2018. január 22., hétfő

Mindennapok II.



Mindennapok II.



Egy növény, mely az elhízás és egyéb hormonális problémák természetes ellenszere

A hagyományos orvoslás mellett érvelők rendszerint kétkedve fogadják az egyes gyógynövények hatékonyságát igazoló eredményeket. A természet ajándékainak felhasználása azonban korántsem a mai kor vívmánya, egyes gyógynövényeket már az ókori görögök is sikerrel alkalmaztak, például a hormonális problémák kezelésében.
Több ezer éves múlt

A görög orvoslás megalkotta az egészség és a betegség ellentétpárját, az emberek hittek az ellentétek harmonikus egyensúlyában és a természet gyógyító erejében. A századunkig meghatározó, számtalan formában átvett és zsinórmértékül szolgáló görög orvosi-elméleti rendszerek (pl. a hippokratészi iskola tanításai) az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését, a holisztikus szemléletet hangsúlyozták, és nem magát a gyógyítást. Jóllehet a szónak mai értelmében orvostudomány 3 ezer évvel ezelőtt még nem létezett, de számos olyan megfigyelést tettek, amelyek mai is lenyűgözők – magyarázza Prof. Dr. Balázs Csaba, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa. A legfontosabbnak azt tartom, hogy egyes növények gyógyító hatásait ismerték és alkalmazták. Ezek egyike volt a barátcserje.

Csodálatos barátcserje

A növényt alapvetően hormonális zavarok kezelésére használtak. Megfigyelték, hogy hatására lényegesen csökkent a meddőség, a menstruációs, klimaxos panaszok száma és mértéke. Korunk orvoslása kétkedve fogadja ezeket a módokat. A régi elvet, „de omnibus dubitandum est” (vagyis mindenben kételkedni kell) én is osztom, ezért mentem utána ennek a problémának és kerestem a választ arra a kérdésre, hogy ez a növény, ill. növényi kivonat valóban hatásos-e. Meglepődve tapasztaltam, hogy a barátcserje hatásai valóban meggyőzőek – számolt be a professzor. Az egyik legismertebb orvosi lap, a British Medical Journal közölte, hogy 1634 nőbetegben ez a készítmény csökkentette az ún. premenstruációs tüneteket, rendezte a menstruációs zavarokat és jelentősen csökkentette a meddőséget is. Ezt a megfigyelést egészítették ki azzal, hogy a csökkent pajzsmirigybetegségben szenvedők számára is kedvező hatásúnak bizonyult, jelentősen mérsékelte az autoimmun gyulladás tüneteit is. Ezt a növényi kivonatot javasolta 2010-ben az európai orvosok szövetsége is.

 Ott hat, ahol szükség van rá

A barátcserjében különböző biológiailag hatásos anyagok vannak, többek között flavonoidok és glükozidok. Fontos tudni, hogy hormonokat nem tartalmaz, jótékony hatásának éppen az a lényege, hogy az agyalapi mirigy működését serkenti, szabályozza – különösen az LH -hormon (luteotrop hormon) szintet növeli. Ez közvetett módon fokozza a szervezet progeszteron-termelését – ez az anyag pedig a menstruációs ciklus szabályozását segíti. Lényegesen javítja meddőség esetén a fogamzás esélyét. Fontos megállapítás volt az is, hogy a prolaktin szintet viszont csökkenti. Az enyhén megemelkedett prolaktin-szint csökkentése nemcsak néhány meddő nőnél lehet hasznos, de azoknál is, akiknek melle a menzesz előtt nyomásra érzékeny (PMS=premenstruális szindróma). Ennek a természetes növényi anyagnak hatására csökkent autoimmun pajzsmirigybetegségben az antitestek szintje (TPO elleni antitest) is.

Kinek javasolható?

A barátcserjéből készített kiegészítő szedése az alábbi problémák kezelésére ajánlható:
  
- Meddőség

- Menstruációs zavar

- Klimax, hőhullámok esetén, éjszakai izzadás csökkentésére

- PCOS

- Pajzsmirigy autoimmun gyulladás

- Kóros elhízás esetén

- Depresszióban

Adagolás: a frissen szedett magvakat tisztítás után átdarálják, üvegbe teszik. Felöntik 96%-os alkohollal, tetejét csavaros tetővel lezárják. 10-14 napig érlelik, mindennap kétszer alaposan felrázzák. Az érési idő lejárta után leszűrik, az ázalékot vízzel átforralják. Szűrés után annyit adagolunk belőle az alkoholos kivonathoz, amennyivel 38-40 százalékosra hígíthatjuk. Naponta háromszor 10-20 cseppet fogyaszthatunk.

A növény magjából készült porból napi 2 g, vagy 2-4 kapszula, 1-2 teáskanálnyi, a gyárilag előállított cseppből 20-30 csepp (180 mg) javasolt.
Az alkalmazása legalább 3 hónapon át szükséges a kívánt hatás eléréséhez. Mellékhatásokat nem észleltek.

Fontos!

A készítmény terhesség, szoptatás ideje alatt és fogamzásgátló készítmények mellett nem szedhető

Forrás: Szimpatika






Tízből hat magyarnak pszichésen fáj a dereka


A lakosság 80-90 százaléka szenved derékfájdalomtól élete során legalább egyszer. A fájdalom hátterében röntgenfelvétellel kimutatható elváltozás az esetek 70-80 százalékában nincs. A gerincrendelőket is döntően derékfájdalom miatt keresik fel a betegek, akiknek 15-20 százaléka tinédzser.
"Valós életkorodról nem születésed dátuma, hanem gerinced hajlékonysága árulkodik" - tartja egy jógás körökben népszerű mondás.

"Sok igazság van benne. De sok esetben a röntgenfelvétel nem igazolja a fájdalmat, a gerincbántalom pszichoszomatikus eredetű, azaz bár a tünet valós, de szervi elváltozás nincs a hátterében. Előfordulhat, hogy valakinek a csigolyáin meszes felrakódások látszanak, gerinckopással küzd, mégse panaszkodik fájdalomra. És közben megtörténhet, hogy egy harmincévesnél nincsen röntgenfelvétellel kimutatható elváltozás, mégis fáj a háta, dereka, mert a gerinc terhelhetősége valami miatt csökkent. A statisztikák szerint a gerincbántalomhoz társuló vezető tünet, a derékfájdalom az esetek 70-80 százalékában pszichoszomatikus eredetű" - mondja dr. Ferenc Mária, az Országos Gerincgyógyászati Központ főorvosa.

A pszichoszomatikus eredetű gerincbántalmak elsősorban a nyakon és a deréktájon jelentkeznek - sokak számára ismerős jelenség, ahogy a stressz hatására "beáll" a nyak, a hát felső része, vagy befeszül az ágyéki gerincszakasz. Pszichés eredetű fájdalom ellen átmenetileg segít a mozgás, a masszázs, tartós sikerre azonban csak stresszkezeléssel, relaxációs technika elsajátításával lehet számítani.

Harmincéves kor után elkezdődik a romlás

A magyar lakosság 80-90 százaléka szenved gerincbántalomtól, életében legalább egyszer biztos, hogy szinte mindenkinek fáj a dereka. A gerincrendelők betegeinek legnagyobb hányadát a 40 és 60 év közötti aktív korosztály teszi ki, de ma már a betegek 15-20 százaléka tinédzser.

Bár a gerincbántalmak jó része civilizációs ártalom, a stresszből, a mozgáshiányból, valamint az ülő életmódból, a gerinc nem helyes tartásából ered, a gerincnek van egy természetes kopásos öregedési élettani folyamata is. "30-40 éves kortól a csigolyák közötti porckorongok víztartalma csökkeni kezd. Mivel a porckorongok biztosítják a gerinc rugalmasságát, hajlékonyságát és teherviselő képességét, amint a porckorongok víztartalma mérséklődik, csökken a gerinc rugalmassága és terhelhetősége is" - mondja dr. Ferenc Mária.

A porckorong víztartalmának csökkenésével párhuzamosan megkezdődik a gerinc kisízületeinek kopása is, valamint a korral renyhülnek a gerincet stabilizáló izmok, megváltozik a gerinc normális fiziológiás görbülete, amit az évek előrehaladtával tovább fokoz, a csont ásványianyag-tartalmának csökkenése, a csontritkulás, és a csont minőségének romlása. "Hogy kinél mikor kezdődik a gerinc kopása, az a gének függvénye" - mondja a főorvos.

A csigolyák kis ízületeken és a porckorongokon keresztül kapcsolódnak össze. Felegyenesedett állapotban, a mindennapi életben a legtöbb terhelés a porckorongokat és az említett ízületeket éri. A rugalmas porckorongok biztosítják a gerinc hajlékonyságát, valamint fontos szerepet játszanak az ütközések, rázkódások elnyelésében és a sérülések elkerülésében. A korral azonban a porckorong vizet veszít, rugalmassága csökken. Ezzel párhuzamosan a kisízületek is kopásnak indulnak.

A gerinc állapotromlását a mozgás nem képes száz százalékban ellensúlyozni

A gerincbántalmak egy része mozgással ellensúlyozható: javíthatók a tartási rendellenességek, erősíthetők a hátizmok, és a mozgás a csontritkulás ütemét is képes lassítani. A porckorongok vízvesztése viszont nem visszafordítható folyamat.

Ha cikkünk hatására bárki rögtön a rendszeres testmozgást fontolgatná, annak a főorvos asszony azt tanácsolja, hogy első lépésként tornázzon reggelente, az izmok, ízületek átmozgatásával. Ha valakinek nincs napi egy órája a testét edzeni, próbáljon inkább többször kevesebbet mozogni, hiszen a gerinc 10-15 perces átmozgatása is jótékony hatású.

"A gerinc számára különösen előnyös a kocogás, a nordic walking, a lovaglás vagy a sífutás, az úszástípusok közül pedig elsősorban a hátúszás" - mondja az Országos Gerincgyógyászati Központ főorvosa.

Futáshoz elengedhetetlen, hogy megfelelően ruganyos talpú cipőt viseljünk, és lehetőleg ne a betonon fussunk. A szobakerékpározást a gerincgyógyászok szintén támogatják, terepbiciklizés esetén azonban fontosnak tartják az egyenletes talajt, így a hegyikerékpározás nem ajánlott.

A mesterséges porckorong csak kevesek számára alternatíva

Bár mesterséges porckorong beültetésére már itthon is van lehetőség, ezek az implantátumok nem küszöbölik ki a porckorongok rugalmasságának természetes csökkenését. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott mesterségesporckorong-beültetést olyan fiatal betegeknél hajtanak végre, akiknél a gerinc más területein nincs még előrehaladott kopás. A szomszédos porckorongok kopása, illetve előrehaladott csontritkulás esetén kifejezetten ellenjavallt a mesterséges porckorong beültetése. A beavatkozást döntően a nyaki gerincszakaszon alkalmazzák. Az Országos Gerincgyógyászati Központban eddig 350 betegnél végeztek porckorong-beültetést, évente átlagosan száz beavatkozásra kerül sor.

Bár világszerte folynak kutatások a porckorongok rugalmasságának, víztartalmának megőrzésével kapcsolatban, a vizsgálatok egyelőre kísérleti stádiumban vannak. Így annak a 40-50 éves embernek, aki már érzi gerincén az idő múlását, marad a megelőzés és szinten tartás. "Ennek pedig a legjobb módja az izmok, ízületek reggeli átmozgatása, valamint a szakember által összeállított gyógytornaprogram" - mondja dr. Ferenc Mária.

Gerinckímélő praktikák irodában dolgozóknak

A számítógép előtt sokat ülőknek idővel általában vagy nyaki, vagy ágyéki gerincpanaszaik jelentkeznek. Az előbbi akkor alakul ki, ha a monitor nem szemmagasságban van: a folyamatos fel-lenézéstől a nyaki izmok feszessé válnak, és felgyorsul a porckorong-kopás. Az irodai derékfájdalom forrása pedig a nem megfelelő ágyéki támaszt nyújtó szék.

Gerincbarát megoldás a térdeplőszék, amely helyes tartást ad, és mivel a testsúly nagy részét elosztja a csípő, a comb és a térd között, tehermentesíti is a gerincet. A fitball is jótékony hatású, mivel nem statikusan ülünk rajta, így a folyamatos rezdülések stimuláló, erősítő ingert jelentenek a medencét és az ágyéki gerincet stabilizáló izmok számára.

Az irodai dolgozók gerincét megterheli a notebook folyamatos cipelése is. Mivel az oldaltáska az egyoldalú terhelés következtében rendellenes háti görbületet eredményez, ajánlott a vállra akasztható notebooktáskát a két vállon felváltva hordani. A gerinc szempontjából a legegészségesebb a két vállra akasztható vagy a keresztpántos hátizsák.

Forrás: Origo




A paradicsom ideális az idegek megnyugtatására


A sok stressz megviseli az idegeket, de megfelelő táplálkozással tompíthatók a káros hatások. A teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, a húsok közül a pulykahús, a zöldségek közül pedig a paradicsom és a padlizsán különösen idegnyugtató hatású.
A stresszes körülmények között élőknek érdemes kellő gondot fordítani az "idegnyugtató" táplálkozásra - ajánlja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ).

"Nem csak a stressz van rossz hatással az idegrendszer működésére" - mondja Fekete Krisztina dietetikus, az MDOSZ tagja. "A kevés folyadékfogyasztás, a rendszertelen étkezés, az étrendből hiányozó meghatározó tápanyagok, például a drasztikus fogyókúránál lecsökkentett összetett szénhidrátfogyasztás is káros lehet."

 
A napi stressz káros hatásainak ellensúlyozására először is megfelelő mennyiségű szénhidrátra van szükség. "Míg az agy a testtömegünknek csak 2 százalékát teszi ki, energiaszükséglete eléri a szervezet összenergia-bevitelének 20 százalékát. Ha az agy nem kap elég energiát, romlik a koncentráció képessége és a memória. A legfőbb agyserkentő táplálékok az összetett szénhidrátok" - mondja a dietetikus. (Az összetett szénhidrátok az egyszerű szénhidrátokhoz képest lassabban bomlanak glükózzá, ezért egyenletesebb és hosszabban tartó energiát biztosítanak.)

Összetett szénhidrátok találhatók a teljes kiőrlésű gabonákban, zöldségekben, gyümölcsökben, valamint a hüvelyesekben, például a lencsében, szárazbabban. Az összetett szénhidrátokkal ráadásul két legyet ütünk egy csapásra, ugyanis azon túl, hogy agyunk elsődleges tápanyagforrásai, szerepet játszanak az idegnyugtató hatású szerotonin hormon ("boldogság hormon") termelésében is.

Az idegnyugtató szerotonin termelődését fokozó élelmek

Ugyancsak a szerotonintermelést befolyásolja a triptofán nevű esszenciális aminosav. A triptofán a szerotonin előnyaga, hiányában koncentrációzavar, csüggedés, szorongás, alvászavar, nyugtalanság alakulhat ki - azaz triptofán nélkül az idegrendszer nem tud pihenni, ami rontja a teljesítményét. A triptofán táplálékaink közül a tojásban, a gabonafélékben (például a zabpehelyben), a tej- és tejtermékekben, valamint a halfélékben (a hazai és tengeri halakban egyaránt) található meg. A húsok közül legnagyobb arányban a pulykahúsban, zöldségek közül pedig a paradicsomban és a padlizsánban van jelen.

"Az ásványi anyagok közül az idegrendszer szempontjából a magnézium emelendő ki, amely természetes stresszoldó, izomlazító" - mondja Fekete Krisztina. Magnézium nagy mennyiségben fordul elő a már felsorolt összetett szénhidrátokban - ez még egy indok arra, hogy több teljes kiőrlésű gabonát, hüvelyest, zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk.

"Az idegrendszer állapota szempontjából kulcsfontosságú az elfogyasztott folyadék mennyisége is. Folyadékhiány esetében nyugtalanabbak, feszültebbek, idegesebbek vagyunk. A szomjúságérzet megjelenése vészscengő a szervezet részéről, azt jelzi, hogy már rég inni kellett volna" - mondja a dietetikus. A felnőtt szervezet napi folyadékigénye átlagosan két liter, amelyet lehetőleg vízből, gyümölcs- és zöldséglevekből, gyümölcs- és gyógyteákból kell fedezni, a koffein- és alkoholtartalmú italok ugyanis inkább vízhajtó hatást gyakorolnak a szervezetre.

Bizonyos fűszerek szintén erősítik az idegrendszert, ezért a dietetikus azt ajánlja, hogy használjunk bátran többek között bazsalikomot, majorannát vagy kaprot.

A rendszeres étkezés és a B-vitamin szintén segíti az idegek működését

Ugyancsak befolyásolja hangulatunkat, érzelmi stabilitásunkat az étkezés rendszeressége: rendszertelen étkezés esetén ugyanis a vércukorszint jobban ingadozik, értéke jelentősen lecsökkenhet, ami idegességhez, feszültséghez vezethet.

Az idegrendszer szempontjából a B-vitamin-család kulcsfontosságú, közülük is elsősorban a B1 és a B6 vitaminok. Az előbbi a teljes kiőrlésű gabonákban, olajos magvakban, a húsban, a tojásban vagy a zöldségek közül a brokkoliban, kelbimbóban fordul bőséggel elő. A B6-vitaminnak pedig ilyenkor augusztusban a dinnyék a legkiválóbb forrásai, de gazdagon megtalálható a májban, a húsban, a tojásban, vagy a zöldségek közül például a káposztában, a tejtermékekben és a teljes kiőrlésű gabonákban.

"Törekedjünk arra, hogy étrendkiegészítők helyett inkább természetes élelmiszerekből fogyasszuk el a szükséges tápanyagokat, ha pedig mégiscsak rájuk szorulunk, például betegség, hosszan tartó nagy fizikai, szellemi aktivitás esetén, szedjünk inkább komplex készítményeket, például magnéziumot és B6-vitamint együttesen tartalmazó készítményt" - mondja Fekete Krisztina.

A gyermek teljesítményét növeli a rendszeres reggeli

"Ahhoz, hogy a gyermek teljesítménye egyenletes legyen, tudjon figyelni, koncentrálni a tanórán, elengedhetetlen a tápanyagban gazdag reggeli, amely tartalmaz fehérjét, összetett szénhidrátot, valamint ásványi anyagokat és vitaminokat is" - mondja Fekete Krisztina.

A szakember a kismamáknak a magzat normális idegrendszeri fejlődése céljából telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olajokat (ilyen például a lenmagolaj), valamint halat ajánl, ez utóbbit azonban ne sok zsírt tartalmazó rántott hal formájában készítsük el.

Forrás: Origo







Zsírgyilkos ételek


Ismerkedj meg azokkal a zsírgyilkos élelmiszerekkel, amelyek fogyasztásával gyorsabban és hatékonyabban tudod felvenni a harcot a felesleges kilókkal szemben!
Tej

Egy pohár zsírszegény, laktózmentes tej, a benne lévő összetett szénhidrátok segítségével megakadályozza, hogy a szervezeted zsírt raktározzon el. Ráadásul kalóriatartalma is alacsony.

Szardínia

A halfogyasztást mostanában nem ok nélkül propagáljuk. Íme, egy újabb érv, amiért érdemes halat, többek közt szardíniát is fogyasztanod, ugyanis ez a halféleség a benne lévő leptinnek hála étvágycsökkentő hatással bír.

Ananász

Az ananász nem csak finom, de fogyasztó hatásáról ódákat zengnek. Ha nem is egyik napról a másikra leszel karcsú, az ananász amellett, hogy eltelít, serkenti az emésztést, így segít, hogy hamarabb elérd a kitűzött célodat.

Kávé

Koffeintartalmának hála a kávé gyorsítja az emésztést, felpörgeti az anyagcserét, így egy nap alatt lényegesen több energiát tudsz elégetni, ráadásul a zsírbontásban is besegít.

Pulyka

A pulykahús rengeteg sovány fehérjét, ám annál kevesebb zsírt tartalmaz, így könnyen emészthető, és hosszú ideig ellát energiával anélkül, hogy rád törne a farkaséhség.

Mustár

Ez a tüzes mártás azonnal felpörgeti az anyagcserét, így már az étkezés során segít elégetni a kalóriákat és a felesleges zsírokat.

Miso leves

A tradicionális miso leves akár 10%-kal is megnövelheti a fogyáshatékonyságát, nem beszélve arról, hogy jódot tartalmaz, mely az anyagcsere beindításában játszik fontos szerepet.

Olíva olaj

Tele van telítetlen zsírsavakkal, így szintén azon öntetek közé tartozik, melyek elősegítik a fogyást. Sütéshez, főzéshez vagy salátaöntetnek is kiváló.

Zeller

Ez az extrém rostos zöldség szinte falja a kalóriákat, és számos ételhez hozzákeverheted, így nem kell egyedül, nyersen elfogyasztanod.

Forrás: Wellnes Caf





Már néhány korty vörösbor is befolyásolhatja a szívműködést

Temérdek tapasztalat és sok tudományos megfigyelés adatai gyûltek össze a mérsékelt- és nagyfokú alkoholfogyasztás egészségügyi hatásaival kapcsolatban, de kis mennyiségû bor megivására vonatkozólag eddig gondos vizsgálat nem történt. Olasz kutatók a vörösbor szívre gyakorolt hatását vizsgálták igen kis mennyiség elfogyasztása után.
Az orvosi szakirodalomban számos vizsgálat eredményei igazolták, hogy az alkohol, kiváltképp a vörösbor rendszeres, de mérsékelt fogyasztása hosszú távon szívet védõ hatású, ahogy azt a francia és az olasz konyha, a mind többet ajánlott mediterrán étrend eredményei bizonyítják. Nemrég hatalmas amerikai tanulmány igazolta, hogy azok a nõk, akik a mediterrán konyha szokásait hûségesen követik, ritkábban fejezik be életüket hirtelen szívhalállal, mint azok, akik ezzel nem törõdnek.

Sienna városának orvosegyetemén Matteo Cameli és munkatársai azt vizsgálták, hogy igen kevés helyi vörösbor megivása hogyan és milyen mértékben befolyásolja egészséges emberek szívmûködését. Átlagosan 25 éves önkénteseket toboroztak a mini tanulmányhoz, a 64 résztvevõbõl 29 volt nõ. A vizsgálati alanyok csak alkalomszerûen ittak szeszt.

A vizsgálatban megivott vörösbor testsúlykilónként fél milligramm alkoholnak felelt meg, a kontroll napon ugyanolyan mennyiségû gyümölcslét fogyasztottak. A vizsgálat újdonsága volt az is, hogy a szív mindkét kamrájának a mûködését különleges ultrahangtechnikával mérték.

A vizsgálat meglepõ eredménye az volt, hogy az igen kis alkoholmennyiség másképp befolyásolta a szívpumpa két részének a teljesítményét. A valamennyi sejtünket oxigénben dús vérrel ellátó bal szívkamrának az összehúzódási képessége 9-14 százalékkal csökkent, a vért a tüdõbe továbbító jobb szívkamra viszont mérhetõen erélyesebben mûködött. A vérnyomást már ez a kevés alkohol is csökkentette.

Az olasz kutatók tanulmányát az Alcoholism: Clinical & Experimental Research közölte. Minden szakértõ hangsúlyozza, hogy az eredmények klinikai jelentõsége nem tisztázott: itt további vizsgálatokra van szükség.






Zöld teával a magas koleszterinszint ellen


Egy friss tanulmány szerint a zöld tea meggátolja a káros koleszterinek működését, ugyanakkor a hasznos koleszterin szintjén nem változtat, ezáltal jelentős pozitív hatással bír fogyasztói egészségére.
A Peking Unió Egészségügyi Főiskola munkatársai Xin-Xin Zheng vezetésével úgy vélik, felfedezésük magyarázatot ad arra is, miért kapcsolható össze a zöld tea a szívbetegségek kockázatának csökkenésével. A kutatócsoport tizennégy korábbi vizsgálat eredményeit vetette össze, melyekben a kísérleti alanyok egy része hosszabb időszakon keresztül fogyasztott vagy zöld teát, vagy abból készült kivonatot, míg másik részük csupán placebót kapott.

"A vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy a zöld tea hatására csökkent az ártalmas LDL-koleszterin szintje, ugyanakkor a hasznos HDL-koleszteriné változatlan maradt" - számoltak be róla a kutatók az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban.

A tea koleszterincsökkentő hatása valószínűleg a benne található katekinnek tudható be, amely csökkenti a koleszterin felszívódását a bélben. Nathan Wong, az Irvine-i Kalifornia Egyetem munkatársa azonban hangsúlyozta, hogy ez a jótékony hatás igen alacsony, ezért a zöld tea fogyasztása nem helyettesítheti a koleszterincsökkentő orvosságok használatát.

Egyes kutatók pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy a zöld tea vagy kivonatának túlzott fogyasztása akár mellékhatásokkal is járhat, okozhat májkárosodást, de az is előfordulhat, hogy csökkenti egyes orvosságok hatékonyságát. Ha azonban mértékkel élünk vele, mindenképpen része lehet egészséges étrendünknek, mivel a szívre gyakorolt jótékony hatása mellett a rák és a tüdőgyulladás kockázatát is csökkenti.

Forrás: Házipatika









Milyen testmozgás tesz legjobbat a szívnek?


Egy új vizsgálat eredménye szerint az aerob gyakorlatok és súly-tréning kombinációja ajánlható leginkább a túlsúlyos embereknek, akikben nagy a diabétesz és a szívbetegség kockázata.
Azok, akik csak aerob gyakorlatokat végeznek, fogynak és derékbőségük kisebb lesz – ez azt jelenti, hogy az aerob munkavégzés szintén jó – és kevésbé időigényes – lehetőség, mondják a kutatók. Azoknál viszont, akik csak súlyt emeltek, a szív egészségét illetően nem sok változást tapasztaltak, bár a személyek izomereje nőtt.

Mint azt dr. Timothy Church, a Louisianai Állami Egyetem munkatársa – aki nem vett részt a vizsgálatban – elmondta, az eredmények összhangban vannak más vizsgálatokéival és a fizikai aktivitásra vonatkozó irányelvekkel, amelyek szintén az aerob gyakorlatokat ajánlják egy kevés súly-tréninggel kiegészítve.

A vizsgálatot az USA-beli észak-karolinai Duke Egyetem kutatói végezték Lori Bateman vezetésével, és 196 túlsúlyos, fizikailag inaktív személyt vontak be. Véletlenszerűen három csoportra osztották őket: az egyik hetente háromszor súly-tréninget végzett, 8 gépen, hogy mind a felső, mind az alsó testfél izmait erősítsék; a másik csoport aerob gyakorlatokat végzett heti két órán át, szintén gépekkel – ez nagyjából annak felelt meg, mintha 19 km-t mentek vagy kocogtak volna; a harmadik csoport mindkét féle gyakorlatot végezte.

A 8 hónapos edzés alatt a résztvevők több mint egynegyede abbahagyta a programot, másoknál pedig nem lehetett elvégezni az edzés utáni egészségügyi vizsgálatot. Végül összesen 86 személy edzés előtti és utáni állapotát tudták összehasonlítani a kutatók. A súly-tréning csoport tagjai mintegy 0,7 kg-nyit híztak és derékbőségük kissé nagyobb lett, azonban a szívvel és a diabétesszel kapcsolatos kockázati tényezők nem változtak. Az aerob gyakorlatokat végzők átlagosan 1,4 kg-ot fogytak és derekuk 1,3 cm-nyivel lett karcsúbb. Azok, akik mindkét tréninget alkalmazták, 2,8 kg-ot fogytak és derékbőségük 2,5 cm-rel lett kevesebb. Az utóbbi csoportban csökkent a diasztolés vérnyomás és a trigliceridek vérszintje is, valamint a metabolikus szindróma pontszáma, amely a szívbetegség és a diabétesz kockázati tényezőit tükrözi.

A statisztikai elemzés azonban azt mutatta ki, hogy nem volt szignifikáns különbség a második és a harmadik csoport eredményei között – bár ez talán a viszonylag kis esetszámnak tudható be.

A kutatók arra nem tudják a választ, hogy a kombinált fizikai aktivitás valamivel jobb hatása minek köszönhető: specifikusan a súly-tréningnek-e vagy pedig annak, hogy ennek a csoportnak a tagjai több időt töltöttek edzéssel. A súly-tréning erősíti az izmokat és a csontokat, ezért valamelyes súlygyarapodáshoz vezethet, de a test összetétele előnyösen változik meg – az izomtömeg nő a zsír rovására.

Mivel az aerob gyakorlatok önmagukban majdnem olyan hasznosnak bizonyultak, mint súly-tréninggel kiegészítve, dr. Bateman azt mondta, hogy „ha mérlegre tesszük azt is, hogy mennyi időt töltünk az edzéssel azért, hogy csökkentsük a diabétesz és a szívbetegség kockázatát, akkor a mi vizsgálatunk szerint az aerob gyakorlatokkal lehet ezt a leggazdaságosabban elérni. Ezzel persze nem azt akarom üzenni, hogy a súly-tréning ne lenne kiváló eszköze a testösszetétel előnyös megváltoztatásának és erőnlétünk javításának”.

Forrás: Medical Online







Betegséggyártók


Amiről beszélni fogok, az bármilyen krimibe beleillene. A baj csak az, hogy ez itt és most történik mégpedig mindenkivel - Veled is!
"A józan eszednek higgy, ne az olyanok által kitalált hazugságoknak, akik hasznot húznak abból, ha beteg vagy!"

Köszöntelek, Kedves Olvasó! A nevem Miklósi István, és nem vagyok orvos, mindössze csak egy természetgyógyász. Utólagos engedelmeddel tegeződnék, mert így jobban el tudom mondani amit szeretnék.

Amiről beszélni fogok, az bármilyen krimibe beleillene. A baj csak az, hogy ez itt és most történik mégpedig mindenkivel, Veled is!

Azt fogom elmondani, hogy hogyan mérgezik tudatosan az embereket és miért nincs esélyed arra, hogy egészséges öregkort érj meg, feltéve ha egyáltalán megéred a nyugdíjas kort!
A módszer egyszerűen zseniális! Több szempontból is, egyrészt azért mert ebben a témában aránylag könnyű félrevezetni még a szakembereket is, másrészt azért, mert aki esetleg csak fél füllel hall a dologról az biztosan nem fogja fel ennek a súlyát és jelentősségét. Márpedig a cenzúrázott médián keresztül ez az információ biztosan nem jut el az emberekhez. Továbbá ebben a témában a "szakemberek" is hazudnak. Néhányuk - jó pénzért - maga gyártja a hazugságokat, de a legtöbbjük egyszerűen csak félre van vezetve és nem gondolt még bele alaposan. Sajnos az orvosok nagyrésze is az utóbbiak közé tartozik, legalábbis ebben a témában.

Nézzük mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elő, pl. többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot okoz, de jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak a kifejlődésében az anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak.

A helyhiány miatt csak nagyon tömören a lényeget fogom elmondani, emiatt sajnos sok olyan információ kimarad amiről nem ártana ha tudnál, mert a szándékosan terjesztett hazugságok pont az ilyen apró részletek félremagyarázásával válnak hihetővé azok számára akik nem ismerik kellő mélységben a témát. 2008 decemberében a szerencsi ezoterikus fesztiválon 2 órás előadást tartottam erről. Ezt csak azért írtam le, hogy lásd milyen mélysége van a témának.

Még az elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé.

Az az anyag amiről konkrétan beszélek a Kálium. Ez egy egyébként létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belőle, azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!!!!!!

A betegséggyártók által terjesztett hazugságok szerint a napi szükséglet belőle 2 - 3 g, egyes esetekben 5 -10 grammot is emlegetnek, pedig a tényeges napi szükséglet 0,3 - 0,5 g között van, az elfogyasztott vízmennyiségtől függően!

Mivel, egy orvos által mondott hazugságot könnyebben elhiszel, mint a nem orvos által mondott igazságot, ezért szükségesnek tartom leírni, hogy hogyan tudod a valós napi kálium szükségletet kiszámolni!

Orvosi biokémia: Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni)

Ez írja le, többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni. Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik!

Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. (A folyadékürítés nem csak vizelet ürítést jelent, de helyhiány miatt most úgy fogunk számolni mintha a folyadékürítés csak vizeletürítést jelentene. Ha a folyadékvesztést többi módját is részleteznénk az sem módosítana sokat a végeredményen.) A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1x10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis 0,39 gramm!!!!!!!!!!! Ha kevesebb folyadékot iszol, akkor kevesebb káliumra van szükséged! Jól látható, hogy a betegséggyártók, az egészséges káliumfogyasztáshoz képest 10 - 20 szoros mennyiséget tüntetnek fel egészségesnek és ennyit javasolnak (merő jóindulatból). Mivel igen kis mennyiségekről beszélünk, ezért ahhoz, hogy átérezd ennek a valódi súlyát, képzeld el, a rajtad lévő ruha (egy átlagos, nem túl meleg, de nem is túl hideg napot tekintve) nem kb. 1,5 kg, hanem 15 - 30 kg! A különbség óriási!

A betegséggyártók módszere nem csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá, mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesről lebeszélnek, és úgy állítják be mintha az káros lenne.
 
Ennek megfelelően ennek a hazugságsorozatnak van egy másik része is, mégpedig az, hogy az egyébként egészséges és szükséges konyhasóról pedig lebeszélnek, úgy állítva be, mintha az egészségtelen lenne. A sóról, mindenféle hazugságot terjesztenek, többek között pl. azt, hogy megemeli a vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁSNÖVEKEDÉST! Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges embert nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a szervezetébe a hiányzó mennyiségű sót, nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe, de sokkal inkább 1 - 2 évre van szükség az egyensúly helyreállításához!

Mivel a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan és észrevétlenül lehetett bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért ahhoz, hogy idáig eljussunk legalább 50 - 60 évre volt szükség. Becslésem szerint Magyarországon az 1950 - 1960-as évek körül kezdték lassan fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A folyamatot jelentősen felgyorsította, amikor a gengszterváltás után észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges sókat, mérgezőekre.

Ezeknek a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90 - 95 % -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót. (Mindig felhúzom magam, amikor feljön ez a téma, elmondom az embereknek, hogy nem esznek elegendő mennyiségű jó sót, és sokan kapásból rávágják, hogy ők bizony elég sót esznek.)
Ha meg szeretnéd tudni, hogy elegendő jó sót eszel-e, akkor csak a vérképedet kell megnézni.
Korábban már említettem a Donnan egyensúlyt. Ez azt is leírja, hogy egészséges embernél a vérben 142 mmol/l Nátriumnak kell lenni. Régi orvosi könyvek még leírják, hogyha a vér Nátrium értéke 140 mmol/l alá csökken akkor az már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk. A vérképekben a Nátrium referencia tartománya jelenleg 135-145 mmol/l, ami egy szándékosan eltorzított érték. (Ha előveszed a vérkép eredményeidet több évre visszamenőleg, akkor látni fogod, hogy a referencia tartományokat úgy módosítgatják, mintha csak egy időjárásjelentés volna – és nem csak a Nátrium vonatkozásában!) A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 140 - 144 mmol/l. A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek tömegesen betegek a rossz sótól! A jelentkező tünetekre meg majd mindenféle gyógyszereket fognak szedni, jelentős hasznot hajtva ezzel a gyógyszeriparnak.

Azt, hogy miért ennyire fontos a nátriumkoncentráció fenntartása megpróbálom röviden elmondani.

Az emberi szervezetet sejtek építik fel. A sejtfalon keresztül történik az anyagcsere, a sejt megszabadul attól, amire már nincs szüksége és felveszi a számára szükséges tápanyagokat. Mindezek a folyamatok folyadékokban történnek. A test nagy része is víz. A folyadékokban van egy olyan jelenség amit úgy hívnak, hogy ozmózis nyomás. Ez olyankor jelentkezik ha egy féligáteresztő hártyával (más néven ozmózis membránnal) elválasztunk olyan folyadékokat amelyekben az oldott anyagok mennyisége különböző. Pl. tiszta víz és sós víz között. Ilyenkor a két folyadék igyekszik egyensúlyi állapotot létrehozni és egymással elkeveredni mégpedig oly módom, hogy a hígabbik (ami az oldószer szerepét játssza) igyekszik hogy a töményebb folyadékot felhígítsa. Ilyenkor az ozmózismembrán két oldalán jelentkező nyomáskülönbség rendesen mérhető. Minél nagyobb a két folyadék közötti töménység különbség, annál nagyobb nyomás jelentkezik.
 
A sejtfal egy féligáteresztő hártya, ami gyakorlatilag ozmózismembránként viselkedik, aminek mindkét oldalán folyadék van. Ahhoz, hogy az anyagcsere zavartalanul és maradéktalanul le tudjon folyni a sejtfal mindkét oldalán (vagyis sejten belül és sejten kívül) azonos nyomásnak kell lenni. Ha a sejten kívül túl SOK a só, akkor az ozmózis nyomás a sejtből kifelé mutat. Ilyenkor a sejt könnyen le tudja adni az anyagcsere termékeit, viszont nehezen tudja felvenni a működéséhez szükséges anyagokat, és a sejt éhezik, valamint folyadék távozik belőle, extrém esetben kiszárad.

Ha a sejten kívül túl KEVÉS a só, akkor az ozmózisnyomás a sejtbe befelé mutat. Ilyenkor sejt könnyen fel tudja venni a szükséges tápanyagokat ugyanakkor nehezen tudja leadni az anyagcsere által termelt salakanyagokat. Ilyenkor a méreganyagok felhalmozódnak, továbbá folyadék áramlik a sejtbe, amitől az deformálódik, megduzzad, extrém esetben szétpukkan.
A fentiek miatt könnyen belátható, hogy az ozmózis nyomás egyensúlyban tartása mennyire rendkívül fontos a szervezet számára!

(Gondolkozz el azon, hogy napjainkban miért is vannak annyira felhalmozódva az emberek szervezetében a méreganyagok, és miért kap akkora hangsúlyt a méregtelenítés!)

A sejten belül lévő folyadék állandó, nem változik, míg a sejten kívüli tér az étkezésnek és a folyadékfogyasztás mennyiségének és minőségének függvényében változhat. Mivel a sejten kívüli ozmózisnyomás több mint 90%-át a Nátrium adja, ezért az is belátható, hogy mennyire fontos az elegendő mennyiségű JÓ só fogyasztása.

Ha számszerűen akarjuk megnézni, hogy mennyi jó sót kellene egy embernek naponta fogyasztani, akkor azt ugyanúgy tudjuk kiszámolni, mint a kálium esetében:

Orvosi biokémia: Donnan egyensúly!

Mint már említettem ez leírja, hogy a vérben 142 mmol/l nátriumnak kell lenni. Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyit természetes úton távozik! Ezt is mondtam már.

Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy nátriumot tartson vissza, vagy felesleges nátriumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi nátrium van, mint a vérben, tehát 142 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 142 mmol/l-t. Ez napi 2 liter folyadékfogyasztás esetén napi 284 mmol nátriumfogyasztást jelent. A nátrium relatív atomtömege 22,99. 22,99x284=6529,16 mg tiszta nátrium! Míg a káliumnál többnyire csak tiszta káliumról van szó, addig nátrium esetében konyhasóról szoktunk beszélni ami NaCl. A konyhasóban minden egyes Na atomhoz egy Cl atom kapcsolódik. Mivel a mmol mint mértékegység gyakorlatilag az atom darabszámot méri, ezért ha minden Na-hoz 1 Cl kapcsolódik, akkor konyhasó esetén ez szintén napi 284 mmol Clor fogyasztást jelent. A Clor relatív atomtömege 35,45. 35,45x284=10067,8 mg Cl-t jelent. Tömegüket összeadva 6529,16 + 10067,8 = 16596,96 mg. Tehát napi 2 liter folyadék elfogyasztása esetén ideális esetben NAPI 16,6 GRAMM JÓ KONYHASÓT kellene fogyasztania egy embernek. Ha ezt kiszámolom mennyi egy év alatt, akkor 6059 grammot kapsz, tehát évi 6 kg sót kellene egy embernek elfogyasztani, vagyis egy 3 tagú család esetében havonta 1,5 kg JÓ sónak kellene elfogynia. Na most gondolkozz el rajta, hogy eszel-e elég sót!

Amikor kevés sót eszel, akkor ahhoz, hogy a szervezet a sókoncentrációt fenntartsa, „felesleges” vizet ürít. Valójában ez nem felesleges víz és szükség lenne rá, de nincs más mód a kompenzáláshoz. Ennek következtében a vér besűrűsödik. A besűrűsödött vér pedig megnövekedett trombózis veszélyt jelent. Emiatt van az, hogyha manapság valakinek begipszelik a lábát, akkor mindenféle vizsgálat nélkül, testsúlyhoz igazítva vérhígító (Fraxiparine) injekciót kell kapnia minden nap. 20-30 évvel ezelőtt még érdekes módon nem volt rá szükség. Természetesen azt mondják, hogy ez megelőzés, ami igaz is, ugyanakkor azt már nem mondják el, hogy erre a megelőzésre miért is van szükség, mintha nem tudnák, hogy mi miatt sűrűsödött be az emberek vére! Egy újabb jó üzlet, mert így a Fraxiparine fogyasztás több ezerszeresére növekedett!

További következménye annak ha a szervezet „felesleges” vizet ürít, az, hogy a bőr jobban ráncosodik, és már lehet is jó pénzért eladni a különböző bőrfeszesítő, és hidratáló krémeket. Egy másik jó üzlet! (Könyörgöm, hölgyek! Hidratálni, vagyis vizet visszapótolni nem krémekkel kell!!! Elegendő JÓ sót kell enni. Persze csodákat nem kell várni tőle, pláne figyelembe véve, hogy a bőr lesz az utolsó hely ahova a szervezet a sót és a vizet visszapótolja, de ez mindenféleképp lassítja a ráncosodást. )

A napi 16,6 g-os szükséglethez képest a betegséggyártók napi 1 - 2 grammot extrém esetben napi 0,5 gramm sót ajánlanak elfogyasztani, szintén merő jóindulatból.

Ahhoz, hogy átérezd ennek a súlyát is térjünk vissza a ruhás példához, és képzeld el, hogy egy átlagos, nem túl meleg, de nem is túl hideg napon a kb 1,5 kg, ruha helyett csak egy fehérnemű van rajtad...........

A betegséggyártók hazugságainak további zsenialitása, hogy mivel a sótól megszomjazol, ezért ha nem eszel elég sót, nem fogsz inni annyi vizet sem. Sőt, a vizet szinte egyáltalán nem is fogod kívánni, helyette mindenféle löttyöt fogsz inni tovább rontva ezzel a saját anyagcseréd egyensúlyát!

Szintén gondolkozz el rajta, hogy iszol-e elég vizet!

Saját véleményem, hogy minden embernek napi 1,5 - 2 liter TISZTA VIZET kellene meginnia, ezen felül azt és annyit iszol amennyit akarsz, de a napi 1,5 - 2 liter TISZTA VIZET el kellene fogyasztani! Ha elég jó sót fogsz enni, könnyedén meg fogod inni a napi 1,5 - 2 liter vizet!

Sokat emlegettem a JÓ SÓ fogalmát. Azt, hogy az a só, amit te eszel jó-e, nagyon egyszerű megtudni. Azt, hogy a kálium mérgező mennyiségben kerüljön a szervezetedbe, többek között úgy érik el, hogy a JÓ SÓ-hoz ami NaCl hozzákevernek Kálium-kloridot. A kálium-klorid érzékszervileg nem különböztethető meg a Nátrium-kloridtól. Ugyanúgy néz ki és ugyanolyan sós íze van. Azonban, mivel a kálium-klorid bőr irritatív, ezért semmi mást nem kell tenned, mint a fürdővizedbe beletenni 3 - 5 kg sót abból amit eszel, (100 liter vízhez 3,5 kg-ot, ez ugyanannyi, mint a tengervíz sókoncentrációja), és megfürdeni benne 30-60 percet. Ha JÓ a só, akkor ugyanúgy semmi bajod nem lesz tőle mint a tengervíztől! Ha a só emberi fogyasztásra alkalmatlan, akkor a bőröd ki fog pirosodni (nem lehet összetéveszteni azzal, ha a meleg víztől enyhén kipirosodsz), érzékenyebb bőrfelületeket marni fogja. Nekem a szám szélét kezdte el marni, ott éreztem a legerősebben.

Súlyos figyelmeztető jel arra, hogy rossz sót fogyasztasz az is, hogyha ismeretlen eredetű szívtáji fájdalmaid vannak. Szintén saját tapasztalatom, hogy ez a tünet férfiaknál sokkal többször és intenzívebben jelentkezik, mint nőknél. Nekem aránylag sokszor volt ilyen panaszom, (amit az orvosok kivizsgáltak, és nem tudták az okát megmondani), de a feleségemnek nem volt ilyen panasza, pedig ugyanazt a sót fogyasztottuk. Amióta jó sót eszek, azóta ez a panaszom teljesen megszűnt.

Javaslom, hogy kerüld az étkezések során a szóját és a szójakészítményeket is, (pl: szójás italok, olcsó virsli stb.) rendkívül magas (2000 mg/ 10 dkg) kálium tartalma miatt.

Itt megemlítenék egy másik dolgot is. Hirtelen sportoló halálok! Állítólag nem tudják mitől áll le a sportolók szíve hirtelen és váratlanul. Gondolkozzunk egy kicsit. A sportolók nagy része sporttápszereket fogyaszt. Ezek tömény szója készítmények, rendkívül magas kálium tartalommal. A sportoló megissza a szójás sporttápszert, majd kimegy a pályára és intenzív fizikai megterhelésnek teszi ki magát. Elkezd erősen izzadni, vizet és Nátriumot veszít, miközben a korábban elfogyasztott sporttápszerből a kálium szívódik fel. A szervezetben a Nátrium szintje csökken, a kálium szintje emelkedik, amikor az eredeti Nátrium-Kálium egyensúly jelentősen felborul, és elér egy kritikus pontot, akkor az ingerületvezetés megáll, és megáll a szív. Ugyanis az ingerületvezetés a Nátrium-Kálium pumpának nevezett módszerrel működik. Amíg a mentősök nem tudják, hogy miért is állt meg a szív, addig egyetlen ilyen sportolót sem fognak tudni megmenteni! A sportolók esetében kiemelten jelentkezik a kevés JÓ só fogyasztásának veszélye!

Amikor sóval kapcsolatos dolgokról hallasz érdemes odafigyelni pár dologra. Amikor nátriumról beszélnek az nem ugyanaz mint a só, mert az nátrium-clorid, kiszámolják neked a szükséges nátriumfogyasztást, majd mindenféle átváltás nélkül úgy beszélnek erről, mintha ez ugyanannyi konyhasót jelentene. Továbbá sokszor úgy beszélnek az elégséges mennyiségről, mintha az ugyanaz lenne mint az egészséges. Az elégséges nem jelent egészségest! Ha a belélegzett levegő oxigéntartalma 10 - 15 százalék az még elégséges mert még életben maradsz, azonban akkor egészséges ha az oxigéntartalom eléri a normális 21 százalékot. Látható, hogy az elégséges és az egészséges még véletlenül sem jelenti ugyanazt.

További aljassága a betegséggyártóknak, hogy míg a Na tartalmat lassan szinte mindenen feltüntetik, addig a káliumtartalmat még a veszélyesen sok káliumot tartalmazó szójakészítményeken SEM tüntetik fel!

Érdemes azt is tudnod, hogyha már egyszer elromlott a vérnyomásod, akkor az már valószínűleg nem jön helyre még akkor sem, ha a kevés illetve rossz só fogyasztása miatt alakult ki, és a továbbiakban elegendő és jó sót fogsz fogyasztani. Miért érdemes mégis komolyan venned a sót ebben az esetben is? Azért mert amíg ez nincs helyreállítva, addig az egészséged tovább romlik, és újabb és újabb betegségek fognak jelentkezni.

Ha egészséget akarsz magadnak és a családodnak, akkor a következő dolgot nagyon jól vésd az eszedbe:

A vérképednek a következőképpen kell kinéznie:

Nátrium 141-142 mmol/l
Kálium 4-5 mmol/l
Kalcium 2,5 mmol/l
Magnézium 1 mmol/l

Nem állítom azt, hogyha így fog kinézni a vérképed garantáltan egészséges leszel, de azt igenis határozottan állítom, hogyha a vérképed nem így fog kinézni akkor garantáltan beteg leszel!

Ha vissza akarod pótolni a szervezetedből hiányzó sót akkor a következőket javaslom:

1.) Nézesd meg a vérképedet. Ha a vér Na értéke 140 mmol/l alatt van, akkor szükséged van a só visszapótlására. Ha 141-142 közötti az érték akkor téged ez a dolog nem érint.

2.) Győződj meg róla, hogy az általad fogyasztott só, jó-e! Vegyél belőle az említett módon egy fürdőt.

3.) Ezek után már csak jó sót fogyassz!

4.) Ha szükséged van a só visszapótlására, akkor csak nagyon lassan fokozatosan láss hozzá, folyamatosan figyelve magad. Nem kell rögtön megijedni mindentől, de ha ismeretlen és rossz tüneteket észlelsz, akkor lassíts és tájékozódj. A hirtelen, és intenzív só visszapótlás tényleg megemelheti a vérnyomásodat, ezért is fontos a fokozatosság. Minél nagyobb a szervezetedben a sóhiány annál lassabban kell hozzáfogni és annál érzékenyebb leszel kezdetben a sóra. Találkoztam olyannal, aki 1 pohár sós víztől rosszul lett. Vérképében a nátrium 135 alatt volt, és nem hallgatott rám, hogy lassan, óvatosan haladjon. Az átmeneti rosszulléten kívül komolyabb baja nem lett, és ma már sokat javult a vérképe ebben a tekintetben.

5.) Ha használsz ételízesítőt, érdemes bio boltokban só nélküli ételízesítőt venni, amit otthon magad összekeversz jó sóval, vagy akár külön-külön is beleteheted az ételedbe.

6.) Kezdd el olyan mértékig sózni az ételeidet, hogy MINDEN étkezésnél érezz egy KELLEMESEN sós ízt!

7.) Készíthetsz izotóniás sós vizet is. Amikor vízről beszélek én fontosnak tartom, hogy TISZTA víz legyen. A csapvizet és az ásványvizeket nem tekintem tiszta víznek. Tiszta víznek az ozmózis szűrt vizet és a desztillált vizet tekintem! A desztillált vizet nem szabad összekeverni az ioncserélt vízzel! (Tudom, hogy a desztillált vizet sokan mérgezőnek gondolják. Ez a betegséggyártók újabb hazugsága és szintén tudnék tartani róla egy előadást. Lehet, hogy egyszer ezt is megírom.)(Ha ozmózis szűrőt akarsz venni tudom, hogy hol juthatsz hozzá a legolcsóbban, keress meg e-mail -ben.)

1 liter tiszta vízhez 9 gramm tiszta sót adj hozzá, és keverd össze. Ez az izotóniás sómennyiség. Az ilyen sós víznek az ozmózisnyomása pontosan annyi amennyire a szervezetnek szüksége van! Fontos! A lehető legpontosabban tartsd be a 9 gramm/liter arányt. A 9 gramm leméréséhez szükséges digitális konyhai mérleget bármelyik boltban megvásárolhatod 3-4 ezer forintért.

Ebből a sós vízből kezdj el naponta inni egy keveset, amit majd fokozatosan emelhetsz. A kezdő mennyiséget és az emelés ütemét és mértékét neked kell úgy igazítani, hogy az számodra megfelelő legyen.

Többnyire kezdetben elég napi 0,5 - 1 deciliter, amit kb 1 - 2 havonta emelhetsz 0,5 - 1 deciliterrel, de ismételten hangsúlyozom, hogy a megfelelő arányt neked kell magadhoz igazítani! Minél nagyobb az eltérés a normális 142-től, vagyis minél alacsonyabb a véred nátrium szintje annál nagyobb óvatosságra van szükség, és annál kevesebbel kell kezdeni és annál lassabban kell emelni az adagot! Napi 1 – 1,5 liter fogyasztása fölé nem menj!

8.) A szervezet a sós íz érzékelésével tudja igen hatékonyan szabályozni a felvehető só mennyiségét. Minél alacsonyabb valakiben a só mennyisége, annál kevesebb só vehető fel egyszerre számára, mert a meglévő egyensúlyi állapotot annál jobban felborítja a sok só. Igaz, hogy ez az egyensúlyi állapot rossz egyensúly, de akkor is csak egyensúly, és mint minden egyensúlyt, megváltoztatni csak lassan fokozatosan szabad, nem pedig felborítva. Ezért azok, akiknek nagyobb a sóhiányuk ugyanazt az ételt sósabbnak fogják érezni, mint azok, akiknek elegendő só van a szervezetében. Ezt nyugodtan próbáld ki. Keress valakit, akinek a vérében legalább 3-4 mmol/l -el kevesebb nátrium van. Sózd meg az ételedet úgy, hogy számodra kellemesen sós legyen, és mond meg neki, hogy kóstolja meg. Számára ehetetlenül sós lesz. Mivel ahogy fokozatosan visszapótolod a sót egyre kevésbé fogod az ételekben a só ízét érezni, így rájössz hogy mindenhol, minden sótlan, ezért érdemes mindig magadnál tartanod egy kis doboz sót. Meg fogsz lepődni mennyivel több sót fogsz fogyasztani, mint eddig. Ezt azért írtam le, hogy ha ezt fogod tapasztalni, tudd, hogy ez természetes.

9.) A sok só fogyasztásával több lehet a gyomorsavad, mivel a konyhasóból (NaCl) a clornak csak egy része kerül a vérbe (103 mmol/l), a többi része a gyomorsavhoz kell. A gyomorsav semlegesítéséhez, és a savasodás megelőzéséhez a legegyszerűbb módszer a szódabikarbóna fogyasztása. (A betegséggyártók már erről is mindenféle rosszat terjesztenek.) A szódabikarbóna NaHCO3. A vérben Na-ból mint már tudod 142 mmol/l-nek kell lennie, míg HCO3-ból 27 mmol/l-nek, valamint ez a szervezet legfontosabb pufferrendszere. Mint láthatod a szódabikarbóna minden része természetes összetevője a vérnek. Ha az elmúlt pár ezer évben nem volt káros, akkor valószínűleg ez után sem lesz az. :) Ezenkívül a szódabikarbóna fontos Nátrium forrás is, így szintén segít a vér Na értékét helyreállítani. Szódabikarbóna fogyasztásánál fontosnak tartom, hogy gyógyszertári legyen. Nem drága, kb. 200 Ft egy 200 grammos csomag belőle. Olyankor vegyél be belőle, ha sok a savad. Ha nincs túl sok gyomorsavad, és savasodás ellen, napi rendszerességgel akarod használni, akkor javaslom, hogy mivel semlegesíti a gyomorsavat, ezért étkezés után várj legalább egy órát mielőtt beveszed. Én egyszerre egy fél kávéskanálnyit szoktam bevenni, de a számodra ideális mennyiséget ennél is neked kell megtalálni. Tapasztald ki. Az sem jó, ha túl sokat fogyasztasz belőle.

10.) Ha bármilyen pozitív változást érzel magadon, pl. fokozatosan elmúlt a krónikus fáradtságod, vagy bármilyen egyéb tapasztalatod van, akkor légy szíves írd meg.

Ejteni kell még pár szót a cukorbetegségről is. Létezik egy olyan dolog, amit úgy hívnak, hogy másodlagos nátrium-glükóz transzport. Ez olyan területe az orvosi biokémiának, amibe nincs kedvem beleásni magam, és nem is áll szándékomban. Azonban tekintetbe véve, hogy a cukorbetegség is népbetegség, és igazából értelmes magyarázatot nem tud rá adni a jelenlegi orvostudomány, ezért élek a gyanúperrel, hogy komoly köze van a rossz sónak a cukorbetegség kialakulásához is.

További zsenialitása a betegséggyártók módszerének, hogy öreg korra jelentkeznek a hatások, így további hasznot hajt azzal, hogy nem kell "feleslegesen" nyugdíjasokat fizetni.
Érdemes megnézni azt a tényt is, hogy ha visszaemlékszel 30 évvel ezelőttre, több idős ember volt, és azok is sokkal kevesebb gyógyszert szedtek, míg manapság szinte nincs olyan idős ember aki ne szedne gyógyszereket, és aránylag nem is keveset fogyasztanak.

Ez az ördögi módszer tökéletesen működik, úgy ahogy azt a betegséggyártók várják! Kik a betegséggyártók? Ezt találd ki magad.

Ez az írás teljes terjedelmében, és csak teljes terjedelmében változtatások nélkül, szabadon terjeszthető!

Ha a 2008-as előadásomat meg akarod nézni dvd-n elküldöm 500 Ft+postaköltség áron (számlával). Ha fel akarod velem venni a kapcsolatot, az egeszsegesso_kukac_gmail_pont_com vagy a tisztaso_kukac_yandex_pont_ru címen tudsz elérni. Ezt az e-mail címet gyűtögető spam robotok miat tírtam ilyen cifrán. Nem ígérem, hogy minden e-mail -re válaszolok, de mindet elolvasom. Kérj visszaigazolást az e-mail-ről, hogy megkaptam-e!!!!

Mivel a betegséggyártók éberen őrködnek az „egészséged” felett (vagy sokkal inkább a pénztárcájuk felett), ezért csak idő kérdése, hogy mikor teszik működésképtelenné az e-mail címeket, és a weboldalt, ezért amíg tudod másold és továbbítsd!

Miklósi István
Szerencs, 2009. augusztus                                           

Kiegészítés: Ez az írás nem azért készült, hogy bárkiben is negatív érzéseket keltsen, azonban szükségesnek tartom, hogy nevén nevezzük a dolgokat, és én emögött sajnos tudatos és szándékos rosszindulatot látok.


Forrás: Tiszta Só





Miként fiatalodnak vissza a sejtek?


A gyerekek várható élettartama születéskor független attól, hogy apjuk 20 vagy 80 éves volt-e az utód fogantatásakor. Ez azt jelenti, hogy a férfiak szaporítósejtjei valamiképpen vissza tudják állítani órájukat, ám ennek folyamatát nem ismerik a szakemberek.
Egy élesztőgombában lévő gént tanulmányozva juthatnak közelebb a kutatók annak megválaszolásához, hogyan képesek visszafiatalítani magukat az öreg sejtek.

Stresszel teli körülmények között az élesztősejtek aszexuális szaporodásra váltanak át. Ilyenkor négy spórát képeznek, melyek mindegyike a normál sejtekhez képest csak a kromoszómák felét tartalmazza, ahogy az emberi (női és férfi) ivarsejtek is. Miközben egy sejt öregszik, egyre több fölös fehérjecsomót és DNS-darabot gyűjt be. Angelika Amon kutatásvezető, a Massachusettsi Műszaki Egyetem munkatársa csoportjával öreg és fiatal élesztősejtekből származó spórákat vizsgált. Arra figyeltek fel, hogy az ilyen jellegű abnormitások eltűntek az idős sejtekből származó spórákból, ami arra utal, hogy az így kialakult összes spóra várható élettartama azonos. A csomókba verődött fehérjéket a sejtek maguk "falták fel", emésztették meg (ez az úgynevezett autofágia jelensége).

A vizsgálatok kimutatták, hogy a spóraképződés folyamatában az NDT80 jelű gén fejeződött ki. Ehhez a génhez a legközelebb a p53 jelű gén áll az emlősöknél, amely a sejtciklust szabályozza az emberi szervezetben is. Kiderült az is, hogy ha bekapcsolták az NDT80 gént egy öregedő élesztősejtben, az megduplázta a sejt élettartamát. "Lehetséges, hogy a sejtek megfiatalításának és az öregedési markerek eltávolításának módját találtuk meg" - bizakodik Angelika Amon.

Forrás: 50plusz




Duzzadt, fáj, vizes: a nyári ödéma okai


A nagy nyári melegben a hő leadása miatt kitágulnak a vénák és emiatt sokkal könnyebben lép ki a folyadék a szövetközti térbe. Különösen azoknál jelenthet ez nagy problémát, akiknél valamilyen vénás keringési zavar van. Ilyenek lehetnek például a szív-, vesebetegségek, de a kismamák is ebbe a csoportba tartoznak - magyarázza Dr. Cvetkov Márta homeopata szakorvos.
Kánya Kata műsorvezető nem tapasztalt semmilyen vizesedést, ödémát terhessége során. „Életem legegészségesebb kilenc hónapja volt, amikor állapotos voltam.” Cvetkov doktornő szerint ez nagyon szerencsés eset, de nem meglepő hiszen nincs két egyforma terhesség. Van azonban három olyan élettani folyamat, amely elősegítheti a vizesedést.

A kismamák ödémájának három oka

Azt első, hogy a kismama keringő vértérfogata egyötödével megnövekszik a terhesség alatt. Erre azért van szükség, mert ez a plusz vér látja el a placentát és így a magzatot a friss oxigénnel.

A második szempont, hogy a terhesség folyamán, hormonális változáson megyünk keresztül. Megváltozik a kötőszövet rugalmassága, ezáltal az erek jobban kitágulnak. Mint már említettük, ezeken a tágult érfalakon könnyebben lép át a folyadék.

A harmadik tényező, hogy a terhesség ideje alatti növekedés miatt a hasüregi nyomás megnő. Pangás jön létre az alsó végtagokban, ami szintén a vizesedést elősegítő tényező.

A szem is lehet ödémás?

Kánya Kata kérdésére, miszerint a szem alatti duzzanatok, „táskák” miért alakulnak ki, Cvetkov doktornő kimerítően válaszolt. A köztudatban az él a legjobban, hogy elsősorban a vesebetegeknél alakul ki a táskás szem, de ez nincs feltétlenül így. Az vizesedés először a laza kötőszövetekben keletkezik. Az életkor előrehaladtával, pedig megereszkedik a bár, természetesen az arcon is.

Árnika golyócska és keringésjavítás

A megoldás ilyenkor az arc nyirokmasszáz vagy az arctorna lehet. Cvetkov doktornő egy praktikát is ajánlott. A reggeli duzzad szemre egyszerűen egy kanalat kell szorítani. Igénybe vehetünk homeopátiás segítséget is. Ajánlott szedni árnikát, ami serkenti, javítja a vérkeringést. A berberis a veseműködést, a nátrium szulfulikum a vese keringését javítja. A homeopátiás golyócskákból egyébként egyszerre általában ötöt kell bevenni.

Naponta többször is lehet alkalmazni, de minden esetben előzze meg a kezelést az orvossal való konzultáció. Terhesség esetén védőnővel, szülésznővel egyéb esetekben homeopata szakemberrel kell megbeszélni a kezelést.

Forrás: Napidoktor







A lelki egészség szempontjából néha jobb munkanélkülinek lenni?


Ugyan a világgazdaság lassan kilábalni látszik a válságból, a munkanélküliségi ráta napjainkban az egész fejlett világban magas. Az állásukat elvesztők lázasan keresik az új lehetőségeket, és hajlamosak elvállalni az első adódó lehetőséget – nem biztos, hogy helyesen.
Aki kenyérgondokkal küzd, annak persze nehéz elmagyarázni, hogy egyes állások károsabbak lelki egészségünkre, mint a munkanélküliség idegőrlő bizonytalansága, pedig ez az igazság.

A témába vágó legfrissebb kutatás Ausztráliából származik, és igazán nem lehet azt mondani, hogy elvégzői nem voltak alaposak: hét éven keresztül követték mintegy hétezer ember életpályáját. Az eredmények szerint a munkájukat elvesztők mind nyugodtabbnak, boldogabbnak, kevésbé depressziósnak érezték magukat, miután új állást kaptak, ami nem is meglepő. Az azonban már inkább, hogy mindez csak a számukra kielégítő, kezelhető munkák esetében volt így. A kutatást felügyelő canberrai Ausztrál Nemzeti Egyetem szakemberei szerint csupán csekély lelki előrelépést jelent, ha a munkanélküliségből egy rossz állásba menekülünk, sőt, sok szempontból károsabb lehet, mintha inkább kivárunk és tovább keresgélünk.

A vizsgálatban részt vevő férfiak és nők rendszeresen alapos kérdőíveket töltöttek ki arról, hogy érzik magukat a világban az adott pillanatban, mennyire elégedettek a munkahelyi körülményeikkel, munkafeltételeikkel, vagy éppen milyen nehezen viselik az állás elveszítése utáni otthonülést. A kutatók alapvetően az elvállalt munkák négy alaptulajdonságát járták körbe, olyan faktorokat, amelyek igen szoros összefüggésben állnak a lelki és mentális egészséggel. Azt vizsgálták, mennyire összetett és megerőltető, illetve biztonságos az adott hivatás, továbbá elemezték a munkavállalók számára biztosított önállóságot és természetesen a munkáért járó ellenszolgáltatásokat is.

Azok a volt munkanélküliek, akik a fenti szempontok szerint magasra értékelték új állásukat, természetesen sokkal elégedettebbek voltak, mint előtte. Az állástalanság helyett bizonytalan, túlterhelt, alulfizetett, rosszul megszervezett munkákat elvállalók esetében azonban további romlást érzékeltek a kutatók: még jobban elhatalmasodott rajtuk a depresszió, és állandóan aggodalmaskodtak. A felmérések tanúsága szerint náluk még azok is jobban érezték magukat a bőrükben, akik nem találtak új megélhetést. Mindez élesen ellentétben áll a közvélekedéssel, ami szerint mindegy, mit dolgozunk, az csakis jobb lehet annál, mintha jövedelem és kilátások nélkül ücsörgünk otthon, és naphosszat az álláshirdetéseket bújjuk. Emellett az adott munkakörnyezet mindig nagyobb hatást gyakorol mentális egészségünkre, mint maga a tevékenység jellege – hívják fel a figyelmet a kutatók. Ebből a szempontból a vezetők szerepe különösen fontos, hiszen egy rossz főnök akárki mindennapjait meg tudja keseríteni. A vizsgálat szerint a munkahelyi stressz elsősorban tőlük eredeztethető.

Az ausztrál kutatók mindehhez hozzáteszik: napjainkban már egyre kevésbé elképzelhető, hogy a munkavállalók fizikai veszélyben legyenek munkavégzés közben. Az ezt rögzítő előírások mellett azonban a döntéshozóknak a jövőben arra is fókuszálniuk kellene, hogy pozitívabb pszichoszociális környezetet biztosítsanak az emberek számára a munkahelyeken.

Forrás: betegvagyok.hu





Hétköznapi tevékenységeink, melyekkel árthatunk egészségünknek


Mindenki tisztában van vele, hogy a dohányzással, a túl sok ivással és a gyorséttermi ételekkel árt az egészségének, de ki gondolná, hogy egészen hétköznapi cselekedeteinkkel is rosszat tehetünk magunknak?
Mindennapi zuhanyozás

Ezzel a látszólag ártatlan tevékenységgel kiszárítjuk a bőrünket, és akár fertőzéseknek is kitehetjük magunkat. Dr. Nick Lowe bőrgyógyász azt javasolja, használjunk szappanmentes tisztálkodószereket és forró víz helyett langyossal mosakodjunk!

Napi nyolc óra alvás

Jim Horne professzor szerint ez a modern luxus csak fáradtabbá teszi az embert, sokkal hasznosabb, ha napközben beiktatunk egy-két rövid szundikálást. Attól sem kell megijedni, ha éjjel felébredünk, és nem tudunk visszaaludni. Ilyenkor inkább foglaljuk el magunkat valami hasznos tevékenységgel.

Fogmosás utáni öblögetés

Dr. Phil Stemmer fogorvos szerint ezzel lemossuk azt a védőréteget, melyet a fluorid képez a fogunkon. Legjobb, ha fogmosás után legalább fél órán keresztül semmilyen folyadékot nem fogyasztunk, sőt a fogkefét sem szükséges benedvesíteni használat előtt. Másik fontos dolog, hogy étkezés után legalább fél órát várjunk, mielőtt megtisztítjuk a fogunkat, az ételben található savak és cukor ugyanis legyengíti a fogzománcot, és ha közvetlenül ezután megmossuk a fogunk, tulajdonképpen leszedjük a zománcot, mielőtt az újra megerősödne.

WC-n ülés

Pedig a guggolás sokkal természetesebb póz lenne, és kevesebb erőlködést igényelne részünkről. Megoldás lehet erre, ha a lábunk alá helyezünk egy alacsony sámlit, ezzel sokat javíthatunk az emésztésünkön.

Túlzott tisztaságmánia

Akik túl sok időt töltenek lakásuk rendbetételével, azoknak általában magasabb a vérnyomásuk, még ha nem maga a tevékenység okozza is ezt, hanem az idegeskedés amiatt, hogy mikor szakítsunk rá időt. A háztartási eszközök használata ráadásul növeli az asztma kockázatát. Kell ennél jobb indok arra, hogy sutba vágjuk a porszívót?

Helytelen légzés

A kor előrehaladtával egyre inkább átállunk a mellkasi légzésre, holott a hasunkból kellene lélegeznünk, ahogy azt a csecsemők is teszik. Szerencsére újra meg lehet tanulni a helyes légzést, amely ideális esetben percenként 12-20 lélegzetvételből áll, rövid szünettel a ki- és belégzések között.

Vacsora utáni szieszta

Egy nehéz nap után jólesik egy gyors vacsora, ami után kényelmesen végignyúlhatunk a kanapén. Így azonban a táplálék nagy része zsírként raktározódik el bennünk. Helyesebb, ha reggelre koncentráljuk a nagyobb kalória-bevitelt, mivel így napközben több esélyünk van elégetni azt. A legegészségesebb, ha többször eszünk keveset, a napot pedig könnyű vacsorával és némi tornagyakorlattal zárjuk.
 
 
Forrás: 50plusz.hu




Gyakori betegségek almafogyasztással is elkerülhetőek


A legtöbb ember számára köztudott, milyen egészséges naponta elfogyasztani egy almát! Dr. Penny Stanway új könyve azonban talán még az ő számukra is szolgál újdonsággal. Az alábbiakban azokat a gyakori betegségeket soroljuk fel, amelyek - a szerző szerint - almafogyasztással könnyen elkerülhetőek.
A végtagokba beálló görcsöt leggyakrabban kalcium-, magnézium, vagy káliumhiány, továbbá a B és C vitaminok hiánya okozza, melyek mind megtalálhatóak az almában.

Az asztma veszélye is harmadával csökkenthető az alma rendszeres fogyasztásával, sőt, ha a kismamákterhességük során sok almát esznek, gyermekük számára is védelmet biztosítanak az első öt életévük során. Ennek oka a gyümölcsben található antioxidánsokban keresendő.

Csípések ellen az almabor-ecet javasolt, mely enyhít a fájdalmat.

Ha magas vérnyomással küzdünk, szintén segítségünkre lehet ez a jótékony gyümölcs, vagy annak ecetszármazéka, mely segít a fogyásban és lassítja a vércukorszint emelkedését étkezések után.

Az almában található csersav segít megelőzni afogászati megbetegedéseket, maga a rágás pedig egészségesen tartja az ínyt.

Az alma bármely más gyümölcsnél több pektint tartalmaz, ami a bélben védőréteget képez, így hasmenés idején is érdemes elrágni minél többet ebből a gyümölcsből.

Csuklás ellen is nagyon hasznos az almabor-ecet, mivel helyreállítja a savegyensúlyt a gyomorban, ezáltal segít leküzdeni a csuklás ingerét.

csontritkulás általában az idősödéssel, a menopauzával, a túl sok vagy túl kevés mozgással jár együtt, de az is előfordulhat, hogy a testben jelentkező gyulladás okozza, melyet az almában található különféle összetevők szintén képesek csökkenteni. Emellett a növényi hormonok, és a bór - melyek szintén jelen vannak az almában - az ösztrogénszintet is helyre tudják állítani.

Az alma héja - főleg a pirosé - kvercetint tartalmaz, amely antihisztaminként funkcionál, az almaborecet pedig allergia vagy szénanátha ellen is hatékony.

Ha gyenge az immunrendszerünk, azon is segít az alma a C-vitamin tartalma révén, a benne található pektin pedig antitesteket termel, és ellenállóbbá teszi szervezetünket a vírusokkal szemben.

Végül, de nem utolsó sorban, a nőknek ajánlott, hogy azokon a bizonyos nehéz napokon is lelkesen fogyasszák az almát, mivel olyan növényi ösztrogént tartalmaz, amely kiegyensúlyozza a szervezet ösztrogéntartalmát, ezáltal megelőzhetőek a túl magas ösztrogénszinttel járó problémák a menstruáció idején.

medipress.hu

Forrás: napidoktor.hu







Minden ami jó: az egészséges, élő édességekről


Minden ami jó, az vagy hizlal, vagy erkölcstelen - ismerjük a mondást. És meglepődünk, amikor olyat találunk, ami jó is, egészséges is, és nem hizlal. És miért írunk erről egy spirituális rovatban? Mert a lélek felemelkedésére törekvő olvasóink zöme ügyel a testére és a táplálkozására is. Ezért az információ nem elsősorban egy receptes könyv ismertetője, hanem jó tanács az egészséges életvezetéshez.
Bizonyára sokan gondolkoztak már el azon, hogy az egészségért miért kell szenvedni, aszkétikusan élni, visszafogni magunkat, és miért lesz minden kedvünkre való elfoglaltság káros, egészségtelen, vagy erkölcstelen. Egyszerűbb befalni a zsíros kenyeret – ami ráadásul nem is rossz -, mint pl. biocsírákkal megpakolni a növényi zsiradékkal megkent teljes kiőrlésű lisztből készült kőkemény kenyérszeletet… Persze ízre nem rossz ez sem, és ezzel vigasztaljuk magunkat, de valójában a tudatunk fogadtatja el velünk, miközben a káros sokkal finomabb. Ráadásul az egészséges táplálkozás luxus árú (sőt, kifejezetten drága), az egészségtelen pedig fillérekből kihozható. Ez utóbbi a magyarázat az elterjedésére, és arra, hogy rászoktunk az évtizedek alatt.


alaptészták, gyümölcslapok
Nyilván érthető, hogy egy háborús, vagy szorongatott, szegény időszak után az emberek – főleg az asszonyok – találékonysága folytán kitalálták, hogy miképpen lehet a legolcsóbban, a legkevesebből a legjobban jóllakatni a családot, a gyerekeket. Az egészséges étkezés igénye már csak akkor merül fel, amikor már nem a jóllakatás, nem az evés a lényeg, hanem az igazi értékes TÁPLÁLKOZÁS. Amikor már az emberek nemcsak jóllaktak, hanem el is híztak, akkor jöhet a lefogyasztásuk és életük egészséges mederbe terelése megfontolt étkezéssel és átgondolt mozgással.

Vigasztaló édességek

Sokan vannak úgy, ha rossz a kedvük, boldogtalanok, egy kis édességgel vigasztalhatók. Az édesség évezredek óta az ajándékok netovábbja, értéket képviselt, szeretetet szimbolizált. Persze ma elsősorban a gyári csokoládékat, bonbonokat, tortákat, süteményeket, fagylaltokat értjük alatta, pedig a természetes, kevésbé manipulált és gyártott édességek is ugyanannyira élvezhetők. Ráadásul egészségesek.

A napokban jelent meg egy nagyszerű könyv a Bioenergetic Kiadó gondozásában Lénárt Gitta tollából Élő édességek könyve címmel. (Ajánlónkban megtalálható.) Úgy érzem, hogy muszáj róla pár sort írnom, mert gondolatokat indított el bennem – hátha az olvasókban is fog.

Az egyik korjelenség manapság, hogy a lakosság nagy része elsavasodott. A nem megfelelő táplálkozás miatt az egész szervezet savasodik, és ez komoly egészségi problémákat, emésztési zavarokat, kellemetlen közérzetet okoz. Egyre többen iszogatnak „zöld löttyöket” lúgosító szándékkal, amik lehetnek importált ital alapanyagokból (pl. Innerlight), vagy lehetnek különböző tea fajták (pl. az egyszerű zöld tea), vagy a természet ajándéka a búzafűlé. Nem állítanám egyikről sem, hogy finom, de az egészség érdekében megszokható és elfogyasztható. Tudjuk azt is, hogy a cukor (elsősorban a fehér répacukor) és az abból készült termékek is savasítanak, egy csoki elfogyasztása után egy elsavasodott ember gyomra fél órán belül égni kezd. Ezért különösen figyelemre méltó, hogy Lénárt Gitta könyve lúgosító édességek receptjét tartalmazza!

Nagyszerű ötletek

A receptes könyv nem a megszokott alapanyagokat tartalmazza. Pl. nem találkoztam benne liszttel, répacukorral. Annál inkább friss és aszalt gyümölcsökkel, keleti fűszerekkel és alapanyagokkal, zöldségekkel, olajos magvakkal. Még a házi készítésű csokoládé receptjét is megadja, ami cukor nélkül készül, egészséges anyagokból. Általában a bemutatott édességek nyers alapanyagokból készülnek, nem hizlalnak, finomak, és egészségesek, sőt cukorbetegeknek is ajánlatos, de mégsem javasolják, hogy az étkezés javarészt ebből álljon. Ne feledjük, az édesség a táplálkozás színesítője, nem pedig alapja.

Élő édességek. Vajon mit jelent? Elsősorban azt, hogy nincs megfőzve, megsütve. A készítésekor nem alkalmaznak 42 foknál magasabb hőmérsékletet, így minden enzim, hasznos anyag a készítményben marad.

Bizony nem olcsók.  Ha vásárokban árulnak ilyet, ott is meglepődünk az áron, de mégis teljesen érthető. Hiszen semmi sincs helyettesítve, dúsítva, minden 100 %-osan abból van, ami rá van írva. Ráadásul az aszalt gyümölcs összeesik, kevesebb és töményebb lesz. Cukor sem kell hozzá, mert önmaga gyümölcscukra elegendő. Csakhogy fogyasztani is elegendő kevesebbet belőle, ám az minőségi.

Hogy kerül a csizma az asztalra? Miért írunk receptes könyvről egy spirituális portálon?

Ne essünk abba a tévedésbe, hogy miközben énünket keressük, lelkünket ápoljuk, templomunkat, a testünket elhanyagoljuk. Nem kell feltétlenül aszkéta életmódot folytatni. Habár a legtöbb vallás és keleti filozófia pártfogolja a vegetáriánus életmódot és étrendet, nem hiszem, hogy kizárólag vegetáriánus étkezéssel lehet megvilágosodni… Tiszteljük, ha valaki ezt választja, és fogadjuk el azt is, ha nem. Mindenre lehet filozófiát találni, de az ellenkezőjére is…
Egyre többen táplálkoznak nyers, élő zöldségekkel, gyümölcsökkel, és ez képezi életmódjuk alapját. Tehát egy spirituális ember számára fontos a táplálkozása, az egészsége. A teste legalább annyira fontos kell, hogy legyen, mint a lelke tisztasága. A felemelkedettséghez szükséges a külső-belső harmónia, ami kerüli a szélsőségeket.


- eszme -





Az emberi szenvedés öt oka


A védanta kimondja, hogy a szenvedés öt oka benne foglaltatik az első okban - abban, hogy nem tudjuk, kik vagyunk. Ha meg tudunk felelni erre az egyetlen alapvető kérdésre, hogy "ki vagyok?", az összes kapcsolódó kérdésre is megtaláljuk a választ, úgymint: Honnan jöttem? Mi az életem értelme és célja? Hová távozom halálomkor?
Deepak Chopra tanításai között találtam rá a következőkre, amit most megosztok veletek is. A következő kérdések bennem is felmerültek, így gondolom másokban is.

".... A védanta szerint az emberi szenvedésnek csupán öt oka van.
  • Az első ok az, hogy nem tudjuk, kik vagyunk.
  • A második, hogy az egónkkal vagyis az énképünkkel azonosulunk.
  • A harmadik, hogy ragaszkodunk ahhoz, ami múlandó és valótlan.
  • A negyedik, hogy félve riadunk vissza attól, ami múlandó és valótlan.
  • Az ötödik a halálfélelem.
A védanta kimondja továbbá, hogy a szenvedés öt oka benne foglaltatik az első okban - abban, hogy nem tudjuk, kik vagyunk. Ha meg tudunk felelni erre az egyetlen alapvető
kérdésre, hogy "ki vagyok?", az összes kapcsolódó kérdésre is megtaláljuk a választ, úgymint:
Honnan jöttem? Mi az életem értelme és célja? Hová távozom halálomkor?


Honnan jöttem? 

A válasz pedig ez: sehonnan sem jöttem, hiszen mindig is itt voltam. A test megjelenik és tovatűnik, de "én" mindig itt vagyok. Olyan helyről jövök, amelynek nincs kezdete az időben, és nincs vége sem. És ugyanide távozom...Tehát ...
Ki vagyok? A válasz a következő: a színtiszta tudat vagyok,a kibontakoztatható ígéret, minden lehetőségek mezeje. Ez vagyok. Nem test, és nem is az elme, hanem az, aki birtokolja a testet és az elmét.

És mi a célom az életben? 

Az, hogy boldog legyek, hogy örömmel telve közreműködjek az univerzum kreativitásában és fejlődésében.

És mi történik velem, amikor meghalok?

A válasz: semmi sem történik, hiszen nem halok meg. A színtiszta tudat nem pusztulhat el; csak megnyilvánulhat. Ennek tudata megszabadít minket a halálfélelemtől, mivel az univerzumban soha semmi sem veszik el, csak átalakul...A lélek nem távozik sehová. A test az, ami felbomlik, és visszatér a földbe...
 
De hol lakozik a lélek? Az egyik legerősebb tévképzet, hogy a lélek a testben lakozik. A lélek nem a testben van, csupán kivetíti magát testként és elmeként. Talál magának egy helyet a tér-időben, és közvetíti vagy kisugározza magát, a testen keresztül. ...

A lélek egyszerre létezik mindenhol és sehol... A lélek rezeg, és megteremti a gondolatokat. A lélek rezeg, és megteremti a testet. A lélek rezeg, és megteremti az egész univerzumot...."

Ha szeretnél erről bővebben olvasni tovább, akkor ajánlom Deepak Chopra: A boldogság mint erőforrás című könyvét.  
  
Forrás: Blue Dolphin 


Egy új etikus világkép tízparancsolata


Az életünk tele van szabályokkal. Néha lázadunk ellene, néha elfogadjuk. De mindig akadnak olyan szabályok, amelyeket nyugodtan kőbe lehet vésni, mert örök érvényűek. Mert évülhetetlenek. Mert mindennapi életünk szabályait találhatjuk benne. Mert talán egyéni boldogulásunkhoz is vezet a nemártás alapszabályának figyelembe vételével. A világ minden kultúrájában érvényesek az igazi szabályok...
1. Élj úgy, hogy alapvető szükségleteid kielégítése közben, mások hasonló igényei is kielégülhessenek.

2. Élj úgy, hogy érvényesülhessen az emberek élethez, gazdasági, kulturális fejlődéshez való joga, helyi hovatartozásra, etnikumra, nemre, állampolgárságra, társadalmi helyzetre és hitre való tekintet nélkül.

3. Élj úgy, hogy óvjad az élet elidegeníthetetlen jogát és az életadó környezetet a föld minden élőlénye számára.

4. Élj úgy, hogy személyes boldogságod, szabadságod és önkiteljesedésed harmonikusan illeszkedjék a természet teljességébe és tiszteld a többi ember hasonló igényeit.

5. Követeld meg kormányodtól, hogy más népekkel és embercsoportokkal békés és együttműködő viszonyt építsen ki, mindenkinek elismerve a jogos igényét egy jobb
élethez és egészségesebb környezethez, hisz mind az emberiség közös családjába tartozunk.

6. Követeld meg a veled kapcsolatban álló üzleti vállalkozásoktól, hogy a tevékenységükben érintett minden személy és a környezet iránt is felelősséget érezzenek, és, hogy olyan termékeket gyártsanak, olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek nem károsítják a környezetet, és valós szükségleteket elégítenek ki, mégpedig anélkül, hogy csökkentenék az esélyeit a piac kisebb, kevésbé kiváltságos szereplőinek.

7. Követeld meg a médiától, hogy folyamatos és megbízható tájékoztatást nyújtson az alapvető irányzatokról és kulcsfontosságú folyamatokról, hogy minden állampolgár és vásárló felelős döntést hozhasson saját egészségét, boldogulását és jövőjét illetően.

8. Legyen időd és energiád annak szolgálatára, hogy a hátrányosabb helyzetűek alapvető emberi méltóságuknak megfelelően élhessenek, szabadon a legmélyebb nyomorral járó küzdelmektől és megaláztatottságtól.

9. Bátorítsd a fiatalokat és a nyitott gondolkodású embereket, bármilyen korosztályhoz is tartoznak, hogy olyan szellemiséget alakítsanak ki magukban, amely erőt ad az
önmagukat, a jövőjüket és a gyermekeik jövőjét érintő erkölcsi döntések meghozatalához.

10. Munkálkodj együtt a hasonló szellemiségű emberekkel a létfontosságú környezeti egyensúlyok megőrzésén és helyreállításán kellő odafigyeléssel a lakóhelyedre, az
országodra, a térségedre és az egész bioszférára.

László Ervin Világváltás c. könyvéből

Forrás: Aranyfény  



Még a szívizomsejt is képes a lazításra - tanulhatnánk tőle!

A testünk tudatos mozgásaiért felelős vázizomzat rostjai nemcsak összehúzódni és ellazulni, hanem - nyugalmi állapotban - fokozottan relaxálni is képesek - állítják holland és amerikai kutatók, akik szerint vizsgálatuk igaz a különleges felépítésű szívizomra is.
A szív már az anyaméhen belül működni kezd, és életünk végéig kitart. Ez a nagyjából ökölnyi méretű izomcsomó nyugalomban percenként 60-90 alkalommal összehúzódik - vagyis, ha valaki megéri a századik születésnapját, ekkorra már 3-4 milliárd alkalommal húzódott össze a szíve.

Az izomsejtekben kétféle fehérje, az aktin és a miozin kapcsolódik össze, ezek felelősek a sejt rövidüléséért-nyúlásáért. A fehérjék működéséhez energiát az adenozintrifoszfát (ATP) nevű molekula szolgáltat, amelynek kalciumionokra van szüksége.

Roger Cooke, a munkacsoport vezetője a Biophysical Journal legújabb számában arról számolt be, hogy megfigyeltek egy olyan rendkívüli mértékű izomellazulási állapotot, melyhez lényegesen kevesebb ATP szükséges. A "szuperellazulás" (SRX) két fokozata ismeretes.

Az izomrost összehúzódásakor, az aktin-miozin páros teljes erővel működik. Ha az izom ellazul, az biológiailag az autó alapjáratának felel meg: a kerekek mozdulatnok, de a motor azért jár. Az SRX-állapot pedig a parkoló autóhoz hasonlít.

Az élő izom SRX-helyzetben, "parkolás" közben is fogyaszt üzemanyagot, de sokkalta kevesebbet, mint akár "alapjáraton". Cooke és munkatársai kimutatták, hogy a nagy mértékben csökkent izomanyagcsere-állapot a szívizomzatban is létezik, de az SRX a kétféle izomzatban erősen különbözik.

A vázizomzatban az aktin-miozin egyesülés, az izomösszehúzódás szükség esetén azonnal megkezdődik az SRX-et követően, míg a szívizomzatban az csökkentett anyagcseréjű állapot még megmaradhat a viszonylagos nyugalmi helyzetben.

"Olyan izomállapotot figyeltünk meg a szívizomsejtekben, amely igen alacsony energiafelhasználással jár, és ezzel csökkenti az egész szív energiaigényét" - írta a munkacsoport vezetője. A kutatók szerint a jövőben várhatók olyan kezelési lehetőségek, melyek az SRX-állapot fokozásával védhetik a szívet a külső terhelés esetén.

Forrás: informed.hu




Melyik színnek milyen hatása van a lelkiállapotra?


A kék nyugtat, a vörös serkent - ez a színterápia két alaptétele. Kétezerötszáz esztendeje ismertek, hála a keleti bölcseknek. A színterápiát 1877-ben fedezte fel újra egy dán tudós. Jó pár évvel később amerikai pszichológusok tudományosan is bizonyították az egyes színárnyalatok lelkiállapotra gyakorolt hatását.
Vörös

Serkentő, energiával feltöltő tulajdonsága miatt vérkeringést javító. Alacsony vérnyomás, reuma, vérszegénység esetén használják.
 
Narancs

Stimulálja a vérkeringést, felvillanyoz. Veseproblémák, sérvpanaszok esetén hasznos. Serkenti a kismamák tejelválasztását is.

Ibolya

Nyugtató hatása miatt idegi problémák, érzelmi zavarok kezelésére alkalmas, de egyes ízületi gyulladások, álmatlanság kezelésére is kiváló.

Sárga

A vidámság, boldogság színe. Hashajtó és vízhajtó hatású. Serkenti az agy, a máj és a lép működését.

Bíbor

Anélkül serkent, hogy izgatna. Gyomorpanaszok, migrén, bőrbetegségek esetén hasznos.

Zöld

Harmóniát sugároz, enyhén nyugtató hatású. Idegbetegségek, szénanátha, fekélyek, influenza, szexuális problémák kiegészítő terápiája lehet.

Kék

Hűvös, nyugtató, fájdalomenyhítő, vérzéscsökkentő hatású. Jó légzési rendellenességekre, magas vérnyomásra.
 

Forrás: Női Napozó




Hazugságok a rákról, amit szeretnének, hogy elhiggy


Amikor ennyi éve kutatnak valaminek a gyógymódja után, és még mindig igen szegényes a túlélési arány, az mindenképpen felvet néhány kérdést. Például azt, hogy miért költenek évente többszáz milliárd forintot világszinten egy olyan betegség kutatására, aminek az orvostudomány a hivatalos álláspont szerint nem ismeri a valódi okát. És vajon hogy lehet, hogy ennyi pénz, ennyi kutatómunka után sincs valódi, megnyugtató eredmény?
Lassan a hétköznapi ember számára is nyilvánvaló tény, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és az ennek következtében legyengült immunrendszerünk felelős azért, hogy nem tudja kordában tartani a hibás sejtosztódási folyamatokat.

Logikus lenne, hogy ezeket a területeket célozza meg az orvoslás, de nem, mégsem ez történik.
Az történik, hogy aki azt meri állítani, gyógyszerek nélkül ki tud gyógyítani valakit a rákból, az sarlatán, de legalább is hazudik.

Nézzük, mik a leggyakoribb hazugságok, amikkel etetnek bennünket:

A kemoterápia kötelező kezelés

Az igazság: az onkológusok 90 százaléka visszautasítaná a kemoterápiás kezelést, ha nekik maguknak lenne rákjuk.

Miért? Mert tudják, hogy egyáltalán nem hatékony, és hogy nagyon mérgező. Egyértelműen kimutatták, hogy a páciensek 98%-ánál hatástalan. És amikor a kemoterápiával kezelt betegek túlélési esélyeit a nem kezeltekkel mérték össze, a nem kezelt emberek jóval magasabb arányban gyógyultak meg, vagy tovább éltek, mint a kezeltek. A kemoterápia teljesen tönkreteszi az immunrendszert, aminek éppen erősítésre, segítségre lenne szüksége, hogy legyőzze a betegséget. Aki a kemó után képes meggyógyulni, az nem amiatt, hanem annak ellenére gyógyul meg.

Minden 40 év feletti nőnek rendszeresen kéne mammográfiás vizsgálatra járni

Az igazság: a mammográfia sokkal többet árt, mint használ. 


Minden egyes nőre, akinek segít, tíz nő jut, akinek ront az állapotán. Az évi 4 milliárd dolláros mammográfia-ipar arra biztatja a nőket, hogy röntgen besugárzással óvják az egészségüket.
Ezzel szemben a dán Nordic Cochrane Center kutatói megdöbbenő eredményre jutottak 500.000 nő vizsgálata alapján: minden 2000 nőből, akik mammográfiás vizsgálaton vettek részt egy tízéves időszak alatt, mindössze egynek hosszabbítja meg az életét ez a szűrés, másik tízet viszont megbetegít. A mammográfia sugárzása évente 3%-kal növeli a mellrák kialakulásának esélyét, és sok esetben egy magától visszahúzódó tumor olyan behatást kap tőle, hogy gyors terjedésnek indul.
Ennél sokkal veszélytelenebb az ultrahangos szűrés, de houstoni Texas Egészségtudományi Központ munkatársai már olyan tesztet is kidolgoztak, ami nyálból képes megállapítani a mellrák jelenlétét – jóval a kimutatható daganat előtt.

A rákgyógyszerek hatékonysági mutatói

A tudományos eredményeket sokféleképpen lehet maszkírozni – különösen, ha anyagi érdekek állnak mögöttük. 


A Tamoxifen nevű, népszerű mellrák-gyógyszer hatékonyságát például úgy hirdetik, hogy 49%-ban képes megelőzni a rák kiújulását. Ez nem igaz. A Tamoxifen független kutatások szerinti hatékonysága mindössze 1.6%, harmincszor kisebb, mint ahogy hirdetik. Mégis, mivel úgynevezett relatív számokat használnak, az eredmény végül is bármi lehet. Hogy mihez mérik a relatív értéket, azt nem tudjuk meg soha, de a 49%, az határozottan meggyőzően hangzik.
A másik jól csengő adat, miszerint a korai szakaszban (természetesen mammográfiával) felfedezett mellrák 91%-os eséllyel gyógyítható ötéves időszakra vetítve, szintén csak egy csali. Mivel a mellrák egy lassú növekedésű tumor, öt év alatt sokszor semmilyen tünete nem észlelhető. Így ha valaki nem is tud róla, hogy mellrákja van, annak 1.) lehet, hogy magától kezeli azt az immunremndszere, 2.) pont ugyanoda jut 5 éven belül, mint az, akinek felfedezték. Viszont a mammográfia, a kemoterápia és a szükségtelen gyógyszerek nélkül sokkal nagyobb a túlélési esélye.

A rákgyógyszerek a gyógyítást szolgálják

Az igazság: az onkológus nem azzal keresi a pénzt, hogy gyógyít, hanem azzal, hogy hatalmas jutalékokat kap a felírt gyógyszerek, kezelések után.

A JAMA nevű, híres amerikai orvosi folyóirat szerint egy átlagos onkológus jövedelmének 75%-a abból származik, hogy a rendelőben kemoterápiához használt gyógyszereket értékesít. A gyógyszerek pedig igen drágák – elvégre kell a pénz a kutatásokra. Mégis, a gyógyszerek promóciójára évente több tízmilliárd dollárt költenek csak az egyesült államokban.
Az Eli Lily gyógyszercég egyik volt orvoslátogatójának a Kongresszus előtt, eskü alatt tett tanúskodása szerint a gyógyszercégek volt modelleket, gyönyörű fiatal nőket alkalmaznak, hogy vacsorázni és borozni vigyék az orvosokat, eltúlozzák a gyógyszerek hatékonyságát, és minimálisnak állítsák be a mellékhatásokat.

A természetes gyógymódokkal való kísérletezésre nincs idő egy halálos betegség esetében.

Az igazság: a természetes gyógymódokat ismerő és használó orvosokat, gyógyítókat azóta üldözik világszerte, amióta az orvostudományt átvette a gyógyszeripar.

Számos orvos és intézmény nagy sikerrel kezeli a tumort méregtelenítés, immunrendszer-erősítés, megfelelő táplálkozás és gyógynövények segítségével. Van, akinél egy néhány hetes léböjt teljesen visszaszorítja a tumort. Mégis, ezt mind titokban kell tenni, különben megjárja mind az orvos, mind a beteg.
Ott van Dr. William Kelly esete, aki kidolgozott egy olyan enzimterápiát, ami méregtelenítéssel és diétával kombinálva „megeszi” a hasnyálmirigy rákos sejtjeit. Közel 33.000 ember esetében 90%-os gyógyulási rátát tudott felmutatni az első ötéves túlélési szakaszban annak ellenére, hogy a hasnyálmirigy-rák az egyik leggyorsabb, legagresszívabb fajta halálos betegség. Mit tett az amerikai kormány, amikor ezt megtudta? Börtönbe zárta.
Amerikában egyébként sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk, ott annak az egyszerű említése, hogy valaki meg tudja gyógyítani a rákot, automatikusan bűnnek számít.

A jó hír: a rák teljesen megelőzhető, sőt, gyógyítható.
 És bár a gyógynövényeket is igyekeznek betiltani, és lassan mindent, amit nem lehet levédeni, azért maradt rengeteg megoldásunk. Elsősorban a tájékozottság: ha az ember egy kicsit utánajár, megdöbbentő és megnyugtató dolgokra bukkan a rákkal kapcsolatban. 

A saját egészségünk a legjobb helyen a saját kezünkben van.

Forrás: 
Nana







Materializált szeretet: főzzünk tudatosan, a mudrák segítségével!


A mudrák, ami kézjógát jelent, nagyon könnyen elsajátítható gyakorlatok. Megszüntetik a diszharmóniát az őselemi energiák között, ezzel beindítják a változást a lelkünkben, a gyógyulást a fizikai testben vagy éppen megnyitnak a spirituális életminőségek felé.
Már egy ideje így csinálom, de most gondoltam meg is osztom veletek, hogyan tehetünk tudatosságot, célzott energiákat az anyagba. Magyarul főzzünk a családnak. Nagyon sok ember, köztünk én is, most érkezett el ahhoz a fejlődési szinthez, hogy a megszerzett elméleti tudást, az igazi spirituális életminőségeket ne csak elméletben, meditációban élje meg hanem az élet minden vonatkozásában, a legegyszerűbb dolgokban is. A legkisebb dolgokkal elért sikerekre építve aztán egyre nagyobb dolgokat tudunk teremteni.

Mit várok el az ételtől? Azt, hogy legyünk egészségesek és éljünk szeretetben, ennek az energiáját fogom beletenni.

Nézzük tehát magát a gyakorlatot. Tegyük fel, egyáltalán nincs kedvem főzni, napi rutin, unalmas, inkább lógnék a facebookon :-))
Öt perc energia felvétel az apan mudrával. A mudrák, ami kézjógát jelent, nagyon könnyen elsajátítható gyakorlatok. Megszüntetik a diszharmóniát az őselemi energiák között, ezzel beindítják a változást a lelkünkben, a gyógyulást a fizikai testben vagy éppen megnyitnak a spirituális életminőségek felé. Mikor mire kell.


Az alábbi képen az apan mudra tartása látható:

 Ez a köszönés a bankárkaszt az illuminátus és több titkos szervezet tagjainak , jelzik egymásnak az együvé tartozást. Figyelj oda e jelzésre lehet hogy egyszer e jelzés láttán észre veszed , hogy likvidálni akarnak . Tudd , hogy fölösleges vagy , és bármikor kiiktatható is . A zsidó orgyilkosok mindig készen állnak a likvidálásodra.

Ez a mudra aktivizálja a fa elemet, méregtelenít, erősíti a májat. Energiátlanságunk fő forrása a felhalmozódott szemét a testünkben és pszichikus szennyeződések a lelkünkben. Az alkotáshoz adja az energiát. Főzni nagyon fontos, sajnos a megvásárolt kész vagy félkész ételek tele vannak méreganyagokkal. A legtrükkösebb kínai találmány a nátrium glutamát, ízfokozó. Közvetlenül hat az ízérzékelő agyi központra, hamis ingert adva, ráadásul azzal a késztetéssel megspékelve, hogy még-még-még! Ez finom! Kell nekem! Ezért nem tudod abbahagyni a chipsek rágcsálását, csak éppen nem érted miért kívánod. Ok az E621.

A mudrát annyi ideig célszerű tartani, amíg "kidob bennünket az ágy". Most jön a gondolati-teremtő része. El kell képzelni a végeredményt, annyi érzékszervvel, amennyivel csak lehetséges. A vizualizálás az első, ha ki is kell nézzen valahogy az étel, mint pl. a süteményeknél, elengedhetetlen :-) Aztán magát az ízharmóniát, az illatokat, kell elképzelni, milyennek szerném érezni amikor készen van. Megkoronázása a gyakorlatnak, hogy átérzed a jól sikerült alkotás miatti örömöt és látni kell az örömöt a családtagok arcán is ahogy megköszönik a felséges ízélményt. Amikor ez a "megvizualizálás" napi rutinná válik, egy-két perc alatt meg lehet csinálni. Főzés közben figyelek a belső irányításra, miből mennyit, mi hiányzik még, mitől lehetne még jobb. És mikor kell kivenni a sütőből.

Szóval eddig jól főztem, nagyon jól. Innentől Istenien.

Domoszlai Kati spirituális terapeuta cikke





Banánnal kivédhető lehet a stroke


Egy banán reggelire, egy ebéd után és egy kora este elég káliumot juttat a szervezetünkbe ahhoz, hogy 21 százalékkal csökkenjen a stroke-ot okozó vérrögök kialakulásának esélye - állapították meg olasz és brit kutatók.
A tanulmány szerint ezrekkel lehetne csökkenteni a stroke-os esetek előfordulását, ha több káliumban gazdag élelmiszert - spenótot, mogyorót, tejet, halat és lencsét - fogyasztanánk, adta hírül a Daily Mail. Noha korábbi tanulmányok már kimutatták a banán vérnyomás-szabályozó és stroke-ot megelőző hatását, az eredmények között nem volt mindig összhang.

Az új tanulmány tizenegy korábbi vizsgálat eredményét vetette össze a hatvanas évek közepétől kezdődően. Úgy találták, hogy már napi 1600 milligramm kálium - amely egyébként az ajánlott mennyiség alig fele - már elegendő ahhoz, hogy a stroke veszélye egyötöddel csökkenjen. Egy darab banán átlagosan 500 milligrammot tartalmaz ebből, és a vérnyomás szabályozása mellett a szervezet folyadékháztartását is segít egyensúlyban tartani.

A túl alacsony káliumszint szabálytalan szívverést, ingerlékenységet, hasmenést és émelygést okozhat. Ugyanakkor a Warwicki és a Nápolyi Egyetem kutatói szerint a legtöbb országban bőven az ajánlott szint alatt marad a fogyasztása. Aki azonban megfelelő mennyiségű káliumot visz be a szervezetébe, rendszerint önkéntelenül is mérsékli a sófogyasztást, amivel szintén segít a stroke megelőzésében.

A tanulmány a Journal of the American College of Cardiology című folyóiratban jelent meg.

Forrás: 
Házipatika




A curry segíthet elpusztítani a rákos sejteket


A curry egyik alkotóeleme segíthet megkeresni és elpusztítani a kemoterápiának ellenálló rákos sejteket. Mindez nagyban növelheti a kemoterápiás kezelések hatékonyságát és segíthet a rákos betegség újbóli kialakulásának megelőzésében.
A Leicester Egyetem kutatói a kemoterápiának ellenálló sejtek feltérképezésére kurkumint, a kurkuma gyökér kivonatát használtak. mely egyúttal a curry fő összetevője is. Hosszú távú elképzelésük az, hogy a kivonatot felhasználják majd a vastagbél daganat kezelésénél. A vastagbélráknak évente több, mint 600 000 halálos áldozata van világszerte – ez a nyugati világban a harmadik legnagyobb számú a rákos elhalálozások körében.

Kezelés után a rák kis része megmaradhat, így a betegség kiújulhat. Ezek a sejtek a többitől eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek mintegy immunissá teszik őket a kemoterápiás kezelésekre. Korábbi laboratóriumi kutatások igazolták, hogy a kurkumin nem csak a kemoterápiás kezelések hatékonyságát növeli, de az ellenálló sejtek számát is csökkenti, megakadályozva így a betegség visszatérését. Reméljük, hogy munkánk a kurkumin hatásmechanizmusának jobb megértéséhez vezet. Továbbá, azon betegek beazonosításában is segíthet, akik a leginkább élvezhetik a kurkuminos kezelés előnyeit” - mondta el a vezető kutató, Dr. Karen Brown.

A gyömbérek családjába tartozó kurkuma leginkább a narancssárga curry fűszer alapanyagaként ismert, de orvosi célokra is használják már évszázadok óta. Az Alzheimer-kór, a köszvény és más betegségeknél világszerte vizsgálják lehetséges előnyeit. Dr. Lynne Howells kutató elmondta, hogy kutatásaikat a Hope Against Cancer szervezet támogatta, mely az egyetem más kutatásait is finanszírozza.

Forrás: Női Net Café



A mobiltelefon hatással van az agyműködésre


A hatás egészségügyi jelentősége egyelőre ismeretlen, de ennek alapján is javasolható a fülhallgatók és headsetek használata, és az, hogy ne telefonáljunk autóban.

A mobiltelefon-használat robbanásszerű terjedésével egyre többekben merül fel, nincs-e egészségkárosító hatása a készülékek által létrehozott, rádiófrekvencia-modulált elektromágneses mezőnek (RF-EMM). Különösen a sugárzás feltételezett rákkeltő hatása kelt széles körben aggodalmat.
 
Az eddigi kutatások szerint a rádióhullámok nem daganatkeltőek

Az aggodalmakat feltehetően az táplálja, hogy bizonyos, az örökítőanyagot károsítani képes sugárzások daganatkeltő hatása régóta ismeretes. Ilyen a DNS alkotóelemei között hibás kémiai kötéseket létrehozó ultraibolya fény, illetve a nagyenergiájú - úgynevezett ionizáló - sugárzások (a röntgensugárzás és egyes radioaktív anyagok sugarai), amelyek a DNS-t roncsoló szabadgyököket hoznak létre.

A rádiófrekvenciás energiatartományban lévő elektromágneses hullámok ehhez hasonlítható rombolást nem képesek véghezvinni. A legtöbb szakértő véleménye szerint egyetlen mérhető hatásuk az, hogy a forrásukhoz közeli szöveteket némileg felmelegítik, és ezt is csak akkor, ha elég nagy hozzá a teljesítményük.

Bár időről időre napvilágot látnak vélemények más élettani hatásokról, ezeket mások rendszerint cáfolják, és pillanatnyilag nincs semmilyen általánosan elfogadott elmélet arról, hogy az RF-EMM - akár a mobilokénál jóval erősebb is - milyen mechanizmus által okozhatna daganatot vagy egyéb egészségkárosodást. Emellett a mobiltelefonok sugárzásának maximális teljesítményére nézve minden ország szigorú szabályozással rendelkezik, és csak az egészségügyi határértékeknek megfelelő készülékek hozhatók forgalomba.

Mégis, mivel a mobilhasználat és az agydaganatok kockázata közti összefüggéseket firtató eddigi tanulmányok nem jutottak egybehangzó eredményre - egyesek kimutattak bizonyos kockázat-növekedést, míg mások nem -, a kérdés nem tekinthető lezártnak. Egy dán kutatókból álló csoport például 20 éven át 420 ezer ember adatait dolgozta fel, mígnem 2006-ban arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy semmiféle emelkedett daganat-kockázat nem igazolható a mobilhasználók körében. Ezen az állásponton van a WHO is. Egyes nemzeti hatóságok, például a Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal azonban nem találta meggyőzőnek a dánok érvelését.

A fülhöz közeli agyterületek anyagcseréje fokozódik telefonálás alatt

Valójában még azt sem tudjuk, hogy a mobiltelefon gyakorol-e bármilyen kimutatható hatást az agy sejtjeinek működésére. Ezért az Egyesült Államok legjelentősebb szövetségi egészségügyi intézménye, a National Institutes of Health kábítószerhasználattal foglalkozó intézetének kutatócsoportja Nora D. Volkow vezetésével arra vállalkozott, hogy pontosan felmérik a mobilkészülékek agyi aktivitásra kifejtett hatását. Eredményeiket a Journal of the American Medical Association című orvosi szaklap legújabb számában közlik.


A 2009-es év folyamán elvégzett vizsgálataikban összesen 47 önkéntes vett részt. A kísérletek során az alanyok jobb és bal füléhez is mobiltelefont illesztettek, majd először 50 percre működésbe hozták a jobb fülhöz illesztett készüléket - természetesen hang nélkül, hogy a hangingerek feldolgozása ne befolyásolja az agyi aktivitást -, másodjára pedig 50 percig úgy figyelték az agyműködést, hogy mindkét telefon kikapcsolt állapotban volt.

Az agy egyes területeinek aktivitását - bevált módszer szerint - a glükózfogyasztás alapján határozták meg. Az aktív agysejtek a működésükhöz többletenergiát igényelnek, ezért fokozott mennyiségű cukrot vesznek fel a vérből. A mérés során a vérbe speciálisan jelölt cukormolekulákat juttatnak, s ezek megoszlását, felhalmozódását az agyban pozitron-emissziós tomográffal (PET-készülékkel) térképezik fel.

A kísérlettel a kutatók elsődlegesen arra a kérdésre keresték a választ, van-e összefüggés a mobilkészülék által kibocsátott RF-EMM hullámok energiája és az érintett agyterületek anyagcsere-tevékenysége között.

Eredményeik szerint az RF-EMM hullámok az egész agy átlagos anyagcsere-intenzitását nem változtatják meg, azonban a sugárzás helyi hatásai nem elhanyagolhatók. A készülék antennájához legközelebb eső agyi területeken - a homloklebeny szemüreg felé eső részén, illetve a halántéklebeny csúcsán - körülbelül 7 százalékos, statisztikailag jelentős anyagcsere-fokozódás volt kimutatható a telefon bekapcsolt állapotában a kikapcsolthoz képest. A legnagyobb növekedés tehát éppen a legerősebb RF-EMM sugárzásnak kitett területeken volt tapasztalható.

Érdemes a telefont a fejtől minél távolabb tartani

A kutatók szerint a kísérletek igazolták, hogy az emberi agy valamiképpen reagál a mobiltelefonok által kibocsátott RF-EMM hullámokra. Ugyanakkor hangsúlyozzák: ezekből az eredményekből nem tudjuk meg, hogy az RF-EMM hullámok milyen úton-módon befolyásolják az agy anyagcseréjét, azt pedig még kevésbé, hogy ennek a hatásnak - akár hosszantartó formájában is - lehet-e bármilyen jelentősége az agydaganatok szempontjából. A szerzők és a kutatást kommentáló más tudósok is további vizsgálatokat tartanak indokoltnak, egyebek mellett annak felderítésére, hogy az agysejtek anyagcseréjének fokozódásán felül az RF-EMM hullámok okoznak-e más funkcionális elváltozást is, például befolyásolják-e az agyi ingerületátvivő anyagok termelődését. Ebben az esetben ugyanis a szervezet egészére kiható nemkívánatos következményekkel kellene számolnunk.

Addig is, amíg a vita végleg el nem dől, több ország - köztük Ausztria, Németország, Franciaország, Svédország - sugáregészségügyi hatósága ajánlást fogalmazott meg, melyben szorgalmazza a fülhallgatók és headsetek használatát a fejet erő sugárzás csökkentése érdekében, továbbá javasolja, hogy amikor csak lehet, tartsuk a készüléket a testünktől távol, és ne telefonáljunk vele az autóban, ahol a mobil kénytelen "erőlködni", vagyis a leadott sugárzás teljesítményét fokozni.

Forrás: www.origo.hu


Méz és fahéj a mindennapi egészségünkért


Sokszor észre sem vesszük, hogy kisebb-nagyobb bajunkra gyógyszereink megtalálhatóak az otthonunkban, a konyhánkban is. Mindig a legegyszerűbb megoldás a legnagyszerűbb... és még finom is...
Szívbetegség

A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következőroham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. .A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés
 
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás
 
Két kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.
 
Koleszterinszint

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterin szintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.

Megfázás
 
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok
 
A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Az immunrendszer erősítése
 
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor
 
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha
 
Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás
 
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás
 
Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság
 
A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.

Használja Ön is ezt a természetes egészséget kínáló megoldást, a mézet és a fahéjat.
 
Jó egészséget, további szép napot kívánunk Önnek!



Együtt könnyebb: hatékonyabb a társas leszokás


Maria E. Pagano, a Case Western Orvostudományi Egyetem pszichiáter segédprofesszora szerint a közösségi leszokás segítheti csökkenteni a függők egocentrikusságát és önzőségét, ami sok szakértő szerint a függőségi betegségek alapját képezi.
A kutatásaink szerint a leszokást segítő programokban való aktív részvétel - amelynek során a függők egymást segítik a leszokásban - a leghatékonyabb módja a függőségi betegségben szenvedők gyógyulásának. Az Anonim Alkoholisták (AA) programjainak lényege a közösségépítés, ahol a hasonló problémákkal küzdők egymás problémáinak megoldásával saját magukon is segítenek.”

Pagano professzor kutatásainak alapja az úgy nevezett ”segítő terápiás irányelv” (HTP), amelynek lényege, hogy ha egy beteg egy, a sajátjával azonos problémával küzdő emberen segít, azzal tulajdonképpen magával tesz jót. Az Anonim Alkoholisták nevű segélyszervezet már régóta ezzel a módszerrel gyógyítja az alkoholfüggőket, méghozzá nagy sikerrel.

Pagano professzor kutatásai szerint a leszokni vágyó alkoholisták 40 százaléka képes megállni az ivást akár egy évig is, ha csoportos foglalkozásokon vesz részt. Ugyanez az arány az egyéni személyes programok esetében csak 22 százalék. ”Ebből is látszik mennyire fontos a közösségi szellem és egymás segítése a függőségi betegségek gyógyításában” - tette hozzá a professzor.

A kutatás részletes leírása az Alcoholism Treatment Quarterly című szaklap legfrissebb számában olvasható.








Egy tonna élet


Napjainkban egy átlagos európai család háztartási széndioxid-kibocsátása – ami főleg a fűtésből, a világításból, és a közlekedésből ered – eléri az évi hét tonnát, ami hosszú távon tarthatatlan.
Ennek körülbelül a hetede lenne egészséges érték, ám a vélemények erősen megoszlanak annak tekintetében, hogy a ma megszokott komfort biztosítható-e ilyen alacsony környezetszennyezés mellett is. Az „Egy tonna élet” projekt világos választ ad majd a kérdésre: mit jelent egy család számára alacsony széndioxid-kibocsátás mellett élni?
A kísérlet lényege, hogy egy svéd család környezettudatos háztartásba költözik, amelyben csupa olyan technológia működik, ami ma már bárhol elérhető. Otthonukat a faházairól ismert A-hus vállalat építi fel; a kiválóan szigetelt ház fűtésének jó részét a bejövő levegő, a háztartási gépek által termelt hulladék hő és a lakók testmelege biztosítja. A maradék hőt napkollektorok termelik majd, s ezek melegítik a fürdéshez használt vizet is. A kiegészítő fűtésbe a tetőre szerelt napelemek által megtermelt áram is besegít, s ugyanezt az elektromosságot használja a friss levegőt biztosító szellőztető rendszer és a hűtőszekrény is.

Mivel a kísérlet Svédországban zajlik, a ház kocsibejáróján természetesen egy Volvo áll, ami – ugyancsak természetesen – elektromos hajtású. A család Volvo C30 DRIVe Electric gépkocsija széndioxid-kibocsátás nélkül üzemel, hiszen a feltöltéshez megújuló forrásból származó energiát használnak fel. A Volvo számára azért is nagyon hasznos a kísérlet, mert így valós, hosszú távú felhasználói tapasztalatokhoz juthat elektromos autói fejlesztéséhez.
A projekt harmadik résztvevője a Vattenfall vállalat, amelynek szakértői intelligens technológiával szerelik fel a házat, hogy mindig valós időben mérhessék a pillanatnyi áramfogyasztást. A cég hasznos tanácsokkal is segíti a családot, hogy minél hatékonyabban használhassák fel a rendelkezésükre álló energiát, és szükség esetén ugyancsak a Vattenfall biztosítja a kiegészítő villamos áramot, amit kizárólag megújuló forrásokból nyer.

Érdekes ellentmondás, hogy a kísérlet éppen köznapi megoldásaitól válik különlegessé, hiszen a család számára biztosított technológia már ma is elérhető a nagyközönség számára. Másképpen szólva: ez nem egy eltúlzott, tudományos-fantasztikus projekt, hanem a ma létező lehetőségek átgondolt felhasználása.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése