2016. április 17., vasárnap

Összeesküvés gyakorlat






   II. rész - Tanulságok                                                                                                                                                     III. rész - Amerika bűnössége
Nálunk a gyertyák égnek csonkig . Amerikában a 110 emeletes acélbeton felhőkarcolók is. Ez a korlátlan lehetőségek és a gátlástalanság hazája.

Összeesküvés gyakorlat




WTC USA 2001.09.11

    1.  
      Ez történt
A story
2001. szeptember 11-én, két Boeing 767-es repülőgép megtámadta a World Trade Center (WTC) 110 emeletes ikertornyait. United Airlines járat UA 175  számú gépe a déli toronyba csapódott a 77 - 85 emeletnél. Ezt követte az American Airlines 11-es járatának AA 11 sz. repülőgépe amely  az északi toronyba rohant a 93 - 99 emeletnél. A gépeket iszlám terroristák kerítették hatalmukba és vezették a tornyoknak, elpusztítva önmagukat, a gépen utazókat és a tornyokban tartózkodók jelentős részét. Az elsődleges becsapódások megrongálták mindkét épületet. A gépek üzemanyaga (kerozén) meggyulladt és súlyos tüzeket okozott. Ez akkor is háborús ok ("casus belli") lett volna, ha a dolog ennyiben marad, azaz a tornyok felső szintjei megrongálódnak és kiégnek, ahogy az acélbeton épületek ilyenkor szoktak.

A probléma az adott esetben az volt, hogy a válaszcsapást kire kell, ill. lehet mérni. Az egyik válaszcsapás Irakot érte, amelynek a merénylethez bizonyítható köze nem volt és sem atom, sem vegyi fegyverekkel nem rendelkezett, amint ez többévi háborúskodás és milliónyi ember halála után kiderült. A másik csapás Afganisztánt érte, amelynek hegyei között, az afgán hatóságok által elérhetetlen helyen egy szaud arábiai milliomos Oszama Bin Laden bujkált és a merénylet megszervezésével és végrehajtásával volt gyanúsítható.
A fenti egyszerü "casus belli" azonban nem volt elég. Amerikának ezen felül még egy "big businessre" is szüksége volt ahhoz, hogy Afganisztán és Irak megtámadásán túl lerombolja a világ huszadik századi rendjét is, Amerika korlátlan világ diktatúráját állítva a helyébe.
A tornyok ugyanis összedőltek, helyesebben porrá, füstté, hamuvá lettek, de olyan módon, ami teljességgel kizárja annak a feltételezésnek a lehetőségét, hogy a "túlrombolás" (valóságos "owerkill") tettesei is az iszlám terroristák lettek, lehettek volna.

A megdöbbentő az egészben az, hogy az amerikai vezetők nagyon is jól tudták, hogy a turpisságok előbb - utóbb lelepleződnek, de szartak, szarnak rá (bocs!!!).

A téma sokszorosan lerágott csont. Mégis azért kezdtem el szopogatni, mert a "magyar" küldöttség, a többi gyalázatosok után baktatva, kivonult az ENSZ közgyűlési terméből, amikor az iráni elnök Ahmadinejad azt merte mondani, hogy a WTC tornyok felrobbantása háborús provokáció volt az USA részéről, hogy háborút indíthasson (mint a Lusitatnia elsüllyesz
tetése után a központi hatalmak, majd Pearl Harbor lebombáztatása után a tengelyhatalmak ellen) és hogy ennek az új háborúnak több mint egymillióan estek áldozatul. Látni, láttatni kell, kikkel fújunk egy követ.
Anyagválogatás közben, a zavaróan bőséges anyagból, azt a videoclipet választottam, amelyet egy  Brad Friedman nevü konzervatív republikánus, civilben rombolás kedvelő, állitott össze, és kommentál (narrátor). Ezt azért teszi, mert egy tavaly általa látott videoclip kiborította. A videoclip címe "Painful deceptions", szerzője Eric Hufschmid, aki tévedéseiből mítoszt kreált. Azt hirdeti, hogy a tornyokban a repülőgépek üzemanyaga által okozott tüzek oly hevesen égtek, hogy az épületek fémvázai végül feladták. Mitoszhoz tartozik, hogy a lángoló kerozin gallonjai képesek megolvasztani az acél tonnáit és előidézni, hogy az épületóriások összedőljenek és eközben apró darabokra hulljanak. Lehetséges, hogy 110 emelet nagyjából 10 másodperc alatt a földig csuklik össze, porrá válva e röpke idő alatt, mivel - úgymond - szerkezetük nem bírta ki a heves tüzet.
Lássuk miket mond, hogyan érvel Friedman.
A tornyok acélszerkezetét John Skilling és Les Robertson mérnökök tervezték a hatvanas években. Figyelembe véve azt az előzményt, hogy 1945-ben egy irányíthatatlan bombázó belerepült az Empire State Bulildingbe. Skillingék az akkori legnagyobb gép, a Boeing 707-es becsapódásával számoltak teljesen feltankolt állapotban (150 tonna). A WTC tornyokba csapódó Boeing 767-esek nagyobbak voltak, de nem voltak teljesen feltankolva. (Tartályaik 90 770 liter kerozint képesek befogadni. Ennek kb harmada volt bennük.A tűzoltók két tűzfészket észlelve és úgy számítottak, hogy ezeket két tömlővel képesek lesznek eloltani. A "hivatalos" verzió szerint azonban tűz elterjedt az emeletek között  és olyan nagy hőt termelt, ami elég volt ahhoz, hogy a tornyok 47 acéloszlopos magját, 236 külső oszlopot és többezer tartóelemet egyszerre döntsön össze.

Ez azonban - így - nem stimmel.

Az ikertornyok a gépek becsapódása után még több mint egy óráig álltak, álldogáltak. Közben feketén füstöltek, de nem lángoltak (oxigénhiányos égés) és nem dőltek össze. Ez idő alatt ezreket menekítettek a lépcsőházakon keresztül, másokat pedig visszaparancsoltak irodáikba, ahol elpusztultak.
Az épületek erős ("szúnyogháló szerű") rácsszerkezete akár több gép becsapódását is kibírta volna. A tornyokat 220 km/h szélsebességre tervezték. Egy gép becsapódása nem több. mint egy hurrikán egyetlen lökése.

Sajátságos módon üzemanyag égésének romboló hatását nem tervezték, mert a történelemben soha sem volt arra példa, hogy acélvázas épület tűz hatására omoljon össze! Valóságos poklok tomboltak több épületben, de egyik sem omlott össze. (Ez ihlette a "Pokoli torony" c. sikerfilm alkotóit is.)
2005-ben pl. a  madridi Windsor Tower ellenált egy több mint húsz órás tűznek. (Több amerikai példa is említve, dokumentálva van.) A Windsor épület kiégett vázára még fel lehetett állítani egy súlyos toronydarut (a bontáshoz). Windsor húszórás tűzének, ill. a WTC tornyok másfélórás füstölésének következményei valahogy nem passzolnak egymáshoz... Az acészerkezet tulajdonsága, hogy a felső szintek nem képesek összenyomni az alsókat. A WTC szerkezete ráadásul eltért a hagyományosaktól. Ún. csőszerkezet volt, amit egy nagyon erős acélháló fogott körbe, az említett  "szúnyogháló". Ezen belül volt a téglaalap alakú belső mag 47 db. 10 cm. átmé rőjű vasoszloppal, az erő és a találékonyság kombinációja... Az oszlopokat rács-profilszerekezetek kötötték össze. Ezekre kerültek az acél padlóelemek, hegesztve - csavarozva. A "hivatalos" legenda szerint a rácsok a hőtől megolvadtak, berogytak és az emeletek sorra ledőltek, összeroskadtak, nem bírván a leomló felsőbb emeletek súlyának ellenállni.Ez stimmelne. Létezik az u.n. "haladó omlás", melynek során minden emelet palacsintává lapul de csak robbantás következtében (!). Ilyenkor is állva marad a szinte elpusztíthatatlan mag.
Az ikertornyok magva azonban nemhogy összeomlott volna, hanem egyszerüen eltünt... Így keletkezett a "Ground Zero" A hivatalos magyarázat szerint az égési hő (kerozin+belső éghető anyagok hője) elegendő volt ahhoz, hogy megolvassza az acélt. A hivatalosokat nem zavarta, hogy hagyományos "fűtőanyaggal" szemben az acél, a beton és az üveg nem éghető (elégethető) anyagok.
A kataszrófa tanúi furcsa "élményekről" számoltak be. Az északi torony összeomlását a tűzoltók úgy írták le, hogy futni kezdtek miközben a torony emeletről emeletre kezdett "durrangatni" (felülről lefelé), mintha gyujtószerkezetek lettek volna: bumm bumm bumm... Egy civil tanú úgy hallotta, minha lövések lettek volna: bang bang bang! Albert Turi tüzoltó parancsnok szerint is robbanó szerkezetek voltak a toronyban.
A déli torony összeomlása előtt is robbanások hallatszottak. Természetes összeomlásnál előbb látszik az és azután hallatszik a robaj. Itt fordítva történt.
Aztán a metallurgia fránya törvényei. A kohó zárt terében, oxigén adagolással hevitve, azaz ideális helyzetben, az acél 1510 °C fokon olvad meg. Ez a szám ennek az ügynek a legfontosabb adata, jól jegyezzük meg! Szabad térben az acél megolvasztásá hoz erős gyújtóanyag is kell - a Termit. Még sok szó esik róla. Fontos termodinamikai törvény, hogy az acél "testhőmérséklete" sohasem lehet magasabb az égéstérben előállított hőnél. Nyilt térben viszont a szénhidrogének (kerozin) égése során legfeljebb 650 °C fokos hőérték keletkezhet, amely nem kevesebb mint 960 °C fokkal alacsonyabb az acél olvadáspontjánál. Persze az acélszerkezet lágyulása alacsonyabb hőfokon is bekövetkezhetne és elméletileg a szerkezet összeomolhatna (gyakorlatilag nem omlik össze, amint a fentiekből kiderül). Ilyenkor azonban az összeomlott szerkezet girbe - gurba darabjai hiánytalanul megmaradnak és fellelhetők az épület romjaiban. Az acél felhevülve meglágyul és eredeti alakját elveszítheti (Madridban nem veszítette el...). Kihülve azonban szilárdságát többé kevésbé visszanyeri.- Tömege nem csökken és főleg nem "párolog" el...
Az égési hőről szakembernek sokat mondanak a színek. Egy szabad-téri "piszkos" (szabályozatlan) égés lángjai narancsszínűek. A gépek becsapódásakor keletkezett tűzgolyók is vöröses narancssárga színűek voltak. Szabályozott égés esetén, pl. gáztűzhelynél vagy kohóban egész nap éghet a (kékes) láng, az égető berendezés acélszerkezete nem olvad meg. A tepsik sem égnek el. Kerozinos fűtőberendezéseket a háztartásokban is használnak. Itt a kerozin gőze ég 980 °C hőfokon és a berendezés egyetlen eleme sem olvad meg 24 órás üzemeltetés esetén sem.
Kiegészítés (2011.09.12). Az északi torony csak füstöl (!?), a déli toronynál narancsszín lángok (?). A déli toronyba később csapódott a gép és hamarabb omlott össze. Az északi toronyba hamarabb csapódott a gép és később omlott össze. Az kollapszus viszont egyforma volt. Ha az északi torony nem kapott lángra, mitől "égett" porig a sokezer tonnás acélváz?
De a furcsaságok nem érnek véget a tanúk megfigyeléseivel.
A tornyokról készített felvételeken az látható hogy hatalmas acélgerendák repülnek szerteszét nagy távolságokra,  nagy sebességgel. Ez nem a fémolvadásra jellemző "tünet". Thomas Eagar professzor "hivatalos" elmélete szerint az épületek összeomlását valamiféle "dominó effektussal" lehet megmagyarázni. Eagar úr! Mi történt az acél épületmaggal? Nincs válasz.
A tipikus "üzemszerű" robbantások szémítógép-vezérléssel történnek és az alapoknál kezdődnek. Ilyen esetekben az összeomló alapokra zuhanó felső szintek súlya is fokozza az omlasztás hatékonyságát. (Több kép dokumentálja.)
A WTC tornyok felülről lefelé, belülről kifelé (!) robbantak, ami egyedülálló eset az iparszerű robbantások, ill. az összeomlasztások  történetében. Milyen erőhatások működését lehet felismerni abban a jelenségben, hogy nagy acél és betondarabok kifelé repülnek és jelentős károkat okoztak a szomszéd épületekben? Kirepült pl. egy 270 tonnás acéldarab, ami egymagában kétszer nehezebb, mint a Boeing... 120 métert repült és a World Financial Center épületébe mélyen befúródva állt meg. A FEMA fényképésze felvételeket készített és csodákozott,  miért fúródott oly sok acélgerenda a szomszédos épületekbe. Milyen erő "lőtte" át a tornyok darabjait az utca túloldalára?

A repülés... A nem túl közeli Deutsche Bank tetején 2006-ban olyan emberi csontmarad ványokat találtak, amelyekről okkal feltételezik, hogy a tornyok robbanásakor repültek oda.
A sorrendiség... A déli torony dőlt össze először, holott ebbe később csapódott be a gép. A kettes torony felső harmada kifelé dőlt, aztán hirtelen szétesett a levegőben. Mi okozta ennek a hatalmas acél ill. beton darabnak ilyen hirtelen "elporladását". Mindkét épület lefelé omlott, arra ahol a legnagyobb ellenállásba kellene ütközniük a lezuhanó elemeknek. A tornyok azonban kb. 10 másodperc alatt (!) omlottak le. A Columbia Egyetem szeizmikus adatai szerint az északi torony nagyjából 8, a déli kb 10 mp. alatt dőlt le. Ez azt jelenti, hogy a 110 emeletes monstrumok a szabadesés sebességénél gyorsabban omlottak össze. A sértetlen alsó szintek tehát egyáltalán nem késleltették a felső szintek zuhanásszerű omlását. A robbanás hullám valósággal száguldott - lefelé.
A déli toronyról készített filmfelvételeken látszik, hogy a felülről lezuhanó törmelék nem éri utol az alsóbb szintek megsemmisűlését. Vagyis a sorozatrobbantás sebessége nagyobb mint a fentről lezuhanó törmelék szabadesési sebessége. Az omlás gyorsabb a gravitációs zuhanásnál. Az épület a tetejétől az aljáig nem egyszerűen felrobban, porrá válva (!) robban.
Az északi torony belső magjának acéloszlopai 200 magasak voltak. Milyen erő (hő) volt képes ezeket "eltüntetni"? Eric Hufschmid a "Painful question" c. könyv szerzője (fémvágó szoftverek tervezője) szerint egy emelet egy hektár területű  (65x65 m) több ezer (!) illesztéssel volt rögzítve. Egy emelet leszakadásához több ezer illesztésnek kell egyszerre (!) eltörnie.
Kacsintásnyi idő alatt többtizezer illesztés tört volna el. Hogyan? Mitől? [Nem olvad a kerozin "hőjétől", hanem elpattan, eltörik...] Egyetlen lehetséges magyarázat, hogy ezt robbanóanyag, robbantás idézte elő. A robbanó anyagokat a legfontosabb illesztési pontoknál kellett elhelyezni. A lezuhanó törmelék súlyát sem lehet figyelmen kivűl hagyni, de mégolyan nagy súly sem képes az emeleteket a szabadesés sebességével összeroppantani plusz semmivé porlasztani.
Egy lapitott összeomlásnál egymásra halmozódnak az egykori emeletek rétegei. A "Gound Zero" egy lapos, úgyszólván üres (!) térségként tárult a csodálkozó nézők szemei elé a füst és a por eloszlása után. Hova lett a többszázezer tonnányi üveg, beton és acél?
Ma reggel  (2010.10.16) láttam a Discovery-n egy filmet a "civil" robbantásokról. A lényeg, hogy a robbantás következtében lényegében ugyanannyi tömegű törmelék képződik, amennyi az épület tömege volt. (Evidens.) A maradékot a szakmai szlengben "sitt"-nek nevezik. A robbantás  befejező művelete a "sitt" szállítás előtti gondos átvizsgálása, mert a szakmai tapasztalatok szerint szinte mindig marad fel nem robbant töltet a hozzá tartozó gyutaccsal és zsinórral... Így már világos a dolog! A Termit megsemmisíti saját áruló nyomait is. Ez egy igen lényeges logikai elem az összeesküvés elméletben. Furcsa, hogy senkinek sem jutott eszébe a téma kapcsán. Ez a vizsgálat amúgy szakmai szabály. A "Bautrend" robbantó cég honlapján a következők olvashatók. "A robbanás után be kell járni a romokat és meg kell győződni arról, hogy minden a tervek szerint történt-e, valamint nem maradt-e esetleg fel nem robbant töltet. Ezután elkezdődhet a törmelék elszállítása."
Az ikertornyok valamelyikének tetejéről ledobott billiárdgolyó is kb. 9 másodperc alatt ér le a földre. Utólagos számítások szerint az iparszerű "lapításos" omlasztáshoz minimum 96 sec. szükséges. A lapított összeomlás az alsó emeletek ellenállása miatt mindíg lassul, sohasem gyorsúl. Dehát itt így történt.
További gyanús körülmények is felmerültek.

Az egyik toronyba a gép a 77-85 emelet magasságában csapódott be, de kitörtek a földszinti előcsarnok ablakai, lehullott a burkolat és egyéb rongálódások keletkeztek. Mitől? Mintha az előcsarnokba is gép csapódott volna, de nem csapódott!
William Rodriguez karbatartó, az utolsó élve kimenekült személy egy épület utcaszint alatti részében történt nagy robbanásról számol be. Ezt a földrengésjelző intézet regisztrálta (!), csaknem egyidejüleg a felső szinten történt robbanással, de a két impulzus egymástól jól megkülönböztethető. Ez azt jelenti, hogy az első robbanás az u.n. B.2, ill. B.3. (föld alatti) szinteken, a gép becsapódása előtt (!) történt.
Egy tanú földalatti átjárón átmenekült a déli épület alagsorába, ahol szintén bekövetkezett egy alagsori robbanás... Megfigyelték és a felvételeken is látszott, hogy az alagsori robbanások előtt füst tört fel a "föld mélyéből".
Gyanús jelek alul, további gyanús jelek felül.
A tornyokon, jóval az összeomló szintek alatt, kis fények jelennek meg, a u.n. "squib-ek"? Ezek szabályos (ipari) robbantásnál az épületek külső sikján elhelyezett szerkezetek robbanását jelentik. Hogy kerültek a tornyok külső felületére a squib-ek? A gépek hozták és dobták oda le őket? Nem! Az épületekbe extra erősítések, u.n. "sky lobbyk" lettek beépítve. A "squib" ek ott villantak fel, ahol ezek a szerkezetek voltak. Minő véletlen. A jelek szerint ezeknek az erősítő dúcoknak a megsemmisítéséhez kivülre is robbanóanyagot helyeztek. Ezek a "squib-ek" tehát szintén arról árulkodnak, hogy robbantás történt.
A robbanás kisérő jelensége a lökéshullám. (A kerozin égésének nincs lökéshullá
ma ...) A torony felől menekülő embereket egy felhő üldözte az utcákon. Olyan volt mint egy tornádó, vallják a túlélők, ill. mutatják a felvételek. A felhő (füst) maró volt, forró és zajos. A keletkezett továbbá karfiol alaku füstképződmény, ill. porfelhő. Ez valamire emlékeztette a szakembereket és a laikusokat egyaránt. Egy vulkán kitörésére.
Az Amerikai Földtani Áttekintő meg is magyarázta az. u.n. "pyroclastic ár" fogalmát, mibenlétét. Ezeket robbanások generálják: a vulkáni robbanások, vagy a robbantások! Egy ilyen pyroclastic ár képes a víz felületén lebegni, ill. azon haladni. Mit tesz isten, így viselkedett a manhattani áradat is. A Hudson folyó tükrén úszott - kúszott!
Vissza az alapohoz.
A WTC alá, az épületek alapjai köré hatalmas víztartó falakat építettek az Óceán, ill. a Hudson folyó esetleges vízbetörései ellen. Nevük "fürdőkád" volt. Ebben helyezték el, többek között, a hétemeletes mélygarázsokat? Az omlás feltárása után kiderült, hogy az egyméteres falak 45 cm mélységben befelé dőltek. E jelenség része az alagsor beomlásának. De a lapuló összeomlás hogy dönthette befelé az épület mély alapjait, miért nem kifelé döntötte? Mi idézte elő a behorpadást? Jó kérdés.
További furcsaságok.

Három héttel az omlás után még tüzek voltak az alagsorban, amit olvadt fém (!) okozott, ill. táplált. Sőt! Tovább égett még nyolc hét mulva is.
Steven Jones professzor egy 25 oldalas tanulmányában olvadt fémek jelenlétéről értekezik a WTC 1, WTC 2 és WTC 7 alagsorában. [Hogy jön ide a WTC 7? Ez is jó kérdés, majd később rátérünk.] A kerozin lángjai viszont nem olvaszthatták meg az acélt (l. fent).Az olvadt fém tartós (!) jelenléte közvetlen bizonyítéka a magas hőt fejlesztő robbanóanyagok használatának. Ilyen anyag pl. a Termit! A Termit "végterméke" a megolvadt acél. A termitet a dicsőséges US Army gyujtóbom bákhoz használja. Vas, oxigén és alumínium alkotják. Meggyulladásakor egy szél sőségesen forró reakció zajlik le (ezért gyujtóbomba). A Termit mindössze 2 mp. alatt képes 2500 °C foknál magasabb hőt fejleszteni, nyilt térben is (!). Ez viszont tökéletesen elegendő az épületacél cseppfolyósításához... A termit másik mellékterméke az aluminiumoxid, amely fehér füstgomolyok alakját ölti. A déli torony 81 emeletének magasságában valami nagyon fényes anyag folyik, a szakemberek szerint aluminiumoxid.
A FEMA jelentés C melléklete arra utal, hogy a WTC acélszerkezetének maradványain ként találtak. A kén olvadáspontja alig alacsonyabb, mint az acélé. Az acélgerendák maradványait kénmaradvány, vasoxid és vasszulfát réteg boritotta. Ként használnak a Termitnél is, neve "Thermate". Hatásfokozó adalékanyagnak tekint
hető!
Ezután lássuk a civil rombolóipar (the demolition industry) tevékenységének egyes sajátosságait a szükséges összehasonlítások végett. Egy legális épületrobbantás komoly előkészületeket, nehéz felszereléseket igényel. Az épületek alapjait támadják legerősebben. A robbantás sorozat az alagsornál kezdődik, az épület felső része azután következik, "eltörjük a tetejénél", mondják a szakemberek, hogy az összeomlási folyamat (collapse) folyamat beinduljon. Igy haladnak lefelé. Minden robbanószerkezeten külön időzítő van  Függőleges acélidomoknál ék, vagy "V" betü alakú robbanószerkezetet használnak  Ez "halálos", négyzetcentiméterenként kéttonnás nyomóhatást fejt ki. A robbanás sebessége 8 km. másodpercenként. Úgy lehagyja a szabadesést, mint az agár a teknősbékát... Az ipar több mint ezer fajta robbanószerkezetet alkalmaz, amelyeket anyaguk és alakjuk és robbanási sebességük különböztet meg. Egy robbanó huzal pl. 6 km/sec sebességgel robban. Késleltetők használatával egész pontosan szabályozható, hogy a törmelék hova essen. Szabályozható még a rezgés és a zajszint is. Minden a késleltetők finom összehangolásán műlik.
A WTC lerombolása (demolition). Az alagsori robbantások a föld alatti épületmag lerombolását szolgálták. A robbantási előkészületeket rövid idő alatt végezték el. A mag megmaradt oszlopainak csonkjain az ék alaku nyírási nyomokat jól láthatók. Ezeket a perdöntő bizonyítékokat jóval később fedezték fel, ill.- ismerték fel jelentőségüket. Senki sem állíthatja hogy a legkevesebb 77 emeletnyi magasságban keletezett kerozin tűz az alagsorban ilyen nyíróhatást válthatna ki.
A ground zero azt is jelenti, hogy ami 110 emeletnyi, 2 millió tonna acélból, betonból, üvegből megmaradt, belehullott (?), abba a hétszintes üregbe, ami a berobbantott alagsor helyén keletkezett. Erről a gyerekdal jut eszébe az embernek: "Apu hogy megy be az a nagy elefánt az oroszlán barlangjába?" Az asszociáció azért is kézenfekvő, mert a tornyokat fehér elefántoknak is becézték...
Kik tudták előre, mi fog történni? A "véletlenek" egybeesése.
Rudi Guliani New York főpolgármestere elismerte az ABC hírügynökségnek, hogy előre tudott a tornyok ledőléséről (a gépek becsapódása után a mentési irányító központban tartózkodott, ott mondták neki). Érdekes, hogy a főpolgármester "biztonsági bunkere" a 7 épület 23 emeletén volt, de Giuliani más "harcálláspontot" választott épp szeptember 11.-én.
Larry Silverstein a WTC főrészvényese is tudhatott valamit.  Ez a cikk voltaképp miatta íródott. Róla, illetve arról az Amerikáról szól, amelyet megtestesit.
Silverstein ingatlanokkal kereskedő iparmágnás széleskörü politikai kapcsolatokkal... 2001 tavaszán 99 évre kibérelte az egész WTC komplexu mot, potom tizenötmillió dollárért. A biztosítási szerződéseket úgy módosittatta, hogy azok kiterjedjenek a terrorcselekmények által előidézett károkra is. A bérleti szerződésekben pedig kikötötték, hogy az épületek elpusztulása esetén (...) az ujjáépités kizárólagos joga Silverstein urat illeti meg.

A "merénylet" után harcot indított a biztositó(k) ellen az épüle tek eredeti értékének utólagos megduplázása iránt, mert szerinte a kettős becsapódás kétszeres (!) katasztrófát okozott (...). Nyert! Megítéltek neki több mint hétmiiliárd (!) dollárt. Tisztes nyereség a mindössze 15 millió dolláros befektetéshez viszonyítva...  Ő persze az áldozatokra és a családjaikra gondolt. Határozott véleménye mindenesetre az, hogy a komplexumot ujjá kell építeni.
Külön téma a WTC.-7 épület sajnálatos összeomlása. Ezt úgy is nevezték, hogy a tornyok kiszolgáló egysége. A legerősebb szerkezetű az összes WTC épületek közül, amelyek sokkal súlyosabban megsérültek, mint a 7-es, mégis kibírták. Ez "csak" 46 emeletes volt, így röpke 6.5 másodperc alatt omlott össze, ill. vált porrá.  Nem semmi! Ahogy a nagykönyvben irva van, eltünt a saját alapjának hült helyén...
Honnan, honnan nem, Silverstein úr tudta, hogy a WTC-7 is le fog dőlni. Saját szavai szerint onnan tudta, hogy az épületben heves tűz keletkezett. Ő a tüzoltó parancsnokkal tartotta a kapcsolatot és ketten, azaz kollektíve úgy döntöttek hogy az épületet az emberi áldozatok elkerülése végett le kell rombolni, mivel a tüzet (?) a tűzoltóság nem látta megfékezhetőnek (?). Majd végignézte ahogy az épület összedől. Csak költeményket nem szavalt, mint Nero amikor Rómát felgyújttatta...
Aztán kiderült, hogy a 7-esben nem is voltak tűzoltók, többek között azért, mert tűz sem volt.... Ezt vallotta a tűzoltó egységek parancsnoka. Az épület a "klasszikus" robbantás szabályai szerint omlott össze, eltérően a tornyoktól, ahol más szisztémát alkalmaztak. A "szakemberek" nyilván tudták, miért... A fentírt 6.5 másodperc kevésnek tűnik ahhoz, hogy Silverstein úr cseveghessen a tűzoltók parancsnokával. A WTC-7 esetében egy középső tartóoszlopot "törtek" össze először. Az épület önmagába zuhant. Így a környező épületek nem sérültek.
De miért pont a 7-es?

A History Channel interjút készített 
Ramon Gilsanz szerkezeti mérnökkel, aki rámutatott a "töréses" robbantás tényeire és arra, hogy a 7-es bedőlése "nyugtalanítóbb" jelenség volt mint a tornyok összedőlése. Ez Amerika történetében az első acélszerkezetű épület lenne, ami - úgymond - tűz következtében dől össze. Itt is berobbanással kezdődött, de másképp, mint a tornyok esetében. A robbantás hat és fél másodperce alatt megsemmisült többezer titkos akta a szervezett csalásokról. Közöttük voltak a Worldcom és az Enron óriáscégek óriásbotrányainak aktái is, valamint a 70 milliárd dolláros californiai áramcsalás,
A tornyok "evakuálásának" kérdőjelei.
A hetest "sikeresen" kiürítették, senki sem halt meg. Miért történt ez másképp a tornyoknál? Itt ugyanis nem mondták meg sem a tornyokban tartózkodó dolgozóknak - ügyfeleknek, sem a mentő alakulatok tagjainak, hogy a repülőgépek becsapódását az épületek összeomlása fogja követni. Miért nem? Sőt a tornyokban tartózkodóknak azt tanácsolták valakik, hogy térjenek vissza irodáikba, mivel minden rendben van (lesz). Egy tanú szerint azt közölték, az 1-es tornyot (már) kiürítették, de a 2-es rendben van, visszamehetnek irodáikba. Egy másik tanú Mr. Stanley szerint egy biztonsági őr visszairányította az embereket irodáikba mondván, hogy ott biztonságosabb. Ő azonban a Szabadság szobor felé pillantott és észrevette a felé rohanó másik gépet., amely a déli tornyot a 78 - 84 emelet között találta el. A törmelék csapdába esett Stanleyt kollegája Brian Clarkmentette meg. A verejtékes lépcsőmászás során Stanley "megérezte", hogy az épület össze fog omlani. A többiek cáfolták ezt, mondván hogy egy acél épületben csak a szőnyegek és a függönyök, meg a tapéták és a bútorok égnek el. Stanley "tippje" jött be... A vitatkozók viszont egyformán jól hallották a bumm - bumm hangokat... Joseph Mylanowitz mobilon hívta fiát Greg-et, aki a déli torony 93 emeletén tartózkodott és beszámolt arról, hogy fél. El akarta hagyni munkahelyét, mikor az északi tornyot megtámadták, de azt mondták neki nagyobb biztonságban lesz, ha visszaül az íróasztalához. Mielőtt meghalt, azt ismételgette, miért hallgattam rájuk.
Személyi összefüggések.
A merényletek által érintett tornyok és a Washingtoni Dulles repülőtér elektromos biztonsági és jelzőberendezéseit az a cég építette, amelynek Bush elnök öccse Marvin P. Bush volt a tulajdonosa. Cége a Securaton telepítette a WTC komplexum új (tökéletes) biztonsági berendezéseit. A cég vezérigazgatója Bushék unokatestvére Wirt D. Walker volt. Kérdésként vetődött fel, csak a biztonsági berendezéseket telepítették e vagy egyuttal a megsemmisítő szerkezeteket is?
Scott Forbes tanu, a déli épület egyik irodabérlője arról vallott, hogy a robban(t)ást megelőző hét végén addig  "példátlan áramszünet" volt. Erről a Kikötői Felügyelettől 3 héttel előbb értesítést kaptak azzal, hogy a banki számitógép rendszereket állítsák le a 97 emeleti adatközpontban. Az áramszünet "mellesleg" azt eredményezte, hogy nem működtek a biztonsági berendezések sem és - az összes ajtó nyitva volt... Persze nem működtek a biztonsági kamerák sem. (Szabad volt a vásár...) Overallos embereket láttak, akik nagy szerszámos ládákkal és kábelkötegekkel járták be az épületet. Az alkalmazottaknak azt mondták, hogy internet kábeleket fektetnek. Kik voltak ezek és mit csináltak valójában? Scott a túlórák miatt szept. 11-én szabdnapos volt. New Yerseyből nézte a történteket. Gyanúját leírta és a "Szeptember 11 Bizottságon" kivűl sok hatóságnak megküldte. Nem vették figyelembe. 
Ben Fountain a Fireman's Found alkalmazottja a tornyoknál végrehajtott szokatlan átszervezésekről, kiürítésről számolt be, amely hetekkel a robbanás előtt történt. Kiderült, hogy a robban(t)ás előtt eltávolitották a tornyokból a legfontosabb biztonsági "alkalmazottakat" a bombakereső kutyákat, mert ilyenek is voltak... Milyen galibát okozhattak volna ha szolgálatban maradnak?
Gazdasági háttér.
Az ikertornyok üzemeltetése súlyosan veszteséges volt a Newyorki Kikötői Hatóság számára. Sokmilliós volt a "rezsi" (horribilis közüzemi díjak). Az Internet nyújtotta kommunikációs lehetőségek fejlődésével egyre csökkent a tornyok bérlőinek száma.
Egy másik gond is támadt. Kiderült, hogy az acélszerkezetek rozsdavédelmére felvitt műanyaghab rákkeltő, ezért megtiltották alkalmszását. Bár a WTC sok törvény betartása alól felmentést kapott (?), a hatóságok előirták az acélszerkezetek megtisztítását az azbeszttől, mert ez volt az amúgy közismerten rákkeltő anyag. A teljes azbesztmentesités azonban egyszerűen végrehajthatatlan volt. Milliárdos tisztítási árajánlatok voltak, de egyik biztosító sem vállalta a költségeket. Részlegesen valami könnyebb védőbevonattal pótolták a rákkeltő azbesztet. Ez később arra volt jó, hogy a "hivatalos" elmélet kiagyalói azt állithassák, hogy a gépek bacsapódása által keletkezett rengés (rezgés) lerázta ezt a védőanyagot az acélról, amely védtelenné vált a kerozin "emésztő" tüzével szemben...
Később persze fizettek Silverstein úrnak, mint egy katonatiszt. A tornyok felrobbantása valósáágos bombaüzlet volt. (A hagyományos robbantások elterjedésének is az az oka, hogy a robbantás sokkal olcsóbb, mint egy elavult épület javítgatása.) A két fehér elefánt hűlt helye a Ground Zero egy új városfejlesztési koncepció rendelkezésére áll. Az oda álmodott Freedom Tower 533 m. magas lenne.
Utókövetkezmények, a manhattani por ártalmai.
A manhattani por-tornádó beton, üveg, nehézfémek (ólom, higany), dioxin és benzol részecskéket sodort magával és persze azbesztet is... Ezek minden élő (növény, állat, ember) számára ártalmasak. A mentésben résztvettek ezreinél mutattak ki azóta tüdőrákot és másfajta súlyos, ill. végleges egészségkárosodást. Pusztulnak az ember, ill. hulla kereső mentőkutyák is. Ez az egész egy gigantikus nyilttéri (piszkos) szemétégető volt a legnagyobb ilyen "üzem" a világtörténelemben.
Az orvosok is csodás szimptómákban gyönyörködhettek. A hozzájuk tóduló betegek bőrének pórusaiból valami kék massza szivárgott. Az ürülék kék zöld színekben pombázott és füstszagú volt. E tünetek többnyire a robbanás után hónapok mulva jelentkeztek. A robbanás után három hónappa márl Washingtonból utasították (?) az EPA-t (környezetvédelmi hatóság), hogy Manhattant nyilvánitsa veszélytelennek és nyissa meg a Wall Streetet is a gyalogosok és a kocsik (gyerekkocsik) számára, noha a környezet (levegő) ekkor még mérgezett volt. Egy szövetségi bíró Christine Todd emiatt megrótta az EPA vezetőjét Whitmant  és megvonta mentelmi jogát. Aztán kiderült, hogy a washingtoni utasítás, pontosabban szólva, Fehér Házból jött (honnan is jöhetett volna).
Acél dilemmák, "régészeti felfedezések".
A csokoládé módjára olvadékony acél minőségét korábban az Underwriters Laboratories nevű cég vizsgálta. Az acélt kiválónak minősítette! A cég most hallgatott. Egykori igazgatója Kevin Ryan azonban megszólalt. Pontosabban előbb egy levelet írt a NIST (vizsgálóbizottság) egyik tudósának. Öt nappal ezután kirugták... A levél a NIST 2004-es jelentésével kapcsolatos kétségeit fogalmazta meg.
A '93-as első sikeretelen merénylet után az épületek tűzvédelmét megerősítették. A NIST vizsgálata nem tér ki arra, hogy volt képes a gépek becsapódása keltette rezgés "lehámozni" a tűzvédő rétegeket az acélról a becsapódások helyétől igen távolesőépületrészeknél is. A jelentés Kevin szerint üres feltételezések kolleciója. Anti-tudomány a maga nemében. Előre levont következetésektől halad visszafelé néhány feltételezésig. Az acél olvadáspontját és a kerozén hőfejlesztő képességét nem vizsgálták, pláne nem vetteték össze. Egy számító gépes modellt konstruáltak, amellyel nem lehet vitatkozni.

Kevin megmutogatta felfedezéseit. A romok között egy kicsavarodott 8 tonnás H profilú acélgerenda szerinte önmagáért beszél Meghajlott, deformálódott - törés nélkül. Többezer fokos hő kell ahoz, hogy így meggörbüljön. A tenziós oldalán egyáltalán nincsenek horpadások, ill. repedések.
Egy másik, "meteorit szerű" darabnál összeolvadt egymással az acél és a beton. Senki nem látott még ilyet, azok közül, akik acéllal dolgoznak. Feltünőnek tartja, hogy a törmelék kétféle anyagból áll. Hatalmas széttört, elhajlott oszlopok és majdnem teljesen elporladt anyagokból. Egyik sem a kerozin tűz mellékterméke.
Kincsvadászok, figyelem!
A kereskedelmi bankok és a Comex aranya ezüstje a WTC-7 romjai alatt van, vagy kellene lennie. A Nova Scotia Bank aranytárolója is itt volt. Most is ott van, vagy elolvadt, elvitték? Ki tudja...
Az egész úgy néz ki, mint egy újabb Pearl Harbor (háborús ürűgy).

 II.

Tanulságok
Azt írtam az első részben, hogy a fenti egyszerü "casus belli" nem volt elég Amerikának. Ezen felül még egy "big businessre" is szüksége volt ahhoz, hogy Afganisztán és Irak megtámadásán túl, lerombolja a világ huszadik századi rendjét, Amerika korlátlan világ-diktatúráját állítva a helyébe.
Most egy kicsit távolról indulok, hogy megközelíthessem a témát, vagyis tulajdonképpeni mondanivalómat - a WTC affér ürügyén. Már írtam korábban egy könyvről, amit Ramsey Clark az Egyesült Államok egykori legfőbb ügyésze írt 1970-ben. Magyarul is megjelent 1972-ben a Kossuth Könyvkiadónál. Címe: "Bűnözés Amerikában". [Azért elemeztem a könyvet, mert íróját össze akartam hasonlítani Györgyi Kálmán egykori legfőbb ügyésszel. Persze hülyeség lett az egészből. Rá kellett jönnöm ugyanis, hogy Györgyi nem hasonítható egyetlen holt, vagy élő legfőbb ügyészhez sem...]
Clark finoman szólva nem lelkesedett  a létező Amerikáért, különös tekintettel a közállapotokra. "Úgy 'látszik', olyan országgá váltunk, amelyben az erőszak uralkodik a félelem fölött, a szabadság romjain." Azt is ő írja, hogy "A bűnözés hű tükre a nemzeti karakternek."
Hogy vélekedik a bűnözésről - 1972-ben?
"Legkevésbé az olyan bűncselekményekre figyelünk fel, amelyeket privilégiumokat élvező emberek követnek el a maguk könnyedebb, kevésbé kihívó  és látható módján. Az 'intellektuális bűncselekmények' elkövetőinek többsége köztiszteletben álló ember ... Az ilyen bűncselekményekből származó jogtalan haszon bőségesen felülmúlja a többi   bűncselekmény együttes hasznát ... Az 'intellektuális bűncselekmény' mind közül a legrombolóbb hatású."
De mit ért Clark az "intellektuális bűncselekmény" fogalma alatt? Olyan vagyon elleni bűncselekményeket, amelye ket a büntető törvények körülírnak és büntetéssel fenyegetnek. Olyan bűncselekményeket, amelyek a társadalom erkölcsi rosszallását is kiváltják, azon felül.
Nem feledkezik meg a szervezett bűnözésről sem. Úgy vélekedik, "... Talán a legnagyobb kár, amit a szerve zett bűnözés okoz, a hatósági személyek korrumpálása. Ez sokkal inkább ártalmára van a közösségnek, mint maga a bűnözés. Ahol köztisztviselőket vesztegetnek meg, ott az egész közösség erkölcsi légkörét is kikezdik ... Erkölcsi lazaság keletkezik, mert maga a rendszer nem feddhetetlen többé."
Vegyük észre, hogy Clark, borúlátása ellenére, a "benn a bárány kinn a farkas" relációban gondolkodik. Abból indul ki, hogy a hatalom alapjában jó és erkölcsös, de ki van téve a bűn csábításának és úgy járhat mint az erényes leányzó akiből kurva lesz, ha nem vigyáz.
Clark nem nem lehetett naív, de erkölcsi idealizmusának rózsaszín üvegén át látta és próbálta láttatni a dolgokat. Bizonyos prédikátori attitűdöket is alkalmaz. Ráolvasással véli megjavíthatónak a közszereplőket, a közállapotokat.
Nem követhetjük sem gondolatmenetét, sem bizakodását. Tézisei nem jöttek be.
A kapitalista társadalomnak egyetlen vezérlő elve van, a haszon. E kategórikus imperatívusz nem egyeztethető össze sem az elméletben, sem a gyakorlatban az erkölcs ugyancsak kategórikus parancsai közül a következők kel: "Ne gyilkolj! Ne lopj! Ne kívánd felebarátod házát, se szolgáját, se szolgálólányát, se ökrét, se szamarát se semmit (!), ami a te társadé!"
Az emberi nyelvben a laghazugabb szó a "demokrácia". A szó a nép uralmát jelentené. A nép az emberiségnek származás, faj, nyelv, erkölcs (!) s műveltség szerint összetartozó része. A nép "atomja" az egyén. Mint az egész oszthatatlan része alanya minden olyan jogosultságnak, amely magát a népet megilleti, már ahogy ezt Móricka elképzeli.
E struktúra (emberiség - nép - egyén) viszonyrendszerének körülírását egyébként a laghazugabb papír, az  1776 augusztus 2-án tizenhárom amerikai állam által megszavazott és deklarált, "Függetlenségi Nyilatkozat" tartalmazza eképpen.
"Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden (!) ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidege níthetetlen jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az élethez és a szabadsághoz, valamint a jog a boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az emberek kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi."
Ezek után felgyorsulnak a dolgok! 1776-hoz képest röpke 83 év múlva (több mint két emberöltő),- az 1789-es Nagy Francia Forradalom (szabadság egyenlőség testvériség) után 70 év elteltével,- az 1848-as magyar forradalom [leverése] után pedig 10 évvel, azaz 1859-ben (!) még ott tartunk, hogy "John Brown felkelést robbant ki a rabszolgaság eltörléséért, de elfogják és kivégzik. 1860-ban Lincolnt választják meg köztársasági elnökké ... Kitör az amerikai polgárháború [1861-65] ...1863. január 1-én Lincoln kihirdeti a rabszolgák kárpótlás nélküli fölszabadítását ... A rabszolgák tömegesen szöknek át és állnak be az északi hadseregbe ... A déliek sorozatos vereségeket szenved nek, és 1865-ben leteszik a fegyvert. Öt nappal késôbb bérgyilkosuk megöli Lincolnt. Ugyanebben az évben módosítják az alkotmányt, hozzáfûzik, hogy a rabszolgatartás mindenhol megszûnik és tilos. A törvényt öt déli állam szabotálni próbálja, ezért itt átmenetileg katonai diktatúrát vezetnek be, amíg sikerül érvényt szerezni a törvénynek (1865-70). Ebben az idôszakban alakul meg a Ku-Klux-Klan, egy négerellenes terrorszervezet. 1870-ben kiegészítik az alkotmányt azzal, hogy a négerek ugyanolyan emberek (!), mint a fehérek, minden jog megilleti ôket, természetesen a választójog is. 
Ebből is látszik, a yankee későn érő típus, de azután - visszafejlődik...
Az echte nagy gazemberségeket az államvezetés szintjén tervezik és szervezik. Ennek során, bedolgozókként, gyakran felhasználnak bűnözőket, bűnszervezeteket. Ezen a szinten nincs erkölcs és nincs törvény sem. Az "állambűnözés" kivűl marad mind a büntető. mind a polgári törvények keretein. A "kivűl marad" talán pontosabban definiálható úgy, hogy "fölötte áll"...
Bush elnök a civilben köztörvényes bűnöző vonatkozásában a Gooooogle az "impeach ment Bush" keresőszavakra "nagyjából" 13.600.000 találatot ad 0,16 másodperc alatt. [Az impeachment eljárás az amerikai elnökök ellen indítható különleges bűnügyi vizsgálatot jelent. Egy ilyen vizsgálat buktatta meg Nixont, mert betörést szervezett a Demokrata Párt székházába. Egy másik ilyen vizsgálat nem buktatta meg Clintont, mert ő csak leszopatta magát Monica Lewinski által.]
Bush ellen ilyen vizsgálat egyáltalán nem indult. A WTC felrobbantása, valamint az afganisztáni és az iraki háború korántsem oly súlyos vétségek, mint Nixon betörése, meg Clintonnak az orális szobában folytatott hetyegése. A montázs-képen Bush elnök, Cheney alelnök Rumsfeld védelmi miniszter. Joggal vidámak. Őket nem fogja semmiféle törvény. Nem fogja, mert nincsenek ilyen törvények.
Egyszer utána néztem Bush "közönséges" büntető ügyeinek. Akkor 260 eljárás folyt ellene köztörvényes büncse lekmények miatt. Persze mindben ártatlan volt... De most lépjünk egy nagyot.

III.
Amerika bűnössége - ostobasága 
Immár harmadjára írom le és nem véletlenül:  "... a fenti egyszerü 'casus belli' [a WTC megrongálása] nem volt elég Amerikának. Ezen felül még egy "big businessre" is szüksége volt ahhoz, hogy Afganisztán és Irak megtámadásán túl, lerombolja a világ huszadik századi rendjét, Amerika korlátlan világ-diktatúráját állítva a helyébe."
Honnan veszem ezt? Hát nem az ujjamból szopom, az biztos!
1990. szeptember 11-én (!) id. Bush beszédet tart és meghirdeti az új világrendet (new world order). A neoliberális neokonzervatív "új világrend" kifejezést tehát ő vezette (dobta) be. Ehhez a WTC. lángjai a háttérvilágítást szolgáltatták. Nyilván tetszenek érteni. Nem arról beszélt, hogy Amerikát támadás érte, az ügyet megvizsgáljuk, a tetteseket, a felbújtókat, a bűnpártolókat fele  lősségre vonjuk. Vizsgálatra azonban nem volt szükség, Bush nagyon jól tudta mi történt tehát azt is hogy az igazi bűnösöket nem fogják felelősségre vonni, hisz a bűnösök Amerika vezető körei.
Azért gondoljunk bele kissé, hogy egy ilyen rendkivűl bonyolult akcióba hány embert kell beavatni, bevonni, koordinálni, megfizetni? Hánynak a hallgatását kell megvásárolni, vagy kikényszeríteni? Ebben az egészben az a félelmetes, hogy hány meg hány gazember ül az amerikai Kongresszusben, kormányhivatalokban, titkosszolgálatokban, akiknek börtönben, ill. akasztófán lenne a helyük, ha Amerikában (ill. a világon) lenne jog, ill. jogszolgáltatás. Nincs!
A robbantás, ill. a Bush beszéd egybe-szinkronizálása értékes következtetések levonására ad alkalmat.
  • Az új világrendre vonatkozó elképzeléseknek, sőt terveknek már készen kellett lenniük a WTC lerombolása
    előtt!
  • Az új világrend megteremtése pontosan egybeesik azzal, amit a gondolkodó emberek a háttérhatalom világuralomra törő összesküvésének neveznek.
  • Az amerikaiak tulajdonképp nem törődtek azzal, hogy WTC verziójuk hihető e vagy sem. Ők szembeköpték a gondolkodó embereket.
A torony lerombolása óta eltelt tíz év távlatából több - kevesebb bizonyossággal véleményezhető: bölcsek e az amerikai cion bölcsei? A válasz nemleges...
A cikk, ha még emlékeznek az elejére, az Ahmadinejad beszéd miatti kirohanással kedődik. Mi van e mögött az amerikai cirkuszolás mögött. A gojok mérhetetlen lenézése! Bizonyítható ez? Igen. Véletlenül bukkantam az Interneten egy értékes linkre, a Neocon Expressre.

Úgy látom, ők is szeretik mondanivalójukat képekkel illusztrálni. A "tárgyban", vagyis az iráni kérdésben és Ahmadinejad személyét illetően a neoko(h)n állás pontot a jobboldali  kép tükrözi... Szellemes, nemde?
Ami pedig a szépen bimbózó new world ordert illeti.
A nyugati futurológusok közül a két leghírhedtebb seggfej Francis Fukuyama  Samuel P. Huntington. Az előbbi azt hirdette, hogy a kapitalizmusban kiteljesedik a világ (a társadalom) fejlődése és megszűnik a történelem (...).

Az utóbbi szerint a XXI századot a civilizációk (vallások) háborúja, majd földrajzi elkülönülése jellemzi. Vízióiról egy igazán vicces térképet is szerkesztett. A képen sajnos nem olvasható szín és jelölés magyarázatok felülről lefelé az alábbi világövezeteket jelölik: western, orthodox, islamic, latinameric, chines, hindi, buddhist, japanese.
Haha!
Nem így alakul a pakli. A judeo-globalizmus szembetalálja magát egy olyan antiglobalizmussal, amely a zsidó diaszpóra (szétszóródás - beszivárgás) módszerével, az iszlám könyörtelenségével, a kinai pragmatizmussal, az orosz brutalitással küzd ellene, a saját eszközeivel, különös tekintettel a "pénz alkímiájára" (à la Soros György). Ebben a nagy játszmában a kis reszli államok a forgács, a reszelék szerepét játszhatják csupán. A vasreszeléknek pl. az a sorsa, hogy a mágneses erővonalak irányába rendeződik.
Orbán Viktor is a kapitalizmus árnyoldalairól fecsegett Tusnádfürdőn. Most meg Moszkvába készül. Dehát ő Amerika és Izrael barátja. Hogy van ez?
2010.10.23
Sz. Gy.




World Trade Center a 3D Visualization - WTC



World Trade Center Tower 1 Litigation Animations


Használt dolgait árulja a neten? - Itt a NAV-figyelmeztetés!










Egyre népszerűbb az interneten keresztül bonyolított használtcikk-kereskedelem, mind többen adnak-vesznek ingóságokat - például használt gyerekruhákat, elektronikai eszközöket, háztartási kisgépeket - a világhálón, ennek azonban adóvonzata is lehet - hívja fel a figyelmet az adóhivatal.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban ismerteti: ha a magánszemély ingóságait nem gazdasági tevékenység keretében értékesíti, akkor ebből származó jövedelmét az ingó átruházásból származó szabályok szerint kell megállapítania, és megfizetnie a 16 százalékos mértékű személyi jövedelemadót (szja). Nem kell ugyanakkor megfizetni az adóévben 200 ezer forintot meg nem haladó ingó vagyontárgy értékesítéséből származó jövedelem után az adót. Ha az ebből származó bevétel az adóév elejétől összesítve nem haladja meg a 600 ezer forintot, nem keletkezik adóköteles jövedelem és szja-fizetési kötelezettség. Számla-, nyugtaadási és áfafizetési kötelezettség sem terheli.
Ha a magánszemély az ingóságait nem egyéni vállalkozóként ugyan, de gazdasági tevékenység keretében értékesíti, akkor az ingó átruházásából származó jövedelemre vonatkozó rendelkezések szerint megállapított jövedelme önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül, 16 százalékos mértékű szja-t és 27 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást (eho) is fizetnie kell. Nem alkalmazhatja a 200 ezer forintos szabályt, ugyanakkor, ha az ingó értékesítésből származó bevétele az adóév elejétől összesítve nem haladja meg a 600 ezer forintot, akkor nem keletkezik adóköteles jövedelme. A gazdasági tevékenység áfaalanyiságot eredményez, így a magánszemélynek adószámmal kell rendelkeznie, számla-, nyugtakibocsátási kötelezettség terheli, és amennyiben nem választott alanyi adómentességet, akkor áfafizetési, bevallási kötelezettsége van.
Ha egyéni vállalkozóként teszi
Ha egyéni vállalkozó végez ingó értékesítési tevékenységet, akkor az ebből származó jövedelmét nem az ingó vagyontárgy átruházásának szabályai alapján kell kiszámítania, hanem az általa egyéni vállalkozóként választott adózási módra irányadó rendelkezések szerint kell megállapítania, és ennek megfelelően kell teljesítenie az adókötelezettségeket. Az egyéni vállalkozó áfa-adóalanynak minősül és a tevékenysége keretében végzett ingó értékesítéshez kapcsolódóan számla-, nyugtakibocsátási kötelezettség terheli, és amennyiben nem választott alanyi adómentességet, akkor áfafizetési, bevallási kötelezettsége van.
Kinőtt ruhák eladása nem gazdasági tevékenység
A tájékoztatóból kiderül: ha például a magánszemély szükségleteinek kielégítése céljából ruhákat vásárol, majd a megunt, kinőtt ruhákat interneten keresztül értékesíti, akkor ez nem tekinthető gazdasági tevékenységnek, mert az ingóságok beszerzése nem továbbértékesítési, haszonszerzési céllal történt. Ugyanez a helyzet akkor is, ha egy magánszemély a régi, feleslegessé vált könyveit értékesíti, vagy ha egy kismama a gyermekei feleslegessé vált, kinőtt ruháit adja el.
Abban az esetben azonban, ha egy magánszemély kifejezetten abból a célból vásárol gyermekruhákat, hogy azokat utóbb rendszeresen - például az interneten közzétett hirdetések révén - értékesítse, akkor az így megszerzett jövedelme önálló tevékenységből származó jövedelemnek tekintendő.
Amennyiben egy kismama értékesíti az interneten a gyermeke kinőtt ruháit, megunt játékait és az ebből, valamint az adóév során más ingó vagyontárgy értékesítéséből származó összes bevétele nem haladja meg a 600 ezer forintot, akkor nem keletkezik adóköteles jövedelme. Nem kell jövedelmet megállapítani a bevételből akkor sem, ha a magánszemély gazdasági tevékenység keretében értékesít ruhákat, egyéb ingóságokat, és az így megszerzett bevétele nem haladja meg éves szinten a 600 ezer forintot.
Másképp kell kezelni, ha a magánszemély a saját maga által előállított ingóságokat értékesíti, például könyvet ír, vagy festményeket, szobrokat, ékszereket készít, és azokat árusítja. Ezeknek a vagyontárgyaknak a létrehozására irányuló tevékenység önálló tevékenységnek minősül, így nem az ingó átruházásra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni, hanem az önálló tevékenységből származó jövedelemre vonatkozó rendelkezések szerint kell megállapítani a magánszemély jövedelmét, és ennek megfelelően kell teljesíteni az adókötelezettségeket is - derül ki a tájékoztatóból.
Ne hogy már össze kaparj annyi pénzt , hogy segíthess a családod rászoruló tagján , te hülye kis ember !!! Nem látod hogy a politikai maffia hogyan csinálja ezt , ők csak kiszívattyúzák az értéket , és a többit eldobják mint értéktelen rongyot !!!Menő a luxus villa ami így összejött a drágáimnak , és még nem is adózott érte , mert az adóhatóság a nagyitóval keresi a tettest , és ezek a villácskák , hogy úgy mondjam túl nagyok a nagyítónak , nem lehet befogni , csak én fogjam már be a pofámat !!! Hisz Viktor is éjjel nappal a kertjében ás , és kapál , hogy elrejtse a szem elől az olajvezeték mobil szőke csapját !!!!!
Míg Amerikában a felhőkarcolókat robbantják fel , hogy a biztosítót megfejjék nálunk nálunk a földalatt csapolják meg , na nem a vízvezetéket , hanem az olaj ágat , és bizony azért nincs béke az olajfák alatt !!! A dajcs tomika is azért szivja a marihuannát , mert a békepipát nem lehet !!!
Én csak az orrom szívom , de ti megszívtátok ezekkel a maffiózókkal , mert az ÁVH – s zsidó bedarálta a magyart a Dunába , ez a szarházi had , meg eladta az országot a népet az új világrendnek , csak nézd meg a kiadott brossúrájukat,, a Magyar reformok MŰKÖDNEK ,,
A REKLÁM ANYAGBAN MEGJELENŐ EGYÉNEK SZEMEI A MINDENT LÁTÓ SZEM HÁROMSZÖGEIT TARTALMAZZÁK
kI VÁLASZTOTTA ITHON MEG A SZABADKŐMŰVESEKET , HOGY VEZESSÉK EZT AZ ELBASZOTT ORSZÁGOT , KIK ÉS MIT SUGÁROZNAK EZEK A ZSIDÓ CIGÁNYOK , HOGY MA MÁR NEM DARÁLNAK , DE ÉPÜLNEK A STADIONOK A TI KONCENTRÁCIÓS TÁBOROTOK !!!!ÉS UGYAN MÁR EZEK LENNÉNEK A REFORMOK !!!!!
AMERIKÁBAN IS MÁR 800 DRB ÁLL RENDELKEZÉSRE A SZABADSÁG FELLEGVÁRÁBAN IS A POLGÁR LESZ A TERRORISTA , MERT Ő CSINÁLTA A 9-11- ET NEM AZ OTTANI POLITIKAI MAFFIA !!!








A nagy kisérlet








Létrejön e Európa első bandita "mintaállama"?


Kisértet járja be Európát a banditizmus kisértete !!!, és ez nem a kommunizmus ott már megbuktak a zsidók világhatalmi tébolyukban , de itt és most még létrejöhet egy világháború !!!!!
A színtér adott a szereplőket ismeritek , a balekok agymosás alatt vannak , már csak azt kell eldönteni milyen jelszó mentén kell milliókat megöletni , és a végén ki legyen a hunyó !!!!
A hatalom árnyékából itt minden világos likvidálni minden hernyót mielőtt mindent felfalnának !!!!




A kérdés úgy is feltehető, lehet e egy bandaháborúnak igazi győztese, tartós győztese? Nem lehet, minthogy a "pax mafiosa" is kívül esik a lehetőségek határain. Mi ennek az oka? A válasz furcsa lesz... Az ok magában a bűnözésben van. A bűnözésben, amelynek esszenciális eleme a gátlástalanság, amelyet az jellemez, hogy a mohóság félretesz minden józan megfontolást, leginkább az erkölcsi korlátokat. [Mára a napnál világosabb lett, hogy bizonyos - az egyéni érdekektől elvonatkoztatott - szabályokhoz, pl. erkölcsi normákhoz, való igazodás feltétele a társadalmi, csoportos, sőt egyéni létezésnek is. Nos, a bűnözés épp ezt a normakontrollt nem képes felismerni, következésépp elfogadni sem.]
Miről is jutott mindez eszembe? Hát arról, hogy Pintér Sándor úr baljós árnyéka ismét rávetül a Fidesz - jövő nemzetiszín horizontjára. Konkrétabban, az "Eclipse afférról" van szó. Amikor először hallottam erről, isten bizony azt hittem, a szó "gemkapcsot" jelent. Dehát napfogyatkozást jelent... Így már más! Ez meglódítja a fantáziát: ómen e a nómen? Alighanem igen. De lássuk, miről is van szó.

Mielőtt felelenék, közbe kell szúrnom valamit, a "comment" műfajról. A cselekvés lehetőségől megfosztva, pótcselekvésként fanyalodtam erre a szikes területre. Aki kommentál kénytelen ama tényhez láncolni magát, amit méltat. Ezzel gondolkodását egy valóságos "prokrusztesz ágyba" kényszeríti. Viszont felszabadul a fantázia, tömegével  kezdenek röpködni az asszociációk [mint egy rabnál...]. Már csak az igazit kell lehalászni. Az egész nagyon hasonlít a lepkevadászathoz.

Hát - ezek után - lássuk mire jutottam.

Tulajdonképp nem az Eclipse érdekes, hanem a múlt heti [2010.03.20] HVG-ben 
"Fantomcég lett a választási rendszer fejlesztője" c. cikkhez kapcsolódó írás "Adócsaló Eclipse?" és annak is az alábbi szövegrészei.
"A múlt heti vámkommandós házkutatás azzal kavart vihart, hogy a pénzügyőrök Pintér Sándor korábbi [és nem cáfolt hírek szerint leendő] belügyminiszter cégénél, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél [CBSZ] rúgták be az ajtót, és másnap tanúként hallgatták ki Hatala József vezérigazgató-helyettest, nyugalmazott rendőr vezérőrnagyot, az ORFK egykori közbiztonsági főigazgatóját. Ő a HVG tudomása szerint annyit közölt a pénzügyőrökkel, hogy az Eclipse informatikusai dolgoznak egy CBSZ-es bérleményben, illetve a Pintér-cég – alvál lalkozón keresztül – egyszeri megbízással pénz szállítást vállalt az egyik gyanúba került beszállítónak, a Molior-Investnek.
A történtekkor külföldön tartózkodó Pintért más szálak is kötik az Eclipse-hez. Lánya, Pintér Hajnalka programozóként dolgozik a cégnél, beosztása projektvezető, az eredetiségvizsgáló szoftver ügyében ő a főnök. Pintér egykori titkárságvezetője, majd helyettes államtitkára, Eiselt György jelenleg az Eclipse-szofver alkalmazásában közreműködő – és egyébként szintén Zömök-ügyfél – Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiai főigazgatója, aki ráadásul a Figyelő korábbi közlése szerint az Eclipse által bérelt Mercedessel furikázik. Az Eclipse-szoftvert megrendelő közhivatalt Ignácz István, az ORFK volt bűnügyi főigazgatója, korábbi Pest megyei, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitány vezeti [Ignácz utóbbi két tisztsége idején Pintér belügyminiszterként tevékenykedett]. A belügyes szál mellett nem elhanyagolható a titkosszolgálati sem. Az Eclipse testvércégében, az Eclipse Assets Management Kft.-ben Deák és Hagymási üzlettársa volt 2007-ig Hevesi Tóth Ferenc, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egykori vezetője.
Ebben a sztoriban sok minden zavaros. Egy azonban világos: az ex főrendőrök létező (!) gazdasági hálózata, amelynek középpontjában a pók a korábbi szolgálati főnök Pintér! Más kérdés, hogy Pintér még hány hálózat középpontjában, vagy stratégiailag fontos pontján lapul, várva hogy belügyminiszter legyen.
Már a CBSZ felfutása is sokatmondó, az  [origo] 2003.03.25-i közlése szerint.
"A CBSZ igazgatóságának elnöke, Szécsi György a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy a volt belügyminiszter magánszemélyektől és vállalkozásoktól vette meg a céget, és lett annak 100 százalékos tulajdonosa. A vállalkozás őrzés védelemmel, magánnyomozással és biztonságtechnikai rendszerek telepítésével foglalkozik. A cég két legnagyobb ügyfele a Konzumbank és a Magyar Rádió, sőt a Defend színrelépéséig a Malévnál is ez a cég látta el a biztonsági feladatokat.
Pintér Sándor egyébként korábban elnöke volt a Preventív-Security Biztonsági és Tanácsadó Rt.-nek, amely egyes hírek szerint a közelmúltban felvásárolta a Strázsa biztonsági vállalkozást. A volt belügyminiszter az elmúlt év őszén Valenta Lászlóval, az ORFK egykori gazdasági főigazgatójával létrehozta a P&V Tanácsadó Kft.-t, amely többek közt biztonsági kockázatok elemzésével foglalkozik.
Szakértők szerint a három cég esetleges összevonásával a hazai biztonsági piac egy jelentős szereplője jöhetne létre - írja a Magyar Hírlap".
Ilyen hálózat az aktív és a volt főrendőrök kiterjedt "baráti" kapcsolatrendszere,- ilyen a jelenleg informális ügyészi kapcsolatrendszer, a bírósági kapcsolatrendszer, stb.
A levegőbe beszélnék? Egyáltalán nem! Most nem téma, ezért csak felvetem: ki és mi mozgatja azt a példátlan akciósorozatot, amelynek éle jól kitapinthatóan a baloldali bűnözők irányába mutat? Ki vezényli a "Fricz kommandót"? Mitől lett bűnüldöző Pohos Kovács Tamás, aki anno dacumal jobban irtózott az ilyesmitől, mint volt főnöke Györgyi Kálmán, a bűnözéssel együttélést hirdető, levitézlett legfőbb ügyész?

Honnan a "független" bíróságok hirtelen megnövekedett szigora?
Most - engedelmükkel - elmélázok kissé.
Amikor Pintér Sándor országos rendőrfőkapitány kénytelen volt a hajdú bihar megyei rendőrfőkapitányt elbocsátani, gyásszertartást tartottak, állomány-gyülés címen. Az ünnepséget Turós András rendőraltábornagy celebrálta. Engem, mint (még éppen) hivatalban levő főügyészt nem hivtak meg. Sebaj! A rendezvényről jóminőségű hangfelvétel készült, amit az egyik szolgálattól (...) tán' hamarabb megkaptam, mint Turós ur... Nos, arról volt szó, hogy a főügyészt (ugyan) tisztelet  illeti bátor kiállása miatt. Ám nem megengedhető, hogy a megyei főügyész és a rendőrfőkapitány faxpárbajt vívjanak egymással. Példaként említette azt a gyümölcsöző kapcsolatot, amelyet Györgyi Kálmán legfőbb ügyész és Pintér Sándor országos rendőrfőkapitány ápolgatnak egymás között.
A gyümölcsözés igaz, más kérdés kinek a fája lett megkopasztva és kié lett a gyümölcs...
A bíróság, Solt Pál becses személyében, szintén nem a hajánál előrángatva jön a képbe. Azt tudtam és később többször meg is írtam, hogy Solt és Györgyi a legszorosabb véd és dacszövetségben vannak egymással. Azt is sejtettem, hogy e szövetkezésben jelen van Solt Pál is. Azt véltem viszont, hogy ez a kapcsolat közvetett (áttételes). Nos, nem. Felmerült egy furcsa eset, ami ellentmond ennek a feltevésnek.
Ellentmond egy különös találka, amelyet Pintér, Györgyi és Solt tartottak 2000 januárjában egy elegáns pesti étteremben. Mi sem természetesebb, minthogy a "Mai Nap" c. bulvárlap kiszurta az ügyet és riportot szeretett volna készíteni a három úrral. A találka háromórás (!) volt. Annak tényéről és tárgyáról Györgyi Kálmán - hármuk közül a legpimaszabb - nyilatkozott. Ennek lényege az volt, hogy "... Szabad országban engedély és kíséret nélkül bárki elmehet nyilvános helyre, akár vacsorázni is. ... A vacsora kitünő volt, s mivel étteremben nem szokás hivatalos megbeszélést folytatni, értelemszerüen magánjellegű volt ... a találkozás." [L. 2000.01.19-i cikk kivágást.]
Fecsegett még száraz vrösborról is, amiben a halvacsorát megfürdették. Ez számomra azért furcsa, mert Györgyi, mint ex-alkoholista, valósággal űldözte az ivászatot és még a Kozma ünnepségen [Kozma a tiszaeszlári vérvédper zsidóvédő királyi főügyészevolt] engedélyzett pezsgőből sem ivott. [Ezért kényszerültem az általam kedvelt bor, sör és pálinkaféleségeket - megalázó módon - a páncélszerényemben dugdosni...]
Visszatérve a Pintéréknél végrehajtott házkutatásra, valamit észrevettem. A teljes lefedettséget Pintér - ezidáig - nem tudta magának és vállalkozásainak biztosítani. Főügyészkedésem idején a VPOP Különleges Osztályának vezetője még Mészáros József úr volt. Ő volt az, aki átvette az intézkedést 1993-ban az általam (!) felderített 61 olajtartálykocsiból álló szerelvényt elfogatta a veszprémi vám nyomozókkal. Ugyanő volt, aki megakadályozta Jakubcsik Ferenc "szállitmánytulajdonos" letartóztatását. Ő volt az, aki a hamis vámolási okmányokat kiállító Szabó Sándor főhadnagyot "hülyének" minősítette. Ő volt az, aki a megyei rendőrfőkapitányt Papp Imre ezredest súlyosan kompromittáló jelentést átadta a nála személyesen (!) jelentekező Pintér Sándornak. Viszont Pintér Sándor volt az, aki a jelentést nem továbbította a Szegedi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vezetőjének Imolya Imrének, Ezzel ő idézte elő. hogy Merényi Kálmán megyei főügyész úgy referálja az ügyet Fábián Jánosnak - Györgyi Kálmán - legfőbb ügyész helyettesének, hogy az anyagban a lényeg nem volt benne. Így vált lehetővé, hogy Fábián János, Györgyi Kálmán egyetértése mellett, az "olajszálat" levágja a Papp ügyről és Papp egyéb - jelentéktelen - büncselekmény miatt [négy éves hercehurca után] pénzőbüntetéssel megúszhassa. Így vált lehetővé, hogy Pintér Sándor, már mint Orbán Viktor belügyminisztere, anyagilag és "erkölcsileg" kárpótolhassa az olajos rendőrfőkapitányt. Ez az a "jogállamiság" amit az Orbán - Pintér foci igérhet az országnak.
Igenám, de Mészáros József úr Pintér Sándor üzlettársa lett, miután eljött a vámhatóságtól. Tényleg összenő, ami összetartozik - ahogy Orbán mondotta volt.
De akkor ki dirigálja a mostani vámkommandó sisakos, vállpáncélos, lábszárvédős gépembereit? Hát' nem Mészáros és nem Pintér, az hétszentség. Pesten - mint mindíg - mindent tudni vélnek. Így az UZI géppisztolyos (?) "támadókról" azt állítják, hogy a MOSZAD emberei voltak. Ennek nem tulajdonítok hitelt, de...
Kicsit furcsa, hogy ez az akció mennyire jobban hasonlít egy bandaháború "figyelmeztető" akciójához, mint egy szabályos nyomozati cselekményhez. Akár így, akár úgy végződik a dolog, fogadni lehet rá, hogy Orbán ultiját, azaz Pintért, megfogták, vagy megfogják, ha nem ért, nem értenek a "jó szóból".

Ha nem ért, értenek, esetleg "baleset" történhet, vagy 
"Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében." [Ez egy 1970-ben készült ktünő olasz krimi hatására ugrott be. A film históriája, hogy "... A rendőrség politikai csoportjának frissen kinevezett vezetője (főszereplő Gian Maria Volonte) egy erotikus játék során 'véletlenül' meggyilkolja a szeretőjét. Amikor őt magát bízzák meg a gyilkosság felderítésével szinte sportot űz abból, hogy mindenütt nyomokat hagyjon maga után, hogy lássa, mikor jön el az a pillanat, amikor egy minden gyanú felett álló és hatalommal rendelkező embert valóban meg mernek vádolni."
A hasonlóságok kétségtelenül csábítók, lényegesebbek azonban a különbözőségek.
Pintér urat senki se vádolhatja, hogy valakit megölt. Arra a kérdésre, hány ember halálához volt - lehetett - köze, már csak hipotetikus válasz adható. Ezt ezúttal mellőzve, csupán arra emlékezzünk, milyen sors jut osztályrészűl Pintér üzleti konkurrenseinek. A "Tasnádi affér" históriája azonban túl terjedelmes ahhoz, hogy akár bele is kukkantsunk.

Tasnádi sokat tett [költekezett] annak érdekében, hogy magát kifehérítse, Pintért pedig befeketítse. Megszerezte [állítólag] annak a tablónak a képét, amelyen Pintér mint a KGB tanfolyamának végzős hallgatója szerepel. Itt aztán kiderülhetett, hogy nem csak Horn Gyula mondja kényes kérdésekben,
"na és", hanem Orbán Viktor is. Nem veti meg ő sem a "szakembereket". [Ezt tárgyalja "A Laborc hecc" c. blogom.]
Szóval, a kérdés úgy tehető fel, hogy Orbán - Pintér segítségével - megszerezheti e azt a piacot, száz százalékos részesedéssel, amit úgy hívnak: Magyarország?
Ha megszerzi, egy olyan "hatalmi totalitás" birtokosa lesz, melyre Európában biztos nem volt, a világon pedig valószínüleg nem volt példa - eddig.

Mit értek "totalitás" alatt? Megfogalmazom.
A társadalom [az állam] három "funkcionális zónát" foglal magában, a fehéret, a szürkét és a feketét. A politika mindíg is arról szólt, hogy ezek a zónák, egymás viszonylatában, milyen "modus vivendit" tudnak, ideig - óráig kialakítani maguknak, milyen mértékben tudnak a másik rovására befolyást szerezni, teret nyerni.
Nem tudok olyan történelmi példát, ill. nem ismerek olyan személyiséget, aki olyan otthonosan tudna mindhárom (!) közegben élni és mozogni, mint éppa jó Pintér úr...
Képzeljük csak el, mi lenne ha sikerülne Pintér úr irányításával egy olyan szuper - minisztériumot létrehozni, amely minden közhatalmi jogosultságot és minden fontos információt birtokló szervezetet egy személy irányítása alá von, és ez a személy épp egy Pintér Sándor, a gazda pedig épp egy Orbán Viktor?

Nos egy ilyen "rablásra" van példa! Molnár Ferenc ifjúsági regényében "A Pál utcai fiúkban". Itt - és csakis itt - eshetett meg, hogy megjelentek a Pásztorok és az idősebb, kijelentvén "einstand" (!), elvitték az összes golyókat.

Nos, ez az Orbán - Pintér duónak nem fog sikerülni! Ezt megjósolhatom!
2010.03.21
Sz. Gy.



"A DK jelentősége egyre csökken, már annyian sem támogatják, hogy a kerekítés szabályai szerint a választásra jogosultak körében egyszázalékosként bemutatható legyen
[Nézőpont Intézet.]



 
 Bolond lukból...




Melyik év embere?








Ez a cikk arról szól, mi módon képes egy politikus lenullázni önmagát a közvélemény szemében. Gyurcsányt gazembernek mondják. Lehet hogy az, de manapság nála sok kal nagyobb gazemberek gyurmázzák az Alaptörvényt a Parlamentben és osztanak regálékat maguknak és barátaiknak. Gyalázatuk csúcsán mégis harminckét pontra taksálja őket a Nézőpont Intézet. Kiben van hát a hiba? A politikusokban, vagy a köz véleményben? Most botránkozzanak meg, de az utóbbira tippelek... Az  a szentségtörő gondolat motoszkál a fejemben, hogy a népi bölcsesség csak közmondások formájá ban létezik és semmi köze a racionális gondolkodáshoz. A homo sapiens sapiens nem az emberi faj tulajdonságneve. Csak azon kevesekre illik, akik járom alatt tartják. A zsidókra! Furcsa? Furcsa, de igaz e? Lássuk csak...
Azzal kezdeném, senki se fogjon politizálásba aki nem olvasta Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveit és a Mein Kampfot. "A tömegben lévő emberek, akiket csupán kicsinyes szenvedélyek, nyomorult vallási elképzelések, szokások, hagyomá nyok és érzelgős elméletek irányítanak, áldozatul esnek a pártoskodásnak, amely megakadályoz mindenfajta megegye zést még tökéletes ésszerű érvelés alapján is." [1. Jegyzőkönyv.]

A gój 
"gondolkodás" e rövid foglalata sajnos telitalálat!

És hogy vélekedett ugyanerről Hitler? 
Az emberek legnagyobb része lusta, maradi és magától csak ímmel-ámmal nyúl olyan írott műhöz, amely nem felel meg felfogásának, és nem azt nyújt ja, amit az elvár tõle." [6 fej. Harc a méregpropa ganda ellen.]

Hitler a politikus nagyon tapintatosan fejezte ki magát. A tömeg lélektanával foglalkozó kutatások nyelvezete nem ilyen diplomatikus.
"A tömeglélek nagyon  hasonlít az infantilis lélekhez. A tömeg, akárcsak a gyermek nagyon érzékeny, nem szereti ha kellemetlen dolgokat mondanak neki. Aki nem mond szépeket, nem hízeleg, azt könnyen meggyűlöli."
Gyurcsány "végzetes" politikai nyilatkozatai azt tükrözik, hogy ezekkel a törvényszerüségekkel nem számolt. Ez egy politikus részéről több mint bűn. Hiba!
De hogy viszonyulnak "fatális" beszédei a valósághoz, az "igazsághoz"? Ez a tömeg számára teljességgel lényeg telen. Engem viszont speciel érdekel. Majd a végén árulom el, miért.
 
I.
Az őszödi beszéd.
 
Kezdjük az Őszödi beszéddel, amit a ráérősebbek egészben olvashatnak egy kattintás árán. Én csak a mondandóm szempontjából lényeges részekből idézek. Általánosságban mondom, hogy a beszéd az eszmei mondanivaló, a gondolatok formázása, az emberi őszinteség szempontjából - azaz retorikai szempontból - sokkal különb, mind Orbán összes dumája, ami hazug száját elhagyta Nagy Imre temetésétől a mai napig.
Még annyit, hogy első sorban nem a legjobban ismert, nem a leggyakrabban a Gyurcsány orra alá dörgölt mondatokat idézem. Válogatni fogok és mivel minden válogatás önkényes, lehet nem mindenki fog egyetérteni velem.
Nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. ... És egyébként pedig épp az az elmúlt négy évnek a tapasztalata, épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, ha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak. Francba is, mibe is akkor?
Horn Gyula pufajkásként kezdte politikusként folytatta. Gazdasági és társadalmi reformokat nem hajtott végre. Hagyta hogy az országot kifosszák - tönkretegyék. Így lett az ország saját halottja. Művének Orbán ugyanolyan folytatója  Viktor, mint Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai voltak a maguk idejében. Gyurcsány annyiban különbözik tőlük, hogy belőle Őszödön felböfögött valami. A többiekkel ilyen nem esett meg.
Lehet még egy picikét itt tesza-toszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nekem nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább.
Igen, a magyar "fiscal cliff" árnyéka már rávetődött a miniszteri dolgozószobák falára, de nem néztek abba az irányba.
Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben, Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végig beszéltük, végig szenvedtük, végig üvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozom. Hű, a hétszázát neki! És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak.Vessünk ki ingatlanadót mindenkire! 
Hja, a tanácsadók... Ha Hitler is ilyenekre hallgatott volna , nem épül fel a Harmadik Birodalom. Nem állnak fel a Wehrmacht és SS hadosztályok. Németország békésen összeomlott volna magától. Így kellett volna?
Külön említeném az ingatlanadót. A luxus ingatlanokba ruházott többezermilliárd forint a nemzeti vagyon elsikkasz tásának tárgyi bizonyítéka. Egy értékbecslést és az épittető adóbevallását összevetve fel lehetne pumpálni az üres, pontosabban kifizethetetlen adósságokkal túlterhelt államkincstárt. Orbán bevezette az ingatlanadót. Nem, online kapcsolatot létesit a füszerbolt pénztárgépe és a NAV adózsákja között.
Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy Ferikém, olvasom a Sarközy tanulmányban, hogy ha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtaka rítani. Mondom Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó isten! Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fent lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Vagy elküldi a papírját, amelyen kiszámolja, és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon, és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkban, akkor úgy már nincsen megoldásunk.
A kártevők, a hályogkovácsok... Orbán talán lapátra tette őket? Ugyan!
Soha egyetlen egy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, amely eddig volt, mert minden más sérti valakinek az érdekét, ahhoz másik madame kell.
Itt nem semmittevésről, hanem a pártsemleges (!) uralkodó osztály érdekérvényesítéséről van szó. Hogy is panaszko dott József Attila?
"Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk."
És hogy vall ugyanerről a lükének mondott Fletó?
Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen! Mi meg ezt nem merjük 'kimondani', és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként, ha hét százalék, akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást, ez az igazi botrány! ... Azt a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni, Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? ... Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a 'mantrát'. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk.
Már hogyne lehetne kimondani a lényeget. Orbán kedvenc hülyéje Matolcsy György és a nyálas Zsiga Marcell kimondták amit a Fidesz gondol: 47.000 Ft.-ból meg lehet élni . Az alighanem legvisszataszítóbb fideszes figura Lázár János pedig megfogalmazta a Fidesz társadalomfilozófia másik elemét: "akinek nincs vagyona annyit is ér." A Fidesz tehát elmondta a népnek a 'mantrát'.Aki ez ellen berzenkedik, a TEK-kel kerül szembe mint terrorista.
Ami pedig a közpénzen hizlalt felső tízezer kérdését illeti: a Fidesz eredményeihez egyetlen másik párt teljesítménye sem mérhető.
Orbán és csapata igenis megváltoztatta az országot! A tizenötmilliós egykori Magyarország a hárommillió koldús országa volt. A trianoni határok között rekedt 9 937 628 főből négymillió mélyszegény. Ebből másfélmillió nem tud kitántorogni, mert munkájára nincs kereslet. 500.000 viszont már eladta a munkaerejét nyugaton. Bravó Fidesz! Bravó Orbán! Eddigi három évetekhez nem semmi.
Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek. Igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek.
Ez utolsó idézett mondatnál szeretnék kissé elidőzni. Miért kezdődtek 2006 őszén a "tiltakozások"? A mindenhol ismételgetett hivatalos verzió szerint a nyilvánosságra került "Őszödi beszéd" miatt. Hülyeség!
A beszéd nem tartalmazott közfelháborodás kiváltására alkalmas új tényeket. A korábbi Horn kormány és saját kormá nya vonatkozásában pedig kifejezetten önkritikus hangot ütött meg a folytatólagos mulasztások miatt. A tennivalókat illetően egy szó se esett olyan tervezett intézkedésekről, amelyek a tömegekben riadalmat, vagy közfelháborodást válthattak volna ki életkörülményeinek romlásával, stb. kapcsolatban. Az egyetlen (!) konkrét javaslat - az ingatlan adó - nem fenyegette azt a vegyes népelemet, amely az utcai erőszakot elsőként alkalmazta.
A kérdés tehát így tehető fel: kik hergelték fel az embereket (?), hogyan (?), mi célból (?). A híres - nevezetes Civil Jogász Bizottságnak esze ágába se' jutott, hogy e kérdéseket érdemben vizsgálja. Még kevésbé hogy megválaszolja. Számára természetes kiindulópont volt az a hamis feltevés, hogy "az emberek" Fletó dumája miatt borogattak, majd hagyták magukat lesprézni, levizelni, pofánlőni, ütlegelni, bilincselni, térdeltetni, stb.
A miértekre csak hipotetikus válasz adható, összeesküvés elmélet formájában. Ezt ezúttal mellőzöm, abban a felté telezésben, hogy az olvasó maga is belátja: az utcai rendőrterror budapesti főpróbája kormányfölötti utasításra, kormányintézkedéssel elrendelt titkosszolgálati akció volt, amihez a beszéd csupán átlátszó ürűgyet szolgáltatott.

II.
A Nagy Imre háznál mondott beszéd.

E beszéd furcsasága, hogy senkinek sem jutott eszébe szöveghűen leírva a maga egészében közzétenni. [Az Amerikai Népszava is csak szemelvényeket közöl. A beszédet leírattam
 .doc formátumban olvasható.
Az előbbi beszédben Gyurcsány a pártvezető szája íze szerint akart beszélni és lelkiismeretükre hatni. Nem sikerült. Nem tetszett nekik. Fölösleges azt az egy vagy több szemétládát keresni, aki "kiszivárogtatta" a beszédet, hisz a jelenlevők kilenctizede potenciális kiszivárogtató volt. Mindegy, ki tette meg.
Most a legrosszabb időpontban ment a legrosszabb helyre - 2013.06.16-án Nagy Imre házához - hogy párthíveinek szája íze szerint beszélve fellelkesítse őket. Szerintem ez sem sikerült. De mit mondott tulajdonképp, amivel fél száza lék alá nyomta a párt ázsióját?
Nézzék meg a házat s ha egyszer van erejük menjenek le a kis fogházba, ahol élt, ahol sanyargatták, ahol újra és újra azt kérdezte magától, hogy ér-e annyit a haza, ér-e annyit a nemzet, ér-e annyit a meggyőződés, hogy ha kell akkor inkább akasszanak, ez a drága haza, ez az átkozott, ez a kurva ország, ér-e annyit, ér mert szeretem, mert ha kell akkor belehalok és megdöglök érte, ér mert az enyém és a tiétek, ér mert semmi más nem ér annyit, a pokolinak, amely öl és hogyha kell akkor felemel amelyből újra indulunk és élünk, és hogyha kell beledöglünk.
Nagy Imre is "ellentmondásos személyiség" volt (nemcsak Horn Gyula). Állítólag egyik tagja volt annak a kivégző osztagnak, amely a Romanov családot a jekatyerinburgi Ipatjev ház pincéjében lemészárolta. Mindenesetre volt begyüjtési miniszter Rákosi és a padlássöprések korában. Én onnan ismerem közelebbről, amikor a Parlament erkélyé ről így szólt a töneghez "elvtársak" ... Lehurrogtuk, de számomra kezdettől fogva teljesen világos volt, hogy a nép szocializmust (!) akar, egy semleges országban, vagyis nemzeti (!) szocializmust. Ezért vállalta és nyerte a halál dicsőségét.
Milyen állati jó, milyen rohadt jó,  milyen elképesztő, hogy ti mások vagytok mint én mert így sokféleségben egyszerűen az ország még erősebb lesz mert emlékszem mit mondott István, tudják Imre herceghez. Nyavalyás jobboldali teke tóriázók, remegő hanggal minthogyha csak maguk hordoznák a nemzet lelkiismeretét, hivatkoznak Istvánra, mikor egy átkozott szót nem ismernek belőle, mert mit mond István, hogy az egynyelvű , egy szokású ország gyenge, és esendő. Mi értjük Istvánt. Ezek meg a mostani hatalmasok, akik azt hiszik, hogy csak akkor vagyunk magyarok, hogy ha keresz tény konzervatív módon gondolkodunk, ezek semmit nem értenek. Ezek Szent Istvánoznak, és közben pedig Belzebub ként viselkednek. Mi vagyunk Szent István igazi, hazafias örökösei.
Valóban nincs röhejesebb valaki mint az a keresztény konzervatív párttitkár ivadék, aki azelőtt pápagyalázó volt. Fletó ott téved, hogy ha az "istvánizmus" igazi letéteményesének szerepében kezd tetszelegni, sok követője lesz. István "igazi" életműve is gyülöletes a magyarság számára, mert az ezeréves elnyomást, szolgaságot testesíti meg.
Azért szenvedtünk vereséget, mert elhittétek, hogy aljadékok vagytok, mert elhittétek, hogy senkik sem vagytok, mert elhittétek, hogy erkölcstelenek vagytok,  hogy loptok és hogy nokiás dobozosok vagytok, a magyar baloldal elsősorban morális, erkölcsi kulturális értelemben azért szenvedett vereséget, mert nem hitt önmagának.
Fletót néha elhagyja a józan esze. Felejti, hogy az általa is képviselt korrupt - rohadt rendszer nem csupán Hagyó Miklós nokiás doboza miatt került lapátra. Abba Szalainé Szilágyi Annamária százmilliós "törvényes" végkielégítése is belejátszott. A magyar baloldal azért szenvedett vereséget, mert a sok simlis azt hitte önmagáról, hogy grál lovag.
Sajnos Őszödön szó se' esett a párt belső rothadásáról és a lehetséges gyógymódról, vagyis egy kegyetlenül alapos purgálásról. Dehát az elvtársak így is halálra sértődtek és azóta folyamatosan Gyurcsány vesztére törnek.
Egy beszéd akkor értelmes, ha minden mondata önmagában is értelmes - érthető. A jövő feladatainak felvázolásánál Gyurcsányt szinte teljességgel elhagyja fantáziája és népies hangvételü ékesszólása is.
Rólunk szól, hogy felelősek vagyunk, hogy mi vagyunk, hogy nincsen semmi ingyen, hogy ez a mi országunk, hogy két talpon álló normális magyar európai polgárok vagyunk  és erőfeszítést teszünk, hogy okosabbak legyünk, és egész ségesek leszünk, és nem hazudunk, nem hazudunk,  mert ha van korszak váltás, a rohadt életbe, akkor az Őszödön kezdődött.
Gyurcsány beszéde elárulja, hogy az ő gondolatai is az állampolgárok nadrágszíja körül kalandoznak: vajon hány lukat lehet még húzni rajta. Milyen szerencsétlen fordulat, hogy nyomban részvétteljes síránkozásra vált.
Merek bőgni, ha azt hallom, hogy van aki két nap óta nem eszik és úgy megy el dolgozni. Merek szomorú lenni, mert látom hogy nem fogy a csirke comb, csak a csirke farhát. Az én országomban nem a csirke farhát ami fogy, és nekem ne papoljon a miniszterelnök, ne papoljon egy jobb világról, amikor egy szarabb világot teremtett.
Szentigaz viszont, hogy Orbán egy még az övénél is "szarabb világot" teremtett. Gyurcsány a következőkben ügyetlen kisérletet tesz arra, hogy az általa is létrehozott nyomort az Orbán kormány irányába fókuszálja.
De még egyszer többet nem mondjuk azt a magyaroknak hogy erőfeszítés nélkül nekik könnyebb lesz, legelső erőfeszítés hogy merjenek fölháborodni. A legelső erőfeszítés, hogy merjék azt mondani, hogy na most már ez elég és menjetek a büdös francba. Na jó belátom igy nem szoktak politikusok beszélni.
Ebben "nosztagikus elemeket" is alkalmaz egy másik "mártir" felemlegetésével.
Belátom, de egy olyan tisztességes országról nem illik így beszélni, amely egykor a legvidámabban barakk volt. Az emberek boldogultak, ahol Kádár alatt éltek, miközben az diktatúra volt, és nem féltek annyira, mint félnek a demok ráciában Orbántól.
Az állítás annyiban, hogy a kádári diktatúra kemény terrorja keveseket fenyegetett, majd fellazult. Orbán "demokráciá ja" a tömegterror eddig ismeretlen formája, amelyben az egzisztenciális megsemmisítéstől retteg a minisztertől a takarítónőig csaknem tizmillió ember. Kádár személyes tragédiájának tanulságait is az orbáni diktatúra ellen próbálja hasznosítani. 

Én vagyok az utolsó aki ... nem azt mondanám, hogy a morális - történelmi igazság Nagy Imre oldalán áll. De ez az öregedő ember, aki ... a végén bele őrült Nagy Imre kivégeztetésébe, mégis csak azt kereste, hogy hogyan lehet a diktatúra körülményei között mégis csak élhető az ország. Magyarok százezrei és milliói kezdtek egyre jobban élni, utazhattak is.
Hát az úgy volt, hogy háromévenként lehetett nyugatra utazni és öt dollárnyi "valuta ellátmányt" kapott az ember. Viszont 220.000 Ft. volt egy társasházi lakás építési költsége, amire 170.000 Ft. összegü forint hitelt vehettem igénybe, amit 25 éven át törleszthettem volna havi 622 Ft.-jával, ha a végét nem fizettem volna ki egyösszegben, amiért kamatkedvezményt is kaptam... Mindezekért cserébe nem kérdőjelezhettem meg a Párt irányító szerepét és az ország szövetségi rendszerét. Mit is mondjak, sokkal jobban éreztem magam a konszolidált kádárkorban, mint ebben a rohadt demokráciában. Pedig én nem voltam pufajkás '56-ban, sőt mint ellenforradalmárt, mint Nagy Imre hívét, jogatnácsosi állásomból is kirúgtak. Dehát ezt már elsírtam korábban.
Kádár a demokráciát próbálta egyre szabadabbá tenni, de hát teljesen világos, hogy ez nem működik. Mit mondtam? A diktatúrát próbálta egyre szabadabbá tenni, de a végén törvényszerűen bele bukott. A diktatúrából nincs út, a szabad ságba. A diktatúrának halnia kell. Ez alatt az orbáni rezsimet kell érteni és Gyurcsánnyal ebben egyet is lehet érteni.
A következőkben a magyar politikatörténet legpofátlanabb kaméleonjáról esik szó.
Jön egy fiú 1989-ben. Tán épp ezen a napon, a jövő ígéreteként, mond egy átkozottul jó beszédet. Azt hiszem akkor még tiszta és őszinte, vagy annak tűnik. Erről szó sincs. Orbán akkor már a háttérhatalom ügynöke volt. Forgatókönyv szerint beszélt A párttitkár kölke így lamentált. Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - a jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik. Lafatyolt egyebet is, a zsidó értelmiség akkor kialakuló éles kommunista ellenességet mimelő frazeológiája szerint. Később az SZDSZ kölyökcsapatának a fidesznek a vezetőjeként gyakran űberelte tanítómestereit is a harsány egyházellenességben. Aztán...
Ez a fiú, hogy hatalmon maradhasson ő és az ósdi ócska keresztény konzervatív közép osztály összes eszmei zagyvasá ga és önzése, éppen fordítottját mutatja be. A demokrácia körülményei között lopja a szabadságunkat. Hölgyeim és Uraim ez egy 'tolvaj'. Kádárnak volt bátorsága megpróbálni szabadabb levegőt csempészni a diktatúra egyébként dohos és bűzös falai közé, és milliók úgy érezték, hogy egyre jobban élnek. És jön egy férfi aki elárulja nem csak nemzetét, hanem önmagát is, aki a demokrácia egyébként szellős kellemes világába hozza önként a diktatúra áporodott levegőjét, becsap bennünket, becsapja az országot, és mára félnek az emberek és csöndben vannak. Nos ebben Fletó ismét fején találja a szöget. Az "ósdi ócska keresztény konzervatív középosztály összes eszmei zagyvasága és önzése" valóban korunk undoritó rákfenéje. A jellemzés így is túl hizelgő. Kimaradt egy fontos jellemző, a gyávaság. 
Egy gyujtó hatásunak szánt beszédben lennie kell tetemre hívásnak is.  S jól alszik Viktor, kérdezem én, jól alszik amikor százezrek ő magától félnek és a rohadt rendszerétől?  Jól alszik? S mondja csak a szotyolát köpködi rohadt módon a stadionban, vagy köp a nemzetére is? Mi egy másik országot képzelünk. Egy olyan országot képzelünk el, ahol nem hitvány középszerűek, akik 300.000,-Ft-ért eladják a lelküket, elmennek parlamenti képviselőnek és bármilyen törvény javaslatot oda dugnak a kezükbe  benyújtják mint a sajátjukat, mi nem ilyet képzelünk. Nem olyan polgármes terekkel akarunk élni, akik csak azért akarnak beruházni, mert akkor 10% nekik is jut. Egy képviselői lélek ára jóval több rongyos 300.000 forintnál. A Lalinak meg - rossz nyelvek szerint - már több kell 10 %-nál.  
Mi olyan országot akarunk amelyben szabadon lehet hinni az istenben, a teremtőben, a genetikai véletlenben. Olyan országban akarunk élni ahol az egyházak bár kereshetik az üdvözléshez vezető utat, de tudják, hogy az út semmiképp nem a politikai hatalmon keresztül közelíthető meg, és tudják, hogy a lelkek szolgálata nem azonos Orbán Viktor szolgálatával. Ne csodálkozzanak azok az egyházak amelyek számára nem a jóság, a tisztesség, a keresztény szeretet és megbocsátás a fontos, hanem Orbán kollegának a hátsó fele; ha megvetjük őket, ha ugyan úgy bánunk velük, mint bármely más politikai tényezővel. Mert el kell dönteni, hogy aki a földi hatalmat szolgálja, az nem szolgálhatja isten békéjét. Hát' az egyázak mindíg is pragmatikusak voltak. Fletó csak arról feledkezik meg, hogy Horn Gyula az egyházi megalkuvás nagy manipulátora volt [a titkosszolgálati nyilvántartások és a volt Egyházügyi Hivatal kompromittáló anyagainak birtokában] olyannyira hogy az MSZP-nek jól müködő "egyházi tagozata" is volt...
A beszéd végére ajánlást illik biggyeszteni. Ezt teszi Fletó is, egy költői allegória formájában.
Nagy Imre térde úgy látom sokaknak áthidalhatatlan magasság. Azt mondom nektek drága barátaim, itt a demokratikus koalícióban, hogy célozzuk meg Nagy Imrének ne a térdét, hanem a szellemét, szemének tündöklő szikráját, akaratát...
Mit is mondhatnék? Szép volt Fletó! De tudnod kell, hogy saját kommunista fajtád és az ósdi ócska keresztény konzervatív középosztály is véredet kívánja. Nem azért amiben hazudtál, vagy tévedtél, hanem azért amiben igazat mondtál. A találataidért kell bűnhődnöd. Meg is érdemled, mert csak szidod, de valójában nem érted igazán a Fidesz mentalitást.
2013.07.20-i frissítésRégóta töröm a fejem azon, hogy voltaképp mi Fletó eredendő bűne? Az, hogy Őszödön lepiszkolta elvtársait, tekint hető ilyennek, de minduntalan előjön egy régi kép: Fletó és Putyin bájolgása gázügyben. Ma véletlenül találtam egy linket  amely ugyan nem bizonyit semmit, de meglódítja a fantáziát. Arról szól "A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a miniszterelnök állásváltoztatási terveiről már a Déli Áramlat gázvezetékről szóló kormány közi megállapodás megkötése előtt is szivárogtak ki részletek, és ezek alapján a lap informá torai úgy vélik: a vezetői poszt beígérése miatt került olyan gyorsan, és félig-meddig titokban aláírás a Magyarország ésOroszország között létrejött szerződésre. Érdekes találgatás volt a maga idején. Érdekes asszociációkat kelt a cikk frontképe is. Hát nem?
A cikk olyan történelmi korban íródott amikor még Orbán tele pofával gyalázta az oroszokat és a Nabucco vigéceként házalta körbe a félvilágot. [Sokat írkáltam erről.] A Nabuccorol közbennyilvánvalóvá vált, ami korábban is tudható volt, hogy a vezeték "forrásvidéke" megbízhatatlan államok felségterületén van. Közben Putyin megépittette a harapófogó felső szárát, az Északi Áramlat gázvezetéket, a Déli Áramlat pedig most épül, nem lassan - de biztosan. Orbán, a legpofátlanabb magyar kaméleon, pedig egyre derüsebb képet vág a dologhoz, mert nem akarja, hogy az oroszok a seggébe rúgják a nadrágot. Bár lenne rá egy százasom, hogy így is megteszik. Gyurcsányről, mikor lefolyt a csapon, egy szellemes kis fotomontázs készült. Tekintettel azonban arra, hogy gázügyben ő bizonyult előrelátó politikusnak, nem Orbán, a montázst kissé módositani kellett....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gondolj (gondoljunk) csak a "nemzeti" dohányboltokra, amelyekről "dohány-mutyi" néven cikkezik az ellenzéki sajtó.

Tudjuk, hogy a 
kábítószerek (drogok) élettani hatása káros. Ezért az állam tiltja a drogok előállítását, terjesztését és fogyasztását is. Egy holland ügyfelem drogtermesztés elősegítéséért 12 év börtönt kapott.
A dohánytermékek előállítását, terjesztését, fogyasztását nem tiltja az állam, csak adóztatja, adóztatja, adóztatja.
Nemzetközi előírásokank engedelmeskedve a kormány ellenpropagandát folytat a dohányzás ellen. Ennek részletes szabályait az Orbán Viktor által aláírt 291/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet tartalmazza, amely  a dohánytermékek jelölésérõl, valamint az egészségvédelmi bírság alkalmazásának részletes szabályairól szól. A rendelet szerint a cigarettát tartalmazó csomagokon a dohányzás veszélyeire vonatkozó "kombinált figyelmeztetést" azaz feliratokat és képeket kell elhelyezni. A feliratok szövegét és a képeket a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza. Mint passziv dohányos feleségem cigaretta csomagjain ezeket a feliratokat és képeket hiánytalanul felfedeztem, e cikk írásának napján, mert addig nem figyeltem erre. 
Most viszont be vagyok szarva, pláne hogy elolvastam a passziv dohányzás ártalmairól szóló írást. Mivel zsigerből útálom Orbánt, most különösen fel vagyok háborodva, hogy a "nemzeti dohányboltok" hálózatának segítségével próbál kicsinálni.
Mert miről is van szó? Arról, hogy egy egészségre súlyosan káros termék forgalmazásának jogát elvették egy csomó trafikos kisembertől, boltoktól, áruházaktól és az egészségrontás monopóliumát a Fidesz csókosainak kezébe adták.
Ime az egyik debreceni nemzeti boltegység... tejüveggel (?). Feleségem megmutatott egy olyan csoma got, amit ilyen "nemzeti dohányboltban" vásárolt. Ezen van valami feltünő. Nincs rajta rémisztő kép, csak egy felirat. A kép helyén (!) pedig egy felhívás, hogy a vevő válassza a szabadságot és vegyen igénybe egy leszoktató (gondolom Fidesz közeli) céget.
Te Viktor! Nincs ebben valami külön suskus? Mondjuk nincs, de hogyan gondol játok ti eztet' az egész dolgot, már úgy értem - erkölcsileg?
Nemzeti cégér alatt forgalmaztok olyan terméket, ami öl butít és nyomorba dönt. Nem aljasság ez, köznapi értelemben véve? Mi következik ezután? Tudjuk, négy olyan tevékenység van, amely kiemelkedően jövedelmez: a fegyverkereskedelem, a drogterjesztés, a dohányárusítás és a prostítúció. Mondd mi következik a dohány után? A "nemzetikuplerájok"? Miért is ne. Amszterdam kellős közepén a székesegy ház közelében (...) keskeny kis utcácskák vannak csomó boltocs kával. Ezek egy részében az árú egy kúrva, aki a kirakatban áll, mikor nincs vevő; majd elhúzza a függönyt ha kuncsaft akad. Egészen biztos, hogy ezek a hölgyek nem tagjai a kormánypártoknak és online pénztárgépet sem használnak. Így meg mire jó az egész? Mondd, meddig tartana ha erre is hoznátok egy rendeletet, amely úgy lenne megszöve gezve, hogy pénzért kúrni csak nemzeti intézményekben lehet, amelynek pályázati nyerteseit úgyanúgy jelölnétek ki mint a dohányboltokét. Mi akadálya lenne, hogy ezt az üzletágat is lenyúljátok?
Ja, kedves olvasók! Morfodíroztam én Orbánékon már akkor, mikor elindultak a hatalom megszerzéséért. Azt találgattam, a választások után létrejön e Európa első bandita mintaállama. Létrejött? Mit szólnak hozzá?
Ja' ami a hozzászólásokat illeti, a cikk végén a megszokott (megunt) beíró panel hiányzik. A honlap impresszumának ikonja segítségével viszont elérhető vagyok postán, telefonon, faxon és E-mailen.
Legyenek szép napjaik.
20113. 07.14

Sz. Gy.




2006. szeptember 17. vasárnap 18:00
Gyurcsány Ferenc teljes balatonőszödi beszédének írott változata
2006. május 26-án hangzott el Öszödön
„Az, amit el tudtam nektek mondani, itt egy órában, sőt talán több is volt, mint egy óra, az természetesen nem az egész politikánk, az természetesen nem képes magában foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kell tenni, és nem képes visszaadni az egyébként szükséges kommunikációnak azt a sokrétűségét, ami kell a sikerhez. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben köszönjük szépen. Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel, hogy a magabiztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik, nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előrevinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban és menni előre. Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk! Nincsen ennyi kapacitásunk. Azt az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat, és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körülülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek!
Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmapolitikai egységet, mint soha az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka, hagy maga után kívánnivalót. Igen, igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe. Amikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert az Alkotmánybíróság visszaküldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Nem baj, hogy mondjátok, de higgyétek el, tudjuk. Egy nagyon szűk csapat dolgozik Petrétei Jóska mögött, mert hogy nem engedhetjük be a minisztérium egészére ebbe a fázisban még, 5-6-7 ember reggeltől éjszakáig, a szó legszorosabb értelmében, hogy nehogy baj legyen.
Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a picsába ezzel! Gyerünk előre!
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?
Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan felépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobbra a tempót. Ez a helyzet. Közben meg kell állapodni még a szabaddemokratákkal, meg még miniszteri problémák, meg ismeritek. Nézzétek, a dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt tesza-toszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nekem nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kibaszott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni. Azt tudom nektek mondani, nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek. Nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen. Hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek én még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk, és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva.
Ezért annak az előrebocsátásával, amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani. Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben, Kornaitól Bokrosig, Békéstől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végig beszéltük, végig szenvedtük, végig üvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozom. Hű, a hétszázát neki! És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire!
Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami ötmillió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem százmilliót. Ötöt. És egyébként még odaadjuk az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, az az ő bevételük. Az egész sztorinak az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint.
Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy Ferikém, olvasom a Sarközy tanulmányban, hogy ha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó isten! Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fent lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Vagy elküldi a papírját, amelyen kiszámolja, és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon, és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkban, akkor úgy már nincsen megoldásunk.
Általában sok jó ötlet van egészen addig, amíg nem kell számolni. Amikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány. Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen, és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem nem mondom meg, hogy mennyit.
Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje. Gyerekek, nem vagyunk tökéletesek! Egyáltalán nem. Nem is leszünk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó egy évben, hogy ami tisztességgel megcsinálható, ami a tehetségünkből kitelik, mert nem játszunk különleges meccseket, mert az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, amik egyébként nem bírnák ki közöttünk a nyilvánosságot, mert nem valamit akarok veletek elintézni.
Az a csapat, akire rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat képes nagyjából erre a teljesítményre. Képes nagyjából programot adni. Lehet, hogy van egy másik csapat, amelyik tud mást. Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor se. Nagy munka van, tisztességes munka van egymás között, muszáj megcsinálni. Nem beszélek az Új Magyarországról, a fejlesztésekről, határon túli magyarokról, egyházakhoz fűződő kapcsolatokról és még ezer dologról, mert a nagyhoz képest ma nem ez a legfontosabb. Mindegyikben érdemi, jelentős és mély javaslataink lesznek. Egyik-másik meglepetést is fog okozni. De az egészhez képest, amit el kell döntenünk.
Reform vagy bukás, nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is. És akarok most egyetlen egyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom én elmondani nektek. egymás között, nem ez a legfontosabb.
Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban.
Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálunk. Nem a történelem könyveknek, arra szarok, egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e. Hogy én személy szerint egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot. Azt mondjuk-e, hogy a kurva rohadt életbe, jöttek pár napig, meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útiköltség elszámolásunk, bassza meg!
Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem. Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot! Csak azért! Egzisztenciát lehet még találni sokat.
Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom, ne vágjátok mindig a képembe! De csak ezért érdemes! Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni!
Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogy ha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni, és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlen egy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, amely eddig volt, mert minden más sérti valakinek az érdekét, ahhoz másik madame kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni. Egyáltalán nem. Én nem fogok naponta felállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök-elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő, és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért.
Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén felülemelkedni és megkötni új védeket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy a francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt elég miniszterelnökünk, ezen a pasin is túl leszünk majd. Mi úgy is maradni szoktunk. Lehet, és azt is mondom, hogy ez egy legitim érvelés, és nem is bánt. Egyáltalán nem. Egyáltalán nem. Van ebben a frakcióban nem egy miniszterelnöknek alkalmas ember. Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort, aludjon egy-két éjszakát és döntse el magában, ha mindenki csak ugyanazt tudja mondani, amit az elmúlt években mindig mondott, és nem jut el odáig, hogy na, a franc egye meg, lehet, hogy mást kell mondani, mint amit mondtam öt éven keresztül, mert láthatólag soha nem tudtunk megállapodni egymással. Mert ha mind a 190 ugyanazokat a mondatokat mondja, mint amit az elmúlt években mondott, akkor ugyanúgy nem fog történni semmi, mert ugyanúgy nem tudunk megállapodni. Bassza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem először. Csinálják!
Máskor meg azt, másik engedje el, hogy hadd csinálhassa. Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. És ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer. Be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk befolyásolni, hogy mi történik, vagy rá fog omlani, a francba. A megoldás biztosan nem tökéletes, igazatok van. Biztosan nem. Csak nem tudunk jobbat. Olyat, amiben meg tudunk állapodni a szakma nagy részével, akivel el tudjuk fogadtatni a piacokkal, el tudjuk fogadtatni a koalíciós partnerrel, és nálunk, akik ezt egy páran a tetején csinálják a Bélától a Veres Janiig, Kiss Pétertől az Ildikóig, Szekeres Imrétől a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyjából elhisszük, hogy körülbelül jó. Mert ezeknek el kell hinni. Egyedül külön-külön tudunk mást is, csak nem külön-külön vagyunk, hanem ott ülünk tizenegy néhányan az asztal körül és el kell fogadni. Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni.
Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek. Igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek.
Csak akkor lehet végigcsinálni, ha a lényegben hisznek és a lényegben van egyetértés. Kikerülni a konfliktusokat, önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni. Nem szabad. Semmihez nem ragaszkodunk, úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egyvalami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni, az izé. Dehogy! Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom. Nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennük Nem diktálom, nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni, és nem akarnak megállapodni. Hogy gyerünk a hétszázát, előre! Ezt tartom a dolgomnak. És amiben megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arról szól, hogy nekem van egy A-Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra, és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Francot! Van A-Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön meg a régi igazságaikon. Arra van! Aztán, amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben. Egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit a másfél évben csinálhattam.
Azt a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni, Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával?
Vagy C változat, nem történik semmi, el lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztóan nehéz bármihez hozzányúlni, de igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikőtök mondta - az Arató Gergely -, az mégiscsak a legnagyobb igazságtalanság kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán még szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma! Ez a nagy gond! És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatást kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek! Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként.
Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen! Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként, ha hét százalék, akkor tessék fizetni.
Ne áltassuk itt egymást, ez az igazi botrány! Az az igazi botrány, ahogy a Laci beszél az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem! És mióta az anyámnak, ismerik a nevét, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt, megjavult az egészségügyi rendszer fiam? Mondom, egy lószart mama! Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet! Ez botrány! Ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi, az nem botrány, az kényelmetlen politikailag. Meg kifizetni. Meg politikailag lehet súlyos következménye, de őszintén szólva, ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől. De hölgyeim, és uraim! Ez egy pár száz embernek meg a családjának, meg az ismerőseinek a problémája, a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni, mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni! Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani.
És egyébként pedig épp az az elmúlt négy évnek a tapasztalata, épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, ha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak. Francba is, mibe is akkor?
El kell indulni, tudni kell, hogy mit akarunk csinálni! Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni.
Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron gyerekek. Egy évvel később nyertünk.
Mi lenne, hogy ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket, és nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a támogatásunkat, aztán majd visszaszerezzük. Mert megértik.
És el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát. Hogy nem lett mindenkinek jobb, igazuk van.
De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika.
Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester meg hány helyettese lesz. Fontos az is persze, tudom én. Nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyében, és mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk. Mi! És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk. Szóval, azt tudom nektek mondani, hogy álljunk neki, csináljuk meg, sok igazságotok van a figyelmeztetésben, a féltésben, a részletek ügyében. Csak azt tudom, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát. Sem így, sem így, tesszük a dolgunkat.
Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni és elmagyarázzátok, hogy reform igen, de, ahhoz én nem kellek, ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról. Gyerekek, kell még valamit mondanom Ildikó?"
 MR



Gyurcsány Ferenc beszéde Nagy Imre kivégzésének évfordulóján


Jó Napot kívánok. Forduljanak jobbra és nézzék meg ezt a házat, nézzék meg ezt a házat, amelyben az ország miniszter elnöke élt és lakott, aki átlépte a Rubicont és úgy döntött, hogy ha kell akkor inkább hal nemzetéért. Hosszú utat tett meg, zavaros sokak által vádolt utat, s majd magányában, börtönében hónapokon keresztül vallatóival szembe nézve azt mondta, inkább halok. Nézzék meg a házat s ha egyszer van erejük menjenek le a kis fogházba, menjenek a kisfogházba ahol élt, ahol sanyargatták, ahol újra és újra azt kérdezte magától, hogy ér-e annyit a haza, ér-e annyit a nemzet, ér-e annyit a meggyőződésem, hogy ha kell akkor inkább akasszanak, ez a drága haza, ez az átkozott, ez a kurva ország, ér-e annyit, ér mert szeretem, mert ha kell akkor belehalok és megdöglök érte, ér mert az enyém és a tiétek, ér mert semmi más nem ér annyit, mert nem adjuk el, mert nem azért álltunk politikusnak, mert autófényezőnek szar már lenni, nem azért álltunk azért mentünk politikusnak, mert azt hisszük, hogy amit hiszünk, amit gondolunk attól jobb lesz, nem nekünk nem a feleségemnek, mert akkor nagyságos asszonyt játszhat, nem a gyerekemnek mert akkor kivételeznek vele, hanem ennek az országnak, ennek az átkozottnak, ennek a szerethetőnek, ennek az imádhatónak, ennek a pokolinak. amely öl és hogyha kell akkor felemel amelyből újra indulunk és élünk, és hogyha kell beledöglünk. A miniszterelnök értette, sokszor én is érteni véltem, s álmodtam, hogy egy másik országot akarok, mert a mi országunk nem ilyen, a mi országunk más fajta, a mi országunk tele van reménnyel és álommal, mert ahol mikor megszületsz nem az a kérdés, hogy ki volt anyád meg apád, hanem ha van benned tehetség, ha benned szorgalom akkor bár ki lehet belőled, ez ma nem ilyen ország akkor 100-ak 1000-ek és tízezrek ott maradnak remény nélkül miközben lenne bennük erő, de ezek, ezek a majmok, ezek lemondanak róluk, mi meg nem mondunk le róluk.

Semmi okunk nincsen arra, hogy szerényen visszahúzódva, elnézést kérve egyszerűen csak éljünk, nincs ár okunk. ha van valamire okunk akkor az, hogy fölháborodjunk, hogy azt mondjuk menjetek a pokolba, hogy azt mondjuk hogy ezt nem akarjuk. Persze a pokol is a mi országunk, és ők is a miénk, ők is a magyarok ők a rosszabb oldalunk. a rosszabb lelkiismeretünk, a nyavalyás kivagyiság az önzés, ez átkozott arisztokratizmus, azt hiszik hogy nekik jár, nekünk meg semmi, mi meg nem ezt gondoljuk, mi meg azt gondoljuk, hogy nekik is nekünk is van hely a nap alatt, azt gondoljuk hogy ez mindőnk országa, ez a mi országunk, az az ország amiben mi hiszünk, azoknak egyetemeik ki nyitják a kapuikat és azt mondják, hogy gyertek, gyertek közénk, lépjetek be legyél az ami lehetnél, ne félj, az az ország amiben mi hiszünk, abban Judit nénik vannak hogyha olvasták, abban nem buktatnak, akik értik, hogy mindenki a saját tempójában megy és egy jó szó többet ér mint 3 egyes, az az ország amiben mi hiszünk, abban tudnak mosolyogni az emberek, rá tudnak nézni a másikra, akkor is hogy ha az másképp gondolkodik, hogy ő is a miénk, nem az a magyar aki két fröccs után el tudja énekelni a székely himnuszt, csak a királyfihoz, nekem ahhoz fröccs sem kell. az a magyar aki kinyitja tenyerét, a lelkét, és azt mondja, hogy milyen állati jó, milyen rohadt jó, milyen elképesztő, hogy ti mások vagytok mint én mert így sokféleségben egyszerűen az ország még erősebb lesz mert emlékszem mit mondott István, tudják Imre herceghez, nyavalyás jobboldali teketóriázók, remegő hanggal minthogyha csak maguk hordoznák a nemzet lelkiismeretét, hivatkoznak Istvánra, mikor egy átkozott szót nem ismernek belőle, mert mit mond István, hogy az egynyelvű , egy szokású ország gyenge, és esendő.



Mi értjük Istvánt. Ezek meg a mostani hatalmasok, akik azt hiszik, hogy csak akkor vagyunk magyarok, hogy ha keresztény konzervatív módon gondolkodunk, ezek semmit nem értenek. Ezek Szent Istvánoznak, és közben pedig Belzebubként viselkednek. Mi vagyunk Szent István igazi, hazafias örökösei. Ti vagytok azok. Amikor utoljára vereséget szenvedtünk, és remélem, hogy utoljára, akkor nem azért szenvedtünk vereséget, mert hogy bár nem hibátlanul, bár nem tévedések nélkül de rosszul kormányoztuk volna ezt az országot, azért szenvedtünk vereséget, mert elhittétek, hogy aljadékok vagytok, mert elhittétek, hogy senkik sem vagytok, mert elhittétek, hogy erkölcstelenek vagytok, hogy loptok és hogy nokiás dobozosok vagytok, a magyar baloldal elsősorban morális, erkölcsi kulturális értelemben azért szenvedett vereséget, mert nem hitt önmagának. Nem hitt hogy mind az amit csinál, hogy egy nyitott európai országot akar,amelyben egy 6 általános iskolát végzett óvónő fiából is lehet közgazdász és miniszterelnök, amelyben egy bányász fiából is lehet jogász és miniszterelnök, mert egy ilyen országot akartunk, ez a jogász vagy mi a csuda, ez eladta mind azt amiből származik és ahonnan jön, elárulta saját világát és ti azt hittétek, hogy mi senkik vagyunk, nem igaz, mindek vagyunk közösen a magyar baloldal, jobbik magyar jobboldal jobbik felével és nincs okotok rá hogy ne higgyetek önmagatoknak, és nincs oka rá az egyetemistáknak, hogy azt mondják, hogy nem kell tandíj, és nincs joga a betegnek, hogy azt mondja, hogy nem kell vizit díj, nem a tandíjról szól, nem a vizit díjról szól, rólunk szól, hogy felelősek vagyunk, hogy mi vagyunk, hogy nincsen ingyen, hogy ez a mi országunk, hogy két talpon álló normális magyar európai polgárok vagyunk és erőfeszítést teszünk, hogy okosabbak legyünk, és egészségesek leszünk, és nem hazudunk, nem hazudunk, mert ha van korszak váltás, a rohadt életbe, akkor az Őszödön kezdődött.

Mit szégyelljek, mit a szenvedélyt, azt nem fogom szégyellni, a bátorságomat, hogy szembe forduljak a hazugságok sokaságával, azt se fogom szégyellni, a gyöngeséget, hogy magam is része voltam ennek, nem szégyellem bevallottam. Bevallottam, fájdalmasan, önsanyargatóan, de megpróbálva a gyengéket, a hezitálókat az árulásra készeket fölrázni, hogy ne hátra, ne hátra előre kollegák. Mit akartok vagy megváltoztatjuk ezt az országot és jobb lesz belőle, vagy mehetünk a levesbe. Ez a helyzet kérem szépen. Persze lehet tovább szórakozni. Hölgyeim és Uraim lehet rezsit csökkenteni, lehet a daur víz árát is csökkenteni, torkos csütörtökön egy áráért két pacal pörköltet ígérni, lehet, bármi belefér. Meg lehet sértődni az öregeskedő férjeken és feleségeken, meglehet. Meg lehet gondolkodni, belátni a szavak a szándékok mögé, megérteni a szenvedélyt, megérteni hogy mi a francnak születtünk erre a világra, ha nem azért, hogy emberivé tegyük, lehet. Én azért születtem hogy jobb legyen, azért születtem, hogy merjek bőgni akkor amikor azt látom, hogy egy fél szelet üres kenyeret ad az anya a gyerekének, és úgy küldi el iskolába. Merek bőgni, ha azt hallom, hogy két nap óta nem eszik és úgy megy el dolgozni, merek szomorú lenni, mert látom hogy nem fogy a csirke comb, csak a csirke farhát. Az én országomban nem a csirke farhát ami fogy, és nekem ne papoljon a miniszterelnök, ne papoljon egy jobb világról, amikor egy szarabb világot teremtett. És nem akarok még egyszer Őszöd óta egy újra, és újra és újra becsomagolt borítékos szövegeket mondani, hogy ez is jó meg az is jó. Nem jó. Mondjuk azt hogy amit csinál ez a világ Orbánnal az élen, az nem jó, az nem a világunk, az nem a magyaroknak a többségének a világa, és nem ácsingózok jobb közép szavazatokra, billegetve a hátsómat, hogy ……szavazatok. Aki a hátsóját billegeti az menjen el Varietébe kérem szépen, ott fölvesznek táncos lányokat. Őszöd igazsága, hogy az mondjuk amiben hiszünk, akkor is azt mondom hogyha hárman hisznek benne, akkor is hogyha ezren hisznek benne, akkor is hogyha kétmillió hisz benne. De még egyszer többet nem mondjuk azt a magyaroknak hogy erőfeszítés nélkül nekik könnyebb lesz, legelső erőfeszítés hogy merjenek fölháborodni. A legelső erőfeszítés, hogy merjék azt mondani, hogy na most már ez elég és menjetek a büdös francba. Na jó belátom igy nem szoktak politikusok beszélni. Belátom, de nem is szokott egy tisztességes országból amely egykor a legvidámabban barakk volt, az emberek boldogultak, ahol Kádár alatt is éltek, miközben az diktatúra volt, és nem féltek annyira, mint félnek a demokráciában Orbántól, én vagyok az utolsó aki ebben a Kádár - Nagy Imre ügyben, amiért én igen sokat kapok nem azt mondanám, hogy a morális történelmi igazság Nagy Imre oldalán áll, de ez az egyre öregedő ember aki aztán a végén bele őrült Nagy Imre kivégeztetésébe, ez még is csak azt kereste, hogy hogyan lesz a diktatúra körülmények között még is csak egy élhető ország. Magyarok százezrei és milliói elkezdtek egyre jobban élni, utazhattak. Ma már talán sokan nem értik, hogy miért nagy cucc ez de a cipő boltba cipő volt, a hús boltban meg hús. Sehol máshol. Kádár a demokráciát próbálta egyre szabadabbá tenni, de hát teljesen világos, hogy ez nem működik. Mit mondtam. A diktatúrát próbálta egyre szabadabbá tenni, de a végén törvényszerűen bele bukott. A diktatúrából nincs út, a szabadságba. A diktatúrának halnia kell, s jön egy fiú 1989-ben tán épp ezen a napon a jövő ígéreteként mond egy átkozottul jó beszédet, azt hiszem akkor még tiszta és őszinte, vagy annak tűnik, s ez a fiú hogy hatalmon maradhasson ő és az ósdi ócska keresztény konzervatív közép osztály összes eszmei zagyvasága és önzése éppen fordítva mutatják be, a demokrácia körülményei között lopja a szabadságunkat. Hölgyeim és Uraim ez egy tolvaj. Kádárnak volt bátorsága megpróbálni szabadabb levegőt csempészni a diktatúra egyébként dohos és bűzös falai közé, és milliók úgy érezték, hogy egyre jobban élne, és jön egy férfi aki elárulja nem csak nemzetét, hanem önmagát is, aki a demokrácia egyébként szellős kellemes világába hozza önként a diktatúra áporodott levegőjét, becsap bennünket, becsapja az országot, és mára félnek az emberek és csöndben vannak. És nem mernek megszólalni, és azon gondolkodom, hogy lesz-e elég erejük legalább a szavazó fülkébe fölháborodni, vagy ott is félni fognak, hogy oda is be fog lopózni a hatalom, hogy kire szavaznak, mert ettől még ez is kitelik, mert egy csaló gazember.

Ha győzni akar Magyarország jobbik fele és lelkiismerete, ha a demokraták vissza akarják adni ennek az országnak ami az övé, a szabadságot akkor le kell építeni a félelemnek ezeket az egyre vastagabbá váló falait. Mert látom, hogyan suttognak, látom hogyan alakoskodnak, látom hogyan fordítanak hátat, nehogy megtudják, hogy ők kicsodák. Micsodák, mit gondolnak. S jól alszik Viktor, kérdezem én, jól alszik amikor százezrek magától félnek és a rohadt rendszerétől. Jól alszik. S mondja csak a szotyolát köpködi rohadt módon a stadionba, vagy köp a nemzetére is. Mi egy másik országot képzelünk. Egy olyan országot képzelünk el, ahol nem hitvány középszerűek, akik 300.000,-Ft-ért eladják a lelküket, elmennek parlamenti képviselőnek és bármilyen törvény javaslatot oda dugnak a kezükbe benyújtják mint a sajátjukat, mi nem ilyet képzelünk. Nem olyan polgármesterekkel akarunk élni, akik csak azért akarnak beruházni, mert akkor 10% nekik is jut. Mi nem akarunk 20%.-al, míg nem 15%-al élni. Mi azt gondoljuk ez a mi országunk, ti meg mind rohadékok vagytok hogy mi így gondoljuk, és nem kell ehhez nekünk megváltó, és nem kell ehhez senki aki ezt elmondja a demokratikus koalíció sok-sok hívének, mert Őszöd óta a demokratikus koalíció hívők sokasága tudja, hogy az igazság a tisztesség az a mi oldalunkon áll. Mi olyan országot akarunk amelyben szabadon lehet hinni az istenben, a teremtőben, a genetikai véletlenben, olyan országban akarunk élni ahol az egyházak bár kereshetik az üdvözléshez vezető utat, de tudják, hogy az út semmiképp nem a politikai hatalmon keresztül közelíthető meg. és tudják, hogy a lelkek szolgálata nem azonos Orbán Viktor szolgálatával. Ne csodálkozzanak azok az egyházak amelyek számára nem a jóság, a tisztesség, a keresztény szeretet és megbocsátás a fontos, hanem Orbán kollegának a hátsó fele. Hogyha megvetjük őket, hogyha ugyan úgy bánunk velük, mint bármely más politikai tényezővel, mert el kell dönteni, ki a földi hatalmat szolgálja, az nem szolgálhatja isten békéjét. Tessék eldönteni. Vagy itt, vagy ott. Mi olyan országot szeretnénk, ahol az alkotmánybírók nem tűrik el szó nélkül, csak azért mert van 2 milliós fizetésük, hogy megalázzák őket, hogy elveszik a jókedvüket, aztán még nyámmognak és csámcsognak is egy kicsikét hozzá. Mi olyan országot akarunk, akit hogy ha megaláznak, különösen az közjogi méltóságokat ők fölemelik magukat és példát mutatnak a többségnek, hogy nem tűrjük el, hogy lázadunk, hogy szembe megyünk, hogy lássa a sokaság, hogy nem muszáj lehajtani a fejünket, s nem muszáj csöndben maradni, eltaposottnak lenni, hanem föl is lehet állni. Erről szól Őszöd és ez az üzenete a demokratikus koalíciónak, amely úgy meg fogja ezeket verni, de úgy meg fogja ezeket verni. Nem tudom mennyi idő kell hozzá, persze azt szeretném, hogy jövőre. Ahhoz sok minden kell még, ahhoz az kell, hogy legyen bölcsesség is, politikusból sok van. a mi oldalunkhoz is, mi lenne ha lenne egy-két államférfi kollegánk, mi lenne hogyha ezt a sok sasszét végre fölváltaná az egyenes út, mi lenne hogyha nem csak magára gondolna mindenki. Mi lenne kollegák, hogyha úgy viselkednétek, hogyha értik hogy az ország nagyobb része, ennél jobb életet kíván. Mi lenne, mi lenne hogyha értenétek, hogy 80.000,-Ft-ért egy nővér emelgeti a testeket egész éjszaka, és semmi remény, hogy ennél több lesz, mi lenne hogyha értenétek, hogy milyen az amikor a hónap 20-án már nincs egy rohad busznyákja se, mi lenne ehhez képest őszintén szólva kit érdekel, hogy mit mondanak maguk azok a fiatal emberek akikben még van tehetség és tisztesség is, de ennél több kell. Becsület. Vessétek szemeteket Nagy Imrére aki magányosan a cellájában végül hazájáért, az akasztófát választotta.

És gondoljatok arra, hogy micsoda nagyszerű ez a világ hogy legalább nem az akasztófa árnyékában élünk, hogy azok a döntések amelyek ránk várnak össze sem hasonlíthatók ennek a miniszterelnöknek a döntésével és ő megtette. Akkor ti meg mi a francot szórakoztok drága barátaim. Mi lenne, hogy ha legalább a térdéig érnétek Nagy Imrének, mi lenne hogyha legalább azt megcéloznátok mint a térde, mert Nagy Imre térde úgy látom sokaknak áthidalhatatlan magasság. Azt mondom nektek drága barátaim itt a demokratikus koalícióban hogy célozzuk meg Nagy Imrének ne a térdét, hanem a szellemét, szemének tündöklő szikráját, akaratát és mondjuk együtt azt, hogy az az ország amiben mi hiszünk, abba nyugalom van, békesség van, tudjuk szeretni a másikat, ahol hogy tudjam felháborítani jobboldali barátaimat brrr… akár homoszexuális is lehetsz, ez lehetsz aki vagy, mert az a fontos, hogy végre ne kelljen hazudni ebbe az országban.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim. Nagy Imre mártír miniszter elnök halálának napján azt szeretném hogyha azt fogadnák meg, hogy jó magyarként jó hazafiként megküzdünk ezért az országért mert ez az ország valóban többet érdemel. A köztársaságért, Magyarországért.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése