2018. szeptember 20., csütörtök

Mühelykiépítése VIII.












Mühelykiépítése VIII.

Szétszedhető mobil munkapad letölthető tervrajzzal


 2018. február 13. - kgl
mobil_munkapad.jpgEgy szétszedhető munkapad szinte bárhol elfér szétszedett állapotában, könnyen szállítható és percek alatt felállítható. Az asztal lapja kockákból van összerakva, így az sem foglal sok helyet, igény szerint bármelyik kockát kivehetjük például fűrészelésnél, így a munkadarab mindkét vége alá van támasztva. Ha körfűrésszel vágunk akkor a munkalap kockáit kicserélhetjük lécekre. Az asztal alapanyaga rétegelt lemez. A munkapad 3D-s Srechup tervrajza letölthető itt 


My Version of MFT Workbench


Precise Driling of MFT tabletop Holes


Workbenchtainer 2


Puzzle Workbench Development #1


gépsatúk

Homemade drill and router press. Guides


oszlopos fúró , és maró mű

Homemade drill and router press. General review


My CNC Router


Homemade Festool TS-55 based table saw



Homemade Festool TS-55 based table saw




szalagfűrész

Cheap DIY bandsaw (part 2 - protective cover)






Összecsukható útválasztó táblázat

Ez az aktatáska méretű csomag percek alatt egy teljes funkcionalitású benchtop router asztalra változik, és ugyanúgy gyorsabb lesz a tárhelyre.
A teljes méretű, állandó router asztal beállítása nagyszerű megoldás lehet - ha van helyed. De ha csak esetenként használ egy router táblát, vagy mobil megoldásra van szüksége, akkor ez lehet a válasz. Ez a benchtop eszköz minden olyan pontosságot és stabilitást kínál, amelyet egy teljes méretű útválasztó tábla esetén elvár. És amikor eljön az ideje, hogy tárolja az asztalt, vagy vigye el egy munkahelyre, csak távolítsa el az útválasztót, hajtsa fel az asztalt, és készen áll. Ez a gyors átalakítás egyedülálló kialakítás és könnyen hozzáférhető hardver miatt lehetséges. Az asztal oldalai a könyvhöz hasonlóan összehajlanak. Az elülső és a hátlapot menetes gombokkal rögzítik a helyére. Végül, a kerítés leválik a tetejéről, és ez lesz a fogantyú az asztal szállítására és tárolására.
Amit kapsz:
  • 8 oldal részletes lépésenkénti utasítás
  • 25 színes fénykép, illusztráció és felrobbantott nézet
  • Anyagok listája
  • Kiskereskedelmi források hardverekhez és kellékekhez

Kompakt router táblázata



Egyik sem







Ne tévesszen meg a kis méret. Ez a hordozható útválasztó tábla sok nagyszerű funkciót tartalmaz.
Akárcsak a nagyobb testvérek, egy kompakt router egy asztalba helyezése növeli sokoldalúságát. Két felemelő bővítmény meglepő mennyiségű munkaterületet biztosít. A támasz szárnyak a duplán a router bit tárolása alatt vannak. És amikor a munka befejeződik, mindegyik összecsukható egy kompakt dobozba, amely a polcra rakható. Ahhoz, hogy tegye le, hétvégén építheti.
Amit kapsz:
  • 8 oldal lépésről lépésre
  • 23 színes fotó és illusztráció
  • Részletes boltban bevált tippek és technikák


3-in-1 Multi Tool



Egyik sem


Útválasztó asztal, horoghorgász, szegélynyíró - ez a kompakt, könnyen építhető projekt mindent megtesz.
A pálma útválasztó egy nagy lyukasztót kompakt méretű csomagolásba csomagol. Ez megkönnyíti a használatát, és nagyobb ellenőrzést és nagyszerű láthatóságot biztosít. De néha könnyebb és biztonságosabb, hogy a munkadarabot az útválasztóhoz vezesse. Így átadtuk a pálmahurokunkat, és felépítettük az itt látható multitestet. Ez lehetővé teszi a munkát szűk darabokkal vagy apró darabokkal.És a kerítés és az egyedi útválasztó-beállítási rendszer lehetővé teszi, hogy gyorsan megállítsa a sorozatokat, mint például a dadákat vagy a hornyokat. Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően az eszköznek számos praktikus, beépített funkciója van. Először is, néhány munkadarab tartó támogatja a nagyobb állományt, amikor hosszú készletekkel dolgozik. Ezenkívül egy egyszerű szegéllyel összekötő kerítést is csatlakoztathat a négyszögletes él apró alkatrészekhez való gyors elhelyezéséhez. Végül az útválasztó lapot függőlegesen lehet beilleszteni a könnyen elcsúsztatható falségekbe.
Amit kapsz:
  • 9 oldal lépésről lépésre
  • Több mint 30 színes fotó, illusztráció és robbantott nézet
  • A bevásárlóközpontú tippek és technikák biztosítják a sikereket
  • Vágási diagramok, anyagok listája, kiskereskedelmi forrás projekt hardverekhez

Irat rendező készítése I.

6 Pocket craft folder for your Midori" (extra info)


II.

6 Pocket Craft Folder for your Midori Traveler's Notebook


III.

9 TNs: fast, cheap, and easy. 3. File-folder dashboard.


IV.

4 Pocket Midori Insert tutorial


V.

DIY Tutorial for My Favorite Traveler's Notebook 2-Pocket Folder


DIY Laminated Pocket Folder for Pocket Size Midori/Fauxdori Style Traveler's Notebook









Hogyan építsünk egy pincét a dacha - technológia és ötletek



Pince kőfalral
A pincészet egy szükséges épület egy magánházban és az országban. Különösen fontos azokon a régiókban, ahol a nyár rendkívül meleg. Még nem döntöttük el, hogy építenénk-e a dacha-ban, de csak abban az esetben találtam meg egy technológiát a pinceépítésre. A pince egy univerzális épület - nyáron hűl, és télen nem teszi lehetővé az élelmiszer-készletek befagyasztását. Plusz a pincében tárolhatja a termést télen. Általában a hőmérséklet kb. 1-2 m mélységben egész évben +7 fokos.

A pinceépítés szakaszai

Hogyan építsünk egy pincét a saját kezünkkel
A fenti kép a pincészet építésének egymást követő szakaszait mutatja - az ásatásoktól, a falazástól, a tetőszerkezetektől a belsőépítésig. Mindössze egy teljes körű, kiváló minőségű raktárhelyre van szükség, amely biztosítja a készlet megfelelő tárolását.
 

A pince sémája és méretei (hüvelykben)

Pince terv dimenzióval
Méretek hüvelykben, de könnyen átszámíthatók centiméterre, 2,5-gyel megszorozva. Használja ezeket a méreteket és megoldásokat, ha ugyanazt a pincét szeretné készíteni, mint a fotón.

A pincészet egyszerűsített verziója

  1. 2,5 x 2,5 m-es és 3 m mélységű ásatás.
  2. A vízelvezető árok elrendezése a kerület mentén.
  3. A homok feltöltése az aljára, egy réteg körülbelül 20 cm.
  4. Technológiai falak építése. Négy fa állvány sarkainál vezetünk. Felszúrjuk és rögzítjük a lapokat csavarokkal.
  5. A technikai falak belseje lapos pala.
  6. Betonfal építése.
  7. Betonpadló öntése.
  8. Az átfedés és a felmelegedés eszköze.
A kőpincészet belső terének
Annak érdekében, hogy nedvesség ne essen a pincébe , gondosan meg kell fontolnia a falak vízszigetelését - ehhez használjon tetőfedő anyagot, vízgömböt, vízüvegt.
Minta szakasznézet
Technológiai falak építése után beton- vagy téglafalakat építünk és betöltjük a betonpadlót . A falaknál habblokkok is használhatók.
A pince nem fagy , kötelező feltétele - a fal vastagsága legalább 15 cm, és a padló - 20 cm.
A pince ötvözete egy pajta
Ha betonfalakat készítesz, akkor meg kell erősíteni őket drótokkal kötött acél rudakkal . A fal többi része a zsaluzás szokásos betonozásának módja.
A betonfalak felállítása után a technikai és a betonfal közötti rést homokkal kell lefedni.
A pincét a lapok fedik le, és ezenkívül üveggyapot vagy más szigeteléssel szigetelték, majd vízszigetelt tetőfedő anyaggal. A mennyezetbe telepíteni kell a nyílást. Fentről a mennyezetre egy expandált agyagréteg kerül.
Temetés a zsákokról a földre
Az eredeti ötlet, hogy egy földalatti zsákból pincét készítsenek. Maga az építkezés a föld felszínét eredményezi, de ugyanakkor rendelkezik egy teljes értékű pincéjével.
a pincék gondolatát a táskákból
Minden egyes falazott gyűrű szögesdrótokkal van megerősítve, az építkezés kupolás. Egyébként, ha a homokot zsákokba öntik, egy bizonyos mennyiségű cementhez keverve, akkor az épület még a zsákok rothadását követően is állni fog!

Példa egy kész megoldásra

Amerikában vannak olyan cégek, amelyek a pincék készenléti formáinak megvalósításában vesznek részt. Nézd meg a promóciós anyagok példáját. Véleményem szerint nagyon környezetbarát és praktikus. A termékeket mindig lehűtik, és a villamos energiát nem költik el.
Készenléti űrlap pincére
A futurizmus nem nagyon közel áll hozzám, inkább hajlamos vagyok a hagyományos lehetőségekre. Következésképpen, érdekes pincék ötletével, gyönyörű bemeneti megoldásokkal állok rendelkezésére.

Ötletek a pince bejáratának kialakításához

 

Gyönyörű pincék a világ minden tájáról

 



gumiabroncsos föld ház

Como hacer una casa de neumaticos, How to Build a tire houses


ped palackos építés

habitacion de botellas tres lomas


La Casa de las Botellas


17 alkalmazás

17 Ingeniosas Formas De Reciclar Las Botellas De Plástico


100 alkalmazás

NEW 100 Ideas de tapas de plástico / botellas de plástico / Tutorial




HOGYAN KELL TELJESEN ÚJRATÖLTENI EGY 1LB "ELDOBHATÓ" PROPÁNPALACKOT



Nyár Itt van itt az ideje kempingezni! Átmegyek egy csomó apró 1 literes propán palackon. Használják a tűzhelyet, lámpákat, fűtőtesteket stb. 3 és 4 dollár között egy darabban, tényleg elkezdenek összeadni, nem is beszélve arról, hogy ha elkészült velük, akkor a hulladéklerakóba kerülnek. Nem több! körülbelül 30 dollárért feltöltheti az újratöltő állomást, és teljesen feltöltheti az üvegeket kb. 50 centért egy üvegért! 

Tudom, hogy mit gondolsz, miért építed ezt, amikor megvásárolhatod a tartályodra kész újratöltő adaptert? Korábban használtam egyet, de csak 2/3-a teljes palackot tölthet. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy teljesen kitöltse a palackot. ugyanúgy, ahogy eredetileg betöltötték a gyárat. és a negyed fordulati szeleppel, az újratöltési folyamat gyors és egyszerű.

Felelősség kizárása: ez a mód újratölti a hengereket. Nem állítom, hogy szakértő vagyok, és nem vállalok felelősséget a hibáért. FIGYELMEZTETÉS: KI AZ ÉRKEZÉSBEN, lehetőleg egy kis szellővel és közelben, lánggal, szikrákkal, ciszterekkel stb. A propán nagyon gyúlékony és ez veszélyes lehet, ha nem használsz józan észet. Ha felrobbansz, ne hibáztasd!


1. lépés: Az 1 literes henger anatómiája

Az 1 literes henger anatómiájának képe
Az 1 literes henger anatómiájának képe
Az 1 literes henger anatómiájának képe
Az 1 literes hengernek van egy nyomáscsökkentő szelepe. Ez egy olyan biztonsági funkció, amely felszívja a palack túlzott nyomását. Ezt a palack feltöltése során a gáz leeresztésére is használják. Nagyon hasonlít egy gumiabroncs szelepére.

2. lépés: A szelep

A szelep képe
A szelep A megfelelő propán csatlakozókból, egy 1/4 fordulatú szelepből és egy utcai könyökből áll, hogy az üveg megfelelő legyen. Találtam minden részét a helyi hardverraktárban. Biztos vagyok benne, hogy on-line rendelhető is.

3. lépés: A szellőztető eszköz

A szellőző eszköz képe
Már nem használom a gumiabroncs szelep szerszámát a kis tartály légtelenítésére. Biztonságosabb egy tűfogantyú használatával felhúzni a légtelenítő szelepet. A nyomáscsökkentő szelep gyárilag van beállítva. (ahogy az alábbi megjegyzésekben is megemlítjük.) nehéz visszaállítani ezt a beállítást, és megakadályozhatja a biztonsági szelep működését. a következő egy olyan kapcsolat, amelyet azóta találtam, hogy bemutatja az újratöltési folyamatot tű-fogókkal. (És igen, ez egy Harbor Freight szelep adapterrel érhető el, de sokkal könnyebb használni egy szögletes beállítást több helyiséggel.)

4. lépés:

Csatlakoztassa a szelepet, amelyet egy 5 gallon propán tartályra építettünk. Zárja le a negyed fordulati szelepet és nyissa ki a tartály szelepét. Ezután fordítsa meg a teljes beállítást.

5. lépés:

Csatlakoztassa az 1 literes hengert a szelepre, majd nyissa ki a negyed fordulatot. Itt kell a propán rohanni az üvegbe. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az 5 literes tartályt fordítottuk, folyadékot nyomunk az 1 literes hengerre. Helyezze be a gumiabroncsszelep szelepét a nyomáscsökkentő szelepbe, majd csavarja le a szelepet, amíg meghallja, hogy a propán el nem menekül a szelepen. Úgy találtam, hogy a leghatékonyabb módszer a szelep nyitása néhány másodpercig nyitva, majd bezárása. minden alkalommal, amikor ezt megteszi, hallani fogja, hogy folyékonyabb propán rohan a hengerbe.

6. lépés: Teljesen töltse fel a hengert!

Kép Teljesen töltse fel a hengert!
Folytatás: A gázt a palackból kivesszük ebben a kastélyban, amíg egy kis folyadékot nem szedünk ki a szellőzőnyíláson. Ha ez megtörténik, a henger teljesen megtelt. Csavarja le a nyomáscsökkentõ szelepet, amíg meg nem hallja. Kapcsolja ki a negyed fordulatszámú szelepet, és vegye le teljesen a feltöltött hengerét! egy teljes 5 gallon propán palack tölteni körülbelül 20 1 lb hengert.

Amikor elkészültem, az 1 literes henger tetejét egy kis fóliával vagy műanyag burkolattal fedtem, hogy a csatlakozót tisztítsam és a henger tele legyen. Ha megmenti a palackhoz kapott műanyag csatlakozó kupakot, ez még jobb. Ha több palackra van szükséged, ellenőrizd a tábort a szemétlerakóban, mindig vannak olyanok, akiket el nem dobtak az emberek, akik nem használják újra ...

Most pénzt takaríthat meg, és tarthatja a palackokat a földterület kitöltéséből. Tartsa a hengereket szárazon és tisztán. cserélje ki a hengert, ha rozsdásodik vagy szivárog. Kétség esetén hiba az óvatosság oldalán.




termékleírás






Shnozzle - SAFEST propán utántöltő adapter egy font tartályhoz Kis hengerek :

A Shnozzle lehetővé teszi az átlagos személy számára, hogy kis mennyiségű propánhengerét feltöltse személyes használatra. Az emberek ezt megtehetik a standard 20 lb - 50 lb propán tartály használatával, amelyet a BBQ grill szolgálnak. A Shnozzle lehetővé teszi a kempingezőket, a fogorvosokat, a vadászokat, a halászokat, a RV-felhasználókat, a futárszolgáltatókat és sok más embert, hogy pénzt takarítanak meg. A tétel csak személyes használatra használható. Az egyszer használatos hengereket soha nem kell kitölteni és viszonteladni. Mindig tartsa be a helyi szabályokat és előírásokat.
100% -os tömör sárgaréz építés
nagyobb, nagyobb és biztonságosabb, mint mások a piacon
Biztonsági funkcióval felszerelt, amely biztosítja, hogy SOHA ne töltse túl a kisebb tartályt.
Tartalmazza az Útmutató Útmutató
Termék fizet magának is csak néhány használatra!






TÖLTSE FEL AZ ELDOBHATÓ PROPÁN TARTÁLYT EGY STANDARD BBQ HENGERBŐL




Kép a Refill eldobható propán tartályról egy standard BBQ cilinderről


Újra feltöltem a kislányomat 1 font propán palackot egy nagyból. Megmutatom, hogyan ...


1. lépés: Biztonsági első & amp; lemondás

Felelősség kizárása : A propán használata esetén fennáll a veszély. Ha úgy döntesz, hogy ön maga töltse fel propántartályait, meg kell értenie, hogy saját felelősségére teszi. Ezek a palackok nem DOT jóváhagyásra vannak feltöltve. Ez azt jelenti, hogy a hengereket nem lehet a helyi propánnal ellátott benzinkútnál tölteni, és újra feltölteni. Ez a törvény ellen. A feltöltett hengereket nem lehet kereskedelmi forgalomban értékesíteni. És a kereskedelmi szereplők nem szállíthatják újra töltött hengereket az állami vonalakon keresztül. A hengerek összeszereléséhez mindenféle korlátozás és potenciális kötelezettség tartozik. Mindazonáltal tökéletesen jogszerű feltölteni őket személyes használatra.

Vannak biztonsági óvintézkedések, amelyeket az eldobható propánhengerek utántöltéskor meg kell tennie, és megfelelően kezelnie kell, és be kell tartania a legjobb gyakorlati biztonsági protokollokat.

# 1 Az újratöltési folyamatot mindig kívül kell elvégeznie.

# 2 Soha ne füstölje az egész folyamatot.

# 3 Ügyeljen arra, hogy ne legyen nyitott láng a területen.

# 4 Viseljen védőszemüveget és védőkesztyűt a biztonság növelése érdekében.

Ismét nem vagyok felelős semmilyen balesetért, ami akkor fordulhat elő, amikor feltölti a saját eldobható propán tartályát.


2. lépés: Amire szükséged lesz

Kép, amire szüksége lesz
Először is szüksége lesz egy propán tartály újratöltő adapterre Mr.Heaterről, amelyet Mac Coupler-nek is neveznek. Ezek könnyen elérhetőek az interneten az Ebay-en vagy a Cabela weboldalán.

Link az Ebay-hez: 
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=propane+refill&_sacat=See-All-Kategóriák

Link a Cabela számára: 
http://www.cabelas.com/prod- 1 / 0013259512325a.shtml

Szükséged lesz egy standard propán tartályra is, amely legalább 50% -os teljes, üres eldobható hengerrel, konyhai mérleggel és jegyzettömbvel rendelkezik, amely nyomon követi a hengerek súlyát. A biztonság kedvéért javaslom továbbá a biztonsági szemüveget és kesztyűt (nem látható a képen)


3. lépés: Ürítse ki az eldobható hengereket

Kép gyűjtése üres eldobható hengerek
Kép gyűjtése üres eldobható hengerek
Kép gyűjtése üres eldobható hengerek
Kép gyűjtése üres eldobható hengerek
Gyűjtöm az üres palackokat a kempingekből. A legtöbb ember elszállítja őket az újrahasznosító kosárban, amit gyűjtök. Én is összegyűjtöm a műanyag kupakokat, mert mindig tárolom a hengerem, hogy megvédjem a futófelületet és a Shreader szelepet. Keresse palackok, amelyek nem horpadások vagy rozsda és az is, hogy nem a régi (a gyártási dátum van ütve a palackok)

Vannak 2 típusú eldobható Tootles:

# 1 típusú műanyag bázis (Coleman típus)

Típus # 2 Fém A bázisra

inkább a 2. típusra van szükségem, mert a fémalap a műanyag sapkával, mint pl. Különböző üres súlyuk van, és ezt a 6. lépésben ellenőriztük


4. lépés: Chill üres cilinder

Kép a Chill üres cilinderről
Chill üres cilinder 1 órára a legjobb eredmény érdekében. Ez a művelet csökkenti a nyomást a hengerben. A henger feltöltéséhez nyomáskülönbséget kell létrehozni a kiadó és a vevő tartály között.


5. lépés: Meleg 20 font henger

Kép a meleg 20 font henger
Tegye a BBQ henger meleg vízben (nem forró) körülbelül 1/2 óra. Ez a művelet növeli a nyomást a szállítótartályban. Ha a palack a nap alatt meleg és napos nap, akkor hagyja ki ezt a lépést, erre nincs szükség.


6. lépés: Az üres cilinderek súlya

A súly üres cilinderek képe
Súlyozzuk az üres palackokat. Adom
az eredményt, miután súlyoztam a 24 tartályt:
1. típus Műanyag Base (Coleman Type) 
Átlagos üres tömeg: 384g
Ez azt jelenti, hogy a 100% -os teljes tartály 849g (384g tára + 465g propán)
Típus # 2 fém 
alapon Átlagos üres tömeg: 417g
Ez azt jelenti, hogy a 100% -os teljes tartály súlya 882 g (417 g tára + 465 g propán)


7. lépés: Az utántöltési folyamat

Az újratöltési folyamat leírása
Az újratöltési eljárás végrehajtásához tegye a következőket:

# 1 Csatlakoztassa a töltőadaptert a nagy tartályra 
ELSŐ

# 2 Csavarja ki az adapter kis köszönetét.

# 3 Fordítsa meg a tartályt, mint a képen.

# 4 Nyissa ki a szelepet. Az utasítás azt mondja, hogy hagyja nyitva 1 percig, de hallani fogja a propán áramlását 30-40 másodperc után. Amikor az áramlás megszűnik, csukja be a szelepet.

# 5 Fordítsa át ismét a nagy tartályt, és távolítsa el az adapter kis darabját. Néhány propán elhagyja az adaptert a folyamat során.

Ismételje meg a műveletet mindaddig, amíg meg nem töltötte az összes tartályt.


8. lépés: Tömeg utántöltésű henger

A súlytömlő hengerének képe
A súlytömlő hengerének képe


Súlyozza meg a palackot az eredmények ellenőrzéséhez: Az első képen egy 89 mm-es (797 g össztömegű),
897 g-os (teljes tömeg), 384 g (üres) = 413 g propán tömeg
413 g / 465 g = 888 vagy 89% teljes.

A második képen 87% -os (822g teljes tömeg)
822g (teljes súly) - 417g (üres) = 405g Propán tömeg
405g / 465g = .870 vagy 87% -ban töltött.

Soha nem töltöttem fel újra egy palackot 100% -nál többre, de ha ezt teszed, azt javaslom, hogy helyezz egy gázégető készüléket, hogy az extra gáz kiszabaduljon a biztonságos súlyig.


9. lépés: Ellenőrizze a szivárgást és tegye vissza a töltött hengereket

Ellenőrizze a szivárgást és tegye vissza a töltött hengereket
Miután újratöltette a hengereket, mindkét szelepre (szelepes szelepet és szelepet) csatlakoztassa a szelepeket, és ellenőrizze a buborékokat. Buborékok = szivárgás. Egy szivárgás soha nem történt velem, de jobb, ha nem véletlenül.

Az újratöltött hengereket kívülről csak óvintézkedések mellett tárolják, szivárgás esetén.

A képen látható védősapkát is elhelyeztem, hogy megvédjem a szálakat.

Sok szerencsét töltő.



Amazing homemade bench vise | woodworking project | Izzy Swan



20 Easy Woodworking Techniques! WoodArt




Miért van szükség minden faipari boltban?
Read more at http://www.woodesigner.net © WooDesigner

A pad vise egyértelműen egy nagyon sokoldalú eszköz a boltban. De a probléma nem azonnal nyilvánvaló HOGYAN nagyszerűnek kell lennie. Hány alkalmazás tényleg van? A pad vise olyan, mint egy igazán erős kézcsoport. Még ha valaki más is van, nincs olyan tapintása és stabilitása, amelyet a szájsebész kínál. Az alábbiakban egy Izzy Swan nagyszerű videója, amely a saját kedves asztallapját hozta létre, de először itt van néhány elképzelés arról, hogy ez a nagyszerű eszköz hogyan kínál Önnek, mint faipari munkát: RAGASZTÁS Ha ragasztót használsz egy famegmunkáló projektre, akkor a borogatás hasznos lesz. Bizonyos, kis ragasztással rendelkező projekteknél könnyebben lehet használni a padot, mint a bilincseket. Tipikusan gyors megnyitni, beállítani, majd becsukni a szájsebességet, hogy összefogja a két darabot. Ha a projekt pontos mérést és ragasztást eredményez - a pad vise állandóan tart, miközben ezt gondoskodik. SAWING LUMBER Néhány faipari munkás még mindig a hagyományos kézifűrészt használja. Lehet, hogy van egy csöve, amelyet meg kell vágnia a fémfűrészrel. Akárhogyan is ez az eszköz tartja a fűrészürt folyamatosan, miközben elkészíti a vágást. Ez egy nagyon megbízható módja annak, hogy tartsa a faanyagot, miközben elkészíti a vágást. Ön is meg tudja vágni a fészket és a tányérokat szabadon kézzel a darab rögzített. Határozottan - ez a verés próbál vágni egy darab fa, miközben egyik végét le a kezét. FÚRÁS Pontos lyukra van szüksége? Ez a sokoldalú eszköz segít! Létfontosságú lehet a pontosság és a pontosság fúrásakor. Ismét, ha egy kis darabot tartasz a kezeddel, a fűrészáru csúszkálhat, és a csúcson a korcsolyázáson átcsúszhat. SANDING A csiszolás, különösen egy kisebb fadarab esetében, nehéz - különösen akkor, ha csiszolópapírt használ. De még egy elektromos csiszolót, például egy orbitális csiszolót is. A szemfog minimálisra csökkenti a saját magára helyezett munkát, és megment egy rengeteg kézharisnyából. Ha valaha megpróbáltál egy véletlenszerű orbitális csiszolót egy kisebb darabra homokolni, tudod, hogy körbefordul a körbe, és átmegy a szobán. De nem, ha szorosra szorul. Sokkal biztonságosabb, mint a kezed. Tehát megakadályozza a harcot. VÁGÁS PVC ÉS CSÖVEK A csővezeték és a PVC sok fafeldolgozó üzletben van. Nem csak az elektromos, hanem a levegőellátásra és a porgyűjtésre is. A fafeldolgozó üzletben sokféle felhasználás létezik . A pad vise tökéletes lesz a vágás elvégzéséhez. Nézze meg ezt a nagyszerű videót Izzy Swan alatt. Nem drága és nagyszerű eszköz a boltodnak.

Read more at http://www.woodesigner.net © WooDesigner




DIY | Kitchen Cabinet Door | with a table saw | Izzy Swan



34 - Learn How to Make RAISED PANEL DOORS With solid wood. easy step by step



How to Set Up a Garage Workshop



munkapad

Ultimate Workbench + 10 Shop Storage Solutions



fűrészelés géppel

I Built A Miter Saw With A Drill And A Pallet!


DIY Glide Mitre Saw / Rail Free Chop Saw / Axial System


csiszoló henger

Building the Oscillating Spindle Sander - Salınımlı Rulo Zımpara Makinası



Build a table saw sled in 10 minutes | Izzy Swan


fűrészerés láncfűrésszel

(how to make) a simple homemade sawmill | Izzy Swan

https://www.youtube.com/watch?v=7vLvIjtahgo



Fűrészgép

Making A Wooden Band Saw Mill From Scratch - Full Build



alaszkai módszer

Turning a tree into lumber using a homemade Alaskan Mill



alaszkai fűrészgép

Homemade Sawmill #21 - CUTTING BOARDS!



asztali fűrész díszítő munkára

(how to make) your table saw do prutty stuff.

https://www.youtube.com/watch?v=UmmzfSCBDo4


feldolgozási hibák javítása

How to repair a woodworking mistake.



fúrógéphez asztal készítés

DIY - Drill Press Table of AWESOMENESS!!



Making a Mini Drill Press - Router Table -Spindle Sander (All in One) Çok Fonksiyonlu Dremel Tezgahı





szorítók fából

Woodworking - homemade "hold down toggle clamps

u.a.

Easy Homemade Toggle Clamps - from Paint Can Locking Ring

u.a.

Hold Down Toggle Clamp" - update!

u.a.

zzy Toggle Clamps - CNCnutz Episode 62

u.a.

New "Hold Down Toggle Clamp" and "WORLD RECORD"



4 lábú bak építése

Build These Super Strong Sawhorses



kasza kovácsolása

Blacksmithing - Forging a scythe







Körfűrész beállítása

 2018. augusztus 08. - kgl
furesz_beallitas.jpg
Egyetlen újonnan vásárolt gépünktől ne várjuk el, hogy gyárilag minden pontosan be van állítva rajta. A használt gépeinket is időnként ellenőrizni kell a beállításokat Az asztali körfőrészen a vezető horony és a fűrészlap párhuzamosságát és a steller párhuzamosságát kell ellenőriznünk egy mérőórával. Akkor kell állítanunk a gépen, ha 0.1-0.2 mm-től nagyobb eltérést mérünk a fűrészlap megjelölt pontján elöl és átfordítva hátul. 
A fűrészlap párhuzamossága minden gépen beállítható de van amelyiken ez nagyon nehéz, mert csak akkor lehet hozzáférni a motorhoz, ha felfordítjuk a gépet a feje tetejére, oldalára, vagy alámászunk ha lehet így viszont nem tudunk közben mérni is. A fűrészlapunk ütését is ellenőrizzük.  A méréshez olyan olcsóbb mérőóra is megteszi amely csak 0.1 mm pontossággal tud mérni, de az ügyesebbek akár egy tolómérővel is meg tudják mérni az értékeket. A fűrészlap döntésének végállásait is ellenőrizzük 45 és 90 foknál.




How to Align your Table Saw Blade // Woodshop Tips





Tökéletes asztali körfűrész



 2018. július 29. - kgl
asztali_korfuresz.jpg
Kozmas Bauer még 2017-ben készített egy asztali körfűrész gépet ami tökéletesen használható egy hobbiasztalos műhelyben. A fűrészlap tekerőkarral emelhető és dönthető az asztalban vezető horony van, és a steller is egyszerűen használható, a forgácselszívás is megoldott. A fűrészgép szinte teljes egészében fából készült pár fém alkatrészt  nem számolva. A gép motorjának egy erősebb kézi körfűrészgép motorját használta fel. Ilyen feladatra jó, ha nem a legolcsóbb és leggyengébb minőségű gépet választjuk ki. Mivel a gépet úgyis szétszedjük, a garancia el fog veszni, ezért jó minőségű használt gépet is beszerezhetünk hozzá.


Building my Compact Tilting Arbor Table Saw with Basic Tools





A tökéletes derékszög

 2017. szeptember 22. - kgl
derekszog.jpg
 Az üzletekben kapható derékszögekből van 10 darabom amit az évek során összevásároltam, mind különböző gyártótól és különböző méretű, a tenyérnyi vékony lemezből préselttől a méteres nagyságú darabokig. Egyszer nekiálltam ellenőrizni a pontosságukat egy kalibrált digitális szögmérővel, a legpontosabb derékszögem is 0.02 fokkal tért el a 90 foktól, a legrosszabb meg 0,9 fokkal. Ez elég siralmas, mert egy 2 méteres távolságon az eltérés így akár több mm is lehet. A mérési pontatlanságok meg mint tudjuk összeadódnak. Christopher Schwarz bemutat egy olyan szögmérőt ami rendkívül egyszerű, mégis tökéletes derékszög, de csak azért, mert beállítható. A szerkezete annyira egyszerű, hogy egy ilyet akár házilag is el lehet készíteni. 


Colen Clenton's Try Squares





Készítsünk mélységmérőt

 2017. május 01. - kgl
melysegmero.jpg
 Egy nagyon hasznos mérőeszközt készíthetünk magunknak amellyel be tudjuk állítani az asztali körfűrész lapjának, agy a marófej kiállását az asztal síkjából, Egy ilyen mélységmérő birtokában már nem kell mérőhasábokkal, tolómérővel, agy asztalos centivel méricskélnünk ami sok esetben pontatlan beállításra elég csak.


Make a Versatile Depth Gauge Jig | Distance Gauge Jig


marógép asztal

Make a horizontal router table



gépsatú 45fokos befogás

Making wooden angle vise



kézi sarok letörő gyalú készítés

make a Chamfer plane



sablonok körkivágó marógéphez

Routers Beyond Roundovers | I Can Do That!









Párhuzam jelölő készítése

 2015. december 24. - kgl
parhuzam_jelolo.jpgEgy jó párhuzam jelölő nagyon meg tudja könnyíteni az életünket, ha sorozatosan ugyanazt a méretet kell bejelölnünk több munkadarabon. A párhuzam jelölő lehet görgős élű és lehet tűélű amivel karcolni tudunk. Most egy pár darab tűélű párhuzamjelölőt készít Olly Parry-Jones. 


Making Marking Gauges







Gérvágós műhelyszekrény építése - 3 rész

 2015. április 18. - kgl
gervago_szekreny_epites_3.jpg Jay Bates nemrégiben készített egy nagyon profi gérvágó szekrényt aminek az első részét illetve a második részét már bemutattuk nektek. Most kiegészítésre került a gérvágó szekrény egy fix, de mégis állítható mérőléccel ami egyben egy vég ütköző is Ez is nagyon szép megoldás, mert jól lehet használni a pontosan megfelelő méretre  beállítható ütközőt. 




Super Easy Stop Block For A Miter Saw - 197







Gérvágós műhelyszekrény építése - 2 rész

 2015. április 02. - kgl
gervagos_szekreny.jpg
Eddig elég sok műhelyszekrény építését láthattuk már a videókon, de ennyire komolyan elkészített még nem volt, mint amit pár napja fejezett be Jay Bates. A szekrény alapanyaga rétegelt lemez.
A rengeteg fióknak köszönhetően minden apróságot el lehet rakni a szem elől, így nem porosodnak. A felül található nyitott tárolókba a sokszor használatos gépeket lehet eltárolni ami mindig jó ha kéznél vannak. A szekrénybe beépítésre került egy gérvágó munkaállomás is az elszívó csatlakozással. A szekrény középső része úgy lett méretezve, hogy ha a gérvágó géppel hosszú fadarabot akar vágni akkor a szekrénynek kell csak ütköztetni a munkadarabot és végig megvezeti azt a szekrény frontja. Egyedi fogantyúk készültek a fiókokra, ezzel szépen tagolva a nagy front felületet. 


Miter Saw Station Storage Boxes and Drawer Fronts - 196





Gérvágós műhelyszekrény építése - 1 rész

 2015. április 01. - kgl
gervagos_szekreny_1.jpg
Jay Bates egy új gérvágó szekrény építésébe kezdett pár napja. Rétegelt lemezből készül a teljes szekrény, egy gérvágó munkaállomás is lesz benne beépített elszívóval. A szekrény a jelek szerint jó nagy lesz, és rengeteg tároló fiók lesz benne. Nagy teherbírás érdekében a hatalmas fiókok két sorban kaptak teljes kihúzású fióksínt. A fiók terhelés próbája is megtörtént. 

Miter Saw Station Storage Drawers - 195







Derékszögek készítése

 2017. január 08. - kgl
derekszog.jpg
Marius Homberger egy pár darab talpas derékszöget és 45 fokos rögzíthetős szögvonalzót készített a pantorouter gépéhez. Nagyon pontosra tudta elkészíteni őket, amit az átfordítós ellenőrzéssel lehet letesztelni illetve a fény felé tartva egy gyárival összefogva a hibákat, szögeltéréseket lehet azonnal kiszűrni. 

Making Squares for Woodworking



gyorsdaraboló 90 – 45 fok
sarokcsiszolóra

Angle Grinder Sliding Cutting Jig // Kızaklı Avuç Taşlama Standı



furat csiszoló

Building the Oscillating Spindle Sander - Salınımlı Rulo Zımpara Makinası







Vékony csíkok fűrészelése digitális vezetővel

 2017. október 11. - kgl
digitalis_vezeto.jpg Ha vékony fa csíkokra van szükségünk akkor a legpontosabb megoldás az, ha a leeső csíkok vastagságát egy görgős vezető segítségével be tudjuk állítani a körfűrészen. A csík vastagságát pontosabban be tudjuk állítani, ha egy digitális mérőt szerelünk a vezetőre. A vezetőt a fűrészgép asztal nútjába rögzítjük, majd a görgőt hozzáérintjük a fűrészlaphoz,és nullázzuk a műszert, utána már csak be kell állítanunk a szükséges vastagságot. Az LCD-s kijelzőt egy gumiabroncs futófelület-mélység mérő műszerből is felhasználhatjuk a digitális vezetőnkhöz.


Digital Thin Strip Ripping Jig





Mikró beállító körfűrészre

 2014. augusztus 28. - kgl
mikro beallito.JPGAz asztalos iparban sokan mondják, hogy bőven elég a mm-es pontosság, de aki már kénytelen volt összecsiszolni például egy szekrény pontatlanul levágott alkatrészeit az hamar rájön, hogy nem elég a mm-es pontosság, hanem a tized mm-es pontosság is néha nem elég. Ilyenkor jön jól egy olyan beállító szerkezet amivel akár század mm-es pontossággal is be tudjuk állítani a körfűrészünk vezetőjét. 


Micro Adjust Your Table Saw

https://www.youtube.com/watch?v=x59UrhCbA8M


Moduláris csuklós szerszám

 2018. június 09. - kgl
csuklos_szerszam.jpg
James Biggar a Moduláris csuklós szerszám nevet adta a nemrégen készített gépének. Mint ahogy a nevében is benne van csuklós tagok biztosítják a gép mozgását és egy sarokcsiszoló van rögzítve a gépbe, melybe többféle feladatra lehet befogni vágókorongokat. Fém és fa vágására egyaránt alkalmas a gép és a cserélhető gépek  és korongok miatt nevezi modulárisnak, mivel lehet használni fágásra, fúrásra marásra a gépet a megfelelő szerszámmal felszerelve. A gép használata biztonságos ha jól van megépítve és jó, hibamentes keményfát használnak az építéséhez, ügyelve a megfelelő méretezésre.  Csak nagy gyakorlattal rendelkező hobbiasztalosnak ajánlom a megépítését. A gép tervei itt érhetőek el : https://www.resystech.com/modular-tool-guide-system.html


Building A Modular Articulated Tool Guide System - Version 1



u.a. Fémből

Slide Saw With Angle Grinder Diy





Összecsukható asztali körfűrész

 2017. december 05. - kgl
osszecsukhato_korfuresz.jpg
 Már sok asztali körfűrész építésről készült videót osztottam meg veletek, és összecsukható asztalokról is volt már pár videó, de a kettő párosításával most találkoztam először. Érdekes és rendkívül egyszerű ötlet a párosítás, alkalmi barkácsolóknak ajánlom elsősorban. A gép asztalát összecsukva nagyon kis helyen tárolható ha nincs szükség a gépre. A biztonságos használat érdekében olyan zsanért kell használni az építésnél, amely képes megtartani az asztalra helyezett nagyobb súlyt is. 




orld´s Smallest Portable Table Saw?





4 in 1 Knock Down Workstation





Összecsukható körfűrész bővítés

 2018. május 20. - kgl
koruresz_asztal.jpg
Joung Je sok videóját megnéztük már, a nagyon precíz és szép munkákat készített. Most egy viszonylag egyszerű körfűrész asztal bővítést készített ami szükség esetén összecsukható, hogy kisebb helyet foglaljon. A bővítő asztal vázát építőipari fából készítette, és az asztallapnak egy MDF lapot használt. Az asztallap tetejére egy vékony dekorit lapot ragasztott fel kontakt ragasztóval, hogy könnyebben csússzon rajta a fa, és könnyebb legyen takarítani is.


Make a folding outfeed table

https://www.youtube.com/watch?v=PtoL1xqOk7M

Körfűrész asztal bővítés

 2016. november 16. - kgl
korfuresz_asztal.jpg
Hazánkban is igen kedveltek a hobbi kategóriás asztali körfűrész gépek. Sajnos ezeknek a gépeknek a gyári asztal bővítői általában vékony vaslemezből vannak és nagyon gyenge kitámasztók tartják ezeket. Ezen kívül a gyári bővítőkkel is kicsi a használható asztalfelület, nagyobb tábla anyag vagy hosszabb léc megtartására alkalmatlanok. Most egy olyan asztal bővítő megoldást láthattok ahol a meglévő nagy műhely asztalra lehet felszerelni a körfűrészgéphez házilag készült asztal bővítőket, így már akár nagy tábla anyagot is tudunk fűrészelni kényelmesen. Nagyon ötletes és egyszerű megoldás.

Table Saw 'Table' Build - Jimbos Garage





Szétszedhető mobil munkapad letölthető tervrajzzal

 2018. február 13. - kgl
mobil_munkapad.jpgEgy szétszedhető munkapad szinte bárhol elfér szétszedett állapotában, könnyen szállítható és percek alatt felállítható. Az asztal lapja kockákból van összerakva, így az sem foglal sok helyet, igény szerint bármelyik kockát kivehetjük például fűrészelésnél, így a munkadarab mindkét vége alá van támasztva. Ha körfűrésszel vágunk akkor a munkalap kockáit kicserélhetjük lécekre. Az asztal alapanyaga rétegelt lemez. A munkapad 3D-s Srechup tervrajza letölthető itt 



Megjelenítés mappában 


My Version of MFT Workbench









Szétszedhető mobil munkaasztal

 2016. augusztus 20. - kgl
mobil_munkaasztal.jpg
Ahogy az ember korosodik, szeret kényelmesebben és biztonságosabban dolgozni még akkor is ha ki kell települnie a műhelyből. Ilyen esetekre nagyon jó megoldás egy szétszedhető mobil asztal amit egy kalapács segítségével vagy kézi erővel össze lehet rakni és szét lehet szedni elemi darabjaira, nincs ragasztva, és nincs sehol sem csavarozva, így pillanatok alatt összeállítható vagy szétszedhető. A most bemutatott asztal nagyon kis helyen elfér használaton kívül szétszedve, így könnyű szállítani is, mégis igen stabil munkafelületet biztosít a kényelmes és biztonságos munkavégzéshez felállított állapotában. Akár körfűrészt vagy felsőmarót is beépíthetünk az asztalba, így igazi mobil munkaállomást hozhatunk létre vele pillanatok alatt. 

My Version of MFT Workbench

kör kivágó maróhoz

Training Router Techniques







Fióksínes szerszám élező

 2018. augusztus 23. - kgl
szerszam_elezo.jpgA hónap elején már mutattam nektek egy görgős élező készítését, de ma egy sokkal praktikusabb élezőt láthattok. Ez golyós fióksínekre épül és emiatt nem tud megbillenni oldalra semmit, így teljesen sík élet tudunk élezni a vésőinkre vagy a gyalukésünkre. Hatalmas előnye ennek a megoldásnak, hogy az élező követ több pozícióba tudjuk mozgatni, így egyenletesen fog kopni. Keressük meg a legszélesebb élesítendő szerszámunkat és attól szélesebbre készítsük el az élező sablont. 


Guia de afilado para formon



Hazlo Tu Mismo! Sierra de Mesa, Caladora y Estacion de Enrutador



Mini Router Table



Benchtop Router Table DIY



Körfűrészlap élezés

 2018. június 19. - kgl
elezo_sablon.jpg
Egy ötletes és egyszerű körfűrészlap élező módszert nem is olyan egyszerű kitalálni, de ha már valaki videóra is vette azt érdemes alaposan megnézni mert nem tudjuk mikor lesz rá szükségünk. Aki jól megnézi a körfűrészlap fogait az láthatja, hogy az egymást követő fogak élezése hogyan tér el az előző fogtól. Ezek alapján olyan élező sablonra lesz szükségünk amellyel be ehet állítani a megfelelő szögeket az egyes fogak élezéséhez és szépen párosával lehet léptetni az élezőt. Van olyan fűrészlap élezés ahol nem 2 lépést kell léptetni, hanem hármat, mert három féle fog élezést kell készíteni. ezt a fűrészlap alapos vizsgálatával tudjuk megállapítani.

Самодельный заточной станок дисковых пил в гаражной мастерской на канале Столярные Мастера





Görgős gyalukés élező

 2018. augusztus 13. - kgl
gyalukes_elezo.jpg
A gyalukések élezésénél a legtöbb problémát az okozza, hogy nem megfelelő szögben tartjuk a gyalukést. A gyalukések élszöge 25-45 fok között szokott lenni a gyalu típusától függően. A legtöbb gyalukés 25 fokos éllel rendelkezik. Ha növeljük az élszöget, akkor nehezebb tolni a gyalut, ha csökkentjük akkor hamar kitompul az éle. egy nagyon egyszerű gyalukés élező sablont mutatunk amivel mindig az előre beállított élszöget tartani tudjuk az élezés során. 

Como hacer tu propio afilador para cuchillas de cepillos





Kínai gyalupad

 2018. augusztus 20. - kgl
kinai_gyalupad.jpg
A mai posztunkban egy kínai kisüzemben készülő asztalos gyalupad készítését nézhetjük meg. Látszik a videóban a munkások mozdulatain, hogy ez nem az első gyalupad amit készítenek, valószínűleg már nagyon sok került ki a kezük alól. Az elkészített gyalupadot akár az ideális asztalos gyalupadnak is nevezhetjük, hiszen minden olyan funkciót beleépítettek, amire munkánk során szükség lehet. Tökéletes alkotás, precíz munka.  Egy ilyen súlyos gyalupadot én is elfogadnék. 


9分钟看懂木工桌怎么做 | 理木工坊自制 CHINA?￰゚ヌᄈ





8 GENIUS DIY TOOL IDEAS





Gyors kioldású satu mechanika

 2018. július 26. - kgl
gyorskioldasu_satu.jpg
Akik asztalos satut szeretnének építeni a munkaasztalukba azoknak el kell gondolkodniuk azon, hogy milyen megoldást használjanak a satuhoz. A legegyszerűbb a menetes szár és egy anya használata, de ezt nagyon sokat kell tekerni a megfelelő pozícióba. Egy egyszerű megoldással viszont el tudunk készíteni ugyanezen anyagokból egy gyors kioldású satu mechanikát. Ezzel a megoldással összetoljuk a megfelelő méretre a satupofákat és máris szoríthatjuk egy két tekeréssel. 

Easy Quick Release Vice Mechanism



Quick Release Vice Build - The Mechanism - Part 1



Homemade Quick Release Vice











Maró sablon méretezés

 2018. augusztus 05. - kgl
zsaner_sablon.jpg
Akik most ismerkednek a marógépükkel azoknak gondot jelent, hogy hogyan kell kiszámolniuk egy adott mérethez a marósablon lyukának méretét, például egy zsanér bemarásához. A feladat padig nagyon egyszerű, a vezetőgyűrű külső méretéből csak le kell vonni a marófej átmérőjét és ezt kell hozzáadni a zsanér méreteihez. Ezzel a méretekkel kell elkészíteni a marósablon lyukát. 
Például a zsanér hossza 60 mm, a vezetőgyűrűnk külső átmérője 12 mm és a marófej átmérője 8 mm akkor 12-8=4+60=64 mm. A sablon lyukának hossza így 64 mm kell hogy legyen. 

Копировальная втулка для фрезера. Duplicating sleeve for router





ФРЕЗЕРНЫЙ СТОЛ СВОИМИ РУКАМИ СКЛАДНОЙ КОНСТРУКЦИИ - ЧАСТЬ 4 (FOLDING TABLE FOR ROUTER MACHINE)





Oszlopos fúrógép és marógép - 3 videó

 2017. október 23. - kgl
oszlopos_marogep.jpg
Ma 3 videó lesz egymás után a cikkben. Egy barkács oszlopos fúrógépet bárki meg tud vásárolni mert elég olcsók, de sajnos a méretük elég kicsi, a motorjuk elég gyenge teljesítményű, így csak apróbb munkákra használható. A Mirock's Woodshop feltöltője ezért készített magának egy nagyobb oszlopos fúrógépet amibe kézi fúrógépet és felsőmaró gépet is be tud rögzíteni, így marásra is és fúrásra is tudja használni a gépet. A munkadarab rögzítéséhez is készített két irányban mozgatható satut, így a marási műveleteket is pontosan tudja elvégezni.Alaposan átgondolt gép született így, ajánlom a figyelmetekbe. Az első videóban a gépet mutatja be, a másodikban a maró satut készíti el, a harmadikban mérővonalzókkal egészíti ki a gépet a pontos használhatóság érdekében.

Homemade drill and router press. General review



Homemade drill and router press. Guides



Homemade drill and router press. Scales



csapozó asztal fűrész gépre

Building The Ultimate Box Joint Jig



fiókok csapozó asztala

How To Make The Advanced Box Joint Jig (from MDF)



csapozó sablonok

Woodworking: How to make the BEST and EASIEST box joint / finger joint jig. FREE plans!



csapozás

44 - Box Joint - Finger Joint Jig One hour Build ONLINE CLASS



39 - Extreme Crosscut Miter Dado Table Saw Sled with Removable Zero Clearance Insert Plates 4K video



satú gyorsbeállás


AMAZING NEW DESIGN VISE QUICK RELEASE MODULE VERSION 2

u.a.

MATTHIES AUTO QUICK RELEASE FOR VISE VERSION 1



u.a.

How To Make A Woodworking Vise / Quick Release



gyalúpad satú

Installing a Nicholson Style Vice





Fúróasztal oszlopos fúrógépre

 2017. február 08. - kgl
furogep_asztal.jpg
 Izzy Swan nem volt megelégedve az oszlopos fúrógépével, kicsi a munkaasztala, magasság állításnál lötyög-kóvályog oldal irányban és elég nehéz felfelé tekerni a munkaasztalt. Sajnos a legtöbb oszlopos fúrógép ilyen, nem is nagyon van kivétel ami ezeket a hibákkal nem rendelkezne. Ezért úgy döntött Izzy, hogy kicsit átalakítja a gépet, egy új nagyobb munkaasztallal melyet oldalirányba is állítani lehet így csaphornyokat is tud marni a géppel. Az oldalirányú kóválygást nem tudta megszüntetni de motoros asztalemelést készített, így jóval gyorsabb és könnyebb az asztal állítása.


DIY - Drill Press Table of AWESOMENESS!!



Házi készítésű zsákfurat fúró

 2016. január 15. - kgl
kreg_furo.jpg
A Kreg zsákfurat fúró készleteit nem kell bemutatnom, azt minden hobbiasztalos ismeri már, hiszen rengeteg videóban láthattátok amint zsákfuratokat készítenek ezekkel. A Kreg többféle készletet árul, de mindegyik ára elég magas. Aki szeret gépet építeni az fogja igazán értékelni a következő kis fúró készüléket amivel meg lehet spórolni a Kreg készletet, csak a fúróját kell megvenni, a fúráshoz meg használhatjuk a műhelyünkben lévő bármelyik fúrógépet. Hatalmas előnye ennek a kis házi készítésű zsákfurat fúró gépnek, hogy rendkívül gyorsan lehet vele furatokat készíteni, mert egy menetben rögzíti a munkadarabot és fúrja a lyukat.


Homemade "Kreg Jig"Pockethole Machine Drilling Hardwood 4

DIY Pocket Hole Machine

Pocket hole jigs, radical design change!

marólift építése

Wooden router lift



Building the tilting router lift



Tilting router lift design



vonókés pad





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése