2018. április 26., csütörtök

Menetelünk a világkormányba
Menetelünk a világkormánybaA menekültek 90 % -a három év után is
munkanélküli


2017-ben a Hollandiában három évvel korábban menedékjogot szerző migránsok csak mindössze 11%-a rendelkezett valamilyen munkaviszonnyal – derült ki az állami statisztikai hivatal összesítéséből.
Az állami statisztikai hivatal (CBS) adatai szerint a menedékjog megszerzését követő másfél évben mindössze a migránsok 4%-a tudott elhelyezkedni a munkaerőpiacon, ez a szám növekedett később 11%-ra.
Másfél évvel a menedékjog megszerzése után, 2014-ben a 18 és 64 év közti menedékkérők 4%-a volt foglalkoztatott. Egy évvel később ez 11%-ra emelkedett” – írták.
A CBS szerint a menekültjoggal rendelkezők közel háromnegyede Szíriából és Eritreából érkezett. A szíriai menekültek körében a foglalkoztatottsági ráta 10,5 százalék, az eritreaiaknak azonban csak 6%-át sikerült foglalkoztatni. A legnagyobb arányban az afgánok vállalnak munkát, az ő esetükben ez 29,7%-os arányt jelent.
A hivatal adatai szerint a foglalkoztatott menekültek 36%-a a vendéglátóiparban tudott munkát vállalni, további 24%-uk pedig alkalmi munkákat vállal.
A CBS adatai szerint a menekültek többsége még nem végezte el azt az integrációs vizsgát, amit a menedékjog megszerzését követően három éven belül el kellene végezniük. 2016 októberében mindössze a menekültek 6%-a tudott átmenni a teszteken, melyek gyakorlatilag csak azt vizsgálják, képesek-e együttélni az európai társadalom tagjaival.Nyolcvanezer migráns torlódott fel a magyar határtól délre


Már csaknem nyolcvanezer bevándorló torlódott fel a magyar határtól délre a Balkánon, és a számuk folyamatosan emelkedik – közölte az M1 Híradója vasárnap. Egyelőre nincs egyértelmű magyarázat arra, hogy miért nem működik olyan jól a török határvédelem, mint az elmúlt két évben, de az biztos, hogy észrevehetően megnőtt a Görögországba érkezők száma. Közben a magyar kormány szerint a liberális és baloldali európai politikusok továbbra sem a külső határok megerősítésével foglalkoznak, hanem azon „mesterkednek”, hogy rákényszerítsék Magyarországot a bevándorlók befogadására.


A török partiőrség 24 óra alatt több mint 200 illegális bevándorlót fogott el és vittek vissza a török partokra az Égei-tengeren. Ankara egyelőre még tartja magát az Európai Unióval kötött egyezményhez, amely szerint nem enged át illegális migránsokat Görögországba a tengeren, másrészt visszafogad kiutasított migránsokat a görög szigetekről. Csakhogy Szíriából – a háború erősödésével – ismét egyre több migráns indul el Törökország felé, onnan pedig Európa irányába. A török partoknál pedig egyre több migránsnak sikerül átcsúszni a blokádon, és eljutni Görögországba. Ezt a változást már érzékelik a görög szigeteken élők is.
Bakondi: Az unió nem tanult 2015-ből
Egyre több migráns érkezik Görögországba Törökország felől a zöldhatáron – ezt erősítette meg a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója is az M1-en. Bakondi György hozzátette: Törökország már nem teljesíti olyan magabiztossággal az illegális bevándorlással kapcsolatos kötelezettségeit, mint korábban. Úgy fogalmazott: az unió nem tanult a 2015-ös eseményekből, és ahelyett, hogy megerősítette volna a külső határait, továbbra is a befogadást erőlteti.
Mind a mai napig (…) azon mesterkedik, azon töpreng és azon dolgozik, hogy egyrészt hogyan tudná rákényszeríteni például Magyarországot arra, hogy álljon be a sorba és fogadjon bevándorlókat, másrészről pedig arra, hogy hogyan lehetne még ebben a parlamenti ciklusban egy visszafordíthatatlan folyamatot elindítva az új migrációs rendszert elfogadni” – fogalmazott.
Szájer: Az ítéletet előre megírták az EP-ben
Az Európai Parlamentben eközben továbbra is napirenden van az eljárás Magyarországgal szemben. A Judith Sargentini által készített jelentés szerint ugyanis hazánkban sérülnek az alapvető jogok. A dokumentumot jegyző holland zöldpárti politikus többször is említette már az úgynevezett hetes cikkely alkalmazásának lehetőségét Magyarországgal szemben; vagyis azt az eljárást, amellyel legvégső esetben megfoszthatják az országot uniós szavazati jogától.
Szájer József európai parlamenti képviselő. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A Fidesz európai parlamenti képviselője vádiratnak nevezte a jelentést. Szájer József a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában úgy fogalmazott: az Európai Parlamentben már előre megírták az ítéletet is, mint a Tanú című filmben.
Nem számít, hogy mi mit mondunk, hogy milyen érvek vannak. A magyar nagykövetség például – de mi, európai parlamenti képviselők is – egy részletes listát bocsátottunk a LIBE-bizottságnak a rendelkezésére, amelyben tételesen, mondatról-mondatra cáfoljuk mindazokat az állításokat, amelyek ebben szerepelnek” – mondta. Hozzátette: az Európai Parlament az ENSZ migrációs csomagjáról is elfogadott egy határozatot, azonban Magyarország világossá tette ott és az Európai Tanácsban is, hogy nem kíván csatlakozni ehhez az állásponthoz és semmilyen jogkövetkezményt nem fog elfogadni.
Még a végén sikertörténetet faragnak a németek a menekültválságból?


Az elmúlt két év alapján úgy tűnik, hogy Németország tudatosan törekszik elkerülni azokat a hibákat a beengedett menekülteknél, amelyeket 50 évvel ezelőtt a nagy számban beengedett török vendégmunkásoknál elkövetett és több területen a siker jelei látszanak - vonja le az óvatos következtetést pénteki elemzésében a Reuters. Gyertek, de most máshogy reagálunk a helyzetre


Az összefoglaló emlékeztet arra, hogy Angela Merkel német kancellár az ominózus 2015. szeptemberi menekültválságos döntése után (befogadják a Magyarországon feltorlódott jórészt szír menekülteket, amit sok menekült meghívásként értelmezett és felerősödött a migráció) egy hónappal már arról beszélt a német parlamentben: tanulni kell a török vendégmunkásoknál elkövetett múltbeli hibákból és a menekültek integrációjánál igenis erőfeszítéseket kell tenni.

Ezzel arra utalt, hogy öt étvizeddel ezelőtt a német gazdaságnak jól jött a sok török férfi, de akkor úgy tekintettek rájuk, mint akik úgyis hazamennek és csak átmeneti munkavállalási engedélyeket adtak nekik. Ehelyett azonban a törökök feleségei és gyerekei is elkezdték őket követni, de ők sem integrálódtak mélyebben, így mára kialakult egy 3 milliós török társadalom Németországban, amelyen belül még mindig 16% körüli, azaz a németországi átlag háromszorosa a munkanélküliség. Többek között ez is mutatja, hogy a törökök németországi integrációja nem sikerült igazán jól, mert a német nyelvtanulás nem volt kötelező számukra és nem vettek részt átfogó képzéseken sem a saját szakmájukban.

Most tényleg máshogy csinálják a németek


Az elmúlt 2-3 évben Németországba özönlött mintegy 1,3 millió menekültet (és menedékkérőt) azonban máshogy kezelik: egy 2016 őszén különösebb felhajtás nélkül hatályba lépett törvény szerint mindenkinek kötelező részt vennie egy legalább 600 órás német nyelvtanfolyamon. A jogszabály lehetőséget ad a német hatóságoknak: ha a menedékkérő nem vesz részt ezen, akkor csökkenthetik felé a pénzügyi juttatás mértékét.

Az is a múltbeli hibák elkerülésének szándékára utal, hogy a jogszabályok gyors munkavállalási engedély kiadást tesznek lehetővé. Emellett törölték azt a megkötést, hogy a munkaügyi hivataloknak előbb bizonyítaniuk kellett, hogy nem találtak az adott állásra EU-s állampolgárt és csak ezután adhatták oda a lehetőséget a menedékkérőknek. A változások között az is lényeges: a kormány pénzügyi támogatást ad a cégeknek, amelyek gyakornoki állásokra menedékkérőket vesznek fel és a juttatás az éves gyakornoki fizetés akár felét is elérheti. Jelenleg több mint 13 500 menedékkérő vesz részt már ilyen gyakornoki programban, amely elméleti mellett cégeknél felszedett gyakorlati tudást is ad.
A fenti intézkedések hatására a Reuters adatai szerint a februári 180 ezer után májusban immár 203 ezer főnyi menedékkérő dolgozott,


akik Szíriából, Afganisztánból, Irakból, Eritreából, Iránból, Pakisztánból, Nigériából és Szomáliából érkeztek (igaz arról nem ír a hírügynökség, hogy ezek közül hányan érkeztek az utóbbi 2-3 évben, és hányan azt megelőzően).

A fentiek alapján vonja le azt az óvatos következtetést a hírügynökség, hogy a német menekültpolitika erőfeszítései a jelek szerint kezdenek beérni. Ebben persze az is szerepet játszik, hogy 1990 óta most a legalacsonyabb a német munkanélküliségi ráta (alig több mint 5%) és több mint 1,1 millió betöltetlen állás van országszerte, sok közülük pedig eleve az alacsony képzettséget igényel, így tehát erős a felszívó erő is a munkaerőpiacon.

Mégis ismétli magát a múlt?


Azt is hozzáteszi azonban a hírügynökség: újra vannak olyan döntések, amelyekkel az öt évtizeddel ezelőtti hibákat ismétlik meg. Elkezdte ugyanis visszafogni a német állam a teljeskörű menedékstátusz kiadását és inkább átmeneti tartózkodási engedélyeket ad ki. Ez arra utal, hogy a német állam arra számít: a menekültek majd egyre nagyobb számban úgyis hazatérnek, noha felmérések szerint 90%-uk nem akar hazatérni.

A Reuters adatai szerint tavaly az első hét hónapban a szíriai menedékkérők háromötöde kapott teljeskörű menedékstátuszt, és csak egyötödük egy évre szóló tartózkodási engedélyt. Idén az első hét hónapban azonban igencsak megfordultak az arányok: csak a kérvényezők egyharmada kapott teljeskörű menedékstátuszt és 60%-uknak átmeneti tartózkodási engedéllyel kell beérniük. Utóbbival szakértők szerint az a gond, hogy nehezíti az érintettek beilleszkedését, mert a cégek sem szívesen vesznek fel olyanokat, illetve nem fektetnek energiát olyanokba, akiknél nem lehet tudni, hogy meddig maradhatnak az országban. 

A németek közel 90%-a ellenzi a Szíria elleni agressziót
Egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint a német lakosság közel 90%-a ellenzi a Szíria elleni katonai beavatkozást.
A Kantar Emnid kutatóintézet által, a Handelsblatt kérésére készült felmérés szerint a német lakosság 86 százaléka ellenzi, hogy Németország érintetté váljon a Szíria elleni katonai agresszióban. A kutatás során mindössze a megkérdezettek 10%-a mondta azt, hogy támogatja a katonai beavatkozást.
A megkérdezést április 17-18-án végezték, napokkal azt követően, hogy az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország légicsapásokat hajtott végre Szíriában a kormányerők ellen.
Németországban tüntetés is zajlott a szíriai beavatkozás ellen, szerdán mintegy 1500 ember vonult utcára a Baloldal szervezésében, követelve az amerikai vezetésű katonai agresszió beszüntetését.
E hónap elején a nyugati média és számos nyugati ország azzal vádolta a szíriai kormányerőket, hogy vegyi fegyvert vetettek be Damaszkusz egy külvárosi régiójában. Szíria kormánya tagadta az ezzel kapcsolatos vádakat, hangsúlyozva, hogy korábban a vegyi fegyvereket nemzetközi ellenőrzés mellett kivonták az országból.
Április 14-én Heiko Maas német külügyminiszter egyértelműen kijelentette, hogy Németország nem fog részt venni a Szíria elleni nyugati katonai beavatkozásban, ehelyett diplomáciai úton törekszik a konfliktus rendezésére.


Húsz évet kapott Salah Abdeslam, a párizsi terror főszervezőjeTerrorista gyilkossági kísérlet vádjában bűnösnek találta és 20 év börtönre ítélte Salah Abdeslamot és társát, Soufien Ayarit hétfőn az illetékes brüsszeli bíróság.
A hatóságok szerint Abdeslam volt a főszervezője a 2015. november 13-i párizsi terrortámadásoknak, Belgiumban azonban most egy másik ügyben, gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt kellett bíróság elé állnia.
A rendőrség 2016. március 18-án, négy nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga fővárosban egy lakásban, amely – mint kiderült – a párizsi merényletek óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált. A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban lévő három férfi közül egyet agyonlőttek, a két másiknak viszont sikerült elmenekülnie. A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, a szökevényeket nem sokkal később elfogták.Abdeslam ügyvédje eljárási hibákra hivatkozva védence felmentését kérte a büntetőperben, de beadványát a törvényszék végül elutasította. Sven Mary emellett azzal érvelt, hogy nincs olyan eleme a történteknek, amely terrorcselekményre utalna, mindössze spontán menekülési kísérletről volt szó.
Az ügyben eljáró bíróság azonban nem így látta, és a kiszabható maximális büntetéssel sújtotta Abdeslamot és Ayarit. „Nincs kétség a radikalizmusukat illetően” – írták a verdiktben.
Az ítélethirdetésen a vádlottak egyike sem vett részt. A bűnösségüket viszont korábban mindketten tagadták, mondván, hogy harmadik társuk, a helyszínen agyonlőtt Mohamed Belkaid támadt rá egyedül a kiérkező rendőrökre.
Az elítélteknek egy hónapjuk van fellebbezni.
A marokkói származású, francia állampolgár Salah Abdeslamnak
Franciaországban is bíróság elé kell majd állnia a 2015-ös párizsi terrortámadások miatt,
amelyekben 130 ember halt meg. A tettesek közül többen is Brüsszelben éltek korábban. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet jelentkezett.


Kik irányítják Amerikát a valóságban? - Íme a hatalmi központok, melyek az Illuminati irányítása alatt bábok módjára kontrollálják az összes területet


Kik irányítják Amerikát a valóságban? - Ezek azok a hatalmi központok, melyek az Illuminati irányítása alatt bábok módjára mozognak és kontrollálják az összes területet. 


James Petras professzor igyekszik azonosítani az elmúlt hónapokban kiemelkedő hatalmi központokat – az egymással versengő politikai, gazdaság és katonai szektorokat – a Trump-kormányban ugyanúgy. Megpróbálva azonosítani azok egyértelmű ideológiai és etnikai hovatartozását. Ezek:
1. Szabadpiacosok, az „Izrael az első” tömeg mindenhol látható jelenlétével.

2. A jobboldali ideológiákhoz kötődő nemzeti kapitalisták.
3. A nemzetbiztonsághoz, a Pentagonhoz és a védelmi iparhoz kapcsolódó tábornokok.
4. A globális tőkéhez kötődő üzleti elitek

Majd részletezi ezek természetrajzát.


1. A gazdasági hatalmi elit: az „Izrael az első” és a Wall Street ügyvezetői:

➽ Nekik nem csak kulcspozícióik vannak az új kormányban, hanem ugyanakkor a kormányzat leghangosabb bírálói, ellenfelei. Mint Janet Yellen, a FED elnökasszonya,Stanley Fischer, alelnöke, aki izraeli állampolgár és az izraeli nemzeti bank elnöke volt.

➽ 
Jared Kushner, Trump veje, aki ortodox zsidó, a közel-keleti ügyekben a fő tanácsadója. Minden izraeli hatalmi megragadást és földkisajátítást támogat a Közel-Keleten, és szorosan együttműködik David Friedmannel, az USA izraeli nagykövetével, aki fanatikusan támogatja az illegális zsidó telepeket, valamint Jason Greenblattel, a közel-keleti amerikai főtárgyalóval.
Vagyis 
három „Izrael az első”-ember határozza meg a közel-keleti politikát.
A pénzügyi államtitkár Steven Mnuchin korábbi Goldman Sachs ügyvezető, aki a Trump-rezsimben a Wall Street szektor neoliberális szabadpiaci szárnyát vezeti. >>>
Gary Cohn a Nemzeti Gazdadsági Tanács elnöke, akinek hosszú múltja van a Wall Streeten. Ők tehát a neoliberális, antinacionalista Trump koalíciót vezetik azzal a céllal, hogy aláássák a gazdasági nemzeti politikát.

➽ Az igazságügyi minisztériumban befolyásos hang 
Rod Rosenstein, aki Robert Muellert nevezte ki fő vizsgálónak, és ő irányította a nacionalistáknak az eltávolítását a Trump-kormányból. Az ő munkájukat erősítiLloyd Blankfeina Goldman Sachs elnöke.

És ez csak a cikknek és tanulmányak a bevezetője volt. Egyébként 
13 oldalas és innen, a professzor oldaláról le is tölthető! 


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

BRICS-csúcs:Putyin üzenete a világ népességének 40%-át tömörítő BRICS-országok 9.konferenciájának előestéjén

Míg az USA 
- politikailag hisztérikus állapotban vergődik a szélsőbaloldali marxizmus 'demokratáival' és lassan márneonáci formákat öltő Antifa csoportokkal
gazdaságilag közeledve a 20 ezer milliárd dolláros államadóssághoz, ...
addig a jövő héten, szept. 4-5-én Kínában tartandó 9. BRICS-konferencia előtt Vlagyimir Putyin még szorosabb szövetséget, stratégiai együttműködést, terrorizmus ellenes fellépést jelentett be a BRICS-országok tagállamai között

Egyesített erőfeszítések kidolgozását és bevezetését készítik elő a tagállamokkal a világ jelenlegi gazdasági egyenlőtlenségeinek helyreállítására.
Az orosz elnök írása bevezetésében köszönetet mond Kínának azért a munkájáért, amelyet az idei találkozó házigazdájaként hozzájárult a BRICS országok együttműködésének a politika, a gazdaság, a kultúra és más területeken.

Hangsúlyozta: ezen ötök csoportja jelentősen erősítette globális szerepét.

"Fontos, hogy a csoport tevékenységei az egyenlőség elveire, az egymás véleménye iránti tiszteletre és az egyetértésre alapuljanak."- írta.

A BRICS-en belül soha semmit nem kényszerítenek senkire.”

Egyértelmű, hogy csak valamennyi ország együttes erőfeszítése hozhatja el a globális stabilitást és találhat megoldást az akut konfliktusokra, beleértve a Közel-Keletet” -írta. Ilyen együttműködés történt Szíriában is, ahol hatalmas csapást mértek az iszlám állam terroristáira.

Észak-Koreára kitérve elmondta, teljességgel hiábavaló az, hogy Phenjanra igyekeznek folyamatosan nyomást gyakorolni atomrakéta programja megállítása céljából. A térség problémái csakis az előfeltételek nélküli párbeszéd segítségével oldhatóak meg.

Oroszország és Kína útitervet készített a koreai félszigetre vonatkozó megállapodásra a feszültség fokozatos csökkentése és egy olyan mechanizmus megteremtése érdekében, amellyel tartós béke és biztonság hozható létre.

Később bírálta a globális pénzügyi és gazdasági intézményrendszert, amely nem veszi megfelelően figyelembe az emelkedő gazdaságok növekvő súlyát. Megígérte, igyekezni fognak, hogy az IMF-en és a Világbankon belül a kvótákat és szavazati jogokat kiegyensúlyozottabb módon osszák el.

BRICS: Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság.
A BRICS-országok kb. 3 milliárd embert képviselnek, ami mintegy 40%-a a Föld teljes lakosságának.
Indonézia és Törökország a BRICS tagjelöltjei. Ezen kívül már Argentína , Egyiptom , Irán , Nigéria és Szíria is jelezte, hogy szívesen csatlakozna a gazdasági társuláshoz.

Forrás:
 RT News / People's Daily / Lovas István

Földrengéssel felérő új pénzügyi rendszert hoznak létre a dollár rovására a BRICS-országok !


A nyugati média által szokásos módon elhallgatott,  Brazíliában Fortaleza-ban megtartott BRICS-konferencia földrengésszerű váltást hozott (vagy majd fog hozni) a világ pénzügyi rendszerébe. Aláírtak egy 100 milliárd dolláros keretegyezményt az IMF ellensúlyozására. Egy új pénznemben lesz a kölcsön folyósítása, nem dollárban, és létre hoznak egy saját hitelminősítőt is. 
Jelentősége ennek körülbelül olyan nagy, mint a múlt században Bretton Woods volt, mely akkor a dollár hegemóniáját teremtette meg. Most annak a rendszernek lesz vége ! 

Teljes szöveg: 
http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_16/A-BRICS-csucs-az-uj-vilag-kezdopontja-lehetne-7695/
Amíg mindenki a focival volt elfoglalva és a hírek is csak a maláj gép lelövéséről szólnak, netán megemlítik, hogy Putyin gépe lehetett a célpont, mely elnöki különgép éppen hazafelé tartott Brazíliából. De honnan is ? Amiről nem beszélnek..... Pont erről a BRICS-csúcstalálkozóról..
Számos szakértő szerint a BRICS brazíliai csúcstalálkozója a jelenkori geopolitika szerkezetében végbemenő változások illusztrációja lett. A trend minden szférában megfigyelhető. Mi több, rohamosan veszti aktualitását a „pax americana” képlete, amelyet Washington az utóbbi néhány évtized során igyekezett ráerőltetni a világra.
BRICS : Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika 70 évvel ezelőtt Bretton Woods-ban (New Hampshire) egy konferencia létrehozta azt a pénzügyi rendszert, mely a mai napig fenn állt és melyben Washington létrehozta a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) és a Világbankot, egy új globalizációs korszak hajnalán felruházva és erős hatalmat adva az Egyesült Államoknak azzal, hogy mindennek a központjában az az amerikai dollár állhasson, mely a világ tartalékvalutájává vált.

A globális dollár-központúságból jócskán profitált az USA, különösen az elmúlt években, amikor is a kormány költekezése kikerült mindenféle kontroll alól és gyakorlatilag csillagászati adósságával teljes diszharmóniában még mindig számolatlanul nyomtatja a papírfecniket, aminek értéke zéró.... (és mint tudjuk a pénzkibocsátás joga is 1913 óta már magánkézben, a FED-et birtokló családok privát bankkartelljének kezében van). Google: "Pénz, mint adósság" V. "Adósságalapú pénz" - ha valaki netán még azon milliók közé tartozik, akiknek fogalmuk sincs a modern-kori rabszolgaság egyik kulcs eleméről........Amerika évekig visszaélt ezzel a pénzügyi helyzettel. Gyakorlatilag egy ún. “pork barrel politics”, amit folyatott, azaz ledózerolt erővel mindenkit miközben "más emberek és országok pénzét költötte el". Az elképesztő privilégium, mely a dollár árfolyamának dominanciáját meghatározta, tette lehetővé, hogy a világ polgárainak pénzét elszedve, bezsebelve fenntartsák az őrült amerikai költekezést és fenntartsák az amerikai kormány-gépezetet. A szabad piac lett a legerőteljesebb gazdasági mozgatórugó (mely mára egyenlővé vált a szabad rablással) és tette lehetővé, hogy egy teljesen beteg rendszer fejlődjön ki olyan globális következményekkel a Föld többi országára nézve, amire az egyoldalú haszonélvezők "magasról tettek", hiszen minden előnyét élvezték.
MOSTANÁIG ! ENNEK VÉGE ! A DOLLÁR VÉGE ? 


Az amerikai dollár dominanciája veszélybe került. Egyrészt az USA túljátszotta szabályozó pozícióját és szerepét azzal, hogy szankciókat vezetett be más külföldi bankok ellen. Tudni kell, hogy a dollár tranzakciók minden esetben az USA-n keresztül kell, hogy áthaladjanak. Másrészt akárhogy is nézzük a legnagyobb fenyegetés és tény a keleti gazdasági hatalom felemelkedése, mely a Nyugatot és az eddigi dominanciát is fenyegeti mára. A 80-as évekhez képest az USA gazdasága, mely a világ kereskedelmének 1/3-át tette ki, mára már csak 18% Csak Kína önmagában már 15 %-ot tesz ki és folyamatosan emelkedik. 
A gazdasági válságban nyögdécselő Európai Unió, mely állandó megregulázáson töri a fejét az IMF és Világbank nyomására sehová nem jut és hibát hibára halmozva hanyatlik Dél-Európában Görögországtól Spanyolországon át Portugáliáig.
Milliókat bocsát el a munkahelyéről IMF-nyomásra, 55 % -os munkanélküliséggel küszködik pályakezdők esetében és sorolhatnánk .
Eközben 
a nyugati dominancián kívül eső nemzetek egymással kötnek nagyobbnál-nagyobb kereskedelmi megállapodásokat..... Elég csak a grandiózus Orosz-Kínai gázmegállapodásra gondolni.... 
Nos, jelenleg ez az Unió próbálja szankciókkal fenyegetni a felnövekvő Oroszországot, melytől gazdaságilag is függ. Ha valaki kívülről nézi az egészet, azt gondolná ez felér egy öngyilkossággal és idióták gyülekezete az egész bagázs ! Nos sajnos az is, vagyis ennél sokkal rosszabb a helyzet .....
Az Eurázsiai Gazdasági Unió létrehozása is nagyban csökkenti a dollárhoz való kötődést a nemzetközi kereskedelemben. Még a legkisebb elhajlás is a dollár, mint globális fizetőeszköz használatától drasztikus következményekkel jár az USA gazdaságára nézve. A globalizáció következő fázisa már a "peremen lévő" piacokat is egyre erősebbé teszi azáltal, hogy egyáltalán nem kell és nem is kötődnek már a nyugati hegemóniához azért, hogy állampolgáraik jólétét növeljék. Messze nem. 

Az 1944-es Bretton Woods megállapodásról a korabeli média és hírforrások a világháború zűrzavarában tudomást sem vettek... A múlt héten megkötött globális kereskedelmi megállapodásról - mely Washingtontól területig is élesen elhatárolódva zajlott - újra alig számolt be a mai média. 


Az új pénzügyi rendszer kulcsmomentuma :
FORTALEZA - Új Fejlesztési Bank
Az IMF-et kiváltó tervezett új "versenyző" Brazília Fortaleza nevű városában született meg hivatalosan. Egykor majd a Fortaleza-ban rendezett BRICS országok konferenciája ugyanolyan ismertté válik, mint ma a Bretton Woods-megállapodás. A PÉNZÜGYI RENDSZER KULCSMOMENTUMA a 21. században ! 

Az 
Új Fejlesztési Bank / The New Development Bank (NDB) / egy vadonatúj versenytársat jelent az IMF-Világbank duó számára. Természetesen az új társulás kihívásokkal néz majd szembe, de magában hordozza az innovációt és a sikert is ! A Fortaleza-i megállapodás egyébként kristálytiszta jelzés, hogy még a mi életünkben, talán már ebben az évtizedben a dollár végét jelenti majd. Ahol olvastam erről, ott az eddigi Kaszinó-jellegű pénzügyi rendszerről írnak..... Sokan nem tudják ezt sem, de :A derivatívák kereskedésével létrehozott nem létező pénz jelenleg 227000000000000 $ (227 trillió dollár) Ha ezen fiktív tétek elegendő mennyisége dől be egy pillanatban a kaszinóban, akkor teljes bankok rendszere csődölhet be és borul az egész gazdaság, hiszen kiderül, hogy a pénz nem létezik és soha nem is létezett.A BRICS országok ma a világ valuta-tartalékának kb. 50%-át birtokolják ! Az USA és az EU kb. 8% -ot !!! 
Az Európai Unió saját magát taszítja a gazdaságilag halálos spirálba. Azon országok, melyek ettől távolodni tudnak IMF-től mentesen saját útjukat járva, talán csendben túlélhetik...  Az USA petro-dollár valutája az energiaszektorban is már támadás alatt áll, hiszen csak egyedül Kína energiaéhsége kielégítésére már most valós értékkel rendelkező alternatívákat használ. 

A BRICS-országok Új Fejlesztési Bankja a kulcs-momentum a keleti gazdasági hegemónia új korszakában és a nyugati hanyatlásában. Fortaleza gyakorlatilag a dollár halálos ítéletének garanciáját hozta. 


Ezt már Washingtonban is tudják.... Nem hiába zajlik ennyire élesen Oroszország ellen a politikai és gazdasági hadviselés.
Egy bökkenő van a történetben, vagyis sajnos a történelemben.... : valutaháborúval együtt jár a kereskedelmi háborúval és eddig mindig világháború követte mindezt, amikor egy globális átrendeződés ment végbe .... Aztán a régi romjain megszületik valami ÚJ..... 
Vagy pont az, ami a cél : az Új Világrend (New World Order)... Na meglátjuk ! Meglátjuk ?
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com) 
Kitört az Igazság-háború a Főáramú és az Alternatív Média között - Ron Paul nyilvánosságra hozta a hazug mainstream listájátA héten és különösen Trump győzelmének visszhangjának erőteljes hullámait látva egyértelművé vált a helyzet: 
A főáramú média, a teljes globalizációs-liberális irányítás alatt álló csatornák, folyóiratok, "szakértők", elemzők egytől-egyig elbuktak a legfontosabb mércén, ami konkrétan a hiteles tájékoztatást, objektivitást vagy pontos előrejelzést jelentette volna.... 

Egyértelműen kimondható, hogy a közösségi média és tájékoztatás, az alternatív média nyerte meg az amerikai választásokat.... Maga az igazság okozta szó szerint és átvitt értelemben Clinton bukását, de ez vezetett a Brexithez és ez fog vezetni a európai uniós báb-politikusok bukásához is a jövőben..... "Az igazság felszabadít" - tartja a mondás, bár szerintem ettől jelenleg még fényévekre vagyunk....

CNN - NEW YORK TIMES - GUARDIAN >>> Kukába valók 
EZ ITT a VALÓDI HAMIS HÍRKÖZLŐK LISTÁJA:Ron Paul a következőt írja:

"Ezek azok a hírforrások, melyek azt mondták korábban: 'Ha szereted a doktorodat, akkor tartsd meg a doktorodat". Nos ezek mondták azt, hogy Hillary Clintonnak 98% esélye van megnyerni a választásokat. Ahogy oda-visszajáró üzemmódban szajkózzák azt is, hogy 'milyen remek állapotban van a gazdaságunk'...Természetesen az elmúlt évek alatt nem hiába jelent meg az igény és jöttek létre több országban is az igazságra vágyó és az embereket a valódi események figyelésére, megértésére, összefüggések átlátására, tájékozódásra, önképzésre biztató és abban segítő ún. igazságkutató oldalak, blogok, csatornák.... (khmmm)...

Fényévekre vagyunk, de az igazság szikrája elindította a harcot a két erő között... Amiben kétségtelen, hogy az alternatív igazságkutató média töredéknyi erőforrással, eszközzel és kapcsolatrendszerrel rendelkezik a főáramú médiát uraló birodalomhoz képest.....Senki nem hisz már a a főáramú híreknek akár a globalizmusról, az Európai Unióról, Szíriáról, az Iszlám Államról vagy Nemzeti önrendelkezésről, bevándorlásról legyen szó... 

Semmiben nem tekinthetők hitelesnek (mindenki ismeri a magyar ún. hírportálokat is, amiket már csak a legfanatikusabb mazochisták olvasnak, mert mindenki tudja, hogy amit ott lát, az pusztán propaganda.... - pedig egykoron hírforrásnak számítottak... 
Ma már nulla a hírértékük és igazságtartalmuk... (szándékosan nem nevezem meg melyek ezek a betűkkel kiindulópontnak vagy netán mindenféle számokkal jelölt 666.hu oldalak...)

Egyszerűen 
elvesztették a hitelességüket és a legszomorúbb, hogy mai napig nem értik, ami világban zajlik és egyik főáramú csatornáról kattintva a másikra mindenhol begyepesedett csontvázakat látunk /estéről-estére mindig ugyanazokat/, akik tárják szét a karjukat és nem értik a Trump-jelenséget, sem a Brexit-et, sem belpolitikát, sem külpolitikát...   Leszerepeltek és a vereségük miatt most támadásba lendülnek...


Háborút indított a Mainstrem Globalista Kör az Alternatív Hírek ellen 

Kitört a háború, mert a főáramú médiát irányító hatalom most dühében nekiment és "False News"  (hamis hírek) stigmával látta el azokat az oldalakat, akiket megsemmisítésre vagy törlésre jelöltek ki.....
A ZeroHedge pontosan meg is nevezi azt az ultra-liberális professzornőt, akinek a nevéhez fűződik az alternatív portálok likvidálására meghirdetett harc... ( A neve Melissa "Mish" Zimdars /Assistant Professor of Communications at Merrimack College/ )

Sajnos eredménye is van a támadásnak, mert 
jó pár igazságkutató oldal tűnt el a Clinton-vereséggel szinte párhuzamosan még azon a Nov.8-at megelőző hétvégén, nem beszélve ezek óriási látogatottsággal rendelkező Facebook-oldalairól sem, melyeket egyetlen mozdulattal törölt a Zuckerberg-CIA-óriás minden figyelmeztetés nélkül....
Erre a sorsra jutott a félmilliónál is nagyobb eléréssel bíró VilagHelyzete Facebook-oldala is sajnos, de olyan szinten, hogy a VilagHelyzete.com és VilagHelyzete.blogspot.com szavak még privát üzenetben vagy képek aláírásaiban sem szerepelhetnek, azonnal blokkolva vannak..... (jelenleg itt működik újra) 

Alex Jones (Infowars) - akinek Donald Trump személyesen köszönte meg, hogy a kiállt a tájékoztatás mellett és segít leszámolni az egész korrupt rendszerrel - nos Alex Jonesbejelentette: honlapja megindítja a Hamis Hírelemző Központot,amelynek célja, hogy harcoljanak a fősodratú média hazugságai és álsztorijai ellen.

Adásában feltette a kérdést, 
ha a választási kampány előtt a megkérdezettek 6 százaléka hitt a főáramú médiának, akkor mostanra már NULLA alatt vagyunk ? 
Felszólította hallgatóit, saját maguk is indítsanak adásokat és leplezzék le a hazudozásokat. Üzenetének már az első szavaiban melegebb éghajlatra küldte Clintonnét, Sorost, a Fehér Házat. Az üzenetben Rockefeller is kap egyet.


Emlékeztek erre a korábbi - Alternatív Hírek oldalamon közzétett cikkre ? 

Robert Parry ismert Pulitzer-díjas tényfeltáró újságíró, az Associated Press és a Newsweek korábbi munkatársa, a világ első internetes tényfeltáró portáljának főszerkesztője exkluzív írást jelentetett meg honlapjukon.


A cikk így indul: 
Van-e bármilyen olyan intelligens ember, aki manapság úgy olvas el egy New York Times cikket Oroszországról vagy Vlagyimir Putyinról, hogy az tárgyilagos és kiegyensúlyozott lesz?… 

És nem ugyanaz a helyzet a Washington Posttal, az NPR közszolgálati rádióval, az MSNBC-vel, a CNN-nel vagy csaknem bármely más amerikai hírforrással?”


"Amerikai médiasakálok: 5 nagyvállalat kezében összpontosul a média 90 százaléka"

A héten a legnagyobb orosz napilap is cikket írt arról, ami itt a VilagHelyzetén is téma volt még 2012-benmiszerint 6 nagyvállalat magántulajdonában van a tömegtájékoztatás és hírközlés.
Azaz ők mondják meg, hogy miről mit kell gondolnunk... Mi az, ami megtörtént és mi az ami nem... Illetve még a hogyan történt és milyen következtetéseket kell(ene) levonnunk, ezt is ők rágják a TV-néző egyszerű Sheeple-típusú milliók fejébe.... 
Mára ez a szám a Pravda szerint 5-re csökkent...... 
"Amerikai médiasakálok: 5 nagyvállalat kezében összpontosul a média 90 százaléka"-

címmel az orosz kormánytól jóval jobbra álló angol nyelvű orosz napilap portálja azzal kezdi az amerikai fél-közszolgálati PBS cikkének ismertetését, hogy 1982-ben ötven nagyvállalat birtokolta az amerikai médiát.2000-re ez a szám megfeleződött és mára a nagyobb hírszervezetek tulajdonosa a "The Big Five" „nagy öt”.

Ben Bagdikian, a kaliforniai Berkeley Egyetem posztgraduális újságíró iskolának dékánja az öt óriás médiavállalatot „kartellnek” nevezi, amelyeknek van annyi befolyásuk, hogy meg tudják változtatni az Egyesült Államok politikáját és meg tudnak határozni társadalmi értékeket. 


Az ezek tulajdonában lévő médiumokban mára már nyoma sincs a semlegességnek.
A hírek a nagyvállalati tulajdonosok propagandagépezeteinek termékei lettek.

Ami teljesen egyértelművé vált az amerikai elnökválasztási kampányban. Csakhogy e tulajdonosok elszámították magukat. Alábecsülték az igazság hatalmát. 
A Dávidnak álcázott igazság nekiment a Góliát hazugságának. 
A végtelen neokon háborúk millió és millió emberi lényt öltek meg és fosztották meg őket otthonuktól. De Dávid győzedelmeskedett Góliát fölött. A médiasakálok hübrisze 2016. november 8-án szétszakadt.

A remény hangja visszhangzott a száraz és szomjas földön, amint a sakálok üvöltését lehetett hallani a távolból. 
(írja a Prvda)
(Írta: SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Gondolataim a jövőről-Íme a Trump-kártya a hírhedt 1995-ös Illuminati Card Game-ben-Kísérteties hasonlóság és elképesztő üzenet áll benneÍrjátok be a Google-be: Enough Is Enough Card
Szeretem előkeresni a nagy globális eseményeket az 1995-ben megjelent híres/hírhedt Illuminati Card Game kártyajáték lapjaiban, melyek számos világrengető eseményt leírtak és jelképeztek jóval a megtörténtük előtt....

A lapok pontosan jelképezik és bemutatják az 
Illuminati, mint a világ irányítóinak működését, miközben olyan lapokat tartalmaznak, melyek közül sok megvalósult pontosan úgy, ahogy rajtuk áll... (9/11, vagy a Boston Marathon merénylet, a pusztító japán földrengés és cunami...stb)Ezek köztudottak és sokszor foglalkoztam korábban én is velük, így most egyetlen kártyára fektetném a hangsúlyt....
A Trump-kártyára
.... hangsúlyozom a kártyát először 1995-ben adták ki....
A kártya neve: 
Enough Is Enough pontosan azonos Trump szlogenjévé vált mondásával


Természetesen tisztában vagyok vele, hogy utólag sokkal könnyebb belemagyarázni bármit, kivéve amikor egyértelmű utalásokról és szimbólumokról van szó, mint például a World Trade Center tornyait leromboló kártya...
Nézzük az 1995-ös ENOUGH IS ENOUGH kártyát! 

Trump elhíresült mondásáról van ugyanis szó, amiért sokszor támadták és hasonló reakcióval reagáltak Michelle Obamáék is: "Enough is Enough" 

A kártyán lévő alak is kísértetiesen hasonlít Donald Trumpra... Mai ésszel persze felfoghatatlan, mert úgy érzi az ember, mintha valaki rossz tréfát űzne az emberiséggel...

A kártya üzenete viszont eléggé baljós természetű: 
"Bármikor és bármilyen helyen a mesterlövészeink kiiktathatnak. További szép napot" 

Így most erre való "szándékosan alávaló összeesküvés-gyártással" a következő forgatókönyvet vetíteném előre a nagy "mi van ha" bevezetővel....

Csak erős idegzetűeknek saját felelősségre!
Minden egyezés a későbbi valósággal a véletlen műve és a képzelet szüleménye...!

1. Mi van, ha véletlenül az előző cikkekben már vázolt és híradókban hamarosan közvetítettvégletekig felkorbácsolt politikai és társadalmi összetűzések közepette, amikor a két tábor (clintonisták, trumpisták, feketék, latinok, fehérek, munkások és értelmiségiek) Soros György 2012-ben már vázolt - akkor osztályharcnak, lázadásnak, rendőrállam bevezetésének nevezett - terve szerint egymásnak esnek... 

2. Ráadásul az amerikai gazdaságnak más sem hiányozna a tőzsde összeomlásához, mint egy kiterjedt társadalmi káosz.....
3. Majd netán bekövetkezik a legdurvább: 
az immáron kijelölt Donald Trump már mégsem éli meg boldog elnöki 4 évét az Ovális Irodában, hanem történik vele egy végzetes "baleset".... Magyarul meggyilkolják.

'Minél előbb annál jobb' alapon, hiszen ő csak egy eszköz volt.


>>>  
- Az ország egyik fele nekiesne a másiknak, amiért elnöküket meggyilkolták. 

- De még egy lightos verzió is sokkoló lenne, miszerint mégis Hillary Clintont tennék meg elnöknek valamilyen liberális demokrata fondorlat segítésgével.... >>> Akkor a Trump oldal esne neki a Clinton oldalnak......

4. Közben az USA-ban kialakuló káosz mellé az Európai Unió sorban megbukni készülő vezetői (lásd Franciaország, Olaszország) is remegő lábakkal figyelik az Amerikai Egyesült Államokban történő dolgokat, hiszen már Trump megválasztása és a brexit előrevetíti az ő sorsukat is... 
Az lesz a jel, ha már Európában is Trump ellenes tüntetések kezdődnek és a társadalom válságtüneteit felkorbácsolják. Kis eltérés, hogy itt  Európában inkább a bevándorlási-válság és az iszlám fanatizmus jelenti majd a 'habot a tortán'.


Természetesen mindez csak a fantázia szüleménye és a kártya üzenete, de azért nagy odafigyeléssel követem majd az eseményeket...

És a végére egy pikantéria: 
5. És 'ha már lúd, legyen kövér' alapon MI LENNE HA még az elképzelhetetlen is bekövetkezne:

Oroszország óriási támogatottsággal rendelkező elnöke, Vlagyimir Putyin egyszer csak lemondana 2017-ben 
(természetesen az igazat nem bevallva miért is kell távoznia, hanem "egészségügyi okokra" hivatkozva.....) /Mondjuk úgy, hogy felkérték távozzon, ha életben szeretne maradni..../

Szóval ez tényleg elképzelhetetlen és mese, de amikor 'mendemondákat' hallotok Putyin egészségével kapcsolatban a hírekben, pláne a lemondásáról szóló pletykákkal, na akkor elkezdhettek gyanakodni....

Elnézést ha valakinek felkorbácsoltam volna az indulatait a sok "baromsággal"...
Régi olvasók jól ismernek, igyekszem inkább árnyaltan fogalmazni, hogy a sorok között lehessen olvasni annak, aki arra képesnek érzi magát.... Természetesen semmit sem ok nélkül írok le....................


Soros György lázadásokra, utcai összecsapásokra, (politikai vagy faji alapon kirobbanó) osztályharcra és rendőrállam bevezetésére számít, illetve ezt vetíti előre, ami az összefüggéseket jobban ismerő gondolkodók számára azt jelenti: 

Ez a terv, vagyis jó eséllyel mindent elkövetnek ennek előidézésére....


És akkor kapcsoljátok be a főáramú híradókat, vagy idézzétek fel a napokban leírt cikkeimet 2017 januárja körül.....


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com) Leleplezzük a titokban készülő globalista diktatúrát: Transzatlanti Partnerség (TTIP) hamarosan Európában
Multik diktatúrája gyermekeink felett: a TTIP, TPP és a TISA
A TTIP, TPP és a TISA három, névlegesen kereskedelemmel, valójában joggal és hatalommal kapcsolatos nemzetközi szerződés. Olyan szerződések, melyek a BRICS országok elleni háború és az egész emberiség elleni háború részét képezik. Nemzetközi óriásvállalatok a nemzetállamok és az egyéni emberek ellen.
Ezeknek a szabad-kereskedelmi megállapodásoknak legfontosabb lényegüket tekintve semmi közük a kereskedelemhez. Ugyanakkor ezeknek a szerződéseknek súlyos következményei lesznek szó szerint minden területre, amely az egyén vagy a közösség számára fontosak: 
egészség, oktatás, környezetvédelem, privátszféra, gyógyszerekhez való hozzáférés, a sort hosszan folytathatnánk. A TTIP-vel a legnagyobb baj még a "Befektető és Állam közötti vitarendezés" (ISDS). Nézzük tehát, mi is folyik most valójában.Wikileaks a TPP, TTIP, TISA működéséről - beégetett felirat


Rendkívüli dolgok zajlanak. A végső irányításról és az Egyesült Államokról van szó, amelyik azt mondja: lehetnek ugyan más hatalmak a világon, de a legfőbb hatalom az övék.

Az USA és az EU teljesen nyíltan kimondják, hogy a köztül létrejövő új kereskedelmi szerződésnek, a TTIP-nek a célja mintákat és sablonokat adni minden jövőbeli kereskedelmi ügylethez. Ez pedig azt jelenti, hogy átírják a világgazdaság szabályait. Mindenkinek.

Mihelyst aláírják, ezek az egyezmények bebetonozzák az amerikai kormány új, globális blokk formálására vonatkozó tervét, amelynek célja az amerikai cégek dominanciájának bebiztosítása. 
Hogy megértsük ennek okait, egészen az 1950-es évekig kell visszamennünk.


A második világháború után az Egyesült Államok a világgazdaság felét uralta. A befolyását egyetlen másik ország sem kérdőjelezhette meg, így a nemzetközi kereskedelem alapszabályait ők fektették le - a saját érdekeik szerint. 
A Kereskedelmi Világszervezetet (WTO) is ennek alapján hozták létre, és az amerikai gazdasági érdekeket szem előtt tartva az USA diktált minden szabályt.

Ahogyan tehát olyan gazdaságok is csatlakoztak, mint Kína vagy India, a WTO demokratikusabb szervezetté vált, és az Egyesült Államoknak egyre nehezebb lett a döntéshozatalt irányítani. Az úgynevezett dohai tárgyalásokon India és Brazília egyre hangosabban tiltakoztak, és az amerikaiak kezdték elveszteni a kontrollt.


Ugyanakkor más szervezetekben még ennyi lehetőségük sem volt és a jelenben sincs a feltörekvő országoknak, és pontosan ezért alakult meg a BRICS-szövetségUgyanis annak ellenére, hogy főleg India és Kína, és részben Brazília és Oroszország szerepe emelkedett a nemzetközi gazdaságban, nem adták meg nekik az ehhez arányos szavazati jogokat a nemzetközi intézményekben. Gazdasági-politikai szinten egy geopolitikai harcról van szó, egy egypólusú vagy egy multipoláris világ lehetőségéről.

Globális dominanciájának megtartására az Egyesült Államok új stratégiát tartott szükségesnek, és az amerikai módszert követve, birodalomhoz méltóan, nagyban kezdtek gondolkozni. A WTO megkerülése céljából az Egyesült Államok a legnagyobb nemzetközi szerződést tervezte meg, amit a világ valaha látott.

A három "T"-ről van szó: a Csendes-Óceánon Túli Partnerség (TPP),
a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP)
és a Kereskeledmi Szolgáltatási Egyezmény (TISA). 

Mindhárom megállapodásról titokban tárgyalnak. 
Minderről csak akkor szereztünk tudomást, amikor a WikiLeaks néhány részt nyilvánosságra hozott. Ami ezekben a szerződésekben (TPP, TTIP, TISA) érdekes, hogy Kína és az összes feltörekvő ország, mint Brazília, Oroszország, India és Dél-Afrika, magyarul a BRICS, ki van zárva belőle.

Kevesen tudják a tényt, hogy ezek az egyezmények egy geopolitikai háború részei az Egyesült Államok és Kína között. Az USA komolyan aggódik Kína felemelkedése miatt, ezért megpróbálta három irányból egy úgynevezett ázsiai tengely mentén katonailag bekeríteni, most pedig gazdasági módszerekkel is.

Az alapkoncepció, amely az amerikai stratégiai dokumentumokból azonnal kitűnik, egy védelmi övezet létrehozása, amely magába foglalja az Egyesült Államokat, 51 másik országot, 1,6 milliárd embert és a világ GDP-jének kétharmadát. 

A cél a Latin-amerikai brazil befolyásnak, a délkelet-ázsia kínai befolyásnak, illetve Nyugat-Európa eurázsiai befolyásának csökkentése az USA irányába. Cél az is, hogy ne jöhessen létre egy Német-Orosz tengely, ami az USA rémálma. Az Ukrán konfliktus is, többek között ezért volt szükséges. Hogy szét legyen választva Nyugat-Európa Oroszországtól.
A WikiLeaks 12 fejezetet fedezett fel a három "T"-ben, amely 12 Észak- és Dél-amerikai, valamint Dél-ázsiai országot érint. Megszereztek és nyilvánosságra hoztak néhány információt, amely a TISA-ban 52 országot érint, az EU-t is beleértve, noha a szerződés nagy része még mindig titkos.

Senki sem tudja, hogy a nevükben miről tárgyalnak. Ezek a messzire ható egyezmények teljesen át fogják formálni nemzetgazdaságaink és társadalmunk arcát, ehhez képest még választott képviselőink sem tudják, miről van szó.

A világ legnagyobb vállalatainak nincsenek ilyen problémáik. Ők ugyanis az első naptól kezdve VIP-hozzáféréssel rendelkeznek minden információhoz, és jelentős befolyásuk van a tárgyalásokra. Egyszerű emberek, mint Ön vagy én ki vagyunk zárva ebből. Ugyanez érvényes a kormányainkra is. Csak a multinacionális vállalatcsoportok vannak a körön belül. Ez lenne a modernkori világfasizmus, amikor a vállalatok uralkodnak az egyéni emberek és a nemzetállamok felett, korlát nélkül.

Ezek az egyezmények főként tulajdonjogi szerződések. A szabad-kereskedelmi egyezmények furcsasága, hogy gyakran semmi közük a közös vámköltségek csökkentéséhez.

Amiről inkább szólnak, az a befektetők, a multik titkos többségi részvénytulajdonosai jogainak rögzítése és annak biztosítása, hogy a multinacionális cégek szabadon, kötöttségek és állami-hatósági szabályozás nélkül tevékenykedhessenek az érintett országokban.
Ezeknek a szerződéseknek súlyos következményei lesznek szó szerint minden területre, amely az egyén vagy a közösség számára fontos: egészség, oktatás, környezetvédelem, privát-szféra, gyógyszerekhez való hozzáférés, a sort hosszan folytathatnánk.

A TTIP titka, amiről nem tudsA rendszer egyik legtöbbet kritizált eleme az úgynevezett "Befektető és Állam közötti vitarendezés" (ISDS). Ez egy titkos nemzetközi bíróság, amely a multiknak lehetővé teszi, hogy az államokat szinte bármiért bepereljék, amely szerintük befektetéseiket vagy hatékonyságukat érinti. 

Ha egy tiltakozás kihat a profitjukra, perelhetnek. Ha egy törvény érinti a profitjukat, perelhetnek. Ha egy új szabályozás hatással van arra, hogy hol és mit akarnak kezdeni a pénzükkel, szintén perelhetnek. Ez egy új hatalom, amellyel az amerikai vállalatokat ruházzák fel, hogy az európai államokat beperelhessék.

Ez egy párhuzamos jogrendszer, amely csak rájuk vonatkozik. Normál embereknek, hazai vállalkozásoknak, kormányoknak nincs hozzáférése ehhez a jogrendszerhez. Csak a külföldi befektetőknek áll mindez rendelkezésére, esetünkben amerikai cégcsoportoknak!!!
Számos kritikus, akik az ISDS eddigi történetére hivatkoznak, arról beszél, hogy az európai állami szuverenitás és demokrácia nagy veszélyben van. 

Egy korábbi esetre hivatkoznak, amikor a svéd Vattenfall cég 3,7 milliárd dollárra perelte a német államot, amiért az kivezette az atomenergiát. A British American Tobacco Ausztrália elleni perére, miután a szigetország egy törvényben korlátozta a cigarettareklámot. A francia Veolia perére Egyiptommal szemben, miután megemelték a minimálbért!

Az igazán aggasztó, hogy a cégcsoportok mindig tovább akarják szilárdítani hatalmukat. Nem csak több befolyást akarnak, hanem lehetetlenné tenni a kormányok számára, hogy eltöröljék azokat a változásokat, amely ilyen hatalmat adott a kezükbe.

Így például abban az esetben, ha a TTIP és a benne foglalt ISDS-szabály hatályba lép, az egészségügyi rendszer privatizációja, amely jelenleg Nagy-Britanniában folyik, soha nem lesz többé visszafordítható.

Mi a demokratikus abban, hogy országokat, akiknek lakói semmit sem tudnak arról, mi folyik körülöttük, nem tudnak vitázni, befolyást gyakorolni kormányaik döntésére, egy ilyen hatalmas erőnek vetünk alá? Ez szembe megy a demokráciával. Az egyezmény története mutatja, hogy a tartalmán nagyon nehéz változtatni, hacsak nem tudják meg az emberek, miről is szól valójában. 

Azért tartják titokban, mert ha a tartalma kiderülne, nagy ellenállást váltana ki. A WikiLeaks jelentős sikert ért el a TPP késleltetésével és a TPP és TISA vitára bocsátásával, valamint a TISA titkos munkaanyagainak kiszivárogtatásával. Egy korábbi publikációnk az ACTA-ról, egy másik korábbi USA-EU-egyezménytervezetről szintén sikeresen kiiktatta azt.

A WikiLeaks nélkül már régóta sokkal rosszabb lenne a helyzet. Segíts, hogy az életünk emberséges maradhasson. Segíts, hogy a világ átláthatóbb hely legyen! 
Vedd ki a részed, és látogass el ide: WikiLeaks.org/ttip-reward

A Transzpacific Partnerséget már el is fogadták !
Ezután Európa következik... !  

De mielőtt valaki csak felesleges aggodalomnak és riogatásnak érezné, hogy valaha is be lehetne vezetni ilyet, azzal szeretném megosztani, hogy a csendes-óceáni térséget felölelő Transpacific Partnerség (TPP) -t 2015.október 5-én már elfogadták ! 

Október 5-én elfogadták a Transzpacific Partnerség szerződést, mely a csendes-óceáni térség 12 nemzete számára lesz kötelező ! Mindez a globális GDP 40%-át képezi...

Minden erőfeszítés ellenére a szerződés szövegét eddig a nyilvánosságtól elzárva tartották, de most a Wikileaks megszerezte és elérhetővé tette az "Intellectual Property Rights" (IPR) - Intellektuális Tulajdonjogok fejezetet..., mivel ez a legellentmondásosabb és legszéleskörűbb hatásai lesznek az egész térségre:
Magában foglalja az internet-szolgáltatást, gyógyszergyártást, kiadókat, polgári szabadságjogokat és biológiai szabadalmakat ! 


A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) olyan rendszer, ahol a cégek nemzetközi bírósága a nemzeti bíróságok felett áll, bármikor perelhetik a kormányokat, de a kormányok nem perelhetik őket. Mindezt egy szűk cégcsoport számára, a népek és a Föld kárára !


Giga-korporációk veszik át az irányítást a nemzetállamok felett. Mostantól ők hozzák a törvényeket is ! Vagy ez már eddig is így volt burkoltan ? Ezentúl hivatalosan is életbe lép...

Bernie Sanders amerikai szenátor felszólalásában rávilágít arra, hogy kiket szolgálnak valójában a szabad-kereskedelmi megállapodások. 


Őszintén a szabadkereskedelmi egyezményekről
Kapcsolódó korábbi cikkek:
Nincs Soros terv! Kalergi terv van, íme


Kik intézték Trianont? Lehull a lepel! DR RAFFAY ERNŐ


Izraeli mesterlövészek lövik Gaza-ban a fegyvertelen civileket - Felháborító videók leplezték le a pénteki gyilkosságokat! Íme! Hol az ENSZ?

A főáramú egyoldalú tájékoztatásból kihagyott tudósítások és videófelvételek lepték el pénteken az internetet, melyek a Gaza határán zajló palesztin megmozdulásokkal szemben elkövetett brutális, embertelen és háborús bűncselekménynek tekinthető izraeli gyilkosságokat mutatják be. 
Fegyvertelen, maximum köveket dobáló palesztinok az egyik, míg tankok, gépfegyverek és mesterlövészek a másik oldalon. 

Lelkiismeret nélkül távolról, izraeli mesterlövészek így gyilkolják a civileket. 

Nasser Atta@nasseratta5Unarmed , no stones , no aggressive move , but still he was shot by an #Israeli army sniper in #Gaza today . #GreatReturnMarch
0:04 - 2018. márc. 31.

Nem is csoda, hogy legalább 16-en meghaltak és több, mint 600-an megsebesültek Palesztinában a Gaza-övezetben az izraeli erőkkel való összecsapásban.
Ÿousef?￰゚ヌᄌ@Joo_GazaDisgusting and awful..
Moments of killing a Palestinian young man in cold blood by an Israeli Zionists snipers at
#Gaza strip borders during the peaceful protests of #GreatReturnMarch , i was there we were protesting peacefully and Israeli were shooting directly toward us !!
18:10 - 2018. márc. 30.

"Több ezren vonultak a határra a 6 hetes "Nagy Visszatérés" tiltakozásra péntek délután, ezzel is megemlékezve a Land Day-re, amikor 6 fegyvertelen civilt lőttek agyon az izraeli IDF erői 1976-ban.

A helyzet azóta csak rosszabbodott...
Az izraeliek újra éles golyókkal, gumilövedékekkel, könnygázzal és mesterlövészekkel készültek a "palesztinok fogadására".....
Imádkozó palesztinokra is lőnek az izraeli IDF mesterlövészei:

The IDF's gonna have a hard time saying this guy fell off his bike... pic.twitter.com/BCkC5KrOWi
Jacob Magid (@JacobMagid) 2018. március 30.


Ez a kép nagyon jelképes: Palesztin lakosok tömege Gáza határán. Távolban a palesztinok földje, ahonnal elüldözték őket. Köztük maroknyi izraeli felfegyverzett hadsereg, mely gondoskodik róla, hogy soha többé ne térhessenek oda vissza.

(((YousefMunayyer)))

@YousefMunayyerThis picture is striking.

Home, for the Palestinians refugees in the foreground, is just on the horizon. In between, the Israeli army that wants to make sure they never get there.

14:47 - 2018. márc. 30.


A legtöbb palesztin soha nem tudott még ennyire közel kerülni egykori településeikhez, amit elfoglaltak, majd leromboltak az izraeli megszálló telepesek. 

#GreatReturnMarch@ThisIsGaZaShujaiya: Most of these Palestinians have never been this close to their original villages or towns destroyed/depopulated by terrorist Jewish militias before and after 1948.#GreatReturnMarch
17:00 - 2018. márc. 30.

A terroristák egyre könnyebben jutnak fegyverhez Európában


Fegyverkezési verseny tört ki az európai szervezett bűnözői csoportok közt, ami nagy mértékben megkönnyítheti a potenciális terroristák fegyverhez jutását – írja a Guardian brit napilap.
A The Guardian beszámolója arra figyelmeztet, hogy ledőltek azok a korlátok, melyek eddig megakadályozták, hogy az európai feketepiacon könnyedén fegyverhez lehessen jutni. Elmondásuk szerint a tömeges bevándorlás hatására a fegyverkereskedelem is felélénkült, a szervezett bűnözői csoportok kiterjedt, határokon átívelő csempésztevékenységet folytatnak. A lap ráadásul az Európai Bizottság jelentésére hivatkozva azt írja, a terroristák könnyedén háborús fegyverekhez is hozzájuthatnak Európában, vagy magukkal hozhatnak ilyen fegyvereket.
A jelentés szerint az utóbbi évek terrortámadásait amiatt főleg nem lőfegyverrel követték el, mert az európai hatóságok meg tudták nehezíteni a terroristák lőfegyverhez jutását. Ehelyett történt gépjárművel tömegbe hajtás, késelések, emellett házilag készített robbanóanyaggal elkövetett terrorcselekmények is ismertté váltak Európában.
A brit lap azt írja, ezzel szemben mostanra könnyebbé vált az automata fegyverek beszerzése a feketepiacon, ami a korábbiaknál több halálos áldozattal járó terrortámadásokhoz vezethet. Az utóbbi években Európában legnagyobb számú halálos áldozattal járó terrortámadás a Párizsban történt 2015-ös mészárlás volt, melynek során 130 ember veszítette életét. Ennek során az elköveteők szintén lőfegyvereket használtak, a brit lap szerint az ilyen típusú terrortámadások válhatnak gyakoribbá.

Az osztrák kancellár szerint szó sincs arról, hogy Soros György illegális bevándorlókkal akarná elárasztani Európát


Nyíltan elhatárolódott az Osztrák Néppárt (ÖVP) koalíciós partnere, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakcióvezetőjének kijelentéseitől Sebastian Kurz osztrák kancellár. 
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Johann Gudenus a Die Pressének adott szombati interjújában azt mondta, megalapozottnak tartja azokat a felvetéseket, amelyek szerint Soros György szerepet játszhatott abban, hogy az utóbbi években tömegével érkeznek bevándorlók Európába. Sebastian Kurz a keddi sajtótájékoztatóján erre úgy reagált, „egyértelműen visszautasítja” azokat a kijelentéseket, amelyek szerint az amerikai magyar üzletember illegális bevándorlókkal akarná elárasztani Európát. Az APA osztrák hírügynökség szerint hozzáfűzte, hogy 
negatívan ítéli meg Orbán Viktor magyar miniszterelnök erről szóló kijelentéseit is.
Johann Gudenus a szombati interjúban azt is állította, hogy Soros György próbált  politikai fordulatot előidézni Kelet-Európa országaiban olyan nem kormányzati szervezeteket támogatásával, amelyek felelősek azért, hogy tömegével  érkeznek bevándorlók Európába. Emiatt az ÖVP-ben többen is kritizálták. Martin Engelberg – idéz az MTI a visszhangból – vasárnap a Facebookon azt írta, Johann Gudenus véleménye a magyarországi Soros-ellenes kampányról nincs összhangban az osztrák kormány álláspontjával. Szerinte jobb lett volna, ha az FPÖ-s politikus inkább nem szólal meg ebben a kényes ügyben, mert szavaival antiszemitizmust szít. Othmar Karas, az ÖVP EP-képviselője eközben arról beszélt, hogy egy újabb hihetetlen és botrányos kisiklásról van szó. – Egy felelősségteljes és komoly osztrák külpolitikában az olyan Orbán-féle eszközöknek, mint a bűnbakkeresés és a kitalált ellenségképek, nincs semmiféle keresnivalójuk – szögezte le a politikus.
Orbán Viktor januárban látogatott el Bécsben Sebastian Kurznál. Bár az osztrák kancellárt sokan féltik az orbáni hatástól, a közös sajtótájékoztatójukon az illiberalizmust firtató kérdésre úgy válaszolt, örül, hogy Ausztria szilárd demokrácia.Kimondták: nem jó üzlet az embereket meggyógyítani, több pénzt hoz, ha sokáig kezelik őket


Az egyik legnagyobb amerikai befektetési bank, a Goldman Sachs nemrég kiadott jelentésében figyelmezteti a pénzembereket: óvatosan kell közelíteni biotechnológiához és génterápiához, mert ha túl hamar meggyógyulnak az emberek, nem lesz kit kezelni, így nem térül meg a befektetés.

Az egészségügy kapcsán sokszor hallani olyan összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint a pénzembereknek semmilyen érdekük nincs abban, hogy az embereket kigyógyítsák a (halálos) betegségekből. Elvégre az egészségügy is csak egy üzlet: minél több a beteg, annál több a bevétel is, hiszen ők gyógyszereket vásárolnak, műtétet kell végrehajtani rajtuk (amihez eszköz kell) vagy épp a vizsgálathoz szükséges orvosi felszerelést kell megvennie a kórháznak. Persze minderre kézzelfogható bizonyíték nincs, egy most napvilágot látott tanulmány azonban finoman szólva is érdekes.
CNBC beszámolója szerint a Goldman Sachs befektetési bank egy nemrég napvilágra került tanulmányában többek között arról ír, hogy
az emberek meggyógyítása sokkal kevésbé kifizetődő, mintha hosszú távon kezelnék őket.
A The Genom Revolution (A genetikai forradalom) című, április 10-én megjelent jelentésben egész pontosan arra keresték a választ, hogy fenntartható üzleti modellt jelent-e, ha meggyógyítják a betegeket? A kérdés a küszöbön lévő génterápia miatt merült fel, amellyel számos betegség gyógyíthatóvá válna.
© AFP / Andrew Brookers
Salveen Richter, a Goldman Sachs elemzője szerint bár a génterápia legvonzóbb tulajdonsága, hogy csak egyszeri beavatkozást igényel, emiatt kevesebb bevételt is eredményezhet, mint egy hosszabb kezelés. Richter a tanulmányban a hepatitis C vírust hozta fel példának, amely 2015-ben főként Amerikában mintegy 12,5 milliárd dollár bevételt termelt a befektetőnek. Egy új gyógyszernek köszönhetően azonban egy 12 hetes terápiával sikerült a betegek 90 százalékát meggyógyítani, így őket már sem kezelni nem kellett, sem más embereket nem fertőztek meg a vírussal. Az amerikai bevétel így mára ezen a téren 4 milliárd dollárra csökkent. Richert szerint bár mindez a társadalomnak jó, a bevételeknek már kevésbé.
A tanulmány szerint ugyanakkor vannak olyan területek, ahová érdemes lehet a biotechnológiával foglalkozó cégeknek befektetniük. Ilyen például a hemofília (vérzékenység), amely világszinten 9-10 milliárd dolláros piac, és ahol évente 6-7 százalékkal több lesz a páciensek száma, de "jó üzlet" az elterjedt rendellenességek (gerinc eredetű izomsorvadás – SMA) vagy épp a genetikai szembetegségek kezelésébe pénzt fektetni.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.Kiderült: a svéd kormány titkos megbeszélést tartott internetes óriáscégekkel az alternatív források cenzúrázására/Echo TV nemzetközi sajtószemléje/
A világ legnagyobb hírügynöksége, a kínai Hszinhua jelenti, hogy tegnap Kínában az Államtanács információs hivatala az Egyesült Államokkal foglalkozó emberjogi jelentést adott ki válaszul arra, hogy április 20-án az amerikai külügyminisztérium a világ országainak emberi jogi gyakorlatáról adott ki összeállítást.  A jelentés bevezetőjében az olvasható, hogy az Egyesült Államok ismételten „az emberi jogok őreként és bírájaként”  lép fel, miközben saját emberjogi teljesítménye továbbra is sebeket és folyamatosan romló tendenciát mutat.  A jelentés hat fő pontja közül az egyik azt taglalja, hogy az Egyesült Államok más országokban miként sérti meg továbbra is az emberi jogokat.
A vezető német gazdasági lap, a Handelsblatt reggeli szerkesztőségi kör-emailjében beszámol arról, hogy elsősorban a liberálisok részéről dühöt váltott ki a választásokra készülő Markus Söder bajor miniszterelnöknek az a bejelentése,  hogy a jövőben valamennyi bajor hivatal bejárati területén keresztet helyeznek el, amiről azt mondták, hogy az nem vallási jelkép, ami sértené az előírt vallási semlegességet, hanem az azonosság és a kulturális jelleg melletti hittétel.  Christian Lindner, a liberális FDP párt elnöke szerint, ahogyan fogalmazott, Söder „keresztmenetelése” Erdogan török elnök azon igyekezetére emlékeztet, hogy a vallást eszközzé tegye. Ha ez így megy, tette hozzá, Söder az októberi tartományi választásig naponta vesz fürdőt a keresztelő medencében.
A svéd alternatív Samnytt hírportál arról számol be,  hogy kiderült, a svéd kormány április 13-án bizalmas megbeszélésre hívta a Facebook, a Google, a YouTube, a Twitter és egyéb internetes cégeket azért, hogy fojtsák meg az alternatív híreket és kritikákat.  A Google pl. megfosztja a különböző portálokat a reklámbevételeiktől, melyek így finanszírozhatatlanná válnak.  Ez bevétele felétől fosztja majd meg a hírről beszámoló portált.  A bizalmas találkozón ott volt a svéd igazságügyi miniszter és az Expressen svéd napilap főszerkesztője is.
Az orosz Gazprom vállalat bejelentette: Oroszország készen áll annyi földgázt szállítani Európának, amennyit az csak akar, akár az Északi Áramlat 3-as csővezeték megépítésével, jelenti a Russia Today orosz tévéhálózat német nyelvű szolgálata.
(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)


 1. Rothschild-kartell: a Föld eladósításának folyamata - a háttérhatalom a szegények kiirtásával törölné el a szegénységet!

Rothschild-kartell: a Föld eladósításának folyamata - a háttérhatalom a szegények kiirtásával törölné el a szegénységet!

2018. március 4., vasárnap 

Az Agenda 21 tervezet a legalsó társadalmik rétegeket semmisítené meg, a túlélőket pedig rabszolgasorba taszítaná?
A világhatalmi elit régóta várja azt, hogy hatalomra kerüljön. Az Agenda 21, a saját tervezett népirtásuk is  régóta előkészítése fázisban van, sőt, egy ideje már el is kezdték titokban, szinte észrevétlenül megvalósítani.
A világban nagyobb háborúkat, konfliktusokat szítanak, feszültségeket generálnak, és megpróbálják a világ nemzeteit egymásnak ugrasztani.
Óriási demográfiai válságot - bevándorlási hullámot - idéztek elő, és gazdasági kivéreztetésbe kezdtek az USA-ban és a világ más tájain.
Miközben a világ azt gondolja, hogy a jó irányba halad, addig valójában senkinek sincs fogalma arról, hogy Trump elnök is csak a világhatalmi elit által mozgatott kirakat bábu.
Az amerikai elnököknek szinte semmilyen jogköre nincs Kennedy óta. 
Ő volt az utolsó ilyen autonóm elnök, meg is lett az eredménye annak, hogy fel akart lépni az árnyékkormánnyal szemben, mivel egyszerűen félreállították a CIA megbízásából...
Azóta pedig fontos nekik, hogy minden az ország élére állított elnök egydimenziós, buta "karakter" legyen.
A világhatalmi elit, a különleges vérvonallal rendelkező szupergazdag réteg célja egy: eltörölni a szegénységet, de ezt egy meglehetősen sajátos módon oldanák meg, szintén sajátos célból.
Szerintük ugyanis a szegénységet csakis a szegények elsöprésével lehet elérni.
A hideg logika célja pedig az, hogy a fennmaradt túlélőkkel egy új rabszolga társadalmat építtessenek fel...
A világ eladósítása már nagyban zajlik, valamint Európa teljes demográfiai tönkretétele is.
A szegény réteg alkotja a Földön jelenleg a legnagyobb réteget, és a világ vagyonát nagyon kevesek birtokolják.
Az Agenda 21 végrehajtása után az emberiség néhány száz milliós léteszámra redukálódna - állítják bennfentesek.
Hogy mikor és hogyan veszi kezdetét a lassú népgyilok, azt csak a felsőbb hatalmasságok tudják. Sokak szerint ugyanis ez az egész már évtizedek óta zajlik, de mivel lassan csinálják, a befőttesüvegben megfőzött béka esete áll fenn...
Azaz mire észrevesszük, hogy baj van, már lehet, hogy késő lesz.
OSZD MEG másokkal is!


A káoszból új világrend , vagy zsidótlanítják a világot
A Pentagon 540 millió dollár értékben rendelt hamis terrorista videókat


Bár eddig is tudtuk, hogy a hírek igen jelentős részét, beleértve a képi megjelenítést, megrendelésre gyártják, mindig érdekes, amikor konkrétumokkal tudjuk alátámasztani az ilyen állításokat. Közben persze azt se felejtsük el, hogy ezt a taktikát a politikai aréna minden szereplője alkalmazza bizonyos mértékben, így forrástól függetlenül kezeljük a híreket némi fenntartással. Még azokat is, amiket itt osztok meg, hiszen legjobb igyekezetem ellenére sem tudok mindig mindent ellenőrizni, illetve tévedhetek.
Ezúttal a Sunday Times és a Bureau of Investigative Journalism (magyarul az Oknyomozói Újságírás Hivatala) jóvoltából arról értesülhettünk, hogy a Pentagon több mint félmilliárd dollár értékben rendelt hamis terrorista videókat Irakban egy hatalmas propagandakampány részeként.
A Bell Pottinger nevű PR cég arab hírcsatornák adásait utánozva gyártott szegmenseket a lázadókról, amiket olyan módon terjesztett, hogy a videók megtekintőit nyomon lehessen követni, állítja a Bureau.
A Bell Pottinger ügyfélköre már önmagában is említésre méltó. A Pentagon mellett Augusto Pinochet, volt chilei diktátor, a néhai vaslédi Margaret Thatcher és a szaúdi kormány is megrendelőik között szerepeltek.
Egyébként pedig Lord Tim Bell, aki egy ideig a cég vezetője volt, a Times kérésére megerősítette, hogy részt vettek a titkosszolgálati ügynökségek bevonásával folyó titkos katonai akciókban, amelyek során a CIA-nak, a Pentagonnak vagy a Nemzetbiztonsági Tanácsnak (NSC) tartoztak jelenteni.
A Times információi szerint a céget röviddel Irak amerikai megszállása után vonták be az akciókba azzal a megbízatással, hogy az Al-Kaidát negatívan bemutató videókat készítsenek, majd kövessék nyomon, hogy ki nézi azokat.
A Bureau által megszerzett iratok szerint a projekt évi 100 millió dolláros költségvetéssel és 300 fős brit és iraki csapattal dolgozott.
Martin Wells a Győzelem Táborban
Martin Wells a Győzelem Táborban
Martin Wells 2006-ban csatlakozott a projekthez és fogalma sem volt arról, hogy mire jelentkezett.
A cikkben elmondja, hogy a szürkével színkódolt anyagok részben rövid reklámszerű szegmensek voltak, amiknek célja az Al-Kaida tevékenységének bemutatása volt, másrészt pedig olyan felvételekből álltak, amiket úgy készítettek el, mintha arab tévéállomások alkotásai lettek volna. Szándékosan rossz felbontásban vették őket, majd arab hangalámondást gyártottak hozzájuk, a kész anyagokat pedig elküldték a térség tévéadóinak.
A fekete színkóddal ellátott szegmensek teljesen hamis Al-Kaida propaganda felvételek voltak, amiknek elkészítéséhez a csapat részletes útmutatást kapott. A kész videókat CD-kre írták ki olyan fájl formátumban, hogy alapbeállítás szerint a Realplayer lejátszóval nyíljanak meg, ami automatikusan felcsatlakozik az Internetre. A CD-k emellett olyan kódot is tartalmaztak, ami egy Google Analytics fiók segítségével listázta és továbbküldte a CD-t lejátszó számítógépek IP címeit. A CD-ket az amerikai tengerészgyalogosoknak kellett egy-egy razzia alkalmával az általuk alaposan felforgatott helyszíneken hagyni, hogy azokat később „véletlenül” megtalálja valaki.
Az elkészített anyagokat először két ezredes ellenőrizte, majd jóváhagyás után David Petraeus tábornokhoz, a Központi Parancsnokság vezetőjéhez kerültek, aki továbbküldte őket a Fehérházba, ahonnan a végső jóváhagyás érkezett.
Akit részletesebben is érdekel az anyag, a Bureau igen hosszú cikkében számos további információt, képet és felvételt láthat és olvashat angol nyelven.
Vajon a televízióban sugárzott híreknek mekkora hányada készül hasonló módon?
Egy biztos, a mai modern technológiák segítségével a fentihez hasonló hírgyártás egyre könnyebbé válik. Talán emlékeztek az Amikor a farok csóválja című filmre, ami talán nem is áll olyan messze a valóságtól, illetve lehet, hogy a valóság már messze meghaladta ezt a hollywoodi változatot. Az alábbi négyperces összeállítás is jól szemlélteti, hogy milyen gyakori és avatatlan szemek számára nehezen észrevehető az úgynevezett green screen alkalmazása:
Persze az elmúlt hónapokban sajnos elég sok hasonló esetről hallhattunk Magyarországon is, és ráadásul ezekhez különleges eszközök vagy effektek sem kellettek.
Beware The Green Screen Deception (Chroma Key)
Készülni vagy nem készülni, ez itt a kérdés

– A német kormány szerdán dönti el

A nehéz időkre való felkészülés elég megosztó témának számít köreinkben. Az elmúlt hónapokban nem is nagyon került elő, azonban tegnap este egy kedves olvasó felhívta a figyelmemet egy hírre és kérte, hogy esetleg beszéljünk róla. Függetlenül attól tehát, hogy az alábbi írás apropóját adó eset mennyire fontos vagy releváns, ez egy olyan kérdés, ami sokakat foglalkoztat, így mindenképp érdemes beszélni róla, ha másért nem, hát azért, hogy ismét megerősítsük a legfontosabbat: Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?1
Lássuk tehát a hírt.
A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung vasárnapi számára hivatkozva a Reuters azt írja, hogy „a hidegháború óta először a német kormány javaslatot tervez kiadni a lakosság felé az élelmiszer és ivóvíz tartalékolásról vészhelyzet esetére.”
A Polgárvédelmi Koncepció néven futó dokumentum szerint a lakosság számára kötelező lesz tíz napra elegendő élelmiszert és fejenként öt napra elég ivóvizet tartalékolni.”
 Az illetékes német parlamenti bizottság 2012 óta rendelkezik, illetve dolgozik egy ilyen polgárvédelmi stratégián, aminek életbeléptetését a kabinet most szerdán fogja tárgyalni.
A német belügyminisztérium nem közölt további részleteket a tervvel kapcsolatban, de az újság szerint annyit tudni lehet, hogy a 69 oldalas anyag nem egy hagyományos támadással szembeni felkészülést vetít elő, hanem elővigyázatosságra szólít fel és előírja, hogy 
mindenki „készüljön fel egy olyanjövőbeli, nem kizárható eseményre, ami veszélyeztetheti a túlélést”.
Emellett javaslatot tesz a vészjelző rendszerek modernizálására, az épületek szerkezeti védelmére és az egészségügyi rendszer kapacitásának bővítésére.
A Reuters megemlíti még, hogy a német védelmi miniszter a hónap elején azt mondta, hogy a fokozott terrorveszély és kiterjedtebb katonai támadások lehetősége miatt szükség van a rendőrség és a katonaság szorosabb együttműködésére és közös kiképzésére.
A hírrel kapcsolatban két alapvető kérdés merül fel bennem. Az első, hogy miért éppen most? Az említett stratégia 2012 óta létezik, tehát az ötlet nem új.
Nagyjából három lehetőséget látok. Az első, hogy csak úgy. Elvégre annyit beszélnek a terrorizmusról, az extrém időjárásról, a jelenleg is folyó háborúk és konfliktusok esetleges kiterjedéséről és hasonló veszélyekről, hogy nemzetvédelmi szemmel nézve egy ilyen javaslat ésszerűnek tűnhet a haza védelméért létrehozott posztokon.
A második, hogy bizonyos konkrét veszélyekre szeretnék felkészíteni a lakosságot, de ezeket a konkrétumokat nem szeretnék a nyilvánosság orrára kötni.
A harmadik pedig, hogy megítélésük szerint a lakosság nem fél vagy aggódik eléggé, és egy ilyen kötelező „javaslat” a legolcsóbb, azonnali életeket nem követelő módja annak, hogy ezt elérjék.
A második és egyúttal lényegesen összetettebb és fontosabb kérdés, hogy szükség van-e fizikai felkészülésre. Nem azért, mert a német, a magyar vagy bármelyik kormány azt mondja, hanem úgy egyáltalán. Másképp fogalmazva meg a kérdést, azt szeretnénk tudni, hogy a felkészülés egyenlő-e a hit hiányával.
Úgy gondolom, hogy a válasz a felkészülés mikéntjében és okában keresendő. Ha valaki minden energiáját és forrását arra szenteli, hogy bármi áron biztosítsa saját vagy akár családja fizikai túlélését, valószínűleg rossz helyen keresi a választ. Bizonyos mértékű felkészülést azonban valószínűleg mindenki jónak tart, anélkül, hogy akár tisztában lenne ezzel. Bizonyos dolgokért a legtöbben nem szeretnek naponta a boltba rohangálni. Aki tapasztalt már tartósabb áramkimaradást, valószínűleg beszerzett már néhány gyertyát vagy egyéb ilyen helyzetekben hasznos eszközt, akik pedig olyan területen élnek, ahol extrém időjárási jelenségek teszik izgalmassá az életet, nyilván ennél sokkal többet is megtettek annak érdekében, hogy adott esetben ne kelljen éhezniük addig, amíg legközebb eljuthatnak a közértbe.
Na jó, ezt diktálja a józan ész, de vajon a Bibliában is ezt találjuk?
noahs-ark1


Talán a legkézenfekvőbb példa a nehéz időkre való felkészülésre Noé története. Vajon Isten nem tudta volna bárka nélkül megmenteni Noét és családját, valamint az akkori állatvilágot? Dehogynem. Akkor miért mondta Noénak, hogy építsen bárkát, ami ráadásul csaknem 120 év munkájába került?
Isten egy olyan világba helyezett bennünket, ami bizonyos természeti és fizikai törvények szerint működik, és bizonyos különleges helyzetek kivételével, ezeknek a törvényeknek a szabályai szerint kell boldogulnunk.
Ha nem vetjük el idejében a tavaszi búzát, akkor nem lesz aratás. Még akkor sem, ha úgy gondoljuk, hogy Istent szolgáljuk a vetés helyett. Ezt azért írom ilyen bátran, mert az elméletet, ami szerint, ha küldetésünk elég fontos, akkor Isten biztos behozza majd a lemaradást, tesztelték már. Nem működött. A búza nem lett kész az aratásra 2 hét alatt.
Isten megmondta Noénak, hogy mi következik, ő pedig engedelmesen munkához látott.
Amikor azonban Illés került olyan helyzetbe, hogy hosszú ideig nem juthatott élelemhez, nem azért mert a saját feje után ment, hanem üldöztetés és az egész országot sújtó aszály miatt, Isten saját törvényeit felülírva látta el étellel.2
Vagyis, amikor Isten útmutatásával, vagy egyéb módon megtudjuk, hogy felkészülés híján kénytelenek leszünk nélkülözni vagy akár éhezni és módunkban van felkészülni egy ilyen helyzetre, senki nem mondhatja, hogy a hitünk gyengesége diktálja tetteinket.
A Zsidók 11-ben ezt olvassuk:
Hit által tisztelte Istent Noé, mikor megintetvén a még nem látott dolgok felől, házanépe megtartására bárkát készített.”3
Minden a szívünk állapotán, a hozzáállásunkon múlik tehát. Noé számára a felkészülés a hit döntése volt. Más esetben egy ilyen bárkaépítés, amennyiben azt a félelem és nem a hit motiválja, éppen a hit hiányát jelentheti.
A felkészülés tehát, feltéve persze, hogy valaki nem válik annak rabjává, önmagában nem egyenlő a félelemmel. Amikor a készülő vihar előtt eltesszük a kerti széket vagy tél előtt kivágjuk a kiszáradt fenyőfát, nem félelemből cselekszünk, csupán jó gazda módjára gondoskodunk arról, amit ránk bíztak.
Mindemellett persze a legfontosabb a lelki felkészülés, vagyis az Ige ismerete, illetve a körülöttünk folyó eseményeknek az Ige szerinti értelmezése, hogy sohase félelemmel tekintsünk a jövő felé, ami a bukkanók ellenére éppen olyan csodálatos, mint Isten ígéretei.
Azt se felejtsük el, hogy egyik legfontosabb feladatunk készen állni, hogy mindenkinek megfeleljünk, aki számon kéri tőlünk a bennünk lévő reménységet.4
Ez különösen igaz a Dániel által „vég idejének” nevezett korra, aminek egyik jellemzője, hogy Isten nélkül senki sem értheti, hogy mi folyik a világban, fordítva viszont annál inkább. Tehát azon legyünk, hogy olajjal teli lámpásainkkal5 „a nép értelmesei” közé tartozzunk, akik „sokakat oktatnak”.6
Az értelmesek pedig fénylenek, mint az égnek fényessége; és a kik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké.” (Dániel 12:3)


Statiszták kerestetnek a káoszhoz
global-police-state
Mostanra valószínűleg már mindenki értesült arról, hogy az Egyesült Államokban fokozatosan elszabadulnak az indulatok az utcákon és a virtuálisnak mondott, de a közösségi oldalak érintésével már a fizikai világban is megjelenő valóságban.
Dallason kívül három másik helyen is rálőttek rendőrökre csütörtökön és pénteken. A hatóságok szerint az esetek egy részét valószínűleg ugyanúgy a feketék elleni rendőri túlkapások váltották ki, mint a dallasi rendőrgyilkosságokat – közölték a hatóságok. Dallasban 12 rendőrre lőttek rá, közülük öten meghaltak és két civil is megsebesült.
A tiltakozások egyik előzménye, hogy két fegyvertelen afroamerikait lőttek le intézkedő fehér rendőrök a héten, ami miatt több amerikai városban is tüntetnek.
Az amerikai rendőrök azóta is folyamatosan kapják a fenyegető leveleket, Facebook hozzászólásokat és hasonló kommunikációkat. Olyannyira, hogy tegnap egy virtuális térben indult felhevült vita után, a Black Lives Matter (A feketék élete számít) mozgalom egyik támogatója az ablakot betörve berontott vitapartnere, egy rendőr otthonába, aki válaszként lelőtte a támadót.
Bár egy keresztény afroamerikai-fehér család házi videója – amiben megpróbálják felhívni a figyelmet a lényegre, vagyis arra, hogy itt nem a feketék és a fehérek csapnak össze, hanem a jó és a gonosz, a szeretet és a félelem, ami mindkét oldalon megtalálható – nagyon sok szívet megérintett, a kedélyek nemhogy csitulni nem látszanak, de a helyzet egyre kiélezettebb.
Itt a lehetőség kivonulni az utcákra és hangot adni bárminek, amiben hiszel. Ezrek állnak majd melletted, így amikor elszabadul a pokol, jó eséllyel kerülheted el a lövedékeket, gumibotokat, vízágyúkat, és ha a füledet befogod, még a szitkokat sem kell végighallgatnod. A statiszta szerephez szükséges kritériumok: félelem és harag. Jelentkezés a Káoszból rend jeligére a kiadónál. A felvétel folyamatos.”
A statiszták felvétele egész évben tart, hiszen néhány magányos farkas nem képes felfordulást okozni és a médiának se éri meg foglalkozni vele.
Sok statiszta kell. Olyan emberek, akik amúgy nem csinálnak semmit, nem erőszakoskodnak, de kéznél vannak, amikor a rendőrség lecsap. Egy jó produkcióhoz sok szereplő kell. A kellő számú jelentkező biztosítása érdekében Hillary Clinton találkozott a Black Lives Matter mozgalom vezetőivel, a média pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenki lássa a rendőrök ellen elkövetett bűncselekményeket. Csak akkor remélhetnek kellő tömegeket megmozgató előadást, ha a két oldal nagyjából kiegyenlített.
Már tényleg csak az a kérdés, hogy melyik forgatókönyv mellett döntenek. A lehetőségek száma határtalan. Főleg, hogy a Republikánus Párt országos gyűlése napokon belül kezdetét veszi Cleaveland-ban, tökéletes alkalmat szolgáltatva a folytatásra.
A toborzás folyamatos.
Várjuk a tüntetőket az utcákon! Mindenkit szívesen látunk, aki politikailag korrekt, szereti a jó telefonokat, márkás edzőcipőket, a világbékét, az ingyen Internetet, Harry Pottert, az Európai Uniót, az oltásokat és az Andromédáról érkező messiásokat.”
Jövök! És kérek egy négy gombócos fagyit az emberi jogaimért. Vagy lencsét. Mindegy. Ja, és hivatásos tanácsadót a közösségi oldalamhoz, hogy hatékonyabban üzenhessek azoknak, akiket szeretnék lesöpörni a föld színéről. Mi ellen is tüntetünk?”
Valamit el kell söpörni, mert valami nincs rendben. A régi nem jó. Új kell. Új rend. Ja, hogy az már volt? Akkor Új Világrend. Meg Új Vallás, mert a régi rossz. Intoleráns. Meg akkor már egy új telefont is csapj hozzá. Hol írom alá?”
Cikkhez használt forrás: activistpost.com
A globális gazdasági reset következő fázisaEzt a büdös zsidó kurvát ki ültette Európa nyakába ???

Egy reset szükséges a gazdasági növekedés módszerében a világon.”Mi volna ha úgy csinálnánk káoszt , hogy ezeket a rohadt zsidókat a migránsokkal megöletnénk , hogy Európa szabad legyen , a zsidótlanítást végre kell hajtani !!!Forrás: alt-market.com, Brandon Smith írása alapján
Korábban szó esett már a nemzetgazdaságok és monetáris irányelvek kikényszerített „harmonizálásáról” és a globalisták végső céljáról, vagyis egy egységes világvaluta és ezen keresztül egy globális, azaz világkormány létrehozásáról, amit támogatói előszeretettel neveznek Új Világrendnek.
A globalisták saját bevallása szerint az Új Világrend létrehozására felvázolt terv nem engedheti meg az Egyesült Államok geopolitikai és gazdasági dominanciájának fennmaradását, így a jelenlegi fázis egyik fontos eleme az USA olyan mértékű destabilizálása, hogy az ország korábbi tündöklése csupán emlék maradjon. A megvalósítás egyik fontos lépése a dollár világvaluta státuszának megszüntetése, ami a kegyelemdöfést jelentené a jelenlegi pénzügyi szerkezet számára.


theeconomist-phoenix_get_ready_for_world_currency_by_2018
Készülj a világvalutára!”
Arról is szó esett már, hogy a világ legtöbb országa, a BRICS kormányokkal egyetemben, ugyanezen globalista terv kivitelezésén fáradozik. 
Akárhonnan is nézzük, a BRICS országok, köztük Kínával és Oroszországgal, szintén nyíltan követelik a globális monetáris rendszer központosítását, a Nemzetközi Valutaalapot javasolva annak élére, a szervezet által létrehozott SDR-okat, vagyis Különleges Lehívási Jogokat pedig a világvaluta szerepébe. A Rothschild tulajdonú The Economist már évtizedekkel ezelőtt leírta a szemünk előtt kivitelezett tervet.
Christine Lagarde, az IMF jelenlegi vezetője rendszeresen használja a „globális gazdasági reset” kifejezést beszédei és interjúi során. A jelenség persze többféleképpen magyarázható, ha azonban valaki veszi a fáradtságot és képes végighallgatni több órányi unalmas, repetitív globalista retorikát, az üzenet következetesen és félreérthetetlenül kirajzolódik. Aki úgy gondolja, hogy kibír öt percnél többet a körültekintően megfogalmazott és alaposan átgondolt féligazságokból álló beszédből, ezt a Külkapcsolatok Tanácsa által januárban rendezett eseményt nézze meg (angol nyelven):


A globális gazdasági resettel kapcsolatos üzenet lényege:
A „kollektív” együttműködés, nem egyszerűen támogatandó, hanem kötelező lesz az új rendben, ami azt jelenti, hogy minden nemzetnek ugyanazt a geopolitikai és gazdasági keretrendszert kell támogatnia és követnie. Ennek hiányában komoly pénzügyi nehézségek várhatók, ami más területekre is áthat majd.
Emberi nyelvre fordítva: az országokra ráerőltetett és a globalizációból adódó egymástól való függőség válság esetén dominóhatással lesz más országokra, így minden országot egyetlen központi hatóság irányítása alá kell vonni, hogy központilag kezelhessék minden szereplő gazdasági viselkedését, megakadályozva, hogy az egyes országok által elkövetett hibák vagy „szakadár központi bankok” felborítsák az egyensúlyt.
Érdemes megfigyelni, hogy az IMF válasza a globalizációból adódó bajokra és hiányosságokra minden esetben a globalizáció további erősítése és kiterjesztése. Más szóval, bár Lagarde elismeri, hogy egy nemzetközi rendszer része vagyunk, úgy gondolja, hogy a rendszer nem eléggé központosított a sikerhez.
Az IMF igazat mond, amikor rámutat, hogy a világgazdaság instabil és bármikor megismétlődhet a 2008-as válság okozta káosz, amit a központi bankok központi bankjának számító BIS, vagyis a Nemzetközi Fizetések Bankja is nem meglepő módon megerősített legutóbbi jelentésében. Az IMF és a BIS ritkán mond ellent egymásnak.
A BIS figyelmeztetéseit nem szabad félvállról venni, mert az intézmény pontosan tudja a pénzügyi válságok kirobbanásának esélyeit, hiszen az ilyen eseményeket kiváltó irányelveket is ők hozták létre.
2007-ben például a BIS kiadott egy figyelmeztetést, amiben pontosan megjósolta a 2008-as derivatíva és hitelválság egyes elemeit.
Amit azonban ezek a globalista intézmények nem kötnek az orrunkra, legalábbis nem direkt módon, hogy mi a valódi oka és rejtett indítéka a jelenlegi gazdasági rendszer elpusztításának, illetve a jelenleg tartó fázisnak.
A globális reset nem az összeomlási folyamatra adott válasz. Inkább fordítva. Éppen a központi bankok és az IMF/BIS által bevezetés alatt álló globális reset okozza az összeomlást. Az összeomlás egy eszköz, egy hatalmas lángszóró, amivel helyet csinálnak az erdőben a hatalmas globalista templom alapjainak. A gazdasági katasztrófa az elit érdekeit szolgálja.
A Fed és az amerikai kormány lépéseit nézve az emberben felmerül a kérdés, hogy vajon az érintettek hozzá nem értése miatt szabotálják az arany tojást tojó tyúkot? Netán az arrogancia vagy a kapzsiság okozza? Intézkedéseik egyértelműen a fokozatos összeomlást támogatják, és úgy tűnik, mintha észre sem vennék. Miért?
Az ilyen kérdések egy téves feltételezésen alapulnak. Abból indulnak ki, hogy a nemzetközi bankárok és bábként használt politikusok az USA életben maradását tartják szem előtt, pedig ezek az emberek nem hűek egyetlen nemzethez sem és nem gondolják, hogy az Egyesült Államok túl nagy lenne ahhoz, hogy elbukjon. A globalisták számára minden nemzet és központi bank egy báb a nagy sakktáblán. Amennyiben a helyzet úgy kívánja, egy-egy bábot hajlandóak feláldozni, hogy jobb pozícióba kerüljenek. Az Egyesült Államok, a Federal Reserve, de még a dollár sem több ennél számukra.
Az USA a nagy reset következő fázisához érkezett. A 2008-as válság után két új oszloppal támogatták meg az omladozó régi oszlopot, hogy egy kis időt nyerjenek, és kellő mértékben előkészíthessék a lakosságot a globalista célok elfogadására, fenntartva és megerősítve az adós rabszolgaságot a jövő generációinak, közben a megfelelő pozícióba helyezve saját vagyonukat.
Ezalatt a fent említett három oszlop módszeres lebontása elkezdődött. Miért? Valószínűleg azért, mert készen állnak a következő fázisra.
És még valami. Nem az a kérdés, hogy megérdemli-e az USA, hogy jelenlegi formájában fennmaradjon. Vegyük észre, hogy a helyébe lépő globális kormányzás minden eddigi rendszernél rosszabb lesz és nemcsak az amerikaiak számára.
A „rendszerváltás” kizárólag az elit érdekeit szolgálja, a reset végeredménye pedig a szuverenitás halála és az addigi virágzás, vagy legalábbis boldogulás megszűnése lesz a kollektív fejlődés nevében, míg végül bizonyos „szívességekért” cserébe visszaadják ezeket a lakosság kompromisszumképes hányadának.
A globalisták azt akarják elhitetni mindenkivel, hogy az ő vezetésük az egyetlen opció és bármilyen mértékű káosz kialakítására hajlandóak, hogy erről meggyőzzenek minket.


Választási cirkusz: Trump lenne a befutó?Bár az amerikai elnökválasztásig még három hónap van hátra, az angol nyelvű alternatív oldalakon már hónapok óta szinte kizárólag Hillary Clinton leleplezéséről és Donald Trump hősies ellenállásáról lehet olvasni. Lassan már a címek elolvasása is nehezemre esik, de azért időnként végigpörgetem a szokásos forrásokat, hátha valami említésre méltó hírre bukkanok.
Bár Brandon Smith írása nem tekinthető a szó szoros értelemben vett hírnek, a sok indulatos kirohanás és „sokkoló” leleplezés után igazán örömteli volt látni, hogy nem mindenki veszítette el a fonalat. Teljesen.
Bár a cikk írója szerint Trump győzelme szolgálná inkább az elit érdekeit, az írás legfőbb célja mégiscsak az olvasó figyelmének visszatérítése a lényegre, vagyis a hatalmi elit hosszú távú céljára, a világkormány felállítására, és még véletlenül sem azt akarja megmondani, hogy kire szavazzon az igaz hazafi.
2016 gazdasági bizonytalansággal és Trump győzelmével ér véget című írásában Brandon Smith tehát a következőket írja:
A politikai és gazdasági események inga módjára változnak, és amit ma biztosnak vélünk, holnapra teljesen fordított képet mutat. Időnként véletlenül, máskor szándékosan.
A várható trendek vizsgálatakor egyetlen tényezőt érdemes szem előtt tartani: a globalisták hosszú távú terveit. A rövidtávú stratégia csupán a hosszú távú célok tükrében lehet érdekes.
Mi a hosszú távú stratégia?
Ezt a stratégiát számos fősodrású publikációban megfogalmazták már, amelyek közül talán a Rothschild család által kezelt The Economist hasábjain 1988 januárjában megjelent cikket érdemes megemlíteni, amiben közlik, hogy 2018-ra „fel kell készülnünk a globális valutára”. A cikk futólag megemlíti, hogy a nemzetállamok kénytelenek lesznek „kicsit” feladni gazdasági szuverenitásukból, közli, hogy a dollár tartalékvaluta státuszának vége közeledik, és az IMF Különleges Lehívási Jogai töltik be a köztes valuta szerepét, míg el nem érkezik az idő a globális valuta bevezetéséhez.
Ilyen változásokat nem lehet bizonyos mértékű és kiterjedésű pénzügyi bizonytalanság nélkül bevezetni. Ez nem csupán matematikailag elkerülhetetlen, de egy ilyen válság rendkívül hasznos eszköz az elit kezében a közvélemény alakítására.
Tehát még egyszer: a hosszú távú terv a gazdasági és geopolitikai hatalom NYÍLT központosítása egy maroknyi ember kezében. Nem a háttérből való irányítás a cél. Nem az árnyékkormány. NYÍLT központi kormányzás, amit a nép nemcsak elfogad, hanem egyenesen követel.
Jelenleg több téves következtetés kering az interneten a gazdasági helyzettel és a közelgő választásokkal kapcsolatban.
Az egyik ilyen téves következtetés, hogy a globalisták „vesztésre állnak és az irányítás kiesett a kezükből”.
Az ügyetlenül botorkáló globalistákat feltételező nézet a Brexit győzelmével lett igazán népszerű. A nézetet arra a téves feltevésre alapozták, hogy a brit kilépés árt a globalisták ügyének. A helyzet nem egészen így áll. A Brexit tökéletes bűnbakként szolgál az elit által irányított pénzügyi hanyatláshoz.
Ezt a sátánista kurvát nektek amerikaiknak kell a történelem
szemét dombjára jutatni , hogy a zsidó befolyást minimumra csökkentsétek . Ha nemzet állammá alakulnátok a zsidó befolyás a minimumra csökkenne . És még az adótok is minimumra csökkenne , hisz el kell tartani az izraeli zsidókat az adótokból , így kilábalhatnátok a gazdasági válságból , és az adóságözönt is ledolgoznátok , hisz így nem fejhetnének benneteket a cionisták .
elections
A brit népszavazás óta a központi bankok és politikusok folyamatosan a monetáris politika egységesítéséről beszélnek, hogy „elejét vegyék a Brexit negatív következményeinek”.
Más szóval a kilépés óta mindenki egy olyan gazdasági hatalmat szorgalmaz, amelyik mindenek felett uralkodik majd.
A fősodrású szakértők pedig, de még az alternatív elemzők is, a fejüket vakarják, mert az aktuális tőzsdei híreket szemlélve nem értik, hogy milyen válságról beszélnek. Nem látják az összképet. Meg kell hagyni, hogy a hamis propaganda olyan özönszerűen árasztja el a híreket, hogy ember legyen a talpán, aki átlát rajta.
A brit népszavazás előtt a független közgazdászok jelentős hányada azt mondta, hogy az elit „soha nem fogja hagyni”, hogy Nagy Britannia kilépjen az Unióból és, hogy a globalisták úgy alakítják a szavazást, ahogy nekik tetszik. Amennyiben ez így van, és szerintem igen, akkor az elit minden bizonnyal azt akarta, hogy a kilépéspártiak győzzenek.
Emlékezzünk csak a megbundázott szavazatokról szóló hírekre a szavazás előtt. Nem érdekes, hogy mégis a kilépés nyert?
Az amerikai elnökválasztással kapcsolatos felmérések és hírek kísértetiesen hasonlítanak a Brexit előttiekre. Egyszer azt mutatják, hogy Trump népszerűsége erősödik, majd napokkal később zuhan, majd megint emelkedésnek indul. Egyes felmérések pedig teljesen ellentmondanak egymásnak.
Nem lehet, hogy ez is része a stratégiának? A Brexit eredmények szinte biztos, hogy megrendelésre érkeztek. Csakis így lehetséges, hogy Soros György és a hozzá hasonlók megint jól kerestek a szavazáson.
Ezért gondolom, hogy az amerikai elnökválasztás kimenetelét is előre eldöntötték és Trumpot választották győztesnek.
Miért?
A globalisták és a fősodrású média Trump kampányát következetesen a Brexit kampányhoz hasonlítja. Azt mondják, hogy a populisták erősödése „veszélyes”.
A Brexitet körülövező propaganda szerint a kilépés globális gazdasági válságot vetít elénk, a központi bankok és politikusok pedig megpróbálnak minden előrelátható negatív pénzügyi eseményt a kilépéshez kapcsolni.
trump-clinton
A Trumpot körülövező kampány is hasonló stílusban folyik. Azt halljuk, hogy Trump alkalmatlan az Egyesült Államok vezetésére és gazdaságpolitikája globális pénzügyi csődöt eredményezne.
Ha összehasonlítjuk a brit kilépést pártolók és Trump szavazótáborát, mindkettőben inkább konzervatív és a globalizmust ellenző szavazókat találunk.
Minden jel afelé mutat, hogy egy komolyabb és kiterjedtebb gazdasági válság jön és az elit a brit kilépést és Trumpot használja majd bűnbakként.
Amennyiben a köztudottan globalista bábnak tekintett Hillary Clinton győzne, és a gazdaság összeomlik, mindenki az elitet hibáztatná.
Amennyiben hagyják, hogy Trump győzzön, vagy szándékosan őt ültetik az elnöki székbe, és a gazdaság összeomlik, a globalisták legfőbb ellenségeként számon tartott konzervatívok számlájára írhatják a bajt.
Még egyszer tehát: a globalistáknak szükségük van a válságra, aminek a feltételeit ők maguk teremtették meg, és ők döntik el, bizonyos határokon belül, hogy mikor robbantják ki. Ennek értelmében vagy ők maguk támogatják a konzervatívnak tűnő mozgalmakat és jelölteket vagy egyszerűen csak hagyják, hogy ezek tegyék a dolgukat, hogy a végén őket hibáztathassák a válságért.
Ily módon nemcsak a konzervatív szereplőket démonizálhatják, hanem a konzervatív filozófiát úgy általában, megoldásként a konzervatizmus és a szuverenitás eltörlését kínálva a „közjó” érdekében.
Probléma, reakció, megoldás. A hosszú távú forgatókönyv egy darabkája van kibontakozóban előttünk.”
Brandon a cikk végén Mike Tyson egyik mondását idézve jegyzi meg, hogy az elit tervei sem garantáltak:
Mindenkinek van terve, amíg szájon nem vágják.”
Bár a bibliai próféciák ismeretében tudjuk, hogy a világkormány létre fog jönni, ugyanakkor az elit szájba vágása is garantált, mégpedig saját maga által, hiszen ők az emberiség utolsó nagy korszakának legnagyobb vesztesei, akik azt gondolták, hogy Isten csillagai fölé ülnek majd és hasonlóak lesznek a Magasságoshoz, pedig a sírba szállnak alá1, feltéve persze, hogy addig nem találkoznak a BékeFejedelmével, aki értük is meghalt és ha a csillagok fölé nem is, közéjük mindenképp elviheti őket.A hamis kelet-nyugat paradigma – A 


szabadság vége vagy a szabadság 


előszobája?


Thea: Még mielőtt belevágnánk az alábbi írásba, muszáj néhány sort idevetnem, hogy a címben olvasható félig meddig költői kérdésre reflektáljak, mivel nem gondolom, hogy a szabadságnak bármikor is vége lehet. A testünket korlátok közé szoríthatják, de még arra is csak meghatározott, bár számunkra nem ismert hosszúságú idő adatik a hozzánk leszálló nagy haragosnak, aki tudja, hogy kevés ideje van.1
Igazi szabadságunk pedig akkor is, most is, ott van, ahol az Úr lelke.2
Putin-Obama
Az emberek vezetőket és hősöket akarnak. Az emberi természet már csak ilyen. Néhány történész vagy a társadalmat megfigyelő egyéb szakértő vagy nem értő ugyanakkor azt gondolja, hogy ez a megállapítás önmagában elég arra, hogy a probléma végére járjunk. Lustaságukban azonban összekeverték a tünetet az okkal.
Miért követelnek az emberek vezetőket maguknak és miért szeretnek hősöket követni? Mi rejlik a hierarchia, a hírességek és hamis geopolitikai bálványok intézményesítése mögött? Többnyire három tényező: a félelem, a tudatlanság3 és a fásultság.
Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a történelem során ne lettek volna követendő példáink, akikre felnézhetünk, hiszen sokszor éppen ők azok, akik nagyobb és jobb tettekre sarkallnak bennünket. A probléma inkább abban áll, hogy a történelemben hősként ünnepelt alakok gyakran éppen hogy egy hős álarca mögé bújt szörnyetegek voltak, az igazi hősökről pedig még csak nem is hallunk. (Ez az elmúlt száz évre hatványozottan igaz.)
Ezért annyira aggasztó a bábként használt vezetők bálványozása. Bár a modern Szabadság Mozgalom (Liberty Movement) lassan felismerte a hamis jobboldal/baloldal paradigmát, sajnos a kelet/nyugat paradigmával kapcsolatban még mindig rövidlátónak bizonyulnak. Lehetséges, hogy ennek is a hősök iránti igény és a félelem az oka?
A jelen cikk szerzője, és sok hasonlóan gondolkozó, szabadságszerető szerző írt már a problémáról, Oroszország és Vlagyimir Putyin hátteréről valamint a kelet és a nemzetközi pénzügyi oligarchák kapcsolatáról. (Lásd ittittitt és itt)
A szíriai válság alakulását is előre látni lehetett, hiszen tudva, hogy a kelet-nyugat ellentéten alapuló dinamika csupán az amerikai hatalom és gazdaság felszámolására létrehozott mesterséges konfliktus, vagyis tervezett, irányított káosz, az ilyen jellegű lépéseket nem nehéz megjósolni.
Mindezt bárki megláthatja, aki rájön, hogy ezekben a modern konfliktusokban nincsenek egymással harcoló „oldalak”, csak ilyen olyan módszerekkel felbérelt vagy felbujtott zsoldosok, akik játsszák a nekik kiosztott szerepeket a globális sakktáblán, aminek minden oldalát ugyanazok a globális elitisták irányítják.
Szíria tökéletes katalizátor egy kelet és nyugat közötti globális konfliktus kirobbantásához, ami eltereli a figyelmet a globalistákról. A modern háborúk, akár kinetikusan akár gazdasági eszközökkel vívják, a tömegek terrorizálására írt színjátékok és igazi céljuk a baj szétterjesztése.
Felejtsük már el végre a háborúkkal kapcsolatos gyerekes elképzeléseket. Akkor is, ha a történelemkönyvek nem teszik meg. A háborúk nem a forrásokért dúlnak. Nem is a területszerzésért vagy egy-egy nemzetállam hegemóniájáért. Aki még beveszi ezeket az elképzeléseket, azt könnyű más téren is megvezetni. Nem. A modern háborúk ennél jóval többről szólnak. A háború elsősorban a közgondolkodást formáló eszköz. Tömegpszichózis. Ahogy Edward Bernays, a modern propaganda atyja megfogalmazta:
Az emberi szokások megváltoztatásának legnagyobb ellensége a tehetetlenség. A civilizációt a tehetetlenség korlátozza.”
A háború tulajdonképpen a civilizációra ható tehetetlenséget változtatja meg, így erőszakos eszközökkel változtat annak irányán, hogy az a konfliktust kiváltó elit javát szolgálja.
Miközben teljes gőzzel folyik az Egyesült Államok és egyéb nemzetek homogenizálása, egységesítése, illetve harmadik világ státuszra történő lepusztítása, a folyamatok és célok megértésén keresztül az ellenállás is erősödik, bár egyszerre sajnos csak keveseket érintve.
Minél nagyobb erővel tolja ugyanis az elit a központosítást és a globális hatalom (nevezhetjük Új Világrendnek, Világkormánynak, vagy aminek akarjuk), annál több ember ébred rá, hogy mi történik.
Bár a hamis kelet-nyugat paradigmát is egyre több alternatív elemző érti, a szíriai harcok eszkalálódásának hatására a sajátos Putyin imádat is újra erősödésnek indult. Sokan szeretnék hinni, hogy Putyin valamiképpen a globalizáció ellenlábasa és erkölcsileg az Obama kormány felett áll, az igazak oldalán harcolva az Iszlám Állam és a gonosz nyugati hatalmak ellen.
Hinni akarnak benne, különben kénytelenek lennének belátni, hogy az ellenállás rajtunk, minden egyes emberen múlik és nem fizikai fegyverekkel  valósul meg. Hinni akarnak benne, mert attól tartanak, hogy a sorsuk alakulása saját döntéseiken múlhat és egyetlen nagy vezér sem áll ellenállásuk élére fehér paripán.
A félelem veszi rá őket, hogy megvédjék Putyinba vetett hitüket és ugyanez a félelem készteti őket arra, hogy figyelmen kívül hagyjanak olyan tényeket, mint például, hogy Putyin régi jóbarátja Henry Kissingernek, az Új Világrend egyik legismertebb támogatójának, akit Putyin megbízható külpolitikai tanácsadójának nevez.
Figyelmen kívül hagyják, hogy Oroszország legfőbb gazdasági tanácsadója az ország gazdasági ügyeiben1992 óta fontos szerepet játszó Goldman Sachs bankszindikátus zsoldosa.
Figyelmen kívül hagyják, hogy Putyin és Oroszország az IMF (vagyis elvileg az Egyesült Államok által irányított szervezet) szövetségesei. Putyin és az IMF olyan szoros kapcsolatban állnak egymással, hogy maga Putyin követelte, hogy Ukrajna pénzügyeit helyezzék a Valutaalap irányítása alá, amikor az Oroszországgal szomszédos államban kirobbant a válság, az IMF pedig nyíltan támogatta Putyin javaslatát, hogy az ukrán kötvények státuszát privátról változtassák „hivatalosra”.
Oroszország követelte továbbá azt is, hogy Ukrajna adósságát Különleges Lehívási Jogokban (az IMF által kiadott SDR, vagy valutakosár, ami sokak szerint a világvaluta előfutára lehet) fizessék vissza.
Arról is megfeledkeznek, hogy Putyin és a Kreml nem egyszer szorgalmazta, hogy a világ pénzrendszerét az IMF lenne hivatott gatyába rázni, majd az SDR-ok világvaluta státuszba helyezése után átvenni annak vezetését.
Az is elgondolkodtató, hogy Oroszország is tagja a Nemzetközi Fizetések Bankjának, amit sokan a központi bankok központi bankjának neveznek. Miért gondolják mégis egyesek, hogy Putyin jól odatesz a bankoknak? Nem úgy néz ki. Minden jel arra mutat, hogy Putyin csupán stílusban különbözik Barak Obamától, ami pedig nem meglepő, ha azt feltételezzük, hogy a globális színjátékban egymás ellenfeleit játsszák. Mindegy mennyi képet posztolnak arról, hogy milyen kemény legény, a valóság mást mutat.
Az amerikai média természetesen többnyire a Putyin imádók ellenpólusát képviseli és Putyint Sztálin utódaként próbálja bemutatni, ami teljesen kiszámítható kommunikáció, hiszen a kelet-nyugat paradigma fenntartásában a médiának fontos szerep jut. A világ többi része számára persze egészen más üzenetet közvetítenek róla.
Az orosz kormány által finanszírozott RT (Russia Today) és hasonló médiumok remek videó összeállítások formájában leplezik le az Egyesült Államok kormányát és a központi bankok jelentette diktatúrát, és ebben igazuk van. Csakhogy az orosz kormányra nem alkalmazzák ugyanazt az újságírói szkepticizmust és egy szót se szólnak a Kreml és a bankkartell kapcsolatáról.
Említésre méltó például, hogy miközben a Time magazin rendre Putyin párti cikkeket jelentet meg nemzetközi kiadásaiban, az „év emberének” kiáltva ki az orosz államfőt, az Egyesült Államokban megjelenő számokból azonban minden ilyen cikket és címlapot kivesznek.
Az amerikai közvélemény meg van győződve arról, hogy Putyin jelenti a legnagyobb veszélyt a globális stabilitásra nézve és a nyugat kormányainak agresszívabban kell fellépniük ellene, hogy ezt a veszélyt elhárítsák. A világ többi részével pedig a jóságos megmentő Putyinról szóló mesét etetik meg, amelyben Oroszország szilárd bástyaként áll a korrupt nyugattal szemben.
A két történetben egyetlen közös pontot találunk: mindkettő mese.
A hamis kelet-nyugat paradigma sebezhetővé teszi azokat, akik bedőlnek a narratívának, így nehezen fogják tudni értelmezni a továbbiakban érkező eseményeket.
A kelet és a nyugat közötti konfrontáció erősödésével a válság valódi célja egyre egyértelműbbé válik majd. Az Iszlám Állam ügynökei valószínűleg kényelmesen elhagyták Szíriát a menekültválság leple alatt, mielőtt az oroszok odaértek volna, így valószínűleg Európában is bajok várhatók, erőszakos cselekmények és gazdasági problémák formájában egyaránt. Az USA fokozatosan elveszíti a dollár korábbi státuszát az olajkereskedelemben, miközben a kelet bekebelezi Eurázsiát.
A közfelfogást egy újabb világháború kirobbanása miatti aggodalom foglalkoztatja, így a tájékozatlan és félelemtől hajtott többség egyre kevésbé tolerálja majd az intelligens ellenállást.
A globális intézményekbe beszivárgott Fábiánus szocialisták pedig előállhatnak ravasz megoldásukkal, amihez a kibontakozó válságot eleve gyártották, ami nem egyéb, mint minden szuverén nemzet eltörlése és a kormányzás teljes és globális központosítása, a gyeplővel egy maroknyi kiválasztott kezében, akik majd megmentik az emberiséget ettől a destruktív „megosztottságtól”.
Amikor felismerjük, hogy a globalisták célja az alkotmányos védelem megszüntetése és egy igazi diktatúra megvalósítása, rájövünk, hogy a kelet és nyugat közötti konfliktus remek lehetőség ehhez. A háborús láz eszelőssé és könnyen alakíthatóvá teszi az embereket, a külső veszedelem hatására pedig a nép jobban tolerálja a belső despotizmust.
Elég valószínű, hogy amikor a globális ellenség sorai a nyilvánosság számára is láthatóvá válnak, sok orosz (vagy keleti) arcot látunk majd a nyugati oligarchák mellett. Talán akkor többen elismerik majd, hogy a kelet és nyugat közötti ellentét is a játék része.

Mindegy mi a probléma, a válasz a 


központosítás
BrexitMain24
A brit népszavazás óta hihetetlen mennyiségű vészjósló prognózist lehet olvasni, hol arról, hogy az EU össze fog omlani a britek kilépése miatt, hol arról, hogy az már eddig is az összeomlás határán állt, attól függően, hogy az ember melyik hírportált választja éppen.
Egy korábbi cikkben említettem, hogy a kilépés ténye tulajdonképpen nem számít, ami némi félreértésre adhatott okot. Valóban nem számít az egyén szempontjából, hiszen nem országok vagy birodalmak, csakis emberek üdvözülhetnek, ugyanakkor nagyon nem mindegy egy-egy ország sorsa illetve a bibliai próféciák szempontjából, hiszen nagyon is konkrét felsorolásaink vannak arról, hogy egy-egy nemzet kinek az oldalán áll majd az emberiség előttünk álló jelentős korszakának végén, így érdekes látni az említett nemzetek pozícióinak profetikus átrendeződését.
Amit viszont érdemes megfigyelni a nyilvános retorikában, hogy a dolgok alakulásától függetlenül, a tökéletesnek mondott megoldás mindig a központosítás növelése. Egy Új Világrend létrehozásának szükségessége a New Age újkori megjelenése óta egyre nyíltabban jelenik meg a politikai beszédekben, a Brexit óta azonban mintha még magasabb sebességbe kapcsolt volna. Mintha a népszavazás egy új propagandagépezetet indított volna be annak a vélekedésnek elterjesztésére, miszerint a számunkra egyelőre láthatatlan gazdasági válság ellen kizárólag az Új Világrend, de legalábbis egy erősebb európai Rend lehet a megoldás.
A piacok látványos erősödését figyelve, a teljes központosítás bevezetésének sürgetése a globalista elit részéről teljesen értelmetlennek tűnhet. Hol a válság, amire figyelmeztetnek?
Brandon Smith szerint „a Brexit egy részállomás lehet, ami egy jövőbeli piaci reakciót hivatott beindítani, de legalábbis remek ürügyként szolgálhat egy válság vagy összeomlás esetére.” Vagyis az ok már megvan, most már csak az eseményről kell gondoskodni ebben a fordított világban.
Érdemes nyomon követni az elit Brexit utáni figyelmeztetéseit, mert hasznos jelzésként szolgálhatnak. Érdekes például, hogy a fővonalas média folyamatosan a szélsőséges intézkedések szükségességéről beszél. Ne felejtsük el, hogy az IMF és a BIS a 2008-as válság előtt is szólt, most pedig egy 2016-os összeomlásról beszélnek. A Brexit óta az elit válságkórusa crescendora váltott. Mivel a válsághoz szükséges feltételeket ők maguk teremtik meg, ritkán tévednek, kivéve persze, amikor a félrevezetés a cél.
Soros György például váltig állítja, a legújabb részvényszárnyalás ellenére, hogy a Brexit „felgyorsította a pénzpiaci válságot”, ami számunkra továbbra sem érzékelhető.
Mario Draghi véleményét támogatandó, a Bloomberg például „Draghi Új Világrendet szeretne, amit a populisták kedvükre gyűlölhetnek majd” címmel hozott le egy cikket, amiből az „Új” szót utólag törölték. A cikk arra szólította fel a központi bankokat, hogy ne a „hazai” bajokkal foglalkozzanak, hanem kezdjenek el a „globális problémákra” összpontosítani.
A központi bankok központi bankjaként funkcionáló Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) szerint a globális koordináció nem elég, globális szabályok szükségesek.
A végcél szempontjából a Brexit így tényleg mellékes, olyan értelemben, hogy a hatalom a célhoz gyártja az eseményeket, így egy nemleges válasz esetén a betervezett válságot valami másra kenték volna. Akár a kilépés elmulasztása is megtette volna, ha éppen nem akad jobb ürügy, hiszen, amint észrevettük, a magyarázatok hihetősége egyre kevésbé érdekli a magukat nyeregben érző vezetőket.
Az európai vezetők is az összeomlás-retorikát választották, amikor egy európai szuperállam létrehozását sürgették az Unió teljes széthullása ellen. A német és francia külügyminiszterek a tagállamok szuverenitását korlátozó tervezetet készítettek. A brit Express szerint a kilenc oldalas dokumentum értelmében
a tagállamok gyakorlatilag elveszítenék önálló hadseregüket, büntető törvényeiket, adórendszerüket és nemzeti bankjukat és ezek a jogkörök mind Brüsszelre szállnának át.”
Igaz, hogy időnként a válságra való figyelmeztetések figyelemelterelésként is szolgálhatnak, de gondoljunk csak bele: a központi bankok soha nem lesznek képesek elnyerni a közvélemény támogatását egy globális és teljesen központosított gazdaság felügyeletére, ha jóslataik rendre helytelennek bizonyulnak, és a válság sohasem érkezik meg. A válságnak pedig nem szükséges azonnalinak és teljesnek lennie ahhoz, hogy elvégezze a dolgát. Egy fokozatos, kezelhető lejtmenet éppen úgy megteszi.
És itt még nem arról a bizonyos válságról van szó, aminek hamvaiból egy világdiktátor születhet, hiszen ahhoz, hogy a világ istenként imádjon egy embert, aki ráadásul valamilyen módon ehhez az imádathoz köti a világgazdaságot is, olyasmire lesz szükség, amit egyikünk sem látott még.
Aláírták a Csendes-óceáni Partnerséget

– A nemzeti szuverenitás végének kezdeteTPP-signing
A 12 résztvevő állam múlthét csütörtökön Új-Zélandon végül aláírta a történelem eddigi legnagyobb kereskedelmi megállapodásának számító Csendes-óceáni Partnerséget (TPP), ami lényegében az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) és az Általános Vám- és Kereskedelmi Egyezmény (GATT) globális verziója.
Az aláírást megelőző tárgyalások hét éven át és teljesen titokban folytak. Az aláíró nemzetek a világgazdaság 40 százalékát képviselik.
A korábbi NAFTA és GATT is katasztrofális hatással voltak az USA gazdaságára és versenyképességére, amit a TPP várhatóan tovább ront majd.
A TPP tulajdonképpen egy különleges jogokkal felruházott, különleges előnyöket élvező szervezetként fog működni. Az egyik ilyen előny a felelősségre vonástól való mentesség, hiszen a kormányok és cégek közötti vitás ügyekben erre a célra létrehozott magánbíróságok, nem pedig az adott ország bírósága dönt majd.
Ez akár jó is lehetne, ha mondjuk egy korrupt országot vagy kormányt bárki felelősségre vonhatna, csakhogy ez a jog kizárólag a multinacionális vállalatokat illeti, a kisvállalatokat nem.
Kimondhatjuk, hogy a TPP a megavállalatok globális kormánya lesz.
A február 4-i aláírást követően a résztvevő országoknak még ratifikálni kell a Partnerséget és csak azután léphet hatályba. Ehhez minimum hat aláíró ratifikálása szükséges, illetve, hogy azok nemzeti összterméke az összes aláíró nemzeti össztermékének minimum 85 százalékát képviselje, vagyis az Egyesült Államok és Japán jóváhagyása nélkül a hatályba lépés technikailag nem valósulhat meg.
Az aláírást megelőzően Gary Hufbauer, a Peterson Nemzetközi Gazdasági Intézet munkatársa azt nyilatkozta, hogy a „TPP csak a Chiléhez, Peruhoz és Vietnámhoz hasonló országok számára előnyös. Jól néz ki egy elnök rezüméjén.”
Hufbauer szerint a nagyobb gazdaságok, Ausztrália, Kanada, Japán és Mexikó megvárják majd, hogy Barack Obama képes lesz-e júliusig ratifikáltatni az egyezményt az amerikai kongresszussal és csak azután lépnek majd.

A TPP sötét oldala

Ellenzői szerint a megállapodás a nemzeti szuverenitás elleni támadásnak tekinthető. Robert Kennedy Jr. szerint a kormányok ellen megacégek által kezdeményezett perek, mint amilyet például a TransCanada indított az USA ellen, amiért az nem hagyta jóvá a Keystone XL vezetékhálózat kiépítését, jelentősen megszaporodhatnak majd a TPP hatálybalépésével.
A TPP ugyanis rendkívüli mértékben kiszélesíti a transznacionális entitások jogait, tulajdonképpen a honpolgárokkal helyezve egy szintre azokat. Például lehetővé teszi egy külföldi beruházásokat végző cég számára, hogy egyenlő elbánást követeljen a külföldi államtól és feljogosítja, hogy akár beperelje az országot a projekt leállításáért.
Ahelyett, hogy az amerikai nép határozná meg az országot irányító szabályokat, egy külföldi cég fogja megmondani, hogy hogyan nézzen ki az amerikai szuverenitás,” mondta Kennedy.
Az persze más kérdés, hogy mennyi maradt meg mára ebből a szuverenitásból, illetve, hogy valójában mekkora beleszólása van az állampolgároknak az államügyekbe, valamint, hogy a demokráciának nevezett színjáték honnan ered és valóban a nép érdekeit szolgálja-e, de ez egy külön posztot érdemelne. (És tényleg: ebből a külön posztból mindez ki is derül.)

A GMO-k globalizálása

A Csendes-óceáni Partnerséggel szembeni ellenállás egyik komoly kiváltója a génmódosított organizmusokkal (GMO) köthető össze, ugyanis a TPP jelentős mértékben megnövelné a Monsanto, Sygenta és hasonló vegyipari óriásik amúgy is komoly hatalmát, éppen ezért számos latin-amerikai fővárosban tartottak tüntetést az aláírás ellen.
A TPP eddig megismert rendelkezései szerint a Monsanto-féle GMO magokat és gyomirtókat gyártó cégek felülírhatják az egyes nemzetek által a termékeik ellen bevezetett tilalmakat. A hatályos uniós szabályok szerint Magyarország például csak moratórium bevezetésével tudja biztosítani GMO-mentességét, amihez időről időre meg kell küzdenie a tagállamok támogató szavazataiért. Bár hazánk nem aláírója a TPP-nek, a hasonló feltételekkel tárgyalt Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségnek (TTIP) viszont az EU tagság révén igen.
ttip-no
A két egyezmény (TTIP és TPP) valódi gazdasági birodalmat hozna létre, amely közvetlen határain túl is képes lenne kikényszeríteni az egyezmények alkalmazását.
Az aláíró országok kötelesek jogszabályaikat és közigazgatási eljárásaikat összehangolni az egyezményben foglaltakkal. Amennyiben ezt nem teszik meg, az érintett országok jogilag felelősségre vonhatók e célból létrehozott döntőbíróságok előtt, amelyek kereskedelmi szankciót szabhatnak ki a kormányok ellen, bár az első tervezetek óta néhány fékező erejű rendelkezés is bekerült a szövegbe, amelyek némi védelmet nyújtanak az egyes országoknak a cégek támadásaival szemben, amennyiben azok a közegészséget veszélyeztetik. Ha ez túlzásnak és hihetetlennek hangzik, érdemes észrevenni, hogy több más már létező kereskedelmi szerződés filozófiájába illeszkedik – a szabadkereskedelem vagy a kereskedelembővítés szépen hangzó mottói alatt.
Forrás: trunews.comTPP, TTIP: Obama titkos kereskedelmi 


megállapodásai kontra Trump és Bernie
global-endgame
Politikai csatározásokról még érintőlegesen is ritkán írok itt az oldalon, mert úgy gondolom, hogy legfőbb funkciójuk elterelni a figyelmünket az igazán fontos dolgokról. Ahogy C.S. Lewis olyan találóan megfogalmazta:
Az ördög minden hibát párokban, ellentétpárokban helyez el a világban, és mindig arra biztat bennünket, hogy jó sokat törjük a fejünket, vajon melyik a rosszabb. Arra számít ugyanis, hogy az egyiket olyannyira nem kedveljük majd, hogy könnyűszerrel belekergethet a másikba. De ne engedjük magunkat bolonddá tenni! Tartsuk a célt szemünk előtt és haladjunk egyenesen át a két hiba között. Csak azzal kell törődnünk, hogy mindkettőt elkerüljük.”
A mostani kivétel is csak látszólag az, mert remélhetőleg a színjátékról éppen a fontosabb történésekre tereli figyelmünket, bár szerzője láthatólag a két rossz közül inkább a republikánus oldal felé hajlik.
A sajtó nem hajlandó kimondani, hogy a két merőben ellentétes elveket képviselő amerikai elnökjelölt furcsa módon a globalista kereskedelmi egyezmények terén azonos állásponton van.
Donald Trump és Bernie Sanders, a fegyverrel hadonászó cowboy és a határozott programmal érkező szocialista a szabadkereskedelmi egyezmények terén egyetértenek.
A sajtó hallgatásának oka nyilvánvaló, hiszen ezzel elismernék, hogy a két tábor több millió főt számláló tagjai valószínűleg tisztában vannak az egyezmények veszélyeivel, és ez a felismerés komoly veszélyt jelentene a Fehérház jelenlegi lakója számára.
Amikor a Csendes-óceáni Partnerségre (TPP) vonatkozó előzetes szavazás megakadt az amerikai kongresszusban, Barack Obama és csapata egész éjjel lázasan lógott a Fehérház vonalain, hogy támogatókat szerezzen az egyezményhez.
Most, hogy Nagy-Britannia az Unióból való kilépést fontolgatja, sziklának is beillő homokszemet juttatva az EU és az USA közötti szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) gépezetébe, Obama azonnal repülőre ült, hogy vészjósló figyelmeztetést közvetítsen a brit kormány és lakosság irányába, kijelentve, hogy az EU-ból történő kilépésük esetén egyenesen a sor végén landolnak majd, ha végül mégis megállapodásra adnák fejüket az Egyesült Államokkal.
Mint köztudott, 2008-as elnökké választását követően Barack Obama Zbigniew Brzezinskitől, David Rockefeller kifutófiújától kapta külpolitikai kiképzését.
1969-ben Brzezinksi a következőket írta:
A nemzetállam, mint az emberi élet alapvető szervezeti egysége már nem tekintendő az elsőszámú kreatív erőnek: a nemzetközi bankok és multinacionális vállalatok a nemzetállam politikai koncepcióinál messze fejlettebb módon cselekszenek és terveznek.”
Egyre nyilvánvalóbb, hogy a nemzetközi kereskedelmi megállapodások egyik legfőbb célja a nemzetek felszámolása és a világgazdaság feletti hatalom átjátszása a megacégeknek.
2015 októberében például az Independent (és számos weboldal, köztük ez is) megírta, hogy a TTIP részeként választott magánbíróságok kerülnek felállításra, ahol a multik beperelhetik a nemzetállamokat, amennyiben úgy látják, hogy várt nyereségük veszélybe kerül.
A Monsanto például nyereségkiesésre hivatkozva beperelheti az Európai Uniót a cég GMO terményeinek betiltásáért, és ennek eredményeként nagy eséllyel hatálytalanná teheti az EU szigorú GMO korlátozásait.
Az Independent ezt írta:
Hozzávetőleg 500 per folyik a világon ilyen választott bíróságokon bizonyos cégek és nemzetállamok között. A bíróságokat eseti megbízással kiválasztott vállalati ügyvédek alkotják. A War on Want szerzője, John Hilary szerint csupán díszletbíróságokról van szó, amelyek kifejezetten érdekeltek abban, hogy a multik javára döntsenek.
Hogy minden nemzet rendelkezik saját bírósági rendszerrel? Milyen eredeti elképzelés! Nem elavult ez egy kicsit? Bízzuk inkább a döntést a multikra, ők sokkal objektívabban látják a helyzetet!
Tényleg ezt akarjuk?
A TTIP, aminek tartalma nem publikus, bár egyes aspektusai éppen a napokban kezdtek kiszivárogni, számos más megállapodást is magában foglal. Az Independent is közzétett néhányat:
A TTIP értelmében a vegyi anyagokra vonatkozó eddigi igen óvatos európai eljárási elvet, vagyis, hogy ellenőrzik őket, mielőtt a lakosságra zúdítanák, az amerikai metódusra cserélnék, ami abból áll, hogy először árasszuk el a népet, hagyjuk figyelmen kívül a következményeket, majd találjuk ki, hogy a konszenzus szerint a vegyi anyagok ártalmatlanok az emberre. Sok sikert Európa!
Az új gyógyszerek klinikai tesztjei sokkal lazább felügyelettel folynának. Közérthetőbben: a gyógyszergyártók simán eltitkolhatják majd a számukra kedvezőtlen eredménnyel záruló kísérleteket, ami újabb vegyi támadást jelent az európai és persze az amerikai lakosság ellen.
Az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi szabványok az Atlanti-óceán mindkét partján sérülnének.
Az európai közszolgáltatók (víz, egészségügy, oktatás) megnyitnák kapuikat az Egyesült Államokból érkező privatizálók előtt, akik új piacokat keresnek nyereségorientált vállalkozásaik számára, természetesen magasabb árakat eredményezve. A gyógyszeripari óriások az új piacokat kizsákmányolva beszivároghatnak a közegészségügybe és még jobban eláraszthatják a terepet toxikus termékeikkel.
Példa nélküli az is, ahogy az EU és az USA közötti tárgyalások folynak. Az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője például fegyverként próbálta bevetni a TTIP tárgyalásokat, hogy rávegye az Európai Uniót a növényvédőszerekre vonatkozó álláspontjának megváltoztatására. Elég, ha elolvassuk a Guardian 2015. májusi cikkének első sorait:
A dokumentumokból kiderül, hogy az EU amerikai nyomásra ejtette a növényvédőszerekre vonatkozó törvényeket a TTIP kapcsán… Az Egyesült Államok üzleti érdekeinek képviselői kiharcolták, hogy az EU felfüggessze az endokrin elválasztást befolyásoló, a rák kialakulásával és a férfi meddőséggel összefüggésbe hozott vegyszerekkel kapcsolatos lépéseket, hogy a TTIP szabadkereskedelmi megállapodás létrejöttét elősegítse.
Érdemes azt is észrevenni, hogy ez a felháborító döntés bármilyen egyezmény ratifikálása nélkül, csak úgy „mellékesen” született. A nyomásgyakorlást a TTIP-től remélt pozitív gazdasági befolyással érték el.
Ilyen és ehhez hasonló ítéletekre számíthatunk az egyezmény ratifikálását követően is.
A másik kasszasikernek ígérkező megállapodás, a TPP, a csendes-óceáni térség 12 államát érinti és hasonló feltételeket, előjogokat és jogi eljárásokat biztosít a multik számára.
Groteszk összeesküvések, amik igazságosabb globális gazdaságot ígérve hozzák ennek az ellenkezőjét.
Az egyezmények támogatói és ellenzői a kerítés két oldalán állnak, miközben Hillary Clinton véres kezével a gyeplőn végiglovagol közöttük, egységes jövőt ígérve Amerikának.
Igen, egységeset. Globális üzleti vezetés alatt.Útban a világkormány, a központosított 


gazdaság és a világvallás felé


Egy világ – Egy álom
A globális elit soha nem volt még ennyire közel céljai megvalósításához. Néhány egymással szorosan összefüggő eseménynek és nemzetközi egyezmény megkötésének köszönhetően bolygónk kormányzása egyre közelebb kerül a teljes központosítás megvalósításához, méghozzá a többség tudomása nélkül.
Az elmúlt hónap során is számos ilyen esemény történt.
Szeptember 25-27-ig tartó konferenciáján az ENSZ bemutatta új egyetemes napirendjét. Az eseményt a New Yorkba látogató pápa nyitotta meg, aki maga is a napirend mellé állt.  A világ szinte valamennyi nemzete aláírta a 17 célt megfogalmazó tervet, amiről csak nagyon keveset hallhattunk a médiában.
Az ENSZ azt ígéri új dokumentumában, hogy együttes erővel egy igazi utópiát hozhatunk létre a Földön. A helyzet azonban az, hogy ez a bizonyos egység, amiről az ENSZ beszél, az igazi és igen gonosz tervet leplező álarc csupán. Paul McGuire a következő írta róla:
Az ENSZ nem az emberiség engedélyét kéri, hanem felszólít bennünket a 17 fő és 169 alpontból álló, a fenntartható fejlődést előtérbe helyező terv elfogadására, ami radikális változásokat hivatott megvalósítani a világon 2030-ig. Az Agenda 21 (teljes nevén Feladatok a XXI. századra) helyébe lépő 2030 Agenda vagy napirend (más szóval a 2030-ig elvégzendő feladatok) az előző terv felturbózott változata. A tömegmédia segítségével az egész világot meggyőzték vagy legalábbis azon igyekeznek, hogy meggyőzzék arról, hogy a terv környezetünk megmentését és a „szegénység felszámolását” célozza. Sajnos azonban a terv egészen más céllal jött létre. Az Agenda 21 és az új 2030 Agenda igazi célja egy világkormány, egy globális gazdasági rendszer és világvallás megalakítása. Amikor Bank Ki-Moon ENSZ főtitkár „a világbéke álmáról és a minden embernek kijáró méltóságról” beszélt, a kommunizmus által ígért „munkásparadicsom” szlogenjeit idézte.
Az új tervet sokszor inkább „globális célokként” említik a nyilvánosság előtt. Szeptember 26-án számos híresség is arcát adta hozzá a Centrál Parkban tartott Globális Állampolgár Fesztiválon, amihez egypromóciós rövidfilm is készült. A videón látható hírességek közül bizonyára sokan őszintén szeretnének segíteni másoknak és tenni valamit a Földért és nem azért szerepelnek a kampányban, mert a globális elitet szolgálják, csak éppen nem látják át az összefüggéseket. Fontos tehát, hogy ne lássunk mindenkiben azonnal ellenséget, inkább próbáljuk meg értelmesen elmagyarázni az érdeklődőknek, hogy pontosan milyen törekvésekről is van szó.
Globális állampolgár fesztivál
Globális állampolgár fesztivál
Sajnos az ilyen propaganda céllal készült anyagokat arra használják, hogy a „globális közösséghez” tartozó „globális állampolgárság” koncepcióját népszerűsítsék. A folyamat évtizedek óta tart és elég hatékony.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete tulajdonképpen egy konszenzus nélkül működő testület és a globális kormány előfutárának mondható, aminek a politikai jobb és baloldal is behódolt már, hiszen mindkét oldalon az igazi vezetőket, a nemzetközi bankár családokat és titkos társaságokat szolgálják. Amikor pedig egy-egy vezető politikusnak az „orwelli csoporttól” eltérő nézetei vannak, egy bizonyos szintig elmehet, de nem tovább.
Ki ez az elit társaság és milyen titkos társaságok irányítják őket? Troy Andersonnal, a Pulitzer-díjra jelölt oknyomozó újságíróval közösen írt új könyvünkben leírjuk, hogy létezik egy nagyon is valóságos, titkos és féltitkos társaságokból álló hálózat. Ezek közé tartozik a Külkapcsolatok Tanácsa, a Trialterális Bizottság, a Nemzetközi Ügyek Királyi Intézete, az ENSZ, a Római Klub, a Bilderberg csoport és számos egyéb szervezet, amelyek meghatározzák az elnökök, miniszterelnökök, médiahálózatok, politikusok, multinacionális óriás cégek vezetőinek és egész nemzeteknek a döntéseit. A médiában szinte sohasem hallunk használható vagy alapos elemzéseket róluk, hiszen a médiumokat is ők irányítják és hatalmuknak köszönhetően egyetlen kormány sem vonta még őket felelősségre.
Globális gazdaság
A globalizáció másik fontos eszköze különböző nemzetközi egyezmények formájában valósul meg, amelyek célja, hogy idővel az egész világ egyetlen egységes, globális törvények által szabályozott piaccá váljon. A nemzetgazdaságok egyesítése közben azonban az egyes gazdaságok folyamatosan hanyatlanak, munkahelyek szűnnek meg, iparágak tűnnek el vagy rendeződnek át, miközben a megacégek egyre nőnek, a középosztály pedig fokozatosan eltűnik. Mivel a békát lassan főzik, a folyamat csak nagyon keveseknek tűnik fel, a protestálók hangját pedig elnyomja a világ zaja.
A világtörténelem egyik legnagyobb nemzetközi kereskedelmi egyezményével kapcsolatos tárgyalások például szinte észrevétlenül zajlottak és fejeződtek be, pedig a Csendes-óceáni Partnerség óriási lépést jelent az igazán központosított gazdaság megvalósítása felé.
A TPP, vagy Csendes-óceáni Partnerség nem csupán egy kereskedelmi egyezmény, amelynek segítségével Barack Obama olyan célokat is képes megvalósítani, amiket az amerikai kongresszus amúgy soha sem hagyna jóvá. Elfogadását követően bármilyen jövőbeli módosítás rendkívül nehézkes lesz, így Barack Obama tervei a világgazdaság 40 százalékában megvalósulhatnak.
Az egyezményt az USA, Kanada, Japán, Mexikó, Ausztrália, Brunei, Chile, Malajzia, Új-Zéland, Peru, Szingapúr és Vietnám tervezik aláírni.
Egy másik szerződés, A TTIP, vagy Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség értelmében pedig egy-egy ország korlátlan mértékű kereskedelmi szankcióknak néz elébe vagy az adófizetők dollármillióit fizetheti ki kártérítésként az óriásvállalatoknak.
A lassított puccsnak tekinthető egyezmény tárgyalásai 2013 júliusában kezdődtek az USA és az Európai Unió között, és várhatóan 2016-ban fejeződnek be. A TTIP-TAFTA a horrorfilmek elpusztíthatatlan szörnyeihez hasonlóan éledt újjá és egyesíti a múlt legkárosabb egyezményeit, sőt új elemekkel is bővíti.
A TTIP-TAFTA aláírásának pillanatától a vállalatok kiváltságai jogerőre emelkednének, és tartósan érvényben maradnának, akkor is, ha a közvélemény vagy a kormányzati szándék közben megváltozna. Az egyezséget ugyanis csak az összes aláíró ország egyetértésével lehetne módosítani.
Világvallás
Eközben a világvallás felemelkedésén ügyködők sem tétlenkednek.
Egyre többet hallani arról, hogy a különböző vallások csupán eltérő utakat képviselnek, de egyformán Istenhez vezetnek. Ezt a nézetet egyre több vallási vezető támogatja, azt állítva, hogy a két legnagyobb világvallás, a kereszténység és az iszlám, ugyanazt az Istent imádja.
Sokan ennek bizonyítékát látják Ferenc pápa New Yorki beszédében is, amiben ezekkel a szavakkal köszöntötte a muzulmánokat:
Két érzést szeretnék muzulmán testvéreim fel közvetíteni: először is üdvözlöm őket az áldozat ünnepén. Szeretném, ha üdvözletem szívélyesebb lehetne. Ezek az érzések a közelség és a tragédia láttán érzett közelség. A Mekkában történt tragédiára gondolok.
Szeretném biztosítani őket imáimról. Egyesítem magam mindannyiótokkal. Ima a kegyelmes és irgalmas istenhez.”
Ezekkel a szavakkal Allahra utalt, hiszen az iszlámban őt illetik a „kegyelmes és irgalmas” jelzőkkel. (Természetesen a muzulmánoknak szüksége van imáinkra, azonban ha valóban Isten segítségét szeretnénk számukra, talán hozzá lenne érdemes imádkozni, nem pedig Allahhoz, hiszen ezzel a „gesztussal” épp a lényeg veszik el.)
Nem ez volt az első eset, hogy Ferenc pápa hasonlóan fogalmazott. Úgy tűnik, hogy szerinte a keresztények és a muzulmánok ugyanazt az Istent imádják, ami megmagyarázza, hogy miért hagyta jóvá, hogymohamedán imákat mondjanak a Vatikánban.
Bár a fent leírt folyamatok tagadhatatlanok, az átmenet nyilván nem egyik napról a másikra megy végbe és nem lesz zökkenőmentes. A káosz valószínűleg jelentősen erősödik, mielőtt mindezek megvalósulhatnak. Minden egyes válság egy kicsivel közelebb viszi a háttérhatalmat a végső tervhez és látni fogjuk, hogy mindegyikre a globalizáció és a központosítás kiterjesztését javasolják majd megoldásként. Százszor fogjuk még hallani, hogy az emberiség problémáit kizárólag az egységen keresztül lehet megoldani, ami számukra nem azt jelenti, hogy az emberek különbözőségeik ellenére tanuljanak meg szeretetben együtt élni, hanem azt, hogy kövessék a hatalom által előírt központosított normákat, amik idővel az élet minden területét magukban foglalják majd, az oktatástól, az egészségügyön át, egészen a kereskedelemig és a vallásig.EU terv: közös határőrizeti rendszer 


tagállami 


vétójog nélkül


Forrás: zerohedge.com
Az Európai Unió állandó külső határőrizeti rendszer bevezetését tervezi, hogy kezelni tudja a II. Világháború óta eltelt idő legnagyobb menekültválságát. Az új határőrizeti erők átvennék a tavaly nyáron szuverenitását elvesztett (de az eurót még megtartó) ország határvédelmét, ahonnan tízezrek jutottak el Németországba, jelentősen rontva ezzel Angela Merkel népszerűségén.
Lehullottak az álarcok. Az Európai Unió a schengeni határok védelmének ürügyén, és persze Görögország példáját kihasználva, felülírná az egyes tagállamok nemzeti szuverenitását.
Az Európai Bizottság a jelenlegi helyett egy olyan állandó határőrizeti szerv létrehozására készül javaslatot tenni, amelynek jogában állna átvenni az Európai Unió külső határainak őrizetét, akkor is, ha valamely tagállam kormánya ezt ellenzi.
Ennek az egységnek a bevetésében az Európai Bizottságé lenne az utolsó szó. Várhatóan ez lesz az új szabályozás legvitatottabb eleme, ugyanis így a bizottság jogköre lenne az egység telepítése egy adott határszakaszra, az új határrendészeti alakulat és parti őrség igazgatási testületének ajánlása alapján.
Paranoia vagy valóság, hogy az EU minden valós és megrendezett válságot hatalmának megerősítésére használ a nemzeti szuverenitás kárára, eltörölve az egyes országok kulturális és vallásos határait, egy Brüsszel, Berlin és Frankfurt által felügyelt szuperhatalommá konszolidálva valamennyit?
Amennyiben a javaslatot elfogadják, nyilván Görögország lesz a kísérleti nyúl az új rendszer tesztelésében, hiszen a tőkekorlátozásoknak köszönhetően már úgyis elvesztette szuverenitását és még mindig nagy bajban van, így nem igen szólhat bele az ilyen döntésekbe.
Még az EU párti Financial Times is megjegyzi, hogy az euró bevezetése óta nem történt ilyen komoly lépés a szuverenitás feladásának irányába.”
Az európai vezetők 15 éve tárgyalnak egy közös határőrizeti erő felállításáról, de eddig nem tudták legyőzni mélyen gyökerező kifogásaikat saját nemzeti hatalmuk átruházásával kapcsolatban, hiszen az egyes országok határainak felügyelete és védelme egy szuverén állam egyik legalapvetőbb funkciója. Még Görögország is csak nemrégiben, több hónapos huzavona után egyezett bele, hogy az EU határvédelmi csapatokat küldjön oda.”
A párizsi terrortámadások és az új bűnmegelőző törvények elfogadása után Brüsszel nyilván úgy véli, hogy a lakosság nagyobb hajlandóságot mutat szuverenitása (és szabadsága) feladására, a (határ) biztonság érdekében.
És a hab a tortán:
A tagországokkal konzultálnának ugyan, de a tagállami kormányoknak nem lenne joguk egyoldalúan vétót emelni egy-egy telepítési döntés ellen. Ez a schengeni térség nem EU-tag országaira, például Norvégiára is vonatkozna.”
Lehet, hogy a fejlemény meglepetésként ér néhány naiv EU párti szavazót, akik nem értik, hogy egy olyan terv megvalósulásának lépéseit látjuk, amiről már 2008-ban is hallani lehetett, amikor egy AIG prezentációrendkívül világosan megválaszolt néhány fontos kérdést arról, hogy „Mit akar Európa?” A válasz:
Globális folyamatok ürügyként való felhasználása hatalmának kiterjesztése érdekében:
– Környezetvédelmi ügyek: felügyelet erősítése a tagállamok felett, a globális kormányzás elképzelésének népszerűsítése,
– Terrorizmus: a rendvédelmi és jogi ügyek feletti nagyobb befolyás megszerzése megfelelő ürügyek révén, a megfigyelés erősítése,
– Globális pénzügyi válság: két legyet (szabad piacgazdaság, angolszász gazdaságok) egy csapásra (egész Európa feletti hatóság, globális pénzügyi kormányzás),
– Európai Monetáris Unió: válság létrehozása az „Európai gazdasági kormányzás” erőszakos bevezetése érdekében.
Bár ezek a 2008-ban megfogalmazott célok tökéletesen megvalósultak, még ez az igen agresszív és precíz előrejelzés sem említette a határok és a lakosság feletti hatalomátvételt. Most ez következik.Három az egyben mecset-zsinagóga-


templom épül Berlinben – Itt a világvallás?House-of-One
Két évvel ezelőtt bejárta a hír a nyugati médiát, miszerint Berlinben House of One (az Egy vagy Egység háza) néven mecset-zsinagóga-templom épül. Talán azért mert az építkezést jövőre tervezik elkezdeni, ismét sok hírportál ír róla és miután többen elküldték nekem a hír magyar változatát, gondoltam itt az ideje, hogy beszéljünk róla.
888.hu a következőket írta:
Egy évtizeddel ezelőtt merült fel az az ötlet egy közös intézmény létrehozásáról a világ három monoteista vallásának követői számára. Az elképzelések szerint a nem mindennapi imahelyen muszlimok, zsidók és keresztények teljes egyenlőségben és békében imádkozhatnának egymás mellett a német főváros szívében egy korábbi templom helyén.
Tovia Ben Chorin rabbi, a projekt egyik vezetője szerint ez egy óriási lehetőség lesz a vallások közötti párbeszédet tekintve nemcsak a berliniek, hanem az egész világ számára. Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért is épp a német fővárosba álmodták meg ezt a nem mindennapi épületet a rabbi kiemelte:
nekem zsidóként ez a város a sebek városa és egyben a csodák városa is. Ebben városban tervezték meg szisztematikus kiirtásunkat és ebben a városban született meg a multikulturalizmus, mint válasz…mert ez egy multikulturális város, amelynek szellemisége az egész világban szét fog terjedni.”
Kadir Sanci imám szerint a projekt egy jelzés a világ számára, arról hogy „a muszlimok többsége nem erőszakos, hanem békeszerető ember. Egy projekt, amelyben különböző kultúrák tanulhatnak egymástól.”
A hír kapcsán persze minden rendes keresztény olvasónak az antikrisztusi világvallás jut eszébe és ezzel alapvetően nincs is semmi baj. Ugyanakkor fontos néhány fogalmat tisztázni e téren. Például azt, hogy mi a különbség a másik hitének tiszteletben tartása és a szinkretizmus, vagyis az egymásnak ellentmondó és kölcsönösen kizáró nézetek összegyúrására való törekvés vagy éppen egy hivatalosan kijelölt kötelező vallás felé vezető út között.
Fontos továbbá különbséget tenni a radikális politikai korrektség vagy multikulturalizmus és a békére való törekvés között, ami, akármennyire hihetetlenül hangzik, de megalkuvás nélkül is megvalósítható (lenne).
A népek vagy vallások közötti békére való törekvés, amit szaknyelven mérsékelt multikulturalizmusnak is hívnak, radikális fajtájával ellentétben, elismeri az objektív igazság létezését, törekszik az elnyomottak megértésére és megsegítésére és nem követeli, hogy az egyenlőség nevében minden kultúra képviselve legyen az oktatásban, hanem az igazságot akarja tanítani, függetlenül attól, hogy azt melyik kultúrában találjuk meg.
A relativizmusból eredő radikális politikai korrektséget és multikulturalizmust valószínűleg nem kell külön bemutatni, hiszen nap, mint nap ránk köszön a tévében, a rádióban és egyéb médiumokban.
És hogy ennek mi köze van a tervezett templomhoz? Úgy gondolom, hogy miközben felismerhetjük a vallások egycélúságának képtelenségét és nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy igenis létezik objektív igazság és egyetlen Út Istenhez, nem szabad abba a hibába esnünk, hogy az ezt fel nem ismerő vagy el nem fogadó embertársainkat eltaszítjuk, még akkor sem, ha minden igyekezetünk ellenére sem látják, amit mi.
Vajon találunk példát arra a Bibliában, hogy az előttünk járók hogyan kezeltek hasonló helyzeteket? Bőven. Elsőként Dániel próféta igen eseménydús élete és munkássága jut eszembe. Igaz, hogy az ő esetében Dániel élt hazáján kívül és Babilon istene számított a hivatalos vallásnak, mégis érdemes megfigyelni, hogy Dániel minden hatalom uralma idején képes volt hű maradni hitéhez, akár életének kockáztatása árán is, miközben annak béketűrő mégis rendíthetetlen megnyilvánulásai Isten felé vonzották az éppen aktuális uralkodót.1 Igaz, Belsazár esetében a vonzás, ha volt ilyen, igen rövid életű volt.2
A másik gondolat, ami felötlött bennem a hír kapcsán, hogy ez a tervezett épület kövekkel illusztrálja majd, ami nagyon sok ember lelkében régóta kézzel fogható, mégpedig azt a korábban már említett elképzelést, miszerint minden hit Istenhez vezet. A kettő közül a második a nehezebb ügy, hiszen kit érdekelnek a kövek, amik ma itt vannak, és holnap leomlanak, ahogy az épület tervezett helyén egykor állt Szent Péter templommal is történt.
Az előző posztban, Morgan Freeman sorozata kapcsán is felvetődött ez a manapság igen jellemző felfogás, mondhatni városi legenda, ami szerint végső soron minden vallás ugyanazt tanítja, vagy legalábbis a céljuk azonos.
Ez persze nem igaz. Ha így lenne, mindössze egyetlen vallás létezne. Mivel a különböző vallások különböző dolgokat tanítanak, így értelemszerűen nem vezethetnek ugyanoda. Ez az egyszerű következtetés manapság nem számít magától értődőnek.
Egyes vallások azt tanítják, hogy egyetlen Isten van, mások szerint több tucat, de létezik olyan is, amelyik szerint egy se, ugyanakkor egyre több vallási irányzat hirdeti, hogy „mi” vagyunk az isten. Ezek egyértelműen nem ugyanazt az Istent írják le különböző módokon, hanem teljesen más „istenekről” beszélnek.
Vannak olyan vallások, amelyeknek a mennyország a célja, mások arra várnak, hogy eggyé váljanak Istennel és megint mások szerint egyszer csak megszűnünk létezni. Ezek teljesen eltérő célállomások, ahová teljesen más utakon lehet, vagy nem lehet eljutni.
Mivel teljesen különböző célokról és különböző utakról beszélünk, az igazság tekintetében két opció lehetséges: vagy mindegyik téved, vagy egynek a sok közül igaza van. Kettő vagy több nem lehet egyszerre igaz, mert valamennyi egymással ellentétes dolgokat állít. Valami nem lehet egyszerre és egyazon módon igaz és nem igaz. A „fel” nem mutathat egyszerre fel is és le is egyetlen pillanatban és ugyanazon perspektívából. A szék, amin ülök, nem lehet egyszerre szék és asztal is. Nem létezhet egyszerre egyetlen és sok Isten.
A relativista „egységvallás” pedig ahelyett, hogy közös tető alá hozná a létező vallásokat, ami lehetetlen, tulajdonképpen egy új és igen megtévesztő nézettel bővíti a listát.
Fred von Kamecke így ír erről könyvében:
Tételezzük fel, hogy kilenc vallás van a listánkon. Én kitartok amellett, hogy ezek mind különbözőek. Relativista barátom, Bob, ezzel szemben azt állítja, hogy ezek csupán különböző utak Istenhez. Egyáltalán nem arról van szó, hogy az én nézetem a kilencet illetően beszűkült, miközben Bob nézete széles látókörű. Bob egyszerűen egy tizedik nézetet adott a sorhoz. Az ő álláspontja éppen annyira behatároló, mint a többi, mert kitart amellett, hogy kizárólag az övé lehet helyes.
Bob önkéntelenül csatlakozott a kizárólagosságot hirdetők táborához, hasonlóan a Dalai lámához, aki szerint minden út érvényes, kivéve az, amelyik szerint csak egy van.”
Ettől függetlenül fontos, hogy ne essünk át a ló túloldalára és ne próbáljuk meg erőszakkal letolni véleményünket a másik torkán. A mások iránti tisztelet terén van mit tanulnunk és időnként sajnos jogosan nevezik a keresztényeket intoleránsnak vagy gyűlölködőnek. És itt most nem arról a relativista toleranciáról beszélek, ami minden nézetet tolerál, csak éppen a határozott véleményt nem, főleg, ha annak köze van Jézushoz. Szelíden, a másikat tiszteletben tartva is kiállhatunk meggyőződésünk mellett.3
Amikor ilyen kérdésekről másokkal beszélünk, emlékezzünk például Pál apostolnak Athénba tett látogatására. A történetből megtudjuk, hogy Athénba érkezve Pálnak igenis „háborgott a lelke, mert látta, hogy a város tele van bálványokkal”, amikor azonban az Areopágoszra vitték, mégse a kénköves ménkűt hívta le az égből és nem beszélt lekezelően az ott egybegyűltekkel, hanem azt nézte, hogyan lehet „minden módon [megtartani] némelyeket”4 és valóban, az ismeretlen Istenről való prédikálása nyomán, „néhány ember hívővé lett és csatlakozott hozzá” a hallgatóságból.5
Bár az ökumenizmus többnyire politikai és társadalmi kérdésekre összpontosít az evangélium helyett, vagyis elvonja a figyelmet a lényegről, a tervezett templom, ha mást nem is, talán lehetőséget adhat a fenti kérdések megvitatására, ami által mi is megnyerhetünk némelyeket.
Isten mindent a javára fordít azoknak, akik Őt szeretik6. Ezt a mintát követve, fordítsuk mi is mások javára, amit lehet, és ez magában foglalhat egy világvallást előrevetítő, kézzel csinált templomot is, amiben ugyan Isten nem lakik,7 az odalátogatók azonban még könnyűszerrel Isten templomaivá válhatnak,8 ha megmutatjuk nekik az Utat.
Tudjuk, hogy egy napon az igaz Istenbe vetett hitet szinte mindenhol üldözni fogják és helyette egy államilag előírt vallást kell majd követni mindenkinek, aki venni vagy eladni akar9, de ez még nem az a nap. Lehet, hogy egy napon hasonló templom áll majd a „szent helyen”10 is, de ez a nap még nem jött el. Tegyük hát annak dolgait, aki elküldte Jézust, amíg nappal van, mert eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat!11Suli után Sátán – Sátánista szakköröket terveznek az amerikai állami iskolákban


Doug Mesner, a Sátáni Templom társalapítója, aki sátánista körökben a Lucien Greaves névre hallgat.
Ha ezt a kurvát választjátok meg eléritek , hogy ember álldozatot is bemutathattok, és a lányok a sátánt tetoválhatják a puncijukra mert Hillary erre gerjed !! És bizony mondom néktek , hogy gomba módra fog szaporodni a lezbikus ifjuság a buzeránsokról nem is beszélnék .


Már megint a sátánisták. Úgy tűnik, a téma egyre gyakrabban bukkan fel mostanában.
Bár a közelmúlt hasonló témájú cikkeiben főleg arra helyeződött a hangsúly, hogy hívő keresztényként semmi okunk félni a sátánizmussal összefüggésbe hozott tárgyaktól, szimbólumoktól vagy a magukat sátánistának valló személyektől, hiszen Akit követünk olyan nevet kapott, amire minden térd meghajol1, ettől függetlenül fontos észrevennünk, hogy az Isten egykori angyalának személye köré épített vallás egyre nagyobb teret nyer a mai társadalomban, ami nem csekély jele az időknek, hiszen az Antikrisztus személyében éppen ezt a bukott angyalt hivatott majd imádni a világ.
Érdekes továbbá megfigyelni, és ezt az alábbiakban is látni fogjuk, hogy a sátánizmus egyes követői nem hisznek Istenben vagy a természetfelettiben, vagy legalábbis ezt állítják, miközben mások úgy gondolják, hogy Sátán a jó képviselője, a keresztények által követett Istennel szemben. Lucifer céljainak mindkét vélekedés megfelel, ahogy C.S. Lewis2 oly találóan megjegyezte:
Az ördögök felől emberi fajtánk két ellenkező, de egyaránt súlyos tévedésbe eshetik. Az egyik az, ha nem hisszük létezésüket. A másik az, ha nem csak hisszük, de túlzott és egészségtelen érdeklődést tanúsítunk irántuk. Nekik maguknak mind a két tévedés egyformán tetszik, és egyforma örömmel üdvözlik a materialistát meg a varázslót is.”
Szóval mi is történt már megint?
A Utah-i Sátáni Templom Suli után Sátán néven új szakkört készül bevezetni az Egyesült Államok több állami iskolájában, különösen Utah, New York, Massachusetts, Arizona, Minnesota, Louisiana és Florida államokban.
A szervezet úgy gondolja, hogy mivel az evangéliumi keresztények már számos klubot és szakkört indítottak ezekben az intézményekben, kötelességük mindent megtenni, hogy a fiatal diákok több opció – értsd Jézus és Sátán – közül választhassanak.
Kritikus fontosságú, hogy a gyerekek tisztában legyenek azzal, hogy minden kérdésnek több perspektívája létezik és, hogy saját maguk dönthetik el, hogy miként gondolkozzanak,”
nyilatkozta Doug Mesner, a Sátáni Templom társalapítója, aki sátánista körökben a Lucien Greaves névre hallgat.
A klubot népszerűsítő videó egy horrorfilm stílusában invitálja a diákokat egy kis délutáni „mulatságra”, ahol megismerkedhetnek a „tudományos racionalizmussal”.
Az aktivista szervezet saját bevallása szerint nem a sátánimádatot kívánja népszerűsíteni és elvileg nem hisz a természetfelettiben, így a Sátánként vagy Luciferként ismert lényben sem, bár weboldalukat és promóciós anyagaikat szarvak és sátánista jelek borítják. Céljaik középpontjában minden jel szerint az evangéliumi kereszténység kigúnyolása és ellensúlyozása áll.
Az iskolákban működő keresztény Good News, vagyis Jóhír klubok szerintük félelmet próbálnak elültetni a gyerekekben Istennel szemben, aminek ellensúlyozására az ő általuk felajánlott program a szabad gondolkozást és a racionalizmust támogatja majd, „rámutatva a gyerekeket körülvevő természeti csodákra, az örökkévaló túlvilági horror helyett.”
A jól ismert fordított szereposztás példáját láthatjuk ismét, ami szerint Isten gonosz, követői pedig korlátozott, buta emberek, a szerintük felvilágosult sátánisták, a „fény angyalának” követői, így munkaköri kötelességüknek tekintik a fiatalok „felszabadítását” a szerintük fényhozó, a Biblia szerint viszont elbukott és a sötétséget képviselő kérub közbenjárásával.
A Liberty Council nevű keresztény szervezet szerint az amerikai alkotmány biztosítja a sátánista szervezet számára a jogot egy ilyen program elindításához.
Azt gyanítom, hogy ebben az esetben nem sok diák mutat majd érdeklődést a klub iránt. Valószínűleg csak hírverésnek szánják, ami érdeklődés hiányában idővel feledésbe merül,”
nyilatkozta Mat Stayer, a Liberty Council nevében.
A Sátáni Templom ezzel szemben külön köszönetet mondott a Liberty Council munkatársainak, mert szerintük a szervezetnek a vallásszabadságért folytatott aktív küzdelme nyitja meg az ajtót az ő klubjaik előtt is. A Sátáni Templom által megcélzott egyik iskola azt mondja, hogy valószínűleg nem lesz választásuk a kérdésben, így helyet kell biztosítaniuk a sátánista program számára.16-6-6: Óriás pentagrammot állítanak Los 


Angelesben a sátánizmus iránti tudatosság 


erősítésére
2016. június 6-án a Los Angeles-i Sátáni Templom GPS technológiával óriási pentagrammot készül vonni Lancester városa köré, hogy erősítsék a sátánizmus iránti tudatosságot. A dátumot persze kifejezetten a benne foglalt 666-os szám miatt választották, ami a Jelenések könyvében a Fenevad bélyegét jelöli1.
A 12 tagú csoport egy „sátáni rituáléra” érkezik Lancesterbe június 6-án, aminek programja egyelőre titkos, célja azonban a sátánizmus iránti tudatosság erősítése.
Az utazás másik célja, hogy a tagok támogatásukról biztosítsák Steve Hill-t, aki elsőként száll versenybe egy közhivatalnoki pozícióként a Sátáni Templom tagjaként.
Az L.A. Weekly idézi a csoport nyilatkozatát:
A pentagram tulajdonképpen egy ötágú csillag. GPS technológiával a csillag öt pontját helyezzük el, így a pentagram az egész várost körbeveszi majd. Amikor mind az öt pont felkerül a pentagram elkészült. A jelkép felállítása a város körül a Los Angelesi Sátáni templom ünnepélyes ígéretét jelképezi arra, hogy Lancester városának jóravaló polgárai mellett állunk és együtt harcolunk velünk az egyéni szabadságjogok alkotmányos jogaiért, a véleménynyilvánítás szabadságáért és az állam és egyház szétválasztásáért a közösségükben.”
Vagyis a Halloweenkor kitett töklámpáshoz hasonlóan ez a pentagram is a sátánizmussal vagy a sátánistákkal szimpatizáló területet hivatott megjelölni, ami kvázi biztosítja az érintett terület sátáni védelmét, a maffia által a védelmi pénz fejében biztosított védelemhez hasonlóan. Ilyen ez a fordított világ, amiben a jó rossz, a rossz pedig jóságos, pedig a rossz még arra is képtelen, hogy önmaga miatt kövessék.
Pentagram_Fruit_resistance_2010Ezek az eszközök vagy „jelek” pedig sokszor tényleg annyira szánalmasak, hogy a hívő keresztény mást nem is tehet, mint együtt nevet az „egekben lakozóval”2. Nemcsak szánalmasak, de még csak nem is eredetiek, hiszen Sátán nem képes teremteni, így kénytelen Isten alkotásait kölcsönvenni és új értelmet rájuk erőltetni, amiknek kizárólag akkor és azokon lehet hatalma, bár térben és időben korlátozottan, akik hisznek benne.
Ahogy a gyerekek belevésik a nevüket vagy jelüket a padba vagy ceruzájukba, és ahogy felnőttként is olykor ellenállhatatlan szükségét érezzük, hogy tulajdonunkat valahogy megjelöljük, Sátán is megpróbálja belekarcolni nevét vagy jelét a mindenségbe, amin pedig Isten kéznyoma kezdettől fogva ott van, minden egyes atomban, azokban is, amiket az egykori fényhordozó saját tulajdonának megjelölésére használna. Felmagasztalni kívánt jeleivel így saját maga helyett Isten mindenek feletti hatalmát hirdeti, ami már lázadása pillanatában legyőzte őt.
Egyesekben felmerülhet a kérdés, hogyha ilyen nevetségesnek tartom igyekezetét, miért írok róla? Már megint az a fránya félelemkeltés? Azt gondolom, hogy éppen ellenkezőleg. Azért írok róla, hogy elmondhassam, nincs miért félni.
Megfeszítése előtt Jézus ezt mondta tanítványainak:
Már nem sokat beszélek veletek, jön ugyanis e világ fejedelme. Bennem azonban semmije sincsen.”3
Amennyiben Jézus bennünk van, a világ fejedelme semmit sem talál bennünk Jézuson kívül. János is ezt a gondolatot erősíti, amikor azt mondja, hogy „Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok, Isten igéje megmarad bennetek, és legyőztétek a gonoszt.”4
Múlt időben. „Legyőztétek.”
Szinte látom magam előtt a Jelenések 12:12-ben említett nagy haragot5, ami nem egyéb, mint a legyőzött utolsó dühös próbálkozása, annak reményében, hogy valahogy mégis megfordíthatja a megfordíthatatlant. Valami ilyesmit érezhetett, amikor 2000 évvel ezelőtt a Golgota hegyén állt, ült, vagy tudomisén miként szemlélte a történéseket, markában érezve a győzelmet, a végső hatalmat a világ és az ember felett, míg végül rájött (vajon rájött?), hogy őt győzték le, mégpedig végleg.
 1. Arra is rávesz mindenkit, kicsinyeket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat, hogy a jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek, hogy senki se vehessen vagy adhasson el semmit, csak az, aki viseli a bélyeget, amely a fenevad neve vagy nevének száma. Itt van helye a bölcsességnek. Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy ember száma az, és annak száma hatszázhatvanhat.” –Itt a nyár – A politikailag korrekt állampolgár
Lehet, hogy Magyarországon csak kevesen értesültek róla, de az Egyesült Államokban egy újabb rasszista összeesküvést lepleztek le, ezúttal a Vöröskeresztnél. A lepel akkor hullott le a csúnya mesterkedésről, amikor egy Margaret Sawyer nevű hölgy, mit sem sejtve a rá leselkedő veszélyről, úgy gondolta, hogy a meleg nyári nap elől egy strandra menekül, amikor is olyasmire lett figyelmes, ami örök időkre beivódott az emlékezetébe.
A medence biztonságos használatát magyarázó képes poszterről van szó.
A poszter, amit a jelek szerint a Vöröskereszt készített, mégpedig minden bizonnyal azzal a céllal, hogy a sebezhető kisebbségi csoportokat megfossza emberi mivoltuktól, egy csapat gyereket ábrázol a medence körül. A gyerekek különböző, „menő” illetve „nem menő” kategóriákba sorolt tevékenységeket folytatnak a vidámnak tűnő, de az avatott szemek számára egyértelműen gonosz üzenetet tartalmazó képen. Margaret megtette, amit minden normális ember tett volna az ő helyében és gondosan megszámolta a képen látható gyerekeket, hiszen csak így bizonyosodhatott meg arról, hogy egyenlő számú fehér és színesbőrű gyerek látható a „menő” illetve „nem menő” tevékenységek közepette. Margaret ekkor döbbenten konstatálta, hogy legrosszabb sejtelmei beigazolódtak és a képen valóban több a „nem menő” elfoglaltságba merült színesbőrű gyerek, mint a fehér. Hogy 2016-ban ilyesmi megtörténhessen! Az ész megáll!
A képet magától értetődően megosztotta az Interneten, így az ügy megkapta a neki járó médiafigyelmet. Innentől kezdve mindenki tette a dolgát. A sértettek megsértődtek, a Vöröskereszt pedig hivatalos nyilatkozatban kért bocsánatot, megígérve, hogy azonnal felvesznek egy diverzitásszakértőt, aki ezentúl segít majd nekik a posztertervezésben.
A válságot sikerült megoldani, mi pedig hálás szívvel nyugtázhatnánk, hogy egy ilyen igazságtalanság végre napvilágra került, de valahogy mégsem teljes a kép.
Miért csak a faji érzéketlenséggel foglalkozik mindenki? Mi van a többi sértéssel? Hát nem látják, hogy a poszter nemcsak rasszista, de szexista, transz- és homofób és még kitudja milyen gonosz ideológiák terjesztője?
Először is a képre több fiút rajzoltak, mint lányt, amivel egyértelműen azt akarják sugallni, hogy a fiúk fizikailag aktívabbak a lányoknál.
A lány vízimentő alacsonyabb széken ül, egyértelműen azt az üzenetet közvetítve, hogy a fiúknak magasabb beosztás dukál.
A fürdőző kisfiúnak egyetlen apukája van, kettő vagy három helyett, kirekesztve a nem hagyományos családokat.
Nincs lift a medencében a fogyatékkal élők számára, azt jelezve, hogy a más képességű fürdőzőket nem látják szívesen a vízben.
Az összes gyerek vékony, egyértelműen üzenve a túlsúlyosaknak, hogy inkább maradjanak otthon.
A gyerekek a nemüknek megfelelő fürdőruhát viselnek, azt sugallva, hogy az ember neme egy bináris kategória.
A poszteren minden angolul van, egyértelműen azt üzenve ezzel, hogy az angolul nem beszélő gyerekek biztonsága nem fontos és inkább fulladjanak meg.
Az egyetlen tengeri állat a képen egy kék bálna. Sehol egy cápa, medúza vagy tengeri csikó, azt sugallva, hogy ezek az élőlények kevésbé barátságosak.
Ha már megsértődünk, kérem szépen, csináljuk tisztességesen és ne végezzünk félmunkát!
Matt Walsh bejegyzése alapjánSoros azt javasolja, hogy az EU vegyen fel 


kölcsönt a menekültek finanszírozásáraSoros
Forrás: Inforwars.com
Soros egy új adóssággal terhelné Európa lakosságát országaik „átrendezéséért”
Az EU vezetőinek el kellene fogadni, hogy a válság hatékony kezeléséhez „kiugróan” sok pénzre van szükség, ahelyett, hogy évről évre innen-onnan próbálnák összekaparni az eleve elégtelen mennyiséget. Ha már az elejétől kezdve megfelelő összegeket költenének, az EU sokkal hatékonyabban tudna válaszolni a menekültválság legveszélyesebb következményeire,”
írta a milliárdos a New York Review of Books oldalán.
Soros, amellett, hogy azt javasolja, az EU tagállamok ÁFA bevételeik nagyobb részét fizessék be a közösbe, úgy gondolja, hogy pénzpiaci kölcsönökre is szükség van, vagyis tovább tetézné az eurozóna válságot annak idején elindító hatalmas adósságterheket, ami jelentősen lassította a gazdasági növekedést és súlyos munkanélküliséget eredményezett.
Az EU jelenleg AAA hitelminősítésnek örvend, amit nem használ ki eléggé, hiszen segítségével nagyon kedvező hitelekhez juthatna a tőkepiacokon. Emellett, mivel a globális kamatok is történelmi mélyponton állnak, az ilyen hitelek felvétele most különösen kedvező,” írja.
Soros úgy gondolja, hogy az európai vezetőknek „nagyon gyorsan” kell felvenni az általa javasolt hiteleket, hogy elkerüljék a politikai ellenállást.
A kölcsönvett pénzt Soros szerint a migránsokat segítő jóléti vagy segélyprogramokra, valamint „a menekültválság legveszélyesebb következményeinek kezelésére” kellene költeni, amibe „beletartozik a tagállamokban tapasztalható migránsellenes hangulat, ami tekintélyelvű politikai pártok megerősödéséhez vezetett.”
A bevándorlási hullámot megfékezni kívánó pártok egyre több európai országban tapasztalnak erősödést. Ezek a pártok nemcsak a bevándorlást ellenzik, de szemben állnak a politikai elittel és az Európai Unióval is és mivel a hangulat is nekik kedvez, értelemszerűen egyre népszerűbbek.
Spanyolországtól Svédországon és Lengyelországon át, egyre terjednek a populista protestáló pártok,” írtaJosef Joffe a Die Zeit hasábjain még februárban.
Amerikában a „fősodrású média” az ellenség, itt pedig a „Lügenpresse” [hazugsajtú]. Itt a vezetők, ott pedig az elit ellen dühöngnek.”
Soros tulajdonképpen azt javasolja, hogy az európaiak fizessenek az ellenzék gyengítéséért.
Mindeközben a központosítás és a szinte mindenre kiterjedő állami megfigyelés, természetesen a terrorveszélyre hivatkozva, ellenzékkel vagy anélkül, szinte akadálytalanul halad az eddigi irányba…
Ne csak a zsidót de a muszlimokat is tartsa el Európa , és 

nem a gyarmatosítója , hanem Európa minden állama !!!!

A kevert faju Európát aztán majd könnyű lesz 

rabszolgaságra 

befogni !!!

Ti hülye gojok látnotok kell , hogy mire megy ki a játék !!!

Nem most kellene a zsidókat az ígéret füldjére száműzni 

minden Európai országból , egy kis muszlim rásegítéssel !!!
Menekültválság: Az Uniónak éppen az a líbiai 


hadiflotta hiányzik, amit 2011-ben megsemmisítettDestroyed_Combattante_2_2
Bizonyára sokan olvasták a Wikileaks által közzétett beszámolót az Európai Unió Szófia hadműveletéről, aminek célja az Európába özönlő menekültek megállítása lenne.
Az International Business Times a következőket írta:
A Wikileaks egy titkosított jelentést tett közzé a Szófia hadműveletről, vagyis az EU katonai intervenciójáról a Líbia és a Földközi-tenger felől hajóval érkező menekültek ügyében.
A hadművelet első hat hónapjáról 2016. január 29-i dátumozással kiadott jelentést az akció parancsnoka, Enrico Credendino az olasz haditengerészet ellentengernagya írta. A jelentés állítólag részletezi az érkező menekültekre vonatkozó statisztikákat, a Szófia hadművelet fázisait és tervezett stratégiáit. A jelentést az Európai Unió Katonai valamint Politikai és Biztonsági Bizottságai adták ki.
A hadművelet legérdekesebb eleme annak végső céljában rejlik, ami nem egyéb, mint egy működőképes, saját partjai megvédésére alkalmas líbiai hadiflotta létrehozása.
A Times a következőképpen írt erről:
A WikiLeaks által közzétett jelentés megjegyzi, hogy az [EU] „exitstratégiájának” lényege „egy megfelelő forrásokkal ellátott líbiai partiőrség biztosítása, amely képes megvédeni saját határait és megakadályozni a partjairól induló szabálytalan migrációt”. Megemlíti továbbá, hogy „az EU mindent megtesz annak érdekében, hogy meghívást kapjon a [líbiai] területeken belüli működésre”.
Igencsak ironikus, hogy milyen nagy szüksége lenne most az EU-nak a líbiai hadiflottára, hogy megvédhesse saját partjait, merthogy 2011-ig az ország rendelkezett ilyennel. Jogosan tesszük fel a kérdést, hogy ugyan mi történt ezzel a hadiflottával? Az irónia éppen ebben rejlik:
Az Egyesült Államok és az Európai Unió közös erővel pusztította el azt a hadiflottát, amire most igen nagy szüksége lenne a Földközi-tenger rendjének helyreállításához.
2011-ben egy verőfényes májusi napon a NATO három helyszínt tett a földdel egyenlővé Líbiában. A három helyszín egészen pontosan három kikötő volt, amelyeket a líbiai haditengerészet használt. A támadásban több hajó elsüllyedt, és ezek csak az első veszteségek voltak, amelyeket a későbbiekben továbbiak követtek. Nemcsak a hajók, hanem az azokat támogató létesítmények is megsemmisültek a támadásokban.
Geopolitikai elemzők már a legelső bomba ledobása előtt arra figyelmeztettek, hogy egy ilyen akció Líbia ellen, ami nem csupán a haditengerészet elpusztítását, de a líbiai kormány stabilizáló hatásának megszűnését is előrevetítette, komoly menekültválságot és egyéb humanitárius és biztonsági katasztrófákat fog elindítani.
Abban az időben nagyon sok bevándorló és menekült érkezett Afrika különböző pontjairól, hogy letelepedjen és munkát találjon Líbiában. Ezek a bevándorlók és menekültek támogatták a líbiai kormányt, ami pedig támogatta őket, ellentétben azzal a gyalázatos képpel, amit az Egyesült Államok által támogatott, a líbiai Cyrenaica térségében állomásozó terroristák festettek róluk. A konfliktus során a nyugati média rendre „afrikai zsoldosokként” emlegette őket, hogy ezzel adjon magyarázatot a NATO támogatta terroristák által elkövetett rasszista népirtásra.
Amikor a Benghazi-i, Derna-i és Tobruki terroristák végül a NATO segítségével átvették a hatalmat az ország felett, Líbia egyes városainak teljes fekete lakossága eltűnt. Egy részüket megölték, másokat koncentrációs táborokba zártak, megint mások pedig a szomszédos Egyiptomba, Tunéziába és Algériába menekültek.
Várható volt, hogy a menekültek előbb-utóbb követik országuk jövőjének elpusztítóit abba a verembe, amibe vagyonukat is elásták. A NATO saját terrorista zsoldosai is kihasználták Amerika és Európa „új” Líbiájának törvénynélküliségét és a földközi-tengeri kalózkodás és emberkereskedelem központjává alakították az országot. Az amerikai külügyminisztérium odáig süllyedt, hogy maga szervezte meg a terrorista hálózatokat a rezsimváltás utáni Líbiában, amik fegyvereket és harcosokat továbbítottak Törökországba, onnan pedig tovább Szíriába és Irakba.

Líbia elpusztítása felrobbantotta a lobbanékony főzetet visszatartó gátat

Amennyiben az afrikai kontinenst, és annak országait – amelyek folyamatosan ki vannak téve a nyugat hol nyílt, hol titkos beavatkozásainak, kizsákmányolásának és felforgató akcióinak – egy palackként jellemezzük, akkor Líbia a palack dugója.
Líbia megakadályozta, hogy a különböző konfliktusok miatt kialakuló, egyre növekvő feszültség a konfliktusok egyik felelőse, vagyis Európa irányába robbanjon.
Franciaországnak például, amelyik amúgy hangosan méltatlankodik a „menekültválság” miatt, több afrikai országban, egyebek mellett a Közép-afrikai Köztársaságban (2000 fő), Csádban (950 fő), Elefántcsont-parton (450 fő), Dzsibutiban (2470 fő), Gabonban (1000 fő), Malin (2000 fő) és Szenegálban (430 fő) is állomásoznak katonái.
Ezek az országok illetve szomszédaik felelősek az Európát elárasztó menekültek jelentős hányadáért. Szíria, amit Franciaország és európai szövetségesei valamint az Egyesült Államok jelenleg is bombáznak, illetve az ott tartózkodó terroristák felfegyverzése által támadnak, valamint a 2001 óta NATO megszállás alatt álló Afganisztán persze más kategóriába tartoznak.
Azzal, hogy Európa a stabilitás bástyájából egy diszfunkcionális pusztasággá rombolta Líbiát, a gát átszakadt és a mérges folyam lávaként áradt szét.
Európa egy olyan tűz áldozatának mutatja magát, amit nemcsak, hogy maga gyújtott meg, de azóta is folyamatosan olajjal táplál. Az a tény, hogy a hiányzó líbiai hadiflottát, amit az EU segített tengeri sírjába, a „menekültválság” kiváltó okai közé sorolják, a „nemzetközi rendre” helyezi a felelősséget. Arra a Rendre, amit az EU és transzatlanti partnerei állításuk szerint fenntartani hivatottak, és ami Líbia elpusztításáért és az Afrikai kontinens fokozatos megszállásáért felelős.
A többi ország pedig, ide értve Kelet-Európát, Oroszországot és az azokon túli területeket, amelyeknek nem volt szerepe a nyugat háborúiban, vagy akár nyíltan ellenezte is a nyugat által gyakorolt katonai agressziót, nem köteles felelősséget vállalni a háborúk által teremtett menekültekért és igazából nincs is keresnivalója a konfliktusban.
Függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok vagy Európa hogyan próbálja bevetni a „nemzetközi jogot”, egyértelmű, hogy közvetlenül felelősek azért a bizonytalanságért, aminek következtében milliók hagyták el otthonaikat, és ami csak tovább fokozódik, hiszen ezzel a destabilizációs tevékenységgel máig sem hagytak fel.
A beavatkozás következményeit nem kerülhetik el és azt sem követelhetik, hogy ezeket mások viseljék. Az, hogy az EU-nak kétségbeesetten szüksége lenne egy olyan flotta segítségére, amit maga pusztított el, tökéletesen illusztrálja az önkezűséget a válság kirobbanásában.

A válság elmélyítése és kihasználása

Végül muszáj megjegyezni, hogy a Wikileaks jelentésből az is kirajzolódik, hogy az EU nemcsak új flottát akar az általa 2011-ben elsüllyesztett helyébe, hanem jelentősen ki akarja terjeszteni katonai illetékességét, a saját maga által létrehozott katasztrófára hivatkozva.
jelentésben ez áll:
Megemlíti továbbá „az EU átfogó próbálkozását, amelynek célja, hogy meghívást kapjon a [líbiai] területeken belüli fellépésre.
Az európaiaknak, akik közül némelyek szolgálatkészen nézték, ahogy kormányaik 2011-ben hadba vonultak Líbia ellen, meg kell érteniük, hogy az utcáikon kibontakozó káoszt nemcsak, hogy szándékosan hozták létre, hanem cinikusan fel is használták bizonyos különleges érdekek hatalmának kiterjesztésére, odahaza és külföldön egyaránt.
Mennyivel könnyebb lesz kizsákmányolni Líbia part menti olajforrásait, ha az EU a líbiai vizekig terjesztheti haditengerészeti jelenlétét, miközben az ország többi részét egymás ellen ugrasztja, olyan mértékig gyengítve a helyi szereplőket, hogy már saját erőforrásaik kihasználására sem lesznek képesek.
Ahelyett, hogy azon veszekednénk, hogy ki kapta a legrosszabb lapokat, vegyük észre, hogy ki osztott.Mit szólnánk 1 milliárd bevándorlóhoz? – kérdezi 

Davos előtt Klaus Schwab


A Világgazdasági Fórum ügyvezető elnöke szerint a világ feje fölött lógó globális gazdasági válság az eddiginél is sokkal súlyosabb menekültáradatot indíthat Európa felé.
Klaus Schwab úgy gondolja, hogy bizonyos termékek árának csökkenése gazdasági katasztrófát vetít előre a fejlődő országok számára, ez pedig következésképpen újabb tömegmigrációt eredményezhet.
Láthatjuk, hogy milyen sok afrikai ország függ az olajexportból származó bevételektől,”
mondta Schwab a héten kezdődő Davosi találkozó előtt.
Most képzeljük el, hogy 1 milliárd ember egyszer csak megindul észak felé.”
Schwab szerint a megoldás a szolidaritás erősítése a fejlődő országokon belül egymás iránt, hogy megértsék, ami egy ország javát szolgálja, az mindenki javát szolgálja.
Újra fel kell fedeznünk, hogy mindannyian egy csónakban evezünk.”
A zuhanó árutőzsdei indexek egyszerű gazdasági elemzése kevés Schwab szerint. A vezetőknek ehelyett a jelenlegi válság mélyebb okait kell megvizsgálniuk, valamint feltárni, hogy ezek milyen hosszú távú hatással lesznek a gazdaságra és a társadalom egészére.
Először meg kell vizsgálnunk a helyzet gyökerét. Egy átlagpolgár számára túlságosan felfoghatatlan a történések gyorsasága és összetettsége, nemcsak a politikában, de technológiailag is.”
Schwab egy olyan világról beszél, amelyben egy helyi, jelentéktelennek tűnő döntés „nem várt következményei” az egész világra kihathatnak. Illetve kiemeli, hogy sokan az előrelátás hiánya miatt bizalmatlanná váltak.
A tovább erősödő, Európát célzó migrációval kapcsolatos félelmei mellett, Schwab arról is beszélt, hogy a technológiai fejlődés 20 millió munkahely megszűnéséhez vezethet az elkövetkezendő években, ami megsemmisítheti a „demokrácia tartóoszlopának vélt” középosztályt.
Érdekes megfigyelni, hogy Schwab már kész tényként beszél a jelenlegi gazdasági válságról.
És vajon mire véljük az 1 milliárd potenciális bevándorlóra vonatkozó jóslatot, figyelembe véve, hogy az egész Közel-Kelet és Észak-Afrika lakossága együttvéve sem igen haladja meg az 500 millió főt?
Halála előtt Muammar Kadhafi azt mondta, hogy az egyes afrikai és közel-keleti országokban tapasztalható lázongások és bizonytalanság több millió embert indíthat útnak Európa felé és azzal a kérelemmel fordult a világhoz, hogy vegyék figyelembe, Líbia kulcsszerepet játszik a Földközi-tenger térségének biztonságában.
Líbia egy olyan országgá válhat a Földközi-tenger térsége számára, mint amilyen Szomália Észak-Afrika számára. Kalózokat fogunk látni Szicíliában, Krétán és Lampedusában. Több millió illegális bevándorlót fogunk látni és a terror a szomszédba költözik,”
mondta Kadhafi fia 2011-ben a Sputnik szerint.
Eközben több európai országban folyamatosak a bevándorlás ellenes demonstrációk. Hollandiában több mint 1000 ember ment az utcára, hogy a törvényhozók tudtára adják, nem akarnak menekülteket és bevándorlókat az országban. Hasonló tüntetések voltak Németországban és Svédországban is.
Klaus Schwab szerint „egy átlagpolgár számára felfoghatatlan a történések gyorsasága és összetettsége”. Valóban ilyen nehéz lenne megérteni, hogy mi történik vagy éppen az a cél, hogy ezt megnehezítsék?
Az istentelenek közül senki sem érti meg, de az értelmesek megértik.” – Dániel 12:10b
Források: trunews.combreibart.comProbléma, reakció, megoldás – Brüsszeli kiadás


Forrás: James Corbett
Tavaly láthattuk, hogy milyen reakciók és „megoldások” születtek a párizsi terrortámadás után. A hatóságok számára lehetővé vált számos régóta tervezett intézkedés megvalósítása. A hatás érthető módon Franciaországban volt a legkézzelfoghatóbb, ahol ideiglenesen felfüggesztették az alkotmányt, a parlament pedig három hónapra meghosszabbította a biztonsági és rendőri erőknek a szükséghelyzet kapcsán adott különleges hatalmat.
Hollande elnök pedig alkotmánymódosítást és a biztonsági erők költségvetésének növelését akarja elérni.
A terrortámadás természetesen más országokra is kihatott.
Nagy-Britanniában például a támadás előtt csökkenteni akarták a rendőrség költségvetését. A támadások után persze már nem volt nehéz meggyőzni a honpolgárokat és a csökkentést támogató politikusokat, hogy ilyen kritikus időkben balgaság lenne ezt meglépni, sőt, a rendőrségnek több pénzre van szüksége. Kiadáscsökkentés helyett tehát költségvetés-emelés jön.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pedig újult erővel lépett fel az EU hadsereg felállítása mellett.
Úgy tűnik, hogy a probléma-reakció-megoldás egyenletből még néhány elem hiányzik, hogy ez a bizonyos hadsereg fel is állhasson, de látjuk, hogy minden ebbe az irányba mutat. A hivatalos kommunikáció lényege, hogy ’a nemzeti biztonsági erők csúnyán leszerepeltek, így a hatalom konszolidációjára és együttes erőfeszítésre van szükség ez EU-n belül’.
Egyesek úgy gondolják, hogy a migrációs válság és a terrortámadások az EU és/vagy Schengen összeomlását és a határok lezárását fogják eredményezni – és való igaz, hogy bizonyos fokig láthatók ilyen lépések – de ez valószínűleg csak egy apró részlet a probléma-reakció-megoldás teljes képletében.
Sokkal valószínűbb, hogy az EU nem szétesni fog, hanem egyre több és nagyobb hatalom összpontosul majd az európai vezetés kezében, míg létre nem jön egy teljesen nemzetek felett álló kormány.
Csupán néhány napot kellett várni a terrortámadások után és a New York Times már arról írt, hogy Európa valami újat lát, amit a titkosszolgálatok még nem”:
Amennyiben bizonyítékot keresünk az európai titkosszolgálatok hatástalanságára a potenciális terroristákra vonatkozó információk megosztását és alkalmazását illetően, a halálos brüsszeli támadások elkövetőinek szerdai azonosítása kétségkívül elegendőnek bizonyul.
Az egyik támadót, Ibrahim el-Bakraoui-t tavaly már kitoloncolták Törökországból Hollandiába, azzal az erős gyanúval, hogy dzsihádista volt.
Egyértelmű figyelmeztetésünk ellenére, miszerint külföldi terrorista harcossal van dolgunk, a belga hatóságok azt mondták, hogy nem voltak képesek kapcsolatot találni a terrorizmussal,” nyilatkozta Recep Tayyip Erdogan török elnök egy ankarai sajtótájékoztatón.
Mára teljesen világossá vált, hogy az Iszlám Állam terroristáinak [és az őket irányító, finanszírozó, felfegyverző és kiképző embereknek a] tevékenysége és gondolkodása nemzeteken átívelő és nem veszi figyelembe az országhatárokat. A kérdés egyre sürgetőbb Európa számára a [terroristák] ellen folytatott harcban: Vajon ők képesek ugyanezt tenni?”
A laza stílusból könnyen azt feltételezhetnénk, hogy egy op-ed cikkről van szó, de nem ez a helyzet. A cseppet sem átlátszó kérdésre a választ is megkapjuk a cikkből:
A kilátások nem túl ígéretesek. Szerdán újabb sürgető felhívások érkeztek egy páneurópai titkosszolgálat felállítására, ami képes lenne hatékonyan megosztani a különböző országokból érkező titkosszolgálati információkat. Az Európai Parlament tagjai különböző médiumok segítségével próbálták cáfolni a koordináció hiányát.”
Bár alapvetően leküzdendő akadálynak számít a nemzeti büszkeség és a bürokrácia is, a szakértők [Ez a varázsszó nem maradhat el egy ilyen kondicionáló cikkből.] rámutattak, hogy még az egyes országokon belül is nehézkes az együttműködés a különböző ügynökségek között (egyedül Franciaországban 33 működik).
A titkosszolgálatok természetükből adódóan megtartják maguknak a megszerzett információt,” mondta Jean-Marie Delarue, aki a szóban forgó ügynökségek megfigyelési kéréseinek elbírálásáért felelős ügynökség feje volt korábban.
Az információ hatalom. A titkosszolgálatnál az embernek csak ellenségei vannak, barátai nem.”
Valószínűleg ez utóbbi a legigazabb mondat az egész cikkben.
Egy azonban biztos, a „megoldás” következő fázisának kivitelezése javában folyik. Adott egy újabb titkosszolgálati „bukás”, amire mi más lehetne a megoldás, minthogy még több hatalmat adunk nekik.  Nem egyértelmű? Sőt, ne csak hatalmat adjunk nekik, hanem legyenek központosítva, nemezetek feletti jogosultsággal. Minek azok az idegesítő nemzeti védelmi vonalak? Úgyis csak útjában állnak a titkosszolgálatoknak, akik így nem tudnak rendesen megvédeni bennünket.
Elvégre biztonságot akarunk, vagy nem? A sajtó persze teljes gőzzel támogatja a hivatalos vonalat. MégBrüsszel egykori polgármesterét is előrángatták az ügyben, aki megerősítette, hogy egy páneurópai FBI-ra van szükség a terrorizmus ellen.
Egyre inkább nemzetközi szinten kell dolgozunk Európában. Természetesen szükségünk van valamiféle európai FBI-ra. Fel kell állítanunk egy egységes rendőrséget és titkosszolgálatot, ami az egész Uniónak dolgozik. Ma ezzel nem rendelkezünk, pedig erre van szükség. Meg kell mondanom, hogy a bilaterális együttműködések a különböző nemzetállamok között egyre szorosabbak. Sokat fejlődtek az elmúlt években.”
Végtére is kimondta a lényeget: a bilaterális kapcsolatok egyre szorosabbak, az illetékesek pedig buzgón tevékenykednek a színfalak mögött. A bürokrácia egyre erősebb és bár az EU látszólag a felbomlás szélén áll, igazából az ellenkezője történik. Az EU a hatalom konszolidációja felé halad.
Az üzenet lényege tehát, hogy a titkosszolgálati bukásra egy páneurópai FBI a válasz. Ha a titkosszolgálat nem működik, még több, még jobban központosított titkosszolgálat kell. Mi más…
Ez természetesen nem meglepő az alternatív híreket követő olvasók számára, akiknek valószínűleg nincs szüksége alapos magyarázatra, hogy átlássák a helyzetet, de ha valaki szeretné frappánsan megfogalmazni a lényeget azoknak, akik még csak most kezdik kapizsgálni, hogy valami nincs rendben, nézzék át ezt arégebbi összefoglalót a megrendezett eseményekről:
Semmi sem képes olyan hatalmat és momentumot biztosítani egy autokrata rezsim számára, mint egy látványosan erőszakos cselekmény, amelyben az áldozatok hirtelen és értelmetlenül vesztik életüket, lehetővé téve az autokrata számára, hogy a romokra felmászva a helyzet hősének kiáltsa ki magát. A tragédia hatására sokkos állapotba került közvéleményt ilyen helyzetekben lehet a legkönnyebben a legkegyetlenebb despotizmus felé terelni. A „biztonság” köpönyegébe burkolt despotizmus felé.
Az erőszakos és terrorista cselekmények SOHASEM szolgálják az átlagemberek hasznát. Mindig és kizárólag a hatalmi pozícióban lévőket erősítik.
Minden diktátor ilyen eseményekről álmodik, akkor is, ha bizonyos esetekben tényleg spontán létrejött terrorszervezetek spontán terrorista akcióiról van szó, ami az Iszlám Állam esetében éppen nem mondható el. Egy autokrata rendszer számára elengedhetetlen, hogy félelemben tartsa állampolgárait, hogy szükségét lássák a rosszfiúk ellen védelmet ígérő kormánynak.
Merkel elszólta magát! Menetelünk a világkormányba, hisz az euró feladata az volt, hogy elbukjon!
Az EU-ból egyre bizarrabb hírek érkeznek. Múlt héten szerdán, londoni látogatása előtt, aminek célja David Cameron meggyőzése volt, hogy az EU-nak szüksége van Nagy-Britanniára, Angela Merkel a következőket mondta az Európai Parlamentben: 


Természetesen az Európai Bizottság egy napon kormánnyá alakul majd, aminek az Európa Tanács lesz a második kamarája, több hatalmat biztosítva az Európai Parlament számára, de jelenleg az euróra kell koncentrálnunk és időt kell adnunk az embereknek, hogy elfogadják az irányt.” 
Más szóval az EU továbbra is jó úton halad egy „Európai kormány” felállítása felé, amit Jacques Delors már 1989-ben büszkén hirdetett, és amire Margaret Thatcher „Nem, nem, nem!” felkiáltással reagált. – UK Telegraph
A Telegraph cikke néhány nagyon fontos megállapítást tartalmaz. Először is rámutat az EU egyik legfontosabb célkitűzésére. Angela Merkel, egy vélt őszinteségi rohamban kimondta, ami az EU politikáját figyelemmel kísérők számára eddig is egyértelmű volt: az EU-t azért hozták létre, hogy majdan egy birodalommá alakuljon.


A
 Daily Bell néhány nappal ezelőtt is hasonlókról írt:
Az EU „jóindulatú válsága” irányíthatatlanná vált. Európa azt remélte, hogy a vészhelyzetek megerősítik az egységet, de ez a mostani inkább darabokra szakítja. Jean Monnet, az egységes „Európa” fokozatos felépítése mögött álló szervezőzseni, már 1957-ben megmondta, hogy a „végcélként szolgáló politikai egységet” csakis monetáris és gazdasági egységen keresztül lehet kialakítani. „Nincsenek előre felvázolt elképzelések,” írta, „csupán lehetőségek, amiket meg kell várnunk.”
1970-ben a Werner jelentés leírta, hogy a politikai egységhez monetáris unió kell. 78-ban azonban egy másik, az Európai Bizottság számára Sir Donald McDougall által írt jelentés arra figyelmeztetett, hogy az egységes valutát meggondolatlanság lenne létrehozni egy komoly hatalommal bíró európai kormány felállítása előtt, ami jogosult adókat kivetni és a forrásokat a gazdagabb államoktól a szegényebbekhez átcsoportosítani.
A 80-as években Jacques Delors úgy döntött, figyelmen kívül hagyja a McDougall jelentés figyelmeztetését az egységes valuta előfeltételeit illetően. Tudta, hogy a fiskális egység még korai lenne, de arra gondolt, hogy az egységes valuta létrehozása megteremtené azt a nyomást, amiből végül csak a fiskális egység tűnne az egyedüli kiútnak.
Akkoriban az EU kísérletet, különösen az eurót, „a cinizmus gyakorlatának” neveztük. Az volt az elképzelés, hogy bevezetünk egy valutauniót, ami, magyaráztuk, „összeomlana, és ezáltal elhozná a teljes politikai egységet. Először jön a gazdasági baj, majd a politikai megváltás. … 
Százmilliók váltották nemzeti valutájukat a bukásra tervezett euróra. Az Eurónak az volt a feladata, hogy elbukjon.
A fentiek ismét megerősítik a történelem és a jelenlegi „szuverén” válság – amit egyes EU képviselők egymás között nyilván „lehetőségként” emlegetnek – irányított természetét. 
Miért pont egy szuverén válság lett ez a lehetőség? Mert ezt a legkönnyebb irányítani. Így működik a világ. A Világbank milliárdokat ad kölcsön a korrupt kormányoknak, majd jön az IMF a „megszorításaival”, magasabb adókkal, a szolgáltatások, támogatások csökkentésével és a privatizációval.
A nyugati uralomnak ezt a dupla ágyúlövését megtapasztalta a fejlődő világ is. Ami szokatlan, hogy most ugyanezt a taktikát egy első világbeli kontinensre, Európára alkalmazzák.
Ezen nem kell meglepődni, hiszen a cél az volt, hogy először kipróbálják és finomra hangolják a receptet a fejlődő országokon, ahol reményeik szerint senki sem veszi észre, hogy mi történik, mielőtt bevetnék a nyugat ellen. Nem lehet elégszer ismételni: a bankárok nem idióták. A banki döntéshozók nem vártak azonnali megtérülést.

Érdemes elgondolkozni Merkel megfogalmazásán. Minden jel szerint úgy gondolja, hogy már nincs rejtegetni valója. Nyíltan kimondja, hogy mindezt régóta tervezik. A folyamat megállíthatatlanul halad előre és valószínűleg ez a hirtelen őszinteség oka.
A Portugáliának, Spanyolországnak, Görögországnak, stb. adott milliárdok csupán gyengén álcázott kenőpénzek. Görögországban például jelenleg is folyik egy per egy neves riporter és a görög „hatalom” között. A riporter bűne, hogy nyilvánosságra hozta azoknak a görög politikusoknak a nevét, akik svájci bankszámlával rendelkeznek. Ez sem meglepő. Amikor egy európai politikus kísértést érez, hogy beszóljon az eurokratáknak, két variáció lehetséges: vagy szürkeöltönyös látogatói érkeznek egy svájci bankszámla nyitásához szükséges papírokkal vagy lejárató kampány áldozatává válik. A nevezett újságíró 2000 görög bankszámla tulajdonos nevét hozta nyilvánosságra. 
Természetesen David Cameront sem kell félteni. Angela Merkelhez hasonlóan, ő is pontosan tudja, hogy mi folyik, hiszen mindketten a banki elitnek dolgoznak, ami a társadalom legfelsőbb rétegeit immár teljesen behálózva, egy világkormány felállítását tűzte ki céljául.
Az oktatás, a politika, a katonaság, az agytrösztök, a főáramú média, a modern civilizáció minden területe az irányításuk alatt áll és egyetlen célt szolgál. A kivitelezési mechanizmus maga az irányított történelem, a finanszírozást a központi banki monopólium szolgáltatja, a stratégia pedig a merkantilizmus.
Szeretnénk, ha mindenki értené, semmi misztikus nincs jelenlegi paradigmánkban, hiszen az elit tetteit is lehet elemezni. El kell fogadni, hogy létezik egy hatalmi elit, ami a világkormány felé tereli a világot, miközben aprólékos gonddal ügyel az egyes „katasztrófák” részleteire. Nem kristálygömbből olvassuk ki a jövőt, csupán eltökélt szándékunk, hogy önámítás nélkül szemléljük az előttünk folyó eseményeket és az Internet erre egyelőre kiváló lehetőséget biztosít. 
Forrás: Idők Jelei1 megjegyzés:

 1. Jó napot, Josef Lewis, egy magánhitelező, aki kölcsönöket ad az egyéneknek, a vállalatoknak és a kormányzati intézményeknek 2% -os alacsony kamatlábbal. Tudjuk, hogy vannak olyan családok, akik fizetés ellenében élnek, és mások, akik nem tudják ellátni pénzügyi kötelezettségeiket, és ezért vagyunk itt a pénzügyi helyreállításhoz.

  Pénzügyi szolgáltatásaink széles skáláját kínáljuk: Üzleti tervezés, kereskedelmi és fejlesztési pénzügyek, ingatlanok és jelzálogkölcsönök, adósságkonszolidációs kölcsönök, üzleti kölcsönök, magánhitelek, otthoni refinanszírozás, szállodai hitelek, hallgatói hitelek stb. ha érdekelt a kölcsön és mentes csalások ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Szöveg / hívás: +1 (603) 786-7565 köszönetet mond  VálaszTörlés