2018. január 22., hétfő

Hírháló 2014- ben III.





Hírháló 2014- ben III.



A rezsiharc helyett miért nem a bankok ellen harcol a Fidesz? 
2014. január 6. 
SVPSZ
A devizahitelezés egy 2000 évi kormányrendelet alapján vált lehetővé. 2000-ben adtuk le a pénzkibocsátási jogot, és azonnal meg is indultunk, már 2001-ben lefelé a lejtőn! Aki nem hiszi, járjon utána! Aztán a szocialista kommunisták még rátettek néhány lapáttal, és 2008-ban már csaknem államcsőd lett az internacionálé végeredménye. Volt nekünk a gengszterváltás óta pufajkás (Horn Gyula), D-209-es forgalmi rendszámmal ellátott titkos ügynök (Medgyessy Péter), két KISZ-es új milliárdos (Gyurcsány és Bajnai). Ami még nem volt: a nemzetért, a hazáért munkálkodó becsületes magyar!! Aki nem a hazából, hanem a hazáért él!
A devizahiteltől a tehetősek 2010 nyarán megszabadultak. Volt olyan Fideszes országgyűlési képviselő, aki 15 millió forinttal járt jól! A végtörlesztés lehetőségével az átlag magyar sajnos nem tudott élni. Amennyiben az árfolyamgáthoz csatlakozik, öt év múlva még a jelenleginél is sokkal nagyobb bajba kerül. A bankárok a magyar emberekre alkalmazott kamatrabszolgasággal meggazdagodnak, a még fennmaradó hasznot kiviszik az anyaországukba. A betétekre alig fizetnek kamatot, és a betét azonnal kimegy a bank anyaországába, ott lesz belőle hitel, nem itthon! A hitelkamat Magyarországon 30 százalék felett van, a betétkamat még a 3 százalékot sem igazán éri el. Az olló óriási, akárcsak a magyar emberek jövedelme és a hatalom és holdudvarának jövedelme között.

Mond, Te melyik harcot választanád? A rezsiharcot, vagy a devizahitel probléma végleges és azonnali rendbetételét? A bankadót a bankok ránk terhelik!! Pontosan annyival emelik meg a bankköltségeinket, amennyivel nőtt esetleg a bér, vagy a nyugdíj. Ügyes! - mondaná Kohn bácsi, ha élne még...
A maszatolásból elég volt. A gáz és a villamos energia olcsóbb lett... Ez végre észrevehető lesz a számláinkban - ennyit INGYEN el lehetett volna mondani. A devizahitelesek utcára kerülnek, sokan öngyilkosok lettek közülük. Emberbatáribb lenne a devizahitelesek melletti országos kormányzati kiállás!


Devizahitelek: Róna szerint nem védhető a Kúria döntése 

2014-01-06 12:29:00 
atv.hu
Sem jogilag, sem pénzügyelméleti szempontból, sem pedig erkölcsileg nem védhető a Kúria a devizahitel-szerződésekkel kapcsolatos döntése - vélekedett Róna Péter közgazdász az ATV Start című műsorában.

Róna szerint a deviza alapú kölcsönszerződések létrehozatalával a bankok gyakorlatilag törvénysértést követtek el, erre ugyanis a bankok működését szabályozó pénzintézeti törvény Magyarországon, de egyébként a világ más országaiban sem ad felhatalmazást. Mint mondta, a pénzintézeti törvény a bankok számára kölcsönszerződések megkötését teszi lehetővé, de azt, hogy ezek konkrétan milyen tipusú kölcsönszerződések lehetnek, a Polgári törvénykönyv 523. cikke határozza meg, ezt pedig a bankok figyelmen kívül hagyják, és egy általános szerződéselmélet alapján szentesítik a devizahitel alapú konstrukciókat. Ezt egyébként a Kúria is elismerte - jegyezte meg a közgazdász, aki szerint a testület érvelése hemzseg a súlyos hibáktól, és korántsem biztos, hogy ez a kérdés annyira lezártnak tekinthető, mint amennyire elsőre tűnik.
Róna azt is elmondta, a megszorító intézkedéseknek köszönhetően egész Európában, így Magyarországon is kialakult egy fajta stabilitás, mindez azonban a növekedés kárára történt, ennek következtében pedig Európa-szerte a világszínvonaltól jelentősen elmaradó növekedés tapasztalható. A közgazdász úgy véli, Magyarországon az idei növekedés jóval 2 százalék alatt várható, ha pedig nem sikerül a bankrendszert olyan állapotba hozni, hogy beinduljon a hitelezés, akkor továbbra is rendkívül gyenge gazdasági kilátások elé nézünk.


Menekül a pénz a bankokból 


CSÜTÖRTÖK, 2014 JANUÁR 2 
napigazdasag.hu
Folytatódott az egész évre jellemző tendencia, novemberben is csökkent a háztartások bankbetéteinek összege - derül ki a Magyar Nemzeti Bank kedden közölt statisztikájából. Ennek elsődleges oka az alapkamat további csökkenése, ami a betétekre fizetett kamatot is jelentősen visszavágta.

Összesen 53,4 milliárd forinttal csökkentették novemberben a háztartások betétállományukat, az viszont meglepő volt, hogy ezúttal a devizaalapú megtakarítások estek vissza nagyobb mértékben. Egy hónap alatt 30,5 milliárd forintot vettek ki a devizabetétekből, ezt csak részben kompenzálta a forint gyengülése miatti 21,7 milliárdos állománynövekedés, így a hónap végén 929,7 milliárd forintra rúgott az állomány. A forintbetétek összege 22,8 milliárd forinttal csökkent, így 5956,8 milliárd forintot tett ki. Az év első tizenegy hónapjában csaknem 700 milliárd forint tűnt el a forintbetétekből, 2012 végén ugyanis még 6640,6 milliárdos összeget mutatott a statisztika. A pénz nagy része a korábbi tapasztalatok szerint befektetési alapokba és állampapírokba áramlott, ezek a termékek ugyanis már lényegesen magasabb kamatot biztosítanak, mint a bankbetétek.
A háztartások hitelállománya a forint gyengülése miatt ismét növekedett novemberben, hiába törlesztettek az ügyfelek ugyanis 26,6 milliárd forintnyi devizahitelt, az átértékelődés 74,4 milliárddal növelte az állományt. Így a hónap végén 3757,8 milliárd forint volt a devizahitelek állománya a jegybank adatai szerint. A középárfolyamok alapján egyébként az október végi 296-ról novemberre 300,94-ig gyengült a forint az euróval szemben.
Kedden a jegybank a kamatok alakulásáról is közölte friss statisztikáját, mely szerint novemberben átlagosan 8,85 százalékos éves kamaton lehetett lakáshitelt kapni, ez 6 bázisponttal volt alacsonyabb az októberi szintnél. A szabad felhasználású hitelek átlagos kamatlába viszont majdnem egy százalékkal emelkedett, így ismét tíz százalék felett volt. A betéti kamatokban a bankok érvényesítették a 20 bázispontos novemberi kamatvágást, az előző hónaphoz képest 23 bázisponttal csökkent az átlagos kamat, így már csak 2,64 százalékot fizettek a megtakarítások után.
Az adatok szerint novemberben 13,4 milliárd forint értékben kötöttek új lakáshitel-szerződéseket, ami még mindig messze elmarad a korábbi csúcsoktól, de már éledezést jelent az egy évvel korábbi 9,7 milliárdhoz képest. A betéteknél a szerződések összegében is látszik a kamatcsökkenés hatása, hiszen míg 2012 novemberében még 994,4 milliárd forintnyi szerződést kötöttek, egy évvel később ez már csak 669,3 milliárd volt.
Beke Károly


A Habsburgok belőlünk gazdagodtak 


Csurka Dóra 2013. március 22., péntek 
Magyar Hírlap
Egy kiállítás kincsei - A bécsi Kunstkammer világhírű gyűjteménye vajon még mennyi eltulajdonított magyarországi értéket rejt?
Évekig tartó felújítási munkálatok után, március 1-jétől újra látogatható a Habsburgok kincseskamrája, a bécsi Kunstkammer. Húsz teremben kétezernél is több rendkívüli arany- és ezüsttárgyat, műkincset csodálhatnak meg az érdeklődők a Habsburgok évszázadokon át tartó gyűjtőszenvedélyének köszönhetően.
 
Schmitt Pál magyar és Heinz Fischer osztrák államfő 2010 szeptemberében Bécsben Bocskai koronája előtt (Fotó: MTI/Beliczay László)

A nagy művészettörténeti esemény nem feledtetheti, hogy az összesen mintegy nyolcezer darabból álló különleges gyűjtemény háromnegyede továbbra is rejtve marad a nagyközönség elől, mint ahogyan az a tény is, hogy ennek a világviszonylatban is rangos kollekciónak egy részét a 16-17. században ellopott páratlan magyar kincsek alkotják. A tárgyak többségének beazonosítása - gondolom - mára lehetetlen, hiszen a Habsburgok évszázadok óta gondosan ügyeltek arra, hogy az eredetet bizonyító megkülönböztetéseket eltüntessék.
A magyar régmúlt meghamisítása és európai hegemóniájuk biztosítása érdekében loptak, aztán fúrtak, faragtak, kapartak... (Elég csak a Szent Koronán elvégzett barbár műveleteik­re - Szűz Mária képének felcserélése Dukasz Mihályéval - vagy a Képes Krónika nekik nem tetsző részeinek kikaparásaira gondolni.)
Évszázadokon keresztül áramlottak magyar műkincsek Bécsbe, máig nem alakult azonban magyar tudósokból, szakértőkből álló vizsgálóbizottság a tanulmányozásukra, de 1932 óta komoly kísérlet sem történt a Habsburg família által eltulajdonított kulturális örökségünk visszaszerzésére.
"Egy szerencsétlen órában a Habsburgok becsempésztettek az országba. Nem hívattak, hanem a szó szoros értelmében becsempésztettek. És e pillanattól kezdve ránk zúdult az elnyomás, a nyílt erőszak és alattomos ármányok összes eszközeivel a szenvedések végtelen sora..." "...Sohasem volt uralkodóház a világon, melynek a korlátlan uralmi vágy annyira vérében lett volna, mint az osztrák-háznak. Náluk ez természet, családi jellemvonás, mely, mint a vastag ajk nemzedékről-nemzedékre örökbe szállt" - írta róluk Kossuth Lajos.
Hazánk már az Árpádok korában kincses ország hírében állt, s amikor Habsburg Alberttel megjelent a család a magyar trónon, héjaként vetették rá magukat az aranyra és a páratlan műkincsekre. Már megjelenésük is a magyar történelem színpadán önmagáért beszélt: 1440. február 22-ére virradó éjszaka Albert özvegye, Luxemburgi Erzsébet királyné német komornájával, Kottanner Jánosnéval kilopatta a visegrádi fellegvárból a Szent Koronát. Évszázados uralmuk és elnyomásuk tehát egy gigantikus lopással kezdődött. Zsigmond király javai - benne az Anjouktól örökölt kincsekkel - leánya, Erzsébet révén Habsburg Alberthez kerültek.
A Corvina könyvtár pusztulása
Hunyadi Mátyás üres kincstárat vett át, de színültig megtöltve hagyta utódaira.
A budai palota termeit freskók, faliszőnyegek, csodálatos festmények borították, a mennyezet aranyozott volt, s drágakövekkel kirakottak az ajtók és az ablakkeretek. Szoborremekek álltak a palota udvarán és a termekben, az ötvösművészet tenger kincse alatt roskadoztak a polcok. Világhírű könyvtárának, a Bibliotheca Corvinianának a kor humanistái csodájára jártak. Mátyás minden fellelhető kincset, tudást - értékmentés céljából - összegyűjtött, a kereszténység jegyében akarta a neoplatonikus filozófia felhasználásával a deszakralizált európai elit kultúráját újraértelmezni. A budai könyvtár fénykorában, 1490-ben kb. 3000 kötetnyi kódexből, kéziratból állt. Helye a 340 szobás királyi palotában a Dunára néző keleti oldalon az emeleten, a királyi kápolna melletti boltíves helyiségben volt.
A két bolthajtásos teremben a könyvek, kéziratok hárompolcos állványokon feküdtek, melyeket arannyal átszőtt piros bársonyfüggönyök védtek a portól és a fénytől.
Mátyás halála után hatalmas műve széthullott, Jagelló II. Ulászló és II. Lajos uralkodása idején külföldi humanisták szerezték meg és hordták el a könyvtár legértékesebb darabjait. Német humanisták (Brasicanus, Celtes, Cuspinianus) - a Habsburgok megbízásából - lopták ki a kódexeket Bécsbe, pár évvel később Faber János bécsi püspök már pénzt is hajlandó volt áldozni a további kötetekért.
A mohácsi csata után Szulejmán háromszor vonult be Budára, 1526-ban, 1529-ben és 1541-ben. 1526. szeptember 3-án lóháton érkezett, megtekintette Buda várát, s onnan szemlélte a túlsó parton felgyújtott Pestet. A zsákmányolt kincseket hajókon, valamint 1400 tevével vitette Konstantinápolyba.
Oláh Miklós kancellár tudósított a mérhetetlen pusztulásról. "1526. szeptember 8-án a törökök betörve a palotába leszaggatták az ezüstláncokat a könyvekről és elpusztították az értékes köteteket." Azokra a Corvinákra, melyeket Szulejmán elvitt Konstantinápolyba, enyészet várt. 350 év múlva Abdul Hamid szultán ajándékaként került vissza 16 Corvina hazánkba.
Ma Mátyás egykori világhírű könyvtárának 216 kötete ismert, köztük 52 kötet van Magyarországon, 41 került Bécsbe, a többi 43 külföldi város 47 könyvtárát gazdagítja.
A bécsi udvari gyűjtemény kezdetét III. Frigyestől számítják, e gyűjtemény első tápláló forrása Mátyás páratlan gazdagsága volt. Utóda, I. Miksa folytatta apja kincstárának gyarapítását. A bécsi udvari könyvtárat 1495-ben alapították, máig emléktábla hirdeti, hogy a császár Corvin Mátyás könyvtárának nagy részéből hozta létre az intézményt. Miksa szenvedélyesen gyűjtött minden kincset, amely Mátyásé volt. Megszerezte kardját, pajzsát, ezek ma is láthatók Bécsben.
I. Miksa abban is zseniális volt, hogy háborúkkal és házassági szerződésekkel (16 gyermeke született három feleségtől és számtalan ágyasától) kiterjesztette a Habsburg-befolyást: Németalföldre, Spanyolországra, Cseh­országra, Lengyelországra, Itáliára és Magyarországra. Fiát, Ferdinándot és lányát, Máriát II. Ulászló magyar király gyermekeivel házasította össze. Ferdinánd felesége Jagelló Anna, Mária férje II. Lajos magyar király lett.
Jagelló Anna, amikor a mohácsi veszedelemről értesült, ami kincset csak felpakolni tudott, hajókon Pozsonyba szállíttatta. Ami Habsburg Máriához került, azt vitte magával Németalföldre... Ferdinánd 1527-ben vonult be Budára, és módszeresen végezte az ország kifosztását. Összeíratta, aztán összeszedette a még megmaradt egyházi kincseket, ezek egy része a királyi magángyűjteménybe került, zöméből pénzt veretett. (Fráter György meggyilkolása után az ő javai Anna császárné gyűjteményébe vándoroltak.)
Ami mozdítható volt, ellopták
Ferdinánd, az udvari gyűjtemény megalapítója 1564-ben bekövetkezett halálával három részre osztódott a kollekció fiai: II. Miksa császár, Tiroli Ferdinánd főherceg és Stajer Károly főherceg között. Bécsben, Innsbruckban, Ambrasban, Gratzban létesültek önálló gyűjtemények, majd századokkal később ismét egy helyen, Bécsben egyesültek. Tiroli Ferdinánd volt az ambrasi gyűjtemény megalapítója, hozzá került II. Lajos magyar király fegyverzete és a szigetvári hős, Zrínyi Miklós sisakja is.
II. Miksa megszerezte Mátyás és Beatrix domborműves arcképét, de regnálása idején kerítettek sort Zsámboky János magyar polihisztor, orvos, történetíró felbecsülhetetlenül értékes könyvtárának megkaparintására is.
Zsámboky 530 kódexet ajánlott megvételre 3000 dinárért, Blotius Hugó udvari könyvtáros pedig tájékoztatta a császárt: "ha Zsámboky János kéziratai is a bécsi könyvtárba kerülnek, a francia király könyvtárát felülmúlja, és a vatikánival lesz egyenlő". Zsámboky könyvtárát a vételár megfizetése nélkül szerezték meg, fantasztikus numizmatikai gyűjteményét is ellopták.
Az ország műkincsállományának kirablása tovább folytatódott az elmebeteg Habsburg Rudolf alatt is. Rudolf császár kabbalista volt, egy szenvedélyének hódolt, mindenből aranyat akar csinálni, alkimista céljának megvalósítása érdekében pedig fanatikusan gyűjtött mindent.
Ügynököket bérelt, akik feltérképezték a régi nemesi családok műkincseit, rendszeresek lettek a vagyonelkobzások. Konkrét műtárgyakra is vadászott, Zrínyi Miklóstól egy pajzsot, Báthory István örököseitől Szent László koronáját kaparintotta meg. Vágyakozott a váradi királyszobrok után is (ezek több méteresek voltak, és arannyal borítottak), azonban ezek a török pusztításának estek áldozatul. Bocskai István híres koronáját, melyet a török szultán nyújtott át neki Rákos mezején 1605-ben, fejedelmi jelvények kíséretében körmönfont ravaszsággal szerezte meg az udvar. 1606-ban, mikor Bocskai meghalt, nagy riadalom támadt Bécsben. Bocskai ugyanis végakaratában kikötötte, hogy koronája az ország tárházában őriztessék, külföldre ne kerüljön. Thurzó György rávette Bocskai örököseit, a homonnai Drugeth-családot, szolgáltassák ki e kincset a nádornak, így került az is a bécsi kincstárba.
A Thököly-Rákóczi-kor meghatványozta a Habsburgok zsákmányszerzését. Minden politikai per hátterében ott lappangott a kapzsiság, mely Magyarországot csakugyan koldussá akarta tenni. I. Lipót 1671-ben küldte vérpadra a 17. század legnagyobb magyar műgyűjtőjét, a sárvári gróf Nádasdy Ferencet. Nyolc kötetre terjedt elkobzott műkincseinek leltára... Például: egy drágakövekkel kirakott aranyszekér, melyet egy elefántcsontból faragott Bacchus ékesített a kíséretével s díszítették még szentek ezüst szobrai, köztük Szent István király három láb magas ezüstszobra.
A fegyvertár egyik dísze volt a sok között a Szigetvár ostrománál elesett Deli Vid ezüsttel díszített kardja s egy hétszáz rubinnal ékesített pallos.
A Thökölyek likavai várát Heister császári tábornok fosztotta ki. Ékszerek, ruhák, könyvtár, arany- és ezüstnemű, éremkincsek és drága perzsaszőnyegek, gobelinek és szövetek vesztek el a magyarság számára, felbecsülhetetlen értékben. Nyílt szekereken, esőben áztatva szállították a kincseket Bécsbe. A költő-hadvezér, gróf Zrínyi Miklós könyvtára, gyűjteménye is erre a sorsra jutott, s gróf Batthyány Ferenc műkincsei is. II. József az egyházi javak elárverezésével fosztotta meg az országot ősi kincseinek maradékától. Klastromi könyvtárak java került az udvari könyvtárba.
A 18. század végére, ami mozdítható volt, ellopták, de a magyar föld még hatalmas kincseket rejtett.
1799. július 3-án a hajdani Torontál megyei Nagyszentmiklóson egy szerb parasztgazda az udvarán árokásás közben aranykincset talált. Szeptember 18-án Neumann abbé, a császári-királyi Régiségtár igazgatója kérte, hogy a császár intézkedjék, mert a Bánátban páratlan aranylelet került elő, s ennek megszerzésére a Régiségtárnak mindenki előtt joga van. E kérés következtében szeptember végén a kincs már Bécsben volt. Ezt a világon egyedülálló magyar aranykincset - 23 aranyedényről van szó, 9924,98 gramm színarany súllyal - a bécsi Kunsthistorisches Museum őrzi.
A nagyszentmiklósi lelet 23 gyönyörű aranyedényéből tizenkettőn rovásírásos felirat található, melyet a kutatók máig nem fejtettek meg, csak annyit sikerült megállapítani, hogy azok leginkább a székely rovások jeleihez hasonlítanak. A lelet keletkezésének korát az 5-7. századra teszik, ebből a tényből, valamint az ötvöstechnika és az ábrázolási stílusból kikövetkeztetve állapította meg 1878-ban Pulszky Ferenc, hogy ez esetben Attila kincséről lehet beszélni.
Miről mesélnének kincseink?
A Monarchia felbomlása után a közös birodalmi vagyont, így a Habsburgok császári és királyi gyűjteményeit, kincstárát is jogszerűen fel kellett volna osztani. 1919 februárjában a békekonferencián a csehek, az olaszok és az ukránok be is jelentették igényüket. 1920 után a magyar kormány is kísérletet tett elkobzott kulturális örökségünk visszaszerzésére, de a tárgyalások éveken át nem vezettek eredményre, így a vitás kérdésben végül nemzetközi döntőbíróság hozott határozatot. Az 1932-es velencei egyezménnyel a Bécsbe került magyar műkincseknek töredéke került csak haza, így Anonymus Gestája, a Képes Krónika, a Corvinák.
A magyar múlt hiteles tanulmányozásához a 21. században már elengedhetetlen lenne, hogy visszakapjuk jogos nemzeti örökségünket. A középkori oklevelek, kódexek, valamint olyan régészeti leletek, mint a nagyszentmiklósi kincs beható tanulmányozása alapjaiban rengetné meg a hivatalos történetírás bevett dogmáit, mind a magyar, mind az egyetemes történelem vonatkozásában. Gyakorlatilag át kelleni írni a történelmet...


Tanításban az erő 

2014-01-03 
zsido.com
A zsidóság a múltban él, gondolhatnánk. Legalábbis, ha szokásait, ünnepeit nézzük... Mindannyiunkban felmerül a kérdés: Miért olyan fontos az emlékezés? Miért kell minden évben újra és újra több ezer évvel ezelőtti eseményekre emlékeznünk, azokat ünnepelnünk? Miért kell minden nemzedékben a korábbi nemzedékek tanításait és tanulságait ismételni?

Aki nem emlékszik a múltjára, annak nem lesz jövője
A zsidóság a múltban él, gondolhatnánk. Legalábbis, ha szokásait, ünnepeit nézzük... Mindannyiunkban felmerül a kérdés: Miért olyan fontos az emlékezés? Miért kell minden évben újra és újra több ezer évvel ezelőtti eseményekre emlékeznünk, azokat ünnepelnünk? Miért kell minden nemzedékben a korábbi nemzedékek tanításait és tanulságait ismételni?
Tulajdonképpen a múlt
tanulságainak felelevenítése, a gyerekek, a következő nemzedék szerepe szinte minden ünnepünkben központi helyen áll. Peszach ünnepe teljes egészében "a gyerekek kérdésére" adott válasz. Sávuot: a Tóra-adásra a gyermekek voltak a zálog. Chanuka, maga a szó, oktatást jelent. És közismert az a purimi történet, amelyben Mordecháj - a Megila főhőse - gyermekek egybegyűjtésével és tanításával tudta legyőzni. Nem véletlen az emlékezés, a gyermekek és az oktatás jelentősége. Mindezek zálogai a zsidó nép létének az elmúlt háromezer évben.
Szónoklat a szabadulás reggelén
210 év száműzetés és 80 év rabszolgaság után a zsidó nép - isteni csodákkal támogatva - felszabadul a korabeli világbirodalom láncaiból. Nem akármilyen szabadulás: nem egyetlen elítélt szabadul a félelmetes diktátor karmaiból, hanem egy egész nép...
Vajon történt-e ilyen nagy dolog vagy hallatszott-e hozzá hasonló? 33. Vajon hallotta-e a nép Isten hangját szólni a tűz közepéből, amint te hallottad, és életben maradt? Vagy megkísérlette-e Isten, hogy elmenjen és vegyen magának nemzetet másik nemzet közül kísértésekkel, jelekkel és csodákkal, háborúval, erős kézzel, kinyújtott karral és nagy félelmetességekkel, mind aszerint, amint tette veletek az Örökkévaló, a ti Istenetek Egyiptomban; a te szemeid láttára? (5Mózes 4:33-34.)
Egy ilyen fantasztikus szabadulás hajnalán, egy szabad nép születésének reggelén nem akármilyen feladat vár a nép vezetőire. Milyen útmutatást kellene, hogy adjon Mózes egy több százezres - testben és lélekben - meggyötört rabszolganépnek? Milyen szavakkal és milyen üzenettel lehet a szabadság felszabadító érzését a jövőt építő cselekvésébe fordítani?

A szabadság záloga az oktatás
Bizonyára lettek volna vezérek, akik magának a szabadságnak az értékéről beszéltek volna. Lettek volna szónokok, akik a múlt fájdalmait elevenítik fel. Lettek volna olyanok, akik a nép kitartását és hősiességét dicsérik, de emellett a jövő nehézségeire hívják fel a figyelmet. Mózes azonban mindezek mellett másra helyezte a hangsúlyt:
"És lesz, ha kérdez téged fiad holnap, mondván: Mi ez? Úgy mondd neki: Erős kézzel vezetett ki bennünket az Örökkévaló Egyiptomból, a szolgák házából. 15. És volt, midőn makacskodott Fáraó, hogy bennünket el ne bocsásson, akkor megölt az Örökkévaló minden elsőszülöttet Egyiptom országában, ember elsőszülöttétől a barom elsőszülöttéig, azért áldozom én az Örökkévalónak az anyaméh minden megnyitóját, a hímeket; fiaim minden elsőszülöttét pedig megváltom." (2Mózes 13:14-15.)
Mózes az oktatásról beszélt. Mert tudta, hogy bár a zsidók elnyerték szabadságukat, azt csak akkor tarthatják meg, ha a jövőjüket biztosítják. Tudta, hogy egy ország védelméhez hadsereg kell, de egy szabad nép védelméhez iskolák. A Tóra arra tanít bennünket, hogy az igazi szabadságot nem harctereken, nem a bíróságon szerezzük meg, hanem egyedül a fejünkben és a szívünkben.
Nincs szabad ember, csak az, aki a Tórát tanulja (Atyák tanításai 5:2.)
Mózes tanításával kezdetét vette egy nép, a zsidó nép útja, amelynek szenvedélye a tanulás és a tanítás, amelynek erődítményei az iskolák és amelynek hősei a bölcs tanítók.
"Védelmezőitek, a tanítók"
"A kisgyermekek tanítására tanítókat kell alkalmazni minden országban, minden tartományban, minden faluban.
Ha egy helységben nincsenek Tórát tanuló gyerekek, a lakosság mindaddig kiközösített, amíg nem alkalmaz tanítókat a gyerekek tanítására. Ha nem alkalmaznak tanítókat, megérdemlik, hogy lerombolják a házaikat, mivel a világ csak a Tórát tanuló gyermekek szájából jövő lélegzet erénye folytán létezhet."
(Maimonidesz, A Tóra-tanulás szabályai 2:1.)
Rabbi Jehuda fejedelem, egy különleges küldetésre bocsátotta reb Chiját, reb Iszit, és reb Ámit Izrael városaiban hogy tanítókat helyezzenek minden községbe. Ha egy városba érkeztek, így szóltak a lakosokhoz "hozzátok elénk a város védőit!" Erre azok odahívatták a fegyvereseiket. Erre így szóltak a rabbik: "Ezek nem a védelmezői, hanem elpusztítói városotoknak" "Kik akkor az igazi védelmezőink?" -kérdezték erre a lakosok. "A tanítók." - válaszolták a rabbik.
(Jeruzsálemi Talmud, Chágigá 1:6.) 
Köves Slomó rabbi


Keresd a jót: havilapot indít Orbán - a Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond 


2014-01-06. 08:12 Cink - HVG nyomán 
Kuruc.info
Magyar Krónika névvel indul fideszes folyóirat májusban. A lapnak nem csak első szerkesztőségi értekezletét tartja Orbán Viktor, de a kormányfő írni is fog bele - számolt be a Cink arra a Kerényi Imre és Bencsik Gábor által megfogalmazott levélre hivatkozva, amely tartalmazza az induló lap legfőbb irányelveit is.
Magyar Krónika néven indul egy fideszes havi rendszerességgel megjelenő kormányfolyóirat, amelynek csütörtöki szerkesztői értekezletét maga Orbán Viktor tartja a Magyar Demokrata hetilap Andrássy úti szerkesztőségében - számolt be a Cink. A kormányfő írni is fog a lapba, amely a tervek szerint májusban jelenik majd meg először.
A folyóiratban más kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is cikkeznek majd. A szerkesztőbizottság tagjai Balog Zoltán, Kerényi Imre és Vizi E. Szilveszter. A szerkesztő a volt magyar nemzetes Csontos János.
A Cink arra is kitér, hogy a lap akkora lesz, mint az alkotmány díszkiadása, vastag papíron, reprezentatív külsővel. A havi tízezer példány egy részét ingyen osztják szét állami vezetők, közkönyvtárak, középiskolai könyvtárak, középiskolák igazgatói, határon túli magyar iskolák és magyar intézmények, valamint hazai polgármesterek között.
A fideszes lappal a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor (a Magyar Demokrata lapigazgatója) főszerkesztő által megfogalmazott levél szerint a cél az, hogy "hirdessék eszméiket", illetve hogy kövessék a szlogent: "Keresd a jót.", illetve: "A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond."
A szerzők - amennyiben elfogadják a felkérést - a következők lehetnek: Bayer Zsolt, Csontos János, Kondor Katalin, Kristóf Attila, Kudlik Júlia, Szentmihályi Szabó Péter, Torkos Matild. A Stratégia rovatban pedig olyan szerzők bukkanhatnak fel, mint Balog Zoltán, Boros Péter, Deutsch Tamás, Fónagy János, Kövér László, Martonyi János, Matolcsy György, Navracsics Tibor, Orbán Viktor vagy Prohle Gergely.
A havi egy hosszabb-rövidebb cikkért a számlaképes szerzők 50-200 ezer forint plusz áfát fognak kapni.
*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Orbán akadémiáján meg focit! Meg finnugrizmust! - KJ 

Habsburg-hűséget oktatnak Vona 'akadémiáján' 


6 jan 2014 
Magyar Hajnal
Rákóczi, Zrínyi, a 48-asok árulónak számítanak, az aradi vértanúk halálára koccintanak Vona tanítványai az Atilla király 'akadémián'. Évi ötvenmilliót költenek labancnevelésre, potenciális ifjú hazavesztők képzésre a jobbikos szavazók pénzéből. 25 ezres óradíj, költséges utazgatás, szigorú titkolózás. Ismerje meg Haynau jobbikos híveit.
 

Eddig csak ezek próbálkoztak nyílt Habsburg orientációval
A török és iszlámimádat ugyancsak magától értetődő a féltitkos intézmény falain belül, s tudjuk, mára a cionliberális tévés főzőcskézés is jól megy a főnőknek. Ifjú padawanjai szinte megállás nélkül utazgatnak török földre és a baltás Azerbajdzsánba adófizetői költségen, olyan rendkívül fontos szervezetek találkozóira, mint az Azeri-Magyar Ifjúsági Unió.
Vagyis amikor elnök Gabi beszédet mond március 15-én, az elejétől a végéig hazudik saját közönségének. Hiszen szerinte szabadságharcunk nem volt egyéb a felkent uralkodó ellen lázadó csőcselék zavargásánál amit méltán vert le Ferenc Jóska - csak éppen erről nem beszél. Aki mindezt ihleti, és a labancnevelést főállásban irányítja, az Baranyi Tibor Imre elnöki fő (!)tanácsadó, róla kicsit később.
 
Baranyi régebben
 
És manapság. Illusztris partnerei egyike Turner Gábor, a HVIM pesti elnöke, ő is habsburgista
A közvélemény, sőt a párttagok előtt is természetesen titkolják a valódi szellemiséget és célokat. Mondani sem kell, hogy itt csepegtetik az ifjú agyakba a jórészt zsidó hebraisták (Goldziher és Wamberger) által grundolt turanista mákonyt is, így nem történelmi véletlen a Jobbik török és iszlamista propagandája sem.
Azért Vona egyik 2013. októberi cikkéből alig burkoltan felsejlik a valóság. Hová máshová, a Fidesz központi pártlapjába (Magyar Nemzet) írhatott vezérpublicisztikát, ahol, nyilvánosan talán először, pedzegeti a Habsburg szimpátiát.
 

Nem kérdés, Vona Habsburg Gyurit akarja megkoronázni
Tudni kell, hogy a Magyar Nemzetben normális hazafiak, nacionalisták még válaszlehetőséget sem szoktak kapni, ha megtámadják őket (így járt pl Budaházy is, amikor Rogán rágalmazta őt a lapban néhány éve), nemhogy kiemelt helyet. Szóval a rendszer engesztelhetetlen ellenzéke a kormánymédiában oszthatja az észt? Valami megint nem kóser, vagy nagyon is az.
A cikk közlése újabb jele a Jobbik Fideszhez dörgölőzésének és paktumozgatásának, csak az a szerencséje Vonának, hogy nemzeti radikálisok nemigen olvasnak Magyar Nemzetet (lassan mondjuk más sem, a nyomtatott politikai napilapoknak rohamosan fogy az tábora, a jelen és jövő az interneté, amit már most nagyságrenddel többen olvasnak, de ez egy másik történet). Ugye, tudjuk mit mondanának Vona-Zázrivecz egységsugarú fanatikusai, ha Kisgergely írna vezércikket a cionista kormány házilapjába.
Gabesz 'új elitje': labancok
Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégia Akadémia (továbbiakban: Vona akadémia) a hangzatos neve annak az "tudományos intézménynek", amely természetesen nem akadémia, nincs akkreditálva, okiratot sem bocsáthat ki (nem keverendő az Atilla király népfőiskolával). Magyarországon ugyanis bárki kinevezheti magát majdnem bárminek, akár apróhirdetésben.
Nézzük, milyen ideológiai szósz fedi a zsoldosképzőt, amelyik a helyes válasznak a degenerált, kozmopolita, antimagyar Habsburgokat hozza ki. Ennek neve pedig a 'tradicionalizmus'.
Szobor készül Haynaunak?
A lényeg, hogy a Habsburgok voltak az utolsó szabályszerűen választott magyar királyok, akik a magyar királyság minden hagyományos értékét képviselték - szerintük. A kozmopolita Habsburgok képviselik a rendet, Zrínyi, Rákóczi a 48-asok, az aradi vértanúk a rendetlenséget, a lázadást, a hagyomány elleni harcot, ezért utóbbiak árulók - így a vonai-baranyi ideológia. Haynau, az 'árulók' hóhéra, a tömeggyilkos zsidó viszont, mi más lehetne, hős!
Mármost tudni kell, hogy számos trónbitorlót, idegen hódítót, országvesztőt, árulót, gyengeelméjűt, vérbajost, homokost, népirtót koronáztak meg szabályszerűen a történelem folyamán sok országban, normális hazafinak tehát mellékes, vajon Ferenc Jóska előírásszerűen lett-e uralkodó vagy sem.
Baranyi Tibor Imre az egyik hazai képviselője a marginális magyarországi jobboldali tradicionalizmusnak. Amely elszigeteltsége ellenére lehetne egy kemény, hazafias irányzat - de véletlenül sem az.
Baranyi a rendiséget és az abszolút monarchiát tekinti a legtökéletesebb államformának. Híve az örökletes nemesi előjogoknak és a születés alapján történő megkülönböztetésnek. Vagyis kívánatosnak tartják, hogy az ember ne kívánjon kitörni abból a társadalmi közegből, amelybe Isten rendeltetése alapján beleszületett. Továbbá, nézete szerint a politikai irányítást az öröklött nemességgel rendelkező emberekre kéne bízni. Szerinte egy ilyen elitnek kell vezetnie a népet. A kérdés csak az, elnézve a Jobbik vezetői és képviselői közt helyet foglaló komcsi, libsi, cionista, zsidó és egyéb érdekes elemeket, hogy vajon rájuk bízná-e Baranyi, mint "elitre", a vezetést, ha már a nemesség jórészt kihalt, degenerálódott vagy elmenekült.
Baranyi és tanítványa, Vona tulajdonképpen egy rendi alapú, a középkori berendezkedéshez hasonló társadalmat tartanának kívánatosnak. Ebből következően magától értetődő, hogy legitimnek tekintik a Habsburgok közel 400 éves magyarországi uralmát, sőt ma is örömmel üdvözölnének egy Habsburg uralkodót! Számukra a köztársaság illegitim államforma, és törvényesen Magyarország még ma is Habsburg királyság.
A liberális köztársaság utálatával nincs is gond, de amit helyébe raknának, az legalább olyan katasztrofális. Arról nem beszélve, hogy a rendi társadalomban a tehetséges alsóbb osztálybéliből szinte sohasem lehet vezető, szemben az akár gyengeelméjű nemesemberrel. Valamikor, 1-2 ezer éve működött csak az, hiszen a nemesség vezetési, harci vagy egyéb kiemelkedő képességek és tettek alapján lett az ősi időkben nemessé, méltóvá arra, hogy vezessen, védelmezzen, gyarapítson. Későbbi korokban viszont az érdemek már nem számítottak annyit, a rendi társadalom megmerevedett, az alsóbb vagy akár középrétegből főnemessé válni már nem lehetett, az arisztokrácia lezüllött, egészséges kiválasztódása megszűnt. Amivel e berendezkedés ideje le is járt és megbukott. Ilyesmit visszahozni tehát magában őrültség és anakronizmus. Vona beszámíthatósága is erősen megkérdőjelezhető, hacsak nem magát szánja az új nemesség élére, nádorként :) Jelenleg Orbán kifutó fiúja a számára reális lehetőség.
Nem nyilvános menüpontok
Nos, hogy a Vona-akadémia valójában nem akadémia, az a kisebb baj. Hiszen a cionista-kommunista Magyar Tudományos Akadémiával szemben valóban szükség volna nacionalista szellemű elitképzésre, akár hivatalos, akár nem hivatalos iskolákban. Csak hát, mint látjuk, itt véletlenül sem erről van szó.
Az akadémia honlapja: http://atillaakademia.hu/

A Vona suli weboldalán a kívülálló még a tanszékek és oktatók listáját sem tekintheti meg, a képzés részleteit pláne. Akárhogy is, elég furcsa, hogy egy akadémiának az oktatói és tanszékei titkosak. Ugyanígy nem nyilvános a felvételi információ és követelményrendszer, és gyakorlatilag semmi más sem.
Pár dolgot azonban így is sikerült kiderítenünk.
25 ezres óradíj
Baranyi főtanácsadó úr félmilliós fő(!)tanácsadói juttatása mellé tanulmányokért is kasszíroz a Jobbik parlamenti frakciójától (neve megtalálható a frakciókifizetések listáján, a tanulmányok maguk azonban nem hozzáférhetőek az elszámoltatást szajkozó álnemzeti alakulatnál), miközben ő és az oktatók 25 ezer forintos óradíjat kapnak a mi zsebünkből! Ezt a Vona-'akadémia' több volt és jelenlegi hallgatója is megerősítette, köztük Scheer Komjáthy Ádám. Részletek tőle később.
Még a maradék jobbikos tábor 99,9999 százaléka előtt sem kérdéses, hogy a zsidó származást is magában hordozó, a magyarságnak óriási károkat okozó kozmopolita Habsburg ház (bizonyos más uralkodó házakkal szemben sosem váltak nemzetivé sehol) kultusza minősített nemzetárulás.
Ezt Vonáék is tudják, ezért titkolják a labanc és janicsárképző ügyeit, szellemiségét és költségeit. Majd kiképezzük az új 'elitet', mondják maguk közt, a nép le van ejtve, engedelmeskedni fog. Még nem időszerű nyíltan, de annak is eljön az ideje, vélik. Ahogy 2010-ben a kereskedelmi tévék székházának lerombolásával kampányolt, ma pedig egy cionista kereskedelmi csatornán jópofizott, úgy eljön a napja Habsburg Gyurika megkoronázásának is. Életidegen, beteg, gyermeteg, nemzetellenes eszmék? Talán mindegyik.
De hát mit várjunk attól a Vonától,aki lefejezi a tagságot egy ortodox zsidó kedvéért, s aki tízmilliókat fizet ki cionista zsidóknak, fideszes és kommunista cégeknek, természetesen választói háta mögött.Bizonyítékok ITT.
Hegedűs a török háztetőn
A törökbarát propaganda forrása tehát egyszer az Atilla nevét meggyalázó nemzetromboló műhely környékén keresendő, a másik része a Szegedi Chanád lebukását követően zsidó származását szűk körben beismerő hitgyülis, ex-SZDSZ-es Hegedűs Tamásnál. Hegedűs, miközben 20 éves lányokat hajt a Fehér Házon belül és kívül, cionista zsidó munkatársat vett fel asszisztensnek a képviselői irodaházba. Ő Vona egy másik főideológusa, a cionista török hatalom nagy barátja. Manapság pedig a Jobbik "kormányzati felkészülését" is irányítja, árnyék kancellária-miniszterként. Csodálatos, ugye?:)
 
A Jobbik egy másik Csanádja: a zsidó Hegedűs is a cionista törökök nagy barátja
A magyar tradíciókat és érdekeket semmibe vevő Vona akadémia úgy véli, ha egyszer a Közel-Keleten az iszlám a tradíció, és ellenáll a globalizmusnak, akkor az jó! Az aljasságuknál a butaságuk sem lebecsülendőbb, hiszen az iszlám országok zöme nagyon is fogyasztásközpontú,és egyáltalán nem áll ellen a globalizációnak. Másfelől a tradíció önmagában nem érték, hiszen ha az volna, akkor a globalizációnak ellenálló kannibál törzsek is szolgálhatnának mintául. Képzeljük el, amint Vona felfalja Hegedűst egy rosszabb tradicionális pillanatában :) Valójában a burkoltan cionista vonalvezetésen kívül a Jobbik vezérkarának több tagját magán üzleti érdekeltségek kötik a törökhöz és a baltásokhoz (Azerbajdzsán). Ebben is kéz a kézben járnak a Fidesszel.
Nos, az iszlám régi, állandó tradíciója a magyarországi mértékkel is hihetetlen korrupció, a kreativitás elnyomása, a tudományok korlátozása, a társadalmi merevség, a férfi homoszexualitás burkolt, de tömeges elterjedése, a cionisták kiszolgálása, a saria, a kövezés, a nők állatként kezelése, a keresztényellenesség, a vallási rendőrség terrorja, és más finomságok.
Belépő csak nagyon fiataloknak
Mint az Új Hajnal Rend nevű civilszervezetet vezető, már említett Scheer-Komjáthy Ádámtól, a Vona akadémia korábbi hallgatójától megtudtuk, kizárólag 25 alattiakat vesznek fel Baranyiék, mert úgy vélik, hogy később már nem formálhatóak (vagyishogy agymoshatóak) a szükséges mértékben.
 
Scheer Komjáthy kipakolt, nem bírta a janicsárképzést
A habsburgizmus a kulcs Zagyva Gyulához is
Érdekesség, hogy a habsburgizmus az összekötő kapocs Vona és Zagyva György Gyula között is, utóbbi ugyanis, valami teljesen érthetetlen okból, szintén az ausztriai kozmopolitákat tartja szent királyainknak (de ezt ő sem terjeszti nagy nyilvánosság előtt). A HVIM tagság zöme ugyan természetesen kiváló magyar hazafi, nem habsburgisták de a vezetők közül többen is azok. Milyen érdekes, Zagyváék egykor, úgy 10 éve Aradra vonultak, vértanúink emlékművéhez. Ma már ilyenről nem hallani.
Innen érthetjük meg, hogy bár a Jobbik ezerszer elhatárolódott Zagyvától, lebűnözőzte, piszkolta, rágalmazta, megalázta, Gyulánk rosszul értelmezett lojalitásból, a HVIM tagság érdekeit is mellőzve mindenáron kitart hamis prófétája, Vona Gábor mellett. Az egykori szkinhed, a fehér Európa hirdetője mára odáig elment, hogy nyilvánosan megvédte Vona gyomorforgató iszlamista hitvallását is.
 
Novák szerint Zagyvát és Toroczkait bedarálta a Betyársereg
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=q-JNGwsm5WY

Lapunk mindent megtesz, hogy nyilvánosságra kerüljenek a Jobbik számolatlan piszkos ügyei. Így fel fogja tárni a további fiktív szerződésekkel teli frakciókifizetéseket, a balliberális és fideszes tanácsadók alkalmazását, és reményei szerint a Vona akadémia teljes tananyagát is egy napon.
Az a bagázs, amelyik Chanádot, Szaszit, Gyenest vagy Volnert sem volt képes mai napig felelősségre vonni és lemondatni, ugyan hogyan venné kezelésbe a Fideszt és a komcsikat? Pláne, ha utóbbiakkal működik együtt.


Toroczkai minimálbért kér polgármesteri munkájáért (Videóval) 

2013, december 16 - 19:30 
alfahir.hu
Minden negatív lejárató kampány ellenére Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke meggyőző fölénnyel megnyerte az ásotthalmi időközi polgármester választást - érkezett a hír helyszíni tudósítónktól.

A 4000 fős községben vasárnap került sor a voksolásra. A szerb határ melletti Ásotthalmon azért tartottak választást, mert a képviselő-testület feloszlatta magát október elején, ugyanis a folyamatos viták megnehezítették a működését.
November közepén még három polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság, a múlt héten azonban egyikük visszalépett, így ketten szálltak harcba a településvezetői székért.
Toroczkai László függetlenként indult, Csongrád megyében a Jobbik színeiben közgyűlési képviselő.
A másik két jelöltet a kormánypártok támogatták, egyikük - mint fentebb írtuk- korábban visszalépett, a másik, Petró Ferenc pedig Ásotthalom korábbi polgármestere és a szomszédos Mórahalom első emberének, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének a korlátlan bizalmát is élvezte.
Korábban az országos médiában is igyekeztek Toroczkai Lászlót fals hírekkel hitelteleníteni, két héttel a választás előtt pedig névtelen, mocskolódó szórólapokkal rágalmazták a HVIM elnökét.
Toroczkai László a kampányban azt ígérte, véget vet a térségben divatos kiskirálykodásnak, a helyiek bevonásával fogja vezetni a települést, és magyar, valamint külföldi befektetők segítségével munkahelyteremtő beruházásokat kezdeményez Magyarország ötödik legnagyobb kiterjedésű községében.
A választásról csak később várható írásbeli és végleges eredmény, azonban a nem hivatalos adatok szerint Toroczkai magabiztos fölénnyel lett Ásotthalom polgármestere.
A szebb jövőt Ásotthalmon sem lehet megállítani
A Jobbik szívből gratulál Csongrád megyei közgyűlési képviselőjének, egyben szövetségese, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökének, Toroczkai Lászlónak, aki a vasárnapi időközi választáson független jelöltként elnyerte az ásotthalmi választók bizalmát - közölte Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, aki sok erőt és sikert kívánt a megválasztott nemzeti radikális polgármesternek.
Toroczkai László választási győzelmével újabb település lépett arra a sikeres útra, melyen elindult már Gyöngyöspata, Tiszavasvári, Kosd, Monorierdő, Tuzsér, Békésszentandrás, Hegyháthodász, Hencida, Kemenessömjén és Martonfa is - mutatott rá közleményében Szabó Gábor.
Frissítés: Ásotthalom újonnan megválasztott polgármestere a voksolás estéjén közölte, nem uralkodni, hanem szolgálni akar. Meg minimálbérért dolgozni.


Putyin: "Mi a helyzet Izrael nukleáris fegyvereivel?" 

Vlagyimir Putyin orosz elnök meglepő felvetéssel állt elő! Feltette a nagy kérdést, hogy ha már ennyit beszélünk a Szíria birtokában lévő vegyi fegyverekről, akkor mi a helyzet Izrael nukleáris fegyvereivel?
A megfigyelőket is meglepte a Putyin elnök hivatkozása az izraeli nukleáris arzenálra, mellyel kísérletet tett a két ország tömegpusztító fegyvereinek összekapcsolására, mely általában tiltott az ilyen nemzetközi fórumokon. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Szíria vegyi fegyverei ugyanolyan fenyegetést jelentenek, amilyen Izrael nukleáris fegyverarzenálja. Putyin javaslatot tett, hogy a Közel-Kelet legyen egy a nukleáris fegyverektől mentes övezet.
Putyin beszédében kifejtette Moszkva álláspontját a szíriai válság, különösen a vegyi fegyverek kérdésében.
Putyin továbbra is vitatja a szíriai rezsim felelősségét a vegyi fegyverek használatával kapcsolatban. Kifejtette, hogy a szakértői megállapították, hogy a kérdéses támadásban használt vegyi fegyver egy régi szovjet típus, mely nincs rendszeresítve a szíriai hadseregben.




PUTYIN FIGYELMEZTETÉSE A FEHÉR EMBERHEZ 


2014.01.06 11:29 
Hídfő.net
Oroszország elnöke láthatólag nem csak saját népéért, nemzetéért érez felelősséget, hanem az egész fehér fajtáért. Sokan ellenérzésekkel tekintettek rá a rendszerváltás előtti múltja miatt, mondván, micsoda dolog, hogy valaki KGB-s volt. Tessék, ilyen. Az éleslátást lehet nem lehet elvitatni attól, aki hosszú ideje arról beszél, hogy Putyin vezette Birodalom a fehér ember utolsó esélye. A szingliség, az abortusz és a hedonizmus alantas kultuszai féregszerűen, belülről pusztítják el a fehér embert és annak közösségi életét. A halál ordas eszméi, a nyugati kapitalizmus és a liberalizmus idővel a fizikai kipusztulás szélére sodort minket. Ennek ad hangot Putyin az alábbi videóban.
A videó leirata:
- Engedjék meg hogy elismételjem.
- Komoly népesedési probléma van a fehérek lakta országokban.
- Minden fehérek lakta ország, köztük Oroszország is, demográfiai gondokkal küzd.
- A születési arányszámok alacsonyak, a fehérek egyre fogynak [majd kihalnak, a szerk.]; Hát nem értik?


Előkerültek a bizonyítékok, Adolf Hitler békeajánlatát vitte Nagy-Britanniába Rudolf Hess 1941-ben
Nagy-Britanniában a sajtó kisebbfajta szenzációként tálalta Peter Padfield történész nemrég megjelent Hess, Hitler és Churchill című könyvét.
A könyvben a szerző leszögezi: bizonyítékkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy Hitler egykori helyettese, Rudolf Hess nem magánakciót hajtott végre, amikor 1941-ben Skóciába repült, hanem egy részletesen kidolgozott német békeajánlatot vitt magával. A német békeajánlat lényege pedig az volt, hogy Németország hajlandó kivonni csapatait Nyugat-Európából, amennyiben London semlegességet vállal a küszöbönálló orosz-német háborúban.

A bizonyítékot állítólag egy meg nem nevezett brit akadémikus szolgáltatta a történész számára, akit annak idején az angol titkosszolgálat - másokkal együtt - felkért a német békeajánlat lefordítására. A titokzatos személy később egy ismert egyetemen is oktatott. Halála előtt eljuttatta a történészhez beszámolóját arról, miként bízták meg a kiválasztott fordítókat a feladattal. A németek csatoltak ugyan a dokumentumhoz egy angol nyelvű változatot, azonban a britek szerették volna az eredeti német szöveget is megvizsgálni, és azt a saját embereikkel lefordíttatni.
Az akadémikus úgy emlékezett, hogy a német békeajánlat első két oldalán Hitler felvázolta Oroszországgal kapcsolatos terveit, majd arról esett benne szó, hogy Németország garantálná a Brit Birodalom fennmaradását, a német csapatok pedig kivonulnának azokról a nyugat-európai területekről, melyeket 1939 és 1941 között megszálltak. Cserébe London semlegességet vállalt volna a Harmadik Birodalom hadseregének a Szovjetunió elleni offenzívája esetén. A tervezetben állítólag a támadás pontos időpontja is szerepelt. (Ami eléggé valószínűtlen.)
Peter Padfield ismert történész: korábban megírta Rudolf Hess, valamint Karl Dönitz és Heinrich Himmler életrajzát. A kutató meg van győződve arról, hogy Churchill semmiféleképpen sem akart békét kötni Németországgal, mivel feltett szándéka volt az USA bevonása az európai háborúba, ezen kívül pedig a brit kormányfő fenn kívánta tartani London befolyását a Németország megszállása alatt álló országok száműzött kormányai felett. Churchill saját hazájában élvezett tekintélyének összeomlásától is tartott egy békekötés esetén. A karrierjét féltő Padfield azt persze nem merte leírni, hogy a nemzetközi zsidó oligarchia milyen komoly szerepet játszott minden német békeajánlat visszautasításában.
A brit történész egyébként mindenféle bizonyíték nélkül azt állítja, hogy Hess információkkal szolgált a londoni kormány számára a "közelgő holokausztról". (Churchill emlékirataiban nem tesz említést erről. Ha pedig ez az információ igaz, akkor a szövetségeseknek tenni kellet volna valamit a "holokauszt megakadályozásáért".) Padfield úgy véli, Hess békemissziója a háború "fordulópontja" volt, Churchill pedig "morális döntést" hozott, amikor úgy döntött, a végsőkig kell harcolni a Harmadik Birodalom ellen. De ha Hess valóban tájékoztatta Churchillt a "közelgő holokausztról", melynek megtörténtét Nagy-Britannia nem akadályozta meg, akkor miféle "morális döntésről" beszél a történész?
Padfield egy hölgy tanúvallomását is idézi a könyvében, aki állítása szerint 1941. május 10-én, az esti órákban tanúja volt annak, amint a brit rendőrség "értékes dokumentumok után kutatott" azon a helyen, ahol Hess földet ért, és "meg is találták, amit kerestek". A szóban forgó állítólagos dokumentumok azonban mindeddig nem kerültek elő. (Ami persze lehetséges, ugyanis a második világháborúval kapcsolatos bizonyos iratok még a mai napig titkosak. Nyilván nem véletlenül.)
A békeajánlattal Skóciába repülő Rudolf Hesst azután szégyenteljes módon élete végéig fogságban tartották a "civilizáció" és a "humanizmus" brit bajnokai. Sőt, ők voltak azok, akik 1987-ben meg is gyilkolták áldozatukat a spandaui börtönben.
Szükségesnek tarom jelezni, hogy a "holokauszt-tagadó", "náci" és "gyűlölködő" brit történész, David Irving hasonlóképpen "holokauszt-tagadó", "náci" és "gyűlölködő" olvasói számára Peter Padfield most megjelent könyvében olvasható "szenzációs felfedezés" semmiféle újdonságot nem tartalmaz. David Irving ugyanis 1987-ben napvilágot látott Hess: The missing years 1941-1945 című művében már írt arról, hogy Hess nem magányos akciót hajtott végre 1941-es küldetése alkalmával, hanem Adolf Hitler békeajánlatát vitte magával.
(Perge Ottó - Kuruc.info - The Telegraph nyomán Harcunk.info)
Kategória: 2014 január



Olyan abszurd helyzetet kell elképzelni, hogy az egész Egyesült Királyságban, Észak-Írországtól Skócián át egészen Walesig és Angliáig egyetlen szavazóhely lesz, mégpedig Londonban.

Sunyi módon tartja távol a külföldön dolgozó szavazókat a kormány

2014, február 1 - 12:59 
alfahir.hu
A Jobbik szerint a kormány alantas módszerekkel, országonként egy-egy szavazóhellyel igyekszik távol tartani a Nyugat-Európában kényszerből munkát vállaló magyarokat, mert fél tőle, hogy ítéletet mondanak a teljesítményükről.
A választási iroda nyilvánosságra hozta, hol lesznek a külföldi szavazóhelyek a 2014-es választásokon. Már most borítékolható, hogy botrányos lesz az április 6-i országgyűlési választás - mondta Farkas Gergely szombati sajtótájékoztatóján.

Londonban hatalmas sor állt a nagykövetség előtt 2010-ben (Origo fotó)
Na jó akkor itt nem meleg kaját osztanak éppen , csak egy magyar esemény van kobontakozóban , csődül a nép a jászolhoz, be van idomítva a kommunista diktatúrát felváltotta a zsidó fasiszta eszmerendszer. Engedbe a házba, és kiver az országból , mert ő igényt tart az ingó ingatlanjaidra. Te meg mehetsz az ingyenkonyhára, ha meleg kajára vágysz, ez az Orbán idea is , úgy , hogy jó kezekben van az ország zsidó fasiszta maffia megszálás alatt nyög a magyar , ha mer.
A gondolatrendőrség a nyomodban lohol, ha elég büdöset szellentettél lefordulnak rólad és elterülnek a földön , és eszükbe jut milyen jó szabadnak lenni . De ha a zsidó megfigyelő lohol utánnad , legközelebb csaljátok be egy sikátorba, és fürdessétek meg a csatornába , hogy érezze a büzt amit áraszt magából . A következő alkalommal már a közlekedési eszköz alól huzzátok ki , már ami maradt belőle. Legalább a rablott holmikat nem tudta tovább élvezni és ezt a levegőt jaj nem szívhatja tovább. Az ÁVH – s nagyszülei már várták odaát , így már őket is ledarálja a ledarált magyar nép . A cipőjük a Duna parton maradt , de a daráló az átkerült a másvilágra , és bizony alig várják őseink a ledaráltak , hogy megtapasztalják az élve darálás művészetét . A Rákosiból és bandájából szépen hiznak a halak , és a fantom kolbászukból a kommunista pribékek már hasgöcstől fetrengenek , és a ledarált nép csak úgy ugrál a fetrengő hasukon. Majd újból , és újból a közlekedő járművek alá lökök őket , hogy megtapasztalják milyen volt az mikor őket lökték a járművek alá .



A politikus szerint a szavazóhelyek listájában 2010-hez képest semmi változás nincs, pedig már akkor is voltak városok, ahol fennakadások voltak, a fő probléma pedig, hogy azóta - elsősorban a kormány politikájának köszönhetően - drasztikusan nőtt a külföldre kényszerült honfitársaink száma - emlékeztetett a képviselő.
Olyan abszurd helyzetet kell elképzelni, hogy az egész Egyesült Királyságban, Észak-Írországtól Skócián át egészen Walesig és Angliáig egyetlen szavazóhely lesz, mégpedig Londonban. A politikus szerint ezzel két baj van: több mint százezer potenciális választópolgárt nem fognak tudni kezelni (már négy éve is órákat kellett sorban állni), ráadásul sokaknak több száz kilométert kell saját költségükre utazniuk, ha élni akarnak alkotmányos jogukkal. Ez az eljárás súlyosan diszkriminatív és méltánytalan a külföldön élő magyarokkal szemben - mondta.
Farkas Gergely emlékeztetett, hogy nemcsak Nagy-Britanniában rossz a helyzet, hiszen Ausztriában és Franciaországban egy, Németországban pedig mindössze két konzulátus fog működni április 6-án.
A Gyurcsány-, Bajnai- és Orbán-kormányok életképtelen gazdaság- és foglalkoztatáspolitikája miatt mára több százezer magyar munkavállaló él tartósan külföldön, jórészt Nyugat-Európában. Ezek az emberek nem jókedvükből mentek el, gazdasági emigránsnak kell tekinteni őket.
A Jobbik szerint ezt a több százezer választópolgárt most már sorozatos diszkrimináció éri, nem elég, hogy a kormány nem biztosítja számukra a levélben szavazás lehetőségét (ami a határon túli magyarokat egyébként jogosan megilleti) úgy is megpróbálják elvenni a kedvüket a voksolástól, hogy nevetségesen kevés külföldi szavazóhelyet biztosítanak.
A nemzeti párt szerint, ha a levélben való szavazás a határon túli magyarok esetén működőképes, akkor az ő esetükben is az. A Jobbik által felvetett kérdésre a kormány érdemi választ azonban egyszer sem adott, ezért politikai okokat kell keresni a háttérben - mondta.
Farkas Gergely szerint nyilvánvaló, hogy a Fidesz-kormány fél attól, hogy a hazájukból ideiglenesen távolra kényszerült emberek ítéletet mondanak teljesítményük felett, ezért nem átallnak a lehető legsunyibb módon megakadályozni ezen embereket abban, hogy szavazhassanak.
A Jobbik kormányra kerülése esetén fel fogja számolni ezt az értelmetlen és megalázó diszkriminációt, valamint biztosítani fogja a szavazás jogát minden magyarnak, Kárpát-medencén innen és túl. Megvalósítjuk a Hét Vezér tervben lefektetett gazdaságpolitikai és munkahelyteremtő programunkat, bízva abban, hogy egy erős Magyarország képes lesz visszacsábítani azokat a fiatalokat és időseket, aki most már országok fejlődésének motorjai - zárta sajtótájékoztatóját Farkas Gergely.
ORSZÁG, VÁROS
Albán Köztársaság, Tirana
Algéria, Algír
Amerikai Egyesült Államok, Los Angeles
Amerikai Egyesült Államok, New York
Amerikai Egyesült Államok, Washington
Argentín Köztársaság, Buenos Aires
Ausztrália, Canberra
Ausztrália, Melbourne
Azerbajdzsán, Baku
Belga Királyság, Brüsszel
Belarusz Köztársaság, Minszk
Bolgár Köztársaság, Szófia
Bosznia-Hercegovinai Köztársaság, Szarajevó
Brazil Szövetségi Köztársaság, Brazíliaváros
Brazil Szövetségi Köztársaság, Sao Paulo
Chilei Köztársaság, Santiago de Chile
Ciprusi Köztársaság, Nicosia
Cseh Köztársaság, Prága
Dán Királyság, Koppenhága
Dél-afrikai Köztársaság, Pretoria
Egyesült Arab Emirátusok, Abu Dhabi
Egyiptomi Arab Köztársaság, Kairó
Észtország, Tallin
Finn Köztársaság, Helsinki
Francia Köztársaság, Párizs
Görög Köztársaság, Athén
Grúzia, Tbiliszi
Holland Királyság, Hága
Horvát Köztársaság, Eszék
Horvát Köztársaság, Zágráb
Indiai Köztársaság, Újdelhi
Indonéz Köztársaság, Jakarta
Iráni Iszlám Köztársaság, Teherán
Írország, Dublin
Izraeli Állam, Tel Aviv
Japán, Tokió
Jordán Királyság, Amman
Kanada, Ottawa
Kanada, Toronto
Katar Állam, Doha
Kazahsztán, Almati
Kazahsztán, Asztana
Kenya, Nairobi
Kínai Népköztársaság, Csungking
Kínai Népköztársaság, Hong Kong
Kínai Népköztársaság, Peking
Kínai Népköztársaság, Sanghaj
Koreai Köztársaság, Szöul
Koszovói Köztársaság, Pristina
Kubai Köztársaság, Havanna
Kuvaiti Állam, Kuwait
Lengyel Köztársaság, Varsó
Lettország, Riga
Libanon, Bejrút
Líbia, Tripoli
Litván Köztársaság, Vilnius
Macedón Köztársaság, Szkopje
Marokkói Királyság, Rabat
Mexikói Egyesült Államok, Mexikóváros
Moldovai Köztársaság, Kisinyov
Montenegró, Podgorica
Nagy-Britannia és Észak-Ír.E.K, London 
Német Szövetségi Köztársaság, Berlin
Német Szövetségi Köztársaság, München
Nigéria, Abuja
Norvég Királyság, Oslo
Olasz Köztársaság, Milánó
Olasz Köztársaság, Róma
Orosz Föderáció, Jekatyerinburg
Orosz Föderáció, Moszkva
Orosz Föderáció, Szentpétervár
Osztrák Köztársaság, Bécs
Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Iszlamabad
Portugál Köztársaság, Lisszabon
Románia, Bukarest
Románia, Csíkszereda
Románia, Kolozsvár
Spanyolország, Barcelona
Spanyolország, Madrid
Svájci Államszövetség, Bern
Svédország, Stockholm
Szaúd-Arábiai Királyság, Rijád
Szerbia, Belgrád
Szerbia, Szabadka
Szingapúr, Szingapúr
Szlovák Köztársaság, Kassa
Szlovák Köztársaság, Pozsony
Szlovén Köztársaság, Lendva
Szlovén Köztársaság, Ljubljana
Thaiföldi Királyság, Bangkok
Török Köztársaság, Ankara
Török Köztársaság, Isztambul
Tunéziai Köztársaság, Tunisz
Ukrajna, Beregszász
Ukrajna, Kijev
Ukrajna, Ungvár
Vietnami Szocialista Köztársaság, Hanoi
****************************************************************

Bebukott a Független Kisgazdapárt korábbi és jelenlegi vezetése


Aki magát úgy hirdeti, hogy "Péter üzeni" arról és a holdudvaráról van szó.
Engelmann József kipakol

****************************************************************

Semmis a paksi paktum!
2014.02.01. Budapest - Civil tüntetés az új paksi atomerőmű tervezete ellen.
Magyarország alkotmányos jogrendjével ellentétes, így semmis a titokban megkötött megállapodás Paks2-ről - mondja az alkotmányjogász.



Orosz atomerőművet vett Orbán Moszkvában


Magyarországon puccs van?
2014. 01. 14 
bumm, MTI
Orbán Viktor Moszkvában egyezményt írt alá Vlagyimír Putyin orosz államfővel arról, hogy két új blokkot épít fel Pakson az orosz Roszatom, mindezt orosz hitelből. A gigaberuházásról szóló megállapodást szinte titokban hozták tető alá. "Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van.
A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen" - mondta Orbán 2008-ban Losoncon azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc éppen akkor írta alá Moszkvában a Déli Áramlat kőolajvezetékhez való csatlakozást. Orbán szerint a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben.

Orbán kormányfőként 2013 január 14-én, Moszkvában kijelentette, hogy Magyarország teljesíti a Déli Áramlat földgázvezeték megépítésével kapcsolatos kötelezettségeit, miután tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban kedden folytatott megbeszélése után. A kormányfő hangsúlyozta: a Déli Áramlat vonatkozásában Magyarország teljesíteni fogja a magára vállalt kötelezettségeket, a szerződésben előírt minden tételt.
Emellett megállapodtak arról, hogy Oroszország hitelt nyújt Magyarországnak a paksi erőmű két új reaktorának megépítéséhez - közölte kedden Szergej Kirijenko, a Roszatom vezetője.
A kölcsön összegéről még nem született döntés - mondta újságíróknak az orosz nukleáris energetikai iparágat összefogó és felügyelő állami vállalat (Roszatom) vezetője azt követően, hogy Moszkvában magyar-orosz kormányközi megállapodást írtak alá a nukleáris energia békés célú felhasználásáról.
Emlékeztetett, hogy először az államközi megállapodást kell aláírni, és ezzel párhuzamosan, már az utolsó simításokat végzik a pénzügyminisztériumokban a hitelszerződésen. Hozzáfűzte: egyelőre 10 milliárd euróban (háromezermilliárd forint) állapították meg a hitel felső határát, de ennél alacsonyabb lesz a végleges összeg.
A projekt pontos költségét a műszaki szakemberek tudják megállapítani, de a munka még csak most kezdődik. A szerződéses összeget az árak és az atomerőmű technikai paraméterei alapján kalkulálják ki. A paksi erőmű bővítéséről szóló előszerződésnek három iránya van: a reaktorok megépítése, a fűtőanyag szállítása és a szervizszolgálat - mondta el Szergej Kirijenko.
Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az új reaktorokkal megduplázódik a paksi atomerőmű jelenlegi, 2 gigawattos teljesítménye. A megállapodást egyedülállónak nevezve rámutatott, hogy a munka több mint 40 százalékát a magyar fél végzi el. "Mintegy 3 milliárd dollárt költ a magyar fél munkahelyek megőrzésére" - mondta Putyin, hozzátéve, hogy csak a költségvetés adóbevételei több mint egymilliárd dollárra rúgnak majd.
LMP: hozzák nyilvánosságra a megállapodás részleteit
Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy hozzák nyilvánosságra az Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő jelenlétében aláírt, a paksi erőművi blokkok megépítéséről szóló megállapodás részleteit.
Szél Bernadett, a párt társelnöke azt mondta az MTI-nek, az előzményeket látva fennáll annak a veszélye, hogy "Orbán Viktor gyakorlatilag eladja az oroszoknak Magyarországot". Hangsúlyozta, egyelőre nem látják, hogy pontosan mit írtak alá Moszkvában, ezért az LMP minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a megállapodás teljes szövege nyilvánosságra kerüljön. Hozzátette: egy normális országban társadalmi és politikai vitát kellett volna tartani a kérdésről, de ez Magyarországon nem történt meg.
Az ellenzéki párt a Facebookon petíciót indított és tüntetést is szervez az ügyben - jelentette be.
Moszkvában magyar részről Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, míg orosz részről Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodást, ennek keretében atomerőművi energiablokkok megépítéséről is megállapodtak. Az aláírás Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő jelenlétében történt.
A szerződés nyilvánosságra hozatalát követeli az Együtt-PM
Az Együtt-PM a paksi erőműblokkok építésével kapcsolatos magyar-orosz megállapodás haladéktalan nyilvánosságra hozatalát követeli, a pártszövetség szerint ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök az aláírással átlépte a törvényesség határát.
Jávor Benedek független országgyűlési képviselő a pártszövetség álláspontját ismertető közleményében azt írta: a magyar jogszabályok, az érvényben lévő országgyűlési határozatok és ombudsmani állásfoglalás alapján Orbán Viktornak nem volt joga megállapodást kötni a bővítés legfontosabb paramétereiről.
A parlamenti felhatalmazás nélkül, titokban és ismeretlen feltételekkel kötött egyezség szerinte érvénytelen; azt a következő kormánynak fel kell mondania, és az eddig elmaradt vizsgálatok eredményének ismeretében, szakmai, társadalmi és politikai vitát követően újra vissza kell térni az erőmű bővítésének kérdésére.
Hozzátette: a hatásvizsgálat, nemzetközi tender és az ajánlatok megversenyeztetése nélkül megszületett egyezség nem a magyar társadalom, hanem "a kapuzárási pánikban lévő Orbán-kormány és a fideszes gazdasági holdudvar érdekeit szolgálja".
Hozzátette: az Együtt-PM a rendelkezésére álló összes parlamenti és jogi eszközt igénybe veszi a megállapodás teljes tartalmának megismerése és a törvénytelen kontraktus meghiúsítása érdekében. "Orbán Viktor kabinetjét pedig felszólítjuk, hogy a választásokig hátralévő időben tartózkodjanak az állami vagyon felélését és a jövő elherdálását célzó, az ország eladósítását szolgáló további felelőtlen lépésektől" - fogalmazott.
****************************************************************

Belga parlamenti képviselő: "A holokausztot a cionisták rendezték és finanszírozták"

2014-02-01. 11:00 
Kuruc.info
Az "antiszemita" Magyarországon aligha fordulhatna elő olyan eset, mint ami a "toleráns" és "európai" Belgiumban történt. A The Jerusalem Post című izraeli lap tudósítása szerint egy független belga parlamenti képviselő, Laurent Louis, január 16-án, a belga parlament alsóházában a következő kijelentést tette: "A holokausztot a cionisták rendezték meg és finanszírozták." Vajon elhangozhatna-e hasonló kijelentés a budapesti parlamentben?

És mintha ez a szörnyű bűn nem lenne elég, a belga honatya a holokauszttal kapcsolatos véleményének kifejtése közben az Európa-szerte egyre népszerűbb "fordított karlendítéssel" is szalutált. Az izraeli lap olyan képet is közölt, melyen Louis a cionisták célkeresztjében álló szíriai elnök, Basszár el-Asszad melletti tüntetésen éppen egy izraeli zászlóra tapos. És ezzel a belga képviselő bűnlajstromának még nincsen vége, ugyanis korábban több alkalommal is bírálta a zsidó állam politikáját, ugyanakkor támogatásáról biztosította a palesztin hazafias-iszlamista mozgalom, a Hamász felszabadító harcát.

Izraeli zászlót taposó belga képviselő egy Aszad mellett kiálló tüntetésen: megfizethetetlen

A belga parlament elnöke, Andre Flahaut természetesen már el is ítélte a képviselő "gyűlöletkeltő akcióját". Csakhogy a cionisták ennyivel nem érik be. Az újonnan alakult Antiszemitizmus Elleni Belga Szövetség képviselői közölték, hogy "figyelemmel fogják követni a honatya tevékenységét". A szervezet elnöke világossá tette, hogy "fellépnek a veszéllyel szemben, melyet Louis megtestesít". A francia nyelvű zsidók érdek-képviseleti szövetsége pedig feljelentést fontolgat a jobbközép Néppárt színeiben megválasztott, de később a pártból kizárt képviselővel szemben.
Mint arról beszámoltunk, január 26-án, egy nappal a holoemléknap előtt, több tízezer (a rendőrség adatai szerint hozzávetőleg 17 ezer) tüntető követelte a cionista befolyás alatt álló francia elnök lemondását. A demonstrálók legfőbb jelszava így hangzott: "Zsidók, Franciaország nem a tiétek!". Többen a "gázkamrák" létezését is kétségbe vonták. A rendőrség több tüntetőt (egyes források szerint 250 személyt) letartóztatott.
Perge Ottó - Kuruc.info

LYUKAS A HOLOKAUSZT KOTON!!!...

A szinte már napi rendszerességgel vulkánként kitörő és bűzlő lávaként ránk ömlő cionista műfelháborodások legújabb epizódja egy Mazsihisz okádék. David Irving brit történésszel beszélgettem telefonon.
Ugyan az örök rettegők szerint ezzel fennáll annak a lehetősége, hogy a büntető rendelkezésekkel biztosított, megkérdőjelezhetetlennek nyilvánított legújabb világvallás - és az ezzel járó pénzbehajtás - esetleg megint veszélybe kerül, de Magyarországon született antiszemitaként ezt úgy tojom le, ahogy legjobban esik!...
Irving a beszélgetés keretében a zsidó holokauszttal kapcsolatban kijelentette, hogy az nem más, mint "egy márkanév, amivel sok pénzt lehet keresni". Arra a kérdésre pedig, hogy ő antiszemita-e, szó szerint így válaszolt: "nagyon igyekszem nem az lenni, de higgyék el nekem, ez nem egy egyszerű feladat". Ezen túl még azt is kifejtette, hogy "csodálja Hitlert, a második világháború megakadályozása érdekében kifejtett erőfeszítéseiért".
Elképzelhetjük, hogy ilyen hangok Tel-Avivban nem váltanak ki valami nagy örömöt, így nem csoda, hogy a szuperérzékenységéről híres kiválasztott nép most Svédország és Norvégia célbavétele után Spanyolország irányába is epét köpköd.
Avner Schalev, a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-múzeum igazgatója szükségét érezte, hogy a madridi lap számára világossá tegye: "ilyen interjúk közlésének semmi köze a véleményszabadsághoz".
Egy nyilatkozat, ami tipikus azon jóemberek szemléletét nézve, akiknek a véleményszabadság csak addig érvényes, amíg az kimondottan zsidó érdekeket szolgál. Más esetben természetesen azonnal korlátozni kell, vagy ha ez sem segít, egyszerűen el kell törölni a föld színéről. (David Irving ezt a demokrácia-felfogást nemrég a saját bőrén személyesen is megtapasztalhatta.)
Furcsa módon azonban pont ez az arrogáns és korlátolt zsidó viselkedési forma az, ami világszerte sokkal inkább kiváltja az antiszemitizmust, mint bármiféle holokauszt-revizionizmus.
A zsidósággal szemben ellenséges álláspontot képviselő emberek nagy részét már egyáltalán nem érdekli, hogy a második világháború alatt hány zsidó cserélte fel földi nyomorúságát Ábrahám örök gyönyörűséget ígérő ölével.
Azon sem csodálkozhatunk, hogy néhány nagyon rossz hangulatban lévő kortársunk - akikkel mi természetesen semmi közösséget nem vállalhatunk - legnagyobb megdöbbenésünkre és megrökönyödésünkre már odáig megy, hogy kijelenti: "akárhányan is voltak, mégis túl kevesen", sőt még azt is hozzáteszi, hogy "ő legalább megpróbálta", miközben egy történelmi személyiség képére mutogat, akinek neve most hirtelen nem jut eszünkbe...- mert a szívünkbe van íródva...:)
(
Facebook)
****************************************************************

Stoffán György

Mikor lesz rend?
A választási kampányban semmi más nem jelenik meg, mint a hatalom utáni vágy, a kapzsiság, a pénzéhség, a hazaárulás árán is, ha kell. A pártok aljassága és a társadalom primitívsége remek kétkomponenses undorrá alacsonyítja mind a kampányt, mind a politikusokat. Azt ellenzék ma az ország mocska. A kampányban felszínre törő hazudozás és a legválogatottabb embertelen aljaskodás minden elképzelést felülmúl. Mikor lehet rend e téren Európában? Akkor, ha kifejlődik egy olyan politikusi réteg vagy megszületik egy olyan törvénycsomag, amely garantálja a hazaszereteten és tisztességen alapuló nemzetszolgálatot, és a visszahívás lehetőségét.
1./ Első sorban is semmilyen térítést, tiszteletdíjat és egyéb juttatást nem volna szabad - nem kapnia, de - elfogadnia egyetlen képviselőnek, miniszternek és választott állami funkcionáriusnak. Hiszen akik ma a Parlamentben ülnek, jólétükben már nem is látják, látni sem akarják a nép problémáit, a nemzet ügyeit, az egyszerű családok mindennapos gondjait. Számukra csak az előmenetel, a pénz, a jólét és a hivatal megtartása fontos. Ezt látjuk ma abban a kampányban, amelyben megsokszorozódott a harc, hiszen egy kisebb parlamentben sokkal kevesebb efféle pénzhajhász politikai szélhámos kerülhet be.
2./ Meg kell szüntetni a választásokon alkalmazott listát, amelyről biztosan bekerül az, aki megvesztegette a párt vezetőit... Csak választott képviselő kerüljön a Parlamentbe.
3./ Ha egy választott képviselő, miniszter, bármilyen választott funkcionárius csal, lop, megvesztegethető, az kétszer annyi büntetést kapjon, mint amennyit az egyszerű állampolgár.
4./ A hazaárulás akár Magyarországról Magyarország ellen, akár Brüsszelben vagy másutt követi el a választott képviselő, legyen életfogytig tartó fegyházzal büntetendő, és ne súlyozzon sem a bíróság, sem más szerv e bűn megállapítását illetően. Ezeket a bűncselekményeket egy, a kormány által kijelölt külön bíróság állapítsa meg és ítéljen az elkövető felett. Így a ma korruptnak is nevezhető, jobbára politikai elkötelezettséggel bíró és rosszul, igazságszolgáltatás nélkül működő bíróságok kizárattatnának ezekből az ügyekből mindaddig, amíg bizonyossá nem válik a bíróságok valós megújulása, megtisztulása, a törvények mellett a józanész és a tényleges függetlenség.
5./ Meg kell szüntetni minden előjogot, mentelmi jogot és a befolyással való visszaélés lehetőségét. A haza, a nemzet szolgálata önkéntes, alázattal végzett közösségi munka legyen, amelynek költségeit ugyan az állam fedezi, de a választott képviselő és bármilyen választott funkcionárius pénzt nem kaphat szolgálatáért. Nem gyarapodhat senki a haza iránti elkötelezettségből, mert akkor az már nem elkötelezettség, hanem fizetett elfoglaltság.
Persze efféle pontokat sokat lehet írni, de körülbelül egy efféle megszorításnak lenne olyan hatása, ami az igazi elkötelezetteket juttatná a hatalomba és nem fordulhatna elő, hogy csaló, egykori pártelnökök pénzük fogytával ismét megpályázzák a parlamenti képviselői székeket. Ugyanis az nem hozhat semmilyen jövedelmet, sem közvetlenül, sem közvetetten... Akinek hoz, az bűncselekményt követ el!
Stoffán György - Európai Idő
****************************************************************

AMIKET TILTANI KELL


Választási kampány keretében terjesztésre, az eddigi hazai kormányok és önkormányzatok által titkolt hazai 11 csőd főok családi- és törvénykezési szinten elhárítására alkalmas 11 tiltás
AMIKET TILTANI KELL
1. Konyhasó- és vagy káliumtartalmú műtrágyákat (mert talajmérgezőek és fokozzák az aszálykárt).
2. Konyhasó helyett káliumsóval ízesített élelmiszereket (mert életrövidítőek és meddővé tesznek).
3. Élelmiszer-tartósítást alumíniumvegyület timsóval (mert agymérgező, elbutít, lerövidíti az életet).
4. Élelmiszerrel vagy infúzióval túl sok kálium vérbe juttatását (mert életrövidítő és meddővé tesz).
5. Tiszta esővíz (desztillálástól megtisztult víz) ivóvízként használata "mérgezőnek" feltüntetését.
6. Talaj, növény, állat, ember -mérési laboratóriumi adat hamis optimum előírás alapján értékelését.
7. Kisebb adó- és/vagy munkabér költségű külföldi termék ugyanilyen hazai terméknél kisebb árát.
8. Fűtő- és elektromos energia geotermikus magmahő felhasználással előállításának akadályozását.
9. Trágyaként- és öntözővízként hasznosítható szennyvíz ivóvízbázis folyóba és tengerbe vezetését.
10. A vér, magzatvíz és az ezeknek megfelelő Ringer fiziológiás infúziós oldat élettanilag optimális víz/NaCl=110, Na/K=30 (víz- és ásványi anyag) arányaitól durván eltérő étkezési dózisok előírását.
11. Tudományos- és jogászi bűnözést, pl. az igazságszolgáltatás helyett "jogszolgáltatás" folytatást, kulcsszó-átértelmezéssel bűncselekmények jogszabályok szerinti értelmezésének lehetetlenítését, a magyaroknak tudatosan kárt okozó tudományos akadémiai csalókat bíróság által nem büntetést. stb.
A méréstani és bűnügyi bizonyítékokat lásd a www.aquanet.fw.hu tudományos honlapot is megjelenítőwww.tejfalussy.com honlapon és a HUN Televízió "Sorsunk alakítói" műsoraiban.
Felkérem a Magyar Államot (Pénzügyminisztert), hogy fizessen kárelhárítási díjat a jelen kárelhárító "megbízás nélküli ügyvitelért"*. A kárelhárítási díjat 1:1:1 arányban kérem kifizetni az Agroanalízis gmk va. és a választási kampányuk során a fentieket minden településen ismertető Jobbik Magyarország és Kisgazdapárt részére. A díjat az állam által folytatott, ma még törvényekkel nem tiltott (= megengedett) 1-11. károkozások fenti tiltással elhárítható összes kár alapján kérjük kiszámíttatni! (* A Megbízás nélküli ügyvitel az új Polgári Törvénykönyvben: XXIII. 6:583. §.)
Kérem t. Címzettek Mindegyikét, hogy szíveskedjék jelezni, ha van konkrét elleninformációja, ellenszempontja, ami miatt tovább lehetne pontosítani az itt javasolt kárelhárítási intézkedésemet! Azt észrevétel 15 napon túlmenően elmaradását a fenti dokumentáltakkal egyetértésnek tekintem.
Verőce, 2014. 02. 01. Tejfalussy András (tudományos tanácsadó)


Fehéroroszország Oroszország kérésére betiltotta az import burgonyát az EU-ból


2.02.2014, 11:32 
Oroszország Hangja
Fehéroroszország Oroszország kérésére betiltotta az import burgonyát az EU-ból - olvasható az ország Földművelésügyi Minisztériumának nyilatkozatában.
"Az orosz Állat- és Növényegészségügyi Felügyelet többszöri kérése és a vámunió növényegészségügyi karanténra vonatkozó szabályzata alapján Fehéroroszország ideiglenes korlátozást vezet be 2014. február 1-től a vetőburgonya és az étkezési burgonya behozatalára az EU országaiból" - mondta a minisztérium képviselője.
****************************************************************

Putyin szerint Amerika elfordult a keresztény értékektől és egy istentelen nemzetté vált


Február 1, 2014 
washingtontimes.com Idők jelei
A hidegháború csúcsán az amerikai konzervatívok gyakran nevezték az egykori Szovjetuniót "istentelen nemzetnek".

Több mint két évtizeddel később a történelem egy szakasza lezárult és ma a Kreml, valamint az orosz ortodox egyházban lévő szövetségeseik vágják ezeket a vádakat a nyugat fejéhez.
"Számos euroatlanti ország eltávolodott gyökereitől és a keresztény értékektől," mondta Putyin a Kremlben mondott beszédében. "Olyan szabályokat vezetnek be, amik egyenrangúvá teszik a többgyerekes családokat az azonos nemű párokkal, az Istenben való hitet a Sátánban való hittel. Ez az út a romlásba visz."
A nemzethez intézett decemberi beszédében Putyin kihangsúlyozta, hogy Oroszország a "hagyományos értékek" védelmezője marad az erkölcstelen nyugattal szemben. A volt KGB ügynök kitart álláspontja mellett, hogy a társadalmi és vallásos konzervativizmus az egyetlen módja annak, hogy a világot megmentsék a "kaotikus sötétségtől".
A "keresztény értékek" védelmében hozott intézkedések részeként Oroszország olyan törvényeket hozott, amik tiltják a "homoszexuális propaganda" terjesztését valamint büntethetővé teszik mások vallásos érzékenységének "megsértését".
A vallásos érzékenység megsértését büntető törvény a hírhedt punk együttes körüli botrány kapcsán született, akik az ellen tüntettek, hogy az ortodox egyház Putyint támogatja. Az állami tévé híradása szerint a csoport "démoni" tiltakozását "bizonyos amerikaiak" finanszírozták.
Kirill pátriárka, az ortodox egyház feje azzal vádolta a nyugati országokat, hogy saját népük "lelki lefegyverzését" tűzték célul. Több európai országot is említett, ahol az új törvények megtiltják vallásos szimbólumok, mint például a kereszt megjelenítését a munkahelyeken.
"A [nyugati politikai] elit általános politikai irányvonala kétséget kizáróan keresztény és vallás ellenes," mondta a pátriárka.
"Mi az ateizmus egy egész korszakát tudhatjuk magunk mögött, így jól tudjuk milyen Isten nélkül élni," mondta Kirill. "Szét akarjuk kürtölni a világnak, hogy "Álljanak meg!""
Vszevolod Chaplin, az orosz ortodox egyház egyik vezetője pedig azt mondta, hogy a modern nyugat semmivel sem jobb, mint az egykori Szovjetunió. Egy 1995-ben az elnök megbízásából készült bizottsági jelentés szerint 1917 és 1937 között a szovjet hatóságok körülbelül 200.000 hívőt és papot végeztek ki, több ezer templomot romboltak le, a megmaradtakat pedig raktárakká, parkolókká vagy az ateizmust éltető múzeumokká alakították.
"Ez a folyamat most csak a nyugatra jellemző és mind politikailag mind pedig erkölcsileg el fogja pusztítani."
****************************************************************

MAGYARORSZÁG UKRAJNA ELLENI KATONAI BEAVATKOZÁSRA KÉSZÜL


2014.01.30 09:25 
Hídfő.net
Tegnap este rendkívüli megbeszélést tartottak a Visegrádi Négyek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország) kormányfői az ukrán helyzettel kapcsolatban, melynek végén közös nyilatkozatot adtak ki.
Mostanra több civil halott van és ma reggelre két ukrán rendőr is meghalt az összecsapások eredményeként, a rendőrök esetében lőtt sebbel. Vagyis eljutott abba a stádiumba Ukrajna felforgatása, hogy a nyugati zsoldosok éles lőfegyvert használnak a rendfenntartó erők ellen.
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei a tegnap találkozón közös nyilatkozatban elítélték az Ukrajnában zajló agressziót, ami a nyugat politikai gyakorlata szerint annyit jelent, hogy nemsokára nyílt agressziót fognak alkalmazni.
Ennek jegyében a V4 csúcsról hazatérő Orbán Viktor felszólította a belügyminisztert operatív törzs létrehozására. Vagyis Magyarország Ukrajna elleni katonai beavatkozásra készül.
Ezen felül a V4 csúcstalálkozón megállapodtak a négy ország belügyminisztereinek azonnali összehívásában, vélhetően a lecsatolt területek közigazgatási részleteinek pontosítása céljából.


MARTONYI LEGROSSZABB FORGATÓKÖNYVE

Fenyvesi Áron 2014.01.31 10:27 
Hídfő.net
Alig pár óra telt el Orbán bejelentését követően, miszerint operatív törzset kell létrehozni az ukrán helyzet megoldására, máris elöntötte a fővonalú médiát a kormánypropaganda. Magyarázkodnak már, talán bánják is a bejelentést, mert egyre látványosabban kisebbítni akarják a miniszterelnök szavainak súlyát. Martonyi János az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette, soha nem kell a legrosszabb változatot valószínűsíteni, de arra is fel kell készülni. Majd menekültáradatról, határrendészeti problémákról is beszélt, hivatalosan erre kell ugyanis az operatív törzs. A valóság az, hogy amit Martonyi és a kormány propagandagépezete gőzerővel sulykol, az a jobbik változat. Emellett készülnek a "rosszabbik" változatra, amit nem részleteznek ugyan, titkosítani akarták.
Nem sikerült. Az Egyesült Államok hónapokon keresztül szállította Magyarországra a hadianyagot, mert Magyarország független magyar kormány híján az Egyesült Államok csatlós országaként fog hadba lépni. A hivatalosan "képzési célra" és egyéb indokkal a magyar hadseregnek "adományozott" harceszközök százai már az ukrán beavatkozásra lettek ideküldve. Évek óta készülnek erre a műveletre, az Egyesült Államok páncélos haderőt, BTR-eket biztosít az ukrán misszióhoz, hazánk ugyanis a saját határait képtelen lenne megvédeni, nemhogy önállóan, vagy akár a V4 részeként terjeszkedésbe fogjon. Azt is egyelőre titokban akarnák kezelni, hogy már a következő parlamenti ciklus során küldhetik a behívókat. Annyira évek óta készülnek erre a műveletre, hogy a népszámlálás is részét képezte a közeljövőben hadra fogható állomány összesítésének részeként. Martonyi elfelejtette hozzátenni, hogy szerinte ez a "rosszabbik" forgatókönyv, és évek óta erre a "rosszabbik forgatókönyvre" készülnek.
Csakhogy amit Martonyi rosszabbik változatnak nevez, az valójában egy viszonylagosan optimista számítás. Megmondjuk, mi az igazi "rosszabbik" forgatókönyv a magyar kormány számára: az, hogy nem lesz semmiféle újrafelosztás. Ez az ukrán beavatkozás olyan lesz, mint Grúzia 2008-ban. Ott is előre behúzogatták térképen az új közigazgatási határokat, aztán a gyors orosz reakció miatt a saját határaikat se tudták tartani. Ha a NATO egy független V4-es missziónak álcázva megkezdi az energiaimport szempontjából fontos területek bekebelezését, első reakcióként egy katonai hatalomátvételre kell számítaniuk Ukrajnában. Ami az ukrán hadsereg kötődései miatt orosz katonai fennhatóságot jelent Ukrajna területének egésze felett.
Akkor a magyar kormány nem téved sokat, ez az újabb operatív törzs tényleg olyan lesz, mint a hóhelyzet. Miután valóban elkezd működni, nem telik el 24 óra, és nekik behavazott. Egyszerűen azért, mert a rossz irányba kötöttek alkut, és vannak olyan arrogánsak, hogy semmi mással nem számolnak.
****************************************************************

Kárpátalja újabb történelmi lehetőség előtt áll, besúgó Martonyi mégis Ukrajna területi épségét félti

2014-02-01. 20:13 
Kuruc.info
Az ukrajnai válság katasztrófával fenyeget - mondta a "magyar" külügyminiszter szombaton az 50. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.
Martonyi János az ukrajnai válságról rendezett panelbeszélgetéshez hozzászólva hangsúlyozta: a válság "veszélybe sodorta Ukrajna stabilitását és területi egységét". Polgárháborúval és káosszal fenyegető helyzet alakult ki.
"Meg kell mentenünk Ukrajnát, de nem szabad feladnunk alapvető értékeinket" - emelte ki a III/II-es besúgó. A bilderberges hangsúlyozta, hogy "párbeszédre van szükség" és tartózkodni kell az erőszak alkalmazásától. Az erőszak "megnyitja a kaput a polgárháború felé", ami katasztrófa lenne Ukrajna, az Európai Unió és az unió keleti partnerségi programjában résztvevő valamennyi állam számára - mondta Martonyi János.(MTI korrigálva)
Kategória: 2014 február

Majdnem jól ábrázoltátok ezt a besúgót, csak egy zsidó fasszal a szájában lett volna hiteles emberközeli a ábrázolás. Már elnézést , de egy zsidó segget mégsem nyalhat egy külügyminiszter. Pedig arra lett kiképezve, mint biorobot besúgó.





Ifj. Hegedűs Loránt közleménye
Az ellenem indított fegyelmi eljárás kettős mércét demonstráló jellege miatt nem fogok részt venni a kitűzendő bírósági tárgyaláson, gondosan elkerülve, hogy a jogszerűség köpenyébe öltöztethessék azt.
Védekezésemet ügyvédemen keresztül írásban már előterjesztettem az egyházmegyei bíróság elnökségéhez.
Az (ex)jogtanácsos világi nyilvánosság előtt tett kijelentései az elfogulatlanság látszatának fenntartását sem teszik lehetővé: a benne lakozó lélek csak könyörgéssel és böjtöléssel űzhető ki.
"Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképpen sem mehettek be a mennyeknek országába." (Mt. 5:20)


Nemzeti Együttműködési Testület 3. sz. határozata 

2014.01.03, 01:40 
Nemzeti Hírháló
Nemzeti Együttműködési Testületi ülés 2013. 12. 29. Budapest Attila Hotel
3. sz. határozat:
Felhívás az együttműködés kiszélesítésére.
Üzenet minden magyar értékrendet akaró személyhez, illetve az e személyek által alkotott szervezetekhez:
Együtt változtatni tudunk a rendszeren!
A jelen hatalmi szerkezet - s főleg a mai választási törvény -, sok vesztest ge­nerál az elvárt és valódi népképviselet helyett.
Ezt csak úgy lehet ellensúlyozni, ha a vesztesek számára új kibontakozási, képvi­seleti lehetőséget nyitunk meg a társadalmi, gazdasági, politikai, és kulturális élet minden területén. Mindehhez azonban a magyar embereknek - főképp a tár­sadalom széles rétegeinek - aktivizálására, a tenni akarás közjogi lehetőségeire kell rátalálni.
Keressük a helyi közösségek által támogatható hiteles helyi lakosokat, akik tudják és akarják önzetlenül képviselni embertársaikat. Mert a jelenlegi "piramis szerkezetű" és önérdekű pártok helyett, egy - de értékelvű, s így megosztás ellenes - erkölcsi-politikai mozgalmat, a cselekvő nemzetet kell minél előbb visszaépíteni!
- Aki nem mer eljönni és tenni mert fél, annak is segítünk lebontani a félelmet.
- Az elmúlt 24 év nyolcmillió vesztesének kárpótlása a célunk, amit meg is valósíthatunk, ha elegen állnak mellénk!
- Higgyünk a lehetőségeinkben!
Gyertek közénk 2014-01-12-én tartandó következő ülésünkre!
Küldjétek el a javaslataitokat az e-mail címünkre ( nemzetirt@gmail.com ), s akkor az ülésen - akár veled is - megvitatjuk azt.
Mindenki a saját területén tegye meg a legtöbbet, s akkor a "haza fényre derül"!
A NETT nevében: Fekete Attila titkár


Bertha Szilvia szerint felesleges az embereket rezsiharcra verbuválni 

2014, január 5 - 15:38 
alfahir.hu


Bertha Szilvia a munkanélküliség szomorú helyzetéről és a számok kozmetikázásáról beszélt az Echo televízión.


Lakott sziget I/1 teljes film magyar felirattal
Magyarországon szinte teljesen ismeretlen a film !
A film 2008-as és 2009-es de mai napig nincs magyar szinkron hozzá és nem is mutatták be a magyar mozikban, azt hiszem még dvd szinten se lehet kapni.
Véletlen lenne ?
Sok minden van ebben a kis videóban is, ami a mi VALÓSÁGUNKBAN PONT ÍGY MŰKÖDIK !
Titkos háttérhatalom - Teljes HAARP Elme-Kontrol és Elrejtett Tudás.


Vízkereszt és farsang
Ezen a napon a nyugati egyházakban három eseményt ünnepelnek: a napkeleti bölcsek vagy a hagyomány szerint a háromkirályok (Gáspár, Meny­hért és Boldizsár) látogatását a gyermek Jézusnál, Jézus megkeresztelkedését a Jordán folyóban, valamint az általa véghezvitt első csodát a kánai menyegzőn.
Jézus megkeresztelkedésének emlékére a katolikus templomokban vizet szentelnek, s ebből a hívek hazavihetnek valamennyit. A keleti egyház ezen a napon ünnepli Jézus születését. A Gáspár, Menyhért, Boldizsár néven emlegetett napkeleti királyok az utasok, útonjárók, vendégfogadósok védőszentjei voltak.
A ma­gyar vízkereszt kifejezés a víz meg­szenteléséből, megkereszteléséből ered. A víz és a tömjén megszenteléséből alakult ki a házszentelés hagyománya is. A vízkereszt - más néven háromkirályok vagy epifánia - keresztény ünnep, amelyet általában január 6-án ünnepelnek, ám a római katolikus egyházban sok helyen a legközelebbi vasárnapra tolják el az egyházi ünneplését. Régebben otthon a szenteltvízzel megitatták az állatokat, hogy ne legyenek az év folyamán betegek, vagy az emberek magukra locsolták betegségek és rontás ellen. Egyes he­lyeken a ház földjét is meglocsolták, hogy áldás legyen a házon. Vízkereszt vagy háromkirályok napja a karácsonyi ünnepkör zárónapja és a farsang kezdete. Újabb szokás szerint vízkeresztkor bontják le a karácsonyfát. Van olyan ország, ahol nem decemberben, hanem ma kapják a gyerekek a karácsonyi ajándékokat, így Olasz­országban Befana, a jóságos boszorkány, néhol pedig Babbo Natale ügyel arra, hogy ma megkapják a gye­rekek a meglepetést, S panyolország gyermekeit a napkeleti bölcsek örvendeztetik meg mindenfélével, a portugálokat pedig O Pai Natal, aki a kéményt használja bejáratnak.
A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül. A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén "a farsang farka". Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette valójában télbú­csúztató is. Idén farsangfarka március 2-5-ig tart: március 4. húshagyókedd, március 5. hamvazószerda (március 6. torkos csütörtök, amikor még a nagyböjt előtt utoljára megengedett a tor­koskodás). Világszerte számos városban ekkor rendezik meg a híres karneválokat (pl. riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, az Emberiség Szellemi Kulturális Örök­ségeként nyilvántartott mohácsi busójárást, amely idén február 27-től m árcius 4-ig tart.




Az Arany Hajnal 55.5 százalékon áll Görögország fővárosában
Nem véletlenül, mert a nagy múltú város afrikai és muzulmán bevándorlók bűntanyájává züllött, cionista támogatással.

Országszerte természetesen nem áll (még) ilyen jól az AH, de több korábbi felmérés szerint is vezető helyen tanyáznak 20-22 százalékkal. Az AH 7 százalékkal került a parlamentbe, ahol 3 év alatt megháromszorozta táborát. Mert, ellentétben a Jobbikkal nem alkudott meg a cionistákkal, nem paktált le az iszlámmal, sem a kormánnyal.
Az Arany Hajnal a Jobbik támogatásának mindössze egyharmadát kapja évente (vagyis csak kapta, mert a rezsim letiltotta), vásárlóerő-értéken még kevesebbet, hiszen Görögország drágább. Mégis, eleve kisebb költségvetésüket, sőt, fizetésük nem kis részét is szinte kizárólag szociális akciókra és polgári önvédelemre költötték.
Iliasz Kasziriadisz, az Arany Hajnal főpolgámester-jelöltje és szóvivője jelenleg 55,5 százalékon áll. A cionista rezsim, miután törvénytelenül bebörtönözte a párt elnökét, Nikosz Mihaloliakoszt és több más képviselőjét, majd törvénytelenül letiltotta a párt állami támogatásának folyósítását, most azon mesterkedik, hogy a választásokról valahogy kizárassa az AH-t. A nép reakciója: egyre népszerűbb az Arany Hajnal.
Néhány tipikus kép Athénből. A muszlim és afrikai bevándorlók először mindenütt a fővárost szállják meg (lásd London, Párizs, Brüsszel, Berlin stb)
 
Ez nem a gettó. Csupán az athéni közgazdaságtudományi egyetem előtti utcakép
 
Ez már a az athéni gettók egyike, ahol fehér kereszténynek lenni nem életbiztosítás
 
A néger örömlányok tömegesen hozzák be az AIDS-t Görögországba (is)
(MagyarHajnal.com nyomán Harcunk-info)


Joe Eszterhas: "Mel Gibson szerint a holokauszt egy rakás lószar" 

2012. április 12. 
NOL
Ismét Gibson zsidózásától hangos a sajtó. Most a The Maccabees forgatókönyvírója, Joe Eszterhas vádolja antiszemitizmussal a színészt, mondván, azért nem készíti el végül a filmet, mert utálja a zsidókat.
 
Mel Gibson a Sötétség határán című filmben

Joe Eszterhas, az Elemi ösztön és a Showgirls forgatókönyvírójának haragját az váltotta ki, hogy a Warner Brothers stúdió elutasította az általa írt The Maccabees forgatókönyvét, mondván, nincs benne sok érzelem, győzelmi íz - írja a 
Guardian.
A bejelentést követően Eszterhas egy kilencoldalas levelet írt Mel Gibsonnak, melyben azt állítja, valójában azért lépett vissza a Júdás Makkabeus életéről szóló film forgatásától, mert gyűlöli a zsidókat. Mint írja, már a film előkészületekor azt gyanította, Gibsonnak esze ágában sincs megcsinálni a filmet, csupán antiszemita és rasszista kijelentései, valamint botrányos válása miatt megtépázott renoméját akarja visszaállítani. Ez a gyanúja pedig szerinte beigazolódott, hiszen hiába dolgozott ő a forgatókönyvön, nevetséges indokokkal visszadobták azt.
Említést tesz arról is, hogy Gibson nem fogta vissza magát, és közös munkájuk során többször is bibsiknek és gázkamraszökevényeknek nevezte a zsidókat (eredetiben: Hebe, oven-dodgers és Jewboys). Leírja, hogy Gibson többször is kijelentette, hogy a "a holokauszt egy rakás lószar", és rendszeresen összekeverte a Tórában leírtakat a Cion bölcseinek jegyzőkönyveivel.
Megjegyzi azt is, hogy Gibson veszélyt jelent másokra, leginkább volt feleségére, Oksana Petrovna Grigorievára, akit többször életveszélyesen megfenyegetett. "Azt mondtad: 'Meg fogom ölni! Meg fogom öletni!' Azt mondtad, van két FBI-os barátod (vagy korábban az FBI-nál dolgozó barátaid), és hogy segítenek meggyilkolni őt."
Gibson annyit reagált a levélre, hogy valóban gyakran volt ideges, mert Eszterhas késett a forgatókönyvvel, amivel végül sem ő, sem a stúdió nem volt elégedett. "Tíz éve dolgozom ezen a projekten, de csak nyolc éve hoztam nyilvánosságra. Nagyon szeretném leforgatni a filmet, de sem én, sem a Warner Brothers nem akarjuk, hogy az a te szövegkönyved alapján készüljön" - írta. A szenvedélyességért elnézést kért, a levél többi részét pedig kitalációnak minősítette.


"A nyilas terror elkövetői jórészt nem nyilasok voltak" - mondta ki Karsai azt, amit évtizedek óta tudunk 

2013-12-20. 10:20 
Kuruc.info
Az Országos Széchenyi Könyvtár, az 1956-os Intézet és az Oral History Archívum december 11-én rendezte meg Búvópatakok - mélyfúrások, a magyar jobboldal 1945 után című történészkonferenciáját. Ahol is meglepő esemény történt: Karsai László hivatalos holokauszt-történész a revizionista történészek és az emigrációban élő egykori nyilas szerzők álláspontjára helyezkedett.

Karsai ugyanis a rendezvényen arról beszélt, hogy a "nyilas terror" elkövetői jórészt nem nyilasok voltak, hanem az "1944-ben hozzájuk csapódó társutasok, sok esetben katonaszökevények." Mindebben persze semmi újdonság nincsen. A külföldre menekült hungarista szerzők ugyanis - így például Koós Kálmán és Fiala Ferenc - visszaemlékezéseikben már sok évtizeddel ezelőtt leírták: a budapesti ostrom idején alvilági bandák járták a főváros utcáit, és vérengzéseket követtek el, elsősorban a zsidók vagyonának megszerzése céljából. Ellenük a hungarista hatóságok fel is léptek, de a háború körülményei között nem sikerült megfékezni garázdálkodásukat - olvasható a két említett hungarista politikus könyveiben. Szavaiknak hosszú évtizedeken át senki sem adott hitelt. Most Karsai ugyanazt mondja, amit ők. Vajon Karsait is kiátkozzák a hivatalos történészek? Vagy ő elmondhatja az igazságot, mert a "választottak" közé tartozik?
Karsainak más "bűne" is van, ugyanis 2008-ban, a Szálasi-napló 1943 őszétől 1944 nyaráig tartó bejegyzéseinek megjelenését követően, a Néphazugságnak adott interjújában kijelentette: "Szálasi zsidópolitikája nagyságrenddel jobb, mint a német megszállás utáni Sztójay-kormányé. Azt hangoztatta, nem megölni kell a zsidókat, hanem dolgoztatni. Majd a hite szerint megnyert háború után ki akarta telepíteni Magyarországról az összes zsidót." Karsait ezért a megjegyzéséért sem rekesztették ki sehonnan.
És ezzel még nincs vége Karsai "coming out"-jainak, ugyanis több alkalommal is nyilvánosan közölte: Magyarországról nem több tízezer, hanem legfeljebb 10 ezer cigányt deportáltak 1944-ben, és közülük hozzávetőleg ezren haltak meg. (Holott az 50, sőt 70 ezres áldozati számokról is hazudoznak.) Valamilyen rejtélyes oknál fogva azonban Karsait senki sem jelentette fel sem a holokauszt tagadásáért, sem pedig azért, mert jelentéktelen színekben tüntette fel a nemzetiszocialista rendszer bűneit. Vajon miért nem?
Perge Ottó - Kuruc.info


Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija fogadta Schiffer Andrást 

2013. december 20. péntek 
LMP sajtó
Péntek délelőtt Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija - Bodnár Dániel, az EMIH vezetőségi tagja társaságában - hivatalában fogadta Schiffer Andrást az LMP frakcióvezető-társelnökét. A megbeszélésen a hit- és erkölcstan oktatás bevezetésének helyzete mellett, a nemzeti emlékezet és a politikai antiszemitizmus összefüggései kerültek szóba, különös tekintettel a 2014-es Holokauszt Emlékévre.
Budapest, 2013. december 20.
LMP




Holokausztos öngól: csupán Izraelben még mindig 192 ezer a "holokauszt-túlélők" száma 

2013-12-01. 11:47 
Kuruc.info
Tiltakoznak az izraeli "holokauszttúlélők", mivel többségük szegénységben él. 92%-uk szerint a kormánynak jóval több pénzt kellene költeni rájuk. A hír nem különösebben meglepő, mivel valóban elképzelhető, hogy a gójoktól kicsikart hatalmas összegű kárpótlási pénzeket az alapítványoknak és segélyszervezeteknek álcázott bűnszervezetek lenyúlják. Az igazán érdekes, és a holokauszt-vallás rogyadozó alapjait ismételten megrengető hír azonban a következő: jelenleg Izraelben 192 ezer az állítólagos holokauszt-túlélők száma.
 
"Ha mindenki, aki magát holokauszt-túlélőnek tartja, ténylegesen az is, akkor kit gyilkolt le Adolf Hitler?"

De vajon mennyien lehetnek a holokauszt túlélői világszerte, ha Izraelben még mindig 192 ezer van belőlük? 2000-ben a tel-avivi kormány még 960 ezer "holokauszt-túlélőt" tartott nyilván. A Háárec című izraeli napilap angol nyelvű kiadása 2004. április 18-án arról adott hírt, hogy 687 ezer azoknak a zsidó származású személyeknek a száma szerte a nagyvilágban, akik valamelyik német megszállás alatt álló országban laktak a háború alatt, és még mindig életben vannak. Egy Stuart Eizenstat nevű holoszélhámos, a "kárpótlási pénzek" kizsarolására szakosodott Claims Conference's "speciális tárgyalója", egy esztendővel ezelőtt az AP hírügynökségnek adott nyilatkozatában kijelentette: "Az egyik, ami engem cselekvésre ösztönöz, hogy a legalaposabb vizsgálatok szerint is valószínűleg 500 ezer túlélő van életben a világon, akiknek a fele szegénységben vagy a szegénységi küszöb közelében él. Mindez állandó felelősséget ró ránk. Még nem értünk az út végére."
A zsidó származású, ugyanakkor a holokauszt-ipar megdöbbentő visszaéléseit mégis bátran leleplező Norman Finkelstein a hivatalos statisztikák alapján kiszámolta, hogy amennyiben a holokauszt-iparosok igazat mondanak a "holokauszt-túlélők" létszámát illetően, akkor közvetlenül a háború befejezésekor 8 millióan kellett volna lenniük. Vagyis ha hinni lehetne a holoparaziták állításainak, akkor az 1939 és 1945 között meggyilkolt hatmillió zsidó mellett még létezett nyolcmillió zsidó, akik akár Európában, akár a kontinensről elmenekülve élték túl a háborút. Két eset lehetséges: a háború előtt vagy 14 millió zsidó élt Európa később német megszállás alá került országaiban, vagy pedig a németek a hatmilliónál messze kevesebb számú zsidót gyilkoltak meg. Norman Finkelstein - egyébként hivatalosan ugyancsak "holokauszt-túlélő" - édesanyja alighanem mindannyiszor a lényegre tapintott, amikor fiának feltette az alábbi rasszista és gyűlöletkeltő kérdést: "Ha mindenki, aki magát holoka uszt-túlélőnek tartja, ténylegesen az is, akkor kit gyilkolt le Adolf Hitler?"
További gond is van a még napjainkban is életben lévő több százezer feltételezett holokauszt-túlélővel. Ők ugyanis egészen kicsi gyermekként, vagy legfeljebb tizenéves kamaszként kerültek a "haláltáborokba". Csakhogy ha valakit például 10 évesen hurcoltak Auschwitzba, akkor most már egészen biztosan betölti 80. évét. De hogyan maradhatott életben egy Auschwitzba deportált gyermek, amikor is a "kétségbevonhatatlan hitelességű szemtanúk" beszámolói szerint az auschwitzi "rámpán" korbáccsal a kezében álldogáló és csokoládét is osztogató gaz Mengele a 15 évesnél fiatalabb gyerekeket megérkezésük után azonnal küldte is a "gázba"?
Közelebb járunk persze az igazsághoz, ha feltételezzük, hogy a holoparaziták minden egyes zsidót holokauszt-túlélőnek tekintenek, aki 1933 és 1945 között életben volt, és Európában, illetve a Szovjetunióban lakott. Igen ám, csakhogy ebben az esetben megint csak egy pofátlan, ráadásul kifejezetten rasszista jellegű világméretű csalással van dolgunk. Hiszen joggal merül fel a kérdés: vajon miért csak az 1933 után született és Európában élő zsidóknak jár kárpótlás, más nemzetek fiainak miért nem? A zsidók élete többet érne, mint egy nem zsidóé? Hogy is van ez, uraim?
A holokauszt-túlélők körül csapott felhajtás valójában tehát egy újabb hatalmas holokausztos öngól. Csak hát ugye a kapzsiság felülmúlja a józan észt: a több százezer "holokauszt-túlélő" létezése ugyanis nem egykönnyen hozható összhangba a gyermekek tömeges elgázosításáról szóló történetekkel.
Perge Ottó - Kuruc.info




Zsidók öltek zsidókat, hogy a túlélőket Izraelbe kényszerítsék 


2011. szeptember 25., vasárnap 
Kitalált Újkor
A palesztin állam létrehozása körüli huzavona kapcsán ideje rátérnünk a "kitalált újkor", a "hamis történelem" egyik legközpontibb kérdésére, de a Kertész Ákos-botrány is jelzi, mennyire alapvető fontosságú LENNE szembenézni korunk egyik legnagyobb hazugságával. Kiemelten a "jobboldalon", a "hazafias táborban", mert épp ez az a közeg, ami a hamis történelemcsinálók kedvenc célcsoportja, ezek a megcélzott közegek fogadják el a legnaívabbul a háttérhatalom által nekik gyártott "hősöket", valójában a világszétverők ügynökeit.
A fenti címmel természetesen egy jóval nagyobb horderejű kérdésről lesz majd szó, a Nagy Holokausztvallás központi témájáról, de bemelegítésnek itt egy fontos adalék a cionista háború egy mellékhadszinteréről, az arab és más iszlám országok zsidóságának eszközként kezeléséről.
Jellemző, hogy az Amazon lehagyja a cím "kényes" részét, és hogy : "Out of Print-Limited Availability." - a könyv elfogyott...
"Naeim Giladi, Iraki születésű amerikai zsidó újságíró: "Azért írtam ezt a könyvet, hogy elmondjam az amerikai embereknek, főleg a zsidóknak, hogy az iszlám országokból a zsidók nem önszántukból emigráltak Izraelbe, hanem azért, hogy erre kényszerítsék őket, zsidók zsidókat öltek; és hogy még több arab föld elkobzására nyerjenek időt, zsidók számos alkalommal elutasítottak őszinte békejavaslatokat arab szomszédaik részéről. Arról írok, amit az első izraeli miniszterelnök "kegyetlen cionizmusnak" nevezett. Azért írok erről, mert én is résztvevője voltam." Giladi bemutatja a fájdalmas igazságot Palesztina cionista meghódításáról és arról, hogy David Ben-Gurion hivatali idejében mesterségesen keltettek antiszemitizmust az iraki zsidó közösségek ellen, hogy az iraki zsidókat Izraelbe vándorlásra ösztönözzék. A cionisták célja a nyers zsidó munkaerő importja volt a Közel-Keletről, hogy legyen, aki szánt és vet a frissen ü ressé tett földeken. Szintén fel kellett tölteni a hadsereget sorkatonákkal, hogy legyen aki megvédje a lopott területeket."
Az alábbi interjúban Giladi részletezi a zsidó titkosszolgálatok által zsidók közé dobott gránátokat, bombákat és általuk gyártott és Irakban terjesztett antiszemita röplapokat. Hogy az izraeli kormány az iraki angolbáb kormányt rávette, fossza meg a zsidókat állampolgárságuktól, mert zömük inkább maradt volna. A tapasztalatlan fiataloknak meg fűt-fát igértek az "igéret földjén".
Nem minden zsidó ősi álma volt az alija, ezeket ösztönözni kellett, szó szerint "fegyvert tartva a homlokukhoz". A fegyvert cionista zsidók tartották.
Volt persze ugyanenek a háborúnak egy hadszíntere a II. világháború alatti és utáni Európában is. Utóbbiban különösen a frissen szovjet megszállás alá került országok, közte hazánk túlélő zsidói ellen a zsidó vezetésű kommunista titkosszolgálatok által megszervezett pogromok az érdekesek. Természetesen a kommunista rezsim mindenestől a cionizmust is ESZKÖZÉÜL használó globális (nagyrészt zsidó származású vezetőkkel rendelkező) nagytőke műve, ahogy a hitleri rezsim is, de ez utóbbit még a radikális jobboldali, "antiszemita" közeg jókora, talán nagyobb része se képes felfogni. Működik a történelemhamisítás...
Naeim Giladi: Az iraki zsidók
részletek:

"Ben Gurionnak a "keleti zsidók" azért kellettek, hogy megműveljék a sokezer hektár földet, amit az izraeli csapatok által 1948-ban elűzött palesztinok hagytak hátra.
És kezdtem megtudni, milyen barbár módszerekkel szabadították meg a születő államot annyi palesztintól, amennyitől csak lehetséges. A világ ma hátrahőköl a baktériumhadviselés gondolatától, de valószínűleg Izrael használta ezt először a Közel-Keleten. Az 1948-as háborúban a zsidó csapatok kiűzték az arab falvak lakosságát, gyakran fenyegetéssel, néha egyszerűen lelőve egy féltucat fegyvertelen arabot, elrettentő például a többiek részére. Hogy az arabok ne térhessenek vissza újrakezdeni az életüket ezekben a falvakban, az izraeliek tífusz- és vérhasbaktériumokkal fertőzték meg a kutakat.
Uri Mileshtin, az Izraeli Hadsereg hivatalos történésze írt és beszélt a baktériumfegyverek használatáról. Mileshtin szerint Moshe Dayan, akkoriban hadosztályparancsnok adott parancsot 1948-ban az arabok kiűzésére falvaikból, házaik lebulldózerezésére és kútjaik használhatatlanná tételére tífusz- és vérhasbaktériumokkal.
Acre olyan fekvésű volt, hogy gyakorlatilag egyetlen géppuskával meg tudta magát védeni, ezért a Hagana baktériumiokkal fertőzte meg a forrást, amely vízzel látta el a várost. A forrás neve Capri volt és északról, egy kibuc mellől folyt a vize. A Hagana elfertőzte a vizet, a lakosság megbetegedett és a zsidó csapatok megszállták Acre-t. Ez olyan jól ment, hogy egy Hagana-osztagot arabnak öltözve beküldtek Gázába, ahol egyiptomi csapatok voltak, és az egyiptomiak elkapták őket, amint két doboz tífusz- és vérhasbaktériumot juttattak a vízellátó rendszerbe, mit sem törődve a civil lakossággal. "Háborúban nincsenek érzelmek" mondta az egyik elfogott Hagana-tag."
"Az 1950-51-es es bombamerényletek

    Az 1941-es zsidóellenes zavargások kiváló ürügyet teremtettek a briteknek, hogy bevonuljanak Bagdadba visszajuttani a hatalomba a britpárti régenst és britpárti miniszterelnökét, Nouri el-Szaidot. Szintén ürügyet nyújtottak a palesztinai cionistáknak egy iraki illegális cionista mozgalom létrehozására, először Bagdadban, majd más városokban is, Bászrában, Amarában, Hillában, Diwaneiában, Abrilban és Kirkukban.
A második világháború után gyorsan váltották egymást az iraki kormányok. A palesztinai cionista hódítás, különösen a deir jasszini palesztinok lemészárlása felerősítette a britellenes mozgalmat Irakban. Amikor az iraki kormány új barátsági szerződést írt alá Londonnal 1948 januárjában, az egész országban zavargások törtek ki. A szerződést nemsokára érvénytelenítették és Bagdad követelte a brit katonai misszió kivonását, amely 27 éve irányította az iraki hadsereget.
1948 folyamán később Bagdad Palesztiinába küldött egy katonai különítményt a cionisták eleni harcra és amikor Izrael májusban kikiáltotta függetlenségét, Irak lezárta a haifai olajfinomítót ellátó olajvezetéket. Abd al-Ilah azonban még mindig régens volt és a britek quislingje, Nouri el-Said újra miniszterelnök volt. Én az Abu Gréb börtönben voltam 1948-ban, ahonnan csak 1949 szeptemberében szöktem meg Iránba.
Hat hónappal később - konkrétan március 19-én - bomba robbant Bagdadban az Amerikai Kulturális Központ és Könyvtárnál, megrongálva az épületet és többeket megsebesítve. A központ a fiatal zsidók kedvenc találkozóhelye volt.
Az első közvetlenül zsidókra dobott bomba 1950. április 8-án 9.15-kor robbant. Egy három fiatallal arra hajtó autóból dobtak gránátot a bagdadi El-Dar El-Bida Kávézóra, ahol zsidók ünnepelték a Pészahot. Négy ember súlyosan megsérült. Azon az éjjelen szórólapokat osztogattak, amelyek a zsidókat Irak azonnali elhagyására szólították fel.
Másnap rengeteg zsidó, többségükben szegények, akiknek nem volt mit vesztenie, zsúfolódott össze a kivándorlási hivatalokban, hogy lemondjon állampolgárságáról és beadja Izraelbe vándorlási kérelmét. Olyan sok volt a kérelmező, hogy a rendőrségnek zsidó iskolákban és zsinagógákban kellett regisztrációs irodákat nyitnia.
Május 10-én hajnali 3-kor egy gránátot dobtak a zsidó tuljadonban levő Beit-Lawi Automobil Vállalat kirakata felé, részben lerombolva az épületet. Személyi sérülés nem történt.
1950. június 3-án egy újabb gránátot dobtak ki egy száguldó autóból Bagdad El-Batawin negyedében, ahol a legtöbb gazdag zsidó és középosztálybeli iraki élt. Senki nem sérült meg, de a robbanást követően cionista aktivisták sürgönyöket küldtek Izraelbe, hogy az Irakra szánt bevándorlási kvótát növeljék meg.
Június 5-én 2.30-kor bomba robbant a zsidó tulajdonban levő Stanley Shashua épületnél az El-Rashid utcán, anyagi kárt okozva, de személyi sérülés nélkül.
1951. január 14-én délután 7-kor gránátot dobtak a Masouda Shem-Tov zsinagóga előtt tartózkodó zsidók csoportjára. A robbanás elszakított egy nagyfeszültségű vezetéket, három zsidót ért halálos áramütés, köztük egy fiatal fiút, Itzhak Elmachert, és 30 másik sebesült meg. A támadás után a zsidók kivándorlása napi 6-700 főre ugrott.
A cionista propagandisták máig azt állítják, hogy az iraki bombákat zsidógyűlölő irakiak robbantották, akik ki akarták űzni a zsidókat országukból. A szörnyű igazság az, hogy a bombákat, melyek iraki zsidókat öltek és nyomorítottak meg és megrongálták a tulajdonukat, cionista zsidók dobták.
Úgy gondolom, hogy a könyvemben szereplő dokumentumok között a legfontosabbak közé tartoznak két röpcédula példányai, melyeket az illegális cionista mozgalom adott ki és amiken a zsidókat Irak elhagyására szólították fel. Az egyik 1950. március 16-I, a másik 1950. április 8-I keltezésű.
A kettő közötti különbség döntő jelentőségű. Mindkettő feltüntették a kiadás dátumát, de csak az április 8-i mutatja az időpontot: délután 4 óra. Miért tüntették fel az időpontot? Ilyen pontosság példa nélküli volt. Még a vizsgálóbíró, Salaman El-Beit is gyanúsnak találta. Vajon a du. 4 óra feltüntetői alibit akartak a bombamerénylet idejére, amiről tudták, hogy öt órával később fog bekövetkezni? Ha igen, honnan tudtak a merényletről? A bíró arra következtetett, hogy onnan tudták, hogy az illegális cionisták és a merénylők kapcsolatban álltak egymással.
Erre a következtetésre jutott Wilbur Crane Eveland, a CIA korábbi magasrangú tisztje is, akivel volt alkalmam találkozni New Yorkban 1988-ban. Homokkötelek c. könyvében, melynek megjelentetését a CIA ellenezte, Eveland ezt írja:
"Abból a célból, hogy az irakiakat Amerika-ellenesnek mutassák és hogy megrémítsék a zsidókat, a cionisták bombákat telepítettek az USA Információs szolgálat könyvtára és zsinagógák közelébe. Nem sokkal később röplapok tűntek fel, Izraelbe vándorlásra biztatva a zsidókat. . . . Bár később az iraki rendőrség bizonyítékokat adott át nagykövetségünknek arról, hogy a zsinagóga és könyvtár elleni támadások, valamint a zsidóellenes és Amerika-ellenes röplamkampányok a földalatti cionista szervezet művei voltak, a világ nagy része elhitte a jelentéseket, hogy arab terrorizmus váltotta ki az iraki zsidók menekülését, akiket a cionisták "megmentettek", valójában azért, hogy növeljék Izrael zsidó lakosságát."
Eveland nem részletezi a cionistákat a támadásokkal összekötő bizonyítékokat, de én megtettem a könyvemben. Pldául 1955-ben szerveztem egy bizottságot iraki származású zsidó ügyvédekből, hogy képviseljék olyan iraki zsidók követeléseit, akik még mindig rendelkeztek Irakban tulajdonnal. Egy jól ismert ügyvéd, aki kérte, hogy ne közöljem a nevét, tudomásomra hozta, hogy az iraki laborvizsgálatok igazolták, hogy az Amerikai Kulturális Központ elleni bombatámadásnál talált röplapok ugyanazon az írógépen készültek és ugyanazon a stencilgépen lettek sokszorosítva, amiken a cionista mozgalomnak közvetlenül az április 8-i bombatámadás előtt terjesztett röplapjai.
Elemzések kimutatták azt is, hogy a Beit-Lawi támadásnál használt robbanóanyag megegyezett egy Yosef Basri nevű iraki zsidó aktatáskájában talált robbanóanyag-maradványokkal. A jogász Basrit Shalom Salih cipésszel együtt 1951. decemberében perbe fogták a támadásokért és a következő hónapban kivégezték. Mindketten a Hashura, a földalatti cionista szervezet katonai szárnyának tagjai voltak. Salih végül bevallotta, hogy ő, Basri és egy harmadik férfi, Yosef Habaza hajtották végre a támadásokat.
Az 1952 januári kivégzések idejére a becslés szerint 125 ezres iraki zsidóság 6 ezer fő kivételével már Izraelbe menekült. Ráadásul a britbarát és cionistabarát báb el-Said befagyasztotta a vagyonukat, beleértve a készpénzt. (Volt lehetőség iraki dinárok kivitelére, de amikor a bevándorlók beváltották őket Izraelben, azt kellett tapasztalniuk, hogy az izraeli kormány megtartotta magának az értékük 50%-át.) Még azok a zsidók is elveszítették állampolgárságukat, akik nem jelentkeztek kivándorlásra, de éppen külföldön tartózkodtak, amennyiben nem tértek vissza egy meghatározott időn belül. Felszámoltak egy ősi, kulturált, prosperáló közösséget és tagjait áttelepítették egy keleteurópai zsidók által uralt országba, akik kultúrája nemcsak idegen, de teljesen gyűlöletes volt számukra."
Hasonló témájú bejegyzések:
"... hogy forróvá tegyem a talajt a diaszpórában élő zsidek lába alatt..."
"... én ma is kész vagyok rá, önként, hogy elvégezzem Izrael népéért a mocskos munkát, hogy szükség szerint arabokat öljek, hogy száműzzem, elkergessem, megégessem őket, hogy meggyűlöltessem magunkat, hogy forróvá tegyem a talajt a diszpórában élő zsidek lába alatt, és arra kényszerítsem őket, hogy jajgatva, de gyorsan idefussanak az országba. Még ha itt is, ott is fel kéne ezért robbantanom egy csomó zsinagógát."
Hitler, a cionista báb
"... a németség pozíciói a háború és főleg Hitler tevékenysége nyomán sokkal rosszabbak, mint a háború előtt voltak!
Ezzel szemben a főleg zsidó eredetű (a judaizmus nihilista irányzataival kapcsolatban levő) globalista bankárelit tevékenysége minden területén nyert Hitler háborús tevékenysége és személyes döntései következtében"
Kiddush Hashem - a Holokuszt zsidó receptje - A vallási háttér
"Ez a (végső) Megváltás ... magában fogja foglalni az összes nemzet lerombolását, elpusztítását, legyilkolását és kitörlését: az övéket, az őrzőangyalaikét és az isteneikét. ... A Szent (Isten), aki áldott legyen, el fogja pusztítani az összes nemzetet, Izrael kivételével."
"A férfi a zsinagógába viszi a gyermekeit és ott, a Tóraszekrény előtt leöli őket: "És ráfröccsentette vérüket a Tóraszekrény oszlopaira ... és ezt mondta: 'Legyen ez a vér vezeklés az összes bűnömért' "
Bejegyezte: Bobkó Csaba dátum: 21:21

Zoltán Völgyi: A magyarság körében, úgy mint általában a többi turáni népeknél is, ismeretlen volt a faji gyűlölet vagy a vallási türelmetlenség, de a mai helyzetben, az idegen vallások elterjedése ártalmas a nemzeti egységünknek, veszélyezteti társadalmunk békéjét és rendjét, és az idegen felekezetek és egyházak sértik országunk törvényeit és államunk felségjogát.


Az USA a Pentagon kiszivárgott kézikönyve szerint dönt meg külföldi államokat! - Ukrajna a célkeresztben (Videóval) 

Egy mai napon nyilvánosságra hozott, 68 országban készített közvélemény-kutatás szerint a világban a békére a legnagyobb fenyegetést ma az Egyesült Államok jelenti. Nem csak az Amerika-ellenes államokban, de olyan szövetséges partnereinél is így gondolják, mint Törökország vagy Görögország.
Nem hiszem, hogy ezt bárkinek bizonygatni kellene, aki igazságkutató oldalakat olvas vagy egy kicsit tisztában van az elmúlt száz év VALÓDI történelmével.
Viszont az RT News oknyomozó műsora hozzáférhetővé teszi a bizonyítékokat és a kiszivárgott amerikai rendszerváltási kézikönyv segítségével tárja fel az ukrajnai és más beavatkozásokat.
A Pentagon borzalmas tervei demokráciák módszeres és erőszakos megbuktatására irányulnak.
Az ukrán kormány Amerikából irányított mostani destabilizációja betű szerint követi a Fehér Ház rendszerváltási kézikönyvét. Pentagonból kiszivárgott új katonai kézikönyv szerint: "megsemmisíteni bármilyen módszerrel, hogy megakadályozható legyen a leleplezés".

Kiszivárgott amerikai rendszerváltási kézikönyv tárja fel az ukrajnai és más beavatkozások hátterét. 
- A Pentagon borzalmas tervei demokráciák módszeres és erőszakos megbuktatásáról árulkodnak !
- Miért osztogat John Kerry helyettese cukorkákat fanatikus tüntetőknek, akik buldózerrel mentek az embereknek ?
- Figyelmeztetés arról, hogy Washington "dzsihádistái" készek a világháborúra.
Amikor a 20.századi nyugati gyarmatosítók kitiltották a kutyákat és a kínaiakat Shanghai parkjaiból, nem árulták el odahaza, hogy fajüldözők és egész népeket döntenek rabszolgasorba, rabolják el erőforrásaikat. A főáramú médián keresztül arról biztosították a népet, hogy "civilizálják a bennszülötteket".
A 21.század okosabb nyilvánosságának átveréséhez Noam Chomsky tudós szerint még óvatosabb ürügyre van szükség, a gyakorlatban azonban a Nyugat továbbra is kormányokat buktat meg az egész világon és bábrendszereket állít fel.
Nebojsa Malic washingtoni elemző szerint az ukrán kormány Amerikából irányított mostani destabilizációja betű szerint követi a Fehér Ház rendszerváltási kézikönyvét.
A jéghegy csúcsa, hogy amerikai szenátorok utaznak Kijevbe (pl. McCain) és csatlakoznak a tüntetőkhöz, miközben Victoria Nuland külügyi államtitkár cukorkákat osztogat.
A valóság az, hogy vezető amerikai tisztviselők máris szankciókat követelnek az ország ellen, ami pontosan azokat a hétköznapi embereket érintené, akikért állítólagosan beavatkoznak most. Emellett a tömegmédia hisztérikusan vérért kiált, teljesen eltúlozza a tiltakozók számát és figyelmen kívül hagyja erőszakosságukat.
A Virtual Politics szerint az amerikai kormány a 2004-es narancsos forradalom óta pénzeli az ellenzéki politikusokat Ukrajnában, bár elismeri, hogy az általa támadott kormány demokratikus kormány.
Sőt, a "Lator állam: Útikalauz a világ egyetlen szuperhatalmához" c. könyv azt írja, hogy az USA legalább egy tucat független nemzet esetén finanszírozott adott pártokat vagy jelölteket, és még több nemzet kormányát kényszerítette lemondásra. (Hozzáteszem, hogy ezek magyarországi megfelelőit is jól ismerjük és nap, mint nap láthatjuk megnyilvánulásaikat, amikben külföldi megrendelőket igyekeznek kiszolgálni.)
Ugyanakkor az amerikai törvények szigorúan tiltják, hogy saját politikáját bármilyen külföldi finanszírozza:
"Törvényellenesnek minősül, ha egy külföldi nemzetiségű pénztámogatást nyújt politikai hivatallal kapcsolatban."
/ US Code Amended Article 2, Section 441E (A) /
Ha egy külföldi mozgalom csatlakozott volna az Occupy Wall Street tüntetőkhöz és fizette volna az ellenzéket, hogy segítse az amerikai kormány megdöntését úgy, ahogy Washington teszi Ukrajnában és máshol, az elemzők szerint a Fehér Ház nagyon begurult volna.
"Hisztériásak lennének. A kormányvezetők ezt az Egyesült államok belügyeibe való teljesen elfogadhatatlan beavatkozásnak tekintenék. Ugyanakkor bűntudat nélkül teszik ugyanazt most Ukrajnában és sok-sok más esetben a világ minden részén. Egyértelmű, hogy az Egyesült államok kormánya rendszerváltást akar Ukrajnában és ennek semmi köze ahhoz, amiért állítólagosan aggódnak: tehát az emberi jogokhoz vagy a demokráciához."
"Miért nincsenek szankciók az Egyesült államok ellen azért, amit Irakban tettek vagy amit Afganisztánban tesznek, vagy Vietnámban és a világ sok más országában ?"
Emellett színészek egyre nagyobb számban próbálják saját hírnevüket felhasználva befolyásolni a közvéleményt a világpolitikáról. George Clooney a tüntetőket üdvözli és ukrán szöveget olvas fel..., Angelina Jolie Irakban .... (részletek a videóban)
Létezik egy CIA rendszerváltási kézikönyv, amit a nyugati szervezetek és kormányok által fizetett emberek betű szerint követnek. Ilyen anyagokat néhány évtizeddel ezelőtt repülőgépekről dobálták azokban a demokratikus országokban, amelyek nem hódoltak be eléggé. A "szabadságharcos kézikönyve" tetszelgős címet viselő propaganda füzeteket szórtak szét Nicaraguában, ami útmutatást adott az állampolgároknak arról, hogyan szabotálják saját országukat telefonvezetékek elvágásával, fák országutakra való döntésével.
A CIA dokumentuma nyilvánosan engedi meg a terrorizmust. Gondosan kerüli a sajtóban az olyan szavakat, mint "meggyilkol" és az országok bíráinak és kormánytisztviselőinek "megsemmisítésére", kiiktatására szólít fel. A maffia nyelvét használva azt írja, hogy hivatásos bűnözőket fogadnak fel a kiválasztott "munka" elvégzésére.
Aligha mondanak le ezekről az irányelvekről, amint láthatjuk, sőt az illegális, titkos műveletek az amerikai külpolitika kiegészítő taktikából elsődleges taktikává léptek elő ! - tárja fel a Pentagonból kiszivárgott új katonai kézikönyv. A titkosnak szánt megsemmisítési utasítás ezt mondja: "megsemmisíteni bármilyen módszerrel, hogy megakadályozható legyen a leleplezés".
A kézikönyv hivatalosan utasít olyan viselkedésre, ami, mint írja, törvénytelen, beleértve az amerikai katonáknak adott parancsot arra, hogy más országok katonai egyenruháját viseljék. Arra is parancsot ad, hogy szivárogjanak be polgári csoportokba, és "gerilla csapatokat" képezzenek.
A dokumentum szerint más országok belügyeibe való törvénytelen beavatkozás most már az amerikai politika alapelve.
Az Irán elleni amerikai támadások "ugyanabból a szövegkönyvből" származnak, mint Ukrajnával és Grúziával szembeni támadások. Amerika iráni terroristákat képez ki - jegyzi meg a BBC - és több ezer gyilkosságért felelős. És amint a Pentagon elkezdte finanszírozni őket, Hillary Clinton levette a terroristacsoportot a hivatalos terroristákat tartalmazó listáról. Alapvető gyógyszereket zárnak el Irán elől az USA szankciókkal. A Guardian arról számol be, hogy ezzel szó szerint milliók életét kockáztatja. A háborús bűncselekményekkel foglalkozó leghíresebb ügyész, Francis Boyle professzor arra figyelmeztet, hogy az iráni gyerekek az iraki sorsra jutnak. A PBS News jelentése szerint a 90-es évek óta folytatódó amerikai szankciók felelősek közvetlenül félmillió gyermek haláláért.
- Azt hallottuk, hogy több, mint félmillió gyermek halt meg Hiroshimában. Megéri ezt megtenni ?
- Azt hiszem nagyon nehéz döntés, de úgy gondoljuk, hogy megéri.

RT: Irán esetén mit értenek a "megéri" szó alatt ?
- Pepe Escobar (Asia Times) nyilatkozik: "A nukleáris program problémáját előre kiagyalták, főleg az USA. Azzal a hátsó gondolattal, amit mindenki ismer: hogy rendszerváltás legyen."
Barack Obama és David Cameron folyton azt mondja, hogy a nemzetközi közösség támogatja őket ebben a rendszerváltásban. Tényleg elfogadják ezt az emberek ?
"- Tegyünk különbséget az USA / Kanada - a kormány és nem a kanadaiak - és a három európai hatalom (Franciaország, Nagy-Britannia, Németország) között, illetve az emberiség többsége között. Fogalmazzunk így, ami azt mondanám, hogy a világ lakosságának 85%-a, ha nem több. Mindent tudnak az iráni aktáról, mert olvassák a helyi sajtót elfogulatlanul követik azt az egyeduralmú Reuters vagy AP tudósítások mellett."
A Pentagon új doktrínája egyszerűen elveti a szuverenitás vagy jogállamiság nemzetközi alapelveit. Egy washingtoni bennfentes azt mondta, hogy "egyetlen céljuk a világuralom és nem tűrnek semmilyen függetlenséget".
"Ellenfeleinket az általunk választott időben, helyen és módszerrel győzzük le. Globális szerepünkhöz szükséges, hogy erőinket távoli környezetekben is bevessük, ahol ellenfeleink megbújhatnak előlünk."
A Pentagon a szépnek hangzó "megvédés kötelessége" kifejezésbe önti ezt a doktrínát. A szkeptikusok szerint ez valójában olyan, mint "engedély a gyilkolásra".
RT: - Miért ütközik az USA mindig olyan nagy ellenállásba azok részéről, akiket állítólag "véd" ?
Richard Falk a Princeton nemzetközi jogi professzora és az ENSZ emberi jogi szervezetének vezetője válaszol :
- "Meglehetősen gyanúsak a humanitárius beavatkozással kapcsolatos kijelentések. Gyakorlatilag megnagyobbítja az erőszak területét és formáját és a szándékolttal ellentétes hatást vált ki."
Szíriában ez az ellentétes hatás vízválasztó lehet az USA számára. Az Amerika és az Al-Kaida között folytatott és kiszivárgott múlt heti beszélgetések szerint Washington már nem ragaszkodik az ottani rendszerváltáshoz.
Az USA emberi belső szerveket megevő partnereinek beszámolója, miszerint "Amerika a következő, ha győznek Szíriában", még a neokonzervatívokat is kissé felidegesítette.
RT: Dr. Gilad Atzmon gyilkosságnak nevezi az intervenciókat. Ha az USA többé nem avatkozik be, mi lesz a többi szegény emberrel a világon, akik arra várnak, hogy az USA bombázzon és megmentse őket ?
- "A beavatkozás az óriási katasztrófa receptje. Éppen ezt látjuk Irakban és Afganisztánban. Hagynunk kell, hogy az emberek maguk találják meg a megoldást. Ha Afganisztánban a nők szabadok akarnak lenni, keményen dolgozniuk kell ezért."
A "HUMANITÁRIUS IMPERIALIZMUS - Háborút elfogadtatni emberi jogokra hivatkozva" alapmű a témában, amely azt írja le, hogy a beavatkozást hírdető háborúpárt plakáthősök - a koszovói és jugoszláv háborúkban - az USA beavatkozásnak éppen az ellenkező, borzalmas következményeit igazolják.
Maga az intervenció szó is azt jelenti, mint fogalom, hogy az USA beavatkozása automatikusan megszünteti az ország nemzeti önrendelkezését vagy a demokráciát, amit Washington hozna el állítólag.
A könyv szerzője Jean Bricmont professzor válaszol:
RT: - Miért ellenzi ezt a politikát ?
- "A demokrácia önrendelkezést feltételez. Amit az USA tesz, az valójában nemzetközi parancsuralom. Ha állandó beavatkozással, az ellenzék lefizetésével, a választások megvásárlásával...stb elveszik az emberek szuverenitását, az olyan, mint a parancsuralom."
RT: - Egyesek szerint Vietnam óta minden amerikai intervenció sikertelen volt és ezért gyűlölik őket az emberek. Akkor miért folytatják továbbra is a beavatkozást ?
- "Ez olyan, mint a fanatikus vallás. A mi 'dzsihádunk'. Az emberi jogokért harcolók a dzsihádistáink."
A könyv emellett felsorolja az álcázott rendszerváltás néhány jelét:
* A kormányzati sajtó ezt kiabálja: "Adj esélyt a háborúnak!"
* Ha McCain terroristákkal pózol fényképeken...., * a Fehér Ház kijelenti, hogy gyalázat történt, hogy ürügye legyen a támadásra.
* Ha celebek hirtelen érdeklődést tanúsítanak távoli gazdaságok iránt...az egy intervencionista dzsihád vagy még inkább a Nyugat új "keresztes hadjáratának terve lehet.
Keressük az igazságot a tények alapján ! A Truthseekerst látták...
Köszönöm a videót sevaster1-nek ! :)
SBG Buddha voltam - Képezd magad ! Tájékozódj ! Ébredj ! 2014-ben is...
"Mert az igazság attól még igazság, hogy senki nem tudja !
A hazugság pedig mindig hazugság marad, még ha mindenki azt hiszi vagy úgy tudja!"
Néhány érdekes dokumentumot még előkerestem nektek:
- Sustaining US Global Leadership: Priorities for 21st Century Defense (PDF)
- The National Military Strategy of the United States Of America (PDF)
- National Security Strategy Archive
Bejegyezte: SBG Buddha


A szeparatizmus "járványa" megfertőzi Európát 


Andrej Szmirnov 5.01.2014, 16:35 
Oroszország Hangja
Skócia és Katalónia függetlenségi népszavazást terveznek megtartani. A szeparatista hangulat felerősödött Franciaország és Németország egyes régióiban is. Brüsszel büszkeségének a tárgya, az európai egység, úgy tűnik, hogy kezd feloszlani. Vajon kinek előnyös a szeparatizmus?

Katalónia függetlenségi népszavazását 2014. november 9-re tűzték ki. A Katalán Parlament a szuveneritásról szóló nyilatkozatot még az elmúlt év elején elfogadta. A spanyol Alkotmánybíróság azonban rögtön törvénytelennek nyilvánította a dokumentumot. A referendum megtartását szintén megtiltották a spanyol hatóságok. A "lázadó" tartomány azonban kész a függetlenség egyoldalú kihírdetésére is.
Skócia az Egyesült Királyságtól való elszakadásáról 2014. szeptember 18-án tart népszavazást. Ott minden nyugodtabban zajlik, nem úgy, mint a temperamentumos katalánoknál. Hivatalos London minden erővel próbálja enyhíteni a kiélesedett nemzeti problémákat: a népszavazást is megengedte, továbbá egyfajta gazdasági autonómiát biztosított Wales számára.
Nehéz megmondani, hogy melyik álláspont a nyerőbb: a szigorú "nem" Madridtól vagy a határozatlan "talán" Londontól. A legvalószínűbb azonban, hogy a skótok és a katalánok úttörők lesznek az európai "szuveneritási felvonuláson" - vélekedik Leonyid Szavin:
Spanyolország és Nagy-Britannia más nemzeti mozgalmaknak is példaként szolgálhatnak. Európa térképe megváltozik, mivel nem etnikai elvek szerint van felosztva. Romániában például egy hatalmas területet magyarok laknak. Lehetséges az államok egyesítésére irányuló kísérletek végrehajtása. Ugyanígy például van egyfajta törekvés a volt Jugoszláviában Szerbia és Montenegrő egyesítésére.
Az európai integráció ötlete az elmúlt két évtizedben az EU egyfajta harci zászlójává vált. Azonban minél több országot foglal magába az Európai Unió, annál többen kezdenek el a függetlenségről álmodozni. Konsztantyin Voronov politikai elemző hozzászólása ehhez a következő:
A listáról még egész olyan területek csoportja hiányzik, amelyek a kolóniáktól leválásának útján haladnak. Ide tartozik Gröndland, a világ legnagyobb szigete, továbbá a Feröer-szigetek (ezek mind Dániához tartoznak). A szeparatista hangulat felerősödött Padania térségében Olaszország északi felén, Spanyolországban Baszkföldön, Korzikán és Észak-Írországban. A közös bennük az, hogy ezek a folyamatok a 21. században erősödtek fel, az európai integráció hátterében.

Az európai óriások, Franciaország és Németország se mentesek a nemzeti identitás regionális fellángolásának a problémáitól. Párizsnak a már említett Korzikán kívül Elzász és Lotaringia is fejfáját okoz. Berlinnek is meg van a saját baja: ott még néhány vezető politikus is úgy véli, hogy Bajorországnak régóta függetlenné kellett volna válnia.
Brüsszelt viszont nem zavarja a nemzetek önrendelkezési vágya. Az Európai Unió tisztviselői már megígérték a katalánoknak, hogy felveszik őket az EU-ba, amennyiben győznek Madrid felett. Ugyanilyen ígéreteket kaptak a skótok és a Belgiumtól elszakadni vágyó flamandok, továbbá Észak-Olaszország városainak a lakói.
Egyes politikai elemzők szerint a szeparatizmus "járványát" Brüsszel ösztönzi. Az EU-tisztviselők ilyen módon szeretnék a legnagyobb vezető EU-országokat megfosztani a hatalmuktól. A rendszer jelenlegi aránya szerint az 5 európai óriásból (Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország és Spanyolország) mindössze 4 képes ráerőltetni az akaratát a többi 23 EU-tagállamra. Ezen országok felosztása több kisebb "történelmi" államra azonban nagyban javíthatja az egyesült Európa kezelhetőségét. Akkor az EU végre valódi szerepet fog betölteni az európai politikában.
Kategória: 2014 január


A rezsiharc helyett miért nem a bankok ellen harcol a Fidesz? 
2014. január 6. 
SVPSZ
A devizahitelezés egy 2000 évi kormányrendelet alapján vált lehetővé. 2000-ben adtuk le a pénzkibocsátási jogot, és azonnal meg is indultunk, már 2001-ben lefelé a lejtőn! Aki nem hiszi, járjon utána! Aztán a szocialista kommunisták még rátettek néhány lapáttal, és 2008-ban már csaknem államcsőd lett az internacionálé végeredménye. Volt nekünk a gengszterváltás óta pufajkás (Horn Gyula), D-209-es forgalmi rendszámmal ellátott titkos ügynök (Medgyessy Péter), két KISZ-es új milliárdos (Gyurcsány és Bajnai). Ami még nem volt: a nemzetért, a hazáért munkálkodó becsületes magyar!! Aki nem a hazából, hanem a hazáért él!
A devizahiteltől a tehetősek 2010 nyarán megszabadultak. Volt olyan Fideszes országgyűlési képviselő, aki 15 millió forinttal járt jól! A végtörlesztés lehetőségével az átlag magyar sajnos nem tudott élni. Amennyiben az árfolyamgáthoz csatlakozik, öt év múlva még a jelenleginél is sokkal nagyobb bajba kerül. A bankárok a magyar emberekre alkalmazott kamatrabszolgasággal meggazdagodnak, a még fennmaradó hasznot kiviszik az anyaországukba. A betétekre alig fizetnek kamatot, és a betét azonnal kimegy a bank anyaországába, ott lesz belőle hitel, nem itthon! A hitelkamat Magyarországon 30 százalék felett van, a betétkamat még a 3 százalékot sem igazán éri el. Az olló óriási, akárcsak a magyar emberek jövedelme és a hatalom és holdudvarának jövedelme között.

Mond, Te melyik harcot választanád? A rezsiharcot, vagy a devizahitel probléma végleges és azonnali rendbetételét? A bankadót a bankok ránk terhelik!! Pontosan annyival emelik meg a bankköltségeinket, amennyivel nőtt esetleg a bér, vagy a nyugdíj. Ügyes! - mondaná Kohn bácsi, ha élne még...
A maszatolásból elég volt. A gáz és a villamos energia olcsóbb lett... Ez végre észrevehető lesz a számláinkban - ennyit INGYEN el lehetett volna mondani. A devizahitelesek utcára kerülnek, sokan öngyilkosok lettek közülük. Emberbatáribb lenne a devizahitelesek melletti országos kormányzati kiállás!


Devizahitelek: Róna szerint nem védhető a Kúria döntése 

2014-01-06 12:29:00 
atv.hu
Sem jogilag, sem pénzügyelméleti szempontból, sem pedig erkölcsileg nem védhető a Kúria a devizahitel-szerződésekkel kapcsolatos döntése - vélekedett Róna Péter közgazdász az ATV Start című műsorában.

Róna szerint a deviza alapú kölcsönszerződések létrehozatalával a bankok gyakorlatilag törvénysértést követtek el, erre ugyanis a bankok működését szabályozó pénzintézeti törvény Magyarországon, de egyébként a világ más országaiban sem ad felhatalmazást. Mint mondta, a pénzintézeti törvény a bankok számára kölcsönszerződések megkötését teszi lehetővé, de azt, hogy ezek konkrétan milyen tipusú kölcsönszerződések lehetnek, a Polgári törvénykönyv 523. cikke határozza meg, ezt pedig a bankok figyelmen kívül hagyják, és egy általános szerződéselmélet alapján szentesítik a devizahitel alapú konstrukciókat. Ezt egyébként a Kúria is elismerte - jegyezte meg a közgazdász, aki szerint a testület érvelése hemzseg a súlyos hibáktól, és korántsem biztos, hogy ez a kérdés annyira lezártnak tekinthető, mint amennyire elsőre tűnik.
Róna azt is elmondta, a megszorító intézkedéseknek köszönhetően egész Európában, így Magyarországon is kialakult egy fajta stabilitás, mindez azonban a növekedés kárára történt, ennek következtében pedig Európa-szerte a világszínvonaltól jelentősen elmaradó növekedés tapasztalható. A közgazdász úgy véli, Magyarországon az idei növekedés jóval 2 százalék alatt várható, ha pedig nem sikerül a bankrendszert olyan állapotba hozni, hogy beinduljon a hitelezés, akkor továbbra is rendkívül gyenge gazdasági kilátások elé nézünk.


Menekül a pénz a bankokból 


CSÜTÖRTÖK, 2014 JANUÁR 2 
napigazdasag.hu
Folytatódott az egész évre jellemző tendencia, novemberben is csökkent a háztartások bankbetéteinek összege - derül ki a Magyar Nemzeti Bank kedden közölt statisztikájából. Ennek elsődleges oka az alapkamat további csökkenése, ami a betétekre fizetett kamatot is jelentősen visszavágta.

Összesen 53,4 milliárd forinttal csökkentették novemberben a háztartások betétállományukat, az viszont meglepő volt, hogy ezúttal a devizaalapú megtakarítások estek vissza nagyobb mértékben. Egy hónap alatt 30,5 milliárd forintot vettek ki a devizabetétekből, ezt csak részben kompenzálta a forint gyengülése miatti 21,7 milliárdos állománynövekedés, így a hónap végén 929,7 milliárd forintra rúgott az állomány. A forintbetétek összege 22,8 milliárd forinttal csökkent, így 5956,8 milliárd forintot tett ki. Az év első tizenegy hónapjában csaknem 700 milliárd forint tűnt el a forintbetétekből, 2012 végén ugyanis még 6640,6 milliárdos összeget mutatott a statisztika. A pénz nagy része a korábbi tapasztalatok szerint befektetési alapokba és állampapírokba áramlott, ezek a termékek ugyanis már lényegesen magasabb kamatot biztosítanak, mint a bankbetétek.
A háztartások hitelállománya a forint gyengülése miatt ismét növekedett novemberben, hiába törlesztettek az ügyfelek ugyanis 26,6 milliárd forintnyi devizahitelt, az átértékelődés 74,4 milliárddal növelte az állományt. Így a hónap végén 3757,8 milliárd forint volt a devizahitelek állománya a jegybank adatai szerint. A középárfolyamok alapján egyébként az október végi 296-ról novemberre 300,94-ig gyengült a forint az euróval szemben.
Kedden a jegybank a kamatok alakulásáról is közölte friss statisztikáját, mely szerint novemberben átlagosan 8,85 százalékos éves kamaton lehetett lakáshitelt kapni, ez 6 bázisponttal volt alacsonyabb az októberi szintnél. A szabad felhasználású hitelek átlagos kamatlába viszont majdnem egy százalékkal emelkedett, így ismét tíz százalék felett volt. A betéti kamatokban a bankok érvényesítették a 20 bázispontos novemberi kamatvágást, az előző hónaphoz képest 23 bázisponttal csökkent az átlagos kamat, így már csak 2,64 százalékot fizettek a megtakarítások után.
Az adatok szerint novemberben 13,4 milliárd forint értékben kötöttek új lakáshitel-szerződéseket, ami még mindig messze elmarad a korábbi csúcsoktól, de már éledezést jelent az egy évvel korábbi 9,7 milliárdhoz képest. A betéteknél a szerződések összegében is látszik a kamatcsökkenés hatása, hiszen míg 2012 novemberében még 994,4 milliárd forintnyi szerződést kötöttek, egy évvel később ez már csak 669,3 milliárd volt.
Beke Károly


A Habsburgok belőlünk gazdagodtak 

Csurka Dóra 2013. március 22., péntek 
Magyar Hírlap
Egy kiállítás kincsei - A bécsi Kunstkammer világhírű gyűjteménye vajon még mennyi eltulajdonított magyarországi értéket rejt?
Évekig tartó felújítási munkálatok után, március 1-jétől újra látogatható a Habsburgok kincseskamrája, a bécsi Kunstkammer. Húsz teremben kétezernél is több rendkívüli arany- és ezüsttárgyat, műkincset csodálhatnak meg az érdeklődők a Habsburgok évszázadokon át tartó gyűjtőszenvedélyének köszönhetően.
 
Schmitt Pál magyar és Heinz Fischer osztrák államfő 2010 szeptemberében Bécsben Bocskai koronája előtt (Fotó: MTI/Beliczay László)

A nagy művészettörténeti esemény nem feledtetheti, hogy az összesen mintegy nyolcezer darabból álló különleges gyűjtemény háromnegyede továbbra is rejtve marad a nagyközönség elől, mint ahogyan az a tény is, hogy ennek a világviszonylatban is rangos kollekciónak egy részét a 16-17. században ellopott páratlan magyar kincsek alkotják. A tárgyak többségének beazonosítása - gondolom - mára lehetetlen, hiszen a Habsburgok évszázadok óta gondosan ügyeltek arra, hogy az eredetet bizonyító megkülönböztetéseket eltüntessék.
A magyar régmúlt meghamisítása és európai hegemóniájuk biztosítása érdekében loptak, aztán fúrtak, faragtak, kapartak... (Elég csak a Szent Koronán elvégzett barbár műveleteik­re - Szűz Mária képének felcserélése Dukasz Mihályéval - vagy a Képes Krónika nekik nem tetsző részeinek kikaparásaira gondolni.)
Évszázadokon keresztül áramlottak magyar műkincsek Bécsbe, máig nem alakult azonban magyar tudósokból, szakértőkből álló vizsgálóbizottság a tanulmányozásukra, de 1932 óta komoly kísérlet sem történt a Habsburg família által eltulajdonított kulturális örökségünk visszaszerzésére.
"Egy szerencsétlen órában a Habsburgok becsempésztettek az országba. Nem hívattak, hanem a szó szoros értelmében becsempésztettek. És e pillanattól kezdve ránk zúdult az elnyomás, a nyílt erőszak és alattomos ármányok összes eszközeivel a szenvedések végtelen sora..." "...Sohasem volt uralkodóház a világon, melynek a korlátlan uralmi vágy annyira vérében lett volna, mint az osztrák-háznak. Náluk ez természet, családi jellemvonás, mely, mint a vastag ajk nemzedékről-nemzedékre örökbe szállt" - írta róluk Kossuth Lajos.
Hazánk már az Árpádok korában kincses ország hírében állt, s amikor Habsburg Alberttel megjelent a család a magyar trónon, héjaként vetették rá magukat az aranyra és a páratlan műkincsekre. Már megjelenésük is a magyar történelem színpadán önmagáért beszélt: 1440. február 22-ére virradó éjszaka Albert özvegye, Luxemburgi Erzsébet királyné német komornájával, Kottanner Jánosnéval kilopatta a visegrádi fellegvárból a Szent Koronát. Évszázados uralmuk és elnyomásuk tehát egy gigantikus lopással kezdődött. Zsigmond király javai - benne az Anjouktól örökölt kincsekkel - leánya, Erzsébet révén Habsburg Alberthez kerültek.
A Corvina könyvtár pusztulása
Hunyadi Mátyás üres kincstárat vett át, de színültig megtöltve hagyta utódaira.
A budai palota termeit freskók, faliszőnyegek, csodálatos festmények borították, a mennyezet aranyozott volt, s drágakövekkel kirakottak az ajtók és az ablakkeretek. Szoborremekek álltak a palota udvarán és a termekben, az ötvösművészet tenger kincse alatt roskadoztak a polcok. Világhírű könyvtárának, a Bibliotheca Corvinianának a kor humanistái csodájára jártak. Mátyás minden fellelhető kincset, tudást - értékmentés céljából - összegyűjtött, a kereszténység jegyében akarta a neoplatonikus filozófia felhasználásával a deszakralizált európai elit kultúráját újraértelmezni. A budai könyvtár fénykorában, 1490-ben kb. 3000 kötetnyi kódexből, kéziratból állt. Helye a 340 szobás királyi palotában a Dunára néző keleti oldalon az emeleten, a királyi kápolna melletti boltíves helyiségben volt.
A két bolthajtásos teremben a könyvek, kéziratok hárompolcos állványokon feküdtek, melyeket arannyal átszőtt piros bársonyfüggönyök védtek a portól és a fénytől.
Mátyás halála után hatalmas műve széthullott, Jagelló II. Ulászló és II. Lajos uralkodása idején külföldi humanisták szerezték meg és hordták el a könyvtár legértékesebb darabjait. Német humanisták (Brasicanus, Celtes, Cuspinianus) - a Habsburgok megbízásából - lopták ki a kódexeket Bécsbe, pár évvel később Faber János bécsi püspök már pénzt is hajlandó volt áldozni a további kötetekért.
A mohácsi csata után Szulejmán háromszor vonult be Budára, 1526-ban, 1529-ben és 1541-ben. 1526. szeptember 3-án lóháton érkezett, megtekintette Buda várát, s onnan szemlélte a túlsó parton felgyújtott Pestet. A zsákmányolt kincseket hajókon, valamint 1400 tevével vitette Konstantinápolyba.
Oláh Miklós kancellár tudósított a mérhetetlen pusztulásról. "1526. szeptember 8-án a törökök betörve a palotába leszaggatták az ezüstláncokat a könyvekről és elpusztították az értékes köteteket." Azokra a Corvinákra, melyeket Szulejmán elvitt Konstantinápolyba, enyészet várt. 350 év múlva Abdul Hamid szultán ajándékaként került vissza 16 Corvina hazánkba.
Ma Mátyás egykori világhírű könyvtárának 216 kötete ismert, köztük 52 kötet van Magyarországon, 41 került Bécsbe, a többi 43 külföldi város 47 könyvtárát gazdagítja.
A bécsi udvari gyűjtemény kezdetét III. Frigyestől számítják, e gyűjtemény első tápláló forrása Mátyás páratlan gazdagsága volt. Utóda, I. Miksa folytatta apja kincstárának gyarapítását. A bécsi udvari könyvtárat 1495-ben alapították, máig emléktábla hirdeti, hogy a császár Corvin Mátyás könyvtárának nagy részéből hozta létre az intézményt. Miksa szenvedélyesen gyűjtött minden kincset, amely Mátyásé volt. Megszerezte kardját, pajzsát, ezek ma is láthatók Bécsben.
I. Miksa abban is zseniális volt, hogy háborúkkal és házassági szerződésekkel (16 gyermeke született három feleségtől és számtalan ágyasától) kiterjesztette a Habsburg-befolyást: Németalföldre, Spanyolországra, Cseh­országra, Lengyelországra, Itáliára és Magyarországra. Fiát, Ferdinándot és lányát, Máriát II. Ulászló magyar király gyermekeivel házasította össze. Ferdinánd felesége Jagelló Anna, Mária férje II. Lajos magyar király lett.
Jagelló Anna, amikor a mohácsi veszedelemről értesült, ami kincset csak felpakolni tudott, hajókon Pozsonyba szállíttatta. Ami Habsburg Máriához került, azt vitte magával Németalföldre... Ferdinánd 1527-ben vonult be Budára, és módszeresen végezte az ország kifosztását. Összeíratta, aztán összeszedette a még megmaradt egyházi kincseket, ezek egy része a királyi magángyűjteménybe került, zöméből pénzt veretett. (Fráter György meggyilkolása után az ő javai Anna császárné gyűjteményébe vándoroltak.)
Ami mozdítható volt, ellopták
Ferdinánd, az udvari gyűjtemény megalapítója 1564-ben bekövetkezett halálával három részre osztódott a kollekció fiai: II. Miksa császár, Tiroli Ferdinánd főherceg és Stajer Károly főherceg között. Bécsben, Innsbruckban, Ambrasban, Gratzban létesültek önálló gyűjtemények, majd századokkal később ismét egy helyen, Bécsben egyesültek. Tiroli Ferdinánd volt az ambrasi gyűjtemény megalapítója, hozzá került II. Lajos magyar király fegyverzete és a szigetvári hős, Zrínyi Miklós sisakja is.
II. Miksa megszerezte Mátyás és Beatrix domborműves arcképét, de regnálása idején kerítettek sort Zsámboky János magyar polihisztor, orvos, történetíró felbecsülhetetlenül értékes könyvtárának megkaparintására is.
Zsámboky 530 kódexet ajánlott megvételre 3000 dinárért, Blotius Hugó udvari könyvtáros pedig tájékoztatta a császárt: "ha Zsámboky János kéziratai is a bécsi könyvtárba kerülnek, a francia király könyvtárát felülmúlja, és a vatikánival lesz egyenlő". Zsámboky könyvtárát a vételár megfizetése nélkül szerezték meg, fantasztikus numizmatikai gyűjteményét is ellopták.
Az ország műkincsállományának kirablása tovább folytatódott az elmebeteg Habsburg Rudolf alatt is. Rudolf császár kabbalista volt, egy szenvedélyének hódolt, mindenből aranyat akar csinálni, alkimista céljának megvalósítása érdekében pedig fanatikusan gyűjtött mindent.
Ügynököket bérelt, akik feltérképezték a régi nemesi családok műkincseit, rendszeresek lettek a vagyonelkobzások. Konkrét műtárgyakra is vadászott, Zrínyi Miklóstól egy pajzsot, Báthory István örököseitől Szent László koronáját kaparintotta meg. Vágyakozott a váradi királyszobrok után is (ezek több méteresek voltak, és arannyal borítottak), azonban ezek a török pusztításának estek áldozatul. Bocskai István híres koronáját, melyet a török szultán nyújtott át neki Rákos mezején 1605-ben, fejedelmi jelvények kíséretében körmönfont ravaszsággal szerezte meg az udvar. 1606-ban, mikor Bocskai meghalt, nagy riadalom támadt Bécsben. Bocskai ugyanis végakaratában kikötötte, hogy koronája az ország tárházában őriztessék, külföldre ne kerüljön. Thurzó György rávette Bocskai örököseit, a homonnai Drugeth-családot, szolgáltassák ki e kincset a nádornak, így került az is a bécsi kincstárba.
A Thököly-Rákóczi-kor meghatványozta a Habsburgok zsákmányszerzését. Minden politikai per hátterében ott lappangott a kapzsiság, mely Magyarországot csakugyan koldussá akarta tenni. I. Lipót 1671-ben küldte vérpadra a 17. század legnagyobb magyar műgyűjtőjét, a sárvári gróf Nádasdy Ferencet. Nyolc kötetre terjedt elkobzott műkincseinek leltára... Például: egy drágakövekkel kirakott aranyszekér, melyet egy elefántcsontból faragott Bacchus ékesített a kíséretével s díszítették még szentek ezüst szobrai, köztük Szent István király három láb magas ezüstszobra.
A fegyvertár egyik dísze volt a sok között a Szigetvár ostrománál elesett Deli Vid ezüsttel díszített kardja s egy hétszáz rubinnal ékesített pallos.
A Thökölyek likavai várát Heister császári tábornok fosztotta ki. Ékszerek, ruhák, könyvtár, arany- és ezüstnemű, éremkincsek és drága perzsaszőnyegek, gobelinek és szövetek vesztek el a magyarság számára, felbecsülhetetlen értékben. Nyílt szekereken, esőben áztatva szállították a kincseket Bécsbe. A költő-hadvezér, gróf Zrínyi Miklós könyvtára, gyűjteménye is erre a sorsra jutott, s gróf Batthyány Ferenc műkincsei is. II. József az egyházi javak elárverezésével fosztotta meg az országot ősi kincseinek maradékától. Klastromi könyvtárak java került az udvari könyvtárba.
A 18. század végére, ami mozdítható volt, ellopták, de a magyar föld még hatalmas kincseket rejtett.
1799. július 3-án a hajdani Torontál megyei Nagyszentmiklóson egy szerb parasztgazda az udvarán árokásás közben aranykincset talált. Szeptember 18-án Neumann abbé, a császári-királyi Régiségtár igazgatója kérte, hogy a császár intézkedjék, mert a Bánátban páratlan aranylelet került elő, s ennek megszerzésére a Régiségtárnak mindenki előtt joga van. E kérés következtében szeptember végén a kincs már Bécsben volt. Ezt a világon egyedülálló magyar aranykincset - 23 aranyedényről van szó, 9924,98 gramm színarany súllyal - a bécsi Kunsthistorisches Museum őrzi.
A nagyszentmiklósi lelet 23 gyönyörű aranyedényéből tizenkettőn rovásírásos felirat található, melyet a kutatók máig nem fejtettek meg, csak annyit sikerült megállapítani, hogy azok leginkább a székely rovások jeleihez hasonlítanak. A lelet keletkezésének korát az 5-7. századra teszik, ebből a tényből, valamint az ötvöstechnika és az ábrázolási stílusból kikövetkeztetve állapította meg 1878-ban Pulszky Ferenc, hogy ez esetben Attila kincséről lehet beszélni.
Miről mesélnének kincseink?
A Monarchia felbomlása után a közös birodalmi vagyont, így a Habsburgok császári és királyi gyűjteményeit, kincstárát is jogszerűen fel kellett volna osztani. 1919 februárjában a békekonferencián a csehek, az olaszok és az ukránok be is jelentették igényüket. 1920 után a magyar kormány is kísérletet tett elkobzott kulturális örökségünk visszaszerzésére, de a tárgyalások éveken át nem vezettek eredményre, így a vitás kérdésben végül nemzetközi döntőbíróság hozott határozatot. Az 1932-es velencei egyezménnyel a Bécsbe került magyar műkincseknek töredéke került csak haza, így Anonymus Gestája, a Képes Krónika, a Corvinák.
A magyar múlt hiteles tanulmányozásához a 21. században már elengedhetetlen lenne, hogy visszakapjuk jogos nemzeti örökségünket. A középkori oklevelek, kódexek, valamint olyan régészeti leletek, mint a nagyszentmiklósi kincs beható tanulmányozása alapjaiban rengetné meg a hivatalos történetírás bevett dogmáit, mind a magyar, mind az egyetemes történelem vonatkozásában. Gyakorlatilag át kelleni írni a történelmet...


Tanításban az erő 


2014-01-03 
zsido.com
A zsidóság a múltban él, gondolhatnánk. Legalábbis, ha szokásait, ünnepeit nézzük... Mindannyiunkban felmerül a kérdés: Miért olyan fontos az emlékezés? Miért kell minden évben újra és újra több ezer évvel ezelőtti eseményekre emlékeznünk, azokat ünnepelnünk? Miért kell minden nemzedékben a korábbi nemzedékek tanításait és tanulságait ismételni?

Aki nem emlékszik a múltjára, annak nem lesz jövője
A zsidóság a múltban él, gondolhatnánk. Legalábbis, ha szokásait, ünnepeit nézzük... Mindannyiunkban felmerül a kérdés: Miért olyan fontos az emlékezés? Miért kell minden évben újra és újra több ezer évvel ezelőtti eseményekre emlékeznünk, azokat ünnepelnünk? Miért kell minden nemzedékben a korábbi nemzedékek tanításait és tanulságait ismételni?
Tulajdonképpen a múlt tanulságainak felelevenítése, a gyerekek, a következő nemzedék szerepe szinte minden ünnepünkben központi helyen áll. Peszach ünnepe teljes egészében "a gyerekek kérdésére" adott válasz. Sávuot: a Tóra-adásra a gyermekek voltak a zálog. Chanuka, maga a szó, oktatást jelent. És közismert az a purimi történet, amelyben Mordecháj - a Megila főhőse - gyermekek egybegyűjtésével és tanításával tudta legyőzni. Nem véletlen az emlékezés, a gyermekek és az oktatás jelentősége. Mindezek zálogai a zsidó nép létének az elmúlt háromezer évben.
Szónoklat a szabadulás reggelén
210 év száműzetés és 80 év rabszolgaság után a zsidó nép - isteni csodákkal támogatva - felszabadul a korabeli világbirodalom láncaiból. Nem akármilyen szabadulás: nem egyetlen elítélt szabadul a félelmetes diktátor karmaiból, hanem egy egész nép...
Vajon történt-e ilyen nagy dolog vagy hallatszott-e hozzá hasonló? 33. Vajon hallotta-e a nép Isten hangját szólni a tűz közepéből, amint te hallottad, és életben maradt? Vagy megkísérlette-e Isten, hogy elmenjen és vegyen magának nemzetet másik nemzet közül kísértésekkel, jelekkel és csodákkal, háborúval, erős kézzel, kinyújtott karral és nagy félelmetességekkel, mind aszerint, amint tette veletek az Örökkévaló, a ti Istenetek Egyiptomban; a te szemeid láttára? (5Mózes 4:33-34.)
Egy ilyen fantasztikus szabadulás hajnalán, egy szabad nép születésének reggelén nem akármilyen feladat vár a nép vezetőire. Milyen útmutatást kellene, hogy adjon Mózes egy több százezres - testben és lélekben - meggyötört rabszolganépnek? Milyen szavakkal és milyen üzenettel lehet a szabadság felszabadító érzését a jövőt építő cselekvésébe fordítani?

A szabadság záloga az oktatás
Bizonyára lettek volna vezérek, akik magának a szabadságnak az értékéről beszéltek volna. Lettek volna szónokok, akik a múlt fájdalmait elevenítik fel. Lettek volna olyanok, akik a nép kitartását és hősiességét dicsérik, de emellett a jövő nehézségeire hívják fel a figyelmet. Mózes azonban mindezek mellett másra helyezte a hangsúlyt:
"És lesz, ha kérdez téged fiad holnap, mondván: Mi ez? Úgy mondd neki: Erős kézzel vezetett ki bennünket az Örökkévaló Egyiptomból, a szolgák házából. 15. És volt, midőn makacskodott Fáraó, hogy bennünket el ne bocsásson, akkor megölt az Örökkévaló minden elsőszülöttet Egyiptom országában, ember elsőszülöttétől a barom elsőszülöttéig, azért áldozom én az Örökkévalónak az anyaméh minden megnyitóját, a hímeket; fiaim minden elsőszülöttét pedig megváltom." (2Mózes 13:14-15.)
Mózes az oktatásról beszélt. Mert tudta, hogy bár a zsidók elnyerték szabadságukat, azt csak akkor tarthatják meg, ha a jövőjüket biztosítják. Tudta, hogy egy ország védelméhez hadsereg kell, de egy szabad nép védelméhez iskolák. A Tóra arra tanít bennünket, hogy az igazi szabadságot nem harctereken, nem a bíróságon szerezzük meg, hanem egyedül a fejünkben és a szívünkben.
Nincs szabad ember, csak az, aki a Tórát tanulja (Atyák tanításai 5:2.)
Mózes tanításával kezdetét vette egy nép, a zsidó nép útja, amelynek szenvedélye a tanulás és a tanítás, amelynek erődítményei az iskolák és amelynek hősei a bölcs tanítók.
"Védelmezőitek, a tanítók"
"A kisgyermekek tanítására tanítókat kell alkalmazni minden országban, minden tartományban, minden faluban.
Ha egy helységben nincsenek Tórát tanuló gyerekek, a lakosság mindaddig kiközösített, amíg nem alkalmaz tanítókat a gyerekek tanítására. Ha nem alkalmaznak tanítókat, megérdemlik, hogy lerombolják a házaikat, mivel a világ csak a Tórát tanuló gyermekek szájából jövő lélegzet erénye folytán létezhet."
(Maimonidesz, A Tóra-tanulás szabályai 2:1.)
Rabbi Jehuda fejedelem, egy különleges küldetésre bocsátotta reb Chiját, reb Iszit, és reb Ámit Izrael városaiban hogy tanítókat helyezzenek minden községbe. Ha egy városba érkeztek, így szóltak a lakosokhoz "hozzátok elénk a város védőit!" Erre azok odahívatták a fegyvereseiket. Erre így szóltak a rabbik: "Ezek nem a védelmezői, hanem elpusztítói városotoknak" "Kik akkor az igazi védelmezőink?" -kérdezték erre a lakosok. "A tanítók." - válaszolták a rabbik.
(Jeruzsálemi Talmud, Chágigá 1:6.) 
Köves Slomó rabbi


Keresd a jót: havilapot indít Orbán - a Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond 


2014-01-06. 08:12 Cink - HVG nyomán 
Kuruc.info
Magyar Krónika névvel indul fideszes folyóirat májusban. A lapnak nem csak első szerkesztőségi értekezletét tartja Orbán Viktor, de a kormányfő írni is fog bele - számolt be a Cink arra a Kerényi Imre és Bencsik Gábor által megfogalmazott levélre hivatkozva, amely tartalmazza az induló lap legfőbb irányelveit is.
Magyar Krónika néven indul egy fideszes havi rendszerességgel megjelenő kormányfolyóirat, amelynek csütörtöki szerkesztői értekezletét maga Orbán Viktor tartja a Magyar Demokrata hetilap Andrássy úti szerkesztőségében - számolt be a Cink. A kormányfő írni is fog a lapba, amely a tervek szerint májusban jelenik majd meg először.
A folyóiratban más kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is cikkeznek majd. A szerkesztőbizottság tagjai Balog Zoltán, Kerényi Imre és Vizi E. Szilveszter. A szerkesztő a volt magyar nemzetes Csontos János.
A Cink arra is kitér, hogy a lap akkora lesz, mint az alkotmány díszkiadása, vastag papíron, reprezentatív külsővel. A havi tízezer példány egy részét ingyen osztják szét állami vezetők, közkönyvtárak, középiskolai könyvtárak, középiskolák igazgatói, határon túli magyar iskolák és magyar intézmények, valamint hazai polgármesterek között.
A fideszes lappal a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor (a Magyar Demokrata lapigazgatója) főszerkesztő által megfogalmazott levél szerint a cél az, hogy "hirdessék eszméiket", illetve hogy kövessék a szlogent: "Keresd a jót.", illetve: "A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond."
A szerzők - amennyiben elfogadják a felkérést - a következők lehetnek: Bayer Zsolt, Csontos János, Kondor Katalin, Kristóf Attila, Kudlik Júlia, Szentmihályi Szabó Péter, Torkos Matild. A Stratégia rovatban pedig olyan szerzők bukkanhatnak fel, mint Balog Zoltán, Boros Péter, Deutsch Tamás, Fónagy János, Kövér László, Martonyi János, Matolcsy György, Navracsics Tibor, Orbán Viktor vagy Prohle Gergely.
A havi egy hosszabb-rövidebb cikkért a számlaképes szerzők 50-200 ezer forint plusz áfát fognak kapni.
*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Orbán akadémiáján meg focit! Meg finnugrizmust! - KJ 


Habsburg-hűséget oktatnak Vona 'akadémiáján' 


6 jan 2014 
Magyar Hajnal
Rákóczi, Zrínyi, a 48-asok árulónak számítanak, az aradi vértanúk halálára koccintanak Vona tanítványai az Atilla király 'akadémián'. Évi ötvenmilliót költenek labancnevelésre, potenciális ifjú hazavesztők képzésre a jobbikos szavazók pénzéből. 25 ezres óradíj, költséges utazgatás, szigorú titkolózás. Ismerje meg Haynau jobbikos híveit.
 

Eddig csak ezek próbálkoztak nyílt Habsburg orientációval
A török és iszlámimádat ugyancsak magától értetődő a féltitkos intézmény falain belül, s tudjuk, mára a cionliberális tévés főzőcskézés is jól megy a főnőknek. Ifjú padawanjai szinte megállás nélkül utazgatnak török földre és a baltás Azerbajdzsánba adófizetői költségen, olyan rendkívül fontos szervezetek találkozóira, mint az Azeri-Magyar Ifjúsági Unió.
Vagyis amikor elnök Gabi beszédet mond március 15-én, az elejétől a végéig hazudik saját közönségének. Hiszen szerinte szabadságharcunk nem volt egyéb a felkent uralkodó ellen lázadó csőcselék zavargásánál amit méltán vert le Ferenc Jóska - csak éppen erről nem beszél. Aki mindezt ihleti, és a labancnevelést főállásban irányítja, az Baranyi Tibor Imre elnöki fő (!)tanácsadó, róla kicsit később.
 
Baranyi régebben
 
És manapság. Illusztris partnerei egyike Turner Gábor, a HVIM pesti elnöke, ő is habsburgista
A közvélemény, sőt a párttagok előtt is természetesen titkolják a valódi szellemiséget és célokat. Mondani sem kell, hogy itt csepegtetik az ifjú agyakba a jórészt zsidó hebraisták (Goldziher és Wamberger) által grundolt turanista mákonyt is, így nem történelmi véletlen a Jobbik török és iszlamista propagandája sem.
Azért Vona egyik 2013. októberi cikkéből alig burkoltan felsejlik a valóság. Hová máshová, a Fidesz központi pártlapjába (Magyar Nemzet) írhatott vezérpublicisztikát, ahol, nyilvánosan talán először, pedzegeti a Habsburg szimpátiát.
 

Nem kérdés, Vona Habsburg Gyurit akarja megkoronázni
Tudni kell, hogy a Magyar Nemzetben normális hazafiak, nacionalisták még válaszlehetőséget sem szoktak kapni, ha megtámadják őket (így járt pl Budaházy is, amikor Rogán rágalmazta őt a lapban néhány éve), nemhogy kiemelt helyet. Szóval a rendszer engesztelhetetlen ellenzéke a kormánymédiában oszthatja az észt? Valami megint nem kóser, vagy nagyon is az.
A cikk közlése újabb jele a Jobbik Fideszhez dörgölőzésének és paktumozgatásának, csak az a szerencséje Vonának, hogy nemzeti radikálisok nemigen olvasnak Magyar Nemzetet (lassan mondjuk más sem, a nyomtatott politikai napilapoknak rohamosan fogy az tábora, a jelen és jövő az interneté, amit már most nagyságrenddel többen olvasnak, de ez egy másik történet). Ugye, tudjuk mit mondanának Vona-Zázrivecz egységsugarú fanatikusai, ha Kisgergely írna vezércikket a cionista kormány házilapjába.
Gabesz 'új elitje': labancok
Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégia Akadémia (továbbiakban: Vona akadémia) a hangzatos neve annak az "tudományos intézménynek", amely természetesen nem akadémia, nincs akkreditálva, okiratot sem bocsáthat ki (nem keverendő az Atilla király népfőiskolával). Magyarországon ugyanis bárki kinevezheti magát majdnem bárminek, akár apróhirdetésben.
Nézzük, milyen ideológiai szósz fedi a zsoldosképzőt, amelyik a helyes válasznak a degenerált, kozmopolita, antimagyar Habsburgokat hozza ki. Ennek neve pedig a 'tradicionalizmus'.
Szobor készül Haynaunak?
A lényeg, hogy a Habsburgok voltak az utolsó szabályszerűen választott magyar királyok, akik a magyar királyság minden hagyományos értékét képviselték - szerintük. A kozmopolita Habsburgok képviselik a rendet, Zrínyi, Rákóczi a 48-asok, az aradi vértanúk a rendetlenséget, a lázadást, a hagyomány elleni harcot, ezért utóbbiak árulók - így a vonai-baranyi ideológia. Haynau, az 'árulók' hóhéra, a tömeggyilkos zsidó viszont, mi más lehetne, hős!
Mármost tudni kell, hogy számos trónbitorlót, idegen hódítót, országvesztőt, árulót, gyengeelméjűt, vérbajost, homokost, népirtót koronáztak meg szabályszerűen a történelem folyamán sok országban, normális hazafinak tehát mellékes, vajon Ferenc Jóska előírásszerűen lett-e uralkodó vagy sem.
Baranyi Tibor Imre az egyik hazai képviselője a marginális magyarországi jobboldali tradicionalizmusnak. Amely elszigeteltsége ellenére lehetne egy kemény, hazafias irányzat - de véletlenül sem az.
Baranyi a rendiséget és az abszolút monarchiát tekinti a legtökéletesebb államformának. Híve az örökletes nemesi előjogoknak és a születés alapján történő megkülönböztetésnek. Vagyis kívánatosnak tartják, hogy az ember ne kívánjon kitörni abból a társadalmi közegből, amelybe Isten rendeltetése alapján beleszületett. Továbbá, nézete szerint a politikai irányítást az öröklött nemességgel rendelkező emberekre kéne bízni. Szerinte egy ilyen elitnek kell vezetnie a népet. A kérdés csak az, elnézve a Jobbik vezetői és képviselői közt helyet foglaló komcsi, libsi, cionista, zsidó és egyéb érdekes elemeket, hogy vajon rájuk bízná-e Baranyi, mint "elitre", a vezetést, ha már a nemesség jórészt kihalt, degenerálódott vagy elmenekült.
Baranyi és tanítványa, Vona tulajdonképpen egy rendi alapú, a középkori berendezkedéshez hasonló társadalmat tartanának kívánatosnak. Ebből következően magától értetődő, hogy legitimnek tekintik a Habsburgok közel 400 éves magyarországi uralmát, sőt ma is örömmel üdvözölnének egy Habsburg uralkodót! Számukra a köztársaság illegitim államforma, és törvényesen Magyarország még ma is Habsburg királyság.
A liberális köztársaság utálatával nincs is gond, de amit helyébe raknának, az legalább olyan katasztrofális. Arról nem beszélve, hogy a rendi társadalomban a tehetséges alsóbb osztálybéliből szinte sohasem lehet vezető, szemben az akár gyengeelméjű nemesemberrel. Valamikor, 1-2 ezer éve működött csak az, hiszen a nemesség vezetési, harci vagy egyéb kiemelkedő képességek és tettek alapján lett az ősi időkben nemessé, méltóvá arra, hogy vezessen, védelmezzen, gyarapítson. Későbbi korokban viszont az érdemek már nem számítottak annyit, a rendi társadalom megmerevedett, az alsóbb vagy akár középrétegből főnemessé válni már nem lehetett, az arisztokrácia lezüllött, egészséges kiválasztódása megszűnt. Amivel e berendezkedés ideje le is járt és megbukott. Ilyesmit visszahozni tehát magában őrültség és anakronizmus. Vona beszámíthatósága is erősen megkérdőjelezhető, hacsak nem magát szánja az új nemesség élére, nádorként :) Jelenleg Orbán kifutó fiúja a számára reális lehetőség.
Nem nyilvános menüpontok
Nos, hogy a Vona-akadémia valójában nem akadémia, az a kisebb baj. Hiszen a cionista-kommunista Magyar Tudományos Akadémiával szemben valóban szükség volna nacionalista szellemű elitképzésre, akár hivatalos, akár nem hivatalos iskolákban. Csak hát, mint látjuk, itt véletlenül sem erről van szó.
Az akadémia honlapja: http://atillaakademia.hu/

A Vona suli weboldalán a kívülálló még a tanszékek és oktatók listáját sem tekintheti meg, a képzés részleteit pláne. Akárhogy is, elég furcsa, hogy egy akadémiának az oktatói és tanszékei titkosak. Ugyanígy nem nyilvános a felvételi információ és követelményrendszer, és gyakorlatilag semmi más sem.
Pár dolgot azonban így is sikerült kiderítenünk.
25 ezres óradíj
Baranyi főtanácsadó úr félmilliós fő(!)tanácsadói juttatása mellé tanulmányokért is kasszíroz a Jobbik parlamenti frakciójától (neve megtalálható a frakciókifizetések listáján, a tanulmányok maguk azonban nem hozzáférhetőek az elszámoltatást szajkozó álnemzeti alakulatnál), miközben ő és az oktatók 25 ezer forintos óradíjat kapnak a mi zsebünkből! Ezt a Vona-'akadémia' több volt és jelenlegi hallgatója is megerősítette, köztük Scheer Komjáthy Ádám. Részletek tőle később.
Még a maradék jobbikos tábor 99,9999 százaléka előtt sem kérdéses, hogy a zsidó származást is magában hordozó, a magyarságnak óriási károkat okozó kozmopolita Habsburg ház (bizonyos más uralkodó házakkal szemben sosem váltak nemzetivé sehol) kultusza minősített nemzetárulás.
Ezt Vonáék is tudják, ezért titkolják a labanc és janicsárképző ügyeit, szellemiségét és költségeit. Majd kiképezzük az új 'elitet', mondják maguk közt, a nép le van ejtve, engedelmeskedni fog. Még nem időszerű nyíltan, de annak is eljön az ideje, vélik. Ahogy 2010-ben a kereskedelmi tévék székházának lerombolásával kampányolt, ma pedig egy cionista kereskedelmi csatornán jópofizott, úgy eljön a napja Habsburg Gyurika megkoronázásának is. Életidegen, beteg, gyermeteg, nemzetellenes eszmék? Talán mindegyik.
De hát mit várjunk attól a Vonától,aki lefejezi a tagságot egy ortodox zsidó kedvéért, s aki tízmilliókat fizet ki cionista zsidóknak, fideszes és kommunista cégeknek, természetesen választói háta mögött.Bizonyítékok ITT.
Hegedűs a török háztetőn
A törökbarát propaganda forrása tehát egyszer az Atilla nevét meggyalázó nemzetromboló műhely környékén keresendő, a másik része a Szegedi Chanád lebukását követően zsidó származását szűk körben beismerő hitgyülis, ex-SZDSZ-es Hegedűs Tamásnál. Hegedűs, miközben 20 éves lányokat hajt a Fehér Házon belül és kívül, cionista zsidó munkatársat vett fel asszisztensnek a képviselői irodaházba. Ő Vona egy másik főideológusa, a cionista török hatalom nagy barátja. Manapság pedig a Jobbik "kormányzati felkészülését" is irányítja, árnyék kancellária-miniszterként. Csodálatos, ugye?:)
 
A Jobbik egy másik Csanádja: a zsidó Hegedűs is a cionista törökök nagy barátja
A magyar tradíciókat és érdekeket semmibe vevő Vona akadémia úgy véli, ha egyszer a Közel-Keleten az iszlám a tradíció, és ellenáll a globalizmusnak, akkor az jó! Az aljasságuknál a butaságuk sem lebecsülendőbb, hiszen az iszlám országok zöme nagyon is fogyasztásközpontú,és egyáltalán nem áll ellen a globalizációnak. Másfelől a tradíció önmagában nem érték, hiszen ha az volna, akkor a globalizációnak ellenálló kannibál törzsek is szolgálhatnának mintául. Képzeljük el, amint Vona felfalja Hegedűst egy rosszabb tradicionális pillanatában :) Valójában a burkoltan cionista vonalvezetésen kívül a Jobbik vezérkarának több tagját magán üzleti érdekeltségek kötik a törökhöz és a baltásokhoz (Azerbajdzsán). Ebben is kéz a kézben járnak a Fidesszel.
Nos, az iszlám régi, állandó tradíciója a magyarországi mértékkel is hihetetlen korrupció, a kreativitás elnyomása, a tudományok korlátozása, a társadalmi merevség, a férfi homoszexualitás burkolt, de tömeges elterjedése, a cionisták kiszolgálása, a saria, a kövezés, a nők állatként kezelése, a keresztényellenesség, a vallási rendőrség terrorja, és más finomságok.
Belépő csak nagyon fiataloknak
Mint az Új Hajnal Rend nevű civilszervezetet vezető, már említett Scheer-Komjáthy Ádámtól, a Vona akadémia korábbi hallgatójától megtudtuk, kizárólag 25 alattiakat vesznek fel Baranyiék, mert úgy vélik, hogy később már nem formálhatóak (vagyishogy agymoshatóak) a szükséges mértékben.
 
Scheer Komjáthy kipakolt, nem bírta a janicsárképzést
A habsburgizmus a kulcs Zagyva Gyulához is
Érdekesség, hogy a habsburgizmus az összekötő kapocs Vona és Zagyva György Gyula között is, utóbbi ugyanis, valami teljesen érthetetlen okból, szintén az ausztriai kozmopolitákat tartja szent királyainknak (de ezt ő sem terjeszti nagy nyilvánosság előtt). A HVIM tagság zöme ugyan természetesen kiváló magyar hazafi, nem habsburgisták de a vezetők közül többen is azok. Milyen érdekes, Zagyváék egykor, úgy 10 éve Aradra vonultak, vértanúink emlékművéhez. Ma már ilyenről nem hallani.
Innen érthetjük meg, hogy bár a Jobbik ezerszer elhatárolódott Zagyvától, lebűnözőzte, piszkolta, rágalmazta, megalázta, Gyulánk rosszul értelmezett lojalitásból, a HVIM tagság érdekeit is mellőzve mindenáron kitart hamis prófétája, Vona Gábor mellett. Az egykori szkinhed, a fehér Európa hirdetője mára odáig elment, hogy nyilvánosan megvédte Vona gyomorforgató iszlamista hitvallását is.
 
Novák szerint Zagyvát és Toroczkait bedarálta a Betyársereg
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=q-JNGwsm5WY

Lapunk mindent megtesz, hogy nyilvánosságra kerüljenek a Jobbik számolatlan piszkos ügyei. Így fel fogja tárni a további fiktív szerződésekkel teli frakciókifizetéseket, a balliberális és fideszes tanácsadók alkalmazását, és reményei szerint a Vona akadémia teljes tananyagát is egy napon.
Az a bagázs, amelyik Chanádot, Szaszit, Gyenest vagy Volnert sem volt képes mai napig felelősségre vonni és lemondatni, ugyan hogyan venné kezelésbe a Fideszt és a komcsikat? Pláne, ha utóbbiakkal működik együtt.


Toroczkai minimálbért kér polgármesteri munkájáért (Videóval)
2013, december 16 - 19:30 
alfahir.hu
Minden negatív lejárató kampány ellenére Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke meggyőző fölénnyel megnyerte az ásotthalmi időközi polgármester választást - érkezett a hír helyszíni tudósítónktól.

A 4000 fős községben vasárnap került sor a voksolásra. A szerb határ melletti Ásotthalmon azért tartottak választást, mert a képviselő-testület feloszlatta magát október elején, ugyanis a folyamatos viták megnehezítették a működését.
November közepén még három polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság, a múlt héten azonban egyikük visszalépett, így ketten szálltak harcba a településvezetői székért.
Toroczkai László függetlenként indult, Csongrád megyében a Jobbik színeiben közgyűlési képviselő.
A másik két jelöltet a kormánypártok támogatták, egyikük - mint fentebb írtuk- korábban visszalépett, a másik, Petró Ferenc pedig Ásotthalom korábbi polgármestere és a szomszédos Mórahalom első emberének, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének a korlátlan bizalmát is élvezte.
Korábban az országos médiában is igyekeztek Toroczkai Lászlót fals hírekkel hitelteleníteni, két héttel a választás előtt pedig névtelen, mocskolódó szórólapokkal rágalmazták a HVIM elnökét.
Toroczkai László a kampányban azt ígérte, véget vet a térségben divatos kiskirálykodásnak, a helyiek bevonásával fogja vezetni a települést, és magyar, valamint külföldi befektetők segítségével munkahelyteremtő beruházásokat kezdeményez Magyarország ötödik legnagyobb kiterjedésű községében.
A választásról csak később várható írásbeli és végleges eredmény, azonban a nem hivatalos adatok szerint Toroczkai magabiztos fölénnyel lett Ásotthalom polgármestere.
A szebb jövőt Ásotthalmon sem lehet megállítani
A Jobbik szívből gratulál Csongrád megyei közgyűlési képviselőjének, egyben szövetségese, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökének, Toroczkai Lászlónak, aki a vasárnapi időközi választáson független jelöltként elnyerte az ásotthalmi választók bizalmát - közölte Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, aki sok erőt és sikert kívánt a megválasztott nemzeti radikális polgármesternek.
Toroczkai László választási győzelmével újabb település lépett arra a sikeres útra, melyen elindult már Gyöngyöspata, Tiszavasvári, Kosd, Monorierdő, Tuzsér, Békésszentandrás, Hegyháthodász, Hencida, Kemenessömjén és Martonfa is - mutatott rá közleményében Szabó Gábor.
Frissítés: Ásotthalom újonnan megválasztott polgármestere a voksolás estéjén közölte, nem uralkodni, hanem szolgálni akar. Meg minimálbérért dolgozni.


Putyin: "Mi a helyzet Izrael nukleáris fegyvereivel?" Közel-kelet legérdekesebb hírei
Vlagyimir Putyin orosz elnök meglepő felvetéssel állt elő! Feltette a nagy kérdést, hogy ha már ennyit beszélünk a Szíria birtokában lévő vegyi fegyverekről, akkor mi a helyzet Izrael nukleáris fegyvereivel?
A megfigyelőket is meglepte a Putyin elnök hivatkozása az izraeli nukleáris arzenálra, mellyel kísérletet tett a két ország tömegpusztító fegyvereinek összekapcsolására, mely általában tiltott az ilyen nemzetközi fórumokon. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Szíria vegyi fegyverei ugyanolyan fenyegetést jelentenek, amilyen Izrael nukleáris fegyverarzenálja. Putyin javaslatot tett, hogy a Közel-Kelet legyen egy a nukleáris fegyverektől mentes övezet.
Putyin beszédében kifejtette Moszkva álláspontját a szíriai válság, különösen a vegyi fegyverek kérdésében.
Putyin továbbra is vitatja a szíriai rezsim felelősségét a vegyi fegyverek használatával kapcsolatban. Kifejtette, hogy a szakértői megállapították, hogy a kérdéses támadásban használt vegyi fegyver egy régi szovjet típus, mely nincs rendszeresítve a szíriai hadseregben.



PUTYIN FIGYELMEZTETÉSE A FEHÉR EMBERHEZ
2014.01.06 11:29 
Hídfő.net
Oroszország elnöke láthatólag nem csak saját népéért, nemzetéért érez felelősséget, hanem az egész fehér fajtáért. Sokan ellenérzésekkel tekintettek rá a rendszerváltás előtti múltja miatt, mondván, micsoda dolog, hogy valaki KGB-s volt. Tessék, ilyen. Az éleslátást lehet nem lehet elvitatni attól, aki hosszú ideje arról beszél, hogy Putyin vezette Birodalom a fehér ember utolsó esélye. A szingliség, az abortusz és a hedonizmus alantas kultuszai féregszerűen, belülről pusztítják el a fehér embert és annak közösségi életét. A halál ordas eszméi, a nyugati kapitalizmus és a liberalizmus idővel a fizikai kipusztulás szélére sodort minket. Ennek ad hangot Putyin az alábbi videóban.
A videó leirata:
- Engedjék meg hogy elismételjem.
- Komoly népesedési probléma van a fehérek lakta országokban.
- Minden fehérek lakta ország, köztük Oroszország is, demográfiai gondokkal küzd.
- A születési arányszámok alacsonyak, a fehérek egyre fogynak [majd kihalnak, a szerk.]; Hát nem értik?


Előkerültek a bizonyítékok, Adolf Hitler békeajánlatát vitte Nagy-Britanniába Rudolf Hess 1941-ben
Nagy-Britanniában a sajtó kisebbfajta szenzációként tálalta Peter Padfield történész nemrég megjelent Hess, Hitler és Churchill című könyvét.
A könyvben a szerző leszögezi: bizonyítékkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy Hitler egykori helyettese, Rudolf Hess nem magánakciót hajtott végre, amikor 1941-ben Skóciába repült, hanem egy részletesen kidolgozott német békeajánlatot vitt magával. A német békeajánlat lényege pedig az volt, hogy Németország hajlandó kivonni csapatait Nyugat-Európából, amennyiben London semlegességet vállal a küszöbönálló orosz-német háborúban.

A bizonyítékot állítólag egy meg nem nevezett brit akadémikus szolgáltatta a történész számára, akit annak idején az angol titkosszolgálat - másokkal együtt - felkért a német békeajánlat lefordítására. A titokzatos személy később egy ismert egyetemen is oktatott. Halála előtt eljuttatta a történészhez beszámolóját arról, miként bízták meg a kiválasztott fordítókat a feladattal. A németek csatoltak ugyan a dokumentumhoz egy angol nyelvű változatot, azonban a britek szerették volna az eredeti német szöveget is megvizsgálni, és azt a saját embereikkel lefordíttatni.
Az akadémikus úgy emlékezett, hogy a német békeajánlat első két oldalán Hitler felvázolta Oroszországgal kapcsolatos terveit, majd arról esett benne szó, hogy Németország garantálná a Brit Birodalom fennmaradását, a német csapatok pedig kivonulnának azokról a nyugat-európai területekről, melyeket 1939 és 1941 között megszálltak. Cserébe London semlegességet vállalt volna a Harmadik Birodalom hadseregének a Szovjetunió elleni offenzívája esetén. A tervezetben állítólag a támadás pontos időpontja is szerepelt. (Ami eléggé valószínűtlen.)
Peter Padfield ismert történész: korábban megírta Rudolf Hess, valamint Karl Dönitz és Heinrich Himmler életrajzát. A kutató meg van győződve arról, hogy Churchill semmiféleképpen sem akart békét kötni Németországgal, mivel feltett szándéka volt az USA bevonása az európai háborúba, ezen kívül pedig a brit kormányfő fenn kívánta tartani London befolyását a Németország megszállása alatt álló országok száműzött kormányai felett. Churchill saját hazájában élvezett tekintélyének összeomlásától is tartott egy békekötés esetén. A karrierjét féltő Padfield azt persze nem merte leírni, hogy a nemzetközi zsidó oligarchia milyen komoly szerepet játszott minden német békeajánlat visszautasításában.
A brit történész egyébként mindenféle bizonyíték nélkül azt állítja, hogy Hess információkkal szolgált a londoni kormány számára a "közelgő holokausztról". (Churchill emlékirataiban nem tesz említést erről. Ha pedig ez az információ igaz, akkor a szövetségeseknek tenni kellet volna valamit a "holokauszt megakadályozásáért".) Padfield úgy véli, Hess békemissziója a háború "fordulópontja" volt, Churchill pedig "morális döntést" hozott, amikor úgy döntött, a végsőkig kell harcolni a Harmadik Birodalom ellen. De ha Hess valóban tájékoztatta Churchillt a "közelgő holokausztról", melynek megtörténtét Nagy-Britannia nem akadályozta meg, akkor miféle "morális döntésről" beszél a történész?
Padfield egy hölgy tanúvallomását is idézi a könyvében, aki állítása szerint 1941. május 10-én, az esti órákban tanúja volt annak, amint a brit rendőrség "értékes dokumentumok után kutatott" azon a helyen, ahol Hess földet ért, és "meg is találták, amit kerestek". A szóban forgó állítólagos dokumentumok azonban mindeddig nem kerültek elő. (Ami persze lehetséges, ugyanis a második világháborúval kapcsolatos bizonyos iratok még a mai napig titkosak. Nyilván nem véletlenül.)
A békeajánlattal Skóciába repülő Rudolf Hesst azután szégyenteljes módon élete végéig fogságban tartották a "civilizáció" és a "humanizmus" brit bajnokai. Sőt, ők voltak azok, akik 1987-ben meg is gyilkolták áldozatukat a spandaui börtönben.
Szükségesnek tarom jelezni, hogy a "holokauszt-tagadó", "náci" és "gyűlölködő" brit történész, David Irving hasonlóképpen "holokauszt-tagadó", "náci" és "gyűlölködő" olvasói számára Peter Padfield most megjelent könyvében olvasható "szenzációs felfedezés" semmiféle újdonságot nem tartalmaz. David Irving ugyanis 1987-ben napvilágot látott Hess: The missing years 1941-1945 című művében már írt arról, hogy Hess nem magányos akciót hajtott végre 1941-es küldetése alkalmával, hanem Adolf Hitler békeajánlatát vitte magával.
(Perge Ottó - Kuruc.info - The Telegraph nyomán Harcunk.info)
Kategória: 2014 január



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése