2016. október 14., péntek

A csoda szarvas legendája


A csoda szarvas legendája

A Sámson Opció...
Pszichopata megalomániások nukleáris háborúval zsarolják a világot


Videó: https://www.youtube.com/watch?v=hSwoW5H_5jw
A Sámson Opció - Mi történne, ha a nyugati segély el lenne vágva Izraeltől?




Élet a halál után?

Merkel ( Dokumentumfilm magyarul )

Titkos társaságok - Az Illuminátusok kódja ( Dokumentumfilm magyarul )

Titkos Társaságok - A szabadkőművesek




Izrael megkapta az ötödik nukleáris felszereltségű tengeralattjárót Németországtól




Az izraeli kormány az ötödik nukleáris felszereltségű tengeralattjáróját kapta meg Németországtól több ország nyomásának ellenére, ami a veszélyes fegyverekkel felszerelt tengeralattjárók szállítását igyekezett megakadályozni.
Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanyahu kedden üdvözölte a csúcsminőségű, Dolphin-osztályba tartozó tengeralattjáró leszállítását, ami a megszállt palesztin területektől északra fekvő Haifa kikötőbe érkezett. – közölte a Press Tv.
A tengeralattjáró nukleáris rakétákkal felszerelhető és képes hét napig is alámerülve maradni.
Az izraeli kormány több alkalommal is kritikák közepette találta magát nukleáris arzenálja miatt, ami feltehetőleg 400 nukleáris töltetű fegyvert is tartalmazhat.
Az új tengeralattjáró 500 millió euró, azaz 540 millió dollárba került Izraelnek, miután Németország kifizette a költség harmadát.
Berlin egy hatodik tengeralattjáró leszállítását tervezi Izraelnek az elkövetkezendő két vagy három évben.
Sokan kritizálták Németországot az Izraellel kötött modern fegyverek eladásáról szóló szerződéséért.
Az Angela Merkel vezette kormány szerint Németország elkötelezett Izrael biztonságának garanciája érdekében.
A német média szerint az előző négy tengeralattjáró a német adófizetőknek 1 milliárd eurójába került.
Izrael katonai ügyekért felelős minisztere 2015 májusában bejelentette, hogy egyezséget kötöttek egy német hajógyártó céggel négy hadihajó megépítéséről az izraeli kormány számára.
Az egyezségben az is szerepel, hogy a költségek egy negyedét a német kormány vállalja, ami 400 millió eurónál is több lehet.
Orientalista.hu – L.Gyula


Videó: Az oroszok bejelentették, hogy akár amerikai gépekre is tüzelni fognak




Igor Konashenkov tábornok, az Orosz Védelmi Minisztérium szóvivője csütörtöki nyilatkozatában kijelentette, hogy Oroszország még beazonosítás előtt lőni fog minden olyan légi járműre, amely ellenséges akciót hajt végre orosz csapatok közelében. Ezzel azt sugallta gyakorlatilag, hogy hajlandóak lőni amerikai gépekre.
Jó napot kollégák,
a nyugati médiában megjelent szivárogtatások szerint Washington azt tervezi, hogy légitámadásokat hajt végre a szír kormányerők ellen.
Különösen nyugtalanító az a hír, hogy a provokációk kezdeményezői a CIA és a Pentagon képviselői, akik szeptemberben még az “ellenzéki” erők kontrollálhatóságáról jelentettek az amerikai elnöknek, ma már azonban a “kinetikus” szcenárióért lobbiznak.
Szeretném figyelmeztetni a washingtoni kollégákat, hogy végezzenek pontos számításokat egy ilyen terv következményeit illetően.
Jelenleg a szír hadsereg korszerű légvédelmi berendezésekkel rendelkezik, és a technológiai kapacitásuk sokat fejlődött az elmúlt években.
Továbbá felhívnám a figyelmet arra, hogy Oroszországnak S-400-as és S-300-as légvédelmi egységeik vannak a tartuszi és a khmeimimi bázisokon.
És végül a legfontosabb dolog: az Orosz Békéltető Centrum tagjai szír földön szállítanak segélyeket és tartják a kapcsolatot a helyi közösségekkel. A munkájuk következtében 732 település és 100 ezer lakos tudja békében folytatni életét. Ennek következtében, bármilyen légitámadás vagy kilőtt rakéta szír kormányterületen egyértelműen veszélyezteti az orosz katonák életét.
Figyelmeztetek mindenkit, hogy a szeptember 17-ei, szír kormányerők ellen végrehajtott légitámadás után minden szükséges intézkedést megteszünk, hogy ne következzenek be újabb amerikai “tévedések” orosz katonai célpontok vagy bármilyen másik katonai célpont ellen a Szír Arab Köztársaság területén.”


Orientalista.hu – Jack Fall
BREAKING WW3: Russia will take down any American airplane or missile targeting Syrian army!



Dzsihadisták fejeit főzte meg egy iraki háziasszony




Harcedzett parancsnokká vált egy 39 éves iraki háziasszony az Iszlám Állam és az ak-Kaida elleni háború alatt. A Moszul mellett állomásozó kis hadsereg vezetőjét már évek óta próbálják meggyilkolni a terrorcsoportok, de az asszony bosszúból lefejezte a legyőzött terroristákat, testüket elégette, fejüket pedig megfőzte.
Egy iraki háziasszony irányítja a háborút a Moszul melletti Shirqat városánál. A CNN azért kereste fel Wahida Mohamedet, – harcos nevén Um Hanadit – mert meglepődve értesültek arról, hogy egy 39 éves volt háziasszony hadserege ilyen meghatározó szerepet tölthet be az Iszlám Állam kiűzésében.
Az interjú elején Um Hanadi egy 9 milliméteres Berettát szorongatott, és “csendet, ne mozdulj!” – kiáltással morgott a mögötte ülő férfi katonáira, akik azonnal elcsendesültek, megigazították fegyverüket, és lesütött szemmel kihúzták magukat.
Um Hanadi egy törzsi milíciából gyűjtötte össze 70 katonából álló hadseregét, és az iraki erőket támogatva a közelmúltban sikerült kiűzniük az Iszlám Állam harcosait Shirqatból. A konfliktus egyik legvéresebb frontján csak ritkán lehet női harcosokat találni, Irak vidéki területein pedig egyenesen “természetellenesnek” hat egy női parancsnok irányította csapat.
Már akkor az Iszlám Állam ellen harcolt, mikor még meg sem alakultak
Az asszony 2004-ben kezdte meg a terrorizmus elleni harcot az iraki biztonsági erőkkel és a koalícióval együttműködve. Emiatt azonban kivívta maga ellen a dzsihadisták haragját – a terroristák ekkor még a mezopotámiai al-Kaidához tartoztak, majd néhány évvel később kiváltak, és belőlük jött létre az Iszlám Állam.
Elmondása szerint veszélyesebbnek tartják őt, mint a miniszterelnököt. Maga al-Baghdadi is megfenyegette, 2006-tól pedig számtalan alkalommal rejtettek bombát a háza előtt álló kocsikban. 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben is megpróbálták felrobbantani, 2013-ban és 2014-ben pedig legalább három hasonló merényletet terveztek ellene.
Első és második férjét is az Iszlám Állam elleni harcban veszítette el, összesen hatszor próbálták meg kivégezni. Feje és lábai tele vannak a robbanások után maradványokkal, melyek a testébe fúródtak.
Szüleivel és három fiútestvérével is a terroristák végeztek.
  • um-hanadi-irak-2

  • um-hanadi-irak-2
  • um-hanadi-irak-3
  • um-hanadi-irak-4
.
Valóban, főzött fejek?
Családja és szerettei elvesztése után kissé elszabadultak Um Hanadi indulatai a dzsihadisták elleni bosszúhadjáratában:
Harcoltam velük, lefejeztem őket, megfőztem a fejüket, a testüket pedig elégettem” – közölte az interjú alatt érzelemmentesen, majd elmondta, hogy aki kíváncsi a képekre, menjen fel a Facebookra.
Orientalista.hu – (Hirado.hu, CNN)


Az ENSZ BT többsége kiáll az Al-Kaida aleppoi jelenléte mellett




Az orosz illetve a francia aleppoi tűzszüneti javaslatot tárgyalta tegnap az ENSZ BT. Moszkva szerint az Aleppo keleti részében tartozkodó Nuszra Front (Al-Kaida) fegyvereseinek kivonása jelentene garanciát a tűzszünet beratásához,azonban az ENSZ BT többsége leszavazta az orosz
Először Oroszország élt vétójogával szombaton az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) a francia javaslattal szemben, amely a légicsapások azonnal beszüntetésére és humanitárius folyosók megnyitására szólított volna föl a szíriai Aleppónál, és tűzszünetre az egész országban.
Aggályok merültek fel a francia javaslattal
Több sebből vérzik a Franciaország által benyújtott tűzszüneti javaslat.
Először is a legutóbbi tűzszünetet a nyugat által támogatott iszlamista csoportok fegyverkezésre és csapataik átrendezésére használták fel. A szíriai külügyminisztérium jelentése szerint a magukat mérsékelt ellenzéknek nevezett erők csak Alepponál több mint 300-szor szegték meg az egy hétig tartó tűzszünetet.
Másodszor a hummanitárius folyósókat a Szíriai Arab Hadsereg már három hónappal ezelőtt kialakította, még a város bekerítése előtt.
Öt folyósott civilek számára hoztak létre, hogy eltudják hagyni a város keleti ostromgyűrű alá vont részeit, azonnban a terrorszerveztek aláaknásították az utakat,  hogy élő pajzsként tudják felhasználni a civil lakosságot. Külön utvanalat alakított ki a szíriai kormány azoknak a fegyvereseknek akik hajlnadóak megadni magukat. Fegyvereik átadása után amnesztiák biztosít számokra a háború alatt létrehozott egyébként egy ellenzéki politikus Ali Haidar (SSNP) vezette Nemzeti Megbékélési Minisztérium.
A mostani volt az ötödik alkalom, hogy az orosz fél vétót emelt az öt éve tartó szíriai háborúval kapcsolatban, amivel garantálta a Szíriai Arab Köztársaság szuvereniitását.  A 15 tagú BT-ben 11 tag a javaslat mellett, ketten ellene szavaztak, ketten pedig tartózkodtak. Oroszország mellett Venezuela utasította el a francia kezdeményezést.


Az Al-Kaida jelenléte mellett áltak ki a nyugati hatalmak
Később az ENSZ BT testülete elutasította azt az orosz indítványt, amely szerint a fegyvernyugvás megteremtése érdekében kivonnák a Nuszra Front (Al-Kaida)  fegyvereseit a szíriai Aleppó keleti részéből.
Oroszország több alkalommal kérte az nyugat által támogatott mérsékelt ellenzéki erőket, hogy határolódjanak el az Al-Kaida szíriai ágától a Nuszra Fronttól. Moszkva és Washington között megkötött egyezményben is szerepelt, hogy az Egyesült Államok nyomást gyakorol az “mérséklet ellenzéki erőkre” hogy szakítsák meg a kapcsolatot az Al-Kaidával, de ezidáig még nem következett be.
Katonai források szerint Aleppo keleti részében több mint kétszázezer civil él akiket nyolcezer fegyveres tart fogjuk.
A fegyveresek össztétele vegyes, többségük a Fatah A-Halab iszalmista szervezethez tartoznak, de palesztin gyerek lefejezéséről elhíresült Harakat Nur Al-Din Al-Zinki csapatai is harcolnak, illetve a Nuszra Front (Al-Kaida) is kilencszáz terroristával is jelen van a városrészben. Ezen kívül több tucat kisebb nagyobb iszlamista csoport is bentrekedt Aleppo keleti negyedeiben.
Az orosz javaslat miszerint az Al-Kaida fegyvereseinek kivonása a vrosrészből nem új keletű. Orosz közvetítéssel több alkalommal sikerült megegyezésre jutni a damaszkuszi kormány és az iszalmista fegyveresek között, hogy szabad utat kapnak ha cserébe fegyverzetüket hátrahagyják. Legutóbb Damaszkusz külvárosaiban Darayaból és Moadamiyehból távozhattak el az iszalmista fegyveresek az ország északi török határ mentén lévő területeire cserébe feladták az általuk ellenőrzött területeket.
Az orosz tervezet szintén azonnali tűzszünetre szólította volna fel a konfliktusban érintett feleket, annyiban azonban más volt, hogy nem tartalmazta a légicsapások és katonai repülések beszüntetését Aleppo felett.
Az orosz kezdeményezést támogatta Kína, Egyiptom és Venezuela. Angola és Uruguay tartózkodott. Ellenezte a BT kilenc tagja, többek között Ukrajna, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Franciaország.
Vitalij Csurkin, Oroszország ENSZ-nagykövete, aki még a szombati szavazást megelőzően bejelentette, hogy elutasítja a francia javaslatot és oroszellenességet vetett kollégái szemére.
Ez az egyik legfurcsább színjáték az ENSZ BT történetében. Két határozatról is szavazunk, és tudjuk, hogy egyiket sem fogadják el” – jelentette ki Csurkin.
Orientalista.hu – Sinoda



Kémiai kasztrációval büntetik a pedofilokat Indonéziában




Az indonéz parlament által elfogadott törvény szerint kémiai kasztrációnak vetik alá a pedofíliáért elítélt személyeket.
Joko Widodo elnök azt követően terjesztette be a javaslatot, hogy májusban tömegesen megerőszakoltak és megöltek egy 14 éves lányt.
A kémiai kasztrálás során az elítéltek intravénásan női hormonokat kapnak. Az indonéz törvény egyébként nem egyedülálló, ilyen szabályozás van érvényben a szexuális bűnelkövetők esetében például Lengyelországban és az Egyesült Államok néhány tagállamában is. Nagy-Britanniában önként jelentkezhetnek a foglyok kémiai kasztrálásra.
Az új indonéz törvények halálbüntetés kiszabását is lehetővé teszik.
A BBC írása szerint az ellenzéki pártok nem támogatták a javaslatot, és az emberjogi szervezetek is tiltakoztak a törvény ellen. Álláspontjuk szerint erőszakkal nem lehet megoldani az erőszakot, ráadásul bizonyíthatóan nem csökkentik az ehhez hasonló törvények a szexuális erőszakok számát.
Az indonéz orvosi szövetség jelezte, hogy etikailag összeegyeztethetetlen szakmájukkal a szerdán elfogadott törvény, tagjaik pedig nem vesznek részt az ítéletek végrehajtásában.
Orientalista.hu – MTI


Már nem szíriai harcokhoz toboroznak a terroristák




Az Iszlám Állam (ISIS) már nem Szíriába utazásra toborozza a vele rokonszenvező fiatalokat, hanem arra ösztönzi őket, hogy Belgiumban kövessenek el merényleteket – idézi a Het Nieuwsblad című, flamand nyelvű belga napilap szerdai száma Eric Van Der Syptet, a belga államügyészség szóvivőjét.
Eric Van Der Sypt szerint a terrorszervezet új taktikát választott a márciusi, Brüsszelben elkövetett merényleteket követően – írta a La Libre Belgique című, francia nyelvű belga lap a Het Nieuwsblad cikkét idézve. Eszerint már nem arra szólítja fel a fiatalokat az Iszlám Állam, hogy utazzanak Szíriába és csatlakozzanak a harcokhoz Szíria, vagy Irak területén, hanem otthonmaradásra szólítja fel Belgiumban élő szimpatizánsait és arra, hogy ott kövessenek el “halált és pusztítást okozó” akciókat.
A szóvivő megjegyezte: a toborzók tudatában vannak annak, hogy a kiskorúakat könnyű radikalizálni, a hatóságok ismeretei szerint az üzenetek címzettjei legtöbbször 16-17 évesek. A toborzást a közösségi médián, gyakran a Telegram nevű üzenetküldő mobiltelefonos szolgáltatáson keresztül végzik.
A fiatalok ideológiailag könnyen átnevelhetők a közösségi oldalakon keresztül, és előbb vagy utóbb készek lesznek arra, hogy támadást vigyenek véghez – figyelmeztetett a szóvivő. Hozzátette, hogy a belga államügyészségnek nincs információja készülő támadásról, de “komoly aggodalomra okot adónak” minősítette az egyre sűrűbben érkező üzeneteket.
A lap korábban arról írt, hogy az Iszlám Állam rendszeresen küld üzeneteket Belgiumban élő, mintegy 300 szimpatizánsának konkrét utasításokkal vagy például házilag elkészíthető bombák gyártásáról szóló útmutatásokkal. Információk szerint augusztus eleje óta nem telt el nap anélkül, hogy a terrorszervezet ne küldött volna a “nyugatiak” megölésére buzdító üzenetet – írta a napilap.
Orientalista.hu 


Trump: a szír elnök Moszkvával és Teheránnal együtt legyőzi az Iszlám Államot




A vasárnap esti, második tévévitájukban a republikánus elnökjelölt kifejtette, hogy ugyan egyáltalán nem szereti Bashar Al-Assad szír elnököt, de Assad Oroszországgal és Iránnal összefogva legalább eredményesen harcol az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen.
Trump leszögezte: nem ért egyet alelnökjelöltje, Mike Pence álláspontjával, aki szerint Oroszország agresszív politikát folytat Szíriában.
Oroszország és Irán azért játszhat ilyen szerepet a térségben, mert Amerika gyönge – állította Trump. Amikor a műsorvezető arról faggatta, mit tenne elnökként, azzal válaszolt, hogy vannak katonai tanácsadói, állandóan tanácskozik velük erről.
Arra a kérdésre, miben különbözne az Iszlám Állam (IÁ) elleni harca Barack Obama elnök eddigi politikájától, Hillary Clinton kifejtette, reméli, hogy az IÁ-t kiszorítják Irakból még mielőtt ő az elnöki székbe kerül. Hozzátette ugyanakkor, hogy mindenekelőtt Abu Bakr al-Bagdadit, az IÁ vezetőjét venné célba, és megfontolná a kurdok felfegyverzését Irakban.
Orientalista.hu – (MTI)



Sok területet vesztett az Iszlám Állam




A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatója szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet számára meghatározó fontosságú a terület, így a területveszteség kérdése is.
N. Rózsa Erzsébet az M1 hétfő reggeli műsorában kifejtette: az Iszlám Állam az első olyan nemzetközi terrorszervezet, amelynek saját területe van. Ez komoly szerepet játszik a finanszírozásban, hiszen az ott élők megsarcolhatók, a területen stratégiai útvonalak, olajkutak, olajfinomítók vannak. Sőt kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy az ókor óta ez jelentős mezőgazdasági terület is, így abból is lehetnek bevételeik.
Az IHS Markit nevű gazdasági-politikai kockázatelemző csoport londoni konfliktusfigyelő részlegének (IHS Conflict Monitor) vasárnap ismertetett tanulmánya szerint az Iszlám Állam 2015-ben az általa Szíriában és Irakban meghódított térség 14 százalékáról szorult ki, és az idén eddig további 16 százaléknyi területet veszített.
N. Rózsa Erzsébet szerint a területveszteség nyomán a terrorszervezet bevételei is csökkenek, így tagjainak juttatásai is. Mindez a kutató szerint oda vezethet, hogy a magszervezet visszaszorul, akár el is tűnik. Ettől azonban maga a hálózat tovább élhet – hangsúlyozta, megjegyezve: az Iszlám Államnak kiterjedt hálózata van, világszerte csatlakoztak hozzájuk olyan szervezetek is, amelyek korábban az Al-Kaidához tartozónak mondták magukat.
Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a terrorszervezet az interneten eléri a radikalizálható tömegeket, például a gyökeret vesztett, céltalan – nem csak muszlim bevándorló családból származó – fiatalokat. N. Rózsa Erzsébet kiemelte azt is, hogy az Iszlám Állam amiatt is veszélyes, mert “nagy az adaptációs képessége”, jól alkalmazkodik a körülményekhez. Így, ha a magszervezetük megsemmisül is, vélhetően azt kérik majd tagjaiktól, ott kövessenek el terrorcselekményt, ahol élnek – tette hozzá a szakértő.
Orientalista.hu – MH/MTI


Bejelentkeztek Moszulért a kurdok




Bejelentették: az Iszlám Államtól visszafoglalt területeket nem adják vissza az iraki kormánynak, így Moszul ostroma után az iraki biztonsági erőknek el kell hagyniuk a legújabb “kurdisztáni területet”, ha a dzsihadisták elleni hadviselés után nem akarnak egy újabb háborút.
A kurd pesmergák már a következő célpontjukra koncentrálnak: az Iszlám Állam uralma alatt álló Moszul városára.


Az Iszlám Állam iraki fellegvárának ostromában nemcsak a kurdok vesznek rész: az iraki erők és a helyi milíciák is felajánlották, hogy kiveszik a részüket az egyik legfontosabb terrorellenes ostromból. Egy dologról viszont elfelejtettek megegyezni: miután elfoglalják, mégis kié lesz Moszul?
Az iraki kurd harcosok hazafele tartanak egy Moszul melletti város felszabadítása után (Fotó: EPA / Andrea Dicenzo)
A széttagoltság eddig is óriási veszélyt jelentett a dzsihadista városok visszavételénél Irakban és Szíriában is, de az iraki “fellegvár” visszafoglalása szimbolikus jelentőséggel is bír. Az  Iszlám Állam Moszultól Rakkáig tartó kalifátusának egyik kulcsfontosságú városa, ennek ellenére nem felszabadításán, hanem elfoglalásán munkálkodik mindenki.
kurdok-2kurdok
Moszult az iraki kurdok tudják legjobban beépíteni egyre bővülő birodalmukba. Az összes visszafoglalt területüket az Iszlám Állam kiűzésével szerezték meg, most pedig bejelentették: nem adják vissza az iraki kormánynak az elfoglalt területeket, így Moszult sem.
Moszul is Kurdisztán része lesz?
Sky News riportere Kurdisztán nemzetbiztonsági vezetőjét kérdezte az Iszlám Állam első, még 2014-ben elfoglalt fellegváráról, mely a kalifátus kialakításának első fontos állomása volt. “A peshmergák irányította területek már Kurdisztán része, nincs okunk arra, hogy elmenjünk, ha kell, megvédjük a területünket” – közölte.
A hódító stratégia viszont komoly akadályokat görgethet Moszul visszafoglalásának útjába. Az iraki koalíciónak nem lesz könnyű dolga,  aprólékos tervük kivitelezésében katasztrofális következményekkel járhat, ha a pesmergák egy rögtönzött tervvel rukkolnak elő. A bizalom hiánya pedig széttagoltságot és újabb harcokat eredményezhet.
kurdok-3
Már ássák az alagutakat
Míg a koalíció csapatai a terrorizált város megkaparintásáról vizionálnak, a kurdisztáni vezető bevallotta, hogy a kisajátítás előtt még meg kell nyerniük a csatát.
Nagyon nehéz lesz visszafoglalni Moszult. Megtudtuk, hogy az Iszlám Állam harcosai már felfegyverkezve várják az iraki erőket, és szüntelenül ássák a város alatti labirintusukat, alagútjaikat.”
Több mint 40 ezer ember menekült el a dzsihádista iraki városokból, ők jelenleg pesmerga területeken élnek, többnyire sátrakban. Moszul ostromának kezdetével ez a 40 ezres létszám 1 millióra is felduzzadhat, de a kurd “felszabadítók” miatt könnyedén két birodalom között találhatja magát az  elűzött, továbbállni képtelen lakosság.
Orientalista.hu – (Hirado.hu, Skynews)


Washington üzent az oroszoknak: Hullazsákokban fogjátok hazavinni a katonáitokat




A Orosz Honvédelmi Minisztérium szóvivője kommentálta az USA Külügyminisztériumának nyilatkozatát, amely szerint “Oroszország hullazsákban fogja hazaküldeni katonáit.”  Kirby nyilatkozata egy “valódi beismerése” annak, hogy az USA terroristákat irányít Szíriában. – Konashenkov.
Az Orosz Honvédelmi Minisztérium szóvivője, Igor Konashenkov csütörtökön közölte, hogy az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának szóvivője, John Kirby szerdai nyilatkozata egy beismerése annak, hogy az USA irányítja a szíriai háborúban jelenleg harcoló terroristákat.
Szavai az eddigi legnyilvánvalóbb beismerése annak az USA részéről, hogy a szíriai háborúban harcoló egész >ellenzék< az USA által ellenőrzött nemzetközi terrorista szövetség.” – mondta Konashenkov.
Az orosz szóvivő ezenkívül közölte, biztos benne, hogy Kirby nagyon is tisztában van a nyilatkozata “utólagos következményeivel”.
Ami elég megrázóvá teszi Kirby nyilatkozatát, az a közvetlen befolyás, amivel az USA van a terroristák tevékenységére az egész világon.” – mondta Konashenkov.
Szerdán Kirby azt nyilatkozta, hogy lehetségesek extrémista támadások orosz érdekeltségek ellen és éppen orosz városok ellen is a szíriai háború következményeként, és “Oroszország folytatni fogja katonái hullazsákokban történő hazaküldését.”
A nyilatkozatra válaszolva, Konashenkov elmondta, hogy “történjen Szíriában bármilyen fenyegető cselekmény Oroszország és az Orosz Fegyveres Erők tagjai ellen, a fegyveresek találhatják magukat hullazsákban röviddel ezután és elmúlik az idejük.”
Konashenkov ezenkívül hozzátette, hogy Oroszország készen marad arra, hogy folytassa a párbeszédet az amerikaiakkal egy közös szíriai rendezési terv érdekében.
Újra kijelentjük, hogy teljesen készek vagyunk folytatni a párbeszédet és a terrorizmus elleni közös intézkedések kidolgozását az amerikai féllel a terrorizmus elleni harcban Szíriában.” – mondta.
Azonban még a fegyveres erőink és az orosz állampolgárok elleni fenyegetések jeleit is ki kell zárni ebből a párbeszédből. Az orosz állampolgárok biztonságának megőrzése nem lesz alku tárgya, akárhol tartózkodjanak. Ez a fő és mindent felülbíráló irányelvünk.” – mondta Konashenkov.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg
Kemény hideg tél várható , főleg ha elzárják a gázcsapot !!!!!


Az USA, Szaúd-Arábia és Izrael a 9/11-et a világ megtévesztésére használják




A 2001. szeptember 11-ei támadások egy gondosan megtervezett terv része volt az Egyesült Államok, Izrael és Szaúd-Arábia részéről, hogy destabilizálják a Közel-Keletet és lökést adjanak a cionista-vahabita napirendnek, ismertette egy terrorizmus ellenes elemző.
Scott Bennett, az amerikai hadsereg pszichológiai hadviselésének volt hadnagya San Francisco-ból beszélt a fentiekről a közel 3000 ember életét követelő a 9/11 támadások 15. évfordulója kapcsán, hozzátéve, hogy “ez rendkívül összetett, de ugyanakkor igen egyszerű” történet.
Az elemző szerint ahhoz, hogy jobban megértsük, mi történt a támadások napján, együtt kell vizsgálni az eset három aspektusát, azaz a bizonyítékokat, az elkövetőket és a következményeket.
Ha megnézzük az elmúlt 15 évben felhalmozott bizonyítékokat, világossá válik, hogy a kormány beszámolói a támadásokról bizonyítottan hamisak, tette hozzá az elemző.
A belső nukleáris robbanások az Ikertornyokban, olyan felderítő repülőgépek jelentése, amelyeknek ugyan az volt a száma, mint amik állítólag belecsapódtak a tornyokba támadás után, a gépek hiányzó törmeléke a Ground Zeron (Nulladik szinten), és a “megmagyarázhatatlan” pusztítás a 7. Épületnél, ezeket az elméleteket közölte Bennett, amelyek hihetők a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján.
Bennett szerint az izraeli rezsim kémügynöksége, a Moszad az egyik fő gyanúsított a támadások koordinálásában.
Az elemző kiemelte, hogy az izraeli cionista neokonzervatívok és a szaúdi rezsim által kitervelt 9/11 támadás volt az igazi gyújtópontja az USA, a CIA, a Moszad és vahabisták napirendjének végrehajtásához a Közel-Keleten, az ott lévő országok destabilizálására.
Az Egyesült Államok arra használta fel ezt az incidenst, hogy lerohanják Afganisztánt, destabilizálják és átvegyék felette a hatalmat, ahogy az ópiumot adó mákföldek felett”, – tette hozzá Bennett.
Emellett az Egyesült Államok kitalált egy teljesen hamis háborút Irakban, tömegpusztító fegyverekre alapozva”, – hangsúlyozta.
Líbia, Egyiptom, Szíria és Libanon, néhány másik közel-keleti ország, melyeknél az Egyesült Államok arra törekedett, hogy destabilizálja a 9/11 támadások utóhatásaként, érvelt tovább a terrorizmus ellenes elemző.
Szóval, látunk egy mintát a hamis zászló alatt elkövetett szeptember 11-ei támadásra, ami életre hívott egy mumust, egy szörnyet, hogy az amerikaiakat kivéreztessék az adódollárokkal, amelyek a hatalmas hadiipari komplexum projektjeit finanszírozták” – mondta Bennett.
Orientalista.hu – (Persianews.vcp.ir, Press TV)


Mi jöhet az Iszlám Állam után?




Sorra esnek el az Iszlám Állam szíriai és iraki erődítményei, a “kalifátus” határai is egyre beljebb tolódnak. Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció már nem halogathatja sokáig az elmúlt évek legfontosabb döntését: a dzsihadisták legyőzése után mit tudnak kezdeni a régió felborult egyensúlyával és a hatalmi űrt betölteni vágyó fegyveres erőkkel?
Még több háború 
Az Iszlám Állam elleni hadviselés eddig is konfliktusokkal teli, sokszor ellentmondásos koalíciókon alapuló háború volt, ám a rövidtávú érdekkapcsolatok után a nemzetközi koalíció elért ahhoz a ponthoz, amikor fel kell tenniük a kérdést: mi jön ezután?
Az elmúlt évtizedek tapasztalatai után a válasz egyértelmű: még több háború.
A terrorszervezet legyőzéséhez rengeteg olyan lázadó szervezettel kötöttek kapcsolatot a “koalíciós országok”, akik az Iszlám Állam fenyegetettsége nélkül azonnal egymás torkának esnének. Az ellenségem ellensége a barátom – féle elvet csak időszakosan alkalmazzák a milíciák, hiszen évszázados törzsi háborúk állnak a konfliktusok hátterében.
Mikor felszabadul egy terület a terroristák uralma alól, a fegyveres erők saját fennhatóságuk alá próbálják vonni a településeket, és ezután már csak idő kérdése az, hogy a konkurens csoportok országrészei egymásra tolódjanak, és háborút eredményezzenek az elfoglalt területek határain.
Lehetséges konfliktusok a térségben
A Washington Post összegyűjtötte azokat a konfliktusokat, melyek rövid időn belül erőszakba torkollhatnak. A megmaradt települések túlélői egy újabb fegyveres konfliktus után Európába indulhatnak, de a háborúk korai kirobbanásának még veszélyesebb következményei is lehetnek: megmenthetik az Iszlám Államot a megsemmisüléstől.
1. A szíriai kurdok (amerikai támogatással) és az arab csapatok (török támogatással)
Ez a háború már javában folyik, és az egyik legösszetettebb fegyveres konfliktus. Törökország gyűlöli a szeparatista török kurdokat, és aggódva figyeli a szíriai kisebbség amerikai támogatottságát, melynek segítségével kurd fennhatóság alá kerültek a török határmenti szíriai települések. A szíriai arab lázadók a törökökkel fogtak össze, meg akarják állítani a kurd terjeszkedést. Legfontosabb céljuk az, hogy megtisztítsák az “arab országokat” a kurdoktól.  Már körülbelül egy éve nyílt titkok, hogy Törökország sok esetben az Iszlám Államot is hajlandó támogatni a kurdok visszaszorításának érdekében.
2. Törökország és a szíriai kurdok
Hasonlít az első háborúhoz, de kiterjedtebb, és a tétje is óriási. A törökök elvileg “megállították” az Iszlám Államot, és elűzték őket a szíriai határról. Ezzel lépéssel azonban a kurdisztáni törekvéseket is megakadályozták. A szíriai kurdok nem csatlakozhatnak a török kurdokhoz, akik elkülönülve, meggyengülve, kiszolgáltatott helyzetben élnek Törökországban.
Mikor a kurdok bejelentették, hogy államot alapítanak, Törökország megsemmisítő választ küldött: akkor ők falat építenek a szíriai-török határra. Ez a konfliktus egy lehetséges jövőbeli országról szól, így egy sokkal véresebb konfliktus is kialakulhat.
3. A szíriai kurdok és a szíriai kormány
Aszad kormánya sem nézi jó szemmel a szíriai kudok ambíciózus terveit. A két fél között kényszerszövetség jött létre, a kurdok még fegyvereket is kaptak Aszad elnöktől. De egy kormány sem tűri némán egy kisebbség autonómiai törekvéseit, így egy idő után egymás ellen fordultak és felbontották az átmeneti szövetségüket. Jelenleg tűzszünetet fogadtak el, de a két fél céljai ellentétesek, így csak egy újabb közös ellenség varázsolhat belőlük újból átmeneti szövetségeseket.
4. Az Egyesült Államok és Szíria
Ez a háború már 5 éve kitörhetett volna, Barack Obama ekkor szólította fel a szíriaiakat és a nemzetközi közösséget Aszad elnök megbuktatására. A két ország közötti passzív agresszív magatartás és kölcsönös megvetés miatt viszont az is egyértelművé vált, hogy mindkét fél kétségbeesetten konfliktuskerülő. A háborúra nincs sok esély, ám az Iszlám Állam elleni hadviselésben az Amerika által támogatott fegyveres csoportok könnyen Aszad hadseregével szemben tallhatják magukat, és elfajulhat a passzív nemzetközi konflikus. Rakkánál, a dzsihadisták szíriai fellegváránál júniusban már történt egy hasonló eset: ekkor szembenálló fegyvereseket támogatott a két kormány, júliusban pedig amerikai vadászrepülők védték a kurd erőket a szíriai harci repülőktől.
5. Törökország és Szíria
A konfliktus jelenleg nem tűnik olyan fontosnak a két közös ellenség, az Iszlám Állam és a kurdok miatt. Törökország időközben baráti lépéseket tett Irán és Oroszország (Aszad szövetségesei) irányába, akik – úgy tűnik – zöld utat adtak Erdogannak a szíriai beavatkozáshoz. Ha a török beavatkozás sikerrel jár és elfoglalják az Iszlám Állam szíriai-török határhoz közeli területeit, Aleppónál köthetnek ki, ahol farkasszemet nézhetnek a szíriai hadsereggel.
6. Az iraki kurdok és az iraki kormány
Szíriától keletre, Irak határánál is az összeomlás szélén áll az Iszlám Állam, de a helyzet sokkal stabilabbnak tűnik a szíriaihoz viszonyítva. De ez még nem jelenti azt, hogy egyszerűbb vagy biztonságosabb lenne. A szíriai kurdokhoz hasonlóan az iraki kisebbség is a kormány ellenében próbálja véghezvinni autonómiai törekvéseit. Az amerikai támogatottságot élvező iraki kormány azt állítja, hogy az Iszlám Állam kiűzése után visszafoglalják az összes elvesztett területet – viszont számos település már kurd fennhatóság alá tartozik, akik kijelentették, hogy életük árán is megvédik a megszerzett területeket.
Ez a konfliktus már az Iszlám Állam megjelenése előtt is fennállt, de a terrorszervezet megsemmisítése után egy sokkal véresebb folytatás következhet.
7. Az iraki kurdok és a síita milíciák
Hasonló okokból fakadó háborúról beszélhetünk, mint az iraki belső viszályoknál a 6. pontban, itt a konfliktus lassan, de biztosan érlelődik. Az iráni támogatottságú síita milíciák vezető szerepet töltenek be az Iszlám Állam elleni hadviselésben, Bagdadtól északra tolják vissza a dzsihadistákat. Kurd területeken az amerikai segítséget kapó kurd peshmerga karcosokkal is csatáztak már.
De mivel a kurdok sem Szíriában, sem Irakban nem alkotnak egy egységes erőt, felmerülhet a legbonyolultabb konfliktus veszélye is:
8. Kurdok kurdok ellen
A lehetséges konfliktusok közül ez a legbonyolultabb, de szerencsére nincs sok esély a kialakulására. A kurd csoportok rengeteg dologban különböznek egymástól, de a Kurdisztán szó kiejtése szinte minden vitát lecsendesít köreikben. Irakban 1990 óta két frakcióra bomlott a közösség, egyik részük gyűlöli az észak-szíriai kurdokat, de a másik frakció szövetségre lépett a megosztott szíriai kurd közösséggel.
9. Szunnita arabok és a síiták/kurdok
Az Iszlám Állam legyőzésének érdekében a túlnyomó részt szunnita falvak és városok egymás után kerülnek kurd vagy síita fegyveresek fennhatósága alá.  Vannak ahol szövetségre lépnek az elnyomókkal, sok településen viszont alig várják, hogy a betolakódok távozzanak lakhelyükről.
A siíták és kurdok gyakran kegyetlenül bánnak a falvak lakóival, elüldözik őket házaikból, a férfiakat pedig börtönbe zárják. Megbékélés hiányában vagy a szunniták politikai megsegítése nélkül ez a konfliktus is elfajulhat, és szunnita felkelés lehet a vége.
10. Az utópia: mindenki a megmaradt Iszlám Állam ellen
Az Iszlám Állam még mindig jókora területet irányít Szíriában és Irakban is. Moszul és Rakka, a két fellegvár “hivatalos” elvesztése még mindig nem történt meg, és ha továbbra is egymással küzdenek a fegyveres csoportok, sosem fogják legyőzni a terroristákat, a harcok a végtelenségig elhúzódhatnak.
Az Iszlám Állam mellett ugyanakkora figyelmet kellene szentelni a fegyveres csoportok közötti konfliktusok elfajulásának, hiszen a régiónak szüksége lenne egy hosszútávú tervre és némi stabilitásra. A milíciák fegyveres törekvései nem párosulnak politikai megoldásokkal, így hosszútávon értelmetlenek. Ugyanez a kaotikus helyzet szülte az Iszlám Államot, de a dzsihadisták bukását könnyen egy újabb háború kitörése követ.
Orientalista.hu  – (Hirado.hu ,WP)


Clintonné háborúra uszít



A sátán kurvájától nem is várható más !
Ray McGovern, volt CIA elemző és politikai aktivista a Sputnik orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, Clintonné Cincinnatiban elmondott Kínát, Oroszországot és Iránt fenyegető háborús kampánybeszéde „megszégyenítette magát a farizeus szó fogalmát is” és  igen veszélyes jövőt ígér, számolt be Lovas István oldala.
Ugyanúgy beszélt, mint Dick Cheney későbbi alelnök 14 évvel ezelőtt, amikor az Irak elleni támadást akarta hazugsággal indokolni. A különbség csak az, hogy Clintonné most Oroszországot vádolja hazug módon azzal, Moszkva áll a demokrata párti emailek megszerzése és nyilvánosságra hozatala mögött.  Az amerikai fősodratú média pedig ugyanúgy beállt most a sorba, mint akkor és azt is papagájként ismételgeti, hogy Julian Assange profitált mindebből, mert a WikiLeaks, a mai szöveg szerint, az orosz hírszerzés eszköze.
McGovern megjegyezte: „ilyen komolytalan dolgokat péntek esti tévékabarékban mondanak”. Aggodalomra ad okot, mondta, hogy ez a kardcsörtetés nem csak választási kampánya része lehet, hanem Clintonné megválasztása esetén komolyra fordulhat.
Úgy beszél, mondta, mint korábban Madeleine Albright amerikai külügyminiszter, aki megkérdezte: „Miért jó, ha kitűnő katonaságunk van, amikor csak beszélünk róla, de nem használjuk?” A volt CIA elemző elmondta még, rendkívüli mértékben ellenérzést keltett benne az, amikor Clintonné az USA-ról nem csak „kivételes”, de „nélkülözhetetlen” nemzetként beszél. „És mi ennek az ellentéte? A nélkülözhető nemzet, ugyebár, és akkor – e meghatározás szerint – minden más ország nélkülözhető… És azt jelenti, hogy nekünk nem kell engedelmeskedni a nemzetközi jognak.”
Korábban Julian Assange, a Wikileaks alapítója azt mondta, ha Hillary Clintonnak sikerül bejutnia a Fehér Házba, akkor elnökként egy “végtelen háborút” fog indítani.
Mi valójában már Obama alatt is egy végtelen háborúban vagyunk, de úgy gondolom, ez még fajsúlyosabb lesz Hillary Clinton alatt”, – szögezte le Assange.
Elértem, hogy eléggé jól ismerjem Hillaryt”, – mondta. “Ő egy rendkívül ambiciózus liberális intervencionista (az erőszakos politikai beavatkozás mellett elkötelezett) héja (az amerikai angolban: háború párti)”, hangsúlyozta.
Clintonné a Wall Street és az amerikai katonai-ipari komplexum vállalataival ápolt erős kapcsolatairól ismert. Egyes elemzők azt mondják, ha ő lesz Amerika új elnöke, még több háborút indít az amerikai katonai kiadások növelése érdekében.
Orientalista.hu – (Lovasistvan.hu, Persianews)


Putyin: A Nyugat demokratizálási politikája terrorizmust eredményezett




Valgyimir Putyin Oroszország elnöke a Bloombergnek adott inderjúban kifejtette, hogy az elmúlt évtizedekben a nyugati államok gröcsösen ragaszkodó demokratizálási politikája káoszt teremtett a Közel-Keletben. A legtöbb országban ahova betették a lábukat megszűnt az állami ellenőrzés, helyette bűnbandák és terrorista szervezetek uralják a területeket.
Az orosz elnök az eddigi leghevesebb módon hibáztatta a beavatkozó külpolitikát folytatókat, amellett érvelve, hogy a hasznos társadalmi változásokat inkább az alapoktól kell kezdeni és belpolitikai eszközökkel, mint idegen “felszabadítók” részvételével.
Putyin elnök annak a véleményének adott hangot a Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban a Keleti Gazdasági Fórumon, hogy az elmúlt másfél évtized eseményei azt mutatják, a “humanitárius beavatkozás” nyugati külpolitikája, a “felszabadító” háborúk és külső erőfeszítések az ellenzék önkényes, erőszakos fellépésre ösztönzése mind a terrorizmus termőtalajai és a szuverén államok destabilizálását eredményezik. Ennek a legnyilvánvalóbb és legerőszakosabb példái: Irak, Líbia, Szíria.
Mindig az volt a véleményem a politikai rendszerekkel és hatalomváltásokkal kapcsolatban, hogy nem szabad a dolgokat kívülről megváltoztatni.” – magyarázta Putyin elnök. “Biztos vagyok benne – és az elmúlt évtized eseményei megerősítik ezt a bizonyosságot – különösen az Irakban és Líbiában végrehajtott demokratizálási kísérletek, ahogy látjuk, állami rendszerek lerombolásához és a terrorizmus felemelkedéséhez vezettek.”
Az orosz elnök maga is szembekerült a nyugati külpolitika kitervelőivel, akik magukévá tették a külső beavatkozás elvét, hogy terjesszék a növekvő “demokratizálás kultúráját” – mint Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai, aki nagyon sokat fektetett be ellenzéki médiába és szervezetekbe Oroszországban, amelyek közül Moszkva sokat alig leplezett erőfeszítésnek tart az orosz kormány destabilizálására.
Egy hasonló láncreakciónak esett áldozatul Viktor Janukovics, a demokratikusan megválasztott ukrán államfő, akinek a kormányát egy ugyanilyen bomlasztó “ötödik hadoszlop” erői buktatták meg, amelyeket Soros György kiszivárogtatott levelei mutatnak be és amelyeket a magyarországi születésű milliárdos tőzsde spekuláns támogatott és megalapításukat finanszírozta.
Látják önök a demokrácia bármely elemét Líbiában? Talán kifejlődnek egy nap, remélhetőleg. Vagy látják az Irakban zajló polgárháborút – mi lesz Irak jövője általában? Ezek a nagy kérdések megmaradnak továbbra is.” – mondta Putyin elnök véleménye ismertetésekor. “Szintén ugyanez vonatkozik Szíriára. Minden alkalommal azt halljuk, hogy Asszad elnöknek menni kell (mert valaki kívülről ezt hiszi). Ebben nem segíthetek, de elcsodálkozom: Mihez fog ez vezetni? … Nem jobb megállni türelemmel és inkább strukturális változtatásokat ösztönözni a társadalomban?”
Az iraki és líbiai rendszerváltoztatások ötlete teljes egészében a korábbi amerikai elnök George W. Bush adminisztrációjától származik, amely a katonai beavatkozást “az iraki nép felszabadításának” nevezte az erőszakos diktátor Szaddam Husszein despotizmusa alól. Hasonló motiváció ösztönözte az Obama-kormányzat fellépését, egy erőfeszítést, amelyet Hillary Clinton korábbi külügyminiszter neve fémjelez, hogy kikényszerítsék a rendszerváltást Líbiában és a demokratikusnak nevezett erők vezethessék az országot – ehelyett bukott (részekre szakadt) állammá vált, amelyet az ISIS terrorszervezet (Daesh) ellenőriz.
A despotizmus felől kiindulva, a demokrácia kialakulásáról szólva, Putyin elnök amellett érvelt, hogy “ez nem történik meg ma vagy holnap, de talán abban rejlik a politikai bölcsesség: vissza kell fogni a lovakat és nem előreugrani, hanem fokozatosan kell strukturális változásokat bevezetni, ebben az esetben a társadalom politikai rendszerében.”
Az orosz elnök érveinek van értelme, még a nyugati politikai dogmák alapján is, amelyek a törvény uralmának fogalmán, a szólásszabadságon, az intézményekbe vetett bizalom nagy előfeltételén alapulnak, amely elég stabil kell legyen ahhoz, hogy alkalmazkodjon az emberek szükségleteihez és követeléseihez.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg 


Titkos szövetségre lép Putyin és Erdogan? A szír konfliktus napjai meg vannak számlálva




Erdogan és Putyin szorosan egyeztették lépéseiket Szíria ügyében, a térségben Moszkva-Ankara-Teherán közti paktumról suttognak. A Török Áramlat projekt újjáéledt, csupán az nem világos, ki finanszírozza majd a balkáni építési költségeket. Közben a német konzervatívok és Zöldek az orosz szankciók megújítását akarják elérni.
A Moszkva és Washington között eszkalálódó, Szíriával kapcsolatos geopolitikai feszültség közepette Putyin hétfőn Törökországba látogatott. Mind Putyin, mind Erdogan számára fontos volt közvetíteni azt az üzenetet a választóik és a nemzetközi közvélemény felé, hogy nincsenek politikailag elizolálódva és központi játékosok a szíriai polgárháború megoldásában.
A két fél hazánkat is érintő gázipari megállapodást kötött Isztambulban és a katonai valamint a hírszerzési együttműködést is mélyíteni fogják. Mindezen lépések visszavetik azt a nyugati törekvést, hogy elszigeteljék Moszkvát a Szíriában játszott szerepe miatt.
Török lépések Szíriában
A törökök minden jel szerint csapataikkal hosszabb távra terveznek berendezkedni Észak-Szíriában. A török Nemzetbiztonsági Tanács a hétvégén két éves stratégiát vitatott meg, amelyben egy „biztonsági övezet” létrehozása szerepel azon a száz kilométer széles határszakaszon Jarablusz és Azaz között, ahol jelenleg a katonai offenzíva zajlik. Ebbe a zónába óhajtaná Ankara letelepíteni azt a három millió szírt, akik korábban Törökországba menekültek.A Közel-Keleten szívósan tartják magukat azok a hírek, miszerint Ankara, Moszkva és Teherán nemrégen titkos paktumot kötöttek Szíriáról. Eszerint Moszkva engedélyezte volna a törökök szíriai bevonulását azzal a feltétellel, hogy a törökök kimaradnak a lázadók által ellenőrzött kelet-aleppói harcokból. Ankarában már senki sem beszél Asszad elnök megbuktatásáról, sőt szír jelentések szerint Erdogan nemrégen még egy követet is küldött Damaszkuszba háttértárgyalások lefolytatására.
Ehhez viszont Erdogannak mind Washington, mind Moszkva támogatását meg kellene szereznie, de ez a jelenlegi feszült helyzetben a levegőben lóg.
Újra él a Török Áramlat vezeték
Putyin és Erdogan jelenlétében miniszteri szinten aláírták a Turkish Stream gázvezeték építéséről szóló megállapodást. Oroszország számára fontos az alternatív európai gázvezeték-útvonalak megtérülésének megnehezítése, de a szénhidrogénben és devizában is szegény Törökország számára is logikus a közeledés. A dupla vezeték Oroszország déli részéről a Fekete-tengeren áthaladva juttat majd el török területre akár évi 63 milliárd köbméter földgázt.
A tervek szerint az egyik szálon a török fogyasztóknak 15.6 millárd köbmétert szállítanának, a másikon pedig a későbbiekben az európai fogyasztóknak szállítanak majd az oroszok. Ezzel kikerülik az eddig tranzitországként használt – és a viták során az orosz szállítmányokat időnként megcsapoló – Ukrajnát. Az oroszok emellett árengedményt is adnak a törököknek a szállítandó gázra.
A török határról Görögországon, Macedónián és Szerbián keresztül a térségünkbe gázt szállító vezetékkel kapcsolatban azonban még nem világos, hogy ki állná az építési költségeket. A hazai Külügyminisztérium szerint az államok önmagukban nem lesznek képesek állni a beruházás költségeit, ahhoz mindenképpen EU-támogatásra lesz szükség. Németh Zsolt, a külügyi bizottság vezetője még tavaly májusban az EU befektetési alapját, az ún. Juncker alapot nevezte meg lehetséges finanszírozónak.
Fagyos szelek fújnak Moszkva és az EU között
A közeledés Moszkva és Ankara között éles ellentétben áll a Moszkva-EU viszony alakulásával. Oroszország nukleáris töltetetek hordozására képes rakétákat telepített pár napja a kalinyingrádi régióba, amelyek képesek elérni Berlint és Varsót. A Kreml ráadásul tegnap lemondta Putyin október 19-re tervezett párizsi látogatását is, mivel Hollande elnök túl éles kritikát fogalmazott meg a szíriai orosz hadműveletekkel kapcsolatban.
Az Európai Csúcs október 20-21-i ülésén a vezetők többek között megvitatják a jövő január végéig tartó orosz szankciók ügyét. A német konzervatívok és a Zöldek az aleppói orosz műveletek miatt a szankciók újabb fél éves meghosszabbítása mellett állnak, sőt Elmar Brok, vezető CDU külpolitikus a szankciós rezsim egy teljes évvel való meghosszabbítása mellett szállt síkra. Megfigyelők szerint ezzel a sakkhúzással akarnák Merkelék a német közvéleményben népszerűtlen szankciók ügyét távol tartani a jövő őszi parlamenti választásoktól.
Privátbankár
Rácz Sándor hihetetlenül érzékeny, mélyen látó ember volt.




2003 tavaszán, amikor először járt a Székelyföldön, Csíkszentgyörgyön-Menaságon, így szólt az egybegyűlt székelyekhez: Magyar rendszámú gépkocsival jöttem. Hosszú utat tettem meg Erdély földjén. Sok, románok lakta településen jöttünk keresztül. Amikor ránk szegezett tekintetüket megláttam, akkor értettem meg: „Jaj, mit kellett Nektek elszenvednetek!” Kemény, viharbíró férfiak állták körül, mégis, mindenkinek könnybe lábadt a szeme. Ilyen volt Rácz Sándor.
 
Édesapja* a Don-kanyarnál halt hősi halált. Az izsáki hadiárva nehéz sorsán anyai nagyanyja végtelen szeretete enyhít. Hétéves korában marhapásztor a falu zsidó földbirtokosánál, tizenöt évesen kenyérkereső egy budapesti gyárban, tizenhét évesen szerszámkészítő szakmunkás.Huszonhárom éves korában, 1956. november 16-án a Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnökévé választják. Egy hónapon át Magyarország első számú vezetője, mindaddig, amíg a szovjet harckocsikkal az Országházba szállított Kádár János tőrbe nem csalja, és le nem tartóztatja. Életfogytiglanra ítélik. Hét évet tölt börtönben Bíbó István, Donáth Ferenc, Mérei Ferenc, Mécs Imre, Regéczy Nagy László, Nyugati László, Faddi Ottmár egyéniség-formáló társaságában. Harmincévesen a kommunizmusba „szabadul”. Gyári munkás lesz, de sohasem kommunista. Negyvenedik életévében titkosszolgálati merénylet áldozata. Életben marad, életre szóló gerincsérüléssel. Negyvenévesen nősül. Ötvenéves,amikor a rendszerváltást előkészítő, titkos tárgyalásokba alapítóként bevonják. Az évek múltán TIB (Történelmi Igazságtétel Bizottság) néven ismertté váló szervezetben egyedül ő rendelkezik vétójoggal. Közben ugyancsak a nyilvánosság elől elzártan szabadegyetemi előadássorozatot tart budapesti, szegedi, pécsi és miskolci egyetemi hallgatóknak. Tematikája mindig ugyanaz: a magyarság ügye. Ötvenöt éves, és életereje teljében van, amikor háromhónapos amerikai útra hívják meg. Útlevelet úgy szerez, ahogyan később a Fidesznek kellett volna elfogadó szavazásra bírnia a külhoni magyarok magyar állampolgárságát ellenző, ám a lisszaboni szerződés ratifikálását mindenáron erőltető szocialistákat. Igazi politikai kompromisszumot erőltet ki: az ugyancsak Amerikába készülő, akkoriban megkerülhetetlenül fontos állami tisztséget betöltő Szűrös Mátyás mindaddig nem jut amerikai vízum birtokába, amíg két ávós Rácz Sándor lakására nem hozza élete első útlevelét. 1987-ben a Fehér Házban tárgyal, mint Magyarország lehetséges rendszerváltó vezetője. 1988. március 15-én hajnalban a lakására jönnek, és rajtaütésszerűen börtönbe vágják, nehogy aznap a Petőfi-szoborhoz menjen, mert ha mégis, akkor őróla kellett volna írnia másnap a sajtónak, nem pedig az akkor még névtelen fiatalokról…
            1989 tavaszán, 56 évesen határozott fellépésével eléri, hogy Nagy Imre miniszterelnök és vértanútársainak újratemetését a Hősök terén rendezzék meg. 1990-ben, 57 évesenköztársasági elnökjelölt. De nem elnök lett, hanem gazda Izsákon.  A hatalom teljességgel mellőzi. 70 éves, amikor a Magyarok Világszövetsége tiszteletbeli elnökévé választják. Kétszer is első helyen végez a köztársasági elnökjelöltek nem hivatalos, internetes szavazásán, maga mögé utasítva a teljes politikusi mezőnyt. Ám Magyarországon a köztársasági elnököt nem a nép választja, hanem a pártok, és így még hivatalos jelöltté sem válhat.
 
Rácz Sándor teljes emberi életet élt.
Ismerte a növényeket, különösképpen a gyógyító hatásúakat, ismerte az állatokat, hiszen pásztorkodott és gazdálkodott is, földet művelt száz hektáron, és ipari szintű gombatermesztést is folytatott. Kitűnő szerszámkészítő szakmunkás és kiváló szakács is volt. Piacon árult, árverésekre járt, és ha kellett, kereskedett. Népdalokat énekelt és népi táncot járt, falusi lakodalmak vőfélyeket lepipáló, kedvenc meghívottja volt. Páratlan szónok, körülrajongott szabadegyetemi előadó, versmondó és író. Wass Albert ezer mérföldet utazott, hogy előadását meghallgathassa, San Diego-ban ő búcsúztatta Márai SándortMindszenty Józsefhercegprímás óta nem volt magyar ember, aki az emigrációt ennyire lázba hozta volna!
 
Életre, halálra
Végső búcsú Rácz Sándortól
Gyászoló Család!
Végtisztességtevő Magyar Nemzet!

A Sámson Opció... Pszichopata megalomániások nukleáris háborúval zsarolják a világot HD

Az USA összeomlása

Ébredj emberiség,mert vége az álomnak! Amit nem akarnak hogy tudja az emberiség!

A dollár kimúlása és az amerikai hatalom vége - A Hidegebb Háború

MIG 41 A NEW MACH 4+ FIGHTER

6 és fél milliárd felesleges ember

Csak 1 milliárd ember maradhat avagy a zsidók népirtási terve rég beindult

Bilderbergek és a nukleáris "első csapás" Oroszország ellen

A biztonság tudománya : nukleáris fenyegetés

Visszaszámlálás.

Pap Gábor - Kazár Birodalom Kamu (+ Tóth Gyula, Grandpierre Atilla és mások)

A mai "vélt zsidóság" eredete

Az ősnyelv Ez az a videó amit minden Magyar embernek látnia kell, mert végre kezdődik valami igaz Ma

Ószövetség másképp / Kereszténység NEM = Judeo-Krisztianizmus

TRIA-NON - Pap Gábor előadása (teljes)

A Pozsonyi Csata oka és következményei 1. rész

Pap Gábor; ellopott Őstörténetünk - Magyartalanítás módszertana

Történelemhamisítás, judEU-cion módszerek az MTA-tól, Fidesz hazaárulás 2012.m4v

Pap Gábor - Kezdetben vala az Ige - Anyanyelvünk, a teremtő ige működése

Pap Gábor - Teremtés magyar nyelven

Pap Gábor:Magyar őstörténet,történelem,szkíták,finnugor megdöntés,a világfa tövében-buddhizmus

Pap Gábor: A hivatalos és valóságos tananyag konfrontálódása a középiskolai oktatásban

Pap Gábor - Bizánci Terv

Nemzetgyilkossági kísérlet a magyarság ellen és ezért még fizetünk is!

Pap Gábor - Szkítiától Pannóniáig... 1 rész

Pap Gábor - Szkítiától Pannóniáig... 2rész

Pap Gábor:Magyar őstörténet,történelem,szkíták,finnugor megdöntés,a világfa tövében-buddhizmus

Pap Gábor: Nyelvében él a nemzet. Anyanyelv és mondai történelem. 2/1 rész.

Pap Gábor: Nyelvében él a nemzet. Anyanyelv és mondai történelem. 2/2 rész.

Pap Gábor - A Magyar Szent Korona jogrendje 1
https://www.youtube.com/watch?v=53p2_Xnjh-E

Pap Gábor - A Magyar Szent Korona jogrendje 2

Pap Gábor - Képes Krónika 1.

Pap Gábor - Képes Krónika 2.

Pap Gábor - Magyar tudomány

Pap Gábor - Magyar tudomány 2.

Pap Gábor - A mi szarvunk ajtón be nem térhet

Pap Gábor: Aki nem hiszi, járjon utána... Meséinkről, balladáinkról, dalainkról

Pap Gábor - Mani püspök és hagyatéka a Manicheizmus, azaz az érdeknélküli szeretetvallás 1

Pap Gábor - Mani püspök és hagyatéka a Manicheizmus, azaz az érdeknélküli szeretetvallás 2

Pap Gábor - Siralomháztól zálogházig 20070117

Pap Gábor - A Magyar Nemzet vállalása

Pap Gábor - Bűn és bűnhődés magyar módra 01

01 Pap Gábor - Kezdet vagy menekites



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése