2018. július 21., szombat

Műhely kiépítése VI.
Műhely kiépítése VI.


Profi asztali körfűrész építése 2016. szeptember 11. - kgl
asztali_korfuresz_1.jpg
Rengeteg márkanév alatt lehet barkács célokra asztali körfűrészt vásárolni, de ezeknek a gépeknek a legnagyobb hibájuk, hogy vékony alu profilokból készítik az asztallapot, ami nevetségesen kicsi, sokszor nem fut párhuzamosan a fűrészlappal a vezető horony, a kiegészítő asztallapok meg olyan gyenge lemezből préselik, hogy egyből elgörbül ha egy kicsit nagyobb terhelés éri. Sok gépen még a kivehető asztalbetét is hiányzik ami a fűrészlap körül szokott lenni. Ezek a barkács körfűrészek éppen hogy csak elérik a minimálisan használható kategóriát. Ennél már csak jobbat lehet házilag is építeni.
Sok videóban látom, hogy a profi asztali körfűrészek hatalmas méretű asztala szép köszörült felületű öntöttvasból van, szép vezető hornyokkal, amit házilag elkészíteni nem lehet. Ezek a profi gépek viszont rendkívül drágák, nem a hobbiasztalosok zsebéhez van méretezve. De van egy köztes megoldás is, építeni kell egy jó gépet ami az igényeinknek megfelel. 
Cosmas B egy új youtube csatornát készített Cosel néven, ide rakta fel az általa készített profi asztali körfűrész videóit. A gép vázát és az asztalát rétegelt lemezből készítette el, az asztallap borítására 5 mm vastag acéllemezt vágott. A gép mechanikája egy Scheppach építőipari körfűrészből lett átszerelve. A barkács gépekre jellemző pocsék porelszívásnak nyomát sem látjuk ezen a gépen, hiszen egy nagyon jó elszívást készített hozzá. Ezt az asztali körfűrészt én is elfogadnám.


Große Tischkreissäge selber bauen | Tischfräse bauen | Eigenbau Tischkreissäge| DIY


Tischkreissäge Brand Eigenbau / Hogyan építsünk asztalfűrészt?

https://www.youtube.com/watch?v=TNHdQ5mctIAAz ULTIMATE körvágó összehasonlításAz ULTIMATE körvágó összehasonlításVésők és sík vasalók élezőeszközeinek gyártása Fiú akar építeni radii csiszoló maga!Építsd az ujját csiszológépet Angle Grinder Hack | Metal Project DIY | hosszú videóKomplet asztali fürész

Szalagfűrészelszívás | Kivágási táblázat | Egyszerű megoldás bármi szalagfűrészhez DIY

Felső elszívó körfűrészhez

 2018. június 17. - kgl
felso_elszivo.jpg
Sajnos még nem tudtak olyan körfűrészt kitalálni amely a leggondosabb alsó forgácselszívás mellett is ne szórna felfele is forgácsot. A legtöbb készen vásárolható körfűrész géphez ezért gyárilag adnak egy forgácselszívó adaptert amelyet általában a hasítóékre kell felszerelni. Ez viszont néha akadályozza a munkát. ami miatt le kell venni a gépről, mert csak korlátozottan vagy sehogyan sem állíthatóak.  Tipikusan ilyen eset amikor vastag anyagot akarunk fűrészelni és az anyag nem fér el az elszívó alatt. Joung Je egy olyan felső elszívót készített amelyet beállítható közvetlenül a fűrészlap fölé és az elszívó tölcsére magassága is állítható. 


Overhead dust collections for table sawÁllítható asztali körfűrész

 2018. április 03. - kgl
korfuresz.jpg
A házilag készült asztali körfűrészeket a legtöbben egy kézi körfűrész gép beépítésével készítik el. Ennek nagy hátránya az, hogy nehézkes és pontatlan a napi használathoz a vágási magasság és a fűrészlap dőlés beállítása, mert az eredeti kézi gép mechanikáját használják fel erre a célra. Aki könnyebb és pontosabb állítási lehetőségre vágyik annak el kell felejtenie ezt a megoldást és teljesen új állító mechanikát kell építenie a gépbe. Egy szép megoldást láthatunk Cosmas Bauertől, ahol csak a legszükségesebb alkatrészeket hagyja meg a kézi körfűrészből, és így elég egy teljesen új gépet tudott készíteni az igényei szerint.

Building my Compact Table SawDIY Table Saw - How to Make A Homemade Table SawTOP 16 AWESOME DIY IDEAS and INVENTIONS!!!Tökéletes szélességű marás

 2014. október 09. - kgl
tokeletes maras.jpgSokszor elegendő ha pár tizedes pontossággal tudunk dolgozni, de néha szükségünk lehet akár század mm pontos szélességű marás elkészítéséhez például intarzia betét beültetéséhez. Amerikában lehet kapni felső maró géphez mikro beállító amit eddig itthon még hasonlót sem láttam, de ha valaki be tudja szerezni ezt a kiegészítőt az nagy hasznát fogja venni. 


Cutting Perfect Dadoes and Grooves using a Router Edge Guide | Woodworkers Guild of AmericaOszlopos fúrógép és marógép - 3 videó

 2017. október 23. - kgl
oszlopos_marogep.jpg
Ma 3 videó lesz egymás után a cikkben. Egy barkács oszlopos fúrógépet bárki meg tud vásárolni mert elég olcsók, de sajnos a méretük elég kicsi, a motorjuk elég gyenge teljesítményű, így csak apróbb munkákra használható. A Mirock's Woodshop feltöltője ezért készített magának egy nagyobb oszlopos fúrógépet amibe kézi fúrógépet és felsőmaró gépet is be tud rögzíteni, így marásra is és fúrásra is tudja használni a gépet. A munkadarab rögzítéséhez is készített két irányban mozgatható satut, így a marási műveleteket is pontosan tudja elvégezni.Alaposan átgondolt gép született így, ajánlom a figyelmetekbe. Az első videóban a gépet mutatja be, a másodikban a maró satut készíti el, a harmadikban mérővonalzókkal egészíti ki a gépet a pontos használhatóság érdekében.Homemade drill and router press. GuidesHomemade drill and router press. Scales

Homemade drill and router press. General reviewkis oszlopos fúrógép
fából

DIY Bench Top Drill Press

4 in 1 Drill Press Build Pt1 : The Drill Press / 4 in 1 Sütun Matkap 1. Bölüm

dekopirfűrész vezető sablon

Building a Jigsaw Cutting Station - Dekupaj Testere Kesim Tezgahısik csiszoló fából

4 in 1 Drill Press Build Pt3 : Thickness Sander / 4 in 1 Sütun Matkap 3. Bölümeszterga és csiszoló gép fából

4 in 1 Drill Press Build Pt2: Disc Sander & Lathe / 4 in 1 Sütun Matkap 2. Bölüm

szalag csiszoló

Making a Homemade Belt Sander - El yapımı Şerit Zımpara Makinasıfúratkijelölő sablon

Mirock Dowellerfurat kijelölő sablon

Dowelmax Jig Demonstrationu.a.

Dowelmax 2017 Improved Classic 3/8 Quick Reviewcsiszoló henger eszterga gépre

How to convert the lathe into a DIY drum sanderWerkstatthelfer 4 in 1párhuzam sablon

Streichmaßkörző

Make A Beam Compass || Homemade Compass Toolsarok élgyalú

make a Chamfer planederékszög

Genauen Anschlagwinkel aus Holz selber bauen | Einfach und günstig selber | Anleitung DIYu.a.

Anschlagwinkel aus Holz selber zu bauen | Günstig & Genau!

véső gyalukés élező

Schleifhilfe

szerszámos láda


Homemade Systainer 1

u.a.

Pathfinder Box Part 1

u.a.

Wooden Sortainer 1

u.a.

Wooden Sortainer 2

https://www.youtube.com/watch?v=lPJiQ4IjuGI


u.a.

Homemade Systainer 3

u.a.

Wooden Sortainer 4

u.a.

Wooden Sortainer 5u.a.

Wooden Sortainer 6u.a.

Wooden Sortainer 7Wooden Sortainer 8.u.a.

Wooden Sortainer 9u.a.

Sandertainer

Systainer Table Saw. Sawtainer #1Systainer Table Saw. Sawtainer #2Systainer Table Saw. Sawtainer #3Systainer Table Saw. Sawtainer #4Systainer Table Saw. Sawtainer #5Systainer Table Saw. Sawtainer #6Systainer Table Saw. Sawtainer #7Systainer Table Saw. Sawtainer #8Systainer Table Saw. Sawtainer #9https://www.youtube.com/watch?v=N2vxz3LE8hsSystainer Table Saw. Sawtainer #10Systainer Table Saw. Sawtainer #11Systainer Table Saw. Sawtainer #12Systainer Table Saw. Sawtainer #13Systainer Table Saw. Sawtainer #14Systainer Table Saw. Sawtainer #15Systainer Table Saw. Sawtainer #16Systainer Table Saw. Sawtainer #17u.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #18u.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #19Systainer Table Saw. Sawtainer #20

Systainer Table Saw. Sawtainer #21Systainer Table Saw. Sawtainer #22Systainer Table Saw. Sawtainer #23Systainer Table Saw. Sawtainer #24u.a.

Sawtainer first trialsu.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #25u.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #26u.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #27u.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #28u.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #29u.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #30u.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #31u.a.

Systainer Table Saw. Sawtainer #32u.a.

Multifunction workbench MFTCu.a.

How To Build A Folding workbench

u.a.

Banco da lavoro pieghevole fai da te / foldable workbenchu.a.

Homemade 3 in 1 Multipurpose Workbench: Table Saw, Router Table and Inverted Jigsaw (Free Plans)HOMEMADE DRILL PRESS / woodgears / faire une perceuse a colonnePrecise Driling of MFT tabletop HolesPuzzle Workbench Development #1Dézsa fürdő - 1 rész 2018. június 28. - kgl
dezsa_1.jpg
A dézsa fürdők sokat fejlődtek az utóbbi években, ma már olyat is lehet vásárolni amelyben 3-6 személy is elfér és beépített fűtéssel melegíthetjük akár forróra is a vizet, vagy akár pezsgőfürdős kivitelt is vásárolhatunk. Ezeknek a dézsa fürdőknek az ára igen magas, ezért egy jobban felszerelt hobbiasztalos is megpróbálhatja elkészíteni az alapot jelentő dézsát. A dézsa alapanyaga lehet cédrus vagy az igen ellenálló akácfa is. A dézsa léceinek illesztéséhez egy íves marót használunk, így ugyanazzal a maróval bármilyen méretű dézsa készíthető. Az első részben a dézsa teste készül el, a kiegészítők elkészítése, és összeállítás a holnapi videóban. 

Hot Tub from local live edge - Western Red Cedar p1

Dézsa fürdő - 2 rész

 2018. június 29. - kgl
dezsa_2.jpg
A tegnapi posztunkban nézhettük meg, hogyan készül el egy dézsa fürdő alja és az oldal deszkáinak kimarása. A mai részben elkészül a dézsa ülőpadja és a vízmelegítő kályha is beépítésre kerül az elkészült dézsába. Az oldalfalak lécei racsnis gurtnival vannak összehúzatva, így bármikor szétszedhető a dézsa és télire elrakhatjuk, vagy áttelepíthetjük máshová a kertben. A beépített vízmelegítőnek köszönhetően pár óra alatt fel tudjuk melegíteni a vizet kellemes melegre de akár forróra is.


Hot Tub completed - local live edge Western Red Cedar p2Lézeres tolóasztal

 2018. június 24. - kgl
lezer_toloasztal.jpg
Az asztali körfűrészen sokan használunk tolóasztalt amire akár utólag is készíthetünk egy vonallézeres irányzékot. A lézer modult olcsón meg tudjuk vásárolni, ez ma már nem probléma, A lézer beállításához egy olyan tartót kell készítenünk amely könnyen állítható, és nem rezonál a gép működése közben. A tartóban a működéshez szükséges elemeket és a kapcsolót is be tudjuk építeni. Nagyon hasznos ez a kiegészítő, szeretni fogjuk a használatát mert megkönnyíti a vágási vonal beállítását.

Laser Guide for Table Saw Sled (detailed). Woodworking Ideas.

Olcsó vastagsági gyalulás

 2018. június 20. - kgl
olcso_vastagsagi_gyalu.jpg
A mai posztban egy igazán olcsó megoldású vastagsági gyalut mutatunk, az olcsóságnak hála nehezen beállítható pontosra és emiatt kicsit pontatlan is lesz a gyalult felület, de valamit valamiért vállalnunk kell, ha ezt a megoldást vagyunk kénytelenek választani. Tökéletesen soha nem fogja helyettesíteni egy rendes vastagsági gyalugépet, de ha megbékélünk a hibáival akkor használható kisebb felületek gyalulására. 


Budget Thicknesser. Homemade Thicknesser using a Planer. 4 in 1 workshop

Körfűrészlap élezés

 2018. június 19. - kgl
elezo_sablon.jpg
Egy ötletes és egyszerű körfűrészlap élező módszert nem is olyan egyszerű kitalálni, de ha már valaki videóra is vette azt érdemes alaposan megnézni mert nem tudjuk mikor lesz rá szükségünk. Aki jól megnézi a körfűrészlap fogait az láthatja, hogy az egymást követő fogak élezése hogyan tér el az előző fogtól. Ezek alapján olyan élező sablonra lesz szükségünk amellyel be ehet állítani a megfelelő szögeket az egyes fogak élezéséhez és szépen párosával lehet léptetni az élezőt. Van olyan fűrészlap élezés ahol nem 2 lépést kell léptetni, hanem hármat, mert három féle fog élezést kell készíteni. ezt a fűrészlap alapos vizsgálatával tudjuk megállapítani.


Самодельный заточной станок дисковых пил в гаражной мастерской на канале Столярные МастераRejtett csavarozó sablon

 2018. június 16. - kgl
rejtett_csavarozas.jpg rejtett_csavarozas.jpg
A rejtett csavarozás mára már igen elterjedt a gyors összeszerelhetősége és erőssége miatt, és mint a nevében is benne van teljesen el lehet rejteni a csavarok fejét is egy pici fa dugóval. A csavarozáshoz egy sablonra van szükségünk amivel el tudjuk készíteni pontosan a szögben álló furatokat. Ezt nagyon egyszerűen és olcsón el tudjuk készíteni két csődarab és egy kis fa hulladékból. A hozzá való fúrót és a hosszú bitet készen vásároljuk meg.


Making a Pocket Hole Jig under 5$ / Vida Yeri Açma AparatıMaking a Self-centering Doweling Jig / Kavela Çakma Kılavuzu

Dekopir fűrészgép építése fúrógépből.

 2017. május 19. - kgl
fureszgep.jpg
Ha csak nagyon ritkán van szükségünk egy dekopir fűrészre akkor nem biztos, hogy érdemes vásárolnunk egyet. Egy fúrógépből is készíthetünk dekopír fűrészt, egy egy egyszerűbb feladatra ez is megfelelhet. A fúrógépet bármikor kivehetjük a dekopir fűrészből és fúrásra is használhatjuk. :)

How to Make a Table Jigsaw at HomeLehúzható fiók

 2018. június 11. - kgl
lehuzhato_fiok.jpg
A legjobban pakolható a fiók, sokkal jobban ki lehet használni mint egy polcot, ráadásul sokkal könnyebb pakolni is. Ha magasra szeretnénk fiókot akkor az is megoldható speciális lehúzós fiók zsanérokkal amit készen is megvehetünk elég drágán, de házilag is el tudjuk készíteni ha jártasak vagyunk egy kicsit a fém megmunkálásban is. Az elkészítése nem nehéz, de a kritikus pontja az egésznek a pontos méretezés. Érdemes egy mini makettet készíteni amin már meg tudjuk tervezni a forgáspontok helyét a fiókon.

How to make Pull down Shelf || Demonstrated|| Own itEko easy corner pull-out - Kitchen corner optimisernstalling The Premiere Blind Corner5PSP Blind Corner (Non Soft Close) Installation VideoFűrészlap élezés szakszerűen

 2018. június 10. - kgl
elezo.jpg
Még a legegyszerűbb kézi szerszámunk a fafűrészünk is néha karbantartásra szorul, meg kell éleznünk. A legtöbben ilyenkor előkapják a háromszög reszelőt és azonnal elkezdik élezni a fűrészt. De még a gyakorlott emberek sem tudják mindenféle sablon nélkül egyformára reszelniük a fűrészfogakat  Valami vezető szerszámra lesz szükségünk ahhoz, hogy minden fűrészfog ugyanabban a szögben legyen megreszelve. Egy ilyen vezető szerszám készítését mutatja meg Mikhandmaker. 


Filer Guide for Hand-Saws, How to makeModuláris csuklós szerszám

 2018. június 09. - kgl
csuklos_szerszam.jpg
James Biggar a Moduláris csuklós szerszám nevet adta a nemrégen készített gépének. Mint ahogy a nevében is benne van csuklós tagok biztosítják a gép mozgását és egy sarokcsiszoló van rögzítve a gépbe, melybe többféle feladatra lehet befogni vágókorongokat. Fém és fa vágására egyaránt alkalmas a gép és a cserélhető gépek  és korongok miatt nevezi modulárisnak, mivel lehet használni fágásra, fúrásra marásra a gépet a megfelelő szerszámmal felszerelve. A gép használata biztonságos ha jól van megépítve és jó, hibamentes keményfát használnak az építéséhez, ügyelve a megfelelő méretezésre.  Csak nagy gyakorlattal rendelkező hobbiasztalosnak ajánlom a megépítését. A gép tervei itt érhetőek el : https://www.resystech.com/modular-tool-guide-system.html


Building A Modular Articulated Tool Guide System - Version 1

Vésők, gyaluvasak köszörülése géppel és kézzel

 2017. február 24. - kgl
elezes.jpg
A vésők, gyaluvasak, gyalukések köszörülése és fenése nagyon nagy gyakorlatot igényel és türelmet. Életlen szerszámmal csak kínszenvedés a munka, az éles szerszámmal sokkal kisebb erőkifejtéssel tudunk sokkal szebb felületet készíteni. A mai videóban Hauch Tamás mester tanítja meg nekünk, hogyan kell megélezni a szerszámot. Az élezéshez egy nagyon egyszerű, mégis igen ötletes vezetőt készített, egy ilyen vezetővel akár a gyalugépünk hosszú kését is szépen meg tudjuk élezni. Részletesen elmagyarázza a mester, hogy mit miért csinál, így még a kezdő hobbiasztalosok is meg tudják tanulni a helyes élező technikát.

Vésők, gyaluvasak köszörülése géppel és kézzel

Csapok illesztése hosszlyukfúrt fészekbeKésélezés, szerszám, véső élezés / Whetting knives, tools, chisels. www.keselezes.info

Karaj csontozásCReeves Makes Mobile Miter Saw Station with Kreg Precision Trak & Stop (3) ep004

CReeves Makes Mobile Miter Saw Station Workbench (1) ep002

CReeves Makes Mobile Miter Saw Station Workbench (2) ep003CReeves Makes Mobile Miter Saw Station with Kreg Precision Trak & Stop (3) ep00445§ gérláda

Bookmatched spalted oak jewelry box20 Easy Woodworking Techniques! WoodArt

Make A Cheese SlicerKomplett asztali fűrész 100 eurós építésre! Házi asztal körfűrész | Építsen egy csúszó asztali fűrészt Építsen egy csúszó asztali fűrésztPROFI A 4-az-1-es szorítóasztal a diy-king Shop-bólHomemade Drill PressHomemade Drill Press. Benchtop drill press. How to Make drill pressTechniques Curved Woodworking Extremely Dangerous - Building Projects Main Doors With Curved WoodAsh tree bench with oak inserts

2 ?? New Grinder Hacks

КАК СДЕЛАТЬ СВОИМИ РУКАМИ ПРИСПОСОБЛЕНИЕ ДЛЯ БОЛГАРКИ! ЛАЙФХАКИ ДЛЯ УШМ! КРУТЫЕ ИДЕИ САМОДЕЛОК!

Building an Off Grid Cabin using Free Pallet Wood: A Wilderness ProjectC szorító pillanat szorító
https://eseck1.blogspot.com/2017/05/video-homemade-twelve-c-clamps.html

Homemade Bar ClampsDO NOT DISCARD THE AUTOMOBILE VALVE !!! UNREALLY COOLING SELF-DOWN FOR 120 SECONDS!

pillanat szorító

Homemade long Bar clamps

pillanat szorító

How to Make Long F-Clamps | Homemade Steel Clamps | The new Grinder in Action | Patreon Announcement

https://www.youtube.com/watch?v=Ee1NKP5VqRA
szalagcsiszoló

DIY | The belt grinder

https://www.youtube.com/watch?v=PMl1-aOxZ1Q

derékszög

Big Precision Try Square

https://www.youtube.com/watch?v=B1nTzeB9-wQ


Wooden Square - Wood and Steel

Grampo de Aperto Horizontal (Toggle Clamp)

Prensa Rapidaкак просто сделать рычажный зажим

https://hu.pinterest.com/pin/509821620311170397/

БЫСТРЫЙ ЗАЖИМ струбцина своими руками. Quick Clamp Making. DIY. Part 4mélységmérő


u.a.
Felvágotak szeletelése

Ghigliottina Affetta Salame - crazyluke.itu.a.

LA GUILLOTINE A SAUCISSON "SO APERO" - Présentation - TENDANCE LOISIRS

u.a.

Wursthobel Salamiblitz - TOP Mühlemann

u.a.

Potato Chips slicer - woodmade - kitchen gadgets

virágcserép készítése

Amazing Tips Construction Design With Tools Basic You Need Know - Beautiful Art Work With Cementlábazati díszités

Amazing Construction Rendering Sand And Cement To The Column Foot - Build House Step By Stepdíszitő szobrászat

Amazing Easy Construction- ( NICE CURVE ) Rendering Sand and Cement

díszitő szobrászat

Relief Wall Sculpture Carving - Construction Art With Cement and Sand on House WallPocket-Hole Jig munkaállomás

Zsákfurat készítő
A zsebhurok és minden tartozéka egy kompakt, hordozható munkaállomáson tartható.
Ez a hordozható munkaállomás segíti Önt abban, hogy többet kihasználjon a zsebhurokból. Először is, a "szárnyak" lehajolnak, hogy széles, stabil alapot biztosítsanak. Minden szárny tartalmaz egy fiókot csavarok, fúrószárak és vezetők tárolására. Minden egyes szárny tetején egy csúszó betét biztosít nagy munkadarabokat. És egy pár állítható leállással lehetővé teszi, hogy több munkadarabon ugyanazon helyeken fúrjon furatokat. Végül a szárnyak összehajtogatják a kompakt tárolást
Amit kapsz:
  • 10 oldal lépésről lépésre
  • Több mint 30 színes fotó, illusztráció és robbantott nézet
  • Vágási ábrák. Anyagok listája. Projektforrások
Pocket-Hole Jig munkaállomás terv
SN13714 ... 12,95 $

Bőr varrat lukasztás szegecselés

Make a rhyming machinearbor press):LeathercraftLeszorító bilincs

 2018. április 12. - kgl
leszorito_bilincs.jpgA külföldi webáruházakban is érdemes néha körülnézni mert rendkívül hasznos kütyüket tudunk találni amiket a műhelyben használhatunk. Az egyik ilyen hasznos kütyü akülönféle leszorító bilincsek. Többféle méretben és kivitelben vannak ezek, kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt. Ezen bilincsek szorító részén a gumi ütköző viszont hajlamos eldeformálódni és így engedi elmozdulni a munkadarabot. Erre is van megoldás egy nagyobb fémbetétes gumi pogácsávallecserélhetjük egy nagyobb felületűre a leszorító gumit.  Apró ötlet, de hasznos. 


 Toggle Clamp Upgrade (ep66)

u.a.

 Spline And Tenon Jig - All-In-One (ep67)

derékszög felezes

Make A Table Saw Cross Cut / Miter Sled Combo (ep58)A Crosscut Sled Like No OtherKreg fúrósablon készítése

 2014. szeptember 15. - kgl
kreg furosablon.jpgKreg cég készít egy nagyon népszerű fúrósablont többféle árfekvésben az olcsótól a drágáig. Egy olcsó fúrósablon alkatrészeiből viszont nagyon egyszerűen építhető egy olyan sablon ami akár a legdrágább sablon használhatóságát tudja. Van egy állítható kapocs a különböző anyagvastagsághoz, valamint egy állítható vezető blokk és porgyűjtő csatlakozó. Ráadásul jó széles is, így nagyobb lapokat is lehet fúrni Szenzációs, érdemes megépíteni. 


Homemade pocket hole jigÖsszecsukható munkaasztal

 2016. június 18. - kgl
osszecsukhato_munaasztal.jpg
A hobbiasztalos műhelyek általában nem bővelkednek sok szabad hellyel, így egy nagyméretű munkaasztal állandó elhelyezése nem célszerű. Sokszor egy pár bakra rakott nagyobb tábla anyag is megfelel munkalapnak, de a nagy táblát is tárolni és mozgatni kell, ha nincs rá már szükség. Erre egy jó megoldás, ha a munkalap összecsukható, mert így fele akkora helyet foglal el tárolás során, mozgatni is könnyebb összecsukva. Rögzítősínt is beleépíthetünk a munkalapba, így le is tudjuk rögzíteni az aktuális munkánkat. Ez a munkalap nem alkalmas arra, hogy nehéz tárgyakat tároljunk rajta, de rajzasztalnak, ideiglenes munkaasztalnak tökéletesen megfelel. 

How to Make a Portable Folding Work Bench: Episode #1

How To Build A Folding Assembly WorkbenchBuild this Festool mft style portable bench for under $150 Dave Stanton woodworking workbench20 mm holes in an accurate 90 degree pattern with a drill how to dave stanton woodworking projectsHow to build an Assembly TableHow to make a skirt for the diy dave Stanton bench | festool

Szétszedhető mobil munkapad letölthető tervrajzzal

 2018. február 13. - kgl
mobil_munkapad.jpgEgy szétszedhető munkapad szinte bárhol elfér szétszedett állapotában, könnyen szállítható és percek alatt felállítható. Az asztal lapja kockákból van összerakva, így az sem foglal sok helyet, igény szerint bármelyik kockát kivehetjük például fűrészelésnél, így a munkadarab mindkét vége alá van támasztva. Ha körfűrésszel vágunk akkor a munkalap kockáit kicserélhetjük lécekre. Az asztal alapanyaga rétegelt lemez. A munkapad 3D-s Srechup tervrajza letölthető itt 


My Version of MFT WorkbenchSzétszedhető mobil munkaasztal

 2016. augusztus 20. - kgl
mobil_munkaasztal.jpg
Ahogy az ember korosodik, szeret kényelmesebben és biztonságosabban dolgozni még akkor is ha ki kell települnie a műhelyből. Ilyen esetekre nagyon jó megoldás egy szétszedhető mobil asztal amit egy kalapács segítségével vagy kézi erővel össze lehet rakni és szét lehet szedni elemi darabjaira, nincs ragasztva, és nincs sehol sem csavarozva, így pillanatok alatt összeállítható vagy szétszedhető. A most bemutatott asztal nagyon kis helyen elfér használaton kívül szétszedve, így könnyű szállítani is, mégis igen stabil munkafelületet biztosít a kényelmes és biztonságos munkavégzéshez felállított állapotában. Akár körfűrészt vagy felsőmarót is beépíthetünk az asztalba, így igazi mobil munkaállomást hozhatunk létre vele pillanatok alatt. 

My Version of MFT Workbench

u.a.

Puzzle Workbench Development #1

Workbenchtainer 2

mozgatható asztal alap

Workbenchtainer 1

mozgatható asztal törzs építése

Workbenchtainer 3Workbenchtainer trials

mobil asztal

Systainer Table Saw. Sawtainer #32

Csapozó sablon

Mirock Doweller

Mobil csiszoló

Wooden Sortainer 7szerszámos doboz készítése

Homemade Systainer 1

hordfűl készítése

Homemade Systainer 2

Szerszám doboz hordfül

Homemade Systainer 3

fedél, rezez , fűl készítése

Wooden Sortainer 4

fiók készítése

Wooden Sortainer 5

fiókok nyitási problémája

Wooden Sortainer 6

mágneses fiókrögzítés

Wooden Sortainer 9

csiszológépé alakítás

Sandertainer

álítási lehetőség 45 fok

Systainer Table Saw. Sawtainer #16

ékes rögzités

Systainer Table Saw. Sawtainer #17

asztal , és a tároló lása rögzitése

Systainer Table Saw. Sawtainer #18

mobil fűrészasztalá alakítás

Systainer Table Saw. Sawtainer #19Systainer Table Saw. Sawtainer #20Systainer Table Saw. Sawtainer #21

fűrészgép össze építése

Systainer Table Saw. Sawtainer #25

fűrészasztal kialakítása

ystainer Table Saw. Sawtainer #26Systainer Table Saw. Sawtainer #28Systainer Table Saw. Sawtainer #29Systainer Table Saw. Sawtainer #30

https://www.youtube.com/watch?v=3xFfGQhIYQw
komplett asztal

Systainer Table Saw. Sawtainer #31

Homemade drill and router press. GuidesSystainer Table Saw. Sawtainer #32

maróasztal

Homemade drill and router press. Guides

furó , és maró mű

Homemade drill and router press. General review

My CNC RouterHomemade Festool TS-55 based table sawfűggőágy készítése a lakásban

SUPER compact mobile modular MULTI TOOL workbench turns your bedroom into a workshop WITHIN MINUTES

Maró , fűrész , elszívó , dekopir fűrész asztal betét cserével


Homemade drill and router press. General reviewHomemade Table Saw, Jigsaw, Router Workstation Modular | Plans AvailableMake A Table Saw Fence For Homemade Table SawHow To Make A Table Saw Stand3 az egyben asztal

3 in 1 Workbench. How to build a Workbench. Table Saw, Router table, Jig saw table. DIY. Workshop.dekopirfűrész megvezető sablon

Building a Jigsaw Cutting Station - Dekupaj Testere Kesim TezgahıРабочий стол для мастерской (workbench for workshop)Banco da lavoro pieghevole fai da te - Folding workbench

több funkciós bútprok

Потрясающая мебель трансформер, которую каждый захочет иметь у себя дома. Изобретения №38

tologatós házak

Increibles Casas Plegables - Ahorro Del Espacio Con Casas Expasibles

u.a.

Increibles Ideas para Ahorrar Espacio - Muebles inteligentes

titkos bejárók

Increibles Habitaciones Secretas | Ingeniosos Muebles OcultosPlanfräsen mit der Oberfräse

fúró élezés flexel

Angle Grinder Hack || Make Drill Bit Sharpner Tools

fúró élezés k9szörűn

How to Hand Sharpen a Twist DrillFúró köszörűléshez sablon
Drill Bit Sharpening • Do It Yourself - Making The Jig • Video 2 (UPDATED)
https://www.youtube.com/watch?v=PYJabbbx4Yg


A Drill Bit Sharpening Jig You Can Rely On
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése