2018. szeptember 20., csütörtök

AMIKOR AZT MONDTAM A RABLÓGYILKOS ZSIDÓKAT LIKVIDÁLNI KELL , AZT ÚGY IS GONDOLTAM , LÁTSD ALÁBB, ŐK NEM HABOZNAK!!!







AMIKOR AZT MONDTAM A RABLÓGYILKOS ZSIDÓKAT LIKVIDÁLNI KELL , AZT ÚGY IS GONDOLTAM , LÁTSD ALÁBB, ŐK NEM HABOZNAK!!!




Paul Craig Roberts - A CIA gyilkolhatta meg Borisz Nyemcovot Moszkvában, hogy Putyint hibáztathassák







A moszkvai hírek nyomán, miszerint Borisz Nyemcovot lelőtték, a mai napon Dr. Paul Craig Roberts megszólalt a CIA-val, és Nyemcov meggyilkolásával kapcsolatban. Ez a valóban izgalmas utazás a nyúl üregébe az USA Pénzügyminisztériumának egykori tisztviselőjével arra figyelmeztet, hogy a CIA kikerülhetett az irányítás alól.

Paul Craig Roberts: "Számos történész és emlékirat dokumentálja, hogy a CIA akadémiai professzorokat és újságírókat használt, hogy támogassák a CIA programját. A CIA sok-sok évtizede manipulálja az amerikai népet."

A CIA kikerült az irányítás alól

"Csak annyit mondhatok, hogy a CIA hatalmas, és még sohasem vágták le a szárnyait. Ha az Egyházi Bizottsági Meghallgatások (a fenti képen) sem tudták megfékezni, szó szerint azt gyanítom, hogy kikerült az irányítás alól.

Nézük meg mi történt Kennedyvel, amikor kézbe akarta venni a CIA-t

"Annyit azért szem előtt kell tartani, hogy amikor John F. Kennedy rájött, hogy mi folyik valójában a CIA-nál, és megpróbált tenni valamit ellene, egyszerűen meggyilkolták. Ez történt sok alapos kutatás és szemtanúk szerint is."

A CIA gyilkolhatta meg Borisz Nyemcovot Moszkvában, hogy Putyint hibáztathassák

"Borisz Nyemcov orosz disszidens politikus erősen kritizálta Vlagyimir Putyin elnököt, ami gyakran úgy hangzott, mintha egy washingtoni ügynök lenne. A Vörös tér közelében, az utcán lőtték agyon.

Ha Nyemcovot nem a CIA gyilkolta meg annak érdekében, hogy Putyint okolják, akkor valószínűleg orosz nacionalisták tették, akik őt Washington ügynökének látták.

Emlékezve a Magnyickij ügyre, mely az oroszok elleni szankciókkal végződött, az Amerikai Kongresszus túlzó válaszának eredményeként, reagálva Magnyickij börtönben történt halálára Oroszországban, Nyemcov haláláért valószínűleg Putyint fogják okolni. A nyugati média a végtelenségig fogja ismételni, miközben semmi bizonyíték sincs arra, hogy Putyin az őt kritizáló férfit megölette."

Putyin túl okos ahhoz, hogy Washington kezére játsszon

"Egy dolgot elmondhatok, mégpedig azt, hogy Putyin jóval okosabb annál, hogy ilyen módon Washington kezére játsszon. Sőt, bár Nyemcov hangoskodó volt, mégsem volt hatással Putyin 85 százalékos elfogadottságára. Nyemcovot Washington által finanszírozott civil szervezetek támogatták Oroszországban."

A CIA gyilkolta meg Nyemcovot?

"Ha a CIA gyilkolta meg Nyemcovot, akkor a saját eszközüket ölték meg. Azt még meg kell várni, hogy a propaganda nyereség igazolja-e Putyin bírálójának CIA általi elvesztését."

A Bloombergtől: Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov azt mondta telefonon, hogy "az elnök megjegyezte, vannak jelek, hogy ez egy csapás, és egyben szélsőséges provokáció volt."



Politikai és ukrajnai szálakat is vizsgálnak Nyemcov megölésében




Emlékezés Borisz Nyemcovra





Atomfegyverek Ukrajnában, zárlat a CIA-nál, blokád az Egyesült Államok nyugati partján, miközben az összeesküvés eltávolítása folytatódik




Február 19-én csütörtökön a Holdújévbe lépve folytatódik a jelentős nyomás az összeesküvés ellen. Ennek a nyomásnak része egy minden kereskedelmet akadályozó blokád az amerikai nyugati parti kikötőkben, a CIA Langley, virginiai központjának zárlata, és jelentős katonai mozgás a Közel-Keleten. Mindeközben extrém, megtervezett események, többek közt nukleáris robbanások történnek az USA-ban, Európában, és a Közel-Keleten a cionáci összeesküvés részéről, ahogy kétségbeesetten küzdenek a hatalom megtartásáért egy fasiszta puccs véglegesítésével.
Az ukrajnai események talán a legdrámaibbak. Ahogy a múlt heti hírlevélben röviden említettük, egy kis méretű nukleáris fegyvert használtak az oroszbarát milíciák ellen Kelet-Ukrajnában. A milícia kormány ezt egy sajtótájékoztatón megerősítette, amikor elmondták, hogy egy 500 tonna TNT-nek megfelelő robbanóerejű rakétatalálat érte őket.
http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=10511




Ez csak nukleáris fegyverekkel lehetséges. További megerősítést nyert, hogy egy nukleáris fegyvert használtak, amikor az Amerikai Nemzeti Geológiai Szolgálat egy 6,8-es erősségű földrengést jelentett az ukrán-orosz határon a robbanás idején. Ez a jelentés 20 percig volt elérhető a weboldalukon, mielőtt eltávolították.

(Szerkesztői megjegyzés: A földrengés hírlevéllel kaptam ezt az információt, és azt gondoltam, hogy igen furcsa, hogy nem követte további információ. Sejtettem, hogy eltüntették. Röviden említette a Reuters, és aztán a nap hátralevő részében semmi. Alább látható a földrengésről szóló hír.)



A robbanás után az amerikai székhelyű forrás, aki következetesen előre megjósolta az összeesküvés terrorcselekményeit, küldött egy e-mailt e sorok írójának, melyben azt írja, hogy további 4 nukleáris fegyver áll készen Ukrajnában, vagy annak közelében: "Az egyik délre, Donyeck felé irányul, egy Sztálingrád (jelenleg Volgográd) felé, és az egyik északkelet felé, az utolsó robbanás helyszínére irányult, és egy robbanófej szállításra vár Donyeck közelében."

Ezek a nukleáris fenyegetések amerikai forrásból erednek, mivel Franciaország és Németország határozottan szembement Washington D.C.-vel, miután közvetlenül találkoztak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A múlt heti maratoni tárgyalások után képesek voltak egy ukrajnai tűzszünetet elérni. A cikk írása idején tart a tűzszünet, kivéve egy körbezárt ukrán csapatnál Donyeckben, egy vasúti csomópontnál.

Egyre több jel mutat arra, hogy az amerikai kormányzati tisztviselő letartóztatása Németországban, aki több milliárd hamis dollárt szállított Ukrajnába, jelentős és folyamatban lévő következményekkel jár.

Az amerikaiak úgy tűnik, hogy elfogadják az európaiak által közvetített alkut és azt a tényt, hogy a gázban gazdag ukrajnai terület az Azovi-tengernél Oroszország része lesz. Egy nemrégiben lezajlott biztonsági konferencián Németországban az amerikai alelnök Joe Biden úgy utalt Ukrajnára, amely "Lviv-től Harkovig" tart. A következmény, ahogy a térképre nézve megmondható, hogy Ukrajna keleti része, mely összeköti Oroszországot a Krímmel, Oroszország része lesz.


http://tass.ru/en/world/776440
A németek felfedezése, hogy a CIA számos gyilkosságot és terrorcselekményt támogatott, szintén növelheti a nyomást a Pentagonra, hogy állítsák le a terror forrását: a George Bush náci CIA frakciót. Vannak olyan beszámolók az interneten, hogy a CIA Langley központját Virginiában lezárták.
http://www.breitbart.com/big-government/2015/02/14/cia-headquarters-in-langley-reportedly-on-lockdown/
Az MI5 forrásunk is megerősíti, hogy ez a helyzet. Egy CIA forrás azt mondta, hogy csak egy "VIP látogatás" miatt történt. Egy Pentagon forrás nem viszonozta a hívásunkat ezen pillanatig. A Vatikán P2 páholy forrásai megerősítették, hogy a Pentagon letartóztatott "8 magas rangú kazárt" (egyelőre nincsenek nevek) Washingtonban, és hogy a kapcsolatok a CIA és a Pentagon között "nem túl jók".
Van egy jó esély a leállásra, vagy egy lehetőség a kínai átütemezésre az amerikai államdósság tekintetében ezen a héten. A kínai kormány hivatalos Xinhua hírportálja egy hírt tett közzé címlapon, melyben azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy támogatja a világon a terrorizmust.
http://news.xinhuanet.com/english/world/2015-02/17/c_134002783.htm
Mindez azután, hogy Oroszország azzal vádolja az amerikai kormányt, hogy az Egyesült Államok elleni 9/11 terrortámadás mögött állt, és közvetlenül a 60 nemzet részvételével Washington D.C.-ben megrendezésre kerülő terrorellenes konferencia előtt.
A másik igazán nagy jel, a Washington D.C. szélhámos rezsimre nehezedő nyomás azon tényből is látható, hogy az összes ki és bemenő hajózási szállítást blokád alá vették az Egyesült Államok nyugati partvidékén. A Dokkmunkás  Szakszervezet portandi forrása Oregonban világossá tette, hogy ennek a szállítási leállásnak nem egy munkaügyi vita az oka, ahogy azt az amerikai székhelyű propaganda ügynökségek tálalták. Ez inkább egy ázsiai blokád része az Egyesült Államok ellen, hogy kényszerítsék őket arra, hogy foglalkozzanak a bűnözőkkel Washington D.C.-ben. A szélhámos CIA leállítása lehetett a feltételük.
A Baltic Dry index rekord alacsony szintre történt jelentős esése tükrözi ezt az embargót. A kínaiak elkezdték a hajókat is leselejtezni annak jeleként, hogy hosszabb távon teszik mindezt, ha szükséges.
Azt is megerősíthetjük a Vatikán P2 forrásaiból, hogy az USA keleti partját sújtó szokatlan hideg része egy időjárási hadviselési hadjáratnak, melynek célja, hogy kényszerítsék Washington D.C. cionáci összeesküvését a lemondásra. Ilyen technológiák léteznek, és nem korlátozódnak csupán a "felhők oszlatására", ahogy azt a propaganda híradások szeretnék elhitetni velünk.
A múlt heti hírlevél olvasói aggodalmukat fejezték ki, hogy az Amerikai Nemzetbiztonság haladni készült azon terveivel, hogy elkezdik begyűjteni az amerikaiakat, és bevezetik a statáriumot. Bár lehet statárium, de biztosak lehetnek benne, hogy annak védelmi célja lesz, nem az amerikaiak begyűjtése. A tény az, hogy a Nemzetbiztonság összes finanszírozása el lett vágva.
http://www.reuters.com/article/2015/02/15/us-usa-congress-homeland-idUSKBN0LJ0P520150215
Még ha a Nemzetbiztonság gengeszterei meg is próbálnak végrehajtani egy puccsot, ha jön egy lökés, azok a fehér kalaposok lesznek a Pentagonban és az ügynökségeknél, akik győzelmet fognak aratni bármilyen erőpróbában. A javulás irányába mutató rezsimváltás fog történni az USA-ban.
Sokminden folyik a Közel-Keleten is. Az olajban gazdag kuvaiti nemzet a múlt héten a teljes villamosenergia hálózat leállását tapasztalta. Ezt követte a bejelentés, hogy az Egyesült Államok 4000 tankot küld nehéz gyalogsági csapatokkal felszerelve. Jemenben eközben a tény az, hogy a legtöbb nagykövetséget és CIA ügynököt kirúgták az országból, miközben az amerikai reguláris erők tovább működnek, mely tovább erősíti, hogy a Pentagon, CIA náci frakciója megosztott.
Az izraeli székhelyű ISIS ál-iszlám hadsereg elleni hadjárat is egyre vontatottabb. Az izraeli szíriai határon állomásozó ENSZ megfigyelők megerősítették, hogy az ISIS szorosan együttműködik az izraeliekkel. Ahogy a szaúdiak is. A velük szemben sorba állt több arab ország, Oroszország és a Pentagon aktívan azon dolgoznak, hogy elpusztítsák az ISIS-t. Az egyiptomiak szintén támadták az ISIS-t Líbiában a múlt héten. Mindez azután történt, hogy a francia védelmi miniszter megígérte, hogy "megóvják Izraelt" attól, hogy olajat szerezzen Líbiától. Ne feledjük, hogy a franciák, britek és olaszok voltak azok, akik megdöntötték a líbiai rezsimet, és nem a Pentagon. Most úgy néz ki, hogy az egyiptomiak, az oroszok a Pentagon hallgatólagos támogatásával ellentámadásban vannak a régió népeinek nevében.
Japánban a múlt héten e sorok írója egy élőben sugárzott tévé hírműsorban járt, ahol számos kommentátor (beleértve csekélységemet) egyértelművé tette a nézők számára, hogy az ISIS sosem volt iszlám, sem arab, hanem egy izraeliek által működtetett zsoldos sereg.
A nácionisták Európában is menekülnek. A görög adóssághelyzet a holtponton maradt, az IMF pénzeszközök nélkül, és most Putyin látogat Magyarországra, hogy támogassa ezt a nemzetet a Rothschild banki érdekeltségek eltávolításában.
A Rothschildokról szólva, a múlt héten egy "Nakayama Rothschildnak" nevezett valaki felvette a kapcsolatot a Fehér Sárkány Társasággal. Az észak-koreaiak, a kínaiak, a Moszad, a gnosztikus illuminátusok, zsidó pénzemberek és kurd csoportok mind felvették a kapcsolatot a FST-al az elmúlt héten, hogy megvitassák egy új pénzügyi rendszer létrehozását.
Egyelőre egyetértés volt, hogy szükség van a szegénység megszüntetésére, a környezeti pusztítás megállítására, és az űrben történő terjeszkedés megkezdésére. Széleskörű egyetértés volt abban is, hogy szabaddá kell tenni az ingyen energia technológiákat, amíg azokat nem pusztító célokra használják. Ez nem károsítja a szénhidrogén érdekeltségeket (szén, olaj, gáz stb.), mivel a szabad energia korában a szén lesz a legkeresettebb anyag. A szén lesz az alapvető építőeleme az új öko-rendszereknek.
Egy kevésbé pozitív megjegyzés, amire még nem sikerült választ találni, hogy ki vagy mi akadályozza számunkra az élethosszabbító vagy életjavító technológiákat.
Vessünk egy pillantást az alábbi jelentésre, mely egy példája annak, hogyan akadályoznak meg bennünket abban, hogy meghosszabbítsuk az életünket. Ez egy cikk harvardi tudósokról, akik felfedeztek egy vegyületet, amely az emberi 60 évnek megfelelő korú egereket 20 emberi évnek megfelelő egerekké változtatta.
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/06/megatlaltak-fiatalsag-elixirjet-egy-uj.html#.VOPXMtiHOXc
http://www.theguardian.com/science/2013/dec/20/anti-ageing-human-trials
Amikor ezt először bejelentették, a vegyületet "egyszerű fehérjeként" írták le. De ebben a cikkben azt mondják, hogy ez 50 ezer dollárba kerülne naponta, és 18 millióba évente egy ember számára. Ilyenfajta cikk az emberi életet meghosszabbító anyagokról körülbelül egyszer jelenik meg egy évben a tudományos világban, és ennek egyetlen szükségszerű oka van, hogy soha ne tehessük rá a kezünket. Ugyanez igaz bármiféle próbálkozásra, hogy megváltoztassuk a génjeinket, hogy okosabbak, erősebbek, szebbek lehessünk. Valaki vagy valami még mindig azt akarja, hogy az életünk rövid és brutális legyen.

Benjamin Fulford
Benjamin Fulford tudósítóként dolgozott Japánban a Knight Ridder, az International Financing Review, a Nihon Keizai Shimbun angol kiadásánál, és a South China Morning Post számára, mielőtt a Forbes magazinhoz került, ahol ő volt az ázsiai iroda vezetője 1998 és 2005 között. Oknyomozó riportjait botrányok követték a japán kormányban és az üzleti világban. Miután elhagyta a Forbes-ot, egy könyvsorozatot írt japán nyelven, melyek közül néhány bestseller lett, majd elkezdett az interneten is publikálni.




Ha háború lesz a "Márciusi sokk" haditerv Norvégiát 

és Szaúd-Arábiát veszi először célba





Egy igazán komor Védelmi Minisztériumi jelentés a Kreml falain belül igencsak világos érvényességet ad annak, hogy most januárban az Ítéletnap óráját közelebb kellett állítani az éjfélhez ! (Ha valaki lemaradt volna, a többségében Nobel-díjas tudósok alkotta csoport a Bulletin of Atomic Scientists nevű kiadványában jelezte: most két perccel kellett előre állítani a híres Doomsday Clock-ot, így az már csak három perccel áll éjfél előtt. 
Az óra jelképesen azt mutatja, hogy az emberiség az atomháború és a globális felmelegedés okozta végzetes kockázatoktól mennyire áll távol.)

Nos, aki csak a főáramú híreket figyeli, már annak is fel kellett tűnjön, hogy 
a világ gyakorlatilag nem biztos, hogy hónapokra, talán csak hetekre van egy háborútól.Ahogy most hétvégén Francois Hollande francia elnök kijelentette: 

"Ha nincs megállapodás, háború 

következik..."



Vasárnap Putyin pedig figyelmeztetett :




Ebbe sajnos beleilleszkedik egy nagyon súlyos jelentés és tervezet, melynek kiszivárogtatása és részletei minden bizonnyal hozzájárultak ahhoz, hogy Hollande és Merkel azonnal Putyinhoz látogatott a napokban és látványosan meghátrált Ukrajnának, sőt Szaúd-Arábiának szánt fegyverszállítás ügyében egyaránt !

A "Shock of March" nevet viselő jelentés valódiságát sajnos senki nem tudja úgysem megerősíteni vagy cáfolni, de az abban foglaltak a jelen eseményeinek fényében sajnos egyáltalán nem kizárhatóak, sőt logikus lépéseknek is tűnnek....


Szombaton pedig Nicolas Sarkozy is beleköpött az atlantisták levesébe "Jogos volt a Krím Oroszországhoz való visszacsatolása." A Krím-félsziget lakosait nem lehet hibáztatni azért, hogy csatlakoztak az Orosz Föderációhoz. Sarkozy pártja, az UMP szombati párizsi konferenciáján kijelentette: meg kell védeni az orosz ajkú lakosokat Ukrajnában, mert az új ukrán kormány sérti a jogaikat. A volt francia elnök totálisan szembe menve az USA által gyarmatosítandó Európa hivatalos álláspontjával leszögezi, hogy nem csak az orosz elnök, hanem a népakarat döntött a Krím visszacsatolása mellett. Azt is kijelenti, hogy a puccskormány megsérti az orosz etnikai kisebbség jogait. 
(A cikket fordította és kiegészítette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com )


"Márciusi Sokk" haditerv – jelentés


A jelentés, melynek szerzői a "Shock of March" ("Márciusi sokk") címet adták egy haditervet vázol, mely egyszerre helyezi támadás alá Norvégiát és Szaúd-Arábiát miközben az Európai Uniót és az Egyesült Államokat egy masszív nukleáris támadás lehetőségével sakkban tartja.


<<< A jelentés szerint a Központi Katonai Parancsnokság által előzőleg már márciusra betervezett masszív nukleáris rakéta gyakorlat fedőakcióként szolgálna legalább 10 EMP-vel (Elektromágneses Impulzus) felszerelt Iskander-M taktikai ballisztikus rakéta elindításához az előzőleg kijelölt célpontokra, mely magában foglaljaNorvégia középső részét és a szaúd-arábiai Ju Aymah olajkitermelő komplexumot

A szükséges kritérium, mely lehetséges célpontokká teszi a fenti helyeket magában foglalja - ahogy a jelentés fogalmaz - Szaúd-Arábia olajkitermelő képességének megrogyasztását, miáltal nem tud olajat szállítani a világ egyik legnagyobb komplexumából


Míg ezzel egy időben megakadályozza az USA-t, hogy hozzáférhessen az utóbbi években Norvégia középső részére föld alatti bázisokra szállított hatalmas mennyiségű tankhoz és haditechnikához

A "márciusi sokk" haditerv előkészítésében - ahogy a jelentés folytatja - a Védelmi Minisztérium széles hatáskörű gyakorlatba kezdett az orosz nukleáris, vegyi és biológiai védelem csapataival 7 különböző hatótávolságban a Déli Katonai Övezetben , beleértve a Krím-félszigetet és Örményországot.

Ezen támadások "stratégiai platformja" - ahogy a Védelmi Minisztérium szakértői állítják a jelentésben - elsősorban aKaszpi-Flotilla lesz, mely Szaúd-Arábiát támadja Iskander-EMP rakétákkal, míg az Északi-Flotta szintén EMP-vel felszerelt Iskander rakétákkal Norvégia középső és északi részét veszi célba.

Norvégia katonai, ipari, civil elektromos és telekommunikációs rendszerének sikeres megbénítása után a speciális katonai erők csapatai (Spetnaz) - mely Murmanszk körzetében állomásoznak nagy létszámban - átlépik a két ország között lévő határt, hogy biztosítsák a létfontosságú repülőtereket és megsemmisítsék az ott felhalmozott amerikai hadifelszerelést.Viszont ezután elhagyják a norvég területeket, amik várhatóan tárgyalásos rendezéssel beszüntetik az ellenséges tevékenységet Norvégiát illetően. 


Hogyan működik az EMP-fegyver :



EMP Bomb Threat Scenario



Learn How To Prepare For And Survive An EMP Attack.(Electromagnetic Pulse)

Fmr. CIA Dir. Jim Woolsey warns of existential EMP threat to America



Expert panel on EMP threat: Electric grid protection urgently needed



ISIS on the border: a clear and present threat to the US electric grid




Norvégia és Szaúd-Arábia elsődleges 

célpontok


Szaúd-Arábia megtámadásához a legális felhatalmazást a jelentés védelmi minisztériumi szakértői szerint az adja meg, hogy a Királyság " "gazdasági hadviselést folytat az Orosz Föderáció ellen" olajat öntve a világ piacaira, hogy lenyomja az olajárakat és tönkretegye Oroszországot. 

Ami tény, mióta még 
az Obama-rendszer is elismerte múlt héten a New York Timesban

(2014.december)
Az orosz HM szakértői szerint az USA/NATO szövetséges Norvégia megtámadásához teljesen legális alapot ad az, hogy tavaly decemberben az amerikai képviselőház gyakorlatilag hadat üzent Oroszországnak, amit House Resolution 758-as törvény tesz lehetővé és az Obama-rezsim is támogatja. (Az iraki háborút és egy szuverén ország megtámadását is ennek a törvénynek a segítségével követték el.)


A napi hírekben láthatjuk a neokonok, a fegyvergyártó lobbi, Joe Biden alelnök nyilatkozataiból, hogy mind abban érdekeltek, hogy Ukrajnában a háború egyre hevesebbé és szélesebbé válhasson és Oroszországot belerángassák a konfliktusba. Porosenko felfegyverzése amerikai fegyverekkel az orosz-ajkú lakosság önrendelkezési jogának érvényesülése ellen gyakorlatilag a kanóc meggyújtását jelentené......


Ahhoz, hogy megelőzzük ezt a "márciusi sokk" haditervet és a ravasz meghúzását egy totális atomháború felé, a jelentés folytatja, hogy minden EU/NATO tagország azonnal figyelmeztetést kap, hogy amennyiben az Orosz Föderáció ellen tervez lépéseket, az Iskander ballisztikus EMP rakéták a Kalinyingrádi Körzetből képesek az EU bármelyik katonai célpontját elérni kevesebb, mint 15 perc alatt. 


Merkel és Hollande megijedtek, hogy az utolsó másodpercbe léptünk ? 

Fontos megjegyezni, ahogy a jelentés írja, hogy amint erről a tervről Franciaország és Németország értesült, az USA-t szinte teljesen kihagyva a folyamatból, F. Hollande és A. Merkel azonnal személyesen rohantak tárgyalni Putyinnal és leszögezték, hogy sem Franciaországsem Németország nem fog fegyvereket szállítani Ukrajnának !

De Németország még ennél is tovább ment: nyilvánosan kinyilvánította, hogy minden Szaúd-Arábiába irányuló fegyvereladást is leállít

A legveszélyesebb továbbra is - ahogy a jelentés fogalmaz - az Egyesült Államokmarad és a Védelmi Minisztérium szakértői szerint már egyáltalán nincs is Barack Obama irányítása és kontrollja alatt..... 

A HM ezen állítását alátámasztva a jelentés megjegyzi, hogy a múlt hétenWashingtonban napvilágra került dokumentumok és hangfelvételek megerősítik, hogyan irányította személyesen Hillary Clinton a líbiai kormány lerombolását az Obama-rendszer és a Pentagon felett is intézkedve. (A Benghazi-botrányban és az amerikai nagykövet megölésében mai napig felelősséggel vádolják !)


De ami még ennél is rosszabb, figyelmeztetnek, Hillary Clinton irányíthatja az amerikai kormányt is és közben úgy viselkedik, mint egy "megsebzett sas", mióta veje, Marc Mezvinsky, a mai napig 200 millió dollárt veszített a Clinton-család vagyonából azzal, hogy rosszul becsülte meg a görög államkötvények árfolyamának alakulását és a görögországi fordulatot nem látta előre, mely után a Syriza-kormány nemcsak a hiteleket nem akarja kifizetni, de még az euró-zónából való kilépést is beharangozta....

És hogy a görög helyzet még rosszabbat is hozhat, arra jelzésértékű, hogy a brit George Osborne is figyelmeztetett tegnap, hogy Görögország eurózónából való kilépése és a hitelezők elvesztése még a Közel-Keletnél, a globális klímaváltozásnál és az USA-Oroszország közötti feszültségnél is nagyobb fenyegetést jelent a világgazdaságra
Az ország leszögezte, hogy a 2015.Feb.28-i határidő lejárta előtt nem is hajlandó leülni tárgyalni a hitelezőkkel


Az már nem volt meglepetés, hogy Putyin közölte, Ukrajnának azonnal vissza kell fizetnie az Oroszországtól kapott 3 mrd dollár kölcsönt, hiszen gazdasági problémái adódtak az oroszoknak....
Már csak hab a tortán, hogy Kína vezető hitelminősítő intézete, a Dagong figyelmeztette e héten a gazdasági élet szereplőit, hogy a világ sokkal rosszabb pénzügyi válság felé tart, mint a 2008-as. 

A jelentés leszögezi, hogy a "márciusi sokk" haditerv azért készült, hogy ebben a világban megvédje az Orosz Föderációt......


Forrás: Sorcha Faal / Fordította, kiegészítette : SBG Buddha - VilagHelyzete.com




Az erőszakmentes beavatkozás 198 módja - Hogyan destabilizáljunk bármely kormányzatot





Hogyan destabilizáljuk BÁRMELY nemkívánatos kormányzat, irányító csoport vagy személy működését

Ha szétnézünk a világban, de elég csak szerény kis hazánkban és a közéletben megszólalókat, szervezett eseményeket, kitalált (akár jó..., akár rossz) mozgalmakat, tetten tudjuk érni azokat a momentumokat, amik segítenek eligazodni, hogyan és hol is kell helyén kezelnünk ezeket a "tüneteket".........
És máris sokkal jobban átlátjuk a helyzetet, mint a többi 99%...... (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Nagy nemzetközi hatása ellenére Dr. Gene Sharp munkássága és az erőszakmentes küzdelem-stratégiája a magyar nyelvterületen jószerivel ismeretlen. A From Dictatorship to Democracycímű könyv eddig a világ mintegy 30 nyelvén jelent meg, magyar fordítása viszont nincs.



Dr. Gene Sharp és az általa alapított Albert EinsteinIntézetküldetése az erőszakmentes konfliktuskezelés elméletének és gyakorlatának terjesztése világszerte, kutatásokkal, az eredmények közkinccsé tételével és a konfliktusban élő csoportokkal való kapcsolattartással. 
Nyilvánvaló igazság, hogy a diktátorok nincsenek meg erőforrások nélkül, amit végső soron a nép engedelmessége biztosít. A közvélekedéssel ellentétben tehát a diktatúra van legjobban rászorulva a népre. A feladat ezért az engedelmeskedés megtörése, ami révén a diktatúra összeomlik.

Ehhez azonban meg kell találni a diktatúra gyenge pontjait. 
Mivel a diktatúrák belső okokra vezethetőek vissza, (…) a változásnak is belső tényezőkön kell alapulnia. (…) a diktatúrák megdöntésének alapfeltétele a társadalom tagjai önbecsülésének megteremtése, a független társadalmi intézmények létrejötte, amelyeken azután a belső ellenállás szárba szökkenhet.” (…) A diktatúra alóli „felszabadulás esélye egyenlő az emberek önfelszabadító képességével.
A diktátorok és diktatórikus rendszerek erőszakmentes megdöntéséért fáradozók számára „erőszakmentes fegyverek” egész arzenálja áll rendelkezésre.

Az alábbiakban 198-at sorolunk fel ezek közül, három fő kategóriába sorolva őket:
I. erőszakmentes tüntetés és meggyőzés
II. erőszakmentes együtt-nem-működés (a. társadalmi, b.1.+b.2. gazdasági, c. politikai)III. erőszakmentes intervenció

Mindegyik módszerre találhatók leírások és történelmi példák Gene Sharp „The Politics of Nonviolent Action” c. háromkötetes könyvének második kötetében.
Gene Sharp művei: 
http://www.amazon.com/Gene-Sharp/e/B001JSC3EI
Intézete: 
http://www.aeinstein.org/


How to Start a Revolution



Fordítói megjegyzés

Gene Sharp módszeréhez a sikeres Gandhitól nyert ihletet. Gene módszere sikerrel alkalmazható vállalati alkalmazottak által, egyetemi diákok által, szülők által az iskolával szemben, ha ezen intézmények visszaélnek hatalmukkal.

Gene egyes módszerei egyén és egyén közötti hatalmi viszonyok kiegyensúlyozására, az erők és egyensúlyok felállítására is alkalmasak felnőtt és felnőtt, fiatalkorú és felnőtt, fiatalkorú és fiatalkorú egyének és csoportok viszonylatában.

Gene Sharp módszerei a vallások közötti, felekezetek közötti és nemzetek közötti viszonylatokban is alkalmazhatók. Módszerének ezekben az esetekben való alkalmazása során azonban rendszerint a műveleteket hatalmi érdekekből más erők eltérítik („hijack”).

Tipikusan ilyen a diákmozgalom, ahogy az szerepel is a 198 pont között, és 
tipikusan ma már minden tüntetés eltérítésre kerül, bárhol legyen is az. Ugyanúgy térítik el ezeket eredetileg helyes és megbecsülendő céljaiktól, mint mások a repülőgépeket. 

Ezen eltérítő háttérerők nyilvánosságra hozatala és leleplezése e mozgalmak elején és közben ezért kulcsfontosságú, különben láthatatlan kézként térítik el a 198 pont használóit, saját maguk ellen is a 198 pont más pontjait alkalmazva (pl. tüntetésen az álruhás álcivil áltüntetők).

I./III.: Az erőszakmentes tüntetés és meggyőzés módszerei

Formális nyilatkozatok
1. Nyilvános beszéd
2. Elutasításról vagy támogatásról biztosító levél
3. Szervezetek és intézmények nyilatkozatai
4. Közösségi nyilatkozatok aláírásokkal
5. Vádirati és szándéknyilatkozatok
6. Csoportos vagy tömeges petíciók

Széles közönségréteggel folytatott kommunikáció
7. Szlogenek, karikatúrák, szimbólumok
8. Bannerek, poszterek, és egyéb nagy felületen megjelenített kommunikációk
9. Szórólapok, brosúrák és könyvek
10. Újságok és folyóiratok
11. Rádió- és televízió-felvételek
12. Égre vagy a földre rajzolt feliratok

Csoportos képviseletek
13. Küldöttségek
14. Megszégyenítési céllal díjak, elismerések adományozása
15. Csoportos lobbizás
16. Bejárat-torlaszolás
17. Megszégyenítési célú, hamis célú választások (Mock elections)

Nyilvánosság előtt történő szimbolikus cselekedetek
18. Zászlók és szimbolikus színek közszemlére tétele
19. Szimbólumok hordása
20. Imádkozás és imádás
21. Szimbolikus tárgyak kiszállítása
22. Meztelen tüntetések
23. Saját tulajdon rombolása
24. Szimbolikus fények
25. Portrék, ábrázolások közszemlére tétele
26. Festmény mint tüntetési eszköz
27. Új jelek és nevek
28. Szimbolikus hangok
29. Szimbolikus visszakövetelések
30. Durva gesztusok

Egyénekre való nyomásgyakorlás
31. „Vadászat” tisztviselőkre
32. Tisztviselők felbőszítése
33. Fraternizálás (ál-barátkozás, barátkozás színlelése)
34. Virrasztás

Dráma és zene
35. Humoros skiccek és csínytevések
36. Filmszínházi, színházi, színházszerű műsor és koncert
37. Dalok, éneklések

Körmenetek
38. Menetelés
39. Parádé
40. Vallási, vallásos körmenet
41. Zarándoklat
42. Gépjármű-konvoj

Halottak tisztelete
43. Politikusok általi gyász
44. Áltemetések
45. Demonstratív célzatú temetések
46. Megemlékező beszéd temetkezési helyen

Közösségi összejövetelek
47. Elutasító vagy támogató gyűlések
48. Tüntetési céllal összehívott összejövetelek
49. Álruhás tüntetési találkozó
50. Be-tanítások (Teach-ins)

Visszavonulás és megtagadás
51. Terem látványos elhagyása
52. Tüntetőleges csend
53. Kitüntetések visszautasítása vagy visszaadása
54. Tüntetőleges hátat fordítás

II./III.a.: Társadalmi együtt-nem-működés módszerei

Személyek kiközösítése
55. Társadalmi bojkott
56. Szelektív társadalmi bojkott
57. Lüszisztraté mintájú tétlenség (Lysistratic nonaction)
58. Nyilvános kiközösítés
59. Tilalmazás

Társadalmi eseményekkel, szokásokkal, intézményekkel való együtt-nem-működés
60. Társadalmi és sporttevékenységek felfüggesztése
61. Társadalmi ügyek bojkottja
62. Diáktüntetés
63. Társadalmi engedetlenség
64. Visszavonulás társadalmi intézményekből

Visszavonulás a Társadalmi Rendszerből
65. Otthonmaradás
66. Totális személyi együtt-nem-működés
67. Dolgozók kivonulása ("Flight" of workers)
68. Menedék (Sanctuary)
69. Kollektív eltűnés
70. Tüntetőleges emigráció, hedzsra

II./III. b1.: Gazdasági együtt-nem-működés módszerei: Gazdasági Bojkottok

Fogyasztói műveletek
71. Fogyasztói bojkott
72. Bojkottált javak nem-fogyasztása
73. Megszorítások politikája
74. Bérleti díjak kifizetésének késleltetése
75. Bérleti díjak kifizetésének megtagadása
76. Fogyasztók nemzeti bojkottja
77. Fogyasztók nemzetközi bojkottja

Munkások és termelők műveletei
78. Munkások bojkottja
79. Termelők bojkottja

Ipari közvetítők műveletei
80. Szállítók és rakodók bojkottja

Tulajdonosok és menedzsment műveletei
81. Kereskedők bojkottja
82. Ingatlan eladásának vagy bérbeadásának visszautasítása
83. Kizárás
84. Ipari segítségnyújtás visszautasítása
85. Kereskedők „általános” sztrájkja

Tőketulajdonosok és pénzügyi forrásokkal rendelkezők műveletei
86. Bankbetétek visszatartása
87. Díjak, illetékek és értékelések kifizetésének visszautasítása
88. Adósságtörlesztés vagy kamat kifizetésének visszautasítása
89. Tőke és hitel rendelkezésre bocsátásának beszüntetése
90. Bevételek visszautasítása (Revenue refusal)
91. Kormányzati pénz visszautasítása (Refusal of a government’s money)

Kormányzati műveletek
92. Belföldi embargó
93. Kereskedők feketelistára helyezése
94. Nemzetközi eladók embargója
95. Nemzetközi vásárlók embargója
96. Nemzetközi kereskedelmi embargó

II./III. b2.: Gazdasági együtt-nem-működés módszerei: A Sztrájk

Szimbolikus sztrájkok
97. Tüntetőleges sztrájk
98. Azonnali „villámcsapásszerű” munkabeszüntetés (Quickie walkout (lightning strike))

Mezőgazdasági sztrájkok
99. Földművelők sztrájkja
100. Mezőgazdasági dolgozók sztrájkja

Speciális csoportok sztrájkja
101. Kötelező katonai szolgálat megtagadása (Refusal of impressed labor)
102. Végrehajtási szervek dolgozóinak sztrájkja
103. Személyzeti sztrájk
104. Szakmabeliek sztrájkja

Hagyományos ipari sztrájkok
105. Súlyponti sztrájk (szakmabeli tekintélyemberek kollektívája)
106. Iparági sztrájk
107. Szimpátiatüntetés

Korlátozott sztrájkok
108. Részleges sztrájk
109. „Lökhárító” sztrájk (Bumper strike)
110. Munkalassító sztrájk
111. Csak a minimum ellátást teljesítő sztrájk (Working-to-rule strike)
112.„Beteget” jelenteni
113. Lemondás általi sztrájk
114. Korlátolt sztrájk
115. Szelektív sztrájk

Iparágakat összefogó sztrájk
116. Kiterjesztett sztrájk
117. Általános sztrájk

Sztrájkok és gazdasági bojkottok kombinációi
118. Hartal (az indiai függetlenségi mozgalomban alkalmazott mintára)
119. Gazdasági leállás

II./III.c. Politikai együtt-nem-működés módszerei

Autoritás visszautasítása
120. Lojalitás visszatartása vagy megvonása
121. Lakossági támogatás megvonása
122. Ellenállást pártoló irodalom és beszédek

Civilek együtt-nem-működése a Kormányzattal
123. Törvényhozó szervek bojkottja
124. Választások bojkottja
125. Kormányzati alkalmazottak és tisztviselők bojkottja (Boycott of government employment and positions)
126. Kormányzati részlegek, hatóságok és más testületek bojkottja
127. Kivonulás a kormányzati oktatási intézményekből
128. Kormány által támogatott szervezetek bojkottja
129. Végrehajtó hatóságokkal való együttműködés visszautasítása
130. Saját jelzések és helyjelzők eltüntetése
131. Választott tisztviselők el nem ismerése
132. Meglevő intézmények megszüntetésének megtagadása

Civilek alternatívái az engedelmességre
133. Vonakodó vagy lassú teljesítés
134. Közvetlen felügyelet hiányából fakadó engedetlenség
135. Népi engedetlenség (Popular nonobedience)
136. Álruhás engedetlenség
137. Gyülekezés vagy találkozó feloszlatásának visszautasítása
138. Ülősztrájk
139. Hadkötelezettség vagy deportálással való együtt-nem-működés
140. Rejtőzködés, elmenekülés vagy hamis személyazonosság
141. „Illegitim” jogszabályokkal szembeni civil engedetlenség

Kormányzati alkalmazottak műveletei
142. Kormányzati segélyek kiszolgáltatásának szelektív visszautasítása
143. Információk és utasítások átadásának blokkolása
144. Időhúzás és obstrukció
145. Általános adminisztratív együtt-nem-működés
146. Igazságszolgáltatási szervek együtt-nem-működése
147. Szándékosan előidézett hatékonytalanság és szelektív együtt-nem-működés a végrehajtó szervekkel
148. Lázadás

Belföldi Kormányzati Műveletek
149. Jogszabályok kvázi-jogszerű kijátszása és késleltetése
150. Alkotmányos kormányzati egységek együtt-nem-működése

Nemzetközi Kormányzati Műveletek
151. Változtatások a diplomáciai és egyéb képviseletekben
152. Diplomáciai események késleltetése és lemondása
153. Diplomáciai elismerés visszatartása
154. Diplomáciai viszonyok szigorítása
155. Nemzetközi szervezetekből való kivonulás
156. Nemzetközi szervezetekben való tagság megtagadása
157. Nemzetközi szervezetekből való kiutasítás

III./III. Az Erőszakmentes Intervenció Módszerei

Pszichológiai intervenció
158. A természet erőinek való ön-kitettség (Self-exposure to the elements)
159. A böjtölés
a) Morális nyomás elleni böjtölés (Fast of moral pressure)
b) Éhségsztrájk
c) Szatjagraha böjt (Satyagrahic fast)
160. Fordított tárgyalás (Reverse trial)
161. Erőszakmentes zaklatás

Fizikai intervenció
162. Beülés
163. Beállás
164. Behajtás
165. Belépés
166. Beszórás (Mill-in)
167. Beimádkozás (Pray-in)
168. Erőszakmentes rajtaütések
169. Erőszakmentes légi rajtaütések
170. Erőszakmentes invázió
171. Erőszakmentes behatolás
172. Erőszakmentes elzárás
173. Erőszakmentes megszállás

Társadalmi beavatkozás
174. Új társadalmi minták bevezetése
175. Létesítmények túlterhelése
176. Betelepülés (Stall-in)
177. Beszólás (Speak-in)
178. Gerilla színház
179. Alternatív társadalmi intézmények
180. Alternatív kommunikációs rendszerek

Gazdasági beavatkozás
181. Fordított sztrájk (Reverse strike)
182. Ülősztrájk
183. Erőszakmentes földfoglalás
184. Blokádok nyílt megtagadása
185. Politikai indíttatású hamisítás
186. Kizárólagos beszerzések
187. Vagyontárgyak lefoglalása
188. Dömping
189. Szelektív pénzügyi támogatás
190. Alternatív piacok
191. Alternatív közlekedési rendszerek
192. Alternatív gazdasági intézmények

Politikai intervenció
193. Adminisztratív rendszerek túlterhelése
194. Titkosszolgálati ügynökök személyazonosságának felfedése
195. Bebörtönzésre irányuló törekvés
196. „Semleges” jogszabályokkal szembeni civil engedetlenség
197. Együttműködés nélküli hatásgyakorlás (Work-on without collaboration)
198. Kettős szuverenitás és párhuzamos kormányzás

Forrás: Sharp, Gene. The Politics of Nonviolent Action (3 Volumes), Boston: Porter Sargent, 1973. Provided courtesy of the Albert Einstein Institution, Könyvei: http://www.amazon.com/Gene-Sharp/e/B001JSC3EI

Kapcsolódó korábbi VilagHelyzete cikkek:


 




Brzezinski már 1997-ben megtervezte Oroszország, mint birodalom Ukrajnán keresztüli gyengítését





Zbigniew Brzezinski egyik legnagyobb műve és egyben valóra vált tervei : 
A Nagy Sakktábla - Amerika vezető szerepe és ennek 

geostratégiai követelményei 

(The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives) (1997)
Ennek a könyvnek tulajdonképpen az egyik fontos konklúziója az, hogy Szovjetunió felbomlása utáni időszak fő katonai és geopolitikai konfliktusai „Eurázsiában” fognak koncentrálódni, és itt fog eldőlni a dominancia kérdése, vagy annak a jó része  a két hatalom között. Hogy mennyire így van, azt az idő is igazolta, gondoljunk csak a grúz(amerikai)-orosz, és a mostani ukrán(amerikai)-orosz konfliktusra. És innentől kezdve ez az egész perpatvar alapvetően nagyhatalmak közötti csata, amelyet most éppen a sakktábla Ukrajna nevű kockáján játszanak, ukrán emberekkel, és nem Grúziában.



"Az USA világhatalma Ukrajnán keresztül vezet. Ha Amerika Oroszország hatalmát meg akarja törni, akkor Ukrajnát le kell szakítsa az orosz befolyási szféráról, hogy megakadályozza az Eurázsiai nagyhatalom létrejöttét."

Nem valami összeesküvés-elmélet taglalja ezt, hanem maga az agytröszt Z.Brezinski, aki Henry Kissinger mellett az elmúlt 50 év világpolitikáját létrehozta...


- Külkapcsolatok Tanácsa (CFR = Council on Foreign Relations) tag ;
- David Rockefellerrel együtt társalapítója a Trilateral Commission (Háromoldalú Bizottság)-nak és
- rendszeres meghívott a Bilderberg csoport ülésein (mindhárom a háttérhatalmi elit döntéshozó-végrehajtó szervezete)

- Az USA külpolitikai stratégája, 
- Jimmy Carter biztonságpolitikai tanácsadója,
- a School of Advanced International Studies professzora,
- több amerikai konszern tanácsadója.

Már 1997-ben azt követelte Brzezinski, hogy Ukrajna be kell lépjen a NATO-ba 2015-ig. Még azt is mondta 1997-ben, hogy a kelet-európai országoknak 1999-ig szintén csatlakozniuk kell a NATO-hoz - mint láttuk, azóta ez is megtörtént. Akkor azt javasolta, hogy ezt a legjobban az EU keretei között lehet majd megvalósítani.

Aki uralja Kelet-Európát, parancsol a Heartlandnak. Aki uralja a Heartlandet az parancsol a Világszigetnek. Aki uralja a Világszigetet az parancsol a Világnak” 
H. Mackinder (1904) - idézi Brzezinski is könyvében




<<< A geopolitika iránt érdeklődők számára bizonyosan ismerősen csengenek Nicholas J. Spykman „Heartland”(eurázsiai „szívtájék”) és „Rimland” („peremvidék”) kategóriái.Ezen elmélet ismerete nélkül (mely egyébként alapvetően befolyásolta a hidegháborús szuperhatalmi stratégiákat – pl. körkörös védelem koncepciója) nehezen érthetjük meg az „Eurázsiai Unió”, vagy épp az EU-Oroszország intézményes együttműködés körüli amerikai aggodalmakat. 

Ennek a könyvének a német fordításához az előszót a volt német külügyminiszter Hans-Dietrich Genscher írta és Helmut Schmitt mindenki figyelmébe ajánlotta. 
Sajnos a könyv már régen nem kapható és csak antikváriumokban érhető el magas áron, viszont az alábbi linken a teljes könyvet elérhetitek, érdemes beleolvasni...:


De egy részletet lefordítottam magyarra. TANULSÁGOS ! 




"Ukrajna egy új és fontos tényező az eurázsiai sakktáblán. Mint független állam létezése hozzásegít majd átalakítani Oroszországot. Ukrajna nélkül Oroszország megszűnik eurázsiai hatalom lenni.
Természetesen Ukrajna nélkül is törekedhet még birodalmi státuszra, de ez már túlnyomórészt ázsiai birodalmat jelent csak, amit majd behúz az erejét felőrlő konfliktusokkal teli Közép-Ázsia, ahol függetlenségük elvesztése miatt bosszúsak lesznek és délről támogatják majd őket az iszlám társ-államok.
Kína is ellenezni fogja az orosz dominancia bárminemű visszaállítását Közép-Ázsia felett és érdeklődést mutat majd az újonnan függetlenné vált államok iránt. 
Azonban ha Moszkva visszanyeri az irányítást Ukrajna, 52 milliós lakossága és jelentős erőforrásai felett, mint kijáratot a Fekete-tengerre, Oroszország újra automatikusan visszaszerezheti eszközeit, hogy Európára és Ázsiára is kiterjedő erőteljes birodalommá váljon. Ukrajna függetlenségének elvesztése azonnali hatást gyakorol majd Közép-Európára és Lengyelországot teszi majd az egyesült Európa keleti határává....."
És ez csak egy részlet volt Brzezinski művének 46.oldaláról.... Érdemes tehát kutatni és olvasni a háttérhatalom terveit, írásait és megszólalásait is ahhoz, hogy értsük, mi miért zajlik és fog még megtörténni a jövőben ! 

Ezt a két fotót pedig azok számára illesztem ide, akik talán pont ilyen szemfelnyitogató képek miatt kezdenek el a főáramú propagandától eltérő válaszokat és az igazságot keresni..... (Írta, fordította, kiegészítette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)


 

Kapcsolódó cikkek: 





Az ISIS fedősztori titkos története - Kik kreálták és használják a rettegett Iszlám Államot








A korábban Irakban al-Kaida néven ismert iszlám katonai csoport, az ISIS, ami most az Iszlám Állam nevet vette fel, igazi rémálommá vált. 
Kegyetlen, fanatikus bérgyilkosok, az a küldetésük, hogy mindenkit kiirtsanak, aki más valláshoz vagy hitvilághoz tartozik, és bevezessék a saría törvényt. Az e cél érdekében végrehajtott tömeges kivégzésekkel, lefejezésekkel és még keresztre feszítésekkel is büszkén hencegnek, videóra veszik őket, és feltöltik az internetre, hogy az egész világ lássa. Ez a gonosz új arca.

Mielőtt belekezdenénk, javaslom egy korábbi bejegyzésem átolvasását és a benne lévő videók megnézését a teljesebb képhez. Azután ha bárki utánanéz egy kis kutatással maga is megérti miről is szól majd ez a cikk és az egész Közel-Keleten kialakult káosz ! (SBG Buddha-VilagHelyzete)


Szeretnéd tudni, hogy ki segítette ezeket a pszichopatákat a hatalomra jutásban? Szeretnéd tudni, hogy ki fegyverezte fel, finanszírozta és képezte ki őket? 
Szeretnéd tudni, hogy miért?
Ezt a történetet akkor érted meg jobban, ha mindjárt a közepén kezdjük, amikor Moammer Kadhafi hatalmát megdöntötték 2011-ben.
A líbiai forradalom volt Obama első jelentős külföldi beavatkozása. Úgy mutatták be, mint az Arab Tavasz folytatását, a NATO részvételét pedig humanitárius tettként állították be.
Az a tény, hogy a CIA segítette tevékenyen a líbiai lázadókat Kadhafi megbuktatásában, nem volt titok, ahogyan azok a légicsapások sem, amelyeket Obama rendelt el a líbiai kormány ellen. Alig esett szó azonban a líbiai lázadók személyéről vagy ideológiai elképzeléseikről. Ez nem meglepő, tekintve azt a tényt, hogy a líbiai lázadók vezetője később beismerte, hogy harcosai között olyan, al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták vannak, akik szövetséges csapatok ellen harcoltak Irakban.


Az ISIS titkos története



A kiszivárogtatott ILLUMINÁTI tréning videó!



Illuminati 2013 - A Sátán Zsinagógája



Az Irakból érkező dzsihádista harcosok annak a csoportnak a tagjai voltak, amit a nemzetbiztonsági elemzők egyöntetűen az iraki al-Kaidának neveztek. Ne feledjük, hogy az iraki al-Kaida ISIS volt, mielőtt az új nevet felvette.

Az USA és a NATO hírszerzéseinek és légi támogatásainak segítségével a líbiai lázadók elfogták 
Kadhafit, és rövid úton kivégezték az utcán, miközben mindvégig lelkesen kántálták: Allah akbar. Sokak számára, akik bevették a hivatalos maszlagot arról, hogy ezek a lázadók szabadságharcosok, és liberális demokráciát akarnak létrehozni Líbiában, az illúzióik elvesztésének ez volt a kezdete.

Az USA és a NATO által támogatott beavatkozás előtt Líbiában volt a legmagasabb életszínvonal Afrika országai közül. Mindez az ENSZ 2010. évi emberi fejlettségi indexén alapul. A puccsot követő években azonban az országban eluralkodott a zűrzavar, a szélsőségesség és a féktelen erőszak. Líbia most már bukott államnak tekintett.

Kadhafi megbuktatása után a líbiai fegyverarzenált kifosztották, és tömegével juttattak fegyvereket líbiai lázadók Szíriába. Törökországon, a NATO-szövetségesen keresztül csempészték a fegyvereket, így a páncéltörőket és légvédelmi rakétákat Szíriába. 
A The Times of London beszámolója szerint a szállítmány 2012. szeptember 14-én érkezett meg, mindössze három nappal azután, hogy Chris Stevens nagykövetet megölték az USA bengázi követsége elleni támadás során. Chris Stevens 2011. áprilistól szolgált az USA-kormány és a líbiai lázadók összeköttetéseként.

Miközben a sajtó elsődlegesen azzal foglalkozott, hogy a külügyminisztérium nem nyújtott elegendő biztonságot a konzulátusnál, és késlekedve küldött segítséget, amikor a támadás kezdődött, a Pulitzer-díjas újságíró, Seymour Hersh 2014. áprilisban újságcikkben tárt fel egy titkos megállapodást, amit a CIA, Törökország és a szír lázadók kötöttek az ún. „surranópálya” létrehozásáról. A „surranópálya” egy titkos hálózat volt, amelyen keresztül fegyvereket és lőszereket továbbítottak Líbiából Dél-Törökországon és a szír határon keresztül. Törökország, Szaúdi-Arábia és Katar finanszírozták.

Stevens holttestével az USA fegyverszállításban való közvetlen érintettsége is földbe lett temetve, Washington pedig továbbra is azt állíthatta, hogy nem küldtek nehézfegyverzetet Szíriába.

Ekkor kezdtek a dzsihádista harcosok is Líbiából Szíriába áramlani. És nemcsak az alsóbb rangúak. Sokan közülük tapasztalt parancsnokok voltak, akik több színtéren harcoltak már.

Az USA és szövetségesei most már arra összpontosítottak, hogy megdöntsék Aszad szír kormányát. Líbiához hasonlóan ezt a rendszerváltást is humanitárius tettnek színlelték, és nyíltan támogatni kezdték a titkos csatornák kiegészítését. Az egyre növekvő dzsihádista jelenlétet szőnyeg alá söpörték és palástolták.

Ahogyan azonban nőtt a lázadók ereje, az általuk elkövetett háborús bűntettekről és embertelenségről szóló beszámolók kezdték megrendíteni a Washingtonról alkotott közvéleményt. Ekkor azt kezdte hajtogatni az USA, hogy csak azoknak adnak támogatást, akik szerintük „visszafogott” lázadók erők. 



Ennek a megkülönböztetésnek azonban nem volt valós alapja.

2014. áprilisban egy interjúban Dzsámal Marúf, FSA parancsnok (szabad szír hadsereg) beismerte, hogy harcosai rendszeresen folytatnak közös hadműveleteket az al-Nuszrával. Az al-Nuszra az al-Kaida hivatalos szír ága. Ezt az állítást megerősíti az az interjú is, amit 2013. júniusban adott Abdel Baszet al-Tavil ezredes, az FSA északi frontjának parancsnoka. Ebben az interjúban nyíltan beszél az al-Nuszrához kötődő kapcsolatairól, és arról az óhajáról, hogy Szíriában bevezessék a sáría törvényt. Ami azokat a csoportokat illeti, amelyeket a nyugat terrorista szervezetnek akar beállítani, a nuszra frontot, úgy véljük, folytathatunk velük párbeszédet.

Miről?
A későbbi államformáról.
Egy olyan állam létrehozásának a lehetőségéről, amely mindenkinek megfelel.
Együtt kell működnünk, és párbeszédet kell folytatnunk.
Nem titok, hogy mindenkivel van összeköttetésünk.
Még a Nuszra frontban harcoló testvérekkel is.
És számos helyen együttműködünk.
Ön milyen államformát támogatna?
Őszintén szólva egy civilizált államot szeretnék látni, ahol az iszlám törvény érvényesül.



Visszafogott mérsékelt lázadók? Hát ez elég bonyolult. Nem mintha ez tényleg meglepetés lenne. 2012-ben a Reuters arról számolt be, hogy az FSA parancsnokságot iszlám szélsőségesek irányítják, a New York Times pedig ugyanabban az évben arról írt, hogy a Washington által küldött fegyverek többsége a dzsihádisták kezébe kerül. Az USA-kormány két éven keresztül tudta, hogy ez történik, de folytatódott a dolog.

Az FSA al-Nuszrához kötődő kapcsolatai pedig csak a kezdet. 2014. júniusban az al-Nuszra egyesült az ISIS-szel az iraki-szír határnál.
Tehát az FSA együttműködik az al-Nuszrával, az al-Nuszra együttműködik az ISIS-szel, az USA pedig pénzt és fegyvereket küld az FSA-nak annak ellenére, hogy 2012. óta tudja, hogy a fegyverek többsége a szélsőségesek kezébe kerül. Végezzünk számítást.

Ilyen összefüggésben a 2013-ban elkövetett szaringáz-támadásnak, amiről kiderült, hogy a szír lázadók követték el, sokkal több jelentősége van, nem igaz? Nem volt elég, hogy az ENSZ vizsgálók, orosz vizsgálók és 
a Pulitzer-díjas újságíró, Seymour Hersh ezt a bűntettet megbízásokkal hozták összefüggésbe, maguk a lázadók azzal fenyegették a nyugatot, hogy nyilvánosságra hozzák, mi történt valójában, ha nem kapnak egy hónapon belül korszerűbb fegyvereket.

Egy hónapot adok a nemzetközi közösségnek, hogy a lázadóknak és az FSA-nak fegyvereket és lőszereket adjon, hogy le tudjuk győzni ezt a bűnöző rendszert.
Egy hónapot adunk nekik.
Ha azt látjuk, hogy a nemzetközi közösség továbbra is cserbenhagyja forradalmunkat, minden rendelkezésünkre álló bizonyítékot nyilvánosságra hozunk (a vegyi fegyverek használatáról). Azt hiszem, nagyon is jól tudják, milyen komolyan gondolom ezt.

Ez a fenyegetés 2013. június 10-én hangzott el. Csak bámulatos egybeesésnek tekinthető, hogy mindössze kilenc nappal később a lázadók megkapták az első hivatalos nehézfegyverzet szállítmányt Aleppóban.
A második szaringáz kudarc után, ami szintén lelepleződött, és ezért nem hozta meg a légicsapások nyilvános támogatását, az USA egyre nagyobb mértékben folytatta a lázadók képzését és támogatását.2014. februárban a Haaretz arról számolt be, hogy az USA és annak régión belüli szövetségesei, Szaúd-Arábia, Jordánia és Izrael a szír lázadókat segítik egy erőteljes déli támadás megtervezésében és előkészítésében. A Haaretz szerint Izrael közvetlen segítséget is nyújtott az Aszad elleni katonai hadműveletekben négy hónappal korábban.

Azután 2014. májusban a PBS riportot készített, amelyben az USA által Katarban képzett lázadókat interjúvolta meg. A lázadók szerint arra képezték őket, hogy végezzenek a támadásokat túlélő katonákkal.
„Arra képeztek bennünket, hogy üssünk rajta a rezsim vagy ellenség járművein, és torlaszoljuk el az utakat”. „Arra is kiképeztek bennünket, hogyan támadjunk meg, fosszunk ki járműveket, hogyan szerezzünk információkat, fegyvereket és lőszereket, és hogyan végezzünk a rajtaütést túlélő katonákkal.”

Ez a genfi egyezmény durva megszegése. A hagyományos katonai stratégiával is ellentétes. A hagyományos katonai stratégia szerint jobb, ha a katonákat sebesülten hagyják, mert az több ráfordítást követel az ellenségtől. Az elfogott ellenséges katonák kivégzése egyfajta taktika, aminek az a célja, hogy félelmet keltsenek az ellenség szívében. Emellett egyszerűen általánosan elfogadott gyakorlata az ISIS-nek.

Egy hónappal a jelentés után, 
2014. júniusban az ISIS drámai módon áthatolt a szír határon, betört Irakba, és elfoglalta Moszult, Bajdzsit, és majdnem elérte Bagdadot. Az internetet hirtelen elárasztották az elhaladó autókból leadott lövésekről, tömeges halálmenetekről és tömegsírokról készült felvételek. És persze minden elfogott iraki katonát kivégeztek.







A hadművelet során tömegesen szereztek meg amerikai katonai berendezéseket.Az ISIS több kamionnyi Humvee járművet, helikoptereket, harckocsikat és ágyúkat szerzett meg. Lefotózták és videóra vették saját magukat, és a közösségi hálón keresztül reklámozták tetteiket. Washington pedig valamiért meg sem próbálta megállítani őket.Az amerikai katonai doktrína egyértelműen a katonai berendezések és ellátmányok megsemmisítésére szólít fel, ha a baráti erők nem tudják megakadályozni, hogy azok ellenséges kézre kerüljenek, de itt ez nem történt meg. Az ISIS akadály nélkül tudta kivinni ezeket a berendezéseket Irakból Szíriába. Az amerikai hadseregnek lehetősége volt lecsapni ezekre a konvojokra, de az ujjukat sem mozdították, annak ellenére, hogy ugyanazon a héten dróncsapásokat mértek Pakisztánban.Miért tették ezt?

Noha Obama a gyenge, határozatlan, liberális elnök szerepét játssza, és noha a jobb oldali szakértők jót mulatnak ezen a képen, ez csak a külső máz. Néhány elnök, pl. George W. Bush elsődlegesen a nyílt katonai agressziót támogatta. Obama ugyanezt teszi, de az álcázott eszközöket részesíti előnyben. Nem igazán meglepő, tekintve, hogy 
Zbigniew Brzezinski volt a mentora.

Olyasvalaki, aki évtizedeken keresztül képezte a legkiemelkedőbb külügyi szakértőket, nemcsak a demokrata pártban, hanem azokat is, akik a republikánus pártban kötöttek ki végül. Ő egyike a legkiválóbb tudósoknak, egyike a legkiválóbb gondolkodóknak. Emellett kiváló barátnak bizonyult, és rengeteget tanulhattam tőle.
Ő támogatott engem a kampányban, aztán készen állt arra, hogy eljöjjön velem ide, Iowába is, ami nagylelkűségéről tanúskodik. Kérek hát mindenkit, hogy ismét tapsoljon Dr. Brzezinskinek.
Akik ismerik a történetét, emlékeznek rá, hogy Zbigniew Brzezinski közvetlenül vett részt az iszlám szélsőségesek finanszírozásában és felfegyverzésében Pakisztánban és Afganisztánban, hogy gyengítsék a szovjeteket.

Zbigniew Brzezinski, az USA nemzetbiztonsági tanácsadója 
Pakisztába repült, hogy tömeges ellenállásra szólítson fel. Fegyverrel akarta ellátni a mudzsáhidokat anélkül, hogy felfedné Amerika szerepét. Az afgán határnál, a Haibár-hágónál arra bátorította Isten katonáit, hogy kettőzzék meg erőiket.

Tudjuk, milyen mélyen hisznek Istenben, és biztosan vagyunk abban, hogy küzdelmük sikert hoz.
Az a föld ott a tietek, visszajuthattok oda egy nap, mert ti fogtok győzni, és visszakaphatjátok otthonaitokat és mecsetjeiteket. Mert a ti ügyetek az igaz ügy, és Isten a ti oldalatokon van. 





Mellesleg Oszama bin Laden egyike volt a szovjetellenes

szabadságharcosoknak”, akiket az USA finanszírozott 

és fegyverzett. 

Ez a művelet nem titok ennél a pontnál, ahogyan a nem szándékos mellékhatások sem.
Ne feledjük, hogy azokat az embereket, akikkel most harcolunk, mi pénzeltük húsz évvel ezelőtt. Azért, mert a Szovjetunióval hadakoztunk. Megszállták Afganisztánt, és mi nem akartuk, hogy megszerezzék az Ázsia fölötti uralmat, ezért munkába fogtunk...

Ide beillesztek nektek egy korabeli újságcikket, melyben Osama Bin Ladent, mint első számú szövetségest mutatják be a szovjetek elleni harcban (SBG Buddha – VilagHelyzete)




A mudzsahidok USA kormány általi fegyverzése és finanszírozása hivatalosan válaszlépés volt az 1979. decemberi szovjet megszállásra, de az "Árnyékban" című emlékiratában Robert Gates, a CIA igazgatója Ronald Reagan és George H. W. Bush alatt, illetve védelmi miniszter George W. Bush és Barack Obama alatt, elárulta, hogy az USA valójában 6 hónappal korábban kezdte meg a titkos műveletet azzal a határozott szándékkal, hogy tőrbe csalja szovjeteket.

A stratégia működött. A szovjetek megszállták az országot, és az azt követő tíz éves háború számos történész szerint a Szovjetunió összeomlásának egyik fő oka volt.

Ez a példa nem csupán precedenst teremt, amit most látunk Irakban, Afganisztánban és Szíriában, az valójában a régi történet folytatása. Az al-Nuszra és az ISIS azoknak a szélsőséges elemeknek az ideológiai és szervezeti leszármazottjai, amelyeket az USA-kormány hozott létre harminc évvel ezelőtt.

Az USA ezután létrehozta a táptalajt ezeknek a szélsőségeseknek a számára azzal, hogy megszállta Irakot 2003-ban. 
Ha Szaddám eltávolítása és kivégzése után nem üresedett volna meg a hatalom, akkor nem létezne az al-Kaida Irakban, azaz az ISIS. 



És ha Washington nem próbálta volna meg megbuktatni Aszadot azzal, hogy gyanús katonai csoportokat fegyverzett, finanszírozott és képzett Szíriában, akkor az ISIS semmiképpen nem lett volna képes arra, hogy 2014. júniusban megrohamozza Irakot.
Bárhogy is szépítünk, az ISIS mindenképpen az USA kormány torz és omladozó külpolitikájának terméke.

Talán minden ellentmondásosnak tűnhet, miközben a harci dobok egyre hangosabbak és a légicsapások egyre erősebbek az ISIS elleni háborúban. Miért segítené az USA egy terrorista szervezet létrehozását csak azért, hogy később megtámadja őket?
De hát miért juttatta a CIA hatalomra Szaddám Huszeint 1963-ban? Miért támogatta az USA-kormány Szaddámot 1980-ban, amikor agresszív háborút indított Irán ellen, pedig tudták, hogy vegyi fegyvereket használ? Miért finanszírozott és fegyverzett az USA iszlám szélsőségeseket a szovjetek ellen Afganisztánban?
Van egy minta, ha megnézzük közelebbről. Ez egy bevált és valódi geopolitikai stratégia. 
A VilagHelyzete olvasók ezt már jól ismerik : 
Problem - Reaction - Solution

1. lépés: Fel kell állítani egy diktátort vagy szélsőséges csoportot, hogy aztán fel lehessen használni az ellenféllel szembeni közvetett háborúban. Ebben a szakaszban a megbízottak által elkövetett minden bűncselekményt szőnyeg alá söpörnek. (probléma)
2. lépés: Amikor ezekből a hitvány figurákból már nem húzható több haszon, ideje kihúzni a szőnyeg alól a szemetet, és folyamatosan arról beszélni. Persze ez akkor működik a legjobban, ha a nyilvánosságnak fogalma sincs arról, hogyan jutottak hatalomra ezek a rossz fickók. (válaszlépés)
3. lépés: Végezetül, amikor a nyilvánosság már maga kéri a kormánytól, hogy tegyen valamit, akkor megoldást lehet javasolni. A megoldás általában katonai beavatkozás, bizonyos kiváltságok elvétele, vagy mindkettő. (megoldás)
Az ISIS rendkívül hasznos. Lényegében elvégezték a piszkos munkát Washingtonnak Aszad gyengítésével. 2014-ben, miközben a sajtó szinte kizárólag Ukrajnára és Oroszországra figyelt, az ISIS jelentős előrelépést tett Szíriában, és augusztusban az országnak már 35%-a felett megszerezte az uralmat.
Mivel az ISIS fő bázisa Szíriában van, ez ürügyet ad az USA-nak arra, hogy Szíriába vonuljon. Előbb vagy utóbb az USA légicsapásokat fog mérni Aszad háza táján, és amikor erre sor kerül, az USA tisztviselői máris megmagyarázzák, hogy mind az ISIS, mind a szír kormány célpont. Végül is ez a lényege az egésznek. Washington talán még engedi, hogy az ISIS további területet szerezzen meg, de az írás a falon van, és már egy ideje ott van.


Az Obama-kormány többször is kijelentette, hogy sohasem vetnek be szárazföldi csapatokat, de az igazság az, hogy bárki, aki ismeri egy kicsit is a katonai taktikát, tudja, nagyon jól tudja, hogy az ISIS nem győzhető le csupán légicsapásokkal. A légicsapásokra válaszul az ISIS csak széthelyezi és elrejti csapatait. Az ISIS nem egy állami hatalom, amit a kulcsfontosságú kormányzati épületek és infrastruktúra kiiktatásával meg lehet semmisíteni. Gerillaharcosok, akik a városi harcokban edződnek.

Ahhoz, hogy jelentősen gyengíteni lehessen őket, szárazföldi csapatokat kell bevetni, de még így is veszett az ügy. Az USA csapatok egy ideig utcai harcokban űzhetik az ISIS-t, és talán még sikerül is elfoglalniuk teljesen néhány évre Szíriát és Irakot, de végül távozniuk kell, és amikor erre sor kerül, nyilvánvaló lesz a következő lépés.

Azok a bábok, amelyeket az USA-kormány állított fel a különböző országokban, és amelyeket az elmúlt években megbuktattak, kivétel nélkül végképp alkalmatlannak és korruptnak bizonyultak. Senki, akit Washington állít hatalomra, nem lesz képes megőrizni a stabilitást Szíriában. Pont.

Most éppen Aszad a stabilitás legutolsó bástyája a régióban. Ő az utolsó esélyük arra, hogy egy modern, szektásságtól mentes kormányuk legyen, és ő jelenti az egyetlen reményt arra, hogy a közeljövőben a demokráciára akár távolról emlékeztető dolog legyen. Ha Aszád megbukik, az iszlám szélsőségesek megragadják az irányítást, bevezetik a sáría jogot, és mindent megtesznek, amire lehetőségük van, hogy folytassák ideológiájuk terjesztését a legteljesebb körben.
Ha a világ valóban le akarja állítani az ISIS-t, erre csak egyetlen módja van:

1. Legelsősorban az USA-kormányra és szövetségeseire erős nyomást kell kifejteni, hogy minden támogatást megvonjanak a lázadóktól, akik Aszadot akarják megbuktatni. Még ha az USA által fegyverzett és finanszírozott lázadók visszafogottak is lennének (de nem azok), az a tény, hogy Aszadot több fronton is harcra kényszerítik, csak az ISIS-t erősíti. Ez tiszta őrültség.

2. A szír kormányt kell pénzügyileg, felszerelésekkel, képzéssel és hírszerzéssel támogatni, hogy az ár megforduljon az ISIS-szel szemben. Ez az ő területük, nekik kellene azt visszakövetelniük.

Nyilvánvalóan ilyen támogatás nem fog érkezni sem az USA-tól, sem bármely NATO-országtól, de számos olyan ország van, akiknek stratégiai érdekük, hogy megakadályozzanak egy újabb rendszerváltást és azt követő zűrzavart. Ha ezek az országok azonnali válaszlépést tesznek, megakadályozzák az amerikai intervenciót, és amennyiben ez a támogatás nem vonja maga után külföldi csapatok jelenlétét, az jelentősen csökkenteni fogja a nagyobb konfrontáció valószínűségét.

3. Az USA-kormányt és annak szövetségeseit erélyesen el kell ítélni bukott rendszerváltó politikájuk miatt, a határozatok mögött álló személyeket pedig hadbíróság elé kell állítani. 


Ezt a nemzeteknek vállvetve kell megtenniük, mivel az ENSZ semmi nem tett eddig, csak a NATO agresszióját támogatta.Még ha ez nem is jelentené ezeknek a bűnözőknek az azonnali letartóztatását, üzenettel bírna. Megvalósítható. Malajzia máris bizonyította ezt azzal, hogy távollétében elítélte a Bush-kormányt háborús bűncselekményei miatt.

Most ezt gondolhatnánk: „Mindez szépen és jól hangzik, de mi közöm nekem ehhez? Nem tudom ezt a helyzetet befolyásolni.”

Ez a kilátás meglehetősen általános, és a legtöbb ember megdermed tőle, de az az igazság, hogy befolyásolhatjuk. Már korábban is megtettük, és most is képesek vagyunk rá.

De őszinte leszek, nem lesz egyszerű. A siker érdekében stratégiailag kell gondolkodnunk. 
Akár tetszik, akár nem, ez egy sakkjáték. Ha tényleg fordítani akarunk a helyzeten, azokhoz az emberekhez kell fordulnunk, akik befolyásosak.
Ez jelentheti azt, hogy a helyi rádióállomáshoz, újsághoz vagy tévéállomáshoz fordulunk, vagy befolyásos bloggereket, hírességeket, üzletembereket vagy kormánytisztviselőket keresünk meg. Fontos lehet olyan most szolgáló katonákhoz és fiatalokhoz is fordulni, akik a csatlakozást mérlegelik. De ha csak a szomszédodról vagy munkatársadról van szó, minden egyes ember, akit elérünk, közelebb juttat bennünket a kritikus tömeghez. Ha erre szánod magad, ne feledd el, hogy mi forog kockán. 

"Szíria már évekkel, sőt egy évtizeddel ezelőtt célpontnak lett kiválasztva" 

Ha ez még nem lenne számodra világos, nézd meg ahogy Wesley Clark tábornok saját szavaival elmondja! 


Wesley Clark on US wars - Az USA betervezett háborúi




Kb. 10 nappal 9/11 után átmentem a Pentagonba, és találkoztam Rumsfeld államtitkárral és Wolfowitz államtitkár-helyettessel. 
Lementem, hogy beköszönjek néhány embernek a személyzetből, akik nekem dolgoztak, és az egyik tábornok odahívott magához. 
Ezt mondta: “Uram, beszélnünk kell egy kicsit." 
Azt mondtam: „De hát Ön nagyon elfoglalt.” 
Ezt válaszolta: “
Nem, nem. Döntöttünk, és hadba szállunk Irakkal.” 
Ez kb. szeptember 20-án volt. Ezt válaszoltam: “
Hadba szállunk Irakkal? Miért?”
Ezt válaszolta: „Nem tudom.  Azt hiszem, nem tudják, mi mást tehetnének.”
Ezt kérdeztem: „Találtak valamilyen információt Szaddám és az al-Kaida kapcsolatáról?” Ezt mondta: „Nem, nem. Semmi új ez ügyben. Egyszerűen eldöntötték, hogy hadba szállunk Irakkal.”
Azt mondta: “Azt hiszem, nem tudjuk, mit csináljunk a terroristákkal, de van egy jó hadseregünk, és meg tudunk dönteni kormányokat.”
Ezt mondta: “Azt hiszem, ha az egyetlen szerszámunk egy kalapács, akkor minden problémát szögnek kell néznünk.”

Néhány héttel később megint meglátogattam, és addigra már Afganisztánt bombáztuk. Ezt mondtam: 
Még mindig Irakkal fogunk hadba szállni?”
Ezt válaszolta: “Ó, ennél is rosszabb a helyzet.”
Áthajolt az asztal fölött. Felvett egy darab papírt. Ezt mondta: “Most kaptam ezt fentről” -- a védelmi miniszter irodájára gondolva --- "mai napon". “Ez egy emlékeztető, ami leírja, hogyan fogunk öt éven belül hét országot kiiktatni, kezdve Irakkal, majd Szíriával, Libanonnal, Líbiával, Szomáliával, Szudánnal, majd Iránnal fejezzük be."

És egy nagyon elgondolkodtató idézetet szúrok be a cikk végére : 

"Izrael valódi hatalma nem az atomfegyverében van, hanem három ország összeomlásában rejlik : Szíria,Irak és Egyiptom."




Ha Anglia hirtelen Szíria lenne... Az egyik legütősebb videó, amit mostanában láttunk






Teljesen hétköznapi európai kislány teljesen hétköznapi ünnepe és élete. Aztán hirtelen vált a kép, és házhoz jön mindaz, ami eddig csak a háttérben futott, a képernyőn, a híradóban.

Egy angol család énekli a Happy Birthday-t a kislányának. A gyerek éli a mindennapjait: rúzst próbál ki, ruhát pakol, macit ölel, hintán ül, elpilledten bóbiskol a kocsiban. Aztán hirtelen megváltozik minden, pánik uralja el a képeket: Nagy-Britannia egy szíriai típusú konfliktusban találja magát. A kislány eddigi élete darabokra hullik.


Most Shocking Second a Day Video





A Save the children, Mentsétek meg a gyerekeket jótékonysági szervezet videóját nézzük. A másfél perces klippet a szíriai polgárháború kitörésének harmadik évfordulójára időzítették. Az ENSZ szerint 10 ezer gyerek halt meg eddig a konfliktusban. A 90 másodperc végén felirat: Az, hogy ez nem itt történik, nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem történik meg.

Jake Lundi, a szervezet kommunikációs igazgatója azt mondja: 
azoknak készült a film, akik nem tudják, mi megy Szíriában. Hogy megértsék, min mennek keresztül a szíriai gyerekek, akik semmiről nem tehetnek. "Könnyű elfelejteni, hogy nem is olyan régen még ők is iskolába járhattak, orvosi ellátást kaptak, és természetes volt nekik is minden olyan alapjog, amit a mi gyerekeink természetesnek tartanak. Ne is említsük mondjuk a facebookot vagy a videójátékokat".

A számokat is ismerjük. 
Két és fél millióan menekültek külföldre a háború elől Szíriából, több millióan az országon belül váltak földönfutókká. Mindannyian sürgős segítségre várnak. A kormány által ellenőrzött területeken 200 ezren, az ellenzékként kezelt, de valójában Al-Nusra Front és Al-Kaida zsoldosokból álló vadállatok kezén lévő településeken 45 ezren élnek a közvetlen tűzvonalban. Köztük persze gyerekek is.


Forrás: Keletport.hu


Mukhayam Al-Yarmouk, Damaszkusz
Napjainkban, egy étel - és segélyosztás közben készült fénykép.....

Szíria pár évvel ezelőtt nulla nemzeti adóssággal egy jól működő ország volt. A Közel-Kelet egyik biztos pontja....Mára tudjuk hová jutott....

Ide is elérkezett a nyugat által becsomagolt "iraki, líbiai, afganisztáni" típusú 'demokrácia'... A szélsőséges fanatikus terrorista csoportok erősebbek, mint valaha...
Az Al-Kaida színeiben tündöklő mészárosok és csoportjaik tartanak rettegésben egész városrészeket...
Közbiztonság, létfenntartáshoz szükséges feltételek, élhetőség: NULLA

Nagyon szomorú mérleg ez, aminek megvannak a felelősei is.
Ők viszont elérhetetlenek és megnevezhetetlenek, mert több ezer kilométerre vannak a helyszíntől..... 
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)






Az igazság itt van ! Szíria és a Közel-Kelet valódi történelmi háttere - Úton a 3. világháború felé






Úton a 3. világháború felé 

Hogy megértsük ezt az egész folyamatot egy nagyon jó videót fordítottunk le számotokra...

Soha nem volt még ilyen sorsfordító döntés előtt a világ és ezekben a

 percekben is két szálon fut a történet Szíria megtámadásának ügyében.

 (2013. Aug 31. 12:00-kor)

1. Az ENSZ biztonsági tanácsa kiadta az előbb minden

 nagyhatalomnak hogy nyugodjanak le és jövő héten Svájcban összeülnek

megbeszélni a dolgokat, ott lesz az összes diplomata a Föld minden

 országából. Azt beszélik hogy "odafentről" közvetlenül beavatkoztak 

hogy létrejöhessen ez a találkozó.....azonnal le kell ülnie a világ 

vezetőinek, mielőtt "nagyobb baj" lenne ebből. 

2. A másik szál, hogy az amerikaiak már megtervezték ezt a csapást és 

minden készen áll. Felfüggesztik a csapást vagy megindulnak, ennek a 

mérlegelése most is folyik per pillanat. A terv, amit valóra kell váltani 

viszont hatalmas erővel bír és a nyomást gyakorlók is, akik a tervért 

felelősek. (SBG Buddha)

!Ha az amerikaiak folyamatosan azt hangoztatják, hogy bizonyítékok

 állnak a rendelkezésükre, melyek igazolják, hogy a kormányerők

 használtak vegyi fegyvert és nem az általuk támogatott zsoldos

 csapatok, akkor 
BIZONYÍTÉKOKAT, hadd lássa mindenki ???! 


Út a harmadik világháború felé





Miért támadta meg az USA Líbiát, Irakot, Afganisztánt és Jement? Miért működnek közre Amerikai ügynökök Szíria destabilizációjában? És miért olyan elszánt az amerikai kormány Irán legyőzésével kapcsolatban?
(Figyelembe véve azt a tényt, hogy Irán egyetlen országot sem támadott meg 1789 óta.)
És mi a következő lépés? Merre tartunk? 


Feltűnhet, hogy nincs semmi értelme annak ami most történik, ha szem előtt tartod az iskolában tanultakat, és nincs értelme akkor sem ha a világnézeted olyan híreken alapszik melyeket a fősodrású média szolgáltat. De tökéletesen összeáll a kép, ha megérted a háttérben működő erőket. És ahhoz hogy megértsük mi motiválja őket, kicsit vissza kell mennünk a történelemben. 

1945-ben a Bretton Woods egyezmény biztosította, hogy a dollár legyen a világ tartalék valutája. Mindez azt jelentette hogy a nemzetközi cikkek dollárban kapták az árukat. Az egyezmény, ami különböző pénzügyi előnyökhöz juttatta az USA-t, megköttetett és rögzítették benne hogy a dollár visszaváltható lesz 35 dollár/1 uncia arany arányban. Az USA megígérte, hogy nem fog túl sok pénzt nyomtatni, de a Federal Reserve visszautasította hogy bárki is felügyelje a pénznyomtatási folyamatokat. 

Az 
1970-es években a vietnámi háború kiadásai egyértelművé tették más országok számára is, hogy az USA sokkal több pénzt nyomtat, mint amennyi aranyfedezete van. Erre reagálva aranyat kértek. Ez természetesen drámaian elkezdte lenyomni a dollár értékét. Az esemény 1971-ben teljesedett ki, amikor (valaki) ki akarta vonni az aranykészletét, de Nixon visszautasította azt. Augusztus 15.-én Nixon a következő bejelentést tette:Felhatalmaztam a kincstárat hogy megtegyen minden szükséges lépést az ügyben, hogy megvédjék a dollárt a spekulációkkal szemben. És átmenetileg felfüggesztem a dollár átválthatóságát aranyra.”

Ez egyértelműen 
nem egy átmeneti felfüggesztés volt - ahogy ő azt állította - sokkal inkább egy végleges döntés. A világ többi részére nézve, akik megbízták az USA-t az arany őrzésével, ez nyílt rablás volt. 
1973-ban Nixon elnök megkért egy szaúd-arábiai királyt hogy csak USA dollárt fogadjon el az olajért fizetségként, a többletprofitot államkötvényekbe, bankjegyekbe, stb. fektetheti. Cserébe Nixon katonai védelmet ajánlott a szaúdi olajmezőkre. Ezt az ajánlatot később biztosították a többi kulcsfontosságú olajkitermelőnek is.
1975-re minden OPEC tag elfogadta, hogy csak USA dollárért cserébe árusítanak olajat. 


A cselekmény hogy a dollár és az arany közötti kapcsolatot megszakították, majd külföldi olajhoz kötötték minden olajszállító országot arra késztetett, hogy 
állandó készletet tartsanak a Federal Reserve papír fecnijéből, és ahhoz hogy megkapják ezt a fecnit árukat kellett szállítaniuk Amerikának. Ez volt a petrodollár megszületése. A papír kiment, minden amire Amerikának szüksége volt bejött, és az USA nagyon meggazdagodott.


A hidegháború fegyverkezési versenye olyan volt mint egy pókerjátszma. A petrodollárral a birtokában az USA túl tudta szárnyalni az összes többi nemzetet együttvéve. A Szovjetuniónak esélye sem volt. 1991-ben a kommunista blokk összeomlásával megszűnt az utolsó erő is mely ellensúlyozta volna Amerikát. Amerika innentől vitathatatlan nagyhatalom lett, rivális nélkül. Sokan azt remélték hogy ez egy békés és stabil korszak kezdete lesz, de sajnos odafent” mások voltak az elképzelések.Ugyanebben az évben Amerika megszállta Irakot. Miután elpusztították a hadsereget, az infrastruktúrájukat, biztosították végérvényesen hogy ne lehessen az országot újraépíteni. Feltehetőleg 500.000 gyermek halt meg a harcokban. 


2000 novemberében Irak csak és kizárólag euróban kezdte forgalmazni az olajat. Ez egy direkt támadás volt a dollárra és az amerikai pénzügyi fölényre nézve.
Válaszul az amerikai kormány a fősodrású média segítségével elkezdett felépíteni egy olyan propaganda kampányt, melyben azt fitogtatták hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak és használni is akarják őket. 2003-ben ismét megszállták őket és amint az irányításuk alá vonták az országot az olajpiacot azonnal visszaállították dolláralapúra. 


Wesley Clark tábornok nyilatkozata alapján 2007-től számítva 5 éven belül 7 országot akarnak elintézni: Irak, Szíria, Libanon, Líbia, Somali, Szudán és végül Irán. Vessünk egy pillantást az elmúlt évtized eseményeire és nézzük meg találunk-e valamilyen sablont...


Wesley Clark on US wars - Az USA betervezett háborúi




Líbiában Gaddafi azon ügyködött hogy kialakítson egy afrikai országokból álló blokkot, akik aranyalapú valutát használnának (dínár), aminek az lett volna a célja hogy leváltsa a dollárt abban a régióban. 2011-ben a NATO és az amerikai erők megdöntötték a líbiai kormányt, és a régió megszerzése után amerikai zsoldosok kivégezték Gaddafit.
Az események után azonnal felállították a líbiai központi bankot. 


Irán mostanra rengeteget kampányolt amellett hogy a dollár és az olaj távolodjon el egymástól, már aranyat is elfogadnak az olajért cserébe. Válaszul az amerikai kormány propagandagépezete elkezdte elhinteni hogy Irán nukleáris fegyvereket épít. Szankciókat alkalmaznak, amelyeknek egyértelműen az a céljuk hogy romba döntsék az iráni gazdaságot. 

Szíria Irán legközelebbi szövetségese, kölcsönös védelmi egyezmények által is kötődnek egymáshoz. Az ország jelenleg destabilizáció alatt áll, melyet titokban a NATO támogat. Oroszország és Kína figyelmeztették az USA-t hogy ne avatkozzon be, ennek ellenére a fehér ház olyan nyilatkozatokat adott ki melyben egy katonai beavatkozás lehetőségeit fontolgatják.Világosnak kéne lennie, hogy a katonai beavatkozást Iránban és Szíriában nem csak fontolgatják, ez egy végleges döntés. Így volt ez Iraknál és Líbiánál is. 

Az inváziók céljai világossá válnak, ha teljes egészében nézzük a dolgokat. Az USA irányítói számára világos, hogy abban a pillanatban amint egy pár ország más valutában kezdi árusítani az olajat, az azonnal egy láncreakciót fog beindítani és a dollár összeomlik. Teljesen tisztában vannak vele, hogy semmi más nem ad értéket a dollárnak. És ahelyett hogy beismernék hogy a dollár az utolsókat rúgja, a hatalom inkább egy számításokkal teli áldozatot hoz. Úgy döntöttek hogy az amerikai hadsereg nyers erejét használják, hogy eltiporjanak minden ellenállást.

Amit meg kell értenetek az az, hogy ez nem fog véget érni Iránnal. Oroszország és Kína kijelentették hogy nem fogják tolerálni egy Szíria vagy Irán ellen irányuló támadást. Irán az utolsó szövetségesük, az utolsó független olajtermelő a régióban, és tisztában vannak vele hogyha Irán elesik, nem fognak tudni háború nélkül megmenekülni a dollártól. 

Amit most látni fogunk az egy olyan útvonal ami az elképzelhetetlenhez vezet. Egy útvonal, amit évekkel ezelőtt felvázoltak úgy, hogy tisztában voltak minden következménnyel. 
De ki volt az aki erre az útvonalra helyezett minket? Milyen pszichopata lenne képes szándékosan elindítani egy mindenre kiterjedő konfliktust, ami milliók halálához fog vezetni, csak azért hogy megvédje egy papír fecni értékét? Nyilvánvalóan nem az amerikai elnökökről van szó... A közel kelettel kapcsolatos döntéseket már jóval azelőtt meghozták, hogy Obama színre lépett volna. Ő ugyanúgy véghezviszi a parancsokat mint az elődei. 
Szóval ki irányítja a dolgokat ?

Egy ilyen kérdésre úgy lehet megtalálni a választ ha felteszünk még egy kérdést. Ki profitál belőle ? Nyilván azok akik a dollárt a semmiből nyomtatják és a legtöbbet veszítenék a dollár bukásával. Ez a hatalom 1930 óta a Federal Reserve kezében van. A Federal Reserve egy privát entitás, melyet a föld legerősebb bankjai birtokolnak. Azok irányítják hátulról a dolgokat, akik a bankokat is. Nekik ez csak egy játék. A te életed, és azok élete akiket szeretsz, csak parasztok a sakktáblán. Olyanok mint egy elkényeztetett kis 4 éves, aki a földre borítja a sakktáblát ha vesztésre áll. Az erők akik a 3. világháború megkezdésének küszöbén állnak, hogy továbbra is irányíthassák a globális pénzügyi rendszert. 

Egy idézet a végére: Miért is Szíria ? 
"Izrael valódi hatalma nem az atomfegyverében van, hanem három ország összeomlásában rejlik : Szíria , Irak és Egyiptom."
- mondta ezt anno David Ben Gurion ( izraeli politikus, miniszterelnök).

Sokan azt hiszik, hogy az olaj kell az amerikaiaknak vagy Izraelnek és Irán felé "erre vezet az út", de a legfontosabbat elfelejtik, ami a szemünk előtt van! 
 Mire van Izraelnek a legjobban szüksége a fennmaradáshoz és napi szinten ?
Az ivóvízkészletek kellenek elsősorban és főleg hosszútávon ! Izrael folyamatos ivóvíz-behozatalra szorul.
Egyedül a Jordán folyóból tudnak nyerni valamennyit, de az nagyon kevés és létüket is fenyegeti hosszútávon, ha nem találnak vagy foglalnak el nagyobb készleteket.
Pl a Golan-fennsík is ezért kellett nekik.....
(SBG Buddha megj)

Emlékezz erre, amikor ezek a háborúk kiterjednek és felgyorsulnak. Emlékezz erre, amikor a fiad, vagy a szomszédod fia egy zászlóval borított koporsóban érkezik haza. Emlékezz erre, amikor az ujjukkal egy újabb mumusra mutogatnak majd, mert az ember aki az egész műsort csinálja, olyan messzire fog menni ezzel az egésszel amilyen messzire te azt hagyod! Szóval mennyi időnk is van hátra? Ez egy olyan kérdés amit gyakran hallok, de ez egy rossz kérdés. Azt kérdezni mennyi időnk van hátra, nagyon negatív hozzáállás. Ez egy fogoly hozzáállása, aki arra vár hogy kivigyék az udvarra és tarkón lőjék hátulról. 

Mik az esélyeink? Meg tudjuk-e változtatni az irányt ? Ez is rossz kérdés. Az esélyek már nem számítanak. Ha megérted hogy mivel állunk szemben, több felelősséged lesz hogy megtegyél mindent ami az erődből kitelik. Ha abbahagyod a folyamatos agyalást a sikeresség esélyein, akkor válik elérhetővé a siker! Ahhoz hogy megfosszuk ezt a romlott bandát a pénzügyi fölénytől és igazság elé állítsuk a bűnözőket, nem kell semmi több mint egy forradalom. A kormány nem fog megmenteni minket. A kormány totálisan meg van szállva és a velejéig romlott. 
Rájuk várni a megoldással nagyon naiv dolog.





3 szintje van egy forradalomnak és egymásra épülnek: 

− 
1. szint, már folyamatban van: Ideológiai ellenállás 

Ezen a szinten aktívan kell dolgoznunk hogy annyi embert térítsünk észhez és ébresszünk fel, amennyit csak lehet. Minden forradalom a lakosság gondolkodásának megváltozásából ered. Ezen szint sikeressége abban mérhető, hogy mennyire ragályos egy ötlet. Ha egy ötlet elér egy kritikus tömeget, elkezd magától terjedni. 


 − 
2. szint: Civil engedetlenség 

Ezen a szinten visszatartod a pénzedet az államtól. Ezen a szinten térdre kell kényszerülnie a hatalomnak. Azonban ha ez a szint elbukik, a 3. szint elkerülhetetlen. 


− 
3. szint: Közvetlen fizikai ellenállás 

Ez az utolsó erőforrás. Lehetőség szerint ezt a variációt el kell kerülni és húzni ameddig csak lehet. Csak azután érdemes alkalmazni, ha már minden más lehetőség kimerült. Ott vannak azok a nagydumások, akik azt állítják hogy majd ők ellenállnak ha eljön az idő, de ha már az első két szintet sem tudod tartani, akkor el fogsz bukni. A fegyveres ellenállásnak csak akkor van értelme, ha az emberekben kialakult egyfajta aktivitás az ellenállásra nézve. Az ellenállás csak akkor lehetséges, ha az elméjük megtisztult a fősodrású média hulladékától. Ha küzdeni akarsz, akkor itt a lehetőség, most vagy soha! Nem lesz több esélyed, túl sok forog kockán.
Ha meghallgatjuk 10 perceben miről beszél pontosan 1 évvel ezelőtt 2012 augusztusában Lindsey Williams, szinte ugyanezzel egybevágó valós hátteret fogjuk találni ! 

Az Elit, az Illuminati, a 13 Család és a világot irányító erők terveinek részesei és sakkfigurái vagyunk ! 




Lindsey Williams 2012, The Elite Invades Syria




Fordította a VilagHelyzete számára: Zábráczki Gyula 






Putyin nagymester zseniális sakk-mattja a Nyugat gazdaságának zsákutcáját és a petrodollár végét jelenti


Egy zseniális cikket ajánlok és osztok meg én is veletek, amit mindenkinek el kell olvasni ! A szakújságírók e-mailen küldözgetik egymásnak: „Olvastad ? Nem ? Mondj véleményt te is! Szerintem, szuper !” A rengeteg tovább-posztolás okán utóbb nagyon nehéz lett megállapítani, hogy ki az eredeti szerző. 
De ez egy túlságosan is jó írás! Ezért is volt az, hogy a keresés addig folytatódott, amíg az eredményre nem vezetett: a szerző – DMITRIJ KALINYICSENKO.
Nyugaton Putyint hagyományosan azért szokták kárhoztatni, hogy a KGB-nél szolgált. Ezért ez egy kíméletlen, erkölcstelen, stb. ember. Putyint mindenfélével meg szokás vádolni. Ám soha, senki sem vádolta Putyint azzal, hogy nincs esze. Bármivel is vádolják azonban ezt az embert, az csak megvilágítja a gyors, analitikus gondolkodásra való, illetve azt a képességét, hogy egy szempillantás alatt képes legyen meghozni világos, megfontolt politikai és gazdasági természetű döntéseket.
A nyugati sajtó nemritkán egy olyan nagymesterhez hasonlítja Putyin eme képességeit, aki képes nyilvánosan is villámpartiban szimultánt játszani, egyszerre több sakktáblán. Ha megfigyeljük azokat a legutóbbi fejleményeket, amelyek az amerikai és a nyugati gazdasági életben mentek végbe, akkor elmondhatjuk: Putyin személyisége eme szegmensének értékelésekor a nyugati sajtónak abszolút igaza van.
Dacára a Fox News és a CNN stílusában előadott számtalan győzelmi jelentésnek, a Nyugat gazdasága, élén az amerikaival, mostanra Putyin csapdájába esett. És hogy miként lehetne szabadulni ebből a csapdából, azt Nyugaton senki sem látja: senki sem találja a kiutat. És minél inkább igyekszik a Nyugat kivergődni ebből a csapdából, helyzete annál inkább egyre reménytelenebbé válik.


De hát miben is áll a lényege annak a kétségkívül tragikus helyzetnek, amiben a Nyugat, az USA találta magát ? 




És miért hallgat, hallgatnak erről, mint valami főbenjáró hadititokról, az egész nyugati sajtó, a vezető nyugati közgazdászok? Nos, hát, tegyünk egy kísérletet arra, hogy az éppen most végbemenő gazdasági események lényegére rájöjjünk – méghozzá úgy, hogy ennek során lehetőleg minél jobban elvonatkoztatjuk önmagunkat a morál, az erkölcsiség, a geopolitika tárgyalásának legapróbb összefüggéseitől is.

Nos, hát, miután a Nyugat, élén az Egyesült Államokkal tudatára ébredt ukrajnai kudarcának, azt a célt tűzték ki maguknak
, hogy – az orosz költségvetés bevételi forrásai szempontjából is fontos exportbevételeinek, az orosz valuta- és aranytartalékok alapvető forrásának, a kőolaj, és következésképpen a földgáz árának a leszorításával – megsemmisítsék az orosz gazdaságot. Itt meg kell jegyeznünk, hogy a Nyugat által elszenvedett ukrajnai kudarc valójában nem elsősorban katonai és politikai természetű. 
A kudarc valódi oka, hogy Putyin igazából nem volt hajlandó a Nyugat ukrajnai projektjét az orosz költségvetés terhére finanszírozni. Miáltal a Nyugatnak ez a projektje eleve életképtelenségre ítéltetett, a közvetlen jövőben és távlatilag is.



Legutóbb, még Reagan idején, a Nyugatnak a kőolajárak csökkentésére irányuló taktikája még sikeres volt, és a Szovjetunió felbomlásához vezetett. Ám a történelem nem ismétli önmagát. Ez alkalommal minden másképpen sül el a Nyugat számára. Az,amivel Putyin a Nyugatnak válaszolt, egyszerre emlékeztet a sakkra is, és a dzsúdóra is. Ez utóbbiban az ellenfélnek a támadásra felhasznált erejét ő, saját maga ellen fordítják – miközben a védekező fél csupán minimálisan vesztegeti saját erejét, eszközeit. Putyin tényleges politikája a külvilág számára nem nyilvános. Ezért Putyin tényleges politikája nem a hatást, hanem a hatékonyságot tűzi ki célul.

Csak nagyon kevesen vannak azok, akik értik, hogy Putyin e pillanatban voltaképpen mit is művel. És gyakorlatilag nincs olyan, aki tisztában lenne azzal, hogy a továbbiakban mit is fog csinálni. Bármennyire is furcsának tűnjék is ez most, Putyin – és csakis természetes aranyért – orosz kőolajat és földgázt ad el.

Putyin, persze, ezt nem kürtöli világgá, mint valami tolakodó reklámot. És, természetesen – közbülső fizetési eszközként – továbbra is elfogadja a dollárt. Ám az olaj és a gáz eladásából befolyó dollárokat azonmód átváltja természetes aranyra !

Ahhoz, hogy ezt megértsük, elegendő megtekintetni, hogy Oroszország arany- és valutatartalékában milyen ütemben nő az arany mennyisége – illetve ezt összevetni azzal, hogy ugyanabban az időszakban milyen mennyiségben nőttek az olaj és gáz eladásából származó orosz valutabevételek. (A felső grafikon a sanghaji tőzsdén be-, illetve visszaváltott arany mennyisége látható, míg az alsó grafikon a hetenkénti visszaváltásokat mutatja, – mindkettő tonnákban, illetve 2009 és 2014 között.)

Mi több, az év harmadik negyedében Oroszország természetes arany vásárlásai példátlanul magas, rekord szinteket értek el. Ez év harmadik negyedében Oroszország, hihetetlen mennyiségben vásárolt aranyat, összesen 55 tonnát. Ez több mint amit – a hivatalos adatok szerint – a világ összes többi országának központi bankjai, együttvéve, vásároltak! (A 6. ábra mutatja, hogy melyik ország mennyi aranyat vásárolt: a név szerint felsoroltakon kívül az összes többi központi bank – egyenként kevesebb, mint egy tonnával – együttvéve 3 tonna aranyat vett.)




Összességében véve, a világ összes országának központi bankjai 2014 harmadik negyedében 93 tonna drágafémet vásároltak. Összességében ez volt egy huzamban a 15. olyan negyedév, amikor központi bankok tisztán aranyat vásároltak. A világ központi bankjai által összesen megvásárolt 93 tonna aranyból Oroszország részesedése, a maga 55 tonnájával, egészen elképesztő.

Nem is olyan régen brit tudósok ugyanarra a bizonyos következtetésre jutottak, ami pár éve az Egyesült Államok Geológiai Szolgálatának szakvéleményében vált ismertté. Mégpedig: Európa nem tud meglenni az Oroszország felől érkező energiahordozók nélkül. 
Ami angolról a világ bármely más nyelvére lefordítva azt jelenti: „A világ nem lesz képes a túlélésre, ha az energiahordozók világméretű egyenlegéből kihagyjuk az Oroszországból érkező kőolaj- és földgázszállítmányokat.”

Így az olajdollár hegemóniájára épülő nyugati világ egyszeriben katasztrofális helyzetben találta magát. Amelyben a Nyugat nem tud meglenni az orosz kőolaj és földgáz nélkül – ám Oroszország mostantól csak természetes aranyért cserében lesz hajlandó eladni olaját és földgázát.




Putyin mostani játszmájának pikantériája abban rejlik, hogy az a mechanizmus, amelynek keretében Oroszország csak aranyért adja energiahordozóit, immár attól függetlenül működik: kész-e a Nyugat arra, hogy az önmaga által mesterségesen leszállított árú arannyal fizessen az olajért és a gázért, vagy sem.
Oroszország ugyanis – folyamatos dollárbevételekkel rendelkezvén az eladott kőolaj és földgáz után – bármikor vásárolhat e dollárokért aranyat. Méghozzá a mostani, pont a Nyugat által minden, szabályos és szabálytalan módon leszorított árakon.

Azaz olyan aranyárakon, amelyeket az FRS és az ESF a töredékére szorított le, szemben az olajdollárnak a piaci manipulációk révén mesterségesen felfújt vásárlóértékével. Egy érdekes tény: az Egyesült Államokban mára a törvény erejével bír az, hogy az amerikai kormány egy különleges részlege, az ESF (Exchange Stabilization Fund) – a dollár árfolyamának stabilizálása céljából – lenyomja az arany árát.




A pénzügyi világban axiómának számít az a tétel, hogy az arany: az antidollár.– 1971-ben Richard Nixon amerikai elnök becsukta az „aranyablakot”: megszüntette a dollár szabad átválthatóságát az aranyra – noha azt az Egyesült Államok korábban, 1944-ben, Bretton Woodsban ezt garantálta.

– 2014-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök kinyitotta ezt az „aranyablakot” – fittyet hányva arra, hogy mit gondolnak és mondanak erről Washingtonban.

Pedig a Nyugat éppen most áldoz óriási erőket és eszközöket arra, hogy lenyomja az arany és az olaj árát. Hogy ilyenformán, egyrészt, a dollár javára torzítsa el a mostani gazdasági realitásokat. Másrészt pedig megsemmisítse annak az Oroszországnak a gazdaságát, amely nem hajlandó a Nyugat engedelmes vazallusának a szerepére.




A helyzet most, momentán, az, hogy az olyan csereeszközök, mint az arany és a kőolaj, a dollárhoz képest aránylag gyengévé és alulértékeltté váltak, ami a Nyugat kolosszális gazdasági erőfeszítéseinek a következménye.

Putyin pedig, mindeközben, a Nyugat erőfeszítéseivel mesterségesen erőssé tett dollárokért adja el az orosz energiahordozókat. Melyekért azonmód aranyat vásárol fel – mely éppen a Nyugat igyekezetének következtében, most mesterségesen leértékelt. Putyin játszmájában van még egy érdekes momentum: az orosz urán.Melynek köszönhetően ég ma az Egyesült Államok minden hatodik villanykörtéje. Mely uránt Oroszország ma szintén dollárért ad el az Egyesült Államoknak.

Ily módon a Nyugat azzal a dollárral fizet Oroszországnak a kőolajért, a földgázért és az uránért, mely dollár vásárlóértéke, magának a Nyugatnak az igyekezete következtében, mesterségesen magas, a kőolajhoz és a földgázhoz viszonyítva. Ám Putyin csak arra használja ezeket a dollárokat, hogy értük kivonja Nyugatról annak természetes aranyát, amelynek dollárban kifejezett árát éppen a Nyugat szorította le mesterségesen.

Putyinnak ez az igazán ragyogó gazdasági kombinációja olyan helyzetbe hozza a Nyugatot, az USA-val az élen, mint azé a kígyóé, amely dühödten és eltökélten harapdálja saját farkát.


A Nyugat számára felállított gazdasági aranycsapda elgondolása, valószínűleg, eredetileg nem Putyintól származott. Az elgondolás alighanem inkább Putyin gazdaságpolitikai tanácsadójáé, Glazjev akadémikusé. Különben miként lenne az lehetséges, hogy Glazjev állami hivatalnokot – akinek feltételezhetően nincs köze az üzlethez –, sok más orosz üzletemberrel együtt, Washington személy szerint felvétette a nyugati szankciós listákra? A közgazdász akadémikus Glazjev elgondolását Putyin ragyogóan megvalósította – miután előzőleg bebiztosította a maga számára kínai kollégája, Hszi Csin-pin teljes támogatását.

Ezzel összefüggésben különösen érdekes lehet az Orosz Központi Bank első elnökhelyettesének, Kszenyija Judajevának a novemberi nyilatkozata. Aki azt hangsúlyozta, hogy a Központi Bank, szükség esetén, az import kifizetésére bedobhatja aranytartalékait. Nyilvánvaló, hogy a nyugati világ által elfogadott szankciók idején, ez a nyilatkozat BRICS országainak, mindenekelőtt pedig Kínának szólt. Az, hogy Oroszország az árukért kész nyugati arannyal fizetni – mint kiderült – Kínának nagyon is jól jött. Hogy miért – erről szól az egyik korábbi írás.2




Kína nemrégiben bejelentette, hogy nem növeli tovább dollárban kifejezett arany- és valutatartalékait (AVT). Ha figyelembe vesszük, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatokban az előbbi deficitje állandóan növekszik (a jelenlegi egyensúly immár 5 az 1-hez, Kína javára), akkor ez a nyilatkozat, pénzügyi nyelvről lefordítva azt jelenti:
Kína a továbbiakban áruiért nem fogad el dollárt”A világsajtó jobbnak látta nem észrevenni a legújabb kor pénzügyi történelmének ezt a kolosszális eseményét. 
És itt a kérdés még csak nem is az, hogy Kína, szó szerint, nem lesz hajlandó dollárért adni áruit. Kína természetesen ez után is el fogja fogadni a dollárt – ám csupán mint az áruiért járó közbülső fizetőeszközt. Ám Kína, miután megkapta a dollárt, nyomban meg is fog tőle szabadulni, és arany- és valutatartalékainak struktúrájában a dollárt valami mással fogja fölváltani. Különben nem lenne semmi értelme annak, amit a kínai pénzügyi hatóságok bejelentettek: 

A továbbiakban Kína nem fogja tovább növelni dollárban kifejezett arany- és valutatartalékait”. Vagyis Kína a különböző országokkal folytatott kereskedelméből befolyó dollárjaiért többé nem fog amerikai állami kincstárjegyeket (treasuries) vásárolni. Ahogy azt korábban állandóan tette.Vagyis Kína a jövőben valami másra fogja cserélni azokat a dollárokat, amelyek a továbbiakban nem csupán az Egyesült Államokkal, de általában bármely más országgal való kereskedelméből befolynak – hogy „ne növelje tovább dollárban kifejezett arany- és valutatartalékait”. És itt jön a legérdekesebb kérdés: mi lesz az, amivel Kína fel fogja váltani a kereskedelemből befolyó dollárjait? Milyen valutára – illetve milyen csereeszközre? A mostani kínai pénzügyi politika elemzése arra enged következtetni, hogy – a kereskedelemből befolyó dollárjait, vagy legalábbis azok jelentős részét – Kína szép csendben aranyra fogja átváltani, ahogy azt már, de facto, teszi is.




Ebből a szempontból az orosz-kínai kapcsolatok pasziánsz kártyajátéka nagyon szerencsésen alakul mind Moszkva, mind pedig Peking számára. Oroszország közvetlenül aranyért, annak folyó árán vásárol árukat Kínától. Kína pedig az aranyért, megint csak annak folyó árán, orosz energiahordozókat vesz. Ebben az orosz-kínai idillben mindennek van helye: a kínai áruknak is, az orosz energiahordozóknak is, és az aranynak, mint kölcsönös elszámolási egységnek is. 

Ebben az idillben csupán egy kéredzkedő számára nincs hely: a dollárnak. 





És ebben nincs semmi különös. Minthogy a dollár se nem kínai áru, se pedig nem orosz energiahordozó. A dollár csupán egy közbülső pénzügyi elszámolási eszköz – egy fölösleges közvetítő. Márpedig két önálló üzleti partner együttműködéséből a fölösleges közvetítőket, előbb-utóbb, ki szokták iktatni.
Itt mindjárt külön meg kell jegyezni: a természetes arany világpiaca eltörpül a tényleges olajszállítások világpiacához képest. A természetes arany világpiaca ráadásul még inkább mikroszkopikus, ha összevetjük a kőolaj, a földgáz, az urán – a különböző áruk – tényleges szállításainak világpiacával.

Az arany megnevezésekor a hangsúly azért van a „természetes” szón, mivel természetes (és nem papíron lévő) energiahordozóiért cserében Oroszország aranyat von el a Nyugattól. Mégpedig az energiahordozók kézzel fogható, és nem papíron megvalósuló leszállításáért cserében. Ugyanígy jár el Kína is, amikor – a jelenlegi, mesterségesen, többszörösével leszállított árú, ám valóban létező aranyat – elvonja a Nyugattól. Ellenértékeként annak, hogy kézzel fogható áruit ténylegesen leszállítja.

Nem váltak be a Nyugat azon reményei sem, hogy Oroszország és Kína – az általuk leszállított energiahordozókért, árukért cserében – elfogad majd mindenféle pénzérméket, illetve „papír aranyat”. Oroszországot és Kínát ugyanis, végső fizetőeszközként csupán az arany – az pedig csak mint kézzel is tapintható fém – érdekli.

Közbevetőleg: A papír alapú arany forgalma – csupán, mint az arany határidős szállítására adott kötelezvény (futures) – havonta mintegy 360 milliárd dollárt ér el a piacokon. Ezzel szemben havonta csak mintegy 280 millió dollár értékben valósul meg arany tényleges szállítása. Ami a kereskedések során ezer az egyhez arányt teremt a papír alapú, illetve a természetes arany között.
Amikor Putyin beveti azt a mechanizmust, hogy a piacról ténylegesen kivonja a Nyugat által mesterségesen leértékelt egyik csereeszközt (az aranyat), cserében egy, a Nyugat által mesterségesen felértékelt, másik csereeszközért (a dollárért) – ezzel elindította azt a visszaszámlálást, amellyel véget ér az olajdollárnak a világszerte élvezett hegemóniája. 


<<< Ez jelentheti az USA és a Nyugat számára a végső gazdasági kiütést. K.O. 
/* Sajnos egyéni megérzésem arra sarkall, hogy ennél a pontnál az Irányítók, a háttérhatalom közbe fog lépni, hiszen nem azért hozták létre a jelenlegi FED-típusú magán.központi bank-rendszert, hogy a Paul Warburg által kivitelezett Irányítói hálózatot egykönnyen feladják !
Semmi áron nem fogják....., azaz egyenes út vezet a végső világháborúba, melyből az emberek megtanulják és elfogadják majd azt a világrendet, ami követi a kásozt. Hiszen pusztulásnál minden csak jobb lehet....... (SBG Buddha - VilagHelyzete megj.) / 

Ezzel Putyin bevitte a Nyugatot abba a zsákutcába, amelyből hiányzik bármiféle pozitív gazdasági perspektíva. Mostantól a Nyugat fordíthat bármekkora erőfeszítéseket, bármekkora eszközöket arra, hogy mesterségesen növelje a dollár vásárlóerejét, csökkentse az olaj árát, és mesterségesen leszorítsa az arany vásárlóerejét.


A gondot az fogja okozni a Nyugat számára, hogy a rendelkezésére álló természetes arany készletei végesek. Ezért minél inkább fog törekedni a Nyugat arra, hogy a dollárhoz viszonyítva elértéktelenítse a kőolajat és az aranyat, annál gyorsabb ütemben fognak apadni az egyre olcsóbb aranyból rendelkezésére álló, ám távolról sem végtelen tartalékai. 

E Putyin által mesterien megjátszott gazdasági kombináció során a természetes arany a Nyugat tartalékaiból gyors ütemben áramlik majd át Oroszországba, Kínába, Brazíliába, Kazahsztánba és Indiába a BRICS országokba. Ha természetes aranyból való készletei továbbra is ilyen ütemben csökkennek majd, a Nyugat által megteremtett, az olajdollárra épülő világrend összeomlása előtt a Nyugat már nem fog tudni tenni semmit Putyin Oroszországával szemben. Azt a helyzetet, amibe Putyin az Egyesült Államok által vezetett Nyugatot hozta, egy sakkjátszmában úgy hívják: a felek egyike időhiányba („Zeitnot”) került.A nyugati világ még soha nem látott olyan gazdasági eseményeket, jelenségeket, mint amilyenek a szemünk láttára mennek végbe. A Szovjetunió – amikor estek az olajárak – sietve eladta aranyát. Oroszország, ezzel szemben – megint csak az olajár esésének közepette – az aranyat sietve vásárolja. Így Oroszország immár közvetlenül aláásta az olajdolláron alapuló világuralom amerikai modelljét.



Az olajdollárra épülő világmodell arra alapszik, hogy az USA nemzeti valutája domináns szerephez jutott a világ valutáris rendszerében. Ami lehetővé teszi, hogy a Nyugat országai – élükön az Egyesült Államokkal – más országok és népek munkájából, anyagi tartalékaiból éljenek. A dollárnak a világ valutáris rendszerében játszott szerepe abban áll, hogy ez a valuta a kereskedelmi ügyletek lezárulásának, végső fizetőeszköze. Ez azt jelenti, hogy az amerikai dollár, a világ valutáris rendszerében, a felhalmozás olyan végső csereeszköze, melyet nincs értelme más csereeszközökre átváltani.
Ám az, amit a BRICS országai – élükön Oroszországgal és Kínával – most csinálnak, az gyakorlatilag megváltoztatja a dollár szerepét és státuszát a világ valutáris rendszerében. Moszkva és Peking együttes akcióinak eredményeként az Egyesült Államok nemzeti valutája, végső csere- és felhalmozási eszközből csak afféle közbülső csereeszközzé változik. Amelynek csupán az a rendeltetése, hogy ezt a közbülső csereeszközt átváltsák egy másik és valóban végleges csereeszközzé: arannyá. Így a dollár gyakorlatilag elveszíti szerepét, mint a csere- és felhalmozás végső eszköze – átadva eme mindkét szerepét egy másik, általánosan elismert, nemzetiségtől és politikától független monetáris eszköznek: az aranynak.
A Nyugatnak hagyományosan két módszere volt arra, hogy elhárítsa az olajdollárra épülő világmodell hegemóniáját, és a Nyugat ebből eredő aránytalanul széleskörű előjogait fenyegető veszélyeket.




1. Az egyik ilyen eszközt jelentették a színes forradalmak. 
2. A másik ilyen eszköz – amit a Nyugat rendszerint akkor vet be, amikor az első eszköz nem válik be –: 
a katonai agressziók, a bombázások.
Oroszország esetében azonban a Nyugat számára a kettő közül egyik sem alkalmazható: vagy azért, mert lehetetlen, vagy azért, mert elfogadhatatlan.

Mégpedig azért, mert, először is: az orosz lakosság – ellentétben sok más ország lakosságával – semmiképpen sem hajlandó szabadságát, gyermekei jövőjét felcserélni az akár már most rögtön is megkapható nyugati kolbászra. Ez már azokból a nyugati közvélemény-kutatásokból is nyilvánvalóvá válik, amelyekben Putyin népszerűsége rekordmagasságokban található. Például az a személyes barátság, ami Washington favoritját, Navalnijt fűzi McCain szenátorhoz, igen csak nem tett jót sem neki, sem Washingtonnak. Azt követően, hogy erről értesült a sajtóból, az orosz lakosság 98 %-a immár semmi másnak nem tekinti Navalnijt, mint Washington vazallusának, az orosz nemzeti érdekek elárulójának. Ezért 
azok a nyugati szakértők, akik a valóság talaján állnak, még csak álmodni sem mernek bármiféle színes forradalomról Oroszországban.



Ami a második, a Nyugat számára hagyományos módszert, a közvetlen katonai agressziót illeti: Oroszország se nem Jugoszlávia, se nem Irak, se nem Líbia. Bármilyen Oroszország ellen, orosz területen indítandó, nem nukleáris hadművelet esetén a Nyugatot, élén az Egyesült Államokkal, megsemmisítő vereség várja. 
És a Pentagon tábornokai – akik ténylegesen az irányítói a NATO erőinek – ezzel nagyon is tisztában vannak. Ugyanígy nincs esélye egy Oroszország elleni nukleáris háborúnak sem, beleértve az un. „megelőző és lefegyverző nukleáris csapás” koncepcióját is.




A NATO egyszerűen nem rendelkezik egy olyan csapásmérés technikai lehetőségével, ami által teljesen hatástalanítani lehetne Oroszország nukleáris potenciálját, e potenciál számtalan megnyilvánulásával egyetemben. Ebben az esetben elkerülhetetlen lenne egy tömeges, megtorló válaszcsapás az ellenségre, annak területére. És egy ilyen válaszcsapás kumulált ereje éppen elegendő lenne ahhoz, hogy a túlélők utóbb már irigyeljék a holtakat. Vagyis egy nukleáris tűzpárbaj eleve nem jelenthetne megoldást az olajdollárra épülő világrend érlelődő összeomlásának problémájára. 
Jobb esetben ez jelentené e világrend történetében a zárófejezetet, az utolsó állomást. Rosszabb esetben ez elvezetne a nukleáris télhez, minden élőlény kipusztulásához – kivéve talán a baktériumoknak azokat a mutánsait, amelyek a sugárzás hatására keletkeznének.

A vezető nyugati gazdasági réteg látja a végbemenő jelenségeket, tisztában is van azok lényegével.

A vezető nyugati közgazdászok, kétség kívül, tisztában vannak azzal, hogy a nyugati világ – beleesve Putyin gazdasági aranycsapdájába – milyen mélységesen tragikus és kilátástalan helyzetbe került. Hiszen a Bretton Woods-i megállapodások létrejötte óta mindenki jól tudja azt az alapvető szabályt:




Akinek több az aranya, az állapítja meg a játékszabályokat”.


Ám Nyugaton erről mindenki hallgat. Mégpedig azért hallgatnak, mert senki sem tudja, hogyan lehetne most már ebből a helyzetből kikeveredni.

És, éppen ezért, ha valaki elkezdené elmagyarázni a nyugati közvéleménynek a végbemenő gazdasági katasztrófa minden részletét, akkor ez a bizonyos közvélemény az olajdollárra épülő világrend hívei számára legszörnyűbb kérdéseket kezdi majd föltenni. Amelyek így hangzanak majd:

– Meddig lesz képes a Nyugat természetes aranyért olajat venni Oroszországtól?

– És mi lesz az olajdollárral az után, hogy a Nyugatnak elfogy majd a természetes aranya – amivel kifizethetnék az orosz kőolajat, földgázt és uránt, továbbá a kínai árucikkeket?

Ezekre a látszólag egyszerű kérdésekre ma Nyugaton nem tudja a választ senki.Hát, uraim, ezt hívják sakk-mattnak. A játéknak vége.


Forrás: Transform.hu






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése