2015. július 4., szombat

Nem akarunk birodalomba kamatrabszolgaként élni !!!!


Nem akarunk birodalomba kamatrabszolgaként élni !!!!

Itt látszik , hogy nem kell nekünk az Európai Unió , de az Európai Nemzetállamok szövetsége az minden országnak elfogadható !!!


A TTIP és a CETA ellen! 

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés

Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.
https://stop-ttip.org/alairas/ 

Kapcsolódó:
   
Stiglitz kikelt a TTIP ellen 


Világ-Panoráma Hossó Andreával 

http://www.echotv.hu/video/105839/20150622_Vilagpanorama

Három nyáresti beszélgetés Szaniszló Ferenccel és Hossó Andreával nemzeti sorskérdésekről, gazdaság és néplélek tárgykörben. Az utolsó részben igen-igen vázlatosan hangzik el a megoldási javaslat.

Június 15. Már 600 ezer körül van azok száma, akik az utóbbi években elhagyták Magyarországot. Ez a neoliberális gazdaságpolitika kicsúcsosodása, most látni igazán, hogy hova is vezetett az évtizedes neoliberális gazdaságpolitika. Cinikusan azt mondani, hogy ők kalandvágyból mentek el, az sértés az ország számára. Ez a kivándorlási hullám azt is jelenti, hogy az ország demográfiai katasztrófája felgyorsul. Sorozatos nemzeti katasztrófáink. 
https://www.youtube.com/watch?v=eJ4CUXpSVU4

Június 19. Magyarok akarunk-e lenni, vagy nem akarunk magyarok lenni? Folytatódott a beszélgetés nemzetünk sorskérdéseiről. Vendég: Hossó Andrea közgazdász. Megfélemlítettség, kifosztottság és állandó megalázottság. Milyen hatása van az emberre, ha állandóan hazugságok között él? Lelkileg, hol tart ma a magyarság? Most elvileg szuverén, szabad ország vagyunk, csak ennek ellentmond a valóság. 
https://www.youtube.com/watch?v=pmazYIY7kIo

Június 22. Nyáresti beszélgetés nemzeti sorskérdéseinkről. (Befejező rész.) Valójában mélyen ott él ebben a népben a magyarsága és az élni akarása. Szándékos bűntudatgerjesztés: a bűnös nép, a bűnös nemzet. Ebben a népbe sulykolják azt, hogy nem ér semmit. De miért is történik ez? Miért akarják a magyarságot megfosztani a szellemi és lelki tulajdonától? Ha mi, magyarok végre talpra állunk, akkor meg lehet oldani! 
https://www.youtube.com/watch?v=dBd2wrK6DoY 


Szíriai menekültek mondták el véleményüket a határzárról 


2015.06.22. 
mno.hu / MTI - Erdély.ma

"Twenty tickets to »Kandzsisza«" - ezt a mondatot nagyon gyakran lehet hallani manapság a szabadkai autóbusz-pályaudvaron, az MTI tudósítóját mégis meglepte kissé, amikor vasárnap jegyet akart vásárolni. 

A jegypénztáros elmondta: ők már nem lepődnek meg "semmin", nap mint nap találkoznak közel-keleti és afrikai csoportokkal, akik Belgrádból érkeznek Szabadkára, ahonnan általában azonnal tovább is indulnak, a legtöbbször éppen a szerb-magyar határ közelében fekvő Magyarkanizsa felé.

A menekültek már tudnak arról, hogy a magyar kormány négy méter magas kerítéssel zárná le a határt. A Vajdaság Ma című hírportál tudósítójának a szíriai menekültek azt mondták, sem egy kerítés, sem egy fal nem akadályozhatja meg őket abban, hogy továbbmenjenek úti céljuk, Nyugat-Európa felé. "Mi mindenünket erre az útra tettük fel, nem állunk meg, míg célba nem érünk" - hangsúlyozták.

Magyarkanizsa önkormányzata a napi több száz oda érkező menekült miatt elkezdte fertőtleníteni a köztereket, és rendőri jóváhagyással létrehoztak egy polgári járőrszolgálatot is. A járőrök a szabadkai Pannon RTV információi szerint a jövő héttől napi 24 órában felügyelik majd a település köztereit és megakadályozzák, hogy a menekültek a lépcsőházakban és a lakóházak udvarain telepedjenek le.

Lackó Róbert, a községi képviselő-testület elnöke azt reméli, ezzel növelhetik az ott élők biztonságérzetét. Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter szerint a kerítés nem oldja meg a menekülthelyzetet, sőt még ronthat is azon. Elismerte ugyanakkor, hogy minden országnak joga van ahhoz, hogy úgy rendezze ezt a kérdést, ahogyan azt a legjobbnak véli.

A menekültek nem akarnak Szíriában maradni

A menekültek világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján a szerb politikus elmondta, hogy ebben az évben eddig több mint 28 ezren kértek menedéket Szerbiában, ami növekvő tendenciára utal, tavaly egész évben ugyanis 16 és fél ezer volt a menekültkérelmek száma, míg 2013-ban ötezren, 2008-ban pedig csak 77-en kértek menedéket a nyugat-balkáni országban. Idén a legtöbb menedékkérő Szíriából, Afganisztánból, Irakból, Szomáliából és Pakisztánból érkezett. Hozzátette: a menekültek nem akarnak Szerbiában maradni és illegálisan igyekeznek átjutni a zöldhatáron.

Az idén eddig hétezer olyan bevándorlót tartóztattak le a szerbiai határrendészet illetékesei, akik illegálisan akartak Magyarországra jutni - közölte Predrag Sarac, a szabadkai regionális határrendészeti központ vezetője.

Egyes feltételezések szerint amennyiben felépül a négy méter magas és 175 kilométer hosszú kerítés a magyar-szerb határon, akkor a menekültáradat Horvátország vagy Románia felé felerősödik majd, a migránsok ugyanis a kerítés megkerülésével igyekezhetnek az Európai Unióba jutni. Egyelőre azonban nem tapasztalható illegális mozgás a szerb-román határon - számolt be róla a Pannon RTV.

Kapcsolódó:
   
Lovas István: Az egész nyugati világ alig várja, hogy Magyarországon véres polgárháború robbanjon ki
   
Halálketrec: így képzik az új gyilkosokat
   
Netanjahu: támogatom a kétállami megoldást
   
Tűz miatt leállt a közlekedés a Csalagútban
   
A Fidesznél bíznak a kerítésben
   
Felfüggeszti Magyarország a menekültek visszafogadását más EU-országból
   
A dublini rendelet felfüggesztésével uniós jogot sérthet Magyarország
   
Brüsszel magyarázatot kér a magyar kormánytól
   
Nem megszilárdult demokráciának minősítette vissza Magyarországot a Freedom House
   
Az angol politikus cionista összeesküvésről beszélt, melynek a színes betolakodók fontos szereplői 




LOVAS ISTVÁN: AZ EGÉSZ NYUGATI VILÁG ALIG VÁRJA, HOGY MAGYARORSZÁGON VÉRES POLGÁRHÁBORÚ ROBBANJON KI



VIGYÁZAT: A POLGÁRHÁBORÚNAK KÉT ÉLE VAN

Éveken át a rasszista – magyargyűlölő – hangokkal teli Klubrádió genetikai és/vagy történelmi alapon elemeztette a szakmájuk alapszabályait a cél érdekében leköpő akadémikusokkal, szakértőkkel és a korábbi kormányok idején busásan jutalmazott véleményformálóival, hogy miért birka nép a magyar és miért nem mer kimenni az utcára. Emlegették a bénító félelmet is. Így magyarázták, hogy a magyarok („ezek”) miért nem tódulnak az utcára kétharmaddal megválasztott kormányuk ellen. Ugyanazon csodálkozókról van szó, akiknek terrorkormányzása idején az „utcai politizálás” antidemokratikus cselekedet volt, amelyet kegyetlenül megtoroltak az amerikai és hasonszőrű követségek elnéző mosolya mellett.
Lovas fb01
Ezeket az álértelmezéseket az elmúlt hetek szinte folyamatos tüntetései elsöpörték, de ez csupán arra készteti e véleménygettó rádiót, hogy felfüggessze a gyáva génekről és egyebekről korábban ezerszer hallott viszályt keltő propagandafejtegetéseket. A „magyar” hirtelen tehát lázadó és bátor lett. Olyannyira, hogy nem csak az arcát meri megmutatni kisvárosokban is, de egymásra jellegükben igen csak hasonló vezetői olyan ordenáré szavakkal szónokolnak, ami az általuk demonstratíve imádott nyugati országokban elképzelhetetlen. Szóval akkor már nem kell félni? Akkor már nincs „diktatúra”? És eddig hazudtak azok, akik ennek ellenkezőjét állították? Sebaj!
Ők és őket visszhangozva, illetőleg velük összejátszva az egész nyugati világ alig várja, hogy Magyarországon véres polgárháború robbanjon ki. „Orbán takarodj!”, harsogja címében a „visszafogott, mérsékelt, konzervatív” vezető svájci polgári napilap, a Neue Zürcher Zeitung, a cikkhez tartozó fotóján a parlament előtti embertömeget mutatva. Egy brit üzleti (!) hírportál pedig felteszi a kérdést, hogy Budapest a következő Majdan-e?
A polgárháborút szítók és előkészítők egyik orgánuma, aGalamus.hu tegnapi számában ezzel a címmel jelent meg cikk: Miért avatkozik be Oroszország Magyarország belügyeibe? (Nem Amerika – Oroszország.) A publicisztika így zárul: „Kovács Zoltán főszerkesztő nemrég azt írta az ÉS-ben, hogy Orbán Viktor lesz az első magyar kormányfő, aki valószínűleg nem lesz képes demokratikus körülmények között távozni a politikai életből. Ámen.” Fegyverbe!
A Vasárnapi Hírek október 26-i számában megjelent egy interjú egy volt alkotmánybíróval. A lényeget a lap így foglalja össze: „Vörös Imre jogászprofesszor kalapot emel az államcsíny előtt.” Balliberális értelmiségiek ágyaznak meg teoretikusan is a vérontásnak, amire alig várnak.
Hiszen most szerintük olyan körülmények vannak, amelyek – mint Charles Gati, Clinton volt amerikai elnök tanácsadója – demokrácián kívüli eszközök bevetését teszik szükségessé a rendszer megdöntésére.
Mely körülmények természetesen nem voltak jelen 2010 tavasza előtt. Amikor Gyurcsány miniszterelnök hazugságbeszédjére adott népi felháborodás megfogalmazását a köztévében felolvasni nem hajlandó vezetés az ott tüntető tömeget annyira feldühítette, hogy a tüntetés a köztévé épülete előtti ostrommá alakult. Amiről magának a köztévének tilos volt egyetlen képet is sugároznia. Mert akkor uralkodott nálunk hibátlan demokrácia és sajtószabadság. Amikor tilalomtáblákat helyeztek el, hogy mezőgazdasági gépekkel ne lehessen tüntetni. Amikor törvényt hoztak, hogy ne lehessen paradicsommal vagy tojással dobálni a népet intézkedéseikkel és provokatív beszédeikkel a végtelenségig felháborító, gyáva vezetőket.
Ezek voltak az idők, amikor Pongrátz Gergelyt, a magyar nép példás hősiességét mintázó (ó, gének, ó, történelem!) 1956-os szabadságharc egyik hősét a Kuncze-féle belügyminisztérium rendőrei véres csuklóval hurcolták el a Hősök teréről, mert tüntetni mert. Amikor csupán a 12 ezres lakosú Bicskén a 2002-es választások idején egy MDF-es képviselőt és egy Fidesz-párti polgárt félig agyonvertek.
Amikor (2006. június 1) a Magyar Nemzet fotósát és a segítségére siető Blikk-es kollégáját a rendőrök összeverték. Amikor egy lengyel tévéstábot fenyegetett meg a rendőrség, mert 2006. október 23-án a rendőrök által megvert Vértesaljai László atyával akartak temploma előtt interjút készíteni. Amikor Gyurcsány azonosító nélküli rendőrei a földön fekvő emberek fejét rugdosták bakanccsal és vertek félholtra nőket is illegális viperájukkal. Miközben az USA és vazallusi nagykövetségein a diplomaták a kezüket dörzsölték. Annak is, hogy a szabadságharc emléknapján még egy fideszes országgyűlési képviselőt is embertelenül összevertek.
Ezek voltak ám a szép, demokratikus idők. Azok, amikor a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának közleményt kellett kiadnia, hogy bizonyos normatív támogatásokból kizárják az egyházi intézményeket, ami iskolatípustól függően diákonként 43-67 ezer forint kiesést jelent. Hogy az egyházi intézmények alkalmazottait nem kívánják a közalkalmazotti bértábla szerint fizetni. Hogy az egyházi iskolák kötelező működési feltételei lényegesen szigorúbbak lesznek, mint az önkormányzati iskoláké.
Ami szintén nem zavarta sem a nyugati sajtót, sem „szövetségesi” kormányainkat és budapesti lerakatait, amelyek lázasan készülődtek arra, hogy védőszárnyuk alá vegyék a leszbikusok, melegek, transzvesztiták, stb., évente megtartandó szivárvány menetét.
A nyugati sajtó és a mai, jobboldali kétharmados többség tagadói gyakran hivatkoznak az EBESZ azon megállapítására, hogy a választások előtt a Fidesz térfele felé lejtett a pálya. Ami önmagában hazugság, hiszen ellentétben 1998-cal, amikor szinte ellenzéki sajtó nem volt, az interneten és azon kívül az ellenzéki médiában is minden érdeklődőnek rendelkezésére állt a fülkebeli véleménynyilvánításhoz szükséges információ. A politika színpadáról eloldalgott Bajnai Gordon akkor azt hajtogatta, hogy nem az országgyűlési választások, de a „szabad” európai parlamenti választások mutatják meg a nép igazi akaratát. Megmutatták. Ugyanazzal az eredménnyel, mint az idei másik két választás. Haraszti Miklós EBESZ-e…
A véres polgárháborúra uszítók azonban egyet ne feledjenek. A magyar nép a békére vevő. De ha kell, a békére támadók ellen felveszi a botot, a Molotov-koktélt. Sőt. Még a kétharmadnál is nagyobb arányban. Vigyázzatok közismert uszítók!
(Lovas István, Magyar Hírlap, 2014-11-22)
Forrás: FB
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)



Halálketrec: így képzik az új gyilkosokat


2015-06-23
Bezárják egy hatalmas vasketrecbe, aztán arra kényszerítik őket, hogy harcoljanak egymással. Vagy éppen botokat törnek szét rajtuk. Csempéket is szét kell verniük a fejükkel. Tizenéves utánpótlását képezi az Iszlám Állam. Az új gyilkosokat, akiknek ellopta a gyerekkorát.
Mindezt a legújabb, 7 perces ISIS videóból tudhatjuk meg. A közöss
égi oldalakra kitett propagandaanyagon sokkolóan fiatal fiúk szerepelnek. Vannak olyan jelenetek is, amikor egy hevenyészett alagútban kell kúszniuk, miközben az iszlamista harcosok éles lövéseket adnak le a fejük fölött.
Szakértők szerint a videót az ISIS egyik iraki kiképzőtáborában vehették föl. Célja a toborzás, még több fiatal külföldi megnyerése a dzsihádnak – mondta a Sunday People brit lapnak a Buckingham Egyetem biztonsági és hírszerzési tanulmányok központjának vezetője. Anthony Glees professzor szerint az anyák a fő célcsoport, akik azt gondolják, hogy a fiacskájuk vagy egy rakás kudarc lesz odahaza, Európában, vagy férfit (értsd: harcost) faragnak belőle az ISIS-ben. A brutalitás dicsőítése a film, amely a szülők mellett magukat a gyerekeket is meg akarja nyerni.
A terrorszervezet gyakran hoz nyilvánosságra kiképző videókat: ezeken fiatal harcosairól a kalifátus kölykeiként beszél. De mártírként is sokszor mutatja őket, amint meghalnak a csatamezőn, vagy agymosás után és a félelem ellen nem kevés droggal az ereikben öngyilkos merénylőkként röpítik a levegőbe magukat (is). Mert elhitették velük, hogy ez nagy megtiszteltetés és dicsőség.
A táborok iszlamista iskoláiban átprogramozott agyú fiatalok a leginkább akkor hasznosak az ISIS-nek, ha éppen egy állandó támadás alatt álló területen akarja megszilárdítani a hatalmát. Ezt már egy másik, terrorizmust kutató szakértő mondja a Mail Online-nak. Steve Emerson szerint a terrorszervezet fanatizmusának belesulykolása a gyerekekbe új ISIS-hívők, végső soron új iszlamista harcosok új generációját hozza létre. Így építik a kalifátust az Iszlám Államnál. A cél úgy átrendezni a társadalmat, hogy a szemétgyűjtéstől a tanításig mindent az egységes, minden részletre kiterjdő iszlamista rendszer uraljon.    .

Kapcsolódó Cikkek



A Fidesznél bíznak a kerítésben



Egyelőre egyöntetű a magyar-szerb határra építendő kerítés megítélése a Fidesz-frakcióban. Az Origónak nyilatkozó kormánypárti képviselők szerint helyi és országos szempontból is kedvező pillanatban született a döntés. A baloldalon sokan csalódottak pártjuk politizálása miatt.
Örömmel fogadták, de azért vannak fenntartásaik a szerb-magyar határon építendő kerítéssel kapcsolatban a térség kormánypárti országgyűlési képviselőinek – mondták el az Origónak fideszes politikusok. Szerintük a kormánynak a mostani helyzetben valamit lépnie kellett, mivel sokak szerint elfogadhatatlan volt, hogy a kistelepülések utcáin tucatjával sétáltak idegenek.




Szijjártó Péter jelentette be a határzár tervét
Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A bejelentés

Mint arról az Origo is beszámolt, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter június 17-én jelentette be, hogy a kormány egy négy méter magas kerítést kíván a szerb-magyar határon felépíteni, hogy így állítsák meg az egyre nagyobb migránsáradatot. Egyelőre úgy tűnik, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek augusztus 1-jéig kell előteremtenie a forrásokat a kerítés megépítéséhez.




Családok kerekednek fel a jobb élet reményében, naponta több százan próbálnak átjutni a szerb-magyar határon
Fotó: Bielik István - Origo

Könnyen lehet valaki embercsempész

A déli határrész mentén élő képviselők szerint a kerítés felépítése rövid távon lehet megoldás, ami a mostani helyzetben akár elegendő is lehet. De nem biztos, hogy a következő években is az lesz. A problémát ők is abban látják, hogy ha nem rendeződik a kibocsátó országok helyzete, akkor semmilyen kerítés nem lesz elég az áradat feltartóztatásához.
Helyi politikusok arról is beszéltek az Origónak, hogy még mindig jelentős a jogszabályi hézag a migránsokkal kapcsolatban. Példaként elmondták, hogy sokan próbálnak segíteni a rettentő rossz helyzetben lévő embereken,de a hatóságok adott esetben úgy is értelmezhetik, hogy ők is embercsempészek, pedig csak egy kevés élelemmel vagy ruhával látják el a több ezer kilométert megtett menekülteket.




A képviselők szerint a déli határon örülnek, hogy kerítés épül
Fotó: Bielik István - Origo

Sok a figyelem?

Túl sok a médiafigyelem a probléma nagyságához képest – erről egy másik kormánypárti politikus beszélt. Szerinte valóban nagyon sok migráns érkezik, de ezek 100 százaléka gyakorlatilag csak áthaladó személy, nem akarnak itt letelepedni. Ők csak azt szeretnék, hogy megszűnjön ez a népvándorlás a határ mentén,mivel "ha valaki kiteszi a tanyájáról a kezét, akkor lehet, hogy pár perc múlva óra se lesz rajta". Ennek elkerülésére szerinte a kerítés akár jó eszköz is lehet. 

Mindenkinek igaza van

Míg Ausztriában Burgenlandban összeállt a baloldal a bevándorlásellenes szélsőjobboldallal, addig a déli határ mentén szó sincsen ilyesmiről. A szocialisták kitartanak korábbi álláspontjuk mellett, és nem kívánnak végrehajtani semmilyen fordulatot. Kormánypárti forrásaink szerint Szegeden, az átvonuló migránsok miatt sokaknak nem tetszik Botka László álláspontja, a polgármester ugyanis úgy látja, igazából nincs is probléma.




Itt hamarosan négy méter magas kerítés lesz?
Fotó: Bielik István - Origo
Az a probléma, hogy ebben az ügyben mindkét oldalnak igaza van – fogalmazott az Origónak egyik szocialista forrásunk. Úgy látja, a pártja a határozatlan álláspontja miatt került jelentős lépéshátrányba a Fidesszel szemben, pedig ezen a téren is lett volna lehetőség bőven kormánykritikára.Példaként mondta el, hogy a határőrség 2008-as megszüntetése után a szocialisták most mondhatták volna, hogy belátták a korábbi hibájukat, és azt minél előbb vissza kell állítani.

Megtört a negatív trend

Arról már mindenki egyöntetűen beszélt, hogya Fidesz-KDNP a korábbi hónapok súlyos kudarcai után ismét átvette a napirend irányítását. Sikerült egy olyan témát találnunk, amivel ismét a cselekvőképességünket igazolhatjuk – mondta az egyik kormánypárti képviselő. A döntésben nagy szerepet játszott, hogya felmérések szerint az emberek támogatják a szigorúbb bevándorlási politikát.
Persze ez csak egy időleges dolog, és arról nincs értelme beszélni, hogy ennek a 2018-as parlamenti választásra bármilyen hatása lehet. Még nagyon messze van a következő megmérettetés, de úgy tűnik, a kormánypártoknak most sikerült megállítani az elmúlt hónapok negatív trendjét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A határzár hírére még több menekült indult útnak

Sokkolta a határzár híre a szerb kormányfőt

Új vasfüggönyt húz fel Magyarország

Ferenc pápának nem tetszik a határzár


2015. június 23., kedd 19:44   InforádióMTI

Felfüggeszti Magyarország a menekültek visszafogadását más EU-országból

Címkék: menekültbevándorlásleállteu
Technikai okokból, határozatlan ideig a folyamatban lévő ügyekben felfüggeszti "a Magyarországra irányuló dublini transzferek fogadását" - a menekültek visszafogadását más uniós országokból - a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal - közölte a Belügyminisztérium.


A közlemény szerint erről az illetékes a DubliNet rendszeren keresztül tájékoztatta Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Olaszország, Svédország és Szlovákia hatóságait. Hozzátették, hogy az illegális bevándorlással érintett uniós tagállamok közül a legleterheltebb Magyarország erején felül veszi ki részét a helyzet kezeléséből, az ország kimerítette a rendelkezésére álló kapacitásokat.
A közleményben hangsúlyozták, hogy a magyar rendőrség június 22-ig az ország schengeni külső határain 60 620 ember - ezen belül a magyar-szerb határszakaszon 60 089 embert - fogott el tiltott határátlépés miatt. "Magyarország a rendelkezésére álló kapacitásokat kimerítette" - tették hozzá, azzal együtt, hogy a helyzet gyors cselekvést kíván, Magyarországnak lépnie kell még az Európai Unió döntései előtt.
Mások legyenek szolidárisak
Magyarország az uniós szolidaritás jegyében arra kérte a dublini rendszer tagállamait, hogy ne indítsák el az előre tervezett menekült transzfereket, illetve újabbak indítását egyelőre ne tervezzék. A magyar hatóságok dolgoznak a kapacitások bővítésén, ez időt vesz igénybe - tették hozzá. Mint írták: az ország mindenben eleget tett a nemzetközi szerződésekben vállalat kötelezettségeinek, regisztrálta a dublini eljárás kérelmezőit és levette ujjlenyomataikat.
Magyarország vált az Eurodac-rendszer (a tagállamok területén illegálisan tartózkodó vagy oda illegálisan belépő személyek ujjlenyomatainak összehasonlítását végző rendszer) alkalmazójaként azonosíthatóvá, mint olyan ország, ahol az illegális migráns elsőként lépte át jogellenesen a határt. Mindeközben elég egy pillantást vetni bármely földrajzi atlaszra ahhoz, hogy belássuk: Szíriából, Afganisztánból legkevesebb négy állam határát kellett - szintén jogellenesen - átlépnie a Magyarországon kérelmet előterjesztőnek ahhoz, hogy egyáltalán előterjeszthesse kérelmét a magyar bevándorlási hatóságnál - írták.
Az úgynevezett dublini rendelet (Dublin III.) az EU egyik menekültügyi jogszabálya, melynek értelmében a menekültek csak abban az uniós tagállamban nyújthatnak be menedékkérelmet, ahol először léptek az európai közösség területére. Ezután e menedékkérők ügyében csak az adott ország hatóságai illetékesek, ezért a többi uniós tagállamból visszaküldhetik a menedékkérőt az adott tagállamba.


A dublini rendelet felfüggesztésével uniós jogot sérthet Magyarország


MNO

2015. június 23., kedd 19:59




Bekérette Magyarország bécsi nagykövetét az osztrák külügyminisztérium, a belügyminiszter pedig az uniós menekültügyi szabályok betartására szólított fel azt követően, hogy Magyarország felfüggesztette a menekültek visszatoloncolásáról szóló dublini rendeletet.

A Hír TV-nek nyilatkozó szakértő szerint Magyarország uniós jogot sérthet a lépéssel, mert a 2013 óta hatályos uniós egyezmény nem ad lehetőséget a felfüggesztésre.
A dublini rendelet felfüggesztésével uniós jogot sérthet Magyarország
A dublini rendelet felfüggesztésével uniós jogot sérthet Magyarország
Elvileg a rendeletből nem lehet így felfüggesztéssel kilépni, illetve felfüggeszteni magát a rendeletet. most hogy magát a végrehajtását felfüggesztjük-e, itt a harmadik államok, tehát itt a tagállam az, aki felénk küldheti a menekültet, ebben az esetben az az érdekes, hogy ők mondhatják azt, hogy mi nem vagyunk biztonságos állam. Méghozzá hogyha, és erről már szó volt korábban is, 2012-ben, amikor Görögországgal emlegettek együtt minket némelyik esetben, a német bíróság is azt hiszem, amikor azt mondják, hogy nálunk nem teljesülnek azok, amiket a menekültügyi eljárásban minimum teljesíteni kell” – mondta el a Hír TV-nek Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense.
Mint az ismert, a Die Presse azt írta, egyoldalúan felfüggeszti a menekültek visszatoloncolásáról szóló uniós egyezményt a magyar kormány. A kormányszóvivő az osztrák újságnak azt mondta: Magyarország 2500 menekültet tud befogadni, de már most is háromezren vannak. A csónak megtelt, több tízezer visszatoloncolt migránst az ország nem tud ellátni – tette hozzá Kovács Zoltán.

Brüsszel magyarázatot kér a magyar kormánytól


Az Európai Bizottság közölte kedden, hogy azonnali magyarázatot kért Magyarországtól arra, miért függesztette fel a menekültek más uniós tagállamokból való visszafogadását. A dublini rendelet tiszteletben tartására szólított fel az osztrák belügyminiszter. Az APA értesülése szerint Perényi János bécsi magyar nagykövetet bekérették az osztrák külügyminisztériumba.


Miután Magyarország technikai okokkal magyarázta lépését más államoknak, az Európai Unió tudni akarja, hogy milyen lépések történtek a probléma megoldására - jelentette a Reuters hírügynökség egy uniós szóvivőre hivatkozva.
"Minthogy a dublini rendelet (az EU egyik menekültügyi jogszabálya) nem tartalmaz olyan lehetőséget, amely szerint a fogadó tagállamok felfüggeszthetnék a menekültek átvételét, a bizottság azonnali magyarázatot kért Magyarországtól arra, hogy milyen természetű és kiterjedésű technikai akadályról van szó, és milyen intézkedések történtek ennek kezelésére" - jelentette ki a bizottság egyik szóvivője.
A bécsi magyar nagykövetet bekérették az osztrák külügyminisztériumba
Az úgynevezett dublini rendelet (Dublin III.) az EU egyik menekültügyi jogszabálya, melynek értelmében a menekültek csak abban az uniós tagállamban nyújthatnak be menedékkérelmet, ahol először léptek az európai közösség területére. Ezután e menedékkérők ügyében csak az adott ország hatóságai illetékesek, ezért a többi uniós tagállamból visszaküldhetik a menedékkérőt az adott tagállamba.
Az EU egyik menekültügyi jogszabálya, az úgynevezett dublini rendelet tiszteletben tartására szólított fel az osztrák belügyminiszter, miután Magyarország kedden bejelentette, hogy felfüggeszti a menekültek visszafogadását más uniós országokból.

Johanna Mikl-Leitner az APA osztrák hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy aki továbbra is határok nélküli Európát akar, annak be kell tartani a schengeni határokat, s ugyanez vonatkozik a dublini rendeletre is.
A belügyminiszter elmondta: Ausztria kész segíteni Magyarországnak a nehéz helyzetben. Negyven rendőrt küldünk a szerb-magyar határhoz, egyértelmű, hogy egy ilyen segítség nem szabad, hogy egyoldalú maradjon - mondta a belügyminiszter.
Az APA értesülése szerint Perényi János bécsi magyar nagykövetet bekérették az osztrák külügyminisztériumba.
Perényi János és Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden tájékoztatta az osztrák sajtót arról, hogy Magyarország technikai okokból, határozatlan ideig a folyamatban lévő ügyekben felfüggeszti a Magyarországra tartó menekültek fogadását. - Mindannyian európai megoldást akarunk, azonban meg kell védenünk a magyar érdekeket és a lakosságot - mondta Kovács Zoltán a Die Presse című osztrák lapnak adott nyilatkozatában.
Az osztrák belügyminiszter csaknem két hete felfüggesztette az új menekültügyi eljárásokat, így jelezve, hogy Ausztria tehermentesítésére uniós szinten várnak megoldást. A Bevándorlási Hivatal összes munkatársát olyan ügyek kivizsgálására csoportosították át, amelyekben a menedékkérők vélhetően már beadtak kérelmet egy másik országban. Miközben az újonnan jövő menekülteket Ausztria továbbra is regisztrálja és befogadja, az új kérelmek elbírálását további intézkedésig felfüggesztették.
Az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint az év eleje óta 620 menedékkérőt irányítottak át másik uniós tagországba a dublini rendelet értelmében. A szóvivő becslése szerint a menedékkérők negyedéről van szó. A legtöbben Magyarországból és Olaszországból érkeznek, azonban pontos országokra lebontott statisztika nem áll rendelkezésre.
A Die Presse szerint a magyar döntés közvetlenül érinti Ausztriát, és a láncreakciót indíthat el, érintve ezzel legközelebb Olaszországot.
"Technikai okokból" lépett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal
Technikai okokból, határozatlan ideig a folyamatban lévő ügyekben felfüggeszti "a Magyarországra irányuló dublini transzferek fogadását" - a menekültek visszafogadását más uniós országokból - a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal - közölte korábban a Belügyminisztérium.


Az angol politikus cionista összeesküvésről beszélt, melynek a színes betolakodók fontos szereplői

  • •   JÚNIUS 13, 2015
    Nick Griffin az Európai Parlamentben mondta ki azt az igazságot, amelyről igen kevesek mernek ilyen bátran szót ejteni. A felvétel több, mint egy éves, ennek ellenére húsba hatolóan aktuális, egyfajta állapotfelmérése a még meglévő, fehér Európának.

    Nem újdonsággal állt elő, csupán elmondta azt, amit kevesen mernek
    Az EU parlament homokosai és cionistái szerint Griffin felszólalása csak rasszista hangulatkeltés, amelynek válaszai a BNP-s politikus régi, szkinhedekkel összefüggésbe hozható, múltjában keresendőek. Azért ez igen ócska magyarázat! A bátor politikus minden szava színigazság! Ha pedig az európai emberek nem fognak sürgősen nyomást gyakorolni a kormányaikra, a kaotikus állapotok tovább eszkalálódnak és Európa elmerül a fajkeveredés okozta rothadásban.
    Elrothad a kultúránk, a tiszta biológia, a népi hagyományaink, a nyelvünk és minden, amiért érdemes élni. Őseinket megtagadva vonulunk együtt a multikultúra elmeháborodottjaival? A válaszunk: Nem! Európa mi vagyunk! Nemet mondunk a cionisták sátáni tervére! A harcos kiállást választjuk! A Magyar Nemzeti Arcvonal nem fog kapitulálni! Ahogy Európa más népeinek legjobbjai sem! A vér mindannyiunkat kötelez!
    Lantos Kristóf – NemzetiArcvonal.net





Körbefonják a Fideszt a brókerbotrányok szálai 

2015. március 13 Civilhetes 
Visszaüthetnek a Fideszre és a kormányra a Buda-Cash és a Quaestor bukása kapcsán sorra napvilágra kerülő információk. 
Nemcsak azért, mert a hatóságok munkájára árnyékot vet, hogy brókercégek százmilliárdos nagyságrendben csaphatták be ügyfeleiket, hanem azért is, mert a vállalkozások tulajdonosi szerkezete és üzletei sora is kapcsolódik a kormánypárt felső köreihez. 
Úgy látszik, a Fidesz kommunikációs részlegét megfogta a Quaestor csődje. Jellemző, hogy Tuzson Bence szóvivő arra jutott, a 2010 előtt regnáló Gyurcsány- és Bajnai-kormány felelős az újabb botrányért. A vezető politikusok többsége viszont mélyen hallgat. Lapunknak sem kívánták érdemben kommentálni az ügyet, ám annyit többen is elmondtak, igen kínosnak tartják a botrányt, pláne annak kormánypárthoz vezető szálait. 



Ezek amúgy mind nagyobb számban lelhetők fel: a Quaestorról például már tudható, hogy napokkal ezelőttig résztulajdonos volt a moszkvai vízumközpontban, és több szálon kötődött a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Kiss Szilárd Miklós korábbi agrárdiplomatához. Ahogy az Index feltárta, Kiss Mészáros Lőrinc "feledékeny" felcsúti polgármesterrel is alapított közös oroszországi céget. 
Az ellenzék valamennyi pártja gyorsan reagált a fejleményekre. Pápa Levente, az Együtt alelnöke például úgy fogalmazott: "Ez a Fidesz Kulcsár-ügye." 
Hogy az-e, nem tudjuk, azt viszont igen, hogy a Buda-Cash ügyébenhárman már rács mögé kerültek. A Budai Központi Kerületi Bíróság ugyanis a szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt harminc napra elrendelte V. Péter, Gy. János és T. Péter Árpád letartóztatását. 
Az ügyben ugyanakkor az elkövetők mellett a hatóságok és a könyvvizsgálók felelőssége is felvetődik. A Buda-Cash-hez tartozó Dél-dunántúli Takarék Banknál például a mindössze öt könyvvizsgálóval dolgozó DN & P Kft. ellenőrizte a mérlegkimutatások megfelelőségét. A kicsinek számító DN & P felbukkant a Magyar Postánál is, és 2011 óta a teljes magyar közmédia auditálása hozzá tartozik. 
nol.hu (Hiába a könyörgés, három gyanúsított előzetesbe került a Buda-Cash-ügy kapcsán - Bruzák Noémi / MTI) 
Kapcsolódó: 
   Brókerbotrány: csak papíron létezett 150 milliárd forint 
   Helmeczy László szerint gyanús körülmények között haltak meg a hatalom útjában álló személyek 
   Vallottak! Így húznak le a behajtók! 




BRÓKERBOTRÁNY: CSAK PAPÍRON LÉTEZETT 150 MILLIÁRD FORINT



Már a botrány előtt egy évvel voltak piaci pletykák arról, hogy az érintett cégeknél nincs minden rendben, az MNB mégsem csinált semmit.
Eltűnt milliárdok
Csődöt jelentett hétfő este a jóhírű Quaestor-csoporthoz tartozó brókercég. Arra hivatkoztak, hogy a csalással gyanúsított Buda-Cash elleni nyomozás miatt az ügyfeleik pánikszerűen vették ki a pénzüket.
Csakhogy kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette: a Quaestor legalább 200 milliárd forintos csalást követhetett el. Ennek keretében 150 milliárd értékben adtak el illegális kötvényeket. Vagyis vagyonának jelentős része csak papíron létezett. A botrány kirobbanása óta sűrű tömegek állnak a Quaestor irodái előtt, a pénzükért aggódva.
Fotó: Czerkl Gábor
Kedden óriási sorokban álltak az emberek a pénzükért aggódva, hiába
Kedden óriási sorokban álltak az emberek a pénzükért aggódva, hiába
Szövevényes ügy
A Quaestor a külügyminiszté­riummal is együttműködött, de a tárca kedden felmondta a szerződéseket. Tulajdonosa Tarsoly Csaba. Hosszú évekig a 100 leggazdagabb magyar között volt. 2014-ben 4,2 milliárdra becsülték a vagyonát. Kerestük telefonon, de nem kívánt nyilatkozni. Tarsoly a Győri ETO futballcsapatának elnöke is.
A 60 milliárdos csalással gyanúsított Buda-Cash brókercég vezérigazgatóját, Tölgyesi Pétert már őrizetbe vették. Róla alig van nyilvános információ, egyik utolsó nyilatkozatában a cége által támogatott vitorláscsapatról beszél.
Félrenézett az MNB?
Már a botrány előtt egy évvel voltak piaci pletykák arról, hogy az érintett cégeknél nincs minden rendben, az MNB mégsem csinált semmit – mondta a Borsnak Róna Péter közgazdász. Az MNB felügyelőbizottságának volt tagja szerint nem csak ötévente lett volna lehetőség az ellenőrzésére. – Vagy nem értenek hozzá, vagy szándékosan néztek félre – tette hozzá Róna, aki szerint pénzügyi válság is lehet a botrány eredménye.
Egy másik hazai brókercég, a Concorde közölte: az ő működésüket az MNB folyamatosan ellenőrzi. Kérdés, hogy a lebukott cégeknél miért nem tett ugyanígy a jegybank.  


Helmeczy László szerint gyanús körülmények között haltak meg a hatalom útjában álló személyek 

Hozzáadva: 2014-03-23 15:00:08
Ha Önnek, kedves választópolgár, dolga akad a jelenleg regnáló hatalommal, vajon vesz tartós tejet, belekezd-e egy könyv olvasásába vagy inkább megnézi még utoljára a gyerekeit, mert lehet, hogy holnap egyszer csak rosszul lesz? - tette fel a kérdést - Welsz Tamás és Komáromi András halála kapcsán - Helmeczy László ügyvéd, akivel - sértetti jogi képviselőként - korábban gyakran találkoztunk a romák elleni sorozatgyilkosságok tárgyalásának ülésein is, amely gyilkosságsorozatot pedig joggal nevezhetjük a háború utáni idők első faji alapú népirtásának, melynek állami érintettsége szintén egyre tagadhatatlanabbá válik.



Domján Tibor, Budapest
 
 
 
Körülbelül egy hete kérdeztek meg lakossági fórumon arról, hogy mit gondolok a Simon-ügyről. Nem a szabolcsi Simon Miklósról, aki a bíróság előli menekülés nagymestere, hanem az országos médiában olvasható Simon Gáborról. Akkoriban merült fel Welsz Tamás neve az ügyben egyre gyakrabban a jobboldali médiában. Az ügyet részletesen nem ismervén csak a lassan négy évtizednyi védői tapasztalatalapján tudtam azt mondani, hogy Welsz Tamás egészsége miatt aggódom, mert az ilyen típusú vallomások után megesik, hogy valaki hirtelen legurul a lépcsőn, szívrohamot kap, vagy eltűnik és nem találják.

Néhány nappal ezelőtt a megyei sajtó előtt is beszéltem arról, hogy vajon mi történik akkor, ha Welsz Tamás eltűnik, baleset éri és majd csak a választások után derül ki, hogy mi történt vele. Addig természetesen a Hír Tv-nek és a Magyar Nemzetnek időközönként „tudomására jutnak” azok, a törvénytelenül a nyomozó hatóságtól kiszivárgó hírek, amelyekre épp szüksége van a FIDESZ-nek kampány célból a választási ellenfelek lejáratására.

Utaltam arra is, hogy szerencsére ez inkább a Szicíliáról, a maffiáról szóló filmekben szokott így lenni, nálunk ez nem jellemző. Vagy mégis?

Néhány hónapja Komáromi András, miután eladta a kormánynak szombaton a Welt 2000Kft-t, másnap, vasárnap, 47 évesen meghalt, úgy, hogy előtte nem volt beteg. Sajnos 3 kiskorú gyermeke maradt árván. A Welt 2000 Kft. fejlesztette azt a programot, az EMIR-t, amelyből két kattintással lehívható, hogy mi van a pályázati pénzekkel, melyik pályázat hol tart, melyik megrendelést, melyik vállalkozó nyert meg. Kellett a kormánynak a program, meglett a program. A tulajdonos másnap halott volt.

Welsz Tamásról nem tudjuk, hogy mit mondott a hatóságnak, de tegnap, március 20-án a rendőrautóban egyszer csak rosszul lett és meghalt. A mai (március 21-i !)Magyar Nemzet – ki tudja honnan szerzett információk alapján – azt írja, hogy„a 41 éves férfi a napokban jelezte a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy terhelő dokumentumokat szeretne átadni a rendőrségnek. A nyomozók a vállalkozót autóval szállították a bizonyítékokért – egy érdi és egy budai – helyszínre, közben Welsz Tamás rosszul lett. A rendőrök a férfit azonnal az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, ahol azonban már nem tudtak rajta segíteni.”

Több évtizedes védői praxisomból tudom, hogy a terhelő bizonyítékok átadásában nem szoktak a tanúk, vagy a gyanúsítottak belehalni, különösen akkor nem, ha eleve ők „szeretnének” bizonyítékot átadni a hatóságnak. Azt is a gyakorlatból tudom,hogy a Magyar Nemzet mai fenti információi törvényes úton nem juthattak a lap birtokába.

Természetesen én senkit nem gyanúsítok semmivel. Mindkét személy természetes halált halt.

Csak rosszkor.

Viszont felmerül a kérdés: Ha Önnek, kedves választópolgár, dolga akad a jelenleg regnáló hatalommal, vajon vesz tartós tejet, belekezd-e egy könyv olvasásába, vagy inkább megnézi még utoljára a gyerekeit, mert lehet, hogy holnap egyszer csak rosszul lesz?

Nem kellene olyan országban élnünk, ahol nem halnak meg gyanús körülmények között a hatalomnak útban lévő személyek?
 
Nyíregyháza, 2014. március 21.
Dr. Helmeczy László



Vallottak! Így húznak le a behajtók!


Posted on 2015/06/20Szerző: Admin
Csépány István és felesége nemrégiben még az egyik legnagyobb adósságkezelő cég behajtója volt, de elegük lett. Nemcsak abból, hogy a vállalat milliókkal tartozik nekik, hanem abból is, hogy a bajba jutott emberektől sokszor törvénytelenül követelték tartozásukat. A házaspár lapunkban kipakolt, elmondták, mire figyeljenek az adósok.
A törvény értelmében a telefonszámla-tartozásokat egy éven túl nem lehet követelni az adósoktól, ennek ellenére sorra kaptuk a megbízásokat – kezdte István. – Mivel az ügyfelek nincsenek tisztában a jogaikkal, fizettek. Ezt többször szóvá tettük a cégnél, hiába. A bíróság nem nézte, mikor került pecsét a papírra, az adósnak kellett volna jeleznie az elévülést, csak nem tudott róla.
csép
A házaspár évekig dolgozott az adósságkezelőnek, devizahitelesek, banki károsultak, közüzemi tartozást felhalmozók voltak az ügyfeleik. Állítják, becsületesen dolgoztak, de vannak, akik behajtóként fittyet hányva a szabályokra, az adósokat becsapva visznek, amit tudnak. Akad, aki a jogait nem ismerő adós autóját bírósági végzés nélkül is elszállíttatja. Még csak fenyegetnie sem kell, meggyőzi a bajba jutott embereket, az a legjobb, ha mindent átadnak.
Úgy értesültünk, a behaj­tók egyik trükkje, hogy kellemetlen helyzetbe hozzák célpontjukat. Például felszólító levelüket mintegy véletlenül a szomszédokhoz is bedobják. Sokuk gépjárművében van rendszámfigyelő rendszer, így ha az utcán látnak egy bank által bevonásra ítélt autót, addig követik, amíg le nem csaphatnak a kocsira.
Sok olyan emberrel találkoztunk, akik az eszközkezelővel kötnek szerződést, amelynek a lényege, hogy az ingatlanjukat megvásárolja az állam, amit visszabérelhetnek – mesélte István. – Volt bank, ahol támogatásként számolták el az ingatlan értékéből és az eszközkezelőtől érkező pénz különbözetét, amit alá kellett írnia az ügyfélnek. A dokumentum ellenjegyzésével viszont kimaradt a banki elszámolásból, egy fillér sem jár neki. Ha pedig figyelmeztetem őket a veszélyre, engem rúgnak ki szerződésszegésért.
Kerestük a kérdéses adósságkezelő céget, ám lapzártánkig nem válaszoltak a kérdéseinkre.
(blikk)
Bal-Rad komm: Szép Új Világunk (értsd alatta a rendszerváltás utáni időszakot) kitermelte a hiénacégeket! Ezek lettek az ‘adósságkezelő” vállalkozások, amelyek kézen fogva járnak a bankokkal, telefontársaságokkal, “követeléskezelő” és “ingatlanforgalmazó” meg egyéb “befektető” cégekkel.És mivelhogy JOGÁLLAMBAN élünk, a jogaival általában tisztában nem lévő átlag magyar adósokat úgy forgatják ki minden vagyonukból, hogy mire azok észbekaphatnának-semmijük sem marad!
Olvasónk a kommentrovatba nemrégiben beillesztett egy videolinket. Miként is “védekezhet-háríthat” a szerencsétlen ügyfél. Ime:

Olvasónknak köszönjük a közreműködést!
Nem túlzás azt állítani, hogy pszichológiai hadviselést folytatnak az adósok ellen, ami során nemcsakhogy a vagyonukból forgatják ki a magyarokat, hanem idegroncsokká is teszik őket!
Persze ténykedésük előbb-utóbb komoly egészségkárosító hatással lesz az “adósságkezelők” meg hasonszőrű társcégek házaló zaklatóira, később pedig a főnökökre is! Lassan azért pattognak elfelé a kötél elemi szálai a nagy huzakodásban. Már csak kevéske hiányzik a hanyatteséshez!


Telefonbeszélgetés a behajtóval





Hova máshova, mint a nagy Quaestor-telekre álmodták az olimpiai falut 

2015.06.23. 444.hu 
A "tanulmánykészítők egybehangzó véleménye szerint" a térképen narancssárga pacával jelölt helyre kell tenni az olimpiai falut a 2024-es Magyar Olimpián: 

Ez nem más, mint a Nagyvásártelep körüli telek. 

Az olimpiai tanulmány PWC-s szerzői tehát nem máshová álmodták meg az olimpiai falut, mint a Quaestor gigantikus kamuberuházásának, a Duna City-nek a telkére. Ez volt a magyar történelem legnagyobb csalójának, Tarsoly Csabának az a telke, amire alapozva a 300 milliárd forint jövőbeli értéket képzelt el cégbirodalmának, ámde a még a kétezres évek közepén meghirdetett beruházásból nem lett semmi. A magyar állam viszont - Magyar Levente külügyi államtitkár személyében - a Quaestor bedőlése előtt nem sokkal arab befektetőknek kínálgatta a területet. 

A Quaestor annak idején így álmodta meg a nagy ingatlanfejlesztést (amiről egyébként szebbnél szebb látványterveket készítettek): 

Erről a tanulmány is megemlékezik, a Quaestor nevének említését elegánsan elkerülve: 
"A területet a városrendezési tervek vegyes területhasználatra, intenzív beépítésre jelölik (az ide vonatkozó fejlesztési elképzelés a Duna City projekt néven ismert)." 

Annyira "revitalizálnák" ez a "barnamezős telket", hogy egy 17 ezer fő kapacitású falut építenének ide. Utóhasznosításként elég elnagyolt ötleteket vezetnek elő: 
"egy része piaci értékesítésre kerül lakóingatlanokként, egy másik része pedig közszolgálati pályakezdők és alkalmazottak kedvezményes lakhatását segíti elő lakóingatlanként - a közszolgálati életpálya modellek részeként - illetve kollégiumként való hasznosítás is szóba jöhet." 

Most egyébként így néz ki a terület: 




Háborúk, hazugságok 



Zord Gábor László 2015. június 23. Magyar Nemzet 
Van egy alapvető elvünk a Stratfornál: nem hallgatunk sajtótájékoztatókra, sajtóközleményekre, és nem olvassuk el a kormányok fehér könyveit. (...) A nyilvános állásfoglalások egyértelmű célja, hogy félrevezesse a másik felet - mondta tegnap a hírszerző cég főnöke, George Friedman magyar származású amerikai biztonságpolitikai főguru az Euroatlanti Integrációs és Demokrácia Központ pódiumbeszélgetésén, ahol a legkülönbözőbb aktuális geopolitikai kérdésekről volt szó. 

Hogy a Stratfor jól végzi-e a dolgát, vagy éppenséggel a Friedman könyveiben (például a Következő száz évben) leírtak fedik-e majd a valóságot, ki-ki eldöntheti. Mindenesetre az vitathatatlan, hogy a szakember és csapata a legrangosabbak közé tartozik működési területükön, akiket mindenütt komolyan vesznek, s akikre érdemes odafigyelni. Nem véletlen az sem, hogy Friedmant tegnap Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta. 
Mindezt azért érdemes előrebocsátani, mert például tegnap Afganisztánban ismét történt valami, ami arra int bennünket, hogy ne a hivatásos politikai kommunikáció alapján építsük fel a világképünket. Ha mindent elhinnénk a sikerpropagandának, értetlenül állhatnánk a kabuli támadás előtt: miként lehet, hogy annyi év amerikai és NATO-intervenció, sok milliárd dollár elköltése után a hatalomból 14 éve kiebrudalt tálibok látványos akcióval kis híján felrobbantják a helyi parlamentet? De vehetnénk azt a hét végi hírt is, miszerint a tálibok telefonos forródrótot hoztak létre a dezertáló kormánytisztviselők számára. Ha akkora a siker, hogy már ki is vonhatjuk harcoló csapatainkat Afganisztánból, akkor miként merülhet fel az általunk közösen eltartott bábkormány embereinek átszökése a hegyekben bujdosó ellenállókhoz? 
A helyzet a következő: a demokratikusan választott kormányok itt, a fejlett nyugati világban körülbelül ugyanannyira kötik az orrunkra a valóságot, mint bármelyik diktatúra, ha stratégiai kérdésekről van szó. Sőt, szándékaikat, tetteiket, azok következményeit még inkább érdekükben áll elfedni előlünk, mert mi - szemben az elnyomott népekkel - tehetünk ellenük a következő választásokon. Akkor járunk el hát jól, ha egy komoly elemzőcég módszeréhez hasonlóan, a lehető legkörültekintőbben alkotjuk meg képünket a világról, és nem dőlünk be a propagandának. Hogy az így szerzett tudás boldoggá tesz-e - gyaníthatóan nem -, az más kérdés. Mindenesetre - közhellyel élve - az ember egyik dolga az életben, hogy "ne hülyén haljon meg", s ehhez csak így vezethet az út. Ha csak a sulykolt maszlagot esszük nap mint nap, akkor bizonyosan rosszul teszünk. 
Ami a valóságot illeti, a kép leegyszerűsítve a következő: főként az Egyesült Államok döntése alapján távoli országokban veszünk részt háborús cselekményekben, amelyek azonban nem oldják meg a gondokat, sőt instabilitást teremtenek. Így volt ez Afganisztánban, Irakban, Líbiában és - kissé más formában - Szíriában is. De említhetnénk a honvédség készülő, Iszlám Állam elleni erbíli bevetését is, ami már az egyik súlyos következményre adott válasz. 
Mi több, a Nyugat által kreált, s szított konfliktusok immár abba a fázisba jutottak, amelyben a saját bőrünkön is érezhetjük azok következményeit. Az instabilitás, a létbizonytalanság, az ezzel kéz a kézben járó gazdasági nehézségek a legfontosabb okai annak a népvándorlásnak, amely életnagyságban itt van a határainkon és azon belül. A kockázat pedig csak nő. S ha a hibás beavatkozási politikának egyszer ne adj' isten még súlyosabb következményei lesznek idehaza is, jusson eszünkbe, a Nyugat mindent megtett azért - ha nem is szándékosan -, hogy ez bekövetkezzen. Mert elmondani, bevallani bizonyosan nem fogják nekünk. 
Kapcsolódó: 
   STRATFOR On DHS Failings, Wikileaks and Bradley Manning 
   Amerika katonai bázissá alakítja Kelet- és Közép-Európát: tankokat és tüzérséget visznek a csatlós államokba 
   "Civileket ölnek" - ukrán ezredes szakít Kijevvel és átállt a népfelkelőkhöz 
  Putyin: az amerikaiak célponttá teszik Európát 
Az Egyesült Államok tankokat, tüzérségi fegyvereket és más katonai felszerelést fog ideiglenesen áthelyezni kelet- és közép-európai országokba - jelentette be Ashton Carter amerikai védelmi miniszter Tallinnban. 
Carter észtországi látogatása során azt mondta, hogy Lettország, Litvánia, Észtország, Lengyelország, Románia és Bulgária hozzájárult a katonai felszerelések állomásoztatásába. 


Június 23. Jereváni (Őrménország) Majdan. Vajon ki áll mögötte?
Isten ments ettől Magyarországot!





Amerika katonai bázissá alakítja Kelet- és Közép-Európát: tankokat és tüzérséget visznek a csatlós államokba

Forrás: https://kuruc.info/r/4/144837/?honnan=Nemzeti_Hirhalo
Az Egyesült Államok tankokat, tüzérségi fegyvereket és más katonai felszerelést fog "ideiglenesen" áthelyezni kelet- és közép-európai országokba - jelentette be Ashton Carter amerikai "védelmi" miniszter kedden Tallinnban. Carter (b) - illusztráció Carter észtországi látogatása keretében elmondta azt is, hogy Lettország, Litvánia és Észtország, valamint Lengyelország, Románia és Bulgária hozzájárult az említett katonai felszerelések állomásoztatásába. Katonai források szerint nagyrészt olyan felszerelésekről van szó, amelyek már eddig is Európában voltak. Korábban a The New York Times írt arról, hogy a Pentagonban felmerült elképzelés szerint az Egyesült Államok nehézfegyverzetet állomásoztatna a Baltikumban és más kelet-közép-európai országokban az "ukrajnai orosz beavatkozás miatt aggódó NATO-szövetségesek megnyugtatására", egyben "esetleges további agressziók megelőzésére". (MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/144837/?honnan=Nemzeti_Hirhalo




Putyin: az amerikaiak célponttá teszik Európát



Vlagyimir Putyin orosz államfő az Armija-2015 nemzetközi haditechnikai fórumon bejelentette, hogy Oroszország fokozottan aggódik a NATO Lengyelországba és Romániába telepített rakétakomplexumai miatt, és azokatelsődleges célpontoknak tekinti.
Putyin egyértelműen kijelentette, hogy
ha egy ország Oroszország ellen irányuló fegyvereket enged be saját területére, az célponttá válik.
A NATO-országok nem mentesülhetnek az amerikaiak által erőltetett háborús készülődés felelőssége alól. Nem az Egyesült Államok a célpont – azzal, hogy Lengyelország és Románia saját területén működésbe helyezi a NATO rakétakomplexumait, Lengyelország és Románia válik célponttá az Oroszországot fenyegető létesítmények és haditechnikai eszközök miatt.
Putyin kijelentette, hogy a NATO láthatóan közeledik Oroszország határaihoz, és Moszkva ennek megfelelően tesz ellenlépéseket. A Kalinyingrád régióba telepített Iszkander-M rakétakomplexumokat lengyelországi célpontok ellen irányítják, a Krím-félszigeten pedig Tu-22M3 nagy hatótávolságú bombázók állnak készenlétben arra, hogy szükség esetén Romániában lebombázzák a NATO rakétakomplexumait.





Az Európai Unió szétesése elkerülhetetlen 



2015.06.17. 11:59 hidfo.ru 
Joschka Fischer, Németország volt külügyminisztere szerint fennáll annak a veszélye, hogy az Európai Unió felbomlik, és az elmúlt évtizedek során az integráció előmozdítására tett erőfeszítések egyetlen, hatalmas kudarcnak tekinthetőek. 

A volt külügyminiszter szerint a görög válság és az ukrán háború a két leglátványosabb példa arra, hogy az Európai Unió nem tud adekvát választ megfogalmazni a felmerülő problémákra, és a görög kilépés egyre fokozódó valószínűsége is az Európai Unió dezintegrálódásának irányába mutat. 

Fischer szerint az Európai Unióban mostanra rendszerszintű legitimációs válság alakult ki, mert a tagállamok állampolgárainak tömegei olyan döntések keresztülvitelével próbálkoznak, amit az Európai Unió vezetői nem hajlandók meghozni. Ennek eredményeként megkezdődött az Európai Unió erodálódása, az uniós hatóságok elveszítik a tagállamok támogatását, ami az Európai Unió demokratikus legimitásának megszűnéséhez vezet. 

Fischer hangsúlyozza, hogy mivel az uniós hatóságok nem hajlandók meghozni bizonyos döntéseket, a fennálló problémák csak tovább súlyosbodnak, és ennek egyenes következménye, hogy újabb kihívások jelenhetnek meg, mint jelenleg a brit kilépési törekvések, vagy a következő spanyol választások, ami nagy valószínűséggel a Görögországban tapasztalt eredmény megismétlődéséhez vezet. 

A volt külügyminiszter szerint mostanra nagyon realisztikusnak látszik a legrosszabb forgatókönyv is, ami Görögország kilépésével venné kezdetét, és amint egy tagállam precedenst teremt, a következő választások más tagállamokban is hasonló eredménnyel zárulhatnak. Ebben az esetben 60 évi integrációs törekvés válik semmivé, és az európai integráció egészét kudarcnak lehet nyilvánítani. 

A Fischer által mondottak már környékezik a valós helyzet leírását, de a volt külügyminiszter mindvégig törekedett annak elkerülésére, hogy az Európai Unió belső konfliktusának okát a maga nyers valójában nevén nevezze. Mindez azonban az általa mondottakból is közvetlen levezethető: Fischer ugyanis kimondta, hogy az Európai Unió vezető nem akarnak meghozni olyan döntéseket, melyeket a tagállamok keresztül akarnak vinni. 

A tagállamokban hatalomra jutó kormányok a nyilvánosság nyomása alatt állnak, mert ha nem hajlandók keresztülvinni a választók akaratát, azok legközelebb megszavazzák az euroszkeptikus, majd ha az sem válik be, az EU-ellenes alternatívát. Az uniós vezetők és tagállamok közti ellentét legfőbb oka, hogy az Európai Unióban egy kis létszámú ideológiai közösség került szembe a tömeg akaratával. 

Az európai vezetők amiatt nem akarnak meghozni bizonyos döntéseket, mert a többség követelése összeegyeztethetetlen az általuk vallott ideológiával. Ennek legszembetűnőbb példája a halálbüntetés visszaállítása, vagy a bevándorlás elleni radikális fellépés kérdése, ami Brüsszelben az emberi jogok és egalitarianizmus ideológiája mentén bukik meg. Egy vezető pozícióban lévő ideológiai kisebbség szembe találta magát a tömeg akaratával, ami előtt, ha nem hajlik meg, az Európai Unió nem demokráciának, hanem egy ideológiai kisebbség által vezetett diktatúrának tekinthető. Ha Brüsszel nem hajlandó keresztülvinni a tagállamok akaratát, és az Európai Unió demokratikus legitimitását veszti, az - nevezzük nevén - diktatúrát jelent. Mégpedig ideológiai alapú diktatúrát, mert az emberi jogok és egyenlőségelvűség - függetlenül attól, hogy épp ezt sulykolja a propaganda - csak egy ideológia a sok közül. 



Planetáris bíróság, Földalkotmány, világkormány és a pápa ökológiai kiáltványa 


Június 20, 2015 
Idők jelei


Tegnap óta a Föld népességének kérdése és a globális felmelegedés ismét terítékre került a médiában, miután a több mint egy éve készülő pápai enciklikát nyilvánosságra hozták. 

Az eseményről sok magyar hírportál írt azóta. 
hirado.hu a következőképpen összegezte a június 18-án ismertetett dokumentumot, amit rendkívüli várakozás előzött meg: 
"A La Repubblica című olasz napilap az új enciklikát ökológiai kiáltványnak nevezte az emberiséghez, a nemzetközi politikai-gazdasági, valamint tudományos élethez.

Az egyházfő - aki azt szeretné, ha körlevele részévé válna a decemberi párizsi ENSZ-klímakonferenciának - azzal a sürgős felhívással fordul a világ vezetőihez, hogy tegyenek az éghajlatváltozás ellen. "Még sohasem bántunk olyan rosszul közös otthonunkkal és ártottunk neki annyit, mint az elmúlt két évszázadban" - szögezte le Ferenc pápa az enciklikában.

Az év végén Párizsban tervezett klímakonferenciára utalva a római katolikus egyház vezetője megjegyezte, hogy sürgősen és drasztikusan csökkenteni kellene a szén-dioxid-kibocsátást. Ennek megvalósulásához szerinte erős, szankcionálási lehetőségekkel bíró nemzetközi intézményekre lenne szükség."

Ferenc pápa több tucat tudóssal, teológussal és egyházi személlyel konzultált a környezetvédelmi kérdésekről, és a korábbi pápák ilyen témában végzett munkájából is merített. 

Ezen tudósok között volt John Schellnhuber professzor is, a Potsdam-i Klímahatás Kutatóintézet igazgatója, akit a Vatikán kért fel a Pápa ökológiai kiáltványának bemutatására. A professzor korábbi írásaiban és kommunikációjában arra utalt, hogy a földön 6 milliárddal több ember él a kelleténél. 

Schellnhuber professzor 2013-ban kifejtette, hogy a Föld jövőjét egy "planetáris bíróság" felállításában látja, amit egy úgynevezett "Földalkotmány" kormányozna, mindezek felett pedig a Globális Tanács, vagyis egy világkormány állna. 

A Földalkotmány, ami megfogalmazná "az emberiség szabadságért, méltóságért, biztonságért és a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseinek szabályait" felülírná az ENSZ Alapokmányát. 

A Globális Tanács a föld népei által választott testület lenne, amelynek tagjai nem egy földrajzilag, vallási vagy kulturális szempontok alapján meghatározható csoportból kerülnének ki. 

A Planetáris Bírósághoz pedig a Földalkotmány megsértésével kapcsolatos ügyekben lehetne fordulni. 

A professzor úgy gondolja, hogy az emberiség "szabadságához" egy világkormány felállítása és az azzal járó újabb szabályok, törvények és bürokrácia szükséges. 

Az enciklika, ami a Föld megmentése érdekében szólítja fel az emberiséget az együttműködésre, valószínűleg a globális felmelegedés kérdésével kapcsolatban számíthat a legtöbb kritikára. 
"A rendkívül erős tudományos konszenzus arra mutat, hogy a klímarendszerek aggasztó felmelegedését tapasztaljuk. Az elmúlt évtizedekben ezt a melegedést, a tengerszint emelkedése is kísérte,"
áll az enciklikában. 

Az írásban utalt "erős konszenzus", amit 12 000, a klímával kapcsolatos tanulmány megvizsgálásával állapított meg a globális felmelegedést hirdető két kutató, erősen eltúlzott kifejezés. A számokat alaposan megvizsgálva, a kutatók 97 százalékos konszenzusa helyett azt látjuk, hogy még a vizsgált tanulmányok alapján is elenyésző azoknak a szakembereknek a száma, akik szerint a globális felmelegedés megalapozott elmélet lenne, illetve, hogy azt a lakosság hétköznapi tevékenysége okozná. (videó) 

A fősodrású média mindebből persze a tévesen megállapított 97 százalékos konszenzust emelte ki, a részleteket pedig figyelmen kívül hagyta. 

A Guardian robbanásszerű pápai beavatkozásként írja le a dokumentumban megfogalmazottakat, ami alapjaiban változtathatja meg a klímakérdést, tehát egyértelmű, hogy a pápa állásfoglalása komoly súlyt nyom a latban vagy legalábbis ez lenne a cél. 

Az enciklika valószínűleg heves reakciókat vált majd ki a világon. Míg egyesek a környezetszennyezés miatti jogos aggodalom kifejezését, addig mások a világkormány szükségességének egyházi áldását látják benne. 

Az Index például ezekkel a szavakkal kezdi a pápai dokumentumról készült beszámolót: 
"A végíteletre vonatkozó jóslatokat nem lehet többé iróniával és megvetéssel kezelni" - jelentette ki Ferenc pápa, amikor csütörtökön nyilvánosságra hozta a globális felmelegedés a környezetpusztítás veszélyeiről szóló pápai enckilikáját.

A félreértések elkerülése végett tisztázzuk, hogy bár a Ferenc pápa által felvetett problémák egy része nagyon is valós, az azokra javasolt megoldásokat látva felmerül a kérdés, hogy milyen szándék húzódik mögöttük. 
(Az enciklika teljes szövege itt olvasható
A világkormány és a globális felmelegedés kapcsolata 2009-ben került először a látóterünkbe, amikor Lord Christopher Monckton rámutatott erre a Koppenhágai Klímakonferencia előtt: 
"2009. decemberében Koppenhágában az ENSZ Klímaváltozási Konferenciáján a fő napirendi pont egy bizonyos egyezmény aláírása lesz. ... Én elolvastam a szóban forgó egyezményt. A lényeg? Egy világkormány megalapítása." 
Mit gondoltok, a kiáltványnak lesz kézzelfogható hatása és ha igen, milyen? 
Végül pedig immár sokadszor a Nagy globális felmelegedés svindli, azok kedvéért, akiknek még nem sikerült megnézni, hátha ezúttal összejön: 






"Menekült"élet Bicskén: napi több ezres zsebpénz a kormánytól, egy kis sörözés, mobilozás, lopás a boltból, kislányok molesztálása, majd este irány a városba bulizni

Forrás: https://kuruc.info/r/2/144843/?honnan=Nemzeti_Hirhalo
Az ATV az illegális bevándorlókról kérdezte volna a bicskei lakosokat, de a nagy részük csak kamerán kívül merte elmondani a véleményét. Bicskén háromszáz fős befogadóállomás működik a Magyarországra érkezett "menekültek" ellátására. A tábor nyílt státuszából fakadóan a lakók szabadon járhatnak ki és be, így a helyiek sajnos közvetlen tapasztalatokkal rendelkezhetnek róluk. A szektatévé stábja több tucat bicskeit szólított meg, véleményüket tudakolva, ám többségük nem akart, illetve mert a kamera elé állni. Azt mondták, félnek a "menekültektől". Azt is megemlítették, hogy tartanak az afrikaiak által behozott "egzotikus" betegségektől, ugyanis egyre többen jönnek onnan. Többen is úgy tudják, hogy a "menekültek" napi több ezer forintot kapnak az ellátáson és a szálláson felül. A menekülttáborhoz közeli boltokban több eladó is arról számolt be, hogy a helyiek egyre kevésbé vásárolnak már náluk, egyre többen jönnek viszont a menekülttáborból. Elmondták, hogy megnőtt a bolti lopások száma, ugyanakkor a "menekültek" által elkövetett bűncselekménnyel többnyire nem tudnak mit kezdeni: általában nincsenek irataik, ezért a rendőrök csupán visszaviszik őket a táborba. Az eladók sokszor már csak a lopások nyomát látják, például azt, hogy a ruhaboltban otthagyják a saját alsóneműjüket és a kitépett címkéket, majd az új ruhában távoznak. Van olyan üzlet, ahol az elmúlt hetekben megduplázták a biztonsági őrök számát a bűncselekmények növekedése miatt. Arra a kérdésre, hogy miért maradoznak el a bicskei vásárolók, az egyik eladó elmondta, hogy sok "menekült" iszonyú pofátlan, beállnak a sor elejére, nem tisztelik az embereket. Hozzátette: az ő boltjukból például ki kellett vinni a padokat, mert lefeküdtek rá, ott interneteztek a telefonjaikon, ráadásul többekre jellemző, hogy nem tisztálkodnak rendszeresen, ami "eléggé zavarta a vásárlóikat". Az is kiderült, hogy a legtöbb "menekült" SIM-kártyát szeretne vásárolni, de iratok nélkül erre nincs lehetőségük. A pénzváltóknál is nagy a forgalom, az elmúlt napokban is előfordult az eladók szerint, hogy rendőrt kellett hívni, mert összevesztek a váltás közben. A helyiek úgy tudják, hogy a "menekültek" nagy része Németországba szeretne továbbmenni, de az itt kapott ellátmányból "jól elvannak, iszogatnak, söröznek, ücsörögnek". Több "menekült" azt mondta a tévé tudósítóiknak, hogy nagyon jól érzik magukat Magyarországon, nem is akarnak továbbmenni. Volt, aki külön kiemelte, mennyire hálás a magyar kormánynak, hogy ilyen ellátást kapnak. A menekülttábor környékén egyébként óriási a forgalom, este például többen is a tábor előtt telepedtek le, majd alvóhelyeket alakítottak ki, valószínűleg bent már nem jutott elég hely nekik. Akadtak olyan "menekültek" is, akik az este beálltával indultak a városba bulizni. Az alábbi videóban az a kevés bicskei látható, aki mert nyilatkozni:
Forrás: https://kuruc.info/r/2/144843/?honnan=Nemzeti_Hirhalo


Klímapuccs





Az eredeti szentiratok 98 %-át nem tették be a Bibliába



Posted on október 28, 2012Szerző: arieshu

.”Az 1945-ben előkerült pergamenek alapján kimondható, hogy az eredeti szentiratok 98 %-át nem tették be a Bibliába (mivel e pergameneken a 100 % szerepel). A maradék részt pedig sok helyen átírták. És ma csak ezt a meghamisított Bibliát olvashatja a legtöbb ember.”
-“A Talmud Jézust állandóan NIMRÓD fiának nevezi.”
– (Talmud = a zsidó vallás szent könyve.)
-“… Nem kellett tolmács, Jézus HUN nyelven szólalt meg.”
-“Ez az én testem … Ez az én vérem …”
Egyetlen nyelv van, amiben egy új szó keletkezik,
ha e 2 szót összerakjuk (test-vér) : a MAGYAR.” (Szántai Lajos, művelődés-történész)
Így teszi Jézus egy mágiával a “TestVéreivé” a tanítványait (szimbolikusan) , így “adja át beléjük” az ő lelkületét.
Jezus-Partus-herceg-“A Jézus név szanszkritül azt jelenti: a FÉNY FIA.
Héberül viszont nem jelent Semmit,
tehát nem héber név, tehát Jézus Nem héber származású !”
-“A 3 király, aki Jézus bölcsőjéhez megy (az eredeti írásokban)
a PÁRTUS birodalom küldöttei: 
SZKÍTA mágusok !
Ugyanis Pártiában meghalt a király, és egyenes-ági fiú örökös hiányában a királynő unokaöccse volt a jogos örökös, vagyis Jézus !
EZT jelzi a tömjén, mirha és arany küldése a küldöttekkel. Viszont a héber vallás szerint ezeknek az ajándékoknak Semmi értelmük sincs, sőt a tömjén még törvénysértő is.”
Jézus az ács fia
“A héberben ugyan az a szó jelenti az ácsot, ami az arámiban a HELYTARTÓT.
A Pártus királynő húgának a férje egy (Pártus) helytartó volt Izraelnek az északi területén (ahol a kánaániták* éltek), és az Ő fia volt Jézus !”
* : Kik voltak a kánaániták:
“Akik Kánaán földjén éltek (vagyis a mostani Izrael területén), mielőtt a zsidó nép (Jáhve* parancsára) oda nem ment, és le nem mészárolta a 90 %-ukat, hogy elfoglalja a (gazdag és fejlett) országukat.
kerecsen-solyomA megmaradt 10 % lakosság az északi területre szorult ki.
A kánaániták ABC-je 24 betűből állt, amiből 18 
a székely rovásírásban is szerepel!
Templomaikban egy szent SÓLYOM volt az oltár fölött !”
[Turul = Kerecsen-sólyom]
Az Eredeti ószövetségben a kígyó helyett egy SÓLYOMmondja Évának, hogy egyen a tudás fájáról.”
(Egyébként … miért lenne bűn enni a Tudás fájáról ? Bűn a Tudás ?? :)
* : Ki volt Jáhve:
-“Jáhvét kérte Mózes, hogy mutassa meg magát.
Jáhve mondta: Abba belehalnál (!)
Mózes erősködött, hogy látni akarja.
Jáhve megjelent, és rátámadt Mózesre, aki egy bárányt dobott elé, így Jáhve azt falta fel, és Mózest nem bántotta.” (Mózes 2. könyve)
-“Jáhve egyetlen ábrázolását találták meg: ami egy szamárfej, vörös szemekkel.
Szamárnak egyedül Széth-et ábrázolták még (az egyiptomi mitológiában), aki a harag és a káosz istene, akit Hórusz győz le, a jóságos SÓLYOM-fejű isten.
Jézus egyszer azt mondta, hogy ő volt Hórusz (egy korábbi életében).
Vallás-történészek szerint pedig Jáhve és Szét (is) azonos.”
-A Rítus című (2011-es) filmben egy Vörös Szemű Szamárban ölt testet egy démon.
-Alaje pedig ezt írta: “Jehovah egy földönkívüli volt a Földön több ezer évvel ezelőtt, aki azt akarta, hogy istenként tiszteljék.”
1.) Mert csak a tudatlanságuk miatt követték egy náluk “nagyobb” lény parancsát !
2.) A holokausztkor visszakapták amit adtak, ezzel Törlesztették a karmikus adósságukat !
Atilla-Kiralyunk3.) A mostani (vagyis a 9.) földi civilizáció első népe (Hérodotosz és Pompejusz írásai szerint)
a SZKÍTA nép: a Szelídség, Megbocsátás, Vendég-szeretet és a Szeretet (vagyis a Fény) népe volt!
Legyünk méltó utódaik az Aranykor kezdetén ! Mutassunk példát ezekből !
(Rockefeller végeztetett egy kutatást, hogy melyik nép DNS-e a legdominánsabb (bízva abban, hogy az övé),
de a MAGYAR jött ki eredményül !)
4.) Nincs rossz nép, rossz ember, rossz sejt, … , csak Eltévelyedett !
5.) “Ne ítélkezzetek, nehogy fölöttetek is ítélkezzenek.” !
Hogy is volt akkor:
1.) Jézus 12 éves korában került el Izraelből és 30 évesen tért vissza. A kettő között keleten tanult és tanított (Egyiptomban, Indiában és Tibetben), amit mind kivágtak a Bibliából !
A Koránban és tibeti írásokban viszont szerepel Jézus ezen útja ! (ők Isszának nevezik).
2.) “Halála” után 300-400 évvel különböző zsinatokon:
– Kivették Jézus tanításaiból a reinkarnáció, asztrológia, numerológia tanait,
és … hogy “Isten országa Bennetek van !” , “Ugyanaz a Fény van Benned … ”
Ezek “helyébe” írták: hogy Isten rajtad Kívül, elérhetetlen magasságokban van, és így az Isten és közted szükség van egy közvetítőre: a papságra.
De elkerülte a figyelmüket ez a 2 rész:
Károli Gáspár fordítás, 82. zsoltár 6. vers:
“Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan.” Illetve:
“Én vagyok a világ világossága” – mondta Jézus. Később pedig a tanítványainak mondta: “Ti vagytok a világ világossága.”
– Tehát nem azt mondja, hogy .. én vagyok az Isten fia, ti pedig csak emberek, hanem hogy ugyan azok vagyunk !
-Kitalálták, hogy legyen bűn, amiért büntetés jár, és hogy legyen pokol, és ördög.
Míg Jézus azt tanította:
“Nincs bűnös, csak tudatlan. Ezért meg kell Tanítani !
Nincs gonosz, csak beteg. Akit a Szeretet gyógyíthat meg !”
Próbálták összemosni Jézus tanait a zsidó vallással (ami valójában Ég és Föld) :
Elnevezték Jézus tanait Újszövetségnek,
Jézus származását átírták zsidóra, és egy zsinaton kimondták, hogy Jézus apja: Jáhve.
[Ez még a papok között is akkora felháborodást váltott ki, hogy lázadás tört ki az egyházban!
Miért?
Jáhve Egyiptomban csecsemőket ölt (Kivonulás 11.1), Kánaánban pedig népirtást végeztetett.
Jézus tetteiből és szavaiból pedig mindig a SZERETET áradt.
Még keresztre feszítése közben is:
Bocsáss meg nekik Atyám, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek.
Ugye, nem mindegy hogy ki az apja ? :) ]
napkereszt– “A női princípium kitörlése:
– Az 
Atya, Anya és Fiú szent-háromságot átírták Atya, Fiú, Szentlélek -re.
– Jézus mindig azt mondta: “… 
az Isten és az Istennő …”
Mindenhonnan kiradírozták, hogy: Istennő.
– A történetből (ahonnan csak tudták) kitörölték Mária Magdolnát – Jézus legKözelebbi Tanítványát – a 12 tanítvány közül ” , … de Leonardo Da Vinci odafestette az “Utolsó vacsora” című művére Jézus mellé.
Jézus, amikor feltámad, Mária Magdolnával találkozik először (mintha megvárná, míg a többiek elhagyják a sírt), és Jézus úgy szólítja Mária Magdolnát, ahogy egyik tanítványát sem ! Ez a megszólítás csak a legközvetlenebb tanítványnak járt ki !
Mária Magdolnát (aki Egyiptomban tanult, és felnőtt korára már nagy hatalmú mágus főpapnő volt), “bűnös nővé” írták át, … amit később egyesek prostituáltként értelmeztek.
Visszatérve és összefoglalva: az írások szerint Jézus:
A SÓLYMOT tisztelő kánaániták PÁRTUS helytartójának fia volt, PÁRTIA trónörököse !
– Akit SZKÍTA névre kereszteltek! Aminek a jelentése: a FÉNY fia !
– Tudott HUNUL !
– A Talmud NIMRÓD fiának nevezi. (Talán arra gondolnak, hogy leszármazottja.)

Mondjuk ki:
Jézus az ősi MAGYAR népbe született le.
Trónörökös volt, de az uralkodás helyett az emberiséget tanította,
félelmet nem ismerve, tűzön-vízen keresztül,
adta át az embereknek a Fényt.
Tegyük mi is ezt.
SZERETET Mindenkinek!Justin Mátyás összefoglalása a videóról









Gyilkosok közt cinkos, aki néma 



Dunajszky Géza 2013. június 18. Felvidék.ma 
68 évvel ezelőtt ezen a napon szörnyű tragédia helyszíne volt a Přerovhoz tartozó Horní Mestěnice cseh település. Hogy mi történt pontosan, azt Dunajszky Géza kiadásra váró Arcok és sorsok című könyvéből tudhatják meg. 
1945. június 18-án a visszavonuló német hadsereg által 1944 októberében a Szudéta-vidékre áttelepített főleg német és magyar lakosokkal haza, azaz Szlovákiába tartó vonatszerelvények vesztegeltek a Přerovhoz tartozó Horní Mestěnice vasútállomás vágányain, hogy a katonai szállítmányok átengedése után a szülőföldjükre visszainduljanak. Véletlenül az egyik ilyen marhavagonokból álló szerelvény mellett állították meg azt a különvonatot is, amelyen a pozsonyligetfalusi 17. gyalogezred katonái a prágai díszszemléről utaztak haza. Várakozás közben az ezred parancsnoka, a korompai származású Karol Pazúr százados és Bedřich Smetana őrsvezető, a katonák művelődéséért felelős tiszt észrevette, hogy a szomszéd marhavagonokban utazók egymás között németül és magyarul beszélgetnek. A parancsnok hamar tudatosította, hogy voltaképpen a Dobsina környéki földijei térnek vissza az otthonukba, amit valamiért nem szeretett volna, ha megtörténik. A katonáinak parancsba adta, hogy a szerelvényb ől tereljék ki az embereket. 

Pazúr, mint a Csehszlovák Hadsereg elhárító tisztje rögtön nyomozásba kezdett, nincs-e köztük volt német SS-katona vagy kollaboráns egyén. A karrierje szempontjából jól jött volna, ha ilyenre lel, és ezzel az új hatalomhoz való hűségét bizonyítani tudja. Korában ugyanis ő is németnek vallotta magát. Fiatal legénykorában még a korompai német futballcsapatban játszott. Majd a szlovák állam idején a Hlinka Gárda tagja lett. Később partizán, majd a front alatt a Csehszlovák Hadsereg tisztjeként szolgálta az új Benes-kormány hatalmát. A marhavagonokban hazautazó dobsinai lakosok között nyolcan a szlovák Hlinka Gárda tagjai voltak, amiről hivatalos igazolással is rendelkeztek, ennek ellenére a díszszemlén elhangzott Benes-beszéd tartalmán felbuzdulva Pazúr elrendelte a szerelvényen utazók kivégzését. A mestěnicei polgármestertől államérdekre hivatkozva kért embereket a 2x17 méteres tömegsír megásásához. A munkásokat is agyonlövéssel fenyegette, ha nem teszik meg azt, amit kért. Így a kivezényelt nyolc ember kényszer alatt a falu határában, a Svéd-sánc nevű dűlőben éjfélre elkészült a sírásással. 
Addig a kivégzésre váró felnőttek, asszonyok és gyerekek a katonák felügyelete alatt egy keresztútnál várakoztak. 1945. június 19-én éjjel egy órakor 15 fős csoportokra osztva, alsóneműre vetkőztetve kezdték el a kivégzésüket. Géppuskával, majd ahogy a lőszerük elfogyott, egy méterről leadott tarkólövéssel először a férfiakat lőtték bele a megásott sírba, majd az asszonyok és gyerekek következtek. Pazúr cinizmusát jellemezte, hogy a Hlinka gárdás volt tagtársait az első géppuskasorozat előtt kiléptette a sorból és hagyta, hogy végignézzék a többiek lemészárlását. Közben velük dobáltatta a gödörbe azokat, akik a sír peremén estek össze. Utána őket is legyilkolták. A kegyetlenségét, vérengző hajlamát bizonyítja, hogy pisztolyával az asszonyok tetemein zokogó gyermekek közül sokat maga lőtt agyon. Amikor belefáradt, a sírásókat kényszerítette, hogy végezzenek a még élő gyermekekkel. A bíróságon megjelent tanúk vallomása szerint a kivégzést követő délelőttön még hullámzott a gyér földréteggel betakart tömegsír, mert több áldozatot így is élve temettek be. A bestiális vérengzésnek 120 nő, 71 férfi és 74 gyermek, összesen 265 ártatlan ember esett áldozatul. A legfiatalabb gyermek mindössze 8 hónapos volt. Többségük kárpáti német. 130-an Dobsináról, a többiek Kézsmárk, Gölnicbánya, Garamszentkereszt, Malompatak, Jánosgyarmat településekről és Rozsnyóról. A magyarok mellett az áldozatok között volt négy szlovák származású asszony is, akik a német, illetve magyar férjeikkel, gyermekeikkel együtt kívántak meghalni, és nem fogadták el Pazúrtól a felkínált kegyelmet. A vérengzést heten élték túl, köztük a Rozsnyóról származó Molnár Pál, aki akkor 7 éves volt. Mivel a másik szerelvényen utazó német és magyar visszatelepülők kivégzésére lőszer hiánya miatt aznap nem kerülhetett sor, Karol Pazúr Pozsonyba, a ligetfalusi vasútállomásra irányította őket, megfenyegetve, hogy majd ott végez velük. A hazatelepülők, félve Pazúr fenyegetésétől, lefizették a mozdo nyvezetőt, így a másik szerelvény nem állt meg Pozsonyban, hanem áthajtva a városon Magyarországra, Oroszvárra vitte utasait. Ők értesítették a magyar és a nemzetközi hatóságokat a történtekről. Így derült fény a vérengzésre, amit a Csehszlovák hatóságok csak 1946 őszén kezdtek el kivizsgálni. A Csehszlovák Bíróság 1947-ben, Pozsonyban Karol Pazúrt hét és fél év börtönre ítélte, aki ezt soknak tartotta, az ügyész viszont kevésnek. Ezért az ítélet ellen fellebbeztek, mire a prágai Csehszlovák Legfelsőbb Bíróság az ítéletet - főleg a nemzetközi közvélemény nyomására - 20 év letöltendő börtönbüntetésre módosította. Klement Gottwald hatalomra kerülése után először 1949-ben a felére csökkentették Karol Pazúr büntetését, majd az egyik legnagyobb szlovák tömeggyilkos, feltehetően 1953-ban Antonin Zápotocky amnesztiájával szabadult. A börtönből való szabadulásáról nincs hivatalos dokumentum. 
Ma a volt parancsnok sorsáról különböző mendemondák keringenek. Egyesek azt mondják, külföldre szökött, és álnéven az Amerikai Egyesült Államokban él. Mások úgy tudják, hogy utol érte őt a sorsa, és gyilkosság áldozata lett. A holttestét látni is vélték, amikor egy tóból kőnehezékhez rögzített kötéllel a nyakában kiemelték. Én sokáig úgy tudtam, hogy késsel a szívében találták meg Besztercebányán egy szemétdombon. Tény, hogy 1989 óta Karol Pazúrt nem látták Szlovákiában, és a volt rokonai, ismerősei sem tudnak a hollétéről semmit. Vagy talán nem akarnak, nem mernek róla beszélni... 
A přerovi tragédiáról három dokumentumfilm készült. Az elsőt a még élő tanúk vallomása alapján a Magyar Televízió készítette 1995-ben, és 1996-ban "Magukért nem felel senki" címen a Duna Televízió mutatta be. A Cseh Televízió 2000-ben "Masakr na Svédských sancích" (Vérengzés a Svéd-sáncon) címen, a Szlovák Televízió pedig "Noc na Svédskom vale" (Éjszaka a Svéd-sáncon) címen 2007-ben készített dokumentumfilmet az esetről. A szlovák dokumentumfilmben elhangzik egy visszaemlékezés, amikor a dobsinai szülésznő az egyik hóhér katona gyermekének születésénél segédkezik, és a kivégzett unokája fülbevalóját fedezi fel a család nagyobb lányának fülében. A gyilkosok tehát nemcsak öltek, hanem a mostěnicei Svéd-sáncon kivégzett emberektől raboltak is, ami tekintettel arra, hogy a háború 1945. május 8-án véget ért, az emberiség ellen elkövetett legsúlyosabb háborús bűntettek közé tartozik. Sajnos ezekről a gaztettekről az emberek még ma is vajmi keveset tudnak, mert sem Csehország, sem Szlovákia politikusai nem mernek szembenézni a tragédia igazi okával, a Benes-dekrétumok kollektív bűnösséget elrendelő passzusaival, sem az azok alapján a német és magyar nemzetiségű polgárokon a volt Csehszlovákia területén 1945 májusától elkövetett bűnökkel, gaztettekkel. Pedig gyilkosok közt cinkos, aki néma! 
Ezt az ismert mondást azért tettem közzé én is az interneten, hogy másokat is beszédre bírjak. Lett eredménye. Ma már tudom, hogy nem ez az egyetlen tömegsír a volt Csehszlovákiában. Több is létezik, Szlovákia területén is. Erről szól Janics Kálmán "Kis Katyn a Duna partján" című írására is, amelyben 90 levente kivégzéséről tár elénk megdönthetetlen bizonyítékokat és jelzi, hogy a volt gyűjtőtáborokban, Pozsonyligetfalun, illetve a Tölténygyár területén is folytak kivégzések. Ligetfalun 1973-ban kezdődött meg a tömbházak építése és még az 1980-as években is kerültek elő 1945-ös sírok, amelyekben civilek és magyar katonák holtestei voltak elhantolva. A szlovák sajtó a feltárásról és a kihantolásról minden esetben a háború idején elesett civilek és magyar katonák földi maradványaként írt. De tudomásunk van két tömegsírról a Rimaszombat melletti klenóci dombokon, Rozsnyó mellett, Szomotoron és Pozsonyban, a Csalogányvölgyi temetőben is. 
Dunajszky Géza 
Kapcsolódó: 
   Füstbe ment terv - a szlovák nemzeti felkelés 




Füstbe ment terv – a szlovák nemzeti felkelés

Éhn László, 2010. augusztus 30. 22:18



Szlovákiában augusztus 29. államünnep – az ország a Szlovák Nemzeti Felkelés (SZNF) kitörését ünnepli. Annak ellenére, hogy ez az esemény jelentősen befolyásolta a szlovákok háború utáni megítélését Csehszlovákián belül és kívül, Magyarországon erről az eseményről, azon kívül, hogy megtörtént, gyakorlatilag semmit sem tudnak. Megpróbáljuk dióhéjban bemutatni a 66 évvel ezelőtti eseményeket.
A Szlovák Köztársaság a német hadimegrendeléseknek köszönhetően viszonylag magas életszínvonalat tudott biztosítani a lakosság számára egészen 1944-ig. Szemben Németországgal például az élelmiszert sem adták jegyre, és a háború sem érintette közvetlenül az országot. Ennek ellenére ebben az időszakban már nehéz volt eltitkolni, hogy a németek elvesztették a stratégiai kezdeményezést, és a Vörös Hadsereg egyre jobban közeledett az ország határaihoz. Ezért a szlovák hadsereg magasabb katonai köreit már az 1943-as év során foglalkoztatta a szövetségesek oldalára való átállás. Ezek a tisztek természetesen keresték a kapcsolatot a rezsim politikai ellenzékével, és azt meg is találták.
Ján GolianA katonai ellenállás kulcsfigurája és vezetője Ján Golian alezredes volt, akinek – több magasabb beosztású tiszttel és civil hivatalnokokkal együtt – 1944 folyamán sikerült nagyobb mennyiségű hadianyagot és a kincstár vagyonának jelentős részét Besztercebánya környékén összpontosítania. Ugyanebben az időben a szlovák hadsereg vezetése két hadosztályt vezényelt Eperjes környékére, amelyeknek eredetileg a németeket kellett volna támogatniuk a Vörös Hadsereg ellen a Keleti-Kárpátokban.
Ami a hatalmon lévő klerikális-nemzetiszocialista rezsim ellenzékét illeti, az két csoportra volt osztható: a különféle polgári pártok (többnyire evangélikus) képviselőire és a kommunistákra. Ezeknek csak 1943-ban, Edvard Beneš kezdeményezésére sikerült egymással kiegyezniük az ún. karácsonyi egyezménnyel, aminek köszönhetően később, 1944 folyamán megalakult a sorban harmadik Szlovák Nemzeti Tanács, amelynek a felkelés központi politikai irányító szervének kellett volna lennie. Viszont egészen a fegyveres harcok kirobbanásáig (és azután is) megoldatlan maradt a központi katonai irányítás kérdése. A tisztek és a polgári pártok képviselői ragaszkodtak ahhoz, hogy a partizánmozgalom vesse magát alá a hadseregnek, amit a Szlovák Kommunista Párt (KSS) elutasított, mivel nem volt valós hatalma a partizánok fölött. A KSS már 1941-től kezdve partizáncsoportokat próbált szervezni, de ezek a tervek a lakosság közönye és támogatásának hiánya miatt többnyire nem jártak sikerrel. Jelentősebb partizánakciókra csak 1944 júniusától került sor, amikor a szovjetek légi úton fegyveres alakulatokat küldtek az országba. Viszont nem minden ellenálló volt kommunista – jócskán akadtak az országban olyan személyek, akik akár idealista meggyőződésből, akár önös érdekekből csatlakoztak a partizánokhoz.
A felkelők eredeti terve az volt, hogy a két, keleten állomásozó hadosztály átáll a Vörös Hadsereghez, és a Duklai-szoroson át beengedik az országba a szovjet csapatokat, amelyek majd a Besztercebánya környékén kirobbantott felkelést segítségére sietnek. A harcok megkezdését arra az időpontra tervezték, amikor a szovjetek megközelítik a szlovák államhatárt. Az eredeti tervet viszont nem sikerült megvalósítani. Mint már említettük, a partizánok nem voltak hajlandóak alárendelni magukat a katonai ellenállásnak – némely csoportok kimondottan önjáróak voltak. Ez a felkelés szempontjából végzetesnek is bizonyult.
Bár a németek már korábban tervbe vették az ország katonai megszállását, augusztus 27-én és 28-án két olyan súlyos incidens történt, amelyek jelentősen felgyorsították az eseményeket, és meggyőzték őket arról, hogy sürgősen intézkedni kell. Rózsahegyen kommunista partizánok a katonai laktanya legénységével együtt átvették a hatalmat a városban, és nyomban lemészároltak több tucat német nemzetiségű szlovák állampolgárt. A másik incidens a partizánok turócszentmártoni vérengzése volt, amikor Walter E. A. Otto alezredes Romániából hazafelé tartó 24 tagú küldöttségének tagjait gyilkolták meg. Ezért augusztus 29-én délután német alakulatok elkezdték az ország megszállását.
A felkelők arra vártak, hogy a kormány némely mérsékeltebb tagja vagy a vezérkari tisztek közül valamelyik kiadja a parancsot az ellenállásra. Az utasítást ki is adták, ám nem olyat, amilyet a felkelők vártak. Ferdinand Čatloš szlovák vezérkari főnök – aki megelőzőleg már tárgyalt a szovjetekkel – este hétkor elhangzott rádióbeszédében mindenkit, aki a németeknek ellenáll, haza- és nemzetárulónak nevezett, ami nagy zavart keltett az ellenállók soraiban. Ezért helyette Ján Golian alezredes vette át a kezdeményezést, és csak nyolckor tudta elrendelni a felkelés kirobbantását.
partizánok
Az eredeti terv (a hadsereg gyors átállása és a Vörös Hadsereg beengedése az országba) nem járt sikerrel. A katonai alakulatok az ország keleti és nyugati felében nem engedelmeskedtek a felkelőknek, és az irányítási láncban előállt zavarok miatt többnyire passzívan viselkedtek. A németek ezt kihasználva nyomban lefegyverezték őket. Csak az ország középső részében állomásozó alakulatok csatlakoztak a felkelőkhöz. A rossz időzítésnek és felkészületlenségnek köszönhetően a harci kezdeményezés kezdettől fogva egészen szeptember 8-ig a németek oldalán volt, és csak a jelentős erőket lekötő kárpát-duklai hadműveletnek köszönhetően sikerült a felkelőknek majdnem két hónapig szervezett ellenállást tanúsítaniuk. A magyarországi nyilas hatalomátvétel után viszont friss német erők érkeztek az országba, és nyomban elkezdődött az ellenállás utolsó tűzfészkeinek felszámolása, ami október 27-ig be is fejeződött, amikor a németek elfoglalták Besztercebányát.
Október 30-án egy katonai díszszemle keretén belül Jozef Tiso, Szlovákia elnöke, Besztercebányán nyilvánosan köszönetet mondott Adolf Hitlernek, és kitüntette a felkelést leverő német SS katonákat. A felkelésnek összesen 4200 német, 1720 felkelő és 12000 civil esett áldozatul.
Adolf Hitler és Josef Tiso
A szocializmus éveiben a Szlovák Nemzeti Felkelés a szlovákok számára nagyon fontos eseménynek számított. Ennek köszönhetően sikerült az egész nemzet második világháborúban játszott szerepét „tisztára mosni”, így nyugodtan vallhatták magukat az „antifasizmus” élharcosainak. Továbbá ütőkártyának használták a csehekkel szemben is, aminek az lett az eredménye, hogy fogcsikorgatva ugyan, de kénytelenek voltak őket ugyanazon nemzetnek – tehát nem csak a cseh nemzet egyik mellékágának – elismerni. A felkelést úgy próbálták beállítani, mint egy olyan eseményt, amelyben a szlovák nép egységesen a felkelők mellé állt. Főleg a kommunista partizánok szerepét nagyították fel, a hadsereg, illetve a polgári ellenállás szerepét bagatellizálták.
A rendszerváltás és Csehszlovákia felbomlása után megszűntek ugyan az ideológiai kényszerek, a felkelés problémájának kibeszélése azonban elmaradt. Elsősorban maga a fegyveres ellenállás ténye és a vele összefüggő szlovák állami léthez való viszony okoz problémákat. A szocializmus éveiben elhallgatták, hogy a szlovák lakosság tulajdonképp jól élt a háború alatt, és a Tiso-féle rezsim viszonylag népszerű volt, míg a felkelőket messze nem támogatta osztatlanul a szlovák nép – amely gyakorlatilag túszként élte meg a 1944-es eseményeket.
A jobboldali nacionalisták és akik az első Szlovák Köztársasággal, illetve annak ideológiájával valamilyen szinten szimpatizálnak, hazaárulóknak tartják a felkelés kirobbantóit, akik a szlovák nemzet és állam ellen konspiráltak a kommunistákkal, és mérhetetlen háborús szenvedésnek tették ki a szlovák népet. A baloldali nacionalisták erre azt válaszolják, hogy éppen a felkelés segítette elő a nagy szláv összeborulást az erős orosz nemzettel, és a felkelés németellenességét próbálják hangsúlyozni, amely rehabilitálta a szlovák nemzetet a világ közvéleménye előtt, és elősegítette érdekei érvényesítésében a csehekkel szemben Csehszlovákia keretén belül.
További kérdéseket vet fel az a számos háborús bűncselekmény, amit mindkét fél elkövetett. A németek részéről ebben a tevékenységben többnyire az SS alakulatai „jeleskedtek”, akiknek olyan képviselői is harcoltak Szlovákiában, mint például a hírhedt SS Dirlewanger rohamdandár. Viszont a mészárlásokban részt vettek egyes szlovák nemzetiségű „támogatók” és a Hlinka Gárda készenléti alakulatai (POHG) is, amit máig nem szívesen említenek meg. A felkelők által elkövetett bűncselekmények, amelyeket többnyire a német lakosság és a Tiso-rendszer képviselői rovására követtek el, több mint 2400 emberéletet követeltek. Ugyanebbe az elhallgatott kategóriába esnek azok a vagyon elleni bűncselekmények, rekvirálások, sőt rablógyilkosságok is, amelyek főleg a partizánok számlájára írhatóak.
Összegezve az mondható, hogy a SZNF kérdésköre még ma sincs lezárva. Már csak az a puszta tény, hogy a felkelés során szlovák szlovákot ölt és szlovák a szlovák állam ellen fordult, akár a bal- akár a jobboldali (nem csak) nacionalisták számára elfogadhatatlan, ezért ezek az ellenséget megpróbálják „deszlovakizálni” – a gyilkosságokat vagy szovjet partizánokra, vagy német SS-esekre kenik. A SZNF manapság túlságosan sok kellemetlen kérdést vet fel, és az egyértelműen elutasító/elfogadó álláspontok mellet kialakult egy harmadik, „pragmatikus“ álláspont is. A követői szerint a felkelés abban a formában és időben szükségtelen volt, mert a németek úgyis kénytelenek lettek volna előbb-utóbb kiüríteni az országot, így viszont mérhetetlen háborús szenvedésnek tették ki a szlovák népet – amúgy meg „a múlt bogozgatása helyett tekintsünk inkább a jövőbe”. Ez utóbbi talán a legtalálóbban fejezi ki a szlovákok történelemhez való viszonyát. Sokan azt mondják, magyar betegség, hogy legyintünk: mindegy, hogy lesz. Ha van szlovák betegség, akkor az az, hogy arra legyintenek: mindegy, hogy volt.



Bukarest nem tudja megakadályozni a magyarság függetlenedését 



2015. június 23. Hídfő nyomaban.blog 
Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint előre láthatóan még idén őszig véglegesítik Székelyföld területi autonómiájának törvénytervezetét. 


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt elnökei által összehívott autonómiabizottság ülésén született döntés arról, hogy a függetlenedési törekvések törvényi kereteinek kidolgozását felgyorsítják; a beérkezett javaslatok megvitatását legkésőbb szeptemberig lezárják, azt követően a két párt elnökei döntenek a törvénytervezet elfogadtatásának lehetséges útjairól. 

A MPP elnökének nyilatkozata szerint a függetlenedés törvényi kereteinek kidolgozását még 2015 szeptemberig véglegesíteni kell, ellenkező esetben felmerül annak lehetősége, hogy a RMDSZ nem elkötelezett az autonómia ügyében, és időhúzásra törekszik. Bíró Zsolt - a MPP elnöke - szerint annak még a látszatát is kerülni kell, hogy az autonómia kérdése üres választási kampánnyá silányuljon, emiatt gyorsan kell cselekedni és nem lehet 2016-ra halasztani a törvénytervezet véglegesítését. 

A román politikai diskurzusban az utóbbi évek során egyértelművé vált, hogy már csak idő kérdése, és a magyar lakosság függetlenedhet Bukaresttől. Ilie Serbănescu politikai elemző szerint minden abba az irányba mutat, hogy a magyarság a közeljövőben kivívhatja függetlenségét; a szakértő szerint bár a magyarországi kormány nem lép fel radikálisan a függetlenségi törekvések előremozdítása érdekében, a háttérben zajlanak olyan gazdasági folyamatok, melyek arra mutatnak, hogy magyarországi oligarchák megpróbálják integrálni a magyar lakosságú régiókat, és azok mind szorosabb gazdasági kapcsolatban vannak Budapesttel, miközben a román hatalmi központtól eltávolodnak. 

Serbănescu szerint a román kormány - minden látszat ellenére - tehetetlen Erdély önállósulásával szemben, mert nagyhatalmi érdekek is beavatkoznak a magyar lakosságú területek függetlenedésének előremozdítása érdekében. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése