebben a mostani 9 millió 830 és félezernél. 2010-ben még azt jelezte előre a KSH, hogy 8,9 millió magyar él az országhatárokon belül erre az időre, de akkor még nem lehetett kalkulálni az elvándorlás utóbbi években tapasztalt megugrásával. A határon túli magyarok átköltözése az anyaországba ma már minimális, a Ratkó-unokák kiöregednek a szülőképes korból és semmi nem állíthatja meg a fogyást, ami háromévnyi nagyon minimális lassulás után tavaly ismét elérte az évi 40 ezres ütemet.
Nincs több abortusz
Hamarosan megnyílhat az ország első olyan szülészeti osztálya, ahol az orvosok nem végeznek művi terhességmegszakítást. A református egyház fenntartásában működő Bethesda gyermekkórház főigazgatója a napokban adta hírül, hogy új szemléletű modellt szeretnének bevezetni, ami három alapelv mentén valósul majd meg. Egyrészt a természetes szülés és születés körülményeinek megteremtésével csökkenteni akarja ennek az élménynek a kórházi jellegét, miközben megőrzik az anya és a születendő gyermek teljes biztonságát, ha bármilyen komplikáció lépne fel. A másik fontos alapelv az élet védelme, tehát egy abortuszmentes szülészet megvalósítása, a harmadik pedig egy világos pénzügyi elszámolási rendszer megteremtése.
Velkey György, az intézmény főigazgatója bejelentette azt is, hogy az első két kérdésben teljes az egyetértés a munkatársak közt, míg a finanszírozás részleteiről tartanak a tárgyalások.Ismert, hogy az Orbán-kormány által megalkotott alaptörvény tartalmazza a magzati élet védelméhez fűződő alkotmányos jogot, noha eddig a KDNP-nek nem sikerült elérnie, hogy abortuszkorlátozó törvény is szülessen ennek nyomán. A kabinet mindenesetre kommunikációs síkon mind gyakrabban - előfordult már plakátkampány is e témában - áll a művi terhességmegszakítást ellenzők pártjára, s az ideológia leggyakrabban nem is a magzati élet védelmével, mintsem a demográfiai problémákkal párhuzamba állítva merül fel.
Gulyás Erika

Közpénzzel van kitömve a Matolcsyhoz igen közel álló nő

SZEPTEMBER 13. 15:27
Már nem dolgozik az MNB-nél havi 1,7 millióért Vajda Zita, akiről maga a Nemzeti Bank árulta el, hogy köze van matolcsy György válásához. Ehelyett különböző MNB-alapítványoknál van négy különböző pozíciója, amikért összesen a korábbinál is többet vihet haza.

Négy, az MNB-hez köthető helyről is húz fizetést Vajda Zita, Matolcsy György egykori nemzetközi szakmai titkára – derítette ki a Népszabadság. Azt már korábban az MNB elszólásából is lehetett tudni, hogy a „szakmai titkárságnál” szorosabb szálak fűzik össze a két embert: éppen az MNB válasza hozta összefüggésbe Vajda Zitát Matolcsy válásával. Ugyanebből a válaszból az is kiderült, hogy a 32 éves Vajda Zita 1,73 millió forintot keresett havonta, amivel ott volt a Nemzeti Bank alkalmazottainak legjobban fizetett öt százalékában.
vajda-zita-mnb
Profilkép Vajda Zita szombat óta elérhetetlen Facebook-oldaláról
A hölgy májusban otthagyta az MNB-t, de puhára esett: összesen négy helyről jár neki pénz – derül ki a jegybank 260 milliárdból létrehozott alapítványainak válaszaiból. Vajda Zita a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál (Pageo) igazgatóhelyettes, a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) nevű jegybanki alapítványban kuratóriumi tag, a PADI által létrehozott Vízház Zrt.-ben igazgatósági tag, továbbá tudományos kutatóként is dolgozik a Pageo Kutatóintézetben.

A bére biztosan nem marad el a jegybankban kapottétól. A Pageo igazgatóhelyettesi posztjáért havi bruttó 600 ezer forint jár, ugyanennyit kap a Pageo Kutatóintézetben kutatóként. (A szakma csúcsa egyébként ma Magyarországon az az egyetemi-főiskolai tanár, aki évtizedes kutatói háttérrel és jelentős tudományos publicisztikai munkássággal mintegy bruttó 380 ezer forint körüli juttatást kap – emlékeztet a Népszabadság.) A PADI nem árulta el, hogy a kuratóriumi tagságért pontosan mennyit kap Vajda Zita, de az alapító okirat főszabályként havi 555 ezer forintos juttatásra utal. Ezen felül adható béren kívüli juttatás és költségtérítés is. A Vízház Zrt.-beli fizetését egyáltalán nem árulták el.
Vajda Zita tudományos tevékenységének egyetlen nyoma lelhető fel, egy tanulmány a Pageo Kutatóintézettől, amely a világ legnagyobb nyomornegyedeiről szól. A negyvenezer karakteres, Nyomornegyed portrék című tanulmány az afrikanista Czirják Ráhel, valamint Vajda Zita közös munkája. Az utolsó fejezet, mintegy 8700 karakter Vajda Zita munkája, amely Mumbai legnagyobb nyomornegyedét, a Dharavit mutatja be. A szöveg alapvetően korrekt, tényekre alapozott, és nyilvánvaló belőle, hogy Vajda járt a helyszínen. A tényállítások egy részét lábjegyzetekkel is alátámasztja, elsősorban az interneten fellelhető cikkeket, adatokat idéz. Összességében korrekt munka, de tudományos folyóirat biztosan nem közölné a cikket – mondta egy egyetemi kutató.
És hogy miért éppen Vajda Zita nyerte el ezeket a remek posztokat? Az alapítványoknak erre is van válasza. „Vajda Zitát felkészültsége, szakmai hozzáértése alapján nevezték ki a nevezett posztokra, többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik, korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban, a Nemzeti Bankban és a Morgan Stanley-nél dolgozott. Két diplomát szerzett – a Külkereskedelmi Főiskolán és a Szegedi Tudományegyetemen diplomázott –, angolul felsőfokon, spanyolul középfokon beszélő nemzetközi szakember. Az általa jelenleg betöltött pozíciókban a korábban megszerzett nemzetközi relevanciá­jú szakmai tudását jól tudja kamatoztatni” – írták.




Még újabb 32 stadion épül

Most az érdi focisták örülhetnek. A harmadosztályú csapat 3,3 milliárdért kap új stadiont. A beruházások pedig folytatódnak, a tervek szerint a következő években 32 stadiont építtet a kormány országszerte. Az MSZP úgy számol, a már elkészült stadionokra annyit költöttek, amennyiből ki lehetne fizetni a kórházak adósságát. A kormány szerint a létesítményekre az emberek egészségének megőrzése miatt van szükség.





a világon 3 milliárd embernek nem jut naponta 2 dollárnál több megélhetésreDr. Varga-Damm Andrea: ORBÁN VIKTOR miniszterelnök ma azt mondta napirend előtti felszólalásában az országgyűlés őszi ülésszakának első ülésén, hogy a világon 3 milliárd embernek nem jut naponta 2 dollárnál több megélhetésre. Ezt egy rettenetes dolognak tekinti, bezzeg nálunk nőnek a reálbérek, csökken a szegénység. 
Alapvetően megállapitható, hogy aki ezt a mai beszédet megirta, nagyon gyenge teljesitményt nyújtott, le kellene cserélni. 
Ebben a kérdésben azonban, hogy a világon kinek jut naponta kevesebb, mint 2 dollár megélhetésre, nem kell túl messzire mennünk, csak a KSH honlapját kell tanulmányozni a magyar emberek megélhetésére jutó összegekről, s mindjárt nem ezzel példálózott volna a miniszterelnök. 
TÉNY: 2010-ben 253015 háztartásban, amelyben összesen 980.049 fő élt, egy év alatt egy főre összesen 127.203,- Ft jutott megélhetésre. Abban az évben az átlagos USD árfolyam 220,- Ft volt. Igy tehát akkor 980.049 főnek naponta a megélhetésre 1,58 USD jutott MAGYARORSZÁGON! 
TÉNY: 2014-re 291000 háztartásra NÖVEKEDETT azon háztartások száma, amelyekben ilyen rendkivül alacsony az egy főre jutó napi megélhetési összeg. Ez 969.703 főt érint. Ennyi embernek egy évben MAGYARORSZÁGON 148.301,- Ft jutott megélhetésre, amely az abban az évben átlagos 237,- Ft-os USD árfolyammal számolva 1,71 USD! (2015-ös és 2016-os adatok még nincsenek.) 
TEHÁT NEM KELL EMLEGETNI A VILÁG SZEGÉNYEIT, ELEGENDŐ MAGYARORSZÁGON KÖZEL 1 MILLIÓ EMBER SORSÁT FIGYELEMMEL KISÉRNI, S AZ Ő ÉRDEKEIK MENTÉN ORSZÁGOT VEZETN




Két izraeli gépet is lelőtt az szíriai légvédelem (képek, videó) 
2016. 09. 13. orientalista.hu 

Hivatalos szíriai források szerint két izraeli gépet is lelőtt a szíriai légvédelem. Eleinte a damaszkuszi kormány egy gép lelővését jelentette be, majd egy másik gép lelővését is megerősítették. Izrael tagadja, hogy bármelyik repülőgépét is lelőtték. 
A szíriai hadsereg lelőtt egy izraeli harci gépet és egy pilóta nélküli repülőgépet (drónt), mert Izrael megtámadta a szíriai kormányerőket a Golán-fennsíkon található el-Kuneitra közelében - jelentette kedden a katonaságra hivatkozva a SANA szíriai állami hírügynökség. Az izraeli haderő szerint minden harci gépük megvan. 
Két izraeli gépet is lelőtt az szíriai légvédelem 
A lelőtt izraeli gép

Az izraeli hadsereg arról számolt be, hogy a szíriaiak két föld-levegő rakétát lőttek ki az izraeli gépre bevetés közben, de egyik sem talált célba. 

"Egy szó sem igaz az egészből" - közölte az izraeli honvédelem egyik szóvivője a szíriai bejelentésre reagálva. "A repülőgép biztonsága egyetlen pillanatig sem volt veszélyben" - szögezte le Peter Lerner az egyik közösségi oldalon. 
Két izraeli gépet is lelőtt az szíriai légvédelem 
Szíriai légelhárítás

Damaszkusz arról tájékoztatott, hogy a szíriai légierő helyi idő szerint hajnali egy órakor lőtte le a repülőt az ország délnyugati részén, a felderítő drónt pedig Damaszkusz kormányzóságban semmisítették meg. 

A lelőtt gépekről szóló hírt az izraei Haaretz újság is lehozta. A zsidó lap szerint az izraeli légierő elveszített egy F-16-os gépet és egy pilótanélküli drónt. Az izraeli úság hozzátette, hogy a szíriai válaszcsapás aztuán történt, hogy az izraeli hadsereg az elmúlt két hétben négy alkalommal is szíriai célpontokat támadott. 
Két izraeli gépet is lelőtt az szíriai légvédelem 
Izraeli drón

Az elmúlt napokban egy izraeli parlamenti képviselő jelentette ki, hogy az izraeli hadsereg állandó jellegel nyújt katonai és orvosi segítséget a Szíriában tevékenykedő terrorszervezeteknek, köztük a Nuszra Frontnak. 

Az izraeli hadsereg a háború elején rögtönzött sátorkórházakat hozott létre a megszállt Golán-fennsíkon, hogy ellássa a sérült Szíriából érkező terroristákat. Izraeli helikopterek segítették a sebesült terroristák szállítását. 

A Golán-fennsík szíriai oldalánál két terrorista szervezet is jelen van, az Al-Kaidához közhető Nuszra Front illetve az Iszlám Állam. A terrorszervezet utánpótlását a szíriai kormányerők északról és keletről is teljesen elvágták. A terroristák a szükségleteiket egyetlen útvonalról az Izrael által megszállt Golán-fennsík felöl tudja pótolni. 

A szíriai háború öt és fél éve alatt az izraeli hadsereg számtalanszor avatkozott bele a konfliktusba a terrorszervezetek oldalán. Az Izraeli Légierő több alkalommal is bombázta a Golán-fennsík és a Damaszkuszhoz közeli katonai célpontokat. Tel-Aviv több alkalommal is katonai akciót hajtott végre a Hezbollah és az iráni katonák ellen akik Damaszkusz szövetségeseiként jelen vannak Szíriában. 

Kamal Al-Labwani szíriai ellenzéki politikus elvárja az izraeli hadseregtől, hogy hatékonyabb és nagyobb szerepet vállaljon Dél-Szíriában a fegyveres csoportok oldalán. Tel-Aviv több alkalommal is hangoztatta, hogy egy puffer zónát szeretne létrehozni aminek egyetlen célje lehet, hogy a fegyveres csoportok szabadon tudjanak katonai akciókat végrehajtani a Szíriai Arab Hadsereg ellen. 

Nem ez az első alkalom, hogy a szíriai hadsereg sikeresen hajt végre akcót az izraeli légierő ellen. Két évvel ezelőtt egy izraeli drónt szedett le a szíriai légelhárítás. A szíriai hadsereg és szövtségeseik rendszerint válaszakciókkal szankciónálják az izraeli agressziónak. 

Orientalista.hu - Sinoda 
Két izraeli gépet is lelőtt az szíriai légvédelem 
Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=Ua6K2mGwfmU
A Pentagon 9/11-én. Nem repülőgép... hanem rakéta találta el
A Pentagon 9/11-én. Nem repülőgép... hanem rakéta találta el



Agyvérzést kapott Simon Peresz



Agyvérzéssel kórházba szállították Simon Pereszt. A helyi média szerint a volt elnököt mesterséges kómába helyezték és lélegeztető gépre került. Kezelőorvosai nem bizakodóak.
Agyvérzés miatt kórházba vitték Simon Peresz volt izraeli elnököt – közölte kedd este az irodája.
A Nobel-békedíjas (WTF???) politikus kórházba szállításakor még eszméleténél volt, de később egészségi állapota rosszabbra fordult, és az izraeli tízes televíziócsatorna beszámolója szerint mesterséges kómába helyezték,és lélegeztetőgépre került.
Orvosai a következő órákban komputertomográfiás vizsgálatra készülnek, hogy meghatározzák az agyát ért sérülés mértékét, de műtétet nem kívánnak végrehajtani a politikuson.
Origo
 


Felvásároljuk Magyarországot (felirattal) űhttps://www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M

No ez a rohadék már nem igázza le az országunkat !!! Az az ő országa ahová most készült , és a többiek is oda tartsanak !!!.
A füstbe megy a terve a gyarmatáról üzenjük neki ,, enni inni tudjon , de szarni többet ne !!!!,,,







Clintonné 9/11-es összecsuklása Waterlooja is lehet

 Az a hír járja hogy ő már halott, és a hasonmása viszi az eseményeket tovább !!
Na ez a sátánfajzat sem tesz már keresztbe az emberiségnek , lezbizhet most már magával a sátánnal a Bill meg úgy is homofóbb lett , így nem sokat veszít , a világ meg örülhet nem robbanthatja ki a III . Világháborút !!!
És most különben is elkisérheti
Simon Peresztet a Sátánhoz , és együtt éghetnek , míg a világ élni fog !!!
Nagyon szenvedhet Clintonné abban az Amerikában, ahol republikánus ellenfelét támogató  „nyomorultak kosara ” – mint szólta le pénteken riválisa táborát – már akkora, hogy Trumpnak áll a zászló a Fehér Házba repítő úton. A republikánus elnökjelöltet támogató „idegengyűlölő, homofób, rasszista és szexista” hordalékra gondolt, mint körvonalazta Mrs. Clinton e mucsaiak tulajdonságait.
Amikor kampánystábja szólt neki, hogy amerikaiak tízmillióinak verbális, megszégyenítő földbedöngölésével magának árt, gyorsan bocsánatot kért, de ez már nem sokat segített. Csak rátett még egy szívlapátnyi terhet Clintonné amúgy is rogyadozó vállaira.
Hogy mennyire rogyadozó volt, arról beszélni is – ha hihetünk az amerikai fősodratú médiának – csupán az összeesküvésekben hívő durungok szoktak.
Majd eljött 9/11, azaz a 2001. szeptember 11-i terrortámadás tízenötödik évfordulója. Tudjuk: azé a terrortámadásé, amelyben az elkövetők oroszlánrésze még a hivatalos vizsgálat szerint is szaúd-arábiai polgár volt. Így teljesen érthető, hogy az amerikai szoldateszkának Irakot kellett bosszúból a földdel egyenlővé tennie.
A New York-i megemlékezési ceremónián tökéletes volt az idő. 28 Celsius fok meleg, és az óceánnak a város pénzügyi negyedét nyalogató szomszédsága ellenére is üdítően alacsony, 46 %-os a páratartalom.
Az olykor kampánybeszédei közepette nyilván csak szórakozásból négy percet is rángásosan köhögő Clintonné ezúttal másfél óráig bírta. Majd stábjával eltűnt.
De olyannyira, hogy a 320 milliós ország rákoncentráló médiája nem találta.
Ha nincs ott véletlenül éppen a tűzoltó foglalkozású Zdenek Gazda felvidéki magyar ember okostelefonjával – pán-Mucsa ottani őrembere – , máig nem tudjuk, hogy Clintonné többször összerogyott, és kisbuszába csak stábja sok-sok segítő kezének hála tudott végre beesni. És akkor még  elnök is lehetett volna belőle, amire most már nem sok az esélye. Amint megkeseredett szájjal írhatná nálunk egy Soros-alapítású portál: „Egy magyar Gazda lászlópetrázta ki Hillary Clintont a Fehér Házból”.
Nos, Gazdának hála nem csak Amerika népe, de az egész világ megtudta, hogy mi történt a nem a saját magának, hanem elnöki ambícióinak ápolásával megszállottan foglalkozó egykori First Ladyvel. Önmaga állítása szerint hőgutát kapott. Orvosai azt mondták, tüdőgyulladással és kiszáradással kezelik szegényt. Amúgy persze makkegészséges, állították, és így nyilván tökéletesen alkalmas nem csak a kis pokémonok keresésére, de arra is, hogy feszülten figyeljen, mikor kell megnyomnia az amerikai atomarzenált kilövőgombját, amikor a New York Times, a CNN és hasonmásaik összehangolt összeesküvés elméleteiknek megfelelően Putyin és Hszi Csin-ping éppen soros kíbertámadásukat akarják végrehajtani a világ üdvét saját maga szerint minden pillanatban szeme előtt tartó nagyhatalom ellen.
A videó ismertté válása óta már megrázóan kevesen hiszik el, hogy ez a nő egyrészt alkalmas lenne a világ még mindig legerősebb hatalmának vezetésére, másrészt azt, hogy az valóban jó lenne, ha ez a háborús megszállott az általa, valamint az uralkodó elit által megtartani akart posztjára kerülne.
Mucsa tehát visszalőtt. Méghozzá nagyon hatékonyan, a célkereszt, Clintonné orrának kellős közepébe találva.
És ez a bunkó, vidéki, írástudatlan, elszegényedett, stb. tömeg egyre hatékonyabban fordul szembe az elittel.
Globális ránézésre a leglátványosabban Nagy-Britanniában, a Brexittel kezdve. Elitpukkasztó módon meglepve azokat, akik eddig azt hitték, ez az évszázados demokráciagyakorlási mintának tartott országban a szörnyeteg mucsaiak a kisebbség.
Nem. A durungok tábora – értsd, a tisztességes, hagyományukat ápolni és megtartani kívánó konzervatív emberek – a Nyugat országaiban egyre inkább válik tudatos protest szavazóvá.
Amelynek kezd nagyon elege lenni abból, hogy az őt már a hidegháború vége óta rendre lemucsaizó – mint tette nálunk úttörő módon Tamás Gáspár Miklós az MDF győzelme és az SZDSZ veresége után 1990-ben – elit mást sem tesz, mint fegyvereket gyárt, országokat pusztít el, majd annak végtermékét a világra szabadítja. Miközben médiája monotonon, monomániásan és provokatívan rasszistázza, antiszemitázza, idegengyűlölőzi, szélsőjobboldalizza, nacionalistázza és legújabban napi kétezerszer populistázza a világ sok kosár „nyomorultjait”, mint Clintonné fogalmazott.
Nagyon jól írta tegnap a leginformatívabb német médium, a Deutsche Wirtschafts Nachrichten „Minden álom kipukkadt: Trump az utolsó reménye egy elveszett nemzedéknek” címmel Clintonné összerogyása napján megjelent cikkében.  „Sok amerikai Donald Trumpot nem rasszista vagy más ilyen szintű indítékkal akarja megválasztani: a ’Ratkó-gyerekek’ („baby-boomers” az eredetiben) elveszett generáció lett, amely nagy adósággal és kis nyugdíjjal az a kilátása, hogy élete végéig dolgozzon. Hillary Clinton ezeket az okokat még nem elemezte elég mélyen és a Trumpot választókra tett lealázó megjegyzései  sok amerikai haragját vonta magára.”
Vagyis a mucsaizó elit teremtett olyan körülményeket, amelyek most az Atlanti-óceán mindkét partján egyre inkább ennek a vezető osztálynak a gyors alkonyát és érzékelhető vesztét okozzák, minden erőfeszítésük, akár a legvisszataszítóbbak ellenére.
Mint erre látunk, hallunk, olvasunk naponta példák sokaságát. Ahogyan arra szeptember 9-én is sor került a CNN televízióban, amikor ennek az elitnek már régóta a képernyős képviselőjévé szegődött műsorvezetője, Wolf Blitzer ment neki Rand Paul amerikai szenátornak, amiért az ellenezte, hogy 1,1 milliárd dollárért ismét fegyvert adjanak el Szaúd-Arábiának.
Ennek a pokolfajzat rezsimnek, amely szinte büntetlenül terjeszti iszonyatos, terrort szülő vahabista ideológiáját, mecseteket és oktatási központokat építve, illetve tartva fenn Nyugat-Európa országaiban is.
Hogy mit mondott ez a rosszfajta hájjal megkent médiás a clintonista csatornában? Hogy e fegyvereladás – amely pótolni kívánja a Jemenben több mint egy éve folyó brutális szaúdi bombázás miatt fogyatkozó fegyverkészletet – elmaradása révén sok ember munkanélkülivé válhat. Hozzá merve tenni a vele beszélgető szenátornak: „Szóval önnek ez morális kérdés? …Mert ha ezek a védelmi eszközgyártók (!) nem tudnak eladni harci gépeket és egyéb modern felszereléseket Szaúd-Arábiának, akkor az Egyesült Államokban ez munkaerő elbocsájtáshoz és jövedelem csökkenéshez vezet. Ez önnek másodlagos szempont?”
Na, ez Amerika. Amelynek ENSZ-nagykövete bayerezik a bunkó, antiszemita magyarok által megválasztott Orbán-kormány „miatt”.
Csakhogy Mucsa végre valahára globálisan ébredt fel. És már nem eszi meg azt a mucsázóknak eddig oly jól jövő, az általuk uralt népeket kábító szöveget, miszerint ez a hatalmi elit legyőzhetetlen. A nyomoroncok kosaraiban lévők aktivizáltják és mind jobban aktivizálják magukat. Növekvő sikerükön is felbátorodva. Amerikától Magyarországon és Ausztrián át Németországig és Franciaországig.  Azzal, hogy székéből felemelkedve elmegy az urnákig és végre jól, valós érdekeinek megfelelően szavaz.
(Lovas István, Magyar Hírlap, 2016-09-13)


PUTYIN AZT ÁLLÍTJA, HOGY ÁTVERIK A VILÁGOT! Már 15 éve… VIDEÓVAL!

A New York-i ikertornyokat az orosz elnök szerint nem terrortámadás, hanem irányított robbantás pusztította el 15 évvel ezelőtt!
Az oroszok megoldották a World Trade Center 2001. szeptember 11-i tragédiájának rejtélyét, nyilvánosságra hozva a feltárt eredményeket és a bizonyítékokat is! Szerintük nem terrortámadás, hanem a közben felrobbantott Plutónium bomba okozta a New York-i ikertornyok tragédiáját!
A közvélemény számára tételesen feltárták a sokak által már ismert, de eddig kimondatlan titkot, hogy a World Trade Center ikertornyainak felrobbantását nem a repülőgépekkel becsapódó arab terroristák hajtották végre, hanem képzett és előre felkészített „szakemberek” egy 2 kilo tonnás plutónium bombával. Ez lényegében egy 10 centis neutron bomba, ami az amerikai hadseregtől megszerzett tüzérségi eszköz.
A műveletet már jóval korábban előkészítették, a gépeltérítők pedig csak ürügyül szolgáltak. A pokoli erejű plutónium bombát az épület alatt robbantották fel, aztán a hatalmas üregbe omlott a szerkezet úgy, hogy a szuper erős acélvázat a neutron fluxus gyakorlatilag porrá olvasztotta. Ezt pár száz fokos égéshőjű kerozinnal, de még hagyományos bombával is lehetetlen lett volna elérni.
A robbanás a föld alatt történt - aminek a villanása igen rövid, és az is inkább az infra tartományban van -, aztán pillanatok alatt magmává olvasztotta a kőzetet. Ez magyarázza a torony tetején lévő magas antenna elfüstölését, de a hatalmas mennyiségű betonport is, aminek ráadásul 72 órán át radioaktív sugárzása volt.
Ezért halnak meg sokan azóta is rákos daganatoktól azok közül, akik ott voltak.
A kiszivárgott precíz bizonyítékokat az amerikai sajtó tételesen ellenőrizte, és igazolta is. A szervezés és a háttér jól dokumentált, és a „piszkos bombák” illetlen kezekbe juttatása szintén ismert. John Lear, a CIA volt pilótája írásba is foglalta azt a nyilatkozatát, miszerint fizikai képtelenség, hogy utasszállítók úgy csapódnak a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba, hogy az leomlik.
Szerinte a World Trade Center vázát 35 centis acélmerevítés alkotta, és ha abba egy utasszállító csapódik, annak harmonikaszerűen össze kellett volna préselődnie, a függőleges és vízszintes vezérsíkok pedig elváltak volna a gép farkától, és az épületnek csapódva a talajra zuhantak volna.
Állítólag találtak egy 3-4 ablakot tartalmazó roncsdarabot, de ez azért elképzelhetetlen, mert ha egy repülő 500 mérföld/órás sebességgel becsapódik egy 35 centis acélmerevítésbe, egy ekkora darab a szerkezeti roncsolódás miatt nem maradt volna meg.
Az orosz elnök is megismételte korábbi állítását, miszerint az ikertornyokat irányított robbantás pusztította el.
A szeptember 11-i események hátteréről egy korábbi cikkünkben még többet olvashat, HA IDEKATTINT!
Azoknak pedig, akik kíváncsiak a fizikával alátámasztott tényekre, érdemes végignézni ezt a tényfeltáró filmet.
A magyar szinkronos film címe „Fájdalmas megtévesztés” (Painful Deceptions):

NYOMJ EGY LÁJKOT ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS EZT AZ INFORMÁCIÓT!



Fájdalmas Megtévesztés - Painful Deceptions 9/11 = Teljes Film Szinkronnal


Porosenko autonómiát ígért Donbásznak



Az ukrán felkelő erők vezetője egyoldalú tűzszünetet jelentett be kedden, írta meg az AP-ra hivatkozva az Index.
A tűzszünet szerdán éjfélkor lép életbe. A bejelentés csak néhány órával azt követően jött, hogy Petro Porosenko ukrán elnök azt ígérte: a parlament hamarosan megszavazza Kelet-Ukrajna autonómiáját. Zaharcsenkó lázadó vezér is egy orosz tévében tette meg tűzszüneti bejelentését.
Közben a hónap elején életbe lépett tűzszünet ellenére újra kiéleződött a válság Kelet-Ukrajnában, az elmúlt napban három katona vesztette életét – írta az MTI.
A hadműveleti parancsnokság szokásos reggeli közleményében kedden azt írta, hogy az elmúlt napban “az orosz megszálló csapatok” 35-ször nyitottak tüzet az ukrán fegyveres erők állásaira, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol térségében a minszki egyezmény által tiltott, 122 milliméter kaliberű tüzérségi fegyvert vetettek be.
A DAN donyecki hírügynökség szerint az ukrán fegyveres erők tüzérségi csapásokat mértek a megyeszékhely nyugati peremvidékére és az onnan északra fekvő Jaszinuvata település környékére. A kijevi parancsnokság viszont cáfolta, hogy a hadsereg megsértené a szeptember 1-jén hatályba léptetett tűzszünetet.





Schulz találkozni akar Orbánnal




Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke személyes találkozót kért Orbán Viktortól péntekre.
Schulz találkozni akar Orbánnal
Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke (Fotó: Reuters)
Ahogy arról beszámoltunk, a magyar miniszterelnök az elmúlt napokban több alkalommal is keményen beleszállt több uniós vezetőbe. A hétvégén többek között Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét és Martin Schulz-t, az Európai Parlament elnökét nihilistának nevezte, akik bár kisebbségben vannak, elfoglalták az elitet.

Hétfőn, az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó beszédében pedig arról beszélt, hogy Brüsszel cselre készül a kvótákkal kapcsolatban, és ha nem sikerül megegyezniük a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak baloldali városokkal. Orbán konkrétan egy Martin Schulz-cal készült interjúra utalt, melyben az EP-elnök megemlítette, hogy Szeged jól bánt a menedékkérőkkel.

Az atv.hu információi szerint Brüsszelben megelégelték a személyeskedő hangnemet, ezért Martin Schulz jelezte, hogy a szeptember 16-i pozsonyi EU-csúcson külön találkozóra tart igényt Orbán Viktor miniszterelnökkel. 
Ujhelyi István szocialista EP-képviselő megerősítette portálunk értesülését, és hozzátette: Brüsszelben megelégelték, hogy az Orbán-kormány rendszeresen személyeskedő hangon beszél EU-s vezetőkről.
A pozsonyi találkozón a miniszterelnöknek lehetősége lesz megismételni a hazug állításait” – nyilatkozta az atv.hu-nak Ujhelyi, aki szerint Orbán jelenlegi kampánya felülírja a diplomácia összes szabályát, ami hosszú távon sérti Magyarország érdek






MAGYARORSZÁG EU-S KIZÁRÁSÁT KÖVETELI A LUXEMBURGI KÜLÜGYMINISZTER



Ezt a terror szervezetet mi magyarok mikor akarjuk elhagyni , mert azért kár be lépnünk egy terrorgépezetbe , hogy egy két cionista zsidónk biztosi állást kapjon , és a pénzügyi szivattyúkat nagyobb sebességre kapcsoljuk
Ez most riogat bennünket , vagy mi nem vesszük komolyan az ajánlatát ????
Hát ne mondja még egyszer , ezt is szavaztassuk meg , és húzzunk innen a picsába mi nem akarunk muszlimmá válni , hadd tanulják a terror árnyékát , - e gyarmatosító hatalmak !!

Jean Asselborn a menekültekkel való bánásmód, az igazságszolgáltatás és a sajtó függetlenségének megtörése miatt akar megszabadulni Magyarországtól.
Nem lehet elfogadni, hogy

egy tagország masszívan megszegi az Európai Unió alapértékeit

– mondta Magyarországról Jean Asselborn a német Die Weltnek. A luxemburgi külügyminiszter elsősorban a menekültek elleni brutális fellépést tartja EU-ellenesnek. A kormány úgy bánik a háború elől menekülőkkel, mint a vadállatokkal. A kerítés, amelyet Magyarország épít, egyre hosszabb, magasabb és veszélyesebb. Épphogy csak tűzparancsot nem adtak ki a határnál.

De bírálta az Orbán-kormány tevékenységét más területeken is – számolt be az interjúról a Klubrádió. Az igazságszolgáltatás függetlenségének kikezdése, a sajtószabadság korlátozása is a bűnlajstromon van.

Az uniónak ilyen esetben átmenetileg vagy akár véglegesen ki kell zárnia azt a tagját, amely nem tartja be az EU alapelveit – mondta Asselborn. A kizárás ugyanis az egyetlen lehetőség arra, hogy az EU egyben maradjon, és megőrizze az európai értékeket. Szerinte a kizárásról többségi döntést kellene hozni, mert már nem lehet tűrni azt a magatartást, amit Magyarország tanúsít.



Kétmilliárd eurót követelt Kabul az afgán "menekültek" visszafogadásáért Németországból


Berlin még az idén megállapodást akar kötni Kabullal azoknak az afgán "menekülteknek" a visszatelepítéséről, akiknek a menedékkérelmét elutasították, vagy akik önként térnének vissza hazájukba - közölte szombaton a németországi belügyminisztérium. A tárca rámutatott: a tárgyalásokon jó eredményeket értek el, akkor is, ha még nincs áttörés a közös nyilatkozat tartalmára vonatkozóan. Szeptember 1-jén tartották Berlinben a tárgyalások második fordulóját. A Der Spiegel című németországi hetilap szombati száma szerint a tárgyalófeleknek sikerült megállapodniuk egy egyetértési nyilatkozat (Memorandum of Understanding) utolsó részleteiben is. Hazatérés után meg indulhatnak is vissza (afgánok tevén - illusztráció) Eszerint Afganisztán a korábbiakhoz képest jóval egyszerűbb eljárással fogadná vissza azokat az állampolgárait, akiknek menedékkérelmét a német hatóságok elutasították, vagy akik önként térnének vissza hazájukba. Az afgán tárgyalási küldöttség emellett beleegyezett abba is – írja a lap –, hogy különjáratokkal, egyszerre legfeljebb 50 fős kontingensekben szállítsák vissza az embereket a közép-ázsiai országba. Berlin ugyanakkor arról biztosított mindenkit a dokumentumban, hogy figyelembe veszi a kitoloncolásoknál a visszatérőkre, különösen pedig a nőkre és fiatalkorúakra leselkedő veszélyeket. A Der Spiegel úgy tudja, hogy a tárgyalások elején az afgán tárgyaló fél közel kétmilliárd eurót (620 milliárd forintot) követelt a visszatérők befogadásához. Németország ezt elutasította és rámutatott, hogy a közép-ázsiai ország évente 430 millió euró (133 milliárd forint) segélyt kap – derül ki a lapból. Szaid Huszein Alemi Balkhi afgán menekültügyi- és visszatelepítési miniszter még áprilisban úgy nyilatkozott, hogy küszöbön áll a megállapodás Németországgal az illegális bevándorlók visszatelepítéséről. A tárcavezető akkori információi szerint tavaly 250 ezer afgán keresett menedéket külföldön. Közülük mintegy 180 ezren Európát, azon belül is elsősorban Németországot választották. (MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/163627/?honnan=Nemzeti_Hirhalo


Nincs olyan, hogy menekültjog és különösen nincs menekültjogot adó kötelezettség



2016-09-03-15_01_07-Program-Manager
POSTED BY: ADMIN SZEPTEMBER 4, 2016
Hogy ezek kontinens elfoglalók vagy paraziták, vagy menekültek, migránsokvagy nevezzük, aminek akarjuk, egyetlen egyet sem szabad befogadnunk. A segítőkészség, mint egy hazugság, egy halálos betegség az európai történelemben. A nagyhatalmi zsidóság és segítőtársainak nem csak a kezdeti hazugságai a fehér európai emberek kiirtására kialakított eszmei folyamat, hanem egy ma már önmaga vállalt szervezett halálba menetel az európiai nemzetek részéről. A holokauszt-hazugságot legjobban a németeknél lehetett elmélyíteni. Egy tanulmány értelmében a zsidóság után a legtöbb szellemi betegség a németeknél jelentkezik. A “bűnbánati betegség” legjobban abban nyilvánul meg, hogy jelenlétük a földön csak azért szükséges, hogy a zsidóságot szolgálják még akkor is, ha ez a kipusztulásukat jelenti. Ezek az emberek életveszélyt jelentenek az egészséges németek és az európai népek számára.

Az emberi létezésnek van egy az állami törvények fölötti törvénye, az úgynevezett nem támogatási kötelezettség, mert a természetet a Teremtő úgy rendezte, hogy a különböző élőlények az önvédelmük során fent maradjanak. Ha valaki millió és millió emberi áradatot egy idegen népi tömegből a saját lakókörzetébe, hazájába beenged, ennek a logikus következménye, hogy belefullad. Ezért a természet a nem támogatás vastörvényét minden kozmikus élet törvénye fölé rendelte. A jótékonyság és segítőkészség alatt az értendő, hogy egyeseknek segítségére legyünk, de nem segíthetünk mindenkinek, s nem egy egész kontinensnek. A kontinentális segítség egyenlő a saját fajunk megsemmisítésével. A beáramló tömeg magával hozza a sajátos bűnözését, a betegségeit, járványait, a perverzitásukat, és magában az emberben rejtőző hódítási vágyat.
Merkelvampire.jpg
Minden egészséges szülő védi gyermekét az otthonában, idegeneket, idegen betolakodókat nem szabad beengedni. 
Nem ez az első, amit megtanítunk a gyermekeinknek? Ezért minden egyes nem bűnöző államvezetőnek kutya kötelessége az élet területeinket határokkal és katonai erővel az etnikai áradattól megvédeni. Korábban az egészséges időkben ezért háborúkat folytattak, mert az idegen néphenger mindig halált jelent egy nemzeti közösségre, ezért szükséges a honvédelem. Gondoljunk csak vissza a múltba. Hányszor és hányszor védtük hazánkat a betolakodók ellen? Tatárok, törökök, osztrákok, és stb. A többi minden, amit mondanak csak mese, mely egy célt szolgál, a bolygónkon tomboló elitek “idegen faja” (fajtaidegen) elképzelése szerint kiirtani a fehér fajt, kicserélni egy keverékkel, melynek az IQ értékét a 70 alá csökkenti.
Nincs olyan, hogy menekültjog és különösen nincs menekültjogot adó kötelezettség.
Feltűnés keltően felismerhető, hogy mennyire dúl a bűnözői politikai színekben tevékenykedő sátáni egyházi uralkodó a szabadkőműves Franciszkó pápa, amikor a Merkel asszony agyi torz szüleményét “szent gondolaként” terjeszti és elvárja a sátán által eltérített keresztény hívőktől, hogy Merkel asszony halálpolitikáját kövessék!
Az igaz keresztények tudják, hogy a teremtő akarata az, hogy az idegennel szemben ellenállni kötelesség. A “Jézus Sirach” könyve a katolikus egyház által szentesített része a Bibliának. Ez a könyv kifejezetten figyelmeztet az idegen ellen! És egyben felszólít az “idegennel szembeni ellenállásra“. A Luther-Bibliában úgy kezdi a Sirach 11: “Vigyázz az idegennel szemben” tovább aLuther-Bibliában (30): ne fogadj be a házadba mindenkit; a világ tele csalásokkal és rágalmazásokkal“ és itt az írott magyarázat (32) “Ha ö (az idegen) valami jót észlel, az veszélyt jelent, mert majd ezután mondja a legrosszabbakat“. A Luther-Biblia 35Be engedsz egy idegent a házadba, majd kiver onnan!
Még egy forrás az innsbrucki Biblia-Egyetemen található bibliából, Sirach 11:34: “ha egy idegent befogadsz, megváltozik az életmódod, visszásságokat okoz családodban”
A nagyhatalmi zsidóság és segédkezői, mint 
Merkel asszony, érzelmi jelszavakkal hangsúlyozzák ki az általuk létrehozott népvándorlást: “menekülés a háború és a nyomor elöl”. Ezzel egy időben azt is hangoztatják, hogy a nemzetek kötelesek “háborús menekülteket“ és “menedékjogot kérőket” korlátlan mennyiségben befogadni.
at_210-2.jpg
A tény az, hogy ebben a tömeges népi áramlatban nem menekültekről beszélhetünk, akik egy másik országban biztonságot keresnek a háború és a halál elől. Ezek egyszerűen jólétet kereső paraziták. Erre a legjobb példa, hogy
hazánkban senki sem akar maradni. Ha a táborból kiengeded, már szökik is tovább. Egy másik példa GörögországbólIdomeni városában egy tv riport beszámol a menekültek helyzetéről melyben nyilatkozatok hangzanak el: “mi Németországba akarunk menni, ott építenek házat nekünk, itt nem“. Egy afgán klánvezető így nyilatkozik: “Afganisztánban mi jól éltünk, de amit a tv –be mutattak, hogy az afgánokat nagy örömmel és ovációval fogadják, egyértelmű lett a döntésünk, hogy oda kell mennünk
A képből tisztán kivehető, hogy itt nem ténylegesen olyan emberekről beszélünk, akik életüket és családjukat mentik a háborús területekről, hanem egyszerűen jólétet keresőkről beszélhetünk, akik az elmúlt évben a hüllők segítségével már több, mint két millióan elárasztották 
Németországot. Ebből kifolyólag egyre nagyobb gazdasági, pénzügyi és bűnügyi teher nehezíti Németországot. Nem elég az, hogy a németek az elmúlt évtizedekben a hüllők által rendezett rablás és irtás áldozatai, még megterhelik ezzel a bevándorlási akcióval a megsemmisülés közelébe taszítva, ami az ez évben várható milliókkal igen valószínűvé válhat.
De nézzük a további hazugságokat. Nincs befogadási kötelezettség, a genfi menekültügyi egyezmény nem tartalmazza a menekültek befogadási kötelezettséget, ez egy önkéntes szolgáltatás. Az ENSZ „Emberi Jogi Egyezmény értelmében egyetlen ország sem köteles menekülteket befogadni.Strassburgi bírók egyértelműen megfogalmazták, hogy “minden állam szabad döntési joga, a ki- és beutazási törvényeit rendezni”. Ettől függetlenül,az úgynevezett háborús menekültnek se így se úgy nincs joga egy harmadik országba való beutazásra, ha egy a genfi menekültügyi egyezmény által elfogadott országból érkezik és ez érvényes a világ minden országára. A német alaptörvényekben konkrétan meg van fogalmazva a menekültek törvénye: “aki az EU tagországaiból érkezik, nem jogosult menekülti státuszra! (GG16a)
Nyilvánossá válik, hogy a szánalmas segítségi-politika mögött az aljas 
zsidó világ-lobbiktervezete bújik meg a fehér népek etnikai kiirtása érdekében. A politikai bűnözök hazugságai napvilágra kerültek, és ez szégyen minden egyes népre, hogy nem kergetik el őket. Ha figyelmesen megnézzük és megvizsgáljuk az ideiglenesen létrehozott NSZK államot és annak a menekültügyi törvényeit igen csak meglepődnek a tudatlanok.
angela-merkel-horst-seehofer-cdu-csu.jpg
Ahogy a bajor miniszterelnök 
Horst Seehofer (Merkel asszony ágybelépő szőnyege, e-miatt a kulisszák mögött Tsipras a beceneve) aki a jogtalanság megtestesítője, nem követelheti más emberek védelmét a jogtalanság ellen, holott Németországban több polgárt a jogos vélemény nyilvánítása miatt a vezetőket törvény elé állítják, mint pld. Észak Koreában. Az NSZK-ban a menekültügyi törvény aljasan úgy lett megfogalmazva, hogy csak is a külföldi politikailag üldözöttekre érvényes. Alanyi jogon a menedék szubjektív, ez a szövetségi alkotmánybíróságon tárgyalt és eldöntött, mely e döntés folytán csak is a külföldiekre vonatkozik. Tehát, ezek az alapjogok érvényesek minden emberre, de nem a németekre, ez annyit jelent, hogy mindenkire, aki nem német “politikailag üldözött“. A visszatelepült németekre még akkor is, ha politikailag üldözött csak is az alapjogi engedékenység érvényes GG 11 cikk. Röviden, a németek a saját alaptörvényeik értelmében jogfosztottak, ezzel egzisztenciálisan egy kirekesztett népcsoport.
Az 
NSZK a világ egyik legnagyobb üldöző állama. Sok-sok ezer ember van kitéve üldöztetésnek, sokan bebörtönözve, mert a nép egzisztenciális megsemmisítését a rendszer hazugságait nem merik nyilvánosságra hozni. Sehol a világon nem üldözik az embereket annyira, mint az NSZK-ban ahol, ha valaki a globalista lobby hatalmát megkérdőjelezi. Példátlan üldözés folyik a saját nemzettársaik ellen.
Ezzel az egzisztenciális hazugsági ürüggyel akarja a rendszer ezt a népet végleg a földrajzi területről törölni. Ami a holo-hazugság használatából eredendő alapmondat, “a múltunkra tekintve a segítség több, mint kötelesség“. Ez az alap mondat a végleges üldözöttek vazallusaik politikai munkájának következtében és a zsidó lobby által diktált formában hajtandó végre. A legnevesebb zsidó vezetés követeli a németektől a multikultúrában való elsüllyedésüket a holokauszt bűneikért. A zsidók németországi elnöke Josef Schuster, nyilatkozatában követeli a németektől ezért a “bűnért”, minden menekültet területükre befogadni és önmaguk egzisztenciáját feladni. Schuster in der Junge freiheit (újság) “A németek oly sok bajt okoztak a világban. Oly sok országnak tartoznak jóvátétellel – mi vagyunk az utolsó ország, aki a menekülti és üldözői jogot elutasíthatja.“. Itt érdemes megjegyezni, hogy Josef Schuster a “mi” formát használja, holott szervezete, a zsidók németországi szervezete, nem német, hanem zsidó. Német-zsidó nincs, ugyanúgy, mint ahogy nincs magyar-zsidó sem. A szövetségesük, a MAZSIHISZ is egy idegen test a népekbe ágyazódva (szálkaként).
Schuster pont akkor követelőzik, amikor az 
IA-t patronáló országgal,Törökországgal egy megállapodás jött létre. Ezzel akarják legalizálni a sok millió parazita bevándorlásátNémetországba és Európába.
bevandorlok1.jpg
Ezért feltétlen kell, hogy jogainkat érvényesítsük. Nem kötelességünk sem morálisan sem jogilag idegeneket, parazitákat vagy menekülteket befogadnunk. Ellenkezőleg: 
Jogilag és morálisan kutya kötelességünk fajunk, népünk és kultúránk védelme! Mindazok, akik már itt tartózkodnak a török standard szerint táborokban begyűjteni és a legszükségesebb ellátást biztosítani, nem kapnak pénzügyi támogatást és nincs kijárási lehetőségük. Ezt a normát a kormányzó asszony elfogadta. Ha ezt bevezetjük egy csodát fogunk megélni, hogy milyen gyorsan kérik majd távozási lehetőségüket egy másik “legelő” kereséséhez. Nem szabad annak a szlogennek felülni, hogy a “tényleges menekülteknek” segíteni kell. Ezt hangoztatja a németAFD (Német Alternatív Párt). Tervezett gyilkosság a német és az európai fehér népek ellen a világ-lobbi érdekében. Ezzel akarja magát a világ-lobbival elfogadtatni, és ez nem más, mint a németek és az európai fehérek kipusztításának a további forgatókönyve. Mert a “tényleges menekültszám“ akár három milliárd is lehet.
Minden józanon gondolkodó európai országban védekeznek a betelepítések ellen, nem akarnak hulladéktárolók lenni, többek között hazánk sem. Nem véletlen, hogy nálunk 
október 2-ánválasztások lesznek, de sajnos egy beépített szépség hibával. Folyik a népvakítás, a hatalmon lévőFIDESZ igyekszik a nép szemében parolizálni közben ugyan úgy alárendelt szerepet játszik a világ-zsidói nagyhatalmi törekvéseiben.
Érdekes módon a zsidók világkongresszusa volt elnöke Isarel Singer már 2005-ben tudta, hogyEurópának egy szervezett emberáradattal elárasztva multikulturálisnak kell lennie. (welt.de 2005.01.31)
A legveszélyesebb az, hogy hazánkban kevés ismertető jelenik meg a világot formáló személyekről. Egy ilyen személy a Svédországban alapított 
PAIDEIA (The European Institute for Jewish Studies in Sweden) vezetője, Barbara SpectreA tv kamarák előtt 2010-ben kijelentett, hogy a zsidók lesznek azok, akik az európai fehér embereket egy multikulturális átalakítással kiirtják.
Ennek az átalakítási folyamatnak a hajráját a nagyhatalmi zsidóság megbízásából a kormányzónő
Angelika Merkel a 2015-ös határmegnyitással átvette.
A Harvard egyetem zsidó származású professzora 
Yascha Mounk így foglalta össze: “Nyugat-Európában folyik egy kísérlet, mely a migráció történelmében egyedülálló: azok az országok, melyek történelmükben monoteista, monoteista kultúrával, monoteista vallással rendelkező nemzeteként határoztuk meg, kénytelenek lesznek identitásukon változtatni. Nem tudjuk azt, hogy ez működik, de azt tudjuk, hogy ennek működnie kell.
23456_kerdojel.jpg
Visszatérve a 
2016 október 2 –án tartandó népszavazásra, már az írás címében is említettem, hogy népvakítás, vagy másképp: (parasztvakítás). Az egyik félrevezetés abból származik, hogy a magyar alaptörvény értelmében nem lehet országos népszavazást tartani a nemzetközi szerződésekből eredő kötelezettségekről.
8. cikk. 3 pontja d)
Takács András az ÖMP elnöke “népszavazzak? de hogyan?“ a NIF-en megjelent – mely sajnos már nem található – írásában megfogalmazta. Link
Amit nem fogalmazott meg az az, hogy a ránk kényszerített alaptörvénySzabadság és felelősségcímszó alatt: V. cikk XXIX. (2) Mindenkinek kutya kötelessége a több ezer éves vívmányainkat együttélési formáinkat megvédeni.Döntse már el a tulajdonos, tehát a nép, mely a jelenlegi határaink keretein belül él, hogy kivel akar együtt élni és ne a házmester alkalmazott!
Véleményem szerint a kérdést így kellene megfogalmazni: 
akarom-e, hogy hazánkba idegen fajú (rassz), történelmében, kultúrájában, vallásában, szokásaikban számunkra nem összeegyeztethető életvitelű emberekkel együtt kelljen élni?
(igen) (nem)
Forrás: Népvakítás!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése