2018. április 4., szerda

Kokárda helyett tűzz egy mígránst a melledre !!







Kokárda helyett tűzz egy mígránst a melledre !!





Demokratikus diktatúra (mosmaiorum.blog)
Úgy tűnik, hogy a dühödt demokratizálási hullám elérte az arisztokrácia utolsó bástyáját is: a Lordok Házának tagjait pár év múlva nem kinevezni, hanem választani fogják. Minden a demokrácia ellentmondást nem tűrő szellemének áldozatává válik az Egyesült Királyságban is. Bár az alkotmányozási folyamat során nálunk is felvetődött annak lehetősége, hogy a magyar parlamentnek is legyen alsó- és felsőháza, ám végül úgy tűnik, hogy nem az érvek és az ellenérvek, hanem a nyers politikai akarat gyorsan el is döntötte a kérdést: Magyarország továbbra is egykamarás parlamenttel működik tovább. 

Demokratikus diktatúra

Az azért már mégis felháborító, hogy nem élhet nyugodtan a másképp gondolkodó. Zaklatják, ha eltér a szabványtól, diktatúra ez ám a javából! 
Korrupció és zűrzavar. Röviden így jellemezhetjük korunk demokratikus diktatúráját. Egy 10%-os támogatottságú neobolsevik párt irányítja még mindig hazánkat. Az ’50-es évekhez hasonló kirakatpereket rendeznek, melyet egy előre megtervezett politikai koncepció szerint folytatnak le. Az ilyen perek általában diktatúrákra jellemzőek, jelentős nyilvánossággal, céljuk a társadalom különböző rétegeinek elrettentése és a megfélemlítése vagy megsemmisítése. Büntetéseket rónak ki, megmondják hogyan öltözködj, koholt vádakkal börtönbe vetnek, feloszlatnak, eltipornak, gumibotoznak, szemkilövetnek, szembefújnak. Vajon meddig tarthat még ez a lehetetlen állapot? Fel kell számolnunk ezt a rendőrállamot! 
Ne tévesszenek meg azonban senkit a magukat demokratáknak hirdető pártok. A Fidesz nem hiába akarja magának a Parlament kétharmadát. Mit is jelentene ez? A komolyabb törvénymódosításhoz általában a „Tisztelt Ház” kétharmados többségének voksa kell, így a kezükbe kerülne egy olyan jog, mellyel kedvükre alakítgatnák a jogszabályokat. Mint tudjuk az Orbán ciklus alatt a jobboldali szervezetek, mozgalmak, előadások, koncertek jobban el voltak nyomva a mai neoliberális „rendszernél” is. Diktatúra lenne ez ám a javából! Nem beszélve, hogy valójában kiket is szolgálnak! Aki testvérpártjának a Likudot fogadja… Ezt inkább mindenki gondolja el magában.
Nade mi akkor a megoldás? Csak beszélünk vagy vannak konkrét tervek is? A Jobbik soha nem ígérgetett. Amit mondott, azt igenis végrehajtotta, megcsinálta, megszervezte, újjászervezte a legnagyobb ellenszélben is. Mindhiába a lejárató kampányok sorozata. Mindezzel is csak pártunk erősödését „segítették” elő. Vajon mi lehet ennek az oka? Megintcsak egyszerű a válasz: Az emberek saját bőrükön érzik a hatalom és a műellenzék korrupciótól bűzlő, országzüllesztő munkáját. Egyszerűen már nem hisznek a tv-ben mosolygó bértollnokoknak. Rájöttek, hogy ezek az emberek, akik a Jobbikot és a Gárdát alkotják ugyanolyanok, mint saját maguk. Ugyanott élnek ugyanolyan gondokkal, bajokkal és nem a Rózsadomb védvonalából rikácsolnak, hanem az igazság, a bátorság, a hazaszeretet vezérletével emelnek hangot szavukért, melyet minden fizetség nélkül tesznek önzetlenül a sajátjaikért. Azt is el kell mondani, hogy egyre növekvő táborral, szakemberekkel a háttérben komoly nemzetmentő program mentén cselekedve, szakmai konferenciák sorozatával, melynek lényege, hogy ne egy ember találjon ki mindent és ezzel a hozzá nem értés jelenségét folytassuk, hanem a hozzáértők valódi vitáikon alapuló programalkotást segítsük elő.
A kicsinyes politikai vitáknak legyen már végre vége és kezdjük el építkezni! Addigis csak kérdezhetjük, hogy mikor jön már el, az a győztes utolsó óra, mikor megdől, ez a demokratikus diktatúra?
 Révész Norbert
 Elnök, Jobbik Magyarországért Mozgalom – Békésszentandrás




Papp Lajost és Rácz Sándort a felsőházba! (hvg.hu)
Bárándy Gergely, a bizottság szocialista tagja a magas grémium hétfői ülésén azt kifogásolta, hogy miképp jegyezheti a konferenciát egyszerre egy párt - jelesül a Fidesz - és egy országgyűlési bizottság. A konferencián számos celebritás jelent meg, egyebek mellett Gonda László Jobbik-közeli volt Kossuth téri tüntető, Gönczöl Katalin volt ombudsnő, Kolláth György sztárjogász, Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal volt vezetője, Kun Miklós Fidesz-közeli történész, Papp Lajos szívsebészprofesszor, jobboldali ikon, Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke, Vastagh Pál volt igazságügy-miniszter, Zétényi Zsolt volt MDF-es országgyűlési képviselő, a Jobbik volt alkotmánybíró-jelöltje és Zlinszky János volt alkotmánybíró. 

"Papp Lajost és Rácz Sándort a felsőházba!"



Szükség van-e kétkamarás parlamentre az új alkotmányban? címmel rendezett pénteken a Parlament felsőházi üléstermében egész napos tudományos konferenciát az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottsága és a Fidesz. Turi-Kovács Béla hozzászólásából kiderült: a Fidesz az új Hazafias Népfront. Patrubány Miklós szerint Izrael követendő példa.
Az előzményekhez hozzátartozik, hogy Bárándy Gergely, a bizottság szocialista tagja a magas grémium hétfői ülésén azt kifogásolta, hogy miképp jegyezheti a konferenciát egyszerre egy párt – jelesül a Fidesz – és egy országgyűlési bizottság.
A konferencián számos celebritás jelent meg, egyebek mellett Gonda László Jobbik-közeli volt Kossuth téri tüntető, Gönczöl Katalin volt ombudsnőKolláth György sztárjogászGrespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal volt vezetője, Kun Miklós Fidesz-közeli történész, Papp Lajos szívsebészprofesszor, jobboldali ikon, Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke, Vastagh Pál volt igazságügy-miniszterZétényi Zsolt volt MDF-es országgyűlési képviselőa Jobbik volt alkotmánybíró-jelöltje és Zlinszky János volt alkotmánybíró.
 A lakiteleki alapító atyák mind a kétkamarás parlament hívei voltak – mondta bevezetőjében Balsai Istvánaz Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának fideszes elnöke. A volt igazságügy-miniszter arra hívta föl a figyelmet, hogy a kétkamarás parlamentnek nagy hagyományai vannak a magyar közjogban. Hozzátette: a kérdés a mostani alkotmányozás során is fölmerül. Rövid történeti áttekintésében a kormánypárti politikus kiemelte: 1608-ban az országgyűlés részletesen szabályozta a két ház szerepét. Az 1608-ban hozott szabályok szinte változtatás nélkül működtek 1848-ig. A következő nagy reformra 1885-ig kellett várni, de az egykamarás parlament eszméje, mint olyan, föl sem merült. Az Osztrák-Magyar Monarchia porba hullásakor, 1918 novemberében megszűnt főrendi házat az 1926. évi XXII. törvénycikkel, jelentősen módosítva, Felsőház néven visszaállították. A fideszes politikus azt mondta: a Felsőház a XX. században a konzervatív politika fő támasza volt a szélsőségességekkel szemben.
Balsai hangsúlyozta: a Felsőházat inkább az elméleti fölkészültség, a Képviselőházat pedig a mindennapok gyakorlata jellemezte. Az 1944. március 19-i náci megszállás után a Felsőház érdemi munkát nem már végzett: leginkább a passzív ellenállást választotta. A nyilasok alatt a Felsőház gyakorlatilag megszűnt, bár ők megpróbálták azt működtetni.
Az új alkotmánnyal szemben két erős ellenvélemény van – ezt már Turi-Kovács Béla fideszes képviselő mondta. Az első ellenvélemény, hogy nem kell új alkotmány. Ez már eldőlt, lesz – közölte a volt környezetvédelmi miniszter. A második – tette hozzá –, hogy érdemes-e egy kétharmados pártnak egyedül alkotmányozni. A kisgazda fideszes képviselő hozzátette: a Fidesz-KDNP nem homogén, hanem sokszínű: vannak benne polgáriak, keresztények, népnemzetiek – ez utóbbi táborba sorolta önmagát is –, így a párton belül komoly vitákat szoktak lefolytatni. Helyes-e olyan új alkotmányt megszavazni, amely lényeges változtatást nem hoz? Ez is az új alkotmány körüli vita kérdése – tette hozzá.
A második kamara sok szempontból a köztársasági elnökhöz hasonlatos – kezdte A második kamara, mint nemzeti intézmény című előadását Kukorelli István volt alkotmánybíró, a Magyar Alkotmányjogászok Egyesületének elnöke. Úgy vélte: a második kamara a népképviselet kontrollja, tekintettel arra, hogy „nem mindig a többségnek van igaza”. Hozzátette: a kétkamarás parlament önmagában nem mércéje a jogállamiságnak. A jogászprofesszor úgy folytatta: „a kétkamarás rendszerekben sajátos hatalmi megosztás működik”. Ahány felsőház, annyi szokás – mondta. „Nem vagyok militáns híve a második kamarának, de nem is megyek vele szembe. Ötvenegy-negyvenkilenc százalékban támogatom. A hatalommegosztás árnyaltabbá, a törvényalkotás jobbá, kiegyensúlyozottabbá válik általa” – fogalmazta meg saját idevonatkozó credóját.
Ahol két kamara létezik, ott általában a két ház együttes ülésein születnek meg a döntéseket – hangsúlyozta Kukorelli, aki szerint vállalható egy olyan második kamara, amelyben megvalósul a kisebbségek, a határon túli magyarok, és a régiók képviselete. „A korporativizmussal viszont egyáltalán nem tudok azonosulni” – tette hozzá. Úgy vélte: a mostani parlamentbe bevinni a tizenhárom kisebbségi képviselőt „kockázatos vállalkozás”, de a második kamarában ott a helyük. Kukorelli ugyanakkor óvott attól, hogy a majd vélhetően kétszáz fős első kamarában „százötven polgármester” legyen.
A második kamarára vonatkozó passzív választójog esetleg lehetne magasabb, mint tizennyolc év – tette előadása végén egy javaslatot Kukorelli István.
A magyar országgyűlés fejlődéstörténete az egy- és kétkamarára vonatkozóan című, nagy ívű előadásában Homoki-Nagy Mária, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanárnője részben megismételte a Balsai által a bevezetőben már elmondottakat, részben a magyar politikai gondolkodás két nagy alakjának, Hajnóczy Józsefnek és Kossuth Lajosnak a – természetesen meg nem valósult – alkotmánytervezetét mutatta be. Homoki-Nagy nem foglalt állást a kamarák számának kérdésében, de azt mondta: ha lesz második kamara, akkor szigorú összeférhetetlenségi szabályokat is kell hozni.
A rendszerváltáskor Magyarország nem királyság, hanem köztársaság lett, két kamara helyett pedig egy. Nyilván nem a magyar hagyományok, hanem az európai fejlődési tendenciák vezették őket – szögezte le előadásában Balogh Judit, a Debreceni Egyetem tanszékvezető docense.
Cizelláltan, de egyértelműen az egykamarás rendszer mellett érvelt Dezső Márta, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Alkotmányjogi Tanszékének vezetője. A professzornő szerint 1926-ban még lehetett hivatkozni a nyolc évvel korábban megszakadt jogfolytonosságra, hatvanhat év után azonban a második kamara fölállítása nem visszaállítás lenne, hanem újralétrehozás. A tanszékvezetőnő egyetért azzal, hogy meg kell oldani a nemzeti és etnikai kisebbségek parlamenti képviseletét, de úgy látja: ez a jelenlegi, egykamarás rendszerben is megoldható, ráadásul a kisebbségek képviselői sem kérték a második ház fölállítását. „Tizenöt éve még úgy gondoltam, hogy létre kell hozni egy, az önkormányzatokra alapuló második kamarát. Ma már nem így gondolom. Nincs nagy népi igény a második kamarára” – zárta előadását Dezső Márta.
Szintén az egykamrás rendszer mellett érvelt Takács Albert volt igazságügyi és rendészeti miniszter, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető főiskolai tanára. Szerinte „nincs bizonyíték arra”, hogy a második kamara létrehozása javítaná a döntéshozatali minőséget. Expressis verbis kimondta: „Én az egykamarás törvényhozás híve vagyok.”
Magyar Attila István ügyvéd a második kamara mellett érvelt. Magyar beemelné az egyetemeket az általa szenátusnak nevezett második kamarába, azzal a megkötéssel, hogy rektor nem lehetne szenátor – akit egyébként a hallgatók és az oktatók választhatnának maguk közül. Magyar nem állt meg félúton: szerinte üdvös lenne, ha az egyházak is választhatnának szenátort, de az nem lehetne püspök. Polgármester lehetne szenátor, de alsóházi képviselő nem. A szenátusnak – Magyar szerint – szűk hatásköre lenne és 2014-ben még nem, csak 2018-ban vagy 2022-ben állna föl.
 A Magyar kijelölte csapásirányon haladt tova a konferencia, ugyanis – ráadásul közvetlenül a Friedman Milton klasszikusát megcáfoló ingyen ebéd előtt – először, de a konferencia során szerencsére nem utoljára, szólásra emelkedett maga Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. A főmagyar szerint szükség van a második kamarára, melyben a területi és a szakmai elvnek, továbbá a tudás elvének kell érvényesülnie. „Az egykamarás állam olyan, mint az aranyfedezet nélküli pénz” – érvelt, hozzátéve, hogy „Bajorország a mai Német Birodalomban (sic!) a fejlődés motorja.”
Némileg több szakmaisággal, de szintén a kétkamarás parlament mellett érvelt Salamon László kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, az Alkotmányelőkészítő Eseti Bizottság elnöke. A kormánypárti honatya szerint a második kamara esetén a politika legitimációja nagyobb lenne és erősödne a politikai döntések társadalmi elfogadottsága is. Úgy fogalmazott: de facto most is léteznek a második kamara egyes elemei, mint az érdekegyeztetés, vagy az egyetértési jog.
Salamon hangsúlyozta: az általa képviselt kétkamarás modellben benne van a korporatív elem. Köztestületek, a Magyar Tudományos Akadémia, a nemzeti és etnikai kisebbségek képviseltetnék magukat a második kamarában. Elismerte: a demokratikus legitimációt illetően az általa fölvázolt második kamara demokratikus kihívásokkal küszködne, de „Szlovéniában is ez van”. Hozzátette: egy gyenge második kamara híve.
A hvg.hu-nak interjút adó Salamon cáfolta portálunk azon felvetését, hogy gyakorlatilag már eldőlt: kétkamarás parlament lesz Magyarországon. „Ezt nem tudom megerősíteni: a kérdés teljesen nyitott” – felelt. Hozzátette: a kérdésről az általa vezetett bizottság várhatóan decemberben dönt, de „a végső döntést az Országgyűlésnek kell meghoznia, mi csak egy bizottság vagyunk”.
Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért merül föl egyáltalán a kétkamarás parlament, tekintettel arra, hogy amikor Medgyessy Péter, az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltje 2001 júliusában megpendítette a kétkamarás parlament eszméjét, úgy pattant vissza a Fideszről, hogy a fal adta a másikat. „A bizottságban fölmerült a javaslat. Ezt a javaslatot én terjesztettem elő, a Fidesz még nem hozott róla döntést. Egyébként annakidején Medgyessy úr fölvetése puszta ötlet szintjén jelent meg. […] Erről a kérdésről nem lehet ötletelve beszélni, hanem nyugodtan és alaposan végig kell gondolni – felelt talányosan Salamon. Arra a fölvetésre, hogy az egykamarás parlament húsz éve után miért lenne jobb a két kamara, a kereszténydemokrata politikus azt mondta: „Erről negyven-ötven percet kéne hagyni engem beszélni és erre most nincs lehetőség. Amit az előadásomban elmondtam, az az indokoknak egy kis része csak.” A hvg.hu kérdésére – vitatkozva Tóth Zoltán választási szakértő véleményével – Salamon úgy felelt: az új alkotmányról nem várható népszavazás, mert az Alkotmány az új alkotmány megalkotását „kizárólag az Országgyűlés hatáskörébe utalja”, idevonatkozó alkotmánymódosítási javaslatot pedig senki nem terjesztett az Országgyűlés elé.
Az Egyesült Államok kétszintű – állami és szövetségi – politikai berendezkedését ismertette a péntek délután egyre gyérülő közönséggel Jeffrey P. Aiken, a Károli Gáspár Református Egyetem wisconsini vendégoktatója. Egyebek mellett kiderült: negyvenkilenc államban kétházas a törvényhozás, Nebraskában azonban csak egy kamara van. Jó-e az Egyesült Államok törvényhozási rendszere Magyarországnak? – tette föl Aiken a kérdést, választ azonban nem adott rá.
A további hozzászólások közül kiemelkedett Zeller Judité. A Pécsi Tudományegyetem Alkotmányjogi Tanszékének egyetemi adjunktusa néhány egyszerű, közérthető és világos mondattal letolta a térképről a második kamarát. Azt mondta: a második kamara nem lehet a főrendek gyülekezete, mert az sérti a polgári jogegyenlőséget, az egyházak sem képviselhetik ott magukat, mert „az állam az egyházaktól elválasztva működik.”, a tartományok sem küldhetnek oda senkit, mert Magyarország nem szövetségi állam, az önkormányzatok képviselőinek az önkormányzatokban a helye, a korporatív képviselettel meg szintén van valami gond, amit a hvg.hu tudósítója elmulasztott leírni.
Patrubány Miklós azonban szerencsére résen volt. Közölte: Izraelben nincs alkotmány, az egyházi törvények szabályozzák a társadalom életét, tehát Magyarországon az egyházak képviselőinek a második kamarában a helyük.
Ugyanezen a gondolatiságon haladt tovább Gonda László, aki arra hívta föl a figyelmet, hogy a magyarok kárpótlása Magyarországon nem történt meg, más népcsoportoké viszont igen. Szerinte az igazi magyar zászló az általa Árpád-házinak becézett Árpád-sávos. Miért nem lobog a Parlamenten az Árpád-házi zászló? Miért nincs a Parlament előtt fölállítva a huszonkét Árpád-házi boldog és szent szobra? – tette föl, a konferencia témájától némileg eltérve, a kérdéseit, majd egyazon svunggal Papp Lajost és Rácz Sándort felsőházi tagságra javasolta.
 Szegő Péter




Nemzetbiztonsági kockázat a képviselők izraeli kettős állampolgársága (hidfo.ru)
Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke az ATV "Egyenes beszéd" című műsorában emlékeztetett: továbbra is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy nem lehet tudni, mely országgyűlési képviselőknek van a magyar mellett izraeli állampolgársága is, miközben ez nyilvánvalóan részrehajlást okoz és befolyásolja a döntéshozatalt. A politikusok egy része etnikai tisztogatás esetén is automatikusan Izrael pártját fogja, ami arra utalhat, hogy egyes kérdésekben nem képesek egy másik ország irányába tett esküjüktől függetlenül döntést hozni, ezzel a bűnpártolás irányába viszik a magyar külpolitikát. 

Nemzetbiztonsági kockázat a képviselők izraeli kettős állampolgársága

Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke az ATV “Egyenes beszéd” című műsorában emlékeztetett: továbbra is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy nem lehet tudni, mely országgyűlési képviselőknek van a magyar mellett izraeli állampolgársága is, miközben ez nyilvánvalóan részrehajlást okoz és befolyásolja a döntéshozatalt.
  • A politikusok egy része etnikai tisztogatás esetén is automatikusan Izrael pártját fogja, ami arra utalhat, hogy egyes kérdésekben nem képesek egy másik ország irányába tett esküjüktől függetlenül döntést hozni, ezzel a bűnpártolás irányába viszik a magyar külpolitikát.
A jobbikos politikus a képviselők izraeli kettős állampolgárságának firtatásával olyan témához nyúlt, ami továbbra is a politikai korrektség védőbástyája, és teljes tabut képez a magyar belpolitikában. A műsorvezető szerint “kicsit zsidózik”, aki megfogalmazza ezt a problémát – eközben egyértelművé tette, hogy a liberális vitakultúra ebben a kérdésben már nem terjed ki a másik fél véleményének meghallgatására. Kálmán Olga konstans zajteremtése mellett a törvényhozó a következőket mondta: /Országgyűlési képviselők esetében/
ha valakinek kettős állampolgársága van, az nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, mert más országok irányába is esküt tett és elköteleződött.
Kijelentését pedig más, demokratikus országokban látható példákkal támasztotta alá: Izraelben miért tilos kettős állampolgároknak a választáson indulnia? Azért, mert Izrael – egyébként a saját szempontjából nagyon helyesen – úgy látja, hogy ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent az országra nézve. Miért van az, hogy az Amerikai Egyesült Államokban nem csak az állampolgársága, hanem a faji besorolása – hogy milyen fajú, milyen vallású, és hogy milyen szexuális identitású, még az is fent van a kongresszus honlapján? Mivel a választópolgároknak joga van tudnia, hogy kik képviselik őket a parlamentben, a kormányban.
A törvényhozó kifejtette; a világ vezető demokratikus országában nem ütközik a demokrácia elveibe az, hogy valakinek a faji hovatartozása, szexuális orientációja és vallási hovatartozása nyilvántartva legyen.
A műsorvezető a politikus egyetlen, a problémával kapcsolatos mondatát sem engedte végigmondani. Gyöngyösi Márton szavába vágva a következőket ismételgette; “összeírni”, “ön szerint ez tisztességes-e”. Amikor a politikus a közbevágás ellenére tovább folytatta volna a megkezdett mondatot, a műsorvezető nem egy alkalommal parancsoló jelleggel a “nem” szót ismételgette – a műsorvezető láthatóan kezdett megfeledkezni arról, hogy egy emberrel beszél, nem pedig egy kutyát próbál idomítani. Viselkedésével a liberális vitakultúra visszásságaira hívta fel figyelmet, ezzel ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy aki – a választók akaratának megfelelően – egy tabuvá nyilvánított problémával is foglalkozna, annak a továbbiakban nem jár a másik ember véleményének meghallgatása során alapvető normának tekintendő tisztelet és türelem.
Az utóbbi hónapok során számos újságíró és politikus hívta fel a figyelmet arra, hogy a liberalizmus totalitárius ideológiaként kezd viselkedni, és a “politikai korrektség” dogmájával megakadályozza, hogy a választott politikusok megfogalmazzák az embereket érintő problémák egy részét, így azok megoldását is nagy mértékben hátráltatja.
Gyöngyösi Mártont a műsorvezető számos más kérdés mellett (a teljes műsor itt megtekinthető) egy korábban tett állásfoglalásával kapcsolatban kérdezte. A politikus már 2012-ben kijelentette, hogy az országgyűlési képviselők izraeli kettős állampolgársága nemzetbiztonsági kockázatot jelent, miután Izrael megindította a “Felhőoszlop hadműveletet” a gázai övezetben, és a magyarországi törvényhozók nagy része Izrael “önvédelemhez való jogára” hivatkozva elfogadhatónak tartotta a számos civil halálos áldozattal járó offenzívát.
A palesztin államiság mellett kiálló nemzetközi szervezetek számos alkalommal felhívták a figyelmet arra, hogy Izrael rendszeresen, néhány éves időközönként hajt végre újabb támadásokat palesztin területeken, melynek során a civil áldozatok magas száma mellett a nemzetközi szervezetek közreműködésével újjáépített infrastruktúra nagy részét is megsemmisíti – ezzel lerombolja minden olyan nemzetközi összefogás eredményeit, ami a gázai övezetben a humanitárius katasztrófa elhárítását lehetővé tette volna. Ennek okán a sorozatos beavatkozások egy egész népcsoport életkörülményeinek kőkorszaki állapotok közt tartására is irányulnak, ami okkal minősíthető etnikai tisztogatásnak.
Gyöngyösi kijelentései során azonban a műsorvezető több alkalommal próbálta a beszélgetést olyan irányba terelni, hogy az országgyűlési képviselők izraeli kettős állampolgárságával kapcsolatos fenntartásokat a magyarországi zsidóság egészének megítélésével mossa össze. A jobbikos politikus ezt mindvégig sikeresen elkerülte, hiszen ebben az esetben Magyarország külpolitikájára közvetlen ráható személyekről van szó, akiknek egy idegen ország iránti hűségével a választópolgárok – a transzparencia hiánya okán – nincsenek tisztában, miközben a képviselők – kettős identitásuk okán – adott helyzetben bűnrészessé teszik hazánkat egy idegen ország más népek elleni agressziójában.
2012 júniusában a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete valamennyi országgyűlési képviselőhöz névre szóló megkeresést intézett, miután Kövér László kijelentette, hogy az Országgyűlés Hivatala nem rendelkezik információval a képviselők esetleges kettős állampolgárságáról. A rendőrszakszervezet közérdekű adatigénylésére akkor a 368 országgyűlési képviselőből összesen 31-en válaszoltak a törvény által előírt határidőn belül. A történtek után a szakszervezet vezetője ellen eljárás indult, többek között sikkasztás vádjával.





Ezrek veszítik el munkájukat a törvénymódosítás miatt (hirtv.hu)
Elérte az államosítás a szociális szövetkezeteket is - a szervezet országos elnöke szerint. A nyári törvénymódosítás, mely szerint a jól működő dolgozói közösségekbe ezentúl az önkormányzatokat is be kell vonni, sokaknak elvette a kedvét: inkább megszüntetik a szövetkezeteket, minthogy állami befolyás alá kerüljenek. Betett a szociális szövetkezeteknek a nyáron elfogadott törvénymódosítás. Eszerint az eddig jól működő társulásokba kötelező bevonni önkormányzatot, illetve karitatív szervezetet. A legtöbb szövetkezet ugyanakkor ezt nem akarja, ezért inkább megszűnik vagy átalakul. Ezzel kétezer ember veszíti el munkáját. Tömören ez a lényeg. 

Ezrek veszítik el munkájukat a törvénymódosítás miatt

Elérte az államosítás a szociális szövetkezeteket is – a szervezet országos elnöke szerint. A nyári törvénymódosítás, mely szerint a jól működő dolgozói közösségekbe ezentúl az önkormányzatokat is be kell vonni, sokaknak elvette a kedvét: inkább megszüntetik a szövetkezeteket, minthogy állami befolyás alá kerüljenek.
Betett a szociális szövetkezeteknek a nyáron elfogadott törvénymódosítás. Eszerint az eddig jól működő társulásokba kötelező bevonni önkormányzatot, illetve karitatív szervezetet. A legtöbb szövetkezet ugyanakkor ezt nem akarja, ezért inkább megszűnik vagy átalakul. Ezzel kétezer ember veszíti el munkáját. Tömören ez a lényeg.
Ez a takarás egyrészt, mint a szivacs, úgy megtartja a nedvességet, visszafogja a gyorsan lehúzódó csapadékot” – Lajos bácsi és a három asszony is az Adacs-Bábony Szociális Szövetkezet tagjai. Zöldséget, fűszereket termelnek, oktatással, képzéssel foglalkoznak, nyári egyetemük is van. Tóth Gézánénak ez az egyetlen munkalehetősége az alföldi Kunbábonyban. Csípőprotézise van, nem bírna álló vagy ülő munkát végezni.
Nekem ez munka, ahol jövök-megyek, intézem az ügyes-bajos dolgokat, vagy éppen kitakarítok egy szobát, vagy áthúzom egy szobában az ágyakat, ezt meg tudom csinálni, és nem időre kell csináljam” – mesélte Tóth Gézáné.
Tímea felszolgáló. Március óta dolgozik a szociális szövetkezetben. Azt mondja, össze sem lehet hasonlítani korábbi munkahelyeivel, pedig itt is ugyanannyit keres. Napi hat óra munkáért havi 95 ezer forintot.
Nem mint alkalmazott és főnök viszony van. Hanem tényleg mint családtagok, olyanok vagyunk egymásnak. Akár van családi rendezvény, akár csak apróság, csirkepucolás, szólunk egymásnak, és megyünk segíteni” – mondta Szalai Tímea.
A szociális szövetkezetek hátrányos helyzetűeket, munkanélkülieket, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak. A tagok hozzák létre, szavazva döntenek az ügyeikről, mindenkinek egyforma, azaz egy szavazata van. Bevételük az általuk megtermelt javakból van.
A tagok úgy vélekednek, hogy nem szeretnénk függőségi viszonyba kerülni senkitől sem, és ezért szövetkezeti formává fogunk átalakulni” – így az Adacs-Bábony Szociális Szövetkezet vezetője, Mészáros Zsuzsanna.
A szervezet országos elnöke államosításról beszél.
Van 3000 szociális szövetkezet, és van 260 olyan szociális szövetkezet, amit a Belügyminisztérium hozott létre, önkormányzati taggal, közfoglalkoztatásra. És tulajdonképpen ezt a modellt akarják az összes 3000 szociális szövetkezetre rányomni” – hangsúlyozta Németh László, a Szociális Szövetkezetek Országos Szövetségének elnöke.
A szakember szerint a közfoglalkoztatás pedig nem önfenntartó, állami támogatásra szorul. Ezért – az önkormányzatokon keresztül – az állami befolyás mindig ott lesz a szociális szövetkezetekben. Szerinte a receptnek van még egy fő összetevője: uniós milliárdokhoz juttatni a haverokat.
A médiában elég nagy sajtóvisszhangot kapott, hogy a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába, illetve az ESZOSZ kapott, Farkas Flórián ötmilliárdot, az ESZOSZ hárommilliárdot, és mind a kettő közfoglalkoztatásra kapta. Tehát az EU-s pénzeket átcsatornázzák a politikai közfoglalkoztatás pénzeibe meg a saját klientúrájának a finanszírozásába, és ugye lehet tudni, hogy egyetlenegy munkahelyet sem hoztak létre” – mutatott rá Németh László.
A gondolkodásra három hónapjuk maradt a szociális szövetkezeteknek.















A tűzoltók a mai napig nehezen nyugodnak bele, hogy a Fidesz-kormány a Katasztrófavédelem alá helyezte a tűzoltóságot, elvéve annak valamennyi szabadságát és szakmai önállóságát. Az elmúlt években rengeteg tiltakozás és sajtómegjelenés foglalkozott a kérdéssel, a Katasztrófavédelem rendszeresen a kritikák kereszttüzébe kerül. A lánglovagok.hu tűzoltósági szakportálon az április 8-i választások előtt azzal is foglalkoztak, hogy milyen kilátásokkal számolhatnak a tűzoltók. Interjút készítettek Sas Zoltánnal, a Jobbik Nemzetbiztonsági és rendvédelmi kabinetének elnökével is, aki közölte: "Az elmúlt kormányok súlyos károkat okozó, hibás döntései miatt megszűnt az önálló tűzoltóság és a határőrség is. A Jobbik kormánya csak egy önálló, mindenki által elismert, profiltiszta tűzoltóságot tervez üzemeltetni" 

VISSZAADNÁ AZ ÖNÁLLÓ, FÜGGETLEN TŰZOLTÓSÁGOT A JOBBIK


A tűzoltók a mai napig nehezen nyugodnak bele, hogy a Fidesz-kormány a Katasztrófavédelem alá helyezte a tűzoltóságot, elvéve annak valamennyi szabadságát és szakmai önállóságát.
Az elmúlt években rengeteg tiltakozás és sajtómegjelenés foglalkozott a kérdéssel, a Katasztrófavédelem rendszeresen a kritikák kereszttüzébe kerül. A lánglovagok.hu tűzoltósági szakportálon az április 8-i választások előtt azzal is foglalkoztak, hogy milyen kilátásokkal számolhatnak a tűzoltók. Interjút készítettek Sas Zoltánnal, a Jobbik Nemzetbiztonsági és rendvédelmi kabinetének elnökével is, aki közölte:
Az elmúlt kormányok súlyos károkat okozó, hibás döntései miatt megszűnt az önálló tűzoltóság és a határőrség is. A Jobbik kormánya csak egy önálló, mindenki által elismert, profiltiszta tűzoltóságot tervez üzemeltetni”
A cikkben Sas Zoltán arról beszél, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén olyan tűzoltóságot működtetne, ami vonzó munkahely a hazájukért és polgártársaikért áldozatokat vállaló fiataloknak. A legnagyobb ellenzéki párt minden fórumon a hangsúlyosan fontos megoldásra váró feladatok között sorolja fel az egyenruhások, így a tűzoltók helyzetének megnyugtató rendezését. Nem véletlen, hogy Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje is többször hangsúlyozta, hogy "az egyenruhások a mi szövetségeseink" – fogalmazott a Lánglovagoknak parlamenti képviselőjelölt.

Sas kiemelte azt is, hogy a Jobbiknak jelenleg is több rendvédelmi múlttal rendelkező országgyűlési képviselője van, Makai Tibor jelöltjük például maga is tűzoltó volt. Emlékeztetett, hogy a Jobbik már több "egyenruhás" kerekasztal-beszélgetést is kezdeményezett az elmúlt időszakban, ezeken a megbeszéléseken rendszeresen részt vettek, vesznek aktív tűzoltók is.
A szakportál azt írja, „Teljes az egyetértés a munkavállalók és a Jobbik között abban a kérdésben is, hogy vissza kell állítani - egy szakmailag megalapozott - szolgálati nyugdíjrendszert. A jelenleg szolgálati járandóságú tűzoltók vissza fogják kapni a szolgálati nyugdíjas státuszukat.”
Természetesen arra is megoldást kell találni, hogy a szolgálati nyugdíjrendszer visszaállítása miatt ne alakuljon ki tömeges létszámhiány - hangsúlyozta ezzel kapcsolatban Sas Zoltán. A bérezés kapcsán közölte, hogy a Jobbik nem pótlékok rendszerében gondolkodik, hanem európai béreket akar és fog adni a tűzoltónak, rendőrnek, NAV-osnak, katonának, szóval valamennyi egyenruhásnak.
Létbiztonságot szavatolunk azok számára, akik a haza biztonságáért, a nemzeti közösségünk megmaradása miatt naponta kockáztatják életüket. Célunk a szolgálati nyugdíjrendszer, a szolgálati lakásprogram, a valódi és kiszámítható életpályamodell megvalósítása – olvasható a Jobbik 67 oldalas programjában.
A Lánglovagoknak a Jobbik szakpolitikusa azt mondta, pártja egy olyan önálló magyar tűzoltóságban gondolkodik, ahol a tűzoltókat európai szintű, megfelelő munkakörülmények és munkabérek várják, ahol a tűzoltó tudja, hogy meg fogja kapni a korkedvezményes szolgálati nyugdíjat. Sas Zoltán elmondása szerint a Jobbik kormányra kerülése esetén a tűzoltóság vonzó munkahely lesz a hazájukért és polgártársaikért áldozatokat vállaló fiatalok között.


 (sztarklikk.hu
Ha Magyarországon kormányváltás lenne, akkor delegált képviselői lennének az országnak, akik külföldről irányíthatók, manipulálhatók, akik semmibe veszik a magyarok túlnyomó többségének az akaratát és szándékát - jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Harrach Péter, egy nem létező párt frakcióvezetője. A KDNP-s politikus az interjúban elmondta: Magyarország jövője most a legfontosabb kérdés, a Fidesz és a KDNP épít, az ellenzék, a Soros-hálózat, ahogy naponta látjuk, rombol. "Ha véletlenül sikerrel jár a Gyurcsány-Vona-Karácsony-Szél koalíció, akkor egy kormányképtelen erő jön létre. Ez a fajta összefogás persze közös szándékot feltételez, ami Magyarországnak nem érdeke. Nem érdeke az országnak, hogy külső erők felé engedelmes, a nyugati migrációs terveket megvalósító kormánya legyen." - mondta Harrach. 

Ha Magyarországon kormányváltás lenne, akkor delegált képviselői lennének az országnak, akik külföldről irányíthatók, manipulálhatók, akik semmibe veszik a magyarok túlnyomó többségének az akaratát és szándékát – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A KDNP-s politikus kiemelte, az ellenzéki politikusok hiába mondanak mást, ne gondolja senki, hogy az amúgy is jól körülhatárolható érdekköröknek rendszeresen megfelelő ellenzéki pártok ellen tudnának állni a brüsszeli nyomásnak, amely a bevándorlók befogadását és áttelepítését akarja lenyomni minden tagállam torkán. Magyarország jövője most a legfontosabb kérdés, a Fidesz és a KDNP épít, az ellenzék, a Soros-hálózat, ahogy naponta látjuk, rombol – fogalmazott. Az iszlámról azt mondta, hódító kultúrával állunk szemben, amely nem együtt élni akar, hanem uralkodni. Harrach Péter az ellenzéki sajtó hazugságairól és a Facebook cenzúrájáról is beszélt az interjúban. 
Hatodik országgyűlési kampánya a mostani, tudnak önnek még újat mutatni?
Az igaz, hogy már mindent láttam, közös sikereinknek és bukásainknak is részese voltam, durva kampányoknak is, de kétség kívül a mostani kampány a legfontosabb, mert az idei választásnak van a legnagyobb tétje.
A migráció miatt?
Valóban Európa és Magyarország jövője most a legfontosabb kérdés, a tét óriási, de amiatt is, mert az sem mindegy, hogy ezekben a vészterhes időkben építkezünk, vagy rombolunk. A Fidesz és a KDNP épít, az ellenzék, a Soros-hálózat, ahogy naponta látjuk, rombol. Ők semmibe veszik a magyarok túlnyomó többségének az akaratát és szándékát. Az ellenzéki politikusok hiába mondanak mást, ne gondolja senki, hogy az amúgy is jól körülhatárolható érdekköröknek rendszeresen megfelelő ellenzéki pártok ellen tudnának állni a brüsszeli nyomásnak, amely a bevándorlók befogadását és áttelepítését akarja lenyomni minden tagállam torkán.

Egy hét van a választásokig, és még mindig nem tudni, hogy összeáll-e a szivárványkoalíció. Az utolsó pillanatig sumákolni fognak?





Az ellenzéki pártok mögött álló gazdasági- és politikai érdekkörök részéről nagy a nyomás, hogy ez így legyen. A szándék megvan, de az átszavazás bizonytalansága és a pártok politikusainak hatalomvágya, saját ambíciója eddig megakadályozta a koordinációt. Nekünk magunkkal és Magyarországgal, a nemzettel, a magyar emberekkel kell foglalkoznunk, nem mással, de azt mindenkinek látnia kell, hogy az ellenzéki pártok jövőképe zavaros, karizmatikus vezetőik nincsenek, a kormányképesség hiánya szemet szúró, miközben egyes pártok már többször is bizonyították, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére.
Kerülik is a témát, hogy hogyan fognak közösen, koalícióban kormányozni, csak április 8-áról és a kormányváltásról beszélnek. Egyedül Gyurcsány Ferenc beszélt világosan, hogy nem fog menni és a hónapokig elhúzódó koalíciós egyeztetések miatt új választást írhatnak ki. A kormányváltást akaróknak elég üzenet az április 8-ig szóló ajánlat?
Ha véletlenül sikerrel jár a Gyurcsány-Vona-Karácsony-Szél koalíció, akkor egy kormányképtelen erő jön létre. Ez a fajta összefogás persze közös szándékot feltételez, ami Magyarországnak nem érdeke. Nem érdeke az országnak, hogy külső erők felé engedelmes, a nyugati migrációs terveket megvalósító kormánya legyen. Az ellenzéki oldal erőteljes támogatásért cserébe képes alávetni magát a tömeges bevándorlásnak. Ha Magyarországon kormányváltás lenne, akkor delegált képviselői lennének az országnak, akik külföldről irányíthatók, manipulálhatók. Nyugaton már sok ilyen képviselő van, olyan politikusok, akik érdekektől vezérelve hoznak döntéseket. Egyes nyugati politikusok és a gazdasági elit képviselői úgy gondolják, hogy jó, ha színes, kevert társadalmak alakulnak ki, hogy nincs probléma a párhuzamos társadalmakkal. Európa ezen felében még működik a demokrácia, ahol a választópolgárok szándékát képviselik a megválasztott és felhatalmazott politikusok. Nem szabad ezen változtatni.
Sokak szerint a kormánynak nem ellenzéke van, hanem médiaellenzéke, a balliberális médiumok átvették az ellenzéki pártok szerepét. Egyetért ezekkel a véleményekkel?
Sajnálom az ellenzéki médiumok képviselőit, mert nekik kell pótolniuk az általuk képviselt és támogatott politikusok és pártok hiányosságait. Emiatt is építenek hazugságokra, torzításokra. Az ellenzéki pártok helyett az ellenzéki médiumok kampányolnak, mert ott van az erő. Az ellenzéki pártok átveszik a valóságtól távol álló médiatémákat, gyűlöletkampányt folytatnak, és azt sulykolják, hogy le kell váltani a kormányt, amely 28 éve a legkomolyabb teljesítményt tette le az asztalra.
Kereszténydemokrata politikusként hogyan viseli, hogy nyugaton keresztény szimbólumok tűnnek el, miközben gombamód szaporodnak és épülnek a mecsetek. Európa hogyan tud visszatalálni a keresztény gyökereihez?
A kereszténység szempontjából meg kell különböztetni a vallási és kulturális gyökereket. Utóbbi a szokásainkat, gondolkodásunkat, ünnepeinket, normáinkat, életformánkat jelenti, amelyek az évszázadok során kialakultak és amelyek még annak is a zsigereiben vannak, aki amúgy ateista. Igaza volt Antall Józsefnek, amikor azt mondta, Európában az ateista is keresztény.
Teljes leépüléshez, identitásválsághoz vezet, amikor tudatosan próbálják a keresztény szimbólumokat láthatatlanná tenni és elhallgattatni. A veszély azért is jelentős, mert az iszlám egy hódító kultúra, nem együtt élni akar, hanem uralkodni. Nyugaton toleránsan beengedik az intoleranciát. Sajnos Európa kezd elveszni, de itt Közép-Európában van remény. Az itteni országok kormányai nem csupán bevándorlásellenesek, hanem a kultúra megőrzésén is fáradoznak. Ez nem idegengyűlölet, hanem az önvédelem érvényesítése.
Európa kezd elveszni? Ön szerint akkor visszafordíthatatlan az iszlamizáció?
Európa iszlamizációját megállítani lehet, visszafordítani nem. A fegyveres hódításra még lenne szava Európának, de a kulturális térhódítással szemben sajnos nincs meg az önvédelmi reakció.Európa vezető politikusai, akik szinte egytől-egyig gyerektelenek, képtelenek felfogni, hogy demográfiai szempontból egy egészséges tömeg előtt nyitottak utat. Az európaiak sajnos a reprodukciót sem tudják megvalósítani, miközben az iszlámban demográfiai robbanás van.
A KDNP mindig is horgonyszerepet töltött be a Fidesz mellett, a közös és fontos értékekhez kötötte a nagyobbik kormánypártot. Változott ez azzal, hogy most jó a szél, a hajó szeli a habokat? A KDNP mennyire tud érvényesülni a kormányzati munkában?
A két párt szövetsége erős, ebben a szövetségben mindketten megtaláltuk a szerepünket. Világnézeti pártként egyértelműen fogalmazunk akkor is, ha ez nem hoz szavazatokat. Az elvi kérdések nekünk fontosak, de nem szakadunk el a realitástól, folyamatosan figyelünk az érintettek véleményére. Így törekvéseink az össztársadalom érdekeit szolgálják. Részt veszünk a döntések előkészítésében és vannak saját kezdeményezéseink is.
A KDNP meg tudja szólítani a fiatalokat? Van utánpótlása, fiatal bázisa a pártnak?
A kereszténységnek is van radikális jellege, a migránskrízis miatt pedig még radikálisabbaknak kell lennünk. Ez a radikalizmus pedig a fiataloknak is vonzó, és igen, az új generáció körében is van érdeklődés a kereszténydemokrata politizálás iránt. Nem véletlen, hogy számos fiatal politikusa van a KDNP-nek, elég, ha csak Rétvári Bencét, Hollik Istvánt, vagy leendő képviselőtársunkat, Juhász Hajnalkát említem. Az önkormányzatokban is dolgozik számos fiatal kereszténydemokrata. Erős az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, az IKSZ is, amely ugyancsak hallatja a hangját.

A liberális ideológia először az istenképet rombolta le, majd a nemzetképet tette tönkre és már azt vallja, nincs szükség nemzetállamokra. Utolsó bástyaként a családkép maradt, de a liberalizmus a genderideológiával már ennek tudatos rombolásához is hozzákezdett. Meg lehet védeni a kereszténység és kultúránk családképét?
Valóban minden közösséget ostromolnak a liberálisok, az egyházi és a nemzeti közösség után a családot is. Alapvető különbség van az ultraliberális emberkép és a keresztény emberkép között. Mi a személy méltósága mellett a társas lény mivoltunkból fakadó közösségeket is fontosnak tartjuk. Egyértelmű, hogy a normális emberi világot kell képviselni. Mi a szabadságot is úgy értelmezzük, hogy különbséget tudunk tenni jó és rossz között, és a jót szabadon választjuk, mert a szabadságnak is vannak keretei. A normalitás és a természetes keretek felrúgásával mindent igyekeznek tönkretenni. A genderideológiával az indivídum ferde szemléletét próbálják megvalósítani, amellyel az emberi természetet is rombolják.
Az utóbbi hetekben az ellenzéki sajtó maximumra csavarta a kormánypárti politikusok lejáratását. Nincs nap, hogy ne jönnének elő újabb üggyel. Vannak ügyek?
A források hiteltelenek, a szándék pedig egyértelműen a lejáratás. Ezekkel a kamu ügyekkel foglalkozni nem érdemes. Természetesen a nyilvánvaló hazugságokat cáfolni kell, de belemenni ebbe nem érdemes. Az ellenzéki sajtó szándéka világos, de ezek a lufik április 9-én reggel kipukkadnak, és bebizonyosodik, hogy valótlanságokat híreszteltek. Ezeket a támadásokat tényleg le kell rázni magunkról, mint kutya a vizet, de a nyilvánvaló rágalmak esetében a jogi lépéseket nem lehet megspórolni.
Orbán Viktor jogi, politikai és erkölcsi elégtételt ígért a választások után. Az ellenzéki médiumok már el is kezdtek rettegni. Kinek van oka félni?
Az ellenzéki sajtó tudatosan félremagyarázza, ferdíti, kifordítja Orbán Viktor szavait. Alaptalan az is, hogy az elégtétel majd a médiumok ellen irányul. Nem ellenük fog, hanem azok ellen, akik szándékosan elkövették a nagy nyilvánosság előtti rágalmazásokat, becsületsértéseket. Jogi útra kell terelni a rágalmakat, ez egyértelmű. A politikai elégtétel a választás megnyerését jelenti, az erkölcsi pedig azt, hogy az tud győzni, aki az igazságot képviseli, akinek igaza van.
A magyar választásokba a Facebook is beavatkozott, amely jobboldali, konzervatív véleményvezéreket, médiumokat cenzúráz, hallgattat el. Mi a véleménye a véleményterrorról és hogyan lehet ez ellen fellépni?
Az internet és ezen belül a Facebook nagyszerű eszköz. Kár, hogy vannak olyan munkatársaik, akik tetteikkel nyílt politikai állásfoglalást engednek meg maguknak. A KDNP oldalát is indoklás nélkül letiltották. A cenzúrát, véleményünk elnyomását nem szabad szó nélkül hagyni. Ez ellen energikusan kell fellépni. Ha csöndben vagyunk, bármit meg lehet velünk tenni. El akarnak minket hallgattatni, de ez nem fog sikerülni.








Név szerint ismeri és figyeli a kormány azokat, akik szerintük Soros György zsoldoshadserege - erről beszélt a miniszterelnök nagypénteken a Kossuth rádiónak adott szokásos interjújában. Orbán Viktor azt is hozzátette: a neveken kívül információik és jelentéseik is vannak arról, kik dolgoznak azon, hogy Magyarország bevándorlóország legyen. Megismételte a szokásos paneleket, miszerint a bevándorlók miatt Európa városról városra elveszíti a kultúráját, de ha az emberek a Fideszre szavaznak, megvédenek mindent. 

A Soros-zsoldoshadsereg tisztjeinek elmondása szerint körülbelül kétezer fizetett ember dolgozik azért, hogy a mostani választási kampány során meg tudják buktatni a kormányt, és egy új, bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható kormányt hozzanak létre. Nekünk erről elég sok tudásunk van. Magyarország egy szervezett állam, amelynek van önvédelmi reflexe és képessége – vagy legalábbis én fontosnak tartottam mindig, hogy legyen –, ezért mi rendelkezünk információkkal, jelentésekkel, elemzésekkel. Mi pontosan tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák, hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében – mondta a miniszterelnök.

Kommunista tempó

Ez a véleménye Vágó Gábornak arról, hogy szerinte titkosszolgálati módszerekkel figyel meg a kormány olyan embereket, akik nem értenek egyet a politikájával.
Az LMP képviselőjelöltje azt is hozzátette: nem keresztény cselekedet, ha valaki nagypénteken ilyen háborús hangulatot üt meg.
Az, hogy megfigyelnek polgári embereket, akik nem értenek egyet a kormányzattal, de a hatályos magyar törvények szerint cselekednek, olyan tempó, amelyet eddig csak a kommunista diktatúrában tapasztalt meg Magyarország. Biztos vagyok benne, hogy a kormányzatnak már kész terve van egy olyan leszámolásra, ahol mindenféle olyan vélt vagy valós ellenféllel leszámolnak, aki nem ért egyet a kormány politikájával. Ez a leszámolásdi egy maffiatempó – reagált Vágó.

Visszaélés?

Feljelentést tesz Orbán Viktor kijelentése miatt az Együtt miniszterelnök-jelöltje. Szigetvári Viktor szerint a listázás és adatgyűjtés kimeríti a különleges személyes adattal való visszaélés és a jogosulatlan tiltott információgyűjtés fogalmát.
Az Együtt álláspontja szerint a titkos adatgyűjtés törvénytelen ebben az esetben, mert hazudhat a miniszterelnök bármit neki nem tetsző civilekről, őket így megfigyelni, listázni nem szabad, és ez különleges személyekkel való visszaélés. Azért kell a bírósághoz, a rendőrséghez fordulni, mert ezt még egy miniszterelnök sem teheti meg. És mindettől egyébként egy teljesen elválasztható kérdés, hogy a menekültválságról, Magyarország biztonságáról ki, mit gondol, de ez nem erről szól. Ellenségképgyártás van. És olyan emberek, akik egyébként jó ügyet szolgálnak, szegény magyar honfitársainkért is dolgoznak civil szervezetekben, azok megbélyegzést a miniszterelnöktől – véli Szigetvári.

Jogsértést emleget a Helsinki

Az 50-es évekre emlékezteti Orbán Viktor ma reggeli rádiós beszélgetése a Helsinki Bizottság alapító elnökét. Kőszeg Ferenc szerint az, hogy megfigyeltetnek embereket Magyarországon, a szocializmus időszakára jellemző, ráadásul személyiségi jogokat sért.

Egy elképzelésért, egy véleményért, egy állásfoglalásért nem lehet senkit sem megbüntetni egy civilizált, demokratikus országban. Ha valakit azért figyelnek, mert feltételeznek róla egy olyan politikai gondolkodást, amely nem egyezik a kormányéval, az a lehető legrosszabb pártállami viselkedés. A 80-as években kaptam egy amerikai meghívást, aminek a finanszírozója Soros alapítványa volt. De hát ilyet Orbán Viktor is kapott, és a Fidesz számos vezetője – mondta el Kőszeg.











Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese hatalmas terjedelmű interjút adott a European Security Journal nevű biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó, angol nyelvű portálnak. A szerkesztőség a 11 nyomtatott oldal terjedelmű interjúnak ezt a címet adta: "Segítenünk kell a menekülteken, harcolni kell a populizmus ellen és az EU-val együtt kell működni". Az interjú végén az olvasható, hogy ez az első része a teljes beszélgetésnek, amit követ a következő rész és abban a magyarországi kisebbségekről, az iszlámról és a globális politikáról lesz szó. 




Gyöngyösi: „Segítenünk kell a menekülteken, harcolni kell a populizmus ellen és az EU-val együtt kell működni”.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje/
Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese hatalmas terjedelmű interjút adott a European Security Journal nevű biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó, angol nyelvű portálnak. A szerkesztőség a 11 nyomtatott oldal terjedelmű interjúnak ezt a címet adta: „Segítenünk kell a menekülteken, harcolni kell a populizmus ellen és az EU-val együtt kell működni”. Az interjú végén az olvasható, hogy ez az első része a teljes beszélgetésnek, amit követ a következő rész és abban a magyarországi kisebbségekről, az iszlámról és a globális politikáról lesz szó.
Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap pártja egy tömeggyűlésén visszautasította Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azon ellene irányuló vádját, miszerint Törökország a szíriai Afrin térségében elnyomja az ottaniakat, holott, mint mondta a terroristák ellen harcol. Majd kijelentette: „Ön a terrorista és Izrael terrorállam…amely megszállva tartja Palesztínát”. Ezután elítélte, hogy izraeli erők pénteken 16 palesztin tüntetőt megöltek és majdnem másfél ezret megsebesítettek, jelenti a TRT nevű globális török televízió angol nyelvű szolgálata.
Az oroszgyűlölet újabb észbontó esetéről számol be a globális orosz tévéhálózat, a Russia Today angol nyelvű szolgálata: az Egyesült Államokban működő, autentikus orosz élelmiszereket forgalmazó nagykereskedői hálózat, a Teremok által ellátott egyik new york-i, orosz ételeket kínáló éttermébe látogató közegészségügyi tisztviselő azt kérdezte a tulajdonostól, hogy pincéjükben tartanak-e titkos megbeszéléseket és hogy Putyin-barát-e.
Hatalmas felháborodást okoz a kanadai Brit Kolumbia tartományban élő kínaiak körében, hogy egy amerikai kutyatáplálékot forgalmazó cég a Kína-ellenes érzelmeket táplálva azt a feliratot is elhelyezte egyik kutyaélelmiszer-termékének zacskójára, miszerint a tartalomban „nincs Kínából származó adalék”. A kínaiak ezt sértőnek és diszkriminatívnak érzik, jelenti a kínai China Dailynapilap.
Az Egyesült Államokban élő fekete afrikaiak igen erősen alulreprezentáltak a fehérbőrüekkel szemben a legjobban fizető foglalkozásokban, idéz egy új amerikai tanulmányt a globális iráni televízió, a PRESS TV angol nyelvű szolgálata. A tanulmány a legjobban fizető tizenegy álláskategóriát vizsgálta meg. A jogi pályán dolgozóknál például a fehérek és feketék aránya tizenkettő az egyhez.
(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)









Elképesztő mennyiségű közpénzt, 30 milliárd forintot lopott el Farkas Flórián fideszes képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt, a Lungo Drom jelenlegi elnöke a romák felzárkóztatására szánt pénzből az évek folyamán - állítja Balogh János jelenlegi ORÖ-elnök azon a hangfelvételen, amelyet szombaton szivárogtatott ki a Magyar Nemzet. A hangfelvételt egy ibrányi rendezvényszervező vállalkozó, Tóth Zoltán készítette, akit az ORÖ elnöke arra akart rávenni, hogy különféle fiktív kampányrendezvényeken biztosított színpadról, hangosításról adjon fiktív számlákat összesen 3,5 millió forint értékben. Tóth arra hivatkozva készítette a hangfelvételt a beszélgetéséről Baloghgal, hogy felvetődött a törvénytelenség gyanúja, a Hír TV portálja pedig most azt írja, hogy az ORÖ-elnök a beszélgetésben elejtett egy megjegyzést arról is, hogy Farkas Flórián ellopott 30 milliárd forintot. 




Harmincmilliárd forintot lopott el Farkas Flórián

Elképesztő mennyiségű közpénzt, 30 milliárd forintot lopott el Farkas Flórián fideszes képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt, a Lungo Drom jelenlegi elnöke a romák felzárkóztatására szánt pénzből az évek folyamán – állítja Balogh János jelenlegi ORÖ-elnök azon a hangfelvételen, amelyet szombaton szivárogtatott ki a Magyar Nemzet.

A hangfelvételt egy ibrányi rendezvényszervező vállalkozó, Tóth Zoltán készítette, akit az ORÖ elnöke arra akart rávenni, hogy különféle fiktív kampányrendezvényeken biztosított színpadról, hangosításról adjon fiktív számlákat összesen 3,5 millió forint értékben. Tóth arra hivatkozva készítette a hangfelvételt a beszélgetéséről Baloghgal, hogy felvetődött a törvénytelenség gyanúja, a Hír TV portálja pedig most azt írja, hogy az ORÖ-elnök a beszélgetésben elejtett egy megjegyzést arról is, hogy Farkas Flórián ellopott 30 milliárd forintot.B. J.: – A Flórit, ne érts félre. Én azért vettem át a k**** anyját azt a számot... ami pénzt elrabolt meg pénzt elvitt. Harmincmilliárd forint (...). Harmincmilliárd, gondolj be
T. Z.: – Az igen...
B. J.: – Átküldött.
T. Z.: – És mindezt a romáktól...
B. J. – Azt ő úgy vette el, az roma felzárkóztatásra volt. Átküldött 200 millió forintot, visszavittek neki 170-180-at cashbe.
Tóth Zoltán szerint egyértelmű, hogy ami a 30 milliárdot illeti, Balogh János és ő is Farkas Flóriánra gondolt.














A magyar választásra készülve rövid összeállításban idézte föl a Politico, hogy mi is lesz az április 8-ai voksolás tétje. A brüsszeli lap legfontosabb megállapítása talán az, hogy Orbán Viktor korántsem olyan nyugodt magabiztossággal vág neki a mostani megmérettetésnek, mint négy évvel ezelőtt. A cikk kiemeli, hogy az "illiberális demokrácia és migránsellenesség bajnokaként" ünnepelt miniszterelnökkel kapcsolatban sokan azt várták, hogy minden különösebb erőfeszítés nélkül behúzza a negyedik ciklusát is, ám ezzel szemben egy "meglepően feszült és hangos kampányidőszakkal" találta magát szemben. 
A Politico szerint a Fidesz dolgát nem könnyítették meg a kiszivárgott korrupciós botrányok, kellemetlen információk és nyílt hatalmi visszaélések, melyek hatását a kabinet a fékevesztett sorosozással igyekezett némiképp tompítani.
A cikk külön kihangsúlyozza, hogy bár Orbánék a választási rendszer átszabásával és a médiatúlsúly megszerzésével komoly eszközöket kaptak a kezükbe,
a kampányi intenzitása jól jelzi, mennyire retteg a kormányfő a vereségtől.
A szerző szerint sok ellenzéki szereplő hisz abban, hogy megdönthető a Fidesz uralma, azonban úgy tűnik, hogy lassan a kormányváltást akaró szavazók is elhiszik, hogy a legerősebb ellenzéki jelöltek támogatásával leváltható a kormánypárt.
A cikk hangsúlyozza, hogy a Fidesz számára a rengeteg, súlyos visszaélések gyanúját fölvető botrány nem teszi lehetséges opcióvá a vereséget, hiszen
ebben az esetben nem csak szövetségesei, de akár maga a miniszterelnök is súlyos börtönévek elé nézhet.
A szerző ezt követően összegzi, milyen botrányok és fejlemények övezték eddig a fideszes politikai elitet, külön kiemelve a Fidesz szélsőjobbra tolódását és a Jobbik középre helyeződését, a Soros-ellenes kampányokat, az OLAF és az EU kiemelt érdeklődését a korrupciós ügyek iránt és a  Microsoft-vizsgálat körülményeit.












Ha nem akarjuk, hogy az ország és a nemzet érdekei továbbra is csak a kulisszákat szolgáltassák a pártok érdek-harcaihoz, ennek azonnal véget kell vetnünk a választási eljárásra vonatkozó, 1977-es C törvény XII. fejezetének megváltoztatásával. Mint bizonya'ra valamennyien tudjuk, az említett fejezet az önkormányzati képviselők, a polgármesterek, a főváros főpolgármesterének, vala-mint a megyék, városok, megyei jogú városok és a főváros közgyűlési képviselőinek választását szabályozza. 

PÁRTOK NÉLKÜLI PARLAMENT (Országház-Nemzetgyűlés)

2012.01.17. 08:08 arieshu

A pártok csak pártoskodnak, megosztják s nem képviselik a nemzetet!

Árpád fejedelem és a Turul nemzetség elveit kell követnünk!

Prof. Dr. Wass AlbertLégy becsületes, tisztességes és igaz!


Ezek azok az emberi értékek, melyeken nemzeteknek, országoknak épülniök kell.


Hamis szó, hamis cselekedet ingoványba vezet. Aki csalásra épít: nyakát töri.


A felelőtlen ember homokra épít, amit elfúj a szél, és elmos az eső.


A becsületesség olyan, mint a sziklakő: kemény és maradandó.


Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ.

A jövendő az igazaké. Haladj csak bátran a becsület és tisztesség útján, a jövendő az igazakkal van.

Akarja-é Ön, Tisztelt Magyar Állam- és Választópolgár,
hogy a NÉPAKARAT többségének jóvoltából, a társadalom megújulása érdekében, új alapokra helyezve, bevezessük Hazánkban, Magyarországon, a pártok nélküli Parlament (Országház-Nemzetgyűlés) intézményét, oly formában, hogy az elmúlt 66 évben,
bármilyen vezető köztisztviselői címet viselő, azt betöltő személy, köztük volt pártvezetők,
párttagok, magukat függetlenek vallók,
10 évig nem indulhatnak országgyűlési- és önkormányzati képviselőként,
tehát nem jelölhetők, nem választhatók?
Meggyőződésem, hogy az IGEN győzelme elháríthatatlan!
Magyar emberek! ÉBREDJETEK! Gyermekeink jövője a tét!
 
Szolzsenyicin a következőket írta 1991-ben a pártoskodásról:
"
Mi a párt? Emberek csoportja, mely meg akarja ragadni a hatalmat, hogy lehetősége nyíljon programja megvalósítására. A párt szó azt jelentirészHa pártokra oszlunk, azt jelentirészekre oszlunk
Ha a párt a nép része, vajon kivel áll szemben?
Nyilván a nép többi részével, mely nem követi. 
Minden párt elsősorban NEM az EGÉSZ NÉP, hanem saját maga, és követői érdekében tevékenykedik. A pártérdekek elhomályosítják a nemzeti érdekeket.

Az első szempont: mi kell saját pártunknak a következő választások sikeréhez?
Ha az ellenséges párt valami hasznosat kezdeményez az állam és a nép javára, megengedhető, hogy, ha úgy tetszik, ne támogassuk. 
A pártok érdeke, de még a létezésük sem azonos a választók érdekeivel.
A pártok versengése eltorzítja a népakaratot.
"

Már az ókorban Titus Livius megírta:
"
A pártok közötti harc sokkal nagyobb bajt hozott és hoz is a nép számára, mint a háború, az éhínség, a dögvész, vagy bármely más istencsapás."

Jonathan Swift szerint: "A párt sokak őrültsége kevesek érdekének szolgálatára."

A harmadik utas civileknek az az álláspontja, hogy 
meg kell szüntetni a pártok közpénzből való finanszírozását, és azok, akik pártoskodni akarnak, pártoskodjanak a saját pénzükön. A választásoknál szigorúan csökkenteni, korlátozni, megfelelő keretek közé szorítani és ellenőrizni.

FIGYELEM! CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

Csak megjegyzem, hogy az óriási összegekből nem tellett a tisztelt magyar pártoknak arra, hogy azokat a domain neveket levédjék, amelyek a pártjuk nevének a rövidítéséből tehető össze, mint a www.MSZP.com és www.FIDESZ.com, hiszen ez a forma az első nemzetközi szabvány. Kérem, írja be a böngészőjébe és tekintse meg a weblapokat!

Hogy történhet ez meg a 21. században, amikor akár 120.000.000 milliós támogatásokat osztottak ki a b2b oldalak létrehozóinak és saját domainneveiket nem védték le!
(csak megjegyzem, hogy az 
ariestrade.com - várjon néhány másodpercet, még betölt - domainnév volt az egyetlen jól működő b2b weblap itthon, és támogatást nem kapott!)
Egy darab domain (weblap cím) pl. ariestrade.com regisztrációs díja kb. 6000,-Ft per év.
Talán nem volt ennyi pénzük a pártkasszában vagy ennyire nem figyeltek oda ezekre a dolgokra? Vagy a milliós, milliárdos értékű szakmai megbízások kevésnek bizonyultak? Vagy hiányzik a technológiai ismeret a XXI. században?
KI A FELELŐS azért, hogy a két legnagyobb párt nevének (
fidesz.com és mszp.com) com kiterjesztésű inernetes címét beírjuk a FireFox böngészőnkbe és a

világ rajtunk, magyarokon röhög! Vagy talán ez volt a cél?

Milliárdokat szórtak ki a szaktanácsadóknak és erre senki nem figyelt?
Milyen szakemberek és tanácsadók dolgoznak a pártoknak?
 


Ezen eszmei irányzat elfogadtatása, az ennek való választói akarat megnyerése útján, a megszólítandók belátó készségének növelésével. Gondolkodó képességük folyamatos fejlesztésével. Sorsuk pozitív irányú megváltoztatásáért, saját akaratuk érvényre juttatása által.
Ennek pedig egyetlen útja, a gyakorlati megvalósítás eléréséhez, a NÉPSZAVAZÁS!
Csak ezen lépés sikeres megtételével szabadulhatunk meg a közeli- és távoli múlt kártevőitől, törvényes keretek között.
Mi, távlatban gondolkodó előrelátók, régóta próbálkozunk ezzel, ám tudatában vagyunk annak, hogy a korszakváltó megoldások soha nem voltak egyszerűen átvihetők a köztudatba.
Az egyszerűségen alapuló nagyszerűségük ellenére sem, az emberiség történelmében.
Ezen elhatározásunkkal elérkezünk azon vízválasztó határvonalhoz, ahol rövidesen döntési helyzetbe kényszerül minden józan paraszt ész gyakorlója. Rajtunk kívül azok is, akik ezt első olvasásra nem hiszik. Pedig szó szerint, pofonegyszerű.









2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollárt fog fizetni csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény. Pedig az adat igaz! Egyetlen egy cáfolat sem érkezett. Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár. Szóval 1990-ben Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát. 
A "RENDSZERVÁLTÁS" ÉS AZ ÁLLAMADÓSSÁG - KI ÁLL A "MAGYAR" PÁRTOK MÖGÖTT ?
2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollárt fizetett csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény.
Pedig az adat igaz! Egyetlen egy cáfolat sem érkezett. ( Kötelező olvasmány, az iskolai tananyaggá kell tenni !!! )
Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár. Szóval 1990-ben Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát ( 22 milliárd dollárt ). Mit kértek cserébe? „Mindössze” a magyar nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi szektor, egészségbiztosítók, stb.)







Elfelejtettük, hogy mire való a pénz. Értékmérő és csereeszköz. A mai világban túlmisztifikálják a pénzrendszert, egész tudományokat építenek rá, nehogy véletlenül is rájöjjön az átlagember arra, hogy a pénzrendszer révén tartják az egész világot rabszorgasorsban. Henry Ford mondta: "Jó, hogy az emberek nem értik a pénzügyi rendszert, különben talán már másnap forradalom törne ki." Minden közösségnek az alkotómunkán és a javak igazságos megosztásán kell alapulnia. Vajon a kamatos kamattal az egész világot eladósító, alacsony tartalékrátával működő, a pénzt levegőből előállító és a javakat saját magának besöprő pénzrendszer milyen értéket teremt a közösség számára? Egy jól működő közösségben a beruházásokhoz szükséges hiteleket más módon is biztosítani lehet, nem kell ahhoz egy kizsákmányoló rendszer, aminek a politikusok asszisztálnak. 

Élet bankok, kamatok és pártok nélkül










(Polgár, Molnár, Kovalcsik)



15 palesztin tüntetőt öltek meg az izraeli katonák, ezernél is több a sérült 
2018.03.30. index.hu 

Eddig 15 palesztin meghalt és legalább 1400-an megsebesültek izraeli katonák lövéseitől a Gáza övezet és Izrael határán zajló nagyszabású palesztin tüntetéseken. A Vörös Félhold szerint 355 embert talált el éles lövedék, sokan súlyosan megsérültek. 

Tizenhétezer palesztin vesz részt az enklávé határán folyó tömeges demonstrációkban, a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista szervezet által szervezett "tömegek menetén". 

A határ mentén öt helyen gyülekező palesztinok égő autóabronocsokat dobálnak a határ túloldalán álló izraeli katonák felé. A katonák először figyelmeztető lövéseket adnak le a határkerítést megközelítőkre, majd éles lövedékeket használnak, lehetőleg a határsértők lábát célozva. 
 
Galéria: Izraeli-palesztin konfliktus - Fotó: Mahmud Hams / AFP

Az izraeli határ védelmét személyesen Gadi Ejzenkot vezérkari főnök vezényli tömegoszlató eszközök és szükség szerint éles fegyverek bevetésével. A palesztin oldalon a sátraknál a Hamász legmagasabb szintű irányítói, Jahja Szinvar, a mozgalom gázai vezetője, Iszmail Hanije, a szervezet politikai főnöke is bátorítja és bíztatja a tüntetőket. 

"Nem adunk fel semmit és nem alkudozunk a cionistákkal Palesztina földjéről" - hangoztatta Haníje. "Dicsőség minden palesztinnak, aki ma, a föld napján előlépett, hogy megírja a jövőt. Izrael fenyegetései nem rettentenek el minket" - tette hozzá. 

A halottak között egy 16 éves fiatal is van, és az izraeli katonák elfogtak egy hétéves palesztin kislányt a határkerítésnél. "Az izraeli hadsereg a kisgyereket foglyul ejtette, majd biztonságosan visszajuttatta a szüleihez. A Hamász terrorista szervezet cinikusan nőket és gyerekeket használ, a kerítéshez küldi őket, és veszélyezteti az életüket" - közölte a izraeli katonai szóvivő. 
 
Galéria: Izraeli-palesztin konfliktus - Fotó: Mahmud Hams / AFP

A palesztin tüntetők a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint köveket is dobálnak a katonák felé, és egy csoportjuk pokolgépet próbált elhelyezni a határnál. 
A Hamász folyamatos zavargásokat tervez a határnál hat hétig, egészen május 14-éig, Izrael hetven évvel ezelőtti kikiáltásának napjáig, amely a palesztinok számára a katasztrófa napja (nagba). A radikális iszlamista szervezet közölte, hogy hétszáz méterre a határtól hatalmas sátrakat állít fel - amikben főként nőket és gyerekeket fog elhelyezni -, és ezek lesznek a folyamatos tüntetések kiindulópontjai. 
Frissítés: Péntek éjjel rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa a helyzet kapcsán, írja a Reuters meg nem nevezett diplomatákra hivatkozva. Az ülést Kuvait kezdményezte. 




A török elnök felszólította az Iszlám Együttműködési Szervezet 57 tagállamát, hogy hozzanak létre közös haderőt, ami egy időben minden oldalról támadhatja Izraelt - írja a brit Express. Erdogan kijelentette, ha az OIC országok egyesülnek katonailag, akkor a világ legerősebb hadseregét fogják képezni. Az aktív katonák száma meghaladná az 5 milliót, míg a hadi kiadások 175 milliárd dollárra rúgnának. A török elnök egy interaktív térképen szemléltette, hogy ez az óriási hadsereg hogyan söpörné el a zsidó államot. Erdogan szerint a támadásban 250 000 katona venne részt, földi, vízi és légi támogatással. 

Ez a III. világháború, amit az iszlám elvitt minden országba”


A szélsőjobboldali szervezetek világszerte támogatják az amerikai elnök bevándorlásellenes rendeletét. Ausztráliában azt várják a kormánytól, hogy hasonló intézkedéseket vezessen be. Athénban pedig még fáklyás megemlékezést is rendeztek.
Nemcsak ellenzői, hanem támogatói is akadtak világszerte az amerikai elnök beutazást tiltó rendeletének. Donald Trumpot éltető és a migránsok fogadását ellenző plakátokkal tüntettek a szélsőjobboldaliak Sydney-ben. A demonstrációt az iszlámellenes Vissza Ausztráliát mozgalom szervezte.
Ami most van, az a harmadik világháború. Volt már első és második világháború, amik korlátozott területen folytak. De ez a harmadik világháború, amit az iszlám elvitt a világ minden országába” – fogalmazott egy tüntető.
A nacionalisták szerint a befogadó ausztrál menekültpolitika a felelős az iszlamista erőszak terjedéséért. A bevándorlás elutasítása és a muszlimellenesség az utóbbi években erősödött fel Ausztráliában, miután az Iszlám Állam terrorszervezet több merényletet is elkövetett az országban. A nacionalista pártok az európai államokhoz hasonlóan egyre népszerűbbek.
Athénban a szélsőjobboldali Arany Hajnal párt vezetői egy fáklyás megemlékezésen dicsérték az amerikai elnök rendeletét.
Mi nem látunk semmiféle bevándorlásügyi megegyezést az unió és Törökország között. Csak illegális migránsok tízezreit látjuk, százakat, ezreket, akik már évekkel ezelőtt Görögországba érkeztek. Az országunk nyitott, mindenki akkor jön és megy, amikor akar. Mi azt a politikát szeretnénk folytatni, amit Donald Trump kezdett el az Egyesült Államokban” – mondta Iliasz Panagiotarosz, a párt egyik parlamenti képviselője.
Az Arany Hajnal több tagja ellen is rendőrségi eljárás folyik, mert korábban bevándorlókat és baloldali aktivistákat támadtak meg. A párt akkor szerzett ismertséget, amikor a görög kormány drasztikus megszorító intézkedéseket vezetett be a nemzetközi hitelekért cserébe. Az Arany Hajnal ma már a harmadik legnagyobb politikai csoport Görögországban.

Tálas: Az EU nem követi az amerikai példát

A Hír TV-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint hosszú jogi eljárások tömege indul meg az Egyesült Államokban. Tálas Péter azt kizártnak nevezte, hogy az amerikai rendeleten felbuzdulva egyes európai államok is hasonló beutazási tilalommal sújtsanak muszlim többségű országokat.
Az Európai Unió tagjai közül szinte kizártnak tartom, azt gondolom, hogy ilyen lehetőségük nincs. A többieknél értékválasztás kérdése, tehát amennyiben olyan politikai erő fog hatalomra kerülni, amely ezt preferálja, akkor előfordulhat, de azért látni kell, hogy ennek nagyon komoly kárai vannak, amiről az elemzők írnak, a kutatások és egészen magas kutatások is. Gondoljunk olyan emberekre, akik Szíriából vagy Líbiából vagy bárhonnan jönnek, akik értelmiségiek, kutatók és az amerikai kutatólaboratóriumokban dolgoznak, nem olyan egyszerű ezeket pótolni” – fejtette ki Tálas Péter.




 (hirado.hu


Idén március 30-án kezdődik a pészah ünnepe, amikor a zsidóság az egyiptomi kivonulásra, a rabszolgaságból való szabadulásra és a tizedik csapás - az elsőszülöttek halála - elkerülésére emlékezik. Akárcsak a keresztény húsvét, a pészah is a tavasz beköszöntének és a természet újjászületésének ünnepe, melyet a niszán hónap tizenötödik napjának előestéjétől a hónap huszonkettedik napjáig tartanak. A pészah a szabadság ünnepe is, mert ekkor engedték ki az egyiptomi rabszolgaságból Izrael gyermekeit. A pészah harmadik jelentése: a kovásztalan kenyér ünnepe, mert az ünnep alatt nem szabad kovászos kenyeret enni, ehelyett a lisztből és vízből készült, gyorsan sütött kovásztalan pászkát (maceszt) fogyasztják. 



Idén március 30-án kezdődik a pészah ünnepe, amikor a zsidóság az egyiptomi kivonulásra, a rabszolgaságból való szabadulásra és a tizedik csapás – az elsőszülöttek halála – elkerülésére emlékezik. Akárcsak a keresztény húsvét, a pészah is a tavasz beköszöntének és a természet újjászületésének ünnepe, melyet a niszán hónap tizenötödik napjának előestéjétől a hónap huszonkettedik napjáig tartanak.

A pészah szó elkerülést jelent, az ünneppel a zsidóság arra emlékezik, hogy a kivonulás előtt a tizedik csapás – az elsőszülöttek halála – elkerülte a zsidók házait. A pészah a szabadság ünnepe is, mert ekkor engedték ki az egyiptomi rabszolgaságból Izrael gyermekeit. A pészah harmadik jelentése: a kovásztalan kenyér ünnepe, mert az ünnep alatt nem szabad kovászos kenyeret enni, ehelyett a lisztből és vízből készült, gyorsan sütött kovásztalan pászkát (maceszt) fogyasztják. A bibliai magyarázat szerint Egyiptomot elhagyva nem volt idő a kenyér megkelesztésére, ezért keletlenül, kovász nélkül vitték magukkal a tésztát, amelyet a fejükön a nap szárított meg.
A pészah a testi-lelki megtisztulás ünnepe
A pészah a zsidó kultúra egyik leghangsúlyosabb, tórai eredetű ünnepe. Az Egyiptomból való kivonulásra emlékeznek ebben a nyolc napban.

Egy budapesti család készülődése a pészahra
Mivel a pészah tavaszra esik, a tavasz ünnepe is, az áldozat után az első termést is bemutatták a szentélyben. Az Ószövetség szerint az ókorban ezen az ünnepen egy fiatal kecskét áldoztak a jeruzsálemi szentélyben, amelyet a rómaiak i. sz. 60-ban leromboltak.



A kivonulás ünnepe



Az ünnep hét, Izraelen kívül pedig nyolc napig tart, aminek oka az, hogy az Izraelben élő zsidók annak idején füst- és tűzjelekkel továbbították Babilonban és Perzsiában élő testvéreiknek az újhold bekövetkeztének hírét. Ezt azonban ellenségeik hamis jelekkel igyekeztek megzavarni, így a bizonytalanság miatt sokáig kettős ünnepet, két széderestét tartottak. Idővel aztán már a diaszpórában is pontosan ki tudták számítani a jeruzsálemi újhold időpontját, de hagyománytiszteletből megmaradt a két széder.
Az ünnep a széderestével kezdődik. A széder héber szó, magyar jelentése rend, azt jelzi, hogy az ünnep a meghatározott rend szerint zajlik: egyfajta szeretetvendégség, ahol dramatizálva felidézik a kivonulás történetét (Haggáda). Ekkor összegyűlik a család és a baráti társaság apraja-nagyja. Ez az egyik legkülönlegesebb momentuma az évnek: együtt emlékeznek vissza az egyiptomi fogságból való szabadulásra.
A szédereste egyik legfontosabb előírása, hogy ilyenkor csak kovásztalan kenyeret lehet fogyasztani. Ennek az a magyarázata, hogy mikor a zsidók ősei 3328 évvel ezelőtt kivonultak Egyiptom földjéről akkor nem volt idejük arra, hogy megvárják mire megkél a kenyereik tésztája.
Ezeken az estéken az ünnepi asztalokról ugyanakkor a bor sem hiányozhat. A hagyomány szerint ilyenkor négy pohárral illik belőle fogyasztani. A bor számít a legnemesebb italnak a zsidó kultúrkörben, másrészt a négy pohár bor Isten négymegjelenését is kifejezi: a zsidóságot megszabadította a fogságból, kimentette Egyiptom földjéről, szabad néppé tette és népévé fogadta.
Azonban az asztalra széderkor számos más szimbolikus étel is felkerül. Ilyen többek között a tojás vagy a csirkenyak. Ez a két étel a szentélyben bemutatott áldozatot idézi meg. Az ugyancsak a menü részét képező torma pedig az egyiptomi fogság keserű pillanataira emlékezteti a híveket. A szimbolikus ételek másik csoportjába tartozik a macesz vagy a kovásztalan kenyér, a pászka, amely viszont már a szabadulásra, a fáraók földjéről való kivonulásra utal.
A széderestét követő napok úgynevezett félünnepek, az utolsó a Nádas-tengeren való átkelésre emlékeztet. Ez volt az a tenger, amelyen a hagyományok szerint Isten a zsidókat száraz lábbal átvezette, az őket üldöző egyiptomi sereget viszont elpusztította. A pészahi istentisztelet rendje is kötött, az első napi harmatért való imától a nyolcadik napi mázkírig, az elhunytakért mondott imáig.





Az ünnep hét, Izraelen kívül pedig nyolc napig tart, aminek oka az, hogy az Izraelben élő zsidók annak idején füst- és tűzjelekkel továbbították Babilonban és Perzsiában élő testvéreiknek az újhold bekövetkeztének hírét. Ezt azonban ellenségeik hamis jelekkel igyekeztek megzavarni, így a bizonytalanság miatt sokáig kettős ünnepet, két széderestét tartottak. Idővel aztán már a diaszpórában is pontosan ki tudták számítani a jeruzsálemi újhold időpontját, de hagyománytiszteletből megmaradt a két széder.
Az ünnep a széderestével kezdődik. A széder héber szó, magyar jelentése rend, azt jelzi, hogy az ünnep a meghatározott rend szerint zajlik: egyfajta szeretetvendégség, ahol dramatizálva felidézik a kivonulás történetét (Haggáda). Ekkor összegyűlik a család és a baráti társaság apraja-nagyja. Ez az egyik legkülönlegesebb momentuma az évnek: együtt emlékeznek vissza az egyiptomi fogságból való szabadulásra.
A szédereste egyik legfontosabb előírása, hogy ilyenkor csak kovásztalan kenyeret lehet fogyasztani. Ennek az a magyarázata, hogy mikor a zsidók ősei 3328 évvel ezelőtt kivonultak Egyiptom földjéről akkor nem volt idejük arra, hogy megvárják mire megkél a kenyereik tésztája.
Ezeken az estéken az ünnepi asztalokról ugyanakkor a bor sem hiányozhat. A hagyomány szerint ilyenkor négy pohárral illik belőle fogyasztani. A bor számít a legnemesebb italnak a zsidó kultúrkörben, másrészt a négy pohár bor Isten négymegjelenését is kifejezi: a zsidóságot megszabadította a fogságból, kimentette Egyiptom földjéről, szabad néppé tette és népévé fogadta.
Azonban az asztalra széderkor számos más szimbolikus étel is felkerül. Ilyen többek között a tojás vagy a csirkenyak. Ez a két étel a szentélyben bemutatott áldozatot idézi meg. Az ugyancsak a menü részét képező torma pedig az egyiptomi fogság keserű pillanataira emlékezteti a híveket. A szimbolikus ételek másik csoportjába tartozik a macesz vagy a kovásztalan kenyér, a pászka, amely viszont már a szabadulásra, a fáraók földjéről való kivonulásra utal.
A széderestét követő napok úgynevezett félünnepek, az utolsó a Nádas-tengeren való átkelésre emlékeztet. Ez volt az a tenger, amelyen a hagyományok szerint Isten a zsidókat száraz lábbal átvezette, az őket üldöző egyiptomi sereget viszont elpusztította. A pészahi istentisztelet rendje is kötött, az első napi harmatért való imától a nyolcadik napi mázkírig, az elhunytakért mondott imáig.









Az őrjöngő, rendőröket kővel dobáló Ahmed H. nem terrorista, az iszlámkritikus kanadai újságírót terroristaként tartóztatják le a britek. Nehéz egyoldalúbb, visszataszítóbb formációt elképzelni, mint az Amnesty International Magyarország, amelynél a kettős mérce a napi munka része. Aki minderről gyorsan meg akar győződni, ellenőrizze az AI honlapját például arról, hogy az amerikai kormány által aktívan utált és szankcionált Venezuela ügyé­ben hány tiltakozást talál ott. Hármat. Egyiket például ezzel a címmel: "Nem nyomoznak tovább Daniel Quintero ügyében". Utána nézze meg, hogy hány tiltakozást talál ugyanott a Washington által imádott Szaúd-Arábia három éve tartó jemeni népirtása, korunk legnagyobb humanitárius katasztrófája ügyében. Egyet sem. 

Lovas IstvánTerrorista – nem terrorista

Az őrjöngő, rendőröket kővel dobáló Ahmed H. nem terrorista, az iszlámkritikus kanadai újságírót terroristaként tartóztatják le a britek

Lovas István – 2018.03.16. 04:12 
Nehéz egyoldalúbb, visszataszítóbb formációt elképzelni, mint az Amnesty International Magyarország, amelynél a kettős mérce a napi munka része.
Aki minderről gyorsan meg akar győződni, ellenőrizze az AI honlapját például arról, hogy az amerikai kormány által aktívan utált és szankcionált Venezuela ügyé­ben hány tiltakozást talál ott. Hármat. Egyiket például ezzel a címmel: „Nem nyomoznak tovább Daniel Quintero ügyében”. Utána nézze meg, hogy hány tiltakozást talál ugyanott a Washington által imádott Szaúd-Arábia három éve tartó jemeni népirtása, korunk legnagyobb humanitárius katasztrófája ügyében. Egyet sem.

Akkor folytathatjuk.

E szervezet március 14-én ezzel a címmel adott ki nyilatkozatot: „Ahmed H. elítélése társtettesként elkövetett terrorcselekményért az igaz­ságszolgáltatás megcsúfolása”.

A magyar kormányt elítélő nyilatkozat így indul: „A mai ítélet ismét megmutatja, hogy ha keverik a terrorizmus elleni drákói törvényeket a menekültek és migránsok elleni uszításokkal és jogsértésekkel, az borzalmas következményekkel jár. Az Ahmed H. elleni vádakat a fellebbezés során hatályon kívül kell helyezni, és azonnal szabadon kell engedni” – mondta Eda Seyhan, az Amnesty International terrorizmus elleni kampányosa.”

„Borzalmas következményekkel…”

Hogy ez a szervezet mire milyen jelzőt alkalmaz, arra jellemző például egy korábbi, szintén a kormányt elítélő nyilatkozata, melynek címe ez volt: „A STOP Soros csomag életveszélyes”.
Vannak persze, akik szemé­ben az Amnesty Interna­t­io­nalhoz és a Transparency Inter­na­tionalhoz hasonló, Soros-támo­gatású szervezetek külföldi pénzelésének átláthatóbbá tétele kevésbé életveszélyes, mintha egy kővel akarnák fejbe vágni az embert. Mint azt a sajátján kívül még nyolc érvényes útlevéllel rendelkező Ahmed H. tette a rendőrökkel a szerb–magyar határon, támadást intézve és az ott lévő migránscsőcseléket támadásra biztatva egy szuverén ország határkerítése és annak őrzői ellen. De ízlések és aljasságok különbözők. Az ex-MSZP-s igazságügyi miniszter, Bárándy Péter által védett Ahmed H. szörnyű sorsa hatalmas médiasajnálkozást váltott ki.

Az amerikai Politico budapesti tudósítója, Lili Bayer – aki ugyancsak a Forward, az amerikai zsidóság vezető lapja tudósítójaként segített Trump mellől Gorka Sebestyént kiantiszemitázni –, twittelte szét magát az Ahmed H. ellen folyamatban lévő borzalmak miatt, és rohant a tettes zárkájába meginterjúvolni őt. Az eredményt március 14-én azonnal világgá is kürtölte e címmel megjelent írásában: „Terrorizmusban találták bűnösnek a szíriait egy átpolitizált magyarországi ügyben”.

Szinte ugyanabban a pillanatban, amikor Ahmed H.-ról a kivételesen nem az ellenzék ízlése szerint ítélkező bíróság mondta ki döntését, a franciaországi Calais-ben a brit hatóságok egy kanadai újságírónőt nem csak hogy nem engedtek átkelni a csatornán, hogy az Egyesült Királyság területére lépjen, de az iszlámkritikus, huszonkét éves hölgyet – és most fogódzkodjanak meg – terrorizmus elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vették.

Az ő esete éppen úgy nem talált utat az Amnesty International honlapjára, mint ahogyan annak az osztrák Martin Sellnernek és barátnőjének, Brittany Pettibone-nak a története sem, akiket március 9-én nemcsak nem engedtek belépni Nagy-Britanniába, sőt le is tartóztatták őket egy londoni reptéren. Az ok: Sellnert, az osztrák Identitariánus Nemzedék mozgalom vezetőjeként két nappal későbbre, vasárnapra várták, hogy a világ szólásszabadságát jelképező londoni Hyde Parkban beszédet mondjon.

A fényképe alapján rendkívül rokonszenvesnek és szelídnek tűnő, a Rebel Media hírportálnak dolgozó Lauren Southern busszal érkezett Calais-ba. Megmutatta útlevelét – és rögtön őrizetbe vették. Elvitték egy őrizeteseket fogva tartó épületbe. Ott egy rendőr átadott neki egy brosúrát, amely ismertette a brit terrorellenes törvényeket. (Hallod, AI?) Ráparancsoltak, hogy olvassa el, és utána kihallgatták terrorizmus elkövetésének gyanúja miatt.

A brosúra arról is tájékoztatott, hogy a cél a terrorcselekmények megakadályozása és ezt akkor alkalmazzák, amikor valaki ilyen támadást szándékozik végrehajtani, vagy azzal kapcsolatba hozzák. A hölgy maradéktalanul együttműködve a rendőrökkel szándékolt látogatása minden körülményéről beszámolt. A kihallgató tisztek igen részletesen faggatták arról a beszédéről, amit Belgiumban tartott politikai nézeteiről, majd behatóan vallatták keresztény hitéről, azt kérdezve, nem szélsőségesen katolikus-e.

Hat órán át tartott a kihallgatás.

„Terrorista” bűne abból állt, hogy interjút akart készíteni egy iszlámellenes brit aktivistával, Tommy Robinsonnal, aki az olasz választások alkalmával vette magának a bátorságot, és ököllel arcon vágott egy afrikai migránst, aki társaival együtt üvöltve legyilkolással fenyegette Robinsont és a migránsokat filmező operatőrét. De még súlyosabb vád volt az újságíró ellen, hogy legutóbbi brit látogatásakor a London melletti Lutonban szórólapokat osztogatott, amelyen az állt, hogy „Allah homoszexuális Isten”. Robinson is nyilatkozott a történetet a világgal elsőként tudató független, német nyelvű Journalistenwatch hírportálnak, amelynek elmondta, a törvénnyel való egyértelmű visszaélés annak alkalmazása Lauren Southern ellen. Southern egy másik bűne, hogy a múlt hónapban hosszabb időn át Dél-Afrikában videóra rögzítette néhány fehér asszony történetét, akik átélték fekete hordák betörését farmjukra és esetenként férjük megölését.

Most pedig tegyük fel a következő kérdést. Vajon mi történne akkor, ha valaki Magyarországról érvényes útlevéllel megérkezne egy londoni reptérre, és ott meglátna egy embert, akit a határőrök, útlevélproblémája miatt, nem akarnak beengedni. Amire a magyar ember táskájából elővéve vagy öt darab téglát, először odavágja az útlevél-ellenőrzést végző egyenruhás üvegkalitkájához, majd a másikat a már széttört ablakon keresztül vágja az illető fejéhez és a további téglákat a többi üvegkalitka felé hajigálja. Azt állítva, ő csak segíteni akart.

Találós kérdés: vajon a brit rendőrség letartóztatná-e terrorizmus elkövetése miatt az illetőt, és ha elítélnék, tiltakozna-e az Amnesty International, és párnáját szétsírná-e a Politico hasábjain Lili Bayer?

Olvasóinkat arra kérjük, válaszukat kőhajigálási fenyegetés mellőzésével juttassák el az Amnesty International Magyarország és a Politico amerikai vagy brüsszeli szerkesztősége címére.









Ezt Margarita Szimonján, a Russia Today (RT) főszerkesztőnője erősítette meg tegnap késő este. Az RT-t letiltották a washingtoni adóhálózatról. A Facebookon gúnyosan hozzátette: "Mint ahogyan az amerikai külügyminisztérium volt főnöke annak idején mondta: üdvözöljük az átláthatóság és a demokrácia gyakorlatában". Először a Bloomberg hírügynökség jelentette, hogy az RT-nek holnap, április elsején éjféltől be kell szüntetnie adását Washingtonban. 

Ezt Margarita Szimonján, a Russia Today (RT) főszerkesztőnője erősítette meg tegnap késő este.
Az RT-t letiltották a washingtoni adóhálózatról.
A Facebookon gúnyosan hozzátette: „Mint ahogyan az amerikai külügyminisztérium volt főnöke annak idején mondta: üdvözöljük az átláthatóság és a demokrácia gyakorlatában”.
Először a Bloomberg hírügynökség jelentette, hogy az RT-nek holnap, április elsején éjféltől be kell szüntetnie adását Washingtonban.












Izrael számos afrikai migránshelyet kíván áthelyezni többek között Németországba, Kanadába és Olaszországba. Miként Netanyahu miniszterelnök bejelentette, a három ország megállapodott abban, hogy megkapja a menekülteket. Az ENSZ menekültügynökségével kötött megállapodás alapján az elkövetkező öt évben több mint 16 000 afrikaiakat vonzana nyugati országokba. Az ENSZ Menekültügyi Hivatalának szóvivője megerősítette a megállapodást. Izrael azzal fenyegetőzött, hogy 40 ezer menekültet kiutaz Eritreából és Szudánból idén. A kormány gazdasági menekültként tekinti őket, akik nem jogosultak politikai menedékjogra. 

Kiutasítás helyett Kanadába, Németországba és Olaszországba mehet Izraelből 16250 afrikai menedékkérő egy ENSZ-megállapodás alapján – közölte az izraeli kormányfő. Benjamin Netanjahu megállapodással kapcsolatos szavait azonban már cáfolta is Olaszország, majd Németország is és Kanada sem erősítette meg részvételét. 
Maurizio Gasparri, a jobboldali Hajrá Olaszország (FZ) párt részéről annyit mondott, hogy „teljesen elképedt” a hír hallatán – írta az MTI.
Netanjahu ezután maga jelentette be, hogy felfüggeszti a programot, de továbbra is létező megállapodásról beszélt.
A pénzügyminiszter, Mose Kahlon közölte, először hallott az ENSZ menekültügyi főbiztosságával (UNHCR) kötött állítólagos megállapodásról, amely ezek szerint nagyon szűk körben születhetett.
Az UNHCR-hez közeli körökből Genfben a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva elismerték, hogy Németország képviselői nem vettek részt a főbiztosság és Izrael között ez ügyben folytatott tárgyalásokon, és
A MENEKÜLTÜGYI SZERVEZET CSAK MOST LÁT MAJD HOZZÁ, HOGY HELYET TALÁLJON A MIGRÁNSOKNAK
írta az MTI.
Netanjahu szerint az öt év alatt végrehajtandó, egyszeri megállapodással Izrael vállalja, hogy a kiutasítás helyett Nyugatra küldött afrikai menedékkérőkkel azonos számú afrikai menedékkérőt fogad be.
A kormányfő hivatala szerint a terv lehetővé teszi, hogy több menedékkérőt utasítsanak ki, mint korábban, viszont a kiutasítottak az ENSZ és a nemzetközi közösség révén segítséget kaphatnának elhelyezésükhöz.


A 8,8 milliós Izraelben 42 ezer afrikai bevándorló él, többségük Eritreából jött. Legtöbben Egyiptom felől jöttek, ennek „néhány évvel ezelőtt az vetett véget, hogy a sivatagi határvonalon újabb kerítést építettek” – írta a BBC.
Izrael szerint az esetek többségében nem menekültekről, hanem gazdasági bevándorlókról van szó. Több volt izraeli nagykövet, Izraelen kívül élő zsidó közösségek képviselői, holokauszt-túlélők azzal vádolják Netanjahu kormányát, hogy embertelenül viszonyul a menedékkérőkhöz. Az ellenzéki vádakat Netanjahu alaptalannak nevezte, kijelentve, hogy a valódi menekülteket nem utasítja vissza. A gyakorlatban 2009 óta csak szudáni és eritreai állampolgárok számíthatnak arra, hogy menekültstátuszt kaphatnak Izraelben. 

Ruanda már nem oldotta meg

Izrael korábban arról állapodott meg Ruandával, hogy befogadja az Izraelben menedékért hiába folyamodó afrikaiakat. A megállapodás végrehajtása Netanjahu szavai szerint el is indult, de az EU és izraeli jogvédő szervezetek nyomására Ruanda végül úgy döntött, csak azokat fogadja be, akik önként készek elhagyni Izraelt, így a deportálás lehetetlenné vált.
Netanjahu állítása szerint ezért keresett új megoldást, ez lett az ENSZ főbiztosával kötött egyezség – írta a Newsru.co.il. Ennek végrehajtását azonban Netanjahu állítása szerint most ő maga a függesztette fel, mert találkozni akar Dél-Tel-Aviv lakóival, akik kifogást emeltek, hogy az ő körzetüket nem fogja érinteni a program, hiszen Izrael magára vállalta 16 ezer afrikai befogadását a

















Mindenkinek el kell fogadnia, hogy Németországban egyre több lesz a muszlim - jelentette ki Wolfgang Schäuble, a német parlament alsóházának elnöke. A volt pénzügyminiszter szerint a történelmet nem lehet megállítani, ez a dolgok rendje. Közben még legalább 60 ezer bevándorló igyekszik Németországba - ők most az Égei-tengernél, menekülttáborokban várakoznak. A görög szigeteken egyre többen vannak, és megint egyre rosszabb a helyzet. "Isten hozta a Moria börtönben" - írták Görögország legnagyobb befogadóközpontjának falára. Leszbosz szigetén több mint ötezer, a környező szigeteken összesen 13 ezer bevándorló él - kétszer annyian, mint ahány férőhely van. 

Isten hozta a Moria börtönben” – írták Görögország legnagyobb befogadóközpontjának falára. Leszbosz szigetén több mint ötezer, a környező szigeteken összesen 13 ezer bevándorló él – kétszer annyian, mint ahány férőhely van.
Wolfgang Schäuble
Az egykor turistaparadicsomként ismert égei-tengeri szigetvilágon a migrációs válság óta a vendéglátóipar romokban hever. Ez a szíriai menedékkérő is azt mondta: tudják, hogy tönkretették a leszboszi turizmust. Hozzátette: nem akarnak Görögországban maradni, és szerinte a görögök sem akarják, hogy ott maradjanak.
Az ENSZ egyik aktivistája úgy fogalmazott: a helyzet tarthatatlan, a görögöknek és a bevándorlóknak is egyre fogy a türelmük. A Görögországban rekedt 60 ezer bevándorló többsége azt mondja: Németországba akar menni.
El kell fogadnunk, hogy egyre több a muszlim Németországban”
jelentette ki Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke. A Merkel-kormány korábbi pénzügyminisztere úgy fogalmazott: a történelmet nem lehet megállítani, mindenkinek meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy az iszlám immár Németország szerves része.
Elismerte ugyanakkor, hogy Franciaországhoz hasonlóan a bevándorlással együtt az antiszemitizmus is növekedésnek indult Németországban, ami – a házelnök szerint – az iszlámmal ellentétben nem lehet része Németország kultúrájának.








Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke elmondja véleményét az iszlámról. 

ORBÁN: "AZ ISZLÁM AZ EMBERISÉG NAGY SZELLEMI ÉS LELKI ALKOTÁSA"

A kormány jelenlegi retorikájának igencsak ellentmondó videó került elő az internet bugyraiból. Azt már milliószor hallottuk, hogy mi a véleménye Orbán Viktornak Brüsszelről és Soros Györgyről. No de azt hallotta-e már, hogyan vélekedik a miniszterelnök az iszlámról? 
Ha nem, akkor most megmutatjuk.
Nem erre számított, ugye?
A kormánytól sosem állt távol a kettős beszéd, mutatunk még egy-két idézetet, mit is kommunikál országunk vezetője, ha éppen külföldre vetődik. Mintha nem éppen ezt hallanánk tőle idehaza.
"Mi hiszünk a kulturális diverzitásban. Mi hiszünk abban, hogy a kultúrák közötti különbözőség a Jóisten adománya, maga a sokszínűség, amit tiszteletben kell tartani, ezért amikor egy másik ország, egy másik kultúrához, mondjuk, az iszlám kultúrához tartozó országról beszélünk, akkor mindig a tisztelet hangján beszélünk" - mondta Orbán Egyiptomban.
"Önök egy másik civilizációból, egy másik kultúrából érkeznek, és nem mindegy, hogy egy más kultúrából érkező üzletember delegációt, befektetőt, vagy csak idelátogató családot hogyan fogadnak. Én szeretném Önöket megnyugtatni és biztosítani afelől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják" - nyilatkozott az arab bankároknak.
"A dolog úgy áll, hogy a magyarok sosem felejtik el, hogy keletről származnak, ezért mi jól érezzük magunkat keleten, és jól érezzük magunkat keletről jött emberek társaságában, könnyen építünk ki lelki barátságokat. Értjük azt a világot, és értjük az onnan jött embereket" - hangzott el Libanonban.












Európát "baloldali utópia" gyengíti, amely erőlteti a tömeges bevándorlást és az európaiakat "függő kliensekké" teszi, írta a volt cseh elnök új, euroszkeptikus könyvében. A migránsok beáramlása olyan, mint "az ókori világban a barbárok inváziója, amely Európa fejlődésében nagyfokú visszaesést okozott, amelynek helyreállítására évszázadok kellettek", olvasható a "Europe All Inclusive" című, most megjelent könyvében. Európa válsága mögött a fő bűnösök közül egyértelműen ott vannak a baloldali pártok, írta. A kontinensnek főként az "integrált" részeiben tombol "az álhumanizmus és a végső soron öngyilkos, multikulturális ideológia". 






Václav Klaus: Európát egy „baloldali utópia” gyengíti

Európát „baloldali  utópia” gyengíti, amely erőlteti a tömeges bevándorlást és az európaiakat „függő kliensekké” teszi, írta a volt cseh elnök új, euroszkeptikus könyvében.
A migránsok beáramlása olyan, mint „az ókori világban a barbárok inváziója, amely Európa fejlődésében nagyfokú visszaesést okozott, amelynek helyreállítására évszázadok kellettek”, olvasható a „Europe All Inclusive” című, most megjelent könyvében.
Európa válsága mögött a fő bűnösök közül egyértelműen ott vannak a baloldali pártok, írta. A kontinensnek főként az „integrált” részeiben tombol „az álhumanizmus és a végső soron öngyilkos, multikulturális ideológia”.
Ezen ideológiák azt sulykolják, hogy a migráció emberi jog és a migráláshoz való jog további jogokhoz és jogcímekhez vezet, beleértve a migránsok szociális támogatását.
Klaus a jelenlegi európai eliteket vádolja. Kijelentve, hogy a jelenlegi migrációs hullám még messze nem érte el csúcsát.










A németek tiltakoznak a templomaik lerombolása és a kulturális örökségük megsemmisítése ellen, illetve a mecsetek folyamatos építését sem nézik jó szemmel. Ráadásul Berlinben egy tanárnőnek megtiltották a kereszt viselését a tanórán, miközben a muszlim nők bárhol hordhatnak fejkendőt. A statisztikai adatok szerint az utóbbi öt évben kétezer templomot számoltak fel Németországban, miközben az iszlám rohamosan terjeszkedik. Szaúd-Arábia 200 új mecset építését vállalná, segítve a tömeges migrációval érkezetteket vallásuk gyakorlásában.

Szaúd-Arábia 200 új mecset építését vállalná, segítve a tömeges migrációval érkezetteket vallásuk gyakorlásában.
Új mecsetet húznak fel többek között a Baden-Württemberg tartománybeli Karlsruhéban és Echterdingenben, illetve Türingiában, Erfurt környékén is.
Németországban már nagyon sok éve létesítenek mecseteket az épületek hátsó udvarán,nyilatkozta Augustinus bencés szerzetes az M1 tegnap esti műsorában.




Augustinus barátFORRÁS: HIRADO.HU
A szerzetes úgy véli, hogy a mecset is egy szimbólum, jelképezi, hogy ezek az emberek megérkeztek, és gyakorolni akarják a saját vallásukat. A muszlimok észre fogják venni, hogy a keresztények közül milyen kevesen járnak templomba.
Ez az iszlám hívők számára azt jelenti, hogyaz övék az „igaz vallás", mert a kereszténységnek már nincsenek nagyszámú hívei.Augustinus barát kijelentette, hogy nagyon sokat kellene tennünk azért, hogy ezt megakadályozzuk. Európa népeinek legalább érezniük kellene, hogy ez az út a semmibe vezet.Ha a templomaink elpusztulnak, velük együtt sokkal több minden pusztul el, mint egy vallás- közölte.


Az immerathi Sankt Lambertus-templom lerombolása 2018 januárjában.
A szerzetes arról is beszélt, hogy közösségük néhány éve feloszlott, mert nem volt utánpótlás. Az egykori bencés kolostor ma üresen áll.
Mint elmondta:
a folyamat azóta felgyorsult, az utóbbi 25 évben csaknem a felére csökkent a vallásukat gyakorló keresztények száma.A templomokban nem uralkodik jó hangulat, merta liberális társadalom nem tűri meg a vallási témákat.
Szerinte a keresztények közül már senkiről sem mondhatjuk el, hogy mély és szilárd hite van.Az, amiben a nagyapáink hittek, és amiért ők harcoltak, sajnos elfelejtődött ebben a liberális, globalizált társadalomban- tudatta a szerzetes.

Betiltották a kereszt viselését

Berlinben hatályban van az úgynevezett „semlegességi törvény", miszerint a tanárok, az igazságszolgáltatásban dolgozók és a rendőrök a munkahelyükön nem viselhetnek vallásukra utaló tárgyakat.Egy helyi tanárnőnek megtiltották, hogy a tanórákon viselje a nyakláncán függő keresztet.A nő az evangélikus egyháztól kért segítséget.

Nem lehet közös kultúránk a muszlimokkal

Az iszlám egy rendszerszerű vallás, minden törvényével és előírásával együtt, mondta Augustinus barát.A muszlimok soha nem fognak bennünket megérteni,ha azt kérjük tőlük, hogy újítsák meg a vallásukat, azt mondanák, a rossz oldalra akarjuk állítani őket, vagyis azt várjuk tőlük, hogy elhagyják a vallásukat, és lemondjanak az örök életről.
Kihangsúlyozta, hogyez esetben nem lehet közös kultúránk a muszlimokkal.Németországba a becslések szerint 2015 óta másfélmillió illegális bevándorló érkezett.Már vannak olyan települések, ahol a lakosság több mint fele migrációs hátterű.Sok iskolában a gyerekek 70-80 százaléka migráns. 
Nem is érdemlik meg , hogy a keresztényi hagyományokra hivatkozva kiűzhessék azokat a muszlimokat , akik mindenfelé randalíroznak , gyilkolnak , és belakják német országot , és szarnak az ők kultúrájukra ők hódítani akarnak , ahogy a vakolók eltervezték . Pénzt ,irányítást , a fegyvereket is megkapják a gladio fegyverraktáraiból lesznek felszerelve , és most már ők lesznek a NATO terroristái . Az alvó sejtek !!!! Te meg szokj hozzá , hogy otthonodat a portádat a családodat minden nap veszély fenyeget , el űznek kirabolnak megerőszakolnak , mert maga az állam is egy terrorista képződményé változott , és ő jelöli ki a célpontokat , és bizony most nem a migráns az !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése