2016. október 14., péntek

Ők is ronthatnák máshol a levegőt !!!





Ők is ronthatnák máshol a levegőt !!!






És akkor 102 kormánypárti politikus felajánlotta a nemzeti szuverenitásunkat Brüsszelnek 

2016. 10. 11. Alfahír 

Ismét történelmet írt az Orbán-kormány. Egy héttel azután, hogy a Fidesz-frakció felhatalmazta a miniszterelnököt, hogy aláírásával megkezdődjön az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) ratifikációs folyamata, kedden a kormánypárti többség támogatta a CETA ideiglenes hatálybalépéséről szóló kormányzati álláspontot. Az egyezményt támogató 102 képviselő egytől-egyig a Fidesz-KDNP politikusa, így természetesen igennel szavazott Kövér László is. 
És akkor 102 kormánypárti politikus felajánlotta a nemzeti szuverenitásunkat Brüsszelnek

Ahogy arról beszámoltunk 102 igen szavazattal, 33 nem és 33 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés azt az országgyűlési határozatot, amely egyrészről az Európai Unió és tagállamai, másrészről Kanada között az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás (Comprehensive Economic and Trade Agreement - CETA) aláírásával kapcsolatos álláspontot tartalmazza. Eszerint a kormány aláírhatja az egyezményt (nem megakasztva ezzel az uniós gazdasági folyamatot), mert a parlament nem hagyja jóvá, hogy a CETA tagállami hatáskörbe tartozó rendelkezéseit ideiglenesen alkalmazzák. 
És akkor 102 kormánypárti politikus felajánlotta a nemzeti szuverenitásunkat Brüsszelnek

Ez a kitétel elsősorban a befektető-állam közti beruházásvédelmi mechanizmusra vonatkozik, de az az Európai Bizottság álláspontja szerint csak a szöveg végleges elfogadása után léphetne hatályba - ugyanakkor a kereskedelmi jog Brüsszel kizárólagos hatáskörébe tartozik, így a CETA ideiglenes alkalmazása is már veszélybe sodorhatja hazánk GMO-mentességét. 

Nem a barátunk 

Ne feledjük, az a 102 fideszes-KDNP-s képviselő (köztük Kövér Lászlóval) annak a Kanadának nyitná meg a hazai agráriumot, a magyar családi gazdaságokat, amely országban 12 millió hektáron termesztenek génkezelt növényeket, ahol több mint 40 ezer Egyesült Államokbeli cégnek van leányvállalata (így a Monsantonak is), és ahol már akkora például a repce szennyezettsége, hogy sok országba egyszerűen nem tudnak exportálni kanadai cégek élelmiszert. 

Azt is fontos tudni, hogy a CETA szövege már lezárt. Sem az Európai Bizottságnak, sem pedig a kanadai kormánynak esze ágában sincs azon változtatni, főleg nem Magyarország érdekeit figyelembe véve (eleve nehéz elképzelni, hogy egy ilyen nagyságrendű egyezményben megjelenhet a magyar érdek, hacsak akkor nem, ha Orbán Viktor megkötötte üzletét Berlinnel: a hazánkban összeszerelő-üzemeket működtető németországi központú óriás autógyárak profitérdeke oltárán feláldozza a magyar gazdákat, és így legalább a migránspolitikája miatt sem szórakozik vele Angela Merkel). 

A szabadkereskedelmi egyezmény nemcsak az európai mezőgazdaságra jelent veszélyt, erről az Európai Népegészségügyi Szövetség (EPHA) nyílt levélben figyelmeztette Mikola István, biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárt. 

A CETA le fogja bontani az egészségtelen, feldolgozott élelmiszerekre és italokra fennálló tarifális akadályokat, amely további árcsökkenéshez vezethet, súlyosbítva a nem fertőző-betegségek és az elhízás járványszerű elterjedését mind Európában, mind Magyarországon. 
A CETA nincs tekintettel az egészségtelen étrend jelentette egészségügyi veszélyekre és nem tartalmaz a fogyasztók és betegek védelmére vonatkozó rendelkezéseket az antimikrobiális rezisztencia (AMR) vonatkozásában. 
A CETA nem garantálja, hogy a közszolgáltatások - ideértve az egészségügyi szolgáltatásokat - privatizációjára nem kerülhet sor a jövőben. 
A megreformált befektetővédelmi rendelkezések sem fogják megakadályozni a dohány-, alkohol- és egészségtelen élelmiszer-befektetőket, hogy peres eljárást indítsanak olyan népegészségügyi vonatkozású szabályok ellen, mint a dohánytermékek egységes, márkajelzés nélküli csomagolására vagy a transzzsír élelmiszerekben való korlátozására vonatkozó magyar szabályozás. 
A CETA nem biztosítja a kereskedelem és egészségpolitika összhangját. A fenntartható fejlődésre vonatkozó fejezetek nem ismerik el a népegészségügyi fenntarthatósági szempontokat és nem hivatkoznak a népegészségügy területén létező, globális egyezményekre, politikai kötelezettségvállalásokra és célkitűzésekre. 
Ugyanakkor közös célkitűzésként jelöli meg a nemzetközi együttműködést olyan a biotechnológiával összefüggő kérdésekben, mint például a géntechnológiával módosított szervezetek alacsony szintű jelenléte(!!!), illetőleg előírja a szabályozási együttműködés kialakítását a biotechnológiai termékekkel kapcsolatos szabályozási gyakorlatok káros kereskedelmi hatásainak mérséklése érdekében. Erre is igent mondtak Kövér László vezetésével a kormánypárti képviselők. 
És akkor 102 kormánypárti politikus felajánlotta a nemzeti szuverenitásunkat Brüsszelnek

"A CETA életveszélyes" - szögezte le lapunknak Magyar Zoltán, a Jobbik agrárpolitikusa. Az országgyűlési képviselő nyomatékosította, nem mehet bele hazánk a multik által ránk erőszakolt versenybe, amely arról szól, hogy 
- MIKÉPP TUDJUK A LEGGYORSABBAN LEÉPÍTENI HAZÁNK ÉLELMISZER-BIZTONSÁGÁT, 
- HOGYAN TUDUNK MINÉL OLCSÓBBAN GMO-KAT TERMESZTENI, 
- VAGY HOGY MINÉL HAMARABB AZ INDIAI FIZETÉSEK ALÁ KERÜLJÖN A MAGYAR BÉRSZÍNVONAL. 

Magyarország ellenben a minőségi, minél jobban feldolgozott termékek piacra juttatásában lenne érdekelt - rögzítette a politikus. 

Magyar Zoltán szerint a keddi CETA-val kapcsolatos szavazás azt is megmutatta, hogy a Brüsszellel szembeni valódi szabadságharc ismét elmaradt. 

Az MSZP még ahhoz sem elég tökös, hogy nemet mondjon az egyezményre - utalt a jobbikos politikus arra, hogy a szocialista frakció erejéből csak egy gyenge tartózkodásra futotta. 

"Az MSZP-től nemzetközi szinten érdekérvényesítést ne várjon el senki, náluk még szavak szintjén sem fordul elő ez a téma" - bírálta Magyar Zoltán a baloldali pártot (egyébként volt valami komoly zavar kedden a szocialista fejekben, az biztos). 


Szégyen gyalázat , hogy ezek az ÁVH – s zsidó unokák már megint kijátszották a goj lakosságot , mert úgy magyarok ők mint ahogy a díszmagyar lóg rajtuk mint MOSZAD ügynökökön , és ti mégis őket választjátok . Ébresztő gojok ez itt a mi hazánk e bitangok , csak el orozták a hatalmat , és létre hozták a maffia államot , melyre már ők is rákapcsolódtak a pénz szivattyúikkal .
Álmodtok , vagy valóság a családotok éhezik , a gyerekeket legszívesebben kiküldenétek koldulni , a fejetek felül a házat el orozta a politikai maffia lakásmaffia ága , te meg ott állsz a csupasz valagaddal , és nem tudod mit adj a családnak , holnap elmész lopni , mert éhen nem halhatnak a cigány is így csinálja elfogadta a sorsot mit nekik szántak e zsidó ÁVH- s unokák , de miért nem őket raboljátok ki , és gyújtjátok rá az össze rabolt házukat , hisz az mind a mi nemzeti vagyonunk része volt , és mi mégis koldusbotra lettünk ítélve e rablógyilkosok meg a nyakatokban ülve és ellenőrizve nógatnak jobb munka végzésre .
Ideje ébredni 56 évfordulója van őseink az ÁVH -s szabadkőművesek terrorja miatt lázadtak , és adták életüket , mert ha nem ezt teszik holnap őket darálták volna a Dunába , és te meg behunyt szemmel kóvájogsz e gyarmatnak kikiáltott kis hazánkban , hát tegyél érte , hogy a te unokád már szabad legyen , és büszkén nézhessen rád az utókor , mert megtetted azt amit a helyzet kíván a kamatrabszolgaság helyett a szabadságot választottad magadnak és unokáidnak , mert ha nem így tettél volna lehet , hogy meg sem születhettek volna a leszármazottaid , ne feledd feleslegesnek ítéltek bennünket , csak kenyér pusztítóknak tartanak , kik tönkre tesszük a környezetüket a goj állatokat le kell vágni . Én meg azt mondom , hogy ébredj fel , és cselekedj ez a föld az Árpádházíaké , és nem a szarháziaké annyi pénzetek van még , hogy egy – egy molotov koktélt dobjatok a környezetekben lévő ÁVH – s unokákra szabadkőművesekre akik az ország kétharmadát már idegen kézre juttatták , vegyük saját kezünkbe sorsunkat , és öljük meg a kirablóinkat , mert számonkérés nem lesz , hisz a törvényeket is úgy szabták ki , hogy a kiszakított javakat ne keljen vissza adniuk !!!


NEM VOLT KÖTELEZŐ: ÖNKÉNT SZAVAZTAK A FIDESZESEK A CETA-RA



Őszinte vita zajlott a nagyobbik kormánypárt frakciójában, ám végül a nemzetközi lobbisták véleménye kerekedett felül a Fideszben, ezért támogatták kedden a képviselők az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményt (CETA). Ugyanakkor kötelező frakció döntés nem volt, minden politikus a lelkiismerete szerint dönthetett, ám így is – a nyolctagú kereszténydemokrata frakció mellett – 94-en gondolták úgy, hogy támogatható az egyezmény.

A kilencvennégyek között volt Selmeczi Gabriella is, aki - a kedden tartózkodó - Horváth László párttársával tartott sajtótájékoztatót szerdán, így lehetőségünk volt megkérdezni, hogy valóban létezett-e törésvonal a Fideszben a CETA-kapcsán.
A hájfejek bitorolják őseink jogait , és ránk kényszerítenek mérgezett patkány eledeleket , hogy pusztuljon e nemzet a fitymától megszabadított faszuk egymás szájában volt , a jó lakot buzeránsok elégedetten voksoltak , mint ahogy egy olajmaffiózóhoz illik .


Selmeczi Gabriella elmondta, a frakció megváltoztatta a kormány korábbi álláspontját, így a CETA ideiglenesen sem léphet hatályba olyan területeken, amelyek nemzeti hatáskörbe tartoznak.
Ez volt az a pont, amire azt mondtuk, hogy akkor ez így mehet a ratifikációig”
- fogalmazott, hozzátéve: a ratifikációig sok víz le fog folyni a Dunán.
(Főleg akkor, ha addig elárasztják a kanadai élelmiszer dömpingáruk a kontinensünket, de ez már egy másik kérdés).

A lobbisták

Beavatott minket a Fidesz döntési mechanizmusába is. A frakció tagjai ugyan nem olvasták el a CETA hatalmas és nehéz anyagát, ezért politikusként azt a bevált módszert” választották, hogy nemzetközi szakembereket (értsd: lobbistákat) kértek fel a szerződés értelmezésére. A frakció erről a beterjesztésről alkotott támogató véleményt.
Tehát a frakció, amikor döntött, tisztában volt a CETA szerződéstervezet tartalmával, és annak politikai következményeivel”
szögezte le a politikus.
Kérdésünkre egyértelműsítette: a kormány támogatja, hogy az Európai Bizottság és a kanadai kormány aláírja a szabadkereskedelmi egyezményt október 27-én, „ahogy az összes többi tagország ezt támogatni fogja” - értékelte a nemzetközi helyzetet.
Kíváncsiak voltunk, hogy akik például tartózkodtak a Fidesz frakciójából, azok ezt miért tették?
Azért döntöttem a tartózkodás mellett, mert az egész folyamattal szemben vannak fenntartásaim”
  • hangsúlyozta Horváth László, aki úgy gondolta, hogy a CETA-val kapcsolatos ellenérzését tartózkodással tudja kifejezni a parlamentben. Nem volt kötelező frakcióálláspont – utalt arra, hogy a párttársai is szembemehettek volna a „nemzetközi szakértők” véleményével.

MENJ A PICSÁBA!” – STADIONAVATÓN FÜTYÜLTÉK KI A NÉZŐK ORBÁN VIKTORT



Orbán Viktor avatta fel csütörtökön az MTK új stadionját, a nézők viszont füttykoncerttel üdvözölték a magyar miniszterelnököt.
Az Orbán-kormány intézkedései közül az egyik legnagyobb visszhangot váltotta ki az a nagyszabású stadionépítési program, aminek részeként csütörtökön átadták az új Hidegkuti Nándor stadiont.
A miniszterelnök avatáson tartott beszéde azonban botrányba fulladt, a nézők ugyanis hangos füttykoncerttel fogadták Orbán Viktort.



A kormányfő arról beszélt, hogy
az MTK nélkül elképzelhetetlen a magyar sport,
a szurkolók soraiból viszont az a válasz érkezett, hogy
menj a
picsába!
Ha a magyar miniszterelnököt a Dél-pesti Jahn Ferenc kórházban fütyülték volna ki a ruhafogasra akasztott infúziós zacskó mellett üldögélő betegek, az természetes lett volna. De nem ott történt: hanem egy stadionban.
Orbánt elküldték a picsába az MTK stadionavatóján



KEVESEBB UZSORÁSSAL TALÁLKOZIK A RENDŐRSÉG



Visszaszorulóban van Magyarországon az uzsorázás a legfrissebb hivatalos adatok szerint - olvasható a Magyar Idők pénteki számában.
Az Országos Rendőr-főkapitányság a napilapot arról tájékoztatta, hogy az elmúlt években egyre kevesebb alkalommal kellett nyomozni tisztességtelen kölcsönzés miatt.
2012-ben még 378 uzsoraügyet zártak le országszerte, 2013-ban pedig 320-at. Egy évvel később 125-re csökkent az esetek száma, majd a mérséklődés tovább folytatódott.
Tavaly 87 ügyet rögzítettek, idén azonban ennél is alacsonyabbra süllyedhet az esetszám: az idei féléves statisztika mindössze tizenegy, már befejezett ügyről árulkodik.
"Biztos vagyok benne, hogy az uzsora-bűncselekmények felszámolása lesz a legnagyobb falat, amiben számítunk a rendészeti szervek együttműködésére is"  - ezt már az Érpataki modell kapcsán mondta lapunknak Orosz Mihály Zoltán a tiszavasváricigánytelepen készült riportunk során, ami más képet festett a "kamatosokról", mint a hivatalos adatok bemutatása.






BENNE VANNAK A TÉVÉBEN, AKIK ELFOGLALTÁK A KÉTGYERMEKES, ÉRDI ÉDESANYA HÁZÁT





Mozgóképfelvételre került a szerdán megírt bizarr történet, mely szerint a nyár legvégén egy érdi nő és gyermekei arra ébredtek, hogy az általuk életvitelszerűen lakott kertes ház konyhájában egy hétfős, idegen cigány kompánia üldögél, a vadidegenek az ingatlan alsó szintjét teljesen elfoglalták. Az N1TV megszólaltatta a megkárosult nőt, mi több a taxis exférjet is.


Mint azt korábban megírtuk, az elvált férj - egy környékbeli ügyvéd közreműködésével - eladta az Érd-parkvárosi ingatlanában lévő tulajdonrészét a Rostás család egyik férfi tagjának. Rostás Renátó azonban a mai napig nem tudta érvényesíteni az állítólagos tulajdonjogát a földhivatalban, az okmányiroda utólag hatálytalanította a hívatlan vendégeknek kiadott lakcímkártyákat. Noha a szerződés érvényessége nem egyértelmű és az általunk megkérdezett jogi szakértők szerint az adásvétellel kombinált csere semmis és színlelt lehet, az áldatlan állapotok továbbra is fennállnak. Könnyen elképzelhető az is, hogy a feleség elővásárlási jogát megpróbálták kijátszani, miközben a családjogi törvény szerint az életközösség megszűnésétől a közös vagyon megosztásáig terjedő időben csak a házastársak közös egyetértésével lehet a vagyonközösséghez tartozó tárgyakat elidegeníteni.

 Az érdi nő azonban nem járult hozzá az exférje és az R. Renátó között megkötött szerződéshez.
Az édesanya a lányaival együtt menekülni kényszerült, mert elmondásuk szerint az új lakótársak magatartása – enyhén szólva – jelentősen csökkentette a komfort- és biztonságérzetüket. Ezzel azonban sajnálatos módon a birtokon kívülre kerültek.
...a bejelentkezett fiataloknak az apja már
 tolta le a nadrágját, hogy ideje engem megb***-ni
  • mondta az édesanya, akinek az egyik lányát szívesen elvitték volna egy körre a beköltözők.
  •  A cigányok ezzel szemben állították: őket nem zavarja, hogy valaki lakik az általuk félig megvásárolt házban, rendes magyar állampolgárok, akik képesek kulturált együttélésre.
Időközben megtudtuk az ügyvédi kamara a szóban forgó jogügylet miatt belső vizsgálatba kezdett, az Országgyűlés alelnöke pedig levelet írt a Pest megyei rendőrfőkapitánynak, illetve írásbeli kérdést tett fel a belügyminiszternek az ominózus esettel kapcsolatban. Sokan, teljes joggal megemlítik azt, hogy 
a kialakult konfliktusért nem kizárólag a házfoglaló cigányok, hanem a szerződést előkészítő fehérgalléros ügyvéd és a budapesti taxisként dolgozó férj úgyszintén felelős, ráadásul az utóbbi illető a saját családját hozta nagyon nehéz helyzetbe.
A taxis férj az N1TV-nek azt állította, hogy a nő nem élt az elővásárlási jogával,
a házfoglalók szerint ilyen elővásárlási jog nem létezik, mert ez egy csereügylet, ám azt ők is elismerik, hogy készpénzt is adtak cserébe. Most azonban azt is elmondhatjuk, hogy valami fénylik az alagút végén. Csütörtök kora délután beszámoltunk arról, hogy a rendőrség cikkünk megjelenésének az estéjén erélyesen fellépett azokkal szemben, akik csatlakoztak volna a házfoglalókhoz. Az intézkedés alatt az N1TV stábjának a kamerái is a helyszínen forogtak. Az internetes televízió ma este jelentette meg a témában a saját összeállítását, amelyet jelen cikkünkben tettünk közre.





MEGHALT THAIFÖLD URALKODÓJA, MIKÖZBEN SZIJJÁRTÓ PÉTER ÉPPEN A HELYSZÍNEN TARTÓZKODOTT

És a Péter miért nem követte !!!
Olyan szépek lettek volna így szenderültek , és a Péter nem lopott volna többet tőlünk !!!

Nyolcvannyolc éves korában csütörtökön meghalt Bhumibol Aduljadedzs (IX. Ráma) thai uralkodó, az ázsiai országban egy éves gyászt hirdettek. A Bangkokban tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar kormány nevében részvétét fejezte ki részvétét fejezte ki a thaiföldi uralkodói családnak és Thaiföld népének.
Bhumibol volt a világ rangidős uralkodója, aki kereken 70 évig volt a trón birtokosa,  
Őfelsége békésen jobblétre szenderült a (bangkoki) Sziriradzs Kórházban
- derült ki a palota közleményből, amely szerint az uralkodó helyi idő szerint délután 3 óra 52 perckor halt meg. A kórház előtt csütörtökön több ezer, pink, illetve sárga ruhába öltözött ember gyűlt össze és imádkozott a királyért. A pink színt az országot 70 éve vezető IX. Ráma szívesen viselte fiatalon ritka közszereplései alkalmával, míg a sárga az uralkodóház színe. A Facebook közösségi oldalon is sokan fejezték ki szeretetüket királyuk felé profilképük megváltoztatásával.
Thaiföldön az uralkodónak pusztán reprezentatív feladatai vannak, ő volt az egység jelképe a politikailag megosztott országban. Egyetlen fia, a 64 éves Maha Vadzsiralongkorn koronaherceg korántsem olyan népszerű, mint apja volt, akinek halála valószínűleg jelentős átalakulásokhoz vezet majd Thaiföldön. Betiltottak minden ünnepséget és fesztivált az országban, a kormányfő emellett szorgalmazta, hogy a közalkalmazottak egy évig öltözzenek feketébe, míg a lakosságnak ugyanezt javasolta. A miniszterelnök emellett arról is beszélt, hogy országszerte katonákat telepítettek, hogy megerősítsék a biztonságot.
Az EU és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) tagállamainak külügyminiszteri találkozóján Bangkokban tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar kormány nevében részvétét fejezte ki a thai király halála miatt. Kiemelte: a helyszínen értesült arról, hogy elhunyt Bhumibol Aduljadedzs, Thaiföld királya. Magyarország kormánya részvétét fejezi ki a thaiföldi uralkodói családnak és Thaiföld népének - tudatta.


SZÁZÁVAL MENEKÜLNEK DAMASZKUSZBÓL A LÁZADÓK



Több száz szíriai lázadó és családjaik hagyták el Damaszkusz két északi elővárosát egy a kormánnyal kötött megállapodás keretében - közölték csütörtökön helyi lakók és ellenzéki fegyveresek.
A Kudszíja és az al-Hama nevű települések helyi tűzszüneti megállapodásoknak köszönhetően viszonylagos nyugalmat élveztek eddig. Az elővárosok vezetőit a szíriai hadsereg most ultimátumban felszólította, hogy a több száz helyi felkelő hagyja el a két települést, vagy számoljanak a kormányerők nagyszabású támadásával. A Bassár el-Aszad szíriai elnök vezette kormány azt állítja, hogy az ilyen jellegű alkuk 
működő modellt jelentenek ahhoz, hogy békét és biztonságot teremtsenek
a több mint öt évnyi polgárháborút követően. Az elképzelés ellenzői szerint a szunnita muszlim harcosok és családjaik kényszerkitelepítése otthonaikból új demográfiai határokat teremthet és csak súlyosbítja a vallási feszültségeket.
Egy helyi lakó szerint 14 busz hagyta el a településeket mintegy 400 emberrel, összesen pedig több mint 2000 felkelőt akarnak áttelepíteni két nap alatt családostul Észak-Szíria lázadók ellenőrizte területeire. A megállapodásra azt követően került sor, hogy az Aszad elleni felkelés egyik jelképét, a szíriai fővárostól délnyugatra fekvő Daraját augusztusban egy hasonló alku keretében felszabadították a kormányerők. Daraját az elmúlt négy évben nem kímélték a rezsim erői: megakadályozták a nemzetközi humanitárius segélyek bejutását, és hatezer hordóbombát dobtak le a településre, nagyon sok civil halálát okozva. Az ENSZ szerint a városban rengetegen haltak meg a súlyos élelmiszer- és gyógyszerhiány miatt is.
Röviddel Daraját követően egy másik damaszkuszi elővárosból, a felkelők uralta Muadamíjából is megindult a kitelepítés a kormány és az ellenzék közötti egyezmény értelmében.


Az osszes menekultet az USA ba kellene szalitani . De NEM csak Sziriabol hanem Iraq . Afganisztanol es Lybiabol is . Hiszen ne feledjuk hogy az USA tette tonkre az Orszagaikat , csak azert hogy el rabolhassa az Olajuka




BEENGEDIK MAGYARORSZÁGRA A GÉNMÓDOSÍTOTT ÉLELMISZERT



Hamarosan életbe léphet az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás. A kormány már nem fél a választott bíróságoktól.
Évek óta húzódik a vita az EU és az Egyesül Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodásról (Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség – TTIP), amelyről egyre többen úgy vélekednek: nem is kötik meg végül a felek. A legnagyobb ellenérzést az Európai Unió tagállamaiban – köztük Magyarországon – az váltotta ki a TTIP-pel szemben, hogy szabad utat engedne a génmódosított (GMO) termékeknek, emellett olyan vitarendezési eljárást rögzítenie, amelynek értelmében nagyvállalatok választott bíróságokon beperelhetnék azokat az országokat, amelyek az egyezménnyel ellentétes törvényeket fogadnak el.
Bár a TTIP zátonyra futott, minden jel arra mutat, hogy az ugyanilyen feltételeket tartalmazó megállapodás Kanadával (Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás – CETA) zöld utat kap. A magyar országgyűlés kedden szavaz a megállapodás egyes részleteiről.
Már a CETA – és a TTIP – előkészítésekor nézetkülönbség alakult ki az Európai Bizottság és a tagállamok között. Brüsszel úgy vélte: a szerződés az EU és Kanada között jön létre, ezért annak jóváhagyásához nincs szükség a parlamentek engedélyére. A tagállamok azonban úgy ítélték meg, hogy a megállapodás beleszól a helyi törvényi szabályozásba is, mivel bár vannak uniós szintű részek a szövegben, akadnak tagállami hatáskört érintők is. Végül a Bizottság elfogadta az érvelést, így vált a CETA úgynevezett „vegyes” megállapodássá.
Kanada és Brüsszel között a tárgyalásokat lezárták, a szerződés szövege elnyerte végső formáját. Az uniós döntéshozatalra rálátó forrásunk jelezte: Pozsony számára – ebben a fél évben Szlovákia tölti be az EU soros elnöki tisztét – komoly diplomáciai fegyvertény lenne, ha sikerülne aláírni a CETA-t még idén. Úgy tudjuk, ezzel magyarázható a magyar kormány álláspontjának változása is. Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször jelezte: ugyanolyan fenntartásokkal kezeli a CETA-megállapodást, mint az USA-val kötendőt. Vagyis nem támogatja a választott bíróságok vitarendezési eljárását és Magyarország alkotmányban rögzített – XX. cikkely – GMO-mentességének feladását. Ennek ellenére a múlt héten a kormányfő közölte a Fidesz-frakcióval, hogy a kabinet saját hatáskörben aláírja a megállapodást. Forrásunk szerint Orbán ezzel Robert Fico szlovák kormányfőnek igyekszik gesztust tenni, hogy ne Budapest miatt maradjon el az ünnepélyes aláírás.
A magyar országgyűlés – ahogy a többi tagállam is – azt javasolja, hogy a CETA legtöbb rendelkezése már idén életbe lépjen, de a génmanipulációval és a választott bíróságokkal kapcsolatos részek nem, vagyis érvényben marad a most hatályos, GMO-mentességet előíró magyar szabályozás.
A megállapodás ellenzői – elsősorban a zöldszervezetek, a parlamentben pedig az LMP – szerint a CETA-n keresztül lényegében megvalósul a TTIP is, hisz az amerikai cégek könnyedén létrehozhatnak leányvállalatokat Kanadában, máris a CETA hatálya alá kerülve. A kormány eddig csak az USA mamutvállalatainak lobbierejétől félt, a kanadai cégekkel szemben ez az érv a kabinetnél nem jelent meg.
A génmódosított élelmiszerek tilalmát pedig – ahogy azt nemrég Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár elmondta – rég zárójelbe tették Magyarországon. Mikola kijelentette: a GMO-termékekre csak előállítási tilalom érvényes, ma is szerepük van például a takarmányozásban. Vagyis a nem génmódosított húst olyan állatokból állítják elő, amelyek génmódosított takarmányon érik el a vágósúlyt.




Öt éve fogadták el olvasatlanul a Lisszaboni Szerződést

2012.12.17 | 

A Lisszaboni Szerződést minden parlamenti párt (MSZP, Fidesz, MDF, SZDSZ) 2007. december 17-én 325 igen szavazattal, 5 nem ellenében és 14 tartózkodás mellett fogadta el. A "magyar" országgyűlés volt az első az EU-s tagállamok közül, aki elfogadta és aláírta ezt a szerződést - el sem olvasták.









Magyarország elvesztésének 12 EU-stációja, amely a Szerződésben foglaltatik:
1. Minden magyar érték (benne a termőföld) elvesztése
2. A nemzeti termékek védelmének elvesztése
3. Pénzügyi függetlenség elvesztése
4. Kereskedelmi függetlenség elvesztése
5. Vám elvesztése
6. Az önálló adópolitika elvesztése
7. Külügy és hadügy elvesztése
8. Önálló jogalkotás elvesztése
9. Közigazgatás elvesztése
10. Belbiztonság elvesztése
11. Igazságszolgáltatás elvesztése
12. Magyarország kinyitása minden idegen előtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar előtt.
A Lisszaboni Szerződéses aláírásának körülményei:
2007. december 17.-én minden demokratikus legitimáció és a társadalmi konszenzus nélkül, sztrájkok miatti figyelemelterelő körülmények közt, sőt a közvélemény előzetes értesítése, népszavazás és parlamenti vita nélkül gyorsan, titokban a színfalak mögött a jelenlegi diktatórikus EU-vezetés első szolgai csatlósaiként, szégyenletes módon, mintegy parlamenti puccs keretei közt, ratifikálták ezt a nemzettipró Szerződést. További megdöbbentő tény: el sem olvasták a képviselők a szerződést, mivel el sem olvashatták, mert nem volt magyar fordítása akkor még.
A Lisszaboni Szerződés lényege, következményei:
Hazánk nemzetállami függetlenségének feladása és a magyar állampolgárok magyar állampolgársági jogaitól való megfosztása.
A jelen fennálló alkotmányos rend erőszakos megdöntése.
A Lisszaboni Szerződés értelmében ezután a Magyar Országgyűlésnek nem lesz jogában dönteni olyan kérdésekben, mint saját külpolitika, saját biztonságpolitika, társadalombiztosítás, egészségbiztosítás, energiaárak, költségvetés, adók, stb., mivel minden ilyen jellegű reform jelenlegi és jövőbeli forrása is maga az EU központi vezetése és annak diktátumai.
Országunk oly mértékben veszíti el önállóságát, hogy gyakorlatilag gyarmati sorba kerül, kiszolgáltatva egy új európai szuperhatalom számára, amelynek döntéshozatalába Hazánknak semmi beleszólása nem lesz!
Az ország ezáltal egy olyan nemzetközi politikus-csoport által vezetett szuperhatalomnak lett kiszolgáltatva, amely a népirtó és nemzetáruló, diktatúrát bevezeti akkori SZDSZ-MSZP magyar koalíció hű támogatója.
A magyar kormány az EU központi utasítására vezet be minden népellenes reformot az országban a legdurvább kényszerítő eszközökkel.
A Lisszaboni Szerződés nem a demokrácia és szabadság világába való belépést jelenti, amint azt a globalizációs diktatúrát építő EU és annak első csatlósa, a magyarországi liberális koalíció fennen hirdeti, hanem nemzeti szuverenitásunk és jogaink hivatalos kiszolgáltatását ugyanazon diktatórikus központi EU vezetés számára, amely emberi és alkotmányos jogaink eltiprásában és a magyarság népirtásában hallgatólagosan segédkezik, amely a helyi koalíció közreműködésével a közös EU-reformokat rákényszeríti Magyarországra és amely teljesen rendben találja a szemkilövető, elnyomó és népirtó "demokráciát" és emberi jogi helyzetet Magyarországon.
A szerződéses alapja a parlamentáris diktatúrát alkalmazó Európai Egyesült Államok megvalósításának.
(Nemzeti Hírháló)




Gyásznap?


Megszavazta a kétharmad a földvédelmet mellőző új alkotmányt Az Országgyűlés a hétfői napon (2011. április 18.) döntött az új alkotmányról. Az MSZP nem vett részt az ülésen, napirend előtt Schiffer András, Vona Gábor és Lázár János szólalt fel. Rubi Gergely jobbikos képviselő a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mellényében van jelen. A Jobbik képviselői papírlapokból kirakták: "Áruló nem leszek", így tiltakoztak a magyar termőföld (és egyéb nemzeti kincseink) védelméről nem rendelkező új alaptörvény ellen. Így tiltakozott a Jobbik a magyar termőföld védelmét mellőző alaptörvény elfogadása ellen 15.13: Elfogadta Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét hétfőn az Országgyűlés. Kapcsolódó: Az alkotmány hiányosságaira mutattak rá ma a jobbikos honatyák a Parlamentben (a felszólalások videofelvételei) Az alaptörvényről szóló zárószavazás:     Az Országgyűlés 262 igen, 44 nem és egy tartózkodással fogadta el hazánk új alaptörvényét, amely 2012. január 1-jén lép majd életbe. A jobbikos képviselők mellett nemmel szavazott Ivády Gábor és Szili Katalin független képviselő, Molnár Oszkár tartózkodott. Kövér László kijelentette: történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi. A jobbikos képviselők ezzel szemben "Áruló nem leszek" felirattal tüntettek a pártalkotmány ellen. Az Országgyűlés a Himnusz eléneklésével zárta az alkotmány elfogadásának aktusát. (MNO, Barikád nyomán) 14:44: Novák Előd felszólalásában a politikusok mentelmi jogának eltörlését kérte számon a kormányon, majd kétségbe vonta, hogy a termőföld és az ivóvízkészlet alkotmányos védelmének leszavazása után a kormány alacsonyabb szintű jogszabályban fogja rendezni a kérdést, mivel az úgynevezett "sarkalatos törvények" sem ütközhetnek uniós jogszabályba. 14:30: Dúró Dóra a kommunista rendszer vezetőinek közéleti szerepvállalását tiltó szabályokat hiányolta a tervezetből, és kijelentette, hogy a Jobbik többek között ezért sem fogja megszavazni az alaptörvényt. Véleményét osztotta későbbi felszólalásában a szintén jobbikos Staudt Gábor is. 14:12: Gaudi-Nagy Tamás a történelmi jogfolytonosság helyreállítását kérte számon a kormányon. A képviselő szerint felül kell vizsgálni Magyarország nemzetközi szerződésvállalásait is, amelyek az alkotmányozás legfőbb korlátjai. 13:50: Megkezdődött az alkotmány záróvitája! Elsőként Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő szólalt fel, aki szerint a kormány az alkotmánnyal kapcsolatban kettős beszédet alkalmaz. Az egyik a nemzeti önrendelkezés radikális követelésének hangja, a másik pedig az önfeladásé, amely szinte az egész szöveget jellemzi. Erre példaként a politikus a nemzeti vagyon magyar kézben tartásának és az elszakított nemzetrészek önrendelkezésének hiányát hozta fel. 13:35: Farkas Gergely az ifjúsági törvény előkészítésével kapcsolatban érdeklődött, amelynek elfogadása már húsz éve várat magára. A jobbikos képviselő szerint a fiatalok elhelyezkedési, lakásvásárlási, családalapítási, szórakozási lehetőségeit érintő problémáival nem törődik a kormány, így ők teljesen mellőzöttnek érzik magukat, és egyre többen gondolkodnak külföldi munkavállalásban, miközben egyre kevesebben mernek gyermeket vállalni. Válaszában Halász János államtitkár a családi adókedvezményt, a GYES hároméves meghosszabbítását és a West Balkán-tragédiát követő azonnali intézkedéseket hozta fel a kormány érdemeiként. 12:42: Bödecs Barnabás jobbikos képviselő felhívta az Országgyűlés figyelmét arra, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Magyar Vadászati Védegylet elnöke védett állatfajok vadászatáért lobbizik. Ángyán József államtitkár erre azt válaszolta, hogy mióta az ember része az ökoszisztémának, azóta vadászik, a védett fajok listáját mindig felül szokták vizsgálni. 11:58: A szórólap háború visszaszorítására hívta fel a figyelmet a jobbikos Korondi Miklós, aki elmondta, a probléma mindennapi bosszúságot okoz a lakosságnak, és már kezd olyan méreteket ölteni, ami túllép egy egyszerű környezetvédelmi kérdésen. Korondi Miklós szerint jogos a felháborodás és az igény, hogy a multik is vegyék ki részüket a szemétszállítás egyébként is magas költségeiből. 11:42: Kövér László után az ülés vezetését Latorczai János vette át, és megkezdődött az interpellációk sora. Elsőként Bertha Szilvia jobbikos képviselő kifogásolta, hogy a rendőrség normális működéséhez a kormány képtelen előteremteni a forrásokat és a szükséges emberállományt, valamint nem biztosít kellő hatáskört ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a bűnöző elemekkel szemben. Ennek hiányában a rend őrei pótcselekvésként a szabálysértéseket elkövető lakosokra specializálták magukat, akik a költségvetési bevételek növelése érdekében bűnüldözés helyett bírságvadászatot tartanak. 11:37: A Fidesz napirend előtti felszólalásában Lázár János frakcióvezető arról beszélt, hogy a „húsvéti alkotmány” elfogadásával a parlament húsz éves adósságát törleszti. Lázár János ismét sajnálatát fejezte ki, amiért az MSZP és az LMP becsapta választóit, és nem vett részt az alkotmányozásban. A frakcióvezető a Jobbikot arra szólította fel, hogy tiszta lelkiismerettel szavazzanak ma az alkotmányra, mert ha azt elutasítják, akkor a jelenlegi állapotok konzerválásában érdekeltek. 11:25: Vona Gábor egy Pintér Sándornak szóló bejelentéssel kezdte felszólalását, miszerint Magyarországon nincs közbiztonság. A Jobbik frakcióvezetője rámutatott, ezt közvetve Orbán Viktor is elismerte Brüsszelben, amikor azt nyilatkozta Hajdúhadházra, addig fog újabb és újabb rendőröket állományba állítani, amíg nem lesz közbiztonság. A megoldás a Jobbik szerint a rendőrség társadalmi presztízsének helyreállítása, a csendőrség felállítása, valamint erősíteni kéne a rendőri intézkedéseknek a lehetőségeit a magántulajdon és az élet védelmében. Ezzel szemben az állampolgárok a beígért 1800 új rendőrből egyelőre 1800 traffipaxost látnak, Hatala József rendőrfőkapitány pedig a soros elnökség védelmét tartja a rendőrség legfontosabb feladatának, miközben a terrorelhárító központ létrehozására fordított 20 milliárd forintból Q7-es autók vásárlása borzolja az emberek idegeit – jelentette ki Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint Pintér Sándor az elmúlt héten három csapást is kapott a magyar emberektől. Az első az volt, amikor a hajdúhadházi emberek a polgárőrök maradását kérték, a második az előállított polgárőrök bíróság általi felmentése, és a harmadik a rendvédelmi dolgozók hétvégi tüntetése. Pintér Sándor a közbiztonság rossz állapotát azzal magyarázta, hogy a kormány nagyon rossz állapotban vette át a rendvédelmi szervezeteket, 1800 főt azonban már felvettek, és még 1800-at fel fognak venni, így reményei szerint biztosítva lesz a magyar emberek biztonsága. A belügyminiszter szerint azért sincs rend, mert a Jobbik rendetlenséget csinál, majd hozzátette, hogy nem szeretnének félkatonai szervezeteket látni, mind a felnőttekben, mind a gyermekekben félelmet keltenek. 11:14: A napirend előtti felszólalások sorát Schiffer András, az LMP frakcióvezetője kezdte, aki kritizálta, hogy a Fidesz által készített alkotmánytervezetben csökkentik az ombudsmanok befolyását, kiszolgáltatják az önkormányzatokat, megkönnyítik a közszolgálati dolgozók elbocsátását, korlátozzák az Alkotmánybíróság jogkörét, valamint a médiatörvénnyel bevezetik az állami cenzúrát az írott sajtó felett. Schiffer szerint a Fidesz lamperthi útra téved, amikor különböző furfangos módszerekkel próbálja korlátozni a gyülekezés szabadságát. Rétvári Bence államtitkár válaszában kifejtette, a kormány az Alkotmánybíróságtól nem csupán elvett, hanem adott is jogköröket, azt pedig a Velencei Bizottság is megerősítette, hogy a módosítás nem ellentétes az európai jogi normákkal. A képviselő kiemelte, hogy az LMP és az MSZP körében alkotmánnyal kapcsolatos kijelentéseik ismerethiányt mutatnak, ám ez érthető, mivel nem vettek részt az alkotmányozásban. (Barikád nyomán) Ajánló: Felkészülés az újabb hazakiárulásra? - Z. Kárpát Dániel: Háborúk a vízért a XXI. században (x) 
Forrás: https://kuruc.info/r/34/77785


Így tiltakozott a Jobbik a magyar termőföld védelmét mellőző alaptörvény elfogadása ellen
Forrás: https://kuruc.info/r/34/77785


5 milliárd forint veszteség az állami hitelekből működő TV2-nél


Hiába növelte árbevételét az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonába került TV2 Média Csoport Kft., a társaság most közzétett mérlegadatai egyáltalán nem kecsegtetőek, megtízszereződtek a veszteségek, ráadásul meglehetősen magas a társaság eladósodottsága.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Mínusz 5 milliárd 504 millió 702 ezer forint. Ekkora mérleg szerinti eredménnyel, vagyis jókora veszteséggel zárta a mérlegbeszámolója alapján a 2015-ös pénzügyi évet Andy Vajna televíziója. A társaság működésének kedvezőtlen irányú elmozdulását mutatja, hogy 2014-ben a cég vesztesége még csak 524 millió forint volt, vagyis egy év alatt több mint tízszeresére ugrottak a mínuszok.
Ismert, hogy a TV2-t Andy Vajna kormánybiztos részben állami hitelekből tudta megvásárolni, majd az üzemeltetéshez is több alkalommal állami hiteleket kapott.
Részben emiatt a TV2 Média Csoport 2015 végére nagyon jelentős mértékben eladósodott, 16,7 milliárd forint kötelezettsége volt a beszámoló szerint. 
Ráadásul a társaság saját tőkéje az az egy évvel korábbi 5,511 milliárddal szemben 7,1 millióra olvadt, az idegen tőke részaránya (a kötelezettségek és a mérleg főösszeg hányadosa) 90,67 százalékra ugrott a korábbi 66,84 százalékról, míg a társaság tőkeerőssége (a saját tőke és az összes forrás aránya) mindössze 0,04 százalék lett, pedig korábban ez a mutató még 24,43 százalék volt. A felsoroltak miatt szinte borítékolható, hogy előbb-utóbb tőkeemelésre is szükség lesz, ha csak nem következik be radikálisan pozitív fordulat a társaságnál.
Pedig az eredménykimutatás alapján egyébként a TV2 – részben az állami hirdetéseknek is köszönhetően – jelentősen növelni tudta nettó árbevételét: 9,6 milliárd forintról 18,3 milliárd forintra.
Ugyanakkor például több mint duplájára nőttek a tévétársaság anyagjellegű ráfordításai (4,9 milliárdról 11,5 milliárdra), és nőttek a személyi költségek is. A bérköltségek szintén megduplázódtak: 2015-ben 2,3 milliárd forint ment el bérre, míg az előző évben ugyanez csak 1,1 milliárd forint volt. A veszteségeket az is növelte, hogy a társaságnál 2015-re 5,4 milliárd forint értékcsökkenési leírás történt, ami több mint duplája a 2014. évi 2,6 milliárd forintnak.
A társaság egyébként 2014-ben még 8,1 milliárd forint értékben rendelkezett filmjogokkal, 2015-ben ezek értéke 7,9 milliárdot tett ki. A vásárolt külső gyártású produkciók értéke 2015-ben 4,7 milliárd forint volt, saját gyártású produkciókra (például tehetségkutató műsorok) 8 milliárd forint ment el.
A kiegészítő mellékletből az is kitűnik, hogy a kft. 593 millió forint reklámadót fizetett.






Egy szó kellett volna az atomháborúhoz





A hidegháború során többször is kialakult “éles helyzet”, ám hogy a szuperhatalmak tényleg a III. világháború szélére sodorják a világot, az a kubai rakétaválságként ismert konfliktus idején történt. Tényleg csak a szovjet és amerikai vezetők józan belátásán múlt, hogy egyikük sem nyomta meg azt a bizonyos gombot.

Kuba, a kellemetlen kis szomszéd

Kuba olyan kényelmetlenül közel fekszik az Egyesült Államokhoz, hogy az amerikaiak mindig is árgus szemmel figyelték a szigetországban zajló eseményeket. És nem csak figyelték. Az úgynevezett Plakk Niyalatkozat értelmében az USA-nak joga volt beavatkozni Kuba belügyeibe, ha annak “függetlensége és stabilitása érdekében” úgy látta jónak.
Ezt ugyan 1934-ben visszavonták, de Kuba továbbra is Amerika “Achilles-sarka” maradt. Fidel Castro hatalomra jutása pedig bebizonyította, a félelmek nem voltak alaptalanok. Miután az új rezsim egyre mélyebb kapcsolatokat alakított ki a Szovjetunióval, az országon belül pedig megindult a szocialista rendszer kiépítése.
Az USA megszakította politikai kapcsolatait szomszédjával, és Kennedy elnök a beavatkozás mellett döntött. No, nem amerikai katonák partraszállásáról volt szó, hanem 1961. áprilisában kiképzett, felfegyverzett kubai emigránsokat küldtek Castro megdöntésére. Ez volt a csúfos kudarccal végződött invázió a Disznó-öbölben.

Atomrakéták a szomszédban

A szovjet-amerikai kapcsolatok ezzel ismét mélypontra értek, Hruscsov pedig nagyon szívesen segített karibi barátjának országa védelmében. Az Anadir-hadművelet során 1962 nyarán rakétákat és több ezer katonát szállítottak Kubába, októberig el akarták érni a 60 ezres létszámot. Egy részük tarka ruhában, agrártanácsadónak álcázva érkezett, október közepére már mintegy 40 ezren voltak.
A szovjet vezetés Kennedyt befolyásolható, tapasztalatlan, gyenge politikusnak tartotta, ezért elérkezettnek látta az időt, hogy atomfegyvereket telepítsen ellenfele közvetlen szomszédságába.
Hazárdjáték volt ez Hruscsov részéről, de ha a szovjet érdekeket nézzük, nem több, mint válaszlépés. Washington Nagy-Britanniában és Törökországban elhelyezett arzenáljával szintén képes lett volna komoly csapást mérni az oroszokra.
Az amerikaiak figyelmét természetesen nem kerülte el a készülődés, de Kennedy sokáig tényleg úgy volt vele, az egész tényleg csak Kuba védelmét szolgálja. Augusztus vége felé egyre nyilvánvalóbb volt, hogy Castro készül valamire, a CIA pedig szeptember 27-én kapott hírt róla, hogy Kuba nukleáris töltetekkel rendelkezik.
Október 14-én pedig a kémrepülők olyan felvételeket hoztak, amelyeken már az atomtölteteket célba juttatni képes föld-levegő rakéták is láthatók.

Háború vagy béke?

Mindenkit kivert a frász, kezdetét vette a hidegháború legforróbb két hete. Az első héten az amerikaiak titokban tartották felfedezésüket, a folyamatosan érkező információkat a CIA szigorúan titkos irodájában, Ford használtautó-szalonja felett elemezték ki. Vérfagyasztó, hogy miközben a vásárlók autókon alkudoztak, a család jövőjét tervezték az új járgánnyal, szó szerint a fejük felett épp arról ment a vita, kirobbantsák-e az atomháborút, vagy sem?
Világossá vált, hogy Kubában legkevesebb négy rakétasiló áll készenlétben, ami olyan hátrány Amerikára nézve, amit a Mexikói-öböl környékén mozgósított csapatokkal nem lehetett kiegyenlíteni. A CIA és a hadsereg több vezetője napokig győzködte az elnököt, hogy indítson inváziót, vagy megelőző légicsapást a Szovjetunió és Kuba ellen. Kennedy viszont a békés utat kereste.
A Kubába telepített szovjet rakéták hatósugara (Wikipedia)
Pedig már az asztalán feküdt a nagy bejelentés szövege:
Ezen a reggelen vonakodva ugyan, de megparancsoltam a fegyveres erőknek, hogy indítsanak támadást és pusztítsák el a kubai nukleáris fegyvereket.

A nyilvánosság segített

Végül október 21-én tájékoztatta szövetségeseit, másnap pedig az egész világot tájékoztatta a kialakult helyzetről. Ezzel egy időben pedig az amerikai haditengerészet blokádot vont Kuba köré. A közvélemény feszülten figyelt, hiszen mindenki számára világos volt, hogy a blokád szovjet megsértése kirobbantja a háborút.
A patthelyzetet a nyilvánosság oldotta fel, a kér szuperhatalom párbeszédre kényszerült. Október 26-án a szovjetek felajánlották, hogy lebontják a Kubában kiépített rakétaállásokat, amennyiben az Egyesült Államok garantálja, hogy nem próbálja megváltoztatni az ország szocialista berendezkedését.
Másnap Hruscsov egy második ajánlatot is küldött, melyben már a Törökországban fenntartott amerikai rakétabázisok megszüntetését is követelte. Amerika végül elfogadta mindkét szovjet ajánlatot, és október 28-án Hruscsov bejelentette a rakéták hazaszállítását.




TECH 27

Így varázsolhatjuk újjá könnyen a Windows 10-et





Arra már talán minden Windows-felhasználó rájött, hogy a rendszer időről időre elfárad, és a legjobb megoldás újratelepíteni. Szerencsére ez a Windows 10-ben nem olyan nehéz, mint korábban.
Mitől lassul le egy windowsos számítógép 1-2 év használat után? Sok minden kell hozzá egyszerre, de előbb vagy utóbb mindenki tapasztalni fogja, hogy lomhábban indul a gép, tovább tart egy-egy program betöltése, kerres a merevlemez, akadnak a videók, és hasonló csodás jelekkel adja tudtunkra a Windows, hogy ideje egy alapos nagytakarításnak.
A lassulást sokszor az okozza, hogy egy csomó programot telepítettünk és töröltünk, mindenféle beállításokat változtatgattunk, és ez az összes esemény szépen beíródik az úgynevezett rendszerleíró adatbázisba (avagy registrybe). Ez egyszerűen elmagyarázva egy olyan “lista”, amelyből a Windows minden alkalommal, amikor használunk valamilyen funkciót vagy szoftvert, előbányássza a kapcsolódó beállításokat, szabályokat és egyéb tudnivalót. Szóval hasznos, de egy idő után olyan, mintha minden nap magunkra vennénk egy újabb ruhadarabot anélkül, hogy levennénk az előző nap hordottakat.
Emellett persze kaphatunk vírusokat, a rendszerbe beépülhetnek valamilyen szoftver hibái, egy lecserélt hardver meghajtóprogramja kezd döcögni, vagy akár tudtunkon kívül mi töröltünk, vagy módosítottunk valami fontosat. Az ilyen hibák és módosítások aztán szépen összeadódnak, és a Windows egyre döcögősebben tudja kezeni az ezzel járó extra gondolkodási időt.

Javítás vagy újrahúzás?

Bár sokan azonnal drasztikus megoldással próbálkoznának, azért érdemes először megnézni, nem csak valami gyorsan javítható probléma okozza-e a lassulást. Néhány gyorstipp ehhez:
  • Nézzük meg, hogy minden hardverelem rendesen működik-e. Nem csak arra gondolunk, hogy vajon megy-e a gép hűtése (bár ezt sem árt néha ellenőrizni), inkább arra, hogy mindent rendben kezel-e a rendszer. Ehhez a Vezérlőpultban nyissuk meg a Rendszer ablakot, majd ezen belül az Eszközkezelőt. Ha valamelyik hardvereszközzel baja van a Windowsnak, azt a listában kiemelt elemek jelzik, ilyenkor elég azt újratelepíteni.
  • Ha a túl nagyra nőtt registry a ludas, érdemes ezt kipucolni. Erre több hasznos segédprogram is létezik, az egyik legnépszerűbb a CCleaner, amely többek között a már felesleges registry elemeket törli, és helyrerakja az ide-oda installált, törölt szoftverekre vonatkozó bejegyzéseket. A kis programból teljesen elég az ingyenes változat, általános használatra nincs szükség a fizetős extrákra.
  • Töröljük a különféle programok ideiglenes mappáit, ugyanis ezeket is folyamatosan indexeli a Windows, drága időt pazarolva olyan fájlokra, aminek a nagy részére nincs is szükségünk. A böngészők például kifejezetten sok szemetet halmoznak fel, szerencsére ezeket szintén tudjuk törölni a CCleanerrel.
  • Érdemes egy víruskeresőt is végigfuttatni a rendszeren, hátha a háttérben valamilyen kéretlen program épp a nevünkben küldözget levélszemetet, vagy valamilyen egyéb csúnyasággal terheli a gépünket.

Mielőtt újratelepítünk

Ha mégis azt tapasztaljuk, hogy a kisebb intézkedések nem elegendőek a rendszer felélesztéséhez, akkor tényleg esélyes, hogy csak az újratelepítés marad. Ezt viszont ne kezdjük el csak úgy, első felindulásból, akkor ugyanis túl későn jövünk majd rá, hogy elvesztettünk egy csomó adatok, dokumentumot, képet és beállítást.
Tehát, mielőtt elkezdenénk a “műtétet”, szedjük össze, mi mindenre van szükségünk a meglévő gépről. Másoljuk biztonságos helyre (akár felhő alapú tárhelyre, akár egy külső merevlemezre, NAS-ra vagy egyéb adathordozóra) a dokumentumainkat (ez általában a Dokumentumok mappa tartalmát jelenti, de azért nézzünk körbe, hátha mentettünk ilyesmit máshová is). Szintén nézzük át az összes olyan mappát, ahová fotókat, videókat és egyéb saját fájlokat szoktunk elhelyezni, aztán ezekről is készítsünk másolatot.
Ezután jönnek a beállítások. A böngészőinket most már szinkronizálhatjuk saját fiókunkkal, hogy egy másik gépen is meglegyenek a kedvenc weboldalaink, jelszavaink és egyéb beállításaink. A felhasználói szoftverekből szintén jegyzeteljük ki a beállításokat és kódokat, ha más lehetőségünk nincs rá, akkor akár kézzel leírva őket. Na, és akkor most jöhet a nagy levegő, majd a mélyvíz.

Régi ruha kimosva, avagy újratelepítés

Ha minden előkészülettel megvagyunk, a Windows 10 újratelepítését többféleképpen is megoldhatjuk. A legegyszerűbb, ha “nyomunk egy resetet”: ehhez indítsuk el a Gépházat (a Start menüből, vagy a mellette levő kereső gombra kattintva, majd begépelve a nevét). Itt válasszuk ki a Frissítés és biztonság menüpontot, majd az új ablakban a Helyreállítás opciót.






Ezután a Gép alaphelyzetbe állítása alatt kattintsunk a Kezdés gombra, innentől a Windows lépésről lépésre vezet végig a folyamaton, időközben rákérdezve, milyen személyes fájlokat töröljön vagy tartson meg.
A válaszható lépések végén a telepítő átveszi a munkát, és nemsokára olyan állapotban találjuk a Windows 10-et, mintha most érkezett volna egy új gépen. Ha a fájljaink megtartását választottuk, akkor azokat a rendszer bemásolja a megfelelő helyekre, ezen kívül azonban egy friss rendszert kapunk.
Van azonban egy még ennél is egyszerűbb módszer, ami a Windows 10 Anniversary Edition, tehát az első éves nagy frissítés során került a rendszerbe. Ugyanezen a Helyreállítás lapon legalul található egy “További helyreállítási lehetőségek” cím, alatta pedig egy “Ismerje meg…” szöveggel kezdődő hivatkozás.
Erre kattintva egy weboldal nyílik meg, ahonnan letölthetünk egy Microsoft által készített segédprogramot, ami “tiszta lappal” készíti fel újra a WIndows 10-et a munkára. Ez a szoftver ráadásul eltávolítja azokat az extra szoftvereket is, amelyeket esetleg a notebookunk gyártója alapértelmezetten telepített a gépre, tehát a végeredmény egy minden tekintetben “szűz” Windows 10 lesz.

2016-10-11
Írta ErdélyiK

Majdnem 1 milliárddal drágább lesz az új MTK-stadion

fotó: MTK/Facebook
fotó: MTK/Facebook

A korábban tervezett 6,3 milliárd helyett 7,25 milliárd forintba fog kerülni a jelenlegi állás szerint az új Hidegkuti Nándor Stadion, amit a West Bau Hungária és a ZÁÉV épít, és csütörtökön lesz a megnyitóünnepsége. 
 

Az állami közbeszerzéseken rendkívül sikeres ZÁÉV és West Bau 2015 novemberében nyerte elaz új MTK-stadion kivitelezésére kiírt közbeszerzést. A beruházást eredetileg 4,78 milliárd forintra becsülte az MTK, de a nyertes cégek 6,3 milliárdos ajánlattal lettek befutók a tenderen.
Idén májusban megírtuk, hogy alvállalkozóként részt vesz a projektben a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. is, ami Mészáros Lőrinc, valamint Szíjj László (a Duna Aszfalt tulajdonosa) és a Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. (ezt a céget vezeti Mészáros leendő veje, Pálffy Balázs) érdekeltségébe tartozik.
Az új stadion eredményjelzőit a múlt héten pornófilmmel avatták fel, a létesítmény megnyitóünnepsége pedig most csütörtökön lesz. A kapuk mögötti betonfalak miatt azonban már szeptember végén sokan megcsodálták a stadiont, amiről Deutsch Tamás klubelnök aztígérte 2014-ben, hogy “Amikor felépül akkor nem lesz korszerűbb és modernebb stadion a világon”.
Az uniós közbeszerzési értesítőben most megjelent módosítás szerint az új Hidegkuti Nándor Stadion tovább drágul közel egy milliárd forinttal, a felek ugyanis megemelték a szerződés összegét 7,25 milliárd forintra.
A tájékoztató szerint az áremelkedés oka több műszaki tartalom módosulása, például nyomógombos csaptelepek helyett infrásak lesznek, bővítik az irodaterületeket, halogén helyett LED-es pályavilágítás lesz, elektromos autótöltőket alakítanak ki és elnöki sky-boxot építenek ki.
Az áremelkedésről beszámoló hirdetményben ugyanakkor az is szerepel, hogy három, korábban betervezett tétel elmarad az új MTK-stadionból: a napelemes rásegítő rendszer kiépítése, a homlokzati hálók és a mozgássérült pódium kialakítása. Megkérdeztük az MTK-t, hogy valóban kimaradnak-e ezek a tételek, és ha igen, miért, de egyelőre még nem kaptunk választ Deutsch Tamás klubjától.




Tömegével bocsáthatják el a gyári munkásokat



Nyakig ülünk a 4. ipari forradalomban, a változások pedig már Magyarországot is elérték. Mindez legalább annyira megváltoztatja majd a mindennapjainkat és munkánkat, mint anno az elektromos izzó, a gőzgép, vagy a gyárak építése. A világ egyik legnagyobb ipari vállalatától megtudtuk, hogyan készülhetnek fel a változásokra a munkavállalók.
A negyedik ipari forradalomként is emlegetett digitalizáció gyökeresen megváltoztatja a magyar munkavállalók életét is. Mindez már nem futurisztikus képzelgés, hanem a jelen valósága.
A most zajló ipari forradalom nem a gépekről szól, hanem az automatizálásról, egy eredményorientált folyamatról" 
- mondta mondta Jeff Liu, globális technológiai Igazgató a GE digitális központjának megnyitója után, egy panelbeszélgetésen. Hozzátette, ebben a változásban nem elég a vállalatoknak, a kormánynak és az iskoláknak a digitalizáció felé fordulniuk, hanem szülőknek és gyerekeknek is egyaránt szükséges. Akik nem haladnak a korral, azok lemaradnak, és probléma, hogy az emberek többsége még mindig a 20. században él. 
A multi vezetői szerint a jelenlegi ipari forradalom végül is az emberekhez tér vissza: a termelékenység jobb kihasználása a cél, és az emberekbe kell befektetni, hogy olyan alap- és szakképzésben részesüljenek, hogy az új környezetben minél többet fejlődjenek, és jól haszonsítható tudással rendelkezzenek. Nem tudni, mik lesznek a jövőbeli megoldások, de aki tud fejlődni, az haladni is fog. Az automatizálással eltűnnek a monoton, szaktudást nem igénylő állások, a hatékonyság növekedésével pedig az embernek kevesebb időt kell munkával tölteniük.

A kicsiké a lehetőség

A panelbeszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy egyfajta kulturális változás is következik, és az ügyes és fürge országok érhetnek el könnyebben sikereket, szemben a nagy, és merev társadalmakkal. Tehát a rugalmas országok lesznek előnyben. 
A GE vezetői a következő generációban is nagy lehetőségeket látnak, de ezek kiaknázásában meghatározó szerepet tulajdonítanak az oktatás mellett a szülőknek is. Szerintük nem az a gond, hogy a mai gyerekek sokat ülnek a képernyők előtt, hanem hogy az ott töltött idő több, mint amennyit a szüleikkel vannak. Hatalmas a digitális generációs szakadék, mert a gyerekek többet tudnak a digitális eszközökről, mint a szülők és a tanárok. A legkisebbekben valójában készség szinten kell csak elültetni digitalizációs megoldásokra való fogékonyságot.

Felkészülés a következő 100 évre

A következő 10-15 évben kell felkészülni és megalapozni a gyermekeink életét a következő száz évben bekövetkező változásokra. Ebben az iskoláknak is nagy szerepük van, csakúgy, mint a szülőknek. Legjobban a tanulás képességét kell elsajátítaniuk a gyereknek, mert csak így tudnak majd alkalmazkodni a gyors változásokhoz. Emellett az angol nyelvtudás lesz még elengedhetetlen és az üzleti IT - mert IT nélkül megbukik az üzlet, üzleti tudás nélkül pedig az IT csak költség. Emellett a kreativitás és a lényeglátás, a fókusz válik majd felbecsülhetetlen értékké.

Szakmák tűnnek el

Munkakörök egész sorát fogja megszűntetni az automatizálás, ez a folyamat már szintén elkezdődött. A gyárakban a gépsorok mellé lassan egyáltalán nem lesz szükség betanított munkásokra, ez persze nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lesz szükség emberekre. Viszont sokkal fontosabbá válik a hozzáadott érték, a szaktudás. Nem terméket kell majd előállítani, hanem egyedi megoldásokra, ötletekre, és találmányokra lesz majd szükség.
Az ipari robotok éves értékesítése világszerte évente átlagosan legalább 13 százalékkal növekszik majd 2017-2019 között.
Ekkor következik be az áttörés, amely lehetővé teszi, hogy a robotok és az emberek biztonságosan dolgozhassanak egymás mellett bármiféle elkerítés nélkül, miközben a gyártási hatékonyság és a minőség növekedése várható - áll az International Federation of Robotics (IFR) jelentésében. Olyan területeken is elkezdik az ipari robotok bevezetését, ahol eddig túl összetettnek, vagy költségesnek gondolták az emberi munka kiváltását.
A munkaerőhiány nem csak Magyarország problémája. Az automatizálás során számos olyan területen megoldás lehet a hiányra, ahol monoton, alacsony hozzáadott értékű a munka. Az ilyen feladatokhoz alacsony bér is társul, a robotok viszont még olcsóbbak lesznek a munkáltatóknak, így amit a robotok által megspórolhatnak a cégek, azokból emelhetik a szakemberek és egyéb munkavállalók béreit. Valamint a bővülés és növekedés révén újabb munkahelyeket is teremthet az automatizáció.
A fentiekből viszont az is kiolvasható, hogy a képzetlen emberek nem fognak tudni elhelyezkedni.
A változásokat az is jól mutatja, hogy a General Electric (GE) néhány napja nyitotta meg a globális digitális fejlesztési központját Magyarországon. A világ egyik legnagyobb vállalata, 124 éves történetében már megélt ipari forradalmat, gazdasági válságot, és az eredményei azt mutatják, hogy tudja mikor, és hogyan kell váltani. A jelenlegi célja, hogy a hagyományos ipari vállalatból 2020-ra digitális szoftvervállalattá váljon. Tehát azt látja, hogy a globális gazdaság mozgatórugója most már a digitalizáció lesz.







Horváth: Alkotmányellenes a taopénzek titkosítása

KK, 2016. október 11., kedd 20:08 
Alkotmányellenes az Országgyűlés által sürgősséggel elfogadott törvény, amely titkosítja az adókedvezményt kapó cégek adatait – mondta Horváth András, a NAV egykori munkatársa Magyarország élőben című műsorunkban.
Az adószakértő szerint a társasági adó terhére tett adakozás költségvetési pénznek minősül. „A költségvetési kiadásoknak nyilvánosnak kell lenniük, azok nyilvánosak is minden esetben, a költségvetési törvényben meg a zárszámadásban. Megpróbálták kikerülni ezt, és egy nagyon rafinált dolgot alkalmaztak, hiszen az adótörvények közé rejtettek el valamit, ami nem oda tartozik, legfeljebb az infotörvénybe tartozna” – érvelt az adószakértő.



hirdetés
Tekintse meg a Horváth Andrással készült teljes beszélgetést:
Magyarország élőben – A kormány jobbító szándékkal titkosítja a TAO-pénzeket





Véletlenül az MSZP is megszavazta az adótitkok törvényét

Tucatnyi törvényt szavaznak meg ma a parlamentben, köztük az adótitkokról szólót, a kártótlási törvényt, de az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi megállapodásról is döntöttek.
Titokban maradhatnak az állami célokat támogató adózók és támogatásuk részletei, miután elfogadták a kormány hirtelen benyújtott, sürgőséggel tárgyalt javaslatát az adózás rendjének módosításáról. A javaslatot tegnap adták be, ma délelőtt gyorsan lezavarták a vitáját, majd nemsokára, egy ebédszünet után már meg is szavazták. Külön érdekesség, hogy a Fidesz-KDNP mellett az MSZP is megszavazta a javaslatot - majd a frakció kiadott egy közleményt, hogy tévedés történt, és kérték Áder János t, hogy ne írja alá.
Így adótitoknak minősül majd az államháztartás terhére nyújtott adókedvezmény, jóváírás, az adózó által törvényben meghatározott célra nyújtott támogatás vagy az adózó által törvényben meghatározott kedvezményezett célra történő felajánlás – vagyis az összes sportcélú támogatás.
De nem ez az egyetlen törvény, amit rohamtempóban nyomnak át a parlamenten. A kárpótlási törvény is a képviselők elé került - ezt egyszer a nyáron már megszavazták, de Áder János visszaküldte. Ma egy átfogalmazott verzióban újra megvitatták, majd erre is rányomták a gombot a képviselők.
fotó: MTI
Több más törvényről is szavaztak ma délután. Ezek közt volt néhány nemzetközi egyezség - közülük is a legnagyobb vitákat az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi megállapodás hozta. A kormány által beterjesztett eredeti javaslatot a törvényalkotási bizottság javaslatára úgy módosította a parlament, hogy nem hagyta jóvá a CETA tagállami hatáskörbe tartozó rendelkezéseit ideiglenesen alkalmazzák. Az hogy, hogy az egyezmény megfelel a korábban rögzített követelményeknek (nem veszélyezteti a környezet- és egészségvédelem, az élelmiszerbiztonság, valamint az emberi jogi, illetve munkajogi garanciák jelenlegi szintjét, továbbá nem tartalmaz antidemokratikus vitarendezési eljárást), az Országgyűlés külön eljárásban vizsgálja meg.
Elfogadták az alapvető jogok biztosának és az Állami Számvevőszéknek a 2015-ös beszámolóját is. Szavaztak a járási hivatalok szabályainak átírásáról, a villamos energia törvényéről, valamint a Habsburg Ottó Alapítványról és ezzel együtt a civil szervezetek alapításáról szóló törvényről is.
Délután nekikezdenek a közigazgatási rendtartásról és perrendtartásról szóló törvényjavaslat vitájának. Utána az egyetemi kórházak fenntartása lesz a téma, majd jöhet Lázár Jánosjavaslata az épített környezet alakításáról és védelméről. Végül a napot egy újabb Lázár-törvényjavaslattal zárják: a dohányzásról szóló törvény következik, amely az e-cigit is a trafikokba terelné be.


Furcsa új cég bukkant fel a letelepedési kötvények piacán

Feltűnt egy új vállalkozás, a Euro­pean Settlement Immigration Service Ltd. a letelepedési kötvények piacán - írta a Magyar Nemzet. A cég fél áron forgalmazza az államkötvényt, sőt két másik közvetítőcéggel is leszerződött.
Egyre furcsább céghálók alakulnak ki a már eddig is átláthatatlan letelepedésikötvény-üzletben, egy újabb vállalkozásról derült ki, hogy fél áron adja a kötvényt, és valószínűleg szintén hitellel pótolja ki a hiányzó összeget –közölte a Magyar Nemzet.
A European Settlement Immigration Service Ltd. vietnami állampolgároknak kínálja a letelepedési kötvényt. A társaság honlapján az ügyfelek választhatnak: 300 ezer euróért megveszik a kötvényt, vagy töredék áron, 135 ezer euróért (41-42 millió forint) megszerzik a letelepedési engedélyt, de ebben a konstrukcióban nem kapják vissza a futamidő végén a pénzüket.
A lap szerint szembemegy a pénzes külföldi befektetők letelepedését lehetővé tevő törvény eredeti célkitűzésével, hogy a tökéletesen átláthatatlanul működő közvetítők fél áron is árulják a kötvényt. Ezenkívül komoly nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, hiszen akár 135 ezer euróért is tartózkodási engedélyhez lehet jutni, ami a Magyar Nemzet szerint terroristák számára is vonzó lehet.
Az új cég, a European Settlement érdekessége, hogy az Arton Capital ügyvezetője, Balogh Radosztina Veselinova és az Innozone Holdings Ltd. ügyvezetője, Földvári Gábor együtt hirdeti a cég szolgáltatásait, miután együttműködési megállapodást kötöttek a vállalkozással.
Az Arton Capitalról korábban kiderült, hogy az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett European Bond Program Management Consultancy (EBPMC) nevű cégén keresztül szerződik a pénzes külföldiekkel, vagyis a magyar kft. sem tekinthető átláthatónak emiatt.
Egy másik közvetítő, a Kajmán- szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) idén május 10-én jelezte, nem forgalmaz többé vietnami ügyfeleknek letelepedési államkötvényt, a jövőben csak a kínai bevándorlókra koncentrál. Az Országgyűlés Bánki Erik vezette gazdasági bizottsága két héttel később az Arton Capitalnak adta át a vietnami kuncsaftok kereskedési jogát.
Ebből arra lehet következtetni, hogy az engedélyeket kiadó fideszes többségű parlamenti bizottság szűk körön belül, egymást akár személyesen is ismerő, megbízható háttérembereknek ad busás haszonnal kecsegtető üzleti lehetőséget – közölte a lap.


Befuccsolt a kormány sertéshús áfacsökkentése

2016. október 07. 07:42
Nem látszódik a sertéshús árán a januártól érvényes jelentős áfacsökkentés - állapítja meg elemzésében a hvg.hu. Pedig Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy vecsési Coop-áruházban tartott januári sajtótájékoztatón óriási sikerként jelentette be az áfacsökkentést, bizonyítva, hogy a magyar reformok működnek.



A hvg.hu korábban már megírta, a 27 százalékos áfa 5 százalékra csökkentéséből származó előnyöket a kisebb hentesboltok általában eleve nem tudták átadni a fogyasztóknak, mert az ágazatban jellemző áfaeltüntetési praktikák miatt ők már korábban is csaknem nettó áron árulták a portékájukat. A nagyobb láncok árképzését pedig az egyedi akciók miatt szinte lehetetlen pontosan követni.
A lap megállapítása szerint az év eleje óta körülbelül 10 százalékkal magasabban van az árszint, a láncok pultjaiban jelenleg leginkább 1100 forint körül lehet lapockát venni, és 1200 körül van a comb kilónkénti ára. Nagyjából ezt a szintet igyekeznek tartani a kisebb hentesboltok is. A vásárló szempontjából tehát az áfacsökkentésnek annyi.
Míg az év elején még 400-430 forint között mozgott az ár, április vége felé meredeken emelkedni kezdett és csak július közepére állapodott meg, 530-540 forint magasságában. 
A Magro.hu agrárportál saját gyűjtése szerint a rövidkaraj és a comb bolti ára egészen májusig-júniusig tartotta magát, majd nem tudott ellenállni a nemzetközi trendnek, és szépen emelkedni kezdett.
"Túl kicsi piac vagyunk ahhoz, hogy tiszta, minden évre érvényes ártrendjeink legyenek" - mondja Németh István, a portál szakértője. Az áfa változásai, az orosz embargó, de még egy másik húsféle előretörése vagy visszaszorulása is bele tud zavarni a képbe - teszi hozzá. Magyarország ugyan nem szállít sok sertést Oroszországba, de más európai országok igen, és az embargó alatt az unióban ragadt hús a kínálatot növeli, lejjebb viszi az árakat.
Babati Zoltán, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke maga is sertéspiaci résztvevő azonban azt mondja, idén az ázsiai, főleg kínai kereslet erősödött, ez pedig éppenséggel felfelé nyomta az árakat.
"A sertéshúsok ára a világpiaci árak alakulása miatt emelkedett, ami az erős kínai érdeklődés, illetve felvásárlás miatt jelentősen megnőtt, ezért a mi beszállítóink is kénytelen voltak emelni a sertéshús árán, ami a polci árak változásához is vezetett" - magyarázta a hvg.hu érdeklődésére az Aldi.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy vecsési Coop-áruházban tartott sajtótájékoztatón januárban elmondta, hogy a forgalmi adatok, a vásárlói érdeklődés már visszaigazolta, hogy helyes döntés volt a sertés tőkehús áfájának csökkentése 27-ről 5 százalékra.
Hozzáfűzte, hogy az áfacsökkentésnek köszönhetően számos termék ára ezer forint alatt van. Hangsúlyozta: a kormány ezzel is szeretné segíteni a családok megélhetését, a kereslet növelését, a hazai sertéstenyésztés ösztönzését és az áfacsalásokkal terhelt sertéshúspiac.





Jelentősen csökken a sertéshús ára
https://www.youtube.com/watch?v=8_xdezo_rQw
Ószövetség másképp / Kereszténység NEM = Judeo-Krisztianizmus
Pap Gábor - Kezdetben vala az Ige - Anyanyelvünk, a teremtő ige működése


Fidesz: Erősödik és stabil a gazdaság, emelkedik a bérek reálértéke, gyarapodnak a családok


Erősödik és stabil a gazdaság, három és fél éve töretlenül emelkedik a bérek reálértéke, gyarapodnak a családok - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
Hangsúlyozta: nem csupán a válságon sikerült úrrá lenni, de a 2013-as fordulat óta "egyértelműen stabil növekedést ért el" az ország, a kormányzat családi adórendszert vezetett be, számos adót eltörölt, radikálisan csökkentett.




Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese
Forrás: MTI/Bodnár Boglárka
A baloldal kezdettől támadja a családi adórendszert, ha rajtuk múlna, el is törölnék, ahogyan kormányzásuk alatt meg is tették; ez adóemelést és megszorításokat jelentene a gyermeket nevelő családoknak - tette hozzá. Megemlítette, hogy2017-ben csökken számos termék és szolgáltatás áfája, ugyanakkor növelik a kétgyermekesek adókedvezményét,ami 390 ezer családot érint.
A növekedés szerkezete is kiegyensúlyozott Magyarországon, a bővüléshez minden nemzetgazdasági ágazat hozzájárult - jegyezte meg."Ez az adórendszer már háromezer milliárd forintot hagyott a családoknál, és jövőre még több pénzt fog"- mondta.
Hangsúlyozta, hogy a növekedés nem járt a külső- belső egyensúly megbomlásával, hiszen "nem hitelfelvétel táplálja a magyar gazdaság felzárkózását".

A rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien

Halász János utalt arra is: a rendszerváltozás óta nem dolgoztak olyan sokan Magyarországon, mint most, a kormányváltás óta 677 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, közülük 450 ezren a versenyszférában helyezkedtek el; jelentősen emelkedett a foglalkoztatási ráta, felénél kevesebbre csökkent a munkanélküliek száma, arányuk az ötödik legalacsonyabb az Európai Unióban.
A frakciószóvivő kiemelte:tavaly reálértéken több mint 15 százalékkal többet értek a keresetek,mint 2010-ben.
Az alaptörvény-módosításra vonatkozó kérdésre válaszolva Halász János elmondta, az emberek védelme érdekében a javaslatot minél előbb be kell nyújtani, "az emberek véleménye kötelezte erre a kormányt", a benyújtás után kezdődnek majd egyeztetések az anyagról.

A Népszabadság megjelenésének felfüggesztésével kapcsolatos kérdésre Halász János azt közölte, "a Fidesz-frakció nem foglalkozik lapok tulajdonosi szerkezetével", a történteket "gazdasági ügynek és egy gazdasági döntésnek" tekintik.



Orbán megismételte: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok"

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" – kommentálta a miniszterelnök, hogy az Origón megjelent, a Wikileaksről kiszivárgott állítólagos amerikai diplomáciai táviratok egyike szerint korábban arról beszélt diplomatáknak: a kampányban "hagyják figyelmen kívül", amit mond.
Orbán Viktor kedden, a kormány kétnapos lovasberényi ülését követő sajtótájékoztatón így válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy csakugyan elhangzottak-e a neki tulajdonított mondatok, illetve hogy ez azt jelenti-e, nem mondott igazat. A kormányfő kifejtette: ma is azt mondja a külföldi diplomatáknak, ne ítéljenek abból, amit "szavai értelmezése révén tulajdonítanak a kijelentéseinek", ezzel ne törődjenek, "egyetlen dologgal törődjenek – és ezt mondtam akkor is – (...), hogy a tettek beszélnek".
A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott 2008. áprilisi távirat szerint Orbán azt mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének, hogy "hagyják figyelmen kívül, amit mond" a kampányban. "Ez nem bonyolult – azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól" – mondta Orbán a távirat szerint. Az April H. Foley korábbi nagykövet aláírásával megjelent, "confidential" (bizalmas) besorolású táviratban az akkor alapításának huszadik évfordulóját ünneplő Fideszről olvasható hosszabb elemzés.
Orbán Viktor és Matolcsy György
© MTI / Soós Lajos
A 2008-as dokumentum a Fidesz ideológiájának elemzése mellett több bekezdésben latolgatja a párt esélyeit a 2010-es parlamenti választásokon. Foley írása szerint a Fidesz példátlanul népszerű, és a Gyurcsány Ferenc kormányát övező, széles körű elégedetlenség miatt egyértelmű befutónak tűnik a 2010-es parlamenti választáson – olvasható az Origo cikkében.
Szijjártó Péter kormányszóvivő hétfőn reagált a hírekre, közleményében "az amerikai szórakoztatóipar újabb fejezetének" nevezi a WikiLeaks-aktákat. Mint írja: "Az amerikai szórakoztatóipar napról napra megjelenő újabb és újabb fejezeteivel nem kívánunk foglalkozni. Az ilyen esetek csak arra jók, hogy az amerikai diplomáciát abszurd és komolytalan színben tüntessék fel".
 
Mészárlással fenyegetik a muszlimok a keresztény iskolát 
2016. október 11. Express - 888.hu 

Napok óta nem merik a szülők elengedni a gyereküket az egyik brit iskolába, miután az interneten keringeni kezdett egy üzenet, ami szerint az összes ott tanulót Allah nevében le fogják mészárolni. 
Félelmetes üzenet kezdett keringeni a közösségi oldalakon, melyben a doncasteri McAuley katolikus gimnáziumot azzal fenyegették meg, hogy az összes ott tanulót és ott dolgozót lemészárolják. 
A brit terrorizmusellenes hatóságok kiemelt fontosságú ügyként kezelik a leveleket, és mindent elkövetnek azért, hogy elkapják a fenyegető iszlamistákat. A diákokat figyelmeztették, hogy véletlenül se válaszoljanak a posztokra, hisz az csak olaj a tűzre. 
Mészárlással fenyegetik a muszlimok a keresztény iskolát

Az iskola a lehetséges iszlamista támadás ellenére sem zár be, tovább folytatja a működését, az ügy kivizsgálást a rendőrségre bízza. A rendőrség óvintézkedés gyanánt járőröket küldött a környékre, akik naponta többször ellenőrzik az iskolát, valamint egy specialistát is beküldtek a tanintézménybe, akinek az a feladata, hogy a tanulóknak, az ott dolgozóknak és a szülőknek elmagyarázza, hogy semmi esetre se reagáljanak a fenyegetésre, és az elkövetkezendő időkben kerüljék a közösségi oldalak használatát. 

Nagyon megijedtem, mikor megláttam az üzenetet. Pár napig nem engedem most a gyerekem az iskola közelébe" - fogalmazott az egyik szülő. 
Mészárlással fenyegetik a muszlimok a keresztény iskolát

A rendőrségi szóvivő közben elismerte, hogy a rendőrséget is megkeresték az ügyben, ám fokozott terrorfenyegetettség miatt a terrorelhárítókat is bevonták az ügybe. 

Bűnözőket fogtak most börtön vár a zsarukra

Fejenként 1 év 8 hónap letöltendő szabadságvesztés és egy felfüggesztett szabadságvesztés vár arra a négy zsarura, akik még 2014 nyarán derítettek fel és fogtak el egy különös visszaesőkből álló, többszörösen büntetett előéletű bűnöző bandát.A börtönben szocializálódott 3 fős brigád, hetekig tartó nyomozás eredményeként került felderítésre és lett fosztogatása közben tetten érve.
Elfogásukra az egyik autópálya pihenőjében került sor. Ennek során a megfelelő módon, testi kényszer alkalmazásával lettek a gépkocsiból kiemelve és földre víve. A három főből egy személy ellenszegülést tanúsított, amely sérülés nélkül lett elhárítva.
A sikeres akció helyszínén, a tettesek elfogását követően a rendőrök az elfogottakról fénykép-és kamerafelvételeket készítettek.
A három (egyébként testvéri rokoni kapcsolatban álló) bűnöző közül az egyik rosszullétre panaszkodott, így a rendőrök azonnal mentőt hívtak hozzá. (Mielőtt rosszra gyanakodnánk, a rosszullétre panaszkodó férfi nem az ellenszegülésében megtört személy volt, hanem egy másik…) A mentő a helyszínen a férfit megvizsgálta, de semmi jelét nem látta annak, hogy annak valós baja lenne és a megfelelő dokumentálást követően tovább is ment.
A Rendőrkapitányságon ismét rosszullétre panaszkodott a férfi, így a rendőrök újra mentőt hívtak hozzá, azonban a mentők ezúttal sem észleltek semmi rendelleneset.
A három férfit őrizetbevételük során a fogdaorvos szintén megvizsgálta, rajtuk semmilyen friss külsérelmi nyom nem volt, amelyet dokumentált is, majd másnap a bíróság mindhárom gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.
Eddig a sikertörténet.
Tíz nap múlva, az előzőleg rosszullétre panaszkodó bandatag a börtönőröknek ismét hasfájásra panaszkodott és azt állította, hogy a négy rendőr őt és társait még a helyszínen 4-5 percen keresztül ütötte-verte, rugdosta.
Pár nappal később a férfi lépét kórházban eltávolították és a négy korábban intézkedő rendőr ellen a férfi és utólagosan hozzá csatlakozott két fivére vallomása alapján büntetőeljárás indult.
A rendőrök az ügyészségi eljárás során egészen az iratismertetésig nem ismerték a három visszaeső testvér ellenük tett vallomásának részleteit, azonban egybehangzóan és következetesen cáfolták, hogy az elfogáshoz szükséges szakszerű testi kényszer alkalmazásán túl egyszer is bántalmazták volna az elfogottakat. Az intézkedés menetét végig egybehangzóan adták elő.
A bekért fogdaorvosi és a helyszíni, majd rendőrkapitánysági mentőorvosi dokumentáció sem állapított meg semmilyen frissen keletkezett sérülést a befogadáskor a hasfájós férfin. Az egyik testvér karjain korábbi, régebbi sérülés meglétét jegyzőkönyvezték is.
A helyszíni videó-és fényképfelvételeken szintén nem látszott semmilyen bántalmazásra utaló nyom, annak ellenére, hogy a rendőrök elleni eljárásban már „sértetti” minőségben tetszelgő három testvér azt állította, hogy perceken keresztül ütötték- vágták, rúgták őket a betonon.
A kirendelt orvos-szakértő annyit állapított meg, hogy a „sértett” sérülése keletkezhetett az elfogás napján is, mivel a lépsérülés nem látszik azonnal. Ha azonban valós az az állítás, hogy a rendőrök 4-5 percig ütötték, rúgták a betonon fekvő elfogottakat, akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem volt egyikük testén sem látható más fajta sérülés? Az is nyitott kérdés maradt, hogy a fogdaorvosival együtt, a három egészségügyi vizsgálat során miért nem jelzett egyikük sem bántalmazást, sem panaszt…
A vád képtelenségét és a három testvér állításainak ellentmondásait bizonyítandó, a vádlottakká lett rendőrök ún. „bizonyítási kísérlet” nyomozati cselekmény elvégzését indítványozták, amely során állításuk szerint kiderült volna a három „sértett” állításának abszurditása, a bíró azonban arra hivatkozva utasította el az indítványt, hogy „a bíróság a sértettek állítását valóságosnak elfogadta, így újabb nyomozási cselekmény végrehajtására nincs szükség”.
A bíró kihangsúlyozta, hogy a három visszaeső „sértett” állítása azért is “meggyőző”, mert azt következetesen adták elő és annak tartalmát az eljárás során nem változtatták meg. Tetszik érteni?
A három többszörösen büntetett előéletű, egész életben csak bűnözésből élő, dörzsölt rokon nem változtatta meg az eljárás során a vallomását, ezért az önmagában is hihető…
(Az, hogy a négy – esetenként több évtizedes múlttal és kiváló minősítéssel rendelkező, kifogástalan életvitelű, diplomás – rendőr is következetesen és egybehangzóan állította végig saját igazát, úgy tűnik, már kevésbé számított…)
Végül a bíróság a négy rendőr és családja életét tönkretevő szabadságvesztések kiszabását azzal indokolta, hogy „az utóbbi időkben nagyon megszaporodott az ilyen bűncselekmények száma”.
(Ezzel szemben a hivatalos statisztika szerint például az esetet megelőző évben, 2013-ban országosan mindössze 12 esetben kerül sor elmarasztaló ítéletre bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekmény miatt. Tizenkét esetben. Gondoltuk volna? )
Persze azok után, hogy sajtó és a magukat jogvédő szervezetnek tituláló egyes alapítványok lassan csak havonta több ilyen ügyről számolnak be kész tényként harsogva, hogy azok meg is történtek, nincs csodálkozni való azon, hogy a bíróság egyes tagjai maguk is elhiszik a rendőri bántalmazások “borzalmas méretű” növekedését….
Mindenesetre abban csak bízni lehet, hogy az igazságszolgáltatás működik, képes az önkorrekcióra és a másodfokú eljárás során a két éve meghurcolva élő, valós börtönbüntetéssel fenyegetett rendőrök is több esélyt kapnak a saját igazuk bizonyítására… Talán…
UPDATE: Közben megérkezett az orvosszakértői vélemény, ami konkrétan kizárja a traumás behatást. Mindent meglehet köszönni az ügyésznek és a bírónak…
Számolt be az esetről a 
Hirpress.hu




Clinton és Merkel: közeleg a fideszes rémálom

Káncz Csaba, 2016. október 10., 11:53

Cimkék 
Angela Merkel 
Hillary Clinton 
amerikai elnökválasztás
A Republikánus Párt válsága és a budapesti amerikai nagykövetség személyi változásai nem sok jóval kecsegtetnek a hazai kormányzó párt számára. Clinton jóval keményebb elnök lehet, mint az sokan elképzelik. Clintonnal és Merkellel, mint a Nyugat két vezető politikusával megvalósulhat a Fidesz rémálma.
A magyar kormányszóvivő a múlt héten páratlan időzítéssel pont akkor állt ki Donald Trump mellett, amikor az amerikai elnökválasztási kampány eddigi legdurvább botrányaként előkerül egy videó, amin Trump azzal kérkedik, hogyan zaklat szexuálisan férjes asszonyokat és próbál mindenkire rámászni. Még Mike Pence, a republikánusok alelnökjelöltje is kénytelen volt kijelenteni, hogy Trump szavait se megbocsátani, se megvédeni nem lehet. A helyzetet legpontosabban Ron Nehring, a kaliforniai Republikánusok korábbi vezetője írta le, aki szerint „pártunk az 1974-es Watergate-botrány óta a legmélyebb válságban van.”

Az elnökválasztásig már csak egy hónap van hátra az Egyesült Államokban, és Republikánus Párton belüli polgárháború komoly hátszelet biztosít Clinton számára. A republikánusok teljes pártvezetése és a párt a mérsékelt szárnya már jó ideje próbálja kitalálni, hogyan csökkenthetné Trump jelöltéségének veszteségeit a pártra nézve. Normál esetben a republikánusok mögött álló nagytőke már régen a vezető jelölt mellett kampányolna, de ebben az esetben éppen azért küzdenek, hogy végezzenek Trumppal.
Változás a Szabadság téri nagykövetségen
Az amerikai nagykövetség cáfolata ellenére tovább tartják magukat a hírek Budapesten,miszerint Bell nagykövet hamarosan távozik pozíciójából. Amennyiben pedig Bell jövő év elején hazautazik, akkor hónapokig nem lesz új kinevezett nagykövet – nemcsak az új elnöki adminisztrációnak kell felállnia, hanem az új nagykövetjelöltek kongresszusi meghallgatása is elhúzódhat, mint történt ez éppen Bell esetében is –, így David J. Kostelancik lesz az ügyvivő misszióvezető. Kostelancik egy chicagoi szlovák nemzetiségű családból származik és korábban többször is dolgozott a moszkvai amerikai követségen.
Oroszország (beleértve az orosz hírszerzés) szakértőjének számít, és diplomáciai körökben általános a vélekedés, hogy azért küldték Budapestre, hogy közeli rálátása legyen az amerikai diplomácia részéről túlzottan is bizalmasnak ítélt Orbán-Putyin kapcsolatokra. Ennek jellege és mélysége több, a magyarral szövetséges állam diplomáciáját is aggasztja, a Magyar Nemzet Online beszélt olyan nagykövettel is, aki azt mondta, egyik fő feladatának tartja, hogy „kihúzza a magyar kormányt Oroszország veszélyes öleléséből”.
Clinton keményebb lesz, mint sokan elképzelik
Az USA közel- és távol-keleti szövetségesei példának okáért egyáltalán nem néznék jó szemmel, ha egy nő állna az USA hadereje élén. Az összes keleti kultúra szerves része, hogy egy nő nem lehet tárgyaló pozícióban - vezető és utasítást adóban pedig végképp nem! Ennek pedig egyenes következménye, hogy „megtagadják a parancsot” és a saját fejük után mennek.
Nem tekinthetők véletlennek az USA azon sorozatos keleti diplomáciai kudarcai, amikor női külügyminiszter volt hivatalban - Albright, Rice, H. Clinton, szinte egymás után. A partnerek egyszerűen nem adták meg a kellő tiszteletet a tárgyaló külügyminisztereknek.  Elnökként Hillary ezért csak az erőre támaszkodhat bármilyen konfliktus esetén, még egy vérprofi férfi külügyminiszter „birtokában” is, és ez bizony eszkalálódó fegyveres harchoz vezet a végén.
Káncz Csaba
Bejöhet a fideszes rémálom
Merkel kancellár az elbaltázott menekültpolitikája ellenére még mindig pozícióban van, miközben Hillary Clinton simán befuthat amerikai elnöknek. Ez pedig azt jelenti, hogy a Nyugat legfontosabb politikai pozícióit egyszerre két olyan ember ellenőrizheti, akik nemcsak jól ismerik, de óriási ellenszenvvel is viseltetnek a magyar miniszterelnök iránt. Ha Clinton és Merkel egyszerre lenne vezető, akkor újult erővel kerülhetne napirendre nemzetközi fórumokon a hazai demokrácia és közélet állapotáról szóló aggodalom.
Ezen aggodalmak nem lennének alaptalanok, hiszen hazánk a fejlett világ egyik legkorruptabb országa, egy bulibáró propaganda-miniszter offshore mocsárvilága, ahol a magyar fiataloknak az ország jellemzésére elsőként a korrupció szó jut az eszébe. Az új nyugati politikai felállással minden bizonnyal a hazánkba irányuló tőkebefektetések és az EU-alapok isellenszélbe kerülhetnének. Most, amikor alapjaiban rendült meg a kormányzat keleti nyitás politikája a célországok recessziója miatt, ez a nyugati fejlemény úgy jönne a Fidesznek és a hazai gazdaságnak, mint ablakos tótnak a hanyatt esés.
Káncz Csaba jegyzete


Napokon belül kitörhet a háború! Putyin elrendelte az összes nyugaton dolgozó tisztviselő hazautazását



A Daily Mail brit lap úgy értesült orosz diplomáciai forrásokból, hogy Vlagyimir Putyin elrendelte minden orosz tisztviselő és családjának hazautazását a nyugati országokból.
Több politikus és magas rangú tisztviselő is arról számolt be, hogy Moszkvából kaptak figyelmeztetést, hogy a szíriai és a Franciaországgal való viszonyra tekintettel készítsék fel családjaikat egy azonnali hazatérésre Oroszországba.
A Daily Mail úgy értesült, hogy a figyelmeztetést megkapták a diplomáciai képviseletek adminisztrációs személyzetei, a regionális tisztviselők és az állami vállalatok munkavállalói. Putyin állítólag azt is elrendelte, hogy gyermekeiket azonnal vegyék ki a külföldi iskolákból.
A pontos ok még nem világos, de a Daily mail kérdésére az orosz politikai elemző, Stanislav Belkovsky azt válaszolta, hogy ez nem lehet más, mint egy közelgő háború előkészítése.
Forrás: dailymail.co.uk
Hosszú hideg télnek nézünk elébe mi is nem csak Ukrajna !!!!
Gázcsapok elzárva lakások fütetlenek kanyi hu .




Illuminátusok – A népirtás elkezdődött?

Az illuminati társaságot a Sátán zsinagógájaként is szokták emlegetni. A világ az ő kezükben van, irányításuk alatt tartják a gazdaságot és a háttérkormányokat. Minden a terveik szerint halad, a tervezett népirtás pedig hamarosan megkezdődik.
Néhány a háttérben megbújó szervezet még napjainkban is képes arra, hogy embereik millióit, világok kormányait rángassa zsinóron saját önző érdekeik szerint. Létezik egy felsőbb hatalom, melynek tagjait néhány tucat kiválasztott alkotja? A válasz sokkal ijesztőbb, mint gondolnánk.
A történelem valaha volt egyik legrettegettebb társaságáról van szó. Nem volt még soha egyetlen olyan tömörülés sem, mely ennyire megosztotta volna az embereket, és melyről ennyi féle összeesküvés keringene az emberek között. Az illuminátusoknak közvetlen, vagy közvetett módon nagy szerepük volt minden nagyobb történelemformáló eseményben. A nagy háborúk, nagy mészárlások, terrortámadások kirobbantásáért is az illuminátusok vonhatók felelősségre. Sokak szerint az első és második világháborúnak is ők adták meg a kezdőlökést.
Az illuminátusok rendjét hivatalosan már több mint 200 éve betiltották. Ha megvizsgáljuk az elmúlt 200 évet, arra a következtetésre juthatunk, hogy az illuminátusok gonosz tervéből eddig szinte minden valóra vált. Az Európai nagy uralkodócsaládok elvesztették hatalmukat az illuminátusok megalakulása óta. Ahogyan a társaság egyre erősödött, úgy másoknak egyre kevesebb hatalmuk volt Európában. A legtöbb országban az alkotmányos demokrácia lett az irányító elv, mára már csupán néhány ország büszkélkedhet királlyal, királynővel, de ezeknek is inkább turisztikai látványosságként, nemzeti díszként szolgálnak. Igazi politikai vagy egyéb hatalmuk már nincs.
a-mindent-lato-szem
Az ENSZ létrejöttében közvetlen szerepet játszhattak az illuminátusok. Mi több, rengetegen tekintenek a szervezetre úgy, mint a megvalósult illuminátus rémálom. Az ENSZ ugyebár egy nemzetek feletti szervezet, így annak határozatait minden független államnak be kell tartania.
1945-ös megalakulása az első két világháború közvetlen következménye. Mondhatni a világháborúk hívták életre az ENSZ megalakulását. Az illuminátusoknak ez kapóra jött, mi több, egyesek szerint az illuminátusok éppen azzal a céllal robbantották ki az első és második világháborút, hogy végre meglegyen az indok egy nemzetek feletti szervezet létrehozására. A legfélelmetesebb az egészben az, hogy mindez teljesen logikus.

Közeleg Új Világrend

Az Új Világrend létrehozása az illuminátusok legnagyobb törekvése, melyet megalakulásuk óta próbálnak elérni. A végső céleltörölni minden vallást és kormányt, és egy hatalmas világrend alatt egyesíteni a Föld népét, totális kontroll alá véve az emberiséget. Egyetlen nagy állam létezne, nem lennének többé országok és országhatárok, és egyetlen ember uralkodna (néhány tucat háttérhatalmi szereplőt leszámítva) az egész világ felett.
A rossz hír az, hogy jó úton haladnak afelé, hogy ez megvalósuljon. A totalitárius világkormány a megvalósulás küszöbén áll. Gondoljunk csak az Egyesült Államok meggyöngült gazdasági erejére, az adóssághegyekre, amit felhalmozott, és amibe lassan belefullad, vagy gondoljunk az egyre többet hangoztatott Európai Egyesült Államokra, ami az Európai Unió bedőlése után létrejöhet.
De ott van a korábban sokat emlegetett Észak-Amerika Unió. A híresztelések szerint 2005-ben az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Mexikó között született egy megállapodás. A megállapodásról természetesen egyik kormány sem tett jelentést sehol. Sőt, a kongresszus sem tárgyalta meg az ügyet. Az egyezség röviden annyit takar, hogy a három említett ország eltörli egymással szembeni határait és létrejön a nagy Észak-Amerikai Unió.
uj-vilagrend
Szót kell még ejteni röviden a NAFTA-ról (North American Free Trade Agreement) is. A NAFTA már egy létező dolog, nem összeesküvés. Az első lépcsőfok afelé, hogy a különböző nagyobb hatalommal bíró országok egyesüljenek. A NAFTA tulajdonképpen egy szabadkereskedelmi egyezség, mely Amerika, Mexikó és Kanada között köttetett még 1992-ben. Az 1992 augusztusában aláírt, és 1994. január 1-jén életbe lépett egyezség értelmében a tagországok közötti kereskedelmi és beruházási akadályok lebomlottak.
Célkitűzései között szerepelt egy közös piac létrehozása a tagországok áruinak és szolgáltatásainak, új munkalehetőségek teremtése és a vállalataik versenyképességének erősítése a világpiacon. Mint mondtuk, ez volt az első lépcsőfok afelé, hogy a nemzetek gazdaságilag sokkal jobban összefonódjanak, mint azelőtt.
Jelenleg 3 nagy erő tömörülés van jelen a világon az oroszokat leszámítva. A NAFTA, az EU és az EAC (Kelet Ázsia). A jövőben ezek az erők még jobban egymásba olvadnak, létrehozva az Új Világrendet.
Az Új Világrend leginkább a politikusok és a pénzügyi szakemberek közt elterjedt nézet, akik arra spekulálnak, hogy jogtalanul irányíthatják, és befolyásuk alá vonhatják egy összeesküvés létrehozásával vezető szervezeteket. Számos múltbéli és jelenlegi esemény is úgy tűnik, hogy ennek a folyamatnak a része, amely manapság is zajlik annak érdekében, hogy világuralomra törjenek titkos politikai csoportosulásokon keresztül és a törvényhozási folyamatok segítségével.

Tervezett népirtás

Az országok szuverenitásának megszűnése minden bizonnyal sokaknak nem fog tetszeni, de az illuminátusok erre is fölkészültek. Tervezett népirtás vette kezdetét megalakulások óta. A világháborúkat, a nagy terrortámadásokat mind-mind ők indították el. Hol gazdasági érdek (2001. szeptember 11.) hol konkrét népirtás indokán.
Napjainkban is zajlanak a népirtási folyamatok. Vannak, akik szerint a rák is az illuminátusok számlájára írható, annak ellenére, hogy már az ókorban is léteztek feljegyzések daganatos megbetegedésekről. Gyanúk szerint azonban a modern kor rákos megbetegedéseinek száma azért ilyen magas, mert tervezetten, mintegy titokban oltanak be minket olyan anyagokkal, melyek később előidézik a betegséget. Ezek az anyagok rendszerint csecsemőkorban, akötelező oltásokkal együtt jutnak be a szervezetbe.
A média által létrejövő dezinformációs kavalkád is csak része a tervnek. Az emberek csak fogyasztanak, és nem kérdeznek. Egyre kevesebbet gondolkodnak, sokkal inkább átnevelődnek arra a viselkedésre, hogy szó nélkül elfogadják azt, amit eléjük tárnak. Minderre azért van szükség, hogy majd a népirtás után hátra maradt emberek mintegy droidként működjenek, parancsot teljesítve,rabszolgaként. Ami azt illeti, ez a lelki és gondolkodásmód béli rabszolgaság már ma is megfigyelhető. Rabszolgái vagyunk saját devizahitelünknek, adósságainknak, munkánknak, alá vagyunk rendelve a többségi társadalomnak. Az egész egy ördögi kör, egy feneketlen kút, melyből nincs kiút, és minél jobban próbálunk tenni ellene, annál mélyebbre süllyedünk.
harmadik-vilaghaboru-2
Az erkölcsi züllesztés már évtizedek óta folyik. Mióta jelen van a szórakoztatóiparban a televízió és a média, azóta pedig még nagyobb fokozatra kapcsolt az etikai rothasztás. A világ igénytelensége csaknem töretlen!
Példának okáért az igaz keresztényeket, akik minden embert rassztól, bőrszíntől, származástól függetlenül szeretnek, már alig említi a média. Nincs bennük akkora üzlet, mint a Batman pólókban és játékokban, a Hamburgerben, a zsidó Holocaustban és az ebből felépülő fegyver-, ember- és drogcsempész birodalomban és a Coca Colában. Az Új Világrend nem pusztán összeesküvés. Mindenki, aki benne van, hagyott valamiféle jelet.
A média rejtett utalásokkal van tele a közelgő véget illetően, a háttérben folyó lassú népirtás sem folyhat már sokáig a színfalak mögött. Az amerikai egydollároson olvasható Novus Ordo Seclorum szintén az Az „Idők Új Rendjére” azaz az Új Világrendre utal.
Nem bízzák a véletlenre. Azért van szükség a nép depopulációjára, mert így mikor eljön a mesteri terv utolsólépése, már alig lesz olyan, aki ellenáll, mert addigra az emberiség nagy része vagy elpusztult, vagy totális kontroll alá került.
Ha valamit titokban akarsz tartani, akkor kiabáld szét az utcában. – Szokták mondani, ami az illuminátusok, és a média dezinformációs jellege kapcsán határozottan igaz. Rengeteg lejáratott összeesküvés létezik a társasággal kapcsolatban, melyek egy részét meglepő módon a társasággal valamilyen kapcsolatban álló személyek gyártottak.
Amikor aztán ezek a teóriák teljes sületlenségnek bizonyulnak, az emberek a ténylegesen valós információkat sem fogják elhinni, így az illuminátusok elérték, amit akartak: az emberek tudnak tóluk, de nem mindenki hisz bennük.



'56-os kiállítást is cenzúrázna a TEV - antiszemitizmus Rákosi és bandája származásának kimondása 
2016. október 11. kuruc.info 
Amikor a történelemhamisító zsidók kiáltanak történelemhamisítást - az alábbi pofátlan követelőzésolvasható a TEV honlapján, várjuk a Magyarok Világszövetségének válaszát: 
TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS A MAGYAROK HÁZÁBAN 
A Tett és Védelem Alapítvány felszólítja a Magyarok Világszövetségét, hogy a Magyarok Házában ma megnyitandó kiállítás egyik tablóján szereplő valótlan és súlyosan antiszemita feliratot még a megnyitó előtt távolítsa el. 
'56-os kiállítást is cenzúrázna a TEV - antiszemitizmus Rákosi és bandája származásának kimondása

A Magyarok Háza 1956-os emlékkiállítása a forradalom 60. évfordulója alkalmából egy tíz évvel ezelőtti anyagot állít ki újból. A kiállításon jobbára olyan emblematikus alakok fényképe és rövid bemutatása szerepel, akik komoly szerepet játszottak a forradalomban. A Tett és Védelem Alapítvány megdöbbentőnek és felháborítónak tartja, hogy a Magyarok Házában Mindszenty József bíboros fényképe alatt a következő szöveg olvasható: "Ő mentette a zsidókat, és mentette volna a magyarokat is, ha a zsidók hagyják." 
'56-os kiállítást is cenzúrázna a TEV - antiszemitizmus Rákosi és bandája származásának kimondása

Mindszenty Józsefről ismert, hogy náci- és nyilasellenessége mellett a kikeresztelkedett zsidók deportálása ellen is tiltakozott, és nem engedte, hogy az alá tartozó papok zsidók otthonait igényeljék maguknak. Keményen felemelte a szavát a kommunista diktatúra ellen is. Ugyanakkor antijudaista nézeteket vallott, az általa alapított, az ő szellemiségét képviselő hetilapban, a Zalamegyei Újságban rendszeresen jelentek meg antiszemita cikkek a húszas évek elején és később, a harmincas években is. Bizonyos források szerint veszprémi püspökként menekülteket bújtatott a püspöki palotában, de nincs nyoma annak, hogy közöttük zsidók is lettek volna. Mindszenty József 1949-ben már elismerte fiatalkori megfogalmazásai tarthatatlanságát. 

Miközben a kiállításon szerepel a máig megkerülhetetlen Zsidókérdés Magyarországon 1944 után című tanulmány szerzője, Bibó István és az Izrael Állam által kitüntetett Kéthly Anna is, elfogadhatatlan és kegyeletsértő, hogy Mindszenty József képe alatt olyan felirat legyen, az antiszemita üzenete egyértelmű. Az efféle kollektív megbélyegzés igazságtalan, gyűlöletkeltő, és tényszerűen is hibás. Alapítványunk felszólítja a kiállítás szervezőjét a felirat eltávolítására és a kommunista diktatúra korszakáról való tényszerű tájékoztatásra. Mindszenty Józsefet a kommunista diktatúra ítélte el koholt vádakkal, börtönözte be, és ez a diktatúra szorította ki őt szülőhazájából is. 

Ez egy táltos valamikor hat úja volt , csak leoperáltak 
belőle , de vajon mikor veszik le az összes úját , hogy 
csak a csonk maradjon , és hogy csak magával tudjon foglalkozni !

Ma reggeltől Van der Bellen osztrák elnökjelölt rendőri védelem alatt “náci fenyegetések” miatt



 
Alexander van der Bellen Foto: Clemens Fabry
A vezető osztrák lap portálján reggel 6:31-kor kikerült hír: Alexander Van der Bellen osztrák elnökjelöltet az ellene irányuló náci fenyegetések miatt szerda reggeltől azonnali hatállyal rendőri védelem alá helyezték. A kampány idején három Cobra-biztonsági tiszt kíséri el.
                                                               *             *             *
Az osztrák kormány eddig csak megközelítő összegekről beszélt a menekültekkel kapcsolatos kiadások tekintetében, leginkább évi egy milliárd euróról beszélve. Most megérkeztek a pontos számok. Idén a menekültekre 2,055 milliárd eurót fognak költeni.
 
Háromnapos afrikai útja lezárásával Merkel kancellár felszólította az afrikai vezetőket, állítsák le a migrációt Európa irányába és vegyék fel a harcot az iszlamista szélsőségesség ellen.
 
Ankarában Erdogan török elnök a parlament előtt tartott nyitóbeszédében néhány nappal ezelőtt követelteBrüsszel adjon egyértelmű választ a török EU-csatlakozásról. „Türelmünk a végét járja”, mondtaMegkapta, írja  a német lap, mégpedig Bécsből, ahonnan Stephan Kurz osztrák külügyminiszter a Weltnek nyilatkozva kijelentettebiztos vagyok abban, hogy Törökország nem fog csatlakozni az Európai Unióhoz”. Hozzátette, ezt a véleményét nem egyedül képviseli, hanem számos más kormányfővel és külügyminiszterrel együtt, csakhogy ők ezt nem mondják ki nyíltan.
*             *             *
A berlini közigazgatási bíróság előtt fekvő menekültkérelmek száma 151 %-kal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest. A legtöbb kérelmet a Szíriából, Moldáviából és Afganisztánból érkezettek adták be.
 
Christian Kern osztrák kancellár Angela Merkel német kancellárnak a „megbirkózunk vele” kifejezését túlhaladottnak nevezte a német Bild bulvárlapnak adott interjújában, számol be róla a német hetilap. Kern kifejtette: „Ezt a kijelentést az akkori helyzet hátterében kell vizsgálni…Nyitott határok már Németország sincsenek hosszú ideje.“
 
Az Európai Unió Oroszország elleni szankciópolitikája hibák végtelen láncolata, ami Brüsszelt fő politikai célkitűzéseitől el fogja távolítani, mint ahogyan Szíria ügyében a Moszkvától együttműködésétől”, jelentette ki Konsztantin Koszacsev, az orosz parlament felső háza külügyi bizottságának elnöke. Donald Tuskról, az Európai Tanács elnökéről kijelentette, rá nem jellemző, hogy javítsa hibáit. Az Oroszországgal szembeni uniós szankciókról hiába remélték, hogy azok káros hatással lesznek Oroszországra, az orosz gazdaságra. Nem a szankciók, hanem az együttműködés segíti a szíriai konfliktus megoldását is, tette hozzá.
 
A  szerkesztőség által jelzett három „csúcssztorija” közül az egyik a Népszabadsággal foglalkozik ezzel a címmel: „Napilap bezár Magyarországon, és a magyarok a kormány kezét látják”. Most pedig – kivételesen – balliberális érvelés következik:  a vezető amerikai lapra jellemző rasszizmussal zárja ki a magyarok közül mindazokat, akik úgy gondolják, még nincs bizonyíték, hogy ítéletet mondjanak a lap bezárásának indítékairól. Szóval akkor ők nem magyarok? Nem emlékeztet a New York Times viselkedése a történelem legsötétebb idejére? A szuperhatalom vezető lapjának rasszizmusa vajon nem jelent súlyos veszélyt az egész világra? De a helyzet ennél még súlyosabb: a NYT az ország demokratikusan megválasztott, a Népszabadság ügyében másként gondolkodó miniszterelnökét is a kirekeszti a „magyarok” soraiból, amely révén aláaknásítja magát a demokratikus intézményt, aminek dominóhatása is lehet.
 
Magyarország legfontosabb kormánybíráló lapjának bezárása világszerte felháborodást keltett”, foglalja össze cikkének lényegét a vezető svájci lap.
 
És ami nem keltett világszerte felháborodást: Húsz kaliforniai egyetemen tanító kétszáz kaliforniai egyetemi tanár közös nyilatkozatban utasította vissza azt, hogy „egyetlen külföldi kormány, Izrael érdekében intézzenek folyamatos támadást az egyetemek szabadsága ellen”. A közlemény részletesen felsorolja, milyen támadások történtek, és hogy a támadók állandóan az „antiszemitizmus” leplébe burkolódzva fejtik ki a tanítás és a szólás szabadsága elleni akcióikat odáig elmenve, hogy az Izrael bűntetteivel foglalkozó tanárokat és diákokat feljelentik, mószerolják, terroristáknak is nevezve őket, felvéve a kapcsolatot munkaadóikkal, azokat fenyegetve. Az egyetemi tanárok megengedhetetlennek tartják azt is, hogy az egyetemek behódoljanak a számukra pénzt adók zsarolásának azon kurzusok ellen, amelyek a felsőoktatás szabadságának szellemében foglalkoznak az izraeli-palesztin témával. Az aláírók leszögezik, mindez nem csak a kaliforniai egyetemeken zajlik, hanem az egész országban.
 
Budapesti keltezésű jelentésében a kínai napilap portálja tegnapi arról számolt be, hogy a kínai elektromos járműveket gyártó BYD megkezdte Komáromban egy autóbuszgyár építését, amely Európában az első lesz, mondták a vállalat képviselői és magyar tisztségviselők hétfőn. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter üdvözölte a projektet. A gyártás 2017 első negyedévében indulhat meg. évente 200 buszt fognak gyártani, majd e teljesítményt megkétszerezik, mondta Szijjártó.
 
A pápának „bizonyítéka” van a Földön kívüli intelligens életről címen a brit napilap arról számol be,  hogy Edgar D. Mitchell, a Holdon hatodik emberként sétáló asztronauta 2015 januárjában, hónapokkal halála előtt John Podestának, Hillary Clinton elnöki kampányfőnökének küldött, az október 7-én napfényre került kétezer email egyikében azt írta, Ferenc pápa „tudatában van” a Földön kívüli intelligens életnek és hogy Terri Mansfield kollégája erről többet fog mondani neki.
 

'56-os kiállítás-megnyitó magyarellenes támadás alatt 
Tegnap megnyílt Budapesten a néhai Rácz Sándor által összeállított 1956-os emlékkiállítás, amelyet tíz évvel ezelőtt, az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulójára készített az "üdvtörténeti jelentőségű" esemény főszereplőiről a Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke. Az ünnepélyes megnyitót durva magyarellenes támadással próbálta akadályozni egy magyarországi zsidó alapítvány. A kiállítás naponta, 10-18 óra között látogatható. 
A kiállítást Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke nyitotta meg, Bottyán Zoltán elnökhelyettes, Oláh István térségi elnök, Bogyay Elemér (Torontó), Horváth István (Torontó), dr. Léh Tibor (Párizs) MVSZ elnökségi tagok közreműködésével. Jelen volt és ugyancsak felszólalt Hóka Ernő (New York), a Magyar Szabadságharcos (Nemzetőr) Világszövetség elnöke. 
Patrubány Miklós és tisztségviselő társai sorra bemutatták a kiállítás egyes képein ábrázolt személyek sorsát, '56-os szerepét, a hozzájuk fűződő emlékeket. Elhangzott, hogy a Magyarok Világszövetségének mind magyarországi, mind emigráns, mind az elcsatolt területeken élő tisztségviselői között számos meghurcolt, börtönviselt '56-ost találunk, élükön Rácz Sándorral, aki 2003-tól tíz évvel később bekövetkezett haláláig a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke volt. De szó esett azokról is, akik a forradalom vérbefojtóinak oldalán álltak, és még 1992 után is szerephez jutottak a szövetségben... Ez utóbbiak mára meghaltak, illetve megszűnt tisztségük az MVSZ-ben. 
Az '56-os emlékkiállítást tíz évvel ezelőtt Rácz Sándor, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke állította össze, és az ő szellemi tulajdonát képezi. Az anyagot családja bocsátotta rendelkezésre. 
A Magyar Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulója alkalmából megismételt kiállítás megnyitóját beárnyékolta egy magyarországi zsidó alapítvány magyarellenes támadása. A Tett és Védelem Alapítvány nevet viselő szerveződés hírszerzői révén még a kiállítás megnyitója előtt "megvizsgálta" annak tartalmát, és saját honlapján, fényképes közleményben antiszemitizmussal vádolta a Magyarok Világszövetségét, követelve, hogy még a megnyitó előtt távolítsák el a Mindszenty József hercegprímást ábrázoló posztert, annak Rácz Sándor által adott képaláírása miatt: "Ő mentette a zsidókat, és mentette volna a magyarokat is, ha a zsidók hagyják." 
A Magyarok Világszövetsége elutasítja ezt a durva beavatkozást, azt magyar- és demokrácia-ellenes cselekménynek tartja, mind módszerében, mind stílusában, mind tartalmában. Egyben arra inti a Magyarországon működő zsidó alapítványt, hogy tartózkodjék a magyarság nagyjainak történelemhamisítással történő további gyalázásától, és mindennemű magyarellenes cselekménytől. 
A kiállítás szereplőinek, képeinek válogatása, a hozzájuk társított szövegek egytől-egyig Rácz Sándor véleményét hordozzák, az ő szellemi tulajdonát képezik. A forradalom egyik legnagyobb hősének, akit a forradalom vérbetiprói ártatlanul életfogytiglani börtönre ítéltek - mint minden embernek - joga van a véleményalkotáshoz, és azt az utókornak sem cenzúráznia, sem meghamisítania nem szabad. A kiállítás teljes anyaga - beleértve a Mindszenty-képet - a helyén marad. 
Rácz Sándor '56-os emlékkiállítása minden nap 10-18 óra között látogatható az MVSZ Magyarok Háza Bethlen Gábor kerengőjében. 
A kiállítás nyitó-képei: 
Patrubány Miklós (középen) és a részvevők egy csoportja 
Mindszenty József hercegprímás Rácz Sándor és Pongrátz Gergely között 
MVSZ-vezetők: Bottyán Zoltán elnökhelyettes, az elnök és Oláh István térségi elnök 
MVSZ Sajtószolgálat 


Nem vagyunk "zsidó-keresztények"!..... 




Folytatom a Globális Zsidó-Szabadkőműves "ÚJ VILÁGREND" leleplezését... Henri Boulad jezsuita szerzetes segítségével: - 
"Az új világrend az iszlamizmus cinkosa. Politikai, gazdasági és strarégiai okokból flörtöl az iszlamizmussal. Azt mondják - és hajlamos vagyok elhinni, - hogy Amerika együttműködött az ISIS-szel. Ez eszköz lenne a pénzvilág számára, hogy rátegye a kezét az olajban és ásványkincsekben gazdag területekre... Sajnos még a katolikus egyház sem nagyon hajlandó szembenézni a dolgokkal. A párbeszéd jegyében nem hajlandó világosan látni, és az igazságot kimondani... A nyugat a tolerancia jegyében megnyitja kapuit az intolerancia előtt!... Nemrég jártam egy francia városban (Roubaix), ahol a katolikus iskolánkba már szinte csak muzulmán tanulók járnak..." - EZ KELL AZ EGYHÁZNAK?!... A katolikus egyházfő és igen sok bíboros társa jelenleg úgy viselkedik, mintha egyházuk valami multicég lenne!... Természetesen vannak kivételek, mint Boulad atya is... 
Nem vagyunk zsidó-keresztények

A képen a két muszlimbefogadó jóbarát. Az argentin Ferenc pápa, és az anyja révén zsidó származású Angela Merkel. Merkel anyja Herlind Jentsch, lengyel zsidó tanítónő, gyerekkorában yiddishül is tanította a kis Angelát... Apja neve Kazmierczak volt, evangélikus lelkész, és szabadkőműves páholytag aki az NSZK-ból menekült(!) a kommunista NDK-ba a kis Angelával!... Angela pedig oszlopos tagja lett a keletnémet kommunista ifjúsági szövetségnek, az agit-prop osztály fontos vezetője lett..... 
/Deli Károly, a MIÉP alelnöke/ 
Facebook 




Szili Katalin a zsidó–keresztény kultúra védelmében nemmel szavaz


No hát ez még él , már rég éhen kellet volna halnia , de úgy látjuk jóltartják .

Szili Katalin, az Országgyűlés egykori szocialista elnöke, jelenleg miniszterelnöki megbízott a Magyar Időknek beszélt arról, hogy miért és hogyan fog voksolni október 2-án. Mint mondta:
Egy önmagát valódi demokratának tartó ember ilyenkor él ezzel a lehetőséggel, ez önmagában az, amiért elmegyek szavazni.
Hozzátette: azért fog nemmel voksolni, mert ezzel támogatja az egész európai zsidó–keresztény kultúrkör távlatos védelmét. Szili Katalin szerint a demokrácia adta legkiemelkedőbb lehetőség a népszavazás, azt a részvételi demokrácia legmagasabb fokának tekinti.
Ők is ronthatnák máshol a levegőt !!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése