2018. április 21., szombat

Te selejtnek érzed magad







Te selejtnek érzed magad









Az emberiség selejtezése elkezdődött: Ön túléli?


Az emberi lakosság “nagy selejtezése” csendben elkezdődött. Rejtetten, alattomosan és könyörtelenül. Igen, egy globális emberírtási napirend életbe lépéséről van szó. És ahogy ez a szemünk előtt lejátszódik, az emberi faj túlnyomó többsége eltűnik majd a génállományból. Genetikailag megsemmisül. Vajon Ön és létező vagy leendő utódai túlélik? Amit ez a cikk bemutat az az, hogy mi az igazi fenyegetés ebben a világban, és hogy lehet megőrizni utódaink genetikai integritását. Hogyan védekezhetünk? MIÉRT van napirenden a globális elnéptelenítés? Minél jobban megérti ezeket a válaszokat, annál nagyobb az esélye a túlélésre a nagy emberírtásban. Először is, hadd utasítsak el minden olyan elképzelést, hogy a nagy selejtezésre valami fantáziadús összeesküvés-elmélet lenne. Ebben a világban Bill Gates és Ted Turner nyíltan megvitathatják hogyan csökkenthetik a világ népességét 90%-al. Bill Gates, különösen boldogan finanszíroz meddőségi technológiákat, és GMO vakcinákat melyek mindegyikét szándékosan úgy tervezték, hogy meddőséget okozzanak, vagyis megakadályozzák az új babák születését. A Bill és Melinda Gates Alapítvány például jelentős támogatást biztosított a University of North Carolina meddőséget okozó ultrahang technológia kifejlesztésére, amely az emberi spermiumokat életképtelenné tenné legalább hat hónapig. Már a BBC is bemutatta, ez a technológia hatékonynak bizonyult patkányok esetén, és ez csak egyike a 78 különböző kutatási projektnek, amelyet a Gates Alapítvány finanszíroz “Globális Egészségügyi Programok” égisze alatt. Ahogy Bill Gates 2010-ben kifejtette, a népirtást oltások használata révén idézné elő. “A világon ma 6.8 milliárd ember él, ami nemsokára 9 milliárdra változik. Viszont ha igazán nagyszerű munkát végzünk új oltóanyagok, és deproduktív egészségügyi szolgáltatások által, ezt a számot 10 vagy talán 15 százalékkal is csökkenteni tudjuk.”

A gyengék eliminálása”

A globális vezetők ilyen vágyait nem is titkolják. Vagyis a vezetők szerint “az állomány selejtezése” az emberiség szempontjából valójában csak egy jó tett. Lehetővé teszi azt, hogy az emberiség erősebb legyen, ugyanúgy, ahogy a gyengék természetes szelekciója zajlik egy csorda vadállat esetében, ami javítja a megcélzott faj összesített génállományát. A globalisták azzal érvelnek, hogy a mai emberi génállomány leállt. A gyenge és a buta emberek ugyanúgy képesek szaporodni, mint mindenki más – ha nem még inkább. Az emberi génállomány valójában hanyatló tendenciákat mutat- mondják, és az egyetlen módja annak, hogy azt visszahozzák arra a pontra, ahol egy faj fejlődni képes az az, hogy eliminálják azokat, akik nem elég okosak ahhoz, hogy helyet érdemeljenek az emberi génállományban. Ez persze, eugenika: az emberi faj javítása népírtás útján.
A modern eugenika

A mai modern eugenikusok ettől azért finomabb módon manipulálják a lakosságot. Rájöttek tapasztalat útján, hogy a nyílt hadviselés gyakran a visszájára fordul. Tehát működnek a háttérben szépen kidolgozott módszerekkel és megvalósítják ádáz terveiket. Ezen módszerek közé tartozik az emberek meggyőzése, hogy genetikailag módosított élelmiszereket fogyasszanak -, amelyek terméketlenséghez vezetnek – fluoridos vizet igyanak, oltóanyagokat, szintetikus vegyszereket használjanak, amely növeli a vetélések számát és egyébként is drasztikusan csökkenti a szaporodási rátát. Tény, hogy a  mai eugenika áldozatai saját akaratukból állnak sorba orvosuknál az influenza elleni oltóanyagért.
A nagy intelligencia teszt

Úgy tűnik, hogy a népírtó vakcinák, a génmanipulált élelmiszerek, élelmiszer-adalékanyagok, gyógyszerek és egyéb szintetikus vegyszerek egyfajta intelligencia tesztként működnek a lakosság számára. Azok, akik rendszeresen oltatják magukat, nem vinnék el a pálmát ezen a teszten. Az ostoba emberek – a “haszontalanok” – eltávolítása a génállományból lenne a globális vezetők egyik célja. Így a vakcinák tökéletes szűrőként működnek és eltávolítják a “hülye gének”-et az emberi génállományból. Az oltóanyagok rejtett rákot okozó vírusokat tartalmaznak és több emberi generációban is jelen lesznek. Az SV40 vírus bevezetésre a polio oltással került sor az 1950-es években. A beoltottak unokáiban ma is fellelhető ez a virus. Ezt olyan vezető tudósok vallották be nyíltan, akik ezeket a vakcinákat létrehozták. Eközben az oltóanyagok hatékonyságáról szóló jelentések tökéletesen fabrikáltak, ahogy két tudós le is leplezte a tudományos csalásokat. Mellesleg sok gyógyszer közvetlenül okozhat meddőséget. A Propecia nevű kopaszodásra felírt gyógyszer terméketlenséggel és ejakulációs zavarokkal függ össze.
A játék megy: ki éli túl?

Ön csak egy versenyző egy “reality show” “Túlélő” nevű játékában. Ha nyer, túlél, génjei tovább öröklődnek és a jövőbeli emberi fajt fogják képviselni. Ha veszít, ennek ellenkezője történik. A NaturaHirek intelligens olvasóinak szeretném megmutatni hogyan lehetséges kijátszani a globális elit terveit. Bill Gates-et akarom megverni saját játékában. És a túlélés, nyerés.
A túlélést és termékenységet fenyegető 7 tényező

1. A génmanipulált ételek fogyasztása – reproduktív zavarokat eredményez bármely emlős fogyasztja azokat.2. Az oltóanyagok – Tele vannak rejtett rák virusokkal és vegyi segédanyagokkal. Az oltóanyagok a fő okai a mai megnövekedett számú meddőségi eseteknek, születési rendellenességeknek, spontán vetéléseknek.3. Chemtrail-ek: a repülőgépek húzta fehér vegyi csíkok, amelyek még véletlenül sem kondenzcsíkok. A következőket tartalmazzák: alumínium, bárium és más nehézfémek… A chemtrail-ek mérgező fémekkel telítik meg atmoszféránkat, amelyek hátrányosan befolyásolják az agy működését és az idegrendszer funkciót. Légzőszervi megbetegedéseket és asztmát is okozhatnak. Hozzájárulhatnak születési rendellenességek és deformitások kialakulásához, de a részleteket tovább kellene vizsgálni.4. Vényköteles gyógyszerek – vényre kapható gyógyszerek és a kemoterápia DNS károsodást okozhatnak, elősegítik az impotencia kialakulását és csökkentik a spermiumok és a petesejt minőségét.5. Élelmiszer-adalékanyagok – ezek a vegyi anyagok károsítják a DNS-t, a petesejt minőségére is hatással vannak és meddőséget okozhatnak.  Az élelmiszerekben lévő mérgek mint a nátrium-nitrit (szinte minden feldolgozott húsban van), ízfokozó anyagok, aszpartám és kémiai tartósítószerek a felelősek ezért.6. A biológiai fegyverek – egy lehetséges “gyorsan ölő módszer”.  A világ kormányainak végül is kényelmes lenne ezt a népírtó formát választani, miközben majd találnak valami fiktív terrorista csoportot, akire rákenhetik az egészet.7. Az élelmiszer-fasizmus – vállalatok, mint a Monsanto teljes globális uralomra törekszenek az egész élelmiszer-ellátásban. Ez a koncepció az úgynevezett “élelmiszer-fasizmus”, és lehetővé tenné azt, hogy a vállalatok és kormányok eldöntsék, ki eszik és ki éhezik. Ami ezután következik, az az, hogy hogyan lehet mindezzel felvenni a harcot.
10 stratégia túlélési esélyeink növeléséhez
1. Kerüljön minden mérget – Ez azt jelenti, hogy ki kell küszöbölnie minden génmanipulált, fluoridot, aszpartámot tartalmazó terméket, mesterséges illatanyagokat, mesterséges gyógyszereket, kémiai élelmiszer-adalékanyagokat és egyéb szintetikus vegyszereket. A legtöbb családnak ez azt jelenti, hogy teljesen ki kell beleznie a kamrát, fürdőszobát és garázst a vegyi anyagok és vegyszerek eltávolítása érdekében. Ne feledje: a globalisták nem fogyasztanak génmanipulált termékeket és kizárólag organikus ételeken élnek. Azon csodálkozik miért?2. A megfelelő táplálkozás védi a DNS-t- és létfontosságú. A helyes táplálkozással (szuperételek, magas ásványianyag, antioxidáns tartalom, növényi koncentrátumok, stb) lehet megakadályozni a DNS-károsodást. Fontos az alacsony szintű sugárzásra való odafigyelés, valamint a mérgező vegyszerek kerülése. Mindenekelőtt, a helyes táplálkozás növeli a reproduktív egészséget, a sperma minőségét, a petesejt minőségét és még az agy működését is.3. Kerülje az oltásokat. Gyermekeknél lenne ez a legfontosabb – ez egy kulcsfontosságú védekezés a nagy selejtezés ellen.4. Termeljen meg mindent saját magának. Az egyetlen étel, amiben bízhatunk az az, amit mi magunk termelünk. A “családi ereklye” magvak használatával táplálja testét és agyát. Tegye el a magokat és minden évben ültesse el őket.5. Tanuljon önvédelmet. Legyen felkészülve arra, hogy fizikailag is megvédje életét, otthonát és vagyonát fosztogatók, bűnözők, betörők elől.6. Utasítsa el a többségi propagandát – ne figyeljen oda az agyzsibbasztó propaganda áradatra. TV és rádió helyett váltson megbízható, igazságkereső weboldalak tanulmányozására.7. Ne próbáljon “megmenteni” mindenkit. Felesleges idővesztegetés lenne. Sokan teljesen reménytelenek ,mert abszolút elutasításban élnek.  Inkább szövetkezzen más, tudatos és tájékozott túlélővel. Készségek és ismeretek megosztásával növelheti erejét.  Van erő a számokban.8. Emlékezzen az alapvető szükségletekre.  Élelmiszer, víz, hő, menedék, sürgősségi ellátás, önvédelem, kommunikáció lehetősége. Gondoskodjon utánpótlásról.9. Képezze magát mentális alkalmazkodóképességre. A túlélés érdekében, nem engedheti meg magának, hogy valaha is “csőlátás”-ra korlátozódjon. A túléléshez tudni kell alkalmazkodni, megoldani a problémákat, és erőforrásokat innovatív módon használni. Szüksége lesz rá, hogy rugalmas legyen.10. Kerülje a sugárzásnak való kitettséget. Semmi sem okoz DNS károsodást gyorsabban, mint a sugárzás és a körülöttünk lévő sugárforrások.  Kerülje a mobiltelefonok, intelligens mérőórák és még a wi-fi használatát is ha lehetséges.  A sugárzás károsodás összegződő, vagyis felhalmozódik a szervezetben, így egyre rosszabb lesz az idő múlásával, ahogy ismételt adag sugárzásnak van az ember kitéve.
Ne legyen áldozat. Legyen túlélő.

Forrás: Natura Hírek





Megkezdődött a Vatikán összeomlása?


Magdolna-mosodák, pedofília, gyermekeket megerőszakoló papok, Vatileaks-botrány, és most a brüsszeli Állami és Egyházi Bűnügyeket Vizsgáló Nemzetközi Törvényszék (ITCCS) az emberiség ellen elkövetett bűncselekményekben és bűnügyi összeesküvésekben való részvétel ügyei rázzák meg a katolikus egyházat. Vajon mindez minek a kezdete?

Josepf Ratzingert 1981-ben II. János Pál pápa kinevezte az egyházi tanítóhivatal, a Hittani Kongregáció prefektusának, ami lényegében az inkvizíció intézményének az utóda volt. Értsd jól: ez az intézmény 1542-től a Sacra Congregatio Romanae et Universalis Inquisitionis, azaz „a Római és Egyetemes Inkvizíció Szent Kongregációja” néven, később, 1908-tól 1965-ig a Sacra Congregatio Sancti Officii, vagyis a „Szent Hivatal Kongregációja” névre átkeresztelve működött. Ezután kapta a Hittani Szent Kongregáció (Sacra Congregatio pro Doctrina Fidei) nevet.

1542. július 21-én alapította III. Pál pápa a Licet ab initio konstitúció kihirdetésével abból a célból, hogy megvédje az egyházat az eretnekségekkel szemben. Ennek oka abban jelölhető meg, hogy a helyi inkvizíciós bíróságok már nem tudták betölteni a nekik szánt szerepet, gyakorlatilag hatástalanná váltak, így szükség volt egy keményebb, központosított és szélesebb jogkörökkel felruházott szervezetre. Ez lett a Római és Egyetemes Inkvizíció Szent Kongregációja.

A középkori inkvizíció módszereit ugyan 2003-ban elítélte Ratzinger bíboros, de a pápa elismerte, hogy az inkvizíció a Gestapo, a KGB és a Stasi előfutára volt.


A pápa „náci” múltja már a megválasztásakor sokak szemében visszásnak tűnt, de ezt még sikerült valahogy kimagyarázni. Íme: Josepf Ratzinger 1941-ben belépett a Hitlerjugendbe, mivel a tagság minden 14 éven felüli német fiúnak kötelező volt 1939 decembere után. Igaz, elmondása szerint a gyűléseken való részvételeket megtagadta. 1943-ban besorozták katonának, majd Magyarországra küldték, ahol tankcsapdákat kellett felállítania. Később dezertált. 1945-ben az ellenség fogságába esett. Kiszabadulását követően bátyjával együtt belépett a katolikus szemináriumba, mígnem a jó sorsa egészen a pápai trónszékig vezette.

Az egyház sötét oldalának leleplezésében a Magdolna-mosodák csak a kezdetet jelentették, s 60 évig szinte senki sem hallott róluk, aki ne érdeklődött kifejezetten az ilyen irányú információk iránt.

Azután sorra kipattantak a pedofília-botrányok, amelyek csorbáját azóta sem tudták kiköszörülni.

A főügyész, Robert W. Oliver atya, a papok kiskorúakon elkövetett szexuális visszaéléseit vizsgálva, kijelentette, hogy XVI. Benedek és a Hittani Kongregáció szigorral lép fel a pedofília ellen. „
Az egyháznak mély önismeretre van szüksége, hogy képes legyen a bűnt felismerni és kiirtani” hangoztatta, hozzátéve, hogy a pedofíliabotrány okozta „válsághoz a papjelöltek nem megfelelő kiválasztása és a szemináriumok elégtelen felkészítése vezetett”.

Ehhez képest a kánonjogban járatos vatikáni főügyész elmondása szerint 2010 óta évi 600 pedofil esetről szereznek tudomást, előtte pedig volt már évi 800 is ez a szám. De a lavina még csak ekkortájt kezdődött. (A be nem jelentett eseteket a hivatalosan bejelentettek tízszeresére becsülik.)
A Vatileaks-botrány Paolo Gabriele, a pápa komornyikja és bizalmasa, valamint Claudio Sciarpelletti informatikus nevéhez fűződik, mivel bizalmas dokumentumokat szivárogtattak ki az olasz sajtónak. A dokumentumok számos vatikáni korrupciót és üzelmet fednek fel. A Vatikáni Bíróság elítélte a tetteseket, de végül a pápa kegyelemben részesítette őket.

 A szóban forgó dokumentáció arról tanúskodnak, hogy Szentszék berkein belül a legfelsőbb egyházi körökben komoly korrupciós problémák vannak, s lerántja a leplet a vatikáni gazdasági visszaélések soráról.

Az egyik nyilvánosságra hozott levélből például kiderül, hogy Carlo Maria Vigano érsek, a Vatikáni Kormányzóság egykori főtitkára, személyesen írt levelet a pápának, amelyben az általa tapasztalt hivatalai korrupciót méltatta és kifejezte abbéli félelmét, hogy egyes körök el akarják őt távolítani a pozíciójából, ami egyébiránt nem sokkal később meg is történt.

De úgy látszik, hogy a Vatikán polipjának a csápjai nem érnek el mindenhova, mivel a legmodernebb biztonsági rendszerek dacára a dokumentumokat kézben, illetve egy nyakba akasztható kis adathordozón (pendrive-on) vitték ki a Vatikán kapuján.
Ezután jelent meg Gianluigi Nuzzi Őszentsége: XVI. Benedek titkos dokumentumai című könyve 2012 májusában, amelyben egy sor „bizonyítékot” tár fel a szerző. Ezek újabb részletekkel: megvesztegetésekkel és kenőpénzekkel megspékelt történetekkel bővítik a vatikáni korrupciós botrányokat. Még a pápáról is leszedik a keresztvizet, amikor bemutatják, hogy Őszentsége nem is egyszer komoly összegeket fogadott el pápai audienciáért.

A pápa után a legrangosabbnak számító Tarcisio Bertone bíborost nevezik meg a visszásságok és a viszályok egyik fő gócpontjaként.

A vatikáni bennfentesek a következőket állították: „
bíborosok, monsignorék, kishalak, egyháziak és laikusok. A szentszéki államtitkárság tudja, de nem ismerheti el, ehelyett a komornyikot tartóztatta le”.

Többen vagyunk és a pápa érdekében cselekszünk, hogy felszínre kerüljön az utóbbi évek szennyese”

“…közöttük vannak olyanok, akik a túl nagy hatalmú Tarcisio Bertone, szentszéki államtitkár ellenzői, olyanok, akik XVI. Benedeket túl gyengének tartják, olyanok, akik elérkezettnek látják az időt az előrelépésre. Ez mindenki háborúja mindenki ellen, de már senki sem tudja, ki ki ellen harcol….”.
Ezt követően a Vatikán pénzügyeivel az olasz jegybanknak is meggyűlt a baja. 2013 januárjában blokkolták az elektronikus tranzakciókat a Vatikán egész területén, mivel a pápai állam nem tett teljesen eleget az Európai Unió pénzmosás elleni irányelveinek.

 2013. február 1-én elkészült a brüsszeli Állami és Egyházi Bűnügyeket Vizsgáló Nemzetközi Törvényszék (ITCCS) hivatalos diplomáciai jegyzéke, amely arról szólt, hogy elfogatóparancsot foganatosítsanak Joseph Ratzinger, más néven XVI. Benedek pápával szemben, az emberiség ellen elkövetett bűncselekmények és bűnügyi összeesküvésekben való részvétele miatt.

Ez az „elfogatóparancs” már 2013. február 4-én hétfőn kézbesítve lett Rómába Tarcisio Bertone bíboros részére. Február 10-én pedig „váratlanul” XVI. Benedek leköszönt, mondván, a péteri szolgálat olyan fizikai és szellemi erőfeszítéseket igényel tőle nap mint nap, amihez neki már nincs elég ereje. Beindultak a találgatások és újabb szakaszába lépett az egyház válsága.

 Az iménti jegyzék egy olyan rendelkezést is tartalmazott, amely kereskedelmi zálogjog bejegyzését irányozza elő a nemzetek bíróságai által a Római Katolikus Egyház ingatlanjaira és vagyonára. Ez a zálogjog csatolva lett a közös és globális  „Húsvéti helyreállítási kampányhoz”, amely a „Katolikus egyház tulajdonait a polgárok részére lefoglalja mint közvagyont a nemzetközi jog és a Nemzetközi Büntetőbíróság Római alapokmánya alapján”.

Mennyire kell ezt komolyan venni? Nos, az biztos, hogy XVI. Benedek pápa 2013. február 23-án találkozott az olasz köztársasági elnökkel, Giorgio Napolitanoval. Egyes olasz médiaforrások szerint azért, hogy az olasz kormány biztosítsa őt a védelméről és a vizsgálattól való mentességéről. A Vatikán magától értetődően ezt nem erősítette meg, sőt kifejezetten megsértődött a sajtóban keringő szóbeszédek, tévhitek és rágalmak miatt.

Időközben arról is értesülhettünk, hogy „
Kanadában a Római Katolikus Egyház és a vatikáni ügynökségek bűnösnek találtattak 50 000 bennszülött gyermek ellen elkövetett népirtás és gyilkosság vádjában a Jezsuiták által létrehozott indián bentlakásos iskolai rendszerben, amely 1996-ig működött.”

Nyilván később erre is reagálni fog a Vatikán és a közvélemény.

Most nagyjából ott tartunk, hogy pillanatokon belül formálisan is lemond XVI. Benedek pápa, aki mintha siettetni akarná az új pápa beiktatását, az utolsó pillanatában módosította a több mint 700 éves pápaválasztói hagyományt, miszerint a tervezettnél – március 15-nél – hamarabb is megválaszthatják az utódját.

Mire fel ez a nagy kapkodás? Sötét felhők gyülekeznek a törpeállam fölött? Megkezdődött volna a Vatikán összeomlása? Vagy ez csak a hattyú halála? Netán egy titkos hatalomváltás van folyamatban a kulisszák mögött?


Forrás: 
Boldog napot, Világ Helyzete 


A Magdolna-mosodák áldozatai


1922-1996 között egyes becslések szerint legalább 10 000, más hivatalos adatok alapján 30 000 nőt és leányt fogtak kényszermunkára embertelen körülmények közepette egyes Írországban működő apácarendek az úgynevezett Magdolna-mosodákban. A közvélemény és a hivatalos szervek már 1993 óta tudnak a tényekről, de kormányzati szinten sokáig nem akartak foglalkozni érdemben az üggyel.
Már sok évvel ezelőtt nagyvilágra került az egyház által működtetett Magdolna-mosodák szennyese, de tapasztalataim szerint sokan még nem hallottak róla Magyarországon.
Az ír miniszterelnök, Enda Kennya, a minap nemzeti szégyenként értékelte, ami a 20. században a katolikus Írországban a Magdolna-mosodákban történt, továbbá az állam és a polgárok nevében bocsánatot kért az ír parlamentben a szörnyű és megalázó esetekért.
A társadalom passzivitása valószínűleg – mint arra a kutatások is rámutattak – a vallási normák szigorú betartására vezethető vissza, ami mutatja, hogy az egyház milyen hallatlanul erős bástyákkal rendelkezett a szigetországban. Az állam pedig asszisztált és hozzájárult ahhoz, hogy a „bűnbe” esett nőket ily módon hurcolják meg.
A Magdolna-mosodák olyan magánkézben lévő vállalkozások voltak, amelyeket az egyház működtetett. Ide elsősorban azok a leányanyák és fiatal nők kerültek, akiknek házasságon kívül született gyermekük. A korabeli katolikus vallás erkölcsi megítélése szerint ugyanis csakis szigorú keretek között volt szabad szexuális együttlétet folytatni a házastárssal. Ha valaki megszegte ezt az erkölcsi direktívát, illetve ha „törvénytelen” gyermeket hozott a világra, annak a legsúlyosabb retorziókra kellett számítania: mind a család, mind a társadalom kiközösítette, kitaszította és megbélyegezte az ilyen nőket. Innen nézve érthető, hogy miért a bibliai Mária Magdolnáról kapták nevüket a mosodák.
Merthogy ezeket a nőket olyan Magdolna-mosodákba küldték, ahol heti hét napban szinte vagy teljesen ingyen dolgoztatták őket. Az egyik forrás szerint négy vallási közösség működtette őket: az Irgalmas Nővérek, a Kegyes Nővérek, a Jó Pásztor Nővérek és a Miasszonyunk Kegyelme Nővérek.

Nem mellesleg ezek a nők nem egyszerűen embertelen körülmények között zajló kényszermunkára lettek fogva, hanem sokszor mentális, pszichikai és fizikai (szexuális) bántalmazásnak voltak kitéve. Voltak nők, akik soha nem jutottak ki e zárdák falai közül, míg a túlélőknek a mai napig gyógyíthatatlan lelki sebeik vannak.
1993-ban tudódott ki, vagy inkább robbant ki a Magdolnás nők ügye, amikor egy dublini egyházi rend eladta egyik ingatlanát egy beruházónak. A helyszínen korábban Magdolna-mosodát működtettek, és az új tulajdonosok 155 nő holttestét találták meg jelöletlen sírokban. A tetemeket exhumálták, s a borzalmas sztorit felkapta a média.

A Magdolna-mosodákkal kapcsolatos botrány következő, nagyobb hulláma 2002-ben érkezett, amikor Peter Mullan filmje, A Magdolna nővérek már felkeltette a nemzetközi orgánumok és fórumok érdeklődést is, így egyre inkább erősödött a nyomás az ír kormányon és természetesen az egyházon is.

A túlélők ügyvédei nem sok sikerrel jártak Írországban. Többek között azért nem értek el érdemi eredményt, mert az ír hatóságok mosták kezeiket. Tudniillik, arra hivatkozott, hogy a Magdolna-mosodák azért esnek kívül a hatáskörükön, mert magánvállalkozások voltak. Később azonban bizonyítékokkal támasztották alá, hogy az ír bíróságok a kisebb bűncselekményekért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt nők egy részét a mosodákba küldték, amelyek ily módon párhuzamos büntetés-végrehajtási intézetként működtek. Szintén dokumentált, hogy az állam szerződéseket kötött az apácákkal a mosodai munkák kapcsán.

A Magdolnások jogi képviselői végül az ENSZ-hez fordultak, hiszen azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az emberi jogok ilyen mérvű eltiprását és a felelősség elkendőzését meg lehet úszni. Nemzetközi konvenció szól arról, hogy nem lehet, pontosabban tilos kínzásokat végezni. Ne feledjük, a Magdolna-mosodákban évtizedeken keresztül kegyetlenül bántalmaztak és dolgoztattak olyan nőket, akiknek a legnagyobb bűnük az volt, hogy egy vallási dogmának nem feleltek meg, illetve nem tettek eleget. (Felvetődik a kérdés, miszerint egy megerőszakolt nő például hogyan tudott volna megfelelni egy ilyen előírásnak?) Kicsit olyan érzése támadhat az embernek, mintha az inkvizíció kifinomultabb köntösben, de újra megjelent volna a színen.
2001-ben végül elismerte az ír kormány, hogy a Magdolnás nőket bántalmazták a mosodákban. De ez még édes kevés volt a rehabilitálásukhoz. Az ügyvédek azon fáradoztak az elmúlt több mint egy évtizedben, hogy tisztességes kártérítést követeljenek a Magdolnás nőknek.
2013-ban végre elkészült az a jelentés, amely megállapította az állam felelősségét részint a mosodák működtetésében, részint a nők kizsákmányolásában.
Bejelentették, hogy az állam kártérítést fog fizetni a túlélőknek, akik javarésze már túl van a hetvenen. Az ügyvédek fejenként 50 ezer eurót követelnek, valamint további 20 ezer eurót minden mosodában eltöltött évért.


Forrás: Boldog napot, Világ Helyzete




A pápa biztonságban lesz és mentességet élvez, amennyiben a Vatikánban marad


forrás: http://www.advservizi.com/Reuters – Benedek pápa abbéli döntése, hogy lemondását követően a Vatikánban marad, szavatolja a biztonságát és magánéletét. Ez egyben törvényes védelmet biztosít bármilyen kísérlettel szemben, amely vádat emelne ellene a világszerte tapasztalható szexuális visszaélések miatt – mondták az egyházi források és jogtudósok.


A folyamatos vatikáni jelenléte szükségszerű, máskülönben védtelen marad. Ha bárhol máshol telepedne le, nem lenne sem mentessége, sem előjogai, sem biztonsága.” – mondta egy anonimitását megőrizni kívánó vatikáni tisztviselő.

Okvetlenül szükséges”, hogy a Vatikánban maradjon – mondotta a forrás – hozzátéve, hogy Benedeknek „kitüntetett bánásmód” járna a hátralévő éveire.

A vatikáni forrás azt mondta, hogy a tisztviselőknek három fő érvük van, amely amellett szól, hogy Benedeknek egy vatikáni zárdában kellene élnie a február 28-i lemondását követően.

A vatikáni rendőrség már ismeri a pápát és a szokásait, s képes lesz szavatolni a magánéletét és a biztonságát, így nem kellene azt külföldi rendőrségre bízni, ami pedig elkerülhetetlen lenne, ha egy másik országba költözne.

Nagy problémát látok abban, hogyha bárhová is el kéne mennie. Itt a személyes biztonságára és sértetlenségére gondolok. Nekünk nincs titkosszolgálatunk, ami nagy erőforrásokat tudna szentelni (mint ahogy meg is teszik) egy volt elnöknek.” mondta a tisztségviselő.

A másik érv az, hogy ha a pápa tartósan egy másik országba költözne, és például elvonultságban élne szülőhazája egyik kolostorában, akkor az a helyszín akár még egy zarándokhellyé is válhatna.
Lehetséges veszélynek kitéve
Ez bonyodalmakat okozna az egyház számára, különösen egy olyan valószínűtlen helyzetben, amelyben a következő pápa magára haragíthatja a konzervatívokat, akik aztán felkereshetnék Benedek rezidenciáját és ott neki rónák le a tiszteletüket.

Ez roppant problematikus volna” – mondta egy másik vatikáni tisztviselő.

Az utolsó fő érv az, hogy 
a pápa ki lenne téve annak, hogy esetleg bírósági eljárást indítsanak ellene a Katolikus Egyház tagjai által elkövetett szexuális bűncselekmények miatt.

2010-ben például alperesként (vádlottként) szerepelt egy perben, amely során azt állították, hogy 1995-ben bíborosként elmulasztott intézkedni, amikor állítólag egy olyan papról szerzett tudomást, aki egy amerikai halláskárosultaknak épült iskolában fiúkat becstelenített meg évtizedekkel korábban. Az ügyvédek tavaly visszavonták a keresetet, mire a Vatikán közölte, hogy ez egy nagy győzelem volt, amely bizonyítja, hogy a pápa nem volt felelősségre vonható a nemi erőszakot elkövető papok cselekedeteiért.

Benedek jelenleg nincs kimondottan nevesítve semmilyen más bűnüggyel kapcsolatban. A Vatikán egyáltalán nem számít erre, de nem is zárja ki a lehetőségét.

 „
(Ha máshol élne,) akkor talán meglennének azok az őrültek, akik pert akasztanának a nyakába, vagy néhány bíró talán még le is tartóztatná, mint azokat a (korábbi) államfőket, akik hivatali idejük alatt követtek el állítólagos dolgokat.” – mondta a forrás.

Egy másik tisztviselő azt mondta, hogy „
bár nem ez a fő érv, bizonyára ez is egy következmény, egy várható fejlemény.”

Lemondása után Benedek többé már nem a Róma által övezett Vatikánváros szuverén uralkodója, de megőrzi vatikáni állampolgárságát és lakóhelyét.
A Lateráni Szerződés
A Lateráni Szerződés rendelkezései értelmében továbbra is biztosított a mentessége, amíg a Vatikánban marad, még akkor is, ha vatikáni polgárként egy kis kiruccanást tesz Olaszországban.

Az 1929-ben Olaszország és a Szentszék között köttetett Lateráni Szerződés volt az, amely megalapította Vatikánváros szuverén államát. Az említett Vatikánváros „
változatlanul és minden esetre semleges és sérthetetlen terület” maradna.Még mindig vannak Benedek letartóztatására vonatkozó felhívások a Katolikus Egyházon belül elkövetett szexuális bűncselekmények miatt.
Amikor Benedek Nagy-Britanniába ment 2010-ben, Richard Dawkins, egy brit szerző és ateista kampányoló, azt kérte a hatóságoktól, hogy tartoztassák le a pápát és szembesítsék az egyház gyermekek ellen elkövetett zaklatási botrányához kapcsolódó kérdésekkel.

Dawkins és Christopher Hitchens, a néhai brit-amerikai újságíró, ügyvédeket bízott meg azzal, hogy kiderítsék, milyen úton-módon lehetne jogi lépéseket tenni a pápa ellen. Erőfeszítéseik dugába dőltek, mivel a pápa államfő volt, aki ily módon diplomáciai mentességet élvezett.

2011-ben a papok által okozott szexuális visszaélések áldozatai felkérték a Nemzetközi Büntetőbíróságot, hogy indítson nyomozást a pápa és három vatikáni tisztségviselő ellen szexuális visszaélések miatt.

A New York-i alapítású „Központ az alkotmányos jogokért” nevű jogi csoport és egy másik tömörülés, a „Papok által elkövetett visszaélések túlélőinek hálózata”, panaszt emelt a Nemzetközi Büntetőbíróságon azt állítván, hogy a Vatikán hivatalnokai bűncselekményt követtek el az emberiség ellen, mert eltűrték és engedték a szexuális bűncselekmények elkövetését.

A Nemzetközi Büntetőbíróság nem foglakozott az üggyel, és soha nem árulta el, hogy miért nem. Általában nem szokta kommentálni, hogy miért nem tűz napirendre egy ügyet.
Nem olyan, mint egy vezérigazgató


A Vatikán változatlanul azt hajtogatja, hogy a pápa nem vonható felelősségre mások által elkövetett visszaélések ügyében, mivel a papok világszerte az egyéni egyházmegyék alkalmazottjai és nem közvetlenül a Vatikán dolgozói. Ez azt jelenti, hogy az egyházfő nem hasonlítható össze egy vállalati vezérigazgatóval.

Az áldozatok csoportjai azt mondták, hogy Benedek, különösen az előző posztján, amikor a Vatikáni hittételek tagozatán dolgozott, úgy tett, mintha nem venné észre a helyi egyházak általános politikáját, mely szerint plébániáról plébániára helyezték át a visszaélőket ahelyett, hogy kizárták volna őket a papi rendből és átadták volna a hatóságoknak.

A Vatikán ezt tagadja. A pápa bocsánatot kért az Egyházban történt visszaélésekért, és számos útja során találkozott is az áldozatokkal, és komoly nyomozást rendelt el az írországi visszaélések kinyomozására.
/

Azonban azok a csoportok, amelyek az áldozatok egy részét képviselik, azt mondják, hogy a pápa folttal a becsületén fog majd lemondani, mivel több mint három évtizeden át a Vatikánban kulcspozíciókat töltött be, előbb bíborosként, utóbb pápaként, így többet kellett volna tennie.

Bár a botrányok évekkel azelőtt kezdődtek, hogy az akkori bíborost, Joseph Ratzingert, 2005-ben pápává választották volna, a probléma a kezdetektől beárnyékolta a pápaságát, mivel egyre több ügy került napvilágra az egyházmegyékben világszerte.

Szinte még egy hónapja sincs, hogy a korábbi Los Angeles-i érsek, Roger Mahony bíborost utódja minden hivatali és közfeladatától megfosztotta, miután több ezer oldalas fájlokat hoztak nyilvánosságra, amelyek a 80-as években elkövetett visszaéléseket részletezik.

Mahony, aki 1985-tól 2011-ig volt Los Angeles érseke, elnézést kért a hibákért, amelyeket érsekként követett el. Azt mondta, hogy nem volt meg a megfelelő eszköze, amely révén foglalkozni tudott volna a gyerekeket érintő szexuális visszaélésekkel. A pápát nem említették ebben az ügyben.

2007-ben a 4 millió hívővel rendelkező Los Angeles-i érsekség egy 660 millió dolláros civil megállapodást – az USA-ban a maga nemében a legnagyobb egyezséget – kötött több mint 500 gyermekmolesztálásban érintett áldozattal.

Federico Lombardi, vatikáni szóvivő, elmondta, hogy a pápa „új lendülettel veszi fel a harcot a szexuális visszaélésekkel szemben, így biztosítva, hogy a bevezetett új szabályok megakadályozzák a jövőbeli visszaéléseket és figyeljenek az áldozatokra”. Ez egy nagy gesztus volt a pápa részéről, amiért hálásak lehetünk.
Forrás: Boldog napotwww.reuters.com



Túlélte az agyhalált, találkozott Istennel


866764 5Magyar nyelven is megjelent dr. Eben Alexander könyve, A mennyország létezik. Az idegsebészként dolgozó szerző ebben nem kevesebbet állít, mint hogy találkozott Istennel, miközben hét napig feküdt kómában bakteriális agyhártyagyulladással.

Az orvos szerint a túlvilágon tapasztalt élmények leírhatatlanok, ő azonban mégis megkísérelte – az angol nyelvű kiadás azonnal a bestsellerlisták élére került.
Halálközeli élményt, azaz HKE-t már sokan átéltek, és néhányan hasonló tapasztalatokról számoltak be, mint Alexander. A mennyország létezik azért figyelemreméltó írás, mert a szerzője idegsebész, az agyműködés szakértője; a tudomány embere, aki nem talált tudományos magyarázatot arra, ami vele történt. Alexander a Duke Egyetem orvosi karán szerzett diplomát 1980-ban, és tizenöt évig dolgozott a Harvard orvosi karán, illetve a Brigham & Women's kórházban, így a saját betegsége tudományos hátterét is elemezhette.


Olyan betegség, ami nem is lehet

Alexander betegségének nem volt előzménye. Az egyik pillanatról a másikra lett rosszul, kezdetben hát- és fejfájásra, valamint influenzaszerű tünetekre panaszkodott. Amikor az állapota válságosra fordult, a felesége mentőt hívott hozzá, és vitette be a kórházba. A mentő megérkezéséig Alexander átesett egy teljes grand mal rohamon – ez az agykéreg egészét érintő roham, amit egy akkor még ismeretlen sokkhatás váltott ki.

Alexander szinte semmire nem emlékszik a történtekből, csak annyit tud az esetről, amennyit utólag elmeséltek neki. Nem volt öntudatánál, összefüggéstelenül kiáltozott, a teste megfeszült és hevesen rángatózott. Hasonló tüneteket okozhat a természetellenesen alacsony nátriumszint (hyponatrémia), az intraparenchymális (belső) agyvérzés, a metasztatikus agytumor, az agytályog, illetve az agyvelőgyulladás.

A rutineljárás ilyenkor a lumbálpunkció, vagyis az agy-gerincvelői folyadék megcsapolása: ha ebben a legkisebb zavar is van, feltételezhető, hogy az agyat súlyos betegség támadta meg. Alexander agy-gerincvelői folyadéka gennyben úszott, így egyértelművé vált, hogy az agyát súlyos károsodás érhette.
A komputertomográfiás vizsgálat kimutatta, hogy Alexandernek agyhártyagyulladása volt. Ez bakteriális vagy vírusos eredetű lehet, és az esetek nyolcvan százalékában az utóbbiról van szó – nem így Alexander esetében. A betegen elvégezték a Gram-tesztet, azt a sejtfestési eljárás, amit a baktériumok csoportosítására használnak. Az orvosok megállapították, hogy Alexander agykérgét a a kólibaktérium (Escherichia coli, röviden E. coli baktérium) támadta meg. Az agy-gerincvelői folyadék glükózszintje kritikus szintre, deciliterenként 1 milligrammra csökkent; ez normális esetben 80 milligramm, és csak súlyos esetekben csökkenhet 20 milligramm alá.

Az orvos úgy fogalmaz, hogy olyan betegségben szenvedett, amilyen gyakorlatilag nem lehetett. Az agy-gerincvelői folyadékba csak fizikai sérülés esetén juthatnak be az E. coli baktériumok, illetve olyan pácienseket érinthet, akik immunhiányos betegségtől, például a HIV-től vagy AIDS-től szenvednek.


Három bugyor

Alexander röviddel a kórházba szállítása után kómába esett, és hét napig nem tért magához. Ezalatt egy csodás világot látott, amely három részből állt: az egyik egy sötét hely volt, ahol csak alig kivehető, gyökerekre vagy az anyaméhben látható vérerekre emlékeztető tárgyakat látott. Alexander ezt a helyet a Földigiliszta-nézőpont birodalmaként emlegeti a könyvben. Nem tudta, hová került, de nem is érdekelte: érzelemmentesen és tárgyilagosan, az én-tudat hiányától átitatva nyugtázta, hogy mi veszi körül. Idővel arcokat kezdett látni, tompa üvöltéseket hallott, és a biológiai halál szagát érezte. Az itteni létezését kezdte egyre kényelmetlenebbnek érezni. Alexander nem tudja, hogy ezalatt mennyi idő telhetett el, mert az időérzéke teljesen megszűnt, és a korábbi emlékei eltűntek. Úgy érezte magát, mintha jóindulatú amnéziája lett volna.

A második helyszín, amit Alexander megismert, és Átjáró néven említ a könyvében, elmondása szerint gyönyörű hely. Gyönyörű, burjánzó vidék, mezők, patakok és vízesések fölött repült, és eközben énekelő, boldog, körtáncot járó embereket látott. Alexander szerint az, amit látott, a legkevésbé sem volt álomszerű – épp ellenkezőleg, élete legvalóságosabb élményének tűnt. Az orvos beszámolt róla, hogy repülés közben vele tartott egy „gyönyörű lány széles arccsontokkal és mélykék szemekkel”, aki szavak nélkül beszélt vele: azt közölte vele, hogy szeretik, nagyra becsülik, nincs mitől félnie, és semmilyen hibát nem tud elkövetni.

Alexander ezután a felhők fölé repült, és egy olyan világba került, ahol mindent elárasztott a boldogság, és választ kapott minden kérdésére. Mint írja, ezek szilárd, azonnali gondolatok voltak, nem olyanok, amilyeneket mi ismerünk, és a felfogásuk egyáltalán nem esett nehezére, holott olyan összetettek voltak, hogy az értelmezéséhez a földi életben évekre lett volna szüksége. Az orvos ezen a helyen találkozott Istennel, akit a korai jegyzeteiben Om néven emlegetett.
„Az Om volt az a hang, amelyre emlékeztem azzal a mindentudó, mindenható és feltétel nélkül szerető Istennel kapcsolatban, de semmilyen őt leíró szó nem lenne elég kifejező” – írja Alexander. Beszámolója szerint a Magban – a helyen, ahol találkozott Istennel – a Teremtőtől megtudta, hogy nem egy univerzum van, hanem sok, és mindegyiket áthatja a tömény szeretet; a gonoszság csak szórványosan van jelen. „A gonoszságra azért van szükség, mert nélküle nem valósulhat meg a szabad akarat, szabad akarat nélkül pedig nincs fejlődés – nincs előrehaladás, nincs esélyünk arra, hogy azzá váljunk, amivé Isten vágyik tenni minket.”


Tudomány és spiritualitás

Alexander kizártnak tartja, hogy vízió lett volna, amit látott. Miután átnézte az orvosi jelentéseket, megállapította, hogy az agykérge működése leállt, márpedig az felel az emlékezésért és a gondolkodásért is. A központi idegrendszerre ható neurotranszmitterek, például a szerotonin megnövekedett szintje magyarázatot adhatna a látomásokra, de a szerotonin-termeléshez működő agykéregre van szükség. Az orvos ezért elvetette azt is, hogy a gyógyszerek mellékhatásai, REM-kitörés vagy DMT-kibocsátás okozta volna a látomásokat. Mint írja, az agya nem működött, mégis ekkor tapasztalta meg élete legvalóságosabb élményét.
Dr. Alexander a betegsége előtt világi orvos volt, aki mindent gyakorlatiasan szemlélt. Tagja volt az episzkopális egyháznak, de magát K&H vallásosnak nevezte, vagyis olyan embernek, aki többnyire csak karácsonykor és húsvétkor jár templomba. Egész életében a tudományban bízott, és hiába látott ismeretlen vagy érthetetlen dolgokat, nem foglalkozott azzal, hogy megpróbálja megérteni őket. Szeretett közel kerülni a dolgokhoz, hogy megismerhesse őket, de úgy vélte, van, amire a tudomány nem tud magyarázatot adni, és ezekkel nem törődött.
A történtekre mégis lehet tudományos magyarázat. Dr. Dóczi Tamás idegsebész, aki személyesen is ismeri dr. Alexandert, elmondta, hogy az E. coli baktérium külső hatás, például baleset nélkül is bejuthat az agy-gerincvelői folyadékba. Ez fel nem ismert, de akár felismert idiopathiás liquorrhoea nasalis esetén is előfordulhat – ez az agy-gerincvelő folyadék rendellenessége, de meglehetősen ritka, csupán az agyhártyagyulladások 3-4 százalékának kialakulásáért felel. Dr. Dóczi szerint barbituráttal előidézett mesterséges kómával az agykéreg működése kvázi nullára is lefojtható, de az agykéreg ilyenkor is életben marad, pedig halottnak tűnik. Ezt a kezelési módot alkalmazzák azoknál, akik súlyos koponyasérülés miatt szenvedtek el agysérülést.

Megkérdeztük, hogy funkciónáló agykéreg nélkül előfordulhat-e valakivel, hogy kómában fekve is éles, tiszta hallucinációi támadnak. Alexander esetében az agyi aktivitás mérésére elektroenkefalográfiát, vagyis EEG-t használtak. Dóczi Werner Heisenbergre, a kvantummechanika atyjára hivatkozott, akit Alexander is megemlít a könyvében. Heisenberg megfigyelte, hogy ha mérünk valamit, a mért objektum vagy jelenség már nem az, amit szerettünk volna megmérni, mert maga a mérés is behatással van rá és megváltoztatja, tehát nem zárható ki, hogy a pszichofiziológiai mérés fals eredményt adott.


Alexander számításba vette, hogy az érzelmi értelmezésért felelős limbikus rendszerből származó eltorzított emlékek okozhatták a látomásokat, de ezt a lehetőséget is elvetette, mert ehhez is működő agykéregre van szükség. Dr. Dóczi szerint az is előfordulhat, hogy az agykéreg izolált károsodása esetén a limbikus rendszer sértetlen marad. Ez gyakran megfigyelhető például anoxiás agykárosodás, vagyis az agyi oxigénellátás hiányából fakadó károsodás esetén. Azt nemrég fedezték föl, hogy az agy arra is képes, hogy a hamartin nevű fehérje termelésével megvédje az agysejteket az oxigénhiányos állapotban fellépő pusztulástól. Nem zárható ki, hogy Alexander látomásaiért a működő limbikus rendszer lehet a felelős.
A tyúk és a tojás„Nagy fantáziával rendelkezett az a néhány páciens, akiknek szerencsés gyógyulása hasonló élményt adott” – mondta dr. Dóczi, amikor arról kérdeztük, kezelt-e már olyan betegeket, akiknek az Alexanderéhez hasonló élménye volt. Hasonló beszámolókat ugyanis másoktól is lehetett hallani, akiknek HKE-je volt. A témával foglalkozó leghíresebb könyvet Raymond Moody írta 1975-ben. Alexander könyvéről pozitívan nyilatkozott: szerinte az orvos által átélt élmények egyértelműen bizonyítják, hogy van élet a halál után.
 

A beszámolók hasonlóságát az magyarázhatja, hogy vagy mindegyikük igaz volt, vagy az, hogy a túlvilági élmény a korábbi emlékekből, esetleg mások beszámolóiból építkezik. Maga Alexander is említ a könyvében valami hasonlót, amikor arról mesél, hogy milyen érzés volt, amikor a betegsége után először ment templomba. „A zsoltár lüktető dallama visszhangzott a Földigiliszta Nézőpontjának Birodalmának durva nyomorúságában. A felhőket és angyalokat ábrázoló színes ablaküvegek az Átjáró mennyei szépségét idézték. A festmény, amelyen Jézus megszegi a kenyeret a tanítványaival, a Mag egyesülésére emlékeztetett.”

Az is figyelemre méltó, hogy Istenre Om néven hivatkozik a könyvben: a hindu eredetű szanszkrit szót több ábécében is jelölik, és a hinduk is az Omról meditálnak, ha közelebb akarnak kerülni az istenhez. Egyes keleti meditációs technikáknak az ego elveszítése a célja; az ezt gyakorlók úgy vélik, ez az út vezet a világ helyes megismeréséhez. A meditáció közben a tudatállapot megváltozik, és az ego elveszítésével az én-tudat egy része megszűnik – hasonlóan ahhoz, ahogy Alexander is beszámolt az átélt öntudatlanságáról. Nyomokban hasonló hatást válthat ki az LSD is, ami a meditációhoz hasonlóan befolyásolja a szerotonintermelést. Az LSD-fogyasztók egy része szintén arról számolt be, hogy miközben használták a szert, egyfajta objektív tárgyilagosság, racionális boldogság lett úrrá rajtuk.


A tudománynak nincs válasza

Sokan próbálják a tudományos eredményeket a vallás állításainak alátámasztására használni. A Vatikánnak is vannak tudósai, akik világi tudományokkal foglalkoznak. Alexander esete ennek a fordítottja: ő mindig és mindenre tudományos bizonyítékot keresett, de a betegsége után úgy látja, hogy az ő esetére nem adható tudományos magyarázat. Az, hogy a történteket valóságként fogadja el, érthető. Carl Sagan, aki a modern tudomány egyik legszuggesztívebb képviselője volt, azt írta a Korok és démonokban, hogy azért választotta a tudományt, mert minden másnál meggyőzőbb, reprodukálható eredményei vannak, de ha valami alkalmasabb lenne a világ megismerésére, mint a tudomány, habozás nélkül azt választaná.
Alexandert meglepte, hogy a halálközeli élmények szakirodalma, a jelenséggel foglalkozó tudományos magyarázatok mennyire megalapozatlanok. Azon nem csodálkozik, hogy sokan nem hisznek neki. „Szomorúan kellett tudomásul vennem hogy a régi énem pontosan ezeket hozta volna fel, ha valaki arra kér, hogy magyarázzam el, mi is igazából a halálközeli élmény.”

Forrás: Index



Agymosás avagy mélytudat-szennyezés?


Írta:Balogh Béla
A pszichológusok tisztában vannak vele, hogy a tudatunk megszűri a dolgokat, és bizonyos dolgokat elfogadunk, más dolgokat elutasítunk. Ez természetes. A tudatalattin azonban nincs ilyen szűrő. 
A tudatalatti másként működik. Amit egyszer hall, az egyszerűen lepereg róla. Az olyan dolgokat viszont, amelyeket több százszor hall, egy idő után beépíti,mint „programot".Márpedig mindannyiunknak vannak szülei, nevelői, és gyermekkorunkra visszatekintve biztosan halljuk -belső hallásunkkal -, hogy „már százszor megmondtam", hogy ezt vagy azt csináld, vagy ne csináld. Már százszor - sőt sokkal több, mint százszor - hallottuk, hogy ügyetlenek vagyunk,lusták vagyunk, irigyek vagyunk.


Milliószor hallottuk, hogy kevés a pénz, hogy ezt vagy azt nem engedhetjük meg magunknak. Akaratlanul is belénk ivódott a szüleink,nevelőink által mutatott minta, átvettük gondolkodásmódjukat, gyakran szokásaikat is, és a 16-18 éves kori lázadás után pár évvel vagy évtizeddel döbbenten ismerjük fel, hogy szép reményeink és nagy céljaink helyett szánalmas középszerű életet élünk, és az egész egyáltalán nem hasonlít a boldogsághoz.

Azt mondják, a legtöbb ember 40 éves kora után csendes beletörődésben él. A népi bölcsesség is rögzíti a szülők általi tudatalatti programozás következményeit. „Nézd meg az anyját, vedd el a lányát" tartja a közmondás.Hiába esküszik meg a lány, hogy ő soha nem lesz olyan, mint az anyja, a tudatalatti program, a „már százszor megmondtam" szüretlen parancsa óhatatlanul elvégzi a maga munkáját.

Lássunk egy egyszerű példát. A szülők féltő gondoskodással nevelik gyermeküket. Óvják széltől, víztől, balesettől és betegségtől.És tanítják. Tanítják mindarra, amire őket is megtanítottáka szüleik, mindarra, amit saját tapasztalataikból leszűrtek. A gyermek huncut, szófogadatlan, vagy csak nehezen hajlik az idomításra, ezért a szülő újra és újra elmondja neki a követendő szabályokat. Egy alkalommal a gondos édesanya észreveszi, hogy a gyermek pénzzel játszik, sőt a szájába veszi. Természetes ösztönétől hajtva azonnal rászól:- Pistike, azonnal vedd ki a szádból a pénzt! Piszkos! A pénzt mindenki összefogdossa. Tele van bacilusokkal.Ha már hozzá nyúltál, máris menj kezet mosni!Pistike rémülten vagy értetlenül, de szót fogad. Az anyuka azonban tudja, hogy egy figyelmeztetés nem elég. Sokszor el kell mondani a gyermeknek, amíg valamit jól megjegyez, és szokásává válik. Talán százszor is, vagy még többször.
  • Pistike! Már százszor megmondtam, hogy a pénz piszkos! Hát nem érted? Azonnal menj kezet mosni!Pistike nem igazán érti. Hiszen mindenki mindent összefogdos. Mennyivel jobb egy kilincs, vagy egy kapaszkodó a villamoson? Egy valamiben azonban biztosak lehetünk. Ha sokszor hallja - márpedig a szülő igazán kitartó tud lenni a gyermeknevelésben -, Pistike elhiszi. Nem ám csak úgy felületesen, rövid időre, hiszékenységből, hanem jó mélyen, a tudatalatti legmélyebb régióiba bevésve. Ez válik tudatalatti hitévé, és közvetve cselekedeteinek és gondolatainak irányítójává.

    Hogy hogyan és mitől? Egyszerűen attól, hogy míg a tudatos elmének van szűrője, mérlegel, elfogad vagy elvet dolgokat, addig a tudatalatti részen ilyen szűrő nincs. A sokszor ismételt, sokszor hallott dolgok mélyen bevésődnek,és „hit"-ként, vagy jelenkori szóhasználattal „program"-ként működnek.

    A fent említett program természetesen nem fogja megóvni Pistikét egy életre a bacilusoktól. Egy valamitől azonban biztosan megóvja, és az a pénz. Tudat alatt, ösztönösen, belső „hitéből" fakadóan távol szeretné tartani magát mindattól, ami piszkos, ami fúj, pihá, kakás stb. A nevelés sikere ilyen szempontból bámulatos lesz, és persze egy életre lehangoló. A gyermek felnő, és tudat alatt tudni fogja, hogy a pénz piszkos,és hogy a lehető legjobb, amit tehet, az, ha távol tartja magát tőle. Minden cselekedetének, pénzgyűjtési szándékának,anyagi, gazdasági sikert célzó tevékenységének a hátterében ott van a „program", ami csak egyet tud: úgy kell intézni adolgokat, hogy abból pénz semmiképpen se legyen.

    Ha pedig mégis lenne, akkor a lehető leggyorsabban meg kell tőle szabadulni!Ez természetesen csak egy kiragadott példa a kitartó és következetes nevelés hitépítő mechanizmusából, hiszen ugyanígy említhetnénk azokat, akikre gyermekkorukban nagyon sokszor rámondták, hogy ügyetlen, lusta,semmirekellő, kétbalkezes, irigy, kövér, sovány, csúnya, és szinte vég nélkül folytathatnánk. Ezek a tudatalattiba beépülő programok vagy hitrendszerek fogják meghatározni az egyén magáról alkotott véleményét, gondolatait, cselekedeteit.

    Jó lenne felmérést készíteni arról, hányan vannak, akik jószándékkal, erejükben és tehetségükben bízva belevágnak valamibe, és reménykedve várják a megfelelő eredményt,csak azért, hogy újra és újra keservesen csalódjanak. A tudatalatti hit hatalmát nem lehet megtörni. Aki elég éber,előbb-utóbb észreveszi, hogy melyik is volt az a „szerencsétlen" mondat, oda nem illő tréfa vagy megjegyzés,amely „véletlenül" csúszott ki a száján, és a dolgokat rossz irányba térítette. A legtöbben azonban sorozatos balsikereik tanulságát levonva tovább rontanak a helyzetükön.Elkönyvelik magukban, hogy ők már csak ilyenek, és mondogatják, mondogatják maguknak és másoknak.Ilyen esetben nem segít a tudatos gondolkodás, mert a tudat alatt futó program mindig „átírja" az eredményt. Az igazi probléma az, hogy ezeknek a programoknak a létéről mit sem tudunk.

    Mély, belső hitként működnek, ezért soha,semmilyen körülmények között nem kérdőjelezzük meg bizonyos döntéseinket.Ha az ember valamit nagyon sokszor hall, akkor bizonyos tekintetben „agymosás" történik. Előbb-utóbb elhiszi, és maga is vallja, hogy az a bizonyos dolog úgy is van. Ezt az agymosást végzik rajtunk - nagyon is tudatosan és célzottan -a reklámok. Agymosást? Dehogy.

    A mosás célja a tisztítás, a tisztulás. A reklámok azonban a legcsekélyebb mértékben sem segítenek hozzá ahhoz, hogy életünk harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb legyen. Legfőbb céljuk az, hogy fogyasztásra, vásárlásra ösztönözzenek, és benne tartsanak abban a bizonyos „mókuskerékben", amely az újabb javak megszerzését lehetővé teszi. Itt nem agymosásról, hanem a tudatalatti vagy mélytudat állandó szennyezéséről van szó. Ezta mélytudat-szennyezést végzik a félelemkeltő hírek,amelyeket azért sugároznak újra és újra, hogy ne a szeretetre,az egységre és a szépségre gondoljunk, hanem a megosztottságra, a betegségre, a harcra, a terrorizmusra és a halálra. Ez teszi lehetővé a fegyveripar szárnyalását, ez teszi lehetővé a gyógyszeripar részvényeinek értéknövekedését.

    Kislányomat, amennyire lehetett, óvtuk a TV-híradóktól.Próbálkozásunk, úgy tűnik, nem volt sikeres, mert hároméves korában, egy alkalommal váratlanul megállt az egyik áruház közepén, és - mintegy magának - ezt mondta:„Milyen rossz is ez a világ. Az emberek ölik egymást."Igyekeztem megmagyarázni neki, hogy ez a Föld pillanatnyilag valóban nem a legjobb világok egyike, de mi azért vagyunk itt, hogy jobbá tegyük. És hogy valóban vannak, akik ölik egymást, de csak a buták, akiknek a szívében nincs szeretet.A gyakran ismételt hírek - és van-e olyan nap, amikor nem esik szó gyilkosságokról, robbantásokról, merényletekről? -beszivárognak az emberek és a gyermekek mélytudatába,lassan viselkedési mintává alakulnak, és azután csak csodálkozunk, amikor azt halljuk, hogy egyik vagy másik diák lelőtte a tanárát és az osztálytársait, vagy azt, hogy egy ötéves gyermek lelőtt egy hároméves kislányt.A tudatalatti ugyanis - mint azt a reklámok esetében is láthatjuk - hozzáférhető. Csupán a „már százszor megmondtam" elvét kell alkalmazni, és az új program beépül.És mennyi fegyvert el lehet adni, ha az emberek lelnek. És milyen könnyű irányítani őket...

  • Az itt és most jelenhez tartozik az is , hogy a McGonalds húspogácsáiba elrabolt Amerikai gyerekek kivéreztetett tetemeit darálják be éves szinten 300 ezer gyerekröl beszélünk akiknek a bekevert húspogácsáit a világ McDonálds hálózataiban mérik szét az elit gyermekei között , mert ők azok akik hencegnek a többi gyerek előtt , hogy ők megengedhetik maguknak !!! Nem is sejtik , hogy kannibállá váltak az Amerikai zsidók meg röhögnek a markukba , mert így eltüntették a hullát , és szétteritve a világban sok - sok kannibált hizlalhatnak fel . Na már most megerősíthetjük a maffia elitünk nem csak rablógyilkosok, hanem kannibálok is , és megérdemelnék a halált is úgy , hogy mint szabadkőművesek is halálra kell ítélni , és bizzák Boros , Lezsák ítélet végrehajtókra , hisz annak idején a csengei dénest is ők tették el a lábalól a páhply akarata szerint !!! Hát a jelenhez ez is hozzá tartozik , és mint tudjuk Isten a jelenben él , így ha tud meditálni , és a jelenben tud lenni akkor Istennel találkozik , mert Isten , és Ő eggyé váltak !!!
  • De Isten hogy válhat eggyé egy rabló gyilkos csoporttal , ez az igazság megcsúfolása lenne , ezért kilövési engedélyt ad ezekre a gyilkosokra tegyétek el őket láb alól , hogy igazabb legyen ez a világ !!!
  • És ne egyetek többé hamburgert a Mcdonaldsban , mert kannibállá váltok !!!!
  • Vajon miért vannak mindig nagy sorok a McDonalds előtt,és a mellette lévő Burger King-nek alig van vásárlója?Jobb az étel? Tudjuk, hogy nem. Olcsóbb? Szó sincs róla. Szeretünk sorban állni? Aligha. Beprogramozták a tudatalattinkba a sok reklámmal?IGEN!!!

    Ez az egyetlen oka. Semmi más. A gyermek már úgy nő fel, hogy a „Mekibe" akar menni, mert ott játékot is kap. És így van ez nagyon sok más termék esetében is.A program származhat szülőktől, nevelőktől, barátoktól és iskolai tanárainktól. Származhat reklámokból, de származhat a társadalmi rendszer szlogenjeiből is. Ezek talán a legveszélyesebbek, mert kész „értékrendet" szolgálnak fel, és a lehető legnagyobb mértékben akadályozzák a szabad gondolkodást. Ezért is tekintették mindig rendkívül veszélyesnek - és nem csak a kommunizmusban - a szabadgondolkodókat, akiknek sikerült kivonniuk magukat a „pártprogram" vagy az éppen divatos ideológia állandóan ismételt és minden médián keresztül sugárzott programozóereje alól.

    Kedves kolléganőm szokta mondogatni, hogy „a hit hallásból van", és ez így igaz. Csakhogy bármi legyen is az,amit nagyon sokszor hallunk, egy idő után hitként épül be, és tudatalatti hitként, az életünk mozgatórugójaként kezd működni. Még pedig teljesen függetlenül attól, hogy az állítás igaz vagy nem, hogy összhangban van-e az univerzális törvényekkel, vagy épp ellenkezőleg.

    Kambodzsában a „Vörös Khmerek" annak idején valóságos háborút vívtak az intellektus, a józan gondolkodás ellen, és kivégeztek mindenkit, akinek szemüvege volt, hiszen a szemüvegre nyilván olyan embereknek van szükségük, akik sokat olvasnak, tehát veszélyes gondolataik lehetnek.Hittek benne.Ez is hit.És ez a hit egyáltalán nem volt építő jellegű.Talán ezért is tanította Jézus annak idején (az Akasha krónikából, Levi H. Dowling által lehozott tanítás), hogy:„A megváltás egy három fokból álló létra, ami az ember szívéből az Isten szívébe vezet.

    Az első lépcső a hit, és ez az, amiről az ember úgy gondolja, lehet, hogy igaz.A belső bizonyosság a második, és ez az amiről az ember egészen biztosan tudja, hogy igaz.A harmadik a megvalósulás, mikor az ember maga az igazság.A hit elvesztődik a belső bizonyosságban, és a belső bizonyosság elvesztődik a megvalósulásban, és az ember akkor éri el a megváltást, amikor eléri az isteni életet, amikor Isten és Ő egy."


    Forrás: Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolata





Parlagfű, mint természetes rákgyógyszer!



"Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki sem venne gyógyszert..." 


Igen, például az immunrendszer gyors felerősítésével, macskakarom, parlagfű és egyéb gyógyfüvek használatával, vitaminokkal, vörös szőlőmaggal, antioxidánsokkal, odafigyeléssel, Szeretettel a rák kezdeti stádiumban TÖKÉLETESEN GYÓGYÍTHATÓ!

A már elhunyt lazarista missziós pap- Lajos Atya- a magyar újkori természetgyógyászat úttörője is megerősítette a magyar természetgyógyászokat abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei és azok változatlanok, örök törvények.
Azt mondta, hogy a közlekedési törvényeket büntetlenül át lehet hágni, ha nincsen rendőr a közelben, de ha valaki a természet törvényei ellen vét, azokat hágja át, akkor az saját magát bünteti! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt is, ahogyan ma, és úgy fog évmilliók múlva is! Bölcsen azt mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember eszközök- tudás híján most jutott el azok megismeréséhez, hisz rég elfeledte azt az elemi tudást a természetről és az azzal való kapcsolatáról.

A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia; a hármaslevelű parlagfű neve: Ambrosia trifida. 
Ezekről a növényekről azt mondják, hogy gaz... ez valótlan állítás! Igazság szerint olyan, hogy gaz, egyszerűen nem létezik! Van haszonnövény és gyomnövény, de igazság szerint a gyomnövények is jók valamire. Néha utána olvasok egynek- egynek és kiderül, hogy a gyomnövények nagy százaléka gyógynövény... vízhajtó, vértisztító, vitaminban gazdag, stb. Érdekes?
Mondok még érdekeset, például megcáfolandó tény, hogy a parlagfű erőszakos elterjedése, területfoglaló képessége valós:


"Napjainkban a parlagfű védelmének legismertebb szószólója Weixl-Várhegyi László, ismert feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, valamint természetgyógyász, és a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja, a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője. Weixl-Várhegyi László beszámolója szerint régi gyógynövény-könyvek leírják a parlagfű több gyógyító tulajdonságát, és egyben javasolták a fogyasztását, hiszen nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virágai, valamint a pollenje. A múlt század elején az előkelő szalonokban az ambrosia artemisifolia, vagyis a parlagfű illata volt az úri és előkelő illat. A parlagfű olaját aromamécsesekben hevítették, valamint kapható volt a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölő is. Az ambrózia-füstölő napjainkban is beszerezhető az erre szakosodott illatszer- és ajándékboltokban.
Innen ered a magyar nyelv parlagfű elnevezése arra utal, a parlagfű pionír növény jellegére utal. Egy Alcsútdobozon végzett kísérletben egy többhektáros területet hagytak parlagon, azt vizsgálva, hogy mi történik így ezzel a földdarabbal. Az első évben a teljes területet beterítette a parlagfű, a második évben a terület több feléről kiszorították az évelő növények: fehérhere, gyermekláncfű, nagy útilapu, lósóska,
fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop.
A harmadik évben aránya minden irtás nélkül 20% alá esett vissza, öt év elteltével már csak a terület mindössze 1-2%-án nőtt."
Azóta ezt további kutatások és kisérletek igazolták!!!
Továbbá, történelmi tény, hogy az amerikai őslakosok megosztották néhány titkukat a franciákkal, akik ezért életben hagyták őket a gyarmatosítások idején. Ezen titkok egyike, hogy a parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény. Természetes feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól. Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megvédje azt. Ezek után pedig átadja helyét más növényeknek, amelyen a megfrissített földön már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Mi ez, ha nem önzetlen? Ebből tanulhatunk!...

Mi az, ami még érdekes? A búzára és a búzából készült ételekre a lakosság 90%- a, a tehéntejre és a tejtermékekre a lakosság 80%- a allergiás. Ezt azonban nem allergiának, hanem glutén- és laktózérzékenységnek nevezik. Mekkora különbség! Rengetegen allergiások, érzékenyek a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb.), mégis elsősorban a parlagfű van kikiáltva főellenségként. Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrre, és ezek ürülékére, mint a pollenekre! Csak Budapesten az utcai megszáradt kutyaürülékek szállóporától évente 3-4 kisgyermek vakul meg! Nos? Vonjátok le a következtetést...

Ha kész vagytok, mesélek még!

10 évvel ezelőtt egy kisbusznyi allergiás gyermeket kirándultattak Dobogókőre. Ezek az allergiás betegek önfeledten játszottak a parlagfűmezőn és csokorba szedték a növényt bizonyítékául annak, hogy ők már nem érzékenyek annak pollenjére. Hazafele azonban történt valami. A Flórián tér kötelébe érve a gyermekek elkezdtek allergiás tüneteket produkálni: köhögtek, prüszköltek, folyt az orruk... Mi történt?
A polleneknek védőburok nélkül 
kis karmocskáik vannak, melyek 
igen irritálóak

Amikor beért a busz a forgalomba, az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkait, és így szabaddá váltak a kis bogáncsra emlékeztető pollenszemcsék, melyek nagyon irritálóan hatnak a légutak nyálkahártyáira. Amíg a pollent védőburok veszi körül, addig NEM arrelgizál!
Most akkor ki a hibás? Lehet, hogy nem is a parlagfüvet kellene irtani, hanem inkább a "gázos autókat", amelyek lebontják azt a védőburkot a pollenekről, amelyek éppen minket védenek meg az irritációktól...
Persze az is egy kérdés (lehetne, ha nem volna pénz), hogy miért erőltetik még mindig a kőolajszármazékokból előállított hajtóanyagokat, amikor már Tesla 100%- os pontossággal dolgozott ki olyan technológiákat, melyek segítségével környezetbarát módon közlekedhetnénk járműveinkkel... De erről majd egy későbbi cikkben.
Szóval, hogy miért? Visszatérve a parlagfűre... a jó öreg gyógyszeriparnak óriási üzlet az ORVostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése! Ma már a lakosság 30%- a allergiás, vagy asztmás... ők biztos gyógyszerfogyasztók! 

Régóta ismert tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni. "Medicus curat, natura sanat."Csak a beteg képes saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel, kúrál, a természet gyógyít! Az EGÉSZségünket nem várhatjuk el a gyógyszeripartól, hiszen az is csak egy iparág, méghozzá sokkal jövedelmezőbb, mint a hadiipar. Gondolom mindenki előtt világos a következő képlet:
EGÉSZSÉGES nép = HALOTT gyógyszeripar.
 "Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan egészséges is? Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt... Hirtelen így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja." (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976)
Az emberi szervezet tökéletes. Az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is - többségben -átlag 30- 40 évig betegségek nélkül él. Majd hirtelen megjelennek a problémák. A válasz ilyenkor: "Mit akar Ön, hiszen ezek korral járó betegségek." Persze ezek után senki nem kérdez semmit. Az okokat sem keresi senki, sem orvos, sem beteg...
Az ember kifejlesztette a vegyi alapú gyógyszereket, de a szervezetnek csak természetese eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk. (még :))
Érdekes, hogy 60- 80 évvel ezelőtt kevesebb ember olt és pollent termelő növény, mégsem volt ennyi beteg, mint ma. S ahelyett, hogy valaki megkeresné az okokat, a betegeket teletömik kemikáliákkal, amelynek következtében újabb, az alapbetegségnél még súlyosabb problémák jelentkeznek...
Így nem is csoda, ha sokan azt sem tudják, hogy a virágpor még nekünk, embereknek is az egyik legfontosabb táplálékunk!

Fontos még tudni, hogy a pollenek iránti túlérzékenység okának titka a táplálkozásban is megtalálható. Sokan olyan sietős életet élnek, hogy nem jut idejük a normális táplálkozásra. Gyors-éttermi koszton, emulgeálószerekkel, színezékekkel, ízfokozókkal, "természet- azonos aromákkal", stb. dúsított ételeken él, így nem is csoda, ha allergiás. Sajnos manapság már az élelmiszer alapanyagának megtermelése során fertőződik az étel a folyamatos környezetkárosítás végett. A szervezet figyelme arra irányul, hogy a rengeteg káros anyagot, kemikáliát kitaszítsa a szervezetből, így eközben az immunrendszer is legyengül. Nem csoda!
Aki még esetleg húsevő, az tudja meg, hogy az iparszerűen tartott állatokat állandóan tápba kevert gyógyszerekkel kezelik, hogy ne kapjanak el egymástól különböző állatbetegségeket (száj- és körömfájás, tüdővész, takonykór, streptococcus, stb.). Ezen antibaktériumok maradványai természetesen belekerülnek a húsba és a tejbe, tejtermékekbe, tojásokba is!
Az állatok táplálékának nagy részét közutak, autópályák közelében termesztik, így azok tele vannak gumiporral, kipufogógázok szennyeződésével, kuplungbetét porral... Az elektromos vezetékekkel körülvett nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás! Tudjátok, mi ez? BIOTERRORIZMUS!!!
Fontos tudnunk, hogy minél inkább SZERETETtel közelítünk élő és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükröződik felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire, legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem kerül pénzbe!

Segítsük egymást, hogy MIND EGÉSZségesek legyünk! Térjünk vissza a természethez, a természetes gyógymódokhoz, vigyázzunk rá... Kerüljük a kemikáliákat, a vegyszerek használatát. Nincs rá szükségünk! Én 5 éve nem használok SEMMI kemikáliát. Mosószer helyett tiszta lúggal mosok és ecettel öblítek. Ezek mind elkészíthetőek házilag. Ha érdekel nézz utána, vagy kérdezz meg, szívesen segítek! Takarítás? Ecet, lúg szintén alkalmas. Van mosódió is, természetes indiai dió ecettel kezelve. Szépen lehet vele mosni! Jah, és fogkrémet sem használok. Igen, attól még ápolom a fogaimat. Fogporral mosom, ami természetes ásványszemcséket, ásványi port tartalmaz, és egyáltalán nincs benne fluorid. :) Szóval MINDEN megoldható természetes úton. Mindenre van megoldás. Nekem sem 2 perc alatt, de sikerült. Még van mit javítani, de tudnotok kell, hogy a teljes tisztuláshoz és természetbe való visszatéréshez mindannyiunknak lépni kell. Segítek! Ha nincs, aki kemikáliákat használjon, akkor nincs ki megvegye, így minek gyártani. Ez igaz minden másra!

Még egy dolog! Ha ÉRTED, amit itt megfogalmaztam és egyet is értesz, akkor NE IRTS PARLAGFÜVET! Semmilyen mást növényt se! Sokat, úgy védekeznek a büntetés ellen (amit akkor kapnak, ha nem irtják a parlagfüvet a saját területükön), hogy megeszik a növényt! Nos, mindenkit megnyugtatnék, egész jó íze van!

És még egy! Kijelenthető: gyógyítható a rák!
Megelőzésre, az immunrendszer erősítésére törekedjünk!
Első legyen a méregtelenítés, béltisztítás és a savtalanítás!
Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium, szelén, fagyöngy, vérehulló fecskefű és körömvirág, gyermekláncfű, tengeri algák, citrom, ginko biloba, máriatövis mag, macskakarom, vörös szőlő magja, vagy a parlagfű tartós fogyasztása, stb.

Minden féle- fajta gyümölcs, zöldség korlátlan fogyasztása! A hús mellőzése, lehetőleg maximálisan (a hús egyébként savasít, a zöldség, gyümölcs és a nevetés lúgosít! :D!)

Lelki táplálék: SZERETET (Önmagunkat is!!!), HIT, és ami ezekkel rokon!
  • Egyéb terápiák minden betegség ellen: 
  • pozitív gondolkodás,
  • légzésterápia
  • reflexzóna masszázs
  • mozgás...!


A szintetikus gyógyszerek (idesorolom a kemoterápiát is) az immunrendszer és egyáltalán a természet ellenségei!

Sok szeretettel éljétek mindennapjaitokat!





Forrás: internet, pl.: wiki, paleoasztronautika, természetgyógy, youtube, stb.
Bejegyezte: Kaniraya dátum: 22:22:00 
A parlagfű, mint rákgyógyszer? - A bükki Fűvesember előadása Győrben - 2012. november 6.

Rákgyógyítás 1. - Tullio Simonini - szódabikarbóna
Rákgyógyítás 2. - Tullio Simonini - szódabikarbóna

Népességcsökkentési programok

Making a Welding Cart - How to DIY

Homemade Roller Bender

Homemade Roller Bender

Autó szerelő billenő rámpa

Szélvédő javítás
How to build Gravity/drip feed waste oil heater/burner aussie a

The Watchman Stove - pre-cut, DIY welding kit

Cooking ribeye steaks on The Watchman Stove with oak

No More Broken Axe Handles 2 | Wranglerstar

Rocket Mass Heater - On Steroids

Weekly Peek | Dragon Rocket Stove Mass Heater Ep5 | Completing the Mechanical

Weekly Peek | Dragon Rocket Stove Mass Heater Ep6 | Dragon Head Frame & Cob Cob Cob!

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 22 | Ceiling Tiles, Insulation & Subfloor

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 21 | Paint, Can Lights & Rubber Floor Try

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 20 | Basement Natural Light & Airflow

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 19 | Soundproofing/Acoustic Walls

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 18 | Finishing Floor Frame

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 17 | Framing the Floor

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 16 | Tree Branch Entry Posts

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 15 | Soil Cement Subfloor in Basement

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 14 | Completing the Reciprocal Roof

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 13 | Reciprocal Roof Sheeting & Skylight Frame

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 12 | Reciprocal Roof Fascia | Framing Complete!

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 11 | Reciprocal Roof Purlins & Jack Rafters

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 10 | Reciprocal Roof Frame Rafters

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 9 | Bottle Lights, Headers and Fixing Wall

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 8 | Reinforcing Walls & Window Boxes

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 7 | Electrical & Window Boxes for 2nd Story

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 6 | Foundation for 2nd Story

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 5 | Completing the Stairs

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 4 | Completing the Underground Walls

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 3 | Building Considerations - Strengthen the Walls

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 2 | Electrical, Moisture Barrier & Dirt Chute

Weekly Peek | Underground Earth Bag Building Ep 1 | Laying the Foundation

Earthbag construction of a two story round building with a root cellar in Belize

Earthbag Rainwater Cistern

Weekly Peek | Where We Bought our Earth Bags (Continuous Sandbags or Earthbags :)

Jake vs the Earthship part 6 cooltube installation

Eco Dome, Building a Small Home



Rászorulók segélyét nyúlta le a fideszes településvezetés Komlódtótfaluban

Szociálisan rászorulók segélyét nyúlták le a komlódtótfalusi polgármesteri hivatalban. A fideszes polgármester tagadja, hogy köze lenne a dologhoz, pedig az iratokon az ő aláírása is szerepel. A gyanúba keveredett titkárnő már nem dolgozik a hivatalban, de a polgármestert nem menesztették. 
Forrás: https://kuruc.info/r/53/165747/


FELDERÍTŐ - Rászorulók segélyét nyúlta le a fideszes faluvezetés


FELDERÍTŐ - Nagykállói olajbárók


Nógrádi Zsolt, az olajszőkítésről őszintén.


Energol-dosszié


A maffiabirodalom I Vérbosszú


A maffiabirodalom II Az eskűszegés

A maffiabirodalom III Titoktartási fogadalom

Tasnádi Péter interjú

Így ölték meg Fenyő Jánost

Tasnádi Péter /Seres-gyilkosság/

Tasnádi Péter - PS Mozi

Vizoviczki László és Surnyák Mihály háborúja a Váci utcában

Pintér, Boross és a legfőbb ügyész védték az olajmaffiózó megyei főkapitányt! (Dr. Szeszák Gyula)

A maffiaállam nyugdíjazta - Hatszemközt Szeszák Gyula olajügyésszel (Hírháttér TV)

100% rendőrbűnözés, 100% bíróbűnözés, 100% pszichiáterbűnözés



Trump: A pénzhatalmi világelit által felvásárolt Egyesült Államok visszaszerzése - A Nemzet fontosabb, mint a globalizmus






Hatalmas médiagépezet dolgozott azon, hogy sem az amerikaiak, sem mi, európaiak ne ismerjük fel az Egyesült Államokban zajló elnökválasztás valódi tétjét. Ez sok tekintetben sikerült is nekik; éppen ezért kell hangsúlyosan kimondani: Donald Trump elnökké választása történelmi esemény, óriási esély arra, hogy a globális elit uralma megtépázódjon, és az amerikai társadalom újra talpra álljon – mind gazdaságilag, mind szuverenitásában. Ez a valódi tét, amely a következő négy évet meghatározza Amerikában.
A globális erők, amelyek az Egyesült Államokat is a markukban tartják, pontosan érezték és tudták a veszélyt, amely Trump esetleges megválasztásában rejlett. 1. Éppen ezért tettek meg mindent, hogy Trump úgy tűnjön fel az emberek előtt elsősorban a hazájában, de a nemzetközi közvéleményben is, mint egy totális kőbunkó, aki agresszív, modortalan, erőszakoskodik a nőkkel, buta, mint a tök, és nem ért semmihez.

2. Ezzel szemben áll Hillary Clinton, a megfontolt, tapasztalt asszony, az igazi szakértő, akinek a kisujjában van a bel- és a külpolitika. Vagyis Clinton a bennfentes, a „klub” tagja, akiben bíznak a piacok és a befektetők (vagyis a globális pénzügyi elit szereplői), míg Trump egy igazi kívülálló, egy alulról jött senki, akit az elit soha nem fogad be maga közé, és ezért el kell kergetni jó messzire a hatalomtól.

Valljuk be: olyan hatalmas erők „tolták” felénk ezeket a fekete-fehér képeket a jelöltekről, hogy alig tudtuk kivonni magunkat a hatásuk alól, ha egyáltalán sikerült. Bár sokan annak szurkoltunk, hogy törjön meg végre a globális elitokrácia által dróton rángatott amerikai elnökök sorozata (sajnos Obamának sem sikerült kitörnie ebből az ördögi körből), mégis az elsöprő fölényben lévő neo­liberális közvélemény-formálóknak sikerült olyan képet sugallni Trumpról, hogy végül elbizonytalanodott az ember, vajon tényleg ez a 70 éves fickó-e az, aki kellő intelligenciával, átlátóképességgel, koncepcióval rendelkezik az előtte álló heroikus feladatok megoldására.
Éppen ezért emeljük ki azt, ami valóban fontos és meghatározó a programjában: 

Trump az amerikanizmusra helyezi a hangsúlyt a globalizmussal szemben, vagyis vissza kívánja szerezni az Egyesült Államok önállóságát és szuverenitását a globális elitokrácia markából. 
Trump helyesen ismerte fel a jelenlegi világ helyzetét: 
a rendkívül szűk kört alkotó (főleg bankárdinasztiákra épülő) szupergazdag pénzügyi és 
vállalati világelit az elmúlt évtizedek során felvásárolta, megvette az Egyesült Államok politikai elitjét, kormányait, politikusait és képviselőit. A médiumokat szintúgy: jelenleg hat tulajdonos tartja kézben a teljes amerikai médiapiacot. Majd a felvásárolt USA-t használja fel arra, hogy a világ piacai feletti uralmat is megszerezze – ez nem kis részben már teljesült –, ezen keresztül pedig a globális politikai hatalmat is magához ragadja. Ebben a játékban Hillary Clintonnak nagyon fontos szerepet szántak, mint ahogyan egyébként Angela Merkel vagy Jean-Claude Juncker szerepe sem teljesen elhanyagolható, ha mindennek az európai viszonylatait nézzük.

Trump kristálytisztán látta ezt, és tudatosan vállalta a brutálisan nagy erőkkel szembeni küzdelmet annak érdekében, hogy a világ jelenlegi, alapvetően eltorzult, igazságtalan, globális uralomra épülő szerkezete megváltozzon. 
Trump nem véletlenül nem egy pártról beszél – hiszen ő teljesen más minőség ahhoz képest, mint amit a Konzervatív Párt eddig jelentett –, hanem mozgalomról, amely az emberekre, a társadalomra, ha tetszik, a civil társadalomra épít. A teljes politikai elitet összességében tartja korruptnak – nincs kimondva, de aligha hiányoznak ebből a konzervatívok –, akiket már régen megvásároltak; 
Csak a polgárok és azok mozgalma lehet az, amely képes szembeszállni a globális hatalmat gyakorló elitokráciával. 
Trump tehát valójában nem egy párt, hanem egy társadalmi mozgalom vezetőjeként lépett fel, amely mozgalom a Wall Street-i bankár- és multinacionális elit (tehát a nem amerikai, hanem globális erők) ellen lép fel, azaz nem politikai, hanem társadalmi küzdelmet vív.

Talán kicsit túlzás J. F. Kennedyt és Donald Trumpot összehasonlítani, ám minden különbözőségük ellenére az alapvető felismerésükben kísértetiesen hasonlítanak egymásra 
– és mindketten jó helyen kapizsgálnak. 


J.F.Kennedy rádióbeszéde, mely az életébe került...

Benjamin Freedman szemfelnyitó beszéde 1961-ben

Trump mint Kennedy az elit és az új világrend ellen



Idézzük csak fel, mit is mondott Kennedy 1963-as, elhíresült rádióbeszédében, amit azóta is megpróbálnak – még mindig – jelentékteleníteni. A következőket: 
Hölgyeim és Uraim! A »titkos« szó ellenszenves egy szabad és nyitott társadalomban. Népünk örökletesen és történelmileg ellenzi a titkos eszközökkel létrejött titkos társaságokat és titkos eljárásokat. Ellenszegülünk a világ egy monolitikus és szégyenteljes összeesküvésének, mely kizárólag titkolt eszközökön alapul, hogy befolyását megnövelje. Beszivárgással, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad választások helyett. Ez a rendszer, amit megterveztek – óriási emberi és anyagi forrásokkal, egy igen hatékony gépezetben –, katonai, diplomáciai, felderítési, gazdasági, tudományos és politikai műveletekből áll. Munkálkodásai rejtettek, nem publikusak, hibáit eltemetik, nem reklámozzák, ellenzőit elhallgattatják, nem dicsőítik, nem kérdőjelezik meg kiadásaikat, titkaikat. Szolón, az athéni törvényalkotó megtiltotta, hogy megtörjünk az összeesküvések nyomására. Kérem, informálják az amerikai közvéleményt: az embernek annak kell lennie, aminek született – szabadnak és függetlennek.”

És most feltétlenül hallgassuk meg Trump számos VilagHelyzete cikkben említett leleplezően nyílt beszédét:
KÖTELEZŐ! Trump, mint Kennedy létfontosságú leleplező beszédet mondott a korrupt háttérhatalmi elitről és az 'új világrendről'



Trump mint Kennedy az elit és az új világrend ellen

Donald Trump az EU-ról: "Mi történt, Angela?"


Nos, Donald Trump úgy döntött, hogy informálja az amerikai és a nemzetközi közvéleményt arról, hogy az összeesküvés létezik, és egyre láthatóbb. Egy, természetesen a magyar első nyilvánossághoz soha el nem jutott kampánybeszédében így fogalmazott (a szöveg fontossága miatt engedtessék meg a kicsit hosszabb idézet): 

Ez egy globális hatalmi rendszer, mely felelősséggel tartozik a gazdasági döntésekért, melyek meglopták a dolgozókat, az ország vagyonát szétlopták, és egy kis csoport hatalmas vállalatainak és politikusoknak a zsebébe tették azt. Ez a harc a nemzetünk túléléséért folyik, és ez az utolsó esélyünk megmenteni azt.

Ezek a választások határozzák meg, hogy szabad nemzet vagyunk-e még, vagy csak illúzió a demokrácia, és mi gyakorlatilag egy kis embercsoport kezében vagyunk, akiknek a globális érdekeik a rendszer korrupciójában rejlenek. A mi rendszerünk pedig korrupt, ez a realitás. […]

Clinton gépezete egy ilyen táprendszer közepében van; mi ezt a a WikiLeaks-dokumentumokból tudtuk meg, amelyek feltárták, hogy Hillary Clinton titokban találkozik a nemzetközi bankokkal, hogy megtervezzék az USA szuverenitásának a megsemmisítését, hogy meggazdagítsák a globális pénzügyi erőket, megvédjék a szponzorok és barátok különleges érdekeit.

 […] A leghatalmasabb fegyver, amit elővettek Clintonék, a vállalati média, a sajtó; valljuk meg, a vállalati média többé nem foglalkozik újságírással; ők a politikusok különleges érdekeit védik, amelyek nem különböznek más lobbisták és bankárok érdekeitől, személyes célok által hajtottak.

Nem az önök érdekeit, hanem a sajátjukat követik. Mindenkit, aki kihívást jelent számukra, elátkoznak és megvádolják szexizmussal, rasszizmussal, idegengyűlölettel. […] A politikai elit, mely védi őket, be van vonva egy hatalmas, titkos és szélesen szétterjedt bűncselekménybe.”

(Bár a forrás én vagyok, de örülök, hogy leközölte a Magyar Idők - külön pedig, hogy ezt meg is jelölte benne - Remélem sikerült hatást gyakorolni az emberek tájékoztatására is : www.alternativhirek.blogspot.hu)

1963 és 2016 – két dátum, amelyeket összeköt a modern történelem: két amerikai ember kimondott néhány tényt a nemzetközi közvélemény előtt, amelyek tudása nélkül nem érthetjük a világ működését.Nagyon remélem, hogy a két dátum történéseinek hasonlósága itt be is fejeződik.

Azt javaslom mindannyiunknak, hogy ne azt nézzük, milyen a haja Trumpnak, hogy néz ki, hogyan beszél, mennyire megnyerő modorú, vagy mennyire oxfordi a stílusa. Ezeket felejtsük el, mert ha erre figyelünk, mi is csapdába esünk. Sokkal fontosabb dolgok forognak kockán!

Trump komolyan gondolja, amit mond, és amire törekszik, az jót tenne a glóbusz társadalmának.

Forrás: 
Magyar Idők
Kapcsolódó cikkek:

Főáramú neves újságírók Trump elleni merényletre buzdítanak az "elcsípett" beszélgetésben - Hiába törölték,a szerverek nem felejtenek...


"Egyetlen hacker" és az igazság közzététele megváltoztatott egy egész elnökválasztást-Avagy Trump győzelmét megint "ugyanazok" a globalista médián csüngők nem értik egyedül


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com









A hamarosan hivatalba lépő amerikai elnök, Donald Trump meglepő kijelenést tett egy Szíriáról és a Közel-Keletről folytatott TV vitában. A riporterek a terrorizmusról és a Közel-Keletről kérdezték őt mire Trump azt mondta, hogy ha Kadhafi és Szaddám Huszein még élne akkor az Egyesült Államoknak nem kellene részt venni a béketeremtésben a térségben mert ezek a vezetők rendet tartanának a saját országukban.


Mivel a térség infrastrukturáját at USA , Izrael, a NATO országoktették tönkre , és tették élhetetlenné a térséget
, így kerekedtek fel az ott élők , hogy új othont keressenek maguknak , és közben kiirtsák az őslakosságot , hogy az iszlám diadalmasodjon , ha megerősödnek nekimennek a cionistáknak is , mivel nem tudatosodott bennük , hogyez az egész cionista húzás volt , várható lesz egy átfogó mindent ledöntő támadás a cionista zsidóság ellen . Fel léphet hadsereg , titkos szolgálat , szabadkőműves páholyok , a bankárkaszt pénzmilliárdjait fektetheti az üzletébe , de ki fogják irtani a zsidóságot Európában !!! És ha már kinyillot a szeműk látni fogják , hogy a bankárkaszt mozgatja a szállakat a cionista vakoló páholyokkal az élen , ezért a páholyok ellen fordulnak , és akit lehet likvidálnak . Majd mikor célzott infuelza törzsekkel biológiai hadviselést indítanak ellenük , a jakuzák , triádok több százezres bérgyilkosai is bekapcsplódnal a háborúba , és mindenkit kiirtanak kérdezés nélkül , még ir magvatok sem fog maradni , és annyi lesz az új viláditoknak !!!

Úgy , hogy jobb ha leteszitek a fegyvert , és hagyjátok , hogy az itéletüket végre hajtsák rajtatok amiért tönkre tettétek az élhető világukat . És mondjak valamit nekik van igazuk . Mi ios melléjük állunk , mert ti egy ingyenélő senkiházik vagytok , csak ölni gyilkolni , rabolni , és kárt okozni tudtok . Ne kegyelmezzenek nektek !!!!
Ha egy állam az adóbevételének legnagyobb részét agresszív, illegális háborúk finanszírozására költi, akkor szerintem az adó megnemfizetése egy bátor, polgári ellenállás, egy hőstett.





Putyin Trump győzelméről: Oroszország kész rendezni kapcsolatait az Egyesült Államokkal 

11/09/2016 RT - 
Újvilágtudat 
Oroszország kész, és várja a kétoldalú kapcsolatok helyreállítását az Egyesült Államokkal, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök, kommentálva Donald Trump amerikai elnökválasztáson aratott győzelmét.

"Hallottuk Trump kampány retorikáját, amikor még amerikai elnökjelölt volt, amely az Oroszország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok helyreállítására összpontosított," - mondta Putyin elnök a külföldi nagyköveteket bemutató ünnepségen Moszkvában.

"Megértjük és tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz út lesz a megromlott kapcsolatok szempontjából, amely sajnos jelenleg Oroszország és az USA között fennáll," - tette hozzá.A két ország közötti megromlott kapcsolatokról szólva az elnök ismét hangsúlyozta, hogy "ez nem a mi hibánk, amit jelen pillanatban az orosz-amerikai kapcsolatokban látunk.

"A mai napon a Donald Trumpnak küldött üzenetében az orosz elnök kifejezte meggyőződését, hogy a párbeszéd Moszkva és Washington között, összhangban egymás nézeteivel, megfelel Oroszország és az USA érdekeinek.

Az orosz vezető üzenetében megjegyezte, hogy reméli, kezelni tudnak néhány "égető kérdést, amelyek jelenleg nemzetközi szinten napirenden vannak, és hatékony válaszokat találnak a globális biztonság kihívásaira," - számolt be a RIA Novosti. 
Putyin gratulált Trumpnak, és kész a párbeszédre

Mindezen túl Putyin kifejezte meggyőződését, hogy a "Moszkva és Washington közötti konstruktív párbeszéd kiépítése, amely az egyenlőségen és egymás pozícióinak kölcsönös tiszteletben tartásán alapul, megfelel mindkét ország népei és az egész nemzetközi közösség számára." 

Az Orosz Állami Duma szóvivője Vjacseszlav Volodin is kifejezte reményét, hogy Trump elnökválasztáson elért győzelme segíteni fogja egyengetni az utat a Moszkva és Washington közötti további konstruktív párbeszéd előtt."A jelenlegi amerikai-orosz kapcsolatok nem nevezhetők barátságosnak. Remélhetőleg az új amerikai elnökkel konstruktívabb párbeszéd lesz lehetséges országaink között," mondta. 

"Az Orosz Parlament üdvözli és támogatja az ilyen irányú lépéseket," - tette hozzá Volodin szerdán.Kommentálva Donald Trump amerikai elnökválasztáson szerzett győzelmét, az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov szerint Oroszország az új amerikai kormányzatot a tevékenysége alapján fogja megítélni, és válaszul megteszi a megfelelő lépéseket. 

"Készek vagyunk együttműködni bármely amerikai vezetővel, akit az amerikai nép megválasztott," - mondta a miniszter szerdán. 

"Nem mondhatom azt, hogy valamennyi korábbi amerikai vezető mindig kiszámítható volt Ez az élet, ez a politika. Sok szót hallottam már, de a tettek alapján fogunk ítélni." 

Sok megfigyelő szerint az amerikai-orosz kapcsolatok a hidegháború óta most vannak a legalacsonyabb szinten. Putyin ismételten megjegyezte, hogy Oroszország és az Egyesült Államok között a kapcsolatok megromlása "nem a mi választásunk volt". 

Hogy a dolgok javuljanak Moszkva és Washington között, ahhoz az USA-nak mindenekelőtt egyenrangú partnerként kell elkezdenie viselkedni, és tiszteletben kell tartania Oroszország érdekeit ahelyett, hogy diktálná a feltételeket, mondta Putyin a múlt hónapban. 

Az USA-nak tárgyalnia kell Oroszországgal, hogy megtalálják a megoldásokat a nemzetközi kérdésekre, melyeket egyik állam sem képes egyedül kezelni, mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter múlt héten hozzátéve, hogy a problémák a kétoldalú kapcsolatokban már jóval a 2014-es ukrán válság kitörése előtt jelentkeztek. 





Brookings: Összeomlással fenyeget a liberális világrend




trump-liberty-1200
Donald Trumpot választották elnöknek az establishment megdöbbentő visszautasításával címmel ír a lap a republikánus elnök megválasztásáról az Egyesült Államok 45-ik elnökének.

Donald Trump populista hullámon lovagol címmel hirdeti az omlásban lévő Wall Street lapja a győzelmet.

48 órával az új világválság előtt címmel írt cikk olvasható a vezető amerikai liberális agytröszt honlapján ilyen nevek kíséretében: Putyin, Basar Asszad. És egy súlyos mondat: „Rövid időn belül a liberális világrend már nem fog létezni.” A cikk vége: óriási küzdelemre kerül sor a katonai és a külpolitikai establishmenten belül, miközben az USA szövetségesei túlórában dolgoznak azon, hogy az átmenetben meggyőzzék Trumpot, ne az általa jelzett utat válassza. Zárómondat: „A fősodratúak Trumpot arra akarják majd rávenni, hogy bízza rájuk külpolitikáját, az igazhívők vagy csúszómászói magas posztokat akarnak majd megkaparintani azzal, hogy ők váltják valóra Trump vízióját. Trump világnézete olyan, hogy a fősodratúaknak lesz  jóval nehezebb a dolga”.

Trump diadalmaskodik címet választotta a fővárosi lap.

A vezető kaliforniai lap címe: Trump megdöbbentő váratlansággal győzte le Clintont.

A félbulvár lap sajnálattal közli, hogy Madonna visszavonta múlt hónapi ígéretét, amely szerint orálisan kielégíti azt, aki Hillaryra szavaz. Még hozzá is tette: „márpedig azt jól csinálom”.  Gersh Kuntzman, a lap egyik újságírója elment Madonna manhattani házához, hogy követelje a díjat, de a portás kinevette, amikor a kaputelefonba elmondta, miért jött. Azt mondta, sajnálja, de ez irányú információt nem kapott a ház úrnőjétől.

RUSSIA TODAY
A globális orosz tévéállomás több csatornán közvetített egyik választási adása órákon át mutatta a New York-i Times squaren az eredményekre várakozó tömeget, amelynek igen nagy része erősen csalódottnak látszott. Ugyanakkor egy csoport „Feketék Trumpért” és egy másik „Nők Trumpért” táblával vonult fel.

A vezető brüsszeli hírportál címében ezt jósolja: Trump győzelme kockáztatja az EU-USA kapcsolatok korszakának végét.

Zsákutcában a demokrácia Amerikában, írja a még tegnap délután a legolvasottabb német hírportálon elemzését a cikkíró ezzel kezdve: „Nem akarom elhinni – és ujjaim remegnek, ahogyan ezt gépelem -, de félek attól, hogy Donald Trumpot választják az Egyesült Államok elnökének. Kulcsmondat: Ronald Reagan 1980-as győzelme óta, az elmúlt 35 évben „a konzervatív szindikátus szisztematikusan törekedett arra, hogy elpusztítsa a liberális demokrácia alapjait, a gazdaságot, az önzést és mindenek előtt a szociál-darwinizmust emelve mindenek fölé.

SPIEGEL
A 8.46-kor kiküldött reggeli szerkesztőségi kör-email így kezdődik: „Amerika választott és bekövetkezett az, amit sokan a végéig elképzelhetetlennek tartottak: az Egyesült Államok 45-ik elnökét Donald Trumpnak hívják (vastagon szedve az eredetiben). A világ legnagyobb és legrégibb demokráciája egy rasszistát és sovinisztát választott a világ leghatalmasabb emberének. Amerika nem a józan ész és a tisztességesség mellett, hanem a szégyentelenség és hazugság mellett döntött. A változás iránti vágy, a washingtoni politikai establishmenttel szembeni gyűlölet olyan nagy volt, hogy az amerikaiak a Fehér Házban inkább egy kiszámíthatatlan uszítót választottak, mintsem egy nőt, aki ezt az establishmentet képviseli 

Nagy kétségbeesés Trump győzelme után: „bebrexiteltünk” címmel írja gyászjelentését a vezető német lap.

A legnézettebb francia hírtévé gyakran változó címmel számolt be az amerikai elnökválasztásról. Hajnali négykor ezzel a címmel: „Trump vezet; könnyek Hillary Clinton főhadiszállásán”.

Amerikai választások: a világ pénzpiacai destabilizálódtak címmel ír Trump elnökké választásáról a vezető francia lap.

Az éjszaka, amely a világot a feje tetejére állította címmel ír a balliberális német lap a témában.

A világ bizonytalanná válik, ahogyan a ’populista’ Trump nyeri az amerikai választásokat címmel vonja meg a mérlegét a történteknek a brüsszeli szakportál. A cikkben van Putyin, van Marine Le Pen.

Főcím 8:25-kor: Trump megrázta a világot azzal, hogy az ingadozó államokat bevette; Clinton nem mondja el ma éjjel vereségét elismerő beszédét (a „ma éjjel” az USA keleti partjára vonatkozik).

Republikánus kézben marad a szenátus címmel ír az eredményről.

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG
A vezető svájci lap vezető hírben közli, hogy A republikánusok megtartják kongresszusi többségüket.

Miért tévedett mindenki akkorát? címmel az amerikai portál „A felmérések és az előrejelző modellek egyike sem tudta megjósolni Trump erejét” alcímmel igyekezik felsorolni az okokat a kudarcra. Az egyik nyilatkozó szerint a közvéleménykutatók hitelességének vesztesége óriási. A rossz előrejelzésekre felsorolt okok némelyike: az emberek nem mondták, hogy Trumpra fognak szavazni, az FBI vizsgálat bejelentése Clintonné ügyében, stb. dadogás.

A vezető amerikai lap Az orosz televízióban a Clinton-Trump verseny mindent elborítcímmel ír rosszalló hangon arról, hogy ott milyen érdeklődést mutatnak az elnökválasztás iránt. (Miután Washington minden mögött Putyint-összeesküvést látott.)

Trump győzelmi esélyeinek váratlan növekedése hatására a kanadai kormány hivatalos bevándorlási honlapja a hirtelen túlterheltség miatt összeomlott.

Az antiszemitizmus kijött a csatornából és négy másfajta mód, ahogyan a 2016-os választás felrázta az amerikai zsidó politikát címen az amerikai zsidóság vezető lapja még a választások megindulása előtt megjelent cikkében ír arról, hogy az USA-ban a bigottságnak és antiszemitizmusnak már nincsenek következményei.

ARCHÍV” (nov. 4-i)
A Clintonnét támogató Jay-Z és Beyoncé, a két Grammy-díjas nemzetközi szupersztár ingyenes koncertet adott Clevelandben. A CNN meg sem említette – noha a videón látható -, hogy alig voltak az óriási koncertteremben, ahol hatalmasakat clintonoztak a színpadon. 
KOSSUTH RÁDIÓ
Üzenet a közszolgálati rádió hangtárából annak, aki (ma, november 9-én) 9:35-kor meg akarta hallgatni a 8 órás híreket:
A kiválasztott napra nincs műsor az adatbázisban. Kérjük válasszon másik napot!”




1 megjegyzés:

  1. Jó napot, Josef Lewis, egy magánhitelező, aki kölcsönöket ad az egyéneknek, a vállalatoknak és a kormányzati intézményeknek 2% -os alacsony kamatlábbal. Tudjuk, hogy vannak olyan családok, akik fizetés ellenében élnek, és mások, akik nem tudják ellátni pénzügyi kötelezettségeiket, és ezért vagyunk itt a pénzügyi helyreállításhoz.

    Pénzügyi szolgáltatásaink széles skáláját kínáljuk: Üzleti tervezés, kereskedelmi és fejlesztési pénzügyek, ingatlanok és jelzálogkölcsönök, adósságkonszolidációs kölcsönök, üzleti kölcsönök, magánhitelek, otthoni refinanszírozás, szállodai hitelek, hallgatói hitelek stb. ha érdekelt a kölcsön és mentes csalások ..

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Szöveg / hívás: +1 (603) 786-7565 köszönetet mond


    VálaszTörlés