2019. december 8., vasárnap

A koncentrációs táborokba behallatszik a madárfütty .

















A koncentrációs táborokba
behallatszik a madárfütty .





Tovább terjeszkedne a NATO 

2015.04.26. 08:07 hidfo.ru 

A NATO tovább fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában; Németország, Lengyelország és Dánia védelmi miniszterei megállapodtak a Lengyelországban állomásozó nyugati kontingens bővítéséről. Az ukrán UNIAN hírügynökség információi szerint a Szczecin (Lengyelország) környékén állomásozó NATO-haderő radikális bővítése várható, a következő napokban csak német részről 100 katona érkezik a területre. 

A Deutsche Welle szerint az Ursula Von der Leyen német védelmi miniszter által tett látogatás alkalmából 15 ország képviselői jelentek meg, és a NATO összesen 20 ország bevonását tervezi a lengyelországi létszámbővítésbe, várhatóan még a Varsóban tartott jövő évi NATO-csúcstalálkozó előtt.
Lengyelország védelmi minisztere azt nyilatkozta, hogy országának "annyi NATO-katonára van szüksége, amennyi csak lehetséges". Emellett azt is kijelentette, hogy az északkeleti kontingens a NATO elsődleges védelmi testületévé kell váljon a térségben. 
A NATO tavaly kezdte radikálisan növelni katonai jelenlétét Kelet-Európában, miután a nyugati országok külföldi zsoldosok beszivárogtatásával eltávolították hatalomból Ukrajna legitim kormányát. A Kijevben történt puccs az ország szétesését indította meg; több orosz többségi lakosságú régió kinyilvánította függetlenségét, miután Kijevben egy atlantista kormány nem-demokratikus módon jutott hatalomra és a kisebbségek jogainak megnyirbálásába kezdett. 
Februárban a NATO bejelentette, hogy megduplázza a Kelet-Európában, közvetlen az orosz határ mellett állomásoztatott gyorsreagálású erők létszámát. Oroszország a határai mentén történő nyugati csapatösszevonásokat közvetlen katonai fenyegetésként kezeli; április 16-án Moszkvában egy nemzetközi biztonsági konferencián a nem-nyugati hatalmak döntést hoztak a NATO további terjeszkedésének katonai erővel történő megállításáról. Oroszország, Kína és Irán a katonai együttműködés fokozásával reagál a NATO előrenyomulására Kelet-Európában és a Közel-Keleten. 
Kapcsolódó: 
   Szergej Lavrov: Senkinek sem fog sikerülni Oroszországot össze veszíteni az Ukrán néppel! 
   Mesterlövész áldozata lett egy amerikai azok közül a "kiképzők" közül, akik a legutóbb érkeztek Ukrajnába 
   Az amerikai archívum "egyéb veszteségként" említi a szövetségesek II. világháborús haláltáborait 
   Putyin: az Egyesült Államok támogatta az észak-kaukázusi terrorizmust 
   Szinte már menekülnek hazájukból a lengyelek 
   Washington a háborúk kezdeményezője és haszonélvezője 
   Százával mondanak le és halnak meg politikusok. Demokrácia? 


Az amerikai archívum "egyéb veszteségként" említi a szövetségesek II. világháborús haláltáborait




Idézet Dr. Ernest F. Fisher, az USA nyugalmazott ezredesének leveléből (Arlington, Virginia, 1988):
„… Eisenhower nemcsak a nemzeti szocialista rendszert gyűlölte megszállottan, hanem mindent, ami német. Az amerikai és a francia zónában több mint ötmillió német katonát zsúfoltak össze szögesdróttal bekerített gyűjtőhelyeken. …Lábuk alatt hamar mocskos és fertőző ingovánnyá vált a talaj. Az időjárás viszontagságainak kitett, a legprimitívebb egészségügyi ellátást is nélkülöző, alultáplált foglyok hamarosan belehaltak az éhezésbe és a betegségekbe. 1945 áprilisától az amerikai és a francia hadsereg nemtörődöm módon közel kétmillió embert pusztított el, főként amerikai táborokban.
Ez a példa nélküli tragédia több mint negyven esztendeig titokban maradt a szövetséges archívumokban. Hogyan került napvilágra ez az iszonyatos háborús bűn? Az első nyomokat 1986-ban hozta nyilvánosságra James Bacque és munkatársa. … E bizonyítékokat olyan katonai jelentésekben találták meg, amelyeknek fedelén az „Egyéb Veszteségek” mézesmázos cím állt. Bacque-kal 1987 tavaszán találkoztam Washingtonban. Együtt dolgoztunk a National Archives-ben és a Virginia-i Lexingtonban lévő George C. Marshall Alapítványnál, és az általunk talált bizonyítékokat rakosgattuk össze. Az amerikai és a brit kormány legfelsőbb szintjei által 1944-ben készített tervekből kiderült, hogy Németországot, mint nagyhatalmat egyszer s mindenkorra el akarják pusztítani, méghozzá egy parasztgazdaság szintjére süllyesztve, ami milliók éhezését jelentette volna. … Eisenhower gyűlölete az amerikai történelemben példátlan HALÁLTÁBOROK borzalmait okozta. … E borzalom nagyságrendjéről akkor nem nyerhetünk némi képet, ha azt tekintjük, hogy eme halálesetek száma sokkal nagyobb volt, mint amit a német hadsereg a nyugati fronton 1941 júniusa és 1945 áprilisa között okozott. Az elkövetkező elbeszélésben lehull a lepel erről a tragédiáról.”
 Konrad Adenauer német kancellár 1948-as memoárjaiban olvasható, hogy az 1945-48 közötti brutális üldöztetések során a 18 millió német menekültből 6 millióan vesztették életüket. (Olvasható a Crimes and Mercies c. könyvben is.) A háború után a német hivatalok kutatásokat kezdtek folytatni az eltűnt katonák és civilek megmaradt családtagjainál, valamint a postai bejegyzések között. Eszerint 1,4/1,7 millió németről mai napig sincs hivatalos adat. Adenauer kancellár a hivatalos névsort átadta 1951-ben az ENSZ-nek. 1989-ben megnyitották a KGB titkos archívumait, ahol James Becque alapos kutatást folytatott 1992-93 között. Meglepően pontos nyilvántartást talált, melyet az oroszok a hadifoglyokról és a deportált civilekről vezettek. A német kormány vizsgálatai szerint az Odera-Neisse vonaltól keletre eső területekről az oroszok közel 220 ezer civilt hurcoltak el. Ez a KGB archívuma szerint 271.672 ember volt, akik közül 66.481-en haltak meg. A vizsgálatok alapján elmondható, hogy a KGB adatai megbízhatónak tekinthetők. Az oroszok 1941.jún.22 és 1945.szept.9 között 2.661.232 német katonát és civilt ejtettek foglyul összesen, akik közül 517.081-en haltak meg. Tehát a fenti adatokból arra a következtetésre kell jutnunk, hogy az eltűntnek nyilvánított 1,4/1,7 millió német közül körülbelül félmillióan haltak meg szovjet táborokban, a nyugati szövetségesek táboraiban pedig a hiányzó 900.000-1.200.000 német veszítette életét a hivatalos halálozási arányszámok alapján számolt foglyokon felül.  James Bacque és kollégái nagyon alapos kutatásokat folytattak a National Archives-ban, a Virginiai Lexingtonban lévő Geogre C. Marshall Alapítványnál, az Amerikai Külügyminisztérium Archívumában, az USA Nemzeti Levéltárában, az Orosz Föderáció Elnökének Archívumában, államvezetők naplóiban, emlékirataiban. A katonákkal, magas rangú tisztekkel, hivatali vezetőkkel folytatott beszélgetések kellő bizonyítékkal szolgáltak arra, hogy bizonyítsák, az USA és szövetségesei hogyan követték el ezt az iszonyatos háborús bűntettet.
Stephen E. Ambrose, a II. Világháború vezető történésze a következőket írja egy Bacque-nek címzett levelében:
Története szenzációs és megdöbbentő, amit nem lehet többé elhallgatni. … Ön tudja, mi az igazság azokkal a fiúkkal, azoktól idéz, akik jelen voltak és a saját szemükkel látták, Ön birtokoljaegy olyan borzasztó igazság körvonalait, amelyet alig tudok elviselni. …Kimondhatatlan szégyennel tölt el. … Ön valóban nagyszabású történelmi felfedezést tett, amelynek teljes hatását sem Ön, sem én, sem bárki más nem tudja teljesen elképzelni. …”
DÖNTÉS NÉMETORSZÁG SORSÁRÓL
A MORGENTHAU-TERV:
Roosevelt egy nyilatkozatában így fogalmaz: „Keménynek kell lennünk Németországgal, úgy értem a német néppel, nemcsak a nácikkal. Vagy kasztrálni kell a német népet vagy úgy kell elbánni velük, hogy ne tudjanak olyan embereket nemzeni, akik a múlt példáját követnék.Henry C. Morgenthau amerikai pénzügyminiszter Eisenhower tábornokkal volt a legelégedettebb, mert ahogy mondta, ő keményen akart a németekkel bánni”.  (1943-ban, Teheránban, az Orosz Nagykövetségen tartott vacsora során Sztálin a következőket mondta: A háború után 50.000 német tisztet akarok felsorakoztatni és lelőni.” Roosevelt fia, Elliott, aki akkor az USA hadseregének dandártábornoka volt, válaszul poharát emelte nemcsak az ötvenezerre, … hanem még sokszázezer német halálára”.)
Morgenthau 1944 szeptemberében elkezdte a terv kidolgozását. Határozott elgondolása az volt, hogy Németországot ipara és bányái tönkretételével „állattenyésztővé” kell tenni, egy hatalmas farmmá kell változtatni. Tudta, hogy az ipar lerombolása komoly éhínséghez vezetne. Cordell Hull szerint: „A Morgenthau-terv Németországból a földek kivételével mindent kitörölne. Ez azt jelentette, hogy a német lakosságnak csak 60 %-a tarthatta magát el a földből, a fennmaradó 40 %-ra halál várt volna.” Ez kb. 20 millió német halálát jelentette volna.Morgenthau Churchillel Quebeckben folytatott tárgyalásán rámutatott, hogy ha a német ipart lerombolják, a nyersanyagért folytatott küzdelem lecsökken és megnyílnak a piacok a brit, amerikai és francia gyáriparosok előtt. A tervet egy titkos jegyzékben fogadták el, melyet Morgenthau kirobbanó örömmel fogadott: megkaptuk, amit akartunk” – mondta. Lényege: „… A Ruhr- és Saar-vidék iparának e megszüntetésére irányuló program várt célja Németországot jellegben elsődlegesen mezőgazdasági és földművelő országgá változtatni.(Aláírások: FDR és WSC, 1944. szeptember 16.)
Fred Smith pénzügyminiszter így ír: „ A Morgenthau-terv 1944. augusztus 7-én du. kb. 12.35-kor Dél-Angliában egy sátorban született meg. A tervet Dwight D. Eisenhower tábornok terjesztette elő. … aki így szólt: Nem érdekel a német gazdaság és személy szerint nem támogatom, ha az a németeknek bármiféle könnyebbséget jelenthet. A németek kivívták a büntetést. Nem kérdés, hogy a vezéreiknek és az SS csapatoknak halálbüntetést kell adni, ám a büntetés ezzel még nem érhet véget. … nem látom értelmét, hogy egy paranoiással szelíden bánjunk, a német lakosság összessége paranoiás. … kemény kézzel kell bánni velük. Semmi értelmét nem látom, hogy támogassuk gazdaságát vagy bármiféle lépést tegyünk a megsegítésükre.” (Fred Smith: United Nations World, 1947. március. Beszerezhető az ENSZ Könyvtárból, New York.)
Lord Keynes brit közgazdász 1944. november 26-án kérdezte egy beszélgetés keretében Roosevelt elnököt, vajon „teljesen agrárgazdaságot” tervez-e Németország számára. Roosevelt elmondta, hogy bár az amerikai közvéleménynek azt mondták, a tervet elvetették, titokbanazonban szándékukban áll megvalósítani. Roosevelt elmondta, hogy „nem szorítják teljesen” agrárszintre, a terv meglehetősen messze ment a Ruhr-vidék iparának visszaszorításában és számos alapvető német iparág megszüntetésében.” Herbert Hoovernek, volt amerikai elnöknek adott amerikai hírszerzési jelentés szerint a német gazdasági termelés adatainak csak egyötöde hihető, a többi meghamisított, hogy a felsőbb körökre jó benyomást tegyen. Az alacsonyabb beosztásúak közé Morgenthau emberei épültek be.” Ez a politika általános éhezést eredményezett Németországban a civil lakosság körében is. Nyilvánvaló, hogy a Szövetségesek politikája 1945 májusától bő egy évig szándékosan akadályozta a németeket saját élelemellátásukban és élelmiszerimportjukat fedező exportjukban is. Svédországnak és Svájcnak is megtiltottak minden segélycsomag szállítását.” (Alfred de Zayas: Nemesis at Potsdam, Lincoln és London, University of Nebraska Press, 1989.) A hiányról és többletköltségekről panaszkodó Szövetségesek szállítottak ugyan némi búzát Németország számára, ám közel sem annyit, amely fedezte volna a rengeteg rekvirált ipari (szétszerelt gyárak, üzemek, gépek,) és mezőgazdasági gépek, állatok, stb. értékét és közel sem annyit, hogy az megakadályozza a tömeges éhhalált, épp csak annyit, hogy egy kommunista forradalmat megelőzhessenek.
Churchill csak annyira akarta Németországot legyengíteni, hogy Oroszország ellen hasznos csatlós állam lehessen és védelmet nyújtson Nagy-Britannia számára. Ma már tudjuk, hogy Churchill utasította vezérkarát, „hidegvérűen vizsgálják meg, kifizetődő lenne-e mérges gáz bevetése, elsősorban mustárgázra gondolok”. (1943. dec. 2-án Bari kikötőjében az elsüllyesztett John Harvey amerikai hadihajón 2000 mustárgáz-bombát találtak.) Nagy-Britannia 1942-től ötmillió antrax-al preparált élelmiszercsomagot gyártott a Gruinard-szigeten, melyet Németországra akartak ledobni, de az 1944 júniusi partraszállás miatt erre nem került sor! (A szigetet csak a 90-es évekre sikerült megtisztítani.) Churchill 1939 novemberi rádiónyilatkozatában ez áll: Ez a háború egy brit háború és célja Németország lerombolása, … Kiéheztetjük a németeket. Leromboljuk városaikat. Felégetjük terméseiket és erdeiket.” Churchill 1945. febr. 7-i parlamenti beszédéből: „… Már megöltünk 6-7 millió németet, tehát van elég hely Németországban a keleti régiókban élő németek számára”.
Sztálin egyetértett a Morgenthau-tervvel, ahogy Churchill mondta: „Oroszország szándéka, hogy megszerezze a német gépeket, harmonizál Nagy-Britannia azon érdekével, hogy betöltse a Németország hagyta űrt.”
AZ EGYEZMÉNYEK MEGSZEGÉSE
1910. január 26-án az USA is aláírta a Hágai Szerződést, melynek néhány fontosabb pontja a következő volt:
- A hadifoglyok az ellenséges kormány felügyelete alatt állnak, de nem az őket fogva tartó személyek és egységek felügyelete alatt. Emberi módon kell velük bánni. Tulajdonukban marad minden, kivéve fegyverek, lovak és hadi iratok.
- Az állam joga a hadifoglyok munkába állítása. Ezek a munkák nem lehetnek túl nehezek.
A kormány kötelessége a hadifoglyok ellátása. Ennek ugyanolyannak kell lennie, mint az adott kormány csapatainak ellátása.
Béke esetén a hadifoglyokat a legrövidebb időn belül el kell engedni és hazaszállítani.
1929. július 27-én az USA, Nagy-Britannia és Franciaország is elfogadta Genfben azt a megállapodást, melynek értelmében hadifoglyai Nemzetközi Vöröskereszt felügyelete alatt is állnak.
1943-ban azonban a Szövetségesek megállapodtak abban, hogy a német hadifoglyokat rabokként kezelik, akikkel az adott ország katonai parancsnoka rendelkezik. David Dwight Eisenhowert 1945-ben felhatalmazták – megszegve a Hágai és Genfi Egyezményt -, hogy a német hadifoglyokat nem kell elengednie, hanem továbbra is fogságban tarthatja, ily módon a hadifoglyok ki lettek szolgáltatva a győztes állam terrorjának.
Philip Lauben ezredes 1987 novemberében nyilatkozta James Bacque írónak: „… a Vorges-i régió amerikai és francia táborok annyira rosszak, hogy egész Vorges egy nagy HALÁLTÁBOR”. Lauben ezredes rendszeresen dolgozott a heti POW- és DEF-dokumentumokkal, és kijelentette vallomásában, hogy az Egyéb Veszteségek kategória alatt halált vagy szökést értettek. Később Lauben ezredest a Pentagon megfenyegette, nyilatkozatát pedig módosítania kellett a BBC-riporterének.
Tom F. Whayne ezredes 1946 januárjában! azt jelentette, hogy a táborok „erősen túlzsúfoltak és a járványokhoz ideális feltételeket biztosítanak”. (Jelentés USFET Főhadiszállásnak, 1946. január 8., Tom F. Whayne ezr., in RG 332, 383.6, 51-es irattartó.) Pollack alezredes „előrehaladott mértékű éhezést” jelentett az ausztriai amerikai táborokból (1945. szeptember 26. RG 112, 54B és 36, NARS), Ashe őrnagy éhezést jelentett Berlinben (1945. nov.24., RG 112, 615-ös irattartó, NARS), és a Nemzetközi Vöröskereszt „riasztó állapotokat” jelentett a franciaországi amerikai táborokról (1946. 740.00114 EW 1-146-3047, 3624-es irattartó, Külügyminisztérium).
George S. Patton tábornok Beatrice Pattonnek írt levelében így fogalmaz: „Pokoli dolog nemtörődömséggel háborút viselni és csalárdsággal győzedelmeskedni.” A POW-táborokban történt borzalmas NÉPÍRTÁST több fontos intézkedéssel érte el Eisenhower és vezérkara, mellyel megszegték a Genfi Egyezményt:
FOGLYOK SZABADON BOCSÁTÁSÁNAK MEGAKADÁLYOZÁSA: 1945. május 13-án Omar Bradley és Lee tábornokok parancsba adták a foglyok szabadon bocsátását, de Eisenhower május 15-én egy SHAEF-rendelettel ezt hatályon kívül helyezte (SHAEF Központtól, 6. Hadseregcsoport jelentései, NARS, Washington).(SHAEF:  Legfőbb Főhadiszállás, Felderítő Szövetséges Erők)
Werner Waldemar ezredes (vöröskeresztes egység) vallomása (1990.dec.Toronto) bizonyítja, hogy a Clark tábornok olaszországi parancsnoksága idején több ezer szabadon engedett foglyot Eisenhower utasítására az amerikai tisztek újra elfogtak, bebörtönöztek és rabszolgamunkára szállítottak Franciaországba.
A SZÁLLÁS ÉS KORHÁZI ELLÁTÁS FELTÉTELEINEK HIÁNYA: 1945. április 21-én egy Eisenhower aláírású SHAEF üzenet tudatta a tisztekkel: Az új fogolytáborok szállást és egyéb komfortot nem biztosítanak. … a helybeli anyagokat felhasználva majd maguk a foglyok tökéletesítik.” A foglyoknak azonban nem engedélyezték még azt sem, hogy a „helybeli anyagokat felhasználva” szállást készítsenek, egy május 1-jei hadmérnöki parancs ezt kifejezetten megtiltotta.(Ad Sec Com Z Főhadiszállás, Hadmérnöki részleg, USA. IN RG 332,12. Irattartó, NARS, Washington). Roosevelt április 12-i halála után Truman elnök folytatta elődje politikáját. Március 21-én ismét csökkentették az élelmiszer fejadagokat. Valentine M. Barnes alezredes is elismeri egyik levelében, hogy nem igényeltek elegendő fejadagot a hadifoglyok számára. Áprilisbanaz amerikai hadsereg raktáraiban valójában bőven volt sátor és élelmiszer, de arról nem ír, ezek miért nem jutottak el a foglyokhoz. Április 22-én a hadseregnek 50 napnyi normál tápértékű fejadag állt rendelkezésre, mely 5 millió embernek biztosított volna 4000 cal./nap/fő élelmet, további 50 napra 2000 kalória élelmet. „Hatalmas mennyiségű elfekvő német készletek voltak, de ez nem jelentette, hogy ehhez a katonai egységek hozzáférhettek volna vagy azokat közcélokra használhatták volna.” (Ross and Romanus: The Quartermaster Corps, 537.o.) A szolgálatban lévő hadtáptisztek ezeket a készleteket nem kaphatták meg, mert a parancsnokoló tábornokok ezeket megtagadták. (Lee tábornok rendelkezése. In: RG 331, 383.6, 156.irattartó, NARS, Washington).
Az Egészségügyi Alakulat táboraiba kirendelt orvosok jelentéseiben az elhalálozások okaiként az éhezést, vérhast, tífuszt, tüdőgyulladást, tetanuszt, vérmérgezést, végkimerülést, kóros soványságot jelölték meg. A betegségek közül a tüdőgyulladás és a vérhas tette ki az elhalálozások 85 %-át. A minden ellátást nélkülöző kórházakban az ápoltakat tanuk elmondása szerint ágyukból betegen és félmeztelenül küldték vissza a táborokba, mialatt ugyanazok a kórházi ágyak ezrével álltak üresen. A jelentésekben olvasható, hogy 8 gyűjtőkórházban 1.062 üres ágy volt, az un. „PWTE-t támogató kórházakban” pedig júniusban 16.229 szabad ágy volt, miközben a táborokban tízezrével haldokoltak a betegek. (Napi Ad See Jelentés, 1945. június 18. RG 332 15-ös irattartó, NARS Washington.)


Idős, kórosan sovány német fogoly Rheinsbergben
 AZ ÉLELMISZER FEJADAGOK CSÖKKENTÉSE ILL. MEGTAGADÁSA: Churchill, Eisenhower és Sir Alan Brook hadseregtábornokok 1945. május 15-én tárgyaltak a foglyok fejadagjainak csökkentéséről. Olyan emberek élelmét akarták csökkenteni, akik az amerikai hadsereg szeme láttára haldokoltak már akkor is. Azt a több millió foglyot, akiket titokban Eisenhower DEF-státuszba minősített át, elvesztették jogaikat az életben maradáshoz élelem hiányában. (Jegyzőkönyv, CIGS, 1945. május 15. In: RG 59 740.00119, Control Germany 161445, 3666-os irattartó, Külügyminisztériumi Archívumok, Washington.) (POW jelentése: hadifoglyok; DEF: lefegyverzett ellenséges erők)
Lee tábornok szerint egymillióval több ember volt az európai táborokban, mint amennyit a SHAEF elismert. Ez azt a célt szolgálta, hogy meghiúsítsa Lee-nek a foglyok élelmezésére irányuló célját. A dokumentumokból jól látható, hogy a hadszíntér tábori csendőrségének felügyelője által 1945. június 2-án, egy napon kiadott két jelentés között a foglyok eltűnnek. Az élelem-kibocsátást a SHAEF G3-tól kapott fogolyszámra alapozták, mely 1 millióval kevesebb volt a valóságos adatnál.(A tábori csendőrség felügyelőjének júliusban kiadott jelentése, a SHAEF G3 fogolyszám csökkenés 900.000. QM Jelentések, Abilene., valamint Frankfurti am Main Főhadtörténészi Hivatal jelentése.) Eisenhower 1945 májusában írásban rendelkezett a foglyok élelmiszer fejadagjának lecsökkentéséről. Az eljárás szerint további írott parancs hiányában a tisztek megtagadták a szükséges táplálékot és egyéb ellátmányt. Hughes, aki Eisenhower egyik különleges segédtisztje volt, így ír naplójában: Nehézséget okoz a német hadifoglyok fejadagjainak lecsökkentése.”(Hughes Iratok, Kongresszusi Könyvtár, Kézirat-részleg, Washington). Meg kell jegyeznünk azt a tényt – melyet gyakran meghamisítanak – hogy az 1944-45-ös gazdasági évben sokkal több búza, rozs és kukorica volt Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Kanada és az USA együttes területén, mint ugyanezeken a területeken 1939-ben. Az USA és az Egyesült Királyság termelésnövekedése jóval felülmúlta a Ny-Németország és Franciaország termeléskiesését. A kanadai búza-többlet 1944-45-ben 440 millió véka felett volt. Az USA-ban kukoricából is nagy volt a felesleg. Franciaországban az 1944-es búzatermelés a fogyasztásnál 500 ezer tonnával volt nagyobb. (McSherry tábornok jelentése, SHAEF, Rosenman bírónak, 1945.márc.15. Rosenman iratok, Hyde Park). A legnagyobb pusztulást elszenvedett és egyben a legnépesebb zóna Németországban a brit zóna volt, ahol 1945 nyarán igen magas búza- és rozstermést arattak le (170 %-os!!!), a britek a foglyokat használták fel az aratáshoz. (Árpaszem Művelet – Barleycorn Operation). Tehát az USA és Európa élelmiszerhiányára NEM lehet hivatkozni! Kanada 1945 folyamán 6 milliárd dollárnyi élelem- és pénzajándékot adományozott Nagy-Britanniának. Az USA nemzeti összterméke a háború alatt 50 %-al növekedett, és 25 milliárd dollárt adományozott Nagy-Britanniának. (H. Duncan Hall: North American Supply. London. H.M.Nyomdahivatal, 1955.)
Az Egyesült Államokból és a helyiektől” az amerikai hadsereg a foglyok részére napi 2,5 millióval több fejadagot szerzett be 1945 júliusában, mint amennyit a foglyoknak kiadott.Augusztusban ez napi 3 millióra emelkedett. A „helyi beszerzés” kifejezés a hadseregnek a németektől való élelmiszer-rekvirálására utal, ami tömeges élelmiszerhiányt okozott Németországban! A francia haderő szintén nagyon jelentős mennyiségű élelmet konfiskált a német polgárságtól, aminek súlyos élelmiszerhiány lett a következménye, és széleskörű éhínséghez vezetett !!!(A német-osztrák ügyek főtitkára, 1945. aug. 2., in Series Y Internationale, 1944-49, 282. köt. 120.o. Quai d’Orsay). De Gaulle tábornok képviselője 1945 decemberében ezt írja: „A francia zónában az embereket legjobban a francia haderő rekvirálásai sújtják. (In Series Y Internationale, Y51-1, 1945. nov./dec., 283.köt., 241.o.) A Nemzetközi Vöröskereszt szerint a német lakosság és menekültek ennek következtében éheztek. Az amerikai hadsereg rekvirálásai és a közlekedés megszűnése miatt fennálló általános élelmiszerhiány következtében a németek még minimális fejadagot sem tudtak a német lakosságnak és a német területeken tartózkodó egyéb nemzetiségűeknek és hontalanoknak juttatni. (Max Huber a Külügyminisztériumnak, 1945.aug.30. In: 800.142/9-2745, külügyminisztériumi, NARS, Washington.) Jelentés készült arról, hogy az amerikai csapatok 1945 júliusában német falusiaktól (francia zónában is) 100 birkát, Csehszlovákiában Domazlicében és Hosfounban 100.000 húskonzervet, tonnaszám szárított borsót, cukrot, birkát és 700 tenyészlovat rekviráltak. (Hadügyminisztérium a SHAEF Forwardnak, június 9. In: SHAEF Távirati Napló, Abilene.) M. Layeillon francia diplomata szerint „a Szövetségesek szemet hunynak a Németországban állomásozó csapatok rekvirálása felett, mely összességében nagyon jelentős.” (Series Y Intern. 1944-49, Y-59-2, 363. köt.,nov.Quai d’Orsay, Párizs.)  1945 augusztusában az amerikai hadsereg raktáraiban még mindig 778.000 „élelmezéshez szükséges német felszerelési” cikk volt, 2.106.000 tisztításhoz szükséges felszerelési cikk, 99.000 személynek elegendő étkezési felszerelés, 6 millió toalett cikk, 227.000 darab barakk-felszerelés, 920.000 méter egyenruhaanyag és 19.000 tonnát meghaladó orvosi felszerelés volt!!!(Használható ellenséges hadieszközök leltára, katonai kormányzó jelentése, 1945. augusztus, Abilene.) Henry C. Settle ezredes, a Le Havre-i 106. hadosztály helyettes parancsnoka mondta egy Bacque-el (a témában kutató író) folytatott beszélgetése során: Annyi élelmünk volt, hogy azt sem tudtuk, mit kezdjünk vele… csak meg kellett főznünk.” Littlejohn tábornok Eisenhowernek okt. 10-én írt levelében arról ír, hogy az Amerikai Hadseregnek jelentős feleslege van bizonyos tételekből, és ezeket el kellene osztani. „ … a felesleg 1945 októberében 39 %-os volt!!! … felkértek, hogy növeljük a hadseregben a gyümölcsléadagokat.” (In: RG 92, Vezérlő Hadbiztosi Hivatal, Általános Levelezés, 1936-45. 587-es irattartó, NARS, Washington.) A felesleget néhány tiszt az USA-ba akarta visszaküldeni.
A Le Figaro-tól Serge Bromberger újságíró készített interjút a francia táborok felügyelőjével, a francia Louis Buisson tábornokkal, aki elismerte, hogy a német foglyok csak napi 900 kalóriát kapnak. Így nyilatkozott: „ez pusztán arra elég, hogy egy ágyban mozdulatlanul fekvő ember ne haljon meg túl hamar”. (Le Figaro, 1945. szept. 22. és 29.) Bromberger újságíró pedig így írt: „Egy teljesen hiteles forrás, Le Meur atya, aki látta az éhező embereket a táborokban megerősítette, hogy a foglyok állapota nyomorúságos.Buisson tábornok fényképeket mutatott Brombergernek, aki azt írta egy cikkében: csontvázaknak látszottak.”A franciák sok, az amerikaiak által nekik átadott foglyot szándékosan azért éheztettek, hogy rávegyék őket a francia Idegenlégióban való szolgálatra. „1946-ra a Légió 20.000 emberéből 60 % német volt.” (Arthur L. Smith Jr.: Warrior Without Honor: Germany’s War Veterans 1945-49. 2. fejezet 70.o.)

   

 DEF-STÁTUSZBA TÖRTÉNŐ ÁTSOROLÁS: A POW (hadifogoly) státuszban fogva tartottakat Eisenhower egy 1945. március 10-i utasításában átsoroltatta DEF (Lefegyverzett Ellenséges Erő) státuszba (melyet 1945. április 26-án a CCS jóváhagyott!), aminek azért volt döntő jelentősége, mert míg a hadifoglyokat az USA élelmezte, addig a DEF státuszban lévőket „a Szövetséges Erők felügyelete alatt a Német Hadseregtől várják élelmezésüket, elbocsátásukat és képviseletüket.” Ezzel sikerült megkerülni és kijátszania a Genfi Egyezményt! A német hatóságok viszont nem tudták ellátni a több millió DEF-státuszban lévő foglyot, mert a Szövetségesek megszüntették a központi német szerveket, a jóléti intézményeket és a Német Vöröskeresztet is, így eltörölték a kereskedelem fontos összetevőit, a fenntartásra nem maradt „hatóság”!!! 1945. aug. 04-én Eisehower utasítására már a fogvatartott teljes német haderő DEF-státuszba lett átsorolva, mely a halálozási arány megnégyszereződését jelentette. „Indoklás nincs.”- írta. (Eisenhower a CG-k keleti és nyugati hadkerületeinek, 1945.aug.4., In: RG 332 amerikai hadszínterek, II.VH, SGS 370.01 NARS, Washington
A NEMZETKÖZI VÖRÖSKERESZT ÉS MINDEN MÁS SEGÉLYSZERVEZET LÁTOGATÁSÁNAK ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁSÁNAK MEGTILTÁSA: A háború vége felé az USA felhatalmazta a svájci kormányt, hogy vegye át a németektől a Védelmező Hatalom szerepét. 1945. május 8-án a német kormányt megszüntették, az Amerikai Külügyminisztérium közölte a washingtoni svájci nagykövettel, hogy kormánya megszűnt védelmező hatalom lenni. (Külügyminisztérium a Követségnek, Párizs, 1945. május 12. In: 740.62114/5-445. Külügyminisztérium). Az Amerikai Külügyminisztérium értesítette a Nemzetközi Vöröskeresztet, hogy nincs értelme a további látogatásoknak, mivel nincs Védelmező Hatalom, melynek jelenteni lehetne. Ezzel a kül-és hadügyminisztérium kijátszotta a Nemzetközi Vöröskeresztet és a svájci kormányt. Ez az intézkedés végleg megpecsételte a több millió fogoly sorsát. Eisenhowerrendeletben tiltotta meg a tiszteknek, hogy a foglyok a német lakosságtól bármilyen élelmiszert és egyéb segítséget kapjanak, amit azonnali lelövéssel büntettek. A hadügyminisztérium megtiltotta, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt Bizottsága (ICRC) meglátogassa a táborokat és továbbítsa a foglyoknak a 13,5 millió darab vöröskeresztes élelmiszercsomagot!, mely tilalmat még az adományokra is kiterjesztették!, valamint arra, hogy a német foglyok postát kaphassanak vagy küldhessenek! A 13,5 millió magas proteintartalmú élelmiszercsomag 12.000 kalóriát tartalmazott és minden német foglyot 1946 tavaszáig életben tarthatott volna!( E.W.Mayer, a Nemzetközi Vöröskereszt küldöttjének levele Edwin Plittnek, Külügyminisztérium, 1945. július 26. In: 711.62114 Posta/7-2645., valamint egy jegyzőkönyv a SCHAEF G5-nek vöröskeresztes küldöttekkel 1945. június 13-n, Párizsban folytatott értekezletéről. In NARS, Washington.) A franciák rendelkeztek ezen felül még 1,6 millió élelmiszercsomaggal. A többletélelmiszer-csomagokat, melyeket a Vöröskereszt gyűjtött össze különféle országokból, a SHAEF elkobozta. (Frederik M. Vinson pénzügyminiszter utasítása a külügyminiszternek. 1945. nov. 28. In: 740.62114/11-2845, Külügyminisztérium és Dunning of Amcoss a SHAEF G1-nek, máj.29. In: 383.6/6 27-es irattartó, NARS, Washington.)
1945 május végén svájci raktárakból, ahol 100.000 tonna élelmiszerkészlet volt, két tehervonatot indított el a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága Mannheimba és Augsburgba. Az amerikai tisztek azzal az indokkal fordították vissza a szerelvényeket, hogy raktáraik tele vannak. Max Huber a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának elnöke így ír jelentésében: „Miután a németországi szövetséges hadseregek által megígért, de rendelkezésünkre nem bocsátott vonatok hiányában sajátjainkkal szállítmányoztunk Németországba, … vonatainkat nem fogadták.  A raktárak telítettsége pozitív bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a kiosztások továbbra is függőben maradtak. … Nem egyeztethető össze szervezetünk hagyományával az, hogy tétlenül álljunk, mialatt hatalmas segélykészletek állnak azonnal rendelkezésünkre, valamint ismerve a rengeteg tábor folyamatosan egyre veszélyesebbé váló helyzetét.”  (Max Huber jelentése a Külügyminisztériumnak, 1945.aug.30.) Huber állítása szerint olyan sok volt az élelem, amit nem fogadott a szövetséges hadsereg, hogy vagonok ezreire volt szükség azok visszaszállítására Párizsba és Brüsselbe. A genfi Nemzetközi Vöröskereszt tulajdonában lévő 500 teherautón kívül Hubertnek továbbiakért is folyamodnia kellett, hogy a genfi adományozóknak visszavihesse a 30.000 tonna készletet. Az USFET Eisenhower aláírásával közölte, hogy raktáraik telítettek és megfelelő mennyiségű készlet áll rendelkezésükre. (Eisenhower a hadügyminisztériumnak, 1945.nov.2., RG 332 7-es irattartó.) A német civilek ellátását, az árvák örökbefogadását, és egyéb szociális segítő munkát szeretett volna elvégezni Németországban az Amerikai Kvékerek Társasága, akiket Eisenhower azzal utasított el, hogy ezeket a feladatokat a német népjóléti képviseletek látják el, viszont német képviselet nem létezett, annak ellenére sem, hogy azt a németek háromszor is kérvényezték. (Levelezés Pickett, Eisenhower és Marshall között, 1945.júl.13. NARS, Washington és jegyzőkönyv vöröskeresztes társaságok találkozója, Genf, 1946.jan.14. Mr. Dayton beszéde.) D.A. Davis, a New York-i YMCA hadifogoly-segélyezésétől július 9-én javasolta az Amerikai Külügyminisztériumnak, hogy az amerikai hadseregtől kapott minden áruért fizetnének, csak el tudják juttatni azokat az amerikai táborokban fogva tartott német foglyoknak. Az ajánlatot elutasították. 
Meg kell jegyeznünk, hogy kb. 2 millió szövetséges fogoly ellátása Németországban a háború befejezése előtt teljes mértékben megfelelt a Genfi Egyezményben foglaltaknak. A németországi fogolytáborokat és koncentrációs táborokat is! rendszeresen látogatták és felügyelték a Nemzetközi Vöröskereszt küldöttei, és azokról jelentések is készültek. A német kormány 1.500 kalóriát biztosított a szövetséges foglyoknak, valamint a megfelelő szállás mellett biztosította a postai küldemények átadását is!, mely naponta + 2.000 kalóriát  jelentett minden fogolynak. Így a szövetséges foglyok a háború végéig napi 3.500 kalóriával voltak ellátva, valamint megkapták a külföldről érkező ruha- és gyógyszerküldeményeket is! A szövetséges foglyok 98 %-a tért haza épségben a német táborokból 1945 májusában az Amerikai Vöröskereszt hírközlése szerint!!! (Hadügyminisztérium RG 407 AG055, 1948. aug.26. és a Vöröskereszt. In: SHAEF Iratok, NARS, Washington.)
AZ ADATOK MEGHAMISÍTÁSA: 1945 augusztusában Littlejohn pontosan elismerte, amit májusban Lee tábornok mondott: A hadsereg kevesebb fogolyról tesz jelentést, mint amennyi van.” Littlejohn aug. 27-i memorandumában, melyet a Hadszíntér Szolgálati Erők főparancsnokának írt, arra a következtetésre jutott, hogy a hadsereg adatai nagyon „pontatlanok, az élelmezendő emberek száma valójában 1.550.000-rel nagyobb. A hivatalos 3.700.000-es kérelmi alappal szemben összesen 5.250.000-en vannak.” (Littlejohn a CG-nek, TSFET Főhadiszállás, 1945.aug.27. In: QM Jelentések, NARS, Washington.) Németországban több, mint 200 amerikai tábor volt, Németország francia zónájában, valamint Franciaországban együttesen több, mint 1.600 francia tábor működött. Legalább tízszer annyi német halt meg francia és amerikai táborokban a háború után, mint 1941 júniusa és 1945 áprilisa között É-Európában a nyugati front összes csatájában.
A valóságos elhalálozási arányszámok fő bizonyítékaként jelölhetjük meg a „Medical History, European Theater of Operations” (Egészségügyi Történet, Európai hadszíntér), 14. kötet, 16. fejezet, RG 332, 166. i, Nemzeti Archívumok, Washington DC-ben található dokumentumot.  Az ebben található táblázatok az amerikai hadsereg egészségügyi alakulatai által az Európai Hadszíntéren 1945. május – júniusában készült felméréseken alapulnak. Ezekből az adatokból arra lehet következtetni, hogy az éves elhalálozási arány 35,6 % volt (havi 2,9 %)!.Bad Kreuznachban (szintén POW-tábor) az arány még magasabb volt, havi 4,2-5,4 % között mozgott. Julien százados szerint, az amerikaiaktól átvett heidesheimi táborban havi 3 %, a remageniben havi 5,5-10 % közötti és a rheinbergi táborban havi 3-15% közötti volt az elhalálozás. (Georg Weiss, Toronto, James Bacque-nek adott vallomása; Julien százados jelentése, 11 P60, Vincennes;  Charles von Luttichau, Washington; Wolfgang Iff vallomása, Frankfurt.) Az ETO Egészségügyi Története felmérésében szereplő táborok közül hatban a megfigyelt elhalálozási arány magasabb volt 35,6 %-nál. A Mentőtársaság sofőrjei által megfigyelt arány 43 % volt! A halálozási adatok azt mutatják, hogy a francia táborok is katasztrofálisak voltak.  A Német Menekültügyi Minisztérium 1950. március 31-én bejelentette, hogy a nyugatnémet családok még mindig nem találnak 1.407.000 személyt.    
A Szövetségesek által a II. Világháborúban foglyul ejtett németek összlétszáma az összes hadszíntérről: 9.040.839 fő volt. Ebből az amerikaiak összesen 5.886.310 főt ejtettek, Északnyugat-Európában 5.224.310 főt. (Források: NW Europe: SHAEF G1, jún. 2. Italy-South Austria: Alexander hadseregtábornok a SHAEF-nek; Bejövő Napló, máj. 8 és 17., 1945, Abbilene. Germans int he US: Daniel Costelle: Les Prisonniers (Párizs: Flammarion, 1975), 208.o.) A dokumentumokból világosan kitűnik, hogy a SHAEF-USFET nyilvántartásokat szándékosan meghamisították, hogy kb. 1 millió foglyot elrejthessenek. 1945. június 2. volt az az időpont, amikor a hadszíntér tábori csendőrsége felügyelőjének (TPM) napi jelentését heti jelentésre változtatták és az átállás során egyszerűen töröltek 1.042.537 foglyot a nyilvántartásokból!!! (Éjféli Csúsztatás) Az első június 2-i fogolyszámokat megadó SHAEF G3 táblázat 2.927.614 POW és DEF fogolyról szól, J.C.H. Lee tábornok levele azonban az adatot 3.878.000-re korrigálja, Lee tábornok és a SHAEF közötti vita tárgyát képező fogolyszám tehát 950.386 fő.
A hivatalos dokumentumokból tehát az alábbi adatokra következtethetünk:
Az USA által É-Európában foglyul ejtettek száma:                 5.224.310 fő
___________________________________________________________
Hivatalos elhalálozások (heti 0,6 %-al számolva!)

 POW-táborokban (45.jún.9.-szept.8.): 
 145.208 fő
 DEF-táborokban (45.máj.8.-szept.8.):  
 310.992 fő
 TPM jelentésekből törölve 1945.jún.2.-án:  
 1.042.537 fő
 Elhalálozások a franciáktól történő fogolyvisszaadáskor: 
 26.000 fő
 Elhalálozások (45.szept.-46.jan.1.):   
 124.023 fő
 Elhalálozások az elbocsátott foglyok között:  
 67.200 fő
                                                                                            


Összes elhalálozás:               1.715.960 fő
Ez a cikk csak a SHAEF területén (Északnyugat-Európa) az amerikai hadsereg által foglyul ejtett német foglyok halálának vizsgálatára terjed ki (összesen: 5.224.310 fő). Nem vizsgáljuk az olaszországi, ausztriai és az észak-afrikai hadjáratok során az amerikaiak által foglyul ejtett 660.000 fogoly, az Észak-Európában a franciák, britek és kanadaiak által ejtett 2.020.529 fogoly, valamint az Olaszországban és Ausztriában foglyul ejtett 1.134.000 német fogoly sorsát, mivel ezekről nincsenek fennmaradt dokumentumok (összesen: 3.816.529). Tehát a 9.040.839 összes szövetséges fogolylétszámból csak 5.224.310 fogolyra jutó elhalálozást vizsgáljuk. Tudjuk, hogy még 1947-ben is működtek az amerikai, francia és brit táborok. Fontos lenne annak vizsgálata is, hogy hány fogoly volt még ezekben a táborokban 1946. január 1-után, valamint azt, hogy mi lett a fent említett 3.816.529 fogoly sorsa.
AZ AMERIKAI, FRANCIA ÉS BRIT HALÁLTÁBOROK BORZALMAI



 Az emberek behajtása a táborokba 1945 márciusa után Eisenhower parancsára a Rajna nyugati partján. Óriási területeket szögesdróttal vesznek körül és ide deportálják a foglyokat, köztük sebesülteket, amputáltakat, nőket, gyerekeket és öregeket is. Május 8-a után az összes hadszíntérről ilyen DP (POW) táborokba szállítják be a foglyokat marhavagonokban vagy teherautókon.
Annak ellenére, hogy Eisenhower utasítására a fényképek és a legtöbb terhelő dokumentum megsemmisítésre került, sok ezer német és amerikai szemtanú írta le könyveiben, cikkeiben, leveleiben és mondta el a táborokban uralkodó borzalmas körülményeket, az ott történteket, alacsony rangú katonáktól egészen a magas rangú tisztekig. (1950-ben az összes tábori dokumentumot és fényképet megsemmisítették, mely tényt Eddy Reese, a NARS vezető levéltárosa igazolt 1986-ban James Bacquenek tett nyilatkozatában.)
  

A Rajna-menti 6 mérföld kerületű Rheinberg táborában áprilisban egyáltalán nem volt élelem, úgy mint a többi „Rajna-réti” táborban sem. „Nem voltak sátrak, sem épületek, sem főzési lehetőség, sem víz, sem latrinák. Egy emberre 175 négyzetlábnyi hely jutott, de egy ideig ennek ötöde-tizede. Néhány táborban annyi ember zsúfolódott össze, hogy még lefeküdni sem tudtak. A 18-as Központi Kontinentális Fogolytáborban 33 ezer hadifogoly van, befogadóképessége 6-8 ezer.”(Tábori csendőrség-felügyelő története, 1945.máj.18., 4.o. In: RG 332, 22.irattartó, NARS, Washington) Katasztrofális zsúfoltság, megbetegedések, a rossz időjárás és alultápláltság volt a jellemző az amerikai táborokra. Erre két amerikai tábornok figyelmeztetett, James B. Mason és Charles H. Beasley jelentésükben így írnak:
Április 20. viharos nap volt, eső váltakozott havas esővel, hóval, csontig ható széllel, ami északról söpört végig a Rajna-völgyi síkságok felett. Megdöbbentő látványt nyújtott a szögesdrót mögött melegedni egymáshoz kucorodott majdnem 100.000 nyúzott, apatikus, koszos, komor, üres tekintetű ember, koszos német egyenruhában és bokáig a sárban. Itt-ott koszos fehér foltok látszottak, amelyek közelebbről megnézve bekötözött fejű, karú vagy ingujjban álló emberek voltak! Az emberek már napok óta nem ettek, a víz biztosítása pedig gondot okozott – habár csupán 200 jardnyira folyt a magas vízállású Rajna.” („Jelentés egy amerikai német hadifogolytáborba tett látogatásról”, James B. Mason ezredes, MC-USA és Charles H. Beasley ezredes, eredeti kiadás The Medical Surgeonban, 107.köt., 6.sz. (1950.dec.), 437.o.)
Richard Steinbach ezredes, aki az egyik legfontosabb szemtanúja volt a haláltáborok borzalmainak, a követezőket írja memoárjaiban: „a körülmények szörnyűek.  A foglyok többségének nem volt fedél a feje felett, többségük teljesen lesoványodott, némelyeknek TBC-jük volt, mások pedig lassanként megőrültek. ... A Morgenthau-terv volt az oka…. Az éheztetéssel Morgenthau szabadjára engedte a Németország ellen felgyülemlett érzéseit. … Sokkal inkább a bosszú volt a célja,… Természetesen a tervet jóváhagyó Franklin D. Roosevelt elnök szintén felelős volt. … Egyszerre csodálkoztam és undorodtam.” Steinbach ezredes más táborokban is ugyanilyen állapotokat tapasztalt, így ír: „… beszéltem Burress tábornokkal. Elmondása szerint a német hadifoglyok állapota minden felfogóképességét meghaladta.Steinbach ezredes áthelyezése után Daniel McConnell tizedes szerint az állapotok még rosszabbra fordultak. McConnellnek egy „kórházat” kellett átvennie Heilbronnban 1946 telén. Ő így ír: „Baker 4-ben, a tábor kórházában, ahová a haldokló foglyokat vitték a főtáborból.” Az amerikai táborokban az ilyen kórházak egyszerűen csak arra voltak jók, hogy könnyebben össze lehessen szedni a hullákat. Így folytatja: „Egy vizsgálati út nyomán megértettem, hogy a Baker 4 csupán névleg volt kórház. A tisztaságnak még a legelemibb normáit sem tartották be. Nem voltak tisztító- és fertőtlenítőszerek, …. elviselhetetlen volt a bűz. … A műtéteket fájdalomcsillapítás nélkül végezték. Éjjelente géppuskaropogások vagy puskalövések hallatszottak, amint egy-egy fogoly szökni próbált a szögesdróton át. … Sok holtestet a tábor közelében lévő árokhoz vittek tömegsírba, majd megindult a buldózer, hogy betemesse a testeket!!!
Martin Brech, aki amerikai őrként szolgált Andernachban mondta el elbeszélésében James Bacquenek a következőket: „Az Andernachban lévő 50-60.000 ember éhezett, szállásuk egyáltalán nem volt, földbe vájt üregekben éltek és fűvel táplálkoztak. Amikor a szögesdróton át egy kevés élelmet akartam becsempészni nekik, egy tiszt így szólt: Ne adjon nekik enni, politikánk szerint nem élelmezhetjük őket. … Néhány tiszt játékból kinyitotta a szomjúságtól őrült foglyok számára a kapukat, akik rohanva indultak a Rajnához inni – közben géppuskával lőtték őket. Láttam, hogy vagonszám visznek ki holttesteket a táborból, de nem mondták meg, hogy hol és hogyan temetik el őket.”

Merril W.Campbell parancsnok, aki a Time magazinnak is írt levelet, valamint James Baquene is lejegyezte tapasztalatait a következőket írja: „Szemtanúja voltam, hogy Németországban a második világháborúban az amerikaiak kegyetlenül bántak a német foglyokkal. Az Egyesült Államok őrmestereként láttam, amikor egy amerikai katona egy német tisztet megölt azért, mert nem akarta óráját és jegygyűrűjét átadni. … 10.000 vagy még több német fogoly volt a nyílt mezőn, váll váll mellett. Esett az eső, havas eső és hó is. A csapatnyi fogoly legalább három napig volt élelem, víz nélkül. Ami az élelmet és a vizet illeti, személy szerint az gondolom, hogy tudtak volna nekik adni. Az őrök jórészt nagyon kegyetlenek voltak. … Azon a reggelen, amikor a foglyokat elvitték, csapattestem parancsot kapott, hogy Garmischba menjen, mivel a csapat kivonult a területről. Visszanéztem, hova viszik a foglyokat; ameddig elláttam, mindenütt mély sár volt. Halottak fejei, karjai és lábai álltak ki a sárból. Felkavarodott a gyomrom és undor töltött el.” Egy másik amerikai tiszt a következőket mondta el 1990-ben Bacquenek: „Pontosan az ön által oly helyesen leírt állapotok uralkodtak Regensburgban, Moosburgban és Alsó-Bajorország és Ausztria egyéb táboraiban is. A halál és az amerikai tisztek alá beosztott lengyel őrök által alkalmazott kegyetlen bánásmód közhelyszámba ment.”

 Julien százados, aki 1945 júliusában látogatta meg a dietersheimi tábort, így ír: „… sáros, élő csontvázakkal benépesített föld; néhányuk éppen akkor halt meg, néhányuk a meleg júliusi nap ellenére karton darabokat szorított magához, és azok alatt kucorodott össze. Földbe vájt gödrökben fekvő, éhségtől ödémás, a várandósság paródiájaként kidudorodó hasú nők meredtek rám; erőtlen, idős, hosszú ősz hajú emberek figyeltek; az éhezéstől karikás szemű hat-hét éves gyerekek néztek rám élettelen tekintettel. … Élelmet egyáltalán nem találtam e 32.000 embert számláló diestersheimi táborban. … sok haldokló beteg a forró júliusi ég alatt piszkos takarókon feküdt a földön az amerikaiak által elvitt sátrak nyomait őrző területen.” Ez a Diestersheim körüli 5 tábor 103.500 foglya júliusban az amerikaiaktól a franciáknak átadott helyreállítási-munkaerő egy része lett volna, ám a franciák közöttük közel 33 ezer öregembert, nőt, 8 év alatti gyermeket, 8 és 14 év közötti fiút, halálos beteget és bénát találtak! (Julien százados jelentése a Troisieme Régiment de Tirailleurs Algérienstől, 11P60 és 11 P65-ös irattartó, Vincennes.) Julien százados jelentésében olvashatók a következők a Troisieme Régiment des Tirailleurs Algériens-től (11 P60.irattartó, Vincennes): 6 éves gyerekek, várandós nők, 60 év feletti férfiak is voltak a táborokban. Mivel a DEF-táborokban nem készültek feljegyzések és a hadifoglyokról készült jelentések nagy részét pedig az 50-es években megsemmisítették, senki nem tudja hány civilt börtönöztek be. Francia jelentések rámutatnak, hogy akiket az amerikaiak feltételezetten közmunkára rendelkezésükre bocsátottak, 32.640 nő, gyerek és idős ember volt!” (1950-ben az összes nem-regisztrált tábori dokumentumot és fényképet megsemmisítették, melyet Eddy Reese, a NARS vezető levéltárosa igazolt 1986-ban.)
Az Amerikai Hadügyminisztériumi memorandumokból kitűnik, hogy rengeteg ember volt „elismert státusz” nélkül fogságban. Ezekbe a haláltáborokba az amerikai hadsereg többszázezer civiltterelt össze, többek között nőket és gyerekeket is, akik soha nem harcoltak. Ide hurcolták az elfogott öregekből álló polgárőrség (Volksturm) tagjait is. Több amerikai táborban volt nőknek kialakított részleg, sokan kisgyerekkel voltak. Attichy-ben a „baba-szektorban” kb. 10.000 gyerek volt, akiket nehezen viselhető körülmények között teherautóval és vonattal hurcoltak a táborokba. … a legtöbben vérhasban és alultápláltságtól szenvedtek. … a kórházként működő egyik egykori francia barakkban nyolcszáz ember feküdt mindenfelé, az ágyakon és a hideg betonpadlón is. … A CCE 27 működése az egész rendszerre jellemzőnek tűnt.”  (Frederick Siegfriedt százados levele James Bacquenek, 1990.júl.)
Ben H. Jackson százados a következőkről számolt be 1989-ben Baquenek: „… amikor közeledtem az egyik Rajna-menti táborhoz már egy mérföldről érezni lehetett a szagát. Barbár dolog volt.” Arthur W. von Fange főhadnagy 1990-ben szintén James Baquekel folytatott beszélgetésében mondta a következőket: „1945 márciusában Remagen mellett úgy 12, emberekkel teli lezárt tehervagont láttam vesztegelni egy mellékvágányon. Kiáltásokat hallottam bentről, amelyek fokozatosan elhaltak. Nem hiszem, hogy három napig kitartottak.”
De la Bosse alezredes jelentésében ezt írja: „Hechtsheimban rongyos, csontvázzá fogyott emberek másztak a földön százával…” Jelentésében a táborokat BAGNES DE MORT LENTS-nek, A LASSÚ HALÁL TÁBORAINAK nevezte. Összességében a franciák 166.000 férfit, nőt és gyermeket találtak ezekben a táborokban a „lehető legsiralmasabb állapotban”. (De la Bosse alezredes jelentése, 1945.szept.15. 11 P60-as irattartó, Vincennes és Juin Lewisnek másolat a 3470-es sz. jelentésben, 1945. okt.15., Caffery a Külügyminisztériumnak, NARS, Washington.)
Sury alezredes egyik jelentésében írja le a következőket: Rousseau, aki Julien százados tiszttársa volt, a dietersheimi tábor kapujánál állva Julien szeme láttára lőtt agyon foglyoknak élelmet hozó nőket. Rousseaut sosem állították hadbíróság elé. (Sury alezredes jelentése, Troisieme Régiment de Tirailleurs Algériens, 1945.dec.31. 11 P60-as irattartó, Vincennes.) Francia tisztek jelentéseiben a következőket olvashatjuk: „A Sainte-Marthe-i táborban a 700 fogolyból csak 85-en voltak munkaképesek! … A hechtsheimi egykori amerikai táborban találtak 2/3-a éhezett!… Erbiseulban a munkára kapott férfiak negyede – ahogy a franciák mondták – „déchets”, hulladék volt. … Mindezek a szörnyű állapotokkal volt magyarázható, a hivatalos napi fejadag 800 cal. volt.” (Jelentések különböző tisztektől, 11 P165, 7 P40-es és 11 P60-as irattartók, Vincennes., Juin panaszlevele J.T.Lewis ezredesnek, 1945.okt.11. 3470-es levél, Caffery a Külügyminisztériumnak, NARS, Washington.)
Wolfgang Iff vallomásában 1987-ben: „Szektoronként 10.000 fős rheinbergi alosztályból 30-40 tetemet vonszoltak ki naponta. Nekem kellett segédkeznem a holttestek táborkapun kívüli vonszolásában, onnan azokat talicskákban nagy fémgarázsokba szállították, ahol levetkőztettük a holttesteket, a dögcédula felét leszakítottam, 15-20 testet egymás mellé egy rétegben kinyújtóztattam, 10 lapátnyi oltatlan meszet szórtam rá, majd 1 méter magasságig ugyanígy újabb rétegeket raktam. A személyes tárgyakat az amerikaiak számára egy zsákba tették, majd eltávoztak. Néhányan a fagyos áprilisi éjeken szerzett fagyásból eredő üszkösödéskövetkeztében haltak meg.  Sokan túl gyengék voltak ahhoz, egy 14 éves fiút is beleértve, hogy megkapaszkodjanak a latrinagödör felett átvetett deszkában, beleestek a gödörbe és megfulladtak. Néhányuk testét kihúzták; volt, amelyik mocsokkal beterítetten feküdt. Néha napi 200-an is meghaltak. Más, hasonló méretű szektorokban naponta 60-70 elszállítandó testet is láttam.” (A foglyoknak nem mondták el, mi történt a holttestekkel, de az 50-es években német pályajavító munkások fedeztek fel sok tömegsírt, emberi maradványokat, egymásba gabalyodott „Második Világháborús Német Hadsereg” feliratú alumínium dögcédulákkal.) Tehát a 100-120 ezer fős rheinbergi táborban napi 330-770 elhalálozás történttöbb fogoly állítása szerint is, mely arányos Wolfgang Iff állításaival.
Paul Kaps német katona, aki a Bad Kreuznach-i táborban volt fogságban, így ír: „… Ebben a szektorban mintegy 10.000 hadifogoly és civil volt. A legrosszabb állapotban azok voltak, akiket számunkra ismeretlen okoknál fogva a kórházakból szállítottak át… frissen amputált katonák féllábbal és mankó nélkül, akik most tehetetlenül feküdtek a mocsokban vagy hasukon csúszva közlekedtek; vak bajtársak, akiknek még a fején volt a turbánszerű kötés, és kézenfogva kellett őket vezetni. … A 9. szektorban a legfiatalabb 14, a legidősebb 79 éves volt. Egyik éjjel, 1945. május 8-án 48 foglyot lőttek agyon.” (Paul Kaps: „…und täglich sang Zarah Leander”: Die Rheinplatz, 171, 1985. július 27.)
A rendszertelen foglyokra lövöldözés a franciáknál és az amerikaiaknál is egyaránt jellemző volt, melyet igyekeztek eltussolni. Részeg tisztek éjszakánként jeepjükkel nevetgélve éslövöldözve hajtottak át a táboron és közben géppuskáikkal irtották a foglyokat. Egy feljegyzett esetben 47 halottat és 55 sebesültet számoltak össze. (Gobillard alezredes jelentése a koblenzi hadikormányzónak, 1945. aug.27., 11 P60-as irattartó, Vincennes.) Egy másik feljegyzésben a francia őrök úgy tettek, mintha szökési kísérletet észleltek volna, 10 foglyot lőttek le. Soubeiray főhadnagy a Harmadik Algériai Ezredből tiltakozó levelet írt ez ügyben felettes tisztjének, elítélve az őröket, akik elfogadhatatlan embertelenséget mutattak”. (Soubeiray hadnagy levele, 1945.szept.3., 11 P60-as irattartó, Vincennes). A 108. Gyalogsági Ezrednél pedig már olyan nagyfokú kegyetlenkedéseket tapasztalt a régió parancsnoka Billotte tábornok, hogy az ezred feloszlatását javasolta. (1945. aug. 30-án Billotte a Deuxieme Bureau-nak, Párizs., 11 P60 v. 11 P165-ös irattartó, Vincennes.)
Henry W. Dunning, az Amerikai Vöröskereszt hadifogoly-részlegének munkatársa tanulmányozta Jean-Pierre Pradervand, a franciaországi Nemzetközi Vöröskereszt delegációjának vezetőjének beszámolóit a francia táborokban tapasztalt szörnyű állapotokról, 1945. szept. 5-én jelentést küldött a vöröskereszt washingtoni központjába, melyben ez áll: „a franciaországi német hadifoglyok helyzete kétségbeejtővé vált és nemsokára nyílt botrányba fullad. … Emberi csontvázakról mutatott képeket, valamint francia táborparancsnokok leveleit, akik felmentésüket kérik, mivel nem bírják elviselni az éhenhaló foglyok látványát. Pradervand a francia kormány minden tagjához folyamodott, de hiába.(Dunning a Külügyminisztériumnak, 1945. szept. 5. Külügyminisztériumi Archívumok, Washington.) 1945. szept.26-án Pradervand levélben kérte De Gaulle tábornok segítségét és jelezte, milyen borzalmas állapotok uralkodnak a táborokban. Levelében ezt írja: „… E foglyok most 600.000-en vannak. 50.000-en amputáltak, vakok, őrültek, tuberkolózisban szenvednek, stb., 150.000-en súlyosan alultápláltak. … nem élik túl a telet. … A Vöröskereszt Nemzetközi Szövetségének rendelkezésre áll a Német Vöröskereszttől megmaradt bizonyos tőke, az USA-ban lévő német foglyoktól kapott ajándékok, valamint francia kézben lévő hadifoglyok ajándékai. Ezen a pénzen a Bizottság vásárol élelmet, ruhát és orvosságot a német foglyok számára. … rengeteg élelem van Genfben is, melyeket a Bizottság hajlandó megvenni, hogy átadhassák a foglyoknak.” Leveléhez fényképeket is csatolt.Levelére nem kapott választ! De Gaulle-nak szüksége volt az amerikai élelmiszer- és fegyverszállítmányokra a Ho Chi Minh-nel folytatott vietnámi háborújához, valamint ahhoz, hogy Szíriát elfoglalhassa a britektől, így szemet hunyt a francia haláltáborokban uralkodó borzalmak felett.
George Weiss fogoly tanúvallomása (Toronto, 1988): „Egész éjjel egymáshoz passzírozva kellett ülnünk. A legrosszabb a vízhiány volt. Saját vizeletünket ittuk meg. Néhányan a földre hajoltak és azt nyalogatták, hogy valami nedvességhez jussanak. A Rajna pedig ott folyt a kerítés másik oldalán. Az őrök a kerítés másik oldaláról vizet és cigarettát árultak nekünk. Egy cigaretta 900 márka volt. Ezreket láttam meghalni. A holttesteket ezután elszállították.”
Johannes Heising, egy Rajna-menti kolostor apátja volt, aki a 90-es években kiadott egy könyvet a remageni amerikai táborokban átéltekről. Franz-Josef Plemper szintén ebben a táborban volt fogoly, így ír: „… egyik éjjel az amerikaiak élő embereket buldózereztek be rókalyukaikba. 1945 áprilisának egyik éjjelén az esőben és sárban velőtrázó sikolyokra és hangos nyögésekre ébredtem félálmomból. Felugrottam, és úgy 30-50 méterre egy buldózer fényeit pillantottam meg. Majd láttam, amint a buldózer elindul az ott fekvő foglyok tömege felé. Az elején egy tolólemez volt, mellyel utat vágott magának. Hogy hány embert temetett be élve a lyukakban, nem tudom. Nem lehetett már megállapítani. Tisztán hallottam a kiáltásokat: Gyilkosok!” 
Helmut Liebich tizedest 1987-es vallomása szerint az amerikaiak 1945. április 17-én fogták el és a gothai DEF-táborba szállították, ahol nem voltak sátrak, csak a sárrá dagasztott mező köré húzott szögesdrót. A kevés kis élelemért, amit kaptak (és melyet később még a felére is csökkentettek) valóságos vesszőfutást kellett tenniük úgy, hogy az őket bottal ütő őrök sorfala között kellett előregörnyedve futniuk. Április 27-én a heidesheimi táborba szállították őket, ahol napokig semmi élelmet nem kaptak, sorra haltak meg a földön fekvő emberek. Egy esős éjjelen Liebich látta, amint a puha homokos talajba vájt gödör fala ráomlott a kimászni képtelen, gyenge emberekre. Megfulladtak, mielőtt társaik kimenthették volna őket. Látta, hogy napi 10-30 holttestet vonszoltak ki részlegéből, ahol eleinte 5.200-an voltak. Később a Bad Kreuznach melletti egyik táborba, Bingen-Budesheimba vitték, ahol a foglyok száma 200.000 és 400.000 között mozgott, fedele, élelme, vize, gyógyszere és elegendő helye senkinek sem volt. Hamarosan vérhast kapott és a tífuszt is megkapta. Félájultan egy nyitott tetejű vagonban 60 másik fogollyal ismét útnak indították, a hollandok a hidakon állva dobálták rájuk a köveket. 3 nap után támolygott be a hatalmas rheinbergi amerikai táborba, ahol szintén nem volt se fedél se élelem számáraAmikor egy kisadag élelemhez jutott, az rothadt volt. Az emberek itt ezt mondták: 35 napig éheztek, 15 napig egyáltalán nem kaptak enni.” Az ilyen jellegű táborokban 1945 májusában a halálozási arány évi 30 %-os volt. Még a foglyok naplóiban vezetett írásokat is ellenőrizték az őrök, büntetés járt azért, ha arról írtak, ami a táborokban folyt. A rheinbergi tábort június közepén adta át az amerikai hadsereg a briteknek a szemtanúk vallomása szerint úgy, hogy eldózerolták a tábor egy részét, ahol a vájatokban még élő emberek voltak.
Heinz Janssen így ír a Kriegsgefangenen in Rheinberg c. írásában (1988): ”Csak 1945 áprilisában többszázezer német katonát, kórházi ápoltakat, amputáltakat, női kisegítőket és polgári személyeket fogtak el. Az egyik fogoly 80 éves volt, egy másik pedig 9 éves. … Gyötrő éhség és szomjúság voltak társaik, és vérhasban haltak meg. Hétről-hétre kegyetlen ég áztatta esővel őket … amputáltak kétéltűként csúsztak, fázva és átfagyva a sárban. Nap és nap után és éjre éj a szabad ég alatt feküdtek kétségbeesetten Rheinberg homokjában, vagybeomló vájataikban kimerülten aludtak bele az örökkévalóságba.”
Werner Steckelings, aki a 1503477-es sz. fogoly volt, 1986-ban, Stralenben tett vallomásában elmondta, hogy a nagy amerikai heilbronni táborból, ahol egy földbe vájt üregben éhezett, elszállították őt egy francia táborba, Ribesaltesba. Víz alig volt, a vizet hordó teherautó vezetője a kapu előtt nyitotta ki a tartályt és amint a víz a piszkos földre ömlött, nevetett a benti, szomjazó foglyok kiabálásán. Barakkjában naponta 3-4-5 ember halt meg a 80-ból. Voltak napok, amikor 20 holttestet segített a tábor bejáratához vonszolni. Később átszállították őt az aubagnei táborba, ahol fejét leborotválták. Kopasz volt, 36 kiló és 19 éves. Így vitték őt egy műtrágya-gyárba dolgozni 3 évre.
Heinz T., aki egy 18 éves fiú volt, amikor egy rövidnadrágban, mezítláb vitték el az amerikai katonák egy kórházból május 8-án, így vall: „… mindannyiunkat bevagoníroztak, … három napig utaztunk bezárva, megérkeztünk Rennes-be. A táborban több, mint 100.000 fogoly volt. … Majd 8 hónapig maradtunk Rennes-ben. … Igazi élelemhiány volt. Amikor az amerikaiak elhagyták a tábort, csúnya dolgokat műveltek a franciákkal, akik rajtunk bosszulták ezt meg. Az amerikaiak mindent elvittek a katonai kórházakból. Betörték az ablakokat, hogy a fűtésrendszert is elvihessék. … Később, amikor legyengültünk, és a legkisebb mozdulattól is elájultunk, számolhattunk, hogy még hány óránk van hátra. Az alultápláltság elért abba a stádiumba, hogy a túl gyorsan tett legapróbb gesztus is ájuláshoz vezetett. Emlékszem, amint mind ott ültünk a napon a földön, azt mondtam magamnak, rendben, még hat óra a levesig, és mivel semmi dolgom, mondtam, rendben, ha ezt az apró és gyors mozdulatot teszem a kezemmel, akkor három órán át ájult leszek, ha még egyszer megteszem, akkor az még három óra, az összesen hat, ami nem számít be fogságom idejébe. Olyan ritkán kaptunk enni, hogy az emberek általában betegek voltak, és aki beteg volt, kórházba került. Ha valaki kórházba került, azt nem láttuk viszont. A Vöröskeresztet nem láttuk, két évig senki nem jött sem ellenőrizni, sem takarót hozni. 1947-ben jöttek először. Az épületek közötti füvet ettük.”
Charles von Lüttichau, aki túlélt 3 hónapot a táborban, így ír: „Egész éjjel vízért sorakozó emberek csoszogtak a vájatok között csúszós földhányásokon. Rémálmukban az emberek kiáltoztak. Zsúfolt szögesdróttal körülvett táborokban tartottak a szabad ég alatt, és alig volt élelem. A latrinák csak a szögesdrót-kerítések melletti, gödrök fölött átvetett gerendák voltak. Aludni csak úgy tudtunk, hogy kézzel üreget vájtunk a földbe, aztán a vájatokban összebújtunk. Nagyon össze voltunk zsúfolódva. A beteg emberek a földre végezték dolgukat. Hamarosan sokunk annyira gyenge volt, hogy még a nadrágját sem tudta letolni dolga végzése előtt. Így ruhánk és a sár is, amin jártunk, ülnünk s feküdnünk kellett, fertőzött voltEleinte az esőt kivéve nem volt vizünk. Később több órás, néha egész éjszakai sorban állás után csak néhány kortynyit kaphattunk.
Az ásással felhányt puha földön, a vájatok között kellett járnunk, így könnyen beleeshettünk az üregekbe, de kimászni már nehéz volt. Tavasszal majdnem egyfolytában esett. Többnyire nem volt mit ennünk. Máskor kaptunk egy kevés K fejadagot. A csomagolásból láttam, hogyegytizedét kaptuk annak a fejadagnak, amit saját embereiknek osztottak. Így végül talán 5 %-át kaptuk az amerikai hadseregbeli normális fejadagnak, ami 4000 kalória volt.Panaszkodtam az amerikai táborparancsnoknak, hogy megszegi a Genfi Egyezményt, ám ő csak annyit mondott: Felejtse el az egyezményt. Önöknek semmi joguk sincs. … Pár nap múlva a táborba egészségesen került ember már halott volt. Láttam társainkat, amint a tábor kapujához holttesteket vonszoltak, ahol azokat egymás hegyén-hátán a szállításra szolgáló fuvar kocsira hajigálták.
Gertrude Maria Schuster túlélő írja Krigsgefangenenlager Galgenberg und Bretzheim c. könyvében, (1985, 40-41.o.): „Egy 17 éves fiú, aki láthatta a távolban szülőfaluját, állandóan a szögesdrót-kerítés mellett állt sírva. Egyik reggel a foglyok lelőve találták a kerítés lábánál. Az őrök himbálódzó testét figyelmeztetésül a drótra akasztották. A foglyokat kényszerítették, hogy elsétáljanak mellette. Sokan felkiáltottak, „Morder, morder!” Megtorlásképpen ezeknek a foglyoknak 3 napig visszatartották a fejadagjukat. … Sokunknak ez a halálát jelentette.”
C.H. Beasley ezredes tudott a táborokban fennálló borzalmas körülményekről, jelentésében így ír:az öregek és gyengék nem képesek az adott körülmények között élni. Sinzigben öregek, rokkantak és legyengültek is vannak. … A szükségesnek ítélt körülmények a jelen felszerelésekkel még csak meg sem közelíthető.” A helyzet javítását azonban nem szorgalmazta ő sem, elrendelte, hogy DDT-t szórjanak a foglyokra, ezzel akadályozva meg a tífusz kitörését. Beasley utasítására a remageni tábor kapujára kifüggesztették: Tífusz, tilos a bemenet!”.(PWTE Helyzetjelentés, április 30. Beasley, NARS, Washington.)
Francis Biddle, az USA egykori igazságügy minisztere szerint a holttestektől elszedett órákkal és ékszerekkel a hatalmas németországi feketepiacot látták el. Több ezer amerikai tiszt és őr adott el a német piacokon ékszereket és órákat, melyeket a német foglyoktól és halottakról szedtek le. Némelyek 1-1 alkalommal 8.000 dollárt is kerestek, majd a pénzt titkosszolgálati emberükön keresztül visszacsempészték az USA-ba és ott farmot vásároltak rajta.(Biddle iratok. Konferencia Jegyzetek, Nemzetközi Haditörvényszéki Iratok, G.Arents Resaerch Library, Syracuse, New York, 1945.okt.2.)
A TÖRTÉNTEK ELTITKOLÁSA, NÉMETEK ELLENI PROPAGANDAHADJÁRAT
Hogyan lehetett ilyen széleskörű és milliókat érintő borzalmakat eltitkolni? A táborokból elengedett vagy a briteknek ill. franciáknak átadott emberek terjesztették, elmondták mi folyik ezekben a táborokban. A tábori híreket nem lehetett eltitkolni a németek elől, de a sajtóban való nyilvános tárgyalásukat meg lehetett tiltani. Eisenhower és képviselői fenntartották a cenzúrát, az újságoknak, könyvkiadóknak, rádióállomásoknak és filmszínházaknak engedélyre volt szükségük, hogy az amerikai zónában működhessenek. Patton tábornok jegyezte fel egy ebédnél Eisenhower szavait: „… amíg hadiállapot volt, egyedül a rend és a fegyelem volt fontos, de most, hogy a hadiállapot megszűnt, a világ közvéleménye lett a fontos – látszólag akár helyes, akár nem.” (Blumenson: Patton Papers , 784. o.)
Amikor a német nemzet négy részre szakadt 1945 után, történelmét a politikai megosztottság, a cenzúra, az elkendőzés és a szövetségesek felé irányuló kritikától való félelem törte darabokra. Ebben a témában sem formálódott intelligens közvélemény, mivel nem engedték azt megnyilatkozni.  A megszállás kezdete utáni általános zűrzavarban a britek kampányt kezdtek a híresztelések ellen. Megdöbbentő a tény, hogy egy értekezleten éppen egy német polgármester szavai voltak a következők: „ A Neue Hannoverische Kurierban és a Nachrichtenblattban jelenjék meg minden híresztelés hivatalos cáfolata. A Katonai Kormány adjon ki rendeletet, hogy a nép olvassa el a cáfolatokat, majd a Katonai Kormány külön rendelkezzék arról, hogy a cáfolatokat el is kell hinniük.” Miután eltörölték a zónákat és a nyílt cenzúrát, nem változott a helyzet, az Adenauer kormány ideje alatt kialakult viselkedés, a bűntudat, az önvádaskodás már a német nép történelmének részévé vált.
1964-ben Harry Elmer Barnes amerikai történész megdöbbenve tapasztalta a németek körében uralkodó és a történelemben páratlan bűntudatot, mely az önvád iránti érthetetlen függőséggel párosul.  Mindebben sok történész az átnevelő kampány „sikerét” látja, melynek a német nemzetet alávetették a háború után.
Walter Lippmann , a The New York World főszerkesztője így ír: Egy háborút csak akkor lehet elveszettnek tekinteni, ha területét elfoglalja az ellenség, a vereséget szenvedett nép vezető elitjét háborús bűnös perekben elítélik, a meghódítottakat pedig átnevelő programnak vetik alá. Ehhez nyilvánvaló módszer a győztes történelemszemléletének a vesztes agyába való beültetése. Csak ha a győztes háborús propagandája belépőt talált a legyőzött történelemkönyvébe és a következő nemzedék is elhiszi azt, akkor tekinthető az átnevelés valóban sikeresnek.” (idézi H. Diwald: Geschichte der Deutschen, Propylaen, Frankfurt 1978.)  Fridrich W. Grimm nyilatkozta a következő szavakat, melyeket neki 1945 májusban egy magas rangú szövetséges tisztségviselő mondott el: addig fogjuk folytatni ezt a horror-propagandát, amíg senki nem fog elfogadni egyetlen jó szót sem a németekről. … és amíg maguk a németek is annyira össze nem lesznek zavarodva, hogy már egyáltalán nem tudják, hogy mit tegyenek!” (Politische Justiz, die Krankheit unserer Zeit, Scheur, Bonn 1953.)
UTÓSZÓ
A brit főügyész, Sir Hartle Shawcross egyik 1984. március 16-i beszédében a következőket mondta:
Lépésről-lépésre jutottam arra a meggyőződésre, hogy a kommunizmus céljai Európában sötétek és végzetesek. A nürnbergi perek során én, az orosz kollégákkal együtt elítéltem a náci agressziót és terrort. Most úgy vélem, hogy Hitler és a német nép nem akart háborút. De mi hadat üzentünk Németországnak és le akartuk azt rombolni, összhangban az erők egyensúlyának elvével és az amerikaiak Roosevelt vezetésével felbátorítottak bennünket. Nem vettük figyelembe Hitler felhívásait, hogy ne lépjünk be a háborúba. Most kénytelenek vagyunk észrevenni, hogy Hitlernek igaza volt. Együttműködést ajánlott Németországgal, ehelyett 1945 óta a szovjet birodalom hatalmas erejével állunk szemben. Szégyenkezem és le vagyok törve, hogy azokat a dolgokat, melyekkel mi Hitlert vádoltuk ma naponta tapasztaljuk, csak más előjellel.”
Ajánlott irodalom: Alfred De Zayas: Nemesis at Potsdam, Lincoln és London, University of Nebraska Press, 1989.
Forrás: James Bacque: A megtervezett halál c. könyve




Putyin: az Egyesült Államok támogatta az észak-kaukázusi terrorizmust



Az orosz elnök azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az előző évtizedben támogatta az észak-kaukázusi terrorizmust. Vlagyimir Putyin erről egy róla készített filmben beszélt, amelyet a Rosszija 1 állami televíziós csatorna sugárzott vasárnap. „Az elnök” című kétórás filmet abból az alkalomból készítette az állami televízió, hogy a politikus 15 éve került hatalomra Oroszországban.
Fotó: Orosz Hírek
Putyin a filmben azt mondta, az orosz titkosszolgálatok annak idején rögzítették, hogy az észak-kaukázusi szeparatisták és az amerikai speciális szolgálatok „közvetlen kapcsolatba léptek egymással”. Az oroszok olyan beszélgetéseket hallgattak le a 2000-es évek elején, amelyek Putyin szerint azt bizonyítják, hogy Washington támogatta a terrorizmust.
Hozzátette, hogy ő erről értesítette az Egyesült Államok akkori elnökét, aki azt ígérte, hogy számon kéri a titkosszolgálatokon a terroristák támogatását. Tíz nappal később az orosz titkosszolgálat, az FSZB vezetői levelet kaptak Washingtonból, amelyben az amerikaiak közölték velük: „tartjuk és tartani fogjuk a kapcsolatot az összes orosz ellenzéki erővel. Úgy gondoljuk, hogy ehhez jogunk van.” Vlagyimir Putyin a filmben megengedhetetlennek nevezte, hogy „politikai vagy geopolitikai kérdések” megoldása végett terroristákat támogassanak. „Soha és sehol sem szabad még csak megpróbálni sem, hogy ilyen célokra terroristákat használjanak fel, mert „ha az egyik helyen támogatják őket, másutt fognak felbukkanni és mindenképpen arra mérnek csapást, aki tegnap támogatta őket” – hangsúlyozta.
Putyin a Rosszija 1 csatorna filmjében azzal indokolta az 1999 augusztus végén megkezdett második csecsenföldi háborút, hogy az Oroszországi Föderáció a szétesés határán volt, és nem maradt más hátra, mint leszámolni a terrorizmussal. Hozzátette, hogy a titkosszolgálati jelentések alapján, amelyek szerint a „nemzetközi terroristák történelmi lehetőséget láttak annak idején a Kaukázus Oroszországtól elszakítására”, világossá vált számára: vagy megtartjuk (az Észak-Kaukázust), vagy soha többé nem lesz esélyünk arra, hogy megőrizzük a Szovjetunió széthullása után maradt Oroszországi Föderáció egységét.
A kilencvenes években (1994–1996 között) pusztító első csecsenföldi háborút követően, a csecsen szeparatistáknak tulajdonított oroszországi terrorcselekmények nyomán Moszkva 1999–2000 folyamán újabb véres háborút vívott az Észak-Kaukázusban. Egyes szakértők szerint a háború csak évekkel később ért véget és a 2001. szeptember 11-ei amerikai terrortámadások gyakorlatilag szabad kezet adtak Oroszországnak, mely a csecsen háborúkat attól kezdve a nemzetközi terrorizmus elleni harcnak tüntette fel.
Vlagyimir Putyint, a szovjet állambiztonság egykori tisztjét és utódja, az FSZB egykori igazgatóját 2000. március 26-án választották meg államfőnek, majd május 7-én iktatták be tisztségébe. 2004-ben még magabiztosabb győzelmet aratott, és maradt az elnöki poszton. 2008 és 2012 között Dmitrij Medvegyev elnöksége alatt Putyin lett a kormányfő, majd a 2012. márciusi elnökválasztáson aratott győzelmével az év május 7-én visszavette az államfői tisztséget.
Egy friss közvélemény-kutatás szerint Putyinnak a választásra jogosultak közötti népszerűsége ismét rekordszintre emelkedett Oroszországban, elérte a 76 százalékot. Egy éve még 64 százalékon állt az elnök támogatottsága.
Forrás: MTI/Orosz Hírek
Emlékeztető: De honnét ez az elvakult hév, amely elevenbe vágva hasítaná le Ukrajnát, azt a részt is, ahol soha híre sem volt a régi Ukrajnának, mint amilyen például a nomád pásztorok „Vad Mezeje”, Novorosszija vagy a Krím, vagy a Donyec-medence, csaknem egészen a Kaszpi-tengerig?” (Alekszandr Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz író: Hogyan mentsük meg Oroszországot? – 1990. július) 



Szinte már menekülnek hazájukból a lengyelek





A prognózisok szerint idén több mint egymillió lengyel hagyhatja el hazáját, hogy külföldön vállaljon munkát.


Idén a hazai gazdaság kitűnő eredményei ellenére megdőlhet a lengyel emigrációs rekord - a Work Service A lengyelek megélhetési migrációja című jelentése szerint 2015-ben 1,275 millióan hagyhatják el az országot külföldi munkavállalás céljából. Ezzel számuk minden eddiginél magasabbra, 3 millió fölé emelkedhet. A fő irány Nagy-Britannia, ahol már 642 ezer lengyel tartózkodik.
A kivándorlás legfőbb indoka a magasabb kereset - ezzel indokolta döntését a 12 hónapon belül emigrálni szándékozók 78 százaléka. Második helyen áll a magasabb életszínvonal 44 százalékkal, ezt követi 37 százalékkal a szakmai perspektíva és ugyanennyinél a világlátás, 29 százalék pedig a jobb egészségügyi ellátást hozta fel indokul.
A hazai munkaerőpiac mellett a demográfiai perspektíva szempontjából a szakértők aggasztónak tartják, hogy a kivándorlók többsége fiatal, akik vagy családostól mennek, vagy kint alapítanak családot, és nem is szándékoznak visszatérni. Az emigrációt tervezők 63 százaléka 35 évesnél fiatalabb.




Washington a háborúk kezdeményezője és haszonélvezője


Andrej Kartaporov hidfo.ru
Andrej Kartapolov altábornagy, az orosz fegyveres erők vezérkara operatív főosztályának főnöke szerint az Egyesült Államok a modern katonai konfliktusok egyetlen kezdeményezője, és az utóbbi tíz év során az amerikai szövetségesek több mint 50 alkalommal alkalmaztak katonai erőt saját határaikon kívül.
A mai katonai konfliktusok haszonélvezője elsősorban az Egyesült Államok. A nyugati országok elkezdték magukat az nemzetközi kapcsolatok elsődleges cselekvőjeként pozícionálni, az USA a világ egyetlen szuperhatalmaként tekint magára.”
Az altábornagy az orosz részről Nagy Honvédő Háborúként hivatkozott második világháborúban aratott győzelem témájában tartott hadtudományi konferencián felszólalva tette ezt a kijelentést. Kartapolov szerint az Egyesült Államok által a világ számos országában kezdeményezett katonai beavatkozásoknak egyetlen célja van; hogy megőrizze saját, a Szovjetunió összeomlása után megszerzett vezető geopolitikai és gazdasági hatalmi pozícióját, és megakadályozza más hatalmi centrumok felemelkedését.
Február 6-án a Fehér Ház kiterjesztette az Egyesült Államok új nemzetbiztonsági stratégiáját. A Barack Obama által jegyzett dokumentum egy kategóriaként kezeli az úgynevezett “orosz agressziót” az “erőszakos extrémizmussal és terrorista fenyegetésekkel”, “kiberbiztonsági kihívásokkal”, a “klímaváltozással” és “fertőző betegségek terjedésével”.
Olyan szuperhatalmaknak, melyek a világ egyetlen középpontjának tekintik magukat, nem szövetségesekre, hanem vazallusokra van szüksége.” /Vlagyimir Putyin, orosz államfő/




Százával mondanak le és halnak meg politikusok. Demokrácia?


Kiss Róbert Együtt hidfo.ru
Április 24-én, életének 55. évében elhunyt Kiss Róbert terézvárosi önkormányzati képviselő, aki 2014-ben a baloldali pártok által állított listáról nyert mandátumot, és a baloldal közös polgármesterjelöltje volt. A Terézvárosi Polgármesteri Hivatal közleménye április 26-án jelent meg.
A halál okát nem említi a közlemény. Ugyanakkor a Nemzeti Választási Iroda által közölt adatok alapján egy igen érdekes tendenciára lehetünk figyelmesek.A 2015-ben kiírt időközi önkormányzati választások több mint fele, 53%-a haláleset vagy lemondás okán lett kiírva. Idén eddig 104 településen írtak ki időközi választást, ebből 9 alkalommal haláleset, 46 alkalommal pedig lemondás miatt. 2013-ban összesen 113 helyszínen lett kiírva időközi önkormányzati választás, ebből 15 helyen haláleset, 48 helyen lemondás miatt. 2014-ben szintén az időközi önkormányzati választások negyede haláleset, 31%-a lemondás miatt lett kiírva.
Úgy tűnik, a demokrácia természetes velejárója, hogy az önkormányzatok élére megválasztott politikusok egy tekintélyes része még mandátuma kitöltése előtt meghal vagy lemond. A demokráciában azonban nem csak megválasztott politikusok halnak meg, hanem időnként már a jelöltek is. 2014 október 11-én Váradi András, az “Együtt” nevű radikális atlantista párt alcsúti polgármester- és képviselőjelöltje vált autóbaleset áldozatává. Annak ellenére, hogy az önkormányzatok élére megválasztott politikusok egy része már mandátuma kitöltése előtt meghal vagy lemond, jelöltek esetében pedig több, látszólag véletlen autóbalesetről tudni (félreértés elkerülése végett; nem csak baloldali jelöltek esetében), a hatóságok egyik esetben sem állapítottak meg politikai indíttatású bűncselekményt.
Aki azt gondolta, hogy szerződéses katonaként vagy tűzoltóként szolgálni a legveszélyesebb munkakör, igen nagyot téved. A statisztika alapján úgy tűnik, demokráciában politikusnak menni lehet olyan veszélyes, mint terrorszervezet ellen fegyvert fogni. Csak a rendszerváltás óta több száz politikus vesztette életét, és egyetlen négyéves parlamenti ciklus alatt is százszámra mondanak le önkormányzati vezetők. Ugyanakkor hivatalosan egyik esetben sem történt bűncselekmény.




A Kongresszus nyomásgyakorlással tiltaná a világnak, hogy a terrorállamot bojkottálni merészeljék 



2015. április 25. Kuruc.info 
Sajnos egyáltalán nem hihetetlen, de igaz: észrevétlenül próbálják átverni az amerikai szenátuson az Izrael elleni bojkott büntetését. Az USA nem veszi jó néven az izraeli termékek ellen emberi jogok megsértése ellen egyre sikeresebb kezdeményezést, így a szabadság hazája fellépne akár más országok és nemzetközi szervezetek ellen is, mert megtehetik. 
Az ún. Fast Track tövénybe építené be a szenátus pénzügyi bizottsága a "filoszemita" elemet. A lopakodó törvénykiegészítés még nem publikus, egy izraeli megszállás ellen küzdő szervezet fejese, Josh Ruebner (aki egyébként maga is zsidó, másképp hogyan is lehetne tényező?) nyilatkozott a Common Dreamsnek a belecsempészett furfangosságról. Neki a módosítást támogató zsidó élhacos, Ben Cardin szenátor (szemelvények a munkásságából itt és itt) irodája erősítette meg, hogy az itt található szövegezést fogják alapul venni. A tervezet konkrétan nevesíti Izraelt (és csak Izraelt), mint egyik legfontosabb partnert, akinek érdekében más államokkal és nem zetközi szervezetekkel szemben ki kell állni, ha azok "politikailag motivált" bojkott vagy egyéb gazdasági retorzió eszközéhez fordulnának. (Konkrétan az ún. palesztinok érdekében létrehozott BDS mozgalom betűszavának elemeiként szereplő eszközöket nevesíti, mint boycott, divest from, sanction. Azaz bojkott, befektetések csökkentése és szankciók.) 
 
Ben Cardin, Oroszországból bevándorolt zsidók gyermeke

Ruebner szerint a készülő jogszabály nyomásgyakorlás eszköze lehet az EU-val szemben is, figyelembe véve az USA-EU szabadkereskedelmi egyezmény aktualitását. 
A szenátuson kívül a képviselőházban is védik a zsidó érdeket, az alkotmány- és polgári jogi albizottságban még a múlt hónapban terjesztettek elő hasonló értelmű javaslatot (ez az itt olvashatószövegezést követné). E szerint a korábbi izraeli-amerikai egyezmény megkívánja, hogy Amerika a kereskedelmi egyezményei során "helytelenítse" a zsidó államot "politikai motivációból" ért - már fentebb említett - gazdasági fegyverek bevetését. Magyar fejjel csak azt nem értjük, hogy az antiszemitizmus és holokauszt szavak hogyan maradhattak ki, hiszen nyilván "újra" elgázosítaná a szegény túlélőket, aki bojkottálni merészelné a világ legerkölcsösebb népirtóinak termékeit. 

Elítéli az amerikai cionista próbálkozást a Zsidó Hang a Békéért nevű, zsidóterrort ellenző, amerikai zsidó szervezet is. Egyenesen arra vetemedtek, hogy a Dél-Afrika ellen az apartheid idején alkalmazott bojkottot idézzék fel párhuzamként. Joseph Berman rabbi szerint míg ezzel az izraeli telepek további építését támogatnák, valamint erősítenék az izraeli "szélsőjobbot" (értsd: a Likudot és a tőlük is véresszájúabbakat), a fellépés azt is mutatja, hogy a BDS egyre hátékonyabb módszer Izrael érinthetetlenségének kikezdésére, ha a palesztinok emberi jogairól van szó. (CommonDreams nyomán)
Kapcsolódó: 
   Követendő: a palesztinok bojkottálják az izraeli termékeket 
   Immár az ENSZ ellenőrei is megerősítik: Izrael közvetlenül is támogatja a Szíriában harcoló szélsőséges iszlamistákat 
Követendő: a palesztinok bojkottálják az izraeli termékeket

Forrás: https://kuruc.info/r/4/140208/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Az izraeli kormány előzőleg befagyasztotta a vámbevételek átutalását Rámalláhnak - értesült kedden a ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja. Mahmúd Abbász palesztin elnök Fatah pártjának aktivistái februárban akciót indítottak a hat legnagyobb izraeli élelmiszergyártó cég termékeinek bojkottálására, s ennek nyomán közlésük szerint a ciszjordániai boltok nyolcvan százalékában már nem lehet kapni a nevezett árucikkeket. Az izraeli kormány a palesztinoknak a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) tagjai közé való január eleji felvételi kérelme - majd április 1-jére kitűzött csatlakozása - miatt döntött a Rámalláh számára beszedett vámjövedelmek visszatartásáról, amire válaszul Ciszjordániában az izraeli termékek forgalmazásának beszüntetését határozták el. A Fatah párt emberei alig néhány napot adtak a palesztin boltosoknak az izraeli termékek eltávolítására a polcokról. Az akciót vezető Abdalláh Kmail vasárnap úgy nyilatkozott, hogy az üzletek ötödében még mindig előfordulnak tiltott izraeli áruk, de "hamarosan megszabadulnak tőlük". Szerinte az adók újbóli utalása után felhagynak a bojkottal a jelenlegi formájában, de a vevők továbbra is kerülni fogják az Izraelben előállított termékeket, a Tnuva cég tejtermékeit, a Strausz vállalat édességeit meg az Oszem száraztésztáit. Az izraeli média értesülései szerint a palesztin aktivisták olykor erőszakkal veszik rá a bojkott miatt anyagi veszteségeket elkönyvelő kereskedőket, hogy leszedjék a polcokról az izraeli árukat. Az akció hátulütője, hogy várhatóan fellendíti a Ciszjordániában is működő Rami Levy nevű, olcsó tömegárut forgalmazó izraeli üzletlánc forgalmát, ahol egyaránt megtalálhatóak a telepesek és az ott élő arabok mint dolgozók és vevők. (MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/140208/?honnan=Nemzeti_Hirhalo




Immár az ENSZ ellenőrei is megerősítik: Izrael közvetlenül is támogatja a Szíriában harcoló szélsőséges iszlamistákat

Forrás: https://kuruc.info/r/4/136745/?honnan=Nemzeti_Hirhalo


Az ENSZ Csapatszétválasztási Megfigyelő Hadereje (Disengagement Observer Force, UNDOF) a Biztonsági Tanács elé terjesztett jelentésében rámutat arra a tényre, amit az „antiszemiták” és az „összeesküvés-elméletek” „őrült” hívei régóta hangoztatnak: az izraeli hadsereg rendszeres kapcsolatban áll a szíriai kormány ellen harcoló iszlamista csoportokkal. Az ENSZ Csapatszétválasztási Megfigyelő Hadereje 1974 óta ellenőrzi az izraeli megszállás alatt álló Golán-fennsík területét. A most nyilvánosságra hozott dokumentumból kiderül, hogy az izraeli hatóságok az elmúlt 18 hónapban közvetlenül együttműködtek a fundamentalista iszlám fegyveres szervezetekkel a megszállt Golán-fennsík és Szíria határtérségében – jelentette a Háárec című izraeli napilap. A "világ legerkölcsösebb hadserege" Szíria és a megszállt Golán-fennsík határán Aszad ellen harcoló sérült iszlamistákat ment (2014. szeptember 23. Reuters) A jelentés megállapítja azt is, hogy az ENSZ-megfigyelők tanúi voltak annak is, amikor izraeli katonák „a határon húzódó kerítés keleti oldalán átengednek két személyt Izraelbe”. A világszervezet ellenőrei szerint továbbá sebesült iszlamista lázadók is érkeztek Izraelbe orvosi kezelés céljából. Őket Safed illetve Nahariya kórházaiban kezelik. „Az UNDOF legalább 10 olyan sebesült személyről tud, akiket izraeli katonák segítségével szállították át a tűzszüneti vonalon keresztül” – olvasható a Biztonsági Tanács elé terjesztett dokumentumban. Az ENSZ megfigyelői ezen kívül saját szemükkel látták, hogy „izraeli katonák két dobozt adtak át fegyveres szíriai csoportok képviselőinek a határ szíriai oldalán”. A damaszkuszi kormány jó ideje hangoztatja, hogy széles körű együttműködés tapasztalható Izrael és a szíriai iszlamista lázadók között. Az ügyben Szíria több alkalommal is az ENSZ-hez fordult. Mindeddig eredménytelenül. Szeptemberben a szíriai hadsereg az ENSZ-nek a Golán-fennsíkon állomásozó megfigyelőinek a figyelmét hívta fel arra, hogy a tűzszüneti vonal közelében „Tel Aviv sátrakat állított fel az Izraelbe belépő fegyveres terroristák számára”. Márciusban az iráni Press TV olyan felvételeket mutatott be, amelyeken izraeli katonák voltak láthatók, amint sebesült iszlamista milicistákat szállítottak a tűzszüneti vonalon keresztül Izraelbe. (A Press TV felvétele; angol nyelvű)

Izrael közvetlenül is támogatja a Szíriában harcoló szélsőséges iszlamistákat (2014-12-07)

Perge Ottó - Press TV nyomán Friss:
Az izraeli légierő ismét a szíriai kormánycsapatok létesítményeit támadta Kapcsolódó: A "világ muzulmánjainak vezetője", az Iszlám Állam "kalifája" zsidó és Moszad-ügynök lehet 

Forrás: https://kuruc.info/r/4/136745/?honnan=Nemzeti_Hirhalo


Izraelt és a kazár maffiát már titokban elítélték, és összefogtak ellenük a világ vezető hadseregei és hírszerző ügynökségei - 1. rész




A világ nagy része titokban a Rothschild kazár bankszter maffia és fő ügynökük, Izrael ellen fordult, amely beszivárgott és eltérítette Amerikát.
Az elmúlt három hónapban a világ szinte minden nagyobb nemzete, beleértve Amerikát, egy sor titkos, magas szintű szakértői találkozót tartott bizonyos kiválasztott magas rangú aktív és nyugállományú katonai és hírszerző tisztviselő részvételével, hogy megvitassák a kemény valóságot a Rothschild kazár maffia és fő eljáró ügynökük Izrael beszivárgásával és kémkedésével kapcsolatban.

Ezen helyi beszivárgás és kémkedés a legtöbb nemzet ellen a világon mostanra problémává vált, Gordon Duff, és a Veterans Today vezető igazgatóinak 2014 decemberi történelmi tájékoztatása után a damaszkuszi konferencián.
Az izraeli kémkedés a Rothschild kazár maffia bankszterek nevében már évek óta ismert a legtöbb magas rangú katonai és hírszerzési vezetés előtt, de nem tekintették a legfontosabb kérdésnek, mert sokakat ezen a szinten lefizettek vagy megvásároltak, tulajdonoltak, zsaroltak, vagy valójában részei voltak az izraeli titkos kémrendszernek.

A figyelem akkor összpontosult az izraeli kémkedésre Amerikában, főleg bizonyos magas rangú aktív és volt amerikai katonai és hírszerző körökben, akik elkötelezett és kemény America-Firsterek (1), amikor megtudták, hogy Izrael atomfegyvert vetett be Amerika ellen 2001 szeptember 11-én.

Ezek az emberek mostanra felismerték, hogy az amerikai pénzgyártásba és forgalmazásba alkotmányellenesen szivárogtak be és térítették el azt a Rothschild kazár maffia bankszterek, és hogy több szinten tönkreteszik az amerikai gazdaságot. Arra is rájöttek, hogy a Rothschild kazár maffia és az izraeliek a Sámson Opció nukleáris zsarolást használják Amerikából ellopott atomfegyverekkel üzérkedve, és destabilizálják a világot Gladio stílusú hamis zászlós terror eseményeket megrendezve.

Rájöttek, hogy a Federal Reserve rendszert meg kell szüntetni, miután megállapították, hogy az egy bűnszövetkezet (RICO) (2). 100 százalékos könyvvizsgálatot kell tartani, és az összes épületét és eszközeit le kell foglalni, és az ártalmas uzsorakamat minden egyes dollárját vissza kell követelni. És egy igazi amerikai központi bankot kell azonnal létrehozni, mely az emberek tulajdonában van, és amely valódi pénzt ad ki arany, ezüst és árucikk fedezettel, és kamat felszámítása nélkül.

Arra is rájöttek, hogy Izrael megtámadta Amerikát 2001 szeptember 11-én atomfegyverek segítségével, és ez oda vezetett, hogy sokan úgy vélik, ha Izrael nem állítja le a nukleáris terrort, és a nukleáris magok tiltott kereskedelmét Amerikából a világ minden tájára, akkor lesz egy izraeliek által kirobbantott 3. Világháború, amely magában foglalja azokat az atomfegyvereket, melyeket felrobbantanak az egész világon, elpusztítva minden társadalmat, és az emberiség nagy részét. Ezért úgy tűnik felismerték, hogy mindez központi eleme Izrael furcsa tárasadalomellenes és emberellenes napirendjének.

Azt is felismerték, hogy az egész amerikai kongresszusba is beszivárogtak és eltérítették azt izraeli kémszervezetek, mint az AIPAC (3), a Jinsa (4), az ADL (5) és hasonlók, ahogy az Egyesült Államok Kormányát, az Amerikai Rendvédelmet, beleértve a legtöbb helyi rendőri szervezeti egységet, melyeket úgy képeztek ki, hogy gonosz belföldi terroristaként kezeljék az amerikaiakat az ADL által.

Ezek az emberek végre arra is rájöttek, hogy ez az izraeli beszivárgás és Amerika eltérítése létrehozott egy amerkai rendőrséget, amely már nem "Védi és szolgálja" a közösségeket, hanem "Elfoglalja és elnyomja" őket az ADL és az izraeli-amerikai "elsősorban izraeli" keetős állampolgárok nevében, akik sok pozícióba beszivárogtak az USA kormányába és a Kongresszusba.

Mivel oly sok amerikai kormányzati intézménybe már olyan mélyen beszivárogtak izraeli kémcsoportok, és mivel a Rothschild kazár maffia bankszterek is olyan mélyen beépültek az amerikai pénzügyi intézményekbe, létrehozva a saját hírkartelljüket, mostanra rájöttek, hogy bármilyen sikeres erőfeszítéshez, hogy felfedjék és kitegyék ezeket a kazár maffiózókat és az izraeli ellenséget kapun kívülre, nagyon kifinomult titkos eszközökre, és a legtöbb nemzet összefogására van szükség Izrael ellen. Természetesen ez vált az irányadó motivációvá a nemzetek legmagasabb tanácsaiban, mióta kiderült Izrael 2001 szeptember 11-i, és más nemzetek elleni terrorja, valamint a nukleáris fegyverek elterjesztése és értékesítése az egész világon.

Ezen kifinomult titkos műveletek közül néhányat már elindítottak, és sok másik van folyamatban az egész világon.
Mára felismerték, hogy Amerikában már olyan métékben szivárogtak be és térítették el az országot, hogy gyakorlatilag a Rothschild kazár maffia vazallus államaként és Izrael által megszállt területként működik.
Íme néhány megcáfolhatatlan bizonyíték, ami alátámasztja ezt a meglehetősen komoly állítást, hogy Amerika a Rothschild kazár maffia vazallus állama és egy Izrael által megszállt terület.

Az FBI a klasszikus példája annak, hogy a Rothschild kazár maffia bankszterek beszivárogtak, és ellenőrzésük alatt tartják Amerika rendvédelmének legnagyobb részét. Akár meg is változtathanák a nevét FBI-ról Kazár Maffia Nyomozóirodára, amiért annyira rosszul sikerült az FBI-ba való beszivárgás, és a szervezet eltérítése.
Az FBI nagyon keményen dolgozik, hogy instabil, mentálisan beteg vagy értelmi fogyatékos embereket provokáljon annak érdekében, hogy "belföldi terroristaként", vagy "iszlám terroristaként" állítsák be, tőrbe csalva őket, tönkretéve annyi életet, amennyit csak lehetséges ahelyett, hogy segítenék és szolgálnák az amerikaiakat, amire fel lettek hatalmazva.

Ahelyett, hogy azon dolgoznának, hogy az amerikai társadalmat erősebbé tegyék, és a valódi bűnözőket üldözzék, köztük a legnagyobbakat, akik az amerikai kormányt és a kongresszust működtetik, az FBI azzal tölti az idejét, hogy a banksztereket és a bűnöző urakat védelmezi, miközben keményen dolgoznak azon, hogy elmekontroll alatt tartsák, provokálják és rávegyék a pszichésen beteg vagy értelmi fogyatékos embereket az úgynevezett "belföldi terrorizmus" bűncselekményekre, melyeket elsősorban az FBI agyalt ki.

Nyilvánvaló, hogy a szóban forgó torz, gonosz FBI ügynököket meg kell büntetni, el kell ítélni és bebörtönözni egy életre, amiért megrendezték ezeket a kiagyalt terrorcselekményeket. Ők minimum bűntársak voltak ezen kiagyalt bűncselekmények előtt, közben és utána. És nem kétséges, hogy ők társadalmunk legalávalóbbjai, valójában alsóbbrendűként funkcionálnak, és rosszabbak, mint a közönséges karrier bűnözők, mert kétszínű hazugok és másokat csapdába csalnak azért, hogy annyi gonoszságot hozzanak létre a közösségeinkben, amennyit lehetséges. Az FBI mindig a fő központja volt az ilyen bűncselekményeknek Amerikában, olyan bűncselekményeknek, melyeket úgy tűnik, hogy könnyen meg tudnak oldani, de ez mindig azért van, mert elsősorban ők mozgatták a szálakat.

A Kongresszusi Könyvtár szerint az FBI-nak nincsen tényleges chartája a nyilvántartsában, és ezt írásban hivatalosan kijelentették a múltban vizsgálóbizottsági levelekre válaszul. Így az FBI-nak nincs joga ahhoz, hogy mint RICO bűnöző (2) létezzen, ahogy a Federal Reserve rendszernek sincs, melynek titokban az FBI dolgozik.

Folytatása következik...

(1) - 
http://en.wikipedia.org/wiki/America_First_Committee
(2) - 
http://en.wikipedia.org/wiki/Racketeer_Influenced_and
(3) - 
http://en.wikipedia.org/wiki/American_Israel_Public_
(4) - 
http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Institute_for_National
(5) - 
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Defamation_League
Veterans Today
Izraelt és a kazár maffiát már titokban elítélték, és összefogtak ellenük a világ vezető hadseregei és hírszerző ügynökségei - 1. rész http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/04/izraelt-es-kazar-maffiat-mar-titokban.html#.VT5SZab3uXc
Izraelt és a kazár maffiát már titokban elítélték, és összefogtak ellenük a világ vezető hadseregei és hírszerző ügynökségei - 2. rész http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/04/izraelt-es-kazar-maffiat-mar-titokban_27.html#.VT6DeKb3uXc





Izraelt és a kazár maffiát már titokban elítélték, és összefogtak ellenük a világ vezető hadseregei és hírszerző ügynökségei - 2. rész 



4/27/2015 Veterans Today Új Világtudat 
Izraelt és a kazár maffiát már titokban elítélték, és összefogtak ellenük a világ vezető hadseregei és hírszerző ügynökségei - 1. rész folytatása. 
A világ nagy része titokban a Rothschild kazár bankszter maffia és fő ügynökük, Izrael ellen fordult, amely beszivárgott és eltérítette Amerikát. 

Az elmúlt három hónapban a világ szinte minden nagyobb nemzete, beleértve Amerikát, egy sor titkos, magas szintű szakértői találkozót tartott bizonyos kiválasztott magas rangú aktív és nyugállományú katonai és hírszerző tisztviselő részvételével, hogy megvitassák a kemény valóságot a Rothschild kazár maffia és fő eljáró ügynökük Izrael beszivárgásával és kémkedésével kapcsolatban. 
Az FBI hat, szellemileg jelentéktelen szomáliait elme kontrollált, csapdát állított nekik, és tőrbe csalta őket Minnesotában. 
Vegyük a hat szomáliai letartóztatásának legutóbbi esetét Minneapolisban, amiért megkíséreltek a Közel-Keletre menni egy kiképzésre, hogy dzsihádistává váljanak. Ezek a mentálisan sérültek elme kontroll alatt álltak, és csapdába csalta őket az egyik barátjuk, aki egy FBI informátor volt egész idő alatt. Az elme kontrollt, provokációkat és csapda állítást mint ezt, RICO (1) bűntettenek kell tekinteni, mert az FBI mindannyiszor megteszi, és valójában terrorizmust idéz elő, ami főbenjáró bűn, és életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Miért nem tartóztatják le az FBI ügynököket, akik elkövetik ezeket a bűnöket, és miért nem indul ellenük eljárás a terrorizmus, a korrupció és a RICO támogatása miatt? 
Vagy vegyük az első Világkereskedelmi ikertorony bomba támadást a "Vak sejk" részéről. (2)(3) 
Az FBI ragaszkodott ahhoz, hogy a Vak sejk fiai valódi robbanóanyagot használtak, és minden körülmények között tagadták, hogy hamisakat használtak volna, de azokat az FBI-osokat, akik részt vettek benne, soha nem vádolták meg terrorizmussal, ahogy kellett volna. 
A gyilkosságra vonatkozóan nincs elévülés, így őket továbbra is bíróság elé kell állítani, ha az akták hozzáférhetővé válnak. 
Azokat az FBI ügynököket, akik felállították ezt az egész csapdát, és ragaszkodtak hozzá, hogy valódi robbanóanyagokat használtak, miért nem tartóztatták le és állították bíróság elé, ahogy kellett volna? Soha nem késő, remélhetőleg bíróság elé állítják őket egy napon, és elítélik gyilkosságért és terrorizmusért. 
Az FBI kriminológiai laborja sok éve hamisítja és befolyásolja a bizonyítékokat, hogy tévesen ítéljenek el ártatlanul megvádolt embereket, és ez több, mint undorító, ez nyilvánvalóan bűntény. 
Most számoltak be róla, hogy az FBI bűnügyi laborja hamis jelentéseket hozott nyilvánosságra haj elemzésekről legalább 20 éve, mely következtében több száz ártatlan férfit és nőt küldtek börtönbe, akik ártatlanok voltak. Azoknak, akik részt vettek benne, ugyanannyi időt kellene hozzátenni a büntetésükhöz, mint amennyit a hamis jelentéseik okoztak, melyek úgy tűnik, hogy mindig a vád mellé álltak. 
Ugorjunk vissza az 1990-es évek közepére, amikor az egyik legnagyobb amerikai hős Dr. Frederick Whitehurst (4) jött elő és számolt be az FBI bűnügyi laborjának hatalmas korrupciójáról. Őt meggyilkolta volna a Division 5 bérgyilkosa, ha nem tett volna rendkívüli intézkedéseket, hogy megvédje magát. Dr. Whitehurst beperelte az FBI-t, és 1,6 millió dollár nyert. (5) 
Az FBI gyilkosságai a másként gondolkodók, tüntetők, a szervezett pénzügyi bűncselekmények fontos tanúi és informátorok ellen legendásak. 
Az FBI az évek során számos informátort és másként gondolkodót gyilkolt meg, a Franklin Credit Union ügyében nyomozó Gary Caradori és fia egy jó példa erre. (6) Nem hiszi, hogy az FBI-nak és minden hárombetűs ügynökségnek saját bérgyilkos osztaga van, és még mindig ezt csinálják? Ott van a nagyon jól dokumentált Michael Milan eset, aki "J. Edgar Mary"-nek dolgozott, és része volt a személyes bérgyilkos csapatának, melyet Hoover csak "az osztagnak" nevezett. Michael Milan írt egy fontos könyvet erről "Az osztag" címmel. Annak ellenére, hogy a kritikusok és a báb emberek mit állítottak, a könyv minden szava igaz. (7) 
Az évek során számos bennfentes kiszivárogtatás történt arról, hogy ezek az FBI bérgyilkos osztagok hogyan gyilkoltak meg másként gondolkodókat és informátorokat. Az egyik módszer, hogy bombát rejtettek el az autójukban vagy az otthonukban, majd felrobbantották azt állítva, hogy ők építettek bombát. Vagy megváltoztatják egy kisrepülőgép propellerének forgatónyomatékát, kisebbre mint a szükséges, melyek repülés közben leválnak, és darabokra szaggatják a szárnyakat, vagy ahogy a John F. Kennedy Jr. meggyilkolásánál, egy távirányítású szerkezetet tesznek a poggyászrekeszbe, melyet aktiválnak egy üldöző repülőgépről, vagy akár műholdról. Számos gyilkosság, melyet az FBI követett el, hogy leplezzék a JFK merényletet úgy rendezték meg, hogy balesetnek vagy öngyilkosságnak tűnjön, ahogy az Dorothy Kilgallen és szomszédja esetében történt egy Jack Ruby-val kapcsolatos interjúban tett kijelentése után Dallasban, amikor "előrukkolt az igazsággal" és eleget hozott nyilvánosságra, ho gy kirobbantsa az egész ügyet. 
Jelenleg számos informátort és másként gondolkodót kifinomultabb eszközökkel irányítanak, mint például internetes dezinformátorokkal, hogy lejárassák őket, miközben nagy teljesítményű pulzáló mikrohullámú sugárzásnak vetik alá őket, hogy megzavarják, megszakítsák az alvásukat és fizikailag beteggé tegyék, zaklatják őket és meglátogatják a munkáltatóikat azt állítva, hogy terrorizmussal gyanúsított személyek. 
Ahelyett, hogy az izraeli kém frontot üldözné, az FBI azokat az informátorokat zaklatja, akik bejelentést tesznek a bűncselekményeikről. 
Ez az, amit az FBI nyilvánvalóan csinál egy másik nagy amerikai hős Mark Novitsky esetében, egy ember, aki nem volt hajlandó megszegni a törvényt, különösen a nemzetbiztonsági törvényeket. Novitskyt kirúgták, mert nem akart együttműködni, hogy országos, szövetségi informátor legyen, állítása szerint a Teletech Holdings egy nagy izraeli kötődésű kém- és bűnszervezet. Novitsky úgy véli, hogy az FBI őt a "Nincs munka" listára helyezte, látszólag ellátogattak az új munkáltatójához néhány évvel ezelőtt, és megkérték őket, hogy szeparálják el őt, és gondoskodjanak róla, hogy még a McDonalds-nél se kaphasson munkát, vagy bárhol máshol, bármilyen alantas munkáról van szó. És azt hiszi, hogy ezt a korábbi munkáltatója, a Teletech Holdings megbízásából teszik, amely nyíltan megfenyegette őt mert becsületes, és megvesztegethetetlen volt. Novitsky az FBI-hoz ment a közelmúltban ismét remélve, hogy végre kivizsgálják a Teletech Holdings valószínűleg a történelemben legkevésbé publikál t nemzetbiztonsági bűncselekményeit. Az FBI beleegyezett, hogy beengedjék őt a hivatalukba, és meginterjúvolta őt két egyén, akik még a nevüket sem árulták el neki. 
Normális esetben az ilyen panaszokat bármelyik FBI ügynök személyesen hallgatja meg (majdnem mindig két fős csapatban dolgoznak), akik a panaszról részletes jelentést készítenek. Ebben az esetben nem nehéz arra fogadni, hogy ők CIA vagy magán hírszerző vállalkozók voltak, akik találkoztak Novitskyvel az FBI irodájában, valószínűleg azért, hogy lássák, mennyi információval rendelkezik. Egyetlen igazi becsületes FBI ügynök sem lenne annyira gyáva, hogy ne legyen hajlandó azonosítani magát. De ami azt illeti, kevés jó FBI ügynök marad és fejezi be karrierjét, mert nem állhatják ki a korrupciót, amit látnak, amikor egy ideje már az FBI-nál vannak. 
Azoknak, akik számára kétségesek Novitsky állításai az extrém pszichés zaklatásról, nos átfésültük az otthonát egy Németországban használt berendezéssel, mely értékeli a mobiltelefon tornyok és a Wi-Fi sugárzás erejét és egészségügyi hatásait. Minden, amit állított, amikor az eszközzel ellenőriztük a forrásokat úgy volt, ahogy azt mondta. Az elektromágneses kibocsátás kiakasztotta a felszerelést, és fejfájást okozott. Találtunk néhány benti forrást, melyeket kikapcsoltunk, de volt egy erős külső forrás, melyet nem lehetett. 
Már évek óta ismert, hogy a mobiltelefon tornyok sugárzását célzottan lehet háromszögelni otthonok ellen bonyolult algoritmusok segítségével, ha "ők" úgy óhajtják, hogy célba vesznek bármilyen személyt vagy családot. Szakértők úgy vélik, akik tanulmányozták ezt, hogy több ezren voltak célpontok, akiket pszichotronikusan zaklattak, néhányakat FBI besúgó csoportok, másokat sátáni kultuszok által. Azoknak, akik szeretnének többet megtudni azokról, akik "érintettek" lehetnek, vagy az elme kontrollról készült valódi képzési dokumentumot tanulmányoznák 1992-ből, itt megtehetik: stopthecrime.net 
Képzeljük csak el, hogy haladhattak a dolgok tovább azóta. 
Nagy a valószínűsége, hogy Novitsky a legfontosabb nemzetbiztonsági szövetségi informátor, aki valaha előlépett, mert annak a köre, amiről beszámolt a hatóságoknak vagy nem érdekli őket, vagy túlságosan félnek, amit néhányan elmondtak neki. Hatvan percet vettek fel Novitsky történetéből, amikor hirtelen félredobták. Novitskynek azt az okot mondták, hogy túl bonyolult volt, és nem fedné le a rendelkezésre álló idő. Nem a Szerkesztők sikálták el a történetet, hanem a hálózat tulajdonosai, akik magasabb szinten érintettek. 
Ha valaki kételkedik Novitsky állításaiban, mert annyira szélsőségesek, az nézze meg az egykori FBI ügynök, és egy másik amerikai hős történetét, akit nem lehetett korrumpálni, és aki azóta borsos árat fizetett mindezért, Geral Sosbee esetét (8). Sajnos túl sok ilyen eset van, melyek számát több ezerre becsülik. Mind az FBI, mind a CIA ismertek róla, hogy futtatnak ilyen műveleteket, és mindketten érintettek ismert sátáni és pedofil hálózatokban és eltussolásukban. Kételkedik valaki ebben? Ha igen, akkor keressen rá az interneten a "the Finders" szavakra. 
Sokan rájönnek, hogy Snowdent irányították, talán nem olyan szélsőséges módon, mint Assange-t, de sokkal finomabban és ravaszabbul használták és manipulálták a hírszerző ügynökségek. De Novitskyt nem lehet irányítani, és mindenki fél a történetétől, mert az rögtön a legmagasabb szinteket érinti, és magában foglalja a legnagyobb kémkedést Amerikában az AIPAC és a Federal Reserve rendszer mellett. 
Folytatása következik... 
(1) - http://en.wikipedia.org/wiki/Racketeer_Influenced_and_ 
(2) - http://en.wikipedia.org/wiki/Omar_Abdel-Rahman 
(3) - http://en.wikipedia.org/wiki/1993_World_Trade_Center_ 
(4) - http://en.wikipedia.org/wiki/Frederic_Whitehurst 
(5) - http://www.whistleblowers.org/index.php?option=com 
(6) - http://www.rense.com/general96/fbikilled.html 
(7) - https://books.google.hu/books?id=EzRysIeBNgYC&pg 
(8) - http://www.sosbeevfbi.com/ 
Kapcsolódó: 
   Immár az ENSZ ellenőrei is megerősítik: Izrael közvetlenül is támogatja a Szíriában harcoló szélsőséges iszlamistákat 
   Hangfelvétel: Zsidózik és kivégzést sürget a fideszes polgármester 
   A professzor szerint Róma bukásának igazi oka a KAMAT volt 
   Megfigyelés, árulás, gyilkosság: így tervezte meg az Iszlám Államot az "árnyak ura" 





Hangfelvétel: Zsidózik és kivégzést sürget a fideszes polgármester



Tarkólövést kellene alkalmazni néhány liberális politikuson egy fideszes polgármester szerint, aki szerint a zsidók tartják kézben az országot, de a cigány gyereknek is kijár a pofon. Nálunk meghallgathatja a felvétel legdurvább részleteit!
A lapunk birtokába került hangfelvételen durván zsidózik és kivégzést sürget egy fideszes polgármester.
A beszélő többször hivatkozik magára polgármesterként a félórás felvételen, de az is világos, hogy az eset Kecelen játszódik. (Például abból, hogy felmerül a település korábbi polgármestere, a jelenleg ellenzéki Schindler János neve.) A felvétel 2012-ben készült egy tévéinterjú után, amikor a mikrofon bekapcsolva maradt. A felvétel készítője – a keceli médiastáb korábbi tagja – írásban ismerte el a magyarnarancs.hu-nak a felvétel valódiságát, de mint mondta, az „akaratlanul került a hangrögzítőre. Az egyik első forgatásunk idején véletlenül bekapcsolva maradt egy diktafon. Fel sem merült bennünk, hogy bármit kezdjünk vele, egyszerűen ott maradt a munkahelyi számítógépemen. Ennek csaknem három éve már. Aki most, a választások után kiszivárogtatta, annak nem lehetett más oka, mint a botránykeltés és a lejáratás, a mocskolódás, és talán fel sem mérte, milyen károkat okoz a városnak és nekünk, érintetteknek is. A hangfelvételről tudtunk, de ma sem jó érzés olvasni, abban bíztunk, hogy sosem kerül nyilvánosságra” – mondta a keceli média egykori, neve mellőzését kérő munkatársa. (Az esetről a hangfelvétel közzététele nélkül a Hírösvény számolt be elsőként.)
Az ügyben kerestük Haszilló Ferencet, hogy valóban ő hallható-e, és ha igen, mit gondol ezekről a szavakról, de nem sikerült elérnünk a keceli polgármestert.
És akkor jöjjenek a legfontosabb részletek a félórás beszélgetésből!
Külföldre megy a népség, ha én nem lennék polgármester, mennék ki a picsába Svájcba zongorázni, a családot beteszem a kocsiba, beszélek angolul, a feleségem németül, beteszem, három hónapot kinn vagyok, keresek kétezer svájci frankot havonta, az itthon kiadott ingatlanból meg kapok hozzá havonta százezret… Durván kétszázezer forint havonta… meg amit még összezsiványkodik az ember. (…) Sok ember azért nem vállal gyereket, ezek a gecik meg négy-ötöt. Szar senkiháziak, a húgyba nőnek fel, buta mint az állat, és idejárnak, hogy kéne fa, kimennék és szájba rúgnám őket, igenis igaza van a Jobbiknak, igaza van ebben is, ebbe is, ebbe is, meg ebbe, ide bevághatnátok a Vona Gáborral készült képemet, meg a Farkas Gergellyel, aztán meg a Fidesz baszna a fejemre, hogy mit csinálok (…)
Az Orbán sem tud mint tenni, nem tud többet tenni, mert ott is megvannak ugyanazok a zsidók. Aki párttag volt, nem lehetne benn a parlamentben (…)
Jobboldali ember vagyok, nemzeti ember vagyok, menjenek a kurva anyjukba! (…) Nem a felét, a háromnegyed részét a Fideszből is ki kéne venni!”


Én hiába tartok Kecelen… egy polgármester tart egy ingyenes koncertet… most lehet mondani, hogy alacsony színvonalú, magas színvonalú koncertet… akkor erre azt mondják, hogy csak ennyi… és ugyanígy viselkedtek a Csurkával a liberálisok… menjenek a picsába! (…) Göncz Árpád, az mi volt? Tönkretették az országot. Meg a Demszky. Hol a Demszky? Orbán Viktor! Így megkérdezném tőle szívesen… Viktor, mi van a Demszkyvel? Hol van a Kóka? (…) Most kétharmados többség: tarkólövés. Érted? Tarkólövés… Visszahozni a halálbüntetést, nemzetárulás satöbbi, ötöt-hatot kivégezni. Azt mondták, most van a rendszerváltás, mert különben hosszú távon ebbe belebukik a kormány… De más alternatíva sincsen… Ha egy szigeten lennénk, mint a japánok, akkor egyértelműen a Jobbik.”


„…ha ezt elmondanám így egy az egyben a tévének, bazmeg, holnaptól mindenki itt lenne, az RTL Klubtól mindenki, hogy náci, fasiszta a polgármesterde ha ezt elmondanám a képviselő-testület előtt, akkor is megütném a bokámat, mert olyan buták… ez így van… a másik oldalt meg képviselő a Schindler János, és a katolikus pap a legjobb barátja…”


És a keceli iskola, ha nem pénzről szól a történet, biztos, hogy jó, ahogy ez van? Biztos, hogy tényleg rend van? És szakmailag is másabb lett az iskola… A cigány gyerek felborította a Marcit szegényt… én is azt mondom, hogy a Kálmán első osztályú volt, hogy szájba verte, mert én is felrúgtam volna a gyereket, mint a szart, főleg bennberántom a szertárba…”


Látjuk az Orbánt… mit tud csinálni? Mert tökösen kiállt Brüsszelben az Európai Uniónál… nem is irigylem, mert gondolj bele!, mindennap, itt van, ott van, most évértékelő, meg azzal a geci zsidó Cohn… Bendit, vagy ilyen szarokkal kell (…). mert érti meg, hogy tönkretették az országot (…) Egymilliárd forintot örököltem a Schindlertől is… le van írva, ott van minden pontosan az újságban, a 2006-osban, a novemberiben…”
Ez a geci zsidó társaság nem szopatná így az országot, ahogy szopatja, akkor itt senki nem foglalkozna az önkormányzattal, hogy mit csinál. Akkor lehetne ötmillió forinttal drágább kamera, meg dupla bérek, de amikor beszedik az összes adót, meg minden lófaszt, meg szopatnak – mondhatom azt, az Orbánék is ilyen szempontból – mert 400 ennyi a benzin, akkor ezt nem lehet megmagyarázni, hiába viszik le most három forinttal a gázolaj árát. (…) És gecizünk mi is az önkormányzatnál, meg konfrontálódunk az emberekkel…”


És akkor fél év alatt megkaptam a Tamástól… hogy felelős a polgármester, Haszilló Ferenc… A Schindler irkálja a hülyeségeit a Facebookon…” Friss részletek itt!




A professzor szerint Róma bukásának igazi oka a KAMAT volt



Közzétéve 2013-05-23

Az ókori Görögország hanyatlásának oka


Az ókori Görögországban a pénzkölcsönzők a nyújtott hitelekért 36%, illetve ennél is magasabb kamatot követeltek. E követelésük biztosítékaként viszont az árutermelő földműveseknek és kézműveseknek zálogba kellett adniuk a vagyonukat. Ez azzal járt, hogy a parasztok elveszítették földjeiket, házaikat, munkaeszközeiket. Még családtagjaik is kötelesek voltak a rokonaik adósságaiért kezességet vállalni. Ennek az eladosítási folyamatnak az eredményeként a szabad görög polgárok rövid idő alatt adósrabszolgákká váltak. Egy részük külföldre menekült, a többség azonban saját hazájában veszítette el szabadságát. El kellett tűrniük, hogy hitelezőik rabszolgaként adják el őket. A rabszolgaság, amely fenntartotta a rabszolgák, mint áruk létrejöttének a körülményeit, tetemes kamatjáradékot biztosító, virágzó üzletággá vált. A rabszolgák száma idővel sokszorosan felülmúlta a szabad polgárok létszámát. A görög rabszolgákat a görög pénzvagyon-tulajdonosok tehát pénzért vásárolták, és nem a háborúkban szerezték, mint korábban. A rabszolgaság így a tőke szabad mozgását biztosító jövedelmező pénzbefektetési formává vált.
A bányászatban dolgozó görög rabszolgák 33%-tól 50%-ig hoztak hasznot. A bútorgyártást végző rabszolgák pedig 30% biztos járadékhoz juttatták a pénzbefektetőket. Ha bármely görög városállam szükséghelyzetbe került, akkor a pénzvagyon-tulajdonosok ezt felhasználták az állam és a lakosság további eladósítására, kamatjövedelmük növelésére. Az ókori befektető pénzemberek gondoskodtak arról, hogy olyan hitelezési törvények legyenek, amelyek a lakosság többségét belekényszerítik az adósrabszolgaságba.
A görög magas kultúra hanyatlásához vezető első felkelések éppen azért törtek ki, hogy ezeket az igazságtalan hitelezési szabályokat megváltoztassák. Az ókori Görögországban nem egyszerűen a pénzvagyonos elit volt a bajok oka, hanem a kamat-mechanizmussal működtetett pénzrendszer.

A Római Birodalom hanyatlásának oka


roman-empireA Római Birodalom hanyatlásának oka is a kamatszedő pénzrendszer volt. A Római Birodalom idején mindössze kétezer család birtokolta egész Rómát. A szabad földművelő parasztok helyét a rabszolgák foglalták el. Az önálló iparos réteg sem tudott az olcsó rabszolgamunkával versenyezni, s ezért elszegényedett, majd végleg tönkrement. A Római Birodalom jogrendszere lehetővé tette, hogy az adós – végső soron – a saját személyi szabadságát is zálogba adja. Ha egy kölcsönvevő nem tudta fizetni a kamatokat, a hitelező egyszerűen elvette személyes szabadságát és adósrabszolgává tette. A kamat révén igen gyorsan gazdagodó pénzvagyonos réteg egyre szegényebbé tette a társadalom többi részét, amely gazdaságilag szinte elvérzett. A szabad polgárok helyére rabszolga-munkaerőt kellett szerezni, ezért a gazdasági szükségesség kényszerítette ki az állandó hódító háborúkat. A Római Birodalom központja a meghódított provinciákat könyörtelenül kizsákmányolta. A birodalom központi részei az alapvető élelmiszerek tekintetében egyre inkább a távoli területek terményeire voltak utalva. A nagy távolság viszont bizonytalanná tette az ellátást, amely komoly zavarokhoz vezetett. Az elszegényedett római polgárok olyan segélyezésre szoruló réteget alkottak, amely teljesen ki volt szolgáltatva a gazdagok megvesztegetésének és manipulálásának. E reménytelen tömeg féken tartása érdekében a legkülönbözőbb szórakoztatási módszereket alkalmazták. Ekkor vezetik be, például a gladiátor küzdelmeket. Az érem másik oldala az volt, hogy a pénzvagyonos réteg mértéktelen gazdagodása következtében pazarló luxusban élt.

Gustav RuhlandGustav Ruhland a Freiburgi Egyetem professzora, aki Bismarck kancellár megbízásából több éven át kutatta a magas kultúrák és birodalmak felbomlásához vezető okokat, megállapította, hogy a pénzvagyon túlzott centralizációja és koncentrációja miatt borult fel a pénzügyi-gazdasági egyensúly. Ez az egyensúlyvesztés tükröződött a politikai viszonyokban, a közélet minden területén és megjelent a kultúra mélyülő dekadenciájában is. Ebben a helyzetben már csak a pénzvagyonosok tudták érvényesíteni akaratukat. Az általános erkölcsi hanyatlás eredményeként eluralkodott a kíméletlen haszonlesés, az örökségvadászat és a korábban megvesztegethetetlen bírák is lepénzelhetővé váltak. A protekciózás és a magánkapcsolatok érvényesítése egyre jobban akadályozta, hogy arra alkalmas, hozzáértő és erkölcsös személyek intézzék a közügyeket és kerüljenek vezető pozíciókba. A kamatmechanizmus destruktív módon befolyásolta a magánszférát is. A korábban szentnek és felbonthatatlannak tartott házasság könnyen megváltoztatható szerződéssé alakult át. Kialakult és iparrá fejlődött a prostitúció. Az átlag rómainak már nem volt lehetősége arra, hogy tisztességesen keressen pénzt, miután a pénzvagyon-tulajdonosok valamennyi termelőeszközt megszerezetek maguknak, és azt az olcsóbb rabszolga-munkaerővel működtették.
politikai vezetés is fokozatosan a pénzvagyon-tulajdonosok és bankárok kezébe ment át. Polgárháborúk kezdődtek és általánossá vált a társadalmi nyugtalanság. A társadalom hátrányos helyzetű részének a féken tartása – a társadalmi béke megőrzése – egyre több állami kiadást vett igénybe. Az állam eladósodása az adók ugrásszerű növeléséhez vezetett. A rendszer fokozatosan irányíthatatlanná vált, noha egyre szigorúbb jogszabályokat hoztak a kézbentartására. Így például betiltották a szabad foglalkozásválasztást és helyébe a kényszerintézkedések léptek.
Mindez annyira legyengítette belülről az egykor hatalmas Római Birodalmat, hogy a végül néhány gyengén felfegyverzett barbár germán is el tudta foglalni. Így történt, hogy Odoaker germán vezér könnyűszerrel elmozdíthatta a trónjáról a Nyugat-Római Birodalom utolsó császárát, Romolus Agustulus-t Krisztus után 476-ban. A teljesen eladósodott és csődbejutott római államnak nem volt már pénze. Az általános hanyatlás eredményeként a pénzrendszer is eltűnt a gazdasági életből, és átadta a helyét a rossz hatékonyságú naturál-gazdálkodásnak, azaz az autarchiának és a cserének. Az általános társadalmi hanyatlás a kamat-kapitalizmus rendszerének a következménye volt.
  

A kamat-mechanizmus létrehozta a pénzvagyon példátlan koncentrálódását, de egyben a tőke olyan egyoldalú korlátlan uralmát valósítatta meg, amely az egész rendszert aláásta, és végül felbomlasztotta.


Ha a Római Birodalom hanyatlásának ezt a tünet-együttesét a globális kapitalizmus jelenlegi rendszerére alkalmazzuk, akkor megállapíthatjuk, hogy a kamat-kapitalizmus mai világrendszere is a szétesés és a felbomlás szakaszába érkezett. Ma már a világgazdaság centrum országaiban is eladósodott az állam, a gazdaság és a lakosság. Különösen a parasztságra nehezedik fokozott nyomás. Az élelmiszereket növekvő mértékben külföldről importálják. A felgyorsult monopolizálódás eredményeként az önálló vállalatok egyre nagyobb számban mennek csődbe és tűnnek el. A politikai élet irányítása a pénzrendszert birtokló és irányító szűk réteg kezébe került, amely egyben a világ 400 legnagyobb multinacionális cégének a tulajdonosa is.
bread-and-circusesroman circusA kenyér és a cirkusz ismét szerephez jut. Ma a cirkusz szerepét a látványos sportok, a labdarúgás, az autóvezetés, a tenisz és a művészi igény nélküli silány kultúrtermékek töltik be. A kamatgazdaság eredményeként kialakul az egyes országokon belül, és világszinten is, a kétpólusú rendszer. Ez egyrészt a pénzügyi közösségből, és az általa felnevelt és pozícióba helyezett integrált hatalmi elitből áll, másrészt pedig a bérből és fizetésből élő függő helyzetű százmilliókból, valamint a segélyezésre és szociális támogatásra szoruló tömegekből.
A kamatmechanizmussal működtetett pénzgazdaság – az ókorhoz hasonlóan – most is túlnépesedést idéz elő. Ennek oka az, hogy mindazon személyek munkája feleslegessé válik, akinek tevékenységéből a pénzoligarchia nem tud a maga számára kamatjövedelemhez jutni. Ma is tanúi vagyunk, hogy a gazdagság egy szűk pénzvagyonos réteg kezében halmozódik fel, amely mértéktelen luxusban él. A közerkölcsök vonatkozásában is megjelentek a dekadens jelenségek: a házasságok fellazultak, növekszik a válások száma, illetve azoké, akik sohasem élnek ilyen közösségben, mindez kiegészül az utódnevelés felelősségét mellőző szexuális kapcsolatok beteges kultuszával. Beindult az egyes kábítószerek fogyasztásának legalizálása. Elfogadottá vált a nagy vállalatok vonatkozásában is a korrupció, a csalás és a hazugság, ha pénzügyi sikerrel jár. Folyamatosan nő a munkanélküli segélyre és szociális támogatásra szorulók számra, s ezért egyfajta államszocializmus kialakulásának lehetünk a tanúi. A segélyből élők viszont többé nem nevezhetők szabad polgároknak, mert eltartásukért személyes szabadságuk, azazönálló akaratérvényesítésük elvesztésével fizetnek.
A jelenlegi kamatmechanizmussal működtetett pénzrendszer összeomlása azért elkerülhetetlen, mert a gazdasági élet egészéhez képest a pénzmennyiség háromszoros tempóban növekszik, mint az előállított termékek és szolgáltatások mennyisége. Egy ilyen belső feszültség elkerülhetetlenül felbomlasztja a rendszer egészét. A válság jelei már mutatkoznak, és ha bekövetkezik, akkor a mi civilizációnk is felbomlik. Mivel a kamatkapitalizmus uzsoracivilizációja globális így, először a világtörténelemben, napjainkban lehetünk tanúi globális méretű gazdasági összeomlásnak.
A birodalmak hanyatlását mindig felgyorsította az államok fokozódó eladósítása, amely végül is elvezetett összeomlásukig. Ezt bizonyítja a Francia Forradalom is. Az állam a forradalom kitörését megelőző évben, 1788-ban, adósságszolgálatra és kamatfizetésre kényszerült fordítani az állami bevételek 70-át. Ezt az óriási pénzügyi terhet az akkori francia kormányzat csak fokozott adóztatással és gazdasági restrikcióval tudta előteremteni. Ezek vezettek végül éhséglázadásokhoz, majd pedig a már megszerveződött nemzetközi pénzügyi oligarchia által mozgatott forradalom kitöréséhez.
A történelemben ez a folyamat újból és újból ismétlődik. Az I. Világháború kitörését felgyorsította az akkori európai államok példátlan eladósodása. Nemcsak Nagy-Britannia, Franciaország és Oroszország, valamint az Osztrák-Magyar Monarchia adósodott el, de még a dinamikusan fejlődő Németország is. A XX. század elején a német nemzeti vagyon növekedése évi 2 milliárd márka volt. Ez azonban csak a felét tette ki az évi adósság-növekedésnek. Az állam, a vállalatok és az egyes állampolgárok mind eladósodtak. Ennek az adósságnak a kamatjövedelmét a pénzvagyon-tulajdonos oligarchia és a tulajdonában lévő bankok tették zsebre. 1870-ben a Deutsche Bank 15 millió márka alaptökével rendelkezett, amely 1908-ig a tízszeresére növekedett. A németországi bankszektor egészének az ellenőrzése alatt álló vagyon pedig 3 milliárd márkára nőtt. Egyszerű számítással megállapítható, hogy ennek a növekedési ütemnek a megtartásával 1918-ra az egész német gazdaság 150 milliárdnyi vagyona a német bankszektor tulajdonába került volna. Ez csak azért maradt el, mert 1914-ben kitört az I. Világháború.

A tőzsdék egyik előnye: a középréteg elszegényítése
market_crashA kamattal működtetett pénzrendszerben a társadalom vagyona – bizonyos idő elmúltával – szükségszerűen a pénzvagyonnal rendelkező szűk csoport tulajdonába kerül. A vagyonkoncentráció már a XX. század elején is olyan méreteket öltött, hogy a világ vezető országaiban csupán néhány család ellenőrizte a nemzetgazdaságokat. Ennek tükörképe az állam és a lakosság súlyos eladósodása. Az irányítási pozíciókat kisajátító pénzvagyonos csoport olyan zárt kört alkot, amelybe rendkívül nehéz bekerülni. Az egyre nagyobb szerephez jutó tőzsdék és pénzpiacok – a részvényekkel való manipuláció révén – különösen alkalmasak az emberek nyereségvágyának és játékszenvedélyének a felkeltésére. A részvénytőke kibővülésével a tőzsdéket irányító nagybefektetők rá tudják tenni a kezüket a társadalom kevésbé tehetős rétegeinek a pénzére is, mivel megfelelő pénzmennyiség és bennfentes tájékozódás hiányában egyedül a nagybefektetők képesek akkor kivonni vagyonukat a tőzsdéről, amikor a részvények ára a csúcson van. Ezzel a kizárólag általuk irányított folyamattal magukhoz tudják ragadni a társadalom jelentős részének a megtakarításait. Minden tőzsde-összeomlás a pénzvagyonos réteg számára előnyösenrendezi újjá a pénzügyi és vagyoni viszonyokat.
Visszatérve a magas kultúrák és birodalmak hanyatlására, legyen szó a görögökről, a rómaiakról, az arabokról vagy az angolszászokról, a hanyatlás és felbomlás végső okai mindig a gazdasági életben, közelebbről a pénzrendszerben lelhetők fel. A pénzrendszer szükségszerű elfajzását pedig a benne működő kamatmechanizmus idézi elő. A szovjet birodalom bukásamélyén is gazdasági okok voltak, bár itt az államkapitalizmus és a tervgazdaság jelenléte miatt másképp működött a pénzmechanizmus romboló hatása. Ha a szovjet sajátosságoktól eltekintünk, a romboló mechanizmus működésének menete szinte mindig ugyanaz volt. A kamatok egyrészt aránytalan vagyonkoncentrációhoz, másrészt egyre növekvő eladósodáshoz vezettek. Ez létrehozta a kamatfüggőség viszonyait, annak összes gazdasági és kulturális következményeivel együtt. A kamatfüggőség a társadalom hanyatlásához, dekadenciájához vezetett. Megjelentek “a kenyér és cirkusz” perverz manipulálási módszerei. Az általános hanyatlás végül pénzügyi, gazdasági és társadalmi összeomláshoz, a birodalmak felbomlásához vezetett.
Befejezésül foglaljuk össze a kamatmechanizmus romboló hatásának a menetét az ókori Rómában.

A kamatmechanizmus romboló hatásának a menete az
ókori Rómában
·         A lakosság növekvő eladósodása, a parasztság megsemmisülése, az ország elnéptelenedése.
·         A világhódítást követi a rómaiak semmire tekintettel nem lévő nyerészkedése. A helytartó, az adóbérlő, a római kereskedő és pénzkölcsönző egymást szárnyalta túl a tartományok kiszipolyozásában
·         A római parasztság eltűnésével a nép kenyérellátása egyre távolabbról történő gabona behozataltól válik függővé.
·         A példa nélkül álló választási megvesztegetések eredményeként a polgárok “kenyérhez és cirkuszhoz” jutnak.
·         Az állam fegyveres erejét a magán-kamatjáradék behajtására használják a tartományokban és a szomszéd államokban.
·         Mesés mértékben megnövekszik a gazdagság, a luxus, és az élvezetek hajszolása.
·         Általánossá válik a közerkölcsök megromlása, az örökség-vadászat, az uzsora, a zsarolás, a bírák, és az állami hivatalnokok megvesztegetése. A korábban szentnek tartott és felbonthatatlan házasság könnyen felbontható szerződéssé válik. Erős mértékben fokozódik a prostitúció, a házastársak elhagyása és felgyorsul az ország elnéptelenedése.
·         A nemesség fokozatosan eltűnik, és a politikai vezetés a bankárok kezébe megy át. A világ kereskedői a fővárosban tömörülnek. Megkezdődnek a polgárháborúk. A proletárok állami költségen való ellátása, a kényszerszolidaritáson alapuló államszocializmus gyors kiszélesedéséhez vezet.
·         Az államcsőd krónikussá válik. A lakosság létszámának csökkenése tovább tart. A pénzgazdaság fokozatosan eltűnik. Helyére ismét a naturálgazdálkodás lép.
Ha el akarjuk kerülni a kamatkapitalizmus romboló hatásának a modern formában és globális méretekben történő megismétlődését napjainkban, akkor fel kell adni azt a téveszmét, hogy csak kamatszedő magánpénzrendszerrel működtethető a modern gazdaság.

Át kell térni
1. a pénzgazdaságról a termelő gazdaságra,
2. a 
forgalom elsődlegességéről az érték-előállítás elsőbbségére,
3. a kamatszedő 
magánpénzrendszerről a kamatmentesen működtetett közpénzrendszerre,
4. a 
pénzközpontú gazdaságról az emberközpontú gazdaságra,
5. a 
spekuláció elsőbbségéről a teljesítmény elsőbbségére,
6. az ellenőrizetlen szervezett 
magánhatalom rendszeréről az ellenőrzött közhatalom rendszerére,
7. a 
formális demokráciáról a gazdasági-pénzügyi esélyegyenlőséget minden egyes ember számára folyamatosan megújítóérdemi demokráciára,
8. a 
fenntartható növekedésnek – “fejlődésnek” – nevezett fenntartható kamatszedésről a fenntartható erőforrásokbiztosítására,
9. az 
önrendelkezés felszámolásáról az önrendelkezés kiszélesítésére,
10. a 
beolvasztó integrációról az egyenjogú társulásra,
11. a 
nemzetállam felszámolásáról az egyént védelmező nemzeti és egyházi közösségek – a nagyobb család – védelmére,
12. az 
egyoldalú technikai modernizációról a társadalmi viszonyok igazságosabbá tételét is megvalósító folyamatostársadalmi modernizációra.
Csak így érhető el, hogy az ember – minden egyes ember -, akit Isten egyedül teremtett a saját képmására és látott el az alkotó értelem szikrájával, optimálisan kibontakoztathassa képességeit és teljes értékű életet élhessen.
 forrás:
2003. / Dr. Drábik János: Uzsoracivilizáció II.:
http://mek.niif.hu/06800/06897/html/0307.htm



Megfigyelés, árulás, gyilkosság: így 




tervezte meg az Iszlám Államot az 


árnyak ura”


Az Iszlám állam kezdetben főleg külföldi harcosokra támaszkodott. Ennek az volt az előnye, hogy a fegyvereseknek nem voltak helyi kötődéseik, így feltétel nélkül lojálisak voltak vezetőikhez
Az Iszlám állam kezdetben főleg külföldi harcosokra támaszkodott. Ennek az volt az előnye, hogy a fegyvereseknek nem voltak helyi kötődéseik, így feltétel nélkül lojálisak voltak vezetőikhez
Távolról sem vallásról szól az Iszlám Állam: struktúráit egy iraki hírszerzőtiszt tervezte meg. ASpiegel által publikált, eddig ismeretlen vázlatokból kiderül, hogy a szervezetben hemzsegnek a kémek, mindenki szemmel tart mindenkit, és nem ódzkodnak a szokatlan szövetségesektől, meredek pálfordulásoktól sem, ha érdekeik úgy kívánják.
De ki is az a Hádzsi Bakr?
A dokumentumok szerzője egy igazi szürke eminenciás: a személyiségéről egymásnak ellentmondó beszámolók keringenek, mi több, senki nem tudja pontosan, mi is volt a szerepe az Iszlám Államon belül. Igazi nevére sem emlékszik senki; sokszor a Hádzsi Bakr nevet használta, azonban ez sem túl ismert.
A Szaddám Husszein egykori légierejének a hírszerző szolgálata kötelékében szolgáló ezredes mindazonáltal éveken keresztül az Iszlám Állam megtervezője, később kulcsfigurája volt, egészen addig, míg 2014 januárjában – egy véletlen folytán – házába szíriai felkelők törtek be, és lelőtték.
A felkelők, nem tudván mennyire fontos személyiség az áldozatuk, testét eredetileg egy hűtőszekrénybe gyömöszölték, hogy abban eltemessék; csak később vették ki onnan az ötvenes évei végén járó, szakállas férfi holttestét, akinek a valódi neve Számir Abd Muhamad al-Kilfávi.
Dobozok, plédek alatt
Hádzsi Bakr váratlan halála után azonban fennmaradtak azok a szigorúan titkosnak szánt dokumentumok, melyek lefektetik az Iszlám Állam alapjait. Az átlagos észak-szíriai külvárosban, Tál Rifatban található házának egy mellékhelységéből, dobozok és plédek alól egy 31 oldalas, szervezeti ábrákkal, listákkal és tervekkel teli mappa került elő, melyben részletesen le van írva a történelem legsikeresebb terror-hadseregének a működése.
Hádzsi Bakr házába 2014-ben törtek be a felkelők, akik akkor még nem tudták, mekkora hal akadt a horgukraHádzsi Bakr házába 2014-ben törtek be a felkelők, akik akkor még nem tudták, mekkora hal akadt a horgukra. Később aztán módzseresen átkutatták a házat, lefoglalták az iratokat, számítógépeket, SIM-kártyákat és útleveleket. Koránt nem találtak. Fotó: Spiegel.de
A dokumentumokból kiderül, hogy miképpen van felépítve az Iszlám Állam vezetése, abban milyen szerepet játszanak a Szaddám Husszein egykori államapparátusának a volt hivatalnokai, valamint hogy miképpen tervezték el Szíria északi részének az elfoglalását, mely aztán lehetővé tette az iraki előrenyomulást.
A mappa azért is újdonság, mert eddig a legtöbb információt az Iszlám Állam működéséről a soraiból megszökött katonák szolgáltatták; nekik azonban nyilván nem lehetett rálátásuk arra, hogy mi folyik a kulisszák mögött.
Szintén sok információt szolgáltatott a szervezet irattára, melyet Bagdadban foglaltak le. Azonban egyik forrás sem adott kielégítő magyarázatot arra, hogy minek köszönhető az Iszlám Állam üstökös-szerű felemelkedése?
Ismeretlen szervezet, mely nagyot álmodik
A történet 2001 végén kezdődik. Hádzsi Bakr ekkor Szíriába utazik, egy látszólag abszurd tervvel: az akkor még ismeretlen Iszlám Államnak a lehető legtöbb területet kell elfoglalnia Szíriában, hogy aztán Szíriát hídfőállásként használva elfoglalja Irakot.
Az Aleppótól északra levő, tál rifati házban tervelte ki az “árnyak ura” – ahogy sokan hívták őt – az Iszlám Állam szerkezetét a legfelsőbb szinttől a legalacsonyabbig.
Hádzsi Bakr egy golyóstollal, a szíriai védelmi minisztérum bútor-beszerzésekkel foglalkozó osztályának a fejlécével ellátott papírlapokra vázolta fel a településekre való beszivárgások terveit, és itt dőlt el az is, hogy ki fogja ezeket az akciókat irányítani.
Nem Allah, hanem STASI
A terveknek semmi közük valláshoz – jegyzi meg a Spiegel. Inkább egy technikai, precíz, a kelet-német hírhedt titkosszolgálatának, a STASI-nak a mintájára felépített döntéshozó szerv irányítja a kalifátust.
Mindenhol ugyanaz a forgatókönyv: a csoport egy vallásos missziót nyitott minden településen, majd követőket kezdett toborozni. Ebben a fázisban még nem esett szó az Iszlám Államról: az érdeklődők az iszlám hagyományaival egyező életvitelről hallhattak előadásokat.
Hádzsi Bakr egyik vázlata. Fotó: Spiegel.de
A törzsközönség soraiból aztán kiválasztottak egy-két férfit, akik ezen túl kémekként dolgoztak. Azzal lettek megbízva, hogy kiderítsék: melyek a település legfontosabb családjai, milyen jövedelem-forrásaik vannak?
Továbbá milyen lázadó csoportok állomásoznak a városban, és hogy a vezetőiket vajon zsarolni lehet-e valamivel: követtek-e el valamilyen bűncselekményt? Homoszexuálisok? Esetleg házasságtörők?
A legbefolyásosabb családokba beházasodtak
A kémek külön megfigyelték az imámot és annak politikai hovatartozását, azt hogy kitől kapja a fizetését, valamint hogy vannak-e a településen a demokrácia mellett elkötelezett aktivisták? Jelenteni kellett a közösségen belüli törésvonalakról is – egyszóval minden olyan információt megszereztek, mellyel a közösséget meg lehet osztani, és le lehet igázni.
A legügyesebb kémek külön kiképzésben részesültek, majd helyi vezetőkként térhettek vissza a közösségbe. A befolyásos családokat úgy vonták észrevétlenül ellenőrzésük alá, hogy egy-egy testvér feleségül vette egy lányukat.
Hírszerző szervek egymást is figyelik
Az Iszlám Állam terveiben pénzügyekre, iskolákra, bölcsödékre, médiára valamint tömegközekedésre is kitérnek. A legfontosabb, a szervezeti ábrákon vissza-visszatérő téma azonban a megfigyelés, kémkedés, emberrablás és gyilkosság – írja a Spiegel.
Minden átmeneti tanácsnak van olyan vezetője, mely a gyilkosságokért, túszejtésekért, mesterlövészekért, kommunikációért valamint a rejtjelezésért felelt. Külön emír van kijelölve a többi emír megfigyelésére – arra az esetre, ha nem végeznék jól a munkájukat.
Már a kezdet kezdetén figyelmet fordítottak arra, hogy a hírszerző szerveket még helyi szinten is mindig megkettőzzék – a cél az volt, hogy mindenki szemmel tartsa a másikat. A sária, a bíróságok, a kötelező áhítatosság: mind az ellenőrzés és a megfigyelés eszköze. Mindez egyébként nem volt újdonság, Bakr pusztán azt építette újra, amit a Szaddám Husszein hírszerző szolgálatában megtanult.
Logisztikusból megkeseredett munkanélküli
Ismerői Bakr-ra mint egy rendkívül intelligens, határozott katonatisztre emlékeznek, aki különösen logisztikában volt erős. Mikor azonban 2003 májusában az Egyesült Államok feloszlatta az iraki hadsereget, Bakr egy megkeseredett munkanélkülivé lett, több ezer jól képzett tiszttársához hasonlóan.
Az elbocsátott tisztekben az Egyesült Államok veszélyes és mindenre elszánt ellenfélre tett szert. És bár a Baath párt világi volt, az iszlamista ellenállókkal annyiban egyetértettek, hogy a tömegeket egy szűk, senki fele elszámolással nem tartozó elit kell ellenőrizze egy “nagy terv” – akár Allah, akár a dicsőséges arab történelem – nevében.




Egy fennmaradt fotó Hádzsi Bakr-ról. Fotó: Spiegel.de
Bakr ebben a periódusban vette fel a kapcsolatot az iszlamista ellenállókkal, nevezetesen Abu Muszab al-Zarkávival.
Kihasználják a szíriai káoszt
2010-ben reménytelennek tűnt győzelmet aratni az iraki hadsereg felett. Azonban éppen akkoriban volt kibontakozóban az Asszád-ellenes felkelés a szomszédos Szíriában, és 2012-re az erősnek tartott szíriai hasereg visszavonulni kényszerült az ország északi részéről.
A hatalmat szedett-vedett helyi tanácsok, lázadó szervezetek vették át – ezt az anarchiát pedig könnyen kihasználta az Iszlám Állam és a mögötte álló szűk, volt katonatisztakből álló csoport.
A zsihádot leszámítva nem sok közös van az Iszlám Állam és elődje, az al-Kaida között. Előbbi döntéseiben, stratégiai tervezésében, akcióiban, gondosan felépített propagandájában semmi vallásos nincs – a hit csak egy eszköz, mely a cél elérését segíti. Az Iszlám Állam egyedüli célja a minden áron való terjeszkedés, jegyzi meg a német lap.
Senkinek nem tűnt fel
2013 tavaszán nyitották meg a kapuikat az észak-szíriai városokban a vallásos missziók, melyek kezdetben kerülték a feltűnést. És mivel az általános káoszban mindenki azt nyitott amit csak akart, senkinek nem is tűntek fel ezek az muzulmán segélyszervezetek által világszerte működtetett irodákhoz hasonló missziók.
Az Iszlám Állam egyik szervezeti ábrájának az angol fordításaAz Iszlám Állam egyik szervezeti ábrájának az angol fordítása. Fotó: Spiegel.de
Észre sem vettem kezdetben” – mondta egy Aleppó tartománybeli fiatal emberjogi aktivista. “Mindenki azt nyithatott, amit akart. Nem feltételeztük, hogy a rezsimen kívül bárki is fenyegethet bennünket. Csak akkor jöttünk rá, hogy az Iszlám Államnak bérelt lakásokban fegyverraktárai és harcosai vannak, amikor a harcok elkezdődtek.”
Titkos kivégzések
Miután elegendő információra tett szert, az Iszlám Állam terjeszkedni kezdett: több épületet bérelt, felhúzta a fekete zászlókat, és egyes utcákat lezárt. Amennyiben ellenállásba ütközött, időlegesen visszavonult; a legtöbbször azonban titokban elrabolták és kivégezték a közösség hangadóit, mindenkit, aki potenciálisan veszélyt jelenthetett a hatalmukra.
A fegyveresek maguk is kerülték a feltűnést. A szervezet a kézenfekvő opciók – az iraki fegyvereseik Szíriában való bevetése vagy a helyi lázadók megnyerése – helyett a látszólag legbonyolultabb, legnehezebb verziót választotta.
Összegyűjtötték a világ összes pontjáról érkező radikális önkénteseket, és harcedzett csecsenekkel és üzbégekkel együtt egy iraki irányítású hadsereget állítottak fel. A két hónapos kiképzés legfontosabb eleme az volt, hogy a parancsnak minden körülmények között engedelmeskedni kell.
A nindzsamaszkos csel
Mivel az Iszlám Állam katonái harcostársaikon kívül senkihez nem kötődtek, nem okozott gondot nekik a kegyetlenkedés. Mi több, gyorsan be lehetett vetni őket különféle helyszíneken, a saját településüket védő, családjukkal és a terméssel is foglalatoskodó szíriai lázadókkal ellentétben.
Az Iszlám Állam katonái azonban így is reménytelenül kevesen voltak; a vezetés azonban egy egyszerű, de jól bevált trükkel élt: a katonák arcát fekete kendőkkel takarta el. Így a települések közt ide-oda cikázó katonák nem csak félelmet ébresztettek, de sosem lehetett róluk tudni, hogy pontosan hányan, hol állomásoznak.
Ha kell, pólóban is támadnak
Mikor azonban a lázadók végre összefogtak ellenük, az Iszlám Állam újabb trükköt vetett be: hétköznapi ruhában, pólóban és farmerben küldte harcolni a katonáit Rakkában. Mivel nem ismerték egymást, a lázadók sokáig azt hitték, sajátjaik lövik őket. Akkora lett a fejetlenség, hogy a lázdók feladtk a harcot és elmenekültek.
Az Iszlám Állam szövetségeseit is úgy cseréli, akárcsak a katonái ruháját. Kezdetben elfogadták Aszad elnök támogatását a lázadók ellen – 2015 januárjában például a szíriai légierő rendszeresen bombázta a lázadók állásait, az Iszlám Állam katonáinak pedig meg volt tiltva, hogy Damaszkusz vadászgépeire tüzet nyissanak.
Segítőiket is kardélre hányják
A szíriai hadsereg 17-es dandárja tudna sokat mesélni az Iszlám Állam szövetségéről. A rakkai laktanyában körülzárva a dandár egy évig harcolt a lázadók ellen, majd – az Iszlám Állam katonáinak köszönhetően – sikerült a lázadókat elűzni a laktanya környékéről.
Fél év múlva azonban, amikor az Iszlám Államnak sikerült elfoglalni egy nagy fegyverraktárat az iraki Moszul környékén, a dzshádisták elég erősnek érezték magukat ahhoz, hogy segítőikre támadjanak. Az Iszlám Állam lerohanta a 17-es brigádot, és lemészárolva az összes katonát.
Független ember vagy?
Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.
Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból
Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.




A teljes államadósság két és félszeresét tüntették el 



2015. április 13 hirarena.com civilhetes.net 
Kicsit több mint két évvel ezelőtt, Magyarország elrablása címmel jelent meg egy írás a Hetek című lapban, ami valójában semmilyen hullámot nem keltett a közéletben, az a néhány média pedig, amelyik egyáltalán foglalkozott még az esettel, inkább csak kozmetikázni próbálta a lényeget. 

A cikkben egy nemzetközi tanulmányra hivatkoznak, amit egy igazságos adózásért küzdő, vezető közgazdászokból és bankszakemberekből álló Tax Justice Network civil szervezet több éves kutatómunka után hozott nyilvánosságra, melyben megállapítják, hogy 2010 végén legalább 21 ezer milliárd dollár értékű magánvagyon rejtőzött világszerte offshore számlákon. - írja a hirarena.com 
Magyarország ebben a jelentésben igen előkelő és különleges helyen szerepel a maga 242 milliárd offshore dollárjával, hiszen Európában nincs még egy ország, amit olyan mértékben sikerült az elmúlt 30 évben kirabolni, hogy az meghaladja a 2010-es államadósságának két és félszeresét. 
Csak hogy fogalmunk legyen a világjelentésben szereplő 21 ezer milliárd dollár nagyságrendjéről - ami rádadásul csak a pénzeszközöket vette számba és nem tartalmazza az offshore ingatlanokat, jachtokat és céges tulajdont stb. - megegyezik az Egyesült Államok és Japán együttes éves nemzeti össztermékével (GDP). 
A tanulmány angol nyelven letölthető ide kattintva 
Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt - állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek. 
A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke - a teljes magyar államadósság két és félszerese - került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el. Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági világhatalmak és néhány olajország. A sokat szidott európai válságállamok - például Görögország - nincsenek az első húszban sem. 
Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a fillérekért dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. A rablóprivatizáció fénykorában az országban szinte az is mindennapos volt, amikor az állam fizetett a vevőknek - gondoljunk csak a bankkonszolidációkra és stratégiai üzemek eladására - miközben az országnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre, kormányzatoktól függetlenül. 
Ráadásul a magyar offshore milliárdosok közül még Berezovszkijok és Abramovicsok sem kerültek ki. Pedig a külföldi milliárdosokat sorozatban termelő Oroszországból is csak alig több mint háromszor annyi pénzt sikerült külföldre juttatni, mint Magyarországról. Ráadásul Magyarországnak nem volt olyan vezetője sem, mint Vlagyimir Putyin, aki - vitatható módszerekkel, de - hazahozatta az offshore paradicsomokba síbolt vagyonok jelentős részét. Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre - de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem -, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben, nem pedig lepaktál vele és teljes mellszélességgel kiszolgálja azt.
Kapcsolódó: 





Nézzenek már tükörbe, mennyire elegük van az embereknek ebből az arroganciából, amit önök folytatnak

https://www.youtube.com/watch?v=RyzdJzBU1fc&honnan=Nemzeti_Hirhalo


Megtiltották a tüntetést a mentősöknek

Jelenteniük kellett egymásról, ha valaki fekete ruhában dolgozik vagy részt vesz a szombati demonstrációban.

Nagyjából félezer egészségügyi dolgozó demonstrált a hétvégén a Normafánál, béremelést és jobb munkakörülményeket követelve. A mentősök nem lehettek velük – állította a Független Egészségügyi Szakszervezet. Az RTL Híradóban elhangzott: az érdekképviseletnek sok mentős jelezte, hogy jelenteniük kellett arról, ha kollégájuk fekete ruhában dolgozik, vagy részt vesz a demonstrációban.
A szakszervezet elnöke szerint ennek ellenére több mentős is részt vett a demonstrációban, munkaidején kívül. A mentőszolgálat közölte: szabadidejükben nem korlátozzák dolgozóik véleménynyilvánítását, munkaidőben viszont a munkaruhát kötelesek viselni. A szakszervezet jogásza szerint, bár több munkakörben valóban megtilthatják a fekete ruha és a fekete szalag viselését, ezt azonban indokolni kellene.






Cégtemetőben vált fantommá Volner János vállalkozása.
Ennél is szomorúbb, hogy a Jobbik alelnök cégével együtt 21 millió forint közpénz is eltűnt. Miután mindezt kinyomoztuk és megírtuk, Volner pert indított az ATV ellen. A bíróság nekünk adott igazat. A per során az is kiderült, mikor és hogyan trükközött Volner. - írja az atv.hu
Tavaly májusban oknyomozó cikkeinkben megírtuk, hogy Volner János Jobbik-alelnök korábban több olyan céget alapított és vezetett, melyek eladásukat követően felszámolásra, törlésre kerültek. Az egyik ilyen vállalkozás a Gavron kft: Volner és felesége 2006 tavaszán, 3 millió forinttal alapították meg a bontással foglalkozó céget, majd 2008. június 3-án eladták.
Mint kiderítettük, a vevő, M. Sz., az „iregszemcsei cégtemető” nevű kiterjedt bűnügy egyik – időközben elítélt – szereplője: a cégtemetőben több száz, tartozással terhelt cég „tűnt el”. Köztük a Volner által alapított Gavron is, amely a Szekszárdi Törvényszék tájékoztatása szerint 12,3 millió forint adótartozással vált fantommá. A vevő százezer forintért vette meg Volneréktól a Gavront.     

Jól teljesítő, tiszta cég”

Hivatalos iratokkal alátámasztott cikkünk megjelenése után Volner nyilatkozatban közölte: az üzletrészek adásvételekor minden esetben büntetőjogi felelőssége tudatában írásban nyilatkozott arról, hogy az adott vállalkozásának nincs köztartozása.

Volner verziója szerint a cégtemetős férfi kereste meg őt azzal, hogy megvásárolná a Gavron Kft.-t. A Jobbik alelnöke azt állította, hogy az eladáskor a Gavron köztartozásmentes, jól teljesítő, „tiszta” cég volt. Hogy ez esetben miért a törzstőke harmincad részéért adták el, az nem derült ki.

Jogi útra terelte

Volner idén februárban pert indított az ATV ellen jó hírneve megsértése miatt. Keresetében azt állította, hogy valós tényeket tüntettünk fel hamis színben.
A döntő kérdés az volt, hogy mikor keletkezett a Gavron köztartozása: Volnerék idejében, vagy az eladás után.
A valóság kiderítése érdekében a bíróság megkereste az adóhatóságot, és kikérte a Gavron kft-re vonatkozó adatokat. A NAV dokumentációjából egyértelművé vált, hogy jóval a cég eladása előtt, konkrétan 2006 és 2007 során keletkezett több mint tízmillió forint adóhiány. Éspedig azért, mert Volnerék jogosulatlanul vontak le általános forgalmi adót.   
A bíróságnak megküldött adóhatósági vizsgálati jegyzőkönyvből kiderül, hogy a Gavron kft 2006 és 2007 során, tehát a Volner házaspár tulajdonlása és Volner János cégvezetése idején öt esetben vont le általános forgalmi adót jogosulatlanul, összesen 10 millió 906 ezer forintot.  
Mindez adóbírságot és késedelmi pótlékot generált. Cégbírósági iratok szerint az adóhatóság összesen 21,4 millió forintot keres a Gavron kft-n.
A Fővárosi bíróság szerdai első fokú ítéletében teljes egészében elutasította Volner keresetét az ATV ellen. A felperes nyilvános bocsánatkérést és 800 ezer forint kártérítést akart.
Volner János nem csak a Jobbik alelnöke, hanem a párt első számú gazdasági szakértője is.  


Volner a cégfantomizálókról

A Jobbik is vizsgálatot folytat a fantomcégekkel kapcsolatban, kiemelten kezelve az offshore ügyeket – mondta Volner János a Corvinus Egyetemen egy gazdasági konferencián tavaly áprilisban. A Jobbik alelnöke hozzátette, akikről bebizonyosodik, hogy céget fantomizáltak, azoknak „esetleg a közvetlen hozzátartozóira is komolyabb hatósági figyelmet kellene összpontosítani.

atv.hu (Fotó: sikerado.hu)




Hivatalosan is eldőlt, hogy jövőre sem lesz kolbászból a kerítés

Heti összefoglaló

Maga Orbán Viktor jelentette be a nagy hírt.

Orbán Viktor szerint többet fognak keresni az emberek jövőre, de azért azt is elmondta, hogy nem lesz kolbászból a kerítés. Varga Mihály adócsökkentést és a családi adókedvezmény emelését jelentette be. Közben mind az ápolók, mind pedig a hallgatók nagyszabású tiltakozó akciókba kezdtek. Brüsszelben Orbán Viktor részvételével tárgyaltak a Földközi-tengeren Európába jutni kívánó menekültek megmentéséről. Ezek voltak a hét legfontosabb közéleti eseményei.



Orbán Viktor a Kossuth Rádió vendége volt pénteken, ahol többek közt kikelt a menekültek ellen, akikre szerinte semmi szükség az EU-ban - ezt a Földközi-tengeren történt múlt heti menekültkatasztrófa miatt összehívott csúcs kapcsán mondta el. Orbán szerint mindenki léphet egyet előre a jövő évi büdzsé tervezete szerint, ami hamarosan a parlament elé kerülhet, azonban, mint fogalmazott, "nem lesz kolbászból a kerítés". Azt is elmondta, hogy 2019-re 3% alá szorítják a munkanélküliséget, ami már megfelel a teljes foglalkoztatottságnak.




Leszedte a fóliát a kirabolt trafikos



A tulajdonos két másik boltjáról eltávolította a mindent eltakaró fóliát, azt a trafikot pedig, ahol a gyilkosság történt, nem nyitja meg többé.

Ígéretéhez híven leszedette másik trafikjának ablakairól a beláthatóságot meggátló fóliát az a kaposvári trafiktulajdonos, akinek másik dohányboltjában brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak egy 21 esztendős eladót - írja a Sonline.
Gölöncsér Attila az MTI-nek azt mondta: nem várja meg a törvénymódosítást, nem hagyja, hogy a munkatársai életveszélyes körülmények között dolgozzanak. Két dohányboltjának portálján már nincs fólia, a harmadikat - ahol a gyilkosság történt - többet nem fogja kinyitni. A történtek után két kolléganője is felmondott. Az MTI tudósítója úgy tapasztalata, hogy szerda óta több lefóliázott kaposvári dohányboltban a tulajdonosok felhatalmazásával nyitott ajtók mellett dolgoznak az eladók.
A támadót a kamerafelvételek segítségével sikerült azonosítani, de a rendőrség rengeteg segítséget kaptak a lakosságtól is. A fiatal férfit csütörtökön, délután egy órakor fogták el: először otthon keresték, végül egy kórházban találtak rá, ahol egy kisebb sebészeti beavatkozáson esett át.

MTI/Mihádák Zoltán
A férfi 22 ezer forintért gyilkolt, és később elmondta: további rablásokat is tervezett, ám a kiszemelt trafikokban sok volt a vásárló. Azóta előzetes letartóztatásban van, és a legfrissebb hírek szerint nem a kaposvári börtönben tartják majd fogva, mert félnek attól, hogy a többi rab bántalmazza, ezért feltehetően Pécsre szállítják majd.




Fólia nincs, az ajtó nyitva – ilyen lett a fellázadt kaposvári trafikos boltja


Fittyet hányva a trafiktörvényre leszedette két másik dohányboltjáról a sötétítő fóliát az a kaposvári tulaj, akinek harmadik trafikjában brutálisan meggyilkolták 21 éves alkalmazottját.
Gölöncsér Attila korábban azt nyilatkozta: nem várja meg a törvénymódosítást, nem hagyja, hogy a munkatársai életveszélyes körülmények között dolgozzanak. Azt a trafikot pedig, ahol a gyilkosság történt, soha többé nem fogja kinyitni.
Fólia nincs, az ajtó nyitva
VARGA GYÖRGY (MTI)Fólia nincs, az ajtó nyitva


Még mindig rengeteg a virág és a mécses annál a trafiknál, ahol a gyilkosság történt
VARGA GYÖRGY (MTI)Még mindig rengeteg a virág és a mécses annál a trafiknál, ahol a gyilkosság történt


Iránban felakasztottak egy korrupt milliárdost és négy segítőjét





Kivégeztek egy iráni milliárdost, az Iráni Iszlám Köztársaság története legnagyobb csalási ügyének fővádlottját - jelentette az állami tévé.
Mahafarid Amír Hoszrávit a Teherántól északra lévő Evin börtönben akasztották fel, miután a legfelsőbb bíróság fenntartotta a halálos ítéletet - tette hozzá a tévé. Golam Ali Riahi, Hoszrávi ügyvédje a khabaronline.ir című honlap szerint közölte, hogy védence kivégzéséről nem értesítették előzetesen.
Hoszrávi birodalmához legalább 35 cég tartozott, amelyek az ásványvízgyártástól kezdve, a futballklub-fenntartáson át a húsimportig nagyon sokféle tevékenységgel foglalkoztak.
Az ítélet szerint 2007-től kezdődően hamis dokumentumokkal vettek fel összesen 2,6 milliárd dollárnyi hitelt az egyik legnagyobb iráni banktól, a Saderattól, hogy felvásároljanak különböző vagyontárgyakat, köztük olyan állami cégeket, mint a Khuzestan acélipari vállalat.
A bűnperben 39 vádlottat ítéltek el, öten kaptak halálbüntetést, ketten életfogytig tartó, a többiek pedig néhány évtől 25 évig terjedő börtönbüntetéseket.
Az ügyben érintett volt egy másik nagybank, a Melli is. Ennek elnöke, Mahmúd Reza Havari a botrány kirobbanása után lemondott tisztségéről, és 2011-ben Kanadába szökött. Elismerte, hogy a bank részt vett a csalásban, de kijelentette, hogy ő személy szerint ártatlan.
Az iráni hatóságok elfogatási parancsot adtak ki ellene.
(MTI nyomán)



Orbán: A halálbüntetés megérne egy misét


Kiénekli a jobbik szájából a falatot.

Szükségszerűnek tartja a konfliktusokat Brüsszellel Orbán Viktor miniszterelnök, mert szerinte aki nem vállalja a vitát, az balek, és nem képes arra, hogy képviselje az országát.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a konfliktusos magyar ügyek közül kitért a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre, amelyről azt közölte, hogy a strasbourgi bíróság indoklása alapján úgy látja, abból nem következik, hogy Magyarországnak meg kellene változtatnia a jogi szabályozást. Szólt a halálbüntetésről is, amelynek szerinte igenis van visszatartó ereje, ugyanakkor az Európai Unió tiltja a halálbüntetést, "pedig ez is megérne egy misét".
A szabad pálinkafőzés ügyében Orbán Viktor arról számolt be, hogy dolgoznak egy új jogi megoldáson, amely "lényegében továbbra is lehetővé fogja tenni a pálinkafőzést, de az európai bíróság ítéletét is tiszteletbe tartó módon". Jelezte azonban, hogy szerinte ezt is megtámadják majd.




Szükségállapot bevezetésére készít fel minket Brad Pitt a World War Z-vel... 


SBG Buddha 2013. március 29. vilaghelyzete.blog 
A SKYNET a Terminatorból tényleg megérkezik? 
Mit szóltok ehhez a tegnapi kis videóhoz, hogyan képesek drone-ok együttműködni, érzékelni egymást és a célpontot, majd összehangoltan cselekedni? 
A sas-t szimuláló másik drone úgy kapja el levegőből az áldozatát, mint egy élőlény... 
Most képzeljük el, hogy az a célpont egy igazoltatás elől menekülő civil vagy egy személy, akit kiszúrtak a térfigyelő kamerák és viselkedését idegesnek találták: azaz potenciális elkövetőnek lett beazonosítva.....Ott tartunk lassan mint a Minority Riport (Különvélemény) című filmben ? Szerintem elég durva, ahogy a fantázia valósággá válik. 
A baj ezzel csak az, hogy soha nem is volt fantázia, hanem egy tudatos felkészítés fontos lépése... 
Videó: https://youtu.be/oDyfGM35ekc 
A filmeket nem csak úgy kitalálják a semmiből, mert az igazán nagy filmeknek mindig van valóságtartalma és konkrét célja. Olyan "nagy" alkotások mehetnek csak ki, amiket előtte jóváhagynak, a rendezőket tanáccsal látják el, hogy mi és mért legyen benne... 
A többség biztos, hogy szórakozik egy jót az ilyen filmeken, majd felsóhajt egy nagyot a végén: "Milyen szerencse, hogy ez csak egy film és ilyen nem létezik".... Aztán nesze ! 
Eszébe sem jut a 99%-nak, hogy egy eltervezett programozás részese. 
Egy tudatos előkészítés a jövőre, hogy a tudat képes legyen befogadni, ami jön... 
Hiszen Ő ezt már látta filmen és esetleg még pozitív érzéseket is ügyesen megpendítettek a moziban .... 
Az előzetes első néhány másodpercében megkérdezi egy kislány: 
- "Apa, mi az szükségállapot (martial law) ?" - amikor a TV bemondja a háttérben. 
"WORLD WAR Z" és a szükségállapotban érvényes Katonai Közigazgatás (Martial Law) bevezetésére kondícionálás

Ha akarjátok tudni, mire készít fel az igazi Hollywood-propaganda, akkor az állatok fog leesni a következő filmtől, mert itt van már a WORLD WAR Z, Brad Pittel, ami biztos, hogy fullos "műalkotás" lesz látványilag. De hogy mi az üzenete ? 
Az ember nem más, mint egy elpusztítandó rovar, ha nem akar együttműködni... (jelen esetben egy zombi) 
Miután így látod és az agyad megszokja, (ahogy az előzetesben is van), és legközelebb, mikor a híradóban mutatnak száz holttestet egyszerre egy hasonló háborús szituációnál... a szemed már meg sem rebben, és eszed szépen nyugodtan tovább a vacsorádat.... 
Videó: https://youtu.be/0-0ywf6VK5M 
Na ez az a programozás, amiről szoktam beszélni és ez az, ami a filmekben a felkészítést szolgálja.... 
Vajon honnan veszik az ötletet, hogy ilyen szörnyűségek várnának az emberiségre ? 
Ha hangosan gondolkodok: 
1. vagy a jövőbe látnak és úgy..... - de ezt nem igazán tartom valószínűnek, ... 
2. vagy azok írják a jövőt magát, akik segítenek az ilyen történetek kitalálásában. Ez már valószínűbb... 
3. vagy az eredeti célok és jövő már le van fektetve, ehhez profi szakemberek (akik az emberi elme működését a világon a legjobban ismerik ) megalkotnak egy olyan programot, marketinggel, pszichés érzelmi injekciókkal a filmben, amik a tudatra hatnak és létrehoznak egy alkotást ...potom 100millió dollárból "csupán a szórakoztatás kedvéért"... 
Esetleg még némi rejtett frekvenciák is bekerülnek az elmébe a mozizás alatt.... 
Na ez így együtt talán a legvalószínűbb.... de ne legyen igazam.... 

Ha megtanulunk olvasni a globalista elit gondolkodásmódjában, akkor van esélyünk megérteni, miért is történnek pont úgy az események ahogy... 
Kétségtelenül látszik a tény, hogy zajlik egy óriási propaganda és előkészítés, mely szerint minden arra utal, hogy hamarosan (belátható időn belül) rendkívüli állapot, vagy szükségállapot lép életbe az USA területén vagy annak egy részén és katonai közigazgatást vezetnek be.... 
Videó: https://youtu.be/niCy6-z4iSI 
Kapcsolódó: 
   Zavargások és rendkívüli állapot Baltimore-ban 
   Videó: Keresztre feszített és tűzzel kínzott meg egy embert az Azov ukrán zászlóalj 








Zavargások törtek ki hétfőn Baltimore-ban, egy afroamerikai férfi temetésének napján.
A 25 éves Freddie Gray egy rendőri intézkedés során szerzett sérülésébe halt bele.
Egy tüntetésből lett rendbontás, az amerikai város több részében is téglákat dobáltak, ablakokat törtek, fosztogattak és járőrautókat gyújtottak fel a demonstrálók. 15 rendőr sérült meg. Ez volt a legerőszakosabb megmozdulás a tavalyi, Ferguson-i összecsapások óta.
Maryland állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett.
- Nem volt könnyű ezt a döntést meghozni. A Nemzeti Gárda bevetése az utolsó lépés a rend helyreállítása érdekében. Az embereknek joguk van tüntetni, de a Baltimore-i családoknak is joguk van a nyugalomhoz és biztonsághoz – indokolta az intézkedést Larry Hogan.
A rendőrség 27 embert vett őrizetbe a békésen indult felvonulás elfajulása után. A baltimore-i iskolákban egyelőre nincs tanítás, a polgármester pedig éjszakai kijárási tilalmat rendelt el.
További információk:

Videó: Keresztre feszített és tűzzel kínzott meg egy embert az Azov ukrán zászlóalj (18+)

Csak erős idegzetűeknek! Irány Európa? Keresztre feszített és tűzzel kínzott meg egy embert az Azov ukrán önkéntes zászlóalj.


A zsidóknak nem tetszik az európai kereszténység, mint látod egy csöppetsem jobbak az iszlám állam szedet vetet csapatától , de bezzeg ha egy zsidót a zászlójukba varva mágján égetnék el rögtön hangos lenne a zsidó világsajtó.

Nem álnokság ez nem ismernek mértéket , és amugy mi a faszt keresnek az Ukrán államban ? Szegények még őket is tartsák el !!!!

Csodálom , hogy Pucsinnak van lelki ereje és nem likvidálja az egész zsidó brancsot . 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése