2018. január 25., csütörtök

Új szelek fújnak , de a beidegezettség még a régi .







Új szelek fújnak ,
de a beidegezettség még a régi .





Trump egy kétszáz éves receptet kotort elő 

2017.01.24. 
index.hu

Donald Trump a pénteki 
beiktatási beszédében újból világossá tette, hogy nem akar az eddigiekhez hasonlóan beleszólni a világpolitikába, és nem érdekli a demokráciaépítés más országokban. "A világ népeinek barátságát és jó szándékát fogjuk keresni, de ezt úgy fogjuk tenni, hogy megértettük, minden népnek jogában áll, hogy a saját érdekét helyezze előtérbe.

"Nem kívánjuk senkire rákényszeríteni az életvitelünket; az csak álljon követendő példaként mások előtt."

Korábban azt is elmondta: nem tetszik neki, hogy Amerika szövetségesei ajándékba kapják tőlük a katonai védelmet. 
Trump egy kétszáz éves receptet kotort elő

Az új elnök a nemzetközi kereskedelmet is visszahúzná, hogy az amerikai termelés járjon jobban. "Két egyszerű szabályt fogunk követni: vásárolj amerikait és alkalmazz amerikait!" Sőt, fenyegetésként fogja föl a nemzetközi piacon terjeszkedő külföldi cégeket: "Meg kell védenünk a határainkat más országok pusztításától, akik a mi termékeinket gyártják, akik ellopják a vállalatainkat és megsemmisítik a munkahelyeinket." 

Nem Trump találta föl ezeket a szlogeneket. A legerősebb amerikai politikai hagyományhoz tér vissza, ami az ország megalapításától kezdve 1941-ig az uralkodó nézet volt: az elszigetelődéshez. 

George Washington azt támogatta, hogy olyan laza politikai kapcsolatot ápoljanak más országokkal, amennyire csak lehetséges. Thomas Jefferson az 1801-es beiktatásakor arról beszélt, mint most Trump: "őszinte barátságra törekedni minden nemzettel, de nem lépni senkivel kusza szövetségre". 

Százötven évig az alakította az USA külpolitikáját, hogy az óceánok biztonságosan elválasztják őket a Föld többi részétől. Háborítatlanul felépíthetik az új világot, és nekik sem kell beavatkozniuk mások életébe. 

Az első világháború is csak három évvel a kitörése után húzta be őket, amikor Németország amerikai kereskedőhajókat kezdett támadni, és segítséget ígért Mexikónak, hogy visszaszerezhessen területeket az Egyesült Államoktól. Woodrow Wilson azzal a szlogennel nyerte meg a második elnökválasztását, hogy ő volt az, aki "távol tartott minket a háborútól". 

Most már minden oké odaát? Akkor viszlát! 

Az első világháború vége felé Wilson nagyszabású tervvel állt elő egy új, igazságos világrend felépítésére, de az amerikai törvényhozás nem kért belőle. Wilson 14 pontját nemcsak Versailles-ban söpörték félre, de a republikánus többségű szenátus is megtorpedózta, és az USA nem lépett be az ENSZ elődjeként emlegetett, Magyarországon főként a Rejtő-regényekből ismert Népszövetségbe, ami pedig amerikai ötlet volt. A szervezetet azért alapították meg, hogy tárgyalással lehessen rendezni az összes vitás kérdést a világban. Mivel az Egyesült Államok nem adta az erejét a működéséhez, néhány helyi konfliktustól eltekintve nem tudta betölteni a neki szánt szerepet. 
Trump egy kétszáz éves receptet kotort elő
Thomas Woodrow Wilson 1917-ben - Fotó: Fpg / Getty Images Hungary

A Wilson utáni elnökök, Warren G. Harding, Calvin Coolidge és Herbert Hoover is tartották magukat az elszigeteltséghez - nem véletlen, hogy a nevük nem cseng ismerősen. 1928-ban 14 másik országgal együtt még aláírták a Kellogg-Briand-paktumot (57. oldal), amiben lemondtak róla, hogy bármikor háborúval próbáljanak rendezni egy nézeteltérést, de a következő évtizedek agresszorai, többek között Németország nem vették komolyan ezt az ígéretet. 

Miután beütött a gazdasági világválság 1929-ben, Amerika végképp bezárkózott. A harmincas években Japán megszállta Kína egy részét, Olaszország Etiópiát, Spanyolországban polgárháború tört ki. Az USA nem foglalt állást egyik ügyben sem. Sőt, az amerikai kongresszus négy semlegességi törvényt is elfogadott ezalatt. Nem tett különbséget a háborúban álló felek között erkölcsi alapon, megtiltotta, hogy az USA fegyverrel kereskedjen bármelyikükkel. Akkor sem léptek, amikor a Német Birodalom megszállta Csehországot. 

Az 1933-ban hatalomra lépő Franklin Delano Rooseveltnek évek munkájába került, és ki kellett törnie az USA-t is egyre jobban fenyegető világháborúnak, mire elérte, hogy Amerika nyersanyagokkal és fegyverekkel támogathassa Nagy-Britanniát és Franciaországot. 
(...) 

Nagy hatalommal nagy felelősség jár - ismétlik el többször a Tobey Maguire-féle Pókember-filmekben. 

Az összes elnök ezzel a világmegváltó küldetéstudattal kormányzott hetven évig. Újjáépítjük Amerikát, és aztán megváltoztatjuk a világot - mondta Obama a választási kampányában. Bíztak abban, hogy a kinyíló világpiac és a szabadkereskedelem csökkenti a szegénységet, emeli az életszínvonalat, és hogy ennek a folyamatnak a hátán majd felépül a demokrácia, erőre kap a környezetvédelem, és megértőbb, békésebb lesz a világ. 









Hogy miket engednek ezek meg maguknak a nyilvánosság előtt. Most már jobban utálják Trumpot, mint Putyint vagy Asszadot. 



(Első fecske) Bajor miniszter asszony: Befejezni a Trump-ócsárlást!


Ilse Aigner bajor gazdasági miniszter kijelentette, a politikának és a médiának most már be kell fejeznie Trump elnök ócsárlását és meg kell érteni, hogy vele kell együttműködni.
A nyilvános felháborodással, gyűlölettel és gúnnyal ez nem fog sikerülni”, mondta.


2016. november 9. 13:29

Akkor most vegyünk egy mély levegőt, és jelentsük ki, hogy Orbán Viktor nem szerencsés, hanem jövőbelátással rendelkező zseni.


Ízlelgetem, ahogyan leírom: Donald Trump az Egyesült Államok új elnöke. 
Akkor most vegyünk egy mély levegőt, és jelentsük ki, hogy Orbán Viktor nem szerencsés, hanem jövőbelátással rendelkező zseni. Bármilyen elnök lesz Trump, a megfelelő helyekre már fel van vésve, hogy a világon mindössze három kormányfő támogatta előzetesen. 
Az egyikük Orbán Viktor.
Ennek a ténynek - a létező határokon belül - beláthatatlanul kedvező következményei lesznek a magyar-amerikai kapcsolatokra.
Nem tudjuk, milyen világ vár ránk. Azt sem tudjuk, Trump véget vet-e az Obamától megörökölt új hidegháborúnak, és közeledik-e Oroszországhoz.
Jelen sorok írásakor, és még egy ideig az sem világos, hogy kiket tekint majd fontos partnereinek az Európai Unióban.
Egy dolgot biztosan tudunk. Hogy milyen lett volna a világ ránk, magyarokra eső része, ha Hillary Clinton győz. Akkor folytatódott volna mindaz, ami fű alatt és nyíltan aláásta Magyarország biztonságát. Így legalább esélyt kaptunk a sorstól, és ha minden jól megy, akkor a nemzetközi kapcsolatok átrendeződéséből még profitálhatunk is. Ha pedig nem, akkor sem lesz rosszabb a helyzet annál, mint amit az Obama-adminisztráció ránk bocsátott. Zsarolást, méltatlan vádakat és kioktató hangnemet kaptunk a demokrata kormányzattól. Bell nagykövet személyében pedig megkaptuk minden idők legfelkészületlenebb, legtehetségtelenebb diplomatáját.



Vadonatúj, a Vörös Hadsereg előtt tisztelgő emlékművel köszönti Magyarország az ide látogató Vlagyimir Putyin orosz elnököt








Magyari Péter 


Pénteken új, az orosz és szovjet katonák előtt tisztelgő emlékművet avattak Magyarországon. A Béke Angyala nevű szobrot az esztergomi Szent Anna temetőben állították fel, és egyszerre őrzi az első világháborúban a monarchia hadifoglyaiként közelben sínylődő orosz katonák emlékét, és a második világháborúban errefelé elesett vörös katonákét. Itt egy videó az avatásról:

A Béke Angyala című szobor egy magas kőtalapzaton áll, és egy szárnyas nőt ábrázol, Vlagyimir Szurovcev oroszországi szobrász műve. A szobrot az oroszországi Békeszerzők és Béke Alapítvány adományozta. Egy esztergomi portál 2014-ben már írt a felajánlásról, ám akkor még csak az első világháborús orosz áldozatokról volt szó, a Vörös Hadseregről nem.

Az avatáson beszédet mondott a magyarországi orosz nagykövet is, aki többek között így fogalmazott: "Nagyon is szimbolikus, hogy az emlékmű avatása éppen az orosz elnök magyarországi látogatásának alkalmára esik. Ez is bizonyítja, hogy milyen magas szintű és mennyire erőteljes együttműködésünk."
Majd felolvasta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter üdvözlő levelét. Ebben Lavrov arról írt, hogy “Sajnálattal kell megállapítanom, hogy néhány országban - beleértve olyanokat is amelyek magukat fejlett demokráciának mondják - a nácizmus rehabilitációja, és Hitler ténykedéséne dicsőítése zajlik.”
Fotó: Véssey Endre/IM/kormany.hu
Pénteken egy moszkvai, holokausztra emlékező rendezvényen Lavrov szintén kitért az emlékművekre, igaz ott Magyarországot nem említette konkrétan. "Mély aggodalommal figyeljük azt a dicstelen háborút, amit számos EU-s országban vívnak olyan emlékművek ellen, amelyek a szovjet katonák előtt tisztelegnek, akik életüket adták a haláltáborok rabjainak felszabadításáért, és azért, hogy megmentség Európát a barna pestistől." Lavrov többek között egy lettországi és egy lengyelországi emlékmű közelmúltbeli lebontására célozhatott.
Fotó: Véssey Endre/IM/kormany.hu
Russia Todaynek egy szakértő így kommentálta Lavrov szavait: "A Magyarországgal kapcsolatos helyzet meglehetősen egyedülálló Kelet-Európában, és teljes fordulat látszik az orosz - magyar kapcsolatokban. Korábban a Vörös Hadseregnek állított emlékműveket elkezdték lerombolni, és a szovjet csapatokat rendszeresen megszállóknak, és nem felszabadítóknak nevezték. Az új magyarországi emlékmű egy lépés a rossz kapcsolat lezárására, és a nagyon-nagyon jó időszak megkezdésére" - így hangzik Martin McCauley történész nyilatkozata az orosz állami tévének.
Az avatáson beszédet mondott Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára, de nem a kormány tagjaként, hanem a térség parlamenti képviselőjeként. A hirado.hu tudósítása szerint többek között ezt mondta: "A rövid, de annál véresebb 20. század szerencsére véget ért, és Európa országainak Portugáliától Oroszországig most újfajta veszéllyel kell szembenézniük. Reméljük, hogy most nem az öngyilkossági kísérlet lesz népeink közös nevezője, hanem az önvédelem, és sikerrel fogjuk megakadályozni, hogy mindennapjainkon úrrá legyen a félelem és a terror."
Völner Pál avat. Fotó: Véssey Endre/IM/kormany.hu
Szintén beszélt a város fideszes polgármestere, és koszorúztak a kazah, fehérorosz és azeri nagykövetek, illetve Honvédelmi Minisztérium képviselői is.



Magyar Békekör: nemzeti érdek a szorosabb viszony Oroszországgal


2017. január 25. szerda, 00:00 | Írta: Szervező
Budapest, 2017. január 25. szerda (MSZF)
A Magyar Békekör szerdán egyetértéséről biztosította a magyar külpolitikát abban, hogy az Európai Unió helyzete meg fog gyengülni, ha nem tud kölcsönösen előnyös kapcsolatot teremteni Moszkvával, de felhívta a kormány figyelmét, hogy ez alól Magyarország sem kivétel, hiszen hazánk az EU tagja.
A Békekör egyetért Szijjártó Péternek Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott hétfői moszkvai találkozóján kifejtett helyzetértékelésével, miszerint „Egy potenciális konfliktus Oroszország és az EU között rendkívül súlyos következményekkel járna Magyarországra nézve. A világtörténelemben Közép-Európa mindig a legrosszabb helyzetben volt, ezért számunkra különösen fontos, hogy a Nyugat és a Kelet pozitívan együttműködjön, kulturáltan és pragmatikusan”.
A Békekör azt szeretné, ha a helyes elemzést konkrét tettek követnék, hiszen a kormány tettei gyakran ellentmondanak szavainak: rendre megszavazza az oroszellenes szankciókat, fejet hajt az EU-nak, és eláll egy sor előnyös keleti beruházási, köztük energetikai, és kereskedelmi lehetőség kihasználásától, és részt vesz – ha szerény mértékben is – a NATO Oroszország elleni katonai felvonulásában a Baltikumon.
Még mindig várat magára, hogy a magyar kormány feloldja az ellentmondást szavai és tettei között” – írják.
A Békekör arra kérte Szijjártó Péter külügyminisztert, válaszoljon, milyen konkrét gyakorlati lépéssel kívánja bizonyítani moszkvai kijelentésének komolyságát, miszerint „Azt akarom, hogy normalizálódjon Magyarország viszonya Oroszországgal. Közös érdekeink vannak, és ezek nagyon fontosak Európa számára”.+++


Ön itt van: Főoldal Hírek Politika



Botrány: család kísérő rokonok, nem számítanak a menekültek


KÖLTSÉG ROBBANÁST CSALÁDEGYESÍTÉS
Szakértők várják az elkövetkező hónapokban jelentős növekedését a családtagok.Ennek oka, most bekövetkezett fok menekültügyi eljárások a Szövetségi Hivatal Menekültügyi és Migrációs (BAMF), miután a magas hozzáférési menedékkérők tavaly szeptember óta. A szállás a bevándorló családok minden bizonnyal sor kerül, különösen a helyi hatóságok az új kihívások.

Kiadja hétfő 2017/01/23, 16:02 által BZ-Redaktion
A szegénység bevándorlás menedékjog
A menekültek családegyesítése 2016 emelkedett 50 százalékkal. 105 000 vízumot adtak ki a családegyesítés. "Eredetileg ez volt a CDU várt 1,1 millió", emlékszik vissza a AFD helyettes Rüdiger Klos. "De nem szabad becsapni, hogy a tényleges szám kisebb, mint az előrejelzést. Mivel csak a felfüggesztés bevándorlási törvény és a lanyha pályázatkezelési tettek róla, hogy nem több, csellengõ érkezett Németországba az elmúlt évben. "

A családtagok nem a menekültügyi statisztika

Szerint a témában



Wagenknecht: Schäuble akar menekültek ellen a lakosság többi részétől játéksplitter Schäuble - a tervek a szövetségi pénzügyminiszter, hogy a megtakarítások növekedése miatt menekült érkezőket. A döntő tényező az üzenetet küldő Schäuble: Németország alkalmazkodnia kell keményebb időkben.
280 000 menedékkérők érkezett 2016 Németországba. A bevándorló család tagjai nem jelennek meg, azonban a menekültügyi statisztika. "Ez egy színlelt, és a botrány" felháborodott Klos. "Ez is egy arcátlanság, hogy a számok a csellengõ jelentek csak igény a média." 

Több csellengõ Szíriából és Irakból

Az elmúlt évben különösen családegyesítés Szíria és Irak jelentősen nőtt. 73 000 vízumot adtak ki szerint a Külügyminisztérium a lemaradók a két országban. Ez körülbelül háromszor annyi, mint az előző évben. "Ez csak a kezdet", gyanúsítottak Rüdiger Klos.

Rendeletek kell meghúzni





Menekültek, akiknek tartózkodási státusz megadása március közepéig 2016 és nem részesülnek védelemben részesül a menekültekről szóló genfi ​​egyezményt, meg kell várni, két évvel korábban tudnak beiratkozni a gyermekek és a házastárs fogás. A Baden-Württemberg CDU kéri a szigorodó szabályok. Rüdiger Klos csatlakozik a következő témában: "Van családegyesítés tegye még hosszabb. Ellenkező esetben a hullám csellengõ felénk, hogy senki nem tudja ellenőrizni. Az irodák már túlterheltek a kérelmek feldolgozásának. "AFD 

Családegyesítés lesz több szíriai menekültek drámaian növekszik

Szerint a Bundestag alelnöke John Sing kalapács a száma, szíriaiak és irakiak Németországban emelkedik drasztikusan családegyesítés.
Mivel 99,9 százaléka szírek voltak menekültként elismert, a harmadik negyedévben 2016, összesen mintegy 82.000 ember, vagy kap egy biztonságos állapot, ezért ők tehet fel a családtagok, a CSU politikus Deutsche Presse-Agentur mondta. A második legnagyobb csoport volt az irakiak néhány 14.000 ember és a felismerési aránya 73 százalék. Ezért biztosan elmenekült szíriai előre egy családtag. A Szövetségi Hivatal Menekültügyi és Migrációs (BAMF) közölte vele, hogy jön ki a találkozás körülbelül 0,9-1,2 családtagok per szíriai szökevényeket. Az önkormányzatok állni ebben a tekintetben a "Nagyon nagy kihívás" előtt: "Valamikor talán nem elég ház, tanárok és nevelők is jelen lesz. Mindent meg kell tennünk, hogy az integrációs képesség fenntartását, "hangsúlyozta. Júniusban BAMF tett közzé egy előrejelzést, amely szerint Németországban kell várni a családegyesítés törvény félmillió másik szíriai menekült. Szputnyik News Németország

Családegyesítés a menekültek?

MEP, a Szövetség az elért eredményekről és a kelés és költségvetési szóvivője az ECR Bernd Kölmel bírálta a mai napon bemutatta a javaslatot a Szövetség 90 / A Zöldek a Bundestag módosító tartózkodási törvényben. Jelentések átfogó családegyesítés személyek számára nyújtott kiegészítő védelemre van szükség. A költségvetési szakértő Kölmel tartja a push irreális és megbízhatatlan. "A szükséges átfogó családegyesítés élvező személyekre vonatkozó kiegészítő védelem irreális fényében a szükséges minimális integrációs erőfeszítés és lehetetlenné tenné a szociális rendszerek németországi teljesen. Hogy aztán a további költségvetési kiadások nevezik a nem számszerűsíthető, szintén teljesen megbízhatatlan. Az ember nem hívja felelős politikát, van élet fejjel előre programozott "mondta Kölmel.
Hatályba lépett március 17-én 2016 "menekültügyi csomag II" egy kétéves várakozási idő alkalmazását vezették be, hogy a családegyesítés. Ez azokra a személyekre, akik pusztán a kiegészítő védelem. A várakozási idő tartották szükségesnek, hogy elkerüljék a szorzás a beáramló. Pro Protection jogosult fél elvárja Kölmel átlagosan négy potenciálisan betelepülő családtagok. Szerint Kölmel jön a kérelem szám Németországban extrapolálni több millió ember.
"Ha minden hozzánk, mely kapacitás Németország túl", mondta Kölmel. "Ahelyett, hogy kalandos polgárok igényeinek és az adófizetők rovására kellene inkább egy felső határt a menedékkérők befogadása áll rendelkezésre, amelyek meghatározzák a települések maguk." Ezen felül, nem szabad elfelejteni, hogy a menekültügyi egy jobb időt és megszüntetése után a repülés földi visszatérés kell történnie a székhely szerinti állam. A bevándorlás azonban szabályozni kell a bevándorlási törvény. LKR Berlin | Liberális-konzervatív Reformer
A családegyesítés. És ez a koncepció hatol. Az illegális tömeges migráció a költségeket most vonz további illegális családegyesítés lenni - beszélünk tízmillió. Mi megbotlik, egy katasztrófa a másikra. Ugyanakkor hoz Merkel havonta több embert Olaszországból Németországba. Az ösztönző, hogy illeszkedjen, meg kell hallani a világban: Gyere Európába illegálisan, előbb-utóbb akkor az esélyt, akkor létre a német jóléti rendszer!


US vs ISIS


A Trump-kormányzat első teljes munkanapján az amerikai légierő 31 támadást indított az Iszlám Állam ellen. Donald Trump szeretné egy hónap alatt felszámolni a terrorállamot.


Harmincegy támadást indított az amerikai légierő az Iszlám Állam iraki és szíriai állásai ellen a Trump-kormányzat első teljes munkanapján. James Mattis volt tábornok, honvédelmi miniszter a Pentagonban felügyelte a támadásokat.
Az USA légiereje vadászgépeket, bombázókat és drónokat egyaránt bevetett, 25 támadás szíriai, 6 támadás iraki területen érte az Iszlám Államot. A légicsapások elpusztítottak 12 taktikai egységet, 9 harcoló pozíciót, két földalatti bombagyárat és Iszlám Állam-bázist. Két támadás az ISIS által kontrollált olajkutat ért.
Donald Trump amerikai elnök kampánya során azt ígérte: olyan gyorsan elpusztítja az Iszlám Államot, amilyen gyorsan csak lehet. Azt mondta: olyan terveket vár a vezérkartól, amelyek alapján 30 nap alatt teljesen fel lehet számolni a terrorállamot.





Macedónia megindította a globális SOS (Stop Operation Soros) mozgalmat


Új, nagy, globális mozgalom indult Macedóniában SOS (Stop Operation Soros – „Állítsátok Le a Soros Hadműveletet!”) néven azért, hogy „az egykor a nácikkal együttműködő George Soros milliárdos gonosz machinációjának véget vessenek”.
Az SOS alapítói felhívták a világ polgárait, hogy „harcoljanak a civil szektor egycélúsága ellen, aminek a kitalálója és vezetője George Soros”. „A mozgalmat azért hozták létre, hogy leleplezzék George Soros szervezeteinek felforgató tevékenységeit”.
Soros fokozatosan átvette a teljes macedóniai civil szektort és azt saját céljaira használja és eszközként egyetlen politikai párt céljai érdekében.
Ezt a Soros ernyő alatt működő Nyílt Társadalom Alapítvánnyal valósították meg.
A szervezők azzal is megvádolták az alapítványt, hogy az a macedón szuverenitás aláásása érdekében együttműködik külföldi érdekcsoportokkal, külföldi nagykövetségekkel és olyan szervezetekkel, mint az USAID.
Az erről jelentő portál cikkében példának tekinti azt, hogy Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, erősen korlátozni fogják Soros szervezeteinek magyarországi tevékenységeit.
Szintén említette Julan Assange WikiLeaks alapító vádját Soros ellen, miszerint annak Szervezett Bűncselekményeket és Korrupciót Jelentő Projektje „kizárólag arra összpontosít, hogy negatív sztorikat tegyen közzé Oroszországról”.
Plusz infó a témában a Russia Todayből: https://www.rt.com/viral/373253-assange-reddit-soros-usaid/




Miért kellene Trumpnak az Interpolon keresztül letartóztatási parancsot adni Soros ellen

Hogy miért? – teszi fel a kérdést a cikk. Azért, mert Soros közvetlen támogatott olyan akciókat, amelyek rendőrtisztek halálához és amerikai városok szétrombolásához vezettek. „És, őszintén: a Trump-kormánynak azt kellene tennie, amit a baloldali Obama-rezsim soha nem tett volna meg: Sorost a törvény előtt felelősségre vonni”.
A szerző ismerteti, hogy Soros szervezetei legalább 33 millió dollárt adtak olyan csoportoknak, amelyek gyújtogattak, fosztogattak, valamint köz- és magántulajdont tettek tönkre.
Nem csak több tíz millió amerikainak van elege Sorosból, de Magyarországnak is, ahol azt tervezik,  hogy lecsapnak a nem kormányzati szervezetekre és egyéb, politikailag aktív csoportokra most,  hogy Trump elnök bevonult a Fehér Házba.
A portál ezután idézi azt az amerikai törvényt, amelynek értelmében hazaárulásért állítható bíróság elé és annak eredményeként halállal is büntethető.  
(január 24)



Izrael a holokausztra a palesztin nép lemészárlásával emlékezik



Ezzel a címmel ír a spanyol baloldali portál arról, hogy „a tel-avivi rezsim legalább 10 000 személyt gyilkolt le saját országának fenntartása érdekében a Közel-Keleten”.



Első lépés az Új Világtörténeti Korszak beteljesülése felé
Donald Trump elnöki beiktatási beszédére
Ne csodálkozz azon, hogy azok, akik látását korlátozza a nyugati civilizáció szemellenzője, félreértelmezik Donald Trump elnöki beiktatási beszédét.
Ez a hitvallás koreszme (paradigma) váltást közvetít a világot a globalizmussal válságba sodró gazdaságközpontú rendszerről az emberközpontú rendszerre.
Ettől a naptól kezdve, egy új jövőkép fogja irányítani országunkat.
Ennek az állításnak legjellemzőbb bizonyítékai:
1. Közszabadság a megosztottság helyett:
Egy új nemzeti büszkeség fogja begyógyítani megosztottságunkat” – mondja és ennek értelmében a pártrendszer semmisségét hirdeti meg: „ma már nem pusztán hatalmat adunk át az egyik kormányzattól a másik kormányzatnak, vagy az egyik párttól a másiknak, hanem hatalmat adunk át Washington DC-től, és ezt a hatalmat visszaadjuk önöknek, az embereknek, a népnek.”
2. A kötelezettségek és jogok összhangjához köti az emberi szabadságjogok érvényesülését: „Népünket le fogjuk hozni a segélyekről és vissza fogjuk őket hozni a munka világába, amerikai kezek által, amerikai munkával elérvén ezt.”
3. A legszentebb emberi közösség, a család szerepét a társadalomszervezés alapjának tekinti:
Az amerikaiak jó iskolát akarnak gyermekeiknek, megfelelő lakhelyet, megfelelő környezetet családjuknak, és jó munkahelyet saját maguknak.”
Minden döntés, ami kereskedelemről, adóról, bevándorlásról, külügyekről, minden ilyen döntés úgy születik majd, hogy az amerikai munkásoknak és az amerikai családoknak kedvezzen.”
4. Önellátás
Két egyszerű szabályt fogunk követni: amerikai terméket vegyetek, és amerikai munkaerőt vegyetek fel.”
5. Konföderatív gondolkodás a föderatívval szemben:
Megpróbálunk barátságot és jószándékot kialakítani minden nemzettel a világon, de ezt úgy tesszük, hogy megértjük közben, hogy jogunk van arra, hogy saját érdekeiket vegyük előre.”
6. Mintaadás az erőszakkal szemben:
Nem akarjuk ráerőltetni saját életstílusunkat senkire, hanem azt akarjuk, hogy ez példaként sugározzon kifelé. Sugározni fogunk kifelé, ragyogni fogunk, hogy mindenki követhesse ezt.”
7. Takarítás az építés előtt:
Vissza fogjuk szerezni a munkahelyeinket, vissza fogjuk szerezni a határainkat. Vissza fogjuk szerezni a vagyonunkat, és vissza fogjuk szerezni az álmainkat.”
Ennyi elég.
Győződj meg a fentiekről, meghallgatva, elolvasva a beszédet (magyarra fordítva is):
Szeretettel, Halász József



Merkel magára maradt Európában

Káncz Csaba, 2017. január 23., 10:35



A német kancellár lába alól hirtelen kicsúszott a talaj a globális és európai geopolitikai játéktéren. Trump gyengíteni akarja a német pozíciókat Európában, miközben Washington védelmi különmegállapodásokat kötött az elmúlt napokban a balti államokkal. Ezért is siet Merkel Varsóba február elején.
Angela Merkel német kancellár. Kép forrása: EPA/Kay Nietfeld
Trump konfrontatív és protekcionistára hangolt beiktatási beszéde megszólalásra késztette hétvégén a német kancellárt. Merkel kifejezte szándékát, hogy kereskedelmi és védelmi kiadási ügyekben kompromisszumot találjanak, hozzátéve, hogy mindent meg fog tenni az EU és az USA kiemelt kapcsolatának fenntartásáért. Merkel, aki mindvégig Hillary Clintont támogatta a kampány során, most pontosan érzi, hogy hirtelen kicsúszott a lába alól a talaj a globális és európai geopolitikai játéktéren.
S bár Merkel valóban kompromisszumra törekedhet az új amerikai elnökkel, a német befolyásos lapok máris óvják attól, hogy gyengének mutatkozzon. A vezető üzleti napilap főszerkesztője, Gabor Steingart szerint Trump beiktatási beszéde gyakorlatilag egy háborús deklaráció volt. Steingart szerint Trump tervei belpolitikai szempontból megágyaznak a polgárháborúnak, külpolitikailag pedig egy jégkorszaknak.
Trump szemszögéből ugyanakkor reális veszély, hogy a német hegemónia tovább erősödik az EU-ban, és világos számára, hogy a Merkel-féle liberális vonal 
ellene fog dolgozni.  Ez  komolyan megterheli a jövőbeni kapcsolatokat, főként, ha Trump és a mögöttes üzleti körök - Kína rovására - az oroszok felé közelítenének. Hirtelen Németország pozícióinak gyengítése stratégiai érdek lett az óceán túlpartján, ezért hát a Brexit nyílt dicsérete Trump részéről.
Ráadásul Trump szerint a NATO is elavult, mivel évtizedekkel ezelőtt más céllal jött létre, sok tagja pedig ráadásul nem járul hozzá megfelelően a költségekhez. Fontos fejlemény a Baltikumból, hogy a lettek két hete kötöttek védelmi különmegállapodást az USA-val, tovább gyengítve a NATO kivételes helyzetét. Az észtek és a litvánok is hasonló lépést tettek a múlt héten.
Káncz Csaba
Berlin keleti nyitása
Ha a NATO megroggyan - vagy akár már azt megelőzően - a lengyelek is követhetik a balti példát, különös tekintettel arra, hogy Varsó és London már amúgy is készíti elő védelmi különmegállapodását. Merkel pedig szépen egyedül maradhat Európa közepén, nyakában az olasz, görög gazdasági és politikai káosszal. Az angolok elhajóztak, a franciák pedig ilyen esetben a saját érdekeik mentén is csak szavakkal támogatnák a németeket.
Nem tekinthető véletlennek tehát, hogy Merkel már február elején Varsóba látogat. Ha Trump és Putyin különmegállapodást köt Nyugat-Európa feje fölött, akkor a NATO keleti végeinek a szerepe is újjáértékelődik. Márpedig Berlinnek akkor még időben lépnie kell Lengyelország irányába és Washington jóváhagyása nélkül ki kell alakítania egy önálló stratégiát.
Káncz Csaba jegyzete


Trump-Orbán-Putyin tengelyről ír a külföldi sajtó






Orbán úgy látja, egy csapatban van Putyinnal és Trumppal – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung a magyar és amerikai viszonyok elemzésével kapcsolatban. A La Stampa szerint az Orbán, Putyin és Trump közötti közeledésben egyes európai megfigyelők egy új geopolitikai tengelyt látnak Amerikától Oroszországig, amelynek “tartópillére” a Törökország és Kína felé is nyitó Magyarország lehet.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német napilap, valamint a La Stampa című olasz lap  Orbán Viktor kormányfő és Donald Trump amerikai elnök viszonyáról közölt cikket keddi számában. A láncaitól megszabadult Orbán című írásában Stephan Löwenstein, a FAZ szerzője a paksi bővítéssel kapcsolatban kiemelte, hogy a tervet bírálja az ellenzék, Brüsszel, és a német kormány is fenntartásokat jelzett a hatósági felügyelettel kapcsolatban, de “más lapra tartozik, hogy ez különösebben érdekli-e Orbánt, ráadásul számolhat azzal, hogy jelentősen enyhülhet a nyomás egy még hatalmasabb helyről, azaz Washington irányából.
Orbán a legnagyobb mértékben egyetért az új amerikai elnökkel, és kifejezetten üdvözölte, hogy Donald Trump bejelentette a szakítást a multilateralizmussal – tette hozzá a német lap újságírója. A civil szervezetekkel kapcsolatban kiemelte, hogy Soros György amerikai pénzmágnás Donald Trump számára is “ellenségkép.
Az előző amerikai elnök, Barack Obama 2014-ben egy beszédében azt mondta, hogy Magyarország egyike azon államoknak, ahol nyíltan megfélemlítik a civil szervezeteket, de Donald Trump hatalomra lépése révén “egyelőre nem várható, hogy Magyarországot kritikusan említenék az ilyen ügyek miatt egy amerikai elnöki beszédben” – írta Löwenstein.
Hozzátette, a kormányfő decemberben kifejtette, hogy Magyarország korábban megbélyegzett és a partvonalra szorított ország volt, most viszont egy győztes csapat tagja, politikája pedig a győztesek politikája, ami azt jelzi, hogy “Orbán úgy látja, egy csapatban van Putyinnal és Trumppal.
A La Stampa című olasz napilap a Washington és Moszkva közötti magyar kormánypolitikát elemezte keddi számában. A torinói újság Orbán Viktor hétfői nyilatkozatára reagált, melyben a magyar miniszterelnök kijelentette, hogy az amerikai politikai váltás következtében Magyarország is előnyösebb helyzetbe kerülhet, hiszen az új amerikai elnök kimondta, hogy mindenkinek joga van elsődlegesnek tekinteni a saját nemzeti érdekét.
A La Stampa úgy vélte, hogy a magyar kormányfő erőssége – 2010-es újbóli megválasztása óta – a következetesség, Orbán Viktor
elmozdíthatatlan. És tud várni. Trump korai támogatójaként elérkezett az a pillanat, amelyre évek óta várt. A magyar kormányfő ultranacionalizmusa végre Nyugaton is támaszra talált.
Az olasz lap szerint a Donald Trumppal való politikai összhang Budapest pozícióit erősíti, miként Vlagyimir Putyin orosz elnök február elején esedékes budapesti látogatása is. Az Orbán, Putyin és Trump közötti közeledésben egyes európai megfigyelők egy új geopolitikai tengelyt látnak Amerikától Oroszországig, amelynek “tartópillére” a Törökország és Kína felé is nyitó Magyarország lehet – írta a La Stampa.
Forrás: MTI; fotó: br.de





Ezt az embert kell Németh Szilárdnak ellensúlyozni a fidesz- ben , mert a tudás hatalom !!! , és a Szilárd elment becsukni a vak ablakot !!!!!

Egy birodalom, egy nép, egy vezér


A weimarizálódó Magyarországgal szemben Németország ezúttal láthatóan kihagyta szerves történelmi fejlődésének eme fontos építőkövét, és egyből fasizálódni (hogy ez pontosan miért nem nácizálódás, erről a nálunk sokkal okosabb ballib értelmiséget kellene megkérdezni) kezdett.
Azzal a szándékkal indulok el, hogy Németország kancellárja legyek”
Nem, ezek nem Adolf Hitler, hanem mélyen humanista/liberális/szocialista Martin Schulz szavai! 10-15 éve még őszintén kacarásztunk az olyan újlipótvárosi nagymamák legendáján, akik Orbán Viktor TF-es beszéde után töltött bőröndöt tettek ágyuk alá, de ma már nem lehetünk benne teljesen biztosak, hogy nem volt-e inkább jogos óvatosság a túlzottnak vélt neurózisuk.

Aki egy kicsit is ismeri a német néplelket, az tudja, ezek a világon semmit se tudnak félgőzzel csinálni.

Hogy a sajátjuknak nevezhető nemzetiszocializmust is elvitték a végsőkig, abban nincs sok meglepő. Utána azonban durvább komcsik voltak a ruszkiknál, ahogy most is nagyobb libsik maradtak a brit meg amerikai alapító atyáknál. Félő azonban, hogy maga az ideológia nem is nagyon érdekli őket. Kizárólag azt élvezik, ha a mindenkori ideológia legszélén állhatnak, mint frontország.
Mókás lenne most olyan szalagcímekkel megfingatni őket a vezető nyugati sajtóban, minthogy Adolf Hitlert idéz Orbán Viktor legnagyobb ellenlábasa?”Kibújt a náci szög a szocialista zsákból!”, „1933-ban se hitte volna senki, hogy ez minek a kezdete…”. Bizonyára ők maguk ijednének meg legjobban saját maguktól, mindenesetre nem szeretnénk szegény Martin Schulz bőrében lenni.
Mi lehet majd vajon a hosszútávú programja? A kontinens egyesítése? Munkahelyteremtés? A belpolitikai ellenfelek eltüntetése? A gazdaság felpörgetése? Autópálya-építés? Kiegyezés Putyinnal, hogy nyugat felé tudjon koncentrálni? Előtte azért még jó volna letisztázni Theresa May-jel Münchenben, hogyan is tartható fenn a béke.
Mindenesetre jó lesz vigyáznunk és résen lennünk velük, mert míg a hatvanas-hetvenes években józan ember aligha vehette komolyan, hogy 40-50 éves, 20-30 éves korukban nácik most már nem annyira nácik, mára ezek a kétségek teljesen elillantak. Megetettek minket a marxista könyvesboltjaikkal, Nenával, meg szakállas nőkkel.
Aztán Schulz szavait hallgatva simán lehet, hogy még mindig szövi hálóit az odeSSa, titkos kézfogásaikkal meg láthatatlan karlendítéseikkel a szemünk előtt üzenhetik egymásnak, hogy nyugi, napról napra erősebbek vagyunk, a sok nemárja pedig nem sejt semmit. Ma már simán merünk olyasmiket is mondani, minthogy programunk:

A középpontba a szabálykövető, keményen dolgozó embereket helyezi, és legfőbb törekvése a társadalmi igazságosság és az esélyegyenlőség erősítése.”

Aha, értjük. Egy utolsó kérdés maradt még: Adolf Hitlernek vajon megvolt az a nyavalyás érettségi?


Mi a faszért vagytok úgy oda az éretségijéért ? A Farkas Flóri 8 elemivel a jogi szigorlatokat végzi , mert , hogy néz az ki , hogy a miniszterelnök tanácsadója egy 6 elemit végző hegedű virtuóz !!!!
Lopni már ő is tud , igaz még nincs 3 luxszus villája , de még egy választási ciklus , és prof Farkasnak a jogi diploma mellé már 4 luxszus villa is kijárt !!!!
Na ezt kapdki hülye goj !!!!
Igaz , hogy e hiuságokat nem viheted át a túlvilágra , és még mindig nem jöttek rá rablóink , hogy a szeretett a legnagyobb erény , és nem az önzés !!!
Hát ezért nem szállnak be az ingyen főtkaja osztásba , és csak a harács az istenük . Rablók ők a halál kaszásai járnak a nyomukban , és szenvedést gyászt , és dögvészt okoznak amerre járnak !!!! Húllik is a szárnyas jószág az ország minden táján a helytartóink így legalább nem a nemzetet irtják !!!!





A korrupció és ami mögötte van


Magyarország a korrupció melegágya! – olvashatjuk. A kormány intézményesítette a korrupciót! – ugrik a szemünk elé (ezt péel a szocialisták szokták mondani, akikről ugye a feddhetetlenség jut rögtön az ember eszébe). Körülbelül ezek a nyilatkozatok uralják az ellenzéki közélet kommunikációs terét, tulajdonképpen arra világítva rá, hogy azon keveseken kívül, akik valóban részt vesznek, vagy vettek benne, senki sem érti igazán, mi is ez a jelenség. Hiszen teljesen érintetlenek, a becsületesség Himalájái. Vagy mégse. Hogy pontos legyek, a résztvevők száma igen magas a „korrupció”-ban, még akkor is, ha a hótiszta ellenzéki pártok ezt nem így állítják.
Én akkor definiálniék. Korrupció nemcsak az, amikor valaki kap, hanem az is, amikor nem fizet be. Az is előny ugyebár. Tehát a korrupció az, amikor valamilyen módon az állami szféra járandóságát bizonyos előnyök érdekében nem fizetjük meg, vagy épp az állami szféra -szakmai és hatalmi – erejével visszaélve valamilyen ellenértéket kérünk.
Először is korrupció nem csak az, amikor egy állami szerv valamely főembere, vagy még főbb embere rettenetesen sok pénzért előre lezsírozottan közbeszerezve megrendel – mondjuk – egy szolgáltatást a haverjától. A korrupció ott kezdődik, hogy a doki, aki épp kezel bennünket az állami kórházban, kap tőlünk egy 30-50 ezres kis borítékocskát. S a korrupció ott folytatódik, hogy Józsigázszerelő „számlanélkülmehet?” kérdése után az igen szócska jön.
Aztán, ha belegondolunk, ha a példadokinak mindössze 20 hálás betege van havonta (mernének nem hálásak lenni, mégiscsak az egészségükről van szó), akkor kábé hatszázezer és egy millió között már el is tett adó- és egyéb köztartozásmentesen a párnahuzatba, per hó.  Vízvezetékszerelő barátunk pedig mondjuk öt ügyfélnél járt per nap és mindenkinél „számlanélkülmehet?” volt, akkor azért elgondolkodhatunk mennyit is kaszált. Na mondjuk napi 30-at, szintén adó-, illeték- és egyéb köztartozásmentesen.
Kocsmás Mici természetesen a bulik éjféli fordulata után, amikor már tetőfokára hág a hangulat meg a maligánfok, mindig elfelejt számlát adni (csak benyújtjuk az ezrest a többiek feje fölött, pia ki, mi vissza az asztalhoz). Az étteremben a kedves Sanyi pincér pedig mindig kap tőlünk 15 % borravalót. Jattot, azt. És a tanár bácsi délután a felvételire készíti fel a nebulót, óránként pár ezerért. Számla, adó, satöbbi nuku.
Jatt”, „hálapénz”, „borravaló”, „számlanélkülmehet”, majdnem minden szakmának megvan a szakzsargonja arra, hogy mikor verjük át közös erővel az állambácsi pofáját. Az elmúlt évben például az intézményesített adóelkerülés Mekkája volt a két „globális”, „roppant fejlett”, „kivételesen progresszív” cég, az Airbnb és az Uber. (Amelyek amúgy csak az addig is igen szeretettel űzött magyar gyakorlatot internetesítették, csak nálunk annyira nem voltak innovatívak, hogy honlapot is csináljanak neki.) Kiadjuk a lakást a neten, beszedjük a suskát, állambának nem szólunk, sej. Elvisszük a fuvart, bevasaljuk a lét, adót meg majd Seychellen fizetünk, haj. Ettől függetlenül nem kidobni kellett volna az utóbbit, de erről máskor.

Szóval a „korrupció”, mint olyan, általános társadalmi jelenség, ne legyenek illúzióink. Itt pedig fel kell tenni magunknak azt a kérdést, miért?

Mert a mi jómagyar hazánkban minden, ami létezik, tőkehiányos. Ami pedig legálisan megjelenik, azt a magyar polgártól elvesszük. Tehát évszázadok óta megszokott tapasztalat, ha valami tőkénk keletkezik a házunkon, meg néhány berendezésünkön túl, azt azonnal külföldre visszük, mert ott nem veszik el. Tehát a tulajdonbiztonságot garantálni kell.
S mivel a szolgáltatásnak van egy ára – meg az a kockázata, hogy tőkénket valamilyen ismeretlen szabály alapján elviszik -, továbbá a magyar gazdaság még mindig állami túlsúlytól szenved, ami közismerten nem szolgálja a fejlődést, mindig alacsonyabb árat fizetünk. Az állam a dolgozónak, a magángazdaságnak sóher (haverok időnként kivételek), a magángazdaság nem fizeti ki rendesen a magánalkalmazottat, s az adók pedig elképesztően túlméretezettek.
Aztán a populista szemléletmód is óriási problémákat okoz. Egy államtitkár ma 997 ezer bruttó forintot keres, egy miniszter pedig 1.2 milliót. Ez nettó hatszázezer forint körül mozog az előbbi, nyolcszáz az utóbbi esetben. Vagyis egy állami főtisztviselő fizetése éppen meghaladja az osztrák buszsofőr járandóságát. Ami, nem kell túl sokat magyaráznunk, nem vezet jóra.
Ön főorvos? Emberek életéről dönt nap, mint nap? Akkor adunk Önnek egy olyan fizetést, amely alapján, ha meg akar élni, már be is sorolhatja magát valahol a vízvezeték-szerelő és a zöldséges (részben fekete) jövedelme alá.
További probléma, hogyha valódi központi, állami vezetői visszaélés, vagy korrupció van – lásd például a 4-es metró ügyeinek bravúros, alig 6 éven keresztül zajló, ráadásul külföldi szervezet által végzett felgöngyölítését –, akkor valahogy a legtöbb alkalomkor a hatóság csődöt mond.
Szóval, ha a gazdaságot fehéríteni akarjuk, akkor sajnos öt dologgal kell számolni:
  • 1. Túl magasak az adóterhek, bonyolultak az adminisztratív teendők. Az a söralátét valahogy még mindig nem jön.
  • 2. Fel kell hagyni az állampolgárok értelmetlen vegzálásával. Már nem a kommunista, szovjet érdekekből elnyomó apparátus vagytok.
  • 3. A jelenlegi magánfizetések már egy-két száz kilométerre is viccesek.
  • 4. Az állami főtisztviselők rendkívül alulfizetettek.
  • 5. Valódi korrupcióellenes szerv kell, s most tekintsünk napkeletre: Romániában a korrupcióellenes ügyészség valóban csinál valamit.
Másképp nem fog menni, maradunk Balkán. Megjegyzem: annak ellenére, hogy elég sok „ügy” volt a sajtóban, kormányzati korrupcióra egyelőre konkrétum kevés került elő. Ellentétben például a 4-es metróval, ami azonban – ismereteink szerint legalábbis – a Demszkáj éra alatt történt. Illetve az építés nem történt, de fizettek, a jelek szerint sokat, egymásnak.


Cigánysor vs. Habzsidőzsi – kinek hiányzik az ötkarika


A haladó médiának is kell hurrápropaganda, elvégre jövőre választások lesznek, és ugye itt az idő felépíteni azokat a kampányokat, amik majd jól elhozzák az Orbxitet a magyar ugarra és kiugrunk 2018-ban a Trump-Putyin-Netanjahu tengely (New York – Moszkva – Tel Aviv, a gyengébbek kedvéért) szorító karmaiból. Ezért most Mécs Imre kisebbik gyermeke, a Jani, az a „Szakállas Ballergyerek, Akit Már Láttunk, De Nem Jegyeztük Meg A Nevét”, illetve pár Tátikás aktivistapista és femináci összefogtak, megérezték a Momentumot, elhívták Tölgyessyt a trúkonzerv endorsmenthez és elkezdték meghekkelni az olimpiát.
A Heti Válasz a buli elején még – kellő normalitásról téve tanúbizonyságot – röhejessé nyilvánította a történetet. Tényleg nehéz a formálódó, győzelemre vivő dicsőséges tavaszi ébredést kiérezni abból, hogy a szemmel láthatóan tesiből FM-kategóriás spongyabob brigád abban látja a közös cselekvés eszközét, hogy jogi kiskapuk révén jól ráerőszakolja a belváros akaratát egy egész országra.
És mi is ez a kiskapu? Hát a tény, hogy az Olimpiai Pályázatot nem országok, hanem városok nyújtják be, esetünkben Budapest, és ez adja a lehetőséget, hogy a Körúton belüli vízfej egy pillanat erejéig többséget alkothasson. Mivel az Agglomeráció sem vehet részt ezúttal a szavazásban, ami olyan mocskos jobbos fészkektől terhes, mint Pomáz, Szentendre és Gyál, így ezúttal van esély arra, hogy elérjenek valami többségszerűséget azzal, hogy felkiált a Váci út, vörös Csepel meg felel neki, és a vörös rongyokat Tarkós és Orbán pofájába tömve rá tudják venni a Kormányt és Tarlóst, hogy vonja vissza az olimpiai pályázatot, és jól NE legyen olimpia 2024-ben, amikor simán lehet, hogy már Fidesz sem lesz, hisz két választás lesz addig, de ez nem zavarja 2017-ben Mécs Janit, a „Szakállas Ballergyereket, Akit Már Láttunk, De Nem Jegyeztük Meg A Nevét”, illetve a jól ismert pár tátikás aktivistapistát és feminácit, akik most immáron sokadjára megint jól összefogtak.

A mulatságos része nem is ez, hanem az, hogy valószínűleg Simipapa leszólt az újabban az ő pórázán lihegő ex-fideszes igazkonziknak, hogy most az van, hogy nem kell olimpia, hisz lófasz az olyan olimpiába, ahol nem a Közgép építi az atlétikai stadiont.

Szóval fogták magukat az örök ellenzékiek és rögtön össze is álltak a libsikkel egy nagy közös hábizti-brigádba, hogy kicsit hosszabban és körülményesebben moralizálva, kevesebb balos, de azért vilgármarxista-technokrata maszlaggal bőven ellátva (lásd: a 444-videót és a „magyar társadalom átvette a kezdeményezést” szöveget) elmondják, miért szar ötlet, ha két ciklus múlva itt mindenféle nemzetközi emberkék ugrálnak jobbra-balra meg úszkálnak meg rohangálnak.
Szóval most kezdjünk neki – olimpiától függetlenül – összegyűjteni, hogy mi a gáz ezzel az egész dologgal. Az már most látható, hogy konkrétan NEM az olimpiáról van szó. Magyarázkodni is kell Pásztory Dórától Molnár Gyuláig mindenkinek, hogy de hát ők imádozzák az Olimpiát, mint eszményt meg a Budapesti Olimpia is tökjó dolog lenne, ha…… Ha?

Hát naná, hogy Orbán Viktor és a Fidesz és Mészáros Lőrinc és korrupció és az elmaradhatatlan köztársasági bázisdemokrácia.

Tehát eleve az egész buli egy mocskos nagy ürügy a 8 éve a seggén rothadó, illetve 2 éve a francba kirúgott túlmozgásosoknak, hogy csináljanak valamit Sorosgyurka ideszivárgó maradék okkupájos pénzével, és a korrupcióban megfáradt Simi is anyázhasson valahol, hamár a Közgép maximum vidéki játszótereket építhet stadion helyett manapság.
Mivel önálló vállalkozni, dolgozni, produktív munkát végezni nagyon büdös és fárasztó, nem beszélve arról, hogy ha valaki bármit csinál a Fidesz kormány alatt Magyarilanden, az már eleve gyanús, „biztos kinyalta a helyi fideszes seggét a pénzért”, ezért lánglelkű demokratáink immáron 8. éve próbálják munka, erőfeszítés nélkül, a szimpla szabotázs, obstrukció és hiszti révén megszerezni a figyelmet. Egyelőre még csak azt tudják hála Istennek, mert sajnos akárki akármit is mond, a HATALOMHOZ ez a mentalitás még édeskevés.
Bár a fene se tudja, ha megkaparjuk a felszínt, felsejlik a háttérben Trudeau és Obama egyre inkább ködbe vesző alakja, mint minden liberális vágyálma, a világ legszebb tejszínhabos látszatkormányzásáról.
Zárójelben érdemes megjegyezni, hogy eme két nemzetközi liberális hős alapvetően valag lével van kitömve, és olyan kevéssé elhanyagolható oligarchák biztosítják látványkormányzásukhoz az anyagi hátteret, mint a Világ azon nyolc emberéből hatan, akik – az egyébként a csőbalos Oxfam Jelentés szerint – a Világ 3.2 milliárd legszegényebb emberének komplett vagyonát birtokolják.

Ennyit a hatalmas szociális érzékenységről, mert ne legyenek illúzióink: a Momentumot is érezni kell valamiből, ahogy a Simicskának sem ácsolnak egykori közszolgák ingyen erkölcsi piedesztált.

A magyar ellenzék tehát testületileg döntött úgy, hogy munka helyett addig köp a másik levesébe, míg a sok kulától annyira gusztustalan nem lesz a lötty, hogy ki kelljen önteni. A baj csak az, hogy a 444-es dicsőségvideóban az első félmondatban arról pofázik az a „Szakállas Ballergyerek, Akit Már Láttunk, De Nem Jegyeztük Meg A Nevét”, hogy ő alaphangon szarik szakpolitikára és ezekre a „bonyolult” dolgokra, azt akarja, hogy ez a sok ember (mind a kétszáz) „együtt cselekedjen”. Ami ugye nem más, mint meghekkelni a bármit.

Köpni egy nagyot, meggátolni, elgáncsolni, obstruálni.

Legyen az bármi: oktatási reform, egészségügyi fejlesztés, a Városliget, a Kossuth tér (emlékezünk a kivágott fákon üvöltöző libsikre?), a Várbazár, a stadionrekonstrukció, a vidéki főtér fejlesztések, az M4-es autópálya. Tulajdonképpen MINDEN az égadta egy büdös világon. És az ok? Mert Szabolcsban a cigányok éheznek és mert rozsdás a cső a kórházban, valamint szar a suliban a gyereknek, nem vidám benne, panaszkodik, mi meg ugye mindent megtennénk, hogy ne ordítson otthon a büdös kölke, de hát állandóan csak növeli a stresszfaktort, mikor mi csak aludni akarnánk.
El lehet árulni ezen a ponton egy dolgot: korrupció, egészségügy, oktatás: ez a három téma van a világon, ahol soha a büdös életben senki nem fog egy másodpercig elégedetten hátradőlni. A negyedik a „szegénység”. Ezek tipikusan azok a területek, ahol nem születhet az Átlagpistának pozitív élménye. Ezek a tömegdemokráciában a mindenkori sapkák a mindenkori Kormány-nyuszika fején. A szociálpszichológiai alapja ennek pedig egyszerűen az, hogy ezek azok a „kényszerek”, amit a mindenkori „elégedett átlegember” az Államtól megkap. Nincs az az Átlagjózsi akinek Átlagpistike nevű gyereke az életben valaha boldogan ment volna az iskolába. Akit oda meg vissza vinni a Suliba ne lenne a reggeli és délutáni rutin leginkább megterhelő része. Ahol ne lenne legalább egy klimaxos kémiatanárnő, aki alapvetően komcsi/fideszes, és ordít a gyerekkel, mert nem tudja, mi az a kovalens kötés.

A szociális trollkodás harmadik dzsolidzsókere a mindenkori éhező cigány a mindenkori cigánysoron, ahol a mindenkori elnyomófehér/hungaronacionalista elnyomja őt.

A szegénységről meg annyit érdemes mondani, hogy nagymamám még mesélte milyen volt, amikor EGY PÁR cipője volt és egy hónapban egyszer evett húst. És hogy 25 éves elmúlt, amikor először látott olyant, hogy „banán”. Nos, ehhez a mélyszegénységhez képest ma már minden gyerek ingyen eszik, éhen halni konkrétan lehetetlen cigánynak-nemcigánynak egyaránt, és a legutolsó putriban is megy az RTL Klub. Tehát már egyszerűen vannak a szegénységnek kategóriái, amik nincsenek, de ennek ellenére a mindenkori „felszabadítók” simán tudnak azzal kampányolni, hogy mégis vannak szegények.
Micsoda meglepetés, hisz ugye ez tényleg így van: ha mindenkinek több van, akkor értelemszerűen akiknek kevesebb van, azoknak relatíve a többihez képest lesz kevesebb akkor is, ha amúgy már rég nem fenyegeti éhhalál és hasonló veszélyek. Megfagyni még lehet ugyan, de ahhoz ad1: alkoholistának kell lenni, vagy valami nagyon távoli tanyán nagyon öregnek. Ez előbbi iszonyatra ott van a szociális munkások hada, az utóbbi szörnyűséget pedig immár gondnoki hálózatok kezelik, a tragédia azonban ettől tragédia marad.

Több pénzt az embereknek, jobb éghajlatot a Kárpát-medencébe! No olimpia!

Ebből is látható, hogy az egész Momentum semmi több, mint a legalacsonyabb szintű szociális trollkodás, minden létező szakpolitikai alap, értelmes érv és megalapozott stratégia nélkül. Ezek után mit gondolunk az Olimpiáról? Hogy IGEN, méghozzá KURVÁRA IGEN!
Mi lenne hasznosabb egy Olimpiánál? Ha már megépítettük a Szily László által lepocsékrondázott uszodát a FINA VB-re, hadd ússzon már benne még egy kört a Katinka 2024-ben a 4 aranyáért! Ja bocs, abban már a jövő Katinkája fog úszni, 2024-ben, ahol a most anyázó LMP és egyéb ellenzéki Momentumok valószínűleg régesrég nem fognak létezni, ahogy Simicska pénze is valószínűleg a párizsis zsemlére lesz elég neki, mert 2024 baromi messze van.
És hogy ebből sokan meggazdagszanak majd, akik nem mi vagyunk? Hol nem szarom le, ha Olimpia lesz Pesten? Kit érdekel egy újjáépített, felújított, ugrásszerűen fejlődő városban, hogy ki a halál építi meg a hidakat, stadionokat, sportközpontokat, ha utána szakáganként minden leendő olimpikonunk olimpiai körülmények közt készülhet fel sportágaiban a nagy megmérettetésekre? Ja és igen, közpénzek magánzsebekbe vándorolnak? Miért, mit szeretnétek? Valami kurva nagy hodályban gyűjtsék a Gellért-hegy belsejében? Meg amúgy nem kapitalizmus van?
Hol érdekel, hogy melyik kormány melyik oligarchája kap közbeszerzést a drága adófizetői pénzekből az ötös metróhoz, ami majd leszáguld Csepelre 2024-ben? 2024 emberek! Addigra lehet már Fidesz se lesz! Szóval igen, akarok Olimpiát, mert ez nem csak Budapestnek, hanem az egész országnak hatalmas lehetőség! A turizmus, az infrastruktúra, az országos élsport színvonala mind növekedni fog.
Kell még sorolni tovább? Igazából felesleges, mert az olimpia olyan frankó dolog, amit nem kell védeni, pláne nem egy rakás idióta libsi és sértett pöffeteggomba ellenében.
Hajrá Olimpia!



Szavazatért szopok, mosogatok!


Nagy változások előtt állunk. A Simicska-birodalom után a Jobbik is beállt a “180 fokos fordulatosok” sorába. A pártelnök ugyanis egy hét leforgása alatt kinyilatkoztatta, hogy most már, miután kinőtt a “lázadó kamaszkorból”, megengedné a mecsetek építését is Magyarországon; illetve elismeri Izrael identitását. Csak bele ne szédüljön az irányváltásokba!
A Jobbik elnöke hidakat épít, néppártosodik és ki akar mászni azokból a lövészárkokból, amelyeket ő maga mélyített idáig. Ez még érthető álláspont is lehetne egy kormányra készülő pártvezetőtől. De hogy egy héten belül gesztusokat gyakoroljon a régebben enyhén szólva általa is szidalmazott zsidóság felé, illetve újra nyíltan kifejezze az iszlám irányába már többször érezetetett szimpátiáját – több mint egy híd! Ez maga a világbéke megtestesülése egy személyben! Talán ENSZ főtitkárnak készül? Talán a végső életcélja a zsidóság és a muszlim-világ kibékítése? Esetleg olyan szépet álmodott a politikai közszereplővé avanzsált cicájával, hogy azóta sem tud felébredni édes kis szendergéséből?
Már annak is van némi pikantériája, hogy a tavalyi népszavazás után elhíresült jobbikos szlogen a “se szegény, se gazdag migráns ne jöjjön” az országba után Vona mégiscsak engedne mecseteket építeni Magyarország területén. De az, hogy a régebben porig rombolni kívánt RTL Klub műsorában beszélt erről – igazi fordulatos meglepetés. Hogy ehhez mit szól Toroczkai, az még egyelőre nem nyilvános…
Kutyulik után cicusok – Előre a néppártosodás útján!
És azért a Jobbik, vagy inkább Vona zsidósághoz fűződő, csöppet sem pikáns viszonya is óriási, a szimpatizánsokat igencsak felháborító evolúción ment keresztül. Nézzünk egy-két stációt, és semmiképpen sem az ősidőkből, csupán a közelmúltból:

Ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről, és tagként segíteném tovább az ügyet” (Interjú a kuruc.info oldalon, Holokamu címszó alatt, 2013. február 6.)

Ezt jól jegyezze meg! Én soha nem leszek Izrael kutyája, mint itt az összes parlamenti párt. Érti? Soha!” (Vona Gábor nyílt levele Ilan Morhoz, az izraeli nagykövethez, 2013. március 18.)

Aztán következett az elhíresült Hanuka üdvözlet Köves Slomónak, ami azért már a fordulatot jelezte:



Már jól csahol , és ha még a nyelvét is úgy használja mint a kutya , hát az idomítás csodája ,bizony már a seggét is kinyalja !!!!



Vezető Rabbi Úr! Hanuka alkalmából engedje meg, hogy tisztelettel köszöntsük Önt és a hívő közösség minden tagját!” (Nyílt levél, 2016. december 24. (!) )

De a végső állomás a Reutersnek adott, minapi interjúban olvasható:

Izraelt lehet bírálni, éppúgy, mint Svédországot, de természetesen elismerjük az ország létezési jogát, identitását és azt, hogy hangot adjon érdekeinek”

És Vona szerint ez a “modern konzervativizmus”…
Mindenesetre fontos megemlíteni azt, hogy a Jobbik egykoron, főként a még-ki-nem-derült-hogy-zsidó Szegedi Csanádon keresztül, illetve a választási programjaiban is több helyütt, rendszeresen érvelt úgy, hogy nem a zsidósággal van nekik bajuk (Á, dehogy!), hanem Izrael külpolitikájával, amivel burkoltan, de mindenképpen szalonképesen üzent a kurucinfós szubkultúrának.
Mostanra ez a burkolt üzenet is véget ért…
Nem a mi dolgunk, de Vona ezzel szembe köpte egykori szavazóit és valószínűleg a párt tagságnak nagy részét. Szóval cukisodás ide, néppártosodás oda, hogy mindehhez mit szól Toroczkai, azt még csak sejthetjük (bár lehet, nemsokára megtudjuk), de hogy mit szólnak ehhez a tagadhatatlan 180 fokos fordulathoz a párttagok, már látjuk és halljuk.
Debrecenben tüntetnek, Veszprémből nyilvánosan elhatárolódnak és üzengetnek, és ami a leginkább bizonyítja a törésvonalakat: a Gárda megmaradt vezetése vissza akarja venni a gárdamellényt Gabitól…
Horka Sándor, az egyébként a Jobbik vezetése által szétvert Gárda egyik szárnyának vezetője azt kéri Vona Gábortól, hogy a január 28-ai évértékelő beszédére vigye el a gárdistamellényét, mert nyilvánosan elveszik tőle. Nyílt levelében így fogalmaz:

most azonban, hozzád megyünk, Vona Gábor, és visszavesszük a Magyar Gárda mellényét, amire érdemtelenné váltál, és erre te magad hatalmaztál fel minket! 2017. január 28-án, az évértékelődre hozd magaddal ezt a mellényt, és jómagam a megmaradt bajtársaimmal együtt elmegyünk érte, ahogy annak idején Csanádot is meglátogattuk! Emlékszel, amit annyira tiltottál nekünk, mintha láttad volna, ki lesz a következő!”

Bár Vona nem adja vissza, de ez már úgyis mindegy. Marad a rózsaszín ing és jól-szabott Gucci öltöny. És talán lassan jön a melegek felé nyitás is. Ha már híd a lövészárkok közt, legyen szívárnyszínű az a híd!
Végül, hogy mennyire kockázatos volt ez a középre nyitó stratégia, és mennyire volt ésszerű, nagyon jól mutatja azok a közvélemény-kutatások, melyek szerint Vona népszerűsége gyurcsányi mélységekre csökkent. Egy évvel ezelőtt a Századvég még 28 szálakéra mérte (a többi kutatóintézet is hasonlóan), egy év elteltével és a 180 fokos fordulat után pedig 19 százalékon áll. De van még lejjebb, Gyurcsány 14 százalékon van, mint az ország leggyűlöltebb politikusainak egyike.
Tehát van még mozgástér egy-két piruettre.


Mit vagytok úgy oda azt a feladatot kapta a páholyoktól , hogy verje szét a pártot !!! Az , hogy agymosottként ezt meg is cselekszi , bizony azt kell hinnünk ,hogy őt is átképezték biorobottá , és ha már őt befogták , úgy gondolták a pártjával a szinpatizánsaikkal is leszámoltak , de ők még nem tudják , hogy csak most alakult meg az egység a nemzeti egység , és már gyujtják a benzines üveg kanócát , és valyon a szabadkőművesek tudják e hogy a páholyuk a kiszemelt célpont !!!!






A magyaros korrupció, a jómagyar elszámoltatás és OLAF


A cikkben választ kapunk arra, miért kellett hét évet várnunk a fityesz alatt arra, hogy rájöjjünk, a 4-es metró ügyében – s másban is – a komcsik és a libsik, meg a Demszkáj is loptak. Írásunkban szó esik a skandináv királyokról és Kun Béláról, s azzal is foglalkozunk majd, hogyan tudtak rejtélyes hatékonysággal a németek ócskavas áron Rügen szigetére négy sávos autópályás hidat építeni. S arra is fény derül, mi lett azzal a bizonyos üzenettel.
2010-ben, amikor a Fityesz kétharmaddal dózerolta le a kommer-libber csapatot, egy igen erélyes és egyértelmű üzenetet küldött a választói felé. Az üzenet a következő volt: elszámoltatás. Ennek voltak bíztató jelei, így például Hagyó képviselő, mentelmi jogának lejárta után egy-két órával már a karcerben várta a karrierjének immár nem politikainak mondható alakulását. Mindenki tudta ugyanis, hogy a Nagybudapest kishazánkban melegágya a korrupciónak. Azt is tudta mindenki, hogy a négyes metró – amely világszerte arról volt híres, hogy mindig elindult az építése, de sose készült el – projektjén belül hatalmas visszaélések vannak. Emellett a relatíve kis pénznek számító ügyekről is sorra derültek ki a balhék. Voltak a nokiás doboz sztorik, amikben ugye a kenőpénzt szállították Hagyómikinek, az elszánt zarándoknak, s a budapesti szocik között többen lebuktak, ők barna ételeszacsikkal (valami Wieszt János volt, bajsza volt, két millát tett el kamera előtt, ha jól emlékszem).
Szóval jól indult, mondhatni egész bíztató jelek voltak. Ám már akkor is volt egy kis gikszer a nagy elszámoltatásban az avatott szeműeknek: e felett a bűzlő romhalmaz fölé hófehér, jégtiszta angyalként emelkedett magasra a volt főpolgármester, a rendszerváltozás hőse, a Demszkáj.
Hiszen a vezetői felelősség, mint olyan, ismeretes mindahányunk számára, teljesen független a büntetőjogi felelősségtől. S, mint első számú vezető húsz (!) éven át, nyilvánvalóan olyan volt, mint a jó cár: csak a tanácsadók voltak rosszak, a vezető mindig jót akar és sose tud semmiről. Azért vezető, hogy ne tudjon róla. S miközben mindig nem épült a metró (aminek ígéretével, hozzáteszem, öt (!), alkalommal választották meg Demszkájt a jó belpesti pógárok), állandóan kiderült egy kifogás, ami miatt épp nem lehetett folytatni, aztán arra vetült fény, miért kerül a kétszeresébe, majd négyszeresébe, majd nyolcszorosába, majd a véletlen szám a szorzótáblánszorosába az, ami miatt majd tovább lehet menni az építkezésekkel.

Mámorító korszak volt.

Amikor már mindenkinek gyanús volt, hogy megint nem történt semmi, ám az a semmi megint újra a többszörösébe került, gyorsan elnevezték Boros-Bochkornak a két alagútfúrót, amelyek épp álltak. Az új névvel, s sokszoros költségvetéssel megáldott fémhernyók megindultak, s azonnal látható lett, mennyivel jobban fúrtak.
S a Combinó: hát az gyerekek, ehhez képest maga volt a mesés projekt! Alig csúszott picit (legalábbis a metróhoz képest picit), csak épp, hát bizony kiderült, hogy nemzetközi umbulda, lefizetések voltak az anyacég szinte összes európai megrendelése mögött. Mint az a nemzetközi sajtóban kiderült, a Siemens egy igen tetemes összeget fordított „vezetői marketingre” amelyet Magyarországon „kenőpénz” néven illetnek a jólértesültek. Ám ami a nemzetközi sajtóban hullámokat vetett, az ide nem jutott el, tehát nyilván az amúgy korrupt Siemens vezérkar magyarországi képviselete teljes mértékben mentes volt az amúgy Európa-szerte űzött céges gyakorlattól.
Meg majdnem el is felejtettem a Margit híd felújítását (667 méter), amely a rossznyelvek – ez Hagyómiki rossznyelve volt, hivatalos indoklásként- szerint a nemzetközi anyagárak emelkedése miatt lett annyi amennyi. Azt vélhetően feledékenységből nem tette hozzá, hogy a németek ugyanakkor, ugyanakkora költségből egy négy kilométeres, teljesen új, négysávos hidat építettek Rügen szigetére, s felújítottak még egy régit is. Tehát az ok: a magyarhoz képest közismerten alacsony német bérek – szóval a németeknél nyilván olcsóbb volt a munkaerőköltség -, s az is jól jöhetett, hogy biztos jókor vették meg az anyagot. Vagy ócskavasat vettek, abból építették. Esetleg: hazánkban a műemlékvédelem magyar hatóságai léphettek közbe a felújításkor, ez emelte hét-nyolcszoros arányúra a költségeket, bizony.

Aztán jött az Alstomról is botrány, ahol a Megyó exminiszterelnök cége kapott tanácsadói összegeket, meg egyéb kis pénzek is forogtak.

Szóval volt itt minden szép és jó, ahogy a magyar viszonyok között el lehet képzelni a szép és jót: budai lakosztályok és vidéki vadászházak, (horvátországi nyaralók), vörösbor és lágy kenyér, kubai szivarok, vadászat és őzgerinc, pálinka és harcsapaprikás. A vastag eurókötegek vidáman keringtek nokiás, vagy whiskys dobozokban, esetleg varródtak bele a vezetői feleségek által a vezetői vánkosokba, s boldogan nyíltak a szocialista és eszdéeszes államtitkárok -így például Simon Gábor számlái Ausztriában, ahol aztán csendesen megültek az osztrák anyabankok kebelén. Ja meg emellett csak úgy alsó hangon rettenetesen sok milliárd ellopott, elsinkófált, eltüntetett közpénz áramlott egyéb, közéletben nem annyira exponált pártemberek magánszámláira. Emelkedtek az adók, szűntek meg a 13. havi nyugdíjak, s mikor emiatt már bemelegedtek az indulatok is, gyorsan tartottak egy buzijogi felvonulást (kutyaharapást szőrével). Ha pedig valaki átlátott a szitán és pofázott, az egész biztosan fasiszta lett.
Mint ismeretes, a magyar nyelv meglehetősen nehéz. A magyarok között is ritkán kerül elő egy-egy költőzseni, aki igazán magas szinten műveli. Ilyen volt talán Arany János, vagy épp Kosztolányi Dezső. Utóbbi például ezeket a halhatatlan sorokat vetette papírra az akkor épp aktuális balliberális koalíció vezetőjéről, Kun Béláról (nem bírom ki, hogy ne idézzek, elnézést, kedves olvtársak, olyan gyönyörű sorok ezek):
Kún Béla repülőgépen menekült az országból. Délután – úgy öt óra felé – a Hungária-szállóban székelő szovjet-ház körül fölrebbent egy repülőgép, átrepült a Dunán, a Várhegyen s merész kanyarodással a Vérmező felé tartott. A gépet maga a népbiztos vezette. Alacsonyan szállt, alig húsz méter magasságban, úgyhogy arcát is látni lehetett. Sápadt volt, borotválatlan, mint rendesen. Vigyorgott az alant álló polgárokra s vásott kajánsággal, csúfondárosan még búcsút is intett egyeseknek. Zserbókat vitt, melyekkel teletömte puffadozó zsebeit, aztán ékszereket, grófnék, bárónék, kegyes, jótékony hölgyek drágaköveit, templomi kelyheket, sok más egyéb kincseket. Karjairól vastag aranyláncok lógtak. Egyik ilyen aranylánc, mikor az aeroplán magasba lendült s eltűnt az ég messzeségében, le is pottyant a Vérmező kellős közepére és ott egy öreges úr, régi krisztinai polgár, adóhivatalnok a Várban, a Szentháromság-téren, valami Patz nevezetű – Patz Károly-József – meg is találta.”
A történet persze az írói fantázia eredménye, mert Kun Béla nem repülővel menekült, hanem vonattal, s a jó Szamuelly Tibor volt a repülős. Tudják, aki a Lenin fiúkkal lövetett a parasztokra, meg akasztatott jókedvűen. Ám tanácsköztársaság után az államkasszának hűlt helyével együtt, az ország kétharmada is elrepülőzött Trianonkor, szóval, mint rendesen, a katasztrófa elkerülhetetlenül bekövetkezett a balliberális kormányok alatt.
(Ám ez ellen azért utólag, s azonnal történt némi ellenintézkedés, Héjjas Iván bá és Prónay Pali bá személyében.)
Szóval ott tartottam, hogy nehéz nyelv a magyar, s kevesen művelik itthon is. Ezért tarthatott idáig elkezdeni felderíteni az ügyeket. Ennek ellenére a számlák már matekul vannak, s az OLAF, ez a norvég királyra, és kezdő amerikai metálénekesre hasonlító nevű, európai korrupció ellenes, nyilván bürokráciától duzzadó hivatal – amelyet, hol szeretünk, hol nem – mintegy 160 milliárdnyi eltűnt, korrumpált pénzről számolt be csak a 4-es metró kapcsán.
Tán majd indul eljárás az eddig hótiszta Demszkáj és az akkori kupleráj ellen. Vagy majd lesz valami. Vagy az lesz, mint a Hagyómikivel, valaki kap fél év felfüggesztett ejnyebejnyét, pénz persze eltűnt.
Tudták, kedves olvtársak, egyébként, hogy Olaf viking király, a dánok svéd meghódítójának gyerekei együtt uralkodtak? Nem? Na nem baj, de azt azért tudták, hogy a komcsik loptak, ugye?

Ám, ha Önök, kedves olvtársak, tudták, akkor felteszem a kérdést: az igen tisztelt magyar hatóságok mi a búbánatos Atyaúristent csináltak hét évig a budapesti korrupciós ügyekben?

Megválaszolom: ők, ellentétben az OLAF hatóságaival, beszéltek magyarul, de nem annyira, mint Arany János. Vagy Kosztolányi Dezső. Nehezen értették a szövegeket, s mivel nem költők, irodalmárok, hanem jogászok dolgoznak ilyen helyeken – akik tudvalevőleg történelem-magyar felvételivel nyerik el a helyüket az egyetemeken, tehát nem matekosok –, ezért számolni sem tudtak. Most, hogy faltörő kosként lódult meg a magyar gazdaság, már tudtak felvenni irodalmárokat és matektanárokat. Vagy eddig tartott őket kiképezni, és az üresen tátongó státuszokat betölteni. Ez lehetett az ok. Meg a jó munkához idő szükségeltetik.
Kellett tehát az OLAF – a skandináv király nevű európai bürokraták hivatala -, hogy kiessenek a csontvázak a szekrényből – ahogy a korszakban szeretett fogalmazni a közélet. Mi erre tehát magunktól – a fent említett okoknál fogva – egész biztosan lassan jöttünk volna rá eddig. S a többi felsorolt ügyekben, amelyeket csak úgy példálózva említettünk, szintén majd kell még pár év, egy költő, aki ért magyarul, meg egy-két közgazdász is, a jogászok mellé, lehetőleg külföldi, hogy ismét megdöbbenhessünk immáron: juj, valóban, ott is korrupció volt. Hát tényleg! Begyűrűzött ide is, ejnye. Mert ez számunkra eddig nem derült ki, nem tudtuk, nem, dehogy. Elszámoltatás, ez volt az üzenet: tehát ezért kellett eddig elszámolni, a matematikusok, a költők, meg a közgazdászok hiányoztak. Eddig kevesen számoltak el idáig, aztán jöttek többen, azért tartott eddig. Ez az üzenet az elszámoltatás keretében.
Na ezért kellett hét évet várni!






A megúszószövetség


Gyárfás Tamás nem volt a szíve csücske a NER-nek, ám a jelek szerint kiegyeztek vele.
Hosszú ideig azt hallottuk róla, hogy mekkora komcsi, biztos lopott is. Ezt azok mondták, akik a 2010-es győzelemért tettek is. Sőt olyanokat is mondtak, hogy ővele biztos nem fog lacafacázni pártunk és kormányunk. Tényleg nem lacafacázott. (Most a bűnügyi kontextusokat hagyjuk is, ezeket én nem tartom megalapozottnak, bár a haraszt nem zörög.) Aztán ezek a hangok elhalkultak, s átvették helyüket azok a (szintén kormányzati, de immáron más nevű, de fidinek álcázott) szirének, akik azt énekelték: ennyire meg annyira profi, és hogy csak ő egyedül képes az úszóvébét összehozni.

Olybá tűnik azonban, hogy az úszók ezt másképp gondolják.

Először jött a Hosszú Katinka morgása, majd Kiss Lászlóról dőltek ki csontvázak, végül pedig felzárkózni látszik Katinka mellé a legtöbb név. Merhogy az olimpián végül is az Ájronlédi nyert igen jelentősen, s ha úgy vesszük a magyar 8 aranynak majdnem felét (hármat) ő egyedül szerezte. Ez azért eredmény, és ha még a Shén nevű pasiját egy keverőgépnek is tartja az úszósport (értsd a jelenlegi vezetés hivatásos szivárgói), továbbá pénzéhesnek állítják be őket (nos, meglepő, valaki kér pénzt a teljesítményért), s ha ezt el is hisszük, akkor is fegyvertény, hogy ezt elérte.
A probléma sajátosan magyar: az lehet, hogy egy, vagy akár több gigantikus uszodát csinálunk, de ez az úszók helyzetén – saját bevallásuk szerint legalábbis – mit sem változtat. S az úszósport rendelkezik azzal a furcsa sajátossággal, hogy úszók nélkül nehéz olyat csinálni. Nomármost a démokráciához éppen csak szokott kis országunkban valamilyen furcsa oknál fogva mindig a hatalomnak van igaza, függetlenül attól, hogy éppen milyen színű a hatalom (s függetlenül attól is, hogy milyen ideológiai alapálláson vagyunk), ez meglehetősen kellemetlen helyzetet teremt.
A kellemetlen helyzet pedig a következő: nagyon úgy néz ki, hogy mintegy valódi első fecskeként tényleg megbuktatják a mi Tamásunkat. Ez pedig komoly blama lesz pártunk és kormányunk számára, mert esetleg meg kellett volna fontolni azoknak a véleményét, akik nem tekintettek úgy Gyárfásra, mint a megfellebbezhetetlen szakzseni árchetípusára.
S amint ez megtörténik, fel kell merülnie bennünk annak a meglehetősen fontos kérdésnek, hogy mi volt az a bődületes nagy tudás mögötte, ami miatt neki ott kellett maradnia az úszószövetség élén. Többen úgy gondolhatják, hogy a szakmaiság – amelyet a jelek szerint a szakma nem kultivál – volt az az ok, amely ezt a remek embert az elnöki pozícióban megtartotta, s ezért aztán el kell gondolkodnunk azon, hogy mi is a szakmaiság.
A szakmaiság ugyanis magyar démokuráciánkban (démosz=nép) (kurác = szerbhorvát műszó a hímtagra) komcsi trükk, ahogy Csurka Pista bátyánk találóan megjegyezte. Itt valójában arról van szó, hogy neki sok kapcsolata volt, s nem fordítottak kellő időt és energiát arra, hogy kineveljenek és felépítsenek helyette egy megfelelő embert. (Akinek amúgy szintén a kapcsolatai számítottak volna, ne legyenek illúzióink.)
Ennek megfelelően a következő a szerény javaslatom: nevezzünk ki holnap egy Incitatust az úszószövetség élére, legalább ő nagyobb kárt nem csinál, legfeljebb néha kérődzik, meg nyihog. Viszont nem ülteti rokonait megfelelő helyekre, nem csen el dolgokat (na jó némi abrakot, lehet) nem köt szerződéseket, s nem dühíti fel az úszókat, mert vesznek neki cukrot és mindenkit szeretni fog.

Hogy miért nem nyúlnak Gyárfáshoz ? Félnek , hogy a Viktor is úgy jár , mint a Fenyő János !!!

A tényfeltárásról és az indexált titkosszolgákról



Van a tényfeltáró munka. Vannak, akik ezt nevezik az újságírás királyának. Sok időbe telik egy cikk megírása, fárasztó, iszonyú időigényes és ráadásul nagyon sok forrás kell hozzá, mert a leleplezettek szeretnek perelni. Sokszor nagyon magányos meló. És van a titkosszolgálat.
A módszerek sokban hasonlítanak, de ők sokan dolgoznak, továbbá nekik vannak mindenféle okos kütyüik és cseles jogosultságaik. Na, most láttunk egy olyan cikket (hol máshol –az Indexen), amelyikről bűzlik az utóbbi.
A szösszenet a jól ismert liberális portálon Rogán miniszter egyik volt munkatársának, továbbá más ismerőseinek rettenetes mesterkedéseit mutatja be. Szóval összeesküvés van, s úgy esküsznek össze a valahol, hogy még videó is van arról, hogy bemennek a kapun összeesküvés céljából. Jogi szaknyelvben ezt összeesküvési célzatú kapubehaladásnak nevezhetik. A cikkel kapcsolatban tartalmilag hozzáfűznivalóm nincsen, kis megjegyzés: arról szól, hogy emberek találkoztak emberekkel, beszéltek dolgokról és vannak benne üzletek, üzletemberek, miniszterek. (Igen, léteznek üzletek, üzletemberek, miniszterek és találkoznak is. Meglepő, nemde?)
A technikát, amit első látásra az inkriminált mű használ, „open source intelligence-nek hívják, ez durván fordítva annyit tesz, hogy „nyílt forrású informálódás”. Hogy egyszerűen elmagyarázzam, ez annyit jelent, hogy valamit kiguglizunk, lefényképezünk, videót készítünk, bújjuk a nyilvános adattárakat és a végén levonjuk a következtetést. Itt nem készülnek lehallgatási jegyzőkönyvek, nincs környezettanulmány, vagy elolvasott e-mailek, netán poloskák a konnektorban, vagy éppen utalási és számlakészítési elektronikus rejtett és titkos megfigyelés. Tulajdonképpen a téma az „utcán hever”, az pedig, aki utánanéz, alapvetően információs többlettel rendelkezik. Ebből születnek a tényfeltáró cikkek.
Tehát amire a nagy leleplezés épül, az elvileg mindenki számára hozzáférhető és megszerezhető, s ha valakiben épp a minisztervadászhatnék tombol, akkor miért is ne tegye – tehetjük föl magunkban a kérdést. Ahogy végigolvassuk a dolgozatot, az a tényfeltárás magasiskolája, addig, amíg a magyar szálon megyünk. Hiszen minden adat, tény megszerezhető, vagy megtudható, vagy egyenesen közismert.

Csak az a cikk, amit itt látunk, az nem ilyen információkon alapul.

Ugyanis a dolog önmagát buktatja le, ha belegondolunk egy picikét. A nagy összeesküvésre igyekvő miniszter, vagy épp Árpikusz, a főkormányzati Luivutton felismerése ugyanis nem egy hatalmas kunszt, kis ország vagyunk. Ha megkérdezzük a nép egyszerű fiait, akkor még különböző gúnyneveket is hallhatunk. A cikkben megidézett Kertész Balázst sem feltétlenül (bár nagyon, nagyon, de nagyon titokzatosnak van beállítva az ipse), hiszen önkormányzati képviselő volt az V. kerületi Fidesz színeiben 8 (nyolcas) évig, és hát születtek róla is cikkek. Feltéve, de nem megengedve, hogy az emberek igen feledékenyek, annyira azért az sem nagy durranás, hogy a belvárosban megválasztott volt képviselőt felismerik a belvárosban.
Azonban három dolgot meglehetősen nehéz megmagyarázni – és innentől vesz érdekes fordulatot a dolog. Ez a három darab videó. Még a budapesti belvárosban, a híres nevezetes V. kerületben sem lehet valaki majdnem 9 hónapig az utcán úgy, hogy folyamatosan „épp arra jár”. A videók akkor születtek, amikor találkoztak a főösszeesküvők. Sajnos az a rossz hírem van, hogy még az igazi fekete öves tényfeltáró újságírók, – ugyanúgy, mint az összeesküvők is – véges idővel rendelkeznek, tehát jelenlétük meglehetősen ritka. Ami azt illeti, a nem gyakori megjelenés azt a következtetést vonja maga után, hogy találkozhassanak, sőt videó is készülhessen, ahhoz bizony folyamatosan kell figyelni a rejtélyes kapualjat, méghozzá úgy, hogy az ne tűnjön fel senkinek.
A rejtélyes kapualj mellett sajna elég sokan elmehetnek, tehát az igen fárasztó megfigyelés mellett a videós kollégákat váltani kell. Ha tehát váltják egymást, nyilván többen is voltak. Legalább négyen, akik éjt nappallá téve semmi mást se tettek, mint ott hesszeltek rejtélyesen a kapualj mellett, rendkívül titokzatosan. (Remélem volt köztük olyan is, aki napszemüveget hordott, magas gallérral, kalappal, csak az álcázás végett.) Egyben olyan valakinek is kellett lennie a rejtett videósnak, aki tudja kik is a grúz politikai élet főemberei, mintegy 12 évre visszamenőleg. (Csak szólok, Grúziában mintegy 4.4 millióan laknak – kisebb mint Horvátország -, tőlünk többezer kilométerre, tehát nyilván a magyarországi viszonyokat ismerve sokan ismerhetik a grúz belpolitikai viszonyok alakítóit. Ja nem.)

Vagy volt valaki, aki szólt nekik.

Egy olyan valaki, akinek van mondjuk sok kamerája, amik folyton figyelnek és tudja, sőt felismeri, kik a grúzok. Sőt átnézi a grúz cégnyilvántartást – és olvas azokon a kitűnően olvasható betűkön, sőt kombinálja azt az oroszországi régiós cégnyilvántartással. Sőt azt is tudja kik járnak a kapualjba, közel van és sok kapcsolata van. De vajon ki lehet ez a rejtélyes – és felettébb művelt, tájékozott – valaki?
És itt jön be a térképészet todományának nagy segítsége.
A főösszeesküvésügyi bázis, ahol a fideszes miniszter hihetetlenül rejtélyesen megjelent, ugyanis mintegy húsz méterre van az amerikai nagykövetségtől. Különben épp ott van ez a fránya nagykövetség, mint támogató a cij honlapján is – ez az a nagyvonalú, független pártatlan érdekmentes alapítvány, amely a cikket támogatta. És innentől kezdve minden világos, például az is, honnan volt sasakaratú Dezsőnek olyan jó infója mindig sok mindenről, s miért szólt róla a fáma mindenféle félvilági és féltitkosszolgálati berkekben. Merhogy az legenda vót.
Quod erat demostrandum.”
Utóirat:
Gyanúnk szerint nem ez open source intelligence (nyílt forrású információszerzés), hanem csak úgy egyszerűen intelligence (hírszerzés) volt. S a forrásra is alappal gyanakodhatunk, tehát, mivel a szelíd Colleen még marad legalább 3-4 hónapot, de az erőforrásokat már most visszahívják, míg Trump papa hatalomátvételi ügyletei zajlanak, szóval az eddig befektetett munka kárba veszni látszik. De a félkész műveleti napló is műveleti napló, látunk még majd szép és jó cikkeket, nyilvánvalóan. De akkor legyen már benne több, mint a valakik találkoztak valakikkel… Mivel a három pont volna itt a lényeges.


Ismét egy Dezső, aki kémeket hárít



Furcsa, első olvasásra teljesen értelmezhetetlen cikk jelent meg a fejlettnyugati értelemben vett libnyafi a Népszabadság-zárás óta zászlóshajóvá előlépett csatahajóján, az Indexen. Már megint a titkosszolgálati szakértés atyamestere lepett meg bennünket egy olyan dolgozattal, amit – bár néha van hírértéke a cikkeinek – ezúttal nem sikerült hova tennünk. Mert hír, az nincs benne.
Mármint azon túl, hogy a cikkből elég világosan kitűnik, hogy a G nevű újságíró együttműködésre késztetése az öreg motorosok által uralt Alkotmányvédelmi Hivatallal, mintha mégiscsak sikeredett volna. Annak ellenére, hogy a 444.hu-n megénekelt hőstörténetben az ún. zsarolási kísérlet határozott elutasításáról esik szó. Kell-e magyarázni a gyengébbek kedvéért azt a médiaberkekben hónapok óta köztudomású információt, hogy a szegény áldozat és az Index-cikk szerzője, azaz Dezső G. András ugyanaz a személy?
Mázli, hogy a terroristák csak átmennek rajtunk – hirdeti a cikk címe. Lassan megértettük mégis. Valami olyasmit sikerült kisilabizálni a sorok mögül, hogy itt valakik üzennek valakiknek. (Jaj de jó, végre ismét a sorok között kell olvasni, hát ez fantasztikus!) Ha rosszindulatúak vagyunk (azok vagyunk), akkor az van, hogy a cikk diktálói a jó magyaros hagyományok kitartó ápolóiként mutogatnak, éreztetvén, hogy itt valami nagyon nem úgy történt, ahogy annak történnie kellett volna, és ennek következményei lesznek. Pestisjárvány, vízözön, átlagos kedd Párizsban.
Miért születhetett a cikk, és jó ötlet volt-e, hogy megszületett? – tehetjük fel a költői kérdést. A válaszhoz azt kell áttekinteni, hogy mik is történtek az elmúlt egy évben, amik igazán megrázták a titkosszolgálati szakmai közvéleményt, akik egyúttal továbbrázták ezt a szélesebb közvélemény irányába.
francetek
Az egyik ilyen esemény az a nagy Salah Abdeslam és társainak jelenléte, gyülekezése és szervezkedése volt, amelyről a jelek szerint annak ellenére nem sikerült tudomást szerezni, hogy számos jel volt arra, hogy valami készül, továbbá egyik másik terroristát ellenőriztek is kis hazánkban, de nem bukott meg. Annak ellenére, hogy ez tűnik a komoly ügynek, ez nem olyan nagy hiba, mint azt gondolnánk. Mindjárt magyarázunk.
A másik ilyen esemény ennél sokkal súlyosabb kérdést vet fel, ugyanis állítólag egy magyar hajléktalan nevére kétszázezer (!) SIM kártyát vásárolt(ak) valaki(k).
A harmadik esemény pedig napjaink legrejtélyesebb bolti bevásárlója, a Nagy Ho-Ho-Horgász kalapos robbantó, aki Terézvárosból lépett meg kamerák kereszttüzében, a jelek szerint úgy, hogy még mindig nem sikerült megfogni. Ez eddig a legfurcsább, és úgy tűnik, neki is bottal üthetjük a nyomát (nagy, heves hatósági esküdözésekkel súlyosbítva), mint a két évvel ezelőtti CIB bankos robbantónak.
A le nem bukott terroristákkal kapcsolatban a magyar szolgálatok felelőssége létezik, ám vélhetőleg nekik se szóltak külföldről, így a négerek az alagútban tipikus esete állhatott fenn. Tudni kell, hogy a BÁH minden migránst – menekültet, bevándorlót –, aki menekültügyi eljárásba keveredik, megvizsgáltat hivatalból a szolgálatokkal. Itt azonban a sajátos helyzet miatt szolgálaték nem tudtak kit telefonvégre kaparintani, mivel az elemzendő szír útleveleket kiadó (értelemszerűen szír) hatóság kedves munkatársai éppen lefejezésekkel, vagy azok megállításával voltak elfoglalva. Nem is beszélve arról, hogy a szír számítástechnikai és atomtudós kapacitás messze földön híres. Persze a borzalmas költségvetési támogatás emelése és jobb nemzetközi együttműködés segíthetett volna, de tegyük hozzá, a belgák a merénylet után több mint száz napig nem tudtak elfogni egy ismert személyazonosságú 26 éves terroristát, akinek a családja amúgy az orruk előtt volt, és egyben, mint kiderült, fel is járt oda pizzázni.
tek
A másik sztori sokkal durvább. Kétszázezer SIM kártya egy névre borzalmasan sok. Nevezett Gipsz Jakab vélhetőleg mintegy 600 millió Ft értékben, körülbelül tonnás tömegben vásárolt SIM kártyát és senkinek nem tűnt fel, egy titkosszolgálatban sem gondolkodtak el azon, hogy mire is kell ennek a Jakabnak kétszázezer darab. (Nem merült fel senkiben az se, hogy egy Debrecen méretű város lakosságának megfelelő Jakab jelent meg a telefonszám-piacon.)
Horgászkalapos elkövetőnk továbbra is ismeretlen kiléte pedig arra a következésre juttathatja a kedves honpolgárt, hogy amennyiben ő pár kilométerrel átlépi a megengedett sebességhatárt, akkor azonnal küldik a csekket névre, címre, összegszerűen kitöltve, viszont, ha valaki felrobbant két rendőrt a kamerák kereszttüzében, az megússza.
És most jön az üzenet. Akik ezen fenti sztorik miatt kényelmetlenül érezhetik magukat, most keresnek egy bűnbakot, hogy immár az Index olvasóinak meg a politikának is megmagyarázzák, ki a felelős a hibákért. Ki legyen az, na ki? – és a független Dezső G. András és a kémelhárítók egyszerre mosolyodtak el.

Közhely: rendészeti és titkosszolgálati körökben a TEK-et nem szeretik.

A rendőröknek azzal van baja, hogy kiemelt fizetéssel, kiváló felszereléssel tolták meg a céget, a titkosszolgák hagyományos csapata amiatt morog, hogy ezek valójában rendőrök, és hol van itt kérem a szakmaiság. Ha a kritikák jogosak, akkor ma Magyarországon egy rendészeti-titkosszolgálati jogkörökkel rendelkező kommandót fenntartani olyan luxus, hogy abba belerokkan a költségvetés. Nem rokkant.
Aztán vannak a cikkben a sejtetések, hogy ezek a TEK-esek de nagy barmok, nemzetközi titkosszolgálati üzelmekbe tenyerelnek négy éves gyermek szintjén, és hát a felderítés lenne a fontos, azt pedig nem csinálják. Nos, valóban nem csinálják, mivel nem erre hozták őket létre.

A felderítésre és a kémelhárításra ugyanis a kémelhárítást hozták létre.

Azonban a vezérlő csatahajó hitelességi csillaga, a függetlenpártatlan Index újságírója rámutat mégis arra, ki a felelős a hibákért. A mögöttes gondolkodás pedig vélhetőleg az, hogy az ellenzéki lapra reagálva amúgy is be kell állni a megnevezett felelős mögé, de egy kicsit gyengítjük, csak, hogy ne érezze jól magát. Tehát ki a dolgozat szerint a felelős?
Hát a leggonoszabb fasiszta, az Orbán és a még nála is gonoszabb főtestőre, a magyar Otto Skorzeny, a HajdúDzsonny. Kik a jó fiúk tehát? A kémelhárítók, ez természetesen nyilvánvaló. Kik írathatták tehát a cikket? A kémelhárítók, ez megint nyilvánvaló. Okosak vajon a kémelhárítók, az amúgy titkosszolgálati körökben megütközést keltő, egyben parlamenti nemzetbiztonsági botrányt megjárt rejtélyes „Gé ügy” után cikkeket íratnak? Nem, ez szintén nyilvánvaló, de hát honnan is származik a TEK-en számon kért szakmaiság? Bizony, a távoli múltba kell révednünk, a boldogult ’80-as évekbe és ez meg is magyarázza, hogy miért is vállalták ennek ellenére a kockázatot.
sis
Azt a kockázatot, hogy ezt a „titkosszolgálati játszmát” egy hatéves gyerek is megfejti. Nem más, mint a nosztalgia. Ugyanis a derék kémelhárító munkatársak szeretik, ha hozzáférhetnek szenzitív adatokhoz, a polgári elhárítás munkájához, elvégre a civil életben való későbbi sikeres elhelyezkedéshez hozzá tud járulni, ha tudunk zsarolni 10-20 befolyásos politikust és üzletembert. Akiket ugye a polgári elhárítás véd, és így néha kiderülnek róluk olyan dolgok, hogy például buzik, vagy szeretik a fiatal lányokat is a feleségük mellett, csak éppen ezek lényegtelen adatok az ország biztonsága szempontjából, de annál jobban lehet velük pénzt keresni.
Így hát a terrorelhárítási képesség növelésére életre hívott TIBEK-et meg lehet tölteni a megboldogult III/III-as Csoportfőnökség szakmai tudásával. Mert kell, mert a TEK rendőrökből áll, Hajdú János meg játékkatona, és – lássátok, olvassátok – mindezt még a függetlenpártatlan Index is megírta. Aki ellenkezik, az egy körúti robbantó, vagy egy Abdeslamorbán!
Hogy ennek a kém- és terroristaelhárításhoz lesz-e végül köze, vagy a volt posztszovjet banánköztársaságok maffiatörténeteihez, azt mindenki döntse el maga.
A még vájtfülűbbek kedvéért: a mi “G” pajtásunk úgy tűnik, nem hullott messze a fájától.


Budaházy, a nemzet ellensége


Talán emlékeznek tisztelt és kedves olvtársaink a hőskorszakra, amikor a mi miniszterelnökünket, államunk első emberét Gyurcsány Ferencnek, a titkosszolgálati miniszterünket pedig Szilvásy Gyurinak hívták. Ekkor történt az, hogy a titkosszolgálat vezetőjét meg egy bizonyos Laborc Sándornak hívták. Ez utóbbi két úriember azóta különböző büntetőeljárásokba involválódott bele, sőt, az elsők között volt a magyar jogi fércköztársaság történelmében, hogy valami büntetőszankciónak gúnyolt ejnye-bejnyét is muszáj volt velük szemben kiszabni.
Ez olyannyira egyedi, hogy erre még nem volt példa, s ha arra gondolunk, hogy az öreg Laborc Sanyi személyesen ült le Portik Tamással Fideszt lejáratni, vagy épp alattuk fáradt be az orosz titkosszolgálat az NBH-ba, akkor belegondolhatunk, mi minden ment akkoriban. A Political Capital zseniális tanácsadásait most ne is említsük, de voltak ott különböző halászok is, akik aztán mindenféle adatokat halásztak a Gyuri megbízásából.
Szóval: legendás, hősies idők voltak, akkor lőttek például fejbe pár cigány etnikumú magyar állampolgárt, szám szerint kilencet, a titkosszolgálatok tevőleges segítségével, ugyanis a katonák benne voltak, szóval mindenféle dolgok alakultak akkoriban.
Volt olyan, amikor a „szlovák titkosszolgálat jelzésére” kellett a parlament előtt nagygyűlést elhalasztani (hazudta Szilvásy Gyuri), de csodás idők voltak amúgy is, tobzódtak az Egymásért-ügyek, az UD-ügy, satöbbi, s amikor Dávid Rigolya próbálta tevőleges titkosszolgálati segítséggel menteni hatalmát, no az volt a legütősebb.

Ezt a kis felsorolásnak sem teljes szösszenetet azért írtam, hogy dührohamunk kezdő löketeit felhorgasszam.

De most kezdünk csak igazán horgadásba. Bár történetileg korábbra, tematikailag kicsit mégis ide kívánkozik az a 2006 forró őszének emlegetett időszak. Tíz éve ugyanis a mi Ferencünk a rendőrség Bene és Gergényi vezette szervezetének jókedélyű asszisztenciájával belelövetett a tömegbe, kardlapoztatott, majd dutyiba vágatott igen jelentős mennyiségű embert. Nota bene a hatóságok és az igazságszolgáltatás (a függetlenségükre akkoriban is igen büszke) elemei pedig sorozatban vágták be a teljesen ártatlan polgárokat a karcerba. Többek néhány szemmel kevesebbek lettek, másokat konkrétan nyomorékra vertek a rend éber őrei.
No, ezek az emberek, akik ezért közvetlenül felelősek, így Gyurcsány Feri, Szilvásy Gyuri, Laborc Sanyi, Gergényi Peti kisebb, büntetőjoginak igazán nem nevezhető karcolásokkal úszták meg az akkori eseményeket, mert, bár említettem, hogy volt valami, de a dolgok súlyához képest ugye érezhetően nem siettek felelősségre vonni őket. Megjegyzem Gyurcsány Feriig még fel se ért a dolog…
No, ebben a derék időszakban volt ez a jó kiállású csávó, ez a Budaházy Gyuri, aki komolyan tervezte, hogy akkor ő most odavágna az államhatalom komcsik és neokomcsik által fertőzött, rothadó bástyáin uraskodó, egyébként tolvajbandának. A kétségkívül vonzó tervet leginkább az „Íjász”hoz címzett kocsmában szőtte, jelentős mennyiségű sör elfogyasztása mellett. Ám voltak egyéb hatalmas államellenes húzásai is, például elment hagyományőrző ruhában rendezvényekre is.
Aztán érkezett az a pillanat, amikor az akkori híresztelések szerint a mi Budaházy Gyurinkat autójának csomagtartójában futball labdának álcázott robbanóanyaggal fogták el. Sajnos ez a dolog egyes vájt fülű elemeknek kicsit gyanúsnak tűnt, különösen azért, mert Drazsé elvtárs akkoriban szeretett rettegni vidéki kölköktől. Azonban a vájt fülű elemek olvastak ilyet már korábban is, sőt, emiatt rögtön megdöbbentek azon, hogy jé, már megint valaki egy csomagtartóban, futball labdának álcázva óhajt bombákat szállítani szakadt Ladájában.

Aztán következett a nagy hatósági homályba burkolódzás a dologban, ugyanis, mint kiderült, a futball labda az bezony futball labda volt, és nem bomba.

Szóval a fentiek és a még fentiek tekintetében nem vagyok meggyőződve arról, hogy a hatóságok bizonyítékai kellően erőteljes bizonyítékok… Horribile dictu azt feltételezném, hogy kellett valami operatívnak hazudott anyag arról, hogy ez a Budaházy fiú nagyon veszélyes, sőt a magyar társadalom (házmester-Magyarország) és hatóságok működését ismerve csak úgy ömölhetett a „fontos bizonyítékok” áradata.
Namost a különböző nemzeti kocsmákban előszeretettel előadó Gyuri hatalmas összeesküvő lehetett, a vádirat és az azt tükröző ítélet szerint tehát olyan karizmatikus egyén volt, hogy küldte a politikusokhoz az „embereit”, akik aztán puffogtattak, molotov-koktéloztak, satöbbi. Már alapból hihető…
Eddig a cinikus gúny oldala. Azonban nézzük meg a dolog politikai oldalát!
Ebből a derék emberből egyrészt mártírt, másrészt nemzeti idolt csinálnak, a fentiek mellett pedig az ügyészség és a bíróság egymásból és magukból egyaránt röhejes hülyét. Főleg úgy, hogy a fent említett Feriket, meg egyebeket meg se karcolták. Tehát a Budaházynak 13 év, terrorszervezet (kár, hogy nem kémhálózat, ürgebőrbe varrt anyagok, stb…) a Gyurcsány Ferinek, Szilvásy Gyurinak meg nagy semmi. Gratulálunk, a magyar igazságszolgáltatás ismét a pókhálószerűségéről adott tanúbizonyságot. Azaz a madarak, nagy rovarok átszakítják, a kis muslincák fennakadnak. Vagy magyarabbul: a nagy halak megússzák, a kis halakat megeszik.
Így kell igazságot szolgáltatni!


Devizahitel - perek felfüggesztve, EB. vizsgálat indul!
2017.01.24. 
civilkontroll.com

Górcső alatt a forintosítási és az elszámoltatási törvények! 
Videó alább!

Vizsgálják, hogy sértik-e az uniós jogot a devizahiteles-törvények. Nagy kérdés: ha igen, akkor újabb jogegységi döntés várható, amely végre komoly áttörést hoz a hazai devizakárosultak számára?

A korábbi devizahitelesek számára csillanhat fel a remény azzal, hogy az Európai Unió Bírósága (EUB) a Fővárosi Törvényszéknek egy konkrét ügyben feltett kérésére vizsgálni kezdte, uniós jogba ütközik-e az elszámoltatási, illetve a forintosítási törvény néhány paragrafusa - írja az MNO.

Az uniós vizsgálat hírére a Fővárosi Ítélőtábla fel is függesztette a kérdéses pert az EUB előzetes döntéshozatali eljárásának befejeztéig. - Azért lényeges az ítélőtábla döntése, mert ezt megismerve a napokban egy másik, hasonló, a kecskeméti bíróságon tárgyalt ügyben is felfüggesztette a pert a tanácsvezető bíró. Vagyis joggal számíthatunk arra, hogy minden olyan ügyben, amelyet érint az Európai Unió Bíróságának eljárása, megtörténhet ugyanez - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Léhmann György, az ominózus ügyet képviselő ügyvéd.

Léhmann György szerint, ha az európai jogászok egyetértenek az ügyvéd álláspontjával, azaz úgy döntenek, hogy a két törvény megnevezett paragrafusai szemben állnak az uniós joggal, úgy a döntésük kötelező a hazai bíróságok számára. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy ezek a törvényhelyek nem alkalmazhatók a hazai gyakorlatban sem.

Az uniós csatlakozáskor ugyanis elfogadta hazánk, hogy amennyiben a hazai törvények szemben állnak az uniós jogszabályokkal, úgy az utóbbiakat kell alkalmazni. Ez esetben az uniós joggal szemben álló paragrafusok alkalmazása miatt elutasított pereket is újra lehet indítani, azaz hatalmas mennyiségű ügy kerülhet ismét a bíróságok elé. Ezzel megnyílik az esély arra, hogy nagyon sok adós kedvezőbb feltételekkel zárhassa le hitelügyletét, mint ahogy jelenleg tehetné. S ami talán még lényegesebb, nem csupán a peres eljárásnál tartó ügyekre kell majd alkalmazni az EUB döntését, de a már a végrehajtási szakaszban járókra is. Vagyis felcsillan a reménysugár azoknak a pereskedő adósoknak is, akik a feje fölül már csaknem elárverezték a tetőt.

- Jó esélyt látok arra, hogy az Európai Unió Bírósága azonosul álláspontunkkal, mert megítélésem szerint az unió alapjogi chartájával is szemben állnak a vitatott paragrafusok. Azt tervezem, hogy amennyiben az európai bíróság megállapítja, hogy a kérdéses bekezdések szemben állnak az uniós joggal, az összes olyan pert újraindítom, amelyben a keresetünket a kifogásolt paragrafusokra hivatkozva utasították el - hangsúlyozta az ügyvéd.

Erre azonban még várni kell, hiszen Léhmann György szerint - bár nehéz megbecsülni - a tapasztalatok azt mutatják, legalább két évet várni kell a döntésre. Lényeges azonban, hogy addig sem születhet végleges döntés ezekben az ügyekben. 




Orbán Viktor meghallgatta a Vasas-szurkolók óhaját, és nagyobb stadiont kap a csapat







haszanz 

Magyarország az a speciális hely, ahol az új stadionokban kevesebb néző van, mint a régiekben. Ennek ellenére a nagy állami stadionépítési program újabb kedvezményezettjénél, a Vasasnál a szurkolók nagyon felháborodtak, hogy nekik csak egy 5000 fős aréna épül. 
Ebben az ügyben járt Markovits László, a Vasas elnöke Orbán Viktornál a dolgozójában. És bár a közlemény egész elképesztően körülményes, azt lehet kihámozni belőle, hogy nagyobb lesz az új stadion és több pénzt is ad az állam a több székre. 
Az új Illovszky-stadionról is tárgyalt Orbán Viktor a Vasas SC elnökével
Orbán Viktor megbeszélést folytatott Markovits Lászlóval, a Vasas klubelnökével kedden az Országházban. A miniszterelnök és a klubvezető többek között az új Illovszky-stadion fejlesztéséről és a szurkolók ezzel kapcsolatban megfogalmazott kéréseiről egyeztetett - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-t.  
Elmondta: a lehetőségek áttekintése után az a döntés született, hogy a hosszú évek óta tartó, előrehaladott állapotban lévő rekonstrukciót a klub nem állítja le, de elvégez minden olyan változtatást, bővítést, ami a kivitelezés során megvalósítható, és nem befolyásolja a 2018/19-es szezon kezdetére tervezett átadási határidőt.
Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor jelezte, hogy a kormány ezeket a törekvéseket támogatja, és biztosítja a szükséges többletforrásokat az egyesületnek.”




És hajléktalan szállóvá alakítják át !!!!

2017. január 15. 11:05
Felújítják a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát: a kormány kétmilliárdot fordít erre a következő két évben.
A következő két évben csaknem kétmilliárd forintot biztosít a kormány a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítására. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.
A megjelent határozat szerint a kabinet támogatja a zsidó vallási közösségek fejlesztéseit: a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújításának folytatására az idén 1 milliárd, majd jövőre további 717 millió forintot biztosítanak a Mazsihisz számára.
A 143 éve átadott hetedik kerületi gyönyörű zsinagógát a második világháború után egyre kevésbé használták, majd az állagromlás következtében használaton kívülre került. A '90-es években állagmegóvó munkákat hajtottak végre rajta, azonban nem fejezték be a felújítást. 2006-ban a Budapesti Zsidó Hitközség visszakapta az épületet, azóta látogatható. Kiállításokat, koncerteket tartanak időszakosan a patinás épületben.
(Forrás: MZSH; fotó: Kozics Júlia)


na végre valaki törődik a kisemmizet népességgel is
Lesz egy meleg szálló , és még az isten is közel lesz !!!

Balog Zoltánnak mindent szabad - Ezúttal az autóbusz-tragédia kapcsán... 

2017. január 24. 
MVSZ
Balog Zoltánnak mindent szabad - Ezúttal az autóbusz-tragédia kapcsán...Ezúttal a szörnyűséges veronai autóbusz-tragédia kapcsán fogalmazott megengedhetetlenül Orbán Viktor legkedveltebb minisztere. Szóviccelt. Vajon meddig marad miniszter? Az emberi erőforrások minisztere!? És meddig lelkész?

Vastagbőr tette közzé azt a felvételt, amelyen Balog Zoltán szóviccet enged meg magának a szörnyű tragédia kapcsán. "Tűzkeresztség"-ről beszél. Vajon meddig teheti következmények nélkül?

Balog Zoltán nem először szólta el magát a közéletben. Kinevezését megelőzően, miniszterjelöltként, parlamenti meghallgatásán, a sajtó jelenlétében "bűnbarlang"-nak nevezte a Magyarok Világszövetségét. Így, nemes egyszerűséggel, indoklás és válogatás nélkül, kollektíven mindenkit. Megtehette, 
megvédte mentelmi joga. Akkor - ahogy néhai Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke szóvá tette - nem akadt magyar politikus, aki rendreutasította volna meggondolatlan, durva rágalmazásáért, az emberek méltóságára tekintet nélküli lelkészt. Sem a miniszterelnök, sem az államelnök, sem a házelnök. Vajon ezúttal aka d-e?

Igaz, akkor "csak" a Magyarok Világszövetségének tagjait és tisztségviselőit illette minősítésével.

Most azonban, a nyomasztó gyász napjaiban az ártatlan életeket elvesztő szülőket, hozzátartozókat, az iskolát és az egész gyászoló nemzetet.

Rácz Sándor 2012. május 14-i nyilatkozatának teljes szövege itt olvasható:
A Magyarok Világszövetsége tiszteletbeli elnökének állásfoglalása Balog Zoltán magyarellenes gyűlöletbeszéde kapcsán
MVSZ Sajtószolgálat 







Az emberminiszter egy tahó


Balog Zoltán és Csató Gábor, az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója 2017. január 22-én.(fotó: MTI / Marjai János)
Balog Zoltán és Csató Gábor, az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója 2017. január 22-én. (fotó: MTI / Marjai János)
Balog Zoltán emberminiszterbe nem sok emberség szorult: képes volt ellőni egy szóviccet a veronai busztragédia kapcsán tartott sajtótájékoztatón.
Borzasztó tragikus a 16 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset, nagyon sajnáljuk az elhunytakat és a sérülteket…. részvétünk és együttérzésünk a hozzátartozóknak, barátoknak.
Balog Zoltán EMMI-miniszter ma tartott sajtótájékoztatót arról, hogy a kormány milyen intézkedéseket tesz a buszbaleset kapcsán. Balogban valami nagyon félresikerült, mert lelkész létére mindig tud valami orbitálisan bunkó faszságot mondani.
Szeretném a főigazgató úrnak külön is megköszönni a munkáját, Csató Gábor néhány napja vette át a szervezetnek a vezetését (Országos Mentőszolgálatot – szerk.), úgyhogy ez valóban egy tűzkeresztség volt, ha lehet ilyet mondani.”



Balog Zoltán bocsánatot kért az evangélikusoktól


Sajnálom, hogyha bárkit megbántott ez az egyébként ironikus megjegyzés, és mindenkinek azt tudom ajánlani, amit éppen a tegnapi nap mondott Ferenc pápa: fontos, hogy az evangélikusok és a katolikusok megbéküljenek. Én is szívesen megbékülök mindenkivel, akit ezzel a megjegyzésemmel megbántottam volna” – számolt be a Hír tévé.
Így kért bocsánatot az emberi miniszter, miután a Fidesz kegyeltjének számító Bayer Zsolt pápa elleni gyalázkodását úgy védte, hogy inkább "ironikusan" belerúgott az evangélikus egyházba.

D KOS20161014014
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Az ügy Balog Zoltán Indexnek adott interjújával kezdődött. Ebben a minisztert Bayer Zsolt egyik megjegyzéséről is megkérdeztük. A publicista ugyanis a menekültválság és a terrorizmus összetett okairól beszélő Ferenc pápa szavait a blogján úgy kommentálta: "a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember". A református lelkész Balog Zoltán válasza erre ez volt:
Bayer Zsolt evangélikus. Olvassák el, miket mondott Luther Márton a pápáról. Azokhoz képest ezek nagyon szelíd megfogalmazások.

Kiakadtak az evangélikusok Balog Zoltán Bayer Zsoltról szóló mondatain

Nem lehet Luther nyakába varrni Bayer Zsolt gyomorforgató igénytelenségét, írta egy teológia professzor.Tovább












Balog válasza evangélikus körökben, sőt az egyház vezetésében is megütközést keltett. Balicza Iván, a budavári gyülekezet nyugalmazott evangélikus lelkésze az Indexnek azt írta: a miniszter részéről nagyon meggondolatlan és barátságtalan gesztus volt ez a mondat.
Ha a miniszter úr ezzel a beszúrással Bayer Zsolt kijelentéseinek vállalhatóságát vagy szalonképességét akarja védelmezni és igazolni, akkor ez az evangélikus egyházra és Luther Mártonra való utalás nemcsak meggondolatlan és barátságtalan, hanem sértő, és nem csak az evangélikus, hanem a katolikus egyházra is.
  

Update: Luther hívei megbocsátottak

A cikk megjelenése után a budavári gyülekezet nyugalmazott evangélikus lelkésze közölte: a miniszter bocsánatkérése után „illendő, hogy a megbékélés részemről – és mondhatom, hogy az evangélikusok részéről is – nyilvánosságot kapjon.
Valljuk, hogy keresztény hitünk legnagyobb lehetősége a bocsánatkérés és a megbocsátás”
  • írta Belicza Iván, aki szerint a történet példát adhat, „hogy vitákat lehet emberi hangon és emberi módon folytatni és megoldani.”

Ilyen emberek miatt egy nemzet sülyed el !!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése