2018. április 17., kedd

Műhely kiépítése II.





Műhely kiépítése II.



Emelős görgős satupad láb

 2018. január 21. - kgl
gorgos_satupad.jpg
A hobbiasztalos egyik legsűrűbben használt eszköze a satupad, amit a legtöbben maguknak készítik el. A satupad akkor biztosít könnyű használatot, ha a súlya 2-300 kg és stabilan mozdulatlanul áll a lábain. De takarításkor a satupadot néha el kell mozdítani a helyéről, ilyenkor ha nem szeretnénk megszakadni a mozgatásába akkor olyan lábakat kell építeni neki amin el is lehet gurítani az asztalt. Ha folyamatosan görgős lábakon áll a satupad, akkor viszont nem stabil, ezért olyan lábakra van szükségünk ami képes felemelni a görgőkre a lábakat a mozgatáshoz. Egy nagyon szép és jó megoldást készített Thomas.

How to build the Ultimate Workbench - part 5 - Wheels for the workbench!



Hordozható satu

 2017. február 16. - kgl
satu.jpg
Soha nem volt szükségem hordozható satura, bár van egy mini fém satum amit az asztal szélére fel lehet szerelni, de ezt is évtizedek óta elő sem vettem. Ez a satum inkább apró mütyürök befogására alkalmas.  A mai videóban bemutatásra kerülő hordozható satu kenterbe veri a mini satumat, igazi lehetőségét akkor mutatja meg, ha nincs nagy asztalos satunk és mégis szeretnénk befogni egy deszkát. Ez nem hagy nyomot a deszkán, nem mélyeszti bele a pofájának a nyomát, szép csendben teszi a dolgát, majd ha nincs szükség rá akkor egy pillanat alatt leszerelhető és mehet a fiók mélyére. Ha nem lenne egy rendes asztalos satum, akkor biztos, hogy ezt megcsinálnám magamnak.

Portable Vise


Unbelievably Fast Homemade Bench Vise!





Szétszedhető mobil munkapad letölthető tervrajzzal

My Version of MFT Workbench


 2018. február 13. - kgl
mobil_munkapad.jpgEgy szétszedhető munkapad szinte bárhol elfér szétszedett állapotában, könnyen szállítható és percek alatt felállítható. Az asztal lapja kockákból van összerakva, így az sem foglal sok helyet, igény szerint bármelyik kockát kivehetjük például fűrészelésnél, így a munkadarab mindkét vége alá van támasztva. Ha körfűrésszel vágunk akkor a munkalap kockáit kicserélhetjük lécekre. Az asztal alapanyaga rétegelt lemez. A munkapad 3D-s Srechup tervrajza letölthető itt 


My Version of MFT Workbench


Precise Driling of MFT tabletop Holes


20 mm holes in an accurate 90 degree pattern with a drill how to dave stanton woodworking projects




Összecsukható munkaasztal

 2016. június 18. - kgl
osszecsukhato_munaasztal.jpg
A hobbiasztalos műhelyek általában nem bővelkednek sok szabad hellyel, így egy nagyméretű munkaasztal állandó elhelyezése nem célszerű. Sokszor egy pár bakra rakott nagyobb tábla anyag is megfelel munkalapnak, de a nagy táblát is tárolni és mozgatni kell, ha nincs rá már szükség. Erre egy jó megoldás, ha a munkalap összecsukható, mert így fele akkora helyet foglal el tárolás során, mozgatni is könnyebb összecsukva. Rögzítősínt is beleépíthetünk a munkalapba, így le is tudjuk rögzíteni az aktuális munkánkat. Ez a munkalap nem alkalmas arra, hogy nehéz tárgyakat tároljunk rajta, de rajzasztalnak, ideiglenes munkaasztalnak tökéletesen megfelel. 

How To Build A Folding Assembly Workbench


Biztonsági kapcsoló

 2018. január 02. - kgl
kapcsolo.jpg

Az üzletben megvásárolható gépeken már van valamilyen szintű biztonsági kapcsoló, attól függően, mennyire balesetveszélyes, a gép használata. De néha ez sem elég, vagy kényelmetlen a használata, mert olyan mérnök ember tervezte aki soha nem dolgozott ilyen gépen. Ezután persze sok klón gyártó átveszi a rosszul megtervezett licenszet és ész nélkül másolják. A legjobb példa erre az asztali körfűrészek biztonsági kapcsolója amit az asztallap alá olyan helyre építik be amit csak akkor lehet látni, ha lehajolunk, hogy belássunk az asztallap alá.









DIY Security Switch for Table Saw


Tenon Jig Shopmade - How It Works on Table Saw


Tenon jig build, part 2




Állítható csapoló készülék körfűrészhez

 2015. május 31. - kgl
allithato_csapolo.jpg
 A legtöbb csapoló készülék csak egyféle méretű csapolások készítését tudja. A mai videóban olyan készüléket mutatunk be amelyen beállítható a kezdő vágás helye és a fogak szélessége is. Nagyon ötletes és egyszerű megoldás. Érdemes lekoppintani :)


box joint jig


Cross Cut Sled w/ Finger Joint Jig Inser


Woodworking: How to make the BEST and EASIEST box joint / finger joint jig. FREE plans!


A Crosscut Sled Like No Other


Make A Table Saw Cross Cut / Miter Sled Combo (ep58)




Soha Többé Nem Szeretne Újra Fizetni A Kábeltelevízióért? Ezzel Az Eszközzel Minden Csatornát Ingyen Nézhet!


A Világszerte Több Mint 1,5 Millió Eladott Egységgel Ez A Legjobb Megoldás Arra, Hogy Ingyen Nézze Kedvenc Csatornáit, Műsorait És Filmjeit!

Mindannyian tudjuk, mennyire frusztrálóak a túl magas kábeltelevízió-számlák és előfizetői szolgáltatások.
Fizetünk a kábeltelevízióért, a Netflixért, a filmekért és a sportközvetítésekért... ez pedig összeadódik.
Nem beszélve az ezekhez szükséges hardverekről, vagyis a kábel-tv vevőről, az AppleTV-ről, illetve a Firestickről, a DVD-lejátszóról, valamint a gyakran drága okos televíziókról.
Éppen ezért nem meglepetés, hogy egyre többen keresnek olcsóbb, egyszerűbb megoldást a kábeltelevízió-számla csökkentésére és a sok hardvertől való megszabadulás érdekében.
Hála az égnek, van arra megoldás, hogy legálisan nézzen HDTV-t ingyen!
Egy amerikai székhelyű startup előrukkolt egy új innovatív és költséghatékony eszközzel, amely megváltoztatja az emberek médiafogyasztási szokásait.

Mi ez?

Úgy hívják, hogy TV Radius. Ez egy olyan új „szuper” antenna, amely az éteren keresztül fogadja a tv-jeleket, erre eddig egyetlen más antenna sem volt képes. Teljesen ingyen és törvényesen jut hozzá több mint 100 csatornához.
Light image
A NASA-mérnökei által, katonai technológia alkalmazásával kifejlesztett TV Radius Antenna diszkrét sárvédő kialakításával a legmegbízhatóbb és technológiai szempontból a legfejlettebb antenna ma kerül piacra. Egy fontos különbséget azonban meg kell említenünk: szinte minden csatornát, filmet és műsort ingyen nézhet. Előfizetés nélkül, teljesen legálisan.

Hogyan működik?

Egyszerűen! TV Radius bármilyen tv-hez vagy monitorhoz. A csomag minden szükséges kábelt tartalmaz. Nyomja meg a bekapcsoló gombot és máris készen van! Nem viccelünk, szó szerint 10 másodperc és nézheti kedvenc csatornáit!
De vajon hogyan lehetséges ez ingyen? Ez egy olyan titok, amelyről a kábelszolgáltatók nem szeretnék, ha Ön tudna. Ez pedig nem más, amely szerint a kábelszolgáltatóknak a hagyomány jel mellett az éteren keresztül is biztosítaniuk kell a jelet. Így a törvény betartása miatt, a kábelszolgáltatók megosztották a jelet, de alacsony frekvencián, amelynek köszönhetően szinte egy antenna sem tudja megbízhatóan fogni. Mostanáig – TV Radius megváltoztatja ezt!

Ez az eszköz egy csomó pénzt takarított meg nekem!”

A hét minden napján, éjjel-nappal foghat szinte minden csatornát. Természetesen mindegyiket Ultra HD minőségben. Fontos azonban megjegyezni, hogy az optimális távolság 30 mérföld a műsorszolgáltatótól, de ezek az egész világon megtalálhatóak. Az időjárási és környezeti körülmények is hatással lehetnek a vételre, de a TV Radius továbbfejlesztett technológiájának köszönhetően ez Önre nem igazán lesz hatással.
Ami túl jó, hogy igaz legyen, az igaz! Nincs kötelezettségvállalás! Ez pedig még egy ok arra, miért olyan keresett a TV Radius világszerte. Most pedig mielőtt lemondaná a kábelszolgáltatást, fontos megemlítenünk, lehetséges, hogy néhány csatornát nem tud fogni az antennával. Összegezve azonban ugyanazon csatornák 85%-át nézheti és ezek a legnépszerűbb csatornák között vannak.
Light image
A TV Radius segítségével tudod, hogy láthatod a kedvenc műsorodat.

A TV Radius bemutató videója

De vajon ez legális?

IGEN! Teljes mértékben. Teljesen legális, mivel a kábelszolgáltatók teljes egészében ingyen osztják meg a jelet.
Persze nem örülnek ennek a megoldásnak, de nem tehetnek ellene semmi, hiszen a törvény a jel megosztására kötelezi őket. Most pedig a továbbfejlesztett technológiát alkalmazó TV Radius, használatával valóban foghatja azt.

Mennyibe fog ez kerülni nekem?

Most valószínűleg azt gondolja, hogy ez az eszköz méregdrága... Nem így van! A TV Radius Antenna jelenlegi ára 46 € alatt van! Egyszeri fizetés – nincs előfizetés, nincs havi költség!
Light image

Hol vásárolhatok egyet?

Az eszközt ide kattintva a cég oldalán közvetlenül vásárolhatja meg..
CSAK MA
35% KEDVEZMÉNY a TV Radius
Az ajánlat Március 22-án, csütörtök 23:59-kor véget ér.
Ha szeretne több ezer Forintot megtakarítani és többé nem akar fizetni a kábelszolgáltatásért, valamint azt sem bánja, ha néhány olyan csatornát elveszít, amit valószínűleg nem is néz, próbálja ki a TV Radius Antennát.
Light image
A TV Radius mindent megtalál, amire szüksége van!

Kezdje el nézni kedvenc csatornáit ingyen...

Most, hogy tájékoztattuk erről a nagyszerű innovációról, engedje meg, hogy bemutassam Önnek, milyen egyszerű a használata. Mindössze ezt a három lépést kell követnie:
  • 1. lépés rendelje meg a TV Radius készüléket még ma és használja ki a mai 35%-os kedvezményt.
  • 2. lépés ha megérkezett, nyissa ki a csomagot, csatlakoztassa a mellékelt kábelek segítségével bármilyen tv-hez, majd nyomja meg a bekapcsoló gombot.
  • 3. lépés nézze a HDTV-t ingyen... A TV Radius automatikusan megmutatja Önnek az összes csatornát, csak válasszon egyet és élvezze.

Ilyen egyszerű!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
Íme, egy hasznos tipp: TV Radius egy olyan nagyszerű ajándék, amely minden megajándékozottnak egy csomó pénzt takarít meg!


Szikés vágási csikok

New Awesome Brilliant Ideas &DIY


REFILLABLE SPRAY CAN For Penetrants/Pesticides/Air/Paint



REVIEWED: Gravity R/C Propel Rechargeable Aerosol Spray Can


Unboxing and testing the Preval portable Spray Gun


szemüveg tisztítás

Remove Scratches from Eye Glasses - What works?



kombinát szögmérő, ésmás észi szerszámok használata

5 Super Useful Inventions for Handyman



5 miniház ötlet

5 Amazing TINY HOUSE Projects


földház

Earthship Underground House Tour- Sustainable and Net Zero Living...



földház építése kalákában

Healthy Homes - Te Timatanga Earthship New Zealand


földház építése

The Nicest Earthship I've Ever Seen! Earthip Biotecture - Passive Solar - Off Grid - Big Sky Montana





















Fatéglákból készült lakások


Montage d'une Maison Brikawood (HD 1080p) - Brikawood International


Montage petite maison (HD 1080p) - Brikawood International


Chalet en Palettes Europe






























Montage petite maison (HD 1080p) - Brikawood Internationa






3m reclaim tunnel demonstration


Arch-Lock™ construction


gabion fal


Gabionfal földházban autó gumik helyett
még nem próbálta senki !!!!!
Pedig ki lehetne váltani a teherbírása is volna olyan jó a szigetelés , és a többi ténykedés ugyan úgy történhetne !!!!
Csak valakinél találkozni kéne a két fogalomnak , és a szikrának be kéne ugrani , hogy az önálló gondolkodás megvalósítsa a rendszerben álló lehetőséget !!!

Itt egy több szintes épület


Ime a földház gumiabroncsos falrészlete !!!
Ugye hogy menne , csak valakinek belekéne fogni !!!!

földház építési munkái



A terep adta adotságait kihasználva a szintek betagolódhatnak a tájba !!!





Földház építése



Összecsukható asztal

 2014. június 15. - kgl
osszecsukhato asztal_1.jpg













Egy összecsukható asztal nagyon praktikus. Ha szükségünk van rá akkor felállítjuk, ha már nem kell akkor elrakhatjuk összecsukva, így kevés helyet foglal. Egy kempingezésnél is hasznos, alig foglal helyet az autó csomagtartójában, mégis kényelmesen ehetünk mellette, már ha van pár összecsukható székünk is. Az összecsukható székről majd máskor írunk.

L'gosseux d'bois Ep 39 Table pliante



2 ?? New Grinder Hacks


gyorsdaraboló sarokcsiszolóból acélból

Making a SOLID Angle Grinder Stand


gyorsdarabpló fából 12v. motorra

How to Make a Useful SAW MACHINE - DIY Miter Saw


szétszedhető mobil munkapad

My Version of MFT Workbench


u.a. - 1 rész.

Puzzle Workbench Development #1


u.a.2. rész

Puzzle Workbench Development #2

u.a.

Puzzle workbench






Wolfcraft Univerzális tipliző/kézi mestercsapozó + AJÁNDÉK



Ajándék 
Kedvezmény 
10 év garancia 















Termék ára: 4 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Ajándék a termékhez 
:
Szállítás:
Raktárról
Robbantott ábra:
Cikkszám:
WO_4640000
Mennyi 8*35mm tiplit kérsz hozzá?





















Tiplizés egyszerűen, gyorsan és precízen. A hobbi barkácsoló, bútorkészítő hasznos segítsége!
Wolfcraft Univerzális tipliző/kézi mestercsapozó/facsapozó + AJÁNDÉKA Wolfcraft cég 30 éve fejleszti ezt a típusú kézi gyorstiplizőjét. A Kezdő tipliző csomagban még az alap, jól bevállt készülék található.

2005-ben dobták piacra, az azóta hatalmas sikereket elért, továbbfejlesztett és a kényelmet jobban szolgáló Mestercsapozót.

A gyorstipliző segítségével gyors és precíz munkát tudsz végezni!
Használhatod sarok-, egyenes- és úgynevezett T-kötések kivitelezésére, 12–30 mm vastagságú anyagok megmunkálásánál.

Használata nagyon egyszerű, ha sosem készítettél még egy tiplivel rögzített fadobozt sem, akkor is menni fog!

Anyagvastagságtól függően 6, 8, 10 mm átmérőjű tipliket kell használni, ezek megfelelő pozicionálását tudod a mestercsapozó segítségével pillanatok alatt elvégezni!
  • 12–14 mm-es bútorlapok esetén a 6 mm-es fatiplit,
  • 15–18 mm-es bútorlapok esetén a 8 mm-es fatiplit,
  • 19–30 mm-es bútorlapok esetén a 10 mm-es fatiplit javasoljuk.
Fém perselyezett furószármegvezetés, lényegesen hosszabb élettartam, precízebb megvezetés.
Egy mozdulattal beállítható a kívánt méret.
Miért jobb ez mint a 4645000 Kezdő tipli készletben szereplő csapozó?
Mint ahogy azt már korábban is írtam, az egy régi konstrukció, kisebb beállíthatósági tartománnyal. Továbbá az anyaghasználata, ergonómiája, használata és stabilitása is lényegesen elmarad a Mestercsapozótól. Igaz, ahhoz minden kiegészítőt megtalálsz egy csomagban, de ha nem csak 1-2x szeretnéd használni, akkor mindenképpen a 4640000-et ajánlom!

Nézd meg a videót, milyen egyszerű használni ezt a mestercsapozót:>

4640000 Wolfcraft Univerzális tipliző/kézi mestercsapozó


Technikai adatok:
 6, 8, 10 mm átmérővel rendelkező tiplifuratok készítéséhez
 12–30 mm vastagságú anyagok megmunkálásához
 a markolat anyaga: kétkomponensű műanyag
+ AJÁNDÉK 50 db bükkfa tipli 8 x 35 mm méretben

Amit mindenképpen rendelj hozzá:
központosított fúrószárat, melynek lényege, hogy szemben a normál fúrószárral, rendelkezik egy hegyes, 2 mm magas csúccsal, így ez "központosítja" a furatot. A jelre, vagy az előpontozott helyre állítva stabilan vezeti meg a fúrószárat, így biztosan oda kerül a furat központja, ahova azt te kimérted.Továbbá:
mélységütközőt, mely rendeltetése, hogy a furatot kellő mélységre tudd kiképezni.
Tipp1:
Érdemes két szettet vásárolnod a fúrószárakból és mélységütközőkből, mert akkor nem kell állandóan átállítani az ütköző magasságát, amikor lap furatról élfuratra állsz át. Egyszerűen csak kicseréled a fúrószárat a tokmányban és már dolgozhatsz is!
Tipp2:
Az áruházunkban találsz fatipliket is, ezekre mindenképpen szükséged lesz!

A bútortest (korpusz) készítése fecskefark kötéssel. Fali kulcsos szekrényke


Make a Simple Doweling Jig




DIMA PER I FORI A TASCA Tips and Tricks vol 9 (trucchi e suggerimenti)


dima per fori inclinati fai da te (pocket hole jig)



3 az egyben munkapad ingyenes tervekkel




 2017. november 28. - kgl
3_az_egyben_munkapad.jpgA mai videóban Marija mutatja meg, hogyan készített egy olyan munkapadot amiben marógép, körfűrész és dekopir fűrész van beépítve. A munkapad rétegelt lemezből készült, és belül megoldott a forgács elszívás is. A gépek kapcsolói a biztonság miatt egy mélyedésben vannak beépítve a véletlen bekapcsolás ellen. Az ingyenes tervek is elérhetőek Marija honlapján.

Homemade 3 in 1 Multipurpose Workbench: Table Saw, Router Table and Inverted Jigsaw (Free Plans)


How To Make A Table Saw Stand


4:1-ben munkaállomás

 2017. február 09. - kgl
4_az_egyben_gep.jpg
Én nem szeretem azokat a gépeket amelyek több funkciót akarnak megoldani. A véleményem szerint a hasznos munkára fordítható idő jelentős részét viszi el az ilyen gépek átalakítása az egyik funkcióról a másikra, mivel minden átszerelésnél újra be kell állítani a használni kívánt gépet is ami szintén időveszteség. Ettől függetlenül vannak jó megoldások amiket én is elismerek. A most látható 4:1-ben megoldás egy szép példa erre. Ahol csak ritkán barkácsolnak vagy csak pár négyzetméteres a műhely ott jó megoldás lehet egy ilyen kombinált gép építése.

Homemade 4 in 1 Workshop (table saw, router table, disc sander jigsaw table) 4 in 1Çalışma İstasyonu



Building 4 in 1 Workshop (Homemade table saw, router table, disc sander, jigsaw table)

Homemade table saw with built in router and inverted jigsaw 3 in 1




Oszlopos fúrógép és marógép - 3 videó

 2017. október 23. - kgl
oszlopos_marogep.jpg
Ma 3 videó lesz egymás után a cikkben. Egy barkács oszlopos fúrógépet bárki meg tud vásárolni mert elég olcsók, de sajnos a méretük elég kicsi, a motorjuk elég gyenge teljesítményű, így csak apróbb munkákra használható. A Mirock's Woodshop feltöltője ezért készített magának egy nagyobb oszlopos fúrógépet amibe kézi fúrógépet és felsőmaró gépet is be tud rögzíteni, így marásra is és fúrásra is tudja használni a gépet. A munkadarab rögzítéséhez is készített két irányban mozgatható satut, így a marási műveleteket is pontosan tudja elvégezni.Alaposan átgondolt gép született így, ajánlom a figyelmetekbe. Az első videóban a gépet mutatja be, a másodikban a maró satut készíti el, a harmadikban mérővonalzókkal egészíti ki a gépet a pontos használhatóság érdekében.

Homemade drill and router press. General review



Homemade drill and router press. Guides


Homemade drill and router press. Scales




Merülő fűrész vonalzóhoz egyedi méret ütköző

 2017. május 20. - kgl
vonalzo_utkozo.jpg
Ha egy bútor olalaihoz kell levágnunk sok egyforma méretű tábla anyagot akkor minden egyes darabon be kell jelölnünk a méretet amihez a merülőfűrész vonalzóját illesztjük. Ez időigényes és pontatlan megoldás, szinte lehetetlen tized mm pontosan mindig ugyanúgy beállítani a vonalzót. Egy nagyon ötletes ütköző segédeszközt készíthetünk a vonalzóhoz amellyel egy pillanat alatt be tudjuk állítani a vonalzót akárhányszor egymás után. Az ütközőt az egyszer kimért és beállított vonalzóhoz ragasztjuk össze kétoldalas ragasztóval, így ha más méretet kell vágnunk akkor csak szétszedjük az ütközőt és más méretre ragasztjuk újra össze. Nagyon sok időt megspórolunk és hajszál pontosan egyforma méretű munkadarabokat tudunk így vágni a merülő fűrésszel. 

Rail jigs





A Homemade vastagságú dobcsiszolót építettem



Ez az első hozzászólásom itt.

Információkat gyűjtöttem és különböző terveket olvastam egy vastagságú (dob) csiszoló építésére. Úgy éreztem, hogy szükség van egy olyan projekten való dolgozásra, amely megpróbálta kivenni a vékony anyagokat, és kiegyenlíteni. Erőátviteli szállítószalag lesz.
Mindenesetre, egy 18 "széles kezdeti terv 29" -re nőtt.
Néhány hónappal ezelőtt befejeztem. Egy kicsit hosszabb ideig tartott, mert az alvállalkozói üzletben új elektromos vezetékekre volt szükségem, hogy képesek legyenek futtatni.
Itt van két videó, az egyik azt mutatja, hogy félúton van az épületek fejlődésében, az egyik azt mutatja,
Van egy 2HP farm-motorja és egy 150 liter / szállítószalagos motorja. A legnagyobb szélesség, amit el tudok homokolni, több mint 28,5 ".
Betöltöttem a haladó fotókat, valamint a kész fényképet és három videót, amelyek a csiszolót a következő linken mutatják be:



























My homemade 29" drum sander


DIY Drum Sander part 1


DIY Drum Sander part 2


DIY Drum Sander part 3


DIY Drum Sander part 4


DIY Drum Sander part 5 - the final part


DIY Homemade 24" Thickness Drum Sander - Build and parts detail Overview


DIY Drum Sander part 5 - the final part





Fúróasztal oszlopos fúrógépre

 2017. február 08. - kgl
furogep_asztal.jpg
 Izzy Swan nem volt megelégedve az oszlopos fúrógépével, kicsi a munkaasztala, magasság állításnál lötyög-kóvályog oldal irányban és elég nehéz felfelé tekerni a munkaasztalt. Sajnos a legtöbb oszlopos fúrógép ilyen, nem is nagyon van kivétel ami ezeket a hibákkal nem rendelkezne. Ezért úgy döntött Izzy, hogy kicsit átalakítja a gépet, egy új nagyobb munkaasztallal melyet oldalirányba is állítani lehet így csaphornyokat is tud marni a géppel. Az oldalirányú kóválygást nem tudta megszüntetni de motoros asztalemelést készített, így jóval gyorsabb és könnyebb az asztal állítása.

DIY - Drill Press Table of AWESOMENESS!!


Nicholson workbench part 2 | How-To


Nicholson workbench part 1 | How-To


New Generation Workbench


How to Build a Portable Woodworking Workbench - Part 1 of 3




Szalagcsiszoló fúrógéphe

 2017. január 07. - kgl
szalagcsiszolo.jpg
 Egy kézi fúrógép nem csak fúrásra alkalmas, leleményes megoldásokkal akár szalagcsiszolót is készíthetünk hozzá egy kevés rétegelt lemezből. Egy hobbiasztalos műhelyében egy ilyen kisebb teljesítményű szalagcsiszoló is jól használható. 

Making a Homemade Belt Sander - El yapımı Şerit Zımpara Makinası




Házi szalagcsiszoló - 2 rész

 2016. október 11. - kgl
szalagcsiszolo_2.jpg
A tegnapi posztunkban egy szalagcsiszológép építését kezdte el Matthias Wandel. A mai videóban a gép megkapja a szükséges burkolatokat a motorja is rögzítésre kerül a burkolaton belül. Egy forgácselszívó részt is készített a gépre, ami állítható, így külön be tudja állítani az íves anagok csiszálásához illetve a sík felületek csiszolásához. 

Belt sander build continued


Edge belt sander


6x48" belt sander build


Edge Sander Homemade - 6x78"Belt - part 1


dge Sander Homemade - 6x78" Belt - part 2




Olcsó táblásító szorító


 2018. február 02. - kgl
tablasito.jpg
Az asztalos táblásító szorítók a nagyon drágák, és sok kell belőlük. A házilag elkészített szorítók is tökéletesen megfelelnek, ha jó keményfából készítjük el őket, így töredék áron el tudjuk készíteni őket. Olyan keményfát kell használnunk hozzá, amely nem hajlamos a hasadásra, például a juhar, bükk, kőris. A szorításhoz M10-M12-es menetes szárat használjunk. A szorítók hosszát 100-120 cm hosszúra méretezzük, így már asztallapot is tudunk vele készíteni. 


make wooden bar clamps


CONVERTIR PRENSAS EN SARGENTOS (Facil) - Luis Lovon




Csiszolófa

 2017. október 16. - kgl
A kézi gyaluknak jó fogásuk van, kényelmes a kéznek a használata az alakja miatt. Ugyan ilyen kinézettel készíthetünk kisebb, nagyobb méretű csiszolófát amivel  fa felületet megcsiszolhatjuk. akár síkra is a gyalulás helyett. Nem olyan gyors anyag leválasztás  mint a gyalulás, de hasonlóan kell használni mint a kézi gyalut. A csiszolófa elkészítése elég egyszerű, a csiszoló papír cseréje is könnyű a most bemutatott kéziszerszámon




Plaina lixadeira - Como fazer a sua






A dísztárgy készítés jövője

 2018. február 19. - kgl
utolso_vacsora.jpg
Egy csendes forradalom korában élünk évek óta. A mai világban a dísztárgy és a bútorkészítés szépen csendben teljesen átalakult, a CNC technológiának köszönhetően egyre kevesebb helyen készítik még kézműves munkával a bútorokat és a dísztárgyakat, a kézműves mesterek kihalásával pedig már csak az amatőr hobbiasztalosok fogják megfogni a vésőt és kalapácsot, hogy valamit kifaragjanak fából. Egy két évtizeden belül, szinte teljesen el fog tűnni a hagyományos bútorkészítés és dísztárgy készítés kézi munkája és teljes egészében a CNC és robot technika fog előre törni. Egy fénykép vagy egy festmény alapján már most képes a mai technológia arra, hogy tökéletes térhatású  művészeti tárgyat hozzon létre. Erre tökéletes példa az utolsó vacsora nagy faragott panelje amelyet már CNC technológiával faragtak ki. A faragás szót nyugodtan elfelejthetjük itt, inkább a marás szót kellene használnunk. Nézzük meg, hogyan készítették el ezt a remek műalkotást egy fényképről a CNC technikával tökéletes élethűségben térhatású dísztárgynak. 

Large carved panel of the Last Supper with CNC. Панно Тайная Вечеря



158 CNC router machining a *$3,600* 3D relief of Pegasus




Tipliző sablon

 2018. február 21. - kgl
tiplizo_sablon.jpg
A tiplis csapolás egy olcsó és gyors elkészítésű csapolási mód. Egy hátránya van csak, mégpedig az, hogy a tipli furatainak tökéletesen egy vonalban kell lennie, különben nagyon nehéz összeütni a tiplizett anyagokat, vagy rossz esetben szét is repesztheti a munkadarabot ha a rosszul fúrt tipli helyekkel erőltetjük össze. Sok féle tipliző sablont készíthetünk, vagy vásárolhatunk, most Alain Vaillancourt készít egy állítható tipliző sablont. 

The Woodpecker Ep 96 - Doweling Jig




Egyszerű csapozó sablon

 2016. december 24. - kgl
csapozo_sablon.jpg
Aki készített már tipli csapozást az tudja, hogy mennyire nehéz tökéletesen egyformára kifúrni a tiplik helyét egy kézi fúrógéppel. Egy nagyon egyszerű csapozósablon segítségével  ez a művelet viszont gyerekjáték lesz. Annyira lesz pontos a furatok helye, amennyire pontosan készítjük el a csapozó sablont. A sablon elkészítése egyszerű, kevés anyagból elkészíthető. Kezdő hobbiasztalosoknak is ajánlom.

Self–Centering Doweling Jig in 1 hour


Mitte finden ohne messen / Zentriermessinstrument / Center Gauge – diy


Usando o gabarito de cavilhas


Dowel Jigs 1 and 2


The Woodpecker Ep 96 - Doweling Jig



Making Dowels with a Homemade Dowel Plate




Több funkciós műhely kocsi - 2 videó

 2017. november 15. - kgl
muhely_kocsi_1.jpg
Timothy Wilmots egy nagyon szép és hatalmas műhelyt épített magának. Igyekszik a saját munkáját kényelmessé is tenni, ennek jegyében készített egy MFSC, azaz multi function shop cart. Mint a neve is mutatja ez egy több funkciós műhely kocsi amit szállító eszközként és állítható magasságú munkaasztalként is tud használni. Összesen 5 funkciót tud ellátni a kocsi, nézzétek meg még miket. A második videóban a kocsi emeleő szerkezet működését mutatja meg Timothy. 

MFSC multi function shop cart


u.a.

Making a multifunction shop cart MFSC part 1


Making a multifunction shop cart MFSC part 2


Using the multifunction shop cart MFSC


MFSC lifting table mechanism




Mágneses marok csavarhúzó

 2018. február 16. - kgl
marok_csavarhuzo.jpg
Szerelések közben előfordul, hogy olyan szűk helyen kell csavart behajtanunk ahova a normál méretű csavarhúzónk nem fér be, de még nincsen marok csavarhúzónk. Egy mágnesen bithegy foldóból viszont egyszerűen készíthetünk egy marok csavarhúzót, csak egy kisebb hulladék fadarabra vagy ág darabra lesz szükségünk és egy kis fém gyűrűre amit egy vékonyabb rézcsőből is levághatunk. A mágneses bithegy előnye, hogy cserélhető benne a bithegy, így gyakorlatilag bármilyen csavarhoz használni tudjuk a csavarhúzót, csak a bitet kell kicserélnünk a csavarnak megfelelőre.

Homemade Screwdriver


Screwdriver Hack - 280


Making a Birdcage Awl from an old drill bit




Mágnes tároló és szétválasztó

 2017. február 17. - kgl
magnes_tarolo.jpg
Minden műhelyben szükség van mágnesre, szinte nélkülönözhetetlen alap egy pár jó erős mágnes. A mai modern neodimium mágnesek viszont már annyira erősek, hogy nagyon nehéz szétválasztani őket, vagy leválasztani őket egy vas szerszámról amire véletlenül felragadt, könnyen vérhólyagot gyűjthetünk be egy rossz mozdulattal ahogy összecsípi a bőrünket a két mágnes. Egy mágnes tároló és szétválasztó a mai témánk, amivel elkerülhetjük a baleseteket. 

Separate And Store Neodymium Magnets


sarokcsapolás

Easy to Make Jig and How to Build Boxes with Decorative Splines


sarokcsapoló tolóasztal
asztali fűrészhez

Build a Miter Spline Jig


u.a. Maró asztalhoz

Reinforcing Mitered Corners With a Spline


tolóasztal fűrészhez 45 % szögben X vágás

X mitered corners joints reinforcements


How to reinforce a Miter Joint using a Butterfly Key - 04



Faanyag szárítása elektromos fűtőlapokkal


 2018. január 13. - kgl
elektromos_szarito.jpg
A hobbiasztalosoknak nincs szüksége gyors faanyag szárításra, főleg a drága üzemeltetés ami ami a legnagyobb hátránya. Lehet építeni napenergiás szárítókat amik pár hónap alatt tökéletesen kiszárítják a fát, de ez egy vállalkozásnak rendkívül hosszú idő. Mtmwood mit már több videóban is láthattuk itt a blogon, szegmentált vágódeszkákat gyárt egyedi kivitelben. Neki már szüksége van egy gyorsabb szárítási módszerre. Próbaképpen épített egy infra szárítót ami elektromos fűtőlapokkal állítja elő a szárításhoz szükséges meleget.
FlexiChit szárító elemeit részben megvásárolta, részben maga építette meg. Ezzel a szárítóval a puhafákat 3-7 nap alatt míg a keményfákat 7-20 nap alatt lehet kiszárítani 6-10% nedvesség tartamúra frissen kivágott fát aminek a kezdő nedvesség tartama 40 % feletti volt. A szárító teteje és oldalai fém borításúak, a teteje hőszigetelt, míg az oldalai nem. A fából távozó pára így csak a hidegebb oldalfalakon tud kicsapódni és alul kifolyni a szárítóból. Mivel a szárító teteje hőszigetelt, így ott nincs pára kicsapódás, és ezért nem csöpög vissza a nedvesség a faanyagra. A szárító fél m3 faanyag szárítására készült a próba idejére. Az elektromos áram felvétele 3.3 KW/m2 ami nem kevés, főleg úgy, hogy több m2 fűtőpanel került a szárítóba, de az üzemeltetés költsége megtérülhet azzal, hogy nem kell sok száz m3 faanyagot készleten tartani esetleg évekig, mire kiszárad. A megtérülést növeli, hogy a magas hőmérséklet miatt kevesebb faanyag reped meg, nincs ideje elszaporodni a fában a kártevőknek sem.  Nézzük meg, hogyan készült el a kísérleti szárító és hogyan üzemelt a teszteken automatikusan. 

Wood drying: Infrared dryer for wood Flexyheat



Fakalapács készítése

 2016. március 25. - kgl
fakalapacs.jpg
Sok fajta fakalapács készíthető, lehet kicsi vagy nagy, hengeres vagy négyszögletes, trapéz alakú, íves, rövid nyelű vagy hosszú nyelű. Elkészíteni egyiket sem nehéz, ezért kezdő hobbiasztalosoknak is ajánlom, hogy készítsék el a saját fakalapácsukat. Dabin Ovar többfajta kalapácsot készített, ezekből mutat párat, hogyan készült. 

Darbin Orvar: Three Ways To Make a Mallet




Hibás következtetés - Robbanó fakalapács



 2016. május 25. - kgl
fakalapacs.jpg



Talán ismeritek azt a fakalapács fajtát, amelyben belül acélnehezék tud mozogni. Ennek az az értelme, hogy így nem tud visszapattanni a fakalapács ha erősen ütünk vele, ezáltal kíméli a csuklónkat is és kevésbé fárad el a kezünk. Jeremy Schmidt is készített ilyen fakalapácsot rétegelt lemezből, ami idővel szétszakadt a rétegeknél mert nem rakott az ütőfelületekre keményfát a bütüjével az ütőfelület felé. (A rétegelt lemez habár nagyon erős, de ahhoz gyenge anyag, hogy fakalapácsot készítsünk belőle, nem viccből készítik olyan keményfából a kalapácsot ami nem tud hasadni, például bükkből, vagy akácból)
Nem az a fő baj, hogy rétegelt lemezből készítette a kalapácsát, hanem az, hogy lehagyta róla a keményfa ütőfelületet. A megsérült kalapács tönkreverését videóra vette, és azt a következtetést vonta le, hogy a nehezék golyók szétszóródnak. Ezért az új fakalapácsába már egy fém csőbe zárta a nehezék golyókat teljesen feleslegesen. A saját hibájából most sem tanult, megint nem rakott keményfa ütőfelületet a kalapácsára. Ezt is szét fogja hamarosan verni, habár a golyókat már nem kell szedegetni utána. 
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha "lájkolod" az oldalunk Facebook oldalát! Ha tetszik akkor kattints légyszíves a "Tetszik" gombra, vagy a "Megosztás" gombra, hogy még többen láthassák ezt a cikket. Ha véleményed van a cikkről akkor ne rejtsd VÉKA ALÁ, írj egy pár sort a "hozzászólásokban"!


Wooden mallet explosion!


Making a Dead Blow Mallet


Make a Dead Blow Mallet with Finger Joints


Making a wooden mallet with a leather face


Making a Steel Hooped Wooden Mallet


DIY Wood Hammer from 3/4 in T Fitting


Make a Mallet From a Pipe Tee


Making a Block and Tackle Wooden Pulley System


7 Amazing WoodWorking (Carpentry) Tools you want to have


5 Amazing DIY Wood Working Tools 2018 ( Amazon ) #5




Silány minőségű akkus fúrógép ismérvei


 2017. augusztus 02. - kgl
silany_furugep.jpg
Sajnálatos, hogy a Fogysztóvédelmi hatóság a barkácsgépeket nem vizsgálja olyan sűrűn így olyan gépek is az üzletek polcaira kerülhet amelyek címkéi megtévesztik a fogyasztót, a termék silány minőségű. Sajnos ez elég mindennapos hogy ilyen termékeket árulnak. Walter Reéb egy teszten mutatja be, hogy a Straus Austria ST/CD 18-409 akkus fúrógépre tökéletesen ráillik a silány jelző. A videóból megtudhatjátok, hogy mire kell figyelni a vásárlásnál, ha nem akartok ilyen silány gépet vásárolni. 



Silány... | Straus Austria ST/CD 18-409 ◆ Eszközteszt




Ez már használható! | Straus Austria ST/HD 012-400 ◆ Eszközteszt


Digitális multiméter használata ◆

alapok



Csúszóasztal asztali körfűrészhez


A csúszó asztali körfűrész





Mágneses fűrészvezető

 2017. augusztus 16. - kgl
magneses_furesz_vezeto.jpgNagyon kevés olyan ember van aki mindenféle segédeszköz nélkül képes tökéletes egyforma szögben tartani a fűrészt és úgy elvágni egy fát. Aki erre nem képes annak kell valamilyen segédeszköz ami megvezeti a fűrészét. Egy mágneses fűrész vezető tökéletes a feladatra, pár darab erős mágnes úgy megtartja a fűrészlapot hogy azzal garantáltan a megfelelő szögben tudjuk tartani a fűrészt. A most bemutatott vezetőt elég egyszerű elkészíteni, nagyon ötletes a kihajtható támasztója is. Kezdő hobbiasztalosoknak is ajánlom az elkészítését és a használatát.

Magnetic saw guide, everybody can make it


csapozó sablon mágnes fűrész vezető

Making A Magnetic Dovetail Saw Guide


David Barron vs Katz-Moses Dovetail Guides | Tool Duel #9


Mágneses fecskefarok csapozó

 2017. április 18. - kgl
fecskefarok_csapozo.jpg
A fecskefarok csapozások elkészítésénél nagy segítség egy olyan vezető amely segíti vezetni a fűrészt a megfelelő szögben. Az erős mágnes feladata hogy a fűrészlap szépen ráfeküdjön a vezetőre. Az elkészítése a kicsi csapozónak elég egyszerű, csak nagyon pontosra kell elkészíteni, hiszen ha ennél nem stimmel valami akkor a vele készített csapolás sem lesz tökéletes. 

Making A Magnetic Dovetail Saw Guide




Grampo de Aperto Horizontal (Toggle Clamp)


Como fazer Grampo de Fixação - Toggle Clamp DIY


Toogle Clamp de Madeira Maciça com Dispositivo Anti-Quebra


Unboxing Toggle Clamps da China


Cтрубцина с ограничителем (toggle clamp stop)


körfűrészlap élezése

Как Самому Точить Пильные Диски Простым Приспособлением


u.a.

Как заточить пильный диск своими руками


u.a.

Самодельный заточной станок дисковых пил в гаражной мастерской на канале Столярные Мастера


gyalúkés élezése

Заточка ножей для деревообрабатывающего станка



Kétkezes vonókés készítés

 2018. február 22. - kgl
vonokers.jpg
Egy régi gépi gyalukésből nagyon szép vonókést tudunk készíteni. A gyalukés anyaga igen jó minőségű szerszámacél, ezért egy jól megélezett vonókéssel könnyű a faragás és évekig nem lesz szükség újabb élezésre sem. Ha nincs lehetőségünk a nyelet magunknak elkészíteni akkor kész reszelő nyelet is vásárolhatunk hozzá. Használat után ne felejtsük el letisztítani a vonókésről a rátapadt gyantát és koszt, majd vékonyan kenjük le a pengét műszerolajjal, a rozsdásodás megelőzéséhez. 

Making a Simple Drawknife

vonókéspad

Shaving Horse from 2X4's

u.a.

The ULTIMATE Shaving Horse

u.a.

The ULTIMATE Shaving Horse 2




Új nyél az új vésőknek

 2016. július 06. - kgl
vesonyel.jpg
A fűszerüzletekben rendszeresen lehet vásárolni mindenféle olcsó gépeket és kéziszerszámokat Workzone és Parkside márkanév alatt. Néha meglepően jó minőségű acélból készült favésőket is lehet venni nagyon jó árérték arányban, de ezeknek a vésőknek a fa nyele elég pocsék minőség. Paul Jenkins az Aldiban vásárolt új vésőinek készít ezért sokkal tartósabb nyelet. Az új nyelet olyan keményfából kell elkészíteni amely nem hajlamos a hasadásra, például bükk, éger, gyertyán, kőris, rózsafa. A legtartósabb ezek közül a kőris és a rózsafa, de a legszebb márványos erezetű nyelet a szintén a rózsafából lehet elkészíteni. 

063 - New handles for Aldi chisels



The Birth of Leather Tools





Asztalos F szorító

 2017. augusztus 30. - kgl
f_szorito.jpg
 Azoknak a hobbiasztalosoknak ajánlom a mai videót akik szeretnének pár darab asztalos F szorítót maguknak elkészíteni, de nem fából, hanem acélból és olyan nagyra amire csak szükségük lehet. Cosmas Bauer nagyon ügyesen készítette el magának a szorítókat, amelyek tökéletesen megfelelnek az asztalos igényeknek és még tartósak is.

How to Make Long F-Clamps | Homemade Steel Clamps | The new Grinder in Action | Patreon Announcement



Házépítés a tetővel kezdve ?

 2018. március 03. - kgl
tetovel_kezdve.jpg
A könnyű szerkezetes faházakból már nem csak kis házakat építenek hanem földrengés biztos nagy villákat is. Ez még nem lenne újdonság, de ahogyan ezt egy olasz cég megépíti az már különleges. Először a tetőt építik meg a földön, majd felemelve alárakják az emelet függőleges gerendáit, újra felemelik az egészet és a földszint függőleges gerendáinak felállítása után ráemelik az emeletet. ez ez eljárás sokkal biztonságosabb mint a hagyományos építkezés ahol hetekig, hónapokig dolgoznak a munkások a daruval felemelt elemek alatt, ez pár óra vagy csak egy napig tart ennél az eljárásnál, hogy függő teher alatt kell dolgoznia a munkásoknak. Ennél az eljárásnál csak akkor van szükség darura amíg felemelik a szinteket, ez költségben is jelentős megtakarítás és időben is gyorsabb eljárás, ráadásul sokkal biztonságosabb a földön dolgozni, mint állványokon. Az állványozás költségén is sokat lehet így csökkenteni, mert csak a befejező munkákhoz kell állványt használni a ház körül. Egy biztos, hogy ennél az eljárásnál is csak felelősség teljes emberek dolgozhatnak a függő teher közelében, ugyan úgy mint a hagyományos darus építkezéseknél szükséges. 

Costruzione villa antisismica Eco-live

Ampliamento in legno di edificio tradizionale


padlófűtés

Sistemi Radianti a Pavimento - ICMA S.p.A.




Rozsda eltávolítása a szerszámainkról.


 2018. február 17. - kgl
rozsda.jpg
Megrozsdásodott pár szerszámod, vagy vásároltál régi szerszámokat amiket szeretnél felújítani, akkor nem kell órákon át csiszolnod, hogy a rozsdát eltávolítsd. Ráadásul sok helyre például furatokba be sem férünk hogy megcsiszoljuk. Egy egyszerű módszerrel kényelmesen el tudjuk távolítani a rozsda nagy részét, ehhez mosó szódára, egyenáramra és egy fém falú edényre lesz szükségünk. Az egyenáramot egy gépkocsi akkumulátorából vagy egy akkumulátor töltőből nyerhetjük ki egyszerűen. A fémfalú edényt is el tudjuk készíteni magunk egy kis ötlettel pár perc alatt. 

Homemade Rust Removal


Rust removal





Állítható csapoló sablon körfűrészre

 2018. március 31. - kgl
csapolo_sablon_1.jpg
Az egyszerű átlapolásos csapolások elkészítése a legegyszerűbb ha van egy megvezetőnk amivel függőleges helyzetben tudjuk tartani a munkadarabot amíg a körfűrészen átvágjuk az anyagot. Ha nem pont függőlegesen áll a munkadarab akkor az elkészült csapolás sem lesz szép. Ezért szükséges egy olyan vezető amivel ez kiküszöbölhető. Az ilyen vezetővel akár 45 fokos és 90 fokos átfedéses csapolásokat is tudunk készíteni. 

Bosch GTS 10 XC - Schlitz- und Zapfenschneider (Tenon Jig


Állítható körfűrészes csapoló


 2017. szeptember 11. - kgl
csapolo_sablon.jpg Csapolást sokféle módon készíthetünk, de talán a legismertebb a marás és a fűrészelés. Egy asztali körfűrésszel viszont nagyon termelékenyen tudjuk elkészíteni a csapolásokat egy megfelelő csapoló sablon segítségével amit például a tolóasztalunkra szerelhetjük fel ha szükség van rá. Az is segítség ha ez a sablon állítható és a csap fogak szélességeit be tudjuk állítani a szükséges feladathoz. Joung Je egy szépen elkészített sablon használatát is megmutatja. 

Simple & accurate boxjoint jig


Simple Single Blade Box-Joint Jig




Csapozó szán


 2017. május 07. - kgl
csapozo.jpg
Egy nagyon jól és könnyen használható csapozó szán építése a mai téma. Ezzel a szánnal nagyon gyorsan el tudunk készíteni egy csapolást asztali körfűrészen. A szánt rétegelt lemezből készíthetjük el, két darab széles, kotyogás mentes golyós fióksín, menetes rúd és pár facsavar, anya és alátét kell csak hozzá. Javaslom, hogy minél szélesebb golyós fióksínt válasszatok hozzá, mert a keskeny fióksínek nem elég merevek és könnyen elhajlanak a terhelésre. A szán alján egy vagy két darab megvezető van (asztali körfűrész hornyainak számától függően) amelyek készülhetnek keményfából de jobb ha teflonból készítjük, így könnyebben csúszik majd a szán. A szán használatát a második videóban láthatjátok.

Tenon Jig - How to make



Tenon Jig Shopmade - How It Works on Table Saw


Tenon jig build, part 2


Tenon Jig Shopmade - How It Works on Table Saw


Tenon Jig Shopmade - How It Works on Table Saw



Keresztfűrész körfűrészhez

 2018. március 16. - kgl
kersztvago.jpg
Egy faanyagot keresztben elvágni nem is olyan egyszerű egy kézi körfűrésszel, úgy, hogy a vágás tökéletesen derékszög legyen. Egy gérvágóval egyszerűen le tudnánk vágni, de ha nincs gérvágónk akkor jó ha csinálunk magunknak egy keresztfűrész vezetőt a kézi körfűrészünkhöz. Az elkészítése nagyon egyszerű, de pontosan kell dolgoznunk, különben a nem lesz pont 90 fokos a vágás a vezetővel. Ha egy ütközőt is rögzítünk a vezetőre akkor pontosan egyforma méretre tudunk vágni több munkadarabot. 

Crosscut Jig for Circular Saws


Tömör fából készült olcsó munkapad

 2018. február 18. - kgl
munkapad.jpg
A munkapadokat hagyományosan keményfából készítik ami egyre drágább. A munkapadot olcsó puhafa anyagokból is el lehet készíteni, de a tartóssága kétséges ha nem oldjuk meg, hogy idő előtt ne legyen tele sérüléssel a munkalapja. Keresnünk kell olyan anyagot ami elég kemény és tartós a munkalap kopó részére, szükség esetén akár ezt le is tudjuk cserélni ha már valami miatt nem tetszik vagy ezt is sikerült tönkretenni. Ilyen feladatra nagyon jó ötlet egy keményfa réteggel beborítani a munkalapot. A szalagparketta felhasználása is jó ötlet, mivel igen ellenálló, kopásra kevésbé hajlamos a felülete és még esztétikus is. 

Building a Solid Woodworking Workbench from cheap lumber


tolóasztal készítése

How long to make a table saw sled?





Fiókos garázs munkapad a falon

 2015. augusztus 19. - kgl
fiokos_munkapad.jpg
Egy nagyon érdekes garázs munkapadot építését mutatjuk a mai posztban. A munkapad ugyanis a már meglévő fiókokhoz készül, és a munkapad a falra van felszerelve, lábak nélkül. Még is rendkívül erős és teherbíró lett. Az asztallap horganyzott lemezzel lett beborítva, így könnyen tisztán tartható olajos piszkos munkáknál is. A munkapad alatti szabad területet is ki lehet használni nagy méretű tárgyak elhelyezésére vagy akár gurulós szerszámos bokszok tárolására. 

Building A WorkBench With Fancy Drawers


DIY Building a shop workbench and Dream Build update for Mrs Kappers work shop!




Laminált padlós szekrény

 2018. március 28. - kgl
laminalt_padlos_szekreny.jpg
A faanyag meglehetősen drága, főleg a jobb minőségű keményfák. Rengeteg munkát kell belefektetni, hogy esztétikus legyen a felülete. Ezen munkák nagy részét meg lehet spórolni, ha azolcsó laminált padlóból készítjük el a szekrény oldalfalait. A laminált padló felülete szép egységes, hatalmas választék van belőle, kopásálló, könnyen méretre vágható. Már csak azt kell elérnünk, hogy ne a laminált padlóból készített oldalfal hordja a terhelést és a vágási éleket elrejtsük. Ezt úgy tudjuk megoldani, hogy egy teherhordó vázat készítünk és ezzel meg tudjuk oldani az összes problémát. Egy tölgyfa vázba került a videóban beépítésre a tölgyfa mintás laminált padló. 

Oak and laminate flooring bookshelves with drawers



Állítható asztali körfűrész

 2018. április 03. - kgl
korfuresz.jpg
A házilag készült asztali körfűrészeket a legtöbben egy kézi körfűrész gép beépítésével készítik el. Ennek nagy hátránya az, hogy nehézkes és pontatlan a napi használathoz a vágási magasság és a fűrészlap dőlés beállítása, mert az eredeti kézi gép mechanikáját használják fel erre a célra. Aki könnyebb és pontosabb állítási lehetőségre vágyik annak el kell felejtenie ezt a megoldást és teljesen új állító mechanikát kell építenie a gépbe. Egy szép megoldást láthatunk Cosmas Bauertől, ahol csak a legszükségesebb alkatrészeket hagyja meg a kézi körfűrészből, és így elég egy teljesen új gépet tudott készíteni az igényei szerint.


Building my Compact Table Saw

https://www.youtube.com/watch?v=c9Aib3Yl8PM


Compact Table Saw Part 1: Blade Lift Mechanism

DiResta 67 POWER HAMMERS

https://www.youtube.com/watch?v=keXUPBaB328


Körfűrész asztalba építése - 1 rész

 2015. augusztus 10. - kgl
korfuresz_az_asztalban_1.jpg
Sergio Acuna Padin egy régi hibás körfűrész mechanika helyére egy kézi körfűrész gépet épített be. Részletesen megmutatja, hogyan állította be párhuzamosra a gépet a már meglévő vezetővel. 


Homemade table saw with lift, part 1



körfűrész asztalba építése - 2. rész

 2015. augusztus 11. - kgl
korfuresz_az_asztalban_2.jpg
Sergio Acuna Padin a tegnapi videóban egy kézi körfűrész gépet épített be egy asztalba. A régi gép emelő mechanikáját is át kellett alakítania az új körfűrészhez. Ezzel a mechanikával szépen és kényelmesen lehet szabályozni a fűrészlap kiállását az asztal síkjából. 


How to make a table saw lift part 2



Homemade Lathe & Disc Sander Part1

Házi eszterga és csiszológép - 2. rész

 2016. november 22. - kgl
eszterga_2.jpg
Az előző posztban elkezdett házi faeszterga gép alkatrészeinek elkészítése és a gép összeszerelése készül el a mai részben. A gép már használható. Nagyon tetszik az egyszerű kezelhetősége, és a gép merevsége is megfelelő kisebb munkadarabok esztergálásához. Egy 1 LE motor hajtja, 3 sebességi fokozatban állítható a gép. 

Homemade Lathe & Disc Sander Part2



Házi faeszterga és csiszológép - 3.rész

 2016. november 23. - kgl
eszterga_3.jpg
Az előző két posztban bemutatott faeszterga gép elkészült, már használható, de még hiányzik róla a tárcsacsiszoló egység. Most elkészül hozzá a levehető tárcsacsiszoló egység és az eszterga gép is kap egy íves burkolatot. Így a teljes gép elkészült. Kisebb munkadarabok esztergálásához és csiszolásához megfelelő a gép, a tartóssága majd a használat során fog kiderülni. Aki maga építi meg az eszterga gépét, annak nem fog problémát jelenteni a gép tovább fejlesztése, vagy javítása


Homemade Lathe & Disc Sander Part3

csiszoló központ

Lathe Sanding Station: Belt Sander Part1



Lathe Sanding Station: Belt Sander Part2








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése