2014. október 14., kedd

Ablak a hírhálón


Ablak a hírhálón


Orbán szerint ha megválasztják a fideszes makói jelöltet, kap 20 milliárdot a város

október 7., kedd 
444.hu
Orbán Viktor ugyanúgy végigjárja a billegő városokat az önkormányzati választások előtti héten, mint tette tavasszal. Akkor sem tájékoztatták túlzottan a sajtót, hogy a miniszterelnök mikor, melyik városban fog felállni egy padra és tart rögtönzött beszédet.
Kedden Orbán többek közt Makón járt, ahol elmondta, hogy telitalálat Farkas Éva, a Fidesz-KDNP makói polgármesterjelöltjének programja, és a kormány közel 20 milliárd forint értékben hajlandó lesz elkötelezni magát egy ilyen program mellett.

Orbán Viktor Facebook

A promenad.hu-nak nyilatkozott, elmondta, hogy Makón óriási értéket képvisel a Makovecz-hagyaték. Makó előtt komoly lehetőségek állnak, ha lesz szándék a kormány kinyújtott kezének elfogadására.

A miniszterelnök szerint
"Itt kell egy új kezdet, egy új start, egy új elrugaszkodást és egy új korszak nagy lehetőségek állnak Magyarország előtt, hiszen komoly korszak kapujában állunk. Kár volna Makónak ebből kimaradni, de csak akkor nem fog, hogy ha fiatal, lendületes, elszánt, a következő években minden erejét a város érdekében mozgósítani akaró és tudó városvezetés áll majd a település élén. Erre most van lehetőség."
Kapcsolódó:
   
A kormány egyik legnagyobb bűne: tétlenül nézte a végrehajtó maffia rombolását
   
A fél ország nem választ vasárnap - A magyarok több mint negyedének nincs pártja
   
Szijjártó szerint Obamát és Clintont félrevezették
   
Lovas István: Victoria Nuland igazsága
   
Feloszlatták a Szebb Jövőért Egyesületet - hogy még szabadabban lehessen lincselni vétlen autósokat
   
Staudt: Tarlós alulmúlta Falust is
   
Megemelt nyugdíjkorhatár: a gyárból egyenesen a sírba
   
SZTK: csak három napi hideg élelemmel?
   
A kormány egyik legnagyobb bűne: tétlenül nézte a végrehajtó maffia rombolását
   
Orbán 2010-ben az elszámoltatást és a gazdasági összeomlás elkerülését nevezte legfontosabb feladatnak
   
A jövő tétje az elszámoltatás
   
Orbán: nemsokára minden szép és jó lesz
   
Magyarország kormánya valójában egy bejegyzett cég! A Világbank volt jogtanácsosa kitálal!!!
   
Izrael második hídfő állása - gyarmata és teljesen elfoglalandó földje - Magyarország!
   
A Miniszterelnökség a teljes paksi projektet átveszi az MVM-től
****************************************************************

Putyin megvédi Szíriát


október 8th, 2014 
orientalista.hu
Oroszország nem hagyja hogy Közel-keleti szövetségesét megtámadják.
Putyin: "Meg fogjuk védeni Szíriát és Assad elnököt az amerikai összeesküvésektől minden lehetséges következményre tekintet nélkül".

Nyilatkozta az Oroszországi Föderáció elnöke a Kaszpi-tenger menti országok államfőinek találkozóján a Volga-folyó torkolatának közelében fekvő Asztrahányban.
Ettől senki ne várja, hogy az orosz fegyveres erők megjelennek Szíriában. De az biztos, hogy Oroszország nagyhatalmi érdekei és a Szíriai Arab Köztársaság érdkei a Közel-Keleten egybeesnek.
Folytatódnak az orosz fegyver és áruszállítások Szíriába. Oroszország és Kína továbbra is gátolni fogja a globális háttérhatalom és a transznacionális tőkés társaságok ellenőrzése alatt álló USA egyoldalú törekvéseit az ENSZ Biztonsági Tanácsában.
Ez reményt ad, hogy Szíria önerőből zúzza szét a cionista-vahabita-imperialista agressziót.
A világ legszegényebb elnökénél vendégeskedik száz szíriai árva
Az uruguayi bevándorlási hivatal szerint José Mujica az ország elnöke száz szíriai árvát fogad a saját házában, akik kénytelenek voltak elmenekülni a környező országokban létrehozott menekült táborok egyikébe. A BBC szerint a szír árvákat elkísérhetik a legközelebbi felnőtt hozzátartozóik is.

Mujica a világ legszegényebb elnöke, havi jövedelme 12 500 dollár aminek csak a 10%-t veszi fel, a többit különböző jótékonyságra költi. Az elnök szerint ennyi pénz neki bőven elég ahhoz, hogy tisztességesen megéljen, hazájában sok ember ennél sokkal kevesebbet keres.
Mujica egy szerény vidéki házban él mert 2010-es megválasztása után nem volt hajlandó beköltözni az elnöki palotába, inkább hajléktalan fiatalokat helyezett el a palota lakosztályaiba.
Mujica felesége kihangsúlyozta, hogy férje kezdeményezésének célja hogy felhívja a világ figyelmét a Közel-keleti országban dúló súlyos humanitárius katasztrófára.
A világ legnagyobb hatalma az Egyesült Államok 2013-ban mindössze 31 szíriai menekültet fogadott be és 135 000 menekültnek a kérvényét utasította el.
orientalista.hu (Szíriai Arab Hadsereg nyomán)

A világ legnagyobb "demokráciája" ...Izraeli hadseregben.
Ki van írva, hogy tilos oroszul beszélni.



USA háborús bűncselekmények


- Kína 1945/1946
- Korea 1950/1953
- Kína 1950/1953
- Guatemala 1954
- Indonézia 1958
- Kuba 1959/1960
- Guatemala 1960
- A Belga Kongó 1964-ben
- Guatemala 1964
- Dominikai Köztársaság 1965/1966
- Peru 1965
- Laosz 1964/1973
- Vietnam 1961/1973
- Kambodzsa 1969/1970
- Guatemala 1967/1969
- Libanon 1982/1984
- Grenada 1983/1984
- Líbia 1986
- El Salvador 1981/1992
- Nicaragua 1981/1990
- Irán 1987/1988
- Líbia 1989
- Panama 1989/1990
- Irak, 1991
- Szomália, 1992/1994
- Bosznia-1995
- Irán, 1998
- Szudán 1998
- Afganisztán 1998
- Szerbia 1999
- Afganisztán 2001
- Irak, 2003
- Líbia 2011
Szíria, Egyiptom, Palesztina, Ukrajna...stb...stb...
A szovjet kormány 85%-ban 1917-ben Rócsild emberei ültek... - mondta Putyin... ők a cionista kazáriak... Az akkori kormány legnagyobb része zsidó volt! Ezek a zsidók gyűlölték a keresztényeket és mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék őket... a zsidóknak viszont különleges kiváltságokat adtak...
Putyin gyűlöli a cionista globalizmust...
Putin contro il Sionismo globale dei Rothschild

****************************************************************

Szíria és a Közel-Kelet. Miért bombáznak valójában a szövetségesek?


2014. szeptember 24., szerda 
Aranykor hajnalán
A tegnapi napon egy történelmi pillanatnak lehettünk tanúi, mert a Nyugat Illuminati hordája egy újabb közel-keleti országban bombázott, ráadásul a legújabb fegyverekkel és gépekkel.
Sokan azt hiszik, hogy a mostani szövetségesek terroristákat vannak hajkurászni, ami lehet igaz, de szerintem csak mellékesen, hiszen már jó ideje megvan a tervük arról, hogy melyek azok az országok, amiket bizonyos időn belül ki kell iktatni. A listán szerepelő és most aktuális: Szíria.
Asszad kormányát már három éve próbálják megdönteni fizettet terroristákkal, akiket mérsékelteknek hívnék és akiknek most már hivatalosan is szállítanak fegyvereket. Ez az állítás korábban még csak blogtéma volt, de ma már mainstream.
Állítom, hogy az Egyesült Államok és a többi csatlós ország gyakorlatilag újra akarja rendezni a közel-keletet, olyan káoszt teremtve, amivel aztán bekebelezheti a térséget végleg.
A terroristák lehet, hogy - miután évekig támogatva voltak - valóban fenyegetést jelentenek, hiszen ki tudná irányítani ezt a tömeget, minden egyes muzulmánt, s hogyan tudnák befolyásolni a feldühödött muzulmánokat Washington vagy London, hogy nekik dolgozzanak? Az elején lehet, hogy működött, de most kötve hiszem.
Tehát, egyrészt végül is jól jött nekik azért ez a kis kalamajka és ezt tudja Moszkva is és Peking is. Tudják, hogy a Nyugat a Közel-Keleten a saját céljait kergeti és szarik a nemzetközi egyezményekre. Obama pl. nem vette figyelembe a kongresszus jóváhagyását és cézár módjára vezeti már a háborúkat. Oda fönt már nem szarakodnak.
Még egyenlőre nem tiszta, hogy hogyan szeretnék kibontakoztatni céljaikat, amibe Irán is beletartozik, hiszen Szíria után az lesz a következő. Az szövetségesek légicsapása eszkalálni fogja a helyzetet. Megoldani, nem tudják, s főleg ha nem is akarják. Ezt is tudják a keleti tengely tagjai és ezért is nézik az eseményeket távolról.
Oroszország tavaly Szíria elleni bombázást meggátolta, de idén feketelistázták az ukrajnai válságon keresztül. Szóval, amikor bedobod a dolgot, hogy hát az oroszoknak nem tetszik ez a bombázás, a tömeg úgy reagál, hogy hát .."jaj az oroszok csak ne dumáljanak, mert betörtek Ukrajnába"... ezt a gondolkodás módot is akarták elérni.
Ami ellen tavaly az utcára mentünk, ugyanazért most esedezve könyörgünk...Bombázni!
A média tökéletesen működik. A célját eléri töretlenül. és ez így is marad. Annak ellenére írok ezekről a dolgokról, mert érdekel a világ alakulása.
Egyébként érdekes, hogy Ukrajnát mintha félrerakták volna, talán mert most máshová koncentrálnak. Most Afrikában telepítenek több ezer katonát, Afrika bekebelezése érdekébe. Az ürügy megint csak egy fenyegetés, ami nagyon is valóságos és ez az Ebola, amivel annyira nem bírnak, ahogy olvasom: januárra 1 millió esetre is felkészültek lélekben.
A válságok mindig valósak, valóban veszélyesek, csak ahogy megoldani készülnek és amit ezáltal kiakarnak hozni végeredményként az mindig más. Ez törvényszerű. Jelen pillanatban Oroszországot és Kínát akarják meggyengíteni. A teljes Közel-Kelet megszerzése nagyon fontos stratégiailag. Brzezinskinek még volt olyan terve is, hogy Kína erőforrásait úgy elzárják, hogy azok kétségbe esetten, kényszerből meginduljanak Oroszország ellen.
A mások, hogy az ukrajnai válság végül elérte célját: a NATO előrenyomult, létrehozták az egyességeket, a különleges alakulatokat, s beindultak az új bázisok létesítése, fejlesztések, katonai készülődés zajlik itthon is. Szóval ezt is megkapták. Habár Krímet elvesztették és ez nagyon fájhat nekik.
Oroszország és az Egyesült Államok szinte egy napon beszélt arról, hogy a nukleáris fegyvereiket teljesen felújítják (az oroszok hatéves tervről írtak), amire lehet az is a válasz, hogy egy időben kezdenek rozsdásodni és már ideje a renoválásnak...leszerelésről szó sem lehet, de mindez egy időben...az kérdéseket vet fel bennem.
Majd még jelentkezem.
Yousef Habash szír katolikus püspök: "Európaiak! A jövő generációitok átkozni fognak titeket."
A püspök elítéli az európaiak pacifizmusát az iszlamista terrorral szemben. (orientalista.hu)
****************************************************************

Hatalmas üzlet az ebolahisztéria Amerikában


2014-10-08. 06:34 
Kuruc.info
Megsokszorozódott a védőfelszerelések és a tájékoztató kiadványok értékesítése az USA-ban, mióta diagnosztizálták az első amerikai fertőzöttet.
David Scott amerikai kiskereskedő online boltja az elmúlt két évben csupán néhány darabot adott el fertőzésvédelmi csomagjából, október első hetében azonban teljesen kifogyott a készlet. Ennek feltételezhető oka, hogy szeptember 28-án diagnosztizálták az első ebolafertőzést amerikai földön. Scott elmondása szerint két hét alatt 50 darabot adott el a 150 dolláros pakkból - az értékesítés a betegről szóló bejelentést követő három napban volt a legmagasabb. A csomagban védőszemüveg, gumikesztyű, gázálarc és biológiailag fertőzött anyagok gyűjtésére szolgáló zacskók találhatóak.
A dallasi kiskereskedő ugyanakkor nem az egyetlen, aki az eset nyomán üzleti forgalma megugrásáról számol be. Az említett termékeken kívül jól fogynak a műtéti maszkok és gumiruhák is. Az utóbbira példa a DuPont vegyipari multi Tyvek márkájú, 125 dolláros eldobható felszerelése, amelynek értékesítése az ebola amerikai megjelenése utáni 24 órában 233 százalékkal ugrott meg az Amazonon. A cég most azt ígéri, hogy felpörgetik a termék gyártását, és szállítanak belőle az USA minden pontján lévő kereskedőnek - szemlézte a Napi.hu
Más cégek is hasonló forgalomnövekedésről számoltak be, a 3M Co. 22 dolláros gázálarcainak eladása 4004 százalékkal ugrott meg, a Soap.com-on pedig a kézfertőtlenítőkből adtak el ötödével többet a korábbinál. A védőfelszerelések vásárlóit segíti az "ebolatúlélési kézikönyv", amiben tippek, stratégiák és védőfelszerelés-lista is található. A könyv is szépen fogy, nem véletlen, hogy a könyvben ajánlott felszerelésből több fogyott a boltokból.
Scott beszámolója szerint korábban vállalatoknak, illetve Nyugat-Afrikába - az ebolajárvány helyszínére - utazóknak adott el a biztonsági csomagokból, ám mostanában mindenfelől érdeklődnek a vevők, különösen Dallasból, ahol az ebolás beteget kezelik. A hatóságok is segítik a gazdaság élénkítését: Thomas Frieden, az amerikai járványügyi hatóság igazgatója a napokban azt mondta, hogy nem tartja kétségesnek, hogy az ebola végül meg fogja fertőzni az Egyesült Államokat is. A kérdés az, mennyire lesznek felkészültek erre az illetékes hatóságok és emberek. Ugyanakkor az ebolánál ragályosabb betegségekkel már régóta együtt élünk. (HVG)

****************************************************************

A Minerva projekt - A Pentagon készül a társadalmi összeomlásra


JÚNIUS 16, 2014 
zerohedge.com - Idők jelei
Úgy egy hónappal ezelőtt, az esetleges munkáslázadások leverését szimuláló kínai gyakorlatról készült képek láttán azon elmélkedtünk, vajon mit tud Kína, amit az Egyesült Államok nem. Kiderült, hogy semmit.

Az amerikai védelmi minisztérium már 2008-ban, jóval a gumilövedékes szimulációk előtt, több tanulmányt rendelt a polgári elégedetlenségi mozgalmak dinamikájáról és a hadsereg legoptimálisabb válaszlépéseinek feltérképezéséről.
A projekt neve "Minerva Kutatási Kezdeményezés" célja pedig "az Egyesült Államok számára stratégiai fontosságú területeket alakító társadalmi, kulturális, viselkedéstani és politikai erők megértése".
A részleteket elsőként közzétevő Guardian a következőket írja:
A multi millió dolláros program célja, hogy azonnali és hosszú távú, "háborús helyzetben is alkalmazható betekintést" adjon a "védelmi közösség" magas rangú tisztségviselői és döntéshozói számára, valamint, hogy a "harcosok által követett parancsok" irányelveit kommunikálja.
A Minerva célja egyszerű: feltérképezni, hogy miként mennek végbe az erőszakos politikai felforgatások, értsd, társadalmi összeomlások, a közösségi hálózatok korában és felkészülni a válaszlépésekre a "békés tevékenységeket és tiltakozó mozgalmakat célozva".
A 2014-2017 között megfinanszírozott projektek között volt az a Cornell Egyetem által vezetett, de az amerikai légierő tudományos kutatási részlege által felügyelt tanulmány is, ami "a társadalmi mozgalmak mobilizációjának és terjedésének dinamikájára fejleszt" tapasztalati modellt. A projekt célja meghatározni a társadalmat megfertőző eszmék/folyamatok kritikus tömegét, az ezeket kiváltó személyek digitális lábnyomának tanulmányázásával. Ilyen események például a 2011-es egyiptomi forradalom, a 2011-es Duma választások Oroszországban, a 2012-es nigériai üzemanyagválság vagy a 2013-as Gazi parki tiltakozások Törökországban.
Megvizsgálják a Twitter bejegyzéseket és párbeszédeket, a "társadalmat megfertőző folyamatok során mobilizált személyek azonosítása és a mobilizálás időzítésének meghatározása érdekében.
A Washington Egyetem által elnyert másik projekt azt hivatott meghatározni, hogy milyen körülmények közül erednek a nagyszabású politikai és gazdasági változásokat elérni akaró politikai mozgalmak. Az amerikai hadsereg által felügyelt projekt olyan tartósan jelenlévő mozgalmakra összpontosít, amelyek legalább 1000 résztvevővel rendelkeznek és összesen 58 országot vizsgál.
A Minerva tekintélyes finanszírozást tudhat maga mögött. Legalább 75 millió dollárt terveznek elkölteni öt év alatt. Az amerikai kongresszus egyedül ebben az évben 17,8 millió dollárt irányzott elő rá.
Egy másik, csaknem 2 millió dolláros projekt a klímaváltozás miatti társadalmi zavargások kockázatait vizsgálja.
Ennyit tehát a projekt égisze alatt folyó kutatásokról. Ami azonban leginkább aggasztó, hogy egy ilyen, pusztán elméleti társadalomtudományi kísérlettől az ember semmilyen gyakorlati alkalmazást nem várna. Sajnos a valóság mást mutat.
Bár a haditengerészet kutatórészlegének felügyelője, Dr. Harold Hawkins, a kezdetektől arról biztosította az egyetem kutatóit, hogy csupán "alapvető kutatási erőfeszítésről van szó, így nem kell aggódni esetleges alkalmazott tényezőktől", az érintettek találkozóján mégis kiderült, hogy a védelmi minisztérium konkrét "alkalmazásokba" kívánja önteni a kutatás által feltárt eredményeket, írja a kutatásban résztvevő egyik professzor. A professzor arra ösztönzi kutatóit, hogy "az eredményeket, jelentéseket, stb. oly módon tálalják, hogy a [védelmi minisztérium] egyértelműen lássa azok gyakorlati bevetésének lehetőségeit."
Egyre több tudós nézi kritikus szemmel az amerikai kormány azon erőfeszítéseit, amelyek a társadalomtudományok militarizálását célozzák a háború érdekében.
Az összekötőkapocs a láncszemek között? Természetesen az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA).
Az egyik hadgyakorlat forgatókönyve szerint a Sierra Club nevű ismert szervezet környezetvédelmi aktivistái egy Missouri közeli szénerőmű által termelt szennyezés miatt tüntettek. A résztvevők feladata "a 'problémamegoldók' és a 'problémaokozók' azonosítása volt, valamint, hogy az információs stratégia célpontját képező lakosságot azok felé a nézőpontok és értékrendek felé húzzák, amelyek a katonai stratégia végcélját képezték".
Az ilyen hadgyakorlatok teljes összhangban állnak a Pentagon más dokumentumaival, amelyek szerint az NSA tömeges megfigyeléseinek elsődleges motivációja a környezetvédelmi, energiaügyi és gazdasági sokkok destabilizáló hatásaira való felkészülés.
Ahogy a Guardian újságírója nagyon is találóan összegzi:
"A Minerva tipikus példája a katonai ideológia súlyosan beszűkült, önmaga ellen dolgozó gondolkodásmódjának. Ami pedig ennél is rosszabb, hogy a hajlandóság teljes hiánya a védelmi minisztérium részéről a legalapvetőbb kérdések megválaszolására, egyértelműen bizonyítja, hogy a katonaság tántoríthatatlanul védelmez egy növekvő népszerűtlenségnek örvendő globális rendszert egy elenyésző kisebbség érdekében, miközben a titkosszolgálatok minden lelkiismeret furdalás nélkül potenciális terroristának bélyegeznek mindenki mást."
Miért nem vagyunk meglepve, hogy mire a tömeges társadalmi összeomlás beindul, szinte mindenki, aki egy kicsit is veszélyezteti az összeomló rezsimet, már terroristának fog számítani?
minorit reportA korábban tudományos fantasztikumnak számító elkövetés előtti letartóztatást megvalósító technológia érkezését szemlélve, már csak idő kérdése, hogy mikor jelennek meg az első szürkeruhás ügynökök, vagy drónok, hogy csendben letartóztassák a közösségi hálózatok potenciális terroristának kikiáltott tagjait, azzal vádolva őket, hogy puszta jelenlétük a status quo még gyorsabb összeomlását okozhatja.
És most felejtsd el a fent olvasottakat. Inkább vegyél néhány részvényt, mert minden rendben van. Biztos nem ezeket a droidokat kerested.
Kategória: 2014 október



Hamarosan eljön a tömeggyilkosok világuralma?


Jelenlegi világunk népességének egészségügyi állapota siralmasnak mondható, amit ha módosított statisztikák nem is, de ha szétnézünk a környezetünk, körülöttünk élő ismerősök igazolnak.

 
 
 
 
Az emberek egyik betegségből a másikba esnek vagy ha mégsem, akkor állapotuk, közérzetük miatt padlóra kerülnek. Minden bajra hegyekben állnak rendelkezésre a legkülönbözőbb mérgek, gyógyszerek, amik a fogyasztók számára megváltást ígérnek, azonban ez valójában soha nem történik meg.
Az üzletekben kapható élelmiszerek döntő hányada egyáltalán nem alkalmas arra, hogy megfeleljen az egészséges táplálkozás elvárásainak, ezért hiába fogyasztunk ezekből a termékekből bármennyit is, mivel a szervezetünk csak minimális mértékben képes profitálni.
A gyors éttermek szintetikus vályútöltelékei, a gyorsfagyasztott, mikrohullámú sütőben másodpercek alatt elkészíthető instant mérgek, gén-kezelt zöldségek gyümölcsök korában az emberek többsége még akkor is éhezik, ha tele van a hűtője, fagyasztója szupermarketekben vásárolt árukkal.
Ennek az oka, hogy amit kínálnak és megveszünk, nagy részük jóformán szemét, amire a szervezetünknek semmi szüksége.
Ez egy előre alaposan kitervelt folyamat, amivel az egész társadalmat megpróbálják beteggé, alultáplálttá tenni?
1962-ben megalakult az Egészségügyi Világszervezeten belüli Codex Alimentarius Bizottság, aminek névleges feladata a fogyasztók védelme, és az élelmiszerek minőségének ellenőrzése, de ez a nemes cél a visszájára fordult és évek alatt megerősödve nekifogott valódi tevékenységének, hogy világszerte lehetetlenné tegye az embereknek az egészséges ételek, italok elérhetőségét. A bizottság élére Dr.Fritz ter Meert választották, aki a régi Németországban IG farben igazgatóként nagyban hozzájárult különböző tömegpusztító anyagok gyártásához, mint a Zyklon-B ideggáz.
Vajon miért egy tömeggyilkos szakértő lett egy ilyen bizottság feje? Lehet szükség volt a tapasztalataira?
A bizottság tanulmányokat, vizsgálatokat végezve napjainkban is minden erejével próbálja bizonyítani hagyományos élelmiszereinkről, hogy azok valamilyen oknál fogva nem alkalmasak emberi fogyasztásra, illetve komoly veszélyforrást jelentenek szervezetünkre.
AZ ENSZ tagállamai számára a bizottság rendelkezései kötelező érvényűvé váltak, amit fenntartás nélkül el kell fogadni.
Legújabb agyszüleményük :
A túl sok tápanyaggal rendelkező élelmiszereket be kell tiltani, mivel elhízáshoz vezetnek, ami a nyugati világban nagyban terjedő jelenség!
Ezzel párhuzamosan előkészítik a terepet a GMO élelmiszereknek, amiket előnyben részesítenek és megkapnak minden kedvezményt, támogatást, jogosultságot.
A magas tápanyagtartalom hamarosan üldözendő dologgá válik, és ennek áldozatául esnek a különböző vitaminkészítmények, étrend kiegészítők is, mivel egyre többen ismerik fel, hogy a boltokban kapható élelmiszerek vitamin és tápanyagtartalma rendkívül kevés a szervezetnek, és a hiányt pótolni kell.
Amennyiben ennek a bizottságnak a döntéseit a tagállamok elfogadják hamarosan megszűnik az egyéni döntés szabadsága és törvényekben lesz leírva mit együnk, igyunk.
Ezek többnyire tápanyagszegény, génmódosított alapanyagokból készült ételek lesznek melyek elősegítik sorvadásunkat mind testi mind mentális téren és nagy lendülettel megkezdődik a globális népességcsökkentés…
A folyamat része, hogy szétverjék az eddig sem túl fényes élelmiszer ellátási rendszereket különböző tilalmakkal, rendelkezésekkel…lehetetlenné téve az egészséges,természetes táplálékhoz való hozzájutást.
Ennek egyik lépcsőfoka:
USA-ban Ausztráliában és Új Zélandon máris tervezik, hogy jelentősen csökkentik annak lehetőségét, hogy az egyszerű állampolgár a saját kertjében haszonnövényeket termeljen.
Gyakorlatilag betiltják, hogy burgonyát, paradicsomot, paprikát vagy hasonló élelmiszert ültessünk, betakarítsuk és együnk.
USA-ban Élelmiszer-biztonság Modernizálása néven már csak elfogadásra vár egy ilyen javaslat. Biztosan hatályba lép, hogy tilos a magvakat gyűjteni saját magunk által termelt növényekből, ami a világuralomra törő tömeggyilkos céget jelentősen erősíti. A cég a génmódosított technológia világvezetője.
Ezentúl mindenki kénytelen lenne tőlük vásárolni a GMO magvakat és a természetes anyagok hamar kipusztulnának.
A GMO magvak sajátossága, hogy sterilek vagyis magjuk nem alkalmas arra, hogy elvessék őket.
A cél világos: Felszámolni a háztáji gazdaságokat, lehetetlenné tenni az egyéneknek azt, hogy saját magát láthassa el egészséges, tápanyagban gazdag élelmiszerrel.

A világuralomra törő cég 

A cég nagy múltra tekint vissza. 1901-ben alapították, akkor semmi köze nem volt az élelmiszeriparhoz, különböző vegyi anyagokat gyártott.Később átálltak a biológiai fegyverek készítésére. Az ő kezük közül került ki a vietnámi háború során bevetett DDT, ami egy rendkívül mérgező hatású permet. A permettel a fákat szórták be, amik rövid időn belül lehullajtották leveleiket, így nem tudtak elrejtőzni a katonák és a lakosok. Rengetegen vesztették életüket és szenvedtek maradandó károsodást.
Továbbá megajándékozták az emberiséget napjaink legelterjedtebb édesítőjével az ASZPARTÁM nevű anyaggal, amiről friss kutatások igazolják rendkívül rákkeltő hatása van.
Néhány évtizede léptek be a mezőgazdaság területére és sajnos pár éve az állattenyésztésbe is betették lábukat.
Jó úton haladnak, hogy hamarosan a világ élelmiszerellátását uralják.
Vírusként terjednek, felvásárolják a világ termőföldjeit, gazdaságait…
Ahogy Henry Kissinger fogalmazott:
“Aki uralja az élelmiszeripart az uralja az embereket…”
A  Monsanto cég jelenleg előnyös, olcsó ajánlatokkal bombázza a gazdákat, vegyszereket, magvakat, műtrágyát, rovarirtót kínál, amik tönkreteszik a környező élővilágot, így felborul a természet rendje. Ilyen körülmények között a hagyományos növények igen gyér termést hoznak, így a vállalat máris előállhat a maga csodamagvaival, ami szélsőséges körülmények között is megfelelő hozamot biztosítanak.Ezek a meddő szörnyszülöttek nem tartalmaznak tápanyagot, kalóriát a szervezet számára, mint hagyományos társaik, viszont jó sokat lehet belőlük termelni olyan területeken, ahol szinte semmi esély nem lenne a termelésre.
A Monsanto terjeszkedésének rengeteg gazda állt ellen világszerte, ám úgy tűnik, hogy egyetlen kormány sem képes arra, hogy megálljt parancsoljon nekik.
Ennek a következményeként éveken belül megkaparinthatják a világ összes termőterületét, és miután kiiktatják a természetes forrásokat, csakis az ő növényeikkel lehet gazdálkodni. Amennyiben ez sikerül világuralomra tehetnek szert.



Lángba borulhat Törökország

Legalább 12 kurd tüntető vesztette életét Törökországban, az Erdogan és kormánya elleni tüntetésekben.

Tíz ezrek tüntettek Törökország szerte az Erdogan kormány politikája ellen.Egyrészt a török kormányt vádolják az ILIÁ terrorszervezet nyílt támogatásával, másrészt mert Erdogan és a Muszlim Testvériség ideológiáját követő Igazság és Fejlődés Párt szándékosan szabotálják a kurdok harcait Kobane városában. A tüntetések során közel száz kurdtüntető támadta meg tegnap este a török parlamentet, a támadás során többen megsebesültek, életüket vesztették.
Diyar Bakr városban a törökországi kurdok „fővárosában” öt ember halt meg a tüntetők és a rendőrök összecsapása miatt. Kijárási tilalmat rendeltek el a városban és még másik kettőben is Mardinban és Fanban.
Ali Omri Szíriai Demokratikus Kurd párt elnöke a napokban figyelmeztette Erdogant és kormányát, hogy a konfliktus Törökországot is el fogja érni, ha nem változtat a kurd ellenes politikáján. A harcok akár Isztanbult is elérhetik válaszként arra hogy a kurd falvak és Kobane városa két tűz közé lettek szorulva. Keleti, nyugati és déli irányból az ILIÁ terrorszervezet, még északról a török hadsereg zárta körbe a kurdokat.
Annak ellenére, hogy a török parlament jóváhagyta a katonai beavatkozást szíriai területeken az ILIÁ ellen a hadsereg nem tesz semmit. Nem is fog, hiszen a törököknek nem érdeke hogy a kurdokat segítség. Erodgan attól tart, hogy a szíriai kurdok, ha megerősödnek az iraki Kurdisztánhoz hasonló autonómiát érnek el. Emiatt a törökországi kurdok is előállhatnak egy hasonló követeléssel.










IRÁN NEM AD GÁZT EURÓPÁNAK


2014.10.07 10:44
Hídfő.net | Hassan Rouhani és Vlagyimir PutyinHasszan Rohani és Vlagyimir Putyin
Az európai vezető államok, miután maguk alatt vágták a fát az Oroszország elleni szankciókkal, kitalálták, hogy milyen nagy ötlet lenne, ha a szintén nemzetközi szankciók hatálya alá eső Iránból pótolnák a potenciálisan kieső orosz gázt. A gond ott keletkezett, hogy az Izrael kérésére a világ vérkeringéséből majdnem teljesen kizárt Irán nem ült tétlenül, amíg teljes nemzetközi elszigetelés alá akarták vonni. Most, hogy ez EU visszamászna az iráni küszöb alatt, a háttérben a közel-keleti állam vezetése már gondoskodott a csattanós válaszról.
Hasszan Rohani iráni elnök a francia La Tribune lap szerint arról nyilatkozott, hogy "Amennyiben Oroszország hirtelen beszüntetné a gázszállítást Európának, legnagyobb sajnálatunkra mi se tudnánk segíteni. Sajnos kitermelés tekintetében eléggé hátul kullogunk, és elsősorban a saját fogyasztásunkra is gondolni kell, mert jön a tél. Emellett a nagy vásárlóinknak tett ígéreteinket is teljesíteni kell, akik előre jelezték, hogy idén többet óhajtanak vásárolni a szokásosnál. Természetesen ezek a vásárlók tőlünk keletre helyezkednek el. Sajnos ezen indokok miatt ki kell ábrándítsuk az európai döntéshozókat, akik arra gondoltak, hogy az orosz gáz kiesése esetén tudnak-e energiahordozót Iránból beszerezni." Rouhani hozzátette, hogy további tárgyalásokról szó se lehet, amíg az Irán-ellenes nemzetközi szankciókat meg nem szüntetik.


az Oroszok és az ütközőövezet - Szaniszló rendesen beolvas

https://www.youtube.com/watch?v=0Yn301WLggo&honnan=Nemzeti_Hirhalo


Finian Cunningham: A globálatlantista hamis zászló világszédítés titkai, avagy a Nyugat állami terrorizmusa



2014. június 25. 10:00
Hunhír.info
Az izraeli erők bombázása Szíriában és Palesztinában, az amerikai katonai tanácsadók visszatérése Irakba, a nyugati Special Forces "segítő" akciói Nigériában, az ukrajnai erőszak, és Oroszország fenyegetése - ezek mind a globálatlantisták hamis zászló projektjének jellemzői. A ragadozó imperializmus ideológiája vezérli az ukrajnai beavatkozásokat is, ahol a puccs kirobbantása után már a fő célt, Oroszország destabilizálását akarják elérni a világhegemóniájuk elvesztése miatt rettegő erők. Oroszországot hibáztatják a cionista médiafősodor segítségével, közben meg ők a főbűnösök: A Nyugat állami terrorizmusának megvalósítói - állítja az angol elemző.
Az elmúlt hetekben öt palesztint már lelőtték az izraeli erők, közel 400 embert letartóztattak, és városokat szigeteltek el a megszállt Ciszjordániában. A megújult izraeli állami terrorhoz az szolgáltatott ürügyet, hogy állítólag a palesztinok raboltak el három fiatal cionista zsidó telepest. Az izraeli fiatalok holléte ismeretlen. Félő, hogy már nincsenek az élők sorában és az izraeli rezsim tudja is ezt.

De ez nem akadályozza meg az izraeli miniszterelnököt Benjamin Netanjahut abban, hogy kiterjessze a katonai támadásokat a teljes palesztin lakosságra a néma, cinkos nyugati kormányok támogatásával. Ez a súlyosan aránytalan erőszak alkalmazása a kollektív büntetés a polgári lakossággal szemben. Az izraeliek emberiség elleni bűncselekményt követnek el - nyomatékosítja Finian Cunningham.

A hamis zászló projekt nyomon követhető a nigériai eseményeknél is - véli az elemző. hiszen a nyugati titkosszolgálatok által támogatott terrorcsoport, a Boko Haram rabolta el az iskoláslányokat. Ez jó ürügy megint arra, hogy az atlantisták fegyveresen is beavatkozzanak a nyugat-afrikai országban.

A másik hamis lobogós támadás Szíria Izrael általi bombázása, ismét zsidók áldozati szerepére hivatkozva - figyelmeztet Cunningham, és Irakot is ebbe a kategóriába sorolja, ahol a "semmiből előjött" terroristák miatt újabb amerikai katonai beavatkozás veszi kezdetét. Az ISIS terroristákat ugyanakkor Szaúd-Arábia, Katar és Izrael segíti.

A ragadozó imperializmus ideológiája vezérli az ukrajnai beavatkozásokat is, ahol a puccs kirobbantása után már a fő célt, Oroszország destabilizálását akarják elérni a világhegemóniájuk elvesztése miatt rettegő erők. Oroszországot hibáztatják a cionista médiafősodor segítségével, közben meg ők a főbűnösök: A Nyugat állami terrorizmusának megvalósítói - állítja az angol elemző.

Hunhír.info - PressTV





AJÁNLOTT CIKKEK

























Ez már sok! Az emberek fizikai átalakítását tervezik!

Néhány évvel ezelőtt a legtöbb ember még nem ismerte a „transzhumanizmus” kifejezést. A változás valószínűleg Hollywoodnak és a filmiparnak köszönhetően vált először érezhetővé, az Avatar, a 200 éves ember, a Terminátor, X-Men, a Transzcendens és hasonló filmek megjelenésével. Ma azonban ezek a törekvések nemcsak a filmvászon, hanem a valóságban is jelen vannak.

 
 
 

A Wikipédia a következőképpen definiálja a mozgalmat:

A transzhumanizmus a tudománynak és technikának az ember szellemi és fizikai képességeinek fejlesztésére való felhasználását támogató nemzetközi intellektuális és kulturális mozgalom. A mozgalom szükségtelennek és nemkívánatosnak tartja az „emberi állapot” egyes jellemzőit, mint például a betegségeket, a fogyatékosságot, az öregedést és a (nem önkéntes) halált. A transzhumanisták a biotechnológiákban és más feljövő technológiákban látják a megoldást ezekre a problémákra. Előnyeik mellett ezen technológiák veszélyei, hátrányai is foglalkoztatják a transzhumanista mozgalmat.
A transzhumanista filozófusok szerint azon túl, hogy a fejlődés és javulás vágya alapvető etikai alapelv, az emberiség el fog érni egy posztdarwini állapotot, melyben képes lesz irányítani saját evolúcióját.
A transzhumanisták túlnyomó része nem vallásos, legtöbbjük agnosztikus vagy ateista.
A jelen generációi ugyanakkor szinte vallásos áhítattal tekintenek a transzhumanizmus által ígért jövő felé.
A tavaly megrendezett Globális jövő 2045 nevű konferencián számos tudós, feltaláló, filantrópus és spirituális vezető jött össze, hogy a futuristák számára legfontosabb kérdésekről és feladatokról beszéljenek.
A mozgalom kezdeményezője Dimitri Itskov, orosz multimilliomos azt jósolja, hogy az emberiség 25 éven belül elérheti a halhatatlanságot, mivel szerinte addigra az emberi elme digitalizálása lehetővé válik, de az emberi agyat használó robottestek akár 2025-re megjelenhetnek.
Avatar_milestones2
Itskov jóslatai egészen pontosan egybeesnek a feltaláló és futurista Ray Kurzweil nézeteivel, aki szerint szerint 2029-re a legtöbb ember kibernetikus implantátumokkal terjeszti majd ki a saját testét, a technológiát visszautasítókat pedig alacsonyabb rendű, a gazdasághoz kevésbé produktív módon hozzájáruló emberi osztályként kezelik majd.
Egyre kevésbé leszünk biológiai lények. Olyannyira, hogy a nem-biológiai részünk dominál majd és a biológiai részünk nem is lesz olyan fontos. A gépi részünk olyan erős lesz, hogy teljes mértékben képes lesz megérteni és modellezni a biológiai részünket. Így, ha a biológiai részünk megszűnik, nem fogjuk érezni a különbséget,” mondta Kurzweil.
Itskov szervezete, valamint számos állami ügynökség, mint a DARPA, a National Intelligence Council vagy az amerikai védelmi minisztérium ma már a törekvés konkrét aspektusain dolgoznak, amelyek magukban foglalják a következőket:
- Virtuális valóság – Olyan technológiákat próbálnak kifejleszteni, amiben az emberek a Mátrixban látottakhoz hasonló virtuális világban élhetnek.
- Kriogenika – A kriogenika azt próbálja elérni, hogy az élő embereket lefagyasztja, hogy majd a jövőben, amikor a technológia elég fejlett, újraélesszék őket. Sokan úgy gondolják, hogy a nanotechnológia fejlődésével ez egyszer lehetséges lesz.
- Génterápia – Valószínűleg ma már mindenki számára ismert. Lényege, hogy a hibás géneket jó génekkel próbálják helyettesíteni. A tudósok azt gondolják, hogy Istenhez hasonlóan képesek „játszadozni” az élet alkotóelemeivel, annak reményében, hogy javítsanak állapotunkon. Jelenleg számos kutatás folyik az állatok és emberek génjeinek manipulálására.
- Kibernetika – A tanulógépek területe a kibernetika egyik központi munkaterülete. A kutatók olyan tanulóautomaták létrehozásán dolgoznak, amelyek éppúgy mentesítenék az embert a szellemi rutinmunkától, mint ahogyan a számítógépek megtakarítják a numerikus számolást.
- Mesterséges Inelligencia
- Személyiségtabletták – Folyamatosan zajlik az olyan gyógyszerek kifejlesztése, amelyek segítenek legyőzni a személyiséggel kapcsolatos problémákat, mint például a félénkséget, féltékenységet, vagy erősíthetik a meglévő képességeket, mint a kreativitást, vagy fokozhatják az ember érzelmeit.
- Űrgyarmatosítás
- Molekuláris nanotechnológia és önmagukat sokszorosítani képes robotok – Ez a technológia atomi pontossággal készülő gépek létrehozását tűzte célul, amelyek képesek saját maguk megépítésére, sokszorosítására, beállítására, javítására, stb.
- Elmekontrol és telepatikus képességek
- Szuperkatonák – Emberfeletti erővel, mozgékonysággal és gyorsasággal „felszerelt” katonák.
A transzhumanista mozgalom alapja a szingularitásba vetett hit. A technológiai szingularitás alapját a gyorsuló számítástechnikai teljesítmény jelenti. Ami ráadásul nemcsak úgy szimplán gyorsul, hanem a gyorsulás üteme is gyorsul. A technológiai szingularitás elméletét képviselők szerint ez az exponenciális gyorsulás jelenleg elképzelhetetlen technológiai fejlődéshez vezet, ami szingularitásban csúcsosodik ki: megjelenik a mesterséges intelligencia és Vernor Vinge matematikus szerint “nem sokkal ezután az emberiség kora véget ér”.
A mozgalom hívői úgy gondolják, hogy az emberiség új korszaka kezdődhet el, amiben bizonyos személyek biológiai testükön túllépve legyőzhetik a világegyetemet. Számukra ez olyasmit takar, mint egy keresztény számára Jézus második eljövetele.
A transzhumanizmus megmutatja, milyen az emberiség Krisztus vére nélkül: Isten ellensége. Ez a mozgalom, aminek kimondott célja megvilágosodást hozni a világnak, Isten céljaival ellentétes irányba halad. A lázadás definíciója ez, és az ember bűnös természetének elkerülhetetlen eredménye.
Isten ugyanakkor már a kezdetben kiutat ígért az embernek a saját maga által létrehozott veremből és az Ajtó mindenki számára nyitva áll. A mozgalom követői nem is sejtik, hogy amit elérni kívánnak – örök életet Isten nélkül – egy létező állapot, ahová mindenfajta technológia nélkül, az egyén döntése alapján kerülhetnek.
Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.” Máté 10:28
Jézus ekkor ezt mondta neki: “Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?” János 11:25-26
 
forrás: idokjelei.hu

Szívsebész nyíltan bevallja, alacsony zsírtartalmú étrend szívbetegséget okozhat



Az a hit, amennyiben az alacsony zsírtartalmú étrend egészséges és megakadályozza a betegségek kialakulását talán a legnagyobb tévhit amely felelős a mai magas koleszterinszint, elhízás, szívbetegségek és a korai halál jelenségekért.

 
 
 
Egy nemrégiben készült riportban Dr. Dwight Lundell, egykori szívsebész, 25 éves tapasztalattal a háta mögött elismeri, hogy az alacsony zsírtartalmú étrend valóban felelős az ember egészségének romlásáért. Elmagyarázza,hogy a zsírok megfelelő egyensúlybani fogyasztása létfontosságú védelmet nyújt a betegséget okozó gyulladási folyamatok kialakulása ellen.
Az alacsony zsírtartalmú étrendről elvégzett tanulmányok az 1940-es évekre nyúlnak vissza, amelyekben a tudósok összefüggést láttak a “magas zsírtartalmú” táplálkozás és a magas koleszterinszint között. Több évtizeden át az az ideológia, miszerint az alacsony zsírtartalmú diéta jó a szívnek és hasznos az egészséges testsúly fenntartása szempontjából szinte kőbe lettek vésve és semmilyen más tanulmány nem bizonyította az ellenkezőjét. (http://jhmas. oxfordjournals.org/content/63/2/139.full).
Ma azonban egyre fájdalmasabban nyilvánvaló az, hogy rengeteg ember szenved feleslegesen olyan egészségügyi gondoktól, amit az alacsony zsírtartalmú diéta idézett elő. Ahogy az új tanulmány mutatja, a telített zsír, amit már évek óta rágalmaztak mint egészségtelen és betegséget okozó, valójában jótékony egészségügyi hatásokkal rendelkezik. Vagyis egy jelentős paradigmaváltás történt az emberek gondolkodásában az egészségügy terén.
Azonban mivel az alacsony zsírtartalmú étrend mítoszt sokáig sikerült megőrizni, ez a változás lassan megy végbe. Sok orvos sem hajlandó beismerni, hogy rossz tudományt vásárolt meg az évek során. De Dr. Lundell egyike azon ritka és szerény egészségügyi szakembereknek akik most nyíltan hirdetik a világnak az alacsony zsírtartalmú diéta veszélyeit.
A szomorú valóság az, hogy éppen azok az élelmiszerek felelősek a rossz egészségi állapotért és az elhízásért amely élelmiszerekről az egészségügyi hatóságok állítják, hogy előnyösek az egészségre.  Az olyan olajok, mint a szója, kukorica és napraforgó olaj tele vannak omega-6 zsírsavakkal és többnyire alig van bennük omega-3 zsírsav. A gyorséttermi és a feldolgozott ételekben ily módon nagyon komoly az egyensúlyhiány. Ez utóbbi felelős az artériák falának krónikus gyulladásáért és a magas koleszterinszintért. A feldolgozott cukrok és magvak, a sok omega-6 zsírsavat tartalmazó olajok felelősek a sok betegségért.
Mely összetevők a legnagyobb bűnösök a krónikus gyulladásban?” -kérdezi Lundell tanulmányában.  Egyszerűen arról van szó, hogy a feldolgozott szénhidrátok (cukor, liszt és a belőlük készült termékek), valamint az omega-6 zsírsavakat tartalmazó növényi olajok mint a szója, kukorica és napraforgó olaj túlzott fogyasztása a gond.
Nem a koleszterin az ellenség itt a szervezetnek valójában szüksége van koleszterinre a megfelelő működéséhez. E helyett az alacsony zsírtartalmú, omega-6 zsírsavakban gazdag étrend a probléma ami az artériák falában gyulladást okoz. Mivel a sérült szövetek összegyűjtik a koleszterint és dugulásokat okoznak az artériákban, szívinfarktus és egyéb szívbetegségek jöhetnek létre.
Egyszerűen fogalmazva, gyulladás jelenléte nélkül a szervezetben nem lenne lehetősége a koleszterinnek hogy felhalmozódjon a véredényekben, ami a szívbetegségek és a szívinfarktus okozója- tette hozzá Dr. Lundell. “Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon mozogna az egész testben. A gyulladás az oka annak, hogy a koleszterin csapdába kerül.”
A koleszterin csapdába kerülését elkerülhetjük azzal, ha odafigyelünk étrendünkre, elfelejtjük az alacsony zsírtartalmú diétákat és a finomított cukrok, fehér liszt és növényi olajok túlzott fogyasztása helyett igazi ételt fogyasztunk, olyat ami nem feldolgozott, nem előrecsomagolt, mert szívünk egészsége a tét.
Forrás:naturahirek.com


Miután ezt elolvasod, hinni fogsz a túlvilági létben



Egy angol ápolónő tanulmányozni kezdte a halálközeli élmény jelenségét. Kezdetben szkeptikusan állt hozzá, mert a hivatalos tudományos elmélet híve volt. E szerint amikor az emberi szervezet működése kezd leállni, az agyba egyre kevesebb oxigén jut, emiatt a páciens hallucinálni kezd.

 


Aki már átélt halálközeli élményt (HKÉ), hasonló dolgokról számolt be. A folyamat sistergéssel, különböző zajokkal vagy egy kattanással kezdődik. A páciens lassan elhagyja a testét, emelkedni kezd, és látja magát fölülről. Aztán egy alagútban közeledik valamilyen nagy fényesség felé, találkozik elhunyt szeretteivel, s közben nagy béke és boldogság szállja meg. Sok esetben a páciens gyönyörű rétre jut, ahol éteri zene szól. A legtöbben hosszú utazásról számolnak be, holott csak pár másodpercig vagy percig öntudatlanok. Egyesek viszont azt mnesélik, hogy felgyorsul az idő a HKÉ alatt. Abban mindenki egyetért, hogy az élmény teljesen valósnak tűnik, a látvány és a hang éles. Sokan elégedetlenek, szomorúak, amikor visszatérnek az életbe, mintha öntudatlanságuk alatt ott jártak volna, ahová mindig is vágytak.
Penny Sartori ezzel a tudással vágott neki nyolc éves kutatásának, s mire nekiállt, hogy megírja tapasztalatait, már szilárdan hitt abban, hogy a HKÉ nem hallucináció, hanem valós, létező dolog. Könyve február elején jelenik meg Angliában The Wisdom of Near-Death Experiences (A halálközeli élmények tanulsága) címmel. Kutatásait korábban tudományosan is elismerték, a 2005-ben publikált tanulmányával doktori fokozatot szerzett. Akkori munkáját néhányan ellenérzésekkel fogadták orvosi körökben, mert a leírt jelenségek egy része megmagyarázhatatlan a tudomány mai állása szerint. Most összefoglaljuk a megjelenés előtt álló kötet három legérdekesebb történetét.
Dr. Sartori egyik betege egy hatvanéves férfi volt, akit rákkal műtöttek, majd fertőzést kapott a kórházban. Állapota javulóban volt, de hirtelen eszméletét vesztette, és válságos állapotba került. Három órán keresztül nem tért vissza az életbe – ám később kiderült, hogy ezalatt nagyon hosszú utat tett meg. Tomnak klasszikus HKÉ-je volt. Elhagyta testét, látta felülről a betegszobát, majd hirtelen egy rózsaszín szobába került, ahol édesapja várta egy férfivel az oldalán. Apjával Tom telepatikus úton beszélgetett. Az apja mellett álló férfinek loboncos haja és nagyon szép szeme volt. Egyszer csak Tom úgy érezte, megérinti valami. Hirtelen visszakerült a betegszobába, föntről látta saját magát és a körülötte nyüzsgő orvosokat. Látta Sartorit is, amint éppen a száját tisztítja belülről. Az ápolónő szerint Tom pontosan látott mindent a szobában, holott eszméletlen volt, amit a rákötött gépek adatai is bizonyítottak. Miközben Tom nézte saját magát és az orvosi személyzetet, a loboncos hajú férfi azt mondta: “Vissza kell mennie!”. Tomot ez nagyon kellemetlenül értintette, szeretett volna a rózsaszín szobában maradni apjával meg a férfival. Kisvártatva Tom azt érezte, hogy a teste felé lebeg, és visszaköltözik belé. Miután magához tért, ezt mondta Pennynek: “Pen, ha ez volt a halál, akkor gyönyörű.”
Tom életében két komoly változás áll be a HKÉ után. Az egyik, hogy nem félt többé a haláltól. A másik, hogy meggyógyult a jobb keze, ami egy születési rendellenesség miatt egész életében görcsbe volt rándulva. Erre semmilyen tudományos magyarázat nem létezik.
Egy másik történet hőse a hetvenes Fred, aki súlyos szívbeteg volt, és haldoklásának utolsó stádiumába jutott. Egyik este el is vesztette az eszméletét, de sikerült őt visszahozni. Másnap reggel feltűnően vidáman és frissen ébredt, és szólt, hogy szeretné látni a hozzátartozóit. Elmesélte nekik, hogy előző éjjel, amíg eszméletlen volt, meglátogatta őt a nagymamája, az édesanyja és a nővére, és virrasztottak az ágya mellett. Csak azt nem érti, mondta a rokonoknak, a nővére miért volt ott, hiszen ő még nem halt meg. Ekkor mondták el neki, hogy a nővére sajnos elhunyt az előző héten, de nem merték elárulni, nehogy felizgassa magát.
A harmadik, legkülönösebb történetben a harmincas Rajaa, egy marokkói nő tapasztalt meg a HKÉ-t. Komoly műtétje előtt altatóinjekciót kapott, s ezután elkezdett leperegni előtte az élete visszafelé, egészen a megszületéséig. Ezután olyan élményben volt része, amit csak úgy tudott megfogalmazni, hogy rövid összefoglalóját kapta a világegyetem keletkezésének. Miután kiengedték a kórházból, olyan könyveket keresett, amelyek összefüggésben lehetnek azzal, amit megélt. Kiderült, hogy megmagyarázhatatlan módon megérti a kvantumfizikát, amit sosem tanult, egyszerű asszony volt, addig ruhakereskedéssel foglalkozott. Be is iratkozott az egyetemre, ahol tanárai megdöbbentek, mert elsősévesként olyan tudása volt a kvantumfizikáról, mintha már ledoktorált volna. Még megdöbbentőbbek Rajaa elméletei a világegyetemről, amelyek megelőzik napjaink tudományát.
Dr. Penny Sartori ktatásai szerint aki HKÉ-t tapasztalt, spirituális megvilágosodás éri, aminek hatására nem egy közülük papnak áll. Penny egyik kolléganője, Pam is hasonló változásról számolt be. Ő szintén alagúton ment át, amikor a kilinika halál állapotába került, és amikor a nagy fényessségbe került, találkozott szeretteivel, a betegeivel, sőt még elpusztult házikedvenceivel is. “Most már biztos vagyok benne, hogy végül találkozunk a szeretteinkkel – mondja Pam. – Jobb ember lettem az élmény hatására, és azóta mindennap az a célom, hogy ötször örömet okozzak a többi embernek.”


Meglepő vallomást tett a HPV védőoltás vezető kutatója


Meglepő vallomást tett dr. Diane Harper, a HPV elleni oltás egyik vezető kutatója a 4. Nemzetközi Oltóanyag Konferencián. Beszéde, mely eredetileg az oltások előnyeit reklámozta volna, 180 fokos fordulatot vett, amikor a lelkiismerete megnyugtatását választotta a halálos oltásokkal kapcsolatban azért, hogy „éjszakánként képes legyen aludni”.

 


Az alábbiakban a történet Sarah Cain által összeállított kivonata olvasható.
Az oltás vezető fejlesztői figyelmeztetik a szülőket és a fiatal lányokat, hogy az egész egy hatalmas átverés. Dr. Diane Harper, egyike azoknak a vezető szakembereknek, akik felelősek voltak a biztonságra és hatékonyságra vonatkozó kutatás 2. és 3. fázisáért, amely biztosította a humán papillomavírus (HPV) oltások, a Gardasil™ és a Cervarix™ jóváhagyását. Dr. Harper az oltásokról megjelentetett számos tudományos írás szerzője is. Tudósok hosszú sorában ő a legutóbbi, aki megnyomja azt a riasztógombot, amely felhívja a figyelmet a HPV elleni oltás pusztító következményeire és irrelevanciájára.
Dr. Harper előadásában elmondta, hogy a méhnyakrák kockázata az Egyesült Államokban már igen alacsony, és valószínűtlen, hogy az USA-ban az oltásnak a méhnyakrák előfordulásának gyakoriságára bármilyen hatása lenne. Valójában az összes HPV fertőzés 70%-a kezelés nélkül egy éven belül elmúlik, és ez a szám két év alatt 90% fölé emelkedik. Harper a biztonsági szempontot is említette. Minden kísérleti oltást 15 éves, vagy annál idősebb gyerekeknek adtak be, ezzel szemben jelenleg 9 évesek számára ajánlják. Eddig 15 037 lány esetében jelentettek Gardasil™ okozta mellékhatásokat csak az oltások utáni nemkívánatos eseményeket jelentő rendszeren keresztül (Vaccine Adverse Event Reporting System, VAERS), és ez a szám kizárólag azoknak a szülőknek a közléseit foglalja magában, akik megküzdöttek a mellékhatások bejelentésének akadályaival. A cikk megírásáig hivatalosan 44 lányról tudjuk, hogy ezektől az oltásoktól haltak meg. A bejelentett mellékhatások közé tartozik a Guillain-Barré-szindróma (évekig tartó vagy maradandó bénulás – esetenként végül légzésbénulást is okozva), lupus, epilepszia, vérrögképződés, agyi gyulladásos folyamatok. A szülőket általában nem figyelmeztetik ezekre a kockázatokra. Dr. Harper, az oltóanyag kifejlesztője azt állította, azért mond el mindent őszintén, hogy végre tudjon aludni éjszakánként. „Tíz szexuálisan aktív nő közül körülbelül nyolc élete valamelyik szakaszában fertőződik HPV-vel” – állítja Harper. Normál esetben nincsenek tüneteik, és az esetek 98%-a magától rendeződik. Amikor ez nem így történik és nem kezelik, rákmegelőző állapotnak megfelelő sejtelváltozások alakulhatnak ki, melyek méhnyakrákká fejlődhetnek.”
Bár ezt a két oltást a méhnyakrák elleni védőoltásként forgalmazzák, ez az állítás színtiszta feltételezés. Tanulmányok leírják, hogy „nincs bizonyított kapcsolat az oltottság és a ritkán kialakuló ráknak a védőoltással való megelőzhetősége között, mégis azt reklámozzák, hogy van. Valójában nincs tényleges bizonyíték arra, hogy az oltás bármilyen rákot meg tudna előzni. A gyártók saját bevallása szerint az oltóanyag 40 vírustörzs közül csak 4-re hat egy olyan nemi betegség esetében, amely viszonylag rövid idő alatt önmagától is elmúlik. Így annak az esélye, hogy az oltás segít egy embernek, körülbelül akkora, mint annak a lehetősége, hogy meteorit esik az illető fejére.”
Mióta Dr. Harper előállt a HPV-oltás lesújtó következményeivel, a doktornő könyörtelen kampány áldozatává vált, amely megpróbálja az állításait hiteltelenné tenni. A The Sunday Express brit bulvárlap odáig ment el, hogy valótlan dolgokat írt, amikor egy Harpernek tulajdonított, kitalált idézetekkel teli hamis történetet közölt. Egy The Guardien-nek adott interjúban Harper, magát egy esetleges pertől megvédendő, teljesen egyértelműen tisztázza, hogy pontosan mit is mondott. EgyCBS NEWS-zal készült interjúban Harper világossá teszi a helyzetét, és ismét kristálytisztán megmutatja, hogy milyen pusztító tud lenni ez az oltás. „Ha beoltjuk a 11 éveseket és a védelem nem tartós, kitesszük őket az esetlegesen megjelenő mellékhatások ártalmainak, a semmiért” – mondja Dr. Harper. „Nincs semmilyen, a közegészséget érintő előny, nem csökken a méhnyakrákos megbetegedések száma, csak időben elhalasztódik, kivéve, ha a védelem legalább 15 évig tart, és az összes szexuálisan aktív nő, legyen bármilyen életkorú, legalább 70%-a be van oltva.” Azt is mondta, hogy elegendő, a Gardasil használata utáni mellékhatást jelentettek ahhoz, hogy az oltás kockázatosabbnak bizonyuljon, mint a maga a méhnyakrák, melyet megelőzni szeretnénk vele.
A méhnyakrák, ha Pap-teszt elvégzésével időben felfedezik, általában teljesen gyógyítható. (A Pap-teszt egy nőgyógyászati szűrővizsgálat, amely Papanicolaou-festés után nézi a méhnyak hámsejtjeit, illetve azok elváltozását. – a ford.)
A Gardasil beadását követően bejelentett komoly nemkívánatos események, beleértve a halálos kimenetelt is, kockázati aránya a (JAMA, CDC, Dr. Barbara Slade) szerint 3,4/100.000” – mondta Harper a CBS NEWS-nak. „A komoly káros következmények aránya megegyezik a méhnyakrák halálozási arányával. A Gardasil alkalmazásának legalább annyi komoly károsodás a következménye, mint az egy év alatt méhnyakrák miatt bekövetkező elhalálozások száma. Valójában Slade cikkében az oltások kockázatát alábecsülik, ugyanis a számítások a Merck raktárából kiadott adagok számára vonatkozó (denominátor) adatokon alapulnak. Ezeknek az adagoknak viszont akár az egyharmada is hűtőszekrényben vár beadásra, amíg ősszel meg nem rohamozzák a szülőket az oltással kapcsolatos üzenetekkel az iskola első napján. Amennyiben dr. Slade munkájában a denominátort ehhez igazítanánk, majd elosztanánk hárommal, megkapva azoknak a nőknek a számát, akiknek mindhárom adagot beadták, a súlyos nemkívánatos események előfordulási aránya akár ötszörösére is megemelkedne. Hogyan értékeli a szülő ezt az információt?” – kérdi Harper.
A szülőknek és nőknek tudniuk kell, hogy előfordulnak halálesetek” – mondja Harper a CBS NEWS-nak. „Dr. Slade munkájában nem minden bejelentett haláleset szerepelt. Ezek egyharmada a CDC számára elérhetetlen volt, kétségbeesésben hagyva az elhunyt tinédzserek szüleit amiatt, hogy a CDC figyelmen kívül hagyta a bár nagyon ritka, de előforduló haláleseteket. Ezek ismeretében ugyanis a szülők olyan információt kaptak volna, melyben szerepel, hogy a Gardasil alkalmazása bár kisszámú, de valós halálozási kockázattal jár.”
A doktornő azért is aggódik, hogy a Merck cég oltóanyagra vonatkozó agresszív marketingtevékenysége hamis biztonságérzetet ad a nőknek.„Az jelenti a jövőben előforduló méhnyakrák tekintetében a valódi fenyegetettséget, hogy a nők emberbaráti és közegészségügyi szervezetek által beszerzett, vagy a biztosítás által támogatott, ingyen Gardasil adagokat kapnak. Ezért, ha a nők az oltás után már nem járnak el Pap-tesztre, akkor a méhnyakrák aránya évről-évre növekedni fog. Ha a nők azt hiszik majd, hogy ez az oltás minden rák ellen jó – ezt ugyan soha senki nem állította, mégis gyakori feltételezés a lakosság körében –, a csökkenő egészségügyi ellátás következménye egészségügyi krízis kialakulása lesz. Ha a Gardasil nem lesz hatásos 15 évnél hosszabb ideig, akkor a rák elleni legköltségesebb közegészségügyi kísérlet csúfos vereséget szenved.” Harper megjegyzi, hogy az oltóanyag halálos mellékhatásaira vonatkozó aggályai csak a nyugati országok asszonyaira vonatkoznak. Természetesen a fejlődő országokban, ahol a nők számára nincs biztonságos és rendszeres, egész életükben elérhető Pap-szűrés, ott a komoly kimenetelű nemkívánatos események kockázata elfogadható, mivel a méhnyakrák előfordulási gyakorisága 5-12-szer nagyobb, mint az USA-ban, ami mellett eltörpül a Gardasil után jelentett halálozási kockázat aránya.”
A National Vaccine Information Center (Nemzeti Oltóanyag Információs Központ) megerősítette, hogy két víruskutató, Stephen Krahling és Joan Wlochowski pert indítottak korábbi munkaadójuk, az oltóanyaggyártó Merck cég ellen. A NVIC ezt írja: „A benyújtott keresetben az az állítás szerepel, hogy a Merck 10 éven át megkárosította az Egyesült Államokat, amikor eltúlozta az MMR vakcina hatékonyságát. A víruskutatók azt állítják a peranyagban, hogy „tanúi voltak a nem megfelelő tesztelésnek és az adathamisításnak, melyet a Merck cég alkalmazott, hogy mesterségesen felfújja az oltóanyag hatékonyságára vonatkozó adatokat.” Barbara Loe Fisher, az NVIC elnöke és alapítótársa figyelmeztet a nyomasztó érdekellentét melletti zavaróan meghitt viszonyra, amely a vakcina biztonságos voltát felügyelő szövetségi ügynökségek (például a Járványkezelési- és Megelőzési Központ – Centers for Disease Control and Prevention, CDC) és a vakcinagyártók között áll fenn. A Merck cég teljes évi oltóanyag eladásának bevétele több mint 20 milliárd USD.
Amíg a világ gyógyszerészeti óriásait a morális elszámolási kötelezettség helyett továbbra is inkább a profit és a részvényesek által elvárt eredmények hajtják, addig egyre több, ehhez az oltóanyaghoz hasonló terméket látunk majd, melyet úgy forgalmaznak, mint ami a „túléléshez nélkülözhetetlen.” Míg egyes oltóanyagok, például a gyermekbénulás és kanyaró elleni, valóban jelentősek, a HPV vakcina alapvetően egy új veszély. Ha többet akar megtudni arról, hogyan helyezik a gyógyszeripar óriásai a profitot az etika elé, nézze meg a Frontline ijesztő, új, „Hunting The Nightmare Bacteria” (Vadászat a lidérces baktériumokra) című dokumentumfilmjét.
A HPV4 Gardasil és HPV2 Cervarix-ról az oltások utáni nemkívánatos eseményeket jelentő rendszernek (VAERS) bejelentett káros reakciók és halálesetek:
Leírás
Férfi
Neme ismeretlen
Összesen
Rokkantság
9
879
22
899
Halál
8
99
14
121
Nem gyógyult meg
124
5352
53
5529
Abnormális Pap-kenet
-
500
-
500
Méhszáj diszplázia
-
202
-
202
Méhnyakrák
-
57
-
57
Életveszély
16
502
4
522
Sürgősségi osztályra kerülés
354
9545
85
9984
Kórházi kezelés
65
2717
22
2804
Tartós kórházi ápolás
5
218
-
223
Súlyos
80
3625
49
3754
Nemkívánatos események
1169
25636
680
27485
(A táblázat forrása: Vaccine Adverse Event Reporting System, Statisztika 2012. november 13-ig. Becslések szerint a fenti adatokban az ezen oltóanyagok miatt meghalt vagy megbetegített embereknek csak 1-10%-a szerepel. A számok valószínűleg jóval nagyobbak.)
Forrás: natursziget.com



Így kell megtisztítani az izületeket



Sok embernek okoznak gondot az ízületi fájdalmak. Leginkább időjárás-változásra jelentkeznek sajgó, nyilalló, hasogató fájdalom, zsibogó érzés stb. formájában, elsősorban csonttörést elszenvedett embereknél.

 
 
 
 
Az alább leírt módszer része a szervezet általános tisztításának. Többféleképpen végezhető, a legnépszerűbb a babérlevéllel történő tisztítás.

A babérlevélfőzetet a következőképpen készítsük el:

Egy zacskó (5g) babérlevelet leöntünk 3 dl hideg vízzel, és 7-10 percig fedő alatt főzzük.
Az elpárolgott vizet utólag forralt vízzel pótoljuk, hogy a 3 dl meglegyen.
A főzetet este készítsük el. Éjszakára plédbe bugyoláljuk az edényt, reggel pedig áttöltjük termoszba a tartalmát (ha nincs termosz, az egyszerű üvegpalack is megteszi). Napközben 12 óra alatt fogyasszuk el, rendszeresen kicsiket kortyolgatva belőle: 6 óra alatt a feléig kell eljutni, majd a következő 6 óra alatt a másik felét kortyolgassuk el egyenletes időközönként (kb. 15 percenként egy kortyot).
Fontos: Egyszerre ne igyuk ki az egészet, mivel belső vérzést provokálhat!
A tisztításnak többféle sémája ismert. Az egyik szerint három napon keresztül igyuk a fent leírt főzetet, majd 3 hónap múlva ismételjük meg, azután 6 hónap múlva igyuk ugyanígy, majd 9 hónap múlva újból. Így a meghatározott 4 alkalommal 3-3 napon keresztül igyuk a teát, ami 12 napot jelent másfél év során. Az elkövetkező évek során ajánlatos évente 2 alkalommal elvégezni az ízületek tisztítását, 3-3 napot szánva rá.
A gyengébb szívűeknek egy kíméletesebb időrendet ír elő a népi bölcsesség. A kiválasztott hónap első három hetének tetszés szerinti, azonos napján igyuk a főzetet, tehát hetente egy alkalommal, majd negyedévenként ismételjük meg a tisztítást, hasonló időbeosztás szerint, mint az első alkalommal. Így ebben az esetben évi 12 alkalommal igyuk a főzetet, majd az elkövetkező években évi 2 alkalommal kell a tisztítást elvégezni, ami összesen 6 napot fog jelenteni.
A harmadikféle időbeosztás a következőképpen alakul: ebben az esetben az elkészített babérlevélfőzet fogyasztása a hónap első és harmadik hetének első 3 napján történik, azaz hétfőn, kedden és szerdán. Így ismételjük egymást követő négy hónapon keresztül. Az elkövetkező években csak egy hónapot kell a tisztításra szánni, annak is csak az első és harmadik hetét.
A tisztítás idejére az állati fehérjét iktassuk ki az étrendünkből. A babérlevéllel végzett tisztítás ideje alatt a vizeletünk színe rózsaszínre változhat. Ez arról fog tanúskodni, hogy a sók oldása a szervezetben elkezdődött. Ne aggódjunk miatta, néhány nap múlva a vizelet színe visszaáll, a mozgásunk pedig könnyűvé válik.
Az ízületek tisztítása közben a harmadik időbeosztásnál az első és harmadik hét között 11 pihenőnapunk lesz. Minden hónapban két 11 napos időköz, ami négy hónap alatt 8-szor 11 napot jelent. Tanácsolom, hogy ezeket az időközöket a májunk tisztításával töltsük (a közérzetünkkel összehangoltan).



A leghatékonyabb házi kezelés reumára



Sajnos nagyon sok ember küzd reumás megbetegedésektől, és az ezzel járó kellemetlen fájdalommal. A természetes gyógymódokat alkalmazva azonban elkerülhető a kórházi állapot, amiben most nyújtunk egy kis segítséget.

 
 
 
 
Lefolyása általában krónikus, fájdalmas, hosszan tartóan korlátozza a beteget a mozgásban. A reuma elnevezés több, mint 400 betegséget takar, amelyeknek más az okozója, de a tünet-együttes ugyanaz. Leggyakrabban az osteoarthritis, ízületi porc károsodása fordul elő, főleg idősebb korban. A felnőtt népesség körülbelül 24 százaléka szenved az osteoarthritis valamelyik fajtájában. Más állapotok, amelyek egy bizonyos helyen okoznak diszkomfortérzést – a lumbágó, a nyaki fájdalom, a vállfájás – közel ilyen gyakoriak. Az arthritis vagy ízületi gyulladás jóval ritkább, a népesség mindössze 2 százalékát érinti.
A reumás betegségek nagyon különböző okokból alakulhatnak ki. Bizonyos esetekben fertőzés következményei, esetleg hormonális vagy immunológiai okokból is megjelenhetnek, de a megbetegedés oka számos esetben ismeretlen. Egyes reumás betegségek nőknél gyakoribbak (például az osteoarthritis), mások a férfiaknál fordulnak elő nagyobb számban (például a köszvény).
 

Íme 7 házi jogorvoslat reumás panaszokra:

 

Burgonya

Két evőkanál nyers burgonyalevet fogyasztva minden nap a fő étkezés előtt fogyasztva csökkenti a fájdalmat és a gyulladásokat.

Tök

3 evőkanál tök levét kavarjuk el kevés mézzel, és ezt fogyasszuk napi 3 alkalommal egy hónapon át.

Zeller

Ahhoz, hogy tökéletesen ki tudjuk használni jótékony hatását friss zeller leveléből és gumójából főzzünk levet, amiből minden nap fogyasszunk 5-10 cseppet adva az italunkhoz.

Alma

3-4 db almát főzzünk meg 3 dl vízben, és még melegen fogyasszuk el minden nap, a nap folyamán többször.

Káposzta levél

2 zúzott káposzta levelet helyezzünk géz közé, és egy teljes éjszakára tekerjük be a fájdalmas felületet. Ezt a kezelést 2 hétig alkalmazzuk.

Torma

Ismert gyógymód a tormával való borogatás. 5 dkg tormát keverjünk el 2 dl vízzel és 5 dkg teljes kiőrlésű liszttel. Az így kapott masszát helyezzük géz lapok közé és ezzel borogassuk a testrészt 30 percen át, amit minden este 10 napig meg kell ismételni.

7 speciális gyógytea

boróka, nyírfa, bodza, fűzfa kéreg, zsurló és babhüvely. Ebből főzzünk friss teát minden nap 200 ml vízzel, amibe semmi mást ne tegyünk, csupán mézet.
Szerző: Tudasfaja.com

3 Liter mosószer 190 Ft-ból! Tényleg!




Kipróbáltam, s már több mint 2 hónapja csak ezt használom…A végső elhatározást az adta, amikor a drogéria üzletben bőrbarát mosószer után kutakodtam, s másfél liter ÖKO mosószert 2900 Ft-ért kínáltak. Hát köszönöm, de nem.

 




Nem kevés keresgélés után találtam a neten ezt a receptet és már elsőre bevált!
Nagyszerű! Próbáld ki te is!
Azért, mert megérdemled!

Elkészítés:

Az 5 dkg lereszelt mosószappant (20dkg=200Ft) 3 l bubimentes ásványvízzel (70Ft/1,5l) felfőzöm (az első 5 percben kevergetem állandóan, amíg el nem olvad a szappan). Ezek után takarékra tettem, s másfél órát a tűzhelyen “főztem”. Ezután félretettem. Én egy éjszakán át pihentettem, ami idő alatt megkeménykedett a főzet.
Másnap botmixerrel jól összedolgoztam, s készen is lett a bőrbarát, ÖKO mosószerem.
Imádom, mert tökéletesen mossa a fehér, s a színes ruhákat is.
Én 4 gyerkőc ruháit mosom most már 2 hónapja vele és mi a tapasztalatom: nem adnám oda semelyik “márkás” csodaszerért sem!
1
2

3
4
6
5

Elképesztő szépségreceptek szódabikarbónával


Mindenki hallott már arról, hogy mennyi mindenre jó a szódabikarbóna. Itt egy összeállítás most arról, hogy a szépségápolásban hol és hogyan használhatjuk.

 
 
 
 

Haj

Száraz samponként tökéletes, ha a fejbőrre szórunk keveset, és bemasszírozzuk azt.
Ha a sampon mennyiségbe keverünk keveset, és úgy mossuk meg hajunkat eltávolítja a szennyeződéseket, és hosszabb ideig tartó frissességet kölcsönöz majd a fejbőrnek. Így hajunk dús és friss marad napok múlva is.
A hajbalzsamhoz adva kis mennyiséget habossá válik a hajkondicionáló. Ha ezt használjuk, a haj egészségesebb lesz és hosszabb távon lesz ellenállóbb a töredezés ellen.

Száj

Szódabikarbónával gargarizálni annyit jelent, mint egy jó minőségű, drága szájvízzel öblögetni.
Fogfehérítéshez a keverjünk össze epret, citrom levet és szódabikarbónát, ami csodálatos fogfehérítő lesz majd.

Arc

Az arctisztítónkhoz keverjük szódabikarbónát és ezzel radírozzuk meg arcunkat. Rövid ideig hagyjuk rajta, amitől puhább és simább lesz a bőr.
Nagyobb pattanások ellen hasznos, ha kevés vízzel masszát állítunk belőle elő, és ezt 15 percre rákenjük a duzzadt felületre.
Pigmentfoltok ellen is hatékony, ha egy evőkanál citromléből, néhány csepp olívaolajból és kevés szódabikarbónából masszát kavarunk ki, és ezzel bekenjük a kényes bőrt.

Test

Testradírt is készíthetünk, ha vízzel masszává kavarjuk.
Áztató fürdővíz is bátran alkalmazható az alábbi módon: 1/2 csésze szódabikarbónát öntsünk egy kád vízhez. Az ilyen fürdőzés nyugtatja a bőrt, eltávolítja a szennyeződéseket, az olajat és az izzadságot, miközben puhává varázsolja a bőrt.
Dezodorként 4 evőkanál szódabikarbónát tíz csepp kedvenc illóolajjal keverjünk össze, és egy ecset segítségével kenjük be a hónaljunkat.
Köröm tisztításhoz a lemosóhoz adjunk keveset, és ezzel törölgessük át a körmünket. A sárgás, szürkés körmöknek vége!

Pedikűr

Lábáztatáshoz tökéletes, ha a vízhez adunk pár evőkanál szódabikarbónát. Segít még inkább megpuhítani a bőrt, valamint méregteleníti a szervezetet. Levendula illóolajjal keverve pedig igazán kényeztető lábfürdőt kaphatunk.
 
Szerző:tudasfaja.com

8 egyszerű módja a hasi zsírpárna eltüntetésének


Nem kell éhezni, nem kell fárasztó testedzést végezni, elárulunk most 8 olyan egyszerű módot, amellyel könnyedén meg lehet szabadulni a hason lévő úszógumitól!

 
 
 
 
1. Kezdjük a napot citromlével. Ez a legnagyobb ellensége a hasi zsírpárnának. Egy pohár langyos vízbe tegyünk pici sót és pár csepp citromlevet, és fogyasszuk el még melegen.
2. A fehér rizst felejtsük el, és cseréljük le barnára. Ha lehetőség van rá fogyasszunk hetente több alkalommal is a főétkezésekbe iktatva.
3. Mint minden diétánál, itt is szóba kerül a cukor és a zsír. 2 hétig ne is nézzünk semmiféle nyalánkságra, és a zsíros ételeket is mellőzzük.
4. Igyunk naponta 2 liter vizet. Ne csak akkor nyúljunk folyadékhoz, ha szomjasak vagyunk, ugyanis a víz segít méregteleníteni a testet, és fokozni az anyagcserét.
5. Naponta együnk 1-2 nyers fokhagymát, ugyanis segít fokozni a vérkeringést. A fentiekkel kombinálva zsír-bombaként hat majd pár nap eltelte után.
6. A rendszeres zöldség fogyasztásra különösen figyeljünk, és a hasi zsírpárna menekülve csökken majd.
7. Napi egy tál gyümölcsöt is fogyasszunk, mivel tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal.
8. Dobjuk fel a főzést egy kis fahéjjal, gyömbérrel vagy borssal. Ezek a fűszerek ugyanis bizonyítottan csökkentik a cukorszintet a vérben.
 
Szerző:tudasfaja.com



A diófa az ember legnagyobb barátja



Kertes házaink szinte mindegyikében megtalálható egy kedves szeretni való fa a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek. Mikor legközelebb a tűző napsugarak elől védelemért egy diófa lombja alá menekülsz, gondolj arra is, hogy a kellemes, hűvös árnyékon túl mennyi csodát adhat neked ez a fa, szeresd, légy a barátja! S ne feledd el, hogy ő attól boldog, ha segíthet, termésével, levelével, árnyékával. Élj vele!

A dióról nem lehet lelkesedés nélkül írni. , hisz tavasztól őszig a legtöbb élmény, beszélgetés, eszegetés a diófa hűs árnyékában történik. A régiek nem véletlen tisztelték, hiszen nem csak termése, hanem levele is igazi elixírnek számított. Az a sok-sok módszer, amit most átnyújtunk, sok nemzettől származó, vidéki tapasztalati megfigyeléseken alapul, de ma már tudományos alapja is van.
A dió- latin nevén Juglandaceae, vagy a házikertben elterjedtebb a Juglans Regia ősidők óta honos a Kárpát-medencében. Az eredetileg mocsári növény kedvező élettere a csapadékos, néha elárasztott termőhely, rendkívül vízigényű. A kertben is a félárnyékos, nyirkos helyet kedveli, s mivel tápanyagigényes, trágyázás után termésbőséggel hálálja meg azt.
Ezért igaz az ismert mondás, hogy a diófa az ember legnagyobb barátja, mert ha elfogadjuk a diófát barátunknak, és gondozzuk, kártevőit pusztítjuk, akkor segítségünket ugyanolyan módon hálálja meg, rengeteg gomba, rovar, féreg, baktérium fertőzésétől tud minket megszabadítani. Mintegy szimbiózis alakult ki a diófa és az ember között.

A diófa mely részei gyógyhatásúak?

A válasz hosszú:
dióbél, a dióolaj is. Továbbá a diólevél, a dióvirág, beleértve a barkavirágzatot is. A zöld dió, a rügy, a hajtás zöld héja és a diókopáncs, vagyis a dió levélen kívüli, többi zöld részei is. És a megfásodott részek, a diófa kérge, a dióhéj, valamint a dióbél belső, vékony fásodott válaszfala. Végül ide sorolhatjuk a dióbél hártyáját is. Vagyis, a gyökér kivételével az egész növény gyógynövény.
Ez jelenti azt, amit több helyen lehet olvasni, nevezetesen, hogy a diólevélnek hámosító hatása van. Mindenesetre lehetővé teszi a bőrnek, a hámszöveteknek, hogy egészségesen regenerálódjanak, és a szervezet gyorsan él is az alkalommal.
Na de vegyük csak sorjába mi-mindent adhat nékünk a “táltos” diófánk?

A diófa levél

dio1
A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófa levél gyógyító hatásáról.
Gyógyászati célból úgy a
 levelét, mint a dió kopácsát (burkát) érdemes használni, kellő ismeret mellett igen hatásos az alábbi célokra a belőlük készített teafőzet. A dió levelének egészségmegőrző tényét szintén az ősidők óta ismeri a lakosság. Vélhetően ez a növény is Perzsia – India irányából került hozzánk, s nemesítették az évszázadok során a legkedvezőbb adottságúvá.
Ha megfigyeljük, a diólevél túlnyomórészt – az emberi szervezeten kívül és belül – a hámszöveteket gyógyítja. A hatásmechanizmus szinte minden esetben azonos: A diólevél hatóanyagai a betegséget okozó szervezeteket pusztítják. Ezen túl a diólevélnek évezredek óta ismert összehúzó – asztringens – hatása van a hámszövetekre. Összehúzza a nyálkahártyát, megszünteti a szivárgó vérzéseket. Tehát a fertőzött, károsodott – külső vagy belső – hámszövetek újrafertőződését az összehúzó hatás gátolja meg. És ezután az emberi szervezet természetes gyógyulási, regenerálódási képessége fejezi be a gyógyítást.
Természetesen, a diólevél nem csodaszer. Az a tény, hogy sikerrel alkalmazható a legkülönbözőbb bőrproblémák esetén is, a szájüreg, a torok, a garat és az egész emésztőrendszer igen sok problémája esetén is, mind ugyanarra a hatásmechanizmusra vezethető vissza. A diólevél hatóanyagai az élőlények egész sorára mérgező, élettevékenységet gátló hatással vannak. Nemcsak a diófa alatt növő gyomnövények túlnyomó részére, hanem rovarokra, férgekre, gombákra, még baktériumokra is. De az emberre nem.
július-augusztusban begyűjtött, már kifejlett egészséges levél, vagy a diószüretkor szeptemberben begyűjtött kopácsmegszárítva és feldarabolva alkalmas forró vízzel tea készítésre. Egyes leírások már június végétöl szedetnék aleveleket, hiszen abban az időben tartalmazza a legtöbb hatóanyagot.

Mire használhatjuk a diófalevelet?

Hogy mi mindenre jó a diólevél? Egy francia leírás szerint így foglalható össze:

  • érzéstelenítésre
  • hámszövet összehúzására
  • tuberkulózisos ellen 
  • vércukorszint csökkentésére 
  • fertőtlenítésre, baktériumölésre 
  • gombaölésre 
  • tonizálásra 
  • sebek gyógyulásának meggyorsítására 
  • szájfekély ellen
  • torokgyulladásra 
  • kötőhártya-gyulladásra 
  • többféle bőrbetegségre 
  • fagyásra
  • a hüvely bántalmaira 

Gyógyító receptek:

Fürdésre: Általános hatású a fürdővízbe öntött teaeszencia használata, idegnyugtató, stimuláló és bőrfertőtlenítő, s aki szereti, a dióolaj illata kellemessé varázsolja testét. Azért túlságosan sokáig nem kell használni, a növény juglon vagy juglans tartalma miatt. A borogatások, teák használatakor pedig feltétlen győződjünk meg arról, hogy keletkezik e allergiás tünet, mert az arra érzékenyeknek ezt el kell kerülniük. Mindemellett alkalmazzuk bátran, mert olcsó és jó hatású szer a diólevél.
Fürdőhöz 100-200 g apróra vágott diólevelet áztatunk 0,25 l forró vízbe, és leszűrés után a fürdővízhez öntjük. Hatékonyan frissít, méregtelenít, erősít, akárcsak egy gyógynövényes fürdőzés.
Erős lábizzadás esetén egy kg szárított diólevelet félóráig főzzünk 1 l vízben, majd szűrjük le. Ha fürdőként használjuk, az egész főzetet öntsük a fürdővízbe, ha csak lábáztatásra, akkor pedig 3 dl-t.
A levél főzetét a törökök ülőfürdős kúra során is használták, húgyúti gyulladások esetén, de köhögős gyereket is fürdetik benne, abból a tapasztalatból kiindulva, hogy a diólevél-fürdő erősíti a szervezetet. Erre a célra 1,5 kg diólevelet főzzünk 10 l vízben és öntsük a fürdővízhez.
Borogatás: Külsőleg borogatásként a diólevél-főzetet, hasonlóan a hagymához, ekcéma, fagyás, égés, napégés, zúzódások, ínszalag megnyúlás, kötőszöveti gyengeség kezelésére, ízületi fájdalmak enyhítésére, ütésből eredő véraláfutások eloszlatására, pattanásokra, kelésekre, továbbá korpás fejbőrre használják. Segít a kiütések, az élelmiszerallergiából eredő bőrkiütések, csalánkiütés megszüntetésében, a fizikailag fáradt lábra is kiváló.
Bőrgombásodás: (piros, váladékos, viszkető bőr) esetén egy liter forró vízhez 70 g szárított, tört diólevelet adjunk, majd lehűlés után szűrjük le. A gombás bőrt áztassuk ebbe a főzetbe. A kezelést rendszeresen ismételjük, amíg a tünetek el nem múlnak. Pikkelysömörre, sömörre is bátran használhatjuk ezt az oldatot.
Ha külsőleg használjuk, angol gyógynövény-szakértők a következő főzetet ajánlják: fél liter forró vízben mintegy hat órán át áztassunk 30 g száraz levelet, utána szűrjük le.
Másik, hazai recept szerint lemosáshoz elég egy teáskanálnyi diólevélből főzetet készíteni, teljes fürdőhöz pedig 100 g száraz levelet használjunk. Makacs fekélyekre úgy használjuk a főzetet, hogy erősebbre főzzük, és cukrot is teszünk bele. Úgy is növelhetjük hatását, hogy a főzet minden 5 literéhez 2 kg tengeri sót adunk. Vigyázzunk viszont, hogy a főzet ne kerüljön nyílt sebbe! Nem segít, ha a fájdalom idegi eredetű, és természetesen ha allergiás tünet jelentkezne, a kezelést hagyjuk abba!

Diófalevél teák

Hogyan készítheted el a teát?
– 3 gr (egy púpozott kanál) diólevelet forráz le 2dl vízzel, hagyd állni 10 percet, leszűrés után használhatod az adott panasz szerint. Diólevelet beszerezhetsz megbízható bioboltokban, vagy gyógyszertárban, de Te is gyűjthetsz tiszta helyekről.
Diólevelet csak június közepe és július vége között szedhető. Mosd át egyesével a leveket, terítsd szét egy ruhára, árnyékos, de szellős helyen. Ha kiszárad elteheted egy szép üvegbe, s így egész télen kéznél lehet.
Öntheted a fürdővizedbe is, idegnyugtató hatása miatt segít az estére felhalmozott stresszt lecsendesíteni, fertőtleníti a bőröd, és serkenti az anyagcseréd. Idősebbeknek ajánlott a csontritkulás megállítása és karbantartása miatt. Pattanások, viszkető bőrpanaszok, tejkiütések esetén is bátran használd, kitűnő fertőtlenítő és nyugtató hatása miatt. Még rüh, és fejtetű ellen is eredményesen harcba száll.
Erősen 
vértisztító, ezért a cukorbetegek jótevője, valamint székrekedésben, étvágytalanságban és anyagcserezavarokban is legyen a barátod. Gyomor és bélpanaszaidat is enyhítheted vele
A különböző receptekben általában a száraz diólevél súly szerinti mennyiségét adják meg. Ha friss, zöld levelet használunk, nyugodtan vegyük a négyszeresét. Bár a diólevél-főzet alkalmazásának módja sokféle lehet, - tea, főzet, oldat, fürdő, borogatás, szájvíz, gargalizálószer, beöntő vagy hüvelyöblítő, kenőcs, stb. – mindnek az alapja a diólevél hatóanyagainak főzéssel, áztatással való kinyerése. Az egyes receptek eltérhetnek.
A teát mértékkel fogyasztva vagy helyi lemosásként borogatásként használva jó eredménnyel fordíthatjuk külsőlegbőrbetegségek, pattanások, ekcéma, bizonyos gyulladások és lábgombásodás ellen. Igen hatásos tetvesség, rühellen, de használható a hajhullás megelőzéseként fejre dörzsölve és borogatva.
Belsőleg teaként fogyasztva pedig alkalmas gyomor és bélhurutok ellen, de vértisztító hatású, s így pattanások kialakulását megelőzi. Zsíros pattanásos bőr esetén a gyenge főzet többszöri fogyasztása ajánlott.
Székrekedés ellen nemcsak Európában, hanem Kínában is alkalmazzák. Hasmenés esetén fontos a folyadékpótlás, ezért a szokásosnál enyhébb főzetet készítsünk, tehát mintegy 10 g szárított levelet tegyünk 1 l forró vízbe. Természetesen a leveleket később szűrjük ki. Ebből a főzetből napi 1 l-t igyunk meg. Általában mondhatjuk, a diólevél-főzet, tea mindenféle emésztési zavar (és az ennek következtében fellépő étvágytalanság) esetén jól alkalmazható.
Az emésztés karbantartására 6 dg diólevél sűrű főzetét ajánlják horvát gyógynövény-szakértők 12 dg glicerinnel és 3 dl forralt vízzel elkeverni, és ebből a készítményből étkezések után és este egy-egy kávéskanállal kell bevenni.
Dr. Ladocsi Teréz bélhurut ellen diólevélből és más gyógynövényekből készült teakeveréket ajánl: Összekeverünk 5 g diólevelet, 5 g kutyabengekérget (Frangulae cortex), 10 g édesgyökeret (Liquiritae radix), 20 g édesköményt (Foeniculi fructus), 30 g orvosi ziliz gyökeret (Altheae radix) és 30 g lenmagot (Lini semen). A keverékből három teáskanállal kell tenni három csésze vízhez, és 5-10 percen át kell főzni, végül leszűrni. Reggel és este egy csésze meleg teát kell a főzetből inni.
Egy egyszerű diólevéltea-recept:
Apróra vágott száraz diólevélből 1 púpozott teáskanállal egy bögre (2,5 dl) forró vízhez öntünk, állni hagyjuk, leszűrjük, esetleg újra melegítjük. A legkülönbözőbb betegségek esetén egyaránt naponta legalább három csészényit igyunk.
Varró Aladár Béla gyógyszerész szerint 10-20 g diólevelet fél liter vízben főzzünk meg, és a szüredéket reggel, kávé helyett cukorral fogyasszuk. Vértisztító, emésztést előmozdító, féreghajtó hatása van. Gyomor- és bélelnyálkásodásnál és általában olyan betegségeknél, melynek oka a vér tisztátalanságában keresendő, kitűnő eredményeket érünk el – írja Varró úr.
Amerikai természetgyógyász enciklopédia szerint 2-3 g szárított diólevelet kell számítani 1 dl vízhez, és 15 percig kell főzni.
Ugyanezt egy olasz természetgyógyász-ajánlás úgy fogalmazza meg, hogy 3 gramm száraz diólevelet 1 dl fehér borban 10 napig kell áztatni, és étkezés után egy kávéskanálnyi szükséges.
Az ajánlások nem pontosan egyeznek, csak abban, hogy diólevelet kell használni.
Zsíros, korpás haj: Ahogy a diófa ügyel saját koronájának szépségére, úgy ápolja a te hajad és fejbőröd is egy kis diólevélből készített tea. Hajmosás után 2-3 dl teával öntözd meg a fejed, hagyd rajta pár percig mielőtt leöblítenéd. Ha nem mosod le, akkor a hajhagymákat táplálja és növekedésre ösztönzi őket.
Homlok-, arc- és orrüregek gyulladása: Ha gyötör az eldugult orr, vagy épp arcüreged fájlalod, az elkészített teából naponta 1-2-szer szívj fel az orron át és hagyd, hogy átmossa az üregeid. Torok és száj öblögetésére is használhatod, az ott levő kórokozókat és baktériumokat elpusztítja. A fájó részekre pedig dunsztkötést tehetsz egy teával átitatott törölközővel.Fogínygyulladás, afta, szájban előforduló sebek: Főzz le 2dl teát és tartsd a hűtődben, egy kis üvegben. Minden fogmosás után öblítsd át a szájad.
Máj problémák, máj ciszta: Májunk a méregtelenítés nagy mestere, ezért mindenképp figyelj rá. A diólevélben található anyagoknak köszönhetően enyhíti a máj panaszokat, serkenti a méregtelenítést, emésztést. Komolyabb problémánál (ciszta) 6 héten keresztül kell inni a teát és minden este dunsztkötést helyezni a májra.
Hasmenés: A lényeg a könnyű diéta mellett, hogy a bélbolyhokat kell rendbe tenned, ehhez remek segítőtárs lehet a diólevél tea.
Ciszta, mióma a petefészken: Természetesen ez egy komoly probléma, ezért nagyobb odafigyelést igényel. Készíts fél liter teát melyből 2 decit ivásra használj, a maradékot pedig hüvelyirrigálásra. Éjszakára készíts borogatást a hasadra! Hüvelygomba és folyás esetén is sokat segít az irrigálás.
Lábizzadás, körömgyulladás, lábgomba: Viszket a lábad, vagy begyulladt a körmöd? Nincs más teendőd, mint naponta fél órát áztatod a teában a lábad, vagy naponta többször átmosod vele a problémás területeket.
Látásra
Ha már látásunk nem elég éles akkor is segítségül hívhatjuk ezt a kiváló gyógynövényt. 2 dcl forró vízzel egy csapott evőkanál diólevelet leöntünk, 10 percig állni hagyjuk, majd vattát mártunk bele és ezt e gyengén látó szemre helyezzük naponta tíz percre. Néhány hónap után azt vesszük észre, hogy látásunk élesedik. Zöldhályog esetén egy éven keresztül ajánlott naponta elvégezni.
Vércukorszint beállításánál is eredményesen alkalmazható. Ekkor egy csésze forró vízhez 2 kávéskanál szárított diólevél ajánlott, majd egy óra állás után kell leszűrni és fogyasztani, naponta négy alkalommal fél csészével.
Diólevél-tea az emésztőrendszeri betegségekre
A diólevél-tea gyomor- és bélbetegségek kezelésére, hasmenés és székrekedés ellen egyaránt jó. Tehát az emésztési zavarokra. Általában rendbeteszi a rendellenes gyomor- és bélműködést. Ha az embernek nincs rendben a gyomra, elmegy az étvágya. Viszont ha diólevél-kúrát alkalmaz, az eredmény gyorsan jelentkezik, megjön az étvágy is. Ezen alapul az a népi megfigyelés, hogy a diólevél-teának étvágyjavító hatása van. Tehát ha valakinek nincs étvágya, igyon nyugodtan diólevél-teát, és az esetleg nem is tudatosult emésztőrendszeri problémái természetes úton szűnnek meg.
Röviden ezt úgy foglalják össze, hogy erősíti, kondícionálja a gyomrot.

Diólevél-krém

Egy recept a diólevél-krémre, folyékony változatban. 10 dkg friss diólevelet 2 dl növényi olajban áztatunk, húsz napig. Szinte bármilyen növényi olaj jó erre a célra, de legkevésbé az olivaolaj, leginkább a repceolaj. Utána az olajat leszűrjük, és fekélyek gyógyítására használjuk. Külsőleges használatkor diólevél-krémet is használhatunk, körömvirággal kombinálva.
Ezt úgy készíthetjük, hogy 20 dkg bármilyen, legfeljebb 60 fokig melegített zsiradékba (shea vaj vagy akár lehet étkezési sertészsír is) 6 db szép diólevelet és 6 db körömvirág-fejet teszünk, és három napig állni hagyjuk. Ezután gőz fölött fölmelegítjük, és leszűrjük. Zárt dobozban, hűtőben hat hónapig tárolható. Kiváló bőrápoló!
A tyúkhúr mellett a diófalevél is ajánlott reumások számára. A reumás testrész masszírozásához nem főzetben, hanem olajban oldjuk a diólevél hatóanyagát. Egy liter étolajban egy hónapig áztatunk 10 kanál tört szárított diólevelet, majd szűrjük le. Ezt az olajat használjuk masszírozásra.
Más védelemre
Hazai néprajzosok anyaggyűjtéséből tudjuk, hogy a szalmazsákba helyezett diólevél Matolcson és Répáshután volt használatos. Ha már nemcsak a szalmazsákunk, hanem a fentiek szerint az egész ágyunk diófalevéllel van tele, akkor akár tegyünk a párnába is! A diófalevelekkel megtöltött kispárnának alvásjavító hatást tulajdonítanak. Úgy tartják, hogy oldja a feszültséget, az álmokat is megváltoztatja, nyugodt alvást nyújt.
Ha pedig a fehérneműs szekrénybe teszünk diófalevelet a fehérneműk közé, azok biztosan nem fognak megmolyosodni.
Tetvek, férgek és mikroszkopikus élősködők ellen a sűrűre főzött diólevél-tea bedörzsölése segít. Ha fejbőrbe dörzsöljük, az erős hajhullás is kezelhető vele.

Mik a diólevél értékei

Mintegy 10 %-ban tartalmaz tannint (csersavat), nagyrészt ellagénsavval kapcsolódva, amit összefoglalóan ellagitanninnak neveznek, aminek rákellenes hatását jelenleg is kutatják.
Több mint 3 %-ban flavonoidokat (régebbi néven P-vitamint), közülük főleg kvercetint és kempferolt. (Láttuk, Lugasi Andreától tudjuk, a dióbélben főleg miricetin fordul elő a flavonoidok közül.)
A diólevél 0,8-1,0 %-a C-vitamin!
Vannak a diólevélben monoglükozidok, juglon, (=5-hidroxi-1,4-naftolkinon), hidrojuglon. A juglonról bebizonyított tény, hogy vírusölő (HSV-1 vírus, a herpesz vírusa), baktériumölő és gombaölő (az emberi szervezetben állandóan jelen levő, az immunrendszer gyengesége esetén elhatalmasodó Candida albicans gombát és az egyik leggyakoribb nyári bőrbetegséget okozó Trichophyton rubrum gombát is). Egereken végzett kísérletek szerint a diólevél juglonjának tumorgátló hatása is van.
Kis mennyiségben, 0,001-0,03 %-ban illóolajok is vannak a diólevélben, amelyek között szintén találták gombaölő tulajdonságút. (Érdekességként még bizonyos rovarok csalogató szex-feromon anyagai is vannak a diólevél illóolajai között.)
És vannak más, aktív gyógyhatású növényi savak is. Ezek mindegyike gyógyhatású.
A diólevélnek keserű nyálkahártya-összehúzó, tonizáló hatása van, cserzőanyagokban nagyon gazdag. Összehúzó, cserző hatását a levél tannintartalma, baktériumölő, gombaölő, rovarölő és rovarriasztó hatását pedig a vele kapcsolatban lévő ellagénsav okozza.
A diólevél kémiai összetevői között megemlítendő, hogy mintegy 0,03 %-ban illóolajat is tartalmaz. Ennek az illóolajnak érezzük az illatát, ha a diólevelet megdörzsöljük, és ez az, ami olyan kellemessé teszi a diófa közelében tartózkodást. Az illóolaj vizes desztillálással nyerhető ki, sűrűsödése 15 C-fokon következik be.
Hatóanyag (az ezidáig felfedezett hatóanyagokat tünteti fel): levél: csersav, galluszsav, ellagsav, inozit, illóolaj, joglon keserűanyag, juglandin-alkaloida, színanyag, C-vitamin dió burok: hidrojuglonglikozida, juglon-aglukon, csersav, C-vitamin; érett diótermés: zsír (teltetlen linolsav, linolénsav), antioxidáns hatású flavonoidok, vitaminok (B-vitaminok, E-vitamin) és nyomelemek (K, P, Mg), általánosságban: almasav, aminosav, ásvány, ásványi só, aszkorbinsav, béta-karotin, betulin, bór, cianidin, citromsav, cserző anyagok, eugenol, fehérje, festő, flavonoid, foszfor, galluszsav, glikozidok, hamu, illóolaj, inozitol, juglon, kalcium, kalcium-oxalát, kálium, karotinok, kén, keserűanyag, klór, koffeinsav, kvercitrin, lecitin, linolénsav, magnézium, nátrium, nikotin, olaj, palmitinsav, polifenolok, réz, só, sóskasav, szénhidrát, szerotonin, sztearinsav, tanninok, tanninsav, vas, Vitamin, Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B8, Vitamin C, Vitamin E, víz, zsír, zsírosolaj, zsírsav
Rendkívül érdekesek és gyógyhatású anyagokban gazdagok a fa még éretlen termései, amelyek még szorosan be vannak zárva a zöld termésburokba, és a belső héjuk még nem keményedett meg. Ezeket az éretlen terméseket júniusban szokás begyűjteni, és vagy ki kell őket szárítani, vagy alkoholba tenni. Az éretlen diónak más a hatóanyag-összetétele, mint az érettnek. Sokkal kevesebb zsír található benne, viszont nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, valamint fertőtlenítő és antibakteriális hatású anyagokat. A diófából nyert természetes (sárga) színezőanyagot fel lehet használni textíliák színezésére is. A likőripar is felhasználja. A diólikőr gyógyító hatású és kivételesen jó ízű.
Az éretlen dióból készített főzetet vagy tinktúrát gyakran használják betegségmegelőző célú tisztításhoz és emésztési panaszok, gyomor és bélproblémák kezeléséhez. Kiegészítő szerként kiválóan használható továbbá megfázás, torokfájás esetén vagy a fogíny egészségének megőrzéséhez.

A diókapocs (dióburok)

A diókopáncsban a diófa hatóanyagai koncentráltan találhatók, mégis a flavonoidokat emelem ki közülük. Ezekben különösen gazdag. Egy szlovéniai vizsgálat 12-féle flavonoid jelentős mennyiségét találta meg a zöld dióburokban. Nem sorolom fel, többnek magyar neve sincs. Az újabb vizsgálatok tehát igazolják a régi, népi tapasztalatokat, és azok magyarázatát adják. A diókopáncs külsőleg és belsőleg egyaránt hatékony a sebek begyógyításában. A dió zöld burkát használhatjuk gyógyászati célra, mert a feketén begyűjtött burokmaradvány már veszít értékes beltartalmából. Már nincs C-vitamin tartalma, ami a zöld kopáncsban bőven van. Csersavtartalma is lecsökken.
dio5
A zöld dióburkot diószüretkor nyerhetjük nagy mennyiségben, amikor elsősorban a vert, rázott dió egy részén rajta van még, de már könnyen lefejthető. Ha még jobb minőségű alapanyagot szeretnénk házipatikánk számára, akkor már az érés előtti állapotú diókról is lefejthetjük késsel, körbevágva. Augusztusban, szeptemberben. A feketedő és a romló foltokat vágjuk ki, ne használjuk fel.
Vékony rétegben terítsük ki a napon, úgy szárítsuk meg. Szárító berendezést, kemencét is használhatunk, de a hőfok 40 C°-nál ne legyen magasabb, a kopáncs C-vitaminjára is tekintettel. Harminc fok viszont szükséges.
A diókopácsot diószüretkor, szeptember táján kell gyűjteni. Ehhez érdemes kesztyűt húzni, mert lemoshatatlanul sötétbarnára színezi a kéz bőrét. A gyűjtött kopácsot jól szellőző helyen szétterítve alaposan meg kell szárítani, de a már megromlott, penészes részeket előtte és közben el kell távolítani.
A zöld diókopáncs 80 %-ban vizet tartalmaz, a fennmaradó 20 % biológiailag hasznos hatóanyagai a glükozidok (ebből a hidrojuglon-glükozid 2 %), tannin (9 %-ig), fehérjék és 1 % C-vitamin.
A diókopács juglont és hidrojuglon glikozidokat tartalmaz. A diókopács főzetét izzadás, bél- és gyomorhurut esetén javasolják, e mellett rendkívül hatékony száraz köhögés elleni szer. Külsőleg bőrfertőtlenítés és hajhullás kezelésére használható.
Az intenzív barna színeződésért, színezésért a festékanyagok mellett a juglon a felelős. A kezet, a hajat, a gyapjúszövetet egyaránt megfesti. A kézről csak több hét elteltével, a felső hámréteg lekopásával tűnik el. A sérült, elhalt levelek, az érő kopáncs a juglon miatt színeződnek feketére.
A juglon az emberi szervezetet nem károsítja. Sőt, gyógyhatású az emberre, mert egy sor betegséget okozó baktériumra és gombára mérgező hatással van. Gyakorlatilag a gyógyszeriparnak egy természetes úton létrejött gyógyszer-alapanyagát jelenti. Megtalálható még a tannin és az ellagénsav és együtt fordul elő a diófa zöld részeiben, és össze is kapcsolódnak. Ezért összefoglalóan ellagitanninnak is szokták nevezni.
juglon mellett a diófa további fontos hatóanyagai, hatásuk szerteágazó, főleg gyógyhatásuk és festőhatásuk lényeges. A tannin (magyar nevén csersav, tanninsav) úgy hat az ember hámszöveteire, hogy összehúzza, összeszorulásra bírja a hámsejteket. Ugyanilyen összehúzó hatása van a nyálkahártyákra és a kapilláris csövekre. Ezen kívül lázat és viszketést csökkentő hatásáról is írnak. A tannin baktériumölő is, kapcsolatba lép a baktérium fehérjéivel, és tönkreteszi azokat. Legnagyobb arányban a zöld kopáncs tartalmazza a dió részei közül. Hogy a diófa szerveiben lévő tannin (csersav) milyen nagy érték, egy másik területről, a borászatból tudhatjuk. Ott kiemelten értékesnek, egészségesnek tekintik a csersavas borokat. Nem véletlenül. A csersavas borok megfigyelt gyógyhatása a tanninra vezethető vissza.
Ezért tekinthetjük a diófát kiemelten fontos gyógynövényünknek. A juglon és a csersav az a két hatóanyag, ami igazolja a sokévszázados népi megfigyeléseket a dió gyógyhatásáról. Itthon és világszerte.
Tisztán, keserűn ihatjuk a diókopáncs-főzetet, ha egy mai orosz ajánlást követünk. Három-négy evőkanálnyi zöld dióburkot félliter forró vízbe teszünk, egy percig főzzük, és állni hagyjuk két óráig. Lehűlés után szűrjük le. Általános erősítőszer, és gyógyítja a szájüreg és a torok betegségeit.
A főzet a begyulladt torok és mandula gargalizálására is jó. A svédek ugyanígy, szájvízként ajánlják, a fogíny kezelésére, összehúzó hatása miatt.
Csíkszentdomokoson zöld-diókopáncs-teát használtak toroköblögetőként és köhögés esetén
Ha olívaolajban megfőzzük a diókopácsot, kiváló hajkenő válik belőle. A porrá tört diókopácsot (vagyis a dió zöld, megszárított és porrá tört héját) annyi forró vízzel keverjük el, hogy tejfölszerű, könnyen kenhető masszát kapjunk. Ezt a pépes masszát kenjük a hajra, majd 20 percig rajta hagyjuk és gondosan kimossuk belőle.
A kopáncs főzetének desztillálásával készült párlattal pedig a tüszős mandulagyulladás ellen gargalizáltak, sebeket kezeltek vele. Sőt az angolok a maláriás láz csökkentésére is itták. Nekik a trópusi gyarmataikon különösen szükségük volt rá.
A dióburok gyógyhatását már Hippokratesz is ismerte és ismertette, gyomor- és bélbetegségek ellen dióburok-főzetet alkalmazott. Tanai elterjedtek, Angliában és máshol Európában is ismert volt a dióburok-főzet, mint a gyomor- és bélhurut gyógyszere. A törököknél a kopáncs ecettel leöntve gyomorerősítő háziszer volt. Étvágytalanság esetén is iható.
Ha a fenti célokra a zöld diókopáncsot mézzel együtt főzzük, az így készült ital nemcsak gyógyhatású lesz, hanem finom is. Külsőleges használatra persze nem kell méz.
A törökök a kopáncs főzetét ülőfürdőként is használták, húgyúti megbetegedésekre és női bajokra. A falusi török asszonyok a szülés utáni méh-összehúzódást úgy segítették elő, hogy a diókopáncsot megpörkölték – szárítani nem volt idő, – összetörték, szőlősziruppal keverték, és borogatásként használták. Összehúzta az ereket, megszüntette a vérzést. A szárított, összetört kopáncsot mézzel keverve a fogínyre kenték, a fogínygyulladás megszüntetésére.
Szárított, pörkölt diókopáncsot a horvátok is használtak, de nem vérzés ellen, hanem a vizelés megkönnyítésére. Egy egészen kis mennyiség elég belőle.
A diókopáncs-főzetet (5-10 g szárított kopáncs 1/4 l vízben) Varró gyógyszerész úr nemcsak gyomor-és bélelnyálkásodásnál, hanem higanymérgezés okozta mirigy- és bőrbajnál is ajánlja.
Hasonló a német népi megfigyelés is, ami szerint tejallergia, élelmiszerallergia esetén előálló kiütések elmulasztása során nem mondhatunk le a (diólevél-teával kevert) diókopáncs-főzetes borogatásról.
Ekcéma vagy túlzott lábizzadás esetén a svédek diókopáncs-főzetes lábfürdőt ajánlanak. Ótvar ellen pedig kopáncsfőzetes hajmosást. A túlzott, megmagyarázhatatlan lábizzadás hátterében is gyakran gombafertőzés áll, ezért indokolt a svéd ajánlás.
Egy angol ajánlás is a gombafertőzéses bőrbetegség (ringworm) gyógyítására tartja hasznosnak a zöld dióburkot. A még nem teljesen érett dió zöld burkát ki kell préselni, és a levét kell a gyűrűalakban elpirosodott bőrfelületre kenni, éjszakára. Az így kezelt testfelületet kössük le műanyagfóliával, és a kezelést néhány éjszaka egymás után ismételjük meg. Gyógyulást ígérnek ezzel a módszerrel. És megjegyzik, hogy erre a célra a feketedió zöld burka ugyanolyan jó. (A fügefa levelének fehér tejnedve is, de ez már kívül esik tanulmányaink körén.)
Csak egyre kell ügyelni a dióburok-kúra során: Nemcsak bőrünket, de ruhánkat, ágyneműnket is megfesti a dióburok leve, ha nem vigyázunk.
A diókopáncs-főzet egyébként ugyanúgy jó gyomor- és bélhurutra, és a kúra eredményeként a hurut miatt megromlott étvágy helyreállítására, mint a diólevél-tea, amit később említek. És mit csináljon, akinek bélférge van? Természetesen, igyon diókopáncs-teát, aminek féregölő hatást is tulajdonítanak. Meglátja, rendszeres kopáncstea-fogyasztással a közérzete sokat fog javulni. Nemcsak bélféreg, hanem májmétely ellen is ajánlják.

Dióhéj

dio8
A dióhéjteát cukorbajra fogyasztják, naponta legalább 3-4 csészével, hat héten keresztül. A csíkszentdomokosiak a dióhéjteát csonterősítő céllal itták. Egyébként ha eltekintünk a dióhéjtea gyógyhatásától, közönséges tea helyett is iható, íze kellemes

Belső válaszfal

Házilag teának eltett válaszfal A dióbél rekeszek közötti, azokat elválasztó fásodott válaszfal gyógyszerészeti neve Juglandis dissepimentum.
A diótermés belső válaszfalának gyógynövénykénti használata méltatlanul merült feledésbe Európában. Pedig, mint róla a bölcs német népi mondás megállapítja: “Bitter im Mund, macht das Herz Gesund,” vagyis: Keserű a szájban, gyógyítja a szivet. Ezt a megállapítást különösen a teljes érés állapota előtti friss dióra vonatkoztatják, amelynek belső válaszfala valóban erősen keserű. Úgy tartják, a szívritmus-zavarok ellen jó, mivel a diótermés belső válaszfala a szív pitvara és kamrája közti válaszfalra hat. Ennek alapján alkalmazták korábban a németek.
dio9
A belső válaszfalat kereszt-alakúként is jellemezni szokták, állítólag a morfológiának is van gyógyászati jelentősége. Ha hiszünk benne.
Persze, nem úgy kell hinni benne, ahogy a keresztben hiszünk. Hanem aszerint a régi megfigyelés szerint, ahogy a természeti népek hittek a természet gyógyerejében. Annak analógiájára, ahogy a legtöbb nép a dióbélben az emberi agyat ismerte fel, a korai germánok a dió belső válaszfalát látták olyannak, ami a dió belsejét kereszt alakban négy kamrára osztja. Amint az emberi szivet is négy kamrára osztják a válaszfalak.
Tehát a belső válaszfal – szívgyógyszer. És úgy is használták. És tessék elképzelni, tisztelt orvos Kollégám, hatott is. Vagy a hit hatott. Mindegy, kellett hozzá a diófa termésének gyógynövényként használt, puhára fásodott fala is.
A válaszfalból készített gyógyszert vagy hasonló hatású készítményt hiába is keresnénk a gyógyszertárakban, de még a gyógynövény-boltokban is. Ezt még a szakboltok sem ismerik.
De a németek igen alapos emberek. Nemcsak általában utalnak a válaszfal hasznosságára, hanem házi felhasználásának receptjét is közzétették. Eszerint a teljes érés állapota előtti friss dióból kell egy maréknyi belső válaszfalat kinyernünk. Nemcsak a primőrnek számító, még fehér, porhanyós húsú dió jó erre a célra, hanem a diószüret első felében felszedett, nem túlszárított dió is. Vagyis saját diófánk termésén kívül az ökológiai termelésű dió is. Fontos, hogy fehérítetlen, vagyis kénezetlen legyen a dió.
Szóval, egy maréknyi válaszfalat töltsünk fel 40 %-os konyakkal, és töltsük tiszta, jól zárható üvegbe, például csavaros fedelű lekváros üvegbe. Hagyjuk négy hétig pihenni, majd ebből a tinktúrából napi 10- 15 cseppet vegyünk be.
A dióbél-rekeszeket elválasztó belső hártyás válaszfalból készített teával a szívkoszorú-ér megbetegedését is kezelni szokták.
Nemcsak szívre, hanem cukorbetegség ellen is használatos a diótermés belső válaszfala, grúz kutatók szerint. Negyven darab válaszfalat pohárnyi forró vízzel öntünk meg, és egy óráig áztatjuk a vízben. Hidegen leszűrjük, és naponta háromszor egy kávéskanálnyit veszünk magunkhoz.
Fen xi mu A belső hártyás válaszfal a tradícionális kínai orvoslásban is szerepet játszik. Kínai neve: fen xi mu.
Mint ismeretes, a kínaiak minden, gyógyszerként használt anyagról általános jellemzést adnak, ezeknek a jelzőknek alapján a jelzett tulajdonságokkal ellentétes hatások orvoslására használják. A belső válaszfal jellemzése: keserű, fanyar, semleges. Megállapítják, mely szervek meridiánjaira hat, ezek a lép és a vese. Erősíti a vesét és általában a “jing”-et.
Vesebetegségek gyógyítására használják, véres vizelés és vizeletvisszatartási gondok esetén. Jó hatású férfiak spontán magömlésekor, nőknél pedig felfázásból eredő gyulladásokra. Ezen kívül vérhast is gyógyítanak vele Kínában.

Vékony hártyás héj

Friss héj A dióbelet borító vékony, hártyás héj a bélgörcs gyógyszere. A szárított, porrá dörzsölt hártyából 2 g-ot kell kell bevenni egy leveseskanálnyi borsmentás vízben.
Diórügy
A diófa rügyeinek főzete borogatásként korpásodás esetén hatásos, és hajhulláskor is borogatni szoktak vele.

Dióolaj

Leginkább gyógykrémek alapanyagaként használatos a gyógyszeriparban, magas E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású. A dióolaj a durva, száraz, napégett bőrt lágyítja. A ráncosodás megelőzésére is használható. Jó az ekcémás bőrre is, csökkenti a korpásodást.
Egy francia szakvélemény szerint a dióolaj ergoszterol-tartalma (ami a szervezetben a D-vitamin képzésének egyik előzetes alakja) jó hatású a bőrre, öregedését késlelteti.
Wellness = dióolaj Ha ajkunk kirepedezik, ne keressünk gyógy- vagy kozmetikai krémet, ha van otthon kevés dióolajunk, ajkunkat azzal kenjük be! Pótolja a bőrből hiányzó vitamint, zsiradékot, és egészséges a bőrnek. Más bőrirritációk esetén is jól használható, enyhíti, csillapítja a kellemetlen tüneteket.
A dióolajnak kifejezett gombaölő hatása van. A dióolajjal készült gyógykrémek és kozmetikai készítmények kedvező többlethatása a bőrön a gomba elleni védelem, tehát egy bizonyos fertőtlenítés, a gombafertőzés megelőzése vagy kezdődő gombafertőzés leállítása. Ezért szappanok, samponok, napozókrémek adalékanyaga is. Regenerálja a bőrt. Pikkelysömör ellen is alkalmazzák.
Kézenfekvő a tanulság: Csak olyan kozmetikai készítményt szabad vásárolnunk, amiben 10-15 % dióolaj is van. Kipróbálhatjuk szemránc-elsimítóként is, tisztán, magát az olajat, ha nincs dióolajtartalmú szemránckrémünk.
És mikor masszírozhatunk dióolajjal? Ha páciensünk bőre sebes. Vagy ha egyéb bőrproblémái vannak. Vagy ha száraz, normál vagy zsíros bőre van. Mert mindre jó. Égésre, továbbá nehezen gyógyuló sebekre az orosz népi gyógyászat használ dióolajat. Gyulladásokra, például középfül-gyulladásra is. Külsőleg a dióolajat nemcsak sebek, üszkösödés, hanem lepra ellen is alkalmazták. Az angolok.
A dióolajat nemcsak bőrbetegségek fellépésekor, hanem menstruációs problémák alkalmával is használták. (Brown: Gyógynövények és használatuk enciklopédiája)
Dióolaj Bőrkiütések elmulasztására a török népi gyógyászatban is használtak dióolajat. Erdélyben pedig a dióbélből forró vasalóval kinyomott dióolajat bőrgombásodás ellen kenték a bőrre. Hajhullás esetén pedig a fejbőrbe dörzsölték.
Paraziták (bolha, fejtetű) ellen is használatos, vagy csak egyszerű száraz haj vagy korpásodás esetén. Fejsebre is kenik.
Végül kellemetlen hónaljszag ellen is létezik dióolajos orvosi ajánlás. Eszerint elöször megmossuk és szárazra töröljük a hónaljunkat, majd dióolajjal bedörzsöljük, és 3-5 percig masszírozzuk.

Dióbél

A dióbél nemcsak csemege, élvezeti cikk, táplálék, hanem gyógynövény is. Vérnyomáscsökkentő, koleszterinszint-csökkentő hatását nem lehet eltúlozni. A  dióbél gyakorlatilag nátriummentes. Száz gramm dióbélben jó, ha két milligramm nátrium van, mondjuk, kétezred százalék. Hasonlítsuk csak össze bármely más élelmiszer nátriumtartalmával!
dio6
Ezért állítható teljes biztonsággal, hogy a dióbél vérnyomáscsökkentő, jóhatású az erekre, az agyi erekre is. De a dióbél egyéb gyógyhatásai is fontosak. Olyannyira számosak, hogy felsorolni, rendszerbe foglalni is nehéz. Gyógynövény Egyrészt általános erősítőszerként hat, magas energia-, vitamin- és ásványi anyag tartalma következtében. Magas kalcium-tartalma a fogaknak, a csontoknak jó, azokat erősíti.
Fizikai gyengeség esetén napi rendszerességgel kell dióbelet enni. A spanyolok szellemi gyengeség ellen is ajánlják. Kiváló a szívre és az észre – írják. Varró gyógyszerész úr vérszegénységre, sápadtságra ajánlja a dióbél fogyasztását.
Ha valakinek erősödésre, hízásra van szüksége, a dióbél-fogyasztás igen ajánlott. Fehérjetartalma nagyobb, mint a húsé, tojásé, és szinte teljes értékű. Gyermekgyógyászatban kifejezetten ajánlatos vérszegénység és sápadtság esetén, a csontnövekedést a gyerekeknél is segíti.
A cukorbajosoknak is ajánlott, mert cukor- és poliszaharid-tartalma alacsony, amellett a létfontosságú aminosavak és olajok nagyobb részét tartalmazza, és igen tápláló.
Konkrétan hogyan készítsünk magunknak erősítőszert dióból? Egy mai orosz recept:
Harminc deka dióbelet ugyanannyi aszalt barackkal (vigyázat, a kénezett import aszalt barack nem jó!) és egy egész citrommal, héjastól, húsdarálón le kell darálni. Három deci mézzel jól el kell keverni. Naponta 1-2 kávéskanállal kell ebből az elixírből bevenni, és mire elfogy, vége a lábadozásnak, meggyógyultunk. Közben hűtőben kell tartani.
Az általános erősítő hatáson túl a dióbél fogyasztásának többféle, speciális gyógyhatása is van. Rendszeres fogyasztása rendben tartja a beleket, normalizálja a bélműködést. Ez főleg idős korban hasznos.
Székrekedés ellen olajtartalma hat, megnedvesíti a beleket, elősegíti a rendszeres ürítést. Erre a célra – egy orosz ajánlás szerint – 20 db dióbélhez keverjünk kevés aszalt fügét, aszalt barackot, egy egész citromot, mazsolát, aszalt szilvát. Robotgéppel jól dolgozzuk el. Naponta két evőkanállal együnk belőle. Nemcsak a bélműködést serkenti, hanem bőséges vitaminforrás is.
Hazai orvosi ajánlás is van székrekedésre: “60 gr dióbelet és 30 gr szezámmagot mozsárban porrá törünk. Ebböl egy-egy evökanálnyit langyos vízzel lenyelünk reggel és este egy héten át. Krónikus székletpanaszok esetén különösen hasznos.”
Ugyanerre a célra a mazsolával kevert darált dióbelet is ajánlják. A mazsola-dióbél kombináció nemcsak az emésztőrendszerre jó, a szívizmot is erősíti, tonizálja az idegrendszert, és csökkenti a fejfájást. Naponta 3 dkg dióbelet, 2 dkg mazsolát fogyasszunk erre a célra, és egészítsük ki 2 dkg sajttal is. Ennyit igazán megehetünk az egészségünkért.
Visszatérve az emésztőrendszerre, hasmenés ellen is jó a dióbél, mert mérsékli. Naponta a reggelihez kell néhány gerezddel fogyasztani.
Felfúvódás esetén pirított tört dióbelet kell naponta 2-3-szor ennünk – tartják a horvátok. Nem kell sok, elég egy késhegynyi.
Étvágytalanság ellen is jó, mert ha a belek rendben vannak, az étvágy is megjön, a dióbél meghozza.
Üvegben, pohárban Az orosz népi gyógyászatban gyomorfekélyt is gyógyítanak dióbéllel. Egy liter étolajban két hétig áztatnak 10 dkg dióbelet zárt üvegben. Közben többször felrázzák. Így diós olajat kapnak, amit egyenlő arányban kell mézzel összekeverni. Naponta, étkezések előtt kell keveset magunkhoz venni belőle.
Másik, ugyancsak orosz népi ajánlás a gyomorfekély gyógyítására: Készítsünk diótejet 2 dkg dióbél mozsárban történő összetörésével és 1 dl forró vízbe keverésével. Jól össze kell rázni, és le kell szűrni. Már csak 1-2 kávéskanál mézet kell hozzákeverni, és minden étkezés után félórával egy kávéskanállal kanalazni belőle.
És egy keleti gyógymód gyomorfekélyre, hurutra: Fél kiló darált dióbelet 3 dl mézzel és 1 dl aloe-lével keverünk össze, és naponta háromszor étkezések után félórával egy evőkanállal nyelünk le belőle.
A dióbél májgyógyszer is. Azok a májbetegek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik, mert serkenti a máj működését, és ezzel az emésztést is. Jót tesz továbbá a termékenységnek és a hormonháztartásnak is.
A dióbél a tüdőnek is gyógyszere. Avicenna, a középkor kiemelkedő orvos-tudósa mézes dióbél adagolásával gyógyított tuberkulózist.
Mézes dióbelet köhögés ellen is használhatunk. Népi recept a Krim-félszigetről: 1:1 arányban keverjük össze a darált dióbelet mézzel, és vízzel hígítjuk. Kis kortyokban iszogatunk belőle napközben, naponta 1-2 pohárral összesen.
A németek szerint köszvény ellen is jó a dióbél fogyasztása, mert purinmentes. És a vesének is jó, mert klórmentes.
Egy erdélyi, csíkszentdomokosi etnobotanikai vizsgálat szerint az összevágott dióbelet külsőleg is lehet használni, kelésre kell kötni.
Ez a módszer azonos az 1700-as évek oroszországi katonakórházainak gyakorlatával, ahol a sebek gyorsabb gyógyítása érdekében használtak dióbelet. Külsőleg.
Az orosz nép körében a dióbél külsődleges használatának gyakorlata máig él. Sebekre, kelésekre, daganatokra.
És azt mondják, álmatlanság ellen is jó dióbelet rágcsálni, reggel és este két-két dió belét, mert altató hatása van. Tessék kipróbálni!
Ha nem használ, akkor egy orvosi portál ajánlását próbáljuk ki: “30 gr dióbelet, 30 gr szezámmagot 60 gr megmosott, friss eperfalevéllel mozsárban összetörünk, a masszából 3 gr-os golyókat formálunk, és naponta két alkalommal 3-3 golyót fogyasztunk”.
Ha már az éjszakánál tartunk, jogos a kérdés, hogy mit csináljon az, aki éjszakánként izzadni szokott. A dióbél erre is gyógyszer. Mézzel kevert dióbelet egyen naponta 4-5 evőkanállal az ilyen személy – mondják az oroszok.
Az altató hatáshoz hasonlóan idegnyugtató hatást is bizonyítottak a dióbélre, ami a dióbélben levő B-vitamin hatása. Azt mondják, csökkenti a hisztériát is. Nem tudom, ki kéne próbálni.
Az viszont biztos, hogy a dióbél foszfortartalma javítja a memóriát, értékes magnézium-tartalma viszont stresszoldó hatású.
Mivel a dióbél az ember számára teljes értékű élelmiszernek tekinthető, rendszeres fogyasztása nyomán az egészség szemmel láthatóvá válik. Élettel telítődik a bőr és a haj is.
Valahol betegség a nem kielégítő nemi aktivitás is. A nemi vágyat és képességet is növeli a dióbél-fogyasztás. Orosz népi recept: Egy hónapon át igyunk meg egy pohár kecsketejet, sűrűn belekevert darált dióbéllel. És megfigyelhetjük az eredményt.
Mi mindent tud még a dió?
Csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a vérrögképződést, javítja az érfalak rugalmasságát, jelentős mennyiségű omega-3 zsírsav és E-vitamin található benne – hogy csak néhányat említsünk számos gyógyhatású összetevői közül.
- Milyen ásványi anyagok találhatóak a dióban?
Jelentős mennyiségű káliumot (450mg), foszfort (380mg) és kalciumot (99mg) tartalmaz, de cink, réz, mangán, magnézium, nátrium, vas és szelén is található benne, igaz csak szerényebb mennyiségben.
- …és milyen vitaminok?
A dió magas A-vitamin, B1- és B6-vitamin, C-vitamin és K-vitamin tartalommal bír, ennek köszönhetően hatékony immunerősítő lehet az őszi-téli megfázásos időszakban is.
- Napi 30 gramm dió elfogyasztása segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is: az értékes összetevőkben gazdag csonthéjas csökkenti a koleszterinszintet (ezért egy-egy nehezebb étel elfogyasztása után például kifejezetten ajánlott a diódesszert), emellett gátolja a vérrögképződést és javítja az érfalak rugalmasságát.
- A magas energiatartalom sem mindig hátrány…
Beteg gyermekek, legyengült szervezetű felnőttek számára kiváló erősítőszer, a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően valóságos energiabomba, amely természetes úton segíti a gyógyulást.
Öröm az ürömben
A dió bár hizlal, azonban ennek a tulajdonságának természetes következménye, hogy egyúttal hatékonyan segíti a zsírban oldódó vitaminok szervezetben való felszívódását is.
- Omega-3 zsírsavban gazdag, a 2-es típusú cukorbetegség ellen is remek fegyver, kiváltképp a nők esetében.
- Antioxidánsainak köszönhetően a rákmegelőzésben is szerepet játszhat.
- Segíti az emésztést, jó szolgálatot tehet a gyomor- és bélhuruttal küszködő betegek tüneteinek enyhítésében.
A dióból sajtolt olaj igazi kuriózum, az egészséges és modern konyha egyik fontos alapanyaga. Erőteljes, markáns íze kiválóan ízesíti a salátákat, salátaszószokat, leveseket, mártásokat. Hamar avasodik, ezért ne tartogassuk sokáig. Linolsav-tartalmának köszönhetően védi immunrendszerünket, javítja a memóriát, és más tekintetben is jótékonyan hat az agyműködésre, egészségmegőrző és gombaölő hatású. Magas E-vitamintartalmának köszönhetően kiválóan ápolja bőrünket.
Hogyan tároljuk?
A levert diókat haladéktalanul össze kell gyűjteni és megtisztítani, mert a zöld héj fekete nedvet ereszt, és ez elcsúfítja a dió héját. Azokat a gyümölcsöket, amelyekről a burok nem akar leválni, nejlonzsákba rakjuk, és abban egy napig füllesztjük. Ezután a héj könnyen lebontható. Egy kiló héjas dióból fél kiló belet fejthetünk ki.
Termését a dióbelet szinte mindenki fogyasztja feltörve a kemény héját, sütemények tészták kedvelt adaléka, saláták duzzasztója de húsételek mellett is megtaláljuk. A dióbél tápanyagtartalma a legerősebb húsokéval megegyező, amellett, hogy még a fogyókúrázóknak is ajánlott napi két három szem fogyasztása, sokat ne együnk belőle, mert megtömi a zsírpárnákat.
Egy kis történelem:
Mi lehet Mithridatesz kincsesládájában? – Ezért felnyittatta, és abban diót talált. – És talált egy kézirattekercset Mithridatesz saját kézírásával, amelyben a dió gyógynövénykénti használatát írta le, mérgezés, fertőzés ellen. Eszerint minden reggel éhomra vegyünk magunkhoz két-három dió beléből, kevés jóminőségű aszalt fügéből, húsz rozmaring-levélből, két-három sószemcséből készült csemegét, amit összezúzással, töréssel, keveréssel állítunk elő. Ez meg fog védeni a mérgezésektől és a fertőzésektől.
Mithridateszt tekintik a legelső toxikológusnak, aki – írásos bizonyítékok szerint – sikeresen védekezett mérgezések ellen. Azóta nemcsak a toxikológusok tartják ősüknek, hanem a katonaorvosok is, mivel mindez hadjáratban történt.

Recept, ajálások

Egy francia ajánlás szerint gyógyhatású dióbort úgy készítsünk, hogy bor-literenként 40 g diólevelet vagy diókopáncsot áztassunk. Gyógyhatású diópálinkát pedig úgy, hogy 50 dkg diókopáncsot adjunk 1 l pálinkához. Mindkét esetben lezárt állapotban hagyjuk állni 3 hónapig, utána szűrjük le. A diópálinkát ez után felengedhetjük 3 l cukrozott borral.
dio4
Dióesszencia készítése zöld dióból: A még puha héjú zöld diókból 20 db-ot négyfelé vágunk, és egy széles szájú üvegbe rakunk. Annyi viszkit öntünk rá, hogy bőven ellepje. Az üveget jól lezárjuk, és 2-4 hétig meleg, pl. napos helyen tartjuk. Utána leszűrjük, palackokba töltjük, lezárjuk.
Egy spanyol diószirup-recept pedig a következő: Az összeroppantott, megtört zöld diót egy óráig a levegőn hagyjuk állni, majd egy liter 90-95 fokos alkoholba helyezzük, adunk hozzá szegfűszeget, fahéjat és egy darabka szerecsendiót (nem többet, mint 1/8 darabot). Jól lezárt üvegben 40 napig tartjuk. Aztán leszűrjük. Szirupot készítünk 2 kg cukorból és 1 liter vízből, amit a cukor teljes feloldódásáig melegítünk. Lehűlés után öntjük hozzá a leszűrt alkoholt, és a keveréket egy napig állni hagyjuk. Csak azután kóstoljuk meg! Ha túl erős vagy túl gyenge, szirupot vagy alkoholt adunk még hozzá. Gyomrunkat úgy tudjuk tonizálni (erősíteni), hogy ebéd és vacsora előtt egy kupicával felhajtunk a gyógyszirupból.
És hogyan készítsünk horvát Orehovača pálinkát? 5-6 felvágott, szárított zöld diót áztassuk törkölypálinkában! Adjunk hozzá gyömbért (0,5 g), szegfűszeget (0,5 g), citromhéjat (1 g). Egészítsük ki 3 kanál sűrű sziruppal, amit 2 kanál cukor és 2 kanál víz főzéséből kaptunk, és az egészet töltsük fel 1 literre, törköllyel. Bedugaszolva 30 napig tartsuk a napon. Aztán szűrhető és iható.
Egy másik horvát recept a gyomor rendbentartására: 15 felvágott, szárított zöld diót egy 1,5 l-es üvegben felöntünk pálinkával vagy konyakkal. Teszünk bele 3 dkg narancshéjat, ugyanannyi citromhéjat, 8 szegfűszeget, és lezárva 6-8 hétig tartsuk a napon. Reggel és este igyunk belőle egy kupicával.
A dió kérgét nyersen is használhatjuk, de a gyakorlatban általában szárítják, aprítják. Szokásosan 7-15 cm hosszú, 2 cm széles csíkokban szárítják. A száraz kéreg csavarodott. Színe matt feketés-barna, fehéres háncsréteggel, ami szívós, rostos. A belső rétegek kemények, lapítottak, a külsők fehérek, selymesek. ((Ezt fodítva gondolnám.)) A száraz kéreg íze kesernyés, összehúzó hatású. Illata nincs.
A diókopáncsot két érési fokozatban szokták használni. A dió érése előtti időben, illetve a kopáncs felnyílása (népiesen: kovadása) idején a zöld kopáncs gyűjthető, amit frissen is felhasználhatunk, de általánosabb, hogy a kopáncsot megszárítják, törik, és száraz állapotban tárolják, későbbi felhasználásig. A szárítás történhet vékony rétegben a napon, vagy padláson, vagy szárító berendezésben. Szárítás előtt a penészes vagy megfeketedett kopáncsot dobjuk ki.
Nem tévesztendő össze az éréskori kopánccsal az érett, fekete-sötétbarna színű kopáncs, amihez úgy juthatunk, hogy a diószüretkor a dión maradt kopáncs eltávolításakor azt nem dobjuk ki, hanem ugyancsak szárítjuk, megtörjük. A két érési fokozatban nem azonosak a kopáncs hatóanyagai, mert az érett kopáncs már nem tartalmaz tannint.
A zöld diókopáncsot forró víz fölött olajban párolhatjuk, kevés ammóniák hozzáadásával. Így az olajban oldódnak hasznos anyagai, és az olajat napégési sebekre kenve azokat hatékonyan gyógyítja.
Gyógyhatású diórügy-készítmény pedig úgy készül, hogy a rügyeket áztatjuk alkoholban, de ennek a titkát nem osztották meg velünk a franciák. Inkább elkészítik maguk, és “Juglans bourgeon, Macérat glycériné” néven maguk forgalmazzák, és azt javasolják, reggelenként és esténként 50-100 cseppet vegyünk magunkhoz.
Juglans insularis nevű párlat Kubában használatos, fürdővízben, gyerekek bőrbetegségei ellen.
Egy német szakirodalmi anyag dió-preparátumot ajánl – de nem mondja meg, hogyan kell készíteni – szíverősítőként, nyugtatóként, vértisztítóként, “kisalakozáshoz”.
Végül megemlítem, hogy a németek nem gyógyszerkészítményekben, hanem önállóan alkalmazzák a dió gyógyhatású részeit.
Már csak egy kérdés maradt. Hova tegyük nagy gonddal készített dió-kivonatainkat, gyógyszereinket?
Könnyű a válasz. Diófából készült orvosi úti patikaládába, amit mindenhova magunkkal vihetünk. Bármikor szükségünk lehet a dióból készült házi készítményeinkre.
Diólikőr készítése: ezt addig lehet készíteni, amíg nem fásodott meg a belső része, és átszúrható. (a szörpöt is így készítem, csak nem pálinkával, hanem sziruppal töltöm föl): egy öt literes üveget tele teszek zöld dióval, amit előtte megmostam, villával megszurkáltam. Felöntöm hideg vízzel, másnap leöntöm a vizet, és tiszta vizet öntök rá. Ezt többször megismétlem 4-5 napon keresztül. Majd teszek bele szegfűszeget, fahéjat, vanília rudat, narancs héjat, és cukrot ízlés szerint. Ha valaki megteheti, mézet adjon hozzá. Felöntöm kiváló házi pálinkával. A szörp is így készül, csak sziruppal öntöm föl így a gyerek is megihatja. Elősegíti a máj, és a gyomor, a belek normális működését, csökkenti a trombózis képződést, serkenti az emésztést.
Kompót: az előkészületek ugyan azok, mint a dió likőrnél, csak az utolsó fázisban felfőzöm a diókat, forrón üvegekbe szedem, majd a lében feloldom a cukrot és ráöntöm. Másnapig száraz dunctban hagyom.
Gyógy lekvár: hát igen itt az ismerősöm azt mondta, hogy ő nem öblögeti, meg nem áztatja, hanem felfőzi és ledarálja. Én megmondom őszintén, én bármit csinálok belőle, mindig áztatom többször vizet cserélve, mert különben nekem nagyon szúrós, erős íze van.
Jó tanácsként még csak annyit, hogy ha zöld dióval foglalkozunk húzzunk kesztyűt, mert olyan szép dióbarna lesz a kezünk, ami nehezen jön le. És még egy dolog. A diófa levelét ne dobjuk a komposztba, inkább égessük el. termésben lévő hártya (“közfal”)
Végül nem tea ugyan, de ajánlanak gyógyhatású, tonizáló dióbort is. Úgy készül, hogy 50 g friss diólevelet 8 napig áztatnak 1 l borban. Akinek kifejezetten tonizálásra van szüksége, minden étkezés előtt vegyen magához egy likőröspohárnyit.
Forrás:MagyarMegmaradásért.hu

Kurkuma és gyömbér, avagy titkos recept az ízületi bántalmak ellen



Sajnos az ízületi fájdalmak senki számára sem ismeretlenek. Előbb vagy utóbb a legtöbbünket utolérik, ez elkerülhetetlen. Ezek a fájdalmak sajnos makacsul ragaszkodnak hozzánk, pedig mi szívesen elengednénk őket, ugye? Nos, itt vagy egy természetes, hatásos gyógymód, ami már bizonyított!!!

 

Gyógyító fűszerek: kurkuma és gyömbér

Kurkuma, Gyömbér - Ezen szavak a legtöbb olvasónk számára valószínűleg csupán két távolkeleti-, egzotikus fűszer nevét jelenti pedig sokkal többet is tudnak annál, minthogy ételeinket ízesítsük vele.A természet ereje azonban – mint oly sokszor – most is a segítségünkre lehet.A kurkuma (Turmeric néven is gyakran találozhatsz vele) és a gyömbér fűszerek együttes alkalmazása olyan szinten okozhat javulást az ízületi problémákra, hogy az még engem is megdöbbentett.

Lássuk először a tényeket

A mozgásszervi panaszok csoportja az egyik leggyakoribb betegség hazánkban, amivel orvoshoz fordulnak az emberek. Ezek közül is kiemelkedik az ízületi gyulladás (csúnya orvosi zsargonnal élve Rheumatoid Arthritis), vagyis az egy- vagy több ízületre kiterjedő krónikus gyulladás. Kialakulásának oka orvosilag még tisztázatlan, de öröklött tényezők szerepét feltételezik a kutatók.
A Betegség lényege: A szervezet idült gyulladásos megbetegedése, mely elsősorban az ízületeket érinti. Az ízület belhártyája megvastagszik és akadályozza a normális működést. Az ízületi porc fokozatosan elpusztul, mivel a szervezet saját kötőszöveti elemeit idegen anyagként ismeri fel, s így az immunrendszerünket ellene fordítja, ellene gyulladásos reakcióval védekezik.

Nézzük a lehetséges alternatívákat, amiket a természet kínál

Kurkuma

Mindenképpen megilleti az első hely a sorban. A Távol Keleten, különösen Indiában már évezredek óta ismerik áldásos hatásait, s így az orvoslás egyik kulcs gyógymövénye. A jelenkori tanulmányok minden kétséget kizáróan bizonyították hatásosságát. A kurkuma alkalmazásával kezelt csoportokban szignifikánsan jobban mérséklődtek a gyulladás tünetei, mint bármely egyéb gyógyszert, terápiát alkalmazó kontrolcsoportnál. Kétséget kizáróan csökkent a gyulladás (a vérkép ezen mérőszámai alaposan javultak), az ízületi porc destruktivitása (rombolása) is leredukálódott, sokszor teljesen megszünt. Azt feltételezik, hogy a kurkuma képes blokkolni a gyulladási folyamatokat azáltal, hogy gátolja azon fehérjék termelődését, melyek a fájdalmat, önrombolást okozzák. Már több mint 700 génről bizonyosodott be, hogy a kurkuma képes jó irányban befolyásolni azokat, s ezáltal gátat vetni a gyulladásos folyamatok kialakulásáért leginkább felelős COX2 és a 5-LOX enzimek előállításának.
Itt jegyzem meg, hogy ennek a csodálatos növénynek még további számos áldásos hatása van, melyek közül kiemelkedik a rákmegelőző tulajdonsága, mivel gátolja a tumoros sejtek burjánzását, szaporodását a szervezetben, szintén akadályozza a sejtek rosszindulatúvá való elfajulását, illetve segít a szervezetnek a már mutálódott rákos sejtek elpustításában. Több Nyugat-európai természetgyógyász klinikán nagy sikerrel alkalmazzák a kurkumás kezelést rákos megbetegedések kezelésében nagy mennyiségű (20-25g/nap!!!) C-vitaminnal egyetemben. A sornak még nincs vége, hiszen májerősítő-, regeneráló hatása is számottevő, vírus-, baktérium-, gombaölő tulajdonsággal rendelkezik, sikerrel alkalmazzák Alzheimer kórba szenvedőknél, elősegíti az érelmeszesedés megelőzését, vérhígító, trombózis megelőző hatású.

Gyömbér

Szintén elsősorban a konyhából ismert fűszernövény, amit Ázsiában szintén régóta használnak orvoslásra. Emésztést elősegítő hatása aránylag közismert, de ezen túl étvágyserkentő, vérnyomáscsökkentő, vérhígító hatású, minimalizálja a Stroke kockázatát, hamar orvosolja a megfázás tüneteit. Ami azonban számunkra ebben a cikkben a legfontosabb, hogy szintén nagymértékben javítja a gyulladásos folyamatokat a szervezetben ráadásul egyben kiváló fájdalomcsillapító hatású.

Halolaj

Az Omega 3 zsírsavak áldásos hatásáról már sokkal többen hallotunk, azt azonban talán már kevesebben tudják, hogy meglévő problémák megoldására nagyobb dózis kell, mint a hivatalosan javasolt 1-2 halolaj kapszula naponta. A halolaj két aktív komponense az EPA és DHA, amiből egy átlagos kapszula 180, illetve 120mg-ot tartalmaz. Nos a tanulmányok szerint az igazán hatékony, amikor e két összetevőből összesen 2000mg-ot viszünk be napi szinten, ami 6-7 gélkapszulát jelent. Természetesen megelőző hatásra napi 3 kapszula is elegendő lehet. Megjegyzem, hogy egy bizonyos rákfajta (Krill) olajából nyert Omega 3 kivonat sokkal potensebbnek bizonyul a halból (többnyire lazac-ból) előállítottnak, s ebből fele ekkora dózis is elegendő lehet.

Lucerna 

Magyarországon az egyik leghasználatosabb gyógynövény amit ízületi problémákra használnak nem véletlenül. A lucernából készült porból teaként érdemes fogyasztani, azonban csak óvatosan kezdjük el alkalmazni, mivel egyeseknél allergiás tüneteket okozhat.

Ananász 

Bromelain nevű összetevője segít megemészteni a Fibrint, ami a különböző köszvénytípusok okozója lejet. A Bromelain egyébként nekünk testépítőknek is más jelentőséggel is bír, ugyanis gátolja a duzzanatok, izomfájdalmak kialakulását, illetve kiválóan elősegíti a fehérjék megemésztését a gyomrunkban, így a bevitt fehérjekészítmények jobban szívódnak fel.

Oregánó 

Ha azt hitted, hogy ez csak a pizzádat teszi ízletesebbé, akkor nagyon messze jársz a valóságtól, ugyanis ez a fűszer nagyon erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, megelőzi a szabad gyökök kialalkulását, amelyek száma a gyulladási folyamatokban mindig magasra szökik. Továbbá itt említek meg egy konyhai praktikát is a részetekre! Mindannyiunk alapétkezéseinek egyik fő eleme a csirkemell. Ezt leggyakrabban sütés által készítjük el, grillezük. Nos a sütés folyamata olyan oxidatív változásokat idéznek elő a hús szerkezetében, ami sajnos melegágya az elfajult, rákos sejtek kialakulásának. Nos ezt radikálisan lehet oreganó, fokhagyma, rozmaring, szegfűszeg, fekete bors, pirospaprika fűszerekkel megelőzni. A kísérletek szerint, ha a csirkemellet (természetesen ez minden húsra ugyanígy igaz) a sütés előtt minimum 2 órahosszáig ezen fűszerekkel gazdagon kevert olajos pácban (persze só és egyéb ízesítők is lehetnek benne – azért a mesterséges adalkékokat tartalmazókkal csak óvatosan!) állni hagyjuk, akkor az elváltozott sejtek száma 70-80%-kal csökkent a sima, normál sütéshez képest…. Arról nem is beszélve hogy a pácolástól húsunk puhább és finomabb is lesz.

Zeller

A nyers és főtt zeller szintén hatásos növény a reumára, 25 gyulladáscsökkentő hatású összetevőt találtak benne a vizsgálatok. Nem véletlenül szerepelt már dédszüleink repertoárjában is.

Édesgyökér 

Mostanában sokat hallunk a sajtóban róla, mivel elhíresült, hogy fogyókúrákban milyen sikeresen alkalmazzák (Glabridin flavonoid tartalmának köszönhetően optimalizálja a zsírégetést, gátolja a zsírraktározást). Ezentúl azonban erőteljes gyulladácsökkentő is.

Fűzfa 

Salicin nevű anyagot tartalmaz, amely az aszprini gyógyszer gyógynövény megfelelője. A fűzfabarkából készült tea ugyanúgy hat, mint az Aszpirin: csökkenti a fájdalmat és a gyulladást.
A sort lehetne még tovább folytatni más igazoltan gyulladáscsökkentő gyógynövénnyel is (pl. Yucca, Chayenne bors, pirospaprika, mustármag, bazsalikom) azonban biztos vagyok benne, hogy akinek ízületi fájdalmai vannak, már az eddigieket elolvasva is kiszemeltek maguknak legalább egyet a felsorolt gyógynövények közül.
Cikkem végeztével pedig lássuk az általam alkalmazott, és nagyon bevált kombót, amit azóta már jónéhány ismerősöm kipróbált, és szintén eredményes volt.

A titkos recept

Három alappiléren nyugodott a kiegészítés:
  • Kurkuma
  • Gyömbér
  • Halolaj
Ezeket a következő módon alkalmaztam:
Reggel éhgyomorra 1 kávéskanál kurkumapor + 1/2 kávéskanál őrölt Gyömbér.
Mindkettőt lehetne teaként elkészítve is fogyasztani, de én egyszeri próbálkozás után (pedig én aztán nem vagyok finnyás fajta) ezt feladtam, mivel alig voltam képes a sárga kurkumaporból készült teának 2 deciliterjét meginni. Ezért én egy olyan megoldásra tértem át, ami lehet puritánul hangzik, de egyszerű és gyors: Egymás után be a szájba őket, és egy nagy korty előre kikészített pohár vízzel kissé szájban öblögetve gyorsan lenyelni, majd a maradék vizet utána, hogy az utóízt is lemossa. Természetesen nem lesz egy gasztronómiai élmény, de “Valamit, valamiért!” Én nem tettem, de ha valaki nagyon nem bír vele, próbálkozhat valamilyen gyümölcslével is, de az ne narancslé legyen, mert annak savas közege hajlamos közömbösíteni a hatást.
A nap két későbbi fő étkezése előtt (kora délután és este) ugyanezt ismételjük meg, tehát aösszesen háromszor alkalmazzuk 24 óra leforgása alatt. Néhány napon belül megszokjuk a fura, kissé torokköszörülő ízt, amivel még gyorsabban megbarátkozunk, amikor a pozitív hatások is jelentkezni kezdenek.
A nap folyamán szintén 3 dózisra bontva 2000mg EPA/DHA-t fogyasztottam halolaj kapszulákból. Ez terméktől függően általában 7 kapszulát tesz ki, nézzétek majd meg az összetevőket, s a szerint módosítsátok majd. A kapszulák részemre való felosztása így nézett ki: Reggeli után 3 gélkapszula, ebéd után 2 gélkapszula, vacsora után további 2 gélkapszula. Mindegyik mellé 1000 IU D-vitamint fogyasztva.
Ennyi. Nem világmegváltó recept, de reménykedem benne, hogy másoknak is használni fog! Én azóta is használom mindhármat, igaz csak ciklizálva (3 hónap szedés – 1 hónap kihagyás), s lekopogom, de még most is elkerülnek az ízületi fájdalmak.
forrás:shop.builder.hu


Csalán krém házilag, és nincs többé visszér



Ez a krém nem túl bonyolult, de annál jobb. Nagyon hasznos problémás arcra, és a visszereket is szépen enyhíti. Rozáceára is meg lehet próbálni, hasznos lehet.

 
 
 
 
A csalán friss is lehet, csak ilyenkor kesztyűben fogjuk meg, mert csíp.
A lényeg, hogy az olaj ellepje a csalánt, ha lehet használjunk magas falú edényt.

Hozzávalók

  • 100 ml olíva olaj
  • 3 nagy marok csalán
  • 20 g méhviasz

Elkészítés

Egy magas falú edényt forró vízbe állítunk, és ebbe rakjuk az apróra vágott csalánt. Ha van régi mák darálónk, akkor használjuk bátran és pépesítsük a friss növényt. Én inkább a frisset ajánlom, de mindig csak a növények új hajtását használjuk, a régi leveleket és szárakat ne szedjük le.
Nagy csalánt nagyon sok helyen találunk vadon. Nem túl bonyolult dolog felismerni, de ha mégse vagyunk biztosak benne húzzuk végig a kezünket rajta, ha csalánra leltünk, azt biztosan érezni fogjuk . Mindig érintetlen helyről gyűjtsük, az utaktól távol, bár ezt szerintem sokan tudjátok. Az olajat a csalánra öntjük és kis lángon folyamatosan lefedve melegítjük, ezt a lehető legtovább de minimum 1 óráig.
Ha túlmelegedne, akkor kicsit vegyük le a lángról, majd mikor kissé kihűlt helyezzük vissza. Ha kész van és sötétzöld olajat kapunk, akkor vagy szűrőpapiron vagy vékony gézen szűrjük át és a méhiasszal együtt melegítsük tovább, míg a viasz fel nem olvad. Ekkor vegyük le a tűzről és habverővel addig keverjük, míg kb. kézmeleg nem lesz. Ezt meggyorsíthatjuk, ha hideg vizes tálba állítjuk. Ha túl híg krémet kapunk , melegítsük újra és tegyünk bele több méhviaszt. Nem feltétlen szükséges hűtőben tartani, de a hideg jobb az érzékeny bőrre.
 



Egy csodálatos ital a magas vérnyomás ellen



El tudunk képzelni egy olyan növényt, aminek a szűrt leve képes csökkenteni a magas vérnyomást? Higgyük csak el nyugodtan, ugyanis lehet az ön konyhája szekrényében lapul az orvossága, ami a drága gyógyszereket maga mögé tudja.

 
 
 
A céklalé csodákra képes! Már a római férfiak afrodiziákumként fogyasztották és valóban: a cékla elég nagy mennyiségű bórt tartalmaz, ami közvetlenül hat az emberi nemi hormonokra. Viszonylag magas cukortartalmú gumóról van szó, bár ez az ízén nem is annyira érződik.
 Az amerikai Szív Szövetség folyóiratban jelent meg, hogy a céklalé bizony érzékelhetően csökkenti a vérnyomást magas vérnyomás betegségben szenvedők esetében! Ez a természetes “gyógyszer” nem egy gyógyszergyári termék sok mellékhatással, a legjelentősebb – és látványosabb – mellékhatás az narancssárga vizelet.
A kutatók azt találták, hogy azok a kísérleti személyek, akik ittak napi 2,5 dl céklalét, azoknál a vérnyomás átlagosan 10 Hgmm-el csökkent.A tudósok szerint ezt a hatást a céklalében található nitrát tartalom adja, ami a szervezetünkben nitritté, majd nitrogén-monoxiddá alakul, ami azután tágítja az ereket
A cékla kb. 0,2 g élelmi nitrátot tartalmazott, ami kb. akkora mennyiség, mint ami egy nagyobb tál spenótban vagy 2 sárgarépában is megtalálható. A kutatók meg voltak lepődve, hogy mennyire kis mennyiségű nitrát, milyen nagy hatást fejtett ki. Mint kiderült, a nitrogén oxid tágítja az ereket és gyorsítja a véráramlást.
A kísérletben részvevő 15 embernek 140 és 159 Hgmm között volt a szisztolés vérnyomása, nem volt más eü. problémájuk és nem szedtek vérnyomás gyógyszereket. A kísérleti alanyok 2,5 dl céklalét vagy azonos nitrát tartalmú vizet ittak, majd a vérnyomásukat megfigyelték a következő 24 órában.
A kutatást az Angol Szív Szövetség támogatta.

A céklalé további jótékony hatásai

A céklagumók intenzív színét a betain adja, amely tumorellenes hatású. A kemoterápián átesett páciensek vérképe jelentős javulást mutat néhány hetes céklalé-kúra után. Segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység és menstruációs zavarok esetén is.
  • Kiváló influenza és meghűlés elleni szer
  • Vérszegénység esetén jótékony
  • Vakbél irritáció esetén segíthet a cékla
  • Májbetegségek esetén a céklalé segít regenerálni a májat
  • Általános méregtelenítéshez is kiváló a céklalé
  • A hagyományos indiai gyógyászatban mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolják.
  • A cékla földben lévő gyökérgumója magába szívja a talajban található értékes ásványi sókat, kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, ként, jódot, bórt, lítiumot, stronciumot és persze a nitrátokat is.
  • A lékúrára alkalmas cékla viszont kizárólag biotermesztésű lehet, amikor a talajt nem kezelik műtrágyával, és a növény leveleit folyamatosan éri napfény. A céklában található sok cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek. Várandós kismamák is bátran fogyaszthatják. A gyógyhatását teljesen azonban csak nyersen fogyasztva fejti ki.
  • Rákmegelőző hatással bír, emellett serkenti a vérképződést vérszegénység esetén és az immunrendszer működését. A céklában lévő betain segít a savhiány ellen, fokozza a zsír lebomlását a májban, cellulóztartalma pedig támogatja a bélműködést. A friss céklából készült lé hatékony kimerültség, vérszegénység és magas vérnyomás ellen.
 


Egy tea, ami meggyógyít



A kurkuma és a gyömbér szorosan kapcsolódik egymáshoz, és évszázadok óta használjak mind gyógyászatra, mind konyhában. Kifejezetten hatásos a gyulladásos és a nagy fájdalommal járó megbetegedések ellen.

 


Erős hatásuk hatása miatt a gyömbér hatékony az ízületi fájdalmak, és gyulladások ellen, illetve a különböző reumás betegségeket is nagyszerűen kezeli. Az eddigi kutatások adatai szerint a fogyasztók fájdalma jelentősen csökkent, javította, sőt meg is szüntette a gyulladásokat a testben. Mindemellett könnyíti az emésztést, a bél működését, a légúti fertőzéseket, a megfázást és enyhíti a hányingert.
A kurkumával kapcsolatban a kutatások kimutatták, hogy akár 90%-kal nagyobb fájdalomcsillapító erővel bír, mint bármely tabletta. Gyógyköre megegyezik a gyömbérével. Egyik hatóanyaga a kurkumin, amit a kínai és indiai orvoslásban előszeretettel használnak. A kurkuma jó hatással van az emésztőrendszerre, javítja a szervek zavartalan működését.

kurkuma-gyömbér tea

Hozzávalók
1 csésze víz, 1 teáskanál friss reszelt kurkuma és a gyömbér gyökér. Ha őrölt kurkuma és a gyömbér, akkor 1/3 teáskanál.
Adhatunk hozzá mézet ízlés szerint, és egy szelet citromot is, ha szeretnénk.
Elkészítés:
Forraljunk fel vizet, tegyük bele a kurkumát és a gyömbért a fent leírtak alapján, és hagyjuk állni benne 15-20 percig. Az őrölt hozzávalók esetén 10 perc elég. Ezután szűrjük le a teát, adjunk hozzá mézet és citromot ízlés szerint.
Hivatalos adagolása a teának nincs. Ajánlott a napi 1 csésze, de ha a fájdalom és a gyulladás enyhül, akkor minden 2. nap 1 csésze.
Mellékhatások
Mivel természetes alapanyagokról beszélünk, ezért közvetlenül vele járó mellékhatásról nem beszélhetünk. Ha azonban orvos által rendszeres gyógyszeres kezelés alatt állunk, érdemes egyeztetni, ugyanis bizonyos gyógyszer hatóanyagaival keveredve emésztési zavarok léphetnek fel.
szerző:tudasfaja.com









Zsírégető krém házilag, olcsón, és bomlik a zsír!



Ki nem szeretne, egy olyan olcsó, könnyen elkészíthető és extra hatékony csoda-krémet, amely képes megszabadulni a zsírpárnáktól? Van egy jó hírünk: létezik, és mi most eláruljuk a receptet, a drága krémeket pedig nyugodtan elfelejthetjük!

 
 
 
Elsőként mindenképp azt kell megtudnunk, hogy nem vagyunk e allergiásak a fahéjra! Ezt úgy tudjuk legkönnyebben leellenőrizni, hogy ha 1-2 cseppet az olajból a bőrünkbe masszírozunk, és megnézzük a reakcióját! Ha rövid időn belül viszket, csíp, ég, akkor bizony ezzel ne kísérletezzünk! Bő vízzel mossuk le azonnal a krémet! Ne keverjük össze a tüneteket!
A fahéjnak van egy olyan tulajdonsága, hogy ha bőrrel érintkezik, melegségérzetet, vérbőséget okoz, ígybizsergető érzésünk is lehet! Nem csak zsírégető, hanem hatásos a narancsbőr ellen is, mivel vérbőséget okoz, ezáltal segít könnyebben lebontani a zsírsejteket, felgyorsítja a méreganyagok távozását szervezetünkből! Nem utolsó hatása pedig, hogy feszesíti a bőrt, ami simává és rugalmasabbá fog válni rövid idő alatt!

Hozzávalók:

-egy üres flakon /nekem egy Dove testápolós flakon/
-testápoló
-fahéjolaj
-kókuszolaj /elhagyható/

Elkészítés:

Elsőként egy kis tálkába kb 1evőkanálnyi kókuszolajat teszünk! A hidegebb időben, vagy hűtőben való tároláskor keményebb formát ölt, ezért pár másodpercre mikróba tesszük, hogy folyékony állaga legyen! Viszont ne forrósítsuk fel!
Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet is a fahéjolaj! Először tegyünk hozzá kb. 15 cseppet! /legyünk óvatosak, mert lehet hogy márkától függően erősebbek az olajok/ Később ha gyengének érezzük, akkor tudjuk még korrigálni bármikor, több cseppel! Nem szabad túl sokat tenni, mert a fahéj is könnyen okozhat akár égési sérüléseket is a bőrön!
Ezt az olajos kombót alaposan elkeverjük, és egy tölcsér segítségével beletöltjük az üres flakonba!
Utolsó lépésként nincs is más dolgunk, mint hozzáadni a testápolót és jól összerázni az egészet!
Ezzel kész is van a krémünk! Has, fenék és combok problémás részének a kezelésére használhatjuk! Testtekercselésnél is jól bevált dolog. Legjobb szerintem esténként alkalmazni, mivel egy testesebb-olajosabb krém! Figyeljünk még oda, hogy ha sebes, irritált a bőrünk, akkor ne használjuk! Továbbá tilos bőrradírozás után is használni!
 



5 óriási hazugság az Eboláról amit a kormány “tol” az emberek elé



Az Ebola járvány továbbra is terjed, a megállításával kapcsolatban pedig számtalan információ látott már napvilágot. A NaturalNews hírei szerint a kormányok és egészségügyi szervezetek nem valós információkat közölnek az emberek felé, és ezeknek a tévhiteknek adtak hangot.

 
 
 

Most pedig lássuk ezeket a hazugságokat:

 

1. Az ebola soha nem fog Amerikába és más országokba átterjedni

Mindez csupán egy nyugtatás a pánik kitörésének megelőzésére, a CDC szerint ugyanis nemrég volt egy ebolás beteg Dallasban. Egy, a járványon dolgozó tudós állítása szerint ez még csak a kezdet, nincs ugyanis semmi, ami gátat szabhat a járványnak. Szerinte minden csupán idő kérdése, és Amerika is a veszélyeztetett országok egyike lesz.

2. Közvetlenül testnedvekkel terjed

Egy felháborító hazugság, ami már számtalan ember életét követelte. Az igazság ugyanis az, hogy az ebola képes levegőben is terjedni, a levegőben lévő aeroszolok, részecskék által. Ezt úgy képzeljük el, hogy ha egy fertőzött beteg egy adott területen tartózkodik bizonyos ideig, távozása után az adott helyen még órákig a levegőben van a vírus. A további fertőzéshez pedig elegendő annyi, hogy egy egészséges ember ugyanazon a helyen megfordul. Mindez magába foglalja a tömegközlekedési eszközöket, a repülőgépeket, az aluljárókat és sok más egyéb helyet. Mint minden vírus, az ebola is képes megsemmisülni napfény hatására, de nem 100%-osan!

3. Ne aggódj: az egészségügyi hatóságok mindent ellenőrzés alatt tartanak

Egy átfogó hazugság az egész, amire a legmegfelelőbb bizonyíték, hogy váratlanul bukkant fel a vírus Amerikában. Valójában az ebola teljesen ellenőrizhetetlen fertőzéssé vált. Obama milliárdokat költött védőruhákra és intézkedésekre a dallasi esetet követően. A zárt ajtók mögött azonban mindenki tökéletesen tisztában van azzal, hogy az ebola egy olyan világméretű járvány, aminek senki és semmi nem szabhat határt.

4. Az egyetlen védelem a vírus ellen a vakcina

Ezzel a hazugsággal több millió embert öltek már meg. A gyógyszeripari cégek már régóta elkezdték árulni a különböző, ritka, védelmet biztosító drága “szereket”, holott tökéletesen tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy nincs ellenszer. Ha lenne, már rég elkezdte volna az Egészségügyi Világszervezet az afrikai emberek gyógyítását, biztosítását.

5. A vírus a semmiből jött

Ez a legnagyobb hazugság! Libéria napilapjába egy tudós, Dr. Cyril Broderick írt egy egy oldalas cikket, miszerint az ebola egy genetikailag módosított vírus. Megerősítette, hogy egy amerikai katonai-orvosi ipar biológiai fegyverekkel végez kísérleteket az éj leple alatt a fekete afrikai embereken. Több tudós támasztotta alá ezt az állítást, és jelentette ki, hogy az ebola létrejötte egy rosszul elsült laboratóriumi “baki” volt.
Szerkesztette: tudasfaja.com 




Régészeti tények, melyeket eltitkolnak



A 20-21. században régészek, kutatók olyan meghökkentő és döbbenetes leletekre bukkantak, amelyek az ember őstörténeti múltjával kapcsolatban megváltoztathatják a történelmet, mégis, a jelen tudósainak többsége számára elfogadhatatlanok. A tudósok tehát tudnak a hihetetlen bizonyítékokról, ám azokat elhallgatják, nem publikálják a nagyközönség és a nemzetközi közvélemény számára. Ha véletlenül mégis szóba kerülnek, a tudósok tévedésről, vagy szándékos hamisításról beszélnek. Pedig általában azok, akik rábukkannak egy-egy ilyen hihetetlen leletre, többször ellenőrzik eredményeiket, hiszen maguk is tisztában vannak azok rendkívüliségével.


Nem is olyan régen, hatalmas szenzációt okozott, amikor Moszkvában, az ottani paleontológiai múzeumban bemutattak egy az őstörténeti korból származó bölénykoponyát. Az állat homlokcsontján található kicsiny, kerek nyílás ugyanis megdöbbentően hasonlít egy golyó ütötte lyukra. A koponya korát tudósok legkevesebb négyezer évesre becsülik.
A délkelet-afrikai Zimbabwében folytatott ásatások során felszínre került egy negyvenezer éves emberi koponya, amelyen hasonló lövésnyom látható. Sőt, a koponya hátsó részén lévő szétroncsolódott csontok arra utalnak, hogy a lövedék áthatolt az agyán, majd a másik oldalon távozott. Ebben a történetben csupán az a furcsa, hogy a 16. századig, elvileg nem léteztek lőfegyverek.
Kattints a képre a teljes mérethez!
Az 1900-as évek második felében, dél-afrikai bányászok sok száz fémgolyót találtak, melyeket a 2.8 milliárd évvel ezelőtt kialakult üledékes rétegben fedezték fel. Akkoriban pedig – a tudomány mai állása, vagy állítása szerint –értelmes élet nem létezett a Földön, és egyáltalán semmi nem élt a sekély tengerfenéken vegetáló növényeken kívül. Márpedig nem valószínű, hogy a fémgolyók maguktól jöttek létre.
Előkerült egy amerikai lelet is, mely szintén ellentmond a hivatalos álláspontnak. Paleontológusok éppen egy masztodon csontjait ásták ki, amikor legnagyobb meglepetésükre, egy méternyire a csontok alatt, széles, kőből épült útra leltek, amely gondosan kifaragott, pontosan egymáshoz illesztett kőtáblákból állt.
1891-ben egy Morisonville-i amerikai asszony, szénlapátolás közben, gazdagon díszített arany nyakláncra bukkant. A szénrögöt összetörve, először a középső láncszemek kerültek napvilágra, majd a nyaklánc mélyebben fekvő rétegei is. Vagyis a láncnak már a szén kialakulásakor, mintegy 200 millió évvel korábban ott kellett lennie.
A 20. század végén találták Skóciában azt a szöget, mely egy gránittömbbe volt beágyazódva. Ez az egyértelműen emberi kézzel készített fémszög, legalább 600 millió éves, ugyanannyi, mint az a fadarab, melyet hasonlóan kőbe ágyazódva találtak Németországban. 600 millió éve azonban még nem voltak fák, így érthetetlen, hogyan alakult ki.
Továbbá, számos helyen több millió éves emberi csontokat találtak: nem voltak ritkák a 30-40 millió éves csontvázak sem. Mai tudásunk szerint 30 millió éve még nem is létezett az ember. Akkor mi a magyarázat? Egy amerikai ásatás során több esetben kerültek elő porcelánok és különböző kerámiák is. Nem valószínű, hogy ezeket a Herendi porcelángyár készítette, ám mégis emberi kezek nyomaira utalnak. Honnan hát az akkori tudás? Sőt! Honnan az akkori ember? Ám ha tovább megyünk, fel kell sorolnunk a különböző kultikus kőépítményeket is, már ha részben, vagy szorosan kapcsolódnak a témához: a Húsvét-szigeteki szobrok, a piramisok, Stonehenge, csak hogy néhányat említsek…
A mai elméletek egy része szerint – ha nem is mindenben, de legalábbis részben –, felvetődik a földönkívüliek szerepe – már ami a fejlődést illeti. Erre több dolog is utal. Ha a hihetetlen és döbbenetes leletek igazak – akkor az arra enged következtetni –, hogy a történelemben és őstörténetben nem úgy zajlott le minden, ahogyan azt a tudósok és a szakemberek megírták. Több helyütt, főként a távoli múltban, nagyon-nagyon sántít a jelenlegi elmélet és tudásanyag. Ezzel mindenki tisztában van, mégsem tesz senki semmit a jelenlegi álláspont felülírására, sőt, mivel a fent említett furcsa, de igaz leletek rendkívülisége annyira hihetetlen és irracionális, ezért a velük kapcsolatos híreket elhallgatják.




Valóban a háború küszöbén áll a világ? Hasonlóságok 1914 és 2014 között



Egy évszázaddal ezelőtt az osztrák trónörökös elleni merénylet elég volt ahhoz, hogy az ó- és újvilág közötti érzékeny egyensúlyt felborítsa és egy sok millió életet követelő háborúba taszítsa a világot. Vajon a történelem megismétli önmagát?

1914-ben a világ elkezdett kísérletezni a gazdasági globalizációval.
Az optimisták azt gondolták, hogy a kísérlet segítségével véget lehet vetni minden háborúnak.
A koncepcióról azonban kiderült, hogy a régi birodalmi és az új terjeszkedési nézetekkel is ellentétes.
Feszültség alakult ki az óvilág ipari és katonai hatalmai és az újraéledt „új” gazdaságok ambíciói között.
Ugorjunk az időben száz évet és tegyük fel a kérdést: Nem emlékeztet ez a felállás valamire?
Margaret MacMillan, az Oxford Egyetem nemzetközi történelem professzora (akinek Kína jelenkori gazdasági és katonai erőfitogtatásáról írt tanulmánya felborzolta a tudományos körök kedélyeit) szerint igen.
Margaret nincs egyedül a véleményével. Számos diplomata, tudós, szerző és újságíró jutott hasonló következtetésre.
És így vélekednek a kínai szakértők is.
Akik nem tanulnak a történelemből, megismétlik a hibákat,” mondják egyesek.
Talán.
Mark Twain szerint „a történelem nem ismétli magát, de rímel.”
Amennyiben ez igaz, lássunk néhány sort a versből:
Letűnő birodalmak: a jövőtől félve megragadnak mindent, amit lehet;
Előkelő hely a világban: az új hatalmak nagy ambíciókkal érkeznek;
Globális forráspontok: szakadár államok és vitatott területek;
Globalizáció: annak minden „előnyével” és nyomásával;
Fegyverkezési verseny: az új technológiák semmisé teszik a régi erőviszonyokat.
A rím mindenképpen fellelhető.
Lássuk akkor a két „14” közötti hasonlóságokat:

Hanyatló birodalom

Melyik volt a világ szinte rivális nélküli gazdasági és katonai nagyhatalma csaknem egy évszázadon át? A brit birodalom. Az ipari forradalom, ami először hihetetlen erőt biztosított és végül mérhetetlen arroganciát eredményezett, lett a veszte is egyben, mivel a birodalom katonai fölénye szinte egyik napról a másikra megszűnt a kialakuló fegyverkezési versenyben.
[Időkjelei: Azért itt fontos megjegyezni, hogy csupán a mindenki számára látható hatalmi erők változtak, a világot ténylegesen irányító családok nem.]
Vajon most az Egyesült Államok van hasonló helyzetben?
2013-ban komoly csorba esett a világ jelenlegi szuperhatalmának szavahihetőségén. A Julian Assange, Bradley Manning és Edward Snowden által kiszivárogtatott információk leleplezték az Egyesült Államokra jellemző kettős mércét. (Időkjelei: Igen, tudjuk, hogy ezek az emberek megrendelésre adhatták a kiszivárogtatott információkat, de attól még az információk hasznosak maradnak számunkra. Főleg, ha tudjuk, hogy ez csak a jéghegy csúcsa és tisztában vagyunk a nyilvánosságra kerülés okaival. Új összefoglaló a témában angol nyelven: http://www.youtube.com/watch?v=LjzXqJi2494)
Diplomáciai és erkölcsi hírneve darabokban, ugyanakkor továbbra is magának követeli a világ elsőszámú nagyhatalma és erkölcsi irányadója címet.
Az ország nemcsak nemzetközi, de számos belső gonddal küzd, miközben Barack Obama egy olyan egyetemes egészségbiztosítási rendszert akar ráerőltetni a lakosságra, amit ma már szinte mindenki gyanakodva fogad.
Egy olyan nemzetről beszélünk, amely súlyos kritikákat fogalmaz meg Kína kémkedési politikájával szemben, miközben felfoghatatlan mennyiségű adatot gyűjt a világ minden, beleértve saját állampolgárairól.
Egy olyan nemzetről, amely felháborodik a terrorista cselekményeken, miközben saját drónjai esküvői meneteket bombáznak.
Egy évtized óta először ennek az országnak a hatalmas hadserege nem áll hadban egyetlen országgal sem. Ez a masszív intézmény kénytelen lesz egy új ügyet találni magának, hogy megőrizze immunitását az egyre több területet érintő költségvetési kiadáscsökkentésekkel szemben.
Az Egyesült Államok jó ideje tovább nyújtózik, mint ameddig a takarója ér. De vajon képes lesz szembenézni a valósággal?
A csökkenő forrásokat és halmozódó adósságokat látva, az Egyesült Államok egyre inkább úgy érezheti, hogy bizonyítania kell a világ előtt. Demonstrálnia kell, hogy még mindig ő a világ jóságos bírája, esküdtszéke és ítéletvégrehajtója.
Irakban és Afganisztánban már láthattuk, hogy milyen végletekig képes elmenni ennek bizonyítására.

Előkelő hely a világban

II. Vilmos 1905-ben
Akkoriban Németország volt az új világhatalom. Modernizálta a gazdaságát és rendbe tette pénzügyeit. Ami hiányzott az a birodalmi státusz és nemzetközi befolyás, valamint a növekvő ipar ellátásához szükséges nyersanyagok voltak. Emellett számos régi sérelmet táplált a múlt háborúi és területi kompromisszumai kapcsán. Ahogy erősödött, egyre agresszívabb követelésekkel állt elő. A világ bizonytalanul és békéltető hangnemben fogadta a különböző provokatív „incidenseket”, ami megerősítette, még magabiztosabbá és arrogánsabbá tette a császárt, a háború kirobbanását eredményezve 14-re.
Vajon láthatók párhuzamok a mai Kínával?
Gazdasági növekedése egyetlen más gazdasághoz sem hasonlítható. (IJ: Bár ezzel kapcsolatban vannak kétségek.) Ipara vezető pozíciót élvez a világban. Katonai ereje pedig folyamatosan nő.
Kína elkezdte újdonsült erejének fitogtatását.
A Dél- és Kelet-Kínai tengerekkel kapcsolatos ambíciói nem számítanak titoknak a világ előtt. A „védelmi légibázis” agresszív terjeszkedése miatt Japánnal és Dél-Koreával folyó komoly vita csak egy az elmúlt évek ilyen jellegű konfliktusai közül, amelyekkel Kína a nemzetközi hangulatot teszteli. Ide sorolhatjuk az új kínai repülőhordozó anyahajót „megfigyelő” amerikai cirkáló „majdnem” megtámadását is.
Ezek mellett Kína is táplál sérelmeket.
Számos olyan háborút vívott, amivel más országok nem igen törődtek. Több olyan egyezmény is született, ami a belső forrongásokon keresztül kihasználta és elnyomta az országot.
Újabban pedig egy olyan világrendbe próbálják belekényszeríteni, ami nyugati értékeken alapul. Ez pedig igencsak sérti a több ezer éves kultúrával rendelkező ország nemzeti büszkeségét.
Kína úgy érzi, többé nem kell csendben eltűrnie az ilyen bánásmódot.
És akkor ott van még India is. Ez az egymilliárd lakosú, szintén folyamatosan erősödő gazdasággal, katonasággal, de leginkább egyre ütőképesebb haditengerészettel rendelkező ország egy újabb tényező, amivel az amerikai katonai stratégáknak számolniuk kell.
Zavargásokkal terhes idők – A globális bizonytalanság és polgári felkelések megint csak összekötik napjainkat az egy évszázaddal ezelőtti időkkel.

Globális forráspontok

A bostoni hajtóvadászat
Ma terrorizmusnak nevezzük. Egy évszázada az anarchia szót használták.
Autóba rejtett pokolgépek, politikai merényletek. Látszólag véletlenszerű politikailag motivált, erőszakos cselekmények. Akkoriban is éppen ilyen hírek töltötték meg az újságok címlapjait.
Valamennyi eseményt a társadalmi elégedetlenség számlájára írták, ami minden határon, nyelven és valláson túllép.
A magányos farkasnak, akkor is, most is, hatalmában állt megváltoztatni a világot.
Akkor is, most is, egyetlen jól irányzott és időzített golyó, a megfelelő környezetben és pontosan kiszámított reakcióval elég volt a komoly nemzetközi hatást kiváltani.
Akkor az osztrák trónörökös ellen, a bosnyák anarchista mozgalom kivitelezésében elkövetett merénylet indította el a sikertelen diplomáciai folyamatot és szolgáltatta az ürügyet a háború kirobbantásához.
A nemzeteknek ma is vannak területi ambícióik.
Akkor Elzász Lotaringia volt.
2014-ben ott van például Tajvan.
Kína számára talán ez a legkínosabb ügy. Ez a „régi Kína” utolsó bástyája, amit Mao Ce-tung meg akart szerezni. És még mindig ott van. Kína még mindig saját területének és saját népe részének tekinti és úgy gondolja, hogy a világnak semmi köze az ügyhöz.
Az Egyesült Államok természetesen ebben az esetben sem maradhat ki a disputából. A világ rendfenntartójaként, megvilágosult önérdeke által diktálva, mindent megtesz, hogy Tajvan gazdasági erejét távol tartsa Kína szorító ölelésétől. Tajvan emellett egy elsüllyeszthetetlen repülőgép hordozó is, ahonnan az USA területi befolyását érvényesítheti.
Japán tisztek újságcikkben közölt versenye arról, melyikük vágja le több kínai fejét karddal. A verseny állása 106–105
Az ősi japán-kínai ellenségeskedésről se feledkezzünk meg. Az 1930-as évek brutális japán területfoglalásai, aminek a nankingi mészárlás lett az eredménye, még mindig nyílt seb Kína testén. A múlt hibáinak folyamatos tagadása Japán által szintén nem segít a helyzeten.
Ott vannak továbbá a világ különböző pontjain található, egymástól szinte független ambíciók. Oroszország. Dél-Amerika. Észak-Korea.
Ezek mind egyre erősödő és egyre nagyobb önbizalommal rendelkező „szakadár” államok/régiók.
Mindegyik képes lenne olyan konfliktust kirobbantani, ami az egész világot lángba boríthatja.
Hatalmi átrendeződés – Az Egyesült Államok, amely sok éven keresztül szinte az egyetlen biztos pontnak számított a világ gazdaságában, hihetetlen mértékben eladósodott. Vajon Kína veszi át helyét a gazdasági befolyás terén?

Globalizáció

1914-ben a brit birodalom volt a világgazdaság központja. Innen indult az ipari forradalom. Tengerészeti fölényével a kis szigetcsoport a föld területének egyharmada felett uralkodott és lefektette a szabályokat egy új világ számára. A fejlett orvostudomány, technológia és kommunikáció világa számára.
Korábbi birodalmakhoz hasonlóan önelégült lett, és túlságosan bízott saját erejében. Idővel más nemzetek is elindultak a modernizáció útján, megreformálták gazdaságukat, a brit birodalom pedig stagnálni kezdett.
Ráismerünk a mai Egyesült Államokra?
Az „Újvilág” ipari ereje egészen az űr- és információ koráig repítette a világot.
Azonban ugyanaz a fegyverkezési verseny, ami a Szovjetunió gazdaságát romba döntötte, az Egyesült Államokat pedig szuperhatalmi státuszra emelte, most visszaüt.
Az Egyesült Államok továbbra is megszállottan fejleszti az újabbnál újabb fegyvereket, amelyeket nem habozik bevetni az 1990 óta folyó „kisebb” háborúiban.
Ma új fegyverkezési verseny folyik, aminek Ázsia a központja.
Az Egyesült Államok számára központi fontossággal bír, hogy haderejének legjavát ebbe a térségbe vigye át. Ez a szuperhatalom első reakciója, azonban a lépés számos, potenciálisan bénító hatású kihívással jár.
Az Internet elterjedése néhány nem várt következménnyel járt, aminek eredményeként a világ a vártnál lényegesen gyorsabb ütemben halad a globalizált gazdaság felé.
Ennek eredményeként az Egyesült Államok eladósodott. Mégpedig nagyon.
Fő hitelezője pedig nem más, mint Kína.
Ez a rendkívül instabil kapcsolat komoly fennakadásokat okoz a globális gazdaságban szerte a világon.
Kína gazdasága nagyjából olyan ütemben növekszik, amilyen ütemben zsugorodik az Egyesült Államoké. Ez a váltás minden bizonnyal alapjaiban rázza majd meg a világot.

Közel-Kelet

Bár a történelem nem pontosan ismétli önmagát, a mai Közel-Kelet aggasztó módon hasonlít az akkori balkánra. A toxikus nacionalizmusnak a régihez hasonló keveréke azzal a veszéllyel fenyeget, hogy külső hatalmakat is beleránt a konfliktusba, miközben az Egyesült Államok, Törökország, Oroszország és Irán saját és „ügyfeleik” érdekeit próbálják védeni. Vajon Oroszország úgy érzi majd, hogy támogatnia kell Szíriát, mint ahogy azt korábban tette Szerbiával vagy, ahogy Németország tette az Osztrák-Magyar Monarchiával? (forrás: A cikk alapjául szolgáló tanulmány)

Fegyverkezési verseny

Akkoriban Anglia uralta a tengereket.
Flottájának nem volt riválisa, sem erő sem pedig méret tekintetében. Majd megépítették a Dreadnought csatahajót, ami minden korábban épült csatahajót egy csapásra elavulttá tett. Egyik napról a másikra évtizedek befektetése vált elavulttá. Nagy-Britannia akaratán kívül kiegyenlítette az esélyeket.
Új és igen költséges verseny indult a legnagyobb és legjobb haditengerészet címért.
Mindeközben az új csatahajók is fokozatosan fölöslegessé váltak: a légierő fejlődése szinte észrevétlenül folyt.
Most az Egyesült Államok uralja a vizeket.
Hihetetlen flottájának se méreteit, se erejét tekintve nincs párja.
Emellett a légtereket is uralja, ami tovább növeli önbizalmát.
A világ azonban változik. Mégpedig szédítő ütemben.
Balra: Vickers, angol gyártmányú géppuska az I. világháborúban – Jobbra: Az amerikai határőrség tisztjei pilótanélküli repülőket irányítanak – Forrás: Wikimedia Commons
Az aduásznak számító atomfegyverek egyre több nemzet kártyái között szerepelnek. Vajon az egyre olcsóbb pilótanélküli gépek hasonló szerepet töltenek majd be, mint 1914-ben a gépfegyverek, amiknek erejével szinte senki sem számolt akkoriban?
És ott van a kiberháború. Vajon mekkora csapásokat képes egy számítógép alapú támadás mérni egy nemzetre?
Sajnos ezt csak egy komoly háború kirobbanásával fogjuk megtudni.
Időkjelei: A fenti írás a szokásostól eltérő megközelítésben érvel egy komoly háború kirobbanásának veszélye mellett. Érdekes lenne hallani, ki mennyire tartja helyénvalónak, illetve, hogy miként illik ez bele a Bibliából ismert (esetleg az Albert Pike által felvázolt) forgatókönyvbe. Nagyon fontos információ, hogy a tanulmányt, ami alapján a Hearald Sun újságírója a cikket készítette, az elit egyik fontos szócsöve, a Brookings Intézet adta ki.
forrás:idokjelei.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése