2016. augusztus 1., hétfő

Úgy jöttek, mint akik mentek.





Úgy jöttek, mint akik mentek.






A MAGYARSÁG ELPUSZTÍTHATATLAN! 


Kiválóan érzékelhető, hogy a világ nagy részét mozgató hatalmi erők tobzódása elhozta a civilizációk halálát, hogy ezzel előkészítse a magasabb rendű ember megsemmisítését. A minőségi ember lealjasítása évtizedekkel ezelőtti kezdete óta elképesztő messzeségbe ment az az ocsmányság, amit emberrel meg lehet tenni. A hedonizmus és nihilizmus őrülete generációkat kergetett a tébolyba és az őrületbe. Akár a mitikus Moloch bálvány, úgy zabálta fel életképes fiataljainkat az élvezetek hajszolása és testi örömökbe való tévelygés. 
A magyarság elpusztíthatatlan!

Testi és lelki kábulat falta fel lelküket, hogy generációkat ragadjon ki a magyar élettérből, olyan veszteségeket okozva nemzetünknek, amit csak nehezen tudunk pótolni. Millió magzat sikoltott fel a műtőasztalokon, akiket abortusz fedőnévvel gyilkolt halomra a liberális Új Világrend. Szadista szörnyetegek szabadultak el, hogy beteges ösztöneiket éljék ki, hogy a liberalizmus álarca mögött ontsák ki a magyar nép vérét. De nem csak a meg nem születettek kell gondolni, hanem a kisemmizettekre, az elüldözöttekre, akik idegen, nyugati ország cselédjeként élik le életüket. 

Azok is, akik magyar létükre a hazafiakat köpködik és gúnyolják. Belőlük ellenséget csinált a sátáni erő, a liberalizmus, ami senkit nem kímél és számára nem létezik szent és sérthetetlen. Olyanná züllesztették ezt az országot, ami mellett a legmocskosabb disznóól is gyönyörűen ragyog. Készakarva taszították népünket a kanális legmélyére. A büszkeséget szégyellnivalónak ábrázolták, a nemzeti öntudatot pedig vasszigorral üldözik a mai napig. Propagandagépezetük minden erővel azon van, hogy megsemmisítse és eltörölje a föld színéről nagyszerű nemzetünket. 
A magyarság elpusztíthatatlan! 
A magyar nép élni fog, mert élni akar!

Jelen pillanatban az ember leigázása zajlik, akár egy véget nem érő tragédia, melyben a magyar ember az örök vesztes. 
Milliók véreztek el azért, hogy mi magyarnak mondhassuk magunkat, milliók haltak meg a végeken, hogy országot mondhassunk magunkénak. Most pedig ez a nemzet megtagadja őseit, leköpi eleit? 
A magyar nemzet csodával határos módon még mindig él! Ennyi nélkülözés, kín és halál közepette még mindig felemeli a fejét és előre néz. Gyermekeket nevel jó magyarnak, dolgozik esetenként két-három munkahelyen, hogy el tudja tartani utódait. Küldetése a harc. Mert ilyen családok is vannak szép számmal. Nem mindenki szédült még bele a liberalizmus fortyogó üstjébe. Ők népesítik be majd Magyarországot, mert joguk egyedül nekik lesz ehhez. A leigázott ember képtelen lesz a vér átörökítésére. Az ilyen ember ronccsá vált mind testi, mind lelki értelemben, akikre a jövő tekintetében a magyar nemzet nem számíthat. 
Ha a magyar emberek kevese is képes lesz megőrizni kvalitásait, és a vér magasabb minőségű esszenciáját képes lesz átörökíteni, nincsen veszve semmi. Azok a disznók, akik a liberalizmus mákonyával kábították fiataljainkat, mind elnyerik büntetésüket. Ez a büntetés pedig példás lesz, okulásul a világ népeinek számára. 
Nagy Zsuzsanna ujero.net 








Betiltott Amerika




Betiltott Amerika

Egy konferencia elé…
A TÁLTOSOK BARLANGJA ECUADORBAN
1969-ben ad hírt a nemzetközi média arról, hogy a magyar származású Móricz János egy ősi civilizáció eddig ismeretlen és feltáratlan földalatti birodalmára bukkant Ecuadorban. Az ott élő őslakos shuarok vezették el a magyar kutatót ősi szent helyükre egy titkos barlangbejáraton. A hatalmas Andok-hegység alatt, az amazonasi esőerdő kapujában, ezer kilométereken át húzódó, sok helyütt emberkéz által épített barlangrendszer egyik csarnokában Móricznak ismeretlen eredetű tárgyakat, kincseket mutatnak a shuarok. Lehetne mindez egy nagysikerű hollywood-i kalandfilm is, ám ez valóság...
A horvátnádaljai (mai Körmend) születésű és a II. Világháború óta Argentínában élő Móricz János a hatvanas években Ecuadorban dolgozik, egy német aranybánya megbízásából Morona-Santiago tartományban végez  felméréseket. Az évek során barátság alakul ki közte és az ott élő őslakos shuar nép között. Móricz mesél nekik a magyarok mítoszairól, közte az ún. Arvisúrákról, miszerint őseink hajdanán aranylemezekre rótták az ősi történelmünket, a legutóbbi nagy kataklizma előtti és utáni történéseket. A shuar vezetők előtt sem ismeretlen a történet, azonosságot vélnek felfedezni a magyar nép és a shuar nép eredet-mítoszai között. Mindezek mellet néhány közös szót fedeznek fel egymás nyelvében. Ilyen például a nap, napos. Elmondják, hogy nem messze innen van egy lejárat az Andok alatti barlangrendszerbe, mely egy valóságos földalatti világba vezet. E barlang bejáratának őrzőit hívják ők naposnak, akárcsak mi iskolás kis felügyelőinket, a tanító néni helyettesítő segítőit. Ez a shuarok szent helye, ahová közülük is csak a kiválasztottak léphetnek be, és ők is csak bizonyos pontokon és meghatározott időközönként. Legendájuk elbeszéli, hogy a shuarok ősei föld alatt, barlangokban éltek. Mikor a Földre jöttek, egy idő után Sunki, a barlangi lagúnák királya, utánuk küldte leányát kígyó formában, ismerje meg jobban az embereket. Ám a földi emberek már rosszul bántak Sunki lányával, aki megsebesülve ment vissza apjához, és mindent elmesélt neki. Sunki nagy haragra gerjedt és kiengedte a lagúnák vízét, elárasztva az emberek földjét. Azóta nincs már kapcsolat az emberek és a barlangi világ között.
A barátság és közös szálak miatt a shuarok úgy döntöttek, megmutatják Móricznak szent helyüket. Napokig haladva a föld alatt, Móricz eljutott a legtitkosabb termekbe, ahol több különböző méretű, úgynevezett galériát látott, melyben több ezer arany és egyéb fémlemez sorakozott körben a falakon. A lemezek ismeretlen írással voltak teleírva, volt közöttük vésett, rovott, de a legtöbb azonban nyomott volt, ami sorozatkészítésre utalt. Ezt a csarnokot Móricz arany- vagy fémkönyvtárnak nevezte el, mert beavatói szerint is ezeken az arany lapokon ősi üzenet volt írva. Más termekben több ezer kő-, és kerámiaszobor volt, amelyek a legkülönfélébb embertípusokat ábrázolták furcsa ruházatban. A shuarok szerint mindezeket egy régi nép, a mi szóhasználatunkban egy ősi civilizáció mentette ide egy ősi kataklizma elől. Ez a Tayos-barlang az ecuadori-perui határ közelében van, 1969 óta hivatalosan magyar elnevezéssel Táltos-barlangnak hívják. Évek során kiderült, hogy ez nem csupán egy barlang, hanem egy egész labirintus-rendszer, mely több ezer kilométeren és több országon (Dél-Kolumbiától, Ecuadoron, Perun át Chiléig, Argentínába, Bolíviába és Brazíliába átnyúlva) áthúzódik az Andok hegység alatt. Az őslakosok hite szerint a mai napig is élnek emberek, vagy legalább is valamiféle lények odalenn, méghozzá városokban.
Már ők sem emlékeznek mikor, és kik rejtették ide mindezeket. Ráadásul, a kincsek termei és a barlangrendszer több szakasza emberkéz által átalakított, tehát mesterséges földalatti alkotás, több száz méter mélyen, a több ezer méter magas Andok hegység alatt.
Móriczot nem érték váratlanul ezek a megdöbbentő és hihetetlen titkok. Még fiatalon olvasta a baszk származású, a 19. században szintén Argentínában élt mérnök, polihisztor Florencio Basaldua könyvét, aki a baszkok ősi eredetét az amerikai kontinensen kereste. Basaldua Argentína indiai konzulja is volt egy időben, és az egyébként is kutató-vérű zseniális ember az indiai védikus irodalomban, valamint az ős-szanszkrit nyelvben, mely még ragozó nyelv volt, temérdek baszk szót fedezett fel. Basalduát ez indította megszállott kutatására. Móricz akkoriban már kifejezett érdeklődéssel olvasott a magyarok őstörténelméről olyan tudósok írásaiban, akiket a mai napig megtagadott még a Habsburg-éra alatt kreált finnugor elméletet védő hivatalos kör. Ezek a magyar és nem magyar tudósok azt állítják, hogy az emberiség valóságos történelme egészen más, mint amit manapság a tankönyveink tanítanak. Például, igenis bizonyítható rokonság van olyan, ma már egymástól térben távol élő népek között, amit hitbéli, szokásbéli, és nyelvi hasonlóságok, sőt sok esetben azonosságok bizonyítanak megannyi, ún. közvetett bizonyítékok mellett. Így, most különösebb kitérő nélkül, a magyarok és baszkok között is van egy indokoltan feltételezett rokonság, hisz megannyi történelmi forrásban, elsősorban a környező arab illetve török régi források a magyarok és az ún. baskírok rokonságát, sőt azonosságát tényként említik. Ilyen rokon népek számunkra még a kelták, etruszkok, megannyi Ural-altáji nép, az ujgurok, az indus-völgyi népek. Meghatározó magja voltunk a nagy szkíta szövetségnek, de a ma suméroknak nevezett mezopotámiai nagy kultúraalapító ősi nép vére is csörgedezik ereinkben. Kimondhatjuk tehát, hogy a magyarok ősi történelmét ma nem tanítják, azt a történelmünket, hogy egy igen ősi, több kataklizmát túlélt nép leszármazottjai vagyunk, akik több korszakban és a világ több pontján magas kultúrateremtő nép volt. Nyelvünk még mai, modern formájában is nagy százalékban őrzi az ősi egy nyelvet, melyet szinte a világ minden népe megemlít eredetmondájában, vagyis azt, hogy valaha létezett egy ősi nyelv, mielőtt a nyelvek elindultak volna önálló átalakulásukon. Ezen az ősi nyelven ma is olvasható megannyi egyiptomi felirat, tekercs, említsük csak Borbola János moszkvai papirusz című munkáját. Ezen a nyelven ma is érthetőek a Védák ős-szanszkrit szavai. Ezen a nyelven el tudjuk olvasni az etruszknak nevezett feliratokat, melyből a római birodalom építkezett.
És ebből a nyelvből, nyilván csupán mára egyes megmaradt alapszavakban, a dél-amerikai ősi shuar nép és a magyar kutató Móricz János közös nyelvünket ismeri fel a hatvanas években, az Amazonas forrásvidékén.  Amennyiben a baszkok és magyarok között rokonság áll fenn, valamint Basaldua forradalmi nyelvi bizonyítékában a baszk és az ó-szanszkrit nyelv között, ebből világosan következik az ősmagyar nyelv és a szanszkrit rokonsága. Csakhogy Basaldua azt bizonyította, hogy a dél- amerikai ősnépek eredeti nyelve gyakorlatilag az ó-szanszkrit, illetve megfordítva, Indiába került a legősibb kontinensről – Amerikából – és lett ó-szanszkrit nyelvként nevezett nyelve az ősi indiaiaknak. Erre az ősi indiai iratokban, az ún. Védákban megannyi hivatkozás található. Ezek alapján az indiaiak ősei egy távoli földrészről érkeztek és magukat naga-mayáknak vagy kara-mayáknak nevezték. Ez a két nép pedig nem más, mint az amerikai népek ős-népe, melyek emlékét a mai napig sok helyen földrajzi nevek, városnevek is őrzik.
Móricz Jánosnak tehát már konkrét kutatási terve van, amikor a hatvanas években Ecuadorba érkezik, ahová direkt módon került a német bányacégen keresztül, hisz csak így válik lehetővé számára, hogy éppen egy már régóta ismert titokzatos helyen, az említett Morona-Santiago tartományban a kutatásainak élhessen munkája mellett. 1969-ben hivatalosan is bejelenti felfedezését az akkori ecuadori elnöknek (José Maria Valesco Ibarra) abból a célból, hogy a térséget világörökségi területnek deklarálják, így megóvva az esetleges kifosztástól. A shuarok közlik vele, hogy eljött ugyan az idő, hogy a világ közvéleménye értesüljön a barlangról és a benne fellelhető tárgyakról, de azok onnan el nem mozdíthatóak, és a shuarok megkövetelik azok sérthetetlenségét. Móricz további lépéseit a shuaroknak tett ígérete és saját lelkiismerete határozza meg. Egy hivatalos expedíció segítségével szerette volta bebizonyítani a földalatti világ létét és a leletek valódiságát. Az ecuadori kormány kezdetben hajlott az együttműködésre. A tényfeltáró expedíciót két szakaszban kívánták megvalósítani a tetemes költségekre való tekintettel. A körülbelül egy hónaposra tervezett kutatás profi csapatot és komoly felszerelést igényelt. Az első szakaszban a földalatti barlangrendszert kívánták feltárni, a második szakaszban a leletekig szerettek volna eljutni. A barlangrendszer bejárása után a folytatás késlekedik. A britekhez is eljut a felfedezés híre, Stan Hall szervezésével összeáll egy újabb csapat, amely vezetésére az amerikai űrhajóst, Neil Armstrongot kérik fel. Azonban sem az ecuadori, sem a brit kormány nem tudja garantálni a leletek mozdíthatatlanságát, emiatt Móricz kilép az expedícióból a shuaroknak tett ígérete miatt. Természetesen a leletek pontos helyét sem árulja el a félkatonai csoportnak. 1976-ban elindul a Tayos-expedíció Móricz nélkül. Azóta egymásnak ellentmondó híresztelések láttak napvilágot eredményességével kapcsolatban. A legelső jelentésben az egyik kutató szavai szerint annyi leletet találtak, ami több száz évre való kutatási anyagot szolgáltat a régészeknek. Ezután hírzárlatot rendelnek el, majd bejelentik, hogy a föld alatt csupán mindenképpen egyedi jellegzetességű, de természetes geológiai képződmények találhatóak, valamint pár múmián és cserépedényen kívül mást nem találtak. A természetes geológiai képződmény tényének ellentmond, hogy sok helyen gránitlapokkal burkolták az eredetileg mészkőben vésett, átalakított járatokat. Már az 1969-es expedíció is leszögezte, hogy a járatok mesterségesek, hisz épp ez képezte a további egyeztetések és expedíció szervezés hivatalos  tervének alapját. Ennek ellenére a brit expedíció után gyanúsan megváltozott a hivatalos állásfoglalás, és a mai napig az az állítás van érvényben, miszerint a barlang „természetes geológiai formáció”. Az összes fotó persze ennek egyértelműen ellene mond és önmagáért beszél!
A Betiltott Amerika című könyv:
Betiltott Amerika leleplező könyv!



Külföldre vitte csodaszérumát a professzor, akit itthon börtönre ítéltek felfedezése miatt



Juhos Csaba állatorvos (balra) is kipróbálta Horváth szérumát /Fotó: SchererZsuzsa

Budapest — A Fidzsi-szigeteken vagy Kínában akár pár év múlva legálisan kerülhet forgalomba az a vakcina, amit a magyar Horváth István professzor talált fel. Az orvos-bio­lógus nemrég felfüggesztett börtönbüntetést kapott, szerinte csak rágalom, hogy engedély nélkül, embereken próbálta ki a szérumát.
Amíg azonban itthon legfeljebb a bíróság kíváncsi rá, Indiá­ban egymilliárd ember megmentőjeként mutatta be a miniszter a professzort, akinek a szere állítólag megvéd az infarktustól és a stroke-tól is.
Egy milliárdos, Jose Maria Lopez két és fél milliárd euróval – több mint 700 milliárd forinttal – indította el a szérummal kapcsolatos projektjét. Az amerikai üzletembernek szívműtéte után nem sok időt adtak orvosai, ezután oltották be a készítményemmel. Pár hét múlva teljesen jól lett, a plakkok eltűntek az érfalairól. Kínával is van megállapodásunk, így végül külföldön kerülhet piac­ra a vakcina – árulta el Horváth professzor, aki az állatkísérletek után először önmagán próbálta ki a szert. Ezután több tucat orvos kért tőle oltóanyagot magának is.
Magyarországon 15 ezer 35–60 év közötti embert visz sírba évente valamilyen szív- és érrendszeri betegség – magyarázza a professzor, aki hiá­ba kérvényezte korábban a szer hazai humán kipróbálását, elutasították. Horváth professzor szerével eddig 25 ezer ember oltatta be magát, többek között Juhász Csaba állatorvos professzor is, aki 10 éve kapott stroke-ot. – Akkor adtam be magamnak vénásan a kilenc injekciót. Nagyon gyorsan felépültem, azóta is minden leletem hibátlan.
A bíróság egyébként nem vizsgálta a készítmény hatásosságát, ami a szakértők szerint nem veszélyezteti az ember egészségét. Emberen végzett használatért marasztalták el végül a kutatót, aki egyébként senkinek nem adta be az oltóanyagot. A professzorra több mint hat­millió forint vagyonelkobzást is kiszabtak.


Fény derült a titokra? Itt rejthették el a náci aranyvonat kincseit



2016. máj. 18. 18:20
Megtalálhatták a náci aranyvonat kincseinek helyét
Megtalálhatták a náci aranyvonat kincseinek helyét




Friedland – Egy nyugalmazott német titkosügynök azt állítja, biztosan tudja, hol van most a 105 milliárd forintra becsült Borostyánszoba.
A vagyont érő berendezést még Nagy Péter cár kapta ajándékba I. Frigyes porosz királytól. A Szentpétervár mellett lévő Katalin-palotában 450 kg borostyánból, rengeteg aranyból és drágakőből építették fel anno a szobát. A Vörös Hadsereg közeledtével azonban a nácik szétszedték a falakat, és összegyűjtötték a berendezési tárgyakat, a kincseket pedig bevagonírozták. A 150 méter hosszú vonattal a kelet-poroszországi Königsbergbe, a mostani Kalinyingrádba akartak menni, hogy a különlegesen megmunkált berendezést elhelyezzék az ottani kastélyban, de a szállítmánynak nyoma veszett.
A friedlandi kastélyban lehet a kincs / Fotó: Shutterstock
A friedlandi kastély egykori szakácsnőjétől tudtuk meg, hogy 45 februárjában sorra érkeztek az épület belső udvarára a nácik tehergépjárművei, és berlini ládákat pakoltak le róluk – magyarázta a Bild riportjában Erich Stenz (69), aki korábban húsz éven át szolgált a német titkosszolgálatnál. A kincsvadász kilenc éve kapta a tippet, és azóta Georg Mederer (64) nevű barátjával járnak utána a legendának a mai Csehország területén lévő kastélyban.
Legendák övezik a borostyánszobát / Fotó: AFP
Stenz véleménye szerint, a Martin Bormannak (†44) tulajdonított „kottatérkép” is a friedlandi rejtekhelyre utal. A Gottfried Federlein-féle Marsch Improptu kottájának egyik lapjára írt utalásról – Ahol Matthias pengeti a húrt – régóta feltételezték, hogy maga a kotta is jelentőséggel bír, és Erich Stenz biztos benne, a szerző keresztneve, a Gottfried, a friedlandi kastélyra utal. Azt is tudni véli, ki volt az emlegetett Matthias. Nem más, mint Matthias Gallas, egykori várúr, aki rejtekhelyet csináltatott a könyvtár alatt. – A friedlandi kastélyban nincsen semmilyen rejtekhely – nyilatkozta Jana Pavlikova, a friedlandi kastély főgondnoka, aki nem hagyta jóvá a behatóbb kutatást, de a hobbi kincsvadászok nem adják fel.


Értékes balatoni nyaralót titkolt el Lázár János

ma 06:57
Lázár elhallgatta balatoni nyaralóját a vagyonnyilatkozataiban / Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd
Lázár elhallgatta balatoni nyaralóját a vagyonnyilatkozataiban / Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd
Budapest – Egy értékes balatoni ingatlant titkolt el Lázár János a vagyonnyilatkozataiban – hívta fel a figyelmet a Direkt36 abban a cikkében, amelyben azt mutatják be, hogyan leplezik vagyongyarapodásaikat a családtagok háta mögé bújva Orbántól Gyurcsányig.
A legérdekesebb talán Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter esete, aki még a könnyen kijátszható vagyonnyilatkozati szabályokat is megsértette egy értékes balatoni házával.
Eszerint feleségének és nagyobbik fiának már több mint tíz éve van egy 1100 négyzetméteres telken lévő 160 négyzetméteres révfülöpi nyaralója. Lázár Jánosnak haszonélvezeti joga volt a nyaralón 2005 és 2015 között, a vagyonnyilatkozati nyomtatványokon pedig 2013 óta egyértelműen szerepel, hogy azokat az ingatlanokat is fel kell tüntetni, amelyeken haszonélvezeti joga van a politikusoknak.
Így Lázár négy alkalommal is elmulasztotta ezt, noha ezt a szabályt ő maga is ismeri, mert például beírta azokat a földjeit, amelyekre haszonélvezeti joga áll fent.

Orbán, Gyurcsány, Lázár: amikor a családtagoknál gyarapodik a vagyon



Vorák Anita


Ezt a sztorit a  szállította
  • Rendszeresen magyarázkodnak magyar politikusok családtagjaik vagyona miatt
  • Így járt korábban többek között Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Lázár János is
  • Van, aki felesége vagyonát kezeli sajátjaként, miközben vagyonnyilatkozatában semmit sem mutat meg belőle
  • Más a gyerekei nevére írat vagy vásárol értékes vagyontárgyakat
  • Mivel a családtagok nyilatkozatai nem nyilvánosak, ezért csak találgatni lehet, mi van egy önmagáról szerény képes sugárzó képviselő zsebében
Itt sincs semmi titkolnivalóm. A szóban forgó úrtól is vásároltam földet, meg másoktól is vásároltam sok földet, mármint 52 hektáron belül értendő sok földet.” Ezeket a mondatokat az az Orbán Viktor mondta, akinek a vagyonnyilatkozataiban soha nem szerepeltek földek. Nem hogy 52 hektár, de még egy sem.
Orbán a családja gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság 2005-ös meghallgatásán a felesége nevén lévő felcsúti földekről beszélt úgy, mint a sajátjairól. A több mint tíz évvel ezelőtti parlamenti vizsgálóbizottság az Orbán-család felcsúti és sárazsadányi földvásárlásait, illetve tokaj-hegyaljai borászati vállalkozását vizsgálta. Ezekben közös volt, hogy minden (a földek és a cég tulajdonrésze is) Lévai Anikó nevén volt, Orbán Viktornak papíron semmihez nem volt köze.
Orbán Viktornak a vagyonnyilatkozatai alapján szinte semmije nincs, tavasszal határozottan ki is jelentette magáról a parlamentben, hogy „sosem voltam vagyonos ember, most sem vagyok, és nem is leszek”. A miniszterelnök nyilatkozatai jól mutatják a magyar vagyonnyilatkozati rendszer egyik súlyos problémáját: ha egy politikus azt szeretné sugallni magáról, hogy nem vagyonos ember, akkor elég, ha a családtagjai nevére vesz nagy értékű vagyontárgyakat, vagy megtakarításokat, mivel az ő nyilatkozataik nem nyilvánosak. Bár a vizsgálóbizottság részletes jelentése miatt Orbán Viktor esetét ismerjük a legrészletesebben, egyáltalán nem csak az ő esete teszi láthatóvá a vagyonnyilatkozati rendszernek ezt a hibáját: például Lázár János, Gyurcsány Ferenc és Kósa Lajos is kényszerült már magyarázkodásra családtagjaik vagyoni helyzete miatt.
A vagyonnyilatkozatok jelenleg csak korlátozottan alkalmasak arra, hogy átláthatóvá tegyék a parlamenti képviselők gazdagodását, ezért a Direkt36, a 444 és a Transparency International Magyarország egy olyan adatbázist fejlesztett Vagyonkereső néven, ami egy oldalon, digitalizált és kereshető formában gyűjti össze vagyonnyilatkozataikat. A képviselői vagyonnyilatkozatokban található ellentmondásokról cikksorozatot indított a Direkt36. Az Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában található apróbb hibákról itt írtunk, a sorozat további részei itt olvashatók el.

Orbánéknál minden közös

A vagyonnyilatkozatok célja az, hogy a közpénzekkel kapcsolatba kerülő állami tisztségviselők vagyonosodását nyomon lehessen követni. Egy képviselő vagyoni helyzetét azonban nem lehet megítélni vagy ellenőrizni a közvetlen családtagjaik vagyonosodásának ismerete nélkül. Épp ezért kötelezi arra a vagyonnyilatkozati törvény a képviselőket, hogy benyújtsák velük egy háztartásban élő családtagjaik nyilatkozatait is évről évre. Ezek azonban nem nyilvánosak, csak akkor lehet megvizsgálni őket, ha a képviselők önként nyilvánosságra hozzák vagy valamilyen eljárás indul a képviselő ellen.
Ellenzéki éveiben Orbán Viktor az átláthatóság híve volt. Az első Orbán-kormány leköszönésétől egészen addig, amíg 2010-ben újra miniszterelnöknek választották, a honlapján minden évben nyilvánosságra hozta felesége, Lévai Anikó vagyonnyilatkozatát is. Ezekből tudjuk, hogy bár Orbán vagyonnyilatkozata nagyon puritán, felesége tekintélyes ingatlanvagyont halmozott fel az elmúlt húsz évben.
Lévai a 2010-es vagyonnyilatkozatában az Orbánnal közös budapesti családi házukon kívül 38 darab ingatlant sorolt fel. Ebből 14 - többségében földek - Szolnokon, Lévai szülővárosában van, ezeket egy kivételével örökölte. Az ingatlanjai több mint fele, több mint 60 hektár pedig Felcsúton és környékén van, ezeket 2001 és 2010 között vásárolta.
Lévai az első felcsúti földjeit 2001 őszén szerezte meg. Lévai az Orbán-család vagyonosodását vizsgáló bizottság jelentése szerint 6 millió forintot fizetett a földekért, miközben a környék akkori átlagárait figyelembe véve azok 12 millió forintot érhettek. Nem sokkal a földvásárlás után az országgyűlés az Orbán-kormány előterjesztésére 2,7 milliárd forintot szavazott meg a Felcsút környéki települések vízrendezésére, ami a vizsgálóbizottság szerint nagyot dobott a környékbeli ingatlanok árán. A vizsgálóbizottság jelentése szerint 2005-ös átlagárakon számolva Lévai földjei már 34,3 millió forintot értek.
Lévai felcsúti földjei a falu észak-nyugati végében találhatóak. A legnagyobb, több mint 24 hektáros terület közvetlenül az azóta kiépült felcsúti futballbirodalom alatt fekszik. A focipályákkal átellenben lévő közel 6 hektáros földjének egy kisebb részét 2014-ben elajándékozta a férje által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak, ahol parkolót alakítottak ki. Ennek a földnek a szomszédságában több ingatlant is megszerzett az Orbán-család, határos vele többek között az a felcsúti stadion melletti parasztház, amely az elmúlt években Orbán Viktor házaként vált közismertté, de papíron Lévai Anikó nevén van. 2013 óta Orbánnak is van felcsúti háza: megvette magának a felesége háza melletti portát és kis házat az addig ott lakó idős férfitől. Az utca következő házát Orbán apja, Orbán Győző vásárolta meg 2010-ben.
Lévai Anikó földjei Felcsúton
A miniszterelnök vagyonát éveken át kutató, tavaly elhunyt Ferenczi Krisztina a 2014-ben megjelent Narancsbőr című könyvében azt írta, hogy ez a 6 hektáros Lévai-föld Felcsút területrendezési tervében “rekreációs területként” szerepel. Ferenczi idézi a könyvében azt a 2012-es interjút is, amiben Orbán Viktor azt mondta a felcsúti fociakadémia honlapjának, hogy “valahol itt, a pályák végén, ahol a természet kezdődik, kellene egy komolyabb szállodát is építenünk, hogy a legnagyobb klubok is el tudjanak jönni, és edzőtáborként használni a Puskás Akadémiát”. A pályák végén, ahol a természet kezdődik, Lévai Anikó földjei fekszenek.
Orbán Viktor nem csak 2005-ben, a parlamenti vizsgálóbizottság előtt nevezte Lévai vagyonát a sajátjának, de a 2006-os vagyonnyilatkozatába be is írta, hogy a felesége nevén van a felcsúti házuk és több felcsúti mezőgazdasági terület is, „mely ingatlanok ugyanakkor házastársi közös (tulajdonok) vagyon részei”. Orbán 2010-ben felhagyott azzal a szokásával, hogy nyilvánosságra hozza felesége vagyonnyilatkozatait, pedig Lévai földjei azt is jól példázzák, hogy miért lenne fontos, hogy nyilvánosak legyenek a képviselők házastársainak nyilatkozata.

Miből futotta erre a miniszterelnök feleségének?

A vagyonnyilatkozatok nem sokat árulnak el arról, hogy mi lehetett ezeknek a vásárlásoknak a fedezete. A felcsúti házat részben hitelből, részben a Lévai szüleitől kapott kölcsönből építették, a hitelek egy része még 2010-ben is megvolt. Orbán 2005-ben a vizsgálóbizottság előtt azzal érvelt, hogy feleségével 1996 és 2005 között évente átlagosan 1,8-1,9 millió forintot takarítottak meg, de volt olyan év is, amikor könyvet írt, amiért 18 millió forintot kapott.
A jogász végzettségű Lévai Anikó vagyonnyilatkozata azért is fontos adalék Orbán Viktor vagyoni helyzetének megítéléséhez, mert a nyilvánosan elérhető információk szerint Lévainak nincs és korábban sem lehetett kiemelkedő önálló jövedelme. 1986-ban lett Orbán Viktor felesége, a házaspár élete a rendszerváltás óta a nyilvánosság előtt zajlik. Lévai Anikó egy időben jogot tanított a gödöllői egyetemen, de már nem szerepel a neve a kar oktatói között. 2007-ben kiadott egy szakácskönyvet, 2010 óta pedig a Magyar Konyha című lap szerkesztőbizottságának elnöke. A lapban rendszeresen jelennek meg írásai is, a nyári számba a Muravidék konyhájáról írt cikket.
Orbán Viktor honlapján a Lévairól szóló rész humanitárius munkáit sorolja: 1990 óta dolgozik hátrányos helyzetű gyerekek segítésén a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálatban, 1998 óta pedig a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetben végez önkéntes, karitatív munkát. Üzleti vállalkozása 2005 óta nincs, akkor lépett ki a nagy sajtónyilvánosságot kapott Tokaj-hegyaljai szőlőtermesztéssel foglalkozó, 1997-ben alakult, máig kis forgalmú cégből, a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft-ből, amely egy kivételével minden évben veszteségesen működött, csak 2001-ben termelt 2 millió forint nyereséget. Lévai a 2010 előtt nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozataiban sem vallott be soha semmilyen jövedelmet.
A miniszterelnök sajtófőnökén keresztül kérdéseket küldtünk Lévai Anikónak a jövedelmeiről, illetve kértük őt és Orbán Viktort is, hogy küldjék el nekünk Lévai Anikó legfrissebb vagyonnyilatkozatát is, de semmilyen választ nem kaptunk a levelünkre.

Egy lüke rendszer nyertesei

Bár Orbáné a legjobban dokumentált eset, nem ő az egyetlen képviselő, aki szerény személyes vagyonnal rendelkezik, miközben hozzátartozóinak vagyona látványosan gyarapodik. Ráadásul legtöbbször a családtagok nevén lévő nagyértékű vagyontárgyak legfeljebb véletlennek vagy elejtett információknak köszönhetően kerülnek nyilvánosságra. Az országgyűlési képviselőkkel egy háztartásban élő családtagjainak vagyonáról szóló nyilatkozatokat ugyanis lezárt borítékban őrzik, amiket csak akkor bontanak fel, ha a képviselő ellen vagyonnyilatkozati eljárás indul. De még ekkor is csak az eljárást vezető bizottság ismerheti meg a bennük szereplő adatokat.
Véletlenül derült ki például az is 2014-ben, hogy Kósa Lajos fideszes alelnök feleségének van egy drága óbudai lakóparki lakása. A becslések szerint 100 millió forintot érő ingatlant sem Kósa Lajos, sem a felesége ismert jövedelmei nem fedezhették, így azonnal felmerült a kérdés, hogy miből vették. Kósa azt mondta, hogy amikor megszerezték, a lakás még olcsóbb volt, és nem vették, hanem egy debreceni ingatlant cseréltek el erre. A lakást ráadásul többnyire Kósa Lajos használta, amikor az országgyűlési munkája miatt Budapesten kellett lennie, így a vagyonnyilatkozat elve szerint ő maga is számot adhatott volna róla. Amikor megkérdezték, hogy miért nem beszélt soha erről a lakásról, annyit mondott, hogy soha senki nem kérdezte róla.
Hasonló egy másik 2014-es eset is, amikor az került nyilvánosságra, hogy Lázár János Tokaj-hegyaljai szőlőket és egy budai luxuslakást vásárolt a kiskorú gyerekei nevére. Mivel a gyerekeknek nincs önálló jövedelmük, Lázár János vagyonnyilatkozataiban pedig nem volt nyoma az ingatlanvásárlásoknak, joggal kérdezték meg tőle az újságírók, hogy miből vásárolták a földeket és a lakást. Lázár akkor azt ígérte, hogy a következő nyilatkozatából világosan látszani fog, miből vették az ingatlant. Azt azonban nem tudhatjuk, hogy ezen a lakáson és a tokaji szőlőkön kívül mi lehet még Lázár gyerekeinek vagy feleségének a nevén, mert nem ismerjük a teljes vagyonnyilatkozatukat, és még az ingatlanokat sem lehet név szerinti kereséssel megtalálni.
A problémát legérzékletesebben talán mégis Sipos Péter volt XII. kerületi PM-es önkormányzati képviselő példája. Sipos a vagyonnyilatkozata alapján egyik évről a másikra nincstelen lett. Amikor az Index megkérdezte, hogy hova tűnt az előző évben még több százmillió forintos vagyona, azt mondta, hogy mindent a három gyereke nevére íratott, és a pénzét is odaadta nekik, mert ő már öreg. Még azt is megjegyezte, hogy szerinte a magyar vagyonnyilatkozati rendszer egy „lüke rendszer”, hogy az ilyen vagyonátrendezések nyomon követésére nem ad lehetőséget.

Az átláthatóság hívei, ha az érdekük úgy kívánja

Orbánhoz hasonlóan más politikusok is döntöttek már úgy, hogy nyilvánosságra hozzák a családtagjaik vagyonnyilatkozatait. Jellemzően akkor tesznek így, amikor azt akarják bizonyítani, hogy nincs rejtegetni valójuk.
Miniszterelnökként Gyurcsány Ferenc is nyilvánosságra hozta felesége, Dobrev Klára vagyonnyilatkozatát, mert az ellenzék többször támadta vagyoni helyzete miatt . Például akkor, amikor 2008-ban Dobrev Klára ajánlatot tett egy kötcsei földre, hogy azon nyaralót építsen a család. Több mint 17 millió forintot kínált a földért, mire az ellenzéki politikusok kérdőre vonták, hogy honnan van ennyi pénze földvásárlásra. Gyurcsányék ezt a pénzt könnyen ki tudták fizetni a családi költségvetésből, ugyanis Altus nevű cégcsoportja minden évben a kötcsei föld értékének többszörösét hozta nekik.
Gyurcsány nemrég úgy döntött, hogy megválik minden céges érdekeltségétől, és csak a politikára fog koncentrálni. Július elején az Altus tanácsadó cégét odaajándékozta a feleségének. A cégből származó jövedelem ettől persze ugyanúgy a családban marad, csak ezen túl nem fog megjelenni Gyurcsány nyilvános vagyonnyilatkozataiban. „Eddig sem dugtuk el a vagyonunkat, jövedelmünket, ezután sem fogjuk ezt tenni” – válaszolta az ajándékozás céljára vonatkozó kérdésünkre Gyurcsány Ferenc, és csatolta a levélhez Dobrev Klára legutóbbi vagyonnyilatkozatát is. Eszerint Dobrevnek nincsenek megtakarításai, van viszont egy férjével közös hitele, pár céges érdekeltsége, az ő nevén van a család budai háza és férjével közösen birtokolja a kötcsei nyaralót.
Lázár János 2006-ban, még Hódmezővásárhely polgármesterekéntnyilvánosságra hozta a felesége és az idősebb fia vagyonnyilatkozatát is, miután a vagyonosodásával támadták politikai ellenfelei. Így derült ki, hogy az akkor másfél éves kisfiának már volt bankbetétje, illetve a kisfiú Lázár feleségével közösen felerészben tulajdonosa volt egy révfülöpi nyaralónak.
Ez a balatoni nyaraló soha nem szerepelt Lázár János vagyonnyilatkozatában, pedig a tulajdoni lapja elárulja, hogy neki is be kellett volna vallania. Lázárnak ugyanis 2005 januárja és 2015 februárja között holtig tartó haszonélvezeti joga volt az nyaralón, a vagyonnyilatkozati nyomtatványon pedig 2013 óta egyértelműen szerepel, hogy nemcsak azokat az ingatlanokat kell bevallani, amelyeknek tulajdonosa a nyilatkozó, hanem azokat is, amelyeket bérel, haszonélvezeti vagy más joga van rá. Ezt a szabályt Lázár János is ismeri, mert például a 2016-os vagyonnyilatkozatában felsorolja azokat a földeket is, amelyekre haszonélvezeti joga van. A révfülöpi nyaraló elhallgatásával viszont négy alkalommal (a 2013, 2014 és 2015 januárjában, valamint a 2014 júniusában leadott vagyonnyilatkozataival) megsértette a vagyonnyilatkozati szabályokat.
Megkérdeztük Lázár Jánost, hogy miért felejtette ki a nyaralót a vagyonnyilatkozatából, illetve hogy miért töröltette az ingatlanról a haszonélvezeti jogát. Tőle is kértük, hogy küldje el a családtagjai friss nyilatkozatait is, vagy indokolja meg, miért nem hozza már ezeket nyilvánosságra. Lázár János szabadságát tölti, ezért még nem tudott válaszolni a kérdéseinkre. Ha megkapjuk a válaszait, frissítjük a cikkünket.









Kanadai, zöld politikus: „A holokauszt a történelem legnagyobb hazugsága”



Közzétéve: 2016. július 21. - Hírek
monika_sSzerinte csak a tetvek ellen használtak gázt a haláltáborokban. Kirúgják a pártjából.
Alig egy héttel azután, hogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Auschwitzba látogatott, a holokauszt eseményeit tagadó videót tett közzé Monika Schaefer, a kanadai Zöld Párt egyik politikusa. Az egykori országgyűlési képviselő-jelölt Bocsánat Anya, tévedtem a Holokauszttal kapcsolatban” („Sorry Mom, I was wrong about Holocaust”) címmel tette közzé videóját, melyben először egy hegedűn játszik, majd beszédében azt állítja, hogy a holokauszt „a történelem legnagyobb és legalantosabb állandó hazugsága”.
Schaefer a népirtást „hat millió hazugságának nevezi” és szerinte ugyan valóban léteztek táborok, azokban csak dolgoztak a foglyok. „A táborok foglyait olyan egészségesen és jóllakottan tartották, amennyire csak lehetséges volt a háború szörnyűséges éveiben. Muszáj volt egészségesnek lenniük. Máskülönben hogyan tudtak volna dolgozni? Háború volt, tehát a táborok alapvetően hadi üzemek voltak. És amúgy is mi értelme lett volna egy kórháznak egy haláltáborban?” – mondta a politikus.
march_of_living
Nem voltak gázkamrák sem. Az egyetlen gáz, amit használtak, arra volt, hogy megszabaduljanak a tetvektől! A tetvek tífuszt terjesztettek, ami halálos és vad betegség. Tehát muszáj volt eltávolítani a tetveket a ruhákból, hogy az emberek egészségesek maradjanak” – tette hozzá Schaefer.
A politikus videójára adott válaszában a kanadai Zöld Párt elítélte Schaefer állításait, és közölték: megkezdték a nő párttagságának megszűntetését – olvasható az Arutz Shevahonlapján.
zsido.com
 
Képek forrása: Arutz Sheva/Youtube



július 20, 2016 Hírmondó

Üzenetünk az ATV-nek: Takarodjatok a hazug kurva anyátokba!



Újabb agyrém: gyilkossággal és erőszakos bűncselekmények elkövetésével vádolja a cionista szennycsatorna a Betyársereg tagságát. Ennél már tényleg nincs lejjebb. Ráadásul a rágalmuk alapjául szolgáló cselekményt úgy próbálják meg beállítani, mintha azt a kormányzat megbízásából, rendőrségi ruhában és felszereléssel követtük volna el!
Az üggyel kiemelten foglalkozunk a későbbiekben!
Addig is üzenetünk egyszerű, hogy azt az ATV munkatársai is megértsék: TAKARODJATOK A HAZUG KURVA ANYÁTOKBA!
IMG_20150801_204406
(Betyársereg)






Eddig bírták a migránsok – véget ért az éhségsztrájk Horgosnál

DÁTUM:
JÚL 29, 2016



hor.éhs.sztrVéget vetettek éhségsztrájkjuknak a szerb-magyar határ közelében, Horgosnál tiltakozó migránsok. A Belgrádból gyalog Horgosra vonult migránsok hat napja próbálták elérni, hogy Magyarország megnyissa előttük a határt.
 
A szerb-magyar határ melletti tisztásra vasárnap 130-an érkeztek meg Belgrádból, ahonnan eredetileg 300-400, főleg afganisztáni és pakisztáni migráns indult útnak még múlt pénteken. Közülük azóta sokan feladták az éhségsztrájkot, és a közeli tranzitzónába mentek, majd többen újra csatlakoztak a csoporthoz.
Péntek délelőtt még csaknem ötvenen voltak, akik kitartottak, sokan közülük kimerült állapotban vannak.
A migránsok hosszú tanácskozás után döntöttek úgy, hogy követeléseik nem találtak meghallgatásra, ezért nem látják értelmét a további éhségsztrájknak. A bevándorlók korábban azt mondták: azért jöttek, hogy a határzár és a menedékkérők beengedésére vonatkozó szigorú szabályok ellen tiltakozzanak és végkimerülésig kitartanak.
A szerb hatóságok felajánlották számukra, hogy buszokkal elszállítják őket Szabadkára, Belgrádba vagy Sídre, az erre a célra felállított menekültközpontokba, ahol élelmet és orvosi ellátást kapnak.
Annak, hogy valamelyik tranzitközpontba kerülhessenek és beadhassák menedékkérelmüket Magyarországon, az a feltétele, hogy a Szerbiában létesített befogadóállomások egyikében regisztráljanak.
Hivatalos adatok szerint közel 3600 illegális bevándorló tartózkodik jelenleg Szerbiában, többségük afganisztáni.
Közülük 600-700 Belgrádban, a buszállomáshoz közeli parkokban, a szabad ég alatt tartózkodnak. Csak az elmúlt egy napban 160 újabb migráns csatlakozott hozzájuk, de naponta többen el is hagyják a fővárost, rendszeres buszjáratokkal, Szabadka és Zombor irányába távoznak.




Vérlázító: templomban gyilkoltak meg egy katolikus papot a terroristák





DÁTUM:
JÚL 27, 2016



13669216_597664367081527_4135787825925886708_nAz észak-franciaországi Rouen egyik külvárosában, Saint-Etienne-du-Rouvray-ben két, késsel fenyegetőző férfi ejtett túszokat kedden reggel a helyi katolikus templomban: a misét tartó papot és négy másik embert. Egyiküket, egy 86 éves papot ki is végeztek. A terroristák videóra is vették az idős Jacques Hamel atya megölését. Ezen kívül súlyosan megsebesítettek egy másik túszt, egy apácát. A sérültet életveszélyes állapotban kórházban ápolják.
 
 
A terroristák a reggeli mise végén hatoltak be a templomba.  Az apáca, Danielle nővér, aki a templomban volt a támadás idején, és akinek sikerült elmenekülnie, nyilatkozott arról, mi történt az idős pappal. “Térdre kényszerítették. Ő próbált védekezni, ekkor történt a tragédia” – mondta a BFM televíziónak. Danielle nővér szerint a támadók felvették, amit tesznek, és arab nyelven imádkoztak az oltárnál.
A támadás elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára.
369BD43B00000578-3709237-A_French_policeman_cordons_off_the_area_around_the_body_of_one_o-a-4_1469552424515(7)
A túszejtés körülbelül egy óráig tartott, a két támadót a rendőrség agyonlőtte. (lásd: a képen)
Szemtanúk szerint a helyszínen körülbelül tizenöt percig számtalan lövés dördült. Ezalatt az egész környéket lezárták és evakuálták.
Hivatalosan már csaknem egy évtizede nyugdíjba vonult a most meggyilkolt Jacques Hamel atya.

Ismert volt a rendőrség előtt a támadó

A francia rendőrség állítólag jól ismerte az egyik támadót: a férfi 2015-ben Szíriába akart utazni, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon, de börtönbe zárták. Francia sajtójelentések szerint nemrég szabadult, lábán elektronikus nyomkövetőt hordott.
Maga a templom is tiltólistán volt. A Le Figaro megtudta, hogy az épület egy tavaly letartóztatott 24 éves algériai diák, Sid Ahled Ghlam “katolikus feketelistáján” is szerepelt.
Őt is a november 13-i párizsi terrortámadás irányítója, a belga Abdelhamid Abaaoud küldte Franciaországba, börtönbüntetését gyilkossági kísérlet miatt kapta, sajtóhírek szerint egy édesanyát akart meggyilkolni.
 
A különleges erők a véres támadás után megrohamoztak egy házat Saint-Etienne-du-Rovray-ben, és egy embert letartóztattak:


JACQUES HAMEL ATYA: „EGY JÓ PAP… AKI AZ UTOLSÓ PILLANATIG SZOLGÁLT”

Paptársai és hívei tisztelettel emlékeznek a 86 éves áldozatra:
Szerény, elszánt, a hívek számára mindig elérhető”
így jellemzik a 86 éves, már lassan 10 éve nyugdíjas Jacques Hamel atyát, akit  meggyilkoltak Franciaországban, miközben a reggeli misét celebrálta.
A helyi média tudósítása szerint idős kora ellenére rendszeresen misézett segítőként a Rouen melletti St Étienne-du-Rouvray templomban és néha a közeli Elbeufben is, mikor az ottani plébános, Auguste Moanda-Phuati atya éppen el volt foglalva.
13669216_597664367081527_4135787825925886708_n(4)
Jacques Hamel atya Seine-Maritime-megyében született 1930-ban, 28 éves korában, 1958-ban szentelték pappá. Életének nagy részét Észak-nyugat-Franciaországban töltötte, több, mint 30 évet szolgált St-Étienneben. Felszentelésének 50. évfordulóját 2008-ban ünnepelte.
Miután 75 évesen hivatalosan visszavonult, szívesen maradt ott a plébánián kisegítő lelkészként – közölte a roueni érsekség. A helyi polgármester, Hervé Morin szerint:
Ez az ember egy jó ember volt.”
A hívek megrökönyödve fogadták a halálhírt:
A családom 35 éve lakik itt, mindig is ismertük őt”
mondta egy közeli szépségszalon menedzsere.
Egy hölgy, aki annak idején, fiatal lányként hozzá járt hittanórákra, így emlékszik vissza:
Hamel nagyon diszkrét volt. Nem szerette önmagát a középpontba helyezni. A helyi közösség igen nagyra becsülte őt.”
Egy másik szomszéd a L’Express magazinnak így nyilatkozott:
Ő egy olyan ember volt, aki az utolsó pillanatig tette a dolgát. Öreg volt, de mindig mindenki számára elérhető. Jó pap volt. Sok éve élt itt a plébánián, sok híve nagyon jó kapcsolatban állt vele.”
A Libérationnak Moanda-Phuati atya beszélt a sokkról, amit átélt:
Sosem gondoltam volna, hogy bármi ehhez hasonló valaha megtörténhet. Soha nem fenyegettek meg bennünket.” A Vatikán „barbár gyilkolásról” és „rettenetes erőszakról” ír, melyet ráadásul „egy templomban, egy szent helyen követtek el, ahol Isten szeretete van jelen.”
Dominique Lebrun, roueni érsek a délelőtti terrortámadás idején a krakkói katolikus ifjúsági világtalálkozón tartózkodott, de azt üzente, hogy még kedd este visszatér Franciaországba, és meglátogatja az egyházközségét.
A katolikus egyháznak nincs más fegyvere az imádságon és az emberek iránti együttérzésen kívül.
Fiatalok százait hagyom most itt, ők az emberiség jövője. Arra kérem őket, hogy ne adják fel még ilyen szörnyűséges erőszakkal találkozva sem, és hogy legyenek ők a szeretet civilizációjának apostolai.”
Isten nyugosztalja!

Az (i)gazságszolgáltatáson belüli bűnözések és joggyilkoságok esetei I.

DÁTUM:
JAN 08, 2016



CÍMKÉK:
tanczos_1Bizonyára tudja, hogy ha valaki foglalkozása körében súlyos hibát követ el, akkor azt felelősségre vonják, és ha kell el is tiltják a további munkavégzéstől.

Ön tudja azt, hogy ha az (i)gazságszolgáltatásban rendőrök, ügyészek és bírók „bűnszövetségben” koholt bizonyítékok alapján törvénytelenül hosszú évekre ítélnek el ártatlanul egy embert gyermekgyilkosság miatt a valódi elkövető helyett, akkor mi történik a magyar (i)gazságszolgáltatásban?


A koholt bizonyítékok alapján a gyilkossággal megvádolt és elítélt ember meghurcolói rendőrök, ügyészek, bírók semmilyen felelősségre vonásban nem részesültek, hanem a bűnszövetségben elkövetett bűneik bizonyítékait ötven évre titkosították.
Követeljük az ártatlan ember gyilkossággal való elítélésében részt vevő rendőrök, ügyészek, bírók felelősségre vonását, és foglalkozásuktól való eltiltását. Addig nem lesz rendszerváltozás, amíg az (i)gazságszolgáltatáson belüli bűnözés és bűnpártolás ellen nem lesz hatékony fellépés a jogász társadalom tisztességes és nemzetszolgáló rétege részéről.

A Magyar (i)gazságszolgáltatáson belüli (bűnözések és) joggyilkosságok következmények nélküli esetei

https://www.youtube.com/watch?v=l2PFTeisIIs



Viktor ebbe a te kezed is benne volt kuncéval együtt sült el , hogy folyon ki a szemetek , hátha akkor az igazságot is meglátjátok , és nem csak a zsidó anyátok képét ne lássátok többé .




A jogerős bírósági döntés a földmutyival szemben sem ér semmit

DÁTUM:
OKT 29, 2015

CÍMKÉK:
FÖLDMUTYI

Save KishantosÚjra lebuktatta magát az Orbán-kormány az állami tulajdonban lévő termőföld értékesítése kapcsán. Ugyanis az elpusztított Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság szétosztott, a haveroknak bérbe adott földjeit is árverésre bocsátják, sőt olyan cég is szerepel a bérlők listáján, amely esetében jogerős bírósági ítélet semmisítette meg a bérleti szerződést.
Amint arról korábban beszámoltunk, jogerős bírósági ítélet érvénytelenítette a Mező Vidék Bt. és az NFA között megkötött 28 hektárra vonatkozó földhaszonbérleti szerződést. Igaz, ez Kishantos szempontjából csak egy szimbolikus győzelem volt, hiszen a biogazdálkodás eredetileg 452 hektáron zajlott – jelenleg 9 hektár maradt meg a kishantosiak kezében; az állam 10 parcellán hirdette meg ezeket a rendkívül értékes földeket.
Fontos emlékeztetni, hogy az ítélettel a kishantosiak nem kapták vissza automatikusan ezt a termőföldrészt, arra a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) egy újabb pályázatot ír ki.
Vagy mégsem… Ugyanis az NFA árverési hirdetményében (Hantos 0157/1 – Szántó 27,2808 jelzéssel) 2033. október 31-ig érvényes szerződésként szerepel a Mező Vidék Bt-vel megkötött – és a bíróság által jogerősen megsemmisített – kontraktus.
Az NFA ezen törvénysértése azonban újabb lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki számára egyértelművé váljon, hogy a közösségi földtulajdon mellett szóló összes érv hazugság.
Mint látható: Az említett 27 hektár esetében 2033. október 31-ig érvényes a haszonbérleti szerződés. Azaz, az árverésen győztes vásárló csak 2033. novemberében kezdheti meg a gazdálkodást a területen. Tehát 18 év múlva. Ugyanakkor láthatjuk, a kimásolt táblázatban azt is, hogy ez nem egyedi eset, hiszen – a kormány hazugságaival szemben – az eladásra szánt földterületek 80 százalékát legalább 20 évig érvényes bérleti szerződés terheli.
Ki vesz meg egy ilyen földet? Aki spekulál:
– vagy, mert 20 év múlva, a jelenlegi ár többszöröséért fogja azt eladni;
– vagy, mert tudja, hogy néhány év múlva a Fidesz törvényt fog módosítani, és miután Brüsszel elkaszálja a földforgalmi törvényt, ő tovább értékesíti az így megszerzett földet.
A másik fontos aláhúzandó tényező a kikiáltási ár, ez ugye esetünkben 43 millió 250 ezer forint.
Tehát innen indul a licit, ugyanakkor a valóban kedvezményes hitel felvételéhez 20 százalék önrész szükséges, tehát a Mező Vidék Bt által bérlet (sic!) földterület megvételéhez cirka 9 millió forintot kell a helyi gazdálkodónak letennie az asztalra.
Persze erősen kérdéses, hogy ennyi mozdítható pénzeszköze van-e ezeknek a gazdálkodóknak, félő, hogy inkább a strómanok fognak tarolni az árveréseken.
(Alfahír nyomán Jog Gyilkosai – Szent Korona Rádió)




Orosz Mihály Zoltán: A tolvaj nyugodtan gyakorolhatja „lopási szabadságjogát”

DÁTUM:
JAN 13, 2016

CÍMKÉK:
CIGÁNYBŰNÖZÉS

oroszmihaly-e1452599566457Érpatak polgármestere felháborítónak tartja az igazságszolgáltatás működését. A mezőőrük hiába kapta el a fatolvajt, hiába találták meg az udvarán az ellopott fát, hiába készültek fényképek, amik a bűnösségét bizonyítják, a bíró nem találta bizonyítottnak bűnösségét.
A rendőrség, ügyészség és bíróság rendellenes joggyakorlatának megváltoztatására van szükség Magyarországon – jelentette ki hétfőn Orosz Mihály Zoltán. Érpatak polgármestere a Nyíregyházi Törvényszék épülete előtt tartott sajtótájékoztatón példaként elmondta: a mezőőrüknek sikerült elkapnia egy fatolvajt, az udvarán megtalálták az ellopott fát, valamint fényképekkel is bizonyították, hogy a gyanúsított követte el a jogsértést.
A rendőrség jogszerűen eljárva szabálysértési őrizetbe vette a tettest, azonban a bíró nem találta elég bizonyítottnak a bűnösségét, ezért elengedte. Két hónap múlva folytatódik a tárgyalás, addig a tolvaj nyugodtan gyakorolhatja „lopási szabadságjogát” – fogalmazott Orosz Mihály Zoltán, és hozzátette: elég volt abból, hogy kisebbséghez tartozó bűnözők esetén kettős mérce érvényesül, és nem egy esetben olyan bizonyítékokat vár el a bíróság, amely tények ismerete már a bűnrészesség határát súrolná.
Koholt bizonyítékok
Meg kell tisztítani a hazai igazságszolgáltatást az olyan bíráktól és ügyészektől, akik nem tudnak számolni. Nem egy esetben a törvényes határ­időn belül benyújtott fellebbezést „elkésett” megjegyzéssel utasították el, ez pedig felveti a hivatali visszaélés gyanúját. Sajnos a mai napig a felelősségre vonásuk sem történt meg – mondta Érpatak első embere, aki egyben azt is kijelentette: megengedhetetlen, hogy azokat az iratokat, amelyek a rendőrség, az ügyészség és a bíróság koholt bizonyítékait tartalmazzák, és amelyek alapján jogerősen elítélték Tánczos Gábort gyermekgyilkosság­ért, ötven évre titkosították.
Oldják fel az iratok titkosítását, vonják felelősségre a koholt vádakat összeállítókat, és tiltsák el őket a szakmájuktól, mert a magyar igazságszolgáltatásnak ilyen emberekre nincs szüksége! – mondta.
(Szon nyomán Jog gyilkosai – Szent Korona Rádió)
A bíró biztos zsidó volt !!!!


Nemi erőszakot kamerázni szabad!?

DÁTUM:
JAN 22, 2016

CÍMKÉK:
NEMI ERŐSZAK

szexualis_zaklatas_cimlap_fill_850x370Ítéletet hirdetett ma a Szegedi Törvényszék egy csordányi elvetemült gazember ügyében. A férfinak nemigen nevezhető alakok 2014-ben egy házibulin megkíséreltek megerőszakolni egy 17 éves lányt, míg negyedik társuk röhögve videózta őket. A buli közönsége, további öt “ember” is jól szórakozott, ők sem avatkoztak bele, míg a három állat a lány ruháit tépkedte.
 
A sértett végül sikeresen képen tenyerelte az egyik részeg támadót, így sikerült kiszabadulnia és kimenekülnie a házból. “Udvarlói” előzetes letartóztatásba kerültek, ketten közülük az ítéletig ott is maradtak.
A ma kihirdetett, jogerős ítélet értelmében az elsőrendű vádlott 2 év, a másodrendű 1,5 év, a harmadrendű pedig 9 hónap börtönbüntetést kapott. Nem valami sok, tekintve, hogy egy nappal korábban a Pesti Központi Kerületi Bíróság 3 év letöltendővel sújtott egy “futballhuligánt”, aki a tavaly szeptemberi román-magyar meccsen oda merészelt kiabálni a figyelmeztetés nélkül könnygázgránátokat lövöldöző rendőröknek, hogy mit művelnek. A csoportos szexuális erőszak tehát kevésbé súlyos dolog, mint zokon venni a felszólítás nélküli tömegoszlatást, de nem az ítélet egyetlen érdekessége.

A Szegedi Törvényszék ugyanis felmentette a negyedrendű vádlottat, aki közvetlenül nem vett részt a bűncselekményben, “csak” videózta a kétségbeesetten sikoltozó sértettet. A többi öt “férfi” ellen, akik jelen voltak a házibuliban, és kisujjukat sem mozdították, hogy a lánynak segítsenek, még csak büntetőeljárás sem indult, pedig nyilvánvalóan pszichikai bűnsegédként bátorították az elkövetőket.

Ugorjunk vissza a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Ez a bíróság tavaly októberben hirdetett elsőfokú ítéletet négy férfi ügyében, akik a vád szerint egy parkolóban felborítottak egy mozgásképtelen roncsautót, amely egy hajléktalan szállásául szolgált. (A hajléktalan ekkor nem volt benne.) Az ítélet szerint az elkövetők hárman csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében bűnösek, közvetlen elkövetőként. Negyedik társuk, aki a felborításban nem vett részt, de videóra vette, pszichikai bűnsegédi minőségben társtettes, szintén bűnös. A kamera jelenléte ugyanis a bíró megállapítása szerint “az elkövetőkre bátorítólag hatott”.

Csoportos nemi erőszakot röhögve videózni tehát nem bűncselekmény, egy autóroncs felborításáé viszont az. A fiatalkorú lány számára életre szóló traumát okozó gaztett elkövetőinek bátorítása, biztatása rendben van, de a csöves roncsautójának sokkal szigorúbb védelem jár.

Talán az lehet a furcsa ellentmondás megfejtése, hogy a roncsautós történet szereplői a Tolvajkergetők tagjai, kamerázó társuk pedig természetesen Tomcat volt. Az ő ítéletük még nem jogerős, jelenleg folyik a másodfokú eljárás. Reméljük, fordulatot hoz.

(Jog Gyilkosai – Szent Korona Rádió)


Na ez a bíró is zsidó volt gojok ez nem a ti hazátok ! Ti itt rabszolgák vagytok a zsidók rabszolgái kamatrabszolgák !!!!






Pedig ez itt az én hazám !!!












Lelepleződés: titkosszolgálati megrendelésre vegzálják Orosz Mihály Zoltánt

DÁTUM:
MÁJ 27, 2016

CÍMKÉK:




Orosz-Mihaly_konyhasMegrendelésre – titkosszolgálati kapcsolatok miatti – bírói hivatali visszaélés előkészületei derültek ki – adta hírül Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere, és az Érpataki Modell Országos Hálózatának vezetője. Egy névtelen, figyelmeztető levelet kapott ugyanis a bíróságtól. 
A mai napon figyelmeztető levelet kaptam a Püspökladányi Járásbíróságról, ezennel nem a joggyilkos Szilvási László bírótól, hanem az ottani igazságszolgáltatáson belüli másik ismeretlen személytől, mely figyelmeztet a brutálisan elfogult Szilvási bíró sérelmemre elkövetni tervezett joggyilkos tervéről – kezdi bejegyzését a bátor polgármester Facebookon.
Alább a levél:
Tisztelt Orosz Mihály Zoltán polgármester úr!
Az alábbiakról szeretném Önt tájékoztatni. Bennünket is teljesen megdöbbent az Ön ellen tervezett rendkívüli bírói visszaélés, amire itt Püspökladányban készül dr. Szilvási László bíró: Annak ellenére, hogy igazolatlanul Ön soha nem maradt távol a tárgyalásról, Szilvási bíró mégsem hajlandó önnek szabályszerű idézést küldeni a jövőben, hanem az Ön számára kiszámíthatatlan időpontban, váratlanul elő akarja vezettetni a média előtt megalázva, annak ellenére, hogy az elővezetésnek semmilyen jogalapja nincsen. A JOGALAP NÉLKÜLI ELŐVEZETÉST SZILVÁSI BÍRÓ MÁR EL IS RENDELTE A NYÍREGYHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁGON.
Tekintettel arra, hogy az igazságszolgáltatásban sokan vannak még a tisztességes kollégák, ezért ajánlom Önnek, hogy minél előbb nyújtson be elfogultsági kifogást a visszaélésre készülő eljáró bíró ellen, sürgősen tegyen feljelentést hivatali visszaélés miatt az ügyészségen, haladéktalanul forduljon a lehető legnagyobb nyilvánossághoz és tájékoztassa erről közvetlenül az ügyészi- és bírói kar minél több résztvevőjét.
Annak ellenére, hogy nem értek mindenben egyet Önnel, de erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy tájékoztassam Önt az Ön erkölcsi és becsületbeli sérelmére tervezett, készülőben lévő és a közeljövőben végrehajtandó kirívó bírói visszaélésről. Bennünket is felháborít, hogy bizonyos megrendelésekre titkosszolgálati kapcsolataik miatt bírák és ügyészek jogalap nélküli, teljesen atipikus és eltúlzott eljárási cselekmények (média hecckampány céljából, jogalap nélkül, nyilvános közszereplők bujkáló bűnözők módjára való elővezetésének stb.) végrehajtására merik ragadtatni magukat, teljesen lejáratva a magyar igazságszolgáltatás tekintélyét, ahelyett, hogy annak megtisztításán dolgoznának.
Kérem konkrét levelem megsemmisítését a tartalmának szabad felhasználása mellett.
Püspökladány, 2016-05-24.
Az igazságszolgáltatás egyik egyenlőre ismeretlen szereplője Püspökladányban”
 (A jog gyilkosai – Szent Korona Rádió)

Önvédelem a hétköznapokban – Alternatív megoldások

DÁTUM:
ÁPR 20, 2016



1421240572_58Ebben a részben olyan szabadon tartható, nem halálos önvédelmi eszközök kerülnek bemutatásra, melyek nem sorolhatóak a korábban ismertetett kategóriákba.
A Guardian Angel a svájci Piexon cég terméke, mely kettő darab, 6 ml 10%-os kapszaicinnel (OC) előre megtöltött kamrát tartalmaz. Az eszköz az elsütő billentyű meghúzása után a tölteteket külön-külön, fúvókákon keresztül kb. 145 km/h (40m/s) sebességgel lövi ki, hatásos lőtávolsága kb. 4 méter, de ilyen távolságon a célpont eltalálása (az eszköz ergonómiája miatt is) már nehezebb lehet. Az első lövés után az elsütő billentyűt visszaengedve, azonnal ismét lőhetünk. Sajnos csak egyszer használatos, a két lövés után nem újratölthető. Anyaga műanyag, mindenhol legömbölyített, zsebből való rántáskor nem fog megakadni. Súlya 120 gramm, mérete kb. tenyérnyi, tehát mindennapi viselése sem zavaró, kisebb zsebben is elfér. Jobb- és bal kézzel egyaránt használható. Később megjelent Guardian Angel II, mely működésében a korábbival megegyező, ám kapott egy pisztolymarkolathoz hasonló nyúlványt és nyílt irányzékot, ezáltal fogása jobb, és használata egyszerűbb lett.
1421240573_06(4)
Szintén a svájci Piexon cég terméke, a Guardian Angel-hez hasonló működéssel, ám ez az eszköz már cserélhető tárral (csőköteggel) rendelkezik, tehát nem csak egyszer használatos. Szintén pirotechnikai elven működik, de a töltet 6 ml-ről 11 ml-re változott (tehát közel duplája), a sebessége 145 km/h-ról (40 m/s) 430 km/h-ra (120 m/s) emelkedett, így a hatótávolság is 4 méter helyett kb. 7 méter. A felső, műanyag cserélhető rész foglalja magában a hatóanyagot, illetve ezen található az irányzék is, míg az alsó, acél megerősítésekkel rendelkező, de szintén műanyag rész tartalmazza az elsütőszerkezetet (mely acélból készül). Áruk 10-12ezer forint körül mozog.
1421240569_55(1)1421240568_75(1)
Elsütőszerkezete DAO (Double Action Only), vagyis csak revolverező. Lövést követően az elsütőszerkezet automatikusan átvált az egyik ütőszegről a másikra, minden billentyűmeghúzás után. A tokon szereléksín található, melyre tetszés szerint lámpát vagy lézert szerelhetünk fel. Súlya alacsony (350 gramm körüli), ám mérete nagyobb, kb. szolgálati pisztoly hosszúságú, ezért zsebben való viselése nehezen megoldható, de vásárolhatunk hozzá többféle tokot is. Ára a jó minőség és a svájci gyártás okán elég magas, 70 ezer Ft körül mozog.
1421240571_30(4) 
1421240572_24(1) 
1421240573_61
A lengyel Kolter cég gyártmánya a Guard-4, mely formájában leginkább az éles COP .357 Derringer-re hasonlít. Az előző két eszközhöz hasonló, négy aluhengerbe előre betöltött 10%-os OC töltetek vannak, melyeket 6mm-es startpatron által mozgatott dugattyú lő ki. Előnye az egymás után folyamatosan leadható négy lövés (természetesen itt is DAO elsütőszerkezet került beépítésre), hátránya a kisebb hatótávolság (kb. 1,5-2 méter), viszont nem folyadéksugarat, hanem gázfelhőt lő ki, ezért kevésbé kell vele célozni. Anyaga majdnem teljesen műanyag (elsütőszerkezet egyes elemei készültek fémből), súlya kb. 350 gramm, formája lekerekített. A négy leadott lövés után házilag nem újratölthető, komplett új csőköteget kell hozzá vásárolni (mint a JPX-nél is). Ára Lengyelországban 35 ezer Ft körül mozog.
1421240572_58(2)
1421240570_98(1)
Egy kis hungarikum, a Keserű cég terméke a Wunderwaffe, mely egy telefonnak álcázott gáz-riasztó fegyver. Nem újratölthető, 3 db gáz- vagy riasztótölténnyel előre megtöltött, műanyag tokkal rendelkező eszköz.
1421240569_70
1421240573_85(1)
A hátulján lévő gombokat kell külön-külön hátrahúzni, majd azokat elengedve a lövés létrejön. A csővégek a telefon tetején találhatóak.
1421240569_48
Tömege 45 gramm. Figyelem! Újonnan nem kapható, egyes szakmai fórumokon szokott felbukkanni gyári csomagolásában 2-4000 Ft körüli áron, ám ebben az esetben is a gáztöltények szavatossága már lejárt!
1421240570_60(2)(Gorcsev Iván – Jogos Önvédelem – SZKR)
A sorozat korábbi részei rovatunkban találhatóak meg.






Szamurájkarddal és pisztollyal járnak a rossz fiúk – És mi?

DÁTUM:
ÁPR 22, 2016

CÍMKÉK:
CIGÁNYBŰNÖZÉS

pisztoly_2Egy kard és egy tőr is előkerült, valamint lövések dördültek, amikor egymásnak esett az este két haragos család Jászapátin.
Alapvetően ez a hír nem illik bele profilunkba 100%-ig, de ennek ellenére mégis foglalkozunk az esettel pár sor erejéig. Ezúttal történetünk főhősei két haragos család képviselői, akik Jászapáti városában vonultak csatába egymás ellen.
A Capuletek és Montaguek ütközete során előkerült szamurájkard, tőr, sőt sajtóértesülések szerint lövések is dördültek. A hazai sajtóra sajnos abszolút jellemző, hogy egy rózsapatronos pisztolyt is képesek éles lőfegyvernek eladni, de az eset körülményeiből ezúttal valóban következtethetünk arra, hogy az érintett felek nem játék, vagy gáz-riasztó fegyverrel estek egymásnak.
A csatának egy sérültje lett, akit vágott sebbel szállítottak kórházba, a helyszínre érkező rendőrök pedig mindenkit előállítottak.
Kérdésünket elsősorban azon liberális aktivistákhoz intézzük, akik előszeretettel érvelnek a fegyvertartás ellen azzal, hogy nőne a bűnözés, ha a lakosság körében több fegyver lenne fellelhető. Szerintetek a történet főhősei engedéllyel jutottak fegyverhez? Szerintetek nem kéne lehetőséget adni a társadalomnak arra, hogy megvédhesse magát, ha egy szürke hétköznapon ilyen jelenetek játszódnak le Magyarország utcáin?
§Jogos Önvédelem§ – SZKR




Rendőri javaslat: Szerezzenek fegyvert

DÁTUM:
ÁPR 25, 2016

CÍMKÉK:
FEGYVER

salt-self-defense-gun-3Kegyetlen leszámolás áldozatává vált egy család több tagja az USA-ban. A család többi tagjának ezt javasolja a helyi sheriff: “Szerezzenek fegyvereket.”
A rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre bővebb információkat nem ad az eset hátteréről, de több mint valószínű, hogy a hidegvérű mészárlásnak van némi köze a ház közvetlen környezetében található vadkender ültetvényekhez, illetve ahhoz, hogy az elmúlt években mexikói drogkartellek érdekeltségévé vált a térség.
Blogunk érdeklődését azért keltette fel a fenti hír, mert a helyi sheriff egy magyarországi viszonylatban elképzelhetetlen javaslattal állt elő a család életben maradt tagjai számára. Nemes egyszerűséggel közölte velük, hogy szerezzenek fegyvereket. Na, ez az a mentalitás, amire itthon is szüksége lenne a rendőrségnek.
(Jogos Önvédelem – SZKR)
 




Fegyvert rántva védte meg férjét egy asszony az USA-ban

DÁTUM:
ÁPR 14, 2016

CÍMKÉK:
MAROKLŐFEGYVER

motor 0Az USA-ban verekedésbe, pontosabban verésbe torkollott egy vita. Ha nem kerül elő egy fegyver, csúnya vége lehetett volna.
Klasszikus érv az önvédelmi fegyver ellen, hogy ha a társadalom széles rétegei hozzájutnának, akkor megnőne a halálos kimenetelű konfliktusok száma. Ez az USA-ban történt eset is bizonyítja, hogy pont az ellenkezője igaz a megállapításnak.
Történetünk főszereplője egy hölgy, aki akkor rántott fegyvert, amikor egy közúti konfliktus annyira elfajult, hogy három motoros az asszony férjét már a földön ütötte, rúgta. A vita abból indult, hogy a motorosok letörték a férfi BMW-jének tükrét, és amikor kérdőre akarta vonni őket, akkor nekiestek.
motor 2(146)
A verekedést az egyik motoros sisakkamerája rögzítette. A felvételekből az derül ki, hogy ha a nő nem ránt fegyvert, akkor férjét azután is súlyosan bántalmazták volna, hogy a földre került. Mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy milyen további sérüléseket szerezhetett volna a férfi, ha felesége a rendőröket hívja, és a kocsiban ücsörögve várja a hatóság kiérkezését.
(Jogos Önvédelem – SZKR)


Rátámadtak, védekezett – őt vitték el a rendőrök

DÁTUM:
FEB 23, 2016

CÍMKÉK:
CIGÁNYBŰNÖZÉS

gazpisztolyGázpisztollyal fenyegette szomszédait egy férfi Kercaszomoron”, állítja a police.hu-n olvasható hivatalos híradás, hozzátéve a megnyugtató happy endet, hogy a kistelepülés békéjét felforgató huligán elemet szerencsére a rend éber őrei elfogták és előállították, s most felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ellene büntetőeljárás. Az egyszerű újságolvasó megnyugodva felsóhajthat, ma is megvédték a közrendet, nem kell félnie… vagy mégis?
A valóság a híradással szemben az, hogy a police.hu-n emlegetett 35 éves férfit és családját már hónapok óta fenyegette a szomszédban lakó Sipos cigánycsalád, melynek minden tagja többszörösen büntetett előéletű. Azért vásárolt gázpisztolyt a férfi, mert ezek a tetvesek már többször behatoltak a kertjébe is, ott fenyegették ordibálva őt, feleségét, és még csecsemőkorú kislányát is. A rendőrséget mindez természetesen addig nem érdekli, amíg nem folyik vér. A férfi többször is videóra vette az agresszív cigányokat, feljelentést is tett ellenük, de ez csupán néhány irat megszületését eredményezte a Körmendi Rendőrkapitányságon. A cigányok cselekménye nem garázdaság, csupán zaklatás.
A gázpisztolyos “fenyegetés” valós története: a hazafelé tartó férfit két cigány meglátta az utcán, és rögtön kirohantak beváltani korábbi fenyegetéseiket. Amikor azonban kiszemelt áldozatuk elővette engedéllyel tartott önvédelmi eszközét, rögtön sipítozni kezdtek, hogy őket “megtámadták”, és zokogva telefonáltak a rendőrségnek, hogy állítsák elő a “garázdát”, aki “fenyegeti” őket. A cigányok szava pedig szent, és a rendőrség rohant is intézkedni.
Apróság, hogy a gázpisztolyos férfi nemcsak pisztolyt vitt magával, hanem ő is és felesége is éjjel-nappal testkamerát is hordanak. Igen, sajnos ide jutottunk, hogy enélkül jobb, ha nem teszi ki a lábát senki az otthonából, és jelen esetben hasznos is volt. Három cigány szemrebbenés nélkül megtett hamis tanúvallomása elég lenne, hogy súlyos börtönévekre ítéljék, hiszen a kamera nélkül csak mondani tudná, hogy nem ő támadott a megyeszerte hírhedt bűnözőkre, hanem fordítva. A videófelvétel azonban egyértelműen bizonyítja, hogy mi történt valójában. Azóta a rendőrség a cigányoknál is házkutatást tartott, ugyanis a felvételen jól hallhatóan fenyegetőztek azzal, hogy ők is kihozzák a saját pisztolyukat.
A történet ezen fordulatáról azonban már sem a police.hu, sem az ott megjelent “tájékoztatást” szolgai módon leközlő megyei sajtó nem tudósított.7
(Jogos Önvédelem)




Tuti előállítás: Gáz-riasztó pisztollyal védted meg magad

DÁTUM:
JAN 27, 2016

CÍMKÉK:
GÁZ-RIASZTÓ FEGYVEREK

gpteszt03Újabb “lövöldözés” történt a VIII. kerületben: megtámadtak valakit, aki gáz-riasztó pisztollyal védekezett. A támadók elmenekültek, őket még keresik, de a védekezőt “előállították”. Ez gyakorlatilag mindennapos: a gáz-spraynél nem ártalmasabb eszközzel, nevesen gáz-riasztó fegyverrel védekező személyt mindig előállítják. A média pedig egy-két durranás után is lövöldözésről ír…
A legfrissebb indexes hír alább, utána a további megjegyzéseink:
Lövöldözés volt a VIII. kerületben
Olvasónk a Teleki László téri villamosmegállónál volt, útban a Lidl felé este kilenc óra körül, amikor 7-8 lövést hallott a tér felől.
Megkerestük a rendőrséget, akik azt írták: 20 óra 48 perckor bejelentés érkezett hozzájuk, hogy a VIII. kerület Teleki téren lövöldözés történt. Ezt követően 20 óra 58 perckor is érkezett bejelentés a rendőrségre, ami során a bejelentő elmondta, hogy őt korábban megtámadták és gázpisztollyal védte magát.
A rendőrök a helyszín közelében a korábban megtámadott bejelentőt igazoltatták és előállították a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságára.
A támadókat még keresik.”
Értjük, LÖVÖLDÖZÉS! A fő megmondó portálok fegyveriszonya tettenérhető minden ilyen hírnél. Lövöldözés, sérülések és Szűz Mária rendőrség ments meg minket. A lényeg a szenzáció lehetett még az első ilyen híreknél, aztán már zsigerből írnak baromságokat. A kedvenc híreim azok, amikben leírják, hogy gáz-riasztó pisztollyal lövöldöztek (mintha ki lehetne lőni velük valamit…), majd sorolják, hogy milyen sérülések keletkeztek. Egyértelmű, hogy a sérülések egyéb eszköztől, esetlegesen bármilyen ütlegtől keletkeztek, nem a gáz-riasztó fegyvertől, tekintve, hogy egy ilyen “fegyverrel”, akkor lehet sérülést okozni, ha mondjuk jó erős masszív a tokozása és azzal ütsz valakit. Amúgy tényleg nem ártalmasabb, mint egy gáz-spray…
Kulturáltabb vidékeken van joguk éles lőfegyverrel megvédenie magukat az állampolgároknak, vagy minimum szerelt gumilövedékessel lehet mászkálni. Nálunk csak a fegyverutánzatok legálisak, de jajj, annak, aki használni meri őket, mert minimum az előállítás és eljárás indítása, hiába az életét védte. Ez valami régi kommunista reflex lehet a rendőrség részéről. Vérlázító.
(Jogos Önvédelem – Szent Korona Rádió)






Végéhez közeledik Aleppó felszabadítása

DÁTUM:
JÚL 29, 2016

CÍMKÉK:
AL-NÚSZRA FRONT

SyAAF-L-39-2136 (2)Véget érni látszik a modern kor egyik leghosszabb helységharca, a harc Aleppóért. 2013 júniusának elején tört ki a fegyverropogás, a város gyakorlatilag azóta, tehát több mint három éve ostromlott volt annak birtoklásáért.
Noha végig hadszíntér volt a város, nem beszélhetünk megmerevedett frontról, komplett negyedek, kerületek cseréltek többször is gazdát az évek során, a kormányerőket kishílyán teljesen ki is szorítva onnan a különféle felkelő, mérsékelt nyugat-barát kannibál és terrorszervezetek javára.
Immár csak néhány kerületnyi városrész maradhatott a terroristák kezén, illetve az elmúlt évek városon belüli tüzérségi párbajainak, harckocsi csatáinak és légicsapásainak okán inkább romok.
Ez alól kivétel talán csak a város kurd negyede, a lakosság és a kurd milíciák jó érzékkel kibekkelték az eddigieket.
A város felszabadítása felé a nagy lökést talán leginkább tavaly ősztől kezdődő a közvetlen és nyílt orosz támogatás adta a már veszni látszó helyzetben. Ez egyrészt a látványos légicsapásokban érhető tetten, másrészt egyéb fegyverek átadása, kiképzési, irányítási közreműködés illetve hírszerzési és elektronikai ellentevékenység területén történő segítség.
Mindez önmagában azonban nem volt elég, a város ugyanis eleddig nem volt körülzárt, csak ostromlott. Észak felől (Törökországból) szinte szó szerint ömlött az utánpótlás mind élőerőben, mind anyagiakban.
Közvetve ezen segítettek volna az ország északi határán saját pecsenyéjüket sütögető kurdok, akik Szírián belüli összeköttetést szerettek volna elérni az azon belül két részre szakadt életterük közt. Gyakorlatilag a határsávban egy kurd többségű terület húzódott egy sávként, ám ez Aleppó vonalában ketté lett vágva a különböző kormányellenes fegyveres szervezetek által a Törökországba vezető utak mentén. Hogy a kurd milíciák ezeket a vonalakat elvágják és a saját területeiket egyesítsék, ezzel egyébként egy hosszú lépést téve az önálló Kurdisztán megteremtése felé, azt a török szárazföldi, illetve légierő ágyúzással és légicsapásokkal akadályozta meg.
Ez változott meg július 27. napján.CoX9uWZXgAACxLE(2)
A lehető legpontosabb térkép tanúsága szerint  két katlanra szakadt szét a bekerítés.
Ebben ezúttal a helyi kurdok is  szerepet játszottak. Egy óvatlan pillanatban ők is támadásba lendültek a kormányellenes erők ellen, összejátszva a Szíriai Arab Hadsereggel. Egyébként korábban is együtt harcoltak a törvényes kormánnyal Aleppóért.
Assad hadserege valószínűleg mindent bele ad ebbe, és ez biztosan így van a másik oldalon is.
Hogy hányan tartják a várost, az erősen kérdéses. Az Index és a hasonló médiumok számai teljesen megbízhatatlanak, annyi biztos.
A kormányerők részéről legalább egy teljes harckocsi hadosztályra való páncélos támad Délről és Északról, délen megtámogatva a Köztársasági Gárdával, néhány tucatnyi törzsi szövetségesekkel, Északról a palesztin Hezbollah különlegesei, az assad-párti NDF azaz a népi demokratikus erők, a hadsereg Tigrisek elit alakulata biztosan jelen van.
A felszabadítást egyrészt nehezíti, hogy a terroristák bármit aláaknásíthattak, és valószínűleg meg is tették. Másrészt igyekeznek mérsékelni a járulékos károkat és kímélni mind a bennmaradt civil lakosságot, mind a saját embereiket. Bár kicsit fura, hogy milyen civil az, aki évekig elvan az Iszlám Állam és/vagy az al-Nusra Front (al-Kaida) fennhatósága alatt…
Mindenesetre, saját dolgát is megkönnyítendő, a kormány garantálta, hogy aki leteszi a fegyvert elhagyhatja a körbezárt területet a három, erre kijelölt útvonalon, a következő három hónapban.
Ilyen hosszú határidőt hagyva valószínűleg a Szíriai Arab Hadsereg úgy számol, hogy még sokáig elhúzódhatnak a harcok a város teljes ellenőrzéséért, azonban, ha végre kitakarítják a várost, azzal egy jó nagy lélegzethez jutnak, és számottevő emberállomány is felszabadul a lerövidülő frontvonalnak köszönhetően.
 
(Vanek úr – SZKR – Militarizált Övezet)


Kaukázusi kardcsörte

DÁTUM:
ÁPR 12, 2016

CÍMKÉK:
AZERBAJDZSÁN

mI9LVfZrpbETalán mindenki tudja, hogy az új hónap új háborút is hozott magával, ez pedig Azerbajdzsán és Örményország között robbant ki.
Ennél igényesebben fogalmazva Azerbajdzsán felrúgta az általa egyoldalúan meghirdetett, 22 éves tűzszünetet, és több települést, illetve jelentőséggel bíró magaslatot elfoglaltak katonái a területébe zárványként létező szakadár, örmények lakta Hegyi-Karabahból.
Hegyi-Karabah de facto állam. Ezt azt jelenti, hogy ugyan nem bír széleskörű (vagy egyáltalán bármilyen) elismeréssel államisága, de attól az még létezik, hivatalos gazdája, jelen esetben Azerbajdzsán pedig nem bír tényleges hatalommal felette.
Az április azt hozta hát, hogy Azerbajdzsán felrúgta az általa egyoldalúan meghirdetett, 22 éves tűzszünetet, és több települést, illetve jelentőséggel bíró magaslatot bekebelezett Hegyi-Karabahból.
Hogy valójában kinek hol mennyi joga van az államisághoz ebben a konfliktusban, abban egyáltalán nem akarunk állást foglalni.
Az azeri oldalról a területszerzés mellett elmondható, hogy legalább két darab, modernizált Mi-24-est, több, köztük izraeli gyártmányú, illetve licencű pilóta nélküli repülőgépet vesztett, ami a levegőt illeti, szárazföldön pedig körülbelül egy tucatnyi harckocsit és egyéb páncélosokat vesztett. Élő erőt tekintve az adatok teljesen megbízhatatlanok, de gyaníthatóan százas nagyságrendről van szó. Örmény forrás szerint öt darab azeri T-90-es is kilőttek, de bizonyítani eddig nem tudták.
Azerbajdzsán egyébként export változatú, valamennyire butított T-90-eket kapott.
Azeri katonák egy BM-21-es sorozatvető mellett.(10) Azeri katonák egy BM-21-es sorozatvető mellett.
Habár hivatalosan Azerbajdzsán és Hegyi-Karabah között folytak a harcok, Örményország természetesen belefolyt ezekbe. Ennek legékesebb példája, hogy Hegyi-Karabahba Tocska-U ballisztikus rakétákat telepített. Az ilyen eszköz pedig elég drága dolog, zsíros célpont, így igen nehéz elképzelni, hogy csak úgy magukban mentek volna, bármiféle kíséret nélkül.
Az örmény veszteségekről azért még nehezebb bármi hiteleset állítani, mert a jelentések, beszámolók nem definiálják, hogy örményen belül örmény etnikumú, hely esetleg reguláris katona az Örmény állam színeiben, és így tovább. Hovatovább semeddig nem tart átfesteni a felségjelzést, vagy egyenruhát cserélni. Annyi bizonyos, hogy technikai és élőerőbeli veszteség nélkül nem úszták meg a kalandot, több örmény harckocsi is megsemmisült, köztük az első képen látható.
Az biztos, hogy örmény oldalon is százas nagyságrendű halottakról beszélhetünk, amibe bele tartozik az ilyenkor szokásos etnikai tisztogatás is. Azeri oldalról biztosan, de igen kevesen tennék a tűzbe a kezüket az örmények lovagiasságát illetően. Emellett legalább egy alkalommal az örmény hátországban ért légicsapás “buszban menetelő” örmény katonákat, vélhetően egy pilóta nélküli légijárműtől.
Beásott örmény harckocsik(13) Beásott örmény harckocsik
A lassú, de biztos azeri előrenyomulást a Kreml közbenjárása állította meg. Először nyilatkozatokban szólították fel az érintetteket a fegyvernyugvás erőltetésére, majd Szergej Lavrov orosz külügyminiszter negyedikei, Bakuban tett látogatása kellett ahhoz, hogy nagyobb önmérsékletet tanúsítson Azerbajdzsán.
Másnap azért még elindítottak egy offenzívát, de ez nem vezetett sikerre. 170 örmény halottat követelt az azeriek támadása, ez pedig két kérdést vet fel, amire rövid időn belül nem lehet választ kapni. Egyrészt mi lett volna, ha az azeriek sikerrel járnak, másrészt, ha a sikerrel védekezők körében ilyen pusztulás következett be, mekkora lehetett a halálozás a támadó azeri oldalon?
A frontvonal mozgása. Csekély méretű, de jól látható azeri területszerzés.(23) A frontvonal mozgása. Csekély méretű, de jól látható azeri területszerzés.
Amilyen hirtelen fellángoltak a harcok, olyan hirtelenséggel csitultak, de egészen biztos, hogy a parázs továbbra sem hunyt ki.
(Vanek úr – SZKR – Militarizált Övezet)




Trump felesegesnek tartja a NATO-t

DÁTUM:
MÁRC 25, 2016

CÍMKÉK:
DONALD

donald-trumpA republikános színekbe öltözött üzletember, Donald Trump, az USA közelgő elnökválasztásának egyik esélyese jó ideje hazánkat is érintő kijelentéseket tesz, ezzel pedig koránt sincs egyedül pártjában.
Itt az ideje, hogy újratárgyaljuk, most van itt az ideje!
Szerinte túlhaladt az idő a katonai szövetségen, mondta, a NATO-t 1949-ben alapították a Szovjetunió és az európai “nacionalista militarizmus” ellen, de most a terrorizmussal kellene foglalkozni, az Iszlám Állam ellen akár nukleáris fegyvert is bevetne. (
Afelett, hogy az a bizonyos állam leginkább Szíria és Irak nevű államok területén fekszik, és némi Orosz érdekeltség is van arrafelé, úgy tűnik nagyvonalúan átsiklott. – Vanek Úr)
Donald Trump Oroszországra és elnökére, Vladimir Putyinra is partnerként tekint, nem ellenségként. Kijelentette többek közt azt is, hogy Ukrajna ügye európai ügy, szerinte Ukrajnának a többi európai államtól kellene segítséget kérni, nem pedig az USA-tól. Hovatovább kijelentette, hogy több NATO tagállamot potyautasnak tart, ezért a kölcsönös védelemről szóló szerződéseket is “felülvizsgálná”, és megszüntetné a tagállamoknak adott katonai segélyeket és kedvezményeket.
Érdekes, hogy a hazai sajtó nem foglalkozik ezekkel, pedig elég érzékenyen is érinthetné hazánkat ha a NATO szerkezetében komolyabb változások állnának be, vagy egészen egyszerűen kipenderítenének minket, mint potyautasokat. Gyakorlatilag teljes fegyvernemek hiányoznak itthon, mint például a tüzérség, a páncélos erők, légvédelem -a maradék KUB-ok hátralévő ideje órában mérhető, nem részletezném az oldal olvasói úgyis tudják. Potyautasságunk abban is jól tetten érhető, hogy a NATO ajánlott ráfordítás (a GDP 2%-a) töredékét, a GDP 0,7%-át költjük, 2020-ra az előirányzott összeg pedig a még mindig nevetséges 1,3%. “Majd a NATO megvéd!”
Talán azt már kevesebben tudják, hogy az utóbbi időkben a Luftwaffe mutatói is siralmasak, az első vonalas technika, az Eurofighter Typhoonok, és a Panavia Tornadok átlag 20-30% -ban bevethetőek, a nagy dirrel-durral beharangozott ISIS elleni légi hadművelet is 6 db Tornadoban manifesztálódott, amik felderítő bevetéseket repülnek naponta néhányszor. Eleinte csak nappal, mivel állítólag a kiküldött gépeken nem volt használható éjjellátó berendezés, és a terepen szembesültek a csúnya valósággal, hogy bizony éjszaka is van háború.
Vele szemben a Demokrata Párt, s üdvöskéjük, Hillary Clinton szerint Trump politikája “elszigetelődést” hozna, globális terrort, diktatúrát mindenhova és persze Oroszország abban a szent pillanatban lerohanná nemcsak Ukrajnát, de teljes Kelet-Európát.
Abból az igen kínos tényből, hogy az USA hathatós segítsége nélkül a 2011. márciusában, Líbia ellen indított hadjárat is csúfos kudarcba fulladt volna, mert az európai résztvevők egészen egyszerűen kifogytak a készletekből.
A George Washington köré gyűjtött Harccsoport. Vajon hány Közép-Európai ország éves katonai költségvetése:A George Washington köré gyűjtött Harccsoport. Vajon hány Közép-Európai ország éves katonai költségvetése?
Személyes vélemény, hogy Európának, legalábbis igen nagy részének, még ha fájó is volna, szüksége van arra, hogy az USA elengedje a kezét, és véget érjen például az az évtizedes kummantás sorozat, amit például hazánk is mesterfokon űz, vagy az a töketlenkedés, amit Nyugat-Európa folytat a haditechnikai fejlesztésekkel. Hovatovább talán annak a gyakorlatnak is vége szakadna, hogy nagy egymásba borulással elkezdődik valami kooperatív fejlesztés, amiből aztán évtizedekig nem lesz semmi, csak pénznyelő, és valamiért a végére az összefogás sem igazán sikerül.
Gondoljunk itt arra, hogy Nyugaton mikor kezdődött az ez Euró-kacsa fejlesztése, és még mindig nem értek a végére! Az első sorozat, Tranche1, csak légvédelemre volt alkalmas, és mostanság, a Tranche 3B sorozattal érik el a tervezett képességeit a gépnek. Érdekes módon a korai gépek nem hozhatók fel a kívánt szintre gazdaságosan, így történhet az például, hogy az Egyesül Királyság a 2005 óta gyártott 53 Tranche 1 verziójú gépeit máris vonhatja ki szépen, hogy helyet csináljon az újabbaknak. Ez a sors vár valószínűleg Spanyolország, Németország és Olaszország 80 db Tranche 1-es gépére, ezek továbbértékesítése pedig még politikusszemmel nézve is ocsmányul nagy korrupcióval lenne kivitelezhető, ahogy tették az Ausztria esetében is.
Nem is csoda, hogy Franciaország idejekorán otthagyta az egész cirkuszt, és megcsinálta a saját gépét mindenféle kaláka munkás önsorsrontás és állandó politikai ámokfutások nélkül. Ezenkívül igen sok mindent lehetne joggal ekézni, mint például a repülőgép fedélzeti fegyverek röhejesen magas árát, a jenki megfelelőkkel szemben, ami jórészt az alacsony mennyiségekből és a folytonos páneurópai politikai vízgereblyézésből és egymásnak keresztbetevésből származik. Boncolgathatnánk az A400M, vagy az NH-90 kálváriáját, vagy hogy a nagy európaiságban, hovatovább EU-s tagságban bizony szép számmal akadnak olyanok, akik inkább F-35-öt, F-16-ot, AH-64-et, vagy más jenki rendszert vesznek tokkal-vonóval.
Egy bekezdést megérdemel a V4-ek is, ahol szintén soha semmit nem sikerül együttműködni, így lett két államnál JAS-39, a harmadiknál F-16, a negyediknél semmi eddig. Ez pedig még csak a jéghegy csúcsa, hosszú gondolkodás után is csak a “majd” felálló EUBG jut eszembe, meg az a pár jelképesen a Magyar-Szerb határra kiküldött kölcsön-katona. Holott az összesen bő 60 millió fő mögé azért lehetne hadiipart fejleszteni, nem csak közösen beszerezni, hiszen nagyjából hasonló cipőben jár mind a négy ország. Ilyen közös programok pedig tovább növelnék a szervezet gazdasági és diplomáciai súlyát is, de valahogy mindig akad egy-két kerékkötő.
Talán éppen ideje lenne, hogy Európa katonai értelemben újra megtanuljon a saját lábán állni, illetve bizonyos NATO tagállamok ne a többi tagállam háta mögül kiabáljanak mondjuk Oroszországnak, mert “majd a NATO megvéd” hiszen minden tagállam maga a NATO, a 28 tagállam közül igen sokan mégsem veszik ki ebből a részüket. Ha az USA pedig kihátrál az ellustult Nyugat- és Közép Európa, valamint a nagyszájú Balti-államok és Törökország mögül, akkor bizony a hamis biztonságérzet léggömbje nagyot fog pukkanni.
(Vanek úr – SZKR – Militarizált Övezet)




Úgy jöttek, mint akik mentek.

DÁTUM:
MÁRC 17, 2016

CÍMKÉK:
AL-NÚSZRA FRONT

2649513_LatakiaOroszország úgy vonta ki Szíriába küldött kontingensét, illetve annak nagy részét, hogy közben lassan többen lesznek ott, mint voltak.
Miközben a sokan vérmérsékletüknek és világnézetüknek megfelelően örülnek/búslakodnak a vereségnek/győzelemnek, folyamatosan érkeznek a részletek.
×Teljesen csak a SzU-25 ás 34 típusokat vonják ki.
×12 db SzU-24 marad.
×Az eddig kitelepült SzU-30 és SzU-35 -ök mind kint maradnak.
×A bázisok védelmére és kutatás-mentésre kivitt helikopterek maradnak. -Itt azért találni ellentmondásos számokat.- Mi-24P, Mi-35M, Mi-8AMTSh
×A teljes földi légvédelem, a bázisok szárazföldi marad.
×Tanácsadók maradnak.
×A hadianyag szállítása nem áll le.
És a meglepetés:Mi-28 -ak és KA-52-k érkeztek a hmejmimi légibázisra!
Vegyük észre a baloldalt meglapuló, még forgószárnyak nélkül álló KA-52 -t!(25) Vegyük észre a baloldalt meglapuló, még forgószárnyak nélkül álló KA-52 -t!
Ezen kívül a héten is folytatódtak az al-Núszra Front és az Iszlám Állam elleni bevetések a kontingens részéről, igaz, alacsonyabb intenzitással.
A Rauters a mai napon közzétett egy videót, amelyet az orosz kivonuláshoz címeztek. Sajnos a beágyazást letiltották, katt. a hivatkozásra!
https://youtu.be/srra3IKtEg8
Nézzük csak végig:
Kezdésnek egy SzU-30, hat darab légiharc rakétával és két bombával. Nem egy áttelepülő konfiguráció!
0:10 – SzU-24M – nem derül ki semmi.
0:15 – Mi-28. Új jövevény.
0:19 – Il-76. Annyit látunk, hogy felszáll. Ebből semmi több nem biztos, csak az, hogy ott volt. Nem láttuk, hogy mit hozott, mit vitt.
0:27 – SzU-24M. Bombák vannak, póttartályok nincsenek -> éles bevetésre megy.
0:35 – SzU-25. Négy db póttartály, áttelepülő konfiguráció. Haza megy, de legalábbis messzire.
0:42 – SzU-24M. Két bomba. Sajnos az oldalszám nem látszik, akár a videó elején látott gép is lehet.
0:47 – AN-124. Annyit látni, hogy komoly rakodás lehet, elöl-hátul tárva nyitva. Hogy érzékelni lehessen a teherszállító méretét, két éve egy ilyennel hoztak három Mi-8ast Kecskemétre.
Úgy látszik, nem csak a közvélemény, de a döntéshozók nagy része is csak kapkodhatja a fejét, hiszen Oroszország sorra okozza a nehezen feldolgozható meglepetéseket.
Két napja, ahogy a részleges kivonás híre terjedt, csak annyi volt bizonyos, hogy várnunk kell, hogy megértsük a mindenkit meglepő döntést és a viharos végrehajtást. Most… annyi biztos, hogy a Kremlben sokkal többet tudnak mint mi, és sokkal jobban szeretnek mást meglepni, mintsem meglepődni.
Mindenesetre úgy tűnik, a terroristák öröme korai volt.
(Vanek úr – SZKR – Militarizált Övezet)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése