2012. augusztus 31., péntek

Hatodik koporsó


Hatodik koporsó


Levél a főpolgármesternek A hatodik koporsó ügyében
2012. augusztus 29. 07:02:54

Szeretném felhívni a figyelmét a kiemelt internetes oldal címére. Van akinek szabad közzétenni? Csak meg ne szólalhasson a színpadon? Ez a "legkevesebb necces" Főpolgármester Úr!
Tisztelt Tarlós István!
Főpolgármester Úr!
Budapest

Arra kérem Önt, szánjon egy estét kevés idejéből a mellékelt színdarab elolvasására.

Csurka István a XX. század egy igen jeles magyar írója.
Darabjaiért talán Ön is sorban állt a jegypénztáraknál valaha, izzadó tenyérrel latolgatta, kap e belépést a kívánt estére.
Kivétel nélkül telt házas előadások voltak bárhol az országban a nyilvános főpróbától a darabtemetésig.
Csurka István ez év elején átszületett őseihez.
Most akkor égessünk könyvet egy marginalitás miatt? Ez a trendi? Húzzuk a magyar irodalomtörténet lapjairól mindazokat, akiknek csak egy szava nem tetszik?
Egyébként is megjelent Pesten a címeres munkásőr és társai által kifogásolt színmű könyvben.
És mi a legpikánsabb a történetben?
A Google keresőjének kínálatában ezt találtam (https://www.google.hu/search?q=A+hatodik+kopors%C3%B3&aq=f&sugexp=chrome,mod=4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=A+hatodik+kopors%C3%B3&hl=en&prmd=imvns&ei=7T09UMCKLYu4hAeElIDICQ&start=40&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=79b596d44591302f&biw=1024&bih=768):

[PDF]
Csurka István A HATODIK KOPORSÓ dráma
sofar.tudozsido.com/files/hatodikkoporso.pdf - Translate this page
File Format: PDF/Adobe Acrobat - View as HTML
csak a Kivégzett Forradalmár látja az élő főszereplőt, a Hatodik Koporsó Apródját. ... Nem veszélyeztetjük a Hatodik Koporsó Apródjának életét? S az ügyet?

Szeretném felhívni a figyelmét a kiemelt internetes oldal címére.
Van akinek szabad közzétenni? Csak meg ne szólalhasson a színpadon?
Ez a "
legkevesebb necces" Főpolgármester Úr!

Főpolgármester Úr!
Savonarola is így kezdte, s akikre tüzet okádnak mai hangos leszármazottak, elszámolhatatlanul vastag magyar állami juttatások biztonságában, most gyújtanak egy nagy-nagy tüzet, hogy elvillanjon csillaga Vereckétől Őrvidékig.

Övék e tűz, nem miénk! De égjen csak, ha szikra hull! Lobogjon a Csillagösvényig, járni körbe a Földet, mint táncos égi lidérc nyugtalan éjen!


Mondanom kell, mert százezrek mondják majd még utánam, hogy
EL A KEZEKKEL AZ ÚJSZÍNHÁZTÓL!
EL A KEZEKKEL CSURKA ISTVÁNTÓL!
Forrás: hunhir.info









A főpolgármester nem támogatja Csurka István művének színházi bemutatását + a színdarab ismertetése
2012. augusztus 23. 23:21:15
A főpolgármester nem támogatja Csurka István A hatodik koporsó című művének színházi bemutatását.
Tarlós István egy kereskedelmi televízió műsorának csütörtöki adásában arról beszélt, hogy noha Csurka Istvánnak vannak olyan darabjai, amelyeket elő kell adni, A hatodik koporsó című nem az. Jelezte: elolvasta a darabot, tartózkodik attól, hogy alkotói szempontból minősítse, ugyanakkor a végével baj van, az egy “igazságtalan, bizonyíthatatlan, elvakult állásfoglalást” tartalmaz.  A városvezető az előadóművészeti törvényre hivatkozva elmondta, hogy fenntartóként nem avatkozhat bele a műsorpolitikába, még akkor sem, ha őt teszik felelőssé, ha bemutatják a darabot. Hozzátette, hogy el fogja mondani a véleményét és bízik abban, hogy az ér valamit, joga van a figyelmeztetéshez.  A főpolgármester szólt arról is: megingathatatlan abban, hogy nem szabad letagadni, ami a múltban megtörtént, és képviselni kell, hogy vannak dolgok, amelyek többé nem ismétlődhetnek meg.
Úgy vélte: óvatosabban kellene bánni az “antiszemita fegyverrel”, mert nem biztos, hogy jó módszer mindig ilyet kiabálni, amikor nem feltétlenül szükséges. Most azonban igazuk van azoknak, akik a darab bemutatásával szemben fogalmaznak meg véleményt, mert annak a vége “enyhén szólva nagyon necces”.
A hatodik koporsó című darab ősbemutatója az Újszínház új évadának műsorán szerepel. A teátrum csütörtöki közleménye “kulcsfontosságú” előadásnak nevezi, amely várhatóan a szezon “húzó darabja” lesz.
Fischer Ádám karmester augusztus közepén közölte: ősszel nemzetközi aláírásgyűjtést szervez, addig különböző nyugat-európai lapokban tiltakozik a hazai kulturális élet viszonyai, elsősorban A hatodik koporsó bemutatása ellen.
MTI/magyartudat.com
————————————————————————————————————————————————————
Csurka István : A hatodik koporsó (a színmű ismertetése)
A rövid, fantasztikus elemekkel építkező kétrészes színmű témáját Csurka István Sorskérdésünk sorsa című, évek óta készülő, folytatásokban megjelenő regényében már megfogalmazta. A dráma cselekménye szerint egy magyar feltalálók által készített eszköz, a hatodik koporsó segítségével a darab főszereplője, a Hatodik Koporsó Apródja az első világháborút lezáró, Párizs környéki békekötéseket előkészítő konferenciát idézi meg. A szerkezet segítségével az éppen a kialakítandó magyar határról döntő bizottság 1919. februári tárgyalásai elevenednek meg. A megidéző és a megidézettek között párbeszéd is kialakul, amelybe az apród Kivégzett forradalmárnak nevezett nagyapja, egy ’56-os hős is bekapcsolódik.
Csurka István akkor elmondta, hogy új színműve részben dokumentum-dráma. A szövegében elhangzó részek nem egy esetben azoknak a korabeli diplomáciai iratoknak a szinte szó szerinti másolata, amelyeket korábban magyarul is kiadtak. Mint megjegyezte, az akkori jegyzőkönyveket csak egy drámaíró szemével kellett elolvasni, hogy a téma megírható legyen.
Az új színmű címével a Nagy Imre 1989-es újratemetésekor használt, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése során meggyilkolt magyar fiatalokat jelképező koporsóra utal vissza.
A szerző kiemelte, hogy A hatodik koporsó nem egy alakja valós történelmi személy, a darab azonban nem egykori események színrevitele, hanem a Magyarország fölött egykor döntéseket hozók valamiféle szembesítése döntéseik következményeivel egy egyfajta utólagos irodalmi igazságtétel érdekében. A hatodik koporsó üzenete szerint minden nemzetek között kirobbant viszály, ami az első világháború után történt – így az 1956-os magyar forradalom leverése is – a Párizs környéki konferenciák döntéseiben gyökerezik, amelyeket nem a világháborúban győztes nemzetek ítélete, hanem fölsőbb, pénzügyi körök minden háborúban üzletet látó szándéka határozott meg – mutatott rá Csurka István, aki szerint Trianonban tetőzött az a fajta történelemhamisítás, amely azóta is meghatározza a közgondolkodást.
A szerző úgy gondolta, hogy szakemberek által ugyan megkérdőjelezhető a darab mondanivalója, de ő magát nem történelemtudósnak, hanem írónak tartja.
Csurka Istvánnak utoljára a nyolcvanas évek végén mutatták be új drámáját, a Megmaradni című darabot, amelyet hamar le is vettek a műsorról, s amely hasonló témát dolgozott fel, mint legújabb alkotása. Legutóbb a Turay Ida Színház és a Soproni Petőfi Színház állította színre 2006-ban a Döglött aknák (1971) című darabját nagy sikerrel.
Csurka István azt mondta minden író életében eljön a pillanat, amikor számot vet magával, tud-e még drámát írni. A hatodik koporsó ennek a próbatételnek is köszönheti elkészültét. Bemutatásra szóló ajánlatot akkor még nem kapott, de tenni kívánt azért, hogy új színművét – és minden, a magyar valóságot színre vivő, eleddig mellőzött darabot – színházban lehessen látni – hangsúlyozta Csurka István, aki szerint az ország életében a kultúrában elinduló változásokra is szükség van.
MTI/magyartudat.com

Tarlós István nem támogatja A hatodik koporsó bemutatását



2012. augusztus 23., 23:10
A főpolgármester nem támogatja Csurka István A hatodik koporsó című művének színházi bemutatását.
Images_14854
Tarlós István
Tarlós István az atv Egyenes beszéd című műsorának csütörtöki adásában arról beszélt, hogy noha Csurka Istvánnak vannak olyan darabjai, amelyeket elő kell adni, A hatodik koporsó című nem az. Jelezte: elolvasta a darabot, tartózkodik attól, hogy alkotói szempontból minősítse, ugyanakkor a végével baj van, az egy „igazságtalan, bizonyíthatatlan, elvakult állásfoglalást” tartalmaz.
A városvezető az előadó-művészeti törvényre hivatkozva elmondta, hogy fenntartóként nem avatkozhat bele a műsorpolitikába, még akkor sem, ha őt teszik felelőssé, ha bemutatják a darabot. Hozzátette, hogy el fogja mondani a véleményét és bízik abban, hogy az ér valamit, joga van a figyelmeztetéshez.
A főpolgármester szólt arról is: megingathatatlan abban, hogy nem szabad letagadni, ami a múltban megtörtént, és képviselni kell, hogy vannak dolgok, amelyek többé nem ismétlődhetnek meg.
Úgy vélte: óvatosabban kellene bánni az „antiszemita fegyverrel”, mert nem biztos, hogy jó módszer mindig ilyet kiabálni, amikor nem feltétlenül szükséges. Most azonban igazuk van azoknak, akik a darab bemutatásával szemben fogalmaznak meg véleményt, mert annak a vége „enyhén szólva nagyon necces”.
A hatodik koporsó című darab ősbemutatója az Újszínház új évadának műsorán szerepel. A teátrum csütörtöki közleménye „kulcsfontosságú” előadásnak nevezi, amely várhatóan a szezon „húzó darabja” lesz.
Fischer Ádám karmester augusztus közepén közölte: ősszel nemzetközi aláírásgyűjtést szervez, addig különböző nyugat-európai lapokban tiltakozik a hazai kulturális élet viszonyai, elsősorban A hatodik koporsó bemutatása ellen.

Tisztelt Zsideszes Főpolgármester úr!

Ép elég megmondó ember volt már a magyar történelem során aki mást akart mint a többségi nemzet és bizony ide vezetett az út a lét és nem lét kérdéséhez . Úgy érzem a zsideszes többség már elvesztette a 2/3 -ados többségét, de a zsidók még mindig azt gondolják ők a megmondó emberek . Most hogy rá akartam kapcsolódni az internetre a ,, Hatodik koporsó ,, keresésében először leblokkolt az egész kereső, és virust raktak a képtalálatokba, mentesítve újból próbálkoztam , mondom , ha még mindig blokkolják az oldalt üresen hagyom és felhívom másoknak is afigyelmét az internetes blokkolásra.
Nos kedves Főpolgármester úr , mivel a darabot levetette a bemutatásról, de mi magyarok kipások nélkül akarjuk tudni a történelmünk sötét múltját is , és az hogy egy darab rossz színben tünteti fel hazánk egy áruló kisebbségét az nem a történelmünk szégyene, hanem e kisebbség szereplésének a szégyene, és a mienk mert hagyjuk , hogy így beleszólnak a mi gondolkodás módunkba a megmondó emberek. A magyar föld a magyar kenyér bezzeg jól esik ezen ingyenélő hollókosztos uraknak , zsidesz barátoknak. De nekünk nem barátunk a zsideszes barát, kérjük a Főpolgármester urat ne varja a nyakunkba az ilyen barátokat, küldje oda ahova valók, mi terrorista háborús bűnösökkel nem akarunk szóban állni. Az hogy önöknek testvér pártja , és ha lehetne a següket is kinyalnák, minket egy kicsit sem érdekel . Volt már ebben az országban éppen elég Helytartó és nagyon jól tudjuk , hogy a népnek cirkusz és kenyér kell, de önök se kenyeret se cirkuszt nem tudnak szolgáltatni, igaz , hogy a focimeccsen a szurkolók , már már SVEJKI magaslatokat értek el amikor hátatfordítottak az arénának a zsidó himnusz alatt, de míg SVEJK-nél csak a SVEJKET nézték bolondnak , itt az egész népet bolondnak nézik e büdös zsidók . A Helytartók ott leszerepeltek, mikor kenyeret nem tudnak adni az embereknek , több tízezer gyermek éhezik, a kisnyugdíjasok kutyakaján élnek önök zsideszesek és a holdudvar 3- 4 szeres árakon dolgoznak , mert a pénzekből annyi fele kell visszaosztani, hogy az isten tudja hanyadik alvállalkozónak már nem jut munkabérre sem és nem fizetik ki a dolgozókat , mégis csodálkoznak hogy csődbe mennek a magyar kisvállalkozások. Még azt mondják, hogy nemzetiek , úgy nemzetiek önök mint Gyurcsány ha kell akkor cigány, ha kell akkor zsidó, de egyszer sem hallottam volna tőle , hogy magyar lett volna, lopni csalni már az apukájától megtanult, így nem eset messze az alma a fájától. A zsidó villában meg nemigen szoktak ilyen dolgokon meditálni, gondolom önök is így vannak ezzel. Szarunk a népre négy évre megválasztottak vissza nem hívhatnak , hogy nem azt a programot végezzük el amiért megválasztottak, hát kérem a szabadkőműves esküm az felülírja a választási eskütételemet, és akkor is ezt a programot valósítom meg még ha látom , hogy ez bizony a hazám elárulását jelenti. Mondják hát ki nyíltan hogy mi egy hazaáruló Helytartó szerepben teszelgő cionista talpnyaló politikai elitnek kikiáltott rabló banda vagyunk, és tőlünk semmi jóra ne számítson a népesség, mert mi eladtuk a lelkünket is a zsidó sátánista egyház oltárán, hogy ez mennyire így van , nézzétek meg hány izraelita szektát tettünk meg vallássá , és hány megérdemelt vallást küldtünk a sűlyesztőbe a szekták közzé sorolva.
De messze jutottam a hatodik koporsótól , ön a kipát választotta Főpolgármester úr , mi meg a hatodik koporsó bemutatását, és igérem , ha rajtam múlik a következő választáson sem az ön kipájára nem szavazunk , sem az ön zsidó haverjaira sem , mert még mindig nem számoltatták el a rabló kipás bandát. És különben is jobb volna ha máson rágódnának a másságot dicsőítő barátaival. Tudom , hogy jobban szeretnék, ha fiatalkorú gyermekeinket megrontó törvényeket hozhatnának, és azt gyakorolhatnák büntetlenül a homokozóban , de én a farkukat levágatnám és azt adnám a kezükbe, hogy operáltassák át magukat büdös zsidó buzik.




Nem vinné színre A hatodik koporsót
Márta István az Új Színház volt igazgatója, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Kft. ügyvezetője reméli, hogy nem mutatják be egykori teátrumában Csurka István A hatodik koporsó című darabját. Abban is bízik, hogy ha Dörner György kinevezésekor a főpolgármester tudott merész, egyszemélyes döntést hozni, akkor, ha ismét eljön az ideje, újra megteszi ezt.

2012. augusztus 28., 05:27
[A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben]   Ossza meg!

- Ön részt vett Pécsen az első országos színházi évadnyitón. Nosztalgiából ment el a rendezvényre? 
- Egyrészt Pécs városa hívott meg, az egyik helyi kulturális intézmény vezetőjeként, másrészt külön meghívót is kaptam, amely mint a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) művészeti vezetőjének szólt. Furcsa, ambivalens érzéseim voltak, hiszen örömmel találkoztam régi kollégáimmal, barátaimmal, budapesti és vidéki színházak igazgatóival, ugyanakkor egyfajta fájdalom is volt bennem. Hiába akarnám és nem is akarom tagadni, nagyon hiányzik a színház. 

- Az eseményen jelen volt az Új Színház jelenlegi vezetése: Dörner György igazgató és Pozsgai Zsolt főrendező. Szót váltott velük? 

- Nem. 




- Csurka A hatodik koporsó című antiszemitának tartott darabja tervezett bemutatója kapcsán újra címlapokra került az ön volt teátruma. Fischer Ádám karmester kezdeményezésére elindult egy tiktakozási hullám a bemutató ellen. Ön szerint mi lehet ennek az eredménye? 
- Remélem lemondanak a tervezett bemutatóról, én semmiképp sem vinném színre.

- Miközben már Tarlós István is elhatárolódott A hatodik koporsó bemutatásától, illetve közölte, hogy nem támogatja a premiert és neccesnek nevezte a darabot, Pécsett L. Simon László államtitkár a művészi szabadságra hivatkozva név nélkül megvédte a tervezett premiert. Mit szó ehhez? 
- Az államtitkár úr véleményét nem szeretném kommentálni. Majd a színházi szakma és a színháztörténet véleményt formál róla. Az államtitkár szókimondását és álláspontját tiszteletben tartom.

- Ha jól értem nem ért vele egyet, de közben tiszteletben tartja a véleményét, nincs ebben némi ellentmondás? 
- Nem látok ebben ellentmondást.

- L. Simon László egyszemélyes színházi évadnyitóját erősen központosító gesztusnak érzem, még ha ő az ellenkezőjét mondja is. 

- Az államtitkár úrral én gyakran találkoztam színházban, ő egy színházszerető ember, akinek egy kicsit kötelessége is, hogy közölje a véleményét a nyilvánossággal, erre jó alkalom volt ez a színházi évadnyitó. Emellett bejelentéseket is tett, például a díjak megreformálásáról, amivel én teljes mértékben egyetértek. Azt is helyesnek tartom, hogy a finanszírozás mértékéről tájékoztatta a jelenlévőket. Egy országos színházi évadnyitót, attól függetlenül, hogy most ez éppen Pécsen volt, nem tartok ördögtől való ötletnek.

- Ön érzékel színházi ügyekben párbeszédet?
- Én nem vagyok már benne annyira a színházi életben, hogy ezt meg tudnám ítélni.

- Önt nem is kérdezte meg különböző ügyekben például az államtitkár?
- Nem vagyok abban a helyzetben, hogy meg kellene kérdeznie.

- Február óta vezeti a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedet, ahol, mint mondta nem ejtőernyősnek tekintették, amikor a városba érkezett. Ön sem tartja egyfajta emigrációnak, Budapestről kényszerű kivonulásnak a pécsi létét? 
- Egyáltalán nem. Ez egy rendkívül sokszínű és izgalmas feladat, s csak hálás lehetek a sorsnak és a város vezetésének, amiért ezzel megbízott. A negyed kivitelezési és infrastrukturális szempontból 90 százalékos készültségben van. A szerkezeti átalakítások, vagyis a Pécsi Kulturális Központ és a Pécsi Galéria a Zsolnai Negyedhez részbeni csatolása újabb lehetőségeket teremt arra, hogy a különböző műfajok együtt hozzák be a látogatókat, akár Pécsről, Baranya megyéből, vagy külföldről.

- A különböző szerkezeti átalakításokról a város vezetése döntött, egyfajta kényszerhelyzetbe hozva önt. Nem érzi azt, hogy ezzel korlátozták a mozgásterét? 
- Mivel ésszerű és racionális döntésekről van szó, ezért nem. A szerkezeti átalakítással párhuzamosságokat szűntetünk meg. De ez nem azt jelenti, hogy mindent felszámolunk. Persze ez az egész változtatás csak akkor lesz működképes, ha ezek a szervezeti és strukturális átalakítások nem veszekedésbe és gyűlölködésbe fordulnak át.

- Erre milyen esélyt lát? 
- Ilyen helyzetnek velejárója a feszültség, hiszen egzisztenciákat, szakmai múltakat és háttereket érint. De próbáltam kellő toleranciával és diplomáciai érzékkel kezelni a helyzetet. Gamus Árpád, a Pécsi Galéria vezetője gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint eddig. Laknerné Brückler Andrea, a Pécsi Kulturális Központ eddigi igazgatója pedig a jövőben a pályázatírói divíziót irányítja majd.

- Az átalakítás nem jár létszámleépítéssel? 
- Sajnos néhány kollégától szeptemberben, illetve októberben meg kell válnunk.

- A Zsolnay Kulturális Negyedet fenntartó Kft, melyhez a Kodály Központ, a Pécsi Galéria, a Művészetek és Irodalom Háza és a pécsi világörökségi helyszínek tartoznak, mennyi közpénzből gazdálkodhat? 
- Évi 980 millió támogatást kapunk, ebből ötszáz millió a kormányzati támogatás, a többit pedig Pécs városa adja. A jegyértékesítésből, a bérleti és használati díjakból származó bevételek éves szinten elérhetik az 560 milliót. Más pályázati forrásokból és célzott bevételekből újabb 120 millió forintot várunk.

- Min múlik, lobbizáson, politikai kapcsolatokon, hogy a Zsolnay Negyed ekkora kormányzati támogatáshoz juthat, miközben minisztériumi színházakat zárnak be és sok kulturális intézménytől elvonnak támogatást?
- Úgy gondolom, vannak olyan kulturális intézmények Magyarországon például a Művészetek Palotája, vagy az Opera, amelyek európai léptékűek és mindenképpen közéjük sorolható a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed is. Ezek jelentősége nem csak kulturális, hanem turisztikai szempontból is jelentős. Ha maradunk a Zsolnay Negyednél, akkor nekem olyan attrakciókat kell kínálnom, ahová be tudom csábítani a délszláv, az osztrák, vagy a német turistákat is. Ezt állami segítség nélkül nem lehet megtenni. A kormány ebben partnernek tekint bennünket, aminek nagyon örülünk.

- A Zsolnay Negyedbe a következő fél évben több tematikus fesztivált terveznek, de mintha a határozott művészi koncepcióra, arculatra még várni kellene. 
- Próbálgatjuk a lehetőségeinket. Nekünk az uniós követelményeknek megfelelően el kell érnünk az évi 150 ezer fizető látogatót. De nem mindegy, hogy ezt milyen programmal tesszük. Lakodalmas rockkal, egy szakmai mérce alatti könnyűzenével, vagy színházi programokkal és komoly értékrendet képviselő fesztiválokkal, valamint kortárs képzőművészettel. Fontos, hogy ünnepnapokat teremtsünk. Néhány napos fesztiválokról van szó, amelyekre meg tudom szólítani a pécsi közönséget. A múlt heti nyolc ezer látogatót vonzó két napos gyerekfesztivál esetében a célközönség 13 éves korig terjedt, de a gyerekek szerencsére magukkal hozták a szülőket és nagyszülőket is. Arról nem tudok, hogy rendeznének valahol az országban tematikus téli fesztivált, amely a terveink között szerepel. Előbb-utóbb a hely, a programok szellemisége kialakítja a Zsolnay Negyed saját, egyedi profilját.

- A Zsolnay Negyed a POSZT idején nem vonzott annyi látogatót, mint amennyit várni lehetett. Ebből milyen tanulságokat vontak le? 
- Jövőre a Zsolnay nem lesz kiemelt helyszíne a POSZT-nak. Év közben viszont folyamatosan várjuk színházi helyszíneinkre az érdeklődőket.

- Tervez találkozót a jövőben Tarlós István főpolgármesterrel, mondjuk Új Színház ügyben? 
- Február elsején jár le a főpolgármester úr által hangoztatott, az Új Színház mostani vezetésével szembeni, türelmi idő. Négyszemközt korábban azt mondta nekem, akkor levonja a színház működésének konzekvenciáit. Én ebben segíteni fogok neki.

- Abban nem is bízik, hogy nem kell várni február 1-ig? 

- Ha a főpolgármester a kinevezéskor tudott merész, bátor és egyszemélyes döntést hozni, akkor, ha ismét eljön az ideje, nyilván újra megteszi ezt.
Balogh Gyula /

Na a hollókosztos megtalálta az új ügyvezetői állását és rögtön osztja az észt, nem találtak megfelelőbb embet ezek mindenhez értenek , vagy a társadalmi tőkéjüket működtetik, nem kellene a zsidó befolyást mérsékelni milyen országban élünk , Judapest a főváros turha a szabadkőművesség, és cigány a hozzáállás mindenhol. Mikor rakunk már rendet , ebben a szép cigányosra sikerült zsidó rengetegben . Meddig kell még eltartani e sehonai népet, meddig osztják még az észt a vakolók szárnyai alól.




Mélyen Tisztelet Tarlós István Főpolgármester Úr!
Mint a 2/3-ért szavazó demokratikus konzervatív ember és a Gój Motoros Egyesület elnöke, mély megdöbbenéssel értesültem a mai napon, hogy az Ön szíves döntése folytán, pontosabban vélhetően az Önre nehezedő egyes körök nyomán utasította, Dörner György színigazgató urat arra, hogy A hatodik koporsó Csurka darab bemutatását (2013. 02. 22.) vegye le és a bemutatásához nem járul hozzá!
Azt értem, hogy mint a színház fenntartója és tulajdonosa, ehhez joga van, csupán a magyarázattal tartozik mindazoknak, akik viszont szívesen megnézték volna, főleg azok akik olvasták is a művet. Mielőtt válaszolna Tisztelt Főpolgármester úr, egy-két dolgot nem árt ha tisztába tennénk közösen a félreértések elkerülése miatt. Tudtommal, ahogy Ön is fogalmazott régebben a színigazgató váltás azért is történt meg, hogy sikeres magyar darabokat lásson a nagyérdemű, ami anyagi hasznot is hoz a színháznak. Miből gondolja, hogy ezeknek a kritériumoknak nem felelne meg? Nézzük a darabot. Jómagam olvastam és a hivatásos rettegőktől eltérően, én nem találok benne semmi kivetni valót. Ja a vége!? Ezzel sincs semmi probléma, hacsak az nem, hogy történelmi tény! Mire is gondolok? Például, vegyük az amerikai polgárháborút.
Mindkét felet támogatták a Rothsildok. A háborúhoz pénz kell, mint tudjuk, ők ebből rendesen profitáltak, mint mindig majd a győztes fél, kifejezhette a háláját, mind a mai napig élvezik a politikai befolyásukat, érdekeiket.
Pár héttel ezelőtt még azt nyilatkozta, hogy a tiltakozók egyike, aki nevezetesen híres karmester és nem is él itthon, – szíve joga – vezényel Wagner darabokat, amit szívesen hallgatott és rajongott érte a tömeggyilkos Hitler.
Tehát az ideológiai részét félre is tehetjük, amennyiben ebben egyetértünk.
Nézzük a demokráciát, amiben Ön is maximálisan hisz és tesz.
Jómagam nem tudok olyanról kishazánkban, hogy bármilyen darab bemutatását betiltották volna 1990-óta!
Pedig az én ízlésem alapján, akár lehetett volna, ugye nem szükséges, hogy megnevezzem ezen színházakat!
Demokrácia ott van, ahol a különböző ízléseknek, művészeti elképzeléseknek nem szabnak gátat. Továbbá
Csurka Istvánt, mint írót sem tiltották be mind a mai napig!
Netán tévednék?
Önt határozott és kemény politikusként ismertem meg, szavaztam Önre a III. kerületben és mint visszatérő II. kerületi lakosként pedig a főpolgármesteri választáson is Önt tartottam a legmegfelelőbbnek. Az ATV-n az Egyenes Beszéd című műsorban már láttam a vészjeleket, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen betörik és meghajol.
De vajon kinek/kiknek?
Egy mentsége lehet, amennyiben politikai döntést kellett hoznia, de azt férfiasan fel kell tudni vállalni és tájékoztatnia illene a közvéleményt. Mindenesetre én egy nem reprezentatív felmérést fogok elvégezni, annak érdekében ki ért velem egyet abban, hogy A hatodik koporsó című darabot szeretnénk színpadon látni.
Ennek érdekében névvel, lakcímmel aláírásokat fogok Önhöz eljuttatni 2012. október 1-én 16 órakor a Városházán, amit remélem személyesen át is nyújthatok.
Őszintén remélem, hogy döntése nem végleges és higgadtan átgondolja, addig is várom szíves válaszát vagy a találkozást október 1-én!
Üdvözlettel:
Mészáros Imre
elnök
Gój Motoros Egyesület
+36-30-9-41-61-81
2012. augusztus 28.
A támogatói aláírásokat az imiblues@gojmotorosok.hu e-mail címre várom,
vagy postán a 1029. Budapest, Dutka Ákos utca 43.


Megjött az utasítás: Tarlós tiltsa be a Hatodik koporsót

2012, augusztus 24 - 17:44
Hamisítatlan hazai liberális módon, immáron egy színházi darabot is be akar tiltani a baloldal. Ezúttal Feldmájer Péter szólította fel Tarlóst Csurka művének betiltására
Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke levélben "kérte" (értsd: utasította) Tarlós István főpolgármestert, akadályozza meg Csurka István A hatodik koporsó című darabjának bemutatását a budapesti Újszínházban - közölte a Mazsihisz pénteken az MTI-vel.
  
Mint írták, Feldmájer Péter levelében utalt a főpolgármester kijelentésére, miszerint nem támogatja a darab bemutatását, mert annak vége "necces".
  
A Mazsihisz elnöke úgy fogalmazott: "a Jud Süss című film óta kevés, hasonlóan veszélyes, uszító zsidóellenes mű született". Rámutatott arra is, hogy nemcsak a darab vége, hanem annak egésze is alkalmas a zsidóellenes érzelmek felkorbácsolására, ezért véleménye szerint "a darab tervezett bemutatása veszélyezteti a főváros és a főpolgármester becsületét" (hogy ez így is legyen, nyílván gondoskodnak róla a nemzetközi sajtóban, ilyenformán ez a kijelentés maga is burkolt fenyegetés -a szerk.)
    
Mentse meg Budapest becsületét

Arra kérte ezért a főpolgármestert, "mentse meg Budapest becsületét: zsidóellenes, uszító, antiszemita kliséket tartalmazó mondatok ne hangozhassanak el a főváros tulajdonában álló színpadon."
  
Feldmájer Péter utalt arra, a művészi szabadság elvét figyelembe véve "magánszínházban esetleg bemutatható volna egy ilyen darab, de elfogadhatatlan, hogy egy faji és vallási gyűlöletet szító darabra költsenek közpénzeket" (a Nemzeti Színháznban Alföldi Róbert vezetésével nap mint nap közpénzből gyalázzák a magyarságot, ez természetesen nem zavarja Feldmájer urat - a szerk)
Meghátrál

Tarlós István az ATV Egyenes beszéd című műsorának csütörtöki adásában arról beszélt, hogy noha Csurka Istvánnak vannak olyan darabjai, amelyeket elő kell adni, A hatodik koporsó című nem az. Jelezte: elolvasta a darabot, tartózkodik attól, hogy alkotói szempontból minősítse, ugyanakkor a végével baj van, az egy "igazságtalan, bizonyíthatatlan, elvakult állásfoglalást" tartalmaz.   

A városvezető az előadóművészeti törvényre hivatkozva elmondta, hogy fenntartóként nem avatkozhat bele a műsorpolitikába, még akkor sem, ha őt teszik felelőssé, ha bemutatják a darabot. Hozzátette, hogy el fogja mondani a véleményét és bízik abban, hogy az ér valamit, joga van a figyelmeztetéshez.   

A főpolgármester szólt arról is: megingathatatlan abban, hogy nem szabad letagadni, ami a múltban megtörtént, és képviselni kell, hogy vannak dolgok, amelyek többé nem ismétlődhetnek meg.
  
Úgy vélte: óvatosabban kellene bánni az "antiszemita fegyverrel", mert nem biztos, hogy jó módszer mindig ilyet kiabálni, amikor nem feltétlenül szükséges. Most azonban igazuk van azoknak, akik a darab bemutatásával szemben fogalmaznak meg véleményt, mert annak a vége "enyhén szólva nagyon necces".
  
A hatodik koporsó című darab ősbemutatója az Újszínház új évadának műsorán szerepel. A teátrum csütörtöki közleménye "kulcsfontosságú" előadásnak nevezi, amely várhatóan a szezon "húzó darabja" lesz.

Ebben mi is biztosak vagyunk.

Hogy ne ragozzam tovább az eseményt Tisztelt kipás Főpolgármester úr a hatodik koporsóban szeretnénk látni az utasításokat adó cionista rabló terrorista zsidókat és a Helytartó urakat , valamint a kollaborált haszonélvezőket, a többieket meg szeretnénk határon kívül tudni, és jó volna ha megtagadnák tőlük a beutazást, mint terrorista gyanús egyénektől, mert érdekes módon mindig csak a cionista zsidó kapcsolatokkal rendelkezők tudnak robbanó anyagokhoz jutni mint Brejvik a cionista biorobot, de gondolom a vakolók tarsolyában van még ezer másik, csak még nem aktiválták őket. De mit csinál a titkos szolgálatunk? Csak tán nem a terrorista államban vannak terrorista kiképzésen , nem elég nekünk a vakolók csapata még a szolgálatot is ki kell képezni biorobottá. Az már csak úgy természetes , hogy a terrorista állam veti be őket. Ha kell a törvényes államfő megölésére is. Vagy a renegát Orbán a kiválasztott cél most a biorobotok célkeresztjében. Javaslom érdeklődjön a síp utca környékén még mielőtt a páncéltörő gránátot elindítanák, a drága rendőr testvéreink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése