2018. szeptember 20., csütörtök

A zsidó világszövetséggel együtt kellet volna tartani a megemlékezést , akkor pénzt is kaptatok volna gojok !!!!!











A zsidó világszövetséggel együtt kellet volna tartani a megemlékezést , akkor pénzt is kaptatok volna gojok !!!!!




80. éves a Magyarok Világszövetsége 

Múlt héten emlékezett a Világszövetség megalapításának 80. évfordulójára. Ennyi is lehetne, lehetett volna a hír, de sajna még ennyire sem futotta a média részéről. Hogy miért nem, bizonyára nem az újságírók, riporterek, szerkesztők hibája. Ők is alkalmazottak, fizetésért dolgoznak, miheztartásukról a mindenkori politikum dö
80. éves a Magyarok Világszövetsége

A méltatlan helyzet 2000-ben kezdődött az erdélyi Patrubány Miklós elnökké választásával, Boross Péter ellenében! Emiatt, mint kiderült Németh Zsolt külügyi államtitkár környezetéből kikerült egy "Kommunikációs Paneloknak" nevezett iromány, amit a külföldi magyar képviseletek kaptak meg, mely szerint a Világszövetséget hitelrontó, előregyártott mondatokkal kell illetni a világban! Hogy "jó munkát" végezzenek a Világszövetség költségvetési támogatását is megvonták. A teljes tönkretétel érdekében számtalan pert akasztottak a Világszövetség nyakába fenntartva a zűrzavar, a felfordulás, a fejetlenség látszatát. Végül azzal fejeltek meg mindent, hogy suttogó propagandával Patrubány Miklóst szekusnak titulálták. (Tették ezt Tőkés Lászlóval is annak idején.) És a nép, az Isten adta hallgat és hisz... Kényelmes, semmire sem kötelező állapot! Pedig a magyar állampolgárságot a határon túliak számára a Világszövetség harcolta ki. 

A nyitást kelet irányába a Világszövetség kezdte és szorgalmazta már 2004-ben megtartott VI. Magyarok Világkongresszusán. Jelenleg pedig "Nemzeti Kozultáció" Trianonról címmel folyik az aláírásgyűjtés. Mindez magyar költségvetési pénzek nélkül! Igen, amíg mások jól meggazdagodtak, megszedték magukat: "a nép, az ország érdekében!" A Világszövetségnek pedig egy (1.) fizetett alkalmazottja van! Nem furcsa és fölöttébb gyanús hogy e méltatlanság miatt egy magyar párt, egyesület, személyiség se emeli fel a szavát?! Hiába a pénz az nagy úr, érdekében illik sunyítani, lapítani! 

A Világszövetség már 80. éve él és teszi a dolgát, 18. éve azok segítségével, akik tisztességből, becsületből állják a helyüket "övéik" ellenében is. Pénz nélkül, csak úgy! 

Adjon az Isten munkájukhoz erőt, egészséget és kitartást, hogy szűnjön meg az évszázados pecsét, mely szerint "övéiért, önmagáért kiálló magyar az bűnös!" Ne csak a pénznek adassék tisztelet, hanem nemzetéért tenni akaró embereknek is. 

Gábor Ferenc a Magyarok Világszövetsége
Erdélyi Országos Tanácsának elnöke
 



80 éves a Magyarok Világszövetsége



Készült: 2018. augusztus 14. kedd, 10:35
Találatok: 128
mvsz1Augusztus 18-án lesz 80 éves a Magyarok Világszövetsége. A jeles évforduló előestéjén ülésezik az MVSZ Elnöksége, a napján pedig Ünnepi Küldöttgyűlés lesz, amely üzenetet fogalmaz meg a magyar nemzethez, Európához és a világ népeihez intézve. A szombati napot egy Gálaest zárja.
Vasárnap, augusztus 19-én, Ópusztaszeren emlékfákat avatnak A Magyar Nemzetért Érdeméremlegújabb kitüntetettjeinek, sor kerül Juhos Gábor, a Vereckei-hágótól Ópusztaszerig tartó MMM Maratonjának befutójára és egy egész napos emlékkonferenciára.
MVSZ Sajtószolgálat
9709/180814
T
A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.


MVSZ-80: Árpádtól, Árpádig és a Szent Korona Országáig – Üzenet a világ magyarságának, rokon népeinknek, Európának és a nagyvilágnak

2018-08-20 16:26
Ünnepi Küldöttgyűlést tartott a Magyarok Világszövetsége 2018. augusztus 18-án, alapításának 80. évfordulóján. A 80. évfordulós ünnepség középpontjában a Szent Korona Országa állt, amelyet a Magyarok Világszövetsége, mint az egyik legtökéletesebb állammodellt már korábban felajánlott Európa népeinek és nemzeteinek. Az Ünnepi Küldöttgyűlés nyilatkozatot fogadott el, amely tömören összefoglalja az MVSZ eddigi útját, de leginkább a jövőbe tekint, és fontos üzenetet fogalmaz meg a világ magyarságának, rokon népeinknek, Európának és a nagyvilágnak. Az ünnepi nyilatkozatot – Árpádtól, Árpádig és a Szent Korona Országáig – alább és csatoltan is, teljes terjedelmében közzétesszük.


MVSZ-80 - A horvát államelnök köszöntő levele




Készült: 2018. augusztus 21. kedd, 10:11
Találatok: 370
MVSZ 80 Horvát 0Alapítása 80. évfordulója alkalmából a Magyarok Világszövetségét levélben köszöntötte Horvátország államelnöke, Kolinda Grabar-Kitarovics. A horvát államelnök horvát és angol nyelven elküldött levelének magyar fordítását felolvasták az augusztus 18-i Gálaesten, amit a jelenlevők nagy tapssal üdvözöltek. Alább a horvát államelnök levele.
Patrubány Miklós István Ádám elnök úr
Magyarok Világszövetsége
Tisztelt Elnök Úr!
Tiszta szívből köszönöm levelét, amellyel meghívott a Magyarok Világszövetsége alapításának 80. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségekre, amelyeket 2018. augusztus 18-án Budapesten tartanak. Sajnos, korábban lekötött hivatalos teendőim miatt nem vehetek részt ezen az eseményen.
Kihasználom az alkalmat arra, hogy a Magyarok Világszövetsége alapításának 80. évfordulója alkalmából szívből jövő jókívánságaimat is kifejezésre juttassam. Kívánok Önöknek sok sikert jövőbeni tevékenységükhöz és mostani ünnepségükhöz.
Szeretném hangsúlyozni, hogy Horvátország és Magyarország két baráti, szomszédos ország, amelyeket gazdag történelem köt össze, miképpen a horvátok és a magyarok szoros kötelékei is.
Megköszönve őszinte jókívánságait is, amelyekkel a horvát nemzeti labdarúgó  válogatottnak az oroszországi 2018-as világbajnokságon szerzett ezüstérméhez gratulált, tisztelettel köszöntöm.
Kolinda Grabar-Kitarović
(Horvátország államelnöke)
Fotók: A képek illusztrációk. Forrásuk: http://www.predsjednica.hr

MVSZ-80 – Matteo Salvini üzenete – Olaszország miniszterelnök-helyettese



2018-08-21 11:40
Tekintettel arra, hogy az alapításának 80. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségek középpontjában a Magyarok Világszövetségének az európai keresztény államoknak tett felajánlása állt, a rendezvényre meghívták Matteo Salvini belügyminisztert, miniszterelnök-helyettest, aki az Északi Liga vezetője. Matteo Salvini Olaszország budapesti nagykövetségén keresztül üzent a Magyarok Világszövetségének, kifejezve tiszteletét és nagyrabecsülését, valamint legnagyobb sajnálatát, hogy korábban egyeztetett hivatalos kötelezettségei miatt nem tud eleget tenni a meghívásnak. Alább közöljük Pierluigi Simonetti ügyvivő levelét.



MVSZ-80 - Orbán Viktor "üzenete"




Készült: 2018. augusztus 22. szerda, 21:07
Találatok: 534
MVSZ 80 Orban Viktor 0Miután sajtószolgálatunk közzétette Horvátország államelnökének és Olaszország miniszterelnök-helyettesének a Magyarok Világszövetsége elnökéhez intézett levelét, illetve üzenetét, több olvasónk érdeklődött, az iránt, hogy Magyarország miniszterelnöke mit üzent az MVSZ alapításának 80. évfordulójára? Válaszunk egyszerű: semmit. Úgy látszik, hogy ez az esemény nem érte el Orbán Viktor miniszterelnök „ingerküszöbét.
Félremagyarázások elkerülése végett közzétesszük azt a levelet, amelyben az MVSZ elnöke meghívta a miniszterelnök urat az évfordulós rendezvényre, felajánlva neki a felszólalás lehetőségét is.
                                                                                                                                                                     Ej.2018.0268


Orbán Viktor miniszterelnök úr részére
Budapest
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Tisztelettel tájékoztatom, hogy a Magyarok Világszövetsége 2018. augusztus 18-án ünnepli alapításának 80. évfordulóját, amiről egy Gálaest keretében emlékezünk meg.
Alapításunkkor érvényben volt Magyarország történelmi alkotmánya, azaz élt és működött a Szent Korona Országa.
A Magyarok VIII. Világkongresszusa 2012. augusztus 20-án hozott határozatával tette a Magyarok Világszövetségének legfőbb feladatává Magyarország történelmi alkotmánya jogfolytonosságának – azaz a Szent Korona Országának – helyreállításáért való fáradozást.
Alapításunk 80. évfordulóján jelmondatunk ezért:
Magyarok Világszövetsége – 80 éve a Szent Korona Országáért.
Ezennel tisztelettel meghívom Önt a 2018. augusztus 18-án, 18 órakor kezdődő Gálaestre és az azt követő fogadásra a Magyarok Világszövetségének székházába.
A Gálaest üzenetét egy tizenöt perces elnöki beszéd hordozza majd, aminek középpontjában az ugyanazon a napon, délelőtt ülésező Ünnepi Küldöttgyűlés által elfogadandó Ünnepi Nyilatkozat áll majd.
Amennyiben Miniszterelnök Úr elfogadja meghívásunkat, úgy tisztelettel felkérjük egy ugyancsak tizenöt perces, üzenetértékű ünnepi beszéd megtartására.
Hisszük, hogy ez az ünnepi alkalom egy különleges lehetőséget rejt magában a Magyar Állam és a Magyarok Világszövetsége összefogására, a magyar nemzet érdekében.
Az est keretében megnyitjuk Szócska Györgyi és Bodnár Boglárka kiállítását, amelynek címe: Üvegbe foglalt szentségek – Hódolat a Szent Korona Országának, és megkoszorúzzuk a Magyarok Világszövetsége örökös tiszteletbeli elnökeinek emlékhelyét.
           
Velünk az Isten!
Budapest, 2018. július 25-én
Patrubány Miklós István Ádám,
a Magyarok Világszövetségének elnöke
 A hazaárúló csak a zsidó világszövetség ülésáre megy el , és milliárdokat ajánl fel a buzeráns zsarolóknak , és föld , és pénz, zsinagóga építésre add nagy összegű támogatást , hűlye gojok a fasiszta zsidó gyarmat rabszolgái mit akartok még, élni csak addig fogtok ameddig hagyjuk , hogy el özönlésünkhöz kiépítitek az országot , utána utilapu teszünk a talpatok alá , mert a felépíttetett stadionokból be inditjuk a koncentrációs tábor programunkat , és aki nem fér bele az átnevelési programba az megy a megsemmisítő táborba Kerepestarcsára .
No mákvirágok a kazár isten kegyelmezzen addig is nektek , mert ha begurulunk egy polgárháborút sózunk a nyakatokba , és a maradék földjeitek az ölünkbe húllik , a víz készleteitek meg már úgy elő van készítve a projekt , hogy az aláírással kazármagyar közös vállalkozásba kerül , míg végül kiebrudaljuk a magyar felet a projektből , és vízet csak akkor kaptok , ha szépen pitiztek .
Na most magyarkodjatok még !!!!



Először került Mészáros-vagyon nyíltan az Orbán-családhoz, rögtön hatmilliárd forintnyi 

2018. augusztus 23. g7.24.hu 

20,59 százalékos részesedést szerzett az Appeninn Nyrt-ben a Tiborcz István minősített többségi tulajdonában álló BDPST Zrt., derült ki egy tőzsdei bejelentésből. Az eladó a Mészáros Lőrinc cégcsoportjának kezelésében álló Konzum PE Magántőke Alap. Az alap befektetési jegyeinek tulajdonosa Mészáros Lőrinc és felesége. (Tiborcz István Orbán Viktor miniszterelnök veje, Mészáros Lőrinc pedig Orbán Viktor szülőfalujának leköszönő polgármestere.) 
Először került Mészáros-vagyon nyíltan az Orbán-családhoz, rögtön hatmilliárd forintnyi

Nem szaporítani valók ezek az emberek , de géppisztollyal !!!!


A Tiborcz István cége által megszerzett részvénycsomag értékét az Appeninn jelenlegi piaci kapitalizációjából ítélve kereken 6 millárd forintra lehet becsülni. 

Azt viszont nem tudjuk, hogy milyen árfolyamon vették a részvényeket ("a vételárat a felek üzleti titokként kezelik"). Mindenesetre ez az első alkalom, ahol az Orbán- és a Mészáros család között közvetlen üzletben vagyontárgyak és pénz cserél gazdát.*Igaz, Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó családtagjai és Mészáros Lőrinc között voltak már tranzakciók. A Cider Alma Kft. tartozását a Mészároshoz kötött Hórusz Faktorház vállalta át, továbbá a Kunhalom Agrária Kft. is vándorolt már Mészáros Lőrinc és Lévai Anikó testvérének férje között. Mészáros Lőrinc tőkealapjának egyébként ezzel nullára esett a befolyása az Appeninnben, ám a Konzum Nyrt. és a Konzum II Ingatlanbefektetési alap is birtokol együttesen 33 százaléknyi részvényt az ingatlanos cégben. 

Jászai Gellért, a Konzum vezérigazgatója szerint az Appeninn "rövid időn belül a régió legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező ingatlanbefektetőjévé" szeretne válni. Tiborcz István pedig a tevékenység diverzifikálásáról és a szinergiák kiaknázásában rejlő üzleti potenciálról nyilatkozott.*A következőképpen: "Jó ideje kerestük ugyanakkor a lehetőségét annak, hogy - elsősorban akvizíció útján - tevékenységünket diverzifikáljuk. A ma bejelentett tranzakció megteremti ennek a feltételeit, és jövőbeni üzleti építkezésünk egyik stratégiai alapját jelenti. A következő időszakban a legfontosabb célunk az lesz, hogy a lehető legteljesebben kiaknázzuk a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált" 

A BDPST Zrt. sokáig nem volt hivatalosan Tiborcz István nevén, igaz, már a cég 2015-ös bejegyzésekor a miniszterelnöki vő fizette a bejegyzési illetéket saját bankszámlájáról. Később, 2017 novemberben Tiborcz maga mondta el egy Origo-nak adott interjúban, hogy ő a valódi tulajdonos, miután a Heti Válasz újságírója betekintést kért a cég részvénykönyvébe. Ekkor kiderült, hogy már az alapítás után két héttel Tiborcz Istvánhoz került a cég nagy része, de Tiborcz gyakori üzlettársa, Hamar Endre is szerzett egy kisebb részesedést a BDPST-ben. 

Először a turai kastély megvásárlásával keltett feltűnést a BDPST, amikor üzleti kapcsolatba került Adnan Polat török üzletemberrel. A korábbi Postabank-székház csak megfordult a BDPST tulajdonában, később eladták Gaith Pharaon azóta elhunyt szaúdi üzletembernek. A bodajki kastélyt, miután megszerezték, Paár Attilának adták el. A BDPST a továbbiakban még több ingatlant szerzett, többek között a Visegrád melletti lepencei strand fölötti hoteltorzót birtokló Hotel VSGRD Kft-t és pesti Mahart-házat (ezt a kettőt Szivek Norbert távozó MNV-vezérigazgatóval közös ügyletekben), de került a portfólióba badacsonyi villa, orbánhegyi villa és Andrássy úti palota is. 

Nem egyértelmű, hogy az Appeninn vásárlást miből finanszírozta a BDPST. A cég a közzétett számok alapján igen jövedelmező, de ekkora vagyon a tavaly év végi beszámoló idején nem volt a cégben. Ráadásul, ami volt, elvileg az sem azonnal mozdítható, hiszen az 5 milliárdos eszközállomány egy jelentős részét tartósan (tehát elvileg egy évnél hosszabb időre) kölcsön adták. A papíron rendelkezésükre álló 824 millió forintnyi készpénz és bankbetét pedig nem kevés ugyan, de egy ilyen tranzakcióhoz nem elég. 

Ráadásul a BDPST rendelkezésére álló vagyon a forrása is elég rejtélyes. A nagy része a vállalat tavalyi nyereségéből jött össze, de arról tényleg semmit nem tudni, hogy ez minek köszönhető. Árbevétele - legalábbis a nyereséghez képest - alig volt a vállalatnak, a profit valamilyen pénzügyi műveletnek köszönhető, de hogy milyennek, azt nem részletezték a beszámolóban. Ez egyébként egyáltalán nem ritka Tiborcz cégbirodalmánál: nagyjából ugyanez történt tavaly a Hotel VSGRD Kft-nél is, amely egymilliárdos nyereséget rántott elő a semmiből. 

Az tehát szinte biztos, hogy a tavaly év végi számok alapján magának a BDPST-nek nem volt elég mozdítható vagyona a felvásárláshoz, és arra sem utalnak jelek, hogy a cég a közelmúltban jelentős mennyiségű tőkét vont volna be. A vállalatnál ugyan akadtak változások - például változott a székhely -, tőkeemelést viszont nem jegyeztek be. Azaz a kormányfő veje, akinek elvileg lehet elég vagyona, hiszen csak az állami megbízásokkal kitömött Elios eladásán 3 milliárdot keresett, tulajdonosként a jelek szerint nem tolt elég pénzt ebbe a vállalkozásba az Appennin felvásárláshoz. 

Elvileg persze - különösen ilyen kapcsolatrendszerrel - hitelhez könnyedén juthatott a cég. Ekkora összeget azonban viszonylag ritkán adnak a bankok fedezet nélkül, márpedig a hitelnyilvántartási rendszerben sincs nyoma annak, hogy a BDPST-t bárkitől kölcsönt kapott volna a közelmúltban. A BDPST-nek csak néhány KIA-ra és egy X3-as BMW-re felvett lízingtartozása van a nyilvántartás szerint. 

Persze az anomáliát megmagyarázza, ha az üzletet jelentősen a tőzsdei árfolyam alatt kötötték. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHárommilliárdért adhatta el közbeszerzéseken hizlalt cégét Orbán Viktor vejeKiszámoltuk, ki volt a végső haszonhúzó Tiborcz István botrányos közvilágítás-intéző cégének történetében. Úgy tűnik, hogy Tiborcz. 



Jandó Zoltán
2018. február 15. 06:53• PÉNZPIAC


Hárommilliárdért adhatta el közbeszerzéseken hizlalt cégét Orbán Viktor veje









Tiborcz István több milliárd forinttal gazdagodott, amikor pár éve eladta az Elios Zrt. felét, ami az uniós csalás elleni hivatal jelentése miatt most újra a figyelem középpontjába került. A miniszterelnök veje korábbi sajtóhírekkel ellentétben nem vett ki osztalékot a vállalatból, viszont cégbírósági iratok alapján kiszámoltuk: az Elios eladásán kevés híján 3 milliárd forintot kereshetett.
A közvilágítási fejlesztésekre szakosodott Elios Innovatív Zrt. arról híresült el, hogy egy időben sorra kapta az önkormányzati megrendeléseket. A cég 2010 és 2015 között 19 közvilágítási közbeszerzést nyert el, és ezek közül legalább nyolc esetben nem volt más ajánlattevő rajtuk kívül, ami a piaci viszonyokat ismerők szerint elég furcsa. A többnyire uniós forrásból finanszírozott projektek hatalmas hasznot hajtottak a cégnek: 2010-es szűk 700 milliós forgalma öt év alatt 11-szeresére emelkedett, összesített nyeresége pedig ebben az időszakban megközelítette az 1,9 milliárd forintot.
A társaságban már jó ideje nem Tiborcz a tulajdonos, sőt, papíron csak egy évig volt a kezében a vállalat, de vezető tisztségviselőként több mint négy évig részt vett a többször átnevezett cég irányításában. A közvilágítási tendereket letaroló cég hátszele az EU csalás elleni hivatalának (OLAF) is gyanús lett, a vizsgálat során – mint a 24.hu által megszerzett jelentésből kiderült – úgy találták, hogy a szervezett bűnözés feltételeinek is megfelelhet az a rendszer, amit az Eliosnál találtak. Ezért 43,7 millió euró (13 milliárd forint) uniós támogatás megvonásáratettek javaslatot.
A kormányzati kommunikáció első reakcióként az Elios korábbi résztulajdonosára, Simicska Lajosra próbálta tolni a felelősséget – figyelmen kívül hagyva, hogy abban az időben még nehezen lehetett különbséget tenni az oligarcha és a Fidesz között. Ezért Simicska és Tiborcz sem számított abban az időben egymástól elkülönülő üzleti körnek.

Hol a pénz?

Az igazi kérdés, hogy hol, azaz kinél csapódott le a haszon? Az elég komplex cégháló, és gyakran változó tulajdonosok miatt már azt sem könnyű visszafejteni, hogy ki, mikor, mennyi osztalékot vett ki a cégből.
A társaság 2010 és 2016 között 1,8 milliárd forintot fizetett így ki, ennek nagy része, közel 1,3 milliárd pedig a jelenlegi tulajdonosnál, a WHB Befektetési Kft-nél kötött ki. Utóbbi cég a szintén kormányközeli vállalkozó Paár Attila West Hungária Bau csoportjának része. A második helyen ezen a listán az Eliost Tiborcz Istvánnal közösen alapító Erdei Bálint áll 230 millióval, Simicska Lajos Közgépe pedig 168 millió forinthoz juthatott osztalékból. A kevésbé ismert szereplők (köztük Tiborcz István egy állandó üzlettársa, Hamar Endre, illetve egy rejtélyes offshore cég) néhány tízmillió osztalékot vett ki az Eliosból.
Tiborcz István viszont osztalékban, úgy tűnik, egy fillért sem kapott. 
A cég a 2013-as profitot nem fizette ki tulajdonosainak*, míg a 2014-es nagy részét igen, de az erről szóló döntés előtt néhány nappal Tiborcz megvált a részesedésétől*.
Első ránézésre tehát úgy tűnhet, hogy az Elios-üzlet legnagyobb nyertese Paár Attila, valójában azonban ez nem teljesen állja meg a helyét.
A kivett osztaléknál jóval nagyobb összeg cserélhetett gazdát ugyanis akkor, amikor a WHB megszerezte Tiborcz István 50 százalékos részesedését.
Az érintettek nyilván nem árulják el, hogy a cég története során ki mennyiért adta-vette Elios-részesedését, és ezt általában a céges iratokból sem lehet visszafejteni. A WHB Befektetési Kft. tulajdonszerzése viszont kivétel. A társaságot ugyanis 2015-ben alapították, és abban az évben két céget szerzett meg: a Tiborcz István tulajdonában lévő Green Investments & Solutions Kft-t (GIS), amelyen keresztül Orbán Viktor veje az Elios felét is birtokolta, illetve egy kisebb építőipari vállalatot, a TS Lectus Kft-t*.
Ugyanebben az időben a WHB Befektetési Kft-ben 2015 végére 3,14 milliárd forintnyi vagyon jelent meg, szinte teljes egészében úgynevezett befektetett pénzügyi eszköz formájában, ahogy az ilyen cégekben meglévő részesedést is nyilvántartják. Elvileg más értékpapírok (például állampapírok, egyéb kötvények, részvények, stb.) is lehetnének ebben az összegben, de egyrészt a WHB-nek a cégiratok szerint ekkor nem volt más vállalatban részesedése, másrészt ha lett volna egyéb befektetése, abból valamilyen (például kamat) bevételre is szert tesz. Márpedig a vállalat csak egy 380 milliós osztalékbevételt mutatott ki, ami biztosan a tulajdonában lévő cégekből származott*.
Ez azt jelenti, hogy a 3,14 milliárd forinton a két friss szerzeményt tartották nyilván, amiből az következik, hogy a cégeket ennyiért vásárolták*. A TS Lectus vételárát pedig az egyik korábbi tulajdonos beszámolójából elég jól meg lehet becsülni: a társaság közel harmadát birtokló Secreter-Plussz Kft. 62,5 millió forintért vált meg részesedésétől, ami nagyjából 190-200 millió forintra értékeli a teljes vállalatot.
Azaz a Tiborcz István tulajdonában álló Green Investments & Solutions Kft-ért 2,9-3 milliárd forintot fizethetett a WHB.
Ez az ár szinte kizárólag az Elios felét foglalta magában, mivel a Tiborcz cégének azon kívül az adásvétel idején csak egy kisebb építőipari cége volt, a PBE Kft. (Ez sem volt teljesen elhanyagolható méretű, 2014-ben félmilliárdos árbevétele és kétszázmilliós nyeresége volt.) Négy másik, apróbb cégtől még a WHB tulajdonszerzése előtt megszabadult a GIS.
Nehéz piaci alapon megítélni, hogy a WHB mennyire csinált jó üzletet az Elios – és a kisebb építőipari vállalkozás – megvásárlásával, de biztosan rezeg a léc. Az első két évben Paár a GIS-en keresztül 1,3 milliárd forintot vett ki cégből, a 2016-os évre viszont már nem érkezett osztalék ebből az irányból. (2016 elején Paár megvette az Elios másik felét is az Erdei Bálinthoz köthető Green Universe Kft-n keresztül; itt már nem lehet pontosan megállapítani a vételárat a mérlegből, de nagyon valószínűnek tűnik, hogy ezt az 50 százalékot 2,9 milliárdnál jóval kevesebbért szerezte meg.)

Paár és Tiborcz között később is áramlott a pénz

A Paár Attila-féle cégcsoport és Tiborcz István figyelemreméltó kapcsolatának nem szakadt vége ezen a ponton. Az utóbbi években mindkét vállalkozó főleg ingatlanvásárlásokkal keltett figyelmet (Andrássy út, vidéki kastélyok). De már 2015 február és 2016 szeptember között is lefutott egy csavaros történet a Pollack Mihály téri mélygarázs körül. A garázst egy Paár Attilához köthető luxemburgi cég vette meg (a Magyar Nemzet értesülései szerint 700 millió forintért), és egy Tiborcz István bizalmasához, a korábban már említett Hamar Endréhez köthető cég kezdte üzemeltetni, mielőtt az egészet eladták volna a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek ötszörös áron, 3,65 milliárd forintért.
Tiborcz nem sokkal később később, miután felvett egy nagyobb magánhitelt a Gránit Banktól, többségi tulajdonos lett a WHB-csoport egyik cégében, a WHB Ingatlan Kft-ben. A Nokia távozása miatt üresen maradó komáromi üzemcsarnokot birtokló vállalat 74 százaléka 2016 augusztusában került a miniszterelnök vejéhez, Paár 26 százalékot tartott meg a cégben. A tulajdonosváltást csak októberben jegyezték be a cégbíróságon, de nem sokáig tartott Tiborcz WHB-tulajdonosi karrierje, ugyanis már novemberben törölték tulajdonrészét. Egy Brit Virgin-szigeteki postafiók cég, bizonyos Synergy Global Consulting Ltd. lett az új többségi tulajdonos. A taggyűlési jegyzőkönyvből kiderül, hogy az offshore cég nevében Csiszár Gergely járt el, aki sajtóhírek szerint Paár Attila unokatestvére, és aki nem mellesleg a mélygarázsos történetben is feltűnt.
Tiborcz tulajdonjogát a WHB Ingatlanban 2016. október 5-én jegyezték be, néhány nappal azelőtt, hogy a hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint összesen 123 millió forintos hitelt vett volna fel a Gránit Banktól. A több részletben megkötött szerződések közös pontja, hogy Tiborcz a magyar állammal szemben őt megillető esetleges követelésekkel fedezte a hitelt. A WHB Ingatlan mérlegei szerint a cég 2016 elején még 180 millió forint, az év végén viszont már közel egymilliárd forint értékben birtokolt tárgyi eszközöket (ebben az esetben ingatlanokat). A vételár viszont mind Tiborcz tulajdonszerzésekkor, mind annak eladásakor ismeretlen.



2018. május 3. 06:55• ÁLLAMPÉNZ

Az államot százmilliókkal megkárosító cégháló működött az új miniszter lakásán



Magyarország egyik leggazdagabb részén, a budapesti Rózsadomb egyik csendes utcájában áll egy felújított sorházi lakás. A 165 négyzetméteres ingatlan gondozott udvara végén már egy kisebb erdő kezdődik. Ez a lakás Bártfai-Mager Andrea tulajdonában van, akiről a múlt héten derült ki, hogy az új kormány nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztere lesz.



Bár a sorházon most semmi nem utal erre, az elmúlt pár évben nagyon aktív üzleti élet folyt benne. A 2010-es években mintegy hatvan cég volt bejegyezve Bártfai-Mager lakására, amelyek döntő többsége zavaros körülmények között megszűnt vagy elköltözött az elmúlt egy-két évben. Szinte valamennyi ide bejegyzett társaság Magyarország egyik legegzotikusabb vállalkozójához, Balogh Sándorhoz kötődött.
A rózsadombi lakás az Őzgida utcában.
Baloghnak több, Afrikával foglalkozó alapítványa van, részben az ő elgondolása alapján valósultak meg a nemzeti kereskedőházak, a Magyar Afrika Társaság elnökeként a Budapest-Bamako Rally jótékonysági partnere, és sok egyéb mellett a vizes vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Cégbirodalma több száz vállalatból áll, neki egyedül több mint kétszáz társaságban van vagy volt közvetlen vagy közvetett érdekeltsége, és ezek meghatározó része már nem működik. A cégek ráadásul jellemzően nem a legbékésebb módon szűntek meg: szinte kivétel nélkül felszámolással vagy kényszertörléssel vezették ki őket .

Balogh Family

A miniszterré kinevezett Bártfai-Mager rózsadombi ingatlana az egyik központi helye volt a cégbirodalomnak, amelyet Balogh egy interjúban „Balogh Familynek” nevezett. Erre az lehet a magyarázat, hogy több forrásból is úgy értesültünk, Balogh és Bártfai-Mager korábban házastársak voltak, több közös vállalkozásuk is volt. Két gyerekük is van, akik szintén aktívan üzletelnek: 26 éves fiuk és 22 éves lányuk együtt szintén több mint tíz cégben töltenek be vezető szerepet.
Balogh Sándor (balra) a 2018-as Szóvivő Bálon.
Fotó: Soós Lajos/MTI
Nem csak ők meghatározó szereplői azonban a „Balogh Familynek”: számos név bukkan fel rendszeresen az üzletember cégeiben vagy különböző alapítványaiban. Vannak olyan családok, amelyeknek több tagja is több tucat vállalathoz köthető a nehezen átlátható, gyakran többszörös cégláncokat magába foglaló hálón belül.
Ezek közül az emberek közül ráadásul néhányan szerepelnek Magyarország legnagyobb adótartozóinak listáján is. A Balogh-féle cégekben többször feltűnő Szerbin Éva, Szerbin Judit, Ringer Ferenc és Ringer Ferencné neve is megtalálható azon az áprilisi NAV-listán, amely a tíz millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozó magánszemélyeket sorolják fel. Ugyanez igaz a Balogh-gyerekek – a cégcsoport egyik vállalatában egy időben szintén aktív – szomszédjára is.
Szerbin Éva és Ringer Ferencné emellett azon a 2016-os NAV-listán is rajta van, amely a legnagyobb adóhiánnyal rendelkezőket összegzi. Szerbinnél 200 millió forintos, Ringernénél 185 milliós adóhiányt állapított meg a hatóság, náluk csak öt ember neve mellett szerepel ennél nagyobb összeg*.

260 milliós adótartozás

Ám még ennél is nagyobb tartozást halmozott fel a korábban Afrika Holding néven futó Entebbe Invest, amelynek Balogh egy szlovákiai cégen keresztül volt tulajdonosa. Az Afrika Holdingnak 2012-ben közel 900 millió forintos árbevétele volt, egy évvel később pedig mintegy 350 millió, innentől kezdve azonban nem adott le beszámolót, és 2016-ban a cégbíróság megszűntnek nyilvánította. A cég 2016 óta szerepel a NAV listáján, amelyen a 100 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező cégeket gyűjtik ki. A pontos összeget nem lehet tudni, de a cégadatbázis szerint 2016-ban 260 millió forint adótartozása volt.
Hasonló pályát futott a Balogh közvetett tulajdonába tartozó Chemokomplex nevű cég is, amely honlapja szerint “virágföldek és mezőgazdasági vegyi anyagok gyártásával” foglalkozik, a “nemzetközi piacot bombázza”, hiszen “már több afrikai országgal folynak tárgyalások”. A 2012-ben alapított cégnek a mai napig Bártfai-Mager lakásában van a székhelye, és három év alatt több mint 400 millió forintos bevétele lett, ezt követően viszont elkezdték felszámolni*.










A kormany.hu elhallgatta, de a múlt héten Hernádi Zsolt kiadatásáról is egyeztetett Orbán Viktor a horvát miniszterelnökkel, amikor nyaralás közben összefutott vele Opatijában.


Sőt, a rózsadombi lakás címén egy cégfelszámolásokkal foglalkozó társaság is üzemelt, honlapja szerint olyan vállalkozóknak nyújtanak segítséget, akik értékesíteni kívánják vállalatukat vagy befektetési lehetőségeket keresnek. Mint írják, “diszkrét munkát” végeznek olyan ügyfeleknek, akiknek szükségtelenné, esetenként terhessé vált cégének eladása. Úgy tűnik Balogh Sándornak is vannak ilyen vállalatai, a cegshop.hu-n ugyanis a saját vállalatcsoportjának egyes elemeit is eladásra kínálja*.

A miniszter nem tudott róla

A lakásában működött céghálóról megkérdeztük Bártfai-Mager Andreát, aki annyit közölt, hogy az ingatlant “2004 és 2016 között egy könyvelőiroda használta”, és az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre további információ nekik sem áll rendelkezésükre. Ez alapján arról sem tudott, hogy saját gyerekei több céget is vezettek a lakásában. Ráadásul nem az összes vállalat váltott székhelyet 2016-ig, még most is akadnak olyan szervezetek, amelyek Bártfai-Mager lakásában vannak bejegyezve.
Balogh Sándort is kérdeztük a lakásról, a megszűnt vállalatokról, illetve az adótartozást és hiányt felhalmozó üzlettársakról. Az üzletember telefonban szintén egy könyvelőirodát emlegetett, később pedig azt írta, hogy 29 éve foglalkozik “egyebek mellett cégfelvásárlással”. A konkrét kérdésekre azonban írásban sem kívánt reagálni. A szűkszavú válaszhoz mindössze annyit tett hozzá, hogy “eddig is és ezután is betartja a jogszabályokat, amennyiben bármelyik hatóság szabálytalanságot tár fel, áll a vizsgálat elé, és az esetleg feltárt hiányosságot azonnal javítják”.

Közel Sesztákhoz

A cégbirodalom építgetése mellett az elmúlt hónapokban egy új területen is komoly szerepet kapott Balogh Sándor. Forrásaink szerint arra törekedett, hogy a magyarországi sport világesemények szervezésében megkerülhetetlen szereplővé váljon.
Balogh volt a vizes vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft vállalat gazdasági igazgatója, de a gyakorlatban – a társasághoz közelálló forrásaink szerint – ő volt a cég tényleges vezetője. Orbán Viktor a vizes vb-t a kormányból Seszták Miklósra bízta, ő elnökölte a szervezőbizottságot is. Balogh pedig nagyon közel állt a miniszterhez, volt aki csak úgy jellemezte, hogy ő volt Seszták helytartója. Többek között Balogh próbálta meg letárgyalni a szerződött szállodákkal azt is, hogy a szervezőknek ne kelljen kifizetnie a lefoglalt, de a pontatlan előzetes becslések miatt üresen álló szobákat. Ezek során az egyeztetések során állítólag jelezte, hogy a pénz visszakérése nem a saját ötlete volt, felülről kapott rá felkérést.
Mindenesetre az üzletember versenyszervezéssel kapcsolatos ambícióit a vizes vb után sem adta fel. Állítólag már korábban felmerült, hogy a Bp2017 Kft. a világbajnokság után más hasonló rendezvényeket is szervezhet (ez magyarázhatja, hogy miért nőtt a cég létszáma még fél évvel a vb után is), Balogh pedig erre kifejezetten törekedett. Amikor kiderült, hogy Seszták az új kormányban már nem kap helyet, többen úgy gondolták, hogy ezek az álmok szertefoszlanak.















A Fővárosi Törvényszék megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását abban az ügyben, amiben a horvát hatóságok Hernádi Zsoltnak, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának átadását kérték.
A törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a döntés elsődleges oka az, hogy:
fennáll a veszélye annak, hogy a terhelt átadása esetén sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga és nem lenne biztosítható az ügy pártatlan elbírálása”.
A másik ok az, hogy a Fővárosi Törvényszék 2014. május 26-án az elfogatóparancsban szereplő tényállás alapján már hirdetett ítéletet ellene egy nemzetközi kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban, és megszüntette a „H. Zs. elleni” eljárást – közölte a törvényszék.
Hernádi ZsoltFotó: Huszti István/Index/AFP
A kormany.hu elhallgatta, de a múlt héten Hernádi Zsolt kiadatásáról is egyeztetett Orbán Viktor a horvát miniszterelnökkel, amikor nyaralás közben összefutott vele Opatijában.




300 ezer katona részvételével jön a legnagyobb orosz hadgyakorlat 1981 óta







A következő hónapban 300 ezer katona részvételével gigantikus hadgyakorlatot tartanak Oroszországban, nem volt ekkora katonai erődemonstráció az országban a hidegháború vége óta.


Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu a jövő havi hadgyakorlatot egyenesen az 1981-es szovjet gyakorlatokhoz hasonlította, amikor többek között egy NATO elleni támadást is elpróbáltak. 
Fotó: Thomas Tkhaytsuk/Sputnik
A Vosztok-2018 névre keresztelt hadgyakorlat több helyszínen, az ország keleti és középső részén zajlik majd, és komoly jelentősége van, hogy ahhoz most kínai katonák is csatlakoznak majd. elfoglalása után pedig a NATO látványos csapaterősítésekbe kezdett az orosz határ közelében. Oroszország szerint ezek a haderő-átcsoportosítások jogosulatlan és provokatív lépések voltak. 
Sojgu tájékoztatása szerint 36 ezer harcjármű fog majd részt venni a szeptember 11-e és szeptember 15-e között tartandó gyakorlaton, amihez több mint ezer repülő is csatlakozik majd. Ezen kívül ejtőernyős osztagok, illetve az északi flotta tagjai is részt vesznek majd a hadgyakorlaton. 
Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov szerint a hadgyakorlatok indokoltak, mivel a jelenlegi nemzetközi helyzet sokszor agresszív és barátságtalan országukkal szemben. 
A NATO szóvivője, Dylan White elmondta, hogy májusban értesültek a hadgyakorlatról, és követni fogják majd az eseményeket. Ezen kívül megfontolják, hogy elfogadják-e az orosz ajánlatot, mely szerint a NATO Moszkvába delegált katonai attaséja is a helyszínen figyelje meg a gyakorlatokat. (BBC)






Welsz Tamás nem tudott eléggé meghalni



Welsz a rendőrautó hátsó ülésén eszméletét vesztette
Megjelentek ugyan különféle hírek, miszerint az őt kihallgatásra szállító rendőröknek azt mondta, hogy bevett valamit és nem tudnak semmit tenni ellene. Az öngyilkosságra utaló mondat elhangzását hivatalosan cáfolták, valamint a rendőrség közlése szerint sem ételt, sem italt, sem gyógyszert nem vett magához Welsz 2014. március 20-án 12.05 óra és 15.55 – a halál beállta – között. Egy dolog tűnik biztosnak, mégpedig az, hogy méreg végzett Welsz Tamással. Bár lehet, hogy nem elég gyorsan.
Annyi tűnik még biztosnak, hogy azon a bizonyos napon amikor a haláleset történt, Welsz maga hívta ki a rendőröket egy budapesti címre, ahonnan érdi lakására mentek, mert át kívánt adni a hatóságoknak bizonyos birtokában lévő iratokat. A rendőrség tájékoztatása szerint a vállalkozó mindvégig együttműködő volt, semmi nem utalt arra, hogy öngyilkosságot akarna elkövetni. Mégis meghalt.
Halála előtt 2013. szeptemberében feljelentést tett a rendőrségen egy – saját magánnyomozása kapcsán feltárt – magyar érintettségű panamai offshore ügyben.
2014. február 4-én a szlovákiai Nagymegyeren eltűnt egy ismert helyi vállakozó, bizonyos Dömény Zoltán borász.
Dömény üzleti kapcsolatban állt Welsz Tamással. Eltűnésekor találtak egy búcsúlevelet, ennek alapján azt feltételezték, hogy öngyilkosságot követett el. Nem sokkal később a borász felesége egy kézzel írott naplót talált, melyben bűnszövetkezetben elkövetett milliárdos áfacsalásról számolt be Dömény.
A hatóságok nem találták meg a borász holttestét, ami nem is nagy csoda, mivel életben volt. 2014. február 4-én tűnt el és 2014. december 1-én jelentkezett a NAV pénzügyi nyomozóinál, vallomást tett egy 18 milliárd forintos áfacsalási ügyben. A férfi – még a naplójában leírt – állítása szerint az elcsalt pénzek egy része az MSZP pártkasszájában landoltak. Azt állította, szlovák és magyar politikusok, bűnözők biztosítottak védelmet a két ország adóhivatalainál az ügyletek zökkenőmentes lebonyolításához. Dömény vallott, a NAV tanúként védelem alá vette.
2014. februárjában (a választási kampány időszakában) a Magyar Nemzet megnevezte, hogy Simon Gábor 240 millió forintnyi devizát tart egy osztrák bankszámlán. Egy nappal később a szlovákiai Nagymegyeren nyoma veszett Dömény Zoltán helyi vállalkozónak. Decemberben Dömény önként jelentkezett a magyar hatóságoknál, ahol védelmet kért és kapott.
2014. március 10-én letartóztatták Simon Gábort.
2014. március 17-én a szlovák rendőrség elfogta Bankó Gyulát egy 1,6 millió eurós áfacsalási ügy nyomzásakor. Bankó néhány nappal később a vizsgálati fogságban elhunyt.
Welsz Tamás 2014. március 20-án hívta a lakására a rendőröket, mert dokumentumokat akart átadni a hatóságoknak. Néhány órával később Welsz a rendőrautó hátsó ülésén eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítást követően (vagy már azt megelőzően) elhunyt. Halálát méreg okozta.
2016. első félévében a magyar rendőrség megszüntette a Welsz Tamás feljelentése alapján 2012.-ben indított nyomozást.
Forrás:Kolozsvári Szalonna



Ez a dokumentum bizonyítja, hogy Orbánék nem fognak segíteni a devizahiteleseken





2018. augusztus 23. 19:09

Orbán Viktor 2015-ben írásba adta a bankoknak, hogy nem nyúl az egyoldalúan módosított hitelszerződésekhez.

Hosszú hónapok teltek el április elseje, vagyis a kilakoltatási moratórium lejárta óta. Az elmúlt öt hónapban minimum 1300 csődbe ment család került az utcára, a közvélemény pedig csak találgatja: hogy lehet, hogy a szomszédos országokban már mindenhol sikerült megnyugtató megoldást találni, és megregulázni az erőfölényükkel visszaélő bankokat, csak Magyarországon nem?
Most megmutatjuk azt a szerződést, amely tulajdonképpen egy kötelezettségvállalás az Orbán-kormány részéről a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) felé.


A magyar részről Orbán Viktor által aláírt „egyetértési megállapodás” többek között azt tartalmazza, hogy a hitelek forintosításán a bankok egy fillért sem veszíthetnek, továbbá, hogy az adósok javát szolgáló szabályokat nem alkothat a magyar parlament, még a kilakoltatások szigorítása is tilos.
Konkrétan: a devizaalapú  hitelek forintosításának szabályozásáról szóló törvény végrehajtását úgy kell biztosítani, hogy a bankszektorban elkerülhetőek legyenek az árfolyamkockázathoz kapcsolódó további költségek, illetve a magyar kormány tartózkodik olyan új törvények, vagy intézkedések bevezetésétől, amelyek negatív hatással lehetnek a bankszektor profitabilitására” – áll a dokumentumban.
Ezért cserébe a magyar kormány például azt az ígéretet kapta, hogy „az EBRD támogatni fogja a bizalom megerősítését és újjáépítését a pénzügyi szektorban”, illetve hogy növelni fogja a hitelezési aktivitását a szélesebb értelemben vett magyar gazdaságban.
Úgy tudjuk, a környező országok nem kötöttek ilyen "szuper" megállapodást, így például ezen a nyáron a horvátok megtehették, hogy egyszerűen semmissé nyilvánították a frank alapú jelzáloghiteleket az országukban, a devizahitelek eltörlésének egymilliárd eurós (!) veszteségét pedig a bankokra háríthatták.
Ezzel szemben Orbán Viktor viszont, amíg itthon a brüsszeli bürokraták elleni kirohanásaival pávatáncolta körbe a médiát, "odakint" gyakorlatilag úgy táncolt, ahogy a külföldi bankok fütyültek. Márpedig ezek a pénzintézetek alapvetően fütyülnek a kedvezőtlen feltételek és egyoldalú szerződésmódosítások miatt nehéz helyzetbe került magyar családokra.
Orbán Viktor korábban folyton azt ígérte: senkit nem hagynak az út szélén. Több százezer család cserben hagyása vajon mi?
Szerző: Nagy András




Letétetett az Orbán dinasztia alapköve”





2018. augusztus 28. 09:05

Csak szólok, hogy míg mi szarozunk, megtörtént az ügylet hatmilliárd forint átírásáról a Mészáros-vagyonból a Tiborcz-vagyonhoz, azaz az Orbán famíliához, ezzel letétetett a dinasztia alapköve – írja legutóbbi posztjában Karafiáth Orsolya író, költő, publicista.

Karafiáth szerint döbbenetes, hogy megint miken vitatkozunk. Most éppen egy az út szélére helyezett kakis pelenkán – fogalmaz.


Általam nagyra tartott emberek is képesek napokon keresztül ijesztő szellemi színvonalon csatázni egymással egy hülyeségen. Hogy ennek mi lehet az oka? Egyfelől a teljes apátia és tehetetlenség érzése, másfelől az, hogy keressük, min ventillálhatunk. Ennek legegyszerűbb módja, ha felmutatjuk: mi morálisan feljebb állunk, mint ők. És ennek demonstrálására azonmód lecsapunk vélt vagy valós bűnösökre.”
Ijesztőnek tartja, mennyire rögtönítélő ország lettünk. Szerinte a sajtó és a közösségi média remek teret ad a statáriumra, és a kormányzat, tavaly nyár óta immár nyíltan, megadta az alaphangot azzal, hogy teleplakátolta az országot „egy kipécézett valaki arcával”, amivel azt üzente: szabad a pálya a pusztítás előtt.
Féljetek, mert aki fél, egybetömörül. Féljetek, és tudjátok, mi segítünk! Féljetek és a magatok köreiben végezzétek ti is a munkátokat: tisztítsátok a terepet, hirdessétek az igét. Cserébe adunk cukorkát. Édes, csak éppen a végén elhíztok tőle, betegek lesztek, vásott fogúak, meghaltok korán.”
Karafiáth Orsolya szerint mellékes kérdésekben harapjuk át egymás torkát, még akkor is, ha a mellékes kérdés tényleg árulkodó.
Megjegyzem, míg mi szarozunk, teljesen nyíltan megtörtént az ügylet hatmilliárd forint átírásáról a Mészáros-vagyonból a Tiborcz-vagyonhoz, azaz az Orbán famíliához. Letétetett a dinasztia (egyik) alapköve. És ez csak egy, egyetlenegy kis apróság, ami mellett elmegyünk. 
A teljes poszt ide kattintva olvasható.
Forrás: 24.hu / Sztárklikk




Hadházy: Fideszes érdekek állhatnak a kilakoltatások mögött

2017. augusztus 21.,
Ingatlanspekulációt sejt a kormánypártok parlamenti bojkottja mögött az LMP társelnöke.
Hadházy Ákos Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: tud olyan esetről, hogy vidéki fideszes politikusok árverésen jutottak hozzá az adósok elárverezett házaihoz, így feltehetően ezért nem érdekeltek abban, hogy a kilakoltatási moratóriumról vitázzanak a rendkívüli ülésnapon.
Sajnos nekem eszembe jutott, ami jó néhány éve: amikor a devizahiteles problémák elindultak, már hallottam, hogy vannak Szekszárdon olyan másodvonalbeli fideszes politikusok, akik megszereztek ilyen házakat, ingatlanokat. Nekik akár érdekük is lehet az, hogy ne álljanak le a kilakoltatások, hiszen amit megszerzett ingatlant, azt most nagyon drágán el lehet adni” – mondta el az LMP-s politikus.
Tekintse meg a teljes interjút:










ÚJABB FORDULAT A LÁZÁR-KASTÉLY ÜGYÉBEN



Eddig a Lázár Jánossal rendkívül jó kapcsolatot ápoló ügyvéd, Kulik Jenő volt a batifai luxusingatlant birtokló cég többségi tulajdonosa. Kulik eladta részvényei zömét, az új tulajdonosok kilétét pedig homály fedi.
A volt kancelláriaminiszterhez, Lázár Jánoshoz köthető ügyvéd, Kulik Jenő már nem többségi tulajdonosa a batidai tanyavilágban felépített luxus vadászházat birtokló Grosswiese Zrt.-nek – írja a 24.hu. Így a cégnyilvánosságról szóló törvény értelmében törölték a cégadatok közül mint részvényest. Az új tulajdonosok kiléte – mivel egyikük sem vált többségi tulajdonossá – ugyanezért egyelőre titokban maradhat. Ám a néha kastélynak, néha „csak” fényűző vadászháznak nevezett ingatlan körüli tulajdonviszonyok eddig is elég homályosak voltak, bár az azóta dohányzásellenes miniszterelnöki biztossá kinevezett Lázár mindvégig tagadta, hogy akár neki, akár családjának köze lenne az ingatlanhoz.
Lázár júniusi vagyonnyilatkozatából már kiderült, hogy 8 százalék a részesedése a Grosswiesében, de rajta, Kulikon és két csekély tulajdoni hányaddal rendelkező személy érdekeltségén – egyikük több helyi vendéglátóhely és csárda üzemeltetője, másikuk egy több száz hektáron gazdálkodó birtokos – túl nem tudni, kik azok, akik a részvények zömét birtokolják. A cikk szerint a cégben tíz és húsz között van a részvénytulajdonosok száma.
A portál kereste Kulikot és Lázárt is, de néhány mondatos, gyakorlatilag semmitmondó válaszon kívül csak egymáshoz irányítgatták az újságírókat.
A földhivatali dokumentumok szerint a vadászkastély egy olyan 3054 négyzetméteres területen fekszik, amelyet teljes egészében Lázár János édesanyjának 1,8 hektáros földje vesz körbe. A miniszter édesanyjához ugyanabban az évben került a föld, amikor Kulik Jenő megvette a vadászkastély területét. Lázár édesanyjának még két birtoka van a környéken, de van majdnem szomszédos földje Lázár Jánosnak is. Sőt a két fia nevén is van föld a környéken. A felvétel szerint a kastélyt csak úgy lehet megközelíteni, ha valaki áthajt Lázár birtokain – emlékeztet a 24.hu













2018. 08. 28. 20:49

DUPLÁN KIFIZETTE ADÓSSÁGÁT, MÉGIS UTCÁRA AKARTÁK TENNI



Az ígéretek ellenére, miszerint „senkit nem hagyunk az út szélén” továbbra is folytatódnak a kilakoltatások. Kedd délután a XXIII. kerületben akartak utcára tenniegy bajba jutott asszonyt, ám a civil összefogásnak köszönhetően nem jártak sikerrel a végrehajtók.


A kisemmizett asszony az N1TV-nek elmondta, hogy két évvel ezelőtt is ki akarták lakoltatni, ekkor szerzett dokumentumot arról, hogy már kifizette a bank felé az adósságát.
A nő nem érti, hogy most miért akarták kitenni az otthonából, hiszen a végrehajtási jegyzőkönyvre maga a bírósági végrehajtó írta rá, hogy már kétszeresen is kifizette a bank felé a tartozását, amit egyébként nyugdíjából folyamatosan vonnak.


A kilakoltatás megakadályozásában részt vett a Jobbik országgyűlési képviselője, Z. Kárpát Dániel is, aki szerint a civil összefogás, a bajba jutottak melletti kiállás a társadalomban is pozitív reakciókat indít el.
Legutóbb Ferencvárosban akadályozták meg, hogy a kilakoltatással szétszakítsanak egy családot.


Z. Kárpát elmondta, hogy
maga a költöztetőcég embere, akit a kilakoltatáshoz hívtak közölte, hogy ő nem vállalja ezen eseményben való részvételt, hiszen őt egy költöztetéshez hívták ki. Nem tudta, hogy egy magyar ember kilakoltatásáról van szó, ezért megfordult az autójával és távozott.”
A politikus szerint végig kell gondolni, hogy egy magára valamit adó nemzetállamban mennyire fogadható el az, hogy több százezer ember kihullik a szociális védőháló rostáján.




Szándékosan hagyja a kormány meghalni az embereket, hogy ne kelljen nyugdíjat és kórházi ellátást fizetnie?

Írta:
 -
2018. május 4.


Egészen döbbenetes állításokat tett az egészségügy szétveréséről egy korábban élvonalbeli fideszes politikus.
A Nyugati fény című blog tette közzé az egy egészen elképesztő írást. Természetesen a forrást erős kritikával illetjük, de a legkevésbé sem tűnik irreálisnak, lehetetlennek a teória…
Évek óta figyeli az ország értetlenkedve az Orbán-kormány pénzköltési prioritásait: stadion lassan minden kisvárosba, MOL-részvények, milliárdos tanácsadói szerződések, luxusingatlanok és festmények az MNB-nek, közmédiának csúfolt fideszes hazugsággyár 80 milliárdért, felcsúti Disneyland, 50 milliárdos támogatás a vajdasági Fidesz-barát pártnak, és a sor holnap délelőttig folytatható.
Sokan nem értik, hogyan lehet fontosabb Orbánéknak szinte minden, mint a magyar emberek gyógyítása. Miközben nem kérdéses, hogy a hazai egészségügy a katasztrófa szélén áll:
1. A szakma hatalmas munkaerőhiánnyal küszködik. Orvosaink, ápolónőink tömegesen menekülnek nyugatra, és az elvándorlás mértéke egyre csak nő.
2. Életüket végigdolgozó, többmillió forintnyi járulékot befizető emberek kapnak megalázó börtönkosztot az állami kórházakban. Darált löncshús, kefír, parizer, szelet kenyér a mindennapos menü.
3. Az egészségügyi dolgozók egészen gyalázatos 80-90 ezres nettókért güriznek, állandóan túlhajszoltak, sokszor egyetlen nővér jut 25-30 betegre.
4. Egy csípőprotézis-műtétre akár éveket, de egy allergológiai vizsgálatra vagy rákszűrésre is kemény hónapokat kell várni. A várólisták miatt sokan leromlott vagy már gyógyíthatatlan állapotban jutnak el a terápiáig.
A Nyugati Fény most egy korábban a Fidesz országos élvonalába tartozó politikussal beszélgetett, aki azóta a helyi politikába húzódott vissza, de pártbeli kapcsolatait megtartotta. A fideszes informátorunk által mondottak egészen más megvilágításba helyezik az egészségügy szemmel látható sanyargatását.
A politikus elárulta: a kormány mélyreható számításokat készíttetett, melyekből kiderült, hogy mindannak az összegnek, amelyet az állam egy adott ember egészségügyi ellátására költ, a 80 százalékát 60 éves kora fölött költi rá. Magyarán: ötször annyit költ az egészségügy az emberekre 60 éves koruktól halálukig, mint amennyit a megszületésüktől 60 éves korukig.
Jelentősen csökkenthetők tehát az egészségügyi kiadások, ha úgymond nem engedik az embereket túl sokáig élni. Ezért vannak a több hónapos, olykor több éves várólisták.
Szintén gigantikus spórolást jelent a nyugdíjkasszának, ha a magyarok hamarabb meghalnak, mint ahogy az orvostudomány jelen állása szerint élhetnének. Bár a magánnyugdíj-vagyont már a második Orbán-kormány idején lenyúlták, a 3000 milliárd forint azóta elpárolgott.
Minden komolyan vehető számítás szerint már középtávon hatalmas gondot jelent az államnak a nyugdíjak kifizetése, két évtizeden belül pedig a teljes nyugdíjrendszer összeomlása várható. Ezért sem érdeke a kormánynak, hogy európai színvonalú egészségügyet teremtsen, amivel átlagosan 6-8 évvel tovább élhetnének a magyarok.
Fideszes forrásunk „bónuszként” hozzátette: mivel a kutatások szerint még mindig a 60 év felettiek körében a legmagasabb a baloldali pártok szavazóinak aránya, így politikai okokból is hasznos a Fidesznek, ha közülük minél kevesebben érik meg a következő választások időpontját. Kiélezett verseny esetén akár rajtuk is múlhat a győzelem.
Az egészségügy kivéreztetése mögött tehát nem puszta érzéketlenségről, figyelmetlenségről, vagy információhiányról van szó. Valójában egy mesterien tudatos terv zajlik, melyről mindenkinek tudnia kell.”
Szerinted?
Forrás és bővebben itt: http://vilaghalo.info/szandekosan-hagyja-a-kormany-meghalni-az-embereket-hogy-ne-kelljen-nyugdijat-es-korhazi-ellatast-fizetnie


Figyelem, az almásgazdák harca mindannyiunk harca!



Megjelent: 2018. augusztus 23. csütörtök, 09:14 | Nyomtatás E-mail
Figyelem, az almásgazdák harca mindannyiunk harca!



A gazdák az alma 25 forintos felvásárlási áráért demonstrálnak, de még nincs megegyezés. Félpályás útlezárással, tüntetésekkel tiltakoznak az almatermelők az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban és Anarcson kedden - közölte az MTI. (https://www.agrotrend.hu)
Az osztrák cég visszaél az erőfölényével. Az osztrák vehet máshonnan is almát, ha a magyarokkal nem egyezik meg. A magyar gazda azonban nem tudja máshova eladni az almáját, mert a rendszerváltás után a magyar élelmiszeripart sikeresen eladták a külföldnek, és az almaügy speciel az osztrákok kezében van. Az osztrák cég abba sem halna bele, ha egyetlen kiló magyar almát se venne az idén.  A magyar gazda ellenben nem tud mit kezdeni az almájával. A léalmáját ugyan feldolgozhatná a magyar termelő saját maga is, ha lenne ipari feldolgozó üzeme. De nincs! Annak idején számos termelőszövetkezetnek volt feldolgozója is, de – köszönd a rendszerváltás okos politikájának – a szövetkezetekkel együtt azok is eltűntek. Úgyhogy a magyar üzemek közel felének évei meg vannak számolva.






Matolcsyék akár 20 évet is kaphatnának



Magyar György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, önmagában az unortodox gazdaságpolitika még nem volt büntetőjogi kategória, de az, amit tudunk a jegybanki alapítványok pénzügyeiről, az megvalósíthatja akár a hűtlen kezelést is,
amit elég rendesen tud büntetni a törvény, mert nagyon nagy összegről van szó. Magas az érték, öttől tízes kategória. Ha egyszer valaki ezt megállapítaná, de emögé tennék egy gyors kérdőjelet.De ha ne adj’ isten ezt bűnszövetségben vagy bűnszervezetben követnék el, az már talán öttől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő lehetne.
Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója szintén bűnügyről beszélt.
Ez tényleg bűnügy. Talán lehet azt is mondani, hogy ez az egész konglomerátum, amit a jegybank maga köré létrehozott alapítványokból, ez innen szemlélve leginkább valamiféle bűnszervezetnek tűnik.Nem is az a bűnös magatartás, hogy az alapítványok vagyonát olyan célokra fordították, ami még az alapítványok nagyon gumírozottan megfogalmazott feladataival sincsenek összefüggésben, hanem magának a közpénznek az ellopása tűnik bűnösnek. Ezek a pénzek, ez a pár százmilliárd forint nem kerülhetett volna az alapítványokhoz.

Előre megfontolt szándékkal?

Ligeti Miklós szerint visszamenőleg nézve a történetet, az alapítványokat éppen azért hozhatták létre, hogy a jegybank pénzeit ellenőrzés, közbeszerzés nélkül tudják célba juttatni. Az alapítványok valójában eszközei voltak “a hűtlen kezelés, sikkasztás, hivatali visszaélés” háromszögében elhelyezkedő pénzosztásnak.
Magyar György szerint nem állja meg helyét az az érv, hogy az MNB-nek már nincs köze az alapítványokhoz, mert azok önálló jogi személyek. Van köze.
Odaadta azt a közpénzt, amit rábíztak.
Az ügyvéd szerint megállhat a hűtlen kezelés, hiszen az MNB úgy vette le kezét az MNB alapítványairól, hogy közben azok kuratóriumaiban csak bizalmi emberek vannak, a jegybank vezetői, döntéshozói ülnek a felügyelőbizottságokban, “ami már maffiaszerű”. A TI jogi igazgatója ennek kapcsán emlékeztetett rá, hogy a végjátékhoz az Orbán-kormány is segédkezett, amikor megpróbálta az alapítványi pénzeket titkosítani. Magyar György szerint egy őszinte, feltáró jellegű beismerő vallomásnak felelt meg, ahogy próbálták az adatokat egy törvénnyel titkosítani.
Ez maga elég ahhoz, hogy ráutaló magatartásukkal beismerjék, hogy olyan adatokat hordoznak ezek a szerződések, amelyek nem tartoznak az állampolgárokra.”




NEM OLVASSÁK MÉSZÁROS LŐRINC LAPJAIT





Folyamatos a lejtmenet.
Mészáros Lőrincnek egyre több az újságja, de az emberek annyira nem kíváncsiak rá. Az mfor.hu azt írja, hogy megállíthatatlan a mélyrepülés.
A Magyar Nemzet volt olvasói a Népszavához vándoroltak, legalábbis a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség friss adatai szerint a lap három hónap alatt 7,4 százalékkal növelte eladott példányszámát, így már 21 ezer felett járnak.
A Nemzeti Sport éves viszonylatban 9,9 százalékot veszített, bár negyedéves bázison stagnált. A vidéki lapoknál sem jobb a helyzet, a MATESZ adatai szerint a 13 vizsgált újság összértékesítése 20 százalékkal csökkent.





400 ezer emberre vár még kilakoltatás Magyarországon

August 19, 2018
kilakoltatás1
Magyarországon májusban és júniusban mintegy 1300 családot tettek utcára a hatóságok és szakemberek szerint még mintegy 400 ezer emberre vár kilakoltatás.
Tudom, hogy semmi sem fekete, vagy fehér. A rengeteg, önhibáján kívül bajba került ember mellett olyanok is vannak, akik maguknak köszönhetik, hogy bajba kerültek. Felelőtlenek voltak, hanyagok, vagy éppen hiszékenyek.
És azt is tudom, hogy egy ország csak a jogszabályok alapján működhet. Ahol nincs mindenkire egyformán vonatkozó törvény, vagy van, de nem érvényesítik, abban az országban káosz uralkodik és előbb, vagy utóbb megy a levesbe.
Mégis: megdöbbentő a társadalom közönye, amellyel tudomásul vesszük, hogy embertársaink egy részének, akik idáig laktak valahol, a jövőben nem lesz fedél a fejük fölött.
Megdöbbentő a közöny és egykedvűség, amellyel elmegyünk a mások baja mellett. Nem is értem. Ha beteg kisgyereket látunk a tévében, utcára kitett kutyát, cicát, sokan – megjegyzem: nagyon helyesen – azonnal megmozdulnak. Most százezrek élete vész el a semmibe. Sokan talán tudnak majd újat kezdeni a maguk mögött hagyott élet helyett, másoknak nem lesz erre lehetőségük.
Vessetek a mókusok elé, de nekem egy idézet jut az eszembe arról, ami körülöttünk zajlik. Röhrig Gézától, a Saul fia főszereplőjétől való az alábbi néhány sor:
Auschwitzot nem az akkori szélsőjobb csinálta, hanem azok, akik a Nagykörúton nyugodtan sétáltatták a kutyájukat, miközben sárga csillagos embereket tereltek a gettóba. Konszolidált polgári életet élő emberek, köztük ügyvédek, orvosok semmilyen szolidaritást nem mutattak fel, inkább behúzták az ablakaikon a függönyöket. Nem azoktól kell a legjobban tartani, akik ma ócska, helyesírási hibáktól hemzsegő uszító kommenteket írnak a site-okon, hanem attól a hallgatag többségtől, amelyik szemet huny. Azoktól a járókelőktől, akik akkor nem voltak szolidárisak a zsidókkal; mint ahogy ma nem azok például a cigányokkal vagy a menekültekkel.”
Föld S. Péter





Rétvári: "Nekünk hazaszerető, a magyar embereket támogató kormányunk van."
Május óta, 1355 kilakoltatásra került sor. Napi 12!


Részlet a Megállapodás az EBRD és a magyar kormány között című írásból: 
A devizahitelezés bevezetését a 88/2001 (VI. 15) számú kormányrendelet tette lehetővé, de a folyósítást tökélyre már a szocialisták vitték amiatt, hogy a Fidesz a 2002-es választást elbukta. A jegybankelnök Járai Zsigmond maradt, aki tehetett volna a hitelezés leállítása érdekében, amelyre Svájc figyelmeztetett is. A többi devizahitelt folyósító ország szót fogadhatott, mert ekkora baj egyetlen országban sem lett emiatt a rossz hitelezés miatt. A horvát devizahiteleseken segítenek, a magyar devizahiteseken nem! A nagy kétharmados fülkeforradalmi győzelem után 2010-ben lehetőség volt a végtörlesztésre, amit csak a magas jövedelműek, nagyobb megtakarítással rendelkezők tudtak megtenni. Volt olyan hatalomközeli, aki 16 millió forinttal járt jól a végtörlesztéssel. A nagy átlag hitelest viszont magukra hagyták és magukra hagyják! Hogy hány honfitársunk kerül utcára emiatt, még nem lehet tudni. Számuk bizony többezer lesz! 
Az újabb kétharmaddal rendelkező Fidesz segíthetne, de valami miatt nem tesz értük érdemben (lózungokat ereget, hogy mennyit segített...) semmit! Lehet, hogy ez a bizonyos 2015-ös megállapodás megköti a kormány kezét? Azt azonban a magyar társadalomnak tudnia kell, hogy azt a bizonyos megállapodást Orbán Viktor akkori és jelenlegi miniszterelnök írta alá! (F.I.) 




Undort éreznek a kereszt láttán a balliberálisok 


SOLTÉSZ MIKLÓS SZERINT MILLIÓK ÉRZELMEIT GYALÁZZA MEG AZ ELLENZÉK 
Jurák Kata Jelenti 2018-08-22 mindenszo.hu 
Undort érez a Magyar Liberális Párt ügyvivője a Parlament falára kifüggesztett keresztes zászlók láttán. A mikropárt közleményben tudatta, hogy ez az antiszemita korszakra emlékezteti őket. A balliberális sajtót is zavarja a kereszt, míg Gyurcsány Ferencet Törökország iszlamizálására emlékezteti. Soltész Miklós államtitkár lapunknak azt mondta, hogy aljas hazugságok az ellenzék által hangoztatott vádak. 
Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivője tegnap a hivatalos közösségi oldalán osztotta meg, hogy undort érez a Parlament falára kifüggesztett keresztes zászlók láttán, amelyeket az államalapítás méltó ünneplése miatt helyeztek ki. 
A liberális politikus a bejegyzésben azt is kifejtette, hogy a két, Magyarország keresztény kultúráját jelképező lobogó közül egyiket sem látja szívesen, és helyettük az Európai Unió zászlajának kellene lobognia a törvényhozás épületén - a keresztek helyett. 
UNDORT ÉREZNEK A KERESZT LÁTTÁN A BALLIBERÁLISOK
Az MLP ügyvivője az antiszemitizmust, míg a DK vezetője az iszlamizációt vélte felfedezni a Parlamentre kitűzött zászlókban - Fotó: Havran Zoltán

Lapunk megkereste Sermert, aki álláspontja kifejtése helyett pártja közleményét idézte, amelyben a Liberálisok az antiszemita Imrédy-korszakhoz hasonlítják az Orbán-kormányt. Emellett elfogadhatatlannak tartják a keresztek kihelyezését, és megismétlik, hogy az EU-s zászlónak kellett volna ott lennie. 

A Liberálisok szerint az európai Magyarországon minden embert egyenlő jogok kell hogy megillessenek, és az állam nem kivételezhet egyetlen egyházzal és felekezettel sem. Ezért tartják elfogadhatatlannak, hogy az Országházra keresztes zászlókat tűztek ki augusztus 20-án, és ezért tartják indokoltnak, hogy az európai zászló visszakerüljön a Parlamentre. 

Úgy vélik, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány megosztó emlékezetpolitikát és "kétes múltú történelmi személyek felemelését" végzi, ahelyett, hogy arról gondoskodnának, hogy a magyar ember büszkén ünnepelhesse az államalapítást. 

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is megszólalt a témával kapcsolatban. Az egykori miniszterelnök egy facebook-os bejegyzésében Törökország iszlamizálásához és Erdoganhoz hasonlította a Parlament épületére kifüggesztett keresztes zászlókat, véleménye szerint Orbán Viktor a kereszténységet szeretné felhasználni az önkényuralom kiépítésére. 

Az ellenzéki politikusok mellett több balliberális hírportál kritizálta az államalapítás alkalmából kifüggesztett keresztet ábrázoló zászlókat. A Magyar Idők a témában kíváncsi volt az ellenzéki pártok reakciójára is, azonban lapzártánkig nem érkezett válasz az általunk feltett kérdésekre. 

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a Magyar Liberális Párt közleménye jól mutatja, hogy miért is kerültek a liberálisok a politika szemétdombjára. 

- Több millió ember érzelmét gyalázzák meg az ilyen kijelentésekkel, bár ez jellemző rájuk: azt gondolják, nekik bármit szabad. Ha valami nem tetszik nekik, akkor annak hangot adnak vagy hazugságokkal próbálnak a figyelem középpontjába kerülni. 

Nem gondolnám, hogy a liberálisok nem tudnák: Szent István jelentős uralkodó volt Európában, akire ezer év távlatából is méltó módon emlékezünk meg. Kérdés, hogy rájuk vajon milyen módon és ki fog emlékezni majd - fogalmazott Soltész Miklós. Az államtitkár szerint rágalom és hazugság, hogy az Orbán-kormány antiszemita lenne, szavai szerint "döbbenet, hogy az Imrédy-korszakkal vonják párhuzamba". 

- Pedig tudniuk kellene, hogy a világon pontosan a magyar kormány volt az első, amely a keresztényüldözés elleni államtitkárság felállításáról döntött és a legtöbb intézkedést hozta a zsidóság védelmében. 

Az államtitkár elmondta: sem a nyugati, sem a magyarországi liberális világ nem figyel arra, milyen keresztényüldözés zajlott és zajlik most is a közel-keleti keresztények ellen; a történelmi előzmények része a hallgatás, a cserbenhagyás, a közömbösség, most pedig gúnnyal és undorral fogadják a kereszténységet. 

Soltész Miklós szerint az sem véletlen, hogy Európa a vesztébe rohan, a liberálisok totálisan átformálták az alapvető európai értékeket. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az uniós zászló tartalmát is újragondolták: az EU-s zászlón látható tizenkét csillag eredetileg Szűz Mária tizenkét csillagát jelentette, amit átértelmeztek országokra. 

- A legfontosabb politikai esemény az uniós választás lesz jövőre, és remélem, az emberek észreveszik, hogy annak mekkora a tétje. A társadalom minden szereplőjének fontos szerepe, felelőssége van abban, hogy Európa jövője keresztény maradjon - tette hozzá. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy az Európai Unió alapítói kereszténydemokraták voltak, akik abban a szellemben hozták létre az uniót, hogy a két világégést követően egy keresztény alapú összefogás jellemezze Európát. 

- A brüsszeli vezetés egy jó része ma már nem akar visszatérni azokhoz a gyökerekhez, amelyek kétezer éve Európát a kereszténységhez kötik - fogalmazott, hozzátéve, hogy az unió többségi vezetőit ma már nem érdeklik a keresztény értékek. Sem mint hit, sem mint nemzet- és közösségmegtartó erő. 

Nem érdekük, hogy ezt erősítsék, sokkal inkább üzleti érdekek, szempontok szerint gondolkodnak. A látszólag anyagi jólétben élő Nyugat lelki süllyedésben van, és egy olyan ideológiai irányzatot indított el, amely sehová nem vezet. 
UNDORT ÉREZNEK A KERESZT LÁTTÁN A BALLIBERÁLISOK 
A keresztény jelkép helyett az EU-s lobogót látnák szívesen - Fotó: Havran Zoltán

Ilyen a genderelmélet, amely a természet törvényeit, a keresztény-zsidó tanítást írja felül. Ennek következtében is radikalizálódik Európa, és részben ennek köszönhető, hogy az utóbbi 25 évben 2500 mecset épült Franciaországban és Németországban, amellett, hogy keresztény templomok százait rombolják le. 
- Ez egy csöndes keresztényüldözés - fogalmazott. Soltész Miklós szerint óriási a felelőssége és a feladata mindenkinek: felismerni a veszélyt, felemelni a szavunkat, hogy ez nem természetes, és sehova nem vezet. 
(Jurák Kata, magyaridok.hu) 





Kuruc levél Feldmájer Péter Mazsihisz-vezérnek

Figyeljen ide!

Ön a magyar nép adójából eltartott zsidó terror- és pénzzsaroló szervezet, a Mazsihisz vezéreként tiltakozik és hatósági feljelentést tesz azért, mert egy Székhelyi József nevű színészt az egri önkormányzatban „egy SZDSZ-es büdös zsidónak” nevezték. Ön ezt példátlannak nevezte, és szokásuk szerint azonnal Hitlert emlegette. A szerencsétlen egriek pedig, ahelyett, hogy önt - akinek szervezete különféle neveken szivattyúzza ki a pénzt a magyarságból, a németekből és minden más helyről, ahonnan csak tudja – a kellő válaszban részesítették volna, még védekezni is próbálnak. Székhelyi néven szereplő fajtársa szerint az ország vezetőinek fel kell lépniük az ügyben, mert ilyen gyalázat ért egy „magyar állampolgárt”. Hozzátette még nem is olyan burkoltan a zsidó faji összetartásra és zsidó uralomra utalva: komolyan fontolgatja, hogy beperli Eger város önkormányzatát, „mondjuk 50 millió forintra - egy ilyen pert Európában nem lehet elveszíteni”. Nézze, maga palesztingyilkos-barát zsidóvezér, tényleg azt hiszi, hogy nincs elege a magyar népnek, lassan az egész társadalomnak undort keltő kettős mércéjükből? Abból, hogy zsidó Spirójuk a szarból jövőnek tekint bennünket, míg zsidó Kertészük alsóbbrendű, moslékban dagonyázó alja- és szolganépnek úgy, hogy szarzsidó szervezete ilyen esetekben hallgat? Hallgatott, amikor a Tilos Rádió az egyik legszentebb keresztény ünnepen akarta kiirtani a keresztényeket? A Székhelyi József néven futó fajtársa egyébként azt kapta, amit megérdemelt. Ő volt az, aki 2005-ben az SZDSZ országos küldöttgyűlésén, Szegeden szavalta el a Himnusz általa átköltött, Orbán Viktor gúnyolására kihegyezett változatát („...mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni – mindenhová"). Orbánt nyugodtan lehet gúnyolni, de nem a Himnusz rovására. Ezért a szegedi színház akkori igazgatóját semmi retorzió nem érte, és ön a pofáját ugyanúgy nem hozta mozgásba, mint a többi felsorolt esetekben. Nézze, Feldmájer, a magyar társadalomnak tökéletesen elege van abból, amit önök itt 22 éve művelnek. Amikor a szabad választásokat követő első pillanattól kezdve a magyar népbe törlik a lábukat, a legocsmányabb vádakkal gyalázva, miközben faji alapon építenek birodalmakat. Mint médiájukban. Feldmájer kitünteti Németh Sándort: jó munkát végzett a zsidóbérenc Végezetül csak annyit, hogy nem tudom, önt miképp kellene felkoncolni, kiherélni vagy másként megölni, hogy szeretett rapperüket idézzem, aki jobboldali újságírók meggyilkolására és fejbe rúgására biztatott, aminek hallatán ön és Mazsihisza örömében onanizált. Egyet vegyen tudomásul. Ön nem tudja, ki vagyok. De eddig is hatalmas károkat okoztam maguknak. E pillanattól kezdve munkámat hatványozottan folytatom, és abban biztos lehet, egy olyan Magyarországot teremtünk itt, ahol iszonyatosan rosszul fogja érezni magát. Egyre rosszabbul, Feldmájer. Abruzzo 
Forrás: https://kuruc.info/r/7/95900/

Dél-afrikai miniszterelnök: erőszakkal elvesszük a fehérek földjeit!



HungaryFirst küldte be 2018. 08. 22.,
Egyre nagyobb ügy kerekedik abból Dél-Afrikában, hogy az ország vezetése Cyril Ramaphosa elnök vezetésével kompenzáció nélkül akarja elvenni a fehér farmerek földjeit. Akiknek fizetnek, azok sem járnak jól, a földek tényleges értékének tizedéért államosítana a vezetés, a fehéreknek pedig a pereskedés bejelentése ellenére sem számíthanak jogorvoslatra.
Nem csitulnak a kedélyek Afrika legdélebbi országában. Bár eddig az elnök és a kormányzat tagadta, hogy erőszakkal elvennék a fehérek földjeit, most maga Cyril Ramaphosa, a fél éve kinevezett elnök ismerte el, hogy szerintük jó okuk van arra, hogy elvegyék a földeket. 
Az államfő kifejtette, azért fogják akár akaratuk ellenére is megfosztani a fehér farmerkeket a földjeiktől, hogy így javítsák ki a "múltban elkövetett hibákat". A politikus szerint legszívesebben úgy sajátítaná el a tulajdonokat, hogy nem adna érte cserébe se pénzt, se semmit. 
Az apartheid igazságtalansága miatt kell visszaosztani ezeket a földeket a fekete lakosságnak"
mondta Ramaphosa. 
Az apartheid vége óta a mindenkori dél-afrikai kormányok rendre úgy politizáltak, hogy megvásárolták a földeket, majd továbbadták azokat a feketéknek, ezzel a protokollal szakítana a mostani vezetés és kompenzáció nélkül osztogatnák a tulajdonokat.
Ha nem sikerül megegyezni a tulajdonosokkal, akkor egyszerűen megszállják a területét.
A tízmillió fontot érő Akkerland Boerdery nevű farmot két fehér dél-afrikai, Johan Steenkamp és Arnold Cloete birtokolja. A két férfi a brit Daily Mailnek elmesélte, hogy az állam képviselői felkeresték őket és arról kérdezték őket, mennyiért adnának túl a földjükön. Azt mondták, hogy 200 millió randot, azaz több mint tízmillió fontot ér a kiépített és igencsak népszerű területük. 
Megdöbbentünk, hogy csak a tizedét, húszmillió randot ajánlottak. Ezt természetesen nem fogadhattuk el"
mondták. 
A két férfi a bíróságig vitte az ügyet, amely az ítélethirdetésig megengedte a tulajdonosoknak, hogy a farmon maradjanak és ott őrizzék a tulajdonaikat.
Remélem idővel a piac és a befektetők is rájönnek, hogy mit miért csinálunk, ez a jövőbeni fejlesztések és beruházások miatt szükséges"
mondta ZiZi Kodwa, kormányszóvivő. 
A fokvárosi vezetés korábban 2,5 milliárd fontnyi randot szánt arra, hogy földeket vásároljon, azonban az állami tulajdonban lévő földbank szerint ez akkora összeg, ami akár gazdasági csődbe taszíthatná az államot, hiszen nem tudnák emiatt fizetni a kiadásaikat. 
Az adatok szerint csaknem kétszáz farmot akar elvenni a vezetés, ami a szakértők szerint súlyos élelmiszerválsághoz vezethet
Soha nem látott mértékű a fehérek-elleni rasszista indíttatású támadások száma.
A bűnügyi statisztikák szerint egy év alatt csaknem 638 támadás érte a fehér földművelőket az országban, összesen 74 embert gyilkoltak meg csak azért, mert fehér volt.

Forrás: Bokor Gábor; 888.hu






AZ ENSZ-BEN MEGTILTOTTÁK A SZÍRIAI GAZDASÁG HELYREÁLLÍTÁSÁBAN NYÚJTANDÓ SEGÍTSÉGET



A közzététel dátuma: 20 08 2018, 21:00

2018. augusztus 20.

A RIA-Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közölte: az ENSZ Titkársága suttyomban megtiltotta, hogy a világszervezet ügynökségei részt vállaljanak a szíriai gazdaság helyreállításából.
Kiderült, hogy az ENSZ Titkárságán belüli politikai főosztály még tavaly októberben egy titkos utasítást adott ki és köröztetett az ENSZ egész intézményi rendszerén belül. Ennek értelmében az ENSZ intézményrendszeréhez tartozó szervezeteknek megtiltották, hogy részt vegyenek a szíriai gazdaság helyreállítását célzó bármilyen projektben. Csak humanitárius segítségnyújtásról lehet szó, és semmi többről” – mondta a miniszter.
Elmondása szerint a körrendelet „az un. politikai átmeneti időszak során elérendő haladást” nevezte meg Szíria helyreállításának feltételeként.
Nekünk úgy mondták: az illetékes biztos ennek során arra gondolt, hogy amíg nem történik előrelépés az úgynevezett politikai átmenet terén, addig a legfőbb donorok – és ez főképpen a Nyugat – nem adnak majd pénzt az infrastruktúra, sőt, általában a szír gazdaság helyreállítására. Mi ezzel kapcsolatban kifejtettük az álláspontunkat: a nyugatiak mellett vannak más donorok is” – tette hozzá Lavrov.







A kazárok meg fasiszták !!!



Az iszlamisták , meg az emberiség balekjaik !!!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése