2018. július 21., szombat

A tudomány morzsái III.











A tudomány morzsái III.



A kutatók hihetetlen, örök akkumulátorokat hoznak létre

Megan Treacy
2016. május 2
nanowire akkumulátor© Steve Zylius / UCI
Ha van valami, amit a legtöbbet a tiszta technika világában írt, akkor lehetnek elemek. Végül is egy tiszta energia jövőjének kulcsfontosságú része. Nem csak hosszú élettartamú, nagyteljesítményű akkumulátorokravan szükségünk a nap- és szélenergia projektek támogatásához, de jobb akkumulátorokra is szükségünk van az elektromos járművekhez és az összes olyan elektronikahoz és szerszámhoz, amelyek mostanában az életünkbe összefonódnak.
A tudósok már régóta kísérleteznek különböző anyagokkal, hogy olyan akkumulátorokat hozzanak létre, amelyek több energiát tárolhatnak, és hosszabb élettartamuk van, így nem kell őket gyakran cserélni, ami sokkal fenntarthatóbbá teszi őket. A kaliforniai University of Irvine kutatói nagy áttörést értek el az utóbbiakkal azáltal, hogy kifejlesztettek egy olyan akkumulátort, amelyet több százezer alkalommal lehet feltölteni és lemerülni, és elképesztően teljesen véletlenül.
A tipikus lítium-ion akkumulátor néhány ezer töltési ciklus után romlik, mivel lítium-lerakódások keletkeznek az elektródákon, és az akkumulátort elveszítik. Ehhez az új elemhez a kutatók olyan nanovezetékeket használtak, amelyek nagyon jól vezetőképesek és nagy felületük van, így nagyszerűen tartják őket az elektródákban.
Nanowire azonban nagyon törékeny, és a töltés / kisütés ciklusokkal való visszaélése gyorsan lebontja őket. Ennek megakadályozására a kutatók egy mangán-dioxid-héjban bevont arany nanovezetéket vezettek be, és a gyűrűt egy plexiglas-szerű gélelektrolitba helyezték.
A gél bevonat csak kísérlet volt, utólagosan, de amikor tesztelték, úgy találták, hogy a készülék 200 000 ciklust képes átjárni anélkül, hogy a kapacitást elveszítené vagy bármilyen kárt okozna a nanovezetékben.
"Ez őrült" - mondta Reginald Penner, az UCI kémiai részlegének vezetője és kutatója a projektben -, mert ezek a dolgok jellemzően drámai módon halnak meg 5000 vagy 6000 vagy 7000 ciklus után.
A bevont elektróda képes volt jobban tartani alakját, mint egy bevonás nélkül, és a kutatók úgy vélik, hogy a gél lágyítja a fém-oxidot az akkumulátorban, így rugalmasságot és megakadályozza a töréseket.
Ez az új nanovezeték akkumulátor egy nap olyan akkumulátorokat eredményezhet, amelyeket soha nem kell cserélni, forradalmasítja a tiszta energiarendszereket, az elektromos járműveket, a számítógépeket, sőt az űrhajókat is.


Plexiglas makes nanowire batteries last longer


Nagy nagyobb legnagyobb - tengeralattjáró




Meleg és zavarja a hőszivattyúkat



Lloyd Alter
2016. április 26
hő pumpaCC BY 2.0 Lloyd Alter
Néhány weboldal (ideértve a TreeHuggeret is ) az új CO2-hőszivattyú telepítését az Alaska Sea Life Center-ben foglalta össze. Lenyűgöző, és így volt a sajtóközlemény a címe ASLC váltó 98% -a központ fűtési igényeit a fosszilis tüzelőanyagtól az óceánig vízforrásként . Sokan megpróbálták elmagyarázni, hogyan működött a bonyolult leírás felhasználásával a sajtóközleményben. Ezt nehéz megérteni, és úgy gondoltam, jó ötlet az első elvekhez való visszatérésre, és megpróbálom megmagyarázni a) hogyan működik a hőszivattyú, és b) a CO2 hőszivattyú másságát.
hő pumpa© Ez egy hőszivattyú!
Mindannyian naponta használunk hőszivattyúkat; ez a hűtőszekrény, és a légkondicionáló. A szivattyút a doboz belsejébe küldi. A nagy hőszivattyúk nagyjából ugyanúgy működnek:
Ha aeroszolos edényt használ, hideg lesz. Ez azért van, mert van egy hajtóanyag, gyakran olyan, mint a propán, amely folyékony nyomás alatt van, de amikor felengedi a nyomást, gázgá változik. Ebben a folyamatban elnyeli a párologtatás hőjét, energiát igényel, hogy megtörje azokat a kötéseket, amelyek folyadékként tartják. Ezért lehet a hideg.
Valószínűleg egy nagyon szép légkondicionálót vagy hűtőszekrényt építtetne a propánnal szemben, de tűzveszélyes, ezért nem éghető hűtőközeget találtak fel, amely ugyanazt a dolgot tette, eredetileg freon (rossz az ózonréteg és súlyos üvegházgáz) számára, mint az R-134a, amely a régi ASLC hőszivattyúban van. (még mindig üvegházgáz, de nem olyan rossz).
A hűtőszekrényben a hőt kiszívja a dobozból, hogy elpárologjon a hűtőközeg. Az ASLC régebbi hőszivattyús rendszerében (1) 40 ° F tengervíz halad át egy (2) hőcserélőn, hogy az etilénglikol fagyálló folyadékot hűvösebb friss vízzel vigye. Ez a termodinamika második törvénye az akcióban: a hő a forróbbtól a hűvösebb közegig terjed. Ha csak a hőszivattyúba helyezi a tengervizet, valószínűleg fagyasztható, és a sós víz maró hatású.
Ezt a (3) vizet és fagyáspontot a hőszivattyú (4) elpárologtatójába küldjük, és bár a víz alig fagyasztva van, elegendő meleg van benne, hogy az elpárologtató hűtőközeg kiszívhatja.
Az (5) melegebb, alacsony nyomású gőz hűtőközeget a (6) kompresszorba vezetjük. Ha valaha motorizált gumiabroncsot szivattyúzott, gyorsan megtalálja, hogy a gáz összenyomása melegszik. Tömörítsen sokat, és forró lesz, amikor a molekulák összeomlanak és összezúznak. De ezeknél a nyomásoknál a folyadéknak, mint a propánnak a bbq tartályban akar lenni. Ahhoz, hogy folyadékká alakulhasson, el kell engednie azt a párolgási hőt, amit a (7) kondenzátorban végez. Az óceánvízből összegyűjtött hő már koncentrált és felhasználásra kész, és átkerül a (8) épületfűtési rendszer hurokjára. Ezután a nyomás alatt lévő folyékony hűtőközeget a (9)amely lecsökkenti a nyomást attól a ponttól, ahol a folyadék gázba akar fordulni, de ehhez a párologtatáshoz szükséges hőnek szüksége van, amely a (4) elpárologtatóban lévő glikolhurokból kerül ki, és az eljárás újra elindul. Ez a "gőzkompressziós ciklus".
Így működik a hőszivattyú (és a hűtőszekrény); hagyja el a tengervíz hurokját. A hőszivattyúk sokkal hatékonyabbak, mivel inkább a hőt mozgatják, mintsem azt, de még mindig energiát fújnak a vízszivattyúk és a kompresszorok működtetéséhez. Itt jön a COP vagy a teljesítménytényező: a COP 4 azt jelenti, hogy 4-szer annyi hőt termel, amennyit az egyenes ellenállású fűtés egy adott mennyiségű villamos energiához vezetne.
Az otthoni hőszivattyúk változatai földi forrás, ahol a vízhurok eltávolítja a talajból a hőt, vagy visszaviszi a vízforrást, ahol a hurkok a vízbe kerülnek, vagy ahogy Alaszkában van, a vizet szivattyúzzák és visszaadják, vagy levegőt forrás, amint azt a kis mini-felosztásban most látod.


A CO2-hőszivattyú egy kicsit más. A mesterséges hűtőközegektől eltérően a CO2-t nem erre a funkcióra tervezték, és a hőszivattyút annak tulajdonságai köré kell tervezni. Rengeteg ember gyanítja a CO2-ot, mint a következő nagy dolgot hűtőközegként, mert sokkal környezetkímélőbb. Az új Alaska telepítés a Myekawa vízforrás hőszivattyúkat használja (itt bemutattuk a "Eco-aranyos" egységet a TreeHugger-en , aranyos nem a leírása, hanem a kyūtō vagy a "forró víz") rövid leírása. A fő előny (a hűtőközeg mellett), hogy sokkal magasabb hőmérsékleten működik, és a hagyományos kazánok cseréjére használható.
A hagyományos hőszivattyú és a CO2 hőszivattyú közötti lényeges különbség az, hogy a CO2 szivattyúk sokkal nagyobb nyomáson működnek. John Straube mérnök elmondja Alex Wilson a BuildingGreen:
"Nagyobb nyomáson működnek" - mondja John Straube, Ph.D., P.Eng., Korábban Building Science Corporation, "amely vastagabb vonalcsoportokat, jobb kompresszorokat és minden eddiginél jobb, nehezebb rendszereket igényel egy kicsit többet és egy kicsit több erőforrást igényel. "
Ők is az úgynevezett "transz-kritikus" - a CO2 nem kondenzálódik egy kondenzátorban. Ismét a BuildingGreen:
Ray Cole, PE, az Axiom Engineers elnök-vezérigazgatója, egy észak-kaliforniai és Monterey-központú gépgyártó cég, a következőképpen magyarázza a transzkritikus ciklus legfontosabb különbségét: "A hagyományos gőznyomás-ciklustól eltérően nincs kondenzátor ; gázhűtő van. Ahogy lehűti a gázt, megváltoztatja a hőmérsékletet, de nem nyomást gyakorol. "Amint a hűtőközeg lehűl, Cole szerint, aki részt vett az Mayekawa hőszivattyú egyik első amerikai létesítményében, némelyik folyadékhoz kondenzálódik, gáz.
Tehát a rajz nagyjából ugyanaz a CO2 hőszivattyú, kivéve a (7) kondenzátort, ez a gázhűtő dolog. A CO2-hőszivattyúk azonban "nevetségesen hatékonyak", 8-as COP-értékkel, és a kimenet valóban magas hőmérséklet, és 150-194 ° -on keresztül biztosítja a vizet. Ezért tökéletes az Alaska Sea Life Center forró vízmelegítő rendszeréhez.
enrgy mixAlaska Energy mix / Public Domain
És bár az ASLC a fosszilis tüzelőanyagok közvetlen égetéséből származó fűtési szükségleteinek 98 százalékát megváltoztatta, még mindig villamos energiát igényel a hőszivattyúk működtetése - szerintem mindegyiknek 25 kW-os motorja van. Aztán ott vannak a szivattyúk, amelyek mozgatják a több ezer gallon tengervizet. Tekintettel az Alaszkai források keverékére, ezek biztosan nem 98% -ban fosszilis tüzelőanyagok.
És egyébként ezért gondolom, hogy soha nem szabad használni a "geotermikus" szót a földi hőszivattyúk leírására. A technológia nagyjából pontosan ugyanaz, függetlenül attól, hogy a hőt a vízből, a talajból vagy a levegőből húzza ki. Azonban a geotermia egy konkrét dolgot jelent: közvetlenül a földből származó hő, mint például az izlandi gőz vagy a fúrási mélység néhány mérfölddel lefelé. Tényleg nem keverjük össze a kettőt. Ez sok problémát okozott nekem a múltban, de helyesnek kell lennünk.
A kalap ötlete az Energy Vanguard számára ez a magyarázat, ami elindult.



mycom co2 heat pump





Forró és hideg fúrás a földi forró hőszivattyúknál



Lloyd Alter
2008. július 29
földi hőszivattyú rajzfotó
Zöld Épületelemek lakói a szokásos alapos magyarázatot adják a GSHP-knek vagy a földi hőszivattyúknak (amelyeket még mindig nem mondok geotermikusnak), mondván:
-Geotermikus (vagy földi) hőszivattyúk hihetetlenül hatékonyak, 3-6x annyi energiát biztosítanak a fűtés és a hűtés számára, ahogyan a készüléket áram alá helyezi;
- Valamiféle megújuló energia-rendszer, mivel a földben lévő hőt a fűtés / hűtés biztosítására használják;
-A kiterjedt szerelési munkálatokra van szükség, beleértve a föld alatti csövek felállításához szükséges feltárást vagy fúrást; és
- drágábbak, mint a hagyományos fűtő / hűtőberendezések, de a visszatérítési időszak kevesebb, mint öt éven át szinte mindenütt az országban nagyobb hatékonyságuk miatt.
Nagyszerű munkát végeztek, hogy elmagyarázzák, hogyan működnek, de van néhány kérdésem az összefoglalóval.
földi hőszivattyú vízvezeték fotó


- "A geotermikus (vagy földi) hőszivattyúk hihetetlenül hatékonyak lehetnek, és 3-6x annyi energiát biztosítanak a fűtéshez és a hűtéshez, ahogyan a berendezést futtatja;"
Igaz, és fantasztikus, ha légkondicionálóra van szüksége . De az ország nagy részén nem, ha olyan tervezési lépéseket terveznek, mint a fák ültetése, ablakok árnyékolása vagy egyszerűen rajongók. A GSHP nem is olyan hatékony a fűtésnél, mint a hűtésnél, és csak 3,0-3,5-szer kevesebb energiát termel, hiszen az amerikai szénművek csak 30% -os hatékonysággal szállítják a villamos energiát, "a forrásenergia felgyulladása nagyon hasonló , valamint a kibocsátások. " (köszönet kommentár rohadék)
Ha megfelelően tervezzük házainkat, akkor az ország nagy részében nem szükséges a légkondicionálás. Hasonlóképpen, ha megfelelően szigeteltek, akkor ilyen drága hőforrásra nincs szükség.
- Valamiféle megújuló energia-rendszer, mivel a földben lévő hőt a fűtés / hűtés biztosítására használják;
Nem hiszem, hogy ez egyáltalán igaz; egyszerűen csak a földet használják hűtőbordának. Az egység egyszerűen a talajon használja fel a felesleges hőt, a levegő helyett, mint egy normál légkondicionálóban; a talaj csak éppen sűrűbb és hatékonyabb. Ön fizet a villamos energiát, hogy eldobja a napsugarakat a házban a földbe; amely alig használja fel a megújuló erőforrásokat. A fűtési ciklusban lényegében a napsugár hőjét a talajból rajzolja, ahogy a rendszeres légpárnás hőszivattyú teszi, ezért homályosan nevezhető "megújítható", de nem több, mint egy hagyományos, felső légterű egység .
-A drágábbak, mint a hagyományos fűtő- / hűtőberendezések, de a megtérülési idő kevesebb, mint öt év az országban szinte mindenütt nagyobb hatékonyságuk miatt.
- Csak ha légkondicionálóra van szüksége. Ha csak melegíti otthonát, nem tudom, hogy valaha is fizetne-e önmagának.
A GSHP-k a helyükön vannak, és nagyszerű megoldást kínálnak az ország egyes részeiben. De mérsékelt éghajlaton, ha el kellett döntenem, hogy 15 000 dollárt teszek-e földi hőszivattyúba, vagy több szigetelést, jobb ablakokat és egy gondosabb megoldást, akkor nem csinálom a hőszivattyút. :: Zöld 

épületelemek a TreeHugger-ben a hőszivattyúkban: 

Jargon Watch: Geotermikus vs földi forró hőszivattyú 
fúrás a New York-i Általános Teológiai Szemináriumban ... 
Geotermikus fűtésről 
A délkelet-ázsiai geotermikus potenciál feltárása: a 
geotermikus energia a jövő útja ? 
A primer izlandi geotermikus erőművei 
tervezése nélkül kemencék vagy légkondicionálók 
A Passiv Haus Urbana, Illinois: TreeHugger
Dániában bemutatják az első tanúsított passzívházat: TreeHugger


A könnyű szoláris platformok stabilan maradnak az óceán hullámain



Megan Treacy
2016. április 26
heliofloat 1© Bécsi Műszaki Egyetem
Nemrég írt néhány új, lebegő napenergia-projektről . Ezek az úszó platform alapú erőművek ideálisak olyan országoknak, amelyeknek nincs sok földjük a nagy napenergia-gazdaságok számára. Tavakra, tavakra és tározókra építhetők, és segítenek megakadályozni a víz elpárolgását és az algák túlnövekedését. Úgy tűnik, hogy a lebegő napelemek elkapják, de van egy olyan hely, amelyre nem tűntek megfelelőnek: az óceán.
Ugyanúgy, mint minden olyan technológia esetében, amely a tengeri - tengeri szélerőművek, a hullámhajtású bóják stb. Durva környezetében merül fel - olyasmit épít, amely elég kemény ahhoz, hogy ellenálljon a nehéz körülményeknek és fénynek, és elég rugalmasnak ahhoz, hogy hatékony legyen (és nem teljesen költségmegelőző) nagyon bonyolult.
Bécsi Műszaki Egyetem kutatói úgy gondolták, hogy a Heliofloat koncepcióval a megfelelő kombinációt fejlesztették ki. Ezek a lebegő szolár platformok minden víz számára, beleértve az óceánt is, könnyűek és rugalmasak ahhoz, hogy a hullámokat a hullámok felé tartsák, miközben a felszínen még a durva időben is megmaradtak.
Ennek lényege, a kutatók azt mondják, hogy a fenék nyílt úszó eszközökkel támogatott, szemben a zárt rendszerekkel. "Ha egy platformot egyszerűen fel kell szerelni a levegővel töltött, zárt tartályokra, az építkezés kialakítása nem lenne hatékony és nehéz lenne, hogy ellenállhasson a nehéz hullámoknak" - mondja Markus Haider professzor, az Institute of Energia Rendszerek és Termodinamika.
Az úszók úgy néz ki, mint egy hajlékony hordozóból készült fejjel lefelé hordó hordók. A hordók levegőt hoznak létre a víz felett, amely lehetővé teszi a platform lebegését, és lengéscsillapítóként is működik, míg a hordók lágy anyaga kicsi, vízszintes erőket szív el.
Ennek eredménye az, hogy a hullámok emelkednek és alá esnek a platform alatt, miközben a platform maga a víz felett marad. Egy zárt légáramlású eszköz elnyeli a hullámenergia olyan nagy részét, amelyet a platform végül megszakít.
A kutatók úgy vélik, hogy ez a design lehetővé tenné a lebegő szolár létesítményeket, hogy a futballpályák mérete kecsegtethessen azoknak az országoknak a partjainál, amelyeknek nincs a földjük a nagy napenergia projektekhez vagy a tavak fölött, ahol a víz párolgása problémát jelent. Ezenkívül a Heliofloatokat olyan tengervíz-sótalanító üzemekben lehet használni, ahol tiszta víz szükséges.
Egy nagyon kis méretű prototípust mutatnak be a Hannover Messe kiállításon, és a kutatók a befektetőkkel folytatott megbeszélések során nagyszabású változatokat készítenek.




SpaceX elindítja a guggoló várat a pályára



Lloyd Alter
2016. április 8
GERENDA© Bigelow Aerospace
Bucky Fuller egyszer megkérdezte Norman Fostert: "Mennyire súlyozza az épületed?" Ez egy fontos kérdés a Földön, de feltétlenül kritikus az űrben, ahol dolláronként 10 000 dollárba kerül, hogy feljusson a Nemzetközi Űrállomásra. Ezért van a Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) elindítása ma annyira érdekes és fontos. Simaabb, kevesebb helyet foglal el, annyira ellenáll a törmelékeknek, mint az űrállomás más részein, és Sandra Bullock nem lett volna olyan keményen klónozta volna a fejét, ha a szilárd részek helyett benne volt.
A Bigelow nem azt mondja, hogy a BEAM készül, de ez a technológia a NASA tulajdonában volt, és az Associated Press szerint a Nextel, a 3M, a Kevlar, a hab és más szövetek által gyártott kerámia szövet.
A sugár be van töltve© SpaceX / Beam betöltve
A kiterjeszthető élőhelyek, mint például a BEAM, a tisztviselőknek meg kell jegyezniük, hogy ugyanolyan erősek vagy erősebbek, mint a szabványos fémhengerek, amelyek az aktuális űrállomást alkotják. A BEAM egyenértékűnek vagy jobbnak bizonyult az űrtartalmakkal szemben, mint a fém, mondta a NASA projektmenedzsere, Rajib Dasgupta. Bigelow annyit mond, hogy "az alumínium dobozok elavultak."
Bolygó Társaságnál még részletesebbek .
Egyes BEAM specifikációk saját tulajdonúak. A konferenciahívás során Lisa Kauke elmondta, hogy nem tudja feltárni a fal anyagának összetételét, sőt, milyen vastag volt a modul. [A Bigelow oldal 18-at javasol.] A NASA-n túlmenően nem látszik a szakértők által felülvizsgált adatok arról, hogy a modul hogyan képes ellenállni a törmeléksztrájkoknak, sőt, arra a kérdésre, hogy mi történik, ha a modul megrepedt, a NASA válasza egyértelmű volt: nem fog megtörténni.
"Alapvetően semmi sem fog történni" - mondta Rajib Dasgupta. "A BEAM egy robosztus törmelékréteggel rendelkezik a héján belül, de a robbanás nem lép be a BEAM szerkezeti rétegébe - nagy kiterjedésű vizsgálatot végeztünk, de a BEAM valóban képes ellenállni az űrtartalomnak és a mikrometeorit orbitális törmeléknek ugyanolyan mértékben, mint bármely más ISS modul. "
Gyakran, amikor történeteket készítünk a térről, megkapjuk a régi "miért ez a TreeHugger?" kérdés. Azonban ez egyértelműen nyilvánvaló előnyökkel jár. A kisebb tömeg kevesebb üzemanyagot jelent, és a Falcon rakéták kevés zöld kerozinon futnak.
Ez is egy lecke a minimalista dizájnban, amely egyenesen a Bucky Fullernek felel meg: mi a leghatékonyabb és legkönnyebb módja a kötetnek? A gömb, ami természetes egy felfújható. És mivel minden a térben nyomás alatt van, nagyon sok értelme van ahhoz, hogy a levegő működjön.
bigelow B330© Bigelow Aerospace jövőkép jövőbeli űrállomás modulja
De ez a csodatestnek talán értelme van a földön is; úgy hangzik, mint egy golyóálló szigetelő héj vagy felfújható otthonok, vagy talán egy új high tech yurt. Egy másik nagyszerű űrprogram a szétszóródásban. Emelje fel egy pohár tangot, és pirítsa meg a BEAM-ot.
VisszhangNasa / Echo szatellusz / Public Domain
A hatvanas években a felfújható műholdakról tudtak, amikor elindították az Echo-t; szerint Alexis Madrigal az Atlanti, „Az ok a felfújható vízi járművek egyszerű: ők a fény, ami azt jelentette, hogy nem kell annyi tolóereje a rakéta, hogy pályára.” És komolyan, hívták őket Satellóknak.




Ez a kis hidroponikus üvegház tiszta levegőt és zöldséget biztosít az asztalon



Derek Markham
2016. április 4-én
EcoQube Air© ADI
Teljes spektrumú LED-es világítással, automatikus hidroponikus rendszerrel, légszűrő rendszerrel és páratartalmú füstölővel, az EcoQube Air megígéri, hogy "javítja életminőségét".
Az Aqua Design Innovations EcoQube asztali aquaponics ökoszisztémája mögött álló emberek ismét egy másik módszert mutatnak be, hogy egy kis zöldséget és életet hozzanak a házban vagy az irodában, de ezúttal a növénynövekedésre és a "fényterápiára" összpontosítva az íróasztalnak EcoQube Air.
A termék lényegében egy mini-üvegház, fényekkel és talaj nélküli hidroponikus rendszerrel kiegészítve, valamint egy kétlépcsős légszűrő rendszerrel, amely egyaránt használható a szobanövények (vagy gyógynövények) gyakorlatilag bolond módon történő felhasználásának és módjának a levegő minőségének növelésében. Az EcoQube Air azt is mondja, hogy "fényterápiás eszközként" működik, hogy segítsen újra szinkronizálni a mi cirkadián ritmust, ami különösen fontos lehet egy olyan világban, amely tele van olyan elektronikus eszközökkel, amelyek nappal egész órában élénk fényekkel töltik életünket.
"Hiszünk abban, hogy az EcoQube Air segíteni fog az embereknek abban, hogy jobban érezzék magukat és javítsák otthoni és munkakörnyezetüket a természet befogadásával." - Kevin Liang, az ADI társ-alapítója és vezérigazgatója
Az EcoQube Air egyik legnyilvánvalóbb előnye, hogy talán a talpbetéteket nem könnyebben segíti, ha nem segíti az embereket, a levegőszűrő rendszer. A rendszerbe belépő beltéri levegő "HEPA-szerű" mechanikus szűrőn át szűrődik a pollen, a penész és a por, majd egy aktívszén szűrőn keresztül, amely további káros toxicitási elemeket távolíthat el a levegőből. Ezután a levegőegység belsejében lévő növény (ek) felé irányul, ami oxigénezik a levegőt, mielőtt a helyiségbe kerül. Az ADI szerint az egység kettős ventilátorai "450 köbméter tisztított levegőt keringenek óránként", vagy elég ahhoz, hogy a levegőt egy nappal háromszor kis helyiségben szűrjék.
Az Air természetesen saját alkalmazással is rendelkezik (amely természetesen világítási ütemtervet állít be, testreszabhatja a színsémákat, beállíthatja a saját cirkadián ritmust) (bizonyos időpontokban beállíthatja a fényeket, vagy bekapcsolhatja őket, és beállíthatja a színhőmérsékletet és a fényszintet), vagy csak a készüléket a helyiségtől vezérelheti.
"Az EcoQube Air használatával befolyásolhatja a saját biológiai óráját a telefonalkalmazással, így segít felfrissülni ébredni, enyhíteni az álmatlanságot, segíteni a jet lag-ot, javítani a termelékenységet és segít megelőzni a szezonális depressziót." - ADI
Az EcoQube Air mérete 8 "négyzet (20,3 cm) és 16" magas (40,6 cm), azt mondják, hogy nagyon kevés karbantartást igényel, és "automatikusan elkezd működni, ha be van dugva". Ma reggel indult el, a levegő már elfogyott a kezdeti adománygyűjtési célon a Kickstarteren , további 59 nap még mindig futni. A $ 139 USD-os szinteken a támogatók a kiskereskedelmi árat lényegében 60 dollárra csökkenthetik, és az egységek várható bevitelét 2017 elején kezdik meg.




Az év legjobb 10 szerkentyű története



Megan Treacy
2015. december 31
top gadgets 2015a TreeHugger segítségével
Mint minden évben, 2015-ben tele volt érdekes újításokkal és intelligens technológiákkal, amelyek segítenek nekünk fenntarthatóbb életet élni. Ebben az évben az olvasók úgy tűntek, hogy olyan cikkekről szólnak, amelyek otthonaik jobban fenntarthatóvá válnak - a hidroponikus kertek és az off-grid készülékek - és a szokásos módon a barkácsdobozok népszerűek voltak.
Vessen egy pillantást a 2015-ös tíz legfontosabb gadgetes történetre, hogy megtekinthesse az évet, és felidézzen néhány olyan történetet, amelyeket elszalasztottál!

10. A Raspberry Pi 2 itt és 2x gyorsabb

A kedvenc mikroszámítógép a barkácsok és a gyártók számára végül frissítést kapott, és ez nem okozott csalódást . Az új modellnek egy 900 MHz-es négymagos processzora van, amely nagyjából hatszor gyorsabb, mint az eredeti B modell, 1 GB RAM, ami kétszerese a memóriának, és teljesen kompatibilis a Raspberry Pi 1 -nel minden ilyen bonyolult projekthez álmodozva.

9. A Grove egy intelligens beltéri kert, amely lehetővé teszi a saláta növekedését egész évben

Ez csak egy a hidroponikus rendszerek történeteinek, amelyek felkeltették a figyelmüket. A Grove egy könyvespolc méretű termesztőállomás, amelynek három szintje van: a felső a növekvő szint, a középső egy vetőállomás és az alsó egy akvárium. A szakaszok együttesen olyan teljes ökoszisztémát hoznak létre, amely nem igényel sok emberi beavatkozást.

8. Az új modul lehetővé teszi az igény szerinti napenergia használatát panelek telepítése nélkül

SunPort napkollektor csatlakozó© SunPort
Ahelyett, hogy napelemes energiát termelt volna a helyszínen egy napelemmel, a SunPort nevű új szolárellátási modell egy olyan kis szerszámot használ, amely egy szabványos fali konnektorba csatlakozik, és lehetővé teszi a felhasználók számára a napenergia igény szerinti választását.

7. 14 egészséges élő apps, hogy segítsen elindítani a zöld új év

A 2015-ben az egészséges életmódban lévő alkalmazások hasznos listája az év legnépszerűbb. Most már jó ideje olvasni újra !

6. Az elektromos mosogatógép mindössze egy perc alatt megtisztítja az edényeket

YouTube / a cirkó kézi mosogatógépChen Levin / Videó képernyő befogása
Ez a kis counter-top dish tisztító volt népszerű és ellentmondásos. Néhányan bár ez trükk volt, míg mások úgy érezték, hogy ez egy lépés a helyes irányba -, hogy új, villamosenergia-mentes módszereket találjunk arra, hogy tisztán tegyük az ételeket, hogy megmentsük a vizet.

5. Ez az ingyenes alkalmazás segít azonosítani a körülöttetek lévő növényeket és állatokat

Derek írta ezt a nagyszerű app-ot : "A következő alkalommal, amikor azt mondod:" Kíváncsi vagyok, mi ez a növény? ", Talán nem kell túl messzire menned ahhoz, hogy megtudd, mert a ZipcodeZoo készítői új alkalmazást fognak nyújtani Önnek segítsen azonosítani a növények és állatok ezreit, felhasználva helyét és a szóban forgó faj megjelenését. "

4. A SnapPower irányjelzők a kimeneti burkolatokat a LED-es éjszakai fényszórókra irányítják (felülvizsgálat)

A nightlights általában népszerű hozzászólások, és van értelme. Mindannyian alacsony teljesítményű és egyszerű módot szeretnénk a házunk éjszakájára kijutni anélkül, hogy világos fényszórókat kellene bekapcsolnunk. Derek áttekintette a SnapPower LED irányjelzőit, és azt mondta, hogy "nagyon édes megoldás egy olyan energiatakarékos biztonsági / útmutató fényforrásnak, amely nem igényel semmiféle újracsatlakoztatást, vagy akkumulátorokat működtetni, és amely a csatlakozók számára egyértelműen más dugókat hagy maga után."

3. Az "öntöltő" kerékpár palack vizet távol a vékony levegőből

Retezár Kristof© Kristóf Retezár
A Fontas öntöltő vizes palack napkollektoros kerékpár tartozék, amely Peltier elemet használ víz előállításához. Alapvetően hűtő, két kamra, amely megkönnyíti a páralecsapódást és levegőt vesz be, amint a kerékpár mozog, amelyet lassítanak és lehűtik a gátak, amelyek lehetővé teszik a víz kondenzálódását és kialakítását. Elég jó!

2. A lábbal működő mosógép lehetővé teszi a ruhák tisztítását a hálóból

yirego le rács mosógépYouTube / Yirego / Videó képernyő befogása
Ez a kis, gyalogos mosógép mindannyian álmodott egy olyan életről, ahol a ruhák mosása minimális energiával megy keresztül. A Yirego Drumi 22 hüvelyk magas, és a pedál szivattyúzása közben egy kis ruhadarabot, vizet és mosószert indít a belső labda dobban. Hat-hét darabot, vagy 5 kilogramm ruhadarabot képes elszállásolni, ami azt jelenti, hogy egy négytagú család helyettesítője lehet, de alkalmas lenne egy pici otthonban élőkre, kempingutakra, főiskolára diákok vagy bárki, aki kevésbé akarja futtatni a gépet.

1. A malac Pi & Arduino az automatizált DIY vertikális hidroponikus kert agya

Az év legnépszerűbb gadgetes története volt ez a DIY intelligens kerti rendszer, amely két kedvenc dolgunk közül vett feleséget: a hidroponika és a Málna Málna. A Robotics Robotics Paul Langdon Robot Urban Farm System (RUFS) a legtöbb hardverboltról könnyen elérhető a magántulajdonú rendszer felépítéséhez, majd több Arduino mikrovezérlőt és egy Raspberry Pi-ot integrál az automatizáláshoz és a rendszer.


Haditengerészet, hogy folytassa a csillagok navigációját



Melissa Breyer
2016. február 22-én
 Égi navigációCC BY 2.0 Wikimedia Commons
Mi a teendő, ha a GPS sikertelen? Nézz az égre.
Feltételezhető, hogy az amerikai haditengerészetnek van néhány, az emberiség számára legfejlettebb navigációs berendezés. Annyira előrehaladott, hogy körülbelül egy évtizeddel ezelőtt megszüntették a haditengerészeti szolgálat tagjainak képzését a mennyei navigáció képzőművészetében. Kinek van szüksége számítógépre és szekvenciára?
A helyek megtalálása a csillagokkal évezredek óta nyúlik vissza; az ősi polinéziaiak csillagokat és konstellációkat használtak, hogy segítsék a csónakok óceánjainak több ezer mérföldére elhelyezett kanyonjaikat, jegyzi meg Geoff Brumfiel az NPR-ről . Ez egy kipróbált és igaz módszer arra, hogy átrajzolja az utat az egész vízen, és az egyiket, amelyet a 20. században használtak. De amikor a hadsereg az 1970-es években indította el a GPS-műholdakat, ez volt az égi közlekedés végének kezdete.
Vagy úgy tűnt.
De ahogy Brumfiel jelentette, az amerikai haditengerészet visszahozza a szextantt:
A haditengerészet és az amerikai hadsereg más ágai egyre inkább aggódnak, részben, hogy túlságosan függenek a GPS-től. "Minden katonai művelet szinkronizálásához használjuk, mindenütt navigálunk - ez csak az, amire az amerikai hadsereg nem élhet nélküle" - mondja Brian Weeden, egy korábbi légierő tisztje a Secure World Alapítvánnyal, egy nonprofit szervezet, biztonsági kérdések a világűrben. Egy nagy háborúban a GPS-műholdakat le lehet lőni. Vagy valószínűbb, hogy a jelzés elakadhat vagy feltörhet.
Emellett a Haditengerészet vissza akar térni néhány alapelemre. Az elektronikus navigációs rendszerek olyan kifinomultabbá váltak, hogy nem sok képzésre van szükség. Nagyon sok értelme van azoknak, akik a tengereken szolgálnak, hogy ténylegesen megértsék a fundamentumokat. (Az alábbi kép az 1728-as ciklopédián alapuló, 18. századi stílus alapjait vizsgálja.)
Égi navigációWikimedia Commons / CC BY 2.0
"Tudja, véletlenül követné a navigációs rendszert az autójában: Ha nem érted Észak / Dél / Kelet / Nyugat, vagy esetleg ahol megy, akkor olyan helyekre visz nem akarnak menni "- mondja Michael White, aki a haditengerészet képzését irányítja. Legalább egyszer az elmúlt 10 évben egy haditengerészeti hajó elfutott, amikor az elektronikus navigációs rendszer meghiúsult.
Miközben a haditengerészet azon döntése, hogy folytatja az égi hajózás tanítását, mindez a katonai felkészültségről szól, mégis inkább arra mutat rá, hogy költészetileg pontosan azt szemléltesse, mennyire radikálisan elvonja a technológiát a természeti világtól. Annyira bízunk az eszközökön, hogy az életen keresztül vezessenek bennünket, és azt kockáztatjuk, hogy elveszítjük azt a képességét, hogy megismerjük magunkat, és bizonyos természetközeli kapcsolatok határozottan elveszettek. Mikor volt az utolsó alkalom, hogy a fát mérföldkőnek érezte a vezetési irányokban, a felhőkre nézett, hogy felmérje az időjárást, vagy az égre nézett, hogy észrevegyék az utat?
Via NPR






A GPS néhány centiméterre pontos lesz



Megan Treacy
2016. február 15-én
precíziós gps-től centiméterig© UC Riverside
Amikor megállsz gondolkodni, elképesztő, hogy az integrált GPS technológia hogyan vált a mindennapi életünkkel. Folyamatosan használjuk, hogy útmutatást kapjunk, és számtalan okostelefon-alkalmazás használja azt, hogy javasolja a közeli éttermeket, mutasson meg minket, hogy milyen messzire járunk.
Az 1960-as évek elején kifejlesztett globális helymeghatározó rendszer lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy meghatározza a helyét a négy vagy több felső műholdvevő rádiójelének fogadásához szükséges idő mérésével. Az okostelefonokon, a navigációs rendszereken és más készülékeken a vevők kiszámíthatják a helymeghatározást és a sebességet ezen mérések alapján. A normál GPS pont 10 méteren belül pontos, míg a differenciálmű GPS pontossággal javítja az egy métert.
Bár ez már csodálatosan elegendő ahhoz, amit eddig a technológiát használtak, az önjáró autók még pontosabb helymérést igényelnek.
"A vezetés nélküli autók automatizálási és biztonsági igényeinek kielégítése érdekében egyes alkalmazásoknak tudniuk kell, hogy nem csak az autó sávjában, hanem abban a sávban is, ahol a sávban van, és folyamatosan nagy sebességgel és magas sávszélességgel kell tudniuk. az utazás időtartama "- mondta Jay Farrell, a Kaliforniai Egyetem villamosmérnöki és számítástechnikai professzora és elnöke , a RiversideBourns College of Engineering
Farrell és kollégái foglalkoztak ezzel a kérdéssel, és kifejlesztettek egy módszert a GPS-adatok feldolgozására, amely pontosságot ad néhány centiméterre. Ez a módszer nemcsak pontosabb, hanem számítási szempontból is hatékonyabb.

UC Riverside szerint "A megközelítés magában foglalja a GPS-vevő pozíciójának meghatározására használt egyenletek sorozatát, ami a centiméter pontosságának eléréséhez szükséges számítási erőfeszítést eredményez."
Ezt a továbbfejlesztett folyamatot nemcsak az önjáró autók fejlesztésére lehet felhasználni, hanem a repülés, a haditengerészeti navigációs rendszerek és a precíziós gazdálkodás fejlesztése is. Természetesen valószínűleg a szerszámokat, például az okostelefonokat és az intelligens órákat is elérhetjük, így még jobb helyadatokat tudunk nyújtani anélkül, hogy további feldolgozói erővel kellene rendelkeznünk.
Az önjáró autók navigációs rendszereinek fejlesztése érdekében ezt az új technológiát kombinálni kell egy inerciális mérőegységgel (IMU), hogy magas mintavételi arányokat és magas sávszélességet érjenek el folyamatosan. Eddig ez a kombináció nem volt lehetséges a nagyobb feldolgozási teljesítmény igényének köszönhetően, de mivel ez az új módszer több nagyságrenddel kevesebb számítást végez a GPS adatok feldolgozására, ez végül is lehetséges lehet.




Az automata fedett függőleges gazdaság naponta 30 000 fejes salátát termel



Derek Markham
2016. január 21-én
Spread vertical farm© Spread
Ez a farmerless gazdaság is aludni és napfényes lesz, hanem robotokra, LED-ekre és hidroponikára támaszkodva, hogy évente több mint 10 millió fejes salátát termeljen Japánban, Kyotóban.
A helyi élelmiszer-termelés jövője - legalábbis néhány sűrűn lakott területen - sokkal inkább egy gyárhoz hasonlít, mint egy mező, és jelentősen csökkentheti a munkaerőköltségeket, ha a mezőgazdasági termelőt a hurokból az automatizálás mellett veszi. A növénynövekedés rendkívül hatékony módszerei, mint pl. A hidroponika és az aeroponika, minimálisra csökkentik a vízveszteséget, valamint lehetővé teszik a víz újrahasznosítását és újrafelhasználását, valamint olyan energiatakarékos LED-világításokat , amelyek "növény-barát" a spektrumok csökkenthetik a beltéri gazdálkodási energiaszükségleteket, és az összeszerelési technikákkal összekapcsolva az év minden napján örökös betakarítást nyújthatnak, függetlenül az időjárástól.
Ez messze van a kertben vagy a szomszédos gazdaságban, de ez is egy olyan módszer, amely több ételt termel az egész év folyamán, közelebb attól, hogy hol fogják megenni. Ha télen friss salátát szeretne, és hideg időben éghajlaton él, akkor szüksége lesz saját fűtött üvegházára vagy beltéri termesztési helyére (és valószínűleg néhány kiegészítő világításra), vagy meg kell vásárolnia valakitől helyi szinten tenyészik, vagy valószínűleg (valószínűleg) egy olyan élelmiszerboltból vásárolja meg, amely távolról importálja a salátát. Tehát, hacsak nem kezdjük teljesen szezonálisan és helyileg (és talán a téli saláta táplálkozását), akkor a legtöbb ételmünk továbbra is meglehetősen hosszadalmas úton halad. Ennek fényében a városi bentlakásos gazdaságok,
Néhány évvel ezelőtt fedeztem ezt a korábbi félvezetőgyárat , amelyet naponta 10 000 fejes salátát termelő beltéri gazdasággá alakítottak át, ami hihetetlennek tűnik, amíg el nem olvastam a Spread nevű jövőbeli "Vegetable Factory" -ról, amely várhatóan képes lesz naponta mintegy 30 000 fejes saláta termését.
Az új létesítmény, egy 3,500 m2-es épület a Kizugawa-ban, Kyoto-ban (Kansai Science City) a nyár elején megtörik a talajt, és várhatóan első ültetvénye lesz 2017 őszén. Az új termesztő létesítmény a Spread első beltéri gazdálkodási iterációjára épít . A Kameoka, Kyoto , amely napi 21 000 fejes salátát termel, és egy újabb automatizálási réteget ad a termesztési folyamathoz, kiküszöbölve az emberi munkaerő szükségességét a palánták és a betakarítás közötti szakaszok számára, ami hatékonyan csökkenti a munkaerőköltségeket.
Spread szerint:
  • A munkaerőköltségeket 50% -kal csökkentették, mivel a termesztési folyamat teljes mértékben automatizálta a palántákat a betakarításig.
  • Fejlesztettünk alacsony költségű LED-világítást a házon belül, amelyek speciálisan a gyárakban dolgoznak. Ezek a lámpák is kevesebb energiát használnak, és nagyon hatékonyak, ami segített nekünk elérni azt a célt, hogy az új gyárban 30% -kal csökkentjük az energiafogyasztást.
  • Újrahasznosító, szűrő és sterilizálási rendszert hoztunk létre azzal a céllal, hogy a felhasznált víz 98% -át újrahasznosítsuk.
  • A recirkulációs szűrőrendszerrel csökkentettük a salátafejet 0,11 literre számított vízmennyiséget.
  • Nagy területű légkondicionáló rendszer (Hőmérséklet, páratartalom, CO2): lehetővé tettük, hogy a világ bármely pontján a zöldségeket ideális környezetben, a páratartalomra és a hőmérséklet optimalizálására fejlesztettük ki, amely a zöldségek növekedéséhez szükséges fotoszintézis segítségével.
Természetesen egyedül nem lehet a saláta, ezért a hatékony mesterséges mezőgazdaság egyik legfontosabb eleme, hogy megismerkedjen az ételek sokszínű választékával, amelyet a vállalat azt állít, hogy a növényi gyár rendszere bizonyítja.
És ha nem gondolja, hogy ha ez folytatódik, akkor a robottus feletteseink hamarosan mindent felügyelnek az élelmiszerláncban, Shinji Inada, a Spread elnöke azt mondta a CNN-nek, hogy a hagyományos gazdálkodás nem veszélyezteti ezeket a függőleges beltéri gazdaságokat:
"Nem hiszem, hogy a vertikális gazdálkodás átveszi az egész gazdálkodást, még mindig úgy gondolom, hogy a szezonális és a helyi zöldségek nagyon fontosak és egyedülállóak, és valami, amit magukban foglalnak.
"Üzletünknek és a meglévő gazdaságoknak együtt kell együtt élnünk, ha a globális élelmiszerhelyzetre gondolunk, szükség van erre a fajta gazdálkodásra."
Tudjon meg többet erről a projektről a Spreaden , vagy többet tudjon meg a függőleges gazdálkodásról az egyik legnagyobb támogatója, a Dickson Despommier lencse révén .


Agriculture technology: Cucumber Growing No.1 on The World







A lábbal működő mosógép már rendelhető előre



Derek Markham
2015. december 14
Drumi mosógép© Yirego
A villamosenergia-mentes és alacsonyvíztartalmú Drumi eszköz egyfajta mosási ruhát jelenthet anélkül, hogy óriási díjat kellene tennie a környezetben.
Ha inkább lemerítenéd a ruhák hatalmas mennyiségét a mosógépbe, be kell kapcsolni és el kell menni, ez a készülék valószínűleg nem az Ön számára, de ha hajlandó vagy egy kis erőfeszítést tenni a ruhák mosására, és csak apró rakományokat kell mosni, a Drumi nagyszerű eszköz lehet otthonának, függetlenül attól, hogy be vagy ki a rácsból. Megan májusban visszatért az egyedülálló kis ruhanemű kezdeti bevezetésébe , de most a Drumi csapat aktívan keres előre megrendeléseket és 2016 őszén kívánja szállítani az egységeket.
A Drumi manuálisan működő mosógép kis ruhák (~ 5 lb, vagy 2,26 kg) számára, ami egy hagyományos mosóvíz vizének csak egy töredékét igényli, és terhelésenként körülbelül 5 perc. A kis méret (20 "x 18" x 18 "/ 50 x 45 x 50 cm) és könnyű súlya (20 lb / 9 kg) tökéletesen illeszkedik a kis lakásokhoz, apró házakhoz, kempingekhez, rácsos otthonok, és mint bónusz, a mosó- és öblítővíz könnyen használható tájképző növények öntözésére.
Nyilvánvaló, hogy egy 5 lb terhelésű ruha nem túl nagy (becslések szerint egyetlen farmer vagy 6 t-shirt), így a Drumi nem cserélhető mosógép (bár lehet, attól függően, hogy mennyi mosoda, amit minden nap meg kell tennie), de ez jó lehet egy otthoni mosókonyha mosogatásához, vagy egy olyan ruhadarabhoz, amely soha nem tette a mosásba ezen a héten. És mivel némi könyökzsírra van szükség (nos, valójában a térdzsírok, úgymond), hogy ruhát tiszta legyen, ez nema lusta olyan emberek, akik nem hajlandóak arra, hogy tiszta ruhát kapjanak.
Itt van a pályán:
"Fedezze fel a személyes kényes ruházat újfajta mosatását, ez a dizájn megkérdőjelezi az általános mosodai élményt, miközben megoldja a kényes ruhanemű kézmosás közös komplikációit is .. A Drumi fenntartható megoldást kínál alacsony környezeti hatással, időt, energiát és pénzt takarít meg Ez nem csupán higiénikusabb, mint a közétkeztetés, hanem az idő töredéke is. "
Jelenleg a Yirego Drumi csapat arra törekszik, hogy elegendő finanszírozást bocsásson rendelkezésre az előrendelésekben, hogy piacra dobja az eszközt, és a 229 dolláros zálogköteles egységet foglal magában, és amegrendelések várhatóan 2016 októberében szállítanak támogatóknak. a manuálisan működő ruhanemű, de nem dobhat néhány száz dollárt a Drumi-nál, akkor mindig ezt a 10 dolláros DIY verziót építheti .
A Yirego-ról és a Drumi-ról további információ található a cég honlapján .

Drumi | World's Favourite Foot-Powered Washing Machine





Drumi Rate Tests



A Grove egy intelligens fedett kert, amely lehetővé teszi a saláta termesztését egész évben



Megan Treacy
2015. november 4
a liget© Grove Labs
A technológia egyre inkább a mezőgazdaság egyik fő részévé válik. A LED-es izzókat jelenleg nagy mennyiségben fogyasztják, és forradalmasíthatják a városi gazdálkodást . A világszerte gazdálkodók intelligens öntözőrendszereket telepítenek okostelefonokkal vezérelve. A technológia szintén felbukkant otthonunk kertjébe, számos okostelefonos rendszerrel, amelyek megmondják, mikor kell a növények vízét és még sok mást. Az elmúlt évek során sok intelligens kertészeti terméket láttunk, néhány hasznosat és néhányat nem annyira.
Egy új, automatizált otthoni kertrendszer találta a Kickstarter-t, és talán a legérdekesebb, amit láttam. A Grove egy könyvespolc méretű termesztőállomás, amely három különböző rétegből áll. A legfelső réteg a fő termőterület, ahol zöldeket, fűszernövényeket és apró gyümölcsöket, pl. Eper, paradicsom és apró paprika ültetik. A teljes spektrumú, állítható LED izzók biztosítják a fényt, és automatizálják a nap utánzását.
A középső szinten van egy kisebb palántaágy, ahol nagyobb növényeket lehet elindítani, és a mikrogreens, mint a búzafű is termeszthető.
Az alsó szint egy 25 literes akvárium. A halak tartalma a rendszer szíve, amely mind a vizet, mind a műtrágyát biztosítja a növények számára. A hulladékhulladék és az ammónia nitrátvá válik a növények számára, míg a növények tiszta vizet adnak vissza a halak tartályába. Teljes ökoszisztémát hoz létre, ahol a növények és a halak egymás hasznát élvezik.
A rendszert intelligens telefonnal felügyelheti és vezérelheti. Miután a felhasználó eldönti, hogy mely növények nőnek, az alkalmazásban választják őket, és a rendszer ezután az optimális beállításra van beállítva. Ezenkívül frissítéseket ad, és elmondja, mikor kell fellépni a növények betakarításakor, vagy amikor a halállománynak több halra vagy más gondozásra van szüksége, de a rendszer főként gondoskodik önmagáról.
Az alkotók azt mondják, hogy a palánták felhasználásával a fő termesztőállomás mellett a felhasználóknak állandó zöldellátást kell biztosítaniuk. Úgy becsülik, hogy a felhasználó minden héten akár két-három zacskó saláta zöldjét vagy nyolc-tíz fejes saláta egyenértékű betakarítását vetheti fel, és minden más gyümölcsöt, amelyet úgy döntesz, hogy nő.
A rendszer lenyűgöző, és nagyszerű oktatási darabot jelentene az otthonában vagy az iskolában, de ez is drága. Ha belépsz egy korai zálogjoggal, a The Grove 2,700 dollárért lesz a tiéd, de a Kickstarter kampány után körülbelül 4,500 dollárért jár. Ez azonban nem akadályozta meg az embereket a zálogjogból. A kampány már jóval meghaladta a 100 000 dolláros célt, és még 36 napja van.








A RePhone moduláris telefonkészlettel percek alatt felépítheti saját okostelefonját



Megan Treacy
2015. szeptember 29
rephone kit© Seeed
Van egy oka annak, hogy a gyártók és a bádogosok nagyon szeretik a Málna Palot . Lehetővé teszi számukra, hogy valami kicsi és egyszerű végtelen lehetőségeket hozzanak létre, és építsék fel mindazt, amire szükségük van. Ez a szabadság testreszabása egy olyan technológia, amely megfelel az Ön igényeinek pontosan elég erős.
Ez a premissza az, amit a RePhone gyártói próbálnak okostelefonokra vinni. A készletkészítők látták , hogy néhány nappal ezelőtt elindultak a Kickstarteren, és már messze felülmúlta adománygyűjtési célját. A moduláris nyílt forráskódú telefon készlet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen típusú kommunikációs eszközt fel tudjanak képzelni, nem csak egy telefont. Számos kiegészítő modul segítségével az RePhone egy olyan eszköz lesz, amely sokkal többet tesz lehetővé.
A 12 dolláros alapbefizetési felajánlás megkapja a RePhone Core Module GSM + BLE-t, egy apró számítógépes chipet, amelyet az alkotók állítólag a világ legkisebb System-on-Chip (SOC) a hordható és a tárgyak internetén. A kommunikációs protokollok, köztük a GSM, a GPRS és a Bluetooth (4.0 és 2.1 Dual mód), és támogatja a négysávos 850/900/1800 / 1900MHz frekvenciát a globális GSM hálózathoz való csatlakozáshoz.
ringtones kit egyedi© Seeed
A fő készlet a RePhone Kit Create, melynek RePhone Core Module GSM + BLE, egy hangmodulja, egy 1.54 "érintőképernyője, egy 520 mAh-es akkumulátor és két Kraft Paper cut-outje van, amit egy DIY tokba lehet bedobni. A Kraft Paper valóban nagyon tartós, és lehet varrni, mosni és rajzolni.
A 400 dollárért tett ígéretekkel egyre több modul kapható. Hozzáadhat GPS-t, mozgásérzékelőket, fényképezőgépet és így tovább, és mindegyik könnyen csatlakoztatható dugaszolható FPC kábellel, bár vezetőképes szálat vagy forrasztást is alkalmazhat.
A nyílt forráskódú szoftverkönyvtárak közé tartozik az Arduino IDE, a Lua és a Javascript nyelvek, vagy ha nem programozó, akkor húzza és húzza le a fájlokat, amelyeket letölhet és feltölthet a telefonra.
A RePhone telefonon keresztül kommunikálhat másokkal, de használható csatlakoztatott eszközként is, hogy olyan objektumokkal (és élőlényekkel) kommunikáljon és tartson füleket körülötted, mint a háziállatok, növények, játékok, motorkerékpár sisakok , kerékpárok, robotok, vagy akár drókok.
A Kickstarter kampány október 29-ig tart, és az alkotók ígéretet tettek arra, hogy a RePhone-t nem hozták forgalomba, amíg az összes donor nem kapta meg eszközüket, amely 2016 tavaszáig várható.


Az intelligens zuhanykészülék piacán két új bevétel hatalmas víztakarékosságot igényel



Derek Markham
2015. szeptember 10
e-zuhany© e-zuhany
Ez a két különböző megközelítés a vízmegőrzésre a zuhany alatt elakadhat a vízfelületen.
Az utóbbi időben számos új eszközt láttunk az udvaron és a kertben a vízvédelem érdekében , intelligensebb öntözéssel és sprinklerkezeléssel , internetkapcsolattal ellátott vezérlőrendszerekkel és környezeti érzékelőkkel , amelyek segíthetnék a felesleges vízhasználatot az otthonon kívül. De most úgy tűnik, hogy a trend eltolódott az otthoni vízfelhasználás kezelésére szolgáló eszközök fejlesztésében, és két új termék vette figyelembe a vízfogyasztásunkat a zuhanyzóban. Mindegyik egy kissé eltérő a vízvédelem szempontjából, és mindkettő akár 70% -os víztakarékosságot is igényel.
Az első készülék, az e-zuhany, passzív eszköz, a Nebia zuhanyfejhez hasonlóan , amelyhez nincs szükség extra energiabevitelre, és nincsenek törékeny részei, amelyeknek végül szükségük lesz. Azonban a kettő közötti különbség az, hogy míg a Nebia a vízcseppek felületének növelése és a vízfogyasztás 70% -kal történő csökkentése érdekében atomizálja a vizet, az e-zuhany légáramot von be a készülékbe, a venturi hatás segítségével "extrém turbulenciát" hoz létre és vízzel körülvett levegő "nanopubbles" -t állít elő, ami azt is állítja, hogy a vízfelhasználás 70% -át a zuhany alatt kell tartani.
Az e-zuhany egy nagy plusz , hogy gyakorlatilag bármilyen zuhanycsőhöz illeszkedik, és percek alatt telepíthető, nincs szükség vízvezeték-szerelőre vagy technikai know-how-ra. A másik az, hogy azt állítja, hogy nem befolyásolja a kemény víz miatt fellépő meszesedés vagy eltömődés (amit más víztakarékos zuhanyfejek számára is mondanak), és egy példátlan 30 éves garanciával rendelkezik.
Az e-zuhanyt Ausztráliában, a strandsugaraktól a katonai laktanyákig motelekig telepítették , így ez nem egy nem tesztelt eszköz, de annak érdekében, hogy lépést tartson a Down Under iránti igényekkel a feltaláló arra törekszik, hogy pénzt gyűjtsön egy amerikai termelési létesítmény megnyitásához. Ebből a célból jelenleg keres Kickstarter kampányt , és a $ 159 AUD (~ $ 112 USD) felajánlott támogatók kaphatnak egy ilyen víztakarékos eszközt, ami évente akár 400 dollárt is megtakaríthat a vízköltségekben.
A második új víztakarékos eszköz határozottan különbözik, mivel ez egy "intelligens" zuhany kiegészítés, beépített érzékelőkkel, amely a zuhanycső és a zuhanyfej között megy, és amelyet egy okostelefon alkalmazáshoz csatlakoztatnak.
Az EvaDrop készülék azt mondja, hogy képes érzékelni, milyen közel áll a zuhanyfejhez, és csökkenteni a vízáramlást olyan időkben, amikor kevésbé van szükség, mint például a hajmosás vagy a lábak borogatására, vagy csak arra várva, hogy a víz meleg fel. Szintén integrálja az érzékelőket és az adatgyűjtést a kísérő alkalmazással, lehetővé téve a felhasználók számára a vízhasználat és szokások nyomon követését, valamint az adatok összehasonlítását másokkal, akik szintén használják az eszközt.
Az EvaDrop azt állítja, hogy könnyen felszerelhető, hogy megfeleljen az összes szabványos 1/2 "-os zuhanycsőnek, hogy kompatibilis legyen a zuhanyfejek 90% -ával, és 50% -kal csökkentse a vízfogyasztást a zuhanyzóban. A készülék 9V-os akkumulátorral működik, amely várhatóan körülbelül egy évig tart.Az EvaDrop-ot eredetileg az Indiegogo- ban alapították ez év januárjában, és a vállalat nemrégiben a Shock Top's Shock 62,000 dolláros adományának A szárazságos kampány , amely segítséget nyújt az értékesítő szervezetek számára nyújtott kedvezményeknek és adományoknak, az EvaDrop 109 dollárért rendelhető előrendelésre.
Annak ellenére, hogy a víz és az energia lábnyomainak csökkentésére szolgáló hasznos technológia rajongója vagyok, sokkal inkább a kevésbé fejlett techno- lógiai megoldásoknak, mint például a régi iskola tüdõmodelljének (amelyet csaknem kizárólagosan éltünk a mi kis házunk, a vízfogyasztás alacsony, mint 2 gallon zuhanyonként), és szeretnék közvetlen összehasonlítást találni a módszer és néhány új eszköz között. Tehát a fogyasztói tudomány és a vízvédelem érdekében szeretném elmondani Nebiának, az e-Shower-nak, EvaDropnak és másoknak: " Én vagyok az áfonya. "

EvaDrop Smart Shower - World's first smart shower that saves water







8 Best Router Tables 2017



My mini table saw





Az okos technikai áttörés a LED-eket olcsóbbá tenné, mint az izzó



Michael Graham Richard
2015. szeptember 2
LED-ek minden színbenCC BY-SA 2.0 Flickr
Csak néhány évvel ezelőtt teszteltem a LED-es izzókat, amelyek mindegyike 100 dollárba került . Milyen gyorsan változnak a dolgok. Napjainkban sok jó minőségű 10 dollár alatt van , és néhány jó már 5 dollár alattis kezdõdni (néha kedvezményekkel). De ha ez a Floridai Állami Egyetem (FSU) áttörése kiteljesedik, hamarosan sokkal olcsóbb LED-es fényeket láthatunk, az új, energiatakarékos izzók középpontjában álló fénydiódák új, egyszerűbb gyártásának köszönhetően.
LED-es lámpák már olcsóbb, mint a izzólámpák, ha figyelembe veszik a villamos energia megtakarítás, de ha LED kaphat hasonló áron izzólámpák ennek köszönhetően, nem lesz semmi mentség maradt a lemaradók, akik még mindig pazarlás annyi villamos energiát hő formájában előállítása helyett világos ... És ha úgy gondolja, hogy ezek az emberek már nem léteznek, gondolkozzanak újra: a fénycsövek 70% -a az USA-ban még mindig nem hatékony modellek .
Az FSU felfedezésének lényege, hogy a 4-5 réteg helyett egyetlen réteg olcsó, kombinált szerves / szervetlen anyagot cserél, amely piros, zöld vagy kékre világít (vagy mindkettő együtt fehér LED-ekhez), és szobahőmérsékleten nem pedig a más folyamatokhoz szükséges magas hőmérsékleteken.
"A LED kutatók már csak három éve használják ezeket az új anyagokat, annak ellenére, hogy napelemekhez használják elég sokáig" - nyilatkozta az EE Times-nak az FSU ipari és gyártási mérnöki professzora, Zhibin Yu. "Más csoportok dolgoznak rajta LED-eken, de több rétegű anyagra van szükségük, ami megnehezíti a feldolgozást. [...]
"Az új új eszközszerkezetünk csak a szerves polimer és az aktív szervetlen vegyületek keverését igényli, ahelyett, hogy rengeteg réteggel bonyolult struktúrákat alkalmaznánk" - mondta Yu. "Ezért a folyamat olcsó és nagyon gyártható". ( forrás )
A világítás ilyen nagy energiafelhasználó a világon (beleértve a közvetett módon is, például olyan meleg éghajlaton, ahol a fények hőtermelést tesznek lehetővé, és ezáltal a légkondicionálás jobban működik), ezek az energiahatékonysági áttörések nagy hatással lesznek. Néhány nyereséget kétségtelenül olyan emberek fogják meg, akik olyan lámpákat állítanak fel, ahol korábban nem voltak, de biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ember nem bocsát 4x több fényt étkezőjébe, mert új, energiatakarékos izzókkal rendelkezik, amelyek csak 1/4 elektromos áram ...
LED izzók© Michael Graham Richard




Üdvözöljük az óriás akkumulátorok korszakában: a GE a mai napig építi fel a legnagyobb rácsméretű akkumulátorát



Michael Graham Richard
2015. augusztus 20
Az akkumulátor tárolásaPromo image PGE
Mindig nehéz megmondani azt a pillanatot, amikor egy hosszú távú trend elkezdődött, vagy amikor a fogaskereket valami másra változtatta. A modern szél- és napenergia-korszak évtizedekkel ezelőtt kezdődött, amikor az elektromos generáló szélturbinákat és a napelemeket először kereskedelmi forgalomba hozták, de azt hiszem, néhány évvel ezelőtt új fázisba léptünk, amikor a szél és a nap elkezdte versenyképes a fosszilis tüzelőanyagokat (először támogatásokkal, és most már nélkülük), és ezáltal a megnövelt kapacitás megawattjait felrobban. Tavaly láttuk, hogy a napelemes kapacitás 2000 óta 18,7X-kal nőtt, és a szél még jobban emelkedett, és azóta a számok még magasabbak.
De ha ez a szaggatott hatalom eljut a rácsba - ha nagy a szél és a nap a nagy területeken, akkor a változások bizonyos mértékig kiegyensúlyozottak, de soha nem lesz teljesen stabil - a rácsméretű energiatárolás iránti kereslet. Azt gondolom, hogy az áttérés korai napjaiban olyan raktárból származunk, ahol nincs sok raktár, olyanra, amely jelentős mennyiségű pufferrel rendelkezik a sokkok felszívására, rugalmasabbá és rugalmasabbá téve.
Tesla Gigafactory építés 2015. február 25Bob Tregilus és engedélyével / CC BY-NC-SA 4.0
Úgy gondolom, hogy ez az új korszak korai mérföldköve volt, amikor Elon Musk bejelentette szándékát, hogy "Gigafactory" akkumulátort építsen fel, amely annyi akkumulátort hozna létre, mint a világ többi része, amikor bejelentették, majd Tesla bejelentette a létrehozását egy Tesla Energy divízió , ami nem csak elektromos autógyártó, hanem egy játékos a raktárban. Míg a "Powerwall" elnevezésű otthoni tároló megoldás a legtöbb figyelmet kapta, a Tesla arra számít, hogy az elemek nagy részét a nagy kereskedelmi és közüzemi ügyfelek számára értékesítik (az alábbi képen), és ez teszi a legnagyobb különbséget a rácson.
Tesla Energy közüzemi mérleg akku© Tesla
Míg Tesla talán a leginkább látható játékos ebben a születőben lévő iparágban, sokan vannak, akik gyorsan felerősítik erőfeszítéseiket. Ez magában foglalja a GE-t is, aki az elmúlt néhány hónapban 39 MWh akkumulátortároló projektet mutatott be, köztük egy 30 MWh-ot, amely még a legnagyobb, Kaliforniában az Imperial Valley-ben, San Diego környékén 100 mérföldre fekszik. "A létesítmény segíti a hálózat rugalmasságát és növeli a megbízhatóságot az IID hálózaton a szolár emelkedés, a frekvencia szabályozás, a teljesítménykiegyenlítés és a fekete start képesség mellett egy szomszédos gázturbina számára" - mondja a GE.
Egy másik ígéretes technológia a folyadék-fém akkumulátorok, amint az itt le van írva . Ezek kevésbé érettek, mint a lítium-ion akkumulátorok, de a várakozásaink szerint működnek, és kereskedelmi szempontból versenyképes áron állíthatók elő, nagy mennyiségű energiatárolót tudnak kezelni a hálózathoz, és segítenek megváltoztatni a játékot a használat során a megújuló energiaforrásokból.
Megjegyzés: A cikk tetején lévő fénykép mutatja a Portland General Electric 5 megawattos lítium-ion energiatároló rendszerét a közüzemi Salem Smart Power Centerben, az Oregon-i South Salemben.
Via GE , GCC




Az üvegfesték lehűti a fém tetőket



Megan Treacy
2015. augusztus 17
üvegtest fém tetőkhözKépernyőfelvétel az American Chemical Society / YouTube-on
Míg a fehér-zöldtetők témáját újra és újra vitatták, nem sok vita folyik arról, hogyan lehet a legjobban fémtetőket és egyéb szerkezeteket hűteni.
A Johns Hopkins Egyetem Applied Physics Lab kutatói olyan megoldást találtak, amely nem csak fémtetős épületeket hűti le, hanem bármely fémszerkezet életét meghosszabbítja a haditengerészeti hajókról a játszótéri csúszdákra.
"A legtöbb autóban vagy házban használt festékek polimereken alapulnak, amelyek a nap ultraibolya fénysugarakban lebomlanak" - mondja Jason J. Benkoski Ph.D. "Így az idő múlásával kelnek és sárgulnak, a polimerek szintén hajlamosak az illékony szerves vegyületek felszabadítására, ami káros hatással lehet a környezetre, ezért a hagyományos polimer bevonatoktól a szervetlen üvegekig akartam lenni."
Annak ellenére, hogy az üvegnek minden megfelelő tulajdonsága van a felületek hűtésére és védelmére, mint például a fényvisszaverés és az erő, Benkowskinek meg kellett találnia az utat az üveg rövidítései miatt - főleg, hogy törékeny. A módosított kálium-szilikátot olyan vegyületévé alakították, amely a felületre permetezve erős és vízálló. A fémfelületek is kibővülnek és összehúzódnak, így nem reped.
Továbbá, mivel nem tartalmaz semmiféle szerves vegyületet, sokkal hosszabbnak kell lennie, mint bármely más festék bevonat - esetleg több száz év.
A bevonatot fehér pigmentekkel keverik, hogy tükrözze a napfényt úgy, hogy minden olyan felület, amelyre alkalmazzák, a levegő hőmérséklete vagy hűtése között marad. Ez nemcsak azt hivatja, hogy az épületek hűvösebbek legyenek, és a légkondicionálás iránti igény alacsonyabb legyen, de az is megnehezíti a fémfelületek élettartamát, mivel a szélsőséges hő hatására a fémszerkezet sokkal gyorsabb.
Jelenleg a festéket két évig tartó tesztelés céljából fejlesztették ki a haditengerészeti hajók számára, de a Benkoski azt várja, hogy sokkal több kereskedelmi alkalmazás lesz ezen túl.
Az új bevonatról videót nézhet az alábbiakban.


Az Űrállomás saláta valóban óriási levél az emberiség számára? Vagy az oroszok megverték őket?

Lloyd Alter
2015. augusztus 12
Gravitációs képernyő befogásaA Screen capture Sandra Bullock felfedezi saláta a kínai űrállomáson
Minden híroldal és blog az űrállomás saláta történetét felöleli. A Guardian: A nasa űrhajósai az űrben felszaporított saláta első falatait veszi: "Ízlik, mint a rucula". Még a Népszerű Tudományban is megjelent egy posztóra Az űrhajósok betakarják és enniük az első ültetett salátát.
Ami furcsa, mert azt gondolná, hogy ellenőrizni fogják saját archívumukat. A 2000. júliusi számában a Mir űrállomáson tettek egy turnét, és így írták:
űrsalátaNépszerű tudomány / Képernyőfelvétel
Egy másik cikk még pontosabb volt:
párizsi salátaMagic Universe / Screen capture
A Mir-nál nagyobb táplálékról szóló cikkek többsége a búzára utal, de nagyon világos, hogy ettek saláta zöldeket. Tényleg, Amerika. Először hamisítasz a Holdra, és ellopod az első helyet. Szégyenletes.




A mély tenger robotjai nyomon követik az óceánokat a szennyezés miatt



Megan Treacy
2015. július 20
mélytengeri vitorlázó© NOC
A víz alatti robotok a tudomány új hõsei közé tartoznak. Lehetővé teszik a tudósok számára, hogy olyan adatokat gyűjtsön a tengeri területekről, amelyek túl veszélyesek vagy lehetetlenek lehetnek a manned kézművesek számára. Nagy mélységben és kellemetlen környezetben, hosszú időn át tudnak menni.
Egy új vitorlázó-készletet 19 európai kutatószervezet csoportja fejlesztett ki, amely képes lesz mélyebbre menni, mint bármely más víz alatti robot, amely korábban megtörtént, 5000 méterrel a felszín alatt. A vitorlázók teljes fedélzeti érzékelőkkel vannak ellátva, amelyek folyamatos vízmintákat vesznek fel ott, összegyűjtik az ott lévõ ökoszisztémákra vonatkozó adatokat, valamint nyomon követik a szennyezett vizet.
Mivel több olyan iparág, mint a bányászat és az olajkutatás, továbbhalad a tengerbe a mélyebb vizekbe, ezek a vitorlázók aktívak lesznek, hogy megvizsgálhassák a műveletek hatásait mind az előtt, mind az után, hogy elkezdődtek.
Dr. Mario Brito, aki a projektet az Egyesült Nemzetek Nemzeti Oceanográfiai Központjából (NOC) vezette , azt mondta: "Az érzékelők fejlesztése és integrálása, amelyek ezen a mélységben dolgozhatnak, igazi kihívás lesz ... ez még nem történt meg, így a mögötte lévő tudomány valóban innovatív. Ezen túlmenően a vitorlázó szenzorok hatóköre jól illeszkedik az alkalmazások széles köréhez, mind a kutatás, mind az ipar számára. "
A kutatók a mélységbiztos szenzorok fejlesztésére összpontosítanak, valamint a vitorlázó szerkezeteken belül, amelyek képesek ellenállni a megnövekedett nyomásnak és a meghajtórendszernek.
Azok a dolgok, amelyek a helyükön vannak, a vitorlázók egyszerre három hónapig képesek mintát venni, hogy teljes képet kapjanak a tengerfenék biológiai sokféleségéről és egészségéről.
A kutatók azt tervezik, hogy 2019 szeptemberéig készen állnak a végső tesztelésre a délkelet-írországi helyszínen.
A BRIDGES nevű projektet az Európai Unió Horizont 2020 programja finanszírozza, amely kifejezetten a "tengerek és óceánok potenciáljának felszabadítására" összpontosít.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése