2016. augusztus 11., csütörtök

Új segget kel most majd nyalniuk !!!





Új segget kel most majd nyalniuk !!!






"Magyar az akinek fáj Trianon!" - BESZÉLGETÉS PATRUBÁNY MIKLÓSSAL 2016. július 15 
CMM Televízió: https://www.youtube.com/watch?v=hBtWDLk34BY 



Beiktatták a bűnözőkre vadászó új Fülöp-szigeteki elnököt 

2016. 06. 30. MTI - Alfahír 

Letette a hivatali esküt csütörtökön Rodrigo Duterte megválasztott Fülöp-szigeteki elnök, akinek mandátuma hat évre szól. 
Beiktatták a bűnözőkre vadászó új Fülöp-szigeteki elnököt

A 71 éves politikus, egykori ügyész és polgármester, a május kilencedikén lezajlott elnökválasztáson a jelölt 16 millió voksot kapott, 6 millióval többet, mint legerősebb vetélytársa Duterte azzal hívta fel magára a figyelmet a szegény délkelet-ázsiai országban, hogy a választási kampányában azt ígérte, ismét bevezeti a halálbüntetést, engedélyezi a rendőröknek, hogy ellenszegülés esetén a helyszínen agyonlőjék a szervezett bűnözéssel gyanúsított személyeket, valamint betiltja az alkohol fogyasztását nyilvános helyen. 

A bűnözéstől, szegénységtől és korrupciótól szenvedő Fülöp-szigetek lakosságának körében pozitív fogadtatásra találtak Davao város távozó polgármesterének elképzelései. Duterte azt is közölte, hogy két éven belül népszavazást szeretne tartani az ország föderalista berendezkedéséről, arról, hogy a tartományok nagyobb önállóságot kapjanak. 

Jogvédő csoportok aggodalmukat fejezték ki Duterte elnökké választása miatt, mert azt gyanítják róla, hogy polgármesterként támogatta a "davaói halálosztagokat" A várost járó motorbiciklis fegyveresek dorgdílekre és maffiózókra vadásztak, ám azzal is megvádolták őket, hogy számos esetben piti bűnözőket, sőt egyszerű utcagyerekeket is megöltek. Duterte több, mint húsz éven át vezette a várost, ez alatt az idő alatt több ezer gengsztert likvidáltak, és jelentősen visszaszorult a bűnözés. Ugyanakkor a politikusnak szemére vetik, hogy ebben az időszakban ő maga is fegyvert fogott, sőt embert is ölt. 

A szervezett bűnözés mindenesetre komolyan veszi az új elnök ígéreteit. Jobb keze, aki országos rendőrfőnökké nevezett ki, Ronald Dela Rosa három héttel ezelőtt azt nyilatkozta: a maffia már több, mint 20 millió peso (mintegy 108 millió forint) vérdíjat tűzött ki az ő, és az államfő fejére. Duterte azonban nem szívbajos, s a gengszterek fenyegetésére hasonló módszerekkel válaszol: több milliós pénzjutalmat ajánlott fel annak, aki megöl egy drogbárót. 



Fülöp-szigetek: lecsap a bűnözőkre az új elnök


Manila. Az előzetes választási eredmények alapján a szókimondó és a bűnözők kivégzését hirdető Rodrigo Duterte nyerte a hétfői elnökválasztást a Fülöp-szigeteken. Duterte több mint 14,5 millió voksot gyűjtött be. Fő riválisa az elnöki székért folytatott versenyben, Mar Roxas korábbi belügyminiszter mintegy 8,6 millió szavazatot tudhat magáénak. A 71 éves Duterte, a 1,5 millió lakosú Davao város polgármestere mások mellett annak köszönheti hatalmas népszerűségét a Fülöp-szigeteken, hogy kampányában ígéretet tett arra: felszámolja a szegénységet, a korrupciót és a bűnözést. Duterte arról is ismert, hogy Davao város szolgálatában kemény kézzel lépett fel a bűnözés ellen, sőt azzal vádolták, hogy ún. halálosztagokkal gyilkoltatott meg közel ezer, bűncselekmények elkövetésével gyanúsított embert. A Fülöp-szigeteki politikus a vádakat nem tagadja, elismerte, hogy a bűnözők megölésével tették Davaót az egyik legbiztonságosabb várossá a szigetországban. Duterte leszögezte, nem hagy fel keményvonalas politikájával. A korábban ügyészként is dolgozó férfi kijelentette: „vagy ti öltök meg engem, vagy én benneteket, ti idióták”. Duterte korábban azzal váltott ki közfelháborodást, hogy egy davaói börtönlázadás során megerőszakolt és meggyilkolt ausztrál misszionárius nővérről azt mondta: olyan gyönyörű volt, hogy a polgármesternek, azaz neki kellett volna először erőszakot tennie rajta. Bírálói szerint a politikusnak nincs elképzelése a gazdaságról, és stílusbeli hasonlóságok miatt „a Kelet Donald Trumpjának” nevezik. (MTI)




A halálbüntetés visszaállítása miatt leáll a török EU-csatlakozás



Törökország tüntetés hidfo.ru

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke figyelmeztette Törökországot, hogy amennyiben ténylegesen visszaállítja a halálbüntetést, ez azonnal véget vet az EU-csatlakozási folyamatnak.
Egy törökországi szakértő, Murat Bilhan azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a török lakosság egy tekintélyes része nem támogatja a halálbüntetés visszaállítását. Bilhan szerint a török lakosság több mint fele nem támogatja a halálbüntetés visszaállítását, és, bár nem tud arról, hogy ebben a tekintetben készültek volna hiteles közvélemény-kutatások, meggyőződése, hogy ez egy visszalépés lenne Törökország számára.
Gencehan Babis, az ankarai Stratégiai Tudományok Intézetének nemzetközi kapcsolatok szakértője szerint ezen felül az is hibának tekinthető, ha az EU és Törökország közti kapcsolatokat kizárólag a halálbüntetés intézménye mentén ítélik meg, hiszen korábban a halálbüntetés eltörlése sem hozott előrelépést az uniós csatlakozási folyamatban.
Sokat beszélnek a halálbüntetés visszaállításáról, különösen a nemrég történt puccskísérlet óta. 1984-ben hajtottak végre utoljára halálos ítéletet Törökországban, és 2004-ben került hivatalosan betiltásra, de ez mégsem hozott áttörést az Európai Unióval való kapcsolatokban.” – mondta.
A szakértő azt is hozzátette, hogy ha kizárólag a halálbüntetés lenne a kizáró ok Törökország EU-tagsága ügyében, akkor már rég megtörtént volna az uniós csatlakozás. Szerinte az európai vezetők követeléseinek abszolút semmilyen hatása nem lesz arra vonatkozóan, hogy Törökország vezető politikusai hogyan döntenek a halálbüntetés újbóli bevezetésével kapcsolatban.
Törökországban július 15-én kezdődött meg egy katonai körök által kezdett puccskísérlet, amit másnap reggelre levertek a török hatóságok. Erdogan és Yldirim azt követően jelentette be, hogy a halálbüntetés újbóli bevezetésére nemsokára sor kerülhet. A NATO-tagállam vezetői azt tervezik, hogy a halálbüntetések végrehajtását azzal a több mint tízezer fővel kezdik meg, akiket a puccskísérlettel kapcsolatban letartóztattak.













Európa lerázza magáról a liberalizmust és az amerikai befolyást



A Törökországban tartott G20 csúcstalálkozót követően Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke javasolta, hogy az Európai Unió fokozza gazdasági kapcsolatait Oroszországgal.
Juncker először a múlt hónap során jelentette ki, hogy az Európai Uniónak normalizálnia kell kapcsolatait Oroszországgal, és törekedni kell az egészséges gazdasági együttműködés helyreállítására. A nyugati sajtó akkor megdöbbenéssel fogadta a kijelentést, mert az élesen szembement azzal a retorikával, miszerint Oroszország az abszolút ellenségkép Európa számára. Juncker kijelentésével nem tudtak mit kezdeni az amerikai sajtó hírértelmezéseit követő újságírók sem, pedig az Európai Bizottság elnöke Passauban a következőket is kijelentette;
Európa érdekeinek megfelelően kell viszonyulni Oroszországhoz. Nem engedhetjük meg, hogy Oroszországgal ápolt kapcsolatainkban Washington diktáljon.”
A múlt héten tartott csúcstalálkozót követően Juncker egy újabb “nem várt” lépést tett, és levelet írt Vlagyimir Putyin orosz államfőnek, melyben kifejtette, hogy támogatja az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió közti gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzését.
Dimitrij Peskov, a Kreml szóvivője Juncker levele kapcsán elmondta, hogy az EU és az Eurázsiai Gazdasági Unió közti párbeszéd megkezdését Oroszország régóta szorgalmazza, és eddig kizárólag az EU által meghirdetett szankciók miatt nem vette kezdetét.
Szergej Nariskin, az orosz parlament alsóházának elnöke már áprilisban bejelentette; eljött az idő arra, hogy megkezdődjenek a konzultációk az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió egyesítéséről. Az Európai Unió azonban Washington nyomására szankciók sorozatát hozta Oroszország ellen, amivel az Egyesült Államok közel egy évet tudta késleltetni a két természetes szövetséges közti kapcsolatok bővülését – sőt, a gazdasági kapcsolatok felszámolását idézte elő. Az amerikai külpolitikának az Eurázsiai Gazdasági Unió megalapítását követően elsődleges célja volt a két szövetségi rendszer elidegenítése, mert az eurázsiai integráció megkezdésével egy olyan szuperhatalom jönne létre, ami az Észak-Amerikával folytatott kereskedelem nélkül is életképes. Mivel az Egyesült Államok nem szükséges eleme ennek az új szövetségi rendszernek, mindez lehetővé teszi, hogy az Európai Unió függetlenedjen az amerikai befolyás – és így aliberalizmus fennhatósága – alól.
Szeptember 1-jén Szpirosz Kuvelisz, Görögország volt külügyminiszter-helyettese, a Görög-Eurázsiai Üzleti Tanács elnöke bejelentette, hogy az Európai Unió külpolitikája alapvetően megváltozhat a közeljövőben, aminek kezdetét az Oroszország elleni szankciók fokozatos megszüntetése fogja jelenteni. Kuvelisz szerint ez nem egy sokáig tartó folyamat lesz, hanem a kialakuló válsághelyzet miatt egyik hónapról a másikra is az ellentétébe csaphat át az Európai Unió Oroszországgal kapcsolatos politikája.
Szeptemberi értékelésünkben kifejtettük, hogy amennyiben az Európai Unió hajlandóságot mutat az Eurázsiai Gazdasági Unióval való gazdasági kapcsolatok fokozására, az Egyesült Államok a terrorizmust eszközként fogja felhasználni annak érdekében, hogy az EU külpolitikáját az atlantizmus keretei közt tartsa:
“Tekintve, hogy a nemzetközi terroristák ellen harcoló kormányok (pl. Irak, Szíria) politikusai rendszerint arról számolnak be, hogy a terroristák amerikai zsoldban működnek, a nyugat-európai terrortámadások megkezdésének időpontját is az határozza meg, hogy a nyugat-európai országok külpolitikája mikor kezd lényegesen szembefordulni az Egyesült Államok által megkövetelt irányvonallal. Ha Franciaország és Németország új alapokra helyezi a kapcsolatait Moszkvával, Washington heteken belül pokollá változtatja Nyugat-Európát.”
A nyugat-európai terrortámadásokért elsősorban nem az iszlámot vagy a muszlim bevándorlókat kell okolni, hanem az Egyesült Államok külpolitikájának azon törekvését, hogy az amerikai hegemóniát ártatlanok halála árán is fenntartsa.
Október 29-én az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, ami felszólítja a tagállamokat, hogy ejtsenek minden, Edward Snowden ellen felhozott vádat, és gondoskodjanak védelméről. A 285 “igen” és 281 “nem” szavazattal elfogadott határozat nem csak a vádak eltörlését írta elő, de arra is felszólította a tagállamokat, hogy semmilyen körülmények közt ne adják ki Edward Snowdent “harmadik félnek”, vagyis az Egyesült Államoknak. Snowden személyét Európa nem az amerikai elvárásoknak megfelelően “bűnözőként” kezeli, hanem kiszivárogtatóként és az emberi jogok védelmezőjeként ismeri el, ami nyilvánvalóvá tette, hogy
az Európai Unió elkezdte magát függetleníteni az amerikai befolyástól.
Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde szintén előrevetítette, hogy a tagállamok önmagukban képtelenek ellenállni az amerikai nyomásgyakorlásnak, emiatt a közeljövőben nem a nemzetállamok, hanem az Európai Unió egésze kezdhet szabadságharcot az amerikai befolyással szemben. Jean-Claude Juncker október 10-én, Passauban kijelentette; az Európai Unió a továbbiakban nem engedheti meg magának, hogy külpolitikáját az Egyesült Államok diktálja. Juncker kijelentése a fentiek értelmében a Párizsban történt terrortámadás közvetlen előzményének tekinthető, és további, a franciaországi merénylethez hasonló, számos civil halálos áldozattal járó merényletre kell még számítani Európa-szerte, ameddig az Európai Unió nem tesz határozott lépéseket az amerikai titkosszolgálatok európai tevékenységének elhárítására.


Kidobott pénz volt Ukrajna “demokratizálása”




Az Egyesült Államok mintegy 5 milliárd dollárral támogatta Ukrajna “demokratizálását”. Kidobott pénz volt, mert demokrácia azóta sincs, az Európai Bizottság elnöke szerint viszont EU- és NATO-tagságot sem kapnak a következő 20-25 évben.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Hágában tartott sajtótájékoztatóján kijelentette; “Ukrajna minden bizonnyal nem válik az Európai Unió és a NATO tagjává a következő 20-25 évben.” A Moszkvai Állami Egyetem közigazgatási osztályának oktatója, Pavel Tarusin szerint ez a diplomácia nyelvén szólva azt jelenti, Ukrajna soha nem kapja meg az EU és NATO-tagságot – Juncker szavai pedig összefüggésbe hozhatóak azzal a népszavazással, amit Hollandiában az Ukrajna-EU társulási egyezményről tartanak majd.
A Hollandiában, ennek kapcsán végzett legújabb felmérésekből egyértelműen látható, hogy a többség nem fogja támogatni a társulási egyezményt Ukrajnával.”Tarusin szerint ugyanakkor az Ukrajnával kötött társulási egyezmény jelenlegi formája az európai pénzügyi elitnek kedvező, mert ezzel Ukrajna elmozdult a külföldről vezéreltség irányába, hazai iparát leépíti, és a kijevi kormány az európai termékek újabb felvásárló-piacává formálja az országot. Ennek okán Brüsszelnek érdeke, hogy a hollandok megszavazzák a társulási egyezményt.
A szakértő ugyanakkor rámutatott, hogy Törökország már az 1960-as években aláírta a társulási egyezményt az Európai Unióval, de 50 évet kellett várnia arra, hogy az uniós tagság lehetősége felmerüljön. “Ugyanez történik Ukrajna esetében: Brüsszelnek érdekében áll, hogy megszerezze az ukrán piacot és élvezhesse annak összes előnyét, de az uniós tagságot már nem akarnák lehetővé tenni.”
A szakértő a Szputnyik rádiónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az Európai Unióban senki nem vár Ukrajnára, még a pénzügyi elit sem, mert ők kizárólag az ukrán piac korlátlan elérését garantáló egyezményekben érdekeltek. Ennél fogva az EuroMajdan összes ígérete hazugság volt; a Juncker által említett 20-25 év a diplomácia nyelvén szólva azt jelenti, “soha”.
Tarusin rámutatott, hogy az Európai Unió kizárólag az ukrán piac megszerzésében volt érdekelt, hiszen az EU nem rendelkezik a kellő gazdasági erőforrásokkal ahhoz, hogy egy 40 milliós országban jelentősen javítsa a megélhetési viszonyokat. “Ez nem tízmilliárd euró, hanem százmilliárdok kérdése lenne”, amit az EU nem engedhet meg magának. Ehelyett a nyugati átmenettől annyit kap Ukrajna, hogy a hazai vállalkozások tönkre mennek, és az európai termékek elárasztják az országot.
Victoria Nuland, az Egyesült Államok eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára 2014. februárjában – közvetlen Viktor Janukovics elűzését követően – elismerte, hogy az Egyesült Államok 5 milliárd dollárt költött Ukrajna “demokratizálására”. A külföldről vezérelt forradalom során eltávolították az ország demokratikusan választott kormányát, helyette egy olyan ellenzéki csoportot juttattak hatalomra, ami elkötelezett volt az Európai Unió és NATO-csatlakozás irányába.


Bezárnák a NATOlégibázisát Törökországban



A július 15-i bukott puccskísérlet óta több mint 18 ezer katonát és bírót tartóztattak le, illetve zártak börtönbe árulás vádjával. Törökország vezetői most azt tervezik, hogy megszabadulnak az országban állomásozó NATO-erőktől, melyek segédkeztek a puccskísérlet kivitelezésében.
A balközép Republikánus Néppárt elnökhelyettese, Namik Havutca kijelentette, hogy a Törökországban tárolt 90 amerikai atomfegyver veszélyt jelent Törökország belső stabilitására, és ellenséget csinál az egyébként baráti országokból. A politikus felszólította a kormányt, hogy azonnal utasítson ki az országból minden külföldi légi járművet, és zárja be az Incirlik légibázist.
Az Incirilik létesítmény nem hozott semmit, csak instabilitást, megosztottságot Törökországban, és a térség egészében.”
A politikus azt mondta, a NATO-bázisra egyébként sincs szükség Törökországban, hiszen nem vették semmi hasznát abban a helyzetben, amikor a nagyvárosok utcáin vérontás zajlott, és a török nép egy újabb történelmi kihívással kellett megküzdjön. Havutca szerint az Incirlik légibázis fenyegetést jelent az ország belbiztonságára. “Külső tényezőkön pedig mindössze annyit változtatott a NATO-bázis jelenléte, hogy megsokszorozta ellenségeink számát, barátainkból is ellenséget csinált” – mondta.
A politikus benyújtott egy törvénytervezetet is, mely javasolja az Incirlik légibázis bezárását, és felszólította a parlamentet, hogy Törökország nemzetbiztonsági érdekeinél fogva egységesen álljon ki a kezdeményezés mellett. Havutca azt mondta,“a NATO-bázis egy vírus, ami felzabálja a Közel-Keletet” – valamint egyértelműen kijelentette, hogy
a NATO-bázis logisztikai támogatást biztosított annak a szervezetnek, ami a választott kormányt fegyverrel akarta megdönteni.”
Az utóbbi hetek során számos amerikai-ellenes tüntetés zajlott Törökországban. Egy héttel ezelőtt az Incirlik légibázis előtt több mint ötezer ember követelte az amerikaiak kivonulását, a bázis bezárását, és azt kiabálták, hogy “halál az Egyesült Államokra”. A tömegdemonstrációk azt követően kezdtek kiterjedtté válni, hogy a török vezetők hivatalos nyilatkozataikban is amerikai titkosszolgálatokat tettek felelőssé a puccskísérlet előkészítéséért, valamint nyilvánosságra jutott, hogy a NATO egy amerikai parancsnoka közvetlen irányította a nagyvárosokban zajló vérontást.



Romániából csempészik Nyugat-Európába az ukrán katonai fegyvereket



Egy brit napilap szerint egy romániai banda Nyugat-Európába és a Közel-Keletre csempészi az ukrán hadsereg által használt fegyvereket. “Bárkinek eladják, aki fizet érte – rablóknak, gyilkosoknak, terroristáknak.”
A Sky News szerint Ukrajnából tömegével csempészik ki a katonai használatra gyártott fegyvereket Romániába, ahonnan Nyugat-Európába, és a Közel-Keletre mennek tovább a szállítmányok. A lap egy ilyen fegyvercsempész banda állítólagos tagjával készített interjút, amiből kitűnik, hogy a “fokozott biztonsági intézkedések” ellenére gyakorlatilag teljesen akadálytalan a fegyverkereskedelem; új, eddig használatlan AK-47-es gépkarabélyokat szállítanak Nyugat-Európába, és a NATO-tagállam hatóságai nem lehetetlenítik el ezt a tevékenységet. Ezeket bárki megveheti, aki ki tudja fizetni a kért összeget. A beszámoló szerint ezek a szervezetek nem csak gébkarabélyokat, de szintén az ukrán hadseregtől származó gránátokat, gránátvetőket, aknákat is árulnak.
Az elmúlt hetek folyamán Nyugat-Európában számos terrortámadás történt. Németországban a rendőri különleges alakulatok egy mecset melletti fegyverraktárat számoltak fel nemrég, és az erről nyilatkozó politikus szerint az egész országban bárhol lehetnek ehhez hasonló titkos fegyverraktárak.


Az aleppói ütközet lesz a szíriai háború Sztálingrádja?



Aleppo hidfo.ru
Katonai szakértők szerint az aleppói ütközet lehet a szíriai háború Sztálingrádja. Pontosan olyan fordulatot hoz a városért vívott ütközet, mint amilyen fordulatot hozott a második világháborúban a sztálingrádi csata.
A szíriai haderő iráni és libanoni egységekkel kiegészülve, valamint polgári szabadcsapatokkal támogatva áll szemben a Daes és a Szabad Szíriai Hadsereg katonáival, valamint az Al-Nuszra Front katonáival. Ebben az ütközetben a közelmúltban lezajlott világpolitikai események is más összefüggésbe kerülnek. A török hadsereg évek óta tüzérséggel, rakétás és helikopteres egységekkel támogatta a szíriai lázadókat. Az aleppói csatát a szíriai lázadók – nyugati zsoldban – augusztus folyamán egy hatalmas offenzívával kívánták eldönteni. Annak idején, az orosz beavatkozás előtt közvetlenül a nyugat hathatós támogatásával olyan offenzívát volt képes indítani a lázadó oldal, hogy amennyiben az orosz beavatkozás nem történik meg, a szíriai hadsereg pár héten belül összeomlott volna.
Abban az időben az orosz beavatkozás az iráni és az orosz vezetés között lezajlott politikai súrlódások hatására váratott magára, mígnem Hamenei ajatollah kezdeményezésére Moszkva és Teherán megállapodásra jutottak, és az orosz beavatkozás a szíriai haderő összeomlását akadályozta meg. Nem véletlen váltott ki óriási felháborodást Nyugaton az orosz légierő közbeavatkozása.
Az orosz beavatkozás olyan löketet adott a szíriai hadseregnek, hogy azóta folyamatos előrenyomulás zajlik, valamint ennek volt köszönhető az utóbb törékenynek bizonyuló tűzszüneti megállapodás. Aleppóban akartak fordítani a nyugati zsoldban harcoló iszlamista lázadók; több hónapja vonják össze Aleppótól északra a tartalék alakulatokat, fegyvereket, utánpótlást, harckocsikat. Azonban az elmúlt hetekben történt valami, ami eleve megfordítani látszik az aleppói csatát. Érdekes módon az ellentámadás megindítása előtti hetekben R. T. Erdogan török elnök bejelentette nyitási szándékát Moszkva felé. Aláírtak számos szerződést, újra előtérbe kerültek olyan megállapodások, amelyeket az elmúlt években a íróasztalok fiókjaiba süllyesztettek. A Nyugat nem tudja, mi történik, és éppen ezért az USA szervezésében megindult az elnök megbuktatására indított puccs. Ennek hatására a török elnök kénytelen szorosabbra fonni a kapcsolatokat Moszkvával, hiszen éppen az oroszok hathatós támogatásával sikerült túlélnie a puccskísérletet – Erdogan a puccs idején egy kieső helyen “nyaralni” volt, távol az események gócpontjától.
A Liveleak szerint a lázadók valóban hatalmas haderőt vontak össze. Irakban zsákmányolt amerikai és orosz harckocsik, csapatszállítók, és egyes források szerint akár 80000 fő is lehet az összevont haderő létszáma. Ezzel szemben a szírek 30000 katonát, ötezer iráni és Hezbollah-harcost, komoly tüzérséget tudtak felmutatni, kiegészülve az orosz légierő támogatásával.
Az offenzíva a tervek szerint szombat hajnalban indult volna meg. Péntek este a török rakétás tüzérség a lázadók észak-szíriai csapatösszevonásait lőtték. Egyes hírek szerint 55 lázadó halt meg. A lázadók weboldalai azonban sokkal súlyosabb veszteségekről számolnak be. Elmondásuk szerint hatalmas veszteségeket szenvedtek harcjárművekben; rengeteg teherautó, terepjáró, nehéz géppuskával felszerelt pickup, utánpótlás veszett oda. A támadást megindították, de a szíriai híroldalak szerint az aleppói ostromgyűrű áttörésére indított offenzíva a török támadás, valamint az orosz bombázások hatására kifulladt, mielőtt elindulhatott volna. Tankok és páncélozott harckocsik ugyan előrenyomultak, de áttörést nem sikerült elérniük.
Most a szíriai lázadók az Amerikai Egyesült Államokat hibáztatják, amiért elárulták őket, és tehetetlenek Moszkvával szemben. Pontosan beszámoltak arról, mennyi zsoldot fizetett az USA a zsoldosoknak a háborús helyzet fenntartásáért, ahogyan azt is, hogy az ígért pénzeket később nem kapták meg – 250 dollár minden egyes harcoló után havonta. Az egységük ezt az összeget akkor is megkapja, ha a harcos elesik. Mivel egy harcos frontidejét két hétben határozták meg, így kiszámolható, hogy egy katonára havi 1500 dollár jut. Ez iraki és pakisztáni, kazahsztáni szinten – ahonnan a harcosok nagy része érkezett – hatalmas pénz. A lázadók weboldalai most a csalódástól hangosak. Okolják főleg az Egyesült Államokat, de a törököket és az európai atlantista kormányokat is. Ők is tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy Aleppó elvesztése után egyetlen valóban nagy város nem maradt a kezükön.
Abban a pillanatban, amint már nem ellentámadást hajtanak végre a lázadók, hanem kitörési kísérletbe kezdenek, bizonyos lesz, hogy a háború a vallási lázadók részéről elveszett – borítékolható, hogy az Eufrátesz vonaláig pillanatokon belül elűzik őket. Innentől kezdve már nem az lesz a kérdés, hogy a vallási lázadókkal mi lesz, hanem az, hogy ki állítja maga mellé végül a kurdokat. A szíriai lázadók most Moszkvával kívánnak tárgyalni. Hogy a tárgyalás célja mi lenne, nem teljesen egyértelmű, de várhatóan arról kívánnak egyezkedni, hogy a Szíriából menekülő sok tízezer katona, mivel máshova nem tud menni, ne az orosz területeket lepje el – egyezkedjenek inkább Aszaddal. Moszkva erre a tárgyalásra biztosan fogadóképes lesz, bár a feltételek valószínűleg igen kemények lesznek. Több évi szenvedés után talán valóban fordulópont következik be a szíriai háborúban.



Irán katonai beavatkozást kezd Szíriában

Irán a következő napok során szárazföldi offenzívát indít Szíriában. Több ezer iráni katona érkezik Szíria területére, hol az orosz légierővel együttműködve vesznek részt az Iszlám Állam elleni háborúban.
A Reuters hírügynökség szerint napokon belül megindulhat az offenzíva Aleppo teljes területének visszavételéért egy koalíciós hadmozdulat keretein belül, melynek részként az iráni és a szíriai hadsereg szárazföldi erőinek az orosz légierő fog támogatást adni. A Reutersnek nyilatkozó forrás szerint a szíriai hadsereg kiterjedt mozgósítása mellett a Hezbollah elit alakulatai és több ezer iráni katona is érkezett a térségbe az elmúlt napok során. A lap egy szíriai kormányközeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy mára senki nem próbálja titokban tartani az iráni csapatok jelenlétét, ahogyan azt sem, hogy a szíriai kormányerők nagyszámú veszteségei miatt az iráni hadsereg alkotja majd az offenzíva fő ütőerejét.
Az elmúlt hét folyamán nem-hivatalos forrásból hírek kezdtek terjedni arra vonatkozóan, hogy Hosszein Hamedani, az iráni Forradalmi Gárda tábornoka életét vesztette Szíriában. Pénteken az iráni hadsereg hivatalosan is megerősítette, hogy Hamedani – aki a szíriai kormányerők tanácsadójaként tevékenykedett – Aleppoban életét vesztette. Hamedani mártírhalált halt, és az iráni hadsereg magas harci morállal, elsöprő erővel fog fellépni a terroristák ellen Aleppo visszavételekor.
Az elmúlt 24 óra során az orosz légierő 88 újabb légicsapást hajtott végre a terroristák parancsnoki központjai, fegyverraktárai és bombagyárai ellen. Igor Konasenkov vezérezredes szerint az Iszlám Állam jelenléte olyan mértékben meggyengült a térségben, hogy a terroristák lőszer híján megkezdték a háborús övezet elhagyását.




Kína, Irán és Irak vezeti a kivégzések listáját

Ugrásszerűen nőtt tavaly a végrehajtott halálos ítéletek száma, elsősorban a több száz iráni és iraki kivégzés miatt, de a halálbüntetés hosszabb időtávot tekintve egyértelműen visszaszorulóban van - áll az Amnesty International (AI) által e büntetési formáról összeállított, csütörtökön Londonban kiadott éves világjelentésben.


A világ legnagyobb emberi jogi szervezete, amely évtizedek óta küzd a halálbüntetés globális eltörléséért, 70 oldalas idei összefoglalójában kimutatta, hogy Kínát nem számítva legalább 778 elítéltet végeztek ki 2013-ban világszerte. Egy évvel korábban 682 kivégzés jutott az AI szakértőinek tudomására.
A csütörtöki jelentés szerint a tavaly ismertté vált kivégzések közül legalább 369-et Iránban és legalább 169-et Irakban hajtottak végre. Ezzel e két ország a második és a harmadik helyre került a legtöbb halálos ítéletet végrehajtó államok sorában, a listát vezető Kína mögött.
Kivégzés Teheránban
Morteza Nikoubazl / Reuters


Az Amnesty International a csütörtökön ismertetett világjelentésben közölte, hogy a tavaly végrehajtott halálos ítéletek általa dokumentált száma szándékosan nem tartalmazza a Kínában kivégzettekét, amely a szervezet szerint "több ezer" lehetett.
Az emberi jogi csoport felidézte, hogy már 2009-ben beszüntette a becslések közlését a Kínában végrehajtott halálos ítéletek számáról, mivel a kínai hatóságok ezt továbbra is államtitokként kezelik, és a megbízható adatok hiánya nem teszi lehetővé, hogy az AI hiteles minimumszámot közöljön a kínai kivégzésekről.
A rendelkezésre álló információk azonban erőteljesen arra utalnak, hogy Kínában sokkal több kivégzést hajtanak végre, mint a világ többi országában együtt - áll a jelentésben.
Az Amnesty International adatai szerint tavaly 22 országban történtek kivégzések; egy évvel korábban a szervezet 21 olyan országról tudott, amelyekben halálos ítéleteket hajtottak végre.


HIRDETÉS
"Ezeknek az értelmetlen, államilag támogatott gyilkosságoknak a hatalmas többségéért alig néhány ország felelős, és ezek nem tudják semmissé tenni a halálbüntetés eltörlésében eddig elért előrelépést" - fogalmaz a jelentéshez fűzött kommentárjában Salil Shetty, az Amnesty International főtitkára.
A csütörtöki világjelentés szerint a tavaly tapasztalt visszalépés ellenére az elmúlt két évtizedben folyamatosan csökken a halálbüntetéseket végrehajtó országok száma. Húsz éve 37 országban alkalmazták aktívan a halálbüntetést, tíz éve már csak 25-ben, és innen csökkent tovább a tavalyi 22-re a kivégzéseket végrehajtó országok száma az egy évvel korábbihoz mért emelkedés ellenére is - hangsúlyozza az elemzés.
Az Amnesty International adatai szerint mindössze kilenc olyan ország van a világon, amely az elmúlt öt év mindegyikében kivégzéseket hajtott végre.
Az Egyesült Államok továbbra is az amerikai földrész egyetlen országa, ahol még mindig alkalmazzák a halálbüntetést, Maryland lett ugyanakkor a 18. olyan szövetségi állam, amelyben formálisan eltörölték a halálbüntetést. Amerikában tavaly 39 elítéltet végeztek ki, néggyel kevesebbet, mint 2012-ben. A halálos ítéletek 41 százalékát Texasban hajtották végre - áll az Amnesty International csütörtöki átfogó elemzésében.
Kínai rabok átköltöztetése egy új börtönbe
STRINGER / Reuters
A szervezet szerint Európában és Közép-Ázsiában 2009 óta először egyetlen kivégzés sem volt. Európában egyedül Fehéroroszország büntető törvénykönyvében szerepelt még tavaly is a halálbüntetés lehetősége, de 2013-ban ebben az országban sem végeztek ki senkit - áll a jelentésben.


HIRDETÉS
A világ nyolc vezető ipari hatalma alkotta országcsoport (G8) tagjai közül kettő, az Egyesült Államok és Japán alkalmazza továbbra is a halálbüntetést, ugyanakkor az ENSZ 193 tagállama közül tavaly már 173-ban nem hajtottak végre halálos ítéleteket - hangsúlyozza az Amnesty International.
Salil Shetty főtitkár szerint a hosszú távú folyamat egyértelmű: a halálbüntetés a múlt részévé válik. Az Amnesty International vezetője a csütörtöki világjelentésben felszólította azokat az országokat, amelyek "még mindig gyilkosságokat hajtanak végre az igazságszolgáltatás nevében", hogy azonnali hatállyal hirdessenek moratóriumot a halálbüntetések végrehajtására, és vegyék fontolóra e büntetési forma eltörlését.




Halálbüntetés: megvonhatják Magyarország uniós jogait



Az Európai Unió képviselőit is kiakasztotta Orbán Viktor ötlete a halálbüntetés visszaállításáról, egy uniós tisztségviselő szerint ez Magyarország szavazati jogának megvonásával járna.
 
Az Európai Bizottság egyik szóvivője azt hangsúlyozta, hogy "a halálbüntetés eltörlése az EU-csatlakozás egyik előfeltétele".
Dmitrisz Avramopulosz, az EB belügyi biztosa az Európai Parlamentben arról beszélt, hogy az EU-ban a halálbüntetés nem lehet válaszlépés, Nils Muiznieks, az Európai Tanács emberi jogi biztosa pedig azt közölte, hogy nagyon aggódik a magyarországi politikai diskurzus populizmus felé sodródása miatt, mert a halálbüntetés szembemegy az európai értékekkel és inkompatibilis az európai emberi jogi kartával is, amit Magyarország is elfogadott.
Az Európai Parlament arra szólította fel az illetékeseket, hogy reagáljanak Orbán Viktor kijelentéseire, Martin Schulz EP-elnök pedig közölte, telefonbeszélgetést kezdeményezett a magyar kormányfővel a témában.
Amikor az EP-ben a szocialista Jörg Leichtfried barbárságnak nevezte a halálbüntetést és kijelentette, hogy az szemben áll az európai joggal, Jean-Claude Juncker EB-elnök is tapssal díjazta a felszólalást. Leichtfried azt is kérte, hogy az EU vezetői tegyenek lépéseket Orbán javaslata ellen, amely elfogadhatatlan az EU-ban.
A liberálisok (ALDE) egyik képviselője az EP-ben azt kérte, hogy a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt zárja ki Orbán pártját. Guy Verhofstadt, az ALDE frakciójának elnöke is ezt követelte.
Manfred Weber, a néppárt képviselőcsoportjának elnöke viszont nem akarta kommentálni Orbán kezdeményezését, csupán annyit mondott, hogy a halálbüntetés szerencsére Európában már a múlthoz tartozott, ez nem tárgyalás kérdése.





Úgy árulják az országot gazdag külföldieknek, hogy a vételárat a polgárokkal fizettetik meg 
Habony, a keresztény erkölcs világítótornya és Rogán morális kilométerkő, akik letelepedési kötvényenként árulják a hazát (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Nem tűnik fontosnak, pedig az. Amíg nem figyeltünk oda, mert máshova figyeltünk, a kormány eltörölte a letelepedési kötvények szabályozásáról szóló törvényből azt a kitételt, miszerint a kötvényt jegyző külföldiek először tartózkodási engedélyt kapnak, és csak fél év tartózkodás után kapják meg a letelepedési engedélyt. 

A - mi más lenne, mint - visszamenőleges hatályú (a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazható) rendelkezés tehát azt jelenti, hogy a pénzes gazdasági bevándorlónak július 1-től nem kell már 6 hónapot várakoznia ameddig letelepedhet, hanem fizet és automatikusan meg is kapja az engedélyt. Amely kvázi állampolgárságnak minősül, hiszen korlátlan idejű tartózkodást tesz lehetővé Magyarországon, és szabad mozgást biztosít a schengeni övezetben. 

A letelepedési kötvényes, Rogán Antalhoz (aki még mindig szabadlábon van) és több szálon Habony Árpádhoz köthető buli hatalmas üzlet mindenki másnak, kivéve a magyar államot és a magyar adófizetőket. Erről részletesen ITT írtunk, most beszéljünk újra néhány szót erről a felfoghatatlanul gyalázatos ügyről, ugyanis a féléves türelmi idő eltörlése mellett az is törvényerőre emelkedett, hogy 2% alá nem csökkenhet a letelepedési kötvények után járó kamat, hiába alacsonyabb a piaci ár. A kamatot ugyanis nem a befektető kapja, hanem a közvetítőcég. Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány kendőzetlenül támogatja a többségében offshore cégeket, amelyek a kötvényüzlet valódi haszonélvezői. 

Érthetetlen, megmagyarázhatatlan. Ugyanis általánosságban egy országnak akkor éri meg állampapírt eladni, ha minél alacsonyabb kamatot kell utána fizetnie. A letelepedési kötvényhez hasonló, vagyis ötéves futamidejű, euróban kibocsátott magyar állampapírt a piacon félszázalékos kamatért veszik meg a befektetők. Emiatt érthetetlen, hogy a kormány miért fizet kétszázalékos hozamot, vagyis négyszer több adófizetői forintot (!!!) a Kajmán-szigeteken, Cipruson, Máltán és Liechtensteinben, illetve Magyarországon bejegyzett közvetítőcégeknek. Akiket Rogán Antal annak idején gondosan kiválogatott. 

Tehát az a helyzet, hogy a magyar államnak minden egyes letelepedési kötvényen vesztesége van, de ez nem akadályozza meg a - magyar emberek véleményére ez ügyben egyáltalán nem kíváncsi - magyar kormányt abban, hogy idegen embereket telepítsen be úgy, hogy minden egyes betelepített után offshore-cégek kaszálják le a 74-89 ezer eurónyi nettó hasznot. 

A korrupció iránti zéró tolerancia jegyében a kormány tudatosan, előre megfontoltan kényszerít rá az országra egy nyilvánvalóan veszteséges konstrukciót, és semmilyen magyarázatot nem ad arra, hogy a több tíz milliárd forintos nyereségből miért a Habonyhoz kapcsolódó offshore-cégek profitálnak, és miért nem az állami költségvetés. Ha már olyasmit árulnak, ami aligha lehetne árucikk. És ha már az állami engedély kibocsátásába olyan offshore-cégeket is belevontak, amelyeknek semmi keresnivalójuk nem lehetne ebben az egyenletben. Leegyszerűsítve: a Fidesz úgy árulja az országot kétes hátterű/bármilyen hátterű gazdag külföldieknek, hogy a vételárat (kamatostól!!!) a polgáraival fizetteti meg. Akiknek kötelességük örülni annak, hogy a közben keletkező hasznot is mások fölözik le. 

Miközben az Európai Unió további 11 országában létezik letelepedési lehetőség befektetőknek, Magyarországon a legolcsóbb, legegyszerűbb hozzájutni a letelepedési joghoz. Legtöbb helyen - igen helyesen - befektetést és munkahelyteremtést várnak el (pl. Hollandia, Portugália, Románia) vagy ingatlanvásárlást (Málta, Spanyolország, Portugália), azaz de facto hozzá kell járulniuk a GDP növekedéséhez, Magyarországon a kötvény lejártakor a letelepedéshez jutott vevőnek (a pénzes terrorista-migráns nem is terrorista-migráns alapon) az állam, vagyis az idióta polgár fizeti vissza a befizetett összeget és a hozamot. 

Az a baj, hogy ezek az emberek, befektetők (akiknek a befektetéseiről soha semmit nem fogunk hallani) gyakorlatilag bárkik lehetnek. Nem tartom a valóságtól elrugaszkodott feltételezésnek azt, hogy a Rogán nevű maffiózó ötlete konkrétan nemzetbiztonsági probléma, amennyiben bárki, akinek pénze van, bevásárolhatja magát Európába, európai polgárként jöhet-mehet. 

Ahelyett, hogy szigorított volna a feltételeken, a migránsokkal riogató, éjt nappallá téve kampányoló kormány megkönnyíti ezeknek az embereknek a letelepedését. Képmutatás felsőfokon. Akinek van pénze és a Fidesz érdekeltségeinek fizet, annak nem kell szarozni a kerítéssel, jöhet a család is, a hülye magyar majd eltartja őket. Ebből lesz Habony Árpádnak milliós helikopteres sétarepülés Hong Kong fölött, laza szipákolás Ibizán, Rogán Cilinek pedig új ruha kollekció és céges-fényes jövő. 

A jó migránsokat szereti, támogatja és kebelére öleli a kormány, holott könnyen elképzelhető, hogy sokkal veszélyesebb arcok lehetnek közöttük, mint azok a nyomorultak, akik embercsempészek segítségével próbálnak eljutni onnan ide. Szóval ebben az egészben nem csak az a tragédia, hogy Rogán és Habony helyett az állampolgároknak kell visszafizetni ezeknek a kötvényeknek az árát és hozamát, hogy Rogán és Habony, valamint a csatolt offshore-cégek teszik el a hasznot, hanem hogy a magyar emberek nagyfene biztonságát csillapíthatatlan pénzéhségükben valójában leszarják. Van bármilyen akadálya annak, hogy ilyen nevetséges feltételek mellett akár terroristák is bevásárolják magukat Magyarországra és a schengeni övezetbe? 

Lehet mellébeszélni, lehet az alulírottat paranoiásnak nevezni, de az állításokkal szemben a be- és letelepedni szándékozókat legfeljebb anyagilag világítják át (rendelkezik-e elég pénzzel), ám vagyonuk eredetéről aligha van tudomásuk. Innentől kezdve pedig - remélem nem kell magyarázni -, a jó szándékú befektetők mellett akár tetszőleges maffia- és terrorszervezetek mesterségesen feltőkésített végrehajtói is jöhetnek. Már nem is hat hónap múlva, hanem rögtön, ahogy fizettek, ahogyan Rogán Antal megálmodta. Tehát nem elég, hogy a Fidesz veszteséges diszkontboltot csinált a letelepedési kötvényekből, kizárólag saját maga és holdudvara aktuális érdekeit szem előtt tartva kvázi bárkit beenged Európába. Ez a durva. 

Még mindig nem lenne késő eszmélni. Nem elég, hogy meglopnak azért, hogy ők gyarapodjanak, de a biztonságunkat is veszélyeztetik. Ők, akik napi 25 órában védenek és megvédenek. A magyar azért fizet, hogy se befektetést, se GDP-növekedést ne kapjon, ellenben Rogán és Habony - a magyar költségvetés megkerülésével - legyen miből finanszírozza a luxuséletvitelét. Ennek a töredékéért már régen lángolnia kellene az országnak. Ez olyan szinten elképesztő, hogy szerintem nincs ehhez fogható átverés. Pedig 6 év alatt összehoztak nem keveset. 




NEM NYOMOZ AZ ÜGYÉSZSÉG ROGÁN ELLEN


Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) azt a feljelentést, amelyet közvetve Rogán Antal ellen tettek hivatali vesztegetés elfogadása miatt.
A feljenetést megtevő Tényi István lapunkhoz eljuttatta azt a dokumentumot, amelyben az ügyészség az elutasító döntésről értesítette. A feljelentést Portik Tamás egy polgári perben tett vallomására alapozták, amelyben a gyilkosságban való részvétel miatt elítélt Portik azt állította, hogy több ízben is 10 millió forint értékű eurót adott át készpénzben Rogán Antalnak. Az ügyészség határozatában kijelenti: Portik tanúvallomásával szemben „észszerű kételyek” támaszthatóak, ezért erre alapozva nyomozást nem rendelnek el.

A rózsa színű állom után nem is nyomozhatnak majd ő is úgy jár mint Csengei Dénes a nyelvét ledugják a torkába
A rohadt zsidója szabadon ölhet és gyilkolhat , a rablások megbocsájtott bűnök gojok kinek a kezébe adtátok a sorsotok irányítását , most kellene működtetni azokat a húsdarálókat a Duna parton !
Ezek a rohadék vakolók ilyen embereket ültetnek a nyakunkba , és azt hiszik , hogy e mocskokon keresztül az egész magyar népet megvették kilóra, Hol vannak a Pesti srácok 56 – ból újból lázadni kellene a zsidó ÁVH – s örökösök
rablógyilkosságaik miatt .
Tudom nektek semmit sem jelent a Solymosy Eszter , H Zsófik legyilkolásai , de e nép a múlt emlékeiből is építkezik , ne köpd szembe magad azért a pár fillérért amit eléd dobnak , hogy ne ugass te hülye goj !!!!!


Van még igazság ezen a földön: az ügyészség futni hagyta Rogánt

narancs.hu
2016. júl. 27., 09:08

A propagandaminiszternek senki nem vitt zsákszámra lóvét.

Magyarország nem a feljelentők országa többé, az ügyészség végre felvette a harcot a notórius feljelentőkkel. Simán lepattintotta a feltehetően kóros feljelentgetési szokásáról híres fideszes díszbohócot, Tényi Istvánt éppúgy, mint a PM-es Szabó Tímeát, mondván:
hiányzik a bűncselekmény gyanúja…

Magyarán Rogán Antalra még a gyanú árnyéka sem vetülhet. Hát, amíg így áll a helyzet Magyarországon, addig nem is.
Tegye fel a kezét, aki mást várt!



Rogán szomszédja Leslie Mandokival 



húzatja az ’56-os nótákat – 1,4 



milliárdból


Olyan szuperhakni lesz itt, hogy csodájára jár a világ!


Azt írja a Világgazdasághogy „ezúttal Leslie Mandokival közösen nyert el állami megbízást Csetényi Csaba cége, a Network 360. A konzorcium 1,4 milliárd forintból az ’56-os forradalom kapcsán többek között Berlinben, Londonban és Párizsban szervez kulturális eseményeket”.

Fotó: MTI
Orbán és Mandoki: Még azt a kis pénzt hozzátok ide!




Leslie Mandokiról tudjuk, kicsoda, három éve például részletesen bemutattuk, hogyan és miért adott méregdrága kampánykoncertet a Müpában. Csetényi Csabáról leginkább azt tudjuk, hogy Rogán Antal jószomszédja, bár szerinte ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy cége – különösen azóta, hogy Simicska elbujdosott – sorra nyeri a zsírosabbnál zsírosabb állami megbízásokat. „Miért ne nyernénk? Eddig egyetlen versenyben sem a lakcímkártyámat kellett indítanom, hanem az ötleteinket és azokat a megoldásokat, amelyek megkülönböztetnek bennünket másoktól” –nyilatkozta még februárban Csetényi a Magyar Időknek, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy ez a mostani ötlete, a nemzetközi haknikirály, Leslie Mandoki csatasorba állítása is minden bizonnyal olyan példátlan kreativitást feltételező dolog, amely megkülönbözteti őt másoktól, ami leginkább passzol az 1956-os évfordulóhoz, és ami, ha minden pénzt nem is, de 1,4 milliárdot mindenképpen megért Rogán minisztériumának.
Merthogy – ha nem mondtuk volna – a nyerő páros a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda tenderén futott be.
Ezt nevezik szerencsés véletlennek? Ó, dehogy! Ezt magabiztos szakmai tudásnak, professzionalizmusnak mondják. Legalábbis Csetényi Csaba és Leslie Mandoki egészen biztosan.





Így valósul meg a kormány teljes 



foglalkoztatásról szőtt álma: Nyugat-



Magyarország már kiürült




Nincs, aki dolgozzon, nem számít.

Nyugat-Magyarország kiürült – írja az Index a Határátkelő 

portálra hivatkozva, arról van szó ugyanis, hogy nemcsak a 

szakképzett munkaerő húzott el Ausztriába, hanem a 

képzetlen is. Ráadásul már Szlovákia is vonzóbb számukra, 

mint Magyarország. Azt írják, hogy 30 százalékkal kellene 

felemelni az itthoni fizetéseket, ha marasztalni szeretnék a 

munkásokat, amire persze semmi esély.




Talán nincs messze az az idő, hogy Kelet-Magyarországon is hasonló helyzet áll elő, hiszen ha Nyugat-Szlovákiában 30 százalékkal többet fizetnek, akkor hamarosan Kelet-Szlovákiában, illetve Romániában is így lesz. Hogy ez nekünk roppant kínos? Ami az ún. magyar öntudatot, Kárpát-medencei felsőbbségi tudatunkat illeti, minden bizonnyal megáll a dolog, azonban egy percig se gondoljuk, hogy az efféle marhaságok legfőbb szócsövét, a nemzeti együttműködés kormányát egy percig is izgatná, hogy szomszédaink elhúznak mellettünk. Ó, dehogy! Felzárkóztatás, verseny helyett ugyanis legfeljebb a mellüket döngetnék: lám, lám, megvalósult a teljes foglalkoztatás!


Már azonnal jöhet a pénzes 


külföldi



 Habony Árpád és Rogán Antal is több szállal kötődik a letelepedésikötvény-üzlethez
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Már fél évet sem kell várnia annak a külföldinek, aki letelepedési államkötvényt vesz, mert júliustól automatikusan jár a letelepedési engedély. Az Orbán-kormány eközben közpénzmilliárdokkal támogatja az offshore cégeket.
Úgy tűnik, a kormány is érzékelte a letelepedési kötvények iránti érdeklődés lanyhulását (2016 első felében alig feleannyi kelt el, mint tavaly ugyanekkor), ezért úgy döntött, csökkenti a különleges állampapírt vásárló külföldiek bürokratikus terheit. Május 20-án jelent meg a Magyar Közlönyben az a módosítás, amely szerint a letelepedési kötvényt lejegyző külföldi automatikusan megkapja a véglegesnek tekinthető letelepedési engedélyt. Az új jogszabály július 1-jétől érvényes, de visszamenőleges hatályú, vagyis a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazható. Korábban csak tartózkodási engedélyt kaptak első körben a pénzes külföldiek, majd hat hónap elteltével igényelhették a letelepedési engedélyt, amely kvázi állampolgárságnak minősül, hisz korlátlan idejű tartózkodást tesz lehetővé hazánkban, és szabad mozgást biztosít a schengeni övezetben. A letelepedési kötvény 2012-es megalkotásakor komoly vita volt a kabinetben, ugyanis a Rogán Antal (a gazdasági bizottság akkori elnöke) által képviselt lobbi végleges engedélyt adott volna a külföldieknek, ám a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium ezt ellenezte. Végül kompromisszumként került a törvénybe a féléves türelmi idő.

A kamatot a közvetítőcég kapja

Ezt a status quót borította fel a legújabb törvénymódosítás, amelynek során a kormány azt is megerősítette, hogy két százalék alá nem csökkenhet a letelepedési kötvények után járó kamat, hiába alacsonyabb a piaci ár. A kamatot ugyanis nem a befektető kapja, hanem a közvetítőcég. Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány kendőzetlenül támogatja a többségében offshore cégeket, amelyek a kötvényüzlet valódi haszonélvezői. Más magyarázat nincs arra, hogy a piaci árnál négyszer magasabb adófizetői összegeket fizetnek ki a Kajmán-szigeteken, Cipruson, Máltán és Liechtensteinben, illetve hazánkban bejegyzett közvetítőcégeknek. (Általánosságban egy országnak ugyanis akkor éri meg állampapírt eladni, ha minél alacsonyabb kamatot kell utána fizetnie. A letelepedési kötvényhez hasonló, vagyis ötéves futamidejű, euróban kibocsátott magyar állampapírt a piacon félszázalékos kamatért veszik meg az elégedett befektetők. Emiatt érthetetlen, hogy a kormány miért fizet kétszázalékos hozamot, vagyis négyszer több adófizetői forintot.) Érdekesség, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még májusban arról beszélt, hogy a folyamatosan csökkenő állampapírhozamok miatt „alkalmas az idő arra, hogy felülvizsgálja a kormány a letelepedési államkötvény feltételeit és kamatát”. Erre reagálva Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter akkor azt mondta, hogy a kormány még az első fél évben áttekinti a letelepedési kötvény kamatszintjét.

Korrupciós ügyletek támogatása

Egyre több jel mutat arra, hogy a letelepedésikötvény-üzleten keresztül a kormány korrupciós ügyletet támogat. Számításunk szerint a közvetítővállalkozások az olcsóbb szolgáltatási díjjal számolva 84, míg a drágább árazással kalkulálva 101 milliárd forintos bevételre tettek szert. Ebből legalább 33 milliárd forint közpénznek tekinthető.
Gyorsan lezárult a nyomozás
Nem vitte túlzásba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó cég, az Arton Capital Hungary Kft. vizsgálatát. Tényi István a Magyar Nemzetben megjelent cikk nyomán tett a múlt hónapban feljelentést költségvetési csalás gyanúja miatt a cég ellen. Ahogy lapunk beszámolt róla, jelenleg öt vállalkozásnak van forgalmazási engedélye, a cégek közül egyedül az Arton Capital van Magyarországon bejelentve, a többi vállalkozást offshore-helyszíneknek tartott országokban jegyezték be. Elvileg a magyar céget lehet csak ellenőrizni, azonban lapunk azt tapasztalta, hogy az Arton Capital legalább 50 százalékkal több kötvényt adott el, mint amennyit a cég bevallott. A cég üzleti beszámolóiból azt lehet kiolvasni, hogy tavaly 18 kötvényt adhatott el, miközben az azt megelőző évben 12 külföldivel szerződhetett. A két év alatt összesen tehát 30 letelepedési kötvényt értékesíthetett a cég.
A vállalkozás beszámolójának ellentmond, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai szerint a cégen keresztül 2014-ben és 2015 őszéig ötven százalékkal több, 45 külföldi kapott letelepedési engedélyt. A valóságban ez a szám sokkal magasabb is lehet, hiszen a lapunk által tavaly októberben kezdeményezett közérdekűadat-igénylés nem tartalmazza az utolsó három hónapot, továbbá csak a letelepedési engedélyt kapó külföldiekre kérdeztünk rá állampolgárság alapján, a tartózkodási engedélyt megszerző befektetőkre nem.
A NAV azonban, miután meghallgatta Tényi Istvánt, a bankokat és a Bevándorlási Hivatalt, illetve az adóhatóság saját nyilvántartását is átnézték, arra a következtetésre jutott, hogy nem állapítható meg költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja. Azonkívül, hogy a NAV megkereste a hatóságokat, semmilyen konkrétum nem derült ki a nyomozati határozatból. Az adóhatóság nyomozói mégis elutasították a feljelentést.
A letelepedési konstrukció lényege, hogy az Európai Unión kívüli, úgynevezett harmadik országból érkező befektetők (főként kínaiak) legalább 300 ezer euró névértékű, erre a célra kibocsátott, ötéves futamidejű államkötvényt vásárolhatnak, cserébe pedig letelepedési engedélyt kapnak. A kötvényt csak az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága által kijelölt közvetítővállalkozások jegyezhetik le az adósságkezelőnél. Jelenleg öt ilyen cégnek van forgalmazási engedélye, ezek között egy magyar kft. van, a többi offshore cégek körében népszerű helyszíneken van bejegyezve. Alighanem azért választottak adóparadicsomokat a vállalkozások megalapítására, mert nehezebb vagy éppen lehetetlen a valódi tulajdonosokat megismerni, miközben kedvező adózási feltételek is párosulnak a cégalapításhoz. Az egyetlen magyar vállalkozás elvileg könnyebben ellenőrizhető, ugyanakkor itt is komoly gondok vannak a könyvelésben, mert kevesebb állampapírt vallott be a cég a tavalyi adóbevallásában, mint ahány külföldinek eladott. A közvetítőcégek ügyfelenként 45–60 ezer eurós szolgáltatási díjat is kérnek, továbbá náluk landolnak a kötvények után járó kamatok is, ami ügyfelenként további 29 ezer euró. Ez azt jelenti, hogy 74–89 ezer eurót nyernek egy ügyfélen, ami a jelenlegi árfolyamon 23–27,6 millió forintos jutalék kötvényenként.


Rogán és Habony


Mózes és a törvény táblák , ez ellopta , a másik meg eladta !!! Hülye goj látod már at alagút végét !!!!!

Szinte lehetetlen megítélni, hogy még kinek hoz hasznot a kötvényüzlet. Beszédes ugyanakkor, hogy Rogán Antal – jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter – jegyzi azt a 2012-es törvénymódosító indítványt, amely lehetővé tette a letelepedésiállampapír-ügyletet. A sajtóban több hír is megjelent arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök informális főtanácsadója, Habony Árpád személyesen kötődik egyes közvetítőcégek vezetőihez. Nemrég az egyik hírportál cikkezett arról, hogy csaknem egymillió forintnak megfelelő összegbe kerülő helikopteres városnézésen vett részt tavaly Hongkongban Habony Árpád és barátnője. A 444.hu bukkant a luxusprogramra, miután véletlenül nyoma maradt az interneten a kényes információnak. További érdekesség, hogy a Habony nevére szóló foglaláshoz tartozó e-mail cím és telefonszám gazdája egy bizonyos Jonathan Chan. Ugyanígy hívják azt a hongkongi bankárt, akinek a neve szerepel a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) egyik hivatalos dokumentumán. Sőt Rogán Antal korábban, még az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökeként Chant nevezte meg a Kajmán-szigetekre bejegyzett HSSDF egyik tulajdonosaként. Nem ez volt az első eset, amikor összefüggésbe hozták a főtanácsadót a letelepedésikötvény-cégekkel. A Heti Válasz korábban arról írt, hogy a HSSDF kínai vezérkara Habony Árpáddal állhat kapcsolatban, legalábbis erre utal, hogy a társaság 2013-ban Habony közreműködésével akarta megvásárolni a TV2 csatornát. Egy másik közvetítőcégnek, az Arton Capital Kft.-nek pedig ugyanaz az ügyvédje, mint aki Habony Árpád médiavállalatának megszerezte a 888.hu doménnevet, illetve Rogán Antal vezetése idején dolgozott a Fidesz frakciójának és a belvárosi önkormányzat cégeinek is.



Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 23.


GÁBOR, SEGÍTS! – KUBATOVNAK 



KÖNYÖRGÖTT SZABADULÁSÁÉRT 



VIZOVICZKI


A korábbi választási kampányban nyújtott támogatásért és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserébe kért szabadulást Kubatov Gábortól Vizoviczki László, számolt be az N1TV.
A Központi Nyomozó Főügyészség még 2013. február 12-én tartott 

házkutatást Vizoviczki László II. kerületi otthonában. Az akció napján 

készült jegyzőkönyvből kiderül, hogy összesen 56 tételt foglaltak le, 

többek közt 75 ezer euró készpénzt, telefonokat és rengeteg 

dokumentumot is.
Ezek közül a legérdekesebb az első emeleti hátsó szerszámos raktárszobából az íróasztal feletti zárható kis szekrényből került elő.

A 42-es tételszámmal lefoglalt iratról ekkor csak annyit állapítottak meg a nyomozók, hogy Gábornak szól, és V.L. vagyis Vizoviczki László aláírás látható rajta.

Az már ekkor is feltűnt az ügyészeknek, hogy a tíz oldalas levél első két lapja nincs meg.
A Központi Nyomozó Főügyészség pár hónappal később, április 15-én készített hivatalos feljegyzést a házkutatás során készült kézzel írott jegyzőkönyv alapján.

WHO YOU GONNA CALL?

Az ügyészek ekkor már olvasták a levelet, amelyből kiderült, hogy azt a Fidesz országgyűlési képviselőjének és azóta a párt alelnökének választott Kubatov Gábornak írta az alvilág királya. Az irat készítője röviden össze is foglalja miről szól a lefoglalt nyolc oldalas dokumentum:
a kampányban nyújtott támogatásért (Reformterv) és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserébe K.G. nyújtson segítséget abban, hogy Vizoviczki László szabadlábon védekezhessen.”


Az ügyészség azonban "valamiért" annyira nem tartotta fontosnak a levelet, hogy az be sem került a bíróságra benyújtott anyagok közé.
Létezéséről mindössze a házkutatási jegyzőkönyv és ez a feljegyzés árulkodik. Vizoviczki Lászlót nem sokkal a levél lefoglalása után, 2013. május 30-án kiengedték a börtönből, házi őrizetbe került.
Ennél beszédesebb tény talán nem is kell arra nézve, kihez érdemes szívhez szóló levelet fogalmazni, ha az ember nagymenő gengszterként nem a kóterben óhajtja végigizgulni az ellene folyamatban lévő eljárást.

KUBATOV TÉNYLEG LEVELET KAPOTT

A Fidesz alelnöke az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatban:
Az N1tv online oldalán, ami a Jobbik lakájmédiája, megjelent egy hír, miszerint Vizoviczki László levelet küldött nekem. Mivel az ügyben semmilyen rejtegetni valóm nincs, ezért ezt a levelet 24 órán belül átadtam a bűnüldözési szerveknek a nyomozás elősegítésének az érdekében.


Óvodai zsúron feszített Vizoviczki mellett 

Kubatov Ugyanabba a pesterzsébeti 

óvodába 

járt Kubatov és Vizoviczki - fedezte fel az 

Index.


Nem tudják, hogy hányszor találkoztak, de az biztos, hogy 2012 áprilisában - nem sokkal Vizoviczki letartóztatása előtt - összefutottak az óvodájuk 110. születésnapi zsúrján, ahol a beszámolók szerint beszélgettek is egymással. Kubatov a cikk megjelenése után azt mondta, hogy "talán" kétszer találkozott Vizoviczkivel. Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke az FTC elnökeként tartott csütörtök délutáni sajtótájékoztatón váratlanul elismerte, hogy nemcsak levelet kapott az akkor előzetes letartóztatásban ülő Vizoviczki Lászlótól, hanem találkozott is vele. "Politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzak emberekkel" – mondta. A Fidesz alelnöke ugyanakkor nem árulta el, hogy egyszer vagy több alkalommal találkozott-e az üzletemberrel, akit rendőrök megvesztegetésével, vagyoneltitkolással és adócsalással vádolnak. Arra sem tért ki, hogy milyen jellegűek voltak ezek a találkozók, már amennyiben több is volt. A kérdés azért lett aktuális, mert egy kiszivárgott ügyészségi feljegyzés szerint a budapesti éjszakai élet egykori császára, Vizoviczki László arról írt Kubatovnak, hogy ha segít neki, és elhagyhatja az előzetes letartóztatást, akkor kiteregeti a nem fideszes politikusokról szóló bűnügyi információkat. Egyelőre nem tudni, hogy hányszor, hol és milyen körülmények között találkozott Kubatov és Vizoviczki, és miről beszéltek ilyenkor. Egy érdekes találkozásról azonban értesült az Index. 2012 áprilisában mindketten megjelentek a pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Lázár utcai Tagóvodájának 110. születésnapja alkalmából tartott zsúron, ahova az intézmény prominens „öreg ovisait” hívták meg. Kubatov és Vizoviczki ugyanis egy óvodába jártak Pesterzsébeten. A korkülönbség miatt nem voltak évfolyamtársak, de a beszámolók szerint a születésnapi zsúron beszélgettek egymással. A fotók mellett az eseményről valószínűleg videók is készülhettek. A cikk megjelenése után egy órával a Fidesz-alelnök nyilatkozott a Magyar Időknek. Azt mondta, hogy "talán kétszer találkozott" Vizoviczkivel, az óvodai rendezvényen kívül a Fradi elnökeként. Utóbbi megbeszélést "egy országos médiaügynökség vezetője hozta tető alá az üzletember kezdeményezésére" - mondta Kubatov, aki szerint két témáról beszéltek Vizoviczkivel. A bulipápa állítólag szeretett volna befektetni a Fradiba, de ettől Kubatov elzárkózott. A másik témájuk a West Balkán diszkótragédia nyomán a fiatalok biztonságos szórakozása volt. Arra nem tért ki Kubatov, hogy utóbbival kapcsolatban mire jutottak, azt viszont kijelentette, hogy Vizoviczkitől semmilyen támogatást nem kapott a Fidesz. Kubatov Gábor a második olyan fideszes politikus, aki elismerte, hogy ismeri az alvilág hírhedt szereplőjeként ismert Vizoviczki Lászlót. Elsőként Bús Balázs ismerte el, hogy Óbuda polgármestereként technikai kérdésekben párszor egyeztetett Vizoviczkivel, akinek a kerületében volt a diszkóbirodalma. Vizoviczki egy korábbi alkalmazottja azt állította, hogy 4 millió forint kenőpénzt vitt Rogánnak az V. kerület polgármesteri hivatalába. Ám Vizoviczki - miután 250 millió forint óvadék fejében kiszabadult az előzetesből - kiadott egy közleményt, amelyben állította: Rogán Antal még csak látásból sem ismeri őt. Holott a belvárosban számos szórakozóhelyben volt érdekeltsége – ám különös módon úgy tűnhet, ezekről az ottani kerület vezetőjével nem voltak olyan technikai egyeztetnivalóik, mint a III. kerületben - írja a lap.
Forrás: https://kuruc.info/r/6/161848/?honnan=Nemzeti_Hirhalo


Medián: A magyarok kétharmada korruptnak látja a 


Fideszt



A Fideszt korruptnak látja a magyar lakosság többsége, 

a kétharmad úgy érzi, a korrupció központilag irányított, 

ez derült ki a HVG és a Medián közös felméréséből.

A csütörtöki HVG-ben megjelenő cikk szerint a júniusban készített Medián-kutatás legfőbb megállapításai ezek:
  • a válaszadók kétharmada szerint a jelenlegi kormányra „nagy” vagy „nagyon nagy” mértékben jellemzőek a pénzügyi visszaélések, sőt, még a kormánypárti szavazók bő egyharmada is visszaélésekkel gyanúsítja az Orbán-kormányt,
  • a válaszolók 60%-a szerint „a korrupció Magyarországon felülről, központilag, rendszerszerűen szervezett tevékenység”,
  • a válaszolók csupán 15 %-a tartja kizártnak, hogy „egyes, kiemelkedő gazdasági sikereket elérő vállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna Orbán Viktor strómanjai, vagyis hatalmas üzleti nyereségük jelentős részét valójában a miniszterelnöknek adják tovább.”
Érdekes egybeesés, hogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető múlt héten  Tusványoson arról beszélt , mennyire büszke arra, hogy a Fidesz rendszer szinten megszüntette a korrupciót.



IMG 9162 2
Fotó: Szabó Péter
Eszerint a felmérés szerint a korrupció a lakosságot leginkább foglalkoztató kérdések egyikévé nőtte ki magát, és az állami mutyinál és pénzlenyúlásnál már csak a rossz egészségügyi helyzetet tartják nagyobb problémának a magyarok. 
Ehhez képest amikor tavasszal a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából hasonló korrupció-felmérést készített, akkor az derült ki, hogy a korrupció egyáltalán nincs a legfontosabb problémák között az országban a megkérdezettek szerint, és a válaszadók 60 százaléka nem is tudott érdemben válaszolni arra, ki a legkorruptabb politikus Magyarországon.




Számos tény és legenda kering a halálbüntetésekről az Egyesült Államokban, amely az egyetlen ország a nyugati kultúrkörben, ahol még érvényben van ez a büntetési forma. Melyik államban él, és melyikben tiltották be? Mióta vannak kivégzések? Mit gondol róluk az amerikai társadalom? Riportunk, erősebb idegzetűeknek.

Várni fogok rátok a mennyország kapujában. Remélem ti is odakerültök. Készen állok!” — ezek voltak Michael Selsor utolsó szavai mielőtt beadták volna neki a méreginjekciót, aminek következtében 5 perccel a halálos anyag vérkeringésébe jutását követően 2012. május 1-én meghalt.
Selsor 22 éves kora óta ül börtönben, egy 1975-ös, az oklahomai Tuslában történt fegyveres rablás miatt. A férfi a rablás folyamán meggyilkolta a bolt 55 éves vezetőjét, miután az átadta az aznapi bevételt. A társa, Richard Dodson ezután a bolt menekülő alkalmazottjára többször is rálőtt, ám a hölgy túlélte a támadást. Dodson jelenleg is börtönbüntetését tölti: 50 évet kapott a rablásért, míg 199 évet a szándékos emberölési kísérlet miatt. Selsort halálra ítélték, ezen felül kapott 25 évet rablásért és 20 évet az eladó elleni gyilkossági kísérletben való részvétel miatt.
Abszurdan hathat mind a 249 évnyi börtönbüntetés, mind a halálos ítéleten felül kiosztott 45 év. E büntetési tételekre azért van szükség, hogy az első esetben az elítélt még jó magaviselet esetén is élete végéig a börtönben maradjon, vagy a másik esetben az esetleges halálbüntetés alóli felmentés után se szabaduljon az elítélt. Selsor büntetését később életfogytiglanra változtatták. 1996-ban a bíróság az addigi ítéleteket ejtette, ám Selsor ügyét újratárgyalták, és másodszorra is halálra ítélték. A kivégzésen jelen volt a meggyilkolt férfi lánya, aki Selsor halála után könnyeivel küszködve úgy nyilatkozott: „Hosszú és kemény út volt, de örülök, hogy végre vége. Ma igazságot kaptunk apámért!”. Az elítélt utolsó vacsorája egy KFC-s menü volt sült krumplival és főtt babbal. (Idén egyébként Texas állam megszüntette az utolsó étkezés tradícióját. A lépés társadalmi nyomásra született, hiszen a napvilágot látott információk szerint brutális sorozatgyilkosok luxusételeket fogyasztottak kivégzésük előtt, mindezt az adófizetők pénzéből.) Selsor volt a 18. kivégzett 2012-ben; egyetlen interjúját az Al Jazeerának adta még 2010-ben.
De mikor kezdődött a halálbüntetések története Amerikában? Az első feljegyzett halálos ítéletet 1608-ban hozták meg az akkor még brit uralom alatt álló észak-amerikai kolóniákon, egy bizonyos George Kendall százados ügyében, akivel a spanyoloknak való kémkedésért egy kivégzőosztag végzett. Az Espy File című tanulmány szerint az Egyesült Államokban és 13 észak-amerikai kolónián 1608 és 1991 között 15.269 embert végeztek ki. A legtöbb embert egyszerre — 38 dakota harcost — 1862 karácsonyának másnapján végezték ki. A vád alapján gyilkosságért és nemi erőszakért elítélt indiánokat egy nagy emelvényen sorakoztatták fel az akasztáshoz. A hatalmas „csapóajtót” tartó kötelet egyetlen baltacsapással vágták el és egy elítélt híján mindannyian azonnal életüket vesztették. Az elszakadt kötélnek életét köszönhető indiánt később „újra” kivégezték. A legnagyobb tömeges, nem katonai kivégzés 1723-ban a Rhode Island-i Newportban történt, ahol egyszerre 26 kalózt akasztottak fel. A teljesség igénye nélkül néhány érdekes bűntény, amelyet halálos ítélettel büntettek: rabszolga-kereskedelemért 1862-ben, ló rablásért 1852-ben, szökött rabszolga segítéséért 1859-ben, rabszolgazendülésért 1860-ban, egy újszülött életkorának eltitkolásáért 1785-ben, boszorkányságért 1779-ben, míg vonatrablásért 1901-ben járt utoljára a bitó.
Az USA 33 államában van érvényben jelenleg a halálbüntetés lehetősége (utoljára áprilisban Connecticutban törölték el a halálbüntetést, ami azonban a már meghozott, de még végre nem hajtott 11 ítélet végrehajtását nem befolyásolja). 2012-ben a kivégzések mindegyikét méreginjekcióval hajtották végre. A méreginjekciók költsége 80 és 100 dollár között mozog attól függően, hogy mennyi szert használnak fel az elkészítéséhez, ugyanis vannak olyan államok ahol csak egy injekciót kap az elítélt, míg az általánosan elterjedt a három, ami fokozatosan bénítja meg a szervezetet. Ugyanakkor az Egyesült Államok bűnügyi történelme folyamán több metódust is alkalmaztak a halálos ítéletek végrehajtására: villamosszék, illetve golyó általi kivégzésekre legutóbb 2010-ben került sor, míg akasztásra 1996-ban.
A halálbüntetés de jure több esetben is kiszabható — többek között drogcsempészésért —, ugyanakkor de facto csak gyilkosságok miatt hoznak ilyen ítéletet. Az amerikai jogtörténelem egyik jelentős eseményének köszönhetően 1972-ben az Amerikai Egyesült Államok Legfelső Bírósága felfüggesztette a halálos ítéletek végrehajtását az Alkotmány 8. kiegészítésére hivatkozva — miszerint a kivégzés „kegyetlen és különleges” módja a büntetésnek —, a Furman kontra Georgia ügyben. William Henry Furman 1967-ben betörés közben lőtte agyon William Micke ötgyermekes édesapát, amiért a következő évben halálra ítélték, ám a legfelsőbb bírói fórum döntésének köszönhetően sosem hajtották végre az ítéletet. 1984-ben került feltételesen szabadlábra. 2004-ben újra elkapták betöréséért, és jelenleg is 20 éves börtönbüntetését tölti.
Az ügy után négy éven keresztül moratórium lépett életbe a halálbüntetések végrehajtása terén, amit egy 1976-os, bizonyos Gregg kontra Georgia ügyben hozott ítélet változtatott meg. Troy Leon Gregg 1973-ban stopposként gyilkolta meg az őt felvevő két férfit, amiért őt is halálbüntetésre ítélték. A Legfelső Bíróság azonban az ő ügyében nem találta megalapozottnak a védekezést, ami szintén az Alkotmány 8. kiegészítésére hivatkozott. A végső döntés 1976. július 2-án hozta a bírói testület, ezt követően „július másodika”-ügyek címszó alatt az Egyesült Államokban elkezdődött a modern jogi vita a halálbüntetésről. Több fontos ügyben is olyan döntések születtek, amelyek megtiltották az adott esetkörben a halálos ítélet lehetőségét (pl. értelmileg sérült, fiatalkorú gyilkosokkal szemben). Azóta mintegy 1295 elítéltet végeztek ki az Egyesült Államokban. Az utóbbi időkben ez a szám 43 és 46 körül változott évente.
Vörös: halálbüntetés bevett gyakorlat; kék: halálbüntetés tilos; zöld: csak rendkívüli állapot idején engedélyezett; narancs: de jure ki lehet szabni, de nem teszik. (Forrás: Wikipedia)
Vörös: halálbüntetés bevett gyakorlat; kék: halálbüntetés tilos; sárga: 1976 óta senkit nem végeztek ki. (Forrás: Wikipedia)
 
A kivégzettek életkorát vizsgálva a XVII. század közepétől napjainkig 364 fiatalkorút találunk, ezek közül 22 eset 1976 után történt. A legelső ismert eset 1642-ben történt. Egy Thomas Granger nevű, 16 éves szolgálót állatokkal való közösülésért akasztottak fel. Tettét négyszemközt a helyi elöljáróknak, majd nyilvánosan az esküdtszéknek is bevallotta. Granger kivégzése Mózes III. (20:15) alapján ment végbe, miszerint: „Ha pedig valaki barommal közösül, halállal lakoljon, és a barmot is öljétek meg”. A Granger által megrontott állatokat a szeme láttára mészárolták le, és egy gödörben eltemették őket.
Egy sokkal megrázóbb, fiatalkorú kivégzésével végződött büntetőeljárás is végbement a negyvenes évek közepén. 1944. március 23-án eltűnt egy 8 és egy 11 éves fehér kislány, akik virágot mentek szedni a dél-karolinai Alcolu város közeli rétre. Miután nem értek haza, keresni kezdték őket, és másnap egy sáros vízzel teli gödörben találták meg őket komoly fejsérülésekkel. A gyilkossággal egy 14 éves fekete kisfiút, George Stinney Jr.-t vádolták. Elfogását követően több rendőr is kihallgatta egy zárt helyiségben, ahol a sheriff-helyettes szerint bevallotta bűnösségét. A vallomás alapján a fiú „szexelni” akart a két lánnyal, ám amikor ez nem sikerült, megölte őket. A sheriff-helyettes szerint a 40 kg-os és 155 centiméteres Stinney egy 40 centis vasrúddal mérte a mindkét esetben azonnali halált okozó ütéseket. A városkában lincshangulat alakult ki, ezért a fiút Charlestonba szállították. Április 24-én állt bíróság elé gyilkosság vádjával. Az esküdtszék kiválasztása délelőtt 10 órakor kezdődött, a tárgyalás délután 2 óra 30 perckor, az esküdtszék 5 óra 10 perckor jelentette ki, hogy a fiút bűnösnek találja. Stinney-t elektromos szék általi halálra ítélték. A tárgyalásról az egyik lánytestvére azt mondta: „Mindenki tudta, hogy ő tette, már a tárgyalás előtt tudták, hogy ő követte el. De nem hiszem, hogy túl sokat fordítottak a tárgyalásra”. Ugyanakkor a kivégzésnek sok ellenzője is akadt, így például a helyi egyházközségek, szakszervezetek, és az NAACP afro-amerikai jogvédő szervezet is tiltakozott Dél-Karolina kormányzójánál, ő azonban nem avatkozott közbe. Jelenleg a legszigorúbb államokban is 16 év az alsó korhatár a halálbüntetés kiszabhatóságánál.
Egy 2004-es tanulmány szerint az Egyesült Államokban elkövetett gyilkosságokkal megvádolt elkövetők 2,5%-át ítélték halálbüntetésre. Ez Nevadában a legmagasabb (6%), míg a hírhedt Texas az országos átlag alatt (2%) szerepel. A demográfiai adatok egy másik aspektusát vizsgálva Texas államban 1982 óta 216 fehér bűnelkövetőt (ami az összes kivégzett 46%-a, a lakosságon belül 80% a fehérek aránya); és 172 feketét (a kivégzettek arányát tekintve ez 37%, a népességen belüli arányuk viszont csak 12%) végeztek ki. Az Amnesty International 2003-as felmérése szerint az összes Amerikában elkövetett gyilkosságot tekintve az áldozatok nagyrészt ugyanakkora hányada volt európai és afro-amerikai származású, ugyanakkor a kivégzett gyilkosok 80%-a fehéreket ölt meg. A nemek alapján a halálsoron elsöprő többségben vannak a férfiak (98,3%), ahogy a kivégzettek arányát tekintve is (99%). A halálsoron elkövetett öngyilkosságok az országos átlag tízszeresét, míg a börtönökben elkövetett öngyilkosságok átlagának hatszorosát teszik ki. 1976 és 2011 között 137 olyan elítélt volt, aki saját kérésére folyamodott a kivégzés végrehajtásáért. Connecticutban, Oregonban, Pennsylvaniában és Dél-Dakotában csak önként jelentkezőket végeztek ki azóta.
(A halálsoron lévő elítéltek száma évenkénti bontásban)
A halálra ítéltek és kivégzettek között ugyanakkor nagy valószínűséggel ártatlanok is akadtak. A legaktuálisabb eset a 2011-ben kivégzett Troy Davis ügye. A vád szerint 1989 augusztusában megölt egy szolgálaton kívüli, biztonsági őrként dolgozó rendőrt a georgai Savannah városában. A töltényeken és a töltényhüvelyeken kívül sose került elő más tárgyi bizonyíték az ügyben, és Davist – később visszavont – tanúvallomások alapján ítélték halálra. A férfi 20 évet töltött börtönben, többször is fellebbezett, ám az ítéletet mindannyiszor helyben hagyták. Davis esete óriási vihart kavart Amerikában, a kivégzést elhalasztó petíciót több mint 1 millióan írták alá.
1972 óta 140 esetben ejtették a vádat a kivégzésükre váró elítéltekkel szemben. Az amerikaiak többsége ennek ellenére a gyilkosságok esetében még mindig támogatja a halálbüntetést. 2011-ben 1972 óta történelmi mélyponton, 61%-on állt a támogatottság aránya, míg a legnagyobb, 80%-os 1994-ben volt. Ha az életfogytiglani börtönbüntetést is hozzáadjuk a lehetséges büntetések közé, akkor a lakosságnak már csak 49%-a támogatja a halálbüntetést, míg 46%-a az életfogytiglant. A felmérések alapján elmondható, hogy a fehér, 30 évnél idősebb, az ország középső és déli részén élő férfiak támogatják leginkább a halálbüntetést. A legnagyobb eltérés a nézőpontok között a fehérek és az egyéb rasszokhoz tartozók között, valamint a republikánus és demokrata pártiak között van. A fehérek 68% helyesli a halálbüntetést, míg csak 41% más rasszbeli gondolja ugyanígy; a második esetben több mint 27% eltérés van a két nagy párt szavazóinak véleménye között. A halálbüntetés általános eltörléséről szó nincs: az Egyesült Államok továbbra is az egyetlen euroatlanti civilizációhoz tartozó ország marad az államai többségében érvényben lévő halálbüntetés lehetőségével.


Katonának soroznák be a 


közmunkásokat



Legkevesebb hatvan napra kizárják az álláskeresők nyilvántartásából azokat 

a közmunkásokat, akik nem jelennek meg a katonai toborzón 

– írja a 


A lapnak felháborodott közmunkások panaszolták el, hogy kötelező „behívót” kaptak katonatoborzásra. A levélben állásajánlatként tüntetik fel a “szerződéses katonai jogviszony-létesítési lehetőségét”, sőt a toborzás napjára igazolást is adnak.
A behívottak között akad tartósan rokkant, korábban alkalmatlannak minősített férfi és 50 kilós nő is.
A Kisalföld megtudta, a közmunkásokon alkalmassági teszteket, fizikai felmérést végeznek. Ha ezen nem felelnek meg, közfoglalkoztatottként dolgozhatnak tovább. Ha viszont átmennek a teszten, szerződéses katonának hívják őket – vagy egyenruhát öltenek, vagy hónapokra elveszíthetik közfoglalkoztatotti státuszukat, munkájukat.

A közmédiában nem hír, hogy Orbánra paradicsomot dobtak Tusnádfürdőn












Kedves olvasóink, nagyon köszönjük a rengeteg Facebook-megosztást, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy ez a ez a cikk 2013-ban született, ahogy az a jobb felső sarokban is látszik. 


A Realitatea Tv híre szerint két fiatalember paradicsommal dobálta meg Orbán Viktort szombat délután Tusnádfürdőn, az általa megtartott előadásról való távozása közben, írja az erdely.ma. A hirado.hu portálon, a közmédia híreinek gyűjtőoldalán azonban nem találtuk nyomát a hírnek.
A hirado.hu keresőjébe beütöttük a „paradicsom” szót, amire a tegnapi dátummal csupán az „Úgy érzik, féláron adják a zöldséget – szegedi piaci panaszok” hírt kaptuk, miközben az információ tegnap már keresztül-kasul bejárta a netet.
A fiatalok azután dobálták meg a magyar miniszterelnököt, hogy végighallgatták a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadását és a kérdésekre adott válaszait.
A két fiatalt a csendőrök előállították és pénzbüntetést róttak ki rájuk. A dobálók nem tudták megindokolni, hogy miért folyamodtak a vélemény-nyilvánítás ezen módjához – írja az erdely.ma.


Észrevetted? A kormány brosúrájában 

háromszögletű pupillájú szörnyetegek 

szerepelnek



Szily László





EZEK, bárkik legyenek is, úgy akarják átvenni az uralmat az életünk fölött, hogy mi észre sem vesszük. Én például, miután megkaptam, 4-5-ször is gondosan átpörgettem a legnagyobb példányszámú áprilisi magyar sajtóterméket, vagyis a "Magyar reformok működnek" című, egészen jó papírra nyomott, húszoldalas kormányzati propagandakiadványt, de mostanáig, bevallom, én sem vettem észre a lényeget. 

Egészen addig, amíg egy ismerős, T., meg nem írta, hogy egy barátja, B., mit fedezett fel a füzetben.

Izgatottan kotortam elő a brosúrámat és lapoztam az első belső oldalpárra, ahol egy turkálós inget viselő szőke úriasszony és egy megtört tekintetű kockásinges fószer alakítják a Legfelső Szja-kulcs Alá Eső Befutott Házaspárt, akiknek csak 15 százalék adót kell fizetniük. Háromszögekkel a szemükben! Tessék:

Most már ijedten lapoztam tovább eggyel, arra a képre, ami a növekvő családi adókedvezményt reklámozza egy pókharapó fogú asszony, egy belufizott tekintetű kisfiú és Juhász Péter Együtt-politikus hasonmásának segítségével. És bizony a kamucsalád minden egyes tagjának háromszögletű a pupillája!

Halálra váltan lapoztam újabb kettőt, egészen a "bővül a családi otthonteremtési kedvezmény" fejezetet illusztráló programozó matematikus családig. Mama, papa és a két lurkó: természetesen mindenki illuminátusszemű!
Ezek után meg sem lepődtem már a kiadványt mintegy lezáró, gonoszul mosolygó pengeszájú gót csajon, aki annak örül, hogy 111 ezer forintra emelkedik a minimálbér, így vehet havonta még két pár kiszaggatott neccharisnyát és plusz egy vödör fekete hajfestéket. Messze az ő szeme a leggonoszabb!

Mi következik mindebből? Mit üzennek a nyilván nem véletlenül így fotózott képek?
Azt, hogy 
  • A NER igazi győztesei a gyíklények? 
  • Ember ezzel nem jár jól? 
  • A négy fal között is MINDENT LÁTUNK!
  • Ironikus utalás arra, hogy "szemfényvesztők vagyunk, de úgysem veszitek észre"?
  • Elképesztően atomjó ez az Ibizai Forgószél, gyerekek!
Vagy valami egészen más lenne a megoldás? Egy biztos: ez nem véletlen. Az elméleteket vagy a Tuti Megoldást fejtsétek ki kommentben, én már nem tudok gondolkodni sem, annyira félek.
(A leleplező animgifek az Echelon-tanú Botos Tamás munkái)









FORDULAT! MÉG A FIDESZ-SZAVAZÓK FELE SZERINT IS KORRUPT A KORMÁNY



Az emberek kétharmada szerint a kormányra "nagy" vagy "nagyon nagy" mértékben jellemzőek a pénzügyi visszaélések - derül ki a Medián kutatásából, melyet a HVG megbízásából készítettek.

A felmérésből kiderül: a Fideszt legalább olyan korruptnak látják 2014 novembere óta, mint a 2010-ig kormányzó MSZP-t.

Érdekesség, hogy nemcsak az ellenzékiek vagy a pártpreferenciával nem rendelkezők gyanúsítják visszaélésekkel az Orbán-kormányt:

a lakosság 57%-a, ezen belül a Fidesz-szavazók 47 százaléka azt gondolja, hogy „a mai magyar kormány csak az ellen a korrupció ellen lép föl, amelyben saját maga nem érdekelt”, míg 23% szerint a kormány egyáltalán nem küzd a korrupció ellen.

Vannak azért olyanok is, akik továbbra is isszák Orbánék szavait: 17%-nyi választó szerint a kormány következetesen fellép a korrupció minden formája ellen, bár ők valószínűleg kizárólag a Ripostot vagy a Magyar Időket olvassák, a krumplit pedig Lokálra pucolják.

Azt már mindössze az emberek 15%-a tartja teljesen kizártnak, hogy Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna Orbán strómanja lehet, akik nyereségük jelentős részét valójában a miniszterelnöknek adják tovább.





A stróman 


Wednesday, November 4, 2015

Megháromszorozta vagyonát egyetlen év alatt Mészáros Lőrinc: 24 milliárdjával jelenleg a 30. leggazdagabb magyar, de nem teljesített rosszabbul Orbán Viktor többi bizalmasa sem.


Mészáros Lőrinc az idén több mint 50 helyet “javított” a leggazdagabb magyarok listáján. Orbán Viktor kedvenc falujának első embere jelenleg a 30. legvagyonosabb ember az országban, maga 24,4 milliárd forintjával. Tavaly még a 86. volt, 8,4 milliárd forinttal. A miniszterelnök régi barátja 2011-ben időközi önkormányzati választáson lett Felcsút polgármestere, miután elődjét köztartozásai miatt eltávolították a posztjáról. Azóta építési vállalkozásai virágzásnak indultak: részben birodalmának zászlóshajója, a Mészáros & Mészáros Kft. építhette meg a mintegy négymilliárd forint értékű felcsúti stadiont, emellett többek közt a fővárosban is több százmilliós csatornázási tendereket nyert meg. A vállalat növekedése szinte a csodával határos: a 2010-es 853 millióshoz képest 2014-ben már 9,8 milliárdos bevételt realizálhatott.
A gázszerelőből lett milliárdos mezőgazdasági érdekeltségei hasonlóan remekül teljesítenek: a polgármester Búzakalász 66 Kft.-je 2014-ben építette fel első nagyobb sertéstelepét, az átadón “természetesen” Orbán Viktor is jelen volt. Az RTL Híradó szerint a kormány már ekkor tudta, hogy az ilyen telepek számára kedvezően alakul át az EU agrártámogatási rendszere: pár hónapon belül ugyanis kétszeresére, évi 18 milliárd forintra emelkedett az állatjóléti támogatás összege. Október végén a Magyar Narancs számolt be arról, hogy Mészáros újabb telepet létesít Csákvár és Vértesboglár között mintegy 600 millió forintból.
Mészáros az élelmiszeriparban is megvetette a lábát: augusztus végén derült ki, hogy a Búzakalász 66 felvásárolta a Bio-Süti Sütőipari Kft.-t. A cég egyhektáros iparterületén található üzemben a Magyar Narancs szerint konzervgyár épül. Egy másik “friss beszerzés” a B+T Management Kft., amelynek a székhelyén, Abán Orbán barátja pékárut és tésztaféléket gyártana. Alapanyagért nem kell messzire mennie: a lisztet a Búzakalász 66 malmából, a tojást pedig a szintén az ő érdekeltségébe tartozó Aranykorona Zrt.-től is szállíthatja.
A lista 20. helyét Orbán Viktor egy másik bizalmasa, a Videoton-tulajdonos Garancsi István foglalja el, akinek a Forbes szerint 44,3 milliárdos vagyona van. Garancsi tavaly 37. volt 19 milliárddal, főként az építőiparban és ingatlanokban utazik. Legutóbb tavaly szeptemberben szerzett többségi tulajdonrészt Magyarország egyik legnagyobb építőipari cégében, a Ferencváros stadionját is kivitelező Market Építő Zrt.-ben. Garancsi hobbija a túrázás, ő a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, az előző ciklusban “a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízotti” tisztséget is betöltötte. Az érdekeltségébe tartozó Duna Takarék 2012-ben 600 millió forintra emelte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány hitelkeretét. A Népszabadság ebből arra következtetett, hogy Orbán csapata e hitelből finanszírozta a 3500 fős felcsúti Pancho Aréna építési költségeinek rájutó részét. 2014 nyarán többségi tulajdonos lett a NAV-hoz bekötött pénztárgépekhez szükséges SIM-chipeket forgalmazó Mobil Adat Kft.-ben is. Az online pénztárgépek bevezetése nagy hasznot hozott a Mobil Adatnak, a vállalat 2014-es árbevétele több mint 1,5 milliárd forint volt. Garancsi emellett a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt.-ben is érdekelt.
Az állami közbeszerzéseken az utóbbi időben rendre jól teljesítő Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa, Szijj László vagyona több mint háromszorosára duzzadt: tavaly 29. volt mintegy 23 milliárd forinttal, az idén már a lista 12. helyét foglalja el a 74,3 milliárdjával. A vállalat az utóbbi években megsokszorozta bevételeit: 2010-ben 18 milliárdot, 2014-ben viszont már 86,5 milliárd forintot termelt. 2009-ben a Duna Aszfalt nagykőrösi megbízására reagálva az MSZP “narancsszínű pénzszivattyúnak” nevezte a céget, amely az egyik helyi út burkolatának felújítását nyerte el, s amelyre az önkormányzat meghívásos közbeszerzést írt ki.
A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző vagyonát a Forbes-nál 6,9 milliárd forintba becsülik. Az idősebbik Orbán ennek nagy részét a Dolomit Kft.-jéből szedte össze: a bányavállalat 2014-ben 3,3 milliárd forint bevételt termelt, és mintegy 900 millió forint osztalékot hozott tulajdonosainak. Lapunk korábban megírta, hogy a mai piaci viszonyok mellett gyakorlatilag lehetetlen, hogy Orbán apjának cége csupán magánmegrendelésekből gazdagodjon ekkora mértékben. Forrásunk szerint nem tudni, a Dolomit mennyi állami megrendelést teljesít, mivel csak alvállalkozóként lehet jelen az állami építkezéseken. Az alvállalkozók listája pedig nem nyilvános. A gyarapodásban az is közrejátszhatott, hogy a kormányfő több bizalmasa is érdekelt az építőiparban.
Orbán bizalmi köréhez tartozik Wáberer György is, aki 81,3 milliárdjával a 8. helyen áll a listán. A kormányfő júliusban bízta meg a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnökét, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatóját a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének segítésével összefüggő feladatok ellátásával – mindezt miniszterelnöki megbízottként. A gazdagok listáján ötödik helyen a kormánypárti Magyar Hírlapban és ECHO Tv-ben is érdekelt Széles Gábor áll 125 milliárddal. A lapnak gyakorta nyilatkoznak kormánytagok, és a fideszesek a csatornán is gyakori vendégek. A vállalkozó vagyonát tavaly 92 milliárdra becsülték.
A gazdagsági rangsort egyébként továbbra is az előzőekhez képest a kormányfőtől nagyobb távolságot tartó Csányi Sándor vezeti, akinek több mint 287 milliárd forintja van. Az OTP-vezér vagyona ezzel átlépte az egymilliárd dolláros határt és már nemzetközi szinten is számon tartják.
(
stop)
Bal-Rad komm: Nincs itt semmiféle csoda! (Amik amúgy sincsenek mint tudjuk!) Szorgalom van, tehetség van, tudás van. Meg barátság van. Meg egy csomó lopási hajlam van. Ha mindezt összegyúrjuk egy bűnszervezetbe, veszünk hozzá egy hazudni bármikor kész (és tudó) vezéregyéniséget-kész a siker!
Bár jobb helyeken az ilyesmit maffiának hívják és nem baráti körnek, de azt be kell látnunk: A MI ORSZÁGUNK 26. ÉVE IMMÁR NEM TARTOZIK A JOBB HELYEK KÖZÉ!
Ennélfogva nem is csoda, hogy az ország lerongyolódásával fordított arányban SIKERESEK HONI MAFFIABANDÁINK! Ez a természetes rend minálunk!
Viszont ŐK A MI MAFFIACSALÁDJAINK! Magunknak teremtettük meg őket! Legyünk hát rájuk büszkék! Hiszen egyetlen volt szocialista országot sem tudtak ennyire lepusztítani AZ Ő MAFFIÁIK!-mint MINKET A MIEINK!
Magyarország jobban teljesít! Minden más országnál jobban! (Bár mégiscsak lehetnek csodák-előző kijelentésünket cáfolandó! Mert az kész csoda, hogy a magyarok még tűrik őket!)
Szerző: Andre Lowoa 0 hozzászólás
Címkék:








Saturday, July 23, 2016

A 2016 szeptemberi nagy háború tervezett lefolyása a redefininggod.com weboldal szerint


Megj: Nem fogom kommnentálni, hogy személy szerint mit gondolok róla, csak közzé teszek egy rövidebb összefoglalót. A redefininggod.com tavalyi görög helyzetröl kiszivárogtatott információi és jóslatai meglepöen pontosnak bizonyultak, de persze ez nem garancia arra, hogy az ideiek is azok lesznek. A háttérhatalom bármikor úgy dönthet ill. belekényszerülhet abba, hogy ideiglenesen feladja a terveit, vagy változtasson azokon.
 
Az alapötletük az illumiknak az, hogy mivel már túl sokan tudnak a muzulmán-keresztény világ közti tervezett nagy háborújukról, ezért "csavarmenetek", további megtévesztések lesznek a háború menetébe "belekomponálva", a tömegek által nem várt módon, hogy aztán az egészböl az Antikrisztus-jelölt Putyin kerülhessen ki "világmegmentöként", Izraelt pedig a végsö idei Góg és Magóg próféciáknak megfelelöen megszálhassa az antikrisztusi nemzetközi haderö.
 
A szeptemberre tervezett nagy háború a redefininggod.com szerint:
 
1. Rövid ideig - mindössze két hétig - fog tartani.
2. Pusztító lesz, milliók halhatnak meg napok leforgása alatt.
3. Egy hatalmas, világot sokkoló "ISIS merénylet" lesz a kiváltója a nemzetközi haderö Közel-Keletre küldésének, hogy az a lehetö leggyorsabban "tegye tönkre az ISIS-t".
4. A nyugati országok és a BRICS országok egyaránt fognak katonákat küldeni, rengeteg katonát.
5. A nyugati haderö viszont a Közel-Keleten valamiért összetüzésbe kerül a BRICS haderövel, és egymásnak esnek.
6. Az ellenségeskedés nagyobb világkonfliktusba csap át a Nyugat és a BRICS államok (Oroszország és Kína) közt, a fegyveres konfliktus átterjedhet a többi válsággócra is, mint Ukrajna, Dél-kínai tenger stb.
7. A harcok és repkedö ballisztikus rakéták leple alatt összeomlasztják a világ bankrendszerét, bezár szinte az összes nagybank.
8. A médiumokban eközben a sötét erök eljátszák, hogy kiderítették, az ISIS mögött valójában Izrael áll, s hogy 2001. szept 11-et is Izrael csinálta.
(ami jórészt igaz is, de azért mégse teljesen, mivel az ISIS és 9/11 mögött több más nyugati titkosszolgálat is állt...)
9. Az egyre duzzadó igazság-cunamival szinte egyidöben a másik meglepö esemény az lesz, hogy Oroszországban a háttérhatalom eljátssza, hogy a nyugatbarát Medvegyev puccsot szervez, és megdönti Putyin hatalmát és "megölik Putyint"
(mint ahogy Krisztust is megölték, a hamis Krisztust v. Antikrisztust is "hamisan megölik")
 
De ez még akkor lesz, amikor tart az intenzív fegyveres harc a Nyugat és a BRICS államok között.
 
10. Egy nappal Putyin "halála" után, a leleplezések hatására, a Nyugat és a BRICS leállítja a harcokat, inkább összefognak és azonnal megtámadják Izraelt.
(Góg és Magóg haderö)
 
11. Izrael azonnal a rettegett "Sámson opcióval" fog válaszolni, vagyis megpróbálja beindítani az atomrakétáit a megszálló hatalmak ellen.
 
12. Háttérhatalmi "angyali" UFO-k jelennek meg, s megsemmisítik az összes kilött atomrakétát, "kamerák elött".
 
13. Alig két napos harc után az izraeli hadsereg kapitulál, a harcban viszont a földdel teszik egyenlövé a Sziklamecsetet a jeruzsálemi Templomhegyen.
 
14. Az UFO-k megjelennek a Templomhegyen, s ekkor indul be a terv "paranormál része": egy (hamis holografikus) csillagkapuból kilép Putyin, "feltámad a halálból" (három nap után mint Krisztus is)
 
15. A világmegmentö "angyali" UFO-k igazolni fogják, hogy ö az a világvezetö, akivel a kezdetektöl fogva szövetségben voltak, ö a "gonosz erök" fö ellensége, ezért "támasztották fel a halálból", mert ö a Messiás. Mindezt természetesen Ferenc pápa is igazolni fogja ...
 
16. Putyin és a BRICS az ENSZ-en keresztül átveszik a világ irányítását, színre lép a világkormány, a Templomhegyen pedig belekezdenek az antikrisztusi "ökumenikus templom" építésébe.
 
17. A világ ezután teljesen megváltozik, látszólag úgy fog tünni  - legalábbis az elején - hogy eljött a "földi paradicsom".

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=196:2016-07-23-17-48-54&catid=15:egyeb&Itemid=51
Szerző: Andre Lowoa 0 hozzászólás
Címkék:
Ferenc pápa: a világ háborúban áll, de ez nem vallások közötti háború 

2016. 07. 27. MTI - Híradó 

Egy őt kísérő újságíró szerint Lengyelországba tartva a katolikus egyházfő fájdalmát fejezte ki az utóbbi időben egyre gyakrabban ismétlődő európai támadások miatt, külön is említve a keddi normandiai késelés áldozatául esett lelkész tragikus esetét. Krakkóban kedden kezdődött a katolikus Ifjúsági Világtalálkozó. 

A tudósító szerint - aki azoknak az újságíróknak az egyike volt, akik a repülőgépen kísérték a pápát lengyelországi zarándoklatra - a szentatya még a gép fedélzetén úgy fogalmazott: a világ háborúban áll, mivel elvesztette a békét. Hangsúlyozta ugyanakkor: nem vallások közötti háborúról van szó, hanem az érdekek érvényesítéséért, a pénzszerzésért és az anyagi eszközök birtoklásáért folytatott háborúról. Minden vallás a békét óhajtja, mások azok, akik háborút akarnak. 
Úgy árulják az országot gazdag külföldieknek, hogy a vételárat a polgárokkal fizettetik meg 
Ferenc pápa a leszállás után, miközben elhagyja a krakkói repülőteret. MTI/EPA Fotó

Ferenc pápa megismételte azt a korábban már többször - többek között az idei januári békevilágnapi üzenetében is - hangoztatott fejtegetését, miszerint immár egyfajta harmadik világháború zajlik, csak éppen "darabokban". Ezzel arra utalt, hogy a terrorista cselekmények és ezek tragikus következményei, a helyi háborúk, az emberrablások, a személyek etnikai vagy vallási okból történő üldözése most már kiterjed a világ minden részére. 

A tévétudósító szerint a katolikus egyházfő azt a véleményét is megosztotta az újságírókkal, hogy a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra (IVT) érkező fiatalok "reményt adnak" a világnak. "Olyan dolgokat mondanak nekünk, amelyek örömöt és békét hoznak számunkra" - tette hozzá. 

Szolidaritásról is beszélt a pápa 

Készen kell állni a háborúk és az éhség elől menekülők befogadására - hangsúlyozta Ferenc pápa abban a beszédben, melyet lengyelországi zarándoklata elején szerdán a krakkói Wawel várban mondott. 

A világ előtt álló mai kihívásokról szólva a szentatya a "migráció összetett jelenségét" boncolgatta. Hangsúlyozta: elengedhetetlen a szolidaritás "az alapvető jogaiktól, így a hit szabad és biztonságos gyakorlásától megfosztott" emberekkel. 

Nemzetközi együttműködést sürgetett annak érdekében, hogy sikerüljön orvosolni a konfliktusok és háborúk tragikus következményeit, annak a sok embernek a helyzetét, akik lakhelyük, hazájuk elhagyására kényszerültek. A vendéglátó országról beszélve, a katolikus egyházfő aláhúzta: fel kell tárni a Lengyelországból való kivándorlás okait, "elősegíteni azoknak a személyeknek a visszatérését", akik erre igényt tartanak. 

Elnöki köszöntő is volt 

Andrzej Duda üdvözlő beszédében elmondta: a lengyelországi pápazarándoklat "azt a jót tartalmazza, amelyre annyira nagy szükség van a mai világban". "E világ láttán újból kiáltani szeretnénk +szálljon le a te lelked, és újítsa meg a föld színét+" - utalt Duda II. János Pál azon legendás szavaira, amelyeket a néhai pápa első lengyelországi zarándoklata során mondott, és melyeket sokan a kommunizmus bukásának előjeleként értelmeznek. 



Lemondásra szólították fel Ferenc pápát

HÍREK

 2016. 05. 13.

"Az Ön pápaságát csakis jól látható, közvetlen veszélyként tekinthetjük, egy olyan veszélyként, amely napról-napra növekedni látszik."
Nyílt levélben szólították fel Ferenc pápát, hogy minél előbb mondjon le! RÉSZLETEK A LEVÉLBŐL:
"Egyre több katolikus hívő, köztük bíborosok és püspökök jutnak arra a felismerésre, hogy az Ön pápasága, amely egy váratlan pápaválasztás eredménye, káros az egyházra. Többé lehetetlen tagadni, hogy Ön vagy képességeinek, vagy akaratának híján képtelen azt tenni, amit egy pápának tennie kell: önmagát és az egyházat is folyamatosan kötelezni arra, hogy engedelmeskedjen Isten Igéjének és ellenálljon minden olyan kísértésnek, amely az alkalmazkodást, a felhígulást és a megalkuvást célozza meg, amint azt az Ön elődje oly helyesen megállapította...
Ön egyre több olyan aggasztó előjelet mutat, amely szembemegy a hagyományos egyház tanításával, fegyelmével és szokásaival, de mindazon hívőkkel is, akik mindezt megpróbálják megvédeni, miközben Ön intenzíven olyan szociális és politikai kérdésekkel foglalkozik, amelyek meghaladják egy pápa hatáskörét. Ezért aztán az egyház ellenségei igencsak örülnek pontifikátusának, és jobban dicsérik, mint bármely elődjét. Ilyen rossz helyzetre nem találni egyháztörténeti párhuzamot.
Az Ön pápaságának eddigi folyama arra kényszerített bennünket, hogy nyilvánosan kijelentsük, hogy Ön nem tartotta be Szt. Péter hivatalának jellegét, oly módon visszaélve azzal, amelyet az egyház még soha nem látott. Alulírottak ezennel Szentséged elé tárjuk a legfőbb gondokat, amelyek aggodalomra adtak okot az egyház soraiban és ezen petíció létrejöttét motiválták.
Először is ahelyett, hogy Isten igéjét hirdetné, következetesen saját elképzeléseit hirdette szentbeszédeiben, a sajtótájékoztatókon, a rögtönzött beszédeken, az újságírói interjúkban. Ezek között van például az „álmom … mindent átalakítani, úgy, hogy mind az egyház szokásai, az eljárásmódja, az időbeosztása és a menetrendje, nyelvezete és a struktúrái megfeleljenek a mai világ evangelizációjának, és ne pedig az önfenntartást célozzák.” Hihetetlen, hogy pont a római pápa jelenti az egyébként nem létező ellentétet a Szent Katolikus Egyház önfenntartása és a pápa evilági küldetése között.
Másodszor, ahelyett, hogy önmagát és az Egyházat elkötelezte volna az Isten igéje iránti engedelmesség mellett, többször is elutasította az apostoli és egyházi hagyományokat, valamint azon híveket, akik ezeket védték. 
A katolikus felfogást meghökkenti egy olyan római pápa látványa, aki az egyház alkotmányát, tanait és szokásait, puszta “struktúrákká”, “szabályokká” és a “szokásokká” egyszerűsíti le, amelyek megfosztják az embereket a lelki tápláléktól, és hagyják őket éhen halni az egyház kapujában. Azt meri mondani, hogy ez annak az egyháznak a tiszteletben tartása, amely teljes civilizációkat épített és alakított át, számtalan szentet, szerzetesrendet, a papi és szerzetesi hivatást és azok intézményeit nevelte ki a lelkek megmentéséért és összehasonlíthatatlan munkát végez a testi gyógyításért.
Ugyanakkor, igen gyakran kigúnyolja azon hívőket, akik védik az egyház hagyományait - “felületes keresztények”, “kiválasztottak társulata” “páváskodók”, “morális szócséplők” “uniformisták”, “büszke, önálló”, “szellemi arisztokraták “, “keresztény denevérek, akik inkább az árnyékot részesítik előnyben, mint az Úr jelenlétének fényét”, stb.
Ugyanakkor, egy durva szó sem hagyta el száját a hit tanainak nyílt ellenségeivel, vagy a katolikus hierarchiát ellepő szexuális deviánsokkal szemben. Éppen ellenkezőleg. A kijelentéssel: “Ki vagyok én, hogy bíráljak?” A papság köreiben található “meleg személyek”-kel szembeni tiszteletét fejezte ki, és különösen azzal, hogy egy hírhedten homoszexuális papot nevezett ki a saját udvartartásának fejeként. Szexuálisan deviáns egyéneknek (beleértve a transzszexuálisokat és a homoszexuálisokat) széles körben biztosított audienciát, beleértve a transzszexuálisokat és a homoszexuálisokat.
De a szavaknál is többet mutat az, ahogy Szentatyám elrendelte azon szerzetesrendek leplezetlen üldöztetését, amelyek feltett szándéka az ortodoxia helyreállítása. Az Ön kifejezett kérésére rombolták szét az Immaculata Ferences Atyák rendjét... Ezek az intézkedések egy ideológia által motivált diktátor tetteinem pedig egy, az egyház szent örökét atyaian őrző emberéé.
Harmadszor, összhangban az egyház hagyományos tanításainak és diszciplináinak, valamint az azokat védőknek a programadó becsmérlésével, Ön uralta és ellenőrizte a „családról szóló zsinatot”, amely kísérletet tett arra, hogy elérje az egyház házasságról, gyermeknemzésről és szexualitásról szóló tévedhetetlen tanainak felhígulását annak érdekében, hogy igazodjanak a kor lázadó szelleméhez és az erkölcstelenséghez, előmozdítva ezzel a mi poszt-keresztény civilizációnkat.
Az Ön nyilvánvaló szándékát, hogy támogassa az elvált és polgárilag „újraházasodott” embereket, azokat, akiket érthetetlen módon „rászorulóknak” nevez, Ön már a 2015-ös zsinat előtt titokban, minden illetékes vatikáni esküdtekkel való egyeztetés nélkül, váratlanul és radikálisan “egyszerűsítette” a házasság megsemmisítésének folyamatát.
Negyedszer, összhangban az Ön meghökkentő javaslatával – természetesen a tömegmédia azonnal üdvözölte –, hogy az egyház már “megszállott” az “abortusz, a melegek házassága és a fogamzásgátló módszerek,” témájában; a saját bevallása szerint Ön “még nemigen beszélt ezekről a témákról, és meg is dorgálták érte”. 
Másrészt, míg a nyugati világ a romlás szakadékába zuhan, és muszlim fanatikusok mészárolják le a Közel-Keleten, Afrikában és Európa szívében a keresztényeket, Ön a “klímaváltozás” miatt aggódik. Az Ön könyvnyi hosszúságú enciklikája, a „Laudato Si”, az egyetlen enciklika, amivel Ön előállt, tényként kezeli az “ökológiai válság”-ot és kritikátlanul elfogadja “az éghajlatváltozás tudományá”-nak ideológiailag motivált, erősen ellentmondásos követeléseit, amelyek értékelésére egy pápának egyáltalán nincs hatásköre, ahogy ahhoz sincs, hogy ezeket vitathatatlan tényekként prezentálja a híveknek.
Ugyanezen enciklika siránkozik a “globális felmelegedés”, a légkondicionáló berendezések túlzott használata, a mangrove mocsarak eltűnése, a planktonokat és a férgeket érintő feltételezett veszélyek, különböző növények és állatok kihalása felett – és elítéli mindezeket, mint Isten elleni bűncselekményt – még mielőtt egyáltalán megemlítené egyáltalán az abortuszt (s egyáltalán nem említi a fogamzásgátlás természetellenes gyakorlatát). Ami az abortuszt illeti, enciklikájában csak egyfajta „hibá”-ról beszél „az emberi embrió védelme” esetében, holott az abortusz – egy ártatlan ember brutális lemészárlása, a végtagok letépése az anyaméhben, vagy a születés pillanatában történő sebészkés általi agyonszúrás.
Ötödször, a protestánsokkal szembeni összes hitbeli különbséget elutasítja, jelentéktelennek ítélve azokat, és többször is jelezte (elég tévesen), hogy “minden megkeresztelkedett ember tagja Krisztus ugyanazon testének, az ő egyházának”.
E tekintetben úgy tűnik, hogy nem figyel ugyanezen protestáns szekták egyre romló erkölcstelenségére és eretnekségére, akik végtelen és haszontalan “ökumenikus párbeszéd”-ben szembeszállnak a Vatikánnal. 50 évnyi “párbeszéd” után ezek a szekták elnézőek a válással, a fogamzásgátlással, az abortusszal, a homoszexualitással és a ” homoszexuális házasság”-gal szemben, nőket és aktív homoszexuálisokat szándékoznak “papok”-nak és “püspökök”-nek felszentelni, és továbbra is makacsul elutasítják az egy igaz hit alapvető tanait, amely Krisztusban mutatkozik meg a világ üdvösségére.
Hatodszor, az utóbbi időben úgy tűnik, hogy nyilvános kijelentései egyre gondatlanabbak, rendezetlenek, ami még nagyobb botrányt okoz és aggodalomra ad okot a hívők között.
November 21-én, a katolikus pedagógusok világkonferenciáján azt mondta: „Sose térítsetek aktívan az iskolákban! A keresztény nevelés azt jelenti, hogy a fiatalokat a teljes valóságban kell emberi értékekkel felnevelni, és ezek egyike a transzcendencia.”
...

Miután Ön a nyáj jó néhány tagját istentelen bálványimádóként rágalmazta, később a keresztények és muszlim fanatikusok morális egyenlőségére utalt, akik az egész világon keresztényeket mészárolnak le, kínoznak meg, követnek el nemi erőszakot, kényszerítik őket rabszolgasorsba vagy száműzetésbe: “Nem lehet egyetlen vallást sem eltörölni, csak azért, mert annak néhány vagy több csoportja a világtörténelem egy pontján fundamentalista… Gondoljatok csak azokra a háborúkra, amelyeket mi, keresztények vezettünk. Nem a muszlimok voltak felelősek a Sacco di Roma-ért Róma kifosztásáért.” Ezzel a meggondolatlan, egy római pápához méltatlan kijelentéssel Ön az egyházat és önmagát is meggyalázta.
Még nagyobb botrányt okozott akkor, amikor arra a kérdésre, hogy vajon az „egyháznak meg kellene-e változtatnia az álláspontját” a fogamzásgátlás erkölcstelenségét illetően annak érdekében, hogy az óvszer használatát, mint a HIV-fertőzés megakadályozását engedélyezze, Ön erre a gonosz gyakorlatra, mint a lehetséges “egyik módszer”-re utalt, és ezáltal kvázi legitimizálta azt. Rámutatott arra, hogy ez erkölcsi dilemmát jelent az egyháznak, és még Urunk szombati gyógyulásával is összehasonlította:
Napról napra nő az a benyomás, hogy Ön, még ha a Krisztus helytartója is, egyszerűen nem érdekelt abban, hogy védje a hitet és az erkölcsöt, amelyeket olyan támadás ér, mint még soha; és az sem szándéka, hogy a kóborló bárányokat a nyájba hívja, amelyet Urunk az ő megmentésükre alkotott. Éppen ellenkezőleg, úgy tűnik, hogy erre a célra Ön a pápaságát a doktrinális és fegyelmi lazaság szabályszerű programjának rendelte, amelynek témája az ortodox katolikusok rendszeres stigmatizálása azzal a váddal, hogy az egyházból hiányzik a kegyelem. Ugyanakkor Ön olyan társadalmi és politikai kérdésekben fáradozik, mint a „klímaváltozás”, a környezeti ideológia és a Kuba és az Egyesült Államok közötti diplomáciai kapcsolatok helyreállítása, amelyekkel kapcsolatban egy pápának sem hatásköre, sem tekintélye nincs.
Összefoglalva, Szentatyám, Ön az elmúlt két és fél évben a világtól egyhangúan dicséretet kapott, miközben Ön az egyház egész közösségét zűrzavarba és megosztottságba döntötte. Nevetségessé tette, hibáztatta és elítélte a hívőket, ugyanakkor határtalan toleranciát mutatott a hitetlenekkel és az erkölcstelenekkel szemben, terveket eszelt ki a szentségi fegyelem aláásására, amelyet pont az a pápa védelmezett, akit Ön avatott szentté. Mindenhol a média és a tömegek hangos éljenzésétől kísérve úgy tűnik, nem figyel a mi Urunk intésére: “Jaj nektek, ha emberek dicsérnek: Mert így tesznek atyáik a hamis prófétákkal.”
A helyzet elért egy olyan szintet, ahol egy magas rangú vatikáni tisztviselő, aki a (bármely területről érkező) katolikusok aggodalmait összegezte, kénytelen volt figyelmeztetni egy világhírű katolikus újságírót, hogy „ez a pápaság komoly kockázatot foglal magában a hit és az erkölcs katolikus tanításának integritása számára.”
Ezzel a főpappal egyetértésben, Istennek és a lelkiismeretünknek elkötelezve nyilvánosan kijelentjük, hogy az Ön pápaságát csakis jól látható, közvetlen veszélyként tekinthetjük, egy olyan veszélyként, amely napról-napra növekedni látszik. Az Ön pápaságának ezen káros hatásai minden téren megnyilvánulnak, tekintve, hogy katolikusok szerte a világon az egyház hit- és erkölcstanításait egyre jobban becsmérlik azáltal, hogy az Ön szavait és tetteit veszik vonatkozási pontul – amelyeket diadalmasan hirdet szerte a világon a médián keresztül – ahelyett, hogy a Tanítóhivatal 2000 éves tévedhetetlen hit és erkölcstanításait hangoztatná.
Nem bátorkodunk megítélni az Ön személyes motivációit vagy szándékait azt illetően, amit Ön az egyház kárára mondott vagy tett oly viharos pápasága során, amelyhez hasonlót az egyház még sosem látott."
...
A levelet a The Remant munkatársai fogalmazták meg. A The Remnant Amerika legrégibb működő hagyományos katolikus újságja, amely már nemcsak újság, hanem Tv-t is működtet, nemzetközi túrákat és konferenciákat szervez, könyveket ad ki. Honlapja a világ egyik leggyakrabban látogatott oldala. A munkatársak által megfogalmazott levél futótűzként terjed, és megosztja a híveket.
A teljes levél ITT olvasható.


Nagy kiterjedésű hadművelet kezdődik az Iszlám Állam ellen




Ezerkétszáz tapasztalt harcos települ Tadmur köré (Palmyra körzetében), hogy szembeszálljon az “Iszlám Állam” terroristáival.
Az “Iraki Katonai és Népi Mozgósítási Egység” (PMU) az utóbbi hónapokban ISIS terroristákat aprított, nagyobb hadműveletek során kiűzve őket Tikritből, Ramadiból és Falludzsahból.
Számos paramilitáris szervezet egységei, közöttük a Kataib Hezbollah (Hezbollah Zászlóaljak) áramlottak az utóbbi napokban Palmyrába, hogy felkészüljenek az ISIS terroristák elleni nagy csatára.
A fejlemények azután következtek, hogy Oroszország bejelentette a Szíriában állomásozó fegyveres erői új parancsnokának a kinevezését, felkészülve az extrémisták megsemmisítésére az UNESCO világörökségi helyszínnek számító történelmi város körül.
Július 21-én csütörtökön az ISIS terrorszervezet Palmyrától keletre fekvő parancsnoki és vezetési pontjai semmisültek meg, miután az Orosz Fegyveres Erők hat TU-22M3 nagy távolságú bombázót küldtek Szíriába, kijelölt célpontokra történő precíziós csapásmérés céljából.
Az Orosz Honvédelmi Minisztérium a légi csapásokról egy nyilatkozatban közölte:
Műholdas felderítési adatok szerint a légi csapások lerombolták a terroristák csoportosításainak két vezetési pontját, megsemmisült a személyi állományuk és harcjárműveik az állásokban.”
A Daesh/ISIS terrorentitás elleni offenzíva hamarosan elkezdődik.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg ( RIA FAN, TASS)



KESERŰ ÉBREDÉS: A NÉMETEK TÖBBSÉGE SZERINT MÁR MEGBUKOTT MERKEL MIGRÁNS POLITIKÁJA


Németországban a lakosság többsége szerint megbukott Angela Merkel kancellár menekültpolitikája - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.
A Die Welt című lap és az N24 hírtelevízió megbízásából készült kutatás szerint a németek 57 százaléka az utóbbi napok támadásai után úgy látja, megbukott a kancellár menekültpolitikája, és az is többségi vélemény, hogy Angela Merkel nem veszi elég komolyan a lakosság aggodalmait.
Azonban a támadások nem befolyásolták a többség biztonságérzetét; 61 százalék azt mondta, hogy éppen annyira érzi magát biztonságban, mint a würzburgi és az ansbachi merénylet és a müncheni vérengzés előtt.
A németek kétharmada nem akar változtatni mindennapi életvitelén a merényletek, támadások miatt. Ugyanakkor 20 százalékuk elkerüli a tömegrendezvényeket a terrorveszély miatt, és 10 százalékuk elővigyázatosságból nem utazik tömegközeledési eszközzel. Ugyancsak nagyjából minden tízedik német szigorúbb szabályokat ír elő gyermekeinek, jobban óvja őket - ismertette a felmérést hírportálján a Die Welt.
A pártok támogatottságában nincs számottevő elmozdulás az egy héttel korábbihoz képest az Emnid közvélemény-kutató cég által készített felmérés szerint. Az Angela Merkel vezette jobboldali CDU és bajor testvérpártja, a CSU szövetsége a szavazatok 35 százalékát szerezné meg, ha most vasárnap lenne a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás, ami nem jelent változást. A koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) választói támogatottsága 1 százalékponttal 23 százalékra mérséklődött.
A Bundestag ellenzéki oldalán a Baloldal 1 százalékponttal erősödve 10 százalékponton áll, a Zöldek pártja 12 százalékon stagnál. Nem változott a parlamenten kívüli nagyobb pártok támogatottsága sem, az Alternatíva Németországnak (AfD) 10 százalékon, a liberális FDP 5 százalékon áll. 
A reprezentatív felmérést július 27-én végezték, ezer ember megkérdezésével.
Ennek ellenére - ahogy azt megírtuk -, Merkelt nem érdeklik a terrortámadások és az áldozatok: marad a nyitott ajtók politikája.




Egy igazi holokauszt - Dresden február 13, 1945




A Real holokauszt Dresden február 13, 1945
Körülbelül 500.000 ember "demokratikusan" megsemmisített egy éjszaka!

Az éjszaka február 13-14 1945-ben elsüllyedt Európa egyik legszebb városának a törmelék. A főváros Szászország állam, Drezda, burst alatt terror veri a Drezda Gyermekek ásásbrit Royal Air Force. Mivel a "kettős csapás" véget ért, az volt az egykor gyönyörű Elbflorenz csak egy rom és kráterek. A belvárosi tombolt a Firestorm, kétszer olyan forró, mint az égéstérben a krematóriumba. Creatures megolvadt maradékot. Ez volt az Allied tömeggyilkosok nem elég. Küldtek február 14-én 1945-ben, egy harmadik támadást. Ezúttal készült Tiefflieger vadásznak túlélő nők és gyermekek, akik sorozatosan kaszált. A pokoli légitámadások Allied tömeggyilkosok ellen védtelen, túlzsúfolt menekültekkel kórház város még csak nem is beszélt a kiirtását 500.000 ember következménye ártatlan feláldozott állatok, a város és az állatkert. A holokauszt Drezda rendelték Churchill, a parancsnok bombázó Command, altábornagy Harris, vezette ki habozás nélkül. Churchill akarta, hogy bármilyen katonai cél, hanem az emberek ott "sütjük", ahogy szó szerint azt mondta egy eligazítás. Bomber Harries később elismerte emlékirataiban, hogy a légi hadviselés Britannia választotta csak a polgári lakóterületek városok célokat.

"A németek legyen angyalok vagy szentek elfelejteni és megbocsátani, amit meg kellett szenvedni igazságtalanság és kegyetlenkedések kétszer egy generáció, kivéve, hogy a maguk megtámadta a szövetségesek. Kezelték az amerikaiak, mi a bosszú, mi a szenvedés lenne nem ismer határokat. "
Tiszteletes Ludwig A. Fritsch, Ph. D., DD Emer., Chicago, 1948
Drezda Holocaust
A halálos áldozatok száma a drezdai holokauszt heruntergelogen a főállású képviselői hazugság gyár Németország és holokauszt-ipar több százezer irtani. Amikor tény, ugyanakkor elismerte, hogy több mint 12.000 házak belváros szétesett során bombázás pokol, hogy a por. Egy olyan időszakban, amikor nem volt túl a 600.000 lakosú 600.000 ismét a város préselt menekültek Breslau, biztosan legalább 50 ember került elhelyezésre az egyes 12.000 többszintes házak. Ez nem lehet tagadni - és ezek a házak maradtak, semmi több. Az ott elszállásolt emberek szétesett a 1600 fokos hőt nyom nélkül poros pernye.
Egy teljesen megsemmisült területe 7 x 4 km, azaz 28 millió négyzetméter szerint politikailag korrekt lenne Demokraták-olvasás 1000 m² 1 - számlák 1,5 haláleset. Ezért az A holokauszt-tagadók a németek beszélnek szégyentelenül 35.000 halott. 2005 februárjában, egy állítólagos "komoly" történelmi bizottság, már csak 24.000 német elpusztult Drezda. Amikor "komoly" történészek vezet a rendszer a mezőre, tudja, a tudás, a történelmi hazugság politikája, hogy megvásárolható speciális hazug, amelynek célja, hogy megakadályozza az áttörést az igazság nagy nyilvánvaló hazugságok minden áron ..
Ha a szám 35.000 halott csak kis része a Dresdner holokauszt áldozatainak, amely lehet teljes mértékben azonosítani. Erhard Mundra, a testület tagja, Bautzen bizottság eV "magyarázza ezt 1995/12/02 a világ oldalon: 8: " nyilatkozata szerint a korábbi vezérkari tiszt a védelmi terület Drezda, alezredes, a fegyveres erők aD Matthes, akkori ügyvezető igazgatója a város Drezda arra 35.000 haláleset teljes, 50.000 részlegesen és nem azonosított 168.000 halálesetet. " Mindazok szerencsétlen gyerekek, nők, öregek és sebesült katonák, amelyek a tűzvész nem is hagyja, hogy egy maroknyi hamu már nem magától értetődő kimutatható. Ezek írások † korábbi kancellár Dr. Konrad Adenauer: ". A támadás a túlzsúfolt menekültekkel Dresden 1945/02/13 követelte egyedül 250.000 halott" (ma Németország, Kiadja a Sajtó- és Információs Hivatal a szövetségi kormány, Wiesbaden 1955, 154. oldal ) és a város Drezda származó írni: "biztos, hogy a Dresdner Ordnungspolizei szerint főként nők és gyermekek voltak 1945/03/20 202.040 halott, megmenthető. Ezek közül csak körülbelül 30% lehetett azonosítani. Ideértve az eltűnt valószínűleg számos 250000-300000 áldozatok reális ... " (szerkesztő: Hitzscherlich, jele: 0016 / Mi, dátum: 1992/07/31)
Drezda volt kórház-city, anélkül, hogy akár egyetlen légvédelmi ágyú nélkül a katonai és nem katonai telepítés. Drezda szolgált, hogy igazodjon a menekültek Keleten. Tetők jelölt a Vöröskereszt.
A német városok váltak szuper krematóriumok
Ebben a gyilkosság estéjén a 13. 14. február 1945 a legnagyobb háborús bűnös minden idők Winston Churchill, dobás csaknem 700.000 firebombs a Dresden. Két lakói ezért jött egy bomba. Ezek írta a Die Welt am 1995/03/03 8. oldalon: "Amikor a városban a krematóriumokba ... professzor Dietmar Hosser az Institute of Materials, beton és tűzvédelem, Braunschweig, azt hiszi, hogy valószínű, hogy a felszíni hőmérséklet még érvényesült akár 1600 fok."
Az égből jött a halálos "felszabadítás"
A népirtás a német nép ellen elpusztult "80 százaléka az összes német városok több mint 100.000 lakosú" . A légitámadások a szövetséges háborús meghívott "40000 tonna bombát 1942 120000 tonna bombát 1943 650000 tonna bombát 1944 utolsó négy hónapjában a háború 1945 ismét 500.000 tonna bombát" civilek elleni német városok (a világ , 1995/11/02, p G1).
Itt leginkább a holokauszt a német zajlott
A következő német városokban fordult az őrnagy háború Churchill és Roosevelt krematórium fölött belvárosokban vitték bomba fene kétszer annyi hőt, mint alakult ki a visszavágás egy krematórium: Kiel, Neumünster, Stralsund, Bremerhaven, Emden, Wilhelmshaven, Hamburg, Neubrandenburg, Neustrelitz, Prenzlauban Bremen, Hannover, Rheine, Osnabrück, Hildesheim, Braunschweig, Magdeburg, Berlin, Potsdam, Frankfurt / Oder, Bocholt, Münster, Kleve, Wesel, Dortmund, Hamm, Soest, Krefeld, Mönchengladbach, Düsseldorf, Aachen, Düren, Bonn, Köln, Siegen, Koblenz, Trier, Bingen, Bad Kreuznach, Mainz, Worms, Kaiserslautern, Pirmasens, Karlsruhe, Pforzheim, Stuttgart, Fribourg, Friedrichshafen, Ulm, München, Augsburg, Straubing, Heilbronn, Nürnberg, Ingolstadt, Bayreuth, Mannheim, Ludwigshafen Darmstadt, Offenbach, Hanau, Frankfurt, Giessen, Schweinfurt, Würzburg, Giessen, Kassel, Nordhausen, Merseburg, Lipcse, Chemnitz, Dresden, Eilenburg, Halberstadt, Magdeburg, Gelsenkirchen, Oberhausen, Witten, Duisburg, Hagen, Wuppertal, Solingen Neuss Remscheid Brilon, Aschaffenburg, Swinoujscie.
Nem a németek elkezdték
Kurt Vonnegut volt Drezdában, amikor a város 1945-ben megsemmisült. Írt alapján ez az élmény 1969-ben az ő nemzetközi híres háborúellenes történet!
Kurt Vonnegut egy független interjú:
"1945 februárjában, Kurt Vonnegut tanúja egyfajta Vezúv kitörése. Drezda elpusztult a tűz Allied bombák az utolsó hónapokban a World War 2. Több mint 600.000 foszfor bombát dobtak Dresden. ... Vonnegut volt hadifogoly Drezda merikanischer és volt, hogy visszaszerezze a szervek a romok alatt.Háború-ellenes könyv 1969, ami volt, ezeket a tapasztalatokat a tartalomhoz, címmel Vágóhíd 5 közzé. Ez volt tiltva a különböző amerikai államok, mint eszköz az ördög. ... Vonnegut: Igen, Drezda elpusztult akkor angol. Elégetett a város, amit Elbflorenz átalakul egy oszlop a láng. Ebben firestorm, ebben az egyetlen hatalmas tűzvész, többen, mint a Hirosima és Nagaszaki együtt haltak. "
The Independent, London, 20,12. 2001, p 19
A tudás Bár az is, hogy Nagy-Britannia és Franciaország szeptember 3-án 1939-ben a német birodalom hadat, és nem fordítva.Továbbá, az egyik, hogy tudja, hogy Anglia már megnyitott a bomba terror ellen civilek Németországban két nappal azután, hogy a hadüzenet. On 1939/05/09 talált első airstrikes vesz Wilhelmshaven és Cuxhaven. A 1940/12/01 Az első angol bombázás Westerland / Sylt. 25/01/1940 átadása OKW hadviselés: ban légicsapások a brit anyaországgal, beleértve a kikötőket, kivéve a dokkok Rosyth és a támadások részeként a bánya háború. 1940/03/20 Kiel és Hörnum Sylt támadják 110 robbanó és gyújtóbombák.Telitalálat a kórházba. 1940 áprilisában, a további támadások brit bombázó helyen nem került sor katonai jelentősége.1940/05/11: Miután Churchill lett május 10-én, a miniszterelnök és a honvédelmi miniszter, Nagy-Britannia, összegzi nélkül a nyilvánosság tájékoztatása, ha a döntést, hogy indul a bombázás támadó ellen a német polgári lakosság körében. A jelentés az OKW on 1940/05/18 újra ötletszerű brit bombázás polgári célpontok, és figyelmezteti a következményeket.1940/05/30 :. német feljegyzés a France kezelés lezuhant pilóta: "Documents brit-francia kegyetlenség". Csak most, 14./15.November 1940 első német légitámadások repült a háború fontos ipari célok Coventry - hónap után a brit bombázás terror civil célpontok ellen Németországban. A légi háború szakértők Sönke Neitzel voltak "minden súlyos támadások a Luftwaffe a városok az első években a háborúban semmi esetre sem a terrorista támadások, de legalábbis a tervezéstől csapások ellen katonai célokat." (Darmstaedter Echo, 2004/09/25, p 4)
Történész: népek Anglia és az Egyesült Államok részben felelős a népirtás a németek
Alatt katonai történeti konferencián Freiburg, a meghívására a Hadtörténeti Intézet a fegyveres erők 1988 szeptemberében tárgyalt az amerikai, a brit, a német, a francia és az olasz katonai történész egy héttel a légi hadviselés WW2. A Frankfurter Allgemeine Zeitung is elkötelezett a 1988. szeptember Az eredmények az ülés részletes című cikkében: "bombák a városok". Szerzője a rendkívül érdekes adalékot professzor volt Günther Gillessen. : A számos érdekes eredményeket a történész konferencia egyhangú eredmény még "Furcsa, hogy a német Wehrmacht tartotta itt hagyományos maxims mérsékelt hadviselés egészen a közelmúltig, míg a két nyugati demokráciák nem riad vissza a könyörtelen természet a forradalmi, radikális légi háború." És egy másik nagyon érdekes, arra a következtetésre jutottak: "de kétségtelen, hogy az az általánosan elfogadott nemzetközi jog háborús teljes stratégiai bombázás tilos ... történészek találtak a válogatás nélküli bombázók háború, mint egy aberráció, de nem csak, hogy egy légi marsall, Sir Arthur Harris ' vagy Bomber Command. A felelősség megfeleljen az egész brit légi személyzet, különösen a politikai vezetők, különösen a Churchill és Roosevelt többségével együtt népeik. "
Churchill akarta sütni a német menekültek
A brit kortárs David Irving történészt idézett 13. február 1990 alkalmával előadást az 45. évfordulóját a pusztítás Drezda Drezda Kulturpalast háború Churchill: "Azt akarom, hogy nincs javaslata, hogyan lehet elpusztítani fontos háború célja a szélén Drezda, szeretnék javaslatokat . van, hogy hogyan tudjuk sütjük 600000 menekültek Breslau drezdai " (percről APS p - vezérezredes Sir Wilfrid Freeman - január 26, 1945-ben" Air Történelmi Branch fájl CMS.608") - megsütjük a németek Churchill, de nem elég. Másnap reggel elküldte Tiefflieger hogy a túlélő nőket és a gyermekeket az egész kaszált azok fedélzeti fegyverek az Elba mentén.

Churchill akarta pusztítani részét gyárilag tervezett megsemmisítő háború ellen, a német nép minden ház minden német városban: "Ha kell, reméljük, hogy elpusztítsa szinte minden házban minden német városban." ... 1945 márciusában, amikor Churchill értelemben bombázás a német városok egyszerűen "kételkedett növelése céljából a terror: a terror tovább." (Die Welt, 2005/02/11, 27.o.)
A német elit vádolja az áldozatok
Bár a hentes tényleg van bűntudatot a megsemmisítő háború ellen a német civilek 1945 márciusában itt idézett émelyítő háború utáni német elit nem habozott, hogy ez a tömeggyilkos az ő elhelyezésére Németország felett Holocaust még a Károly-díj Aachen. A tömeggyilkos kapott "békedíjat" a városban, amit leveled során a megsemmisítő háború és amelynek lakossága hagyta égni nagymértékben.
A német elit a szövetséges rendszer nem változott, de a fejjel még ma is a gyilkosok és áldozataik járatjuk. A polgármester Drezda Ingolf Rossberg túl messzire ment, hogy szóban vizelt előestéjén évfordulóján felszámolására Dresden 2005-ban a német holokauszt áldozatainak minősítve az iparszerű megsemmisítése 500.000 ártatlan ember és a pusztítás pótolhatatlan kulturális javak jogszerűnek: Drezda ő nem volt "ártatlan", így a gyűlölettel teli verbális támadás a meggyilkolt gyermekek, nők, sebesült katonák a kórház és az állatokat az állatkertben: "60 év után a pusztító bombázás több tízezer halott polgármester Ingolf Rossberg figyelmeztetett Drezda ártatlan város félreértik. " (Die Welt, 2005/12/02, Internet)
Ilyen mondja a polgármester, hogy elpusztult város, amely valaha felvett az áramlás az emberek, az állatok és az autók, mint egy anya. Utcák és terek kerültek eltömődött szekerek menekültek. Zöldterületek alakították át hatalmas raktár. 1.130.000 ember menedéket a város falai között, mint ő bukása volt, amikor az óra ütött. A nukleáris bombák Németország volt a támadások 13 és február 14, 1945 Dresden. Ezek a támadások felülmúlta hatás és az áldozatok száma messze a Hirosima és Nagaszaki bombázása.
A bűntudat kell állapítani, hogy csak a német áldozatok, nem a gyilkosok
Tehát, mint a Történelmi Bizottság Freiburg találtak 1988-ban, nem csak viseli a fő háborús bűnösök Churchill és Roosevelt hibáztatni a holokauszt a németek! Nem, a brit és az amerikai nép az oka ennek elképzelhetetlen bűncselekmény az emberiség történetében. Ezek Der Spiegel Nr.: 1/1995, 73. oldal: "... mintegy 6 millió német halt meg." Ez nem igaz, ott mintegy 15 millió német, aki vágták brutálisan. De még a németellenes Spiegel elismeri már 6.000.001 meggyilkolt német. De a német elit csak szavak a zsidók számára.
Tehát mi azt a "liberális" NSZK média, hogy hibás a szövetségesek háborús bűncselekményeket a népirtással, a németek? Ernst Cramer írta 1995/12/02 9. oldal avilágon : "Amikor eszébe nem kell keresni a hiba ...." És milyen volt a felső gooder Roman Herzog az ő mint elnök, a kérdés a bűntudat népirtás a német nép ellen? Annak jelentéktelen, ki ölte meg a németek sértő "dicshimnusz" február 13-án Drezdában, 1995-ben azt mondta: "Nincs értelme annak megítélésére, hogy a bombázás, annak embertelenség egyébként senki kételkedik, jogosan a jogi értelemben vett, vagy sem , Mit hoz nekünk - tekintettel a távolság ötven évben. " ( Frankfurter Allgemeine Zeitung , 1995/02/14, 1. o)
De amikor nekünk németeknek legalább egy eltúlzott 90 százalékkal auschwitzi halálos áldozatok (legalább 3.500.000 halott zsidók egyszerűen fiktív és a német nép hibáztatták Fritjof Meyer) csatolni, akkor az érintett szakma és -lügner nem mondja: "Van nincs értelme megítélni róla ... ami elvezet minket a parttól 55 év. "nem, a nagyobb irodákban megidézi" örök német felelősség ". Beszélnek még a születendő németek "felelős bűnös".
Kettős mérce
Összefoglalva: Az a tény, hogy a német városok átalakultak során a 2. világháború krematórium, nem is tagadja az elkövetők. Az űrtartalma bombák dobtak a bérgyilkosok a német városok származnak ellenséges forrásból. Ezek tehát hiteles. Hatmillió német ténylegesen meghalt, volt németellenes tükör , által elfoglalt hivatalos számít, és alábecsülték 9.000.000. Mindazonáltal valóban úgy tűnik, hogy minden németellenes Darabos kérheti a szövetségesek bombázása terror alig felszólította a német oldalon halott. Jogi ilyen hazugság minden ilyen elkövetők a német holokauszt áldozatainak következményei.
A "felszabadítók" készült városaink krematóriumok
Meg kell jegyezni, mind örökre, és hogy a németellenes politika és a társadalom számára rágalmazása német áldozatok a felelősség: A "demokraták", hogy a német nép a hitleri "felszabadult", jött a halál és a pusztítás ránk. Ismét . Meggyilkolták Hell Night Drezda mintegy 500.000 ember és meg kell semmisíteni, egyedülálló pótolhatatlan kulturális javak nők, akik csak szült gyerekek a szülőszobán, zuhant az arca vált a nagyolvasztó belvárosban át az ablakokat állítólag hideg. De percben szétesett ezek az anyák és gyermekeik ne abgenabelten krematórium hamu. Több ezer készült foszfor bombákat élő fáklyák, kétségbeesett, hogy elérjük a városi tó, míg a foszfor nem alszik.Még az állatok az állatkertben, hogy elefánt vagy oroszlán, tanulmányozta a dedikált ember halálát elérhetetlen, nedves megtakarítás. És így minden égett ki együtt, akár újszülött, anya, öreg, sebesültek, valamint az ártatlan állatot az állatkertben és pajta a neve a "felszabadítás".




A cikket blokkolták !!

MAGYAR ÁLLAMI KITÜNTETÉST KAPOTT A LEKÖSZÖNŐ IZRAELI NAGYKÖVET

Szerző:  Kibic  Készült: 2016 júl. 29, péntek
Címkék:

Új segget kel most majd nyalniuk !!!


Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta Ilan Mornak, Izrael Állam budapesti nagykövetének. Ilan Mor öt év után, mandátumának lejártával távozik Magyarországról.
Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Ilan Mor Izrael Állam budapesti rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének a magyar-izraeli politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztése terén, valamint a magyarországi zsidóság érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta.
Ilan Mor, a háttérben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Ilan Mor, a háttérben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter


Korábban a Mazsihisz búcsúztatta el Ilan Mort egy baráti összejövetelen. A leköszönő izraeli nagykövet szerint a magyar zsidó közösség jelentős szerepet vállal az ország életében, és arra biztatta a hazai zsidóságot, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy Magyarország előrébb lépjen. Ilan Mor igyekezett mindenhol jelen lenni, mert nem szeretett volna olyan nagykövet lenni, aki egész nap az irodájában üldögél. Ilan Mor kiemelte, hogy életének szerves részévé vált a magyar zsidó közösség, amelyet soha nem fog elfelejteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése