2018. szeptember 20., csütörtök

Gojok Ti hülye ebek a büdös kazárt kell megharapni !!!!







Gojok Ti hülye ebek a büdös kazárt kell megharapni !!!!








Elhalasztották Sz. Gáborné kihallgatását, mert rosszul lett, kórházba vitték 

2018. szeptember 5. 444.hu 

A csengeri örökösnőként ismert, Kósa Lajossal üzletelő Sz. Gábornét kedd este szállították haza, majd őrizetbe vették. 
Elhalasztották Sz. Gáborné kihallgatását, mert rosszul lett, kórházba vitték

Az asszonyt reggel 8:30-kor hallgatták volna ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Aradi utcai épületében, de a kihallgatás elmaradt, ugyanis a nőt az éjjel kórházba vitték, mert rosszul érezte magát - közölte a 24.hu-val Helmeczy László, a nő ügyvédje, aki úgy tudja, Sz. Gábornét gyomorpanaszok miatt vitték be. 

A törvény szerint, ha le akarják tartóztatni, 24 órán belül ki kell hallgatni a gyanúsítottat, és 72 órán belül el kell rendelni a letartóztatását. Az orvos fogja eldönteni, hogy mikor lehet kihallgatni az ügyfelét. 

A csengeri nő a gyanú szerint évekig átvert embereket azzal a történettel, hogy egy mesés, 1300 milliárd forintos örökség vár rá Németországban, és a pénz megszerzésééig kért kölcsön. Az ügyben érintett Kósa Lajos fideszes politikus, aki az ügy kirobbanásakor miniszter volt, és akinek a szerepét még mindig nem ismerni részletesen. Az biztos, hogy előkerült egy közjegyzői dokumentum, ami Kósa anyja nevére utaltatott volna 800 millió forintot Sz. Gábornétól. 
Elhalasztották Sz. Gáborné kihallgatását, mert rosszul lett, kórházba vitték
Balra Sz. Gáborné, jobbra Kósa Lajos fideszes politikus

A botrány márciusi kirobbanása után Kósa szabályosan menekülni kezdett a sajtó elől, és még a fideszes médiában is csak leostobázva próbálták védeni. Arról, hogy milyen forgatókönyvek képzelhetőek el fideszes politikus szerepével kapcsolatban, a Ha Kósa csak hülye volt, akkor is súlyos dolgokkal kell elszámolnia című cikk írtunk. (24) 

Megszopattak benneteket !!! Kósának mentelmi joga van , mire felelőségre vonnák addig a csaj a temetőben fog nyugodni !!!!!
A zabráló masina meg éli tovább az életét , ha netán mégis felelőségre akarják vonni , hát pénzé teszi vagyonát , és már a jeruzsálemi naplementében fog gyönyörködni !!!!










A csengeri asszony örülne, ha Kósa Lajos tanúskodna

2018.09.05. 19:16


Négy és fél órás kihallgatáson van túl Sz. Gáborné, az a 45 kilós csengeri nő, aki sokak, így Kósa Lajos fideszes politikus előtt is 1300 milliárd forintos mesés örökséget lengetett be. A milliókat kölcsönkérő nő állítja: a pénz megvan, senkit nem csapott be, és ehhez tanúnak Kósát idéztetné be.
Külföldön, banki trezorokban megvan az 1300 milliárd forintos örökség – állítja a csengeri Sz.-né, minderről Helmeczy László, a nő ügyvédje tájékoztatta a Zoom.hu-t.

Sz. Gáborné
Sz. Gáborné
Fotó: Csenger város facebook oldala
A vélhetően igencsak méretes trezorban őrzött pénzhez állítólag sokáig a végrendelet záradéka miatt, majd azóta az asszony őrizetbe vétele miatt nem tudott hozzájutni az asszony. A csengeri „örökös” most állítólag abban bízik, hogy a nyomozóurak visszakísérik Svájcba.

Kórházi kezelés

Az asszonyt kedd este hozták haza Svájcból, ahol április 27-én fogták el. Miután megérkezett, rosszul lett, kórházba került – ott is hallgatták ki a nyomozók.




A Zoom.hu úgy tudja, hogy az asszony verziója szerint, ő valóban kölcsönkért kisebb összegeket, deállítása szerint a mesés örökség mindent fedezne.
Az ügyvéd elmondta, az asszonyt pszichésen és fizikailag is megviselték az elmúlt hónapok, immár alig 45 kiló.

Kósa, a tanú?

Mint a portál idézi „a gyanúsított és ügyvédje indítványozni fogja Kósa Lajos tanúkénti meghallgatását, egy tanúnak pedig igazmondási kötelezettsége van, szemben egy politikussal.”
KAPCSOLÓDÓ
7 kínzó kérdés Kósa történetéről

7 kínzó kérdés Kósa történetéről

Kósa Lajos előállt az ő verziójával, de továbbra is rettentő zavaros a csengeri kamumilliárdos ügye.
A Nemzeti Nyomozó Iroda csalás gyanúja miatt folytat Sz. Gábornéval szemben nyomozást, amelynek adatai szerint közel félszáz embert csapott be és tőlük jelentős összegeket kért kölcsön arra hivatkozva – volt, akitől tíz év alatt, több tételben százmilliót –, hogy csak rövid időre van szüksége rá, mert hamarosan hozzáférhet az apja után maradt 1300 milliárd forintos örökséghez.

Az ellenzék mindenre képes

Kósa Lajos egykori fideszes miniszter és volt debreceni polgármester is a csengeri asszony áldozatai között található. Kapcsolatukról megdöbbentő dokumentumokat tárt fel a Magyar Nemzet, Kósa Lajos előbb nem nagyon emlékezett az asszonyra, majd azt sejttette, hogy valamiképpen a politikai ellenfeleinek az ármánykodásáról lehetett szó.
KAPCSOLÓDÓ
Kósa az 1300 milliárdról: Az ellenzék pénzért mindenre kész

Kósa az 1300 milliárdról: Az ellenzék pénzért mindenre kész

Kósa azt sejteti, szándékosan küldhették rá a csengeri nőt, és hamisak a közjegyzői papírok.



Az összes ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

2018.09.07. 06:47

MINDEN ÁPOLÓ FELMONDOTT AZ AJKAI MAGYAR IMRE KÓRHÁZ INTENZÍV OSZTÁLYÁN
– írta meg péntek reggel a 24.hu. A nővérek felmondása a nyár folyamán, több hullámban történt, és mivel az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre, ezért szeptember végéig kellene a pótlásukról gondoskodni.
Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek.
AZ EGYIK FŐ GOND AZ VOLT, HOGY AZ ARÁNYTALANUL SOK MUNKÁÉRT ALACSONY FIZETÉS JÁRT.
A főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mind a nyolc nővér beadta felmondását.

A Magyar Imre Kórház főépülete a Veszprém megyei Ajkán.
A Magyar Imre Kórház főépülete a Veszprém megyei Ajkán.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A lap megjegyzi, hogy olyan esetekben, amikor gyakorlatilag lehetetlenné válna egy teljes kórházi osztály működtetése, nem egyszer fordult elő, hogy a távozni szándékozók közül többen visszavonták a felmondásukat, akár felülről érkező nyomásra.
A 24.hu szerint az ajkai kórház sürgősségi osztályán is gondok annak, miután annak főnővére is beadta a felmondást. Ezt egy azóta már nem nyilvános Facebook-posztban közölte, amiben leírta, hogy az osztályon nap mint nap megtapasztalta
az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát. És megtapasztaltam az összefogás, a másokért való kiállás és az emberi tisztesség erejét.
Egy ideje már érlelődő döntését azzal indokolta, hogy nem akart „túlélésre játszó főnővér" lenni.
A lap a tömeges felmondással kapcsolatban kereste a kórházat is, de a főigazgató az intenzív osztályon kialakult helyzetre nem tért ki, csak a sürgősségiről távozó főnővérről küldte el a távozás tényét cáfoló válaszát.

EX-ORVOS TÁRJA FEL A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY VALÓDI ARCÁT


2018. szeptember 05., szerda 19:27




Zanza!

Kevés az orvos, a nővér, hosszúak a várólisták, emberek halnak meg kórházi fertőzésekben – ilyen működési problémák, hibák és méltánytalanságok a legjobban kistafírozott egészségügyben is előfordulnak, nem csak nálunk. De ha mindez nem lenne elég, ott vannak a nem túl dicsőséges “egészségügyi hungarikumok” is: a hálapénz, az óriási színvonalbeli különbségek vagy az ellátási, fejlesztési folyamatok összevisszasága.

Ha nem találunk sürgősen megoldást ezekre az égető problémákra, “néhány éven belül működésképtelenné válhat az alapellátás, amelynek a feladata volna, hogy betegségünket elejétől végéig kövesse, és ne a végletekig széttöredezett rendszerben ide-oda lökdössenek bennünket” - írja Kovácsy Zsombor orvos, jogász legújabb könyvében.
A közérthető, olvasmányos, helyenként provokatív stílusban megírt, szellemes grafikákkal illusztrált Beutaló - Iránytű a magyar egészségügy labirintusához című könyv az egyes témákon végighaladva jellemző helyzetek és tipikus történetek bemutatásával tárja az olvasó elé a valamennyiünket érintő egészségügy legalitás szélén táncoló világát. Íme néhány fontos és hasznos információ a kötetből, amelynek egyénként minden sorát érdemes elolvasni, ha szeretnél jobban kiigazodni ebben a sötét útvesztőben.

A magán- és az állami ellátás kusza kapcsolatáról

Mivel háziorvosi praxist a jogszabályi tilalom miatt magánalapon létrehozni nem lehet, és magánkórház is alig van, a magánvonalon maradnak a szakrendelők, az ott alvást nem igénylő kisműtéteket végző úgynevezett egynapos sebészetek és a CT-, MR-, labor- és egyéb vizsgálatokat nyújtó diagnosztikai központok. Oda nem kell beutaló, megvizsgálnak, helyben megműtik az anyajegyet vagy az aranyeret, aztán fizetünk.
A jog és az élet akkor távolodik el egymástól jelentősen, amikor azzal szembesül a magánorvos, hogy a szükséges műtét nagyobb falat, mint ami a magánrendelőben megoldható, és/vagy iszonyúan drága. Itt jön a szocialista gyárimunkás-szemléletből átörökített nagy ötlet: lopjuk ki az államiból, amit lehet! Ez az egészségügyre lefordítva azt jelenti, hogy a magánrendelőből a beteget az orvos abba az állami kórházba irányítja, ahol egyébként ő is dolgozik. Itt (közfinanszírozottan) elvégzik a hátralévő vizsgálatokat, majd a műtétet, a kontrollvizsgálatok és az utókezelés megint történhet a magánrendelőben” - írja Kovácsy.


5 tény a magyar egészségügyi rendszerről
5 tény a magyar egészségügyi rendszerrőlFotó: Shutterstock
A szakember szerint az egyik probléma ezzel a gyakorlattal az, hogy az állami rendszer joggal köti beutalási feltételekhez a kórházi ellátás igénybevételét, a másik pedig az állami ellátás „kettős könyvelése”: az állami finanszírozás mellett rendszerint az orvos is megkapja zsebbe az elvárt vagy a beteg által gondolt összegű illegális juttatást a különutas megoldásért.
Ékes példája ez azoknak a helyzeteknek, amikor a jog az ostobaság szárnysegédje, hiszen a törvény kifejezetten tiltja, hogy állami kórházban fizetős módon vegyünk igénybe olyan szolgáltatást, ami egyébként ingyen jár, így a díjfizetés lehetősége helyett a köpenyzsebekbe vándorolnak a pénzek.
A magánellátásba épülő állami műtétre a beutalót pedig általában szintén lepapírozzák a háziorvos vagy másvalaki közreműködésével (mert ugye a műtétet végző, államiban is dolgozó magánorvos a magánrendelőből nem utalhat be tb-alapon), így teljes egészében állami ellátásnak tűnik a kettős könyvelésű akció.”

A tulajdonviszonyok összevisszaságáról

Sokszor a beteg nem is érzékeli, hogy állami orvos vagy magánorvos az, aki éppen ellátja, ez pedig azért van, mert a kórházak és orvosi vállalkozások különbözőképpen működhetnek együtt egymással.
Lehet, hogy az orvosokból álló kft. szerződés alapján „besegít” a kórháznak a műtéti ellátásban, mert így jobban megéri az orvosoknak, mint közalkalmazottként. Ebben az esetben a kórház betegei vagyunk, hiába fizikailag a kft. tagja lát el. Az is lehet, hogy a kórház bérbeadja a rendelőjét, műtőjét, és a kft. a szolgáltató, az felel az ellátásunkért. Erről a beteg számára néha kibogozhatatlan háttérrendszerről tájékoztatást kellene kapnunk, ami az esetek nagy részében nem történik meg.
Sem az nem bizonyítja egyik vagy másik változatot, hogy kellett-e fizetni (és ha igen, hivatalosan vagy zsebbe) az ellátásért, és az sem, hogy mi szerepel a fejlécen, ugyanis az orvosi kft.-k nem egyszer kórházi fejléces zárójelentéseket adnak a betegek kezébe akkor is, ha a kórház csak bérbeadóként szerepelt az ellátásban” - magyarázza Kovácsy.

A hálapénz hasznáról és kockázatairól

A hálapénzről sokan sokszor bebizonyították, hogy nem a borravalónak megfelelő, az elégedettséget kifejező köszönet, hanem a biztonság megvásárlása. Csakhogy valójában fogalmunk nincs róla, hogy mit érünk el azzal, ha fizetünk - kivéve ha az orvos kerek perec megmondja, hogy csak akkor kapja meg a nagynéni a kemoterápiát, ha teletömjük a zsebét. Kovácsy szerint fontos, hogy tisztában legyünk vele:
a hálapénz teljesen törvényen kívüli már a cserébe semmit nem garantáló jellege miatt is.
Hiszen egyáltalán nem biztos, hogy tényleg jobban járunk, ha a főorvos unokahúgaként teljesen feleslegesen még két további, kockázatot jelentő vizsgálatot elvégeznek rajtunk, vagy teletömjük annak a vezető orvosnak a zsebét, aki semmit nem fog tenni a kezelésünk érdekében. Mégis úgy érzik az emberek a tapasztalatok, szokások, hiedelmek alapján, hogy nem árt, ha előnyt szereznek társaikhoz képest. Ez az egymásra licitálás, nyomulási kényszer egyrészt kiszolgáltatottá teszi azokat, akiknek nincs lehetőségük ilyen előnyöket szerezni, másrészt a többiek is csak a sötétben tapogatóznak.
2012 óta az orvos csak akkor fogadhat el pénzt, ha a munkáltató (főigazgató, igazgató) ezt megengedi. Az igazgatónak egyrészt nincs más választása, mert különben fellázadnak az orvosok, és akár odébb is állnak, másrészt meg nem törődik senki ezzel az aprósággal. Azért jó ezt tudni, mert ha ilyen igazgatói engedély nélkül fogadja el az orvos a jattot, jó eséllyel bűncselekményt követ el, ezt konkrétan úgy hívják: vesztegetés elfogadása.”
Ha tehát a pénzt azért kéri az orvos, vagy mi azért adjuk, mert ettől azt várjuk, hogy mások rovására vagy csak úgy egyáltalán jogosulatlan előnyt élvezzünk (előrevegyenek a sorban, azt a kórtermet adják, amelyiket szeretnénk stb.), akkor akár van engedély a főnöktől, akár nincs, az orvos is és mi is bűnelkövetőnek minősülünk.
Vannak fokozatok; extrém esetben, ha minden jól összejön (ehhez az is kell, hogy az orvos folyamatosan, anyagi haszonszerzés érdekében söpörje be a pénzt, ami azért, lássuk be, általában adott), akár tíz évet is lehet kapni érte.
Ehhez képest orvost vesztegetés elfogadásáért nem szokás leültetni. Csekélyebb büntetések előfordulnak, de még súlyos visszaélések után is inkább azon háborog az úgynevezett „legnépszerűbb közösségi portál” közönsége, hogy miért úszta meg pénzbüntetéssel, felfüggesztettel. Mindezt úgy, hogy közben mindannyian tudjuk: a kórházakban az elfogadott, sőt a kikényszerített tejelés napi rutin” - teszi hozzá a szakértő.


A hálapénz pédául a hungarikumok között szerepel
A hálapénz pédául a hungarikumok között szerepelFotó: Shutterstock

4. A vényköteles gyógyszereken túl, avagy érdeklődj, hogy miért érdemes megvenni a diszkógömböt az antibiotikum mellé

Sokkal nagyobb biztonságban érzi magát a beteg, ha nem (csak) gyógyszereket, hanem tanácsot, biztatást, átfogó kezelést kap. Jó, ha a tanácsok kiterjednek a táplálkozásra, és ilyenkor kerülhet szóba a vitaminpótlás, az ilyen-olyan olajok vagy a bélflóránk egyensúlyát biztosító probiotikumok. Kovácsy szerint ez a holisztikus szemlélet nagyon hiányzik a magyar gyógyászatból, mert általában megkapjuk a gyógyszert, aztán viszontlátásra. A másik véglet az, amikor az orvos vagy valamilyen nem teljesen megalapozott alternatív gyógyászati meggyőződésből, vagy anyagi érdekeltsége alapján akar bennünket rávenni mindenféle kenőcs, gyógynövény és egyebek megvásárlására. Ha szeretnénk meggyőződni arról, hogy valóban a mi érdekeinket szolgálja a javasolt szer, egyrészt kérdezzünk, másrészt olvassunk utána.
A gyógyszerekkel ellentétben a könnyebben hozzáférhető termékek esetében általában sok nem szakemberek számára készült tájékoztató anyag áll a rendelkezésünkre. Ha valamiért nagyon gyanús a téves eszmék világát idéző portálokon található szépen hangzó, varázsszert sejtető magyarázat, akkor mindig legyünk óvatosak. Az is árulkodó lehet, ha az orvos mindenre egyazon gyártó termékeit ajánlja megállás nélkül (ennek utánanézhetünk az interneten, de a dobozról is kiderül), legyen az gyógyszer vagy vitamin. Továbbá ha a rendelőben azonnal megkaphatjuk számla nélkül fizetve a bizonytalan eredetű, magyar leírást nem is tartalmazó csodaszert, az sem jó jel” - figyelmeztet Kovácsy.

5. A sokat szidott kamarai etikai eljárás lehetne akár jó is...

...ha az orvostársadalom (és a többi kamara esetében a gyógyszerész- és az egészségügyi szakdolgozói közösség) aktívabb szerepet is vállalna olyan morális kérdések rendezésében, mint a hálapénz, az orvosok túlhajszoltsága, a hagyományos orvosi hierarchia és a betegjogok érvényesülése.
Ehelyett inkább úgy tűnik, hogy “a kamarák elvesznek a részletekben, a törvény által rájuk szabott feladatokat szolgaian teljesítik, panasz esetén lefolytatják az etikai eljárásokat, mintha csak ők is hatósági szervek volnának, és meghozzák a döntéseiket – az egészségügy általános erkölcseire nagyon kevés hatással.”
Kovácsy szerint tehát nem az a baj az etikai eljárással, hogy van, hanem az, hogy a vizsgálatok tapasztalataiból nem okul eleget a szakma, és a vizsgálatok lefolytatásának módja is inkább színpadias, mintsem alkalmas volna a vélemények ütköztetésére, békéltetésre, a tanulságok levonására.
A legsúlyosabb büntetés a kamarából való kizárás, ami a szakma magyarországi gyakorlását is lehetetlenné teszi, mivel a kamarai tagság kötelező az egészségügyi működéshez. Ezt a büntetést a kamara csak elvétve alkalmazza: súlyosabb letöltendő szabadságvesztésre ítélet kamarai tag esetében kötelezően, ezen túlmenően az úgynevezett kirívóan súlyos etikai vétségeknél jön szóba. Ilyen főbenjáró bűn az etikai kódex szerint az egészségügyi dolgozótól való hálapénz-elfogadáson kívül például a megalapozatlan áltudományos gyógymódok népszerűsítése - más kérdés, hogy a napi rutinként alkalmazott gyógymódok sem kivétel nélkül tudományosan bizonyított hatásosságúak...
Kovácsy Zsombor több évtizedes szakmai tapasztalata alapján írta meg Beutaló - Iránytű a magyar egészségügy labirintusához című könyvét, mely mindazoknak szól, akik többet szeretnének tudni a rendszert működtető mechanizmusokról, a jogaikról és a lehetőségeikről, hogy otthonosabban mozogjanak ebben a sokszor ridegnek és kiismerhetetlennek tűnő fehérköpenyes világban. A hiánypótló könyv szeptember 6-án, az Athenaeum kiadó gondozásában jelenik meg.







A csengeri asszony ügyvédje szerint Kósa Lajos befolyással üzérkedhetett



Medvegy Gábor
ÚJSÁGÍRÓ. 2018. 03. 23. 18:09
Helmeczy László elárulta, miért ért véget Szabó Gáborné és a miniszter barátsága.

Ügyvédje szerint a csengeri Szabó Gáborné nem csapta be Kósa Lajost, azt viszont érdemes firtatni, hogy a miniszter miért is fogadhatta el a 800 millió forintos ajándék ígéretét, amit a hírek szerint előbb a felesége kapott volna, majd a Magyar Nemzet által megszellőztetett közjegyzői okirat szerint inkább édesanyjának utalták volna a pénzt.
Helmeczy László ügyvéd, aki a Veszprémben megölt kézilabdázó, Marian Cozma, illetve az Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos családjának képviseletét is ellátta, az április 8-i választáson pedig a DK-Szolidaritás jelöltjeként (az MSZP-Párbeszéd támogatásával) indul Nyíregyházán, néhány napja vállalta el Szabó Gáborné jogi képviseletét. Arra a kérdésre, hogy az örökség létezéséről meg tudott-e győződni, azt mondta: ügyfele azt állítja, hogy létezik, de ezt majd a vizsgálat el fogja dönteni, ahogy azt is, hogy mekkora összegről van szó.
Nyilván Kósa Lajos szerint is létezik, ha elvállalta a kezelését – jelentette ki az ügyvéd, aki hangsúlyozta: Szabó Gáborné ellen nem folyik nyomozás, és az sem igaz, hogy el volt ítélve csalásért. Azzal kapcsolatban, hogy a miniszter a korábban vele jó kapcsolatot ápoló csengeri asszonyt csalónak nevezte, Helmeczy azt mondta: ami közjegyző által hivatalos minőségben készített okiratba van foglalva, annak az ellenkezőjét annak kell bizonyítania, aki azt állítja, hogy az hamis.
Idézte a büntető törvénykönyvet is, eszerint „aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el”.
Azzal okozott volna kárt Szabóné Kósának, hogy meg akarta bízni, ha meglesz a hagyaték, akkor kezelje, és előbb a feleségének, majd az édesanyjának ellenszolgáltatásként vagy hálából 800 millió forintot akart adni?


tette fel a kérdést az ügyvéd.
Helmeczy László ügyvéd a 2014-es választási kampányban
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kósa azt ígérte, mindenben segít

Helmeczy László azt állítja, hogy Szabó Gáborné és Kósa Lajos jó viszonya azután romlott meg, hogy egy cég Szabónétól olyan pénzt követelt, amit az asszony szerint mástól kellett volna. A miniszter korábban azt ígérte neki, hogy mindenben segítségére lesz, így Szabóné Kósához fordult segítségért, ő viszont nem hogy nem intézkedett, „még ő volt megsértődve” – mondta Helmeczy. Kifejtette: a szóban forgó cég tett feljelentést Szabóné ellen, ebben az ügyben házkutatás is volt, aminek során lefoglaltak olyan papírokat, amelyek Kósa Lajossal és környezetével kapcsolatos köz- és magánokiratok.
Ezek után a férj megrémült, és azért, hogy a családját a nyilvánosság megvédje, eljuttatott bizonyos okiratokat a Magyar Nemzethez, majd öngyilkos lett. Helmeczy sem tudja pontosan, hogy milyen iratok vannak a lapnál, de valószínűnek tartja, hogy a bemutatott dokumentumokon kívül még más is a birtokukba jutott. Az ügyvéd szerint egyébként azután került az ügy a Nemzeti Nyomozó Irodához, hogy megjelent benne a politikai szál.
Helmeczy László úgy véli, hogy a hatóság bizonyítani akarja valamiféleképpen azt, hogy Kósának igaza van abban, hogy Szabó Gáborné csaló, mert fűnek-fának tartozik, és ebben az irányban folyik a nyomozás. Ezt támaszthatja alá az is, hogy a rendőrség pénteken közleményt adott ki, hogy jelentkezzenek azok, akiktől Szabóné kölcsönkért. „Csak akkor lepődnek majd meg, ha az asszony tényleg igazolni tudja, hogy hatalmas öröksége van, amiből ezeket a kölcsönöket meg tudja adni, és szóba sem jöhet a csalás” – jelentette ki az ügyvéd.


Szerinte azonban a történet inkább arról szól, hogy egy hivatalban lévő miniszter családtagja a bűncselekmény határát súrolva 800 millió forintot kap ajándékba. Felvetette a kérdést, hogy miért kapta volna Kósa édesanyja az ajándékot, és ha Kósának ehhez nem lett volna köze, akkor honnan lettek volna meg Szabó Gábornénak az ajándékozáshoz szükséges személyes adatok?
Becsapta Kósa Lajost? Mivel? Azzal, hogy ígért neki egy ajándékot, hogy ha meglesz a hagyaték és intézkedik neki ebben-abban, akkor kap a felesége, majd az anyja 800 millió forintot? Nem fogadta el? Okirat bizonyítja, hogy elfogadták
jelentette ki Helmeczy. Rámutatott: Kósa Lajos nem bróker, nem az a foglalkozása, hogy 1300 milliárdért államkötvényt vegyen Szabónénak Csengerben. „Ez pénzintézeti tevékenység, van jogosultsága rá?” – kérdezte, hozzátéve: ha hivatalos személy a befolyását latba vetve intéz ügyeket, azt befolyással üzérkedésnek hívják. (Btk. 299. §: Aki arra hivatkozással, hogy hivatalos személyt befolyásol, a maga vagy más számára jogtalan előnyt kér, a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetve a rá tekintettel harmadik személynek adott vagy ígért jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.)
Elég az előny ígéretét elfogadni – vagyis azt, hogy kapni fog a családtagja 800 millió forintot, még az sem kell, hogy létezzen az örökség – véli az ügyvéd. „Nem kellene vizsgálni, hogy mi van Kósa Lajos mentelmi jogával?” – tette fel a kérdést.

Láncon akarják vezetni a csengeri asszonyt

Szerinte azért kérik most közleményben, hogy jelentkezzenek a károsultak, hogy még a választásokig bevigyék Szabó Gábornét, és mutogathassák láncon vezetve, hogy igaza volt Kósának, tényleg csaló. Mire pedig „kivakaróznak”, túl vannak a választáson, „Kósa urat kimosdatták a szarból és egy szerencsétlen családot tönkretettek”.
Elárulta, pénteken idézést akartak kézbesíteni Szabónénak Csengerbe, de nem találták otthon, a gyerekeit vegzálták, hogy hol van az anyjuk.
Miért? Ki volt valaha hallgatva gyanúsítottként az asszony ebben az ügyben? Nem. Be volt idézve szabályszerűen a rendőrségre? Nem. Lehet külföldön? Lehet. Intézheti az ügyeit külföldön? Igen. Gyógyíttathatja magát, mert krónikus tüdőbetegsége van? Gyógyíttathatja
sorolta Helmeczy, hozzátéve: Szabóné nem tudhatta, hogy idézni fogják, de a hatóságok rendelkezésére fog állni. Hangsúlyozta: Szabóné akkor lesz gyanúsított, ha szabályosan közlik vele, mivel gyanúsítják, ez eddig nem történt meg.

Már tudják, hogy halt meg Welsz Tamás


/ 2014.04.25., péntek 14:15 /
A rendőrség várhatóan a jövő héten adja ki családjának Welsz Tamás holttestét.

HIRDETÉS
A Simon Gábor volt MSZP-s politikus ellen indított eljárás koronatanújának holttestéből minden szükséges mintát levettek a toxikológusok, így nincs akadálya annak, hogy kiadják azt a családnak. A Blikk információi szerint a hatóságok írásban hozzájárultak a test elhamvasztásához.
Welsz tamás holtteste már halála napján a SOTE patológiai intézetébe került, ott végezték a korbonctani szakértői vizsgálatokat. A hatóságok értesítése szerint az orvosok önkezűséget állapítottak meg, bebizonyosodott, hogy idegen anyag okozott mérgezést, ezért a testet további toxikológiai vizsgálatnak vetették alá" - mondta a lapnak a család egyik ismerőse.
Információk szerint a rendőrség a jövő héten készül kiadni a halotti anyakönyvi kivonatot Welsz hozzátartozóinak. Ezután indulhat meg a hagyatéki eljárás. Ám ez egyben azt is jelenti, hogy ezután már a családnak kell gondoskodnia a tetem hűtéséről, s ők rendelkeznek arról is, hogy mikor, hol s mi módon helyezik örök nyugalomra.
Mint ismert, Welsz Tamás március 20-án hunyt el. A Hír Televízió akkor honlapján arról számolt be, hogy a vállalkozót ki akarta hallgatni a Központi Nyomozó Főügyészség. Egy rendőrautó ment érte Logodi utcai irodájához, ahonnan bilincsben szállították el, menet közben azonban rosszul lett. Az MTI értesülése szerint a férfit a budai mentőállomásra vitték be, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A Hír 24 akkori információi szerint Welsz a rendőrautóban azt közölte a rendőrökkel: „uraim, bevettem valamit. Nem tudnak ellene semmit tenni". A rendőrség ezt cáfolta.
Az elhunyt vállalkozó halála - és élete - körül még most is több a kérdés, mint a válasz.
Titkosszolga?
Stop.hu informátorai szerint Welsz - a gyenge és korrupt államhatalom miatt a hírszerzők afrikai paradicsomának tekintett - Bissau-Guineában alapozta meg magyar titkosszolgálati kapcsolatait, és az sem elképzelhetetlen, hogy legalizált útlevéllel még segített is olykor a külföldi hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatalnak. Suha György volt gambiai tiszteletbeli főkonzul az ATV korábbi műsorában viszont cáfolta, hogy Welsznek bármilyen köze lehetett volna a titkosszolgálatokhoz. „Welsz nem tudott portugálul, pedig Bissau-Guineában ez a hivatalos nyelv, és angolul is alig beszélt. Elég rosszul választják meg a titkosszolgálatok a munkatársaikat, ha valóban nekik dolgozott Welsz Tamás - jelentette ki.
Egészségi állapota
Sajtóinformációik alapján homályos az is, milyen egészségi állapotban volt Welsz Tamás az utóbbi időben. Az Index szerint világ életében rosszul viselte a stresszt, magánéleti válságba került, mivel barátnője szakított vele, anyagilag ellehetetlenült a nyomozás miatt, már az öngyilkosságot fontolgatta. Az Origo viszont azt írja: remek fizikai kondícióban volt, folyamatosan sportolt, konditerembe járt, két héttel halála előtt vásárolt abban a budai házban újabb lakást, amelyben cégei két ingatlant is bérelnek irodának - idézi a Hír24.
Anyagi helyzete
Mint a fenti bekezdésből is kitűnik, nem egyértelműek az elhunyt vállalkozó anyagi helyzetére utaló információk sem. A Bors szerint a 2009-ben alapított kft., a Charity March - legalábbis papíron - nem ment túl jól. Két éven át (2010 és 2011 között) nem volt nettó árbevétele. 2012-ben is mindössze 1 millió 290 ezres bevételt könyvelt el. Welsz mégis meglehetősen vagyonos embernek volt mondható: érdi telkének udvarán 30 millió forintot meghaladó értékű amerikai lakóbusz áll, és volt egy Uruguayból származó, százmillió forint értékre becsült autógyűjteménye is. S bár úgy hírlett, pénzügyi partnerei és afrikai üzletfelei elfordultak tőle, la­ká­sá­ban 44 ezer eurót (13,7 millió forintot) találtak a házkutatás során. 
Öngyilkosság vagy sem?
Blikknek nyilatkozó igazságügyi orvos szakértő, Szeles Géza szerint ha Welsz - a rendőrség cáfolata ellenére -  mégis „bevett valamit", úgy megmérgezhette magát. Van méreg, amely csak akár egy-két óra múltán öl. A lényeg, hogy milyen gyorsan szívódik fel - mondta a szakember, hozzátéve, hogy bizonyos mérgek a légzőizmokra vagy a központi idegrendszerre hatnak, s egy órán belül okoznak fulladást. Mint mondta, Afrikában törzsek használnak olyan nyílmérget, amely hasonló fulladásos halált okoz. Igaz, ennek a szernek a véráramba kell jutnia. A lap emlékeztet, hogy Welsz könnyen juthatott hasonló szerhez, hiszen jó afrikai kapcsolatai voltak.


Kormányt akart buktatni a halálra gázolt alcsúti juhász




2016-05-25 08:17:00
A Bicskei Járásbíróság áprilisra ígérte a Váradi András halálának körülményeit tisztázó újabb tárgyalást, de a pótmagánvád benyújtása után az eljárás megrekedt, jelenleg nincs is kitűzve újabb tárgyalási nap.
Mindössze annyi történt, hogy a baleset idején a juhásznál lévő, az autója tetejéről leesett és
rejtélyes módon sértetlenül maradt alumíniumlétrát
bevitették a bűnjelraktárba.




Magyar György, a tragikus körülmények között elhunyt juhász családjának ügyvédje azután nyújtott be pótmagánvádat, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, az ügyészség pedig nem fogadta el az eljárás megszüntetése elleni panaszát.
A juhászt, aki az Együtt–PM alcsútdobozi polgármesterjelöltje is volt, és sokszor felszólalt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester állami földekhez jutásával szemben, az önkormányzati választás előtti éjszakán, 2014. október 11-én ütötte el Mercedesével M. Ferenc, az akkor 84 éves osztrák-magyar állampolgár. Váradi a kórházba szállítás után halt meg.
A baleset a juhász göböljárási háza közelében, az Alcsútdoboz és Etyek közötti úton történt. Mivel lecsúszott a gumipókkal a Dae­woo tetejére kötött létra, Váradi megállt a kocsival. Ezt tette a mögötte haladó Opel is. Mindkét autó világított. Valószínűleg ez vakíthatta el az idős férfit, aki fiatal korában pilóta volt. M. Ferenc 68 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, és
nem lassított akkor sem, amikor a két autó mellé ért.




Az ütközés után a juhászt a baleset helyszínétől 26 méterre találták meg, óriási erőhatás érte. A pótmagánvádban az idős férfit a baleset okozójaként feltüntető Magyar György már a nyomozás idején felhívta a figyelmet arra, hogy a létra rejtélyes módon nem sérült meg, noha az eddigi ismeretek szerint az a juhász kezében lehetett.
Váradi András
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság
M. Ferenc a legutóbbi bicskei tárgyaláson azt mondta, sajnálja a történteket, de nem érzi magát bűnösnek. És nem volt hajlandó vallomást tenni. Itt derült ki, hogy hajlott kora ellenére továbbra is autót vezet, és az elmúlt években két alkalommal is szabálysértési eljárást indítottak ellene. Egyszer gyorshajtás, egy másik alkalommal pedig a záróvonal átlépése miatt. Mindkét szabálysértést Alcsútdoboz és Felcsút között követte el.
Magyar György azért indítványozta a bizonyítási kísérletet a helyszínen, mert
ezt a rendőrség a nyomozás során elmulasztotta.
Az ügyvéd szerint itt kellene megjelennie a közlekedési és az orvos szakértőknek, illetve a tanúknak is, csak utána lehetne tisztábban látni.


HIRDETÉS
A bíróság a jelek szerint befogadta a létra megvizsgálására vonatkozó indítványt, ezért vitették be Göböljárásról a bűnjelraktárba. – Ha a vállán volt a létra, amikor elsodorta az autó, miért nem látunk rajta sérülésnyomokat? – tette fel az ügyvéd a kérdést, és hozzáfűzte, arra, hogy mi történt a létrával, mindenképpen választ kell adni.

Izgatott telefonhívás
A baleset után terjedt el a hír, hogy valaki követte Váradi Andrást, egy ízben pedig egy autós megpróbálta leszorítani az útról. A 168 Óra munkatársa nemrég beszélt Váradiék környéken lakó barátjával, aki azt mondta: a juhász a halála napján izgatottan hívta azzal, hogy olyan dolgokat talált, amelyekkel a kormányt is meg tudná buktatni. Egy másik ismerősének pedig állítólag szó szerint ezt mondta: „Ha elmondanám, amiket megtudtam, halott ember lennék." A baleset aznap este, október 11-én történt.

Már csak a birka nyáj maradt aki beveszi ezt a maszlagot %%%%!!!!!!
Na én bégetek !!!!!

Az egy napja bíró Patyi egyből tanácselnök és a választási ügyeket kapja




Mit vagytok úgy oda a tudást a kisfiam apja faszából szivta !!!!

szerző:
Gergely Zsófia
Patyi András eddig az NVB elnökeként döntött a választási ügyekről, amit még a Kúria elé lehetett vinni, mostantól a Kúriának azt a tanácsát vezeti tanácselnökként, amelyik a népszavazási kérdésekben és más választási ügyekben bíráskodik - derül ki a Kúria új ügyelosztási rendjéből. Kifejezetten az NVB döntéseit viszont nem az általa vezetett tanács bírálja majd el, olyankor más vezeti a tanácsot. Áder János kedden nevezte ki bíróvá Patyit, amit külön törvénnyel tettek lehetővé.

Ahogy megírtuk, szeptember 4-vel Áder János köztársasági elnök szeptember 4-ével pályázat nélkül bíróvá nevezte ki Patyi Andrást, aki a Nemzeti Választási Bizottság elnöki posztjáról tért vissza a bíróságok világába. Hogy ezt megtehesse, még egy kifejezetten rászabott - ezért a médiában lex Patyi-nak elkeresztelt - törvényt is átnyomtak.
Egy nappal később befutott a Kúria sajtóosztályáról egy tájékoztató arról, hogy változik az ügyelosztási rendjük "a szeptember 4. napjával bírói kinevezésre és tanácselnöki beosztásra tekintettel", méghozzá a Kúria önkormányzati és népszavazási ügyekben eljáró tanácsának összetétele módosult.
Az új ügyelosztási rendből pedig kiderül, hogy Patyi bíróként rögtön tanácselnökként kezdi meg bírói pályafutását, méghozzá annak a tanácsnak az elnöke lesz, amely a választási és népszavazási határozatait érintő ügyekben jár el.
Megkapta a választási ügyeket, kivéve az NVB határozatainak elbírálását
Ahogy írják, ez a tanács "a törvény szerinti ügykörén túl a népszavazásra feltett kérdés hitelesítésével kapcsolatos ügyek és választási ügyekben, valamint önkormányzati és hatósági tevékenységgel összefüggő felülvizsgálati ügyekben illetékes.
De a Kúria közleménye szerint az ügyelosztásnál biztosítják a kizárási szabályok érvényesülését. Patyi András így az NVB-s döntések felülvizsgálatában nem fog részt venni, hiszen még pár hete is a testületet vezette, a többi választási ügy elbírálása tartozik hozzá tanácselnökként. Ha az NVB határozatait érintő választási és népszavazási ügy érkezik a Kúriára, akkor a Patyi mellett a beosztásban "mb" megjelöléssel, vagyis megbízott tanácselnökként szereplő Balogh Zsolt Péter jár el tanácselnökként.
Tanácselnöki poszthoz eddig szakmai tapasztalat kellett
Ettől még pikáns a tanácselnöki kinevezés, hiszen korábban több olyan eset is volt, amikor a finoman szólva is a kormányoldali delegáltak túlsúlyával evickélő NVB-s döntéseit a Kúria elé vitték, és itt tették azokat a jogszerűség szempontjából helyre. Például a Kúria engedte át a kopasz-botrányban az MSZP-s Nyakó Istán kérdéseit, ahogy az országgyűlési választás előtt-után is ide fordultak az NVB határozataival elégedetlenek.
Főleg, mert tanácselnöknek azokat a bírókat szokták általában kinevezni, akik már letettek valamit az asztalra, például kollégiumvezetői vagy más poszton bizonyítottak - mondta névtelenséget kérve egy bíró a hvg.hu-nak. Szerinte mindenképpen rangot jelent a bírósági hierarchián belül, ami komoly szakmai tapasztalatot feltételez.
Patyi állítólag ezzel az Orbán-kormány által tervezett, új közigazgatási bíróságok élére igyekszik: hétfőn írtuk meg, hogy végleg búcsút intett az NVB-nek, miután az elnökségről még augusztusban lemondott, de már júliusban távozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori posztjáról.
Patyi András
© MTI / Mohai Balázs
Titoktartásra kötelezték a Honvédkórház dolgozóit 
2018. szeptember 4. sztarklikk.hu 
   
Hétfő délután 6 órakor egy húszas éveiben járó agysérült lányt szállított be a mentő a Honvédkórház sürgősségi osztályára, epilepsziás rohammal. A lánnyal volt 62 éves édesanyja is. 
Titoktartásra kötelezték a Honvédkórház dolgozóit

A korházba érkezést követően a fiatal hölgyet hordágyon betolták a sürgőségi osztályra, majd ahogy ilyenkor lenni szokott, a mentősök rohantak tovább. Az osztályon már ekkor teltház volt, ami az idő előrehaladtával csak egyre rosszabb lett. 

A fiatal lány és az édesanyja türelmesen várakoztak, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis röpke 3 óra elteltével megérkezett a triage-os nővér, aki egy függöny mögé betolta a beteget, hogy elvégezze a labor-, és EKG-diagnosztikát. 

Mivel az ilyen típusú vizsgálathoz értelemszerűen félmeztelenre kell vetkőzni, a lány is levetette a pólóját. Az első döbbenet ekkor következett. 

A vizsgálatot végző nővér - aki jelen esetben férfi volt -, elkezdte mustrálni a beteg mellét, majd megkérdezte, hogy eredetiek-e vagy szilikon. 

Az agysérült beteg, aki epilepsziás roham miatt került a kórházba, azt sem tudta, hogyan kell ilyenkor reagálni. Hirtelen fel sem fogta, miért tesznek fel neki ilyen kérdéseket. A dolog akkor kezdett gyanússá lenni, amikor a férfi arról kezdte el faggatni, hogy él-e nemi életet. A lány, miután minden kérdésre válaszolt, és a férfi biztosította arról, hogy gyönyörűek a mellei, azt az ígéretet kapta, hogy előre fogják venni a várakozók listáján. 

A beteget ekkor újra kitolták a folyosóra, és folytatódott a várakozás... 

Az édesanya először öt óra elteltével kezdett el türelmetlen lenni. Odament ahhoz a nővérhez, aki a betegfelvételt intézi, és közölte, hogy el szeretnének menni. Szeretné elkérni a lánya leleteit. 

A nővér arra kérte, hogy várjanak még egy kicsit, nemsokára biztosan sorra kerülnek. És újabb hosszú órák következtek... 

Hajnal egykor szakadt el a cérna. Az édesanya erélyesebb hangnemre váltva kérte ki magának, hogy így bánjanak velük. Az egyik nővérrel közölte, hogy azonnal elhagyják a kórházat, és felszólította, hogy adják oda a lánya összes papírját. 

És most jön a lényeg: 

A vitában a nővér teljesen megtörve elnézést kért az édesanyától, és elmondta, hogy minden igyekezetük ellenére képtelenek ellátni a betegeket. Az egész éjszaka összesen két orvos volt az osztályon, ebből az egyik egy Szent János Kórházból aznapra átvezényelt aneszteziológus, akinek semmilyen helyismerete nem volt. A nővér hozzátette, hogy múlt héten még rosszabb volt a helyzet, ugyanis akkor egy huszonéves szemészt osztottak be ügyeletbe, "akinek életében soha nem volt a kezében még fonendoszkóp". 

A nővér bevallása szerint azonban teljesen tehetetlenek, mivel titoktartási szerződést írattattak velük alá, és megfenyegették őket, ha valaki a nyilvánosság előtt panaszkodni mer, azt azonnal kirúgják. 

Erre reagálva az édesanya rámutatott a falon lévő táblára, amely még mindig a múlt héten elbocsátott Zacher Gábort jelölte meg osztályvezető főorvosként, és hozzátette, hogy neki legalább volt annyi vér a pucájában, hogy vállalta a kockázatot: nem asszisztál ehhez tovább. 

A nővér erre azt mondta, hogy reggel ő sem csak a műszakot fogja leadni, hanem a felmondólevelét is. 

Ezt követően az édesanya és a lánya hét óra várakozás után -orvosi vizsgálat nélkül -, elhagyták a kórházat. 

Szerző: Kátai B. Zsolt 


Parkolási blokk

Sziasztok nem vagyok egy aktív Fb-s, de ezt úgy gondolom meg kell osztanom a nagyközönséggel.A mai nap történt a blokkon szereplő helyen.Nagyvonalakban a szitu a következő, beparkoltunk megvoltak a "vizsgálatok"eltöltöttünk röpke 3 óra 1 percet és ezt kaptuk kifelé a jövet.Rákérdeztem a Bizt.őrtől mégis mi ez (majd kiestem a kocsiból),mivel eddig óránként 400 kemény magyar forintért parkoltunk a kórház területén.A válasz : -Elsejétől változtak az árak és majd lentebb látjátok hogy még szorzó is szerepel a "matek leckében". 
Szóval:-1óra=400ft 
2óra=800ft 
3óra=1200ft 
4óra=1600ft 
A képlet amivel kiszámolható a 4000ft ,az órák összegeit adjuk egymáshoz és azért az egy percért a negyedik órát is beleszámolja a gép.Ja kaptam ezt a blokkot de amit bejövetelkor adott a gép hogy mikortól is keztem a bentlétet nem kapod vissza ,vagy legalább egy hasonló sz@rt meddig tartott,mondom a Bizt.őrnek hohy annyit ütök a pénztárgépbe amennyit csak akarok.Erre besértődik hogy meggyanúsítom,f@sz@.Építettek egy parkolóházat ami félig van kész és nagy táblákkal kirakva az uniós pénz amiből létrejött,amit most a *PARASZTON*visszaszednek.Nem szórakozni vagy a seggemet rázni megyek oda és úgy gondolom hogy luxusnak sem nevezhető az hogy bent parkolsz,de ez GUSZTUSTALAN .Pénzéhes sz@rházi banda! 
Zoltán Varga - Facebook 
Szeptember 4. 




NEMCSAK A HONVÉDKÓRHÁZAT FENYEGETI AZ ORVOSHIÁNY: SORRA HAGYJÁK EL A PÁLYÁT A SZAKEMBEREK


Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az RTL Klub Híradójának nyilatkozva elmondta: maga is dolgozik a sürgősségin, így személyes tapasztalatai alapján is tudja, annyira túlterheltek az orvosok, hogy sokan el is hagyják a pályát.


A szakember szerint sürgősen megoldást kell találni, mert a jelenlegi terhelést ép ésszel és fizikummal sokáig nem lehet bírni.












https://everydaytips24.com/36/biostenixse-med2/gps/

Lejárt a hallókészülékek kora!
Egy magyar professzor korszakalkotó kúrájatermészetes módon adja vissza a hallást 28 nap alatt




Lehetséges, hogy az új hallásregeneráló módszer tönkre teszi a hallókészülékek piacát? A laringológia kiemelkedő szakértői szerint ez teljesen bizonyos. A magyar tudós által kidolgozott természetes makromolekuláris formula elhozta a régóta vágyott áttörést a hallásproblémák kezelésében.

már több mint 14 ezer emberen segítette, akik 28 nap alatt regenerálták a hallósejtjeiket. A hallásuk olyan lett, mint 20-25 éves korukban. A súlyosan hallássérültek esetében is. Hogyan lehetséges ez?




Hajdu Richárd professzor (a molekuláris biológia specialistája) elhatározta, hogy végleg megszabadítja az édesanyját a halláskárosodástól. ez volt a korszakalkotó laringológiai felfedezés kezdete. A professzor 11 hónapos munkája során kidolgozott egy természetes, biztonságos és egyszerűen használható formulát a hallás erősítésére.
Az orvosi szaklapok már korábban "korszakos jelentőségű felfedezésként" definiálták a magyar professzor művét, ami később Nobel-jelölést kapott. A formulájának köszönhetően még a súlyosan nagyothallók is regenerálhatják a sérült hallósejtjeiket, valamint visszanyerhetik hallóképességüket. Egyúttal félretehetik a hallókészülékeiket.

"A hallókészülék ablakon kidobott pénz!" Mégis, mért gondolják így?

Ezeket a szavakat több, mint 14 ezer elégedett felhasználó erősíti meg, akik a makromolekuláris formula segítségével visszanyerték a hallásukat, és elhagyhatták a hallókészülékeiket. Ezért döntöttünk úgy, hogy górcső alá vesszük ezt a készüléket. Megvizsgáltuk az előnyeit és a hátrányait, valamint összehasonlítjuk a hallókészülékekkel. Az eredmény a köbvetkező:



    • A hallókészülék drága

    Egy átlagos hallókészülék ára 100 és 800 ezer forint között van. Ebben nincs benne az elem ára, ami évente nagyjából 26 ezer forint! Még ha telik is rá, nem könnyű ennyi pénzt kiadni, főleg hogy a készüléknek számos hibája van.
    • Szégyenkezés és kellemetlen érzés

    A hallókészülékek használói szenvednek, mert fogyatékosként kezelik őket. Ez egyszerűen kényelmetlen és szégyenletes, amikor az utcán megjegyzik: "Mi áll ki a füléből?"
    • Zavaró hangot ad

    A hallókészülékek használóit a borzasztó hangminőség is fárasztja. A készülék által kibocsátott zaj stresszt és zavartságot okoz.
    • Fertőzést okoz, ami tovább rontja a hallást

    A hallókészülékben gombák tenyészhetnek, amik fertőzést okoznak. Ez később tovább rontja a hallás minőségét.
    • Csak használat közben javítja ahallást

    A hallókészülék nem érintkezhet vízzel, például zuhanyzás közben. Éjszaka szintén ki kell venni. Ezáltal nem képes végleg visszaadni a hallást.
Pontosan ezért hoz valódi áttörés Hajdu prof. makromolekuláris kúrája a halláskárosodás elleni küzdelemben.
A hallókészülék mesterséges hang kibocsátásával működik, ami a a használata végén megszűnik. Ezzel szemben Hajdu prof. kezelése Újjáéleszti a hallósejteket, hallókészülék nélkül. Az összetevői regenerálnak, mindennapos használat mellett visszaadják a természetes hallást, még súlyos halláskárosodás esetén is.
Nyerd vissza a 100%-os hallásképességet
A kúra Biostenix Sensi Oil New néven kapható elővételben. Maga a formula olajos állagú, és könnyedén a fülbe juttatható egy pipetta segítségével. A használata teljesen biztonságos., amit számos vizsgálattal is megerősítettek, többek között egy stuttgarti kutatóintézetben. Ezek a vizsgálatok többek között azt is kimutatták, hogy a kúra hatékonysága eléri a 98%-ot. Ennek köszönhetően a 38-93 közötti korosztály alig 28 nap alatt látványos eredményt ért el a halláskárosodás kezelésében. Függetlenül az életkortól, a probléma okozójától és annak hosszától.
Ezen személyek hallójárata a formula alkalmazása után azonnal kitisztult. Ezáltal a hallásuk 50%-kal javult és nagyobb tartományban hallották a hangokat. A kúra következő napjaiban megnövekedett az emberi beszédhangokra való érzékenységük, még zajos tömegben is. ezután elmúlt a gyötrő fejfájásuk és a fülzúgások, amit a hallójárat szennyeződései okoztak.
Csökkent a középfül megterhelése 80%-kal, ami ezáltal 3-szor több energiához jutott. De ez még közel sem minden. A tesztek önkéntes résztvevői 28 nappal később elismerték, hogy a hallásuk sokkal élesebb lett. Ma már olyan tökéletes, mint 20-25 éves korukban!
A kúra dokumentált eredményei magukért beszélnek:
50%-kal jobb hallás távolból
hallásregeneráció - tökéletes beszédértés
15-ször jobb hallás suttogás és alacsony hangtartomány esetén
éles hallás mint 20-25 éves korban
1. hét
2. hét
3. hét
4. hét
1. hét - 50%-kal jobb hallásélmény, jobb hallás távolból
2. hét - az elhalt és sérült hallósejtek regenerációja, tökéletes hallásértés
3. hét - 15-ször jobb hallás mély hangok esetén, a fülzúgás megszűnése
4. hét - a hallóközpont tehermentesítése az agyban, hallás, mint 20-25 éves korban
Mészáros József (72 éves) Sátoraljaújhelyről egyike volt az elsőknek Magyarországon, aki kipróbálhatta a Biostenix Sensi Oil New-t

"A hallásproblémák már régóta gyötörtek, 40 fölött kezdődtek. Azt hittem, hogy ez normális dolog, öregszem, szóval rosszabbul hallok. De néhány évvel később felfogtam végre, hogy mi is történik velem. Szégyenkeztem miatta: Micsoda? Tessék? Kérem? még egy hallókészüléket is beszereztem. Egy kisebb vagyonba, több mint két havi nyugdíjamba került, de rászántam! Nem akartam műtétet. Mert hogy nézne ki, ha szikével turkálnának a fülemben?! Szerencsére még időben tudomást szereztem a Biostenix Sensi Oil New készítményről. ma már tudom, hogy a kúra nélkül életem legnagyobb hibáját követtem volna el Süket voltam mint az ágyú, de 4 hét múlva még a leghalkabb suttogást is meghallottam! Gond nélkül nézhetek tévét, hallgathatok rádiót, beszélgethetek az ismerősökkel telefonon. Végre jól hallom az embereket az utcán, a buszon és a boltban. Hatalmas öröm újra érteni és hallani a világot ami körbevesz. Köszönöm."
Miért kéne egy vagyont költeni hallókészülékre, ha természetesen és olcsónis visszanyerhető a hallás?
A Biostenix Sensi Oil Newhatékonyságát egy stuttgarti kutatóintézet szerint sem lehet kéltségbe vonni. Hajdu prof. folyamatosan gyűjti be az elismeréseket különböző tudományos köröktől, ezek egyike a Nobel nevezés.
A jóhír az, hogy a Biostenix Sensi Oil New a kedvezményklubban való részételért ártámogatással kapható, 13000 Ft-kal olcsóbban. A pénzügyi támogatás mindenkit megillet, aki elmúlt 1938 éves.A különleges ajánlat pénteken 7.09.2018-ig érvényes. Az erdeti kúra csak a jelen oldalon keresztül szerezhető be.
A speciális ajánlat határideje pénteken 7.09.2018


28 nappal később még a suttogást is meghallod, ezt független tudományos tesztek is bizonyítják



Üdvözlöm,
Hajdu Richárd vagyok, a molekuláris biológia a tudományos szakterületem. Ezen az oldalon szeretném bemutatni az életemben elért egyik legnagyobb eredményemet, amiért éppen Nobel-jelölést kaptam. Kidolgoztam egy módszert, amellyel bárki természetes és egyszerű módon nyerheti vissza a hallását, mindössze 28 nap alatt.

Ezért, ha szeretnél hallókészülék NÉLKÜL:

  • hallani mindent, amit mások mondanak NEKED - még ha halkan és artikulálatlanul beszélnek is
  • jól érteni minden szót messziről és zajban is
  • gond nélkül hallani a híreket a rádióban és a tévéprogramokat
  • újra élvezni a madarak énekét és a fák susogását
  • és ezáltal visszanyerni az életkedvedet!
...valamint mindezt veszélyes operáció és drága hallókészülékek nélkül elérni, ami akár több százezer forint megtakarítást jelent: feltétlenül olvasd el, amit meg akarok osztani veled.
Lényegtelen, hogy hány éves vagy, és mióta gyötör a hallásprobléma. Mindegy, hogy a halláskárosodásod enyhe vagy komoly. De még az sem fontos, ha az orvos szerint teljes hallásvesztésre vagy ítélve... Tudnod kell, hogy 28 nap alatt 100%-os hallásnak örvendhetsz. Készülék nélkül!

Ezért lehet az én módszerem tökéletes alternatívája a hallókészülékeknek:

  • megszabadulsz a zúgástól és a készülék okozta zajtól
  • elfelejtheted a szégyenkezést és a kényelmetlenséget, amit a fülből kiálló készülék okoz
  • védve leszel a fertőzésektől, amiket a készülék hordása okoz
  • mindent és mindenkit hallani fogsz egész idő alatt!
  • megspórolsz ezer forintot, ahelyett, hogy egy hatástalan készülékre, és a folyamatosan lemerülő elemek cseréjére költenéd.

Kidolgoztam egy tudományos eljárást, ami életre kelti az elpusztult hallósejtjeidet

Ennek köszönhetően nem lesz többé szükséged hallókészülékre, még ha a teljes hallásvesztés is fenyeget... Elfelejtheted az összes problémádat, amit a gyenge hallásod okoz. Nem kell többé hangosabbra venned a tévét, folyton kérni, hogy ismételjék amit mondanak neked, vagy tettetned, hogy a hallod a beszélgetést. Végre jól kiveheted a szavakat még zajban is, vagy telefonon keresztül.
Probléma nélkül megérted a szeretteid szavait a családi asztalnál, az embereket az utcán, az eladót a boltban. Élvezni fogod a műsorokat a tévében és a rádióadásokat. És mindezt annak köszönhetően, hogy sikerült megalkotnom egy formulát, ami képes regenerálni a hallósejteket, és visszaállítani azok teljes működését. Hogyan értem el mindezt?

Az édesanyámat akartam megmenteni a teljes hallásvesztéstől

A legújabb felmérések szerint Magyarországon minden harmadik, 36 és 95 év közötti személy valamilyen hallásproblémától szenved. Közülük sokan nincsenek ennek tudatában - azt hiszik, hogy mások beszélnek halkan, vagy a zaj miatt nem értik amit mondanak nekik. Mégis, 10-bél 4-en gyakorlatilag nem hallanak, de ezt még a hozzátartozóik előtt is leplezik. Kezdetben csak odafordította a fülét és kérte, hogy ismételjem el amit mondtam. Később ez egyre rosszabb lett.
Egy családi találkozó alkalmával csak ült, mosolygott és bólogatott. Semmit sem értett, amit mondtak neki. Idővel egyre lehangoltabbá vált, de nem ismerte el a problémáját, még a családja körében és önmaga előtt sem! Nem könnyen mondom ezt, de az volt az érzésem, hogy egyre inkább "elbutul" emiatt...

Az életére is veszélyt jelentett!

Gyakran nem értettük meg egymást. Kiabálva kellett beszélnem hozzá, és többször rákérdeztem, hogy tényleg megértette-e amit mondok. Hogy emlékszik-e arra, amit az orvos mondott, vagy hogy hány tablettát kell pontosan szednie a vérnyomására. Az volt az érzésem, hogy már nem is ugyan az a vidám, életteli személy, aki volt. A halláskárosodás rengeteg gondot okozott neki. Nem egyszer becsapták a boltban, többet fizetett, mert rosszul hallotta az árat.
A legrosszabb mégis az volt, hogy a rossz hallása az életét is veszélyeztette. Soha sem felejtem el, amikor autóval mentem érte, hogy elvigyem a reumatológiára. Édesanyámnak csak az utca túloldalára kellett átjönnie, és... nem sokon múlt, hogy nem került egy autó alá! Meg volt győződve róla, hogy senki sem jön, egyszerűen nem hallotta a közeledő autó hangját. A sofőr az utolsó pillanatban tudott megállni...
Anyukám nem akart hallókészüléket hordani. Azt mondta, hogy ő nem rokkant, hogy ilyen szörnyűséget hordjon a fülében. Szégyellte. Én sem akartam, hogy anyukám ilyen készüléket hordjon, mivel számos esetet ismerek, amikor fülgyulladást okozott. Az ilyen fertőzések a fülben pedig tovább mélyítik a hallásproblémát. Ezen kívül számos más káros hatása is lehet, irritálnak, zúgnak, csipognak, ami megnehezíti az életet.

Hogy találtam fel a "siketség ellenszerét"?

Segítenem kellett az édesanyámnak visszanyerni a hallását, és azzal együtt a biztonságát és életörömét. Szerettem volna, ha a gyermekeimnek egy csodálatos nagymamája van, amilyen nekem is volt. Ekkor gondoltam magamban: hiszen én kutató tudós vagyok! Számos vegyület felfedezésében vettem részt, amelyek számos betegséget legyőztek már. Miért nincs valamilyen szer a hallásproblémákra? Ekkor kezdtem el a kutatásomat a témában...
11 hónapon keresztül intenzív laboratóriumi vizsgálatokat végeztem. Édesanyámon leteszteltem számos aktív hatóanyag együttes alkalmazását. Itt szeretném megjegyezni, hogy mindegyik 100%-ban természetes és biztonságos volt az egészségre. A tudományos ismeretek és egy kis szerencse gyorsan gyümölcsöt hozott, sikerült kidolgoznom egy makromolekuláris formulát. Azonnal jelentettem, hogy szélesebb körű tesztelésre van szükségem. A 98%-os hatékonyságát a legtöbb tudományos intézet megerősítette Európában és az USA-ban! Már a tesztek során több ezer résztvevő hallását sikerült visszaadnom vele.
Az édesanyám már az 1. héten, amint elkezdte használni a készítményt, 2-szer jobban hallott tőle. Boldog volt, amiért elmúlt a kínzó fülzúgása is. És ez még csak a kezdet volt. A következő hetekben elkezdett egyre jobban hallani, mindent, amit mondtunk neki. Még a zajos boltban is , és a családi ebéd közben. Mindannyian nagyon büszkék voltunk rá, főleg hogy már nem kellett felhangosítanunk a tévét.
"Miért kiabáltok még mindig?" - kérdezte. Mi már hozzá voltunk szokva, hogy mindig hangosan beszélünk! Alig 3 hét elég volt ahhoz, hogy az édesanyám boldognak érezze magát, és vidáman mondja: "Fiam, visszatért a hallásom, teljesen, mintha megfiatalodtam volna! Feltaláltad a nagyothallás ellenszerét! Rengeteg emberen segíthetnél ezzel! Nagyon szépen köszönöm."

Édesanyám újra jól hallott, és a hallásával visszatért az életkedve és az energiája is.

Mostanáig a korral járó halláskárosodás szinte elkerülhetetlen volt. Most, a makromolekuláris formulámnak köszönhetően egyszerűen leküzdhető, és az elvesztett hallás visszanyerhető.

Engedd meg, hogy röviden elmagyarázzam, miért romlik a hallás. Ez a folyamat nagyon bonyolult, de megpróbálom hétköznapi nyelven elmondani, hogy bárki megértse.
A fülbe jutó különböző erősségű hangok más mértékben hatnak a hallószervünkre - ezt nevezzük "decibelnek"

Minden decibel kalapácsként működik, ami pusztítja a hallósejteket

Amikor a decibelek a hallósejtekre hatnak, egyúttal károsítják is azokat. Ennek a következménye az, hogy a hallójáratban sérülések jönnek létre, ezért hallunk zúgást és morajlást. Rosszabb a helyzet, ha 45 vagy még több decibel jut a fülbe. Ilyenkor olyan nagy ütést mérnek a hallósejtekre, hogy el is pusztítják azokat. Sajnos a hallósejtek nem képesek regenerálódni. Ez azt jelenti, hogy (ellentétben az emberi test más sejtjeivel) nem kelnek újra életre. Ezért gyengül a hallás, akár napról napra.
És ebben nincs semmi meglepő, az évek során romlik a hallásunk, főleg, hogy már 45 decibel is elég, hogy maradandóan sérüljön. Összehasonlítás végett: egy normális beszélgetés 50 decibel erősségű! A zuhany 60, a motor hangja 70 decibel. Az utca zaja akár 100-120 is lehet! És természetesen nem fogsz bezárkózni a lakásodba, lemondani a zuhanyzásról vagy a beszélgetésről csak azért, hogy védd a hallásod. Ez elég abszurd lenne
Számomra egy radikális működésű formula megalkotása volt a legnagyobb kihívás: átjárhatóvá tenni a hallójáratot, életre kelteni az elpusztult hallósejteket és megvédeni azokat a további sérülésektől. Megcsináltam! Megalkottam egy erős sejtregeneráló makromolekuláris formulát. A Biostenix Sensi Oil New nevet adtam neki.

Miért kiáltották ki a makromolekuláris formulámat "a nagyothallás csodás ellenszerének"?

TÖBB MINT 98%-OS HATÉKONYSÁGÚ A HALLÓSEJTEK REGENERÁCIÓJÁBAN


ELŐTTE

Az elpusztult hallósejtek képtelenek többé megfelelő mértékben felfogni a hangot

UTÁNA

Hallósejtek regenerációja - 100%-os hallóképesség



Mostanáig úgy tűnhetett, hogy ez csodával határos. Ez azonban tény, amit édesanyám esetén kívül további 14 ezer személy is megerősít, akik már visszanyerték a hallásukat a módszeremmel. Ráadásul a makromolekuláris formula hatékonyságát minden kétséget kizáróan elismerte egy stuttgarti székhelyű német kutatóintézet is. Ez a felfedezés korszakalkotó jelentőségű az egész világon, ami az egész fül-orr gégész (laringológus) társadalom elismerését kivívta.

100%-BAN BIZTONSÁGOS ÉS GYEREKJÁTÉK A HASZNÁLATA

A természetes összetevők csodákra képesek - elég tudományosan kidolgozott ideális kompozíciót összeállítanunk! Ez volt a jelszó, ami végigkísért a formula megalkotásához vezető munkám során. A kúra kizárólag természetes, biztonságos és szuper-hatékony összetevőket tartalmaz. Ezeket az összetevőket olaj formában használtam fel, hogy a kúra otthon is gond nélkül elvégezhető legyen. Elég néhány cseppet a fülbe juttatnunk, hogy napról napra egyre jobb legyen a hallásunk, és újra teljes az életünk!

Akik már hozzászoktak, hogy nagyobb hangerővel kell beszélniük a társaságodban, most biztosan büszkék lesznek rád. Még a leghalkabb suttogásukat is hallani fogod, akár zajos helyen is!





100%-OS HALLÁS




GARANTÁLTAN ÉRTHETŐ A SUTTOGÁS




A SZAVAK HALLÁSA ZAJBAN ÉS TÁVOLRÓL IS





VÉDELEM A KÉSŐBBI HALLÁSKÁROSODÁS ELLEN



KÖNNYŰ HASZNÁLAT
TÖBB SZÁZEZER FORINT MEGTAKARÍTÁS

Hogyan hagyhatnád ki ezt a lehetőséget a tökéletes hallás visszanyerésére?

Továbbra is szenvedhetsz a hallásproblémáktól. Továbbra is használhatod az irritáló és hatástalan hallókészülékeket.... De minek, ha a garantálja a hallás gyors, egyszerű, nem költséges és természetes visszanyerését? Elég egy 28 napos kúra, hogy Te is csatlakozz a Biostenix Sensi Oil New 14 ezer elégedett felhasználójához, akik hallása ismét 100%-os.

Semmit sem kockáztatsz!

A Biostenix Sensi Oil New használata visszaadja a tökéletes hallásodat, 28 nap alatt. Ráadásul semmit sem kockáztatsz! Mivel egy világsiker kapujában álló formuláról van szó a legrangosabb háromszoros elégedettségi garanciát kapta meg: eredetiségit, minőségit és elégedettségit.

Háromszoros elégedettségi garancia

1. Eredetiségi garancia – a Biostenix Sensi Oil New makromolekuláris kúra formulájába a legerősebb hallásregeneráló hatóanyagok kerültek. A hallósejtek regenerációjában elért eredményeit klinikai tesztek bizonyítják. Ez az egyetlen ilyen innovatív formula. Ezáltal biztos lehetsz abban, hogy az eredeti termék jut el hozzád, ami kizárólag ezen az oldalon keresztül érhető el.
2. Minőséggarancia – a makromolekuláris formula létrehozásakor alkalmazott fejlett technológiának köszönhetően a Biostenix Sensi Oil New megfelel a legszigorúbb minőségi normáknak. Az egészséged érdekében a termék aktív összetevőit úgy lettek kiválasztva, hogy a kúra teljesen biztonságos legyen. Mindez azért, hogy a hatása 100%-ban megfeleljenek elvárásodnak.
3. Elégedettségi garancia – számos laboratóriumi és fogyasztói teszt erősíti meg a Biostenix Sensi Oil New hatását. Ezen eredmények alapján a készítmény fantasztikus véleményt vívott ki magának a specialisták körében is, az egész világon, akik már ajánlják a pácienseiknek is. Meg vannak győződve arról, hogy 3. 28 nap alatt visszanyered vala a kiváló hallásod , és mindent hallani fogsz magad körül. Még azt is, amit halkan vagy artikulálatlanul mondanak.

Nyerd vissza a hallásodat 28 nap alatt a Biostenix Sensi Oil New segítségével gyorsan, könnyen és gazdaságosan

Az USA és Japán nagy gyógyszeripari vállalatai szó szerint egymást tapossák a makromolekuláris formula jogainak megszerzéséért. Ha egyszer eladom a jogokat, a kúra az egész világon elérhető lesz, de minden bizonnyal nagyon drágán.
Mielőtt erre sor kerülne, elhatároztam, hogy előbb Magyarországon teszem elérhetővé a kedvezményklub keretében, ártámogatással 39%-kal olcsóbban.Mindez annak érdekében, hogy minél több ember nyerhesse vissza a hallását itthon.
Ezért javaslom Neked is, hogy most élj az alkalommal! A kedvezményklubban a megrendelés nagyon egyszerű. Egyáltalán nem kell interneten keresztül pénzt küldened, nem kell a bankkártyádat használnod, hogy megkapd a Biostenix Sensi Oil New-t. Elég 2 percet szánnod a megrendelőlap kitöltésére, és már néhány nap után megkapod a küldeményt, aminek az árát elég a kézbesítőnek kifizetned.
Köszönöm az időt, amit az üzenetem elolvasására szántál. Sok boldogságot és sikert kívánok az életedben, amelyben ismét kiváló és megbízható hallásnak örvendhetsz... és már 28 nap múlva szabadon beszélgethetsz és érthetsz mindent magad körül!
Hajdu Richárd prof.

Kapd meg Biostenix Sensi Oil New a kedvezményklubban való részvételért 13000 Ft-kal olcsóbban
Az aktuális ajánlatból elérhető darabszám:0 2 0
33500 Ft 20500 Ft
Rendeld meg ma és spórolj 13000 Ft, ingyenes kiszállítást kapsz és elégedettségi garanciát. A 200 megrendeléses limit után az akció véget ér.

Megrendelőlap

IGEN! Ki akarom próbálni a Biostenix Sensi Oil New-t a kedvezményklub keretében. Ez azt jelenti, hogy a választásom teljesen biztonságos, mivel a készítmény hármas elégedettségi garanciát tartalmaz. A terméket a posta vagy futár díjmentesen kézbesíti néhány napon belül.


*Utónév:
*Családi név:
*E-mail cím:
 
(szükséges a megrendelés kézbesítéséhez)
*Telefonszám:

(szükséges a megrendelés kézbesítéséhez)
*Utca, házszám:
*Település:
*Irányítószám:
*Ország:
 


Megjegyzés a kiszállító számára:
(kiszállítási részletek, a helyszín leírása stb.)
Fizetés módja:
 Jelöld be ezt a mezőt, amennyiben átvételkor szeretnél fizetni.
Ha nem jelölöd ki a mezőt, a következő lépésben kérjük, végezd el a fizetést.
Kattints ide a Biostenix Se





Németországnak nem szabad megszeretnie a bomba szeretetét

A nukleáris fegyvereket fejlesztő Németországról szóló jelenlegi vita ugyanolyan rossz, mint 1957-ben
By Tobias Fella | 2018/08/21
Wikimedia Commons / Szövetségi kormány az Egyesült ÁllamokbanWikimedia Commons / Szövetségi kormány az Egyesült ÁllamokbanAz 1953-ban Nevada-ban tesztelt "Atomic Annie" - hivatalosan az M65 atomi ágyúnak nevezték


Olvassa el ezt a cikket németül vagy oroszul .
A német háború utáni mitológiában a Szövetségi Köztársaság első Konrad Adenauer kancellárja a nyugati integrációval és a megalázó bizalommal Amerikában. Mégis, ha a lövés felbukkanna, nem akart volna bízni az amerikai nukleáris védelemben. Így az 1956 decemberében megrendezett kabinet ülésén felszólította a Bundeswehr-et, hogy nukleáris fegyverekkel felszerelje - vagy saját erőfeszítései révén, ideális esetben a franciákkal és az olaszokkal , ha szükséges, titokban, ha szándékosan elhagyják Amerikát a sötétben. Az 1954-es "párizsi megállapodások", ahol Németország beleegyezett abba, hogy nem gyárt atomfegyvereket, nem lenne nagy akadály, Jacques Chaban-Delmas francia védelmi miniszter kijelentette. Az atomfegyverek tilalma csak a német államterületre vonatkozik. Ezért miért nem közösen termelnék őket Franciaországban?
Az 1950-es években Adenauer és Franz Josef Strauss honvédelmi minisztere észlelt gyors változásokat a biztonsági környezetben. 1956 nyarán pletykák jelentek meg, hogy a britek azt tervezték, hogy katonai képességük nagy részét Németországból a Közel-Keletre tolják át. Azt is jelentették, hogy az Egyesült Államok hamarosan bejelentette, hogy 800 000 embert vágnak el erejéből, és így Európa könnyű célpontja a szovjet agressziónak. Miért nem használhatnánk atomfegyvereket a Vörös Hadsereg megállításához, nem pedig a közép-európai csatatéren amerikai vérrel? Szerint Radford admirális szerint, ez nemcsak kevésbé költséges, hanem sokkal inkább pótolja a hagyományos elrettentési képességek elvesztését. Ha ez nem lenne elegendő a németek számára, ott volt az 1957 októberi Sputnik-válság. Most az amerikai hazafelé az orosz nukleáris rakéták elérhetetlenné vált - Amerika sebezhetetlensége véget ért.
Vajon az amerikaiak megvédik-e Nyugat-Európát a nukleáris megsemmisítés árán? Vajon Washingtonban a döntéshozók mennyire értékelik Bonnot és Berlinet, mint New Yorkot vagy Bostonot? Hol lehet a védelem telepíteni - a belső-német határon, a Rajna folyópartján, Észak-Afrikában? Az Egyesült Államok nem próbál-e korlátozni egy nukleáris háborút Németországbahogy védje az amerikai talajt, megpróbálja megnyerni a Szovjetunió csökkentett nukleáris cserecserét a Szövetségi Köztársaság rovására, nem utolsósorban a nagy vér és kincs megmentése érdekében? Érthető módon Adenauer nem akart lemenni ezen az úton. A "Bonn-bomba" tehát a menekülés útja lenne. És a lehetőség ablaka ott volt. Végül is, Párizs megaláztatta Washington a Suez-csatorna válság idején, nem volt pénze, és - ebben a történelmi időszakban - nem birtokolta a bombát. Bár miért nem csatlakozik a régi, örökletes ellenséghez a Rajn másik oldalán?
Az ötlet soha nem vált valósággá. Az algériai háború és De Gaulle megindult az úton. Franciaország önálló nukleáris energiává vált. Németországot "kompenzálta" a "nukleáris megegyezésről szóló megállapodással", mostantól kezdve részt vesz az Észak-atlanti Szerződés Szervezet nukleáris tervezésében és használatuk esetén a "robbanófejszállításban". Strauss véleményét erről az emlékiratában rögzítik : "A kis bábot a katonai zenekar mellett a trombitájával szabadon futhatta, azt hinva, hogy ő a dob nagyja." A német külügyminisztérium azonban megkönnyebbülten sóhajtott, és katasztrofális politikai következményeket megakadályoztak.

2018: Vissza a jövőbe?

Most, majdnem hat évtizeddel később, a Brooking Constanze Stelzenmueller szerint Németország "az 1950-es évek óta" legsúlyosabb biztonsági dilemma előtt áll. Nyugaton Donald Trump ragaszkodik a "békéhez (csak) az erejével", a "páratlan amerikai hatalommal", beleértve a nukleáris képességek előfeltételét. Keleten Vladimir Putyin bejelentette a "forradalmi fegyverrendszert", amely képes mindenféle védekezésre és a nukleáris robbanófejek szállítására a világ bármely pontján. Németország pedig köztes.

Ma, mint akkor, a nyugati szolidaritás jelentős terhelés alatt van. Ezúttal a nukleáris Nagy-Britannia nemcsak a csapatait haza, hanem az Európai Uniót is elhagyja, míg Franciaország továbbra is a "Force de Frappe" -nak nevezi a nemzeti eszközt. És mindenek felett ismét megkérdőjelezhető a NATO 5. cikk szerinti garanciája. Azért, hogy ezt a hibát vádolják, ha a Trump-adminisztrációból kiáltó hangokat el kell hinni, először és legfontosabb: Németország , akinek azt mondják, túl kevés a védelemre, és alkalmanként közös okot tesz Moszkvával - a Nord Stream 2-ről és tovább. Emellett a fegyverzetellenőrzés és a (nukleáris) nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása (rendszerek) súlyos bajban vannak, miközben az atomfegyverek államai korszerűsítik arzenáljukat. Hasonlóan az Atomic Annie-hez"1953-ban egy olyan tüzérségi ágyú, amely képes nukleáris gránátok szállítására akár húsz mérföldre az ellenséges területre, ma alacsony hozamú, nagy pontosságú nukleáris fegyvereket terveznek a bevezetési küszöb csökkentésére, ezáltal a védekezés és elrettentés érdekében " puha foltokat " keményítenek .
Annak érdekében, hogy az ügyek még rosszabbak legyenek, az Egyesült Államok, Kína és Oroszország ilyen sebességgel (5-ös vagy annál nagyobb Mach) " hiperszonikus vitorlázókat " fejleszt, hogy minden hatékony válasz a lehetetlenné válik. Ennek eredményeképpen a jövőben a világ legnagyobb nukleáris arzenálja nagy valószínűséggel sebezhető lesz a támadásokkal szemben. Amikor a Trump tovább tárja fel a "térerőt ", és világossá válik, hogy a korai figyelmeztető rendszerek folyamatosan kirobbanhatnak a kibertéren keresztül, a "kölcsönösen biztos pusztítás" hidegháborús tanítása, a "aki elsőként hal meg, másodszorra hal meg" című hitét szinte biztosan megnyugtatja és stabilizálja.

Nukleáris felszállás

Világ, rosszabb, mint 1957-ben? A nemzetközi rendszer nem jutott-e olyan "visszavezetési pontra", amely nukleáris fegyvereket igényel az állami túlélésre? Hogyan védekezhetne Németország ebben az "új világrendben", ha senki másra nem hivatkozhat? Nem taktikai atomfegyverek, amint Adenauer akkoriban hangsúlyozta "alapvetően nem más, mint a tüzérség továbbfejlesztése"? Ezúttal valóságos - a németeknek egyedül kell lenniük magukra! Ez az, amit Christian Hacke, egy jól ismert német politológus, és realista a " Die Welt / EN " -ben .
De akkor mi van? Először is, Németországnak azt a tervét, hogy 2022-ig lezárja az összes nukleáris reaktorát, a Fukushima-i balesetet követően hozott döntést 2011-ben vissza kell vonni. Ezután nukleáris bombák építhetők technikailag: URENCO Németország már Németország egyik vezető urán-gazdagítója. Stratégiai szempontból a dolgok nehezebbek: Mikor használják fel a bombákat, kinek és kinek? Hogyan kerülnek a cél felé? Szárazföldön, vízen, levegőn? Létezik-e taktikai nukleáris fegyver, hogy rugalmasan és fokozatosan reagálhasson, azaz korlátozott nukleáris sztrájkra a balti államok repülőgép-hordozóján? Mit szólnál egy olyan némethez, aki szinte biztosan már az óceánon jár el ebben a forgatókönyvben? Hogyan működhetne egy német kormány az élet és a városok ellen egymás ellen? Vajon (és kéne) legyen, hogy fel tudja áldozni Berlinet Varsó számára, vagy fordítva? Ki fogadna el ilyen értékű ítéletet?
Ezek félelmetes kérdések, különösen egy német közönség számára. A nukleáris fegyverek azonban folyamatosan kérdeznek és válaszolnak rájuk. Annak érdekében, hogy tudatában legyenek a létezésüknek, ezáltal kiemelkedő jelentőségűek, nem azért, mert megegyeznek a megfelelőségük és szükségszerűségük, hanem a kölcsönös megértés és a szövetség kohéziójának.

Német nukleáris fegyverek? Nem realisztikus alapon!

Az előzetes megbeszélés csak egy következtetésre vezethet: A nukleáris bombákkal felfegyverzett Németország végzetes jelzést és félbeszakító szünetet jelentene egy nehezen nyert háború utáni identitással, amely magában foglalja a tömegpusztító fegyverek lemondását is. A "német kérdést" visszahelyezné a nemzetközi napirendre. Nem csak egy ország választotta volna meg nukleáris fegyverek megszerzését, és így újabb lövést kovácsolhat az "egységes hegemóniához" Európában, de az a személy, akinek a legutóbbi megszorító és migrációs politikáját nem dicsérte meg bárki, de a legkevésbé.
A mai atombombát meg kell akadályozni, mint 1957-ben. Az atomi küszöbön túl kevésbé provokatív lépések lehetségesek: a hagyományos elrettentési képességek megerősítésével az európai és más partnerekkel folytatott párbeszéd előmozdítása a stratégiai stabilitás jelentőségére és megvalósíthatóságára vonatkozóan a huszonegyedik század. A fegyverek ellenőrzésére és a leszerelésre irányuló újjáélesztés életképes kiegészítő lehet. Mindezek a lépések nem varázslatosak. De nem német bomba.
Ha a Szövetségi Köztársaság atomgá válna, amint Wolfgang Ischinger, a müncheni biztonsági konferencia elnöke nemrégiben kijelentette , nemcsak "önmagát", hanem a NATO-t és az európai egyesülés folyamatát is jelenti. Röviden: az ország megsebesítené magát, és megkönnyítené a hatalom-egyensúly dinamikáját, hogy ellensúlyozza és szűkítse törekvéseit. Az eredmény az új instabil polipropoláris korszak a kontinensen. Különösen olyan realisták, mint a Hacke, akik mindig azt követelik, hogy a külpolitika az önérdeken és a hatalomon alapuljon, jobban meg kell tudniuk - az atombomba nem a német nemzeti érdek.
Konrad Adenauer 1967-ben írta le a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződést, mivel "a Morgenthau terv négyzet alakú. "Strauss " kozmikus arányok Versailles-jára "hivatkozott. Mindkét embernek kevés ereje volt a " Nukleáris Halál elleni küzdelemért", amely egyesíti az egyházak, a szakszervezetek és a szociáldemokrata ellenzék képviselőit. Az 1957-es" Göttingen-kiáltvány" című, tizennyolc vezető német atomtudós által bemutatott nukleáris háború veszélyeiről sem figyelmeztettek. Adenauer továbbra is úgy vélte, hogy Németországnak szüksége van nukleáris lehetőségre mindaddig, amíg meghalt. Ez a nézet halálos volt és még ma is.
Ezt a cikket eredetileg a The National Interest kiadta .

A nukleáris fegyverek kezelése új instabilitással megremegett

Oroszország és NATO egyre inkább fenyegeti egymást, olyan helyzetet, amely súlyosan veszélyezteti az évtizedes fegyverzetellenőrzési megállapodásokat
By Ulrich Kühn | 2018/12/06






A NATO balti légi légiforgalmi missziójának eseménye Sauliaiban, Litvániában

A Nyugat és Oroszország közötti nukleáris elrettentési viszony egyre instabilabbá válik. A bizonytalanság kölcsönös megítélése alapján mindketten új fegyverkezési versenyre készülnek. A fő probléma az, hogy mindkét oldal nagyon különböző fenyegetés-érzékelést tartogat a katonai verseny nagyon különböző szintjein. Ez a helyzet megnöveli a kétoldalú nukleáris fegyverek ellenőrzési architektúrájának teljes lebontását.
Vladimir Putyin országos nemzetiségi beszédében 2018 márciusában három dolog világosan megfogalmazódott. Először is, az orosz vezetés mélyen érintett az amerikai stratégiai rakétavédelemben. Ez a különleges orosz paranoia legalábbis a korai 1980-as évek Reagan-éveihez vezetett, és lendületet vett, amikor Washington 2001-ben visszavonult a ballisztikus rakétavédelemről (ABM). Oroszországnak erős és irracionális félelme van, hogy stratégiai második sztrájkai drámai mértékben romlik. Moszkva ugyancsak alaposan félt, hogy Washington katonai technológiája csak az elkövetkező években felgyorsul.
Másodszor, Putyin elnök beszéde hangsúlyozta, hogy Oroszország szilárd hite a nukleáris elrettentésnek és végső békefenntartó funkciójának. Harmadszor, a beszéd azt mutatta, hogy Oroszország a nukleáris fegyvereket kompenzáló elemként tekinti a Washingtonban uralkodó, egyébként nagyon erős egyensúlyhiányra. Összefoglalva, Oroszország elrettentési problémái elsősorban a stratégiai nukleáris szintre vonatkoznak.

A NATO félelmei a regionális instabilitás dominálnak

A NATO és az Egyesült Államok esetében a helyzet egészen más. Csak a közelmúltban, a Pentagon kiadta a nukleáris testtartás felülvizsgálatot (NPR), amely felvázolja Washington jövőbeli nukleáris stratégiáját. Az NPR rávilágít Amerika aggályaira a regionális és szubregionális egyenlőtlenségekkel kapcsolatban Kelet-Európában. A tanulmány világossá teszi, hogy az Egyesült Államok Oroszországot mennyiségi szempontból kiválónak tekinti, különösen Oroszország óriási taktikai nukleáris fegyvereként. Ez az értékelés nem új. A tanulmány rámutat továbbá arra is, hogy Oroszország feltételezett "elmozdulása az elszaporodásra" vonatkozó doktrínának köszönhetően Moszkva számára döntő előnyt jelentene a NATO-val kapcsolatos regionális konfliktusokban. Ez a doktrína - ellentmondásos, mert nem bizonyított - sem újdonság .
Az újdonság azonban az, hogy Oroszország 2014-ben a Krím-félszigeten történő beilleszkedése és az orosz beavatkozás az USA 2016-os választási kampányában arra indította az Egyesült Államokat és a NATO-t, hogy egyre inkább Oroszországot tekintsék riválisnak és " kihívást jelentenek a Szövetségnek ". Ezenkívül a NATO komoly aggodalmát fejezi ki a balti államok védelmében, miután a forgatókönyvek alapján arra a következtetésre jutott, hogy a balti államok nem védhetők meg a jelenlegi körülmények között. Ez az oka annak, hogy a nukleáris testtartás felülvizsgálata tengeri alapú taktikai nukleáris fegyverek bevezetését javasolja.
Az Egyesült Államok nem tudta komolyan venni Oroszország félelmét a stratégiai instabilitás miatt régen.
Így Washington megkerüli a potenciálisan nehéz és hosszú tárgyalásokat a NATO-n belül. Azt is jelzi, hogy az USA-ban már nincs komoly bizalom a NATO előrevetített nukleáris rendszereiben Európában. A közelgő NATO-csúcstalálkozó Brüsszelben, 2018. július 11-én, tisztázni fogja, hogy a Szövetség tagjai többségben részt vesznek-e Amerikában a kockázatértékelésben, és hogy megállapodnak-e a NATO elhárítási és védekezési helyzetének felülvizsgálatáról. Összefoglalva, az Egyesült Államok és a NATO részei aggodalma elsősorban a regionális - és ezáltal a nukleáris-taktikai - szinten van.

A kölcsönös félelmek süket fülekre esnek

A két fél közötti rossz kommunikáció erőteljes ösztönzést teremt az új újratelepítési folyamat elindítására. Ez felveti a kérdést: mennyire tisztában van a másik fenyegetés-érzékelése mindkét oldalán? A nyugati félelmek - például, hogy Oroszország támadhatna a balti államok ellen, vagy komolyan kényszeríthetik a NATO-t a nukleáris erők válsághelyzetben - az oroszok gyakran "ijesztő taktikákat" fosztanak meg. Másrészt az USA nem tartotta komolyan Oroszország régóta a stratégiai instabilitással kapcsolatos félelmeit.
Ezt a helyzetet súlyosbítja a rendszeres stratégiai párbeszéd hiánya. Az így létrejövő félreértések és félreértelmezések jól tolerálhatók a békeidőben. De mi történik az akut katonai válságban?

Lehet, hogy a nukleáris fegyverek ellenőrzése hamarosan meghalt?

Az ABM-szerződés 2002 óta történelem, és egy másik rendkívül fontos fegyverzet-ellenőrzési szerződés hamarosan meghalt is. 2014 óta az Egyesült Államok nyilvánosan azzal vádolja az oroszokat, hogy megsértették az 1987-es Középvivő Atomerımővek Szerzıdését (INF), amely egy olyan megállapodást eredményezett, amely 500-5.500 kilométert meg nem haladó összes indíttatott rakétát és rakétát kiszabadít. Az INF-et sokáig az európai biztonság sarokkövének tekintették. Most azonban, amikor az Egyesült Államok vádolja Moszkvát , hogy repülési tesztet végezzen, és valószínűleg tiltott, földre indított cirkáló rakétát alkalmazzon , a Nyugatnak fel kell tennem a kérdést: melyek azok a rakétacskák, amelyek Európa-szerte egészen eljuthatnak?
Oroszország ellenzette az amerikai vádakat saját állításával. A legjelentősebb állítások kapcsolódnak az USA által működtetett rakétavédelmi rendszerekhez Romániában és Lengyelországban. Moszkva szerint csak kisebb szoftver változásokra van szükség ahhoz, hogy ezeket a védelmi rendszereket a szárazföldi hajóútra támadó rendszerekké alakítsák át. Ha ez igaz lenne, a nyugati oldal is nagyon közel lenne a szerződés megsértéséhez.
Ha az új START kiterjesztés vagy nyomon követési megállapodás nélkül lejár, ez az USA-Orosz nukleáris fegyverek ellenőrzésének végét jelentené - amit a világ nem látott közel 50 éven belül.
A washingtoni törekvések, hogy tisztázzák a kérdést Moszkvával, nem eredményezett kézzelfogható eredményeket. Eközben az amerikai kongresszus saját INF-politikájával halad előre. 2017 végén a Pentagon megbízást kapott arra, hogy katonai kutatási és fejlesztési programot indítson egy INF-búcsúzó hagyományos rakéta esetében. Nem világos, hogy mi lehet ennek az erőfeszítésnek a vége. Végül az Egyesült Államok hivatalosan is visszavonhatná a szerződést, és új földi induló hajórakétákat hozhatna létre.
Ha folytatódik az Oroszországgal folytatott jelenlegi válság, vagy ha Európa biztonságának helyzete tovább romlik, elképzelhető az új fegyverek elterjesztése Európában is. Amint a dolgok állnak, Európa az 1980-as évek elején újra megtalálhatja magát.
A fegyverzetellenőrzést támogató ügyvédek a legutóbbi reményeket az új START (Stratégiai Fegyverzetcsökkentési Szerződés) megállapodásba helyezhetik, amely korlátozza az USA és Oroszország stratégiai rendszereit, amelyeknek a területe meghaladja az 5500 km-t. A szerződés 2021-ben lejár, és jövője bizonytalan. Donald Trump amerikai elnök nyilvánvalóan elutasítja a szerződés egyszeri meghosszabbítását további öt évre, talán azért, mert az új START a korábbi Obama-adminisztráció eredménye.
Most először Moszkva kifejezi a közelmű aggodalmakat a New START-ról. Nemrégiben Vladimir Ermakov, az orosz külügyminisztérium non-proliferációs és fegyverellenőrzési osztályának igazgatója közvetve azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy megsértette a szerződést . Véleménye szerint a New START kiterjesztése csak akkor lehetséges, ha Washington teljes mértékben eleget tett a szerződés szellemének és leveleinek. Úgy tűnik, mintha Oroszország szándékában áll nyilvánosan megvádolni az Egyesült Államokat, hogy nem tartják be a szerződést. Ha az új START kiterjesztés vagy nyomon követési megállapodás nélkül lejár, ez az USA-Orosz nukleáris fegyverek ellenőrzésének végét jelentené - amit a világ nem látott közel 50 éven belül.

Régi problémák, de új szabályok?

Sürgősen új szabályozási megközelítésekre van szükség az új instabilitás kezelése érdekében. De ez sok okból nehéz lenne. Először is a Nyugat és Oroszország közötti elrettentési kapcsolat kialakuló instabilitása van. Mint említettük, Moszkvában és Washingtonban a katonai verseny különböző szintjeihez képest nagyon eltérő aggodalmak merülnek fel. Ennek ellenére van egy felfelé. Mindkét fél komolyan aggódik. Ez elméletben megnyitja az utat a hagyományos quid pro quo megközelítésekhez.
Bármely új megközelítésnek abból a betekintésből kell kiindulnia, hogy nem hiányoznak a jó javaslatok. Hiányzik a politikai akarat, és talán ami még fontosabb, a tiszteletteljesítmény.
De lehetséges lenne-e egy átfogó fegyverzetkezelési megállapodás létrehozása? Olyan ügylet, amely az orosz stratégiai rakétavédelmi programokra vonatkozó kötelező érvényű korlátozások kereskedelmét - legalábbis Európában - kereskedi? Politikailag és technikailag ez nem valószínű.
Egyetlen csomagcsomag helyett az oldalaknak először meg kell egyezniük a kis és növekményes lépésekkel. Ez a stratégiai stabilitásról szóló rendszeres orosz-orosz párbeszéd folytatásával kezdődhet, beleértve a kölcsönös veszélyértékelést is. Különösen a katonai szinten rendelkezésre kell állnia a kommunikáció tartós működési csatornái számára. Ez különösen fontos a véletlen eszkaláció kockázata miatt.
Mindkét félnek aktívnak kell lennie a kockázatcsökkentő intézkedéseken is. Oroszország esetében ez azt jelentheti, hogy megállítja a nagy kockázatú katonai manővereket a Balti-tenger és a Fekete-tenger felett. A NATO bátoríthat olyan országokat, mint Lengyelország vagy a Szövetség három balti tagállama, hogy keressenek kétoldalú megállapodásokat Moszkvával a katonai incidensek megelőzése érdekében. A legtöbb NATO-ország már rendelkezik ilyen megállapodásokkal Oroszországgal.

A teljes bontás megakadályozása

Ami az INF-et illeti, bizonyos megoldások a válságra elképzelhetők. Oroszország a nyugati vádakra adott válaszként átláthatóságot biztosíthatna, például bemutatva az amerikaiak által azonosított rakéta üzemanyagtartály kapacitását. Viszonzásul Washington átlátható lehet a Lengyelországban és Romániában rendezett védelmi rendszerekről.
Legalább ugyanilyen fontos lenne nyíltan foglalkozni a kölcsönös átláthatóság és ellenőrizhetőség teljes elvesztésének fenyegetésével, ha a kétoldalú nukleáris fegyverek ellenőrzése teljesen meghiúsulna. Túl sokáig mindkét fél csak állt, amikor a fegyverzetellenőrzési megállapodások eltűntek .. A kölcsönös biztonsági dilemmának kiaknázása érdekében mindkét félnek most kell cselekednie.
Bármely új megközelítésnek abból a betekintésből kell kiindulnia, hogy nem hiányoznak a jó javaslatok. Hiányzik a politikai akarat, és talán ami még fontosabb, a tiszteletteljesítmény. Ez azt jelenti, hogy tiszteletben tartják a másik fél biztonsági aggályait; tiszteletben tartva, hogy a kölcsönös nukleáris elrettentés számos sajátos kockázatot tartalmaz; és tiszteletben tartja azt a tényt, hogy a fegyverzetellenőrzés segíthet a jelenlegi helyzet stabilizálásában.

Orvoshiány van, mégis létszámstop akadályozza a rezidensek felvételét



Windisch Judit




68




Váratlanul derült ki, hogy a közszférában érvényes létszámstop a rezidensképzésre jelentkezőkre is vonatkozik. A minisztériumban a szakszervezetnek kedden azt mondták, pár napon belül megoldják a június óta ismert problémát, de ezt csütörtök délutánig még nem sikerült megtenni.

"Létszámstop van, csak erről nem szóltak senkinek"
– mondta a hvg.hu-nak egy frissen diplomázott orvos, aki rezidensnek jelentkezett egy fővárosi kórházba. A tucatnyi jelentkező közül egyedüliként vették fel a jónevű helyre. Önéletrajzot küldött, volt interjún, majd e-mailt kapott, hogy őt választották. A rendszer úgy működik, hogy az orvos a kórházba jelentkezik, ám szerződést a képzés miatt az Állami Egészségügyi Ellátóközponttal köt, ott van alkalmazásban. Így a kórház nem fizet utána. A névtelenséget kérő orvos alá ís írta a munkaszerződést megelőző szándéknyilatkozatot, majd várt. A szeptember elejétől érvényes munkaszerződés megkötése már esedékes lenne, de még semmilyen hivatalos információt nem kapott arról, mikor véglegesítik. Szülész-nőgyógyásznak menne.
Képünk illusztráció.
© Túry Gergely
Budapesten 360-an végeztek az orvosin idén, a zárt Facebook-csoportjukban kezdett terjedni a hír, hogy az ÁEEK nem tudja automatikusan felvenni a rezidensképzésre jelentkezőket. Több kórházból is ugyanez a visszajelzés jött. Az egyik rezidens-jelöltnek a kiszemelt kórház elküldte a tájékoztatást, amelyet az ÁEEK-től kapott:
a rendszerbe való belépést megelőzi a létszámzárlat alóli felmentési eljárás, amelyet névre szólóan végeznek el.
Azt nem tudták megmondani, hogy ez meddig tarthat, viszont arra felhívták a figyelmet, hogy mielőbb el kell küldeni a szándéknyilatkozatot, mert az augusztus közepe után beérkezett kérelmeket legkorábban egy hónap múlva fogják elbírálni. Vannak, akiknek hetek óta ülnek a szándéknyilatkozatán, más egy hónapja még azt hallotta, miután a keretet korábban hirdették meg, rájuk nem vonatkozik a létszámstop, majd most szembesült vele, ez nem igaz.
A kórház fizetheti az állam ügyetlenségét
Stikában meg lehet oldani, hogy a rezidensképzésre jelentkező szeptembertől a kiszemelt kórházba kerüljön, csak az sokba kerül az amúgy is forráshiányos kórházaknak. Többen azt mondták, a megoldás az, hogy a jelentkezőt felveszik osztályos orvosnak, majd, amint lehet, átrakják a rezidensképzésbe. Ilyenkor a kórház fizet, jellemzően ugyanúgy havi nettó 150-170 ezer forintot, mint amennyit a rezidensképzésben kap a kezdő orvos. Idén a létszámstop miatt fordulhat elő ez a megoldás, máskor viszont azért, mert az adott kórház kevés státuszt kapott rezidensképzésre. Ez nem véletlen: túl sokan választják az egyetemi városokat, a vidéki kórházakba elenyésző számú orvos akar menni, így első körben az állam próbál a helyek elosztásával nyomást gyakorolni.
Egy kardiológiai- és egy neurológiai rezidens ellát egy beteget a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban 2010. május 14-én. Képünk illusztráció!
© MTI / Balázs Attila
2016-ban 809 orvosból 500-an a négy egyetemi városban jelentkeztek rezidensképzésre, míg Nógrád megyébe három, Tolnába 4 ember ment
– mondta Sipka Balázs, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.
Novemberben újraosztják a keretet, így nyílhat a népszerűbb kórházakban pluszhely, ahova aztán átrakják a pár hónapja náluk dolgozó fiatal orvost. Vidékről amúgy egyre pozitívabbak a visszajelzések: a kórházakat felújították, a fiatal orvos pedig több műtéti lehetőséghez jut, de még pénzben is többet ajánlanak. A rezidensképzésben kapott nettó 150 ezret a kórház is megtoldja 50-100 ezer forinttal és lakhatási támogatással.
Pont nem mennének külföldre
Névtelenséget kérő nyilatkozónk egyelőre nem aggódik a kialakult helyzet miatt, akkor lehet csak gond, ha a létszámstop sokáig elhúzódik. A fizetés ugyan ugyanannyi, a Markusovszky-öszöndíjat – ami további 100 ezer forintot jelent – csak rezidensek kaphatják. Két pluszfeltétel is van: az ösztöndíjas nem fogadhat el hálapénzt, illetve vállalja, hogy a futamidővel megegyező időt még Magyarországon dolgozik. Vagyis, a kormány duplán biztosítja be az orvosokat, ez az első évfolyam ugyanis, amely annak idején aláírta a hallgatói szerződést. Abban azt vállalta, a következő 20 évben legalább annyit dolgozik itthon, amennyi idő alatt állami ösztöndíjasként elvégezte az egyetemet.
Orvosjelöltek Magyarországot formázó alakzatban állnak a Szent István téren, ahol a Magyar Rezidens Szövetség szervezésében demonstrálnak életkörülményeik javításáért 2009.november 12-én.
© MTI / Kovács Tamás
A hvg.hu-nak nyilatkozó fiatal orvos azt mondja, nemcsak a kényszer tartja itthon a fiatalokat, csoporttársai körében azt tapasztalja, egyre kevesebben mennének külföldre dolgozni. Aki akar, ahelyett a külföldi kórház röhögve kifizeti a visszatartó erőnek gondolt pótdíjat.
A létszámstoppal szerinte
elég nevetséges szembesülni, mikor orvoshiány van.
A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint is teljesen abszurd ez a helyzet. Ő is úgy tudja, hogy a közigazgatásban június 20-án, titokban bevezetett létszámstop alól a rezidensek sem kivételek, hiszen hivatalosan az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézményének, az Állami Egészségügyi Ellátóközpontnak az alkalmazottai. Az 1200 rezidens képzésére elég pénzt az év elején elkülönítették, a keretszámokat is meghirdették, csak közbeszólt a létszámstop.
Sipka Balázs úgy tudja, az ÁEEK azonnal jelezte a problémát az Emminek, az adminisztratív megoldás folyamatban van, Sipka azt reméli, pár napon belül megoldódhat a helyzet.
Teljesen abszurd, hogy vannak orvosok, akik szeretnének elhelyezkedni, de a létszámstop miatt nem tudnak.
Beszéltünk Dénes Tamással, a Rezidensek és Szakdolgozók Szakszervezetének elnökével, aki szintén tud a problémáról, de azt mondja, ez technikai jellegű. Érdeklődésére a Emmiben nem hivatalosan azt mondták, a rezidensképzésre jelentkezők mentesülnek majd a háttérintézményekre vonatkozó létszámstop alól, az ígéret szerint a problémát pár napon belül megoldják. Dénesnek ezt kedden ígérték, csütörtök délutánra azonban még nem oldódott meg a helyzet. Az sem derült ki, hogy a rezidensek általános felmentést kapnak, vagy egyesével, egyedi méltányosság alapján kell majd dönteni róluk. Megkeresésünkre az Állami Egészségügyi Ellátóközpont és az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem reagált.
Nem ez az első probléma: Sipka Balázs azt mondja, létszámstoppal még nem küzdöttek, de négy éve megesett, hogy kevesebb helyet hirdettek rezidensképzésre, mint amennyien jelentkeztek. A Rezidens Szövetség reklamált, mire korrigálták a számokat.

1355 kilakoltatás után zászlókkal hirdeti a kormány a családok évét


H.V. 2018.09.04.15:16
Iskolakezdés alkalmából félezer "családbarát ország" zászló került a magyar főváros hídjaira, így üzenvén kormányunk, hogy a kormány a családok és a boldogulás patrónusa. Vajon az elmúlt három hónapban lezajlott 1355 kilakoltatásnak hol állítanak majd lobogósorfalat?
Iskolakezdésre "családbarát ország" zászlókkal díszítették fel Budapest hídjait, a kormányzat és a főváros közös, egy hónapig tartó akciója a családok éve szeptemberi programjait kíséri - közölte az MTI ezen a borongós szeptember negyedikén. A hír szerint Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte, hét hídon csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki hétfőn. Ezekkel azt akarják üzenni, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, és arra hívják fel a figyelmet, hogy "családban élni jó".
Iskolakezdésre "családbarát ország" zászlók kerültek Budapest hídjaira
Emlékeztetett arra, hogy idén, a családok évében minden eddiginél több támogatás jut a családoknak, és számos kormányzati, civil, önkormányzati és egyházi program is zajlik.
Arra rejtélyes módon sem Novák Katalin államtitkár, sem pedig az évente adófizetői forintok tízmilliárdjaiból működő közmédia egyik szegmensét megtestesítő MTI nem emlékeztetett senkit sem, hogy 2018 második negyedévében, májustól augusztus közepéig 1355 kilakoltatás történt.
Ez a szám annyira nem túlzás, nem csúsztatás, nem fake news, hogy egyenesen Völner Pál, a Fidesz színeiben politizáló államtitkár árulta el parlamenti képviselői kérdésre a HVG augusztus közepi cikke szerint.
A kilakoltatások 61,25 százalékát – 810 esetet – a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki. Az államtitkár hangsúlyozta: arra nézve nincs adatuk, hogy a kilakoltatások hány gyerekes, kisgyerekes családot érintettek.
Szóval lobogjanak csak azok a zászlók a családok évében, a családbarát ország jelképeként. Büszkén, szemernyi álság nélkül.




Törvénymódosítással könnyítenék a kilakoltatást. Magyarország én így szeretlek!

Írta:
 -
2018. szeptember 5.
0
545

A kamu-kormány szerint nincs devizahiteles probléma, de azért szükség van 50 új végrehajtóra is, meg egy kamu-jogszabálymódosításra, ami FELGYORSÍTJA, megkönnyíti a végrehajtásokat.
Meddig hagyod még?
Ameddig kitérsz a probléma elől, addig az nem oldódik meg magától!
Ha külföldre mész, vagy felgyújtod, akkor is ők nyernek, mert nekik a TERÜLETÜNK kell!
Törvénymódosítással könnyítenék az adósok kilakoltatását
Papp Gáspár:
Gyorsítanák és egyszerűsítenék egy jogszabály-módosítással a végrehajtások folyamatát, mondta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.
A kormánypárti Magyar Időknek nyilatkozó Schandl szerint már az ősszel az Országgyűlés elé kerülhet a törvényjavaslat, amelynek célja, hogy „gyorsabb, átláthatóbb és egyszerűbb legyen a végrehajtás folyamata”.
A jogszabály-módosítás elsősorban az elmúlt két évben a devizahitel-válság miatt felpörgetett kilakoltatások miatt vetődhetett fel: 2017-ben 3636 kilakoltatás történt Magyarországon, míg 2018 április és június közt 1355
Ezeknek legnagyobb része (a 2018. második negyedévben történt kilakoltatások kb. 60%-a) az adóssággal terhelt lakásokból történt, ez az a kategória, amely az elmúlt években meredeken megnőtt.
A módosítás részletei nem derültek ki, a Végrehajtói Kar elnöke szerint pusztán technikai változtatásokról van szó. Az ördög azonban a részletekben rejlik: ma egyes esetekben akár egy év is eltelhet a végrehajtás kérése a végrehajtás közt (a jelenlegi jogszabályok például lehetőséget adnak arra, hogy az adós kérje a bíróságtól a végrehajtás felfüggesztését, legfeljebb hat hónapra). ez az idő sokszor éppen arra elég, hogy az adós valamiképpen alternatív lakhatás után nézzen, és elkerülje az utcára kerülést.
A kormány eddig azt kommunikálta, hogy lezártnak tekinti a devizahitelek kérdését. Egy végrehajtásokat egyszerűsítő törvénymódosítás azonban fontos gesztus lenne az ingatlanpiaci befektetők és a bankok számára, miközben hátrányosan érintené azokat a jellemzően szegényebb adósokat, akiken a kormány korábbi intézkedései (forintosítás, Eszközkezelő) nem segítettek.
A végrehajtók személyi állománya is változik: 30 új végrehajtót neveztek ki, és további 20 hely kiadó még, miközben néhány tucat végrehajtó elhagyja a szakmát. A körülbelül 200 fős végrahajtói állomány azért cserélődött le részben, mert míg korábban a szakma gyakorlásának nem volt feltétele a jogi diploma, ez a helyzet mára megváltozott.
Forrás.https://merce.hu/2018/08/30/torvenymodositassal-konnyitenek-az-adosok-kilakoltatasat/





30 hóhért szabadítottak a népre , hol ott a bankokra kellet volna tűzelni !!!!

30 újonnan kinevezett önálló bírósági végrehajtó lép szolgálatba


ORIGO2018.08.29. 09:11
A Magyar Bírósági Végrehajtó Kar negyedik alkalommal írt ki és pályáztatott meg végrehajtói álláshelyeket. Az igazságügyi miniszter döntése alapján 30 új kolléga tette le az esküt 2018. augusztus 27—én ünnepélyes keretek között, magas rangú prominens vendégek részvétele mellett. Ennek köszönhetően 2018-ban 30 új, magasan képzett jogász végzettséggel rendelkező önálló bírósági végrehajtóval bővült az önálló bírósági végrehajtói kar személyi állománya – értesült az Origó a Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól.

ERRŐL TUDNIA KELL

Gyógyszermérgezés miatt halhatott meg Ádám Tamás

Kétmilliárd ember életére van hatással, mi történik a japán Galápagoson

Egy hetet jósoltak neki, két nap múlva meghalt a műsorvezető

Az igazságügyi miniszter 2018. június 27. napján, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hivatali szerve által kiírt önálló bírósági végrehajtói álláshelyekre 30 fő személyében új önálló bírósági végrehajtókat nevezett ki, 2018. augusztus 01–i hivatalba lépés napjával.
A végrehajtói álláshelyekre történő pályázati feltételek szigorodása miatt jogi diplomával és több éves szakmai tapasztalattal rendelkező, adott esetben tudományos munkával, nyelvtudással illetőleg további felsőfokú végzettséggel bíró szakemberek közül kerülhettek ki a pályázat nyertesei.
A végrehajtási területet és általánosságban jogi ismereteiket érintő tudásukat személyes meghallgatás keretében kellett bizonyítaniuk a pályázóknak. A 30 újonnan kinevezett önálló bírósági végrehajtó a következő illetékességi területeken lép szolgálatba 2018. augusztus 1-jével, az eskü letételét követően.




30 újonnan kinevezett önálló bírósági végrehajtó lép szolgálatbaFORRÁS: MAGYAR BIRÓSÁGI VÉGREHAJTÓI KAR
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar szándéka továbbra is az, hogy a végrehajtási eljárások hatékonyságát kiemelkedő szakmai tudással rendelkező, jogi szakvizsgát és/vagy végrehajtói szakvizsgát sikerrel teljesítő, a végrehajtói szakmában szükséges, szerteágazó jogi ismeretekkel bíró és szakmai gyakorlattal rendelkező magas kvalitású, esetlegesen további szakjogászi vagy más felsőfokú végzettségű önálló bírósági végrehajtókon keresztül garantálja.
Fenti célnak megfelelően a 2017 és 2018-as évek során összesen: 78 új önálló bírósági végrehajtó lépett hivatalba.




A BMW-nek nagyon megéri a debreceni gyár, Magyarországnak már kevésbé

kedd 19:10
Nagy csinnadrattával jelentették be nemrég, hogy a BMW egymilliárd euróból Debrecenben épít új gyárat. Ezzel az új egységgel a Mercedes kecskeméti, az Audi győri és az (immár francia tulajdonba került) Opel szentgotthárdi üzeme után a negyedik nagy német autógyártó is megveti nálunk a lábát.
Az első hírekkel ellentétben most úgy tűnik, nem a magas aranykorona értékű Kismacs környéki termőföldeken, hanem a déli ipari parkban a szintén a német ipart erősítő Continental és Krones AG telepe mellett épülhet fel az új gyáregység. Legalábbis erre engednek következtetni a környéken zajló, egyelőre üres négyszáz hektáros – BMW gyár méretű – telket kiszolgáló infrastrukturális fejlesztések, melyeket egyébként a helyszín finanszírozása mellett szintén Debrecen önkormányzata fizet egy erre a célra felvett 44 milliárd forintos hitelből, az állam pedig – ahogy az ilyenkor lenni szokott – Gulyás Gergely kancelláriaminiszter elmondása alapján több, mint tízmilliárd – a tyúkbélből jóslás mai állása szerint19,4 milliárd – forinttal támogatja a beruházást. Ezért az óriási befektetésért cserébe a BMW 1000 új munkahelyet kínál majd a magyar munkavállalóknak.

Itt álljunk meg egy pillanatra, és tisztázzuk a helyzetet.

A kapitalista rendszerben, amiben élünk, az olyan cégek, mint a BMW, befektetéseikkel létrehozzák termelőeszközeiket, melyeket a társadalom azon tagjai működtetnek, akik nem rendelkeznek ilyenek felett (munkásosztály). Ezen munkát a termelőegységek tulajdonosa (tőkésosztály) alacsonyabb összeggel honorálja, mint a megtermelt áru piaci ellenértéke. Az így nála maradó részt újabb termelőeszközök csatasorba állítására tudja fordítani, magyarán a tőke tőkét fial (vagy fogyasztási cikkeket, pl. kastélyokat, jachtokat és limuzinokat tud belőle vásárolni, ha kivonja a termelésből).
A kapitalizmus egyik alaptézise a tőke, a munkaerő és az információ szabad áramlása. Az Európai Unióban (és egyébként többé-kevésbé globálisan is) ebből a tőke szabad áramlása valósul meg, a belső vámmentesség miatt megspékelve a szabad árumozgással. Ez azt jelenti, hogy az EU centrumországaiban (pl. Németország, Franciaország) koncentrálódó tőkéből a multinacionális vállalatok szabadon tudnak befektetni a perifériaországokban (az EU keleti és déli karéja), a megtermelt árut pedig szabadon utaztathatják az Unió területén.
Habár az EU-ban elvileg adott a munkaerő szabad áramlásának lehetősége, ezzel csupán kevesen tudnak élni. Az Eurostat adatai szerint az EU-ban a legmobilisabbnak bizonyuló 20-34 éves lakosság körében az alacsony és közepes szinten képzettek – tehát a magasan képzettekhez képest eleve kiszolgáltatottabb helyzetben levők – húsz százaléka hajlandó belföldön, tíz százaléka az Unión belül lakhelyet változtatni munkaszerzés céljából; az idősebb korosztályok körében pedig még kisebb erre a hajlandóság.
Ennek kulturális és társadalmi okai vannak: az ember számára megterhelő új nyelveket megtanulni, új közösségekbe és idegen kultúrákba beilleszkedni, maga mögött hagyni a családját, barátait, az ismert közeget, melyben korábban élt – és minél többet élt, annál nehezebb.
Magyarországon és a perifériaországokban a munkaerő jóval olcsóbb, mint a centrumországokban – Németországban például átlagosan óránként három és félszer annyiba kerül egy munkást foglalkoztatni, mint nálunk.
EGY MUNKAÓRA ÁTLAGOS ÁRA AZ EU-BAN A MUNKÁLTATÓ SZEMPONTJÁBÓL. FORRÁS: EUROSTAT
Magyarországon emellett az új Munka Törvénykönyvével és a sztrájktörvénnyeltovább csorbultak a munkások korábban sem túl széleskörű érdekérvényesítési lehetőségei, továbbá nincs számottevő munkás érdekképviselet sem. A szakszervezetek beágyazottsága kétségbeejtően alacsony, széles körben elterjedtek az egyéni munkaszerződések, melyek a kollektív szerződéssel ellentétben versenyre kényszerítik, kiszolgáltatottá teszik a munkavállalókat a cégekkel szemben.

Mindeközben az autóiparban a hazai vállalatok a munkatermelékenységükhöz képest harminc százalékkal kevesebbet fizetnek dolgozóiknak, mint ami megilletné őket.

Bár itt érdemes elgondolkodni, van-e a kizsákmányolásnak – vagyis a termelőeszközök egyenlőtlen eloszlásából szerzett profitnak – igazságos mértéke.
Kattints, és a böngésződben értesítünk a legfontosabb Mérce-cikkekről! (De bármikor le is iratkozhatsz!) Érdekel?
FELIRATKOZOM!
Ez már önmagában vonzó lehetne a nagy nyugati vállalatoknak, hogy Magyarországon építsenek ki új gyártókapacitásokat, melyekben jellemzően alacsony képzettséget igénylő munkakörökben foglalkoztathatnak munkásokat a nyugati bérek töredékéért anélkül, hogy tartaniuk kéne a németországihoz hasonló szinten szervezett munkásság érdekérvényesítő képességétől.
További vonzó tényező a kirívóan alacsony, – adóparadicsomokhoz mérhető mértékű – mindössze kilenc százalékos társasági adó, ami egyaránt vonatkozik a multinacionális óriásvállalatokra és a hazai kisvállalkozásokra.

A nagy, jellemzően külföldi cégek – melyek derékhadát a német autóipar és beszállítóik adják – azonban különmegállapodások és különböző kedvezmények miatt még a hivatalosnál is kevesebb, mindössze öt százalék körüli adót fizetnek.

TÁRSASÁGI ADÓ AZ EU-BAN
Ugyanekkor az állami propaganda a hazai kis- és középvállalkozások támogatásátünnepli, noha ezek soha nem lesznek képesek egy multihoz hasonló méretgazdaságosságra, mint ahogy hasonlóan modern technológiára sem lesz pénzük, így óhatatlanul leküzdhetetlen hátrányba kerülnek, amit az állam – akár az egykulcsos jövedelemadó esetében – az adózási rendszerrel sem kompenzál. A nagy szavak komolyságát illetően érdemes összehasonlítani a nagyjából hatszáz kis- és középvállalkozásnak nyújtott összesen hatmilliárd forintos munkahelyteremtő támogatást a BMW-nek adott több tízmilliárddal.
A fentiekből következően igencsak megéri Kelet-Európában gyártaniuk a nyugat-európai cégeknek, hisz míg a költségek és az adók alacsonyabbak, a BMW (az Audi, a Mercedes és az Opel is) nagyjából ugyanannyiba kerül Európa-szerte. És míg az Opel számottevő mennyiségű autót ad el Magyarországon, ez a német prémium trióról már nem mondható el. Magyarán a centrum tőkéje a periférián, számára kedvezőbb feltételek mellett termel olyan terméket, amit aztán javarészt a centrumban tud értékesíteni, és amely értékesítése után

a profit a centrumban csapódik le, a költségek egy részét viszont a periféria állja.

És ha már itt tartunk, érdemes szót ejteni a járulékos költségekről. A közvetlenül nyújtott támogatások és adókedvezmények mellett további terheket ró egy ipari üzem az adott országra. Ezek között vannak közvetlen költségek: az állam kontójára kell kiépíteni és fenntartani az utakat, vasutakat, melyek kiszolgálják a gyárat, ki kell építeni a beruházáshoz kapcsolódó közműveket, stb.
Ott vannak emellett az olyan járulékos költségek, mint a korábban is meglehetősen magas, a gyár bejelentésére viszont valósággal az egekbe szökő debreceni ingatlanárak vagy egy üzem környezeti terhelése. Ezen a ponton ne felejtsünk el megemlékezni az igen csúnya esetről, amikor az Audi győri gyára Natura 2000 természetvédelmi területen terjeszkedett – és se a magyar kormány, se az EU nem törte kezét-lábát, hogy keresztbe tegyen egy német multinak.
Az infrastrukturális fejlesztésekre persze kapunk pénzt az EU-tól, a kohéziós alapból lehívott támogatásoknak az egyharmadát közlekedésfejlesztésre adták. Ezzel alapvetően a nálunk termelő cégek faraghatnak szállítási költségeiken, és ez csupán az egyik visszásság, tekintve, hogy az elmúlt évekből nehezen találni olyan közlekedési fejlesztést, ami az aktuális oligarcha mellett ne lett volna a Strabag vagy a Swietelsky (osztrák építőipari vállalatok) kifizetőhelye – úgy tűnik, utat és vasutat építeni csak ők tudnak.
Mindenesetre legyen túlárazott autópálya vagy történelmi szinten elfuserált és dráguló vasútfejlesztés, az EU legfeljebb vizsgálódik (ha egyáltalán).

Úgy tűnik, amíg benne van a buliban egy-két nyugati cég, Brüsszel bőkezűen pénzeli a projekteket és azokon keresztül a Fideszt.

Remekül példázza ezt a hozzáállást Paks2 engedélyezése: amint kapott egy szeletet az üzletből a Siemens, nem volt semmi probléma az üzlettel. Ez mellesleg bónuszjáték volt, hisz a beruházást egy centtel sem támogatja az EU, az egészet saját zsebből csengeti ki Magyarország. Mármint a miénkből.

Addig, amíg Magyarország lelkesen kiszolgálja a nyugati, elsősorban német nagytőke érdekeit, amíg működik az üzlet a német multik és a NER között, utóbbival az égvilágon semmi problémája nem lesz az EU-nak.

Ahogy azt is biztosra lehet venni, hogy – ahogy arra Márki-Zay Péter is rávilágított – az illiberális rendszer és annak megnyilvánulásai, mint például a menekültek éheztetése, a fasiszta romantika, a sajtó helyzete (ne feledjük, hogy a részben német állami tulajdonú Telekom közreműködése nélkül nehéz lett volna ilyen színvonaltalanul elhülyíteni az Origót) és a többi miatti értékalapú szemforgatás sem fog soha kemény, a liberális demokráciát és jogállamot helyreállító tettekbe és szankciókba átcsapni az Unió részéről.
A jelenlegi helyzet kényelmes mindenki számára, akinek beleszólása van hazánk társadalmi-gazdasági helyzetének alakulásába – a német cégek prosperálnak és elégedettek a kiszámítható gazdasági környezettel, Orbánék pedig maradhatnak jól fizetett helytartói Magyarország gyarmatnak.
Csak mi szívjuk meg irdatlanul, és a mi itt nem csak Magyarország, hanem az EU perifériája. Közben megpróbálhatunk jó képet vágni az EU-s támogatásokhoz, melyek velejárójaként úgy tűnik, kirámolnak minket a multik.




Előbb köszönte meg hivatalosan a fideszes polgármesternek a Mazsihisz az álmúzeum bezáratását, mint a civileknek

csütörtök 18:15
Alig egy hete írtuk meg, hogy civilek tiltakoztak a belvárosban található, és jó ideje üzemelő holokauszt-álmúzeum előtt.
Az ügy elég régóta húzódik: tavaly ősszel jelent meg Toronyi Zsuzsanna leleplező cikke, amiben a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár főigazgatója részletesen bemutatta, milyen hamis látnivalók ígéretével csalogatta be a Shoah Cellar a gyanútlan turistákat. Volt itt minden: a pesti gettó központja a 18. században, Theodor Herzl szülőháza, Adolf Eichmann főhadiszállása, Szenes Hanna vesztőhelye. Legalábbis a pincét üzemeltető Avner Friedman izraeli ex-ügyvéd fénymásolt fotói és néhol kézzel írt ismertetői ezt állították – ellentétben az ismert történelmi tényekkel.
És bár az elmúlt hónapokban bőven íródtak cikkek a holokauszt-álmúzeumról, ami ráadásul ahhoz képest, hogy lényegében hazugságokkal traktálta a betévedőket, elég borsos árat (8-10-12 eurót) kért tőlük, mégis zavartalanul működött tovább.
Ebből lett elege civilek egy csoportjának, akik először a hatóságokat (például a NAV-ot és a fogyasztóvédelmet is) igyekeztek rábírni arra, hogy cselekedjenek, ám azok lassúsága miatt saját kezükbe vették az ügyet, és tájékoztató szórólapokat osztogattak a múzeum előtt, hogy a turistákat lebeszéljék a betérésről.
CIVIL TILTAKOZÁS AZ ÁLMÚZEUM ELŐTT. FOTÓ: MÉRCE
Akciójukat a második napon részleges siker koronázta: a résztvevők elbeszélése szerint a Shoah Center működtetője, a kilencvenes években ügyvédi tevékenységétől eltiltott izraeli férfi rátámadt az egyik tiltakozóra, a helyszínre kiérkező rendőrség pedig igazoltatta, és miután kiderült, hogy nem rendelkezik érvényes tartózkodási engedéllyel, bevitte őt a kapitányságra.
Másnap azonban újra kinyitott a múzeum (az igazgató helyettese nyitotta ki), de nem sok időre: az önkormányzat illetékesei ugyanis kiszálltak, lepecsételték és visszavették az eredetileg raktározási célra bérbe adott pincehelyiséget, az izraeli ex-ügyvéd bérleti jogát visszavonták, pecsétet és lakatot tettek a helyiségre, és egy feliratot helyeztek el rajta, miszerint a pince „jogtalan felnyitása, lezárása hatósági eljárást von maga után”.
Tehát – csak a rend kedvéért – vegyük végig az eseményeket még egyszer. Kiderült tavaly ősszel, hogy egy álmúzeum veri át a turistákat. Idén augusztus végén, egy szerdai napon több civil saját kezdeményezésére akcióba kezd, hogy tájékoztassa a turistákat az átverésről. Szerdán kezdik el, csütörtök este az igazgatót elviszik a rendőrök, pénteken az önkormányzat lezáratja a pincét.
És akkor a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) a következő szöveget teszi ki a honlapjára szeptember 5-én:
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke és Yossi Amrani, Izrael állam budapesti nagykövete közösen kereste fel Erzsébetváros polgármesterét, Vattamány Zsoltot, hogy személyesen köszönjék meg a ‘Shoah Cellar’ bezáratását.”
A Mazsihisz egyébként idén augusztus 23-án adott ki egy közleményt, amelyben tudatta, hogy „megtette a szükséges és lehetséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy az álmúzeum ne folytathassa működését”. A Shoah Cellar közvetlenül a Mazsihisz székházának bejárata mellett üzemelt.
Az tény, hogy a pincét az önkormányzat záratta be végül, hiszen – mint kiderült – ők is adták bérbe az érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező ex-ügyvédnek. Viszont az az események fényében talán némileg meglepő, hogy a Mazsihisz az első hivatalos köszönetében csak a fideszes polgármestert, Vattamány Zsoltot emeli ki, miközben az önkormányzat lényegében csaknem egy éve nem lépett az álmúzeum ügyében.
Azért írom, hogy első, mert ma megjelent egy második közlemény is, amely már így szól:
A hamisító múzeum bezáratása olyan együttműködés mintája lehet, amelyre szükségünk lehet a jövőben is. Megerősítjük Heisler András facebook oldalán a bezárást követően, szeptember elsején megjelent sorait: ‘A civilek tiltakozási akciója katalizálta az eseményeket. Láthatóan szükségünk volt az erős társadalmi háttérre. Köszönet nekik!‘”.
A második köszönetnyilvánításban a következőképp foglalják össze az eseményeket:
Az elnök kérésére a Zsidó Múzeum vezetője, Toronyi Zsuzsanna leplezte le a történelemhamisító álmúzeum hazug ‘kiállítását’, Tőle értesült a közvélemény a Shoah Cellar működéséről. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) megtette fel- és bejelentéseit, eljárt az izraeli nagykövetség felé, lobbyzott a hatalom irányába, majd a spontán civil kezdeményezés révén került az ügy ismét fókuszba – melyhez a MAZSIHISZ munkatársai az elnök kérésére magánszemélyekként csatlakozhattak – egészen addig, amíg a hatóságok energikusan felléptek és véget vetettek a szemérmetlen manipulációnak.”
Ehhez képest viszont az első szövegben szó sincs a végpontot jelentő civil kezdeményezésről:
A botrányokkal kísért, történelemhamisítással terhelt, kegyeletsértő hely ellen a Mazsihisz mellett a zsidó közösség számtalan szervezete is felemelte a szavát. Mindezek hatására a VII. kerületi önkormányzat lépett és a múlthéten hatósági eszközökkel bezáratták a helyet.”
EZ A TEGNAPI KÖZLEMÉNY.
EZ PEDIG A MAI.
A történethez hozzá tartozik, hogy Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Facebookon szeptember elsején már megköszönte a civileknek a megmozdulást, erre utal a honlapon található második közlemény, amelyben megerősítik, az elnök szavait.
A lényeg természetesen az, hogy az álmúzeum bezárt, és remélhetőleg ez így is marad. Ehhez viszont sokak közös munkájára volt szükség, akiknek mind, kivétel nélkül jár a köszönet azért, hogy megakadályozták, hogy egy ilyen intézmény működjön a Dohány utcai zsinagóga mögött.




Őrizetben a Holokauszt-álmúzeum igazgatója, a létesítmény pedig lakat alatt

augusztus 31., 12:00
Szerda óta civilek kis csoportja folyamatosan akciózott a Wesselényi utcában található Shoah Center nevű létesítmény előtt, amelyről a magyarországi zsidó közösség képviselői egyhangúan állítják: a Holokauszt áldozatainak emlékét sértő tevékenységet folytat, hamis történelmi információkkal próbál pénzt kicsalni emberekből.
Ahogy arról korábban már írtunk, az álmúzeumról, és az abban található történelemhamisításról először a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár főigazgatója, Toronyi Zsuzsanna írt leleplező cikket, később tiltakozó nyilatkozatot adott ki a MAZSIHISZ és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez (EMIH) köthető Tett és Védelem Alapítvány is.
Felháborodott civilek egy csoportja szerdán kezdett tiltakozó akcióba, az álmúzeum bejáratánál szórólapokkal és lufikkal próbálták felhívni a járókelők és turisták figyelmét az átverésre. Illetve arra szólították fel a hatóságokat, hogy járjanak el a szabályos engedélyeztetési procedúrán át nem esett létesítmény ellen.
Akciójukat a második napon részleges siker is koronázta: a résztvevők elbeszélése szerint a Shoah Center működtetője, a kilencvenes években ügyvédi tevékenységétől eltiltott izraeli férfi csütörtök este rátámadt az egyik tiltakozóra, a helyszínre kiérkező rendőrség pedig igazoltatta, és miután kiderült, hogy nem rendelkezik érvényes tartózkodási engedéllyel, bevitte őt a kapitányságra.
Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a VII. kerületi Rendőrkapitányságnak és az ORFK sajtóosztályának is, amint válasz érkezik, frissítjük a cikket.
A tiltakozó civilek úgy tudják, az izraeli férfinak van egy munkatársa is, ő péntek délelőtt is kinyitotta az álmúzeumot, és a tiltakozás elleni feliratokat helyezett ki a bejárati ajtóra. Az angol nyelvű plakátokon ilyen mondatok szerepelnek:
  • A vélemény nem szabad”
  • A vallás nem semleges”
  • A múzeumok nem semlegesek”
  • A történészek nem semlegesek”
Nem teljesen világos, hogy mire is utalnak ezek a feliratok, de elsőre úgy tűnik, a történelmi tények relativizálásával próbálja az álmúzeum saját létezését igazolni. A probléma csak az, hogy a tények makacs dolgok, és a létesítmény állításai, hogy például az álmúzeumnak helyet adó pincében született volna Herzl Tivadar, vagy hogy 1944-ben ebből a pincéből irányította volna Adolf Eichmann és Kurt Becher a deportálásokat, mind könnyen megcáfolhatók.ebookon!
Frissítés 13:00 – A helyszínen tartózkodó tiltakozók közlése szerint, az önkormányzat illetékesei ma kiszálltak megvizsgálni a Shoah Center működésének szabályosságát.
Frissítés 15.45 – Az erzsébetvárosi önkormányzat emberei visszavették az eredetileg raktározási célra bérbe adott pincehelyiséget, az izraeli ex-ügyvéd bérleti jogát visszavonták, pecsétet és lakatot tettek a helyiségre, és egy feliratot helyeztek el rajta, miszerint a pince „jogtalan felnyitása, lezárása hatósági eljárást von maga után” (via Magyar Narancs)




A cionisták neutron fegyvert rejtegettek a holokamu muzeumban


Holokauszt-álmúzeum előtt akcióznak civilek

augusztus 29., 10:44
Tavaly ősszel járta be a magyar sajtót az ál-holokausztmúzeum története. A Dohány utcai zsinagóga mögött, a Wesselényi utcában található pincében található Shoah Cellar igazgatója Avner Friedman izraeli ügyvéd, aki a kilencvenes években érkezett először Magyarországra.
Az álmúzeumról, és az abban található történelemhamisításról (mert másnak nehéz nevezni, hogy a tényekkel köszönő viszonyban sem lévő állításokat ad el valaki turistáknak, méghozzá pénzért) először a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár főigazgatója, Toronyi Zsuzsanna írt leleplező cikket a hvg.hu-nak, amelyben tételesen bemutatta, hogy hányféle módon téveszti meg az igazgat a látogatókat.
A teljesség igénye nélkül:
  • állította, hogy az épület és a pince volt a központja a 18. században alapított pesti gettónak,
  • hogy a pincében született Theodor Herzl zsidó származású osztrák-magyar író, politikus,
  • sőt, még az ünnepélyes családi vacsorát is ebben a pincében fogyasztotta el bar miczvó avatása után,
  • hogy 1944-ben ebből a pincéből irányította Adolf Eichmann és Kurt Becher a deportálásokat,
  • és itt kínozták meg és végezték ki Szenes Hannát is.
Mindebből természetesen egyetlen szó sem igaz.
És bár gondolhatnánk, hogy az elmúlt sok hónapban – többek közt a sajtóban megjelenő írások hatására hatására – a Shoah Cellar már rég eltűnt, hiszen egy álmúzeumnak, pláne a Dohány utcai zsinagóga szomszédságában semmi keresnivalója, valójában nem ez a helyzet.
A Shoah Cellar ellen még a Mazsihisz is tiltakozott. Mint írták:
A Mazsihisz számára a Holokauszt emlékezete kiemelten fontos és minden ezzel kapcsolatos történelemhamisítás ellen következetesen fellép. A holokauszt emlékével senki nem élhet vissza, sem politikai, sem üzleti meggondolásból. Bár szomorú, de semmiben sem befolyásol bennünket, hogy a Shoah Cellart működtető, a holokauszton nyerészkedő csaló történetesen éppen izraeli állampolgár.”
A magát holokausztmúzeumnak nevező pincében található „tárlatot” ugyanis a mai napig lehet látogatni.
HERZL HÁZÁTÓL EICHMANN PINCÉJÉIG (FOTÓ: SCHŐN EDINA)
Ebből lett elege civilek egy csoportjának, akik a mai napon akcióba kezdtek.
Az ügy előzménye, hogy Schőn Edina elolvasta Toronyi Zsuzsanna cikkét, illetve a többi, az álmúzeumról szóló híradást is, és bár korábban nem vett részt semmilyen aktivista tevékenységben, úgy gondolta, hogy valamit tennie kell. Ám hiába próbálkozott a hatóságoknál (a NAV-nál és a fogyasztóvédelemnél például), bár a bejelentését befogadták, az álmúzeum a folyó vizsgálatok ellenére is működik.
Nem is rosszul: becsléseik szerint – bár pontos adatokat nem tudnak mondani – de naponta körülbelül 100 turista biztosan besétál Friedman intézményébe, és körülbelül 10 eurós (bár ez az ár változhat) belépőt kifizetve megtekintheti a minősíthetetlen kiállítást.


ROSSZ MINŐSÉGŰ, FALRA RAGASZTOTT „KIÁLLÍTÁS” (FOTÓ: SCHŐN EDINA)
A hatóságok tehetetlensége miatt végül úgy döntöttek, hogy ha már bezáratni nem sikerül a nyilvánvalóan kegyeletsértő és történelemhamisító helyet, legalább a turisták figyelmét felhívják arra, hogy mi található az álmúzeumban.
CIVIL TILTAKOZÁS AZ ÁLMÚZEUM ELŐTT. FOTÓ: MÉRCE
Ezért a mai napon szórólapok osztogatásába kezdtek, amelyen tájékoztatják az érdeklődőket arról, mire is számíthatnak, ha lesétálnak a történelem nagy eseményeit még hírből sem ismerő pincébe.
AZ ÁTVERÉSEKRE A TURISTÁK FIGYELMÉT FELHÍVÓ SZÓRÓLAP. FOTÓ: MÉRCE
Azon túl, hogy remélhetőleg sikerül így a turistákat megvédeni attól, hogy csalás áldozatai legyenek, talán a hatóságok is figyelembe veszik végre, hogy sokakat sért egy ilyen intézmény létezése a főváros szívében, és lépéseket tesznek a hely bezáratásáért.
CIVIL TILTAKOZÁS AZ ÁLMÚZEUM ELŐTT. FOTÓ: MÉRCE




A legutóbbi télen 120 polgártársunk fagyott meg

augusztus 25., 16:00
A Város Mindenkié csoportnak (AVM) ezúttal per nélkül sikerült hozzájutnia a legutóbbi fűtési szezon (2017 október-2018 március) kihűléses halálozásokat mutató számadataihoz. Mint mi is hírt adtunk róla, az egy évvel korábbi adatokat csak most nyárra sikerült kiperelni a rendőrségből, az igénylést ráadásul először azzal utasították vissza, hogy ők nem is rendelkeznek ilyen adatokkal.

A tavalyi tél is lesújtó számokat mutat. Összesen (hatóságok által valószínűsíthetően és bizonyosan) 120 ember vesztette életét kihűlés miatt akkor Magyarországon. Közülük 74-en magánterületen, tehát legvalószínűbb esetben saját lakásukban fagytak halálra.

Ez az adat a Város Mindenkié közlése szerint bár némi visszaesést mutat a statisztika az egy évvel korábbiakhoz képest (akkor összesen 180-an fagytak meg), az otthonukban kihűlt emberek aránya (62%) nagyon hasonló maradt.
A szervezet a hajléktalan emberek hatósági üldözése helyett átfogó szociális és lakáspolitikai intézkedéseket szorgalmaz a fagyhalál felszámolása érdekében. A legutóbbi, sorozatban eddig hetedik Alaptörvény-módosításba csempészték bele most júniusban a „közterület életvitelszerű használatának” tilalmát, ezt a döntést az AVM már javaslati fázisában élesen kritizálta. Szerintük
a tömeges lakásszegénység felszámolásának útja az átfogó lakáspolitika kialakítása, ami kiterjedt szociális bérlakás-rendszerrel és érdemi lakhatási támogatásokkal megakadályozza a hajléktalanná válást, és megfizethető lakhatást biztosít a társadalom legsérülékenyebb tagjai számára. Ezzel nemcsak a kihűléses halálesetek száma csökkenne, hanem az általános létbizonytalanság, a lakhatási szegénység és a hajléktalanság is.”
Forrás: avarosmindenkie.blog.hu
Felháborítanak a tömeges kilakoltatások, az albérletárak, hogy Magyarországon lakni lassan luxus? Gyere el te is A Város Mindenkié csoport 8. Lakásmenetére, szeptember 29-én délután 3-kor a Liszt Ferenc térre, és követeljük együtt, hogy végre az emberekért cselekedjenek a politikusok!
Az eseményről 
ide kattintva olvashatsz többet.

Befellegzett az igazi makói hagymának












2018. 08. 31. 10:24
HIRDETÉS


Egy hajszálon függ az igazi makói vöröshagyma sorsa, írja a Bors.
A lap szerint annak ellenére, hogy sok piacon hirdetik az árusok úgy a vöröshagymát, hogy makói, ez hazugság.
A makói termelők többsége fokozatosan lemondott a fajtáról, az évek során az olcsó importáru Németországból és Hollandiából lenyomta az eredeti magyar makóit. Utóbbit nem lehet eladni, az árérzékeny magyar átlagvásárló nem fizeti meg a plusz száz forintos különbséget.
Makón négy fajtát termesztettek, amíg működött a Hagymakutató Intézet. Ma már csak néhány gazda foglalkozik az egyébként kényes, dughagymás, hagyományos fajtával. Összesen nincs húszhektárnyi terület, amin eredeti makói fajta teremne. Ebből két kamiont sem lehet megtölteni.
Maroknyian vannak, akiknek szívügye a makói hagyma, és még nem mondtak le teljesen a fajtáról. Két évvel ezelőtt elindult ugyanis egy fajtakísérlet, aminek az a célja, hogy egy olyan, keresztezett makói hagymát „neveljenek ki”, ami jól tud alkalmazkodni a körülményekhez, és versenyképes lehet a piacon.
Szerencsére vagyunk még néhányan, akiknek fontos, hogy az érték tovább éljen. A családjaink is benne vannak, szóval van utánpótlás, hogy a hagyományos megmaradjon
nyilatkozott a lapnak Fekete János, aki a Hagyma Terméktanács elnöke.
Mint mondta, még legalább tíz év, mire eredményt tudnak elérni, de a lelkesedéssel legalább nincs gond.
Vegyszerekkel, nehézfémekkel terhelt a kínai fokhagyma. Vásárolj hazait!
Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor



Neonáci rendszáma lecserélésére kötelez egy beszédterapeutát az osztrák állam 

Egy osztrák beszédterapeutát arra köteleznek, hogy cserélje le egyedi rendszámtábláját, mert a "náciellenes" törvény tiltja a 18-as szám ilyen célú használatát - közli az RT angol nyelvű oldala. 
Neonáci rendszáma lecserélésére kötelez egy beszédterapeutát az osztrák állam

Az, hogy a szakember egyáltalán nem ilyen célból használja a rendszámtáblát, a hatóságokat a legkevésbé sem érdekli. 
Andrea V.-nek a LOGO18 betű- és számkombinációt kell lecserélnie, annak ellenére, hogy 15 éve használja, mert a mániákus demokraták szerint a 18-as szám csakis Adolf Hitler neve kezdőbetűinek az ABC-ben elfoglalt helyüket jelentheti, törvényt is képesek voltak hozni erről három évvel ezelőtt. 
A beszédterapeuta elképesztőnek találja az ügyet, hiszen a 18-as szám azt jelöli, hogy a 18. kerület a munkaterülete, szakmai okokból rendelte a rendszámtáblát évekkel ezelőtt - mondta el a Heute.at című lapnak. A tábla és az autó okmányainak kicserélése most több száz eurójába is kerülhet a hölgynek. 
(harcunk.info


A hidegháború éveiben Magyarországot is meg akarta szórni atombombával az Egyesült Államok



FacebookMessengerTwitterGoogle+E-mail
Az USA nemcsak a Szovjetunióban jelölt ki célpontokat, de Európában és Kínában is.
Az Egyesült Államok nemzeti archívuma az atombomba feltalálása óta először részletes listát közölt a hidegháborúban tervezett atomtámadások potenciális célpontjairól.
Maradj velünk kapcsolatban!
National Archives and Records Administration anyagából kiderül, hogy a célpontok ellen akkor vetettek volna be bombát, ha kitör a háború a Szovjetunióval. A repülőtereket tartalmazó listában [PDF] magyar célpontok is voltak, például Budapest/Tököl (a 125. sorszámot kapta, valószínűleg meg is támadták volna) Debrecen, Szolnok, Szombathely.
A lista több célpontját szisztematikus megsemmisítésre jelölték ki, főleg nagyobb városokban: Moszkvában 179-et, például mezőgazdasági eszközöket, transzformátorokat, Leningrádban (ma Szentpétervár) 145-öt és 91-et Kelet-Berlinben. A vegyesen megjelölt (DGZ - designated ground zeros, nagyjából a bomba elméleti becsapódási helye) célpontok: kormányzati épületek, ipari területek, de van, ami csak a „lakosság” megjelölést kapta, azaz kifejezetten oda céloztak, ahol sokan laknak.
William Burr, a George Washington University nukleáris fegyverekre szakosodott kutatója szerint ez a legrészletesebb lista, ami valaha nyilvános lett. A célpontokat csak általánosságban azonosítják, a konkrétumokat kódok őrzik, amiket viszont csak a ma is titkosított bombázási enciklopédiából lehet visszafejteni – ennek a titkosítását is megpróbálta feloldatni a kutató, eddig sikertelenül.A most publikált, 1956-ban készült, 800 oldalas, „Top Secret” bélyegzővel ellátott Atomic Weapons Requirements Study for 1959 című dokumentum írógéppel készült, elmosódott szürke írás olvasható rajta. Az összegzés még azelőtt készült, hogy lettek volna interkontinentális vagy tengeralattjáróról indítható rakéták, amelyek képesek atomtöltet szállítására, ezért a tervben még bombázókkal számoltak. Ebben az időszakban az USA-nak még tízszer akkora nukleáris arzenálja volt, mint a Szovjetuniónak, ami nagyjából 20 ezer megatonnányi atomtöltetet jelent. A következő pár évben Dwight D. Eisenhower felére csökkentette ezt a mennyiséget, úgy gondolta, ez már kiirtaná az emberi fajt.
A stratégia, amihez a terv készült, arról szólt, hogy az Szovjetuniót körbevették bombázóbázisokkal, kijelöltek a bombázóknak egy útvonalat, amin végighaladva mindent bombázniuk kellett, amit értek. Városokat is, civilekkel. A fő célpontok viszont a légierőt érintették leginkább, hogy megsemmisítsék a szovjet bombázókat, mielőtt azok válaszolni tudnának. A tervben szerepelt egy 60 megatonnás bomba, ami a hirosimai négyezerszeresének felelt meg.





A Donyecki Népköztársaság elnöke Alekszandr Zaharcsenkó meggyilkolásáról szóló hírözön közepette nem keltett feltűnést az a hír, hogy nagyszámú külföldi zsoldos érkezett a Donbasszba. Az eseményeket figyelemmel követő Alekszandr Zsilin közlése szerint a zsoldosok között magas rangú katonatisztek is érkeztek az Egyesült Államokból és Kanadából. A katonai szakértő rámutat: azzal, hogy Ukrajna területén külföldiek is részt vesznek a harcokban, egész terrorista csoportok jelentek meg a színen. Ezek a külföldiek nem csupán a Donbassz lakossága, de Oroszország számára is közvetlen veszélyt jelentenek, mivel terrorcselekmények elkövetésével próbálkozhatnak Oroszország területén. 



A németek tömeges tüntetéseit követően migránsok tízezreit szólítja fel összefogásra videójában egy magát "régi migránsnak" nevező férfi, hogy utazzanak Chemnitzbe és egész Szászországba "megvédeni testvéreiket a rájuk vadászó náciktól". 


2018. AUGUSZTUS 30. CSÜTÖRTÖK 16:54 2018. 08. 30. 18:09

GEORG SPÖTTLE: 3500 NŐT ERŐSZAKOLTAK MEG TAVALY NÉMETORSZÁGBAN


CSAK TAVALY TÍZEZER SZEXUÁLIS TÁMADÁS TÖRTÉNT
KOSSUTH RÁDIÓ 180 PERC
Magyar Idők Online
Bárhol másutt Németországban megtörténhetett volna az a tüntetés-sorozat, ami Chemnitzben zajlott le az elmúlt napokban – vélekedett Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. Spöttle szerint a németek nem felejtették el az egyre nagyobb számban előforduló bűneseteket, amelyeknek migrációs hátterű személyek az elkövetői, és ennek egyre inkább hangot is fognak adni. A szakértő szerint nem lehet a tüntetéseket csak és kizárólag a neonácik nyakába varrni, ráadásul a migránssimogatás közben az áldozatokról már szinte senki sem beszél.


Mint ismert, egy iraki és egy szír migráns Chemnitz város fesztiváljának éjjelén erőszakoskodtak egy nővel, a segítségére siető férfiakra pedig késsel támadtak. Egyiküket halálra szúrták, társa az intenzív osztályra került, míg a harmadik könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. A következő napokban nagyszabású tüntetések kezdődtek a városban a migránsok bűncselekményei ellen.
A keleti részen normálisabban gondolkodnak az emberek, nem annyira agymosottak. Nincs meg az az erős liberális mainstream, mint a nyugati oldalon” – mondta el Gerog Spöttle a Kossuth Rádió 180 perc című adásában arra a felvetésre, hogy miért pont Chemnitzben törtek felszínre az indulatok.
Spöttle szerint ugyanakkor egy ilyen demonstráció bárhol előfordulhatott volna, ha tekintetbe vesszük, hogy „hány fiatal, tinédzserkorú korú lányt gyilkoltak meg, ez egy utolsó csepp volt a pohárban”.

MEGY A NÁCIZÁS, DE AZ ÁLDOZATOKRÓL NEM ESIK SZÓ

Ami engem felháborít, hogy Angela Merkel még azt se mondta, hogy együttérez az áldozatokkal” – mondta a szakértő, aki kifogásolta a kancellárnak a tüntetésekre vonatkozó mondanivalóját, miszerint „rendet fog tenni, nem tűrheti, hogy neonáci gócpont legyen Chemnitzben”.
Spöttle felhívta a figyelmet, hogy a térség parlamenti képviselőjének, Alexander Krauss-nak a megszólalása ellentmondott Merkelnek, illetve a város szocialista polgármester asszonyának is, mivel a tüntetők többsége a békés lakosság, nyugdíjasok, kismamák, diákok közül került ki, akiknek elege lett a külföldiek által elkövetett súlyos bűncselekményekből.
Spöttle is egyetértett azzal, hogy nem lehet a tüntetést pusztán neonáci felvonulásnak nevezni, annak ellenére, hogy valóban megjelentek bőrfejűek a tömegben, de nem ők voltak többségben, szó sincs szerinte arról, hogy az egész német szélsőjobb Chemnitzben tömörülne.
Ha megnézzük a német jobboldal által elkövetett bűncselekményeket, nem nagyon vannak ilyenek” – mondta el, majd felhívta a figyelmet arra, hogy éppen inkább a szélsőbal követ el durva dolgokat. Emlékezetes, hogy tavaly Hamburgban a G20 csúcs alatt az Antifa és az ultrabaloldaliak szétszedték a várost, „ilyet jobboldaliaktól nem lehet tapasztalni”.
Chemnitzben is az Antifa kezdte a dobálást, a csúzlizást, a petárdázást, amire aztán jöt a válasz, végül a rendőrség meggátolta, hogy a helyzet még katasztrofálisabb legyen, bár lehetett látni felvételeket rendőri túlkapásról is.
Spöttle szerint a Mainstream médiában sincsen már szó az áldozatokról, vagy arról, hogy az elkövetőket már ismerte a rendőrség, mivel drogkereskedelem, utcai rablások, súlyos testi sértés voltak a számlájukon. Ezzel szemben csak a „nácizás” megy, és a migránsok sajnáltatása.
Szóba kerültek a szintén az egykori NDK területéről elinduló Pegida-felvonulások, amiket Merkelék ugyancsak lenáciznak, de Spöttle szerint az egy patrióta mozgalom az iszlamizáció ellen, ahol nagyon széles spektrummal képviselteti magát a lakosság.
A migránserőszak ellen tüntettek
Fotó: Reuters

ELKÉPESZTŐ MÉRETEKBEN EMELKEDNEK A BŰNÖZÉSI ADATOK

Georg Spöttle megdöbbentő statisztikai adatokkal szolgált, amelyek szerint tavaly 3500 nőt erőszakoltak meg Németországban, és közel tízezerre tehető az összes szexuális bűncselekmény száma. Ami ugyancsak döbbenetes, hogy „a gyilkosságok száma egy év alatt száz százalékkal emelkedett, ami példátlan a német kriminalisztika történetében”.
A migránsok napi 800 bűncselekményt követnek el, ezek nagyrészt szexuális bűncselekmények, erőszakos, rablások, vagy droggal való visszaélések.
Közel a fele a börtönben ülőknek migrációs hátterű, és azok közül, akik az országba érkeztek, nagyon sokan már börtönben vannak.
És hiába a számos merénylet, vagy a megerőszakolt és megölt tinilányok, ezeknek az eseteknek sokszor nincs következményük, van olyan, hogy az elkövetők szabadlábon vannak, illetve előfordul, hogy ki sem toloncolják őket. „Az emberek ezeket az eseteket nem felejtették el” – figyelmeztetett a szakértő.
Volt olyan eset, amikor a lányokat leölő migránsok azt mondták tettük után, hogy egy afgán férfinak nem mondhat nemet egy nő, ezért ölték meg áldozataikat.
Baloldali ellentüntetők
Fotó: Reuters

TOMBOL A KETTŐS MÉRCE

Spöttle a kettős mércére is felhívta a figyelmet: szerinte ha ő csokit lopna egy áruházban, akkor rabosítanák, de ha egy migráns teszi ezt, akkor beindul a sajnáltatás, mondván: „szegény biztos nem tudta, hogy nem szabad lopni”.
A Chemnitzben történtek kapcsán még megemlítette, hogy az eset tálalása a szokásos forgatókönyv szerint zajlott: először csak annyi, hogy késelés történt, majd mediterrán jellegű elkövetőkről szóltak a hírek, de szerinte ekkor már mindenki tudta, hogy migránsok késeltek. Ez akkor lett nyilvánvaló, amikor valaki szivárogtatott a rendőrségtől, ami ugyan tilos, de az embereknek joguk van tudni az igazságot, a hivatalos helyekről sokszor pedig elkendőznék azt, a német kormány pedig nem tesz semmit.
Veszélyes a helyzet Németországban, és Georg Spöttle szerint egyre inkább teret nyerhet az önbíráskodás. ami „nyilvánvalóan be fog következni, előbb-utóbb borulni fog a bili”.
Ugyanakkor, ha valaki a Facebookra kiposztol valamit a kormány bevándorláspolitikájáról, ami erősen kritikus tartalmú, akkor megjelenik nála az Államvédelem. Erre van kapacitás, a migránsok által elkövetett bűncselekmények megfékezésére pedig sokszor nincs.
Mintha saját népe lenne Merkelnek az ellenség” – mondta el Georg Spöttle, aki megosztotta a hallgatókkal korábbi, még gyakorló rendőrként megélt tapasztalatait is.
Vettem őrizetbe olyan embereket, akik húsz éve Németországban éltek, nem beszélték a nyelvet, nem dolgoztak” – tárta fel az akkori, azóta a tömeges bevándorlás miatt még rosszabbra forduló helyzetet a biztonságpolitikai szakértő.




Muszlim írőnő üzeni: “Nem a bevándorlóknak kell integrálódni, hanem neked”

Sebestyén Márta küldte be 2018. 09. 05., sze - 08:42 időpontban
Kezd kibújni a szög a zsákból. “Nem a bevándorlóknak kell integrálódni, hanem neked” – üzeni egy muszlim írónő a brit őslakosoknak. Cikkünk főszereplője Ruqaya Izzidien, aki publikált már a The New York Times-ban, a Guardianben, a BBC-nél vagy épp az Al Jazeera angol nyelvű kiadásában.
A bevándorlóknak nem kell integrálódniuk, neked kéne” – olvasható az alaraby.co.uk oldalon, amely egy angol nyelvű portál nagy-britanniai araboknak. Ez a címe annak a cikknek, amelyet Ruqaya Izzidien írt és amelyben a muszlim értelmiségi hölgy kifejti, hogy nehogy már neki kelljen alkalmazkodnia a “fehér többséghez”. Mégpedig azért nem kell alkalmazkodni, mert az európai fehérek bizony rasszisták egytől egyig. Izzidien egy iraki család sarja, ám gyerekkorát Nagy-Britanniában, Walesben töltötte.
Az anyanyelve angol, a szigetországban végezte iskoláit. A cikk nagy részében azokat a sérelmeit sorolja fel gyerekkorából, amelyeket Nagy-Britanniában szenvedett el. Ezek egy részét valóban lehet akár rasszista indíttatású kérdésfeltevésneknek, gúnyolódásnak is venni, azonban egy részük szinte bizonyosan félreértésből, egyszerű kíváncsiságból, tudatlanságból elhangzó mondat.
Nézzük, hogy a feketeöves walesi rasszisták mely mondatokkal, cselekedettel és kérdésekkel sértették vérig Izzidient – persze csak az érdekesebbek közül.
A tanárok a nő leírása szerint kedvelték, és iskola utáni feladatokkal bízták meg, amelyeket remekül teljesített;
Egy alkalommal véradás alatt furcsán viselkedett. Különböző hangokat adott ki, amelyek megnyugtatták. Erre a nővér megkérdezte: “az anyanyelveden beszélsz ilyenkor, ugye?”;
Az egyik tanár megkérte, hogy fordítson egy jordániai fiúnak;
Hova valósi vagy? Mondj valamit az anyanyelveden! – kérte egy fiú az osztályából, akivel már öt éve voltak osztálytársak. (Úgy tűnik, hogy a szimplán hülyék is rasszisták lettek – szerk.);
Milyen ételek vannak a hazádban?;
• “Milyen a hajad? Miért van rajtad kendő? Miért rejted el a hajad” – kérdezték tőle számtalan alkalommal. (Persze, unalmas lehet mindig válaszolni, de ha nem kellemetlen a válasz, akkor ez a kérdés miért rasszista? Nem lehet, hogy van, aki tényleg nem tudja miért kell eltakarnia a haját? – szerk.);
A konklúzió nem marad el, Izzidien szerint erről is a fehérek tehetnek.
Az integráció – egy alapból problémás elképzelés, amellyel érdemes lenne felhagyni és a befogadást részesíteni előnyben – egy legenda, legalábbis ahogy én tudom. Ahelyett, hogy a külföldieknek azt mondanátok, hogy asszimilálódjatok, ahelyett Nagy-Britanniának mélyen magába kellene néznie. Mert a részvétel nem hoz magával elfogadást is a kisebbségek számára” – kezdi Izzidien. Ahhoz, hogy harmónia legyen a multikulturális Nagy-Britanniában, nem a bevándorlóknak kell integrálódnia, hanem a fehér többségnek.
Egészen addig, amíg a többség úgy gondol a színes bőrűekre, mint egyfajta érdekes látványosságra, addig az ország egzisztenciális válságban marad, amelyben a brit gyerekek kívülállóként nőnek fel”– írja. A tanulságot pedig már mi tesszük hozzá. Ha egy bevándorlótól megkérdezed, hogy honnan jött és ott milyen szokások vannak érvényben, akkor rasszista vagy. A fehér többség pedig kussoljon, és jobb ha alkalmazkodik a bevándorlókhoz. Így is túl sok van már a számláján…
Forrás: vilagfigyelo.com
Borító: wikipedia






Deep Staat-et ábrázoló projekt

"A zsidó nép...a világ fölötti uralmát a többi fajok egyesítésével fogja elérni."
(Baruch Lewy) 
Idlibbe menekített mérsékelt terroristák


Idlibbe menekített "mérsékelt" terroristák....a liberális nyugati világ kéri, hogy az orosz és szír hadsereg legvégső támadása előtt menekítsék ki őket! A keresztényi szeretet jegyében természetesen. (Facebook

2 megjegyzés:

  1. Tisztelt Hölgyem / Uram,

    Üdvözöljük a Midland Credit Management oldalán. Üzleti, vállalati vagy személyi kölcsönt keres? Széles körű pénzügyi szolgáltatásokat kínálunk, amelyek magukban foglalják: Üzleti tervezés, Kereskedelmi és Fejlesztési Pénzügy, Ingatlanok és Jelzálogkölcsönök, Adósságkonszolidációs Hitelek, Üzleti Hitelek, Magánkölcsönök, Lakás Refinanszírozás, Szállodai Hitelek, Diákhitelek stb. 3%.

    További részletek a kölcsön beszerzéséről: Kérjük, azonnal válaszoljon erre az e-mailre: midland.credit2@gmail.com

    Üdvözlettel.
    Midland Hitelkezelés
    Megnevezés: Hitelező / Befektető.

    Vállalati e-mail: midland.credit2@gmail.com
    A vállalat weboldala: midlandcreditonline.com

    VálaszTörlés
  2. A nevem Mr. Susan William, Magyarországon élek, és ma boldog nő vagyok, és azt mondtam magamnak, hogy minden hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünkből, tanúskodni fogok a világ és az egyetemi hitel mellett (United. Credit411@gmail .com ) jóváhagyta és átengedte nekem a 250 000 kölcsön összegét. euró . A united.credit411@gmail.com a legjobb hiteltársaság a megbízható, megbízható, 1%-os kamattal rendelkező kölcsönökért. szüksége van ma kölcsönre, mindenféle kölcsönt kínálnak, forduljon hozzájuk még ma sürgős kölcsönért a united.credit411@gmail.com címen (UC credit) nem kér fedezetet. Élő bizonyság vagyok

    VálaszTörlés