2018. november 11., vasárnap

Útban az önmegsemmisítés felé











Útban az önmegsemmisítés felé 


2015. november 12. Schmidt Mária történész 
Az Európai Unió védelmi képességének ordító hiánya mára mindenki számára szorongató realitássá vált. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az európai közösségnek azért nincsen közös hadserege, határrendészeti ereje, de még a létrehozásukra irányuló akarata és erőfeszítése se, mert nincsenek közösen vallott értékei, amelyeket megvédésre érdemesnek tartana. Ebből következőleg nincs és nem is lehet közös jövőképe, ezek híján pedig nem sikerülhet közösséggé válnia. Pedig a szemünk előtt zajló, megrendítő erejű betelepülési válság jó alkalom lehetne arra, hogy a Szovjetunió összeomlása után keletkezett kohéziós vákuumhelyzetet, ami a külső fenyegetettség hiányából fakadt, meghaladja és a széttartó erőket egy irányba kanalizálva készüljön fel a 21. századra. 

"Legyen bátorságod a saját elméd használatához." Kant 

Az 1980-as években dán szocialisták azt javasolták, Dánia érje be hadsereg helyett egy üzenetrögzítős telefonnal, ami orosz nyelven azt válaszolja a beérkező hívásokra, hogy "megadjuk magunkat!" Én az Európai Unió profilképére tennék javaslatot. Egy pincérjelmezben pózoló, dülöngélő Juncker, körbevéve az Európai Bizottság tagjaival, Európa kapuit szélesre tárva tessékeli be az új telepeseket: "Ahova csak parancsolják! Állunk rendelkezésükre! Csak, tessék, beljebb, beljebb!" Angela Merkel új profilképét elkészítette ő maga, amikor az új telepesekkel szelfizett. 

Az Európai Unió védelmi képességének ordító hiánya mára mindenki számára szorongató realitássá vált. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az európai közösségnek azért nincsen közös hadserege, határrendészeti ereje, de még a létrehozásukra irányuló akarata és erőfeszítése se, mert nincsenek közösen vallott értékei, amelyeket megvédésre érdemesnek tartana. Ebből következőleg nincs és nem is lehet közös jövőképe, ezek híján pedig nem sikerülhet közösséggé válnia. Pedig a szemünk előtt zajló, megrendítő erejű betelepülési válság jó alkalom lehetne arra, hogy a Szovjetunió összeomlása után keletkezett kohéziós vákuumhelyzetet, ami a külső fenyegetettség hiányából fakadt, meghaladja és a széttartó erőket egy irányba kanalizálva készüljön fel a 21. századra. 

Az Európai Unió megosztott. Különösen éles az a határ, ami az egykori vasfüggöny két oldala között húzódik. Európa nyugati része századok óta megvető lenézéssel, esetenként elnéző fintorgással viszonyul az itt élő népekhez, nemzetekhez. Kapóra jött nekik, hogy a második világháború után kedvenc Churchilljük hathatós közreműködésével, orosz érdekszférába engedték át a régiót, szabad kezet adva Moszkvának a térség bevonására a kommunizmussal való kísérletezésébe. Európának az USA által támogatott nyugati fele a szovjet kihívásra válaszul, Marshall-segéllyel megtámogatva, szociális piacgazdaságokba rendeződött, védelmi képességét a NATO-ra, külpolitikai irányítását az USA-ra bízva. Az így eltöltött közel fél évszázad alatt a nyugat-európai országok egyfajta aranykort értek meg, miközben értelmiségi és médiaelitjük nemcsak megengedő, de túl sokszor támogató szeretettel viszonyult a kommunista totális diktatúrák működtetőihez. Vonzalmukat egyáltalán nem befolyásolta a közép- é s kelet-európai polgárok tízmillióinak sorsa, akik a kommunista diktatúrák borzalmait elszenvedték. 

A haladáspárti vezérszurkolók (Frank Furedi kifejezése) sorait ugyanis a hetvenes évektől kezdve szinte kivétel nélkül baloldali, marxista beállítottságú, 68-as kötődésű véleményvezérekkel töltötték fel, akik az elnyomottakért érzett aggódó szeretetüket megőrizve, identitásukat jólétükre és kényelmükre alapozták. Előszeretettel foglalták el a legjobban fizető felügyelőbizottsági tagságokat (Gerhard Schröder, Joschka Fischer), a Wall Street-i, City-beli állásokat. Már csak ezért sem találnak mentséget az 1990-től újra a látómezejükbe került kelet-európai csórók számára, akik antikommunisták voltak, míg ők marxisták és egyenlőségfetisiszták; nemzetiek, miközben ők nemzetköziek, illetve globalizáltak; keresztények, hívők, szemben velük, akik ateisták; és európaiak, ahelyett hogy hozzájuk hasonlóan világpolgárokká fejlődtek volna. Európa keleti felével mindig is fentről lefelé kommunikáltak, ahogy egykori gyarmataikkal is tették, és ezen kicsit sem változtatott, hogy 2004-ben állítólag egyenrangú tagokként csatlakoztunk az Unióhoz. Igaza volt Václav Havelnek, amikor megállapította: a Nyugat nem tudott mit kezdeni a kommunizmus összeomlásával. 






 

A nyugati baloldal politikai- és médiaelitjét kevés kivételtől eltekintve teljesen váratlanul érte a szovjet rendszer összeomlása, első reakciójuk az értetlenség és az alig titkolt felháborodás volt. Fel nem foghatták, mit pattogunk, amikor az általuk agyonsztárolt Gorbacsov még csak most kezdett bele a kommunista rendszer legújabb reformjába. Miért nem várjuk ki türelmesen, amíg emberarcúvá fazonírozza a létező szocializmust? A "létező szocializmus" volt a nyugati baloldal kedvenc kifejezése, ami nyilvánvalóvá tette, hogy nagy ívben tojnak a tényekre, vagyis a valóságra. (Újabban reáltörténelemről beszélnek. Biztos az objektivitás igényével.) Utóbbitmeghagyják nekünk, ők pedig továbbra is maguknak tartják fenn a jogot, hogy ragaszkodhassanak illúzióikhoz az elképzelt, csak vágyálmaikban létező szocializmusról. Nagyot csalódtak bennünk amiatt, hogy engedélyük nélkül hagytuk abba azt az általuk igencsak támogatott társadalomátalakítási projektet, aminek ki kellett volna kí sérleteznie számukra a jövőt, hogy ha bejön, bevezethessék ők is, ha nem, akkor pedig úgy jártunk. Tényleg, miért is nem drukkoltunk Gorbacsovnak, ahogy ők mindannyian? Miért döntöttük meg a kommunista rendszert a régióban? Miért özönlöttek át az NDK-s polgárok Magyarországon keresztül Németország nyugati felébe? Miért tettük tönkre az ő nyugodt és kényelmes világukat? 

Hiszen ők olyan jól elvoltak a BRD nevű valamiben (mindig ezzel a betűszóval beszéltek róla, soha nem mondták ki a feloldását: Bundesrepublik Deutschland, vagyis Német Szövetségi Köztársaság), élvezve a jólétet, az egyre kevesebb munkát, a felelősség nélküliség dolce vitáját. Mi, idióta magyarok, azt hittük, jót teszünk a nyugatnémetekkel, mert bedőltünk Adenauernek, meg Kohlnak, és csak mostanában kezdünk ráeszmélni, hogy a nyugatnémet sajtó és értelmiség féktelen gyűlöletét irányunkban, amit évek óta napi szinten megtapasztalunk, pont ezzel a gesztusunkkal váltottuk ki. Tönkretettük őket azzal, hogy egyesülniük kellett az endékásokkal, a szegény rokonokkal, akiktől a kommunista bezárkózási politika mindaddig megkímélte őket - felmentést adva az alól, hogy segítsék, támogassák őket, és megszabadítva őket az esetleges lelkiismeret-furdalástól is arra hivatkozva, hogy csak bajuk lenne belőle, ha törődnének velük. Juj, milyen kellemes is volt! Versenyt lelkesedhettek az NDK és a többi szocialista ország szociális vívmányaiért, Honeckerért, Kádárért, Ceau?escuért Frankfurt és Köln olasz éttermeiben, Nyugat-Berlin parkjaiban. Hiszen Toscanában vagy Saint-Tropez-ban összehasonlíthatatlanul kellemesebben telt az idő, mint mondjuk Weimarban vagy Lipcsében, a szürke és kellemetlen Német Demokratikus Köztársaságban, ami kulináris és szórakoztatóipari szempontból egyaránt kész katasztrófa volt. Viszolyogtak a gondolattól, hogy "cseh és lengyel szalámiárusok" jelenjenek meg Bécs utcáin, hogy az egykori szocialista osztrák kancellárt, Vranitzkyt idézzem. 

Márpedig 1990 után rájuk zúdult az egész kínos társaság. Azóta sem győzik őket - vagyis minket -, meg- illetve átnevelni. A sok hülye kelet-európai, köztük milliónyi volt endékás azt hitte, hogy a nyugati jólét és szabadság kéz a kézben jár - nekik is! Azt hitték, hogy annál a szellemi és médiaterrornál, amit a szovjet megszállás 45 éve alatt megtapasztaltak, nem lehet rosszabb. Rosszabb nem lett, de a remélt szólásszabadságot szinte azonnal a politikailag korrekt kalodájába zárták. A legrosszabbul a kelet-németek jártak. A wessik harmadik, negyedig garnitúrája kitúrta őket mindenhonnan, elfoglalta pozícióikat, rájuk kényszerítette a német politikai korrekt kánont, ami olyan résmentes lefedést biztosít a német nyilvánosságban, amiről Ulbricht és Honecker is mindig álmodott. Főleg, hogy akkoriban mindenki a nyugati tv-t nézte. Az NDK múltja nem számít, a kommunizmusban gyűjtött tapasztalatokra nyugaton senki sem kíváncsi. A kötelező áldozati kultúra részvéttára megtelt, ab ba a kommunizmus áldozatai nem férnek bele. (Németország nem vesz részt a Washingtonban épülő Kommunizmus Múzeum, sem az ottawai Kommunizmus Áldozatainak Emlékműve finanszírozásában, ahogy a kommunizmus áldozatainak nevesítésére irányuló közös projekthez sem tudta évek alatt sem előteremteni a szükséges 50 ezer eurót! A Kommunizmus Áldozatainak washingtoni emlékművénél tartott koszorúzásokon, ahol 28 ország vett részt, a németek nem képviseltették magukat, és koszorút sem küldtek! Spórolós egy nép, az már biztos.) 

Hiába áll Németország élén két valamikori NDK-s (Merkel és Gauck), kompenzációs igyekezetükben wessibbekké váltak a wessiknél, ami annyit tesz: feladták nemzeti identitásukat és jól álcázzák keresztény értékrendjüket. Minderről a zen mester tanítása jut az eszembe, aki szerint egy esemény, egy tragédia, vagy siker hatását csak hosszú idő múlva lehet mérlegre tenni. Majd meglátjuk! - válaszolta a bölcs az őt faggatóknak. Huszonöt évvel a vasfüggöny ledöntése után ezért felmerül bennem a kérdés, vajon nem segített e minket, falak mögé zártakat, az önkény és az elszigeteltség életösztönük megőrzésében? Az idegen elnyomás értékrendünk megszilárdításában és a külső kényszerrel szembeni ellenállás képességének megtartásában? Vajon nem ez a tapasztalat állít szembe minket most a kényelemre és jólétre szoktatott és felelősségvállalásra képtelenné tett nyugat-európai elittel? 

A nyugat-németek világpolgárok, európaiak, az NSZK egy mindenféle kötődés nélküli kényelmes tartózkodási hely a számukra 

Hogy mekkora a baj, azt egy keletnémet városban értettem meg, vacsora utáni borozgatás közben. Beszélgetőpartnereim, egy velem egykorú házaspár, mindketten a helyi egyetem professzorai, bizalmukba fogadva bevallották, hogy azért jöttek át Németország nyugati részéből, ahol születtek és nevelkedtek, mert itt (!) szabadabban lehet beszélni. Borozgatás közben lehet még a kánontól eltérő véleményt nyilvánítani, ami Németország nyugati felén lehetetlen! A német újraegyesítés negyedszázados évfordulóján tehát megállapíthatjuk, hogy Németország bizonyos szempontból kezd egyre jobban hasonlítani az egykori NDK-ra. Ahogy a Merkel alatt állandósulni látszó nagykoalíció is egyre jobban hajaz a néhai SED-re, az NDK egykori egységesített állampártjára, úgy kezd a politika ugyanolyan hiánycikké válni, mint egykor. Az újonnan jelentkező ellenzéki pártokat betiltás fenyegeti, helyüket az elit azonnal a szélsőjobboldalon jelöli ki, mindegy is, hogy kik és mit akarnak. Aki szembemegy velük , ma ugyanúgy nem lehet más, mint egykor: fasiszta. A német nyilvánosság bántóan egyenáramosított, amit már a német média vezetői is kénytelenek elismerni. Cenzúrázzák a Facebookot, a sajtó- és kultúrpolitika megszégyenítő módszerekkel lép fel a másként gondolkodókkal szemben. Ebben a régi-új Németországban hiánycikk az érzelem és az értelem, mindent elural az erényterror és az áldozati kultúra, aminek tragikus eredménye a mostani Willkommenskultur. Ennek lényege, hogy a helyes magatartásért járó elismertség érzetével vértezi fel azokat, akik az önfeladást és a gyáva meghunyászkodást választják. 

A német kancellár nem ismeri a történelmet, sem hazájáét, sem a térségét, sem Európáét. A világról igencsak korlátozott a tudása. Horizontjába, ahogy a német elitébe, a holokauszt miatt kötelező Canossa-járáson kívül más nem fér bele. Vezetése alatt egész Németország egy nagy és reménytelen figyelmeztető, sőt fenyegető mutatóujjá vált. "Ha el kell kezdenünk elnézést kérni azért, mert szükséghelyzetben a barátságos arcunkat mutatjuk, akkor az nem az én országom" - feddte meg választóit 2015. szeptember 14-én, a muszlim betelepedés okozta krízishelyzet kezdetén. A kancellárnak nem erőssége a minőségi beszédírók, illetve spin doctorok foglalkoztatása. Minden megszólalása reménytelenül lapos és színvonaltalan. Kísértetiesen emlékeztet azokra a hetvenes évek balatoni nyári táboraiban vendégeskedő FDJ-aktivistákra (a német pártállam ifjúsági szervezete), akiken annyit szórakoztunk, mert bármiről is volt szó, ők csak a párt hivatalos álláspontját ismételgették. 

Íme Angela Merkel: "Az iszlámizmus, az iszlám terrorizmus, nagyon erős, Líbiában, Szíriában, Észak-Irakban. Ehhez az Európai Unió nagyszámú harcossal járult hozzá. Nem mondhatjuk tehát, hogy ez egy olyan jelenség, amihez nincs közünk. Mert olyan fiatal emberek is voltak közöttük, akik a mi országainkban nőttek fel. Itt nálunk is. Másodszor: a félem sohasem jó tanácsadó. Sem az egyén, sem a társadalom esetében. Kultúrák és társadalmak, amelyek félnek, nem tudnak úrrá lenni a jövőn. Harmadszor: van ez a vita Németországban, hogy túl sok a muszlim, és hogy az iszlám része e Németországnak? De ahol 4 millió muszlim van, ott nem kéne arról vitatkozni, hogy a muszlimok Németországhoz tartoznak, de az iszlám nem tartozik ide. Vannak aggodalmak, de nekünk szabad és van is lehetőségünk arra, hogy megéljük a saját vallásunkat, és higgyünk benne, ne hányjuk a szemükre, hogy muszlim vallásúak, hanem ha akarunk és én pont azt hiányolom, hogy nekünk is legyen bátorságunk keresztényekne k lenni. Legyen bátorságunk velük dialógust folytatni. Lehetne, kérem szépen újra eljárni az istentiszteletre, a bibliát tanulmányozni, legyünk képesek a templomi festményeket elmagyarázni nekik. Hogy ne kelljen Németországban újságcikkekben elmagyarázni, mit jelent a pünkösd. És nem arról kell panaszkodni, hogy a bevándorlók milyen jól ismerik a Koránt. Ezt én viccesnek találom. Jó lenne, ha ez a vita azt eredményezné, hogy többet foglalkoznánk a gyökereikkel. Ezt a vitát nagyon defenzívnek érzem. A terrorizmussal persze foglalkozni kell. Különben is, az európai történelem bővelkedik drámai és kegyetlen összecsapásokban, úgy hogy nagyon óvatosnak kell lennünk, ha máshol valami rossz történik. De semmi alapunk nincs arra, hogy elbizakodottak legyünk, és ezt német kancellárként mondom" - válaszolta egy lakossági fórumon arra a kérdésre, hogy van-e okuk félni az ellenőrizetlenül beáramló muszlim tömegektől. Siralmas, nem? 

Németországot a baloldali média- és értelmiségi elitből álló élcsapat irányítja. A politikai vezetés Merkellel az élen nekik, a főszerkesztőknek és a szerkesztőknek politizál, az ő nyelvüket beszéli, az ő értékrendjüknek felel meg. Nem alakítja a politikát, hanem ehhez a felelőtlen, ötlettelen, teljesítményhiányos és arrogáns társulathoz alkalmazkodik. Ezeknek a "felelős szerkesztőknek" a pénzelőiről, mecénásairól, vagyis mozgatóiról és gazdáiról lebbentette fel a fátylat a nemrég megjelentetett és persze agyonhallgatott Udo Ulfkotte Megvásárolt újságírók című könyvében. Tőle, aki 17 évet töltött a "tekintélyes és mértékadó" Frankfurter Allgemeine Zeitung szerkesztői székében, tudjuk, hogy az olajpénzek mekkora szerepet játszanak a "független újságírók" beszámolóiban. Állítása szerint őt is lefizették, az ománi szultán, Kábúsz bin Szaid és a szaúdi uralkodóház emberei. Aranyórákat, luxusajándékokat kapott, bármilyen luxusútra elmehetett, cserébe azért, hogy pozitív cikkek et írjon a különböző közel-keleti országokról és uralkodóikról. Ulfkottét eddig százötvenezer euró kifizetésére kötelezték kisebb-nagyobb tévedéseiért, és még koránt sincs vége. Főbb állításait azonban nem cáfolták. 
Fotó: Heti Válasz

Új könyve A menekültipar - Miként profitálnak politikusok, újságírók és szociális szervezetek a menekülthullámból címmel jelent meg. Hogy a különböző szolgálatok sok esetben maguk írják a vezető újságírók neve alatt megjelenő, a céljaiknak megfelelő cikkeket? Hogy a segélyszervezetek és egyes politikusok anyagilag is érdekeltek a menekültek elszállásolásában, ellátásában? Hogy kitalált történetekkel traktálják a nagyérdeműt, ami nem esik egybe az érdekeikkel, azt pedig elhallgatják? Minket, itt Európa keleti részén nehéz meglepni. Mindig is tudtuk, hogy megy ez. Azt sem felejtettük el, hiszen van tapasztalatunk benne elég, hogy a propaganda és a média állításait érdemes a józan ész és a személyes tapasztalat szűrőjén átszitálni. A nyugat-európaiak azonban ragaszkodnak ahhoz az illúzióhoz, hogy mindez nem igaz, vagy ha mégis, nem számít. Magunktól is rájöttünk arra, amit élő adásban erősített meg a die Welt magyarországi tudósítója, Boris Kálnoky, hogy azt a feladatot kapt ák, a migránsok közül lehetőleg a gyerekeket és a nőket fotózzák, és pozitív képet sugalljanak róluk. De mindez csak hab a tortán. Ami számít, az a rasszizmus, az antiszemitizmus és mindenekelőtt a Hitler elleni szűnni nem akaró, fáradhatatlanul vívott harc. Hiszen mi mással igazolhatná a baloldali, 68-as generáció és tartozékai, hogy az erkölcsi döntőbírói szerep az ő hitbizományuk, és ebből következően kizárólagos ítélkezési joguk van minden kérdésben. Ja, hogy genezisük a Stasival való együttműködésből ered? Az nyilván megbocsájtható. A Vörös Hadsereg Frakcióval (RAF), a Baader-Meinhof csoporttal, a kommunista párttal való közös múlt nyilván büszkén vállalt örökségük közé tartozik! Ez tehát a nyugatnémet haladó baloldali értelmiség és a velük együttműködő politikai képviselet közös eredője. Erkölcsösségükről, ostoba és szemellenzős politikájukról pedig mindent elmond a 2015. október 3-i bécsi bevándorláspárti tüntetés, amelyen az osztrák köztársaság szocialista elnöke köz ösen lépett fel a szakállas transzvesztita Conchita Wursttal. Kit akarnak ezzel megtéveszteni? Magukat? Vagy ez talán nekünk szólna? Netalán az új honfoglalóknak üzennek? Mi történne, ha Conchita elmerészkedne a salzburgi tranzittábor muszlimjai közé? Vajon kijönne onnan élve? Mi ez az egész? Nem tudják, hogy az iszlám nem tűri a homoszexuálisokat? A transzokat? Nem tudják, mi a felfogásuk a nőkkel kapcsolatban? 

Vedd el a néptől az önbecsülését, szégyenítsd meg, és azt tehetsz vele, amit csak akarsz 

Amikor Merkel kancellár szokás szerint Európa, és a németek bűneiről beszél, vajon tudja-e hogy a 17. és 18. század során a szaracénok (muszlimok) tömegével hurcolták el rabszolgának a keresztényeket Itáliából? Hogy láncra verve árulták őket Algír, Tunisz, Tanger illetve Konstantinápoly rabszolgapiacain? Lehet, hogy arról az afgán szokásról sem hallott, amiről a 19. század óta többen is beszámoltak, miszerint hadifoglyaiknak, angoloknak, oroszoknak, amerikaiaknak előszeretettel vágták le mind a négy végtagját? Nem tudja, hogy a fundamentalista muzulmánok még a nevetést is megtiltották a nőknek? Tényleg azt hiszi, hogy más kontinenseken nem voltak tömegmészárlások? Máshol vajon nem lenne miért szégyenkezni? Nem látta, hogy az Iszlám Állam harcosai levágják a keresztények fejét és videóüzeneteik illusztrációinak használják őket? Nem tud a közel-keleti keresztények üldözéséről és legyilkolásáról? Mikor fejezi már be a nyugat-európai elit ezt a terméketlenné vált önfeladásba torkolló önmarcangolás-rituálét? Kezd betelni a pohár ennek a puhányokból álló ballib elitnek a bármi áron való megúszást célul tűző politikájából! 

Mi itt a vasfüggönyön túl, professzorrá képeztük ki magunkat a kommunista, trockista, majd posztkommunista, illetve baloldali módszerből, aminek a lényege: az ártatlan, a védekező megrágalmazása, a gonosztevő felmentése, a megszálló ajnározása. Azonnal felismerjük, ha ezzel a módszerrel állunk szemben, mint most is. Aki saját kultúráját, vallását, hazáját védi a kontinensünkre törő, követelőző migránsáradattal szemben, annak a nyugati elit szerint szégyellnie kellene magát, mert nem elég befogadó, segítőkész, sőt a németek közül egyesek még a lakásaikból sem akarnak önként kiköltözni, hogy azokba a hatóságok az újonnan érkezetteket költöztethessék. Persze a kilakoltattak a legelesettebbek közé tartoznak, még véletlenül sem a die Welt, az ARD vagy a Bild Zeitung megmondóembereinek kell elhagyniuk lakásaikat, pedig azokban bizonyára a legnépesebb családok is kényelmesen elférnének. Egy próbát megérne az is, hogy megismerhessük, hol van a határa az ő nagyvonalúságuknak. Vajo n továbbra is a pacifizmusról és a befogadásról prédikálnának? Azt hiszik Oszama bin Laden viccelt, amikor világosan megmondta, hogy egy fordított keresztes háború indult ellenünk? Vagyis vallásháború, amiben szerinte minden arabnak és minden muzulmánnak részt kell vennie, és harcolnia kell. Aki semleges marad, a radikálisok szerint megtagadja Allahot. Ilyen radikális volt például az a Mohamed Atta, Hamburgból, aki részt vett az ikertornyok lerombolásában, és aki végrendeletében kikötötte, temetésén nem lehetnek tisztátalan lények, vagyis sem állatok, sem asszonyok! Kétlem, hogy velük szemben elegendő lesz felmutatnunk a Bibliát, ahogy a német kancellár tanácsolta, abban bízva, hogy a Nyugat és a kereszténység ellen támadó iszlám térítők szent könyvünket meglátva annyira meghatódnak majd, hogy tömegével fordítanak hátat őseik hitének. Tényleg azt hiszi Merkel és támogatói, hogy ha morális fedezék mögé bújnak, elleplezhetik gyávaságukat? Dönthetünk arról, hogy akarunk e valak ivel barátkozni, együttműködni, közös projektekben részt venni, de arról nem, hogy akarunk-e háborúzni. Egy ilyen döntéshez ugyanis elég, ha az egyik fél támad. Igaz ez a kultúra, az értelmezés területén és határainkon is. 

"A politikai korrektség a legintoleránsabb gondolatrendszer, amely a reformáció óta domináns szerephez jutott a brit szigeteken." Peter Hitchens 

Vessünk egy pillantást Európának arra a három országára, Németországra, Ausztriára és Svédországra, melyek baloldali elitje a legelkötelezettebb a korlátlan muszlim bevándorlás mellett! Ők azok, akik fáradhatatlanul oktatnak ki mindenkit demokráciából, az emberi jogok tiszteletben tartásából, a humánus szempontok érvényre juttatásának kötelezettségéből és a modern nácizmus természetéből. Az első két esetben nagykoalíció van. Svédországot kvázi kisebbségi kormány vezeti, külső támogatással, amit négy évre előre megkapott! (Éljenek a fékek és ellensúlyok!) Ausztria '45 utáni történelme a kereszténydemokrata és szociáldemokrata elit közötti kiegyezésen alapul. A két párt általában, ahogy most is, koalícióban kormányoz. Minden kinevezést a kezükben tartanak és minden pozíciót párttagkönyv alapján osztanak ki, még az üdülési lehetőségeket is. Az csak természetes, hogy ezt az elvet a közszolgálati médiáknál is érvényesítik. A sajtót közvetlen állami támogatásokkal irányítják, e zen felül az Osztrák Nemzeti Bank osztalékából is részesülnek. (Jó is az ilyen függetlenség!) "Amit a szocialisták itt Ausztriában művelnek nem egyéb, mint bűnözés" - állapította meg Thomas Bernhard a nálunk is nagy sikerrel játszott Heldenplatzban. 

Merkel sem bírja a demokráciát. Az 1945 utáni NSZK esetében egészen Merkelig kivételnek számított a nagykoalíció, ahogy a CDU-CSU-SPD kormányt becézik. Merkel azonban kifejezetten előnyben részesíti, másodszor vezet ilyen kormányt. Ennek következtében ember legyen a talpán, aki az egykori rivális jobb- és baloldalt meg tudja különböztetni egymástól, főleg, hogy mindkettő egyformán szürke és unalmas. Az egész német politikai életre rányomja a bélyegét a merkelezés. Vagyis minden közügy unalomba és érdektelenségbe fullasztása, a döntések halogatása, az ügyek szétszálazása. A németeknek mára a konformizmuson és a spóroláson kívül nem maradt más közös szenvedélye. Ahogy a nagy német költő, Heinrich Heine több mint egy évszázaddal ezelőtt már megállapította. "A németeknek nincs szükségük sem szabadságra, sem egyenlőségre. Spekulatív népség, ideológusok, elő- és utógondolkodók, álmodozók, akik csak a múltban és a jövőben élnek, és nincs jelenük. A német számára nincs olyan, ami ért harcolna... Nem tagadható, hogy a németek is szeretik a szabadságot, de másként, mint a többi nemzet. A német úgy szereti a szabadságot, mint idős nagymamáját." 

"A parttalan tolerancia azok erénye, akik már semmiben sem hisznek." Chesterton 

Merkel és a vele uralkodó elit célja nem más, mint a német és európai nép lecserélése multikulturális, globalizált és muszlim, de ami a lényeg: olcsó munkavállalókra. Mert Merkel nem állhatja sem a németeket, sem az európaiakat. Különösen a bögyében vannak a németek, akik örökre nácik és kollektíven bűnösök maradnak, ahogy azt a legújabb Auschwitz-perben a német bíróság ítélete is leszögezte. Egy, az auschwitzi tábor adminisztrációjában dolgozó kisember kapcsán a 21. századi német bíróság megállapította, függetlenül attól, hogy valaki személyesen elkövetett-e bűncselekményt - vagyis gyilkolt, kínzott, vagy más módon embertelenül viselkedett volna bárkivel -, kollektív felelősséget visel, azaz tömeggyilkos. Pedig aki kollektíven ítél, az a valódi bűnösöket védi, a tetteikért viselt felelősséget szétteríti és elkeni. Ha valakinek, akkor egy keresztény politikusnak illene ezt tudnia. Csak az a bökkenő, hogy a fenti ítélettel szembemenni politikailag inkorrekt lenne. Minek is , amikor mindez csak azoknak a koncentrációs táboroknak a személyzetére vonatkozik, amelyek 1945-ig tevékenykedtek, mielőtt az antifasiszta szövetségesek átvették volna őket. Az csak természetes, hogy nem vonatkozik a kommunista lágerek alkalmazottaira. Az ő esetükben a személyes felelősség megállapítása is felejtős. 
Milyen is ez a mai befogadó és iszlámbarát Németország? Az a Németország, melynek kancellárja és médiája a muszlim népvándorlási hullámot állandóan közös nevezőre hozza a szovjet megszállás alá juttatott német területekkel való újraegyesüléssel! A testvérek közötti szolidaritást az idegenek inváziójával! Ez tényleg az önfeladás iskolapéldája! Azzal sem biztos, hogy elégedettnek kellene lenni, amit Németország 25 év alatt a keletnémet részek integrálásában elért. Az ottani munkanélküliség közel 10 százalékos, vagyis duplája a nyugatinak, az egy főre jutó GDP pedig a nyugati 75 százaléka. Ezek a különbségek az előrejelzések szerint az elkövetkező negyedszázadban is megmaradnak. Nem kellene inkább ezen a projekten dolgozni? Úgy látszik, nem olyan egyszerű feladat az integrálás, hosszú idő és rengeteg tapintat kell hozzá még akkor is, ha a közös a nyelv és a kultúra is. 

A huszonöt évvel ezelőtti csoda: Németország és Európa újraegyesülésének negyedszázados évfordulója bebizonyította, hogy a mai Németország képtelen ünnepelni. Nem tudtak egy emlékművet állítani Berlinben, nem voltak képesek egyetlen érdemleges gesztusra sem azok felé, akik egykor oly sokat kockáztatva segítették a menekülőket. Itt Budapesten is csak egy felette kínosra sikeredett fogadásra tellett a német nagykövetségtől: a vendégek kb. 40-45 perc várakozás után jutottak be az Iparművészeti Múzeumba, addig szűk állványok között ácsorogtak a felállványozott épület előtt. A nagykövet és a zöldpárti Bundestag-alelnök kelletlenül kezelt a vendégekkel, angolul (!) üdvözölve őket. Nem volt mellettük senki, aki elmondta volna, melyikük kicsoda. Nyilván baromira nem érdekelte őket. A teremben volt ugyan hangosítás, csak nem próbálták ki, mert akkor észrevették volna, hogy ennél még a SZOT-szállóké is jobban működött az átkosban. A nagykövet és az alelnökasszony beszéde érdektelen is, lapos is volt, leginkább a fékekről és az egyensúlyokról szólt, miközben a páneurópai piknik egykori főszervezői a sarokban álltak. Köszönet, baráti szó irányukban nem hangzott el. Méltatlan! Annyira drágán dolgoznak a német beszédírók, hogy még a Bundestag alelnöke sem engedheti meg magának, hogy igénybe vegye a szolgáltatásaikat? Vagy ahhoz az igénytelenséghez, ami újabban jellemzi őket, ezek a szövegek passzolnak? 

Nem emlékszem Merkel kancellár egyetlen szeretetgesztusára, ami a sajátjai irányában nyilvánult volna meg. Csak a "szír menekülteket" csípi. Soha nem idéz német könyvből, versből, filmből. Nem utal a német vagy az európai történelemre. Ha megteszi, abban sincs köszönet, mert csak a holokausztról tud beszélni. Pedig itt lenne az ideje Goethét idéznie: "Mester, nagy a baj, gyere!/ Szellemet idéztem/ S nem bírok vele!" Mostani helyzetére ugyanis tökéletesen illenek a fenti sorok. 

Fontos, hogy a német kancellár jól ért a számok nyelvén és minden további nélkül eligazodik egy Excel-táblán. A kamarillapolitikának is mestere. De ahhoz, ami végső soron számít, sem érzéke, sem tudása, sem ismerete, sem affinitása nincs. Nem elég olvasott, nem elég művelt, hiányzik belőle a történelmi folyamatok iránti fogékonyság, és ami a legsajnálatosabb: az emberi tényező tisztelete. Ha csak egy picit is olvasottabb lenne! Ha csak egy picit is több lenne benne az alázat elődei teljesítménye iránt! Segítené a folyamatok megértésében az is, ha olvasott volna néhány alapművet, mondjuk Czesław Miłosz A rabul ejtett értelem című munkáját, amiben többek között a ketman jelenségről ír. Arról, hogy a muzulmán tanítás szerint az igazhitűnek nem szabad kitennie magát a hitetlenek támadásának, hanem ketmant kell gyakorolnia. Ez azt jelenti, hogy ellenséges közegben nem csupán nyilvánosan meg kell tagadnia a nézeteit, de mindennemű furfanggal is élnie kell annak érdekében, hogy ellenfelét minél jobban megtévessze, és ezzel megoltalmazza magát és övéit. Az igazhitű a ketman gyakorlása révén fölénybe kerül azokkal szemben, akiket becsapott. Gúnyt űz belőlük, és ez igazi örömmel és megelégedéssel tölti el. Tehát, ha a beözönlő tömegek egy része el is játssza, hogy nyugatosodott, vagyis nem nézi le a gyaurokat, a nőket, nem veti meg a homoszexuálisokat, és integrálódik a nyugati társadalmakba, ez nem lesz más, mint tömegméretű szerepjátszás, vagyis: ketman. Évszázados túlélési gyakorlat. 
"Korunk központi problémája nem a gazdaság, hanem a hit." Whittaker Chambers 
Egykor, itt Közép és Kelet-Európában arról ábrándoztunk, hogy Európa nyugati feléhez hasonlón mi is szabadságban és jólétben élhetünk majd a nem is olyan távoli jövőben. Már tudjuk, hogy a nyugati életszínvonalat csak annak árán érhetjük el, ha az övék a mi szintünkre csökken. Ezt kénytelen-kelletlen bekároltuk. De nehezen visszaszerzett szabadságunkról és nemzeti önrendelkezésünkről nem vagyunk hajlandóak lemondani. Élni akarunk azzal a jogunkkal, hogy mi dönthessünk a saját sorsunkról, és ne azok a szerény képességű politikusok, akik az Európai Uniót, illetve annak vezetését kisajátító Németország és a segédszerepre szorított Franciaország élén állnak. Nem kérünk a náluk befuccsolt multikulturalizmusból. Ha a német iparnak új, olcsó és képzetlen munkaerőre van szüksége, mert saját polgárait nem képes munkára bírni, az európaiakat pedig drágállja, az még nem ok arra, hogy ellenőrizetlenül és számolatlanul beáramló migránstömegekkel árasztassa el a kontinenst. Nem akarjuk a németektől átvenni azokat, akikből ők nem remélnek hasznot, de akiket ideológiai és pr-okokból magukra húztak. Ha a német kancellár meg van róla győződve, hogy "megoldják" (Yes we can - mondta egykor Obama), vagyis megbirkóznak évi 1-1,5 millió bevándorlóval (nincs felső határ, állítja Merkel még mindig), akkor az legyen az ő és a német választópolgárok ügye. Ha ezzel nem éri be, akkor lehet, hogy európai szakítópróbává eszkalálja a kérdést. Ha azzal fenyegetőzik, hogy "akik nem akarnak részt venni a menekültek igazságos (!) elosztásában, azoknak egyértelmű üzenetet kell küldenünk, hogy Németország csökkenti befizetéseit" (Julia Klöckner, Focus, 2015.10.26), mi bojkottálhatjuk a német árukat. Ezúttal ugyanis a régióval áll a német arrogancia szemben! Lehet, hogy a németek annyira ostobának tartanak minket, hogy azt feltételezik, nem tudjuk, a legtöbb hasznot ők húzzák az unióból? Miután Németország nemzeti jövedelmének több mint a fele exportból származik, igencsak rá van utalva vásárlóira. Ehhez jön még, hogy a kulisszák mögött a britek és a franciák is kifejezésre juttatták, nem partnerek többé a merkeli ámokfutásban. A franciák a két ország közötti határok lezárását tervezik, a britek pedig nyilvánvalóvá tették, nem segítenek be a migránsok átvételébe. Ami pedig a németek morális imperializmusát illeti, amit Orbán Viktor is kikért magának, a britek és franciák szerint az a politikus erkölcstelen, aki milliószámra csalja Európába azokat az embereket, akiket aztán nem tud, és nem is akar befogadni. (Jochen Buchsteiner, FAZ, 2015.11.10.). 
"Annak az országnak, amelynek nincs elitje, nincsenek példaképei, nincs jövője." Helmut Kohl 
Amit most tapasztalunk, az a mozgó intifáda kihívása a Nyugat-Európát eluraló intellektuális terrorizmussal szemben. Azzal az intellektuális terrorizmussal szemben, amelyet a nyugat-európai baloldali és a hozzájuk hasonult mérsékelt jobboldaliak egy része folytat az európai polgárokkal szemben. Együtt pörögnek arra, nehogy rasszistának, részvéttelennek, vagy elutasítónak tűnjenek, nehogy kilógjanak a toleránsak exkluzív klubjából, ezért inkább szembemennek a választópolgárok akaratával. (Nem véletlenül történt több mint 650 támadás, főleg gyújtogatás a bevándorlók szállásai ellen Németországban. És több mint 200 Svédországban, ahol 6000 feletti a "gyűlöletbűncselekmények" száma. (Az olvasó fantáziájára bízom, mit rendezett volna a nyugati haladó média, ha akár csak egy hasonló eset is előfordult volna nálunk!) Eltussolják, illetve eltussoltatják a beáramló migránsok jelentette terrorveszélyt, a szalafista toborzók megjelenését, a fékezhetetlen migráns-erőszak fel-feltörés ét, legyen az az őket segítő vagy a velük utazó nők illetve kiskorúak megerőszakolása. Legyen az szándékos gyújtogatás, tömegverekedés kiprovokálása, kövek, betondarabok hajigálása. A kapott étel és fedél pocskondiázása, és az egyre agresszívebb és irreálisabb követelőzések mindennapossá válása. 
A nyugati mainstream médiát egyre nehezebb feladat elé állítja, hogy mindezt elleplezze. Ha valaki megtöri az omertát, ahogy azt Christoph Bíró, az osztrák Kronen Zeitung stájerországi regionális lapjának a Steirerkronénak a főszerkesztője tette, amikor beszámolt arról, hogyan viselkednek Ausztriában afgán migránsok csoportjai, azt elbocsájtják állásából és gyűlöletbűntett miatt feljelentik. Ezért gondolja úgy az Allensbach közvélemény-kutató intézet október végi felmérése szerint a német felnőtt lakosság 43 százaléka, hogy Németországban az emberek nem mondhatják el szabadon a véleményüket a menekülthelyzetről. A német lakosság 47 százaléka szerint a sajtó egyoldalúan tudósít a válságról. A menekültek miatt a valamelyest és az erősen aggódók aránya az augusztusi 85 százalékról 92 százalékra emelkedett. Az egyáltalán nem aggódók aránya pedig 11 százalékról 7 százalékra csökkent. Minden második németországi lakos úgy érzi, a politika elveszítette a kapcsolatot a valósággal , és csaknem 50 százalékuk szerint a politika túl kevéssé veszi figyelembe a lakosság érdekeit. A megkérdezettek 71 százaléka szerint a válságot kiváltó okok egy része németországi eredetű. 
Nagy tehát a baj. Ez a nyugat-európai elit, médiájával és politikusaival együtt a sajátjain kívül mindenkiben képes meglátni az értéket. Mert ami mozgatja, az az öngyűlölet. És ami a legnagyobb baj, hogy mára teljesen kiüresítették demokráciáikat. Olyan fényévnyi távolságokba kerültek azoktól, akik nem az ő köreikhez tartoznak, hogy lassan már nem is értik egymás szavát. A többség mindennapi gondjai nem érnek fel az ő szintjeikre, ami a többséget aggasztja, mindennapjaikat meghatározza, annak ugyanis nem sok köze van ahhoz, hogy az elithez tartozók hogyan is juthatnak előbbre a politikai, szerkesztőségi ranglétrán. Az elit azt hiszi, a migránsáradat őket csak annyiban érinti, hogy a bevándorlók mellett való kiállás révén újra és újra bizonyíthatják ideológiai elkötelezettségüket a rasszizmus, a fasizmus (akármit is értsenek alatta), a klerikális reakció (bocsánat, el is felejtettem, hogy ma ezt kereszténységellenességnek hívják, és így már mindjárt szalonképes) elleni har cban, miközben hitet tesznek a multikulturalizmus mellett. Ugyanígy ment ez a szovjet időkben is, amikor az elit porrá égette magát a hivatalos ideológia melletti kiállásával. Akkor a trockizmus, a bal- és jobboldali elhajlás, és persze az imperializmus ellen harcoltak, a szocializmus érdekeit szem előtt tartva, egy olyan nyelven, amit rajtuk kívül senki sem beszélt. Az a szocializmus nyelve volt, ez a nyugati politikai korrekteké. Mikor kezdenek végre a többség nyelvén, hozzájuk, értük beszélni? Értük politizálni? 
"SENKINEK SINCS ANNYIRA IGAZA, HOGY ELLENFELE TELJESSÉGGEL TÉVEDNE." Renan 
Kapcsolódó: 
   Feltorlódott a tömeg, nyolcezer menekült próbál belépni Ausztriába (karpatinfo.net
   Juncker politikája a teljes elmebaj? - Halász János vs. Mirkóczki Ádám - PS Villámvita! (pestisracok.hu
   A Juncker-ügy, avagy Orbán újabb jövőbelátó igazsága (demagog.blogstar.hu
   Obama: szégyenletes, hogy egyesek csak keresztényeket akarnak befogadni (magyaridok.hu






Juncker politikája a teljes elmebaj? – Halász János vs. Mirkóczki Ádám – PS Villámvita!



Ideje újragondolni az európai menekültpolitikát? - PS Villámvita - 2015.11.16.


A Jobbik szerint semmiféle aláírásgyűjtésnek nincs már értelme a párizsi merényletsorozat után. Sőt: a migránskvóták elutasításáról szóló, Orbán Viktor által szorgalmazott törvényt sem feltétlenül szavazzák meg, hiába ígérte meg korábban Vona Gábor. A Jobbik ugyanis népszavazást szeretne a Merkel-Juncker-politika elutasításáról – derült ki Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője nyilatkozatából, aki a PestiSrácok.hu parlamenti villámvitájában Halász Jánossal, a Fidesz-frakció új szóvivőjével vívott szópárbajt. Halász János rámutatott: nem az a központi kérdés, hogy hogyan hergeljük fel Brüsszelt, hiszen a magyar kormány álláspontja teljesen világos, elutasítani a szabályozatlan migrációt és fenntartani Schengent, a belső határok szabad átjárhatóságát. – Persze ismerjük a Jobbik Európa-ellenes politikáját, amely az EU-ból való kilépéshez vezetne – fűzte hozzá Halász.
Az MSZP – akinek képviselőjét szintén vártuk volna a vitára – az utolsó pillanatban közölte: bojkottálja a PestiSrácok.hu-t.
Nézze meg a teljes vitát!
Operatőr/vágó: Kerekes András


Ki akart téged megöletni, Laci?” – 



Folytatódott a leszámolásos ügyek pere



A hírhedt Conti-Car autókereskedés egykori tulajdonosát, Radnai Lászlót hallgatták meg tanúként a Domák Ferenc Cinóber ellen elkövetett emberölés perében csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken. A Portik-ügyek koronatanúja azt állította, az üzleti nézeteltérés tulajdonképpen csak másodlagos volt mind Cinóber lelövetése, mind a többi, az Energol érdekében elkövetett robbantásoknál, gyilkosságoknál és leszámolásoknál. Radnai véleménye szerint ugyanis inkább presztízsből végeztek a 90-es években ellenfeleikkel az olajos cég vezérei.  A Conti-Car főnök arról is beszélt a tárgyaláson, hogy az Aranykéz utcai robbantás után Portik Tamás két olajos cégtársa, Drobilich Gábor és Ferencsik Attila is megdöbbent, akiktől erre ráadásul nem is kapott felhatalmazást.
PÁMER DÁVID – PestiSrácok.hu
Portik egykori üzlettársa, a 12 évre ítélt egykori keresztapa, Radnai László tanúvallomásával folytatódott az Aranykéz utcai robbantás a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont pere csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken. Az egykori lányfuttatót 1996. december 18-án a kora esti órákban, Üllői úti lakása előtt lőtték agyon. A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a tizenkilenc évvel ezelőtti gyilkosságra egy ötmillió forintos elszámolási vita miatt az Energol Rt. két egykori igazgatója, Portik Tamás és Ferencsik Attila adott megbízást a több magyarországi gyilkossággal is kapcsolatba hozott szlovák állampolgárságú Jozef Rohácnak.

RADNAI SZERINT HÁRMAN DÖNTÖTTEK A LÁNYFUTTATÓ HALÁLÁRÓL

A felbujtással vádolt Energol-vezérre több leszámolásban is vallomást tevő, jelenleg csalás és orgazdaság miatt eljárás alá vont Radnai korábban már többször is farkasszemet nézett Portikkal a bíróságon.  2013 novemberében a Prisztás-gyilkosság tárgyalásán például személyeskedésig fajuló vita alakult ki közöttük. Radnai akkor Portik fejéhez vágta, hogy neki köszönheti a kecskeméti maffiapert, Portik pedig az egykori Conti Car-főnök szemére vetette, hogy részben miatta ül a vádlottak padján és ő, illetve volt üzlettársaélve akarják eltemetni. Legutóbb pedig februárban, az Aranykéz utcai robbantás tárgyalásán mondott terhelő adatokat Portikra. Radnai csütörtökön elmondta, Cinóber megölését is ugyanazon a házas találkozón” hozta szóba Portik, amelyen üzlettársával együtt  1999 év elején vettek részt és ahova csuklyába vitte őket Portik Tamás Érd környéki búvóhelyére az azóta már vélhetőleg meggyilkolt Radics Attila. Mint az a Prisztás- és az Aranykéz-perben is elhangzott, Portik a találkozón bevallotta”, hogy energolos cégtársaival együtt ölette meg, illetve lövette le Prisztás Józsefet, Domák Ferenc Cinóbert, valamint a merényletet túlélő Totka Pált. A végrehajtó pedig mindhárom esetben Jozef Rohác volt – állította a tanú.

Radnai László és az energolos Drobilich Gábor is tett már korábban vallomást az ügyben. Fotó: Horpáczy Dávid
Radnai László és az energolos Drobilich Gábor is tett már korábban vallomást az ügyben. Fotó: Horpáczy Dávid

PORTIK NEM KAPOTT ENGEDÉLYT AZ ARANYKÉZ UTCAI ROBBANTÁSRA

Radnai később egy sopronkőhidai beszélőn Portik cégtársától megtudta, ő azért ragaszkodott ahhoz, hogy a harmadrendű vádlottal találkozzon, mertabban bízott, hogy a Conti-Car főnök meg tudja fékezni  Portikot. Drobilich ugyanis attól félt, hogy a kontrollt vesztett Portik valami baklövést csinál, amivel fény derülhet a még közösen elkövetett bűntényekre is, és soha nem jönnek ki a börtönből. Radnai itt jegyezte meg, hogy noha az energolos triumviratus több gyilkosság kapcsán is közösen döntött, de a magyar maffiaháború két legbrutálisabb bűncselekményéhez, az Aranykéz utcai robbantáshoz és a Fenyő-gyilkossághoz Drobilichnak és Ferencsiknek nincs köze, az kizárólag Portik „okossága”, ráadásul erre üzlettársaitól nem kapott felhatalmazást”. Radnai arra is emlékezett, hogy Drobilich-hoz hasonlóan a Cinóber-ügyben felbujtással vádolt Ferencsik is arról beszélt neki, hogy Portikmegbolondult” és nem érti, mi szükség volt az egész országot megrázó, négy áldozatot követelő belvárosi robbantásra. Ferencsik arról is panaszkodott Radnai szerint, hogy a kezelhetetlen, teljesen elszállt” Portik az olajos pénzekkel sem tud elszámolni feléjük.



PRESZTÍZSBŐL VÉGEZTEK CINÓBERREL?

Azt viszont valamikor a 2000-es évek elején Ferencsik (ahogy Drobilich és Portik is) a koronatanúnak elismerte, hogy Domák Ferencet „az ő emberük”ölte meg az Energol Rt. három vezetőjének utasítására – mondta el a bíróságon Radnai, kiemelve, hogy tudomása szerint valamilyen üzleti ügy miatt akartak Domákkal végezni, és egy bizonyos H. Kálmán hívta le telefonon a lakása elé a sértettet, ahol már várt rá a vád szerint a ravaszt meghúzó szlovák Rohác. A tanú kissé zavaros vallomásában aztán azt ecsetelte, hogy az üzleti nézeteltérés tulajdonképpen csak másodlagos volt mind a Domák, mind a többi, az Energol érdekében elkövetett robbantásoknál, gyilkosságoknál és leszámolásoknál. Radnai véleménye szerint ugyanis inkább presztízsből végeztek ellenfeleikkel az olajos cég vezérei. A tanú megemlítette azt is, hogy hallomásból tudja, még a kilencvenes évek közepén Zsóvár utasítására Rohác Ferencsiket is ki akarta végezni. A conti-caros úgy tudja, a merénylet azért hiúsult meg, mert a Brazil becenevű férfi  kiszúrta az őt bukósisakban megfigyelő Rohácot.
portik radnai nol
Portik Tamás és Radnai László első szembesítése a Fővárosi Törvényszéken. Fotó. nol.hu

EGYMÁSNAK ESTEK A VÁDLOTTAK

Ferencsik észrevételében visszautasította egykori jó ismerőse által elmondottakat, majd hangsúlyozta, Radnai rá és Portikra nézve tett vallomásának az az oka, hogy az egykori keresztapa vádalkut kössön, valamint ne keljen kifizetnie a feléjük fennálló több száz millió forintos tartozását. Ferencsik megemlítette, hogy Radnai számára ez az egyetlen menekülési út volt, holott elmondásait pusztán Zsóvár 1999-es szlovákiai vallomására alapította – állította a negyedrendű vádlott, aki azt is elmondta, hogy Portik is ott követett el óriási hibát, hogy miután hazajött külföldről, Radnai feleségétől követelte a pénzüket. Radnai viszont azt vágta a vádlott fejéhez, hogy éppen ők tartoznak neki egy rakás pénzzel, majd a vita hevében megemlítette, hogy eddig nem akart belemenni, és vallomásában sem említette de most jut eszébe”, bizonyítani tudja, hogy Ferencsik nem külföldön, hanem itthon volt a tizenkilenc évvel ezelőtti gyilkosság napján. Ezután Radnai előadta, hogy soha nem felejti el”, éppen Szegedről utaztak hazafele, amikor a vádlottat telefonon hívták, majd cinikusan közölte velük, Cinóbert lelőtték. Rohác védője, Fülöp Tamás ennek kapcsán arra hívta fel az egykori maffiavezér figyelmét, hogy tanúként nincs abban a helyzetben, hogy maga döntse el, mit mond el, és mit nem az általa tudott bűncselekményekről. Ferencsik pedig hozzáfűzte, ha ez így is volt, ahogy Radnai mondja, az csak 1997-ben történhetett meg, amikor már hazajött Thaiföldről. A negyedrendű vádlott nehezményezte azt is, hogy a tanú azt állítja, merényletet terveztek ellene: Ki akart téged megöletni, Laci?” – szúrta oda Ferencsik korábbi üzlettársának, mire Radnai úgy kontrázott, hogy akkor cégtársa is biztos magától robbant fel”. Ehhez kapcsolódva Portik is megjegyezte, hogy Radnai azért beszél ilyeneket, mert a mai napig tartozik nekik és egyébként is a nyomozások aktuális állásához alakítja mindig a vallomását. Emellett a harmadrendű vádlott azt is felemlegette, hogy Tanyiék bezzeg már kilenc hónap után kikerültek az előzetesből, mire Radnai rögtön rávágta, hogy ő a te barátod”, „igen, de a te végrehajtód” – vágott vissza az energolos. A per további tanúk meghallgatásával november 26-án folytatódik.
Címlapfotó: Urbán Tamás



Eltűnhettek a rendőrségről a Cinóber-merénylet fontos bizonyítékai



Nemcsak a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás, hanem az 1996 decemberében történt Cinóber-gyilkosság nyomozásának aktáiból is kulcsfontosságú bizonyítékok hiányoznak – hangzott el tizenkilenc évvel  ezelőtti gyilkosság csütörtöki tárgyalásán, a Fővárosi Törvényszéken. Egy 2014 novemberi rendőri jelentésben ugyanis az szerepel, hogy valaki a rendőrségen eltüntethette Cinóber híváslistáját, emiatt pedig ma már nem lehet beazonosítani azt a személyt, aki néhány perccel a gyilkosság előtt telefonon a lakása elé csalta az egykori lányfuttatót.
PÁMER DÁVID – PestiSrácok.hu
Tanúmeghallgatásokkal és iratismertetéssel folytatódott a csaknem húsz éve történt Cinóber-gyilkosság tárgyalása csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken.Az egykori lányfuttatót 1996. december 18-án a kora esti órákban, Üllői úti lakása előtt lőtték agyon. A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a tizenkilenc évvel ezelőtti gyilkosságra egy elszámolási vita miatt az Energol Rt. két egykori igazgatója, Portik Tamás és Ferencsik Attila adott megbízást a több magyarországi gyilkossággal is kapcsolatba hozott szlovák állampolgárságú Jozef Rohácnak. 

AZ ÁLDOZAT ÉLETTÁRSA NEM TUDOTT ELLENSÉGEKRŐL

Viszonylag kevés konkrétumról tudott elmondani a merényletről a mai tárgyaláson elsőként meghallgatott R. Ágnes. Az áldozat egykori élettársa elmondta, Cinóber a kora esti órákban egy telefonhívást kapott és azonnal a ház előtt parkoló kocsijához rohant. Pár perccel később pedig élettársa már halott volt, fejbe lőtték.  A nő arról nem tudott beszámolni, hogy férjének kik voltak az ellenségei és kinek, vagy kiknek állt érdekében Cinóber megöletése. R. Ágnes mindenesetre annyit elismert, hogy elképzelhető, Domák halálához üzleti ügyei vezethettek, amire állítása szerint nem volt rálátása. Arra viszont emlékezett, hogy a halála előtt 4-5 nappal valaki telefonon megfenyegette azzal a szöveggel, hogy ismerlek téged, te is nagyon vigyázz magadra”.  
Cinóbert, akárcsak Prisztás Józsefet, egy lövéssel végezték ki 1996 decemberében Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Cinóbert, akárcsak Prisztás Józsefet, hidegvérrel végezték ki 1996 decemberében Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

NEM JÖTT EL A SZEMTANÚ

Csütörtökre idézte a bíróság a vád egyik fontos tanúját is, aki az emberölés előtt láthatta a feltételezett elkövetőt. Mivel a szemtanú nem jelent meg a mai tárgyaláson, ezért a bíróság egy tizenkilenc évvel ezelőtt rögzített rendőri jelentést olvasott fel, amelyben összegezték a tanú által a gyilkosság után elmondottakat. A felolvasás során kiderült, hogy a hölgy 1996-ban még nem hallgatták ki tanúként, csupán a helyszínen kérdezték a történtekről. Akkor annyit árult el a rendőröknek, hogy Üllői úti lakása fele tartva látta az autója csomagtartójában pakoló Cinóbert, majd a következő pillanatban két nagy durranásra lett figyelmes, de hátra már nem nézett. A nő újraindított nyomozásban tett vallomását egyelőre nem ismertették, de úgy tudjuk, annyiban változtatta meg vallomását, hogy nem sokkal Cinóber megölése előtt látott egy gyanús alakot a helyszínen, ám a feltételezett tettest nem tudta azonosítani.


DOMÁK AZT HITTE, NEM JUT PRISZTÁS SORSÁRA

Érdekes részletek derültek ki  az áldozat édesanyjának  felolvasott vallomásából is. A nő szerint amikor Domákot kivégezték, barátait ez nagyon meglepte, mivel “ő csak egy kis porszem volt” az éjszakában. De a vallomásban szerepelt az is, hogy Cinóber stróman volt több olajos cégben , melyek haszna a férfi halála után nem a sértett családjához, hanem a Domák mögött álló olajvállalkozókhoz került.  Domák Ferencné elmondta még, hogy fia ismerte a szintén lelőtt Prisztás Józsefet, illetve a pár nappal később életveszélyesen megsebesített Lakatos Csaba hajtót és a Portikot fiatalon felkaroló, ugyancsak betámadott Totka Pált is. A prostituáltak futtatásával is foglalkozó férfi ennek ellenére megnyugtatta az édesanyját, mivel nem tartotta velük a kapcsolatot, őbiztosan nem fog a felsorolt személyek sorsára jutni. Nem lett igaza…
prisztás
Domák Ferenc nem ijedt meg Prisztás József lelövésétől, pedig őt is halálosan megfenyegették. Fotó: borsonline.hu

A CINÓBER-ÜGYBEN IS FONTOS BIZONYÍTÉKOK TŰNTEK EL

A tárgyaláson olyan pikáns és megdöbbentő részletre is fény derült a gyilkosság utáni első nyomozás hibáiról”, hogy  például az 1996  december 18-án megölt áldozat híváslistája csupán december tizedikéig volt meg, a többi pedig már nem fellelhető. Az ügyész a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy ez az akkori rendőrség felelőssége, de még a bíró szerint is érthetetlen, hogy éppen az emberölés napjáról nincs meg az áldozat híváslistája. A Cinóber-gyilkosság ügyében egyébként a BRFK életvédelmi alosztálya nyomozott, annak vezetője pedig korábban úgy nyilatkozott, hogy lövésük sem volt a tettesekről”, a bűncselekmény hátteréről. Cserni János tanácsvezető bíró később felolvasta az esettel foglalkozó 2014 novemberében rögzített rendőri jelentést, melyben utaltak arra, nem kideríthető, hogy a szolgáltatótól nem érkeztek meg a kért adatok, vagy pedig a rendőrségnél egyszerűen eltűntek a bizonyítékok. A jelentésben leszögezték, az akkori hiányosságokat” az új nyomozásban már nem lehetett pótolni, így továbbra is rejtély, hogy pár perccel az emberölés előtt ki volt az a személy, aki a háza előtt parkoló autójához csalta Cinóbert.  A Portik-ügyek koronatanúja, Radnai Lászlóegyébként évekkel ezelőtt a Nemzeti Nyomozó Irodában azt vallotta ezzel kapcsolatban, hogy tudomása szerint egy bizonyos H. Kálmán csalta le a lányfuttatással, drogkereskedelemmel is foglalkozó Domákot. Úgy tudjuk, a férfit ezzel kapcsolatban kihallgatták a rendőrök, de azt mondta, hogy nem emlékszik, beszélt-e aznap Cinóberrel. Figyelemre méltó, hogy az Aranykéz utcai robbantás nyomozása során is gyanús körülmények között tűnt el a BRFK-ról két fontos kamerafelvétel, amiken – a megmaradt rendőri jelentések szerint – jól felismerhetően látszódott a robbantással vádolt Jozef Rohác. Ennek kapcsán még a Nemzeti Védelmi Szolgálat is vizsgálódott, illetve a 90-es évek gyilkosságaiban nyílt nyomozást folytató Nemzeti Nyomozó Iroda bűnpártolás és hivatali visszaélés miatt feljelentést tett, ám elévülés okán a Központi Nyomozó Főügyészség nem rendelt el nyomozástDe az is csak a szerencsének köszönhető, hogy még a 2008-2009-es nyomozás során a BRFK életvédelmi alosztályát korábban vezető Doszpot Péter dolgozószobájában, a szekrény alján találtak több, az Aranykéz utcához kapcsolódó videóanyagot, amelyeket szintén nem csatoltak a nyomozati anyagokhoz.

AZ EGÉSZ ALVILÁG ISMERTE AZ ÁLDOZATOT

A Cinóber-ügyben vallomást tett az éjszakai élet egykori nagypályása Csobolya Attila is. Prisztás József volt üzlettársa  még a 70-es évek végén ismerte megCinóbert, akiről elmondta, hogy egy tipikus éjszakai srác volt, filmben is szerepelt, illetve az akkori alvilágban a 80-as években már szinte mindenki ismerte a nevét. Csobolya hozzátette, mielőtt a lányfuttatót lelőtték, olyan hírek terjengtek Domákról, hogy belefolyt a kábítószer-kereskedelembe, sőt, maga is fogyasztó volt. Szerinte a férfinek sosem volt stabil pénzügyi helyzete,amije volt, azt szinte azonnal elszórta, elszívta, elitta, barátokra költötte”. Egy azóta már elhunyt ismerőse azt mesélte még el Domákról, hogy olajos cégekkel, köztük az Energol Rt-vel is számlázási kapcsolatba került” – mondta el rövid vallomásában Csobolya, aki hangsúlyozta, az éjszakából Ferencsiknek feltétlenül ismernie kellett Cinóbert, de a negyedrendű vádlott tagadta mindezt.  A nehézfiú még a sértettel összefüggésben annyit emelt ki, hogy szerinte elképzelhetetlen, hogy a megbízhatatlan férfinak valaki milliós összeget adjon kölcsön, kivéve, ha üzleti szál kötötte őket össze. A per további tanúk meghallgatásával november 17-én folytatódik.
A vezető képen: Jozef Rohác a bíróságon – Fotó: Mészáros Péter/PestiSrácok.hu

Mi van fiuk a politikai pártok , titkos szolgálatok a szabadkőművesek , és minden titkos szervezet szabadon garázdálkodik e maffia államban !!!!



Németh Zsolt: Az orosz katonai agresszióval szemben nincs helye a meghátrálásnak (PS-interjú)



Az Ukrajnára nehezedő mindennapos orosz katonai agresszió miatt semmiféle meghátrálásnak nincs helye az Európai Unió, a NATO és a NATO-tagállamok részéről, Oroszországnak pedig értenie kell a NATO-tagállamok fellépéséből és erejéből – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke, a testület küldöttségének kétnapos kijevi látogatása után. Nyomatékosította, Magyarország szolidáris Ukrajnával. Kérdésünkre elmondta, hazánk jelentős anyagi forrásokkal is támogatja a kárpátaljai magyarokat és a harcokban résztvevők családjait. Németh Zsolt megerősítette a PestiSrácok.hu értesüléseit, hogy Magyarország új nagykövetet küld Kazahsztánba. A politikussal az Iszlám Állam elleni fellépés és a déli nyitás részleteiről is beszélgettünk.
SZARVAS SZILVESZTER – PestiSrácok.hu

Ez fordítva ül a lovon ja kérem egy III/III – as nak
nem kell tudni lovagolni , és honnan tudnátok , hogy kit kell neki megfigyelni !!!! De az észt azt tudja osztani , csak az a baj , hogy ez már lejárt lemez az ügyeletes vakoló nem téglából építkezik , és csak akkor vakkant , ha a páholyban a farkára lép valaki !!!! No merre is van Trianon , de kérdezhetném úgy is hol van a SZUEZ , sugjuk meg neki ez a folyó itt a Duna , és elődei ide darálták a magyarjainkat !!





Fidesz: Vona idegen hatalmak szolgálatába állította a Jobbikot


Ezek a faszszopó zsidó bérenc Fideszesek a zsidóknak , az USA nak és ki tudja még hány titkosszolgálatnak jelentenek , no a bal oldalról ne is beszéljek ott a vakolókosztják ki ajelentésrekötelezetteket, és időnként mrg is szólaltatják őket , de ezek sem tudnak magyar érdekek mentén beszélni a zsidó tartja a valagát , és e seggnyalók bizony alig várják , hogy benyalhassanak . !!!
Hát ezek beszélnek kémkedésről az Orbán lagzin még a villanypásztor is MOSZAD ügynök volt , mégis eltünt a telefon , csak tán nem azt akarjátok mondani , hogy Kovács Bélát is meghívták !!!, hogy számoljon be a lehetséges kikötő megvételéről , hisz a fiatalokat utra kell ereszteni , és ugye a horvát országi kikötőt azt nem adhatják oda , hisz az a konspirációs találkozó helyük. !!!!


A Fidesz-frakció szerint Vona Gábor pártelnök korrupttá tette és idegen hatalmak szolgálatába állította a Jobbikot. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Vona Gábor ugyancsak pénteken Szekszárdon, sajtótájékoztatón azt mondta: azért is lehet bízni pártja korrupció elleni harcában, mert a jobbikos vezetésű településeken nincsenek korrupciós botrányok.
A Fidesz közleményében az áll: a Jobbik korrupció elleni harcának az lehetne az első eredménye, hogy Vona Gábor “végre feladja magát, és színt vall Európa legsúlyosabb korrupciós botrányáról”. Hozzátették: Vona Gábor mostanáig nem válaszolt arra, hogy a Kovács Bélákat foglalkoztató Jobbik” milyen idegen hatalmakat szolgál, és mennyi pénzért teszi ezt.
Forrás: MTI

Romlott májjal akarták megmérgezni Biszku elvtársat!


Van, hogy egyetlen jelentés egészen sokat elmond egy korszakról. A következő történet legfőbb szereplői: Biszku Béla, egy romlott máj és egy romlott rendszer. Csak Pelikán ürgéit nem sikerült belekeverni.
Kádár és legfőbb kádereinek titkosszolgálati védelme – ez a témája a Hamvas Intézet legújabb munkafüzetének.Takács Tibor tanulmánya (amely az intézet honlapján teljes egészében elolvasható) bemutatja, hogy milyen aprólékosan, körültekintően megszervezte az állambiztonság az elvtársak őrzését. Fegyverekkel, informátorokkal, hivatalos kapcsolatokkal és ügynökökkel védett villák, üdülők, kormányépületek, éttermek és vadászerdők. Eltávolított „kémek”, „provokátorok” és „ellenforradalmárok” – valahogy így festett a Kádár-korszak kivételezettjeinek világa. Cikkünkben a történész átfogó munkájának csupán egy apró részletét villantjuk most fel. Az 1963 nyarán készült jelentést akár Örkény István is megírhatta volna, stílusa, a sorok mögül kikandikáló (vicsorgó?) szürreális és mégis nagyon is valóságos világ egyszerre szórakoztató és ijesztő.

SZOCIALISTA TRAGIKOMÉDIA A KÚTVÖLGYIBEN

Mi ez? Bástya elvtársat meg se akarják gyilkolni? Én már szart érek?!” – fakadt ki Both Béla Bacsó Péter felejthetetlen filmjében (A tanú), nem véletlen, hogy éppen ez a jelenet ugrott be, amikor a következő jelentést olvastam. Valódi szocialista tragikomédia ez a hatvanas évek elejéről. Színhely: a védett férfiak kórháza (Kútvölgyi), szereplők: Biszku Béla, Fock Jenő és sok-sok adag romlott máj.
Biszku és a "Nagy Ő" /Fotó: Mandiner.hu
Biszku és a “Nagy Ő” /Fotó: Mandiner.hu

EGYENLŐK KÖZÖTT EGYENLŐBBEK

Az ország vezetői betegségük esetén a Kútvölgyi úti Állami Kórház és Rendelőintézetben részesültek orvosi kezelésben, így természetesen ez az intézmény is bekerült a biztosított objektumok körébe – írja a Kútvölgyiről Takács Tibor. – A kórház operatív védelmét csak 1963-ban szervezték meg […] a „vezető elvtársak” ellátása külön épületszárnyban történt, és kezelésüket igyekeztek mindenben elkülöníteni a többi betegétől.” Azt persze az operatív védelemmel sem tudták megakadályozni, hogy a romlott étel az MSZMP főkáderei elé kerüljön. Lássuk a Takács által kiválogatott jelentést:  „A Központi Állami Kórház /Kutvölgyi uti/ gazdasági igazgatója Tarján György et. közölte velünk, hogy május 29-én a déli étkezéskor felszolgálásra került piritott máj fogyasztásra alkalmatlan volt. Közölte továbbá, hogy amikor a fenti körülmény tudomására jutott, a máj felszolgálását megtiltotta. Intézkedéseket tett kifogástalan étel gyors elkészitésére – így indul a jelentés.
Tarján elvtárs jelenti / Forrás: ÁBTL
Tarján elvtárs jelenti / Forrás: ÁBTL

TARJÁN ELVTÁRS GONDNOKBÓL LETT IGAZGATÓ

Már a felvezetésben elénk toppan egy jellegzetes figura a rendíthetetlen Tarján elvtárs személyében, aki azonnal megtiltotta a romlott máj felszolgálását, és még az utánpótlás elkészítéséről is intézkedett. Tarján gazdasági igazgatóként szinte biztosan „hivatalos kapcsolatnak” számíthatott, ahogyan szinte az összes jelentősebb intézmény (üdülők, kiemelt éttermek, hotelek stb.)  felső- és középvezetőiTarján egyébként a Petőfi Kör (1956)vitairatában még a Kútvölgyi gondnokaként (!) szerepel, onnan küzdötte fel magát erre a posztra. Nem mellékes, hogy a Magyar Országos Levéltárban megtalálható iratok szerint 1962-ben már ő volt a XII. kerületi revíziós bizottság elnökeSzép karrier.
A következő teendő a felelősség elhárítása volt:
Az elsődleges vizsgálat szerint a nyers máj május 28-án lett leszállitva a Kórház konyhája részére, amit az átvétel után jégszekrénybe helyeztek és onnan csak közvetlen a feldolgozáskor vettek ki. Társadalmi és hivatalos kapcsolatunk tájékoztatása szerint a jégszekrény hütése kifogástalan volt. Értjük, ugye? Szó sem lehetett gondatlanságról és a jégszekrény is működött. „Hivatalos kapcsolatunk vizsgálatot rendelt el az Élelmezés Tudományi Intézet által [ÉTI – a szerk.]  a vizsgálat eredménye még nem ismeretes. Jelenleg a Kormányőrség vegyésze is bekapcsolódott a vizsgálatba”.
És belépett a Kormányőrség vegyésze / Forrás: ÁBTL
És belépett a Kormányőrség vegyésze / Forrás: ÁBTL

BISZKU BÉLA RÉSEN VOLT

Itt válik először gyanússá a jelentés – a Kormányőrség vegyésze is vizsgálódott. Talán csak nem az egyenlők között is még egyenlőbb elvtársakról volt szó? A Kórházban gyógykezeltetés céljából az MszMP. P. B. két tagja Biszku Béla és Fock Jenő et-ak tartózkodnak. Biszku et. részéről a fent emlitett ételből felszolgáltak, azonban fogyasztásra nem került sor.
Biszku nemet mondott a májra / Forrás: ÁBTL
Biszku nemet mondott a májra / Forrás: ÁBTL
Biszku elvtársat nem kell bemutatni, ha megéri a jogerős ítéletet, talán ő kap felfüggesztett börtönt (másra ugye senki sem számít) a többi bűnös helyett, de Fock sem volt akárki. A jelentés idején éppen miniszterelnök-helyettesként építette a szocializmust, 2001-ben hunyt el – nincs bizonyíték ételmérgezésre. Tény, hogy Biszku elvtárs éber volt, hiszen nem kért a romlott eledelből. Most következik azonban az igazán jellemző rész:
Kapcsolatunk [feltehetően Tarján elvtárs] tájékoztatása szerint a kóstolo orvos a felszolgálás ideje alatt vizsgálta meg az ételt, mely szerint
tapasztalt iz elváltozást, azonban fogyasztásra alkalmasnak mondta ki, amit jegyzőkönyvileg is igazolt.
Ennek alapján tovább folytatták a máj felszolgálását, amit ugy a személyzet, mint a kórház egyes ápoltjai részére kiadtak. Amikor a kórház gazdasági igazgatója [a nap hőse: Tarján elvtárs] a máj további felszolgálását betiltotta, a személyzet részére továbbra is adtak ki a májból. Az eddig közlések szerint, amely a kórház igazgató orvosa, valamint a gazdasági igazgatótól ered, a májtól megbetegedés nem történt”.
Bár érezte, hogy romlott, azért csak kiadták / Forrás: ÁBTL
Bár érezte, hogy romlott, azért csak kiadták / Forrás: ÁBTL
Szóval: bár a kóstoló orvos furcsának találta a májat, azért nem akart ennyi ételtől megválni – tessenek fogyasztani elvtársak, gondolhatta, majd szabad utat adott. Ennél is jellemzőbb, hogy a személyzet tagjai még a végig éber (ezért legalább kitüntetést érdemlő) Tarján elvtárs tiltása ellenére is kaptak a májból.
Nyilván úgy voltak vele, hogy ettek már rosszabbat is.
Ezután jött az ügy második része, meg kellett találni a felelősöketMegállapitottuk, hogy a kórház részére leszállitásra kerülő husáruféleségeket rendszeresen a Közért központ huselosztó vállalatától célfuvarok során szállitják. A kérdéses időben d. e. 10-11 óra között az áru kb. 3 órás fuvaroztatás után jutott el a kórházhoz. A szállitást nyitott tehergépkocsival végezték”.
Nem tudni, hogy milyen idő volt május végén, de a
háromórás utaztatás biztosan nem tett jót a májnak…
Még akkor sem, ha a szállító-elvtársak mindent elkövettek: Jelenleg még nem áll rendelkezésünkre olyan adat, ami a szállitással kapcsolatos hiányosságra utalna, mely szerint nagyobb mennyiséget tároltak volna egymásra, amitől bizonyos befülledés következett be. Az ÉTI-hez vizsgálatra beküldött ételminta azt látszik alátámasztani, hogybefülledés történt, ami kis foku tejsavas erjedést eredményezett. Az ételmintában az ÉTI-nél kórokozó baktérium nem volt fellelhető. A vegyvizsgálat tovább folyik annak érdekében, hogy fémes szennyeződés nem található-e benne”.
Miután a szállítókat nem igazán akarták elővenni, a kóstoló orvos került a célkeresztbe: Tisztázandó az a kérdés, hogy a kóstoló orvos a vizsgálat alkalmával savanykás izt érzett, ezt a naplóba be is jegyezte, helyes volt-e az étel felszolgálásának engedélyezése”. Logikus válasz: nem, nem volt helyes.
Mutyizós válasz: igen, helyes volt, egye csak meg a sok hülye ezt a szart, ki sejtette, hogy Biszku elvtárs is kap belőle.
És akkor következzen az előremutató megoldás: Javaslat: A kórház igazgató főorvosa felé javasoljuk, hogy a mindenkori ügyeletes orvos – vagy az igazgató által kijelölt más orvos – ne csak az elkészitett, hanem afeldolgozás előtt is vizsgálja meg a nyersanyagokat […] Tegyenek javaslatot a husszállitó vállalat felé, hogy a kórház részére kiutalt árut rövidebb idő alatt szállitsák az elosztótól.

ELLENSÉGES TEVÉKENYSÉGRE NEM VOLT JEL

Megnyugtatásul azoknak, akik az ellenséges, imperialista hatalmak kezét sejtették a zöldes máj mögött:Megjegyzés: Eddigi adatok alapján ellenséges tevékenységre utaló jelenség nem merült fel […] ”.
És hol marad az ürgebőrbe varrt máj? / Forrás: ÁBTL
És hol marad az ürgebőrbe varrt máj? / Forrás: ÁBTL
Tény, hogy Biszku és Fock elvtárs is túlélte az esetet. Az is biztos, hogy az egész csak a fontos  elvtársak miatt lett felfújva. Egy valaminek örülhetett Tarján és a többi szereplő:
Rákosiék alatt lehet, hogy eljött volna az egész bagázsért egy-egy fekete autó.

OBAMA: SZÉGYENLETES, HOGY 

EGYESEK CSAK KERESZTÉNYEKET


 AKARNAK BEFOGADNI
MTI
Fogadja be őket Amerika , hisz ők bombázták ki őket a hazájukból !!!!!
A délnyugat-törökországi Antalya közelében tartott G20-csúcstalálkozó utáni hétfői sajtótájékoztatón Barack Obama demokrata párti elnök „szégyenletesnek” nevezte a menekültek vallási alapon történő előnyben részesítésének ötletet. Az amerikai elnök Jeb Bush nevének említése nélkül hangsúlyozta: nem gondolja, hogy a vallás alapján kellene dönteni a menekültek befogadásáról.
Szégyenletes, mikor azt hallom, hogy egyes népek kijelentik, hogy ”csak a keresztényeket kellene befogadnunk, a muszlimokat pedig nem„, amikor azt hallom, hogy politikai vezetők vallási alapon döntenének arról, kit fogadjunk be egy háború sújtotta országból, miközben néhányan közülük maguk is olyan családból jönnek, amelyek védelmet kaptak, amikor politikai üldözöttek voltak” – mondta Obama. Hozzátette: a republikánusoknak a korábbi elnök, George W. Bush példáját kellene követniük és a terrorizmus elleni harcot nem a muszlimok elleni háborúként kellene kezelniük.



A Charlie Hebdo szellemét kellene likvidálni Európa érdekében 



Lovas István 2015. november 17. lovasistvan.hu 
Ma Moszkvában hivatalosan bejelentették: október utolsó napján Egyiptom fölött a gépbe rejtett bomba végzett az orosz utasszállítóval, melynek 224 áldozata volt. 
Nem játszunk számháborút, de tényként rögzítjük, hogy ez több volt, mint amennyi embert szintén az Iszlám Állam dzsihadistái öltek meg péntek este Párizsban. 
Azt is tényként rögzítjük, hogy immár biztos: Francois Hollande francia elnök nem tartja fontosnak, hogy olyan gyásznapot tartsanak a mostani párizsi merényletek áldozatainak tiszteletére, amelyen állam- és kormányfők megjelenésére számítana. 
Érdekes: amikor idén január 7-én a Charlie Hebdo párizsi szatirikus hetilap szerkesztősége ellen terrortámadást hajtottak végre, amelynek 12 áldozata volt, a menetelést megrendezték. 
Ne feledjük: e francia hetilap szakmányban közölt olyan muzulmánokat és az iszlámot gúnyoló karikatúrákat, mint amelyen például Mohammed próféta disznóként jelenik meg.
E provokációból élő termék november 6-án már két gúnyrajzot közölt a tragikus sorsot ért orosz utasszállító gépről. 
Most még ezen is túltett, amikor november 10-i számának címoldalán (lásd az itt feltöltött képet) a női nemi szervben végződő orosz utasszállítógépbe behatol egy rakéta. Alatta ez a nagybetűs szöveg olvasható: "Végre szex videó". 
Vajon meg tudná valaki magyarázni, hogy miért van ekkora hatalma e lapnak, hogy az mindent megtehet anélkül, hogy a nyugati világban kitörne a botrány? 
És meg tudná indokolni, hogy e korlátlan gyűlöletet terjesztő hetilap 12 áldozata miért inkább megemlékezésre és gyászra méltó, mint a 129, Párizsban most legyilkolt fiatal? 
Ésszerű magyarázatra várva hadd jelentsük ki, ameddig ez így lesz a sajtóban, illetve annak nyomán a közéletben, vagyis az eféle iszonyatos, az áldozatok emlékét gyalázó karikatúrákra és más műfajú durva gúnyolódásra csak a közvetlenül érintettektől érkezik kellő elítélés - mint az Oroszországból meg is történt -, beleértve a hallgatag hazai jobboldali sajtót, addig Európa szellemi rabsága tovább tart. 
Vajon mit kapott volna az a magyar - vagy bármilyen más nemzetiségű - szatirikus lap, amely a címoldalán humoros gúnyrajzot közöl a Charlie Hebo megölt munkatársairól? Arról ne is beszéljünk, hogy ez a tisztességes világban senkinek eszébe nem jutott volna. Hiszen már az is egyfajta lázadásnak számított az év elején, ha egy újság nem írta ki címlapjára a szinte kötelező együttérzés jelmondatát, a "Je suis Charlie"-t. 
Meg kell értenünk, addig Európa népe nem lesz valóban szabad, ameddig a Charlie Hebdo képviselte szellemet nem likvidáljuk. A terrorszellemet, nem a munkatársakat. Ezt csak úgy érjük el, ha kellő erővel tiltakozunk ezen végtelenül aljas, a bosszú által vezérelt, a politikailag vele nem azonos táborban lévők ellen mindenre képes emberek szellemisége ellen. Ahelyett, hogy gyáván és így cinkosan hallgatnánk. 
Hogy egy Charlie Hebdo-szellemiségű médium a világos szavakat nehogy szándékosan félremagyarázza, ismétlem: a likvidáláson nem személyek megsemmisítését értem, hanem a gyáva hallgatás megszüntetését, és a szándékosan viszontgyűlöletet kelteni akaró ilyen szellemiség ellen épp oly szigorú büntetés és szankciók követelését, mint amilyen szigorú szankciókért üvöltenek a Charlie Hebdo szellemiségű szféra emberei egyes, szemükben nem politikailag korrekt hangok esetén. 
És ha ez itt és most leírható, senki ne merjen azzal érvelni, hogy máshol és máskor ehhez hasonló nem írható le. 
Kapcsolódó: 
   A francia önmerénylet a III. világháború előkészítése volt? (mkh.valosag.net



 A francia önmerénylet a III. világháború előkészítése volt?





2015. november 15. vasárnap, 15:54
Mindig tedd fel a kérdést! Ki húz hasznot a világpolitikai eseményekből, történésekből?
Ki húz hasznot a francia terrortámadás megszervezéséből?
Egy érdekes gondolat:
Megkérdeztem, tegnap hogy ha' Franciaország önmaga ellen követte el a merénylete, akkor mi volt ezzel a célja?
A válasz nem maradt sokáig titokban.
Ami persze leginkább arról győz meg (sokunkat) hogy Franciaország a saját polgárai ellen terrorcselekményt követett el!!!
(A Charlie Hebdoelleni merénylet is hasonló céllal, hasonló eszközökkel lett kivitelezve!)
Javaslom, hogy sürgősen színezzétek vissza a profil képeiteket, mert ezzel a terroristákat támogatjátok, köztük a Francia kormányt!!!
Franciaország így akar jogot formálni a szíriai beavatkozásba !!!
természetesen a Szír ("demokratikus" ??? ellenzék mellett) Oroszország ellen!!! Ez lesz a III. világháború kirobbantására való indok. A teljes propaganda gépezetet bevetették. A Facebook-ot, a Google-t, a Youtube-ot, a rádiókat, tévéket, hogy minél nagyobb felhajtást csináljanak a dolognak, minél nagyobb legyen a felháborodás és be tudják ugrasztani a NATO-t és az EU-t az előre megtervezett újabb nagy világégésbe.
Pár elgondolkodtató részletkérdés az egész merénylettel kapcsolatban. Tökéletes módon volt megszervezve az egész támadás, de véletlenül a zsebükben maradt az útlevelük... :
12243545_986575994717579_2754867815114848792_n
Vagy ezeknél az eseteknél miért nem volt ilyen mértékű a felháborodásuk, meg kampánytevékenységük?
Két évvel ezelőtt a nyugat által támogatott "szíriai ellenzék" betört a szíriai Sadad városba és lemészárolt több mint száz keresztényt. 2015 november eleje óta a várost egy másik terrorszervezet az Iszlám Állam ostromolja a települést, de mégsem írja ki senki hogy Pray for Sadad.
12241317_609679842506108_6669302442238225687_n
Vagy a nap kérdése:
Ki színezte át az orosz zászló színeire a profilképét, miután magára vállalta az ISIL a 217 ártatlan, civil utas halálát okozó terrormerényletet a Sínai-félszigeten lezuhant utasszállító gép esetén?
Ki színezte át a profilképét Libanon zászlójára, mikor a napokban három terrormerényletben az ISIL közel hetven ártatlan, civil embert ölt meg Libanon fővárosában, Bejrútban?
Ki színezte át a profilképét 2014 őszén Szíria zászlójára, mikor 42 kisiskolást robbantott fel a nyugat által támogatott "mérsékelt ellenzék" iskolájuk előtt Homszban, amikor reggel kezdődött a tanítás?
Gondolkodjon el mindenki, hogy ki is érzéketlen és ki nem!
... és gondolkodjon el azon is mindenki, hogy mikor manipulálják az érzelmeit, és mikor nem!!!
Gondolkodjon el mindenki azon, hogy amikor ott történik terrortámadás, ahol valóban, reálisan, nap mint nap harcolnak a terroristák ellen, akkor nem történik semmi "bánat" vagy "szomorúság" a "világ", a nyugati világ részéről.
Siroi Isi
Hogy csak az utóbbi idők nagy átveréseire és történelemhamisításaira utaljak, a World Trade Center amerikai kormány általi felrobbantása óta józan ember semmilyen nagyobb „terroresemény” kapcsán nem gondolhatja, hogy tényleg az zajlik a színfalak mögött, amiről a híradások szólnak. Így az idén már másodjára megeső párizsi mészárlásról sem állíthatunk semmi biztosat. (A korábbi merényletről itt írtunk: A franciaországi merényletről)
Rengeteg kérdés merül fel egy ilyen esemény kapcsán, és egyikre sem adhatunk konkrét választ. Vajon nem a franciák művelték ezt az egészet? Ha nem ők tették, tudtak-e róla előre? Ha tudtak róla, ki tudott még róla, és ki tervelte ki, milyen szándékkal? És ha nem, tényleg az ISIS volt? Létezik-e egyáltalán az ISIS mint olyan, és ha létezik, kik hozták létre valójában? Azoknak, akik létrehozták, mi az igazi céljuk vele? És azoknak, akik állítólag kezdettől fogva ellenzik az ISIS létezését, miért kellett várniuk a „terror” nyugati megjelenésére a „totális háború” meghirdetéséhez? Kik azok, akik igazából vezénylik a bevándorlást, és kik azok, akik parancsba adják a migránsok befogadását, ami aztán ilyen eseményekhez vezet? Stb.
Hogy sajnáljuk-e az áldozatokat? Persze, hogy sajnáljuk. Hogy a mészárlást elítéljük-e? Persze, hogy elítéljük. További következtetéseket tenni kár volna. Párizs nem áldozat, hanem az utóbbi évszázadok egyik kiemelt agresszora. Vigyáznunk kell az áldozat szerepében tetszelgő hatalmakkal, mert elképzelhető, hogy legalább olyan veszélyesek, mint a szemben álló fél. Az Egyesült Államok például 2001. szeptember 11-e óta a muszlim lakosságot irtja, vagy mondhatnánk úgy is: nem az úgynevezett ellenségét (bárki is legyen az), hanem a saját hatalmi és ideológiai érdekeinek ellentmondó iszlámot és annak képviselőit irtja. Ehhez talált az ikertornyok lerombolásával ürügyet. A mostani ürügy mire lesz jó? Világháború lesz a Közel-Keleten? Ha háború lesz, tényleg azok ellen fog folyni, akik ellen meghirdetik? S ha így lesz, és győznek,

ki fog mindebből a legnagyobbat profitálni?

Ezzel kapcsolatban nekünk van egy tippünk, amit A Nagy Izrael terve és megvalósítása című írásunkban tárgyalunk, mely szerint minden nagy politikai esemény Izrael területi és hatalmi gyarapítására fut ki.
Akárhogy is legyen, az Albert Pike-nak tulajdonított jóslatok eddig teljes mértékben beváltak. A jelenlegi folyamatokat illetően is beszédes a már állítólag 1871-ben felfedett terve:
A harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét.”
Érdemes megfontolni, hogy a nagy színjáték mögött lehet, hogy pontosan erről van szó.
divideandconquer
A valóság ennél az illusztrációnál természetesen árnyaltabb (hiszen jelen esetben sokkal inkább a deviáns, vallástalan Nyugat és az eredeti formáját többé-kevésbé megőrző iszlám világ szembenállásáról van szó), mindenesetre van benne valami…
Kiegészítés: Pike levele ebben a formában Michael Haupt találmánya, aki az ötletet William Guy Carr-tól vette át, ő viszont semmilyen forrással nem tudja alátámasztani, illetve azok a források, amiket megad, valami teljesen másról szólnak: Pike tervéről, hogy a katolicizmust megdöntse. Ha egy újabb világháború valóban a Közel-Keleten tör ki, annak megjóslásáért William Guy Carr-nak elismeréssel adózhatunk, bár a könyve megírása idején (1958) ez már napirenden szereplő jóslat volt, így nem állt vele egyedül.
Ugyanakkor bárki is fogalmazta meg a Pike írásaként elhíresült tervet, a Cion bölcseinek jegyzőkönyeit illető meglátások itt is megállják a helyüket: Hugo Wast joggal írta: „A Jegyzőkönyvek lehetnek hamisak – de csodálatosan beválnak.” Henry Ford pedig hozzátette: „Az egyetlen, amit aJegyzőkönyvekkel kapcsolatban bizonyossággal kijelenthetek, az az, hogy tökéletesen egyeznek mindazzal, ami történik. A Jegyzőkönyvek az elmúlt tizenhat évben, vagyis mióta nyilvánosságra kerültek, összhangban voltak a világhelyzettel, és ma is mutatják annak ritmusát.”
Figyelmen kívül hagyva most a hitelesség kérdését, az egyetlen fontos és lényeges pont a következő: ez az írás ama írások egyike, amelyek hitet tesznek amellett, hogy a legutóbbi idők rendetlensége nem véletlenek sorozata, hanem megfelel egy tervnek, amelynek fázisait és alapvető eszközeit éppen a fent említett szöveg mutatja meg pontosan.




Végezetül pedig itt egy katasztrófa színész, aki már több terrortámadásnál is szerepet vállalt. Így most Párizsban is:
10612957_1078537228846335_857141891003810253_n
Kérd hangosan TE is:
Kérem, hogy az Isten akarata teljesedjen ki a francia terrortámadásra, az általa kiváltott hatásokra, történésekre, a múltban, a jelenben és a jövőben is! Kérem, hogy az Isten akarata teljesedjen ki arra a tevékenységre, munkásságra, csoportosulásra, amely egy újabb világháborút igyekszik kirobbantani a Földön. Kérem, hogy az Isten tegyen Igazságot! Legyen minden, ahogy az Isten szeretné és jónak látja! A múltban, a jelenben és a jövőben is! Ámen!




Így látta Oroszország a párizsi merényletet 



Stier Gábor 2015. november 15. MNO 
Fotó: Europress/AFP
Megemlékezés a francia nagykövetségnél Moszkvában a támadás másnapján

"Oroszország a történtekben annak a régóta hangoztatott tételnek az igazolását is látja, hogy nélküle nem képzelhető el Európa biztonsága, így Moszkvát nem lehet elszigetelni, hanem együtt kell működni vele." 
Véres karneválnak, régi stílusú Halloweennek nevezi a Párizsban történteket az Izvesztyija publicistája. Ahogy Igor Karaulov fogalmaz, a gonosz erők péntek éjjel feltörtek az alvilágból és úgy randalíroztak a városban, mint a jövő urai. Szemtelen magabiztossággal, fölényesen lövöldöztek éttermekben, az utcákon, s betértek a Bataclan klubba, ahol Kalasnyikovokkal rendeztek valóban halálos koncertet. Erre a szerző szerint csak egy válasz adható. 
Európának meg kell mutatnia, hogy nem fél. Ennek érdekében pedig össze kell fogni. Erre hívta fel a figyelmet a Párizsban történtekre reagálva Vlagyimir Putyin is, aki arról beszélt, hogy e terrortámadások megkövetelik az egész nemzetközi közösség valódi összefogását a szélsőségesség elleni hatékony küzdelemben. Moszkva arra számít, hogy a párizsi tragikus események lökést adnak az Egyesült Államoknak és más NATO-tagországoknak, hogy megváltoztassák szemléletüket a terrorizmus elleni harcban. Ahogy Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes fogalmazott, ez a tragédia remélhetőleg mindent a helyére tesz, s a Nyugat átértékeli a prioritásai sorrendjét. S hogy miképp, azt egy másik publicista, az ismert író, Eduard Limonov mondta ki arról elmélkedve, hogy "ismét az Ivánoknak kell megmenteniük a világot". 
Egy szó, mint száz, Oroszország a történtekben annak a régóta hangoztatott tételnek az igazolását is látja, hogy nélküle nem képzelhető el Európa biztonsága, így Moszkvát nem lehet elszigetelni, hanem együtt kell működni vele. A II. világháborút idézi a Nyezaviszimaja Gazeta főszerkesztője, Konsztantyin Remcsukov is, azt boncolgatva, hogy akkor a nácik, most az Iszlám Állam üzent hadat a civilizált világnak. S most is hasonló választ kell adni, ez pedig az összefogás, amelyből nem maradhat ki Oroszország sem. 
Szolidaritás? 
Moszkva azonban már nem igazán bízik a Nyugatban. Ezt jelzik azok a keserű megjegyzések is, amelyekkel a szolidaritás megnyilvánulásaként trikolórba borult Facebookot illetik. Mint több elemző is felrója: az orosz utasszállító gép tragédiája után hol volt ez a szolidaritás? Nem öltöztette senki az orosz nemzeti színekbe a profilképét sem akkor, sem pedig libanoni vagy iraki színekbe az Iszlám Állam bejrúti és bagdadi merényletei után. De az ismert elemző, Szergej Markedonov azzal sem ért egyet, hogy most mindenki a civilizációk háborúját emlegeti, hiszen mint mondja, a civilizáció nem két színű, ráadásul rengeteg muszlim sem örülne, ha az Iszlám Állam barbár receptjét kényszerítenék rá. Az általánosítás, a muzulmán világ ilyetén leegyszerűsítése szerinte csak a dzsihadisták malmára hajtja a vizet. 
A Párizsban történtek más miatt is rossz emlékeket idéznek az oroszokban, akik az elmúlt negyed században terrorakciók sorát élték át. S élik át ma is, hiszen az év első felében a Kaukázusban 69-en haltak meg merényletek következtében. Annak ellenére, hogy a legelszántabb dzsihadisták jelenleg az Iszlám Állam soraiban harcolnak. Ahogy tehát Igor Malcev író megjegyzi, a párizsi robbantások két európai fővárosban űzték ki igazán az álmot a vezető politikusok szeméből. Az egyik Berlin, a történtek politikai áldozata akár maga Angela Merkel is lehet, s Moszkvában, ahol a terrorizmusra mindenki összerezzen egy kicsit. 
Kapcsolódó: 
   Lecsaphattak a párizsi merénylet értelmi szerzőjére (mno.hu
   Szíria négy éve naponta éli át, ami pénteken Párizsban történt (fullank.com
   Megkezdődött az oroszok bosszúhadjárata (karpatinfo.net
   Stratégiai bombázókat küld Oroszország a cionista iszlám állam ellen (vs.hu
   Oroszország hamarosan teszteli a világ legnagyobb atomrakétáját (oroszhirek.hu
   Pusztító fegyverekkel bombázza a francia légierő az ISIS fővárosát (hirado.top) 
   Itt a válasz: halálos csapásokat tervez az Iszlám Állam vagyis a CIA (hvg.hu






Szíria négy éve naponta éli át, ami pénteken Párizsban történt







Megjelent: 2015. november 17. kedd, 04:52 | Írta: fullank.com
Szíria 2010-ben, és 2013-ban
Szíria négy éve áll ellen, a többek között Franciaország által is finanszírozott terroristák őrjöngésének!

Szíria négy éve tartó tragédiáját “nem vette észre” Európa addig, amíg nem érintkezett testével a népvándorlás során a népvándorlók százezres tömege.

Senki” nem figyelt a terroristák négy éve tartó őrjöngésére Szíriában, ahol nap, mint nap történtek borzalmasabbnál borzalmasabb terrormerényletek.

Senki” nem figyelt rá. “Mert messze van tőlünk”.


Kevesen vették észre, hogy Szíria tragédiája, az “egész” emberiség szégyene, az “egész” emberiség bűne, ami vissza fog hatni rá.

Nem egy elfelejthető ripsz-ropsz lokális történet, egy puccs, amit lejátszik a CIA, a MOSAD, a törökök, Szaúd, Katar és nem utolsó sorban a FRANCIÁK!

Begyűrűztek a dolgok, akár csak a migráció során.


És még mind sokan nem látják az ok okozati összefüggéseket, csak mennek a fősodrású média érzelmi manipulációi után!

Mélységes tisztelettel és együttérzéssel a párizsi merénylet halottainak szerettei iránt, de mégis megkérdezzük: Ki sírt a sok száz szíriai fiatalért? Ki sírt a sok ártatlan asszonyért, gyermekért, kisdedért, öregért, az ártatlanul kiontott vérért? Hol volt akkor a képmutató Európa, amikor nem saját magát kellett siratnia? 

Szíria napjainkban

A párizsi merénylet előtt pár nappal, egy öngyilkos merényletben életüket vesztett szír egyetemisták.
Értük nem sírt Európa. 53-an voltak ott, akkor. Egyetlen napon. 365 nap van egy évben...


       Mali Zoltán laktatásért egy 14 éves kislányt szoptatott
rendszeresen mikor lebukott , és a lakosok a sötétben leütötték , és a faszát levágva a szájába rakták m és ragasztó szallaggal leragasztották , kezét hátul összekötötték ragasztották , és az út közepén hagyták !!!
Életét egy arra járó kocsi vezetője mentette meg , bevitte a kórházba , így nem vérzett el , de több szopatás és baszás az ő részéről nem fog megtörténni , mert örülni fog , hogy pisilni tudja használni a maradék fütyijét !!!!! 
  A rohadék fideszes már csak szopatni , és baszni használják a nemzetet , vágjátok le ti is a farkukat , és be a szájába leragasztani , és magára hagyni , ha megmenti valaki az az ő túlélése lesz , ha nem elvérzik a rohadék !!!
Mali Zoltán - Drávapiski polgármestereként - 2010-ben szexuális kapcsolatot létesített, pontosabban orális formában kielégíttette magát egy, abban az időben 14 éves kislánnyal” - áll abban a bejelentésben, amelyet 2014 végén tett egy, korábban a településen önkormányzati képviselőként tevékenykedő férfi, aki azt is közölte, hogy a lány családjának Mali biztosított lakhatást, mivel korábban „utcára kerültek”. A polgármester tagadja a cselekmény elkövetését.

„Mali Zoltán - Drávapiski polgármestereként - 2010-ben szexuális kapcsolatot létesített, pontosabban orális formában kielégíttette magát egy, abban az időben 14 éves kislánnyal” - áll abban a bejelentésben, amelyet 2014 végén tett egy, korábban a településen önkormányzati képviselőként tevékenykedő férfi, aki azt is közölte, hogy a lány családjának Mali biztosított lakhatást, mivel korábban „utcára kerültek”. A polgármester tagadja a cselekmény elkövetését.
Hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali visszaélés gyanúja miatt fordult a rendőrséghez a mintegy 100 lakosú Drávapiskiben korábban önkormányzati képviselőként tevékenykedő férfi, aki 2014. december 29-én kelt bejelentésében előadta, hogy „Mali Zoltán 2010-ben szexuális kapcsolatot létesített, pontosabban orális formában kielégíttette magát egy, abban az időben 14 éves kislánnyal. A cselekményre az önkormányzat épületében került sor.”
A lány a szexuális cselekmény idején 14 és fél éves volt, az aktusba beleegyezett. „Beszéltem az édesanyjával, aki tudott arról, hogy Evelin több alkalommal szexuális kapcsolatot létesített Malival, de mivel a polgármester biztosított lakhatási lehetőséget a család számára, nem mert szembeszállni vele” - mondta a bejelentő, aki hozzátette, hogy az úgynevezett „segélyosztó dívány” máskor is az elbírálás eszköze volt a segélyek, valamint az élelmiszercsomagok juttatásánál. „Szinte nincs olyan jobb nő a faluban, akit ne dugtam volna meg. Hiába, na, szegények az emberek...” - a Privát Kopó forrása szerint állítólag ezzel hencegett több ismerősének is a házas, kétgyermekes Mali.
„Mali Zoltán - Drávapiski polgármestereként - 2010-ben szexuális kapcsolatot létesített, pontosabban orális formában kielégíttette magát egy, abban az időben 14 éves kislánnyal” - áll abban a bejelentésben, amelyet 2014 végén tett egy, korábban a településen önkormányzati képviselőként tevékenykedő férfi, aki azt is közölte, hogy a lány családjának Mali biztosított lakhatást, mivel korábban „utcára kerültek”. A polgármester tagadja a cselekmény elkövetését.
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztály 2015. január 19-én íródott határozatában a feljelentést elutasította, mivel a cselekmény büntetési tétele maximum 3 év, ezért a büntethetőség elévült.
fullank.com/privatkopo.hu




Dalai láma: "Hagyjuk abba az imát Párizsért" 



2015-11-17 MTI - atv 
"Hagyjuk abba az imádkozást Párizsért, a békéért dolgozzunk!" - nyilatkozta a dalai láma a Deutsche Welle rádiónak. 

A buddhista szellemi vezető szerint a problémát emberek teremtették, tehát fölösleges most Isten segítségét kérniük, amit kreáltak, azt maguknak kell megoldaniuk. 
"Ezt a problémát nem oldhatjuk meg egyedül imádsággal. Én buddhista vagyok és hiszek az imádság erejében, de ezt a problémát az emberek teremtették, és most Istent kérjük, hogy oldja meg. Ez nem logikus. Isten azt mondaná, oldjátok meg magatok, hiszen ti hoztátok létre" - fogalmazott a dalai láma. Hozzátette: mélyen reméli, hogy a 20. század erőszakhulláma nem vérezi át a 21 századot is. 
"Az emberi értékek, a harmónia, az összetartozás szisztematikus megközelítésére van szükségünk - mondta. - S ha belevágunk ennek megvalósításába, akkor ez a század, reményeim szerint, más lesz, mint az előző. Mindenkinek ez az érdeke. Dolgozzunk hát a békéért a saját családunkban, a társadalomban, és ne Istentől, Buddhától, vagy a kormányoktól várjuk a segítséget" - fogalmazta meg szokatlanul hangzó tanácsait a buddhisták szellemi vezetője. 
A dalai láma kitért arra is, hogy a tibeti népre bízza annak eldöntését, vajon szükség van-e még dalai lámákra. Ő mindenesetre készen áll arra is, ha ezt az intézményt eltörlik. "Én többé már nem politizálok, csakis a tibetiek jóléte foglalkoztat" - szögezte le. 
Kapcsolódó: 
   Az egész civilizált világ adósa Magyarországnak az ő múltjáért (intermatrix.hu
"Mivel nem cselekedtetek az október 18.-i üzenetem szerint, és mert nem hoztátok azt az egész világ tudomására, közlöm, hogy ez az utolsó üzenet. Előzőleg a pohár megtelőben volt. Most már túlcsordul.
Sok bíboros, sok püspök és sok pap megy a kárhozat útján, és sok lelket visznek magukkal. Az Oltáriszentségnek egyre kevesebb fontosságot tulajdonítanak. Saját igyekezetetek által nektek kell elfordítani az ISTEN haragját magatoktól. Ha őszinte szívvel kéritek bocsánatát, Ő megbocsát nektek. Én a Ti Anyátok, Szent Mihály főangyal által kérlek, javítsátok meg az életeteket. A végső figyelmeztetéseket kapjátok. Nagyon szeretlek benneteket, és nem akarom, hogy elkárhozzatok.
Imádkozzatok HOZZÁNK őszintén és teljesítjük kéréseiteket. Hozzatok több áldozatot. Gondoljatok a Jézus kínszenvedésére."
Garabandál ügyének terjesztésére Marija Sereco szervezetet alapított Californiában. Arra ösztönzi az egyházközségeket szerte a világban, hogy tartsanak imaórákat a papok életszentségéért. VI. PÁL PÁPA a Vatikánban fogadta őt: "Marija, nemcsak téged áldalak meg, hanem mindazokat is, akik részt vesznek a papokért tartott imaórákon. Igen-igen fontos ez, nem szabad abbahagyni." (
GARABANDÁL ÜZENETE)Ayatollah Khomeini:
"Ezek a tettek Franciaországban kezdődnek és ott fejeződnek majd be. Egy titkos jel, melyet valaki nem ferdíthet el."
Nostradamus:
"La grande guerra iniziera in Francia e poi tutta l'Europa sara colpita, lunga e terribile essa sara per tutti... poi finalmente verra la pace ma in pochi ne potranno godere".
A NAGY HÁBORÚ FRANCIAORSZÁGBAN KEZDŐDIK, MAJD ÁTTERJED EGÉSZ EURÓPÁRA... HOSSZÚ LESZ ÉS BORZALMAS... KEVESEN FOGJÁK TÚLÉLNI...

A tengerből feljövő hőség által,
Negroponte halai félig megfőve,
Esőzések, fagyok teszik majd rosszá a földet.

Nostradamus felvázol egy leírást, amely lehetővé teszi, hogy elképzeljük milyen lesz a harmadik világháború: azt állítja a látnok, hogy amikor egy hullócsillag vagy hosszú szárú csillag lesz látható az égen, a háború akkor lesz majd a tetőpontján.

Egy nukleáris csatának a szörnyűséges következményei, amelyet természeti csapások öveznek, és egy óriási bolygó (melyről a későbbiekben szólunk) fogja okozni a nagyvárosok bukását, a próféta szerint. (
vopus.org


Kürtőskalács-gate: a magyar kultúra része a kürtőskalács - hangsúlyozzák a székelyföldi vezetők 
2015. 11. 17. MTI - Magyar Magazin 
Székelyföldi vezetők nyílt levélben tájékoztatták Achim Irimescut, a kedden beiktatott Ciolos-kormány mezőgazdasági miniszterét azokról a lépésekről, amelyeket a kürtőskalács európai védettségének elérése ügyében tettek, és azt is közölték, hogy a kürtőskalács "Magyarország területéről származik, és ma is szorosan kötődik a magyar kultúrához". 
Mint ahogyan mi is beszámoltunk róla hagyományos román termékként regisztráltatná az Európai Unióban a kürtőskalácsot Achim Irimescu, a romániai mezőgazdasági miniszter. 
Magyar Magazin fotóAz MTI-hez is eljuttatott nyílt levelet Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke, és Grüman Róbert, a több önkormányzat által létrehozott Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület elnöke írta alá. 
Mint írták, a turisztikai egyesület azt tűzte ki célul, hogy e hagyományos terméket "Székelyföld nagykövetévé" tegye. Ezért kezdeményezte a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület megalapítását, honlapot hozott létre a termék leírására, 16 nyelven nyomtatott ki szórólapot a kürtőskalács népszerűsítésére. Azt is leírták, hogy a kürtőskalács első írásos említése 1450-ből származik, és a termék első ismert receptjének leírása a zabolai (Kovászna megye) gróf Mikes Mária 1784-ben írt szakácskönyvében olvasható. 
Megemlítették: a szaktestület 2014-ben kezdeményezte a kürtőskalács hagyományos különleges termékként való bejegyzését az Európai Unióban. A nyílt levél aláírói partnerséget ajánlottak fel a miniszternek a kürtőskalács népszerűsítéséhez. 
"Úgy hisszük, egy korrektségen alapuló partnerségben nem megengedett a hagyományos székely kürtőskalács eredetének kitalálása, a partnerség célja pedig a termék történetének és identitásának tiszteletben tartása és népszerűsítése" - áll a nyílt levélben. 
Achim Irimescu hétfőn az agráminiszter-jelölti parlamenti bizottsági meghallgatásán beszélt arról, hogy hagyományos román termékként kívánja regisztráltatni az EU-ban a kürtőskalácsot. A tárcavezető elmondta, hogy a kürtőskalácsról beszélt magyar hivatalos személyekkel, akikkel egyetértettek abban, hogy ez román termék. 
A Magyarországon bejegyzett Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület 2013 decemberében a magyarországi Vidékfejlesztési Minisztériumnál (VM) kezdeményezte, hogy hagyományos különleges termékként jegyeztessék be a kürtőskalácsot az EU-ban. A VM 2014 júniusában azt közölte, hogy a Magyar Eredetvédelmi Tanács elutasította a bejegyzés kérését. 
2015. január 29-én a Hungarikum Bizottság döntött a kürtőskalács felvételéről a Magyar Értéktárba. 

Hurrá! Elbukott a lex-Simicska!!! 
Lázár János csak így becézte azt a törvényjavaslatot, amely az elébb elbukott a parlamentben! Ez a törvény az oligarcháknak oly kedves lett volna. Azért bukott el a szavazáson, mert az utolsó pillanatban Gyurcsányék meggondolták magukat, és részt vettek a szavazáson. 
A törvény arról szólt volna, hogy visszamenőleg emelhessék a földbérleti díjakat az oligarchák. Eddig nem zavarta őket, hogy csekély bérleti díjat fizetnek az állami földekért a magyar államnak, de miután már tulajdonosok lesznek, természetesen emelni szerették volna a bérleti díjakat akkortól, amikortól már az ő számlájuk hízik általa. Micsoda telhetetlen brancs! 
Az agrárkamara vezetője volt az előterjesztő, aki a lázas semmittevésért miniszteri fizetést húz, úgy kétmillió körül havonta. 
Minden ellenzéki párt nemmel szavazott, a Jobbik tartózkodott. Ami ugyebár egyenlő a nemmel, csak valahogy szebben néz ki a képernyőn. 
Kósa Lajost a guta kerülgette, és hát az agrárkamarás fővezért is. 
Inkább ők dühöngjenek, mint mi! Vajon hányszor fogják majd még előterjeszteni, és szavaztatni mindaddig, amíg az igen ki nem jön? 
Láttunk már karón varjút! 
Egyelőre szerény győzelem született, de mégiscsak győzelem! 
A jegenyefák nem nőnek az égig, az oligarcháknak se engedjük! 
Az adóparadicsomok helyett részesítsék végre előnybe a magyar adófizetési kötelezettséget! Ugyanez vonatkozik a kedves hatalomra és egyre népesebb holdudvarára is, valamint a magas jövedelműekre! Az egykulcsos adónak köszönhetően ugyanis nem, vagy alig fizetnek adót! Akik adót fizetnének, azok meg az alig jövedelem miatt elhagyták az országot, és külföldön próbálnak meg boldogulni! 
A Fideszes országgyűlési képviselők kígyót, békát kiabálnak az ellenzékre, azt hazudva, hogy a nagygazdák mellé álltak. Holott a nagygazdáknak kedvező törvényjavaslatot pont ők terjesztették be! 
A hazudozást ideje lenne befejezni, mert már elég sokan átlátnak a szitán! 
A migránskvótával kapcsolatos törvényt a Jobbik megszavazta, így a kormány az Európai Bírósághoz tud fordulni a kvóta (a migránsok tagállamokba történő elosztása) ellen. 
SVPSZ 
Kapcsolódó: 
   Az elfogadott adócsomag könnyítéseket, egyszerűsítéseket hoz (kormany.hu
   Világelső az áfakulcsunk (24.hu
   33% lesz az élelmiszerek ÁFÁ-ja januártól Magyarországon (hir.ma
   Már gőzerővel zajlik az állami földek szétrablása (alfahir.hu






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése