2018. július 21., szombat

Az esetek csak úgy megtörténnek







Az esetek csak úgy megtörténnek





A gyilkosok a fehér gyerekeket sem kímélik Dél-Afrikában – Elkészült Lauren Southern új dokumentumfilmje




FARMLANDS (2018) Official Documentary


A napokban megtekinthetővé vált a Farmlands című dokumentumfilm, amely brutális őszinteséggel, tabuk nélkül tárgyalja Dél-Afrika történetét, és gyakran könnyfakasztó történeteket mesél el a meggyilkolt farmerekről, a kétségbeesett örökösökről, és arról az általános, az élet minden területére kiterjedő feszültségről, ami az országot jelenleg jellemzi. A rendezővel, a kanadai Lauren Southernnel még áprilisban készített exkluzív interjút a PestiSrácok.hu.  
Dél-Afrikát nehéz megérteni. Ha ezt akarjuk, akkor meg kell értenünk Dél-Afrika múltját, amikor történelem kerekei beindultak. 
kezdi a Farmlands című művet Lauren Southern.
Fotó: Farmlands
Hogy teljes legyen a kép az újságíró/aktivista visszaviszi a nézőt egészen az 1600-as évekig, amikor a holland Kelet Indiai Társaság megalapította az első európai kolóniát a területen. Ezt Fokvárosnak nevezték el, és kereskedőtelepként funkcionált, később, 1814-ben pedig Anglia vásárolta meg a területet. Ekkor alakult az első jelentős angol kolónia, Port Elizabeth. Egy idő után Fokvároson kívül is településeket alapítottak, ami részben a búroknak, részben pedig az úgynevezett voortrekkereknek (továbbvándorlók) köszönhető, akik 1830 és 1840 között elhagyták a fokvárosi kolóniát, és tulajdonképpen ők alkották a dél-afrikai fehér lakosság gerincét. Amikor az ő vándorlásaik elérték a csúcsot, ugyanekkor törzsi háborúk törtek ki északabbra, ami miatt megindult a fekete afrikai törzsek migrációja dél felé, és hamar át is lépték a mai Dél-Afrikai Köztársaság határait. Nem akarjuk persze szpojlerezni, a lényeg, hogy a fehérek és a fekete-afrikai törzsek között sok összetűzés volt, amelyből kisebb-nagyobb háborúk alakultak ki, és ebben a feszült viszonyban alakult meg a Dél-afrikai Unió, amely apartheid rendszerben működött. 
A jogvédőknek és a haladó toleranciának hála, az 1990-es évek elején az apartheid rendszer összeomlott, több száz törvényt hatályon kívül helyeztek és 1994-ben már a fekete lakosság is részt vehetett a választásokon. 1994. május 10-én Nelson Mandela lett a Dél-afrikai Köztársaság első demokratikusan megválasztott elnöke, akinek a történetét szintén részletesebben tárgyalja a film. Ezen a ponton pedig Southern rá is tér a film lényegére, méghozzá arra, hogy ebben a zűrzavaros, fiatal demokráciában még mindig nem világos, hogy kit mi illet meg, így napjaink legnagyobb problémája az, hogy kinek a jogában áll földeket birtokolni.
Fotó: Farmlands

AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉN FESZÜLTSÉG VAN

Southern kifejti érkezése után néhány órával már meg is tapasztalta az ingatag állapotokból eredő tüntetéseket, amelyek gyakran erőszakba, illetve gyújtogatásokba torkollanak napi szinten. A filmből kiderül, hogy egy iskola felgyújtásához például már az is elég, hogy a tanulók elégedetlenek legyenek az osztályfőnökkel. A helyzet tehát minden szempontból kritikus, hiszen nem csak a földviták miatt vannak erőszakos cselekmények napi szinten, hanem az élet minden területén pattanásig feszült a helyzet. Lauren Southern ezzel kapcsolatban elmondja a filmben, hogy a mainstream média ezeket a problémákat kivétel nélkül elhallgatja, a kormány által kiadott statisztikák pedig nem mutatnak semmilyen kritikus változást az erőszakos cselekmények növekedésében. Érdekes.
A filmben csodával határos módon sikerült megszólaltatni egy párt, akik mindketten egy olyan szervezetnél dolgoznak, amely a kormány megbízásából a bűntettek, főleg gyilkosságok helyszíneit tisztítják meg és el. Már elve sok kérdést vet fel az a tény, hogy egyáltalán szükség van egy állítólagos demokráciában ilyen szervezetre.
Eileen De Jager elmondja, hogy az elmúlt években igenis megnövekedett az erőszak és különösen a fehérek ellen elkövetett bűncselekmények száma. Ezt a hölgy férje, és egyben kollégája is megerősítette, aki azt is hozzáteszi, pontos adatokat nem tud, mivel nem csak ők dolgoznak ezen a területen, vagyis a számok a “belsősök” által ismertnél is magasabbak. A “takarítók” azt is megerősítik, hogy a fehérek elleni támadások célja nem más, mint a gyilkosság maga, amelyet az is megerősít, hogy De Jager elmondása szerint gyakran kegyetlenkedésekre utaló nyomokat is találnak a helyszíneken, ezek pedig nem “sima rablásokra” utalnak. A beszámolók alapján a gyilkosok a gyerekeket sem kímélik. Sajnos a kormányhoz közel dolgozók nem mondhattak el mindent a kamerába, pedig nagyon szerették volna, azt viszont a riporternek megígérték, hogy kamerán kívül név nélkül elmesélnek neki mindent azzal kapcsolatban, hogy a támadásik vajon faji alapon történnek-e. Hogy mi történt a felvételen kívül, csak találgatni lehet.
Lauren Southern természetesen farmereket is felkeresett. Egy nő elmesélte, hogy a farmja már vagy száz éve a család birtokában van, szerencsére még mindig, de könnyek között hozzátette, az édesapját szintén meggyilkolták, majd kirabolták a házat és megvacsoráztak a hűtőből. Az elkövetőket a történet szerint a szomszéd farmerek kapták el, a bírságon viszont mindössze 15 évet kaptak annak ellenére, hogy életeket tettek tönkre.
A filmben ezen kívül még sok szívszorító történetet hallunk, de olyan megszólalót is láthatunk, akit az interjú után két héttel támadtak meg. Az országban ezek a történetek szájról szájra terjednek, éppen ezért a mindennapokat elektromos kerítések, hőkamerák és olyan fegyverraktárak jellemzik, amelyet egy hadsereg is megirigyelne.
Fotó: Farmlands

SENKITŐL NEM SZÁMÍTHATNAK SEGÍTSÉGRE

A kormány a farmereket semmilyen szinten nem támogatja, és nem csak a biztonságuk jelentéktelen a vezetés számára, hanem az is, hogy vajon a tevékenységük jövedelmező-e. Egy interjúból például kiderül, hogy a szárazság miatt egyre veszteségesebb a farmerkedés, a kormány által erre szánt pénz viszont rejtélyes körülmények között eltűnt, így sokaknak már az sem éri meg, hogy bekapcsolják a gépeiket, másik pedig nem tudják etetni az állataikat. 
Az is kiderül, hogy a kormány érdeke az, hogy az ország etnikai összetétele látszódjon a farmokon és a statisztikákban is.Southern kifejti, hogy állítólag a kormánnyal szerződéssel dolgozó cégeknek 8 százalékon kell tartani a fehér bőrű alkalmazottak számát. Emellett a farmerek beszámolóiból az is kiderül, hogy kormány azon dolgozik, hogy ellehetetlenítse a farmerek megélhetését, amely szintén a földek újraelosztására tett kísérlet részét képezi.
A dél-afrikai farmerek számára egyelőre nem dereng fény az alagút végén, apró öröm ugyan, hogy Ausztrália elhatározta, hogy befogadja a menekülni kényszerülő lakosokat. Ezzel portálunk részeltesen is foglalkozott.
Sajnálatos módon hiába egyre rosszabb a helyzet, a mainstream média azonban még mindig nem foglalkozik az üggyel, de a Farmlands talán elindít egy folyamatot, és egyre többen foglalkoznak majd azzal, ami talán Európa sötét jövője is lehet egyszer.
A Lauren Southernnel készült exkluzív interjúnk itt olvasható. 
Vezető kép: Farmlands


Nyugaton még a hajléktalanoknak is jobb, mint a dolgos polgároknak






A 24.hu nevű hírportál a következő – bornírt – címmel jelentette meg videós tudósítását: „Az emberek jobban élnek itt az utcán mint otthon normális keresettel”. Ez Bécsre vonatkozna, ez a kiváló állítás. Először azt hittem, viccelnek, persze, de rá kell jönnöm, hogy az emberi hülyeség végtelen. Nos, akkor, mivel ez komoly volt, az állítás igazságtartalmában kételkednék. De vágjunk is bele, mi a helyzet a nagyvilágban, meg a hajléktalanság tekintetében libsiék és a valóság szerint.
Legelőször is talán jegyezzük meg: a hajléktalanságon, hajléktalanokon élcelődni, azokat bántani nem túl etikus dolog. Mi is történik a ködös Albionban, az angliusok állítólagosan nagy liberális Mekkájában? A derék angolok hajléktalanságüggyel foglalkozó minisztere – ilyenük is van – a következőket mondta: „nem tudom, miért van egyre több hajléktalan az utcákon”. Ugyanakkor egyre magasabb számokról tudósít a teljes média, és a polgárok is.
A derék britek 2014-ben az antiszociális viselkedésről, bűnözésről szóló törvényt 2014-ben fogadták el, a közterület védelméről szóló rendeleteket pedig ez alapján 2015-ben kezdték a helyi önkormányzatok meghozni.
Ugyanakkor bizony, ennek eredményeként mint arra a liberális Independent kitér: több száz hajléktalant büntettek és csuktak be – igen, elzárást kaptak – hajléktalan életmód és koldulás miatt. Ebben a cikkben egyébként azt is megjegyzik, hogy 73%-al nőtt az elmúlt három évben a hajléktalanok száma.
Ezzel párhuzamosan, éppen a napokban lépett hatályba az a törvény, amely a hajléktalanságot csökkenteni óhajtja. Ennek köszönhetően indult el az a folyamat, amelyben a derék britek visszaszorítani kívánják a hajléktalanságot. Ennek köszönhetően joguk lett a hajléktalanoknak a helyi önkormányzatokhoz fordulni, hogy valamilyen tetőt biztosítsanak a fejük fölé.
Idéznénk az új jómagyar szabályozást: A korábbi szabályozással megegyező módon a szabálysértést az követi el, aki a hatósági felhívás ellenére nem hagy fel a tényállásszerű magatartás tanúsításával. Az életvitelszerű tartózkodás fogalma szintén nem változik. Új szabályozási elem, hogy a helyszíni intézkedés során, ha az életvitelszerűen közterületen tartózkodó személy a jelenlévő hatóság vagy más szerv felajánlott segítségét elfogadva együttműködik a hajléktalan személyek részére fenntartott ellátások igénybevétele érdekében, akkor a szabálysértés szintén nem valósul meg.

Bizonyára libsiéknek is nehéz lesz felfogni, de az angol jogrendszer különbözik a magyartól.

Például ott nincs alkotmány, csak törvények vannak, meg ilyen furcsaságok is léteznek, mint precedensjog.
Ennek köszönhetően összefoglalom milyen szabályozás van a ködös Albionban:
  1. A közterületen bizonyos magatartásformák gyakorlása tilos, köztük a koldulás, sötöbö, sötöbö, ezért pedig bírságokat szabnak ki, majd elzárást. Nálunk nem lehet bírságot kiszabni, csak közérdekű munkát.
  2. A hajléktalanoknak felajánlanak lakhatási lehetőséget kötelezően az önkormányzatok, de ez számukra 2018-tól kötelező, tehát eddig nem kellett megtenniük, vagyis konkrétan megtenniük semmit se kellett.

Jeleznénk, ennél sokkal jobb volt a helyzet eddig is kis magyar hazánkban.

Ők 2014-15-ben vezették be a büntetési rendszert, mi 2012-ben. Ők 2018-ban adták meg a lehetőséget arra, hogy lehessen a hajléktalanoknak lakhatást biztosítani, nálunk ez adott volt. Nálunk nem emelkedett 73%-al a hajléktalanok száma, sőt szinte alig.

De biztosan annyira nagyon jó lehet külföldön hajléktalannak lenni, hogy azért szabályozzák a kérdést hasonlóan a miénkhez a ködös britek is.

Egyébként elküldeném elmeorvosi vizsgálatra azt, aki szerint normális dolog a hajléktalanság, és nem lakhatást kell biztosítani a szerencsétlenül jártaknak, hanem jogot arra, hogy továbbra is hajléktalanok legyenek.
Facebook hozzászólások




Tóth bácsi és az EU-s kohéziós alap



Tóth bácsi a III/24-ből igazi badass vén tahó. A kedvesebb fajtából. Van esze a logikára, és van esze arra is, hogy pontosan tudja: hiába issza le magát minden nap lelkiismeretesen a vízzáró rétegig, 76 évesen mégis igen kevés eséllyel indul a máj-transzplantációs listán. De Tóth bácsit mindenki szereti. Hogy miért? Mert például ő volt az egyetlen olyan tag gyerekkorunkban, aki a játszótéren mindig visszarúgta nekünk a focit.
Bárcsak az EU-nak is lenne annyi esze, mint a Tóth bácsinak! Bárcsak az EU is visszarúgná néha a mi térfelünkre a labdát! De az legfeljebb ha úgy fordul elő, hogy lefizeti a bírót, aztán lesre futtatja a saját csatárát, és utána örül a gólnak. Mert hát ugye, itt van az, hogy a hozzánk beszivárgó kohéziós alapnak legalább a 70%-át az itt üzemelő nyugati cégek kapják. Akik felé semmiféle feltételt nem támasztottunk. Ők meg aztán nettó nyereségüket szépen visszapumpálják az anyaországukba.

Az EU meg mindeközben nem tud mást, csak durcizni és fenyegetni.

Mondjuk például azzal, hogy lófaszra kötött selyem masnit kapunk mi, nem eurót, ha nem teremtünk azonnal egy faszányos kis jogállamiságot idehaza. Szóval, ami nekünk itt kétharmados közakarattal megtámogatott, működő demokrácia, az nekik ott egyharmados diktatúra. És ezt simán megmondja az összes olyan bizottság is, aminek nevében benne van az, hogy Helsinki!
Aztán még az ifjúsági munkanélküliség is szálka a pici szemükben. Ami azért duplán furcsa, merthogy ifjaink legjava pont ezekben a bizonyos, kohéziósan agyontámogatott nyugati cégekben dolgozik, méghozzá nem uniós bérért. Némi vibrálást vélek felfedezni az erőben. És ez a vibrálás csak erősödik, amikor a suska tejelésének másik feltételeként azt olvasom, hogy „az oktatás javítása”. Nyilván annak „sanyarú állapotáról” minden Soros NGO meglepően egységes véleményt ad. Minket meg ugye nem kérdeznek, szóval ez egy ilyen foci. Mindeközben az a sok baromarc magyar diák sorra nyeri a nyugati tanulmányi versenyeket, de erről pofa befog!  
Ugyanezt a seggre pacsit megkapják a lengyelek is, pláne, mióta ide járnak barátkozni, tesóskodni, haverkodni. Megjegyzem, ennek időbeliségéről Szobieszky János király igen sokat tudna mesélni, még abból az időből, mikor az ős EU az árnyékunkat is lecidázta a török elleni korridor megtartásáért.
Na, de hagyjuk a sötét múltat, jöjjön a még sötétebb jelen. Most ugyanúgy a muszlim horda van soron, csak most azért büntetnek, mert nem engedjük be őket. És hát most ez a bajuk.

Mert naná, hogy a migrik simizése lenne a másik feltétele a nekünk amúgy rohadtul járó pénz megkapásának. 

Tóth Bácsinak nem jár már újság. Régen előfizetője volt a Népszabadságnak, és imádta. Például a szerdai szám utolsó előtti oldalán nyomon követhette a MERKUR sorszámokat, a sportoldalba meg tudott zsíros deszkát csomagolni, amikor még rendes újpestiként a Bőrgyárban melózott. A többszörösen meggyűrt vezércikket pedig puhára selymesítve hasznosította bőrgyár udvarán álló pottyantós budiban. Na de Financial Times az életben nem fordult meg dolgos – bár az alkoholtól enyhén remegő – kezei közt. És ez a szerencse. Mert abban az újágban pont ilyen feltételeket olvashatna szegény mostanában.
Tegnapelőtt, amikor legutóbb találkoztam az öreggel, meséltem neki, hogy mi a szitu. Hogy a német cégek ide járnak habzsidőzsizni, a gazdálkodásuk már most euróban történik, ráadásul kezdik egyre jobban szorgalmazni, hogy hazánk is belépjen a monetáris unióba.

S mindezek ellenére pont a fritzek  baszakodnak itt nekünk a kohéziós pénzzel, ami rohadtul nem ajándék, hanem jár, és kuss legyen!

Csak hát egyelőre minket kussoltatnak be. És azt mondják, hogy majd a legatyásodott déli államokba juttatják a cuccost, elvégre arrafelé rendesen érkezik a feketefuvar, meg a kávébarna öröm, ágyékkötős agysebészek és burnuszos atomfizikusok képében. Oda kell a lóvé rendesen. Budapest és Varsó meg nem kap mást, mint Soros Alexet meg szopogatható csoki mikulást…
És akkor majd csodálkoznak, ha a Visegrádi Négyek a bajorokkal meg az osztrákokkal összefogva, a kilépett britektől megtámogatva azt mondják, hogy… na de ne szaladjunk előre az időben 2020-ig! Elvégre, ha már most megírom, akkor mit fogok majd?
Na, hát erre mondta azt Tóth bácsi, hogyaszondja:
Édes kisfiam! Tudod, amikor a feleségemet megismertem, még nem ittam. Áldott rossz asszony volt, miatta kezdtem el piálni. El is hagyott, hála Istennek. Aztán utána meg már azért ittam, mert nem volt nőm. Most meg már ha lenne nőm, se kéne. Erre a kis időre?”
Facebook hozzászólások






Németország már az iszlám része




Történetünk a németországi Essenbe invitálja a hazai ellenzéki tántorgást mélységen megunó olvasókat. Ott ugyanis bősz nácizásba fulladt egy helyi vita és bár itthon is van okunk bőven fasisztázni, nézzük meg, hogy kik azok a megátalkodottak, akik újfent kivívták a libsik haragját az elfogadás földjén.
Németországban illik nácizni, talán itt illik a legjobban. Ez ráadásul nyilvánvalóan a legégetőbb probléma jelenleg Európa egyik vezető országában, ahol Mutti Merkel mutatja az útvonalat a közös, színes, el- és befogadó nemzet boldog jövője felé.

Essenben azonban beleköptek a népek, nemzetek, kultúrák és vallások barátságának levesébe.

A helyi Élelmiszerbank – akik rászorulóknak osztanak ételt világszerte – a továbbiakban nem akarja kiszolgálni a szír és afgán sorban állókat, tagságit csak német állampolgárnak adnak. A kedves bevándorlókról ugyanis kiderült, hogy pont a sorban állásban nem jeleskednek, általában erős testalkatú férfiak, a nőket, öregeket, elsősorban a németeket kilökik a sorból. Mert nekik ez jár, hogy alultápláltságukat gyorsan orvosolni tudják.
Sajnos az idősek, kisgyerekes rászorulók, és becsempészem a szót, főleg a németek már nem jutnak ételhez. Ezt elégelte meg tehát az Élelmiszerbank, melynek önkénteseit azért nem nevezhetnénk bőrfejű vandálnak, horogkeresztes tetoválást villantó, izmos idegengyűlölő társaságnak.
Essenben pár év alatt kétezer főről mintegy tízezerre nőtt a szír populáció száma, akik igyekeznek rendesen beilleszkedni a félmilliós város mindennapjaiba, ahogy a példa is mutatja.

Jó jel ez, mert a németeknek szüksége van élelmes, erős fiatal férfiakra, hogy az ország tovább haladjon előre.

Ráadásul a túlképzett migránsok óriási hasznot hajtanak majd a német gazdaságnak is. Persze, ha kapnak enni. Mert Essenben már nem kapnak. Ezt pedig nem hívják másnak, mint vegytiszta nácizmusnak, ahogy nagyon helyesen a nevén is nevezték az üggyel kapcsolatban, valamint rá is festették az Élelmiszerbank ajtajára és az egyik teherautójukra a náci elnyomást megunó névtelen hősök.
Maga Merkel asszony is megszólalt, aki nem tartotta szerencsésnek az Élelmiszerbank döntését. A német baloldalt sem kellett félteni, ők simán hagynák a saját németjeiket éhen halni, akik valóban rászorulók, csak hogy a migránsok enni kapjanak, akik viszont nem rászorulók. Korrekt logika.
A német egészségügyi miniszter, Jens Spahn is azt mondta, hogy jól táplált férfiakról van szó, az öregek és kisgyermekes anyukák már nem jutnak ételhez a kialakult gyakorlat miatt, ezért védelmébe vette a szervezetet, de a fő irányvonal sajnos nem ez.

Hihetetlen, hogy egy ilyen döntést egyáltalán meg kell magyarázni.

A visszaélést megállítani, a saját állampolgárait védeni nácizmust jelent. A gond az, hogy fel sem merül, hogy rendet tegyenek ilyenkor, nehogy idegengyűlölet bélyege merüljön fel, a sáskahad pedig egyre éhesebb, főleg, ha kinyitnak nekik minden ajtót. A bűvös NÁCI szó pedig lecsillapítja a kedélyeket, a német nemzet magába néz és elnézést kér újra az egész világtól.
Azok a valódi német rászorulók mit érezhetnek ilyenkor, amikor a kancellárasszony sem a saját népe mellett áll ki? Biztos nácik ők is. Amikor ilyen szintre süllyed a néplélek, ott már nehéz kiutat találni és fényt keresni az alagút végén.
Gondolkozzunk el, hogy mi lehetne célravezetőbb az állandó nácikeresésnél a mai Németországban. A berlini rendőrség szerint például a fővárosban az arab klánok harcolnak a város irányításáért, egyre több a bűncselekmény, a rendőrség pedig egyre korruptabb és egyre tehetetlenebb. Talán ez nem olyan dicső állapot.

Jó hír viszont, hogy Berlinben az újraegyesítés óta nem született annyi gyerek, mint 2016-ban, az elöregedéstől tehát már nem kell félni.

Vállalva nácizmus bélyegét, csak egy adat erről: a szír, afgán nők közel ötszörös termékenységi rátával rendelkeznek Berlinben, mint a német nők, így árnyaltabb a kép a sok születendő gyermekkel kapcsolatban.
Itt tart Németország jelenleg, de lesz ez még rosszabb is. Angela Merkel ugyanis kijelentette, hogy az iszlám Németország része. De akár fordítva is mondhatta volna, Németország már az iszlám része.
Facebook hozzászólások





Nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább késelni




Úgy esett, hogy Lázárminiszter elballagott Bécsbe, s erről videót is készített. Sok fejkendős asszonyt, színesbőrűt látott, s ezt szóvá is tette. Azzal is foglalkozott, hogy meglehetősen kevéssé tűnik biztonságosnak a város bevándorló kerülete. Ezen téma nem tetszett a Fészbúknak, úgyhogy le is vették. Ez nyilván nem cenzúra, hát persze, hogy nem. Majd gyöttek a mindig okosabb fiúk az indexen, meg a 444-en s bebizonyították, hogy Lázárminiszter hülye, hiszen ott a közbiztonság, meg az életszínvonal fennen sugárzik. Még aznap megkéseltek négy embert, fél kerülettel arrébb. Az elkövető afgán állampolgár volt. Instant karma.
Időnként tényleg magunkhoz nyúlunk, amikor látjuk, mennyire egy kaptafára hülyülnek meg honunk imádott libsi újságíróbálványai. Titokban, otthon, két joint elszívása közben szerintem arra vágynak, hogy végre a belvárosban építsenek pár mecsetet. De félre az érzelmekkel, hiszen a tények szigorú, mérlegelő, objektív vizsgálata az index kenyere. Most, csak az ő kedvükért mi is így teszünk.
Szóval a bűnözés, állítják az okos ballibsik semmi esetre se kapcsolható migránsokhoz. (Megkapó videót is kitettek a zindex címlapjára, ahol a bécsi bevándorlók állítják, hogy semmi baj nincs a bécsi bevándorlókkal. Nocsak.)
Ám, jöjjön a statisztika, azon kívül, hogy tegnap megkéseltek pár embert az oly biztonságos bécsi utcákon. Bocsánat: egy afgán késelt meg embereket az oly biztonságos bécsi utcákon. Szóval a számok a bbc -és a kormányzati források szerint: a bűnözés emelkedése 92.1%-ban fiatal, hímnemű migránsokhoz köthető.  Az összbűnözés 10.4%-al emelkedett, ugyanakkor ezért 92.1%-ban a migránsok felelősek Alsó-Szászországban.

Ugyanitt a Nafrik – (Nord Afrikaner) a migránsbűnözés 17%-áért felelősök, miközben a bevándorlópopuláció mintegy 1%-át teszik ki.

Tehát: mint a számok azt világosan megmutatják, semmi köze nincs a migrációnak a bűnözés növekedéséhez.
Ugyanis a kelet-európai, nyugat-európai népesség migrációjának semmi hatása a bűnözésre. Az észak-afrikai és muszlim bevándorlásnak van. Tehát nem migránsbűnözés van, hanem muszlimbűnözés és Nafribűnözés van.
S akkor egy kis példabeszéd, kedves zindexes barátaim: tudjátok, van a béka és a lábos kísérlete. Ha beteszünk egy békát egy lábosba, és lassan kezdjük melegíteni, majd forralni a béka nem ugrik ki belőle. Ez az adaptáció jelensége. A trükk az, hogy folyamatosan, lassan melegítjük, s az állatka alkalmazkodik. Aztán amikor már késő, nem tud kiugrani, s megfő. Na ez történik ottan. Tudják, kedves olvtársak, hogy hívják a párizsi Bem rakpartot, a Champs Élyséesvel szemben? Habib Bourgiba sétánynak. Párizsban. És tudják, hogy hívják az egyik legfontosabb sugárutat? Nos, Aboukir útnak.
Bizonyára csak az én, nyelvek iránt kevéssé elkötelezett fülemnek tűnnek arabnak. Bár a fene tudja, lehet, hogy Nagy Károly, Robespierre, Marat neve pontosan annyira francia, mint Habib Bourgibáé. Csak hát ő Tunéziában született francia, aki aztán visszament elnökösködni Tunéziába.
S, kedves olvtársak, tudják, hogy hívják a londoni polgármestert? Sadiq Khannak. Önök szerint ez egy angolszász eredetű név? (Tudják, ő mondta, hogy a terrorizmus természetes velejárója a nagyvárosi életnek.)
A lábos alatt már begyújtották az égőt. Mi benne ülünk, s a víz elkezdett rotyogni. Javaslom, előbb inkább ugorjunk belőle ki, aztán majd olvasgatunk libsiket, meg hülyéskedünk.
Facebook hozzászólások







A lehülyézett Raffay, azaz Trianonról másképp



Raffay Ernő elég kemény álláspontot képvisel közelmúltunk történelmi kérdéseiben. Kapja is az ívet rendesen a ballib oldaltól (ha épp olvassá, bár mostanában ez nem jellemző), általában jól lehülyézik, majd jön a „lépjünk tovább, Erdély elveszett” szöveg. Ne csak kicsik merjünk lenni, hanem legyen bátorságunk a pofánkat is befogni?
Alapvetően nem is értem, hogy miért ez a balos – öntököndöfő – álláspont, nagyobb országban többet lophatnának, több lenne a filozófiai ösztöndíj, satöbbi. Romsics például lehetne egyszerre a brassói, a marosvásárhelyi egyetem tanszékvezetője is, sőt, TGM oszthatná az igét Kolozsvárott.

De most mégis inkább segítünk Raffaynak, mert a felvetés, hogy Erdély nem veszett el végleg, bizony legitim, még ha nem is a közeljövőnkről van szó.

A határrevízió kérdése, amikor felmerült, a baloldali, liberális „értelmiség” kitörő örömmel vetette rá magát, majd hivatkozott különböző nemzetközi szerződésekre, egyebekre, aztán a végén mindenkit lehülyézett.

Négy kitartó hazugságot szeretnék tényekkel megcáfolni, csak, hogy mindenki értse mi is a helyes irány.

  1. A jelenlegi területi helyzetet nemzetközi szerződések biztosítják. A különböző nemzetközi szerződésekkel kapcsolatban jelezném: 1990 óta északi és déli szomszédaink osztódással szaporodtak, s mára van Szerbia, Horvátország, megjelent a nagy történelmi múltú Szlovákia, de Romániában is állandóan felmerül a „Moldávia kérdés”. Ukrajna pedig a jelek szerint osztódásra készül. Szóval nem kell messzire menni: konkrétan a szomszédunkban is teljesen más országokban járhatunk kevesebb mint 30 évvel a nagy szovjet bukása után. Egyébként a vesztfáliai békét is túllépték, meg a napóleoni háborúk után is új helyzet jött.
  2. Magyarország kicsi, gyenge és szegény ország, mondja a kánon. Valóban, ám a helyzet az, hogy még így is nagyobb lakosságszámú, mint két kivétellel bármelyik határos ország. Románia konkrétan kétmilliós lakosságcsökkenést szenvedett el, a másik Ukrajna, amelyik de facto éppen két részre szakadt. Ami maradt belőle. Ami pedig a kis ország gazdasági teljesítőképességi vetületeit illeti: A svédek, akiknek, mint ismeretes, sokáig kisebb volt a lakossága, mint a miénk, (most is csak kevéssel erősebbek, mint mi) rendelkeznek hadiiparral, saját vadászrepülővel, mindenféle komoly kapacitásokkal, de a cseheknek is van (részben) saját autógyára, egyéb komoly ipari kapacitásrendszere. S itt jön a „szegénység” vonulat. Nos, mi egyedül az osztrákoktól vagyunk komolyan lemaradva. Tény, hogy egész 2010-ig nem sikerült az a bizonyos jóléti fordulat, de mára kezdjük magunkat összeszedni. Nem mintha nem lenne ez távol az optimálistól, de jelezzük: valami elindult.
  3. Reménytelen a történelmi helyzet. Valóban, nekünk sose kedveztek a történelmi helyzetek, azonban volt rosszabb, s abból is sikerült visszajönni: a Magyar Királyság a jelenlegi Szlovákia területén foglalt helyet, az Erdélyi Fejedelemség meg Romániában. A mostani magyar területek jelentős része konkrétan török birodalom volt, és ez bizony 150 évig tartott. Nyilván külső segítséggel, de felálltunk.
  4. Az etnikai határok nem kedveznek nekünk. Nos: ezt jelzem eddig a történelemben senki a világon egy pillanatra se vette figyelembe. A szerbeket Jugoszlávia megalakulásakor például a legkevésbé se érdekelte a kisebbségi kérdés, s a románok se zavartatták magukat (máig se zavartatják magukat, tegyük hozzá), Erdély esetében. Spanyolország épp most mutatott cokit a katalánoknak, s amikor a baszkok jönnek szóba, hát egy kis szerény félrenézés után mindenki továbbhalad. Ám a nagy liberális „jöjjenek az afrikaiak, arabok, szóval mindenki” kérdésköre a legszembetűnőbb: számít nekik milyen lakosság jön be? Nem. Megpróbálják magukba olvasztani. (Az már más kérdés, hogy milyen sikerrel fog ez nekik menni.) Ha egy területre, erőforrásrendszerre rá tudja tenni a kezét egy állam, akkor ráteszi, tekintet nélkül arra, milyen lakosság van ott.

Mi viszont a realitás? A realitás valóban nem jó – jelenleg.

  1. Alig van haderőnk. A magyar honvédség gyakorlatilag papíron létezik, ami volt, elmúlt, ellopták, eladtuk, feléltük, nincs. A jelenlegi új honvédelmi vezetés egyelőre víziókról, nagy tervekről beszél. Az igazság azonban az, hogy most a katonaság egy lesántult búvóbékától is alig tudna minket megvédeni. Se nehézerő, se gyalogság. Valami persze elindult, meglátjuk.
  2. A gazdaságunk erősödik, de távol áll a jótól. Persze sokat sikerült javítani nyolc év alatt a helyzeten, de még mindig távol állunk attól, hogy Káeurópa vezető gazdasági hatalma legyünk. Ám a helyzet nem rossz. Ha a közelgő gazdasági válságot megússzuk, akár mi maradhatunk a legerősebbek a porondon.

Szóval nekem senki se jöjjön azzal, hogy Erdély, illetve a szomszédos országrészeink visszaszerezhetetlenek.

Aki ezt állítja, nem ismeri a történelmet. Egyébként csak megjegyeznénk: barátaink, a Lengyelek konkrétan nem is voltak közel kétszáz évig a porondon, mint állam. Észtország, Lettország, Litvánia, mint olyan, Ukrajnával együtt, mint ország egész 30 évvel ezelőttig nem is volt a térképen. Az adott országok kiterjedését hosszú távon a gazdasági és szociológiai összetevői határozzák meg. Ezt diktálja a történelem.
Egyébként egy történelmi kérdést vizsgálnia már csak szabad neki is, nem? Szóval miért adnánk föl?



Szeptemberre hivatalosan is párttá alakulhat a Mi Hazánk Mozgalom (VIDEÓVAL!)


Mi Hazánk Mozgalom


Nincs bocsánat… (befejezetlen portréfilm Lovas Istvánról)



Szeptemberre hivatalosan is párttá alakulhat a Mi Hazánk Mozgalom, már megindult a szervezet bejegyzési eljárása a bíróságon. A Jobbikból kivált, mozgalmat alapító politikusok kedden a Fővárosi Törvényszék civil szervezetek irodája előtt tartott sajtótájékoztatójukon bemutatták, illetve megnevezték a párt vezető tisztviselőit; a párt alapító elnöke Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere lesz.
Dúró Dóra független országgyűlési képviselő elmondta, a párttá alakuláshoz szükséges papírokat már beadták a bíróságra, és június 13-án elindult a Mi Hazánk Mozgalom pártként való bejegyzési eljárása. Közölte, mozgalmuk alapító nyilatkozatát végleges formájában augusztus 20-án hozzák nyilvánosságra, addig azonban a dokumentum első formájáról társadalmi párbeszédet akarnak folytatni, július 15-étől. A dokumentumban rögzítik majd a párt politikai irányelveit – tette hozzá.
Toroczkai László alapító elnök, Ásotthalom polgármestere közölte, azért még a párt zászlóbontó nagygyűlése előtt adták be kérelmüket a bíróságra, hogy megelőzve politikai ellenfeleiket, a párt nevét levédjék. Hozzátette: a bejegyzés a törvényszékről kapott ígéretek szerint szeptember környékére várható. Közölte, ügyvezető elnökség működik a tisztújító kongresszusig, ennek tagjai között van Dúró Dóra elnökhelyettes, Árgyelán János pártigazgató, valamint a párt alelnökei: Novák Előd, a Jobbik korábbi alelnöke, Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, valamint Császárné Kollár Tímea, aki korábban a Jobbikban regionális igazgatóként tevékenykedett. Elmondta, szervezetüknek már 1500 tagja, illetve jelentkezője van, és velük elindult a párt felépítése; most azon dolgoznak, hogy „becsatornázzák a megkereséseket”. Az eddigi hivatalos nyilatkozatok, illetve facebookos bejegyzések alapján már 60 olyan önkormányzati mandátummal rendelkeznek, amelyet jobbikos listán szereztek képviselők, de ennél lényegesen több várható a következő hetekben, hónapokban – tette hozzá.
A sajtótájékoztatón az elnökségből megjelent még Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, aki korábban a Jobbik Nógrád megyei elnöke volt, azt mondta, négy alappillérre építik a pártot: a hitelességre, a bajtársiasságra, a hazafiságra és a politikájukban képviselt „arany középútra”.
Toroczkai László kérdésekre válaszolva egyebek mellett azt mondta, úgy tűnik, a Jobbik is politikai ellenfeleik között van, mert „úgy viselkedik”. Arra a kérdésre, igényt tartanak-e a Jobbik költségvetési támogatásának egy részére, igennel válaszolt, hozzátéve:  erről tárgyalásokat kezdeményez Sneider Tamással, a Jobbik elnökével. Szerinte a Jobbik tisztújító kongresszusán kapott szavazati aránynak megfelelő pénzt kellene kapnia mozgalmuknak az állami támogatásból; ez 46,4 százalék. Hozzátette: ha ezt nem kapják meg, akkor közadakozásból, önerőből, „mozgalmi lendülettel” működnek majd. Kérdésre válaszolva azt is mondta, rövid távon nem, de hosszú távon számítanak arra, hogy a Jobbik parlamenti frakciójából kiválva még többen csatlakoznak Dúró Dórához, illetve pártjukhoz.
MTI


A kormány nem hagyja, hogy a következő ciklusban egyetlen eurócentet is elveszítsünk, azért, mert a magyar emberek pártján áll


A kistelepülésen tanulókról, a gyülekezési jogról és a magánélet védelméről szóló törvényjavaslatokról, migrációról, turizmusról, illetve a jövő évi büdzsétervezetről is szó volt napirend előtt kedden az Országgyűlésben.
Arató Gergely (DK) arra hívta fel figyelmet, egy kistelepülésen tanuló, bejáró diáknak gondot okoz, hogy a menetrend nem alkalmazkodik az iskolai tanrendhez, így a délutáni foglalkozásokon nem tudnak részt venni, továbbá a bérlet kifizetése is nehéz számukra. Szóvá tette azt is, hogy rendkívül nagy a különbség a községekben és a fővárosban élő diákok nyelvtudása között, a teszteken a fővárosiak jobban teljesítenek. Azzal, hogy 2020-tól nyelvvizsgához kötnék az egyetemi felvételit, a kistelepülésen élő tanulókat sújtják – mutatott rá. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki képviselő oktatási államtitkárként 2006-ban és 2007-ben is az oktatási pénzkivonás mellett érvelt. Abban az időben 381 iskolát zártak be, 15 ezer pedagógust tettek utcára, akik pedig a pályán maradtak, azoknak elvették egyhavi fizetését – mondta. Az államtitkár közölte, a mostani kormány növelte az óvodák és az iskolák finanszírozását, jövőre is emelkednek az oktatási kiadások. Hozzátette: a Fidesz-KDNP-kormány újranyitotta az iskolákat, a tankerületek pedig a beutazásban is segítenek.

A PÁRBESZÉD A FIATALOK ELVÁNDORLÁSÁRÓL, A KDNP A MIGRÁCIÓRÓL, A FIDESZ PEDIG A 2019-ES KÖLTSÉGVETÉSRŐL BESZÉLT 

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője azt javasolta, hogy a kormány végre egy igazán fontos kérdésben, a fiatalok problémáiról indítson nemzeti konzultációt, kérdezze meg az érintetteket, hogy mik azok a feltételek, amelyekért hajlandóak lennének itthon maradni vagy hazatérni. Hozzátette: bár a kormány szerint idén többen jöttek haza, mint amennyien külföldre vándoroltak, erről nincs hivatalos statisztika. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára örömét fejezte ki, hogy a Párbeszéd most már elismeri: a konzultáció jó eszköz arra, hogy az állampolgárok véleményét kikérjék. Hangsúlyozta: nemcsak Magyarországon, hanem szerte Európában élnek a fiatalok a külföldi munkavállalás lehetőségével. Hozzátette:
minden felületes és a hatásvadász ellenzéki állítás ellenére az a tény, hogy ma már valóban több fiatal tér haza, mint ahányan elindulnak külföldre munkát vállalni. Régiós összehasonlításban, csak Csehország áll jobban nálunk.”
Soltész Miklós, a KDNP képviselője arról beszélt, hogy három évvel ezelőtt ilyenkor kezdődött az a “hatalmas nagy invázió”, amelynek következtében néhány hónap alatt Magyarországon közel 400 ezer ember “zúdult át, pusztított”, és akart olyan teljes változást hazánkban, ami elfogadhatatlan lett volna a magyar emberek és Európa számára is. Hozzátette: a magyar kormány ezt követően egyértelmű lépéséket tett, elkezdte építeni a határkerítést, és azt az álláspontot képviselte, hogy meg kell őrizni az európai és a magyar emberek identitását, a bajban levőknek pedig segíteni kell, leginkább helyben. Az akkori osztrák, olasz, német, horvát és román baloldali politikusok nyilatkozatait felidézve azt mondta: az európai politikusok és a hazai ellenzék is minősíthetetlen kritikával, támadással válaszolt a kormány és a magyar emberek lépéseire, ezek az európai politikusok, azonban “már nincsenek sehol”.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára; Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Soltész Miklós hazaárulónak nevezte a magyarországi liberális-baloldali ellenzéket, amely szerinte minden nemzetközi és a magyar fórumon Magyarországot “ütötte”, itthon pedig támadta a kerítést, segítette “Soros György tervét”, nem szavazta meg a “Stop Soros” törvénycsomagot, és nem támogatta a közel-keleti keresztényeket segítő intézkedéseket. Közölte: a KDNP kiáll az ország megvédése, a keresztény értékek és az európai identitás megőrzése, valamint az üldözött keresztények megsegítése mellett. Dömötör Csaba államtitkár kijelentette: egyértelmű, hogy a migrációs válság tartósan velünk marad, és az ezzel kapcsolatos politikai küzdelemnek sincsen vége. Senkinek nem hagyjuk, hogy hogy ránk tolja egy elbaltázott migrációs politika negatív következményeit, ezt nem nézzük el sem az európai, sem a magyar baloldalnak – fogalmazott.

FIDESZ: A CSALÁDOK ERŐSÖDNEK 2019-BEN

Bánki Erik, a Fidesz képviselője a jövő évi költségvetés meghatározó pillérének nevezte a családok erősödését, aminek értelmében 242 milliárd forintot fordítanak a családok támogatására, így nő a kétgyerekesek adókezdeménye, és több pénz jut otthonteremtésre is. A kormányzati intézkedések közül kiemelte a friss házasok adókedvezményét, a 3 éves gyest, a gyed extrát, a gyerekek ingyenes étkezését és az ingyenes tankönyvellátást. Szerinte azonban az ellenzék most sem áll a magyar családok mellett, nem támogatja ezeket az intézkedéseket.
Bánki Erik Fideszes képviselő; Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Hozzátette: a kormány megvédi Magyarországot Brüsszellel szemben is, és nem fogja hagyni, hogy a következő 7 éves támogatási ciklusban egyetlen eurócentet is elveszítsünk, azért, mert a magyar kormány a magyar emberek pártján van. Tállai András a Pénzügyminisztérium államtitkára a biztonságos növekedés költségvetésének nevezte a 2019-es büdzsét, amely szerinte Magyarország biztonságának megőrzését, a széles alapokon nyugvó növekedés fenntartását, a családok támogatását és a foglalkoztatás bővítését tűzte ki célul.

A TURIZMUS VILÁGNAPJÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLAT VITÁJA

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz vezérszónoka kiemelte: a turizmusban és szállodaiparban hatodik éve tart a bővülés, a vendégéjszakák száma tavaly 7 százalékkal haladta meg az előző évit, a fővárosban töltötték a vendégek az összes vendégéjszaka harmadát. A szállodák bevételei tavaly 17 százalékkal nőttek. Idén országszerte jelentős turisztikai fejlesztések valósulhatnak meg, a világörökségi helyszínek fejlesztésére több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre. Ugyanakkor ahhoz, hogy a növekedés tartós maradjon, üteme ne csökkenjen, minőségi fejlesztésekre van szükség – hangoztatta. Kiemelte: a turizmus a magyar gazdaság húzóágazata, amit a kormány ennek megfelelően kezel, s a világnap nemzetközi szinten Magyarországra, irányíthatja a figyelmet, lehetőséget ad a turisztikai eredmények bemutatására. A nagyobbik kormánypárt támogatta a javaslatot.

KDNP: IGEN A JAVASLATRA

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka kiemelte: az elmúlt években Magyarország, mint turisztikai célpont előkelő helyeket szerzett különböző felméréseken, kutatásokban. Rámutatott: a turizmus jelentős mértékben járul hozzá a gazdaság élénkítéséhez, a munkahely teremtéshez. Szintén kitért arra, hogy az ágazat közvetlenül a GPD 6,4 százalékát adja, a turizmusban betöltött állások száma 412 ezer, s a munkahelyek tíz százalékát generálta a terület. Hozzátette: a turizmus teljesítménye 2010 óta évről-évre rekordokat dönt Magyarországon, a tavalyi év pedig minden idők legjobb turisztikai éve volt. Megjegyezte: a világnap megrendezése különösen értékes, és üdvözlendő, hogy újra Európában tarthatják, és azon belül is Budapesten. A világnapon hazai turizmus szereplőinek nemzetközi szinten is alkalmuk nyílik a bemutatkozásra – jelezte a KDNP-s politikus, hozzátéve: a kisebbik kormánypárt támogatja a javaslatot. A parlament lefolytatta az állami vagyongazdálkodással összefüggő törvényjavaslat vitáját

FÓNAGY: CÉL AZ ERŐS ÉS HATÉKONY ÁLLAM LÉTREHOZÁSA

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár arra mutatott rá, hogy a kormány célja az erős és hatékony állam létrehozása, olyané, amely őrködik a nemzeti vagyon felett. Indokoltnak ítélte, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ágazatokban és vállalatokban megerősítsék az állam tulajdonosi szerepét, de azt is, hogy a tulajdonosi joggyakorlást olyan emberre bízzák, aki a legmagasabb fokú szakmaiság mellett képviseli az állam érdekét. A piaci kihívásokhoz is alkalmazkodni kell – mutatott rá -, ezért szerinte fel kell hatalmazni a kormányt arra, hogy egyedi határozatával jelölje ki a tulajdonosi jogokat gyakorló személyt. Hangsúlyozta: a változtatás illeszkedik az állami vagyonról szóló jogszabályokba.

FIDESZ: JÓ ÚTON HALAD A MEZŐHEGYESI MÉNESBIRTOK FEJLESZTÉSE

Pócs János (Fidesz) rámutatott, a kormány 2016-ban vásárolta vissza a mezőhegyesi ménesbirtokot, majd tangazdaságot alapított ott azzal a céllal, hogy Európa legszínvonalasabb állami tulajdonban lévő mezőgazdasági vállalkozása jöjjön létre ott. Ez jó úton halad – tette hozzá -, a cég már az első évben is csaknem egymilliárd forintos eredményt ért el, mintegy 450 embernek ad munkát, fejlődése nemcsak a település, hanem egész Békés megye számra nagy jelentőségű.
Pócs János, a Fidesz vezérszónoka; Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Eredményes alapozó évnek nevezte a tavalyit a cég fejlesztése szempontjából, a többi közt a növénytermesztésben, az öntözés fejlesztésében értek el sikereket – mondta, majd rátért arra: a tárgyalt javaslat úgy módosítja a vonatkozó törvényt, hogy a kormány határozatban jelölhesse ki a tulajdonosi jogokat gyakorló embert. Ezzel új tulajdonosi joggyakorlási lehetőséggel egészül ki a törvény.

A PM SZERINT MEGALAPOZOTT A JÖVŐ ÉVI BÜDZSÉ MAKROPÁLYÁJA

Adorján Richárd úgy ítélte meg, hogy sem a jövő évre várt 2,7 százalékos inflációs előrejelzésén, sem a 4,1 százalékos GDP-bővülési prognózison nem kell változtatni. A Pénzügyminisztérium nevében a helyettes államtitkár a költségvetéshez beérkezett módosítók közül egyet sem támogatott. Összesen 51 módosító javaslatot nyújtottak be az ellenzéki képviselők, amelyek közül a gazdasági bizottság sem támogatott egyet sem. A forintárfolyamról Adorján Richárd úgy fogalmazott, hogy az árfolyam gyengülésének nincs jelentős hatása a költségvetésre. A helyettes államtitkár megjegyezte: a kormány több intézkedést tett az ország sérülékenységének csökkentésére, a devizaadósság arányát például a kormányváltás idején fennálló 50 százalékról 20 százalékra csökkentette mára. Witzmann Mihály (Fidesz), a gazdasági bizottság alelnöke elmondta, a kormány az elmúlt években olyan gazdaságpolitikát folytatott, amelynek révén a bérek folyamatosan nőttek, a foglalkoztatás emelkedett és a munkanélküliség 4 százalék alá csökkent. A jövő évi költségvetés szerinte ennek a tendenciának a folytatását alapozza meg.
Magyarország az Európai Unió egyik leggyorsabban bővülő gazdaságát mondhatja magáénak – emelte ki a kormánypárti képviselő. Bánki Erik (Fidesz), a gazdasági bizottság elnöke azt hangsúlyozta, hogy a jövő évi költségvetés nagyjából 4000 milliárd forint fejlesztésről és beruházásról rendelkezik, amelyből 2600 milliárd forint nemzeti forrás. Miután a fejlesztési források mindössze harmada európai uniós pénz, túlzónak nevezte azokat az állításokat, miszerint a magyar növekedés külső erőforrásoktól függ. Tóth Csaba (MSZP) bizottsági alelnök szerint megkérdőjelezhető a jövő évi költségvetés megalapozottsága, mivel azt 311 forintos euróárfolyammal tervezték, most pedig 330 forint az euró. Úgy vélte, zárszámadás nélkül nem lehet reálisan megtervezni a 2019-es számokat. Kifejtette, a Költségvetési Tanács szerint is számos kockázatot hordoz a következő év makrogazdasági pályája. Kifogásolta, hogy az oktatásra fordított keret emelkedése még az infláció mértékét sem éri el.
Forrás: MTI; Vezető kép: Origo.hu


Tombol a Pride-hónap: hagyományhamisítás buzimesékkel


Aki eddig nem értette, mi értelme annak, hogy a korábban egynapos, tavaly pedig egyhetes Budapest Pride miért tart idén egy teljes hónapig, annak így csaknem egy hónap múltán már lehet sejtése. A genderlobbinak minél több időre van szüksége, hogy kibontakozhasson, és hol erőszakosan, hol észrevétlenül besurranjon a hétköznapi élet minden zegzugába. Most éppen a népmesék vannak soron, amelyeket nem találják elég toleránsnak a nyílt társadalom haladó propagandistái. Megalkottak hát egy újmúltat a mesék világában, amelyet egyelőre még csak a felnőttek torkán próbálnak lenyomni, de ha ez sikerül nekik, egyet találhatunk, kiknek az agyát fogják mosni ezekkel a mesékkel… Elvégre csak a politikát akarják kiűzni az iskolákból, de a szerintük ízig-vérig civil LGBTQ-propagandával már lehetőleg óvodáskorban szeretnék megfertőzni a gyerekeket.
A Pride hónap megteremti a hivatkozási alapot arra, hogy még szemérmetlenebbül nyomják az arcunkba a buzipropagandát. Az ismert vodkamárka szivárványszínbe burkolózik, és minden eladott palack után 50 centtel támogatja az LGBTQ-szervezeteket, a multinacionális vállalatoknál kitalált intolerancia-rémtörténetekre hivatkozó, érzékenyítő körlevelekben kérik a dolgozókat a felvonuláson való részvételre, vagy akár utasítják is őket, akárcsak az iroda munkaidőn kívüli szivárványos feldíszítésére, és még Conchita Wurstot is el lehet hozni Budapestre koncertezni úgy téve, mintha a zenei teljesítményének köszönhetné a felhajtást.
Ugyanezen eseménysorozat égisze alatt jött el Budapestre, és tart előadást ma este Danielle Bellone amerikai mesemondó, aki kimondottan a Budapest Pride alkalmára válogatott queer (kb. buzi az angol nyelvterületen) és „new trad” („újhagyományos”) történeteket ad elő. A mesemondásból egyetemi oklevelet szerzett hölgy ebből az „újhagyományos” mesemondásból írta a szakdolgozatát is, azaz láthatóan nem csak Magyarországon van felesleges túlképzés bizonyos bölcsészettudományi szakokon. Mint írják róla, Egyesült Államok-szerte tartott már bemutatókat konferenciákon és egyetemeken, tehát Danielle gyakorlatilag egy mozgó safe zone.
Danielle Bellone jelenleg nem talál fontosabb célt az életében, minthogy LGBTQ kamu népmeséket írjon és adjon elő… (kép forrása: youtube.com)

HA NEM TETSZIK A MÚLT, ÍRNAK HELYETTE EGY MÁSIKAT

De mi is ez az „újhagyományú” mesemondás? A jelenség ritka pontosan szemlélteti a liberális gondolkodásmódot, amely véletlenül ebben az esetben is kísérteties hasonlóságot mutat a kommunista és jakobinus gondolkodásmóddal. Már maga az „újhagyomány” (new trad) szót is érdemes ízlelgetni kicsit. Ha az emberi társadalom nem olyan értékrend szerint élt, nem olyan hagyományt alkotott az elmúlt évszázadokban, évezredekben, mint amilyet ideálisnak tartanának a haladó társadalmi mérnökök, hát semmi gond, majd írnak egy másik hagyományt!
A múltat végképp eltörölni!
csattanhatna fel örömittasan Vlagyimir Iljics Lenin és Maximilien Robespierre ezt az elhivatott múlthamisítási kísérletet látva, amely már sokkal körmönfontabban támad, mint ők 1793-ban vagy 1918-ban. Ez az új trükk az áldozatpóz, amellyel mindig valamilyen állítólag elnyomott csoport érzéseire hivatkozva ütnek ki egy téglát a nyugati civilizáció évezredes támfalából.

CIVIL” GENDERLOBBI POLITIKAI HÁTSZÉLLEL

Figyelemre méltó a problémafelvetés, amivel az esemény létrejöttében kulcsszerepet vállaló amerikai nagykövetség (innen is hála nekik, amiért őszintén próbálják gazdagítani az övékénél amúgy 900 évvel gazdagabb magyar kultúrát) beharangoztaDanielle Bellone mesemondását:
Létezik olyan népmese, ami nők közötti barátságról szól? Esetleg kedves mostohákról? Mi a helyzet az #LMBTI szereplőkkel? Hol vannak az ő tündérmeséik?
Bellone úrhölgy rossz helyen keresi az LGBTQ tündérmeséket, azért nem találja őket. (fotó: multicoloreddiary.blogspot.com)
Nos, mindenekelőtt tisztázzuk, hogy az ő tündérmeséik az egyetemek gender tanszékeinek könyvtáraiban vannak, csak azokat tudományos kiadványoknak hiszik. Azt se hallgassuk el, hogy a gonosz mostohák az eredeti német népmesékben vér szerinti anyák, csak ezt már a meseanyagot megszerkesztő Grimm testvérek is erősnek érezték, ezért mostohává változtatták őket. (Az aberrációk széles tárházát felvonultató német népmesékről ITTolvasható egy nagyon tanulságos cikk.) A nők közötti barátságra vágyó hagyomány- és múlthamisítóknak pedig javasoljuk Szapphó irodalmi hagyatékát. Az ókori hellén hagyományban benne van az ilyesmi, mert benne volt az életmódjukban is, az európai hagyományból pedig azért hiányzik, mert nincs benne az európai életmódunkban.
A haladó forradalmárok már nemcsak a „szebb, boldogabb új világot” építik, hanem a múlttal is meg tudnának barátkozni, amennyiben ők írhatják át. Jaj, hát dehogyis kommunisták ezek!

HA NINCSENEK BUZIK A NÉPMESÉKBEN, ÍRNAK OLYAN „NÉPMESÉKET”, AMELYEKBEN VANNAK

A new trad, azaz újhagyományos mesemondás a hagyományos mesékből megismert szerkezeti felépítést, jelképeket és történetelemeket felhasználva hoz létre új „népmeséket”, amelyek
olyan identitásokkal, élethelyzetekkel, problémákkal foglalkoznak, amikre a hagyományos népmesék nem (vagy csak elvétve) tartalmaztak utalásokat.
Vagyis fájlalják, hogy az eredeti népmesékben a herceg nem öli meg a hétfejű sárkányt, hogy hozzámenjen feleségül a szőke királyfi, a parasztember legkisebb fia nem transznemű, és a király eszén túljáró okos lány sem lila tüsihajat viselő, agyontetovált leszbikus, akinek az életében a sűrűn váltogatott partnerei mellett csak a macskája vagy az ölebe jelent állandóságot.
fotó: piczard.com
Ezek a jelképek egyébként maguk is a heteroszexuális világot képezik le, hiszen az hozta létre őket, de ilyen aprósággal nem szoktak foglalkozni a jelképek bitorlói, így a haladó társadalmi mérnökök sem. A hétfejű sárkány férfi általi lefejezése például az új asszony „megszelídítését” jelképezi, vagyis a leendő férjnek nem egy sárkány kell, ezért azt „lefejezi”, ezzel kiszabadítja a szép és kedves királylányt, akit érdemes a tenyerén hordoznia, és akivel boldogan élhet. Ilyen egy igazi tündérmese. Ennek fényében viccesnek ígérkezik, ahogy az újhagyományos mesében egymást próbálja reménytelenül lefejezni két leszbikus hétfejű sárkány.

MINDIG A GYEREKEINKRE FÁJ A FOGUK

Az újhagyományos mesemondás bevallott szándéka, hogy a kamu „népmeséik” a szájhagyomány részévé váljanak. A beharangozó szerint szaftos-pikáns történetekre készülhetnek azok, akik elmennek meghallgatni Danielle Bellone előadását. Legalábbis egyelőre. Ne felejtsük el ugyanis, hogy mesékről van szó, amelyek elsődleges célcsoportjai mégiscsak a gyerekek! Minden bizonnyal csak idő kérdése, hogy ezek az „újhagyományos” kamunépmesék hamarosan már ne csak belépődíjas felnőtt előadásokon legyenek elérhetőek, hanem ott dörömböljenek az iskolák és óvodák ajtaján is. Ott, ahová a gyerekek LGBTQ-érzékenyítésével már eddig is sokkal több, ráadásul deviáns szexualitást csempésztek be, mint amennyivel a kisgyerekeket traktálni szabadna.
Novák Katalin családügyi államtitkárra elképesztő gyűlölethullám zúdult, amiért nyilvánosan védelmébe vette a férfiból, nőből és gyerekekből álló családmodellt az LGBTQ együttélési mintákkal és az LGBTQ személyek gyerekvállalásával, illetve örökbefogadásával szemben. (fotó: Horváth Péter Gyula / PestiSrácok.hu)
Az „újhagyományú” mesemondás híven tükrözi azt az igyekezetet, hogy a genderlobbi láthatóan nem egyszerűen helyet követel az ég alatt az LGBTQ közösségnek, hanem ki akarja sajátítani az LGBTQ létformát jó okkal a társadalmi hagyományon kívül tartó nyugati társadalom kereteit. Nem elégszenek meg azzal, hogy írjanak maguknak saját meséket, hanem a heteroszexuális civilizáció hagyományaiba akarják beletuszkolni az áltudományos agymenéseiket, ahogy nem elégszenek meg például a bejegyzett élettársi kapcsolattal sem, hanem rá akarják kényszeríteni a társadalmat (Nyugaton sajnos sikerrel), hogy nekik is engedje át a saját heteroszexuális házassági intézményét.
A Facebookon ezidáig nyolcan jelölték vissza, hogy ott lesznek Danielle Bellone előadásán, és összesen 86-an érdeklődnek az esemény iránt, ami vélhetően a szervezők várakozásait is alulmúlja. Erre enged következtetni, hogy az esemény ma reggeli bejegyzése már féláron kínálgatja a belépőt. Úgy tűnik, a provinciális és alapvetően fasiszta szellemiségű magyar nép kevésbé vevő a haladó propagandisták színes-szagos buzerancia-agymosására. Hiába, tízmillió fasisztával nehéz nyílt társadalmat építeni.
Tízmillió fasisztával nehéz nyílt társadalmat építeni. (fotó: wallstreetcn.com)




Mindennapi Gabesz: Ezt a bilit is fel kell rúgni!

Írta:
2018-07-04
Szigeti Gábor avagy ahogy mindenki ismeri a Facebook-on, “Mindennapi Gabesz” motivációs tréner, 2009 óta segít abban, hogy az emberek a céljaiknak éljenek, ne csak bele a vakvilágba.
Pár napja Gábor olyan posztot tett közzé Face üzenőfalán, amellyel elég sok szülőt megsértett, de még oly többet tett elégedetté azáltal, hogy kimondta helyettük azokat a dogokat, amelyek már sokakat nyomaszthatott. Szókimondó írására közel 3ezer hozzászólás érkezett, és már több mint 20ezren osztották meg gondolatát.
Az alábbi írás nem feltétlen tükrözi szerkesztőségünk véleményét, de úgy gondolatuk, ennek ellenére megmutatjuk az olvasóinknak is, hiszen a sokszor sértő gondolatok, mondatok és sorok közt sok igazságot vélünk felfedezni, és ha másra nem, hát gondolatébresztőnek mindenképpen szüksége van a mai társadalomnak. Olvassuk hát Mindennapi Gabesz sorait, és gondolkozzunk el, vajon hol rontottuk el, miért ilyen amilyen a mai fiatal generáció.


Ezt a bilit is fel kell rúgni!

100%, hogy nem leszek népszerű ezzel a poszttal,de lesz*rom, egyszer végre ki kell ezt is mondani!
Hetek óta gyűlik bennem, de ma túlcsordult, így kiírom magamból. ? Pár hete hívott egy volt barátnőm, csak azért volt, mert ma már nem beszél velem ? ? De hát ne kérdezd a véleményem, ha nem tudod elfogadni a választ,ugye? ? Szóval felhív ,diadalittas hangon, képzeljem el mi történt!
A nyolcadikos lánya az órán,miközben a tanár magyarázta az anyagot, selfie videót csinált egy barátnőjével, majd rihegett röhögött. A tanárnő 4x kérte szépen, tegye el a telefont, ne zavarja a többieket, több diák is kérte, hiszen év vége előtt álltak, pont egy témazáró anyagot vettek. A kiscsaj le*uvázta a tanárnőt és lazán kidobta az asztalra a mobilját: “Vedd el, ha akarod” mondattal. A tanárnő nyúlt a telefonért, a kiscsaj is,de a tanárnő gyorsabb volt és kihúzta a kezéből a telefont, betette a fiókba, mondván, a tanítási nap (még 2 óra volt hátra) vissza adja. Így is lett. Másnap reggel az anyuka megjelent a kislánnyal az igazgatónőnél és fegyelmi vizsgálatot KÖVETELT a tanárnő ellen, mondván “KICSAVARTA a gyerek kezéből a telefonját, ami már testi sértés is szerinte! Itt már felbasztam magam, de kussoltam, hallgattam. Nem részletezem, meghallgatták mindkét felet, pár diák a tanárnő mellett állt,de a harcias amazon anyuka,mindennel fenyegetőzött (kiírja facebook-ra,stb), fegyelmi figyelmeztetést kapott a tanárnő. Aki a ballagás után most elment az iskolából, másik suliba.Halkan jegyzem meg, 7 éve tanított itt, imádta, szerette mindenki, lelkileg ez megviselte, hogy a kollégák, az igazgató nem állt ki mellette!
Kérdi a barátnőm, mit szólok, én mit tettem volna?
Mondom a lányod egy neveletlen, b*nkó pa*aszt. Kb 10x voltam nálatok, abból 10x szívem szerint felrúgtam volna. Az, hogy ilyen, nem az ő hibája, hanem a tied! Hogy én mit tettem volna? Másnap kézen fogom, beviszem az iskolába, a tanár elé viszem és megmondom, kérjen bocsánatot. Ha akkor is ilyen flegma, úgy po*án verem, hogy leesik a feje! Hát…hát…Hát…. Kezd hápogni a telefonban!
Mondom mit hápogsz? Paraszt a gyereked,mert ennek nevelted! És most megerősítetted abban, hogy ez a helyes, így kell, senki se korlátozhatja, azt csinál amit akar, nem lesz szankció. Ha 2 év múlva késsel megy a főiskolán a dékánnak, akkor kocsit veszel neki ajándékba? Te szerencsétlen, 8 éves kora óta szarik a fejedre, mert úgy neveled, hogy semmi szankció,semmi büntetés. 9 évesen leköpött téged! Már akkor le kellett volna verni neki egyet, hogy tudja, hol a helye, mégis csak te vagy a szülő.
Én elhiszem, hogy ma divat, a nem ütjük a gyereket. Én se azt mondom, hogy verni kell. De amikor minden ész érv elfogy és a gyerek ott áll és ő győz (a fejedre nő), akkor igen is jól jön egy tasli!
Szóval inkább meg kéne nevelned a gyerekedet,mert előbb utóbb bele fog futni egy olyan emberbe, aki szét fogja ütni a stílusa miatt. Lehet, hogy az 5-10 év múlva lesz, de eljön, hidd el.
Ami kiverte a biztosítékot, hogy olvastam egy posztot, ahol egy suliban egy kislány, arcon harapott egy másik kislányt, mély, ronda harapás, és megúszta, se a szülei nem szankcionálták,se a suli. Még ott is a tanárt akarták meghurcolni, aki segíteni akart.
Milyen világ ez basszus? Milyen kölyköket neveltek?
Régen, a suliban a tanárnak volt tekintélye. A szülők tudták, hogy reggel 7:30 és 14:00 között a tanár NEVEL ÉS FELELŐS értünk. Ha visszapofáztunk (mert pl nálam előfordult ?) az Imre bácsi a seggemre vert egy fa husánggal ? ? , vagy a Pista bácsitól kaptam olyan taslit, majdnem leesett a fejem! ? Nem lettem lelki sérült, nem kaptam fizikai sokkot ? Jót röhögtünk a Robiékkal, hogy ma én kaptam egy tarkóst ? Ok nélkül sose kaptunk, minden seggberúgást, seggre verést, pofont 100%-ig meg is érdemeltünk! És ezt mi is tudtuk. Anyu jogász, apukám (192 cm magas, izmos) már a 80-as évek óta üzletember, cégei voltak. Eszükbe nem jutott bemenni és kérdőre vonni a tanárt, vagy apám nem ment be és verte le pista bát, mert az egy szem fiát pofon verte. Otthon elmondtam, apu kérdezte, megérdemelted? Meg! Akkor jó! ?
Értsétek meg!
Ti nem nevelitek a gyerekeket (tisztelet a kivételnek, most nem kérem, hogy nekem gyertek emiatt, hogy bezzeg te milyen jó szülő vagy, elhiszem), az nem nevelés, hogy ő elmegy a suliba, haza jön kettőkor, azt csinál, amit akar, te megjössz este 6 kor, főzöl, vagy tv-t nézel, ő nyomkodja a telefonját, te is közben, aztán alszotok.Látom az ügyfeleimen, és az ő gyerekeiken, hogy alapvető viselkedési normákat nem ismernek a gyerekek. Hogy tiszteljük az időseket, hogy átadjuk a helyünket a buszon…., én szólok rá két 13 évesre, hogy ugyan szakadjon már fel a székről a buszon, mert ott áll egy botos nénike és az őt kísérő bácsi és alig bírnak állni? Ezek meg röhögve a telefonjukat nyomkodják, miközben 3x ránéztek az öregekre? Hogy nem ugatunk be a tanárnak? Hogy órán ne nyomkodja a telefonját? Hogy ne hallgasson óra közben Mp3-at? Hány hírt hallunk, olvasunk, ahol a diák belerúg a tanárba, a haverjai ezt videózzák, a tanár meg tehetetlen? Jó ez így? És, ha kiáll magáért a tanár, akkor a degenerált szülő rohan be,mint egy harcos amazon és a tanár vérét kívánja? Mi a f*sz van ezzel a világgal?
Ti is látjátok az amcsi híreket, ahol a diák beviszi az apja pisztolyát és halomra lő mindenkit. Mert ott sem merik fegyelmezi a gyerekeket ,sem a szülők, sem a tanárok, mert liberális gyereknevelés. Ez nem azt kell, hogy jelentse, hogy egy fejlődő tudat (gyerek), úgy szocializálódik 0 éves korától, hogy azt csinálhat amit csak akar, mert NINCS RETORZIÓ! Kell, hogy legyen! Itthon mikor lesz ilyen szerintetek? Ketyeg az óra!!!
A gyerek se más ilyen szempontból,mint ha kutyát tartanál. Ha a kutya nem tanulja meg tisztelni a gazdáját, a családot, hanem úgy nő fel, hogy bárkit bármikor megharaphat, akkor kvázi van egy kutyád,de minek, ha te is félsz tőle és szarik rád. Amíg enni adsz neki, addig él, ha nem, akkor éhen döglik. Ha nem arra neveled a gyereked, hogy jó ember legyen, hogy megállja a helyét az életben, hogy tudjon közösségen élni, toleráns és empatikus legyen, hogy fejlessze önmagát, hogy jobb legyen még nálad is, akire egyszer büszkén tekinthetsz, akkor mit csinálsz? Egy Mauglit, aki nő mint a gomba, aztán lesz belőle ami? És ez a selejtes társadalom még selejtesebb gyerekeket fog nemzeni, mert ahhoz, hogy viselkedjen ész kell, a szexhez meg csak hely, így jön az utód is idővel! F*sza világkép!
És elnézést, ha valakit ezzel megbántok,de ha túlnéztek a sértettségen, meg fogjátok látni, hogy igazam van. Elkeserítő, ami a mai gyerekekkel van és ez csak és kizárólag a mi felelősségünk! Senki sem okolható érte. A 24. órában vagyunk, muszáj tenni ellene!
Írta: Mindennapi Gabesz (alias Szigeti Gábor)





A világ legidősebb embere 256 évesen megtörte a csendet és elmondta a hosszú élet titkát!




A világ legidősebb embere 256 éves koráig élt! Ez nem mítosz, Meet Li Ching Yuen volt a legidősebb ember a világon! 1930-ban a New York Times-ban jelent meg egy cikk róla, amelyben beszámoltak arról, hogy 1827-ben a kínai kormány Meet Li Ching Yuen-tköszöntötte a kormány 150-ik születésnapján! További dokumentumok bizonyították, hogy 1877-ben újra gratulált a kormány az úriembernek, hiszen ekkor töltötte be 200-ik életévét. Az újságíró arról is beszámolt, hogy a Li szomszédságában élők elmondták, hogy már a nagyszüleik is ismerték őt.
Li már tízéves korában elkezdte gyógynövényes pályafutását. Akkoriban a hegyekben több különböző gyógynövényt is gyűjtött, amelyekről azt tartották, hogy ezek a hosszú élet elixírjei. Lingzhi-t goji bogyót és ginsenget is gyűjtött. 1749-ben, 71 éves korában csatlakozott a kínai hadsereghez, mint harcművészeti oktató. Li egy közkedvelt ember volt. 256 éve alatt 23 alkalommal volt nős és több mint 200 gyereke született.
A fennmaradt dokumentumok szerint Li élete első száz évét gyógynövénygyűjtéssel töltötte. Majd ezt követően a mások által gyűjtött gyógynövényeket forgalmazta. Minden nap fogyasztott gyógynövényeket, valamint rizsbort ivott. Li egyik tanítványa elmondta, hogy Kínában élt egy ember aki az 500 éves kort is elérte. A hosszú élet titka pedig nem más, mint a Qigong gyakorlatok, az egészséges táplálkozás és a gyógynövények.
Li a halálos ágyán azt mondta:

Mindent megtettem, amit meg kellett tenni ebben a világban”.

Megkérdezték mi a hosszú élet titka, mire ő azt monda: Legyen csendes a szíved, ülj mint egy teknős, sétálj fürgén mint egy galamb és aludj mint egy kutya. Azt állította, hogy a hosszú életének a titka, a légzéstechnikája és a belső nyugalma. Természetesen az egészséges étkezés is hozzájárult a hosszú életéhez, de azt mondják a belső nyugalma volt az igazi titok.

Miért nehéz ezt elhinni?

A nyugati világban jelenleg 70-85 év az átlagos élettartam. Ha valaki 100 éves koráig él, az már kiemelkedőnek számít. Éppen ezért ha azt halljuk, hogy valaki több mint 200 évet élt, akkor az már nagyon gyanús. Meg kell értenünk azonban, hogy ezek a rendkívül hosszú élettartamú emberek teljesen máshogy töltik a napjaikat, mint a nyugati világban élők. Nem dolgoznak 9-től – 17-ig, nem kell az adósságokkal foglalkozniuk, nem a szennyezett városi levegőt lélegzik be. Nem esznek finomított cukrokat, lisztet és olyan élelmiszereket, amelyeket permeteznek. Zsíros húsokat, vagy genetikailag módosított élelmiszereket sem fogyasztanak. Nem dohányoznak és nem isznak alkoholt és antibiotikumokat sem szednek. Azonban egészségesen táplálkoznak, gyógynövényeket és fűszereket minden nap fogyasztanak. A szabadidejüket a természetben töltik, a jó levegőn, ahol légzésgyakorlatokat végeznek és meditálnak. Kipihenik magukat, eleget alszanak. A rohanó világunkban mi a nyaralások alatt pihenhetjük ki magunkat. Ők viszont minden nap úgy élnek, mint mi egy nyaralás alkalmán.
Nem kétlem, hogy mindannyian elérhetnénk a százéves kort, vagy akár ennél hosszabb ideig is élhetünk, ha odafigyelünk a testi, lelki és a szellemi egészségünkre.



Tegyél sót a mosásba! Le fog esni az állad!

Írta:
2016-03-16
Mandatory Credit: Photo by GARO/PHANIE/REX/Shutterstock (5206472y) Salt. Food
A só nem csak a konyhában lehet hasznos, hanem mosáskor is nagy segítség lehet.Vibráló színek
Aki festett már otthon ruhát, az biztosan észrevette már, hogy a festékek csomagolásán többnyire külön feltüntetik, hogy a színt sóval lehet fixálni. A színek megőrzésében egy hétköznapi mosásnál is segíteni fog a só. Ehhez csupán egy csésze sót kell adni a mosáshoz, így nem fognak fakulni a ruhák. Makacs foltok
Jó hatással van a só a bor-, a vér- és a tintafoltokra. Keverj sűrű masszává vizet és sót, dörzsöld bele a foltba, hagyd állni, majd mosd ki.
Sárga hónalj, izzadtságfoltok
Elsősorban a fehér színű ingekre és pólókra jellemző, hogy csúnya, sárga folt éktelenkedik a hónalji résznél. Ezt a sima mosással szinte lehetetlen eltüntetni, sokszor pedig még folteltávolítókkal sem sikerül. Pépesre vizezett sóval dörzsöld be a felületet, majd miután kicsit állni hagytad, dörzsöld át újra és öblítsd ki alaposan.
Mosógép tisztítása
Az ecetes mosógép tisztítás sokak számára ismert. Ez tisztítja a gépet, megszabadít a vízkőtől és a lerakódásoktól, meghosszabbítja a mosógép életét is. Ha az ecet mellett fél csésze sót is adsz a tisztításhoz, akkor az extra ionokkal még hatásosabb eredményt biztosít.
Forrás: kiskegyed.blikk.hu




Rózsaágat dugott egy burgonyába, elültette és 7 nappal később nem hitt a saját szemének!

Írta:
2016-06-29


Ha szereted a rózsát, ezzel a módszerrel a száráról szaporíthatod. Az ügyes kis trükk segítségével könnyedén varázsolhatod udvarodat illatozó rózsakertté!


Amire szükséged lesz:

  • egy levágott rózsaszár
  • egy burgonya
  • egy műanyag palack
  • föld
  • virágcserép
A szárról szedjünk le minden levelet és 45 fokos szögben vágjuk le.
A burgonyába készítsünk egy lyukat, majd ebbe dugjuk bele a szárat. Úgy csináljuk, hogy a rózsaszár stabilan álljon a lyukban és ne mozogjon.
A virágcserép ⅔-át töltsük fel földdel, majd tegyük bele a burgonyát.
A maradék földdel fedjük be a burgonyát.
Végül vágjuk le a műanyag palack alját, a kupakját pedig csavarjuk le. Szájával felfelé helyezzük a rózsára, hogy üvegházszerű hatást érjünk el.
Az első jeleit annak, hogy a rózsánk életben van és növekszik, már egy hét múlva látni fogjuk!

CUTTINGS OF ROSES IN POTATO



Roses From Cuttings 3 ways









Ezt az agyafúrt megoldást egy öreg néni árulta el nekem. Nem hittem neki addig, amíg saját magam ki nem próbáltam! A dugulás azonnal megszűnt!




Idővel a mosdókagylók, fürdőkádak lefolyójának áteresztőképessége lecsökken, mert bennük jelentős mennyiségű szemét, piszok gyűlik össze. Aztán egy szépnek nem nevezhető napon az eltömődés foka olyan naggyá válik, hogy a víz már alig folyik le. Ne rohanjunk azonban rögtön vízvezeték szerelőhöz, vagy az üzletbe lefolyótisztítókért!


hozzávalók:
  • 200 gramm sütőpor
  • 200 gramm só
  • 150 ml ecet
  • víz
Elkészítés és felhasználás:
1. Először keverjük össze a sót és a sütőport.
2. Óvatosan öntsük bele ezt a keveréket a lefolyóba
3. Az ecetet kissé forraljuk fel, majd öntsük a lefolyóba. Egy átlagos kémiai reakciónak leszünk tanúi, melynek során hab keletkezik.

    1. Végül öntsünk forró vizet a lefolyóba, hogy átmossuk azt. Kész is vagyunk! Ezután a víz akadálytalanul fog lefolyni.

Ez egy végtelenül egyszerű megoldás a problémára. Ezek az összetevők kiválóan feloldják a különféle szennyeződéseket, ugyanakkor nem károsítják a lefolyócsövet sem. Ezen kívül a dugulás ilyentén való elhárítása nem vesz igénybe túl sok időt és emellett semmilyen speciális eszközre, szerszámra sincs szükség az elvégzésére.
Legyenek a te lefolyóid is tiszták és problémamentesek! Oszd meg ezt a trükköt barátaiddal, ismerőseiddel is, biztosan ők is találkoztak már a dugulás problémájával!


Fokhagyma: az orchideák megmentője! Egy hónap után a lepkeorchideám újra nyílni kezdett…




РЕЦЕПТ ЧЕСНОЧНОЙ ВОДЫ ДЛЯ ОРХИДЕЙ. Inna Gonka, E401


A fokhagyma emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása mindenki számára ismert, ezt már az iskolások is tudják. Azt viszont még az epifita orchidea-kedvelők közül is csak kevesen tudják, hogy ez a gerezdes fűszernövény igencsak pozitívan befolyásolja az orchideák növekedését is. A fokhagyma különösen a lepkeorchideák virágzását serkenti jelentős mértékben.

Azért, hogy ezt a jótékony hatást elérjük, szerkesztőségünk most közzéteszi kedves olvasói számára a fokhagymás csodaszernek a receptjét, melyhez szükség lesz még vízre és borostyánkősavra is.

Az utolsóként említett összetevőre azért lesz szükségünk, mert ez segít kedvenc virágunk gyökérzetét erősíteni, annak növekedését elősegíteni, továbbá növeli a kártevőkkel és a káros környezeti hatásokkal szembeni ellenálló képességét is. Ha mindent az előírásoknak megfelelően végzünk el, 14 nap múlva lepkeorchideánkon megjelennek az első friss virágok!
Egy fontos dolgot még feltétlenül meg kell említeni: a borostyánkősavat forró vízben fel kell oldani. Csak ezen folyadék teljes kihűlése után szabad a fokhagymagerezdeket hozzáadni. Ugyancsak lényeges azt is szem előtt tartani, hogy bár a fokhagymás lé, amivel az orchideáinkat locsoljuk meglehetősen sokáig felhasználható, hosszú ideig tárolható, de amikor hozzáadjuk a borostyánkősavas oldatot, az öntözőoldat onnantól legfeljebb csak három napig használható fel


.

Hogyan gondozzuk orchideánkat ezzel az oldattal?

Amire szükségünk lesz:

  • 1 liter víz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy üvegpalack
  • egy borostyánkő tabletta

Elkészítése:

  1. Oldjuk fel a borostyánkő tablettát forró vízben.
  2. A fokhagymagerezdeket vágjuk apróra késsel, vagy nyomjuk át fokhagymaprésen. Csak akkor szabad hozzáadni a fokhagymát a fenti oldathoz, amikor az tejesen kihűlt!
  3. Töltsük a folyadékot egy üvegpalackba és hagyjuk állni egy napig.
Mielőtt elkezdenénk öntözni ezzel az oldattal, a fokhagymát érdemes leszűrni egy szűrővel. Ezután az oldatból öntsünk egy keveset egy vödörbe, azt hígítsuk fel vízzel, majd részlegesen merítsük bele az orchideáinkat. Ezt a módszert váltogatva használjuk a hagyományos öntözéses módszerrel, de legfeljebb egy alkalommal hónaponta.
Nézd meg az alábbi videót, amiben részletesen elmagyarázzák, hogyan készül a fokhagymás locsolószer.
És te hogyan gondozod az orchideáidat? Könnyen meglehet, hogy neked is vannak olyan trükkjeid, melyekkel virágzásra serkentheted kedvenc szobanövényedet. Oszd meg velünk ezeket!


Így kell szaporítani az orchideát! Megmutatjuk a lépéseket és az apró fortélyokat!




Az orchideák káprázatos virágok, sokáig élvezhetjük szépséges virágaikat, ha jól gondozzuk. Ha van egy kedvenc orchideád, könnyedén szaporíthatod otthon is. Különleges eljárásra nincs szükség, csak be kell tartani a lépéseket, hogy egy újabb orchideád legyen. Ezzel a módszerrel bármennyi orchideád lehet.

Hogyan válaszd le az elültethető virágrészt a virágról

Az orchidea szárán, vagy a tövén jelennek meg az apró sarjak. Egy virágon több sarj is megjelenhet. Általában akkor szoktak új sarjak megjelenni rajta, amikor elvirágzott. Néhány hétig hagyni kell fejlődni, amikor a sarj elkezd nőni és levelei, valamint apró gyökerei lesznek akkor leválasztható. Egy fertőtlenített ollóval vágd le az apró kis növényt, de figyelj, hogy a szárból mindkét oldalon nagyjából 2 cm maradjon rajta. Az anya virág szárát kend be fahéjjal, vagy faszénporral, ott ahol a metszés történt.

Milyen földet használj az ültetéshez

Az orchideát nem lehet hagyományos virágföldbe ültetni. Ahhoz, hogy az apró virágok gyökeret eresszenek számukra megfelelő földre van szükségük. A virágboltokban kapható orchidea ültetéséhez vásárolható föld.

Hogyan ültesd el

Szükséged van egy tiszta műanyag cserépre, aminek az alján több lyuk van, hogy a víz átfolyhasson rajta. Félig töltsd meg földdel. A közepébe tedd bele az orchidea sarjat, majd szórj rá még egy kevés földet, hogy a gyökereket befedje. Ne locsold meg rögtön, hagyd pihenni legalább 2 napig, majd langyos vízzel öntözd meg. Az orchideát nem kell naponta öntözni, elég néhány naponként. Mikor látod, hogy gyökeret eresztett, új levelei vannak, akkor már úgy kell gondoznod, mint a többi orchideát.


Mit tegyünk az elhervadt orchideával, hogy újra virágozzon?



Az orchidea egyike a legkedveltebb virágoknak, ideális ajándék, ha vendégségbe megyünk. Sokan nagyon szeretik és örülnek neki amikor megkapják, de azt már kevesen tudják, hogyan kell helyesen gondozni és ezért az orchidea elhervad.

Lehet, hogy kissé nehéznek tűnik az orchidea gondozása, pedig egyáltalán nem az. Az orchidea nem igényes virág, nem kell sűrűn locsolni, de sokan ezzel követik el a legnagyobb hibát.

Az orchidea szereti a fényt, ezért világos helyet kell keresnünk neki. A legjobb, ha átlátszó cserépbe tesszük és csak ritkán ültetjük át, mert ez a növény nem szereti a hirtelen változást.
Ha az orchidea hervadni kezd, akkor a probléma az öntözéséből ered, mert ha túl sok vizet kap, akkor a víz megakadályozza, hogy a gyökerei oxigénhez jussanak.
Az első jele a túl gyakori locsolásnak az orchidea levelein láthatóak, egyre nehezebben fognak fejlődni, majd elsárgulnak. Ilyen esetben úgy tudjuk megmenteni az orchideát, ha van még olyan gyökere, amely nem penészes és követjük a most következő utasításokat
  • döntsük oldalra az orchidea cserepét, szedjük ki belőle a növényt, majd tisztítsuk meg a gyökereit
  • a következő lépéshez szükségünk lesz egy fertőtlenített ollóra, amellyel levágjuk a penészes gyökereket
  • tisztítsuk meg alaposan a cserepet amelybe az orchideát ültetjük
  • az orchidea speciális földjét keverjük össze vízzel egy szitán, majd hagyjuk a fölösleges vizet lecsöpögni a növénynek előkészített földről
  • ültessük el az orchideát
  • tegyük az orchideát a megszokott helyére és majd csak akkor öntözzük meg, amikor már száraz a földje
Ahhoz, hogy az orchidea ne száradjon el figyeljünk a helyes öntözésre, nyáron locsoljuk kétszer egy héten, télen pedig csak egyszer egy héten.
Abban az esetben, ha a növény gyökerei penészesek, akkor vágjuk vissza teljesen a növényt, távolítsuk el a penészes gyökereket egy steril ollóval és ültessük át. A legtöbb esetben így megmenthető a hervadó orchidea.


Ez a szer igazi kincs minden orchideát szeretőnek! Rendkívül pompázatos virágzat…




A szebbik nem többsége az orchideát kényes és sok törődést igénylő virágként ismeri. Azonban néhány háziasszony kivételes ügyességgel egy teljes virágoskertet képes létrehozni az ablakpárkányon különböző orchideákból… Hogy sikerülhet ez nekik?

Nagyon egyszerű, ezek a hölgyek pontosan megfogadják az orchideák gondozásról szóló tanácsokat! A mai napon a kedves olvasóinkat részletesen megismertetjük azokkal a tudnivalókkal, amelyet minden orchidea tulajdonosnak ismerni kell.

Hogyan gondozzuk helyesen orchideákat?

1. Mikor ültessük át a növényt?
A vásárlást követően nem kell új talajba átültetni a virágot. Az egészséges virágot csak 2-3 év elteltével kell átültetni, amikor már nem megfelelő a táptalaj a növény számára.
Más dolog, ha leértékelt növényt vásároltál. Ebben az esetben a helyzettől függően kell cselekedni és meg kell vizsgálni azt, hogy nem rothadnak-e az orchidea gyökerei.
2. Milyen szubsztrátot igényel a Phalaenopsis orchidea?
A Phalaenopsis orchidea – epifitikus növény (a fa kérgén növekszik). A természetben nincs szüksége szubsztrátra, mert minden szükséges tápanyagot meg tud szerezni az esővízből.
A szobanövénynek viszont táptalajra van szüksége ahhoz, hogy a cserépben stabilan, függőlegesen álljon.

3. Milyen cserepet válasszunk az orchidea átültetésekor?
Ahhoz, hogy a növény jól érezze magát, megfelelő cserepet kell kiválasztani. Akkor jegyezzük meg, vagy készítsünk jegyzetet: az orchideának átlátszó cserépre van szüksége és rendelkezni kell vízelvezető lyukakkal, továbbá méretben is meg kell felelnie a növénynek.
4. Hogyan ültessük át az orchideát?
Készítsen elő egy lavór langyos vizet, egy átlátszó cserepet, ollót, friss szubsztrátot, egy darab habszivacsot és fertőtlenítő szert. Először forralja fel a vizet. Utána tegye cserepestül az orchideát a langyos vízzel töltött lavórba. Óvatosan húzza ki a növényt a cserépből és mártsa bele a langyos vízbe. Távolítsa el az orchidea gyökériről a táptalajt.
Fertőtlenítsük le az ollót és távolítsuk el vele az elrothadt és elszáradt gyökereket. A metszések helyét kezeljük le virágfertőtlenítő szerrel. A cserép aljára rakjunk egy kevés szubsztrátot, utána tegyük bele az orchideát és habszivaccsal támaszuk meg a növényt. A virágcserepet teljesen töltsük fel táptalajjal. Az átültetést követően soha sem szabad meglocsolni a növényt, ezt legkorábban 7-10 nap elteltével tehetjük meg.
5. Mit tegyünk azért, hogy az orchideánk virágozzon?
Néhány orchideakedvelő sokkterápiának teszi ki a növényét: egy pár napra sötét helyre teszi, majd ezt követően ismét kiteszi az ablakba. Ez a trükk csak egészséges orchideák esetében működik, ha a növényünk gyenge, akkor nem érdemes kísérletezni vele.
Használj virágzást serkentő hormon pasztát arra, hogy virágzásra serkentsed a növényedet. Csak tegyél egy kis pasztát a rügyre, és már két hét múlva látható lesz az eredménye! Ez a kivételes termék szintén segít a szaporításkor, hogy ne sérüljön meg az anyanövény.
És te milyen orchideagondozási titkokat ismersz? Ne feledkezz meg megosztani őket a hozzászólásokban!

Himmler lánya a nyugat-német hírszerzésének is dolgozott



Heinrich Himmler SS-vezér lánya a háború után egy ideig a nyugat-német hírszerzésnek (BND) dolgozott titkárnőként - írja a Bild című német lap Bodo Hechelhammer történészre hivatkozva.
A történész a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a Reichsführer lánya, Gudrun Burwitz 1961-től 1963-ig dolgozott a BND-nél, távozása pedig egybeesett azzal, amikor a Német Szövetségi Köztársaság változtatásokat hajtott végre az állami szférában, elismerendő azoknak az állami alkalmazottaknak a sérelmeit, akiket a volt nemzetiszocialisták zavartak.
A Bild azt írja, hogy a nemrégen, 88 éves korában elhunyt Burwitz egészen idős koráig aktívan részt vett szélsőjobbodali szervezetek tevékenységében, nemzetiszocialista meneteken is felvonult, és soha nem határolódott el a háború után az apja terhére rótt bűnöktől.
Az SS vagyis Schutzstaffel eleinte a NSDAP biztonsági szervezete volt, ám a második világháború végére a Német Birodalom legnagyobb hatalmú katonai szervezetévé vált. Heinrich Himmler 1929-től egészen 1945-ig állt az SS élén, Adolf Hitler legbelsőbb köréhez tartozott. Himmler a háború végén a Führer háta mögött béketárgyalásokat akart kezdeményezni a szövetségesekkel, ami miatt a Führer minden posztjáról leváltotta, és elrendelte, hogy tartóztassák le.ianidkapszulával megölte magát. Jelöletlen sírba temették, melynek helye ismeretlen.


Egy narkós amerikai punk lett Joszif Sztálin unokájából



FacebookMessengerTwitterGoogle+E-mail
Chrese Evansról eddig csak a környezetében élők tudták, hogy kik a felmenői. Egy ideje azonban - a közösségi médiában megjelentetett képei miatt - róla beszél az amerikai bulvársajtó.
Anjya, Szvetlana Allilujeva 1967-ben hagyta el a Szovjetuniót. Chrese Evans ugyanis Sztálin unokája. Édesanyja az öt évvel ezelőtt elhunyt Szvetlana Allilujeva, Sztálin leánya volt. A 44 éves, platinaszőkére festett hajú és a hajában színes mintákat viselő Evans meghökkentő képeket "tett fel" magáról az egyik közösségi internetes oldalra: a karján tetoválások garmadájával, ajkában piercinggel, nyakában és csuklóján csörgő láncokkal fényképezett nő játékpisztollyal és játéktöltényekkel teli övtáskával pózol, a The New York Post szerint "igazi amerikai punk". A lap a képek megjelenése apropóján kereste meg az Oregonban élő Chrese Evanst.
Evans az oregoni Portlandben él, buddhista és régiségboltja van. Szvetlana Allilujevának, Sztálin egyetlen lányának harmadik és egyben legfiatalabb gyermeke. Allilujeva 1967-ben hagyta el a Szovjetuniót, majd az Egyesült Államokban telepedett le, ott ismerkedett meg negyedik férjével, William Wesley Peters építészmérnökkel. A házasság rövid életű volt, mindössze három évig tartott, de utána Szvetlana Allilujeva a Lana Peters nevet vette fel. Chrese - akit eredetileg Olgára kereszteltek, de felnőttként megváltoztatta a nevét - egyetlen közös gyermekük.
"Én a nagyapámról sokáig azt tudtam, hogy a második világháború három győztes államférfijának egyike volt. De aztán egyszer az anyám leültetett, és elmondta a valóságot. Akkor szereztem tudomást nagyapám bűneiről" - idézi a The New York Post Chrese Evanst. A nő saját állítása szerint nem politizál, és Oroszországhoz is immár csak az köti, hogy szereti és rendszeresen el is készíti az oroszok híres borscs-levesét.


A túlélő nem felejt”: Budapest angolszász terrorbombázása 1944-1945-ben



FacebookMessengerTwitterGoogle+E-mail
"Amerika gengszterei egyszerre repülőtisztek lettek... A cél gyilkolni, rombolni, pusztítani, aztán haza Amerikába, ahol már vár a viszki, a görl, és a vérdíj", írta a Magyar Szó a főváros bombázási szezonjának kezdő hónapjában. 
Ha a magyar főváros második világháborús veszteségei és áldozatai kerülnek szóba, a Dunába omló hidak, a romos Várnegyed és a törmelékké vált háztömbök látképe sejlik fel. Valóban, a Hitler által a Duna gyöngyszemének tartott Budapest 1944 novemberétől történelmének egyik legpusztítóbb időszakát élte át.
A háború pedig már hamarabb elérte a magyar fővárost, mégpedig a levegőből. A szövetséges gépek 1944 áprilisától rendszeresen bombázták „Európa szívét", miközben a magyar légvédelem és légoltalom hősies küzdelmet folytatott a kioltott életek és vagyonkárok mérsékléséért.
A főváros bombázása Pesthidegkút felől nézve

Légiháború háború nélkül?

Mikor Magyarország még nem volt hadviselő fél, a budapestiek napját váratlan légiriadó zavarta meg. 1941. április 6-án, a Jugoszlávia elleni német offenzíva megindulásával párhuzamosan a jugoszláv légierő hajtott végre bevetéseket (többek között) Magyarország felett, így a jugoszláv gépek közeledtére 18:00-kor megszólalt a sziréna. A legfeljebb "presztízsértékkel" bíró berepülést követően több mint egy évig nem volt félnivalójuk a budapestieknek, már ami a légitámadásokat illeti.
1942 szeptemberére Sztálin közép-európai fő- és nagyvárosok ellen tervezett megtorló jellegű légitámadásokat - annak ellenére, hogy birodalma erejét igencsak lekötötte a német gőzhenger megállítása. Szeptember 5-ére virradó éjszaka szovjet bombázók jelentek meg az éjszakai életét élő Budapest fölött, amely kivilágítva könnyű célpontot nyújtott. A bombák rendszertelenül hullottak különböző városrészekre, így a Rózsadombra is. Az öt nap múlva megismételt támadás eredményeképpen elrendelték a (háború elején rövid idő után feloldott) éjszakai elsötétítést az egész országban és megkezdte állandó működését a légoltalmi szolgálat.


A háború előrehaladtával felvetődött, hogy nyilvánítsák Budapestet nyílt várossá. Ez háborús időkben azt jelenti, hogy hadászatilag „magára hagyják" védői a várost, kitelepítik a katonailag fontos létesítményeit, cserébe pedig elvárják, hogy az ellenség ne bombázza, ne ostromolja azt. Ilyen esetekben a város elfoglalása egyszerű bevonulással történt. Ez ugyan az adott város gyors elvesztésével járt, de megmentette a pusztítástól polgáraival együtt.
A második világháború során számos város kerülte így el a devasztációt: Brüsszel, Oslo, Párizs (1940), Belgrád, Penang vagy éppen Manila (1941), de a Kállay-kormány kérése feltehetően Róma példája nyomán született meg 1943 augusztusában. Az amerikai titkosszolgálat azonban elutasította a magyar indítványt - ehelyett magyarországi célpontokat gyűjtve megkezdték a légi felderítést. Budapestre vészterhes idők vártak.

Barlangba menekülő nehézipar

1944. április 3-án köszöntött be az égi háború időszaka Budapesten. Innentől több mint fél éven keresztül heti rendszerességgel érte bombatámadás a várost. A kezdőnapon több száz bombázó által kieresztett töltetek érték Ferencvárost és Csepelt, ezernél is több halálos áldozatot okozva a  meglepett fővárosnak.
A Soroksári úti rendező pályaudvar bombázása (Fortepan)
A Honvédelmi Minisztérium kihasználta, hogy április 7-11-ig a rossz időjárás megakadályozta az ellenséges berepüléseket: átalános kiürítést hajtottak végre, ami nem vonatkozott a közlekedéshálózati-, pénzügyi-, egészségügyi dolgozókra, tűzoltókra, az élelmiszerellátásban tevékenykedőkre, kisiparosokra, a temetkezési alkalmazottakra és természetesen a légoltalmi szolgálatosokra. Az evakuációnak köszönhetően 2-300 ezer lakos hagyta el a várost, ami Budapest lakosságának nagyjából egyötöde volt.
A bombázásokra már „készen álló" fővárost április 12-én 64 brit Wellington bombázó szórta meg 80 tonnányi bombával. A bombaszőnyeget a britek általában pontatlanabbul dobták le, mint amerikai szövetségeseik, így a csepeli Fantó olajfinomító és a ferencvárosi pályaudvar mellett rengeteg bomba hullott a IX., X. kerületekre és a Csepelhez hasonlóan akkor még szintén önálló település Kispeste és Pesterzsébetre is. A szövetséges munkamegosztásnak megfelelően még éjjel amerikai bombázók váltották a briteket.
Májusban már a csepeli olajipari góc, annak kikötői és a Horthy-ligeti Dunai Repülőgépgyár Rt. került a kiemelt célpontok közé. Utóbbit, melyet a Weiss Manfréd nehézipari konszern az állammal közösen alapított, rombolóbombákkal igyekeztek a földdel egyenlővé tenni. A vezetőség ekkor döntött úgy, hogy a budatétényi barlangrendszerbe költözteti a repülőgépmotor-gyártó részlegét.
A Weiss Manfréd Acél- és Fémművek bombázása Budaörs felől nézve (Fortepan)
A Weiss Manfréd üzemekre a honvédelem a 206. honi légvédelmi tüzérosztály I. ütegét telepítette, Csepelt pedig az 5/3-as vadászrepülő-század védte - természetesen egész Magyarországon Budapest volt ellátva a legjobb légvédelemmel és ún. „légópince" hálózattal. Óvóhelyek építésére az állam kötelezte a főváros környéki gyárakat, ami hatalmas összegeket emésztett fel, de azt a vállalatok leírhatták adójukból.
A csepeli gyárak fontos szerepet játszottak a Magyar Királyi Honvédség és a Wehrmacht hadianyag-ellátásában, de még nagyobb szerepet tulajdonítottak a támadók az olajfinomítóknak és a petróleumkikötőnek is, ahol a németek számára oly fontos román olajat is tárolták. A kőolajat leginkább gyújtóbombákkal szórták, melyek általában félórás késleltetésre voltak beállítva, robbanásuk után lángba borítva a tartályokat.
A fekete füstfelhő Budapest minden pontjáról látszott, sőt egy ízben 60 kilométeres távolságból is látni vélték. Májusban már előfordult, hogy 600 amerikai gép, zömükben Boeing B-17-esek, más néven Repülő Erődök ("Flying Fortress") motorjai zúgtak a székesfőváros felett.
A budai Vár, háttérben a Bazilika (Fortepan)

Bombákkal teli nyár

1944 nyara a sorozatos bombázások jegyében telt nemcsak Budapesten, de szerte az országban. Június 2-án, amikor átfogó, a legtöbb áldozattal járó támadás érte Magyarországot, Budapestet oly szívósan védték, hogy bár a főváros megmenekült a pusztítástól, a vidékre védtelenül hullottak a bombák. A légvédelem mellett a 101. „Puma" vadászrepülő osztály hősiesen vette ki a részét a számbeli és technikai fölényben küzdő amerikai és brit légirővel. Június 30-án például 400 bombázót szórtak szét, amelyek Bécs és Budapest fölött akarták kioldani bombaterhüket.
Az esetek többségében a légi fölény számszerűleg is megmutatkozott. Július 2-án 717 Liberator és Flying Fortress 180 Mustang vadászgép kíséretében támadta a fővárost, amelyekből mindössze 50-et sikerült lelőnie a légvédelemnek és a Pumáknak. Annak ellenére, hogy ez viszonylagos siker volt a légi győzelmek tekintetében, a szőnyegbombázást nem tudta megállítani. A szőnyegbombázást (nevét a sajtó onnan adta, hogy a bombák egy legördülő szőnyeghez hasonlóan értek földet) 27-én a 15. amerikai légi hadsereg 800 gépe ismételte meg tíz hullámban; veszteségük ezúttal 29 gépre rúgott.
1944. augusztus végére az ipari termelés akadályozása és az infrastruktúra lerombolásán túl az ellenséges légitámadások deklarált célja Magyarország "kibombázása" volt a háborúból (Légi háború Magyarország felett). Ezzel az augusztus 23-25-i román kiugrás, majd átállás példájának követésére akarták ezzel rákényszeríteni a magyar vezetést. Emellett a közelgő ostromot jelezte, hogy a már hazánk területére lépett Vörös Hadsereg bombázta a ferihegyi repülőteret is.
Új-Lipótváros, mögötte a lángoló Angyalföld az ipartelep szőnyegbombázása után, Buda felől nézve (Fortepan)
1944 augusztusában a US Army vezérkara elutasította a Budapest politikai célú bombázására irányuló tervet, amely a hidak és az államirányítás pusztításával járva totális adminisztrációs zűrzavart okozott volna. Ehelyett inkább az átállásra kívánták sarkallni a politikai vezetést, a fentinél szerényebb eszközökkel.
Szeptember 17-én élte meg Budapest a leghosszabb légiriadót: 3 óra 49 percen át szólt a sziréna a déli órákban, amíg a kikötőket és az olajfinomítókat célzó pilóták az elcsúszó bombaszőnyeg révén ismét tetemes károkat okoztak a városnak. Másnap amerikai rombolóbombák pusztították a vasúti hidakat, vasúti aluljárókat és a Kopaszi gátat is, de a (mai) Petőfi-híd pesti lábától délre fekvő Hungária Gőzmalom is súlyos veszteségeket szenvedett. Az amerikaiakat aznap 200 szovjet bombázó követte. Szeptember 19-én érte a 25. légitámadás Budapestet. Akkorra már az ejtőernyőre erősített szovjet világítóbombák, (amit a köznép csak „Sztálin-gyertya" névvel illetett) is megszokott éjszakai látványosságok voltak.
A szovjetek közeledtével a német uralom alatt álló, immár nyilas országban szó sem lehetett a város - ha már nyílt várossá nyilvánítással nem, csak feladás révén való - megóvásáról. 1944 októberére a nyugati légierők már csak a Dunántúlt bombázták, nem avatkoztak be a közvetlen szovjet harci zónákba. A magyar légierő „amerikai szezon"-nak nevezett időszaka is véget ért: november 7. után már csak a Vörös Hadsereg ellen teljesítettek bevetést.

Robbanó játékbabák?

1944 tavaszától kezdtek el szerte az országban rémhírek terjedni a szövetséges bombázások egy különös módjáról. Ezen rémhírek szerint amerikai és brit bombázók játékbabákat, töltőtollakat és cipőkrémes dobozokat, pontosabban azoknak álcázott bombákat dobtak le a települések utcáira, hogy azok mit sem sejtő járókelők, nem egy esetben gyerekek kezében robbanjanak fel.
A Magyarország feletti légiháborút talán legjobban összefoglaló műben (Pataky Iván-Rózsa László-Sárhidai Gyula: Légi háború Magyarország felett) a szakértők megállapítják, hogy a támadó repülők magasságából szabadon nem dobhattak le ilyen szerkezeteket, konténert pedig nem találtak, így a sajtóban 1944 áprilisától megjelent ilyen jellegű hírek a fantázia szüleményei lehetnek.
Sokkal elképzelhetőbb, hogy ezek az ellenséges titkosszolgálatok akciói voltak, de ezt, ahogy magát az akciót sem lehet se pro, se kontra bizonyítani, mert már a háborúban megsemmisült a klinikai kórlapok zöme. A szövetséges légierők elleni propagandahadjárat része már annál inkább lehetett, ugyanis 1943 tavaszán hasonló eseményekről számolt be a német- és az olaszországi sajtó is.
A megbilincselt Szálasi Ferenc a budai Duna-parton, a felrobbantott Lánchíd közelében áll
A bombázások nem okoztak a főváros és környéke iparában katasztrófális károkat. Bár a csepeli Fantó olajfinomító és az újpesti Wolfner bőrgyár teljesen tönkrement, a többi 1944 szeptemberéig termelt - ha nem is teljes kapacitással. Budapest vasúti közlekedését is maximum néhány napra sikerült blokkolni, bár a német hadigépezetnek - Oláh András Pál találó szavaival élve - éppen elvesztegetni való időből volt a legkevesebb.
A polgári veszteségeket 1946-ban Sneyder Árpád statisztikus kísérelte meg felmérni, aki arra az eredményre jutott, hogy az ostromot megelőzően 6500 civil vesztette életét a bombatámadásokban, amelyben nincsenek benne a sérülésekben később meghaltak száma. Érezhető volt a lakosság lelkierejének csökkenése is: 1944 áprilisától fél éven át havonta 11%-kal az idegrendszeri betegségekben szenvedők, 22%-kal a szívbetegségben elhunytak száma nőtt, és havonta 15%-kal többen követtek el öngyilkosságot. Ugyanakkor a szakirodalom megjegyzi, hogy a lakosság morális meggyengülése nem a bombázásokra, hanem a front közeledtére, a román átállásra és az egyre kilátástalanabb háborús helyzetre vezethető vissza.


Karádi Zoltán: Személyes véleményem a négerekről 40 éves afrikai tartózkodásom után


FacebookMessengerTwitterGoogle+E-mail
Több mint 40 éves dél-afrikai tartózkodásom alapján szeretném megosztani személyes véleményemet a Dél-Afrikában élő feketékről.
Dióhéjban jellemezve az átlagos feketét: tolvaj, szaporodik mint a légy, lusta, követelődző, hazug, nincs felelősségérzete, mindent megrongál, tönkretesz, vagy elpusztít, ami csak a kezébe kerül. Nem becsüli a természetet, kegyetlen az állatokkal, és talán egyetlen egyetlen egy fekete se ismeri el, ha valamiben hibás.
A még törzsi kötelékben élő feketéknél az egyik első dolog, amit egy kisfiú megtanul: hogyan kell ellopni valamit a szomszédtól anélkül, hogy észrevegyék. Sokan közülük rabló és gyilkos hajlammal születnek, ezért Dél-Afrikában egy évben átlag 20 ezer gyilkosság történik, ez az arány a világ legmagasabbjai között van. Különösen elterjedt köztük gyermekeik és általában a saját fajú gyerekek kínzása és gyilkolása, törzsi területeken sokszor rituális célokból.
Nagyon gyakran pedofil hajlamaik kielégítésére használják őket. Pusztító hajlamukra álljon itt egy példa. A nyolcvanas évek végén az apartheid törvények lazulásával megindult a feketék ellenőrzés nélküli beáramlása a nagy fehér városokba, különösen Johannesburgba. Először a városközpont 10-15 emeletes bérházait szállták meg, egy kis lakásba 20, 30 vagy még több jutott. A lakások heteken belül csatatérként nézték ki: kitörték az ablakokat, szétverték a WC-t, fürdőszobát (mikor a WC ürülékkel megtelt, a fürdőkádba végezték dolgukat), összetörték az ajtókat, a padlón tüzet gyújtottak, ami miatt sok egész bérház leégett. Mondani sem kell, hogy a belvárosok fehér lakói az invázió elől a külvárosi negyedekbe húzódtak vissza.
A volt francia és belga gyarmatokon működő orvosoknak feltűnt, hogy a fekete gyerek első éveiben minden téren, agyilag is, gyorsabban fejlődik a fehérnél. Előbb vesz tudomást környezetéről, előbb beszél és előbb tud járni. Ez az előny kb. 3 éves korban a legnagyobb. Hároméves kortól 10-12 évig a fehér (és minden más fajú) gyerek behozza a hátrányt. Ekkor intelligenciájuk nagyjából hasonló. Azonban amíg a más fajú gyerek ezután testben és szellemben tovább fejlődik, a fekete szellemi fejlődése megáll és így marad. Tapasztalat szerzése, lexikális tudása növekedhet, de intelligenciája nem. Absztrakt gondolkodásra képtelenek. Jellemző, hogy a fekete saját nyelven legfeljebb ötig tud számolni, azon túl már csak angolul. Nincsen bennük kezdeményező képesség, önálló gondolkozás, kritikus helyzetekben nem reagálnak, pl. ezért nem hallani DA-i légitársaságoknál fekete pilótáról. Dél Afrika három atom meghajtású tengeralattjarót is örökölt a fehér Apartheid idejérõl. A legénységet azonban a megbíztóbbnak tartott feketékre cserélték le. A három hajóból az egyik a tengerfenéknek ütközve veszett oda, egy másik ismeretlen helyen és okból merült a hullámsírba, míg a harmadik éppen a kikötöben rohad el, mert a mostanra elüldözött fehér szakemberek nélkül nem tudják üzembe helyezni a négerek.


 A fekete jövőképe legfeljebb öt nap, ennél hosszabb távra képtelen tervezni. A mának él, lehetőleg mindent azonnal össze szeretne harácsolni. Ami a kezébe kerül, azt addig nyüvi, amíg tart. Utána újat követel. Ezek után joggal felmerül fel a kérdés, hogy akkor miben tehetségesek? Kitűnő ritmusérzékük van a táncoláshoz és a zenéhez, különösen jól énekelnek kórusban. Nyelvtehetségük nagy. Még a hetvenes években Délnyugat-Afrikában (most Namíbia) néhány napot töltöttem a vadállatokban bámulatosan gazdag Etosha nemzeti parkban (30 ezer km² területű). Egyik este a vacsorát kiszolgáló fekete pincér nyelvtudásával büszkélkedett. Megkértem, hogy mondjon valamit németül. Erre ő: Heil Hitler!
Vannak sikeres természetgyógyászaik, bár több a csaló, mint a becsületes. Néhány jó orvos is akad közöttük. Részemről 1 vagy 2 százalékra teszem a feketék számát, akik intelligencia tekintetében képesek felvenni a versenyt a többi fajtával.
 A következő eset, amely valóban megtörtént, jól jellemzi a fekete mentalitást. Egy birkafarmernál 30 évig minden nyár végén egy fekete munkása nyírta a gyapjút. Jó munkája jutalmául a farmer 100 birkát adott neki, hogy törzsterületen gondok nélkül megéljen belőlük. A farmer nagy meglepetésére a fekete egy év után megjelent nála, és munkát kért. A farmer csodálkozva kérdezte, hogy miért nem tud a birkákból megélni? Válasz: lenyírtam őket télen, és mind elpusztult a hidegben. Farmer: hogy tehettél ilyet, mikor 30 évig mindig nyáron volt a nyírás?! Fekete: mert nem volt ott a baas (főnök).
Hasonló esetek történnek minden más munkaterületen. Nálunk pl. már egy éve hetente egyszer jön egy fekete bejárónő lakást tisztítani. Feleségem megmagyarázta, hogy mit és hogyan kell tennie. A fekete néhány hétig mindent jól csinál, azután hirtelen egymás után másként teszi a dolgokat, mint ahogy megtanulta.
 Felsorolt tulajdonságaik miatt a feketék képtelenek egy modern állam vezetésére, nem is beszélve a szükséges fejlesztésekről. A fekete adminisztratív hierarchia ellenben kitűnően ért a közpénz és külföldi adományok zsebre vágásához. Az állami pénzből saját fényűző házaikat építik fel, biztonsági őrökkel veszik körbe magukat, és évente cserélik a magáncélokra használt hivatalból járó luxusautóikat. Talán még ennél is nagyobb veszteséget jelent az országnak, hogy az állami intézményeknél és egyre több magánvállalatnál a munkájukhoz semmit se vagy alig értő feketék töltik be az igazgatói és más magas rangú pozíciókat, míg a fehér (hindu, esetleg színes) jóval alacsonyabb fizetésért végzi a munkát. A mázsánál is súlyosabb disznóra hízott igazgató tevékenysége abból áll, hogy ritkán bejön a munkahelyre és aláírásokat firkant. Hasonló példákat a végtelenségig lehetne folytatni.
Összefoglalva az írottakat: fizikai tulajdonságaikat tekintve emberek, mert más fajú nővel való közösülésükből (sajnos) utódok születnek. Szellemi és lelki téren viszont nemcsak hogy nem érik el más fajok nívóját, hanem nézetem szerint a legtöbb emlős állatét, sőt, a madarakét sem. Az állat ugyanis csak önvédelemből és megélhetéséért öl, és kicsinyeit példamutatóan neveli.
 Tudni kell, hogy Dél Afrikában két választott faj is van, akik kritikán felül állnak: a fekete és a zsidó. A legkisebb kritikáért velük szemben rasszistának/antiszemitának leszel bélyegezve.



Van magyarázat a muszlimok európai viselkedésére


FacebookMessengerTwitterGoogle+E-mail
Vajon miért viselkednek így a muszlimok már régóta Nyugat-Európában – és másutt, ahol megjelennek nagyobb számban bárhol a világon?
Egyelőre kis mértékben, de ugyanaz játszódik le Debrecenben, a Sámsoni úton, mint ami nagy mértékben, nap mint nap zajlik például a norvégiai Oslóban, a svédországi Malmőben, a franciaországi Marseille-ben, a németországi Berlinben, a dániai Koppenhágában, az angliai Londonban, az USA-beli Michigan állam Dearborn nevű városában, vagy az ausztráliai Sydney-ben.
A bevándorló vagy menekült muszlimok belekötnek a helyi emberekbe, zaklatják a helyi kereskedőket, és molesztálják a helyi nőket és lányokat. A Sámsoni út „no-go zone” lett, azaz olyan zóna, ahova a helyi magyar emberek nem szívesen mennek be.
A Korán, azaz a muszlimok szent könyve nem egy egyszerű könyv, hanem maga Allah (Isten) szava tökéletes formában, ahogyan azt Dzsibril (Gábriel) arkangyal elvitte Mohamed prófétának, az iszlám alapítójának, látomások formájában. Éppen ezért a Koránt megváltoztatni vagy átértékelni nem lehet – ami abban áll, az Allah (Isten) szava, tehát úgy helyes, ahogy van. A Korán 3.5 szerint az iszlám a tökéletes vallás. A Korán 33.21 szerint Allah küldötte (Mohamed próféta) példakép. Amit ő tett, az helyes, és a muszlimoknak követniük kell az ő példamutató cselekedeteit. Ezeket az ismérveket kell szem előtt tartani, mielőtt bárki megpróbálna ideologizálni, hogy a VII. században keletkezett előírásokat már nem kell figyelembe venni, mert azok az idők elmúltak. Szó sincs erről – ezek az előírások ugyanannyira hatályosak és kötelezőek ma, mint ezernégyszáz éve.
A muszlimok a legjobbak; a nem muszlimok hitványak Mohammed próféta követői a legjobbak a népek közül. A Korán 98.6 szerint azok, akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában, ide értve még a Könyv népeit is (azaz a zsidókat és a keresztényeket is), a pokol tüzére jutnak. Akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában, azok a leghitványabb teremtmények. A Korán 48.29 szerint Mohamed próféta Allah követe, és azok, akik vele vannak, keményen bánnak a hitetlenekkel (a nem muszlimokkal), viszont irgalmasak egymással (a muszlimokkal) szemben. Azért nem alkalmazkodnak, mert meg vannak győződve arról, hogy ők a felsőbbrendűek, mindenki más pedig alsóbbrendű. Soha nem is fognak alkalmazkodni, amint azt számos nyugat-európai, kanadai, amerikai és ausztráliai példa is alátámasztja.
Dzsihád (kombinált, azaz nyílt ÉS fedett háború az iszlám győzelméért). A dzsihád szó eredeti jelentése küzdelem. A Koránban a jelentése küzdelem (harc, háború) azért, hogy a világ minden országa muszlim országgá váljon. A Korán 9.29 szerint a hívőknek (a muszlimoknak) harcolniuk kell azok ellen, akik nem hisznek Allahban, vagy a Végítélet Napjában; vagy akik nem tiltják azt, amit Allah vagy Mohamed próféta megtiltott; vagy akik nem hisznek az igaz vallásban (az iszlámban), még a Könyv népei (azaz a zsidók és a keresztények) ellen is, egészen addig, amíg azok alávetettségbe nem esnek, alázatosan nem fizetik a dzsizját (a hűségadót a muszlimok részére), és át nem érzik alávetett helyzetüket. A muszlimok szerint, egy zsidó vagy egy keresztény az alábbi három lehetőség közül választhat:
1. áttér az iszlámra
2. fizeti a dzsizját, és alávetett, másodrendű állampolgárként él
3. meghal
Ha valaki azonban nem a Könyv népei közül való (azaz nem zsidó és nem keresztény), akkor csak két választása van:
1. felveszi az iszlám vallást
2. meghal
Ha a muszlimok erősek, akkor a dzsihádot erővel, nyílt módon kell végrehajtaniuk. Ha a muszlimok gyengék, akkor megtévesztéssel, szaporodással, és egyéb fedett módon kell küzdeniük addig, amíg eléggé meg nem erősödnek ahhoz, hogy nyílt harcban győzzenek. Éppen ezért értelmezhetetlen az a nyugatiak körében elterjedt, hímező-hámozó kifejezés, hogy van „szélsőséges” muszlim, meg van „mérsékelt” muszlim. Szó sincs erről. Mindkettő ugyanazt a cél akarja elérni, csak más eszközökkel: az egyik ordítva és fegyvert rázva, a másik mosolyogva és alattomosan.
Dzsizja (nem muszlimok hűségadója a muszlimok részére): A nem muszlimok által, a muszlimok részére fizetett hűségadó, mellyel a nem muszlimok elismerik alávetettségüket (lásd Korán 9.29). Amikor egy muszlim elveszi egy debreceni kereskedő áruját, vagy felveszi a segélyt, miközben a szabadságjogok ellen kampányol, és szidja a befogadó országot, akkor tulajdonképpen beszedi a dzsizját.
Dhimmi (alávetett, másodrendű személy) A dhimmi olyan nem muszlim személy, aki addig, amíg nem kritizálja a muszlimokat, elfogadja alávetettségét, és fizeti a hűségadót, életben maradhat. Ha ezeket megszegi, bármi megtehető vele. A muszlim és a dhimmi viszonya hasonló, mint a maffia és a boltos viszonya. Ameddig ez utóbbi hallgat, engedelmeskedik, és fizet az előbbinek, addig éldegélhet. Ellenben ha makacskodik…
Takija (megtévesztés) alkalmazása. A Korán 3.28 szerint a hívők (a muszlimok) ne keressék a barátságot a hitetlenekkel (a nem muszlimokkal), kivéve, ha veszély fenyegeti őket azok által. Abu Darda, Mohamed próféta harcostársa ezt így fogalmazta meg: „A hitetlenek (nem muszlimok) arcába mosolygunk, miközben a szívünk átkozza őket”.
A nők másodrendűek és ostobák. A Korán 2.223 szerint a feleség egy szántóföld, akit a férj akkor és úgy „szánthat fel”, ahogyan akar. A gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy nem kell a feleség beleegyezése a szexhez. A Korán 3.43 szerint a feleség feladata az engedelmesség mind a férjnek, mind Allahnak. Azokat a nőket, akik lázadoznak, először megfeddéssel, majd az ágyból való kivetéssel, végül – ha még mindig makacskodnak – veréssel kell a helyes irányba állítani.
A Korán 2.282 szerint két női tanú egyenlő egy férfi tanúval. Ezt egészíti ki Bukhari 1.6.301, mely szerint Mohamed próféta azt mondta nők egy csoportjának, hogy adakozzanak, különben a pokol tüzére kerülnek. Amikor a nők megkérdezték, hogy miért, a próféta azt felelte, hogy azért, mert a nők szellemileg fogyatékosak (ostobák), hiszen csak két nő vallomása egyenlő egy férfi vallomásával; vallásilag pedig azért fogyatékosak, mert egy nő se nem imádkozhat, se nem böjtölhet menzesz idején.
A nemi erőszak akkor az, ha négy tanú bizonyítja. A Korán 24.13 szerint az, aki nemi erőszakot állít, de nem hoz magával négy tanút, az hazudik. Ha tehát nincs négy tanú, akkor nem erőszak történt, hanem paráznaság, vagy házasságtörés. A parázna büntetése a Korán 24.2 alapján száz ostorcsapás. A házasságtörő büntetése halálra kövezés, ami nem a Koránban szerepel, hanem Mohamed próféta példamutatása alapján (pl. Hadith Muslim 17:4192 vagy Bukhari 9.83.37) végrehajtott halálbüntetés. Ezért mernek a muszlimok debreceni lányokat és asszonyokat molesztálni, mert hozzá vannak szokva, hogy négy tanú hiányában, a nőt fogják megbüntetni.
A szexrabszolgaság törvényes. A Korán 4.24 szerint egy muszlim férfi számára tilos egy férjezett nőhöz való közeledés, kivéve azokat, akiket a jobb keze birtokol.
Ez utóbbi esetben olyan nőkről van szó, akiket portyázás vagy csata során zsákmányolt, vagy rabszolgavásáron vett. Ha például egy muszlim férfi egy zsidó, keresztény, hindu, pogány stb. nőt zsákmányol, akkor annak a nőnek a házassága automatikusan megszűnik, és a muszlim férfi rabszolganője lesz.
A pedofilia törvényes. A Korán 65.4 szerint, válás előtt, három hónapi szexmentesség vonatkozik azokra a nőkre, akik már menstruálnak, valamint ugyancsak három hónap azokra a lányokra, akiknek még nem jött meg a menzeszük. Az első eset még logikusnak is tűnik, hiszen egy gyors válás és újra férjhez menetel esetén nem lenne egyértelmű, hogy ki az apa. De mi van azokkal a lányokkal, akiknek még nem volt menzeszük? Náluk miért kell ugyanúgy három hónapot várni? Azért, mert velük is lehet nemi életet élni, és hát lehet, hogy egyik-másik előbb érik. A Mohamed próféta cselekedeteiről szóló Bukhari 7.62.88-ban az áll, hogy a próféta (aki egyébként akkor kb. 50 éves volt) házasságra lépett a 6 éves Aishával, majd amikor a lány 9 éves lett, elhálták a házasságot. Ez a gyengébbek kedvéért azt jelenti, hogy a javakorabeli Mohamed egy kislánnyal közösült.
A rágalmazás nem az, mint nálunk. Nálunk a rágalmazás azt jelenti, amikor valaki egy személyről hazugságot állít. Ezzel ellentétben, „Az utazó támasza, és a hit követőjének eszközei” (Umdat as-Salik wa 'Uddat an-Nasik) c. iszlám jogi útmutatás r2.2 bekezdése szerint a rágalmazás az, amikor valaki olyasmit mond egy személyről, ami annak a személynek nem tetszene (vagyis az a személy nem akarná, hogy kitudódjon). Például igaz, hogy a Korán a muszlimokat a nem muszlimok elleni harcra buzdítja, egészen addig, amíg a muszlimok győznek, és a nem muszlimok áttérnek, megalázkodnak és fizetnek, vagy meghalnak? Igen. Például igaz, hogy a Korán tiltja a muszlimok barátkozását a nem muszlimokkal, kivéve, ha azt megtévesztésből teszik? Igen. Például igaz, hogy a felnőtt Mohamed próféta egy kislánnyal közösült? Igen. Mindez azonban az iszlám felfogás szerint rágalmazás, mert ezek az állítások ugyan igazak, de ezeket hitetleneknek (nem muszlimoknak) kimondaniuk nem szabad.
Lerontás; felülírás. A Korán 2.106 szerint egy korábbi kinyilatkozást egy későbbi kinyilatkozás leronthat, azaz felülírhat. A muszlimok szeretik a tudatlan nyugatiak elé tárni a Korán 2.256-ot, mely szerint a vallásban nincs kényszerítés, azt sugallva, hogy az iszlám a türelem vallása. Ez nem más, mint takija (megtévesztés), ugyanis azt „elfelejtik” elmondani, hogy a 2.256-ot más részek, pl. a Korán 9.5, vagy a dzsihádra felhívó Korán 9.29 lerontotta, azaz felülírta.
Az Ön teendője
Most, hogy elolvasta ezt az összefoglalót, két út közül választhat. Az egyik út az, hogy behunyja a szemét, bedugja a fülét, és azt kántálja, hogy „lalalalala”, esetleg politikailag korrekt módon felkiált, hogy ez az összefoglaló egy „rasszistafasisztanácigárdista” írás. Azt azért vegye figyelembe, hogy ettől még a Sámsoni úton tapasztaltak nem fognak megszűnni. A másik út az, hogy ha kételkedik abban, amit olvasott, akkor utánanéz a dolgoknak, bár arra számítson, hogy a legtöbb szakirodalom angol nyelven érhető el. A javasolt művek a következők:
Korán (Quran)
Bukhari (Sahih al-Bukhari)
hadisz (hadith), pontosabban hadiszok
Az utazó támasza, és a hit követőjének eszközei (Umdat as-Salik wa 'Uddat an-Nasik), azaz Reliance of the Traveller and the Tools of the Worshipper
Ha ennyi olvasásra nincs sem ideje, sem energiája, akkor az interneten számos, hasonló összefoglalót találhat akár írott, akár képi formában, melyek levezetik, hogy az iszlám miért nem egyeztethető össze az európai társadalommal, tehát a magyar társadalommal sem. Ha Ön minél több családtaggal, baráttal, munkatárssal, osztálytárssal és tanítvánnyal megosztja ezt az összefoglalót, és minél több magyar ember megérti, hogy miről van szó, akkor csökken az esélye annak, hogy magyar városok és városrészek számos nyugat-európai, kanadai




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése