2016. április 17., vasárnap

Ahol a vér , és az olaj folyik , nehéz a gyógyítás




Ahol a vér , és az olaj folyik ,
nehéz a gyógyítás







A technológia új, az eugenista ideológia a régi




Balról jobbrat: Dr. Josef Mengele, Rudolf Höss, Josef Kramer, és egy ismeretlen tiszt
Balról jobbra: Dr. Josef Mengele, Rudolf Höss, Josef Kramer, és egy ismeretlen tiszt
Amennyiben valaki díjat tűzne ki az emberiséget legkomolyabban befolyásoló, mégis szinte ismeretlen technológiákra, nagy eséllyel a CRISPR nyerne.
Ismerős a szó? Nem? Akkor te is a többséghez tartozol. A „clustered regularly interspaced short palindromic repeat” szavakból összeálló rövidítés egy olyan technológiát takar, aminek segítségével egy baktérium DNS-ének alapszekvenciáit egyszerűen meg lehet ismételni. Ez az ember legújabb kísérlete arra, hogy Istent játsszon.
Még érthetőbben, a módszer lényege, hogy a segítségével a genetikusok megtanulják szerkeszteni az összetettebb genetikájú élőlények génállományát.
Craig Mello Nobel-díjas biológus a National Public Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a CRISPR „lényegében lehetővé teszi számunkra, hogy kedvünk szerint változtassuk a génállományt. Amivé csak akarjuk. A csillagos ég a határ.”
Talán itt még nem tartunk, de az biztos, hogy ez az új technológia lehetővé teszi a kutatóknak a génállomány gyors és olcsó módosítását, illetve a megváltoztatott gén átvitelét egy másik sejtbe vagy állatba.
Nem csoda, hogy Mello „izgalmasnak” tartja.
Számunkra persze az „aggasztó” jobb jelzőnek tűnik. Nem azért mert önmagában rossz lenne, ha súlyos betegségek gyógyítására esetleg a technika vívmányait is bevetik, hanem azért, mert a történelem már számtalanszor bebizonyította, hogy a tudomány nem képes megállni a betegségek gyógyításánál.
A Washington Post oldalán megjelent cikkben megkérdezték Robert Gebelhoff-tól, hogy „Mi a különbség a génmódosítás és az eugenika között?”
Nem sok,” válaszolta.
A CRISPR és hasonló technológiák „az emberi génállományban létező genetikai rendellenességek felszámolásával” kecsegtetnek. Miközben nyilván mindenki örülne annak, ha bizonyos betegségek megszűnnének (bár itt fontos megjegyezni, hogy az orvosok között sokan egyre inkább úgy gondolják, hogy a hibás géneknek tulajdonított betegségeket sok esetben egyáltalán nem a gének okozzák,

A DNS-ről

Ősi idegenek - Az ember teremtése

A Titokzatos DNS ... DNS hangolása MEDITÁCIÓ * A Mindenség kapuja Tebenned

A Tudatalatti és az Égi Kapu megnyitása * 4-7 Hz * 936 Hz frekvenciák

A DNS ISTENI ÜZENETEI

Az új tudat technológia - Vjacseszlav Konyev, Jakab István

Spiritualitás és Túlvilág A Tudat Dimenziói movie

Kercselics Imre - A legfinomabb test-rezgés gyógyítása 20060925 1

Kercselics Imre - A legfinomabb test-rezgés gyógyítása 20060925 2

Kercselics Imre - A legfinomabb test-rezgés gyógyítása 20060925 3

Kercselics Imre - A legfinomabb test-rezgés gyógyítása 20060925 4

Kercselics Imre - A legfinomabb test-rezgés gyógyítása 20060925 5

Kercselics Imre - A legfinomabb test-rezgés gyógyítása 20060925 6

Kercselics Imre - A legfinomabb test-rezgés gyógyítása 20060925 7

Kercselics Imre - A legfinomabb test-rezgés gyógyítása 20060925 8

Kercselics Imre - A legfinomabb test-rezgés gyógyítása 20060925 9

A kihasználatlan DNS kódok, tudatosságunk hatalma

Szellemi valóság- belső utazás (Spiritual reality)

SPIRITUÁLIS VALÓSÁG 57 23)[MAGYAR SZINKRON]

Végtelen lehetőségek - a gondolat hatalma

Bruce Lipton - A hit és világnézetünk szerepe az életünkre és a sejtjeinkre





103 Kercselics Imre - Szellemgyógyászat.divx







nem szabad elfelejteni, hogy az eugenika (másik nevén eugenetika) fő célja szintén a nem kívánatos tulajdonságok kiiktatása az emberi populációkból.
A genetika és az eugenika közötti kellemetlen kapcsolat mindig is fennállt,” mondja Gebelhoff, ami az ő meghatározása szerint „az emberek fejlesztésének tudományát jelenti az irányított nemzés segítségével”.
Edwin Black „Háború a gyengék ellen” címmel az eugenika történetéről írt kimerítő művében feltárja, hogy az eugenikát a harmadik birodalom borzalmai után nevezték át genetikának, hogy így próbálják tisztára mosni a beszennyezett nevet és elfeledtetni a világgal a tömegesen végzett kényszersterilizálásokat.
A tudósok persze sohasem tettek le arról, hogy génmódosítás útján próbálják „tökéletesíteni” az emberi fajt. Black szerint az egyetlen fékező erő a terület tudósai között, hogy nem akarnak „nácinak tűnni”.
Nem ironikus, hogy támogatói, például J.B.S. Haldene biológus vagy a Nobel-díjas Joshuea Lederberg szerint a „pozitív eugenika” és rosszhírű elődje között az a fő különbség, hogy az előbbi „egyetlen élő embert sem fog kiiktatni a génállományból. Ehelyett „a társadalom a negatív tulajdonságok kiiktatásával és a kívánatos jellemzők támogatásával irányítja az ember fejlődését a génmódosítás segítségével.”
A „negatív tulajdonságok”, az „egyetlen élő ember” és hasonló kifejezések azt sugallják, hogy az élet szentsége ismeretlen fogalom az „új eugenika” számára. A „pozitív eugenika” nem egyeztethető össze azzal a ténnyel, hogy „az emberi génállomány diverzitásának meghagyása kifejezett erkölcsi, társadalmi és fizikai előnyöket képvisel.”
Azt pedig, hogy mi számít „negatívnak” és mi „kívánatosnak” mindenek felett a fizikai tökéletesség fogja meghatározni, ami csupán múló értékeket vesz figyelembe, bizonyos ideálok alapján döntve el, hogy mit vagy kit kell kiiktatni és mit vagy kit támogatni, a Gattaca című sci-fiben látottakhoz hasonlóan.
Szerezz be egy eugenetikai igazolást!
Szerezz be egy eugenetikai igazolást!
Ezt a gyengék elleni új háborút, elődjéhez hasonlóan, a közjó érdekére hivatkozva vívják, tudományos tárgyilagossággal próbálva leplezni a morális ellentmondásokat.
Ideális esetben a tudósoknak fel kellene ismerniük korlátaikat. A tudomány célja helyesen az emberiség szolgálata nem pedig annak leigázása lenne. C.S. Lewis az alábbi módon figyelmeztetett a veszélyekre, amik akkor adódnak, ha a tudomány átlépi korlátait:
A valóságban természetesen, amikor egy kor, akár az eugenika vagy a tudományos oktatás útján, eléri, hogy kedve szerint alakítsa utódait, minden utánuk következő ember ennek a hatalomnak a páciense lesz. Gyengébbé, nem erősebbé válnak, mert bár lehet, hogy csodálatos gépeket adtunk a kezükbe, mi határoztuk meg, hogy miként használják azokat.
A természet leigázása az ember által – már amennyiben egyes tudományos tervezők álma megvalósul – néhány száz egyén uralmát jelenti majd emberek milliárdjai felett. Nem létezik, nem létezhet egyszerű hatalomnövekedés az ember oldalán. Minden hatalom, amit az ember kivív magának, egyszerre uralkodik is rajta. Minden előrelépés e téren egyszerre teszi gyengébbé és erősebbé. Minden győzelem alkalmával, az ember nemcsak győztes hadvezér, hanem a győzelmi járművet követő fogoly is egyben.”1








Felmentő ítélet Flaisz Ferenc ügyben 

2006. december 12. baon.hu 

Nyolc és féléve még 7,2 milliárd forintos büntetéssel fenyegették, két éve csupán felfüggesztett szabadságvesztést kapott, most pedig jogerősen felmentette a bíróság az érsekhalmi Flaisz Ferencet (Kakas). Másfélmillió liternyi állítólagos cukorcefre ügyében született meg az ítélet. 

Csak nem igazuk lett azoknak, akik néhány éve már azt mondogatták, hogy mire véget ér az 1998-tól húzódó büntetőügy, talán még kitüntetést is kap majd az érsekhalmi vállalkozó. 
- Ha nem is ez történt, azért az óriási győzelem, hogy a múlt héten jogerősen felmentett a bíróság - magyarázza nem titkolt büszkeséggel Flaisz Ferenc, akit nyolc és fél évig "kóstolgatott" cukorcefre ügyben a magyar igazságszolgáltatás. 

Adják vissza a vagyonomat! 

A vállalkozó egyértelmű győzelemként értékelte a döntést. Egyúttal jogi lépéseket jelentett be azért, hogy az 50 milliós vagyonelkobzás reparációja is megtörténjen, azaz visszaperli a vámosoktól az 1998-ban elkobzott pénzét. 

Az előzmények jobbára ismertek: Magyarország addigi legnagyobb cefre fogásáról adott hírt a pénzügyőrség 1998 februárjában. A finánc kommandó Hosszúhegyen 1,5 millió liternyi zavaros bort fedezett fel a pincészetben, amit cukorcefrének mondtak. A kiszabható bírságot a legóvatosabb győzelmi kalkulációk is 1,8-4,5 milliárd forintra tették. Végül azonban 7,2 milliárdra rúgott - volna - ez az összeg. A behajtására megkezdődtek az előkészületek: 50 milliót foglaltak le a Flaisz vagyonból. Elárverezték egy-egy kecskeméti és keceli ingatlanát, valamint 500 hektárnyi földjét is Kalocsa közelében. 

A vád még abban az évben, 1998-ban elkészült és megindult a bírósági eljárás Kalocsán. Ebben azonban már csupán 380-400 ezer liternyi hamisított borról volt szó. Teltek-múltak az évek, miközben újabb és újabb szakértői vélemények születtek. Végül a 2004-ben kihirdetett elsőfokú ítéletben elmarasztalták Flaiszot: négy éves próbaidőre felfüggesztve, húsz hónapot kapott. A bírság összege pedig már nem milliárdokról szólt, hanem mindössze ötmillió forint volt. 

Tavaly nyáron azután másodfokon megsemmisítették a kalocsai ítéletet: az új eljárás a Bács-Kiskun Megyei Bíróság kiskunhalasi tanácsa elé került. Itt mentették fel a múlt héten az érsekhalmi vállalkozót és a társát, amit egyébként a vádat képviselő dr. Téglás Péter vezető ügyész kezdeményezett. Részben azzal indokolva, hogy a cefréből történt mintavételek során többször is hibáztak a vámosok. Emellett a perbeszédben arra is utalt a kiskunhalasi ügyészség vezetője, hogy 1998-tól tart a vádlottak elleni eljárás, ami a "tisztességes, európai joggyakorlattal" teljes egészében összeegyeztethetetlen. 

A bíróság ezt követően hirdette ki az immár jogerős ítéletet. Bizonyítottság hiányában felmentették Flaisz Ferencet és a társát. 

Összegzés: 7, 2 milliárd = 7200 millió) forintos büntetésből nulla lett! Mint ügyész intézte ezt kakasnak dr.Téglás Péter kiskunhalasi ügyész, akit nem régen kalasnyikovval akart jogtudományra tanítani? Egy mérges ügyfél. Egyet nem értek! dr. Téglás Péter miért rakja ki magát izraeli zászlóval a kezében a világhálóra? d. Fórizs Eszter

Kapcsolódó: 
Olvasók a kalasnyikov-ügyről: kétséges a fegyver és az ügyész származása is(kuruc.info)
Honnan volt a kalasnyikov? Az elmúlt napokban egy érdekes hír került fel az internetre. Egy férfi Kiskunhalason egy kalasnyikov gépkarabéllyal ment be a kerületi ügyészségre, hogy leszámoljon a neki nem szimpatikus ügyésszel. Szerencsére a biztonsági emberek időben lefegyverezték a behatolót, és csak néhány lövés dördült el, ami senkiben nem ejtett kárt. 
Flaisz Ferenc: őrült vagy adócsaló? (blikk.hu)
Hiába is engedték ki a vállalkozót az állampusztai börtönből márciusban, ahol egy év és 10 hónapi jogerős börtönbünteté-sét töltötte. Olajcsempészet miatt ítélték el, de alig három hónapig volt rács mögött, amikor perújítást kezdeményezett. Orvos szakértők igazolták ugyanis, hogy a bűncselekmény elkövetésekor az elmeállapota miatt a büntetőjogi beszámítási képessége korlátozva volt. 
I. Vámcsalás és olajszőkítés - a kezdetek (magyarmaffia.eoldal.hu)
Az első olajos korszak 1993 májusáig tartott. Kiskőrösön, Kecelen, Harkakötönyben, Kiskunhalason, Solton körülbelül olyan 50 és 1000 millió liter közötti gázolaj érkezett be, amit a Flasiz úr intézett. Ezek a gázolajak HTO-ként lettek vámolva. Mindig Kiskőrös és körzetének vámhivatala vámolta e szerelvényeket, mivel ott Narancsik István volt a vámparancsnok. Nem festették be a szerelvényeket. 
Dohányszőkítés? - Jövedékfölözés maffiamódra? (szeszak.hu)
Emlékeznek még mivel kezdődött? Rendeletileg kiutálták - kiüldözték a bagósokat a közé pületekből, a falusi kocsmákból, a közhasználatu jármüvekből, a parkokból a villamos megállóból és a budikból. A tiltott helyen dohányzó üldözött vaddá vált. Épp nem lőtték le, csak bírságolták keményen, Fidesz módra; sokkal keményebben, mint egy bűnöző cigányt... Aztán hipp - hopp megnyiltak "nemzeti" dohányboltok, amelyekről "dohány-mutyi" néven cikkezik az ellenzéki sajtó. Nincs itt valami logikai, jogi és erkölcsi ellentmondás? 
Flaisz Ferenc keceli vállalkozó beperli Pallagot, feljelenti Nógrádit (origo.hu)
Flaisz Ferenc keceli vállalkozó tagadja, hogy köze lenne a több milliárd forintos olajszőkítéshez. Ezzel Nógrádi Zsolt, az olajbizottság egyik tanúja vádolta meg a vállalkozót. Emiatt Flaisz 50 millió forintra perli Pallag Lászlót, az olajbizottság kisgazda elnökét és feljelenti Nógrádi Zsoltot. Ugyanakkor Nógrádi Zsolt azon állítását, hogy a kiskörösi vámhivatal több munkatársa is segítette az olajszökítőket a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága megerősítette. 
Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! - Pintér Sándor (viszavzsodor.blogspot.hu)
Sorozatunk első része a Fidesz egyik legundorítóbb és a módszerváltás utáni Magyarország egyik leghírhedtebb politikusáról szól. Cikkünk szigorúan a tények feltárásán alapul és a nyilvánosságra hozott adatok alapján vonunk majd le következtetéseket a narancsos párt leendő belügy és titkosszolgálati miniszteréről. 
Olaj és ahol a maffia állam szerveződik (viszavzsodor.blog)
Pintér Sándor a jelek szerint rosszul viseli a Olajbizottság kutakodását. Ennek tudható be, hogy "orvosi esetet" emleget, ami arra utal, hogy Pallagh Lászlót örültnek tartja,- továbbá azt állitja, hogy az olajügyben öt ért vádak hazugságok és ráadásul oly sekélyesek, hogy részletes válaszra méltatlanok. Kedves Pintér úr! Ideje felhagyni az ostobának tekinthetö vagdalkozással. 
85 évre titkosított olajügyek Pintér Sándor tevékenységére fűzve - hogy kihaljanak a tanuk és elhaljanak az elkövetők! (lopasesatveres)
Magyarországon a rendszerváltozás után az olajügyektől volt hangos a sajtó (jellemzően 1992-96). Olajvonatok érkeztek jellemzően a volt szovjet tagországokból, melyek tartalmát "szőkítéssel" üzemanyagként, jóval drágábban adtak tovább, miközben elsikkasztották a fizetendő vámot és a forgalmi adót. Nem csak a maffia, hanem magas rangú helyi és országos rendőri vezetők, határőrök, politikusok is részt vettek az ügyletekben, több tízmillió liter olaj ment át az országon havonta, amit "nem lehetett nem észrevenni". 
Posta Imre: Fidesz hívőknek! (viszavzsodor.blog)
A FIDESZ (Fiatal Demokraták Szövetsége) az állítólagos "rendszerváltozás" után az SZDSZ ifjúsági tagozatából alakult. A Nemzeti Kerek asztal tárgyalásain 1989-ben néhányadmagával "képviselte" a fiatal demokrata érdekeket, hogy 1989. október 23-án az ország népének megkérdezése nélkül, áldásukat adják, az 1949. évi XX.-as törvényként, szovjet erőszak hatására beiktatott 1936-os, buharini Alkotmány mintájára készült, 1989-ben adaptált, az MSZMP által módosított "ideiglenes" Alkotmányra! 
Olaj ügyek, Orbán 500 milliárdos vagyona (fusz.hu)
"Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta. Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos. 
Polgármester-vadászat Felcsúton (168ora.hu)
Polgármester-választás lesz Orbán-falván. A bíróság a napokban úgy döntött: Varga György felcsúti független faluvezetőt köztartozása miatt jogosan menesztette a helyi fideszes többség. Varga szerint azért vadászták le, mert megálljt parancsolt a kormánypárti nyomulóknak. A helyi fideszes erős ember szerint szó sincs politikáról, nincs harag, egyszerűen csak nem akar Vargával együtt dolgozni. 
Orbán szerint hétről hétre el kell tűrniük, hogy bűncselekményekkel vádolják őket a Parlamentben (444.hu)
Azonnali kérdésekre válaszolt kedden Orbán Viktor az Országgyűlésben. Sok minden szóba került, ezekkel külön cikkekben foglalkoztunk, de a könnyebb áttekinthetőség kedvéért most összeraktunk egy összefoglalót. De előbb meg lehet hallgatni, hogyan kérdezte a jobbikos Vona Gábor arról Orbánt, hogy Mészáros az ő strómanja-e, és hogy mit válaszolt erre a miniszterelnök. 
Orbán: Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek (index.hu)
Orbán Viktort Vona Gábor a Jobbik elnöke kérdezte a parlamentben arról, hogy Mészáros Lőrinc a miniszterelnök strómanja-e. Erre válaszolta Orbán azt, hogy: Sosem volt, sosem lesz, most sincs semmilyen strómanom. "Terítsük ki a kártyákat! Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete?" - ez volt Vona Gábor kérdésének címe. Orbán Viktor a saját vagyonával kapcsolatban azt mondta: Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.


Elkezdték letartóztatni a korrupt minisztereket és vezetőket Szerbiában, ez tetszik 
2016.04.12. estiujsag.hu 
Szerbiában sem divat már az állami korrupció. Egy volt minisztert és 78 másik embert letartóztattak a karácsonyi ünnepek alatt. Szerbia egyrészt készül nagyon az uniós csatlakozási tárgyalásokra, másrészt eljött az idő a politikai megtisztulásra és a példamutatásra az állampolgárok felé, hogy bilincsbe vernek mindenkit, aki a hatalmával visszaél. 
Elkezdték letartóztatni a korrupt minisztereket és vezetőket Szerbiában, ez tetszik

Különböző korrupciós ügyekben letartóztattak Szerbiában 79 embert, köztük egy volt minisztert és sok további volt, magas rangú tisztségviselőt - jelentette be Nebojsa Stefanovic belügyminiszter. 

Ezek az emberek 2004 óta több korrupciós bűncselekményt követtek el, illetve a hatalommal való visszaélésben is bűnösök, amivel több mint 100 millió euró kárt okoztak. Köztük van egy volt miniszter, több volt, magas rangú tisztségviselő, polgármesterek és volt polgármesterek, valamint nagyvállalatok igazgatói - mondta Stefanovic, aki csak S. M. monogrammal azonosította a szóban forgó volt minisztert. 

A Blic című napilap internetes kiadása szerint Slobodan Milosavljevic volt kereskedelmi miniszterről van szó, aki a 2003 márciusában meggyilkolt Zoran Djindjic miniszterelnök EU-párti kormányának tagja volt. 

A gyanúsítottak ellen a nyomozás az utóbbi években egyre intenzívebbé vált. A rendőrség öt gyanúsítottat még köröz. "Ez a korrupció és a pénzügyi bűncselekmények elleni egyik legjelentősebb művelet. A korrupció elleni harcban nem leszünk tekintettel sem párthovatartozásra, sem beosztásra" - jelentette ki Nebojsa Stefanovic. 

Szerbia két héttel ezelőtt kezdte meg az Európai Unióval a csatlakozási tárgyalásokat. 

Kapcsolódó: 
A kormány mostantól soha nem is akarta a vasárnapi boltzárat (kolozsvaros.com)
Még alig van dél és ráadásul hétfő, a kormány két díszpéldánya - Rogán Antal és Varga Mihály - kiállt a pódiumra és bejelentették: akkor most úgy döntött Magyarország kormánya, hogy mégis visszavonják a vasárnapi boltzárat. Mindjárt a Ház elé is terjesztik és pitty-putty elfogadják, egyet se aggódjunk. 
Kéz kezet mos Alstom-ügyben is? (jobbik.hu)
A 2-es és a 4-es metró vonalán közlekedő Alstom metrókocsik korábban is gyanús szerződéseiről nemrégiben kiderült, hogy 2,2 milliárd forintnyi kenőpénz vehetett részt az üzletben. A fideszes ígéretek ellenére 2010 óta nem történt elszámoltatás, ezért nem volt átfogó vizsgálat és felelősségre vonás az Alstom-ügyben sem. A Jobbik úgy az Országgyűlésben, mint a Fővárosi Közgyűlésben számos alkalommal követelte a beharangozott elszámoltatást, amely mindeddig a Fidesz üres választási ígérete, semmi több. 
Lezárult az Alstom-ügy - aláírták a szerződést (hvg.hu)
"Tavaly ősszel 20 fillérben sem fogadtam volna arra, hogy eljutunk idáig" - mondta csütörtök esti sajtótájékoztatóján Tarlós István, miután Patrick Kronnal, az Alstom elnök-vezérigazgatójával aláírták a metrószerződés módosítását. A főpolgármester szerint a júniusban megkezdett tárgyalások eredményeképpen sikerült az eredeti szerződésből olyan pontokat törölni, amelyek "nem voltak odavalóak". 
Gripen-ügy: 13 millió eurót kapott öt magyar? (nol.hu)
Bizonyítva látja az osztrák Profil című hetilap, hogy magyar személyek megvesztegetése árán döntött 2001-ben a budapesti kormány a Gripen harci repülőgépek lízingjéről. A brit BAE konszern pénzével lobbizó osztrák grófot decemberben bíróság elé állítják Bécsben pénzmosás, hamis tanúzás és bizonyítékhamisítás vádjával. 180 millió schilling volt az összeg, amelyet öt magyar személy kapott megvesztegetés gyanánt a Gripen-lízingüzlet előmozdítására. A mai árakon 13 millió eurónak megfelelő pénzről a Profil hetilap ír. 
A rendőrség szerint nincs korrupció (index.hu)
A BRFK tavalyi tevékenységéről szóló beszámolója a sikersztorik tündérmeséje, kár, hogy a rendőrség több fontos ponton elhallgatta a valós adatokat a döntéshozók elől. Bucsek Gábor dandártábornok a kábítószeres bűncselekmények 10 százalékát sem vallotta be, korrupciós bűncselekményeket pedig egyáltalán nem szerepeltetett a Fővárosi Közgyűlésnek leadott jelentésben, pedig a Belügyminisztérium adatai szerint lett volna mit feltüntetni. 
Orbán: Nem beszélünk a dolgokról, cselekszünk (fidesz.hu)
Nyomozócsoportokat hoznak létre a rendőrségen valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), amelyeknek kizárólag az lesz a feladatuk, hogy egyenként nézzék át a nemzetközi forrásokból felszínre került offshore-ügyek magyar vonatkozásait - mondta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában. A magyar törvények szerint minden képviselőnek a valóságnak megfelelő vagyonnyilatkozatot kell beadnia évről évre. 
Egyetlen adófizető vagyonosodását vizsgálja a NAV (444.hu)
Tavaly még 1100 vagyonosodási vizsgálat volt, és ezekből 19,5 milliárd forint folyt be, de változtak a szabályok. Ma már csak konkrét bűncselekmény gyanúja esetén lehet ilyen eljárást indítani. A Magyar Nemzet szerint Tállai András adóállamtitkár arról beszélt, hogy jelenleg csak egy személy ellen folyik vagyonosodási vizsgálat Magyarországon. 
740 ezer szavazatot "lopott" a Fidesz (eszakonline.hu)
Ennyi jutott nekik az úgynevezett "győztes-kompenzáció" miatt, mely nélkül a kétharmados többségtől is igen távol állna a párt. Az úgynevezett győzteskompenzációnak köszönheti majd a Fidesz-KDNP, ha újra meglesz a kétharmados többsége a parlamentben - írja az Így írnánk mi blog, amelynek alkotmányjogász szerzői szerint a kormánypártok által bevezetett új választási rendszernek ez az egyik leginkább vitatható eleme.


Netanjahu beismerte: Izrael beavatkozott Szíriában 

2016. 04. 11. MTI - Alfahír 
Éveken át tagadták, bár a térséget ismerők előtt már jó ideje nem volt kétséges: Izrael is kivette a maga részét a szíriai vérrontásból. 
NETANJAHU BEISMERTE: IZRAEL BEAVATKOZOTT SZÍRIÁBAN

Első alkalommal ismerte el Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn, hogy Izrael több tucatnyi légicsapást hajtott végre Szíriában, hogy akadályozzák a libanoni Hezbollah síita szervezet tagjainak fegyverekhez jutását. 

Habár formálisan Izrael nem foglalt állást a több mint öt éve dúló szíriai polgárháborúban, korábban Izrael többször is ígéretet tett arra, hogy gátat vet az Irán által támogatott csoportnak címzett fegyverek kereskedelmének. Az egyes légi műveletekről szóló jelentéseket mindeddig nem erősítették meg hivatalosan. 

Netanjahu a Szíria szomszédságában fekvő, a zsidó állam által elfoglalt Golán-fennsíkon állomásozó izraeli katonai egységeknél tett látogatásán azt mondta: "cselekszünk, ha cselekednünk kell, így itt a határnál is, több tucatnyi légicsapással, amelyek célja annak megelőzése, hogy a Hezbollah a hadi helyzetet megváltoztatni képes fegyvereket szerezzen be". 

Az izraeli miniszterelnök nem részletezte, Izrael milyen időközönként, milyen típusú csapásokat hajtott végre Szíriában. 

Február 18-án az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil aktivistahálózat arról számolt be, hogy izraeli légitámadás érte a szíriai kormányhadsereg egyik előretolt hadállását Damaszkusztól délre. 

Jeruzsálem üdvözölte a szíriai tűzszünet február 27-i életbe lépését, jelezte azonban, hogy továbbra is fenntartja a lehetőséget, hogy támadásokat indítson a szomszédos országban, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a zsidó államot fenyegeti a Dél-Libanon jelentős részét ellenőrző Hezbollah, amelynek tagjai Bassár el-Aszad szíriai elnökkel léptek szövetségre. 

Az Izrael és a Hezbollah között legutóbb, 2006-ban vívott véres háborúban a hivatalos adatok szerint libanoni részről mintegy 1200-an vesztették életüket, az izraeli haderő mintegy 160 katonát vesztett. 

A zsidó állam szíriai kavarásáról már korábban is láttak napvilágot különböző hírek. Novemberben az izraeli tüzérség szíriai célpontokat vett tűz alá a megszállt Golán-fennsíkról, januárban pedig az al-Nuszra Front két kiugrott harcosa számolt be arról, hogy Tel-Aviv Izrael logisztikailag és katonai akciókkal is támogatja az al-Kaida szíriai fiókszervezetét. 

Kapcsolódó: 
Gyilkos robotok, szuperkatonák - mire készül Amerika? (privatbankar.hu)
A Pentagon már nyíltan beszél az "ember-gép csapatokról" és a megnövelt képességű katonák bevetéséről. Washington szerint a legjobb stratégia az ország műszaki és biotechnológiai fölényének kiaknázása és a mesterséges intelligencia lehetőségeinek legszélesebb katonai kiaknázása. Egy hivatalos jelentés 2050-re már olyan harcteret vizionál, ahol autonóm gyilkos robotok és genetikailag módosított "szuperemberek" küzdenek. 
Szaúd-Arábia tovább folytatja a népirtást (persianews.vcp.ir)
A szaúdiak megsértették a fegyverszüneti megállapodást Jemenben. Szaúdi vadászgépek állítólag Jemen délnyugati Ta'izz tartományát számos ponton bombázzák, megsértve ezzel az épp most életbe lépő és ENSZ közvetítéssel megkötött fegyverszüneti megállapodást. A jemeni al-Masirah hírportál számolt be, hogy egy szaúdi bombázó Ta'izz tartományban lecsapott. 
A velencei kalmárt ajánlotta olvasásra Argentína elnöke - rögtön rátámadtak a zsidók (kuruc.info)
Cristina Kirchner argentin elnök William Shakespeare nevezetes művét, A velencei kalmárt ajánlotta olvasásra az ifjúságnak azért, hogy megértsék a kizsákmányolás lényegét. Az argentínai zsidó csúcsvezetés azonnal reagált az elnök szavaira, és "mélységes aggodalmának" adott hangot, amiért Kirchner a világirodalom egyik "mélységesen antiszemita mondanivalót hordozó" művét ajánlotta olvasásra a fiataloknak. William Shakespeare A velencei kalmár című színműve már a múltban is komoly indulatokat váltott ki zsidókból és nem zsidókból egyaránt.


Pozsonyi Ádám: Hogyan tovább? 

Charlie Hebdo. Kevesebb mint egy évvel később Párizs. Kevesebb mint fél évvel később Brüsszel! (Kölnt már nem is említi az ember.) Mi a terv? Ha majd hetente robbantanak, akkor hetente tartunk megemlékezést? Európa feltette a kezét, bepucsított, és szabadrablás van. 
Hogyan tovább?

2011-ben London lángolt, erő helyett leginkább könyörgésre futotta. Nem fog Európa olyat csinálni, amit Putyin tett a csecsenekkel. Könyörgés, még több pénz, még több könyörgés, kamerák, megfigyelés, tojáshéjon lépkedés, cenzúra, fehér emberek megfélemlítése (azt lehet, meg működik is). Ez már most is megy, még büszke is Merkel arra, hogy a Facebookon vadászik a Stasi. 

"Az elmúlt napokban az európai belügyminisztériumok közzétették jelentésüket, hogy hol, milyen iszlámveszély van. Ezek belső bizalmas anyagok voltak, a sajtóban nem jelentek meg, így nem jelent meg, hogy Belgiumban a bűncselekmények 70 százalékát muzulmánok követik el, nem jelent meg, hogy Németországban napi 500 bűncselekményt követnek el, nem jelent meg, hogy Franciaországban ez az arány 70 százalék, Nem jelent meg, hogy Svédországban 55 olyan város van, ahova svéd már nem mehet be, mert szélsőséges iszlamisták átvették a vezetést" - hívta fel rá a figyelmet Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. 

Közben a "békés" muszlimok már most is belemondják a kamerába, hogy Európa muszlim lesz egy-két évtizeden belül, a képébe röhögnek az őslakosoknak. 
Haladunk valami nagyon véres felé (legalábbis Nyugat-Európa), és ahogy egy alt-rightos író is mondta, Európa 20 év múlva vagy saría-bíróságokkal és mecsetekkel lesz tele, vagy Breivik-szobrokkal. 

A nyugati sajtó majd megint sipákol egyet a jogokról. Mert ugye az a legfontosabb. A jó elvtárs a partizánfilmekben, amikor lelőtte a gaz náci vagy az imperialista ügynök, a szívéhez kapott, és a párttagsági könyvecskéjét kereste. A liberális hülye - valahol minden utópia egy tőről fakad - meg majd a jogait félti. Meg jajveszékel a szélsőségekről. Jogai természetesen kizárólag a deviánsoknak vannak. 

Jogom van "eldönteni", hogy férfi vagyok vagy nő, ezt akár havonta variálhatom is, de lehetek semleges nemű is. (Van egy rossz hírem a gender hülyéknek. Az ember biológiai neme nem "felvállalás" kérdése. Egy férfi koponyája és medencéje eltér, és világosan megkülönböztethető egy nőétől. Ha a régész a temetőben talál egy csontvázat, a nyakszirtjéből megmondja a nemét. A demokráciához, a rasszizmushoz meg az antifasizmushoz való viszonya nem derül ki. A párttagsága se. Az se, hogy elítélte-e a Hóman-szobor felavatását, és hogy mit gondolt a feminizmusról. Egyedül egy derül ki: a neme. Mert ez születésünktől fogva adott, és aki ezt nem tudja eldönteni, az nem valamiféle szabad és fejlett, felvilágosult lény, hanem beteg.) 

Tart-e tovább a női jogok szajkózása a kirekesztés elleni harc nevében, miközben pont erre hivatkozva áramlik be az a milliós tömeg, mely tökéletesen semmibe veszi a női jogokat? Mellesleg a női jogok szajkózása pont a női egyenlőség elvét tagadja. Aki egyenlő, az önerőből is képes valamit elérni. Ha kvótákkal kell kikényszeríteni, hogy legyen X darabszámú női mérnök, cetvadász, vagy meg nem értett blogger, az pont azt bizonyítja, hogy a nő nem egyenlő a férfival. Bábáskodni kisgyerek vagy csökkent értékű felett szokás. Ha nő lennék, kikérném magamnak az ilyet. (Azt, hogy bizonyos fokú "eltérés" a nemek biológiai és lelki alkatából adódik, már nem is mondom, mert az ilyesmi egy haladó szelleműnek magas.) 

Régen a nők valóban nem lehettek politikusok, tábornokok (vicc), de nem lehettek hóhérok, aknaszedők és vájárok sem. A nőt a társadalom védte, és középre helyezte. A legkevésbé rizikós terepre. Pont a család és a szaporodás miatt. Ezért voltak férfiak a legmagasabb és a legalacsonyabb szinteken. De ha a főorvosok közt méricskélünk, méricskéljünk a kukások közt is. Szinte csak férfi van. De ismétlem, a nőt régen azért "tiltották", mert kímélték. Ez megszűnt. Ki is halunk pillanatokon belül, de legalább jogokkal, öntudatosan, idealista eszméket hirdetve, és elsöpörnek azok, akik nagy ívben tesznek az ilyesmire. Persze a nőjogi ügyködők és a migránssimogatók ugyanazok, és a kettő szöges ellentéte fel sem tűnik nekik. (Látszólag.) 

Szóval, hogyan tovább? Most majd brüsszelesre cserélik pár százezren a profilképüket, és minden marad a régiben? "A Liberálisok hisznek a szabadságban, a demokráciában, a humanizmus értékeiben és bíznak abban, hogy a történtek nem szolgálnak újabb alapot majd a gyűlöletkeltésre, a menekültkérdés és a terrorizmus összemosására." Ezt írta a Magyar Liberális Párt, egy nappal Brüsszel után. Csiba Katalin, az LMP politikusa pedig így hagymázazik blogján: "fontos megvédenünk a muszlimokat, a menekülteket, akik áldozatai lehetnek annak a mocsárszagú politikának, amit otthon is napirenden tart a kormány". 

Kész. 

Amúgy megfejtettem. A liberális idióta azért nem képes megérteni, hogy itt kultúrák és népcsoportok viselkednek úgy, ahogy, azért hisztizik az "általánosítás ellen", mert ő sem kultúrában gondolkozik, nem definiálja magát egy kultúra részeként. Ő csak egy egyén. Amihez tartozik, az egy világnézet, egy ideológia. Ő liberális. Nem magyar, német, vagy keresztény. Ezért nem fogja föl, hogy a muszlim muszlimként akarja felszámolni Európát, és nem mint Abdul vagy Mohamed. 

Édes Istenem! Nem a demokráciát kell megmenteni, kedves agyhalottak, hanem Európát! A demokrácia valójában soha nem létezett, az illúziójának közepén pedig épp most detonált a sokadik pokolgép! Aki pedig nyitva hagyja éjszakára az akol kapuit, az reggel ne sírjon, hogy farkasok tizedelik a nyájat. 

Kapcsolódó: 
A Merkeli ellit célja, Európa totális kirablása, az amerikai katonai irányítás bevezetése és Kelet-Európa háborús övezetté alakítása (titkolthirek.hu)
Európa "haláltusáját" figyelve még a külső szemlélő is (bár nem lehet kívülálló, mert az Ő feje felett is ég a ház, bárhol él a világon) megállapíthatja, hogy a 2010. február 26-ánkiszivárgott EKB utasítás harmadik pontja szerinti európai katonai irányítás bevezetése a Lisszaboni EU kollaboráns "vezetőinek" és elsősorban Merkel célja, miután az első két pont (az európai gazdaságok leépítése és a nemzeti kormányok szuverenitási jogkörének lecsökkentése, első sorba zsarolással, személycserékkel) megvalósult. 
 Ulfkotte helyzetjelentése Németországbóll(facebook.com)
A hónap első hetében jelent meg Udo Ulfkotte német újságíró új könyve A menekültipar - Miként profitálnak politikusok, újságírók és szociális szervezetek a menekülthullámból címmel. Tizenegy hónappal azután, hogy szintén a Kopp kiadónál látott napvilágot bestsellerré vált könyve, "A megvásárolt újságírók". 
Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt (pestmegyei-hirhatar.hu)
Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát. Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert "megérdemlik", vagy, mert "nekik az jár"? 
Kiderült, mennyit fizet Magyarország a törököknek a menekültek miatt(karpathir.com)
Magyarország 14,7 millió eurót, nagyjából 4,6 milliárd forintot ad a Törökország-támogató Menekültügyi Eszközhöz. A Magyar Közlöny hétfői számában közzétett kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszternek gondoskodnia kell arról, hogy biztosítsa a szükséges pénzt, 2016-ban 10 millió eurónak megfelelő forintot. Magyarországnak 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is utalnia kell. 
A magyaroknak nem jár a nyugdíj (24.hu)
Az 
atv.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy az egyik legnagyobb, külföldi érdekeltségű biztosító hazai csoportja úgy próbál a nyugdíjcélú életbiztosításra ösztönözni, hogy azt állítja: az Alaptörvényben már nem szerepel a társadalombiztosítás intézménye. Az állam bármikor dönthet úgy, hogy drasztikusabban csökkenti a nyugdíjakat, mert a nyugdíjra nincs alkotmányos garancia, nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj. 
Lekötözve vajúdott, élve szülte meg a gyermekét, aki belehalt a körülményekbe(hvg.hu)
Súlyos alapjogsértéseket és komoly hiányosságokat tárt fel az alapvető jogok biztosának a Szent Imre Kórház Pszichiátriai Osztályán szülő nő ügyében sajtóhír alapján hivatalból folytatott vizsgálata. A jelentésben hivatkozott szakértői jelentés szerint a gyermek nem halva született, hanem a körülmények miatt vesztette életét. A vajúdást, illetve a szülés kezdetét a pszichiátriai osztály zárt részlegének alkalmazottai annak ellenére nem észlelték. 
Kossuth-díjas, budapesti díszpolgár zsidó: genetikusan alattvaló, bűnös nép a magyar (ajobbik.network.hu)
A magyar genetikusan alattvaló. (...) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.


Észrevetted? A kormány brosúrájában háromszögletű pupillájú szörnyetegek szerepelnek 

Szily László 2016. április 11. 444.hu 
A kormány brosúrájában háromszögletű pupillájú szörnyetegek szerepelnekEZEK, bárkik legyenek is, úgy akarják átvenni az uralmat az életünk fölött, hogy mi észre sem vesszük. Én például, miután megkaptam, 4-5-ször is gondosan átpörgettem a legnagyobb példányszámú áprilisi magyar sajtóterméket, vagyis a "Magyar reformok működnek" című, egészen jó papírra nyomott, húszoldalas kormányzati propagandakiadványt, de mostanáig, bevallom, én sem vettem észre a lényeget. 
Egészen addig, amíg egy ismerős, T., meg nem írta, hogy egy barátja, B., mit fedezett fel a füzetben. 


A kormány brosúrájában háromszögletű pupillájú szörnyetegek szerepelnek

Izgatottan kotortam elő a brosúrámat és lapoztam az első belső oldalpárra, ahol egy turkálós inget viselő szőke úriasszony és egy megtört tekintetű kockásinges fószer alakítják a Legfelső Szja-kulcs Alá Eső Befutott Házaspárt, akiknek csak 15 százalék adót kell fizetniük. Háromszögekkel a szemükben! Tessék: 
A kormány brosúrájában háromszögletű pupillájú szörnyetegek szerepelnek

Most már ijedten lapoztam tovább eggyel, arra a képre, ami a növekvő családi adókedvezményt reklámozza egy pókharapó fogú asszony, egy belufizott tekintetű kisfiú és Juhász Péter Együtt-politikus hasonmásának segítségével. És bizony a kamucsalád minden egyes tagjának háromszögletű a pupillája! 
A kormány brosúrájában háromszögletű pupillájú szörnyetegek szerepelnek

Halálra váltan lapoztam újabb kettőt, egészen a "bővül a családi otthonteremtési kedvezmény" fejezetet illusztráló programozó matematikus családig. Mama, papa és a két lurkó: természetesen mindenki illuminátusszemű! 

Ezek után meg sem lepődtem már a kiadványt mintegy lezáró, gonoszul mosolygó pengeszájú gót csajon, aki annak örül, hogy 111 ezer forintra emelkedik a minimálbér, így vehet havonta még két pár kiszaggatott neccharisnyát és plusz egy vödör fekete hajfestéket. Messze az ő szeme a leggonoszabb! 
A kormány brosúrájában háromszögletű pupillájú szörnyetegek szerepelnek

Mi következik mindebből? Mit üzennek a nyilván nem véletlenül így fotózott képek? 

Azt, hogy 
- A NER igazi győztesei a gyíklények? 
- Ember ezzel nem jár jól? 
- A négy fal között is MINDENT LÁTUNK! 
- Ironikus utalás arra, hogy "szemfényvesztők vagyunk, de úgysem veszitek észre"? 
- Elképesztően atomjó ez az Ibizai Forgószél, gyerekek! 

Vagy valami egészen más lenne a megoldás? Egy biztos: ez nem véletlen. Az elméleteket vagy a Tuti Megoldást fejtsétek ki kommentben, én már nem tudok gondolkodni sem, annyira félek. 

(A leleplező animgifek az Echelon-tanú Botos Tamás munkái) 
A kormány brosúrájában háromszögletű pupillájú szörnyetegek szerepelnekA kormány brosúrájában háromszögletű pupillájú szörnyetegek szerepelnek

Kapcsolódó: 
Hihetetlen - Gyíkemberek és a világelit - reptilián történelem (youtube.com)
Lehetséges, hogy az emberi fajt egy rejtőzködő létforma uralja? Olyan lények csoportja, akik képesek az alakváltásra és ezzel tökéletesen álcázzák magukat, például felvehetnek emberi alakot is! Megannyi elmélet szól a reptiliánok, vagyis a gyíkemberek feltételezett történetéről, és arról az összeesküvésről, aminek lényege az, hogy az Új Világrendet megalkotó Elit valójában belőlük, vagyis egy alapvetően idegen fajból áll. 
A mindent látó szem: egy ősi szimbólum spirituális eredete(szabadonebredok.info)
A mindent látó szem vajon a mindentudás és spiritualitás, vagy egy baljós hatalom szimbóluma? Manapság az irányítást és elnyomást szimbolizálja, mely mögött egy árnyékkormány áll, de régen ez nem volt így. Ebben a cikkben a szimbólum múltját feszegetjük, és visszamegyünk egészen az ősi Egyiptomig, hogy megvizsgáljuk honnan ered ez a szimbólum, és miként használták régen és ma. 
A biblia számos "jelről" számol be, amire figyelnünk kell (vilagbiztonsag.hu)
Az idők jeleihez tartoznak: a háborúk, éhínségek, a járványok és földrengések számának és erősségének drasztikus növekedése (MT 24,7); az Evangélium terjedése világszerte (MT 24,14); az emberi tudás és tudományok, a lelki fejlődéstől független, egyoldalú megnövekedése (Dán 12,4). Az igaz Istentől való eltávolodás: amint a "gonosz emberek növekednek a gonoszságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén" (2Tessz 2,3; 2Tim 3,13).


Egyetlen percet sem érdemelnek!? 
A hazai rádiós statisztikákat tanulmányozva érdekes adatokra lehetünk figyelmesek, különösen, ha az állami rádiókra koncentrálunk. 
A hazai előadók népszerűsítését zászlajára tűző MR2 Petőfi Rádió lejátszási adataiból úgy tűnik, bizonyos országos hírű együttesek nem is léteznek. 
Az Ismerős Arcok és a Kárpátia zenekarok az elmúlt évben például egyetlen percet sem kaptak a műsoridőből. 
Az említett zenekarok annak ellenére vannak kirekesztve, hogy kiemelkedő nagyságú a közönségük, évről évre 100-nál is több koncertet adnak szerte a Kárpát-medencében, a Kárpátia dalainak YouTube nézettsége már átlépte a 100 milliót, az Ismerős Arcok több albuma aranylemez lett. 
Tehát korántsem ismeretlen együttesekről van szó. 
Felmerül a kérdés, miért nem veszik figyelembe több százezer adófizető magyar állampolgár igényeit az állami milliárdokból fenntartott MR2 Petőfi Rádióban. 
Miért nem engednek teret az alulról építkező produkciók számára? Csak a koma, sógor, haver elv érvényesül? 
A héten magam is meg fogok osztani néhányat az említett zenekarok dalai közül. 
Természetesen sok kiváló program mellett az Ismerős Arcok és Kárpátia is fellép az Óbudai-szigeten, a 2016-os Nemzeti Majálison. 
(Hegedűs Lorántné - Facebook) 
Egyetlen percet sem érdemelnek!?
Egyetlen percet sem érdemelnek!?

Kapcsolódó: 
Király B. Izabella: A Koncz Zsuzsa jelenség (nemzetihirhalo.hu)
Megjelent Szörényi Levente életrajzi könyve. Ebben Koncz Zsuzsáról nem éppen hízelgően ír. A könyvet nem olvastam, viszont az interneten olvastam a "Tovább dagad a Szörényi botrány..." címmel megjelent írást, valamint a kommenteket. Nem vagyok gyakorlott kommentező, de bátorkodtam két megjegyzést tenni, amik ideig-óráig fenn is voltak, majd előbb az egyik, majd a másik hozzászólásom is eltűnt. Ma reggelig 18 hozzászólás érkezett. Tehát nem volt igazán bombasztikus az érdeklődés, viszont csak fúrja az oldalamat, hogy vajon, miért tűntek el az én kommentjeim. 
Letiltotta a köztévé Bródy János dalát; azóta növekvő kultusz kíséri(hirarena.com)
Az Arénában volt, március 14-én az a koncert, amit a néppénzen eltartott párttévé - amit közmédiának neveznek - augusztus végén és szeptember elején, két részben leadott. De mint arra Bródy János a Facebook-oldalán felhívta a figyelmet, az "Ezek ugyanazok" című számát kivágták. Ezzel pedig Orbánia ismét öngólt lőtt, ahogyan az EU demokratikus sereghajtója pl. hobbijára, a focira elvert 200 milliárddal is, amitől függetlenül - természetesen - tovább hanyatlik a foci. 
Mónus József mindent megnyert Amerikában (index.hu)
Mónus József négy világcsúcsot állított fel a távlövő íjászok világbajnokságán, amelyet a Utah állambeli Wendover körzetében rendeztek meg. Posta Pál, a Hagyományos Íjászok Világszövetségének magyar alelnöke az MTI-nek azt mondta, Mónus a verseny záró napján úgynevezett vadászhegyes kategóriában 9 méterrel megjavította a világcsúcsot, az amerikai longbow-íjak versenyében pedig saját készítésű fegyverével nyert. A magyar íjász hat kategóriában indult, és mindet megnyerte, ezzel egy világbajnoki és öt amerikai bajnoki címet szerzett.





Olvasók a kalasnyikov-ügyről: kétséges a fegyver és az ügyész származása is

Forrás: https://kuruc.info/r/20/156556/?honnan=Nemzeti_Hirhalo
Olvasónk írja: Honnan volt a kalasnyikov? Az elmúlt napokban egy érdekes hír került fel az internetre. Egy férfi Kiskunhalason egy kalasnyikov gépkarabéllyal ment be a kerületi ügyészségre, hogy leszámoljon a neki nem szimpatikus ügyésszel. Szerencsére a biztonsági emberek időben lefegyverezték a behatolót, és csak néhány lövés dördült el, ami senkiben nem ejtett kárt. Az Amerikában mindennapos, de nálunk szokatlan esemény megdöbbentette a közvéleményt. A tv és az újságok részletesen foglalkoztak az eseménnyel, azonban egy fontos kérdéssel adósak maradtak! Ugyanis mindenkit elsősorban az érdekelne, honnan volt a támadónak gépkarabélya? Nyilván ez volt a nyomozók első kérdése is, de a válasz eddig ismeretlen. Talán nem véletlen! Ugyanis mindenki tudja, hogy Magyarországon nagyon szigorúak a fegyverviselési engedélyek, még riasztófegyverek esetében is. Éles fegyverhez szinte lehetetlen engedélyt szerezni. Honnan volt a kalasnyikov? Az elmúlt évtizedek történetét ismerve csak két elfogadható változat lehetséges. A kivonuló szovjet hadsereg valamelyik tagjától néhány liter pálinkáért akkor bárki hozzájuthatott egy ilyen fegyverhez. A Munkásőrség megszüntetésekor, nagyon sok fegyvert nem adtak le az elvtársak, arra gondolva, hogy egykor talán még szükség leget arra. Amennyiben ez utóbbi eset áll fenn, jobban utána kellene nézni a volt elvtársaknak, ugyanis volt már példa arra is, hogy egy volt munkásőr parancsnok kamrájában valóságos fegyverarzenált találtak, és biztos, hogy még nagyon sok elvtárs sírja vissza a „régi szép időket.” Egy öreg 56-os Téglás Péter, a megtámadott ügyész egyenesen rajong Izraelért De talán még zsidó is. Egy másik olvasónk a lentiek közül a felső képet küldte róla, melyen vélhetően kedvenc országának lobogójával feszít. A kép sajnos a kiskunhalasi ügyészség honlapján már nem érhető el, és közösségi oldalakon sem látszik büszkélkedni vele. Mi viszont megmutatjuk. Téglás Péter és büszkesége Frissítés: másik olvasónk levele: Tisztelt Kurucok! A tegnap is megemlített kiskunhalasi önkéntes igazságosztó ügyében szereplő helyi vezető ügyész (Téglás Péter) származása egyáltalán nem kérdéses. Tőről metszett zsidó, aki a kiskunhalasi hitközségnek oszlopos tagja. A Facebook-oldalán mindenki meggyőződhet arról, hogy milyen irányban elkötelezett. A kedvencek között felfedezhetjük az MSZP-s Ujhelyi Istvánt, a DK-s Molnár Csabát, a Halasi Zsidóságot, a nyíltan nemzetellenes tevékenységet folytató atv.hu-t, hvg.hu-t, Index.hu-t és az Origót. Ismerősei között pedig izraeli zsidókat és a rabbiképzőhöz kötődő személyeket. De baráti kapcsolatot ápol a korábbi Mazsihisz-vezér - egyébként kecskeméti illetőségű - Feldmájer Péterrel is. Persze már régebbről is ismerősen csenghet az ügyész neve. Annak idején a Narancsik-perként elhíresült olajos ügyben bukkant fel a vádhatóság képviselőjeként, de nem éppen az igazság rettenthetetlen bajnokaként. 2002. őszén, Pálfy vádalkuban elmondott adatai alapján, Kiskőrösön olajszőkítés- és „lekenyerezés”-, megvesztegetés-ügyben legalább ötven tanú részvételével kezdődött meg a tárgyalás. Ez volt az úgynevezett Narancsik-per. Érdekes módon Flaisz Ferenc és Pálfy is csak tanúként volt jelen, ők, az állítólagos megvesztegetők. Kiskőrösön Narancsikot és két helyettesét felmentették. A kecskeméti táblabíróság - fellebbezés folytán - új eljárásra kötelezte az első fokú bíróságot, s az újabb tárgyalásra 2004. nyarán, Kiskunhalason került sor. Az ötven tanú közül a még életben lévők megjelentek, ahol érdekes fordulatot vett a tárgyalás. Pálfy László ugyanis kijelentette, hogy eddigi vallomásait visszavonja, még a jegyzőkönyvekben szereplő mondatok sem igazak. Amikor a vámosokkal szembesítették, azt mondta, nem igaz semmi abból sem, amire a vádalkut megkötötte, Flaisz Ferenc és a vámosok ártatlanok. Erre mindenkit felmentettek. Senki sem találtak bűnösnek. Tárgyaláson kívül az ügyész, dr. Téglás Péter annyit mondott, nem tehet semmit, hiszen a koronatanú „megugrott”. (Forrás itt.) Korábban írtuk: Merényletkísérlet Kiskunhalason: kalasnyikovval a vezető ügyész ellen 
Forrás: https://kuruc.info/r/20/156556/?honnan=Nemzeti_Hirhalo




Flaisz Ferenc: őrült vagy adócsaló?



Érsekhalma - Flaisz Ferencnek, az olajügyekben elhíresült vállalkozónak percnyi nyugtot sem hagy az igazságszolgáltatás. Jelenleg a Kalocsai Városi Bíróságon vádlott, ahol rossz minőségű termék forgalomba hozatala és adócsalás miatt folyik ellene eljárás.


Hiába is engedték ki a vállalkozót az állampusztai börtönből márciusban, ahol egy év és 10 hónapi jogerős börtönbünteté-sét töltötte. Olajcsempészet miatt ítélték el, de alig három hónapig volt rács mögött, amikor perújítást kezdeményezett. Orvos szakértők igazolták ugyanis, hogy a bűncselekmény elkövetésekor az elmeállapota miatt a büntetőjogi beszámítási képessége korlátozva volt. Sőt: 1997-ben életveszélybe került agykárosodás következtében. Ezért a perújítást a tatabányai főügyészség is helyeselte, így Flaisz elérte, ami rajta kívül alig sikerült még elítéltnek Magyarországon. Nemcsak kiszabadult, hanem időt is nyert az évek óta húzódó perben.
Csakhogy Bács-Kiskunban mindeközben egy másik ügyben is folyik most ellene büntetőeljárás. Ez sem "fiatalabb" az olajügynél: több mint hatéves, és borról szól. A Bács-Kiskun megyei Hosszúhegyen 1998. február 17-én tartottak jövedéki ellenőrzést a fináncok. Ennek során több százezer liternyi, hamisnak mondott bort foglaltak le, a kalocsai perben pedig mintegy 380-400 ezer liter hamisított borról beszélnek. A vádiratban szereplő szakértők szerint az ital rossz minőségű termék, amit tárolni tilos. Ezzel párhuzamosan az ügyészség szerint 987 ezer liternyi "köztes alkoholterméket" is forgalmazott Flaisz cége, ami miatt most 79 milliós adócsalással vádolják. "A tárgyaláson meghallgatott ukrán tanúk igazolták, hogy ártatlan vagyok" - nyilatkozta tegnap munkatársunknak Flaisz, aki mostanában kerüli az újságírókat. A Blikk-kel azonban kivételt tett.
- A harkovi pezsgőgyár vette meg a boromat, és a szakértőik kevertek D-almasavat hozzá. Még Magyarországon aromásították ezzel az italt. Emiatt persze a magyar szabványnál magasabb lett a savtartalma, de erről én nem tehetek. Ezt az ukrán borászok a bíróságon is elmondták, amikor magukra vállalták a pezsgőrecept miatti keverést - magyarázta Flaisz.
A kalocsai bírónő persze értesült az olajügyben eljáró orvos szakértők bravúrjáról: arról, hogy közel tíz év elteltével is pontos diagnózist adtak Flaisz elméjéről. Ezért most a bírónő a borügyben azonnal elrendelte az elmevizsgálatot, megelőzve ezzel egy későbbi perújítást. A vizsgálat eredménye már megérkezett a bíróságra, de még nem került nyilvánosságra. A borügyben egyébként június végén várható ítélethirdetés Kalocsán.





I. VÁMCSALÁS ÉS OLAJSZŐKÍTÉS – A KEZDETEK



Nógrádi Zsolt:
Jó napot kívánok! Üdvözlöm Nógrádi Zsoltot, aki vállalta, hogy a bizottság előtt tájékoztatást ad a Bács megyei és a Bács megyéhez kapcsolódó olajügyek történéseiről. Felkérem Nógrádi Zsoltot, hogy mondja el mondandóját.
NÓGRÁDI ZSOLT meghallgatott: Jó napot kívánok! Nógrádi Zsolt vagyok. Soltvadkerti lakos vagyok, ott éltem a szüleimmel együtt…
ELNÖK: Elnézést kérek! Kérjük egy kicsit közelebb húzni a készüléket, hogy hallható legyen.
NÓGRÁDI ZSOLT meghallgatott: A Bács megyei olajmaffiának voltam a tagja. 1991-től vagyunk érintettek olajügyekben. Először édesapám révén kerültem kapcsolatba vele, utána önállóan intéztem az egyik olajbáró penzügyeit. Flaisz Ferenc nevezetű keceli illetőnek hordtam a pénzeket, az adás-vételt, az olajügyeket intéztem neki. Őt édesapám mutatta be nekem 1993-ban. Ők 1991-től voltak kapcsolatban Flaisz úrral. Flaisz úr 1991-től a jogszabályok adta lehetőségek miatt Romániából irányvonatokat hozott Kecelre ls Kiskőrösre, és ott végezték a HTO vámolását. Ezekben én csak úgy vettem részt, hogy apuék elvittek engem a telepre, ahol folytatódtak ezek.
Az első olajos korszak 1993 májusáig tartott. Kiskőrösön, Kecelen, Harkakötönyben, Kiskunhalason, Solton körülbelül olyan 50 és 1000 millió liter közötti gázolaj érkezett be, amit a Flasiz úr intézett. Ezek a gázolajak HTO-ként lettek vámolva. Mindig Kiskőrös és körzetének vámhivatala vámolta e szerelvényeket, mivel ott Narancsik István volt a vámparancsnok. Nem festették be a szerelvényeket. Ezek a festések úgy mentek, hogy Narancsik kiküldte az emberét, akit Csapó Bélának hívtak, vagy ő saját maga is kint volt, és a Csapó lent állt a tartálynál, odaálltak a tartálykocsik, és akkor írták be, hogy be van festve a szerelvény, amikor mind ki lett fejtve. Ha véletlenül ellenőrzést kaptunk - volt, amikor Pestről is lejöttek -, akkor úgy oldották meg, hogy ne legyen probléma, hogy volt ez az olajos kesztyű, mert bele kellett meríteni az üveget, volt benne egy injekciós tű, és ez a tű fel volt töltve piros HTO-színezékkel, és ahogy belemerítettük a tartályba, kicsit megmerítettük, és a gázolajba nyomtunk egy kicsit, mert benne volt az egyik ujjunk. Ha Pestről vagy Kecskemétről ellenőrzést kaptunk, nem másztak fel a vámosok a tartályok tetejére, hanem megengedték, hogy mi vegyük le a mintát.
A vámolási ügyeket a Narancsik és a Csapó Béla intézte. Szinte 50 és 100 millió liter körüli tétel érkezett be 1993 május 15-ig, amikor a jövedéki törvény valamit változott. Addig hordták be, mert utána már nem lehetett megoldani a vámolási procedúrát A vámolásokban... Soroljam, hogy kik voltak benne? (Az elnök bólint.) Győri Zoltán volt benne, Soltvadkertről, ő 4-5 benzinkúttal rendelkezett már abban az időben. Pál Sándor, Sárffy Jenő; Solton a benzinkutas Fáy János vagy valahogy így hívják. A Murányiék vámoltak, de ők nem nálunk, Soltvadkerten, hanem a helvéciai telephelyen. Mindenki 1993 májusáig folytatta ezt a mahinációt, hogy nem festettük be az olajat. Az volt az egész lényege, hogy gázolaj érkezett be, és megkeresték azokat az embereket, akik nem... Bács megye alkalmas volt, iparvágányokkal, ipartelepekkel rendelkezett, és az Energol Rt.-től a Hungitaliáig mindenki hordta oda a szerelvényeket, mert ott korrupt volt a vámos, aki 5-10 forintos kenőpénzért megcsinálta ezt a vámolást.
Ahogy 1993 májusában vége lett az importőr korszaknak, utána kerültem én kapcsolatba vagy már előtte is, mivel a megszerzett piacokat a tsz-eknek hordtuk. Békésmegye - a buszvállalatoknak, a Magyar Államvasutaknak, a Bábolnának, vagyis a nagyobb állami cégeknek a Hungarocamiontól kezdve mindenhova. Amikor láátuk, hogy változás lesz, nem volt más megoldás, a HTO-t le kellett szőkíteni, és én ebben kaptam utána szerepet, mert en intéztem a HTO elosztását, a beszerzést, az eladást. Apu nem nagyon akarta, de Flaisz nyomására rámbízták ezt az egész HTO-t. Több 10 telepen dolgoztunk, szőkítettünk, és én bonyolítottam neki a beszerzéseket, a leszőkítéseket és az eladások nagy részét is. Mondjam, hogy melyik telepeken?
ELNÖK: Kérjük részletesen felsorolni a telepeket, a neveket.
NÓGRÁDI ZSOLT meghallgatott: Maradt valamennyi HTO a Flaisz importőrtevékenységéből, amit a végén már nem sikerült úgy levámolni, ahogy ők szerették volna, és kénytelenek voltak beszínezni. Én 1993 májusának elején a Flaisz Ferenc tüzéptelepén, Kecelen kapcsolódtam bele a szőkítésbe. Oda elvittek, hogy tanuljam meg. Ezt a szőkítési manővert nem volt nehéz elsajátítanom.
Mivel ugyanúgy kellett csinálni az olajszőkítést is, mint a borcsinálást. Én gyerekkorom óta ismertem ennek az ülepedési dolgait. Teljesen ugyanaz a két eljárás. Gyorsan beletanultam. Ezt a tevékenységet én Kecelen Lajkó Károllyal - ő szintén egy keceli olajszőkítő -, Vajda Ferenccel és Dudás Jánossal végeztem, ezt csinálgattuk a Flaisznál. Ott kiszőkítettünk körülbelül 1-2 millió litert, és amikor látták, hogy már önállóan tudom csinálni, akkor megbíztak, és Soltvadkerten Nyúl József udvarára beraktak nekünk 11 darab alumíniumtartályt. Ezek 30 ezer literesek voltak. Pál Sándor nevezetű soltvadkerti benzinkutas és Kismók András szintén vagonoztak, és nekik is volt tartalékban HTO-juk. A jegyrendszer előtt még valahonnan tudtak szerezni, vagy nem tudom, hogyan intézték. A lényeg az, hogy 330 ezer liter volt egy feltöltés, és ezt nekünk 6 óra alatt feltöltötték. Ezt kezdtük mi csinálta Nyúl Józsival. Ezt a kanyart kétszer megcsináltuk, 720 ezer liter olajat szőkítettünk.
Ez az olajszőkítés tulajdonképpen olyan jól sikerült nekünk, hogy elvittük Kecskemétre a MOL-laborba bevizsgáltatni az olajat. Ez a kénsavas eljárás. Mesélhetek róla? (Balogh László: Hogyne!) Ez a kénsavas eljárás olyan, hogy beleöntjük - nekünk volt egy speciális eljárásunk - a savat a tartályba, és búvárszivattyúkkal keringettetjük. Azért kell búvárszivattyúkkal, mert a kénsav fajsúlya duplája, mint az olajé vagy a vízé. Ezért ha beleöntöm az olajba a kénsavat, rögtön leülepedik az aljára. Ez 98 százalékos kénsav, és ha kevertetem, akkor folyamatosan kimarja a festékanyagot. A kevertetés körülbelül fél órát vesz igénybe. Nyáron 20 perc is elég. Nem tudom a kémiai folyamatokat, hogy miért. Ha meleg volt az olaj, gyorsabban marta ki belőle a kénsavat. Utána kellett belerakni a mészhidrátot. Ez egy tüzép-telepeken vehető filléres anyag, amit építkezésekhez használnak. Világoszöldnek kellett lennie, és ha beleöntöttük a mészhidrátot, akkor aranysárga lett az olaj. Nem tudtuk, hogy miért, de azonnal aranysárgává vált. Hat-tizenkét óra kellett, mert ez a kénsav és a kimart anyag az olajban mozgott.
Ugyanaz volt, mint a bor esetében. Ha a bor esetében préselünk, abban is mozog, ezért várni kell egy-két napot, vagy ahogy ülepszik. Itt elég volt 6-8 óra, fél nap - akkor már nagyon jó volt. A tv-ben az szerepelt, hogy megakadtak a tagolók. Ezek azért akadtak mert volt, aki türelmetlen volt, és ami benne mozgott - a maró molekulák -, bementek az adagolóhoz, nem voltak leülepedve, és rögtön megszorult. De ha valaki kivárt egy fél napot - mi vittünk mintát a MOL-telepre Kecskemétre, ők bevizsgálták a mintánkat, és azt mondták, hogy ilyen anyag nincs az országban, mivel a kénsav minden szennyezőanyagot kimar, a ként is. A gázolaj kéntartalma 0,2, ennyiben van behatárolva. Még ilyenkor lehet elfogadni, minősíteni gázolajként. Nekünk 0 volt, mivel a kénsav teljesen ki lett maratva belőle. Ilyen minőségű anyagot állítottunk elő. Ennél az illetőnél 720 ezer liter olajat szőkítettünk ki.
Utána kiköltöztünk Soltvadkerttől nem messze egy telephelyre, szintén ezzel a 11 darab alumíniumtartállyal. Ott egy ipartelepen voltunk, ahol jó hírünk lett, és olyan kapacitással tudtunk dolgozni. A vámosok szóltak Flaisz úrnak, akinek dolgoztunk, hogy feljelentés érkezett, hogy mi a falu kellős közepén szőkítünk, és valahova vigyük el a tartályokat.
Ezután kiköltöztünk Bócsára, amely Soltvadkert és Kecel között van - a bal oldalon kell bemenni. Ez régen busztelep volt. Itt kezdtünk el dolgozni. Valahogy megoldották, hogy a MOL-telepekről a szigorítás után is ki lehetett hozni a HTO-t. Nem tudom, hogy ezt hogyan tudták megoldani. Stadler Józsinak Akasztón a fuvaros társasága oldotta meg valahogy, hogy mivel elfogyott a Flaiszéknak az olaj, nem volt utánpótlás, és a piacokra nagyon kellett ez a jó minőségű gázolaj. Tulajdonképpen a HTO is gázolaj, csak benne volt a festékanyag. De mivel ilyen tiszta és bevizsgálható volt, vitték a benzinkutakra, a Shell-kutakra, a MOL-kutakra, mindenhova el lehetett adni, annyira tiszta volt. Valahogy megoldotta a Stadlerék akasztói csapata, hogy kapjunk gázolajat a MOL-tól - nem tudom, hogyan tudták megoldani -, és folyamatosan szállítottunk ide. De itt sem tudtunk sokáig ügyködni, csak két hetet, mert valaki feljelentett.
Utána költöztünk Imrehegyre. Ez a telephely egy hűtőház mögött van. Szintén oda hurcibáltuk. Ezek alumíniumtartályok voltak, és szintén ezt a 11 darabot Nyúl Józsival elvittük Imrehegyre. Ott is két hetet voltunk. De úgy beindult a szőkítés - nem tudom, hírünk lett, vagy mi történt -, hogy az összes benzinkutasnak kellett. Hívtak minket Debrecenbe, nem tudom, ki - a vasút mellett szőkítettünk. Abádszalókon van egy nagy műtrágyatelep, és ott volt öt darab százezres tartály. Akkor csináltunk ott először százezer literes edényekben szőkítést. Az a telep a későbbiekben megbukott, de ott napjában 500 ezer litert kellett kiszőkíteni egy-két héten keresztül - de már nem tudom pontosan a napokat. Utána valaki más vette át tőlünk. Ezt mi júniusban csináltuk, és egészen októberig azon a telepen folyamatosan ment a szőkítés. Lehet, hogy olcsóbban csinálták mások, de nem minket hívtak. Flaisz úr úgy egyezett meg, hogy literenként 4 forintot fizet neki az, aki akarja, hogy szőkítsünk neki. Lehet, hogy találtak 2 forintért. Ezek a vegyszerek tulajdonképpen fillérekbe kerültek, nem kerültek sok pénzbe. Egy tartály anyagköltsége körülbelül 10 ezer forint volt. Az 30 vagy 50 ezer liter volt, és volt egy olyan manőver, hogy Flaisz, aki intézte, 4 forintot kért, és az 120 ezer. Volt olyan, aki azt mondta, hogy megcsinálja, mert utána az újságok, a tv és mindenki ezzel foglalkozott. Hogy volt, aki megcsinálja, vagy kerestek mást, vagy nem tudom.
Minket utána elhelyeztek Orgoványra. Ez a telephely benne volt a későbbi újsághírekben is. Ott volt először rendőrségi ügyünk. A csapat - Nyúl Józsi, az édesapám, Flaisz, Litauszky István - szintén ott telepített 6 darab 30 ezer literest. Nyúl Józsi lakására pedig, ahol régebben dolgoztunk ezzel a 11 darab tartállyal, visszavittünk 4 darab tartályt. Ekkor kerültem kapcsolatba Dékány Istvánnal - ők most szabadultak -, és a későbbiekben ők alapították ezekből a pénzekből az Energol Rt.-t. Ez a telephely úgy helyezkedik el, hogy ahogy megyünk Jakabszállásról Soltvadkert felé, jobb oldalon van Orgovány, és a bal oldalon egy kertészetbe beraktunk még 6 darab tartályt. Valahogy, nem tudom, hogy történt, mind a két telepünk megbukott, kivonultak a rendőrök, és mindent lefoglaltak.
Soltvadkerten kimentek a Nyúl Józsihoz a vámosok. Ott nem lett különösebb probléma, annyit mondtak a vámosoknak - fel volt töltve a 4 tartály, fenn álltunk a tartályokon, kinn a vámosok, és annyit mondott a Nyúl, hogy a Flaisznak az olaja. Mondták a Nyúlnak a vámosok, hogy készüljön, pakoljon, viszik be letartóztatni. A Flaisz felhívta a vámosokat, és akkor mindenki elhúzott, és adtak 24 órát, hogy elvigyük a tartályokat. Ezeket a tartályokat mi kivittük. Ami Orgoványon maradt, az benne maradt az újságban, ott 140 ezer liter kiszőkített kész gázolaj maradt. Utána én nem foglalkoztam vele, a lényeg az, hogy a tsz-elnökkel beszéltem, valamilyen úton-módon elvitték a tartályokkal együtt. Gondolom, nem a rendőrségnek vagy a vámőrségnek volt szüksége 6 darab vastartályra, amikor a súlyuk 50-60 mázsa. Valami stikli úton, de nem tudom, a lényeg az, hogy eltűnt, mert azért visszamentem megnézni, érdekelt a dolog, de egy fél év múlva nem voltak ott a tartályok. Akkor volt az a nagy tűz a környéken, amikor égett az egész nemzeti park. Pont e tartályok körül volt. Ki akarták telepíteni, de nem volt már idejük, pont körbeégte őket, és bent volt a 140 ezer liter gázolaj.
 

Az offshore, a szervezett bűnözés és a biztonság



Mégis, amikor adóparadicsomokról vagy offshore pénzügyi centrumokról beszélünk, elsősorban kis országokra vagy protektorátusokra gondolunk.
Valójában még az Amerikai Egyesült Állomok egyes államaiban is hoztok olyon szabályokat, amelyek elősegítik az offshore működést.
Az offshore szó maga területenkívüliséget jelent. Az adott állam engedélyezi termelő- és szolgáltató cégek, bankok és biztosítók alapítását, azzal a feltétellel, hagy ezek tevékenységüket kizárólag más államban fejtik ki. Az, hagy az offshore tevékenység egyre inkább negatív megítélésűvé vált, az ezzel összefüggő cégalapítási, felügyeleti és működtetési szabályoknak tudható be. Az offshore tevékenység önmagában ugyanis sem nem szabályellenes, sem nem kóros. Ugyanakkor tudható, egyes offshore centrumok Lehetővé teszik azt, hagy olyan vállalkozások alakuljanak náluk, ahol az alapítók névtelenségbe burkolóznak, sőt a társaság ügyvezetését is a kis államok vagy szigetek Lakosaiból verbuválják, anélkül, hagy azoknak bármilyen rálátásuk lenne az üzlet vitelére, tehát érthető a szervezett bűnözői érdeklődés ezen területek iránt. Nagyon sok államban - különösen az újonnan alakult offshore pénzügyi centrumoknál - egyáltalán nincs ellenőrzés, a bankfelügyeleti vagy biztosítás felügyeleti tevékenység ismeretlen, miközben a centrumok igen szigorú banktitok- és üzlettitok - szabályozást Léptettek életbe. Figyelemre méltó az is, hagy a korábban alapított, hagyományos offshore területek a jogi és a pénzügyi szabályozásban sakkal előbbre járnak, mint az offshore pénzügyi szolgáltatások piacára újonnan belépők. Éles verseny figyelhető meg ezek között a területek között, és új tendencia is körvonalazódik: a nemzetközi tőke nagyon hamar elfordul azoktól az offshore centrumoktól, amelyek szigorú bankfelügyeleti vagy biztosítás felügyeleti szabályokat Léptetnek életbe, avagy kétoldalú megállapodást kötnek a világ vezető államaival a pénzmosás visszaszorítása érdekében. Ugyanígy gyorsan áttelepítik pénzügyi alapjaikat akkor, ha Lazítanak a bank- és üzleti titok szabályozásán, vagy együttműködést alakítanak ki a nemzetközi szervezetekkel, például az interpollal. A világ offshore centrumainak átrendeződése azt jelenti, hagy előtérbe kerülnek az ázsiai és a csendes- óceáni területek, valamint a karibi-térség déli részébe települnek át a különböző gazdasági formációk.
Az offshore bankszakma (offshore banking} megjelenésére a Szovjetunió létrejötte után került sor. A fiatal állam félt attól, hogy az Amerikai Egyesült Államok az ott lévő orosz letéteket, javakat lefoglalja, ezért Londonba telepítette át azokat. Ezek elsősorban dollárletéteket jelentettek. Ekkor a1akultak ki azok a szabályok, amelyek lehetővé tették, hogy egy országban a különböző bankok és letétkezelők más szabályok alapján működjenek, mint a többiek. A Szovjetunió ugyanis garanciát kért, hogy ezeket a letéteket az angol állam nem adóztathatja meg, és nem kobozza el. A londoni City egyébként is nagyfokú önállósággal bírt, és mint a pénzügyi világ akkori központja, lehetővé tette különböző pénzügyi tranzakcióknak az egész világon való lebonyolítását. Az 1960-as években sok ország fizetésimérleg-válsággal küszködött, aminek következtében ezen országok liberalizálták a pénzügyi intézményeikre vonatkozó szabályozásokat. Erre az időre tehető az is, amikor a privát kereskedelmi bankok nemcsak rövid távú, hanem hosszú távú betéteket is gyűjteni kezdtek. Ennek következtében a pénzügyi piacokon közvetlen versenytársai lettek mind a vállalkozásoknak, mind pedig a hiteleket felvevő kormányoknak. Az 1970-es években lezajlott olajválságok felborították a világ pénzügyi egyensúlyát. Az olajtermelő országok hatalmas tőkefelesleggel rendelkeztek, míg az olajfelhasználók kénytelenek voltak hiteleket felvenni. Egy idő után csökkent a jelentős országoknak az olajtól való függése, hiszen a magas olajárak mellett kifizetődő volt például az északi-tengeri olajat is kibányászni. Ezenkívül a gázfelhasználás, valamint az atomenergia felhasználásának növelésével próbáltak a csapdából kikerülni. A világ pénzügyi rendszerében azonban még mindig nagy mennyiségű szabad tőke áramlott, és a pénzügyi világ igyekezett olyan területeken csoportosítani ezeket a tőkéket, ahol nem akadályozta őket az egyes nemzetállamok szabályozása vagy felügyelete, ugyanakkor a nemzetállamok hiába liberalizálták a pénzügyi szabályozóikat, hiába csökkentették az adók vagy a letétek mértékét, az offshore területek terjedése tovább folytatódott.
Az offshore bankszakma megjelenése után más pénzügyi intézmények (főként a biztosítók), sőt termelő- és szolgáltatócégek is kezdtek "offshore - ban gondolkozni". Erre őket elsősorban az a nemzetközi verseny késztette, amelynek során azok a cégek, amelyek az offshore területeken adómentességet élveztek, versenyelőnybe kerültek azokkal szemben, amelyek a nemzetállamok keretén belül különböző adó-, illeték- és társadalombiztosítási díj-befizetési kötelezettségekkel voltak leterhelve.
Az offshore pénzügyi centrumok látványosan terjednek. Tőkéjüket tekintve az éves növekedés elérte a 6,4%-ot, 1992-1997 között 3,5 trillió USD-róI4 trillió USD-ra nőtt a kezelt vagyon nagysága. 1997 végére a világ összes, határon átnyúló tőkeműveletének 54%-át az offshore területek végezték.5 Az ENSZ Offshore Fórum véleménye szerint 1998. december 31-én 55 offshore pénzügyi szolgáltató centrumban összesen 4051 bank és 2 473 820 nemzetközi üzleti cég és mentességet élvező vállalkozás működött.6 A területek szerinti megoszlás: Afrika és a Közép-Kelet: 7 centrum, 256 bank és 211 000 cég, Ázsia és a Csendes-óceán térsége: 13 centrum, 760 bank, 717 120 vállalkozás, a karibi-térség és Latin-Amerika: 21 centrum, 1774 bank, 919 800 vállalkozás, Európa: 14 centrum, 1261 bank, 625 920 vállalkozás. Megkezdődött az offshore területek specializálódása is. Van, amely a bankokra, van, amely a biztosítókra szakosodott, mások a hajóbejegyzés, az ingatlan vagy éppen a szellemi tulajdon szakértőjének számítanak. Az is megfigyelhető, hogy míg a hagyományos offshore centrumok igyekeznek a nemzetközileg elfogadható minőségű szabályozásokat bevezetni, addig etikátlan jogi és pénzügyi szakértők újabb és újabb szigetállamban bírják rá a vezetőket arra, hogy offshore szabályozásokat vezessenek be. Nem ritka, hogy ezen szegény államok GDP-jének 45-50%-a is ebből a tevékenységbál származik. A minimális, gyakran egyösszegű -a forgalomtál független - adózás, a névleges ügyvezetők fizetése, valamint a postaforgalom adja ezen területek bevételét. A hagyományos és rendkívül jól szervezett offshore pénzügyi centrumokban pedig az is előfordul, hogy az adott terület GDP-jének 90%-a az offshore pénzügyi ipar szolgáltatásaiból származik. Azért, hogy az adott független állam minél több pénzügyi szolgáltatót tudjon magához vonzani, a nemzetállamok jogi szabályozásaikkal versenyre kelnek egymással. Amelyik nagyobb kedvezményt ígér a pénzügyi szolgáltatóknak, amelyik nagyobb titkosságot biztosít a tőketulajdonosnak, az a versenyben az élre kerülhet.






Szervezett bűnözés



A különböző nemzeti és nemzetek feletti szervezett bűnözői csoportok hamar felfigyeltek arra, hogy az offshore pénzügyi centrumok kiváló lehetőséget nyújtanak az állami szabályozás elől való elbújásra. Különösen a globális pénzügyi szolgáltató szektor és a számítógépes hálózatok világméretű elterjedése teszi lehetővé, hogy a szervezett bűnözés igyekszik az offshore területekre behatolni.
Ennek érdekében az offshore területeket nagymértékben igyekeznek felhasználni a pénzmosás második szakaszának, az úgynevezett rétegezésnek a megvalásítására. Az offshore pénzügyi centrumok különösen azért alkalmasak a pénzmosásban való részvételre, mert túlságosan erős titoktartási jogszabályokkal rendelkeznek, és csak minimális mértékben tartják nyilván a különböző tranzakciók adatait. Gyakran teljesen hiányoznak a bűnözők elrettentésének eszközei, beleértve a felügyeletek működését is. Sok esetben - különösen az újabb keletű centrumok esetében -a politikai akarat is hiányzik arra, hogy együttműködjenek a külföldi szervezetekkel a pénzmosás megakadályozására, nem tesznek eleget a nemzetközi felkéréseknek, és nem működnek együtt más államok nyomozó hatóságaival sem. Nem veszik figyelembe, hogy ezek a szabályok, kiegészülve más offshore területek másfajta szabályaival együttesen oda vezetnek, hogy a nemzetközi szervezett bűnözés a drogkereskedelemből, az illegális fegyver-, nő- és szervkereskedelemből, a pénzügyi csalásokból származó hatalmas bevételeit tisztára tudja mosni. A nemzetközi bűnözés éves bevételeit mintegy 500 milliárd USD -ra tehetjük, amelyből 200 milliárd a tiltott drogkereskedelemből származó bevétel. Jó esetben ennek az összegnek évi 5-10%-át tudják a nemzeti és nemzetközi bűnüldöző hatóságok lefoglalni, a többi tisztára mosott pénz formájában bekerül a legális gazdaságba. A BCC Londoni és a New York Bank amerikai bankok pénzmosási ügyei megmutatták, hogy a szervezett bűnözés beépült a legnagyobb és legpatinásabb pénzügyi intézményekbe is. A részvénypiacok elterjedésével igen nehéz azt megmondani, hogy a szervezett bűnözői csoportok hatalmas éves bevételeikből milyen nagy, jó hírű cégeket vontak már irányításuk alá. Ennek megfelelően azt sem lehet tudni, hogy a feltörekvő országokban lezajlott privatizációk során mely - esetleg kulcsfontosságú - cégeket vagy ágazatokat vásároltak meg. Különösen a kis országok vannak kitéve ennek a fenyegetésnek. A folyamattal párhuzamosan megfigyelhető, hogy a szervezett bűnözők az adott nemzetállamok döntéshozói és bírói kulcspozícióiban igyekeznek kapcsolatokat vásárolni, jelentős mennyiségű pénzt fordítanak korrumpálásra. Elsősorban a döntéshozatal közelében lévő pártokat, politikusokat és a legfelsőbb vagy a tevékenységükkel kapcsolatos pozícióban lévő bírákat igyekeznek megvásárolni. Ezen kívül korrupció útján akarják befolyásolni a rendőrséget, más nyomozó hatóságokat (különösképpen a vám- és pénzügyőrséget), valamint az ügyészséget is.
A nemzetközi közösség felismerte a veszélyeket és határozott fellépést sürget mind a szervezett bűnözés, mind az annak pénzügyi alapjait jelentő kábítószer-kereskedelem, a pénzügyi csalások vagy a tiltott fegyverkereskedelem ellen.
A nemzetközi együttműködésben részt vevő államok a szervezett bűnözéssel kapcsolatban először az illegális kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban figyeltek fel arra, hogy ez a tevékenység olyan mértékű pénzügyi eszközöket teremt a bűnözőknek, amelyekkel képesek egész társadalmakat aláásni. Egyrészről úgy, hogy a kábítószerek a társadalom minden részét képesek szétzilálni (különösen a fiatalokra veszélyesek), és a kábítószer megszerzése érdekében egyre többen követnek el bűncselekményeket. Ez oda vezet, hogy az államok függetlenségét, stabilitását és magát a demokráciát is támadás éri. A kábítószerből származó hatalmas bevételeket pedig a bűnözői csoportok igyekeznek tisztára mosni. Amikor ez sikerült, a legális gazdaságba fektetnek be, nemcsak a szerencsejátékokat, de a legnagyobb cégeket és leginnovatívabb vállalkozásokat is értve ezen. A szervezett bűnözőket ebben a tevékenységükben fehérgalléros bűnözők hada segíti, sokszor a legjobb könyvelők, jogászok biztosítják a pénzmosás sikeres lebonyolítását. A bűnözésből származó pénzek alkalmasak arra, hogy az államigazgatás minden struktúráját korrumpálják, illetve biztosítsák a büntetlenséget a bűnelkövetők számára.
A bűnüldöző hatóságok gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy hatáskör és illetékesség hiánya miatt nem intézkedhetnek más országok bűnözőivel szemben. Az egyes államok közötti együttműködés nehézkes, ezért bűnelkövetés esetén csekély a lebukás veszélye. Elsősorban a végrehajtó "kis halakat" sikerül1efülelni, míg a szervezők, a megbízók és főként a szervezett bűnözés csúcsa érintetlen marad. Több államban tapasztalhattuk azt is, hogy a szervezett bűnözés összefonódik a politikai felső vezetéssel, amely így képes akár az egész államigazgatást felülről irányítani.
A nemzetközi közösség felismerte, hogy a szervezett bűnözői csoportokat az offshore pénzügyi centrumoktól csak akkor tudja távol tartani, ha ezek a centrumok egy minimális nemzetközi standardhoz igazodnak. Azoknak a jogrendszereknek, amelyek nem felelnek meg ezeknek a minimális előírásoknak, különböző szankciókkal kell szembenézniük. Mindenekelőtt csökkenteni kell a névtelen bank- és cégalapítás lehetőségét, ideértve a shell companyk típusát is. Meg kell szüntetni a névleges igazgatók alkalmazásának formáját, hiszen azok felelősség nélkül és a szükséges információk hiányában "vezetik a céget". Az adott offshore területeken hatékony ellenőrzési apparátust kell kiképezni és biztosítani számukra az ellenőrzés mindenkori lehetőségét. Az ellenőrzés hatékonysága érdekében elő kell írni a pénzügyi és egyéb tranzakciók írásbeli rögzítésének a kötelezettségét, és azt is, hogy azok meghatározott ideig rendelkezésre álljanak. Csökkenteni kell a bank- és egyéb titkok hatókörét, különös tekintettel a nemzetközi szervezett bűnözéssel kapcsolatos ügyletekre. Meg kell teremteni a gyors információcsere lehetőségét az egyre gyorsuló pénzmosási akciók figyelemmel kísérése érdekében. A politikai vagy a magánszektor befolyásaitól független pénzügyi ellenőrzési struktúrát kell kialakítani, beleértve hatékony pénzügyi hírszerző egységek felállítását. Független és hatékony ügyészi szervezetet kell kiépíteni. Nemcsak a bankoktól, hanem a brókercégektől, biztosítóktól, pénzváltóktól stb. is meg kell követelni azt, hogy a gyanús eseteket azonnal jelentsék. Különösen figyelni kell az interneten szolgáltatókra. Megfelelő és hatékony adatrögzítést kell megkövetelni, és az esetek feltárására alkalmas jogalkalmazó szervezeteket kell kiépíteni.
A gyakorlat azt mutatja, hogy a hagyományos offshore pénzügyi centrumok jórészt már meghozták azokat a szabályokat, amelyekkel kielégítik a nemzetközi minimum standard elvárásokat. A legújabb offshore területek ugyanakkor valójában nem is értik, hogy a nemzetközi tanácsadók milyen szabályokat fogadtattak el velük, sem a politikai akarat, sem a szaktudás, sem pedig az anyagi lehetőségek nincsenek biztosítva a hatékony ellenőrzés kiépítésére. Az ENSZ ugyanakkor elhatározta, hogy egyrészről folyamatosan nyilvántartásba veszi ezeket a centrumokat, másrészről állandóan figyelni fogják azokat. A leggazdagabb országokat tömörítő G-7 - ek ugyanakkor ennél is tovább mennek. Felhatalmazták az OECD mellett működő FATF szervezetet, hogy a kérdéses államok jogrendszerét egyenként vizsgáltassa meg szakértőkkel, és az eredményt hozza nyilvánosságra.A FATF ebből a szempontból a jogrendszereket három alkategóriába sorolja.
Ezek a következők:
a) nem együttműködő jogrendszerek,
b) részlegesen együttműködő jogrendszerek,
c) de facto nem együttműködő jogrendszerek.

Azt nem lehet tudni, hogy a besorolásnak milyen következményei lesznek, de az Amerikai Egyesült Államok néhány csendes-óceáni kis szigetállam vonatkozásában megtiltotta bankjainak és cégeinek, hogy kapcsolatba lépjenek ezzel a területtel. A legnagyobb országok ugyanakkor törekednek arra, hogy az offshore pénzügyi centrumokkal kétoldalú államközi megállapodásokat is kössenek. Ezeknek célja elsősorban az, hogy a nagy országok érdekeit sértő pénzmosási és szervezett bűnözői akciók nyomozása során a nemzeti hatóságok gyorsan és akadálytalanul juthassanak hozzá adatokhoz, illetve néhány egyezmény a nyomozó hatóságok számára közvetlen nyomozási lehetőséget biztosít a' másik ország területén. Mind az ENSZ-ben, mind az OECD -n belül folyamatos szakértői munka folyik annak kiderítésére, hogy az adott nemzetállami jogrendszereken belül mely szabályok azok, amelyek elősegítik a szervezett bűnözés terjedését. A legkárosabb szabályok között első helyen áll a titokvédelem. A bank-, üzleti vagy ügyvédi titok rámutat a titokhoz való jogos magánérdek, valamint a közérdek ellenőrzési és felügyeleti jogának a szembenállására. Ugyanakkor a szervezett bűnözés nemzetközi elterjedése megmutatta, hogy a közérdek háttérbe szorítása a magánérdekkel szemben végül is a magánérdeket is sérti. Ennek megfelelően a banktitok oldása néhány területtől eltekintve már a világ legtöbb országában megtörtént. Magyarország az OECD- tagság elnyerése előtt nem sokkal módosította az erre vonatkozó törvényi szabályozását, ugyanakkor a banktitok oldása a különböző országokban nem ugyanazon kritériumok szerint történt meg.
A szervezett bűnözés nemcsak a bank- és az üzleti titok mögé igyekszik elrejtőzni, hanem sikeresen használja fel az ügyvédi titok garanciáit is. A hagyományos ügyvédi tevékenységnél ugyanis az állami túlhatalommal szemben természetes, hogy a tisztességes védelem csak akkor érvényesülhet, ha a terhelt és a védője közötti viszonyt olyan erős ügyvédi titok védi, amely az államhatalmi szervek részéről érinthetetlen. Ezt a védelmet használja ki a nemzeti és a nemzetközi szervezett bűnözés akkor, amikor külföldön a bűnözéssel vagy a pénzmosással kapcsolatban a dokumentumokat igyekszik ügyvédi titoktartás alá helyezni, illetve akkor, amikor a bűnözés eredményéből származó pénzt ügyvédi letétben igyekszik eltüntetni. Külföldi tapasztalatok szerint az ilyenfajta bűnözői magatartás ritkább esetben az ügyvéd egyetértésével és közreműködésével találkozik, az esetek túlnyomó részében azonban az ügyvéd megtévesztésével következik be. Az ügyvéd a bankokhoz hasonlóan ügyfelének azonosítására köteles, azonban sokszor a legnagyobb bankok sem tudják azt felderíteni, hogy a náluk elhelyezett összeg mögött ténylegesen milyen bűnözői tevékenység áll. Ennek megfele1áen a legnagyobb ügyvédi kamarák, beleértve az angol ügyvédi kamarát is, igyekeznek tagjaiknak olyan lehetőséget biztosítani, amelyekkel tisztázhatják az általuk gyanúsnak vélt eseteket. Ez a fejlett országokban természetesen nem jelenti és nem is jelentheti az ügyfélnek az ügyvéd általi feljelentését, hiszen az még hátrányosabb lenne az ügyvédekre nézve. A kialakított megoldás szerint a gyanús ügyleteket az ügyvéd nem a hatóságoknak, hanem magának az ügyvédi kamarának jelzi. Az ügyvédi kamara ugyanolyan titoktartási kötelezettség alatt áll, mint maga az ügyvéd, azonban jól képzett apparátusa gyorsan meg tudja azt vizsgálni, hogy az adott eset kapcsolatban lehet-e pénzmosással. Amennyiben igen, ebben az esetben az ügyvédi kamarának nemcsak lehetősége, hanem kötelessége is az esetet jelezni a hatóságoknak. Ugyanilyen megoldás működik az ügyvédi letétek esetében is, tekintettel arra, hogy külföldön a bűnözők gyakran helyezik el a bűnelkövetésből származó összegeiket az ügyvédi titok alatt állá ügyvédi letétbe, így kerülve meg a bankok pénzmosás ellenes szabályait. Amennyiben ugyanis a bank a kétmillió forint feletti pénzeszköz esetében az ügyféltál azonosítást kér, az ügyvédi letétet elhelyező és kezelő ügyvéd a bank számára már ismert. Az ügyvéd pedig az ügyvédi titokra hivatkozva nem adhatja ki ügyfelének adatait a bank számára.








Dohányszőkítés?


Jövedékfölözés maffiamódra?


Emlékeznek még mivel kezdődött? Rendeletileg kiutálták - kiüldözték a bagósokat a közé pületekből, a falusi kocsmákból, a közhasználatu jármüvekből, a parkokból a villamos megállóból és a budikból. A tiltott helyen dohányzó üldözött vaddá vált. Épp nem lőtték le, csak bírságolták keményen, Fidesz módra; sokkal keményebben, mint egy bűnöző cigányt...
Aztán hipp - hopp megnyiltak "nemzeti" dohányboltok, amelyekről "dohány-mutyi" néven cikkezik az ellenzéki sajtó. Nincs itt valami logikai, jogi és erkölcsi ellentmondás?
Most plagizálni fogok kissé egy másik cikkemből.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A nemzetközi előírásokank engedelmeskedve a kormány ellenpropagandát folytat a dohányzás ellen. Ennek részletes szabályait az Orbán Viktor által aláírt 291/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet tartalmazza, amely  a dohánytermékek jelölésérõl, valamint az egészségvédelmi bírság alkalmazásának részletes szabályairól szól. A rendelet szerint a cigarettát tartalmazó csomagokon a dohányzás veszélyeire vonatkozó "kombinált figyelmeztetést" azaz feliratokat és képeket kell elhelyezni. A feliratok szövegét és a képeket a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza. Mint passziv dohányos feleségem cigaretta csomagjain ezeket a feliratokat és képeket hiánytalanul felfedeztem, e cikk írásának napján, mert addig nem figyeltem erre. 
Most viszont be vagyok szarva, pláne hogy elolvastam a passziv dohányzás ártalmairól szóló írást. Mivel zsigerből útálom Orbánt, most különösen fel vagyok háborodva, hogy a "nemzeti dohányboltok" hálózatának segítségével próbál kicsinálni.
Mert miről is van szó? Arról, hogy egy egészségre súlyosan káros termék forgalmazásának jogát elvették egy csomó trafikos kisembertől, boltoktól, áruházaktól és az egészségrontás monopóliumát a Fidesz csókosainak kezébe adták.
Ime az egyik debreceni nemzeti boltegység... tejüveggel (?). Feleségem megmutatott egy olyan csoma got, amit ilyen "nemzeti dohányboltban" vásárolt. Ezen van valami feltünő. Nincs rajta rémisztő kép, csak egy felirat. A kép helyén (!) pedig egy felhívás, hogy a vevő válassza a szabadságot és vegyen igénybe egy leszoktató (gondolom Fidesz közeli) céget.
Te Viktor! Nincs ebben valami külön suskus? Mondjuk nincs, de hogyan gondol játok ti eztet' az egész dolgot, már úgy értem - erkölcsileg?
Nemzeti cégér alatt forgalmaztok olyan terméket, ami öl butít és nyomorba dönt. Nem aljasság ez, köznapi értelemben véve? Mi következik ezután? Tudjuk, négy olyan tevékenység van, amely kiemelkedően jövedelmez: a fegyverkereskedelem, a drogterjesztés, a dohányárusítás és a prostítúció. Mondd mi következik a dohány után? A "nemzeti kuplerájok"? Miért is ne. Amszterdam kellős közepén a székesegy ház közelében (...) keskeny kis utcácskák vannak csomó boltocs kával. Ezek egy részében az árú egy kúrva, aki a kirakatban áll, mikor nincs vevő; majd elhúzza a függönyt ha kuncsaft akad. Egészen biztos, hogy ezek a hölgyek nem tagjai a kormánypártoknak és online pénztárgépet sem használnak. Így meg mire jó az egész? Mondd, meddig tartana ha erre is hoznátok egy rendeletet, amely úgy lenne megszöve gezve, hogy pénzért kúrni csak nemzeti intézményekben lehet, amelynek pályázati nyerteseit úgyanúgy jelölnétek ki mint a dohányboltokét. Mi akadálya lenne, hogy ezt az üzletágat is lenyúljátok?
Ja, kedves olvasók! Morfodíroztam én Orbánékon már akkor, mikor elindultak a hatalom megszerzéséért. Azt találgattam, a választások után létrejön e Európa első bandita mintaállama. Létrejött? Mit szólnak hozzá?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ismét kérdem, mire kellett ez a dohányos - üldözés? Orbán Keresztapa aggódott volna a dohányosok egészsége, a helyiségek levegője miatt, vagy bosszankodott a köztéri csikkdobálás miatt? Egy frászt. Hozzákezdett a dohány-forgalmazás hagyományos csatornáinak betömeszeléséhez. Logikus, ahol nem lehet dohányozni, ott az emberek nem vásárolnak cigarettát. A keresztmetszetet ez a sanda mészá ros módszer persze nem csökkentette kellő mértékben. A megoldást a cigaretta kiskereskedelem monopolizálása jelentette.
A banda ezzel átlépte a képzeletbeli vörös vonalat. Amellett, hogy többezer öreg, beteg és szegény trafikost fosztott meg megélhetési forrásától; a tönk szélére juttat olyan kereskedelmi és vendéglátóipari vállalkozásokat is, amelyek jövedelmezősége mellesleg a cigaretta forgalmazástól is függ.
Ez az akció az szintén "unortodox" megoldás a banda részéről, amennyiben eltörli a többszáz éves állami dohány monopólium kompromisszumos rendszerét, azaz felrúgja az élni és élni hagyni alapelvét. A dohány termesztése a szárításig, az állami dohánybeváltóba való beszállításig szerényen jövedelmező magántevékenység volt. Ami ezután következett, a dohánylevelek további kezelésétől a cigarettagyártásig, a cigaretta nagykereskedelmi forgalomba hozataláig, azt vagy az állam vállalatai, vagy az állam által szigoruan ellenőrzött magánvállalatok végezték. Ám ami a kiskereskedelmet illeti, az állam nagyvonalu volt és pl. Horthy "fasiszta" rendszere a hadirokkantakat, hadiözvegyeket, hadiárvákat juttatta trafikjoghoz és szerény megélhetési forráshoz a még szerényebb nyugdíj és járadék juttatások kiegészítéseképpen.
Logikus, hogy ezek a bevételek kevesek kezébe juttatva már komolyabb jövedelmet biztosíthatnak az örökké éhes fidesz hiénáknak. De...
A banda szerintem nem arra a jövedelemre pályázik, amit az államnak a "vakablakos""nemzeti" dohányboltok termelnek. Hát mire? Hát épp erről szól a cikk...

Az állam fő tápláléka a 
"jövedék", amit a köz javára fordít - elméletileg. Igenám, de a "rendszerváltás" fantázianéven létrejött államnak egyáltalán nem ez volt a gondja. A naívak ezt írják erről. "A jövedék  kifejezés a német 'gefäll' szó fordítása. Tágabb értelemben vett jövedék magában foglalja az állam összes, pénzügyi felségjogán alapuló bevételét, szorosabb értelemben a jövedék a közgazdasági és pénzügyi regálékat (egyedáruság), illetve vámot és fogyasztási adót jelent.. A rendszervál tást követően a ' ellenőrzés és szabályozás' lehetőséget biztosított a visszaélésekre, melyek száma 1989 után nagy mértékben növekedett. Az adózás megkerülésével jelentős mennyiségű áru került forgalomba illegálisan. Ezzel egyidejűleg ugyanezen, magas adótartalmú termékek legális adóforgalma csökkent, ez rengeteg adókiesést okozott az államnak."
Dehát, könyörgöm, nem erről van szó!
A Szadesz önmagát a "szabad kezdeményezések" hálózatának nevezte kezdetben. Egy ilyen hálózat valóban létrejött, de nem pártpolitikai célok megvalósítása, hanem az állam, a nemzet megcsapolása végett. 
Ime a díszes társaság amely, mint a rendszerváltás "kezdőcsapata", az összes kulcspoziciók birtokában, lejátszotta az "olajmeccset". Mint az események résztvevője mondhatom, hogy a"nemzeti tizenhárom" [Antall, Solt, Györgyi, Boross, Pintér, Kupa, Sárközy, Szabad, Salamon, Kónya, Lezsák, Orbán, Arnold] csapat játéka tökéletes volt. A londoni aranycsapat elbújhat mellettük. A legkorszerűbb "totális futballt" játszották. A támadásban és a véde lemben mindenki mindenütt bedobta a csülkét ha kellett. Ha vala melyik játékos (spiller) bajba került, átváltottak a legkeményebb olasz "catenacciora". Senki se sérült meg, senkit se állítottak ki.
Áldásos tevékenységük következtében az "olajmaffia" cca. 1500 millliárd, más számítás szerint 8000 milliárd, forinttal károsította a költségvetést.
Dehát mi az, hogy olajmaffia? Kik az olajmaffiózók? A kis olajimportőr társaságok? Az olajpancsolók? A vámpapirokat meghamisító tróger fináncok?
Ők is, de "az olajmaffia" nem így működött. Egy ilyen vállalkozás csak akkor müködhet zavartalanul, ha mindenki szem a láncban...
Előfordulhat ilyen? Naná! Erről vallottam olajdosszié c. terjedel mes írásomban.

Foglalkoztam az állami szintű bűnözés elméleti problémáival is. Többször, több helyen idéztem Ramsey Clark kitünő 
könyvéből, aki a hetvenes években "general attorney" volt Amerikában, ami ott az igazságügyi miniszteri, ill. legfőbb ügyészi rangot jelentette. Az intellektuális bűncselekményekről így vélekedett. "Legkevésbé az olyan bűncse lekményekre figyelünk fel, amelyeket privilégiumokat élvező emberek követnek el a maguk könnye debb, kevésbé kihívó  és látható módján. Az 'intellektuális bűncse lekmények' elkövetőinek többsége köztiszteletben álló ember. Az ilyen bűncse lekményekből származó jogtalan haszon bőségesen felülmúlja a többi  bűncse lekmény együttes hasznát ... Az 'intellektuális bűncselekmény' mind közül a legrombolóbb hatású." Továbbá "... Talán a legnagyobb kár, amit a szervezett bűnözés okoz, a hatósági személyek korrumpálása. Ez sokkal inkább ártalmára van a közösségnek, mint maga a bűnözés. Ahol köztisztviselőket vesztegetnek meg, ott az egész közösség erkölcsi légkörét is kikezdik ... Erkölcsi lazaság keletke zik, mert maga a rendszer nem feddhetetlen többé." Ez mind szép, de nem fejezi ki a magyar szervezett bűnözés jellegét. Nem is fejezheti, hisz ő maga is megállapítja "A bűnözés hű tükre a nemzeti karakternek." No lássuk mi felelt meg a magyar nemzeti karakternek anno. Nálunk nem kellett a hatósági személyeket alulról, kivülről korrumpálni. Fülig korruptak voltak azok már alapjáraton is.
Az állami dohánymonopólium kijátszásának romantikus történelmii multja van nálunk. A '48-as szabadságharc leverése után a hazafiak... "Kerülték ugyan a nyílt  konfliktust a fennálló államszervezettel és az uralkodóval, de számos módot találtak az államgépezet kijátszására, illetve semmibe vételére: adófizetési kötelezettségüket halogatták, a közmunkákra kirendelt járműveiket visszatartották, az állami monopóliumokat és jövedéki adókat (pl. dohánymono pólium, fogyasztási adó) megkerülték, a törvény elől menekülő honvédokat bújtatták, minden lehetséges fórumon ragaszkodtak a magyar nyelv használatához stb.A magyar passzív ellenállás nemzetközi hírnévre is szert tett, Nehru indiai miniszterelnök szerint például Gandhi is hivatkozott rá erőszakmentes politikájának kialakításakor.
Ekkortól alakult ki egy sajátos, jó hasznot hajtó, bár nem egészen legális cserekereskedelem.. A megtermelt dohányt a beváltóhelyeken át lehetett eladni, miközben ismeretes volt a finánc nem látta úgynevezett “szűzdohány” suba alatti értékesítése is. A termett dohánylevelek egy része ilyen módon kelt el."
Nos az eféle betyárromantikának vége. A betyárok  a hatalomban ülnek. Azért mégis van abban némi pikantéria, ha az állam emberei rövidítik az állami jövedéket.
Életem első olajügyében a "66 vagonos ügyben" teljesen világosakká váltak a következők.
"Olajimportőr" cégecskék alakultak százszámra néhány százezer forint alaptőkével és nyomban százmilliós tételekben importáltak (főleg) Romániából gázolajat. Miből? Az általam vizsgált ügyben a Videoton egyik üzemének volt harisnyában néhány tízmillió heverő forintja. Ezt forgatták meg kissé a Hungária Privát Petrol Kft. és a Hungária Privát Petrol Bt. tulajdonosai: egy a hatóságok előtt már nem ismeretlen úriember Jakubcsik Ferenc és a hivatalban levő megyei rendőrfőkapitány...
A MOL, mint monopolszervezet, nem tiltakozott a "konkurrencia" ellen. A MÁV hitelbe szállított, tilitolizott, vakvágányozott nekik, jóllehet nem voltak a meghitelezhető nagyvállalatok listáján (nem is lehettek).
A(z egyébként rossz minőségü és olcsó) gázolaj után a tiszavirág életü cégecskék nem fizettek jövedéki adót (vámot), mert vagy fizikailag (szinezőanyag bevitelével), vagy csak papíron (hivatali vámcsalással) átalakitották háztartási olajjá (HTO) amely mentes volt az emlitett közteher alól. A "tehermentesített" háztartási olaj mennyisége sokszázszorosan meghaladta a háztartások szükségletét, de - furcsa módon - senkinek se szúrt szemet az"olajmérleg" drámai megbille nése. A cégecskék persze pillanatok alatt csődbementek volna ha, botor módon, háztartási olajként, azaz bagóért, értékesítették volna az olcsó import gázolajat.
A háztartási olajnak tehát vissza kellett vedlenie gázolajjá. Ezt többféleként lehetett megfaggyúzni. Ha a szinezés papíron történt, vagy csak a tartálykocsiba rejtett párliteres minta-tartályban levő olajat szinezték be, probléma egyse volt. Ha az általában 50.000 literes tartálykocsi teljes tartalmát muszály volt beszinezni, következett a kényszerű "szőkítés" amelynek révén a szar román gázolaj elsőosztályú gázolajjá változott. Hogy a szőkítő sav gyakran tönkretette a diesel gépkocsik porlasztóberendezését? Oda se neki. Tiszacsegén magam tapasztaltam az olajszőkítés fejlett, racionális technikáját. Ezért a Kft. ügyvezető Jakubcsik Ferenc négy és félévet kapott, a Bt. ügyvezetője Papp Imre rendőrfőkapitány ellen viszont nem lehetett nyomozni, mert Györgyi Kálmán nekem nem engedte, másnak pedig nem tette feladatává. Hogy az olajsavazás, hónapok alatt, jobban beszennyezte a debreceni repülőtér talaját, mint az ideiglenesen itt állomásozó szovjet repülőalakulat cca. negyven év alatt? Kit érdekelt? A legfőbb ügyészt, a finom úriembert, a törvényesség legfőbb őrét nem érdekelte.
Igenám, de hol lehetett többszázmillió liter ex háztartási olajat (gázolajat) feltünés nélkül "kimérni"? Mellékutcákban, körbe - körbe pislantgatva, kannánként? Óh nem. Benzinkutaknál lett kimérve a gázolaj. De ki üzemeltetett ezidőtájt benzinkutakat? Vidéki termelőszövetkezetek? Hát nem, voltaképp csak a MOL. Jesszusom! A MOL is benne lett volna a buliban? Hát persze. Nagyon úgy néz ki, ő volt a legfontosabb szem a láncban.
Ha nem tévedek, ebben az időszakban a MOL kétféle gázolajat forgalmazott. Saját importból származó azaz fehér olajat, továbbá magánimportból származó "kvázi szőke", vagyis fekete olajat.
* * *
Sokat tudnék még mesélni, de félek nem sokan olvasnák el. Térjünk át hát a "dohányszőkítésre", vagyis arra: hogyan lesz a trafikszűkéből cigarettabőség és a maffiának extraprofit?
Induljunk ki abból, hogy a nemzeti dohányboltok telepítését teljesen hülyén, ötletszerüen vagy csak üzleti megfonto lások szerint alakították ki (sok helyen egymás hegyén - hátán).
A bevásárlás ennek folytán elnehezült, márpedig a nikotinéhség kielégítése nem tűr halasztást. Megnövekszik a természetes igény a mozgóárúsok után, akik készleteiket nyilván nem a nemzeti dohányboltokban fogják feltölteni.
Gondolom, nem szükséges linkeket beilleszteni annak kimondására, hogy a cigarettacsempészet a legdinamikusabban fejlődő üzletággá válik hamarosan. Ömlenek befelé a kartonok millió szám, teherautók alvázába rejtve, csónakon szállítva, stb. Szerintem a tevekaravánok is rövide sen feltünnek... Egyelőre csak a hasábjain olvasható, hogy "siklórepülőt, folyóáramlatot és tucatnyi más módszert használnak a cigarettacsempészek a román határokon, akiktől idén több mint háromszor annyi csempészárut foglaltak le a hatóságok, mint a tavalyi év azonos időszakában." Ezzel kapcsolatban tudható, hogy hozzánk is be fog gyűrűzni; továbbá hogy az ilyen ügyeknél a latencia százalék rendkivül magas és az "eredményes" fogások számának növekedésénél nagyobb arányban növekszik. De ne higyjenek se a szemüknek, se a fülüknek. Az igazi nagy szállítmányok közúton és vasúton érkeznek majd és senkinek semmi nem fog majd feltünni, ugyanúgy mint a gázolaj tartálykocsik esetében.
2013.09.06-i frissítés."Ömlenek befelé a kartonok" - írtam 2013.07.22-én. Most, hogy e frissítést írom, hallom a tévében a mániákusan ismételgetett Fidesz szlogent: "az ágazat kifehérítése". Nos lássuk, hogy fehéredik a dohány ágazat? A  -ban olvashatók a következők. "Nem beszéltek a levegőbe a cigarettapiaci elemzők, amikor a feketekereskedelem drasztikus erősödésétől tartottak. ... A Napi Gazdaság által feltételezett, országos szinten 7-8 százalékos feketepiac mostanra már nagyobb is lehet... Mindez az elemzői becslések szerint 45-50 milliárd forint kiesést okoz az államnak... Biztos, hogy a jövedékiadó-bevételek az utóbbi néhány hónapban csökkennek. (Volt olyan hónap, amikor százalékban két számjegyű volt a visszaesés a megelőző év azonos időszakához képest.)  NAV kiadott adójegyeinek mennyisége (darabban) megdöbbentő csökkenést mutat, például júniusban 18 millió darabbal volt kevesebb a volumen, mint 2012 azonos időszakában. ...  További kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben mit tegyen egy trafikos. A mostani adatokat tekintve egy-másfél éven belül, ha nincs központi helyen az üzlete, nem éri majd meg a boltot fenntartania, azaz menekülnie kell a likvidtőke-nyelő automatává átalakuló trafikjából.
Cikkem nem arról, ill. elsősorban nem arról szólt, hogy Fideszék miért szürkítik (feketítik) az ágazatot. Azt minden hülye előre láthatta, hogy a dohány forgalmazás korlátozása, az árrés növelése és ennek következményeképp a "hivatalos" cigarettaárak nagymértékü emelkedése folytán megélénkül a feketekereskedelem. A jámbor nemdohányzó azt hinné, hogy a NAV lecsap a csempészhálózatokra és a robotzsaruk százszámra fektetik a padlóra a dohánycsempész - banditákat. Dehát ennek egyelőre semmi nyoma. [A "rendszer" az olajvonatokra sem volt hajlandó lecsapni anno.]
Immár az a kérdés a 45 - 50 milliárdból milyen módon és milyen mértékben részesedik az a maffia amely a cigaretta (dohány) forgalmazást a Parlamentben úgy szabályozta, ahogy szabályozta. Az mára a napnál világosabb, hogy az Orbán rezsim polipja folytonosan növekszik, újabb és újabb csápokat növesztve a társadalom minden sejtjéből igyekszik kipréselni - a "dohányt".

Még várni kell arra, hogy a csempészet hasznából húzott állami részesedés tényei érzékelhetőkké váljanak. Sejtésem szerint nem kell sokat várnunk.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Már csak az a kérdés, kik a csempészek és kinek a hasznára dolgoznak? Az olaj példájára azért hivatkoztam, hogy bizonyítsam: a maffiaállam képes volt lefölözni a "privát" bűnözők hasznát azáltal, hogy a szőkített olajat "kifehérítette".Persze a cigaretta nem gázolaj és "kiszerelése" is más... Egyelőre tehát csak találgatni lehet, hogy tudja a maffia lefölözni a fekete dohányjövedéket. A fantáziája itt könnyen tévutakra ragadhatja az embert, főleg ha a cigarettacsem pészetben nincs kellő jártassága. Merengeni persze szabad.Legkönnyebben merengeni pedig egy térkép fölött lehet.

Ime.

A cigaretta hivatalos ára Oroszországban, Belorussziában, Ukrajná ban Horvátországban, Szerbiában és Albániában olcsóbb mint nálunk. Romániában drágább, dehát ott sem mi sem az aminek látszik... Viszont tranzitországként Romániánál alkal masabb partnert nagyítóval se lehet ne találni.Az olcsójánosokkal (Albániát kivéve) közvetlen határosak vagyunk, tehát szabad a gazda.De mit jelent az, hogy "határos"?Ájrópában már kétféle határ van: a schengeni, meg a közönséges. Minő furcsa egybeesés, hogy a szivarkák várhatóan olyan országokból érkeznek majd, amelyek még nem tagjai az Európai Uniónak, azaz kivül vannak a schengeni határokon.  Lássuk csak ezeket a határokat. Mit látunk? Benn a bárány - kinn a farkas! Reménybeli exportőreink kivül vannak a kerítésen. Ezért kell olyan vámhatóság, államvasut, rendőrség, ügyész ség, bíróság, kormány, parlament pártok, ésatöbbi, amelyek az olajügyekben csillagos ötösre vizsgáztak. A fenti hálózat néhány tagja még aktív. A közép pontba pedig Antallnál sokkal rátermettebb egyén került. Megerősödött a






















Belügyminisztérium (vezetése) is.
Az echte piszkos fantázia persze nem torpan meg a schengeni határoknál.
Nézzünk csak szét kissé. Mit látnak szemeink, ha körbe pásztázzuk kedves EU-s szomszédainkat? Jé! Nálunk a legolcsóbb a cigaretta, mindenütt drágább. Néhol sokkal (!) drágább. Kis hazánkat az isten is arra teremtette, hogy  a nagy európai-ciga retta-csempész-biznisz tranzitországa legyen!
Orbán persze tele tüdőből piszkolja az EU-t. Mű-rikács az egész! Korrupt disznók az Európai Unióban is vannak. Ott vannak csak igazán. Megleli a zsák a foltját, meglássák'
"Úgynevezett 'okos határokkal'  javasolja egyszerűbbé tenni a beutazást a belső határok nélküli schengeni övezetbe az Európai Bizottság a nem uniós állampolgárok számára – jelentette be Cecilia Malmström belügyi biztos. "Okos határok"! Istenemre nem hülye ez a csaj! Mert mikor voltak pl. a magyar határok a legokosabbak, ha nem akkor, amikor Ukrajnából és Romániából jöttek a gázolajos szerelvények. Csak egy kis szines mozaik a Györgyi Kálmánnak 1993.01.25-én küldött olajjelentésből. "Gulyás Sándor többféle problémát jelzett a szerelvénnyel kapcsolatban. Nem történt meg a fuvardíjak illetõleg a kocsi álláspénz kifizetése. A kocsik oldalán nincs szabályszerû bárcázás. Nincs feltûntetve, hogy tûzveszélyes rakományról van szó, illetõleg hogy háztartási olajról, gázolajról, vagy benzinrõl van-e szó, holott a feladónak ezt dokumentálni, illetve garantálnia kell. Gulyás úgy fejezte ki magát, hogy ez a szerelvény valahogy „becsúszott” az országhatáron, helytelen illetve szabálytalan vámkezelés révén." Persze hogy becsúszott, de nem ez egy, hanem többszáz (!) szerelvény.

Visszatérve Ceciliára megállapítható, hogy nemcsak a szeme kancsalít a kicsikének, hanem az agya is. 
A bizottság úgy véli, hogy a jelenlegi rendszer, amely szerint a külső határokon minden beutazni vágyót alaposan át kell vizsgálni, rugal matlan. A brüsszeli testület becslései szerint pedig 2030-ig jelentősen, mintegy 80 százalékkal nő majd a forgalom a határokon, ami 'hatalmas sorokhoz', hosszú várakozáshoz vezethet, ha a rendszer úgy marad, ahogyan most van. Az új rendszer a bizottság szerint gyorsabbá és biztonságosabbá tenné a határátlépést. Mert mit kell az alatt érteni, hogy "hatalmas sor"? Tiszta sor! A vasúti kocsik és főleg a kamionok alkotnak hatalmas sorokat. És csak a személy gépkocsik utasait kell sajnálni? A csóró vonat-utasokat, meg a kamion soffőröket nem? Ugyan miér'?
Néha az ember lát valamit és aszongya: "dèjá vu", vagyis ezt már láttam! Ez a jelenség az ember fizikai szemével szokott előfordulni. De mi a helyzet, ha az ember a lelki szemeivel lát valamit? Mondhatja akkor is, hogy "dèjá vu" ? Hát ez egy elég fogós kérdés...
Annyi biztos, hogy már 93' januárjában eszembe jutott az "olajmaffia" fogalom. Vesztemre, mert Györgyi rámdörrentett, hogy ha hivatalos iratban a "maffia" kifejezést használom, fegyelmit kapok.
Nos, amit lelki szemeimmel most látok: a magyar vasúti szerelvények és kamionok cigaretta (ezúttal) rakományukkal  grasszálnak Európa közútjain és vasútvonalain, azt már láttam 1993-ban...
Aztán megkérdeztem magamtól: elképzelhető, hogy az olajmutyi egykori játékosai, immár a totális hatalom birtokában, nem elégszenek meg a trafikmutyival, hanem bátran belevágnak a dohánymutyiba is? Igen (!), válaszolom - magamnak...
2013.07.22
Sz. Gy.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése