2018. április 14., szombat

A jövő élhetőbb lesz , ha ti nem vagytok !!







A jövő élhetőbb lesz ,
 ha ti nem vagytok !!

Amikor majd a konszolidált polgári elhülyülés Stockholm-szindrómás köreiben is tapinthatóvá válik a jövőtlenség



Molnár Bálint    |   Ma   |   18:02
Jó. Akkor beszéljünk a fontos dolgokról. Addig is, ameddig a kormány onnan folytatja, ahol abba sem hagyta. Mert nem teheti meg, hogy abbahagyja. Mert Soros fontosabb, mint a jövő, a háború kifizetődőbb, mint a béke, és mert pusztítani könnyebb, mint valami olyat építeni, amiből mindenki nyerni tud. Nem csak azok, akiknek életük üzlete, hogy a közpénzes vályú köré katapultálta őket az össznépi bizalom.
Beszéljünk a fiatalokról, konkrétan erről a fiatalról:


De akár erről a fiatalról is beszélhetünk:




Őket talán még nem listázta Schmidt Mária pártállami lojalitása, talán nem üldözi Bayer Zsolt kormányt védelmező, fröcsögő véres szája. Vagy igen? Egyébiránt már nem is kell. Az istenadta nép elvégzi helyettük a hálás feladatot. A 22 éves óvodapedagógusnak készülő lányt – aki a választást másnapján csalódott Facebook-posztban írta le, mennyire reménytelennek látja a helyzetét, hogy nem szeretne kivándorolni, mert itt született, szereti ezt az országot, ám egyszerűen nem látja a jövőjét – két nap alatt szétkapja az internet büszke népe. Tisztes családapák, anyák és nagyszülők köszörülték rajta a billentyűzetüket. Csak azért, mert ilyeneket írt, volt pofája hozzá:
22 évesen (…) nem látom a jövőm.
Mert az én hazámban, itt, Magyarországon, nincs jövőképe egy 22 évesnek, aki nemsokára megkapja a diplomáját a kezébe. Ami manapság semmit sem ér itthon.
Mert az én hazámban napról-napra él azaz ember, aki becsülettel dolgozik.
Mert az én hazámban vegetálunk.
Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut.
Mert az én hazámban egy friss diplomás nem akar elhelyezkedni a saját végzettségében, amit ő választott anno, hiszen ezt szerette volna csinálni. Nem akar családot. Nem akar: JÖVŐT.
Mert az én hazámban, egy kávéfőzőről csak álmodni lehet.
És akkor jön a kétharmados elhülyülés országának megannyi hazafia és lánya, és ellentmondást nem tűrően belegyalogolnak a 22 éves lányba: nyavajgás helyett kezdjen el dolgozni, mégis mit képzel magáról, sehol nem fenékig tejfel az élet, bezzeg a mi időnkben, ja, hogy a Hír TV-be Kálmán Olgához bemenni, a kormányt szidni, az megy, pedig egyedül ez a kormány az, amelyik érdemben tett valamit ezért az országért. Menjen, és ne is jöjjön vissza, ne rontsa itt a levegőt, ja, nem,  láttunk már olyanokat, akiknek nem jött be az élet és megszégyenülve hazakullogtak, nem kellenek nekünk ide az ilyenek, stb. Nem sorolom, az időközben eltávolított Facebook-poszttalegyütt eltűnt pocskondiázások és gyalázkodások hosszú sorát (apropó: fasznak kellett óvodapedagógusnak tanulnia, miért nem valami jövedelmező szakmát választott, akkor most nem kellene telesírnia a bánatával az étert), a történetről beszámoló cikkek alatt tovább él a márrégennem10millió mindenhez is értő országának gyűlölete.
Ez a helyzet:
Engem nagyon meglepett, hogy egy olyan szövegben, ami az én gondolataimat írta le, meg az én érzéseimet, kihoztak a két nap alatt valami politikai-féle szöveget, és olyan dolgokért pocskondiáztak, aminek köze nem volt az íráshoz, nekem sem volt közöm, és egyszerűen nem értettem
mondja a 22 éves fiatal felnőtt, és tegyük hozzá nyugodtan a másik, 16 éves, szinte gyerek állítását, aki szerint ez az ország még soha nem volt ennyire szétszakított, mint most. Amikor egy képzett fiatalt, aki az elmúlt évek sorosozásba-migránsozásba fulladt kormányzásának köszönhetően azon gondolkodik, hogy inkább külföldön vállal akármilyen munkát, minthogy a saját maga által választott szakterületen kínlódva kockáztassa az emberhez méltó egzisztenciát, két nap alatt szétkapja a népi bölcsességnek álcázott gyűlölet.
Mit lehet erre mondani, amikor az ország kétharmados kisebbsége leszarja a 22 éves fiatal, és egy egész generáció kínjait és beleáll a trágyaleves gumicsizmájával?
Mit lehet arra mondani, hogy a 40-50-60 éves hazafi jobban tudja, hogy egy pályakezdő fiatalnak milyen nehézségei vannak, kioktatja, rágalmazza, mocskolja, politikailag felbérelt senkiházinak nevezi, mert bezzeg az ő idejében és mert bezzeg a Fidesz?
Mit lehet arra mondani, hogy egy fél ország leszarja, hogy a fentihez hasonló fiatalok tízezrei és százezrei vándoroltak ki az elmúlt években a fent vázolt okokból és mert neki, Facebook-huszárnak történetesen nincsenek megélhetési gondjai, mert neki például időben jön az Erzsébet-utalvány, és egyszerűen nem hajlandó tudomást venni arról, hogy Magyarország szürkeállománya már elhagyta, vagy most tervezi elhagyni ezt a földi paradicsomot?
Mit lehet arra mondani, hogy ebben az országban már oda jutottunk, hogy egy rohadt Facebook-posztban leírt gondolatokért is keresztre feszít az alternatív ideológiai-politikai moslékon táplált vakhit?
Mit lehet arra mondani, hogy egy fél ország jobban retteg a láthatatlan migránsoktól, mint amennyire a gyereke jövője aggasztja?
Mit lehet egy újabb lórúgással felérő választás másnapján kezdeni azzal, hogy családok szakadnak szét azért, mert a kedves szülő (akinek nem inge!) a propagandának hisz, nem a gyerekének?
Nem tudom, pontosabban nagyon is jól tudom, hogy mi a kormányzati szándék ezzel a kérdéssel kapcsolatban: semmilyen szándék nincs a fiatalok, diákok, kivándorolni készülők hangjának meghallására, cserébe már megint fegyverkeznek, megint harcolni készülnek, megint suhogtatják a fakardot, listáznak, kameráznak, öklöt ráznak a kétharmadukkal. És ha ez a félhülyének nézett, félelemre kondicionált, önmagából kivetkőzött ország képtelen lesz belátható időn belül agyához kapni és soros-migránspara, meg Orbán bálványozása helyett kiállni a fiataljai mellett, akkor már nem kell évtizedeket várni a totális összeomlásra.
Csak amikor majd a konszolidált polgári elhülyülés Stockholm-szindrómás köreiben is tapinthatóvá válik a jövőtlenség és a kilátástalanság, akkor majd kéretik nem ezekre a fiatalokra mutogatni. Ők pontosan látták, szóltak, könyörögtek, de majdnem senkit nem érdekelt.


A szolgák hajbókolnak, hagyják magukat megalázni, és közben foggal-körömmel védik azt, aki beléjük törli a lábát



Molnár Bálint    |   Ma   |   8:08
Hejhó! Itt a hétvége, üdvözlök mindenkit! Kék az ég, süt a nap, a fokok még nem sokan vannak, de a következő órákban ez változni fog, sőt. Tüntetéshez ideális, tavasznyári idő körvonalazódik, úgyhogy. Miközben a kormány és csatolt szervei szaknévsorokat és listákat készítenek, valamint végigkamerázzák a budapesti felvonulás útvonalát (bizonyos Kiszelly nevű tenyérjós házi politológus szerint ez csak biztonsági óvintézkedés, a szétkamerázás a Soros-hálózat várható “szokásos” provokációinak rögzítését, és az esetleges provokatőrök jobb azonosítását szolgálja, höhh) lehet bátran felvonulni, egyelőre még nincs betiltva. Bár abban van azért némi ingerültségre okot adó pofátlanság, hogy nem bírnak lejönni Sorosról, hogy mindenki sorosista, aki nem ért velük egyet, és szokásos (!) provokációt emlegetnek, pedig legnagyobb bánatukra semmiféle provokáció nem volt soha, amikor szerették volna. Nem mondom, hogy nem undorító, de ez van, ezek vannak.
Undorító, mint ez itt alant:


Nem, ebben nem az a mélységesen kiábrándítóan szánalmas, hogy viccesnek szánták, de nem vicces. Najó, lehet, hogy Felcsúton ez vicces, de nekem nem sikerült vinnyognom rajta. Mivel pontosan ismerem az Orbán-céget, az sem hírértékű, hogy az ember frontálisan alázza meg élőben akármelyik alattvalóját és beszél úgy róla, mintha ott sem lenne. Nem az a gáz ebben, hogy mindenki röfög, amikor Patyival felmossa a főnök a padlót. A gáz ebben az, hogy az alattvaló elnézést kér, sajnálkozik, amiért kivételesen a kötelességét teljesítette, a munkáját végezte és a törvényi előírásoknak megfelelően járt el. Tudniillik megbírságolta a politikai pedofíliát a kampányban csúcsra járató zavarostekintetű miniszterelnököt, amiért szülők engedélye nélkül gyerekek között nyomult. És állítólag ebben az országban a törvények mindenkire vonatkoznak, még Soros Györgyre is. Nos, a a Patyi nevű ember nagyon sajnálja. És ebben az országban ez a legszörnyűbb, itt ezen a felvételen is rajta van. Ilyen csicska-szolgák hajbókolnak, hagyják magukat megalázni, és közben védik foggal-körömmel azt, aki beléjük törli a lábát.
Mondjuk, ahhoz képest, hogy éppen ezekben a pillanatokban feszül egymásnak az Egyesült Államok és Oroszország Szíria ügyében (Trump bejelentette, hogy katonai csapást mért szíriai létesmítményekre), jelentéktelennek tűnhet, hogy már az amerikai nagykövetségig jutott Schmidt Máriáék pofátlan listázása. Ez az az Egyesült Államok, amelyik már a barátunk, ugye, amelyik leszámolt a politikai korrektséggel, meg minden. A nagykövetség Twitter-bejegyzésében azt írja, hogy az Egyesült Államok elítéli a Figyelő kísérletét, hogy megfélemlítse az állampolgárokat. Emlékeztet arra, hogy a civil társadalom olyan embereket jelent, akik azért dolgoznak, hogy országuk jobb legyen. Itt jegyezném meg még egyszer, hogy mennyire gyalázatos az, amikor agyatlan végrehajtók kivetkőznek magukból a pusztító eszme szolgálatában. Pedig megint sokasodik azoknak a száma, akik elítélik ezt a rosszemlékű, gyalázatos akciót; az ELTE alkotmányjogi tanszékétől a Corvinus Egyetem Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszékéig. Tudom, a végeken ez mit sem számít, de szerintem akkor is páratlanul súlyos.
Szánalmas, hogy a nagy igyekezetben a Soros-zsoldosok listájára olyan embereket is felpakoltak, akik korábban maguk is a Fidesz szekerét tolták, vagy olyan, a világban ismert és elismert szakemberek, akikről normális embernek bármi eszébe jut, a legkevésbé az, hogy valaha is ilyen méltatlan, politikai megbélyegzési kísérletek áldozatává válhat. Így került fel a listára például a Prima Primissima díjas székelyföldi hálózatkutató, Barabási Albert László. A Bostonban és a Harvardon is dolgozó szakember Facebook bejegyzésében azzal magyarázza a kétes dicsőséget, hogy a CEU elleni támadás kezdetén kiállt az akadémiai szabadság mellett. Vagy mondjuk a vajdasági születésű  Várady Tibor nemzetközi hírű jogászprofesszor, aki évtizedeket fordított arra, hogy magyar nyelvű egyetemi oktatást teremtsen Vajdaságban. Nyilván a határon túli nemzettestvérek közül is csak azok számítanak valamit, ha a Fidesz érdekeit szolgálják. Gyalázat ez az egész, komolyan, nincs rá szó.
Érthető ez valahol, hiszen a Fidesznek nem barátja a szakmai tudás, a szürkeállomány, a nemzetközi elismertség. Itt a mocsokkal és a gyűlölettel haknizni a menő, és van is miért döngessék az elvtársak a horpadt mellüket. Nincs egyetlen nemzet sem Európában, amelyik jobban gyűlölködne a magyaroknál. Ha semmi másra nem is, erre biztosan büszkék lehetünk. Vagyis mi nem vagyunk rá büszkék, de gyanítom, hogy az elvtársak csapdossák a térdüket a röhögéstől, hogy működik a lassú méreg, amit évek óta fecskendeznek a nép bőre alá. Példának okáért kiválóan működik a szájbakúrt migránspánik: „néger migránsnak” nézték a hazatérő venezuelai magyarokat, úgyhogy kitört a hisztéria Balatonőszödön. Ezt akartuk? Szerintem nem ezt akartuk, de ez van. A legutolsó, legnyomorultabb zsákfaluban is rettegnek az emberek.
Hát ez van. Közben dübörög az ország: a gödöllői tüdőgondozó intézet hiába kért kormányzati segítséget, le se szarták. Az intézet röntgengépe több mint 40 éves, cseréjére nincs pénz. Ezért aztán nem maradt más hátra, mint előre: saját forrásból próbálják működőképessé tenni az érintett önkormányzatok a 100 ezer embert ellátó gödöllői tüdőgondozó intézet röntgengépét. Szép siker! De hogy valami jó hír is legyen (ja, nem): kilátástalan helyzetbe került a miskolci rákbeteg-kezelés. A gyógyításhoz szükséges orvosi gépek tulajdonosa megtiltotta azok használatát, miután a kórház már fél éve nem fizet az eszközökért. A kifizetéseket a kórház tavaly kinevezett és nemrég menesztett igazgatója állíttatta le, a tartozás miatt azonban a magáncég nem tudta fizetni a gépekre felvett kölcsönt, így azok banki zálog alá kerültek.
Mivel kicsit túlléptem megint az időkeretet, elbúcsúzom átmenetileg. Ebből a sok jóból ennyi pont elég. Szép napot mindenkinek!
Ez még fontos:
Alföldi Róbert
12 órája · 
Mottó:
"Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét,
mint a butaság.”
Ödön von Horváth
Szabad vagyok és leszek, akkor is, ha másként gondolkozom,
mint a hatalom.
Szabad vagyok és leszek, akkor is, ha nem a Fideszre szavaztam.
Magyar vagyok és leszek, akkor is, ha nem a Fideszre szavaztam.
És továbbra is szabadon és nyitottan fogok a világról gondolkodni,
még akkor is, ha a Fidesz ezt egyre inkább szeretné korlátok közé szorítani és megszüntetni.
És akkor is boldog leszek a hazámban, mint büszke magyar állampolgár, ha a Fidesz csakis és kizárólag azokat tekinti magyarnak, akik rá szavaztak.
És utolsó percemig megértéssel, toleranciával és együttérzéssel fordulok bajban lévő embertársaim felé, bármilyen vallásúak, bőrszínűek legyenek is, még akkor is,
ha a Fidesz és személyesen a miniszterelnök a legszörnyűbb és legsötétebb történelmi időket idézve próbálja félelemre és gyűlöletre tanítani és kényszeríteni a honfitársaimat.
És a végsőkig hinni fogok abban, hogy egyszer még egy szabad, toleráns, modern, figyelő, gondoskodó, kulturált Magyarországon élhetek, mint hazájára büszke magyar.
Éljen a jövő és a szabadság!
Éljen a szabadság!
Alföldi Róbert fényképe.




Pink Floyd - Learning To Fly (Official Music Video)







"Új lapot kell nyitni!" - fideszes kiáltvány a korrupció ellen 

Borbás Barna 2018.04.10. valasz.hu 

"A jobboldali, konzervatív közönségre is elviselhetetlen lelkiismereti terhet rakna, ha tovább folytatódna, ami eddig volt. Új lapot kell nyitni!" - írja a Facebookon közzétett, korrupcióellenes kiáltványában Sebes Gábor fideszes önkormányzati képviselő, a Magyar Idők publicistája. 
Új lapot kell nyitni! - fideszes kiáltvány a korrupció ellen

A választás óta eltelt napok legfontosabb írása olvasható egy nyilvános Facebook-falon. Sebes Gábor munkásságát a Magyar Időkből vagy a Pesti Srácokból ismerheti az olvasó, ám most egyfajta privát kiáltványt fogalmazott meg "Másnap" címmel, méghozzá fideszes politikusok, kormányzati emberek felé. Őszintén ajánlom a teljes írást! Alább a fontosabb állításait szemlézem. 

Sajnos sok olyan, közbeszerzésekhez köthető ügy van, amelyek bírósági ítélet nélkül is bűzlenek a korrupciótól. Az ugyanazon a számítógépen írt alternatív ajánlatok, az egyetlen cégre kiírt, más által nem megnyerhető pályázatok egyértelműek. Ugyancsak tagadhatatlan, hogy a letelepedési kötvények értékesítése jól kifundált pénzszivattyú, amely az államkasszának járó pénzt magáncégekbe juttatja. 

Nem lehet "Nekünk Magyarország az első" szlogennel kampányolni, kijelenteni, hogy "szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk érte", arról beszélni, hogy meg akarjuk őrizni kereszténynek az országot, meg arról elmélkedni, hogy a kereszténység nem csak hit, hanem kultúrát is létrehozott, miközben szemérmetlenül meglopják az államkincstárat. 

A korrupcióban az is szörnyű, hogy a Fidesz és Orbán összes szavazóját és hívét bűntárssá teszi egy olyan bűnben, amit nem követtek el. Ugyanis nincs feltételes szavazás, nem lehet úgy Orbánra és a Fideszre szavazni, hogy rátok szavazok, de csak ha abbahagyjátok a lopást. A tömeges, ellenőrizetlen, ránk kényszerített migrációt magam is Európa jelenleg legnagyobb problémájának tartom, és támogatom a kormányt. De miért kell elfogadnom, hogy közben fosztogatják az államkincstárt és az Uniótól a felzárkózás elősegítésére adott pénzt?! A korrupció másik pusztító hatása a rossz példa követése. Minisztériumi, állami hivatali, önkormányzati tisztviselők ezrei gondolhatják, hogy ha a kormány ezt csinálja, akkor a hatalomgyakorlásnak ez az értelme és módja. 

Ha a kormánynak Magyarország az első, akkor miért kockáztatja a hatalmát - amivel megvédheti Magyarországot - a közpénz magánzsebekbe csatornázásával?! 

Remélem, senki nem akarja azt az ellenvetést tenni, hogy a nemzeti burzsoáziát csak így lehet létrehozni. Mi ebben a burzsoáziában a nemzeti? Mi haszna van belőle a nemzetnek? Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását? 

A Fidesznek és a kormánynak nem a "nemzeti burzsoáziának" kell kedveznie, hanem azoknak az embereknek, akik az elmúlt napokban az utcákat rótták és bekopogtak az ajtókon, mozgósítva a Fidesz választóit. Nekik kellene megfelelni, rájuk kellene odafigyelni. A mi választókerületünkben tőlem is tanácstalanul kérdezgették, mit válaszoljanak, ha a felkeresett választók felvetik nekik a korrupciót vagy például a rémes káderpolitikát. Nem tudtam semmit sem mondani. A bekopogó aktivistáinknak viszont sokan mondták, hogy most utoljára szavaznak a Fideszre, mert elegük van az urizálásból és a nagyüzemi lopásból. 

Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében. Említhetem még a magyarországi Microsoft kirúgott vezetőit: a Microsoft azért vált meg tőlük, mert állami hivataloknak, intézményeknek és kormányhivataloknak messze túlárazva adták a Microsoft-termékeket. Erre Sagyibó Viktor, a Microsoft kormányzati üzletágának volt vezetője miniszteri biztosi pozíciót kapott Lázár János mellett, Papp István volt vezérigazgató pedig a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez került. Akik megkárosították az államot, azoknak az állam kínál magas pozíciókat?! Milyen racionális és erkölcsös magyarázat lehetséges erre? 

Örültem a Fidesz nagyarányú győzelmének, de nagyon tartok tőle, hogy a pártban és a kormányban lesznek majd olyanok, akik ezt újabb felhatalmazásnak tekintik az ország megkárosításának a folytatására. Tévednek, ha azt hiszik, hogy nyolc év propagandájával ki lehet ölni az emberekből a tisztességes kormányzás, az önzetlen politikusok iránti igényt. Nem, nem lehet. A jobboldali, konzervatív közönségre is elviselhetetlen lelkiismereti terhet rakna, ha tovább folytatódna, ami eddig volt. Új lapot kell nyitni! 



Azt hiszem, Sebes Gábor - Budafok-Tétény egyik fideszes önkormányzati képviselője - olyasmit írt meg, ami nagyon sok jobboldali emberből, meglepetten figyelő kormánypárti szavazóból vagy korábban csalódott exfideszesből kikívánkozik. 








2018. 04. 13. 10:05

LEVELET KAPTAK A VÁLASZTÁS UTÁN A KÓRHÁZIGAZGATÓK: 20 MILLIÁRDOT KELL VISSZAFIZETNI AZ ÁLLAMNAK

Vége a kampánynak.

A kampányban úgy tűnt, a Fidesz komolyabb összegeket fordít az egészségügyre, novemberben 54,6 milliárdot költött a kórházak adósságrendezésére, később 7,6 milliárdot adtak a fogorvosoknak, majd áprilistól 130 ezerrel növelték a fizetésüket, és előrehozták a szakdolgozók 8 százalékos béremelését is.
A kórházaknak még tartalékuk is keletkezett, mivel a szociális hozzájárulási adót tavaly öt százalékkal csökkentették, így az intézményeknek kevesebb adót kellett befizetni a tervezettnél. Ez az összeg kórházanként akár százmillió, összesen 20 milliárd is lehet. Ehhez eddig nem nyúlhattak hozzá az intézmények, csak külön számlára gyűjtötték, azt remélték, hamarosan fejlesztésekre fordíthatják.
Népszava értesülései szerint viszont a választások után egy nappal azonban levelet kaptak a kórházak főigazgatói, melyben felszólították őket arra, hogy a számlákon parkoló, kötelezettséggel nem terhelt maradványösszegeket tíz napon belül fizessék be a Magyar Államkincstárnak.




DONALD TRUMP LÉGICSAPÁSOKAT RENDELT EL SZÍRIÁBAN



Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint pénteken este 9 órakor bejelentette, hogy elrendelte a légicsapások megindítását Szíria ellen.
Az elnök a Fehér Házban a nemzethez címzett - és a nagy amerikai televíziós állomások által élőben közvetített - nyilatkozatában közölte: precíz, azaz célzott légicsapásokra adott utasítást, válaszul az április 7-én a kelet-gútai Dúma városában elkövetett vegyifegyver-támadásra.
A légicsapásokat az Egyesült Államok nem egyedül, hanem az Egyesült Királysággal és Franciaországgal egyeztetve és együttműködve hajtja végre szíriai feltételezett vegyifegyver-raktárak ellen.
A légicsapás-sorozat - amely az eddigi legnagyobb katonai akció Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen - Trump elnök bejelentésekor már folyamatban volt.
Beszédében Donald Trump kiemelte: a légicsapások célja az elrettentés vegyi fegyverek előállításától, terjesztésétől és alkalmazásától. A Dúmában elkövetett vegyifegyver-támadásról és Aszad elnökről Trump azt hangoztatta:
"ezek nem egy ember tettei voltak. Ez egy szörnyeteg által elkövetett bűncselekmény volt".
Az amerikai elnök élesen bíráló szavakat fogalmazott meg Oroszország és Irán - az Aszad-rendszer két támogatója - címére is.
"Irántól és Oroszországtól azt kérdezem: milyen nemzet az, amely ártatlan férfiakat, nőket, gyermekeket legyilkoló tömegmészárossal akar közösséget vállalni"
- fogalmazott Trump. Hozzátette: Oroszországnak el kell döntenie, hogy ezen a sötét úton halad-e tovább, vagy csatlakozik a civilizált nemzetekhez.
Donald Trump hangsúlyozta azt is, hogy az Egyesült Államok semmilyen körülmények között nem akar meghatározatlan ideig Szíriában maradni.
Az amerikai televíziók híradásai szerint az Egyesült Államok és szövetségesei Tomahawk robotrepülőgépeket vetettek be több szír helyszínen is. A Fox és a CNN hírtelevíziók helyszínen lévő tudósítókra hivatkozva jelentették, hogy a szíriai fővárosban legalább hat robbanás hallatszott.
Eközben a szíriai állami televízió Franciaországgal és Nagy-Britanniával közös "amerikai agresszióról" adott hírt, és közölte, hogy a légvédelem felvette a harcot az ellenséggel.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőcsoportja azt jelentette, hogy Damaszkuszban egy kutató intézetet vettek célba, valamint a köztársasági gárda és a 4. hadosztály elit alakulatait.
A damaszkuszi média szerint 13 támadó rakétát lelőtt a légvédelem. A célpontjuk a fegyveres erők egyik bázisa volt Homsz város környékén.
A három oldalú agresszió a nemzetközi jog égbekiáltó megsértése - írta a szír állami hírügynökség. A kormányzat egyik illetékese azt mondta a brit hírügynökségnek, hogy "ha a támadás véget ért, és nem lesz második hullám, akkor a hatása korlátozott marad".
"Az Egyesült Államok és szövetségesei olyan pillanatban mértek csapást Szíriára, amikor az ország esélyt kapott a békés jövőre"
- közölte szombati Facebook-bejegyzésében az eseményekre reagálva Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.
Dmitrij Szablin, az Állami Dumának a szíriai parlamenttel való kapcsolattartásért felelős koordinátora Damaszkuszban újságíróknak kijelentette: Egyesült Államok vezette koalíció azért mért csapást Szíriára, hogy megakadályozza a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) kelet-gútai vizsgálatát.
A Rosszíja24 orosz hírtévé értesülése szerint orosz sérültje nincs a támadásnak.




NYAKUNKON EGY OROSZ-AMERIKAI HÁBORÚ? AZ ENSZ-FŐTITKÁR FELELŐS CSELEKVÉSRE SZÓLÍTOTT FEL



António Guterres ENSZ-főtitkár "felelős cselekedetre" szólította fel a feleket az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) rendkívüli pénteki ülésén, amelyen Oroszország és az Egyesült Államok szócsatát folytatott az esetleges Szíria elleni légicsapások kapcsán.
António Guterres figyelmeztetett, hogy a szíriai állítólagos vegyifegyver-támadással kapcsolatos növekvő feszültségek teljes körű katonai szembenállásba torkollhatnak. Ezért felelősségteljes magatartásra szólította fel a szíriai konfliktusban érintett országokat, miután Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok katonai csapásra készül megtorlásul a dúmai támadás miatt.
Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet pénteken közölte a BT ülésén, hogy Donald Trump elnök még nem döntött a lehetséges szíriai lépésekről. Amerikai becslések szerint legalább ötvenszer vetett be vegyi fegyvert a háborúban Bassár el-Aszad szíriai elnök - közölte az ENSZ-nagykövet.
Trump korábban azonnali katonai választ helyezett kilátásba az állítólagos vegyifegyver-támadásra megtorlásul, azóta visszalépett a fenyegetésektől.
Vaszilij Nyebenzja orosz ENSZ-nagykövet azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, Franciaországot és Nagy-Britanniát, hogy Bassár el-Aszad szíriai kormányának elűzésében és Oroszország visszaszorításában érdekeltek.
Az orosz nagykövet kijelentette:
"Washington egy olyan politika mellett döntött, amely szabaddá teszi az utat a Szíria elleni katonai forgatókönyv előtt. Ezt nem szabad eltűrni".
Washington és a szövetségesei a szíriai kormányt vádolják azzal, hogy vegyifegyver-támadás elkövetésével. Damaszkusz és szövetségese, Moszkva elutasítja ezt az állítást.


AZ ÜZLET MEGY TOVÁBB: ROGÁN HAVERJA 57,7 MILLIÓT KANALAZOTT A PAKSI MÉZES BÖDÖNBŐL





Most éppen a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos kommunikáció médiatervezéssel és médiavásárlással kapcsolatos feladatait nyerte el Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba írja az mfor.hu.
A gazdasági portál a Paks II. Zrt. honlapján szúrta ki azt a dokumentumot, amely szerint a Network 360 Reklámügynökség Zrt. és Affiliate Network 360 Kft. által alkotott konzorcium
57,7 millió forintért lát el médiatervezéssel és médiavásárlással kapcsolatos feladatokat az állami cégnek (az iratokból nem derül ki, hogy ez bruttóban vagy nettóban értendő - a szerk.).
A konzorcium feladata az lesz, hogy a paksi atomerőmű-bővítés minél nagyobb teret kapjon a helyi, regionális és országos médiában. A megbízás az idei első félévére szól, a szerződés határideje pedig 2018. július 31., áll az mfor cikkében.
A megbízásról szóló hírben az egyetlen furcsaság, hogy Csetényiről egy ideje az a pletyka járta, hogy kegyvesztetté vált a Fidesz-közeli gazdasági holdudvaron belül, és ellökdösték a komolyabb közpénzlenyúlási lehetőségek közeléből.
Jó ideig egyetlen komolyabb megbízását a Lázár János tárcájához kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátása jelentette.




HABONY ÁRPÁD HÚGÁNAK BULIJÁN CSAPATTA A FÉL NER

444 képriportot közölt a kormányzati tanácsadó húgának, Habony Máriának éves társasági összejöveteléről, amit idén is a pesti rakpartról startoló Zsófia rendezvényhajón tartottak. A szolid, száz fő körüli vendégsereggel lebonyolított bulikán részt vett a Nemzeti Együttműködés Rendszerének színe-java, a partydereglye pedig péntek éjjel 22 órakor hajózott ki.






És még sokan mások. Gyerekek nem hallok semmit a Selmeczi Gabrielláról , de miért – Csak -


Szíriában lényegében ez az ábra jelzi a szembenálló feleket:
Előnézet






Itt van Gabriella faszkalap képében !!!!!
Tari Tamás képe



MÉG JÓ, HOGY EZ MINDENRE JÓ VÁLASZ: ROGÁN SZERINT A MAI TÜNTETÉST SOROS SZERVEZI



A Fidesz-közeli Magyar Időknek adott interjúban Rogán Antal, Miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter elmondta, hogy Soros György. Meg Soros-hálózat.


Rogán Antal nagy kegyesen kifejtette: ha a demonstráció békés keretek közöt marad, akkor egye fene, egy demokráciában még talán, csak-csak belefér az ilyesmi a vitakultúrába, esetleg.
A propagandaminisztertől azonban azt is megtudhatta a nagyérdemű, hogy a mai megmozdulást Soros György és a Soros-hálózat szervezi, pénzeli, konspirálja, hozza tető alá, telepíti be és zavarogja össze. Ja, és persze bevándorlás, mert csak.
Ja, a kormányban pedig lesznek személyi változások, de mindenki megnyugodhat, mert
"ami következik, az nem folytatása lesz az előző négy évnek, hanem egy újabb négy év kezdete".
Afelől is megnyugodhatunk, hogy beindul-e a koncon való marakodás a narancsligetben, hiszen Rogán szerint
"a Fidesz–KDNP olyan politikai közösség, ahol az ember helyét nem a pozíciója, hanem a feladata határozza meg".




Rossz pecsét miatt lett érvénytelen 241 szavazat egy marcali szavazókörben, ahol a jobbikos jelölt nyert volna



A jó hír az, hogy 241 ember mégiscsak be tudta rakni az x-et Marcaliban, a rossz pedig, hogy egy banális hiba miatt törölték a szavazataikat. A pecsét, ami a bonyodalmat okozta, a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal főjegyzőjéé volt, és előző este maradt bent egy kisbuszban. A pecsétet dél körül visszavitték a szavazókörbe, amit attól kezdve a másik pecséttel felváltva használtak. A banális hiba miatt Marcali 7-es számú szavazókörében alulmaradt a Jobbik jelöltje, igaz, a győzelme a választókerületi eredményeket nem befolyásolta volna.
A marcali központú Somogy megye 3. számú választókerületének 7. számú szavazókörében 727 szavazatból 241 egyéni jelölte érkező szavazatot, azaz a voksok több, mint 33 százalékát érvénytelenítették.
választókerületben a Fidesz–KDNP-s Móring József Attila 52,73 százalékos eredménnyel nyert. Ebben a kerületben indult Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó a Jobbik színeiben, aki a szavazatok 36,56 százalékát kapta. 

Egy kisbuszból került elő a rossz pecsét

Steinmetz Ádám arról számolt be, hogy előző nap a szavazókört a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal főjegyzőjének pecsétjével hitelesítették. Ez a pecsét szombat este bent maradt egy kisbuszban, ami a választások napján szállította a mozgóurnát.
A jegyző pecsétjét dél körül vette észre a buszban ülők egyike, és visszajuttatta azt a marcali szavazókörbe, ahol onnan kezdve az eredeti pecsét mellett ezt is használták, ami szabálytalan. Steinmetz szerint valaki jogosan feltételezhette, hogy a pecsét valahonnan hiányzik, mert nem egy kisbuszba való, azt viszont nem lehet tudni, szombat estétől vasárnap délig hogyan maradhatott a buszban egy hivatalos pecsét.
A jegyzőkönyv vezetőjének az urnabontás után tűnt fel, hogy más pecsét szerepel egyes szavazólapokon, azaz rossz pecséttel lettek hitelesítve. A hiba következtében 241 szavazat lett érvénytelen. Steinmetz elmondása szerint az urnabontást követően megszámolták a szavazatokat, és a törölt szavazatok között többségében őrá érkező voksok voltak. Összességében ha nincsenek a törölt szavazatok, 9 szavazattal nyerte volna meg ezt a szavazókört is a városban, így viszont alulmaradt 44 szavazattal. A somogyi 3. számú kerület központja Marcali, a városban összességében a jobbikos jelölt gyűjtötte a legtöbb szavazatot.A  Jobbik megteszi a jogi lépéseket
A jobbikos jelölt megérti azokat, akik fel vannak háborodva, hogy egy ilyen banális hiba miatt veszett el a szavazatuk. Ilyen esetnek nem lett volna szabad előfordulnia.
A Jobbik megvárja a szombati végleges eredményt, amikor feldolgozzák a külföldről beérkező szavazatokat is, utána viszont a párt megteszi a szükséges jogi lépéseket – mondta Steinmetz. 
Érdekes, hogy ez a kirívó eset nem szerepel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján a rendkívüli eseményeknél, sem a feltöltött jegyzőkönyvben. A választás egyéb furcsaságairól ittírtunk.
(Borítókép: Németh Sz. Péter / Index)




Hogyan nullázódhattak az ellenzéki szavazatok a számolás után?


DMOHA20180408019
Dull Szabolcs

Súlyos hibát véthettek a szavazatszámlálók több szavazókörben. A tévedés ahhoz vezetett, hogy tömegesen kellett érvényteleníteni a szavazatokat, ez pedig lenullázta az ellenzéket. A bogdásai szavazókör esetén keresztül bemutatjuk, mi történhetett, hová tűnt 25 szavazólap, és mindez hogy vezetett ahhoz, hogy csak a Fidesznek maradt szavazata a szavazókörben.
Első ránézésre meghökkentő eredmények születtek több szavazókörben is szerte az országban. Azt látni, hogy némelyik szavazókörben az egyéni jelölti választáson még kaptak szavazatot az ellenzéki jelölek, ám az ellenzéki pártlisták mellett már csak a nulla szerepel, és csak a Fidesz kapott szavazatot.
KAPCSOLÓDÓ
Egyre többen írnak furcsán érvénytelen szavazatokról

Egyre többen írnak furcsán érvénytelen szavazatokról

Egy baranyai szavazókörben minden szavazat érvénytelen, amit nem a Fideszre adtak le.
Az még előfordulhat, hogy egy ellenzéki szavazó egyéniben még leszavaz a kedvenc ellenzéki jelöltjére (mert éppen őt ismeri, kedveli), de listán már nem támogatja az ellenzéki pártot (mert azt nem kedveli). Ám nem életszerű, hogy ugyanabban a szavazókörben tömegével fordul elő, sőt, mindenki ugyanígy dönt.
A furcsa jelenségre van egy észszerű magyarázat.
A REJTÉLY MEGOLDÁSA NEM A SZAVAZÓK VISELKEDÉSÉBEN KERESENDŐ, SOKKAL INKÁBB A SZAVAZATSZÁMLÁLÓK HIBÁZHATTAK HATALMASAT.Vegyük a Baranya megyei Bogdása 001. számú szavazókörében történteket, és ezen a példán keresztül megpróbáljuk rekonstruálni, mi történhetett. A bogdásai szavazókört egyéniben a a Fidesz nyerte, a következő eredmény született:
  • Nagy Csaba (Fidesz-KDNP) 68 szavazat
  • Vas Péter (MSZP-Párbeszéd) 17 szavazat
  • Andrics Aliz (Jobbik) 14 szavazat
  • Angyal Károly Tibor (LMP) 4 szavazat
  • Iván Petra (MKKP) 2 szavazat
  • és 1-1 szavazatot kapott a Munkáspárt, a CSP, a Hajár Magyarország!, illetve az MCP jelöltje.

Hová tűnt a 25 szavazólap?

Érdemes megnézni, hogy a szavazókörben 136-an szavaztak, az urnában viszont csak 111 szavazólapot találtak. De hová tűnt ez a 25 szavazólap? Jegyezzük meg jól ezt a 25-ös számot!
Ugyanebben a szavazókörben a listás szavazólapból 161-et találtak. Pedig emlékszünk, csak 136 szavazó jelent meg. Ez a 161 szavazat pedig éppen 25-tel több, mint a szavazók száma. Ráadásul a szavazókörben 25 nemzetiségi szavazó volt. Megint a bűvös 25-ös szám.
A LEHETSÉGES MEGOLDÁS: A SZAVAZATSZÁMLÁLÓK 25 SZAVAZÓNAK AZ EGYÉNI SZAVAZÓLAPOK HELYETT TÉVEDÉSBŐL LISTÁS SZAVAZÓLAPOT ADTAK.
Lehet, hogy a szavazók két pártlistás szavazólapot kaptak, de még valószínűbb, hogy a 25 nemzetiségi szavazó (aki a nemzetiségi listára + az egyéni jelöltre szavazhat) tévedésből az egyéni helyett listás szavazólapot kapott. A hibát feltehetően csak akkor vették észre, amikor a szavazatokat számolták.

np  0538
Fotó: Németh Sz. Péter

Minden párttól le kell vonni

Ilyen esetekre, ha több a szavazólap, mint a szavazók száma azt az utasítást adja a Nemzeti Választási Iroda, hogy minden egyes pártlista szavazatainak számából le kell vonni az érvénytelen többletet. Hiszen nem lehet több szavazat, mint szavazó, a titkosság miatt pedig a számlálók nem tudhatják, mely pártlista kapta a szavazatokat.
A bogdásai szavazókörben is ez történhetett: levontak minden listától 25 szavazatot. Így a következő eredmény született:
  • Fidesz-KDNP: 68 szavazat
  • MSZP-Párbeszéd: 0
  • Jobbik: 0
  • LMP: 0 
  • DK: 0
  • Momentum: 0
  • és így tovább, íme:

ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA 2018. április. 8 Szavazóköri eredmények az egy szavazókörös településen és a kijelölt szavazókörben Bogdása 001.számú szavazókör BARANYA 04.számú egyéni választókerületi szavazás Jegyzőkönyv
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA 2018. április. 8 Szavazóköri eredmények az egy szavazókörös településen és a kijelölt szavazókörben Bogdása 001.számú szavazókör BARANYA 04.számú egyéni választókerületi szavazás Jegyzőkönyv
Ha a szocialista és a jobbikos lista is például ugyanannyi szavaztot kapott, mint az egyéni jelölt 17, illetve 14, akkor ebből 25-öt levonva nullázódik mindkét. A Fidesz-listának pedig úgy marad 68, tehát ugyanannyi, mint egyéniben, hogy a feltehetően tévedésből kiosztott szavazólapokon mindenki a Fidesz-listára ikszelt. Ez esetben tehát a szavazatszámlálók durva hibája a Fidesznek jött jól.
FRISSÍTÉS!!!
A Nemzeti Választási Iroda megerősítette, hogy ez történt:
A berögzített jegyzőkönyvi adatokból az látszik, hogy Bogdása településen 136 fő (ebből 25 fő nemzetiségiként regisztrált választópolgár) jelent meg a szavazókörben, de a szavazatszámláló bizottság összesen 161 listás szavazólapot adott ki, vagyis a nemzetiség szavazók a nemzetiségi listás szavazólap mellett nem egyéni szavazólapot (ott 25 db hiány látható a jegyzőkönyvben), hanem pártlistás szavazólapot kaptak.
A 25 szavazatnyi többletet a vonatkozó törvényi előírások alapján minden pártlistától levonták, azokat érvénytelenítették. A jegyzőkönyvből úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP listája esetében 93-25=68, míg a többi párt eredetileg egyenként 25-nél kevesebb szavazatott kapott, és így fordulhat elő, hogy 22 párt 0 szavazattal zárt ebben a szavazatkörben.

Nem olyan ritka ez a tévedés

Több olvasónk is jelezte vasárnap és azóta, hogy ilyen tévedésen kapta a szavazatszámlálókat. Két olvasónk is írt arról, hogy nem kapott első körben egyéni szavazólapot.
Egy srácnak tűnt fel előttem, hogy két egyforma papírja van és hiányzik az egyéni. Gyorsan visszavették az előtte álló és még szavazásra váró 3-4 embertől is, mert ők is csak az egyikből kaptak, de kettőt
írta egy Győrben szavazó olvasónk, aki végül tudott egyéni képviselőre is szavazni.
Egy másik olvasónk egy pécsi szavazókörben a német nemzetiségi listára regisztráltként megkapta a német listás szavazólapot, de mellé nem az egyéni képviselői szavazólapot, hanem az országos listásat. „Mondtam, hogy én a nemzetiségi listára és képviselőre kellene hogy szavazzak, de szavazóbizottság egyhangúan mondta, hogy az úgy jó. Ott tovább nem vitatkoztam, szóval két listára szavaztam" – írta.

DSC1864
Fotó: Szekeres Máté

Meg lehet támadni az egész választást?

Látszik, hogy az ilyen tévedések nagyon növelik az érvénytelen szavazatok számát. Az előbb említett bogdásai szavazókörben a 111 pártlistára szavazóra végül 68 érvénytelen szavazat jutott (ennyit érvénytelenített a bizottság utólag, miután felismerte a hibát). Ez 61,2 %-os érvénytelenségi arány. Ha az érintett baranyai jelöltek több ilyen szavazókört találnak, megtámadhatják az egyéni választókerületi bizottságnál a választást.
Ha a bizottság úgy számol, hogy a szavazatszámlálók tévedése érdemben befolyásolt a végeredményt, akkor akár érvényteleníthetik az eredményt, és új választást írhatnak ki a választókerületben. Az említette Baranya 4-es választókerületben azonban nem volt szoros a végeredmény, a Fidesz 49-26 százalékra nyert az MSZP-Párbeszéd jelöltje ellen – de mint látjuk, ebben az arányban a szavazatszámlálók tévedése is jócskán közrejátszott.
CSATLAKOZZON AZ INDEX TEMATIKUS FACEBOOK-OLDALÁHOZ, ÉS MODERÁLT KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT BESZÉLGETHET RÓLA.
(Borítókép:  Urnabontás a budapesti Bocskai István Általános Iskolában kialakított szavazókörben  2018. április 8-án. Fotó: Mohai Balázs/MTI)




A Deák tértől az Oktogonig megtelt az Andrássy út


A IV. Orbán-kormány ellen tüntetnek az Operánál április 14-én



Jobbikos sejt a balos tömegben

Ránézésre a tüntetők többsége valamelyik balos vagy liberális part támogatója, de a jobbikosok is beleolvadnak a tömegbe, senki nem szól be senkinek, békésen vonulnak. 


jobbiksejt
Fotó: Földes András


No vajon a Pintér lövet e a tömegbe mint a görény ??? Haverok , és ő is a páholy embere , szeretné ő is kiérdemelni a francia becsűlet rendet . Ezt a szabadkőműves rangot neki is el kell nyerni , hisz annyi , de annyi halottat hagyott hátra a nagy magyar rónaságban Minden nyárfa alatt egy halott pihen , kiket az ő Gyilkosság BT – je tett el láb alól , és tehette mindezt bűntettlenül miközben azt prédikálták kevés a magyar , álnokul a páholy megbízása alapján cselekedtek , a cél 2050 . re csak 6 millió magyar élhet a Kárpát medencében !!! És ti mégis ezeket választottátok , kik GMO krumplival etetnek , melynek a hatása patkány kísérletek szerint akkora daganatot hordott a szegény patkány mint a feje !!!! A másik alattomosabb hatása az volt , hogy a 3. - 4. generációs patkány szaporulat meddő lett , ha ezt átvetítjük az emberi társadalomra , azt mondhatjuk aki túl éli a rákos daganatokat annak még ott van a 3. - 4 . generációs probléma meddő lesz minden utódja , vagyis aljas módon kiirtja a családodat , úgy , hogy azt mondhatja nincs semmi mellékhatása a génkezelt burgonyának , hisz a hosszú távú hatásában fejti ki a népesség csökkentő hatását !!! Úgy , hogy a Francia krumplit ne vegyétek meg a nagy áruházakban mert ezzel etették azokat a szerencsétlen patkányokat , akik daganatosak lettek , és a 3. - 4. generációjuk meddővé vált !!!! Én előbb azt gondoltam , hogy a fidesz krumpli osztása miatt nincs krumpli a termelőknél , és azért kell a nagy áruházláncoknak francia krumplit árulniuk , de kimentem a piacra és nekik csak magyar krumplijuk volt !!! Így a termelőknél ott a magyar krumpli , csak hogy az génkezelt , és a népességcsökkentési tervbe a francia burgonya illik bele !!! Arról nem is beszélve , hogy a magyar termékeket kellene preferálnunk , hisz az magyar kisvállalkozót juttat megélhetéshez , és nem egy szabadkőművesekkel preferált francia GMO terméket !!! És hogy kik is az áruház láncok CBA, PRIMA , Coop , de fogadjunk , hogy mások is ezt árulják , de én csak ezeket az üzleteket látogatom kivénhedett koromra tekintettel . És nem is magam miatt emelek szót e népesség csökkentési módszerek ellen , mert én már éltem eleget , ha nem tetszik , hogy még élek bármikor eltehetnek láb alól , és a kutya se bánja , hogy így bánnak az emberrel az emberi méltósággal az emberi jogokkal , hisz a fidesz is csak levezényli a változásokat , mely lehet forradalmi , polgárháborús , és népirtásos is , a páholyok nagymesterei mindenre felkészültek felépítették a stadionnak álcázott koncentrációs táborainkat , a megsemmisítő tábort Kerepestarcsán a szemétégető napi 3000 fő elfüstölésére lett tervezve , már csak arra kell vigyázniuk , hogy a napi 3000 fő fölé ne menjen a halálozási létszám !!!!



A rakparton is rengeteg a rendőrautó

20180414 183832


20180414 183832
Fotó: Nagy Attila Károly / Index



SZENZÁCIÓ! BIZONYÍTOTT A BANKI CSALÁS ÉS FÉLREVEZETÉS! (FILMÜNK!)














2018-04-10
18 perces filmünkben tételesen bizonyítást nyer, hogy a bankok köztörvényes csalásokat követtek el, szándékosan átverték a lakosságot, előidézve ezzel világszerte sok millió öngyilkosságot is. Békés városából nyilatkoznak Dr. Polgár Zoltán, Molnár F. Árpád, Hrabovszky Mihály és Hrabovszkyné Kovács Mária. A filmben hallható még bíróként Békésné Dr. Kecskeméti Magdolna, a Békési Járásbíróság elnöke is.



Szenzáció! Bizonyított a banki csalás és félrevezetés!


Figyelem! Ne tedd bankba a pénzed, mert ellopják! (A piCsányi bankrendszer devolúciója)



KITETTÜK A DEVIZAHITELES ÁLDOZATOK CIPŐIT A KOSSUTH TÉRRE!







Adóskamara – Tóth Zsuzsanna. NEKIK MÁR MINDEGY, DE NEKED, AKI EZT OLVASOD, MÉG NEM!

Mire tanít bennünket a vasárnapi választás?

Arra, hogy végre fel kellene már hagyni azzal a téves, elhibázott és ártalmas hozzáállással, hogy még mindig nem magunktól, hanem mástól várjuk a megoldást! Még mindig más, jelen esetben éppen a honfitársaink, a Fidesz-Kdnp, a Jobbik, az összes parlamenti párt, az NVI meg ki tudja még ki a hibás! Még véletlenül sem mi!
Én azt tanultam bölcsektől, hogy ha változást akarunk, akkor nekünk magunknak kell megváltoznunk! Nekünk kell kiharcolnunk a jogainkat, mert Magyarországon ez a pénzügyi szektor áldozatainak nem jár alanyi jogon! Senki és semmi nem fogja helyettünk kikaparni a gesztenyét!
Nem csüggednünk és bánkódnunk kell azon, hogy marad a régi kormány, mert hátha egy új megoldotta volna, hanem felemelni a fejünket, egységbe tömörülni és megtalálni azokat az eszközöket, amelyekkel érvényre tudjuk juttatni a jogos érdekeinket függetlenül attól, hogy éppen ki van a kormányrúdnál! El kell végezni azt a munkát, amit senki nem fog megtenni helyettünk! Egyetlen istenverte párt sem!
EZT TÉNYLEG ILYEN NEHÉZ MEGÉRTENI?!
A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre:https://civilkontroll.com/newsletter/

VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁSI PLATFORM A PARLAMENT ELŐTT, 2018. április 9.



MÉSZÁROS LŐRINC ÚJSÁGAI SZERINT AZ ELLENZÉKIEK IQ-HIÁNYOS AGYHALOTTAK



Pauska Zsolt, a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztési igazgatója publicisztikát jelentetett meg a választások után a megyei napilapokban és azok online felületein.

Az írásban nemes egyszerűséggel IQ-hiányos agyhalottaknak nevezi az ellenzékieket, a balosokat, liberálisokat és az általa műnácinak tartott jobbikosokat egyaránt, de azért vannak még félelmei:
"A végeredményt tekintve legyinthetnénk is, magunkban hozzá­téve, hál’ Isten, hogy ekkora náluk az IQ-hiány, merthogy így még évtizedekig nem jutnak kormányra, és ez jó.
Azonban rosszabb a helyzet. Az oktatás, a kulturális és művészeti élet plusz az elektronikus sajtó nagyobbik része ugyanis továbbra is a kezükben van, és ezeken a területeken, ha kell vérrel-­vassal, de a saját normáikat érvényesítik. Az a kérdés, még meddig."
Ha valakit érdekel a teljes remekmű, elolvashatja például itt. A lapokat kiadó Mediaworks a közelmúltban épp kulturális kiadványok terjesztésére nyert el egy olyan 163 milliós közbeszerzést, amit úgy írtak ki, hogy másnak esélye sem volt nyerni.
Na gyerekek vele kellett volna szövetkezni neki több bankja is van , mert a forradalomhoz , háborúhoz pénz , - pénz , és pénz kell . Vagyis , ha elraboljátok a családjából akárkit , vagy őt magát , és úgy ürititek le a bank rendszerét akkor pénzhez juttok , de pénzelhet benneteket a Soros is , de már aranyban nem tudjátok visszafizetni a kölcsönt , csak az van hátra , hogy a jövőtöket zálogosítjátok el az unokáitok életét , vagy fegyvert fogtok , de ha nincs jó lesz a benzines üveg is csak idejében dobjátok el a potenciális célpontra , nehogy magatok is megégjetek !!!!
Ne feledjétek az elrabolt nemzeti vagyonunkat szerezzük így vissza helytartóinktól , és seggnyalóitól !!!!


Szélsőbaloldali erőszakhullámra számíthatunk Sorostól Budapesten


Kukorékolja a kis torgyán rogán !!!

A szélsőbaloldali, anarchista csoportosulások és a Soros-hálózat válogatott katonái a 2017-ben rendezett hamburgi G20 csúcstalálkozó elleni tiltakozás mintájára akarják szombat este lángokba borítani fővárosunkat. 
Tavaly júliusban a világ 19 legnagyobb fejlett és felzárkózó gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20 csoport csúcstalálkozója előtt és közben
a különböző szélsőséges, radikális baloldali, antikapitalista és globalizációellenes csoportosulások erőszakos jellegű tüntetéseket rendeztek,
mintegy 50 ezer fő részvételével az észak-német kikötővárosban, Hamburgban.
FORRÁS: MTI/AP/MATTHIAS SCHRADER
A demonstráció egyik szervezője a keletnémet állampárt jogutódja, a Die Linke (A baloldal) nevű posztkommunista párt volt.
Vezetőjük Jan van Aken volt, aki képviselő a Bundestagban.
A tüntetésen természetesen külföldi aktivisták is részt vettek, tizenhárom országból érkeztek a különböző provokátorok.A hamburgi önkormányzat 20 ezer rendőrt vont össze a megmozdulás békés jellegének a megőrzése érdekében, de az agitátorok keltette erőszakhullámot nem sikerült megakadályozni.
FORRÁS: NURPHOTO/MARKUS HEINE/NURPHOTO/MARKUS HEINE
Az akkori tüntetés neve G20 - Welcome to Hell (G20 - Üdv a pokolban) volt.
A szélsőbaloldali agitátorok a legelső megmozdulást 2017. július 6-án rendezték meg a belvárosban. Az első óra még békésen zajlott le, utána viszont
a Block G20 nevű anarchista szervezet fekete ruhába öltözött, arcukat a német törvények ellenére eltakaró aktivistái tűzijátékot és üvegeket dobáltak a rendőrökre,
majd felszedték a macskaköveket, és azzal támadtak rájuk.
dwnews

@dwnews



RAW: #Hamburg police say they used water cannons and pepper spray to disperse protesters after being attacked with bottles and stones. #G20
20:45 - 2017. júl. 6.


Az anarchisták még a rendőrség szóvivőjét is megtámadták.
Miután véget értek az események
a város más pontjain rontottak rá a hatóságok embereire, és gyújtogatni kezdtek.



FORRÁS: NURPHOTO/NICOLAS LIPONNE/NURPHOTO/NICOLAS LIPONNE
A következő nap blokád alá vették szinte egész Hamburgot, és törvénytelenül lezárták a város legfontosabb utcáit, útkereszteződéseit és hídjait.
A tüntetők az útjelző táblákat is leszedték, majd betörték az üzletek kirakatait, és kirabolták azokat. Több személyautót és rendőrautót felgyújtottak.

welcometohell "Schwarzer Block" Riot in der Elbchaussee



A hatóságok könnygázzal és vízágyúval próbálták oszlatni a tömeget, a levegőben pedig helikopterek köröztek.
Az anarchisták lézereket irányítottak a pilótákra, akik közül többen súlyos látási sérüléseket szenvedtek.
A harmadik napon a nyílt erőszakon volt a hangsúly. A tüntetők ismét betörtek az üzletekbe, kirabolták azokat, majd gyújtogatni kezdtek a helyszínen.
FORRÁS: MTI/AP/DPA/KAY NIETFELD
Később felmentek az épületek tetejére, onnan pedig
Molotov-koktélokkal és csúzlival felszerelkezve lőtték a rendőröket.
Válaszul a hatóságok bevetették a terrorelhárító alakulatokat.



Gyújtogatás Hamburg belvárosában.FORRÁS: NURPHOTO/DAVID SPEIER/NURPHOTO/DAVID SPEIER
Az események után a hamburgi rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy sokkolta őt a romboló erőszakhullám.
Thomas de Maiziere, akkori német belügyminiszter szerint
a tiltakozók nem tüntetők voltak, hanem bűnözők.A csúcstalálkozó alatt történt zavargásokkal összefüggésben
kiadtak 51 elfogatóparancsot, és őrizetbe vettek 186 embert,
köztük 132 német, továbbá 8 francia, 7 olasz, 5 svájci, 4-4 török és orosz, 3 lengyel és 2-2 holland, spanyol és portugál állampolgárt.



FORRÁS: AFP/ODD ANDERSEN
További 225 embert előállítottak, köztük 67 külföldit, akik 13 különböző országból érkeztek.
Az összecsapásokban 476 rendőr sebesült meg.Információink alapján
a hamburgihoz hasonló erőszakos jellegű tüntetést akarnak szervezni szombat este Budapesten is azok a bevándorláspárti szervezetek, amelyek nem fogadják el a szabad és demokratikus választások eredményét.
FORRÁS: AFP/CHRISTOF STACHE
A Soros-birodalom katonái és kitartottjai azért tekintik Hamburgot mintának, mert a város lakossága megegyezik Budapestével,mindkét településen nagyjából 1,8 millió fő él, így könnyen lehet a német kikötővárosban már egyszer sikeresen végrehajtott forgatókönyvet alkalmazni.



Ha kell, késlekedés nélkül lövünk” – G. Fodor Gábor a Mandinernek


2018. április 13. 12:03


Írta: Czopf Áron
Harcosok vagyunk, ez nem szégyen”, és „ha kell, akkor késlekedés nélkül lövünk” – mondja G. Fodor Gábor politikai gondolkodó, a 888 főszerkesztője a Mandinernek. GFG szerint az ellenzéki sajtó valójában politikai mozgalom; a centrális erőtér köszöni, jól van; a kétharmad pedig azt üzeni, hogy „a kampány pontosan úgy volt jó, ahogy volt”. Interjúnk.
Az első kérdésem elég nyitott…
Fenyegetsz?
gondoltad volna?
Abban bizakodtam, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy azért dolgoztunk, hogy meglegyen a győzelem. Hogy ilyen arányú győzelem lett, természetesen sokakat meglepett; mert mindenki, aki részt vesz a küzdelemben, 2002 óta bizonyos értelemben félelemorientáltan vesz részt a harc utolsó napjaiban. „Mi lesz, ha veszítünk?” Ez a lelkület pedig képes elhomályosítani a valódi erőviszonyokat. Azt, hogy a nyolc éve kormányzó Fidesznek van vezetője, van struktúra, amit mozgósítani képes és van ajánlata az ország számára a választás tétjéről: „Bevándorló ország leszünk-e vagy nem.” Ezzel szemben az ellenzék még nem tudott megegyezni abban sem, hogy ki legyen a kihívó: vezetőcskéi voltak csupán, a struktúrája gyenge és lepusztult, és nem volt határozott mondanivalója a választás tétjéről sem. Ráadásul az általa választott eszközök is csődöt mondtak.
Milyen eszközök?
Mindegyik. De ezek közül is a legkifejezőbb, az a választóiknak szánt ajánlat, hogy lesz összefogás. Ahogy közeledtünk a vasárnaphoz, mindenki láthatta, hogyan fárad ki az ellenzék tavaszi hadjárata. A valóságon kellett ugyanis megmérni, hogy mit is tud az ellenzék. Az ellenzék az eszközhasználatban is csődöt mondott,
a centrális erőtér köszöni szépen, jól van.
A választókerületekben három-négy ellenfele majdnem mindenhol volt a Fidesznek. Ha az egyik oldalon ott van a személyiség, a struktúra, az üzenet, a másikon pedig nincs más csak káosz, szétesettség és csőd, akkor tulajdonképpen nem is olyan meglepő a kétharmad. A harc hevében a félelem azonban nem engedte ezt láttatni. És jó is az, hogy ez így alakult.
Nem lehet, hogy pont a félelem volt a legnagyobb mozgósító erő? Sallustius szerint Róma hanyatlása is a punok fölötti háborús győzelemmel kezdődött, amivel megszűnt az állandó külső fenyegetettség és ezzel a félelem mozgósító ereje. Nem lehet, hogy a vereségtől való félelem miatt lett ekkora részvétel mellett is kétharmad?
Szeretném helyreállítani a kampány „méltóságát”. Bár az utolsó hetekben, főleg Hódmezővásárhely után erős kritika érte még a jobboldalon belül is a kampányt, visszafelé nézve a kétharmad azt üzeni, hogy a kampány pontosan úgy volt jó, ahogy volt. Kevés olyan elemet tudnék mondani, ami nem sikerült.
Mondjuk azt, hogy hatékony volt a kampány.
Érzek némi gúnyt a szavaidban, hogy a hatékonyság mögött mintha nem lenne…
A jó egy morális telítettségű szó, ezért beszélek inkább hatékonyságról.
A demokrácia arról szól, hogy többséget kell elérni. A kampány segíti a többség elérését. Ha rossz a kampány, nem fogsz tudni többséget elérni és kormányra kerülni. Ha pedig nem kerülsz kormányra, nem fogod tudni megvalósítani az igazságodat. Ez nagyjából és leegyszerűsítve az a dilemma, amit a miniszterelnök az igazság és többség dilemmájaként szokott összegezni. Azzal is vitatkoznék, hogy a kampány „csupán” hatékony volt, mivel az az üzenet, hogy „az országot meg kell védeni”, morális tartalmat foglal magában, az emberek biztonságáról szól, és arról, hogy ezt csak a Fidesztől várhatják. A Fidesz ajánlata az igazság és többség dilemmájára tehát úgy szól, hogy
az igazsághoz a többséggel kell keresztülverekedni magunkat.
A kampány utolsó pillanatáig az lehetett a benyomásunk, hogy két narratíva állt egymással szemben. A korrupciós narratíva és a migrációs vagy biztonsági narratíva. Volt olyan nap, amikor az Index címlapját sűrűn ellepte Kósa Lajos neve, míg az Origo felületén pedig a migránsok erőszakcselekményei sorakoztak ugyanebben a sűrűségben. Látszott, hogy megmerevedtek a frontok. A kérdés a következő: modellezhető a kampány végkimenetele úgy, hogy az emberek biztonságigénye győzte le az ellenzék által felkorbácsolni próbált igazságérzetet?
Úgy tűnik, te valamilyen külső pozíciót foglalsz, azért látsz két „narratívát”. Ráadásul azt mondod, hogy ezek „csak” narratívák. Én meg azt mondom, hogy az a tét, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e vagy sem. Mert tényleg van bevándorláskérdés, Európát tényleg fenyegeti az áradat, az életformánk tényleg veszélyben van. A választók pedig ezt látták. Az ellenzék meg nem arról akart beszélni, ami az embereket foglalkoztatja, sőt, tagadta a kérdés jelentőségét és súlyát. Ebben élen járt az ellenzéki sajtó. 
Épp rá akartam térni.
Egyébként, ha hullanak a fejek a vesztes ellenzéki pártokban, akkor miért nem hullik a 444, az Index és a HVG „feje”? Ezek nem újságok, hanem politikai mozgalmak.  
Ezért beszélhetünk politikai narratívák harcáról, nem?
Ha így érted, akkor az a „narratíva”, amit ők nyomtak hosszú ideje, az veszített. Nem állta ki a valóság próbáját. A vasárnap arról szólt, hogy az emberek ezt megmérték és elutasították.
Az ellenzéki sajtó mint politikai mozgalom vesztett.
A 444, az Index vagy a HVG a vesztesek lapja. Mint politikai erő, megbuktak. Még akkor is, ha a választás másnapján úgy tettek, mintha elkezdtek volna újságot írni. De vegyük észre, amit csináltak, az ordító hazugság, ez a szembeköpése az olvasóknak. Ízlelgessük: az ellenzéki sajtó egy vesztes politikai mozgalom. Mi pedig győztes politikai mozgalom vagyunk. 
Világos, de mindkét oldal tagadja a politika és a nyilvánosság megkülönböztetését. A balliberális médiumok a gyakorlatban teszik ezt, amikor a híreket véleménnyé alakítják, és gyakran politikai szereplőként tekintenek magukra…
Ugyanakkor nem merik ez nyíltan elismerni, ők a sajtó, akik tudósítanak.  
Ezzel szemben a 888 például vállalja a hozzáállását, amikor saját molinóval vonul a békemeneten…
Egyenesen kell beszélni. Mi politikát csinálunk. Harcosok vagyunk, ez nem szégyen. Egy nehéz műfajt űzünk. Ironizálhatnék a konzikkal, hogy mi is eltartott ujjal közlekedünk, csak nem borospohár van a kezünkben: a mi ujjunk azért van eltartva, hogy ne húzzuk meg véletlenül a ravaszt, hogy nehogy véletlenül elsüljön a fegyver.
De ha kell, akkor késlekedés nélkül lövünk.
Mások is ugyanezt teszik, csak ők erről azt hazudják, hogy ez újságírás. Színt kell vallani, ennyire egyszerű. Egyébként mi a 888-cal egy egészen más politikai kultúrát építünk, mint a többiek. A 444 és társai a cinizmus politikai kultúráját képviselik. Azoknak a lapja, akik nem hisznek semmiben, kinevetik a szilárd fundamentumokat, azoknak a lapja, akik szerint minden lecserélhető. Az életed, a barátnőd, a hazád. A mi politikai kultúránk ezzel szemben szilárd alapokon áll. 
A politika és a nyilvánosság megkülönböztetésének a felszámolása a politika totalizálásaként is leírható. Elhoztam a Magyar Nemzet utolsónak szánt számát, ami a címlapon azt írja, hogy…
Nem olvasok egy ideje Magyar Nemzetet. 
Egy elég meredek, nyilasokra tett utalással azt írja a Pethő, hogy a szószék „hirtelen egy titokzatos földrengés érintésére omlott össze alattunk”. Kinek az érintése ez? Milyen földrengésről van itt szó?
Azért van nálad ez a lap, mert ez az utolsó példány nem? 
Így van. Sajtótörténet.
Ki tehet arról, hogy ez az utolsó példány?
A lap tulajdonosa?
Ki más? Persze. Ez az ember használta valamire a lapot. Azok, akik egy földrengés titokzatos érintéséről írnak benne, pontosan tudták, hogy mire szegődnek és azt is pontosan tudták, hogy ha veszítenek, akkor mi lesz a történet vége. Vesztettek. 
Ennek és az ellenzék kudarcának nem lehet, hogy az az oka, hogy gyökeresen tagadják a politikai tudás mint önálló tudásforma létét? Van, aki azt mondja, hogy ő nem is politikus, van, aki felteszi a kérdést, hogy miért is vállalta ez a jelöltséget; és vannak, akik eleve abból indulnak ki, minden további nélkül, hogy „lehet más”. Ők nem a nyilvánosságot, hanem a politikát tagadják. Miért tartanak ki emellett?
Itt van ez az üveg (kézbe vesz egy ásványvizes flakont). Létezik. Attól, hogy tagadom ezt az üveget, attól még itt van. Ha nem tudok vele mit kezdeni, nem tudom, mire való, vagy esetleg gyűlölöm, az nem változtat a tényen, hogy ez az üveg van. Egzisztál. Attól, hogy valaki nem érti, nem tudja csinálni, sőt kétségbe esik a politikától, attól még a politika van, a természete ugyanolyan marad. Létezik politika. Van természete. Tudás is kapcsolódik hozzá. Az eredményben az tükröződik, hogy valakik ezt értik, tudják és csinálják; és vannak, akik meg nem. 
Akkor az ellenzék a retorikájával eleve elhatárolódik ennek a politikának a lényegétől?
Nos,
meg akarják bélyegezni ezt a politikát, de valójában csak a sikertelenségüket leplezik ezzel.
Sok liberális mondja ma azt, hogy nekik van igazuk és a morál az ő oldalukon áll. Ha nekik van igazuk, ha a morál az oldalukon áll, akkor miért nem tudnak többséget szerezni? Menekülnek a valóság elől. 
Nagyon jól érzékelteti a politikához való viszonyát az ellenzéknek, amit valahol egy kommentben olvastam: „Magyarországon nem a valóság győzött”. Mi a valóság akkor?
Sokat beszélhetnénk a buborékvilágokról és arról, hogy a közösségi média hogyan tévesztette meg ezeket az embereket, de szerintem ezek egyetemi szemináriumokra tartozó kérdések. Van egy alapvetőbb kérdés: az, hogy van-e alázat a politikusban. Aki nem tudja elfogadni, hogy nem nála van a többség, abban nincs alázat, az kilép a demokratikus keretek közül. 
Ez előrejelzés?
Mindenki látja mi történik. Az ellenzék nem akarja elismerni a választások eredményét, Gulyás Márton rendbontásra, zűrzavar előidézésére buzdít. Pontosan az történik, mint mindenhol máshol, ahova Soros be akarja tenni a lábát. Ez az ő módszere, és ehhez keres szereplőket. Soros Györgyöt egyébként okosabbnak tartom annál, mint hogy elhiggye, Gulyás Márton fogja neki megdönteni az Orbán-rendszert. De szereplők azért kellenek, Gulyás pedig egy kellően exhibicionista figura, aki bármilyen szerepet hajlandó eljátszani. Most például a provokátor szerepét.
Ismerjük a forgatókönyvet és a szereposztást. 
Mi ez a forgatókönyv? Ha már eddig is harcászati nyelvezettel írtuk le a politikai helyzetet, akkor ez egy diverzáns művelet?
Igen, csak ott téved nagyot az ellenfél, hogy nem vesz tudomást például a harmadik kétharmadról, a békemenetről, és arról, hogy a tapasztalat azt mutatja: nálunk, magyaroknál ez nem működik. Nálunk az utcai hőzöngés mögül általában elfogy az energia. Például megunják, mert nem érnek el sikereket. Vagy túl hideg van, vagy túl meleg. Vagy majd' elfelejtettem, esik az eső. Az ellenzék célja a zavarkeltés, a győztes erőé pedig a nyugalom, a stabilitás, a biztonság. Innen érthető meg a miniszterelnök kijelentése, hogy ugyan új emberekkel és új struktúrában, de ugyanazokért a célokért fog küzdeni. 
Milyen megvilágításba helyezi az elmúlt ciklust és az előttünk álló időszakot az a kijelentés, hogy új arcokkal és új struktúrában képzeli el a kormányzást?
Orbán győzelmi beszédében úgy fogalmazott, hogy „lehetőséget kaptunk arra, hogy megvédjük az országot”. Ez súly és felelősség, amit vállalni kell. A célok ugyanazok, de nyolc év hosszú idő, ez elhasználja a szervezetet, a frissesség miatt kellenek új arcok. Ezért bődületes politikai teljesítmény ugyanakkor, hogy nyolc év kormányzás után is kétharmadot tudott szerezni a Fidesz. Azt várná az ember, hogy ennyi idő után elhasználódik, elkopik, felemésztődik, berozsdásodik, elég. Ehhez képest most több szavazója van, mint 2014-ben. 
Mégis azt mondja a miniszterelnök, hogy új struktúra kell. Másképp teszem fel a kérdést: győztes csapaton miért kell változtatni?  
A miniszterelnök eddig is a cél iránti alázat szellemében kereste a megfelelő embereket. Ebben van döntő különbség a jobboldal és a baloldal között. A jobboldalban tényleg ott van a cél iránti alázat, az ellenfélnél viszont nincs alázat. Ha eltűnik az alázat, eltűnik a cél is. Ők pénzért és hatalomért tényleg mindenre képesek. Náluk érdekes, hogy ki lesz a miniszter, hogy milyen alkuk születnek a háttérben a hatalomért, hogy az ördöggel is cimborálnak, ha kell. Erről beszélt Karácsony. A Simicska-történet is erről szólt. Erről szólt az is, hogy ballibsi értelmiség még a Jobbikkal is összefogna, lásd Heller Ágnest. Az, amit feszegettél a beszélgetésünk elején, hol lenne máshol a moralitás, ha nem ezen az oldalon? Azt gondolom, hogy
tényleg nem mindenkit kovácsoltak vasból. Engem igen.
De az állítás másik része fontosabb: tényleg nem mindenkit kovácsoltak vasból. A jobboldali közösség azért nyerte meg a választást harmadízben is ekkora fölénnyel, mert a politikának ezt a természeti törvényét ismeri és méltányolja. Például az első vonalban harcolók kiállnak azokért is, akiknek történetesen morális kifogásaik vannak a kampánnyal kapcsolatban. 
Ha számít, hogy kik vannak vasból és kik vannak agyagból, akkor mégis számítanak a személyi kérdések nem?
A kérdés jó. De az azért egyértelmű, hogy ki van vasból. Ha például vihar van, esik az eső, a vason hallod, hogy az kopog – mondjuk nem árt vigyázni rá, hogy ne rozsdásodjon be az ember –, az agyag meg szétfolyik. De az a lényeg, hogy ez egy összetartó közösség, a célok összetartják; és amíg ez így marad, addig jó esély van arra, hogy Magyarországon jobboldali konjunktúra legyen. 
A jobboldal konjunktúrája mellett van értelme konszolidációról is beszélni?
Szerintem nem. A politikában a győzelem egy napig tart, és tegyük hozzá: a gyász meg tovább. Ha leengedjük a kezünket, vagy maradva a korábbi képnél,
ha elfelejtjük, hogy az ujjunknak a ravaszhoz kell közelítenie, akkor veszíteni fogunk.
Szerintem a konszolidáció nem jó kifejezés, szerintem nem erre van szükség. 
Megszilárdulás. 
Ez sem írja le jól a célt. Meg kell védeni az eredményeket és a megkezdett munkát folytatni kell. Mindaz, amit mondasz, konszolidáció és megszilárdulás, azzal az illúzióval kecsegtet, ami ott volt az aranykor gondolatában is, hogy a politikában van nyugalmi állapot és hátra lehet dőlni. A politika folyamatos mozgás. Az igazság és többség dilemmáját folyamatosan esetről esetre fel kell oldani, egyszerűen nincs nyugvópont. Ettől el kell és el lehet választani a hétköznapi emberek igényét a nyugalomra. Az egy természetes és méltánylandó igény, mert mindenki biztonságban és nyugalomban akar élni. Csakhogy ennek vannak feltételei. A nyugalomért, a biztonságért és a békéért minden nap újra és újra meg kell küzdeni. Ezért a politika embereinek muszáj, hogy vasból legyenek. Sok-sok évvel ezelőtt Hammer Ferenc azt írta, hogy „ne gondolja Gyurcsány vagy Orbán, hogy ne lenne tíz másik, aki a helyükbe lép”. Látjuk, hogy nincs tíz másik.
A politika különleges képességeket követel meg. 
Gyurcsány is vasból van? 
Hát… A vasat nem mondanám. 
Akkor miből van? 
Talán egy alumínium kanna. Az elemzők majd megfejtik, hogy mit is akartam ezzel mondani. 
Hiába horpad be, elég időtállónak tűnik. 
Ha ránézel egy vaspáncélban lévő harcosra és ránézel egy alumínium kannára, akkor már messziről észleled a különbséget. Ez is hozzátesz valamit a vasárnap értelmezéséhez.






Bashar Al-Jaafari Szíria állandó ENSZ nagykövetének legutóbbi felszólalása 

2018. 04. 12. orientalista.hu 

Az alábbi beszéd egy rendkívül fontos fordítás, amiről a kedves olvasó valószínű, hogy a fősodrású médiában sehol sem fog hallani. Az USA, Franciaország, Anglia és "szövetségesei" ismét szeretnék megtámadni Szíriát, miután Assad elnök és a Szírai Honvédő Hadsereg (SAA) hősiesen védte hét éven át országát. Az elmúlt pár évben Szíria, szövetségeseivel együtt legyőzte a nyugat és szövetségesei által támogatott terrorista hordákat, így Szíriai lassan, igaz, hogy kivérezve, de a stabilitás útjára léphetne. 
Bashar Al-Jaafari Szíria állandó ENSZ nagykövetének legutóbbi felszólalása

Természetesen ezt a bosszú népe nem tudja, nem bírja és nem is akarja eltűrni, így ismét háborúba akarja sodorni a régiót. 

Vajon miből vannak annak az embernek az idegei, vagy miféle erők táplálhatják szívét annak az embernek, aki hét éven át szólal fel rendíthetetlenül az országát ért hazugságokkal szemben, a hazáját porig romboló ENSZ bűnszervezet gyűlésein és próbálja tájékoztatni a közvéleményt arról a végtelen gyalázatos dologról, ami hazájában Szíriában történik, amit a nyugati hatalmak művelnek Szíria ősi földjén? 

Olvassák megértéssel Dr. Bashar Al Jaafari szíria állandó ENSZ nagykövetének legutóbbi felszólalását! 

Dr. Bashar Al Jaafari 
Szíria állandó ENSZ nagykövetének beszéde az ENSZ gyűlésén New-York-ban 2018 április 10-én. 

Elnök úr, 

Szánni fogok a drága időmből egy kicsit azokra, akik most akarják elhagyni ezt a termet. (Több nyugati delegáció is feláll és sorban távozik a rendkívüli ENSZ gyűlés terméből New-York-ban). 
Számomra ez az jelenti, hogy ők félnek a józanész hangjától, és rettegnek minden velük nem egyező véleménytől. 
Akik most hagyják el a termet, azt mondták az imént, hogy a mai nap rendkívül szomorú nap a tömegpusztító fegyverek történelmében. Én szeretném egy kicsit felfrissíteni az emlékezetüket, hogy elmondjam nekik, a tömegpusztító fegyverekre vonatkozó egyezmények megszegése egyedül a nyugati országok speciális tulajdonsága. 

Az Amerikai Egyesült Államok nukleáris fegyvert vetett be Japánban. Vegyi és biológiai fegyvereket használt Vietnámban, majd szennyezett uránt Irakban. Franciaország élő emberi alanyokon használta, tesztelte először a nukleáris fegyverét az algir sivatagban 1960-ban. Élő algirokat kötöztek ki oszlopokhoz, majd dobták rájuk az első francia nukleáris bombát. Anglia meg természetesen az összes vegyi kísérletéhez az óceánokban lévő gyarmatszigeteit használta. 

Az én angoltudásom nem anyanyelvi angol, de tudom azt, hogy a damaszkuszi Douma városban lakosok vannak és nem nép. Egy szíriai nép van és nem egy külön doumai nép, mint ahogy az előbb említették. Mindenesetre én egy angol író remekművét szeretném most felidézni. Shakespeare egyszer azt mondta, hogy: " A hazugság megcsúfít, mondj igazat vagy maradj csendben!" A brit kolléganőm az előbb azt mondta, hogy Oroszország nem felhatalmazott arra, hogy Doumába menjen felmérni a terepet és megállapítani azt, volt-e egyáltalán vegyi fegyver használva. Érdekes gondolat ez. Anglia miért nem mondta ugyan ezt, amikor a titkosszolgálatát Khan Sheikhoon-ba küldte a múltkor, saját magát felhatalmazva azzal, hogy vegyi fegyver használatra utaló bizonyítékokat gyűjtsenek. Ők ezt állították és a franciák is ugyanezt állították. Az állítólagos nyomokat és bizonyítékokat eljutatták az angol és francia laboratóriumokba anélkül, hogy a közös nemzetközi nyomozással felhatalmazott JIM vagy a Tény-feltáró b izottság FFM-nek tudomása lett volna róla vagy beavatták volna őket. Nagyon érdekes ez az ellentmondás. Ők megengedték maguknak azt, amit nem engednek meg másoknak. Az Egyesült Királyság mindenesetre aláírt a szaúdi trónörökössel egy szerződést, hogy 100 Milliárd dollár értékű fegyvert adjanak el Szaúd-Arábiának. Ez az összeg sokkal nagyobb más fegyvervásárlások összegénél, ami arra lesz felhasználva, hogy a királyság folytassa a jemeniek gyilkolását, új háborúk kirobbantását a régiónkban, Iránt, Szíriát és az egész régiót egy végtelen háború sorozatába keverje bele. Anglia valójában ehhez ért a legjobban. Mahathma Gandi - akit a britek nagyon jól ismernek - azt mondta: "Ha egyszer veszekedés tör ki két hal között a tenger mélyén, akkor tudjátok azt, hogy emögött a veszekedés mögött Anglia áll." 

Az amerikai szóvivő azt állítja, hogy az egész világgal szembe egy szörnyeteg áll egyedül. Ez a szörnyeteg az, aki felfegyverezte és finanszírozta a terroristákat hét éven keresztül Szíriában. Én azt mondom, hogy ez a szörnyeteg nem más, mint az Egyesült Államok, Angliával és Franciaországgal együtt. Ők hozták létre és nevelték fel a terroristákat az én hazámban hét éven keresztül. Ezelőtt ugyan ezt tették Irakban, előtte Afganisztánban és Líbiában. Ők ügyeltek arra, hogy számos terrorszervezetet hozzanak létre egészen az Al-Kaidatól, a Taliban, az Iszlám Állam, a Dzsabhat Al Nuszra, az Iszlám Hadseregig, majd végül a brit titkosszolgálat legutóbbi remekművéig, a "fehér sisakosokig". A szörnyeteg, amiről az amerikai kolléganőm beszélt, az az a szörnyeteg, amely hazudik, hogy leromboljon és megszálljon jogtalanul más országokat a világ minden részén a katonai erőit oda küldve, hogy az egész nemzetközi békét és stabilizációt megrázza. A szörnyeteg, amiről beszélt, az az amerikai sz örnyeteg, amely a saját vegyi fegyverét nem hajlandó elpusztítani és megsemmisíteni, mint ahogy azt mindannyian nagyon jól tudjuk. Az Egyesült Államok a mai napig nem hajlandó megszabadulni a tiltott vegyi fegyver arzenáljától, de megállás nélkül oktatni akarja másokat a vegyi fegyverek megsemmisítéséről. 

Elnök úr, 

A francia szóvivő az imént azt mondta, hogy sokkolta a ghoutai képek látványa, de őt minden bizonnyal nem sokkolta több száz civil holttestének a képe, akiket francia vadászgépek gyilkoltak meg a szíriai Tokhar faluban 2016 nyarán. 200 civil áldozata volt ennek a bombázásnak 2016-ban, de erről a tisztelt francia nagykövet bizonyára nem látott képeket, így nem is sokkolták. 
A kettősmérce fogalma már igen kevés, ha ezekről az országokról van szó. 
USA flotta

Elnök úr, 

Válaszként a rágalomkampányra, amit a nyugati államok robbantották ki hazám ellen - állítólagos vegyi fegyver használatáról Douma városában 2018 Áprliis 7-én - a szíriai külügyminisztérium hivatalosan meghívta a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetet, hogy csapatot küldjenek a valóságot felderíteni Douma városába. Én ezt már tegnap is tudattam önökkel a gyűlésen. A Szíriai Arab Köztársaság üdvözöl minden felderítő csapatot és teljes mértékben együttműködik, hogy mindent biztosítson az igazságot felderítő bizottságoknak, tagjainak biztonságát garantálva, interjúk készítését és a minták megtekintését. Szíria reméli, hogy e küldöttség professzionálisan, átláthatóan dolgozzon, kézzel fogható bizonyítékokra alapozva. Ha ez a delegáció megérkezik Szíriában, addigra egész Douma városát felszabadítva fogja találni, ami megengedheti a kutatóknak, hogy mindenhova eljuthassanak. 

Uraim, 
A kép teljesen világos annak fényében, amit említettem az imént. Az amerikai döntéshozók nem igyekeznek a valóságot kideríteni, mert egyszerűen őket fogják elítélni a terrorista eszközeikkel együtt Szíriában. Ahelyett, hogy kivárnák egy nemzetközi, igazságot feltáró bizottság munkájának az eredményét, és kiderítsék azt, hogy egyáltalán lett e bármilyen vegyi fegyver alkalmazva Doumában, mi azt látjuk, hogy következetlen döntések tervein tevékenykednek, ami nem a valóság kiderítését szolgálja, hanem saját politikai állásukat erősíti, szubjektív alaptalan vádakra alapozva, előre tudva azt, hogy ez nem lesz elfogadva azok az országok által, amelyek a valóság kiderítésén dolgoznak. 

Elnök úr, 

A kép nagyon világos tisztelt uraim. Az Egyesült Államok és partnereinek az agresszor viselkedése a történelem folyamán mindig is a félrevezetésen, a hazugságon, az elnyomáson és az erő használatán alapult. Ez a megközelítés, szörnyű természetétől fogva nem tisztelte egy nap sem a törvény erejét. A szörnyeteg egyetlen egy nap sem vette figyelembe a nemzetközi legitimitást. Amit az én hazám Szíria tapasztal 7 egész éven keresztül egy élő példája a folytonos amerikai hazugság és félrevezetés étvágyának, amit az Egyesült Államok és Anglia alkalmaz ebben a teremben. Irak lerombolása és megszállása egy hazugságra alapult, amit az iraki tömegpusztító fegyvereknek hívtak. Ismét kötelezettnek érzem magamat, hogy emlékeztessem önöket a volt amerikai külügyminiszter Collin Paul álláspontjára, amikor ugyanebben a teremben mutatott be felvételeket és képeket, amikről később kiderült, hogy mind kitaláltak és manipuláltak az amerikai titkosszolgálatok által, hogy Irak megszállásának menetrendj ét biztosítsák. Ugyanez ismétlődött meg aztán Líbiával is. 

Figyeljenek fel velem együtt tisztelt kollegák a keserű valóságra. Világunk hosszú évszázadok óta szemtanúja lehetett sok gyarmatosításnak és megszállásnak, amiknek a célja mások vagyona és földjének a kifosztása, lopása, vagy geopolitikai célok kikényszerítése. Ma a morális politikai zuhanás egy olyan szintet ért el, hogy leromboljanak egy országot, mint Líbia, meggyilkolva annak a népét, abból a célból, hogy egy másik állandó ENSZ tag ország elnökének a korrupcióját eltakarhassák. Azt a szintet érte el ez az erkölcsi lealjasodás, hogy egyes országok más országokkal fizettessék ki nyíltan az agresszor terveiket hazám, Szíria ellen. Egyesek pedig csak azért támadnak meg más országokat, hogy a saját kormányaiknak a bukását és belügyi problémáit feledtessék. 

Elnök úr, 

Mi hiszünk Szíriában hét évnyi mocskos terrorista háború után, amit ránk kényszeríttek, hogy a megoldások szemmel láthatóak, de egyben nagy kihívást jelentenek az ENSZ legtöbb országa számára, hogy szembeszálljanak a hazugsággal és félrevezetéssel, amit az USA vezet Franciaországgal és Angliával együtt. A döntés ma is és a jövőben is az önöké tisztelt uraim. Legyenek biztosak abban, hogy a nemzetközi vélemény, a saját nemzeteik és a szabad világ nemzetei fogják bírálni az önök viselkedését és döntéseit, a nemzetközi jog és béke megóvása iránti felelősségükben. Mi több, egy az egész világ megóvásában egy olyan fekete terrorizmustól, amit e három állandó ENSZ tag ország alkalmaz, hogy országokat és népeket tegyenek tönkre. Felhívom önöket uraim, hogy álljanak ki egy több-pillérű nemzetközi morális politikai rendszer oldalán, ami hisz a nemzetközi jogban és hisz az országok és nemzetek jogában a saját jövőjüket megválasztani, megtagadva a katonai, gazdasági és politikai zsarnokság p olitikáját. 

Befejezésül mondom elnök úr, 

A hazám mélyen elítél minden vegyi fegyver használatát bármilyen fél által és bármilyen körülmény között, bárhol is legyen az a világon. A hazám teljes mértékben együttműködik a vegyi-fegyver tilalmi szervezettel, hogy a valóságot napfényre hozza, amit mások manipulálnak és saját agresszor érdekeiket szolgálva ferdítsenek el. 

A haditengerészeti flottáik ma a földközi tengerben gyülekeznek és tudják azt, hogy e gyűlés által VETO jogot akartak felhasználni, hogy a katonai agressziójukat kezdeményezzék a hazám ellen. Ezeknek a nyugati erőknek mondom, és nagyon jól figyeljenek rám: A fenyegetéseket, a katonai manőveretek, a félrevezetésetek, a hazugságotok és terrorizmusotok nem fog minket megvezetni. 

Mi mint egy alapító országa ennek a nemzetközi szervezetnek, fogjuk a kötelességünket és a jogunkat alkalmazni e nemzetközi közösség saját szabályzata szerint és hazánk testamentuma szerint is, ami kötelez minket, hogy válaszoljunk minden katonai csapásra, ami országunk egységét veszélyezteti, bármilyen agresszióra, bármi is legyen annak a forrása. Mi nem fogjuk senkinek sem engedni, bármekkora hatalom is legyen, hogy megismételje Szíriában azt, amit tettek Irakkal és Líbiával. 

Köszönöm elnök úr. 

Orientalista.hu - Fordította: Szíriai Hírek / Siroi Isi 





Légicsapásokat hajtottak végre Szíria ellen (képek)




Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint péntek este 9 órakor bejelentette, hogy elrendelte a légicsapások megindítását a Szíria ellen. Az akcióban az amerikai alakulatok mellett a britek és a franciák is részt vettek.
Az amerikai elnök a Fehér Házban a nemzethez címzett – és a nagy amerikai televíziós állomások által élőben közvetített– nyilatkozatában közölte: precíz, azaz célzott légicsapásokra adott utasítást, válaszul az április 7-én a kelet-gútai Dúma városában elkövetett vegyifegyver-támadásra. A légicsapásokat az Egyesült Államok nem egyedül, hanem az Egyesült Királysággal és Franciaországgal egyeztetve és együttműködve hajtja végre szíriai feltételezett vegyifegyver-raktárak ellen.
A légicsapás-sorozat – amely az eddigi legnagyobb katonai akció Bahsár el-Aszad elnök rendszere ellen – Trump elnök bejelentésekor már folyamatban volt.
Beszédében Donald Trump kiemelte: a légicsapások célja az elrettentés vegyi fegyverek előállításától, terjesztésétől és alkalmazásától. A Dúmában elkövetett vegyifegyver-támadásról és Assad elnökről Trump azt hangoztatta: „ezek nem egy ember tettei voltak. Ez egy szörnyeteg által elkövetett bűncselekmény volt”.
Az amerikai elnök élesen bíráló szavakat fogalmazott meg Oroszország és Irán – az Aszad-rendszer két támogatója – címére is. „Irántól és Oroszországtól azt kérdezem: milyen nemzet az, amely ártatlan férfiakat, nőket, gyermekeket legyilkoló tömegmészárossal akar közösséget vállalni” – fogalmazott Trump. Hozzátette: Oroszországnak el kell döntenie, hogy ezen a sötét úton halad-e tovább, vagy csatlakozik a civilizált nemzetekhez.
Donald Trump hangsúlyozta azt is, hogy az Egyesült Államok semmilyen körülmények között nem akar meghatározatlan ideig Szíriában maradni.
Az amerikai televíziók híradásai szerint az Egyesült Államok és szövetségesei Tomahawk robotrepülőgépeket vetettek be több szír helyszínen is. A Fox és a CNN hírtelevíziók helyszínen lévő tudósítókra hivatkozva jelentették, hogy a szíriai fővárosban legalább hat robbanás hallatszott.
A szír légvédelem a legtöbb ellenésges rakétát semlegesített
Damaszkuszi célpontokat is támadtak
A szíriai fővárosban erős robbanások hallatszottak szombat hajnalban, és Damaszkusz fölött repülőgépek húztak át – jelentette a francia hírügynökség helyszíni tudósítója. A szíriai állami televízió Franciaországgal és Nagy-Britanniával közös „amerikai agresszióról” adott hírt, és közölte, hogy a légvédelem felvette a harcot az ellenséggel.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőcsoportja azt jelentette, hogy Damaszkuszban egy kutató intézetet vettek célba, valamint a köztársasági gárda és a 4. hadosztály elit alakulatait. A damaszkuszi média szerint 13 támadó rakétát lelőtt a légvédelem. A célpontjuk a fegyveres erők egyik bázisa volt Homsz város környékén.
A három oldalú agresszió a nemzetközi jog égbekiáltó megsértése – írta a szír állami hírügynökség. A kormányzat egyik illetékese azt mondta a brit hírügynökségnek, hogy „ha a támadás véget ért, és nem lesz második hullám, akkor a hatása korlátozott marad”.
Trump egyik “okos” rakétája egy szír katona lába előtt hever
Bashar Al-Assadnak üzentek
A szíriai légicsapások során megpróbálták elkerülni, hogy civilek is áldozatul essenek – mondta James Mattis amerikai védelmi miniszter a péntek éjjel tartott washingtoni sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Joseph Dunford tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője is.
James Mattis közölte: az Egyesült Államok és szövetségesei sokkal erőteljesebb csapást hajtottak végre, mint tavaly. Ugyanakkor megerősítette: a csapásmérés egyszeri volt, és a szövetségesekkel koordinált akcióban hírszerzési információk alapján kifejezetten olyan célpontokat támadtak, ahol feltételezhetően szír vegyifegyver-készletek találhatók.
A védelmi minisztérium, a Pentagon vezetője hangsúlyozta: a légicsapások a szíriai kormány és nem a rendszer fő támogatója, Oroszország ellen irányultak, és Bassár el-Aszad elnöknek akarnak vele „nagyon erős üzenetet” küldeni. Mattis hangsúlyozta: egyelőre nem terveznek újabb légicsapásokat, a jövőbeni válaszlépések attól függnek, hogy a szír kormány bevet-e még vegyi fegyvereket.
Joseph Dunford tábornok – újságírók kérdésére válaszolva – közölte, hogy az első csapások azt a kutatóintézetet célozták meg, ahol feltételezések szerint a vegyi fegyverek kifejlesztése folyik, és azt a fegyverraktárt is érintették, ahol vegyifegyver-készletek találhatók. A tábornok fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy igyekeztek a lehető legkisebbre csökkenteni az orosz veszteséget. Hozzátette: az oroszokat előzetesen nem tájékoztatták a lehetséges célpontokról.
Precíz tervezés előzte meg a légicsapásokat
A brit védelmi minisztérium szombat hajnali tájékoztatása szerint az Egyesült Államokkal és Franciaországgal közösen végrehajtott műveletben az RAF négy Tornado GR4 típusú repülőgépe vett részt, amelyek Storm Shadow rakétákat lőttek ki egy volt rakétatámaszpontra Homsz városától hozzávetőleg 24 kilométerre nyugatra.
A tájékoztatás szerint nagyon gondos tudományos elemzéssel határozták meg, hogy hova a legjobb célozni a Storm Shadow rakétákat a felhalmozott vegyszerek megsemmisítése végett a környező térség elszennyeződésének minimális kockázatával. A létesítmény, amelyre a brit királyi légierő csapást mért, távol volt minden ismert lakott területtől, és ez is csökkentette a szennyeződési kockázatot – hangsúlyozta a brit védelmi minisztérium.
A tárca szerint a csapásmérés hatékonyságának részletes elemzése még tart, de az előzetes jelek arra vallanak, hogy a Storm Shadow rakéták pontossága és az aprólékos célpont-kijelölési tervezés sikeres támadást eredményezett.
A támadás után: Reggel az emberek az utcára vonultak és körtáncot jártak, ezzel kifejezve hogy nem félnek a külföldi agresszuótól.
Párizs és London is indokoltnak látta az akciót
Emmanuel Macron francia államfő szerint a szíriai rendszer átlépett egy határt a vegyi fegyverek bevetésével, és ez nem tűrhető el. Macron szombat hajnali nyilatkozata szerint az egyeztetett amerikai-brit-francia támadások arra irányultak, hogy megsemmisítsék a szíriai rendszer képességét vegyi fegyver előállítására és alkalmazására. Mint mondta, nem kétséges a szíriai kormány felelőssége az április 7-én Dúma városában elkövetett vegyi támadást illetően, amelyben több tucatnyian haltak meg.
A francia törvényhozást később részletesen tájékoztatni fogják a katonai akcióról, és vitát nyitnak róla, ahogy azt az alkotmány előírja – ígérte. A vegyi fegyverek bevetése azonnali veszélyt jelent a szíriai népre és a kollektív biztonságunkra – tette hozzá.
Kiemelte: Franciaország és a szövetségesei „már ma” újra nekilátnak az erőfeszítéseknek az ENSZ-ben. Macron szerint Franciaország legfontosabb céljai között szerepel az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harc lezárása, a szíriai lakosság humanitárius segélyezése, valamint diplomáciai offenzíva a válság politikai megoldására.
Theresa May brit miniszterelnök szombat hajnalban jelentette be, hogy engedélyezte a brit fegyveres erőknek „összehangolt és célzott támadások” végrehajtását Szíriában. May szerint korlátozott, a térségi feszültségeket nem eszkaláló akcióról van szó, amelynek célja a szíriai rezsim vegyifegyver-kapacitásának leépítése, és az, hogy elrettentse a szír vezetést ilyen fegyverek használatától.
A brit kormányfő tényként közölte nyilatkozatában, hogy a szíriai Dúma városában múlt szombaton vegyifegyver-támadás történt, és e támadás halálos áldozatainak száma elérhette a 75-öt, köztük gyerekek is vannak.
A szíriai rezsim a múltban is használt vegyi fegyvereket saját népe ellen „a legkegyetlenebb, legelborzasztóbb módon”, és jelentős mennyiségű információ, köztük hírszerzési adatok utalnak arra, hogy a legutóbbi támadásért is a szíriai vezetést terheli a felelősség – mondta szombat hajnali nyilatkozatában Theresa May.
A brit kormányfő szerint ennek a magatartásnak véget kell vetni, nemcsak azért, hogy meg lehessen védeni az ártatlan szíriaiakat a vegyi fegyverek okozta rettenetes haláltól és sérülésektől, de azért is, mert nem lehet megengedni a vegyi fegyverek használatát akadályozó nemzetközi normák erózióját.
Minden lehetséges diplomáciai csatornát igyekeztünk kihasználni ennek elérésére, de erőfeszítéseink rendre meghiúsultak. Az oroszok még ezen a héten is vétót emeltek egy olyan határozat ellen az ENSZ Biztonsági Tanácsában, amely a Dúmában történt támadás független kivizsgálását célozta volna” – fogalmazott tájékoztatójában a brit miniszterelnök.
Moszkva elítélte a támadást
Anatolij Antonov, Oroszország Egyesült Államokban akkreditált nagykövete közleményben figyelmeztetett a szíriai légicsapások következményeire. A szombatra virradóra kiadott közleményben – amelyet a Facebook-oldalán jelentetett meg – a diplomata hangsúlyozta: „a legrosszabb aggodalmak váltak valóra. Figyelmeztetéseink nem találtak meghallgatásra. Egy előre eltervezett forgatókönyvet hajtottak végre. Most ismét fenyegetnek bennünket. Figyelmeztettünk, hogy az ilyen akciók nem maradnak következmények nélkül”.
Antonov nagykövet azonban nem említett konkrétumokat, nem körvonalazta az esetlegesen várható következményeket. Helyette azt hangsúlyozta, hogy a légicsapásokért a felelősség Washingtont, Londont és Párizst terheli, és elfogadhatatlannak minősítette, hogy ezzel megsértették az orosz elnököt is.
A rövid közleményben az orosz diplomata végezetül megállapította: az Egyesült Államoknak, amelynek a világon legnagyobb vegyifegyver-arzenálja van, „nincs erkölcsi alapja ahhoz, hogy más országoknak szemrehányást tegyen”.
A republikánus szenátorok támogatják az elnököt
Egymás után szólalnak meg az amerikai politikusok is. Chuck Schumer, a demokraták szenátusi frakciójának vezetője közleményében arra figyelmeztette Donald Trump elnököt, hogy „legyen óvatos”, nehogy a szíriai konfliktus ”nagyobb háborúvá” szélesedjék. Schumer átfogó stratégiát és ennek kongresszusi megtárgyalását sürgette. A republikánus John McCain szenátor örömmel üdvözölte a légicsapásokat, és szintén átfogó stratégiát sürgetett, de nemcsak a szíriai, hanem az egész közel-keleti helyzet rendezése érdekében.
Közleményt adott ki David Perdue republikánus szenátor, a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának tagja és Mac Thornberry, a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának elnöke is. A georgiai Perdue azt hangsúlyozta, hogy „Aszadnak tudnia kell, hogy nem tűrjük embertelen akcióit”, míg a texasi Thornberry képviselő aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy szerinte egyre gyakrabban követnek el vegyifegyver-támadásokat, amelyeket Oroszország támogat.
Orientalista.hu – Hirado.hu, MTI



Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Szír hadsereg és a Szír kormány követte el a gáztámadást!
2017. 04. 12. 08:01

Aszad „egy állat”, mondja az idióta zsidó bohócbáb Trump, ....de akkor a náci Benjamin Netanjahu izraeli háborús bűnös, tömeggyilkos, a Gázai mészáros, mi?

Az USA nem vonul be Szíriába....besz@rt az orosz haditechnikai fölénytől!

Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban leszögezte: az Egyesült Államok nem vonul be Szíriába.
Az interjút az elnök a Fox televíziónak adta, és szerdán reggel kerül adásba. Részleteket azonban a televízió - helyi idő szerint - már kedden este nyilvánosságra hozott belőle.
Trump kifejtette, hogy a múlt héten péntekre virradóra végrehajtott légicsapások sorozata az idlíbi gáztámadásra adott egyszeri válasz volt.
"Amit tettem, azt az Obama-kormányzatnak már réges-régen meg kellett volna tennie, s akkor ma Szíria is sokkal jobb helyzetben lenne" - szögezte le.
Majd Bassár el-Aszad szíriai elnököt támadta, akiről korábban - a múlt heti légicsapások bejelentésekor - már kifejtette, hogy megváltozott a véleménye róla. A Foxnak adott interjújában most úgy fogalmazott:
"aki gázt vet be, kazettás bombát dob le, és ennek következtében kar nélküli, láb nélküli, arc nélküli gyermekek maradnak a földön, az egy állat".
Trump hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök árt a világnak azzal, hogy támogatja Aszad elnök rendszerét. "Putyin egy gonosztevőt támogat. Úgy gondolom, ez rossz az egész emberiség, az egész világ számára" - mondta.
...és a náci gyilkos, Gázai-mészáros Netanjahu mi?

Nos én nem látok különbséget a sátán és sátán, meg gonosz és gonosz között!
Az Izrael által legyilkolt, közel 860  palesztin gyerek!
Talán a cionista zsidók és a hozzá hasonló kollaboránsaik igen?
Nos ti  cionista gyilkos söpredék, egy valóban igaz magyar ember, s a látó, haladó, gondolkodó világ  nem lát különbséget a ti cionista gyilkos fajtátok, és a részetekre a mai korban levő mammoni áldást hozó  náci gyilkosok   között. 
MI IS A KÜLÖNBSÉG TÖMEGGYILKOS ÉS TÖMEGGYILKOS KÖZÖTT?










A ti gyilkos cionista "zsidó" fajtátok pusztulásra ítéltetett.
Saját magatok, és Isten akarata által!
Izraeli foszfor bombától szénné éget GYERMEK!
Nincs annyi láng, ahány ártatlan halott  gyermekek, asszonyok és civilek.
Ám a legmeghatóbb esemény mégiscsak az volt, amikor a Gázai övezet ellen két évvel ezelőtt indított Szilárd sziklafok fedőnevű, több ezer palesztin gyermek és felnőtt polgári személy életét is kioltó hadjáratban súlyosan megsebesült izraeli katona elmesélte szomorú történetét a könnyeikkel küszködő világhírességeknek.
Ez a bátorság, eltökéltség és a makacs kitartás története arról szól, hogy sosem szabad feladni, hanem győzni kell. Az egyiptomi fogságtól kezdve, a holokauszton keresztül az Izrael által megvívott háborúkig mindig ránk támadtak, el akartak pusztítani bennünket. De amiként [ez a katona] győzött, úgy Izrael is diadalmaskodik az ellenségei felett. Sosem tudnak elpusztítani bennünket, mert mi mindig győzni fogunk”, mondta az estély szervezője.
Mégis milyen "filmet" készíthetnek?
A legnagyobb összegű adományt, hatmillió dollárt egy Jehiél Eckstein nevű rabbi, az Izraeli Hadsereg Barátai nevű szervezet ajánlotta föl. „Filmeket, videókat mutatunk be az adományozó estélyen, az 1200 meghívott résztvevő meghallgathatja katonáink történeteit, amelyekből megtudhatják, hogy Izraelben nem csak bombáznak és nem csak terroristákat ölnek”, mondta a Jediot Áháronotnak Hájim Szábán, az estély rendezője.
Undor és megvetés övezi a sátán földi fajtáját, a náci Izrael átkozott, gyilkos államát, és mindezek kollaboránsait!
A cionista gyilkos Izraeli rezsim  gyermekeket s asszonyokat és ártatlan civileket gyilkolt meg!
Ti a magyar népen élősködők olyan messze álltok az igazán zsidó és magyar emberekhez, mint Makó Jeruzsálemhez! 
A kommunista zsidó  étellopkodó  fia az éhezést túlélő Heisler András, a Mazsihisz elnök ezt is mondhatná: 
A sátán országa Izrael, ahol a legalja cionzsidó gyilkosok ilyen ördögi dolgokat művelnek! Ez emberileg, szellemileg megvetendő! Izrael nácibb a náciknál! Mi lenne ha Magyarországon a magyarok ezt tennék gyermekeinkkel és unokáinkkal? 
Elhatárolódunk minden embertelen cselekedettől ami a náci cionista Izraelben történik!
Így talán még emberek maradhatunk a látó, gondolkodó, haladó világ emberiségének szemében!
Lásd még:

Azt hiszem nem kell kommentálnom a fasiszta az fasiszta , mindegy hogy német , vagy cionista a német mentsége az , hogy háború volt a cion fasiszta békeidőben a világ legnagyobb koncentrációs táborában irtja egy befogadó kis nemzet tagjait mint láthatod az öregektől a gyerekekig asszonyokon lányokon át minden élőt . És teszi ezt a művelt nyugat szeme láttára , hallgatólagos beleegyezésével , lelketlenül elképesztő pofátlansággal , úgy , hogy a nyugatiakhoz betelepít több millió migráns muszlimot , hogy a népek már rabok lesznek saját hazájukba , és kivándorlásra adják a fejüket , mert helytartóik vezetőik eladták hazájukat a vakoló páholyok urainak a cionfasiszta páholy nagymestereinek kik a cionista világbirodalom kiépítésén fáradoznak gyilkolják a gáncsoskodókat , csak a hülye gojok nem látják , hogy mire megy ki a játék , és mire fel eszmélnek , már a kamatrabszolga társadalom legsötétebb bugyrában találják magukat , és azon tanakodnak miért is kerültek ide az átnevelő koncentrációs táborba , és miért tünedeznek el családok , és mint ahogy kitudódot ők a megsemmisítő táborokba kerültek , és itt a halál vár reájuk , még aki tud gondolkodni felteszi a kérdést ez vár az egész emberiségre , vagy a többség megszervezi magát , és egyenként levadássza azt a kisebbséget aki e sorsra akarja juttatni az emberiséget . Ez az a réteg bankárkasztnak is hívhatjuk őket akik 7 -8 ezer főre tehető , akiktől meg kell szabadulni az emberiségnek , mert ők hozták az emberiségre a két világháborút , és a számtalan helyi konfliktust , hogy az emberi faj irthassa egymást . Itt van mindjárt a legutóbbi a 9/ 11 – es eset . Ahol a tornyok alatt mélyen az oroszoktól kapott 300 neutron bombából robbantottak fel egy párat , hogy a tornyok úgy dőltek magukba , hogy még a vas szerkeret is porrá őrlődött ,és el is adták a maradékot a Kínaiaknak !!!!
A leszerelt hatástalanított szerkezetet élesítették , és megjátszották egy terror támadás látszatát , hadat üzentek a nekik nem tetsző országoknak , hogy terroristák , és a NATO művelt nyugat csatlakozott az akcióhoz , mert amerikát már régen nem az elnökük irányítja , hanem a cionista szabadkőműves páholyok felett álló grénium osztja ki a parancsokat , és e háborúk nem amerikai érdekeket szolgálnak csak az ő fiai hallnak meg a csatatéren , még jó is , hisz megszabadulnak így egy csomó munkanélküli csavargótól !!!! De ezt csak a páholyok nagymesterei gondolják így , és a nép ott is lázadozik , de mint tudjuk a forradalomhoz , háborúhoz , pénz , pénz , és pénz kell .
Ami nekik sincsen , így nem kezdeményezhetnek háborút a kormány ellen , mert náluk is tárt karokkal várják a koncentrációs táborokba a polgári lakosságot !!! Itt is vannak átnevelő , és megsemmisítő táborok , az egész adminisztráció fel van készülve egy polgárháborúra a lakosság ellen , őket is úgy megtizedelik , mint ahogy minket is akarnak Nincs rájuk szükség mint ahogy ránk sem , csak az erőforrásokat pusztítjuk , és nem marad nekik semmi , mert mi alja népek mindent elpusztítunk magunk körül . Mint nálunk a szegény vidéki népség nekiesik az erdőnek , és letarolja , hogy nefagyjon halálra , és lebontják annak lakását ki távol kap állást , és mire hazajön egy , vagy két hét után csak a kopasz falak fogadják a gazdát . Ez a közbiztonság , ez a megélhetési bűnözés kisérti az országot , ezt hagyták ránk a fideszes urak és rablók , és ti mégis ujra választottátok őket . Meg is érdemlitek az unokáitok jövőjét adtátok a kezükbe , és ők ezt is el fogják játszani a politikai játékkaszinóban csak kamatrabszolgaként tengetheti életét , ha hagyják élni , vagy fogja a batyuját és világgá futhat egy szebb jövő reményében megpróbálhat gyökeret ereszteni ott a messze távolba ahol nem az édes anyja él , mert ott van az én hazám ott lennék boldog csupán .
És rájössz , hogy le kell vadászni e gyilkos rablókat , hogy egy szabad országba nőjenek fel az unokáitok !!!!!!
Hogy nincs fegyver !!! De van benzines üveg , és van elszánt akarat , hogy az unokáimat szabadföldön neveljem fel ezért ha kell embert is ölök !!!! Itt van e már ez az idő ???? Vagy csak még erőt kell gyűjtenünk , hogy robbani tudjunk !!!!

Hova el nem jutottunk !!! Csak hagyni kell magunkat gondolkodni , és ne várjuk azt , hogy más gondolkodjon helyettünk is , mert akkor soha nem jutunk el ideájig , mert hamis gondolatokkal árasztanak el , bolhából csinálnak elefántot , hogy kizökkentsenek a gondolatmenetedből , és csorda hatásként hagyd hogy más hozza meg a döntést helyetted !!!
Érted már , a cselekvésed sulyától beleremeghet a világ is , csak akarnod kell , és a föld kimozdul sarkából !!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése