2018. július 21., szombat

Nálunk az egerek is robogóval járnak







Nálunk az egerek is robogóval járnak



Nálunk az egerek is robogóval küzlekednek , a macskáimat el kellettküldenem sportlövészetre , hogy esélyük legyen elkapni egy pár egeret . Igen az egerek megtanultak irni , és olvasni is , azóta a macskáimnak vigyázni kell , nehogy a patkányméget velük etessék meg az egerek . Hogy melyik suliban végeztek , azt kérték , hogy ne firtassam . Elég az hozzá , hogy azt mondták oda járt a Farkas Flórián is , de rendkivül buta volt szegény . E neves intézményben tanultak az ÁVH gyerekek is , és a párt fő muftiai is itt szerezték meg a jogi , és a különböző felsőfokú képesítést . A mende monda szerint , ezek a káderek a kidolgozott tételeket kapták meg , és azt masgoltatták be velük. Az évközi tanítás abból állt , hogy egy – egy ilyen kuka búvár az éppen aktuális tételt próbálta elmondani , és a tanár próbálta bevezetni a finomabb összefüggésekbe , hogy némi fogalma legyen arról , hogy hogy állnak össze a dolgok . Ne csak a halálba küldjék az embereket , de legyen tartása mint a Vida eévtársnak mikor halálra ítélték a delikvenst . És legyenek meg győződve arról , hogy az illető tényleg elkövette , vagy elkövethette a dolgot . Szóval a mi egerünk a doktorátusz képzésre jár a Flóri az osztálytársa , és mivel ide elég nehéz bekerülni , mert utána elég nagyok az elvárások , mert minden szarba belemártják őket , mint a leg megbízható emberüket . Na szóval nem publikus a suli neve , és a helye sem . De kérdezzétek meg a jelenlegi politikusainkat , hol szerezték meg a képesítésüket , melyik kihelyezett intézményben !!! A Bokros is a Meszikói intézmányre hagyatkozik, senki semm látta senki sem hallot róla , mint ahogy a pártját sem látjuk , csak a páholyukat érzékeljük , kik ellátják pénzzel őket , és ezért ők az előre tolt emberkék , mint a gyurcsány , ki már gyerek korában megtanulta a lopást a papa kerékpárokat gyüjtött be , a fia elleste a módszereket , és mikor belemarkolt az életbe foglalkozott ő a veszályes húééadékokkal is , le is rakta a bauxid bányákba , de rá volt bizva a polgár háború kirobbantása is , ebből csak a cigány gyilkosságok valósúltak meg , a balekokat azóta is a sitten őrzik , az összekötőjét a kormányszóvivőt a Ratyi bács fiát mrgöngyilkolták , ugye a gyurcsányt nem volt szabad likvidálniuk , őt védte a PÁHOLYA !!!!! No de nem erről akartam beszélni , hisz a mi egerünk sokat tudna mesélni az oktatás mibenlétéről , és elmondhatná a szabadkőműves vakolók ezt a terűletet is uralják !!!
Be is fejezem a fejtegetésemet , mert még azt találjátok hinni , hogy ez ma is így megy , pedig ez a mese , csak arra volt jó , hogy eldicsekedjek a doktorándusz egerünkről !!!




Ez a napkollektor napi 5 liter ivóvizet állít elő a levegőből



Derek Markham
2017. április 10
SOURCE - Zero Mass Water szolárvíz-generátor© Zero Mass Water
A nulla tömegű víz forrása egy tetőtéri napelem, amely csak a villamos energiát termeli.
A tiszta villamos energiát előállító tetőtéri napelemek virtuális robbanásával a demokratizált erő jövője fényes, de a víz esetében nincs annyi lehetőségünk. Legtöbbjük közvetlenül kapcsolódik a helyi vízellátáshoz, ami nagyszerű, ha jól működik, és szörnyű, ha nem (amint azt a közelmúltban és folyamatban lévő mészárlások igazolják a közösségekben, mint például Flint, Michigan), és bár egyes otthonok a csapadékvizet öntözésre, vagy saját jólétükre, nincs sok alternatív lehetőség a tiszta ivóvíz készítésére, a palackozott víz beszerzésén kívül.
Van azonban olyan feltörekvő vízinformáció is, amelyet otthonokban és vállalkozásokban lehetne bevezetni, ami lehetővé tenné az emberek számára, hogy jobban ellenőrizzék saját ivóvízellátását. Az elmúlt években az a gondolat, hogy a vízgőzt levegőből lehúzzák, és az ivóvízbe kondenzálva egyre nagyobb figyelmet kapjon, és nem csak az off-grid területeken és a fejlődő világban, hanem itt is a külvárosokban és a városi területeken is. Egy lokalizált tiszta víz megoldást nyújtó vállalat a Zero Mass Water, és a Forrás eszköze úgy tűnik, hogy ígéretes kiegészítés azoknak az otthonoknak vagy vállalkozásoknak, amelyek vízzel való szuverenitást szeretnének szerezni.
A Scottsdale-ben székelő Arizona State University spin-off induló Zero Mass Water kifejlesztett egy "ivóvíz-napelemet", amely önálló rendszer, amely nem igényel vezetékes vagy víz bemeneti csatlakozást, és a cég SOURCE eszközt telepített kísérleti programokra az otthonokban és a közösségekben 2015 óta.
Egyetlen egységnek fizikai területe 2,8 négyzetméter, saját villanyáramot generál egy napelemes fotovoltaikus panelből (és beépített lítiumionos akkumulátort tartalmaz, hogy a sötétedés után megtartsa a víznyomást), és a villamos energiát meghajtja egy kondenzációs és párolgási ciklus, amely napi 2-5 liter vizet képes előállítani.
Egy 30 literes tartály tartja a keletkező vizet, és lehetővé teszi, hogy a desztillált vízhez ásványi anyagokat adjanak hozzá ízlés szerint, és a kimenetet közvetlenül az otthon vagy a vállalkozás belsejében lévő csaphoz lehet vezetni. Többszörös SOURCE egységek telepíthetők egy tömbben, hogy megfelelő mennyiségű vizet hozzanak létre a tulajdonos igényeinek kielégítésére.
A cég szerint a SOURCE által megkövetelt egyetlen karbantartás vagy pénzügyi bevétel minden évben új légszűrő, és egy új ásványkazetta 5 évenként, ami azt jelenti, hogy az első beszerzés és telepítés után a tulajdonos alapvetően saját ivóvízzel rendelkezik vízellátás minimális bemenetekkel. Bár az egységek árképzését még nem tették közzé nyilvánosságra, a Phoenix Business Journal az árat 4800 dollárért adja meg, "amely magában foglalja a 3200 dolláros panelt és 1600 dollárt egy további panel számára." A vállalat célja a globális vízellátás demokratizálódása, ezért az ügyfelek felkérést kapnak arra, hogy segítsék a kiegészítő SOURCE egységek költségeinek egy részét olyan területeken élő emberek számára, akik kevés víz nélküli infrastruktúrával rendelkeznek.
"Amikor otthonában vásárolja a SOURCE paneleket, akkor első alkalommal kapja meg a vízét.Elért a panel megvásárlásához kérjük, hogy osztsa meg egy további panel költségét a Zero Mass vízzel. mi fogunk választani egy olyan közösségbe, egy családot, aki a szegény vagy nem létező infrastruktúrát száguld ki, és amint SOURCE telepítésre kerül, felgyorsítja a víz demokratizálódását, és kiválasztja a régiót, majd partnerei világszerte azonosítják a családokat kevéssé vagy nincs tiszta víz (kezdve a Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és az Egyesült Államokban hiányzik), ezek a családok nem kapnak ingyenesen paneleket, hanem megveszik azt a költséget, hogy hozzájussanak hozzájuk és telepítsék Együtt, mindkét háztartás sajátja a víznek. " - Cody Friesen, A Zero Mass Water alapítója és vezérigazgatója
Tudjon meg többet arról, hogy a SOURCE egységek hogyan segíthetnek a vízben a cég honlapján .




A Tesla elegáns, alig észrevehető napelemeket mutat be



Megan Treacy
2017. április 10
tesla napelem© Tesla
Tesla a tavalyi tetőcserépet bemutatta tavaly ősszel, főbb szurkolókkal és jó okok miatt. Az energiatermelő tetőcserepek egy teljes tetőt tudnak készíteni egy erőművön, miközben ugyanakkor gyönyörűek is.
Az egyetlen hátránya az volt, hogy a napelemes burkolólapokat csak olyan emberek számára lehetett elérni, akik új házat építettek, vagy teljesen új tetőt építtek. A lakástulajdonosok azt akarják, hogy a tetőt csak egy részéhez hozzák hozzá a szép napenergiához, csak szerencsétlenek voltak, hacsak nem akartak nehéz felújításokat végrehajtani.
Mostanáig.
A Tesla csendesen frissítette honlapját a múlt hétvégén, hogy feltárja a napenergia-portfóliójuk kiegészítését: csúcsminőségű, alacsony profilú napelemek, amelyek bármely meglévő tetőhöz hozzáadhatók. A napelemeket Panasonic készítette a Tesla Gigafactory 2-ben Buffalo-ban, New Yorkban kizárólag Tesla számára. A napelemek integrálódnak a vállalat Powerwall energiatárolóihoz az egész napi tiszta energiaellátás érdekében.
tesla napelem 2© Tesla
A 325 wattos napelemek nem tartalmaznak látható szerelőhardvert és egy integrált elülső szoknyát, hogy a paneleket lehetőleg álcázott és egyszerűbbé tegyék. A Tesla azt állítja, hogy ezek a panelek meghaladják az iparági szabványokat a tartósság és az élettartam tekintetében. Az Elecktrek bejelentette, hogy a Panasonic nem kizárólagos 325 wattos moduljának piaca 21,67% hatékonysági rátával rendelkezik, és ezek az új panelek valószínűleg hasonlóak.
A Tesla ezen a nyáron elkezdi gyártani a napelemeket, és kizárólag az összes lakossági napelemes berendezéshez fog felhasználni, melyeket a harmadik fél napelemeinek cseréjéhez vezet. Bár a termelés még nem kezdődött el, és még nincs információ az árképzésről, máris kérheti egyéni árajánlatot az otthonában a webhelyen.


A Harvard bionikus levele már műtrágyát is ad



Megan Treacy
2017. április 4
bionikus levél 2.0© Jessica Polka / Silver Lab
Csak tavaly nyáron a Harvard bejelentette, hogy a mesterséges levél, amelyet már évek óta dolgoznak, most 10-szer hatékonyabb, mint a valódi növények, amikor napfényt váltanak üzemanyaggá . A bionikus levél képes a vízmolekulákat hidrogénre és oxigénre osztani, majd hidrogén-szereti baktériumok segítségével, folyékony tüzelőanyagokat és potenciálisan sok más terméket előállítani.
Más termékek lehetőségei valósággá váltak, mivel a mesterséges levél már műtrágyát is termelhet. A projekt vezetője, David Nocera kutatócsoportja mentén 2011 óta fejlesztette a mesterséges levéltechnológiát, növelve alkalmazásait.
"Az üzemanyagok csak az első lépés" - mondta Nocera . "Ekkor jutott el hozzánk, hogy megújuló kémiai szintézis platformja van, most pedig azt mutatjuk be, hogy másfajta baktérium van a nitrogénből a nitrogénből a műtrágyázásból."
Az új baktériumok, a Xanthobacter, a levél által termelt hidrogént fogyasztják, és amikor a levegőben lévő széndioxidnak vannak kitéve, bioplasztot képez. Ez a bioplasztikus anyagot a baktériumok tüzelőanyagként tárolják, majd az ammóniát a levegő nitrogénjéből állítják elő. A baktériumok a talajba helyezhetők, ahol a terményeket műtrágyagyártásként ültetik.
"Ezt követően a talajba rakhatom a hibát, mert már használta a napfényt a bioplasztika érdekében" - mondta Nocera. "Ezután a hiba elhúzza a levegő nitrogént, és a bioplasztot használja, amely alapvetően tárolt hidrogén, hogy a rögzítési ciklust vezesse az ammónia előállításához a növények trágyázásához."
A tesztelés során a baktériumok lenyűgöző eredményeket mutattak. Összehasonlították a baktériumokkal termesztett növényekét azok nélkül, amelyeket öt növényi cikluson keresztül termesztettek, és a műtrágya kezelést kapott növények 1,5-ször nagyobbak voltak. A jobb oldali retekokat a bionikus levéltrágyával termesztették.
Az ilyen típusú bionikus levélrendszer előnye, hogy olcsó, hordozható műtrágyaforrásként működik a mezőgazdasági termelők számára világszerte, különösen azokban a fejlődő országokban, ahol a műtrágya gyártása és forgalmazása sokkal nehezebb és drágább.


Összecsukható háromkerekű robogó új irányt mutat a személyes elektromos járműveken



Derek Markham
2017. március 28
Mercane Kerekek Transboard© Mercane kerekek
Az elmondható 25 mérföldes hatósugár és az 500W-os hubmotor legfeljebb 22 mph-es sebessége, valamint a kétkerekű felfüggesztés és a 3 kerekű kormányzás stabilitásának köszönhetően a Transboard egy újfajta e-mobilitás.
A tiszta elektromos mobilitás jövőjének egyik legfontosabb darabja a személygépkocsi, a tranzit és a munka vagy az otthon közötti utolsó mérföldek lefedése, és amely könnyen megy veled a buszra, a vonatra vagy egy autóponyva , és mindkét végén könnyen rögzíthető. Többféle közlekedési mód összekapcsolása és az utazási idő lerövidítése révén ezek a személyes elektromos járművek, amelyek jelenleg leginkább robogók és gördeszkák, könnyebben megnehezíthetik az autót vagy a gépkocsit, különösen akkor, ha a tárhely prémium.
A személyi elektromos járművek piacán egy új belépő a "személyes mobilitási termékek" koreai székhelyű Mercane Wheels-től, és egy háromkerekű e-robogó, a Transboard nevű termék. mint egy kétkerekű robogó vagy egy kéz nélküli gördeszka. A kétkerekű elektromos robogók nagyszerűek néhány dolgot illetően, de nem mindenki érzi magát kényelmesen egy robogón, amely egy kis mozgó platformon egyensúlyt és biztonságot igényel, és a gördeszkázás kényelmesen jó gyakorlatot igényel, így a Transboard segítenek áthidalni a robogók és kerékpárok közötti szakadékot (amely szintén szükségessé teszi az alapvető kerékpáros készségek elsajátítását).
A Transboardot egy 500W-os hubmotor hajtja, és egy 48V-os 8,6 Ah-os lítium akkumulátorral működik, becslések szerint 25 mérföldes teljes töltés mellett. Legmagasabb fordulatszáma kb. 22 mérföld / óra, 220 fontot képes szállítani, és a platform LED-es fej- és hátsó lámpákkal és kürtökkel rendelkezik, valamint egy kijelzőegység a kezében a Transboard sebességét, távolságát és energiafelhasználás. Az akkumulátortól való teljes töltés kb. 6 órát vesz igénybe, amely az egységben lévő akkumulátorral vagy máshol leválasztható és feltölthető.
A robogó elülső része az egyik olyan elem, amely úgy tűnik, hogy ez a design kiemelkedik, mert ahelyett, hogy a kétkerekű robogók hihetetlenül alapvető módon csatlakoztatják a kerekeket a fedélzetükhöz, a Transboard dupla kúpos felfüggesztést alkalmaz, amely közelebb az autógyártáshoz, mint a robogókhoz. A másik kiemelkedő funkció az összecsukható, amely lehetővé teszi, hogy az egység félig "egyérintéssel" hajtsa fel, majd hajtsa be a fogantyúját is úgy, hogy függőlegesen álljon, vagy húzódjon hátra, mint a gördülő hordtáska. Míg sok kétkerekű robogó felhajlik, általában nem olyan formátumban készülnek, amely könnyű húzni mögöttetek, ami megköveteli, hogy kézzel hordozzák őket. A Transboard, amely 53 fontot mér, nem olyan dolog, amit el akarsz hordozni, így a hátulról való lemorzsolódás elengedhetetlen.
A Transboard szintén tartalmaz levegővel töltött 10 "-es gumiabroncsokat és egy 8" -os habszivacs hátsó gumiabroncsot, ezért a kis repülő nélküli gumiabroncsokkal eléggé simán kell haladnia, mint a robogók, ami meglehetősen durva lehet olyan felületeken, amelyek nem teljesen simaak . Az egyik olyan elem, amelyre nem törődtem egy korábbi elektromos robogóval , amelyet a kipufogó szinte teljesen hiányzott a kipufogó gumiabroncsok mellett, mert ha durva aszfalt vagy szennyeződés vagy kavics van az úton, az út lehet vázlatos, különösen nagyobb sebességgel. Nagyobb gumiabroncsokkal és jó felfüggesztéssel a Transboard lehet jó lehetőség a kevésbé sztárokkal teli városok számára.
Itt van a videó:

Mercane TRANSBOARD v2


Transboard Riding (팔당-양수리) A




Nézze meg az első Amazon drónszállítást az Egyesült Államokban



Megan Treacy
2017. március 27
amazon drone szállításVideó képernyő elfog a YouTube
Három évvel ezelőtt, amikor az Amazon bejelentette , hogy néhány év múlva egy drone kézbesítési szolgáltatást indít, a reakció nagyrészt a hitetlenség és a gúnyolódás volt. Kétségtelenül még mindig óriási akadályok vannak ez a szállítási rendszer számára, de az Amazon bizonyította, hogy tetszik vagy nem, valósággá teszi ezt a szolgáltatást.
A múlt évben az Egyesült Királyság lett az első próba-helyszín a technológia tesztelésére, köszönhetően a lazább szabályozásnak a kereskedelmi drone járatokra, és most az első Prime Air szállítása az USA-ban megtörtént
A múlt héten megrendezett MARS 2017 konferencia alkalmával a dróna egy fényvédővel ellátott dobozt adott egy gyepbe, ahol a résztvevők gyűltek össze. Az alábbi szállítást láthatja.
A Prime Air szolgáltatás azt tervezi, hogy a megrendeléseket követő 30 percen belül az ügyfeleknek 5 kilogramm vagy annál kisebb súlyú csomagokat szállít. A repülőgépek 400 láb alatt közlekednek, és fedélzeti értelemben fognak közlekedni, és elkerülik a technológiát, amely lehetővé teszi számukra, hogy az otthoni vagy üzleti akadályok körül mozogjanak. Ők tudnak repülni akár 10 mérföldre a szállítási hub.
Az Egyesült Államoknak még mindig szigorúbb szabályai vannak a kereskedelmi drótok számára, amelyeknek fejlődniük kell, mielőtt az Amazon teljesen fel tudna lépni ezzel a szolgáltatással, de a zászlót elültették, és a vállalat kimutatta, hogy a tech készen áll. Használja a Prime Air szolgáltatást, amikor elérhetővé válik?

Amazon Prime Air MARS 2017




A fa-on-a-chip utánozza a növények hidraulikus szivattyúteljesítményét



Megan Treacy
2017. március 21
fa egy chipenCC BY-NC-ND 3.0 MIT hír
A fák és más növények természetes hidraulikus szivattyúk. Hatékonyan és folyamatosan húzzák fel a vizet a gyökerekből a levelek közé, és a levélben előállított cukrot visszaadják. Ez a természetes jelenség arra ösztönözte az MIT mérnökeit, hogy készítsenek egy olyan eszközt, amely utánozza a növények hidraulikus működését a robotok és más technológiák teljesítményéhez.
Az úgynevezett fa-on-a-chipnek nincsenek mozgó alkatrészei vagy szivattyúi, és mint egy igazi fa, képes passzívan és folyamatosan pumpálni a vizet és a cukrot a chipen keresztül. A készülék napi folyamatos áramlást tarthat fenn.
Mi ennek a készüléknek a hűvös tényezője? Nos, a mérnökök nehezen találtak olyan apró szivattyúkat és alkatrészeket, amelyek képesek az apró robotok mozgását. Ez az új technológia mini hidraulikus működtető szerepet játszhat ezeknek a kis botoknak, amelyek cukormellel hajtják őket.
"A kis rendszerek esetében gyakran drága, hogy apró darabokat gyártanak" - mondta Anette "Peko" Hosoi , a MIT Gépészmérnöki Tanszékének műveleteinek professzora és munkatársa. "Úgy gondoltuk:" Mi lenne, amely nagy nyomást eredményez, mozgó alkatrészek nélkül? " Aztán megkérdeztük: "Ez a természetben mit csinál?" Kiderül, hogy a fák nem. "
A fákon a hidraulikus rendszer a xylem és a phloem nevű szövetcsatornákból áll. A rendszer egyensúlyba kerül. Ha több cukor van a fómeben, a xylem felhúzza a vizet, hogy a cukrot leöblítse a gyökerekbe, hogy egyensúlyban tartsa a cukor / víz arányát. A levelek szintén kulcsfontosságú szerepet játszanak a cukor állandó termelésének fenntartásában, amely megőrzi a cukor és a víz folyamatos áramlását a fán keresztül.
A chip létrehozása során a csapat két műanyag diavetítőt és két csatornát fúrt, amelyek xylem és phloem-ként működnek. Félpárnázható anyagot helyeztek a csatornák közé, például a fák membránjába, és vízzel és cukorral töltötték be a xylem-t vízzel és a fólyommal. Egy másik membránt helyeztünk el a fóma fölé, majd egy cukor kockát helyeztünk arra, hogy reprezentálja a leveleket, amelyek extra cukrot adnak. A chip egy csőhöz volt csatlakoztatva, amely egy vizet tartott.
A chip képes passzívan és folyamatosan szivattyúzni a tartályból a vizet a chipen keresztül, majd folyamatosan egy főzőpohárba folyamatosan több napig. Ezt a készüléket kis robotokba lehet beépíteni a hidraulikus árammozdulatokra, mozgó alkatrészek vagy szivattyúk nélkül. Még jobb, ha csak tennél egy cukor kockát, és le is merülne.



A NASA új, hatékony szuperszámítógépe évente 1,3 millió gallon vizet takarít meg



Megan Treacy
2017. február 22-én
electra nasa© NASA / Marco Librero
A szuperszámítógépek, a nemzeti laboratóriumi helyeken található mega-számítógépek, amelyek a számításokat nanoszekundumokban képesek feldolgozni, jelenleg olyan információkat dolgoznak fel, amelyek számos, az emberiség előtt álló legnagyobb problémát megoldani tudnak. Szuperszámítógépek futnak számítások az éghajlatváltozás , a világ éhség és a végtelen tudományos törekvések tekintetében.
A NASA természetesen szuperszámítógépeket használ a kutatásához. Az Amet Kutatóközpontban az Electranevű új moduláris szuperszámítógép-rendszere segítséget nyújt az ügynökségnek a küldetéseinek megtervezésében, valamint nagyban csökkenti az összes ilyen számítás hatását.
Az Electra rendszer olyan ventilátortechnológiát alkalmaz, amely a mechanikus hűtőrendszerek energiájának kevesebb mint 10 százalékát használja más szuperszámítógépeken. A rendszer évente mintegy 1 millió kWh villamos energiát takarít meg - ez 90 háztartásnak felel meg - és évi 1,3 millió gallon vizet.
"Ez egy másik módja annak, hogy a NASA a szuperszámítógépeket költséghatékony módon végezze el" - mondta Bill Thigpen, az Ames NASA Advanced Supercomputing (NAS) létesítményének fejlett számítástechnikai részlegének vezetője. "Lehetővé teszi számunkra, hogy rugalmasak és szükség szerint számítási erőforrásokat adjunk hozzá, és kb. 35 millió dollárt takaríthatunk meg - kb.
A rendszer tároló modulokból áll, amelyeket hozzá lehet adni vagy eltávolítani, attól függően, hogy mennyi számítógép szükséges a működés megszakítása nélkül. Az új rendszer kutatási igénye miatt a NASA fontolóra veszi a jelenlegi képesség 16-szorosát.
Az egész országra kiterjedő tudósok be tudnak jelentkezni a kutatási támogatás rendszerébe, és ezt a rendszert más régebbi rendszerek felett választják, jelentős energia- és vízmegtakarítást eredményeznek.




Ezek az apró lencsék okostelefonját vagy tabletját mikroszkópra fordíthatják



Derek Markham
2017. január 9-én
Blips mikroszkóp okostelefon objektív© Smart Micro Optika
Használja mobileszközét, hogy feltárja az élet apró oldalát ezekkel az egyszerűen használható / egyszerű lencsékkel.
Ha kíváncsi a természetére és többet szeretne látni, mint a (csupasz) szemmel, akkor a mikroszkóp nagyszerű eszköz. De ha, mint sokan közülünk, már több felszerelésed van, mint amennyire valószínûleg szükséged van rá, és hordoz magával egy laboratóriumi eszközt - még egy kis hordozható is -, nem szerencsés, akkor szerencse van, mert ez a kis termék lehetővé teszi, hogy a zsebében lévő eszközt portálként helyezze át a mikroszkópikus birodalomba. Az okostelefonokhoz készült kiegészítő objektívek meglehetősen népszerűek az Instagram és az amatőr fotográfus tömegével, és az apró tárgyakat nagyító lencsék nem teljesen újak, de a "mini-célok az okostelefonokhoz" című Blips sorozata erős versenyzőnek számít a " okostelefon tartozékokat a természetben élő nők számára.
A SmartMicroOptics-tól származó Blips lencsék azt állítják, hogy "az okostelefonok vagy tabletták hordozható mikroszkóppal a világ legveszélyesebb céljai", és csak az alapkészlethez képest 30 dollár alatt elérhetőek. A lencséket vékony, rugalmas filmre szerelik fel, és gyakorlatilag bármilyen mobil eszközhöz csatlakoztathatók anélkül, hogy ragasztóanyagot használnának, vagy bármilyen ragacsos maradékot hagynának hátra, mivel az elektrosztatikus erővel a készülék üvegfelületéhez tapad és eltávolítható, vagy gyorsan és tisztán telepítve. Az alapkészlet tartalmaz egy makró objektívet, amely kb. 10-szeres nagyítási tényezőt igényel, valamint egy mikro-lencsét, amely 100-szoros nagyítási szintet ér el (digitális zoom esetén).
"A Blips Micro lehetővé teszi az okostelefon használatát valós mikroszkópos alkalmazásokhoz A Blips Micro felismeri a körülbelül 1/7000 hüvelyk (≈1 / 275 mm) részleteket, így megkülönbözteti a sejteket vagy a mikro-világ többi lakóját. 1/20 hüvelyk (≈1.2 mm) magas, és a telefonját egy igazi digitális mikroszkóp felé fordítja. " - SmartMicroOptics
A lencsék egyszerűen telepíthetők és eltávolíthatók, és szó szerint illeszkednek a tárcájába (vagy csatlakoztathatók a telefon hátulján, miközben nem használják őket), és nagyszerű tartozék lehet a természetgyő- és okostelefonos drogos számára. ezenkívül több állampolgári tudós is lehet.
Azok számára, akik teljesen új (mikroszkopikus) szintű kíváncsiságra vágynak, a cég Lab-készletet is kínál, amely magában foglalja a lencséket és egy pozíciót az okostelefon optimális helyzetben tartásához a nagyított képek megtekintéséhez, valamint egy fényforrás és előre összeszerelt üvegdiák, valamint az Ultra Lab készlet tartalmaz még nagyobb nagyítási lencsét. És persze, mert okostelefon-tartozékról beszélünk, egy alkalmazás is szerepel, amely azt jelenti, hogy a készülék kamerájához hozzáadja a funkciókat, hogy segítsen a felhasználóknak fantasztikus makró és mikroképeket készíteni.
Ezt az okostelefon mikroszkópos rendszert az Istituto Italiano di Tecnologia (IIT) spin-off cégének, az Smart Micro Optics fejlesztette ki, és eredetileg a Kickstarterre indított , ahol nagyon jól fogadták. A cég most megrendeli a termékeket a honlapján .




A legújabb EcoReco elektromos robogó nagy előrelépést jelent a személyszállításban



Derek Markham
2016. december 19
EcoReco R modell elektromos robogó© EcoReco
Az új EcoReco Model R újratervezett és "nevetségesen gazdag" megoldást kínál a városi közlekedésre és az utolsó mérföldes szállításra.
Bár a teljes elektromos közlekedési forradalom éppen csak gyerekcipőben jár, és minden autóparkolóban és töltőállomáson minden sarokban évek (évtizedek alatt), a megfizethető személyes elektromos járművek lehetőségei vannak, amelyeket ma vásárolhat és utazhat úgy tűnik, csak növekszik. Sok közülük kétkerekű, és míg az elektromos kerékpárok nagyszerű megoldást jelentenek bizonyos közlekedési igények kielégítésére, vannak még néhány kisebb, alternatív megoldás, amely jobban illeszkedik a többmódú ingázáshoz, egyszerűen azért, mert könnyebben el lehet őket szállni és bolt.
Mind az elektromos gördeszka, mind az elektromos robogó eléggé kicsi ahhoz, hogy magukkal vigye magukat, amikor nem tudnak lovagolni, de annyira hűvösek, mint az elektromos gördeszkák, sok nem gördeszkáló számára a tanulási görbe túl meredek. Az elektromos robogó viszont könnyű utazni és kényelmesen élvezni, ami sokkal életképesebbé teszi a személyes elektromos közlekedési választást.
Az EcoReco az elmúlt néhány évben az elektromos robogópiac egyik vezető szereplője volt, S modellje és M-es modellje könnyű és agilis kialakítású volt. 2014 tavaszán kaptam egy esélyt, hogy egy pár hétig EcoReco M3 robogót lovagoljak , és miközben élveztem, azt is megjegyeztem, hogy kis merev kerekei és minimális felfüggesztése miatt valószínűleg nem volt a legjobb választás olyan helyekre, ahol sok repedt és göröngyös út volt. A vállalat vezérigazgatója, Jay Sung elmondta, hogy a munkákban más gumiabroncs-opciók is léteznek, és úgy tűnik, hogy ez most már megvalósult, hiszen a legutóbbi modell a R modell 8 hüvelykes kerekek pneumatikus (levegővel ) gumiabroncsokat, valamint számos egyéb frissítést.
EcoReco R modell elektromos robogó© EcoReco
A R modell konfigurálható lovaglási módokat kínál, kezdve az "eco" -tól a "kibővített" és a "BOOST" között, akár 40 mérföldes töltésenkénti tartományban is, és világít (első, hátsó, jelek a kormányon), a földrajzi helymeghatározás és számos más "intelligens érzékelő" biztonsági tech tulajdonság. Az R modell egyetlen mozdulattal behajlik és kinyílik, lehetővé téve, hogy könnyedén kézben tarthassák vagy tárolhassák, miközben nem használják, és 26 font súlya könnyebb, mint az elődök. A kormányon található fedélzeti LCD kijelző a legtöbb robogó funkcióhoz fér hozzá, de az R modell az EcoReco alkalmazáshoz is csatlakozik a teljes funkciókhoz, és az univerzális okostelefon-tartó lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy a készüléket könnyen hozzáférhetővé tegyék e célból.
A kormányon elhelyezett USB-csatlakozó lehetővé teszi, hogy a versenyzők lovagoljanak a másik eszközükön, fizikai reteszelő lyuk, intelligens elektronikus reteszelő funkció biztosítja a robogót, és a Tile-vel való partnerség megkönnyíti az ellopott vagy rosszul felszerelt robogó elhelyezési funkcióját. Az R modellnek van egy "Dynamic Battery Switching" funkciója is, amely lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy két különböző akkumulátor kapacitást használjanak, egyedül vagy együttesen, az akkumulátorrekesz belsejében a jumper alján, valamint a töltőkészülék helyével együtt. "Energiatakarékos fékezés" rendszer, amely visszahúzta a kerékpározási területet.
"Az R modell egy innovatív innovációs megoldást jelent a személyes EV számára, és célja, hogy elősegítse a személyi személyszállítás területén a lehetőséget, hogy több ember alkalmazkodjon a környezetbarát közlekedési módokhoz: a R modellt kompakt és könnyű a tömegközlekedés be- és kikapcsolhatósága, valamint a testreszabható és előre beállított utazási módok széles választékának megfelelő befogadására, lehetővé téve mindezt az akkumulátor élettartamától kezdve a fojtószelep-válaszidőig és a legmagasabb sebességhatárig. " - Jay Sung, az EcoReco társalapítója és vezérigazgatója
Mint az ő korábbi modelljei is, az EcoReco megdöntötte a R modell 2000-es MPGe-ét, és becslése szerint a robogó több mint 500 mérföldnyi, körülbelül egy dollár értékű villamos energiát képes megtenni, ami jelentős előny lehet azok számára, akik egyedül hajtják az időt, és amelynek átlagos ingázása a mérföldek egyetlen számjegye. Úgy néz ki, hogy jól illeszkedik azok számára, akik fel akarják gyorsítani a gyalogos ingázást vagy az utazás első és utolsó mérföldét.
Az EcoReco Indiegogo kampányt indít, hogy elindítsa az R modellt , amely már régóta fújt az eredeti $ 50,000-os céljához képest, és a támogatók az első 730 dolláros ingatlant választják a zászlók számára. 2017. április.




A kutatók azt mondják, hogy közel állnak az ujjbeggyel működő telefonhoz



Megan Treacy
2016. december 12
ujjával csúsztathatja le a telefont© Michigan Állami Egyetem
A New York Times nemrég kiadott egy történetet a gadget haláláról . A vállalatok már évek óta kipróbálják a gadgeteket a gadget után, hogy megfeleljenek a GPS-navigációnak az egészségügyi nyomonkövetéshez szükséges speciális igényeihez, de a dagály végül megfordult. A gadgetek értékesítései lecsökkennek, a cégek kifogynak az üzletből. Az emberek többé nem keresnek házat tele gadgetekkel, és az egyik ok az, hogy az okostelefonok szinte mindegyiket helyettesíthetik.
Bizonyos módon ez nagyszerű. Nincs több felesleges eszköz, ami végső soron e-hulladékként végződik, de ez azt is jelenti, hogy telefonjainkat sokkal több feladathoz használjuk, mint valaha, és ez azt jelenti, hogy több időt töltünk telefonunk töltésére. Sokan úgy találják, hogy még a tipikus napokon is szükségük van egy biztonsági másolat készítésére.
De mit tudnánk teljesíteni az összes feladatunkon: olvasni híreket, üzeneteket küldeni, fényképeket készíteni és mindent megtenni, miközben ezek a cselekmények elindították a telefonunkat? Ez a Michigan Állami Egyetem új technológiájának mögött rejlő elképzelés, amely hamarosan ujjlenyomatokkal ellátott telefonokat hozhat nekünk.
A kutatók olyan filmszerű nanogenerátor-eszközt hoztak létre, amelyet összehajthatóbbá tehetünk, hogy még nagyobb energiát előállítsunk. Amikor megérinti, megtörli vagy megnyomja, a film villamos energiát termel. A csapat képes volt sikeresen bekapcsolni egy LCD érintőképernyőt, egy 20 LED-es lámpatestet és egy flexibilis billentyűzetet a készülékkel és akkumulátor nélkül.
"Az emberi mozgással rendelkező hordozható készülékek felé vezető úton vagyunk" - mondta Nelson Sepulveda , az elektromos és számítástechnikai mérnök professzor, valamint a projekt vezető kutatója.
"Amit előre látok, viszonylag hamar, az a képesség, hogy nem kell tölteni a mobiltelefont egy teljes hétig, például mert az energiát a mozgása fogja előállítani."
A biokompatibilis ferroelektród nanogenerátornak vagy a FENG-nek nevezett készülék egy vékony ezüst-, poliimid- és polipropilén-ferroelektrettel, minden környezetbarát anyaggal bevont szilíciumlapból áll. Ionokat adunk minden egyes réteghez úgy, hogy azok töltött részecskéket tartalmaznak. Amikor az eszközt összenyomják, áram keletkezik.
A készülék vastagsága a papírlap és elég rugalmas ahhoz, hogy hajtsa. Valójában, az exponenciálisan hajtogatás növeli az általa létrehozott feszültségmennyiséget. Az LCD képernyőt tápláló készüléket az ujj méretére hajtogatta.
Az ujjhajtású okostelefonokon túl a kutatók olyan hasonló technológiát is kidolgoztak, amelyet a cipő sarjába helyezhettek és a gyaloglással járó hatalmat eredményezhetnek. Ez a tápegység ezután vezeték nélkül elküldhetõ a Bluetooth viselõkészülékek, például fejhallgatók töltésére.
Láthatja a technikát az alábbiakban a készenléti billentyűzeten.


Amire szükségünk volt: egy apró "autó" a gyaloglás helyett



Derek Markham
2016. november 14
Kakaómotor Walkcar© Cocoa Motors
A legapróbb személyi elektromos jármű még.
Mivel a közlekedés ilyen hatalmas szerepet játszik a jelenlegi energia- és szennyezési problémáinkban, egy jobb rendszer kiépítése nagyon összetett kérdés. Ez több, mint egyszerű elektromos és hibrid autók építése és értékesítése autópályák és autópályák kitöltésére, valamint dízel buszok cseréje az elektromos készülékekre, mivel az egyenlet nagy része az emberi viselkedés, valamint a kihívás, hogy az embereket hatékonyabb és a tisztább szállítási lehetőségek nagyok.
A tiszta közforgalmú közlekedés biztosíthatja az infrastruktúra gerincét, de figyelembe kell vennünk az utolsó mérföldes tiszta közlekedési megoldásokat is, és fel kell ismerni, hogy a kis elektromos járművek, például az e-kerékpárok és robogók segíthetnek egy fenntarthatóbb világ felé való elmozduláshoz. Egy személyes elektromos közlekedési megoldás, mint például az elektromos segédkerékpár, sokkal könnyebben megvásárolható, mint egy új elektromos autó, és jóval alacsonyabb áron, ami lehetővé teszi az azonnal elérhető alacsony szén-dioxid-kibocsátású (és olcsóbb) szállítási lehetőséget sok embernek . És ha ezt a járművet könnyedén el lehet látni, vagy más közlekedési módokra, például a buszra vagy a vonatra, akkor még jobb is.
De mikor halad túl messzire? Mennyi séta van igazán, hogy elkerüljük? Ez persze személyenként változik, de figyelembe véve, hogy olyan időben vagyunk, amikor azt mondják nekünk, hogy a kanapérok és az irodai székünk leereszkedése szó szerint megöli minket, és ha van egy dolog, amit tehetünk az egészségünk javítása érdekében , többet akarunk mozogni, talán nem kellene megtalálnunk a legkevesebbet. Bárhol, ahol észlelt szükség van, egy technológiai megoldás általában nem sokáig követhető, vagyis ott jár a Walkcar.
A Cocoa Motors Walkcar-tól "a világ legkisebb autóját" számolják ki, és nem használható a laptop táskájába, miközben a járókerületen (16 km / óra) 16 km / akár egy órán át, ha szükséges. Kevesebb mint 6 kg (2,8 kg), és körülbelül ugyanolyan méretű, mint egy 13 "-es laptop, ezért úgy tervezték, hogy könnyű és kényelmes hordozható és gyors töltési idő (egy óra). "meghajtott", ha a lovas testét a kívánt irányba támasztja.
"A COCOA MOTORS feltalálója és vezérigazgatója, Kuniaki Sato, az egyetemre költözött Tokióba költözött" Car in your bag "ötletét vette észre, és megfigyelte, hogy az emberek tömegközlekedéssel és sétával utaznak a városban, autója mindenütt a szülővárosában, egy olyan közlekedési módot akart, amely lehetővé tette, hogy minden olyan helyre menjen, ahol gyalog lehet, és hosszabb távolságokat tud megtenni, anélkül, hogy kimerülne a gyaloglással.
A Walkcar kerekeire való tekintettel a bútorgyorszacskó eszébe jut, és bár a videofelvétel úgy tűnik, mintha könnyedén elindulna az út- és a járdafelületek fölött, ez nem feltétlenül olyan megoldásnak tűnik, rámutat a gördeszkák már érett kialakítására, és megkérdőjelezi, miért jobb a platform és a kerekek ilyen konfigurációja. Nyilvánvaló, hogy a legtöbb gördeszka nem fog beleülni egy laptop táskába, és végül többet fog felvenni a járdán, mint a Walkcar, így talán ez a kisebb méret teszi még hasznosabb eszközt a sűrű városokban, ahol apró elektromos jármű lehet könnyen hordozható, amely esetben a Walkcar egy tisztességes választás lehet.
Azonban 1280 dollárért, úgy tűnik, hogy kicsit költséges az Ön számára (ha hasonlít egy hasonló árú e-kerékpárra vagy elektromos gördeszkára), hacsak természetesen nem pontosan az, amire szüksége van a szállításhoz. Ebben az esetben a Walkcar jellemzése, hogy az "amire szükségünk van, dept" lenne több igazság, mint a sármos, és remélem, hogy az elektromos autód egy zacskóban biztonságosan és tisztán hordoz magának bárhová kell mennie. Tudjon meg többet a Cocoa Motors-ról .




Ez az apró, fekete téglalap perceken belül fertőtleníti a vizet

Megan Treacy
2016. augusztus 16
apró fekete eszköz víz fertőtlenítése© Jin Xie / Stanford Egyetem
A világ egyik legnagyobb válsága a tiszta ivóvízhez való hozzáférés. Emiatt különféle víztisztító szereket és anyagokat láttunk az évek során, amelyek megkönnyítenék az emberek számára a tiszta víz elérését. Az egyik megközelítés az UV-sugárzásnak a víz fertőtlenítésére szolgál, de mivel az UV-sugarak csak a nap energiájának mintegy 4% -át hordozzák, ez a módszer akár 48 órát is igénybe vehet , ami korlátozza a vízben részt vevő emberek mennyiségének egyidejű kezelését.
A Stanford Egyetem kutatói és az SLAC National Accelerator Laboratory úgy döntött, hogy gyorsabb módon kell eljárni. Mit használhat a napspektrum látható részében, nem csak az UV sugárzással, kihasználva a nap energiájának 50 százalékát? Ezt szem előtt tartva a kutatók egy olyan kis eszközt hoztak létre, amely vízbe öntve napenergiát használ, hogy pár perc alatt fertőtlenítse.
"A készülékünk úgy néz ki, mint egy kis fekete téglalap. A vízbe vetettük, és mindent a nap alatt tettünk, és a nap minden munkát elvégzett "- mondta Chong Liu, a Természet Nanotechnológiában megjelent jelentés vezető szerzője .
A nanostruktúrált eszköz körülbelül a fele a postabélyeg. Amikor a napfény megüti, hidrogén-peroxidot és más baktériumölő vegyszereket képez, amelyek képesek a vízmintában lévő baktériumok 99,999 százalékát megszüntetni mindössze 20 perc alatt. A vegyi anyagok ezután elhasadnak, és tiszta vizet hagynak mögöttük.
A kis pohár tetején a molibdén-diszulfid "nanoflakes" nevű kutatói hívják. A vékony pelyhek a széleikre rakódnak, miközben egy mikroszkóppal nézve ujjlenyomatához hasonlító labirintus alakot hoznak létre.






A molibdén-diszulfid ipari kenőanyag, de nagyon vékony rétegekben, mint amilyet a készülékben használnak, fotokatalizátorgá válik, felszabadítva az elektronokat, amelyek részt vesznek a kémiai reakciókban. A kutatók képesek voltak olyan rétegeket létrehozni, amelyek elnyelik a látható napfény teljes tartományát, és oxigénnel, például hidrogén-peroxiddal reagálnak, ami megakadályozza a baktériumok jelenlétét a vízben.
Míg a készülék fertőtleníti a vizet, nem képes eltávolítani a kémiai szennyező anyagokat, így leginkább olyan területeken alkalmazható, amelyek leginkább a vízben lévő mikrobákkal foglalkoznak, nem pedig az ipari szennyezéssel. A kutatóknak további vizsgálatokat kell végezniük annak biztosítására, hogy megszüntessék a baktériumok több törzset, és vízben dolgozhassanak, amely komplex keverékét tartalmazza, mint a való világban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése