2018. április 4., szerda

Mit is ír a hogy is hívják !!!







Mit is ír a hogy is hívják !!!



"Ez az ügy elsöpörheti az Orbán-kormányt" 
   Simicska újabbat robbantott. Az FBI nyomoz! 
   Bedőlt Mészáros Lőrinc egyik cége - mi történhetett? 
   Nagy bejelentés előtt! Felfüggesztették a Mészáros Lőrinc részvényeivel való kereskedést 
   Londoni fényújságon hirdetik: 8 milliárd dollár landolt Orbánéknál 
   Felszólítom Áder János kamu köztársasági elnököt, hogy írjon ki tiszta, új választást! 
   Dominikából Kubába kéne utaznia Benedeknek, hogy szavazhasson április 8-án 
   A Vajdaság példájára alapozva, ahol 50 milliárd forintnál tart már a kifizetett támogatások összege 
   Örömmuzsika Erdélyben - Mága Zoltán jótékonysági koncertsorozat az RMDSZ Nőszervezetének szervezésében 
   Hatalmas tömeg várta a fideszes sonkát az Orbán család dúsgazdag ügyvédjének a választókerületében 

Az AfD vizsgálja a Merkelék és Soros közötti kapcsolatokat 
   Szétverték a migránsok Firenze gyönyörű óvárosát: itt a videó 
   A Migration Aid szerint Bayer Zsolt csalta tőrbe őket 
   A nagy, döbbenetes Soros-leleplezés 
   Feltörték Soros szerverét: ezek kiképzőbázisról, és egy egész világot felölelő tervről írnak! 
   Orbán Viktor Soros fiának barátjával adta át a felújított szabadkai zsinagógát 

Összefogott az EU és USA Putyin ellen: soha nem volt még ekkora orosz kiutasítási hullám 
   Hamis a zászló: "Bárhol megtörténhet az, ami Salisburyben" 
   London orosz diplomatákat utasít ki, felfüggeszt minden magas szintű érintkezést Moszkvával 
   Itt a válasz a britek lépésére - Oroszország kiutasított 23 diplomatát 
   Kimondta a brit miniszterelnök: Oroszország megtámadott minket 
   Nekimegy Oroszországnak az EU 
   London évtizedekre leépítette Oroszország hírszerzési kapacitását 
   Kurzék: nem fogunk orosz diplomatát kiutasítani! 

A brit BBC a Kelet-Ghouta-ban ragadt terroristákért aggódik 
   Rendkívüli hír: A szíriai katonai hírszerzés elfogta az amerikai és az európai tiszteket Ghouta-ban 
   Putyin bejelentése MOST sokkolta a nyugatot! Az atomreaktor 10 cm átmérő, rakétát hajt, 20x hangsebességgel 



Simicska újabbat robbantott. Az FBI nyomoz!


Itt a legújabb Orbán botrány. Gyémántba fektették az ellopott milliárdokat. Az FBI nyomoz mert az ilyen esetek a terrorizmust sejtetik a háttérben tudtuk meg a Magyar Nemzettől. Egy magyar férfi az FBI tanúvédelmi program keretében vallhat az ellopott milliárdok sorsáról. A nyomozó iroda szerint, 3-4 millárd Euró azaz 1300 milliárd Forint sorsáról kell nyomozni.


Magyar Nemzet: Uniós pénzeket sikkasztottak arab számlákra Magyarországról


A lap úgy tudja, több milliárd euró vándorolhatott közel-keleti vagy szingapúri számlákra, hogy aztán strómanokon keresztül befektetésnek álcázva jusson vissza Magyarországra. Az ügyben az FBI is nyomoz. A Magyar Nemzet hétfői számában arról ír, hogy az FBI tanúvédelmi programja véd az Egyesült Államokban egy magyar állampolgárt, aki Magyarországon elsikkasztott uniós pénzek külföldre juttatásában játszhatott szerepet. A lap szerint az elmúlt években összesen három-négy milliárd euró, vagyis ezerháromszázmilliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra, ebben játszhatott szerepet futárként a szóban forgó férfi. A lap azt írja, hogy az FBI gyanúja szerint a pénzeket - a kormánypárti politikusoknak visszaosztott jutalékot - jellemzően az MKB-ból, vagy más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel készpénzben, alkalmanként néhány millió eurós összegben, majd a futárok gyémántban, vagy az arab világ párhuzamos...

Már az FBI is vizsgálódik hazánkban, brutális csalásra derítettek fényt


Sajnos számunkra már szinte megszokott, hogy nem történik úgy állami, önkormányzati pénz elköltése, hogy abban ne lenne valami svindli. Ha bemegyek az írószerbe tollat venni, akkor kapok egyet -a példa kedvéért- 1 000 forintért. Ha kérek belőle 100 darabot, akkor kapok mennyiségi kedvezményt, és darabját 850 forintért adják.


Svéd miniszter Semjénről: Haszonállatokra lőni pedig nem vadászat


Gustav Fridolin zöldpárti svéd oktatási miniszter azért érkezett Magyarországra, hogy az LMP kampányát támogassa. Bár a magyar kormányt nem akarta értékelni, még így is volt egy-két keresetlen szava Semjén Zsolt svédországi vadászata miatt.
Amikor a 24.hu újságírója rákérdezett Semjén Zsolt svédországi vadászatára, a miniszter ezt válaszolta:
Svéd miniszter Semjénről: Haszonállatokra lőni pedig nem vadászat
Volt szó a svéd médiában egy magyar politikus svéd útjairól. De az nem vadászat. A rénszarvas olyan nálunk, mint itt a szarvasmarha. Svédországban nincsenek vadon élő rénszarvasok.

Haszonállatokra lőni pedig nem vadászat.


Simicska újabbat robbantott. Az FBI nyomoz!



Itt a legújabb Orbán botrány. Gyémántba fektették az ellopott milliárdokat. Az FBI nyomoz mert az ilyen esetek a terrorizmust sejtetik a háttérben tudtuk meg a Magyar Nemzettől.
Egy magyar férfi az FBI tanúvédelmi program keretében vallhat az ellopott milliárdok sorsáról. A nyomozó iroda szerint, 3-4 millárd Euró azaz 1300 milliárd Forint sorsáról kell nyomozni.
A pénz az amerikaik szerint, arab és ázsiai számlákra vándorolt.
Az így tisztára mosott pénzt gyémánt kereskedőkön és ingatlan spekulánsokon keresztül szivárogtatják vissza magyarországra.
A szövevényes ügyről a Magyar Nemzetben olvashat bővebben.




Gustav Fridolin: Amit Semjén Svédországban csinált az nem vadászat, hanem mészárlás!

Írta:
2018. március 29.


VOLT SZÓ A SVÉD MÉDIÁBAN EGY MAGYAR POLITIKUS SVÉD ÚTJAIRÓL. DE AZ NEM VADÁSZAT. A RÉNSZARVAS OLYAN NÁLUNK, MINT ITT A SZARVASMARHA. SVÉDORSZÁGBAN NINCSENEK VADON ÉLŐ RÉNSZARVASOK. HASZONÁLLATOKRA LŐNI PEDIG NEM VADÁSZAT HANEM ÁLLATKÍNZÁS VAGY MÉSZÁRLÁS”
ezt mondta Semjén Zsolt svédországi vadászatáról Gustav Fridolin svéd zöldpárti oktatási miniszter a 24.hu-nak adott interjújában. Arra a kérdésre, mi vár arra Svédországban, aki kilő egy háziállatot, azt felelte: nem tudja, erről egy jogászt kellene megkérdezni, vagy a rendőrséget, ha nyomoznak. Az interjúban Fridolin, aki az LMP-t támogatni érkezett Magyarországra, azt is elmondta: Svédország szerinte jól kezeli a bevándorlást, a migránsokat képes integrálni a társadalom. Az oktatási rendszerüket pedig a ellentéteként írta le annak, ami Magyarországon történik. A svéd-magyar nővel kapcsolatban, aki azt állította, a migránsok elől költözött Magyarországra, közölte: a svéd média is foglalkozott a nyilatkozattal, és joguk van a véleményükhöz azoknak, akik nyilatkoztak a magyar tévének. Arra a kérdésre, hogy fordított esetben Magyarországról hazaköltöző svédek a svéd állami tévében beszélhetnének-e így Magyarországról, azt mondta, nem biztos abban, hogy a svéd állami tévé, ahol független döntéseket hoznak, relevánsnak találná az ilyen nyilatkozatok közlését.
DE HA AKARNÁK, MINDEN TOVÁBBI NÉLKÜL MEGTEHETNÉK”
fűzte hozzá. Fridolin kedden az LMP miniszterelnök-jelöltjével, Szél Bernadettel tartott közös sajtótájékoztatót. Azzal kapcsolatban, mit szól ahhoz, hogy Magyarországon az utóbbi időkben Svédország mint a migráció miatt rossz közbiztonságú ország jelent meg, lapunk kérdésére arról beszélt, nem ellenségeket szerezni jött ide, hanem barátokkal találkozni. A svéd miniszter elmondta, a szabad sajtóhoz tartozik, hogy mindenkinek joga van a véleményéhez és tapasztalatai megosztásához.

Hoppá! Kósa Lajos és a nagy fegyverüzletek!


Írta:



Magyar származású tulajdonosa van annak a cégnek amelyről Szabó Gáborné azt állítja, hogy részvényei vannak benne./Kép. mno.hu

Gratian Dietrich Béla Anda nevét valószínűleg csak nagyon kevesen ismerik. A zürichi magyar tiszteletbeli konzulról nehéz bármi személyeset találni az interneten, a magyar nyelvű oldalakon pedig szinte semmi nincs azonkívül, hogy mikor nevezték ki, és hogy mi a tiszteletbeli konzulátus elérhetősége. Pedig a 48 éves Gratian Anda nem akárki a svájci üzleti életben… Pár hét elteltével változatlanul különösek azok a körülmények, ahogy a svájci Altenrhein Aviation hírbe keveredett a Fidesz alelnökével, Kósa Lajossal és a Csengeren lakó Szabó Gábornéval, aki a cég részvényesének tartja magát. A Magyar Nemzet írta meg, hogy Szabóné még 2013-ban – közjegyző előtt hitelesítve – bízta meg Kósát 4,3 milliárd eurós örökségének kezelésével, amit a politikus el is vállalt. Megállapodásuk szerint a politikus édesanyja 800 millió forintot kapott volna ajándékba a segítségért cserébe. A részvények azonban nem léteznek – legalábbis az Altenrhein Aviation határozottan cáfolja, hogy Szabóné valaha is rendelkezhetett volna azokkal, mert a vállalat korábban teljes egészében a svájci repülőgépgyártó Pilatus tulajdonában volt. A Magyar Nemzet kérdésére a Pilatus Aircraft Ltd. szintén kijelentette, hogy Szabó Gáborné soha nem volt tulajdonosa a Pilatus részvényeinek sem. A cég közlése ellenére a nemzetközi piacon jól ismert Pilatus képbe kerülése még tovább bonyolítja az eddig is nehezen értelmezhető ügyet. Az 1939-ben alapított repülőgépgyár nagy része ugyanis a zürichi magyar tiszteletbeli konzul és családja tulajdonában van az IHAG Holdingon keresztül. A félig magyar Gratian Anda anyai ágon az egyik leggazdagabb svájci család örököse. A család vagyonát a német származású Emil Bührle (1890–1956) az Oerlikon fegyver és gépgyárral, a Pilatus repülőgépgyárral és az IHAG magánbankkal alapozta meg. A vállalkozásokat később gyermekei vitték tovább. Fia, Dieter Bührle (1921–2012) 1953-ban csatlakozott az Oerlikon-Bührle vállalathoz, amit aztán 37 évig irányított; lánya, Hortense Bührle 1956-tól, bátyjával együtt az Oerlikon-Bührle társtulajdonosa lett, és több tisztséget is betöltött a cégcsoportban. A család a magánvagyonának kezelésére létre hozta az IHAG Holdingot, ahol jelenleg Gratian Anda az igazgatóság elnöke, ő egyben az IHAG Bank elnöke is. Ezenkívül Gratian Anda a Pilatus Aircraft elnökhelyettese is. A Bührle cégcsoport zászlóshajója, az Oerlikon 1980-ra már 37 ezer embert foglalkoztatott, és elérte történetének csúcspontját. Főként a hidegháború befejeződése miatt az 1990-es évektől a cég elmozdult a civil technológiai ágazatok irányába, portfólióját átalakította. 2000 elején felvették az Unaxis nevet, majd 2006-ban azt OC Oerlikonra változtatták. Addigra a tulajdonosi kör is megváltozott, a fő részvényesek között megtalálható a Putyin-közeli orosz milliárdos Viktor Vekszelberg cége, a Renova. 2010-ben arról cikkeztek, hogy Vekszelberg és a Pilatus repülőgépgyár esetleg közös beruházást indít Oroszországban. 2012-ben az OC Oerlikon eladta a Pilatusban addig meglévő 13,97 százalékos részesedését. (Vekszelberg neve a magyar olvasó számára a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség körüli botrány miatt lehet ismerős.)

Sajtóhírek szerint az Oerlikon igazi nagyságát a háborúknak köszönheti. A gyár múltjára azonban sötét árnyékot vet, hogy az ott készült fegyvereket a német birodalom hadserege is előszeretettel vásárolta a II. világháború alatt, sőt a hatvanas években szintén adtak el fegyvert például dél-afrikai, izraeli, egyiptomi és nigériai konfliktuszónákba is. 1970-ben Dieter Bührlét bíróság elé állították a fegyverkereskedelemmel kapcsolatos szabályok megsértése miatt. Felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték. Az ügy következményeként lemondott a svájci szövetségi elnök, és népszavazást írtak a fegyverkereskedelem szigorításáról. Akárcsak az Oerlikon, a Pilatus is többször került a híradások élére, az 1970-es évektől érték kritikák a céget amiatt, hogy kiképző repülőit harcászati célra is használják válságterületeken. A svájci Szövetségi Tanács 1989-ben közölte, hogy Pilatus repülőket vetettek be civilek ellen Burmában és Guatemalában. Később az is nyilvánosságra került, hogy a Szaddám Huszein vezette iraki hadsereg szintén Pilatus gépeket használt az észak-iraki kurd felkelők ellen. 2008-ban szintén felmerült, hogy a Pilatus Csádnak eladott PC-9-es típusú repülőjét a szudáni Darfurban is felhasználták katonai akcióhoz a lázadók ellen.

Egy Pilatus PC-9 típusú repülőgép a berni repülőtéren./Kép. Wikipédia
A család az E. G. Bührle Alapítványon keresztül a világon szinte egyedülálló több száz darabból álló festménygyűjteménnyel is rendelkezik. A gyűjteményről ellentmondásos vélemények is megjelentek amiatt, hogy esetleg a nácik által ellopott alkotásokat is tartalmaz. A gyűjteményben található több Van Gogh-, Cézanne-, Chagall-, Picasso-, Matisse- és Gauguin-alkotás is. Mára a Bührle-örökösök fő vállakozásai az IHAG Holding, a Pilatus Aircraft, az IHAG Bank és az AdNovum informatikai cég, amely egyébként Magyarországon is jelen van. Jelentős szállodaipari befektetésekkel is rendelkeznek. Emil Bührlét egykor a leggazdagabb svájci férfinak tartották. A család ezt az előkelő helyet ugyan elvesztette, de még így is évről évre szerepelnek a legvagyonosabb svájciak listáján. Annak ellenére, hogy a dokumentumok hitelességét eleinte nem tagadta, és Szabó Gábornéval a legutóbbi időkig személyes, közvetlen kapcsolatban állt, Kósa Lajos következetesen állítja, hogy szélhámosság áldozatává vált.
Meglepő azonban, hogy a fideszes csúcspolitikust esetleg tényleg átverő csengeri Szabó Gáborné a négymilliárd eurós tervéhez pont a svájci üzleti világ egyik közismert cégét, az Altenrhein Aviationt választotta. És az is furcsa, hogy sem Kósa Lajos, sem az ügyvédje nem nézett utána az örökség valódiságának, vagy akár a szerződésben említett cégnek. Pedig ehhez nem lett volna többre szükség, mint a Google-ben ellenőrizni a cég hátterét. Szabó Gáborné a mai napig kitart amellett, hogy eurómilliárdokat örökölt.


Friss hír! Újabb Orbán-Tiborcz csontváz esett ki a szekrényből, ebben is nyomoz az FBI!

Írta:
2018. március 29
Eilos-ügy után itt a Microsoft-gate: Tiborcz István az állami szoftverbizniszt is lefölözte./Kép. olkt.hu

Az Elios botrány közepén egy újabb fideszes botrány látott napvilágot ma délelőtt. Példátlan, akár egymilliárd dolláros bírság elé is nézhet a Microsoft egy magyar kormányztai körökig érő korrupciós botrány miatt, az ügyben pedig érintett lehet Tiborcz István, Orbán Viktor kormányfő veje is – írja a  Népszava

A szar mindig a felszínre kerül , most látni , hogy az ország egy nagy pöcegödör , és e cigány népség jól érzi magát benne !!!!!!


A lap többek között a Politicóra hivatkozva arról számolt be, hogy megnőtt a választások tétje Orbánék számára:
OLYAN KORRUPCIÓS ÜGYEK LÁTTAK NAPVILÁGOT, AMELYEK NYOMÁN EGY VERESÉG ESETÉN AKÁR TÖBB ÉVRE IS RÁCS MÖGÉ KERÜLHETNEK”.
A Microsoft magyarországi leányvállalatánál ugyanis belső vizsgálat indult azzal kapcsolatban, hogy viszonteladó cégeik a 2014-es választások után az uniós támogatásból bonyolított állami informatikai fejlesztéseknél irracionális árakon adott el üzleti Microsoft-szoftverlicenceket kormányzati megrendelők számára. Egyáltalán nem meglepő “véletlen”, hogy az informatikai fejlesztések kulcsszereplői Tiborcz István és testvére, Tiborcz Péter lettek, akiknek ráhatásuk lehetett arra, melyik cég felé lejtsen a pálya egy-egy tenderen. A Népszava szerint a viszonteladók az alapesetben 100 ezer forint körüli Office-licenceket a beszerzési árnál akár 200 százalékkal drágábban adták tovább az állami ügyfeleknek. Az így elért extraprofitból a miniszterelnök közelébe is jutott. Tiborcz István 2015-ben jelent meg tulajdonosként a HCS Experts nevű cégben, és abban az esztendőben az egyik Microsoft-viszonteladónak rendszeresen beszámlázó vállalat árbevétele megduplázódott, közel egymilliárd forintra nőtt, 2016-ban pedig Tiborcz 389 millió forint osztalékot vehetett ki belőle. A kormányzati vevők ráadásul nemcsak túlárazva vásároltak, de sokszor teljesen fölöslegesen is vásárolták a licenszeket, mivel azokat semmire sem használták föl. A Microsoft amerikai központja 2015-ben kezdte vizsgálni a masszívan korrupciógyanús gyakorlatot, aminek következtében Sagyibó Viktort, a Microsoft kormányzati üzletágának volt vezetőjét és Papp István volt vezérigazgatót menesztették, aggódni azonban nem kell értük: előbbit Lázár János apparátusa szívta föl, utóbbi a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez került, a Fidesz jóvoltából tehát menedéket kaphattak az állami szférában. A Népszava azt is kiemelte, hogy bár Lázár János tagadta, hogy a cég tovább visgálódna a kormányzati intézmények tájékán, ezzel szemben a valóság az, hogy tíznél is több magyar kormányzati intézménynél és állami cég körül zajlik a procedúra: az adóhatóság és a rendőrség mellett például a honvédelmi tárcához tartozó HMEI Zrt., illetve az egészségügy beszerzéseiben érdekelt egykori GYEMSZI is nagyító alatt van.

Ezeket a cégeket és intézményeket vizsgálják

Portálunk birtokába jutott a vizsgálat tárgyát képező állami intézmények és cégek listája (az évszámok az informatikai fejlesztésekhez kapcsolódó közbeszerzéses szerződések dátumát jelölik):
  • 2011: Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF)
  • 2011-15: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ)
  • 2013: Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ)
  • 2013-15: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
  • 2014-15: Magyar Posta Zrt.
  • 2014: Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK)
  • 2014: Magyar Államkincstár (MÁK)
  • 2014: Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)
  • 2014: Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI)
  • 2015: Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH)
  • 2015: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH)
  • 2015: Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (HM EI Zrt.)
Az is jól mutatja, hogy a tengerentúlon nem veszik félvállról az ügyet, hogy a folyamatba már az amerikai Igazságügyi Minisztérium, az FBI és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) is bekapcsolódott.
A Népszava információi alapján a vizsgálat tehát jelenleg is tart, az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma pedig példátlanul magas, akár 1 milliárd dollár fölötti büntetéssel is fenyegetheti az amerikai szoftvercéget.

Omladozó egészségügy: Egy háromgyermekes édesanya elképesztő története!

Írta:
2018. március 29.
Szent László kórház gyermek osztály, tábori ágyak./Kép. MTI

Egy 4 és egy 17 hónapos kislány 2 és fél éves bátyjával együtt a Szent László Kórházban fekszik, számolt be róla az ATV Híradó. A három gyermek édesanyja elmondta, minden egy átlagos bölcsődei vírussal kezdődött, a háziorvos tanácsára vitte kórházba a kisfiát, ahol gyermeke egy rotavírussal fertőzött kislánnyal került egy kórterembe. A kisfiút két és fél nap után hazaengedték, mondván, minden rendben van vele, viszont egy nappal később újra hányt, viszont akkor már két kislánya is. Ezek után mind a három gyermekét bevitték a Szent László Kórházba, már két hete ott vannak. Az édesanya szerint az ápolók nem fertőtlenítik a kezüket, a cipőjükre sem húznak lábzsákot, a kórtermi felszereltség is hiányos!
PÁRNA, ÁGYNEMŰ. HÁT KÖZÖLTÉK, HOGY EZ MIND NINCSEN ÚGYHOGY MENJÜNK HAZA, ÉS HOZZUK EL. LÁZMÉRŐ, MINDENFÉLE ILYEN ALAPVETŐ DOLGOK, WC PAPÍR, KÉZTÖRLŐ, FERTŐTLENÍTŐ SZER.
A kórház szerint a hasmenéses betegeknél mindig elvégzik a székletvizsgálatot, és csak az azonos fertőzésben szenvedőket ápolják közös kórteremben. A kisfiú betegsége és a rotavírus kezdetben hasonló tünetekkel rendelkezik. Hozzátették, a higiéniás feltételek adottak, a munkaruházatnak nem része a lábzsák, a hozzátartozóktól pedig nem kérnek az ápoláshoz szükséges felszerelést.
Bezzeg a koncentrációs táborokat megvalósították , és így nem az egészség ügy kapta a pénzeket , így határoztak a vakoló páholyok nagymesterei , és így lett egy csomó tátongó üres sportstadion , mely várja a lakóikat , kiket át kell nevelni , vagy likvidálni !!!!
mint ahogy lentebben látjátok a Viktor nem is itthon kezelteti magát , de be is kerülhet a Tököli rabkórházba !!!!

Ezen most besz@rsz! Kirúgták a nyugger biztiőrt mert Kósa sofőrje meghúzta a kocsit.


Írta:
2018. március 28
Bement a öreg pisilni ezért kirúgták!

Na most már be is szarhat !!!! De a Kósa is , mert választások utáni számonkéréssel  se kocsi , se luxus villák nem 
lesznek a segge alatt !!!

Kirúgták a pécsi városháza 73 éves biztonsági őrét, mert őt tartják felelősnek azért, hogy Kósa Lajos sofőrje meghúzta a szolgálati autó oldalát, miközben az 1300 milliárdos pénzkezelési ügy miatt érdeklődő újságírókat próbálta kikerülni múlt kedden írja a https://24.hu
Molnár Józsefnek a kapuban kellett volna állnia, hogy ha jön a miniszter, akkor biztosítsa a könnyebb bejutást az épületbe. Kósaék késtek, az öreg kapuőrnek viszont szüksége akadt. Amíg tette a dolgát, megérkeztek Kósáék. Egy a kapuval szembe leparkolt autó miatt a balfasz sofőr a nagy izgalom közepette, mivel újságírók hada vette körbe az érkező miniszter kocsiját, jól meghúzta a szűk bejáraton.
A biztonsági őrt másnap felettese vonta kérdőre, hogyan történhetett meg mindez,  majd két nap szabadság után pedig egyszerűen ki baszták mint macskát szarni!
Nekem, mint e sorok írója a pártállami rendszer jut eszembe illetve az, hogy Orbán mindenkit megfenyegetett. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy ha ezek újra nyernek, akkor a politikai leszámoláson túl, nem vesznek elégtétel azokon akik nekik ártanak, mégha önhibájukon kívül is.
Április 8-án eldöntheted, hogy akarsz e ilyen rendszerben élni!

Újabb fideszes hazugság lepleződött le – veszélyes bűnözőket engedtek be az országba a kötvényekkel

Írta:
2018. március 28



Tedd fel a sábeszdeklit , és vágj hozzá jópofát 

Teljes fordulatszámon dübörög a Fidesz propagandája. Azt hirdetik magukról, hogy csak ők képesek megvédeni az országot a migránsok millióitól, az összes többi ellenzéki párt pedig csak kerítést bontana. Pechükre kiderült: az elmúlt években több olyan személy is magyar letelepedési kötvényt vásárolt, akik Magyarország és az EU számára is komoly biztonsági kockázatot jelentenek.
A 444 információi szerint egy olyan szír férfi, Salmo Bazkka is letelepedési engedélyhez jutott, aki a hatóságok gyanúja szerint olyan nemzetközi bűnszervezet tagja, ami fegyver- kábítószer és embercsempészetből származó pénzek tisztára mosásával foglalkozik.
A Rogán Antal által kitalált letelepedési-kötvénybiznisszel mintegy 20 ezer embert engedtek be Magyarországra és az EU-ba. Ők az engedélyekért fejenként 300 és 500 ezer euró közötti összeget fizettek. A Rogán Antal által helyzetbe hozott közvetítő cégek összesen mintegy 150 milliárd forintot kerestek a bolton. Az államot ezen túl még további 20 milliárd forint kamatveszteség is érte. Magyarul az egész csak Rogán köreinek érte meg, az ország durván ráfizetett!
Tehát újabb fideszes hazugság bukott meg: a letelepedési-kötvényeken keresztül bizonyíthatóan bűnözők jutottak be az EU területére. Amit a fideszesek tettek, az a hazaárulás iskolapéldája.


Egy egész emeletet tartanak fenn Orbán Viktornak a Graz-i magánklinikán

Írta:
2018. március 27.


Hamarosan szüksége is lesz rá, ha csak nem előbb Tökölre, a rabkórházba kerül.
Mert ő nem is megy a hazai halálgyárak valamelyikébe !!!Csak ha viszik !!!!

Egy egész emeletet tartanak fenn Orbán Viktornak a Graz-i magánklinikán Privatklinik Kastanienhof nevű graz-i magánklinikán-nyilatkozta az intézmény egyik orvosa.

  A klinika a legmodernebb eszközökkel és a legjobb helyeken tanult ideggyógyászati szakemberekkel áll a fontos vendég rendelkezésére.
Mint tudjuk már korábbról, hogy Orbán mentális problémákkal küzd, mely nem csupán az ajkai nyalogatásából áll, hanem egyéb más küllemi, viselkedési, illetve jellegzetesen skizofrén tünetekben is megnyilvánul.
A kezelések idejére nem csak a miniszterelnök, hanem a közvetlen stábja is helyet kap a klinika épületében – éppen ezért, a diszkréció miatt van szükség egy egész emelet kibérlésére. A csak vele foglalkozó orvosi stáb mellett minden fontosabb műszer megtalálható az emeleten: saját CT-, MRI-, EEG-, valamint egy ECT, azaz egy elektrosokk-terápiához használt berendezés is.Kiemelt fotó illusztráció.
Forrás:

Hoppá! Bukjuk az EU-s pénzt a Fidesz miatt – azaz a 7. cikkelynél is húsbavágóbb szankciót kaphatunk!


Írta:
2018. március 17

Hol lé transzparens./Kép. HVG

Az EP költségvetési ellenőrző bizottsága az atombombaként emlegetett 7. cikkelynél is húsbavágóbb szankciót vár el. Az Európai Parlament felcsúti kisvasutat is meglátogató szakbizottsága is támogatja azt a parlamenti állásfoglalást, hogy indítsák el Magyarország ellen az úgynevezett 7. cikkely szerinti eljárást – írja a mno.hu. A lap birtokába került a szakbizottságnak a jogállamiság magyarországi helyzete ügyében folyó vizsgálatához készült jelentéstervezete, amelyben az áll: az uniós támogatásokat az eredeti rendeltetésüktől eltérően, az EU alapértékeit veszélyeztető módon használta fel a magyar kormány, és ezt szankcionálni kell. A parlamenti bizottság jelentéstevőve az a néppárti Ingeborg Gräßle, aki korábban a felcsúti kisvasút ügyében is vizsgálódott.
A KÖLTSÉGVETÉSI ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG FELHÍVJA AZ ÁLLAMPOLGÁRI JOGI, BEL- ÉS IGAZSÁGÜGYI BIZOTTSÁGOT, HOGY ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNYÁBA FOGLALJA BELE A KÖVETKEZŐ JAVASLATOKAT: MIVEL A KORRUPCIÓ JELENLEGI SZINTJE, VALAMINT AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS ÁTLÁTHATÓSÁGÁNAK ÉS ELSZÁMOLTATHATÓSÁGÁNAK HIÁNYA AZ EU-RÓL SZÓLÓ SZERZŐDÉS 2. CIKKÉBEN EMLÍTETT ÉRTÉKEK MEGSÉRTÉSÉT JELENTHETI, EZÉRT INDOKOLJA A 7. CIKK SZERINTI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSÁT; FELHÍVJA A BIZOTTSÁGOT, HOGY AMENNYIBEN A TAGÁLLAMOK NEM HAJLANDÓAK AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGHEZ TÖRTÉNŐ CSATLAKOZÁSRA, AZ UNIÓS PÉNZESZKÖZÖK FELHASZNÁLÁSÁT FEL KELL FÜGGESZTENI”.
A felfüggesztés egyébként nem példa nélkül álló dolog, korábban több közép-kelet-európai országgal szemben alkalmazta ezt Brüsszel. Magyarország esetében pedig egyes operatív programoknál függesztették fel vagy állították le a kifizetéseket, ha szisztematikus problémát láttak a pályáztatásnál. Az Európai Ügyészség esetében több tagország tiltakozása után visszakozott a Tanács, ezért a később felállítandó, az uniós pénzekkel kapcsolatos visszaéléseket nyomozati jogkörrel vizsgáló szervezetbe önkéntes alapon kell csak belépniük a tagországoknak.




Az EU-s eljárásrend./Kép. olkt.hu









Bedőlt Mészáros Lőrinc egyik cége - mi történhetett?










Fizetésképtelenné vált és elindult a felszámolása a fegyverneki Kunhalom Tej Kft. mezőgazdasági cégnek, amelyben közvetve Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester is érdekelt.
Domokos Erika, 2018. március 22.

A Szolnoki Törvényszék elrendelte a fegyverneki, Szapárfalu major székhelyen működő Kunhalom Tej Kft. felszámolását, amely közvetetten, a Dráva Kalász Zrt.-n keresztül Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester 50 százalékos tulajdonában áll.




A felszámolási eljárás március 22-én indult, a hitelezőknek 40 nap áll a rendelkezésükre, hogy a Kunhalom Tejjel szembeni követeléseiket bejelentsék a bíróság által kijelölt felszámolónak, az Alexander & Co Kft.-nek - derül ki a Cégközlönyből.
A fő tevékenységként állattenyésztéssel, valamint gabonatermesztéssel is foglalkozó vállalkozás évek óta veszteséges, 2013-ban 18 milliós nettó árbevétel mellett mintegy 51 milliós mínusszal zárt. A cégnek 2014-2016-ban nem volt bevétele, az éveket 3 millió, 2,5 millió és 8,7 milliós veszteséggel zárta. A kötelezettségállománya pedig 2016 végén meghaladta a 62 millió forintot - a Céginfo.hu adatai szerint.
Mészáros Lőrinc milliárdos nagyvállalkozó a gabonatermesztéssel foglalkozó, komlói (majd Debrecenbe áttett) székhelyű, évek óta szintén veszteségesen tevékenykedő Dráva Kalász Zrt. 2017 februári megszerzésével lett tulajdonos a Kunhalom Tej Kft.-ben.
A Kunhalom Tejjel azonos helyen, a Fegyverneki Szapárfalu major területén működő, szarvasmarha tenyésztéssel, tejtermeléssel foglalkozó Kunhalom Agrária Kft. már 2017 novembere óta felszámolási eljárás alatt áll, amely 2017 májusáig szintén Mészáros Dráva Kalász cégének érdekeltsége volt (utána egy kiadói, filmgyártói tevékenységet folytató Bétéel Média Kft. nevére került). Ez az agrárcég a felszámolási eljárásának elindulásáig, 2017. januártól novemberig 785 millió forint nettó árbevétel mellett 177 milliós veszteséget könyvelt el, a kötelezettségei 1,9 milliárd forintra rúgtak.
A Kunhalom Agrária legnagyobb értéke - az Index tavaly júliusi cikke szerint - az általa művelt vagy haszonbérbe adott föld, nagyjából ezer hektár lehet. Az eladósodott cég egyik korábbi tulajdonosa, a Juharerdő Vadászati Kft.-n keresztül Ökrös Imre volt, aki a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak a sógora, Lévai Gizella élettársa.
A most felszámolás alá kerül Kunhalom Tejben szintén résztulajdonos Ökrös Juharerdő Kft.-je (a 3 milliós törzstőkéjű cégben a Dráva Kalász törzsbetéteinek összege 1,5 millió, a Juharerdőé 780 ezer, míg a harmadik tulajdonos TZS Invest Kft.-jé 720 ezer forint.)
Az egykor osztrák tulajdonú Kunhalom Agráriáról és Mészáros tulajdonszerzéséről tavaly az Átlátszó is írt.
Cégadatok, forrás: Céginfo.hu
A nyitókép illusztráció, forrás: Shutterstock.

Most már erőműve is van Mészáros Lőrincnek

Megérkeztek a szükséges engedélyek és a vételárat is kifizették, így Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet a Mátra Erőmű.
Lovas-Romváry András, 2018. március 22


Megérkeztek a szükséges engedélyek és a vételárat is kifizették, így Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet a Mátra Erőmű.
Lovas-Romváry András, 2018. március 22

Az Opus Global Nyrt. ma reggel bejelentése szerint a felerészt a cseh Energetický a Prùmyslový Holding (EPH) és felerészt a részben a tőzsdei Opus és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mátra Energy Holding Zrt. megszerezte a szükséges engedélyeket és kifizette a vételárat, így elhárult az akadálya annak, hogy birtokába kerüljön a visontai Mátrai Erőmű Zrt. 72,6647 százalékos részvénycsomagja.




A tranzakció lezárásához a vételár kifizetésén felül szükség volt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), valamint a nemzetközi versenyjogi szempontból hatáskörrel rendelkező szervezet, az Európai Bizottság hozzájárulására is - derül ki a közleményből.
Az Opus Global idén február 15-én bejelentette, hogy 2018. június 30-ig végrehajtott tőkeemelés révén közvetlen 55,05 százalékos tulajdont szerez a Status Power Invest Kft-ben, mellyel az OPUS Global 20 százalékos közvetett tulajdonnal is rendelkezik majd a Mátrai Erőmű Zrt.-ben.
Az RWE Power és EnBW-csoport részvénycsomagjának megvásárlásával a Mátra Energy Holding Zrt. többségi tulajdonába került a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén hét blokkal működő villamos-erőmű, a hozzá tartozó ipari park, az ország legnagyobb, 16 megawatt összteljesítményű, több mint 72 ezer panelből álló naperőműve, továbbá két, külszíni fejtésű lignitbánya Visontán és Bükkábrányban.
Az ügylet az erőműben lévő állami tulajdont nem érintette; a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) a Mátrai Erőmű Zrt.-ben meglévő 26,15 százalékos részesedését megtartotta. A tranzakció lezárásával - 22 évvel a társaság privatizációját követően - újra többségbe került a magyar tulajdon a nemzetgazdasági szempontból stratégiai jelentőségű vállalatban - áll az Opus közleményében.
A Mátrai Erőmű a héten pénteken tartja rendkívüli közgyűlését, ahol a tagok az igazgatóság és a felügyelőbizottság összetételéről döntenek.
Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

NAGY BEJELENTÉS ELŐTT! FELFÜGGESZTETTÉK A MÉSZÁROS LŐRINC RÉSZVÉNYEIVEL VALÓ KERESKEDÉST


A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) arról tájékoztatott, hogy 8 óra 42 perctől a 2018. március 26-i Tőzsdenap végéig felfüggesztik az OPUS részvényeinek tőzsdei kereskedését.
Egyelőre nem tudni konkrétumokat. A BÉT közleményében arról ír, hogy a
"kibocsátó 2018. március 26-án arról tájékoztatta a Tőzsdét, hogy jelenlegi információi szerint 2018. március 26-án olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezte értékpapírjai kereskedésének fentiek szerinti felfüggesztését."
Mint ismert, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 805 forint, a legalacsonyabb 45 forint volt. Nemrég azzal került be a hírekbe a részvénytársaság, hogy a tulajdonába került a visontai Mátrai Erőmű Zrt. Legutóbb egyébként pont az erőművásárlás bejelntése kapcsán függesztették fel a kereskedést.




"MEGBÜNTETTEK EGY POLITIKAI PEDOFILT, DE MÉG EBBEN IS SZERENCSÉJE VAN"


Volner János Facebook-oldalán élesen reagált arra hírre, hogy Orbán Viktort megbüntették azért, mert óvodásokat használt fel a kampányához.

A Jobbik frakcióvezetője szerint a hivatkozott döntéssel

"felelősségre vontak egy politikai pedofilt: 345 ezer forintra büntette Orbán Viktort a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), amiért a szüleik hozzájárulása nélkül gyerekek körében kampányolt.
Az NVB azért dönthetett így, mert a testület néhány napja kiegészült az országos listát állító pártok jelöltjeivel, így a kormánypárti tagok átmenetileg kisebbségbe kerültek.
Óriási szerencséje van azonban a miniszterelnöknek: lassan három évtizednyi, a politika élvonalában eltöltött munkájának köszönhetően a vagyonnyilatkozata szerint sikerült közel 1 millió forintot összekuporgatnia, így a büntetés szerencsére nem nullázza le teljesen a derék államférfit."
Hoppácska!

NAGYON DURVA NYÍLT LEVÉL: NO-GO ZÓNÁHOZ HASONLÍTOTTA A HÁZIORVOS A HONVÉD KÓRHÁZ SÜRGŐSSÉGIJÉT



"Amíg az SBO vezetőjének, és az orvosigazgatónak nem az emberek élete, egészségük javítása az elsődleges, addig nem tudom a betegeimet beküldeni, ez egyszerűen ellentétes az orvosi eskümmel".
Lapunk is beszámolt arról az esetről, amikor egy budapesti háziorvos vérmérgezés-gyanúval küldött be egy beteget a Honvédkórház sürgősségi osztályára, azonban az asszonyt hazaküldték, ám mikor másnap a mentő ismét beszállította a kórházba, de már nem tudtak rajta segíteni és elhunyt. Majd azt is megtiltották a háziorvosnak, hogy betekintsen a betegdokumentációba, illetve az orvosigazgató szerint nem indokolt kivizsgálni, miért halt meg a beteg.
A háziorvos nyílt leveléből azonban kiderül, hogyha megfelelő vizsgálatokat elvégezték volna, akkor egyből kiderül, hogy a nőnek valóban vérmérgezése van.
"A sürgősségi osztályra megérkezve lehetett vele kommunikálni. Ugyanakkor SEMMILYEN belgyógyászati vizsgálat nem történt. Sem vérnyomás vagy pulzus mérés, sem laborvizsgálat. Ennek ellenére az akkor őt ellátó Dr. Zacher Gábor leírta, hogy „Jelen állapot nem sürgősségi ellátás kereteibe tartozik, SBO-ra való beutalása szakmaiatlan. Emittáljuk”
- olvasható a levélben.
A nőt ezután hazaküldték, ahol nem tudták itatni, etetni, aluszékonnyá vált. Másnap férje többször telefonált az ügyeletnek, és a rendelőnek, hogy feleségét nem tudja felébreszteni. Végül a mentő visszavitte a sürgősségire, ahol kiderült, szeptikus állapota visszafordíthatatlanná vált.
A háziorvos szerint a vizsgálat szükségességének legfőbb oka az első ambuláns lap, amely szerint
nem vették figyelembe a beutaló orvos diagnózisát, nem végezték el a szükséges vizsgálatokat, nem látták el az esetet, nem megalapozottan állapították meg a beutalás indokolatlanságát.
"Mindez jól mutatja, hogy mivel szembesülünk nap, mint nap. A betegek rettegnek, hogy az SBO-ra kerülnek, nem mennek oda indokolatlanul"
- fogalmazott.
Később arra is magyarázatot adott, miért hasonlította a Honvéd Kórház sürgősségijét egy no-go zónához, mert az is egy olyan hely, "ahova belépve nem biztosítanak a törvények védelmet, kiszolgáltatott, megfélemlített betegek várakoznak, remélve sorsuk jobbra fordulását. De, amíg az SBO vezetőjének, és az orvosigazgatónak nem az emberek élete, egészségük javítása az elsődleges, addig nem tudom a betegeimet beküldeni, ez egyszerűen ellentétes az orvosi eskümmel".

VÉRMÉRGEZÉSSEL KERÜLT KÓRHÁZBA, HAZAKÜLDTÉK, TRAGÉDIA LETT A VÉGE


Vérmérgezés-gyanúval küldött be a Honvédkórház sürgősségi osztályára egy beteget egy budapesti háziorvos, azonban az asszonyt hazaküldték - derült ki az RTL Klub híradójából.
A nő később újra visszakerült a kórházba, ám akkor már nem tudtak segíteni rajta. Az asszony háziorvosa hiába kérte, hogy indítsanak vizsgálatot, azt mondták neki, nincs joga betekinteni a dokumentációba.



KUBATOV EGYKORI EMBERE SZERINT BENNE VAN A PAKLIBAN, HOGY MEGÖLIK AZÉRT, AMIT TUD


Az elmúlt napokban érdekes vádakkal előálló Szabó „Szőke” Ferenc, a ferencvárosi labdarúgócsapat egykori szurkolói koordinátora volt Kálmán Olga vendége a HírTV-ben. A műsorvezetőnek nem lehetett könnyű dolga, sok újabb konkrétumot nem is sikerült megtudnia a férfitől, akit mostanság csak Kubatov Gábor kedvenc gyilkosának neveztek. (ITTITT és ITT írtunk az ügy előzményeiről.)
Szőke” elmondta, hogy szakított régi életvitelével, drogtesztet is vállalna, szociológiát tanul autodidakta módon. Állítása szerint másfél éve kapott egy rejtélyes embertől új útmutatást, ezután pedig könyvírásba fogott. Az elkészült művet elküldte Kubatov Gábornak, hogy nézze át, de a Fradi-elnök április 8. előtt nem engedte kiadatni, „Szőke” azonban nem tudott várni, mert pénzre volt szüksége.
Az egykori szurkolói koordinátor magát deviánsnak nevezte, mert szerinte a Fidesz nem tűri el az önállóan gondolkodó embereket. Kijelentette:
A Fidesznél csak azok az emberek vannak, akik katonaszerűen beállnak.”
Arról is beszélt, hogy több esetben is a Fidesz felsővezetőinek utasításait kellett végrehajtani, de neveket nem volt hajlandó mondani, sem újabb ügyeket.
Azt hangoztatta, hogy még nem akarja kiadni minden aduját, „várjunk még április 8-ig”. Ugyanakkor arról is említést tett, hogy Kubatov Gábornak ő köszönettel és tisztelettel tartozik, amiért megadta neki az esélyt. Szerinte amúgy Kubatov az információk 70 százalékát nem kapja meg, ugyanakkor megemlített két nevet, akiknél sok minden elakad.
Azt mondta, hogy őt már ellehetetlenítették, a barátai tartják el, és gondolt már rá, hogy megölhetik, „benne van a pakliban”. Azért állt nyilvánosság elé, hogy üzenjen Kubatov Gábornak.



VAN EGY VIDEÓ, AMINEK KÓSA ÚR KÖREI NEMIGEN FOGNAK ÖRÜLNI

A felvételen az látható, hogy Helmeczy László, Szabó Gáborné (igen, az a Szabó Gáborné) ügyvédje arról beszél, hogy "lesznek még olyan meglepetések, amelynek Kósa úr körei nemigen fognak örülni."
Mint ismert, Szabó Gáborné, a csengeri háztartásbeli először 1350 milliárd forint kezelésével bízta meg Kósa Lajost, 800 millió forintot ígért a fideszes politikus édesanyjának is. Mindkettőről hiteles közjegyzői dokumentumok szólnak.
Helmeczy most kijelentette:
"Ebben az ügyben, tetszenek majd látni, lesznek még olyan meglepetések, amelynek Kósa úr körei nemigen fognak örülni."

lesznek még olyan meglepetések


SZABÓNÉ: KÓSA NEM KÉRTE, CSAK ELFOGADTA A 800 MILLIÓT

Svájcból üzent a mesés örökséget öröklő csengeri nő: Szabó Gáborné a Független Hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy betegségét kezelni és az örökséggel kapcsolatos ügyintézés miatt ment Svájcba. Állítása szerint 30-60 napon belül kézhez kapja azokat az iratokat, ami alapján hozzájut az 1350 milliárd forintocskához. 
A nő az interjúban arról is beszélt, hogy Kósa folyamatosan azt mondta neki, hogy veszélyben lesz az ő és családja élete is, ha megtudják, hogy ekkora összeg fölött rendelkezik. Szerencsére azonban a fideszes politikus felajánlotta, hogy segít.
Emiatt gondolta úgy Szabó Gáborné, hogy ezt viszonozni illik, ezért ígért két és fél millió eurót előbb Kósa feleségének, majd a politikus édesanyjának. "Nem kérte, csak elfogadta" - mondta arra a kérdésre, miszerint Kósa elvárta-e az ajándékot.
A csengeri hölgy ügyvédje - Helmeczy László - ezzel kapcsolatban a Btk.-t idézte a Magyar Nemzetnek, miszerint az is elköveti a befolyással üzérkedés bűntettét, aki „a jogtalan előny ígéretét” elfogadja.
A nőt beidézte a Nemzeti Nyomozó Iroda szerdára, bár ennek fényében biztos, hogy nem fog megjelenni. Helmeczy László, a Magyar Nemzetnek nem tudta pontosan megmondani, milyen ügyben nyomoz az NNI, hiszen ügyfelét még nem gyanúsították meg semmivel, csak feltételezi, hogy csalás lehet a gyanú az egyébként már január óta folyó eljárásban.
Helmeczy valószínűsíti, hogy Kósa Lajos és Orendi Mihály (a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség igazgatója) ellen per indul, hiszen bizalmas információkat adtak ki egy kényes üzleti ügyről, annak ellenére, hogy titoktartási kötelezettségük volt.



Isten észt és ítélőképességet adott az embereknek ő mégis bakot lőtt !!!
Nem is keresztény ő csak egy maffia tag a sokból , és nektek imádni kell őket !!!!!
Vagy nem kaptok segélyt !!!!
Esetleg közmunkási állást , és mehettek lopni , hogy megéljen a család !!!!!!
Na itt váltok egyenlővé , mert tolvajokká váltok ti is , csak a mérték  lesz más , és a megítélés !!!! Te kapsz nyolc hónapot , mert kenyeret loptál , neki szalutál a rendőr , és félrenéz , de ha hülye az illető , akkor azt hiszi egész Európában lophat !!!!



De ez a kretén zsidó szemináriumba járt , és fegyveres terroristává képezte magát !!!
Ma még csak egy állat , holnap már isten képmása lesz a célkeresztben!!!!

MIT MONDANA LÁZÁR JÁNOS ARRA, AKI LELÖVI EGY MÁSIK EMBER SZARVASMARHÁJÁT?


Kínos! Gustav Fridolin zöldpárti svéd oktatási miniszter elmondta, mekkora teljesítmény volt Semjén Zsolttól az, hogy munka helyett, kedvtelésből elpusztított egy rénszarvast. Mint ismert, a svéd ügyészség lopás gyanúja miatt is vizsgálódik, ugyanis az állat tulajdonosa ennek nem igazán örült.
24.hu-nak adott interjút a svéd miniszter (amúgy érdemes elolvasni, mert érdekes dolgokat mond egy úgynevezett bevándorlóország bevándorlás-politikájáról, igaz Soros Györgyöt nem említi), és három rövid kérdés erejéig szóba került Semjén Zsolt svédországi vadászkalandja is.
"Zöldpárti politikusként mit gondol a vadászatról?
Ha szabályokat betartva, tisztelettel vadászik valaki, az nincs a svéd zöldpárt ellenére.
Sejti, miért kérdem ezt?
Volt szó a svéd médiában egy magyar politikus svéd útjairól. De az nem vadászat. A rénszarvas olyan nálunk, mint itt a szarvasmarha. Svédországban nincsenek vadon élő rénszarvasok. Haszonállatokra lőni pedig nem vadászat.
Ez a politikus a miniszterelnök-helyettes volt, Semjén Zsolt. Mi vár arra Svédországban, aki kilő egy háziállatot?
Nem tudom, erről egy jogászt kellene megkérdezni. Vagy a rendőrséget, ha nyomoznak."
Mondjuk, ha már választani kell, akkor inkább egy rénszarvason élje ki perverzióját Semjén, minthogy fókára, vagy jegesmedvére "vadásszon".
Ám mivel, a rénszarvas egy "háziállat", ezért van annak tulajdonosa, és ha elvesszük tőle azt, az lopásnak számít. Ilyenkor eszünkbe juthat a most már nyíltan rasszistaLázár János mondása a közmunka és a lopás ellenirányú kapcsolatáról.
Szóval, mit mondana Lázár János arra, aki lelövi egy másik ember szarvasmarháját?


Akinek semmije nincs az annyit is ér !!!!!

Már a gazdának sincs semmije , de a rablónak sincs , hisz a rablott húst megették , és csak terrorcselekménnyel tud újra értékhez jutni , mint a FIDESZ prominensei , vagy az egész maffia banda !!!!!

LÁZÁR JÁNOS SZERINT A ROMÁK OLYANOK, MINT A BEVÁNDORLÓK

A miniszter ezzel egyébként elismerte azt is, hiába bíztak milliárdokat Farkas Flóriánra, az Orbán-kormány egyáltalán nem tudott mit kezdeni a romák integrációjával.
Mindenesetre Lázár János a gyűlöletkampányában eljutott odáig, hogy már magyar állampolgárokból is tud migránst fabrikálni. Innen már csak egy lépés, hogy az, aki nem NER-kompatibilis, az is egy rohadt migráns.
Mondjuk ennek egyik előszele az a megállapítás, hogy a Soros-pénzből tanult Orbán Viktor és Szijjártó Péter nemzeti, mert NER, ezzel szemben minden más párt kormányfő-jelöltje, akik még csak nem is álltak kapcsolatban a Soros-programmal, Soros-ügynök, mert nem NER.
Nyilván, a mondandó gusztustalanságán túl, szép beismerés, hogy az Orbán-kormány egyáltalán nem ért el semmilyen eredményt félzárkóztatásban, hiába is mentik meg folyamatosan Farkas Flóriánt a börtöntől.
Lázár János mártélyi utcafórumán szerda este beszélt mindezekről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint bécsi videójának tanulsága, hogy minden a bevándorlóké lett azokban a városrészekben, ahol korábban néhány tucat bevándorló család élt.
Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre”
jelentette ki a miniszter.

A kijelentés azért is meglepő, mert Lázár János 2008 és 2012 között élharcosa volt a Soros György pénzéből végrehajtott hódmezővásárhelyi roma integrációs programnak - teszi hozzá a HírTV tudósítása.









TUDÁS-, VAGY MUNKAALAPÚ TÁRSADALOM? 

Esetleg is-is?
Sokat hallom mostanában a tudásalapú társadalom kifejezést. Sokszor már a munkaalapú társadalom ellenpontjaként. Beszélgettem ismerősökkel, barátokkal a témáról. Érdekelt, hogy ki, mit ért tudásalapú társadalom alatt. Aztán még gondolkodtam is kicsit rajta, majd válasz helyett inkább további kérdés fogalmazódott meg bennem: feltétlenül vagy-vagy?
Egy társadalom vagy tudás-, vagy munkaalapú lehet? Nincs olyan értelmezés, a gyakorlatnak olyan felvázolása, amelyben mindkettőnek helye van?
Persze, mivel a világ, a technika exponenciális gyorsasággal fejlődik, aki (egy ország) ezzel lépést akar tartani, sőt, inkább aktív részese kíván lenni, annak - közhely, de igaz - a tudásba kell befektetni. 
Ebben az értelemben, hogy egy társadalom, annak vezetői jó érzékkel megpróbálják kiaknázni a szürkeállományban rejlő lehetőségeket, nagyon jó és szükséges. Egy ország ma már nem lehet sikeres ennek hiányában.
De ennek ellentéte a munkaalapú társadalom? Két szempont miatt is érdemes feltenni a kérdést:
1. Az embernek tanulni, képezni önmagát, aztán a tudást használni ugyanúgy munka, még ha nem is lesz tőle olajos a ruhája. Tehát a tudás aktív használata munka.
2. Magyarországon az elmúlt évtizedekben emberek százezrei éltek úgy, hogy nem dolgoztak. Ehhez az állapothoz képest a hagyományos értelemben vett munkaalapú társadalom megvalósítása is előrelépés, ami alatt persze nem a statisztikai bűvészkedésre alkalmas közmunkát értem.
A kifejezés, hogy mit biggyesztünk a társadalom szó elé, nem olyan lényeges a gyakorlat szempontjából. Az viszont annál inkább, hogy a társadalmunk annak tudatában rendezkedjen be a jövőre, hogy nagyon sok munkát, tetszik vagy sem, robotok fognak elvégezni helyettünk, hiszen az automatizálódás éppen az emberi elme felpörgése miatt megállíthatatlan.
A tudás kiaknázása munka, a munka pedig az újabb tudás alapja. 
Az alábbi videó csupán szubjektív módon kiválasztott példa a sok közül. Ez a gép, amolyan félrobot, elvégzi sok ember munkáját töredék idő alatt. Vagyis ide nem szükséges már a favágók hagyományos munkája. Szükséges volt viszont azoknak a munkája, akik tanították az iskolában azokat, akik kitalálták, megtervezték, megépítették ezt a szerkezetet.




Ponsse Scorpion King ᴴᴰ



Adolf Hitler az arany és a munka értékéről (1940. december 10. Berlin)



Semjénnek van ideje mert nem fárad el a közmunkában ,így még külföldiektől is van kedve lopni !








Nem szabad csak a rénszarvasra kihegyezni a történetet. Itt a probléma elsősorban az, hogy semjén 5 millió ft értékben fogadott el ajándék útazásokat, és eddig 5 ilyen alkalomról tudunk.
Röviden egy korrupt geci ez is.




Gyanús időzítés Mészárosék részvényeinél




Furcsa módon megugrott a Konzum Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedése közvetlenül azt megelőzően, hogy bejelentették a cég részesedésszerzését az MKB Bankban – szúrta ki a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ). A szervezet emiatt kedden közérdekű bejelentést tett az MNB-nél, kérve a piacfelügyeleti eljárás megindítását, az esetleges törvénysértés kivizsgálását. A TEBÉSZ azt állítja, hogy valószínűsíthetően tiltott bennfentes kereskedés történt a cég részvényeivel, amelyeknek forgalma valahogy pont akkor élénkült meg, amikor már megvolt az MKB-üzlet, de ezt még nem hozták nyilvánosságra – írja a Hvg.hu.
Június 1-jén néhány órára a Konzum kérésére a BÉT felfüggesztette a kereskedést a cég papírjaival, ez idő alatt hozták nyilvánosságra a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Konzum Nyrt. rendkívüli tájékoztatását arról, hogy a jegybanki jóváhagyással a tulajdonába kerülő Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. szerződést kötött az Metis Magántőkealap átvételéről. Ennek következtében szerzett a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. 45 százalékos szavazati jogot az MKB Bank Zrt.-ben. Azt is bejelentették, hogy a Konzum Alapkezelő Zrt. ezenfelül megvásárolja az MKB 4 százalékát megtestesítő részvénymennyiséget.
Csaknem az MKB fele Mészáros kezébe került

Csaknem az MKB fele Mészáros kezébe került

Egy másik alap elindításával 49 százalékos tulajdonosi jogot szerezhet.
A kereskedési adatokból jól látható, hogy a június 1-jei rendkívüli bejelentés előtti két napon, május 30-án és 31-én látszólag indokolatlanul, hirtelen fokozott mértékben megnövekedett a részvény iránti érdeklődés. Pedig előtte már hosszabb ideje nyugodt, kiegyensúlyozott kereskedés jellemezte a részvényt” – mondta Dióslaki Gábor, a TEBÉSZ elnöke. Hozzátette: jól látszik, hogy a bejelentés után már az egész piac „tépte a papírokat”, a megélénkült forgalom szinte ugyanazokat a számokat hozta. „De érdekes módon egyesek már mintha a bejelentés előtt is erre spekuláltak volna” – jelentette ki.
A szervezet szerint a piaci mozgásokból úgy tűnik, mintha „egyes piaci szereplők már a június 1-jei bejelentést megelőzően, de ennek az információnak a birtokában elkezdtek volna kereskedni pont úgy, mint amilyen hatást a hír – valóban – ki is váltott”. Ez pedig a piac összes többi szereplőjével szemben tisztességtelen előny lenne, így a jogsértő és ezért tiltott bennfentes kereskedelem klasszikus esete – mondta Dióslaki. Beadványukban ezért javasolják, hogy az MNB „a piac biztonsága, valamint az esetleges jogsértések hatékony felderítése és szankcionálása érdekében haladéktalanul indítsa meg e tárgykörben piacfelügyeleti eljárását”. Dióslaki az MNB-beadványuk alapján azt is kiemelte: az elkövetők szorulhatnak, mert éppen tavaly szigorodott a tiltott bennfentes kereskedelme megítélése.
A részvénytársaság a Hvg.hu kérdésére válaszolva közölte: a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a tőkepiaci törvényeknek megfelelően és a jogszabályok betartásával működő tőzsdei vállalat, ezért kész bármilyen, a TEBÉSZ által sérelmezett ügyben piacfelügyeleti vizsgálat elé állni. „Sajnálatosnak tartjuk ugyanakkor a TEBÉSZ egy kibocsátói körre koncentráló tendenciózus, minden jogalapot nélkülöző kampányszerű támadásait, amellyel sérül az érintett társaságok jó hírnévhez való joga” – tették hozzá. Ezért megfontolják, hogy jogi lépéseket is tegyenek. Az MKB-bejelentést megelőzően is voltak ugyanis olyan tőzsdei bejelentések, amelyek akár befolyásolhatták a részvények forgalmát.
Mészáros Lőrinc családi hálózata közel 20, a vele szorosan együttműködő Duna Aszfalt Kft. bő 34 százalékos profitrátával dolgozott – írja csütörtöki számában a Heti Válasz. Az utóbbi eredményt egy céltartalék-felszabadítás torzította, ám a Szíjj László-féle sztrádatársaságban e hatás nélkül is lettek volna kiemelhető milliárdok.




Kilépett a fényre a stróman





Na kinek a strómanja ez a derék ember ???
Nem ő a vakoló páholy embere , Orbán csak a dísz goj !!!!

Mészáros Lőrinc hivatalosan is megjelent a honi médiapiacon, miután bevásárolta magát a közvetve szinte a összes vidéki lapot birtokló Opimus Nyrt.-be. Az ügyletet a BÉT honlapján jelentették be, miután az érintet részvények kereskedését felfüggesztették.
Péntek reggel két Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozás - a Konzum Nyrt. és az Opimus Nyrt. - kérésére felfüggesztették a társaságok részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Délutánra a miértekre is megérkezett a válasz. E szerint a miniszterelnökkel bizalmi viszonyban lévő felcsúti vállalkozó beszállt az Opimus Nyrt.-be. A BÉT oldalán közzétett bejelentés szerint Mészáros Lőrinc maga 53,4 millió, míg Konzum Nyrt.-hez tartozó Konzum Management Kft. 44,2 millió Opimus-részvényt vásárolt. Ezzel Mészáros tulajdonrésze 16,9 százalék, míg a Konzum Kft.-é kereken 14 százalék lett az Opimusban. (Ettől nem elválasztandó az a fejlemény, hogy Orbán Viktor bizalmi embere alig egy hete 19,57 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Nyrt.-ben is.)
Ha a fölösleges sallangoktól megtisztítjuk a történetet, akkor az ügylet lényege: Mészáros Lőrinc - minden korábbi kormánypárti tagadás és ködösítés ellenére - hivatalosan is belépett a honi médiapiacra, sőt hirtelen annak egyik legnagyobb szereplője lett. Az Opimus leányvállalata ugyanis az az Opimus Press, amely a Nemzeti Sporton vagy a Világgazdaságon kívül például lényegében szinte az összes megyei, regionális lapot birtokolja. Nem mellékesen pedig a vállalatcsoporthoz köthető a Népszabadság múlt év októberi brutális bezárása is. A mostani adásvétel előtti hír volt, hogy az Opimusban korábban tulajdonos két offshore cég, a Cariati Holding és a TAC Investment február végén megvált 40 százaléknyi részvénycsomagjától. Vélhetően ebből vásárolt most Mészáros Lőrinc, illetve a Konzum Management.
Az Opimus története egyébként egészen a Buda-Cash csalássorozatáig vezet. A brókercég tulajdonosai ugyanis ebben a vállalkozásban gyűjtötték össze szépen fialó társaságaikat. A pénzügyi szolgáltatónál kirobbant botrány után azonban a húsos fazék körül új tulajdonosok jelentek meg, akik között Csík Zoltán is ott sorakozott. A felcsúti polgármester jobbkezeként emlegetett egykori rendőr rendszerint akkor tűnik fel, ha Mészáros Lőrinc arra a vállalkozásra kiveti hálóját.
A mostani részvényügylet másik szereplője, a Konzum sem mondható ismeretlennek a kormányközeli üzletek környékén. Tavaly ősszel vált ismertté, hogy az akkor már az elnöki székbe beült Jászai Gellért irányítása alatt ez a társaság vette meg a magát baloldali nagyvállalkozónak tartó Leisztinger Tamástól a Hunguest Hotels Zrt. 14 szállodáját. (A 18 elemből álló láncból négy hotelt a Leisztinger megtartott.) Az ügylethez a méretes, 30 milliárd forintos hitelkeretet az Eximbank nyújtotta. Ráadásul a 444.hu szerint a Konzumnál is komoly változások zajlanak. Jászai Gellért közvetlen tulajdonosként nagyrészt kiszáll a Konzumból. A részvénycsomagjának tekintélyes részét a Konzum magántőke alapja, a Konzum PE Magántőkealap veszi meg. Utóbbi cégnek a tulajdonosai ismeretlenek, ám a most megszerzendő csomaggal – eddig is volt részesedése a Konzumban - a tulajdonrésze 33 százalék fölé emelkedik.
És, hogy teljes legyen a kör érdemes megemlíteni egy „apróságot” is. Az ügyletről szóló tájékoztatóban Mészáros Lőrinc és a Konzum mellett az Opimus harmadik nagytulajdonosát, Status Capitalt is megemlítik, igaz csak a felsorolásban, több szót nem is vesztegetnek neki. A hírek azonban ezt a vállalkozást szekszárdi fideszesekhez kötik.
A fejleményekre a Magyar Szocialista Párt reagált. Szerintük ezennel Mészáros Lőrinc beismerte, hogy ő áll a Népszabadság megszüntetése mögött. Az ellenzéki párt gusztustalannak tartja, hogy Orbán Viktor teletömi a haverjait zsíros állami megrendelésekkel, majd az így lenyúlt közpénzből felszámolja a szabad magyar sajtót. Az Együtt szerint immár bizonyos, hogy strómanján keresztül a magyar miniszterelnök elfogadhatatlan, a magyar sajtószabadságot aláásó, a versenyt korlátozó befolyást szerzett a magyar médiában.
A tőzsdezárást megelőzően mindkét részvény kereskedését helyreállították, árfolyamuk jelentősen emelkedett.
Ábrahám Ambrus

Zoom: Londoni fényújságon hirdetik, hogy 8 milliárd dollár landolt Orbánéknál



"Orbán Viktor baráti és üzleti környezetének elképesztő gazdasági sikereit “hirdeti” London egyik leghíresebb bevásárló- és üzleti negyedében, a Canary Wharf-on egy házfalon futó fényreklám – ám nem éppen hízelgően. A körbefutó hirdetés ugyanis arra, a nemrég megjelent Reuters- cikkre hívja fel a figyelmet, amely azt elemezte, hogy Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében" - írja a Zoom.hu.
A cikkben azt írják, hogy tíz üzletemberhez köthető cégek 2010 óta 8 milliárd dollár értékben nyertek tendereket, ami az adott időszakban - 2010-től napjainkig - a kiadott közbeszerzések 10%-át jelenti. Az üzletemberek között ott van, meglepetés: Tiborcz István és Mészáros Lőrinc is.




Londoni fényújságon hirdetik: 8 milliárd dollár landolt Orbánéknál



Orbán Viktor baráti és üzleti környezetének elképesztő gazdasági sikereit “hirdeti” London egyik leghíresebb bevásárló- és üzleti negyedében, a Canary Wharf-on egy házfalon futó fényreklám – ám nem éppen hízelgően.
A körbefutó hirdetés ugyanis arra, a nemrég megjelent Reuters- cikkre hívja fel a figyelmet, amely azt elemezte, hogy Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében.



A cikkből kiderült, hogy tíz üzletemberhez – köztük van Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is – köthető cégek 2010 óta összesen csaknem 8 milliárd dollárnak dollárnak megfelelő 1975 ezermilliárd forint értékben nyertek meg tendereket.
Ez az adott időszakban kiadott közbeszerzési megrendelések több mint 10 százalékát teszi ki. Ebben közvetlenül, vagy konzorciumok útján, valamint konkrét, illetve keret-megállapodásokban elnyert szerződések egyaránt szerepelnek.




Londoni fényújságon hirdetik: 8 milliárd dollár landolt az Orbán-haveroknál




Orbán Viktor baráti és üzleti környezetének elképesztő gazdasági sikereit “hirdeti” London egyik leghíresebb bevásárló- és üzleti negyedében, a Canary Wharfon egy házfalon futó fényreklám – ám nem éppen hízelgően. A körbefutó hirdetés ugyanis arra a nemrég megjelent Reuters-cikkre hívja fel a figyelmet, amely azt elemezte, hogy Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében. A cikkből kiderült, hogy a tíz üzletemberhez – köztük van Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is – köthető cégek 2010 óta összesen csaknem 8 milliárd dollárnak megfelelő, 1975 ezermilliárd forint értékben nyertek meg tendereket. Ez az adott időszakban kiadott közbeszerzési megrendelések több mint 10 százalékát teszi ki. Ebben közvetlenül, vagy konzorciumok útján, valamint konkrét, illetve keretmegállapodásokban elnyert szerződések egyaránt szerepelnek. (Zoom)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/184122/


És mi mégis láncot hordunk ??????
Ide véle régi kardunk !!!!!




A tóparti fejlesztési tervek azt mutatják be, hogy Magyarország vezetője gazdagítja azokat, akik mögötte állnak.


KESZTHELY, Magyarország - A Balaton egyik sarkában, Közép-Európa legnagyobb édesvíz-testében, a sziklás partvonal egy lombos parkhoz vezet Keszthely városában, egy üdülőhelyen, amelynek természeti szépsége ellentétben áll a hotelek hanyagságával.
Keszthely mágnesként mûködött a kommunista korszak munkásai és apparatchikjai számára a berlini fal leomlása elõtt 1989-ben. Most, sok helyi lakos örömére, az elárasztott vízpartot befektetési bûnbánatra helyezték el. De a rendszer ellentmondásos. Az ok: azok, akik profitálni akarnak tőle. Keszthelyen a Reuters megállapította, hogy az elsők között a kapitalizáció Orbán Viktor miniszterelnök barátai és családja.
Orbán több mint 3 milliárd dollárt különített el állami támogatásra a 2030-ig terjedő idegenforgalmi vállalkozások számára Magyarországon, beleértve több mint 1,4 milliárd dollárt Balaton számára, a kormányzati bejelentések szerint 2014 márciusa óta. A készpénz nagy része a magyar adófizetőkből származik. A Balti Forrásból származó pénz 40 százaléka az Európai Unióból származik, amely a tagoknak biztosít pénzeszközöket a lemaradó régiók növekedéséhez.


"Ez a fajta pénz nem jött a Balatonba a kommunizmus vége óta eltelt években" - mondta Henrik Hoffmann, a Balaton regionális turisztikai szövetségének elnöke.
2014 óta, amikor a miniszterelnök először felvetette a befektetési kilátást, Keszthely hét legjelentősebb vízparti ingatlanja megváltozott. A nyilvánosan hozzáférhető adatok elemzése szerint hárman Orbán gyermekkori barátja, Miszaros Lorinc és üzleti partnerei, valamint további három Orbán tónala Tiborcz István és társai. A Reuters azt is megállapította, hogy a vállalat dokumentumai szerint az Orban tónusának társtulajdonosa Tiborcz áll, hogy összegyűjtse a nyereség majdnem felét egy olyan vállalkozásból, amely megszerzi az üdülőhely legnagyobb szállodáját.
Tiborcz vagy Meszaros sem válaszolt megjegyzésekre.
Meszaros és Tiborcz egy olyan magyar elit része, amely az elmúlt nyolc évben gyorsan növekedett, és nagyobb piacokon szerezte be a bankokat, az energiát, az építést, a mezőgazdaságot és a médiát, valamint az idegenforgalmat. Összességében 10 embernek van jelentős szerepe a Keszthelyi fejlesztésekben. A legtöbb vállalat a nagy gazdaságban váltak nehézsúlyúvá: az általuk ellenőrzött vállalatok részt vettek az EU által finanszírozott közbeszerzési szerződések odaítélésében, 8 milliárd dollár értékben, miután Orbán 2010-ben újra felvette a hatalomát, egy Reuters adatelemzés szerint amelyet a Budapesti Corruption Research Center Budapest, a Közbeszerzési Hatóságból álló kutatóközpont gyűjtött össze.
Ez több mint 10 százalék az ilyen szerződések értékének ebben az időben. A tavalyi évben a közbeszerzési pályázatok esetében a lökhárító: Több mint 14 milliárd dollárt ítéltek oda, és a Keszthelyi vízparton érdekelt férfiak által irányított cégek több mint 4 milliárd dollárt nyertek - több mint egy dollár négyévente.



Sem Orbán, sem a kormány nem válaszolt megjegyzésekre.
Az Európai Unió csalásellenes hivatala (Office européen de lutte antifraude vagy OLAF) azt javasolta Brüsszelnek, hogy kérje fel a Magyarországtól, hogy visszafizesse az EU pénzeszközeinek több mint 4% -át, amelyet az Európa által 2012 és 2015 között adott készpénz biztosított. Az OLAF csökkentette az egyedi projektek megvitatását , de azt mondja a honlapján, hogy ilyen ajánlásokat tesz, amikor úgy véli, hogy az EU pénzét "meghamisították vagy szabálytalanul elkobozták." A feltételezett jogsértések magukban foglalhatják azokat a projekteket, amelyek túlértékeltek voltak, részt vettek az ajánlattevőkkel való összejátszással vagy érdekellentéteket mutattak. Magyarország gyanús összege az OLAF 2016-os éves jelentése szerint nagyobb arányban van, mint bármely más EU-tagállamé, ami körülbelül 850 millió euró (1 milliárd dollár).
Januárban az OLAF azt javasolta, hogy Magyarország kezdeményezzen jogi lépéseket a "súlyos szabálytalanságok" elnevezésű szerződéssel kapcsolatban Tiborcz és társa, Hamar Endre számára az utcai világítási projektekhez. Ebben a projektben a Hamar tulajdonában lévő vállalat volt a pályázati tanácsadó, aki egy másik Tiborcz és Hamar cég nyerni kezdett. Egyik ember sem nyilatkozott az OLAF megállapításairól.
Az OLAF nem rendelkezik hatáskörrel a tagállamok rendőri felügyeletére, és csak az Európai Unió vagy a nemzeti hatóságok lépéseit javasolja. Az EU "zéró toleranciát tanúsít a csalásokkal az uniós pénzeszközökhöz képest, ezért ragaszkodik ahhoz, hogy minden tagállam egyértelmű elkötelezettséget vállaljon a csalás megelőzésére" - jelentette ki a Bizottság szóvivője e-mailben. A szóvivő nem reagált közvetlenül a Reuters megállapításaira, vagy mondja meg, mi van, ha Magyarországtól bármilyen pénzt visszaszerzett. Az Európai Bizottság szintén elvégzi saját ellenőrzéseit, blokkolja a kifizetéseket, ha gyanítja a szabálytalanságot, és visszaveti a kiadásokat, ha a szabálytalanságot megerősítették. De ez a munka nem nyilvános.
Orbán pártja, a Fidesz több mint egy évtizede kormányozta Keszthelyet, és a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy áprilisban országos választásokon győzedelmeskedik. Régóta eltűnt a "globális politikai felettesei" és a "liberális elitek" elnevezésű felügyelete miatt, és előtérbe vonja azon kelet-európai vezetők körében, akiknek országai az Európai Unió részét képezik, de akik lázadnak - abban az esetben, ha Magyarország megérdemli a blokk pénzét cserébe a piacok megnyitására, és hogy szabadon alakíthassa ki saját hűséges iparosítói osztályát.
"Amit néhányan korrupciónak neveznek, lényegében a Fidesz fő politikája", mondja Lanczi András, a Szazadvegi Ifjúsági Orbán támogatója egy 2015-ös újságban, melyet a Szazadveg felvetett a honlapján. "Úgy értem, hogy a kormány olyan célokat tűzött ki, mint a belföldi üzletemberek rétegének kialakítása, az erős Magyarország pillérei a vidéki területeken vagy az iparban."
JÓ CSATLAKOZÁS: Meszaros Lorinc, Orbán Viktor gyermekkori barátja, 2014-ben egy új futballstadion otthona megindításáért. REUTERS / Voros Szilárd
Orbán és munkatársainak világos rendszere van, mondta Peter Kreko, a budapesti Politikai Fővárosi gondolattár fő elemzője: Az ágazatokban pozíciókat építenek és felkészülnek az állami források megérkezésére. "A miniszterelnök szoros munkatársai kövérséget kapnak az állami pénzért" - mondta.
"NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS"
Magyarországon kívül, Orbán, az ország leghosszabb vezetője a kommunista idők óta, az újságírók elbeszélései közé tartozik. Segített kiutasítani a kommunizmust, de folytatta az európai politikát azáltal, hogy megtagadta menekültek elhelyezését. Rövid együttműködést kötött a Nemzetközi Valutaalappal és növelte az adókat a külföldi bankok és multinacionális vállalatok számára.
Kevéssé ismert, hogy nyolc évvel ezelőtt olyan gazdasági tanítást vezetett be, amelyet a nemzetközi tőke és a liberális értékek elleni lázadásnak neveztek. Az a célja, hogy megerősítse a nacionalista gondolkodású emberek túlsúlyát, amely egész Kelet-Európában terjedt.
"Az első, vagy talán az első volt a 2010-es lázadás," mondta Orban a nemzet címének tavalyi állapotában. "A hét éven át tartó kemény munka során megteremtettük a saját politikai és gazdasági rendszerünket, egy magyar modellt szabott meg nekünk ... az Országos Együttműködési Rendszernek." 2013-ban a barátságos értelmiségiek összegyűjtését mondta, hogy ez egy támogató pénzes osztály ápolását jelenti : "A rendszer nem képes nemzetközi tőke nélkül dolgozni. De ... a magyar nemzeti fővárost is fel kell hatalmazni. "
PARTNEREINK: Rahel Orban és férje, Tiborcz István az esküvőjükre 2013-ban. REUTERS / Szilárd Voros
2010 óta a magyar gazdaság átlagosan évi 2 százalékkal nőtt, a balatoni idegenforgalom pedig még gyorsabban nőtt. De Keszthely 165 ezer éjszakai tartózkodása 2014-ben átlagosan évi 135 000-re, átlagosan 2015-ben és 2016-ban, a Magyar Központi Statisztikai Hivatal szerint.
A 2014-es választások előtti hónapban Orbán részt vett egy idegenforgalmi szakemberek konferenciáján egy másik városban a Balaton partján. Azt mondta nekik, hogy a kormánynak "vászonra vázlatokon" alapuló tervet kellett készítenie, hogy az idegenforgalomban mintegy 1,1 milliárd dollár összegű fejlesztési alapokat bocsásson ki - plusz a Balaton számára. Nem mondta el, honnan származik a pénz.
WESTERN HARBOR
Júniusban, Orbán újraválasztását követően lánya, Rahel férje, Tiborcz István létrehozta a Western Basin Harbour Development nevű céget, köztük Tiborcz régi tanulójával, Hamarral, aki ügyvéd. Továbbra is megvásárolta a Keszthelyi Yacht Club jogait a városból.
A 2014 decemberében lezárult megállapodás három részre osztotta az eladást, és nem egy készpénzes eladás helyett. Ez a szerkezet azt jelentette, hogy annak ellenére, hogy a megállapodás arra kötelezte a vevőt, hogy több mint 1 millió dollárt fizetjen az épületekért, az üzlet értéke mindegyike alacsonyabb volt a 100 000 dolláros küszöb alatt, amelyhez a szerződés odaítélésére lenne szükség.

Voltak viták a viták, a címsor, mint "Tiborcz vásárol vitorlás karácsonyra" a sajtóban. De a nyomozás után a regionális ügyész azt mondta, hogy nincs semmi illegális a megállapodással kapcsolatban.
"Kedvező áron értékesítettünk egy veszteséges kikötőt" - mondta Keszthely korábbi helyettes polgármestere, Robert Palinkas, aki elutasította a rosszhiszeműséggel kapcsolatos javaslatokat. "Ez nem olyan terület volt, amely azonnal és feltétlenül értékesíthető volt. Talán nem voltak más befektetők, mert komoly vállalásokat kellett elkötelezniük.
Tiborcz 2015 márciusában kilépett a Yacht Club partneréből. A marina fő tulajdonosa, Lukács Krisztian a Reuters-nek elmondta, hogy ez a válasz a megvásárlásával kapcsolatos vitára irányult. Tiborcz nem válaszolt.
Tiborcz régi barátja továbbra is vezérigazgató maradt a klubban. Péter Zsolt, aki 2000 óta él Keszthelyen, azt mondta, hogy családja három generáció óta közel áll a Tiborczshoz. Az új tulajdonosok felkeltették a kikötőt, új elegáns éttermet telepítettek és marketinget folytattak. Péter elmondta, hogy a tavalyi szezon végén 130 hajó horgonyozta őket - 67-ből, amikor átvette, és csak szégyenlős volt, amit 150 hajóra helyezett.
De Tiborcz érdeklődése Keszthelyre nem ér véget, amikor kilépett a Yacht Clubtól. A vízparti legnagyobb szálloda és a legkedvezőbb állapotban lévő Hotel Helikon a Hotel Helikon dobozos betonszerkezete, melyet nemrégiben bezárták az átépítéshez. A januári látogatás során a Helikon mocskos ablakai mögött egy biliárd asztal állt, és egy magányos cue támaszkodott rá.
A helyszínt 2016 decemberében vásárolta meg egy új cég, a Pannon Tessera Hospitalis vagy a PTH. Az első évben a PTH-t egy veterán szállodaigazgató tulajdonolta és működtette Somlyai Zoltán. Nem volt nulla bevétele, és azt mondta, hogy ő az egyetlen alkalmazottja. A társasági dokumentumok szerint a nyereség 90 százalékát a nyilvánosságra nem hozott elsőbbségi részvények tulajdonosának kell kifizetni.
A múlt hónapban benyújtott friss vállalati dokumentumok szerint a Tiborcz és a Hamar tulajdonában álló vállalat a PTH előnyben részesített részvényeit birtokolja. Ezek a birtokost a nyereség 45 százalékára bízzák. A nyereség fennmaradó része ma egy Tiborcz nevű társnak hívott, Paar Attilának, aki tavaly egy tétet vett egy tulajdonában lévő cégen keresztül, és egy másik befektetőt, egy ügyvédet, aki nagyrészt ismeretlen a turizmus területén.
Tiborcz, Hamar és Paar nem válaszolt megjegyzésekre.
Január végén egy szélviharú hétvégén, a felújított marina mólón halászó 70 éves Horváth György azt mondta, hogy boldog volt a vízparti felújítás terveivel. A Helikon asztalán 35 éves pincérként szolgált asztalokon. Emlékezett rá, amikor a látogatók busterek jöttek télen és nyáron évről évre.
Társulások: Tiborcz István (balra) és Hamar Endre 2016-ban egy budapesti étteremben. REUTERS / Daniel Nemeth
"Keszthely nagy potenciállal rendelkezik" - mondta Horvath. "Nem érdekel, ki építi a dolgokat, és nem érdekel a politika. Csak kezdj valamit érdemesnek.
"MAGYARORSZÁGI VIRÁGOK"
Még 2015-ben Orban "vásznon lévő vázlatok" még mindig homályosak voltak. Volt, mondjuk az emberek az idegenforgalmi ágazatban részt vevők, zavarok a kormánytól elvárhatóan, akár a marketingstratégiában, akár a finanszírozásban. A kormány novemberben elindított egy tervet, de hat hónappal később visszavonta.
2016 áprilisában a kormány a magyar idegenforgalmi ágazat igazgatását központosította a Magyar Idegenforgalmi Ügynökség (MTU). Ez a gazdálkodó egység - mondta tavaly márciusban egy rendeletben - olyan idegenforgalmi programokat tervez és hajt végre, beleértve azokat is, amelyeket 2014 és 2020 között az EU pénzéből kell finanszírozni. Az MTU mindent megtesz a stratégiáról, és kijelöli az állami finanszírozást olyan események szervezésére, mint például a "Virágok a magyarországi "programhoz, a legszebb környezetért.
Orbán miniszteri hivatala hasonló centralizációs lépést tett 2014-ben, amikor elnyelte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, amely az uniós finanszírozást Magyarországon osztja meg.
A Fortune kardja: Keszthely felújított kikötője januárban. REUTERS / Szabó Bernadett
"A hét éven át tartó kemény munka során saját politikai és gazdasági rendszert építettünk, egy magyar modellt szabott nekünk."
Orbán Viktor, miniszterelnök
Orbán lánya, Rahel szerepet játszott a változásokban, például a turisztikai marketingstratégia megfogalmazásában. Ezután 27 éves volt, turisztikai tanulmányokat folytatott, és a svájci Ecole Hotelière de Lausanne vendégfogadó menedzsmentben végezte el az Executive MBA-t, amely a világ egyik legjobb idegenforgalmi vezetőjét oktatja.
Nyolc jelenlegi és korábbi turisztikai és kormányzati bennfentes személy szerint a Rahel Orban nagy befolyással bír a turisztikai kereskedelemben, és szorosan együttműködik az MTU vezérigazgatójával, Guller Zoltánnal. Az MTU azt mondta, hogy Guller "alkalmanként kereste Rahel Orban véleményét a magyar márka alakításáról", és hogy nem fizették meg ezt a munkát. 
Amikor megkérdezték, befolyásolja-e a finanszírozási döntéseket, nem válaszolt. Nem válaszolt.
GOLDEN TOUCH
Még mielőtt Rahel Orban segített tisztázni Magyarország stratégiáját, mások a miniszterelnök körében csatlakoztak a keszthelyi vásárláshoz. 2015 áprilisában egy üzletember, Gellert Jaszai vásárolta meg az utat Orbán gyermekkori barátjának, Lorinc Meszarosnak.
Jászai vásárolt egy kis konszumi holdingtársasághoz, egy korábbi kiskereskedelmi lánckezelőhöz, amely egy fillértőhöz került. Egy évvel később a Konzum egy ingatlanalapot vásárolt, amely két keszthelyi szállodát és egy tóparti kempinget működtető társaság jogát foglalta magában. 2017 februárjában Meszaros bejelentette a tőzsdén, hogy megvásárolta a Konzum 19,6 százalékát.  
Meszaros szerte tucatnyi ingatlant szerzett a tó körül, amelyet a Konzumba beépített. Jászai azt mondta, hogy sokáig ismert Mészárosot.
Orbán szülővárosának egy csőszerelője és polgármestere Magyarország egyik legbefolyásosabb üzletembere, akinek országszerte híres "Isten, szerencséje és Orbán Viktor" emelkedésének tulajdonítható. Az érdeklődései több mint száz vállalatból állnak a hét legfontosabb iparágban az építkezésből és az ingatlan az energia, a média, a banki, a pénzügyek, a turizmus, a sport és a mezőgazdaság.
TURISZTIKAI ÉLET: A Keszthelyi kikötő. REUTERS / Balogh László


Manapság a Konzum egyike a négy nyilvánosan működő társaságnak, amelyekben Meszaros és Jaszai tartanak tétet. Részvényei tavaly 5300 százalékkal emelkedtek, a turizmusból az energia felé irányuló üzleti sikerre számítva.
"Nehéz felállítani az értékelési plafont," írta decemberi Gellert Gaal, a Concorde nevű tőzsdei elemző elemzőt - véleményét, amelyet márciusban tartott. "A befektetők szélsőségesen hittek ezeknek a vállalatoknak a nyereség növekedésében, mintha mindezek a vállalatok megérintetté váltak volna." 


A felújított szállodák mellett a balatoni térségben megújult a közúti, vasúti, légi és vízi infrastruktúra, beleértve a 670 millió dolláros autópályát, a frissített kalandparkokat és a balatoni márka központi állami marketingtevékenységét.
Wossala György, egy 77 éves Balaton szállodai menedzser, aki 2016-ban eladta a tó partján a Meszaros-t, azt mondta, hogy fél tucat versenyző ajánlattevőt választotta Meszarosnak, mert Orban régi barátja a legjobb árat kínált. Nem mondaná, mi az.
- Valószínűleg a balatoni lehetőséget látja - mondta Wossala, és a csónakot a tóparti otthon teraszán szívta. "Mindenki, aki képes, most épít pozíciókat" - tette hozzá, utalva a kormány tervezett készpénzfelvételére a turizmusban.
"Mindenki látja ezeket a milliárdokat. ... És természetesen a jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezők mindig megkapták a támogatást, míg a nélkülük. "

Keszthely 10

A balatoni Keszthelyi városban minden vízparti ingatlan több tulajdonos. A legnagyobb tétek közé tartoznak azok az emberek, akik érdekei és befolyása országszerte érik el. Az alábbiakban 10 keszthelyi befektető található: hét közülük nem válaszolt megjegyzésekre.
LUXUS: A bal partvidék Balatonalmádiban, a Balatonnál több tucatnyi ingatlan közül az Orbán Viktória oroszlán, Lorinc Meszaros tulajdonában van. REUTERS / Balogh László
1. Meszaros Lorinc  (52)
Orbán Viktor miniszterelnök gyermekkori barátja, Felcsut polgármestere, Orban otthona, 415 millió dollár értékű Forbes Magyarország gazdag listája szerint. A Hotel Balatonot és az egykori Hotel Fonixet a Konzum, egy holding társaság irányítja; és közvetlen vagy közvetett irányítást ad a tucatnyi turisztikai ingatlanról a tó körül. A Konzum a Zala kempinget üzemeltető cég, egy másik keszthelyi tóparti vállalkozás. A Meszaros jelenleg több mint 125 vállalat részvényeit vagy irányítását birtokolja, köztük a média, az építőipar és Magyarország negyedik legnagyobb bankja.
2. Jaszai Gellert  (43) A
Balaton és a korábbi Hotel Fonix tulajdonában lévő Konzum vezérigazgatója és társtulajdonosa a Jászai Mészáros Birodalom egyik fontos végrehajtó szerve. Azt mondta, hogy a szállodák stratégiai szempontból nem fontosak a Konzumnál, és a keszthelyi befektetők nem rendelkeznek közös stratégiával. Ő maga nem a közbeszerzés egyik fő szereplője.

MAGNÁT: Szijj László (top), 9. számú, Magyarországi Rich List listáján megvásárolta a Hotel Via-t, amely 2017 szeptemberében felújításra vár. REUTERS / Balázs Szekelyhidi / Magyar Nemzet, Balogh László
3. Szijj László  (59)
9. szám a Forbes Magyarország gazdag listáján. A Szijj cég a Hotel Via-t évek óta vásárolta meg. Ez egy építési mágnás, akinek a vagyona megugrott Orbán óta, egy másik szövetséges, Simicska Lajos abban az évben. A Meszaros társaságok 2005 óta nyert közbeszerzési pályázatok mintegy negyede a Szijj-i konzorciumokban volt. Ők is társult tulajdonában legalább három vállalat, vállalati dokumentumok mutatják.
4. Varga Karoly  (55)
Varga ugyanabból a városból származik, mint Szijj László, és számos üzletet birtokol vele, köztük a Hotel Via-t vásárolta. Ő a 22-es számú magyarországi Forbes gazdag listáján. A pár sok közbeszerzési szerződést nyert.
5. Kovács Ferenc   (38)
A Keszthelyi Yacht Club 33,75 százaléka, cégdokumentum szerint. Más cégei közé tartoznak az építőipari vállalkozások is, amelyek közbeszerzési szerződéseket fektettek be elsősorban a vízgazdálkodás és csatornázás területén. Azt mondta, hogy tevékenysége mentes a politikától és kizárólag üzleti megfontolásokon alapul.
6. Lukács Krisztian  (43)
Az ügyvéd és a korábbi beszerzési pályázati tanácsadó, Lukács, mint Kovács, a Keszthely Yacht Club 33,75 százalékát birtokolja. Lukács azt mondja, hogy évek óta nem vesz részt közbeszerzésekben, és nincs kapcsolatban a politikával.
7. Paar Attila  (45)
A West Hungaria Bau (WHB) ipari és építőipari csoportjának fő tulajdonosa és vezetője. Paar üzleti érdekei több milliárd dolláros sikeres közbeszerzési pályázatokon vettek részt.
Tőzseket vásárolt Tiborcz István által irányított vállalkozásokban többször. 2015-ben a vállalati dokumentumok azt mutatják, hogy megvásárolta Tiborcz részesedését a Green Investments-ben, a Tiborcz cég megvásárolta a Keszthelyi Yacht Clubot.
CSOMAG: A Hotel Helikon, a felső, a felújítás után bezárt és a Hotel Hullam csomagot csomagban értékesítették. REUTERS / Szabó Bernadett
Ebben az évben Paar is megvásárolta a Pannon Tessera Hospitalis részvényeinek 70% -át, amely megvásárolta a Helikon Hotelt és a Hotel Hullamot. Paar birtokolja a Zala kemping földjeiben és épületeiben való részesedését, de nem a működtető társaságban.
Viszont Tiborcz 2016-ban vásárolt többségi részesedést egy WHB ingatlancégben, és átadta azt egy Virgin-szigeteki szervezetnek, a cég dokumentumainak bemutatásához. Paar továbbra is a vállalat kisebbségi tulajdonosa.
8. Szeivolt István  (70)
Az építőipari konglomerátum tulajdonosa és a közbeszerzési pályázatokban erősen nyomon követett vállalatok, ahol alkalmanként Meszaros társaságot kötött. Keszthelyen részt vesz a Zala kemping földjének és épületének részleges tulajdonosa, Paar Attila mellett.
9. Fintha-Nagy Ádám  (44)
Ügyvéd. Januárban megvásárolta a legnagyobb egyletet a Hotel Helikon és a Hotel Hullam tulajdonában lévő cégnél. Társa a nyereség több mint 45% -át teszi jogosultvé, és tartalmaz egy részvényt, amely elsőként elutasítja a további téteket.
10. Tiborcz István  (31)
Rahel Orban házastársa, több tucat cége van. Gyakran szoros szövetségben van Hamar Endre iskolai barátommal - például a Keszthely Yacht Club megvásárlásával 2014-ben (2015-ben eladta a tétét). Ingatlant vásárolt szerte az országban, beleértve a Hotel Helikon és a Hotel Hullam egy részét is Keszthelyen.
Marton Dunai
Grafika: Ciaran Hughes
Fotó szerkesztés: Simon Newman
Tervezés: Catherine Tai
Szerkesztette Sara Ledwith és Richard Woods




Felszólítom Áder János kamu köztársasági elnököt, hogy írjon ki tiszta , új választást!Mert különben Csepelen csupán ezer ((1000) halott fog szavazni)



Miféle demokrácia ez!!!???

Bangónéék ezer halott nevét találták az íveken Csepelen

Örökül hagyom majd a Fidesz által megnyomorított unokámra(ha már halottakról esik szó), hogy csakis a fideszre, vagy valamelyik kamu pártjára szavazhat…és, mert jól nevelt, tiszteletben is tartja….
Erzsébetváros, Újpest, Rákospalota, Csepel, Soroksár, Monor, Hatvan, Orosháza, Szeged, Kisvárda és Pestszentlőrinc – a gyanús választókerületeket sorolta az MSZP képviselője. Bangóné Borbély Ildikó szerint az a közös az említett településekben, hogy ugyanaz a választási csalás gyanúja merült fel mindegyikben – vagyis hogy a Fidesz kamupártokkal játszott össze, hogy azoknak meglegyen a kellő számú ajánlásuk, és így tovább darabolják az ellenzéki oldalt.
Katt ide:
Javaslom, hogy az NVB (Nemzeti Választási Bizottság) hozzon döntést arról: kérjük meg az NVI-t (Nemzeti Választási Iroda), hogy a jogerősen nyilvántartásba vett jelöltek esetében hasonlítsák össze az ajánlóíveket – sürgette a a kivizsgálást az MSZP–Párbeszéd delegáltja az NVB keddi ülésén. Litresits András ennek érdekében nyújtott be napirend-módosító javaslatot. A Patyi András vezette testület többsége azonban elutasította.


Pofátlan módon vásárolná meg a Fidesz-KDNP a szavazókat!





A Fidesz hírhedt arról (is), hogy rendszeresen megpróbálja lekenyerezni, megvásárolni a szavazókat ahelyett, hogy érdemi változást hozna az országba és azzal kampányolna. Összegyűjtöttük a legdurvább, legszánalmasabb, legarcátlanabb eseteket, mikor a Fidesz ilyet csinált.
Erzsébet-utalványok
A nyugdíjasokat rendszeresen próbálja lekenyerezni a Fidesz, hiszen tudják, hogy sokan közülük nagyon könnyen manipulálhatók, mivel egy teljesen más világban nőttek fel és élték le életük nagy részét. Idén karácsonykor, pláne, hogy a 2018-as országgyűlési választások előtt állunk, Erzsébet-utalvánnyal próbálja ezt tenni a kormány, amihez egy tenyérbemászó, nyájas levelet is mellékelnek Orbán Viktor nevével fémjelezve. Az utalványokkal kapcsolatosan a Fidesz ,,tájékoztató kampányba” is kezdett, mintha a nyugdíjasok nem tudnák ki hozza a leveleket, vagy hogy hogyan kell felnyitni egy borítékot.
Mozijegyek, kulcstartók és még több utalvány
Papcsák Ferenc az önkormányzat pénzéből, még a 2014-es választások előtt 25 ezer zuglói idősnek adott Erzsébet-utalványt. De ez még nem minden: az első választóknak mozijegyeket, a többieket a fideszes Pócs János aláírásával ,,díszített” kulcstartókkal próbálták a maguk oldalára állítani. Jobb lenne, ha a Fidesz nem az állam, hanem a saját pénzén húzogatná a mézesmadzagot.
Csoki by Tállai, a ,,zárcsökkentő” NAV-elnök
Mezőkövesden történt, hogy Tállai András, a Fidesz országos gyűlöletkampányának egyik megállójánál saját képével díszített csokikat osztogatott az ott megjelent nyugdíjasoknak, ami mellé kalácsot mellékelt. A papíron ott virított a Fidesz-logó és a Parlament is, valamint egy felirat: „Sok szeretettel köszöntöm az Idősek Napja alkalmából! Kívánok Önnek erőt, egészséget és hosszú életet!” Azt kifelejtette, hogy csak azért reméli, hogy sokáig élnek az idősek, hogy legyen, aki fizeti az adókat és közben rájuk szavaz.
Tojás, egy Fideszes naplopó nevével
Ez pont pár nappal ezelőtt történt. Bajkai István fideszes választókerületi elnök nevével felmatricázott dobozban osztották az önkormányzat helyiségeiben a tojást a rászorulóknak a VI. kerületi önkormányzat által szervezett ételosztáson. Vajon úgy nem lehet segíteni a szegényeken, hogy közben nem magadat reklámozod vele?
Rétváris burgonya a választópolgároknak
Szombaton Vácott Rétvári Bence, az emberi erőforrás minisztérium államtitkára osztott ingyen krumplit az arra járóknak. Egész pontosan négy tonna burgonya lelt gazdára, mert az első 400 érdeklődő kapott 10 kilós csomagokat. Korábban már 
megírtuk, hogy a fideszes rakott krumplihoz már csak a kolbász hiányzik.
(Zsúrpubi)




Erős idegzetűeknek! Mi ez ha nem választási csalás? Elképesztő, hogy mi folyik itt ebben az országban!

Írta:
2018. március 19.


Választási csalás./Kép. mszp.hu
Száznál is több dokumentum (szerződés, táblázat és kérdőív), nagyjából ezer oldal – a hvg.hu közérdekű adatigényléssel kapta meg az egyes budapesti kerületek, valamint több megyei jogú város közvélemény-kutatás szerződéseit, amelyekből kiderült: több mint 150 millió forintot költöttek el az adófizetők pénzéből arra, hogy a politikai és pártpreferenciákat vizsgálják. Persze a tárgy hivatalosan aligha lehetett ez, a portál beszámolója szerint előfordult, hogy a megkötött szerződés tárgya városmarketing vagy turizmus volt, esetleg a médiafogyasztás szokásai, de a trükk az, hogy a címekkel ellentétben a kérdőívekkel sokkal inkább azt szerették volna kideríteni, milyen is a kormány és az ellenzék közötti aktuális erőviszony. A kutatási eredményeket nem hozták nyilvánosságra. Hogy okkal, azt bizonyítja a portál által bemutatott eset: a főváros II. kerülete a hvg.hu által kikért időszakban ugyanis több szerződést is kötött, ezekből a legérdekesebb az a 2017. májusi, amely a kerület és a Nézőpont Intézet között jött létre. Közvélemény-kutatás címén 3,9 millió forintot fizetett ki a kerület a kormányközelinek tartott intézetnek. A II. kerületben a Nézőpont 1000 fős mintán azt kutatta többek között, hogy:
Ön inkább elégedett, vagy inkább elégedetlen Orbán Viktor miniszterelnök munkájával?
Ön inkább szeretné, vagy inkább nem szeretné, hogy 2018-ban megbukjon a jelenlegi kormány?
Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások, akkor elmenne szavazni?
Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások, melyik pártra szavazna?
Az adott párt által támogatott jelöltre szavazna?
Inkább jó, vagy inkább rossz irányba mennek a dolgok Budapesten?
A továbbiakban a megkérdezettnek meg kellett neveznie Budapest főpolgármesterét, válaszolni kellett arra, mennyire szeretné fontos politikai pozícióban látni Orbán Viktort, Varga Mihályt, Tarlós Istvánt és Láng Zsoltot, meg kellett mondani, elégedett-e a főpolgármester munkájával, erős vagy gyenge kerületeket szeretne (az utóbbi időben felröppentek olyan hírek, miszerint egy új Fidesz-kormány visszanyesne az önkormányzatiságból) és feltették azt a kérdést is, hogy:
Amennyiben lenne egy olyan ellenzéki, de nem pártszínekben induló jelölt, aki esélyes lenne arra, hogy legyőzze a Fidesz-KDNP jelöltjét, Ön szavazna rá?
Ennek azért van jelentősége, mert a Budapest II. kerülete és a III. kerület egy részéből összeálló választókerületben korábban rendre jobboldali képviselőt választottak ugyan, de a 2014-es eredmények szerint az ellenzéki győzelem esélyei szempontjából eléggé biztató kerületben (is) kitapintható, hogy a Fidesz-KDNP tényleges támogatottsága alacsonyabb lehet, mint a közvélemény-kutatások adatai jelzik.
Mindez azonban csupán egyetlen, a hvg.hu által közzétett kerületi, illetve megyei jogú városok által készíttetett, közpénz-milliókat felemésztő kutatásokból, amelyek aligha a helyiek életvitelét kívánták segíteni.
Valásztási csalás miatt indított nyomozások./Kép. mno.hu




Érettségi találkozót szerveztek Farkas Flóriánnak

Írta:
2018. március 27
Továbbra is sok a kérdőjel Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott iskolai végzettsége körül. Nemrég a képviselő egyetemi diplomájának megszerzése és szakdolgozatának rejtélyes eltűnése borzolta a kedélyeket, de azt sem tudni, a magyarországi cigányság legmagasabb pozícióban lévő képviselője hol szerzett érettségi bizonyítványt.


Érettségi találkozót szerveztek Farkas Flóriánnak





Pintér Sándor a két miniszterség között adócsalásból lett milliárdos!

Írta:
2018. február 10.



Vagyonvédelem! Pont a sunyi fejű Pintér Sándornak való terület ahol kedvére garázdálkodhat. Átláthatatlan, nagy része volt rendvédelmisek, fegyveres erőktől leszerelt fő tisztek, tábornokok kezében levő gazdasági terület, ahol a részt vevők szívesen fogadják maguk közé azt, akivel korábban együtt kiszolgálták a korábbi pártállami hatalmat. Ma már ez végül is ugyanarra való hatalmi törekvés a közéletben, csak most Orbán Viktornak hívják a párt főtitkárát. A seggnyalók módszere viszont ugyanaz.
Pintér Sándor a két orbáni ciklus között, a szocialista kormányok nyóc éve alatt szép csendben kiépítette a maga kis piszkos üzletét a vagyonvédelem területén, miután ki tudja milyen pénzből megvásárolta a Civil Biztonsági Szolgálat nevű céget. Ha a mai viszonyokba tesszük az akkori cégvásárlást akkor nyugodtan kimondhatjuk, Pintér Sándor akkor állt a saját lábára. Korábbi miniszteri fizetéséből félrerakott pár tíz, száz milliócskát, és vett egy céget ami addig haldoklott, de Pintér Sándor tulajdonában szárnyalásnak indult a vagyonvédelmi piac területén. Ehhez semmi köze nem volt Orbán Viktornak, vagy az akkor államtól lenyúlt közpénznek, Orbán Viktor ekkor még kicsiben mutogatta az állami vagyon lenyúlásában való tehetségét. Így Pintér Sándornak a lóvét sem ő, vagy a párt pénztárnoka adta a cég megvásárlásához. Nem röhög senki, akkor még Orbán Viktor csak kicsiben játszott. Mondhatjuk még nem voltak zseni gázszerelők a piacon, csak Pintér Sándorok, Orbán Viktornak vele kellett beérni.
A vagyon védelem évtizedek óta a pénzmosás, adóelkerülés, lenyúlás területe. A munkát valóban elvégző vagyonőrök, biztonsági őrök, pénzszállító munkavállalók pedig a kárvallottjai a rendszernek.Mindegyiknek.Mint annyi más területen itt is többnyire feketén, vagy alig bejelentve dolgoznak, dolgoztak a munkavállalók, az igazi hasznot az alvállalkozói rendszer biztosította a vagyonvédelmi cégek tulajdonosainak. Pintér Sándor egy volt ezek közül, és nagyon kinőtte magát. Még egyszer, ez a szocialista kormányok alatt is megtörtént.
Tehát Pintér Sándor akkor már volt belügyminiszter elkezdett a vagyonvédelemben mozogni. Cége sorban nyerte a megrendeléseket, ennek teljesítéséhez viszont nem volt elég embere, vagyis biztonsági őre. Azzal végül is nem is akart foglalkozni, a munkavállaló csak költség számára, csak csökkentette volna a hasznát. Na nem baj, azért van az alvállalkozói rendszer kitalálva ezen lehessen segíteni. Volt rendőrök, katonák, börtönőri vezetők cégei ugrásra készen várták a megbízást. Majd ők megcsinálják a melót Pintér Sándor cégének. Igen ám, csak a leosztás során kellene nekik is a munkavállaló után járulékot, adót fizetni, mert ugye ez a szabály, és ez van a munka elvégzéséhez szükséges törvényi előírások között is. De akkor nincs haszon! Hát akkor nem fizetünk a munkavállaló után semmit, lepapírozzuk a melót okosban, a lóvé zsebbe, a többi meg kit érdekel? Hogy az állam nem kapja meg a neki járó részt a szolgáltatásból? Ellenőrizze ha akarja a céget, végül is ehhez joga van. Az állam azonban békén hagyta Pintér Sándor cégét. 2002-2010 között is! Vajon miért?
Az üzlet szépen virágzott. A Civil Biztonsági Szolgálat évente 2003-2010 között sokszor milliárdos árbevételt könyvelt el évente, és az alvállalkozóknak leosztott lapok szépen növelték nyereségét. Pintér Sándor milliárdos lett. Néhány haver után be is lett fizetve a járulék, és adó Az alvállalkozó volt kollégák, és barátok is szépen kerestek, de csendben voltak ha adófizetésre került sor. Nem igazán fizették a munkavállaló után államnak járó részt! Az állam pedig nem igazán ellenőrizte a vállalkozást, pedig neki is sokat dolgozott Pintér Sándor cége. Más vagyonvédelmi vállalkozást igen, de pont ezt nem. A Civil Biztonsági Szolgálat alvállalkozónál dolgozó munkavállaló vagyonőr, biztonsági őr után nem lett befizetve az adó és járulék, ő javarészt zsebbe kapott fizetést. Ez a pénz nem hiányzott sehonnan, végül is Pintér Sándornál megvolt a maga szépségében, ingatlanjában, bankszámláján. Az már csak a hab a tortán e közben a munkavállaló vagyonőr mennyit dolgozott feketén, a törvényeket szembe röhögve az alvállalkozói rendszer miatt. És hova tűnt az arra időre járó nyugdíja, járuléka, egészségbiztosítási hozzájárulása. Ez végül is részben Pintér Sándor zsebében landolt, nem az államnak járó részként lett befizetve.
Szóval a Civil Biztonsági Szolgálat Pintér Sándor miniszterség nélküli időszaka alatt sok lóvét hozott a konyhára magának a róka képűnek és haverjainak, köztük sok volt, korábban a fegyveres erőkhöz tartozó nyugdíjas fő tisztnek. Mert ebben a körben nagy az összetartás, és főleg a megélhetés biztosítása egymás száma. Mikor azonban Orbán Viktor másodjára került hatalomba, Pintér Sándor a korábbi kollégáit a rendvédelmi szervek korengedményes nyugdíjasait azonnal koncként vettette Orbán Viktor elé, ők nem voltak fontosak számára. Azok csak beosztottak, nem voltak főnökök a hatalom, és a rendszer kiszolgálói. Ők a hazát szolgálták, erre tették fel az életüket, és ezért kötöttek az állammal szerződést. Pintér Sándornak ők nem voltak fontosak. Lett is belőlük bohóc, meg járadékos ingyenélő.
2010-ben Pintér Sándor eladta a cégét, mert újra miniszter lett. A milliárdos árbevételű vállalkozást öt (5) millió forintért. És utána a cég egyből rengeteg állami megbízást kapott. Még a garantált vállalási pénzét is megemelték! Vajon a munkavállalói ezután hogy érzik ott magukat? Be van fizetve utánuk minden járulék, vagy eltűnik a pénzük egy olyan számlán ami Pintér Sándorhoz alig köthető? Folytatódik a korábbi gyakorlat, vagy Pintér Sándor közalkalmazottként nem veszi fel a nyugdíját a miniszteri fizetése mellé, mert az törvénytelen?
Pintér Sándor vissza akar vonulni a közélettől, nem akar még egyszer miniszter lenni. Már ha nyer a Fidesz! Szeretne a betegsége miatt nyugodtan élni hátra levő éveiben, nem gondolva arra, végül is mekkora mocsok ő hazai közéletben. Egy hatalom sem mert hozzányúlni, Orbán Viktor pedig ráadásul szépen teletömte a zsebét. Megérdemli a pihenést, a nyugodt nyugdíjas éveket, az évenként tíz rugós Erzsébet utalványt. Mert ő sokat szolgálta a hazát esküjéhez híven, meg Orbán Viktor ügynök aktája is nála van. Pont.
Dolgoztam a cégnél!
BANDITA.






Tiborcz István üzenete: Mindenki leszophat!

Írta:
2018. március 16.



Elfogtunk egy levelet a nemzet vejétől.
Kedves Libsi seggfejek!
Szálljatok le rólam a feleségemről de legfőképp az apósomról! Mi közötök van ahhoz hogy  mi hogyan élünk ? Nekem mindenhez jogom van ahogy feleségemnek és az apósomnak is! Kiknek képzelitek magatokat ti szartúróbogarak ? Mert azok vagytok szartúróbogarak  és ellesztek taposva egytől egyig! Kitörölhetitek a seggetek a ki..szott OLAF jelentésetekkel együtt annyit is ér az egész! Nektek semmihez nincsen jogotok semmihez  senkik vagytok és azok is maradtok! Egy szívességet még megtehet mindenki!
Mindenki leszo.hat! Én  vagyok valaki ti pedig senkik vagytok liberális faszfejek! Ajjadék ge.ikvagytok! Az alja nép polgároknak egyet üzennek leszo.hattok degeneráltak! Mindenki leszo.hat!”

Mindenki leszophat!

Ez a gágyó nem Farkas Flóriánnal járt egy iskolába ?????
A nagy A betű a torkán akadt , mert azt hitte meglehet enni , így azóta is kerülte az oskolát a kocsmába meg , hát ez ragadt rá , de rá lelt szerelmére , és az esküvője napján , hát sikerült ellopnia apósa telefonját is !!!! ha még emlékeztek nagy patáliát csaptak !!!!




Setét Jenő elküldte a pics@ba Lázár Jánost! (+Videó)

Írta:
2018. március 30.


Setét Jenő cigány aktivista olyan lendületes videóban küldi el a francba Lázár János./Kép. serfozoistvan.blog.hu
Durva kijelentést tett szerdán a romák integrálódásával kapcsolatban Lázár János kancelláriaminiszter, egy nappal később pedig Setét Jenő, a roma jogvédő aktivista üzent a miniszternek. Kemény kijelentést tett szerdai utcafórumán Lázár János. Beszédében a bevándorlók betelepítésével kapcsolatban kijelentette, hogy “600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni”, majd ennek kapcsán feltette a kérdést: miként tudnánk integrálni olyan személyeket, akik “egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással” érkeznek? Ráadásként még hozzátette azt is, hogy “ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek” – áll a Hír TV beszámolójában. Szavai nem is maradtak válasz nélkül, a roma jogvédő aktivista, Setét Jenő Facebook videóban reagált Lázár kijelentésére – szúrta ki a HVG. A videóban számonkérte a politikus, romák integrálódásával kapcsolatos kijelentését, valamint megjegyezte, hogy:
 
ELIOS, LÁZÁR ÚR! TEHÁT A ROMÁK NEM INTEGRÁLÓDTAK”
beköszönéssel nyit Setét Jenő, és utána sem veszi le a lábát a gázról:
TEHÁT ÖN AZT GONDOLJA, HOGY MEGENGEDHETI MAGÁNAK, HOGY A ROMA EMBEREKRŐL A SAJÁT HAZÁJUKBAN ILYEN MÓDON BESZÉLJEN. NEM ÉRTEM, HOGY MIT KÉPZEL! IGAZÁN ELMEHETNE MÁR A LECSÓBA. ÖN MOST 800 EZER CIGÁNY EMBERT SÉRTETT MEG, KÖZTÜK 200 EZER CIGÁNY SZAVAZÓT. LEHET, HOGY A HELIKOPTEREK MAGASSÁGÁBÓL ÚGY TŰNIK, AHOGY ÖN ÁLLÍTJA, LEHET, HOGY A VADÁSZKASTÉLYOK MAGÁNYÁBÓL IS ÚGY TŰNIK, HOGY A ROMÁK NEM INTEGRÁLÓDTAK.”
És ez még csak a kezdet. Beefelő hősünk a későbbiekben kijelenti, hogy:
EGY NORMÁLIS POLITIKUS NEM BESZÉLHET ÍGY A SAJÁT HONFITÁRSAIRÓL.”
És azt a szónoki kérdést is felteszi, hogy:
AKKOR MAGYAROK VAGYUNK, AMIKOR MEG KELL HALNI A HAZÁÉRT?”
De ebben a kirohaásban ennél is sokkal több van, még a Rákóczi-szabadságharc is szóba kerül, szóval akkor jársz a legjobban, ha gyorsan végighallgatod.


Ráadásképpen Setét Jenő nem csak egy Facebook videóval jelentkezett: egy későbbi bejegyzésében 18 órára gyülekezőt hirdetett a Miniszterelnöki Hivatal elé!
olkt.hu/hirorigo.net


A magyar kormány a Vajdaság és Kárpátalja után Erdélyre is kiterjeszti gazdaságfejlesztési programjait







A magyar közösségek megerősítését szolgáló gazdaságfejlesztési programjait a Vajdaság és Kárpátalja után Erdélyre is kiterjeszti a magyar kormány.
  • A Mezőség Maros megyei részét felölelő első, egymilliárd forintos keretösszegű mintaprogram beindítását pénteken jelentette be Marosvásárhelyen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.
Nem időszakos beavatkozásról van szó, mostantól a nemzetpolitika stabil pillére lesz az a támogatás, ami a magyar közösségek gazdasági értelemben vett megerősítését szolgálják – mutatott rá az államtitkár.
Magyar Levente meg van győződve arról, hogy 2017 – az egész közösség gazdasági megerősödését megcélzó, a magyarokat sújtó gazdaságpolitikai hátrányokat és sérelmeket kiegyensúlyozó fejlesztési program beindulásának éveként – történelmi jelentőségű, sorsfordító esztendővé válik az erdélyi magyarság életében.



A Vajdaság példájára alapozva, ahol 50 milliárd forintnál tart már a kifizetett támogatások összege, a gazdaságdiplomáciai államtitkár szerint hosszabb távon az erdélyi gazdaságfejlesztési programok a 100 milliárd forintos nagyságrendet is elérhetik.
Évtizedek óta először fordul elő, hogy Magyarországnak olyan nemzeti kormánya van, amely nemcsak elkötelezett a nemzeti ügy mellett, hanem anyagi erőforrások tekintetében képes is arra, hogy végrehajtson egy ilyen nagyszabású beavatkozást” – mondta Magyar Levente, aki szerint nemcsak a politikai akarat, és a gazdasági képesség szintjén adottak a feltételek, hanem a Romániai Magyar Demokrata Szövetségben (RMDSZ) megtalálták azt a felkészült és elkötelezett helyi partnert is, amelyik egy ilyen programot képes végigvinni.
A Mezőség szórványtelepülésein élő magyar gazdák és kisvállalkozók június közepétől egy hónapon át nyújthatják be pályázataikat az erdélyi programok lebonyolítására létrehozott Pro Economica Alapítványnál.
Az alapítvány Marosvásárhely főterén, a Köpeczi–Teleki-házban rendezte be székhelyét. Az irodát Magyar Levente Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével közösen avatta fel. A Maros-mezőségi fejlesztési program beindításáról tartott sajtóértekezletükön az RMDSZ elnöke felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök már az első, vajdasági gazdaságfejlesztő program elindításakor megígérte, hogy amint lehetőség lesz rá, a kormány Erdélyre és minden olyan térségre kiterjeszti a támogatási rendszert, ahol magyar közösségek élnek.
Mindannyiunknak az a közös célja, hogy az emberek jobban éljenek, hogy megalapozhassák a jövőt családjaik számára, hogy a szülőföldön boldoguljanak, ne kelljen elvándorolniuk máshová ahhoz, az anyagi jólét feltételeit megteremtsék” – magyarázta az erdélyi politikus, köszönetet mondva a magyar kormánynak, hogy eszközöket rendelt a célra. Szerinte a most induló program a román gazdaságra is jótékony hatással lesz, ezért bízik abban, hogy ezt a romániai hatóságok is nyitottsággal fogadják. Ha a mezőségi „főpróba” sikerül, a gazdaságfejlesztési programokat Székelyföldre, Partiumra, Dél-Erdélyre is kiterjesztik, a stratégiai tervezésnél mindenütt figyelembe véve a helyi sajátosságokat és közösségi igényeket – ígérte az RMDSZ elnöke. (MTI)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése