2012. augusztus 29., szerda

Gondolatok a hírháló tarsolyából



Gondolatok a hírháló tarsolyából


Erről az 1943-as kiugrási kisérletről és főként arról, hogy miért hiúsult meg, minden magyarnak tudnia kell... 

Kis Kós Margit hozzászólása - A fasisztázók figyelmébe! Kis ezt írta: "Nekem az is tetszene, ha végre valamelyik igazságügyi miniszter foglalkozna azzal a hivatalos levéllel, amit még 1995-ben írt az Angliában élő magyar szervezet képviselője Vastagh Pálnak:

Budapest, 1995. jún. 27.

Vastagh Pál igazságügyi miniszter úrnak
Budapest,

Tisztelt Miniszter Úr!

E hó elején napilapból értesülhettem arról, hogy Ön hivatalos izraeli útja során újabb kárpótlási igényről tárgyalt. Ezzel összefüggésben a következőkre szeretném szíves figyelmét felhívni.

Valószínűnek tartom, hogy Ön is ismeretében van annak az elmúlt évben nyilvánosságra került brit levéltári dokumentumoknak, amely a magyar ügyekkel foglalkozó osztályon F.O. 371/34498./C. 
120351.sz. alatt kapott elhelyezést. Az idézett dokumentum szerint 1943 nyarán az akkori magyar kormány kéréssel fordult az angolszász nagyhatalmakhoz, hogy tegyék lehetővé Magyarország kiugrását a tengelyhatalmi blokkból. Ennek tárgyalása során megjelent a Zsidó Képviselettől Haimer professzor, aki a zsidó nagytanács azon kérelmét adta elő, hogy "a magyar kérelem teljesítése miatt aggódnak a Magyarországon viszonylagos biztonságban élo 800.000 zsidó megsemmisítését eredményezné."

Az elhangzott vétó után az angol referens, dr. Randall, a következőt írta sajátkezűleg a dokumentumra: "E kérdést megkülönböztető figyelemmel kísérjük, és ezért nem követeljük a magyaroktól, hogy nyíltan álljanak ki a németek ellen, amely a német megszállást eredményezné."

Az idézett kordokumentum tartalma után egyértelműen megállpítható, hogy a magyar nemzet védőfalként lett feláldozva az országban akkor tartózkodó 800.000 zsidó megmentése érdekében.

Nem akarom ezzel összefüggésben emlegetni a világszerte szajkózott "utolsó csatlós, fasiszta, tömeggyilkos stb." megbélyegzéseket, amelyek még napjainkban is felszínen vannak. De azt, hogy az áldozattól követeljenek unos-untalan bocsánatkérést, vagyoni kárpótlást, még enyhe kifejezéssel élve is cinizmusnak nevezhető.

Az eddig felsoroltak ismeretében a következő kéréssel fordulok Miniszter Úrhoz:

1. Állítson fel egy bizottságot annak megközelítő megállapítására, hogy az 1943-as kiugrás megakadályozása következtében milyen kár érte a magyar nemzetet: a liberátorok szőnyegbombázásából, az ország későbbi hadszíntérré válásából, a lakosság elhurcolásából, azok nagy része elpusztulásából, a már többszörösen megkövetelt és kifizetett kárpótlásból, az ország negyven éven át tartó folyamatos kirablásából, a nemzetet világszerte gyalázó hangok károkozásából.

A felsorolt károkat - amelyek többszörösét teszik ki az ország jelenlegi külső és belső adósságának - teljes egészében az idézett zsidó képviselet felé kell benyújtani. Elutasítás esetén a Hágai Nemzetközi Bírósághoz kell fordulni.

2.Mindaddig, amíg a Magyar Állam ezirányú vagyonjogi követelését nem teljesítik, elfogadhatatlan a másik oldal bárminemű követelése.

Miniszter Úr! Levelem már csak azért is idöszerűvé vált, mert a gyilkos nemzet minősítést éppen attól a külföldön élő neves karmestertől kaptuk, aki a sajtó híradása szerint a magyar népet "milliós nagyságrendű gyilkosoknak" nevezte. Az illető karmester Solti György, aki ezt követően május 8-án a Budapest Kongresszusi Központban a Fesztivál Zenekart vezényelte.

Miniszter Úr! Elképzelhetőnek tartja-e, hogy valaki Izrael népét a palesztinok milliós nagyságrendű gyilkosának nevezze, s utána Tel Aviv legnagyobb koncerttermében izraeli zenekart vezényeljen?"

Ü.Gy. 

Befolyásos izraeli rabbi a zsidók ellenségeinek elpusztítására szólított föl 
2012-08-26. 18:59 Kuruc.info 
Ovadia Joszéf rabbi, a kormányzati pozíciókat is betöltő izraeli ultraortodox Sasz párt alapítója és vallási vezetője felszólította a zsidókat: imádkozzanak a zsidó nép ellenségeinek, mindenekelőtt Iránnak és a Hezbollahnak a pusztulásáért. Vajon várható-e az izraeli kormány, a magyarországi "jogvédők", politikai pártok, a Hit Gyülekezete, Köves Slomó, Feldmájer, Zoltai és más zsidó vezetők elhatárolódása? 
 
Ovadia Joszéf

    
"A gójok azért születtek, hogy minket szolgáljanak. Enélkül nincs helyük a világon - csak azért léteznek, hogy Izrael népe számára végezzenek munkát. (...) Miért van szükség a gójokra? Dolgozni fognak, szántani, aratni. Mi ülünk, mint egy úr, és eszünk." - Részlet a zsidó terrorállam volt szefárd főrabbijának egy 2010-es nyilatkozatából.

A rabbi az elmúlt héten, szokásos szombati prédikációjában tette meg minősíthetetlenül gyűlöletkeltő kijelentését. "Amikor mi azt mondjuk Ros Hásáná napján, sújts le ellenségeinkre, akkor Irán legyen a célpont, az ördögi Irán, amely fenyegeti Izraelt. Isten le fog sújtani rájuk, és elpusztítja őket" - mennydörögte többek között a vérszomjas rabbi.

Ovadia Joszéf számos alkalommal szórt átkokat a palesztinokra és a "zsidóság ellenségeire", mostani kirohanása azonban mégis meglepő annak fényében, hogy a Sasz párt korábban ellenezte a perzsa állam elleni háború megindítását. Egy héttel ezelőtt azonban Jaakov Amidror, a Nemzetbiztonsági Tanács vezetője, a Sasz párthoz tartozó belügyminiszter, Eli Jisáj társaságában személyesen kereste fel a gyűlölködő rabbit, hogy beleegyezését kérje az agresszióhoz. Zeev Elkin, a koalíciós ügyekért felelős Likud párti kormánymegbízott a megbeszéléseket követően hangsúlyozta is, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök "fontosnak tartja a rendszeres konzultációt Ovadia rabbival".

Egyelőre nem született hivatalos bejelentés azzal kapcsolatban, hogy az ultraortodox szélsőséges Sasz párt megváltoztatta volna az Irán elleni agresszióval kapcsolatos elutasító álláspontját. A párt spirituális vezetőjének számító rabbi mostani kirohanása azonban arra utal, a fordulat megtörtént. Ovadia Joszéf egy nappal a Nemzetbiztonsági Tanács elnökének látogatása után a következőképpen nyilatkozott: "Mindenki tudja, milyen helyzetben vagyunk, Irán ördögi népe el akar pusztítani bennünket... Imádkoznunk kell teljes szívünkből".

Meg nem erősített hírek szerint az izraeli kormány úgynevezett 9 fős "belső kabinetjében" eddig négyen - köztük Netanjahu miniszterelnök - támogatták az Irán elleni agressziót, négyen - köztük Eli Jisáj belügyminiszter - ellenezték, Avi Dichter nemzetbiztonsági miniszter álláspontja azonban kétséges volt. Ha azonban a Sasz párt véleményének megváltozásával Eli Jisáj belügyminiszter is immár a támadás megindítása mellett foglal állást, akkor a borzalmas következményekkel járó döntés már megszületett.
Perge Ottó - Háárec és Jerusalem Post nyomán 

Akik a világ pénzügyi katasztrófájára játszanak 

Ki hajlandó fogadni a világ három leggazdagabb milliárdosával szemben? Jacob Rothschild hozzávetőleg 200 millió dollárt tett az euró összeomlására. John Paulson, milliárdos fedezeti alapkezelő, aki úgy 20 milliárd dollárt tett az amerikai ingatlanpiac összeomlására a pénzügyi válság kezdetén, most az euró zuhanására és az arany árfolyamának emelkedésére játszik. Soros György pedig körülbelül 130 millió dollárral növelte arany portfolióját az előző negyedévben. 

John Paulson és Jacob Rothschild között középen Soros György

Tehát vajon zuhanni fog az euró és emelkedni az arany árfolyama?

Természetesen, amennyiben valóban bekövetkezik a pénzügyi katasztrófa, mindkettőre komoly az esély. Az európai gazdaság egyre gyengébb lábakon áll és minden befektető a biztonságra hajt. A médiában leginkább azt hallani, hogy minden rendben lesz, ugyanakkor a bennfentesek tettei mást üzennek. Abban biztosak lehetünk, hogy Rothschild, Paulson és Soros tudják, mi történik a pénzügyi világban. Legtöbbünkről ez nem mondható el. Az a tény, hogy mindannyian hasonló lépéseket tesznek, már önmagában sokat elárul.

Kezdjük Jacob Rothschilddal. Minden jel arra mutat, hogy valóban az euró zuhanására számít. A CNBC a következőket írta erről: Tudjuk, hogy az euró háza táján komoly a baj, ha a bankvilág egyik ura, Lord Jacob Rothschild 130 millió fontot tesz az euró összeomlására.

Rendben. Viszont azt már egy ideje tudjuk, hogy az euró drámai mértékben gyengült. 2011 közepén az euró-dollár árfolyam még 1,40 felett volt, most pedig 1,23-nál jár. Létezik, hogy ennél is mélyebbre essen az árfolyam? Amennyiben az eurózóna tényleg összeomlik, nem nehéz elképzelni.

Egy görög csőd esetén, vagy ha Németország kilép a monetáris unióból, illetve egy új valuta jelenik meg a színen, hogy leváltsa az eurót, mindenkit, aki az euró ellen tett zseninek tartanak majd.

Nézzük John Paulson befektetéseit. A Der Spiegel egyik cikke a következőket írta róla:

Az egyik ilyen harcos John Paulson. A fedezeti alapkezelő egyszer több milliárd dollárt keresett azzal, hogy az amerikai ingatlanpiac összeomlására tett. Nem meglepő, hogy a pénzvilág igencsak felfigyelt legújabb húzására, amikor Paulson - akit egyébként igencsak lenéznek az Egyesült Államokban, mert hasznot húz a válságból - bejelentette, hogy az euró összeomlására tesz.

Ezen kívül Paulson több milliárd dollárt fektetett aranyba.

Vajon mire számít ez a két befektető? Egy európai összeomlásra?

A fenti Der Spiegel cikk szerint a kétmilliárdos nincsen egyedül. A befektetők egyre nagyobb számban készülnek egy ilyen eshetőségre.

A bankok, vállalatok és befektetők egyre inkább ez euró összeomlására készülnek. A bankközi hitelezés volumene esik, az eszközkezelők elkerülik Európát és hihetetlen mennyiségű pénz vándorol jelenleg német ingatlanokba és kötvényekbe. Az euró azért számít viszonylag stabilnak a dollárhoz képest, mert Amerika is komoly adóssággondokkal küzd. Az euróval ellentétben, a dollár esetében legalább szerkezeti problémák nincsenek.

A pénzvilág lassan kezd szembenézni a ténnyel, hogy a világ úszik az adósságban és semmilyen fiat valuta nem jó befektetés.

Amikor a Paulson-hoz és Soroshoz hasonló emberek ilyen mennyiségű pénzt fektetnek aranyba, érdemes komolyan elgondolkozni a globális pénzrendszer állapotáról.

Hihetetlen mennyiségű pénzekről van szó:

Múlthéten érkeztek hírek, az (amerikai) Értéktőzsde Felügyelethez (SEC) beadott jelentések formájában, hogy Soros György és John Paulson növelte SPDR Gold Trust (a világ legnagyobb tőzsdén kereskedett alapja fizikai aranyra) befektetését.

Mr. Soros 319.550 darabról 884.400-ra növelte részvényeinek számát, Mr. Paulson pedig 4,53 millió részvényt vásárolt, így jelenleg összesen 21,3 millió darab SPDR Gold Trust részvénnyel rendelkezik.

A jelenlegi 156 dolláros árfolyamon Soros György befektetése 88 millió, míg John Paulsoné 700 millió dollárt ér. Ezek nagyon komoly pozíciók.

Arról nem is beszélve, hogy a világ központi bankjai is példanélküli ütemben vásárolnak aranyat. Az Arany Világtanács adatai szerint az elmúlt negyedévben a világ központi bankjai összesen 157,5 tonna aranyat vásároltak. Ez a modern pénzügyi történelem legnagyobb központi banki aranyvásárlásának számít.

Ez azonban csak a kezdet.

A Market Watch szerint arról reppentek fel hírek, hogy Kína több ezer tonna arany vásárlására készül:

Nem megerősített hírek szerint Kína legalább 5000-6000 tonna arany vásárlására készül, amit még idén el is kezdene, állítja Kevin Kerr, a Kerr Trading International elnöke.

Ez a mennyiség meghaladja az egy évre vonatkozó teljes globális aranytermelést, mondja Kerr. "Nincs annyi aranyunk, hogy Kína ilyen mennyiséget vehessen, azonkívül ekkora tétel megvásárlásához sok időre van szükség."
Sokszor tesszük fel a kérdést, hogy mi következik ezután. Ezt persze senki sem tudja biztosan. Bármikor kialakulhat egy újabb válság Európában vagy háború törhet ki a Közel-Keleten. Ahogy arról néhány napja írtunk, Jim Rogers szerint "az amerikai elnökválasztás után válik igazán kritikussá a helyzet". Mások úgy gondolják, hogy ennél is korábban elindulhatnak a dominók.

Az a bizonyos "Lehman Brothers pillanat" nem jött még el, de a szakadék szélén táncolunk. Mark E. Grant a következőket mondta az európai helyzetről:

Mindegy, hogy Görögországot, Spanyolországot, Olaszországot, Portugáliát vagy akár Írországot vesszük alapul, a helyzet egyre romlik. Nincs olyan hely a kontinensen, ahol javulna a helyzet és még Franciaországban és Németországban is érezhető a pénzügyi feszültség. Nem az a kérdés, hogy euró-bear vagy euro-bull piac van-e. A hónapról hónapra érkező adatok aggasztóak.
Egyre többen gondolják, hogy az euró egyszerűen nem vált be és meg vannak számlálva a napjai. Már csak az a kérdés, hogy ki pislog először.

Senki sem akar elsőként kilépni a monetáris unióból. Az is előfordulhat, hogy végül a finnek teszik meg ezt a lépést, ami jól jönne Németországnak, mert így nem őt tekintenék a rosszfiúnak, aki elindítja a lavinát. Ez persze nem azt jelenti, hogy Németország soha nem húzná meg a ravaszt, ha más nem teszi meg. A német közvéleménynek már elege van a gyenge dél-európai testvérek kimentéséből, pedig jelenleg igencsak úgy áll a dolog, hogy folyamatos mentőakciók nélkül az euró szétesik.

Egyre több apró jel mutatja, hogy a németek a kijárat felé araszolnak.

Egy apró érdekesség, hogy a frankfurti nemzetközi repülőtérről eltávolították a korábban ott álló hatalmas euró jelet ábrázoló szobrot. Csütörtökön eltávolították a hatalmas szobrot (ami az Európai Központi Bank előtt állónak a mása) a Frankfurti Nemzetközi Repülőtérről. A hivatalos magyarázat szerint a szobor "műanyag alkatrészei 11 év után elöregedtek és a terminálnak a helyre is szüksége van, ami a szobor lebontásával felszabadul".

Vajon az szobor lebontása azt jelzi, hogy Németország készül visszatérni a márkához?

Ez persze véletlen egybeesés is lehet, vagy mégis inkább a várható események előszele?

A legtöbb embernek Észak-Amerikában vagy Európában fogalma sincs arról, hogy mire számítson. A lakosság java megelégedne azzal, ha legalább dolgozhatna, és ki tudná fizetni a számláit.

Sajnos sok millió keményen dolgozó ember kénytelen lesz ráébredni a rideg valóságra. Az élet milliók számára fog gyökeresen megváltozni.

Mindez azonban nem szükségszerűen rossz, illetve nem kell, hogy az legyen, legalábbis nem minden esetben.

Érdemes elolvasni, hogyan reagált néhány fiatal görög a kialakuló válságra:

2010 tavaszán, miközben a görög kormány az addigi legkeményebb megszorításokra készült, a 29 éves Aposztolosz Szianosz otthagyta jól fizető weboldaltervezői állását, otthagyta athéni lakását és az egész civilizációt. A Telaithrion hegy tövében, Evia szigetén Szianosz és három hasonló gondolkodású athéni barátja egy öko-közösséget alapítottak. Céljuk az volt, hogy százszázalékosan fenntartható módon éljenek, a pénzrendszertől és az ország elektromos hálózatától függetlenül, szabadon. A csapat együtt alszik a sajátkészítésű jurtákban, megtermelik saját élelmüket, a felesleget pedig a szomszéd faluban elcserélik olyan termékekre, amiket nem tudnak megtermelni.

Ezen érdemes elgondolkozni.

Hasznos lehet megtanulni azokat a képességeket, amik lehetővé teszik, hogy az ember a rendszertől függetlenül is képes legyen túlélni, egy összeomlás esetén. A kormányok és a nagybankok teljes gőzzel készülnek egy esetleges összeomlásra.

Mi miért nem tesszük?

Az Egyesült Államokban és Európában egyre több ember él fizetésről fizetésre. Egy komolyabb gazdasági válság esetén esélyük sincs felszínen maradni.

Az USA és sok más ország gazdaságát mesterségesen tartják életben.

Figyeljük a pénz mozgásának sebességét. Egy egészséges gazdaságban a pénzmozgás nagyon gyors. Egy beteg gazdaságra ennek az ellenkezője igaz. Most ez történik. Ez történt az 1929-30-as válság idején is. A különbség az, hogy mi még csak a válság elején tartunk. Sőt, a jelen helyzet bőségnek fog tűnni, ahhoz képest, ami a világra vár.

Jacob Rothschild, John Paulson, Soros György és bennfentes társaik készülnek az érkező káoszra.

Te mit teszel?

Poszt szerzője: Thea - Forrás: The Economic Collapse/
idokjelei.hu

Emlékeztető: "Világkormányt fogunk csinálni, akár tetszik Önöknek, akár nem! Az egyetlen kérdés, hogy ez a kormányzat vajon megegyezés, vagy hódítás által születik majd meg." (Paul Wartburg bankár, a FED (Amerikai Szövetségi Bank) egyik alapító családjának tagja) 
sokkaljobb.hu 
Igen a válságok arra lesznek jók , hogy a nemzetek kérjék a Világkormány létesítését, és sok önállósági kérdésről lemondanak, az eljövendő fasiszta diktatúra megalakítása érdekében. Azt várják, hogy az uzsoracivilizáció kiteljesedik, és az emberek kamatrabszolga sorban szogálják majd a zsidó népet, mert ez a goj sorsa kiszolgálni a kiválasztott fasiszta cionista zsidó fajt, kik állatnak sem tekintik e rabszolga hadat, a gojokat igyekeznek legyilkolni, hogy csak a degenerált fajuk élhessen a földön. Szedjétek össze az összes zsidót, bankárostól rablóstól, és vissza Oroszországba szibériába telepítsétek le őket, kéthét leforgása alatt 20 kg csomaggal a kezükben, és a körletüket nem hagyhatják el soha többé, ne érezzenek kisértést a világuralomra. Zsidó a zsidóval összezárva, csak ha dolgoznak akkor élhetnek , és semmi segély semmi hollókoszt , hollókosztozzanak egymásközt , de ne az emberiség kárára.

Megvalósult Abszurdisztán 
Etam Samat, 2012. augusztus 25., 13:09 ˇ Facebook
MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYÉNEK ÁTMENETI RENDELKEZÉSEI. 
5. A kommunista diktatúra alatt elkövetett, a rendszer kiépítését és fenntartását célzó bűncselekmények üldözése nem volt lehetséges, mely lehetőség - a jogfolytonosságot megszakító alkotmányos fordulat híján - az első szabad választás után sem nyílt meg. Elmaradt a diktatúra vezetőinek felelősségre vonása, nemcsak jogi, de erkölcsi értelemben is. Az Alaptörvény hatálybalépésével lehetőség nyílik az igazság érvényesítésére.

Akkor értelmezzük közösen:

A kommunista diktatúra vezetőinek felelősségre vonása nem történhetett meg:

"A JOGFOLYTONOSSÁGOT MEGSZAKÍTÓ ALKOTMÁNYOS FORDULAT HÍJÁN"

"Az Alaptörvény hatálybalépésével lehetőség nyílik az igazság érvényesítésére."

Tehát. Az alaptörvény hatályba lépésével jogfolytonosságot megszakító alkotmányos fordulat következett be.

Az alaptörvény 2012. január 1-én lépett hatályba és innentől hazánk nem jogutód állama a "kommunista diktatúra" idején (1949-1989) létező államnak.

Tehát ez egy ÚJ ÁLLAM.

Ez az új állam vajon jogfolytonos e azzal az állammal, ami 1989-ben, Magyar Köztársaság néven és annak ideiglenes alkotmánya által keletkezett?

"bűncselekmények üldözése nem volt lehetséges, mely lehetőség - a jogfolytonosságot megszakító alkotmányos fordulat híján - AZ ELSŐ SZABAD VÁLASZTÁS UTÁN SEM nyílt meg ."

Tehát: a 89-es ideiglenes Alkotmány megalkotásával létrejött Magyar Köztársaság jogfolytonos maradt a "kommunista diktatúra" államával.

Lehet-e az alaptörvény által létrehozott új, "Magyarország" nevű állam jogfolytonos azzal a "Magyar Köztársaság" nevű állammal, ami deklaráltan jogfolytonos a "kommunista diktatúra" államával?

A válasz: NEM.

Tehát: 2012. január 1-től a Magyarország nevű állam sem a "kommunista diktatúra" államával, sem az 1989-ben létrehozott Magyar Köztársaság államával NEM JOGFOLYTONOS.

Tehát: ÚJ ÁLLAM.

Kérdéseim (és minden magyar állampolgár kérdései) a következők:

Létrehozhatnak e új államot országgyűlési képviselők?

Az új állam tagja-e az Európai Uniónak, tagja-e a NATO-nak, Tagja-e az IMF-nek? Ha igen, mikor lett azzá?

Az új állam országgyűlési képviselőit ki választotta meg?

2011.12.31 23:59 - Felhívás! 
Etam Samat, 2012. február 1., 4:07

A Magyar Köztársaság nevében felszólítok minden Magyart, hogy (lehetőség szerint) békésen és törvényes keretek között lépjen fel a kizárólagos hatalomra törekvők ellen, a Magyar Köztársaság és annak Alkotmánya védelmében!
1949. évi XX. törvény
A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

I. fejezet - Általános rendelkezések
2§(3)
Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult ésköteles fellépni.


A Fidesz alkotta alaptörvény érvénytelen és illegitim!

Érvénytelen és jogilag semmis, mert senki sem hatalmazta fel őket annak megalkotására. Orbán Viktornak és személyesen választott képviselőinek nincs hozzá sem felhatalmazása, sem joga, hogy a Magyar Köztársaság helyett egy új Államot alapítson Magyarország néven és annak alaptörvényt alkosson!
II. fejezet - Az Országgyűlés
19. § (1) A Magyar Köztársaság legfelsőbb államhatalmi és népképviseleti szerve az Országgyűlés.
   (2) Az Országgyűlés a népszuverenitásból eredő jogait gyakorolva biztosítja a társadalom alkotmányos rendjét, meghatározza a kormányzás szervezetét, irányát és feltételeit.
   (3) E jogkörében az Országgyűlés
      a) megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát 


És nem Magyarország alaptörvényét!!!

Illegitim, mert a nép nélkül lett megalkotva!

A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg
2. § (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

3. § (2) A pártok közreműködnek a népakarat kialakításában és kinyilvánításában.


Tehát ebből az következik, hogy a Magyar Köztársaságban Alkotmányozni a nép nélkűl nem lehet! A népszuverenítás elvéből következőleg, az Alkotmányozásnál fontosabb és jelentőségteljesebb feladata egy népnek nincs és nem is lehet a hazája tekintetében! Ennek a jognak vagy elvnek bármilyen mértékű sérülése, annak korlátozása révén nem csak, hogy megengedhetetlen, hanem - különös tekintettel hazánk jelenlegi politikai, társadalmi, gazdasági helyzetére - egyenesen hazaárulás is egyben. A nép elárulása és félre ill. megvezetése!

Az 1848-as áprilisi törvények egyike alapozta meg azt a hatalmat, amitől a Fidesz (az 1945-1948 során alkotmányozó képviselők után másodszor) meg akarja fosztani a népet!
MAGYARORSZÁG alaptörvénye

Alapvetés
B) cikk
(3) A közhatalom forrása a nép.
(4) A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.

Az állam
8.cikk
(3) Nem lehet országos népszavazást tartani
a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről


Mindezekhez:
1992. évi XXIII. törvény a köztisztviselők jogállásáról

12. § (1) A köztisztviselőnek kinevezésekor esküt kell tennie.
(2) Az eskü szövege a következő:
"Én ......... esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek.Országunk Alkotmányát, alkotmányos jogszabályait megtartom. A minősített adatot megőrzöm. Hivatali kötelességeimet részrehajlás nélkül, lelkiismeretesen, becsületesen, a jogszabályoknak megfelelően, pontosan, etikusan, az emberi méltóságot feltétlenül tiszteletben tartva, a legjobb tudásom szerint,nemzetem (és ................. önkormányzat) érdekeinek szolgálatával teljesítem. Hivatalomban és azon kívül példamutatóan viselkedem, s minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését, szellemi és anyagi javainak gyarapodását előmozdítsam."


(Az eskütevő meggyőződése szerint:) 
"Isten engem úgy segéljen!"
Az Országgyűlés 46/1994. (IX.30.) OGY határozata
a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról 2

(4) A képviselő köteles képviselői tevékenységét az Alkotmánynak és a jogszabályoknak megfelelően végezni, valamint a Házszabály előírásait betartani.


Ehelyett egy jogi nonszensz, ami történik és a legteljesebb mértékben Alkotmány ellenes. A Fidesz a még nem hatályba lépett alaptörvényében hatalmazta fel magát (mert a hatályos Alkotmány ezt nem teszi lehetővé) visszamenőlegesen arra, amit tett:

AZ ÁLLAM

Az Országgyűlés
1. cikk
(1) MAGYARORSZÁG legfőbb népképviseleti szerve az Országgyűlés.
   (2) Az Országgyűlés
        a) megalkotja és módosítja Magyarország Alaptörvényét

Tiszta sor. A Magyar nép nem rendelkezhet a saját sorsa felett többé. És ezer féle érvet vesznek elő azok, akik kritizálják az alaptörvényt alsó-felső-Peltőcétől Torontóig, csak a legfontosabbat nem, a NÉPSZUVERENITÁS elvét, amire az egész ún. nyugati demokrácia épűl.. Elvileg... Ha ezt kiegészítjük azzal a ténnyel, hogy Orbán Viktor csatlakozott az európai unió ún. "fiskális paktumához" és az ESM-hez, melyek ugyan "még" nem kötelező érvényűek ránk nézve (próbálják hülyíteni a birkát), akkor egyértelműnek vehetjük, hogy a Magyar Köztársaság maradék szuverenitásának a végleges felszámolása és hazánknak egy újabb diktatórikus "birodalomhoz" való csatolása a cél.

Komolyan kérdezem:
MIRE VÁRTOK MÉG??? 

Siklósi András: Magyar örömünnep Bösztörpusztán - ürömmel keverve 

Posted on 2009/08/25 
Nemzeti InternetFigyelő
Mottó: 1.) "Ez a puszta egy olyan hely, ahol egész évben ajándékba kapjuk a természetet. Itt egy olyan közösség gyűlt össze, melyben még nem múltak el nagyanyáink ünnepnapjai, és a vigasságokban együtt mulat kicsi és nagy, család és szomszéd..." (egy résztvevő)

2.) "Megbízható, maradandó szivárvány a szerelem és a hazaszeretet, az embernek az életörömmel s az életigenléssel kötött, el nem pusztítható, meg-megújuló szövetsége." (egy másik résztvevő)

3.) "A minden titkot ismerő Nagyasszony vigyázó két szeme óvjon Napatyánk fényében!" (
Badiny Jós Ferenc: a tatárlakai agyagkorong olvasata) 

Bárki bármit is állít róla, a Magyarok Szövetsége (MSZ) által szervezett Magyarok Országos Gyűlése az év legnagyobb szabású és legfontosabb tömegrendezvénye volt. Éppen ezért rendkívül méltatlan a nyomtatott s az elektronikus sajtó viselkedése, hiszen gyakorlatilag bojkottálták az előzetes felhívások, tudnivalók közlését, ill. mellőzték a tudósításokat, híradásokat, tehát szinte hermetikusan elzárták a nyilvánosságtól a bösztörpusztai eseményeket és dokumentumokat. Ez a média-ellenszél hatványozott erőfeszítéseket és lelkesedést igényelt az önkéntesek több ezres seregétől, akik nem hibáztathatók azért, hogy nem minden alakult az elképzeléseknek, elvárásoknak megfelelően.

A résztvevők pontos számának megállapítása nem könnyű, hiszen hatalmas területen, egymással párhuzamosan zajlottak a programok, ami erősen szétszórta a közönséget. Azt hiszem azonban, hogy nem tévedek nagyot, ha a 3 napos találkozó (2009. augusztus 21-23-án) összlétszámát 150-200 ezresre becsülöm. Voltak köztük olyanok (mint én), akik végig kitartottak, s akadtak sokan, akik csak 1-2 napra vagy néhány órára látogattak el a helyszínre.

A rendezvény célját a szervezők három mondatban fejezték ki: "Őseink hite, tisztessége és verítéke teremtette és tartotta meg e hazát. Gyere, nézd és halld meg Bösztörpusztán, hogy volt a múlt, s hogy lesz a jövő! Erre hív nemzetünk egysége, a Magyarok Szövetsége!" Előzménynek tekinthető a tavaly nyáron ugyanitt tartott nagy sikerű Kurultaj, melyen ázsiai testvérnépeink képviselőit láttuk vendégül egy közös táborozásra. (A tervek szerint a következőt 2010-ben tartják majd a bugaci pusztán. Tudomásom szerint most csak egy németországi emigrációban élő ujgur küldöttség képviseltette magát, s egyben beszámolt a kínai hódítóktól elszenvedett barbár elnyomásukról.)

Vukics Ferenc vezette MSZ fiatal (2008-ban indult), pártoktól független civil szervezet, mely igen rövid idő alatt komoly eredményeket mutatott fel a nemzetépítésben és összefogásban, s pillanatnyilag az ország legdinamikusabban fejlődő közössége. Több mint 1000 településen, valamennyi megyénkben vannak tagjai, s több száz kisebb-nagyobb nemzetvédő és hagyományőrző csoport integrálódott már hozzá. Az elcsatolt részeinken s az emigrációban is egyre népszerűbbek a hazafias érzésű magyarság körében, s persze rosszakaróik száma is egyre nő a romboló, gyarmatosító idegenszívűek körében. Most még korai értékelni munkájukat, mivel nem látható, mennyire lesz szilárd, kitartó és harcképes a 13 tagozatból álló MSZ, ha ellepik a beépülő bomlasztó ügynökök s a külső támadások is fokozódnak ellene. Amennyiben a politikában is aktivizálódnak (hosszú távú fennmaradásuknak csupán így volna értelme!), s százezreket, milliókat lesznek képesek mozgatni, akkor bizony számolniuk kell a létüket fenyegető ellenséges kihívásokkal, rágalmazásokkal, elbizonytalanító megbélyegzésekkel. 

Érdekes, hogy a nemzeti oldalon sem örvendhetnek osztatlan elismerésnek: számos kiváló honfitársunk - okkal vagy ok nélkül? - megkérdőjelezi szándékaik eltökéltségét, módszereik tisztaságát, vezetőik feddhetetlenségét, s valamiért nem szívelheti őket. Erre mindenképpen figyelniük kellene, ahelyett, hogy értetlenül, "könnyedén" lepöckölik magukról az efféle kritikákat. (Gyakori vád pl. velük szemben, hogy sanda módon kihasználják a tömegek bizalmát, s ha már kellő befolyásra tesznek szert, akkor egy "huszáros" fordulattal ők is párttá alakulnak. Üdvös lenne ettől félreérthetetlenül elhatárolódni, mert ha valóban van ilyen hátsó szándékuk, akkor a népharag rövidesen elsöpri őket. Reméljük, nem terveznek ilyesmit, mert ezzel önmagukat végleg kinyírnák, továbbá a szintén felívelő Jobbikot is alaposan meggyengítenék.) Ha ellenben kerülni kívánják a közvetlen (nem pártszerű!) politikai küzdelmeket, s megrekednek egy "szalonképes" szinten, ill. soraikba válogatás nélkül bárkit beengednek (sajnos erre utaló jeleket bőven tapasztalhatunk!), akkor hamarosan egy súlytalan gittegyletté válnak, ami igazán szomorú, végzetes sors lenne a magyarság jelenlegi katasztrofális állapotában. Mindezt csak azért említem, mert eddig még nem történt semmi helyrehozhatatlan, ám - mint tudjuk - az ördög sohasem alszik.

Bösztörpuszta a Kiskunsági Nemzeti Park területén fekvő több ezer hektáros természetvédelmi terület, az ország második legnagyobb szikes pusztája, Kunszentmiklós és Szabadszállás közt, Kecskeméthez közel található. Sajátos növény- és állatvilága van, őshonos háziállatok is tenyésznek buckáin. Varázsos, szilaj világ ez, emlékeztet őseink nomád korszakára, s Petőfi versei is gyakran eszünkbe jutnak, ha megmerülünk ebben az alföldi miliőben. Az augusztusi nap keményre szikkasztotta a rögöket, s a lovas bemutatók alkalmával, vagy a szombaton feltámadt szélvihar hatására bizony hatalmas porfelhő kerekedett. A végtelen ligetes mezőn valóságos jurta- és sátorerdő épült, egymástól távoli színpadokkal tarkítva, továbbá a szakrális teret legmagasabb létesítményként uraló Hétboldogasszony kápolnával, mely egyszerűségében is ízléses, szemet gyönyörködtető látvány, a kettős keresztjével, ágasfáival s a rájuk simuló fehér ponyvával. Több óráig tartott, mire a terepet nagyjából bejártam, s nem vagyok biztos benne, hogy minden lényeges szépséget sikerült szemügyre vennem. 

A tervezett és megvalósított program olyan gazdag volt, hogy szerintem ennél kevesebb talán több lett volna (aki sokat markol, keveset fog!), mivel képtelenség akár töredékeiben is áttekinteni egyszerre ennyi előadást, tanácskozást, kulturális, hagyományőrző és spirituális eseményt. Nézzük konkrétabban, mit kínált a 3 nap az érdeklődők számára. Kb. 1000 kézműves és őstermelő vására, Pusztaegyetem (mintegy 120-150 előadással), Magyar Találmányok Háza, kárpát-medencei néptáncosok találkozója, nemzeti rock-zenekarok fellépése, Fénykorona-szertartás, történelmi élőképek (pl. Nagy-Magyarország határainak megformázása élő emberekkel), Civil Parlament, harcművészeti bemutatók, íjászat, lovaglás, gyermekprogramok, népi játékok, természetgyógyászat, Nemzeti Könyvsátor, kézműves foglalkozások, Magyar Ízek találkozója, Magyarok Asztala, megyei és országos elöljárók választása stb. stb. Szóval aligha unatkozott bárki, aki vette a fáradságot az ismerkedésre. Elképesztően sok áldozatvállalás, önzetlen munka rejlik e bőséges választék mögött, ezt fölösleges is mondanom.

Mivel azonban feladatom nem a lelkendezés, hanem a tárgyilagos értékelés, nem hallgathatok el néhány ünneprontó, zavaró tényezőt sem. Mindenekelőtt igen szerencsétlen volt a parkolás rendszere. Az, hogy 500 Ft "önkéntes" hozzájárulást gyűjtöttek be gépkocsinként és naponta (a semmiért a semmi közepén!), még hagyján. Hanem az, hogy kilométerekre a rendezvény helyszínétől már félreállították az autókat (melyeket a sötét éjszakában alig lehetett megtalálni), ahelyett, hogy közelebb engedték volna őket, bizony több mint hiba. Az sem túl vonzó, hogy az árusoktól magas fejpénzt szedtek, akik nyilván ennek ürügyén (is) igen megemelt árakon kínálták portékáikat, így az ételeket, italokat is. Ugyanakkor a több 10 milliós bevételből (ezt gyarapította a WC-használat díja is) a rendezők még arról sem gondoskodtak, hogy legalább néhány víztartályt, vízcsapot és mosdóvályút elhelyezzenek a táborban, ahol normálisan megmosakodhattunk volna, ha már zuhanyozni nem lehet. Így aztán a tűző napon izzadva 3 napig főhettünk a saját levünkben, s koszosan, büdösen tántoroghattunk a hőségben. Erre a súlyos mulasztásra az sem mentség, hogy semmilyen külső támogatást sem kaptak, s mindent saját erőből kellett megoldaniuk; elvégre nem vagyunk vademberek, s tudtommal derék őseink is ismerték már a víz jótékony, tisztító hatását.

Információt, felvilágosítást úgyszólván sehol se lehetett kérni és kapni, vagy ha mégis volt ilyen bázis, elég ügyesen álcázták. A 7 nagy sátorban egyszerre folyó előadások sokszor keresztezték egymást, ezért arra kényszerültem, hogy felében-harmadában tekintsem meg őket, hogy legalább bele-belehallgathassak egyikbe-másikba. Ezek kapcsán azt szűrtem le, hogy bár tematikájukban roppant változatosak voltak, szinte semmit sem szóltak arról, hogy konkrétan kik és mi végből okozták a magyarság tragédiáját, végzetes pusztulását, s ebből az elviselhetetlen helyzetből létezik-e valamilyen kiút. Erre vonatkozó reális, világos eligazítást csupán jómagam és 
Posta Imre adtunk. A többiek csak kerülgették a forró kását, s valami hamis optimizmussal hitegették a közönségüket. Volt olyan "nemzetvédő" (szándékosan nem nevezem meg!), aki azt bizonygatta, hogy a cigányok s a zsidók is testvéreink, ők is "jó magyarok", miközben meglopnak, kifosztanak és halomra gyilkolnak bennünket. No, itt elszakadt bennem a cérna, s mivel nem óhajtottam bekiabálni, hogy testvérünk ám a hóhér, meg az óhéber öreganyád, inkább tüntetően eltávoztam. 

Totális kudarc volt a Fénykorona-szertartás is, amire a közönség is a lábával szavazott, mivel röpke 20-30 perc alatt - velem együtt - eltávozott a nézők közel háromnegyede. (Eddig volt szerencsém 2 hasonlót megtekinteni a fővárosi Hősök terén, ill. Gödöllőn, s azok meg az itteni közt ég és föld volt a különbség.) Aztán rendkívül visszatetszőnek hatott az újraválasztott Vukics elvtelen magasztalása, tömjénezése, levegőbe dobálása is. Igazi, öntudatos vezető, a haza ügyét szerény alázattal szolgáló férfiú - érdemeitől függetlenül - aligha engedné meg, hogy ennyire körülajnározzák. (Ez inkább Rákosiékat, Kádárékat jellemezte.) Nem sorolom tovább a negatívumokat, pedig még nem értem a végére. Nem szeretném a dolgokat misztifikálni, de a szombat éjszakai vihar s a hosszan szakadó eső szerintem egyfajta istenítélet volt. A Fönnvaló alighanem ezzel fejezte ki rosszallását, ill. próbálta szelíden helyretenni a félrecsúsz(tat)ott, elbaltázott "apróságokat".

Külön meg kell említenem a találkozó záró kiáltványát, amely nemcsak fölöttébb óvatos, hanem minősíthetetlenül gyenge és tartalmatlan is, s egy valamirevaló középiskolás is különbet fogalmazott volna. Érdemi követelések deklarálása helyett csupán egy bátortalan felszólítás az államfőhöz, az országgyűléshez s a kormányhoz, hogy kezdjék meg (majd pont ők!!) az alkotmányos jogfolytonosság helyreállítását. Ezen túl 5 pontban rögzíti az MSZ néhány (mellékes?) törekvését, a többi sorsdöntő tétel nyilvánosságra hozatalát pedig későbbre halasztja, azaz bajainkat szőnyeg alá söpri. Ha pedig szerényen udvarias kívánságaik sem teljesülnek (erre akár mérget is vehetnek!), akkor "polgári engedetlenséget" hirdetnek. Hol éltek ti, kedves Barátaim, azt hiszitek tán, hogy ezzel a bűnbandával szemben ennyi is elég? Hát a megdöglésünkhöz biztosan!

Remélhetőleg az illetékesek levonják az őket érintő tanulságokat, s a következő találkozó sokkal gördülékenyebb, eredményesebb lesz, mert egy ilyen nemes ügy nem csúszhat el néhány banánhéjon. A fölvázolt hibák ellenére összességében pozitívan ítélhető meg ez a 3 nap, s a fogékonyabb lelkületű honfitársainknak mindenképpen fölemelő élményt jelentett; akár hónapokra, évekre elegendő szellemi-lelki töltekezést a hétköznapi megpróbáltatások elviseléséhez. Jó volt itt magyarnak lenni, régi barátokkal találkozni, és újakat szerezni. Ebben a légkörben átvillant rajtunk, hogy mi a nemzettestvéri szeretet, mit jelent az összefogás s a közös célért vállalt bajtársiasság. Itt a puszta közepén rend, türelem és megbecsülés uralkodott, felelősséget, szolidaritást éreztünk egymás iránt, tehát mindnyájan gazdagabbá váltunk.

Igaz, mostanában nincs okunk táncra perdülni, vagy dalra fakadni, mégis szükségünk van ilyen boldogító örömünnepekre, efféle összekovácsolódásra, mert különben megkövül a szívünk, s szétrohad a lelkünk. Nem osztom azok véleményét, akik Bösztörpusztát fölösleges "magyarkodásnak", keresztényellenes "pogánykodásnak" bélyegzik, hiszen nem tettünk mást, mint megmerültünk ősi kultúránkban, hagyományainkban, hitvilágunkban, ill. szerves önépítkezésbe kezdtünk, amik nélkül teljesen kiüresednénk, s védtelenül állnánk külső és belső ellenségeink megsemmisítő szorításában. Harcolni és győzni csak úgy lehet, ha van jövőképünk, határozott célunk és nemzetstratégiánk, ehhez pedig alaposan ismernünk kell eredetünket, históriánkat s a népünk sok évezredes létének kikristályosodott bölcsességeit. Ebben a fölvilágosításban, a magyar küldetés megismerésében, életösztönünk megerősítésében vitathatatlanul segítségünkre volt ez a nyárvégi együttlét, mely az agyonhallgatása és hiányosságai dacára sem maradt pusztába kiáltott szó.

Mégis, amikor vasárnap éjjel holtfáradtan Szegedre érkeztem, s drága feleségem megkérdezte, hogy mi volt a legjobb az egészben, azt válaszoltam neki, hogy a hazatérés. Az, hogy visszajöttem hozzá, otthonunk melegébe. 


A kínai tábornok akár egy világháború árán is megvédené Iránt 

2011/12/02 
Infowars.com - IdőkJelei
Zhang Zhaozhong tábornok, a Kínai Nemzetvédelmi Egyetem professzora úgy nyilatkozott, hogy Kína egy percig sem fog tétovázni, ha Irán védelméről van szó, akkor sem ha ez a harmadik világháború kirobbanását jelentené. A nyilatkozatot válasznak szánta az amerikai hadsereg intézkedéseire, melyek egyre több hadihajót indítanak a térségbe az egyre növekvő feszültség közepette. 

Az NDTV, egy Kínán kívülről sugárzó kínai nyelvű csatorna adásában elhangzottak szerint, Zhang Zhaozhong tábornok az Irán elleni USA-izraeli támadásra reagálva elmondta, "Kína nem fog habozni, hogy megvédje Iránt, még akkor sem, ha ez a harmadik világháború elindítását jelenti." A kijelentés, mint várható volt, sokakat megdöbbentett.

A híradás Xia Ming professzort is idézi, aki átfogalmazva ugyan, de megismételte a kijelentést, hogy "a harmadik világháború kirobbantása kizárólag belpolitikai indítékkal, szükségből történne," de hozzátette, hogy egy ilyen út támogatása nevetséges lenne.

Kína vehemensen megerősítette Iránhoz fűződő szövetségét az elmúlt hetek során. A megnyilatkozások közül talán az iráni brit nagykövetség elleni támadással kapcsolatos reakció a leginkább említésre méltó, mivel Kína nem volt hajlandó kritikával illetni az iráni diákok akcióját.

Kína és Oroszország egyaránt egyértelművé tették, hogy minden Irán ellen tervezett katonai akció ENSZ felhatalmazását meg fogják vétózni. "Kína tisztában van az egyes országok kemény reakcióival a kialakult helyzetet illetően és aggódik a fejlemények miatt," nyilatkozta Hong Lei, kínai külügyminiszter a riporterek kérdésére reagálva a tegnapi nap folyamán.

"Reméljük, az illetékes országok megőrzik higgadtságukat és nem indulatból fognak dönteni ilyen fontos kérdésben, hogy elkerülhessük a konfrontációt."

A Nimitz osztályba tartozó Stennis szuper-anyahajó már most is az iráni vizek közelében van, az USS Carl Vinson repülőgép anyahajó pedig a napokban indult el, hogy csatlakozzon az amerikai tengerészet 5. Flottájához.

"Az USS Carl Vinson mellett az USS Bunker Hill irányított rakétahordozó és irányított rakétaelhárító is útnak indult tegnap reggel, az USS Halsey pedig néhány órán belül követi," jelentette az NBC SanDiego, hozzátéve, hogy valamennyi hajó a közel-keletre tart.

A Szíria ellen tervezett támadás miatti félelmek igencsak megnőttek, amikor kiderült, hogy az USS George W. Bush hadihajó elhagyta szokásos állomáshelyét és Szíria partjai közelébe érkezett, ám azóta a hajó visszaindult Norfolk Virginia-i állomáshelyére.

Kapcsolódó:
    Halevy: Az irániak helyében én aggódnék a következő 12 hétben
    USA hadihajók és vadászrepülők mozgósítása a Perzsa-öbölnél
    További háborús készülődés Izraelben
    Panetta szerint az USA készen áll Irán megtámadására
    Oroszország a NATO rakétavédelmi rendszer megtámadásával fenyeget
    Még több háború és földrengés - End Time Info Podcast
    Az izraeli televízió az Irán elleni támadás lehetőségeit taglalja
    Oroszország egyre több csapatot mozgósít Irán északi határán 


Fokozódik a Mossad aktivitása Magyarországon - Ébresztő! 
2009. augusztus 07. - 12:05 Jövőnk.info
Módszeres előkészületekre utal az izraeli titkosszolgálat aktivitása hazánkban. Folyik az etnikai feszültség irányított élesítése, a stratégiai objektumok elfoglalása, az izraeli haderő betelepülése. Az elhárítás belső háborút vív, a kormány sodródik, a nemzeti oldal felkészületlen, a gárda-szerű szerveződéseket megvezetik.

Hétfőre virradó éjjel ismét lecsaptak az Mossad által fizetett bérgyilkosok, ezúttal megint egy nyírségi településen, Kislétán. A rendőrség konkrét eredményt ez esetben sem tud felmutatni, csak azt erősítették meg újra: az elkövetők profik. Már arról is terjeng szóbeszéd, hol toborozta a bérgyilkosokat az izraeli titkosszolgálat. A bérgyilkosok - illetve megbízóik - egyre inkább figyelmet fordítanak arra, hogy az áldozatok lehetőleg dolgozó, úgymond tisztességes cigányok legyenek, és gyerek is legyen az áldozatok között. A gyilkosságokra hivatkozva és a Magyar Gárdával rémítgetve cigány bűnbandákat fegyvereznek fel, úgymond 'önvédelem' okán. Erre vonatkozóan még csak Budapest egyes kerületeiben terjednek információk, de valószínűsíthető, hogy ugyanez zajlik vidéken is, különös tekintettel Borsod és Szabolcs megyére.

A zsidó érdekű 'őrző-védő' cégek sorra felügyeletük alá vonják a kulcsfontosságú intézményeket, többek között a honvédség laktanyáit, raktárait is ezek őrzik. Az In-Kal a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a rendőrséggel is.

Az izraeli haderő folyamatos beáramlásáról újabb és újabb információk bukkannak fel. Már most zsidó katonák százai állomásozhatnak Magyarországon. A honvédség leszerelése, az állomány szétzavarása, a hadianyagok megsemmisítése már régen megtörtént. A rendőrség vidéki őrseit a cigányok sikertelen besorolása után azoknak biztonsági őrökként való alkalmazásával hígítják. A rendőrök minden szinten igyekeznek kivédeni a belső támadást. Sőt, mivel ők látják át legjobban a hatalom nemzetellenes intrikáit, szervezetileg is igyekeznek fellépni. Nem véletlenül áll a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezete a támadások célkeresztjében. Szima Judit főtitkár ellen bírósági eljárás folyik, a rendőröket a nemzeti oldalra beépített ügynökök és aránytalan fellépés parancsával igyekeznek parancsmegtagadásra és támadható nyilatkozatok kiadására bírni.

A Nemzetbiztonsági Hivatal berkeiben komoly belső háború folyik a zsidó irányítás és az állomány jobb érzésű magyarjai között. Laborc Sándor leváltása, Ficsor Ádám titkosszolgálatokat felügyelő miniszter lemondása nem véletlenek.
Más külföldi titkosszolgálatok is dolgoznak hazánkban, látszólag egyelőre várakozó állásponton.
Az egyébként nemzetidegen kormány gyakorlatilag a műveletekbe nincs bizalommal beavatva. Sodródnak a Mossad irányította eseményekkel, kétségbeesve igyekeznek legalább látszólagos vezető pozíciót tartani. Nagy erőkkel keresik a cigánygyilkosságok elkövetőit - akinek megtalálását a profi munka mellett az alsóbb rendőri szintektől a legmagasabb pozícióig jelen lévő Mossad-ügynökök teszik lehetetlenné. Keresik a megoldást az általuk keltett, de a kezükből kicsúszott gárda-problémára. Bizonyítékhamisítással, hamis vallomásokkal (Kiskunlacháza, Budaházy-ügy) igyekeznek kezükben tartani a felgyorsult eseményeket. A túlélésért folyó vergődésük egyértelmű. Csak egy valamit tudnak biztosan: nem szeretnének hatalmon lenni, mikor a következő ciklusban felborul a rend.

A hazafias erőket meddő tiltakozásokkal, demokratikus játszadozással kötik le. Bár egyre kevesebben bíznak a demokratikus változás lehetőségében, a nemzeti oldal teljesen felkészületlen azzal szemben, ami az ordító jelek szerint hamarosan az országra következik. Mindennel el vannak foglalva, csak azzal nem, hogy felkészüljenek. A változásért leginkább tenni kész fiatalok a Jobbik választási eredményeinek eufóriájában ülnek. A gárdaszerű szerveződések mozgósítható állománya körében felkészítésről és eszközökről terjesztenek legendákat - amelyeket még senki nem látott. A gárdák vezetése a jelek szerint megbízható, ezért kérdéses, hogy ezek az altatások honnan erednek? Javasoljuk, ezek legkomolyabban vett kivizsgálását, és a tagságuk felrázását, majd felkészítését! Ébresztő! Felkészületlenek vagytok, és nincs semmitek!

A militáns szerveződések környékén ügynökök házalnak ládaszámra való vadonatúj dolgokkal. A kérdés: honnan?
A dolgok betetőzése a következő parlamenti ciklusban várható. Az elkerülhetetlen összeomlás a Fidesz kormányzásának közepére datálható - hacsak a Mossad érdekei nem sürgetik meg. Tudni kell, hogy a következő időszakban az izraeli érdekek kormányzati szintű kiszolgálása teljes mértékű lesz. A Fidesz zsidópárt a szocialistáktól jóval közelebb áll Izraelhez. (A legnagyobb barom az, aki most előrehozott választást követel!)

A Fidesz ezúttal magával hozza Izraelt. A párt a legszorosabb kapcsolatban áll azokkal az erőkkel, akik most a Kárpát-medence totális megszállását készítik elő, telepítik be a zsidó haderőt, és irányítják a háttérből az eseményeket. A nyílt diktatúra jegyében már jövő évben megkezdődik az ellenállás felszámolása, várható a hungaristák bebörtönzése.
A nemzeti párt a tervek szerint a Fidesz érában teljesen elzsidósodva részévé válik a hatalommentésnek, asszisztál a hungaristák és a köréjük tömörülő szabadságharcosok elleni fellépéshez. Más lehetőséget a zsidó demokrácia játékszabályai szerint nem kaphatnak.

Ma már nincs kétség: azok az események, amelyeket az MNA 'Jövőnk' című kiadványában évekkel ezelőtt előre jelzett, most bekövetkeznek. Az idő elfogyott! Felszólítunk minden tettre kész hazafit, hogy sürgősen soroljon be a legközelebbi Népi Akciócsoport zászlaja alá, rohamléptekben kezdje meg a felkészülést! A kevésbé felkészültek jelentkezzenek mozgalmi munkára az Egységes Magyarország Mozgalomba. Senkit nem érdekel, ki hol próbálkozik jelenleg más megoldást keresve. Nincs más út, csak a hungarista ellenállás!
Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Jönnek a zsidó önvédelmi szervek? 

2012, július 19 - 07:40 
barikad.hu
Az állam rendfenntartó és erőszak monopóliuma minden etnikum esetében érvényes? - teszi fel a kérdést Makai Tibor, a Jobbik 18. kerületi alapszervezetének elnök helyettese, szóvivője nyílt levelében, amelyet Pintér Sándor belügyminiszternek címzett.

A Magyar Nemzet napilap szombaton megjelent számának belföld rovatában jelent meg egy tudósítás, melyben szó szerint ez áll: "a két legnagyobb magyarországi zsidó szervezet szerint az önszerveződő zsidó közélet megteremtéséhez fontos a jogvédelmi és a szuverén önvédelmi intézmények megteremtése". Ezt akkor közölték, amikor az antiszemitizmus visszaszorításáról tárgyaltak az Egyesült Államok kormánytisztviselőivel az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) képviselői. A megbeszélésen szóba került a Jobbik a fiatalok körében tapasztalt térnyerése is.

Makai Tibor felteszi a kérdést: "az állam rendfenntartó és erőszak monopóliuma minden etnikum esetében érvényes, vagy csak a magyar, ilyen irányú szerveződésekkel szemben? Gondolok itt a Magyar Gárdára, vagy a Szebb Jövőért Polgárvédelmi Egyesületre."

Majd folytatja: "Ön hogy értelmezi a tudósításban szereplő "szuverén önvédelmi intézmények" fogalmát és lehetséges gyakorlati kivitelezését? A fentebb megnevezett magyar szerveződések a magyar törvények betartásával és a magyar állami szervekkel együttműködve végezné tevékenységét, ha hagynák. Amire nem mellesleg, tömeges igény mutatkozik az állampolgárok nagy részéről.

Mit gondol arról, hogy a magyarországi zsidóság felső vezetői az Egyesült Államok kormánytisztviselőivel, vagyis kormányával tárgyalnak a fent vázolt elgondolásaikról, terveikről? Nem a magyar kormánnyal és nem Önnel. Ha már a szuverenitás szóba került: mint vélekedik Ön Magyarország szuverenitásáról?

Végül engedjen meg egy utolsó, látszólag nem ide illő kérdést. A főváros kellős közepén, ahol a rendőrség rövid idő alatt elérhető, mozgósítható, ott mi szükség van egy Síp utcai bérház udvarán, kihelyezett rendőrőrsre? Ön, biztos vagyok benne, tudja miről beszélek. Miközben magyar falvak, tanyák ezreiben, sőt a főváros több kerületében rendőrt csak néha, mutatóban látnak. Akkor is már későn." - áll a szerdán keltezett levélben. 


Mégsem korlátozhatja a minisztérium az abortusztabletta alkalmazását - közli a Népszabadság. A hatályos magyar jogszabályok ugyanis nem adnak lehetőséget a tiltásra, Szócska Miklós tárcavezető szerint pedig a szakmai vita nem eldönthető. 


Budai Gyula: Nincsenek földoligarchák

2012. május 25., péntek 15:1
A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és elszámoltatási kormánybiztos Orbán Viktorhoz hasonlóan elmondta, hogy olyan pénzemberek, akiket oligarcháknak lehet nevezni, nincsenek a magyar mezőgazdaságban, de magyar viszonyok között jelentősnek mondható birtoktestek vannak.
Magyarországon nem léteznek föld-oligarchiák. Aki mást állít, az ezzel a fogalommal nincs tisztában” – szögezte le Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, elszámoltatási kormánybiztos. Emlékezete szerint az oligarcha szó azt jelenti, hogy egy pénzember gazdasági hatalmán keresztül részt vállal, illetve kér a politikai hatalomból is, ilyen szereplő pedig jelenleg nincs Magyarországon.


D SOS20111007064
Budai Gyula és Ángyán József, korábbi vidékfejlesztési miniszterFotó: Soós Lajos
Budai kijelentette, hogy olyan pénzemberek, akiket oligarcháknak lehet nevezni ugyan nincsenek a magyar mezőgazdaságban, de magyar viszonyok között jelentősnek mondható birtoktestek vannak. Ezzel kapcsolatban a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének álláspontja – amely Budai Gyula személyes véleménye is – nagyon régóta változatlan: Magyarországon a kis, a közepes és a nagy gazdaságok harmonikus egyensúlyát kell megteremteni a mezőgazdasági termelésben. Budai Gyula szerint az 1990-es évek elején kialakult birtokstruktúra mára szerves részévé vált a magyar agráriumnak, és azok a nagygazdaságok, amelyek nagyobb földterületeken gazdálkodnak, jelentős munkaadók vidéken. E gazdaságok nélkül nem lehetett volna elérni, hogy tavaly például a magyar mezőgazdaság adta a GDP-növekedés jelentős hányadát.

Orbán definíciója

Oligarcha az, aki politikai pozíciókat akar szerzeni gazdasági hatalma mellé, például egy párt elnöke lesz, vagy miniszterelnök, mondta el a kormányfő május 7-én egy Karácsonyi Gergelynek adott válaszában, amikor az LMP-s képviselő a Fidesz és a Közgép mögött álló gazdasági emberek kapcsolatáról kérdezte. Orbán Viktor szerint ma csak nagytőkések vannak, nagytőkésekre pedig szükség van.
Az ellenzéki pártok által vitatott földhaszonbérleti szerződésekkel kapcsolatban Budai Gyula megjegyezte: 2009-ben és 2010-ben az nem kavart nagy vihart, hogy az akkori kormány számos, az évtized közepén lejáró bérleti szerződést 20 évvel meghosszabbított. Példaként említette, hogy az előző kormány úgy játszotta ki az akkor hatályos földtörvényt, hogy úgynevezett pályázati egységeket hozott létre, amely lehetővé tette, hogy nagy területekhez jussanak egyes gazdálkodók. „Amikor pedig a jelenlegi kormány arról dönt, hogy a helyben lakókat és az állattartást vállalókat a földhaszonbérleti szerződések megkötésénél előnyben kívánja részesíteni, akkor jönnek a jogvédők.” Hozzátette, hogy az állam nem kívánja dobra verni az állami tulajdont, csak bérbe akarja adni azoknak, akik a mezőgazdaságból szeretnének megélni.




Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány világos rendszerbe foglalva határozta meg a haszonbérleti rendszert. Így az első körben pályázható 34 ezer hektárnyit terület 47 százaléka 10-50 hektár közötti nagyságú, 13 százaléka 100 hektár feletti, a fennmaradó rész pedig 5-20 hektár közötti. A pályázatot úgy hirdették meg, hogy a szóban forgó területekre nagygazdaságok ne pályázhassanak. Igaz ugyan, hogy volt olyan, aki több területre is pályázott, és nyert, de ezek a birtoktestek nem jelentettek több száz hektáros nagyságot. Erről az ellenzéki képviselők is megbizonyosodhattak az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet tevékenységét vizsgáló albizottsági ülésén a közelmúltban. A honatyák több órányi vizsgálódás után sem találtak törvénybe ütköző szerződéseket, mondta Budai.
Az államtitkár szerint ennek ellenére az ellenzéki képviselők „minden héten politikai színielőadást tartanak e témában a Parlamentben”. Azonkívül, hogy ez „számukra egy hasznosnak ítélt politikai marketingfogás”, nincs mögötte semmiféle konkrét eset, az ügyben ugyanis vizsgálódott a szakminisztérium, az NFA, valamint ő maga is.

A Fidesz nem támogatja az oligarchabizottságot

Nem támogatta hétfői ülésén a Fidesz annak az ellenzéki kezdeményezésű vizsgálóbizottságnak a létrehozását, amely a Közgép állami megrendeléseivel foglalkozna. A kormánypárt a testület létrehozását többek között arra hivatkozva utasította el, hogy Orbán Viktor kormányfő a parlamentben már beszélt a témáról.
Lázár János – a források szerint – azzal indokolta a döntést, hogy az Országgyűlésről szóló törvény több kizáró okot is tartalmaz a vizsgálóbizottságok létrehozásáról. Nem hozható létre vizsgálóbizottság olyan ügyben sem, amely az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék, az önkormányzatok hatáskörébe tartozik, illetve, ha már az ügyben büntetőeljárás folyik. Kizáró ok az is, ha az adott ügyet tisztázni lehet a parlamentben interpellációval, kérdéssel, azonnali kérdéssel.
Budai Gyula hangsúlyozta, hogy a magyar kormány komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy 2014. április 30. – a külföldiek földvásárlási tilalmának lejárta – után is megóvja a magyar termőföldet. Az államnak törvényben rögzített elővásárlási joga van a magyar földterületekre, és a kabinet március végén olyan döntést hozott, hogy a korábban megkötött zsebszerződéseket fel kell tárni.Utóbbi kérdéskör rendezésére létrejött egy operatív tárcaközi bizottság is. Az új büntető törvénykönyvben a zsebszerződés önálló tényállás lett, a zsebszerződések szereplői – eladó, vevő, ügyvéd, közjegyző – pedig büntethetővé válhatnak.
Módosult a polgári törvénykönyv is, amelyben az ügyészség lehetőséget kapott a zsebszerződések közérdekből történő megtámadására. Emellett módosítják az ingatlan-nyilvántartási törvényt is oly módon, hogy a moratórium lejárta után a zsebszerződéseket ismételten írásba kelljen foglalni,.
A magyar állam már konkrét lépéseket is tett a szóban forgó ügyben. Az Őrségi Nemzeti Park 420 millió forintot kapott – vélelmezhetően – zsebszerződésekkel érintett területek kisajátítására. Így akadályozható meg a spekulatív földvásárlás, mondta Budai Gyula, hozzátéve, hogy Magyarországon mindenki szívesen látott vendég, aki külföldről jön, de nekik is be kell tartaniuk a magyar törvényeke

Budai Gyula: Ángyán a barátom, nem fogadja a köszönésemet

Ő Ángyán József utódja a vidékfejlesztési minisztérium "földügyi" államtitkári posztján. Állítja, sosem látott odabent oligarchákat. Ez itt egy páros nagyinterjú egyik fele (a másik felét meg itt találni, katt), amiben természetesen hatalmasat ángyánozunk, majd váratlanul felbukkan Medgyessy Péter, aztán börtönnel fenyegetjük meg az összes, magyar földre zsebszerződő sógort, taljánt, germánt. Elhangzik, hogy Budai Gyula verőember, meg az is, hogy politikai karaktergyilkos, de mindkét vád ki van kérve magának. Végül megtudjuk, hogy alanyunk elszámoltatási kormánybiztosként egyetlen fideszes szálba sem akadt, de ha akadt volna, fölgöngyölíti, mert ő "eléggé elszánt ember, tudja ezt a miniszterelnök úr is".
Hagyják dolgozni?

Engem?... Persze.
Az ön elődje, Ángyán József a saját bevallása szerint azért mondott le, mert "maffiacsaládok, spekuláns oligarchák ellehetetlenítették a munkáját".

Én egyetlen oligarchával sem találkoztam a minisztériumban.
Tényleg, miről ismerni fel az oligarchát?

Erről Ángyán Józsefet kéne kérdezni.


Fotók: Neményi Márton
Ő nevesíteni szokta őket: Simicska Lajos embereit, Nyerges Zsoltot és Nyerges Attilát emlegeti a leggyakrabban.

Nem tudom, Ángyán mire alapozza állítását. Én dolgozni jöttem a vidékfejlesztési minisztériumba, szerencsére hagynak is, így röpke két hónap alatt számos, a korábbi időszakban elhanyagolt ügy végére sikerült pontot tennem: új lendületet kapott a tanyaprogram, hamarosan benyújtjuk a parlamentnek a földtörvényt , megoldottuk a tejpiaci helyzetet, és a minisztérium kezdeményezésemre a kormány kiemelt stratégiai vállalattá nyilvánította a gyulai húskombinátot.
"Egy megfelelően szocializált minisztériumi apparátus, ha bizonyos körökből utasítást kap, kifinomult eszközökkel képes lassítani, ellehetetleníteni az ügyeket. Egyszerűen útban voltam a programommal együtt... A miniszterem is foglya a helyzetnek... Az oligarchák emberei ott ülnek a döntéshozók közelében, és akárcsak egy korábbi rendszerben az úgynevezett tartótisztek, utasításokat hoznak és információkat visznek." Ezt mind Ángyán nyilatkozta.

Ángyán apparátusa ma már nem létezik, mert én teljesen új embereket hoztam ide, olyanokat, akik korábban a kormánybiztosi hivatalban dolgoztak velem. Megbízhatóak, fiatalok, dinamikusak, többdiplomások, nyelveket beszélnek, nagy lendülettel dolgoznak, átvéve az én tempómat, és egyik sem köthető oligarchákhoz.
Nyilván Ángyán sem a közvetlen beosztottaira célzott, amikor azt állította: folyamatosan falakba ütközött.

Nem tudom, milyen falakról beszél. Én egyetlen falba se ütköztem.
Korábban ön elárulta nekem: közeli barátja Ángyán József.

Ma is barátomnak vallom őt, még ha nem is fogadja a köszönésemet.
Ha egy közeli barátja, kollégája oligarcházik, "falazik", ön nem kérdi meg tőle, hogy "Jóska, milyen falakról beszélsz"?

2005 óta együtt küzdünk a gazdák érdekeiért, együtt ülünk a parlamentben, együtt utaztuk végig többször is az országot. Amíg ő volt itt az államtitkár, én meg kormánybiztosként jártam be hozzá, napi kapcsolatban álltunk, de nekem falakról sosem beszélt.
Nem hiszem.

Pedig igaz. Az oligarcha témáról is a sajtóból hallottam először. Sőt arról is a rádióból kaptam hírt, amikor Ángyán József fölajánlotta a lemondását. 
 
"Én egyetlen oligarchával sem találkoztam a minisztériumban"

Ez így még haverságnak is kevés, nemhogy barátságnak. Legalább fölhívta őt?

Felhívtam, kérdeztem, mi történt. Azt válaszolta, azért távozik, mert leépítésre hivatkozva két vezető beosztású kollégáját menesztik. Nekem nem beszélt oligarchákról, falakról.

Haragszik rá?

Inkább értetlenkedem a viselkedése fölött. Az is megmagyarázhatatlan, hogy bár 2006-ban és 2010-ben is a Magosz jóvoltából jutott a Parlamentbe, lemondásáról a Magosz elnöke, Jakab István csak utólag értesült. És az is zavaró, hogy bár jobbára magoszosként nyilvánul meg, amit állít, általában köszönő viszonyban sincs a Magosz programjával.

Ángyán azt mondja, ég a képéről a bőr, mert a 2010-es kampányban a Fidesz, és jelöltjeként maga Ángyán is családi gazdaságokat ígért a vidéknek. Ehhez képest most az úgymond oligarcháknak adják bérbe az állami földet.

Nem tudom, Ángyán József mit ígért.

Ön szerint az Ángyán-féle hetvenhektáros családi gazdaságokra, vagy inkább gigabirtokokra van szüksége Magyarországnak?

A kis-, a közepes- és a nagygazdaságok harmonikus egyensúlyára kell törekednünk az agráriumban.

Tehát?

Mindnek van létjogosultsága, a kicsinek, a közepesnek és a nagynak is.

Ángyán most két nagy állami földpakk, egy harmincnégyezer hektáros és egy harmincezer hektáros terület bérbeadását kifogásolja.

Akkor csak azt nem értem, hogy még államtitkár korában miért írta alá a pont ezen területekre meghirdetett pályázat feltételeit.

Ő írta alá?

Ő is. És nem volt ellenük kifogása.

Ángyán meg éppen önt gyanúsítja amnéziával. "Budai Gyulával ellentétben az én esetemben nem okozott emlékezetkiesést az államtitkári kinevezés" - ezt nyilatkozta a minap a Népszabadságnak, arra utalva, hogy ön az állami földhaszonbérlet-pályázatok első körében "még egészen más véleményen volt" az eljárásról, mint manapság.

Kettőnk közül én vagyok az, aki konzekvensen képviseli álláspontját. Egyébként hatalmasat téved Ángyán József. Az első harmincnégyezer hektárnak néhány százaléka száz hektár fölötti parcella, negyvenhét százaléka tíz és ötven hektár közötti, a maradék hányad pedig egészen kicsi, néhány hektáros egységekből tevődik össze.

Ángyán azt állítja, hogy például Kajászón a kicsi és nem kicsi parcellákat, összesen négyszázhetven hektárt ugyanaz az a két érdekcsoport vitte el.

Előfordulhat, hogy egyetlen pályázó több területet is elnyer. Kajászón minden szabályosan zajlott.

Ángyán sem szabálytalanságról beszél, hanem erkölcstelenségről, a választási ígéretek szemérmetlen felrúgásáról.

A pályáztatás, a pályázatok elbírálása szabályosan zajlott.

A kajászói gazdák zsebében attól is kinyílt a bicska, hogy nem helyi vitte el előlük a nekik ígért földet.

Ezt Ángyán József állítja a pályázatokkal kapcsolatban, és én tényleg nem tudom, ő mit ígért a kajászói gazdáknak. Felháborító politikai hecckampány zajlik a vidék és a gazdák ellen, méghozzá az LMP vezetésével.

Amit Ángyán József indított, s ő nyilván nem hecckampányként éli meg. És gyanítom, az LMP-t sem ő hívta harcostársul. Ez az egész oligarchásdi kezd hasonlítani a bukó Medgyessy 2004-es "az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel" kiszólásához.

Ángyán azt mondta, hogy a Fidesz tele van korrupciós ügyekkel?

Lényegében igen.

A korrupció szót nem hallottam tőle, nekem erről soha nem beszélt. Én a saját államtitkári működésem alatti ügyekért vállalom a felelősséget. Biztosan nem történtek olyan esetek, amelyekre Ángyán József utal. 
 
"Mérget vehetnek rá, hogy felderítjük az ügyet"

Nem kínos, hogy az Orbán-kormány első két évének mezőgazdasági főmindenese oligarcházza a Fidesz-hatalmat?

Ángyán József közülünk indult, de egy ideje sajnos nem vitatta meg velünk az őt foglalkoztató kérdéseket. Pedig volna miről eszmét cserélnünk.
Például a zsebszerződésekről?

Arról mindenképpen. Már az én államtitkári tevékenységem eredménye, hogy a zsebszerződés önálló törvényi tényállásként bekerül a büntetőtörvénykönyvbe, és az abban közreműködőknek egytől öt évig terjedő börtön büntetés jár.
Hányan fognak zsebszerződés miatt rács mögé kerülni?

Remélem, minél többen, akik ilyesmiben bármilyen módon közreműködnek.
Becslések szerint egymillió hektár magyar földet használnak külföldiek. A zsebszerződések létrejöttében szerepet játszik a magyar tulaj, a külföldi vásárló vagy bérlő, az ügyvéd, a közjegyző, esetenként akár a földhivatali dolgozó is. Ha önök lefülelnek egy ilyen törvénytelen megállapodást, akkor az imént soroltak mindegyike megy börtönbe?

Hagyunk menekülési utat: aki 2013 júniusáig föltárja zsebszerződését a hatóság előtt, mentesül a jogi felelősség alól.
Szóval hány zsebszerződéses elítéltre számít? Kell nekik új szárnyat építeni a Kozma utcában?

Nem számháborúzom. Rengetegen érintettek az ügyben. Nem is olyan rég találkoztam Ausztria budapesti nagykövetével, aki azt mondta, a nyilvántartásuk szerint körülbelül kétszázezer hektár van ma osztrák gazdák használatában.
Életszerűnek tartja, hogy zsebszerződésre korábban sokmillió forintot kifizető osztrákok, németek, olaszok bűnbánóan beballagnak a rendőrségre, vallanak, aztán traktorra pattanva szégyenpírral arcukon távoznak hazánkból?

Életszerűnek. De ha nem ballagnak be, mérget vehetnek rá, hogy felderítjük az ügyüket.
Hogyan?

Egy zsebszerződés úgy néz ki, hogy a felek aláírják az adásvételi szerződést, amire rákerül az ügyvédi és a közjegyzői ellenjegyzés is, de a dátum helyét üresen hagyják. Egyes szerződéseket a földhivatalba is benyújtanak, ahol viszont csak haszonélvezeti- vagy vételi jogot, esetleg holtig tartó használatot jegyeztethetnek be. Arra spekulálva teszik mindezt, hogy 2014. május elsején lejár a külföldiek földvásárlását tiltó moratórium.
Vagyis első lépésben önök átnyálazzák a földhivatali nyilvántartást, és hopp, megvan a bűnösök fele?

Ez a munka egyik része, mármint a földhivatali nyilvántartás áttekintése, általa fogunk komplex képet kapni.
Ki az a bolond, aki a régi, füstös szerződést foglalná okiratba? Egyszerűbb eltépni azt, és majd a moratórium lejárta után vásárolni földet teljesen törvényesen.

A helyi gazdaszervezetek tagjai jól tudják, melyik földet ki műveli, ki használja.
És? Ez mit sem változtat azon, hogy szűk két év múlva annyi földet vesz a külföldi, amennyit akar, s amennyire pénze van. Akkor meg mire jó ez a mostani huzavona, börtönnel fenyegetés?

A termőföldünket mindenáron meg fogjuk védeni.
Értem én, de 2014 tavaszától úgyis szabad lesz a vásár.

Két év nagy idő. Addig megalkotjuk az új földtörvény, amiben egyebek mellett lefektetjük, hogy például kizárólag szakirányú végzettséggel rendelkező, életvitelszerűen mezőgazdasággal foglalkozó személyek szerezhetik meg a termőföld tulajdonjogát, jogi személy viszont nem.
Óriási üzlettől ütik el az akár tizenéve ide beruházó külföldieket. Akikkel annak idején megesett, hogy hektáronként mindössze két-háromszázezer forintért vettek senkinek sem kellő parcellát, termőre fordították, kiirtották a parlagfüvet, mindezt annak reményében, hogy a moratórium lejárta után akár osztrák szintre, vagyis közel tízmilliót forintra kúszik fel birtokuk hektáronkénti ára.

Tudom. Sokan eleve nem a termelésért, hanem a nyerészkedésért vásároltak, spekulációs célból.
Pont úgy, mint a magyar spekulánsok.

Tisztában vagyok azzal, hogy nincs tökéletes megoldás. De egy biztos: az összes lehetőség közül az állam a legjobb tulajdonos.
Önnek van még egy közéleti munkája. Jóval az államtitkári megbízatása előtt, 2010 novemberében lett elszámoltatási kormánybiztos, amolyan politikai verőember.

Nem vagyok verőember. Ezt kikérem magamnak.
Hiába. Akként van számon tartva. Minimum az ellenzéki oldalon.

Ezek szerint sok ellenzékinek vaj van a füle mögött, az ilyeneknek nem kéne napra menniük.
Ön másfél éve göngyölíti fel az "elmúlt nyolc év gyanús kormányzati ügyeit". Hánynál tart?

Úgy ötvennél.
Filozófusok, Sukoró, Posta-palota, Fradi-pálya, Malév...

Ezek a legnagyobbak, szépen haladok velük. Sukoró vádemelés előtt áll, a Posta-palotában a volt miniszter, Szabó Pál gyanúsított, a Fradi-pályában Tátrai Miklós gyanúsított...
A filozófus-ügyekben viszont, mind a négyben, a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. Gondolom, azóta ön elnézést kért Heller Ágnestől, Vajda Mihálytól és a többiektől amiatt, hogy alaptalanul meghurcolta őket.

Nem kértem elnézést senkitől, ugyanis mind a négy ügyben ismeretlen tettes ellen tettem meg a feljelentésemet, és nem Heller Ágnes, valamint Vajda Mihály ellen.
Nyilván tudta, hogy őket húzza a célkeresztbe.

Vizsgálódtam, tettem a dolgomat a törvényes keretek között.
Mi értelme egy elszámoltatási kormánybiztosnak? A bűncselekmények felderítésére vannak hivatalos nyomozószervek.

Nekem országgyűlési képviselőként viszont kötelességem a hatósághoz fordulni, ha jogszabálysértés jut a tudomásomra. Kormánybiztosként arra kaptam megbízást a kormánytól, hogy vizsgáljam az előző nyolc év korrupciógyanús ügyeit.
Úgy viselkedik, mint egy nyomozó, pedig csupán politikusi eszközökkel bír: nem hallgathat ki, nem kérhet be védett iratokat és információkat.

Ugyanazok a jogszabályok érvényesek rám, mint a többi országgyűlési képviselőre. Én is kaptam már NAV-tól levelet arról, hogy az általam kért információ adótitok, ezért nem adhatnak tájékoztatást.
Ezt merték tenni önnel?

A jogszabályok rám is vonatkoznak.
És?

Tudomásul vettem. Valóban szerények az eszközeim.
Viszont kiállhat és ki is áll a nyilvánosság elé. Gyanítom, nemcsak az eszközei, hanem a céljai is politikusiak, hiszen már azzal, hogy "foglalkozik" pártja ellenfeleivel, koptatja őket. Sokak szerint ön egy politikai karaktergyilkos.

A nyilvánosság tájékoztatása az elmúlt két kormányzati ciklus gyanús ügyeiről egyáltalán nem politikai karaktergyilkosság.
Van önnek történelmi elődje. Még 2002-ben a szocialisták közpénzügyi államtitkára, Keller László végezte ugyanazt a munkát, mint ön - ő az első Orbán-kormány ügyeiben vizsgálódott.

Kikérem magamnak az összehasonlítást, szerintem én jobban teszem a dolgom.
Emlékeim szerint Keller egyetlen jogerős ítéletet sem tudott produkálni. Ebben ön hasonlít rá.

Várjuk ki az összes eljárás végét.
Kudarcként élné meg, ha nem tudna jogerős ítéleteket összehozni?

Nem. A munkámat korrektül végeztem, tiszta a lelkiismeretem. A bírósági gyakorlatot ügyvédként sem kritizáltam, most sem teszem.
Mi másnak nevezhetnénk, mint karaktergyilkosságnak azt, ha ötven ügyben mondaná ki a bíróság, hogy ön alaptalanul, de legalábbis kellő bizonyíték nélkül vádolt meg, sarazott be az ellenzékhez köthető embereket?

Én kizárólag ott vizsgálódtam, ahol köztörvényes bűncselekmény gyanúja vetődött fel. Kiváló példa erre Sukoró-ügyben Gyurcsány Ferenc kapcsán a hűtlen kezelés.
Gyanúja.

Az igazságszolgáltatás előtt mindannyian egyenlőek vagyunk, Gyurcsány, Bajnai, Oszkó és a többiek pont olyan állampolgárok, pont olyan emberek, mint Nagy József vagy Kis Pista.
Hajaj.

Attól még, hogy politikusként a reflektorfényben állnak, ugyanolyan jogaik és kötelezettségei vannak, mint bárki másnak. Szeretném, ha a bíróság pont úgy kezelné őket, mint az egyszerű állampolgárokat.
Ha fölment is mindenkit a bíróság Sukoró-ügyben, Gyurcsány, Bajnai és Oszkó nevéhez végérvényesen hozzátapadt, hogy "ezek sumákoltak valamit" a telekcserékkel.

Bajnait és Oszkót biztosan nem ítéli el a bíróság, ugyanis egyikük sem gyanúsítottja, csupán tanúja az ügynek.
A választókhoz mégis úgy jut el a történet, hogy "ezek is benne voltak, csak kimosták magukat". És ez jelentős részben önnek köszönhető. Karaktergyilkosság, mondom.

Oszkó Péter és Bajnai Gordon neve elég sok ügyben felvetődött, például a sukorói telekcserében is. Egyébiránt Bajnai és Gyurcsány is személyiségi jogi pert indított ellenem - azokban is lesz döntés előbb-utóbb.
Orbán Viktor két évre hozta létre az elszámoltatási kormánybiztosi funkciót. A megbízatás idén novemberben ketyeg le. Miért csak két év? A ciklus hátralévő részében békülékeny arcot akarnak mutatni kifelé?

Én Papcsák Ferenctől vettem át a kormány biztosi megbízatást.
Ez világos. De van esély a hosszabbításra?

Én a munkámat elvégeztem. Képtelenség sokáig együtt ellátni az államtitkári és a kormánybiztosi munkát. Keveset pihenek, reggeltől estig úton vagyok.
Hát ezt beszélje meg a főnökével.

Nem panaszkodásnak szánom. Amióta az eszemet tudom, mindig dolgoztam, egyetemistaként sem voltam rest dolgozni hétvégenként, hogy az ösztöndíjamat kiegészítsem. Most sem lazítok, novemberig elvégzem a kormány által szentesített vizsgálati tervben meghatározott munkát. A többi a miniszterelnök úr dolga.
Volna még miről továbbvizsgálódni, lehetne új ügyeket nyitni?

Igen. Szerencsére más is besegít a múlt tisztázásába: például a nagy ppp-s ügyeket a nemzeti fejlesztési minisztérium vizsgálja, valamint a kormányzati ellenőrzési hivatal is aktív.
Ön deklaráltan csak a Medgyessy-, a Gyurcsány- és Bajnai-kormány alatti ügyeket kutatja. Eközben véletlenül nem akadt bele a keze fideszes szálba?

Nem akadtam soha ilyen szálra.
A Margit híd felújítása ügyében nem vizsgálódott?

Abban nem én tettem feljelentést. Az önkormányzati ügyeket pedig eleve nem vizsgálhattam, azokat az Állami Számvevőszékhez telepítette a törvény.
Még Dávid Ibolya jelentette ki, hogy a két nagy párt, a Fidesz és az MSZP holdudvara között hetven-harminc arányban oszlanak meg a nagy állami megrendelések, méghozzá az éppen kormányon lévő párt javára. Ön mennyire teszi ezt az arányt?

Ismerem ezeket a remekül hangzó szállóigéket... Egy biztos: az általam vizsgált ötven ügy egyikében sem találtam fideszes szálat.
Ha talált volna, mit tesz?

Ha egy vizsgálatot elkezdek, végig is viszem. Akár van fideszes szál, akár nincs.
Vagyis most mázlija volt.

Eléggé elszánt ember vagyok, tudja ezt a miniszterelnök úr is. Sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy az előző két kormányzati ciklus kiemelt beruházásai tele voltak mutyival.
2010 után egy csapásra megszűntek a mutyik?

A 2010 utáni időszak vizsgálata nem feladatom.
Az esztergomi állítólagos fideszes visszaélések kapcsán járt önnél Tétényi Éva polgármester asszony. Segítséget ígért neki.

Azzal jött be hozzám, hogy el sem tudom képzelni, micsoda mutyikban volt benne a fideszes elődje, Meggyes Tamás. Kértem Tétényi Évát, küldjön iratokat, amelyekkel igazolni tudja az állítását. Azóta is küldi.
Volt idő, hogy aggódnunk kellett önért.

Miért?
Azt nyilatkozta, hogy súlyosan megfenyegették. Hogy volt?

Telefonon és személyesen üzentek, hogy jó volna, ha nem foglalkoznék egyes ügyekkel.
Melyikkel?

Sukoróval. De ne menjünk ebbe bele. A fenyegetés tényét azonnal jeleztem a belügyminiszternek, aki vizsgálatot rendelt el. Fecsegéssel nem akarom gátolni a munkáját.
Megvédte önt a rendőrség?

Fokozott rendőri felügyeletet kaptam, ami abból állt, hogy a lakóhelyem szerint illetékes rendőrkapitányság járőre naponta egyszer-kétszer elhaladt a házam előtt.
Legalább azt árulja el, hogyan és ki adta át személyes üzenetként a fenyegetést.

Egy baloldali érzelmű barátom jelezte egy beszélgetés közben, hogy bizonyos körök rossz szemmel nézik a tevékenységemet, és jó volna, ha leszállnék Sukoróról.
Egy baloldali barátja?

Igen. Jószándékból. 

A Budai Úrnak is egy jó hollókosztos állás kell, hogy onnan nézve észrevegye az oligarchákat, addig egy bekötött szemű nyomtatós ló módjára látja a világot, csak forog körbe körbe, de taposni már elég jól tapos a látása még hagy kivetnivalót, de a hollókosztos állás nézőpontot ad e derék pártkatonának .

Az államot okolják a cigánygyilkosságok miatt 

2012, augusztus 21 - 11:28 
barikad.hu
A nemzetbiztonság és az állam is felelős a cigánygyilkosságok miatt - ez derül ki abból a tanulmányból, melyet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) megbízásából készített 2010 telén Gulyás József, az SZDSZ korábbi országgyűlési képviselője. A tanulmányt - legalábbis érdekes időzítéssel - csak a napokban hozta nyilvánosságra Gulyás a ciganyvadaszat-per.blog.hu oldalon.

Ficsor Ádám miniszter 2009. szeptemberében Gulyás kezdeményezésére ténymegállapító vizsgálatot rendelt el, majd pedig szeptember 22-i ülésén tényfeltáró munkacsoport felállításáról döntött az Országgyűlés illetékes bizottsága.

A munkában résztvevő bizottsági tagok az NBH üggyel összefüggő tevékenységéről, továbbá a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Katonai Biztonsági Hivatal, valamint a rendőrség, illetve a Nemzeti Nyomozó Iroda munkakapcsolatáról kértek és kaptak információkat, továbbá huszonöt esetben kezdeményeztek meghallgatást.

A vizsgálat jelentése szerint a még zajló igazságszolgáltatási eljárásban érintett vádlottak már a gyilkosságokba torkolló támadások előtt, az NBH "szélsőséges és extrémista törekvések, illetve szervezetek" megfigyelésére irányuló tevékenysége során "látókörbe kerültek".

A jelentés feltárta, hogy a romagyilkosságok egyik vádlottjáról, Kiss Istvánról (akit egyébként már évek óta neonáci aktivitása miatt megfigyeltek) 2008 tavaszán több olyan információ is keletkezett, mely szerint társaival - ráadásul köztük éppen a későbbi támadásokkal, gyilkosságokkal megvádolt személyekkel - fegyvereket akar beszerezni.

Az NBH ennek ellenére megszüntette a férfi megfigyelését, mert Ficsor Ádám szerint "csekély konkrétumú, inkább következtetésen, feltételezésen alapuló információk" keletkeztek csak a fegyverbeszerzési törekvéssel összefüggésben.

A jelentés összegző megállapításából kiderül: a Nemzetbiztonsági Hivatal a nála meglévő információkkal a nyomozás kezdeti szakaszától érdemben, hatékonyan segíthette volna a rendőrség munkájának eredményességét, vagyis az elkövetők mielőbbi elfogását, és ezzel több halálos áldozatot követelő támadás megakadályozható lett volna. Ám alapvető szakmai hibák, elmaradt vezetői feladatszabások, elmaradt ellenőrzések miatt az NBH a nyomozással összefüggésben a vele szemben támasztott, illetve támasztható elvárásoknak nem felelt meg, így az elkövetők - akár hónapokkal hamarabb történő - elfogását nem segítette elő.
Különös időzítés

Érdekes kérdéseket vet fel, hogy Gulyás József miért épp most érezte szükségét annak, hogy nyilvánosságra hozza a jelentést. A sokkoló Bándy Kata-gyilkosság és az utóbbi napok ceglédi eseményei növelték a társadalmi feszültséget, egyre több állampolgár és szervezet emeli fel hangját a cigánybűnözés ellen. A Népszava fasiszta államot vizionál, míg a cigány szervezetek közös közleményben emelték fel hangjukat. Az Amenca Csoport, az Ide Tartozunk Roma Közösségi Hálózat, a XIII. kerületi RNÖ, a Roma Parlament, a Phralipe, az Új Szemlélet csoport, az Opre Roma Csoport, a Dzsáj Bhim Közösség, az MCDSZ XIII. kerületi tagszövetsége és a Mi Magunk - Saját Magunkért Egyesület által jegyzett közleményben kifejtik, elvárják az államtól, hogy "nemzetközi kötelezettségeinek tegyen eleget, és akadályozza meg a faji alapú erőszakot". Mint írják, "e tarthatatlan és minden jogi normának ellentmondó helyzet kialakulásában felelőssége van annak, az állam nevében eljáró politikának és rendőri vezetésnek, amely a hasonló szélsőjobboldali cselekményeket eltűrte, tétlenségével bátorította."

Gulyás a blogon azt írja, a jelentéssel már 2011 március 25-e előtt, vagyis a büntetőügy első tárgyalási napja előtt elkészült. Hogy az anyag csak most került nyilvánosságra, azt természetesen nem a mostani körülményekkel indokolja. "Mivel 2011 tavaszán a támadásokban érintett áldozatok, áldozati hozzátartozók jogi képviselői között nem alakult ki egyetértés a kárenyhítés, illetve kártalanítás érdekében szükséges közös fellépésről, stratégiáról, a TASZ úgy döntött, hogy önálló kezdeményezéssel az első fokú bírósági ítélet megszületéséig nem él. Így az elkészült jelentésem mostanáig pihent" - olvasható a ciganyvadaszat-per.blog.hu-n.

Hogy valóban nincs-e összefüggés a napokban történt események és a jelentés nyilvánosságra hozásának időpontja között, annak eldöntését Olvasóinkra bízzuk

A Gulyás igazán tudja moszados ügyben ügyesen maszatol, kell a polgárháború , mert nem lesz hollókosztos vacsorája a kiválasztott népnek. És ők igen is jól rájátszottak az eseményekre, a háttérben meg csendben zajlik a betelepítés, de mi volna ha a palesztinoknak is megadnánk a betelepülési jogot, és csak utána jöhetnének a zsidók, de csak úgy ha itt egymás mellett lakhatnának, zsidók , cigányok, palesztinok, hogy sakban tarthassák egymást.


Rabszolgatartás Magyarországon, az Európai Unió tagállamában 

2012. augusztus 19. vasárnap, 00:47 
morvaikrisztina.hu

A 2012 telén egy magyarországi tanyán készült rövidfilm egy "csicskasorban", azaz rabszolgasorban élő férfi megrázó történetét, s életkörülményeit mutatja be. Készítői hosszas vívódás után döntöttek úgy, hogy a rejtett kamerával készült felvételt nyilvánosságra hozzák, tekintettel arra is, hogy a főszereplő maga is fontosnak tartja e felháborító, s számos áldozatot érintő bűncselekménytípus megismertetését, illetve felszámolását. A szinte kizárólag cigány elkövetők által magyar áldozatok sérelmére elkövetett "csicskáztatás" (rabszolgatartás) jelenségének létezését cáfolhatatlanul bizonyító dokumentumot (ezt a flmet) is felhasználva Morvai Krisztina büntetőjogász, EP képviselő 2012. szeptemberében komplex bűnmegelőzési, bűnfelderítési és áldozatsegítő stratégia megalkotását fogja kezdeményezni a kormánynál és az Országos Rendőrfőkapitánynál. 

Rabszolgatartás Magyarországon, az Európai Unió tagállamában



Tisztogatás? Új fejezet a bűnözéssel való együttélés történetében. 

2012. augusztus 20. hétfő, 14:39 Magyar Sors Online 
 
Pintér Sándor

Új korszak küszöbére értünk! Létrejött hazánkban a tökéletes rendőrállam. Használhatnám a "totális" kifejezést is, de ez idegen szó és a tökéletesség magában foglalja a totalitást is. A szisztéma voltaképp egyszerű, ha a hierarchiát a gravitációs térben megfelelően helyezzük el, annak csúcsa, vagyis a damoklész kard hegye, nem szennyeződik, látszólag...
Huszonhárom év kellett hozzá, hogy idáig jussunk. Hogy történt? Mint kortárs tanú próbálok a kérdésre válaszolni.

Az "olajügyekről" sokat írsogáltam korábban. Azt hiszem, nem esem túlzásba, ha azt állítom, az olajbűnözés az állami bűnözés főpróbája volt, és mint az ügyészség Don Quijote-ja valójában nem szélmalmokkal harcoltam.
De vegyük sorba a történteket.
Mára a napnál világosabb, mit jelentett a "Rendszerváltás". A szocializmus idején kisajátított, ill. a robotos milliók által mintegy negyven év alatt felhalmozott állami és szövetkezeti vagyont, mint nemzeti (!) vagyont, "nemzetközi magánvagyonná" kellett tenni. Erre a mocskos feladatra aszocialista nómenklatúra volt egyedül alkalmas. Tagjai a kaméleont megszégyenítő gyorsasággal váltak demokratákká és tőkésekké. A tömegeket úgy kellett a létminimumot legalább biztosító "társadalmi tulajdonból" kiforgatni, hogy ne tanúsítsanak ellenállást. Sikerült!
Hogy zajlott az "ördögi hadjárat"? Hát' csaknem úgy, ahogy a Cion bölcseinek jegyzőkönyveiben írva vagyon.
Ha a sorsrontó folyamatot egy szóval akarom jellemezni, a "leépítés" a legjellemzőbb kifejezés. Istenem, de sok mindent kellett leépíteni! Lássuk csak!
A jogrendszer leépítése.

Nagyfejszével estek neki a jogrendszernek, különös tekintettel a gazdasági jogszabályokra. Ezt "deregulációnak" nevezték. Megpróbáltam az Interneten rákeresni, mi történt pontosan. Képzeljék, a deregulációnak nincs nyoma, mint egy tökéletes bűnténynek! Nem akartam hinni a szememnek. Igaz, nem vagyok tökéletes keresgélő. Otthon pl. semmit sem találok, mindent a kezembe kell adni. Ez meg is történik. A kísérő szöveget hadd ne idézzem... Ha boltba küldenek, a sört pl. mindig mindenütt megtalálom. A habtejszínhez viszont asszisztenciára van szükségem. Ám az Interneten menő vagyok. De tudják kit - mit találtam? Hát Sajó Andrást [ejtsd: "a Shájó"], akiről aszongya' a Wikipédia "akadémiai tisztségei mellett a rendszerváltás alatt az alkotmány-előkészítő és a 'nemzeti deregulációs bizottság' tagja. De mit tudhatunk meg erről a bizottságról és tetteiről, pl. a Wikipédiából? Semmit! Az égvilágon semmit! Itt bizony jókora luk van a "demokrácia" életrajzán...
Az igazságszolgáltatás "reformja".

Mint tudjuk, az igazságszolgáltatást egy négyesfogat gyakorolja: a parlament, a bíróság [államhatalmi szervek], az ügyészség és a rendőrség [államigazgatási szervek]. A valódi demokrácia alapfeltétele [conditio sine qua nonja] a törvényhozó, az ítélkező és a végrehajtó hatalom ezen ágainak gondos szétválasztása; tekintettel arra is, hogy e szervek viszonyrendszerében éles ellentétek is felmerülhetnek, lévén alkotmányos feladatuk a kiegyensúlyozás, azaz egymás ellenőrzése, korlátozása.

Nos, amikor a szocializmus méhében megfogant - kifejlődött a kapitalizmus, majd megkezdődött a vajúdás, néhány egyáltalán nem szeplőtelen politikai múltú úriember [Solt Pál, Györgyi Kálmán, Boross Péter és Pintér Sándor] látványos véd és dacszövetségbe tömörült, nyíltan fittyet hányva a szétválasztás [szembenállás] alkotmányos parancsának. A jogállamiság elleni hadüzenet ódiumát - azaz mit is mondok - dicsőségét a legfőbb bűnüldöző, a legfőbb ügyész, Dr. Györgyi Kálmán vállalta. 1993 júliusában Pintér Dezső az akkor lepedőnyi Magyar Hírlap szombati extra rovatában exkluzív interjút készített Györgyi Kálmánnal, amelynek keretében a jó úr meghirdette a bűnözéssel való kötelező [kell (!)] együttélés doktrínáját. [Lásd a mottót.] Ebben a történelmi időszakban Solt Pál volt a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Boross Péter a belügyminiszter és Pintér Sándor az országos rendőrfőkapitány... Amikor a [hülye] nyilatkozat miatt Györgyit megtámadtam, Solt elsők között sietett a védelmére, a Népszabadság hasábjain. Kifejtette, hogy nem lehet minden állampolgár mellé rendőrt állítani. Szereltessenek inkább rácsokat az ajtókra - ablakokra. Nos, a rácsos Magyarország ötlete nem valósulhatott meg, mert a polgárok szegények, meg nem ülhetnek naphosszat otthon... Bándy Katát sem otthon ölték meg. Rossz tanulónak bizonyult, nem tanult meg a bűnözéssel együttélni...

Felhorgadt a "Györgyi Doktrína" védelmében az Országos Kriminológiai és Kriminalisztikai Intézet tudományos tanácsa is, Gönczöl Katalin vezényletével, és kimondta Györgyinek [a főnöknek] van igaza.

Hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem megvénült docensének [plusz dékánjának és párttitkárának] magas volt a kriminalisztika és a kriminológia, ezt megértem, de hogy az Intézetnek is, ez nem fér a fejembe.

Ez a doktrína ugyanis teljességgel megfeledkezik a bűnözés egyik legveszélyesebb fajtájáról a rendőr bűnözésről! Ezáltal a kötelező (!) együttélés körébe vonja ezt az "üzletágat" is. Képzelődnék? Nem! A rendőrség mára tényleg szétrohadt és a fertőzést ezek az ágensek vitték be a szervezetbe!

Most pedig egy kis kitérőt kell tennem, hogy az irányt tartani tudjam. 1992. 09.21-23 között főügyészi fejtágító volt a Legfőbb Ügyészség balatonlellei üdülőjében. Mikor az "egyebek" következtek előrukkoltam a rendőrség operatív tevékenységének ügyészi ellenőrzésével kapcsolatos problémámmal. Én ugyan nem voltam egyetemi docens, de akkor már 35 év ügyvédi praxis állt mögöttem [többnyire büntető ügyek] és magamtól (!) rájöttem, hogy a rendőrség ott és akkor fertőződhet, amikor - úgymond - "beépül" a bűnözésbe. Ez már főügyészi munkaköröm átvételekor is foglalkoztatott és lelépő elődömtől Dr. Kereszti Csabától kérdeztem, tud-e erre vonatkozó jogszabályról, ill. legfőbb ügyészi utasításról. Azt mondta nem tud (?). Nem hagytam annyiban. Dr. Nyíri Sándor volt legfőbb ügyész helyettes a belügyben dolgozott már ekkor. [Azért mentem hozzá, mert a Belügyi Szemlében foglalkozott ezzel a témával.] Tőle és általa sem lettem okosabb. Nos, amikor ezzel előhozakodtam, Gibicsár Gyula - aki gyermek és ifjúságvédelemmel foglalkozott - úgy reagált, hogy "Nyíri úrnak ez a kedvenc rögeszméje." Ez a beköpés aztán modulálta az eszmecsere további menetét... Fábián János, Györgyi helyettese, lemondóan jelentette ki: "azt tesznek velünk, amit akarnak." A Baranya megyei főügyész Tamás András (?) amiatt aggódott, hogyan ellenőrizhető a valóság, ha egy bűnöző arra hivatkozik, hogy operatív megbízást teljesít... Székely György ezredes budapesti katonai főügyész "óva intett" attól, hogy az ügyészség "ilyen piszkos ügyekbe keveredjen". Egyedül a Györgyi féle "tisztogatás" által nem érintett (...) Vajda Alajos állt mellém. [E kitűnő kollega Moszkvában tanult. Ügyészi pályáját is ugyanott kezdte. A "megtisztított" ügyészi szervezetben a különleges nyomozások osztályát vezette...] Nos az Alajos azt mondta, hogy az operatív nyomozati anyag ismerete nélkül egy jelentős bűnügyben nem lehet megalapozottan állást foglalni. Az ügyészség "betekintési jogát" igenis szabályozni kell. Hát persze hogy nem szabályozták.

[Aztán találkoztam, majd összehaverkodtam Jurij Bondarenko vezérőrnaggyal a Kárpátontúli Terület főügyészével. Tőle kérdeztem, ti ellenőrzitek a rendőrség operatív tevékenységét? Válasza valahogy úgy hangzott, mi a jó francot ellenőriznénk, ha épp ezt nem?]
Az ügyészi apparátus gyáva közömbössége később csattant Furman Sándor miskolci ügyész ügyében. Egy szép napon megjelent nálam a nyomozás felügyeleti főosztály egyik ügyésze Györgyi azon üzenetével, hogy Furmant őrizetbe kell venni és indítványozni kell előzetes letartóztatását, hivatali vesztegetés miatt [cigány-szabadítás]. Mondtam oké, hol a papír? Lent van a kocsiban. Hozd fel légyszi. Nos így kézbe vehettem egy vaskos zöld dossziét, amelyről akkor már tudtam, hogy operatív dosszié. Annak semmi nyoma sem volt, hogy a legfőbb ügyészség előzetesen engedélyezte volna, hogy ügyész ellen (!) "oknyomozzanak". Emiatt nem kötekedtem, mert úgy láttam, emberünket jócskán fogja a fösték. Aztán a nyomozó ügyészek igen furcsa dolgokról számoltak be. A "kollega" igazi bűne nem a hivatali vesztegetés, hanem az "üzletrontás" volt. Az ORFK "illetékesei" ekkor átlag egymillióért szabadítottak. Ezzel az ajánlattal megkínálták a cigányt is. A more sokallotta a pénzt és az ügyészt vesztegette meg - feleannyiért. Az ilyesmikre mondta Talleyrand: "több mint bűn - hiba!" Megpróbáltam ebben az irányban is realizálni a dolgot. Fel is vittem Pestre az egyik ügyészt az Ó utcai rendvédelmisekhez, de nem jött össze a dolog. Tonhal alezredes [valahogy így hívták] meg úszta [ezt is].

Az ilyesmik után tulajdonképp nem voltak már illúzióim az ügyészséggel és a legfőbb ügyésszel szemben, de ami ezután következett, arra legvadabb álmaimban sem számítottam. Beleestem az "olajügybe", mint Pilátus a krédóba.

Az első információkat egy országgyűlési képviselőtől, majd a Megyei Rendőrfőkapitányság egyik "operatív" (!) nyomozójától kaptam. Az utóbbi mellém lépett, miközben a Piac utcán slattyogtam, a fülembe suttogott és a kezembe nyomott egy tenyérnyi papírt... Utólag megértettem az óvatosságát: tulajdon főkapitányról volt szó...

Mivel a két információ a lényeget illetően egyezett, belevágtam. Canossajárásom részleteivel nem untatnám az olvasót. Illetve ha unatkozni akar, olvassa el az "Olajdosszié" , ill. "Olaj capricció" c. írásaimat.

A történtek óta mintegy húsz év telt el és különösebb mérgelődés nélkül konstatálom: igaz a tétel, miszerint aki a jelent uralja, uralja a múltat is. Az "olajügyek", mint fogalom, immár "Sándor Papával" indul, jóllehet a Papa 1996-tól kezdett az olajügyekkel foglalkozni.
Ami engem illet:
1993-ban [januárban] írtam az első tényfeltáró olajjelentést a legfőbb ügyésznek,-
1993-ban fogtam olajvonatot,-
1993 évben olajozó rendőrfőkapitányt,-
1993-ban kezdeményeztem, ill. késztettem ki parlamenti vizsgálatot a legfőbb ügyész ellen, stb.
A korrupt rendszer persze megvédte az emberét és élve próbált eltemetni engem. Nem akart sikerülni.
A cikk folytatódik, érdemes elolvasni, kattintson IDE! 


Mottó:
"Meg kell tanulnunk együttélni a növekvő bűnözéssel, mert ez szabadságunk záloga."
Dr. Györgyi Kálmán legfőbb ügyész.


  Tisztogatás?
Új fejezet a bűnözéssel való együttélés történetében.
Új korszak küszöbére értünk! Létrejött hazánkban a tökéletes rendőrállam. Használhatnám a "totális" kifejezést is, de ez idegen szó és a tökéletesség magában foglalja a totalitást is. A szisztéma voltaképp egyszerü [a baloldali kép szemlélteti], ha a hierarchiát a gravitációs térben megfelelően helyezzük el, annak csúcsa, vagyis a damoklész kard hegye, nem szennyeződik, látszólag...
Huszonhárom év kellett hozzá, hogy idáig jussunk. Hogy történt? Mint kortárs tanú próbálok a kérdésre válaszolni.

Az "olajügyekről" sokat írsogáltam korábban. Azt hiszem, nem esem tulzásba, ha azt állítom, az olajbünözés az állami bűnözés főpróbája volt és mint az ügyészség Don Quijote-ja valójában nem szél malmokkal harcoltam. 
De vegyük sorba a történteket.
Mára a napnál világosabb, mit jelentett a "Rendszerváltás". A szocializmus idején kisajátított, ill. a robotos milliók által mintegy negyven és alatt felhalmozott állami és szövetkezeti vagyont, mint nemzeti (!) vagyont, "nemzetközi magánvagyonná" kellett tenni. Erre a mocskos feladatra a szocialista nómenklatúra volt egyedül alkalmas. Tagjai a kaméleont megszégyenítő gyorsasággal váltak demokratákká és tőkésekké. A tömegeket úgy kellett a létminimumot legalább biztosító "társadalmi tulajdonból" kiforgatni, hogy ne tanúsítsanak ellenállást. Sikerült!
Hogy zajlott az "ördögi hadjárat"? Hát' csaknem úgy, ahogy a Cion bölcseinek jegyzőkönyveiben írva vagyon.
Ha a sorsrontó folyamatot egy szóval akarom jellemezni, a "leépítés" a legjellemzőbb kifejezés. Istenem, de sok mindent kellett leépíteni! Lássuk csak!
A jogrendszer leépítése.
Nagyfejszével estek neki a jogrendszernek, különös tekintettel a gazdasági jogszabályokra. Ezt 
"deregulációnak"nevezték. Megpróbáltam az Interneten rákeresni, mi történt pontosan. Képzeljék, a deregulációnak nincs nyoma, mint egy tökéletes bűnténynek! Nem akartam hinni a szememnek. Igaz, nem vagyok tökéletes keresgélő. Otthon pl. semmit sem találok, mindent a kezembe kell adni. Ez meg is történik. A kísérő szöveget hadd ne idézzem... Ha boltba küldenek, a sört pl. mindíg mindenütt megtalálom. A habtejszínhez viszont asszisztenciára van szükségem. Ám az Interneten menő vagyok. De tudják kit - mit találtam? Hát Sajó Andrást [ejtsd: "a Shájó"], akiről aszongya' a Wikipédia "akadémiai tisztségeimellett a rendszerváltás alatt az alkotmány-előkészítő és a 'nemzeti deregulációs bizottság' tagja. De mit tudhatunk meg er  ről a bizottságról és tetteiről, pl. a Wikipédiából? Semmit! Az égvilágon semmit! Itt bizony jókora luk van a "demokrácia" életrajzán...
Az igazságszolgáltatás "reformja".
Mint tudjuk, az igazságszolgáltatást egy négyesfogat gyakorolja: a parlament, a bíróság [államhatalmi szervek], az ügyészség és a rendőrség [államigazgatási szervek]. A valódi demokrácia alapfeltétele [conditio sine qua nonja] a törvényhozó, az ítélkező és a végrehajtó hatalom ezen ágainak gondos szétválasztása; tekintettel arra is, hogy e szervek viszonyrendszerében éles ellentétek is felmerülhetnek, lévén alkotmányos feladatuk a kiegyensúlyozás, azaz egymás ellenőrzése, korlátozása.
Nos, amikor a szocializmus méhében megfogant - kifejlődött a kapitalizmus, majd megkezdődött a vajúdás, néhány egyáltalán nem szeplőtelen politikai multú, úriember [Solt Pál, Györgyi Kálmán, Boross Péter és Pintér Sándor] látvá nyos véd és dacszövetségbe tömörült, nyiltan fittyet hányva a szétválasztás [szembenállás] alkotmányos parancsá nak. A jogállamiság elleni hadüzenet ódiumát - azaz mit is mondok - dicsőségét a legfőbb bűnüldöző, a legfőbb ügyész, Dr. Györgyi Kálmán vállalta. 1993 juliusában Pintér Dezső az akkor lepedőnyi Magyar Hírlap szombati extra rovatában exkluzív interjut készitett Györgyi Kálmánnal, amelynek keretében a jó úr meghirdette a bűnözéssel való kötelező [kell (!)] együttélés doktrináját. [Lásd a mottót.] Ebben a történelmi időszakban Solt Pál volt a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Boross Péter a belügyminiszter és Pintér Sándor az országos rendőrfőkapitány... Amikor a [hülye] nyilatkozat miatt Györgyit megtámadtam, Solt elsők között sietett a védelmére, a Népszabadság hasábjain. Kifejtette, hogy nem lehet minden állampolgár mellé rendőrt állítani. Szereltessenek inkább rácsokat az ajtókra - ablakokra. Nos a rácsos Magyarország ötlete nem valósulhatott meg, mert a polgá rok szegények, meg nem ülhetnek naphosszat otthon... †Bándy Katát sem otthon ölték meg. Rossz tanulónak bizonyult, nem tanult meg a bűnözéssel együttélni...
Felhorgadt a "Györgyi Doktrina" védelmében az Országos Kriminológiai és Kriminalisztikai Intézet tudományos tanácsa is, Gönczöl Katalin vezényletével, és kimondta Györgyinek [a főnöknek] van igaza.
Hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem megvénült docensének [plusz dékánjának és párttitká rának] magas volt a kriminalisztika és a kriminológia, ezt megértem, de hogy az Intézetnek is, ez nem fér a fejembe.

Ez a doktrina ugyanis teljességgel megfeledkezik a bűnözés egyik legveszélyesebb fajtájáról a rendőr bűnözésről! Ezáltal a kötelező (!) együttélés körébe vonja ezt az "üzletágat" is. Képzelődnék? Nem! A rendőrség mára tényleg szétrohadt és a fertőzést ezek  az ágensek vitték be a szervezetbe!
Most pedig egy kis kitérőt kell tennem, hogy az irányt tartani tudjam. 1992. 09.21-23 között főügyészi fejtágító volt a Legfőbb Ügyészség balatonlellei üdülőjében. Mikor az "egyebek" következtek előrukkoltam a rendőrség operativ tevékenységének ügyészi ellenőrzésével kapcsolatos problémámmal. Én ugyan nem voltam egyetemi docens, de akkor már 35 év ügyvédi praxis állt mögöttem [többnyire büntető ügyek] és magamtól (!) rájöttem, hogy a rendőrség ott és akkor fertőződhet, amikor - úgymond - "beépül" a bűnözésbe. Ez már főügyészi munkaköröm átvételekor is foglalkoztatott és lelépő elődömtől †Dr. Kereszti Csabától kérdeztem, tud e erre vonatkozó jogszabályról, ill. legfőbb ügyészi utasításról. Azt mondta nem tud (?). Nem hagytam annyiban. Dr. Nyíri Sándor volt legfőbb ügyész helyettes a belügyben dolgozott már ekkor. [Azért mentem hozzá, mert a Belügyi Szemlében foglalkozott ezzel a témával.] Tőle és általa sem lettem okosabb. Nos, amikor ezzel előhozakodtam, Gibicsár Gyula - aki gyermek és ifjúságvédelemmel foglalkozott - úgy reagált, hogy "Nyíri úrnak ez a kedvenc rögeszméje." Ez a beköpés aztán modulálta az eszmecsere további menetét... Fábián János, Györgyi helyettese, lemondóan jelentette ki: "azt tesznek velünk amit akarnak." A baranya megyei főügyész Tamás András (?) amiatt aggódott, hogyan ellenőrihető a valóság, ha egy bűnözó arra hivatkozik, hogy operatív megbízást teljesít... Székely György ezredes budapesti katonai főügyész "óva intett" attól, hogy az ügyészség "ilyen piszkos ügyekbe keveredjen". Egyedül a Györgyi féle "tisztogatás" által nem érintett (...) Vajda Alajos állt mellém. [E kitünő kollega Moszkvában tanult. Ügyészi pályáját is ugyanott kezdte. A "megtisztított" ügyészi szevezetben a különleges nyomozások osztályát vezette...] Nos az Alajos azt mondta, hogy az operativ nyomozati anyag ismerete nélkül egy jelentős bűnügyben nem lehet megalapozottan állást foglalni. Az ügyészség "betekintési jogát" igenis szabályozni kell. Hát persze hogy nem szabályozták.

[Aztán találkoztam, majd összehaverkodtam Jurij Bondarenko vezérőrnaggyal a Kárpátontuli Terület főügyészével. Tőle kérdeztem, ti ellenőrzitek a rendőrség operatív tevékenységét? Válasza valahogy úgy hangzott, mi a jó francot ellenőriznénk, ha épp ezt nem?]
Az ügyészi apparátus gyáva közömbössége később csattant Furman Sándor miskolci ügyész ügyében. Egy szép napon megjelent nálam a nyomozás felügyeleti főosztály egyik ügyésze Györgyi azon üzenetével, hogy Furmant őri zetbe kell venni és indítványozni kell előzetes letartóztatását, hivatali vesztegetés miatt [cigány-szabadítás].  Mondtam oké, hol a papír? Lent van a kocsiban. Hozd fel légyszi. Nos így kézbe vehettem egy vaskos zöld dossziét, amelyről akkor már tudtam, hogy operatív dosszié. Annak semmi nyoma sem volt, hogy a legfőbb ügyészség előzetesen engedélyezte volna, hogy ügyész ellen (!) "opnyomozzanak". Emiatt nem kötekedtem, mert úgy láttam, emberünket jócskán fogja a fösték. Aztán a nyomozó ügyészek igen furcsa dolgokról számoltak be. A "kollega" igazi bűne nem a hivatali vesztegetés, hanem az "üzletrontás" volt. Az ORFK "illetékesei" ekkor átlag egymillióért szabadítottak. Ezzel az ajánlattal megkínálták a cigányt is. A more sokallotta a pénzt és az ügyészt vesztegette meg - feleannyiért.  Az ilyesmik re modta Talleyrand: "több mint bűn - hiba!" Megpróbáltam ebben az irányban is realizálni a dolgot. Fel is vittem Pestre az egyik ügyészt az Ó utcai rendvédelmisekhez, de nem jött össze a dolog. Tonhal alezredes [valahogy így hívták] meg úszta  [ezt is].
Az ilyesmik után tulajdonképp nem voltak már illúzióim az ügyészséggel és a legfőbb ügyésszel szemben, de ami ezután következett, arra legvadabb álmaimban sem számítottam. Beleestem az "olajügybe", mint Pilátus a krédóba.
Az első információkat egy országgyülési képviselőtől, majd a Megyei Rendőrfőkapitányság egyik "operatív" (!) nyomo zójától kaptam. Az utóbbi mellém lépett, miközben a Piac utcán slattyogtam, a fülembe suttogott és a kezembe nyomott egy tenyérnyi papírt... Utólag megértettem az óvatosságát: tulajdon főkapitányáról volt szó...
Mivel a két információ a lényeget illetően egyezett, belevágtam. Canossajárásom részleteivel nem untatnám az olvasót. Illetve ha unatkozni akar olvassa el az "Olajdosszié" , ill. "Olaj capricció" c. írásaimat.

A történtek óta mintegy húsz év telt el és különösebb mérgelődés nélkül konstatálom: igaz a tétel, miszerint aki a jelent uralja, uralja a multat is. Az "olajügyek", mint fogalom, immár "Sándor Papával" indul, jóllehet a Papa 1996-tól kezdett az olajügyekkel foglalkozni.
Ami engem illet:
  • 1993-ban [januárban] írtam az első tényfeltáró olajjelentést a legfőbb ügyésznek,-
  • 1993-ban fogtam olajvonatot,-
  • 1993 évben olajozó rendőrfőkapitányt,-
  • 1993-ban kezdeményeztem, ill. késztettem ki parlamenti vizsgálatot a legfőbb ügyész ellen, stb.
A korrupt rendszer persze megvédte az emberét és élve próbált eltemetni engem. Nem akart sikerülni. 2008.05.08-án az Olajbizottság előtt nyilatkoztam Györgyi Kálmán és Pintér Sándor olajügyekben játszott szerepéről. Emiatt megbün tettek rágalmazásért és mintegy hárommillió Ft. ot kellett fizetnem Györgyi Kálmán és Fábián János uraknak a "becsüle tükben" okozott rongálódás miatt.
Szerencsésebb voltam Dr. Papp Imrével az ártatlan rendőrfőkapitánnyal szemben. Feljelentett ő is, de ezt elpuskázta. Már kevesen emlékeznek rá, hogy Papp Imre és Dr. Ferenczi Flóra polgári pert indítottak a Legfőbb Ügyészség ellen azon a "jogalapon", hogy a tőlem elszenvedett "üldöztetés" miatt huszonnégymillió Ft. összegű vagyoni káruk keletkezett. A Legfőbb Ügyészség persze szavatosként perbehívott, hogy pervesztés esetén rám hárítsa a kárt...
És ekkorí történt a csoda! Pappék elálltak a pertől. Ennek magyarázatát az oknyomozó történészek abban látják, hogy Pintér úr saját szakállára, de a közvagyon rovására rehabilitálta az ártatlanokat; kifizettette elmaradt illetményeiket és még fájdalomdíjban is részesítette őket, mindezt kb. a fentinek megfelelő összegben. Ezt talán jól tette, mert a mai bíráskodási mentalitás mellett ma nem a Simonyi útról járnék a Nagyerdőre biciklizni, hanem egy nagyerdei pad lenne a hajléktalan szállásom...
Aztán volt még egy kis közjáték. Neszét vettem, hogy Györgyi Kálmánné Dr. Kardos Éva ügyvéd nagy, azaz jól fizető, büntető védelmeket vállal. Ez eleve nem volt rendben, hisz a Családjogi Törvénynek a házastársi közszerzésre vonat kozó rendelkezései szerint a házastársak közös vagyona mindaz amit együtt, vagy külön - külön szereznek. Ez nem kevesebbet jelent, minthogy a legfőbb ügyész vagyonát adózott [vagy nem adózott] bűnözői jövedelmek is gyara pítják. Ilyenkor persze óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy a nagy-pénzes megbízás az ügyvédnek, vagy a legfőbb ügyész feleségének szól. Ez a kérdés egy ügyben egyértemü választ kapott azáltal, hogy gazdasági vezetők ügyében és érdekében az ügyvédnő többször megkereste utódomat - a legfőbb ügyész feltétlen bizamát élvező megyei főügyészt - hasson oda, hogy a vádat képviselő ügyész mérsékelje ügybuzgalmát. A ráhatás meg is történt a városi vezető ügyész közbeiktatásával, de nem volt igazán eredményes. Engem persze feljelentettek amiért ezt megírtam, de nem jártak szerencsével. Felmentettek. Tartja magát a hír, hogy Györgyinek a felesége miatt kellett lemondania és ebben az említett ügy szolgáltatta az apropót. Így van - nem így van, nem tudhatom. Mindenesetre örülnék, ha...
Miközben ezek történtek zakatolt a politika. Nem vitás, hogy Györgyi Kálmán az Antall Kormány idején Göncz Árpád és Antall József közös liblingje volt. Árpi bácsi különösen hálás lehetett neki, hisz Györgyi ötlötte ki, hogy a taxisblokád erő szakoskodóit amnesztiában lehet részesíteni. Antallt aztán elvitte a négy fekete ló és a miniszterelnöki székbe Boross Péter telepedett. Ez a változás újra aranyozta a legfőbb ügyész nimbuszát. Aztán jött a bukás: a szocialisták 1994 évi választási győzelme. És mi történt? Maga meséli  "Már az első ciklus végén úgy éreztem, hogy elég volt, ideje abba hagyni.Csakhogy az ember gyenge. Horn miniszterelnök egy személyes beszélgetésen azt mondta: szívesen látna továbbra is ebben a székben. Antall után Horn: ez is azt bizonyította számomra: sikerült elérni, hogy az ügyészség, a politikán felülemelkedve, nagy tekintélyt szerezzen magának."  Hát' ez is egy magyarázat. A szerénység mindenesetre irígylésre méltó... De nem erről van szó, hanem arról, hogy a bűnözéssel való együttélés valóban kivül, illetve felül van a pártpolitikán. A társadalmon való élősködés nem politikai program, hanem "demokratikus" létforma. Ebben semmi különbség nincs a pártok között. Ennek a patentnek a védnökét tisztelik Györgyi Kálmánban.

1998 a szüret éve a Fidesz történetében. Mint párt veszítettek, mint összetákolt koalíció győzedelmeskedtek az MSZP vel szemben. Kétségtelen, hogy ezen a bolton Pintér Sándor nyert a legtöbbet. A választások idején ugyanis épp a vádlottak padján ült a Zemplényi hazacsempészési ügyével kapcsolatos okirathamisítás miatt, de kimászott belőle, mint sokminden másból. De közvádolás ide, cévizsga oda, Orbánnak Pintér kellett. Megszerezte. Köteteket írtak, de akár könyvtárakat is lehetne írni ennek a két embernek a kapcsolatáról, amely eltéphetetlen. Szilárdabb az egypetéjű ikrek összetartozásánál, az anya és a gyermek ragaszkodásánál, a különnemü szerelmesek egymáshoz vágyódásánál, a melegek össze bújásánál. Persze ez nem természetellenes kapcsolat. Reális oka van, csak eddig "perrend szerüen" nem sikerült bizonyítani. Sebaj, ami késik, nem múlik! Addig jár a korsó a kútra, amig eltörik... Mások!
Orbánnak eleinte nem volt kifogása Györgyi ellen, nem is lehetett, hisz Györgyi hősiesen helytállt - az Olajbizottság elleni csatában, buzgón tolva Orbán és Pintér szekerét. Aztán elmúlt a veszély. Lejárt Pallagék mandátuma. Szézavarták a testületet, szétcincálták az íratokat, titkosították az ügyet és Györgyinek észre kellett venni, hogy ő már csak egy mór, aki megtette kötelességét.
Tulajdonképp nem is neki kellett mennie, inkább Polt Péternek kellett jönnie... Lehet, Lenin sokmindenben tévedett, de abban fején találta a szöget, hogy "minden a kádereken múlik!" Poltra sokan mondják, hogy a Fidesz pártkatonája. Jó jó, de milyen beosztásban? Ennek az embernek egyszerüen nincs karak tere. Nincsenek érzelmei. Az IQ-ját érthetően nem mérik. Ha erre "jogi szókincséből" következte tünk, amely nem több száz szónál, lesujtó eredményre jutunk. Mint autonóm személyiség szóba sem jöhet. Az a tény, hogy a legfőbb ügyészi székben ül, egymagában alkotmánysértő állapot, mivel mint alkotmányos "ellensúlynak" nincs semmiféle súlya. Schmitt Pálra sokan mondták, nem több, nem más mint nemzeti töltőtoll, azaz  Orbán töltőtolla. Hát Polt Péter micsoda? Inkább hagyjuk.
Amikor Schmitt Pál dicstelenül távozott, azt hittük nála nincs lejjebb. Nos alaposan tévedtünk. Nem ő volt a gumigerinc igazi akrobatája. Áder János máris lekörözte, lásd Canossajárás c. írásomat.
A rendőrség szétesése.
A jelenlegi állapotot minősíthetnénk mély morális válságnak, de nem tehetjük, mert a romlás funkcionális! A bűnmegelőzés, felderítés és üldözés legbonyolultabb, mondhatni "legfinomabb" struktúráit semmisítette meg - a totális züllés. A pintéri söprés ehhez képest csupán romeltakaritásnak, kukázásnak tekinthető. Pintér az állomány feje fölött függö "Damoklesz kardról" beszél. Nevetséges kissé.
De mire megy ki az egész, mire lesz jó az egész? Ki tudja ezt ma megmondani?
Ami engem illet - grácia fejemnek - Pintér Sándor személyét, illetve tevékenységét nem tudom semmi olyan programmal társítani, ahol a szó gyökében a "tiszt" betűkombináció előfordul. Elesik tehát a tisztogatás, megtisztítás, tisztázás, tisztába tevés, stb.
Ebből következik, hogy ami most a rendörségen belül, a rendőrséggel történik, csupán leszámolásnak tudom tekinteni, ahol a Pintér érdekcsoport leszámol a konkurens, (rivális) csoporttal (csoportokkal), hogy a "banda" szót ne említsem. Ez az egész nem tisztogatásra, hanem a klasszikus bandaháborúra hasonlít.
Miért gondolom ezt? Megpróbálom kifejteni - hangsúlyozva, hogy rendkvül bonyolult jelenségről van szó és a boszorkány konyha sötét titkaival a kivülálló nemigen lehet tisztában.
Mindenekelőtt nézzék meg az ORFK szervezetének sematikus (!) ábrázolását. 




Hogy ez a szervezési képlet bonyolultabb, vagy egyszerübb a kelleténél, nem tisztem véleményezni. Annyi azonban bizonyos, hogy egy ilyen szervezet logisztikai harmóniáját biztosítani akkor is szinte lehetetlen feladat, ha feltételezzük [amit nem lehet feltételezni], hogy a szervezet minden tagja hivatása magaslatán áll úgy szakmai, mint emberi, ill. erkölcsi vonatkozásban. Enélkül a hatásköri átfedések, ütközések, a rivalizálás, titkolózás és más elidegeníthetetlen emberi tulajdonságok minduntalan megzavarják a működés harmóniáját.
Dehát voltaképp ki kíváncsi az "Óberhé" szakmai csontvázára? Az élő, működő szervezet (lenne) érdekes, amely ezer szer (!) bonyolultabb a váznál. Ami az alapvető funkciót a bűnözés elleni "küzdelmet" illeti, a szervezet, ill. működés alapsémája viszonylag egyszerü. A munka érdemi része tulajdonképp nem az üvegpalotában zajlik. A központ "fedett" nyomozókat bocsát ki magából, akik szerte szaglásznak a bűn, a bűnözők után és igyekeznek beépülni a bűnszerveze tekbe. Ha sikerül - hosszabb rövidebb távon - együtt kell működniük ezekkel, azaz valamilyen formában részt kell venni ük a bűnözésben. Kényes helyzet...
A másik módszer a "beszervezés", azaz a bűnszervezet "valódi" résztvevőjének reábírása arra, hogy társait elárulva a rendőrségnek dolgozzék. Ez persze nem társadalmi munka. A spicli "munkáját" honorálni kell. El kell tekinteni felelős ségre vonásától korábban elkövetett bűncselekmények miatt. El kell nézni hogy továbbra is bűnözzön. Meg kell fizetni a "munkáját", vagy más előnyt kell részére biztosítani. Ez a fekete/fehér,  jin/jang együttmüködés azt feltéte lezné, hogy a rendőri oldal abszolut tiszta, mert a rendőr anyagilag független, vagy szegénységi fogadalmat tett és azt be is tartja. Lássuk be, ilyen jellemek a mai üzleties világban legfeljebb ha kivételképp léteznek. Ha a kapcsolat éles konturjai elmosódnak, a kép valahogy így kezd kinézni - > A térfoglalás min den esetben a sötét oldalról történik, hisz fertőzésről van szó. Egy ilyen defor mált kapcsolat ellenőrzése gyakorlatilag szinte lehetetlen, még tisztességes főnök számára is.
Az ördögi dilemma viszont az, ha a fürdővízzel a [maszatos] gyermekeket is kiöntjük, ahogy most Pintér teszi, a mellőz hetetlenül fontos oparatív munka évekre ellehetetlenül, mert egy kapcsolatrendszer újjászervezése renkivül lassú bonyolult sokéves müvelet.
De tulajdonképp nem is erről van szó! Az igazi masszív fertőződés nem a rendőrség szervezetszerü müködése körében keletkezik. Más a baj. A baj az, hogy a rendőrség "elolvadt" a társadalom fehér, szürke és fekete zónáiban. Hogy miről is van szó? Hát épp arról, amit épp Pintér Sándor csinált, csinál és visz tökélyre évtizedek óta. Tulajdonképp ő a romlás etalonja! Hogy - hogyhogy? Megmagyarázom.
Pintér hivatalos életrajzában a gazdasági [üzleti] tevékenységének nyoma sincs odáig, hogy 1996 végén nyugdíjba vonult. 1997-től az OTP Bank Rt. biztonsági tanácsadója s az igazgatóság tagja volt.  2003-től a Civil Biztonsági Szolgálat Rt. tulajdonos-elnöke, és 2004-től ismét az OTP Bank ZRt. igazgatóságának tagja volt. Ez a tevékenységi kimutatás olyan szikár, mint Pintér maga és megközelítőleg sem tükrözi azt az üzleti tevékenységet, amelyt Pintér személyesen plusz (!) hozzátartozóival, volt rendőrségi beosztottaival és külsős üzlettársakkal együtt, esetleg azok neve alatt, folytatott, foly tat.
A lényeg Pintér kétarcúsága, pontosabban kétlakisága a fehér, szürke, fekete üzleti világ és a rendőrség között. Közis mert, hogy mint üzletember a hónuk alá nyult volt rendőri beosztottainak és üzlettársaivá tette őket. Mint belügymiiszter pedig a legmagasabb rendőri beosztásokba helyezgette vissza üzlettársait. Van valakinek  fogalma arról, hogy egy ilyen "váltógazdaság" katyvaszában a személyi, üzleti függőségeknek, összefonódásoknak milyen gubanca alakul ki? Igen! Van fogalmunk róla. Nekem is, másoknak is.
A lényeg, hogy Pintér egy alaktalan fehér, szürke, fekete masszává formálta a rendőrséget is.
Talán nincs még egy olyan közéleti személyiség, aki körül annyi összeesküvés elmélet [konteó] keletkezett volna, mint épp Pintér körül. Ez semmiképp sem lehet véletlen. Egyike ezeknek a forrásoknak a "Konteo blog" 2012.06.11-i írása, amelyet érdemes ugyan elolvasni, de véleményem szerint íróinak gazdag fantáziája is messze elmarad a valóságtól. Goethe írta "Szürke minden elmélet, de zöld az élet iaranyfája." Én magam nem szivesen foglalkozom összeesküvés elméletekkel, ezért a Pintér körüli, pontosabban az Orbán rezsim körüli - joggal rendhagyónak nevezhető - jelenségek kapcsán támadt gondolataimat inkább kérdések, mint állítások formájában fogalmazom meg; a kérdezni szabad Móricka elv alapján.
  1. Lehetséges az, hogy Pintér egyáltalán nem felelőtlen (?).
    Joggal bízhat abban, hogy bárkit dug a kirugottak helyébe biztosan uralni tudja továbbra is az alvilágot (?).
    Azért tudja uralni, mert tulajdonképp már összefonódott vele (?).
    Az összefonódás keretében a keresztapák, a "V. Lászlók" továbbra is leadják a sápot (?).
    A verkli változatlan fordulatszámmal megy tovább, csupán a zsozsót osztják másként, azaz a Pintér által kinevezettek kapják (?).
  2. Minek tulajdonítható. hogy miközben Pintér kimiskárolja a rendőrséget, Orbán nyaral [a tökeit áztatja] és látszólag tudomást sem vesz az egészről - meg sem nyikkan.
  3. Minek tulajdonitható hogy a [rohadt] EU, amely tiltakozik amiatt, hogy a disznók óljában nincs játék, most egy kurva szót sem szól, amikor pszichológust kell a kemény - sötét zsaruk mellé állítani, nehogy tökön lőjék magukat a kirugás ténye és statáriálisan durva módja miatt?
  4. Mi lesz a "hosszu kések napjai" után? A "megtisztult" rendőrség megszünteti a bűnözést, amivel amúgy, ill. úgymond, együtt kell élni? Tényleg, mire ez a sok cécó? Minek a nagy hűhó. mikor pont oda jutottunk, ahova igyekeztünk?
  5. Megkérdezi e valaki a fentebb szerepeltetett urakat, meg vannak e elégedve áldásos tevékenységük kézzelfogható eredményeivel?
Nos, eddig az írás. Ki ad választ? Mi a válasz?
2012.08.19
Sz. Gy. 
A tisztogatással annyit változtattak , hogy most más lesz a pénzbehajtó főmufti a rendőrségtől, mert ugye azt nem képzelték, hogy ez megváltozik , már a helyzet és a főrendőr pénzbehajtó helyébe nem rendőr lép, mert akkor a bünözés fog teret nyerni és ő lesz a behajtó. Gondolják csak Pintér akar náluk milliárdos lenni, úgy hogy kiszolgál egy – két politikust. Minden döntési helyzetben lévő fő rendőr milliárdos akar lenni, és az állományt úgy irányítja , hogy be is jöjjön az a pár millió havonta, vagy naponta, a keresztbe tévőket eltapossák, a kis rendőr meg rájön koruptnak kell lennie , hogy a családját eltarthassa, hisz a feletesei mind ebből lettek milliárdosok. Hogy a korumpálásba mi fér bele , talán még a gyilkosság is . És köpjétek szembe azt aki mást állit a rendőrségről 2012- ben . Ha kezdeni akarnának valamit azt a Pintérrel kellene kezdeni, és felül mindenkivel egészen a politikusokig, olajügyekig, a gyilkosságokig, a hazaárulásig mindent számonkérni e rablóhadtól.

Mi lenne velünk az EU nélkül?! - Agymosó kampányt indít a kormány a gyarmaton

2012-08-16. 17:05 Kuruc.info 
"Tájékoztató kampányt" indít a külügyi tárca arról, hogy "mivel járna a magyarok számára, ha nem lenne Európai Unió" (de ne bizakodjunk, nem például cukorgyárakat, hatalmas szőlőültetvényeket, virágzó mezőgazdaságot vagy csendőrségi irányítás alatt dolgozó cigányságot fognak nekünk mutogatni - a szerk.). A projektet az unió finanszírozza, a költségvetés legfeljebb 35 millió forint lehet. A lebonyolításra kiírt közbeszerzés a Wall Street Journal érdeklődését is felkeltette.

A Külügyminisztérium (KüM) "Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió - Costs of non-Europe" témakörben kommunikációs kampány kidolgozására és lebonyolítására írt ki közbeszerzési eljárást. A projekt teljes költségvetése legfeljebb 125 ezer euró (mintegy 35 millió forint), a beszerzés 100 százalékban uniós forrásból valósul meg - derül ki a közbeszerzési kiírásból.

A kampány elsődleges célja "az érvalapú tájékoztatás arról, hogy mivel járna, ha nem lenne Európai Unió" - közölte a Napi Gazdaság Online kérdésére a KüM. Például mennyiben lennének mások a mindennapjaink, hogyan alakulna az életünk, a gazdasági fejlődésünk, a kulturális életünk, "ha nem utazhatnánk szabadon, ha nem lenne belső piac, ha nem lenne európai szolidaritás és kohéziós politika, ha nem lenne európai fogyasztóvédelmi szabályozás, ha nem lenne közös agrárpolitika, ha nem lenne Erasmus program". Ehhez kapcsolódóan cél annak az üzenetnek az eljuttatása a célcsoportokhoz, hogy "magyarként európaiak" és "európaiként magyarok" is vagyunk, e két dolog nem kizárja, hanem kiegészíti, erősíti egymást - válaszolta a szaktárca. 
 
Miért nem erről kampányoltok?

Az EU finanszírozza a magyarországi kampányt

A kampány az EU és a KüM között 2011-ben létrejött Igazgatási Partnerség Hatáskör-átruházási Megállapodás alapján 100 százalékban uniós forrásból valósul meg. A négy évre aláírt megállapodás értelmében a KüM koordinálja az Igazgatási Partnerség keretében megvalósuló EU-kommunikációs projekteket. A projektek tervezése során a minisztérium együttműködik az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével és az Európai Parlament hazai Tájékoztatási Irodájával - közölte a minisztérium, amely a projekteket megvalósító vállalkozókat nyílt közbeszerzési eljárásokon választja ki. Idén a kommunikációs projektek lebonyolítására az Európai Bizottság 350 ezer eurót biztosít. Ebből a tervek szerint három projekt valósul meg, ezek közül az egyik a mostani "Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió - Costs of non-Europe" kampány.
A szerződés 2013-ban jár le

A közbeszerzésen nyertes ügynökséggel vagy ügynökségekkel november elsejétől jövő április végéig szóló szerződést kötnek. Feladatuk lesz egy országos kommunikációs és pr-kampány kidolgozása és lebonyolítása, amely magában foglalja a kampány-koncepció, a részletes szakmai és pénzügyi kampány-munkaterv elkészítését, a rendezvényszervezést, pr-akciókat, arculat-kidolgozást, sajtókapcsolatok kezelésének koncepcióját is, továbbá a kampányértékelést és hatékonyságmérést is.

A közbeszerzésen azok a cégek indulhatnak, amelyek a felhívás feladásától számított két évben rendelkeznek évi legalább nettó 35 millió forintos árbevétellel. Emellett meghatározott értékben referenciát kell igazolni televíziós megjelenést is magában foglaló kommunikációs kampány szervezéséről és lebonyolításáról, weboldal létrehozásáról és közösségi média oldal üzemeltetéséről, rendezvényszervezésről és pr-kampány lebonyolításáról (tehát ez is személyre szabott pályázat, már régóta megvan rá a "nyertes" - a szerk.).
A tender a Wall Street Journal érdeklődését is felkeltette

A KüM által meghirdetett közbeszerzésről a Wall Street Journal (WSJ) is megemlékezett. A cikk megjegyzi, hogy Magyarország a 2004-es csatlakozása óta "jelentősen profitálhatott az uniós tagságból": 2010-ig ugyanis az EU szegényebb tagállamainak biztosított forrásokból mintegy 15,5 milliárd eurónyi támogatást kapott, miközben 5,2 milliárd eurót fizetett be a közös költségvetésbe. A WSJ megemlíti, hogy Brüsszel és Budapest között nem egészen felhőtlen a viszony: az unió kifogásolja a magyar kormány azon módszereit, amelyekkel költségvetési hiánycélt próbálja tartani, miközben Orbán Viktor miniszterelnök a "Nyugat hanyatlásáról" és a "Kelet felemelkedéséről" beszél, ahol a közép-európai országok a válság után az európai gazdaság motorjává válnak.

A KüM a WSJ-nek adott válaszában azt közölte, hogy a kampány időzítésének technikai okai vannak, és nincs köze a miniszterelnök unióval kapcsolatban tett megjegyzéseihez. "Az összhangban van az éves Igazgatási Partnerség programmal, amelyet a nyár első felében hagytak jóvá" - közölte a lappal tárca.

A WSJ egy Szonda Ipsos által készített felmérés eredményére hivatkozva arra is rámutat, hogy az állítólagos "nettó kedvezményezettség" (az ország többet kapott, mint amit befizetett) ellenére a magyarok 56 százaléka gondolja úgy, hogy az uniós tagság több hátránnyal járt, és mintegy 34 százalék gondolja előnyösnek. Ez némi romlást mutat az áprilisi 61-26 százalékos arányhoz képest, de a januári 60-30 százalékos arányhoz viszonyítva viszont javulásnak számít.
(Napi.hu nyomán) 

Hüjítsétek a rendőröket ők még beveszik a maszlagot hivatalból is és bólogatnak nektek.
Különben kapjátok be és rágódjatok rajta , meg a vakoló szabadkőműveseken olajmaffiózók
nézzetek a tükörbe, de ne a média görbe tükrébe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése