2016. augusztus 11., csütörtök

Közmunkásokból lett katonák akcióban






 


Közmunkásokból lett katonák akcióban 









Miért kérte be az ügyészség a Rogán Antalra nézve kínos felvételeket? 

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden döntött arról, hogy megindítja-e Rogán Antallal szemben a nyomozást. A Belváros volt polgármesterét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda jelenlegi vezetőjét, Portik Tamás azzal vádolta meg, hogy tízmillió forintnyi kenőpénzt vett át egy ingatlanügylet kapcsán. Az ügyészség ugyan meghozta a döntést, csakhogy ezt csupán azután hajlandóak elárulni, ha már az érintetteket kiértesítették. 

Emlékezetes, Vizoviczki László egykori bizalmasa, perének negyedrendű vádlottja azt állította, hogy Rogán Antal még polgármesterként négymillió forint kenőpénzt vett át a diszkócsászártól különböző, V. kerületi teraszok megnyitásának engedélyezéséért. A Központi Nyomozó Főügyészség ezzel kapcsolatban kedden levelet küldött az N1 TV főszerkesztőjének, ebben az ominózus felvételek átadását követelték. Ám az is kiderült, hogy többek között vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés ügyében folytatnak nyomozást. Elképzelhető, hogy ez az ügy is Rogán Antalhoz köthető? 

Furcsának tartjuk, hogy az ügyészég az N1 TV-től kérte be a felvételeket. Ha ugyanis valóban nyomozást folytatnak, akkor bármikor kihallgathatnák a nyilatkozatot tevő személyt, hiszen pontosan tudják, kiről van szó. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a Vizoviczki-ügy nyomozásakor miért nem vették jegyzőkönyvbe a kormánypárti politikusokra tett terhelő vallomásokat. Lehetséges, hogy a felvételek bekérésével az ügyészség csupán arra kíváncsi, milyen bizonyítékok és dokumentumom állnak még az N1 TV rendelkezésére? 

A Jobbik reméli, hogy ha a nyomozó hatóságok kérni fogják Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését, a fideszes országgyűlési képviselők nem fogják ezt megakadályozni. Amennyiben a Jobbik a választók bizalmából kormányzati megbízást kap, úgy a hasonló, korrupcióval kapcsolatos nyomozásokat a hatóságok pártfüggetlenül fogják lefolytatni. 

Szilágyi György országgyűlési képviselő 


Rogánig érhetnek a Vizoviczki-ügy szálai


Vizoviczki Lászlóról, a pesti éjszaka uráról szóló legalább háromrészes, rendkívül érdekes és részletes tényfeltáró cikksorozatot közöl a 444.hu. A múlt héten megjelent első rész arról szól, hogy a 90-es években miként építette ki és szilárdította meg a rendőrség lefizetésével a szórakozóhelyeket üzemeltető cégbirodalmát a taxisként induló Vizoviczki, milyen pénzügyi és személyes kapcsolatai voltak a szervezett bűnözői körökkel, elsősorban az olajmaffiával, idővel miként lépett rajtuk túl, majd hogyan lett túl zavaró a politika számára.
A ma megjelent folytatás főleg a 2012-ben büntetőeljárás alá vont „vállalkozó” politikai kapcsolatait tárja fel, és elsősorban a Belvárosra koncentrál, ami a Hajógyári-sziget bekebelezése előtt Vizoviczki számára a legfontosabb városrészt jelentette.
A cikk a publikus nyilvántartások és más források mellett a rendőrség által lehallgatott telefonbeszélgetések alapján részletesen feltérképezi, hogy melyik önkormányzati ciklus alatt milyen ingatlanok bérleti és/vagy tulajdon jogát szerezték meg a Vizoviczkihez köthető cégek, és milyen kapcsolatban álltak a kerület prominenseivel, különösen a Rogán Antal idején jegyzősködő, majd kirúgott Rónaszéki Lászlóval.

Rogánban bízott Vizoviczki?

Kiderül, mennyire valószínűtlen, hogy a kerület vezetése ne tudott volna arról, hogy valójában ki áll a rokonok által vezetett és a kerület által százmilliós nagyságrendű kedvezményben részesített Vizo-cégek mögött. Arra is fény derül, hogy a büntetőeljárás során a hatóságok szisztematikusan elkerülték, hogy a vesztegetésekben érintett kerületi rendőrök, Rogán Antal vagy akár csak Rónaszéki László ügye a Vizoviczki elleni nyomozással összefüggésben vizsgálódás tárgyát képezze.
Bús Balázs óbudai polgármesterrel szemben a ma már a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter Rogán Antal ezt a kapcsolatot sosem ismerte el, a 444 kérdéseire nem válaszolt, és már arra az esetre is perrel fenyegetőzött, ha a lap akár csak a közte és a Vizoviczki közt lévő kapcsolatra utaló kérdéseket le merészeli közölni.
Vizoviczki László (k) az ellene és 32 társa ellen vendéglátó-ipari tevékenységgel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás vádja miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2014. november 19-én.
Vizoviczki László (k) az ellene és 32 társa ellen vendéglátó-ipari tevékenységgel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás vádja miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2014. november 19-én.
Fotó: Szigetváry Zsolt
A telefonbeszélgetésekben konkrét utalás is elhangzik arra, hogy amikor 2012-ben csikorogni kezdett az V.  kerületi hatóságok és Vizoviczkiék együttműködésének addig olajozottan működő gépezete, Vizo emberei utolsó mentsvárként Rogán Antal közbenjárásában bíztak, illetve hogy a maffiózó kapcsolatban állt a számára fontos kerületek vezetőivel.



Kémvezérrel, katonai elhárítóval, TEK-es harci kiképzővel erősített Matolcsy


Teljesen tipikus karrierútnak számít ma Magyarországon, ha egy leszerelt vagy nyugdíjas titkosszolga egy állami vállalat vagy egy bank biztonsági osztályán helyezkedik el. A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) titkosszolgálati igazolásainak mértéke mégis meglepőnek tűnik, ugyanis nem akármilyen exkémeket, valamint exkommandóst igazolt le. Ott dolgozik már az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), azaz a polgári kémelhárítás három volt magas rangú vezetője, illetve a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik legjobbnak tartott harci kiképzője is.
Az Index értesülését az MNB hivatalosan is megerősítette. Ezek alapján a jegybanknál kötött ki
  • Göbölös László, az AH előző főigazgatója (2012-2015)
  • Görög Sándor, az AH volt műveleti főigazgató-helyettese, a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) volt igazgatója,
  • Dobra Tibor, az AH egykori jogi igazgatója,
  • és Bakonyi András, a TEK egykori fegyveres harci kiképző tisztje.
Göbölös és Görög közvetlenül az MNB alkalmazásában állnak, míg Dobra és Bakonyi az MNB Biztonsági Zrt. munkavállalói. Az általuk felhalmozott tudás és tapasztalat azonban messze-messze túlmutat azon, mint ami egy sima banki őrségről egyébként eszünkbe jutna. 

Pintér letolta, Matolcsy leigazolta Göbölöst

A legnagyobb név az MNB biztonsági csapatában kétségtelenül Göbölös László, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt főigazgatója, aki 2015 márciusában hagyta ott a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozó kémelhárítást. Akkori értesülésünk szerint egy állománygyűlésen „nagyon csúnyán letolták az állomány tagjai előtt, Göbölös ezért még aznap kérte a felmentését". A Hvg.hu arról írt, Pintér Sándor elégedetlen volt Göbölös munkájával, és azért kell távoznia, mert „nem tudta teljesíteni vállalt feladatait a kémelhárítás, gazdaságbiztonság és értékelés-elemzés területein″.
De akkor mégis miért kellhet a jegybanknak? Göbölös MNB-s leigazolásával kapcsolatban egy forrásunk úgy fogalmazott: a kémfőnök „a BM-ből kudarcok után, megalázva jött el, de Matolcsy erőterében a tudása miatt mégis egyből kapott egy helyet. Hatalomtechnikailag teljesen érthető Matolcsy részéről, hogy olyan volt titkosszolgálati vezetőkkel veszi körül magát, akik nagyon sokat tudnak az elitről, így erős pozícióba került a konkurenciájával szemben."



Göbölös László
Göbölös László
Fotó: Beliczay László / MTI
Márpedig kevesen vannak, akik Göbölösnél nagyobb tudással rendelkezhetnek, és nem is csupán azért, mert 2012-től 2015-ig ő vezette az Alkotmányvédelmi Hivatalt. Ezt megelőzően ugyanis Göbölös 1999-től hosszú időn át, a kétezres években végig a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) igazgatója volt. A kormany.hu-ról azóta lekerült hivatalos életrajz szerint az NBSZ Műveleti Koordinációs Igazgatóságát vezette, majd „meghatározóan járult hozzá" a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Információ-Feldolgozó Igazgatóságának megalakításához.
A több mint kétezer dolgozóval rendelkező NBSZ egyfajta szolgáltatóként működik: a szakszolgálathoz fut be minden olyan kérés, ami például lehallgatásra vagy figyelésre vonatkozik. És nem csak a polgári és a katonai titkosszolgálatok, de például a rendőrség, a nyomozó ügyészség, a TEK vagy a NAV lehallgatásra, figyelésre, technikai eszközök vagy fedőokiratok biztosítására vonatkozó igényei is mind ehhez a szakszolgálathoz érkeznek. 
Noha a technikai segítségnyújtáson és a terepmunka elvégzésén kívül nincs más dolga a szervezetnek, az NBSZ igazgatói elméletileg elég sok folyamatban lévő ügyről tudomást szereznek. 

Göbölössel érkezett a helyettese is

A jegybank közel sem csak Göbölöst igazolta le, hanem volt helyettesét, az egykor katonai területen kezdő Görög Sándort is, aki a ranglétrán először a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) 2. Igazgatóságának igazgatói tisztségéig jutott el, mielőtt átment polgári vonalra. Kevés nyilvános információ érhető el róla, de a nevére keresve rögtön a romagyilkosságokat követő belső vizsgálatokról szóló cikkek ugranak elő.
Csontos István, a 2008-2009-es rasszista gyilkosságsorozat negyedrendű vádlottja a KBH, vagyis a katonai elhárítás beszervezett ügynöke volt, amit a KBH jó ideig próbált tagadni. Csontos az ötödik rasszista támadás, vagyis a tiszalöki gyilkosság után találkozott egykori tartótisztjével, és vallomása szerint a nyomravezetőnek járó százmillió forintra célozgatott neki. Ezt a találkozót és magát a kapcsolatot a KBH és a tartótiszt a nyomozások, majd a belső- illetve parlamenti vizsgálatok során végig elhallgatta és letagadta.



Csontos István negyedrendû vádlott a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságok másodfokú büntetõperének ítélethirdetésén a Fõvárosi Ítélõtáblán 2015. május 8-án.
Csontos István negyedrendû vádlott a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságok másodfokú büntetõperének ítélethirdetésén a Fõvárosi Ítélõtáblán 2015. május 8-án.
Fotó: Mohai Balázs / MTI
Mikor mégis fény derült rá, a tartótiszt ellen bírósági feljelentésre hamis tanúzás miatt eljárás indult, de a belső vizsgálat során végül csak fegyelmit kapott. A Népszava 2013-as cikkében az áll, azért nem bocsátották el, mert valójában felsőbb utasításra, nem saját akaratából tagadta le a kapcsolatot – ahogy azt a tartótiszt maga is állította a későbbi vizsgálat során. A tisztet így gyakorlatilag azért hurcolták meg, mert parancsot teljesített. Ennek a tartótisztnek volt „közvetlen parancsnoka″ a lap szerint Görög Sándor ezredes 2009-ben; az ő szerepét firtató kérdésekre a lap nem kapott választ, de a későbbi híradások alapján nincs nyoma annak, hogy Görög felelőssége felmerült volna.
Görög később a KBH-tól átkerült az AH-hoz, ahol a kormányváltás után már főigazgató-helyettes lett, majd pedig egykori főnökével, Göbölössel együtt most ő is a Matolcsy vezette jegybanknál kötött ki. A volt főigazgatónak és helyettesének a leigazolását az MNB így indokolta az Indexnek: 
Görög Sándor és Göbölös László a Magyar Nemzeti Bank alkalmazásában állnak, akik szakmai tapasztalatukból adódóan segítik a jegybank biztonságpolitikai munkáját. 
Mint ismert, az állam működése és a lakosság ellátása szempontjából kiemelkedően fontos tevékenysége miatt a jegybankot fegyveres biztonsági őrséggel és megfelelő biztonsági protokollal kell védeni, amely teljes mértékben megfelel az uniós jegybankok által követett és a korábbi hazai jegybanki gyakorlatnak. Egyebek mellett e feladatok megfelelő szintű ellátásához járul hozzá a két munkavállaló″ – írták.

112 Parabellum, 200 ezer lőszerrel

Idén februárban a Közbeszerzési Értesítőben megjelent pályázatokból derült ki, hogy a jegybank egyik biztonsági cége nagy tételben vásárolt maroklőfegyvert (112 Parabellum szolgálati pisztolyt és tartozékait), valamint hozzá 200 ezer éleslőszert. Ekkor csodálkozott rá a közvélemény egyáltalán arra is, hogy az MNB-nek hirtelen lett egy, sőt rögtön két saját biztonsági cége. Az ellenzék a jegybank militarizálásáról beszélt és megkérdőjelezte a lépés indokoltságát, az MNB viszont közleményben úgy védekezett, törvényi előírás, hogy fegyveres őrséggel védjék az intézményt.
Az MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zrt. látja el a jegybank központi épületeinek élőerős őrzés-védelmét, így az MNB felügyeleti tevékenységének helyt adó épület, valamint az MNB Logisztikai Központ élőerős őrzés-védelmét is. A jegybank ez utóbbi helyszínen végzi minden készpénzzel kapcsolatos feladatát, vagyis a készpénzellátást, a bankjegyek feldolgozását és tárolását" – magyarázták akkor, hogy miért alapított a jegybank 2014-ben egy saját biztonsági céget. 



BJASZ20110407015
Fotó: Jászai Csaba
Az MNB-Biztonsági Zrt. 156 dolgozóval és Sólyom László volt köztársasági elnök testőrének, Marosán Attilának a vezetésével kezdte meg a működését, majd még külön létrehozott egy második biztonsági céget, a Qualitas-Védelmi Kft-t is. Az RTL Klub február eleji tudósítása szerint az MNB-Biztonsági Zrt. összesen 132 millió forintot költött autókra (12 millió), fegyverekre (36 millió), formaruhára (16 millió), informatikai eszközökre (21 millió), bútorokra (24 millió) és vállalatirányítási rendszerre (23 millió). 
Az Index értesülése szerint a jegybank a jelentős ráfordítással létrehozott őrség működtetését és ellenőrzését sem akárkikre bízta. Az MNB Biztonsági Zrt. munkavállalója lett az a Dobra Tibor, aki korábban szintén az Alkotmányvédelmi Hivatal egyik vezetője volt a kémelhárítás jogi igazgatójaként, alezredesi rangban. Dobra még Göbölös előtt, Balajti László főigazgató (2010-11) idején került az AH-hoz, azt megelőzően a Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeként dolgozott. A jegybank kérdésünkre megerősítette, hogy „Dobra jogi végzettsége alapján a Zrt. Belső Ellenőrzési területén dolgozik".

Lövészbajnok TEK-es képzi ki Matolcsy őreit

A jegybank nem csak titkosszolgálati, hanem kommandós-vonalról is elég ismert neveket tudott megszerezni magának. Közülük a legérdekesebb talán a Terror Elhárító Központtól (TEK) érkező Bakonyi András, akinek tudása messze meghaladja a pocakos biztonsági őrök alapkiképzését:

Bakonyi a TEK-nél a kommandósok fegyveres harci kiképző tisztje volt, szakmája egyik legjobbjának tartják. Ez már csak saját rövid bemutatkozása alapján sem tűnik túlzásnak:
Több, mint 20 évet szolgáltam a hadseregnél és a rendőrség különleges egységeinél. 2015-ben szereltem le a Terrorelhárítási Központtól. 16 éve foglalkozom sportlövészettel, ez idő alatt 30 Országos Bajnoki címet szereztem
IPSC, IDPA, Steel Challenge, Rapid Shooting valamint Rendőri Szolgálati Pisztoly számokban, valamint sok nemzetközi versenyen szerepeltem eredményesen. Többször vettem részt a SWAT Round-Up speciális rendőri egységek versenyén, ahol egyéni lövész számokban szereztem első helyezést. Jelenleg a Magyar Nemzeti Bank Biztonsági Zrt. lőkiképzőjeként dolgozom, ami mellett csoportos és egyéni lövész oktatással foglalkozom" – írja Bakonyi. 



Bakonyi András
Bakonyi András
Fotó: consciouspractice.eu
Az MNB az ő alkalmazását is megerősítette: „Bakonyi András a MNB Biztonsági Zrt.-hez tartozó fegyveres őrség kiképzésért felel", válaszolták kérdésünkre. Az MNB még egyszer megismételte azt is, hogy az általuk alkalmazott bankbiztonsági gyakorlat teljes mértékben megfelel az uniós jegybankok által követett gyakorlatnak. Egy név nélkül nyilatkozó biztonsági szakértő szerint azonban a jegybank körüli ex-titkosszolga, ex-kommandós csapatra lassan már jobban ráillik a különítmény vagy bandérium megnevezés.












Csak azért hagyták abba a lincselését, mert a rendőrkapitány fia

Majdnem meglincseltek egy fiatal férfit a Borsod-­Abaúj-Zemplén megyei Boldván, ám a lincselők rájöttek, hogy az edelényi rendőrkapitány fiát rugdossák, számolt be a Blikk. A lap szerint kis híján megismétlődött az olaszliszkai lincselés, ugyanis a konfliktus egy közlekedési balesetből alakult ki.
A fiú éppen a településen hajtott át motorjával, amikor egy kereszteződéshez ért. A másik utcából pedig többen hajtottak ki kerékpárral, éppen közmunkából tekertek hazafelé, és majdnem összeütköztek a motorossal. A nagy fékezéstől viszont a motoros fiú és az egyik asszony is felborult, mindketten az aszfalton kötöttek ki.

A Blikk szerint ezután a motoroshoz többen odarohantak, és mindenféle figyelmeztetés nélkül elkezdték rugdosni, ahol érték. A támadók állítólag azt kiabálták: "megölték az anyánkat". A fiú életét csak az mentette meg, hogy leesett a fejéről a bukósisak, így a támadók még időben felismerték, hogy ő az edelényi rendőrkapitány fia. A rendőrök ezután pillanatok alatt a helyszínre értek.
A lap megkereste a Borsod megyei rendőr-főkapitányságot, amely azt írta, hogy a törvényes 15 napos határidőn belül válaszolnak az ügyben. A Blikk szerint az esetet nem az edelényi rendőrkapitányság vizsgálja, mivel a vezető fiával történt mindez. Már több embert előzetes letartóztatásba helyeztek.
Az aszfaltra esett asszonynak pedig nem lett baja, és ellene indult szabálysértési eljárás, mert ő okozta a balesetet azzal, hogy nem adott elsőbbséget a kereszteződésben, és szabálytalanul kanyarodott a motoros elé.




Újabb csavar: mégis lesz tüntetés Orbán Viktor házánál



A Lehet-e tüntetni Orbán Viktor házánál? című szappanopera újabb epizódjához értünk, amelynek rövid tartalma: bár a rendőrség megtiltotta, a bíróság engedélyezte, hogy jövő vasárnap egy Büki Zoltán nevű aktivista tüntetést tartson a miniszterelnök házánál.
Népszabadság értesülése szerint tehát jövő vasárnap demonstráció lesz Orbán Viktor házánál.



Tüntetõk Orbán Viktor miniszterelnök házának közelében a budapesti a Csipke utca és a Cinege út keresztezõdésénél
Tüntetõk Orbán Viktor miniszterelnök házának közelében a budapesti a Csipke utca és a Cinege út keresztezõdésénél
Fotó: Máthé Zoltán / MTI
A dolog azért érdekes, mert a rendőrség eddig sorra megtiltotta a tüntetéseket, legutóbb pedig azAlkotmánybíróság is hozott egy ezt megerősítő határozatot. Az Alkotmánybíróság szerint nem volt alkotmányellenes megtiltani a tüntetést, az viszont mulasztásos alaptörvénysértés, hogy feloldatlan ellentmondás van a jogban a magánélet védelme és a gyülekezés szabadsága között. A döntés szerint a parlamentnek év végéig kell rendezni a helyzetet.
Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért nevű Facebook-csoport vezetője ezt azonban nem győzte kivárni, és bejelentett egy újabb tüntetést. a csavar az volt a dologban, hogy Büki megígérte, hogy 
  • a tiltakozók száma az ötvenet sem haladja meg,
  • nem fognak hangoskodni, hanem csupán transzparensekkel fejezik ki az ellenérzéseiket a kvótanépszavazással kapcsolatban. 
  • És ha a rendőrségnek az a baja, hogy a transzparensekkel halkan tüntető emberek belátnak Orbán szomszédjainak kertjébe, készek akár a járdán ülve tiltakozni.
A BRFK elutasította ezt a bejelentést is, a bíróság viszont kimondta, hogy rendőrség rosszul határozott, mert a tüntetők a gyülekezéshez való joguk gyakorlása során nem sértik mások alapjogait. Az ítélet szerint az pedig nem lehet ok a tiltásra, hogy a maguk szabta feltételeket esetleg később nem tudjuk biztosítani.
Vagyis ha Bükiék esetleg hangoskodni fognak, az lehet ok a demonstráció feloszlatására, de a tüntetés előzetes tiltására nem.


Vizoviczki a PS-nek: “Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt





Vizoviczki László a PestiSrácok.hu-hoz – ügyvédje, Szabó Zsolt útján – eljuttatott közleményében cáfolta vádlott-társa állítását, miszerint milliós kenőpénzeket adott volna Rogán Antal volt belvárosi polgármesternek, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének.
A Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottja az N1Tv-nek adott, szerdán közzétett interjújában ugyanis azt állította, hogy Rogán Antalnak még polgármesteri idejében minden szezon elején négymillió forint kenőpénzt kellett fizetniük azért, hogy a belvárosi teraszok kinyithassanak.  A hölgy szerint Rogán csak Vizoviczkivel volt hajlandó találkozni.
A vállalkozó a portálunknak küldött közleményében azonban azt írta:
Kétség nélkül bizonyítható, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt, még látásból sem ismer engem. Minden ezzel ellentétes hír a félreértés, butaság vagy rosszindulat tragikomikus terméke”.
A hírre a Miniszterelnöki Kabinetiroda még szerdán szintén reagált és ugyancsak cáfolta a nő szavait: „A Jobbik TV ma megjelent videója egy arctalan hazugság. A videón szereplő névtelen, arctalan személy egyetlen szava sem felel meg a valóságnak. Az ügyben a mai napon azonnali hatállyal feljelentést tettünk. Minden olyan sajtóorgánummal szemben, aki ezt az arctalan hazugságot leközli, jogi eljárást fogunk eszközölni”
Forrás: PestiSrácok.hu





FELDERÍTŐ - Kitálal Vizoviczki bizalmasa - Nem vették jegyzőkönyvbe Rogán nevét

FELDERÍTŐ - Kitálal Vizoviczki bizalmasa "Rogánnak négymilliót kellett vinni"

FELDERÍTŐ - Gazdagok hobbija végzi ki a Balatont

Portik: Rogán hazudik 14-12-03

Energol-dosszié







Kósa: Rendszerszinten megszüntettük a korrupciót

sarkadizs








ROGÁN ÉS POLITIKUS TÁRSAI RENDSZERSZIMT FELETT ÁLNAK
Épp zajlik a fideszes elit csúcsrendezvénye, a Bálványosi Szabadegyetem. Ilyenkor, évente egyszer lelassul az élet a minisztériumokban, megritkulnak a posztok a fideszmédia lapjaiban, fellélegeznek a Balaton-felvidéki borospincék, és kiürül a Design Terminál, mert a fiatal minisztériumi főosztályvezetőktől, a kormány felé elkötelezett újságírókon át a Fidesz vezető politikusaiig mindenki azt hallgatja az erdélyi Tusnádfürdőn, hogy mit gondolt ki az elmúlt egy évben a magyar jobboldali csúcsintelligencia.
Kósa Lajos, Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke és a mandineres Stumpf András Tudnádfürdőn (MTI Fotó: Máthé Zoltán)
Tusványoson az a legfontosabb, hogy itt fegyverkezhet fel az egyszeri fideszes elme azokkal a gondolatokkal, amik talán a következő évben tartani tudják benne a meggyőződést, miszerint Magyarország a lehető legjobb kezekben van. A különböző beszélgetések mellett még Matolcsy könyveit is ingyen osztogatják az elmúlt években 260 milliárd forintnyi közpénzt lenyelő MNB-alapítványok sátrában. Hát kell ennél több?
Kovács Zoltán kormányszóvivõ, Mile Lajos kolozsvári magyar fõkonzul és Ikotity István LMP-s országgyûlési képviselõ. Alul Hunyor, Kovácsék drótszőrű vizslája (MTI Fotó: Máthé Zoltán)
Kósa Lajos az egyik rövidnadrágos-pólós-sátras beszélgetésen épp a korrupció elleni harcot értelmezte. A Fidesz frakcióvezetője és Debrecen korábbi polgármestere az Index összefoglalója szerint mondta:
Nyugodtan mondhatom, hogy rendszerszinten 2010-től kezdve ez a kormány tette a legtöbbet a korrupció felszámolásáért.”
Szerinte amik most még vannak, azok már csak egyedi, elszigetelt esetek, és a fontos inkább az, hogy ez a kormány megváltoztatta a kampányfinanszírozási rendszert, bevezette az online pénztárgépeket és az ekáer-t is.
Rendszerszinten megszüntettük a korrupciót”
- vonta le Kósa a végkövetkeztetést.
Harrach Péter bolondozik (MTI Fotó: Máthé Zoltán)
A vitán részt vett az LMP-s Szél Bernadett is, aki erre felhozta az offshore-ozó Andy Vajna kormánybiztost, a szerződés és a nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül tanácsokat osztogató Habony Árpádot is, de Kósáékat ez sem zökkentette ki.
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta erre, hogy a korrupció emlegetése csak ellenzéki kommunikációs taktika, és nem fog bejönni az ellenzéknek, hiszen
mindig lesz korrupció, bármilyen kemények az intézkedések”.








Épp zajlik a fideszes elit csúcsrendezvénye, a Bálványosi Szabadegyetem. Ilyenkor, évente egyszer lelassul az élet a minisztériumokban, megritkulnak a posztok a fideszmédia lapjaiban, fellélegeznek a Balaton-felvidéki borospincék, és kiürül a Design Terminál, mert a fiatal minisztériumi főosztályvezetőktől, a kormány felé elkötelezett újságírókon át a Fidesz vezető politikusaiig mindenki azt hallgatja az erdélyi Tusnádfürdőn, hogy mit gondolt ki az elmúlt egy évben a magyar jobboldali csúcsintelligencia.




A politikusok is pletykálnak a meggyilkolt Nancy szeretőjéről







Mindegy hogy melyik pártból való a politikus a lényeg , hogy zsidó volt , csak nekik engedélyezett a gyilkosság !!!


A Kormányinfo-tájékoztatón és az MSZP-elnökségi ülésen is szóba került, vajon melyik politikus volt a meggyilkolt prostituált szexpartnere. Habár még az sem biztos, hogy Nancynek tényleg volt politikus kuncsaftja, egyre csak terjednek a pletykák a lehetséges politikusokról.
Egyre több az egymásnak ellentmondó információ arról a brutális gyilkosságról, amelyet egy 19 éves prostituált ellen követtek el. A Nancynek nevezett lány holttestére szombaton találtak rá a budapesti Akácfa utcai lakásában. Állítólag a lányt egy szexpartnere összeverte, majd többször a lány testébe vágta a kést a gyilkos, akit azóta is keres a rendőrség.
A gyilkosságnak van egy olyan szála, amely a politikát is elérte. A Bors szellőztette meg, hogy a lánynak egy ismert politikus is állandó kuncsaftja volt. A lap szerint az együttlétről videofelvétel is készült, amely a lány telefonján is megtalálható. A készüléket pedig lefoglalta a rendőrség. A Blikk ezzel szemben éppen ma azt írta, hogy a gyilkos elvihette a telefont, így azt nem tudja elemezni a rendőrség.
A Bors mindenesetre elég komoly és konkrét állításokat közöl a politikus és a prostituált kapcsolatáról, igaz, névtelen forrásra hivatkozva. A lap szerint a politikus évek óta járt Nancyhez (tehát már akkor is a lánnyal lehetett, amikor az kiskorú volt), és a politikus imádja az ilyen típusú lányokat: „szőke, törékeny, igazi Barbie baba".
Előfordult, hogy napközben vagy ebédidőben is együtt volt a politikus a lánnyal.
Az együttléteket nem az Akácfa utcai lakásban bonyolították, és állítólag alkalmanként 85 ezer forint volt Nancy tarifája.

Lázár János és az MSZP-elnökség is foglalkozott az üggyel

A történet több politikus érdeklődését is felkeltette mindkét oldalon, és ahogy az lenni szokott, beindultak a pletykák. Erről csütörtökön mi is megemlékeztünk. Hogy a sztori érdekli a politikát, az is jelzi, hogy elég magas szinten foglalkoznak vele a pártok. Szóba került Lázár János csütörtöki Kormányinfo-tájékoztatóján, és az Index értesülései szerint az MSZP szerdai elnökségi ülésén is.



D SOS20150507007
Fotó: Soós Lajos / MTI
A szocialista pártvezetésből információnk szerint – miután aznap a Bors írt a politikus szeretőről – Gőgös Zoltán elnökhelyettes jelezte az elnökségi tagoknak, hogy az MSZP nem érintett az ügyben. Az MSZP-sek arról beszéltek, hogy ha szocialista politikust videóztak volna le Nancyvel, és a rendőrségnek megvan a felvétel, akkor már rég kint lenne a név a sajtóban.
Az MSZP-sek egy befolyásos fideszes politikusra gyanakodnak,
terjed is a pletyka rendesen az ismert, családos fideszesről, mi azonban ezt nem írhatjuk le a nevet, hiszen semmi alapját nem találtuk.
A téma a csütörtöki Kormányinfo-tájékoztatón is szóba került. Lázár Jánostól megkérdezte egy újságíró, hogy tud-e arról, hogy kormánypárti politikus bármilyen kapcsolatban lett volna a lánnyal. A miniszter azt válaszolta, nincs ilyen információja, a sajtóból tájékozódik ő is.
Ennek ellenére a Fidesz felől elindult egy olyan pletyka, amely egy magas rangú MSZP-sről szól.
Ezt sem írhatjuk le, hiszen semmilyen konkrétum nem utal erre sem.
Habár semmilyen bizonyíték nincs egyelőre, hogy Nancynek valóban volt politikus szeretője (a Blikknek a lány egyik barátnője erősen kétségbe vonta a dolgot), fontos tisztázni, mi történne, ha kiderülne, ki volt a lánnyal. Azon kívül, hogy a politikusnak magyarázkodnia kellene a feleségének – állítólag nős politikusról van szó –, bőven több, mint kínos lenne számára a közvélemény előtt, hogy egy 18 alatti lánnyal találkozgatott.




CSAK A MENTELMI JOG MÖGÉ BÚJVA KERÜLHETI EL ROGÁN ANTAL A FELELŐSSÉGRE VONÁST?



A tanúk kihallgatása helyet az N1TV-től kérte be a nagy botrányt kavaró felvételeket az ügyészség Rogán-ügyben, elképzelhető, hogy csupán arra kíváncsiak, milyen bizonyítékok vannak még a média kezében – mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.
Központi Nyomozó Főügyészség kedden döntött arról, hogy megindítja-e Rogán Antallal szemben a nyomozást. A Belváros volt polgármesterét, jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét, Portik Tamás azzal vádolta meg, hogy tízmillió forintnyi kenőpénzt vett át egy ingatlanügylet kapcsán – emlékeztetett a legnagyobb ellenzéki párt politikusa. Majd hozzátette: az ügyészség ugyan meghozta a döntést, csakhogy ezt csupán azután hajlandóak elárulni, ha már az érintetteket kiértesítették.
Szilágyi György kitért az N1TV által bemutatott nagy botrányt kavaró felvételekre is: Vizoviczki László egykori bizalmasa, perének negyedrendű vádoltja azt állította, hogy Rogán Antal, akkor még polgármesterként négymillió forint kenőpénzt vett át a diszkócsászártól különböző, V. kerületi teraszok megnyitásának engedélyezéséért. AKözponti Nyomozó Főügyészség ezzel kapcsolatban kedden levelet küldött az N1TV főszerkesztőjének, ebben az ominózus felvételek átadását követelték, az is kiderült, hogy többek között vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés ügyében folytatnak nyomozást. A Jobbik politikusa elképzelhetőnek tartja, hogy ez az ügy is Rogán Antalhoz köthető.

MENTELMI JOG MÖGÉ BÚJVA?

Reményét fejezte ki továbbá, hogy abban az esetben, ha a nyomozóhatóságok kérni fogják Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését, a fideszes országgyűlési képviselők nem fogják ezt megakadályozni.
Szilágyi György furcsának tartja, hogy az ügyészég az N1TV-től kérte be a felvételeket. Álláspontja szerint, ha valóban nyomozást folytatnak, akkor bármikor kihallgathatnák a nyilatkozatot tevő személyt, hiszen pontosan tudják kiről van szó. Kíváncsi lenne továbbá arra is, hogy a Vizoviczki-ügy nyomozásakor miért nem vették jegyzőkönyvbe a kormánypárti politikusokra tett terhelő vallomásokat? A politikus elképzelhetőnek tartja, hogy a felvételek bekérésével az ügyészség csupán arra kíváncsi: milyen bizonyítékok és dokumentumom állnak még az N1TV rendelkezésére.
Szilágyi György ígéretet tett arra, hogy amennyiben a Jobbik kormányra kerül, úgy a hasonló, korrupcióval kapcsolatos nyomozásokat pártfüggetlenül fogják lefolytatni a hatóságok.

Tévedtek a kis zsidó már is megúszta a felelőségre vonást !!!




Felejtsd el a Portik-Rogán ügyet, durvábbat tudunk!

2016. július 07. 09:36

Azt a kft.-t, amelybe a főváros összes közbeszerzését kiszervezték, a cégbíróság előtt Habony Árpád és Rogán Antal ügyvédi holdudvara képviseli - tudta meg a Válasz.hu.


Óriásmutyitól tartanak a fővárosi cégvezetők, miután az önkormányzat és a budapesti tulajdonú vállalatok (BKV, BKK FKF, gyógyfürdők és társaik) összes közbeszerzését kiszervezték a Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft.-be. Az új cég ugyan budapesti tulajdonban van, ám az Index informátorai azt sejttették, hogy ezen a társaságon keresztül az egyik legerősebb kormányzati érdekcsoport teheti rá a kezét az évi 300 milliárd forintos fővárosi közbeszerzési keretre.

A Válasz.hu szerint a FKLM Kft. azt a Kosik ügyvédi irodát bízta meg a társaság képviseletével, amelynek névadója, Kosik Kristóf már számtalanszor bukkant fel Habonyhoz köthető cégek körül. A Kosik-cég másik ügyvédje pedig az a Kertész Balázs, aki sokáig Rogán közeli munkatársa volt a belvárosban, és ma is a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

A Kosik Ügyvédi Irodának a Rogán- és Habony-közeli letelepedésikötvény-bizniszben is komoly szerepe van.

És a slusszpoén: a portál egyik forrása szerint az említett érdekkör alig várja, hogy nyilvánosságra kerüljön ez az információt. Így ugyanis minden potenciális beszállító számára világossá válik, hogy őket kell keresni, ha munkához akarnak jutni a fővárosban.
Forrás: Sztárklikk - Propeller




















































Olyat nyilatkozott a fideszes bizottsági elnök, hogy Torgyán felnevetett álmában

Ma, 06:50

"Nem ő állt be Trump mögé, ahogy ez számos nyugat-európai sajtóorgánumban megjelent, épp ellenkezőleg" - mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke Orbán Viktor tusnádfürdői szavairól a Vasárnapi Híreknek.

A III/III – as jópontot akart szereini , és ki akarja túrni Selmeci Gabriellát a nagyköveti székből , csak azt nem tudjuk , hogy ez a fasz buznyák Trump buzijaikra számít e a kinevezésekor .


Németh Zsolt az interjúban védelmezte a kormányfőt, mondván: "sokan félreértették, amikor Orbán Viktor mondatait úgy értelmezték, hogy a magyar miniszterelnök nem bír a vérével, és most Amerikának is meg akarja mondani, ki legyen az elnök. Ez egy súlyos szereptévesztés lett volna, de a miniszterelnök semmi ilyet nem csinált, sőt világossá tette, hogy nem akar beleszólni az amerikai politikába". 

Németh szerint "a jelenlegi amerikai kapcsolatok sokkal rosszabb színben tűnnek fel, mint amilyenek." A fideszes külpolitikus nem ért egyet azokkal a kormányzati szereplőkkel, akik szerint vissza kellene fordítani az európai integrációt, sőt, a mag-Európa várható létrejöttét firtató kérdésre leszögezte: "Magyarország alapvető érdeke, hogy ne legyen újra periférián, minél inkább a belső körhöz tartozzon, minél intenzívebben élvezhesse az integrációból fakadó előnyöket."

Azért az megvan, amikor bármelyik amerikai elnök "beáll" Orbán Viktor mögé? Ez maximum akkor fordulhatna elő, amikor az Egyesült Államokból kitiltott fideszesek kisírják maguknak, hogy mégis hadd megessenek az USA-ba, és a kormányfő is jegyet vesz egy Fehér Házi látogatásra, ahol valahogy a folyosón Trumpnak épp sikerül beállni mögé. 

Más eshetőséget nehezen tudunk elképzelni...
Forrás: Sztárklikk
Szerző: Jabronka Richárd







Sosem fizettünk még annyi kormányzati fejest, mint most

54 államtitkár, 98 helyettes államtitkár kell Magyarország megfelelő működtetéséhez.
A rendszerváltás óta annyi vezető tisztviselő nem volt még a kormányban, mint most – írta a Blikk, amely összeszámolta, hányan gondoskodnak arról, hogy egy-egy szakterület megfelelően működjön.
Nőttön-nő
54 államtitkár, 98 helyettes államtitkár van a harmadik Orbán-kormányban. A lap szerint többükről azt sem tudni, pontosan milyen területért felelnek, mert ez sem a Magyar Közlönyből, sem a kormányzati portálból nem derül ki. A hvg.hu július elején – az akkori állapotok szerint – még 100 helyettes államtitkárt számolt össze, tehát az elmúlt napokban kettő távozott közülük.
Államtitkárok hada
© MTI / Beliczay László
A vagyonnyilatkozataik alapján egy államtitkár fizetése bruttó 997 ezer, a helyettes államtitkároké 748 ezer forint. A Blikk tavaly kikérte a fizetési listákat, amikből kiderült: ha a miniszter elégedett a munkájukkal, akár 30 százalékkal megemelheti a fizetésüket. A napilap szerint akkor a helyettes államtitkárok szinte mindegyike kapott 70-150 ezres emelést. Ha csak az alapfizetésüket vesszük figyelembe, akkor a miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok fizetése évente több mint 1,5 milliárdot teszi ki, amire rájön még a prémium is.
A második Orbán kormány 80 helyettes államtitkárral és 47 államtitkárral fejezte be a tevékenységét – legalábbis a kormány honlapja szerint. A kormányzati vezetők száma 2010 óta folyamatosan növekszik. Mint a hvg.hu 2012 végén – félidőben – kimutatta: az apparátus évről évre növekedett, holott 2010-ben úgy alakult meg a második Orbán-kormány, hogy megígérték: lefaragják a bürokrácia költségeit.
Így növekedett a helyettes államtitkárok fizetésére költött éves összeg (alapfizetéssel számolva, millió forint):




Az államtitkár-cunami leginkább a Miniszterelnökségen és az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) érzékelhető. A Miniszterelnökségen 11-ről 26-ra, az Emminél 11-ről 17-re nőtt a számuk. Az előbbinél a kormányzati struktúra átszervezése indokolja a növekményt, az Emminél nem tudni, mert nem válaszolt a Blikk megkeresésére.
Helyettes állmtitkár lett többek között Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) főosztályvezetője, Áder János húga. Marad a kormányzatban Borókainé Vajdovits Éva, a Heti Válaszfőszerkesztőjének, Borókai Gábornak a felesége. Ő csak minisztériumot vált, az igazságügyből az Emmibe igazol. Borókainé 2011-től a Magyar Közlöny és a mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítő felelős szerkesztője volt, ám az új miniszter, Trócsányi László felmentette. A KDNP-s Latorcai János fia, Latorcai Csaba még június 25-én átkerült az Emberi Erőforrások Minisztériumából a Miniszterelnökségre.
Nem maradt állás nélkül a 2006-2014 közti volt képviselő, a fidelitaszos Koszorús László. Őt sem az országos listájára nem tette fel a párt, de egyéni képviselőjelöltként sem indította – állítólag ebben az is közrejátszott, hogy a pártelnök nagyon elégedetlen volt a Fidesz ifjúsági szervezetével.




VONA SZERINT AZ ELITISTA ORBÁNÉKAT HAMAROSAN ELSODORJA A TÖRTÉNELEM



Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombaton közleményben reagált Orbán Viktor tusványosi beszédére: mint írta, Orbán maga is felelős Európa jelenlegi állapotáért.
Európa jelenlegi politikai vezetése megbukott, az európai biztonság helyreállításához alapvető változásokra van szükség - hangoztatta Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában. Azt is mondta, hogy Európa jobb- és baloldali vezetői 50-60 éven keresztül mindig ugyanazokból a körökből, ugyanazokból az iskolákból, ugyanabból az elitből jöttek, és ezt mindenki természetesnek tekintette, míg egymással versenyezve és egymást váltva képesek garantálni Európa növekvő jólétét.

Erre reagált úgy a legnagyobb ellenzéki párt elnöke, miszerint
Kétségtelen tény, ahogy azt Orbán Viktor is említette, hogy Európa vezetői az elmúlt évtizedekben mindig ugyanazokból a körökből, ugyanazokból az iskolákból, ugyanabból az elitből jöttek. Sajnos ez hazánkra nézve is igaz, hiszen a XX. század pártjai, a Fidesz és az MSZP is ugyanabból az alomból nőttek ki, ugyanannak a politikai elitnek a részesei, amely Orbán szerint megbukott.

A Fidesz és az MSZP kéz a kézben szavazta meg a lisszaboni szerződést 2007-ben, mely az Európai Unió jelenlegi helyzetének alapja, a XX. századi pártok szüntették meg többek között a határőrséget, amelyre most égető szüksége lenne az országnak.

Ennek az elitnek a bukását bizonyítják az elitellenes politikai pártok erősödései szerte Európában Ausztriától Nagy-Britannián és Franciaországon át Németországig, ennek az elitnek a bukása és az új, elitellenes politikai erők megerősödése hamarosan hazánkat is el fogja érni.
"A probléma az, hogy az elitválság napjainkra demokráciaválsággá fordult át. Az emberek nagy tömegei nyilvánvalóan és látványosan mást akarnak, mint amit a hagyományos elitek javasolnak és csinálnak" - állapította meg Orbán Viktor, bár eközben nem a néhány év alatt milliárdos vagyont felhalmozó holdudvarára, vagy éppen magára gondolt.




KETTÉSZAKADT MAGYAROSZÁG: SZOCIÁLIS TRIANON A KÖZMUNKÁSTARTÓ TÁRSADALOM EREDMÉNYE



Lassan növekszik a magyar munkaerőpiac, de a megyei statisztikák nagyon eltérőek, az ország egyre inkább kettészakad – írja a Menedzsment Fórum.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2016 első félévében összesen 413 ezer álláshelyet kínáltak az álláskeresők számára, de ennek a 78 százaléka államilag támogatott álláshely volt, többségben közmunka (a piac által létrehozott munkahelyek száma 2015 első félévéhez képest 7,1 százalékkal majdnem 7000 pozícióval emelkedett).
Tizenkilenc megyéből kilencben a közfoglalkoztatás maradt az egyedüli életszerű lehetőség a lakosok számára, ha egyszerre akarnak helyben maradni és munkát találni.
Az államilag folyamatosan növelt közmunkástartás földrajzi megoszlása egészen elképesztő, mi több a kettészakadás léptéke egyre lendületesebb mértékben növekszik. Győr-Moson-Sopronban 2016 első félévében a megnyitott pozíciók 26,7 százaléka közmunka, tavaly ez érték 37 százalékot mutatott. Eközben Szabolcs-Szatmár-Beregben
a 2016 első félévében megnyitott pozíciók 92 százaléka közmunka,
a tavalyi 77 százalékos aránnyal szemben" - írja a lap. De, az idei adatok alapján a többi megyében is beszédes a közmunkás álláshelyek aránya; Borsod-Abaúj-Zemplénben 91,4 százalék, Baranyában 90,6 százalék, Nógrádban 88,7 százalék, Somogyban 86,8 százalék, Hajdú-Biharban 86,6 százalékot mutat a negatív érték. A "győri álom" azonban egyedülálló jelenség, úgy néz ki az ország keleti része lesz az államilag szervezett "magyar Dél".
De, el is költözhetnek a lakóhelyükről a létbizonytalanság szélére került kisemberek, ha szembe tudnak nézni a Magyarországon belül tomboló egyre nagyobb lakhatási válsággal illletve azzal, hogy éppen arrafelé nincs elég bérlakás, ahol munkalehetőséget kínál a munkaerőpiac. Például Győr-Moson-Sopron megyében 500 állami bérlakás sincsen, noha egy keleti és egy nyugati saját ingatlan ára között a különbség több mint számottevő.
Küszöbön tehát az ország kettészakadása, a szociális Trianon.





 Közmunkásokból lett katonák akcióban 

 
Szerintünk jól szimbolizálja az uniós pénzek magyarországi felhasználását



Orbán: Minden nálunk regisztrált migránst visszaveszünk Ausztriától 
2016.07.26. propeller hirhatar 

Orbán Viktor miniszterelnök közlése szerint Magyarország mindent megtesz a következő időszakban azért, hogy a lehető legjobb szomszédja és partnere legyen Ausztriának. 
Orbán: Minden nálunk regisztrált migránst visszaveszünk Ausztriától

A magyar kormányfő kedden Budapesten sajtótájékoztatón úgy értékelte Christian Kern osztrák kancellárral folytatott megbeszélését, hogy nagyon eredményes tárgyalásokon vannak túl; a két ország kapcsolatainak történelmi, gazdasági és földrajzi alapjai mellett megszilárdították azokat a politikai alapokat is, amelyek egy új fejezethez szükségesek. 

Orbán Viktor azt mondta, a migráció kérdését tekintve a két ország különböző helyzetben van, Magyarország a nemzetközi jog "hibátlan és szó szerinti" betartásában érdekelt. Közölte, Magyarország megértéssel fogadja az osztrák határon tett intézkedéseket, de a legjobb megoldás a magyar-szerb határ közös megvédése lenne. 

Jó úton haladunk, sikerülni fog új fejezetet nyitni a magyar-osztrák kapcsolatokban az átláthatóbb, jobb együttműködésért - mondta Christian Kern osztrák kancellár, aki kiemelte: a munkamegbeszélés fő témája természetesen a migráció volt. 

Ausztria hamarosan 20 rendőrt küld a határvédelem támogatására a magyar-szerb határszakaszra - közölte. Hangsúlyozta: ez az első lépés, majd egy szakértői bizottság tisztázza, hogy Ausztria részéről hogyan lehet fokozni ezt a segítségnyújtást. 

Christian Kern kitért rá: Magyarország kész arra, hogy visszafogadja azokat, akik itt léptek be először az EU területére, és visszajuttatja őket a származási országaikba, ami elsősorban Koszovót és Albániát jelenti. 

Arra az újságírói kérdésre, hogy milyen nagyságrendű menedékkérőről van szó, Orbán azt mondta, korlátlanul mindenkit visszaveszünk, akármekkora ez a szám. Tovább is tudjuk őket szállítani. De nem vesszük azokat vissza, akik elsőként nem Magyarországon léptek be az EU-ba. 



Kitört a migránsháború Calaisban. Egymást gyilkolják a bevándorlók, az aktivistákat sem kímélik (meteon.org)
Hat etióp és eritreai migráns súlyosan megsérült, egy etióp pedig meghalt amikor afgánokkal verekedtek össze Calais környékén. Két tömegverekedés is volt az afgán és az afrikai (szudáni, eritreai és etióp) migránsok között a calais-i Dzsungelnek is nevezett tábor közelében. A bevándorlók késekkel, botokkal, kövekkel verekedtek. Egy 37 éves etióp férfit az éjszakai tömegverekedések után egy helyi civil szervezet aktivistái kórházba vittek, de már nem tudták megmenteni az életét. A hat sérült közül egy nagyon súlyos állapotban van. 



KAPOCS NIZZA ÉS MÜNCHEN KÖZÖTT: CSEMEGE ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLETHEZ

SLOBODNA DALMACIJA, VETERANS TODAY, YOUTUBE
Pósa Árpád
A horvát Slobodna Dalmacija hozta be a közép-európai térbe azt az információt, amely szerint egy és ugyanazon ember készített videofelvételt, majd számolt be számos vezető média részére a nizzai és a müncheni vérengzésről. Richard Gutjahr német szabadúszó újságíró többek között a német közszolgálati tévében, az ARD-ben is visszatérően szerepelt a két merénylet kapcsán.
A liberális hangvételű spliti napilap hírportálja alternatív médiaként említi a forrásokat, amelyek rámutattak a két helyszínen készült felvételek mögött álló emberre. Ilyen például a liberálisnak semmiképpen sem nevezhető Veterans Today.
A Youtube-on elérhető egy videó is, amelyben feldolgozták a teljes történetet:
Gutjahr később a médiában igyekezett megmagyarázni – a Slobodna Dalmacija szerint -, hogy csupán véletlenül tartózkodott Nizzában, egy szálloda első emeleti szobájában, ahonnan tökéletesen meg tudta örökíteni amint kamion beleront a tömegbe. Ugyanígy a véletlen tette számára lehetővé, hogy Münchenben már az akció idején felvételeket posztoljon a Twitteren.
Az összeesküvés elméletek gyártóinak már ez is elegendő lenne, hogy aktivizálják magukat, azonban a források további információkkal szolgálnak. Kiderítették ugyanis, hogy Gutjahr felesége Einat Wilf, aki a Wikipédián fellelhető információk szerint az izraeli titkosszolgálat tagja és Simon Peres korábbi tanácsadója volt. Wilf 2007-ben pályázott a Zsidó Világkongresszus elnöki posztjára, amikor a szervezetet jelenleg is vezető Ronald Laudert választották meg.
Most akkor véletlen, vagy nem véletlen Richard Gutjahr jelenléte az elmúlt napok két legtöbb áldozatot követelő merényletének helyszínén? A francia és a német rendőrök vajon már beszélgettek vele?






Friss! Rengeteg rendőrt mozgósítanak a szerb-magyar határhoz!(polusonline.com
Az M1 helyszíni beszámolója szerint óriási a mozgósítás a magyar-szerb határnál ahová ebben a percekben érkezik meg a Belgrádból pénteken elindult migránsok első csoportja. A magyar oldalon több tucat rohamrendőr állt fel a kerítésnél. A hatóságok a tavaly röszkei események megismétlődésétől tartanak. A határnál már eddig is körülbelül 1000 migráns táborozott ám ezek eddig békésen váratak arra, hogy beadhassák menedékkérelmüket, ám a most ide érkező migránsok azt ígérték, hogy tüntetésbe kezdenek majd. 


Express: Orbán Európa egyik legőszintébb politikusa

A konzervatív brit napilap elismerően írt Orbán Viktor Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszéde kapcsán, melyben a magyar kormányfő Donald Trump jövőbeni migrációs politikáját dicsérte.
A magyar kormányfő beszédében több ízben is Európa jelenlegi helyzetét és jövőbeni perspektíváit taglalta, melyben nagy hangsúlyt helyezett a migrációs hullám és a terrorizmus okozta veszélyekre.
A három majom – az egyik nem beszél , a másik nem hall , a harmadik nem lát
III/ III


Fotó: MTI Fotóbank
Kifejtette, hogy a nyugati világnak olyan vezetőkre van szüksége, akik képesek józanul, a politikai korrektség rabláncait levetve dönteni, példaként megemlítve az Egyesült Államok republikánus elnökjelöltjét, Donald Trumpot:
sose gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll: meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére, és aligha tudtam volna jobban megfogalmazni európaiként azt, hogy mire lenne szüksége Európának."
A miniszterelnök szerint a republikánus elnökjelölt alábbi meglátásai megállják a helyüket: a bevándorlás rossz és veszélyes; fejleszteni kell a titkosszolgálatokat, illetve fel kell hagyni a demokráciaexporttal. Az utóbbi helyett arra kell törekedni, hogy stabil viszonyok uralkodjanak a Közel-Kelet országaiban.
Az Express című lap cikkében megjegyzi, hogy Orbán Viktor azért örvend példátlan népszerűségnek Magyarországon, mert a bevándorláspolitikája határozottságról tanúskodik. Továbbá a lap kiemeli, hogy
Orbán Viktor egész Európában az egyik legőszintébb politikusnak számít, ha a nyílt és őszinte beszédről esik szó."
A brit napilap internetes felületén felhalmozódott gratuláló jellegű kommentek is alátámasztják azt a képet, miszerint a magyar kormányfő Nagy-Britanniában is népszerűségnek örvend.
(Express




"Merkel-ellenes intézkedési csomagra van szükség"

Szemben a néppel, de vajon meddig !!!!


BERLIN, 13:08
A német sajtó vegyesen fogadta, az ellenzék pedig bírálta Angela Merkel csütörtöki beszédét, melyben az utóbbi napokban történt támadásokkal kapcsolatban foglalt állást.
Fotó: AFP
A liberális Süddeutsche Zeitung megállapította, hogy Merkel még a Titanic katasztrófáját és John Lennon feltámadását is a „próbatétel”, valamint a „figyelemreméltó fejlemény” kifejezésekkel értékelné. A lap szerint kiderült, hogy a kancellár normálisan is tud beszélni, ezt pedig gyakrabban kellene megtennie „a balták és hátizsákba rejtett pokolgépek korában”, amikor erősen csökken a bizalom iránta.
A konzervatív Die Welt szerint kiderült, hogy Angela Merkel nem egy Helmut Schmidt, főleg a néhai kancellár csiszolt stílusa hiányzik belőle. Merkel azonban így is nyugodt akaraterőt sugárzott. Annyira magabiztos volt, hogy újra megismételte korábbi szlogenjét, a „Wir schaffen das”-t, ami annyit jelent, hogy Németország képes megbirkózni a bajokkal.
Angela Merkel ugyan nem akarja elismerni, hogy hibázott, de legalább tanult a hibájából. Nyitott határok többé nem lesznek. Szerencsére.”
írja a Die Welt.
A baloldali Frankfurter Rundschau cikkében kiemelte, hogy a német kancellár
néha szinte robotszerű tárgyilagossága még távolabb került a valóságtól.”
Bild Merkel terrorellenes csomagjával kapcsolatban megjegyzi, kétséges, hogy „placebo vagy gyógyszer”. A részletesebb elemzések szerint a program mindössze egy teljesen új elemet tartalmaz: a korai előrejelző rendszert.
A Bundestag ellenzéki pártjai, a Baloldal és a Zöldek szerint a kancellár javaslatából kimaradt az újabb menekülthullámok megindulásával fenyegető okok megszüntetése. A legnagyobb Bundestagon kívüli párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) sürgette, hogy a támadások miatt ne engedjenek be újabb muzulmán vallású migránsokat az országba. A párt politikusa, Alexander Gauland szerint nem 9 pontos Merkel-tervre, hanem
Merkel-ellenes intézkedési csomagra van szükség országunk megmentéséhez.”
(MTI)





Apokalipszis most!

A számtalan terrormerényletet követően joggal merül fel a kérdés sokakban, hogy mi is a baj a mostani világunkkal? Miért tűnik ilyen válságokkal telinek 2016? Megőrült a világ? – teszik fel magukban sokan a kérdést a mostani napokban. Hogyan lehet feldolgozni azt az érzést, hogy egy olyan világban élünk, amelyet többé már nem értünk, ahol már többé nincsenek fogódzók.
Fogódzók nélküli világ
Elegem van abból, hogy ennyire izgatott időket kell élni.”
- írta, nem is olyan régen a Twitteren valaki. Bejegyzését több ezren retwittelték. Mára mindennaposak a közösségi médiában az olyan kérdések, hogy mi is a baj 2016-tal?
A Spiegel hasábjain terjedelmes cikk jelent meg erről a válságokkal teli időszakról. A cikk írója szerint ebben az évben a nemzetközi politikai események aggasztó módon túlcsordultak a világban. Amikor a telefonunk egy héttel ezelőtt elkezdett vibrálni a török katonai puccs miatt, még alig jöttünk ki a nizzai terrormerénylet utáni sokkból.
A globális bizonytalanság korszaka
A globális instabilitás új korszakában élünk, amelynek jellegzetes momentumai a Közel-Kelet destabilizálódása, az európai biztonsági rend és az Európai Unió válsága.
Ehhez párosul, hogy számos nyugati társadalomban figyelhető meg belső társadalmi válság is:
egyre több állampolgár érez dühöt az elit ellen, mivel magukat a globalizáció, a szabadkereskedelem és migráció áldozatainak érzik.
Ez teszi lehetővé olyan politikai mozgalmak megerősödését, mint Trump, a Brexit-mozgalom, a Front National és az Alternative für Deutschland. A klasszikus politikai táborok feloldódnak, a bal és jobboldal közötti küzdelem egyre inkább az internacionalisták és izonacionalisták közötti küzdelemmé alakul át.
Fotó: AFP
Egyre valószínűbb, hogy a kétpólusú majd amerikai dominanciájú nemzetközi rendet követően a globális bizonytalanság lesz az új status quo mostani világunkban. A régi, sokkal stabilabb kilencvenes évek világa nem jön vissza. Egyre inkább el kell fogadnunk a tényt, hogy bizonytalan időket élünk.
Sok minden egyre bizonytalanabb: a hatalmi egyensúly az USA és Kína között, a globális gazdasági rend, az EU jövője, a NATO keleti szárnya, a kapcsolat a modernitás és a politikai iszlám között, nem beszélve a demokráciáról és az emberi jogok helyzetéről nyugaton.
Azt nehéz megmondani, hogy mikor is kezdett a világ egyre instabilabbá válni. Közhely Fukuyamát cáfolva azt mondani, hogy 1989 ne lett volna a történelem végének kezdőpontja. A hidegháború vége két világhatalom rivalizálásának eltűnését jelentette, amely a világ többi részét jeges befagyottságban hagyta. Az amerikai domináns szerep korszakának rövid időszakát és a viszonylag nyugodt kilencvenes éveket követően a történelem 9/11-el és az iraki háborúval ismét felütötte a fejét. A mostani események eredője pedig pontosan ebben a két momentumban határozható meg.
Fotó: AFP
Az iraki háborúnak két fő következménye van: ez nyitotta meg az utat az iraki államiság összeomlása és a terror régióbeli megerősödése előtt, mint ahogy az önjelölt "iszlám állam" is Szaddám Husszein zsarnoki hatalmának romjaiban erősödött meg. George W. Bush "keresztesháborúja" pedig eltúlozta az amerikai katonai jelenlétet és ezzel vette kezdetét az amerikai külpolitika elszigetelődésének korszaka.
Gazdátlan nemzetközi rend
Barack Obama elkezdte visszavonni az amerikai csapatokat a Közel-Keletről és Európából. Maga mögött kívánta hagyni a beavatkozás politikáját, azt az opciót választva, hogy ne támadják Szíriát, holott tisztában volt az ottani helyzettel. Sajnálatos módon a helyzet kicsúszott az irányítása alól. És mert
sem az USA, sem Európa, sem más hatalmak nem akarták szavatolni a rendet geopolitikai vákuum jött létre – ez az, ami most zajlik a szemünk előtt.
Kína sem érdekelt, hogy a katonailag globális szereplő legyen és ha Trump lesz az elnök, az USA is egyre inkább visszavonul. Ez annak a NATO-nak, amit most ismerünk, a végét jelentené. A nyugati országok külpolitikája jelenleg impotensnek tűnik.
Fotó: AFP
A Közel-Kelet geopolitikai bizonytalanságának másik oka az arab tavasz. Ez főleg a rossz gazdasági körülmények és az ezt súlyosbító gyors népességnövekedés következtében történt, és amelyben a felbőszült fiatalok a legtöbb érintett országban megdöntötték a posztkolonialista uralkodókat. Ezt a demokrácia és a prosperitás helyett a legtöbb városban a káosz, szektariánus összeütközések és az egész régió destabilizációja követte. Európa legnagyobb kárára pedig azok a határok, amelyeket hajdanán a gyarmati uralkodók jelöltek ki, szétestek. Ez a fajta bizonytalanság mára elérte az Európát és a Közel-Keletet összekötő Törökországot is.
Európa magával sincs rendben
Ezeknek a geopolitikai válságoknak, nem lenne ugyanaz a hatása ránk nézve, ha a Nyugat nem küzdene már eleve belső bizonytalansággal. A sokk azért érint minket ennyire erősen, mert nem vagyunk magunkban sem biztosak.
Dühös polgárok új csoportja van felemelkedőben, amelyben
az európai szavazópolgárok úgy érzik, magukra vannak hagyva, fenyegetettek és nem képviseli őket senki.
A másik aggasztó tényező nyugaton, hogy Európában is egyre több polgár vesztette el bizonyosságát abban a valóságban, amely tényeken alapszik.
A klasszikus média és politikusok szavahihetősége soha nem látott módon devalválódott.
Fotó: AFP
A liberális lap cikkének végkövetkeztetése szerint a közösségi médiaplatformok sokkal közelebb hozzák a világot hozzánk, mint bármikor máskor, de ugyanakkor fokozzák a folyamatos bizonytalanság érzésének elterjedését is.




Ide kívánkozik a Kodályi dalocska – Túrót eszik a cigány


"Merkel továbbra sem ismeri el, hogy hibázott"

Feledy Botond külpolitikai szakértő szerint a menekülő emberek hatalmi játéknak vannak kitéve és ők a legnagyobb áldozatok.
Németországban egy friss felmérés szerint a lakosság 57 százaléka úgy látja, hogy megbukott Merkel menekültpolitikája, és a többség szerint a kancellár nem veszi komolyan a lakosság aggodalmait.
Angela Merkel német kancellár csütörtöki sajtótájékoztatóján egy 9 pontos terrorellenes csomagot jelentett be, és arról beszélt, hogy Németország megbirkózik a migrációs problémákkal. Sajtótájékoztatója után Merkel igencsak kapott hideget-meleget a német sajtótól. A liberális Süddeutsche Zeitung nyilatkozata után úgy reagált, hogy a kancellár a Titanic katasztrófáját és John Lennon esetleges feltámadását is a “próbatétel”, illetve a “figyelemre méltó fejlemény” kifejezésekkel értékelné. A Die Welt ennél tovább ment és azt írta: Merkel még mindig nem ismeri el, hogy hibázott.
Angela Merkel 9 pontos terrorellenes csomagjának bejelentése előtti hét közvélemény-kutatásokból az látható, hogy Németországban nem erősödik olyan mértékben a szélsőségesség, mint más országokban, mondta Feledy Botond külpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Hozzátette: a német választók stabilabbak, nem rögtön reagálnak, de Bajorországból egyre hangosabbak a kritikák.
A szakértő szerint a kancellár korábbi álláspontját politikai, illetve kommunikációs szempontból nem tudja megváltoztatni, ez számára kivitelezhetetlen lépés. Merkel viszi tovább saját retorikáját, de változtatásokat is bejelentett, egyebek mellett a titkosszolgálati együttműködések erősítéséről, valamint a hadsereg bevetésének lehetőségével kapcsolatban, de ezek részletei vagy konkrétumok egyelőre nem ismertek.
Robert Fico szerint is összefüggés van a terrorizmus és a bevándorlás között
A szlovák miniszterelnök is beszélt pénteken a migrációról, és többek közt azt mondta,“nyilvánvaló, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás során potenciális terroristákkal együtt fegyverek és robbanóanyagok is Európába kerülhettek.” Szlovákia nemrég vette át az Európai Unió soros elnökségét, ezért most a szlovákok abban bíznak, hogy Robert Fico mondatai messzebbre érhetnek el. A szlovák miniszterelnök elmondta azt is: Európára egyre nagyobb veszélyt jelentenek a magányos terroristák.
Feledy Botond a nyilatkozat kapcsán kifejtette: Robert Fico álláspontja, ahogy a visegrádi országoké is, már régebb óta ismert. A szakértő szerint nem a politikai kommunikáció számít, hanem sokkal inkább az, hogy milyen konkrét javaslatokkal állnak elő a tagországok az őszi EU-csúcson. Abban egység van, hogy a külső határokat valamilyen módon meg kell őrizni, kérdés, hogy összeomlik-e a török megállapodás a puccskísérlet okozta diplomáciai feszültségek miatt.
A menekült kategóriára sincsen egységes válasz Európában, ahogy a gazdasági bevándorlók foglalkoztatására sem. Ezekre előbb-utóbb közös választ kellene találni, emelte ki Feledy Botond.
A menekülők a legnagyobb áldozatok
Feledy Botond a műsorban elmondta: a német titkosszolgálatnak volt néhány hónapja egy kiszivárogtatása arról, hogy mennyire aktívak az egyéb szolgálatok a balkáni útvonalon. Hogy ezek mikor, milyen formában öltenek testet, azt nem részletezték, de az látható, hogy akár az orosz szolgálatnak is lehet szerepe abban, hogy káosz fokozódjon. Ez több szereplőnek is érdeke lehet, tette hozzá a külpolitikai szakértő.
Feledy Botond szerint a menekülő emberek a legnagyobb áldozatok, mert olyan hatalmi játéknak vannak kitéve, amelyek az első lépésüktől az utolsóig kísérik őket.
Nem adtak rá neki engedélyt a zsidó bankárok , most pörög mint a búgó csiga

Túrót eszik a cigánnyal ő is !!!


Orbán szemberöhögte a Fidesz szavazóit (kolozsvaros.com
Orbán tegnap Békéscsabán ígérte le a csillagokat az égről. Matolcsy Györgyben megingott-e a bizalma a napvilágra került információk alapján? Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzék - válaszolta nevetve, röhögve, vigyorogva Orbán Viktor tegnap a nol.hu szegedi tudósítójának kérdésére Békéscsabán. Ahol egyébként tegnap - immár nyugodtan kijelenthetjük - kampányturnézni volt a miniszterek elnöke és ígérgetni lefele a csillagokat az égről: több mint 30 milliárd forint értékű fejlesztést a települének.


Kárpátalja visszacsatolásával foglalkozik az orosz sajtó



Ukrajna tüntetés hidfo.ru
Pénteken a lengyel parlament népirtássá nyilvánította az Ukrán Felkelő Hadsereg által 1943-ban elkövetett, több mint százezer lengyel áldozattal járó volinyi mészárlást. Egy orosz sajtóorgánum szerint Ukrajnában attól tartanak, hogy ez az EU országai részéről egy erőteljes jelzés arra vonatkozóan, hogy a közeljövőben visszakövetelik a XX. században Ukrajnához csatolt területeket.
A lenta.ru azt írja, ezek a területi követelések egyre reálisabbnak tűnnek, hiszen Ukrajna aláírta a társulási egyezményt az Európai Unióval, és az európai törvények lehetővé tesznek egy ilyen procedúrát. Az ukrán gazdaság háború utáni összeomlása, és a keleti Donbassz régió elveszítése meghozhatja a szomszédos országok étvágyát, hogy visszaköveteljenek olyan területeket, melyeket sajátjuknak vallanak – írták.
A lap kifejti, hogy bár a lengyel vezetők határozottan tagadják ilyen törekvéseiket, tavaly a lengyel kormány létrehozott egy szervezetet, ami a nyugat-ukrajnai lengyel területek 1939-1940-es tulajdonviszonyait vizsgálja, és felveszi a kapcsolatot a lengyel örökösökkel. Több mint százezer lengyel családot vezettek vissza eddig, akik tulajdonát korábban államosították, majd menekülni kényszerültek a területről, és most állami segítséggel követelik vissza elődjeik földjeit.
Lvov – lengyel város?
Varsó soha nem mulasztja el a lehetőséget, és rendszeresen emlékezteti a kijevi kormányt, hogy Lvov egyszer lengyel város volt. A Lvov területén élő lakosság felének lengyel felmenői vannak – írták. 2008-ban Lengyelország meghozott egy törvényt, amivel a jelenleg Ukrajnához, Belorussziához, és a Baltikumhoz tartozó lengyel területek lakosainak megadta a lengyel vízum igénylésének lehetőségét, és a munkavállalási jogot. Egy évvel ezelőtt pedig a Szejm egy módosítást javasolt, ami lehetővé teszi, hogy az ezen területeken élők megkapják a lengyel állampolgárságot, ha már legkevesebb egy éve Lengyelországba költöztek. Az ukránok emiatt attól félnek, hogy ez a fajta “európai integráció” a lengyel állampolgárság tömeges osztogatásához vezet majd, ami az autonómia nyílt követelését vonhatja maga után – majd elkerülhetetlenül lengyel katonai beavatkozást, ami az Ukrajnában élő lengyel állampolgárokat hivatott védeni.
Kárpátalja hazatér
A lap külön kiemeli, hogy Magyarország is érintett lehet a határok újrarajzolásában: “jelenleg mintegy 150000-200000 magyar él Ukrajna Kárpátalja régiójában, és többségük magyar útlevéllel rendelkezik. A régióban számos kormányépületen az ukrán és a magyar zászló egyaránt fel van vonva” – írták. “2014-ben az Európa Tanács Parlamentáris Közgyűlésének magyar képviselője Kijevben kijelentette, hogy Kárpátalja egykor Magyarország része volt, Ukrajna pedig egy mesterséges állam.”A lap emellett azt írja “Orbán Viktor nem sokkal ezen felszólalást követően egyértelművé tette, hogy a kárpátaljai magyarok nem csak kettős állampolgárságot, de teljes autonómiát kell kapjanak.”
“Mintegy 94 ezer, magyar állampolgársággal rendelkező kárpátaljai lakossal valós lehetősége van annak, hogy a régió – vagy annak egy része – vissza akar térni magyar fennhatóság alá.” – írták.
Románia sem maradhat ki
A lap szerint Romániának területi követelései vannak Besszarábiára és Észak-Bukovinára vonatkozóan, melyek 1918 és 1940 közt voltak román fennhatóság alatt, de jelenleg ukrán megyékhez tartoznak. “Románia is aktívan osztogatja az állampolgárságot ezekben a régiókban” – írták.
Szakértők szerint a Krím-félszigeten tartott referendum Ukrajna minden nemzetisége körében nagy mértékben felerősítette a szeparatizmust. Mikola Malomuzs, az ukrán külföldi hírszerzés volt vezetője 2015-ben arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna szomszédai minden lehetőséget meg fognak ragadni ősi területeik visszaszerzésére, s ez mindössze amiatt nem történt meg eddig, mert ehhez nem voltak megfelelőek a nemzetközi körülmények. Malomuzs akkor azt mondta: “öt országnak vannak stratégiai-politikai érdekeltségei Ukrajnában, és területi igényei Ukrajnával szemben. Ha a dolgok kicsúsznak ellenőrzés alól, ezek közül néhány ország megszállást indíthat, saját állampolgárai védelmére hivatkozva.” A titkosszolgálati vezető kijelentését követően a szomszédos országok már több százezer állampolgárságot osztottak ki a saját határaik mentén, Ukrajnában élő kisebbségeknek.




Kína az oroszok mellé állt



Kína az oroszok mellé állt



Kína felsorakoztatja hajóit Szíriánál, az Oroszok mellett. Nem sok esélye van Usa-izrahel piti cion terrorcsapatának az ISIS-nek! Szárazföldön-levegőben az oroszok támadnak, vízen besegít Kína, Assad meg ott, ahol csak bír.”

 

2014 végén a brazil egészségügyi minisztérium bevezette a Tdap (tetanusz, diphtheria, szamárköhögés és acelluláris pertussis) védőoltást az összes terhes asszony számára az országban. A lépés célja az volt, hogy visszaszorítsák a pertussis újjáéledését Brazíliában. https://idsent.wordpress.com/2016/01/24/tdap-vaccinations-for-all-pregnant-women-in-brazil-mandated-in-late-2014/
2015 decemberében a brazil kormány vészhelyzetet jelentett be, miután október óta 2400 brazil baba született összezsugorodott fejjel (microcephalia) és sérült aggyal.
Hoppá. A brazil kormány lehet, hogy el akarja kendőzni e fenti két eset közti kapcsolatot. Kenjük rá egy új vírusra!-gondolják. Ez két célt fog szolgálni: 1) eltereli a figyelmet a kormányról és egy Zika nevű vírust hibáztat 2) A média és az oltóanyagipar iszonyatos pénzeket kereshetnek azzal, hogy a Zika vírussal kapcsolatban felkorbácsolják a kedélyeket.
Hadd mutassam be a Zika Szörnyet:
zika-monster
 
A brazil közegészségügyi hatóságok nem tudják mi okozza a megnövekedett számú mikrokefália eseteket, de egyes elméletek szerint az Aedes aegypti latin névre hallgató szúnyogok által terjesztett Zika vírus lehet az esetek hátterében.
Az elmélet nagyrészt azon a tényen alapul, hogy megtalálták a Zika vírust egy mikrokefáliában elhunyt halott gyermek boncolásakor. A vírust két olyan anya magzatvizében is megtalálták, akik mikrokefáliás gyermeket hordtak.
Ne feledjük, hogy a Zika nem egy új vírus. Már évtizedek óta jelen van a földön. Nincs magyarázat arra, hogy hirtelen miért lenne ez a vírus most minden mikrokefáliás eset mögött. Senki sem kérdezi meg a kérdést: “Mi változott?”
Nincs elmélet arról a lehetőségről sem, hogy a mikrokefália eseteket össze lehet-e kapcsolni a Tdap vakcina bevezetésével a terhes nők esetében Brazíliában mintegy 10 hónappal korábban. A kormány szerint a vírus a bűnös.
TÉNY- a gyógyszercégek nem tesztelték a Tdap oltóanyag biztonságosságát és hatékonyságát terhes nők esetében.
TÉNY- A Tdap vakcina gyógyszerismertetője leírja, hogy az emberi toxicitási és termékenységi vizsgálatok nem megfelelőek, és arra figyelmeztetnek, hogy Tdap oltóanyagot terhes nők számára csak akkor szabad adnunk, ha erre egyértelműen szükség van.”
TÉNY- Vannak olyan összetevők a pertussis tartalmú Tdap oltóanyagban, amelyeket teljes körűen, esetleg tekintettel potenciális genotoxikus vagy egyéb, az emberi magzat fejlődésére káros hatásokra nem vizsgálták. Az oltóanyag alumínium segédanyagokat, higanyt (timerozált) és sok több bioaktív, potenciálisan mérgező összetevőt tartalmaz.
TÉNY- Komoly problémák vannak az elavult vizsgálati eljárásokkal is, amelyek a vakcinák toxikusságát nem is tudják kellőképpen mérni.
TÉNY- Nincsenek publikált tanulmányok arra vonatkozólag sem, hogy milyen biológiai mechanizmus változások történnek a vakcináció előtti egészségi állapothoz képest, az agy és az immunrendszer működését, a kromoszómák integritását az oltást követően a terhes nőkben, illetve az anyaméhben fejlődő magzatok egészségében történő változásokat tekintve eddig még senki sem vizsgálta.
TÉNY- A Tdap vakcina engedélyezése után az USA-ban nem végeztek jól megtervezett kontrollcsoportos vizsgálatokat nők nagy csoportjain, ahol összehasonlították volna azokat a nőket akik pertussis tartalmú Tdap vakcinát kaptak terhességük alatt azokkal, akik nem kapták meg az oltóanyagot. Nincs hasonló egészségügyi eredmény- összehasonlítás újszülötteknél sem.
TÉNY- Az FDA a Tdap oltóanyag használatát egy alkalommal és egyszeri adagban adhatóként engedélyezte, 10 vagy 11 éves kor után. Az oltóanyag mostani használata az oltóanyagipar önkényességén alapul.
TÉNY- A pertussis védőoltási sérülések és halálesetek Amerikában a második helyen állnak a kompenzációs perek listáján.
TÉNY- Egy 2013-ban közzétett tanulmány megállapította, hogy az 5 éves kor alatti gyermekek agyvelőgyulladásával a pertussis tartalmú DTaP az egyik leggyakrabban társított oltóanyag.
Tdap oltóanyagot két gyógyszergyártó cég gyártja: a Sanofi Pasteur Franciaországban és a GlaxoSmithKline (GSK), az Egyesült Királyságban.
A Sanofi Pasteur termék alumínium-foszfátot, reziduális formaldehidet, reziduális glutáraldehidet, 2-phenoxyethanolát, kazaminosavakat, dimetil-béta-ciklodextrint, glutáraldehidet, formaldehidet, alumínium-foszfátot, ammónium-szulfátot, és több más vegyület közt még 2-fenoxi-etanolt is tartalmaz.
A GSK termék összetétele: alumínium-hidroxid, nátrium-klorid, reziduális formaldehid, poliszorbát 80 (Tween 80), módosított szarvasmarha kazein, formaldehid, glutáraldehid, alumínium-hidroxid.
Nem meglepő, hogy a brazil kormány 2016 január 15-én bejelentette, hogy a fő orvosbiológiai kutatási központban (Sao Paulo-alapú Butantan Intézetben), a Zika vírus ellen elkezdik kifejleszteni az oltóanyagot. A vakcina kifejlesztése várhatóan 3-5 év.
Ismét nem számol a világ azzal a hatalmas ironiával, hogy egy új oltóanyagot akarunk kifejleszteni arra a problémára, amelyet valószínűleg egy másik oltóanyag okozott.
A válasz a problémára nem egyszerűen a Tdcap terhes nőknek való beadásának abbahagyása kellene legyen?
A cikk további publikálása:
NaturaHirek.com klikkelhető, élő hiperlinkkel történő hivatkozásával, nem kereskedelmi használat céljából lehetséges.



(Naturahirek.com) A Zika vírus hirtelen a kontrollált média kedvenc ijesztgetős témája lett. De a Zika vírus nem új dolog, és nem hiszem, hogy a születési rendellenességek hátterében ez a vírus állna. Van egy kis kapocs a terhes nőknek adott Tdap oltóanyag és a születési rendellenességek között, amit a brazil kormány nem hajlandó észrevenni.

2015. július 26. / 20:38

Hősi halottakat románosítottak, a magyarok csontjait rakásba hordták Sósmezőn

Hogy a szomszédos országok a mai napig mindent megtesznek az elcsatolt területek magyar múltjának eltörléséért, abban sajnos nincs sok újdonság. De hogy a múlt kiretusálása a halottakat se kímélje, az különösen gyomorforgató.

A Magyar Patrióták Közössége az Ojtozi-szorosnál levő első világháborús katonai temetőben járt. És amit ott találtak, az valami egészen döbbenetes. 

1916-ban a Magyarországot hátba támadó román hadsereg itt tört be az országba. Az osztrák-magyar és nyugati frontról ide átdobott német csapatok megállították az offenzívát. Az 1917. nyarán indult román ellentámadás során az egyik legvéresebb ütközetet itt vívták augusztus 8. és 19. között. A harcok hősi áldozatait, túlnyomórészt német, bajor, osztrák és magyar katonákat Sósmezőn, hadisírban helyezték végső nyugalomra. A vastag, időtálló kőkeresztekre így a legtöbbször német, vagy magyar nevek kerültek. 
 
Erdély elcsatolását követően azonban nemcsak Erdély lett "ősi román föld", de a hősi halottak is románná asszimilálódtak. 

A helyiek elmondása szerint a sírköveken a neveket valamilyen, ép ember számára felfoghatatlan elgondolásból átvésték román elesett katonák nevére. A kegyeletsértő, barbár aktus nyomai ma is látszanak a kereszteken.
 
Ám történtek ennél betegebb dolgok is. 

A magyar és német harcosok csontjait kiásták, és a temetőben álló román emlékmű alatti terembe hordták le. 


A dicsőséges Román Királyi Hadsereg így szimbolikusan is felülkerekedett a halott ellenségen. A balkáni mércével is döbbenetes babonás fekete mágiát a patriótáknak sikerült dokumentálnia. 
 
A sósmezői hadisírok elrománosítását  többen is jelezték a Honvédelmi Minisztériumnak és a Hadtörténeti Intézetnek. 2011-ben Hende Csaba honvédelmi miniszter is foglalkozott a kérdéssel, s szót emelt az eset ellen, s a következő kijelentést tette: „Célunk, hogy a sírkert helyreállítása a feltárt történeti adatok alapján valósuljon meg, amelyre – terveink szerint – 2012-ben sor fog kerülni."
 
Mindezt a magyar kormány kegyeletsértésre és a 2008-as kölcsönös román-magyar hadisír-egyezményre hivatkozva teljes joggal tette volna. Az államközi megállapodás ugyanis kimondja, hogy a két ország biztosítja a „Románia területén található magyar hadisírok és háborús emlékművek megőrzését és a háborús elesettek örök nyugalomhoz való jogát.”
 
Azóta valóban történt változás: az utolsó magyar neveket is eltüntették. 


Vagyis, ha azt hinnénk, hogy ma már rég meghaladott, csak a 80-90 évvel ezelőtti Romániára jellemző barbarizmussal van dolgunk, akkor tévedünk. 
 
A román hatóságok a mai napig keményen és kitartóan folytatják a száz esztendeje halott emberek asszimilációjának nemzeti misszióját.

[Forrás: alfahir.hu, magyarpatriotak.hu]







10 különbség Mohamed és Jézus között 

18/07/2016 infaustus 

A következő néhány szempont abban segíthet, hogy összehasonlítsuk Jézus Krisztust, mint a keresztény hit alapítóját és szerzőjét Mohameddel, aki az iszlám alapító prófétája. Mivel a kereszténység és az iszlám arról szól, hogy az alapító életútját és tanítását követi, fontos látni, hogy mi jellemzi Jézust és Mohamedet. Amilyen ugyanis a vallás alapítója, olyanná válnak a követők is. Ezt a Biblia is kijelenti, amikor Pál apostol ezt írja: "Mi azonban mindannyian fedetlen arccal tükrözzük vissza az Úr dicsőségét. Eközben pedig az Úr Szelleme által fokozatosan átváltozunk, egyre jobban hasonlítunk őhozzá, és dicsőségről-dicsőségre jutunk" (2Kor 3:18, EFO). Nézzük hát, mik a különbségek Jézus és Mohamed között. 
10 különbség Mohamed és Jézus között 
Mohamed, Kr. u. 1300-as évek
  1. Mohamed megölte a harcban foglyul ejtett embereket (Ibn Ishaq 451). Jézus soha nem ejtett foglyokat, és soha nem ölt embert. 

    2. Mohamed arra biztatta embereit, hogy erőszakolják meg a foglyul ejtett nőket (Abu Dawood 2150, Korán 4:24). Jézus soha nem ejtett foglyul nőket, soha nem biztatott senkit erőszakra, és maga sem követett ilyet el.

    3. Mohamedet sosem kínozták meg, ő maga azonban sokakat megkínzott (Muslim 4131, Ibn Ishaq 436, 595, 734, 764). Jézus soha nem kínzott meg senkit, ő maga azonban sokat szenvedett értünk, emberekért. 

    4. Mohamed azt hirdette, hogy követői harcoljanak azok ellen, akik más vallást követnek, míg mindenki nem követi majd Allahot (Korán 8:39). Jézus arra biztatta a követőit, hogy szeressék Istent és az embertársaikat, mint saját magukat - függetlenül a nemzetiségüktől, vallásuktól (Mt 5:44). 

    5. Mohamed helyénvalónak tartotta egy félig vak ember brutális meggyilkolását (al-Tabari 1440). Jézus meggyógyított egy születése óta vak férfit (Mk 8:28). 

    6. Mohamed egy rabszolgát arra utasított, hogy emelvényt készítsen neki, amiről az iszlám tanítását hirdetheti (Bukhari 47:743). Jézus megmosta a tanítványai lábát (Jn 13:5). 

    7. Mohamed szerint a legnagyobb parancsolat az Allahban és a Jihadban való hit (Muslim 1:149). Jézus szerint pedig ez: szeressük Istent és a felebarátunkat, mint magunkat (Mt 22:34-40). 

    8. Mohamed gazdagon halt meg, azzal a vagyonnal, melyet másoktól zsákmányolt. Jézus szegényen halt meg, mert másokat szolgált, és nem halmozott fel vagyont. 

    9. Mohamed helyesnek tartotta mások keresztre feszítését (Korán 5:33, Muslim 16:4131). Jézust keresztre feszítették. 

    10. A követői szerint Mohamed elvárta, hogy mások az életüket adják érte (Sahih Muslim 4413). A követői szerint Jézus az életét odaadta másokért (Jn 18:11). 

    A következtetések levonása legyen mindenki egyéni felelőssége... 

Sátánista ima és keresztény tiltakozás a városházán

JÚLIUS 25, 2016KÖZZÉTETTE: THEA3,292


A floridai Pensacola városvezetésének gyűléseit rendszerint imával nyitják meg a városatyák, ami múlthét csütörtökön is megtörtént, azzal a különbséggel, hogy az imádkozó Isten helyett Sátánhoz fordult szavaival. A városi tanács elnöke ugyanis a vallásos diszkrimináció vádjától és bizonyos jogkövetkezményektől tartvaengedett a Floridai Sátáni Templomot képviselő David Suhor követelésének, aki fekete köpönyegben, fején csuklyával lépett a mikrofonhoz, hogy elvégezze a sátánista rituálét. A jelenlévő keresztények ezt természetesen nem nézték jó szemmel és a feketébe burkolt férfi kántálásával egy időben a Miatyánkba kezdtek.
A nagy hangzavarban a rituálé elég döcögősen indult, majd az elnök többszörös figyelmeztetése után, kilátásba helyezve a hangoskodók kivezetését, végül nagy nehezen lezajlott.
Jézusnak az Atyához intézett imája több szempontból is figyelmet érdemel az adott helyzetben. Egyrészt a sátánista az Úr imájának Albert Hay Malotte által 1935-ben komponált, valószínűleg mindenki által ismert zenei feldolgozását utánozva próbálta megfélemlíteni a jelenlévőket, így a Miatyánk ilyen szempontból jó válasznak tűnhet.
Azért gondolom, hogy csak tűnhet, mert az összejövetelről készített felvétel alapján megint úgy látszik, hogy az egész helyzetet a félelem motiválta, mégpedig minden oldalon. Természetesen mindannyiunkkal előfordul, hogy megijedünk valamitől és ilyen helyzetben jobb elmondani egy Miatyánkot, mint helyet adni vagy szavakba önteni félelmeinket, de mennyivel jobb lenne, ha egy sátánistával való találkozásban inkább lehetőséget látnánk arra, hogy a világnak egy újabb darabkáját nyerjük meg Isten királyságának, végleg kiűzve onnan minden sötétséget és semmi félnivalót nem találnánk egy gúnydalban. Akkor sem, ha az a Hail Satan, vagyis „éljen Sátán” szavakkal zárul.
A félelem motiválta a tanácselnököt is, hiszen az igazság helyett a sátánista által kilátásba helyezett jogkövetkezmények, illetve nyilván azoknak saját karrierjére kifejtett várható hatása irányították döntését.
Milyen csodálatos lett volna, ha a jelenlévő keresztények világossága nemcsak pislákoló bátortalan lángocskákként, hanem minden félelmet kiűző szeretetként van jelen. Tökéletes alkalom volt ez, hiszen „a világosság sötétségben fénylik”1, ami pedig igazán adott volt ezen a félelemtől uralt gyűlésen.
A Bibliában is olvashatunk hasonló esetről, ráadásul ott a látszólagos erőviszonyok éppen fordítottak voltak. Nem Isten követői közé szivárgott be egy magányos sátánista, hanem fordítva. Illés próféta Baál háromszáz papjával beszélt meg találkát Kármel hegyén, hogy kiderüljön ki az igaz Isten. Bár az is igaz, hogy Illés sem bírta szó nélkül végignézni Baál papjainak hókuszpókuszát, de ijedelem helyett úgy tűnik inkább jól szórakozott ügyetlenkedésükön és nem próbálta saját szertartásával megzavarni őket, hiszen tudta, hogy az Élő Isten sohasem érkezik késve és valószínűleg azt is sejtette, hogy Sátán ki nem állhatja, ha a gúny saját személyét éri.2
Kiáltsatok hangosabban, hiszen isten! Talán elmélkedik, vagy félrement, vagy úton van, vagy talán aluszik, és felserken.” – vetette oda Baál papjainak miután azok hiába próbáltak tüzet lehívni az égből.
Az ördög… a büszke szellem… nem szenvedheti, hogy kigúnyolják.” – írta Morus Tamás.
A youtube-ra felkerült felvételen látszik, hogy az eseményt többen is rögzítették telefonjukkal. Milyen fantasztikus eszköz lett volna egy ilyen felvétel arra, hogy szembesítsék a kántálót saját szavainak értelmetlenségével, amelyekben kihangsúlyozta, hogy „minden hitet agnoszticizmussal kell fogadni”, ami alapján azt gyaníthatjuk, hogy saját Sátán iránti tiszteletét vagy imádatát sem veszi komolyan vagy legalábbis szavaival erre buzdít.
Érdekes módon a sátánista is „félelemtől vezérelt elmékről” kántált, a vallásos keresztényekre utalva szavaival, ítéletet követelve „minden egyén minden konkrét tettéért”, gondolom a sajátjait kivéve. Persze nagyon is elképzelhető, hogy tulajdonképpen a vallásosság elé próbált tükröt tartani, megfeledkezve közben arról, hogy a tükörből saját vallásossága és saját tettei tekintenek rá vissza.
A teljes szeretet kiűzi a félelmet,”3 írta János csaknem 2000 évvel ezelőtt, és valóban, ha a szeretetünk teljes, akkor a félelmet bizonyára nemcsak önmagunkból, hanem minden jelenlévőből képes kiűzni. Egy kántáló sátánistából is. Hála Istennek, a növekvő sötétségben, vagy talán éppen annak ellenére, egyre többen jutnak el erre a teljes szeretetre és oltják ki a félelmet. Örökre. Sőt, azt sem felejtik el, hogy Isten fényében megállva a sötétség fut el tőlünk4.
Ráadásul ennek egy konkrét példáját éppen a floridai Pensacolában láthattuk Kent Hovind személyében. Reméljük egyszer összefutnak a városházán kívül. Persze a világ Világossága bármelyik úton rátalálhat, hogy a nyeregből kiperenderítve David Suhor-t is megszabadítsa a sötétség hatalmából és átvigye saját országába5.



Orbán Gáspár: Istent hívjuk, hogy segítsen 


megváltoztatni ezt az országot


Teljesen megtelt a Körcsarnok, sőt többen az épületen kívül rekedtek az Orbán Gáspár és barátai által életre hívott Isten-dicsőítésen.
Magasztallak, Atyám! Uram, hálás szívvel állunk itt előtted. Kérlek, töltsd ki a te szellemedet egyenként mindenkire, hogy itt ma veled találkozhassunk! – köszöntötte a megjelenteket a Körcsarnokban csütörtök este Orbán Viktor miniszterelnök fia, Gáspár, aki két társával együtt szólt az egybegyűltekhez. Felfelé tartott kézzel, lecsukott szemmel, áhítattal beszéltek, és fiatalos hangot ütöttek meg. Főleg hu­szonévesekből állt a hallgatóság, akik közül a gyülekező alatt sokan egy-egy öleléssel köszöntötték egymást.
A Felház nevű vallási közösséget amúgy a miniszterelnök fia két barátjával hívta életre fél évvel ezelőtt. Orbán Gáspár Afrikában tért meg két éve, miután sérülés miatt feladta focistakarrierjét. Eddig csupán szűk körű összejöveteleket tartottak, hogy „a fiatalok olcsó fröccs helyett Istentől részegüljenek meg”. Csütörtökön azonban a kétezerötszáz fős Körcsarnokot akarták megtölteni.
A beléptetést biztonsági őrök felügyelték, de a Felháznak is volt egy fehér egyenpólós szervezői csapata, ők adták fel a karszalagot is a résztvevőkre. Nemcsak ezek utaltak a profi szervezésre, más is. Például az a három méregdrága televíziós kamera, amellyel az eseményeket rögzítették, vagy a képzett zenészek jelenléte a színpadon.
A rendezvény egyébként a tengerentúli keresztény gyülekezetek istentiszteleteire hasonlított. A színpadon egy tíztagú együttes zenélt, vallásos dalok szövegeit olvashattuk egy kivetítőn. Egy amerikai prédikátor pedig angolul hirdette az igét, őt tolmácsolták a hallgatóságnak.
Már délután hattól megnyílt a kapu az eredetileg fél nyolckor kezdődő eseményre, de eleinte úgy tűnt, jó fél ház lesz a Felházon, de aztán telt ház lett. Negyed órával a tervezett kezdés után a toborzó videóból már jól ismert egyik fiatal kért egy kis türelmet, mondván, rengetegen vannak még kint, csak azután kezdenek, ha mindenki bejött. Végül sokan be sem fértek.
© Fotók: Czerkl Gábor









A halálsugarak és energiafegyverek már nem csak a sci-fi írók fantáziájában léteznek

BY VILÁGFIGYELŐ · 2016-08-08


Mindenki ismeri a csodálatos erejű erőtereket és energiafegyvereket olyan tudományos-fantasztikus filmekből, mint a Csillagok Háborúja és a Star Trek. De vajon hányan tudják, hogy hatalmas pénzeket ölnek ezeknek a fejlesztésébe, sőt már most is léteznek pusztító katonai lézerek.
A legújabb, szigorúan titkos katonai fegyverek után eredünk és megvizsgálunk olyan találmányokat, mint a repülőgépre szerelt lézerágyú, amely képes lelőni az ellenséges gépeket, sőt a nukleáris rakétákat is az égből.






http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/08/a-halalsugarak-es-energiafegyverek-mar.html


///

A WikiLeaks dokumentumokat hozott nyilvánosságra Hillary Clinton és az ISIS kapcsolatáról

BY VILÁGFIGYELŐ · 2016-08-03
A WikiLeaks nyilvánosságra hozta a dokumentumokat melyek leleplezik Hillary Clinton ISIS kapcsolatait.


A szervezet olyan dokumentumok birtokába jutott melyek arról árulkodnak, hogy Clinton kampányfinanszírozásában részt vevő Lafarge cég nyíltan támogatja az Iszlám Államot. A cég amerikai leányvállalat ellen 1990-1992 között eljárás folyt, ami Bill Clinton jelentős közreműködésével sikerült megúsznia.
A WikiLeaks most olyan anyagokat hozott nyilvánosságra, amik azt bizonyítják, hogy a francia cementgyártó cég nem vonult ki azokról a területekről, mait elfoglalt, ahogy azt minden európai és amerikai cég megtette, ők tovább folytatták a tevékenységüket úgy, hogy jelentős összegeket fizettek adóban a terrorista szervezetnek. A cég ezen kívül rengeteg nyersolajat is vásárolt a dzsihadistáktól.
A WikiLeaks a cég dokumentumai mellett azt az iratot is nyilvánosságra hozta melyben az látható, hogy 100.000 dollárral támogatták Hillary Clinton kampányát.
Így bizonyítottá vált, hogy a demokrata elnökjelölt tulajdonképpen a terrorszervezet pénzéből is finanszírozza kampányát.
Forrás: anonews.co

AddThis Sharing Buttons
///

Orosz lap: Kijev támadásra készül Kelet-Ukrajnában

BY VILÁGFIGYELŐ · 2016-08-08
Több tízezer ember életébe kerülhet, ha Ukrajna újfent katonai erővel próbálja meg megoldani a kelet-ukrajnai konfliktust – írta hétfői számában a Novaja Gazeta (NG) című független orosz napilap, azt állítva, hogy forrásai szerint Kijev rászánhatja magát az offenzívára – írja az MTI.
A lap egyebek között ennek előjeleként értékeli, hogy a hétvégén merényletet kíséreltek meg Ihor Plotnickij, a Luganszki Népköztársaság vezetője ellen. A NG szerint Kelet-Ukrajnában a nyár közepe óta fokozódik a tűzpárbajok hevessége.
A több újságoldalnyi helyzetelemző összeállítás szerzői rámutattak, hogy az elmúlt hetekben válság lépett fel Oroszország és Ukrajna diplomáciai viszonyában is – Kijev nem akar új orosz nagykövetet fogadni – és a “hurrá-hazafiak” retorikája mindkét országban eldurvult. Mindeközben a két köztársaságban, valamint Kijevben folyamatosan csökken a csúcsvezetés népszerűsége, amelyet azok az elszegényedett lakosság előtti kardcsörtetéssel próbálnak meg ellensúlyozni.
Az elemzés kitért arra, hogy a válság rendezését célzó minszki megállapodások aláírását követően mind Ukrajna, mind a lázadó területek fegyveres erői a minőség új szintjét érték el.
A kormánycsapatok élőerőben többszörös, anyagi és műszaki eszközök tekintetében pedig jelentős túlerőben vannak, a DNR és LNR a korábbi felkelő egységekre támaszkodva szervezett hadseregeket állítottak fel, amelyek képesek védekezni.

Ezt olvasta már?



Ezek a fegyveres erők egyébként nem engedelmeskednek a közismerten korrupt donyecki vezérnek, Olekszandr Zaharcsenkónak.
A lap szerint az általa megszólaltatott, többnyire név nélkül nyilatkozó szakértők, ha véleményük a részleteket tekintve el is tért egymástól, abban egyetértettek, hogy az ukrán fegyveres erők támadása “teljesen valószínű” lehetőség. Ezt arra a meggyőződésükre alapozták, hogy a minszki megállapodások két pontja végrehajthatatlan. Egyfelől a felkelő vezetők nem hajlandók átengedni a kormányerőknek az ukrán-orosz határ feletti ellenőrzést, másfelől viszont az ukrán vezetés képtelen a minszki alku előírásának megfelelően módosítani az alkotmányt.
Az ukrán elitnek főleg az ország nyugati régióiban és a fővárosban – vagyis a konfliktusövezettől távol – összpontosuló, harciasabb része szerint Kijevnek ugyanazt a taktikát kellene folytatnia, mint amit annak idején Moszkva követett a Kaukázusban. Emlékeztetnek rá, hogy Oroszország, miután Haszavjürtben békemegállapodást kötött a csecsen lázadókkal, erőgyűjtésbe kezdett, hogy aztán, a második csecsen háborúban gyorsan leverje őket.
A NG úgy értesült, hogy Kijevnek mintegy 100 ezer, a felkelőknek pedig 30-32 ezer katonája áll fegyverben a térségben. A lap az ukrán védelmi tárcától azt a tájékoztatást kapta, hogy a két ország határán 13 ezer orosz katona állomásozik, több száz egységnyi különböző rendeltetésű haditechnikával felszerelve. Ezzel szemben a Kijevvel szemben álló erők azt állították, hogy 4500-nál több orosz katonát sosem vontak össze az ukrán határon, “és ezt a NATO felderítése is tudja”.
A lap nem foglalkozott azokkal az egybehangzó nyugati és ukrán – Moszkva által tagadott állításokkal -, amelyek szerint a harcokba közvetlenül is beavatkoztak orosz reguláris erők, az összefoglaló csak önkéntesekről tett említést, mindkét oldalon.
Az orosz napilap szerint egy kiújuló kelet-ukrajnai konfliktus, a kimenetelétől függetlenül nem lesz “villámháború”, hanem jelentős rombolással és vérveszteséggel jár majd. A szerzők úgy vélekedtek, hogy az “orosz tényező” ebben a háborúban nem játszana jelentős szerepet, a donyecki és a luganszki erők személyi állománya mára már ugyanis csaknem teljes egészében ukrán állampolgárokból áll.
Ez már egy másfajta “hibrid háború” lesz, olyan polgárháború, amelyet két professzionálisan kiképzett hadsereg vív egymással.
Egy ilyen háborúnak nem lesz győztese, de elkerülhetetlenek lesznek az óriási áldozatok. Interjúalanyaink értékelése szerint ez léptékét tekintve több tízezer embert jelenthet majd. Mindemellett ők mint katonák kizárólag a harci veszteségekről beszélnek”
írta a lap.
Ezért csak egyetlen és nagyon egyszerű következtetés maradhat.
Egy új ‘nagy’ háború Ukrajna keleti részén, bárki is kezdeményezze azt és bárki is ünnepelje benne a győzelmet, szándékos bűncselekmény lesz”
hangzott az értékelés.
A lap által megszólaltatott felkelő katonai szakértők szerint egyébként Kijev 2014-ben képes lett volna katonailag véget vetni a felkelésnek, ha nem félt volna Donyeck megszállásától, és ha a “közepesnél nem rosszabbul kiképzett katonáit” nem tehetségtelen parancsnokok irányítják. Emellett a donyeckiek kezére játszott az ukrán szabadcsapatok fegyelmezetlensége is.
MTI/KH


Templomban, mise közben ejtett túszokat, majd vágta el egy 84 éves pap torkát két IÁ-katona Franciaországban


Túszokat ejtett kedden két késsel felfegyverkezett támadó egy észak-franciaországi város templomában - közölte a francia rendőrség. A két támadót a rendőrség lelőtte, egy vagy több túsz is életét vesztette. Négy ember életét vesztette a kedd reggeli túszmentő akció során egy normandiai településen. A források szerint a támadók a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray településen négy-hat embert – a BBC brit hírtelevízió értesülései szerint egy papot, két apácát és több hívőt – tartottak fogva. A két túszejtőt lelőtték, a túszok közül ketten meghaltak – tudta meg a Reuters hírügynökség egy rendőrségi forrástól. Más források egy áldozatról tudnak. Úgy tudni, az egyik meggyilkolt túsz a templom papja volt, az egyik támadó elvágta a torkát. A Le Figaro úgy tudja, egy apácának sikerült elmenekülnie a templomból a támadók elől, ő értesítette a rendőrséget. A terrorellenes csapatokkal együtt érkező tűzoltók az RTL France-nak elmondták, hogy a templomnál több sérült embert is találtak. A rendőrség a Twitteren figyelmeztette a helyieket és a sajtót, hogy véletlenül se menjenek a rendőrségi szalaggal elzárt területre, mert azzal akadályoznák a hatóságok munkáját. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter már úton van a település felé, ahol várhatóan beszédet fog mondani. Frissítés: szakáll és muszlim sapka A Le Figaro a rendőrségre hivatkozva azt írja, az egyik támadó szakállas volt, és a vallásos muszlimok által hordott sapka volt rajta. A Liberation arról írt, hogy a hatóságok tartottak egy hasonló támadástól templomok ellen. Tavaly ugyanis egy 24 éves, algériai származású terrorista, Sid Ahmed Ghlam egy Párizs környéki templom ellen tervezett hasonló támadást. A mészárlás tervét azért nem sikerült végrehajtania, mert lábon lőtte magát, és ezután elfogták. Előtte viszont agyonlőtt egy fiatal nőt, akinek el akarta rabolni a kocsiját. Daesh A Telegraph arról értesült: a rendőrség szerint a két támadó a „Daesh”-t, vagyis az Iszlám Állam arab nevét kiáltozta. A lap úgy tudja, hogy az áldozat a 84 éves Jacques Hamel atya, az értesülést megerősítette a francia Püspöki Konferencia szóvivője is. Pierre-Henri Brandet belügyi szóvivő azt mondta, egy másik túsz megsebesült, az állapota válságos. A Le Point azt írja, hogy több forrás szerint is az Iszlám Államra hivatkoztak a támadók, amikor beléptek a templomba. Ezt más források egyelőre nem erősítették meg, és a belügyi szóvivő egyelőre "nem tudja" megmondani, mi volt a támadók indítéka. Bármennyire felfoghatatlan, beilleszkedés helyett radikalizálódnak A Le Parisien című francia lap két évvel ezelőtt írt olyan franciaországi "fiatalokról", akik a régióban éltek, radikalizálódtak, majd Szíriába mentek harcolni. Volt köztük olyan, aki Saint-Etienne-du-Rouvray egyik mecsetében radikalizálódott. 2. frissítés: megerősítették a nyilvánvalót Az M6 francia tévéadó tudósításából kideült, hogy a támadók egyikét a francia titkosszolgálat ismerte, Francois Hollande köztársaági elnök pedig bejelentette, a két terrorista az Iszlám Állam katonája volt. 3. frissítés: az IÁ is vállalta Francois Hollande elnök gyalázatos terrortámadásnak nevezte a történteket, de persze marad minden a régiben. Azt mondta: a terroristák az Iszlám Államra hivatkoztak. Az Iszlám Állam azóta jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. A saját hírportáljukon, az Amakon közzétett közlemény szerint a szervezet két katonája hajtotta végre a támadást. A mészárosok egy mise alatt, a hátsó bejáraton át mentek be a templomba. A Vatikánt "meglepték" a történtek - pedig ideje lenne már a pápai muszlimsimogatóknak is felébredni A Vatikán elítélte a Rouen melletti Saint-Etienne-du-Rouvray templomában kedden elkövetett franciaországi túszejtő akciót, és "barbár gyilkosságnak" nevezte, hogy a támadók elvágták a pap torkát. A meggyilkolt pap "Különösen azért lepnek meg minket a történtek, mert ez a szörnyű erőszakcselekmény egy templomban zajlott, ahol Isten szeretetét hirdetik" - írta közleményében Federico Lombardi vatikáni szóvivő. Lombardi elmondta, hogy Ferenc pápa mélységesen átérzi "az abszurd erőszak fájdalmát és horrorját", "a legradikálisabban elítéli a gyűlölet minden formáját, és imádkozik az érintettekért". (Holnap pedig újra felszólít mindenkit, hogy fogadjunk be minél több mohamedánt - a szerk.) Ezért kell kivégzés helyett szabadon engedni az iszlamistákat Az egyik támadó 2015-ben Szíriába akart utazni, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon, de börtönbe zárták. Francia sajtójelentések szerint nemrég szabadult, lábán elektronikus nyomkövetőt hordott. Maga a templom is tiltólistán volt. A Le Figaro megtudta, hogy az épület egy tavaly letartóztatott 24 éves algériai diák, Sid Ahled Ghlam “katolikus feketelistáján” is szerepelt. Őt is a november 13-i párizsi terrortámadás irányítója, a belga Abdelhamid Abaaoud küldte Franciaországba, börtönbüntetését gyilkossági kísérlet maitt kapta, satóhírek szerint egy édesanyát akart meggyilkolni. 4. frissítés: videóra vették a gyilkosságot, majd meggyalázták az oltárt Filmre vette a két támadó, ahogyan egyikük végzett az idős pappal - fedett fel részleteket a francia templomban kedden történt véres eseményekről az egyik túsz, egy apáca. Danielle nővér az RMC rádióállomásnak elmondta, hogy a két támadó térdre kényszerítette az idős papot, aki megpróbált ellenállni, és ekkor végzett vele az egyik férfi. Az apáca a gyilkosság pillanatát kihasználva kimenekült a templomból. A nővér beszámolója szerint a két dzsihadista valamilyen szertartást is tartott az oltárnál arabul, amit szintén videóra vett. Az apáca nagyszerű papnak mondta az áldozatot. Robbanómellényt is viselt az egyik terrorista Robbanómellényt viselt magán az egyik terrorista, aki kedd reggel betört egy társával egy észak-franciaországi templomba, ahol kivégeztek egy papot. Adel Karmiche próbaidőn volt, és egy jeladókészüléket is viselt, ami figyelte, hogy betartja-e a házi őrizet szabályait. Ezek alapján reggel fél 9-től délután fél 1-ig tartózkodhatott az otthonán kívül. A terrortámadást is ebben az időszakban követték el társával. "Így néz ki egy vértanú": Frissítés: kikapcsolták a terrorista nyomkövetőjét a félnótás hatóságok A francia hatóságoknak sikerült azonosítaniuk az egyik férfit, aki késsel felfegyverkezve túszokat ejtett kedd délelőtt egy normandiai templomban, mielőtt a rendőrök agyonlőtték. Az ügyben eljáró ügyész elmondta, hogy az egyik támadó a 19 éves, Adel Kermiche nevű helyi férfi volt, aki Franciaországban született. Kermiche ellen tavaly vádat emeltek terrorista kapcsolatok miatt, márciusig őrizetben volt, utána pedig elektronikus megfigyelés alatt állt, naponta csak pár órára hagyhatta el az otthonát, és minden nap jelentkeznie kellett a rendőrségen. Az ügyész elmondta, hogy a nyomkövetőt minden délelőtt öt órára kikapcsolták, és a támadás is ekkor történt. Francois Molins államügyész elmondta: Kermich rokonai iratait felhasználva kétszer is megpróbált Szíriába utazni. Tavaly márciusban a testvére személyi igazolványával akart Németországból Szíriába jutni, két hónappal később pedig már Törökországban fogták el a hatóságok. Akkor unokatestvére papírjait használta. A másik támadót még nem azonosították a francia hatóságok.  (MTI - Origó - Mandiner - Index - HVG nyomán) 
Forrás: https://kuruc.info/r/4/161750/?honnan=Nemzeti_Hirhalo




El akarták tussolni a rendőrség hibáit Nizza után

2016. július 25. 09:19
Kincses Albin - Hunhír.info
justicia250.jpgEgy francia rendőrnő, bizonyos Sandra Bertin azt állítja, felettesei arra utasították, hogy változtassa meg a nizzai terrortámadás után készült rendőri jelentést, sőt, töröljön ki néhány videofelvételt. A jelentésben a rendőri barikádok elhelyezkedésével kapcsolatban kellett volna néhány dolgot máshogy leírnia, például azt kellett volna írnia, hogy ott volt a nemzeti gárda, pedig őket ő nem is látta a kamerákon.
Magyar Menedék - Badiny
Sandra Bertin, aki a nizzai július 14-i ünnepségen felügyelte a figyelőkamerákat, azt mondja, a belügyminisztériumból jött a követelés: konkrétan a francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve irodájából hívták fel telefonon. Bertin azt is kifejtette a Journal du dimanche-nak adott interjújában, hogy szerinte a támadót meg lehetett volna állítani sokkal hamarabb, ha nem csak revolverekkel tudtak volna lőni rá, hanem komolyabb fegyverekkel.

presstv


© Fotók: Czerkl Gábor
Aki a karzaton ül, előnyben lesz ma, mert ha eljön hozzánk Jézus, ők előbb találkoznak vele – engedett meg magának egy tréfát a miniszterelnök fia. – Istent hívjuk, hogy segítsen megváltoztatni ezt az országot – vált komolyabb hangra Gáspár. Szavait hallva óhatatlanul is eszünkbe jut édesapja, aki közel ennyi idősen alapította a Fideszt...

MILLIÓS KÖLTSÉGEK

Gáspárék a rendezvényen is elmondták: a Felház nem egyház, nem felekezet, nem tervezik bejegyeztetni sem. A Felház szerintük egy hely, ahol közelebb kerülhetünk Istenhez.
  • Éppen annyi pénz jött össze, ami fedezte a költségeinket. Ha adnál az Istennek, adj a saját gyülekezetednek! – hangoztatták. A Körcsarnokban több adománygyűjtő perselyt is kitettek. A költségeket nehéz lenne megtippelni, de az biztos: a Körcsarnokot általában egymillió forintért szokás kiadni egy estére. 

FRAUKE PETRY MAGASRÓL TESZ A TERRORISTÁK LELKI BAJAIRA, A NÉMETEK ÉLETE ÉRDEKLI



Németország legnagyobb parlamenten kívüli pártjának, az AFD-nek a vezetője lehet, hogy nem egy elkötelezett pszichológus, de politikusként igyekszik hatásosan beszélni. Legutóbb úgy fogalmazott, hogy ha egy muzulmán bombát robbant és embereket gyilkol, akkor a rémtettet az egész világ iszlamista merényletnek fogja tartani.
Frauke Petry megjegyezte, hogy az egész világ alól kivétel Németország, szerinte egyedül szülőföldje közélete lamentál azon, hogy amúgy mi motiválhatta az elkövetőt. Hozzátette, hogy ez egy „abszurd és tisztességtelen színház”. Szavai szerint
őt abszolút nem érdekli, hogy merénylő mentálisan instabil, frusztrált fegyveres vagy egy professzionális dzsihadista, egyedül az érdekli, hogy Németország népének ne kelljen amiatt aggódnia, hogy terrortámadás áldozata lesz.
Majd kifejtette, hogy a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlók a társadalom és Németország ellenségei.

Bél­sár­ral ön­töt­ték le Bu­da­pes­ten a szci­en­to­ló­gu­sok ame­ri­kai nagy­fő­nö­két!



Vi­lág­bot­rány! Szom­ba­ton Pes­ten a Váci úton a fel­há­bo­ro­dott lakók em­beri fe­ká­li­á­val ön­töt­ték nya­kon a Sz­ci­en­to­ló­gus Vi­lág­egy­ház nagy ti­tok­ban Ma­gyar­or­szágra ér­ke­zett fő­nö­két.




Szombaton kora délelőttől a Duna Plaza, a Váci út 169. számú ház környékén egyre több lakó adott hangot felháborodásának. A szcientológusok lényegében elfoglalták a környéket, akadályozva a környékbeliek mindennapi békés életét!


Hosszú, tömött sorokban várakoztak a szcientológusok, hogy láthassák az új székházat és az amerikai atyaistent. A környék lakóit már egy nappal korábban akadályozták a szabad mozgásban... Biztonsági embereik a környező házakat is elfoglalták, teljesen jogtalanul...



Később botrány, botrányt követett.  Egy roma család inzultálása a VIP-fogadáson, aztán meg egy nagy vödör hígított bélsár, amivel leöntötték a szcientológusok legfőbb egyházi méltóságát, az egész világot irányító amerikai fővezért, David Miscavige-t!
A szcientológusok első számú vezére bizonyára nem felejti el egy ideig Budapestet...
A szcientológusok első számú vezére bizonyára nem felejti el egy ideig Budapestet...



Az egyház kétes hírű vezetője titokban jött Budapestre!

Már péntektől biztonsági emberek tucatjai lepték el a Váci út 169. környékét,
szabályos  figyelőállásokat foglaltak el a szomszédos lakóházak bejáratánál a szcientológusok felbérelt, öltönyös ügynökei. Egyre több lakó lett dühös rájuk!
Aki rákérdezett arra, hogy mi is ez a felhajtás meglehetősen durva válaszokat kapott:
Eközben a címlapon
"Mi köze hozzá?", még ez volt a legfinomabb. Aki akárcsak a telefonjával fotózni próbált arra nagyon durván rászóltak...
"Nyomasztó volt a hangulat, csendesen terrorizálták az embereket..."- mondja neve elhallgatását kérve egy lakó.
Annyi derült csak ki, hogy a magyar szcientológusok, ki tudja milyen külföldi pénzekből hatalmas székház avatására készülnek a Váci úton!
Az is kiszivárgott, hogy magánrepülőgépével a legnagyobb titokban Magyarországra jött a szcientológusok atyaistene, fővezére, David Miscavige is.
Vádolták már családok erővel való szétválasztásával, kényszerített adománygyűjtéssel, újságírók és  a szcientológia kritikusainak zaklatásával, szcientológiában dolgozók megalázásával és fizikai bántalmazásával ...
Vádolták már családok erővel való szétválasztásával, kényszerített adománygyűjtéssel, újságírók és a szcientológia kritikusainak zaklatásával, szcientológiában dolgozók megalázásával és fizikai bántalmazásával ...



Ő a leghírhedtebb szcientológus, akit a Wikipédia állítása szerint családok erővel való szétválasztásával, kényszerített adománygyűjtéssel, újságírók és  a szcientológia kritikusainak zaklatásával, szcientológiában dolgozók megalázásával és fizikai bántalmazásával vádolnak. Amerikai újságcikkek állítása szerint saját édesapja és anyja is megszökött előle, miután erőszakosan fogva tartva próbálta megtéríteni őket...
Tulajdon édesapja könyvben leplezte le kegyetlen zsarnok fiát... Aki újabban Budapesten a Váci úton próbálkozik...
Tulajdon édesapja könyvben leplezte le kegyetlen zsarnok fiát... Aki újabban Budapesten a Váci úton próbálkozik...



Feldühödtek a környékbeliek

A Váci úton lakóknak egyre inkább elege lett a zaklatásból, különösen miután
szombaton dél körül már több ezer(!) szcientológus lepte el a környéket. A lakók elmondták a RIPOST-nak, hogy a környékbeli házak előtt lépni sem lehetett.
Többen  is hívogatták a hatóságokat, hogy mi ez az egész, mire nagy meglepetésükre azt a hivatalos választ kapták, hogy mindez egy tüntetés a vallásszabadságért! A szcientológusok hivatalosan ezt jelentették be a rendőrségen!
Ez egy tüntetés a vallásszabadságért?
Ez egy tüntetés a vallásszabadságért?



Egy felháborodott lakó elmondta a -nak, hogy ezután be akart ő is menni az új egyházi központba, mondván, ha ez az egész a vallásszabadságról szól, akkor neki is szabad, de a biztonságiak erőszakkal az útját állták, azt mondták nincs itt szó semmiféle vallásszabadságról...

Tud-e kanalat hajlítani a Nagy Varázsló?

De az igazi botrányok csak ezután következtek. Az amerikai fővezér tiszteletére ugyanis egy közeli szállodában, a Váci úti Park Inn Radissonban akartak elegáns díszebédet és fogadást adni a hírhedt egyház magyarországi helytartói. Csakhogy
az étteremben a szomszédos asztaloknál egy neves roma család is ebédelt, melynek tagjai annak rendje és módja szerint barátkozni próbáltak a szcientológusokkal. 
 szállodai alkalmazottaktól összegyűjtött információi szerintamikor meghallották, hogy a híres világegyház főnöke a díszvendég, szabályosan körbetáncolták. Néhány pohár bor elfogyasztása után pedig egy kanál meghajlítására próbálták rábeszélni, ha már akkora "varázsló".
A magyar szcientológusoknak egyre kényelmetlenebb lett az egész, nem győztek magyarázkodni hírhedten erőszakos főnöküknek, különösen mikor 
a világegyház hírhedt vezetőjét arra kérték, a mindenáron barátkozni akaró hívatlan vendégek, hogy varázsoljon esőt, ha már annyira jóban van "földönkívüliekkel".
Aztán meg taps tört ki a teremben, amikor odakint tényleg elkezdett cseperegni az eső!

Fekáliával öntötték le a Fővezért!

Az egyre abszurdabb helyzetből Nagy Tamás a szcientológusok magyarországi helytartója és az egyház sajtófőnöke Miklovicz Attila szabályosan kimenekítette a szcientológusok vezérét David Miscavige-t, karon ragadták és sokak által hallott nagy mentegetőzés közepette visszavitték az újonnan avatott székházba.
Útközben azonban még nagyobb botrány kerekedett!
 értesülése szerint
egy felháborodott lakó - nem tudni pontosan, hogy az utcán állva, vagy egy fehér Barkas kisteherautóból, több vödör emberi ürülékkel leöntötte az egyház főnökét illetve a környezetében lévőket!
Miklovicz Attila a szcientológusok sokat próbált sajtófőnöke kínosan magyarázkodott...
Miklovicz Attila a szcientológusok sokat próbált sajtófőnöke kínosan magyarázkodott...



Akkora bűz kerekedett, hogy többen rosszul lettek. A szcientológusok vezérkara futva keresett menedéket az újonnan avatott székházban... A nyomukban lévő hívek a fekáliában csúszkálva követték őket... Kétségbeesetten próbálták eltakarítani az ürüléket, az egyházi vezető öltönyét az új székház mosdójában próbálták valahogy rendbe tenni, amint arról kissé fecsegő magyar szcientológusok is beszámoltak...A bűz még szombaton este is jól érzékelhető volt a környéken, amint arról munkatársunk is meggyőződhetett. A környékbeliek gúnyos mosolyok kíséretében mesélik az esetet... Amiről a szcientológusok magyar vezérkara teljes hírzárlatot rendelt el, talán érthető okokból...
Talán nem túlzás azt állítani, hogy világszenzáció történt...
Vajon eldicsekszik-e Tom Cruise-nak a szcientológusok nyakon öntött főnöke, hogy mivel fogadták Budapesten?
Vajon eldicsekszik-e Tom Cruise-nak a szcientológusok nyakon öntött főnöke, hogy mivel fogadták Budapesten?



Ilyen fogadtatásban még soha nem részesült sehol a szcientológiai egyház "pápája", Tom Cruise barátja. A Váci út lakói, mondhatni kitettek magukért...


Van magyarázat a muszlimok európai viselkedésére



Vajon miért viselkednek így a muszlimok már régóta Debrecenben – és másutt, ahol megjelennek nagyobb számban Magyarországon?
Egyelőre kis mértékben, de ugyanaz játszódik le Debrecenben, a Sámsoni úton, mint ami nagy mértékben, nap mint nap zajlik például a norvégiai Oslóban, a svédországi Malmőben, a franciaországi Marseille-ben, a németországi Berlinben, a dániai Koppenhágában, az angliai Londonban, az USA-beli Michigan állam Dearborn nevű városában, vagy az ausztráliai Sydney-ben.
A bevándorló vagy menekült muszlimok belekötnek a helyi emberekbe, zaklatják a helyi kereskedőket, és molesztálják a helyi nőket és lányokat. A Sámsoni út „no-go zone” lett, azaz olyan zóna, ahova a helyi magyar emberek nem szívesen mennek be.
Ez Allah (Isten) akarata
A Korán, azaz a muszlimok szent könyve nem egy egyszerű könyv, hanem maga Allah (Isten) szava tökéletes formában, ahogyan azt Dzsibril (Gábriel) arkangyal elvitte Mohamed prófétának, az iszlám alapítójának, látomások formájában. Éppen ezért a Koránt megváltoztatni vagy átértékelni nem lehet – ami abban áll, az Allah (Isten) szava, tehát úgy helyes, ahogy van. A Korán 3.5 szerint az iszlám a tökéletes vallás. A Korán 33.21 szerint Allah küldötte (Mohamed próféta) példakép. Amit ő tett, az helyes, és a muszlimoknak követniük kell az ő példamutató cselekedeteit. Ezeket az ismérveket kell szem előtt tartani, mielőtt bárki megpróbálna ideologizálni, hogy a VII. században keletkezett előírásokat már nem kell figyelembe venni, mert azok az idők elmúltak. Szó sincs erről – ezek az előírások ugyanannyira hatályosak és kötelezőek ma, mint ezernégyszáz éve.
A muszlimok a legjobbak; a nem muszlimok hitványak
A Korán 3.11 szerint a muszlimok, azaz Mohammed próféta követői a legjobbak a népek közül. A Korán 98.6 szerint azok, akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában, ide értve még a Könyv népeit is (azaz a zsidókat és a keresztényeket is), a pokol tüzére jutnak. Akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában, azok a leghitványabb teremtmények. A Korán 48.29 szerint Mohamed próféta Allah követe, és azok, akik vele vannak, keményen bánnak a hitetlenekkel (a nem muszlimokkal), viszont irgalmasak egymással (a muszlimokkal) szemben. Azért nem alkalmazkodnak, mert meg vannak győződve arról, hogy ők a felsőbbrendűek, mindenki más pedig alsóbbrendű. Soha nem is fognak alkalmazkodni, amint azt számos nyugat-európai, kanadai, amerikai és ausztráliai példa is alátámasztja.
Dzsihád (kombinált, azaz nyílt ÉS fedett háború az iszlám győzelméért). A dzsihád szó eredeti jelentése küzdelem. A Koránban a jelentése küzdelem (harc, háború) azért, hogy a világ minden országa muszlim országgá váljon. A Korán 9.29 szerint a hívőknek (a muszlimoknak) harcolniuk kell azok ellen, akik nem hisznek Allahban, vagy a Végítélet Napjában; vagy akik nem tiltják azt, amit Allah vagy Mohamed próféta megtiltott; vagy akik nem hisznek az igaz vallásban (az iszlámban), még a Könyv népei (azaz a zsidók és a keresztények) ellen is, egészen addig, amíg azok alávetettségbe nem esnek, alázatosan nem fizetik a dzsizját (a hűségadót a muszlimok részére), és át nem érzik alávetett helyzetüket. A muszlimok szerint, egy zsidó vagy egy keresztény az alábbi három lehetőség közül választhat:
1. áttér az iszlámra
2. fizeti a dzsizját, és alávetett, másodrendű állampolgárként él
3. meghal
Ha valaki azonban nem a Könyv népei közül való (azaz nem zsidó és nem keresztény), akkor csak két választása van:
1. felveszi az iszlám vallást
2. meghal
Ha a muszlimok erősek, akkor a dzsihádot erővel, nyílt módon kell végrehajtaniuk. Ha a muszlimok gyengék, akkor megtévesztéssel, szaporodással, és egyéb fedett módon kell küzdeniük addig, amíg eléggé meg nem erősödnek ahhoz, hogy nyílt harcban győzzenek. Éppen ezért értelmezhetetlen az a nyugatiak körében elterjedt, hímező-hámozó kifejezés, hogy van „szélsőséges” muszlim, meg van „mérsékelt” muszlim. Szó sincs erről. Mindkettő ugyanazt a cél akarja elérni, csak más eszközökkel: az egyik ordítva és fegyvert rázva, a másik mosolyogva és alattomosan.
Dzsizja (nem muszlimok hűségadója a muszlimok részére): A nem muszlimok által, a muszlimok részére fizetett hűségadó, mellyel a nem muszlimok elismerik alávetettségüket (lásd Korán 9.29). Amikor egy muszlim elveszi egy debreceni kereskedő áruját, vagy felveszi a segélyt, miközben a szabadságjogok ellen kampányol, és szidja a befogadó országot, akkor tulajdonképpen beszedi a dzsizját.
Dhimmi (alávetett, másodrendű személy) A dhimmi olyan nem muszlim személy, aki addig, amíg nem kritizálja a muszlimokat, elfogadja alávetettségét, és fizeti a hűségadót, életben maradhat. Ha ezeket megszegi, bármi megtehető vele. A muszlim és a dhimmi viszonya hasonló, mint a maffia és a boltos viszonya. Ameddig ez utóbbi hallgat, engedelmeskedik, és fizet az előbbinek, addig éldegélhet. Ellenben ha makacskodik…
Takija (megtévesztés) alkalmazása. A Korán 3.28 szerint a hívők (a muszlimok) ne keressék a barátságot a hitetlenekkel (a nem muszlimokkal), kivéve, ha veszély fenyegeti őket azok által. Abu Darda, Mohamed próféta harcostársa ezt így fogalmazta meg: „A hitetlenek (nem muszlimok) arcába mosolygunk, miközben a szívünk átkozza őket”.
A nők másodrendűek és ostobák. A Korán 2.223 szerint a feleség egy szántóföld, akit a férj akkor és úgy „szánthat fel”, ahogyan akar. A gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy nem kell a feleség beleegyezése a szexhez. A Korán 3.43 szerint a feleség feladata az engedelmesség mind a férjnek, mind Allahnak. Azokat a nőket, akik lázadoznak, először megfeddéssel, majd az ágyból való kivetéssel, végül – ha még mindig makacskodnak – veréssel kell a helyes irányba állítani.
A Korán 2.282 szerint két női tanú egyenlő egy férfi tanúval. Ezt egészíti ki Bukhari 1.6.301, mely szerint Mohamed próféta azt mondta nők egy csoportjának, hogy adakozzanak, különben a pokol tüzére kerülnek. Amikor a nők megkérdezték, hogy miért, a próféta azt felelte, hogy azért, mert a nők szellemileg fogyatékosak (ostobák), hiszen csak két nő vallomása egyenlő egy férfi vallomásával; vallásilag pedig azért fogyatékosak, mert egy nő se nem imádkozhat, se nem böjtölhet menzesz idején.
A nemi erőszak akkor az, ha négy tanú bizonyítja. A Korán 24.13 szerint az, aki nemi erőszakot állít, de nem hoz magával négy tanút, az hazudik. Ha tehát nincs négy tanú, akkor nem erőszak történt, hanem paráznaság, vagy házasságtörés. A parázna büntetése a Korán 24.2 alapján száz ostorcsapás. A házasságtörő büntetése halálra kövezés, ami nem a Koránban szerepel, hanem Mohamed próféta példamutatása alapján (pl. Hadith Muslim 17:4192 vagy Bukhari 9.83.37) végrehajtott halálbüntetés. Ezért mernek a muszlimok debreceni lányokat és asszonyokat molesztálni, mert hozzá vannak szokva, hogy négy tanú hiányában, a nőt fogják megbüntetni.
A szexrabszolgaság törvényes. A Korán 4.24 szerint egy muszlim férfi számára tilos egy férjezett nőhöz való közeledés, kivéve azokat, akiket a jobb keze birtokol.
Ez utóbbi esetben olyan nőkről van szó, akiket portyázás vagy csata során zsákmányolt, vagy rabszolgavásáron vett. Ha például egy muszlim férfi egy zsidó, keresztény, hindu, pogány stb. nőt zsákmányol, akkor annak a nőnek a házassága automatikusan megszűnik, és a muszlim férfi rabszolganője lesz.
A pedofilia törvényes. A Korán 65.4 szerint, válás előtt, három hónapi szexmentesség vonatkozik azokra a nőkre, akik már menstruálnak, valamint ugyancsak három hónap azokra a lányokra, akiknek még nem jött meg a menzeszük. Az első eset még logikusnak is tűnik, hiszen egy gyors válás és újra férjhez menetel esetén nem lenne egyértelmű, hogy ki az apa. De mi van azokkal a lányokkal, akiknek még nem volt menzeszük? Náluk miért kell ugyanúgy három hónapot várni? Azért, mert velük is lehet nemi életet élni, és hát lehet, hogy egyik-másik előbb érik. A Mohamed próféta cselekedeteiről szóló Bukhari 7.62.88-ban az áll, hogy a próféta (aki egyébként akkor kb. 50 éves volt) házasságra lépett a 6 éves Aishával, majd amikor a lány 9 éves lett, elhálták a házasságot. Ez a gyengébbek kedvéért azt jelenti, hogy a javakorabeli Mohamed egy kislánnyal közösült.
A rágalmazás nem az, mint nálunk. Nálunk a rágalmazás azt jelenti, amikor valaki egy személyről hazugságot állít. Ezzel ellentétben, „Az utazó támasza, és a hit követőjének eszközei” (Umdat as-Salik wa 'Uddat an-Nasik) c. iszlám jogi útmutatás r2.2 bekezdése szerint a rágalmazás az, amikor valaki olyasmit mond egy személyről, ami annak a személynek nem tetszene (vagyis az a személy nem akarná, hogy kitudódjon). Például igaz, hogy a Korán a muszlimokat a nem muszlimok elleni harcra buzdítja, egészen addig, amíg a muszlimok győznek, és a nem muszlimok áttérnek, megalázkodnak és fizetnek, vagy meghalnak? Igen. Például igaz, hogy a Korán tiltja a muszlimok barátkozását a nem muszlimokkal, kivéve, ha azt megtévesztésből teszik? Igen. Például igaz, hogy a felnőtt Mohamed próféta egy kislánnyal közösült? Igen. Mindez azonban az iszlám felfogás szerint rágalmazás, mert ezek az állítások ugyan igazak, de ezeket hitetleneknek (nem muszlimoknak) kimondaniuk nem szabad.
Lerontás; felülírás. A Korán 2.106 szerint egy korábbi kinyilatkozást egy későbbi kinyilatkozás leronthat, azaz felülírhat. A muszlimok szeretik a tudatlan nyugatiak elé tárni a Korán 2.256-ot, mely szerint a vallásban nincs kényszerítés, azt sugallva, hogy az iszlám a türelem vallása. Ez nem más, mint takija (megtévesztés), ugyanis azt „elfelejtik” elmondani, hogy a 2.256-ot más részek, pl. a Korán 9.5, vagy a dzsihádra felhívó Korán 9.29 lerontotta, azaz felülírta.
Az Ön teendője
Most, hogy elolvasta ezt az összefoglalót, két út közül választhat. Az egyik út az, hogy behunyja a szemét, bedugja a fülét, és azt kántálja, hogy „lalalalala”, esetleg politikailag korrekt módon felkiált, hogy ez az összefoglaló egy „rasszistafasisztanácigárdista” írás. Azt azért vegye figyelembe, hogy ettől még a Sámsoni úton tapasztaltak nem fognak megszűnni. A másik út az, hogy ha kételkedik abban, amit olvasott, akkor utánanéz a dolgoknak, bár arra számítson, hogy a legtöbb szakirodalom angol nyelven érhető el. A javasolt művek a következők:
Korán (Quran)
Bukhari (Sahih al-Bukhari)
hadisz (hadith), pontosabban hadiszok
Az utazó támasza, és a hit követőjének eszközei (Umdat as-Salik wa 'Uddat an-Nasik), azaz Reliance of the Traveller and the Tools of the Worshipper
Ha ennyi olvasásra nincs sem ideje, sem energiája, akkor az interneten számos, hasonló összefoglalót találhat akár írott, akár képi formában, melyek levezetik, hogy az iszlám miért nem egyeztethető össze az európai társadalommal, tehát a magyar társadalommal sem. Ha Ön minél több családtaggal, baráttal, munkatárssal, osztálytárssal és tanítvánnyal megosztja ezt az összefoglalót, és minél több magyar ember megérti, hogy miről van szó, akkor csökken az esélye annak, hogy magyar városok és városrészek számos nyugat-európai, kanadai, amerikai és ausztrál város és városrész sorsára jussanak.
  • forrás: pilum, civishir.hu -

A HÁBORÚ FELÉ MENETELÜNK



A háború felé menetelünk

 
Minden magyar testvérünk számára nyilvánvalóvá vált, hogy a liberális társadalomszemlélet elhozza a néphalált. A világ történéseit mozgató, háttérhatalmi elit mesterkedésének következtében az emberiség letért eredeti rendeltetéséről, elhagyta hagyományait és megtagadta őseit, ezért csapdába került.
A “Szabadság-Egyenlőség-Testvériség” álarca mögött rejtőzködő, örök felforgató manipulátorok az emberben lakozó, állatias ösztönöket ébresztették fel és engedték szabadjára, oly módon, generációról-generációra fejtették le azok gátlásait. Könnyen lemérhetjük a világunkban azokat a tendenciákat, melyek hosszú évek alatt fokozatosan mérgezték meg a friss nemzedékek elméjét.
A minőséget kiirtották, a kozmopolita szellemtelenséget helyezték középpontba, a nemzeti hovatartozást, nemzeti identitást és faji azonosságot nevetség tárgyává tették és üldözni kezdték.Maximális gyűlöletükkel rontottak rá a nemzeti gondolat legkisebb megnyilvánulásaira is. Nyomukban káosz, nyomor, pusztulás, a néphalál jár.
A technika vívmányaival alkotott virtuális világ csapdájába csalták a jobb sorsra érdemes ifjúságot. Szodoma válogatott bűneivel aljasították le korunk ifjúságát, melynek hedonista életszemlélete nem ismer határokat. Olyan tévutakra vezették gyermekeinket, melyek rövid időn belül is képesek semlegesíteni a nemzet jövőjét jelentő fiatal nemzedékeket. A testi és lelki kábulat szimptómái egyértelműek, a méreg pedig a megfelelő dózisokban jut el a célközönségnek, olyan eredményeket elérve,melyek még a háttérhatalmi erők elképzeléseit is felülmúlták.
A háttérhatalom globális rasszizmusa nem ismer kegyelmet. Országokat, nemzeteket dönt a pusztulásba, nyomort és kínt exportál szerte a földgolyón. A vérségileg többnyire azonos pozícióban lévő réteg megtűr ugyan néhány kollaboránst, akik szolgalelkűsége készíti elő az adott nemzet lealjasítását, védelmi mechanizmusainak kiiktatását.
Ezek a kollaboráló zsoldosok a kirakatba tolva teljesítik az Új Világrend parancsait. Törvényekhez, rendeletekhez adják nevüket, nem feltétlenül egyetértésből, de minden bizonnyal busás fizetségért. A világ nemzeteinek tehát semmiféle beleszólása nincs a saját életébe, nem gyakorolhat hatalmat javai felett.
Minden ez ellen szóló érv, kizárólag a demokráciának csúfolt színház fontos kelléke.
Osztályharcot hirdetnek, az “Oszd meg és uralkodj!”-elvén biztosítják politikai hatalmukat, ahol saját ellenzéküket is ők adják, erről szól a parlamentáris demokrácia. 
Minden kulcsfontosságú pozíciót lefednek, a hatalom megtartásához szükséges erőszakszervezetek élén is ők állnak.
 
Európa népei egyre inkább felébrednek mély álmukból. Ez pedig a sötét erők végét fogja jelenteni.
Európa népei egyre inkább felébrednek mély álmukból. Ez pedig a sötét erők pusztításának a végét fogja jelenteni.
 
Modern kori rabszolgatartó rendszerük csalásra és hazugságra épül. Olyan világot építettek ki a tömegember számára, amely valójában nem is létezik és akár egy gomb leütésével megszüntethető. Céljuk, hogy a t  ömeg kiszolgáltatottságban éljen, ennek megfelelően kamatrabszolgaságba hajszolták honfitársaink millióit és magát a nemzetet is.
Az aranyfedezet nélküli, kontroll nélküli pénzkibocsájtással elért manővereikkel olyan világot teremtettek,melyet a gyötrelem és szenvedés fon halálos béklyóba. Megalkották a félelem világát, amely rettegéssel tölti el az embereket. A materialista gondolatiság beépült minden egyes elmébe, elpusztítva ezzel a nemzeti progressziót és a kreativitást.
A magyar szempontokat nézve, a helyzet itt is tragikus, ezzel együtt a magyarság még mindig egységes nemzetnek tekinthető, kitartása bámulatos, figyelembe véve azt a tényt, hogy a Kárpát-medence különös jelentőséggel bír a világhódító köröknek.
A magyarság több, mint 1000 éve uralja a Kárpátok védelmezte medencét. Tragédiák sorozatát,országcsonkítást, 6 millió abortuszt, terrorisztikus diktatúrákat, kivándorlást, nyomort és nélkülözést vészelt át. Megpróbáltatásai ellenére is markolja a nemzeti zászlót,jelezve ezzel létjogosultságát jogos örökségére.
A nemzeti csoportosulások utóbbi időben tapasztalható erősödése nem a nemzet utolsó mozzanatainak végjátéka, hanem egy dicső  kor kezdete, amely visszaállítja a magyarság vezető szerepét életterében. Hamarosan elkezdődik népünk menetelése a háború felé. Olyan háború felé, amelyet a világ összes népének meg kell vívnia, ha igent mondanak az életre a nagy átrendeződések vérzivataros korszakában.
A magyarság is a háború felé menetel. Vihar támad és elhozza a vérzivatar korát. Azonban biztosak lehetünk abban, hogy a magyar nép számára minden kedvezően alakul. Hiszen a Gondviselés annyiszor megvédelmezte nemzetünket. Most sem lesz másként…
Kovrig Attila


Izraeli hírszerzési főnök: Nem akarjuk, hogy az ISIS Szíriában legyőzik

14 július 2016 - 10:46 vorm.
  • Forrás: AWD
    Hírek Kód: 765 747

levél
Egy előadás a konferencián Herzliya vezetője izraeli katonai hírszerzés volt vezérőrnagy Herzi Halevy Izrael régóta álláspontját, hogy "előnyös ISIS sok kapcsolat a szíriai kormány", és nyíltan kijelentette, hogy Izrael nem akar ISIS az háborús vereséget.
Egy előadás a konferencián Herzliya vezetője izraeli katonai hírszerzés volt vezérőrnagy Herzi Halevy Izrael régóta álláspontját, hogy "előnyös ISIS sok kapcsolat a szíriai kormány", és nyíltan kijelentette, hogy Izrael nem akar ISIS az háborús vereséget.

Maj Halevy aggodalmát fejezte ki a támadások ellen ISIS területén a közelmúltban fejezte, és azt mondta, hogy az elmúlt három hónapban, az iszlamista csoport előtt a "nehéz" helyzetben, mivel a teremtés és a kihirdetéséről kalifátus.
Izraeli tisztviselők következetesen elégedettségét fejezte ki az ötlet fejezte ki, hogy az iszlám állam elfoglalta az összes Szíria, mondván, hogy ők inkább, mintha a szövetséges iráni kormány túlélte a háborút. Ugyanakkor még soha nyíltan támogatta az iszlám állam és a túlélését.
Halevy fejezte további aggodalom abból a vereség ISIS azt jelentheti, hogy a "szuperhatalmak" hagyjuk Szíriában, és azt mondta, hogy hozná Izrael "nehéz helyzetben", miután azt annyira ellen a túlélés a szíriai kormány ,
Majd azt mondta, hogy Izrael "meg fog tenni minden tőlünk telhetőt, hogy mi nem esnek egy ilyen helyzetben", ami valószínűleg azt jelenti, hogy az izraeli hadsereg igyekezett közvetlen támogatást az iszlám állam vonatkozásában a politika, és nem csak a retorika.







A szíriai magyar orvos megmondja a frankót az illegális népvándorlással kapcsolatban





Az Ajkai Szó online portál készített interjút egy remek szír orvossal, aki Magyarországon praktizál jó ideje. A beszélgetés a napjainkban történő eseményeket taglalja az illegális invázió kapcsán.

Egy Magyarországon élő autentikus szír orvostól hallani a napjainkban történő eseményekről talán többet ér, mint a hírekből értesülni a jelenleg fennálló állapotokról.
chanis-620x350
Dr. William Chanis 1980-ban jött ösztöndíjasként Magyarországra (vannak ezzel így nigériai és szintén remekül praktizáló orvosok is hazánkban).
William a SOTE-n végzett, majd az I. számú klinikán kapott lehetőséget a gyakorlat megszerzésére. 1992-ben letette az általános sebészeti vizsgát, majd 1998-ban gasztroenterológia szakot választotta. Közben sorsa úgy hozta, hogy nálunk maradt és családot is alapított.
A régebb idők óta gyógyító szintén szír orvostól, dr. Sayour Amer-től kapta a felhívást egy megüresedő állásra és így került Ajkára.
A Semmelweis napon az idén megkapta a „Kórházért” elismerést. A magyar emberekről rendkívül tisztelettel beszél, akik szerinte segítőkészek és nagy a tűrőképességük. Hálás azért, hogy Magyarország befogadta. William a magyar és szír népet barátságosnak jellemzi.
Hazájáról a következőképpen vélekedik Dr. William
Elöljáróban elmondjuk, hogy ez az ember nem vesztette el az identitását.
Szíria népének sok ezer éves múltja van. Ha valaki olvassa a történelmet, az tudhatja, hogy a szírek találták fel az ABC-t, amelyet az egész világ átvett. Ez adta az írás, olvasás, gondolkozás alapját az emberiségnek.
Szíria mindig is befogadó ország volt. Vendégeiket nem sátrakba, hanem egyenesen az otthonukba fogadta. Soha nem kérdezték meg tőlük, hogy meddig akarnak maradni.
DamaszkuszDamaszkusz
Szíriában nyertek menedéket az irakiak, libanoniak, palesztinok, örmények, amikor menekülniük kellett.
Szíria virágzó gazdaságot épített, amíg le nem rombolták és meg nem teremtették benne azt a káoszt, ami most van. Most a szírek kényszerülnek menekülésre, akiknek azonban senki nem kegyelmez.
A nagyhatalmak teljesen közömbösek a fennálló helyzetet illetően. Az állatvédők pedig a legközömbösebbek az embertársaik ellen elkövetett terrorral kapcsolatban. Amikor valaki megkínoz egy állatot, akkor aztán azonnal cselekednek. Természetesen Willam kihangsúlyozza, hogy az állatkínzással ő sem ért egyet, csupán az emberi hozzáállást nem érti az emberi fajtársakat illetően.
Érdekes. Szintén érdekes a Nobel- békedíjasoknak a szótlansága, a világnak az érdektelensége. Mi szírek soha senkinek nem ártottunk, mi egy csendes nép vagyunk. Mit tettünk, hogy ezt a kegyetlen sorsot megérdemeltük? Miért pont most? Tényleg menekültek, akik jönnek?” – vetette fel a kérdést Chanos doktor.
Az orvos úgy gondolja, hogy az a menekült, aki a borzalmak elől menekül el, menti családja és saját életét. Keres egy legközelebbi biztonságos menedéket. Bekopog az ajtón, majd elmondja, hogy mi a probléma: miért menekül, ki elől. Ha befogadják, akkor azokkal szemben tisztelettel viseltetik. Minden jó érzésű ember egy ilyen szerencsétlen előtt megnyitná az ajtót.
Mi történik most? A mondva csinált menekültek nem akarnak bekopogni az ajtón, hanem inkább áttörik azt! Nem hajlandóak magukat azonosítani, de a jó fogadtatást kikövetelik maguknak és ők döntik el, hogy melyik országban akarnak letelepedni. A számukra menedéket adó országok kultúráját, szuverenitását szándékosan nem tisztelik. A határokat egyszerűen áttapossák.
Fura a dologban az, hogy Európa befolyásos politikusai pedig ehhez az egészhez asszisztálnak. A doktor szerint jelenleg Európának az elfoglalása van folyamatban a XXI. században.
A főorvos felhívja arra a figyelmet, hogy a menekültek csupán 10%-a szír, a többi nem, hanem hamis szír papírral rendelkeznek, de az is elég, ha valaki szírnek vallja magát!
Az igazi szíreknek, akiknek házait lerombolták, megölték családjukat, rokonaikat, saját hazájukban menekülnek városról-városra. Épp oda, hol biztonságban érzik magukat. Legfeljebb a környező biztonságos országokban keresnek menedéket. Azonban mindig arra törekszenek, hogy hazájukhoz minél közelebb legyenek.
Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Javaslom mindenkinek, hogy tanulmányozzák a szírek történelmét, akkor meg fognak bennünket ismerni. Nézzék a több évezredes emlékeinket, hogyan teszik tönkre, hogyan próbálnak bennünket megsemmisíteni. Nézzék a lerombolt városainkat. Olvassák és nézzék, akkor megértik, akkor már a békéért valamit tettek. Véleményem, hogy a háborút, csak úgy lehet megállítani, ha az alapbetegséget megszüntetjük, nem pedig a tüneteket kezeljük.” – tette hozzá Dr. William Chanis.
Isten óvja Szíriát! Isten óvja Magyarországot!”
1186115_612175672137268_2021640569_n
Forrás: orientalista.hu




A fehér Európa végnapjai...(Hungarian Subtitles)





Az Európát eltaposni akaró imám egy szar alak – mondja a PS-nek a palesztin Shadi Oudeh



Itt mindenki úgy tudja, hogy az iszlámot támadjátok, és bántjátok a menekülteket. Ők persze nem ismerik a magyarokat – mondta a PestiSrácok.hu-nak a palesztin Shadi Oudeh, aki kiválóan beszél magyarul, Debrecenben járt egyetemre. A Betlehemben élő fogtechnikust azért kerestük fel, hogy megkérdezzük: mit gondolnak a pleszetinok, mit ír az arab sajtó az migránsválságról, a magyar álláspontról. Shadi ugyanakkor megerősítette: nem az igazi menekültek özönlenek Európába és sok köztük a gyanús alak. Szerinte a magyaroknak joga van megvédeniük az országukat, s nagyon furcsa Merkel álláspontja, mert ugyanazt mondja, “mint az az őrült ember az Al-Aksza mecsetben. Hogy fel kell csinálni Európát.”
SUSÁNSZKY MÁTYÁS PÁL –PestiSrácok.hu
A sötét éj hamarosan véget ér, mi pedig eltapossuk Európát Allah akarata szerint” – borzolta az európai olvasók kedélyét nemrégiben egy prédikációjábana jeruzsálemi  Al-Aksza mecset imámja. A Magyarországon tanult, palesztin fogtechnikust, Shadi Oudehet mobiltelefonján Betlehemben, éppen citromszüretelés közben érte el a PestiSrácok.hu. Arról érdeklődtünk, valósak-e Európa félelmei? Valóban eltipor minket az ifjú muszlim közösség az eljövendő kalifátus jegyében? Shadi-tól arra is választ kaptunk, mit is jelent muszlimnak lenni, hogy pokolra jut, aki molesztálja a nőket, és hogy Orbánt a hétköznapi ember nem érti meg.
A jeruzsálemi Al-Aksza mecsetben nemrégiben arról prédikált egy imám, hogy az európai kalifátus megvalósulásának jegyében a muszlim bevándorlóknak sok gyereket kel csinálniuk, akár az európai nőket is igénybe véve, hogy aztán eltapossák az elöregedett Európát. Valóban kell tartanunk az Al-Aksza mecsetben elhangzott beszéd miatt?
Aki az Al-Aksza mecsetben beszélt, az egy szar alak. Az nem szentbeszéd volt, csak mondta, ami belé szorult. Olyan primitíven beszélni, hogy fel kell csinálni az európai asszonyokat?!? Hogy fel kell csinálni Európát?!? Azokat a szavakat nem Allah adta a szájába. Számomra a legfurcsább, hogy Merkel ugyanazt mondja, mint az az ember a mecsetben. Hogy Európa öreg, hogy „fel kell csinálni Európát”. Mérges vagyok emiatt Merkelre. Miért nem jó munkás neki a német, vagy a román? Miért nem keres munkaerőt az EU-n belül? És miért nem arról beszél, hogy ha vége a háborúnak, mindenki mehet szépen haza.
Ahogy hallom, ön nem egy mai értelemben vett gazdasági bevándorló. Hogyan került kapcsolatba Magyarországgal?
Én, mint önköltséges hallgató kerültem Magyarországra. Nem oda készültem, Ausztriába szerettem volna menni, az apai nagybátyám ott volt orvos. De valami papírok miatt végül nem mehettem ki. Akkor nagybátyám azt mondta, miért nem tanulok Debrecenben. Ott volt angol nyelven orvosképzés. Két évig jártam oda, közben megtanultam magyarul is. Aztán Kaposvárra kerültem. Mikor leállamvizsgáztam, hazamentem, de nem volt sem házam, sem semmim. Ígymikor megházasodtam, visszajöttem a feleségemmel Magyarországra, mert itt már biztosabb egzisztenciám volt.
Az iszlám harmadik legszentebb helye, az Al-Aksza-mecset Jeruzsálemben
Az iszlám harmadik legszentebb helye, az Al-Aksza-mecset Jeruzsálemben
A kaposvári házunkkal szemben lakott egy néni. Mindig azt figyelte, mikor lopom el a tyúkjait. Aztán miután megismert bennünket odaadta a feleségemnek az egész havi nyugdíját, mert tudta, hogy nincs rendes gáztűzhelyünk. Amikor a feleségem terhes lett, a szomszédunk mindig csomagolt össze gyümölcsöt egy kosárba. Na, ilyenek vagytok ti magyarok, hogy először féltek az idegenektől, utána meg nagyon rendesek tudtok lenni. Szeretem a magyarokat, és ha maradtam volna, úgy éltem volna, mint a magyarok. Azt tanultam meg, hogy be kell tartani az ország törvényeit. A külföldön élő bevándorlók, a muszlimok is könnyebben boldogulnának, jobb sorsuk lenne.
Mi itt Európában nehezen tudunk különbséget tenni bevándorló és menekült között. Viszont tartunk a terrorcselekményektől. Jogosak a félelmeink?
Akik most Európába mennek, azok között sok harcos van. Teljesen jogos a félelem, mert többségében a férfiak, fiatal férfiak jöttek el, nem a családok, az asszonyok meg a gyerekek. Ez eleve gyanús. Amikor én mentem Magyarországra, vízum kellett, és mindenféle okmány. Most ezt nem veszik figyelembe, holott teljesen logikus, ezt kellene csinálni.

NEM IGAZI MENEKÜLTEK

Ennyire fontos a regisztráció?
Akik Szíriát úgy tönkretették, azok most együtt cigarettáznak a Keletiben, és hidd el, ők több rosszat fognak csinálni, minthogy összepiszkítják a vonatot. Ha én menekült lennék, meghúznám magam, csöndben lennék. Akik hangoskodnak, elégedetlenkednek, azok nem igazi menekültek. Azok a segélyért mennek Európába.
Hogyan tehetnénk különbséget bevándorló és menekült között?
Szerintem egyénenként mindenkit meg kellene vizsgálni, ujjlenyomatot venni tőle, mindent megtudni róla. De a hivatalos szerveknek kellene ezeket a kérdéseket föltenni, erősnek lenni, határozottnak. Nem az újságíróknak. A Keletinél sem lett volna szabad megengedni, hogy üvöltözzenek, kiabáljanak. Ezek ugyanúgy fognak mindenhol viselkedni. Európa szabad országok közössége. Nemrég hangoskodtak, szabadságot követeltek a menekültek Svédországban.Svédországban pedig szabadság van, csak nem akárkinek. Nem a szíreknek, hanem a svédeknek. Be kell tartani az ország törvényeit. Akik panaszkodnak, akik csak fejfájást tudnak okozni, azok menjenek haza. Azok nem kellenek.
Fejfájást nem a menekültek okoznak, hanem az iszlám kultúra, amit nem ismernek az európaiak…
Nem lenne szabad támadni az iszlámot. Az iszlám becsületes vallás, nem bántja a más vallásokat. Nekem palesztinként nincs bajom a zsidókkal, csak a szélsőségesekkel, a cionistákkal. Nem lenne szabad az egész iszlámot felelőssé tenni, mert vannak ilyen állatok, holott ez nem igaz az egész iszlámra. Akik nem tartják be az európai törvényeket, akik nem tisztelik a nőket, erőszakoskodnak velük, követelőznek, azok nem félnek Istentől. Azt hiszik, Allah nem kéri rajtuk számon, amit csináltak. Pedig mind mennek a pokolba, szépen.
Akkor hol van a megoldás?
A politikusoknak különbséget kellene tenni a szélsőségesek és az iszlám egésze között. Amikor egyesek Allahot szidják, vagy az iszlámot emlegetik, az olyan, mintha nálatok az Istent szidnák, és ez sértő és igazságtalan. Amikor Magyarországon laktam,azt láttam, hogy sokan kereszténynek vallják magukat, de nem jártak templomba és nem hittek Istenben. Az nem elég, hogy keresztet hordasz a nyakadban, úgy is kell viselkedni, ahogy azt a vallás előírja. Most, hogy ennyi bevándorló indult Európába, hirtelen mindenki keresztény lett. Pedig nem lenne szabad ebből vallási kérdést csinálni. Nem lenne szabad vallásháborút csinálni, mert azon csak mindenki veszít. Magyarországot Magyarországért, a nemzetedért védd, az teljesen rendben van. Ha az országodat véded, akkor csak az veszíthet, aki megtámadott. Egyenesen, őszintén ki kell állni az országod mellett.

ITT NÁLUNK HARAGSZANAK RÁTOK

Milyen Magyarország megítélése odakint?
Itt nálunk haragszanak rátok. Itt mindenki úgy tudja, hogy az iszlámot támadjátok, és bántjátok a menekülteket. Ők persze nem ismerik a magyarokat úgy, mint én. Nem olvassák a magyar híreket, nem értik, mit nyilatkoznak a politikusok. Ezért szerintem világosan és egyértelműen kellene beszélni: mi történik egy menekülttel, mi történik a határokon, ki jöhet, és hogyan? Láttam azt a videót, amin az az állat a sínekre rántotta a feleségét, meg a kicsi gyerekét. Megmondom őszintén, én lelőttem volna ott a helyszínen, aki így viselkedik. A magyar rendőrök nem csináltak semmit, a fotók mégis teljesen mást mutatnak. A sajtó a fehéret feketeként mutatta be, és fordítva.

NEM ÉRTEM A MAGYAR ELLENZÉKET

Akkor a sajtó mutatja be rosszul, és Magyarország a helyes úton jár?
Én leginkább a magyar ellenzéket nem értem. A bevándorlás nem politikai kérdés. A politikához az adó tartozik, vagy a gazdaság. Ez nemzeti kérdés. Itt egy álláspontra kell helyezkednie a politikusaitoknak, az ország érdekében. Orbán Viktort szerintem egy hétköznapi ember nem érti meg, pedig ő jobban látja az egészet. Én teljesen egyetértek azzal, amit mond. A kerítéssel is egyetértek.Igaza van abban is, hogy ezek nem menekültek, és hogy meg kell védeni az országot és Európát. De az iszlámot nem kellene ebbe belekeverni.
A vezető képen Shadi Oudeh fogtechnikus Betlehemből.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése