2016. május 10., kedd

Oroszország hangja nem a zsidó hazugságok mormogása !!!!





Oroszország hangja nem a zsidó hazugságok mormogása !!!!







Arat a zsidó fasizmus Ukrajnában !!!
Ukrajnát máris új gulágnak nyilvánította a cionista gestapo !!!
Szabadon arat a zsidó fasiszta fenevad , és a világ népei csak aszisztálnak e mocskos emberiség ellenes tetre , bezzeg a II . Világégés kamu tetteseit éikvidálták , vagy a Milosevics banda gyilkosságait is , de a zsidó fasiszták nőket gyerekeket öregeket , és fiatalokat likvidálnak , hogy a kazár birodalmuk esélyei felsejledjenek !!
Mikor méltóztattok terrorista támadást indítani e hóhérok ellen , kik megint egy népet terrorizálnak !!
Palesztina nem volt elég nagy koncebtrációs tábornak , most Ukrajna lesz a haláltábor legújabb áldozata , és tessék mondani Magyarorszgra mikor kerül sor , mert itt is kiépítették a stadionnak álcázott koncebtrációs táborokat , igaz egyik másik lukszus kivitelben pompázik , de azért még mindig koncentrációs táborok , mert nem az egészség ügyet kellet fejleszteni , és az oktatást , hanem a haláltáborok kialakítását !!!
A szemét égető meg a végleg eltörölni program részeként hamut gyárt a magyarokból . Tessék mondani jó hülyének nézni a magyarságot , vagy e fülkeforradalmár csapat csak a szabadkőművesek titkos parancsát hajtották végre , hisz a páholy fegyelem minden politikusra kötelező , hisz így szavazták meg a legújabb gyarmatosítási lépést is a TPP- t is . Köcsögök !!
Ha az ilyen döntésekért sem lehet vissza hivi a szabadkőműves képviselőinket , akkor likvidálni kell őket , mert így megszünik magyar ország mint önálló entitás , és bizony mi még mindig nem akarunk zsidó gyarmatbirodalomba élni , mert mi a független nemzetországok keretein belül akarunk , nem kamatrabszolgaként élni , ahol 12 szeresen kiraboltak minket ,és e politikai maffia nem tesz intézkedéseket , csak usznak az árral , és megtömik a zsebüket a mi vérünk , és verejtékünk árrán , ki luxus villákat gyüjt . Ki kikötőket , szigeteket , míg ti a családotokkal éheztek , hát mikor dobtok benzines üvegeket e mocskok összelopott vagyonára , hisz a nemzeti vagyonunkból való , az ő gazdagságuk , Égjenek villáikkal , kikötőikkel , szigeteikkel , elrabolt följeink helyét már csak az ugar jelzi , mert a gyommal őket is ki kéne gyomlálni , hogy az olajmaffia végleg föl legyen számolva , és ne vándoroljon át a vagyon a szabadkőművesek zsebébe !!!

Vagy nagyon hiányzik a Budapesti Majdan ahol likvidálják mindkét oldal cionista vakolóit , hogy ne hogy itt is zsidó különítményesek járják az utcákat , csak azért mert sehonai vitéz embereink hallni nem mertek , mert drágább volt rongy életük mint a haza becsűlete!!!
Ezért tömegsírok százait hagyják a tanyák vadonjaiba !!! Pintér az ötödik hadoszlop fel van fegyverezve a népnek nem maradt más hátra a benzines üvegekre váltani !!!, és hogy ne legyen polgárháború ezt a munkát karöltve a cigánysággal kell kivitelezni , hogy ne legyen megint kormányszóvivő megöngyilkolása !!!

                                   





Ukrán helyzet: Moszkva nem adja meg magát a nyomásnak


Ukrán helyzet: Moszkva nem adja meg magát a nyomásnak
© Fotó: RIA Novosztyi/Alekszej Druzsinyin

Moszkva nem enged a nyugati nyomásnak az ukrajnai helyzettel kapcsolatban. Ugyanakkor van esély az Oroszország és az USA közötti kapcsolat helyreállítására – mondják a szakértők Vlagyimir Putyin éves sajtótájékoztatójára alapozva.

Az elnök legfőbb célja az volt, hogy közölje: Oroszország nem adja meg magát a kialakult gazdasági helyzetben, amelyet a Nyugat szankciói és az olaj árának csökkenése mélyítettek el. Moszkva továbbra is ragaszkodik szuverenitásához és a nemzeti érdekeket tartja szem előtt – véli Henry Srebrnik, Prince Edward-szigeti Egyetem (UPEI) professzora.
Oroszország nem hagyja magára Donyeck és Luhanszk lakóit a kijevi kormány kénye-kedve szerint – tette hozzá Srebrnik.
Putyin véleménye azt tükrözi, hogy Petro Porosenko ukrán elnök kész visszaállítani a békét Ukrajnában, habár ez a politikai elit nagy részének nem tetszik.
Srebrnik úgy véli, hogy a Nyugat továbbra is Oroszországot hibáztatja az ukrajnai vérontásért.
Porosenko nem kontrolálja a helyzetet teljes egészében, a kijevi politikusok egy része pedig inkább megszerzi a keleti régiókat erővel, minthogy tárgyalóasztalhoz üljön. Erre ösztönzi őket az EU és a NATO is, akik határozottan kisöprik a racionalitás legkisebb magját is az orosz nézőpontból – összegezte Srebrnik.
John Quigley, az Ohio Egyetem professzorának véleménye szerint, Kijev teljes mértékben felfogja, hogy nem kerülheti el azokat az intézkedéseket, amelyek valószínűleg Oroszország és a Nyugat közötti kapcsolat helyreállásához vezetnek.
Elengedhetetlen, hogy a kijevi vezetés valamiféle autonómiát biztosítson a keleti régióknak valamint, hogy az oroszajkú lakosság védelmében is hozzanak intézkedéseket. Úgy vélem, hogy az ukrán kormány ezt kezdi megérteni – mondta Quigley.
Ha ez sikerül, akkor minden akadály elhárul Oroszország és a Nyugat kapcsolatának helyreállításához – tette hozzá Quigley.
Szerintem a Nyugat túllőtt a célon a Krímmel kapcsolatos szankciókkal. Ettől a pillanattól kezdve romlott a két fél viszonya. Most pedig a figyelem az ukrajnai konfliktusra irányul – véli a szakértő.
A professzor szerint stabil alapja van a kapcsolatok javításának. Ezek gazdasági kapcsolatok, az űrkutatásban mutatott együttműködés és a közel-keleti problémák megoldásának közös keresése.
Oroszország és a Nyugat közötti jelenlegi konfliktus elkerülhető lett volna – összegezte Quigley.
Korábban Barack Obama amerikai elnök aláírta az Ukrajna szabadságát támogató törvénytervezetet, amely katonai segítségnyújtást, a védelmi és a civil társadalom támogatását irányozza elő Ukrajnának. Ezen kívül pedig nem zárja ki egy újabb orosz ellenes szankciós csomag bevezetését sem.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/2014_12_20/Ukran-helyzet-Moszkva-nem-adja-meg-magat-a-nyomasnak-2500/



Az USA nem tartja kizártnak, hogy katonai nyomást fog gyakorolni Oroszországra


Az USA nem tartja kizártnak, hogy katonai nyomást fog gyakorolni Oroszországra

Archív fotó. © Fotó: RIA Novosztyi/ Anton Gyenyiszov

Az Egyesült Államok el akarja érni, hogy Oroszország tartsa be a közép- és rövid hatótávolságú rakéták felszámolásáról szóló INF-szerződést – jelentette be a fegyverzetellenőrzési és nemzetközi-biztonsági kérdésekben illetékes amerikai külügyminiszter-helyettes, Rose Gottemoeller az amerikai kongresszus képviselőházi hadügyi bizottságának ülésén.

Gottemoeller asszony kiemelte az Oroszországra gyakorolandó nyomás fontosságát és nem zárta ki az ilyen nyomás katonai variánsát.
Az amerikai külügyi tárca július30-án jelentést tett közzé, amelyikben Oroszországot az INF-szerződés megszegésével vádolta.
Az orosz külügyminisztérium tagadja a vádat, „Oroszország diszkreditálására irányuló újabb próbálkozásnak” minősítve azt.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_12_11/Az-USA-nem-tartja-kizartnak-hogy-katonai-nyomast-fog-gyakorolni-Oroszorszagra-6389/



Az európai rakétavédelem hírneve csorbát szenvedett


Az európai rakétavédelem hírneve csorbát szenvedett



Az amerikai védelmi tárca tudományügyi tanácsa jelentést

Az amerikai védelmi tárca tudományügyi tanácsa jelentést terjesztett elő a szenátusnak, amelyikben az európai rakétavédelmi rendszer elfogórakétáit jellemző paramétereket elemezte ki. A Pentagon szakértői szerint a rendszer nem teszi lehetővé, hogy az amerikai elfogórakéták megsemmisítsék az ellenség rakétáit azok repülésének korai fázisában, és ezen kívül további lényeges hiányosságai is vannak. A jelentés levonja azt a következtetést, hogy az európai rakétavédelem  hatástalan és lényegesen alulmarad az amerikai hajókra telepített elfogó rakéták mögött. Előrebocsátjuk, hogy a 2009-ben elfogadott európai rakétavédelmi rendszer kiépítését előirányozó tervezet elsősorban az iráni, 1000-5500 kilométer hatótávolságú rakéták elfogását tűzi ki feladatául. Az ehhez szükséges fegyverzetek kísérleti indításai 2005-ben indultak és az amerikai katonaság szavai szerint sikeresek voltak. A tudományügyi tanács szakembereinek  véleménye szerint azonban ellentmond ennek az állításnak.  Szerintük az ellenséges rakéták sebessége nem hagy kellő időt a döntéshozatalra, ami oda vezethet, hogy rések keletkeznek a rakétapajzsban.
Az európai rakétavédelem hatékonytalanságáról érkeztek hírek, miközben Oroszország és az Egyesült Államok akadozva párbeszédet folytat a globális rakétavédelem kialakításáról. Washington közismerten nem módosítja stratégiáját az európai rakétavédelem kérdésében: 2020-ra  több mint 400 ellenrakétát kíván elhelyezni csupán Lengyelországban és Romániában. Az ún. harmadik kelet- és középe-európai álláskörzet kialakítására vonatkozó amerikai tervek Moszkva heves ellenzését váltották ki. Az előretolt állások  kiépítése az orosz határ viszonylagos közelében a katonai szakértők szerint kihat az orosz hadászati nukleáris erők alkalmazásának hatékonyságára.
Az európai rakétavédelem körüli helyzet rendkívül átpolitizált – véli Mihail Nejzsmakov politológus.
A Reagan-féle csillagháborúkhoz hasonló bizonyos programot láthatunk, amikor is a Szovjetunióra gyakorolt pszichológiai nyomás fontosabb volt, mint maga a program. A szakértők tisztában vannak azzal, hogy semmilyen iráni rakéta sem lehet veszélyes Európa szempontjából. Oroszország részéről Európát pláne nem fenyegeti veszély. Vagyis az európai rakétavédelmi rendszer körüli helyzet az Oroszországra gyakorolt nyomás elemét képezi.”
Washington és a NATO képviselői ígérik, hogy az európai rakétavédelem nem irányul Oroszország ellen, de jogilag kötelező erővel bíró dokumentumokkal ezt nem hajlandók megerősíteni. Így, nagyon is realisztikusnak tűnhetnek Medvegyev elnöknek a közelmúltban elhangzott szavai, hogy 2020-ra elérhetik a „holtpontot”, ami újabb fegyverkezési versenyt indíthat el. De ez a legkevésbé sem kívánatos.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/2011/06/27/52465321/



A NATO nukleáris fegyverek alkalmazására képezi a lengyel pilótákat


A NATO nukleáris fegyverek alkalmazására képezi a lengyel pilótákat

© Fotó: RIA Novosztyi/Vlagyimir Pesznya

Európában folytatódik olyan piloták kiképzése, akik a nukleáris fegyvereket alkalmazhatják. Különös aggodalomra ad okot új államok bevonása e folyamatba, példaként Lengyelországot nevezhetjük meg - mondta újságíróknak Anatolij Antonov honvédelmi miniszterhelyettes.

Elmondása szerint kapcsolat hiánya a honvédelmi tárcák között nem kedvez a bizalom kiépítésének, és az európai biztonságnak, ellenkezőleg ez félreértésekhez és a gyanakváshoz vezet.
"Felgöngyölítették a katonai együttműködést az USA-val. Megszűnt a párbeszéd az ABM kérdésében, amely legalább valamilyen lehetőséget hagyott a kompromisszumos megoldásra"- mondta Antonov.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_12_24/A-NATO-nuklearis-fegyverek-alkalmazasara-kepezi-a-lengyel-pilotakat-4887/


Oroszországnak joga , és kötelessége lesz megelőző csapást mérni e bázisokra , még mielőtt újabb egyezségeket vesznek semmibe , és atom támadás érné az országot !!!! De a pénz urait is pusztítsák el a szabadkőműves páholyokkal együtt !!!


Amerikai rakétavédelmi rendszerek körbe veszik Oroszországot



Amerikai rakétavédelmi rendszerek körbe veszik Oroszországot


Fotó: RIA Novosztyi

Az ukrajnai válság, az Oroszország elleni szankciók keresztülhúzták Moszkva minden kísérletét, hogy megállapodásra jusson Washingtonnal az ABM-kérdésben. De a párbeszéd nem volt eredményes a kapcsolatok elhidegülése előtt sem.

Olyan benyomás alakul ki, hogy az USA nem is szándékozott megállpodni valamiben, egyszerűen időt húzta, közben modernizálta rendszereit, és egyre közelebb lopakodott az orosz határokhoz, nem csak Nyugat felől, hanem Kelet felől is.
Az elmúlt néhány évben Oroszország több kísérletet tett, hogy legalább valamilyen megállapodáshoz jusson mindkét hatalom számára e kényes kérdésben. Moszkva javasolta Washingtonnak egy közös rakétavédelmi rendszer létrehozását, amelyben fel lehetne osztani a felelősségi zónákat. A logika egyszerű: az Oroszország területe felett repülő rakétákat orosz eszközökkel semmisítik meg, az Európa felett repülőket viszont amerikaival. De az USA rendszeresen figyelmen kívül hagyta az orosz kezdeményezéséket, és folyamatosan vissza szorította Moszkvát az összeurópai biztonsági rendszer építéséből. Ezt megerősíti az éves nemzetközi ABM-konferencia is, amelyre június végén került sor Németországban. Az orosz delegációt egyszerűen nem is hívták meg. Egész idő alatt az orosz-amerikai párbeszéd csak formaság volt – véli Pavel Zolotarjov vezérőrnagy, a Hadtudományi Akadémia professora.
Az amerikaiak egyértelműen fogalmazták, hogy olyan rendszert építenek ki, amilyet szükségesnek tartanak. Sokan tévednek, amikor azt mondják, hogy az adaptív megközelítés, amit Obama jelentett be az európai rakétavédelemben, bizonyos mértékig az oroszoknak tett engedmény volt. Ez nem így van. Uganez mondható el a NATO-ról is. Mindezek a struktúrák, mint például a NATO-Oroszország Tanács, bizonyos mértékig álcázták a NATO-bővítés folyamatát, amely nem is állt meg.
Ugyanakkor a szakértők rámutatnak, hogy az USA továbblépett a rakétavédelemben. A földi telepítésű elfogó rendszerek teszteléséről, az Aegis rakétavédelmi rendszerrel felszerelt amerikai hajócsoport bővítéséről van szó a Földközi-tengeren. E tekintetben Ukrajna is érdekes Amerikának. Ha Kijev csatlakozik a NATO-hoz, az ABM komplexumokat Ukrajna területén lehet elhelyezni – jegyzi meg Grigorij Dobromelov a Politikatudományi Kutatóintézet elemzője.
Úgy vélem, hogyha az ukrán konfliktus Dél-Keleten Kijev győzelmével ér véget, az ABM-elemek azonnal megjelennek az orosz határ mellett. Nyilvánvaló, hogy elhelyezésük Oroszország közvetlen közelében automatikusan azt jelenti, hogy az orosz nukleáris csapás leblokkolásának lehetősége többszörösére növekszik.
Az USA nem csak Európában, hanem Ázsiában is helyezi el az ABM-rendszereit. Formális okául ehhez a észak-koreai helyzet romlása szolgált. Bár milyen fenyegetésről lehet szó Phenjan részéről?! Az USA aktívan valósítja meg saját politikáját, és nemcsak Oroszországot veszi körül rakétaelhárító rendszereivel. Ilyen körülmények között a jelenlegi válság a két ország közötti kapcsolatokban elkerülhetetlen volt.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_17/Amerikai-raketavedelmi-rendszerek-korbe-veszik-Oroszorszagot-2961/


Az amerikai ABM rendszer nem szavatolhatja a biztonságot


Az amerikai ABM rendszer nem szavatolhatja a biztonságot


Archívum © Fotó: AP/Lockheed Martin

Amerikai szakértők egyre gyakrabban beszélnek az amerikai globális rakétavédelmi rendszer hatástalanságáról. Szerintük a valódi biztonság csak a tárgyalóasztalnál érhető el.

Katonai szakértők már hosszú ideje beszélnek arról, hogy jelentősen eltúlzott a Ground-based Midcourse Defense system (GMD), amerikai rakétavédelmi rendszer megbízhatósága. Adataik szerint a tesztelések során a balesetek és üzemzavarok a vártnál sokkal gyakrabban történnek. Nemrég a Los Angeles Times befolyásos kiadvány beszámolt arról, hogy a GMD még a tesztelés során is nehezen végzi feladatát, és az utolsó sikeres lelövés csaknem hat évvel ezelőtt történt.
Szakértők úgy vélik, hogy a GMD rendszert, amely most 30 elfogó rakétából áll, mindössze néhány robbanófej segítségével át lehet törni a támadás során. Az USA reális geopolitikai ellenfelei számára ez a rendszer nem jelent komoly veszélyt - mondja Viktor Litovkin katonai szakértő.
- Az egy mítosz, hogy az amerikai rakétavédelmi rendszert Észak-Korea és Irán elleni harchoz fejlsztették ki. Sem az egyik, sem a másik állam nem rendelkezik, és a következő 20 évben sem fog erendelkezni olyan rakétával, amely képes elérni az Egyesült Államok vagy Európa területét. Az egész rendszert úgy tervezték, hogy bekerítsék vele Oroszországot, és ezzel csökkentsék képességét válaszcsapásra. Úgy vélem, hogy nem lehet százszázalékosan megvédeni az Egyesült Államok területét az orosz rakétáktól. Ma az amerikaiak olyan rendszert próbálják ki, amely csak egyes rakéták ellen véd. És, mint tudjuk, 50 indítás sikertelen volt. De hiszen több tucat rakéta repülhet egyszerre, és mindegyiknek tíz robbanófeje van csalikkal együtt!
Szakértők megjegyzik, hogy az amerikai globális ABM program, aláássa a stratégiai biztonságot, amely mind harminc évvel ezelőtt, mind pedig ma garantált kölcsönös megsemmisítésre épült. Az 1972-ben aláírt ABM korlátozásáról szóló szerződés csak megerősítette ezt a doktrinát, amely mindegyik geopolitikai játékosnak megtiltotta az interkontinentális elfogó rakéták telepítését. 2001-ben azonban az ifjabb George Bush úgy döntött, hogy kilép az ABM-szerződésből. Akkor a gazdaságot és a józan észt feláldozták annak a koncepciónak, amely szerint az Egyesült Államok a világ vitathatatlan vezetője. Azóta sok minden megváltozott, de az amerikai politikai elit véleménye régi maradt. Az USA nem konstruktív együttműködésre törekszik az általánosan elismert nemzetközi jogi normák keretében, hanem újra és újra megpróbálja elérni az erőn alapuló uralmat.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/2014_06_20/Az-amerikai-ABM-rendszer-nem-szavatolhatja-a-biztonsagot-4410/


Az USA aktivizálja az ABM-mel kapcsolatos munkát


Az USA aktivizálja az ABM-mel kapcsolatos munkát


© Fotó: RIA Novosti/Valerij Melnyikov

Észrevehető, hogy az Egyesült Államok aktivizálja az ABM különböző szegmenseinek fejlesztését – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

A diplomata szerint ez megerősíti Moszkva aggodalmát, hogy a rakétavédelmi rendszer végső formájának rendeltetése nem csak a korlátozott jellegű fenyegetések megakadályozása lesz, mint ahogyan ezt korábban kijelentették. A rendszer majd úgy épül fel, hogy „bizonyos mértékben lekicsinyelje Oroszország potenciálját a stratégiai nukleáris elrettentés terén”.
Rjabkov úgy véli, hogy az orosz-amerikai párbeszéd előmozdítása az ABM terén lehetetlenné vált, miután Washington keményebb álláspontot foglalt el a kétoldalú kapcsolatok számos aspektusában.
Április elején a Pentagon bejelentette, hogy az ukrajnai helyzet miatt felfüggeszti a rakétavédelmi tárgyalásokat Oroszországgal.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_05_06/Az-USA-aktivizalja-az-ABM-mel-kapcsolatos-munkat-6358/


Az USA, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Franciaország új szankciók bevezetéséért

Az USA, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Franciaország új szankciók bevezetéséért
Fotó: RIA Novosztyi
Az elsődleges terroristák munka közben !!!

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Franciaország támogatja új szankciók bevezetését Oroszország ellen – közölte pénteken az Elysée-palota.

A nyilatkozat kimondja, hogy Francois Hollande elnök telefonbeszélgétést folytatott Barack Obama amerikai elnökkel, Angela Merkel német kancellárral, Matteo Renzi olasz és David Cameron brit miniszterelnökkel.
Ma Angela Merkel is kijelentette, hogy Németország fontolóra veszi a szankciók bővítését Oroszország ellen, mert nem történt előrelépés az ukrán kérdésben.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_04_25/Az-USA-Nagy-Britannia-Nemetorszag-Olaszorszag-es-Franciaorszag-uj-szankciok-bevezeteseert-1696/


Moszkva válaszolni fog a nyugati szankciós listák bővítésére



Helo !!!- cionista zsidók , két pólusú lett a világ !!!
Moszkva válaszolni fog a nyugati szankciós listák bővítésére

© Fotó: www.peacekeeper.ru

Nem hagyjuk válasz nélkül azon személyek körében bővítését, akiket a Nyugat által foganatosított Oroszország-ellenes szankciók sújtanak – jelentette be Alekszandr Lukasevics orosz külügyi szóvivő.

Szavai szerint „a válaszlépések jelentős mértékben tükörlépések lesznek”.
Lukasevics rámutatott, hogy az orosz külügyminisztérium korábban már bejelentette, hogy az Egyesült Államok és Kanada lépéseire válaszolva, Oroszország hasonló szankciókat léptetett életbe konkrét tisztségviselőkkel és törvényhozókkal szemben. Némely nyugati országok aztán, Washingtoni példa után bővítették a szankciós listákat, újabb orosz állampolgárokra terjesztve ki azokat.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_28/270383195/



Orosz jogvédő vizsgálatot követel a délkelet-ukrajnai női tömegsír ügyében


Orosz jogvédő vizsgálatot követel a délkelet-ukrajnai női tömegsír ügyében


Archív fotó. © Fotó: RIA Novosztyi/Vlagyimir Trefilov

A moszkvai emberi jogi iroda igazgatója, Alekszandr Brod arra szólított fel, hogy nyomozzák ki – egyebek között nemzetközi szervezetek, az ENSZ és az EBESZ bevonásával – a Délkelet-Ukrajnában (Doneck megyében) talált női tömegsír ügyét. 

A jogvédő a legrövidebb időn belül Doneck megyébe kíván indulni és személyesen részt venni a vizsgálatban és a kihallgatásokban a helybeli lakosok körében. Brod azon meggyőződésének adott hangot, hogy a DNK rendfenntartó szervei máris bűnügyi vizsgálatot indítottak az ügyben.
Korábban Alekszandr Zaharcsenko, a DNK vezetője kijelentette, hogy Doneck megye nyugati részén 286 női holttestet találtak.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_31/279461555/


Délkelet-Ukrajnában női tömegsírt találtak


Délkelet-Ukrajnában női tömegsírt találtak


© Fotó: RIA Novosztyi/Jegor Jerjomov

A Doneck megyei Krasznoarmijszkban az ukrán erőstruktúrák különakciója idején nyomtalanul eltűnt mintegy 400 nő, akiknek életkora 18 és 25 közötti volt. Az utóbbi időben a városban, ahol a Dnyipro-1 zászlóalj volt elszállásolva, és a külvárosi részekben 286 holttestet találtak, mindannyi nőt megerőszakolták – közölte a DNK miniszterelnöke, Alekszandr Zaharcsenko.

A moszkvai emberi jogi iroda igazgatója, Alekszandr Brod arra szólított fel, hogy nyomozzák ki – egyebek között nemzetközi szervezetek, az ENSZ és az EBESZ bevonásával – a Délkelet-Ukrajnában (Doneck megyében) talált női tömegsír ügyét.
A jogvédő a legrövidebb időn belül Doneck megyébe kíván indulni és személyesen részt venni a vizsgálatban és a kihallgatásokban a helybeli lakosok körében. Brod azon meggyőződésének adott hangot, hogy a DNK rendfenntartó szervei máris bűnügyi vizsgálatot indítottak az ügyben. Korábban Alekszandr Zaharcsenko, a DNK vezetője kijelentette, hogy Doneck megye nyugati részén 286 női holttestet találtak.
***
Az orosz Társadalmi Kamara nem tartja kizártnak, hogy a jövőben újabb tömegsírokat fedezhetnek fel a Nemzeti Gárda ellenőrzése alatt lévő délkelet-ukrajnai területeken, egyben rámutat a nemzetközi jogvédők tétlenségére.
A Társadalmi Kamara tagja, Georgij Fjodorov kiemelte, hogy az orosz jogvédők folyamatosan nemzetközi szervezetekhez fordulnak, de azok „szemet hunynak erre”.
Fjodorov elmondása szerint úgy látszik, hogy e szervezetek el vannak kötelezve az Egyesült Államok iránt és nem kívánnak összeveszni az USA-val, ennélfogva nem vesznek tudomást a tömeggyilkosságokra és kínzásokra utaló jelekről és bizonyítékokról.
***
A délkelet-ukrajnai Doneck megyében talált – 286 női holttestet tartalmazó – tömegsírra vonatkozó jelentéseket nemzetközi szakértőknek, elsősorban ukrán és orosz jogvédőknek kell kivizsgálniuk – hangoztatta Mihail Fedotov, az elnöki Emberjogi Tanács vezetője. Fedotov hangsúlyozta, hogy „az ilyen hírekre nem lehet nem reagálni”.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_31/Delkelet-Ukrajnaban-noi-tomegs-rt-talaltak-3728/


Arat a zsidó fasizmus Ukrajnában !!!
Ukrajnát máris új gulágnak nyilvánította a cionista gestapo !!!
Szabadon arat a zsidó fasiszta fenevad , és a világ népei csak aszisztálnak e mocskos emberiség ellenes tetre , bezzeg a II . Világégés kamu tetteseit éikvidálták , vagy a Milosevics banda gyilkosságait is , de a zsidó fasiszták nőket gyerekeket öregeket , és fiatalokat likvidálnak , hogy a kazár birodalmuk esélyei felsejledjenek !!
Mikor méltóztattok terrorista támadást indítani e hóhérok ellen , kik megint egy népet terrorizálnak !!
Palesztina nem volt elég nagy koncebtrációs tábornak , most Ukrajna lesz a haláltábor legújabb áldozata , és tessék mondani Magyarorszgra mikor kerül sor , mert itt is kiépítették a stadionnak álcázott koncebtrációs táborokat , igaz egyik másik lukszus kivitelben pompázik , de azért még mindig koncentrációs táborok , mert nem az egészség ügyet kellet fejleszteni , és az oktatást , hanem a haláltáborok kialakítását !!!
A szemét égető meg a végleg eltörölni program részeként hamut gyárt a magyarokból . Tessék mondani jó hülyének nézni a magyarságot , vagy e fülkeforradalmár csapat csak a szabadkőművesek titkos parancsát hajtották végre , hisz a páholy fegyelem minden politikusra kötelező , hisz így szavazták meg a legújabb gyarmatosítási lépést is a TPP- t is . Köcsögök !!
Ha az ilyen döntésekért sem lehet vissza hivi a szabadkőműves képviselőinket , akkor likvidálni kell őket , mert így megszünik magyar ország mint önálló entitás , és bizony mi még mindig nem akarunk zsidó gyarmatbirodalomba élni , mert mi a független nemzetországok keretein belül akarunk , nem kamatrabszolgaként élni , ahol 12 szeresen kiraboltak minket ,és e politikai maffia nem tesz intézkedéseket , csak usznak az árral , és megtömik a zsebüket a mi vérünk , és verejtékünk árrán , ki luxus villákat gyüjt . Ki kikötőket , szigeteket , míg ti a családotokkal éheztek , hát mikor dobtok benzines üvegeket e mocskok összelopott vagyonára , hisz a nemzeti vagyonunkból való , az ő gazdagságuk , Égjenek villáikkal , kikötőikkel , szigeteikkel , elrabolt följeink helyét már csak az ugar jelzi , mert a gyommal őket is ki kéne gyomlálni , hogy az olajmaffia végleg föl legyen számolva , és ne vándoroljon át a vagyon a szabadkőművesek zsebébe !!!

Vagy nagyon hiányzik a Budapesti Majdan ahol likvidálják mindkét oldal cionista vakolóit , hogy ne hogy itt is zsidó különítményesek járják az utcákat , csak azért mert sehonai vitéz embereink hallni nem mertek , mert drágább volt rongy életük mint a haza becsűlete!!!
Ezért tömegsírok százait hagyják a tanyák vadonjaiba !!! Pintér az ötödik hadoszlop fel van fegyverezve a népnek nem maradt más hátra a benzines üvegekre váltani !!!, és hogy ne legyen polgárháború ezt a munkát karöltve a cigánysággal kell kivitelezni , hogy ne legyen megint kormányszóvivő megöngyilkolása !!!


Az ENSZ-jelentés említést sem tartalmaz a Doneck környéki tömegsírokról


Az ENSZ-jelentés említést sem tartalmaz a Doneck környéki tömegsírokról
Archív fotó. © Fotó: Flickr.com/UN Geneva/cc-by-nc-nd

A zsidó fasiszták uralják a terepet , az ENSZ is úgy fütyül ahogy a zsidók táncolnak .


A kelet-ukrajnai Doneck környékén felfedett tömegsírok témáját nem tükrözi az ukrajnai emberi jogi helyzetről szóló ENSZ-jelentés – jelentik az orosz médiák.

Korábban az ENSZ-főtitkár képviselője, Stephane Dujarric megígérte, hogy a világszervezet fel fogja vetni azt a kérdést. A jelentés közzététele ma esedékes.
A Doneck megyei tömegsírról szeptember 23-án értesült a nagyvilág. A felkelők találták meg a sírt. A kórboncnoki vizsgálat során megállapították, hogy az emberekkel rövid távolságról leadott lövések végeztek.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_08/Az-ENSZ-jelentes-eml-test-sem-tartalmaz-a-Doneck-kornyeki-tomegs-rokrol-4540/


Kadhafi a szankciók szorításában


Kadhafi a szankciók szorításában





Fokozódik a katonai és a pénzügyi nyomás Moammer Kadhafira a líbiai vérontás beszüntetése érdekében.

Fokozódik a katonai és a pénzügyi nyomás Moammer Kadhafira a líbiai vérontás beszüntetése érdekében. Az Egyesült Államok nem tartja kizártnak a katonai beavatkozást, de NATO partnerei részéről  nincs meg a teljes támogatás. Ezzel egyidejűleg nő azoknak az országoknak a száma, amelyek szankciót vezetnek be Líbia ellen.
    A Kadhafi-rendszer kegyetlenül elnyomja az ellenzéket, erre válaszként az ENSZ-közgyűlés felfüggesztette Líbia tagságát az Emberi Jogi Tanácsban. Ez az első eset. Az orosz képviselő kijelentette, hogy a líbiai probléma megoldásához a kulcs nem lehet az erőszak.  Ezzel egyidejűleg a Kremlbeli forrás rámutatott, hogy Moszkva csatlakozik a Tripoli elleni nemzetközi szankciókhoz. A zavargások első napjától kezdve az orosz vezérkar kozmikus berendezések segítségével folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet. A vezérkar képviselője közölte, hogy a katonák   figyelemmel kísérik a katonai és politikai helyzet alakulását és a kőolaj-kitermeléssel összefüggő körülményeket.
   Ez közvetett úton  igazolja azokat a szakértői feltételezéseket, hogy az Egyesült Államok  felhasználhatja a helyzetet  arra, hogy az ellenzék segítségével  ellenőrzés alá vegye az ország egész kőolaj- és gázipari infrastruktúráját. Ez nemcsak a régióban erősítheti meg az amerikai pozícióikat, de akár lehetőséget ad arra is, hogy nyomást gyakoroljanak a Líbiából olajt importáló Európára és Kínára. Most a Pentagon fokozza katonai jelenlétét a líbiai partoknál.
   Ugyanakkor a  NATO tagjai között nincs egyetértés abban, hogy használjanak-e katonai erőt Kadhafival szemben. A brit  miniszterelnök nem tartja kizártnak a krízis megoldásának katonai forgatókönyvét. Ugyanakkor Olaszország, Franciaország és Németország értésre adta, hogy nincs elragadtatva ezektől a  tervektől. Már csak azért sem, mert úgy látják, hogy ezek a tervek veszélyt jelenthetnek hosszú távú érdekeiknek az arab világban, és elsősorban is a kőolaj-és a gázimport vonatkozásában.
    Az orosz katonai felderítés a maga részéről rámutatott: az Egyesült Államok maximum arra vállalkozhat, hogy a légierő alkalmazásával  nagypontosságú fegyverrel csapást mér Líbiára.

Igen ki kellet nyirni mert a párizsi zsidócigány ájázik és a népnek nem szabad tudni , hogy Kadhafi emelte őket a politikai szinpadra , és nem indult volna be a szétbombázott Afrika , Szíria az Afgán , és a többi földönfutóvá tett áldozat , egy élhető világ kerersésére , hogy Hitler leánya nem indíthatot volna népvándorlási lavinát , mely a német nemzet nemzeti mivoltát számolja fel hosszútávon , ahol a németek kénytelenek lesznek új hazát keresni , vagy felveszik a harcot , és kiüzik a muszlimokat , a zsidókat , a Merkelt a politika szemétdombjára üzik ahová való !!



Ukrajna elismerte, hogy a kelet-ukrajnai különakcióban külföldiek vesznek részt


Ukrajna elismerte, hogy a kelet-ukrajnai különakcióban külföldiek vesznek részt


© Fotó: RIA Novosztyi/Mihail Voszkreszenszkij

Az ukrán erőstruktúrák hivatalosan elismerték, hogy az ország keleti részén folytatott különakcióban külföldi állampolgárok vesznek részt. Ezt a különakció sajtótisztje, Alekszej Dmitraskovszkij jelentette be.

Közben a sajtóügyekért felelős katonatiszt nem tudta megerősíteni azokat a médiákban megjelent híreket, hogy az ukrán oldalon harcoló külföldiek közt Lengyelország képviselői is vannak.
Dmitraskovszkij azonkívül elmondta, hogy a külföldiek nem alkalmazzák saját technikájukat. A felkelők korábban bejelentették, hogy az ukrán erőstruktúrák oldalán harcoló külföldi zsoldosok saját technikát és fegyverzetet használnak.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_06/Ukrajna-elismerte-hogy-a-kelet-ukrajnai-kulonakcioban-kulfoldiek-vesznek-reszt-1746/


Ukrajna elismerte külföldi zsoldosok alkalmazását


Ukrajna elismerte külföldi zsoldosok alkalmazását
© Fotó: RIA Novosztyi/Mihail Palincsak

Kijev elismerte, hogy az ukrán erőstruktúrák külföldi zsoldosokat alkalmaznak. Az ukrán vezérkar képviselőinek közleménye szerint a délkelet-ukrajnai felkelők elleni hadműveletekben több mint 1000 idegen vesz részt. Petro Porosenko ukrán elnök megígérte, hogy mindannyiuknak ukrán állampolgárságot adnak.

Eljöhetsz Ukrajna keleti részére, géppuskát fogsz kezedbe, a Donecki medence felé irányítod azt és megkaphatod az ukrán útlevelet. Nem számít, hogy ki vagy és honnan érkeztél. Petro Porosenko ukrán elnök az újonnan megválasztott Legfelsőbb Tanács ülésén mondott beszédében megígérte, hogy az erőstruktúrák oldalán harcoló külföldi honpolgárok mind ukrán állampolgárokká válhatnak. Az ukrán fegyveres erők vezérkarának képviselője, Olekszandr Rozmaznyin vezérőrnagy pedig elmondta, hogy kb. egyezren vagy még ennél is többen vannak. A kijevi hatalom először ismerte el azt, amit oly hosszú ideig tagadott – mondja a FÁK-országok Intézetének igazgatóhelyettese, Igor Siskin.
Lehetetlen túl sokáig titkolni a nyilvánvalókat. Pláne hogy az ukrán hatalombarát lapok, többek között az Ukrajinszka Pravda többször hozott le a megtorló alegységek vezetőivel készített interjúkat, amelyekben azok büszkén elmondták, hogy bizonyos országok hány állampolgára harcol zászlóaljaikban.
A héten Kijevben új kormány alakult. Porosenko elnök javaslatára a miniszteri posztokat ezentúl külföldi állampolgárok foglalhatják el. Így, például egy amerikai nő lett ukrán pénzügyminiszter, a gazdasági miniszter bársonyszékét litván állampolgár foglalta el, míg az egészségügy élére grúz honpolgár került. Ennélfogva nincs okunk kétségbe vonni a zsoldos katonák honosítására vonatkozó szándékot – jegyezte meg Szergej Mihejev orosz politológus.
Mindez illeszkedik ahhoz a jognormához, hogy Ukrajnában az állami tisztségeket, beleértve a kormányt is, ezentúl külföldi honpolgárok tölthetik be. Vagyis Ukrajna kész küldő menedzsment alá kerülni, saját fegyveres erőit pedig a világ minden tájáról összesereglett zsoldosokból összeállítani, útlevelek kiadása révén legalizálva azokat. Nem hinném, hogy ezek közt sok olyan személy akadna, aki valóban Ukrajnáért harcolna. A gyakorlat azt bizonyítja, hogy Ukrajnába pénzéhes, illetve kimondottan kalandor szellemű emberek jönnek.
Egyébként Petro Porosenko bőkezű ajánlata iránt aligha lesz nagy érdeklődés a zsoldosok részéről. Sokan ugyanis amerikai magáncsapatok kötelékébe tartoznak, a világ különböző tájaira vándorolnak megrendelőjük kívánsága szerint és egyáltalán nem érdekeltek más állampolgárságban.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/2014_12_05/280915528/

Na látod a zsidó fasizmus zsoldosait a magánhadseregek kölcsönzik a hullajelölteket , csak pénz kérdése az egész !!!



Külföldi zsoldosok: a destabilizáció új tényezője Ukrajnában


Külföldi zsoldosok: a destabilizáció új tényezője Ukrajnában

Fotó: RIA Novosztyi 

Az új ukrán kormányzat külföldi zsoldosokat hív meg az országba. Politikai elemzők szerint ez nemcsak értelmetlen, de ki is élezheti a társadalmi konfrontációt.

Egyes adatok szerint Greystone Limited amerikai privát katonai cégről van szó.Több száz alkalmazottja állítólag politikai nyomozás és állambiztonsági feladatokat teljesít majd Ukrajnában. Igor Kolomojszkij és Szergej Taruta oligarcha, dnyipropetrovszki és donyecki kormányzó ajánlotta ezen csapatok alkalmazását elégedetlenség elnyomására Ukrajna keleti részén. Nagy hiba ez az ötlet – véli Szergej Goncsarov az Alfa Nemzetközi Antiterrorista Szövetség elnöke:
Valószínűleg az ukrán hatóságok el akarják nyomni az oroszbarát hangulatot az ország déli és keleti régióiban. Kijev tudatában van, hogy a jelenlegi ukrán erőstruktúra képtelen megakadályozni a Majdan elleni hangulatot. És elhatározta, hogy ezen segíthetnek magán hadseregek, amelyek világszerte működnek. A magán hadsereg profi katonákból és tisztekből áll, akik pénzért harcolnak. A zsoldosoknak semmilyen ideológiájuk, semmilyen politikai nézeteik nincsenek. Szerintem azok az ukrán oligarchák, akik fizettek a Majdánnak, nagyon tévednek, ha úgy gondolják, hogy az orosz lakosság tűrni fogja az amerikai zsoldosokat. Attól tartok, hogy ez nagy etnikai konfliktushoz vezethet. De lehet, hogy a polgárháborúhoz is.
Egyes elemzők hangsúlyozzák, hogy a zsoldos csapatok bevetése Dél- és Kelet-Ukrajnában fokozhatja a tiltakozást. Ez már nem egyszer fordult elő Ukrajna és a szomszédos országok történetében. Másrészt, Vlagyimir Jevszejev politikai elemző úgy véli, hogy kis létszámú külföldi csapatok érkezése Ukrajnába önmagában nem provokálhatja ki a polgárháborút:
Ahhoz, hogy ez nagyméretű polgárháborúhoz vezessen, jelentős külföldi kontingens jelenléte szükséges. Egyelőre erről nincs szó. Úgy gondolom, hogy a zsoldosok a helyi biztonsági erők képzésével fognak foglalkozni. Más kérdés, hogy mit tesznek, ha mégis kitör a polgárháború.
Vlagyimir Jevszejev szerint, minden normális országban kell hogy legyen nemzeti hadsereg, biztonsági erők és bűnüldöző szervek. Bármilyen alternatíva arról tanúskodik, hogy az állam nem teljes értékű. Külföldi zsoldosok alkalmazása öngyilkos lépés lesz a jelenlegi ukrán hatóságok számára, amelyeknek legitimitása így is kétes.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/2014_03_27/Kulfoldi-zsoldosok-a-destabilizacio-uj-tenyezoje-Ukrajnaban-8124/



Az önkéntesek szerint Kijev zsoldos pilótákat alkalmaz


Az önkéntesek szerint Kijev zsoldos pilótákat alkalmaz


© Fotó: RIA Novosztyi/Jevgenyij Bijatov

Külföldi pilóták harcolnak Kijev oldalán, képzettségük túl magas az ukrán katonák számára. E véleménynek adott hangot Alekszandr Hodakovszkij a donyecki Vosztok zászlóalj parancsnoka.

Eppen az ő zászlóalja május 26-án ellenőrzése alá vette a donyecki repülőteret, amit később ukrán légierők támadtak meg. Abban a csatában a zászlóalj mintegy 70 embert vesztett.
Korábban a Donyecki Köztársaság önkéntesei többször kijelentették, hogy Kijev külföldi zsoldosokat alkalmaz velük szemben, feltehetően a zsoldosok magán nyugati katonai cégekhez tartoznak.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_06_02/Az-onkentesek-szerint-Kijev-zsoldos-pilotakat-alkalmaz-2239/


Oroszország napi 200-300 ezer hordóval csökkentheti az olajkitermelést


Oroszország napi 200-300 ezer hordóval csökkentheti az olajkitermelést


© Archív fotó: Oroszország Hangja

Oroszország napi 200-300 ezer hordóval csökkentheti az olajkitermelést az alacsony olajár miatt - mondta Igor Szecsin a Rosznyefty vezetője.

Die Presse osztrák lapnak adott interjúban azt sem zárta ki, hogy a következő évben az olaj hordónkénti ára 60 dollárra csökkenhet, vagy ennél is alacsonyabbra. Szecsin hozzátette, hogy ez az ár megfelel a Rosznyefty-nek, de ebben az esetben számos projektet el kell halasztani.
Tegnap az OPEC úgy döntött, hogy nem csökkenti a termelést. Ezután a Brent márkájú olaj ára hordónként 72 dollárra esett.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_28/Oroszorszag-napi-200-300-ezer-hordoval-csokkentheti-az-olajkitermelest-6749/



Bécsben dől el az olajár sorsa


Bécsben dől el az olajár sorsa


© Archív fotó: AP/Hasan Jamali

Bécsben ma az OPEC tagországok miniszteri szintű találkozójára kerül sor.

Várható, hogy a világpiacon emelkedik az olaj ára. De a kartell tagjai között nincs egyetértés. Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és Kuvait nem szándékozik csökkenteni a termelést. Irán és Venezuela éppen ellenkezőleg, a kínálat korlátozása mellett száll síkra.
Nyár óta az olaj ára 30% -kal csökkent. Jelenleg a Brent márkájú hordó kevesebb mint 80 dollárba kerül.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_27/Becsben-dol-el-az-olajar-sorsa-7043/


Zuhannak az olajárak a világpiacon


Zuhannak az olajárak a világpiacon

Archív fotó: RIA Novosztyi

A hétvégére az olajárak a világpiacon piros mezőre zuhantak. A Brent nyersolaj hordónkénti ára a londoni börzén 77 dollár alá esett. A WTI ára New Yorkban hordónkénti 73,82 dollárra zuhant le. A WTI ára immár hetedik hete mutatja a csökkenést, a Brent is csökkenési rekordot mutat, a tendencia már nyolc héte tart.

2010 szeptembere óta a két márka ára a legalacsonyabb szintre zuhant. Szakértők szerint az árzuhanás azzal magyarázható, hogy az OPEC november 27-ki ülésén változás nélkül hagyja a termelési kvótákat.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_14/Zuhannak-az-olajarak-a-vilagpiacon-4561/
Immár semmit sem ér a dollár , főleg úgy , hogy a kitermelők felhagytak a dollárban való forgalmazással , Amerika a pénzügyi csődök szorításában szenved , és küzd a birodalom széthúllása ellen vagyis a zsidó gyarmati mivolta veszélybe került !!!

Mi okozza az olajáresést?


Mi okozza az olajáresést?

© Fotó: RIA Novosztyi/Igor Podgornij

A kőolajárak egyre csökkennek. Az elemzőket aggodalommal tölti elz olajpiac kiszámíthatatlansága.

A Brent márkájú olaj hordónkénti ára 2010 decembere óta először esett vissza 90 dollár alá. A WTI olajra kötött szerződések – novemberi kiszállítással – a 80 dolláros olajár környékén alakulnak. Némely szakértők szerint nem zárható ki, hogy mindez az olajpiac néhány nagy játékosa – egyebek között az USA és a közel-keleti országok – megegyezésének tudható be. Többek között Alekszej Kudrin volt orosz pénzügyminiszter is osztja ezt a véleményt. Elmondása szerint bizonyos adatok azt bizonyítják, hogy hasonló politikát már korábban is alkalmaztak. Véleményét osztja az Állami Duma energetikai bizottságának tagja, Valentyin Romanov is.
Nem felejtettük el, hogy kb. egy negyedszázaddal ezelőtt, amikor az Egyesült Államok a legaktívabb erőfeszítéseket fejtette ki fő geopolitikai konkurense, a Szovjetunió megsemmisítése érdekében, az olajárak hordónként egyszer csak 9-11 dollár szintjéig estek vissza. A 2013. esztendő végén egy-egy hordó ára 113 dollár körül alakult, most pedig 90 táján mozog. Véleményem szerint az olajárak oly katasztrofális visszaesésére nincs objektív ok.
Érdekes, hogy az összeesküvés elméletének hívei két ellentmondó verziót fogalmaztak meg. Az egyik szerint az USA meggyőzte Szaúd-Arábiát, hogy vessenek gáncsot Oroszországnak, amelynek költségvetési bevételeinek fele a szénhidrogén eladásából származik. A másik verzió szerint a támadás kimondottan az Egyesült Államok ellen irányul, amelynek a palaolaj-kitermelés terén elért sikerei aláássák a hagyományos exportálók pozícióit.
A szakemberek rámutatnak, hogy az amerikai palaolaj előállításának költségei hordónként megközelítik a 30 dollárt, ami egyértelműen jóval kevesebb, mint az a 80 dollár, amelynek alapján Szaúd-Arábia állította össze költségvetését. Vagyis a szaúdiak, ha ugyan nem kívánnak „narancsos forradalmat” előidézni, mégsem lesznek képesek túl alacsony szintre visszanyomni az olajárat.
Közben még léteznek az árvisszaesés melletti mély tényezők – mondja Alekszandr Paszecsnyik orosz elemző.
Kína az utóbbi hónapokban kevesebb olajt vásárol. Líbiában pedig, a politikai instabilitás ellenére, az olajkitermelés növekedése figyelhető meg. Vagyis bizonyos árutöbblet jelentkezik a piacon. A helyi minimum 80 dollár táján képzelhető el. De szerintem ez nem fog soká tartani. Öt-hét éven át az olaj csak drágulni fog azon alapvető oknál fogva, hogy a kitermelők kénytelenek elhagyni a kimerülő olajmezőket és nehéz projektek megvalósításához látni a kontinentális talapzaton. Vagyis a kitermelés költségei növekedni fognak.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/2014_10_10/Mi-okozza-az-olajaresest-2444/



A világ legnagyobb városai víz alá kerülnek az évszázad végére


A világ legnagyobb városai víz alá kerülnek az évszázad végére

© Fotó: Flickr.com/ Pictr73/cc-by-nc

Olyan világvárosokat fenyeget árvízveszély, mint New York és Shanghai – vélekednek a német tudósok.

A szakértők szerint a globális felmelegedés következtében az antarktiszi jég olvadása a vártnál jóval jelentősebb tengerszint emelkedéssel járna, mint ahogyan azt korábban feltételezték. A 21. század végére a jég olvadása 37 cm-rel növelheti meg a tengerszintet.
Korábban a tudósok elmondták, hogy az európai kontinens egyes részei az évszázad közepére víz alá kerülhetnek. Többek között víz alá kerülhet Koppenhága, Amszterdam, Antwerpen és Rotterdam.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_17/A-vilag-legnagyobb-varosai-v-z-ala-kerulnek-az-evszazad-vegere-2128/



Az Iszlám Állam fegyveresei megérezték erejüket


Az Iszlám Állam fegyveresei megérezték erejüket

© Archív fotó: AP

Az Iszlám Állam a világ legnagyobb terrorista szervezetévé válhat, ha egyesül az Al-Kaidával. Szíriában a két szervezet vezetői ideiglenes szövetséget kötöttek. A fegyveresek úgy döntöttek, hogy véget vetnek az egymás közötti ellenségeskedésnek, és együtt harcolnak a közös ellenség ellen.

Az iszlamisták saját valutájukat, a dinárt kívánják bevezetni, a pénzérmeket tiszta aranyból és ezüstből fogják verni. E terveket az olajeladásból származó bevételekre alapozzák. Az IÁ napi bevételét két-öt millió dollárra becsülik, így a IÁ bolygónk leggazdagabb terrorista csoportjának tekinthető. Mellette az Al-Kaida koldusnak néz ki, évi bevétele mindössze 150 millió dollár.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_14/Az-Iszlam-Allam-fegyveresei-megereztek-erejuket-8008/


Kadirov közölte, hogy Csecsenföldön likvidálták az iszlám Állam vezérét


Kadirov közölte, hogy Csecsenföldön likvidálták az iszlám Állam vezérét


Archív fotó. © Fotó: RIA Novosztyi/Szaid Tcarnajev

Az Oroszországot fenyegető Tarhan Batirasvilit, az Iszlám Állam terrorista szervezet parancsnokát megsemmisítették – jelentette be Ramzan Kadirov csecsen vezető Instagram-jában.

Az Iszlám ellensége – Tarhan Batirasvili –, aki Omar al-Sisaninak nevezte magát, meg van semmisítve. Így lesz ez mindenkivel, akinek eszébe jut Oroszországot és a csecsen népet fenyegetni” – jegyezte fel blogjában Kadirov.
Október elején közölték, hogy az Iszlám Állam parancsnoka invázióval fenyegette meg Oroszországot. Al-Sisani megígérte, hogy iszlámisták ezreit fogja orosz területre vezetni és „bosszút áll Moszkván”.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_13/Kadirov-kozolte-hogy-Csecsenfoldon-likvidaltak-az-iszlam-Allam-vezeret-9993/



AZ EU egyelőre nem léptet életbe szankciókat Izraellel szemben


AZ EU egyelőre nem léptet életbe szankciókat Izraellel szemben


Archív fotó. © Fotó: East News/ISOPIX/EAST

AZ EU nem kívánja szankciókkal sújtani Izraelt abban az esetben, ha az ország hatóságai folytatják a palesztin-izraeli konfliktus rendezésére irányuló intézkedések foganatosítását. Ezt Federica Mogherini, az EU új külpolitikai és biztonságpolitikai főképviselője jelentette ki.

Mogherini szavai szerint az uniós miniszterek felkarolták a megbékélési folyamat újabb beindítását szolgáló újabb kezdeményezéseket.
Korábban közétették, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter november 20-án háromoldalú tárgyalásokat folytat Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és II. Abdullah jordán királlyal. A találkozót az amerikai diplomata és a palesztin autonómia vezetője, Mahmud Abbász megbeszélései után rendezik meg.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_18/AZ-EU-egyelore-nem-leptet-eletbe-szankciokat-Izraellel-szemben-3458/

A zsidó fasiszták bábjai hogyan is léptetnének szankciókat életbe!!



Svédország ígérete Palesztina elismerésére felháborította Izraelt


Svédország ígérete Palesztina elismerésére felháborította Izraelt
Fotó: RIA Novosztyi

Az izraeli vezetés élesen bírálta Svédország szándékát, amely szerint államként ismeri el Palesztinát.

Az izraeli külügyminiszter, Avigdor Lieberman kijelentette, hogy ezt a szándékot egy átgondolatlan lépésként értékeli és tárgyalásra hívta a svéd nagykövetet Jeruzsálembe.
A svéd miniszterelnök, Stefan Löfven október 3-án bejelentette, hogy Svédország hajlandó elismerni Palesztinát önálló államként. Amennyiben Stockholm hivatalosan is elszánja magát erre a lépésre, Svédország lesz az első EU tagország, amely elismeri Palesztinát.
Palesztinát az ENSZ Közgyűlése már 2012-ben államként ismerte el, az EU azonban mindezidáig nem adott hivatalos elismerést.
Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_05/Svedorszag-gerete-Palesztina-elismeresere-felhabor-totta-Izraelt-3901/


Magyarország megszűnik létezni ?

- kérdezi az Oroszország hangja


Az Európai Unió egyre gyorsabban halad egy szövetségi állam felé, amelyben az európai országok elveszítik politikai és gazdasági függetlenségük maradékát is. A gazdasági válság és Brüsszel politikai akarata az „Európai Egyesült Államok” felé taszítja az országokat és már az is világos, hogy a föderáció hívei elsajátították a szükséges ismereteket a Szovjetunió és az USA példáján.




Annak érdekében, hogy megfossza az európai országokat még elméleti lehetőségétől is annak, hogy kilépjenek az új központosított rendszerből, Brüsszel nem csak „felülről” rombolja le állami szuverenitásukat a szigorúbb költségvetési fegyelem segítségével és azzal, hogy a gazdaságpolitika irányítását az Európai Bizottság kezébe helyezi, hanem „alulról” is, a helyi önkormányzatok fejlesztésének álarca mögül tönkretéve az európai országok központi irányítását.
Lehetséges lenne, hogy a régiók nem adják vissza a hatalmat a fővárosnak, ha erre szükség van? Az európai vezetők számba vették ezt a lehetőséget és a nemzeti államok teljes megsemmisítéséhez kitalálták az euró-régiók fogalmát, amelyek különböző országok egyes részeiből fognak állni. Az euró-régióknak saját fejlesztési programjuk lesz és jelentős önállósággal fognak bírni a nemzeti kormányokkal szemben.

Az európai politikusok között ritkán találni olyat, akinek megvan a bátorsága és az akarata is ahhoz, hogy szembeszálljon az európai országok önállóságának lerombolásával. Franciaországban az ország szuverenitásának és a nemzeti identitás megőrzéséért Marin Le Pen harcol. Nagy-Britanniában nem csak az ellenzék, de a kormány tagjai is kifejezték ellenállásukat az EU terveivel kapcsolatban. Az önkormányzatokért felelős államtitkár, Eric Picles azzal vádolta az EU-t, hogy megpróbálja „Angliát letörölni a térképről” és megígérte, hogy ebben a kérdésben nem támogatja Brüsszelt.


Európa keleti országai közül egyedül Magyarország próbál harcolni az ország szuverenitása és a nemzeti identitás eltiprása ellen. Annak ellenére, hogy az EU időnként ígéretet tesz Magyarországnak, hogy a határon túli kisebbségeknek autonómiát biztosít a szomszédos országokban, Budapest nem siet, hogy támogassa az EU föderációs elképzeléseit.Lehetséges, hogy a magyar politikusok nem annyira naivak, hogy elhiggyék, hogy Brüsszel kész visszavonni az 1920-as Trianoni békeszerződést és visszaállítani „Nagy Magyarországot”.

1920-ban Magyarország elveszítette országának kétharmad, lakosságának pedig egynegyed részét, azonban mint állam megmaradt. 
Amennyiben az európai föderáció híveinek terve sikerül, akkor Magyarország más európai országokkal együtt megszűnik létezni, mint önálló nemzeti állam. Lehet, hogy éppen ez a jövőkép készteti Orbán Viktor magyar miniszterelnököt arra, hogy visszautasítsa az IMF-fel való együttműködést, tűrje Brüsszel gazdasági szankcióit és keresse az Európán kívüli geopolitikai szövetségeseket.

Tavaly novemberben Angela Merkel bejelentette, hogy 
egyszer az Európai Bizottság kormánnyá, az Európai Parlament parlamentté válik”

Ez a nap egyre közelebb van, az EU pedig egyre inkább egy csapdára emlékeztet, amelybe az európai jólét ígéretével ámított országok sétálnak bele. Azt, hogy mely országok lesznek képesek megmenekülni és melyek tűnnek el örökre a térképről és válnak egységes európai állammá, hamarosan megtudjuk.

Ti mit gondoltok ?

Forrás: Oroszország Hangja
Bejegyezte: SBG Buddha



Amerikai terroristák a vegyi támadás mögött(?) - Zajlik az evakuálás, felsorakoztak a hadihajók és menekülnek a civilek



BREAKING NEWS - UPDATE - AZONNALI FRISS HÍR - Változott a helyzet !!! 

Az előző cikket kellene ezzel kiegészítenem, mert változott az a helyzet, hogy Oroszország tétlen marad és a hadihajók Szíriától függetlenül állomásoznának a Földközi-tengeren! 
Teljesen friss információ:


Az oroszok eldöntötték a támadás utáni válaszcsapás tényét. 
Már csak arra várnak, hogy mikor indulnak meg a szövetséges bombázások. 

Ezt egy magas rangú tábornok jelezte, aki szerint az orosz tengeri flotta a térségben NEM mint szemlélő van jelen. Ez csak a közvélemény felé megy ki, mint hír. 

Mivel a szövetségesek megsértették az ENSZ határozatait, NEM elfogadását. 
Ráadásul bizonyíték van már nekik is a kezükben arra vonatkozóan, hogy az amerikaiak keze van a vegyi támadás mögött, ezért beavatkoznak ! Ez lett Putyin döntése ! 

+Szíriában és Törökországban már osztják a gázálarcokat ! Izraelben már mindenkinek van ! 


Hivatalosan a hír nincs kint még szerintem sehol......

(SBG Buddha) ..... 

Egy biztos, most nem kell sokat várnunk, hogy megtudjuk, mi lesz......

 
- Valószínűleg amerikai hátterű terroristák követték el a vegyi támadást és Európa ellen is hasonlót terveztek, hogy ürügyet szolgáltassanak a támadáshoz. - írja a Reuters
- Nagy-Britannia bejelentette, hogy jogában áll csapást mérni Szíriára az ENSZ BT hozzájárulása nélkül
- Az orosz hadihajók megérkeztek és Törökországtól délre várakoznak
- Franciaország Szíriához küldte az egyik legújabb fregattot
- A szaúd-arábiai hadsereget harckészültségbe helyezték, a brit repülőgépek pedig Ciprusra készülnek
- "Izrael lángba borul, ha az USA támad" - közölte Irán. Katar már tele van amerikai katonákkal

AMERIKAI HÁTTERŰ TERRORISTÁK ÁLLHATNAK A VEGYI TÁMADÁS MÖGÖTT

EURÓPA ELLENI VEGYI TÁMADÁST IS TERVEZTEK



A damaszkuszi Four Season Hotel előtt sajtótájékoztatón bombaként robbantotta a hírt a szír külügyminiszter, hogy még az ENSZ vizsgálótisztjeinek is átadta azokat a hírszerzési dokumentumokat, melyek szerint az
 USA, Nagy-Britannia, Franciaország nyújtott segítséget a Damaszkusz mellett elkövetett vegyi támadáshoz az országban működtetett nyugati terrorista hálózatuk segítségével.

Mindez megerősíti a YahooNews korábbi dokumentumait, sőt....


A szíriai külügyminiszter szerint a bizonyítékok arra utalnak, hogy Európa elleni vegyi támadás lett volna a következő, amit a nyugat által működtetett terroristák elkövettek volna, hogy aztán Szíriára fogják a dolgot. A megszerzett amerikai kormánydokumentumok is erre utalnak, hogy az ő kezük van az egészben. 

A képen: kilátás egy vegyi támadás ellen védő maszkból két hasonló, "rókalyukban" bevetésre váró katonára.
  
Ha valaki nem tudná, januárban Szíria-ellenes cionista összeesküvést leleplező anyagot közölt a második legnagyobb brit lap - majd gyorsan eltüntette a cikket.



"Az Egyesült Államok támogatta, hogy vegyi fegyvert vessenek be Szíriában, majd Aszad rezsimjére fogják" - adta hírül a Daily Mail kiszivárgott levelekre hivatkozva, melyek egyikében a "védelmi" minisztérium egyik szerződéses vállalkozója azt írja, a tervre rábólintott Washington. 
A cikket megjelenése után néhány órával eltávolították, bocsánatot kértek, és 110 ezer font "kártérítést" fizettek a cégnek. Az eset még január végén történt, de a mostani események fényében nem elhanyagolandó adalékot jelent a kialakult helyzethez.

Obama többször egyértelművé tette, hogy a vegyi fegyver lesz az a "vörös vonal", aminek áthágása katonai akciót fog maga után vonni. 
A nagy-britanniai székhelyű Britam Defence két vezetője között zajló levélváltásból kiderül, hogy Washington engedélyezett egy olyan akciót, melynek során Katar pénzt adott volna a szíriai "lázadóknak", hogy vegyi fegyvereket vásároljanak - derül ki a lap cikkéből.
A december 25-én kelt levélben az áll, hogy 
a cég Líbiából származó, szovjet gyártmányú fegyvereket szállítana Homszba, ahhoz hasonlókat, amivel Aszad erői is rendelkeznek. Azt is hozzáteszik, hogy néhány ukrán emberüket is elküldenék, akik oroszul beszélnének egy általuk felvenni tervezett "bizonyító erejű videón".

A Daily Mailt a cikk közlése után beperelte a leleplezett cég, mire a lap bocsánatot kért tőlük a "rágalmazásért", nyomtalanul törölte a cikket (de persze ez a mai világban nem megy olyan könnyen, egy tárolt változat elérhető), pedig azt is megtehette volna, hogy frissíti a már meglévő anyagot a "cáfolattal", és egy megállapodás keretében még fizetett is nekik 110 ezer font "kárpótlást". Lépését a lap azzal magyarázta, hogy "kiderült": a levél hamisítvány volt.
(Persze mióta a brit titkosszolgálat az újságok pincéiben semmisítteti meg a bizonyítékokat, elég nehezen hihetők az efféle magyarázkodások.)
Az Infowars oldaláról, ahol a levél eredetileg megjelent egy német hekker munkája eredményeképpen, kiderül: a cég elismerte, hogy a két munkatárs náluk dolgozik, és hogy feltörték a levelezőrendszerüket, de tagadta a levelek eredetiségét.

FRISS HÍREK

Úgy tűnik, hogy a katonai beavatkozás napja Damaszkusz ellen el van döntve.

Az amerikai hadihajók megközelítették Szíria partjait, Nagy-Britannia bejelentette, hogy jogalapja van arra, hogy még abban az esetben is akciót indítson Szíria ellen, ha az nem nyeri el az ENSZ Biztonsági Tanácsának hozzájárulását.


A napokban az USA Szíria partjaihoz küldte a Mahan rombolót. Ez már a negyedik amerikai hadihajó, amely a Földközi-tengeren állomásozik. Ahogyan azt Charles Hagel elmondta, az amerikai hadsereg készen áll a Szíria elleni csapásra, ha Barack Obama erre parancsot ad.A francia katonai parancsnokság úgy döntött, hogy a Földközi-tenger keleti felébe küldi a Chevalier Paul fregattot – számolt be csütörtökön a francia Puen magazin. A hajó elhagyta Toulon kikötőjét.
Várhatóan a Földközi-tengeren az amerikai és brit hajókhoz és tengeralattjárókhoz fog csatlakozni, amelyek már Szíria közelében tartózkodnak.



Megérkeztek az orosz hadihajók is és Törökországtól délre várakoznak 






 

A szaúd-arábiai hadsereget harckészültségbe helyezték, a brit repülőgépek pedig Ciprusra készülnek

Szaúd-Arábia hadseregét teljes harckészültségbe helyezték a Nyugat országainak azon kijelentései kapcsán, hogy csapást terveznek mérni Szíriára.

Közben a média arról is beszámolt, hogy a brit légibázis a ciprusi Akrotiriben esetleg a légierő központi bázisává válhat a Szíriával szembeni hadművelet bekövetkezése esetén. 
A katonai repülőgépek hétfő óta érkeznek a bázisra, amely mintegy 160 km-re helyezkedik el Szíria partvidékétől.

Ezen kívül bizonyíték van arra vonatkozólag, hogy valószínűleg ”Tomahawk” rakétákkal fogják támadni Szíriát a Földközi-tengeren lévő hajókról.


Damaszkuszban nő a feszültség a várható katonai csapás miatt


A katonai vezetés elrendelte a Damaszkusz közelében lévő fontosabb katonai központok evakuálását.  A libanoni határnál a bőröndökkel megrakott autók kígyózó sorokban állnak.
A libanoni biztonsági erők szerint legkevesebb 6 ezer ember lépte át a határt csak az elmúlt 24 órában.





Forrás: Oroszország Hangja / Reuters / Yahoo / Infowars
Bejegyezte: SBG Buddh



Digitális TV elme-kontroll és manipuláció HD-minőségben ! A titkos SSS technológia



Néhány gondolat tőlem, aztán egy cikk....
Gondolkodtál már rajta milyen könnyű dolga lehetne egy adott társadalom, civilizáció vagy netán egész bolygót irányító erőknek, ha sikerülne elérni, hogy az adott közösség lehetőleg azt gondolja, higgye, tegye, amit kell..., ami az Irányítók érdekében leginkább áll.
Sőt az a legjobb, ha nem is gondolkodik semmin azon kívül, ami a maga és családja életben maradásához kell. 

Lehetőleg ne kérdőjelezze meg a fennálló gazdasági-társadalmi rendet, ne szervezzen ellenálló mozgalmakat, sőt maradjon nyugton, fogyasszon és szó nélkül járjon a Hatalom által működtetett, a rendszert életben tartó "munkahelynek nevezett" tartópillér bármelyikébe gondolkodás nélkül dolgozni. Természetesen csak éppen annyiért, amennyi a létfenntartáshoz kell és a mindennapi túlélésért folytatott harc lekösse minden energiáját...

Akik ezt meg tudnák tenni, igazán profi munkát végeznének és milyen jó lenne nekik, ha találnának olyan átprogramozó eszközt, ami ezt elérné az embereknél és az egész világot be lehetne kapcsolni ebbe ! Sőt ha senkire nem kellene ráerőszakolni ezt, hanem önként boldogan vinnék haza otthonaikba, állítanák ki a "fő helyre" és naponta csatlakoznának elméjükkel, hogy befogadják a küldött "agyhullámokat".... 

Ennél jobbat a Piramis Csúcsa el sem képzelhetne !
Még szerencse, hogy ilyen nem létezik, igaz ? 
Pedig  Neked is van a lakásodban !

2 héttel ezelőtt 
több milliárd ember nézte az Olimpia eseményeit, de különösen a nyitó és záró ceremóniákat. Sokan azt sem tudják, mi okozza, hogy levertség, depresszió, tompultság, vagy ingerültség, netán agresszió lett úrrá rajtuk az azt követő napokban, esetleg nehezen jutnak eszükbe szavak....stb.
Tudom, ez már a többségnek összeesküvés-elmélet, ezért akik levélben írtak ezzel kapcsolatos tünetek és tanácsok miatt, nekik válaszoltam..... De a legfontosabbakat mindenkinek tudni kell(ene)....

A mellékhatások egyénenként változnak, de a közös pont az AGYami egy szuperszámítógép és ha Te TV-néző  vagy/voltál,akkor jelképesen úgy képzelheted el, mintha rá(d)töltenének egy igen erős "vírust" mely a gondolkodásodat blokkolja, amíg le nem tisztul.... 

A többség magától nem is hagyja, hogy helyreálljon a természetes állapot, mert újra csatlakozni kell rá, így a folyamat nem jobb, csak egyre rosszabb lesz. 


Módosítja gondolataidat és cselekedeteidet is úgy, hogy erről fogalmad sincs. Ez nem sci-fi, hanem kőkemény valóság. 
        

De pár dolgot itt is elmondok még, hátha segít : 
A TV-vel kapcsolatban legjobb amit tehet az ember, hogy minimálisra szűkíti a "vele" töltött időt !
Nem csak azért, mert semmi értelmes nincs már benne, csak szándékos terelés, hazugságok és egy mű-világ.... hanem 
a fenti veszélyek miatt. 
Az Elit gondoskodott róla, hogy ne legyen ez egyszerű és mindenhol bele fogsz botlaniáruházaktól, bárokon, teraszokon keresztül már éttermekben is töltik be a hullámokat, ha nem vagy tudatában ennek.....
A GONDOLKODÁSODAT VESZIK EL ! 
Az átlagemberek nem ismerik az elme és az agy működését (de katonai programok a II.világháború óta kikutatták már régen, (sőt az Illuminati évezredek óta ismeri .......de ez egy hosszú történet...).
A későbbiekben (kételkedők számára) vázolt technológiával jobb, ha tudod:  

- igenis tudják blokkolni a gondolkodást (sőt az agynak azt a részét, ami az "Ébredéshez" is kell) és
- egyszerűen ráhangolódni attól függően, hogy agresszívvá, depresszióssá, vagy birkává akarnak tenni......
- Használták az Olimpia alatt és rendszeresen előtte és ma is.... 
- Ahogy a Chemtrail, ez is nemzetek felett álló globális program..... Tudom, rossz felébredni, de NEO-nak sem volt egyszerű, emlékeztek.....

Ezek tökélyre vannak fejlesztve. Te viszont nem teheted meg, hogy ennek áldozatává válj, mint sokan a környezetedben ! Látod rajtuk, megkísérelheted megmagyarázni nekik, de próbáld csak elvenni a távirányítót tőlük, vagy nem engedni bekapcsolni 3 napig.....meglátod, miről beszélek.....

Tanácsok: 
A szabadba érdemes gyakran kimenni és a hegyekbe !!!! azért mert a HAARP, ami odakint éri az embereket nem működik folyamatosan, pulzálva kapcsolják be....és a magas helyekre, nem ér fel az a tartomány, ami lent érvényesül.... (maradjunk annyiban, hogy tudom)...Érdemes utánanézni mindezeknek (bár ott sem lesz minden leírva), de aki magát és a családját meg akarja védeni, hogy ne legyenek olyanok, mint a környezetünkben lévő zombi-társadalom.....akkor meg kell tenni néhány lépést......  

De mindenkire rábízom, mit kezd a tudással. Én csak elmondtam..... (SBG Buddha)

Nézzünk akkor egy cikket és beszéljünk a háttérről ! 

Egy RÉGI CIKK korábbi "összeesküvés-elmélet" jóval a digitális adások megjelenése előtti időkből:


Digital TV: Mind Control by the Sound of Silence

Röviden arról van benne szó, hogy a digitális tv-adás, amit oly szenvedélyesen sürgetnek, arra lesz jó, hogy egy bizonyos hangfrekvenciával a HAARP segítségével a tömeget manipulálják. 
A cikkben felvetik azt, ami az Öböl háborúban történt. Vagyis, hogy 75.000 azután másik 125.000 (vagy több) iraki csapat jött ki a mély sivatagi bunkerjeikből, fehér zászlót lengetve és térdre borulva, mielőtt az amerikai csapatok megközelítették őket megcsókolva a fogva tartóik csizmáit vagy a kezeiket, szó szerint. A viselkedésük egyszerü okkal magyarázható: egy olyan technológiának tették ki őket, amitől egyszerre csak engedelmes gyerekek szintjére gyengültek le.
Illuminati — for war and death, environmental disaster, financial collapseUS soldiers wearing PASGT helmetsStandard Issue Mind Control DARPA wants ultrasound-enhanced helmets that allow soldiers to stimulate certain regions of their brains.  Picture: popsci.comStandard Issue Mind Control - DARPA wants ultrasound-enhanced helmets that allow soldiers to stimulate certain regions of their brains / 
A DARPA is fejleszt olyan sisakokat, melyek a katonák agyi területeit stimulálják és gondolatátvitelt is elősegíthetik nagyobb távolságból........

"Ezt a technológiát készülnek használni, bár egy finomabb verzióban, ehhez, mint a cikk is írja, egy vevőkészülék kell majd. A technológia a HAARP adók egy kombinációját fogja hasznosítani. GWEN tornyoka mikrohullámú mobiltelefon tornyok segítségével, és hamarosan – JÖN !!! – az elrendelt High Definition Digital TV, ami be fog lépni az otthonodba:..................................
AZÓTA MEG IS ÉRKEZETT A TECHNOLÓGIA ÉS EL IS TERJEDT AZ ÁTALAKÍTÁS

a) kábel, b) műhold, c) HD TV-k, vagy d) a digitális átalakító dobozok, amit mi magunk fogunk kérni és megvásárolni. 
Silent Sound Spread Spectrum a technológia neve (SSS)
The Sound of Silence a hadsereg-hírszerzési kód-szó, amit az elme irányításra használnak. Az 1950-es évek közepén tesztelték, a 70-es évek folyamán tökéletesítették, és a modern amerikai hadsereg által használták a 90-es évek elején, az ellenkezések és figyelmeztetések ellenére, amiket olyan emberek bocsátottak ki, mint például Dwight David Eisenhower.
Ezt az elme-változtató titkolt fegyvert valami alapján a tudatküszöb alatti hordozó technológiának, vagy a Silent Sound Spread Spectrumnak nevezik (SSS). Dr. Oliver Lowery által katonai használatra fejlesztették ki a Georgiai Norcrossban és leírják az US Patentben # 5,159,703 — “Silent Subliminal Presentation System” 1992-es kereskedelmi használatra is szánják.
Egy csöndes kommunikációs rendszer, amiben a nem hallható tartományba eső (nonaural) szállítókat használnak, a nagyon alacsony (ELF) vagy nagyon magas audio-frekvencia (VHF) tartományban vagy a szomszédos ultrahangos frekvencia spektrumban, a kívánt üzenettel / hatással akusztikailag vagy rezgésileg szándékosan az agyba juttatják, tipikusan a hangszórók, fülhallgató, vagy piezoelektromos jelátalakítók használatán keresztül. A modulált szállítókat közvetlenül, valós időben közvetíthetik, vagy kényelmesen felvehetik mechanikusan, mágnesesen vagy optikai médiákon a hallgatónak.


Ez az eszköz a csend hangja egyszerűen számításba veszi a speciális gondolatok beültetését, érzelmeket, ráadásul a gyanútlan emberi lényekben testi hatásokat is okoz. 1991. március 23-án egy hírkivonatot bocsátottak ki az ITV News Bureau Ltd.-n (London) szolgáltató közleményben „High-Tech Psychological Warfare Arrives in the Middle East.” címmel...
Csak a brit sajtóban jelent meg:
Sikeresen bevetettek egy hihetetlen és nagyon titkos Psy-Ops programot, ami a Silent Sound technikákat hasznosítja. A lehetőség, hogy használják ezt a módszert, akkor történt, amikor Saddam Hussein hadseregeinek a parancsnoki és ellenőrző rendszereit megsemmisítették. Az iraki csapatokat akkor arra kényszerítették, hogy arra használják a kereskedelmi FM rádióállomásokat, hogy folytassák a kódolt parancsokat, amiket a 100 MHz-es frekvencián sugároztak. Az US spy-ops csapat felállította a saját hordozható FM adóját, miközben ugyanazt a frekvenciát használta Al Khafji elhagyott városában.
Ez az amerikai adó legyőzte a helyi iraki állomást. Hazafias és vallásos zenével egyetemben psy-ops „homályos” , megtévesztő és ellentmondó katonai parancsokat és információt közvetített. Egy sokkal erőteljesebb technológia is dolgozott a háttérben. 

Ez a kifinomult elektronikus rendszer arra lett tervezve, hogy közvetlenül a hallgató elméjének beszéljen, belépve az agyhullámokba, kezelve az agy elektro-enkefalogrammikus (EEG) mintáit. Így beültetve mesterségesen a negatív érzelmeket – élénk félelem, aggodalom, kétségbeesés és reménytelenség érzéseit hozták létre az iraki csapatokban.”Bőséges bizonyíték létezik, hogy a bizonyos héttérhatalmi erők azt tervezik, hogy határozottan kiterjesztik ennek a technológiának a kapacitását annyira, hogy körülfogjanak minden embert, minden kontinensen.

Ennek az egyik kulcsa az a HAARP projekt, amivel az ELF és VHF frekvenciákat tudnak sugározni a Föld ionoszférájából szét, különféle GWEN tornyokba, világszerte.


Természetesen hivatalosan tagadják mindezt, miközben azt hajtogatja az irányított hírmédiák beállított hírolvasói által, hogy a GWEN tornyok titkolt napirend nélkül csupán privát cellatelefon-tornyok, és azért bárki, aki másképp gondolkodik, egy elmebeteg összeesküvés elmélet hirdető. A bizonyíték mindazonáltal tiszta és egyértelmű.
Dr. Michael Persinger a pszichológia és neurológia professzora a Laurentian Egyetemnél, Ontario, Kanada.......... Ezzel a témával kapcsolatban dr. Persinger ezt írja:
A halántéklebeny-serkentés felidézheti egy jelenlét érzését, tájékozódási zavart, és perceptuális szabálytalanságokat. Ez képeket aktiválhat, amik elraktározódtak a szubjektív memóriában, köztük azokból a rémálmokból és szörnyekről, amiket általában elnyomnak.

A kortárs neurológia feltételezi olyan alapvető algoritmusoknak a létezését, amik minden idegrendszeri transzdukciót lefordítanak, egy belső agy-specifikus kódra. Direkt stimulálása ezeknek a kódoknak, az emberen belül temporális vagy limbikus kérgekre alkalmazott elektromágneses minták által, olyan energiaszinteket igényelhetnek, amik mind a föld mágneses tevékenységnek és a kortárs kommunikációs hálózatoknak is a tartományán belül vannak."
Bejegyezte: SBG Buddha


Ha háború lesz a "Márciusi sokk" haditerv Norvégiát és Szaúd-Arábiát veszi először célba



Egy igazán komor Védelmi Minisztériumi jelentés a Kreml falain belül igencsak világos érvényességet ad annak, hogy most januárban az Ítéletnap óráját közelebb kellett állítani az éjfélhez ! (Ha valaki lemaradt volna, a többségében Nobel-díjas tudósok alkotta csoport a Bulletin of Atomic Scientists nevű kiadványában jelezte: most két perccel kellett előre állítani a híres Doomsday Clock-ot, így az már csak három perccel áll éjfél előtt. 
Az óra jelképesen azt mutatja, hogy az emberiség az atomháború és a globális felmelegedés okozta végzetes kockázatoktól mennyire áll távol.)

Nos, aki csak a főáramú híreket figyeli, már annak is fel kellett tűnjön, hogy 
a világ gyakorlatilag nem biztos, hogy hónapokra, talán csak hetekre van egy háborútól.Ahogy most hétvégén Francois Hollande francia elnök kijelentette: 

"Ha nincs megállapodás, háború következik..."


Ebbe sajnos beleilleszkedik egy nagyon súlyos jelentés és tervezet, melynek kiszivárogtatása és részletei minden bizonnyal hozzájárultak ahhoz, hogy Hollande és Merkel azonnal Putyinhoz látogatott a napokban és látványosan meghátrált Ukrajnának, sőt Szaúd-Arábiának szánt fegyverszállítás ügyében egyaránt !

A "Shock of March" nevet viselő jelentés valódiságát sajnos senki nem tudja úgysem megerősíteni vagy cáfolni, de az abban foglaltak a jelen eseményeinek fényében sajnos egyáltalán nem kizárhatóak, sőt logikus lépéseknek is tűnnek....


Szombaton pedig Nicolas Sarkozy is beleköpött az atlantisták levesébe "Jogos volt a Krím Oroszországhoz való visszacsatolása." A Krím-félsziget lakosait nem lehet hibáztatni azért, hogy csatlakoztak az Orosz Föderációhoz. Sarkozy pártja, az UMP szombati párizsi konferenciáján kijelentette: meg kell védeni az orosz ajkú lakosokat Ukrajnában, mert az új ukrán kormány sérti a jogaikat. A volt francia elnök totálisan szembe menve az USA által gyarmatosítandó Európa hivatalos álláspontjával leszögezi, hogy nem csak az orosz elnök, hanem a népakarat döntött a Krím visszacsatolása mellett. Azt is kijelenti, hogy a puccskormány megsérti az orosz etnikai kisebbség jogait. 
(A cikket fordította és kiegészítette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com )

"Márciusi Sokk" haditerv - jelentés

A jelentés, melynek szerzői a "Shock of March" ("Márciusi sokk") címet adták egy haditervet vázol, mely egyszerre helyezi támadás alá Norvégiát és Szaúd-Arábiát miközben az Európai Uniót és az Egyesült Államokat egy masszív nukleáris támadás lehetőségével sakkban tartja.

<<< A jelentés szerint a Központi Katonai Parancsnokság által előzőleg már márciusra betervezett masszív nukleáris rakéta gyakorlat fedőakcióként szolgálna legalább 10 EMP-vel (Elektromágneses Impulzus) felszerelt Iskander-M taktikai ballisztikus rakéta elindításához az előzőleg kijelölt célpontokra, mely magában foglaljaNorvégia középső részét és a szaúd-arábiai Ju Aymah olajkitermelő komplexumot

A szükséges kritérium, mely lehetséges célpontokká teszi a fenti helyeket magában foglalja - ahogy a jelentés fogalmaz - Szaúd-Arábia olajkitermelő képességének megrogyasztását, miáltal nem tud olajat szállítani a világ egyik legnagyobb komplexumából

Míg ezzel egy időben megakadályozza az USA-t, hogy hozzáférhessen az utóbbi években Norvégia középső részére föld alatti bázisokra szállított hatalmas mennyiségű tankhoz és haditechnikához

A "márciusi sokk" haditerv előkészítésében - ahogy a jelentés folytatja - a Védelmi Minisztérium széles hatáskörű gyakorlatba kezdett az orosz nukleáris, vegyi és biológiai védelem csapataival 7 különböző hatótávolságban a Déli Katonai Övezetben , beleértve a Krím-félszigetet és Örményországot.

Ezen támadások "stratégiai platformja" - ahogy a Védelmi Minisztérium szakértői állítják a jelentésben - elsősorban aKaszpi-Flotilla lesz, mely Szaúd-Arábiát támadja Iskander-EMP rakétákkal, míg az Északi-Flotta szintén EMP-vel felszerelt Iskander rakétákkal Norvégia középső és északi részét veszi célba.

Norvégia katonai, ipari, civil elektromos és telekommunikációs rendszerének sikeres megbénítása után a speciális katonai erők csapatai (Spetnaz) - mely Murmanszk körzetében állomásoznak nagy létszámban - átlépik a két ország között lévő határt, hogy biztosítsák a létfontosságú repülőtereket és megsemmisítsék az ott felhalmozott amerikai hadifelszerelést.Viszont ezután elhagyják a norvég területeket, amik várhatóan tárgyalásos rendezéssel beszüntetik az ellenséges tevékenységet Norvégiát illetően. 


Hogyan működik az EMP-fegyver :

EMP Bomb Threat Scenario

https://www.youtube.com/watch?v=vn6OVLK0MBI


Norvégia és Szaúd-Arábia elsődleges célpontok

Szaúd-Arábia megtámadásához a legális felhatalmazást a jelentés védelmi minisztériumi szakértői szerint az adja meg, hogy a Királyság " "gazdasági hadviselést folytat az Orosz Föderáció ellen" olajat öntve a világ piacaira, hogy lenyomja az olajárakat és tönkretegye Oroszországot. 

Ami tény, mióta még 
az Obama-rendszer is elismerte múlt héten a New York Timesban

(2014.december)
Az orosz HM szakértői szerint az USA/NATO szövetséges Norvégia megtámadásához teljesen legális alapot ad az, hogy tavaly decemberben az amerikai képviselőház gyakorlatilag hadat üzent Oroszországnak, amit House Resolution 758-as törvény tesz lehetővé és az Obama-rezsim is támogatja. (Az iraki háborút és egy szuverén ország megtámadását is ennek a törvénynek a segítségével követték el.)

A napi hírekben láthatjuk a neokonok, a fegyvergyártó lobbi, Joe Biden alelnök nyilatkozataiból, hogy mind abban érdekeltek, hogy Ukrajnában a háború egyre hevesebbé és szélesebbé válhasson és Oroszországot belerángassák a konfliktusba. Porosenko felfegyverzése amerikai fegyverekkel az orosz-ajkú lakosság önrendelkezési jogának érvényesülése ellen gyakorlatilag a kanóc meggyújtását jelentené......

Ahhoz, hogy megelőzzük ezt a "márciusi sokk" haditervet és a ravasz meghúzását egy totális atomháború felé, a jelentés folytatja, hogy minden EU/NATO tagország azonnal figyelmeztetést kap, hogy amennyiben az Orosz Föderáció ellen tervez lépéseket, az Iskander ballisztikus EMP rakéták a Kalinyingrádi Körzetből képesek az EU bármelyik katonai célpontját elérni kevesebb, mint 15 perc alatt. 


Merkel és Hollande megijedtek, hogy az utolsó másodpercbe léptünk ? 

Fontos megjegyezni, ahogy a jelentés írja, hogy amint erről a tervről Franciaország és Németország értesült, az USA-t szinte teljesen kihagyva a folyamatból, F. Hollande és A. Merkel azonnal személyesen rohantak tárgyalni Putyinnal és leszögezték, hogy sem Franciaországsem Németország nem fog fegyvereket szállítani Ukrajnának !
De Németország még ennél is tovább ment: nyilvánosan kinyilvánította, hogy minden Szaúd-Arábiába irányuló fegyvereladást is leállít

A legveszélyesebb továbbra is - ahogy a jelentés fogalmaz - az Egyesült Államokmarad és a Védelmi Minisztérium szakértői szerint már egyáltalán nincs is Barack Obama irányítása és kontrollja alatt..... 

A HM ezen állítását alátámasztva a jelentés megjegyzi, hogy a múlt hétenWashingtonban napvilágra került dokumentumok és hangfelvételek megerősítik, hogyan irányította személyesen Hillary Clinton a líbiai kormány lerombolását az Obama-rendszer és a Pentagon felett is intézkedve. (A Benghazi-botrányban és az amerikai nagykövet megölésében mai napig felelősséggel vádolják !)


A Sátán kurvája , a kurvák lezbije a gyilkos lédi, világnak 
urává , az élet kioltójaként a szabad akarat 
megtestesítőjeként a bukás angyala, a korlátlan hatalom 
birtoklójaként tetszeleg . Már csak a Sátáni agyar , és a 
kemény pénisz hiányzik amin elrágódhat !!!


De ami még ennél is rosszabb, figyelmeztetnek, Hillary Clinton irányíthatja az amerikai kormányt is és közben úgy viselkedik, mint egy "megsebzett sas", mióta veje, Marc Mezvinsky, a mai napig 200 millió dollárt veszített a Clinton-család vagyonából azzal, hogy rosszul becsülte meg a görög államkötvények árfolyamának alakulását és a görögországi fordulatot nem látta előre, mely után a Syriza-kormány nemcsak a hiteleket nem akarja kifizetni, de még az euró-zónából való kilépést is beharangozta....

És hogy a görög helyzet még rosszabbat is hozhat, arra jelzésértékű, hogy a brit George Osborne is figyelmeztetett tegnap, hogy Görögország eurózónából való kilépése és a hitelezők elvesztése még a Közel-Keletnél, a globális klímaváltozásnál és az USA-Oroszország közötti feszültségnél is nagyobb fenyegetést jelent a világgazdaságra
Az ország leszögezte, hogy a 2015.Feb.28-i határidő lejárta előtt nem is hajlandó leülni tárgyalni a hitelezőkkel

Az már nem volt meglepetés, hogy Putyin közölte, Ukrajnának azonnal vissza kell fizetnie az Oroszországtól kapott 3 mrd dollár kölcsönt, hiszen gazdasági problémái adódtak az oroszoknak....
Már csak hab a tortán, hogy Kína vezető hitelminősítő intézete, a Dagong figyelmeztette e héten a gazdasági élet szereplőit, hogy a világ sokkal rosszabb pénzügyi válság felé tart, mint a 2008-as. 

A jelentés leszögezi, hogy a "márciusi sokk" haditerv azért készült, hogy ebben a világban megvédje az Orosz Föderációt......


Forrás: Sorcha Faal / Fordította, kiegészítette : SBG Buddha - VilagHelyzete.com
February 4, 2015 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com.
Bejegyezte: SBG Buddha


Elmeprogramozott MK-ULTRA élő adásban-Hogyan működik a tudatmódosítás a gyakorlatban (Tanulmány)



Amikor ezt a videót megláttam, azt mondtam magamban, hogy ennyire látványos MK-Ultra elmeprogramozott embert ritkán látni ilyen nyilvánosan...De ez az "élő adás varázsa" ! Totál "befagyott nála a program" és leállt szépen az elméje ...  
A bal oldali fickót kell nézni, akit Al Roker-nek hívnak egyébként .... Valószínűleg egy bizonyos szó vagy szókapcsolat elhangzása lehetett a "kulcs"....



Mivel tudvalévő, hogy nagyon sokféle eljárás van elmeprogramozásra, elhatároztam utánanézek a témának - amivel kapcsolatban egyébként korábban is rendszeresen osztottam meg veletek információkat főleg Monarch-programozáson átesett Illuminati sztárok esetében.
Sokat olvastunk már erről Drábik János írásaiban, de mivel a témában kaptam egy érdekes és lényegre törő tanulmányt, most ezt szeretném nektek átadni, illetve kiemelem a legfontosabbakat, hátha megfogalmazódnak olyan gondolatok, amiknek mások is hasznát tudják venni. 

Azaz, 
amikor látjuk a fiatalok számára kétségtelenül példaképnek és mintának szánt ún. sztárokat üzenetet közvetíteni, akkor tudjuk hová tenni, hogy Rihanna, Jay-Z, Kanye West, Beyoncé (már Sasha Fierce), Keisha, Eminem, Lady Gaga, Azalea Banks, Britney Spears, Justin Timberlake...stb. miért viselkedik úgy, ahogy és miért készítenek olyan "millió dolláros" klipeket, amikben kivétel nélkül észrevehetőek ezek az elemek.

Kapcsolódó cikk:

Azt gondolnánk, hogy az emberi személyiség megtörésére, kicserélésére, programozására tett kísérletek és kutatások a náci Németországban folytatott emberkísérletek idején voltak a legborzasztóbbak, de sajnos azt kell mondani, ezek a tudósok egy az egyben amerikai nácikként a Gémkapocs Hadművelet (Operation Paperclip) után büntetlenséget élvezve már "amerikai állampolgárként folytatták tovább embertelen kísérleteiket az USA védelme alatt:
a CIA telepein, illetve pszichiátriai és büntetés-végrehajtási intézetekben, valamint saját katonáikon és állampolgárokon..... 
Csak erről nem illik beszélni..... Manapság viszont ezen kísérletek eredményeit előszeretettel alkalmazzák mindenkin......(SBG Buddha - VilagHelyzete)


A tanulmány tehát: Róth András :
Tudatmódosítás a gyakorlatban – módszerek az emberi elme erőszakos befolyásolására

Erőszakos tudatformálás, tudatmódosítás, agymosás. Bár manapság egyre többet találkozunk ezen kifejezésekkel, sokszor nem vagyunk biztosak jelentésüket, eszköztárukat, módszertanukat illetően. A jelen tanulmány ebbe az igen érdekes, ám annál is vészjóslóbb kérdéskörbe enged betekintést.
A tanulmány elkészítése során a vezérfonalat Dominic Streatfeild „Agymosás, fejezetek a tudatmódosítás titkos történetéből” c. könyve jelentette, amely a témát a nyugati országok, mindenekelőtt az Egyesült Államok vonatkozásában dolgozza föl. Streatfeild kutatásainak alapjául az a 18 ezer oldalnyi CIA dokumentum szolgált, amelynek titkosítását az 1970-es évek végén oldották föl. [1] 
Kísérletek az emberi tudat erőszakos befolyásolására az Egyesült Államokban a következő megnevezések alatt futottak:Bluebird (1950-1951), Artichoke (1951 -1955), MKUltra (1953 -1964), MKSearch (1964-1972). A terület kutatásának beindítását a CIA a koreai háborúban fogságba esett amerikai katonákon a szovjetek, a kínaiak és az észak-koreaiak által alkalmazott agymosási technikákra adott válasz szükségességével indokolta.
[1] Ezen közel 20 ezer oldalnyi anyag CD ROM-on is megrendelhető a következő weboldalon: http://www.foia.cia.gov/.
A kísérleteket sok esetben neves pszichiátriai intézetek végezték a CIA, a hadsereg, a légierő vagy a haditengerészet anyagi támogatása mellett, és a kutatási eredményeket számos esetben orvosi szaklapokban is publikálták. Streatfeild kutatásai során föltárta, hogy a CIA különböző agymosási célzatú programjaiba mintegy 80 különböző intézmény vont be, köztük egyetemeket, kórházakat és büntetőintézeteket. 

Agymosás esetén a feladat a célszemély önálló tudatának lerombolása, bármely irányú elkötelezettségének megtörése és eredeti szándékaival, beállítottságával ellentétes attitűd rákényszerítése. 
Megtörési technikák
Ha egészséges embereket korlátozunk az érzékelésben, azaz kiiktatjuk látást, hallást, szaglását és tapintást, néhány nap alatt alapvetően megváltoztathatjuk személyiségét. Az úgynevezett izolációs kamrában eltöltött idő hamar elviselhetetlenné válik azáltal, hogy az elszigetelt alanyok elveszítik időérzéküket és minden kapcsolatukat a külvilággal. A hatást fokozza, ha a magát teljesen egyedül érző alany nem tudja, meddig tart még a megpróbáltatás, mennyi időt kell az izolációs kamrában eltöltenie. A területen folytatott számos kísérlet bizonyítja, hogy az érzékeléstől való megfosztást az alanyok kínzásként élik meg, akár már 20 perc után hallucinálni kezdenek és egyesek már akár egy nap eltelte után úgy összezavarodnak, hogy szorongás lesz úrrá rajtuk, depressziós állapotba kerülnek és nem tudnak különbséget tenni alvás és ébrenlét között.

Az izolációs kamra helyett használható elsötétített vízzel vagy folyékony zselatinnal töltött tartály is, amelybe belemerítve a mozgásukban korlátozott alanyok saját lélegzetvételük hangján kívül semmi mást nem érzékelnek.

Az őrületnek csak azok tudnak ideig-óráig ellenállni, akik gondolataikat igen erősen tudják kötni a való világhoz, illetve fejlett meditációs képességekkel rendelkeznek. Az érzékeléstől való megfosztás lényegi következménye, hogy a valósággal kapcsolatot teremteni nem tudó egyén erősen befolyásolható elmeállapotba kerül, így ez az agymosás egyik leghatásosabb módszere lehet. Számos kísérlet bizonyította, hogy ha ebben az állapotban az alanyokkal ismétlődő propagandaszövegeket hallgattatnak, azok igen nagy százalékban változtatják meg szemléletmódjukat. Egy elszigetelt szobában azonban nemcsak a csönd, hanem az elviselhetetlen zajok is őrületbe kergethetik az alanyt. Ezek közül az egyik leghatásosabb az ún. fehér zaj (általában nagyon hangos, gyors, éles, elektronikus hang). A módszer kombinálható az alany látószervének ingerlésével, villogó fények vagy örvényszerű minták kivetítésének segítségével.
Ruff Lajos: The Brainwashing Machine c. művében leír egy ún. varázsszobát, amelynek célja, hogy az alanyok elveszítsék realitásérzéküket és teljesen mértékben összezavarodjanak. A módszer lényege, hogy fogságban tartottakat a valóságtól teljesen elrugaszkodott szobákba zárták, ahol az ajtó kerek volt, a bútorok átlátszóak és szabálytalan alakúak, az ágyak pedig úgy dőltek, hogy a lehető legkényelmetlenebb legyen rajtuk a fekvés. A fogva tartott nem tudta, éjjel van-e vagy nappal, az étkezés időpontja rendszertelen volt – volt, hogy csak napi kétszer, de az is előfordult, hogy pár perccel egymás után hozták az ételt –, a vallatók pedig mindenre kiszámíthatatlanul reagáltak – ok nélkül dicsértek és büntettek –. Volt, hogy az alanyok ruhában aludtak el és meztelenül ébredtek, testükre pedig olyan nyomokat tettek, mintha öngyilkosságot akartak volna elkövetni. Mindezt a fogva tartók a legkülönbözőbb fény és hangeffektusokkal kombinálták. Az skizofrénia határán lévő, magát kilátástalan helyzetben érző áldozat a folyamat következményeként bármire késznek mutatkozott, hogy megszabaduljon a mentális szenvedéseitől.


A fizikai kimerítés célja az agy oxigénszintjének csökkentése és egészséges működéséhez szükséges anyagok továbbjutásának meggátlása. A folyamat hosszabb távon bizonytalanságérzéshez, hallucinációhoz, depresszióhoz és az alany saját személyiségének megkérdőjelezéséhez vezet. A fizikai kimerítés legfőbb módszerei a fal mellé állítás (amely során a fogva tartottaknak egy méter távolságból széttárt kezekkel és lábakkal kell a falhoz dőlniük és órákon, akár napokon keresztül mozdulatlanul úgy maradniuk), az alvásmegvonás (ami az elalvó félben lévő fogva tartott azonnali fölrázását takarja, amelynek több napon keresztül történő alkalmazása igen hatékonyan töri meg a célszemélyt), kenyéren és vízen tartás, vagy a hideg és meleg rendszertelen váltakoztatása a cellában. A testi fájdalom okozás tárháza kimeríthetetlen, néhány kevésbé közismert példaként állhatnak azonban itt a következők: a fogoly bokáinak hátraszorítása, majd egy méter magasságról a térdére dobása, vagy a fogvatartott levegőben történő reptetése, körbeforgatása majd elengedése.

A fizikai kimerítés pszichikai terheléssel párosítható, amelynek részét képezi a megalázás (meztelenre vetkőztetés, megalázó orvosi vizsgálatok), szidalmazás (a feszültség és az idegesség fokozására), megtévesztés (hamis információk közlése a fogva tartás helyéről, családjáról és társairól, hogy az alanyok helyzetüket teljesen kilátástalannak ítéljék), a csuklyázás (az elszigetelés és a bizonytalanságérzés növelése céljából) vagy a mosakodás és a vécé használatának megtiltása.

A technikák együttes alkalmazása olyan légkört teremt, amelyben a célszemélyek megtörnek és behódolnak fogva tartójuk akaratának. Tehát minden komolyabb fizikai sérülést okozó erőszak nélkül bekövetkezik a teljes pszichikai összeomlás, amely állapotban az egyén tudata már szabadon formálható.

Drogok és igazságszérumok
Orvosok már az 1930-as években fölfigyeltek arra, hogy ha szülő nők fájdalmát barbiturátokkal érzéstelenítették, az anyák gyakran minden gátlásukat levetkőzve, legszemélyesebb dolgaikról is nyíltan kezdtek beszélni, amelyre aztán a kábítószer hatásának elmúltával egyáltalán nem emlékeztek. Ezen oldott állapot elérése pszichoanalízissel történő kezelés segítségével több hónapot is igénybe vehetett. A barbiturátok tehát ideálisnak tűntek igazságszérumként való használatra, amelyek alkalmazásával a célszemélyek könnyedén árulhattak el személyes vagy titkos információkat. 
Hamarosan más anyagokat is bevontak a kísérletben, úgymint az étert, az amfetamin- és morfinszármazékokat, a szkopolamint, a meszkalint, cannabinolt, majd az LSD-t, valamint ezeknek származékait és különböző keverékeit. A kábítószeres vallatás előnyeivel szemben – miszerint az alany legtöbb esetben nem is tudja, hogy bekábítószerezték, illetve az részleges amnéziát okoz, így az alany nem tudja biztosan, mit vallott be és mit nem – sokkal jelentősebb annak árnyoldala. A kábítószerekkel történő vallatás ugyanis igen kétes eredményeket képes produkálni, hiszen még a legtapasztaltabb pszichiáterek sem tudják eldönteni, hogy a félig tudattalan állapotban lévő személyek az igazságot mondják-e, vagy csak erősen aktív állapotban lévő képzeletük szüleményeit, vagy netalán a kettő egyvelegét. A kábítószer hatása alatt kikényszerített vallomások célja tehát nem az igazság kiderítése lett, hanem az, hogy ártatlan emberek valljanak be általuk el nem követett bűnöket. A drogok ez irányú alkalmazása az 1950-es évektől azonban egyáltalán nem volt új keletű, hiszen nagy valószínűséggel hasonló módszerek állhattak az 1930-as években a moszkvai kirakatperek vallomásai mögött, illetve a Gestapo is alkalmazta azokat, amennyiben a célszemélyeket fizikai fájdalom okozása útján nem tudta megtörni. Bizonyosnak látszik tehát, hogy ha az igazság kiderítését nem is, de a foglyok akaratának megtörését hatékonyan el lehetett érni kábítószerek segítségével.


Hipnózis
Hipnózis alkalmazásában a titkosszolgálatok mindig is igen nagy lehetőséget láttak ama céljuk elérésében, hogy embereket saját szándékaikkal ellentétes cselekedetek végrehajtására kényszerítsék. A Mandzsúriai Jelölt kifejezés azon személyekre vonatkozik, amelyek tudatát hipnózis segítségével megosztják, hogy az így létrehozott egyik személyiség egy kód által kiváltott transz állapotban különböző, az eredeti személyiségével össze nem egyeztethető feladatokat hajtson végre.


[1] A Mandzsúriai Jelölt kifejezés Richard Condon azonos című könyvéből származik, amely azon a koreai háborúból hazatért amerikai hadifoglyok esetét tárgyalja, akik mandzsúriai hadifogságuk idején agymosáson estek át. Az Egyesült Államokba visszatérve egyikük feladata az amerikai elnökjelölt meggyilkolása volt.

[2] 
Több a Mindszenty-perről szóló elemzés is úgy látja, hogy Mindszenty József bíboroson, a Magyar Katolikus egyház akkori vezetőjén és XII. Piusz pápa lehetséges utódján a szovjetek vallomástétele előtt hipnózist alkalmaztak.(Streatfeild: 152. o.) Az idézett dokumentum szerint hipnotizőrei Orsós Ferenc, az MTA tagja, 1935-től a Törvényszéki Orvostani Intézet igazgatója, és Völgyesi Ferenc a Nemzetközi Hipnózistársaság első magyar tagja voltak. 
Kapcsolódó cikk: Mandzsúriai-jelöltek

A hipnotikus állapot gyilkosságok elkövetésére kiválóan alkalmasnak bizonyulhat. A hipnózisban végrehajtott gyilkosság nagy előnye, hogy ha a merénylőt elkapják, az nem tud magyarázatot adni a történtekre, így lehetetlen kideríteni a bűncselekmény megbízóját és valódi indítékát. Módszereket dolgoztak ki arra az esetre is, ha az alany tudatosan ellenállna a hipnotizőr utasításainak. Ilyenek voltak például azok a rejtett hősugárzók, amelyek az alany kezét és lábát melegítették akkor, amikor a hipnotizőr azt szuggerálta, hogy érezzen melegséget végtagjaiban. Miután az alany elhitte, hogy minden erőfeszítése ellenére hipnotizőr hatása alá került, valóban transzba esett. Ezen módszer gyakorlati alkalmazását nehezítette, hogy a megfelelő berendezések a kívánt helyszínre szállítása igen problematikus volt. Létezik egy ún. gyors indukciós technika is, amely a transzállapotot meglepetésszerűen idézi elő, így nem teszi lehetővé az alany számára a védekezést. A technika azonban igen veszélyes, mert a transzállapotot az agyi vérellátás mérséklésével kívánja elérni, a nyaki verőérre és a bolygóidegre kifejtett egyidejű erőteljes nyomással.

Kísérletek folytak a hipnózis nyújtotta lehetőségek területén titkos információk továbbítására is. Ennek elképzelése a következő volt: A hírvivőt hipnotizálják és átadják neki a kézbesítendő üzenetet, majd miután felébresztik, nincs tudatában annak, hogy hipnotizáláson esett át, és természetesen az átadandó üzenetnek sem. Miután a hírvivő az üzenet címzettjéhez érkezik, ott újra hipnotizálják és megszerzik a kívánt információkat. A módszer legfőbb pozitívuma az, hogy a hírvivő semmilyen körülmények között nem tudja kiadni az információt, hiszen nem is tud róla. További előnyt jelent, hogy transzállapotban az ember tudatalattija hatalmas mennyiségű információ eltárolására lehet képes. Az alany pszichéjébe egy blokkoló mechanizmus is táplálható, amely megakadályozza azt, hogy illetéktelen személyek alkalmazzanak rajta hipnózist és hívják elő az információkat. A blokkoló mechanizmus egy kódot jelent, amelynek közlése nélkül az alany nem esik transzba.
A kísérletek állítólag odáig jutottak, hogy a kód kimondásával még egy hipnotizálásban járatlan személy is transzba ejthette az alanyt, a kód akár telefonon való közlése esetén is. Mindezen túl, néhány jól hipnotizálható személy a kísérletek során arra is képes volt, hogy hipnózis állapotában is olyan természetesen kommunikáljon, hogy mások számára transz állapota ne legyen észrevehető. Ezen technikák elméletben korlátlan lehetőségeket jelentenének titkos küldetések végrehajtásában. 

A fenti pár sort okkal emeltem és hangsúlyoztam ki (SBG Buddha - VilagHelyzete)

Kétséges azonban, hogy a hipnózis technikája valóban működne, akár második, harmadik alkalommal is, olyan esetekben, amelyekben az alanyok meggyőződésükkel teljesen ellentétes utasítást kapnak, illetve hogy különböző alanyok esetében ugyanolyan sikerrel járna-e. Elkerülhetetlennek tűnne a hosszabb időn keresztül történő hipnotikus fölkészítés is, ami fokozza annak kockázatát, hogy ha folyamat félresikerül, az alany a terv egészét nyilvánosságra hozhatja. Emellett koránt sem biztos, hogy elismert hipnotizőrök hajlandóak mutatkoznának törvénytelenségek elkövetésére utasítani alanyaikat. Az, hogy kísérleti körülmények között létre lehet hozni Mandzsúriai Jelölteket, mára már szinte teljesen elfogadott, ám az is, hogy ezt következetesen végrehajtani nem lehet.  Ezen érvek lehettek a főbb okai annak, hogy a Mandzsúriai Jelölt programot az eddig napvilágot látott információk szerint sohasem alkalmazták a gyakorlatban. 

Elektrosokk
Az elektrosokk alkalmazására épülő tudatmódosítás alkalmazása mindenekelőtt a következő két orvos munkásságához köthető: William Sergant a londoni St. Thomas Kórház vezető pszichiátere, aki kezelését „mély narkózisnak” nevezte el, ésEwen D. Cameron, a Allan Memorial Intézet pszichiátere, aki a „mintatörlés”, illetve a „pszichés irányítás” módszerét dolgozta ki. Ők voltak azon igen ellentmondásos kezelések szülőatyjai, akik betegeik félelmetes mentális problémáit még félelmetesebb kezelések segítségével próbálták orvosolni. 


Az 1930-as az elektrosokkot [1] előszeretettel használták depresszióban szenvedő betegek gyógyítására. Bár hatásmechanizmusa nem volt egyértelmű, a kezeltek az elektrosokk hatására számos esetben javulást mutattak. Mivel az elektrosokk alkalmazása emlékezetvesztéssel járt, igyekeztek azt a lehető legritkábban és legkisebb dózisban alkalmazni. A fent említett két orvos számára azonban ez a mellékhatás a kezelés első számú céljává lépett elő. A kezelés ezután a pszichiátriai betegek kóros gondolatmintáinak kitörlésére irányult; a megszokott 3-4 kezelés helyébe akár a 30 napon át tartó napi két kezelés lépett.


[1] Más néven elektro-konvulzív terápia (ECT) lényege, hogy 180 és 460 volt közötti elektromos áramot vezetnek a kezelt személy agyába, amely ott görcsrohamot vált ki.

William Sergant krónikus pszichiátriai betegségek (pl. mély depresszió, skizofrénia) fizikai beavatkozással történő gyógyításának, mindenekelőtt a lobotómia (a homloklebeny eltávolítása) elkötelezett híve volt. Később azonban rájött, hogy miután a fájdalmasabb kezeléseken átesett betegeket az altatásból fölébresztették, a betegek jobban lettek és már nem is volt szükségük lobotómiára. Sergant kidolgozta tehát a kóros magatartásminták kitörlésére irányuló eljárását, amelynek során a pácienseket akár 3 hónapig is altatásban tartották, amelyből hetente 2-3 alkalommal fölébresztették és elektrosokkal kezelték őket.

Ez az eljárás nagy hasonlóságot mutatott a kanadai Ewen D. Cameron által kifejlesztett pszichés irányítással, ami még Sergant technikájánál is intenzívebbnek tekinthető. Sergant első lépésként napi 2-4 elektrosokkal vegetatív állapotba fejlesztette vissza betegeit, ahol már nem tudták kontrollálni székletüket, nyafogni kezdtek és etetni kellett őket. Úgy gondolta, hogy a memóriájuktól és személyiségüktől megfosztott páciensek beteges gondolatmintáit ezután eredményesen tudja egészségesekre cserélni. A módszer arra épült, hogy az alvó betegeknek ismétlődő üzeneteket játszottak le magnószalagról annak érdekében, hogy a beteget az elhangzott információk elfogadására kényszerítse. Sergant ezután egyre inkább úgy vélte, hogy a siker az ismétlések számában rejlik, és a betegeknek már napközben is a felvételeket kellett hallgatniuk. Kísérleteztek pozitív és negatív töltetű üzenetekkel, illetve a páciens saját hangjának hallgattatásával is. 
Kezdetben az üzenetek egyszerű fülhallgató használatával juttatták a betegekhez, később erős bőrsisakokat rögzítettek a fejükre. Mikor a páciensek szenvedéseik közepette ezt is letépték, Sergant úgy döntött, drogokkal teszi őket mozgásképtelenné. (Kipróbálásra került például az afrikai nyílméreg, amely mozgásképtelenné tette a pácienseket, akik azonban végig eszméletüknél maradtak. Lehet tudni olyan esetről is, hogy a férfiak heréjét minden egyes üzenet után áramütés érte. Így akarták elejét venni annak, hogy a páciens a nyugtatózás ellenére se tudjon elaludni.) Az ily módon történő kezelés akár 3-4 hónapig is eltarthatott és egy üzenetet akár fél milliószor is hallhattak a kezeltek.

A kísérletekre kis idő múlva a CIA is fölfigyelt; érdeklődésük középpontjában mindenekelőtt a memória törlésének eszközei álltak. Nagy biztonsági kockázatot jelentettek ugyanis a CIA számára a szükségtelenné vált ügynökök, akik továbbra is hatalmas, titkos információ mennyiség birtokosai voltak. Igen nagy szükség lett volna tehát egy módszerre, amely a nem kívánt információk elfeledésére készteti az alanyokat. Cameronban meg is találták a megfelelő személyt a kísérletek lefolytatására. A CIA felelős vezetője azonban később azt vallotta, hogy a kísérleteknek soha sem sikerült hasznosítható megoldásra jutniuk, így 1960-ban a CIA beszüntette az ez irányú kutatások finanszírozását.

A tudatmódosítás manipulatív eszközei

Robert Jay Lifton „Gondolat-átalakítás és a diktatúra pszichológiája” című 1961-ben íródott könyvének 22. fejezete nyolc olyan technikát sorol föl, amelyeket ideológiai csoportok használnak hívek toborzására. A nyolc technika a következő:
1. Miliőkontroll A beérkező információk megszűrése és az egyén lehető legteljesebb elszigetelése; 2. Mitikus manipuláció – a vezető különleges tulajdonságokkal való felruházása, amely feljogosítja őt a világ teljes újraértékelésére; 3. A lelki tisztaság megkövetelése – tanulságtétel a csoport ideológiájához való elkötelezettség mellett; 4. Megbánás – a csoport által bűnként definiált cselekedetek kötelező meggyónása a csoport előtt; 5. Szent tanítás – a csoport vezetője isten nevében beszél és az általa képviselt tanok minden más ideológia fölött állnak; 6. Nyelvi túlterhelés a csoport sajátos nyelvezete a tagokat egyben a csoport gondolkodásmódjának átvételére kényszeríti; 7. A doktrína primátusa – Minden a csoport tanításával ellentétes személyes tapasztalat újraértékelése az új ideológiának megfelelően; 8. A létezés tagadása – minden csoporton kívüli személy tudatlanként és hitetlenként való megbélyegzése és létének teljes elutasítása.

Az itt említett technikák azért kapnak helyet a tudatmódosítás erőszakos eszközei között, mert azok az érvekkel történő meggyőzésnél, az emberi játszmáknál és a hétköznapi értelemben vett manipulációnál sokkal kikényszerítőbb erejűek, bár jóllehet, az előző fejezetekben tárgyalt módszereknél jóval puhábbak. Ezen módszereket elsősorban a különböző szekták alkalmazásában figyelhetjük meg. Általánosan elmondható, hogy a különféle szekták előszeretettel alkalmazzák az érzelmi túlterhelést, az étel- és alvásmegvonást és az emberek elszigetelését egymástól és a külvilágtól. Az újoncokkal igen nagy szeretettel és odafigyeléssel bánnak, hogy kibillentség őket érzelmi egyensúlyukból és bizalmat ébresszenek a csoport iránt. Ha például a fiúk nem kívánnak részt venni a további programokon, csinos lányokkal bírják őket maradásra. A résztvevők minden percét különböző ismétlődő tevékenységgel töltik ki, úgymint sportolással, énekléssel vagy imák mormolásával, hogy azok minél inkább kimerüljenek. Ily módon a résztvevőknek nem marad idejük és energiájuk megosztani egymással kétségeiket. Ha valakinek kétkedés vagy elégedetlenség ült ki az arcára, azonnal kiemelik a csoportból és szerető, pozitív üzenetek tömkelegét zúdítják rá. A tagok természetesen mindenkit felszólítanak, hogy szakítsák meg kapcsolatukat szüleikkel, akik úgysem értenék meg őket. Ennek érdekében a szektatagok minden kommunikációs lehetőséget igyekeznek elvágni a külvilággal. Mindez olyannyira rejtett módon történik, hogy a gyanútlan érdeklődők semmit sem észlelnek belőle.

A szekták beszervezési módszereire válaszul megjelent a 
Ted Patrick nevével fémjelzett „átprogramozás” módszere, amely szinte teljesen azonos volt azzal, ami ellen létrejött. Az 1976-ban megjelent „Átprogramozás: a hit konstruktív megsemmisítése” című kézikönyv (angolul: Deprogramming: the Constructive Destruction of Belief) például a következő módszereket sorolja föl: éheztetés, alvásmegvonás, megszégyenítés, büntetések, verbális stressz („maximális hangerő, minimális távolság”), szent dolgok meggyalázása, agresszív szex.... stb. A kemény módszerekre azért is lehetett szükség, mert a szektatagok utasították követőiket, hogy ne figyeljenek az őket hitüktől eltéríteni kívánók szavaira. Gyakorta előfordult ugyanis, hogy az áttérítés alatt álló személyek semmilyen kommunikációra nem voltak hajlandóak, gyakran mintegy transzállapotban ültek és folyamatosan kántáltak.

Szubliminális üzenetek
A szubliminális (tudat alatt ható) üzenetek működési mechanizmusa arra épül, hogy azokat az agy képes fölfogni, a tényleges tudatig azonban nem jutnak el. A szubliminális üzenetek azért lehetnek hatásosak, mivel az üzenetet nem nyíltan kapjuk, így nem tudjuk tudatosan, ill. logikusan eldönteni, hogy engedelmeskedjünk-e neki vagy sem. A fogadó fél számára pedig úgy tűnhet, hogy tettei saját döntéseiből származnak. Az ez irányú kutatások célja az emberi agy gyengeségeinek feltérképezése annak kihasználása érdekében. Szubliminális üzeneteket el lehet rejteni TV-műsorokban, rádióadásokban vagy állóképekben, de a legmodernebb technológia ezt már számítógépes programokban, internetes oldalakon vagy egyszerű spam-ekben is lehetővé teszi. 

Képi megjelenítés esetén a módszer arra épül, hogy a másodperc töredékére felvillanó üzeneteket szabad szemmel nem lehet észlelni, tudatalattink viszont képes annak befogadására. A Warner Bros például nyíltan beismerte, hogy az Ördögűző című filmben számos alkalommal szabad szemmel nem látható, egy halotti maszkot ábrázoló képkocka villan föl a feszültség fokozása érdekében. Érdekes példaként említhető, hogy a Precon Process and Equipment nevű cég olyan módszer kidolgozására törekedett, amellyel a gyerekeket szubliminális úton, akár tévénézés közben, meg lehetne tanítani a szorzótáblára.
(Én azért hozzátenném, hogy akik ezeket az erőket használják és mozgatják egyáltalán nem pozitív és építő jelleggel, hanem manipulatív és céljaikat kiszolgáló jelleggel alkalmazzák tömegeken ! - VilagHelyzete megj.)

Szubliminális üzeneteket, melyeket csak agyunk tud elkülöníteni, ugyanilyen módon, hangok útján is lehet közvetíteni. Ezt tette egy mineapolisi rádióadó is, amely a csúszós utak veszélyére figyelmeztette ily módon az autósokat. A szubliminális üzenetek árnyoldalára azonban igen elevenen érhető tetten a vásárlásra buzdító reklámokban, illetve olyan szélsőséges esetekben, amelyekben például metál zenekarok próbálhatják zenéjükbe csempészett üzenetekkel öngyilkosságra sarkallni hallgatóikat. Rejtett vizuális üzenetek előfordulhatnak képeken, festményekben is, amelyeket csak hosszasabb tanulmányozás után szűrhetünk ki.

Számos pszichológus azonban kétkedve fogadja a szubliminális üzenetek hatásosságát, és kísérletben bizonyították, hogy a tudatküszöb alatti üzeneteknek nincsen akkora hatóereje, hogy bárkit is konkrét cselekedetekre ösztönözzön.  Az ember tudatalattiját kihasználni hivatott szubliminális üzenetek léte bár vészjósló, hatásossága egyértelműen máig nem bizonyított.
 


Befejezés
Láthatjuk, hogy az erőszakos tudatmódosítás számára elérhető módszerek már csak hatásukban, de nem külsőségükben hasonlítanak elődeikhez. Ma már a legtöbb esetben ugyanis nem élve megnyúzással vagy a körmök letépkedésével próbálják megtörni a fogva tartottak akaratát, hanem sokkal kifinomultabb, a fizikai és pszichikai kényszer kombinációjára épülő technikákkal. Biztosak lehetünk azonban abban, hogy ha erről külsérelmi nyomok nem is tanúskodnak, az erőszakos tudatformáláson átesettek emberfeletti kínokat állhatnak ki. Említésre méltó azonban az is, hogy a kísérleteket végző orvosokat sok esetben jó szándék vezérelt, és hittek abban, hogy tevékenységükkel a betegek érdekeit és a társadalom fejlődését szolgálják. Hogy alkalmazták-e az előzőekben bemutatott technikákat a gyakorlatban, és amennyiben igen, kik, mikor, milyen céllal és milyen hatékonysággal, abban biztosak soha sem lehetünk. Minthogy abban sem, hogy nem léteznek-e már ezeknél már sokkal hatékonyabb módszerek az emberi elme erőszakos befolyásolására. Könnyen előfordulhat, hogy igen, hiszen ez idáig a szuperszonikus rezgések, a mikrohullám, a mágneses tér, vagy az agyba ültethető elektronikus implantátumok szerepéről még szó sem esett.
Az is tudvalévő, hogy számos, a CIA által folytatott kísérlet, kísérleti technika és eredmény nem került rögzítésre, vagy a dokumentumokat megsemmisítették. Még ennél is kevesebb tudható azonban a volt keleti blokkban folytatott kísérletekről. Hiteles források hiányában is könnyen elképzelhetjük, hogy ezek igen is léteztek, illetve azt sem zárhatjuk ki, hogy még ma is számos országban futnak szigorúan titkos programok az emberi elme minél hatékonyabb, keményebb vagy puhább módszerekkel történő befolyásolására.

Felhasznált irodalom: 
Carrie McLaren: Subliminal Seduction
Dominic Streatfeild: Agymosás, fejezetek a tudatmódosítás titkos történetéből. (HVG Kiadó, Budapest, 2007)
Richard Condon: A mandszúriai jelölt. Agave, Budapest, 2004
Bejegyezte: SBG Buddha



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése