2019. október 5., szombat

A politikai maffia





















A politikai maffia







salom




Kikből is áll a mai politikai “elit”?

2013-06-01 20:51
Kikből is áll a mai politikai “elit”?
Az alábbi kép nem szorul magyarázatra!
Egy kis adalék :
 
A Szocialista Magyarországért kitüntetést kapták:
*Orbán Viktor elvtárs*,
Székesfehérvár Városi Pártbizottság másodtitkára, a város és Fejér megye szocialista fejlődése érdekében kifejtett elvszerű, több évtizedes munkájáért (Ez alighanem a nagypapa!)
*Dr. Schmitt Pál elvtárs*,
a MOB elnöke, több évtizedes szocialista sportvezetői munkájáért és nemzetközi érdeklődést kiváltott tudományos munkásságáért
*Kövér László elvtárs,*
az MSZMP Párttörténeti Intézet munkatársa, két évtizedes ideológiai kutatásaiért (Ez meg tán a papa?)
*Tarlós István elvtárs*,
tanácstag, a III. kerületi tanács városfejlesztési bizottságában kifejtett munkásságáért
*Bakondy György elvtárs*,
az Országos Védelmi Bizottság párttitkára

A Munka Érdemrend arany fokozatát kapták:
*Semjén Zsolt elvtárs*,
az Országos Egyházügyi Hivatal titkára (gondolom, ez sem a mi fiúnk; egy felmenő talán?)…
*Demján Sándor elvtárs*,
a Gorsium ÁFÉSZ elnöke
*Csányi Sándor elvtárs*,
az OTP V. kerületi fiókjának vezető-helyettese (nem egy nagy rang! majdhogy nem ül a          pultnál…)
*Áder János elvtárs*,
Csorna város pártbizottságának másodtitkára (Ez is a papa lesz?)
A Munka Érdemrend ezüst fokozatát kapták:
*Széles Gábor elvtárs*,
az Ikarus üzemi pártbizottságának tagja
*Orbán Győző elvtárs*,
a Gánti Ércbányák nyugalmazott párttitkára (ez meg a papa)
*Pokorni Zoltán elvtárs*,
a Pedagógusok Szakszervezetének főtitkára
*Pozsgay Imre elvtárs*,
a Hazafias Népfront elnöke
*Rogán Antal elvtárs*,
a Sárvári Gimnázium KISZ-bizottságának titkára

A Munka Érdemrend bronz fokozatát kapták:
*Hoffmann Rózsa elvtársnő,*
gimnáziumi tanár
*Lázár János elvtárs*,
Hódmezővásárhely város tanácsának tagja
*Kósa Lajos elvtárs*,
a Debreceni Városi Tanács előadója
*Szíjjártó Péter elvtárs*,
Győr város tanácsa ifjúsági bizottságának tagja
*Matolcsy György elvtárs*,
minisztériumi előadó
*Selmeczi Gabriella elvtársnő*,
a Budaörsi Szocialista Nőszervezet tagja
*Deutsch Tamás elvtárs*, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar jubiláló hallgatója (mit jelent az, hogy jubiláló? Már akkor túlkoros volt?)

Nemzeti InternetFigyelő


A KISZ- esek.....útja a hatalomig.
Az 1956. évi forradalomban jelentős szerepet játszott az ifjúság kezdeményezése és aktív részvétele. A forradalom és a szabadságharc leverése után a kormány egyik fő feladatának az ifjúság konszolidálását, illetve megnyerését tekintette.
1957. január 6-án kormánynyilatkozat jelent meg, mely az ifjúságról szólva hangsúlyozta a demokrácia, a szocializmus, a haza- és igazságszeretet, valamint a munka szerepét a nevelés folyamatában.

Január 7-én kezdődött a tanítás a fővárosi iskolákban, az egyetemeken és főiskolákon pedig január 14-én, közel három hónapos szünet után.

A Művelődésügyi Minisztérium január 8-án felhívást adott ki, amely szerint az egyetemi ifjúság jogos követeléseinek egy részét már megvalósították: Kossuth-címer, tanítási és hivatali szünnap március 15-én, fakultatív idegennyelv-oktatás, külön ifjúsági szervezet az egyetemisták számára.

Március 21-én alakult meg a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ).
A KISZ szervezeti felépítésében és munkájában igyekezett másolni az MSZMP módszereit, így ifjúsági jellege elszürkült, bürokratikus szervezetté vált.


Ma 52 éve, 1957. március 21-én alakult meg a Kommunista Ifjúsági Szövetség, röviden a KISZ.

Ezen szervezetnek sajnos még ma is sok prominens alakja, van jelen a magyar közélet színterén.

Így névvel említve Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szilvássy György kancellária miniszter, továbbá Bajnai Gordon, Petrétei József, Szekeres Imre és Persányi Miklós is.

Igaz a KISZ vagyonról nem beszélnek, hogy milyen hirtelen és milyen kezekbe vándorolt ezen és hozzájuk hasonló személyek vezetésével, de azért örülnek neki, hogy akkor KISZ-esek voltak, jól jönnek ma még ezek a kapcsolatok, mégha tagadják is.

Kik is voltak ők valójában annó ebben a szervezetben?


Gyurcsány Ferenc 1984 és 1988 között a KISZ pécsi városi bizottságának titkára, 1988-89-ben országos szintre vált, a KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke lesz. 1989-ben a KISZ KB titkára.

Szilvásy György 1981–84 között a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen KISZ-titkár, 1985–1989: KISZ Központi Bizottság egyetemi és főiskolai osztályának vezetője (Gyurcsány ennek a tanácsnak az az elnöke 88–89-ben). 1989-ben a KISZ KB szóvivője

Kiss Péter 1984 és 1989 között a KISZ KB tagja. 1985–86-ben előbb tagja, majd első titkára a KISZ Budapesti Bizottságának tagja. 1986-1989 a KISZ KB Intéző Bizottságának tagja.

Szekeres Imre, a rangidős. Már 1976-ban a veszprémi Vegyipari Egyetem KISZ-titkára, ugyanekkor a Veszprém megyei KISZ-bizottság titkára is.

Csizmár Gábor 1978–1982 között a KISZ budapesti bizottságának munkatársa.Bajnai Gordon is a KISZ-ben kezd politizálni, Gyurcsány Ferenc innen ismeri.

Petrétei József is akkor aktív a KISZ-es Pécsen, amikor Gyurcsány, az akkori városi KISZ-vezető.

Persányi Miklós tanított a KISZ Központi Iskolájában.

forrás: 
http://ssdb.blogter.hu/131172/50_eves_a_kisz
Összegezve:
A hatalmát átmentett kommunista rablóbanda igen nagy lépések előtt állt, amelyeket szigorú előkészítés nélkül lehetetlen lett volna kivitelezni. Elvégre Horn Gyula mondta, ő csak tudja:Ezt a rendszerváltást nem dilettánsok készítették elő.”

Amikor valaki be akar ugrani a vízbe, először megnézi a lábujjával, hogy milyen hideg. Kommunistáink úgy ellenőrizték a társadalom “hőmérsékletét”, hogy a magyarság félrevezetésére álnemzeti sajtót, szervezeteket, pártokat hoztak létre. Mivel a zsarnoki hatalom kíváncsi volt a népszerűségére, munkába állított gőzlevezetőket és kiképzett provokációs ügynököket.
Az egykori KISZ-tagokból valóságos “hungaristák, nemzetiek, és zsidó-gyűlölők” lettek, akik éjjel-nappal Marschalkó Lajos, Bosnyák Zoltán és Istóczy könyveit tanulmányozták. Az volt a feladatuk, hogy elvegyüljenek a nép között, "jól értesültségükkel" megnyerjék a gyanútlan emberek bizalmát és kikutassák, ki mit mond, név és címlistákra tegyenek szert, s az adatokat rendszeresen jelentsék a hatóságoknak.

Sokan hittek a szép hamis szavaknak, - Orbán Viktor “a kommunistákat agyagba döngöljük!”(az anyj és az apja is kommunisták)  ígéretének, - Moszkva “bocsánatkérését ’56-ért” pedig Gorbacsov budapesti kitüntetése követte.
A kígyó ledobta a régi bőrét és megmaradt, mert a becsapott nép a “szakértelmieket” kétszer is visszaszavazta! 

Az elvtársak így elégedetten vették tudomásul, hogy nincs miért aggódni, mert ‘56 nem fog megismétlődni, nem lesznek számonkérések, és felelősségre-vonások a magyarság ellen elkövetett bűnökért. Tovább folytathatják a rablásokat, és a kommunista terrort. A fekete változatlanul fekete maradt, s ha későn is, de ezt egyre többen látják.
forrás: http://www.hazankert.com/04jul.html
Íme egy lista volt párttag fideszes politikusokról és háttéremberekről, ami bizonyára még jócskán bővíthető:
Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)


Járai Zsigmond – MSZMP-tag


Matolcsy György – MSZMP-tag


Martonyi János – MSZMP-tag


Pintér Sándor – MSZMP-titkár


Schmitt Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban


Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag


Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke


Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke


Fónagy János – MSZMP-tag


Vonza András – MSZMP-tag


Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag


Chikán Attila – MSZMP-tag


Boros Imre – MSZMP-titkár


Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag


Harrach Péter – MSZMP-tag


Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár


Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag


Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár


Boross Péter – MSZMP-tag


Balogh Gyula – MSZMP-tag


A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:


Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár


Varga Mihály – KISZ-titkár


Rogán Antal – KISZ-titkár


Deutsch Tamás – KISZ-titkár


Szerintem önmagában nincs különösebb jelentősége annak, ha valaki fiatalon KISZ-titkár volt, sőt annak sem, ha mezei párttag volt. Csak akkor ne tessék buzgón komcsizni és mások fejére olvasni, hogy párttagok voltak, vagy horribile dictu KISZ-titkárok…


Hasonló a helyzet azzal, hogy Orbán Viktor apja párttitkár volt az átkosban. Ez ma nem lehetne téma, senki, a Kedves Vezető sem tehet az apja esetleges bűneiről, csak a sajátjairól. Csak akkor ne tessék a parlamentben kiselőadást tartani például Schiffer András felmenőiről, mert az helyből gusztustalan, hát még így…


Vannak ugyanakkor a listán olyanok is, akik fizetett pártmunkások voltak, vagy akiknek komoly funkciójuk volt az átkosban. Ennél is lehangolóbb, hogy szép számmal lehetnek volt besúgók és ügynökök a kormánypárti képviselők között. Többek között Szita Károly, Járai Zsigmond, Martonyi János és Matolcsy György esetében merültek fel ilyen hírek, bár ezt mind tagadják és az esetenként közzé tett beszervezési iratok ellenére szépen elültek a botrányok. Érdekes, Medgyessy hasonló esetében ez nem így történt…
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 23, 2013-on 9:18am-kor

A bolsevik szülők gyermeke a törpe KISZ-es zsidó Rogán a földtörvény elfogadását kéri Ádertől

2013. június 22. 17:59
Hunhír.info
Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szombaton nyílt levélben fordult Áder János köztársasági elnökhöz, amelyben a képviselőcsoport nevében arra kéri az államfőt, hogy írja alá az Országgyűlés által pénteken elfogadott új földtörvényt.
Nyílt levelében a kormánypárti politikus úgy fogalmaz: a pénteki zárószavazást "olyan események zavarták meg, amelyek nem méltóak az Országgyűléshez és a rendszerváltozás óta hasonlóan súlyos rendzavarási kísérletre nem volt példa a Parlament falai között".

Rogán Antal emlékeztetett: a Jobbik, amely korábban maga kérte a név szerinti szavazást a földtörvényről, "a házszabállyal visszaélve, botrányos viselkedéssel gátolta azt és az ülés levezető elnöke ellen erőszakkal fellépve megakadályozták, hogy név szerinti szavazással születhessen döntés a jogszabályról". A Fidesz és a KDNP frakciója nyugodt erőként viselkedett, lehetőséget adva a Jobbiknak, hogy befejezze a rendzavarást, de nem éltek ezzel a lehetőséggel, ezt követően az Országgyűlés a házszabálynak megfelelően lebonyolította az ülést, és befejezte a szavazásokat - írja a Fidesz frakcióvezetője nyílt levelében.
Rogán Antal arra kéri Áder Jánost, hogy "erősítse meg aláírásával a pénteken, házszabálynak megfelelő keretek között elfogadott új földtörvényt, amely végre valódi védelmet nyújt a magyar föld és a magyar gazdák számára".

Hozzáteszi: az új jogszabály "történelmi lépést jelent a magyar föld védelmének érdekében", hiszen az uniós normáknak is megfelelő jogszabály hatékonyan tudja megakadályozni, hogy Magyarországon külföldiek földet szerezhessenek. A törvény értelmében csak a helyi földbizottságon keresztül, a helyi gazdák engedélyével vehetnek külföldiek földet, és csakis azok, akik rendelkeznek a megfelelő végzettséggel, élethivatásszerűen foglalkoznak földműveléssel és helyben laknak.

A most elfogadott törvény célja, hogy a nagybirtokokkal szemben végre előnyhöz juthassanak a családi gazdaságok. Magyarországon jelenleg a megművelt földterületek 50 százaléka nagybirtok és 50 százalék családi birtok. Ez a törvény az arányt 20-80-ra változtatja a családi birtokok javára - írja Rogán Antal.
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 8, 2013-on 7:05am-kor

Megjelent a dohányboltokról (FIDESZ  MAFFIA hálózatrol)  szóló rendelet

2013, június 7 - 20:22
Megjelent a dohányboltok engedélyezési eljárását tartalmazó kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben; a jogszabály megfogalmazza, hogy a dohánybolti engedélyt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adja ki azoknak, akik koncessziós szerződéssel rendelkeznek. 
Amennyiben a kérelmező betéti, illetve közkereseti társaság, akkor is beadhatja a kérelmet, ha még csak előtársaságként működik, és a cég székhelyén kívül a leendő telephelye még nincs feltüntetve a cégjegyzékben.
A jogszabály részletesen felsorolja azokat az iratokat, amelyeket mellékelni kell az engedély iránti kérelemhez. A NAV 5 munkanapon belül vizsgálja meg a kérelmet, és ha szükséges, akkor hiánypótlást kér. Az ügyintézési határidő 30 nap.
Amennyiben a NAV az eljárás során azt állapítja meg, hogy - a méltányos eljárás elve alapján - az engedélyt meg lehet adni, akkor ezt meg is teszi. A hiányok pótlására ilyenkor 30-90 napos határidőt szab a kérelmezőnek. A dohányboltban akkor lehet megkezdeni az árusítást, amikor a kérelmező kézhez kapja az engedélyt. A törvény által meghatározott egyéb termékek árusítási szándékát be kell jelenteni a NAV-nak. Az árusítás ettől a pillanattól elkezdhető.
A dohányboltokat a NAV bármikor ellenőrizheti. Ilyenkor az engedélybe, illetve a jogszabályokba foglalt követelmények betartását vizsgálja a hatóság.
MTI - alfahir.hu
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 6, 2013-on 5:21pm-kor

Botrány! - 30 milliárdnyi hiány jött össze májusban

2013. június 06., csütörtök 17:05
Az államháztartás központi alrendszerének 2013. május havi hiánya 30,8 milliárd forintra teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 59,8 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok 6,1 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 22,9 milliárd forintos szufficittel zártak – közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Összehasonlításként áprilisban 35 milliárdra volt tehető a hiány.
Az államháztartás központi alrendszerének 2013. május végi hiánya így 559,4 milliárd forintra teljesült. 2012-ben az államháztartás központi alrendszerének I–V. havi hiánya 344,1 milliárd forintot tett ki – áll az NGM közleményében. A 2012. és a 2013. év költségvetésének teljesülése tekintetében fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az egyes adónemeket érintő változások következtében (néhány adónemből származó bevételi előirányzat csökkent, bizonyos adónemek megszűntek, illetve módosultak, másrészt új adónemek kerültek bevezetésre) a két időszak összehasonlítása mindezen tényezők torzító hatásának kiszűrése nélkül nem lehetséges – tér ki rá az NGM.
Fotó: NGM
Ezen kívül a szervezeti változások következtében a költségvetési szervek bevételeinek és kiadásainak idei évi alakulásában kiemelt szerepet játszanak a 2012. május 1-jétől, valamint a 2013. január 1-jétől átvett önkormányzati intézmények – hangsúlyozták a minisztériumnál.
Áprilisban az államháztartás központi alrendszerének hiánya 35,0 milliárd forint volt, az első négy hónapban a deficit 528,6 milliárd forintot tett ki, ami az éves előirányzat 60,0 százaléka.
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 5, 2013-on 5:35pm-kor
Politikusbűnözés :: 2013-06-05. 17:16
Vége a szerelmi háromszögnek: Szombathelyen az MSZP leplezte le a Fidesszel együtt lopó Hitgyülit
Pénzügyi nagykoalíció köttetett a fideszes Szakály Gábor és a "laoszi-kínai" Cseszkó Tamás között Szombathelyen. Cseszkó szabadidejében gyakran a magyarság kulturális értékeinek felszámolására buzdítja a megyeszékhelyen élő lakosság liberálisabb felét, de jut ideje arra is, hogy a helyi Hit Gyülekezet egyik gitárhúrszaggató strébere legyen. Nehéz eldönteni róla, hogy ki fia-borja, az viszont tisztán látszik rajta, hogy olyan kevés magyar vér csörgedezik ereiben, mint ahány tollpihét megszámolhatunk egy vízi béka seggén.

Cseszkó Tamás
Az antimagyar "laoszi-kínai" fiatalkora ellenére hosszú ideje aktívan részt vesz a szombathelyi közéletben, legtöbben a bulvárhíreknek is helyet adó westindex.hu internetes portál tulajdonosaként azonosítják. Lapja a 2010-es kampányban még az MSZP ülepét nyaldosta, azonban napjainkra a hitgyülis ifjú inkább a pénz új idők új szelei által vitt szagára koncentrál, és gyakran tűnik fel az üzleti életben is sikeres fideszes potentátok oldalán.
Cseszkó egyik új barátja Szakály Gábor tanácsnok, aki a szombathelyi Fidesz frakcióvezetőjeként is tevékenykedik. Szakályt pökhendi és nagyképű viselkedéséért eddig háromszor verték laposra Szombathelyen, ennek ellenére a helyi politikai életre nagy befolyással bír, egyesek szerint ő látja el a pénzleosztó és pénzelosztó szerepet a Marton-Czeglédy duett háta mögött.

Szakály Gábor
Cseszkó és Szakály valószínűleg beleköpött az MSZP-s Czeglédy pénzügyleteibe, így az a jogerősen elítélt szocialista politikus borította ki a laoszi bilit, aki februárban még több százezer forintot adott Cseszkónak, hogy óriáskivetítőn sugárzott zsidó propagandafilmekkel várják a jobbikos Gyöngyösit Szombathelyen.
A sértődött Czeglédy szerint Cseszkóék 2011-ben alapították meg a Pointer Food & Media Kft nevű céget, amely a Szakály által vezetett Szociális és Családügyi Bizottságtól azonnal közel egymillió forintos megrendelést kapott. A felvett összegért cserébe a ferdeszemű laoszinak öt darab kamufilmet kellett produkálnia, amelyben a drogfogyasztás veszélyeire hívják fel a figyelmet. Cseszkó Tamás a filmeket ugyan leszállította a fideszes városvezetésnek, de a mozgóképek állítólag majdnem teljesen megegyeznek egy másik drogprevenciós kisfilm anyagával, amelyért az önkormányzat már 2008-ban fizetett egy kisebb összeget.
A szocialista politikus elmondása szerint a Fidesz-Hitgyüli projektről több száz oldalas internetes levelezés anyaga is a birtokába került, melyben különböző nagyságú csúszópénzekről olvashatunk, és olyan nagy emberek nevét említi Cseszkó, akiket meg kell kenni annak érdekében, hogy még több hasonló típusú megrendelést kapjanak..
Fideszes informátorunk szerint Czeglédy azért ugrott rá az MSZP számára szigorúan tabunak számító hitgyülis nyakára, mert Szakályék olyan pénzügyi kartellbe piszkáltak bele, amely sérti a fideszes Marton és a szocialista Czeglédy páros üzleti érdekeit. A célkeresztben feltehetőleg Lazáry alpolgármester áll, aki a hírek szerint a szombathelyi Fideszben dúló pozícióháború egyik főszereplője. Az ügy mozgatórugója pedig nem más, mint a honvédelmi miniszter, Hende Csaba.
A fejleményekre még visszatérünk.
(Kuruc.info)
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 5, 2013-on 4:10pm-kor
ÚJ  FIDESZ KÖZELI KERESZTAPÁJA VAN A MAFFIA BIRODALOMNAK!
A föld, a dohány után a szórakoztatóipari  maffia!
2013-06-05. 13:05
Vizoviczki köpönyegéből bújt elő a hajógyári-szigeti bulik új ura
Új főnöke van a mámoros éjszakai bulikról elhíresült hajógyári-szigeti szórakozóhelyeknek, amelyek azelőtt a rendőrök lefizetésével gyanúsított Vizoviczki László érdekeltségébe tartoztak. Az új bérlő korábban maga is Vizoviczki cégének dolgozott, úgyhogy nem idegen a Hajógyárin, de állítja, le akar számolni a diszkókirály örökségével.
Új üzemeltetőjük van azoknak a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyeknek, amelyek éveken át Vizoviczki László érdekeltségébe tartoztak. A szigeti diszkók urát tavaly júniusban tartóztatta le a rendőrség, azzal gyanúsítják, hogy rendőröket fizetett le, hogy az érdekeltségébe tartozó negyven szórakozóhelyen ne razziázzanak, a konkurenseknél viszont annál inkább. Vizoviczki csütörtökön került ki az előzetesből, most házi őrizetben van.
A Hajógyári-szigeteken lévő szórakozóhelyeket viszont már nem az ő cégei működtetik. Az elmúlt egy évben ugyanis rájárt a rúd a korábban népszerű diszkókra, állandósultak a rendőrségi razziák, több helyet, például a Bed Beach diszkót bezárták, többek között azért, mert a razziák során kábítószerekre bukkantak. A nyomozók több, korábban lezárt nyomozást is újraindítottak a Hajógyári-szigeten eltűnt fiatalok ügyében, két volt biztonsági őrt pedig őrizetbe is vettek. Azzal gyanúsítják őket, hogy megvertek egy ittas fiatalt, majd a Dunába dobták, és a fiú megfulladt.
Egy, a Hajógyári-szigeten dolgozó taxis szerint korábban "brutális bulik voltak" a szórakozóhelyeken, Vizoviczki László letartóztatása és a bűnügyek nyilvánosságra kerülése óta azonban elcsendesült a sziget. Ezért is lepte meg, hogy a május 18-ai hétvégén újra kígyózó sorokat látott a szórakozóhelyek bejáratánál.
Egy ember kezében vannak a szórakozóhelyek
"Már csak néhány nap, és a Hajógyári-sziget újra teljes gőzzel pörög. Sokat bizonyított törzshelyek és nagyreményű új klubok gondoskodnak idén is a felejthetetlen kalandokról" - írta a klubokat népszerűsítő programfüzet, a Flyerz magazin május eleji száma, pár napra rá pedig "hajógyári-szigeti szórakozóhelyek" néven adott ki közleményt egy kommunikációs cég, amelyben azt hangsúlyozták, hogy "véget ért a Vizoviczki-korszak", és új időszámítás kezdődött a Hajógyári-szigeten.
A közleményben az állt, hogy a szórakozóhelyek üzemeltetését hét új cég vette át, amelyek összefogtak, hogy "ez a korszak különbözzön az előzőtől". A közleményt kiadó kommunikációs tanácsadó akkor sem a Népszabadság, sem a Figyelő kérdésére nem árulta el a hét cég nevét, az Origó azonban a III. kerületi önkormányzat és az Opten cégnyilvántartási adatbázisát alapul véve kiderítette, hogy ki áll mögöttük. Ugyanis a szórakozóhelyek - ahogy azelőtt is - egy kézben összpontosulnak.
Az elérhető adatokból kiderült, hogy a bulihelyeket üzemeltető cégek egytől egyig a Leitzo Hungary Kft. tulajdonában állnak. A hét új cég többsége szórakoztatást és egyéb szabadidős tevékenységet jelölt meg főtevékenységként, de van köztük biztonsági, és számviteli tevékenységgel foglalkozó is. A cégek, a tulajdonos Leitzo Hungary Kft.-vel együtt ugyanazon a napon alakultak meg február végén, és ugyanazon a Bajza utcai címen van a székhelyük is. A Leitzo Hungary Kft., és azon keresztül a szórakozóhelyeket üzemeltető cégek tulajdonosa a cégnyilvántartás szerint egy bizonyos Horváth Sándor Péter.
A 32 éves férfiról a cégnyilvántartás alapján keveset lehet megtudni. Két másik cégben is érdekeltsége van, ezek ingatlan-bérbeadással, üzletviteli tanácsadással, vendéglátással foglalkoznak, az egyik pedig családi vállalkozás. Utóbbinak 2011-ben harmincmillió forint volt az árbevétele, a másik 2009-es megalapítása óta nem termelt hasznot.
Dolgozott Vizoviczkinek is
Az Origónak a budapesti éjszakai élet több szereplője is azt mondta, Horváth Sándor Péter korábban Vizoviczki Lászlónak dolgozott, és a hajógyári-szigeti szórakozóhelyek VIP-részlegéért volt felelős, de még Vizoviczki letartóztatása előtt otthagyta a Hajógyárit. Egyikük azt is megjegyezte, hogy Horváth Vizoviczki letartóztatása után visszatért, neki például azt mondták róla a szórakozóhelyek munkatársai, hogy "ő viszi az ügyeket", mivel a nagyfőnök nem elérhető. Személyesen azonban szinte senki sem ismerte, egy korábbi tárgyalópartnere is csak annyit tudott mondani róla, hogy "olaszos" kinézete van.
Az Origo a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeinek kommunikációs munkatársán keresztül megkereste Horváth Sándor Pétert. Kérdésükre azt a választ kapták, hogy ő a tulajdonosuk az említett cégeknek, és évekkel ezelőtt valóban állt rövid ideig olyan cég alkalmazásában, amely Vizoviczki Lászlóhoz volt köthető. Ezt követően azonban saját éttermét irányította, külföldön vállalt munkát, valamint éveken keresztül irányította ingatlanfejlesztéssel és hasznosítással foglalkozó saját cégét.
"Mint vendéglátó-ipari végzettséggel rendelkező szakembert több feladattal is megbízták, más munkatársakkal együtt, közösen a programok koordinálása, a vendégek kezelése tartozott a feladatai közé. Nem töltött be vezető tisztséget" - írták Horváth Vizoviczki cégénél végzett munkájáról. Az ott történt bűnesetekről Horváthnak nincsen tudomása, ugyanis szerinte abban az időszakban, amikor a bűnesetek történtek, már külföldön dolgozott.
Vizoviczki értse meg, hogy vége
Horváth válasza szerint a szórakozóhelyek irányítását az után vette át, hogy a tulajdonában álló Leitzo Hungary Kft. az említett cégeken keresztül 2013-ban megkötötte az üzemeltetési szerződéseket, és tavaly, Vizoviczki letartóztatásának idején nem irányította a diszkókat. "A szórakozóhelyeket az üzletvezetők és ügyvezetők irányították tovább, talán éppen ezért kerültek olyan helyzetbe, hogy nem tudták fizetési kötelezettségeiket teljesíteni, a lejárt szerződéseket nem hosszabbították meg" - írták.
A lap megkereste a terület tulajdonosát, az Álom Sziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft.-t. Kérdésükre azt a választ kapták, hogy a szórakozóhelyeket korábban üzemeltető cég bérleti szerződése határozott időre szólt, amely 2012. év végén lejárt, és a felek megegyezése alapján nem hosszabbították meg. Ezután a szórakozóhelyek bérletére egyetlen cég szerződött. "A jelenlegi bérlő korábban már dolgozott a Hajógyári-szigeten" - tették hozzá.
"Remélhetően Vizoviczki László is megérti, hogy az a korszak véget ért egyszer és mindenkorra" - írta Horváth az Origo kérdésére. Kijelentette, hogy semmilyen kapcsolatban nem áll Vizoviczki Lászlóval, akivel már a letartóztatása előtti időkben sem tartotta a kapcsolatot. A szórakozóhelyek irányításában azért akart főszerepet vállalni, mert "egy harmincas éveit taposó, vendéglátó-ipari végzettséggel rendelkező, ingatlanhasznosításban jártas embernek hatalmas kihívás a romok helyén egy új, biztonságos, kulturált szórakoztató centrumot felépíteni és üzemeltetni".
Horváth szerint Vizoviczki cégei likviditási gondok miatt áruba bocsájtották az eszközeiket, amelyeket ők vásároltak fel. A Hajógyári-sziget tulajdonosaihoz pedig "már-már gyerekkori, talán barátságnak is nevezhető kapcsolat fűzi", így egyértelműnek tűnt, hogy a szórakozóhelyek üzemeltetését az ő cégei vegyék át.
Nagy víziókkal vágnak neki
Horváth szerint ezentúl kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra és a törvények betartására. Két korábbi klubot bezártak, és újat indítottak a helyükön, új biztonsági szolgálatot bíztak meg, detektoros kapukat állítottak fel a sziget bejáratában, és védőkorlátot húztak fel végig a Duna partján. Azt írták, a drogterjesztők ellen harcot hirdettek: "az első gyanús jel esetén értesítjük akár a rendőrséget is", illetve hozzátették, hogy felmatricázták a vécéket is a drogfogyasztás veszélyeire figyelmeztető feliratokkal.
A május 18-ai bulin Horváthék szerint közel 15 ezren vettek részt. Szerintük a rendezvényt sikeresen lebonyolították, két verekedő társaságot szétválasztottak, és "kitessékeltek a szigetről", hat ittas fiatalt pedig az egészségügyi szolgálat látott el. "A nyitó bulit követő hétvégén megvolt az első komoly hatósági összellenőrzés, amely mindent rendben talált" - tették hozzá.
Az Origó által megkérdezett budapesti klubtulajdonosok közül volt, aki szkeptikusan nyilatkozott a Horváthék által meghirdetett új korszakról. "Majd ha heti három dílert rendőrkézre adnak, akkor hiszem el" - mondta egyikük. Más azt mondta, hogy ha a szándék megvan, akkor lehetséges újrapozicionálni a szórakozóhelyeket, a múlttal pedig le kell számolni.
(Origó nyomán)
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 5, 2013-on 1:59pm-kor
2013-06-05. 12:21
Ez a cionista kollaboráns  Fidesz "egyháza": rejtett kamerával a Hitgyüli vonagló szektásai között (I.)
A Hit Gyülekezetét nem szabad sértegetni, adta az ország tudtára fővédnökük, Kövér László, ugyanis pont olyan egyház, mint a többi - aki nem hiszi, nézze meg a törvényben. A Fidesz elvégre jobban tudja, hogy mi micsoda. Trianon ünnep, a Hitgyüli egyház, a zsidók Isten ajándékai, a cigányok rejtett erőforrások. Ha lenne székely tagszervezetük, azt is kinyilatkoztatnák: nem is igaz, hogy a medve nem játék.
Na de térjünk vissza a szektához, melyet egyházi rangra emelt a "keresztény, nemzeti kormány", és próbáljunk választ adni arra, hogy vajon egyházi szertartást látunk-e az alábbi, csak nálunk megtekinthető videóban, vagy beteges szektás vonaglást.
Ha az előbbit, akkor elképzelhető, hogy igaza van a Fidesznek (bár akkor is vitatható lenne, hogy mit nevezhetünk egyháznak). De ha az utóbbit - nos, akkor sem az áll fenn, hogy esetleg nekik nincs igazuk, hanem előáll egy új helyzet és feladat: sürgősen törvényt kell hozni "a Hit Gyülekezete egyházi mivoltának tagadása ellen". Szabadságvesztés kell hogy járjon érte, halmazati büntetésként pedig a kötelező auschwitzi látogatás mintájára ki lehet szabni közös pezsgőfürdőzést Simon Peresszel, Barbra Streisanddal, súlyos esetekben pedig akár egy egész ortodox zsidó közösséggel is.
(Megjegyzés: A videókat mi is ezzel a "zenével" és "utómunkálattal" kaptuk, de a lényeg így is látható.)
Videó ITT:   http://vk.com/video-52211045_165822766?hash=1125ca5667e539dc
Sándor, László, lehet tovább izgulni, folytatása következik... addig is a "best of" videó, melyet több tucat helyről töröltettetek már, továbbra is elérhető, ha esetleg valaki még nem látta volna.
(Kuruc.info)
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 5, 2013-on 8:35am-kor
2012-07-03. 16:48
Újabb adalékok Németh Géza zsidó származású református lelkész III/III-as múltjához, titkos családi életéhez

Németh Géza
Április végén részleteket közöltünk egy készülő állambiztonsági tanulmányból, mely dokumentáltan bizonyította, hogy Németh Zsolt külügyi államtitkár (Fidesz) zsidó származású édesapja, Németh Géza református lelkész (1933-1995) a Pest megyei Rendőr-főkapitányság III/III osztályának (tehát a politikai rendőrségnek) a társadalmi kapcsolata volt (talán ezek a cikkeink zavarják annyira Orbán Viktort, hogy a washingtoni kongresszust kérte fel a Kuruc.info megszüntetésére).
Noha a BM III Állambiztonsági Főcsoportfőnökség vezetői tudtak személyiségének és jellemének súlyos hibáiról - szélsőséges, hazug, amorális, zavaros, kiszámíthatatlan, extravagáns, megbotránkoztató, feltűnést kereső, magamutogató nem csak saját egyházában, de társadalmi megnyilvánulásaiban és társas kapcsolataiban is - különösen a rendszerváltás idején használták fel céljaikra az Erdélyi Gyülekezet, a Reménység Szigete Kulturális és Karitatív Központ működése keretében, de korábban szerepet kapott a mezőgazdaság szocialista átszervezése melletti agitációs munkában is.

Németh Géza társadalmi kapcsolat a Pest megyei III/III-nál
Morális kilengéseit tetézték pénzügyi visszaélései: sikkasztott az érdi egyházi kasszából, a Nyugatról érkezett, segélyezésre és az erdélyi menekültek támogatására szánt pénzekből és adományokból. Megengedhetetlen módon szidalmazta, minősítgette a nagy nyilvánosság előtt egyházi elöljáróit, köztük azokat, akik az egyház belső rendje szerint okkal figyelmeztették tarthatatlan életvitelére, méltatlan szolgálatára. Felesége, Kriza Judit nem tudta elviselni férje kicsapongásait és 1993. február 11-én Budapesten öngyilkos lett.
Németh Gézát a Kádár-rendszer megbecsülte, szabadon utazhatott, elnézték törvénybe ütköző lépéseit, sőt még főműsoridős filmet is készített „úttörő kezdeményezéseiről” a Magyar Televízió, Róbert László Tisztelendők című sorozatának keretében. (Róbert-Róth László újságíró 1962-68 között állambiztonsági besúgó, 1968-tól a hírszerzés, a BM III/I szigorúan titkos állományában a K-232 számú főoperatív főtiszt őrnagyi rangban, aki a történelmi egyházak elleni harcban tüntette ki magát, így felettesei iránymutatásával hamar megtalálta hasonszőrű népszerűsítendő hősét.)

Róbert-Róth László
A rendszerváltás után Németh Gézát rehabilitálták, nem létező érdemeiről legendákat gyártottak megvett erdélyi politikusok, s a tájékozatlanok megtévesztésével napjainkban is egyre szaporodó márványtáblák méltatják „példás tevékenységét.”
Emlékülés díszvendéggel és félrevezetéssel
Cikkünk megjelenése után bő egy hónappal a Fidesz-KDNP díszletei és virágai között változatlan keretek között megrendezték az évente szokásos Németh Géza-emlékülést - amint erről a Fidesz képes faliújságja, az M1 pártszolgálati híradója beszámolt -, amelyen Németh Zsolt változatlanul áldozatnak nevezte apját. Díszvendéget is beültettek az elnökségbe: egy volt német minisztert, akinek azonban nem mondták meg azt, amit meghívása után kiderítettünk: Németh Géza állambiztonsági besúgó volt. Így fordulhatott elő, hogy az alulinformált miniszter azt hangsúlyozta felszólalásában: Magyarországon is fel kell tárni a bűnös múltat, kivételek nélkül. A nyálas és ájtatos rendezvény hazug légköréhez asszisztált jelenlétével Gulyás Gergely országgyűlési képviselő (Fidesz), aki bejelentette, hogy a problémakört hamarosan megoldja majd a Nemzeti Emlékezet Bizottsága. (Köztudottan nincs szükség semmilyen újabb bizottságra az ügynökügyek rendezéséhez, ám a Nemzeti Emlékezet Bizottságának konkrét terve azóta sem került a parlament elé, holott május 15-re ígérte Orbán Viktor kormánya, miután látványosan leszavazta az LMP által benyújtott és a Jobbik által támogatott ügynöktörvény javaslatának naprendre vételét. Az már csak garancia bármilyen előrelépés jégre vitelére, hogy sajtóhírek szerint a Nemzeti Emlékezet Bizottságának élére azt a Boross Péter egykori MDF- kormányfőt jelöli Orbán Viktor, aki 22 éve szabotálja el sikeresen az ügynökügyek törvényes rendezését, a társadalmi közbizalom helyreállítását, az ügynökök és kapcsolattartó tisztjeik kötelező távozását a közéletből és a közvéleményformálók köréből.) 

Németh Zsolt a fattyú különleges jólétben, más családok szenvedéseinek árán nevelkedett, és taníttatott
Cikkünkben megemlítettük, hogy 1984-ben egy tisztességes, hívő fiatalokból álló felderítő csoport alakult Németh Géza ismeretségi körében annak kiderítésére, hogy mi az igazság a botrányos igehirdető körül terjedő híresztelések körül, így a morális és pénzügyi visszaélésekről is. Az egykori csoport több tagja jelentkezett és írt szerkesztőségünknek, bővítendő a tanulmány írójának ismereteit is. Nevük elhallgatását kérték, s mi tiszteletben tartva ezen kérésüket osztjuk meg olvasóinkkal információkat, miközben persze a tanulmány szerzője is folytatja kutatásait.
Minden vonalon kiderült, hogy Németh Géza egy gátlástalan szélhámos, ezért is felháborító Zsolt fia kampánya, hogy mártír színben tüntesse fel apját - olvashatjuk egyik levélírónktól. Németh Géza zsidóságáról annyit, hogy akkor, 1984-ben hallottuk, miszerint szüleinek nagyon sokáig nem jött össze a gyermekáldás, ezért az anyja viszonyt folytatott különböző férfiakkal és egy zsidó szeretőjétől lett Géza 1933-ban. Papíron ugye keresztény volt az apja, de ez egy családi titokként cirkulált, mi is az egyik szeretőjétől hallottuk, akinek Géza maga mesélte.” (Mint megírtuk, ezzel maga Németh Géza is eldicsekedett. Az Észak-pesti Egyházmegye lelkészeinek 1963. december 5-i, kéthetes mátraházi továbbképzésén kijelentette: „Aktív zsidó missziót kell végeznünk, ezt én kérhetem, akinek az egyik szülője zsidó!”)

Németh Géza: „Én kérhetem, akinek az egyik szülője zsidó!”
Bereczki szerint Németh Zsolt is ügynök volt
Bereczki Vilmos lebukott III/III-as ügynök személyesen közölte velem 1993 júniusában, hogy tudja, miért lett Németh Géza felesége, Kriza Judit öngyilkos februárban. (Bereczki, a Független Kisgazda Párt árulója ekkor már országgyűlési képviselő volt az állambiztonság jóvoltából, sőt hozzásegítették, hogy kezdetben ő legyen a Nemzetbiztonsági Bizottság titkára is - a szerk.) Azt közölte velem, hogy Németh Zsolt volt édesanyja utolsó látogatója annak öngyilkossága előtt. Bereczki szerint ekkor Zsolt 'meggyónta' anyjának, hogy őt is beszervezték. A sokat szenvedett asszony ezt már nem tudta elviselni, és fia látogatása után elvágta a saját torkát, vérbe fagyva találtak rá a konyhában.

Bereczki Vilmos
(Bereczki Vilmosról itt írtunk: Aktivizálódnak a besúgók: Bereczki Vilmos, alias "Palotás János". Bereczki, a rovarirtó gázmester 1971-ben bűnügyi besúgóként kezdte állambiztonsági tevékenységét, majd 1987-ben átvette a BM politikai rendőrségének III/III-4-a osztálya, a radikális ellenzék ellen használtak fel. Állambiztonsági 6-os kartonja lezáratlan, tehát a rendszerváltozás utolsó pillanatáig foglalkoztatták. A Kisgazda Párt árulója ma a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszeg szégyene, ott rohasztja a levegőt, onnan küldözgeti feljelentéseit, rágalmazó leveleit a legkülönbözőbb szerveknek, s időnként sikerrel fúrja be magát internetes honlapok cikkeinek hozzászólói közé. Gátlástalan hazug emberként. Legutóbb például a Jobbik volt alelnökének, Molnár Tamásnak a Facebook-oldalára jelentkezett be régi ismerősként. Természetesen visszautasították.
Az tény - folytatja egyik levélírónk -, hogy Németh Zsoltot 1986. március 14-én éjszaka letartóztatták a Blaha Lujza téren (feltűnő népies öltözete miatt vonta magára a rendőrök figyelmét) és találtak nála több szamizdat kiadványt, ezért bevitték a rendőrségre és ott töltötte az éjszakát. Tanúja voltam, hogy Németh Zsolt nagyon meg volt ijedve miután kiengedték, majd ismét vissza kellett mennie vallomástételre. Bereczki Vilmos szerint ekkor szervezték be. Ez még el is képzelhető…érdekes lenne utánanézni: ez is azon iratok közt lehet, amelyek miatt a Fidesz nagyon nem akarja az aktákat nyilvánosságra hozni.”
Utánanéztünk: Németh Zsolt neve szerepelt azon a listán, melyet Németh Miklós 1990-ben átadott Antall Józsefnek, ám mert adatait összekeverték máséval, téves közlésnek minősítették. De nem is bolygatták, hagyták, hogy az átmenet zavarosában feledésbe merüljön, miközben gondos kezek mindent eltüntettek az irattárban.)

Bereczki Vilmos állambiztonsági 6-os nyilvántartó kartonja
Sok emberrel beszéltünk, akik jórészt első kézből származó történeteket mondtak el. Menet közben jutottunk el U.M.-hez - ha jól emlékszem akkor szociológus, ma újságíró -, aki a '80-as évek elején mélyinterjút készített Németh Gézával, ennek 130 oldalas gépelt változata a birtokomban van. Ebben emlékezik vissza - egyebek között - '56-os szerepére és későbbi politikai kapcsolataira. Egy kelenföldi egyházfi rosszindulatú feljelentése alapján tartóztatták le 1957 júniusában. Mivel a harcokban nem vett részt, ezért csak egy évre internálták Tökölre. (Pontosabban: közbiztonsági őrizetbe helyezték - a szerk.) Szabadulása után a papok és az egyházi vezetők féltek tőle.” 
Géza egészen másfajta életet élt…” 
..mi ismertük Géza bácsit, aki erkölcsi értékekről, Krisztus követéséről, imádságról, hitről meg a Bibliáról beszélt, közben pedig egészen másfajta életet élt. Ez a fajta kettősség rendkívül zavart minket. Ha egy könyvelő lett volna, ki foglalkozik vele, hogy hülyére csalja a feleségét, vagy zsebre tesz egy kis pénzt. Na de itt volt valaki, egy amúgy szuggesztív személyiség, aki szent emberként parádézott, s voltak, akik tátott szájjal követték. Mi pedig a zsigereinkben éreztük, hogy itt egy szélhámosról van szó, és bizonyosságot akartunk.” 
Egyházi emberekkel, volt híveivel, szeretőivel beszéltünk személyesen. Tőlük hallottuk a legvadabb dolgokat, egyebek között, hogy szilasligeti házuk (ahol lelkigyakorlatokat tartott) padlásán voltak a szerelmi találkák. H.N.K., aki az „Árgusok” röpiratban a neves filmrendező (természetfilmek rendezője - a szerk.) lányaként szerepel, maga mesélte el több tanú előtt 1984. november 6-án Géza heves ostromát. Géza hosszú időn át üldözte. Volt rá példa, hogy erőszakkal akarta magáévá tenni. H. ellenállt, sosem feküdt le Gézával. Géza módszerei voltak: gyakran megjelent a házánál, a kocsijából figyelt, utánament a közértbe is, az ajtaján zörgetett; volt, hogy egy nagy csokor virággal jelent meg, majd szálanként a lába elé szórta. Azt mondta neki: 'Nekem még senki sem mondott ellent, ez vonz irántad!' Mikor H. a szemére vetette, hogyan lehet képes ilyesmikre pap létére, meg a Bibliára hivatkozni, erre Géza kinevette: 'A Biblia? Az hülyeség! Te elhiszed? Álszent vagy!' Ezek szó szerinti feljegyzéseim, melyeket rögtön a H.-val való találkozás után vetettem papírra. H. akkor a Róbert Károly körúton lakott, az Árpád hídnál.”
Majd kipattant a Sz. H.-ügy. Ez a fiatal lány is a szeretője lett, teherbe esett, nemi betegséget kapott Németh Gézától. Kétségbeesésében segítségért fordult H.N.I. rendezőhöz, aki etikai bizottságot szervezett, amely maga elé idézte a református papot. A bizottság tagjai voltak. H.Gy., P.T., Cz.O., O.G., és B.T.  (Három pap, egy mérnök és egy egyetemi hallgató, - a szerk.) Németh Géza megtudta egy Nelli nevű szeretőjétől, hogy formálódik a bizottság, ezért gyorsan mindenkit megkeresett. Sz.H. és H.N.I. egy listát állított össze azok neveivel, akikről teljes bizonyossággal tudták, hogy Németh Géza szeretői voltak. Németh körbeszaladt, és szép szóval vagy fenyegetéssel megpróbálta rávenni őket, hogy ne beszéljenek. Végül megjelent a bizottság előtt, ahova fenyegetéseinek hatására már csak egyedül Sz.H. mert elmenni. Ott állt terhesen, nemi betegen. Majd egy hihetetlen színjáték kezdődött. Néhány perc alatt Németh átvette a szót a bizottságtól, és szinte meghipnotizálta Sz.H.-t, hogy igazán szerette őt, és ez az egész tulajdonképpen egy gyönyörű kapcsolat volt. Sz. ott helyben megbocsátott Gézának, és azt rebegte: „Igen Géza, gyönyörű volt!” Géza egyedül csak az Sz.-szel való viszonyát ismerte el a bizottság előtt. Mivel ez nem egy hivatalos bizottság volt, nem lejáratni szerették volna Gézát, hanem csupán annyit kikényszeríteni, hogy ne foglalkozzon az ifjúsággal. Géza leborult és zokogva könyörgött, hogy felesége, Jutka néni ezt nehogy megtudja, szegény asszony most jön ki a kórházból. (Nem is volt kórházban.) Ezért Géza kapott félév haladékot, hogy elmondja a dolgot feleségének. (Akinek korábban a kezébe került Sz. szakító levele Gézához, s ebből nagy botrány lett.) Ezen kívül felszólították: menjen el a nemibeteg-gondozóba.” Miután az etikai bizottság ülésének vége lett, Géza felajánlotta a jelenlévőknek, hogy kocsiján hazaviszi őket. Ezt az akkor orvos egyetemista O.G. el is fogadta. Meglepetésre Németh Géza a kocsiban azt mondta neki: „Semmit sem fog abbahagyni, esze ágában sincs!”
Beszéltünk Dr. B.D. pszichológussal, aki egy időben a közösségbe járt lányával, s lánya nagy híve volt Németh Gézának. A pszichológust figyelmeztették: vigyázzon lányára, mert a Géza bácsi mégsem szent. Dr. B.D. értékelése szerint 'Géza beteg ember. Nem skizofrén, de feltétlenül skizoid. Tele van kamaszkorban megrekedt vonásokkal. Infantilis. Amit éppen elmond, azt igazságként éli át, így meg van arról győződve, hogy nem hazudik. Két eset lehetséges: vagy nem normális, vagy az ördög szállja meg, így nem ura cselekedeteinek, nem lehet elítélni.' (1984)”
H.N.I. szerint Géza többször is meghazudtolta önmagát. Egyszer elmondta neki, hogy havi 60 ezret keres, részletesen előadta, hogyan jön össze neki ez a pénz. (Amely irdatlanul nagy összeg volt a '80-as évek elején, amikor a havi 4 ezer forintos fizetés jónak számított.) Egy hónappal később H. pénzzavarba került betegsége miatt, Gézához fordult, aki azt válaszolta: ő is szegény, havi 3 ezerből kell eltartania a családját…”
Sz.H. mesélte el nekünk: Géza arra tanította, hogy lehet hazudni, csak fonja össze a mutató és középső ujját, mert akkor nem számít hazugságnak az, amit mond…”
Beszéltünk a zsidó származású E.E. református lelkésznővel is. Ő állítólag azért szakította meg a kapcsolatot Gézával, mert egy vidéki evangelizációs úton a szállodában éjszaka Géza ostrom alá vette szobáját, de ő ellenállt a kísértésnek. E.E. elmondta nekünk, hogy azért szakított Gézával, mert egy erdélyi út során rájött, hogy Géza erkölcstelen és semmivel sem magyarázható anyagi visszaélései vannak. Arra a kérdésünkre, hogy miért hagyták ott az emberek Gézát, azt válaszolta: 'Mert Géza nem tiszta!” 
Végül elmondták fiának, Zsoltnak
A tudomásunkra jutott dolgokat végül is elmondtuk Németh Zsoltnak, még 1984 végén egy Felszabadulás téri lakásban. Eléggé meghökkent, (röviddel később visszahallottam véleményét O.G.-től: nem érti, miért akarjuk az apját tönkretenni), az anyagi visszaélésekkel kapcsolatban az volt a reakciója, hogy ezek szerinte csak 'az egészséges üzleti szellem megnyilvánulásai'. Mit is mondhatott volna, hiszen maximális jólétben nőtt fel, egyetemista korában már saját öröklakása volt Zsoltnak a budafoki Barkács utcában, tele erdélyi néprajzi kincsekkel. Egyszer láttunk rajta egy menő kabátot, kérdésünkre, hogy honnan szerezte, vigyorogva válaszolta: egy holland adománycsomagból. Természetes volt számára, hogy az adományokból a családjuk is jól élhet…”

Az Árgusok röpirat 1. oldala
1987-ben még nem volt bulvársajtó, ezért röpirat formájában terjesztettük az Árgusokat, amikor világossá vált előttünk, hogy Németh Géza nem hagyta abba tevékenységét, akkor kezdett nyüzsögni erdélyi menekült ügyben, amiről szintén visszatetsző értesüléseink voltak.” 
Az Árgusok kb. ezer példányban készült. Azt igyekezett leleplezni, hogy Németh Géza „reformer” református lelkész nem volt az '56-os barikádok hőse, az egyházból való kipenderítésének oka egyszerűen az volt, hogy elöljárói megunták a sorozatos erkölcsi botrányokat, sikkasztásokat, azt, hogy például a lelkész üdülőben egy szál alsónadrágban fel-alá rohangálva minősíthetetlen hangon szidta egyébként közszeretetnek örvendett püspökét. Miközben „vámkedvezményesen” utazgatott Erdélybe magyar és román belügyi tisztek barátságát élvezve, egyesek hallani véltek feljelentett emberekről, lebukott erdélyi barátokról, a románok által már várt és elkobzott küldeményekről. Belügyi- és pártkapcsolataival fenyegette meg fiatal nőismerőseit, akik már kikezeltették magukat a tőle kapott nemi betegségekből, s elvetették közös gyereküket. Erdélyi képzőművészek alkotásait Németh fullajtárjai Magyarországra hozták, de az alkotások valódi árát sohasem kapták meg. Megalázó helyzetbe hozta igen gyakran az erdélyi magyarokat az átcipelt hordhatatlan rongyokkal, míg a nyugati segélyszállítmányokat megvette a bizományi vagy elhordta a család. Az Erdélyben fillérekért kicsalt népviseleti és népművészeti értékek - pl. eredeti csángó ruhák - Gézáék Barkács utcai házának pincéjébe kerültek, s eredeti csángó ruha már 8 ezerért kapható volt, de csak Némethéknél.
Az amerikaiak fejpénzt fizettek az erdélyi evangelizáció, a térítés eredményeiért, de az feltűnt nekik is, hogy Géza motorcsónakot kért az erdélyi éhezőknek való kenyérszállításhoz. Amikor Hollandiába küldték pénzt csinálni az egyházi tulajdonban lévő elfekvő képek kiárusításából, eladta a saját képeit, az egyházéból viszont alig-alig. Vendéglátója, egy holland múzeumigazgató váratlanul hazatérve azon kapta rajta Németh Gézát, hogy könyékig turkál személyes dolgai között. Eltanácsolta lakásából, így szállodába kellett költöznie. Ezt itthon így adta elő: „A múzeumigazgató homoszexuális volt, éjszakánként egy férfi járt hozzá, s nem tudtam elviselni a falon áthallatszó közösülésük hangjait.”
Az „Árgusok” szóvá tették, hogy pont a tisztelendőnek nem tartott Németh Géza népszerűsítése hiányzott az MTV Tisztelendők sorozatából Róbert Lászlónak. Amikor pályafutásának koronájaként az áttelepült erdélyiek megsegítésére indított mozgalmat, az „Árgusok” azt javasolták mindenkinek: nehogy újból bedőljenek ennek a zseniális és gátlástalan szélhámosnak. A segítség fontos, de Németh Géza nélkül. Tíz fillért nem szabad rábízni, az eddigi sikkasztásokból már négy öröklakást vett. Tehát: „Kutyára szalonnát, kecskére káposztát, Gézára kasszát ne bízzál!” - írták az Árgusok 1987-ben röpiratukban.
2012. június 12-én érkezett szerkesztőségünkbe egy másik levél. Írója 1989-ben Kanadában élt, akkor és ott kapta a következő sorokat egy volt erdélyi hölgyismerősétől, aki akkor már Magyarországra menekült református lelkész férjével és személyes kapcsolatba kerültek Németh Gézával. (Később Svédországban települtek le.) Ebből közlünk egy részletet: 
Németh Gézáról annyit, hogy életemben gazemberrel kettővel találkoztam. Az egyik ő volt, a másik Ceausescu. Minden ismert és ismeretlen disznósága mellé ráadásként jön, hogy sok szülőt kergetett halálba azzal, hogy visszariasztotta őket, mert hogy Magyarországon nem lesz családegyesítés. Minden viszonyulása az egész menekülési problémához kétszínűség volt, csak a hasznot leste és kapta mindenhonnan. Fül-és szemtanúja voltam egy pár dolognak. Talán megtudhatta, hogy tapasztalt és megélt disznóságait megírtuk és levélben eljuttattuk kellő helyre, mert úgy nézett ránk, mint a véres ingre, s egy társaságban mindenkinek kezet nyújtott csak a levél aláíróinak nem. Nem vesztettem persze semmit. Szemétláda…”
Saját zsebre dolgozó politikai dilettáns 
A következőket már a tanulmányán dolgozó tudományos kutató teszi hozzá a fentiekhez: 
Sajnos az „Árgusok” figyelmeztetése ellenére Gézára bízták a kasszát, és hagyták eszelős, saját zsebre dolgozó politikai ámokfutását az erdélyi menekültek ügyében.
1., A BRFK III/A alosztálya jelentette 1987. június 4-én:
Németh Géza által vezetett Megbékélés Közösség 1987.V.22-én bizottsági ülést tartott, ahol megfogalmaztak egy 'kérvényt', amely az Erdélyből Magyarországra áttelepülni kívánó román állampolgárok helyzetét akarja megoldani. A kérvényt az MSZMP KB-nak és a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának kívánják eljuttatni, megfelelő aláírások összegyűjtése után… Németh Géza azt szeretné, ha kevesen, de 'jelentős személyek' írnák alá.
Megjegyzés:
A Bizottság kb. 15-20 főből áll, ismert tagjai: Beke György, Halász Péter, Németh Zsolt, Balla Gyula és Dragon Pál.
Récsey Róbert r. ezredes, főkapitány-helyettes, Horváth Zoltán r. százados, alosztályvezető.”

A Megbékélés Közösség szervezte az áttelepülést Erdélyből
2., A BRFK III/A alosztálya jelentette 1987. augusztus 17-én:
A Megbékélés Közösség „Ötágú Síp” konferenciáját augusztus 3-9-ig Gyenesdiáson megtartotta Németh Géza vezetésével.
Az előadások témája:
A csehszlovákiai, romániai, jugoszláviai magyarok helyzete, történelmi fejlődése.
A burgenlandi magyarok helyzete
Előadók: Sütő András, Csoóri Sándor, Csurka István.
Pomogáts Béla irodalomtörténész a nyugati magyarság helyzetéről és kulturális életéről tartott előadást. Németh Géza szervezésében került sor egy finn-magyar találkozóra.
Megjegyzés:
Németh Géza a közösség működésével kapcsolatban írt az MSZMP KB Titkárságának, melyre Szűrös Mátyástól kapott kedvező választ.

Németh Géza kedvező választ kapott Szűrös Mátyástól
3., Németh Géza nyüzsgése, fontoskodása mögött dilettáns politikai alkat húzódott meg, elemi ismereteinek hiánya néha egészen furcsa szituációkat eredményezett:
Endrei” fedőnevű titkos megbízott jelentette a BM. III/III-2-a alosztályának 1983. december 6-án az alábbiakat: [Ez az alosztály foglalkozott az ifjúságvédelmi elhárítással a felsőfokú tanintézményekben.”Endrei”, másik fedőnevén „Szatmári Béla” azonos Ort Endrével (1961. március 1. Budapest, Illés Anna), akinek Tóth Sándor r. százados volt a tartótisztje, s a rendszerváltás előtt sikerrel juttatták be az MDF bizalmas köreibe.]
1983. december 2-án a „Dialógus Csoportösszejövetelén kb. harmincan jöttek össze Révész Judit lakásán…Vendégnek volt meghirdetve Németh Géza református lelkész (12 éve palást nélkül), akit fia hozott magával. Röviden elmondta felfüggesztésének történetét, majd a tőle megszokott hittérítő jelleggel próbált fellépni, Erdély kérdését sem hagyta ki, felhívta a figyelmét a Dialógus tagjainak, hogy járjanak Erdélybe. A társaság nagyon szimpatikusnak találta Németh Gézát, de mondanivalójával nem értett egyet. Többen kifejezték, hogy ők ateisták és kereken elutasították, hogy a Dialógus felvállalja az Erdélyben élő magyar kisebbséggel való törődést, mert ez nincs a Dialógus programjában és ezzel olyan eszközt adna a hatalom kezébe, mellyel rövid időn belül felszámolhatnák.”

A Dialógus Békecsoport elutasította Németh Géza tervét
[A Dialógus békecsoport a nyugati békemozgalmak hatására 1982. június 26-án alakult meg Budapesten Szent-Iványi István későbbi SZDSZ-képviselő lakásán, ahol több ismert értelmiségi is jelen volt, így Hegedűs András, Radnóti Sándor, Mészáros Tamás. Később Konrád György lakásán is tartottak összejöveteleket. A körükbe beépített ügynökök között volt Kőszegi Ferenc újságíró, a Mai Nap főszerkeztője: „Kocsis Lajos” tmb., és Vankó Magdolna újságíró: „László Péter” tmb., későbbi MSZP-s országgyűlési képviselő.]
Géza körültekintése, tájékozódása, ébersége, emberismerete külön fejezet, némi derűvel antitalentum amatőr közlekedéséről annak kapcsán, hogy miként fonták körbe és vezették néha orránál fogva az ellenőrzésére és megfigyelésére rendelt besúgók, köztük paptársai a legkülönbözőbb egyházaktól, a pünkösdistáktól a baptistákig.
Fogunk még hallani és olvasni róla.
Kuruc.info
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 4, 2013-on 3:45pm-kor
2013-06-04. 15:15
Orbán unokatestvére lett a Brüsszeli Magyar Intézet vezetője
Szeptembertől Vitézy Zsófia (zsidó) veszi át a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet irányítását.
A Budapesti Fesztiválközpont eddigi ügyvezető igazgatóját a közigazgatási és igazságügyi miniszter nevezte ki a posztra.
Vitézy Zsófia nyáron már bekapcsolódik a jövő évi program kialakításába, addig a brüsszeli magyar intézetet kulturális titkára vezeti az intézményt.
Vitézy Dávid (zsidó)
(MTI)
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 4, 2013-on 2:22pm-kor

Jól fizet a narancsos haverság - Közel 300 milliót kerestek a kormány tanácsadói

Több százmillió millió forintos nyereséget termeltek tavaly azok a Századvég-csoporthoz tartozó cégek, amelyekkel milliárdos tanácsadói szerzőzéseket kötött korábban a kormány. A nyereséget a Századvég tulajdonosai felvették a cégekből.
A Századvég-cégcsoport tavaly még sikeresebb évet zárt, mint az azt megelőző évben – derül ki a kormány által működtetett céginformációs szolgálat adataiból. A jogszabályok szerint a cégeknek május végéig kellett benyújtaniuk a tavalyi évről szóló pénzügyi adataikat, a különböző beszámolók így péntektől érhetők el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által működtetett honlapon.
A Századvég-csoporttal még 2011 végén kötött tanácsadói szerződést a kormány, ennek keretösszege folyamatosan nőtt, jelenleg megközelíti a 4,7 milliárd forintot. A tanácsadói szerződést a kormány a csoport három tagjával, a Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal, a Strategopolis Kft.-vel és a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel kötötte.
Ennek keretében a tanácsadóknak többek között tanulmányokat kell írniuk az egyes minisztériumoknak, amelyeket a kormány arra hivatkozva nem hozott nyilvánosságra, hogy azok döntés előkészítő anyagoknak számítanak. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű civil szervezet a dokumentumok megismerése érdekében pert indított, ezt azonban áprilisban másodfokon elveszette a jogvédő szervezet.
Az Index által megismert pénzügyi adatok szerint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. nettó árbevétele tavaly 936 millió 454 millió forint volt. Ez közel négyszerese a 2011-es mutatónak, amikor is a cég 241 milliós árbevételt ért el. A társaság nyeresége tavaly 245 millió 771 ezer volt. Ez jelentős növekedés 2011-hez képest, amikor a cég 39 milliós nyereséget termelt. Még jelentősebb a különbség 2010-hez képest, akkor ugyanis veszteséges volt a Századvég Gazdaságkutató. A cég május 30-i közgyűlésen úgy döntöttek, hogy a teljes nyereséget osztalék formájában kifizetik a részvényeseknek.
Jól zárta a tavalyi évet a Strategopolis Kft. is: árbevétele a 2011-es 150 millió millióról 2012-re 281 millió 877 ezer forintra nőtt. A cég nyeresége pedig 2011-es 35 millió 350 ezerről a tavaly 42 millió 946 ezer forintra emelkedett. A társaság múlt csütörtöki közgyűlésén úgy döntöttek, hogy a teljes nyereséget osztalék formájában ki is fizetik a tagoknak. Ehhez az eredménytartalék terhére további 4 ezer forintot hozzácsaptak, így az összeget 42 millió 950 ezer forintra kerekítették fel.
Az Index korábban arról írt, hogy tavaly hasonló tulajdonosi struktúra alakult a Századvég-csoporthoz tartozó cégekben. Eszerint Heim Péter üzletember, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, illetve Giró-Szász András töltött be vezető szerepet a cégcsoportban. Kormányszóvivői kinevezése után Giró-Szász azonban kilépett a cégekből. A kormányváltás előtt a Századvég vezetői több cégben is együtt bukkantak fel Orbán Viktor legfőbb tanácsadójával Habony Árpáddal. Az Index forrásai szerint Habony jelenleg is rendszeres vendég a Századvég Hidegkuti Nándor utcai épületében.




Ébredjetek már fel! Ez hazaárulás! 








Akár fegyverrel is védd meg, gyermekeid és unokáid jövőjét!
A magyar termőföld gyermekeink jövőjének záloga
A parlament elé beterjesztett átdolgozott földtörvénytervezet harminc európai ország 508 millió állampolgára számára nyitja meg Magyarországon a földvásárlás lehetőségét a magyar állampolgárokkal azonos feltételekkel. 
Kérünk mind hazáját féltő magyart, hogy terjessze minél szélesebb körben:

2013. június 3-án (hétfőn) 18 órától 
a Váralja Szövetség és az Élőlánc Magyarországért tüntetést szervez az Országházzal szemben az Alkotmány utcában!
 
Mindenkinek ott a helye! 
Védjük meg a magyar földet, a hazánkat! 
Hogy is mondta Krassó György az úgynevezett rendszerváltás hajnalán 1989. június 27-én? 
Minden politikai és gazdasági lépést csak a magyar nép érdeke vezéreljen!” 
Arról, hogy mennyire az utolsó órában vagyunk, ha meg akarjuk menteni a magyar termőföldet, és a vidékfejlesztési miniszterhez írt levél elolvasható ITT !   
Azé az ország, akié a termőföld! Mivel nem helyezte alkotmányos védelem alá a kétharmados többséggel rendelkező cionista kollaboráns haza és nemzetáruló Fidesz–KDNP, ezért a termőföldünkre a veszély fokozottan fennáll! 
Minden magyar embernek, akinek fontos, hogy ne húzhassák ki a talpa alól a földet, ott a helye június 3-án (hétfőn) 18 órától az Alkotmány utcában! 
Békéscsaba, 2013. május 27.
Szabóné Kocziha Tünde, a békéscsabai Jobbik elnöke





Volt egyszer egy IGAZI földtörvény


Az úgynevezett rendszerváltozás után a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt azzal kezdte tevékenységét az akkori kormánykoalícióban, hogy megalkotta a földtörvényt.
A magyar termőföld gyermekeink jövőjének záloga
Az 1990-es úgynevezett első szabad választásokat a Magyar Demokrata Fórum nyerte nem sokkal megelőzve a rendkívül agresszíven kommunistázó liberálisokat, a Szabad Demokraták Szövetségét, amelynek „óvodájában” tevékenykedett még akkoriban a Fidesz.
A külföld, főleg az Amerikai Egyesült Államok (nagykövetükön, Mark Palmeren keresztül, aki a közelmúltban hunyt el rákban) a Szabad Demokraták Szövetségét látta volna szívesen a hatalomba. Miután ez nem jött össze, megpróbálkoztak a nagykoalícióval, boruljon össze a két nagy, az MDF és az SZDSZ. Ez sem jött össze, hát akkor kössenek paktumot az ország kormányozhatósága érdekében. A kormánykoalíciót az MDF, a Független Kisgazdapárt és a Kereszténydemokrata Néppárt alkotta, és valóban létrejött az MDF–SZDSZ paktum. Ebben lefektették, hogy melyik törvény lehet feles, melyik igényel kétharmados többséget, és így tovább. A földtörvény a feles törvények közé került, beterjesztője természetesen a Független Kisgazdapárt volt.
Utólag érdemes rajta elgondolkodni, hogy mi lett az akkori úgynevezett rendszerváltó pártokkal? Az MDF ma már nem létezik, néhány képviselője ott van a Fideszbe. A Szabad Demokraták Szövetsége szerencsére atomjaira hullott. A kisgazdapártot sikerült szétverni, de az akkori KDNP sem tudta elkerülni ezt a sorsot. A rendszerváltozásnak nevezett humbug felfalta gyermekeit.
Az akkori kormánykoalíció megszavazta a földtörvényt, azonban máig ismeretlen vagy ismeretlenek az Alkotmánybírósághoz fordultak, amelynek elnöke ekkor Sólyom László, a későbbi köztársasági elnök volt. Az Alkotmánybíróság az IGAZI földtörvényt – amely a termőföldtől megfosztott tulajdonosokat hozta volna helyzetbe, akiket az átkosban a termőföldjüktől „térítésmentesen” megfosztottak földjüktől, behajtották őket a termelőszövetkezetekbe – elmeszelte. A kisgazdapárt fő választási ígérete az volt, hogy minden volt tulajdonos visszakapja a tulajdonát. „Bosszúból” annyit tudott tenni a kisgazdapárt, hogy feljelentette az Alkotmánybíróságot, hogy nem a bejegyzett (Esztergom) székhelyen működik. Ezzel eltelt néhány hét, a cégjegyzéket korrigálták, és a földtörvény elbukott… Lett helyette néhány hónappal később kárpótlási törvény, amellyel bizony nem a volt földtulajdonosok jártak jól, hanem azok, akik úgy néz ki, hogy ismét helyzetbe lesznek hozva, ezúttal a Fidesz által összehozott, a vidéken élő egykori földtulajdonosok érdekeit figyelmen kívül hagyó földtörvénnyel. A végszavazásra a közeljövőben sor fog kerülni.
Hogy miért is kell földtörvény? Azért, mert a Fidesz a választási ígérete ellenére nem helyezte alkotmányos védelem alá a magyar termőföldet. Az ígéretről, majd a kétharmados többségű hatalom megszerzése után a parlamentben történtekről a videó megtekinthető ITT 
Az igazi földtörvénnyel helyre állt volt a törvényes rend, a kárpótlási törvénnyel bekövetkezett az 1990-es módszerváltást követő első nagy igazságtalanság. Hogy a törvény végrehajtása mennyibe került Magyarországnak, arról nincs ember, aki adatot tudna szolgáltatni. Megalakultak országszerte a kárpótlási hivatalok, számítógépes rendszer, gépkocsik, jó nagy apparátus, licitálások és egyebek. A kárpótlási jegyek kezelése körül sem igazán volt rend, mert a háttérben ment jócskán a mutyi. A már felhasznált kárpótlási jegyek, amennyiben nem lettek érvénytelenítve, azokat ismét fel lehetett akár többször is használni.
Az első nagyobb rablást ez a törvény tette lehetővé, ma már alig beszélünk róla. Ezt követte aztán az olajmaffia térhódítása, majd a privatizációnak nevezett látványos szabad rablás. A nemzeti vagyonunk nagy része odaveszett, az elkövetők se elszámoltatva, se felelősségre vonva nem lettek. A magyar társadalom csendben asszisztált a gazemberséghez, de asszisztált a mindenkori ellenzék is. A Fidesz is igazi szalonellenzék volt a szocialista kommunista kormányzások alatt, időnként kipenderült valamelyik vezető a mikrofonállványhoz, elmondta a tutit, aztán nem változott semmi…
A vidék az országra ráerőltetett földtörvénnyel végképp el fog lehetetlenülni. 1960-ban, amikor a termelőszövetkezeteket létrehozták, a fiatalok beköltöztek a városba. Ez volt az első falurombolás. A második, talán az igazi, bizony nemzeti kormány idején fog bekövetkezni. Csak hát most a fiataloknak nincs menekülési útvonala, mert a városok is ellehetetlenülnek. Nincs munkahely, vagy ha van, jövedelmet alig biztosít. Lakásról, egzisztenciáról álmodozni – nos, azt még lehet, csak nincs értelme.
Aki azt hitte 1989/90 környékén, hogy végre szóhoz és lehetőséghez jut a nép egyszerű gyermeke is, az mostanság szembesül úgy igazából azzal, mekkorát tévedett. Volt egy film, amelynek az volt a címe, hogy Jöttünk, láttunk, visszamennénk. Lehet, hogy sok magyar ember ma már visszakívánkozik még átkosba is, mert annyira rosszra fordult a sorsa… A napokban pedig az utolsó reménységétől, a termőföldhöz jutás lehetőségétől is megfosztják.
Ángyán József professzor felhívása: „Most viszik a hazád!” Június 10-én, hétfőn eldől az ország sorsa. Ekkor lesz a földtörvény zárószavazása. A földvédő civil szervezetek mind összefogtak, és gazdák, városiak mind EGYÜTT TÜNTETÜNK a szavazással egy időben a budapesti Alkotmány utcában. Mivel a földtörvény kétharmados törvény, ezért elfogadása akár néhány szavazaton is múlhat. Most mindenkinek el kell jönnie! Különben Magyarország külföldi és belföldi tőkeérdekeltségek „termelőeszközévé” válik!” 
Nincs egyébként alkotmányos védelem alatt a vízbázis, a társadalombiztosítás és a nyugdíj se! Emiatt bizony komoly problémái lesznek valószínűleg már a nem is túl távoli jövőben a magyar társadalomnak.
Békéscsaba, 2013. június 6.
Anton
Emlékeztető: Ma is birodalmi függésben élünk, de ez a birodalom veszélyesebb minden ezt megelőző, minket fosztogató birodalomnál, mert a saját létét is tagadja. A hetvenes években kezdődött a tudatos eladósításunk; nem eladósodás, tudatos eladósítás! Egy másik birodalmi függésbe kerültünk át. A rendszerváltás valójában nem 1990-ben kezdődött, hanem 1978 és 1982 között. Az új birodalom nagyjából háromszor annyi erőforrást szív ki az országból, mint a szovjet birodalmi megszállás.” (Részlet a Bogár László közgazdásszal A rendszerváltás nem volt más, mint Aczél (a lokális  SZDSZ) és Soros (a globális SZDSZ) címmel készült interjúból) 


HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 6, 2013-on 5:35pm-kor
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 5, 2013-on 2:56pm-kor

Bérrabszolgák lesznek a magyar gazdák?

2013, június 5 - 12:18
A Jobbik színlelt törvénykezésről beszél a földtörvény ügyében. Erről Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt az MTV Ma reggel című műsorában.

Egyre kevesebben tudnak megélni a földből

A földbirtok méretének megnövelésével és a munkahelyteremtési kötelezettség megszüntetésével az a helyzet áll majd elő, hogy néhány éven belül bérrabszolgák lesznek a magyar gazdák. Hazánk termőföldmennyisége adott, növelni nem lehet. Ha a Fidesz számait nézzük, könnyen kiszámítható, hogy Magyarországon 3-5 ezer földtulajdonos is elképzelhető extrém esetben. Ez persze csak matematika, de errefelé fog eltolódni az arány - mondta a jobbikos képviselő. Tehát az eddiginél is kevesebben fognak megélni a földből, miközben az ígéretek arról szóltak, hogy egymillió munkahelyet teremt a kormány. Igaz, a kormány ezt a számot nem kizárólag a mezőgazdaságra értette, de ez a szám csak annak bevonásával érhető el. Az egymillió új munkahely 70-80 százalékát kellene kitegye a mezőgazdaság és az arra épülő feldolgozóipar.
Narancsbárókat támogat a kormány

Európában a modern értelemben vett mezőgazdaság azt jelenti, hogy a családi gazdaságok szövetkeznek. Tény, hogy vannak olyan kultúrák, ahol nagyobb földterületre van szükség, de szövetkezéssel megoldják Európában. A magyar kormány viszont ahelyett, hogy ezt az irányt választaná, néhány nagy "narancsbárót" támogat a földtörvénnyel és az állami földekkel egyaránt. evvel a kormány úgy érezheti, hogy biztosítva van a  hatalma, de a vidéki munkahelyteremtést semmiképp nem támogatja ezáltal.
Fideszes vakítás

A földkiadó bizottságok felállítását fideszes vakításnak nevezte Magyar Zoltán. Földkiadó bizottságok ugyan lesznek, de ezek nem bírnak majd vétójoggal a korábbi ígéretekhez képest, a földhaszonbérletek területén egyáltalán nem lesz beleszólási lehetőségük. Ha valaki húsz évre bérbe kap egy földterületet, az gyakorlatilag szinte földtulajdonjoggal ér fel.
Szörnyű állapotok

A jelenlegi állapotok is szörnyűek. Ha megvizsgáljuk a harminc legjobban támogatott céget Magyarországon az agráriumban, akkor azt látjuk, hogy ez hat érdekeltség körül keresendő, és ez a jövőben sem fog változni. A földtörvény nem garantálja, hogy ez megváltozik. Mindösszesen annyi fog történni, hogy ezek az emberek szétírják az érdekeltségeiket 1800 hektáronként, ugyanis senki nem ellenőrzi, hogy egy érdekeltséghez hány tulajdonos tartozik, mint ahogyan azt sem, hogy egy tulajdonosnak hány érdekeltsége lehet.

1200 hektárig nincs megszabva, mit lehet termeszteni a  földeken, csak 1200 és 1800 hektár között lett meghatározva. Ezt természetesen senki nem fogja ellenőrzi.
Mezőgazdaságtól a cigányverésig

Szirmai Dávid, a Bors újságírója - eltérve a mezőgazdasági témától - megkérdezte a képviselő véleményét arról a stuttgarti operáról, melynek nyitójelenetében gárdisták vernek cigányokat. Magyar Zoltán felháborítónak nevezte. Elképesztő, ami Nyugat-Európában zajlik Magyarország ellen. Aki itt él, pontosan tudja, hogy a gárdisták soha nem vertek cigányokat.

Magyar Zoltán az MTV Ma reggel c. műsorában (2013.06.05.)

https://www.youtube.com/watch?v=G1143vKNiM4


alfahir.hu
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 4, 2013-on 9:23am-kor

Ángyán is tüntetett a földtörvény ellen (videó)

2013. június 04. 08:03
Hunhír.info
A földtörvény ellen tüntettek tegnap a Kossuth téren mintegy ezerötszázan a Váralja Szövetség és az Élőlánc Magyarországért szervezésében az Országház közelében, az Alkotmány utcában hétfő délután. Az eseményen Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő is részt vett.
A tüntetők azt követelték, az Országgyűlés ne engedje a magyar földet a külföldi tőke és oligarchák kezére játszani. A megmozduláson Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő, aki több módosító javaslatot is benyújtott a törvényjavaslathoz, a nemzeti színű és Árpád-sávos, valamint székely zászlókat és transzparenseket tartó embereknek elmondta, az Országgyűlés kormánytöbbsége valamennyi módosító javaslatot elutasította, így a zárószavazást a jövő hétfőn tarthatják meg.


Ángyán József azt mondta: bízik a csodákban, hogy egyéni módosító indítványokkal még meg lehet akadályozni a földtörvény elfogadását, így a magyar föld nem kerülhet majd az oligarchák kezére. A tüntetésen felszólaló szónokok és a szervezők követelték, hogy a kormány hosszabbítsa meg a külföldiek földvásárlására vonatkozó moratóriumot, hogy ne az alkotmányban is rögzített integrált mezőgazdasági termelés alapján létrejövő cégek "irányítsák" a teljes magyar mezőgazdaságot. Emellett a földbérletekre vonatkozó botrányos pályázatok és zsebszerződések megsemmisítését követelték.

Hunhír.info - HTV
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 3, 2013-on 2:16pm-kor

Jobbik: színlelt törvénykezés zajlik a földtörvény ügyében

2013. június 3. - 13:37

A Jobbik szerint a magyar törvénykezés történelmébe fekete betűkkel kerül be a hétfői nap, mert a kormánytöbbség lényegében egy bizottsági módosító indítvánnyal írja át alapjaiban a földforgalmi törvény tervezetét - jelentette ki Varga Géza hétfői sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus szerint felháborító, hogy mivel módosító indítványként került be az új törvényjavaslat, ezért lényegében nem is tárgyalt róla az Országgyűlés.
Emellett a Jobbiknak jelentős tartalmi kifogásai is vannak a javaslattal kapcsolatban. Varga Géza álláspontja szerint a földbirtokok méreteinek megnövelésével és a munkahelyteremtési kötelezettség megszüntetésével az a helyzet állhat elő 5-10 év múlva, hogy mindössze 3-5 ezer ember kezében lesz a magyar föld, miközben a 4 millió vidéki ember csak "bérrabszolga" lehet. Az ellenzéki párt azért is bírálta a tervezetet, mert az megkönnyítené a külföldiek földszerzését.
Varga Géza hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a kormány ígéretei ellenére nem a mostani törvényjavaslattal együtt tárgyalják a szövetkezeti és az üzemszabályozási jogszabályt.
MTI - szebbjovo.hu
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 3, 2013-on 1:50pm-kor
2013-06-03. 11:00
Ángyán a Fideszről: A patkányt meg kell próbálni kihozni a fényre
A patkánnyal nem szabad megpróbálni megütközni a csatornában, mert ott ő van előnyben. Ha elkezdünk alkudozni a háttérben, a sötétben mutyizni, végünk van” – mondja dr. Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő saját párttársaira és a kormányra utalva azon a videofelvételen, mely a Hírhatár Online birtokába került. A gödöllői önkormányzat rendkívüli testületi ülésén Ángyán nemcsak a kormányt, de Csányi Sándor OTP-vezért is ekézte.
Még május 22-én hangoztak el a fenti mondatok Gödöllőn. A város polgármestere egy rendkívüli testületi ülésre hívta meg a fideszes képviselőt, aki nemcsak hogy megjelent, de „rá is borította a bilit” saját pártjára.
Több alkalommal tettünk kísérletet Vécsey László képviselő úr meghívására, ám minden esetben elzárkózott a városi testületi ülésen történő részvételtől” – mondja a Hírhatárnak Kovács Barnabás MSZP-s önkormányzati képviselő. – „Nem tudjuk az okát, de kerüli a találkozást a város vezetőivel” – tette hozzá.
Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere emiatt döntött úgy, hogy dr. Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkárt invitálják a nyilvános ülésre. A fideszes honatya készséggel tett eleget a felkérésnek, és sokakat megdöbbentve, leplezetlenül tette közzé véleményét.
A patkánnyal nem szabad megpróbálni megütközni a csatornában, mert ott ő van előnyben. Ha elkezdünk alkudozni a háttérben, a sötétben mutyizni, végünk van” – utalt Ángyán a Fidesz „mutyiügyeire”, melyek a színfalak mögött zajlanak, majd így folytatta: „Meg kell próbálni kihozni a fényre. Fél tőle! Visszahúzódik!” – mondta, megjegyezve még, hogy az egyetlen módszer a Fidesz mutyiügyeinek felszámolására a teljes nyilvánosság, a sajtó. Mint Ángyán elmondta, ezeket a gondolatokat egyszer Szolnokon már mondatokba foglalta az egyik „maffiaközpontban, egy országos gazdagyűlésen”, ami miatt „nem voltak boldogok” a Fidesz vezetői.
Többször hangsúlyozta, hogy a jelenlegi vezetés ellen az egyetlen védekezés a sajtónyilvánosság.
Ezt kell valahogy elérjük, a teljes nyilvánosságot! Információt terjeszteni, vinni, kiteríteni a dolgokat” – mondja a felvételen Ángyán. – „Ezért vagyok hálás Hadházynak Szekszárdon. Vette a bátorságot, és megtette. Nem akármit kockáztatva” – utalt a szekszárdi fideszes önkormányzati képviselőre, aki az ottani trafikmutyi leleplezőjeként vált ismertté. Ángyán elismerően beszélt az állatorvos bátorságáról, de sötét jövőt jósolt neki.
Ezen a terepen, aki ilyet tesz, hát annak nem nagy jövője van, de nemcsak neki, hanem a családjának, gyerekének, unokájának sem!” – vélekedett az egykori államtitkár a „szervezet bosszúálló mivoltáról”, majd hosszasan beszélt a „föld-ügy” és a „trafik-ügy” összefüggéséről.
Ez számomra is világos, látom én ezeket a példákat” – kezd bele Ángyán a párhuzamok vonásába. – „Sok helyen meglepő módon, vagy nem meglepő módon, akik földet kaptak, azok mintha trafikot is kapnának még hozzá.”
A politikus egy hosszabb levezetésben rámutatott, hogy azok a személyek, akik a miniszterelnök feleségének üzlettársai, és közösen művelik a földet, földből is és trafikból is „rendesen részesültek”.
Ők kaptak háromszáz-egynéhány hektár földet, mégpedig elég jó minőségű, negyven aranykoronás földet. Ha nem felejtesz el vetni, ott tíz tonna kukorica úgy van, mint a sicc! Vetni kell, természetesen!” – mondta hallgatóságának Ángyán. – „És a támogatás sem akármekkora azokon a területeken, és most hallom, hogy ők a trafikokból is néhányat bekerítettek maguknak a környéken. Ez minősíthetetlen szerintem” – vélekedett a politikus.
Majd rátért Csányi Sándor zenélő tehenészetére. Elmondta, hogy Csányi a legnagyobb nyomor közepén, az Ormánságban, három és fél milliárd forintért felépített egy 2400 tehenes zenélő tehenészetet.
Az ötvenes években hallottam, hogy ha a tehén zenét hall, akkor jobban tejel. De hogy ezt valaki meg is valósítja, arra nem is gondoltam volna” – tette közzé megdöbbenését az ex-államtitkár. – „Bánná a fene, ha ezt a saját pénzén csinálná, csak ebben nagyon sok közpénz volt! Ugye az úr – utalt Csányira – abban az évben négymilliárd forintot vett fel a közös kasszából erre a beruházásra.”
Elmesélte a hallgatóságnak, hogy Csányi tehenészete légkondicionált, és a tehenek gumipadlón tartózkodnak, közlekednek, és vizet permeteznek az állatokra. Mint mondta, fenntarthatósági szempontból egy teljes káosz, maga a csőd energetikai és minden egyéb szempontból.
Úgy népesítette be a 2400-as tehenészetét, hogy a környékben négy telepet megszüntetett. Ez a multinak is módszere, ha betelepül valahová, akkor a környékben a kicsik tönkremennek” – magyarázza Ángyán. – A négy telepen 150 munkahely szűnt meg, ugyanakkor létrehozott 58 munkahelyet a zenélő tehenészetben, és felveszi rá a támogatást, mert ő létrehozott 58 munkahelyet.”
Elmondta továbbá, hogy Csányi bejelentette igényét tehenenként két hektár földre, mert „az állatoknak takarmány kell”, és Csányi nem akar alkudozni a közösséggel, „az a jó, ha a föld is nála van”.
(Hírhatár nyomán)
Kapcsolódó: Csányi disznótelepen ajánlott állást Ángyán Józsefnek
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 2, 2013-on 12:47pm-kor

Bertha Szilvia: Mindennapi kenyerünk, leszel-e?

2013. június 02. 11:24
Ezután azonban megkezdődött a hazai mezőgazdaság itthoni és nemzetközi ellehetetlenítése, a rablóprivatizációnak pedig áldozatul esett a feldolgozóipar. Mindennek az volt az eredménye, hogy az évezred végén 300 ezer főnél is kevesebben dolgoztak az agráriumban, az Unióba való belépésünk a folyamatot pedig csak tovább erősítette. Jelenleg pedig már 200 ezernél is jóval kevesebb foglalkoztatottról beszélhetünk, miközben az agráriumhoz szorosan kapcsolódó, nagy hagyománnyal rendelkező élelmiszeriparunk is alig-alig ad munkát. Ugyanakkor a statisztikai adatok alapján, megvizsgálva a környező és velünk összehasonlítható országok adatait, elmondható, hogy az ennyire drasztikus mértékű negatív folyamatok kizárólag csak Magyarországot sújtották.


A hanyatlás sajnos egyáltalán nem állt meg, nap, mint nap lehet hallani újabb és újabb gyárbezárásokról – nézzük csak a húsipari cégek felszámolási hullámát – , különböző, korábban jól prosperáló tevékenységek külföldre viteléről. A mindent és annak ellenkezőjét is megmagyarázóktól gyakran hallani, hogy mindez a piacgazdaság kialakulásának, a gépesítésnek, a technológiai fejlődésének eredménye. A kérdés továbbra is megmarad: miért kifejezetten Magyarországot sújtja ez a tendencia? És persze, a tények tények maradnak: tömegével hevernek parlagon a földek, a korábban a világ minden részén könnyen értékesíthető, hungaricumnak tekinthető élelmiszereink egyre nagyobb részét állítják elő külföldön. Az itthoni agrártermelés néhány nagygazda kezében koncentrálódik, akik csupán a magas gépesítéssel és minimális élőmunka igénnyel megtermelhető terményekkel foglalkoznak. És, természetesen, nem az itthoni fogyasztói, vagy állattartói igények, sokkal inkább a terménytőzsde határozza meg céljaikat.

Egykor a családi asztalnál kivételes kuriózumnak számított a külhoni származású élelmiszer, ez most már mindennapjaink részévé vált, a magyar termékek pedig lassan elvesztik korábban biztos piacaikat is. Egyre több, korábban jól csengő magyar termény vagy márkanév lesz teljesen ismeretlen a gyermekeink számára, vagy válik a márkanév-biznisz áldozatává: a keresett, színvonalas magyar termék helyett silány minőségű, külföldi gyártó által és sokszor külföldön előállított, csak márkanevében azonos gagyi kerül forgalomba. Ezzel a jövőre nézve is eljátsszuk a magyar termékek egykori hitelét, itthon és határainkon túl egyaránt.

Ötven év alatt több mint 2 millió munkahely szűnt meg a mezőgazdaságban, de a mindenkori kormányaink ahelyett, hogy megpróbálnák az erőforrásokat az agráriumra koncentrálni, és feléleszteni az ágazatot a feldolgozóiparával együtt, mint az ország túlélésének, fellendülésének és függetlenségének egyik alapját, foggal-körömmel védeni akár az EU-val szemben is, inkább engednek a hazai és külföldi spekulatív érdekeknek. Mára az is nyilvánvaló, hogy kormányokon átívelően nem tudják, vagy inkább nem akarják megvédeni még a magyar anyaföldet sem.

A foglalkoztatási lehetőségek kiaknázása helyett tovább folytatódik az egyre szűkebb körben folytatott monopoly játék, ahol a földnek spekulatív és nem a munkát adó és termelési értéket előállító haszna van. A képzeletbeli asztalnál ülő játékosokat egy dolog érdekli, hogy értékteremtő munka nélkül jussanak minél nagyobb jövedelemhez. Nem számít ebben a játékban – ehhez a munkahelyteremtésről folyamatosan propagandát ömlesztő kormány is asszisztál - , hogy a foglalkoztatás legnagyobb növelésének lehetősége éppenséggel pont a mezőgazdaságban és a hozzá kapcsolódó feldolgozóipari ágazatokban van.

Így elmondható, hogy ami a földkérdésben most zajlik, az hosszabb távon is megpecsételheti a hazai munkaerőpiac sorsát. Ha mindez így folytatódik, akkor 2014-re talán esélyét is elveszítjük annak, hogy valaha feltámasszuk a magyar vidéket, és megélhetést adjunk az embereknek.
(a szerző a Jobbik országgyűlési képviselője)
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 2, 2013-on 11:24am-kor

Megmozdulnak a civilek a földtörvény ellen

2013. június 02. 10:59
Hunhír.info-információ
A Parlamentben előreláthatólag június 3-án, hétfőn szavaznak a földtörvényhez benyújtott módosító indítványokról, így magáról a törvényről is, mivel azt a kormány trükkös módon 6 módosító indítvány formájában adta be. Ez ellen tüntetnek hétfőn este hat órától az Alkotmány utcában.
A Kormány által benyújtott tervezet teljességgel elfogadhatatlan. Nagytőkés érdekcsoportoknak, külföldieknek, nagybirtokosoknak játssza át földjeinket. A részletek megtalálhatók awww.kielegyenafold.hu honlapon az Élőlánc Magyarországért által a miniszternek írt nyílt levélben, a Váralja Szövetség miniszterhez írt levelében és a civil szervezetek által készített elemzésben.

A Földtörvény 2/3-os lesz, tehát megváltoztathatatlan! Hosszú évtizedekre de legalábbis a ma élő, és az elkövetkező generációk életére eldönti, hogy "KIÉ LEGYEN A FÖLD, ÉS HOGYAN?" Eldönti, hogy megmaradhat-e a vidék, biztonságos lesz-e a jövő? - hívja fel a figyelmet a Hun Fokos Szövetség.

A civil szervezetek élőlánc-felhívásában hangsúlyozzák. "Felfoghatatlanul nagy a tét, és a parlamenti képviselők nem a mi érdekeinket képviselik. A tőkés érdekcsoportok diktálnak. A magyar társadalom teljesen kiszolgáltatott, képviselet nélkül magára maradt. Ez mutatkozott meg a földtörvény eddigi történetében, az Alaptörvény 2012 december 17-i módosításában, és az álságos, és hazug kormányzati kommunikációban. A képviselők nem képviselnek minket - tisztelet a kivételnek - ezért oda kell mennünk, és kinyilvánítani az akaratunkat, figyelmünket, figyelmeztetni őket 2/3-os felelősségükre."
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Június 2, 2013-on 9:50am-kor

A zsidesztrafik maffia botrány után, a nagy fideszes földmutyi

2013. június 2. - 09:19



Csaknem egy éve folyik a vita a Parlamentben az új földtörvényről, amelynek visszásságairól már mi is több ízben beszámoltunk. A kormánypártokon belül is heves indulatokat kiváltó tervezethez több mint kétszáz módosító indítványt nyújtottak be a parlamenti képviselők, ezekből 55-öt a Fidesz belső ellenzékét alkotó két korábbi államtitkára, Bencsik János és Ángyán József. Szerintük a javaslat alapvetően szembemegy pártjuk eredeti koncepciójával és elveivel. Ángyán legutóbb februárban, a kormánypártok gyulai frakcióülésén került ellentétbe az ügyben Orbán Viktorral, aki akkor „saját fészkébe piszkító alaknak” nevezte a korábban önként lemondott államtitkárt.
A terv ekkor még az volt, hogy a törvény részletes vitáját az összes módosító beérkezése után folytatják. Most azonban a parlament (fideszes többségű) mezőgazdasági bizottsága egy aljas huszáros húzással lényegében eltörölte az eddigi módosítókat, helyükre pedig (a Vidékfejlesztési Minisztérium által kidolgozott), úgynevezett bizottsági módosítókat illesztettek, ezáltal lényegében újraírva a normaszöveget.
A lépés nem csupán a házszabály általános rendelkezéseit írja felül, de egy olyan törvényjavaslat teljes újrafogalmazását jelenti, amelynek általános vitája rég lezajlott. Ez esetben pedig a bizottságon kívül egyetlen képviselő sem nyújthat be módosító indítványt a megszülető törvényhez. Ez a jogalkotási folyamat szempontjából (még eufemisztikusan fogalmazva is) erősen problémás. Több civil szervezet a jogállamisággal nehezen összeegyeztethetőnek tartja az új tervezetet, állásfoglalásuk szerint az elsősorban a nagybirtok terjeszkedésére ad lehetőséget.
Fogy az idő
A földtörvény sarkalatossá tételével a jelenlegi kormánytöbbségnek egyre kevesebb idő áll rendelkezésére, hogy a választásokig kedvére csiszolja az utána már nem biztos, hogy könnyen módosítható (kétharmad esetleges elvesztése) törvényt. Ráadásul 2014-ben lejár a földmoratórium. Azaz az EU állampolgárainak lehetősége nyílik földet, vagy erdőt vásárolnia hazánkban. A jogszabályi környezetben rengeteg részletszabályozási mechanizmus kialakítására van lehetőség, amelyek alkalmasak lehetnek az Uniós alapelv kijátszására.
Az efféle szabályozási védőháló kiépítésének igénye nem hungarikum, a kérdés csupán az, kinek a javára. A föld ugyanis - minden híreszteléssel ellentétben – ma jó üzlet. Ángyán József egy korábbi interjújában lényegre látóan mondja:
Az uniós területalapú támogatás lassan nálunk is eléri a száz százalékot - ez hektáronként háromszáz euró, vagyis úgy százezer forint. Ezzel szemben a bérleti díj egy átlagos aranykorona értékű területen hektáronként huszonötezer. A különbség hetvenötezer. Vagyis, ha szerzel száz hektárt, az évi hét és félmillió úgy, hogy egyetlen kapavágás sem történt. Ezer hektárnál hetvenötmillió. És a termelésből szerzett haszonról még nem is beszéltünk.”
Ezen felül a földárak közti különbségek is óriási extraprofit realizálási lehetőséget hordoznak. A hazai földárak ugyanis 200 ezer forint – 2 millió forint/ha között, a nyugat-európaiak átlag 5-15 millió forint/ha között változnak. A másik jelentős forrás az Unió KAP-on belüli agrártámogatási rendszere (a minden hektár megművelt földterület után ma járó mintegy 60 ezer forint/év/ha föld-alapú, direkt támogatás, vagy az egyéb – pl. gazdálkodási rendszerekhez kötődő - hektáronkénti folyó kifizetések, ill. fejlesztési támogatások). Ezek együttes hatása helyezi a földpiacot a nagytőkés csoportok látóterébe. Itt nem csupán a nemzetközi nagytőke kontra hazai termelők ellentétpárt kell meglátni, hanem a hazai nagytőkés termelők és a kisgazdaságok közötti érdekellentétet is.
A Földtörvény és a Nemzeti Együttműködés Kútmérgezőjének esete

Ángyán Józseffel és az alapvetően kisbirtokokra épülő birtokrendszerrel (európai mezőgazdasági modell) lehet egyetérteni, vagy vitába szállni. Az azonban biztos, hogy 2010-ben a hivatalba lépő kormány programjában a kisbirtokrendszer mellett tette le a voksát, „nem a portással állapodtam meg” - mondja mostanáig Ángyán az Orbánnal történt megállapodásra. A kisgazdaságokra építő Vidékstratégia szerepét 2012-re azonban a nagygazdasági lobbi hatására a Darányi-terv vette át, melyben a hangsúly eltolódott a nagyüzemi termelés felé. Bár Orbán Viktor 2012-es ceglédi beszédében a földtörvény két céljaként a külföldiek földszerzésének megakadályozását és a nagybirtok korlátozását határozta meg, kijelenthető, hogy a jelenlegi formában egyik követelménynek sem felel meg a tervezet.

A jelenlegi VM-ból hirtelen előkotort normaszöveg ugyanis egyrészről elégtelenül korlátozza a külföldiek földszerzését, valamint a nagyüzemi lobbi erősödését is jelzi. Egy 2013. februári HVG-cikk jobboldali forrásokra hivatkozva írta: „néhány módosítás lakmuszpapírként jelezheti, ha konkrét gazdasági körök diktálására változik a törvényszöveg. Az egyik ilyen az, hogy a mostani tervezetben szereplő foglalkoztatási kötelezettség kerüljön ki a szövegből.” Nem nagy meglepetésünkre a mostani szövegben ezt a passzust már nem találjuk. Fellelhető viszont az eddigi 1200 hektár maximális birtokméret állattartó telepek és vetőmagtermelők számára 1800 hektárra való bővítése, azonban a törvény további kiskapukat is rejt.
Kié a magyar föld: a valódi nyertesek
Melyek azok a nagyüzemi érdekeltségek, amelyek a legnagyobb mértékben részesülnek a közös kasszából, és amelyek kormányzati kapcsolataik révén képesek teljesen eltéríteni a törvényhozást a kezdeti céloktól? Ángyán József szerint az agrártámogatások nagy része Csányi Sándor, Nyerges Zsolt és Leisztinger Tamás érdekeltségeihez kerül, állítását pedig többek közt a föld napja alkalmából kiadott jelentésében is bizonyítja. Elmondása alapján a 6 legnagyobb érdekeltséghez egy év alatt 14 milliárd forint támogatás került, ebből Csányi 4 milliárdot, Nyerges Zsolt érdekeltsége 3,7 milliárdot, Leisztinger Tamás érdekeltsége pedig 2,6 milliárd forintot kapott. Eközben a háromszázezer embert érintő tanyaprogramra összesen 1 milliárd forintot sikerült kiharcolni.
 
A helyzet a földbérleti pályázatok esetében sem jobb. 2010 őszén 65 ezer hektár állami kezelésben lévő földterületen vált esedékessé a földbérleti szerződések pályázati úton történő megújítása. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a belső viták miatt aztán háromszor átdolgozta a pályázati és bírálati rendszerét, amelybe legutoljára már a politikai felsővezetés is beleszólt.
A végeredmény, a bírálati pontrendszer szakmailag vitatható (tájegységtől függetlenül mindenütt a sertéstartást preferáló) és a szubjektív megítélésnek teret adó szempontok (jelenleg 40 százalékát adják a teljes bírálati pontszámnak) rendszerbe való bekerülése volt. Ezzel kapcsolatban még a Földalap belső ellenőrző bizottsága is arra a megállapításra jutott, hogy a nyertes pályázok minden egyes esetben a gazdálkodási tervekre kapott szubjektív pontszámok különbségével nyerték meg a haszonbérleteket. Az eredmény immár nyolc megyében megszületett, minden esetben ellentmondva a hivatalos kormánypropagandának, miszerint a pályázat során a helyben lakó, gazdálkodó családokat, illetve kis-és középvállalkozásokat részesítik előnyben.






Mindezek miatt most úgy tűnik Ángyán ezúttal a Fidesz frakciójából is kilép. Ezzel véglegesen megszűnik a fideszes földmutyik belső ellenzéke. Függetlenként szűkebbek lesznek az érdekvédő lehetőségei, és miután kifejtette, hogy szerinte földet csak különnemű párok kaphatnák, az esetleges folytatás lehetősége is korlátozottá vált.
Ténytár blog nyomán
szebbjovo.hu

A magyar termőföld gyermekeink jövőjének záloga
HozzászólásokPortál szerkesztő által a Május 31, 2013-on 4:24pm-kor
Demonstráció a magyar föld védelméért!
Dátum: 2013. May 31. Friday, 16:05

Belföld  
Június 3-án szavaz az Országgyűlés az új földtörvény véglegesítéséről. Ezen a napon gyakorlatilag eldől az ország sorsa - ezért mi JELEN LESZÜNK! Jöjjön el Ön is a Váralja Szövetség és az Élőlánc megmozdulására egy tisztességes földtörvény érdekében!


A magyar termőföld gyermekeink jövőjének záloga
"Kiáltsuk be" mindnyájan, hogy "NEM"!


A Kormány által benyújtott  tervezet ugyanis teljességgel elfogadhatatlan. Nagytőkés érdekcsoportoknak, külföldieknek, nagybirtokosoknak játssza át földjeinket. A részletek  megtalálhatók a 
www.kielegyenafold.hu honlapon az Élőlánc Magyarországért által a miniszternek írt nyílt levélben, a Váralja Szövetség miniszterhez írt levelében és a civil szervezetek által készített elemzésben.

A Földtörvény 2/3-os lesz, tehát megváltoztathatatlan! 


Hosszú évtizedekre de legalábbis a ma élő,  és az elkövetkező  generációk életére eldönti, hogy "KIÉ LEGYEN A FÖLD, ÉS HOGYAN?" Eldönti, hogy megmaradhat-e a vidék, biztonságos lesz-e a jövő?
Felfoghatatlanul nagy a tét, és a parlamenti  képviselők jelentős része nem a mi érdekeinket képviseli - tisztelet a kivételnek - ezért oda kell mennünk, és kinyilvánítani az akaratunkat, figyelmünket, figyelmeztetni őket 2/3-os felelősségükre. Nem lesz több esélyünk!

A magyar nép most megmutathatja erejét. Hát mutassa meg!

Szeretettel várjuk június 3-án hétfőn 18.00 órára az Alkotmány utcába! (A Parlamenttel szemben, a Vajkay utca kereszteződésénél.)
A tüntetés meghívóját megtekintheti a Váralja Szövetség hivatalos Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/varaljaszovetseg
Köszönjük figyelmét!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése