2018. július 21., szombat

A tudomány morzsái II.





A tudomány morzsái II.




Gépkocsi átalakítása elektromos járművé



2007. szeptember 10
electric_car_conversion.jpg

Fotó hitel: George Lange / Népszerű Mechanika
Benzinüzemű autók. Talán a leginkább hatékony eszköz, amelyet sokan naponta használnak. Valóban mindannyiunknak elektromos autókat kell vezetnünk (vagy egyáltalán nem látjuk ezt a hozzászólást ). A belső égésű motor nem hatékony a szennyezés, a gázköltségek és a karbantartási költségek tekintetében ( ez az oldal megmagyarázza, hogy az elektromos autók 90% -kal tisztábbak a gázüzemű autóknál). De, amint azt talán hallottátok, ma már nem állnak rendelkezésre olyan elektromos járművek, amelyek hasonlítanak a hagyományos autókra vagy teherautókra. Olyan cégek, mint a Phoenix Motorcars , a Tesla Motors , a Commuter Cars és a Miles Automotive Group és a ZAPközelednek, de még mindig nem tudsz pénzt készíteni és ma vásárolni egy elektromos autót. A megvásárolható elektromos autók egyetlen típusa a NEV-k (szomszéd villamos járművek), amelyek általában legfeljebb 25 MPH sebességgel rendelkeznek. De várjunk - még mindig van néhány módja egy működő elektromos autó beszerzésére. Az egyik lehetőség egy használt jármű megvásárlása, amelyet valaki másnak elektromos járművé alakított át. Kereshet elektromos járműveket olyan helyeken, mint a Craig's List , az eBay vagy az EVFinder . A használt villanyautó vásárlására vonatkozó további tanácsokkal kapcsolatban hivatkozhatok a Shari Prange legutóbbi, " Használt elektromos jármű beszerzésére és megvásárlására " című cikkére (PDF FIle) a 119-es Home Power Magazinban .
De ezek a használt elektromos autók biztosan korlátozottak a rendelkezésre állásuk, különösen akkor, ha nem élnek a nyugati parton. Ezért lehet, hogy megdöntheted magad, és megteheted magad egy elektromos konverziót.
Alapvetően az elektromos átalakítás magában foglalja az egész belső égésű motor eltávolítását a járművön, egy villanymotort a helyén, és egy nagy elemtartót is. A konverzió 6000 dollárba kerül alkatrészenként, és körülbelül 1000-3000 dollárért az elemek és a telepítés során. De, mindezen költségekért, akkor olyan zéró kibocsátású járművet kapsz, amely csak néhány centet vesz költlegenként. Az elektromos autó is megbízhatóbb lesz, és kevesebb karbantartást igényel, mint egy hagyományos. Ne feledje, hogy a gázzal működő autók átlagosan 1800 dollárért fizetnek a tulajdonosnak átlagosan az üzemanyagköltségekért, és ott van a motor karbantartása és az olajcsere költsége is. Az elektromos autóknak jobb értékesítési értékeik vannak, és megbízhatóbbak, mivel kevesebb alkatrész van hibásan. A legtöbb alkatrész szilárdtest elektronika, mozgó alkatrészek nélkül. Az elektromos autó motorja gyakorlatilag végtelen élettartammal rendelkezik - az alkatrészek valószínűleg meghaladják az alvázat. Az egyetlen valós költség az elemek, amelyeket 3-4 évente cserélni kell.
A konvertált jármű 60-80 mérföld, 50-90 MPH csúcssebesség és jó gyorsítási képességek várhatók. A kocsi teljes feltöltéséhez körülbelül 6-12 óra szükséges. Mindezek a tényezők változni fognak a konvertált autó súlya és a telepített motor és elemek típusától függően.
Tehát milyen típusú autó a legjobb jelölt az elektromos átalakításhoz? Egy könnyű kocsi (2000-3000 font tömeg) kézi sebességváltóval. Könnyű járműre vágyik, mert a nehézek súlyosan korlátozzák az elektromos motor hatótávolságát. Az automatikus sebességváltók túl sok energiát használnak fel, mivel a motor folyamatosan üresjáratban van. Ami a teststílust illeti, szükséged van valamire, ami képes megtartani az összes telepet, amelyet telepíteni fog. Michael Brown, a Convert It szerzője , olyan könnyű és tágas autót ajánlja, mint a Nyúl, a Civic, a Sentra, a Escort vagy a könnyű teherautó. Az ideális donor autónak jó a teste és a belső térsége, a hangátvitel, de a holt motor.
Az elektromos autóknál a legjobb vezetési mód olyan terület, amely nem túl dombos és nem túl hideg. A hegyek természetesen nagyobb terhet rónak a motorra, és ezáltal csökkentik a hatótávolságot. A csúcsos időjárás szintén csökkenti a teljesítményt, de sok boldog elektromos autókulajdonos van, akik Kanadában és Alaszkában élnek.
Kétfajta elektromos átalakító készlet áll rendelkezésre: egyéni készletek, amelyek egy adott járműmodellekhez igazodnak, és univerzális készletek, amelyek különböző járművekben felszerelhetők. Az univerzális készletek tartalmazzák az összes lényeges meghajtó-rendszer elemet, de támaszkodnak az építő számára, hogy egyedi alkatrészeket, például akkumulátorrekeszeket vagy dobozokat hozzon létre. Az egyéni készletek tartalmazzák a teljes meghajtórendszert és az elemtartókat és dobozokat, amelyek egy adott modellnek megfelelően vannak kialakítva. Például egy kanadai villamos járművek nevű vállalat a Chevy S10 teherautók, a Geo Metros és a Dodge Neons átalakítására szolgáló készleteket kínál. Egy másik vállalat, az Electro Automotive , készleteket kínál a Volkswagen Nyulak és a Porsche 914-esek átalakítására.
Itt van egy rövid történet az elektromos autókról .
Itt van néhány online fórum az elektromos átalakításokról: Elektromos járműbeszélgetési lista , DIY Electric Car Forums , EVWorld .



A probléma Mason edényekkel



Katherine Martinko
2017. szeptember 12
párolt paradicsom© K Martinko - Egy adag konzerv paradicsom
És hogyan javítsák őket.
A Mason-edény napjainkban minden zsírmentes, műanyag-mentes, házi készítésű, fákra öltözött háztartás egyik fő támaszává vált. Szeretett hipsters keverő koktélok és schlepping cappuccino, az otthoni CANNERS tartósítására kerti növények, a DIYers és Pinterest rajongók rendezésére és díszítését, a Mason jar valóban egy híresség igásló a 21. században.
A látszólag határtalan képességei ellenére a Mason edénynek van némi hátránya, amint azt a Life Without Plastic egy friss hírlevélben rámutatta .
Először is, tudod, hogy fehér alapozó a fedélen? A biszfenolt A (BPA) nevű vegyi anyagot, vagy ha BPA-mentesnek mondják, a BPS nevű helyettesítő. Ez a bevonat, bár védett, nem teljesen biztonságos . Ezek a vegyi anyagok olyan ismert hormonbontók, amelyek a vele érintkezésbe kerülő táplálékba kerülnek, és még a BPA-helyettesítőket sem tekintik kedvezően. Itt többet is aggályok környező BPA és BPS jelentésben itt , kiadta az Environmental Working Group.
Másodszor, a csavaros gyűrű ónozott acélból készült, amely nem vízálló, és ezért rozsdás, ha nedvességgel vagy élelmiszerrel érintkezik. Ez egy meglehetősen rossz designnak tűnik egy olyan edénynek, amelyet gyakran folyadékok szállítására használnak.
A jó hír az, hogy vannak alternatívák. Igen, ezt jól hallottad - lehetséges, hogy javuljon a megemelt Mason-jar. Íme néhány javaslat.

1. Rozsdamentes acél tartók

Rozsdamentes acélok fedelét és csavaros szalagokat vásárolhat a rozsdásodás elkerülése érdekében. Így nem kell kicserélnie az üveggyűjteményt. Az élet műanyag nélkül írja:
"Ezek a fedelek kiváló minőségű 304 rozsdamentes acélból készültek, és a fedélhez egy élelmiszer-minőségű szilikon tömítés található. Ez a tömítés segít megőrizni az ételét, mivel szigorúbb tömítést hoznak létre. Ezeket a fedőket azonban nem szabad konzerválásra használni, mert nem pop. Ahelyett, hogy ömlesztett bevásárláshoz, kirakáshoz vagy maradék tároláshoz. "

2. Üvegtálak Bambusz fedéllel

Ezek a gyönyörű üvegek bambusz fedéllel és szilikongyűrűkkel vannak ellátva, amelyek jó tömítést biztosítanak - nem teljesen szivárgásmentesek, de finomak a vastagabb élelmiszerek szállítására, a hűtőszekrénybe való tárolás vagy a mikrohullámú ebédek tárolására. Két méretben - 18 és 10 uncia.

3. Weck Jars

A Weck edények kedvelt alternatívája a Mason üvegekhez, amelyeket Németországban üvegszálakkal és gumitömítő gyűrűkkel gyártanak. A konzervgyártáshoz használhatók, bár ezt a módszert az USDA nem hagyja jóvá. (Ez nem jelenti azt, hogy veszélyes, hanem egyszerűen: "soha nem volt olyan tanulmány, melyet az USDA vagy az extenzív szolgáltatás végezte el ezeken az üvegeken", az élő homegrownonkeresztül .) Az üvegek vonzó alakúak, több méretben egy fedél, amelyet rozsdamentes acél klipek tartanak.

4. Le Parfait Jars

Franciaországban készültek, ezek a tégelyek hasonlóak a Weckhez, mert üvegszálakkal és gumitömlõkkel rendelkeznek, de a fedõket tartósan egy fém csuklóval és kapcsokkal tartják, így nincsenek hiányzó darabok. Számos méretben érkeznek, és a Bea Johnson által használt nulla hulladékharmonikusok kedvencei .

5. Tattler fedőlapok

A Tattler egy amerikai cég, amely kemény, műanyag újrahasznosítható konzervdobozokat készít gumi (latexmentes) tömítésekkel. Ezzel kiküszöböli a problémát a BPA-val, de még mindig használ egy fém csavaros szalagot, hogy megtartsa a helyén. Szerint a kertész táblázat , a műanyag készül „nevű anyag acetál kopolimer. Ez a műanyag nem tartalmaz BPA-t , és az USDA és az FDA jóváhagyta az étkezéshez, beleértve a húst is, feltéve, hogy az élelmiszer nem tartalmaz 15 százalék vagy annál több alkoholt. "A vállalat élethosszig tartó garanciát vállal.

6. Quattro Stagioni Jars

Ezek az edények Olaszországban készültek az 1970-es évek óta, és egy darabból álló, csavart fedőt tartalmaznak, amely teljesen BPA-mentes. Könnyen használhatók: töltsön be egy sterilizált edényt, csavarja le a fedelet, és forró vízben feldolgozza. Meg tudja mondani, hogy feldolgozott, amikor a központ le van húzva, és könnyen kinyitható; azonban fontos megjegyezni, hogy az ilyen típusú konzerveket az USDA hivatalosan nem hagyja jóvá. A gyártó angol fordítása Bormioli Rocco honlapja nem tartalmaz annyit, mint az olasz változatban .



Szerezzen több kilométert a Mason-edényekből e hasznos mellékletekkel



Katherine Martinko
2016. december 7
italtartó© Ippinka
Csak akkor, amikor úgy gondoltad, hogy Mason edények nem tudnak többet csinálni, jönnek ezek a sokoldalú rozsdamentes acélok.
Ki nem szereti Mason edényeket? Kemények, erősek, áttetszőek és könnyen tisztíthatók; különböző formájúak és méretűek, és végtelenül sokoldalúak. Most az Ippinka nevű online kiskereskedő még több lehetőséget kínál arra, hogy szeretje őket. A boltban egy Mason-edényt tartalmazó gyűjteményt adnak el, amely szappanos szivattyút, sajtkészítõt és innovatív italkészletet tartalmaz. Ippinka küldött nekem egy gyűjteményt, hogy kipróbálhassam, és elégedett vagyok azzal, hogy milyen jól működnek.
szivattyú szivattyú rozsdamentes acélból készült szilikon tömítéssel és műanyag szalmával. Beilleszkedik egy kis szájüveget.
szappanadagoló csatlakoztatása© Ippinka
sajtkréta ragasztása a kedvencem. Pontosan úgy hangzik, mint egy rozsdamentes acél rács, amely egy tányérfedél alakjában van, amely egy széles szájú tégelyhez csatlakozik. Ez azt jelenti, hogy amikor egy sajtból álló rácsot rácsozol, az egyenesen a palackba kerül, és készen áll a kiszolgálásra. (A gyerekek imádják.)
sajtragasztók© Ippinka
Az italkészítés egy rozsdamentes acél fedél, amelyet széles szájú tégelyhez készítettek, és felfelé hajlik az ital furat felé. Van egy szilikon nyakörv, amely a tégely körül megy és egy dugót a másik végén, amely teljesen lezárja a lyukat. (Többször teszteltem, hogy rázogattam és megfordítottam egy teljes vízzel töltött edényt, és egyetlen szivárgás sem volt).
Nagyon tetszik nekem, hogy nem szivárog, amikor inni, szemben a műanyag ReCap csatolással, amit én is megpróbáltam. Azok számára, akik utazáskori bögréket és más, úton lévő italos edényeket használnak, tudni fogja, milyen nehéz megtalálni a szájban "jó" érzést. Ez a ragaszkodás teljesen természetesnek tűnik, amit szeretek.
Az Ippinka egy érdekes cég. Regisztrálnia kell (ingyenes) annak érdekében, hogy hozzáférhessen az eladásra kínált termékekhez, de érdemes megtenni, ha szokatlan, kíváncsi és jó minőségű tárgyakat szeretne. A vállalat etikáját értékelési folyamatként írják le annak meghatározására, hogy mi "méltó" az ügyfelek bevezetésének. A tételeknek négy jó kritériumnak kell megfelelniük: (1) funkcionalitás, (2) jól kidolgozott, (3) minimalista esztétikai kialakítás, amely elviseli az időt, (4) környezeti és társadalmi tudat.
A Mason jar mellékleteit online rendelheti .


Hogyan lehet befagyasztani az ételt műanyag nélkül?



Katherine Martinko
2016. január 19-én
fagyasztó edényekCC BY 2.0 Frédérique Voisin-Demery
Búcsúzni a zsebkendővel, a Tupperware-szel és a műanyag burkolattal ellátott fagyasztóba. Van még egy sokkal zöldebb módja az élelmiszer fagyasztására.
A fagyasztóban továbbra is a műanyag marad, ahol a Ziploc táskák és műanyag csomagolások könnyű megoldást jelentenek az élelmiszerek tápanyagainak és nedvességének lezárására, valamint a fagyasztó égésétől való védelemre. Ez a kényelem azonban néhány problémával jár, beleértve a kioldó vegyszereket(biszfenolok A és S) és a túlzott hulladékot. A műanyag csomagolás általában egyszer használatos, és a Ziploc zsákok nem tartanak örökké. Végül a szemétbe kerülnek, lehetetlen újrahasznosítani.
A műanyag-mentesítés jobb megoldás és sokkal könnyebb, mint gondolná. Számos jó lehetőség áll rendelkezésre, amelyek közül sokat otthon lehet.

Üveg

A Mason vagy a Ball tégelyek nagyon jók a fagyasztáshoz, mindaddig, amíg a széles szájú fajtát használja, és nem töltik be a legmagasabb csúcsra. Hagyjon egy jó hüvelyk, legalább a tartalom bővítésére. Amikor kitöltöm a Mason-edényeket házi készleten, néhány óráig hagyom nyitva őket a fagyasztóban, mielőtt a fedelet csavarják. Ajánlott továbbá 1/2 hüvelyknyi vizet is befagyasztani az üvegedényben lévő fagyasztott ételekre, hogy további védelmet biztosítsanak a fagyasztó levegőből. ezt a jégpoharat meleg vízzel öblítse le, mielőtt felolvasztaná a tartalmát.
Más típusú edények nem ajánlottak, mivel az üveg általában nem elég vastag ahhoz, hogy ellenálljon a terjeszkedésnek. Lehet, hogy valami törést észlel, amíg el nem éri az övét, de ez egy kis ár, amiért fizetni kell a műanyag-mentes fizetésért.
Téglalap alakú üveg tárolóedényeket vásárolhat, de a legtöbb műanyag fedéllel van felszerelve. Legalábbis végtelenül újrahasználhatóak, és nem kell érintkezniük a fagyasztott tartalmakkal.

Fém

A fém jó a fagyasztóban. A kinyitott edényeket közvetlenül a fagyasztóba lehet helyezni (ez biztonságosabb, mint egy edényt a hűtőszekrényben tárolni). Gyorsan felolvad egy forró vízzel.
Én is beleszerettem ezekbe a koreai rozsdamentes acélból készült élelmiszer tároló tartályokba , amelyek légmentesen, vízzáróan és fagyasztva vannak. Különböző méretben kaphatók, szilikon tömítéssel, amely több évig tartó kemény felhasználás után is jól zárul. Nem olcsóak, de messze a legkedveltebb konyhák.
Használjon fém jégkockatálcákat, muffin konzerveket vagy kenyérsütőket kisebb mennyiségű élelmiszer fagyasztásához; majd áthelyezzük egy tartályba, vagy tartsuk be hosszabb ideig a tárolást.

Papír

Ha rövidebb ideig fagyasztja az ételt (legfeljebb 2-3 hétig), akkor befedheti a fehérítetlen hentespapírt vagy viaszos papírlapokat vagy zsákokat. A hentespapír nem zárja le az élelmiszert és a viaszolt papírt, de jó elsőrétegű bevonatot készít. Dupla vagy hármas hosszabb fagyasztási periódusoknál. Tegyen be bármilyen papírköteget fagyasztószalaggal .

Alufólia

A fólia törékeny, és ha van egy lyuk, ami azt jelenti, hogy a fagyasztó éget minden tartalmát; de ha gondoskodik a csomagolással kapcsolatban, a fólia nagyszerű lehetőség a fagyasztóra. A normál vastagság helyett nehezen használható fóliát használjon, és jól zárja le a fagyasztószalagot.
(Megjegyzés: hajlamos vagyok elkerülni a fóliát, mert helyileg nem lehet újrahasznosítani, és végül a szemétbe kerül.)

Viaszolt dobozok

A fagyasztóban újra felhasználhatja a viaszolt tejet, gyümölcslevet és krémes kartonokat. Különösen alkalmasak az állományok és a levesek számára, mivel lehetővé teszik a terjeszkedést és a vízállóságot. Vágja fel a tetejét, mossa ki jól, majd zárja le a fagyasztószalagot. Mint minden áttetsző tartályhoz, mindenképpen egyértelmű címkével kell rendelkeznie, hogy tudd, mi van benne.
(Hasonlóan megjegyezhető, hogy tej és tejszín dobozokat is fagyaszthat, ha azok közel vannak a lejárathoz.)

Package-mentes

Sok gyümölcs nem igényel semmiféle csomagolást a fagyasztóban, például paradicsomot, banánt és őszibarackot. Még jobb, ha a bőrük elolvad, könnyedén elcsúszik.
Tanultam ezt a múlt nyáron, amikor valaki az őszibarackhoz adta a szüleimnek, éppúgy, ahogyan elindultak egy kempingtúrán. Anyának nem volt ideje, hogy megakadályozza, vagy előkészítse az őszibarackot a fagyasztás érdekében, ezért összeszedte őket a fagyasztóba. A tél hátralevő részében minden este őszibarackot vett, és minden reggel megragadta a granolát.
Kérjük, ossza meg az alábbi megjegyzésekben a műanyag nélküli fagyasztást.


5 lépés a "nulla hulladék" megkezdése felé a konyhában



Katherine Martinko
2014. március 13
üvegedények a kamrábanCC BY 2.0 Ross Catrow
Néhány alkalommal írok róla, hogy folyamatosan törekszem a null-hulladék háztartásra. Bár nem nagyon remélem, hogy eléri a Bea Johnson szintjét, akinek a családja évente egy liter hulladékot termel , mindenképpen megtanultam sokat, mivel nagy figyelmet fordítottam arra, hogy naponta és hetente milyen mennyiségű szemetet és újrahasznosítást végez háztartásom.
Egy boldog felfedezésem, hogy a nulla hulladékmozgalom sokkal népszerűbb és széles körben elterjedt, mint gondoltam. Nemrégiben beszéltem Shawn Williamsonnal, aki családjával együtt él Torontón kívül, és egy környezeti fenntarthatósági tanácsadó céget üzemeltet a Baleen csoportnak . Még 2011 augusztusa óta nem hozott zsákot a járdára!
Miközben Johnson "Zero Waste Home" című könyvei a könnyűtől a kissé extrémig terjednek (például a selyemszálból húzva a ruhából, hogy helyettesítsék a fogselyemeket, és tervezzenek autózást, elsőbbséggel a jobb oldali fordulatokkal), Williamson leírja a null-hulladék életmód sokkal praktikusabb. Úgy véli, hogy a legfontosabb, hogy a nagy dolgokra összpontosítson, amelyek sokat segítenek a hulladéklerakókból, azaz a komposztálásból, és nem olyan apró részletekben, mint a fogselyem.
Ha nem akarsz semmiféle hulladékot, vagy legalábbis "minimális hulladékot" keresni, a konyha remek kiindulópont. Itt található a leghasznosabb tippek felsorolása, melyeket Williamson, Johnson könyvével és személyes tapasztalatával folytatott beszélgetésemből gyűjtöttem össze.

1. Újrafelhasználható tartályokkal vásároljon

Megakadályozza, hogy a hulladék belépjen otthonába, és akkor nem kell foglalkoznia vele. A csomagolás elutasítása szintén nyilvános nyilatkozatot tesz, és az embereket a nulla hulladékról tanítja. Ilyen üvegmasonos tégelyekkel vásárolok, melyeket könnyű kitölteni, tárolni és tisztítani. Bővebben itt olvashat: Miért kerestem az üvegedényekkel való vásárlást ?
Vegye ki az újrafelhasználható táskákat olyan kis tárgyakhoz, amelyeket nem szabad megtartani. Vettem néhány szerves pamutszivacsos zsákot egy könnyen húzható húzózsinórral. Elérhető online a Műanyag nélküli életben (a webhelynek sok más nagyon jó dologja van a nulla hulladék elszállításához).

2. Vásároljon ömlesztett árut

Ez kétféleképpen értelmezhető, mindkettő fontos. Az "ömlesztett", Johnson szerint azt jelenti, hogy újrahasznosítható konténerekben vásárolt, mivel ez sok alternatív ömlesztett áru. Williamson számára ez azt jelenti, hogy szó szerint nagy mennyiségű élelmiszert vásárolt a csomagolás mennyiségének minimalizálása érdekében. Évente néhány alkalommal boltokban vásárolja meg a száraz árut az ömlesztett áruházak szállítóitól, 50 tonna rizs és mandula liszt felvenni. Ez sokkal olcsóbb, így gázokat takarít meg a boltba látogatások során, és ritkán elfogy.

3. Hozzon létre egy jó hátsó komposzt rendszert

A komposztálás a legjobb megoldás az ökológiai háztartási hulladék kezelésére, hiszen a hulladéknak nem kell bárhová szállítania, és gazdag talajvá alakul át. Williamson háztartásában a kompozíció elveszíti hulladékának 74,7 százalékát. Kétrészes rendszert használ, egy földigilisztával töltött dobozos kompozícióval, amely megkapja az élelmiszer-maradványok kezdeti terhelését és egy poharat, amely befejezi. Egy hónapon belül a meleg időjárástól új talajterhelés van - és ez Ontario-ban, viszonylag rövid kertjében. A húsdarabok a zöld dobozba mennek, ami az önkormányzati komposztáló program.

4. Vigyázzon bizonyos dolgokra a semmiből, hogy elkerülje a csomagolást

Vannak, akik megijedték az ötletet, hogy rendszeresen készítsék a következő élelmiszereket a karcolásról, de elmondhatom a tapasztalatból, hogy mihelyt egy rutin részévé válik, és kényelmesebbé válik a receptekkel, nagyon gyors lehet, és akár megmenthet hogy nem kell elfogynia a boltba.
Joghurt: tegye üvegedénybe. Néhány percig kevered, majd órákig hagyhatja.
Kenyér: A legtöbb kenyér recept körülbelül 10 perces előzetes munkát igényel, majd minimális figyelmet fordítanak a nap folyamán. Néhányan, mint a nem dagasztott, lassú kenyér, teljesen egyedül maradhat egész nap.
Gyümölcsök és zöldségkonzervek: Ezek sok munkát igényelnek, de mindez nyáron és ősszel történik, amikor a termék eléri csúcspontját. Ha megengedheti magának, hogy néhány napos konzervdobozba költözzön, akkor hónapok múlva köszönetet mondasz neked - nem csak a pénz megtakarításáért, hanem a mesés friss ízlésért is.
Gabonafélék: Nagyméretű granola tételeket készítsenek, és dobozban tárolják, ahelyett, hogy gabona dobozokat vásárolnának karton dobozokkal és nem újrahasznosítható műanyag tasakokkal.

5. Hajtsa be az eldobható anyagokat

Nincs szükség papírtörülközőkre, papírtálcákra, szemeteságyakra, alumíniumfóliára, műanyag burkolatra és eldobható lemezekre vagy csészékre a konyhában. Bár először furcsának tűnhet, mindig szükség esetén újrahasznosítható alternatívákat találsz. Úgy érzem, jobb, ha megszabadulni azoktól a "csábító" tételektől, és nem teszik meg. Sokkal kevesebb dolgot tesz a szemetesben.


Ha megszórja a paradicsomot?



Ramon Gonzalez


2012. augusztus 7
Kérje meg a 10 kertészetet, ha meg kell prúzni a paradicsomot, és 10 különböző választ kaphat. Egyes kertészek a metszéskor esküsznek, míg mások nem látják a növények levágásának előnyét.

A metszés paradicsom termeléshez

A paradicsom metszés egyik aspektusa, amit követek és ajánlom, hogy eltávolítom a szopókat a combtól (ahol a szár és az ág találkozik), amikor észreveszem őket. Ha elhagyja a növesztést, a balek a saját ágának, a virágnak, és még gyümölcsnek is alakul.

Miért kell megszórnia a Paradicsom Suckereket?

A metszés mögötti gondolkodás az, hogy versenyeznek a növényekkel a létfontosságú tápanyagok, a víz, a tér és a fény tekintetében. Ha a szopókák egy ágba érnek, olyan növényt eredményezhetnek, amely kisebb össztermést eredményez. Egyes paradicsomtermelők esküsznek azzal, hogy csak bizonyos ágak nyernek gyümölcsöt, de úgy találom, hogy a szopókák eltávolítása elegendő ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű paradicsomot kapjon.

Miért nem kell apróra vágnod a paradicsomi Suckert?

Ha a kertjében termesztett bizonyos paradicsomot , akkor a metszés ellentétes. A paradicsom meghatározása csak egy bizonyos magasságig fog nőni és gyümölcsöt termel. A szopókák eltávolításával csökkenti a paradicsom mennyiségét. Másrészről, az indefinite paradicsom néhány metszése jó lehet ahhoz, hogy a növény túlságosan megnövekedjen és egyre nehezebb legyen.

Hogyan Pruning paradicsom Suckers

A legjobb alkalom, hogy a növényeket lehúzzátok, ha fiatalok, mint a fenti képen. A növekedés ezen szakaszában egyszerűen pattintsa ki a taposót a hüvelykujjával és mutatóujjával. Ha a tollmérő vastag, mint egy ceruza, éles kést vagy kézi prunert kell használni. Sterilizálja a késsel vagy ollóval, miután vágott, hogy csökkentse a betegség terjedésének esélyét, amely megölni fogja a paradicsomot.
Ha nem vette észre a szopót, amíg vastagabbra nőtt, mint egy ceruza, azt javasolnám, hogy hagyjuk magunkat egyedül hagyni, és hagyjuk virágozni és gyümölcsöt adni. Sokat megsemmisítettem, és sok paradicsomot megöltem azzal, hogy eltávolítottam egy kicsit vastagon. Jobb, ha biztonságban vagy, mint sajnálom.
Böngésszen az összes paradicsom tartalmat a szájban öntő paradicsom receptekhez, a hozzáértő paradicsomtermesztési tippekhez és a paradicsom-áttörésekhez.
Szeretne több kerti jóságot? Kövesse a MrBrownThumb városi kertészeti blogot , a G + -on , a Facebookon, a Flickr- en és a Twitteren is .


Az óriás szolár sík 5 évig maradhat levegőben, néhány műholdat cserél



Michael Graham Richard
2013. augusztus 26
Titán szolár drón© Titan

Elméletileg még tovább maradhatna ...

A szoláris repülés még mindig gyerekcipőben jár, de folyamatosan javul . Talán soha nem látjuk, hogy a nagyméretű utasszállító repülőgépek napenergiával működnek, de van mindenféle más hűvös dolgok, amelyek ezt a technológiát meg lehet tenni. Jó példa erre, amit a Titan Aerospace a nagy magasságú napelemes pilóta nélküli repülőgéppel végez.
Ahogy Spectrum írja: "A Solarának szándékában áll 20,000 méteres hasznos teret rakni, majd öt évig megőrizni, teljes egészében a napenergiával működtetve, egy kicsit olyan, mint egy műhold, kivéve lényegesen olcsóbb és sokkal sokoldalúbb, és akkor, amikor elkészült, visszaadhatja.
Titán szolár drón© Titan
A Titan Solara 50 szoláris repülőgépe csendes . A szárnyfelület kb. 150 láb! Ez körülbelül 250 font hasznos hordozót képes szállítani a "légköri pályára", és ott maradhat ott működni 3 000 napelem segítségével, amely 7 kW villamos energiát termel (és mert a felhők fölött repül, napközben mindig napos).
Solar repülőgép Titan Aerospace© Titan Aerospace
Az ilyen típusú napenergiákra vonatkozó alkalmazások igen változatosak, például a katasztrófa gyors reagálása a kalózkodás elleni (igazi jellegű, tengeren kívüli) felügyelet, a termésellenőrzés, a tűzmegfigyelés, a távoli területek internetes hozzáférésének biztosítása, az összes tudományos küldetés ( óceáni megfigyelés, kozmikus sugárzás megfigyelése, légköri tudomány, időjárás-figyelés stb.). Alapvetően sok olyan dolog, amit tehetsz egy műholdal, de olcsóbb, és ha a küldetése időben korlátozott, akkor a síneket leszállhatod, és felcserélheted a felszerelést, ahelyett, hogy egy haszontalan / elavult műholdat keringett volna.
Solar repülőgép Titan Aerospace© Titan Aerospace


A szél által működtetett eszköz napi 11 gallonos tiszta ivóvizet hozhat létre a levegőből



Derek Markham
2016. október 10
WaterSeer© WaterSeer
A WaterSeer egy alacsony techno- lógiaú, olcsó atmoszférikus vízhûtõ, amely segíthet a vízi önellátás megteremtésében a közösségek világszerte.
A VICI-Labs által az UC Berkeley-szel és a Nemzeti Békevállalatok Szövetségével együttműködve kifejlesztett új eszköz célja, hogy fenntartható forrást biztosítson a biztonságos víz számára a megbízható vízellátás nélkül. A fejlett világban, ahol a lakások és a vállalkozások többsége tiszta vízhez jut hozzá a tapintás során, nem kell aggódnunk a legtöbb vízi betegséggel vagy a kiszáradással, vagy a magunk, a ruháink, vagy az étkezési eszközeinket, de ezek a gondok még mindig nagyon is igazak a világon élő emberek számára a megbízható tiszta vízforrás nélkül. A WaterSeer segíthet enyhíteni néhány ilyen vízszegénység problémáját.
A WaterSeer egy viszonylag egyszerű eszköz, amelyet külső tápellátás nélkül működtettek, és anélkül, hogy költséges vegyszerekre vagy karbantartásra lenne szükség, amely a nedvességet "vékony" levegőből húzza ki és vízbe csepegtetve a felszín alatti hőmérséklet különbséggel a turbina és a gyűjtőkamra hat méter mélyen. Az ivóvizet ezután egy egyszerű szivattyúval és tömlővel át lehet szállítani a felszínre, és azt mondják, hogy a készülék napi akár 11 gallonra is képes, még a száraz területeken is.
És a legjobb rész? A WaterSeer ára csak 134 dollár.
"A kondenzációval kapcsolatos korábbi megoldások sok energiát használnak, általában dízelüzemű kompresszorok és elpárologtatók formájában, alapvetően nagy klímaberendezések, amelyek közül néhány olyan erős és veszélyes vegyszereket használ, amelyek károsíthatják a közvetlen környezetet. a WaterSeer nem használ semmiféle energiát vagy vegyi anyagokat, teljesen szennyező, és egyszerű építése olcsó és karbantartást nem igényel. "

A felszíni turbinák a szellőben forognak, a belső ventilátorlapátokat forgatják, és levegőt juttatnak egy kondenzációs kamrába, ahol a levegőt természetesen lehűtik a környező föld, ami a vízgőz kondenzálódik a folyékony vízbe . A WaterSeer jelenlegi modellje, amely egy olyan egységen alapul, amelyet tavasszal először fejlesztettek és teszteltek az UC Berkeley Gill Tract Farm-ban, a következő 6 hónapban a Nemzeti Békevállalatok Szövetségével együttműködve tesztelésre kerülnek. a befejezett formatervezési minta szállítása a következő évben.
A csapat jelenleg törekszik arra, hogy támogassa a terepi tesztelést, és előrendeléseket készítsen, amelyek a WaterSeer "buy one give one" modellt táplálják, amely minden egyes vásárolt készüléket meglátogat a fejlődő világ egyik családjába. A 134 dolláros szinten lévő támogatók képesek saját WaterSeer egységet fenntartani , amely a gyártás megkezdése után teljesül.


Ez a Föld fog kinézni, ha megolvasztjuk az összes jeget



Chris Tackett
2013. november 5
tengerszint feletti térképKépernyőfelvétel Rising Seas Interactive Map
A National Geographic egy jó, de zavaró, interaktív térképet mutat be, amely megmutatja, milyen 216 méter tengerszint feletti emelkedést fog tenni a tengerpartok világszerte.
A térképek itt bemutatják a világot, mint most, csak egy különbséggel: A földön elterülő összes jég megolvadt és leeresztve a tengerbe, felemelve 216 lábot, és új partvonalakat hozva létre kontinenseink és szárazföldi tengerek számára.
Több mint ötmillió köbméternyi jég van a Földön, és néhány tudós azt mondja, hogy több mint 5000 évig tart, hogy megolvadjon. Ha továbbra is szén-dioxidot adunk a légkörbe, nagyon valószínűleg létrehozunk egy jégmentes bolygót, amelynek átlagos hőmérséklete talán 80 fok Fahrenheit az aktuális 58 helyett.
Természetesen nem szükséges, hogy a jég egésze megolvadjon, hogy tapasztalhassunk pusztító hatásokat a tengerszint emelkedésében. Csak a jelenlegi jég és hőtágulás okozta tengerszint emelkedés miatt már most látjuk a magasabb vízből való megsemmisítést. Jelenleg az alaszkai falvak aggódnak amiatt, hogy mit kell tennie, amikor az olvadó jég fenyeget, hogy kiszorítja faluját a lábuk alól. A csendes-óceáni térségben az alacsonyan fekvő szigeteknek olyan egzisztenciális kérdésekkel kell szembenézniük , mint ha egy ország víz alatt van, még mindig nemzetállam?
A sarkvidéki hőmérséklet 44 000 év alatt a legmagasabb , a jégtakaró rekordot jelentett, és a tudósok szerint a tengerszint emelkedése 60% -kal gyorsabb, mint a vártnál. Csak hat lábnyi tengerszint feletti emelkedés elég ahhoz, hogy Dél-Floridát tönkretegye, és a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy már körülbelül 70 méter tengerszint feletti emelkedést már "sütöttünk".
Ez nem jelenti azt, hogy túl késő lenne cselekedni, de az ilyen illusztrációk hasznos valóságként szolgálhatnak arra, hogy ha nem járunk el az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának megállítása érdekében, rosszabb és rosszabb hatásokat fogunk tapasztalni, mint az idő múlásával .
Ez hozzá némi összefüggést, ez a víz a Földön, ha ugyanabban a helyen volt. A bolygó méreténél az óceánok nem olyan mélyek, ezért nem változtatnak olyan mértékben, hogy befolyásolják a tengerpartokat.
víz a földönUSGS / Public Domain
Ha többet szeretne tudni a fenti képről, akkor nézze meg: Ha az egész Föld vizét egy helyen helyezi el, úgy néz ki, mint ez .


Ez a hajó a napfényt, a szélt és az öngenerált hidrogént a világon utazni fogja



Derek Markham
2016. szeptember 12
Energy Observer renderelés© Energy Observer
Az Energy Observer már a "The Solar Impulse of the seas" -ként nevezték el, és az óceánok utazásának új korszakához vezethet.
Amikor a futurisztikus katamarán Energy Observer a február elseje körüli világjáratra vitorlázik, egyedül a megújuló energiát fogja használni, a fedélzeti napelemek, szélturbinák és az óceáni víz elektrolíziséből előállított hidrogén segítségével. Ez a hatéves utazás nagy hatással lehet a nemcsak a tengeri közlekedés jövőjére, hanem a szárazföldi energiaforrásokra is, hiszen egy megújulóan előállított hidrogénenergia-összetevőnek köszönhető. Miközben az elkövetkező hidrogéngazdaság ígérete vitathatatlan pont a megújuló energia támogatói között, az energiaügyi megfigyelő útjában megtanulható tanulságokat a hidrogén energiaellátó adathordozón történő fenntartható integrációjának fejlesztésében fogják megvalósítani.
Az Energy Observer meghajtója elektromos motorokból fog származni, amelyeket a napelemek és a szélturbinák által táplált akkumulátorral táplálnak, de egy olyan elektrolízis rendszer hozzáadásával, amely a vizet hidrogénre és oxigénre osztja, majd tárolja a hidrogént, a hajó precedenst teremt, mint a világ első hajóját, "autonóm módon hidrogén előállítására", hogy segítse a zéró szén-dioxid-kibocsátás útján.
A csónakot, amely 1994-ben a világon megszakítás nélküli útra nyerte a Jules Verne trófeát, megváltozott az Energy Observer lett, a CEA-Liten franciaországi kutatóközpont és a "naval építészek ", és jelenleg a megújuló energiaforrások összetevőinek telepítése alatt áll egy franciaországi Saint-Malo hajógyárban. A projekt, amely csak a közelmúltig tartott, 4,72 millió dollárba fog kerülni, és a CEA-Liten élő laboratóriumaként fog működni, egy fedélzeti érzékelővel, amely figyeli és optimalizálja a teljesítményét.
Florence Lambert, a CEA-Liten igazgatója szerint a befejezett csónak "emblémája lesz a jövő energiahálózatainak, öt éven belül is alkalmazható megoldásokkal", és példaként említi, hogy a jövőbeni lakások " magában foglalja a hideg tárolási rendszert, amelyet a nyári hónapokban állítanak elő, majd télen használják. "
A hajó "világtúrája" nem lesz gyors vagy olcsó, hiszen az Energy Observer csapata összesen 101 megállóhelyet tervezett a világon, ahol a vándorkiállítás a technika és az éves ez a megújuló energiaút elérheti "legalább évi 4 millió eurót".
Guardian szerint a projekt egyik kiemelkedő támogatója a francia környezetvédő Nicolas Hulot, aki dicsérte az erőfeszítéseket, hogy "nagyon ígéretes" az óceáni közlekedés számára, és azt mondta, hogy a hajó bizonyítani fogja, hogy "nagy önállósággal (tengeren) és energiát tárolhatsz, és energiát találhatsz, ha nincs szél vagy nap. "
Annak veszélye, hogy felmerül az a felmerülő észrevétel, hogy az óceánok közlekedésének zéró szén-dioxid-kibocsátású módja, más néven "vitorlázás", a projekt, ha a rendszerek a tervezés szerint működnek, alapvetően az önjáró elektromos csónakázás, hasonlóan ahhoz, amit a Solar Impulse világkörüli nappalizással bizonyított. Figyelembe véve a szárazföldi elektromos járművek terén elért előrehaladást, minden bizonnyal időszerűnek tűnik, hogy hasonló megközelítést alkalmazzanak az óceánok utazásánál, amely számos kihívással néz szembe, mint a kerekes járművekkel szemben.


Friss 230 négyzetméter apró ház úgy néz ki, mint egy lakókocsi, de úgy érzi, mintha otthon lennének



Kimberley Mok
2016. április 13
Ann-Made© Ann-Made
Egyesek azt mondják, hogy az apró házak alapvetően túlértékeltek, túlsúlyosak és túlságosan aranyosszabadidős járművek, és hajlamosak kiborulni, mint a fájó hüvelyk - egyszerű a városi ellenőrök számára. Austin, a texasi építészmérnök és az acélgyártó, Ann Armstrong építette ezt az RV-szerű kis otthont, amely friss, modern belsővel büszkélkedik, amely kényelmesebbnek érzi magát, mint a motoros kempingező.
Ann-Made© Ann-Made
Armstrong, aki egy olyan helyi mozgalom részét képezte, amely elősegíti az apróbb otthonok megteremtését, mint megfizethető lakhatási alternatíva, az Austin-American Statesman szerint az apró otthonok rugalmassága az egyik oka annak, hogy önmagát építette, az emelkedő lakásárak Austinban:
Sokféleképpen a kreatív sávszélességem teljesen fel van töltve itt [Austinban]. És szeretnék maradni. De ha megszabadulok, ha a gazdaság összetörik a kreatív életmódot, akkor biztosan meg kell mozdulnom.
Tumblr kis házán, Start Smallen , Armstrong bemutatja a 8000 fontot, 230 négyzetméteres megoldást. A 20 láb 8,5 méteres mérettel a külseje annyira elég incognitonak tűnik - ez a rendszeres RV-hez hasonlít, mint egy sztereotipikus, apró ház, a pódiumtetővel.
Belül egy nagy világos faburkolattal találkozik, amely modern, mégis szerves, hangulatot kölcsönöz a térnek. A kilépéshez két ajtó van, amelyek közül az egyik nagy üvegablakkal rendelkezik, és rengeteg fényt enged.
Ann-Made© Ann-Made
A lépcsőben tárolókapacitások vannak, és helyet biztosít a Friedrich falra szerelt fűtőegységhez.
Ann-Made© Ann-Made
Az emeleti tetőtér jól megvilágított, de még mindig elég hangulatos. Van egy érdekes tetővonal, hogy több hátsó és hátsó ablakot hozzon létre, de talán egy esetleges koponyát lefordít a homlokán, ha nem túl óvatos felkelni az ágyból.
Ann-Made© Ann-Made
A konyha ízlésesen elkészült, és teljes méretű mosogatóval, két égős kályhával és egy GE Spacemaker alulról működő hűtőszekrénnyel rendelkezik, amelyet Armstrong mondja, de méretük nem megfelelő, de nem olyan drága, mint a rozsdamentes modellek.
Ann-Made© Ann-Made
A nappaliban hosszú ablak és polc van mögött könyvek olvasására és tárolására (csodálkozunk, hogy ez egy kihúzható kanapé). A fürdőszoba kicsi, de funkcionális, és egy Airhead komposztáló WC-vel rendelkezik.
Ann-Made© Ann-Made


Ann-Made© Ann-Made
Hátulról balra látható a beépített tároló szekrény ajtaja.
Ann-Made© Ann-Made
Tehát miközben a vita rávilágít arra, hogy a pici otthonok vagy a kempingezők jobbak -e, ez a gyönyörű kis ház olyan kényszerítő kompromisszumot mutat be, amely úgy néz ki, mintha rekreációs járműként keveredne, mégis minden rendes otthon minden kényelmét. Még több az Ann-Made és a Start Small esetében .
[Via: Tiny House Swoon ]


Geodéziai napenergiával működő Life Pod vontatható rendszeres autóval (Video)



Kimberley Mok
2016. március 23
Michael Weekes© Michael Weekes
A kis otthonok minden alakban és méretben jönnek, a tipikus téglalap alakú doboztól kezdve a földes hobbitokig, körkörös yurtsig. És ők geodéziai is lehetnek, hiszen Michael Weekes amerikai mérnöke és feltalálója saját épített kupola ihletett otthonával, egy könnyű és hordozható változatával egy kis otthont viselő Life Pod néven . Kevesebb, mint 1500 font, ami azt jelenti, hogy egy síkosíkra illeszkedik, és egy szokásos kocsival vonszolható. Nézze meg ezt a videót a South Carolina ETV-től:
Michael Weekes© Michael Weekes


Michael WeekesDél-Karolina ETV / Video képernyő befogása
Hétkövek - akiket eddig a geodéziai házihajók építésével láttunk el - azt mondja, hogy az egyszerűbb életet és a Buckminster Fuller ötleteit ihlette. A 13,25 méteres, 8,25 láb széles, 112 négyzetlábú haza két geodéziai kupolából áll, amelyeket oldalukra helyezett és egy központi, 10 oldalú hengerrel feldarabolt, fa-keretezéssel és TPO hab és luan burkolat burkolattal.
Michael Weekes© Michael Weekes


Michael Weekes© Michael Weekes


Michael WeekesDél-Karolina ETV / Video képernyő befogása


Michael Weekes© Michael Weekes


Michael Weekes© Michael Weekes
Van egy kivehető ajtó, amely egy hangulatos belső térbe vezet, két ablakkal. Mérete ellenére a Life Pod még mindig beltéri zuhanyzóval, dupla matracral, mosdóval, komposztáló WC-vel és forróvíztartállyal rendelkezik. Két 300 wattos napelemes tápegységgel működik, de a hálózathoz is csatlakoztatható. Az a tény, hogy ez nem egy doboz, azt jelenti, hogy elveszett belső térfogat, de sokkal könnyebb és aerodinamikusabb, mint egy szabályos, ortogonális, apró otthon, ami üzemanyag-megtakarítást eredményez, és nem kell vásárolnia vagy bérelni egy pick-up teherautót. A Life Pod igazi mobilitást kínál, mondja a Gizmag héten :
Sok apró otthona van, de senki sem kínálja a könnyű súlyt, kapacitást, képességet és aerodinamikai alakot, amely csak a Kilencvenkilométerenként 5 mérföld per gallonra csökkenti a futásteljesítményét, amit a Life Pod tesz.
Michael Weekes© Michael Weekes
A Weekes a Life Pod-ot alternatív életmódbeli választ választja a nyugdíjasok számára, akik utazni akarnak, olyan millenniumokat, akik megfizethető és könnyű otthoni választási lehetőségeket keresnek, valamint mint potenciális menedéket a természeti katasztrófák által érintetteknek. Eddig a prototípus befejezése után, az év elején a Weekes négy hónapos, 800 mérföldes körúton utazott a Life Pod-szel, hogy tesztelje és finomítsa az egység képességeit.


Michael Weekes© Michael Weekes
A hét végéig a Life Pod egyéni verzióját értékesítik 19.900 dollárért - a napelemek egy extra 2900 dollárba kerülnek. DIY készletek és tervek találhatók a $ 399. További információért nézd meg a Life Pod-et a Facebook-on .

Life Pod” Offers Options for Affordable Housing




Bauhaus: 100% -os napkollektoros, elektromos házi csónak használata



Sami Grover
2012. június 12
Bauhaus napkollektoros videofotówalternostradamus / Videofelvétel készítése
lenyűgöző faházaktól a halászhajókig otthonos művészekig sok mindent mondhattak az életben a vízen. De mi van akkor, ha ez az élet gyakorlatilag mentes lenne a fosszilis tüzelőanyagoktól - legalábbis az otthoni energiafelhasználás és szállítás szempontjából?
Amikor a 100% -ban energiaigényes Bauhaus uszályról írok, nagy érdeklődést keltett a megjegyzések részében.
Az összes elektromos Lynch motorról, a napelemekről a funky design esztétikájára több olvasó tűnt érdeklődésnek egy lehetséges vásárlás iránt. (Igen, a Bauhaus kb. 110K vagy 175 000 dollárért eladó .) Most a hajó alkotói új akcióba tettek egy új videót a filmben, egy hangsávval - a Bauhaus.
Élvez.


Bauhaus a solar powered cruising houseboat London




A hordozható vízi generátor lehetővé teszi, hogy magával vigye az erőművet

Derek Markham

2016. augusztus 29
Estream hordozható vízenergia-generátor© Enomad
Csak add hozzá a mozgó vizet tiszta, csendes, tiszta energiához.
A szabadtéri kalandosok számára a hordozható energiaforrással, amely nap- vagy szélenergiával tölthető fel, nagy különbséget jelenthet a kirándulásokban, mivel sokan közülünk szeretne egy kamerát, GPS-t, fényt és talán még zenelejátszót is magunkkal hozni , de nem akarunk kifogyni a gyümölcsléből az út mentén. És most már van egy másik lehetőség a hajtómű meghajtására, miközben a hátsó országban van, de ezúttal az energiaforrás folyik, így ha időt töltesz folyókra vagy patakokra, akkor az Estream lehet az a gizmo, amire vártál.
Jelenleg a sikeres Kickstarter kampány közepén az Estream a dél-koreai Enomad üzembe helyezéstôl egy kis, könnyû vízenergia-generátor, beépített akkumulátorral, amelyet futóvízbe helyeznek, ahol fel tudja használni a tiszta energia 5W-ig, még "gyenge áramlás vagy kajak mögött". A Los Angeles-i székhelyű csapat már térdre süllyedt a kisvízi vízerőművön, hiszen első projektje egy mobil szol gárda mentén működő mobil töltőállomás telepítése volt , amelyet három mini-hidroelektromos turbinával szállítottak a Cheonggyecheon.
A hordozható generátor átmérője 9,7 "hosszú, 2,5", és súlya 1,8 lb. A szállítási és tárolási célokra felhajtott turbina lapátok 8,5 "átmérőjűre hajlottak, hogy az áramhoz forgassák, elég energiát generálva töltse fel a beépített 6400 mAh-os lítiumionos akkumulátort kb. 4,5 óra múlva Ha teljesen fel van töltve, akkor a készülék felvehető a mobilkészülékek töltésére szabványos USB porton keresztül, vagy lámpával használható, négy LED világítási módok A moduláris kialakítás lehetővé teszi, hogy az Estream akkumulátora a turbinából és a generátorból leválhasson, annak érdekében, hogy csak az akkumulátort helyettesítse a tartalék energiaforrásként a teljes eszköz helyett.
A kampány támogatói 180 dolláros szinten megkapják az első Estream egységet, amikor kiszállítják (2017 januárjában), amelyekről azt mondják, hogy végül 250 dolláros kiskereskedelmi költséggel rendelkeznek. Az alapegység mellett a támogatók egy "csatorna" csatlakozót kapnak, amely megvédi a turbinák pengéit a szikláktól vagy a lebegő törmelékektől, valamint egy kábelt és csavart, hogy megvédje az Estreamot a folyón a töltés alatt. Tudjon meg többet a Kickstarter-ről vagy a cég honlapjáról .










Most megrendelheti a kis konténerek kis házát az Amazon-on



Derek Markham
2017. október 18
MODS pre-fab szállítási konténer otthonaz Amazonon keresztül
Ez a teljesen kész (és berendezett) 320 négyzetméteres, apró tartályház vízhez, csatornahálózathoz és elektromos csatlakozásra kész.
Gondolom, csak idő kérdése volt. Amerika kedvenc bevásárló csatornája, az internet, az amatõr elérését messzire húzta a könyvek értékesítésébõl, és bár az Amazon piacon jelenleg eladott cikkek sokasága meglepetést okozott nekem, a jövõbeli híreket lassan haladtam. Az apró házakat már az Amazón keresztül értékesítik, bár többnyire a "kerti" vagy "gazebo" vagy a hasznossági és tároló épületek alatt vannak felsorolva, és mindegyikük megköveteli a szerkezet összeszerelését, majd a lakberendezés befejezését. Ugyanez vonatkozik a "kabinet készletek" sokára, amelyeket Amazonon keresztül is értékesítenek, és míg egyesek azt állítják, hogy csak egyszerű "építési és minimális eszközöket igényelnek, a nagyobbakat gyakran a gyártóknak hagyják el.
Ez az Amazon apró ház lehetőség azonban elkerüli a munkájának nagy részét, mivel egy előre gyártott opció, amely teljesen készen van, és bár még mindig konkrét talpra vagy táblára van szüksége, készen áll a csatornarendszerre, a vízre és a villamosenergia-csatlakozásokra ( "plug and play"), ha ez teljesen befejeződött. A MODS International szerint a szállítási konténer gyártója, annak lakóegységei "a Nemzetközi Építési Kódexhez (IBC) épülnek fel, és valójában meghaladják a legtöbb ISO építési szabványt", de figyelembe véve a helyi szabályozási és építési szabályozások széles skáláját A vásárlóknak világszerte alaposan meg kell vizsgálniuk egy ilyen egység telepítésének és életének jogi és / vagy pénzügyi szempontjait, mielőtt eltalálnák a Hozzáadás a kosárhoz gombot.
Van egy szerelmi / gyűlöletkapcsolatunk a hajószállító konstrukcióval itt a TreeHugger-ben, és miközben újrafelhasználjuk a többlet szállítótartályokateredeti formájukban raktárba, menedékhelybe vagy kereskedelembe egy meglévő erőforrás nagy hasznát veheti, és megfelelő felépítési módot alkalmazhat bizonyos éghajlatokban, de ez nem a legjobb anyagválaszték más helyzetekben. Végül is a szállítási konténerek csak nagyméretű fémdobozok, amelyeknek nincsenek nyílásaik a fényhez vagy a hozzáféréshez, kivéve az egyik végükön lévő hatalmas ajtókat, és bár az acélszerkezet megnehezíti őket, nem nyújtanak hő- és hidegbiztosítást, így sok munka hogy a hajózási konténerek valóban életképesek legyenek egész évben. A MODS-tól származó előkelő kis otthona azonban kihagyja a meglévő erőforrások használatának öko-hasznát, mert a cég vadonatúj ("vagy enyhén használt") tartállyal indul, és jelentős változtatásokat hajt végre számukra, otthonokba.
MODS pre-fab szállítási konténer otthonAmazon / via
Az Amazon listáján szereplő szerint a MODS előkelő otthona költsége 36 000 dollár, valamint egy 4500 dolláros áruszállítási díj, amellyel a 7500 fontos konténer a kontinentális Egyesült Államokban bárhol az Appletonban, Wisconsinban található. A 320 négyzetméteres tartály teljesen szigetelt (de nem említi a "6 hüvelykes vastagságú" szemüveget), és belül van, és tartalmaz egy nappalit, egy konyhasarkot, egy hálószobát és egy fürdőszobát. Villanyfűtéssel és légkondicionálással is rendelkezik, néhány konyhai készüléket is tartalmaz, és a cég szerint " teljesen berendezett ".
MODS pre-fab szállítási konténer otthonAmazon / via
Az egység úgy néz ki, mint egy tisztességes lehetőség egy kulcsrakész otthonra, mint egy háztáji nagymama ház vagy iroda, ha a 36.000 dolláros árcédulát nem dobja el, de a nap végén még mindig csak egy hosszú, keskeny doboz, ez és nem sok karakter. Bizonyosodott, hogy a MODS egy mellékhatással rendelkezik, mivel a vállalat azt mondja, hogy "Faraday-i ketrecként működnek, és a villámcsapásokat földre fúrják és biztonságban tartják egy viharban." Azonban az elmúlt évek során bemutatott kreatív apró házak és előszeretettel rendelkező minták széles választékához képest a MODS International nem tűnik sok stílusnak, de a cég különleges megrendeléseket és feladatokat vállal. építhet a spec.
MODS pre-fab szállítási konténer otthonAmazon / via
További információk találhatók a cég weboldalán , beleértve a HGTV-ből (lásd lent) látható 8 konténerből készült otthoni fényképeket , valamint részleteket a sürgősségi menedékhelyéről és az ideiglenes szerkezeti lehetőségekről.


MODS International Container Home Project







Az izlandi gyepházak régi iskola zöldek, Viking csavarral (fotók)



1 A 12
Izlandi gyepház
A 9. századból származó építészeti hagyomány, az izlandi gyepházak tartós inspirációt jelentenek.
Vigye azokat az állatoktól, amelyek a föld és a gyökerek által körülölelt állatokban hibernálnak, a gyep kényelmes otthont teremt hideg éghajlaton - egy olyan tény, amelyet az észak-európaiak nem elvesztettek legalább a vaskorból. A gyepből épített épületet több helyen, sok idő alatt - Norvégia, Skócia, Írország, Feröer-szigetek, Grönland, Hollandia és még az Amerikai Alföldön is átfogták. De míg ezeken a területeken a gyakorlatban lakások építésére használták a kevés eszközökkel rendelkezőket, az izlandi gyepházak különböznek. Az izlandi tanyasi gazdaságok a hosszú házból épültek - a 9. században az északi telepesek Izlandon hoztak hagyományt, közülük az első Vikingek voltak. És az UNESCO Világörökség listája szerint, amelyre az izlandi gyepház hagyományát jelölték, a szigetfegyver-építési technika egyedülálló, mivel minden gazdasági osztályra és minden típusú épületre alkalmazható. (És az elfek is, ugye? Izland van.)
Egy édes templom a Stong
-ban E korai zöldtetők ünneplésében és az alázatos föld építési anyagként való foglalkoztatásaként itt vannak Izland szuperfestő gyepépületei. Először felfelé, a fölött levő gyepfedeletes templom, amely egy kis középkori kápolna alapításán alapul, amelyet a Stjong-ban a Thjorsardalur-völgy régészeti feltárásai során feltárt. Tudjon meg többet Stong-ról a következő oldalon.




A sarkon a pokol kapujaként Ezt a visszaállított gazdaság, amely végigkíséri a kápolna épül a kitermelt parasztház a Stong Izland Nemzetközösségi Era (930-1262). A történészek úgy vélik, hogy az eredeti gazdaságot megsemmisítették Izra egyik legtermékenyebb vulkánjának 1104-es kitörésében, Mt. Hekla. A vulkán óta több mint 20 kirobbant már 874 óta, így aktív volt az, hogy a középkorban az európaiak a vulkánnak hívták a "Gateway to the Hell" -et. Mégis olyan mennyei, hogy minden ...
hitel: Wikimedia Commons


Glaumbaer tanya a Skagafjorour Múzeum Ez a gyönyörűen megőrzött készlet, Glaumbaer farm, lakott volt 1947-ig, és most várja a látogatókat a betekintést a múlt a szabadtéri Skagafjorour Folk Museum, amely most már az épületekre is kiterjed. A 10. század óta a helyszínen volt egy parasztház, de a jelenlegi épületek a 18. század közepéig és 1879-ig épültek. Az egyes, évszázadok óta változatlan struktúrákat összekötő folyosó van. Ez a konfiguráció - a kisebb házak egy csoportja, amely egy központi átjáróhoz kapcsolódik - átjáró parasztházként ismert. Összesen 13 épület található, köztük egy közös étkezési / hálószoba, valamint egy kamra és egy konyha. Egy épületben a vének rendelkezésére álltak; valamint két vendégszoba, két raktár és egy kovácsműhely található. A Glaumbaer egy másik épületéből származó képek és a következő két oldalon egy belső lövés.


hitel: Wikimedia Commons


Több Glaumbaer A Glaumbaer farm épülete gyepből, kövekből és fából épült. Az építők néhány kőből és főként erdei gyöngyszemekből építettek egy halomszelvényt a falak építéséhez. Mivel helyben kevés a megfelelő kőzet, a kő csak a falak alján használatos, hogy megakadályozza a nedvesség szivárgását.





A gyep mögött Ha úgy gondoltad, hogy egy 18. századi izlandi gyepes ház belseje szükségképpen úgy néz ki, mint egy nyúl den, akkor meglepődhetsz, hogy mennyire befejeződtek benne - amint ezt a Glaumbaer szobája bizonyítja. Az izlandi gyepházak némiképp egyedi jellemzője a faszerkezet és a belső burkolat, amelyek a szigetelő gyepként szolgálnak. Mivel a fűrészáruk hiányosak voltak, a fűrészáru fő forrása a kereskedelemben beszerezhető driftwood és importált fa volt. Így a faburkolatok és a fapadlók általában gazdagsághoz kapcsolódtak. Kevesebb eszközzel rendelkeznek egy vagy több szobával, burkolattal, de sok ház maradt tőzegfalakkal és piszokpadlókkal.



hitel: Wikimedia Commons


És egy ősi láva-szerető gyepparti Az izlandi felföldek déli határán a Rangeldellirben lévő Keldur turflakoztató helyet foglal el, amely egy lakóházat és számos melléképületet magába foglaló gyepes épületek gyűjteménye. A farm közel van a pokoli Mt. Hekla vulkán; az erózió és a kegyetlen időjárás a legtöbb mezőgazdasági termelőt felkeltette a terület elhagyására. Az UNESCO szerint, Keldur a 12. és 13. század egyik izlandi egyik legerőteljesebb fejedelmi családjának egyik rezidenciája volt. Számos említést kapott a középkori izlandi saga-irodalomban, különösen az Njals saga-ban. A rácsok fából készültek, és ahogyan ez értelme lenne, a falakat lávakővel készítették, majd nagy homokos talajjal töltötték. Ezután a kőzetek között helyezkednek el a kőzetek, a gyémánt alakú gyepszilánkok. A tanya még mindig lakott, és a ház része a Nemzeti Múzeum Történelmi épületek gyűjteményének.



hitel: Wikimedia Commons


Az anyák és a csavarok, úgymond A zátonyfalak tartóssága sokat változott otthonról házra és területről területre - az anyagok összetétele, a kivitelezés minősége és az éghajlat ingadozása fontos szerepet játszott, magyarázza az UNESCO . A gyökerek esetleges megoszlása ​​miatt, amely kötelező erejű, a gyep helyettesítése szükséges, csak néha előbb, mint mások. Szükség esetén egész falakat vagy egy egész házat szét kell szedni és újra felépíteni a régi kövekkel és faanyagokkal, valamint az új gyeptel együtt.



hitel: Wikiemedia Commons


Kis házak a Skogar Múzeumban Az itt bemutatott sóépületek déli Izlandon találhatók a Skogar Múzeumban , amely hatalmas kulturális örökségi gyűjtemény a regionális tárgyak és történelmi épületek számára. Az épületeket többnyire a 19. században építették, és ide költöztek és / vagy rekonstruáltak a közeli helyekről. A csoportosulás része a jobb oldali épület, amely egykor a Myrdalur-völgy Nordur-Gotur (1896) gazdaságának vendégháza volt. A középület - a Badstofa - kommunális teret szolgált a táplálkozás, alvás és a Landeyjar megyei Arnarholl-gazdaságban való munkára (1895). A baloldali épület szerszámozott.

hitel: Wikimedia Commons


500 éves család A Bustarfell tanyát Hofsardalur-völgyben találjuk Északkelet-Izlandon, közvetlenül a Hofsa-i lazachalászó folyónál (csak jó intézkedés). A helyszín 17 házból áll, és ugyanabban a családban lakik, amely a 16. század óta élt! (Bár a tanyát az 1960-as években modernizálták, amikor új lakóházakat és istállókat építettek.) Mint a többi gyepes házakhoz, a külső falak alsó részeit többnyire kövekből építették. Itt a felső szakaszok hosszú, keskeny rétegekből állnak; a belső falak hasonló sminkkel rendelkeznek. Mivel a régi épületeket egészen a 20. századig használják, modern vonásokkal díszítik őket: konkrét foltok itt-ott; elektromosság; olajégető; és folyóvízzel és káddal. A Bustarfell 1943 óta része a Nemzeti Múzeum Történelmi Épületek Gyűjteményének.


hitel: Wikimedia Commons


A kicsi kunyhó, amely lehetett Ez az elhagyott izlandi turfaház a nyugati Buoahraun régióban továbbra is névtelen marad, de egy olyan területen fekszik, amely nem nélkülözi a varázsait. Míg a terület egyszer egy halászfalu volt, ma már csak egy magányos templom (meglepően gyönyörű fekete árnyalata festett) és szálloda ... és egy elhagyott izlandi gyepsáv. De az "elf-fertőzött" természet megőrzi lenyűgöző látványt és mágiával burkolva. A helyi lore szerint egy láva cső a mocsaras ligetek alatt arany és drágakővel van átfedve, és egészen a Surtshellir láva-barlangáig vezet.


hitel: Wikimedia Commons




Saenautasel farm Az 1843-ban épült Saenautasel-gazdaság a Jokuldalsheioi-hegységben fekszik, és 1943-ban lakott. Az 1875-1880 között azonban rövid időre felhagytak az Askjai vulkán 1875-es kitörésének köszönhetően. A tanyán lévő épületeket helyreállították, és a helyszínt a nyilvánosság számára nyitva tartották.






Vigyél templomba A Vatnajokull gleccser és az Atlanti-óceán északi része közötti szalagok a Nupsstadur gyeptelep és a kápolna. A gazdaság 15 épületből és négy további romokból áll - a kápolna 1650-ig tart. Az utóbbi időben ugyanaz a család 1730 óta élt a gazdaságban. Bár a kápolna továbbra is magántulajdonban van, A Nemzeti Múzeum Történelmi épületek gyűjteménye 1930 óta. Időnként ott tartják a szolgáltatásokat, így a résztvevők megnézik a burkolt falakat, faragott oltárt és akár zongorát is. Rendeltetési esküvő vagy mi? A Nupsstadur kiemelkedő példája a déli fajtájú gyepházaknak, ahol a kulturális táj megmaradt, jegyezte meg az UNESCO, és végül azt állapította meg: "A csodálatos környezet jelentős esztétikai értékkel rendelkezik." A kérdés felvetődik, nem minden? További inspirációkért lásd: • Ismert Hobbit házak: földalatti és földi védett házak megtekintése • Építsünk egy 300 dolláros földalatti üvegházat az egész évben működő kertészkedéshez (Video) • Nézze meg ezt a gyönyörű zöld falat Reykjavík Városházán • Zöld tetők változó építészet és tervezés • Alvar Aalto Nordic House látogatása







Az ultrahangos ruhanemű szárítók a szárítási időt 20 percre csökkenthetik, és 70% -kal kevesebb energiát használhatnak



Derek Markham
2016. augusztus 11
ultrahangos ruhaszárító© US DOE
A következő játékcsere-technológia nem feltétlenül egy hosszabb hatótávolságú vagy hatékonyabb napelemes elektromos autó formájában, hanem sokkal inkább a ruhák kiszáradásához.
mosoda nem olyan szexi, mint tiszta autók, megújuló energia, vagy apró házak, de figyelembe véve, hogy az összes amerikai háztartás mintegy 80% -a rendelkezik ruhaneművel, amelyek az összes lakossági villamosenergia-fogyasztás mintegy 4% -át teszik ki évente mintegy 9 milliárd dollárért a közüzemi költségeknél), és megtalálja a jobb módozatokat, hogy ilyen hétköznapi feladatokat hajtson végre, mint a ruhák kiszáradása, egy életképes nyomozás a fenntarthatóbb életmód eléréséért. Ez természetesen lehetséges, többen, hogy egy ruhaszárító helyett szárító, de a nedves időjárás, a magas páratartalom és a helyhiány miatt, ez nem mindig jó lehetőség mindenki számára.
A jelenlegi ruhaszárító technológia, amely hőre támaszkodik, általában villamosan előállítva, a ruhanemű víz elpárologtatásáért, nagy szükség van egy nagyjavításra. Vannak módszerek a ruhanemű víz mennyiségének csökkentése érdekében a szárítás előtt, például a nagy sebességű forgópisztolyoknál, amelyek gyakran megtalálhatóak a laundromatokban, de ezek inkább kivételnek tűnnek, mintsem a házi mosókonyha szabályainak ( itt egy otthoni változat ). Jó dolog, hogy az ország egyik legfényesebb elméje a szalagszárító újraindításán dolgozik, mert a jelenlegi módszerünk meglehetősen időszerű.
Az Oak Ridge Nemzeti Laboratórium (ORNL) tudósai az Egyesült Államok Energiaügyi Hivatalának Építési Technológiai Hivatala és a GE Appliances támogatásával kifejlesztettek egy olyan innovatív ruhaszárítási technológia prototípust, amely a szárítási időket csak 20 percre csökkentheti, és csökkenti a az egyes terhelésekhez használt energia mennyisége 70% -kal. A prototípus ahelyett, hogy a víznek a ruházatból való eltávolítására melegítené, nagy frekvenciájú rezgéseket - ultrahangos hullámokat - használ, amelyeket egy egyéni erősítő által vezérelt piezoelektromos átalakítók gyártanak. Ez a szárítási módszer "elmefújó" eredményeket hozott, mondta az ORNL tudós, Ayyoub Momen, aki kifejlesztette a prototípust.
"Az első eredmények mindössze 14 másodperc alatt kiszáradtak egy darab szövetet, és ha különböző hőmérsékletű kemencében akarjuk, akkor több percig is eltarthat." - Momen
Nézze meg az ultrahangos ruha szárító kutatást önmagáért:
Nem csak az ultrahangos ruhaneműszárító hatékonyan távolítja el a vizet a ruházatból, jelentősen csökkentve az energiaigényt, hanem szobahőmérsékleten is, és "hideg ködöt" szabadít fel a meleg nedves levegő helyett, mint a hagyományos szárítógépek további nedvességet és penészgombákat okoznak az otthonokban). Nyilvánvaló, hogy még egy hűvös köd még mindig levegőben lévő víz, így az új technológiát még mindig ki kell szellőztetni, de ki tudja, talán a mosás újbóli találmányának következő fázisa új módot fog kialakítani arra, víz, amelyet ezután egy másik ruhadarab mosására lehet használni.
Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma honlapján az ORNL és a GE egy kereskedelmi termék kifejlesztésén dolgozik, és tervezi, hogy teljes körű prototípust építeni fog az ősszel. Feltételezve, hogy ez egy költséghatékony frissítés lenne a kereskedelmi mosóknak és a házi mosókonyháknak, ez az ultrahangos mosógép valóban játékváltó lehet.

Ultrasonic Clothes Dryer- No Heat Needed





How to make a Cloth Dryer II Dry your clothes in 10 minutes II

csapozó maróasztal



Cutting Box Joints On The Router Table





A Drone 20-szor gyorsabban érzékeli és hatástalanítja a taposóaknákat, mint az emberek



Megan Treacy
2016. augusztus 9
az enyém kafon drone© Mine Kafon
Néhány évvel ezelőtt, testvérek és feltalálók, Massoud és Mahmud Hassani bemutatták egy okos és széles körben ünnepelt gyilkossági tisztítóeszközt, amely hasonlít egy óriási pitypang puffra, amely a terepen átgázolt, mint egy rágcsálók, roncsolja és tisztítja a taposóaknákat az útján. A bánya kafonnak nevezett gördülő eszköz egy fedélzeti számítógépet is tartalmazott, amely feljegyezte a felfedezett bányák GPS-helyeit, hogy segítsen térképek felderítésében, amelyek valószínűleg súlyosak voltak a taposóaknákkal és a biztonságos útvonalakkal.
A Hassani testvérek Afganisztánból származnak, egy olyan ország, amely még mindig taposóaknákkal teli. Az 1990-es években elhagyták az országot, de elkötelezték életük utolsó évét, hogy megtalálják a módját annak, hogy tisztázzák a még mindig elrejtett 100 millió elfelejtett taposóaknát, amelyek naponta 10 embert gyilkolnak meg vagy gyilkolnak meg.
A bánya kafon dolgozott, de volt egy nagy hátránya. Mivel szélhajtású volt, szisztematikusan nem tudott sújtani egy területet a bányák számára. Tehát még akkor is, ha egy terület felett és felrobbantott bányákon gördült, nem volt biztos abban, hogy mindent felrobbantott ezen a területen.
A testvérek ezután megváltoztatták a pályát, és elkezdték dolgozni egy olcsó drónon, hogy feltérképezzék, felderítsék és megsemmisítsék a taposóaknákat, amelyek jelenleg a Kickstarteren vannak . A feltalálók azt mondják, hogy a drón 20-szor gyorsabb, mint az emberek az aknák kimutatásában és eltávolításában.
A 10 font, hatkarú drón, repül egy mező fölött, és azonosítja a veszélyes területeket a GPS útpontokkal. A drone ezután 4 cm-re a föld felett leereszkedik, és fémdetektor karot használ a bányák kimutatására. A talált bányákat egy térképen ábrázolják. Végül, a dróna a robbanószerkezet robbanó karjával visszahúzza a talált aknákat, és minden detektált bánya tetején egy kis detonátort helyez el. A detonátor egy időzítőre van állítva, így a dróma biztonságos távolság, mielőtt felrobban.
A csapatnak a végső célja a taposóaknák világának tisztázása mindössze 10 év alatt. Már megismerkedtek a Kickstarter céljával, de még mindig fogadnak el ígéreteket, hogy elérjék a fedélzeti célú hidrogén akkumulátorokat, és ezáltal a repülőgépek hosszabb ideig repülhessenek. Az alábbi videót megtekintheti, ha többet szeretne megtudni.


Növelje a kempingezés élményét és felfüggeszti a sátrat



Derek Markham
2016. június 20
Tentsile tree sátrak© Tentsile
A Tentsile "hordozható faházak" számára valóban egyedülálló kempingházaknak köszönhetően kényelmesen aludhatnak a fák között.
Akár fáklya, fa-hegymászó, akár csak egy szabadtéri lelkesedés, aki egy kicsit másképp csinálja a dolgokat, ezek a sátorok a Tentsile-ből biztosan felemelik a szemöldökét, miközben felemelik a bivoucát a föld felett.
Négy évvel ezelőtt fedeztük fel a Tentsile hordozható faházakat , de figyelembe véve, hogy azóta a cég fejlesztette a terveket és jelentősen csökkentette a költségeket, valamint azzal a ténnyel, hogy mélyen a kempingszakasz közepén vagyunk, ezek felfüggesztve a sátrak megérdemlik egy másik pillantást.
Eredetileg úgynevezett "faházak, amelyeket bárhová el lehet vinni", a Tentsile "fák sátrái" egy könnyen telepíthető kempingház, amely messze és leghidegebb módja annak, hogy az éjszakát az erdőben töltsék. Ezek a felfüggesztett sátrak olyanok, mint a hagyományos szivacsos sátrak, és ha valaha is az egyiket töltöttük az egyikben, tudjátok, hogy bár ezek a fák között alvás kényelmes és könnyű választási lehetőség, nem teljesen épülnek fel kényelem.
A Tentsile kínálatát viszont kényelmesen tervezték, sík padlóval és masszív hárompontos fákkal, amelyek minimalizálják az irányítást vagy a mozgást (ez nem feltétlenül a standard függőágyak esetében), valamint a rovarháló és az eső repül, hogy mind a bogarakat, mind a nedvességet magáról tartsa, miközben az éjszakát a nagy szabadban élvezi. Mindössze annyit kell tennie, hogy az a hely, ahol rengeteg fák közül lehet választani, plusz egy kis kalandvágyás, és az erdőből lógó napjaid is úton vannak.
A legnagyobb Tentsile modell, a Stingray, 14 'x 14' x 14 'méretű, mindössze 19 lb súlyú, 3-4 felnőttet képes elszállásolni (maximális 880 lb terhelés), és kb. körülbelül 650 dollár. A Connect-modell, amely két személyes sátor, ugyanazokat a jellemzőket kínálja, mint a Stingray, ugyanolyan terhelhetőséggel, de alacsonyabb költségekkel (450 dollár) és egy kicsit könnyebb a súly és a kisebb méretű csomagolás. A Tentsile most még a leggyengébb modellt is kínálja: a Flite ($ 350), amely egy 7,3 lb kétszemélyes sátor, amely képes körülbelül 420 lb kapacitást nyújtani, továbbá magában foglalja a rovar hálós tetejét és a levehető eső repedést a kényelemért és kényelemért.

Az egyetlen megjegyzés, hogy bár úgy tűnhet, mintha a legmenőbb dolog lenne, hogy felfüggeszti az egyik ilyen menedéket messze a föld felett, nem feltétlenül a legjobb választás azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő képzéssel, biztonsági felszereléssel és tapasztalattal rendkívül magas kemping. Ennek fényében a Tentsile javasolja modellezéseinek felállítását legfeljebb 4 láb magasan a talaj felett.
A Tentsile két- és háromszemélyes függőágyakat is gyárt (ezenkívül fákhoz vagy egyéb rögzített támasztékokhoz is), valamint kiegészítőket a sátrak és a függőágyak számára, és egyéves garanciát kínál termékeire.




Autonóm napenergiahajó indul az Atlanti-óceánon

Derek Markham
2016. június 9
Solar Voyager autonóm szolárium© Solar Voyager
Ezt a potenciális napelemet nem támogatja vagy támogatja egy nagyvállalat, hanem egy ambiciózus projekt, amelyet két barátja épít fel szabadidejében.
A megfelelő Solar Voyager megpróbálja áthaladni az Atlanti-óceánt Massachusetts-ből, az USA-ból Portugáliába, kizárólag a napfényben, egy 3000 km-es autonóm útban, amely várhatóan körülbelül 4 hónapig tart.
Isaac Penny és Christopher Sam Soon körülbelül négy éve dolgozik a szolár hajó projekten, és tavaly kajakalapú napenergiát indított, de azóta egy teljesen egyedi alumínium hullámú hajót tervezett és gyártott egy 240 W-os napelemes rendszerrel hatalom az út. A Solar Voyager több mint 4 méter hosszú és körülbelül egy méter széles, egyéni meghajtó- és elektronikai rendszert alkalmaz, beleértve a műholdas, nyomon követési és adatátviteli komponenseket is, amelyek lehetővé teszik a csapat számára, hogy figyelemmel kíséri működését és fejlődését.
Íme egy gyors pillantás a hajóra:
A hajó aktuális állapotát itt láthatja , és az adatpontra kattintva (az Iridium műholdas hálózaton keresztül 15 percenként továbbítva) részleteket fogalmaz meg a hajó működéséről (sebesség, csapágy, motor teljesítmény, napenergia statisztika, GPS koordináták). A csapat Twitter fiókja is nyújt néhány frissítést a hajó előrehaladásáról.
TechCrunch-dal folytatott interjú szerint a Solar Voyager projekt nem csupán az óceán átjárásáról szól egy autonóm hajóval kapcsolatban, hanem a napenergia életképes energiaforrásként való előmozdításáról is szól:
"Mindig gondolkodunk a napsugárról, mint ez az alternatív energia dolog, de nem tudtuk ezt megtenni a fosszilis tüzelőanyagokkal - nem tudtunk építeni valamit, ami örökké futna. Legyen szó akár hosszú élettartamú trójaiakról vagy adatgyűjtésről a tengeri biztonságra, a vadon élő állatok megőrzése - a nap nem csupán alternatív energiaforrás, hanem a legjobb megoldás, amit az asztalhoz hoznak, hogy semmi más nincs. "- Christopher Penny
További részletekért, vagy a csapathoz való kapcsolattartásért lásd a Solar Voyager weboldalát . És ha Lisszabonban vagy Portugáliában vagy, vagy ismersz valakit, akkor a csapat olyan embert keres, aki hajót tulajdonol, hogy segítsen nekik visszaszerezni a Solar Voyager-t, miután október végéig befejezi a transzatlanti utazását.

Self Driving Solar Powered Boat to Attempt Historic Transatlantic Crossing







Az előugró sürgősségi menedékhelyek egy hajózási tartályba illeszkednek; magában foglalja a hatalom, a víztisztítás és a WC-ket



Derek Markham
2016. június 6
Humanihut menedéket kívül© Humanihut
16 Humanihut menedékhelyeket egyetlen szállítási konténerbe lehet beilleszteni, és mindegyik kb. 5 perc alatt felállítható, lehetővé téve a menekültek gyors és méltóságteljes megkönnyebbülését.
A konfliktusokkal, üldöztetéssel és természeti katasztrófákkal járó, több tízmillió menekült számára, hogy a robosztus és méretezhető vészhelyzeti megoldásokra szükség van, nagyon is valós, és az egyik induló úgy véli, hogy a válasz az összecsukható egységek formájában közel-azonnali menedéket és házat.
A dél-ausztráliai Dél-ausztráliai Humanihut egy körülbelül három éven keresztül fejlesztette ki a katasztrófaelhárítási megoldást, és ahelyett, hogy egyszerűen csak falakat és tetőt biztosítana a menekültek és katasztrófa áldozatok számára, a rendszer magában foglalja az alapvető szükségleteket is. WC-ként és zuhanyzóként, villanyáramban és mosodákban. A Humanihut menedékhelyek közül 16 egy szabványos hajózási konténerbe illeszkedik, amely lehetővé teszi számukra, hogy könnyedén szállíthassanak és telepíthessenek meglévő hajózási infrastruktúrával, majd néhány perc alatt felépíthessenek egy egész "faluban", amely csak néhány óra alatt épül fel.
"Ez egy költséghatékony, innovatív megoldás, amely meg tudja menteni a nemzetközi segélyszervezeteket millió dollárral A tiszta víz és menedékhely biztosítása révén a Humanihut segít megelőzni az olyan egészségügyi problémákat, mint a malária és a víz által okozott betegségek, év." - Neale Sutton, Humanihut
Mindegyik 42,2 méter magas, 7,3 méter hosszúságú Humanihut magában foglalja a tetőn lévő napelemeket, a 110 V-os kimenetek, a táblák, a padok, a mosogató, a víztisztítás és a hő számára történő vezetékezést, és 30 cm magasra összecsukhatóvá válnak. szállítási konténer. Ez lehetővé teszi az egységek gyors felépítését és feloldását, egy kis embercsapattal és egy villás targoncával, amely képes kb. 5 percet felépíteni, és egy teljes 16 menedékház és egy "Ablutionhut" (higiéniai létesítmény) kialakítható. körülbelül 1,5 óra, a cég szerint. Minden egység maximum 6 fő elszállásolására képes, és rövid, illetve hosszú távon biztonságot, magánéletet és kényelmet kínál.
A szigetelt panelek beépülnek az acél falakba és az egységek tetőbe, amelyek lehetővé teszik a lakók számára a kényelmes élethőmérséklet fenntartását mind a meleg, mind a hideg éghajlaton, és az egységek robusztus felépítése várhatóan 20 évig tart , ami jóval hosszabb, mint a legtöbb menekült számára nyújtott sátornak. A hordozhatóság és a könnyű telepítés mellett ez a hosszú élettartam a segélyszervezetek számára is előnyös lehet, csökkentett költségek formájában, mivel a táborvezetők elkerülhették, hogy gyakran cseréljék ki az elhasználódott menedékhelyeket. Sutton szerint a sátoros menedékhelyekkel összehasonlítva a Humanihut rendszer körülbelül 3,5 éven át szüneteltetési pontot kínál, és az ötödik évben évente mintegy 70 millió dollárt (50 ezer fő táborért) takaríthat meg.
A Humanihut az innovatív sürgősségi menedzselési rendszer kialakításában szerepel a legfrissebb Disrupt 100 listában, amely elismeri azokat a vállalkozásokat és vállalkozásokat, amelyek nagy potenciállal rendelkeznek ahhoz, hogy befolyásolják, megváltoztassák vagy új globális piacokat hozzanak létre.
Tudjon meg többet a Humanihut menedékrendszeréről, vagy annak testvérterméről, összecsukható személyes vagy kereskedelmi tárolóedényről a cég honlapján .

Humanihut Animation



összecsukható konténer

4FOLD at Intermodal Asia 2015



Transformer Mobile Homes



Amazing Expanding Houses Compilation




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése