2018. április 21., szombat

GLADIO


GLADIO


A Bilderberg csoport áll a terrortámadások mögött – Az olasz Legfelsőbb Bíróság elnökének bejelentése bombaként robbantPosted on 2013/04/22 by Híradmin
bilderberg-csoportMegdöbbentő információ került napvilágra ma Olaszországban, mely igazol sok mindent, az úgynevezett “Összeesküvés Elméleteket”, melyek már régóta ismertek, miszerint van egy titkos “Nagy Testvér” testület, mely a sok erőszak mögött áll Európában és Amerikában is, és amely felelős a terrortámadásokért és a gyilkossági kísérletekért. Ezt a sokkoló történetet Paul Joseph Watson és az Infowars tárja a közvélemény elé:
Megtámadtak civileket, nőket, gyerekeket, ártatlan embereket, ismeretlen embereket távol minden politikai játszmától” – mondta ezt Vinciguerra eskü alatt tett vallomásában.
Ennek oka igen egyszerű. Arra kellett volna kényszeríteni ezeket az embereket, az olasz közvéleményt, hogy forduljanak az államhoz annak érdekében, hogy az teremtsen nagyobb biztonságot. Ez a politikai logika a mészárlások és a bombatámadások mögött, melyek büntetlenül maradtak, mert az állam nem tudta elítélni saját magát, vagy megállapítani a maga felelősségét azért, ami történt.” – tette hozzá…
Ez a történet Paul Joseph Watsontól és az Infowarstól megerősíti azt a sok tudást, melynek már sokan a világon birtokában vannak, hogy a Bilderberg (és megbízott terroristáik) egy gonosz csoport, és felelősségre kell vonni őket emberiség ellen elkövetett bűncselekményeikért.
Paul Joseph Watson
Infowars.com
April 11, 2013
Az Olasz Legfelsőbb Bíróság tiszteletbeli elnöke és korábbi Nyomozóbíró Ferdinando Imposimato, aki a II. János Pál Pápa elleni merénylet ügyében vádat emelt, most azzal vádolta mega Bilderberg csoportot, hogy ők állnak az európai terrortámadások mögött.
Imposimato
Az Articolo Tre weboldalnak adott interjúban Imposimato, aki részt vett az egykori volt olasz miniszterelnök Aldo Moro elrablását és meggyilkolását érintő ügyben azt mondta, hogy “egy megdöbbentő dokumentumot találtam”, mely összefüggésbe hozza a Bilderberg csoportot az Ordine Nuovo  szélsőjobboldali szervezettel terrortámadások elkövetésében.
Az olaszországi megoldatlan gyilkosságokkal kapcsolatban és ezen dokumentum birtokában Imposimato kijelentette, “Mikor a mészárláshoz ér, szintén a Bilderberg csoportról beszél. Én elhiszem ,ami ebben a dokumentumban áll. Elvégeztem néhány vizsgálatot, és azt mondhatom, hogy a feszültségek és a mészárlások stratégiája mögött szintén a Bilderberg csoport áll egyfajta Nagy Testvérként a manőverezések, a terroristák használata és a szabadkőművesek fölött.
A “feszültség stratégiája” a Gladio Művelet égisze alatt működött, egy NATO hidegháborús “maradj a háttérben” projekt pedig arra törekedett, hogy létrehozzon egy célszerű politikai légkört Európában, melynek ügynökei terrortámadásokat hajtottak végre, melyekért azután mind a baloldali, mind a szélsőjobboldali politikai csoportokat hibáztatni lehetett.
A Gladiot úgy tervezték, hogy démonizálja a politikai ellenzéket, és a “közvélemény ereje arra kényszerítse a kormányt, hogy teremtsen nagyobb biztonságot.” – az egykori Gladio ügynök Vincenzo Vinciguerra vallomása szerint. 2000-ben egy olasz parlamenti vizsgálat megállapította, hogy az 1980-as bolognai bombamerényletet, amely megölt 85 embert, “olasz állami belső intézmények emberei és az Egyesült Államok hírszerzéséhez köthető emberek követték el.”
Megtámadtak civileket, nőket, gyerekeket, ártatlan embereket, ismeretlen embereket távol minden politikai játszmától” – mondta ezt Vinciguerra eskü alatt tett vallomásában.
Imposimato kijelentette, hogy a dokumentumot egy korábbi Ordine Nuovo terroristától kapta. Az Ordine Nuovo tagjai (magyarul “Új Rend”) számos halálos terrorista támadásban vettek részt, köztük az 1969-es Piazza Fontanai bombatámadásban, az 1974-es Róma-Messina vonat támadásban, a Piazza della Loggia 1974-es bombatámadásban és az Italicus Express 1974-es bombamerényletben.
bombameréynlet
A Bilderberg csoport minden évben egy körülbelül 120 fős összejövetelt tartott a legbefolyásosabb hatalmi brókerekkel a bolygóról a politikai, banki, tudományos, média és még a királyi családokból is. A szervezet éves megbeszélését mindig egy szállodában tartották Európában, Kanadában és Amerikában, ám annak ellenére, hogy sok nehéz játékos is részt vett az eseményeken, a fősodrású média alig számolt be róla, pedig az egykori NATO főtitkár és Bilderberg tag Willy Claes 2010-ben beismerte, hogy a Bilderberg résztvevőknek kötelezően végre kellett hajtani politikai döntéseket, amelyeket az ülések alatt hoztak.
Számtalan más példa van arra, hogy a Bilderberg csoport idő előtt befolyásolta a globális eseményeket, rendszeres időközönként kiválasztva olyan elnököket és miniszterelnököket, akik semmibe vették a demokratikus folyamatokat.
2009-ben Étienne Davignon a Bilderberg elnöke még azzal hencegett, hogy a közös valuta, az Euro a Bilderberg csoport agyszüleménye volt.
Imposimato rágalomhadjáratában a Bilderbergek ellen – honfitársa Alfonso Luigi Marra nyomdokaiban, aki kiemelkedő ügyvéd, aki a közelmúltban azt kérte, hogy a római ügyész vizsgálja meg a Bilderberg csoport bűncselekményeit – kijelentette, hogy az elitista szervezet 2011-es találkozója Svájcban az olasz miniszterelnök, Mario Monti kiválásztásához vezetett.
összeesküvés
A csoport az elitisták “egyedi, illegális testvériségeként” magukat “törvények felett” állóknak tekintik, Marra rámutatott a Bilderberg mérnöki pontosságú háborúira, gazdasági összeomlásokra, és diktátorok felfegyverzésére, mely tevékenységek “nyilvánvalóan a büntető törvénykönyv égbekiáltó sárba tiprása, és akkor még keveset állítok.”
A 2013-as Bilderberg találkozó helye és ideje még nem megerősített, de a találgatások között szerepel London, valamikor június elején.
Infowars
A 2012-es Bilderberg találkozó résztvevői elsötétített autókban érkeztek, szembetalálva magukat a tiltakozók népes táborával. A “neves” személyiségek között Henry Kissinger (háborús bűnös) is látható.Bilderberg 2012 Attendees Compilation

Henry Kissinger Arrives At Bilderberg 2012


Az alábbi videókból kiderül a Bilderberg csoport valódi célja, a titokzatos “rémuralom” mögött álló szervezet hatalmának igazi oka.


Bilderbergek és depopuláció..(Jesse Ventura).avi

Titkos Társaságok - A Bilderberg-csoport, a Skull and Bones és a C

Csath Magdolna: A lugánói Tanulmány

Gyarmatosításunk paktumai - Csath Magdolna ~ Civil Akadémia

http://www.youtube.com/watch?v=ncseX0OLQ9YVilágPanoráma // GLADIO - A NATO titkos terrorszervezete Ukrajn

A magyar nemzet fennmaradása felülír mindent

2014 02 27 Háttér kép 2. részOperation Gladio - Full 1992 documentary BBC

Operation Gladio and the C.I.A.-Boston Terror Connection

Operation Gladio and 9/11 - Daniele Ganser On Resistance Radio.

A CIA és az olasz terrorizmusMerényletek, titkosszolgák, újfasiszták, puccsok és áldozatok Itáliában

2000. augusztus 21., hétfő 21:40 | 
Különös évfordulót jegyezhetnek fel idén azok, akik a titkosszolgálatok és a politika, a szabadkőművesek és a merénylők, a neonácik és a maffia, a CIA és a baloldali terroristák között vélnek felfedezni összefonódásokat. Az összeesküvés-elméletek persze nem újak - csupán egy kicsit többet tudunk a Gladio nevű olasz félkatonai szervezet és a P2 szabadkőműves páholy ténykedéséről, amelyek éppen tíz, illetve húsz évvel ezelőtt ,,buktak le".
(13)
Hogyan esett ki az ablakon a gyanúsított, akiről később kiderült, hogy a rendőrség ,,tévedésből" üldözte, s amúgy nem követett el semmit? - az olasz politikai krimikből megszokott jelenet, sajnos, nem (csak) a fantáziadús forgatókönyvírók ötleteiben szerepel, hanem a valóságban is előfordul.
Gyökerek és ,,másodvirágok"
A két évtizeddel ezelőtti olasz terrorizmus gyökereit kutatva lépten-nyomon szörnyű furcsaságokba botlunk. Ezt erősíti az itáliai kémelhárítás extábornokának, Gianadelio Malettinek a nyilatkozata is, hiszen ő úgy véli: a CIA senkitől sem zavartatva cselekedett, amikor bombamerényleteket készített elő az elmúlt évtizedekben Olaszországban, miközben a helyi politikusok és titkosszolgálatok ölbe tett kézzel nézték az amerikaiak akcióit.
Tegyük hozzá: az ölbe tett kéz még a jobbik eset volt. Malettit összesen 31 év börtönbüntetésre ítélték, mert a vád szerint nemcsak két újfasiszta Olaszországból való szökését készítette elő, hanem legalább egy esetben - az 1969-es milánói merénylet ügyében - félrevezette a hatóságokat. A tábornok egyébként jelenleg Dél-Afrikában él, gyakorlatilag száműzetésben.
Maletti állításai nem csupán a múltbéli ügyek tisztázása miatt fontosak, hanem azért is, mert a CIA állítólag Németországban is szoros kapcsolatot tartott neonáci szervezetekkel, márpedig a német szélsőjobb az utóbbi években ,,másodvirágzását" éli.
Az Ordine Nuovo merényletei
Maletti és a titkos szervezetek
Az Index információi szerint - amelyek internetes forrásokból származnak - Maletti tagja volt annak a P2 szabadkőműves páholynak, amely a háború utáni olasz történelem egyik legvitatottabb, és mind a mai napig feltáratlan fejezetét jelenti. A P2-botrány kitörése, és egyes tagjainak - például Malettinek - elítélése után azonban arról szóltak a híresztelések, hogy a páholy még ma is folytatja informális működését, de legalábbis hatást gyakorol az olasz és a latin-amerikai politikai életre.
Gianadelio Maletti - akit 1971-ben neveztek ki az olasz katonai kémelhárítás egyik főosztályának élére - szerint a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években elkövetett merényletekhez használt robbanószerkezeteket a CIA küldte Németországon keresztül Olaszországba. Hozzátette: az ügynökségnek az volt a feladata, hogy tartsa a kapcsolatot a különböző olasz és német szélsőjobboldali csoportok között.
A SID nevű (akkori) olasz titkosszolgálat a tábornok szerint nem tehetett semmit a CIA ellen. Maletti azt állítja, hogy a CIA Németországban és Olaszországban egyaránt azon dolgozott, hogy háttérbe szorítsa a baloldali erőket, és ebben a tevékenységében a szélsőjobboldalra is támaszkodott.
Az amerikai titkosszolgálat állítólag beépült olyan olasz szélsőjobboldali szervezetekbe, mint az Ordine Nuovo (Új Rend), amelynek a Szent-Gotthárd hágón át, Németországból szállítottak robbanóanyagokat.1969 decemberében bomba robbant a milánói Banca Nazionale dell'Agricoltura épületében. A rendőrség először anarchistákat gyanúsított (és le is tartóztatott néhányat ), de minden valószínűség szerint az elkövetők neofasiszták voltak (a később szóba került Franco Freda és Giovanni Ventura legalábbis annak számítottak, de őket felmentették a vádak alól).
Ventura szoros kapcsolatokat tartott fenn Guido Giannettini ezredessel, a neofasiszta MSI párt egyik buzgó hívével. A merénylet miatt indított per egyébként 1981-ig húzódott, de a kirótt életfogytiglani ítéletet végül megsemmisítették.
Giannettiniről maga Giulio Andreotti (aki a hetvenes évek első felében védelmi miniszter volt éppen) ismerte el, hogy a SID-nek dolgozott. Miután a gyanú a bombamerénylet ügyében a neofasiszta ezredesre is ráterelődött, a veszélybe került informátort a SID két főtisztje, Maletti és Antonio Labruna kapitány előbb egy rejtekhelyre vitték (a lakás egy Gladio-tagé volt valaha), majd segítettek Giannettininek külföldre, Franciaországba menekülni.
Marco Pozzan, akinek az eltüntetésében szintén szerepet játszott Maletti, Franco Fredának volt közeli munkatársa. Pozzan sokat tudhatott a bombamerényletek politikai hátteréről is.
Milánóban tizenhatan vesztették életüket, de ezután még tucatnyi áldozata volt az elkövetők utáni ,,nyomozásnak": a hatóságok ugyanis - miközben a szélsőjobbos tettesek menekülését segítették - a feltételezett baloldali elkövetőket üldözték, és előfordult, hogy a rendőrök által kiszemelt anarchista elfogására tett kísérletnél a gyanúsított saját lakása ablakából vetette ki magát - hogy maga cselekedett-e így, azt talán soha sem tudjuk meg.
Robbanóanyag-szállítás a Szent-Gotthárd-hágón keresztül
Hogyan vásároljunk amerikai pénzen olasz szavazatokat?
Egy amerikai szenátusi vizsgálótestület, a Pike-bizottság megállapította, hogy az 1972-es olaszországi általános választásokon az USA tízmillió dollárt költött - ,,talán feleslegesen". Ez a segítség kemény harcokhoz vezetett az itáliai kereszténydemokrata párton belül, de állítólag konfliktusokat okozott az USA római nagykövete és a CIA helyi vezére között - állapították meg szakértők. Az efféle beavatkozás nem számít újdonságnak, hiszen a CIA más források szerint már 1948-ban ugyanekkora összeget - amely persze akkor még sokkal többet ért -, tízmillió dollárt költött az itáliai voksolás befolyásolására, a kommunisták visszaszorítására.A CIA - Maletti által említett - robbanóanyag-szállításainak célállomásai többnyire az északkeleti olasz tartományokban, Venetóban és Friuliban voltak. A milánói merényletet például éppen a venetói Gladio-sejtek egyikével is összefüggésbe hozzák, ami valószínűsíti az összefüggést a szélsőjobboldal, a hadsereg, a CIA és a paramilitáris szervezetek között.
Maletti megemlíti, hogy az általa irányított tikosszolgálati szervek ,,magasabb szinteknek" is jelentették, hogy a Szent-Gotthárdon keresztül robbanóanyag érkezik Olaszországba, ám nem történt semmi az ügyben.
Mindez összefügg azzal, hogy Északkelet-Olaszországban már az ötvenes években kiépült egy sajátos félkatonai szervezet, a Gladio. Ennek eredeti célja az volt, hogy a szovjet blokk esetleges támadását partizánakciókkal tartóztassa fel (csak érdekességképpen: a magyar hadsereg feladata éppen az lett volna a szovjet haditervek szerint, hogy Észak-Olaszországban küzdjön meg az ,,imperialistákkal").
Egy leleplezés évfordulójára

A Gladio ma is tevékenykedik
A hidegháborús félelmek elmúltával azonban a Gladio nem oszlatta fel magát, és a paramilitáris erők - feltehetően a szervezők szándékaitól eltérően - önálló életet kezdtek.
Tíz évvel ezelőtt Casson olasz vizsgálóbíró egy 1972-es, Peteanóban elkövetett merénylet újranyomozásakor arra a következtetésre jutott, hogy Olaszországban több mint harminc éve (1956 óta), a parlamentáris demokrácia ellenőrzése alól félig-meddig kicsúszva tevékenykedett a Gladio (a név "kardot" jelent) félkatonai szervezet. A Gladio létezését a politikusok korábban határozottan tagadták.
A peteanói volt különben azon kevés merénylet közé tartozik, amelynek tettesei közül egyet jogerősen is elítélt a bíróság (Vincenzo Vinciguerráról, az Ordine Nuovo egyik tagjáról van szó).
A Gladio gyökerei
A Gladio gyökerei a második világháborúig nyúlnak vissza. Akik a történelemben járatosak, azok tudják: az amerikaiak nem Normandiában (1944-ben) szálltak először partra Európában, hogy a fasiszta tengelyhatalmak ellen ,,második frontot" nyissanak. Először ugyanis az USA és Anglia haderői Szicíliában kezdtek műveleteket.
Az 1943-as partraszállás előtt azonban megkezdődött a szicíliaiak ,,megpuhítása": ennek része lehetett az is, hogy amerikai börtönéből szabadon engedték Lucky Lucianót, a híres gengszterfőnököt. Cserébe Lucky felvette a kapcsolatot a szicíliai maffiával, a Cosa Nostrával, és előkészítette a talajt az amerikaiaknak.
Egyes források nem véletlenül emlegetik, hogy a maffia és a titkosszolgálatok (ekkor még a CIA elődje, az OSS tevékenykedett) együttműködése komoly ,,technológiai" előnyhöz, ,,know-how"-hoz juttatták az olasz bűnözőket a háború után: 1951-ben már jól felszerelt kábítószer-előállító laboratóriummal rendelkeztek a Cosa Nostra emberei...
A partizánsejtekből álló Gladiót formálisan 1956-ban hozták létre - az időpont világtörténelmi szempontból visszatekintve nem lehet véletlen: a szuezi válság és Magyarország szovjet lerohanása aligha nyugtatta meg a nyugati politikusokat. A paramilitáris szervezet megalakulásában angolok és amerikaiak egyaránt szerepet játszottak.
A Gladiónak számos testvérszervezete volt, a legtöbb nyugat-európai országban azóta fény derült hasonló félkatonai, partizánakciók végrehajtására kiképzett erők létezésére. (Franciaországban például Mitterand elnök idején oszlatták fel a regionális szervezetet.)
A P2 "lebukása"
A Gladio lelepleződése után tíz évvel, 1980-ban az olasz rendőrség egy Licio Gelli nevű férfi kapcsolatait akarta felderíteni, többek között azt, hogy milyen viszonyban volt Michele Sindonával, a maffia egyik vezérével. Ekkor azonban egy olyan listára bukkantak, amely megrengette az itáliai közéletet: a P2 nevű szabadkőműves páholy 962 névből álló tagnévsorát találták meg, amelyen ötven tábornok és admirális, két miniszter, 36 magas rangú rendőrtiszt, valamint számos újságíró és popsztár szerepelt.
Más források szerint mindhárom olasz titkosszolgálat főnöke, négy kormánytag, 48 parlamenti képviselő, 160 katonatiszt és a hadsereg vezérkari főnöke volt rajta a listán, bankárok, iparmágnások és diplomaták mellett. Van, aki szerint ez egy valódi árnyékkormányt jelentett a hivatalos kabinet mellett.
A P2 páholy nagymestere, szervezője, s az itt kialakult kapcsolatok egyik legfőbb haszonélvezője Licio Gelli volt. A P2 a szélsőjobboldal, a titkosszolgálatok és a katonai vezetés, de üzletemberek, politikusok és popsztárok között is közvetítő szerepet töltött be. Hozzá kell azonban tennünk, hogy a P2-be számos olyan személyiség is belépett, akik nemhogy előnyöket csikartak volna ki a szervezettől, hanem éppen őket használta fel, zsarolta meg Licio Gelli.
Gelli és a CIA
A CIA olaszországi második embere, Ted Shackleton, állítólag Licio Gellit 1970-ben mutatta be Alexander Haignek, aki akkor Nixon amerikai elnök kabinetfőnöke volt, később a NATO főparancsnoka, majd Reagan elnök idején külügyminiszter lett.
A P2 vezéralakja a nácikkal kollaboráló, s a partizánok által életre-halálra keresett Gelli volt, akit 1945 után a CIA szervezte be, majd 1950-ban a SIFAR nevű olasz titkosszolgálatnak is tagja lett.
Egy elfuserált puccs
A SIFAR főnöke, de Lorenzo tábornok azonban 1964-ben puccsot szervezett, és ennek felderítésekor feloszlatták ezt a szervezetet. A puccs célja Aldo Moro miniszterelnök meggyilkolása lett volna. Morót 1978-ban elrabolták, és végül valóban megölték - ám az elnök végül a Vörös Brigádok baloldali terrorszervezet áldozata lett. Máig tisztázatlan, hogy volt-e akkortájt (1978-ban) kapcsolat a maffia, a CIA, esetleg jobboldali politikusok és a szélsőbal terroristái között.
A puccskísérletbe belebukó SIFAR utódja a SID lett - ennek egyik vezetője volt Maletti -, de végül ezt a titkosszolgálatot is át kellett szervezni, mert a bombamerényletek (köztük az 1969-es milánói robbantás) finoman szólva is ,,árnyékot vetettek" a SID tevékenységére, amelyet később a SISDE váltott fel.
Az ügy további furcsasága, hogy Aldo Moro halála után megtalálták a meggyilkolt politikus leveleit, amelyekben említést tesz a NATO és a CIA által szervezett organizációról, amely az olasz hadsereggel ,,párhuzamosan" működött.
Terrorakciók: több mint kétszáz halott
A részben amerikai titkosügynökök által szervezett Glaudio-egységek (partizán-sejtek) működését olyan politikusok segítették kezdetben, mint a későbbi köztársasági elnök, Francesco Cossiga, aki a hatvanas években olasz védelmi miniszterként tevékenykedett. Később azonban megváltozott a Glaudio küldetése.
Gianadelio Maletti szerint a CIA a két legerősebb nyugat-európai - olasz és német - hálózatát használta fel, hogy ,,elősegítse a szélsőséges nacionalizmus újraéledését, és megakadályozza a szélsőjobboldal segítségével a társadalom balratolódását".
Az 1969 és 1980 között elkövetett szélsőjobboldali merényleteknek több mint kétszáz halálos áldozata volt, a sebesültek száma pedig meghaladta a hatszázat. Maletti szerint ebben az időszakban a CIA ugyanazt akarta elérni Olaszországban, mint az 1967-es görög katonai puccs idején, de az itáliai események kicsúsztak az ügynökség kezei közül.
A bolognai merénylet
A szélsőjobboldali merényletek közül kiemelkedik a bolognai pályaudvaron elkövetett robbantás. Bologna - Emilia Romagna ,,vörös" tartomány székhelye - a baloldali erők egyik központja Itáliában, a szélsőjobboldali merénylők talán ezért választhatták célpontként az iparváros pályaudvarát, ahol 85 ember vesztette életét, több mint kétszázan pedig megsebesültek.
A merénylethez használt fegyverek egy olasz parlamenti vizsgálóbizottság szerint a Gladio raktáraiból kerültek elő, ám Maletti CIA-ra utaló legújabb nyilatkozata ezt az információt megkérdőjelezheti, de legalábbis kiegészítheti.


AMERIKAI DRÓNT LŐTTEK LE A KRÍM-FÉLSZIGETEN


A Novosztyi Krima hírei szerint tegnap két amerikai drónt is lelőttek a Krím-félsziget felett. Az újság kozák forrásokra hivatkozik, - az első egy kisebb gép volt, melyet a kozák járőrök és az áthaladási pontokat ellenőrző Berkut alakulatok is láttak. Az önvédelmi alakulatok több helyről is jelentették a kisebbik drón észlelését, mely valószínűleg felderítést végzett a térségben csapatok mozgásáról és az egyes útvonalak őrizetéről, míg a milíciák le nem lőtték.

Lelövését követően egy nagyobb, a szemtanúk szerint két hajtóműves drón is behatolt a légtérbe, melyet a milíciák sikeresen lelőttek és lezuhant. A helyi média egyelőre nem jelentette, hogy a roncsokat megtalálták volna.
Fénykép: AMERIKAI DRÓNT LŐTTEK LE A KRÍM-FÉLSZIGETENA Novosztyi Krima hírei szerint tegnap két amerikai drónt is lelőttek a Krím-félsziget felett. Az újság kozák forrásokra hivatkozik, - az első egy kisebb gép volt, melyet a kozák járőrök és az áthaladási pontokat ellenőrző Berkut alakulatok is láttak. Az önvédelmi alakulatok több helyről is jelentették a kisebbik drón észlelését, mely valószínűleg felderítést végzett a térségben csapatok mozgásáról és az egyes útvonalak őrizetéről, míg a milíciák le nem lőtték.Lelövését követően egy nagyobb, a szemtanúk szerint két hajtóműves drón is behatolt a légtérbe, melyet a milíciák sikeresen lelőttek és lezuhant. A helyi média egyelőre nem jelentette, hogy a roncsokat megtalálták volna.


Oroszország és Kína együtt dolgozhatna az új generációs bombázók kifejlesztésén


2013-ban az orozs kormány és a Tupoljev Tervezőiroda szerződést kötött a PAK DA új nemzedékű stratégiai bombázó kifejlesztéséről.

Az új bombázó a 2016-2025. évre szóló állami fegyverkezési programban fog szerepelni. A hírt Andrej Boginszkij az orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium Repülőtechnikai Főosztályájának vezetője közölte.

Oroszország azt tervezi, hogy a repülőgép sorzatos beszerzésére az elkövetkező 10-11 évben kerül sor. Időben ez nagyjából egybeesik olyan amerikai programok végrehajtásával, mint a B-1B Lancer bombázó, és a B-2 Spirit lopakodó nehéz stratégiai bombázó kifejlesztése. A jelekből ítélve, az új orosz repülőgép sok mindenben hasonlít majd az amerikai B-2-re. De az orosz gép magasabb minőségi szinten áll majd: a szubszonikus sebességgel repül és alig látható lesz a radarok számára.

Amellett, hogy bonyolult gépről és technikailag kockázatos programról van szó, felmerül majd a sorozatgyártás célszerűségének a kérdése. A modern stratégiai bombázó fő feladata, hogy elindítási bázisul szolgáljon a közepes hatótávolságú rakéták számára. Ezen rakéták alkalmazása lehetővé teszi, hogy ne hatoljunk be az ellenség légvédelemi zónájába. A legújabb X-101-es orosz rakéták hatótávolsága meghaladja az 5500 kilométert. Fontos, hogy az ilyen rakétákat hordozó repülőgépek nagy röptávolságúak legyenek, hatékony tűzvezetési eszközökkel, tökéletes navigációs berendezésekkel, és jelentős hasznos terherléssel rendelkezzenek.

Valószínűleg Oroszország olyan bombázórepülőgépet akar kifejleszteni, amely alkalmazható lenne különböző forgatókönyvek sterint fejlődő helyi konfliktusokban. Az ilyen repülőgép irányítható bombákkal semmisíthetné a jól védett objektumokat, vagy mozgó célpontokat, mint amilyenek a hajók.

Jelenleg Kínában is dolgoznak egy hasonló új generációs lopakodó repülőgép kifejlesztésén. Sok feledat megoldása során Oroszország továbbra is alkalmazhatja a rendelkezésére álló Tu- 95 és Tu -160-as repülőgépeit, ugyanakkor Kínának nincsen ilyen lehetősége. Még a legújabb H-6K bombázója sem tudja megtámadni az USA kontinentális területét, és nem tud tankolni a levegőben.

Számos publikáció szerint korábban Oroszország és Kína megvitatta a Tu-22M3 bombázó esetleges szállítását a KNK-nak. De a felek nem tudták összeegyeztetni a pozíciójukat. Most, amikor a két ország hasonló célú és rendkívül költséges projekten dolgozik, együttműködés és koordináció segíthetné a régi hiba kijavítását. Egy olyan fontos fegyver, mint stratégiai bombázó közös kifejlesztése erősíthetné a kölcsönös bizalom szilárdítását, és lehetővé tenné jelentős eszközök megtakarítását.
Fénykép: Oroszország és Kína együtt dolgozhatna az új generációs bombázók kifejlesztésén2013-ban az orozs kormány és a Tupoljev Tervezőiroda szerződést kötött a PAK DA új nemzedékű stratégiai bombázó kifejlesztéséről.Az új bombázó a 2016-2025. évre szóló állami fegyverkezési programban fog szerepelni. A hírt Andrej Boginszkij az orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium Repülőtechnikai Főosztályájának vezetője közölte.Oroszország azt tervezi, hogy a repülőgép sorzatos beszerzésére az elkövetkező 10-11 évben kerül sor. Időben ez nagyjából egybeesik olyan amerikai programok végrehajtásával, mint a B-1B Lancer bombázó, és a B-2 Spirit lopakodó nehéz stratégiai bombázó kifejlesztése. A jelekből ítélve, az új orosz repülőgép sok mindenben hasonlít majd az amerikai B-2-re. De az orosz gép magasabb minőségi szinten áll majd: a szubszonikus sebességgel repül és alig látható lesz a radarok számára.Amellett, hogy bonyolult gépről és technikailag kockázatos programról van szó, felmerül majd a sorozatgyártás célszerűségének a kérdése. A modern stratégiai bombázó fő feladata, hogy elindítási bázisul szolgáljon a közepes hatótávolságú rakéták számára. Ezen rakéták alkalmazása lehetővé teszi, hogy ne hatoljunk be az ellenség légvédelemi zónájába. A legújabb X-101-es orosz rakéták hatótávolsága meghaladja az 5500 kilométert. Fontos, hogy az ilyen rakétákat hordozó repülőgépek nagy röptávolságúak legyenek, hatékony tűzvezetési eszközökkel, tökéletes navigációs berendezésekkel, és jelentős hasznos terherléssel rendelkezzenek.Valószínűleg Oroszország olyan bombázórepülőgépet akar kifejleszteni, amely alkalmazható lenne különböző forgatókönyvek sterint fejlődő helyi konfliktusokban. Az ilyen repülőgép irányítható bombákkal semmisíthetné a jól védett objektumokat, vagy mozgó célpontokat, mint amilyenek a hajók.Jelenleg Kínában is dolgoznak egy hasonló új generációs lopakodó repülőgép kifejlesztésén. Sok feledat megoldása során Oroszország továbbra is alkalmazhatja a rendelkezésére álló Tu- 95 és Tu -160-as repülőgépeit, ugyanakkor Kínának nincsen ilyen lehetősége. Még a legújabb H-6K bombázója sem tudja megtámadni az USA kontinentális területét, és nem tud tankolni a levegőben.Számos publikáció szerint korábban Oroszország és Kína megvitatta a Tu-22M3 bombázó esetleges szállítását a KNK-nak. De a felek nem tudták összeegyeztetni a pozíciójukat. Most, amikor a két ország hasonló célú és rendkívül költséges projekten dolgozik, együttműködés és koordináció segíthetné a régi hiba kijavítását. Egy olyan fontos fegyver, mint stratégiai bombázó közös kifejlesztése erősíthetné a kölcsönös bizalom szilárdítását, és lehetővé tenné jelentős eszközök megtakarítását.


MOSZKVA NEM FOGJA ENGEDNI AZ ATOMFEGYVEREK SZÁMÁNAK ELLENŐRZÉSÉT

Az orosz Védelmi Minisztériumból az ország több médiájának is nyilatkozó névtelen forrás szerint Oroszország korlátozni fogja az Egyesült Államok számára a korábban érvényben lévő START egyezményben engedélyezett megfigyelő repüléseket. A nyilatkozó forrás a kölcsönös bizalom teljes megszűnésével indokolják a lépést.

A stratégiai atomfegyverek ellenőrzésével kapcsolatos új START egyezményt 2010-ben írta alá Barack Obama és Dimitrij Medvegyev akkori orosz elnök. Az egyezmény mindkét fél számára engedélyezett megfigyelő berepüléseket a másik ország légterében, melynek célja, hogy a megfigyelők hitelesíteni tudják, valóban az adott ország által bejelentett mennyiségű nukleáris fegyverzet van az ország területén. Ez a START egyezmény szerint egyik fél esetében sem lehet több 1550 atomtöltetnél és 700 nukleáris töltet célba juttatására alkalmas hordozónál.

Korábban az Egyesült Államok az új START egyezmény több pontját is megszegte, valamint nemrég a Pentagon bejelentette, hogy felfüggesztik az Oroszországgal fennálló katonai kapcsolatokat. Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes azt követően kinyilvánította, hogy a NATO egyre növekvő fenyegetést jelent Oroszország számára, emiatt fokozott fegyverkezésbe fognak kezdeni.
Közel-kelet legérdekesebb hírei

Hidfo.hu
Fénykép: MOSZKVA NEM FOGJA ENGEDNI AZ ATOMFEGYVEREK SZÁMÁNAK ELLENŐRZÉSÉTAz orosz Védelmi Minisztériumból az ország több médiájának is nyilatkozó névtelen forrás szerint Oroszország korlátozni fogja az Egyesült Államok számára a korábban érvényben lévő START egyezményben engedélyezett megfigyelő repüléseket. A nyilatkozó forrás a kölcsönös bizalom teljes megszűnésével indokolják a lépést.A stratégiai atomfegyverek ellenőrzésével kapcsolatos új START egyezményt 2010-ben írta alá Barack Obama és Dimitrij Medvegyev akkori orosz elnök. Az egyezmény mindkét fél számára engedélyezett megfigyelő berepüléseket a másik ország légterében, melynek célja, hogy a megfigyelők hitelesíteni tudják, valóban az adott ország által bejelentett mennyiségű nukleáris fegyverzet van az ország területén. Ez a START egyezmény szerint egyik fél esetében sem lehet több 1550 atomtöltetnél és 700 nukleáris töltet célba juttatására alkalmas hordozónál.Korábban az Egyesült Államok az új START egyezmény több pontját is megszegte, valamint nemrég a Pentagon bejelentette, hogy felfüggesztik az Oroszországgal fennálló katonai kapcsolatokat. Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes azt követően kinyilvánította, hogy a NATO egyre növekvő fenyegetést jelent Oroszország számára, emiatt fokozott fegyverkezésbe fognak kezdeni.Közel-kelet legérdekesebb híreiHidfo.hu


A ZSIDÓK BÜSZKÉK, HOGY RÉSZT VETTEK AZ UKRAJNAI FELFORGATÁSBAN


A címben szereplő "vettek" szót lehet,hogy "vesznek"-re kellene módosítani. Ugyanis az új ukrán "kormány" jónéhány tagja erős szemita rasszjegyekkel bír. Valószínűleg most sem a szemünk csal vagy a képzeletünk játszik velünk.

No, de nézzük a korábbi tényeket is. Cikkeztünk már arról, hogy a Majdan tüntetőit volt, izraeli katonatisztek képzik ki és vezetik. Ezzel korán sem állítottunk valótlant. Mára az összes vezető hírportál beszámolt arról, hogy a kijevi felkelők egyik osztagának parancsnoka, a "Delta" álnevet viselő, negyven éves, volt izraeli tiszt. Pontosabban az izraeli hadseregben, az IDF-ben szolgált. Osztagában további, volt izraeli tisztek is voltak. Mose Azmun, ukrajnai zsidó rabbi is alátámasztja a fent leírtakat, hiszen Delta az ő gyülekezetének a tagja, a brodi zsinagógában. Delta tehát orthodox zsidó, aki valamiért erősen rokonszenvezik a nacionalista-soviniszta Szvoboda párt vezetőivel. Az utcai harcokban tőlük kapta a parancsokat. Rohamsisakja alatt büszkén viseli a kipát. Osztaga kéksisakos alakulat néven lett ismert, ahol orvlövészekkel és különleges rendőri egységekkel csaptak össze.

Delta elmondta, hogy a Szvoboda tagjai előtt ismeretes zsidó származása, mégis testvérükként szeretik. Ariel Cohen, a washingtoni székhelyű Heritage Foundation szakértője szerint a zsidók együtt harcoltak az ukrán nacionalistákkal és végtelen bátorságukról tettek bizonyságot. Delta és Azmun rabbi azzal is foglalatoskodott, hogy adományokat gyűjtsön, a befolyt pénzből pedig a zavargásokban súlyosan megsérülteket kívánták Izraelbe szállíttatni és ott megoperálni. Micsoda könnyes történet, valószínűleg hamarosan a mozikban landol az első film is a hős zsidókról, akik épp az ukrán kommunizmust semmisítik meg és feláldozzák magukat az ukrán népért. Büszkék arra is, hogy feltüzeltek és az alkotmányos rend ellen uszítottak civileket? Az ártatlanul kifolyt vér minden cseppje a felforgatók, sátáni bandáját terheli.
http://www.hidfo.net/2014/03/05/zsidok-buszkek-hogy-reszt-vettek-az-ukrajnai-felforgatasban
Fénykép: A ZSIDÓK BÜSZKÉK, HOGY RÉSZT VETTEK AZ UKRAJNAI FELFORGATÁSBANA címben szereplő "vettek" szót lehet,hogy "vesznek"-re kellene módosítani. Ugyanis az új ukrán "kormány" jónéhány tagja erős szemita rasszjegyekkel bír. Valószínűleg most sem a szemünk csal vagy a képzeletünk játszik velünk.No, de nézzük a korábbi tényeket is. Cikkeztünk már arról, hogy a Majdan tüntetőit volt, izraeli katonatisztek képzik ki és vezetik. Ezzel korán sem állítottunk valótlant. Mára az összes vezető hírportál beszámolt arról, hogy a kijevi felkelők egyik osztagának parancsnoka, a "Delta" álnevet viselő, negyven éves, volt izraeli tiszt. Pontosabban az izraeli hadseregben, az IDF-ben szolgált. Osztagában további, volt izraeli tisztek is voltak. Mose Azmun, ukrajnai zsidó rabbi is alátámasztja a fent leírtakat, hiszen Delta az ő gyülekezetének a tagja, a brodi zsinagógában. Delta tehát orthodox zsidó, aki valamiért erősen rokonszenvezik a nacionalista-soviniszta Szvoboda párt vezetőivel. Az utcai harcokban tőlük kapta a parancsokat. Rohamsisakja alatt büszkén viseli a kipát. Osztaga kéksisakos alakulat néven lett ismert, ahol orvlövészekkel és különleges rendőri egységekkel csaptak össze.Delta elmondta, hogy a Szvoboda tagjai előtt ismeretes zsidó származása, mégis testvérükként szeretik. Ariel Cohen, a washingtoni székhelyű Heritage Foundation szakértője szerint a zsidók együtt harcoltak az ukrán nacionalistákkal és végtelen bátorságukról tettek bizonyságot. Delta és Azmun rabbi azzal is foglalatoskodott, hogy adományokat gyűjtsön, a befolyt pénzből pedig a zavargásokban súlyosan megsérülteket kívánták Izraelbe szállíttatni és ott megoperálni. Micsoda könnyes történet, valószínűleg hamarosan a mozikban landol az első film is a hős zsidókról, akik épp az ukrán kommunizmust semmisítik meg és feláldozzák magukat az ukrán népért. Büszkék arra is, hogy feltüzeltek és az alkotmányos rend ellen uszítottak civileket? Az ártatlanul kifolyt vér minden cseppje a felforgatók, sátáni bandáját terheli.http://www.hidfo.net/2014/03/05/zsidok-buszkek-hogy-reszt-vettek-az-ukrajnai-felforgatasban

Az ukrán Gladio, avagy a keleti szél vért, vagy vizet áraszt - DrábikDrábik János, Jakab István - VLADIMIR PUTIN LEHET A VILÁG MVezető tisztviselők szerint a Fehér Ház áll a lakossága elleni terrorizmus mögött.
Új bizonyítékok kerültek elő 2001. Szeptember 11-ről. Informátorok szivárogtatnak ki beszélgetéseket, mely szerint az USA beszélgetéseket folytat az Al-Kaida vezetőjével Osama Bin Ladennel. A World Trade Center 7-es épülete jelenik meg a Times Square kivetítőin.... Az iketrornyok egyik áldozatának apja beszél arról, hogyan támadja őt a főáramú média.
A saját lakossága ellen folytatott és "szélsőségesekre" fogott terrort valójában a Fehér Ház (az USA-t irányító háttérhatalom - szerk.megj.) finanszírozza és tervezi meg - erősítették meg a kormány és a CIA vezető tisztviselői. A GLADIO néven ismert kampányt a volt CIA vezető, Bill Colby "jelentős hadműveletnek" nevezi.


9/11 és a Gladio hadművelet - The Truthseeker


Gladio - Művelet - "A feszültség stratégiája"


Az egyik összeesküvésben részt vevő személy eskü alatt tett tanúvallomásában így vallott: "Meg kell támadni a polgárokat, az embereket, nőket, gyermekeket, akik már rég nem vehetnek részt politikai játszmában, hogy a hatóságok szükségállapotot vezethessenek be." Az interjúban Dr. Daniele Ganser, a svájci Basel University történésze, "a NATO titkos hadseregei" c. könyv szerzője. Tőle ezen a linken egy több, mint egy órás, rendkívül érdekes és érthető előadást hallhattok.

RT. - A fősodratú média nem számol be erről, de most már hivatalosan is rögzített és dokumentált, hogy a saját lakossága ellen évtizedek óta intézett terrorista támadásokat valójában a CIA és a Fehér Ház szervezi.

Dr. Daniele Ganser: - A Northwoods műveletről és a Gladio hadműveletbizonyításáról most már adatok állnak rendelkezésünkre és az emberek majd megértik, hogy ez igaz, de egyelőre olyan pszichológiai helyzetben vannak és olyan nehéz időket élnek, hogy nem hiszik el, mi folyik, mert ez rossz hír. 

Alapvetően azt jelenti, hogy a terrorizmus manipulálásával az emberek tényleg úgy irányíthatók, mint a birkák. Ha pedig azt mondják nekünk, olyanok vagyunk, mint a birkák és hamis zászlós (False Flag) támadásokkal irányítanak bennünket, akkor ez tényleg olyan dolog, amiről hallani sem akarunk.


RT. - Többször találkozunk a Fehér Háznak ezzel a szóhasználatával: "a feszültség stratégiája". Mit jelent ez?

- A feszültség stratégiája lényegében azt jelenti, hogy felrobbantasz egy bombát és ráfogod az ellenségre. Bizonyítékunk van arra, hogy a "feszültség stratégiája" folytatódik és még nincs vége.

"Nagyobb botrány, mint a Watergate!" 

- ezt mondta az FBI-tól Dennis Saccher arról, hogy az USA 2001-ig védte az Al-Kaida vezetőket és a Veterans Today szerint még most is ezt teszi.
Az FBI informátora, Sibel Edmonds elárulta, hogy "számtalan rendszeres megbeszélés folyt USA képviselők és Bin Laden helyettese, az al-Kaida mostani vezetője Ajman Al-Zavahiri között 2001. szeptemberig.

2001. Júliusában a terrortámadást szervező összeesküvőket bekerítő FBI-ügynököket leállították az ügyről és vád alá helyezéssel fenyegették őket. Ezután amikor a tisztek letartóztatták a legkeresettebb terroristával, Ramzi Youseffel kapcsolatban álló Mohammed Kalifát, maga a külügyminiszter (!) lépett közbe, Kalifát azonnal elengedték és Szaúd-Arábiába toloncolták. Nemcsak visszatekintve, de a megszerzett információk alapján is tudta a hírszerző közösség, Kalifa kitoloncolása valótlan volt.

RT - Kevin Barrett a "Questionning the war on terror" szerzője az interjúban. Köszöntöm!
Ténylegesen vannak olyan vezetők, akik elismerik, hogy a terroristák csupán eszközök.

Kevin Barrett: - És az Al-Kaida is az. A nyugati hírszerző ügynökségek balekja.És ezt az arab világ vezető politikai kommentátorától, Mohamed Keitaltól hallottuk, akiközvetlenül 9/11 után azt mondta nekünk, hogy a támadás hivatalos sztorija egyszerűen nevetséges. Azt mondta, hogy amikor legmagasabb kormányzati szinteken volt Európában, őt bízták meg azzal, hogy lényegében szivárogjon be és gyakorlatilag irányítsa az ún. al-Kaidát.

Azt mondta, hogy az al-Kaida valójában tele van szaúdi, amerikai és izraeli hírszerzőkkel és még egyiptomi hírszerzőkkel is, de természetesen semmit sem tehet saját akaratából!

Nafeez Ahmed, brit kutató, egyike a világ legismertebb terrorizmus kutatóinak, egy Törökországban előforduló esetről beszél, valamikor 9/11 előtt, amikor egy feltételezett vezető al-Kaida parancsnokot tartóztattak le Törökországban. A börtönőrök észrevették, hogy nem imádkozik, disznóhúst kért és megkérdezték:
- "Azt hittük radikális muszlim vagy!", ... Ő pedig felnevetett és így válaszolt:
- "Nem, ez egyszerűen csak a feszültség stratégiája."
Szeptember 11 támadásait illetően a világ vezető fizikusai, mérnökei, pilótái csatlakoznak az áldozatok családjához, hogy megtörjék a főáramú média hallgatását. - Architects & Engineers for 9/11 Truth

A Times Square-en és államok szerte hatalmas hirdetőtáblák szembesítenek azzal, amiről a legtöbb amerikai nem tud: 
Azon a 9/11 napon egy harmadik tornyot még csak el sem találta repülőgép, mégis egyszerűen szabadesésben összeomlott!Délután 17h 20 perckor a WTC 7-es épülete hirtelen szépen és szisztematikusan egyszerűen csak összehajlott, mint egy palacsinta. 

Tudósok nyilatkoznak a videóban :
"Ez egyszerű középiskolai fizika." "Egy épület nem tud szabadesésben 40 ezer tonna szerkezeti acéllal és szerkezeti rendszerével leomlani robbantás nélkül." (Jonathan Smolens - statikus mérnök)
A kormányzati verzió az, hogy irodatüzek miatt omlott le egyszerre mind a 84 acéloszlop.....

RT: - Jone Cole egyike a több ezer vezető, független szakértőnek, akik 9/11 igazságát kutató építészek és mérnökök közé tartoznak. Tehát kik tették?

Jone Cole: - "Akik nem tették, az a 19 gépeltérítő, akik állítólag a repülőgépeket vezették.
Lehetetlen, hogy az acélt irodatüzek, kerozin olvasztották meg vagy maga az összeomlás. FIZIKAILAG LEHETETLEN. Kísérletileg nem is lehet megismételni! Ellentmond a fizika törvényeinek. 

Ha félretesszük a politikát, a feltételezést, a vallást és tudományos módszert alkalmazunk, a World Trade Center 7-es épületének leomlása alapvetően egy klasszikus, irányított bontás, amely során az épület szabadesésben összeomlik és gyakorlatilag saját alapterületén belül marad. Ez az egyetlen magyarázat, ami minden bizonyítékot megmagyaráz:
a nanotermitet, a vas mikrogömböket, az ott tapasztalt magas hőmérsékletet és a szabadesést, a tornyok egységes felgyorsulását, amikor leomlottak; és nem volt becsapódás vagy rázkódás, amikor az alattuk lévő résznek ütköztek.

Mivel nem volt rázkódás, valami kifelé robbantotta ezeket a tornyokat, hogy egyenletesen tudjanak lefelé gyorsulni. Az egyetlen dolog, aminek tudományos szempontból értelme van, az, hogy a tornyokat felrobbantották.

Jon nevetség tárgyává tette a főármaú NatGeo és Popmechanics csatornákat, melyek elkeseredetten próbálták bemutatni, hogy 80kg nanotermit nem tudná összeroppantani az oszlopokat. Jonnak sikerült mindössze 0,5 kilóval. 

RT: Az ismert kutató, Elizabeth Woodworth jött, hogy segítsen felállítani a "Concensus 9/11" bizottságot. Ő beszél arról, hogy
- "hiába léteznek elfogadott, lektorált szakmai folyóiratok, melyekben vezető szakértők is publikálnak (pl. a Heritage Study), ha a média egyáltalán nem foglalkozik velük. Ha az emberek tudnának a kutatásról, megdöbbentőnek találnák.
A bizottság máris elérte azt, hogy a kormány módosította a sztorit és elfogadja a WTC 7 felhőkarcoló szabadesését. David Chendler kiváló modellezős és szakértő a bizottságban olyan modellt tervezett meg, ahogy a felső szintek ellenállás nélkül zuhantak. Egyetlen módon történhetett ez így: ha mind a 80 oszlopot egyidejűleg ért "csapás".

RT: - Dr. Greame McQueen hozzájutott a New Yorki Tűzoltóság aznapi bejegyzéseihez. A főáramú média soha nem mutatta be, mégis több, mint 100 szemtanú beszámolt róla, hogy robbanószerek omlasztották le az ikertornyokat. 

Dr. Greame McQueen - "Megközelítóleg 10.000 oldalas rendkívül érdekes anyag készült a szemtanúk beszámolóiból. 118 személy egyértelműen robbanásokat észlelt. Tudja, olyan tűzoltóink vannak, akik hozzászoktak felhőkarcolók oltásához, akik hozzászoktak füstrobbanásokhoz és kazánokhoz. És mégis olyan szavakat használtak, mint 'bomba'..
'Szintről szintre bummm-bummm-bummm....'
RT: Bob McIlvane válaszokat akar arra, hogy az északi toronyban tartózkodó fia, Bobby boncolásakor miért találtak olyan halálos sérüléseket, amelyek nem tűzcsóvával, hanem robbanószerekkel magyarázhatók.
A főáramú média mégis azon gúnyolódik, hogy összeesküvés-elméletet talál ki a kérdés feltevésével..., ráadásul megpróbálta erőszakossággal és az al-Kaidához fűződő kapcsolattal vádolni.
"Azok a becstelen összeesküvés elméletek, amelyek a kormányt gyilkolással, konspirációval és azzal vádolják, hogy a valós igazságot eltitkolják egyre nevetségesebbek, de nemcsak nevetségesek, hanem veszélyesek is." (The Rachel Maddow Show - MsNBC - 2013.)

Bob McIlvane - "A fiam meghalt és robbanástól halt meg. Ezt minden kétséget kizáróan bizonyítani is tudom. Ha bíróságon lennék, a bíró nem tudná ezt nem elfogadni bizonyítékként. És itt van a probléma, mert ez egy bennfentes akció, egy belső munka. A fiam egy bennfentes akció során halt meg, mert valakik bombákat robbantott fel! Ha ez összeesküvés-elmélet, akkor ez egyszerűen azt igazolja, mennyire alávaló a médiánk.
Rachel Maddow, nem akarom azt mondani, hogy egy k...a, pedig a média k...ja. Több, mint egymillió dollárt keres és utasítják, hogy mit mondjon.
Az egyik philadelphiai újságíró nagyon őszinte volt hozzám és ezt mondta:
- 'Tudja Bob, én vagyok a probléma, mert elveszítjük az állásunkat. Ha ezt vagy csak egy picit abból, amit az imént mondott a szerkesztőhöz viszek, összegyűri. Most megmondhatom önnek, hogy ezt a sztorit nem hozhatom nyilvánosságra. A média tulajdonosai nem fogják engedni. A sajtó nem fog foglalkozni vele, mert még bogarat tenne az emberek fülébe.'

RT: - Kit vádol ezért?
Bob McIlvane - "A lakosság ugyanúgy felelős ezért az egészért, mert egyszerűen azt akarják hinni, hogy jó emberek vagyunk, kivételes ország vagyunk.
De ezeket a tetteket, ezt a kormányok teszik. A hatalmat védik és nagyon gátlástalanul. Véget nem érő háborút folytatunk most a terror ellen. Tudom, hogy min mennek keresztül az emberek Irakban, Líbiában, Szíriában vagy Afganisztánban, mert a gyermekeiket veszítik el. Erről szól az egész. Mindenki családokat veszít el. Ez tiszta pokol!"

RT: Az USA most már azóta hivatalosan az al-Kaida légierejévé vált, jegyzi meg az egyik képviselő (Kucinich). De Amerikának immáron elege van, tízből kilencen a megszállás ellen vannak, Obama elfogadottsága történelmi mélyponton...

Ami 9/11-et illeti, tömegesen, kb. 84%-ban azt mondják, hogy a kormány hazudik. 
Most már dokumentumok és precedensek bizonyítják, a hatalom kész arra, hogy elképzelhetetlen bűncselekményeket kövessen el saját lakossága ellen. 

Én azóta már 12 éve több száz felvételt megnéztem erről az eseményről, hiszen tényleg igaz hogy, azt a napot senki nem felejti el, mert beleégett a tudatunkba, hogy éppen hol voltunk és mit csináltunk akkor, amikor ez a hír megérkezett és bekapcsoltuk a TV-t.

EREDETI, vágatlan nem TV-ből származó felvétel

Közel 3000 ártatlan ember vesztette életét a merényletben és több százezer (ha nem millió) a háttérhatalom azóta folytatott megszálló háborúiban... - Forrás: vilaghelyzete.blogspot.huNIST FOIA 09-42: R14-UC -- Jim Huibregtse 1A-25 (WTC1 Burnin

Franciaország (IS) cionista uralom alattbetyarvilag_francia_cionista_lobbiVajon mi lehet az oka annak a ténynek, hogy Franciaország elvállalta Izrael érdekeinek képviseletét a nagyhatalmak (USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína, Oroszország és Németország), valamint Irán között a perzsa nukleáris programról szóló tárgyalásokon? Párizs az 50-es és 60-as években ugyan komoly szerepet játszott az izraeli atomfegyver kifejlesztésében, később azonban igyekezett szorosabbra fűzni a kapcsolatait a muzulmán világgal. Miért változott meg a francia külpolitika?

2007 októberében a Le Monde című tekintélyes francia lapban megjelent egy cikk, amely a Franciaországban működő cionista lobbi szerepét kívánta bemutatni. Az írásból az derült ki, hogy a lobbi Franciaországban a háttérbe húzódva, szinte láthatatlanul működik, a megtévesztés számos fegyverét beveti, befolyása pedig igen jelentős. 2007 óta a cionisták hatalma még tovább növekedett Franciaországban is. Szilárd ellenőrzésük alatt állnak a legfontosabb médiumok, a politikai pártok, valamint a leghatalmasabb bankok, olaj- és fegyvergyártó cégek, és más nagyvállalatok.
A cionisták már a két világháború között megvetették a lábukat Galliában. Első jelentős vezérük egy bizonyos Joseph Fisher volt, aki 1949-ben Izrael első belgiumi nagykövete lett. Már a háborút közvetlenül követő időszakban gazdag zsidók komoly befolyást szereztek Franciaország gazdasági, kulturális, politikai, tudományos és vallásos életében. Jelenleg száznál is több zsidó szervezet működik az országban, és mindegyik izraeli politikai párt működtet irodát Párizsban. 1977-ben a különböző zsidó csoportok egyesültek, és létrehozták a Francia Zsidó Intézmények Reprezentatív Tanácsát (Le Conseil Representatif des Institutions Juives de France, CRIF ). A szervezet újságok, magazinok, tévéállomások és médiaszolgáltatók sokaságát birtokolja, és a rendelkezésére álló hatalmas összegű pénzek és a médiában élvezett befolyása révén lényegében uralja a francia politikai életet is. Némiképpen leegyszerűsítve elmondhatjuk, hogy az egész francia politikai elit a cionisták zsebében van. (Csakúgy, mint az USA-ban, vagy nálunk, és a nyugati világban szinte mindenütt.) A cionista lobbi hatalma persze onnan ered, hogy megszámlálhatatlanul sok üzleti érdekeltsége révén uralja a gazdasági élet jelentős részét.
Minderről persze Franciaországban is tilos beszélni. A hatalom természetrajzához tartozik, hogy üldözi azokat, akik nem hajlandók engedelmeskedni neki. A franciaországi cionisták is kiépítették azokat a „jogvédőnek” álcázott csoportokat, amelyek az „antiszemitizmus” és a „rasszizmus” elleni harc örve alatt ellehetetlenítik, tönkreteszik, bíróság elé citálják mindazokat a személyeket és csoportokat, akik és amelyek nem hajlandók engedelmeskedni a lobbi parancsainak, vagy éppen az ellenállás módozatain törik a fejüket. A Francia Zsidó Diákok Uniója, az SOS Rasszizmus, a Jogászok Határok Nélkül, a Rágalmazásellenes Liga a legjelentősebbek a cionista diktatúra ellenfeleit üldöző szervezetek közül.
Ami a politikai pártokat illeti, azt a tényt kell tekintetbe venni, hogy mivel a pénzek jelentős részét a cionista lobbi osztja, ezért a politikusok úgy táncolnak, ahogyan a gazdag zsidók fütyülnek. Magyarán: minél inkább szolgálja valamely párt az izraeli érdekeket, annál több pénzhez jut, és annál több esélye van arra, hogy hatalomra jusson. Ezért aztán a politikusok és pártnak nevezett bűnszövetkezeteik egymást versengve igyekeznek bizonyos ülepek közelébe jutni. Hogy hová tűnt a legendás francia nemzeti büszkeség, elképzelni sem tudom. De a pénz és a hatalom nagy úr, és a jelek szerint kiöl az emberből minden nemzeti érzést, büszkeséget és öntudatot.
A talpnyalás és a megalázkodás iskolapéldája volt, amikor 2012-ben 112 francia képviselő – úgynevezett bal- és jobboldaliak vegyesen – egy fesztivált rendeztek, melynek egyedüli célja az izraeli fajüldöző állam ünneplése volt annak a veszedelmes fejleménynek az apropóján, hogy a Palesztin Hatóság megfigyelői státuszt merészelt kérelmezni az ENSZ-ben. Az eseményen megjelent gumigerincű politikusok csillogó szemekkel énekelték Izrael állam himnuszát.
Régebben a Szocialista Párt volt az izraeli érdekcsoport első számú kiszolgálója. Azonban ma már roppant nehéz megmondani, melyik politikai erő teljesíti a legszorgalmasabban a lobbi parancsait. Igaz, az úgynevezett jobboldal most időlegesen lépéshátrányba került, mert a mostani szocialista kormányzat hatalmas szolgálatot tesz Izraelnek azzal, hogy az Irán és a Nyugat közötti megbékélés megtorpedózásán ügyködik. Ma már sajnos az egykor szebb napokat látott francia radikális jobboldal is a cionisták befolyása alatt áll. Marine le Pen ugyanis feltehetően rádöbbent, hogy esélye sincsen a hatalom közelébe kerülni abban az esetben, ha nem áll be az izraeli érdekeket szolgáló politikusok hosszú és tömött sorába.
Mondanom sem kell mindezek után, hogy az izraeli és francia titkosszolgálatok között is roppant szoros kapcsolatok épültek ki. Ezért azután végzetes tévedés volt a palesztinok részéről, hogy Jasszer Arafatot, a Palesztin Hatóság elnökét annak idején egy párizsi katonai kórházba küldték „kezelésre”. A „kezelés” persze nem maradt el, a beteg azonban azt nem élte túl. Arafat meggyilkolása a francia titkosszolgálat tudta és beleegyezése nélkül aligha lett volna lehetséges. A francia titkosügynökök segítséget nyújtottak az izraelieknek számos palesztin vagy Hezbollah-vezető ellen elkövetett merénylet megszervezésében is. A francia igazságszolgáltatás sem független többé: elegendő csak arra emlékeztetni, hogy miféle kirakatpert rendeztek a neves, egykori kommunista francia értelmiségi, Roger Garaudy ellen, aki írásaiban leplezte le a cionizmus mítoszait (többek között a holokausztot) is.
A cionista lobbi még azt is el tudta érni a szabadság eszméjét egykor oly sokra tartó Franciaországban, hogy az Eutelsat nevű médiaszolgáltató ne sugározza bizonyos arab és perzsa televíziók – így többek között az al-Manar, az al-Alam, a Sahar és a Press TV – műsorát. Hasonlóképpen igyekeznek a cionisták teljessé tenni az internet cenzúráját annak érdekében, hogy végleg elhallgattassák az uralmuk ellen berzenkedők hangját.
A világháló azonban szerencsére nem egykönnyen cenzúrázható, ezért azután számos jele tapasztalható a közvélemény ébredésének. A politikusokat azonban a közvéleménynél (továbbá becsületnél, nemzeti öntudatnál) sokkal jobban érdekli, hogy cionista főnökeik meg legyenek velük elégedve.
(www.presstv.com alapján Perge Ottó)
Ujgurok – a nép, amely csak a magyart tartja rokonánakbetyarvilag_ujgúroknov. 18 BulvárEgyébKiemeltKülföldKultúra nincs hozzászólásAz ujgur testvéreink eredetileg Mongóliában éltek, elődeik tagjai lehettek a hunok törzsszövetségének.
Négyezer éves történelmük, szépséggel és titkokkal teli kultúrájuk van – ők az ujgurok. Távoli földön, Belső-Ázsiában élnek, de a magyarokat rokonaiknak tartják. Bármennyire is furcsa, sokkal többet tudnak rólunk, mint ahogy azt gondolnánk.
A tízmilliós ujgur kisebbség Kína nyugati részén , a hivatalos nevén Hszincsiang Ujgur Autonóm Tartományban él. Az ujgurok egymás között hazájukat csak Ujgurisztánnak illetve Kelet-Turkesztánnak hívják, vagy épp mindkettőnek. A húszmilliós Hszincsiang Kína egyik legnagyobb tartománya. Területén, amely 16 –szor nagyobb Magyarországnál, 13 etnikum él. Legnagyobb lékszámban az ujgurok. Az ötven éve tartó erőszakos kínai betelepítések miatt már arányuk 50 százalék alá csökkent. A türk nyelvcsaládhoz tartozó ujgurok a történelem során figyelemre méltó kulturális kincset halmoztak fel, amely a 19. században a térségbe érkező kutatókat és felfedezőket is bámulatba ejtette.
ujgurokAz ujgurok egyik ága korábbi birodalmuk szétbomlása után 840-ben Kelet-Turkesztánban telepedtek le, ez a terület a híres Selyemút révén már az ókorban is fontos kereskedelmi csomópont volt. Az ujgurok több vallást is gyakoroltak. Eleinte buddhisták voltak, ezt igazolják a máig fennmaradt buddhista templomok és kolostorok. A 10 században főleg török hatásra felvették az iszlám hitet. Kínai források szerint az ujgurok már ebben az időszakban is híres gyógyítók voltak, az akupunktúrát is ők fedezték fel. Jártasak voltak az építészetben a művészetekben és a zenében. Magas szintű volt írásbeliségük Még a legegyszerűbb foglalkozású ember is tudott írni és olvasni. Az ujgurok már évszázadokkal Gutenberg előtt ismerték a könyvnyomtatást.
A nomád népek közül egyedül a magyarokat tekintik rokonaiknak. Az ujgurok eredetileg Mongóliában éltek, elődeik tagjai lehettek a hunok által ismert. törzsszövetségnek. Ezt a helyiek is igazolják, az ujgur falu lakói egymás után sorolják az általunk is ismert szavakat.

ujgur-singer-DilnazKelet-Turkesztán több mint ezer éven át szabad állam volt. Hol Kína oldalán, hol ellenségeként, de véres csaták árán sikerült megőriznie függetlenségét. 1876-ban a kínai császári seregek elfoglalták területüket. Ujgur források szerint a kínaiak a betörés során egymillió őslakost mészároltak le. Az ujgurok azonban nem adták meg olyan könnyen magukat. 1884 óta, amikor hivatalosan is a Hszincsiang tartomány részévé váltak, 65 éven át 42-szer szerveztek fegyveres felkelést a kínai császári megszállók ellen. Kétszer is kivívták önállóságukat. 1933-ban létrehozták a Kelet-Turkesztáni Iszlám Köztársaságot, és 1944-ben kihirdették a Második Kelet-Turkesztáni Köztársaságot. Az előbbi 3, az utóbbi öt évig állt fenn.
1949-ben a Kínába tartó ujgur vezetők repülőgépe lezuhant. Ezzel az addig független állam szabad prédává vált. A kommunista Kína végleg bekebelezte az országot . Hszincsiang autonómiát kapott. Ez azonban csak papíron létezik. A kínai han nemzetséghez tartozó betelepülők különböző kiváltságokat élveznek. Az ujgurok anyanyelvi iskolákat, szabad vallásgyakorlást követelnek. Tiltakoznak a területükön végrehajtott kínai atomkísérletek ellen. És továbbra sem adják fel függetlenségi törekvéseiket. Erre azonban vajmi kevés az esély, hiszen Peking soha nem mondana le egy olyan régióról, amelynek földje 122- féle ásványkincset- köztük olajat, gázt, szenet és aranyat rejt.Tekintse meg a videót!
(Forrás: dunatv.hu)

what china should beAz ujgur testvéreink (“fehér emberek hosszú, világos hajjal” – ahogyan egy korabeli kínai utazó látja őket), akik a Sárga folyó és a mongol sztyeppék között éltek. Az évszázadok során a szomszédos, kisebbrendűségi komplexussal igazán nem vádolható Középső  Birodalom mindig is megpróbálta bekebelezni őket, ha nem egyéb, már csak az itt húzódó – és nagyon komoly gazdasági hasznot hajtó – Selyemút feletti totális ellenőrzés okán. A hivatalos kínai álláspont szerint Hszincsiang, (vagyis az “új határvidék”) már az időszámításunk előtti első században a Mennyei Birodalom szerves részévé válik – persze ezzel az indokkal az ujgurok (akiknek őseit a bizánciak “fehér hunoknak” nevezték) nagyon nem értenek egyet. ujgur-ferfiakUjgur testvéreinket, a kínai vezetés teljesen be akarja olvasztani Kínába! A fővárosban 2.5 millió lakos közül 90% kínai betelepített és naponta hoznak be több tízezer kínait. Kína az idők folyamán folyamatosan kifosztja Uyghur régió ásványi kincsekben gazdag területeit. Példaképen, az elmúlt pár évben több mint 5,000 tonna aranyat vitt el Kína. 1949 óta 8 millió ujgurt lőttek agyon, a fiatal ujgur lányokat kínai kuplerájokba hurcolják. A törvény csak egy gyermeket enged vállalni a házaspároknak, és a második gyereket abortusszal elveszik az anyától, ha nem járul hozzá, akkor 6 évig tartó büntetést szabnak ki rá! A tibetiek is hunoknak tartják magukat, így a dalai lámához is ekképpen kellene viszonyulni! Belső Mongóliát is elrabolták a kínaiak, ahol 6 millió mongol él és a kis Mongóliában csak 2.5 millió ember! Belső  mongoli és az ujgurok határánál él egy nép, amely székelynek hívja magát és körülbelül 200.000 ezren élnek itt!

A székely és ujgur zászló hasonlósága szembetűnő, így van alapja annak, amit állítanak!
Magyar-ujgur nyelvben 4000 szópárhuzam fedezhető fel, csak néhányat említve:
Csárdás=egymást kísérő
Kolbász=kézzel tömni
Szemüveg=közeleg
Kocsi=kos
Rák=rák
Pest= az MTA szerint szláv eredet pets sütő – síkság ujgurban
Buda= megvilágosult – Buddha
Ujgur-terkepAmint az Kőrösi tanárának, Benkő Ferencnek földrajzkönyvéből kiderül, “Nagy és Kis Bukária” akkori fogalmak szerint lényegében Turkesztánnal azonos és az Aral-tótól Észak-Kínáig és Mongóliáig elnyúló hatalmas terület volt. Nevezetesen: “Nagy-Bukária” tulajdonképpen Turkesztán nyugati része és egészen a Musztag-ata hegységig terjed. “Kis Bukária” viszont a Musztag-ata vidékétől keletre eső, Kínához tartozó terület, és a mai értelemben vett Kelet-Turkesztánnal azonos, a Tarim-medencében fekszik, amelyet északon a Tien-san, délen pedig a Kien-lun hegyláncai vesznek közre, s keleti felé a Góbi-sivatagot is magában foglalja.
Csoma kutatói felfogásában a kitűzött cél nemcsak a magyar őshaza megtalálása volt, hanem a magyarok rokonának tekintett hunok ázsiai őstörténetének tisztázása is.
Ázsiai utazásom tárgya: kikutatni a magyarok első település helyeit. Összegyűjteni történelmi tetteinket, megfigyelni a hasonlóságát, ami több keleti nyelv és a mi anyanyelvünk között van.” – írja.
Különféle források szerint Kőrösi Csoma Sándornak a göttingeni egyetemen folytatott tanulmányai során két olyan tanára is volt, aki arra ösztönözte, hogy a magyarok eredetét kutassa. Az egyik Eichhorn, akit híres orientalistaként ismer a nyugati világ. A másik pedig az antropológia megalapítója Blumenbach professzor volt. Kőrösi az utóbbi révén tette magáévá az ujgur elméletet. Ugyanis a professzor irányította rá figyelmét arra, hogy a magyarok valószínűleg a kínai évkönyvekben sokat szereplő ujguroktól származnak. De õ volt az is, aki arra biztatta tanítványát, hogy a magyarságnak ezt az állítólagos őstörzsét, és ezeknek eredeti hazáját felkeresse.
Ujgur-holgyMint ismeretes Kőrösi Csoma Sándor végül is sohasem jutott el az ujgurok közé. Személyes véleményem szerint ebben – nagy valószínűséggel – az is akadályozhatta, hogy nem volt muszlim, nem ismerte a szükséges mértékben és alapossággal az iszlám vallást, az iszlám kultúrát. Abban a korban – és ezt bizton állíthatom – egy ilyen cél megvalósítása, a megfelelő tudás nélkül eleve kudarcra volt ítélve. Hogy mit talált volna Kőrösi, ha eljut a céljához és találkozik az ujgurokkal? Erre most nem térnénk ki részletesen, de egy dolgot mégis elmondunk:
Mukliszi Juszupbek, ujgur történész, aki a 30-as években a kínaiak által alapított nemzetiségi fõiskolán, 1941-ben, Urumcsiban végezett, azt állítja: “Az ujgur nép õslakos Ázsiában, eredetükről az a legenda járja, hogy élt Közép-Ázsiában két testvér, “10 ujgur” és “9 ujgur”. Tőlük származik e pusztai nép két csoportja: a kínai Hszincsiang területén élõ népcsoport a “9 ujgur” népe, míg a “10 ujgur”, az onogurok Európába vándoroltak, s ők a magyarok õsei – tartja a máig is élő legenda. Az ujgurok a mai napig számon tartják a magyarságot, mint távoli rokonokat. 14 milliónak tudjuk az Európában élő magyarok számát, mi Kelet-Ázsiában 22 millióan vagyunk, így a törzs leszármazottait 36 milliós lélekszámúra becsüljük.”

Utcai_jelenet_Ujgurisztanban_2Ujgurisztán az ujgurok otthona volt legkevesebb 2000 éven át, amely idõ alatt kisebb megszakításokkal szabad és független ország volt, szemben a kínaiak állításával, mely szerint Ujgurisztán ősi, elválaszthatatlan kínai föld.

A történelmi tények világosan bizonyítják, hogy Kína ezen állítása történelem hamisításon alapszik, annak a reményében, hogy az elnyomás és az asszimiláció eredményeit idővel legitimálhatja a világ szemében.
A kínai inváziók sora Kr. e. 104-ben kezdődött, és azóta Ujgurisztánt többször foglalták el kínai csapatok, ám ezek a megszállások soha sem voltak hosszú életűek. A következőkben néhány történelmi adalék a kínai megszállásokról:
1. A Wu ti korban, Li Kuang tábornok Kr. e. 104-ben elfoglalta Ujgurisztánt, de Ujgurisztán népe visszaszerezte függetlenségét Kr. e. 86-ban, a kínai katonák legyőzésével.
2. A Hsuan Ti korban, Chang Chi tábornok megtámadta és elfoglalta Ujgurisztánt Kr. e. 59-ben. Azonban Kr. e. 10-ben az ujgur kánok legyőzték a kínai seregeket és visszanyerték szabadságukat.
3. A Ming Ti kor Második Kán Dinasztiája idején Pan Chao tábornok belháborút indított Ujgurisztán megtámadásával, Kr.u. 73-ban. Ez a háború mintegy 28 éven át tartott. Kr. u. 102-ben Pan Chao visszatért Kínába, majd egy évre rá fiának Pan Yungnak menekülnie kellett az õt legyőző ujgur kánok elől. Ekkor Ujgurisztán újból visszanyerte biztonságát és függetlenségét.
4. A Topa(Wei) korban, Ujgurisztán adót volt köteles fizetni Kínának, 448-tól 460-ig.
5. 657-ben a Tang dinasztiabeli Kau Tsung elfoglalta Ujgurisztánt, de 669-ben a Gök Türk kánok kiűzték a kínaiakat Ujgurisztánból.
6. 747-ben Kau Tsung a koreai Kao Sien-chi tábornokot nevezte ki a kínai seregek parancsnokává és megbízta az egymással hadakozó ujgur kánok egy csoportjának támogatásával. Ez a tábornok  kihasználva az ujgurok megosztottságát, rendkívül agyafúrt és kegyetlen módon állította szembe egymással az ujgurokat, és így sikerült Ujgurisztánt kínai alávetettségbe taszítania. Azonban az ujgurok 751-ben arab segítséggel megsemmisítették Kao Sien-chi erőit és így elnyerték függetlenségüket.
Peking2008 - Megnyitóünnepség - TüntetésKr. e. 104 és Kr. u. 751 között hat kínai hadjárat indult Ujgurisztán ellen. Ezalatt a 855 év alatt, a kínaiak mindössze 157 évig uralták Ujgurisztánt, és mint ahogy a hadjáratok gyakorisága mutatja, ez az uralom mindvégig csak részleges és időleges maradt. A fennmaradó 698 évben Ujgurisztán szabad és független ország volt.
Abban idõszakban(Kr. e. 104-Kr. u. 751) általánosságban baráti volt viszony és kereskedelmi kapcsolatok létesültek Ujgurisztán és Kína között. Az újabb keletű kínai történelmi könyvek és politikai szándék ezeket a kapcsolatokat hátsó szándékoktól öveztetve úgy igyekszik beállítani, mint Ujgurisztán Kínának való alávetettségének bizonyítékát, hogy így legitimálják Ujgurisztán iránti igényüket.
Miután az arab, türk és tibeti erők kiűzték a kínai megszállókat 751-ben, mintegy 1000 esztendő telt el a kínai mandzsu uralkodók hódításáig. Ez alatt a hosszú időszak alatt nem Kína volt az egyetlen fontos diplomáciai tényező Ujgurisztán számára. Az ujgurok önkéntesen a Mongol Birodalomhoz, ahol 207 éven keresztül megtartották függetlenségüket és fontos szerepet játszottak annak kulturális és politikai életében. A fennmaradó 800 éven keresztül Ujgurisztán teljesen független volt, a jólét és fejlődés saját útját járta.
A mandzsu hódítók mintegy egy millió polgári lakos élete árán 1876-ban elfoglalták Ujgurisztánt és formálisan is betagolták a Mandzsu birodalomba, Xingjiang (vagy Sinkiang, amelynek jelentése “új tartomány”) Tartomány néven. Ezen időtől fogva Ujgurisztán folyamatosan katonai közigazgatás alatt állt. 1949-ig 42 fegyveres felkelés tört ki (átlagosan négyévente) a mandzsu uralom ellen, a függetlenség visszaszerzéséért.
uygur-ladies1933-ban az ujgurok Ujgurisztán déli részén megalakították a Kelet-Turkesztáni Iszlám Köztársaságot, majd Ujgurisztán egészén a második Kelet-Turkesztáni Köztársaságot. Az előbbi államalakulat 3 évig, míg az utóbbi 5 évig állt fenn.
A kommunista Kína 1949-ben foglalta el Ujgurisztánt, és 1955-ben változtatta XUAR-ra a nevét. A kommunista Kína, azóta gyarmatosító uralmat valósít meg Ujgurisztánban. Az ujgurok leírhatatlan szenvedéseket kellet kiálljanak az embertelen idegen elnyomó uralom alatt. Dacára a szenvedéseknek és a kulturális genocídiumnak az ujgurok lelkét nem sikerült megtörni. A hozzáférhetõ kínai források szerint, az ujgurok 1954 óta, a kockázatok és veszélyek ellenére tüntetéseket és felvonulásokat szerveznek, földalatti mozgalmakat alakítanak, hogy kivívják jogegyenlőségüket vagy akár függetlenségüket, harcuk mely csúcspontját 1996-ban érte el, soha sem szûnt meg. Az ujgurok építette Ming Oy vagy az Ezer Buddha Temploma még megtekinthetők Kucha, Turfán és Dunhuang városaiban, ahol a kanchou ujgurok éltek.
ujgur-gyerekekKucha városában több mint 50 buddhista templom, könyvtár és a szegényeket istápoló népjóléti intézmény volt. Hotan városában 14 nagy templom és számos kisebb kolostor állt. Az ujgurisztáni ujgurok 934-benv vették fel az iszlámot, a Karahanida Satuk Bughra Kán uralkodása alatt. Azóta az iszlám az ujgurok egyetlen vallása, mind a mai napig.
Az ujgur hatalom, tekintély és kultúra a történelem hosszú folyamán át virágzott és több mint 1000 éven át uralta Közép-Ázsiát majd meredek hanyatlásba kezdett a mandzsu invázió után, majd a nacionalista de különösképp a kommunista Kína uralma alatt.Villás Béla - Álmok (Előadás)

Reiki Önkezelés

Testből Kilépő Meditáció ArkangyalokkalCsakra harmonizáló program
Drábik János: 
Breivik biorobotként gyilkolt a szigeten?
Mi történt valójában Norvégiában? Megtudhatjuk: mi a Gladio?A rendőrség magatartása elgondolkodtató
Kétségeket támaszt az is, ahogyan a rendőrség irányítói viselkedtek. A rendőrségnek több mint 90 percre volt szüksége ahhoz, hogy az Oslótól 20 km-re fekvő Utöjába megérkezzen. Ez a távolság 12 perc helikopterrel, és 25 perc autóval, és hajóval. A késlekedés lehetővé tette a merénylő számára, hogy minden lőszerét fel tudja használni ártatlan emberéletek kioltására. A rendőrfőnök, Sveinung Sponheim - akiről az olvasható az internetes fórumokon, hogy maga is szabadkőműves - átlátszó és gyenge kifogással állt elő, amikor a közlekedési nehézségekre hivatkozott. Sponheim szerint a helikopter nem volt elérhető, és hajót sem találtak. Elérhető helikopter valójában nagyon is létezett. Ott repült Utöja felett, és gondosan lefilmezte a folyamatban lévő mészárlást. A norvégok többsége már évszázadok óta rendelkezik saját hajóval. A rend-őrség azonban képtelen volt idő-ben segítséget nyújtani az életükért küzdő fiataloknak. Ez a példa nélkül álló lassúság és tehetetlenség gyanússá teszi a rendőrség magatartását. Felmerül a kérdés, hogy a szélsőjobboldali ideológia mennyire hatolt be a rendőrség és a biztonsági erők soraiba. Úgy tűnik, hogy a közérdek szolgálatának elkötelezett szociáldemokraták csak az államhatalom egy részét ellenőrzik, a törvényhozást és a kormányzati tisztségek egy részét, míg a végrehajtó hatalom és különösen a fegyveres testületek már nincsenek teljesen a kormány ellenőrzése alatt.
Tény az, hogy a rendőrség egyetlenegy életet sem mentett meg. Csak akkor érkeztek meg, amikor Breiviknek már elfogyott a lőszere, és kész volt arra, hogy feladja magát. Így állt elő az a helyzet, hogy világrekordnak számít az, ami Oslóban történt. Olyan merényletek esetén ugyanis, amikor sorozatgyilkosságokra került sor, az elkövető vagy végzett magával, vagy lelőtték. Oslóban a rendőrség egyetlen egy lövést sem adott le Breivikre. Egyszerűen a nevén szólította a tömeggyilkost, és távozott vele.
A bombarobbantás Oslo belvárosában, valamint a baloldali fiatalok lemészárlása évi találkozójuk színhelyén egyértelműen politikai terrorizmusra utal. A vérontást megelőző napon tüntetés volt Utöján a palesztinok mellett és Izrael ellen. A Norvég Munkáspárt ifjúsági tagozatának vezetője, Eskil Pederson kijelentette, és ezt a Dagbladet c. napilap le is hozta, hogy Norvégia kész egyoldalúan is gazdasági embargót bevezetni Izraellel szemben. Elgondolkodtató, hogy az a Norvégia, amelynek ötszáz katonája részt vesz az afganisztáni hadműveletekben, és amelynek légiereje hónapokon keresztül bombázta Líbiát a NATO megbízásából, képtelen volt egy helikoptert vagy egy csónakot találni, hogy rendőrsége időben az életveszélybe került fiatalok segítségére siethessen.

Bizonyítási kísérlet a tett színhelyén
2011. augusztus 13-án Breiviket a rendőrség nyomozói Utöjára vitték, hogy a helyszínen mutassa meg pontosan, mit, hol és hogyan tett a vérengzés napján. Breivik golyóálló mellényt viselt és egy pórázhoz hasonló szíjat. Így kellett utánoznia, hogyan használta a nála lévő fegyvereket. Sem a tömegtájékoztatási intézmények, sem a közvélemény nem kapott erről a helyszíni kísérletről értesítést. A rendőrség azzal magyarázta a sziget meglepetésszerű bejárását a gyanúsítottal, mert Breiviket egyenként fogják megvádolni 77 áldozata megöléséért. A rendőrség véleménye szerint a túlélők számára kevésbé kegyeletsértő, ha ezt a bizonyítási kísérletet most végzik el, és nem a bűntető ügy bírósági tárgyalása idején. Számos rendőrhajó és helikopter volt jelen, de az Utöjára látogatók nem észlelték, hogy valójában mi történik körülöttük mintegy 8 órán keresztül. Másnap, augusztus 14-én vasárnap a rend-őrség sajtóértekezleten adott tájékoztatót a helyszíni bizonyítási kísérlet eredményéről. A jelenlévők szerint Breiviket nem indította meg érzelmileg a tett színhelyére való visszatérése, és a lelkiismeret-furdalás vagy megbánás semmilyen jelét nem mutatta. A rend-őrfelügyelő szerint Breivik viselkedése annyira közömbös volt, mintha valamilyen képzeletbeli irreális világban élne. Utöján készségesen és pontosan újrajátszotta azt, amit cselekedett, bemutatva, hogyan hajtotta végre a 69 gyilkosságot. Azaz úgy viselkedett, ahogyan a birobotok szoktak, ha a handlerük megfelelő kódokkal bekapcsolja az idegrendszerükbe beépített programot. (Lásd: Drábik János: Tudatmódosítás c. dokumentumkötetét, amely 2004-ben jelent meg a Gold Book Kiadó gondozásában.)
Gordon Duff, aki megjárta a vietnami háborút, és a Veterans Today nevű katonai és külpolitikai folyóirat, valamint a hasonló nevű információs hálózat egyik vezető-szerkesztője, hosszabb ideig pénzügyi és banki szakértőként tevékenykedett. Az ENSZ humanitárius segélyszervezeteinél volt alkalmazásban, továbbá biztonsági és védelmi tanácsadóként is működött. Gordon Duff cikkei világszerte olvashatóak az elektronikus és a nyomtatott sajtóban, de rendszeresen lép fel a főáramlatú tévék és rádiók műsoraiban is. Nos, ez a Gordon Duff állapítja meg, hogy a norvégiai vérengzés vonatkozásában sokasodnak az aggodalmat keltő bizonytalanságok. Azok a további gyanúsítottak, akiket a tragikus eset kapcsán őrizetbe vettek, úgy eltűntek, mintha soha sem léteztek volna. A világ legnagyobb autóbomba-merényletével kapcsolatos fedőtörténet (cover story) is egyre gyanúsabb. Anders Behring Breivik eredeti norvég neve helyett is ma már annak anglicizált változatát, Andrew Berwicket olvashatjuk azon a videón, amelyben ő a főszereplő, és ahol egyértelműen kiderül, milyen cinkos megértéssel viselkedik ezzel a terrorista gyilkossal szemben a norvég rendőrség.
Amikor sor került a helyszíni szemlére, Berwick/Breivik a szabadkőműves páholy tagja úgy sétált a gyilkosság színhelyén a rendőrség és a terrorelhárító erők tagjaival, mintha egy hétvégi kirándulást tennének. Berwick/Breivik, aki a tömeggyilkosság elkövetésekor rendőregyenruhát viselt, a bizonyítási kísérlet idejére kapott egy sorozatlövő kézifegyvert, noha ezúttal mint gyanúsított letartóztatás alatt állt. Berwick/Breivik elmondta, hogy a tömeggyilkosság egész ideje alatt folyamatosan telefonkapcsolatban állt a rendőrséggel, és hívásait magnetofonon rögzíteni kellett volna. Ezek a telefonhívások érthetetlen módon nem kerültek rögzítésre, és valahogy elfelejtődtek, vagy pedig téves helyre lettek irányítva. Tekintettel arra, hogy a rendőrséggel folytatott beszélgetéseknek rendkívül fontosak a következményei, felmerül a kérdés, hogyan tűnhettek el ezek a beszélgetések, miért nem rögzítették azokat, hogyan válhattak téves hívásokká, amelyek sorozatosan nem érik el a felhívott címzetteket, és amelyeknek sehol nem marad nyoma.
drabik-biorobot1.jpg
 Berwick/Breivik hidegvérrel végrehajtott tömeggyilkossága során úgy viselkedett, mint egy sportriporter, aki részletesen beszámol a történt „sportesemény'' minden részletéről pontosan úgy és abban a sorrendben, ahogy az a valóságban is megtörtént. Berwick/Breivik, a „sportriporter" úgy tudósított rémes tetteiről, mint aki valójában egyáltalán nem fél a bűnüldöző szervek haragjától. A rendőrség és a nyomozó szervek képviselőjével történt helyszíni bejárás során nemcsak azt mutatta be, hogyan gyilkolt, de arról is beszámolt, hogy hol, miként telefonált a rendőrségnek, és milyen beszélgetések zajlottak le. Kezdetben azt követelte: vegyék őrizetbe, hogy leállíthassa az öldöklést, azaz ne kelljen tovább gyilkolnia. Ahogy felidézi az elhangzott párbeszédeket - amelyet gondos kezek sajátságos módon eltüntettek -, a kívülállónak az a benyomása, hogy a beindított robotnak már elege volt a gyilkolásból, és szeretné azt abbahagyni. Berwick/Breivik mindezt rutinszerűen ismételte meg a nyomozók jelenlétében: felváltva lőtt, telefonált, beszélt a rendőrökkel, majd azokhoz szólt, akik később áldozatai lettek, hogy ne rejtőzzenek el tőle, hiszen ő rendőrtiszt, és azért van ott, hogy segítsen nekik. Majd amikor hittek neki, megölte őket. Ekkor ismét felhívta a rend-őrséget, és egy újabb párbeszédre került sor.
drabik-biorobot1.jpg
Érdemes közelebbről is szemügyre venni a történteket a norvég újságok eredeti szövegeiből vett fordítás alapján. A szó szerinti fordítást megelőzően utalunk rá, hogy ezekből az derül ki, hogy nemcsak a telefonhívások száma, amely 8 és 10 között lehetett, fontos, hanem az, hogy mi volt ezeknek a beszélgetéseknek a tárgya. Berwick/Breivik ugyanis a rend-őrség vezetőihez, pontosabban a terrorelhárító egység vezetőihez beszélt, miközben folyamatosan gyilkolta le áldozatait a Norvég Munkáspárt fiataljait. Az egyik ilyen tájékoztatása a rendőrség felé különösen elgondolkodtató. Szó szerint idézzük:
Breivik, Parancsnok. Beszervezve az antikommunista ellenállási mozgalomba az iszlámizáció ellen. A művelet befejeződött, és megadom magam a Deltának."
A Delta erők (norvégul Beredskapstroppen, vagyis rendkívüli helyzetben bevethető biztonsági erők) azonban nem válaszoltak Berwick/Breivik nehezen félreérthető szövegére. Ehelyett azt kérték, hogy egy magasabb rangú személy értelmezze a rendőr-ségtől, illetve a terrorelhárító egységtől ezt az üzenetet. Azt feltételezték, hogy egy ilyen üzenet származhat egy paranoiás elmebetegtől, de lehet egy baljóslatú összeesküvésről szóló jeladás is.
A „Breivik parancsnok" bemutatkozással kezdődő második telefonhívás 18 óra 26 perckor, 27 perccel az után történt, hogy Breivik 17:59-kor már felhívta a rendőrséget. Első hívásakor Breivik még csak néhány áldozatával végzett, de már a leghatározottabban felajánlotta, hogy megadja magát, és szinte kérte, hogy haladéktalanul tartóztassák már le.
Egy perccel az után, amikor a vérengzés befejeződött, a Delta rendkívüli biztonsági erők őrizetbe vették Breiviket. Ismételjük: letartóztatását megelőzően másfél órával Breivik valójában azt kérte a rendőrségtől, hogy tartóztassák le, és adják át a Delta terrorelhárító biztonsági erőknek. A rendőr-ség azonban homályos okokból ezt a kérést nem teljesítette, és Breivik folytatnia kellett a szériagyilkosságot - saját kifejezésével élve - úgy, mint egy „autopilótának". Az autopilóta kifejezés robotpilótára utal, egy önműködő kormánygépre, amit úgy is értelmezhetünk, hogy itt egy robothoz hasonlóan működő emberrel, vagyis biorobottal állunk szemben. Ez rendkívül lényeges kérdés, ugyanis egy programozott idegrendszerű személy valóban képes arra, hogy egy ilyen méretű bűncselekményt hidegvérűen és egy robot pontosságával, apatikus közönnyel végrehajtson.
A 17.59-es hívást követően csak 35 perc múlva érkezett két rendőrtiszt az Utöjával határos Buskerud település rendőrségére. Ekkor az oslói Delta egységek tíz percnyi távolságra voltak. Ekkor csöngött a telefon a buskerudi rendőrkerület telefonközpontjában. A beszélgetést rögzítő rend-őrségi jegyzőkönyv szerint egy norvégul beszélő férfi közölte, hogy megadja magát a rendőrségnek. Erre kellett volna válaszolniuk. Breivik ugyanis azt állította, hogy kapitulál, vagyis leteszi a fegyvert, azaz megadja magát. Breivik védőügyvédje, Geir Lippestad mondta el Norvégia második legnagyobb példányszámú napilapjának, a Verdens Gangnak, a VG-nek, hogy védence miként számolt be neki erről a telefonbeszélgetésről: „Közölte, hogy teljes néven mutatkozott be, és meg akarja adni magát. Kérte, hogy szállítsák a Delta terrorelhárító egységhez, de erre a kérésére nem kapott választ, és nem értette, hogy miért. Ekkor könyörgött, hogy valaki, akinek döntési jogosultsága van, hívja őt vissza."
A védőügyvéd azt is elmondta, hogy emiatt Breiviknek folytatnia kellett szörnyű gyilkossági sorozatát Utöján. Breivik a következő 28 percben még találkozott fiatalok két csoportjával a szigeten, akiket lelőtt, és még arra is jutott ideje, hogy tüzeljen azokra, akik a vízbe ugorva úszással próbáltak menekülni. Breivik 18.26-kor ismét felhívta a rendőrséget, és jelentette, hogy kész megadni magát. Erre azonban csak a vérengzés után egy perccel kerülhetett sor, amikor is az időközben megérkezett Delta terrorelhárító erők Anders Behring Breiviket a nevén szólítva magukhoz hívták és végre letartóztatták.
drabik-biorobot2.jpg
Breivik Magne Rustadnak, a hönefossi rendőrség főnökének a telefonszámát hívta, de Breivik nem volt regisztrálva a rendőrfőnök telefon-nyilvántartásában. A hívó pedig nem akarta megmondani, hogy kihez tartozik ez a szám. Breivik kihallgatásakor erre azt a magyarázatot adta, hogy a sziget egyik kioszkjában talált egy telefont röviddel azután, hogy elkezdte a gyilkosságsorozatot. Ez volt az a telefon, amiről leadta a hívásokat. Geir Lippestad a részletek megismerése után többször is hangsúlyozta, hogy Breivik már az első telefonhíváskor - 17.59 perckor - kész volt megadni magát. Ha erre a jelentkezésére kap egy jóváhagyó megerősítést, akkor abbahagyta volna a gyilkosságsorozatot.
Figyelemmel kell lenni arra tényre is, hogy ebben az időben a mobiltelefon-hálózat rendkívül túl volt terhelve, pontosan a segélyhívások miatt. A telefonközpontot elárasztották az áldozatok és családtagjaik segélyhívásai. A Verdes Gang tudósítója azt kérdezte Lippestadtól, hogy miért akarta Breivik megadni magát a rendőrségnek. A védőügyvéd szerint Breivik tudatában volt, hogy sok 'NOK'-t ('Not Okey'), azaz mélyen elítélendő dolgot tett. Számos ismeretlen embernek elvette az életét, amelyről sokat fognak cikkezni a sajtóban, ezért ő nyilvánosságra hozott egy nyilatkozatot. Breivik arról is meg volt győződve, hogy a rendőrség a szárazföldön ered a nyomába (feltehetjük a kérdést: honnan tudta a tömeggyilkos, hogy vele szemben nem vetnek be helikoptereket, noha számos repkedett a közeli légtérben, amit azok a norvégok is megerősítettek, akik vízi járműveken siettek az áldozatok mentésére?). Lippestad szerint Breivik megbecsülte, hogy kb. mennyi időt igényel az, hogy a rendőrség megjelenjen a helyszínen. Fontos az a körülmény, hogy Breivik sokkal többször - legalább 10-szer - hívta a rendőrség telefonközpontját, mint ahányszor a hívása keresztülment. Állítólag csak kétszer. Lippestad szerint nagyon valószínű, hogy legalább 8-szor, de az is lehet, hogy 12-szer telefonált.
Breivik elmagyarázta, hogy amikor telefonhívásával el tudta érni buskerudi rendőrség telefonközpontján keresztül 17.59-kor a Delta terrorelhárító egységet, akkor ő megállt egy rövid időre az erdőben, hogy átgondolja, mit tegyen a következőkben. Az egyik, ami felmerült benne, hogy öngyilkos lesz, a másik pedig az, hogy folytatja az Európa megmentéséért vívott küzdelmet, amelynek elkötelezte magát. A Verdens Gang munkatársának a kérdésére, hogy miért nem lett öngyilkos, Lippestad azt válaszolta, hogy meggyőződésével szembenállónak tekinti az öngyilkosságot. Kész harcolni céljaiért, meg akarja változtatni Európát, és úgy gondolta, hogy ezt sokkal inkább meg tudja tenni, ha élve marad, és nem öli meg magát is. Azért nehéz magyarázatot találni erre a magatartásra, mert ez már összefügg azzal, hogy Breivik miként fogja fel, miként érzékeli a valóságot. A motívumok harca úgy dőlt el benne, hogy folytatta tovább az öldöklést, mint egy robotpilóta.
A norvég lap tudósítója visszatért Breivik második és hivatalosan utolsónak tekintett telefonhívására a rendőrséghez. A védőügyvéd elmondta: Ezt a hívást 18.26-kor rögzítették, egy perccel azután, hogy terrorelhárító osztag partra szállt Utöja szigetén. Ebben a telefonbeszélgetésben hangzik el az, hogy ő parancsnok, aki be lett szervezve az iszlám ellen harcoló antikommunista ellenállásba. Jelentést tesz arról, hogy a feladatot végrehajtotta, és kész feladni magát a Deltának. A védőügyvéd, Geir Lippestad betekintést kért a buskerudi rendőrségnél készült dokumentumokba, lehallgatta az üzenetrögzítőn tárolt beszélgetéseket, hogy tájékozódjon: pontosan mi és hogyan hangzott el? A védőügyvéd ezt azzal igazolta, hogy kötelessége kideríteni a rendkívüli bűncselekmény minden körülményét. Nem bűnbakot akar találni, de fontos a társadalom számára, hogy ezek a biztonsági központok hogyan működnek válsághelyzetben, és vajon fel vannak-e készítve arra, hogy szükség esetén hatékonyan tudjanak közbelépni az életek védelmében.
Buskerud rendőrfönöke, Magne Rust, nem hallgatta le a merénylet idején az üzenetrögzítőt, de beszélt a telefonközpont irányítójával, hogy mit tegyen. Ez egy igen rövid beszélgetés volt, amely néhány másodperc után megszakadt. Többször is megkísérelték a visszahívást, de a telefon már ki volt kapcsolva.
Ez a magyarázat nemcsak homályos, de egyenesen zavarosan önellentmondó. A telefonközpont kezelője többször is megpróbálta visszahívni Breivik Commandert. Magne Rust buskerudi rendőrfőnök viszont azt állítja, hogy a telefonközpontos, aki vette Breivik hívását, nem emlékszik mindenre, ami történt. Rust azt is mondta, hogy Breiviknek azt a telefonszámát, amelyikről jelentkezett, nála nem regisztrálták. Nem akarta megmondani, hogy kihez tartozott ez a szám. Vajon ilyen szükséghelyzetben ennél nem tehet többet egy rendőrfőnök? Breivik határozottan állítja, hogy teljes névvel jelentkezett be. Olyan nagy volt a zűrzavar, hogy a telefonkezelő nem merte megmondani, mit is közölt vele a telefonáló. Az is válaszra vár, hogy vajon mi minden egyebet tehetett volna a rendőrség azon kívül, amit megtett. Mindössze arra futotta erejükből, hogy megpróbálták ezt a személyt visszahívni. Mivel a talált számmal nem jutottak semmire, így érdemben nem tettek semmit, amíg Breiviket a Delta emberei őrizetbe nem vették.
A rendőrség reagálására jellemző az a tény, hogy egy óra és tizenkilenc percre volt szüksége ahhoz, hogy válaszoljon a vérengzésre, és letartóztassa az elkövetőt. A rendőrség hajója olyan utat választott Utöjára, amely három kilométerrel hosszabb volt, mint az elérhető legrövidebb átkelési pont. A rendelkezésre álló felfújható gumicsónak pedig néhány perccel a vízrebocsátás után léket kapott, és így a rendőrségnek két magántulajdonban lévő másik vízi járművet kellett igénybe vennie, hogy partra tudjon szállni a szigeten.
(A teljes cikk a Leleplező 2011/3 számában olvasható)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése