2018. szeptember 26., szerda

Határainknál megállt az idő










Határainknál megállt az idő




"Mint a mágia": A tudósok megtalálják a módját, hogy újra megújítsák a régi emberi sejteket







Megjelent ideje: november 9, 2017 09:02Módszer: 10 nov. 2017 08:10




De a magyarnak pusztúlnia kell !!!

Kell a hely a betelepűlő kazároknak , de miért nem jöhetnek együtt a migránsokkal , és csak úgy , hogy egymás mellet lakhatnak !!!!
Ha nem tetszik nekik még a cigányságot is melléjük kell telepíteni , hogy békességben éljenek !!!

"Mint a mágia": A tudósok megtalálják a módját, hogy újra megújítsák a régi emberi sejteket
© Andrzej Wojcicki / Getty Images
  • 1
A tudósok felfedezték, hogyan lehet újra fiatalodni a régi emberi sejteket a megfiatalítás révén. Ez egy izgalmas felfedezés, amely megváltoztathatja az emberek életét.
Az Exeter-i Egyetem és a Brighton-i Egyetem kutatói megtalálták, hogy megújíthatják a sejtes sejteket, sejteket, amelyek leállítják természetes növekedési ciklusukat, és újra eloszlatják azokat. A kísérlet megállapította, hogy nemcsak fiatalabbnak tűnnek, hanem úgy is viselkednek, mint a fiatalabb sejtek.

"Amikor láttam, hogy a kultúra táljában lévő sejtek megfiatalodnak, nem tudtam elhinni. Ezek a régi sejtek úgy néztek ki, mint a fiatal sejtek. Olyan volt, mint a mágia "- mondta Dr. Eva Latorre kutató "Többször megismételtem a kísérleteket, és minden esetben a sejtek megfiatalodtak. Nagyon izgatott vagyok a kutatás hatásairól és lehetőségeiről. 
© BioMed Central
A kutatás olyan korábbi eredményekre támaszkodik, amelyek kimutatták, hogy a "splicing factor" gének kimaradnak, amikor az emberek életkorukba kerülnek. A tudósok megtalálták a módját, hogy újraindítsák a vegyszerekkel történő kötődést.
A kutatók szerint ez megváltoztathatja az életkorunkat, azzal a reménnyel, hogy az embereknek kevésbé lesz tapasztalata az elöregedő degenerációról. Az idős embereknél nagyobb valószínűséggel vannak stroke-ok, szívbetegségek és más betegségek, de a sejtfiatalítással ez csökkenthető.
Ez azt bizonyítja, hogy amikor a régi sejteket olyan molekulákkal kezeljük, amelyek visszaállítják a splicing faktorok szintjét, a sejtek visszanyerik a fiatalok bizonyos sajátosságait" - mondta Lorna Harries, a csapatvezető  Ők képesek nőni, és telomerjeik - a kromoszómák végein lévő sapkák, amelyek korábban elhalnak - már hosszabbak, mint fiatal sejtekben. Rengeteg kutatásra van szükség most, hogy megteremtse a valódi lehetőségeket az ilyen típusú [sic] megközelítésekhez az elöregedés degeneratív hatásainak kezelésére. 

Álmodj királylány , álom volt , hogy éltél !!!


"Devizahitel" Az intézményesített rablás! - Vezér-Szörényi Lászlóval beszélgetünk. 

"Devizahitel" Az intézményesített rablás! - Vezér-Szörényi Lászlóval beszélgetünk.

"Devizahitel" Az intézményesített rablás! - Vezér-Szörényi Lászlóval beszélgetünk.


MIÉRT CSALÁS ÉS ÁTVERÉS A DEVIZAHITEL?


Balek képzés magyar módra

Állami Merénylet? (A Vádlott Édesapja (Teréz Körúti Robbantás) és Molnár F. Árpád)





Varga: Senki nem vesz el pénzt senkitől

HÍR TV
2018. szeptember 23., vasárnap 18:26
Nem veszik el az önkormányzatok pénzét, mindössze azt szeretnék, hogy a kereskedelmi bankok helyett az állam forgathassa a vagyont - mondta a Hír TV-nek a pénzügyminiszter annak kapcsán, hogy az állam a Magyar Államkincstár számlájára utaltatja vissza az önkormányzatoknak kifizetett uniós támogatásokat.
5000 fő alatt nem lesz sem képviselőtestületi választás, sem polgármester választás, hanem a járási kormányhivatalok fognak kijelölni egy embert, egy kormánytisztviselőt, aki az előljárója, vagy régense lesz annak az adott településnek” – januárban a Szabad Pécs újságírója írta meg, hogy a választás után az önkormányzati rendszer gyökeres átalakítására készül a kormány.
Az állítást a miniszterelnök is cáfolta. „A kistelepülésekkel kapcsolatosan terjedt el az a rémhír, hogy az önkormányzatokat valaki fel akarná számolni a falvainkban. Ez nem így van, még a kétezer fő alatti településeken sem fogunk felszámolni semmit” – húzta alá Orbán Viktor.


Most viszont több polgármester is a miatt aggódik, hogy mégis megnyirbálják jogaikat, aminek szerintük első jele, hogy az államkincstári számlára kell befizetniük az önkormányzatoknak a korábban nekik kifizetett uniós támogatásokat. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint erről nincs szó.
Tulajdonképpen itt olyan forrásról van szó, amit egyébként európai uniós pénzekből és állami forrásokból biztosítottak az önkormányzatoknak” – nyilatkozta a Hír TV-nek Gémesi György.
Az állam pedig már korábban is mondhatta volna, hogy ezeket a beruházásokat rajta keresztül kell finanszírozni. Gémesi György szerint a lépésnek más okai vannak.
Az a gyanú, hogy ez azért történik, mert a költségvetést kozmetikázni kell, mert nagy az államháztartási hiány és ennek következtében nyilván be kell vonni ezeket a forrásokat. Csak nehogy az legyen, hogy adott esetben a megígért beruházások ne történjenek meg, mert aztán véletlenül ott marad a pénz és aztán egészen másra fogják költeni, mint ahogy egyébként a választások előtt megígérték” – fejtette ki Gödöllő polgármestere.
Augusztus végén 1645 milliárd forint volt az államháztartás hiánya, ami az éves előirányzat 121 százaléka. 2017 azonos időszakában 979 milliárd volt a hiány.
Senki nem zárol semmit és senki nem vesz el senkitől sem pénzt ez továbbra is az önkormányzatok pénze és támogatása” – a pénzügyminiszter szerint a lépésre azért van szükség, hogy ne a kereskedelmi bankok forgathassák a pénzt az állam helyett.
A döntési jogot senki nem veszi el ezektől a településektől. Amikor egy fejlesztés abba a szakaszba jut, hogy számlát bocsájtanak ki, egy fejlesztés megvalósul és ennek a számláját kiállítják, akkor ezekről a számlákról utaljuk a pénzt, vagy utalja az önkormányzat a pénzt, hiszen ő dönt erről” – mondta Varga Mihály pénzügyér.
A Budacash brókerház csődje után már felmerült, hogy a bankok helyett az államkincstár vezesse az önkormányzatok számláit, miután több - döntően kormánypárti vezetésű - település pénze is elúszott. Ez a javaslat azonban eddig nem valósult meg.



   
Megjegyzés: az írás közben elérhetetlenné vált, ki tudja, kinek az "áldásos" tevékenysége nyomán... 
   
A juhok ruhájában lévő farkasok a szemünk fölé húzták a gyapjút 
   
A Városliget átépül ugyan - de az 56-ot gúnyoló Vaskefe marad 
   
Kereszt népe kitüntetést kapott Magyarország 
   
ISRAEL bombázta Latakiát Szíriában! 
   
Izraeli F16-osok lelövették az orosz repülőgépet! 
   
Az oroszok teljesen berágtak Izraelre a lelőtt gépük miatt 
   
"Ba..d meg Soros!"" Te sz@rcsimbók!"- üzente Alex Jones, amiért a PayPal-nál is letilttatta az Infowarst 
   
Hivatalos: indulhat Budapest legmagasabb toronyépületének építése 
   
Vajon kik fogják mindezeket belakni? Van egy tippem.
A 300 egynéhány páholy letiltatta , sőt a kormányt is megfenyegette , mert vegyétek tudomásul itt nem a parlamentből irányítanak , hanem a Sip utcából !!!


"Miért nem a gazdag arab országokba mennek a migránsok?"-Az Arab Liga elnökétől megkérdezték végre és ITT A VÁLASZ! – Ezt kellene tenni Európának is




Világ Figyelő
byVilág Figyelő4 hét ago4 hét ago

Néhány napja néztem egy nagyon érdekes interjút a kínai tévén. Ahmed Aboul Gheit-et, az Arab Liga elnökét interjúvolta meg Tian Wei. Szóba került a migránskérdés és az újságírónő azt a kérdést tette fel Gheit úrnak, amit a migránsbefogadó országok nem mertek feltenni, mégpedig azt, hogy
“Az arab országok miért nem fogadják be ezeket a migránsokat?”



African%2Bmigrants%2Breact%2Bafter%2Bcro
TW: Miért nem mennek akkor Önökhöz ezek a migránsok?
AAG: Azért, mert mi nem vagyunk úticél (destination country). Mi nyitottak vagyunk .
TW: Akkor magyarázza el, kérem, hogy mégis miért nem akarnak Önökhöz menni ezek a menekültek és migránsok?
AAG: Nagyon egyszerű. Mi nem teszünk kivételt velük szemben.
Amikor átlépik a határt, és menedékjogot kérnek, akkor a következő lépés az, hogy bármilyen kihágást követnek el, ugyanazt a büntetést kapják, (ami súlyosabb esetekben halálbüntetés is lehet) felgyorsított eljárással, amit az ottani lakosok, és a büntetés letöltése után (hacsak nem halálbüntetés) azonnal viasszatoloncoljuk őket a saját országukba.
Azt is alá kell írniuk, hogy
Ha valaki nem tud írni és olvasni, akkor szóban adják elő neki ugyanezt és ő ujjlenyomatával írja alá. Nincs mentség, hogy nem ismerik a kultúrát, ami arabok esetében nagyon kétségbevonható, így ez a könnyítés nem játszik szerepet.
Ezek szerint a hír elérte őket és nem akarnak arab országokban letelepedni.

African%2Bmigrants%2Breact%2Bafter%2Bcro
TW: Nem gondolja, hogy ez drasztikus eljárás, Mr. Gheit? Nyugat-Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést.
AAG: Egyáltalán nem, mert ha én másutt keresek menedéket és segítséget kapok, akkor kutyakötelességem az ottani törvényeknek engedelmeskedni, mert ha nem, fel is út, le is út.
Nyugat-Európa majd egyszer felébred és reálisan nézi a helyzetet.
El kellene küldeni néhány tisztségviselőjüket és próbaképpen menedékjogot kérni Dohában, vagy Quatarban vagy Szaúd-Arábiában és saját bőrükön tapasztalnák az elmondottakat. Akkor majd felébrednének.

Elgondolkoztató. Nemde?




A börtönben akarta megerőszakolni a 68 éves szociális gondozónőjét egy migráns, aki meglátogatta őt





Az Ouest France regionális újság számolt be róla először, hogy egy nőket korábban sorozatban megerőszakoló migráns megtámadta 68 éves gondozónőjét egy francia börtönben, Caen-ban.






A francia közszolgálati televízió úgy tudja, hogy nem egyszerűen a mellét fogdosta és erőszakoskodott az idős asszonnyal, hanem jogi értelemben szexuális erőszakkal próbálkozott.
Ők úgy tudják, 68 éves az asszony, aki szabadidejében a caen-i börtönben magányos migránsokat látogatott, hogy legalább valaki bejöjjön hozzájuk a cellájukba.
A migráns egy 39 éves angolai férfi, aki 2007-ben 15 év börtönt kapott, mert több nőt megvert és megerőszakolt. Az idős asszonyt a cellában meg is ütötte.



A szexuális támadásért újabb 3 év börtönt kapott, így leghamarabb 2025-ben engedik ki. Ha addig nem bűnözik ismét.
Forrás: https://www.ouest-france.fr/normandie/caen-14000/caen-la-visiteuse-de-prison-agressee-sexuellement-par-un-detenu-5932016








Brüsszelnek vége – A magyar úton indul el az Európai Unió!



A 2019-es EP választásokon a Magyarország nevével fémjelzett, bevándorlásellenes útra tér át az Európai Unió. Jelenlegi vezetői pedig eltűnnek a süllyesztőben.






A rendőrök tegnap elfogtak Budapesten egy 27 éves afgán férfit, aki ellen Görögország rablás és emberölés kísérlete miatt adott ki elfogatóparancsot. A bűnöző tehát simán eljutott a Balkán felől Magyarországig, de itt fennakadt a rostán.
Élhetünk a gyanúperrel, hogy a görögök nem is tettek sokat azért, hogy náluk kerüljön bilincs a migráns hátterű elkövetőre, inkább szeretnének minél hamarabb megszabadulni az ilyen emberektől.
Magyarországon pórul járt az a 22 éves iraki bevándorló is, aki Franciaországban halálra késelt egy férfit, majd ellopott egy autót, aztán eljutott hazánkig. Ő Bács-Kiskun megyében botlott bele a biztonsági határzárba.



A két eset ékes bizonyítéka annak, hogy a magyar határzár és az ahhoz kapcsolódó mélységi ellenőrzés kitűnően működik, rajtunk jelenleg sem délről, sem nyugatról nem juthatnak át, és nem követhetnek el nálunk semmit azok a potenciális terroristák, akik az Europol elemzése szerint százezrével bóklászhatnak Európában, amióta Merkel mutti meghívót küldött nekik Berlinből a befogadás és a szolidaritás jegyében.
Hogy a klasszikusokkal éljünk, Nyugaton azonban a helyzet változatlan. Ha csak az elmúlt napok híreit nézzük, elkeserítő és hátborzongató kép tárul elénk. Angliában például ismét a kerékpárosok és a járókelők közé hajtott egy autó, megsebesítve három embert. Franciaországban sem rózsásabb a helyzet, legutóbb egy Périgueux nevű kisvárosban fogdosott lányokat egy afgán bevándorló részegen, mielőtt megkéselt két mentőt és két idősebb honpolgárt.
Nem feledkezhetünk meg a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó hágai önkormányzati képviselőnőről, Willie Dille-ről sem, aki öngyilkosságot követett el, mert a politikai nézetei miatt a helyhatósági választás előtt elrabolta és csoportosan megerőszakolta egy mohamedán migránsbanda.



A fenyegetések később sem szűntek meg, de a holland rendőrség nem tett semmit. Akár ezek a bűnözők is választhatnák Magyarországot menekülési útvonalnak, hogy kihasználva a kerítés miatt kialakult „csendet”, elmeneküljenek a hatóság elől, de vélhetően ezt sem koronázná siker.
A csend azonban csak vihar előtti csendnek tűnik. Nem is olyan messze tőlünk, Boszniában ugyanis tömegesen tűnnek fel a migránsok a közterületeken, a menekülttáborokban pedig tízezren lapulnak olyan bevándorlók, akik között szintén megbújhattak potenciális merénylők. A veszélyt fokozhatja, hogy a térségben vannak olyan települések, ahol nyíltan kitűzték az Iszlám Állam zászlaját, miközben muszlim terroristakiképző központokról is szólnak a titkosszolgálati jelentések.
Több tízezren indultak el Törökországból is Görögország és a balkáni útvonal irányába, és vélhetően Erdogan elnök rázúdíthat még nagyobb embertömeget is Európára, ha nem támasztják meg a válsághelyzetbe került török gazdaságot az unióból.
Ebben a helyzetben jelentette be a napokban Donald Trump amerikai elnök, hogy a hadseregre elköltendő 716 milliárd dollárból több jut majd az Oroszország és Kína elleni hidegháborúra, mint a terrorizmus elleni harcra, vagyis Afganisztánban például küzdjön nagyobb erőkkel inkább az az Európa, amely jobban ki van téve a tömeges bevándorlás veszélyeinek. Az USA vezetője tehát újra nagyhatalmi státusra tör, de tartja magát ahhoz, hogy neki elsősorban Amerika a fontos.



A kérdés már csak az, kinek fontos Európa. Van ugyanis még lehetőség arra, hogy a kontinens megvédje a saját érdekeit. A Merkel, Juncker és Macron által választott, rettegéssel teli „nyílt társadalom” helyett 2019-től az unió követhetne más utat is. A bevándorlás feltétlen támogatása helyett a biztonságét, vagyis Közép-Európáét és a magyarokét.


A sátánista összeesküvés Európa ellen





Európát, a gyönyörű, büszke nőt – akinek „ foltos, sokszín ruhája oly sokszor elszakadt, álma adja az álmokat ”
– most meggyalázzák és meggyilkolják. Hogy ez idősíkban nézve gyors vagy lassú lefolyású – demokratikus eszközökkel, tehát később az urnák előtt, vagy terrorral – már szinte mindegy.

Lemészárlói ugyanúgy, mint Kennedy esetében, a Mammon, a pénz és hatalom imádóinak jól szervezett köreiből kerülnek ki.
John Fitzgerald Kennedyt, az Amerikai Egyesült Államok egyetlen római katolikus vallású elnökét 1963. november 22-én Texasban meggyilkolták. Az éceszgéberek fő okként előző nap elmondott országos rádióbeszédét, amiben Amerika szabadságát veszélyeztető összeesküvésre hívta fel a közvélemény figyelmét, valamint a FED magánbank államosításának tervét tartják. A merénylet okainak, tetteseinek és megrendelőinek CIA általi elfedése, az álcázás és megtévesztés technológiájának kommunikációs úttörő megoldása volt az „összeesküvéselméletek” (Conspiracy theory) kifundálása.
De mik is lehetnek az igazi okok. Nem lehet csak a németek iránti olthatatlan gyűlölet, sem pedig Oroszország elszigetelésének, esetleges háborúra kényszerítésének, Németországgal való együttműködése megakadályozására kifundált rendkívül cizellált terv. Igaz, a felületes és csiszolatlan szemlélő számára az Osztrák-Magyar Monarchia szétverésére emlékeztet a shooting script, azonos mentalitással, de merőben más eszközökkel.
A mainstream összeesküvéselmélettel szemben (a habókos keresztények hobbija volt a mohamedánok folyamatos ostroma Jeruzsálem falai alatt) a tény: Krisztus után 638-ban I. Omár kalifa serege elfoglalta és rombolta a szent Jerusalaimot. Hakem kalifa a keresztényeket egy fakereszt, a zsidókat egy fa ökörfej viselésére kötelezte, akiket büntetlenül bármikor megölhettek az „igazhitűek”.



Erre egyik válaszul a középkorban – a csodát váró „Gyermekek keresztes hadjáratá”-ban – harmincezer francia, német gyerekekből álló fehér inges „had” indult el a Szentföld felszabadítására. Teljes kudarccal végződött, legtöbbjük rettenetes körülmények között elpusztult (ld. ISIS). Sokukat kiherélték, eunuchhá tették, bordélyházakban dolgoztatták őket.
Hasonló csudára vár most Európa, bár aljasul elárulták. Vélhetően sátánista vezetői nem ismerik a morál, parancsnoki felelősség fogalmát, és/vagy alkalmatlanok. Mint mondják, kell a munkaerő… Lehet, hogy a bújtatott, véreskezű zsoldosokat is statisztikailag ide számítják.
És a mesteri kommunikációs csúsztatások: migránsok, politikai, gazdasági, LMBT menekültek fogalmának ködösítése, keverése, összekutyulása.



Ugyanakkor közel tizedük tudna csak hosszabb képzés után munkát vállalni. Mindezt a mi adóeuróinkból.
Érveik hihetetlenül ravaszul primitívek, csak a tömegkommunikációjukon felnövő lebutított generációkat téveszthetik meg ideig-óráig, addig, amíg a torkukon nem fogják érezni a kést.
Amíg a szavazások során hirtelen kisebbségbe nem kerülnek.
Igaz, akkor már későn
Egyik elegáns előadóteremben siránkoznak, tépik a ruhájukat, földhöz verik magukat, hogy csökken a foglalkoztatható népesség, máskor és másik konzultációban félreverik a harangokat, hogy hihetetlen nagy a munkanélküliség a fiatal korosztályokban. A harmadikban büszkén a költségcsökkentő automatizálás támogatásáról szónokolnak, ami felére-harmadára „javíthatja” az élőmunkaszükségletet.
A schengeni határok megvédésének hiánya, Merkel invitálása – „Wir schaffen das”- , az ellenőrizetlen, háborúedzett milliók, az alapvetően más kultúra beözönlése, az alvó terrorista sejtek kiépítése, melyek egymással is vallási okokból ( siíták, szunniták) élet-halál harcot folytatnak: sakk – matt helyzetet okoz majd a második – harmadik generációs feszültségekről nem is beszélve.
A német kancellár szelfizése bevonult a történelem fotótárába, majd vélhetően bírósági bizonyítás részét fogja képezni.
A migránsok nagy része követhetetlen, felszívódott, a szolgálatok, rendvédelem tehetetlen. És megkezdték több tíz millió afrikai felkészítését az embercsempészek és irányítóik.
A kiadott parancs ellenére viszont megtörtént Párizsban, Calaisban, Kölnben és még számtalan helyen, ami felnyitotta a szemeket. De ahogy záródnak lassan a kapuk, mint tűz a szélben, úgy kap erőre majd a terrorizmus. És egy terrorista is túl sok, nem tízezrek.
Németországban – és egyre több régióban – tehát becsapós, jól szervezett, tudatos népességcsere zajlik. Olyan, amit megfordíthatatlannak terveztek. És a vezető politikusok mindig csak addig lépnek hátra, tesznek megtévesztő kompromisszumos lépéseket, amíg a választásoktól való félelem erre kényszeríti őket. Egy lépés előre, kettő hátra…
„Falon az inga lassú fénye villan…”
Segítendő Közel-Kelet országait, Irakot, Szíriát, Egyiptomot, Jement stb. szétverték, a vonulási útvonalon Afrikában a sorompó szerepet betöltő Líbiát lerombolták. Hogy kik, csak találgathatunk.
Qui prodest.
Van egy régi, leporolt terv, aminek lényege, hogy különböző rasszok összekutyulásával, az intellektus genetikai rombolásával, homogenizálásával megszűnnek majd a nemzetállamok közötti feszültségek, a háborúk lehetőségei. Persze ez csak a mézesmadzag, hiszen a fejlődés alapja mindenkor a tézis-antitézis állandó harca, a küzdelem, ami így vagy úgy újraindul…
A lényeg: a hatalom megszerzése, a pénzügyi műveletek eredményéből élő csoportok uralma a termelésre alapozottak felett – és ezt megtartani minden eszközzel. Egy busznyi milliárdosnak több vagyona van, mint a Föld lakói többségének összesen.



Gustav Ruhland, a Freiburgi Egyetem professzora Bismarck kancellár megbízásából több éven át kutatta a magas kultúrák, birodalmak felbomlásához vezető okokat. Vizsgálatainak összegzése az, hogy minden esetben a pénzvagyon túlzott centralizációja és koncentrációja miatt borult fel a pénzügyi-gazdasági- társadalmi egyensúly. Következményei megjelentek a politikai viszonyokban, a közélet minden területén, de a kultúra mélyülő dekadenciájában is. A társadalom szövetei ugyanis egyre gyorsabban szétrohadnak.
Itt tart Európa is. Az öncélú, pszichopata profithajhászás miatt, mint kiskölök a cukorkát, egyre több területen rejtőzködve teszik tönkre a természeti és emberi kultúrát, legjobb esetben „fűrészporral” hígítják, torzítják, mérgezik ételeinket, italainkat, orvosságainkat – mindent, amit csak ránk tudnak sózni. És meg vannak a módszereik. Már úgy tűnik, nincs olyan világi hatalom, ami ezt az ördögi kört érdekünkben szabályozni, visszafogni tudná, csak a pusztulás…
Meglepődve láthattuk a nemzetközi médiumokban a világ szabadkőműveseinek fizetett eit, halljuk Ferenc argentin pápa ösztönző szavait a migránsok befogadása érdekében. Pedig ha a történelmet nem is, mert az munkás, de a „kígyót melengetett a keblén” történetet, szólásmondást mindenki ismeri. Tehát ha baj van a világ óceánjaival, amit folyamatosan mérgezünk, megmentendő öntsük őket a Balatonba.
Lehet-e egy öreg, megfáradt odvas fát megmenteni a vihartól?
Miért a fő cél a kereszténység, a keresztények elpusztítása világunkban?
A Mammonnak Krisztus követői jelentik a legfőbb akadályt: a moralitás, a nemes verseny, a motiváltság, és a testvériség kereszténység általi szerves befogadás lehetősége. És az a legjobb vallás, amely az embert a legEmberebbé teszi.
Igaz, sok bűntett történt a kereszténység zászlaja alatt is- de ez sosem az Evangéliumok szelleméből, betűiből fogant, hanem az e zászlót hordozók emberi silányságából. A nem törzsi érdekeket védő Szeretetvallás…



Olvasni kéne, és nem farizeusokkal tolmácsoltatni, érdekeik szerint válogattatni a csavaros mondatokat az Evangéliumokból, a Koránból, a Talmudból. Így jól látható lenne, mely kultúra mit tanít, és mire számíthatunk. És hogy mi vár Európára. Veritatis splendor.
De lehet-e Európát kifelé várként védeni, belülről pedig szétrohasztani hagyni?
A vektoranalízis szerint aligha. A kereszténység, a család, a morál, a kultúra, a sokszínű nemzetállamok legyalulása, a morális rothadás, az alacsony értékrend, az ebből eredő félelem mint centrifugális erő szétfeszíti a centripetális külső védelmi törekvéseket. Annak fel nem ismerése, hogy a habzsolás boldogtalanná tesz.
És eredő vektorként Európa keresztény és zsidó honpolgárait odadobják ismét az enyészetnek, mint Auswitzban (vasútpályák bombázásának tiltása stb.), vagy a második világháborúban Palesztinába hajón menekülő tízezrek eltérítését és szétlövését, elsüllyesztését angol cirkálókkal.
Ne reménykedjetek.
Ábrahám és Izsák. Izsák, Jákob és Ézsau története. Az áldozatok kiáltó vére.
Goethe intelme: akinek értékei vannak, törekedjen megvédésére. Még van, maradt, érdemes mit védenünk a csupasz életünkön, a kapu és slusszkulcsunkon kívül? Ki-ki döntse el kényelmes fotelében vagy kemény fasámliján. Kéretik a géppisztolyt a fogasra akasztani.
Igaz, amíg lószar van, addig verebek is lesznek.
dr Erent Gábor accademico di classe Milano/Adorján András
Forrás






Második része, az észhez tért bevándorlókat támogató aktivista elképesztő vallomásának: mindent megengedünk nekik, a muszlim világ rajtunk röhög








Azt hallottam, hogy a muszlim országokból való új bevándorlók beáramlása az itt élő liberális muszlimokra szintén fenyegetést jelent.



– Németországban különösen sok arab, kurd és török hátterű nő van, akik muszlim családból származnak, akik sok éve itt élnek, akik muszlim családi struktúrájukon belül sikeresen kivívták önrendelkezési jogukat. Vannak barátaim és ismerőseim, akik becsületgyilkosság elől menekültek el és más személyazonossággal élnek, valamint menekülőben vannak a család elől, ami meggyilkolná őket. Itt, Németországban, gondolj csak bele! Ők képzettek, ők orvosok, művészek, tanárok, szociális munkások, professzorok, és nem fedik el a hajukat. Barátjukkal élnek anélkül, hogy házasok lennének. És élvezik a szabadságot, ami normális a mi országunkban. És elmondják nekem, hogy azon a területen, ahol sok muszlim él, és most még arab országokból sok bevándorló is érkezik, a szabadságukat ismét korlátozzák.



Ha az ilyen fundamentalista muszlimok felismerik bennük a kultúrkörükből való nőt, állandóan agresszívan közelítenek hozzájuk, kritizálják ruházatukat mint túlságosan nyugatiast, és akár meg is fenyegetik őket. A női menekültek szintén így viselkednek és ők is arra utasítják őket, hogy viseljenek fejkendőt és öltözzenek „illedelmesen”.



Másfelől államként gyakran túlságosan sok segélyt fizetünk ki ezeknek az embereknek az integrációjuk hiánya ellenére, és tehetetlenül nézzük, amint az integráltakat megfenyegetik és megtámadják. Tisztán látható visszafejlődés is van: ezen nők közül, akik hosszú ideje itt élnek, napjainkban sokan ismét viselik a fejkendőjüket.
Ezenfelül a becsületgyilkosságok aránya állandó növekszik – emlékezzünk, hogy ebben a kultúrában a nő a férfi tulajdona. Nemrég nyugtalanító események rázták meg a Hamburgi Egyetemet: október elején az iskolának egy személyi és vallási szabadsággal kapcsolatos tízpontos szabályt kellett alkotnia, mert a muszlim férfidiákok borzasztóan támadták azokat a muszlim nőket, akik nem viseltek fejkendőt, ami az egész egyetem működését szétzilálta. Időközben az agresszió egyéb formáira – például olyan kérések, hogy a menzáról távolítsák el a disznóhúst, vagy a különböző nemek számára legyenek elválasztott imaszobák – szintén minden nap sor kerül.
A politikai iszlám Németországban keményen próbálkozik, hogy a lábát egyre mélyebben az ajtórésbe csúsztassa. A muszlimok állandóan azzal próbálkoznak, hogy magukat áldozatként ábrázolják; arról panaszkodnak, hogy megsértik vagy diszkriminálják őket; hogy a Nyugatot kell okolni mindenért, ami végül oda vezet, hogy mindenki beadja a derekát. Mindenekfelett a politikusaink. Ez a tolerancia hamis felfogása miatt van, valamint azon hitük miatt, hogy senkinek sem szabad magát Németországban üldöztetve éreznie. Azonban nyilvánvalóan senki nem veszi észre, hogy ez az, ahol a saját értékeink elleni diszkrimináció kezdődik, és minket a muszlimok révén diszkriminálnak. Ez feldühít. Sajnálom a németeket, különösen a nőket. Jó szándékaink vannak, de amit learatunk, az mindannak az elvesztése, amiért nagyanyáink olyan keményen küzdöttek, hogy megszerezzék.
Azt hallottam a berlini liberális mecsetből való Seyran Atestől, hogy a kényszerházasságok nagyon nagy probléma Németországban.



– Szeretem Seyran Atest, ő egy csodálatos és bátor nő. Igen, a Törökországból, a Közel-Keletről és a Balkánról való muszlimok számának éles emelkedése révén egyre több kényszerházasság van, valamint még lány- és gyerekkereskedelem is. Ilyen eseteket már jelentettünk a rendőrségnek, de a rendőrség és a hivatalok az ilyen ügyekben kemény dilemma előtt állnak, még olyan kifogások is voltak, hogy „ez a kultúrájuk része”. Így hirtelen két jogrendszer működik egy országban! Néha az a tény is probléma, hogy az ilyen lány nem akarja elhagyni a férjét, mert mást nem ismer, mint azt a kultúrát, melyben felnevelték. Ez az, amire a kormányhivatalok céloznak, amikor kijelentik: „Ez az, ahogyan náluk mennek a dolgok”.
Azonban a tény, hogy lányokat adnak-vesznek, valós. Szexrabszolgaként és munkarabszolgaként élnek, mindig ellenőrzik őket és megfosztják őket szabadságuktól. Egy általam ismert ügyben a lányt 8000 euróért vették meg. Egy másikat – egy Lengyelországból való roma gyereket – elraboltak. És ennek ellenére vannak olyan – számomra már bűnös – politikusaink, akik arra szólítanak fel, hogy a kiskorúak házasságát ne bontsák fel, mert az nem szolgálja a házastársak javát. Ez a válaszuk a növekvő problémánkra, ami szintén a muszlim menekültek beáramlásának eredményeként keletkezett, akik közül sokan szülőföldjükön saját maguktól házasságot kötöttek, és akik már házastársként jönnek. Az ilyen házasságok felbontását követelem: a lánynak először esélye kellene, hogy legyen a szabadon való fejlődésre, az iskolába járásra, és amikor 18 éves, eldöntheti, hogy a férjével akar-e élni vagy sem. Németországban a törvény szerint senki sem kényszerítheti.
Szintén van egy esetünk egy pakisztánival, aki megerőszakolt egy hatéves kislányt, és felfüggesztett büntetést kapott a „kulturális háttere” miatt.
A következő probléma az erőszak a házasságokban. Egy tipikus anekdota, melyet szeretnék elmesélni, ez: a feleséggel és gyerekekkel lévő újonnan érkezőket a többiek arra figyelmeztetik, hogy a feleségüket és gyerekeiket a németek előtt ne verjék, mert az itt tiltott. Tehát ez azt jelenti, hogy a csoportjukban megengedett? Egy Afganisztánból való férfit, akit a felesége jelentett fel a rendőrségen, mert sok alkalommal megerőszakolta, nem ítéltek börtönbüntetésre, „mert nem volt tudatában, hogy az nemi erőszak volt”.
Az iszlám az ilyen bánásmódot megengedi; más szavakkal a feleségnek együtt kell hálnia a férfival, hacsak nem menstruál vagy nem beteg. Más esetekben nem utasíthatja vissza. És a Koránban vannak olyan töredékek, melyekben az engedetlen nők megverése megengedett. A bíró az ítéletében erre mint enyhítő körülményre hivatkozott. Ez azt jelenti, hogy még a bírók is ilyen hamis tolerancia révén aláássák a jogrendszerünket. Úgy látszik, hogy egyre többször van nálunk kettős mérce. A bíróságok itt eléggé balosak. Sok bíró bevándorlópárti, és vannak esetek, ahol a bevándorlók, valamint a migráns hátterű németek „kulturális és vallási bónuszt” kapnak, és előnyben részesítik őket. Vannak köztük női bírók is, és őket különösen rossznak tekintem – nők, akik nők ellen vannak. Egy esetben a női bíró olyan okokat keresett, melyek a török erőszaktevőt fel tudják menteni.



Az erőszaktevő a nő fejét az ágy rácsai közé szorította, és órákon keresztül brutálisan erőszakolta. Az orvosi vizsgálat világosan kimutatta a szélsőséges erőszakot: a nő majdnem két hétig nem tudott járni, és a testét zúzódások borították. Azonban a döntő tényező ennek az ügynek a végére a bíró kérdése volt, amit a tanúskodó sértettnek tett fel: „Lehetséges, hogy a vádlott azt gondolta, hogy a sértett beleegyezett?” „Lehetséges”, válaszolta a tanú. A nő nem tudta megmondani, hogy a férfi a török kultúrköréből való mentalitásával ezt az eseményt, amit a sértett nemi erőszakként érzékelt, vajon csak úgynevezett „vad szexnek” tartotta-e. Az elkövetőt felmentették. Az ügyész elismerte, hogy annak bizonyára nagy csapásnak kellett lennie a sértett számára, de az elítélés nem volt lehetséges, mert a szándékosságot nem bizonyították. A nemi erőszakok a német bíróságokon nem vezetnek szigorú ítéletekhez. Különösen akkor, ha az elkövetők bevándorlók. Éppen ezért hosszú ideje közismert az úgynevezett bevándorlási bónusz a nemi erőszakkal és más súlyos bűncselekményekkel kapcsolatos ügyekben. Lassacskán jogszabályaink működése abbamarad. A következő probléma a többnejűség. Itt is vannak olyan esetek, amikor politikusok annak megengedésére hívnak fel.
Mi a helyzet a bűnözéssel?
– Valójában súlyos problémáink vannak. Én csak az én régiómról tudok beszélni, ahol élek, valamint a médiából való információról. Hamburgban, valamint Schleswig-Holstein területén van egy arab klán, ami megremegteti a környező területet. Berlinben van egy Libanonból való klán, ami szakértők szerint alig 20 év alatt 1000 fősre nőtt, és ami főleg, de nem csupán drogkereskedelemmel foglalkozik. Párhuzamos jog alakult ki, ahova jogrendszerünk többé már nem ér el.
Úgy tűnik, hogy mindenki fél tőlük: a bírók, az ügyészek, a rendőrség. A kormányzat a teljes ellenőrzést elvesztette.
Kirsten Heisig bírónőt véleményem szerint azért gyilkolták meg, mert megpróbált ellene harcolni. Jelenleg a berlini bandák harmadik generációjáról van szó. A berliniek számára szélsőségesen veszélyesek. A gyűlölet és a megvetés kultúrájával bírnak – és ez az, amiért bűncselekményeiket hidegvérrel és érzelmek nélkül követik el. Nincsenek gátlásaik, és brutálisak, amit ismét vissza lehet vezetni a muszlim vallási ideológiára, de – a tisztesség kedvéért ezt hozzá kell tenni – amit ebben a formában sokkal több mérsékelt muszlim elutasít.
A menekültek között a klánok toboroznak. Már 2012-ben szemet szúrt a menekültszállások előtt az autók sora: az emberek tanakodtak, hogy kik azok a hozzátartozók, akik néhányukat felveszik és néhányukkal beszélgetnek. Hamarosan az önkéntesek és a szociális munkások rájöttek, hogy azok nem hozzátartozók voltak, hanem libanoniak, akik fiatal menekülteket piszkos munka elvégzésére toboroztak. Mindenfelé vannak boltjaik, ahol piszkos pénzt mosnak tisztára: pékségek, pizzériák, fodrászatok, sarki üzletek, játéktermek, sisabárok [vízipipa-bárok – a ford.], ahol menekültek illegálisan dolgoznak, valamint drogszállítmányok futáraiként alkalmazzák őket. Volt egy riport a televízióban: a legtöbbjük még mindig szociális támogatást kap, csalnak a rendszerünkkel szemben, és mi megengedjük, ezt. Sőt, azt is mondom: igen, a muszlim világ nevet rajtunk!
Ha az ember ezt teljes egészében így nézi, akkor tényleg eszementek vagyunk!
A Balkánról is vannak klánok. Sokan újra és újra visszajönnek menedékkérőként, begyűjtik a pénzt az államtól, sokan egyszerűen maradnak. A tevékenységük magába foglalja az útlevél-hamisítást, a szexrabszolgák kereskedelmét, valamint a striciskedést. Vannak közöttük 12 éves lányok, akiket kényszerfeleségként adtak el. Ezen klánok közül sokan nemi erőszakot, zsarolást követnek el, valamint gyermekpornográfiát állítanak elő. Régebben egy Szerbiából való 14 évessel foglalkoztam, akit számos felnőtt férfi ismétlődően megerőszakolt és lefilmezett. Ez a film az interneten kering! Már 10 éves lányként ismertem, és ez borzalmas csapás volt számomra. És ismerek további szexuális bántalmazásos eseteket. Levelek százait küldtem a sajtónak – mindhiába. A rendőrség szintén nem tudta, hogy hogyan közelítse meg ezt a problémát; megtudtam, hogy az ilyen lányoknak külső támogatás nélkül vagy egy őket támogató és rajtuk segítő család nélkül kis esélyük van, hogy ebből a helyzetből kijussanak.
Ezenkívül a bevándorlók teszik ki azon emberek nagy százalékát, akik a törvénnyel összeütközésbe kerülnek. A szomáliai menekülteket különösen veszélyesnek tekintem vallási fundamentalizmusuk, valamint a nőkkel szembeni, a kultúrájukban gyökerező megvetésük miatt.



Azt hallottam, hogy a német iskolákban a helyzet egészen drámai. Mit tudsz erről mondani?
– Amint a legutóbbi felmérésben kimutatták, melynek tárgya a városokban lévő negyedik osztályos diákok, több mint 50%-nak migránsháttere van, valamint az oktatás színvonala olyan drámaian lecsökkent, hogy – a kutatás szerint – egy fejlődő ország szintjén van. Azonban a legnagyobb problémánk a muszlim családokból való gyerekekkel van, akik a migrációs hátterű gyerekek között a legnagyobb csoportot alkotják. Amint már megjegyeztem, ez az erőszak kultúrája, és az agresszióra való hajlamuk nagy probléma. Ellentétben a német családokkal, ezeket a gyerekeket gyakran testi fenyítéssel nevelik fel, és az apák vagy a fivérek általi ütlegelés, ahogyan azt látom és arról hallok, a mindennapi élethez tartozik. Ez ezeket a gyerekeket nagyon agresszívvá teszi – a problémákat erővel oldják meg. És tipikus falkaviselkedést mutatnak. A másképpen felnevelt gyerekek, akik olyan kultúrából származnak, melyben a dolgokat megbeszélik, melyben a gyerekek a hitbeli szabadságról és a toleranciáról tanulnak – az ilyen gyerekek azonnal vert helyzetben vannak. Megpróbálnak párbeszédet kezdeni, ami a muszlim gyerekek szemében gyengévé teszi, valamint potenciális áldozattá változtatja őket.
Ezenkívül ezek a gyerekek csoportként cselekszenek – ha az embernek eggyel konfliktusa van, gyerekek tucatjainak csoportjával kerül szembe, mert ők a világot szintén úgy fogják fel, hogy „a muszlimok a többiek ellen”. Testi sérülések gyakran előfordulnak, és a tanárok keze meg van kötve, mert a törvény kevés eszközt ad nekik arra, hogy megfelelően reagáljanak. A társadalmilag nem beilleszkedő gyerekeknek való speciális iskolák már tele vannak, valamint tanárokban és erőforrásokban hiányt szenvednek, ami megengedné nekik, hogy reagáljanak és ellensúlyozzanak.
Egy további probléma, amit megfigyelek, a tanárok gyorsított képzési programjai – olyan menekülteké, akik országaikban tanárok voltak. Itt még több problémát látok. Először is, sok ilyen tanár fejkendőt visel, ami a vallási semlegesség törvényével ellentétes, valamint a gyerekek számára negatív példa. Másodszor, 1,5-2 év után azt mondják, hogy még mindig nem jók németből, és ez azt a veszélyt vonja maga után, hogy a diákok a németet hibásan fogják megtanulni. Harmadszor, ezek az új tanárok nem ugyanazt az oktatást kapták meg, mint a németországi tanárok. És negyedszer, valamint a számomra leginkább nyugtalanító dolog: néhányuk nagyon vallásos, és nem hisz a tudományban, csak abban, ami a Koránban meg van írva. Némelyik még nem is fogna kezet egy férfival. Nem akarok ilyen tanárokat az országunkban, ahol a jövőnket alakítják. És nem akarok tanárokat fejkendőben, ami példakép lesz az ifjú emberek számára. A fejkendő azt jelzi, hogy a nemek szerinti elkülönítés helyes; ez a fejkendő csendes, de sokatmondó üzenete. Azt mondja: a férfi alá vagyok rendelve. Ez egy hitvallás, egy vallási-ideológiai szimbólum, ami a világot a muszlim nézőpont szerint haramra és halalra [tiltottra és engedélyezettre – a ford.] osztja fel. Ez az üzenet azt mondja: a nők haja olyan szégyenletes, hogy „szeméremszőrzetté” válik. Miért akarjuk ezt az iskoláinkban?



Mit tekintesz a legnagyobb hibának a migrációs politikában?
– Először is, a törvény minden egyes menekültet bevándorlóként kezel, azaz nem védelmet keresőként, aki csak korlátozott időre jött ide, és azután hazatér. És ha ez így van, akkor ezeket az embereket bevándorlóknak kellene nevezni, ahogyan ti Lengyelországban teszitek. És ennélfogva olyan rendelkezéseket kell alkotni, hogy ezeknek az embereknek ne kelljen hazudniuk a menekültügyi űrlapokon – bevándorlási jogszabályokat, melyek segítségével beengedjük azokat, akikre szükségünk van, és másokat nem. Akik dolgozni fognak, és nem a szociális ellátórendszertől fognak függeni.
A következő probléma a menekülttörvényünkben lévő hézagok. Törvényünk kimondja, hogy mindenkinek eleve joga van menedékre, amíg azt le nem ellenőrzik, el nem fogadják vagy el nem utasítják. Egy ilyen ellenőrzés azonban nagyon hosszú időt vesz igénybe, és az ilyen személyek esetleg megkapják a „tolerált” (geduldet) státuszt. A német tartózkodási törvény meghatározása szerint ez a „kitoloncolás ideiglenes felfüggesztését” rendeli el azon külföldiek vonatkozásában, akiknek kötelességük elhagyni az országot. Nem ad jogot a maradásra. Ezért van, hogy a „toleráltaknak” még mindig kötelességük elhagyni Németországot. A menedékkérők panaszt nyújtanak be, amikor felhívást kapnak Németország elhagyására, és bürokratikus, valamint jogi okokból az ilyen ügyek évekig eltarthatnak. Ezek az emberek hosszú ideig Németországban maradnak, és néhány év után végül tartózkodási engedélyt kapnak.
Emberek, akiket egyszer már elutasítottak, ugyanazzal a dokumentummal és vezetéknévvel visszatérnek ide, ismét menedékért folyamodnak, és elveszik a ténylegesen rászorulók helyét. Ha egy ilyen személy önként távozik, joga van három hónap után a Németországba való visszatérésre. Minden egyes emberi lénynek lehet oka arra, hogy menedéket kérjen, mert üldözik, például szexuális kisebbségként, még ha egy olyan országból is jön, amit biztonságosnak tartanak. És ezekből az országokból embertömegek vannak Németországban, akik a legbizarrabb okokból követelnek menedéket, például: „A szomszédom dühös rám, mert összetörtem az autóját és nem tudom fedezni a költségeket”. És ezzel a jogi gépezetet mozgásba hozzák, ami sok hónapig vagy akár évekig is eltart.
Az esetek többségében ezek az emberek felszólítást kapnak arra, hogy hagyják el Németországot, de akkor hirtelen egy családtag megbetegszik – a leggyakrabban mentális betegséggel, idegösszeomlással –, és ezen betegség miatt az eljárást, ami az egész családot érinti, leállítják.
A kormányzattal folytatott ilyen játékok akár sok évig is eltarthatnak; akkor elhagyják Németországot, és három hónap múlva megint itt vannak. Amint észrevettem, sok „menedékkérőnek” háza és akár tanyája is van a szülőföldjén, és nincs oka elhagyni az országát. Ezek a szegénység elől menekülő gazdasági migránsok, ami természetesen jó ok, ha azt emberi nézőpontból szemléljük, de annak semmi köze sincs a menedékügyi törvényhez. Néhányuk a menedékügyi eljárás alatt segélyeken él itt, de néhányan illegálisan dolgoznak.
Gyakran látok nagy autókat, melyek a megszerzett javakat a szülőföldjükre szállítják, melyeket aztán eladnak, amikor a Németország elhagyására szóló parancs visszavonhatatlanná válik, és távoznak. Azután sok család visszajön, és újra próbálkozik a menedékkel, ugyanazzal az okkal, útlevéllel és névvel.
Véleményem szerint legalább a második kísérletnél ezeket az embereket nem szabadna beengedni és a menedékügyi eljáráson újra keresztülvonszolni, megsokszorozva a vonatkozó költségeket.
Amint hallottam, vannak családegyesítési tervek is. Mit gondolsz erről?
– A belügyminisztériumból egy tisztviselő, akivel beszéltem, elmondta nekem, hogy a következő három évben sok millió ember fog Németországba érkezni mint családtagok, vagy új menedékkérők. Mindannyian tudjuk, hogy az integráció nagymértékben problematikus, de politikusaink közül néhányan még mindig ezt a csapást követik, olyan jelmondatokat kiabálva, hogy „Senki sem illegális”.
Múltbeli és jelenlegi diákjaim közül egy kézen meg tudom számolni azokat az eseteket, akik véleményem szerint teljesen és sikeresen integrálódtak. És itt nem az identitás vagy a kultúra elvesztését értem, hanem az itteni, Németország-beli életstílusunk elfogadását, amihez az társul, hogy az embernek számos német barátja van, nem csak egy-kettő, akik segítik az embert az űrlapok kitöltésének nyűgében. A legtöbb ember, akivel dolgom volt, csak az országaikból való emberekkel (értsd: a többi muszlimmal) veszi körbe magát, párhuzamos társadalomban él, ahol az ő kulturális és vallási értékeiket nagy becsben tartják. Éppen ebből az okból kifolyólag eléggé el vannak vágva társadalmunktól, el vannak különülve. És mivel közülük egyre több jön ide, többé már nem kell alkalmazkodniuk, éppen ezért ez a trend megerősíti ezeket a párhuzamos muszlim társadalmakat.
És ez az, ahogyan nézőpontom szerint a családegyesítés problémává válik. Úgy gondolom, hogy fontos felismerni azokat, akik itt akarnak maradni, mely esetekben valójában klasszikus bevándorlásról van szó. Sokkal több ellenőrzésnek kellene lennie, hogy van-e valós oka a menedékkérelemnek. Ha szükséges, minden lehetséges módon ellenőrizni kell a mobiltelefonokat, a Facebookot, a Twittert. Mert felmerül a kérdés: hol van a család nagy része?
Van sok kiskorú menekültünk, akiknek a családja biztonságos helyen él, de a pillanatra vár, amikor képes lesz Németországba jönni. Miért kellene az egész családot elhozni, ha az a fiatal egyszerűen újra csatlakozhatna hozzájuk odaát? Tudjuk, hogy néhányan csak azért vannak itt, mert a családjuk kezdetként elküldte őket. Bejrútból azt hallom, hogy sok ember arra vár, hogy családegyesítés révén Németországba hozzák. Másfelől vannak tényleg arra érdemes emberek, akik örökké velünk akarnak maradni, és joguk van azt tenni – akiket országaikban üldöznek, gyakran a hit okán; ők keresztények, jazidik, ex-muszlimok. Ezeknek az embereknek túlságosan hosszan kell várniuk arra, hogy a családjuk jöjjön, ami abszolút tragikus és nem helyes. Azért is, mert ezek a családok gyakran muszlim országokban találhatók, ahol nem élhetnek békében. Őket külön kellene kezelni, valamint speciális gyorsított eljárásra jogosultnak kellene lenniük.
Egy dolgot azonban el kell mondani: azok az emberek gyakran az egész családdal jönnek. És nekünk még mindig le kell ellenőriznünk, hogy ki keres ideiglenes védelmet, és azután vissza akar térni az országába. Ebben az esetben úgy gondolom, hogy rossz az egész család behozatalát megengedni, mert ha egyszer ez a család itt van, a legtöbbször maradni fog. Ami a családegyesítéssel kapcsolatban engem aggaszt: egy keleti-muszlim társadalomban a család egy patriarchálisan szervezett törzset jelent, átfogván emberek egy nagy csoportját.
A családegyesítéssel a muszlim családrendszert fogjuk behozni, ami párhuzamos társadalmakhoz és integrációs problémákhoz vezet. A tizenévesnek nem kell többé alkalmazkodnia, a sajátjai között marad, a behozott szokások tovább élnek.
És pontosan ez az, amit azoknak a kiskorúaknak az esetében megfigyelek, akik egyedül jöttek, akik két vagy három év után már jól alkalmazkodtak, köszönhetően a szociális munkások hálózatának is, akik bevezették őket kultúránkba és értékeinkbe. Barátokra tettek szert német tizenévesekkel iskolába járván. Mindez elenyészik, amikor a család megérkezik, ezt gyakran láttuk. Egykoron a kiskorú nyitottsággal és kíváncsisággal kezelt minket, most viszont nem muszlim életstílusunk megvetése és elutasítása van, mert hirtelenjében ott van egy család, ami azt elutasítja.
És hogy összefoglaljam: egyszerűen nem akarom kiterjeszteni a párhuzamos társadalmat, ami ellenünk, nők ellen irányul, elnyom, egyre inkább megfoszt minket a szabadságtól.
Mit gondolsz, hogy mit kellene az embernek tennie azokkal a bevándorlókkal, akik nem integrálódnak?
– Ez nem olyan egyszerű. Egy háborús országból való valakitől nem lehet csak úgy megszabadulni, még akkor sem, ha hazudott az életkoráról vagy bűncselekményeket követett el. Ennek változnia kell: bárkit, aki bűncselekményt követ el, ki kellene dobni, és azoknak, akik fegyverrel embereket öltek, nem szabadna menedéket kapniuk. Bárkinek, aki hazánk ellen van, távoznia kell… Itt a kormányzat tehetetlen. Példának okáért a szíriaiak: először a háború miatt voltak itt, és most meg azért, mert mindenki azt állítja, hogy Aszad ellen volt, és ott a halálbüntetéssel néznek szembe. És bár vannak közöttük olyanok, akik az IÁ-hoz vagy más terroristacsoporthoz tartoztak, vagy már radikalizálódtak, vagy bűncselekményeket követtek el, a törvény nem engedi a kitoloncolásukat. Még csak fontolóra sem veszik. És egy másik kérdés: hogyan mérjük az integrációt? Attól nem vagy integrált, csak mert tudsz németül beszélni és dolgozol. Ha elutasítod értékeinket, nem mutatsz hűséget a Nyugat iránt, Németország iránt és irántunk, vagy azt gondolod, hogy Németországnak muszlim értékeket kell elfogadnia és be kell adnia a derekát a te kulturális-vallási speciális óhajaidnak, akkor úgy gondolom, hogy nem illesz ide.
Úgy gondolom, hogy a legjobb megoldás a segélyek elvágása lenne.
Hogyan kellene Németországban az iszlámmal bánni?
– A politikai iszlámot az összes szükséges eszközzel meg kell állítani ahelyett, hogy folyton szalonképessé teszik. Sok mecset van, ami azt [a politikai iszlámot] támogatja. Először is, szükségünk van arra, hogy a törvény kimondja, hogy mit lehet a mecsetekben prédikálni, de mindenek felett azt, hogy minek kellene tiltottnak lennie. Éppen ezért szükséges az új mecsetek építésére moratóriumot bevezetni, hacsak a már létezők alapos megvizsgálása meg nem történt, és mindenekfelett amíg meg nem állapították, hogy ki pénzeli azokat. Sok mecsetben az embereket arra hívják fel, hogy utasítsák el a hitetleneket, utasítsák el az integrációt. Constantin Schreiber ARD-s újságíró tanulmánya ezt sok mecsetben kimutatta. Sok mecsetben az embereket még radikalizálják is; szakértők évek óta figyelmeztetnek erre. Mecseteket Törökországból, Szaúd-Arábiából, Iránból való erőforrásokból építenek, és az imámokat szintén onnan fizetik. Sokan nem beszélnek németül. A politikusokat azonban, úgy tűnik, ez nem érdekli. Szintén támogatom a fejkendő tilalmát az iskolában a tanárok és a diákok számára, valamint a kormányzati alkalmazottak számára.
Attól tartok, hogy a következő választáson négy év múlva egy új jelenséget láthatunk: a muszlimok előbb-utóbb meg fogják alapítani pártjukat, és mivel már nagy választórétegük van, megállíthatatlanná fognak válni. A baloldali és majdnem az összes párt segítségével el fogják kezdeni megváltoztatni a szabályokat, és mi leszünk azok, akiknek majd alkalmazkodniuk kell.
Mint tudjuk, sok muszlim hiszi, hogy a hitetleneket át kellene téríteni vagy meg kellene adóztatni (dzsizja), vagy más módszerekkel el kellene nyomni. Sok muszlim, főleg azok, akik ezt a politikai, államilag ellenőrzött iszlámot választják, azon tűnődnek, hogy saját érdekeiket hogyan tudják előrelendíteni – és azt még csak nem is tagadják. Amíg továbbra is így tesznek, továbbra is növekedni fognak Németországban. Tudunk olyan Facebook-profilokról, melyek világosan Németország iszlamizációjára hívnak fel, ahol alkotmányellenes bejegyzéseket találunk, és ilyen beszélgetéseket mindenfelé lehet találni. Facebook-profilok, ahol egy kutya az izraeli zászlóra pisil; profilok, melyek gyűlöletet terjesztenek és az ellenünk való erőszakra hívnak fel. És ezeket a profilokat nem távolítják el, akárcsak a szalafista profilokat sem! Az a tény ellenére sem, hogy a Facebookot ebben az országban nagyon alaposan ellenőrzik. Az iszlámellenes nézeteket kifejtő emberek profilját blokkolják. Ha nem ébredünk fel gyorsan, az egész helyzet tragikusan fog végződni.
Mit szeretnél Lengyelországnak és a lengyeleknek üzenni?
– Maradjatok fáradhatatlanok az egyes nemzetek jogaira törő Európai Unióval szembeni ellenállásotokban – ebben az esetben a kívülről erőszakolt menekült-áttelepítéssel szemben. Minden egyes országnak és nemzetnek joga van vendégei megválogatására. Egyetlen országnak sem kellene feladnia önrendelkezési jogát. Az embereknek az országukban joguk van saját magukat uralniuk kívülről való beavatkozás nélkül. Jogotok van saját politikai utatokat és státuszotokat meghatároznotok, valamint kívülről való nyomásgyakorlástól mentesnek lennetek. Ne veszítsétek el az identitásotokat; nincs nemzet, csoport, etnikai csoport, legyen az olaszok, franciák vagy lengyelek, akik túlélik, ha nem szigetelik el magukat ésszerű módon az érdekeikkel összhangban. Azt javasolnám nektek, hogy alaposan gondoljátok végig, hogy kit akartok készségesen befogadni. Sok ember van, akit még mindig üldöznek, például keresztények és más kisebbségek, akik jól értik nyugati rendszerünket, valamint segítségetekkel jól lehetne őket integrálni.
***
Rebecca Sommer nemzetközileg ismert német művész, újságíró, fényképész és díjnyertes filmkészítő. 2012 óta Berlinben él, és Németországba való visszatéréséig az emberi jogok védelmével volt elfoglalva, valamint a genfi ENSZ-főirodában lévő ECOSOC-nál (Gazdasági és Társadalmi Tanács) volt speciális státusza tanácsadóként. Szakterülete a bennszülött népek jogai, valamint a nemzetközi jog.



Több mint egy évtizeden keresztül az UNHCHR-rel (Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Főbiztossága), az UNPFII-vel (Egyesült Nemzetek Bennszülött Népek Állandó Fóruma), valamint menekültekkel és az UNHCR-rel (Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága) dolgozott. Részt vett a Bennszülött Népek Jogainak Nyilatkozatával kapcsolatos tárgyalásokon, melyet – többek között támogatása eredményeként – 2007-ben majdnem az összes ország elfogadott. Világszerte számos bennszülött népet is meglátogatott, ami hozzájárult az Egyesült Nemzetekben az emberi jogok dokumentációjának gazdagításához. Ezenfelül számos kampányt szervezett, és számos ENSZ-jelentésben, valamint képein, filmjein és publikációin keresztül felhívta a figyelmet az őslakosok elleni emberi jogi jogsértésekre. Elismert emberi jogi szakértőként az ENSZ megbízásából elkészítette a „Bennszülött népek és az ENSZ” c. filmet. Ezenfelül részt vett az éghajlati tárgyalásokon (UN-FCCC), valamint még mindig a „Climate Justice Now” [Éghajlati Igazságosságot Most – a ford.] tagja. Szerkesztőként dolgozott nagy brit magazinoknál, mint a Scene, a The Face és a Spirit, valamint az amerikai Black Book és Madison magazinnál. Élt és dolgozott Indiában, Nagy-Britanniában, Dél-Afrikában és az Egyesült Államokban. 2012 óta foglalkozik Európában a menekültek emberi jogaival; megalapította az „Arbeitsgruppe Flucht + Menschenrechte”-t (AG F+M) [Menekülés + Emberi Jogok Munkacsoport – a ford.], egy hálózatot, mely Berlinben segíti a menekülteket.








Egy észhez tért bevándorlókat támogató aktivista elképesztő vallomása eddigi kedvenceiről


Világ Figyelő
byVilág Figyelő2 hónappal ago2 hónappal ago



Natalia Osten-Sacken: Rebecca, sok éve menekültekkel és bevándorlókkal dolgozol, jól ismert emberi jogi aktivista vagy. Már a 2015-ös nagy bevándorlási hullám előtt is igencsak ismert voltál abbeli harcod révén, hogy ezeket az embereket korlátlanul fogadják be Németországba. Mi befolyásolta a nézeted változását?
Rebecca Sommer: Szeretném kiemelni, hogy sohasem harcoltam migránsok „korlátlan” befogadásáért, mert bármely ország számára lehetetlenség a vég nélküli befogadás. Humanista, valamint emberi jogi aktivista vagyok. Az első években azt hittem, hogy azok az emberek, akik idejönnek, valódi menekültek, boldogak, hogy most biztonságban lesznek, és hogy jó szándékot fognak felmutatni azért, hogy itt alkalmazkodjanak és integrálódjanak. Idővel azonban lépésről lépésre bekövetkezett a kellemetlen ébredés. Ennek az okai annyira összetettek voltak, hogy azt egyszerűen nem tudtam többé nem figyelembe venni.
Egy kiábrándult migrássimogató vallomása: "mindenben segítettem nekik, a hátam mögött mégis ostoba német szajhának neveztek"
Bizonyos, hogy az egyik fő fordulópont, akárcsak közülünk sokaknál, Kölnben a 2015-ös újév volt. Akkor végre be kellett vallanom magamnak, hogy ez a fajta viselkedés a muszlimok elsöprő többségét jellemzi, akikkel életem során foglalkoznom kellett. Az volt a pillanat, hogy azt mondtam magamnak: „Rebecca, most le kell lassítanod, legalább azért, mert a nők jogainak aktivistája vagy, nőként felelősséged van irántuk”. Megpróbáltam megigazolni ezeket az állandóan ismétlődő viselkedési és gondolkodási mintákat, például a világról alkotott felfogásukat – ami a vallásukon, az iszlámon, és a kultúrájukon alapszik – olyan módon, hogy ők itt újak. Azt hittem, hogy ezek a középkori nézetek idővel meg fognak változni. Nagy bizalmat fektettem szabadelvű, méltányos európai értékeinkbe, és naivan azt gondoltam, hogy minden egyes ember örömét leli azokban, valamint magáévá teszi azokat.
Azonban több évnyi ismétlődő tapasztalaton keresztül, valamint magamra mint a munkakörnyezetemben lévő önkéntesre visszatekintve be kellett vallanom magamnak, hogy amikor muszlim menekültekről van szó, ők teljesen eltérő értékekkel nőttek fel, melyekben az iszlám átmosta az agyukat és indoktrinálta őket, és nekik nincs szándékuk a mi értékeinket átvenni – sőt még rosszabb, hogy ránk, hitetlenekre felsőbbrendűséggel és gőggel tekintenek. Ezt úgy hívom, hogy „fejkendő a fejben”. És ezenfelül ideérkezésük után sokuk fundamentalista imámok, a politikai iszlám (amit Törökországból, Szaúd-Arábiából, Iránból stb. importálnak) csápjai közé esik, akik megerősítik őket fundamentalizmusukban, ami megtiltja nekik a velünk, hitetlenekkel való vegyülést, valamint a mi életstílusunkat, megtiltja a mi világfelfogásunk és tudományos vívmányaink átvételét, ami felett a német államnak sajnos többé már nincs semmilyen hatalma.



Egy további példa, ami segített a szemem felnyitásában, 2016-ban történt, amikor megtudtam az igazat menekültek egy bizonyos csoportjáról, akiknek hosszú ideig gondját viseltem. Időközben barátaimmá váltak, segítettem nekik a menekültügyi eljárások alatt, foglalkoztam a hivatalos ügyeikkel, szereztem nekik lakásokat, bútort, mobiltelefonokat, számítógépeket, ruhát, tanfolyamokat, munkahelyeket, ösztöndíjakat, valamint szabadidőm számolatlan óráját töltöttem egyéni ügyekkel. Egy ponton azonban észrevettem, hogy ezek az emberek piszkos játékot játszanak velem, azaz takiját alkalmaznak ellenem. Ezek az emberek hazudtak nekem, ami nagyban kiábrándított. Engem állandóan figyelmeztettek erre a muszlim megtévesztési stratégiára arab országokból való emberek, valamint kurdok, akik nem csupán háborús zónákból menekültek, hanem a muszlimok elől, azonban nem akartam rájuk hallgatni. És hirtelen kiderült, hogy azok az emberek, akiknek minden gondjával foglalkoztam, akik velem ettek, ittak, táncoltak, nevettek, nem imádkoztak, nem jártak mecsetbe, nem tartották be a ramadánt, gúnyolták a vallást és a mélyen vallásos embereket, ők egész idő alatt, miközben az ételemet eszik és a kertemben ülnek, nem beszélnek rólam másképpen, mint „egy ostoba német szajháról”.
Ez nekem nem csak nagyon fájó volt, mert én voltam a segítségük, a barátjuk, a nővérük és az anyjuk, valamint tényleg megbíztam bennük, hanem egy további indok is volt, hogy felébredjek. Ők voltak az én tényleges példám a nyugati szemléletű emberek, valamint az arab-muszlim kultúrából való emberek közötti sikeres integrációra és barátságra. Segítettem nekik, óvtam őket, támogattam őket, és valódi barátságot ajánlottam nekik. Tárt karokkal fogadtam őket Németországban, és ezért „köszönetképpen” szavaik és tetteik által tiszteletlenségben részesültem.
Időközben az összes ügy aktáját, melyeken valaha dolgoztam, felfektettem, és jelenlegi, valamint korábbi pártfogoltjaim előremenetelét sokkal kritikusabban és pontosabban követem. Más önkéntesek ügyeit szintén megfigyelem. Sajnos hasonló tapasztalatok miatt, mint az enyémek, sok ember otthagyta a munkáját, és az újak, akik kezdenek, ugyanannyira naivak, mint én voltam egykoron. De ellentétben azzal, amit a média mond nekünk, nincs olyan sok készséges önkéntes, és mások, akik olyan sokáig vannak, mint én, egyszerűen elkezdtek ebből pénzt keresni. Részükről nem fogsz csalódottságról hallani – az nem állna érdekükben.



És mi jött a felszínre abból, hogy a bevándorlók előremenetelét nyomon követed?
– Sokan még mindig nem dolgoznak, és alig beszélnek németül. A csoportjaikban maradnak, csak néhány német barátjuk van, ha van egyáltalán. Mások a bűnözés felé fordultak, vagy radikalizálódtak. Vagy később derül rá fény, hogy IÁ- vagy an-Nuszra-harcosok voltak, olyan csoportoké, melyeket még mindig csodálnak. Természetesen vannak kivételek, ők dolgoznak, beszélnek németül, de az az úgynevezett „fejkendő a fejen belül”, saját maguknak muszlimként, valami jobbként érzékelése, ez a leírhatatlan fennhéjazás velünk szemben az esetek többségében végül is megmarad. Azóta minden elhivatottságomat és készségességemet elvesztettem, hogy önkéntesnek jelentkezzem azok a muszlimok mellé, akik nyilvánvalóan támogatják a patriarchizmust.
Most már felismerem, hogy hogyan működnek. Bár a nyitott ügyeket továbbviszem, csak olyan új ügyeket vállalok el, melyekben véleményem szerint valódi menekültekről van szó, akiknek okuk van arra, hogy egy világi államba jöjjenek, ahol a nők és a férfiak egyelők a törvény előtt, ahol disznóhúst eszünk, ahol akár meztelenül is napozhatnak a strandon. Ez a szabadság nagyon értékes és nagyon törékeny, ha arra gondolunk, hogy hirtelenjében milyen sok ember érkezik ide „kendővel a fejében”, és csupán a számuk miatt itt minden megváltozik. Most már látjuk. Nagyon óvatossá és nagymértékben bizalmatlanná váltam. Úgy hiszem, hogy azok, akiknek tényleg nincs szükségük a nálunk való menedékre, muszlim országokban kellene menedéket vagy egy jobb életet keresniük ahelyett, hogy középkori értékeiket megpróbálják ránk erőltetni, és ez idővel egyszerűen mindannyiunknak kárt okoz.
Ez az, ami miatt most elsődlegesen nőknek és vallási kisebbségeknek segítek, akiknek menekülniük kellett muszlim országokból: politikai menekültek, újságírók, muszlimok, akik megtagadták hitüket és ezért üldözik őket. És, miként mondtam, különösen boldog vagyok, hogy nőknek segítek. Ezek azok, akik a Németországban való pénzügyi függetlenségük révén búcsút tudnak inteni férjüknek. Őket erőszakkal adták hozzá ezekhez a férfiakhoz, és az egész életüket úgy kellene leélniük, hogy mosolyt erőltetnek az arcukra és kiszolgálják azt a férfit, akit legbelül gyűlölnek.



Egy muszlim házasságban sok a durvaság és a nemi erőszak. Egy nőnek nincs emberi értéke, őt szexuális tárgyként érzékelik és nem partnerként. Munkáskéz, valamint szülőgép. Ez a feladata jó muszlim asszonyként. Ahogyan a legtöbb muszlim nem tisztel minket, nem tisztelik saját asszonyaikat sem.
Nem mindenki, tényleg ismerek jó házaspárokat, de a legtöbbjük igenis ilyen. Ez a német állampolgárságú muszlimokra is vonatkozik. Az iszlám adja ezt a jogot. Ezért figyelmeztetek most ezzel kapcsolatban mindenkit. Eleget láttam, hallottam, éltem meg. Megvannak a tényeim.
Használtad a takija szót. Hogyan érted ezt, és hogyan bukkantál rá?
– A legtöbb európai nem ismeri a takija szót, és azokat az embereket, akik erre a vallásilag megigazolt viselkedésformára figyelmeztetni próbálnak, azonnal rasszistának bélyegzik meg még akkor is, ha ugyanazokból a régiókból és kulturális körökből származnak, mint a bevándorlók, akiket mi menekülteknek hívunk. A takija jelentése: megtévesztés. A takija [eredetileg a muszlimokat volt hivatva megóvni az üldöztetéstől – az Euroislam szerkesztőségének megjegyzése] a muszlimoknak engedélyt ad arra, hogy ne legyenek őszinték velünk, a nem muszlimokkal szemben, ha ez megóvja az iszlámot és a muszlimokat. Van többféle formája a hazugságnak, melyek bizonyos körülmények között a nem muszlimokkal való viszonyban megengedettek, és a takija a legismertebb. Ez olyan körülményekkel kapcsolatos, mint például az iszlám érdekeinek vagy egy-egy muszlim nemzetnek [muszlim közösségnek – az Euroislam szerk.] a támogatása; például amikor hazugságok révén el tudják nyerni egy hitetlen bizalmát – ami őt meggyengíti –, hogy ezen úton győzzék le.
A bizalom aláásása itt előre be van programozva.
Egy muszlim megtéveszthet egy hitetlent és hazudhat neki, ez etikailag nem róható fel, ha ez a taktika némi hasznot fog hozni, ami segíteni fogja őt és az ummát [a muszlim közösséget – a ford.]. Nem kell emiatt szégyenkeznie. Azért, hogy előnyt csikarjanak ki a hitetlenből, barátságot vagy szerelmet tettethetnek, miközben azt a szívükben nem érzik.
Köszönhetően a takija létezésének, a muszlimok bármilyen hitetlennel szembeni felelősségtől mentesek – ez a figyelmeztetésem azok a nők számára, akiknek velük van dolguk! De különösen politikusaink számára is, akik muszlim egyesületekkel egyezséget kötnek – semmilyen eskü, még Allah nevében sem számít a takija miatt, mert Allah felmentette híveit a hitetleneknek tett eskük alól. Az egyetlen feltétel: a hazudozónak mélyen kell hinnie a Koránban és Allahban. A takija megengedi egy muszlimnak, hogy úgy cselekedjen, mintha nem volna muszlim. Bármit mondhat és tehet addig, amíg azt arra használja, hogy például egy személy bizalmát elnyerje. Vagy egy országét. Most gondolj bele, hogy miféle vallási ideológiával van dolgunk!
A takija, azt hiszem, a síita iszlámból származik, de azt a szunniták is alkalmazzák (még ha tagadják is), és még azt is megengedi, hogy haram (tisztátalan) étket egyenek vagy ateistának tettessék magukat. Szükséges tisztában lenni azzal, hogy valótlanságot mondani a nem muszlimoknak nem számít elítélendő dolognak muszlim országokban. És így aztán egy hiszékeny német önkéntes kapcsolatba kerül egy olyan kultúrával, amit teljesen félreért. Némi idő után azonban észreveszed, hogy sok menekült manipulál téged azért, hogy különösen nagy elkötelezettséget és segítséget kapjon tőled, valamint mindenekfelett elleplezik, hogy valójában milyen fundamentálisan vallásosak, és hogy mennyire elutasítják értékrendszerünket és társadalmunkat.



Ezek hasonló történetek: hogy ők orvostudományt, jogot vagy számítástechnikát tanultak; hogy a szüleik meghaltak, és hogy a kisöccsük Törökországban az utcán éhségtől haldoklik, és hogy nekünk segítenünk kell nekik abban, hogy őket idehozzuk; vagy hogy akár az egész család meghalt a háborúban. És hogy nekünk segítenünk kell ennek az embernek – aki magát világinak és mérsékelten modernnek mutatja be –, hogy szeretett feleségét (aki itt éppolyan szabadon élne, mint mi) és gyerekeit elhozza.
És hamarosan hirtelenjében nagynénik, nagybácsik és szülők tűnnek fel Németországban, és hirtelenjében az egész 15 fős elhunyt család itt van, és három lakást tulajdonol. Megérkezik egy öcs, aki, ellentétben azzal, amit hallottál, egyáltalán nem védtelen, hanem an-Nuszra-harcos volt, a szülei egyáltalán nem halottak, biztonságosan élnek Törökországban, és a báty nem mérsékelt muszlim.
Vagy megtudod, hogy a diplomájukat vették. Vagy hogy a család szegény, de Szíriában egy biztonságos területen éltek, és azért jöttek hozzánk, hogy jobb életük legyen. Vagy az állítólag mérsékelt muszlim megkér arra, miután sikeresen idehozta a családját, hogy segíts neki a következő feleségét és gyerekeit is elhozni. Ez a feleség, akit szeretettnek és modernek mutattak be, teljesen lefátyolozva érkezik, és beszámolói szerint mélységesen boldogtalan, mert a férfi veri őt és mindent megtilt neki, mert a férfi egy különösen mélységesen hívő muszlim. Ebből megtanultam, hogy a muszlimok szemében valaki naivságát kihasználni, akit gyengébbnek látnak, nem vált ki rosszallást.
Ebben a kultúrában az, ami számít, az erő, és ha csak úgy, szívjóságból segítesz valakinek, az nem fér bele a világról alkotott felfogásukba. Számukra csak ostoba vagy, ami gyengét jelent. És ők így érzékelnek minket: bolondokként, nyápicok bukott társadalmaként.
A legtöbb európai ezt nem tudja megérteni, mert az nem esik egybe reformált, felvilágosult, keresztény-humanista értékeinkkel, melyeken kultúránk alapszik. Természetesen sok egyéni kivételt ismerek, de ők erősítik a szabályt. Fontosnak vélem, hogy a muszlimokkal foglalkozván mindenkivel szemben nyitott legyek, még mindig nyitott vagyok és vannak muszlim barátaim. Azonban ha eltérések vannak abban, amit mondanak, vagy ahogyan viselkednek, a takija miatt óvatosságot javaslok.
Dolgoztál menekültszállásokon is. Neked mi szúrt szemet?
– Ott sok régió, kultúra és vallás képviselői találkoznak, főleg muszlim férfiak, és közvetlenül mellettük olyan emberek, akiket a muszlimok elnyomtak, akiket megerőszakoltak, megkínoztak, egész falvakat legyilkoltak. Sok forró pont van. Leggyakrabban azonban a nem hívők – a hitetlenek – üldözése, vagy legalábbis a velük való megvető bánásmód van a muszlimok részéről. A szállásokon a muszlimok alkotják a többséget. Sokuk, úgy tűnik, azt hiszi, hogy ők valamiféle „szuperemberek”, és az összes nem muszlim alájuk van rendelve. Egy kis helyen az ilyen konfliktusok felerősödnek. Például vannak helyzetek, amikor a „hitetleneknek” nincs joguk arra, hogy velük egyidőben a konyhában vagy a mosókonyhában legyenek, és őket arrogánsan és akár agresszívan elkergetik.
Természetesen, mint mindig, vannak ellenkező helyzetek, amikor különböző vallási és nyelvi csoportokból való nők összebarátkoztak egymással a konyhában annak kedvéért, hogy a megosztott konyhában ne legyenek egyedül a férfiakkal. A nőknek a muszlim férfiak általi zaklatása ismétlődik, néha egyedülálló muszlim nőket is zaklatnak, és vannak olyan ügyeink, amikor a török, arab vagy muszlim roma gyökerű biztonsági emberek is ezt engedték meg maguknak. Újra itt van ez a jelenség: a muszlimok a „többiek” ellen, nem számít, hogy melyik országból származnak.
Saját tapasztalat, nálam is van egy eritreai női menekült ügye, akit a biztonsági emberek zaklattak. Jelentenünk kellett a rendőrségnek, de semmit nem tettek azzal kapcsolatban.
Említeted az önkéntesek zaklatását. Erről azonban nem található információ a sajtóban. Miért?
– Az önkéntesek szexuális molesztálása mindig történik, azonban egyikünk sem jelentett soha ilyen esetet a rendőrségnek, mert egyikünk sem akart a menekültek ellenzőjének látszani és a menekültközpontnak problémát okozni. Ebben az esetben ugyanaz a mechanizmus, ami nálam működött, működik náluk is: állandó megigazolás, hogy ő új, nincs fogalma arról, hogy hogyan viselkedjen, nem érti a kultúránkat. És ez az, ahogyan ezt a viselkedést megigazolják: nem társítják a felsőbbrendűség érzéséhez, amit ezek a férfiak az iszlám által a hitetlenekkel és a nőkkel szemben magukba szívtak. És különösen a nyugati „cafkák” vonatkozásában, mert úgy jönnek a szülőföldjükről, hogy az európai nőkről alkotott efféle képet keresik. A csoportomban a zaklatás ismétlődött, különösen olyan önkéntesekkel szemben, akik a menekülteknek németet tanítanak és egy adott bevándorlóval egy héten számos alkalommal kapcsolatuk van.
Például miután egy önkéntes három hónapot töltött azzal, hogy németet tanított egy szíriainak heti kétszer, a nő meg volt győződve, hogy minden jól megy, és csak megpróbált kedves lenni, amikor elfogadta a férfi meghívását egy közös étkezésre. A nő csupán azt gondolja, hogy a férfi meg akarja köszönni a nőnek a segítséget, és a férfi azt gondolja, hogy a „szajha” szexuális kalandot akar. Ezek a nők nem fogják fel, hogy az ebből a kultúrkörből való férfiak őket hitetlenként, erkölcstelenként, valamint szexuálisan mindig a férfi alárendeltként érzékelik, mert a menekültek először nagyon kedvesnek, udvariasnak és jólneveltnek tűnnek – azaz a fent említett takiját gyakorolják.
És aztán ott volt a nagyon kellemetlen meglepetés, amikor egy – mostanáig – barátságos bevándorló a nőt a hajánál fogva bevonszolta a fürdőszobába abban a pillanatban, amikor a nő búcsúzni akart (a legnagyobb valószínűséggel azért, hogy megerőszakolja – megjegyzés Rebecca engedélyével).
És ennek az az oka, hogy a férfi nem tudja megérteni, hogy a nő most el akar menni, mert akkor a „szajha” miért jött egyedül a férfi szobájába?
Hogyan tudnád leírni a bevándorlók hozzáállását a nőkhöz, valamint a szélesebb értelemben vett emberi jogokhoz?
– Ha a bevándorlókat az alapvető emberi jogokhoz való hozzáállásukról kérdeznék, mint az egyenlőség, a személyes szabadság, valamint a férfi és a nő közötti egyenlőség, a körülöttem lévők kb. 75%-a bevallaná, hogy azokkal nem ért egyet. Ez az, amiért nagyon aggódom, amikor azt látom, hogy egyre több német lány és asszony létesít viszonyt bevándorlókkal. Nem értik a kultúrájukat és fogalmuk sincs arról, hogy a bevándorlók mit mondanak róluk maguk között. Nem tudják, hogy sokuknak már van felesége a származási országában, akik a családegyesítés részeként utánuk jönnek. Vagy hogy az unokatestvér, akivel a házasságot már elrendezték, csak az engedélyre vár, hogy Németországba léphessen. Az igazság az, hogy kezdetben a legtöbb fiatal bevándorló soha nem mutat vallásosságot: isznak, valamint német ételeket esznek, kihasználva egy ilyen kapcsolat összes aspektusának és élvezetének előnyét. És aztán ezek a nők azt gondolják, hogy a partnerük egyedi, és hogy az összes történet, amit a nő hallott, nem igaz.
Még ha viszonylag mérsékeltek is, akik integrálódnak és németeket vagy más nőket vesznek feleségül, attól tartok, hogy az intoleranciájuk a lányuknál elkezdődik. A végén majdnem mindenki egy alávetett muszlim nőt akar; természetesen a legjobb, ha fejkendős, aki nem visel kihívó ruhát, aki a férfi kiszolgálója, gyerekeket szül, aki nem mond neki nemet, akinek nincsenek férfibarátai, akinek parancsolni lehet, aki nem hagyja el a házat engedély nélkül, és aki minden tekintetben engedelmeskedik neki. Ezekben a házasságokban nem a szeretetről van szó. A szeretet az anyát és a családot illeti. A nő mindig alávetett. Egy tárgy specifikus feladatokkal. A nyugati nők matracok, valamint egy trambulin, és a végén még rosszul is bánnak velük. Azon egyszerű oknál fogva, hogy „szajhák”, nem jó emberanyag feleségnek. Ha azonban egy ilyen nő búcsút akar inteni egy ilyen férfinak, megtörténhet, hogy a nőt amiatt megölik. Mint ahogyan nemrégen Kandelben. Vagy bármit meg fognak tenni, hogy a nő jó hírnevét megsértsék. És itt mindig azt mondom: a kivételek erősítik a szabályt. Ilyeneket is ismerek. Jelenleg még. Majd meglátjuk, hogy a későbbiekben mi fog történni.
Milyen a nemek aránya és a képzettségi szint ezen új bevándorlók között? Nőkről és gyerekekről hallottunk, akik a háború elől menekültek, valamint magasan képzett specialistákról.
– Az úgynevezett menekültek és bevándorlók elsöprő többsége, beleértve a 2015. előttieket, férfi. Az utóbbi években azonban már sok családegyesítési ügyünk volt, és ezen alapon a menekültügyi lobbi azt a mítoszt kreálja, hogy családok, nők és gyerekek menekülnek Németországba a bombák elől. Munkám során 2015-ig szinte kivétel nélkül fiatal férfiak voltak; segítettem nekik, néhány ügyben még mindig segítek, hogy hozzátartozóikat Németországba hozzák, és tudok arról, hogy ilyen eljárásokat intenzíven, egyfolytában végeznek. Az összes behozott feleség már vagy terhes, vagy szült Németországban.
Ami a szíriai menekültek képzettségi szintjét illeti, akik a muszlim menekültek fő részét alkotják, akik 2012. óta hozzánk jöttek, sajnos be kell vallanom, hogy a legtöbbjüknek egyáltalán nincs megfelelő képzettsége. Tudom, hogy kezdetben a sajtó arról tudósított, hogy ők magasan képzett emberek, valamint különféle szakterületeken specialisták, de az egyszerűen nem igaz. Jómagam is terjesztettem ilyen információt, mert egyszerűen elhittem, amit a bevándorlók mondtak nekem.
Az igazság az, hogy ezt az információt mindenki csak ismételgette, azonban csak kevés újságíró látta valaha is ezeket a bevándorlókat. Egy további probléma az, hogy ha ezeknek az embereknek tényleg van némi képzettségük, az gyakran nem összevethető a mi rendszerünkkel, és az elejétől kell kezdeniük. A legtöbbnek, mint a fiatal embereknek, valami mást kell megtanulniuk, iskolát kell végezniük. Sőt néhányan még tanulnak. Ez milliókba kerül.
Sok esetben azt látom, hogy a legtöbb szíriai nem lesz képes eltartani a családját. A Szomáliából, Nigériából való emberek szintén nagyon nehéz esetek, amikor az oktatásról van szó. Ehhez adódik hozzá az a tény, hogy sokan szélsőségesen agresszívek, vallási fundamentalisták. Eritreából való menekültek: a többség barátságos keresztény, de vannak muszlimok is közöttük. Az Eritreából való emberek azonban szintén egészen különbözőek a Közel-Keletről valóktól. Tapasztalatom szerint szinte mindig elégtelen a képzettségük, valamint rendkívül lassan tanulnak meg németül. Tudok olyan esetekről, ahol három év után még mindig nem tudtak németül a sok tanfolyam ellenére, melyeket mi mindannyian fizetünk. Afganisztán, Pakisztán: ugyanaz a dolog. Gondját viseltem olyan menekülteknek, akiknek az abc-vel kellett kezdeniük. A legtöbben segélyen élnek, és attól félek, hogy ez így is fog maradni.
Még ha valaki orvosként vagy fogászként is érkezik a Közel-Keletről, az ottani tanulmányok olyannyira különbözőek a mieinktől, hogy hosszú időbe fog telni, amíg esetleg képesek lesznek itt dolgozni.
Természetesen van sok pozitív kivétel is. Szíriai barátom befejezte a tanfolyamokat és a nyugdíjbiztosításban dolgozik. A gyógyszertáros munkát talált. Egy másik nyitott egy éttermet. Egy Eritreából való képzett muszlim építész egy tervezőirodánál talált munkát. Vannak olyan menekültek is, akik nem az oktatásra koncentrálnak, hanem miután elvégezték a kötelező némettanfolyamokat, munka után néznek, hogy pénzt keressenek. Biztonsági őrként egy menekültközpontban vagy segédmunkásként a Lidlben. Mások leteszik a gépjármű-vezetői vizsgát és gépjármű-vezetőként dolgoznak. Női pártfogoltam, egy szíriai számítástechnikai specialista nagyon hamar munkát talált, jelenleg 3000 eurót keres. Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy ő ateista, teljesen elszakadt a többi vallásos bevándorlótól. Mert, mint mondja, modern és független gondolkodású nőként egész életében az iszlám igája alatt szenvedett, és szerinte „az összes vallásos muszlim ugyanolyan”.
A folytatás itt olvasható: Második része, az észhez tért bevándorlókat támogató aktivista elképesztő vallomásának: mindent megengedünk nekik, a muszlim világ rajtunk röhög
Források:
– Wywiad z Rebecca Sommer – reaktywacja
– “Those people who ate with me, drank, danced, laughed – they talk about me as ‘stupid German whore’.”
– Interview mit Rebecca Sommer in Polen „So schaffen wir das eben nicht!“ (Deutsche Fassung)
– Interview with Rebecca Sommer (Official English version) AG F+M




George Spöttle: Benzinnel tüzet oltani? –  Normális?


Világ Figyelő
byVilág Figyelő3 hét ago3 hét ago
1


Frank-Walter Steinmeier, Németország szövetségi elnöke remekelt. A chemnitzi, tüntetők ellen irányuló koncertre meghívta a ­Feine Sahne Fischfilet (Vajpuha Halfilé) nevű punk-rock együttest. Nem zavarta az sem, hogy már a fősodratú média is bocsánatot kért, és bevallotta, hogy túlreagálták a híreket. Volt ugyan pár részeg hőbörgő fiatal, de szó sincs „tomboló barna csürhéről”, ahogy a német média nevezte a tüntetőket.






Sőt az állami tévécsatorna, az ARD is bevallotta, hogy a karjukat Adolf Hitler köszöntésére emelő fiatalokat mutató képkockákat nem is Chemnitzben rögzítették, hanem azok egy régebbi tüntetés felvételei, egy másik városból. Ezután csodálkoznak, hogy már csak Lügenpresse, azaz hazugságsajtó néven emlegetik a német állami médiu­mokat? Nem kellene. Na, ezen akadjon ki Judith Sargentini, a német sajtóban uralkodó állapotok miatt, ne itt nálunk kritizálja a sajtószabadságot!
Na de kérem szépen, kenyér és cirkusz azért kell ám, szóval jött a punk-rock. Félő, hogy a szervezőknek annyi agya sem volt, mint egy marék lepkének, mivel az együttes egyik ütős száma a Deutschland ­Verrecke! (Dögölj meg, Németország!) című dal. A zenének nem nevezhető zaj mellé ilyen szövegeket énekelnek: „Az az álmom, hogy Németország bekrepáljon”, „Repüljön le a rendőrök sisakja, és verjük a gumibotjukat a pofájukba. Ma mindenki kap az arcára, Németország egy rakás trágya” – és így tovább.
Hát nem nagyszerű? Az áldozatot gyászoló családtagok, barátok, kollégák biztosan pont ezt érdemelték. Egy hazaáruló, dagadt punkot, aki felvesz egy Lonsdale-pólót, ami ráadásul a bőrfejűek egyik kedvenc márkája. Most „csak” az Alles im Arsch (Minden el van k…va) című műremeket adták elő. Igazán igényes, danke schön az élményért!



A német rendőrszakszervezet is döbbenten állt az esemény előtt, mivel féltek, a banda fellépése csak olaj lesz a tűzre. A Németországot nyíltan gyalázó és erőszakot hirdető együttest még az Alkotmányvédelmi Hivatal is figyeli. Ezért nem is véletlen, hogy a koncerten csak úgy lobogtak az Antifa-zászlók. Nekik pedig ugye a Nie wieder Deutschland!, azaz Soha többé Németországot! a szlogenjük. Nagyszerű ötlet a jobboldali radikálisok ellen bevetni a baloldali radikálisokat. Mintha csak benzinnel akarnák tüzet oltani.
Katrin Göring-Eckardt, a Zöldek frakcióvezetője persze örült a parádénak, és azt írta nekik Twitter-üzenetében: „Nagyok vagytok srácok, nem adhatjuk át az utcát a rasszista csürhének.” Na, ennél a mondatnál azért torpanjunk meg egy pillanatra! Miféle rasszista csürhe? A nemzet zászlaja helyett mindig a szivárványzászlót lobogtató, genderhívő elvtársnő netán azokról a gyászoló honfitársairól beszélt, akik a meggyilkolt áldozatok fotóival és gyertyákkal akartak csendben megemlékezni?
Az aljasul leszúrt 35 éves családapáról, a megkéselt 15 éves Miáról, az agyonszúrt 17 éves Mirelle-ről vagy a meggyalázott és megfojtott 19 éves orvostanhallgatóról, Mariáról, a karácsonyi gázolásos merénylet tucatnyi halottjáról, a hazafelé menet megerőszakolt és meggyilkolt negyvenéves berlini hölgyről.



Ez a tüntetés és a néma gyászmenet nekik szólt. Dolgos, becsületes német polgárok siratták szeretteiket és honfitársaikat. Persze a fősodratú liberális média azonnal náci hordákról regélt, akik szabályszerű embervadászatot folytattak Chemnitzben. „Barna csürhe”, ez volt az elmúlt hét legtöbbször leírt vagy kimondott főneve. Az sem zavarta a Lügenpressét, hogy még Szászország főügyésze is cáfolta a neonáci zavargások tényét és a migránsokra vadászó jobboldaliak rémtetteit. Jogosan, hiszen ilyenek nem is voltak.
Ám a chemnitziek is kikeltek magukból, és hangosan, forgó kamerák előtt határolódtak el az ultrajobboldaltól: „Mi nem vagyunk nácik, hanem egyszerű, békés tüntetők, akik biztonságot szeretnénk a városunkban. Biztonságot magunknak, a gyermekeinknek és unokáinknak. Azt akarjuk, hogy toloncolják ki a külföldi bűnelkövetőket.” Ezek voltak a legradikálisabb mondatok.
Persze ez nem érdekelte a liberális sajtót, a Der Spiegel egyenesen fekete címlappal jelent meg, amelyen a „Sachsen”, Szászország felirat látható, ám az utolsó három betű gót betűkkel van szedve és barna színű. Ezzel azt akarták közölni, hogy a tartomány egy náci fészek.
„Németország szégyenfoltja”, „Szászország, ahol a gyűlölet kormányoz”, ilyen és hasonló jelzőket aggattak Chemnitzre és en bloc a szászokra. Szászországban egyébként rengeteg külföldi él, legtöbbjük még az ­NDK-s időkben költözött munkavállalóként a városba.



Magyarok, lengyelek, vietnamiak, angolaiak, mozambikiak, szírek élnek együtt békésen a német lakossággal. Az újraegyesítés után törökök is költöztek a városba, akik éttermeket nyitottak, kulinárisan gazdagították a várost, dolgos emberek, becsületes adófizetők. Soha senki nem bántotta az ott élő külföldieket, mint ahogy ők sem követtek el bűncselekményeket.
Itt is, mint egész Európában, 2015 hozott komoly változást. A migránsok megérkezését követő eufória legkésőbb a kölni szilveszteri zaklatásokkal kezdett múlni. A befogadó és jólelkű német társadalom rádöbbent, hogy a valódi menedékkérők csak egy kis részét teszik ki a beérkezetteknek. A magukat szírnek valló, dokumentumok nélkül érkező illegálisok százezrei Görögországból, Marokkóból, Líbiából, Tunéziából jönnek, biztonságos országokból, céljuk a segély megszerzése vagy a bűnözői karrier.
Az észak-afrikaiak nagyon hamar „bemutatkoztak”. Szexuális bűncselekmények, drogkereskedelem és egy közel ezer tagot számláló autótolvaj-banda létrejötte nem tett jót Németországnak. A terrorcselekmények, mint a berlini gázolásos merénylet, sokkolta az embereket.
Ez érthető, hiszen Németország egy biztonságos, barátságos hely volt, és a polgárok nem voltak arra felkészülve, hogy az iszlamista terror eléri őket is. Pedig ez történt. A közel-keletiek után megjelentek az afrikai bevándorlók is. Ők csak úgy jöttek, és a német politika már nem akart differenciálni, hogy háborús vagy gazdasági menekült-e a jövevény.
Az érkezők megkapták a segélyt, de nem volt koncepció, hogy miként fogják őket integrálni, oktatni és bevezetni a munkaerőpiacra. A jórészt nyugat-afrikai fiatalok megtöltötték a parkokat, és drogkereskedelemmel kezdtek el foglalkozni. Az integrációs és nyelvi kurzusok padjai nagyrészt üresen tátongtak.



Aki meg merte kérdőjelezni a féktelen migrációt, azt rögtön a rasszista és a náci jelzőkkel illették. Kérdéseknek vagy diskurzusnak Németországban nincs helye. A migráció egy jó és szükséges dolog, vitának helye pedig nincs, így szól a kormány álláspontja. Az ideológiai diktatúra elérte a felsőoktatási intézményeket is. Nyílt beszélgetések a vallásokról és a bevándorlásról már nem lehetségesek.
Diákok jelentettek fel egyetemi tanárokat, mivel vitafórumot szerveztek a radikális iszlámról és a társadalmi változásokról. Komoly akadémikusokat bélyegeztek meg mint idegengyűlölőket.
A veszély pedig pont ebben rejlik. Ha a migrációt és a külföldi bűnözést kulturáltan megkérdőjelező vagy kritizáló embereket lenácizzák, nemcsak hogy a lelkükbe gázolnak, de várható, hogy ez a mantra hatni is fog, és előbb-utóbb meg fogják keresni a helyüket a politikai jobboldalon. A nagy pártok elkövették azt a hibát, hogy ostobának nevezték a politikájukat megkérdőjelező választókat. Tizenegymillió szavazót vesztettek ezzel.
Ennek nyertese pedig az Alternative für Deutschland (AfD) lett. Mostanra a párt Szászországban a második legerősebb politikai erővé nőtte ki magát. Az átlagpolgár úgy érzi, hogy a politikusok cserben hagyták, nem törődnek félelmeivel, jobban mondva ő magával mint az állam legkisebb egységével, az emberrel. Ezért új politikai utat keres magának, egy pártot, ahol komolyan veszik, beszélnek vele, meghallgatják. Ez pont ellentéte az unió elefántcsonttorony-politikájának.
Nincs szomorúbb, mint amikor az emberek bizalma megrendül saját hazájukban, a politikában, a rendőrségben, a sajtóban. Mit gondolhat egy német kisnyugdíjas vagy egy munkanélküli, de akár egy tisztes adófizető középosztálybeli, amikor azt olvassa, hogy már közel évi ötvenmilliárd euróba kerül Németországnak a migráció? Vagy mit gondolnak a diákok, amikor Angela Merkel arról beszélt, hogy a csak érettségivel rendelkező német fiatalok nem fognak munkát találni, mivel alulképzettek, pár mondattal később meg azt mondja, hogy szükség van a képzetlen migránsokra a munkaerőpiacon? Az analfabéta bevándorló kaphat munkát, egy középfokú végzettségű német meg nem? Ez nagyon nincs rendjén.
A kancellárnak volt más nagyszerű mondata is, például hogy egyes német városokban vannak már „no-go zónák”, és valamit tenni kellene. Hogy kinek, mit és hogyan? Erről már egy szó sem esett, tehát maradt minden a régiben.
Jelen pillanatban szerencsére még nem lehet erős szélsőjobboldalról beszélni Németországban, ám ha a bevándorláspolitika és az abból adódó bűnözés ilyen irányban halad tovább, akkor csak idő kérdése, hogy valami erősen jobbra billenjen a fejekben.
A szerző biztonságpolitikai szakértő




Horrorsuli – A magániskola öt tanáráról derült ki eddig: gyerekeket rontott meg


Világ Figyelő
byVilág Figyelő2 hónappal ago2 hónappal ago


Ne aggódj, vaszektómiám volt – mondta tanítványának a perverz tanár, mielőtt megerőszakolta.




Egy életre megsebezte fiatal áldozatát egy magániskola töritanára. Tettéért végül 17 évet kapott. A most 68 éves, Yorkban élő James Andrew Husband 1990 és 1993 közt legalább egyszer bizonyíthatóan megerőszakolt, további öt alkalommal pedig zaklatott egy kislányt, aki a támadások miatt teljesen összetört.
Öngyilkos gondolatokkal és anorexiával kellett megküzdenie azok miatt a lelki sérülések miatt, amit a férfi okozott neki, akire példaképeként, apafiguraként nézett fel. “Nagyszerű diák volt, aki sokra vihette volna” – hangsúlyozta az ügyész a bíróságon. Az eset – noha hosszú évekkel ezelőtt történt – csak most került a hatóságok elé.
Husband – hangout el a tárgyaláson – azzal nyugtatta áldozatát a támadás előtt: nincs mitől félnie, mert vaszektómiája volt…



A bírói ítélet értelmében a gerjedelmével nem bíró tanár természetesen a jövőben nem gyakorolhatja majd a hivatását sem.

30 év alatt 22 áldozat

Nem Husband volt azonban a brit magániskola egyetlen báránybőrbe bújt farkasa. Az intézmény tanárai közül ő az ötödik, akit bűnösnek találtak különböző zaklatási vádakban. A Christ’s Hospital School tanulói közül már többen jelentkeztek a hatóságoknál. 30 év alatt 22 fiatalt rontott meg pár tanár – írja a Daily Mail.
Peter Webb és Peter Burr a hatvanas és nyolcvanas években zaklatták a jelenleg évi 34 ezer font (12,5 millió forint) tanköltségű luxus magániskola diákjait. Őket még tavaly ítélték el. Ajaz Karim edzőt áprilisban találták bűnösnek hat kislány zaklatásában 1985 és 1993 között. Ítélete augusztusban várható.



Gary Dobbie nyolc (12 év körüli) fiatalt rontott meg 1998 és 2001 között. Az ő bűnösségét is kimondta már a bíróság, az azonban, hogy milyen büntetést szabnak ki rá, majd csak egy későbbi időpontban dől el.

6 éves kislányt erőszakolt és gyilkolt meg egy 16 éves tinédzser Nagy-Britanniában


Világ Figyelő
byVilág Figyelő3 hónappal ago3 hónappal ago


Egy tinédzsert tartóztatott le a rendőrség az alig hat éves Alesha MacPhail meggyilkolásának és megerőszakolásának alapos gyanújával.




A 16 éves gyanúsítottnak a napokban kellett megjelennie a bíróság színe előtt. A bűncselekmény Nagy-Britannia északi részén a Bute szigeten történt, Skócia területén. A fiatal kislány még a hétfői nap folyamán tűnt el a reggeli órákban a családtagjai társaságából. Alesha épp a nagyszüleinél töltötte a nyáriszünetének három hetét, amikor a tragédia megtörtént.






A nyomozást vezető Stuart Houston bejelentette, hogy a bűncselekmény kapcsán elfogtak egy tinédzsert, akit még szerda éjszaka tartóztattak le, két nappal a gyilkosság után. A fiatalt a helyi rendőrkapitányságon tartják amíg a kihallgatás folyik. A vád ellene gyilkosság és nemi erőszak.






A bírósági meghallgatáson a 16 éves vádlott, akinek a nevét jogi okokból nem hozták nyilvánosságra, nem vallotta bűnösnek magát. Egyelőre őrizetben tartják, a következő bírósági tárgyalás az ügy kapcsán pedig a következő héten esedékes.
A helyi rendőrség szóvivője részvétét fejezte ki a kislány hozzátartozóinak, és elmondta, hogy Alesha szülei hihetetlenül bátran viselkednek egy ilyen szívszorító tragédia közepette is. Emellett megköszönte a helyi lakosság számos tagjának, hogy segítették a nyomozás menetét. További részletek az ügy kapcsán a következő hetekben várhatóak.




Merkel alkonya: a német társadalom végre rádöbbent a valóságra!


Világ Figyelő
byVilág Figyelő3 hét ago3 hét ago


Három évvel a hírhedt merkeli „Wir schaffen Das” után kiderült: a németeknek elegük van a migránsözönből. Hiába a nácizás, hiába az elhallgatás, hiába a totális facebook cenzúra, hiába a megfélemlítés, a megbélyegzés, hiába a migráció erőszakoltan pozitív bemutatása, a német társadalom döntő többsége mára ráébredt, hogy a migráció egyértelműen rossz Németország és a németek számára.




A balliberálisok által erőltetett merkeli migránspolitika totális bukását mutatják a minap nyilvánosságra hozott adatok. Gyakorlatilag minden német úgy gondolja, hogy megromlott a társadalmi légkör a migránsbeözönlés miatt. Kétharmaduk szerint rossz irányba változott a hazájuk. A németek fele pedig már ki meri mondani, hogy túl sok migránst engedtek be az országba.
Ráadásul hiába dicsekszenek egyes politikusok azzal, hogy összességében csökkent a bűncselekmények száma, azonban az is tény, hogy jelentősen nőtt a erőszakos bűncselekmények száma, főleg a szexuális erőszaké. Mindez egyértelműena migránsok számlájára írható.
A németek kétharmada szerint negatív irányba változott Németország a nemzetközi migrációs válság három évvel ezelőtti elmélyülése óta – mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.
A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megbízásából készített felmérés alapján a németek 66 százaléka szerint negatív, 17 százaléka szerint pozitív irányba változott hazájuk az utóbbi három évben.
A felmérést abból az alkalomból készítették, hogy Angela Merkel kancellár három éve, 2015. augusztus 31-én tette híressé vált kijelentését, amely szerint Németország megbirkózik a menekültválsággal, “sikerülni fog, megoldjuk” (wir schaffen das), majd négy nappal később Werner Faymann akkori osztrák kancellárral úgy döntött, hogy Ausztrián keresztül Németországba utazhatnak a Magyarországon az osztrák határ felé gyalog elindult menedékkérők.
„Az utóbbi három év megváltoztatta az országot”
– mondta a Bild am Sonntagnak Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter, aki kezdettől fogva élesen bírálta a kancellár 2015. szeptemberi döntését.
„Azóta a tolerancia szintje süllyedt, a migráció kérdése körüli félelmek és aggodalmak pedig felerősödtek, és a téma megosztja a társadalmat”
– mondta Horst Seehofer.
Az Emnid közvélemény-kutató intézet felmérése alapján a németek 82 százaléka úgy érzi, jelentősen megromlott a társadalmi légkör 2015 szeptembere óta, és csupán 11 százalék nem tapasztal ilyen változást. Minden második német – 50 százalék – úgy érzi, hogy túl sok menedékkérő érkezik az országba, és mindössze 4 százalék tartja túl alacsonynak az érkezők számát.
A menekültügyi rendszer keretében zajló migráció mint veszélyforrás 2015-ben jelent meg a német társadalom félelmeinek sorában, előtte főleg a természeti katasztrófáktól és a gazdasági válságtól tartottak a németek. Ez a fajta félelem 2016-ban a leginkább jellemző, akkor a német lakosság 66 százaléka érezte úgy, hogy a menedékkérők beáramlása túlterheli az államot és a társadalmat. Tavaly enyhült az aggodalom, de a menedékérők, menekültek által elkövetett késes támadásokról és gyilkosságokról szóló hírek révén erősödik a félelem valamennyi idegentől – mondta a lapnak Borwin Bandelow pszichiáter.
A göttingeni egyetem félelmek kutatására szakosodott professzora szerint ez nem lesz tartós állapot, az idegenek helyét előbb-utóbb átveszi egy másik félelemforrás. A szakértő kiemelte: a németek eleve hajlamosabbak a félelemre, mint más nemzetek.
Horst Seehofer szerint viszont a menekültügyi migráció tartósan gond lesz.
“A migráció kihívása sok évig foglalkoztat majd még bennünket”
– mondta a miniszter, hozzátéve:
“a Németországba érkező menedékkérők száma ugyan visszaesett, de a migrációs nyomás fennmaradt, ezért sürgősen európai megoldásra van szükség, amelytől sajnos még mindig nagyon messze vagyunk”.
A Bild am Sonntag összeállítása szerint a társadalmi hangulat rosszabb, mint a valós helyzet. Ezt jelzi a többi között, hogy 2015 és 2017 között csaknem kétmillióval 45 millióra emelkedett a munkaviszonyban állók száma, az éves átlagkereset tavaly mintegy 1000 euróval (322 ezer forint) meghaladta a 2015-ös 21 672 eurót, a hazai össztermék (GDP) pedig a 2015-ös 3,05 ezer milliárd euróról 3,28 ezer milliárd euróra emelkedett.
A menekültek munkaerőpiaci integrációja is jobban halad, mint a korábbi menekülthullámok idején – mondta a Bild am Sonntagnak Herbert Brücker, a szövetségi munkaügyi hivatal kutatóintézetének szakértője, rámutatva, hogy a menekültek 28 százaléka már el tudott helyezkedni, és foglalkoztatottságuk a következő két évben elérheti az 50 százalékot.
A Bild am Sonntag a többi között arra is kitért, hogy a bűnözési statisztika alapján “Németország biztonságosabbá vált” a migrációs válság elmélyülése óta, tavaly 5,76 millió bűncselekményt regisztráltak, ami a legalacsonyabb szám 1992 óta.
Azonban az erőszakos bűncselekmények száma, különösen az emberölések és a szexuális bűncselekmények száma jóval magasabb, mint 2015-ben, a terrorcselekmény elkövetésére hajlamosnak tartott közveszélyes iszlamisták száma pedig a 2015-ben regisztrált 330-ról 774-re emelkedett.




Oroszország az S-300-at Szíriába szállítja két héttel az izraeli raid idején az IL-20 leomlása után

Megjelent ideje: 24 szept, 2018 09:00Szerkesztett idő: 24 szept. 2018 11:10

Oroszország az S-300-at Szíriába szállítja két héttel az izraeli raid idején az IL-20 leomlása után
FILE FOTO: S-300 légvédelmi rendszer © Uliana Solovyova / Sputnik
Két héten belül Oroszország szállít Damaszkusznak egy S-300 légvédelmi rendszert, amelyet korábban Izrael kérésére felfüggesztettek. Ez egy olyan orosz Il-20-as repülőgép leépítésének részeként jött létre, amely egy izraeli légitámadás volt Szíriában.
Moszkva azzal vádolta Tel Avivot, hogy nem tájékoztatta Oroszországot a szíriai célpontok közelgő támadásairól, ami az orosz elektronikus hadviselés légi járműjének leépítését eredményezte a szíriai tűzvész tüzében. Vladimir Putyin orosz elnök elrendelte a védelmi minisztériumtól, hogy tegyen több intézkedést az eseményre válaszul, állítja a minisztérium hétfőn tett nyilatkozatában.

Valószínűleg az Izrael számára leginkább az S-300 légijármű-rendszer Szíriába való szállítása lesz, ami növelni fogja Szíria azon képességét, hogy megtagadja Izrael hozzáférését a légtérhez. A rendszert több éve vásárolta meg Damaszkusz, de soha nem szállított.
"2013-ban az izraeli fél kérésére felfüggesztettük az S-300 rendszer Szíriába történő szállítását, amely készen állt arra, hogy elküldjük a szíriai csapatokkal, akiket arra használnak fel, hogy használják" - nyilatkozta a nyilatkozat.
Olvass tovább
- A helyzet megváltozott, és nem a mi hibánk miatt.
Az S-300 egy viszonylag modern rendszer, amely képes akár 250 km hatótávolságra is. Szíria jelenlegi légvédelmi rendszerek régebbi modellek, amelyek nem akadályozták meg az izraeli támadást a szíriai területeken.
Az orosz hadsereg jobb ellenőrzési rendszereket is kínál majd a szíriai légvédelmi trófeáknak, "amelyeket csak az orosz fegyveres erőknek szállítanak" - fejtette ki Sergey Shoigu védelmi főnök. Ez lehetővé teszi a szíriai és az orosz katonai eszközök integrációját, lehetővé téve a szíriaiak számára, hogy jobb célzási információkat kapjanak. "A legfontosabb az, hogy biztosítja az orosz repülőgépek azonosítását a szíriai légiforgalmi erők által." Potenciálisan ez az izraeli repülőgépeket is fel kellene tüntetni az orosz radarállomások által a szíriai tűzbe.
Az orosz védelmi minisztérium által bejelentett harmadik intézkedés a szíriai tengerpartra vonatkozó elektronikus ellenintézkedések takarója, amely "elnyomná a műholdas navigációt, a fedélzeti radarrendszert és a szíriai célokat megtámadó harci repülőgépek kommunikációját".
Shoigu szerint az intézkedések célja, hogy "hűtsük le a forrófejeket", és megakadályozzuk, hogy a rosszul ítélt cselekvések kockázatot jelentenek a szolgálat tagjai számára. " Hozzátette, hogy ha ilyen fejlődés nem valósul meg, az orosz katonaság " a helyzetnek megfelelően jár el ".
A nap folyamán kifejtett fejleményeket kommentálva Dmitrij Peskov, a Kreml szóvivője hangsúlyozta, hogy az orosz vezetés úgy döntött, hogy megvédi az orosz repülőgépeket Szíriában a további barátságos tűzesetektől, és "nem harmadik országok ellen irányul".
A múlt héten egy orosz Il-20-as repülőgépet 15 fős fedélzetén egy szíriai légvédelmi rakéta lőtt le a Földközi-tenger fölött a Latakia-i kormányzóság partjainál. A szíriaiak tüzeltek egy izraeli légitámadásra a talaján.

RT

@RT_com



Russian MoD: 3D video of Il-20 downing off Syrian coast on.rt.com/9eun

7:15 AM - Sep 24, 2018

Oroszország az Izrael elleni lerobolásért hibáztatta, mondván, hogy az izraeli hadsereg nem tudta időben tájékoztatni az orosz ellenfelet, hogy az Il-20-ot biztonságos területre költözzék. Azt is elmondták, hogy az izraeliek szándékosan szándékosan használhatják az orosz repülőgépet fedélként, arra számítva, hogy a szíriaiak nem merik tűzni az F-16-os harci repülőgépekkel az orosz repülőgép közelében.
Az izraeliek tagadták az állításokat, és kijelentették, hogy minden megfelelő óvintézkedést megtettek, és nem használták az Il-20-ot. A magyarázatok azonban nem tudták meggyőzni Moszkvát.
Gondolja, hogy a barátai érdekeltek lennének? Ossza meg ezt a történetet!


"Büntetlen gondatlanság", vagy figyelmen kívül hagyja az Oroszország és Izrael közötti kapcsolatokat: a MoD részletezi az Il-20 leépítésének kronológiáját

Megjelent ideje: szeptember 23, 2018 08:21Szerkesztett idő: 2010. szeptember 23., 17:18


© orosz védelmi minisztérium
Az Il-20-as alábecsülésről készült jegyzőkönyv szerint az izraeli bűnösség és a katonai főnökök Moszkvával fenntartott kapcsolatainak elismerése hiánya vagy az irányító tisztek ellenőrzése az orosz védelmi minisztérium szerint.
"Úgy véljük, hogy az orosz Il-20 repülőgép tragédiájának hibája teljes egészében az izraeli légierővel van" - mondta szóvivő Igor Konashenkov főorvos, mielőtt részletesen bemutatta az orosz Il-20 katonai repülőgépek leépítéséhez vezető eseményeket. Szeptember 17. A repülőgépet lerobbanták a szíriai légvédelmi egységek, mivel az izraeli F-16-osak hatékonyan használták a fedélzetet a szomszédos támadás során.
A jelentés korábban nyilvánosságra nem hozott radar adatokat és az orosz és az izraeli hadsereg közötti kommunikáció részleteit ismertette, és arra a következtetésre jutott, hogy "Izrael katonai vezetése vagy nem ismeri az oroszországi kapcsolatok szintjét, vagy nem bírja az egyes parancsokat vagy parancsnokokat, akik értették hogy cselekedeteik tragédiát okozhatnak. "

Olvass tovább
Téves tájékoztatás és "bűnügyi hanyagság"

Szeptember 17-én este, az orosz Ilyushin IL-20, 15 fedélzeten álló személyzet egy különleges felderítő küldetésen körözött az Idlib de-escalation zónáján, amikor négy izraeli F-16 harci repülőgép elhagyta országa légterét, és a semleges Mediterrán vizek a szíriai tengerpart felé. Az izraeli légierő kevesebb mint egy perces figyelmeztetést adott az oroszországi figyelmeztetésnek, mielőtt a precíziós irányítású csúszóbombákat eldobná, és gyakorlatilag nincs idő semmilyen biztonsági manőverre, Konashenkov azt mondta, hogy az ilyen fellépések "az orosz-izraeli megállapodások egyértelmű megsértése".
Ráadásul az izraeli hadsereg nem adta meg a fúvókák elhelyezkedését vagy pontosan meghatározta célpontjaikat, azt állítva, hogy Észak-Szíria számos "ipari létesítményét" fog támadni, az Il-20-as műveleti terület közelében. A félretájékoztatás arra késztette az orosz parancsot, hogy rendelje meg a rekonstrukciós gépet a Khmeimim légi bázisához. Az izraeli repülőgépek azonban szinte azonnal megtámadták a nyugat-szíriai Latakia tartományt.
Az izraeli tisztviselő félrevezető információi a sztrájk területéről nem engedték, hogy az orosz Il-20 repülőgép időben biztonságos területre jusson.
Miután a szíriai légvédelem a kezdeti sztrájkra reagált, az izraeli fúvókák beindították a radarelakadást és visszahúzódtak, nyilvánvalóan egy másik támadásra készülve. Az egyik izraeli fúvóka közelebb került a szíriai parthoz, és megközelítette az orosz repülőgépet, amely abban az időben készült fel.
Egy izraeli repülőgép közeledik az orosz repülőgéphez, amikor a szíriai légnyilvántartási rakétát indították © Orosz Védelmi Minisztérium
Az izraeli pilótának tisztában kellett lennie azzal, hogy az Il-20-nak sokkal nagyobb a radar keresztmetszete, mint az F-16, és a szíriai légvédelmi egységek "előnyben részesített célpontjává" válik, or-foe rendszerek az oroszokkal, Konashenkov mondta. Így a szíriaiak számára a felderítő repülőgép az izraeli fúvókák csoportjaként jelenhet meg.
"Az izraeli repülőgépek látták az orosz Ilyushin Il-20- at , és pajzsként használták fel a légvédelmi rakéták ellen , miközben manővereztek a régióban" - mondta Konashenkov a sajtótájékoztató során.
Az izraeli harci pilóták akciói, amelyek 15 orosz katonaság életveszteségéhez vezettek, vagy nem rendelkeztek professzionalizmussal, vagy a bűnügyi hanyagság cselekedete volt.
Végül az izraeli fúvókák a Khmeimim légi bázis közvetlen közelébe hajtottak, amelyet mind katonai, mind polgári légi járművek, beleértve az utasszállító repülőgépeket is, a minisztérium szóvivője hangsúlyozta, és kijelentette, hogy az izraeli pilóták vakmerő akciói is lehetnek fenyegetést jelentett minden olyan utas vagy szállító repülőgép számára, amely akkoriban ott lehetett.

Izrael "átgondolta a civilizált kapcsolatok sorát" a "hálátlan választ"

Izraelt hanyag magatartása jelenti az országok közötti együttműködés szellemének roncsoló megsértését, Konashenkov kijelentette, rámutatva, hogy Oroszország soha nem szüntette meg a dekonfliktusmegállapodással kapcsolatos elkötelezettségét - mindig előzetesen tájékoztatta Izraelt misszióiról, és soha nem használta a levegőjét védelmi képességek az izraeliekkel szemben, annak ellenére, hogy légikikötők néha veszélyeztették az orosz katonákat.
Olvass tovább
Az orosz küldött 310 bejelentést küldött az izraeli légierő parancsának, miközben ez utóbbiak hajlandók voltak ugyanazt a kötelezettségvállalási szintet mutatni, és csak 25 alkalommal tájékoztatták, annak ellenére, hogy fúvókák több mint 200 sztrájkot hajtottak végre a szíriai célpontok ellen csak az elmúlt 18 hónapban.
"Ez rendkívül hálátlan válasz mindazokra, amelyeket az Orosz Föderáció Izrael és az izraeliek számára tett az utóbbi időben" - mondta Konashenkov.
Az orosz katonaság támogatta a siráni katonai műveletet a Golán-fennsíkokban, hogy "biztosítsák, hogy ne legyenek támadások az izraeli területre" , így az ENSZ békefenntartó missziója újra folytathatja a megtámadott határok Szíria és Izrael közötti járőrözését egy "hatéves hiatus .”
Oroszországnak sikerült biztosítania, hogy az összes iráni támogató csoport visszavonjon a Golán-fennsíkról egy "biztonságos távolság Izraelbe", több mint 140 kilométerre Szíriától keletre, mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy ezt Tel Avivban. "Összesen 1,050 embert, 24 MLRS-t és taktikai rakétát, valamint 145 db más lőszert és katonai felszerelést kivont a területről" - mondta Konashenkov az újságíróknak.
Az orosz védelmi minisztérium segítséget nyújtott a zsidó szent helyek és sírok megőrzésében Aleppo városában. Az orosz különleges erők katonai életét veszélyeztetve szervezte meg az olyan izraeli hadseregek maradványait is, amelyek a korábbi konfliktusok során haltak meg egy olyan területen, ahol a szíriai erők abban az időben küzdöttek az iszlám állam (IS, korábbi ISIS) terroristákkal.
A fentiek fényében az izraeli légierő által az orosz Ilyushin Il-20-as repülőgép ellen elkövetett ellenséges cselekmények áthaladnak a civilizált kapcsolatok során.
Míg Izrael azt mondta, hogy gyászolta az orosz csapatok halálát, az IDF nyilatkozata az incidens következtében mindössze Damaszkuszra és annak iráni és libanoni szövetségeseire bízta az incidenset.





A Blackjack visszatér: Oroszország újonnan épített Tu-160-as szuperszonikus stratégiai bombázót mutat be

Megjelent ideje: 16 nov. 2017 19:23Szerkesztett idő: Augusztus 15, 2018 09:40

A Blackjack visszatér: Oroszország újonnan épített Tu-160-as szuperszonikus stratégiai bombázót mutat be
A Tu-160M2 repülőgép prototípus modelljét a Gorbunov Kazan Repülőüzemben, a PAO Tupolev © Iskander Asabaev / Sputnik
Az újonnan épített Tupolev Tu-160 nagy hatótávolságú stratégiai bombázó - 1992-től az első - a hangárból indult el, miután a NATO folytatja a NATO által a Blackjack-nek kijelölt világ legnagyobb operatív bombáját.
Az új Tu-160-at, amelyet a fehér hattyúnak neveznek Oroszországban, csütörtökön a moszkvai Tupolev Design Bureau Kazán Repülőgépgyárán jelentek meg. A repülőgépet a szovjet idők óta tárolt alkatrészek felhasználásával építették fel, hogy meggyőződhessenek arról, hogy a gyár alkalmas-e a legendás bombázók sorozatgyártására. 
A bombázó jelenleg tesztelés alatt áll a földön, mielőtt 2018 februárjában megkezdte volna az égboltot. A Tu-160-as sorozat 1992-től megrekedt sorozatgyártása folytatódik, miután a légi jármű bizonyítja, hogy megfelel a megadott kritériumoknak, Sergey főorvost Kobylash, Oroszország hosszú távú repülésének vezetője elmondta a RIA-Novosti-nak. 


A Blackjack visszatér: Oroszország újonnan épített Tu-160-as szuperszonikus stratégiai bombázót mutat be

Megjelent ideje: 16 nov. 2017 19:23Szerkesztett idő: Augusztus 15, 2018 09:40

A Blackjack visszatér: Oroszország újonnan épített Tu-160-as szuperszonikus stratégiai bombázót mutat be
A Tu-160M2 repülőgép prototípus modelljét a Gorbunov Kazan Repülőüzemben, a PAO Tupolev © Iskander Asabaev / Sputnik
Az újonnan épített Tupolev Tu-160 nagy hatótávolságú stratégiai bombázó - 1992-től az első - a hangárból indult el, miután a NATO folytatja a NATO által a Blackjack-nek kijelölt világ legnagyobb operatív bombáját.
Az új Tu-160-at, amelyet a fehér hattyúnak neveznek Oroszországban, csütörtökön a moszkvai Tupolev Design Bureau Kazán Repülőgépgyárán jelentek meg. A repülőgépet a szovjet idők óta tárolt alkatrészek felhasználásával építették fel, hogy meggyőződhessenek arról, hogy a gyár alkalmas-e a legendás bombázók sorozatgyártására. 
A bombázó jelenleg tesztelés alatt áll a földön, mielőtt 2018 februárjában megkezdte volna az égboltot. A Tu-160-as sorozat 1992-től megrekedt sorozatgyártása folytatódik, miután a légi jármű bizonyítja, hogy megfelel a megadott kritériumoknak, Sergey főorvost Kobylash, Oroszország hosszú távú repülésének vezetője elmondta a RIA-Novosti-nak. 

Russia unveils newly built Tu-160 supersonic strategic bomber


American Rockwell B-1 Lancer Vs Russian Tupolev Tu-160 Blackjack




Az orosz hadsereg bejelentette, hogy a Tu-160-as évek modernizálódó Tu-160M2 változatát 2015-ben folytatja. A bombázók sorozatos gyártása 2020-ra várható, a Védelmi Minisztérium pedig legalább 50 repülőgép megvásárlását tervezi. A korszerűsített repülőgépek új, továbbfejlesztett motorokat kapnak, és az analóg fedélzeti eszközöket digitális hardverrel helyettesítik.
"Az összes orosz légierővel jelenleg működő Tu-160 repülőgép teljes mértékben modernizálódik. Figyelembe véve a reprodukció ütemét és a modern technológia szintjét, feltételezem, hogy ez az elkövetkező években fog történni " - mondta Kobylash.
A Blackjack a legnagyobb harci repülőgépek a világon, maximális felszállási súlya körülbelül 275 tonna. Több mint 12 000 kilométeres távolságot képes feltölteni. Az egyik repülés alatt megtett rekord távolság 18 000 kilométer volt, és több mint 24 órát töltött a levegőben. A bombázó változó szárnyú szárnyakkal van ellátva, amelyeket a törzsön a szuperszonikus sebességre váltáskor rögzítenek.
A Tu-160 és más hosszú távú repülőgépek a csendes-óceáni és az Atlanti-óceán felett folytatták járőrhajóikat 2007-ben. A bombázók hatékonynak bizonyultak az orosz légi kampány során Szíriában is, amikor az orosz repülőterekről elhagyták a terrorista célpontokat.



Az orosz hadsereg bejelentette, hogy a Tu-160-as évek modernizálódó Tu-160M2 változatát 2015-ben folytatja. A bombázók sorozatos gyártása 2020-ra várható, a Védelmi Minisztérium pedig legalább 50 repülőgép megvásárlását tervezi. A korszerűsített repülőgépek új, továbbfejlesztett motorokat kapnak, és az analóg fedélzeti eszközöket digitális hardverrel helyettesítik.
"Az összes orosz légierővel jelenleg működő Tu-160 repülőgép teljes mértékben modernizálódik. Figyelembe véve a reprodukció ütemét és a modern technológia szintjét, feltételezem, hogy ez az elkövetkező években fog történni " - mondta Kobylash.
A Blackjack a legnagyobb harci repülőgépek a világon, maximális felszállási súlya körülbelül 275 tonna. Több mint 12 000 kilométeres távolságot képes feltölteni. Az egyik repülés alatt megtett rekord távolság 18 000 kilométer volt, és több mint 24 órát töltött a levegőben. A bombázó változó szárnyú szárnyakkal van ellátva, amelyeket a törzsön a szuperszonikus sebességre váltáskor rögzítenek.
A Tu-160 és más hosszú távú repülőgépek a csendes-óceáni és az Atlanti-óceán felett folytatták járőrhajóikat 2007-ben. A bombázók hatékonynak bizonyultak az orosz légi kampány során Szíriában is, amikor az orosz repülőterekről elhagyták a terrorista célpontokat.




Oroszország 3 nap alatt felfegyverzik a 4. fegyveres drótot, és Szíriában Khmeimim légi bázist célozza meg



Megjelent ideje: augusztus 11, 2018 22:22Módosított idő: 13 Aug, 2018 06:40

Oroszország 3 nap alatt felfegyverzik a 4. fegyveres drótot, és Szíriában Khmeimim légi bázist célozza meg
FÁJL FOTÓ © Oroszország védelmi minisztériuma / Sputnik
A robbanóanyagot nyilvánvalóan robbanó dróma le van tiltva az orosz Khmeimim légi bázissal kapcsolatban Szíriában az Idlib militáns birtokos de-escalációs zónájából, amely a negyedik ilyen esemény volt a három nap alatt, mondta a hadsereg.
A Khmeimimben telepített orosz légvédelmi rendszerek észlelték és semlegesítették a célt, kora szombaton, a szíriai ellenzéki oldalak megbékélésének központja vezetője azt mondta egy napi eligazításban. Az ellenséges pilóta nélküli légi jármű (UAV) a szokásos módon biztonságos távolságra volt lerobva az alapjáról, és az esemény nem okozott sérülést vagy sérülést, hangsúlyozta Aleszszej Tszigankov főosztályvezető.
Olvass tovább
Pénteken az orosz hadsereg lelőtt két "kis méretű légi célpontot",amely északról érkezett, illegális fegyveres csoportok által tartott területről. Csütörtökön korábban egy újabb légi célt lelepleztek a megközelítésen.
A militáns dronák leállítása némileg rutinszerűvé vált a szíriai Latakia tartományban állomásozó orosz erők számára; az elmúlt hónapban legalább 25 UAV, felderítő eszköz vagy különféle robbanóanyaggal felfegyverkezve megpróbált behatolni a Khmeimim légtérbe.
Moszkva és Damaszkusz többször is rámutatott arra, hogy a szíriai fennmaradó terrorista és illegális militáns jelenlét az Egyesült Államok által ellenőrzött területeken áll, míg a szíriai kormányzati erők által felszabadított területek lassan felépülnek és csatlakoznak az országos megbékélési erőfeszítésekhez




Új amerikai polgárháború? Vannak, akik azt hiszik, hogy már elkezdődött







Megjelent ideje: június 26, 2018 17:13Szerkesztett idő: 12 Jul, 2018 09:12

© Jonathan Bachman / Reuters
  • 1
A polgároktól érkező hírességektől az utcára, a kongresszusi tagokra szólítva fel a Fehér Ház tisztviselőinek nyilvános zaklatását, az éttermekben a csőcselék igazságosságát - az Egyesült Államok egy újfajta polgárháború felé mutat?
Néhányan azt gondolják, hogy egy új polgárháború magját már elvetették - és egy nemrégiben megjelent cikkben Glenn Harlan Reynolds, a Tennessee Egyetem professzora az USA Today oszlopában azzal érvelt, hogy ez az új háború valóban "folyamatban van".
Reynolds hasonló észrevételeket tett Thomas Schaller politológustól, aki egy nemrég megjelent Bloomberg oszlopban azt írta, hogy Amerika "egy puha polgárháború kezdetén", és Tom Ricks szerző, aki egyetértett abban, hogy az ország úgy tűnik, hogy "lüktet" ebbe az irányba.
A közelmúltbeli nyugtalanság nagy részét a Trump igazgatás "zéró tolerancia"  bevándorlási politikája és az amerikai-mexikói határon a szüleiktől elválasztó gyermekek szétválasztására ösztönözték , de a helyzet a Trump hivatalba lépése óta 18 hónappal ezelőtt kezdődött.

1. "Isten a mi oldalunkon van!"


© Mike Segar / Reuters
Maxine Waters képviselő (D-California) hatalmas keverékre tett szert a múlt héten, amikor a Fehér Ház bevándorlási politikájának kritikusait arra buzdította, hogy nyilvánosságra kerüljenek és zaklassák a Trump adminisztráció tagjait. A Waters óriási felhívást tett arra, hogy az állampolgárok biztosítsák, hogy a Fehér Ház tisztviselői "nem alszanak, nincs béke" .
Ha látod, hogy senkit szekrény egy étteremben, egy áruházban, egy benzinkút, kiszállunk, és létrehoz egy tömegben. Meg visszaszorítani őket. Mondd meg nekik, hogy nem szívesen többé, bárhol,” ő mondott.
De a megjegyzései annyira szélsőségesek és lángolóak voltak, hogy az egykori titkosszolgálati ügynököt "veszélyesnek"hívták, és arra figyelmeztették, hogy "meghaladják a polgári diskurzus normáinak megszegését" , és bírálta, hogy "támogatja a mob-szabályt, hogy kielégítse a politikai célt. ”
Nem sokkal a Waters észrevételeit követően a White House sajtótitkárát, Sarah Sanders-t megkérték, hogy hagyjon el egy éttermet Virginia-ban, mert a Trump ügyintézője mellett dolgozik.

2. "tiltakozzanak otthonuk és iskoláik ellen!"

A híresség is belevág az akcióba, arra buzdítva az amerikaiakat, hogy milliókat vonjanak be az utcára, hogy tiltakozzanak a Trump ügyintézés ellen.
A múlt héten a Peter Fonda színésznői észrevételeit figyelmeztette a titkosszolgálatra, amikor azt javasolta, hogy Trump 12 éves fiát, Barron-ot az anyja Melania-ból kell venni, és "pedofilokból álló ketrecbe" kell helyezni, és hogy a polgároknak "körbe kell foglalniuk az iskolákat " A közigazgatási tisztviselők gyermekeinek a gyermekszétválasztási politikára adott válaszként.
Valamivel kevésbé drámai módon más hollywoodi szereplők tiltakozást és változást követeltek. John Cusack színész azzal vádolja a "fasizmus" és a "kínzás" gyermekek Trump adminisztrációját - míg Serj Tankian zenész az Instagramra írta, hogy az Egyesült Államok "teljes regresszióval" rendelkezik, és itt az ideje a "békés forradalomnak".

3. Confederate monuments viták

© Bryan Woolston / Reuters
A konföderációs műemlékek és szimbólumok eltávolítása az Egyesült Államokon átívelő heves vitákban felidézi az amerikai történelem jelenlegi politikai és társadalmi megosztottságát és egymással versengő értelmezéseit, egyfelől azt hiszi, hogy a műemlékek tisztelik azokat a számokat, akik harcoltak a rabszolgaság fenntartása mellett, míg a másik fél úgy véli, hazafiak.
Amikor a fehér szupremasztikus Dylann-tető megölte kilenc fekete amerikai embert, akik 2015-ben Virginiaban imádkoztak, ez arra ösztönözte a mozgalmat, hogy a konföderációs emlékműveket eltávolítsák az ország közteréből. Több mint 100 nyilvánosan támogatott emlékművet és szimbólumot 2015 óta távolítottak el - de viták és tiltakozások nélkül. Míg a műemlékeket az USA-ban távolítják el, más csoportok igyekeznek újakat felállítani.
Tavaly a "Egyesítsd a jobb" rallyt tiltakozva Robert E. Lee Charlottesville szoborának tervezett eltávolításával, Virginia erőszakos lett, amikor egy tiltakozó túlerő tömegek ellen indított egy autót, megölve Heather Heyer aktivistát.

4. Médiaháborúk, a vélemény polarizációja

Az egész társadalmi rettegés az amerikai televíziók képernyőjén olyan nagyszerűséggel játszódik le, amely úgy tűnik, hogy súlyosbítja a problémát. Kívánatos, hogy felmérje az értékeléseket, a híradós hálózatok meghívják a napi üvöltő mérkőzések leginkább polarizáló vendégeit az emberek otthonába. Távol a naptól, hogy egyszerűen egy hírcsatornát támogat a másik fölött, most, ha az amerikaiak nem szeretik, hogy valamit jelentenek, azonnal "hamis hírnek" vagy "propagandának " válik .
Reynolds cikkében azt írta, hogy a médiumok, amelyek "sértik a felháborodást az értékelések és oldalnézetek követése során, rosszabbá teszik a problémát", és rámutatnak egy olyan időszakra, amikor az amerikaiak egymás ellen nem érthetik egymást anélkül, hogy utálnák egymást.

5. A társadalom rétegzése

© Orlando Ramirez - USA TODAY Sport / Reuters
Bár mindez a televízió képernyőjén és a közösségi médiában játszódik, a társadalom pereménél éppúgy érzik a beteg rendszer hatásait, mint bárki más. Az amerikai társadalom társadalmi-gazdasági rétegződése nyilvánvalóbb, mint az elmúlt években bármikor.
Az afrikai-amerikaiakkal szembeni egyenlőtlenség és az erőszakos rendőri erőszak miatt az NFL térdelő tiltakozásai váltak nemzeti ellentétekké az amerikaiak között, akik büszkék zászlóikra és nemzeti himnájukra, és mindazokra, amiket állítanak - és azok, akik hisznek az igazi szabadságnak és az igazságszolgáltatásnak, még nem jönnek Amerikába. Egy pusztító opioid válság , a világ egyik legmagasabb gyermekszegénységi rátája és a politikák szigorú betartása, amelyek a szegényeket szegényebbé és a gazdagabbak gazdagabbá teszik, mindezek segítettek Amerikában a dühtől a párolásig.
Reynolds azt írta, hogy a probléma egy része most az, hogy az amerikaiak nem érzik úgy a társadalmi kötelékeket, amelyek meghaladják a politikát. Mindannyian ellenünk vagyunk - és semmi sem. Azt állítja, hogy az egyházak, a testvéri szervezetek és a szomszédságok átkeresztelték a politikai irányvonalakat, de ez az Amerika "zsugorodott", és az emberek egyre inkább megtalálják identitásukat csak a politikában.
A házassági tanácsadók - magyarázza Reynolds - azt mondják, hogy a kapcsolat elszalasztásra kerül, amikor a pár megvetéssel kezdi megnézni egymást - és Amerikában ma már nem látszik semmit, csak a politikai spektrum mindkét oldalán megvető érzést.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése