2019. december 8., vasárnap

EZO tere -fere

















EZO tere -fere





Érintsd össze a két tenyeredet, ha ezek a vonalak találkoznak, rendkívüli vagy!





Mázli2017. február 26.

A tenyérjósok a szívvonalat tanulmányozzák legszívesebben az összes rajzolat közül, még az életvonalnál is nagyobb jelentőséget tulajdonítanak neki. Az érzelmi és szerelmi intimitások ugyanis többet árulnak el viselőjükről, mint a vitalitást jelző életvonalon kiszámítható, várható élettartam. A szívvonalat nem véletlenül nevezik még szerelemvonalnak is, hisz tükrözi az illető érzelemvilágát, idealizmusát, szívből fakadó szerelmeit. 

 
A szívvonalad háromféleképpen kapcsolódhat, ha két tenyeredet egymás mellett tartod: vagy a bal van felül, vagy a jobb, vagy összeérnek.

1. A bal kezeden lévő van magasabban



Ez azt mutatja, hogy igazi harcos jellem vagy. Már-már agresszív. De hát, hogyan nyerhetnél csatákat, enélkül a tűz nélkül? Szenvedélyes vagy, és mindenben a kihívásokat keresed. Elképzelhetetlen számodra az unalmas rutin. Szívesen állsz ki magadért és másokért is, de elvárod érte jutalmadat is. Szereted, ha ki vagy emelve a tömegből ezért, és ez rendben is van. Nagyon független ember vagy, akinek nem megy könnyen a kötődés, de ha igazán szerelmes vagy, akkor teljes lényeddel benne vagy a kapcsolatban. Erős kisugárzásod és vonzó személyiséged okán, nem esik nehezedre barátságot, szerelmet találni. Te nem az a típus vagy, aki szerint a részvétel a fontos, mert győzni akarsz. Bármi áron!

1. A jobb kezeden lévő van magasabban

 
Ez azt mutatja, hogy a szabadságot minden másnál többre értékeled. Nagyon szeretsz idősebb emberek társaságában lenni, mert, igaz ez a szerelmi életedre is. Úgy érzed magad igazán jól, ha partnered jóval idősebb nálad. Ez egyrészt azért van így, mert öreg lélek vagy, másrészt veled született bölcsességed arra terel, hogy még többet akarj tanulni. Ezt a tapasztalt emberek mellett éred el legkönnyebben. Sosem érdekel mit gondolnak rólad mások, ami lehet jó vagy rossz is, helyzettől függően. Cseppet sem vagy szabálykövető, és szereted a polgárpukkasztást is a magad módján. Szeretsz kitűnni a tömegből, nem vagy hagyományos figura. Mondjuk ki, újító forradalmárnak születtél. Szeretőnek, társnak nagyon jó vagy, mert tele vagy érzésekkel és nem félsz kimutatni azokat. Barátok és szeretők egyformán számíthatnak rád a bajban.

3. A vonalak szinte egymás folytatásai

 
Te vagy a rendkívüli embertípus, akit úgy is jellemezhetnénk: két lábon járó jóság, vagy szív. Színtiszta emóció vagy, szeretet hozni jöttél a világra. Kedves, elfogadó jellemed megkülönböztet mindenki mástól. Előzékeny vagy, ezért az emberek keresik és nagyon szeretik a társaságodat. Visszaadod a hitüket az emberi jóságban. Meglátod a szükségben lévőket, nem mész el mellettük, mint az átlag. Általában háttérből ‘dolgozol’, mert nem egy-egy embernek segítesz, hanem csoportokat alakítasz ki, vagy tömegeket fogsz össze és egy jó cél felé irányítod őket. Hallgatnak rád, mert tudják, hogy a támogatásoddal sokkal jobb lehet a világ. Ennek ellenére óvatosan ereszkedsz bele a szerelembe, mert stabilitásodat minden változás kicsit meglazítja, amit meg kell szoknod. Ha erre képes vagy, párod mindent megkap tőled a szíveddel együtt. Ha megléped ezt, és képes vagy ‘vegyülni’ másokkal és alkalmazkodni, rendkívüli dolgok várnak rád! Érdemes…
*** (A szívvonal általában megtalálható mindenki tenyerében, de ha mégis hiányozna, az azt jelenti, hogy az illetőt érzései nem befolyásolják. Egyébként a hiányzó szívvonal mindig olyan rideg egyének sajátja, akik nem riadnak vissza semmitől sem céljaik elérése érdekében. Az ilyen emberek rendkívül érzékiek lehetnek, különösen akkor, ha a kezük ráadásul puha is /kemény kézen a szívvonal hiánya nem jelent érzékiséget, de az illetőnek mély érzelmei sincsenek/.)
(inspiráció: viralsharer.com)







További ajánlataim:











A mutatóujjad is árulkodik személyiségedről, tudtad?



Mázli2016. február 9.
Egyszerű a dolgod, válaszd ki a saját mutatóujjad formáját és nézd meg milyen jellemzést ad rólad!

 
ujj





A típus

  • elrejted érzéseidet
  • erősebbnek és függetlenebbnek mutatod magad másoknak, mint amennyire az vagy
  • tisztességes vagy
  • nem szereted a hazugságot/hazugokat
  • tele vagy nagy érzelmekkel
  • nagy szíved van még akkor is ha a külső héjad nem mutatja mindig ezt
  • szeretsz nevetni
  • időről-időre kicsit excentrikussá válsz
  • különc vagy.

B típus

  • nem vagy magabiztos, ezért nehezen kezdeményezel
  • gondban vagy ha közelednek hozzád, különösen ha idegenekről van szó
  • könnyen beleszeretsz másokba
  • hűséges vagy
  • fontos számodra, hogy teljes figyelmet kapj a környezetedtől
  • nehéz kibillenteni a nyugalmadból
  • szívós vagy
  • ha a fejedbe veszel valamit, akkor félelem nélkül csinálod
  • nem tántorít el céljaidtól a kudarc vagy a fájdalom
  • felvágták a nyelvedet.

C típus

  • ha ebbe a típusba tartozol, te egy földi angyal vagy
  • könnyen sérülsz, mert lágy szíved van
  • ha méltánytalannak érzed a bántás, akkor kicsit erőszakossá válsz
  • nehezen bízol meg másokban
  • még ha sértő is mások véleménye számodra, adsz rá
  • néha mamlasznak érzed magad
  • megakarod menteni a világot
  • általában makacsul tartod a véleményedet
  • szeretsz a megszokott dolgokkal foglalkozni
  • az ismeretlen dolgok elbizonytalanítanak, ezért nem szereted őket.
(forrás: higherperspectives.com)





Mindent a csakrákról, és azok tisztításáról! (videó)



Mázli2015. május 28.
Az egyik legokosabb rajzfilm, amit gyerekeknek (is) készítettek, az Avatár, ez biztos. Akárhányszor végignézek egy részt a lányommal belőle, annyiszor gondolkozom el rajta, vajon hogyan lehetne kötelezővé tenni, hogy például hittan helyett, ebből vetítsenek le mindig egy részt az iskolában.



(Az Avatár állapot azt jelenti, hogy valaki tudatosan kerül a testén kívülre, és onnan képes irányítani magát. Erre egyébként mindenki képes, csak életei során – különböző okok miatt – felejti, szinte maga elől titkolja az ember. Tehát ezt a képességet bármikor elő lehet hozni magunkból.)
Az egyik rész, különösen érdekes témát taglalt, mégpedig azt, hogy hogyan tudod megtisztítani a csakráidat. 
De hát, mik azok a csakrák? 
A csakrák az ember energiamezőjében, étertestében található örvénylő és egymással is kommunikáló energiaközpontok. Találkozási pontok is egyben, amelyek a léthez tartozó tudatossági szintet tükrözik. Jelentésük a szanszkrit “cakra” (ejtsd csakra) szóból származik, melynek jelentése kerék, korong. Mindannyiunk bensejében hét, kerékhez hasonlatos csakra forog. Óramutató járásával megegyező, örvénylő vízhez hasonló mozgásuk biztosítja, hogy az energia a belsejükbe kerüljön környezetünkből.
Ha a forgási irány megváltozik és kifelé irányul, az energia a csakrákból kiáramlik. A forgási irányok váltakoznak, hogy az egyensúly a szervezetben megmaradjon. Az indiai filozófia szerint a csakrákon keresztül hullámzik az ember testében az életető energia vagyis a prana. Az életenergiát nemcsak befogadják, hanem módosítják és fizikai síkon transzformálják. Egy jól működő csakra megtartja az energiát. Ha az energia a csakrákban nem marad meg tartósan, annak több oka lehet. Amikor túlterheltek, stresszesek, feszültek vagyunk, rossz gondolataink vannak, akkor a csakrákat érdemes időközönként feltölteni, harmonizálni, nehogy valamelyik alulműködése egy másik túlműködéséhez vezessen. A negatív irányú hangulatváltozások, minden esetben energiavesztéshez vezetnek, míg a pozitív irányú hangulatváltozások a csakrát energiafelvételre késztetik. A csakrákat a tudatra ébredés kezdetén rendszerint fénykerekekként látni, vagy pedig a hely aurájaként, amely különböző színekben pompázik. Minden csakrának elsősorban biológiai funkciója van. A csakra a fizikai test megfelelő testrészének idegeivel áll közvetlen kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és ezáltal információkkal is a szerveket, végtagokat és a sejteket. Ha a test egy területén – például egy szerv aktivitása által – energiatöbblet keletkezik, akkor a megfelelő csakra a környezetbe vezeti el a fölösleges energiát. Ha a táplálékláncon át valamilyen okból megszűnik a test energiaellátása, az ember képes bizonyos ideig a csakrákon keresztüli energiaellátás segítségével is élni. Csakráink fejlődése összefügg életkorunkkal. Fogantatásunk pillanatától halálunkig mindig fejlődnek, alakulnak, attól függően, hogy mik a szükségleteink, és milyen a lelki állapotunk.
A hét nagy csakra ugyan nem észlelhető anatómiai értelemben, ám metafizikai úton összeköttetésben áll a fizikai test bizonyos rendszereivel. Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával – szervével – is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a „működő egész”-et. Belátható, hogy ezek bármelyikének nem megfelelő működése – az elszenvedett energiahiány miatt –, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat. Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát. A hét fő csakrán kívül mellékcsakráink is vannak, amelyek a tenyéren és a talpon találhatók. Tehát a csakrák mozgása, nyitottsága vagy éppen zártsága nagy hatással van testi-lelki egészségünkre. Ezért a szellemi gyakorlatok, testmozgás, jóga és egészséges táplálkozás segítségével nagyban hozzájárulhatunk testünk energiaközpontjainak helyes működéséhez, vagyis az egészséges élethez. Az általánosan elfogadott rendszer szerint 7 fő csakra van

1
 
Gyökércsakra (Muladhara)
Jelentése gyökér, támaszték. A legalacsonyabb rezgésszámú csakra, amely a gerinc alsó végén, a végbélnyílás és a nemi szervek között helyezkedik el. Az itt beáramló energia a gerincoszlopot és a vese tájékát látja el energiával.
Hatása alá tartozó mirigyei a mellékvesék.
Színe vörös. Szervileg hozzátartoznak a csontok, csontváz, gerincoszlop alsó része, fogak, körmök, végbélnyílás, végbél, vastagbél, láb.
A gyökércsakra legfőbb területei és feladatai:
Leföldelés
Munka,pénzkeresés
Vitalitás, fizikai erőnlét
Biztonság megteremtése
Tisztulási folyamatok
Szervi elváltozások, amelyek helytelen működésekor lépnek fel: aranyér, vastag- és végbél betegségek, sipoly, isiász (ülőideg-gyulladás), súlyproblémák, vese-, hólyag-, epekő, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, hólyag- és gerincproblémák, reuma, izületi betegségek, vizelési problémák jelentkezhetnek.Nem kiegyensúlyozott működése esetén félelmek, depresszió, alvászavarok, agresszivitás, kapzsiság, mohóság, bizonytalanság, egzisztenciális problémák, túlzott ragaszkodás és anyagiasság, perfekcionalizmus és birtoklási vágy léphet fel.
A természetben való tartózkodás, kerti munkák, sport, mozgás sokat segíthet a csakra harmonizálásában. Szüksége továbba a pozitív megerősítés, miszerint biztonságban és szeretve vagyunk itt a Földön, értékesek és szerethetők vagyunk, az életet elfogadjuk.

Szexuális vagy keresztcsonti csakra (Svadhishthana)
Jelentése édes íz, édeset érezni.
A szex csakra a párkapcsolattal, a szexualitással, a kreativitással, a táplálkozással és a fizikai erőnléttel van kapcsolatban. A köldök és a nemi szervek között helyezkedik el. Az ivarmirigyek (petefészek, herék) tartoznak a hatása alá, egyéb testrészek közül a méh, hüvely, hímvessző, vese, vékonybél, testfolyadékok tartoznak hozzá.
Színe narancssárga.
Szex csakra legfőbb területei:
Szexuálitás és párkapcsolat
Nemi vágy, nemzés
Alkotókészség
Helytelen működésekor orgazmusproblémák, impotencia, terméketlenség, kreativitás hiánya, étkezési problémák, bélgörcsök, menstruációs zavarok, petefészek, méh és here problémák, elhízás, derék panaszok jelentkezhetnek, melyek a lelki síkon sexuális viselkedési zavarokban, felfokozott nemi vágyban, partnerkapcsolati problémákban, másik nemtől való félelemben nyilvánulhatnak meg.
A szexuális csakra helyes működésének az érdekében fontos a mások felé való nyitottság, kreativitás erősítése és gyakorlása, művészettel való foglalkozás, iránta való érdeklődés.

Napfonat vagy köldökcsakra (Manipura)
Jelentése fénylő drágakő.
Színe citromsárga.
A napfonat csakra jelképezi cselekedeteinket, akaraterőnket, magunkkal-árnyoldalunkkal és a külvilággal vívott harcainkat. A napfonat csakra a köldök és a szegycsont alja között helyezkedik el. Az itt beáramló energia a gerincoszlopot és a vese tájékát látja el energiával. Színe sárga.
Hozzátartozó szervek a hasnyálmirigy, emésztőszervek, máj, lép, has alsó része, epehólyag.
A napfonat csakra legfőbb területei:
Agresszió, düh, harag
Hatalom
Diszharmonikus működése esetén lelki szinten hisztéria, szadizmus, mazochizmus, dühkitörés, szégyenlősség, kisebbrendűségi érzés, félelmek, szorongások léphetnek fel. Fizikai síkon gyomorfekély, epepanaszok, emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegségek, szemproblémák jelentkezhetnek.
A napfonat csakra helyes működésének visszaállításában fontos önmagunk elfogadása és kifejezése, a hatalom, akarat és erő helyes gyakorlása, érzelemek kimutatása

Szívcsakra (Anahata)
Jelentése ép, sértetlen, érintetlen.
A szívcsakra a szeretet adásával, elfogadásával, önzetlenséggel, együttérzéssel, megbocsátással és vonzalommal van összefüggésben.A szív csakra a mellkas közepén, szívtájékon helyezkedik el. A belsőelválasztású mirigyek közül a csecsemőmirigy tartozik hozzá, egyéb szervek közül pedig a szív, mellkas, mellüreg és a tüdő.
Színe zöld (rózsaszín – általában gyerekeknél).
Kiegyensúlyozatlan működése esetén szeretetéhség, szeretet-függőség, gyűlölködés, harag, agresszivitás és embertársaink iránti éredektelenség léphetnek fel. Fizikai síkon szív- és keringési zavarokban, az immunrendszer gyengeségében, allergiákban, autoimmun-, tüdő és daganatos megbetegségekben nyilvánul meg.
Helyes működéséhez a szeretet adásának és elfogadásának képessége, szeretetteli gondolatok, embertársaink felé szeretettel, önzetlenül és bizalommal való fordulás szükséges.

Torokcsakra(Vishuddha)
Jelentése:megtisztulás
A torokcsakra színe kék és a torok környéki szervekre van hatása.A torok csakra a kommunikációval, a kreativitással, az önfegyelemmel és az önkifejezéssel, inspirációval, őszinteséggel, nyitottsággal áll kapcsolatban. A toroknál, gégefőnél helyezkedik el. A pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, gége, nyak, állkapocs, garat, légcső, hörgők, fül, tüdő, nyelőcső, száj, hangszálak tartoznak hozzá.
Színe kék.



Torok csakra legfőbb területei:
Kommunikáció
Önfegyelem
Önkifejezés
Működési zavara esetén érzelmi síkon önkifejezési problémákban, különböző beszédzavarokban, hallás- vagy olvasásproblémákban, fecsegésben, hazudozásban, meggondolatlanságban, félénkségben nyilvánul meg. Fizikai síkon fülproblémák, asztma, köhögés, megfázás, mandulagyulladás, nyelvproblémák, torokfájás, köhögés, bronchitis, mandulagyulladás, nyakfájdalmak, sclerosis multiplex, valamint száj- és tüdőproblémák jellemzik helytelen működését.
A torokcsakrát hatékonyan harmonizálható kommunikációs gyakorlatokkal, verbális és testbeszéd szintjén, a kifejezőkészség tudatos gyakorlásával, zeneterápiával.



Harmadikszem vagy homlokcsakra (Ajna)



Jelentése érteni, tudni.
Színe indigókék vagy ibolya.
A hatodik csakra a mennyei testhez kapcsolódik, amely segítségével képesek vagyunk kapcsolatot teremteni az univerzum spirituális lényeivel. Ehhez a csakránkhoz tartozik: szellemi energia,bölcsesség, tisztánlátás, intellektus, emlékezet, szellemi akarat, intuíció, imagináció, tanulás, szellemi gyógyítás, holisztikus szemlélet, mindennemű érzékelés. Az érzelmi intelligencia, spirituális tudat és belső látásunk helye.
A homlok közepén, a két szemöldök között található.Hozzárendelt testrészek az arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer, agyalapi mirigy (hipofízis).
A harmadik szem csakra az intuíció és a hatodik érzék szerve. Ez vezérli a koncentrációt és a meditatív képességeket.
Harmadikszem csakra legfőbb területei

Intuíció
Felelősség önmagunkért

A csakra diszharmonikus működés esetén tanulási nehézségeket, rémálmokat, túlzott racionalizmust, materializmust, fanatizmust, másokkal való manipulációt, pszichés zavarokat, feledékenységet, butaságot eredmányez. Fizikai síkon fejfájás, migrén, rövid- és távollátás, zöld hályog formájában nyilvánul meg.
E csakra működésének a helyreállításához együttműködés, információs energia, kommunikáció, objektív megismerés, inspiráció, művészi kifejezés, õszinteség, nyitottság, függetlenség, egységérzés szüségeltetik.

Koronacsakra (Sahasrara)
Jelentése ezerszeres, ezerszirmú.
Színe: fehér, arany vagy ibolyakék
A fejtetőn helyezkedik el. Egy nagy aranyló tojáshéjhoz hasonló képződmény, amely rendkívül magas frekvencián mozog. Az univerzális tudat, a földi síkon túli dimenziók kapuja. Ezen a szinten kapcsolódik össze szellemünk a felsőbb szellemiségekkel.



Szervi megfelelői az idegrendszerünk, a nagyagy, a koponyalemezek, a tobozmirigy és a kutacs.
Lelki síkon a vallási öntudat, alázatosság, bűnbánat, fájdalom, nosztalgia, intelligencia, teremtésvágy, nyugalom, egységérzés és tudás kapcsolható hozzá.
Működési zavara esetén bánathoz, szenvedéshez, bizonytalansághoz, halálfélelemhez, szenvedélybetegséghez, céltalansághoz, gőghöz, gyászhoz, depresszióhoz, öngyilkos hajlamhoz vezethet. Fizikai síkon Parkinson-kór, öngyilkossági kísérlet, epilepszia, skizofrénia, Alzheimer-kór formájában jelenhet meg.
A korona csakra legfőbb területei:
Személyiségzavarok
Tudatosság
A korona csakra szintjén elérjük a teljes szabadságot, felelősséget vállalunk életünkért és bízunk a megérzéseinkben és a belső vezetésben.
Mellékcsakrák
A testünkön számos kisebb csakra található még. Ezek közül jelentõsebbek a két tenyér közepén és a két talp közepén lévõ csakrák.
A csakra terápia segít a test, szellem, és a lélek harmóniáját a fizikai síkon megvalósítani. Segíti beindítani a csakrák egészséges működését, a sérült csakrák gyógyítását.



A csakrákkal való foglalkozás testgyakorlásból, légző- és tudatgyakorlatokból áll. Ezzel a háromfajta gyakorlattal ösztönözhetjük csakráinkat, hogy intenzívebb energiacserét folytassanak a külvilággal. Nem elég elméletileg megérteni, speciális gyakorlatokkal ösztönözni is kell a csakrákat, ha nagyobb harmóniára, gyógyulásra vágyunk. Meditáció során mindenki által megtanulható hatékonyan a saját tudatalattija működési folyamatának irányítása, csakráinak működésbe hozása, hogy boldog, egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessünk.
És most lássuk, hogyan tanítja Mestere Aangot (kb. 4 perc nagyon fontos írásos bevezető után indul a film, a tisztításról!).
Egy kis információ Aang-ról, a rajzfilmben szereplő fiúról:



Csakratisztitas






Ezért tegyél egy vörös fonalat a bal csuklódra



Mázli2016. február 25.
A bal csukló körül viselve, a Vörös Fonal ugyanazon az úton működik ahogy a modern orvostudomány vakcinái. Amikor valamilyen betegség ellen oltást kapunk, a betegség egy gyengült vírustörzsét a vakcinán keresztül kapjuk meg. A lelket is hasonló technikával tudjuk immunissá tenni.
 
A Kabbala ( קַבָּלָה ) azt tanítja, hogy a színeknek speciális frekvenciái és energiái vannak. A vörös például a veszély színe. A Vörös Fonalat sajátos módon a bal csuklónkra kötve, megvédjük magunkat a bármilyen felénk irányuló ártalmas negatívitástól – ez a spirituális vakcina a Gonosz Szem veszedelmes ereje ellen. A vörös szín ennek a technológiának egyik része.
A Vörös Fonalat a bal csuklón viseljük. A kabbalisták felismerték, hogy az energia a test bal oldalán hatol be. A bal kar és kéz az ‘kapás’ fogalmához kapcsolódik, a jobb kar és kéz pedig az ‘adás’ erejét foglalja magába. Eszerint 
a negatív energiák a test bal oldalán áramlanak be. A Vörös Fonalat a bal csuklónkon viselve a negatív energiákat a behatolás pillanatában feltartóztatjuk.
A fonal gondos előírásoknak megfelelően, hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, egy-egy csomó azt a hét spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben. Nagyon fontos, hogy egy olyan személy kösse fel a fonalunkat, aki szeret minket, és akiben mi is mélyen megbízunk. Mialatt ők ezt megteszik, mi azt kérhetjük, hogy ez az erő sugározzon ránk és embertársainkra, és jóságot, kegyelmet, hálát, és a Gonosz Szem örök távol tartását kérhetjük a Fénytől.
Ha nincs olyan személy aki felkösse akkor a nyak köré is lehet magunknak ~vagy a bal bokára. Nekem a bokámon van, így észrevétlen viszont a védelem biztosított. Saját magától lebomlik amikor megtette a dolgát a védelem, kis szünet után ha úgy érezzük akkor visszaköthető! Az autentikus forrásból származó karkötő itt rendelhető, vagy beszerezhető a Kabbala Központ Magyarország előadásain és tanfolyamain.


A betegség a lélek nyelve, a rákba nem illik belehalni!





Mázli2014. jún. 14.
15 évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy – miután kétszer kezeltek félre úgy, hogy hosszú évekbe tellett míg összeraktam magam -, nem adom magam többé orvoskézre. Egy pillanat alatt döntöttem, holisztikusan figyelem a fellépő betegségeimet, mert hiszem, hogy a betegség a lélek nyelve. Nincs más választása, ha nem hallom meg, erősebben kell kikopogtatnia.
És hát hogyan tudna rajtam segíteni egy vadidegen ember, aki talán életemben először lát, és fogalma nincs róla, hogyan közelítse meg a problémámat?





Gondolkodtál már azon, hogy ha este 9 után bevacsorázol, vajon miért ébredsz hajnali 1-3 között arra, hogy úgy érzed, mintha súlyos kövek lennének a hasadban? Vagy azon, hogy miért esti órákban emelkedik meg leginkább a láz, vagy erősödik a fájdalom a testünkben? Az epeproblémákkal küszködők miért éjfél után görcsölnek be leggyakrabban? Az asztmások miért hajnal 3-5 között köhögnek a legintenzívebben? 

A több mint 4 ezer éves kínai szervóra hasznos és előremutató önmagunk megismerésében és gyógyításában. A szervezetünk állapota állandóan változik. Megfigyeléseik segítenek nyomon követni, melyik órában melyik szervet érdemes gyógyítani, pihentetni, vagy megdolgoztatni. 
A hagyományos kínai felfogás szerint a biológiai óra elleni három legnagyobb vétség az esti alkohol, az éjszakai alvás előtti erős stimulálás (kávé), és a reggeli szex: ezek az egész rákövetkező naptól veszik el az energiát.
Nézzük meg mely időszakokban mely szerveink dolgoznak a legaktívabban, mikor van tehát nagy szükségünk a pihenésre: 
 
12 fő szervünk van, melyek kétóránként “váltják egymást” és a maga idejében az éppen, aktuális legintenzívebben dolgozó szervünk birtokolja szinte az összes energiánkat.
 





1 és 3 óra között: A máj teljes erővel méregtelenít. Mellőzd az alkohol, vagy más káros anyagok fogyasztását ebben az időszakban. 

3-5 óra között: A tüdő aktív, elkezdődik a nap.
5-7 óra között: Vastagbél – A tisztulás és a székletürítés ideje. 
7-9 óra között: A gyomor leginkább terhelhető időszaka, reggeli elfogyasztása.
9-11 óra között: Lép, hasnyálmirigy – az idegrendszer teljesítőképessége ekkor a legmagasabb. 
11-13 óra között: Szív órája, ilyenkor jó sportolni, délben pedig ebédelni.
13-15 óra között: A vékonybél a legaktívabb, ekkor a legalkalmasabb pihenni, mert ekkor történik az emésztés.
15-17 óra között: A húgyhólyag dolgozik, ezért fogyassz bőségesen cukor- és alkoholmentes folyadékot. 
17-19 óra között: A vese dolgozik, ezért ne terheljük mérgező anyagokkal.
19-21 óra között: A keringés a legaktívabb, ilyenkor már nem szabad étkezni, mert nem dolgozza fel a szervezetünk.
21-23 óra között: A Hármas melegítő időszakában fontos, hogy lepihenj és elaludj. 
23-1 óra között: Az epehólyag ideje, ilyenkor nehéz az epegörcsöt csillapítani.
Bővíteném annyival, hogy vannak olyan emberek is, akik mindenféle időszámítástól el vannak csúszva (mint például én is)… Ha abból indulok ki, hogy a szervezet általánosságban alkalmazkodik az életvitelhez, akkor a fenti időbeosztást greenwichinek veszem, és ami abban 7:00, az nekem 12:00… plusz a nyári-téli +/1… Lehet matekozni ?

















A kínai szervóra azon az elven működik ahogyan szerveink meghatározott időben működnek illetve pihennek. Minden szervnek megvan a napi működési, pihenési ciklusa.
Ez azt jelenti hogy az anyagcsere-folyamatoknak, a táplálkozásnak, pihenésnek, alvásnak, testmozgásnak megvan a megfelelő ideje. 
 
Így igazíthatod tehát gyógyulásodat, az óra járásához. Jó egészséget!
Szerző: Gini Papp – Illúzió
(forrás, wikipedia, life.hu, biobolt.lapunk.hu)
Tehát, szívességet tettek nekem amikor nagyon mellényúltak nálam a hagyományos orvoslással. Ezzel tettek engem arra a sínre, amiért ma ott vagyok, ahol lennem kell.




Mitől medicina az Új Medicina? Dr. Gelléri Julianna, Jakab István (vntv, biologika, ujmedicina)




A doktornő által említett “Öt természet törvényt” az alábbi videóban hallgathatod meg:



Az öt biológiai természettörvény, mely átformálja életünket (Öngondoskodás Expo 2013)



Amikor beüt egy-egy kisebb betegség nálam, általában már előre tudom, hogy jönni fog, mert tapasztaltam számtalanszor, hogy egy adott reakcióm az élet dolgaira mit vált ki lélek majd fizikai szinten. Igazából nem lepődöm meg rajta, és ez biztonság érzetet ad. Ura vagyok a helyzetnek. Nem félek a betegségtől, hanem olyan barátnak tartom, aki segíteni érkezett hozzám.Az Új Germán Medicina fogja a kezemet, és határozottan mutatja az utat a gyógyulás felé, minden helyzetből.
Sosem kételkedtem az intuícióm helyességében, de ha megtettem volna, ez a videó helyre tett volna újra. Ghislaine Lanctot exdoktornő, akit örök életére eltiltottak a praktizálástól, miután megírta “Egészségügyi Maffia” című könyvét, amiben elárulja, hogyan léphetünk a valódi egészség útjára, hogyan vegyük kezünkbe a saját életünket, hogyan szerezzük vissza az egészségünket :




Szabadságot a léleknek - úton a fizikai halhatatlanság felé (ghis, personocratia, biologika)





Az emberek többsége vakon bízik az modern orvostudományban, és még csak eszükbe se jut, hogy lehetséges természetes és hatékonyabb módszereket igénybe venni a gyógyuláshoz – mellékhatások nélkül -.
Nos, Ők nem fogják az alternatív módszereket keresni és használni. De ez nem jó vagy rossz. Ez az Ő döntésük, útjuk, tapasztalásuk. Ez pedig az enyém. Meggyőződésem, hogy ez a hozzáállás törölte a tudatomból a hipochondriát, ami 30 évig a részem volt. Bénítólag tud hatni az elmére.
Már azt hittem genetikus, mert apám – aki 75 éves, de 55-nek látszik -, az SZTK-ban minden osztályon teleírt kartonnal rendelkezik. Már hobbiból is átjár, és megpróbálja meggyőzni az orvosokat, hogy halálos beteg. Egyszer megfigyeltem a gyógyszeres szekrényét, volt benne vérnyomás növelő és csökkentő gyógyszer is(!), mindkettőt szedte. MERT az orvos azt mondta neki…
Egyszóval nincs genetikus hipochondria hál’Istennek. Ezt is elmondhatom ma már. És azt is, hogy hosszú évek óta nem azt írom a google oldalam fő sorába: “tünet”… és az érzéseim leírása.
Mert tudom, hogy ez az egész csak illúzió, a betegség egy jó barát. Nélküle nem tudnánk, hogy letértünk a saját magunk által kijelölt útról.
(Itt van néhány pdf-ben nyitható könyv, melyek lexikon formájában mutatják a tapasztalt fájdalom, érzés lelki oldalról való megközelítését, és megoldását. Válassz! Sok esetben érdemesebb ránézni erre mielőtt diagnosztizálunk magunkon valami retteneteset, és orvoshoz rohanunk!)

Tudnod kell, hogy a legrettegettebb betegségbe, a rákba se kell belehalni.



Dr.Hamer, az Új Germán Medicina megalapítója leveléből, melyet a világfőrabbinak, Menachem Mendel Schneerson-nak írt sok minden ki fog derülni, ha elolvasod. (Mielőtt antiszemitának kiáltana ki bárki, semmi nem áll távolabb tőlem, mint a kirekesztés. Ez nem a zsidóságról szól, hanem a páholyról, ahol a világfőrabbi is ül. És bár már figyelmeztettek, hogy a blogom hitelét rontom az “ellenőrizhetetlen forrásból hozott információkkal” hiszem, hogy, ha Hamer doktor minden könyvében szerepel, van alapja.)
Bár Tejfalussy Andrással nem mindenben értek egyet, az orvosi desztillált víz kúráról tudnod kell…
Valamint beszélnek egy gyógynövényről is, mely a rákos sejtek 98%-át képes megölni 16 óra alatt!

Végül egy gyógyszertechnikus szeretne könnyíteni a lelkén, ezért egy hosszú leírást készített arról a tömeggyilkosságról, amit mi jótékonyan csak kemoterápiának és sugárkezelésnek hívunk. Érdemes elolvasni,  és értelmezni.
És, hogy miért írtam le ezeket a sorokat most? Egyszerű oka van:




Testi betegségek lelki okainak lexikális felsorolása! (videó)



Mázli2015. május 11.
Prof.Dr.Bagdy Emőke gondolatai mindig kristálytisztán csengenek. A “Testi betegségek lelki okai” című rövid előadásában pontosan levezeti néhány népbetegség lelki okát, pillanatok alatt megérted mit művelsz a testeddel ha harag van benned, és nem vagy hajlandó feldolgozni. Ha vesztesnek érzed magad, nem vagy kész a megbocsájtásra, hogyan hatnak rád az ebből termelődő hormonok… Az egész egy nagy körforgás, amit te magad indítasz el, és te magad vagy képes leállítani is.

Az Egyesült Államokban már “Megbocsájtás Intézetek” jöttek létre, hogy a lélek megkapja a nyugalmat, és a test képes legyen gyógyulni. A holográfikus memóriánk elraktározza érzelmi emlékeinket, amit rendszeresen takarítanunk kell ahhoz, hogy ne halmozzuk fel a sértettséget, dühöt, és az elfojtásokat, ezzel betegítve fizikai testünket.
A betegség a lélek nyelve, így adja tudtunkra, hogy felborult a harmónia, nincs meg az egyensúly. Ha egy lelki problémát huzamosan nem tudunk megoldani,akkor az lenyomatot hagy a lélektestben, ami átíródik a fizikai síkra. A megjelenő tünetek kezelésen nem a megoldás,valódi eredményt csak akkor érhetünk el,ha feltárjuk a betegség kialakulásában szereplő lelki okokat, és azokat megoldjuk.



Testi betegségek lelki okai II. - Bagdy Emőke



Mert a betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni és elfogadni. Amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük, ennél fogva a természetes gyógyulási folyamat beinduljon.
Igy juthatunk el csak a teljes gyógyuláshoz.
Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünkhöz szükséges egyensúlyt.
Egyre szélesebb körben elfogadott az a nézet, hogy az egészség nem csupán fizikai testünk helyes működését jelenti, hanem azt, hogy testi, lelki, szellemi egységként, “egészként”, harmonikusan funkcionálunk. A hármas egység csúcsán gondolatvilágunk áll, amely, mint egy “irányítóközpont”, hatással van az érzelmeinkre. Ha például elhisszük, hogy mindenáron meg kell felelnünk másoknak, akkor általában nem a szívünk szerint cselekszünk. Szabadság helyett rabságnak élünk meg mindent, végül elhatalmasodik rajtunk a szorongás és a gyűlölet. Ha például, nem a szívünk szerint élünk, és gyakran hajt minket a gyűlölet, akkor előbb-utóbb szívproblémákra számíthatunk. 


Vagy például aki dühét, gyűlöletét nem tudja kiadni magából, azaz lenyeli a mérgét, egy bizonyos idő után gyomorpanaszokat észlel, de számolhat nyálkahártya-gyulladással vagy gyomorfekéllyel is. Ha  egy negatív érzelem kibillent minket az egyensúlyunkból, és ez az állapot tartósan fennáll, akkor a szervezetet átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramlani.  Elakadások, blokkok keletkeznek, amelyek szintjén az egyes szervekben kezdetben kisebb funkciózavarok, később egyértelműen kimutatható betegségtünetek jelentkeznek. A betegségtünetek figyelmeztetnek  arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell. Nem egy félelmetes ellenség, hanem az egészség útjának iránytűje lesz, amely a javunkat szolgálja. Egy tanító, aki segít, ha készek vagyunk tanulni. Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki. A gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségüket. Minden gyógyulás kulcsa így a saját tudatunkban van. Kényelmesebb persze csak a tüneteket kezelni gyógyszerekkel vagy egyéb módon, de ettől a problémát kiváltó valódi ok nem fog megszűnni, és később újra előtör valahol.
Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben. Ha megbetegszünk, érdemes a tüneteket alaposan megvizsgálni, és elgondolkodni azon, hogy vajon az orvosi segítség mellett mit tehetünk mi magunk saját gyógyulásunkért.


Miközben az orvos felírja neked a gyógyszert, érdemes elgondolkodnod, hátha vannak lelki kiváltó okai is a bajoknak. Például ha környezetedben mindenki influenzás, és te is köhögni kezdesz, nem kell azonnal megijedned, hogy akkor valamit biztos nem jól csináltál. Ám a sorozatosan visszatérő, vagy az előzmény nélküli betegségeknél talán eltűnődhetsz azon, nincs-e némi igazság abban, hogy lelki okai lehetnek. Ha másért nem is, kíváncsiságból azért kikeresheted, hogy az adott szervnek vagy testrésznek mi a szimbolikus jelentése, és az ott jelentkező fájdalmak mire utalhatnak.

Be kell végre látnunk, hogy “egy embert meggyógyítani” nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el. Amíg ezt meg nem tanuljuk, továbbra is szükségünk van a betegségre.”

Azzal, hogy megfigyeljük, milyen esemény vagy hatás következtében, melyik testrészünkön jelenik meg a megbetegedés, azt is megállapíthatjuk, hogy miről szól az üzenete, hiszen minden testi tünetnek megvan a maga jelentése. Szervezetünk ugyanis mindig jelez, ha valami nincs rendben. Betegségeink tehát egyúttal arra is felhívják figyelmünket, hogy lelki úton honnan erednek, vagyis mi az, amit magunkban helyre kell tennünk. Csak meg kell tanulnunk olvasni ezekből a jelekből.


Miről árulkodnak a betegségeid?

(részletek Rüdiger Dahlke könyveiből)
Agyalapi mirigy – Irányítóközpont (mások irányítanak).
Ajakrák – Lenyelt sérelmek, mások hibáztatása.
Alhasi görcsök – Félelem, bizonytalanság.
Alkoholizmus – Talajvesztettség, értéktelenség tudata. Lelkiismeret furdalás. Az Én elutasítása. Vágy a konfliktusmentességre, barátságos kapcsolatokra
Allergia – Lemondás a hatalomról. Kire vagyok allergiás? Teremtő elementálok fel nem ismerése. Az allergén által szimbolizált tulajdonságot elutasítod. Pollenallergia esetén például a szexualitást, megtermékenyítést, szőrallergia esetén a kedveskedést, szeretetet nem tudod elfogadni, porallergia esetén pedig a tisztátalanságot
Angolkór – Érzelmi alultápláltság. Szeretet és biztonság hiánya.
Aranyér – Múltból átmentett harag. Zavarok az elengedésben. Leterheltség, aggódás a határidők miatt. Határozatlanság, rugalmassághiány
Ágybavizelés – Rettegés az egyik szülőtől (lehet karmikus emlékkép).
Ájulás – Félelem. Erőt meghaladó feladat. Nem akarok tudomást venni a külvilágról, ez nekem már sok (védelem). El akarsz menekülni a világ és a problémák elől. Önvédelem
Állkapocs problémái – Harag, neheztelés, bosszúvágy, agresszivitás.
Álmatlanság – Félelem, nyugtalanság, bűntudat. Félelem a szellemvilágtól. Nyugtalanság, félelem, bűntudat. Félsz a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől vagy a haláltól. Alvás-problémák: halál-kérdés
Achilles-ín: érzelmi túlfeszítettség, földhözragadtság
Ágybavizelés: rettegés valakitől
Agyrázkódás: az eddigi út és a gondolkodás megtörése, irányváltás szükségességét jelzi.
Alacsony vérnyomás: Félsz a felelősségtől, nem mersz elmenni a végsőkig.
Alkar: cselekvőképesség
Asztma: Az életben sok sérelmet nyeltél le, és egyszerre szeretnél megszabadulni tőlük, illetve többet szeretnél kapni. – szűkkeblű vagy, többet akarsz kapni, mint amennyit adni, a világ piszkosságának taszítása
Álterhesség: vágy a tiszta anyaságra
Arc: nyíltság, önkifejezés, a leginkább magunkról beszélő rész
Arcideggörcs: állandóan maszkot hord, nem önmagát adja
Balesetek – Magatehetetlenség, kitörni vágyás, agresszivitás.
Belek – Szükségtelen elengedése félelemmel, illetve el nem engedése.
Bélrendszer: ellenséges érzelmek
Boka – Mozgékonyság, irányváltoztatás képessége.
Bőr – Az egyéniség védőburka. Elfolytott harag. Fenyegetettség érzete. Érzelmi állapot visszatükröződése. 
Bőrbetegség: Túlzottan zárkózott és kemény vagy. Képtelen vagy a gyengédségre és a nyíltságra. Elfojtott harag
Bőrkeményedés – Merev nézetek, állandó rettegés.elképzelések
Bőrkérgesedés – Védőpáncél növesztése a bántó ingerek ellen. Ez  védőpáncél utal a védtelenség, veszélyeztetettség érzetre
Bőrpigmenthiány – Vitiligo – Kötődés hiánya, kitaszítottság, elszigetelődés
Bright kor – Gennyes vesegyulladás – Alacsony önérték, állandó kudarc veszteség érzete.
Baleset, csonttörés: Nem a helyes úton jársz, túl merev vagy, változásra van szükséged.
Bal oldalon megjelenő elváltozások: Az anyához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Jelképezi még az érzelmi oldalt és a múltat is.
Boka: felemelkedés a földtől, elrugaszkodottság
Candidiázis – Gombás megbetegedés – Szétszórtság, harag. Bizalmatlanság mások irányában, de közben vágy az emberi kapcsolatokra.
Ceilulitis – Kötőszövetgyulladás – Megrekedés gyermekkori traumánai. Ragaszkodás a múlt fájó emlékéhez. Rettegés az önállóság.Ragaszkodás a fájó emlékekhez.
Cukorbetegség – Visszafogottság, mély fájdalom, szeretethiány, sóvárgás a múlt emlékei iránt. Pl. szép lehetett volna, ha…..  ,Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.
Csalánkiütés – titkos félelmek, a dolgok eltúlzása.
Csecsemőkori asztma – rettegés az élettől. Nem jó itt lenni.
Csecsemőmirigy – Az élet veszélyes. Mindenki ellenem van.
Csípő – Döntő pillanatban az egyén fél lépni.
Csípőbántalmak: Félelem előrelépni. Több önbizalmat!
Comb: az előrehaladáshoz, járáshoz szükséges erő
Csomók – Neheztelés, kudarcélmény, lelkifurdalás
Csontok: Törés – Lázadás a halalom ellen. Szilárdság, merevséget jelez, a gyógyulási idő alatt változtatnod kell ezen. 
Deformitás: Szellemi túlfeszítettség, rugalmatlanság.
Csontvelőgyulladás – Harag, csalódás az életben. Támasznélküliség.
Csorgó orr – Elfojtott sírás, tehetetlenségérzet
Csukló – Lendület és fesztelenség.
Dadogás – Önkifejezés hiánya. Nem szabad sírni. Bizonytalanságérzet. Nem veleszületett dadogásról van itt szó.
Daganat-tumor – Önfejűség, merev gondolkodás, helytelen programozás,régi sérelmek, megrázkódtatások őrzése, lerakódása. Lelkiismeret-furdalás
Méghdaganat, ciszta – Nemiségben esett csorba.
Duzzanat – Merev gondolkodás, régi fájdalmak cipelése
Depresszió: menekülés az aktivitástól
Derékfájás: túlhajszoltság.
Dohányzás: vágy az önmegvalósítás szabadságára, kapcsolatteremtésre
Ekcéma – Kibékíthetetlen ellentétek, érzelmi kifakadások hiánya. Ellentétek harca, érzelmi kitörések
Elmebaj – Menekülés a családból. Eltávolodás a valóságtól. Elkülönülés. Nem veleszületett elmebajról van szó.
Emlékezetkihagyás: Amnézia – Félelem, menekülés az élettől, akaratgyengeség.
Epekőbántalom – Keserűség, keménység, büszkeség, rosszallás.lerakódott fájdalom, sérelem. Epe:agresszió, keserűség, bánat.  Epebántalmak: Keserűnek érzed az életet.
Epilepszia- Üldözöttség, belső küzdelem, önpusztító erők.
Égési sérülések – Harag, lángoló gyűlölet, heves indulatok.
Émelygés, hányinger – Egy gondolat, egy élmény elutasítása. Félelem.
Érproblémák, vérproblémák: szeretet áramoltatásának problémája.
Érelmeszesedés – Ellenállás, feszültség, szűklátókörűség, elfordulás az értékektől.
Étvágy – saját érzelmek megvetése. Biztonságvágy. Étvágy (nagy): biztonsági érzet hiánya, félelem. Étvágytalanság: Félelem, veszély és fenyegetettség érzet
Beteges éhség – Az élet veszélyes, félelem, fenyegetettség
Elfásultság: Elszigetelődés, elfojtott érzelmek
Elhízás: Boldogtalan vagy, úgy érzed, nem vagy fontos, kilátástalannak látod a jövőd. Esetleg a plusz kilók mögé próbálod elrejteni nőiességedet.
Emésztési probléma: Valamit nem tudsz megemészteni, lenyeled a mérged.
Fehérfolyás – A férfiak kihasználják a nőket. Egy partner ellen irányuló harag.
Fej: irányítás, gondolkodás, racionalizmus. Fejfájás – Kemény önkritika. Az én alábecsülése. Maximalista vagy, túlhajszolod magad. Nem tűröd a kritikát
Fekély – Önbizalomhiány, emésztő gond. Lelki fájdalom
Fertőzés – Ingerültség, harag, bántalom
Ficam – Harag ellenállás. Ragaszkodás a megszokott útirányhoz. Merevségből kimozdulni – felszólítás.
Fogak – Elhatározások. Rágódás a helyzetek miatt. Fontos döntések halogatása. Képtelen az átgondolásra és határozásra.
Frigiditás – A nemi örömök elítélése, megtagadása. Érzéketlen partner. Frigiditás, impotencia: Félelem az ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll elvesztésétől, a haláltól, a megnyílástól, és a sikertelenségtől.
Fulladásos roham – Az élet veszélyes. Megrekedés a gyermekkornál.
Fül: Fülcsengés – Az őrangyal figyelmeztetése.
Zúgás : nem a belső hangra figyelek.
Fül fájás: Ne kelljen hallani.
Fájdalom: figyelemfelhívás, amelyik szervet érinti, annak a területnek szimbolikus jelentését figyelembe véve. Fülbetegségek: Nem akarsz meghallani valamit, nem figyelsz a belső hangodra.
Farkasvakság: félelem a bizonytalanságtól, az ismeretlentől
 Felkar: erő a cselekvéshez
 Fertőzés: Harag, bántalom, ingerültség
 Ficam: harag, ellenállás
 Fog: agresszió, vitalitás.  Fogíny: ősbizalom
 Fogfájás: Valamit nem teszel meg, pedig szeretnéd. vitalitás hiánya
 Fojtó érzés: szorongások
 Foltokban hulló haj: szervzónák figyelembevételével jelez rendellenességet
Gerincoszlop – Az élet hajlékony tartóoszlopa. Gerinc, hát: támaszt keresek, vagy túl sok a teher rajtam
Gerincoszlop görbülése – Merevség, kitartás a régi elképzelések mellett. Akaratgyengeség, hitehagyottság. Gerincproblémák: Az egyenesség, őszinteség, emberség jelképe. Gerincferdülés: egyik feled túl hangsúlyos a másikkal szemben (lásd oldalak) Görnyedtség: bizonytalanság, összehúzza magát, az élet csapásai alatt megtört
Gégehurut – Nem meri felemelni a hangját. Dühében szóhoz sem jut. Neheztel a hatalomra.
Golyva – Strúma – Áldozat, kudarcok, kielégületlenség (megértés hiánya). Elég volt a bántalmakból. Egzisztenciális fensőbbségérzés
Görcsök – Görcsös ragaszkodás, feszültség, aggódás, megragadás.
Gyermekkori betegségek – Gyógyszer, kábítószer-függőség. Menekülés az én elől. Önszeretet hiánya.
Gyomor bántalmai – Rettegés az ismeretlentől. Alkalmatlanság az új átlényegítésre. Túl sokat töprengsz, valamit nem tudsz elengedni.
    Fekély – Önbizalomhiány. Mások kedvébe próbálj járni.elfojtod az agressziódat. 
    Égés – Önmarcangolás, aggódás, félelem (maró).
    Hurut – Örökös bizonytalanság. Leépülés érzete.
    Rontás – Rettegés, mohóság, irigység, szorongás.
Gyulladás: Nem tudsz feldolgozni egy problémát, mert félsz tőle.
Hascsikarás – A környezetben mindenki ingerült és bántóan viselkedik.
Hasmenés – Elutasítás, kapkodás.nem tudod hasznosítani a tapasztalataidat, ezért azok csak „átrohannak” rajtad.
Hasi panaszok: Egzisztenciális félelmekre utal.
Hasnyálmirigy Az élet édessége.
    Felsőrész – Érzelmi háttér hiánya, szeretet elfojtása, hiánya, – jövőt szimbolizálja.
    Közép – Bűntudat, múlt terhei, az élet terhes – jelen.
    Alsórész – Bizonytalan anyagi háttér – derék – múlt.
Hepatitisz – Ellenállás a változásra, félelem, harag, gyűlölet, düh.
Hidegrázás – Szellemi beszűkülés. Visszahúzódás. Hagyjatok békén.
Húgyhólyag panaszai – Ragaszkodás idejétmúlt nézetekhez, szorongás érzelmi beszűkülés, érzelmek visszatartása. Hólyaggyulladás: Visszafojtod érzelmeid, pszichés nyomás alatt állsz. Húgyhólyag: pszichés nyomás, érzelmi telítettség, “altesti sírás”
Hörghurut – Elmérgesedett családi légkör. Heves viták. Olykor túl nagy a csend.
Haj: szabadság, hatalom, saját terület határai, antenna, külső inger felvétel
Hajhullás, korpásodás: Új korszak kezdete, vagy a visszahúzódás jele.
Hányás: elutasítasz valamit; undor jele.
Heg: egy lelki sérülésed mély nyomot hagyott benned.
Herpesz: Undorodsz valamitől.
Hordó-mellkas: felfújja magát, erősebbnek mutatja magát
Idegek – Kapcsolat a külvilággal. Információcsere.
Idegesség – Lázas kapkodás, bizonytalanság, aggódás, erőfeszítés, félelem.
Idegösszeomlás – Túlzott Én központúság.
Impotencia – Kényszer a bizonyításra, bűntudat, feszültség, előítéletek, gyűlölet egy korábbi partner ellen.
Influenza – Tömeghisztéria, befolyásolhatóság.
Isiász – Képmutatás, rettegés a jövőtől, anyagiak miatti félelem.
Izületek – Az élet fordulópontjait és a könnyed váltást jelképezi.
Reuma – egy izületre terjed ki – Elnyomottság, becsapottság érzete, a  körülmények ócsárolása.
Ujjakra, vagy több izületre terjed ki: Büntetni, visszavágni. Szemrehányás, kifosztottság.
Ujjak: Hüvelyk – Intellektus, aggódás.
Mutató – Ego, félelem.
Középső – Harag, nemiség.
Gyűrűs – Bánat.
Kisujj – Család, színlelés.
Kar – Képesség az élmények befogadására.
Kelés – Harag, forrongás, háborgó indulatok.
Kéz – Tart és kezel. Megmarkol, szorít, megragad, elenged, simogat, odavág.
Ínhüvelygyulladás: Nem engedsz utat cselekvőképességednek.
Jobb oldalon megjelenő elváltozások: Az apához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Ész, racionalizmus.
Klimax – Félelem a nőiesség elvesztésétől, az öregedéstől. Önbizalom hanyatlása.


Koleszterin – Az öröm csatornái elzáródnak, félelem az öröm elfogadásától.
Kóros étvágytalanság  -Kóros soványság –  Az élet megtagadása, szorongás, önutálat,elfojtod a nemiséged,bűntudat
Könyök – Irányváltoztatás. Új élmények befogadása.Elhárítás
Köröm – Bizonytalanság, védelem.agresszió
Köröm rágása – Önemésztés, gyermeki dac.
Köszvény – Uralkodási vágy, türelmetlenség, harag.
Kötőhártya-gyulladás – Harag, csalódottság az életben látottak miatt.
Kövérség – Védőpajzs. Önvédelem, túlérzékenység.
Kancsalság: egyoldalú látásmód
Kényszeres evés: ingerhiány.
Kéz: felfogás, cselekvés, tenyér-kézfej kettősség
Kiütés: Türelmetlenség, gyermetegség
Koszorúér-elmeszesedés: az érzelmek visszafojtása.
Köhécselés: nem mered kimondani a véleményedet, de jelzed, hogy van.
Kötőhártya-gyulladás: fájdalmat okoz valaminek a belátása.
Láb: comb – Ragaszkodás koragyermekkori traumához.
Lábszár – Rettegés a jövőtől az előrehaladás megtagadása,vagy túl feszített tempóban haladsz.
Lábfej – Önmagunk, az élet és a többiek megértése. Rettegés a jövőhtől, megfenekléstől. Lábfejpanaszok: a gyökereket, ősökhöz való viszonyt szimbolizálja. Nem tisztázott a múltad, gyökértelennek érzed magad. Lábujjhegyen járás:folyamatos emelkedettségre vágyik
Láz, hőemelkedés – Izzó harag.
Leukémia – Az élet befogadásának képtelensége. Belső gyötrődés, önkínzás, kétségbeesés.
Légzés – Az élet befogadásának képessége.
Mandulagyulladás – Félelem elfojtott érzelmek és ambíciók, önkifejezés hiánya.
Máj – A harag és alacsonyabb rendű érzelmek székhelye.
Máj betegségei – Örökös panaszkodás. Állandóan hibát keres magában és tetteivel igazolja azt.Túl dühös és haragvó vagy. méregtelenítés, felismerés, védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok beépítése.
Meddőség – Nincs belső igény az anyaságra, vagy félelem az élet természetes menetétől.
Mellkas: rugalmasság, zártság
Mell panaszai: Az anyasággal, gondoskodással van problémád.
Mell ciszta – Túldédelgetés, gondoskodás.
Csomók – Basáskodó magatartás.
Feszülés – Táplálék megvonása.
Melléküregek – Egy szeretett személy bosszúságot okoz.
Mellékvese – Kishitűség, önhanyagolás, szorongás.
Menstruáció előtti zavarok – Saját hatalom átruházása a külvilágra. Idegenkedés a női test folyamataitól.


Menstruációs zavarok – Nőiesség elutasítása, bűntudat, rettegés. Menstruáció: önfeladás, odaadás, elengedés, ritmus, nőiség
Merev nyak – Egyoldalú felfogás, hajlíthatatlanság.
Migrén – Kitörési vágy. Ellenállás az élet természetes menetének, szexualitás keltette szorongások. Fejben megélt szexualitás.
Nyirokmirigy gyulladás – Az élet lekicsinylése, mások hibáztatása, áthárítás. Beteges önkritika. A beteg hozzáállása mindenhez. “Hát nem borzasztó?”
Mozgásbetegség – Rettegés az események fölötti uralom elvesztésétől.
Magas vérnyomás: Túl merev vagy, görcsölsz egy problémán, de nem tudod megoldani.
Medence: nemi tartás
Mióma :  álterhesség
Mutálás: nem tudja milyen helyzetben milyen hangot használjon
Narkolepszia – alvás kényszer – Elhárítás, rettegés. Menekül a feladatok és körülmények elől.
Nátha – Zavarodottság, sok minden zajlik egyszerre. Érzelmi zaklatottság, kisebb sérelmek. El akarsz zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól.
Nyak panaszai: Önfejűség, hajlíthatatlanság. Nincs összhangban az eszed és a szíved, mást súg az egyik, mint a másik.


Nyáktömlő gyulladás – Elfojtott harag.
Nyírok betegségei – Figyelmeztető jel. Az elmét ismét az élet legfőbb dolgai, a szeretet és a boldogság felé kell fordítani.
Nagyothallás: merev a saját környezetével szemben, lezárja magát
Női mell: anya-gyermek kapcsolat
Női szervek betegségei: Nem éled meg a nőiséged, elutasítod a szexualitást.
Orr vérzése –  Esdeklés a szeretetért.önfeláldozás. Igény a megbecsülésre. Mellőzöttség és el nem ismertség érzése. Esdeklés a szeretetért
Orr polip – nem kívánt gyermek, veszekedések.
Ödéma – Nem akarok valakit, vagy valamit elbocsátani.Orr: emóciók, szex, büszkeség
Orrdugulás: Megakadályozod az érzelmeid áramlását.
Orrsövényferdülés: érzelmeid túlságosan egy oldalra hajlanak.
Oldalak: tested jobb oldala az ész és a racionalizmus, bal oldala a szív és az érzelmek jelzője. A fejeden ugyanez pont fordítva van.
Pajzsmirigy – Sértődöttség. Soha nem tehetem azt, amit akarok. Mikor kerülök sorra? Ha alulműködik, félsz a változástól, ha túlműködik, sokat stresszelsz, és nincs határozott jövőképed.
Petefészek – A teremtés kiindulópontja. Kreativitás.
Pikkelysömör – Félelem a megbántástól. Az érzékek és a szellem eltompítása, érzések elfojtása.Túlzottan véded magad, félsz a sebezhetőségtől.
Porckorongsérv – Talajvesztettség, határozatlanság, döntésképtelenség. 
Prosztata: férfias agresszió
Púp: kizárja magát a közösségből, feladata van
Rák – Mély sebek. Neheztelés régi sérelmek miatt. Titkos bánat emészti a testet. Gyűlölet, kétségbeesés. Rákos daganat: Elfojtott harag, bánat
Reuma – Tehetetlenségérzet, szeretethiány, keserűség, neheztelés. Önmagad és kapcsolataidat nem tudod elfogadni.
Rekedtes hang: ha csak a torkodból képzed a hangod, nem adod ki teljesen magad, titkolózol a környezeted előtt.
Ritmus: univerzális rend, élet, polaritás
Rövidlátás: bizonytalan vagy a jövődet illetően.
Sclerosis multiplex – Merevedett gondolkodás. Keményszívűség, vasakarat, hajlíthatatlanság.
Sérv – Megszakadt kapcsolatok, nyomasztó gondok, túleröltetés. Félreértelmezett önkifejezés.Túlterheled magad.
Szaruhártya gyulladása – Engesztelhetetlen harag.
Száj betegségei: Megingathatatlan nézetek, merev gondolkodás, zárt világkép. Befogadás, kommunikáció, kapcsolat a külvilággal
Szem betegségei – nem szívesen látja, ami életében végbemegy. Valamit nem akarsz meglátni. Ha rövidlátó vagy, akkor a jövőbeni dolgokat hárítod, távollátás esetén pedig az orrod előtt levő dolgok felett hunysz szemet.
Gyermekeknél: Rövidlátás – A jövőkép bizonytalan
Távollátás – Rettegés a jelentől.
Összetérő kancsalítás – Nem akar szembesülni a külvilággal, önellentmondás.
Szemtengelyferdülés – Fél szembesülni önmagával.
Széttartó kancsalítás – Nem mer szembenézni a jelennel.
Szürkehályog – Képtelen boldogan előretekinteni.
Retina leszakadás – az anyag eltereli a szellemtől a figyelmet.
Zöldhályog – Engesztelhetetlenség. Régi sérelmek okozta feszültség túlnyomása.
Szédülés – Csapongás, szétszórtság, szemlélődés elutasítása. Külső ingerek elutasítása.
Székrekedés – Ragaszkodás az idejét múlt nézetekhez, megragadás a múltban, fösvénység. Nem szeretsz adni
Szélgörcs – Szorongás, megemészthetetlen gondolatok, érzelmi túltelítettség.
Szív – Szeretet és biztonság középpontja.
Szív betegségei – érzelmi válság, örömtelenség. A szív megkeményedik, hajlam a stresszre.
Szívroham – a pénz utáni hajsza kiszorítja a szívből az örömöt.
Szívkoszorúér trombózis – Magányérzet, riadtság, kisebbségérzés, önmarcangolás, kishitűség.
Szívszorítás – Talajvesztettség, meginog az életbe vetett hit.
Sarkon járás: nem hagyja kibillenteni magát egyensúlyából
Struma: fensőbbségérzése saját magát fojtogatja
Szédülés: Bizonytalan és ingatag vagy.
Térd panaszai – Önfejűség, önteltség, hajthatatlanság, félelem, rugalmatlanság. Alázat hiánya. Térd: Az alázatot, befelé fordulást jelképezi.
Torok betegségei – elfojtott harag, önkifejezés hiánya, ellenállás a változásnak, az egyén képtelen szót emelni önmagáért. Nem tudod, nem mered kimondani, amit szeretnél, nem vállalod fel magad.
Tuberkulózis – Önzés sorvasztja a testet. Birtokolni vágyás. Kegyetlen gondolatok, bosszúvágy.
Tüdő betegségei – Búskomorság, bánat, félelem az élet befogadásától. Nem érzi méltónak magát a teljes életre. Szomorú vagy, nem érzed magad elég szabadnak. Tüdő: szabadság, kapcsolat a külvilággal, kommunikáció, vitalitás
Tüdőgyulladás – Újra és újra fellépet sebek, letargia.
Tüdőtágulás – Érdemtelenül élni nem lehet. Félelem az élet befogadásától.
Tagolatlan beszéd: nem akarja, hogy megértsék
Talp, kéz, tenyér: elkülönülés, különcség
Távollátás: nem akarod észrevenni az evidens dolgokat, elzárkózol attól, ami az orrod előtt van.
Tériszony: Félsz a bukástól és a sikertelenségtől.
Testszőrzet fokozott növekedése: férfias jellegek megerősítés
Trombózis: Szellemi fejlődésre van szükséged.
Túl egyenes a gerinc: túlzott magabiztosság látszata
Tumor: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet
Utazási rosszullét: Kiszolgáltatottságérzet, félelem, bezártságérzés
Vállpanaszok: túlterheltség
Vastagbél: sokat kritizálsz.
Vastagbél-, aranyérproblémák: Szorongásra, félelemre utal.
Vékonybél: tudatos analízis
Vékony hang: nem mersz élni a saját lehetőségeiddel.
Vér: ego, vitalitás
Vérszegénység: passzivitás, bizonyos életenergiát nem vagy hajlandó felvenni, beépíteni a mindennapjaidba
Vesebetegség: Félelemre utal, jelképezi az emberi és párkapcsolatokat. (jobb vese férfival kapcsolatos ügy, bal vese; nővel kapcsolatos ügy)
Vesekő: a párkapcsolatodban nincs elég energia, lelkesedés
Viszketés: ingerlékenység jele, a vakarással keresgéled, mi az, ami ingerel.
Visszér: Rugalmatlan, merev, zárkózott vagy.
Zöld hályog: visszafojtott könnyek.






Szeretnéd feloldani tested energiaáramlását? Ez az ősi kínai módszer segíteni fog





Mázli2015. július 22.
1


Tudtad, hogy egy egyszerű technikával rögtön feloldhatod tested energiaáramlását? Az apró endokrin szerv, a csecsemőmirigy vagy tímusz neve a görög „thymos” szóból ered, amely jelentése „életenergia”. A következőkben egy egyszerű módszert ismerhetsz meg, amellyel aktiválható ez a mirigy, és amely a Kínai Tradicionális Orvoslás akupresszúrás módszerein alapszik.
A technika mindössze pár perces. A csecsemőmirigy aktiválásával a test teljes energiapotenciálja felszabadítható. Ennek köszönhetően csökkenthetjük a stresszt, erősíthetjük a lelkiállapotunkat és stimulálhatjuk a test természetes védekezőképességét és betegségekkel szembeni ellenálló képességét.
Tímusz – mi az, és mi a feladata?
Orvosi szempontból a tímusz (csecsemőmirigy) a szervezet egészségének egyik tartóoszlopa. Ez a mirigy a T-sejteknek nevezett immunsejtek termelése révén fenntartja az immunrendszer hatékony működését. A T-sejtek olyan fehérvérsejtek, amelyek „katonaként” úgy védik a szervezetet, hogy felismerik és elpusztítják mindazokat az anyagokat, amelyek a szervezet és az egészséges sejtek számára fenyegetést jelentenek.
Annak ellenére, hogy a mirigy fejlődése serdülő kor után leáll (ekkor van fejlődésének maximumán, állománya ezután folyamatosan elzsírosodik és csökken, 40-50 éves korra mindössze 5 g-ra zsugorodik), még ezután is aktív és közvetlen módon van kapcsolatban az immunrendszerrel.
Amikor boldogok vagyunk, a csecsemőmirigy növekszik, amikor pedig stresszesek vagyunk, akkor méreteiben csökken. A szeretet és a harag nagymértékben képesek befolyásolni ezt a mirigyet, a negatív szavak és gondolatok úgy hatnak rá, mint egy vírusos bántalom, csökkentve ezzel az immunrendszert fenyegető betegségekkel szemben való ellenállását.
A hagyományos indiai orvoslás szempontjából, a csecsemőmirigy nagyon szoros kapcsolatban van a szívcsakrával és az ezt szimbolizáló 12 szirmú lótuszvirággal. A mirigy központi elhelyezkedése – a mellkas és a nyaki régió határán van, a negyedik bordaízesüléstől a pajzsmirigy alsó részéig terjed – nem egy véletlen egybeesés. Dr. John Diamond, a „Life Energy: Unlocking the Hidden Power of Your Emotions to Achieve Total Well Being” című könyv szerzője szerint ez a mirigy ellenőrzése alatt tartja és szabályozza a test energiaáramlását, vagyis itt van az energia otthona.
Dr. Diamond véleménye szerint bármely gyógyulási folyamat legfontosabb része nem más, mint a magas szintű életenergia. Ha a gyógyulás folyamata nem a jólét és vitalitás megalapozásával kezdődik, akkor bármilyen gyógyszer vagy kezelés értéktelen lesz. „Az igazi csodagyógyszer”, Dr. Diamond szerint „a bennünk levő erő és vitalitás, a bennünk levő jól lenni akarás.”
Tímusz – a „jól lenni akarás” központja
Születéskor a csecsemőmirigy majdnem akkora, mint a szív és a tüdők. Az idő múlásával pedig sorvadni kezd, egy középkorú ember tímusza a fentebb említett kis zsírcsomóvá redukálódik. Szerencsére ez a folyamat visszafordítható. Dr. Noreen Barron orvos és természetgyógyász így magyaráz: „A csecsemőmirigy gyengéd ütögetése hozzájárul működésének javításához, amit tudományosan is bebizonyítottak. Lényegében – mondja Barron – az ütögetés a mirigy fejlődését is stimulálhatja.”
A tímusz ütögetésének egyszerű technikája több energiához és vitalitáshoz segít hozzá. Szakértőnként árnyalatnyi változások ugyan vannak a módszert illetően, de mindek van egy kulcsfontosságú közös pontja. Első sorban, természetesen megkeressük a csecsemőmirigyet – a mellkas közepén. A gyors energia felszabadulás érdekében ujjbegyeinkkel finoman ütögessük ezt a területet 20 másodpercig, miközben mélyen lélegzünk.
Dr. Diamond módszere abban tér el, hogy az ütögetést „keringő ritmusra”, egy-két-há ütemre végzi, az első ütést jobban hangsúlyozva. A módszert pedig annyival egészíti ki, hogy ismételjük a következőt: „Tele vagyok életenergiával és tele vagyok szeretettel.”
(Egyed Zsuzsanna fb oldala)









A kéz, mint szervezeted gyógyító központja!

Mázli2015. október 3.

4
 
A testi betegségek lelki okainak lexikális felsorolása című cikkben (kattints ide, hogy új lapon nyíljon!) már olvashattál arról, hogy a betegségek hátterében mindig lelki egyensúly felbomlásáról van szó. A közel 5ezer éves múlttal rendelkező kínai orvoslás ezt már alaposan feltérképezte, és pontos leírásokat adott róla. Ennek köszönhetően már egy torokfájás esetében is könnyedén felismerhetjük, mi volt az elmúlt 48 órában az, ami kiváltotta. A felismerés az első lépés a gyógyulásban. A kínai akupunktúra egy ingerterápia, mely ennek a belső egyensúlynak a megbomlását igyekszik helyrebillenteni. Az akupresszúrához pedig tűre sincs szükségünk, mert a megfelelő pontok (meridiánok) kézzel történő nyomásával hasonló eredményeket érhetünk el. 
Egy pont kezelése hozzávetőleg 2-3 percig tart (egy nyomás hossza 5-6 mp), s otthon is bátran kipróbálhatjuk. Ezzel az öngyógyító folyamatokat indíthatjuk el.
Természetesen, ha téged a nyugati orvoslás nyugtat meg, abban tudsz bízni vagy hinni, azt vedd első sorba igénybe, mert amiben a tudat hisz, az a módszer lesz számára 
valóban gyógyhatású. Mindamellett az akupresszúra használatával hozzájárulhatsz a gyors felépülésedhez.
A fenti kéz meridián térkép pontosan megmutatja mely pontokra kell nyomást gyakorolnod ha valamelyik szerved rendetlenkedik. Evvel párhuzamosan a lelki okoknak is nézz utána (a fenti linkre kattintva megtalálod a lexikonokat, melyekből tájékozódhatsz!).
kéz reflexológia

Egy japán orvos, Jin Shin Jyutsu szerint, az egyes ujjainkon lévő “gombok” megnyomásával szintén megszabadulhatunk a fájdalmaktól, és oldhatjuk vele a lelki konfliktust is.

HÜVELYKUJJ

Ha ezt az ujjat masszírozzuk és megnyomjuk, a gyomor problémáktól, a hasi rosszullétektől, a szorongástól, a depressziótól és a fájdalmaktól is megszabadulhatunk.

MUTATÓUJJ

Ha a húgyhólyaggal vagy a vesével vannak problémáink, akkor nyomjuk meg a mutatóujjunkat. Ez segít megszabadulni a görcsöktől, az emésztési gondoktól, a hátfájástól és a fáradtság is kiküszöbölhető vele.

KÖZÉPSŐ UJJ

Ha az idegrendszereddel vagy a májaddal van gond, akkor pár másodpercen át nyomd jó erősen a középső ujjad. Ez a technika segíti még a szív- és érrendszeri betegségeket, megszabadít a stressztől, a menstruációs fájdalmaktól, a látási problémáktól és megszünteti a fejfájást is.

GYŰRŰSUJJ

Az emésztőrendszerünket és a tüdőnket gyógyíthatjuk ennek az ujjnak a megnyomásával.

KISUJJ

Ezen az ujjon lévő “gomb” megnyomásával véget vethetünk az idegességnek, a szorongásnak, a pánikrohamnak és hatékonyan kezelhetjük vele a puffadást, a torokfájást és megőrizhetjük csontjaink egészségét is.




Ki voltál előző életedben? Most megtudhatod – teszt



Mázli2015. május 5.
Valószínűleg ez  csak egy jó játék, hiszen aki hisz a reinkarnációban jól tudja, hogy rengeteg előző élete volt, nem csupán az az egy, amelyet most a teszt szeretne megmutatni számára. És azt is, hogy azért jön újra és újra, hogy fejlődjön, éppen ezért megfelelő életfeladatokat jelöl ki a maga számára. De a játék kedvéért nézzük meg vajon mi volt ez a feladat, és hogyan javíthatsz rajta. 


Születési idő: április. 20. – május 8., augusztus 12-19.
A HARCOS
Előző életedben: Akár nőnek, akár férfinak születtél, nagy harcos voltál.. Nemcsak fegyveres csatákban vettél részt, hanem igen gyakran a kocsmai verekedések kezdeményezője voltál. Hittel és átéléssel adtad elő a vágyaid, sokk embert rá tudtál venni arra, hogy célod elérése érdekében támogassanak.Jelenlegi életedben:Ugyanolyan szenvedélyes vagy, mint néhány száz évvel ezelőtt. Nagy hibád, hogy a cél eléréséért most olyan emberekre is mosolyogsz, akikre nem is kellene.
Születési idő: január 1-7, szeptember 1-7.
A KERíTŐ
Előző életedben: Te voltál az alkimista, aki megpróbált az ólomból aranyat varázsolni. A pénzváltó, bankár, földbirtokos vagy földművelő paraszt alakját már többször ölthetted magadra. Imádtad a hasadat, és élvezettel flörtöltél. Abban is örömödet lelted, hogy másokat összehoztál.Jelenlegi életedben: Szilárd támaszt kell nyújtanod mások számára, önként kell felajánlanod a segítséget a rászorultaknak. Le kell győznöd az irigység gyakran visszatérő érzését, és hallgatni a megérzéseidre, amelyek sohasem csalnak meg.
Születési idő: május 9-27., június 29. – július 13, augusztus 20-31.
A KERESKEDŐ

Előző életedben: Te voltál a kereskedők gyöngye az előző életetekben. Fantasztikus rábeszélőképességgel bírtál. De te is lehettél a mutatványos is, aki néhány száz évvel ezelőtt a piactéren, kötélen táncolva szórakoztatta az ámuló közönséget.
Jelenlegi életedben: Ugyanolyan meggyőző vagy, mint az előző életeidben. Meg kell tanulnod, hogy nem bízhatsz meg mindenkiben. Még a saját rokonaid némelyikében sem, mert a naivitásod miatt több csalódást élsz át.
Születési idő: július 29. – augusztus 11., október 30. – november 7.
A HÓDITÓ
Előző életedben: Te voltál Casanova, aki hajszolta az érzéki élvezeteket. Szíveket törtél össze, de a vívóbajnokságon is győzedelmeskedtél. Kiváló sportoló voltál, aki jártas szakácsművészeteiben is.Jelenlegi életedben: Gyenge pontos a szíved, az érzelmektől olvadsz, sok kalandba belemész, ezért éppen a legnagyobb szerelem kerülhet el. Hajlamos vagy az erőszakos viselkedésre.
Születési idő: május 28. – június 18., szeptember 28. – október 2., február 12 -29.
A VÁNDOR

Előző életedben: Remek volt a tájékozódó képességed, igy ha vándor szerepébe bújtál, odataláltál a legeldugottabb településre is. Talán azért, mert nagyon sokat beszéltél, nem értél oda sehova időre.
Jelenlegi életedben: Feladatod megtanulni beosztani az idődet, a kusza helyzeteken úrrá lenni, és időben elindulni, hogy ne késs el.
Születési idő: március 11-31., október 18-29., december 19-31.
A POLITIKUS
Előző életedben: Kegyeidet a vezérek, királyok keresték, hiszen a bölcsességed révén a legjobb tanácsokat adni. Ám nem politizáltál nyiltan, nem vetted fel szemben a harcot, hanem a háttérből adtad a tanácsokat.Jelenlegi életedben: Bele kell menned a nyilt vitákba, és mindig őszintén vállalnod kell a szavaidért a felelősséget.
Születési idő: január 22-31., június 19-28., július 14-17., szeptember 8-22.
A GYÓGYITÓ
Előző életedben: Te voltál az a gyógyító, akiről többen azt állították, hogy boszorkány. Teliholdkor gyógyfüveket szedtél az erdőben, ismerted a betegségek eredetét, és kikezelted őket.Jelenlegi életedben:Fontos számodra a tekintély, ez eltávolodhat régi barátaidtól, családtagjaidtól, ezért többször érezheted egyedül magad a világban.
Születési idő: január 8-21., február 1-11., november 18-26.
A BÖLCS

Előző életedben: Nem csak jó hírében álltál, hanem tudásod, bölcsességed, szerénységed miatt nagy szeretetnek örvendtél. A zajos tapsnál, éljezésnél sokkal többre becsülted, hogy tegyél másokért.
Jelenlegi életedben:Érzékeny, nehezen megközelíthető személy vagy. Úgy érzed, hogy szüntelenül védekezned kell a világ támadásai, a rosszindulatú emberek, a negatív hatások ellen. Őszinte, becsületes vagy, aki az élete utolsó szakaszában ismeri meg az igaz szerelmet.
Születési idő: március 1-10., november 27. – december 18.
A HÁZASSÁGSZÉDELGŐ
Előző életedben: Te voltál a világjáró, aki a földgolyó különböző pontjain hajszolta a kalandokat, mindenkinek házasságot ígért, és persze sohasem bukott le. Élvezted az életet, és hirdetted, hogy idő minden problémát megold.Jelenlegi életedben: Ha hazáról, üzletről, vagy hitről, és nem szerelemről van szó, akkor őszinte, hűséges és kitartó vagy. A házasságot nem neked találták ki, mert úgy érzed magad, mint magad a kalitkába zárva.
Születési idő: április 1-19., november 8-17.
A VARÁZSLÓ
Előző életedben: Te voltál az a híres varázsló, akihez az emberek a megoldhatatlan problémáikkal fordultak. Rengeteg ellenséged volt, akik azonban az idő multával sorra behódoltak neked.Jelenleg életedben: Meg kell próbálnod az embereket nem manipulálni, a féltékenységi vágyad kordában tartani, és higgadtnak maradni minden helyzetedben.
Születési idő: július 18-28., szeptember 23-27., október 3-17.
A CSALÁD MOTORJA
Előző életedben: Az előző életedben tyúkanyóként nagycsaládot tartottál össze, nagy udvarházat vittél. Talán még kulcsárnéként is helytálltál, aki az éléskamráért felelt. Egy korábbi életedben te voltál a várúrnő, aki úgy osztogatta a parancsokat, hogy közben példát mutatva keményen dolgozott.Jelenlegi életedben: Nehezen viseled, ha utasítgatnak. Ahogy telnek az évek, egyre nehezebben alkalmazkodsz mások rigolyáihoz. Megtanulandó feladatod: mások életébe ne avatkozz bele.
(interno.hu)




 
Nézd meg az alábbi képet, és habozás nélkül mondd ki magadnak mit láttál meg először rajta!
oleg kopjak



Mázli2016. szeptember 1.
Az ukrán művész, Oleg Shuplyak rendkívül tehetségesen jelenít meg festményein rejtett üzeneteket. Főként tudatalattid üzeneteit. Festményei az optikai illúziót használják ki, ugyanis tárgyait mesteri kompozíciókban jeleníti meg a vásznon, hosszas szemlélődés eredményeként fedezed fel csak az összes motívumot. Ezért is használják szívesen a pszichológusok őket arra, hogy a szemlélő tudatalattijából felszínre kerülhessenek azok a blokkok, amivel azután dolgozni tudnak. 

 



A tea, ami eltávolítja a nyirokcsomóban, a vastagbélben és húgyhólyagban összegyűlt méreganyagokat


Egy éjszaka alatt ürül ki a nyirokcsomókból, a vastagbélből, és a húgyhólyagból a felgyülemlett méreganyag. Érdemes kipróbálni!

Az emberek nagy része a napot egy jó erős kávéval kezdi. Ugye te is így szoktad indítani a reggeleket?
Az éhgyomorra fogyasztott kávé rossza hatással van a gyomor nyálkahártyájára, hosszútávon képes elpusztítani a megfelelő emésztéshez szükséges jó baktériumokat. A mértéktelen kávéfogyasztás következtében gyomorsav problémáink is lehetnek, és ez hosszútávon emésztési problémák kialakulásához vezet.


Soha ne igyunk reggel éhgyomorra kávét, előtte mindig együnk valamit!
Kezdjük inkább a napot egy kellemes méregtelenítő teával.

Nem csak a méreganyagoktól szabadít meg, de segíti az emésztést, és a nyálkahártya egészségét, és a pH-szint szabályozását is támogatja. A citrom az egyik legjobb méregtelenítő, serkenti a véráramlást, szabályozz a máj, és a vesék működését.
A fahéj csökkenti a vércukorszintet, és megakadályozz a máj, és a szervezet elzsírosodását. A gyömbér és a Cayenne paprika nagy hatóerővel méregteleníti a szervezetet, és védelmet nyújtanak a fertőzések, vírusok, baktériumok ellen.

Hozzávalók:

  • 2 csepp citrom illóolaj
  • ½ teáskanál cayenne bors
  • 1 cm gyömbérgyökér meghámozva, és apróra vágva
  • 1 ¾ csésze víz
  • teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál méz

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet, és amikor elkezd forrani adjuk hozzá a gyömbért. Hagyjuk néhány percet állni, majd adjuk hozzá a citrom illóolajat, a kurkumát, és a fahéjat. Amikor kissé kihűlt keverjük bele a mézet is. Fogyasszuk minden reggel közvetlenül ébredés után!









Ezért kell a reggeli kávéba fahéjt tenni, csodálatos hatásai vannak!


A minden napi fahéj fogyasztás hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Reggelente egy negyed teáskanálnyi fahéjjal érdemes kezdeni a napot, amivel ízletesebbé teheted a kávédat és még a fantasztikus hatásait is élvezheted.


 1. Erősíti az immunrendszert

Már egy negyed teáskanálnyi fahéj is képes immúnisabbá tenni a szervezetet a baktériumokkal szemben.

2. Fokozza az agyműködést

A fahéj fokozza az agyműködést és javítja a memóriát.

3. Szabályozza a vércukor és a koleszterinszintet

A kutatások szerint napi 6 g fahéj szabályozza a vércukorszintet és a koleszterinszintet is csökkenti.

4. Csökkenti a menstruációs fájdalmakat

A nőknek érdemes fahéjt fogyasztaniuk, mivel csökkenti a menstruációs fájdalmakat és a enyhíti a kellemetlen tüneteket.

5. Javítja a keringést és feltölt energiával

Ha minden reggel fahéjt teszel a kávédba, sokkal fittebb leszel és a keringésedet is javítja.



Megosztásokat köszönöm
forrás: ketkes



KÜLÖNLEGES SAVANYÚSÁG, AMIT 2 NAP UTÁN KI IS BONTHATSZ, EZ NEM MÁS MINT A RÉTEGEZETT PARADICSOM!



Ma egy olyan savanyúság receptjét hoztuk el nektek, amely nyárson sült ételek mellé a legkiválóbb, de bármilyen sült hús mellé fogyaszthatjuk. Nagyon könnyen elkészíthető és az eltevést követő második napon már fogyasztható is. Nyáron gyakran elkészítem, mert a kerti sütögetések folyamán örömmel fogyasztjuk a húsok mellé

Hozzávalók:

15 db nagy paradicsom
15 db hagyma
2 – 3 fej fokhagyma
A savanyúság levéhez: (1 liter léhez)
2 evőkanál ecet
2 evőkanál cukor
2 evőkanál só
1 evőkanál olaj
2 -3 babérlevél
1 szegfűszeg
6 – 7 db. szemes bors


Elkészítése:

Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy sor hagyma. Így töltsük meg az üvegeket.
Főzzük fel a vizet, tegyük bele a léhez felsorolt hozzávalókat, majd öntsük az üvegekben lerakott zöldségekre. Minden üvegbe annyi lét öntsünk, hogy teljesen elfedje a zöldségeket. Zárjuk le az üvegeket, tegyük bele őket egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe és hagyjuk benne 10 percig.
Második nap már fogyaszthatjuk az ízletes savanyúságot.
Forrás: Melinda
Jó étvágyat!

Megosztásokat köszönöm


forrás: befottkompotsavanyusag receptje



Edd ezt vacsorára 3 napig, nem hiszed el, mi távozik a beleidből!


Ez az extraméregtelenítő saláta keverék drasztikusan csökkenti a súlyt és szabályozza a savat a gyomorban. Különösképpen a belekben lerakódott zsírt képes kioldani.

 
A “Vitamin saláta” gazdagítja a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal, rostokkal és pektinnel.

Hozzávaló:

Fejes káposzta
– fehér répa
– sárgarépa
– citromlé
– olaj

Eljárás:

A káposztát, a fehér répát és a sárgarépát (az arány 3: 1: 1) lereszeljük.
Fűszernövényeket is adhatsz hozzá kedvedre (kapor, petrezselyem, zeller). Keverd össze a zöldségeket. Adj hozzá egy kevés citromlevet.
Önts rá növényi olajat (lehetőleg olívaolajat). Sótlanul fogyaszd

GYÖMBÉR ÉS FAHÉJ KÚRA: 7 NAP ALATT 4 KILÓ LEMEGY!


Valószínűleg hallott már a gyömbér és fahéj és jótékony hatásáról. Ez a két fűszer erősen befolyásolja a súlyt, .
Akkor érdemes fogyasztani a két fűszert naponta, ha szeretne lefogyni 4 kg-t 7 nap alatt. Utána tartson szünetet!
Itt az első recept:
Hozzávalók:
500 ml víz
50 ml joghurt
3 filter - fekete tea
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál méz
1 teáskanál curry
Így készül:
Fel kell forralni a vizet, majd adja hozzá az összes élelmiszert, kivéve a joghurtot. Ha a víz lehűlt, adja hozzá a maradék joghurtot, és keverje össze.

Vacsora helyett igya a keveréket.
Itt a második recept:
Hozzávalók:
80 ml ​​víz
170 ml tej
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál curry
Így készül:
Először hozzáadjuk a fűszereket a forró vízhez, majd adjuk hozzá a tejet. Keverjünk össze mindent, amíg nem oldódik fel.
Ezt az italt igya lefekvés előtt.
Figyelem: Egyik ital sem javasolt terhesség alatt, illetve azok számára, akik emésztési vagy vesebetegségben szenvednek.

ALMAECETTEL BOROGATTA BE A HASÁT, 3 NAP MÚLVA NEM ISMERT MAGÁRA A TÜKÖRBEN!

EZ A RECEPT NEMCSAK FOGYASZT, DE SZÉPÍTI A BŐRT, ELTÜNTETI A CELLULITISZT, ELHALVÁNYÍTJA A STRIÁKAT IS.


A FOGYÁS LEGJOBB KIEGÉSZÍTŐJE A TESTTEKERCSELÉS, DE NEM MINDEGY, MILYEN HATÓANYAGOT HASZNÁLSZ. A LEGJOBB ÉS LEGOLCSÓBB EZ AZ ALMAECETES TRÜKK.

AZ ALMAECET NEM CSUPÁN AZ ÉLELMISZER IPARBAN HASZNÁLATOS, HANEM AZ UTÓBBI ÉVEKBEN EGYRE NÉPSZERŰBB A SZÉPSÉGÁPOLÁS ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGY TERÉN IS. AZ EGYIK LEGKIVÁLÓBB TERMÉSZETES MÉREGTELENÍTŐ, AMI TISZTÍTJA A VASTAGBELET, JAVÍTJA AZ EMÉSZTÉSI FUNKCIÓKAT, SERKENTI A VÉRKERINGÉST ÉS LÚGOSÍTJA A BELEKET IS.

 
Az első naptól kezdve észrevettem a változásokat. Három egymást követő napon alkalmaztam, ennyi idő alatt a hasam és a derekam környéke hatalmas változásokon ment keresztül. A bőröm feszesebb lett, a zsírpárnák pedig hirtelen eltűntek. Az egyik barátomtól hallottam erről a módszerről, amiben először kételkedtem, de ma már én ajánlom mindenkinek! Három nap alatt közel 6 cm-t karcsúsodtam!”
Hozzávalók:
almaecet
  • géz vagy fásli
  • műanyag fólia
  • alga kivonatos krém
Alkalmazás:
Keverjünk össze 2 evőkanál krémmel 1 evőkanál almaecetet, majd egyenletes rétegben vigyük fel a fogyasztani kívánt testrészre. Tekerjük körbe a ruhával majd a fóliával. Hagyjuk így egész éjszakára, reggel mossuk le.


Citromhéjat dörzsölt a talpába… amikor megtudtuk, hogy miért, leesett az állunk!

Sokan nem tudják, de a citrom igazi vitamin forrása a héjában rejlik, sokkal több vitamint és tápanyagot tartalmaz, mint maga a gyümölcs húsa.


Jó hatású kanyaró, szívdobogás és hisztéria ellen – ha már más szer nem használ –, fejfájás, máj- és tüdőbaj ellen, valamint gyomorgyulladás, savtúltengés, reuma, szédülés, skorbut, vízkór, váltóláz, giliszta, tífusz, izomsorvadás, veszett eb harapása és torokgyík ellen.

Sok jó tulajdonsága mellett ki kell emelni azt, amelyet a cisztákra és a daganatokra fejt ki. Ez a növény kipróbált gyógymódja minden típusú ráknak. Van aki azt állítja, hogy nagyon hatékony a rák minden fajtája ellen. Egyesek úgy tartják, hogy olyan, mint egy mikrobaellenes spektrum a baktériumfertőzések és a gombák ellen, hatékony a belső paraziták ellen, szabályozza a vérnyomást és leküzdi az idegi bántalmakat.


A CITROMHÉJ 10 JÓTÉKONY HATÁSA, AMIRŐL KEVESEN TUDNAK:

1. erősíti a csontokat
2. csökkenti a stresszt
3. méregtelenít
4. megakadályozza a rák kialakulását
5. csökkenti a koleszterinszintet
6. megszünteti a szívproblémákat
7. ápolja a fogakat és az ínyt
8. serkenti a fogyást
9. megszünteti a bőrproblémákat
10 tisztítja a belső szerveket



LÁSSUK MIÉRT AJÁNLOTT A TALPON ALKALMAZNI A CITROMHÉJAT!

A fent felsoroltak mellett a citromhéj rendkívül előnyös abban az esetben is, ha krónikus izületi fájdalommal küzdünk, képes ugyanis nagyon rövid időn belül orvosolni azt. Kétféle módon használhatjuk:

1. Helyezzünk citromhéjat egy üvegedénybe és öntsünk rá olívaolajat. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni 2 hétig. Egy kevés géz lapra öntsünk egy keveset ebből a citromhéjas olajból és alkalmazzuk az érintett területen. Hagyjuk hatni ezt a kötés egy teljes éjszakán át.
2. Reszeljük le a citrom héját, keverjük össze egy kevés mézzel és ebből készítsünk a fentihez hasonlóan kötést, amit hagyjunk hatni 2 órán át.




Megosztásokat köszönöm

forrás: szupertanacsok


Többé ne költs drága zsírégetőkre! Íme 6 zöldfűszer, ami kivégzi a hasi zsírt és te nem is tudsz róla!





Nem is gondolnád, hogy azok a zöldfűszerek, amelyeket a konyhád polcain tartasz, azon kívül, hogy az ételeidet ízletessé varázsolják, milyen fantasztikus hatással vannak a szervezetedre.

Használd őket minél gyakrabban és minél sokrétűbben, ha szeretnéd, hogy a fogyásodban és a hasi zsírpárnák eltüntetésében is segítségedre legyenek. Lássuk, melyek ezek a híres fűszerek!

Kapor

Nagyon régóta használt fűszer és gyógynövény, amit nem érdemes kihagyni egy diétából sem. Vízhajtó hatással rendelkezik, ami segít a szervezetben felhalmozódott felesleges víz eltávolítására. A narancsbőr ellen is jó módszer, mert segíti regenerálni és megfiatalítani bőrt. Gazdag C-vitamin, vas- és mangánforrás.

Rozmaring


Közkedvelt fűszernövény, amelyet szintén nem nehéz beszerezni. A tisztulási folyamatokat nagyban támogatja, hiszen a fő méregtelenítő szerveinkre gyakorol jótékony hatást. Eltávolítja a toxinokat a májból és vízhajtó hatásával segíti a vese munkáját is, miközben a szervezet számára fontos anyagokat visszatartja.

Kakukkfű

Egy hatalmas kedvenc, amit számos étel ízesítésére, ugyanakkor tea készítésére is előszeretettel használnak. Érdemes hozzáadni az ételeinkhez, mert segíti az emésztőrendszer munkáját, így az étel kevésbé lesz megterhelő. Serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, ezáltal a fogyás folyamata is hatékonyabb lesz.

Menta

A légúti megbetegedések egyik fő támogatója, de önmagában fogyasztva, vagy hűsítő italokhoz, turmixokhoz adva is jótékony hatását fejti ki szervezetünkre. Serkenti a vérkeringést. Támogatja az epeműködést és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Fogyassz belőle minél többet, lehetőleg frissen. Nagyon könnyű termeszteni, így érdemes balkonládában tartani az otthonodban, hogy mindig legyen forrásod.

Bazsalikom

Az egyik legkedveltebb fűszernövényünk, ha paradicsomos étel kerül a terítékre. Nincs is jobb annál, ha friss levelekhez juthatunk belőle. Egyedülálló íze mellett jótékony tulajdonságai miatt is nagyon kedveljük. Jó hatással van az emésztőrendszer munkájára, csökkenti a puffadást és kíméletlen a hasi zsírral szemben.

Petrezselyem

Egy nem eléggé elismert fűszernövény, ami egyben gyógynövény is és rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz. Kiváló vízhajtó tulajdonsága van, serkenti az anyagcserét és támogatja a méregtelenítő folyamatokat. A nyers petrezselyemlevél nagyon magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, emellett jelentős mennyiségű vas, kalcium és magnézium is található benne.


Ez az egyik legjobb zsírégető ital – leadhatsz akár 40 kilót is…



Az ősi időkben, valójában a természet volt a fő forrása a gyógyszereknek, amik segítettek az embereken. A természetben megtalálható az összes tápanyag amik, képesek gyógyítani számos betegséget.
Éppen ezért sokan úgy döntenek, hogy felhagynak a szokásos gyógyszeres kezeléssel, hogy kihasználja az alternatív gyógyászat jótékony hatását. A legnagyobb előnye az alternatív orvoslásnak, hogy nem tartalmaz káros anyagot, és nem utolsó sorban olcsó.
Ez a természetes ital számos dolgot kezel, fő alkotó része a citrom és chia mag. Ez az erős ital segít elkerülni az influenzát, tisztítja a testet, és megakadályozza a zsír felhalmozódását. Éppen ezért sokan határoztak úgy világszerte, hogy ezt használják a sikeres diéta gyanánt. Ha hasonlóképpen gondolod Te is, akkor megmutatjuk a legjobb módját annak, hogy készíts el könnyen otthon.
A citrom és chia mag fogyasztása segít égetni a szervezetnek a felhalmozódott zsírt.


Önmagában, minden egyes komponens nagyon jó és egészséges. Azonban, ha egyszerre használjuk őket egy italban, az eredmény váratlan. A legjobb az egészben az, hogy minden összetevője nagyon olcsó és könnyen beszerezhető.

Hozzávalók:

  • 1 citrom leve
  • Chia mag (1 evőkanál)
  • Méz (1 evőkanál)
  • Víz (1 és 1/2 pohár)

Elkészítése:

Először is áztasd be a chia magokat, legalább 1 órán keresztül. Amikor megszívta magát szűrd át, és add hozzá a citrom levét. Végül rakd az összes hozzávalót egy turmixgépbe és keverd jól össze, amíg nem kapsz egy homogén keveréket.
Ez a finom keveréket idd minden reggel. Ezzel felgyorsítod az anyagcseréd és karcsú leszel nagyon gyorsan.

Előnyök :

Eltávolítja a zsírt a vérből.
  • Ez egy természetes tisztító, amely segít megszüntetni a mérgező anyagokat a szervezetben.
  • Lúgosító hatású.
  • Segít a puffadással szembe.
  • Úgy működik, mint egy bélrendszer nedvszívó, így csökkenti az étvágyad és megakadályozza a mértéktelen evést.
  • Nagy a kalcium tartalma, amely lehetővé teszi az elfogyasztott zsírok jobb emésztését.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.


-7 kg 2 hét alatt: az ubor­ka­di­éta le­rob­bantja rólad a has­há­jat!



Egész­sé­ges, egy­szerű és ha­tá­sos ez a diéta. Az ered­mény pedig na­gyon lát­vá­nyos!
Ez a diéta igazán nagyszerű választás, ha egyszerű megoldást akarsz, és látványos eredményt. Nem kell sokat variálnod azzal, hogyan készítsd el a menüt, akár 10-14 napig is tarthatod, alapja pedig az uborka, illetve az uborkasaláta - ezekből annyit ehetsz, amennyit csak szeretnél!
Ráadásul attól sem kell aggódnod, hogy valamilyen hiány lép fel a szervezetedben a diéta alatt, hiszen ez a zöldség igazán egészséges! Szénhidrátot szinte nem tartalmaz, gyakorlatilag vízből és rostokból áll - élettanilag fontos vitaminokkal és nyomelemekkel.
Az uborka kiemelten lúgosító hatású növény, segít helyreállítani a szervezet pH-értékét. Ráadásul káliumban gazdag, így jótékony hatással van a vesék működésére, gyorsítja a méregtelenítést.

Az uborkán és uborkasalátán kívül a nap során még a következőket fogyaszthatod:

  • főtt tojás vagy 150 gramm olaj nélküli tonhal vagy 150 gramm csirkemell
  • 200 gramm édesburgonya vagy 2 szelet szénhidrátcsökkentett  kenyér
  • 500 gramm gyümölcs, lehetőleg alma vagy piros bogyós gyümölcs (szőlő és mangó tilos!)
Gondoskodj a megfelelő folyadékbevitelről is, mely víz, gyógytea, gyümölcstea legyen - természetesen cukor nélkül!

FONTOS! Mindennap iktass be legalább 15-20 dkg színhúst!

Íme egy példa a napi  menüre:

Reggeli: 2 főtt tojás + uborkasaláta
Tízórai: 5 szilva vagy egy nagy barack - illetve bármilyen szezonális gyümölcs nagyjából 200 gramm mennyiségben
Ebéd: szénhidrátcsökkentett kenyér + uborkasaláta
Uzsonna: uborka shake
Vacsora: 300 gramm gyümölcs




Így készítsd el az uborkasalátát:

400 gramm uborkát gyalulj le és sózz be, adj hozzá 2 dl natúr joghurtot és ízlés szerint fokhagymát.

Így készítsd el az uborka shake-et:


Turmixolj össze egy egész uborkát, maroknyi spenótot és egy zöldalmát. Adhatsz hozzá kevés friss gyömbért és lime-ot is. Ez a shake tápanyagokban és vitaminokban gazdag, méregtelenít, kiválóan hidratál és frissít, és még finom is.

Az étkezések között korlátlan mennyiségű uborkát rágcsálhatsz! Akár koviubit is!









72 ÓRA ALATT KIHAJT BELŐLED 5 LITER MÉREGGEL TELI FOLYADÉKOT EZ A CSODALÉ



Ez a természetes orvosság képes tökéletesen megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól, a felesleges víztől és megszünteti a puffadást. Továbbá, ez az ital segít kezelni húgyúti problémákat és vesebetegségeket.


Hozzávalók:
1 csomag petrezselyem
– Víz



Utasítás:
Győződj meg róla, hogy a vizet felmelegíted, de nem hagyod felforrni. Távolítsd el a tűzhelyről, mielőtt elérné forráspontot és öntsd a petrezselyemre. Hagyd kihűlni, és fogyassz néhány kortyot a nap folyamán.Ismételd meg az eljárást 3 napon át, de mindig legyen frissen készített tea. Észre fogod venni a hatását az első nap után. A petrezselyem csodás összetevői ezen a táblázaton láthatók. Nincs erősebb antioxidáns vesetisztító. És nagyon olcsó megoldás is.
vitamin-tablazat
A petrezselyem erős vízhajtó és méregtelenítő. Ezen túlmenően tartalmazza a 100%-át a napi ajánlott A-vitamin bevitelnek, plusz nagy mennyiségű C-vitamin, K-vitamin, a kálium és vas van benne.

Forrás: szupertanacsok










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése